ISSN REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA OPĆINA SEMELJCI SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE SEMELJCI Broj 3/15 Semeljci, 03. travanj go

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "ISSN REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA OPĆINA SEMELJCI SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE SEMELJCI Broj 3/15 Semeljci, 03. travanj go"

Транскрипт

1 ISSN REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA OPĆINA SEMELJCI SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE SEMELJCI Broj 3/15 Semeljci, 03. travanj godine

2 Broj 3 Službeni glasnik Stranica 1 Na temelju članka 19. Zakona o zaštiti od požara («Narodne novine» broj 90/10 ), toč- ke 4. Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Re- publiku Hrvatsku u godini («Narodne novine» broj 36/14) te članka 58. Statuta Op- ćine Semeljci («Službeni glasnik» Općine Semeljci broj 2/13), Općinski načelnik Općine Semeljci donosi P L A N MOTRENJA, ČUVANJA I OPHODNJE OTVORENOG PROSTORA I GRAĐEVINA ZA RAZDOBLJE VISOKOG I VRLO VISOKOG INDEKSA OPASNOSTI ( U PREDŽETVENOM I ŽETVENOM RAZDOBLJU) ZA GODINU I. CILJ I ZADACI Članak 1. Ovim se Planom razrađuje način motrenja, čuvanja i ophodnje otvorenog prostora, građevina, dijelova građevina i površina za koje prijeti povećana opasnost za nastanak i širenje požara ( u daljnjem tekstu: Plan), u danima kada je proglašena velika ili vrlo velika opasnost za nastanak i širenje požara, u razdoblju od 01. lipnja do 31. listopada god.. Članak 2. Građevine, dijelovi građevina, poljoprivredne i šumske površine i prostori za koje prijeti povećana opasnost od nastajanja i širenja požara utvrđeni su u Planu zaštite od požara i tehnoloških eksplozija Općine Semeljci. II. ORGANIZACIJSKE MJERE Članak 3. Nadzor šumskih površina u vrijeme povećane opasnosti za nastajanje šumskih požara u razdoblju od 15. veljače do 15. svibnja kada se vrši spaljivanje suhe trave, granja i ostalog biljnog otpada, odnosno pripremanje poljoprivrednih površina za proljetnu sjetvu, kao i u razdoblju od 15. rujna do 15. studenog (nakon berbe kukuruza) provode Hrvatske šume Zagreb, Šumarija Đakovo, Osijek i Vinkovci. Pregled šumskih površina po vrsti, starosti, zapaljivosti i izgrađenosti protupožarnih putova dan je u Procjeni ugroženosti od požara i tehnoloških eksplozija Općine.

3 Broj 3 Službeni glasnik Stranica 2 Članak 4. Nadzor poljoprivrednih površina zasijanih žitaricama i drugim ugroženim kulturama u vrijeme povećane opasnosti od nastajanja požara vrši: pet DVD-a Općine Semeljci na čelu s Vatrogasnom zajednicom Semeljci; pet mjesnih odbora Općine, članovi lovačkih društava, ribolovnih udruga te vlasnici OPG-a. Vatrogasna zajednica iste će organizirati u motriteljsko- dojavne službe Općine Semeljci, uz Pomoć Stožera zaštite i spašavanja Općine Semeljci. Motriteljsko dojavne ophodnje opremit će se mobilnim telefonskim uređajima (privatnim) koji će biti međusobno razmijenjeni, privatnim dvogledima i osobnim vozilima uz službena vozila DVD-a Općine i mehanizaciju poljoprivrednika. Otvoreni prostori područja Općine Semeljci podijeljeni su na sektore, koji obuhvaćaju poljoprivredne i šumske površine. Za svaki sektor zadužit će se određeni broj osoba koje će se odrediti na sastanku Vatrogasne zajednice Općine i podijeliti u manje grupe za cjelodnevno dežurstvo ( 4 x 6 sati ili 3 x 8 sati ). U slučaju nastanka požara na poljoprivrednim površinama u vlasništvu OPG-a moraju se obavijestiti interventne postrojbe DVD Kešinci, a nakon njega i DVD Semeljci, vlasnici OPG-a, a po procjeni vatrogasnog zapovjednika i Županijski centar 112 i Policijsku postaju Đakovo,ovisno o veličini požara odnosno mogućeg ugroženog požarišta. Članak 5. Nadzor nad elektroenergetskim postrojenjima i uređajima za transformaciju i prijenos električne energije vrše zaposlenici pripadajućeg postrojenja. Pregled lokacija na kojima su uskladištene veće količine zapaljivih tekućina i plinova, eksplozivnih i drugih opasnih tvari vrše: 1. HEP- plinarstvo Osijek, pogon Đakovo 2.Đakovački vodovod d.o.o. Đakovo 2. Fizičke ili pravne osobe koje imaju obvezu nadzora i osiguranja, odnosno kontrole ispravnosti U slučaju nastanka požara ili drugog događaja na trafostanicama i energetskim vodovima odmah se treba obavijestiti DVD Kešinci, HEP Pogon Đakovo i policijsku postaju Đakovo.

4 Broj 3 Službeni glasnik Stranica 3 Članak 6. Nadzor nad cestovnim prometnicama obavljaju zaposlenici tvrtke Cesting d.o.o. Osijek, Nadcestarija Đakovo. U slučaju požara eksplozije ili nekog drugog akcidenta prilikom prijevoza lako zapaljivih tekućina, eksplozivnih, otrovnih i drugih opasnih tvari,.obavještava se Nadcestarija Đakovo, a po potrebi i Sanitarna ili neka druga inspekcija u skladu sa nadležnošću, te Policijska postaja Đakovo. Na području Općine Semeljci za nerazvrstane ceste nadležna je Općina Semeljci, koja angažira prvo svoje snage, a nakon toga u skladu s potrebama i ocjenama vatrogasnih zapovjednika druge, više subjekte pomoći u zaštiti i spašavanju. Članak 7. Na području Općine Semeljci u naseljenom dijelu nema željezničkih pruga, odnosno pružnih prijelaza. Isti se nalaze u sektoru šumskog zemljišta, te su kao takvi u nadležnosti Hrvatskih šuma. Članak 8. U svrhu provedbe mjera iz članka 1. ovog Plana zadužuje se DVD Kešinci kao glavni nositelj zaštite od požara i kao stožerno, kvalitetno i opremljeno društvo za koordinaciju svih sudionika motriteljsko-dojavnih ophodnji, sa dežurstvom u bazi tj. sjedištu DVD-a i uz pomoć i koordinaciju Vatrogasne zajednice Semeljci. Isti će odlučiti o stalnom dežurstvu u bazi tj. sjedištu DVD-a i /ili o pasivnom dežurstvu. Pasivno dežurstvo znači da se vatrogasci pozivaju u slučaju požara, kada u roku od 15 minuta moraju doći u sjedište radi izlaska na požarište. Temeljem ovog Plana Vatrogasna zajednica Semeljci dužna je napraviti vlastiti Program aktivnosti na zaštiti od požara u predžetvenoj i žetvenoj sezoni, ustrojiti evidenciju dežurnih vatrogasaca, koji će određenog dana dežurati na svojoj adresi stanovanja ili u sjedištu DVD-a, te u predviđeno vrijeme obaviti motriteljsko- dojavnu ophodnju prostora koji pokriva DVD. Tabelarni pregled treba sadržavati podatke o dežurnim osobama ( ime i prezime; adresu stanovanja; telefon i vrijeme dežurstva dan i sat). Uzbunjivanje se vrši putem električnih sirena na vatrogasnim domovima DVD-a. Vatrogasna zajednica Općine o nastalim požarima izvješćuje Županijski centar 112, Policijsku postaju Đakovo i po potrebi, druge službe. Članak 9. Općina Semelji na svom području ima službeno odlagalište Ada Koritna.

5 Broj 3 Službeni glasnik Stranica 4 Komunalni otpad sakupljaju i deponiraju Junakovci d.o.o. Semeljci, komunalna tvrtka u 100% vlasništvu Općine Semeljci. Divljih odlagališta nema, jer se ista saniraju pri njihovoj pojavi od strane Junakovaca. Članak 10. Po završetku žetvene sezone, a najkasnije do u sastavu Izvješća o izvršenju Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za RH u godini ( Narodne novine broj 36/15), pisanim putem će se izvijestiti Državna uprava za zaštitu i spašavanje, Područni ured Osijek. III. PREVENTIVNE MJERE Članak 11. Zadužuje se Vatrogasna zajednica Općine Semeljci da organizira kraće predavanje ili posjete vlasnicima kombajna prije žetvenih radova u svrhu: - upozorenja na ispravnost i redovito čišćenje i podmazivanje radnih strojeva (kombajn, vršilica, traktora i dr.) te na potrebito posjedovanje vatrogasnih aparata za početno gašenje požara, dovoljnih zaliha vode i naprtnjača za gašenje požara), - pokazati način rukovanja ručnim vatrogasnim aparatima i osposobit osobe koje upravljaju radnim strojevima, za rukovanje vatrogasnim aparatima i naprtnjačama za gašenje početnih požara, - ukazati na zabranu loženja vatre ili spaljivanja ostataka strnih usjeva ili slame u razdoblju od 01. lipnja do 31. prosinca 2015.godine, - educirati vlasnike poljoprivrednih površina i kombajna o mjestima pušenja i obvezatnim mjerama gašenja opušaka, - u slučajevima punjenja radnih strojeva gorivom, poduzeti potrebne mjere opreza prilikom istakanja goriva 8 sigurnosni razmak. Zabrana korištenja otvorenog plamena, minimalna količina potrebnog goriva, zabrana pristupa neovlaštenim osobama i sl.). Pogonsko gorivo ne smije biti izloženo suncu niti se smije dolijevati dok motor radi. Proliveno gorivo ili ulje treba odmah obrisati s radnog stroja, a u slučaju izlijevanja po tlu, prekriti slojem pijeska. - na većim površinama zemljišta osigurati traktor s višebraznim plugom za eventualnu potrebu presijecanja zemljišta u cilju sprječavanja širenja požara, - velike površine zemljišta koje treba kombajnirati nekoliko dana, treba prije podijeliti na više manjih površina, koje trebaju odgovarati dnevnom učinku kombajna-. Prosjek treba biti u širini najmanje 15 m. S tog dijela treba odmah ukloniti žito i slamu, a čitavu površinu preorati.

6 Broj 3 Službeni glasnik Stranica 5 IV. FINANCIRANJE Članak 12. Za provedbu mjera utvrđenih ovim Planom osigurat će se financijska sredstva u Proračunu Općine Semeljci, sukladno Programu aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za RH u Članak 13. Za osiguranje financijskih sredstava kao i za provođenje ovog Plana odgovoran je Općinski načelnik Općine Semeljci. Članak 14. Ovaj Plan stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u Službenom glasniku Općine Semeljci. Klasa: /15-01/1 Ur.broj: 2121/07-2/ Semeljci, godine Općinski načelnik Grga Lončarević v.r.

7 Broj 3 Službeni glasnik Stranica 6 Na temelju članka 3. Zakona o zaštiti od požara ( Narodne novine broj 92/10) i točke I.3.b Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u godini ( Narodne novine broj 56/13) i članka58. Statuta Općine Semeljci ( Službeni glasnik Općine Semeljci broj 56/13) Općinski načelnik Općine Semeljci donosi P L A N OPERATIVNE PROVEDBE PROGRAMA AKTIVNOSTI OPĆINE SEMELJCI ZA GODINU A) PLANSKA DOKUMENTACIJA 1. IZRAĐENI DOKUMENTI: 1) Procjena ugroženosti od požara i tehnoloških eksplozija i Plan zaštite od požara Općine Semeljci ( Službeni glasnik Općine Semeljci broj 4/03)čija revizija u skladu sa zakonom je u tijeku na temelju sklopljenog Ugovora o izradi revizije Procjene ugroženosti od požara i tehnoloških eksplozija sklopljenim između Općine Semeljci i Inspekt Inga d.o.o. za za zaštitu na radu, zaštitu od požara i zaštitu okoliša, Osijek, I. Gundulića 5 od ) Plan gospodarenja otpadom Općine Semeljci( za osmogodišnje razdoblje ( Službeni glasnik Općine Semeljci broj 8/07) 3) Odluka o mjerama za korištenje poljoprivrednog zemljišta u Općini Semeljci( Službeni glasnik Općine Semeljci broj 4/02) 4) Odluka o posebnim mjerama zaštite od požara pri spaljivanju otpadnih materija na poljoprivrednim i drugim površinama ( Službeni glasnik Općine Semeljci broj 4/02) 5) Plan motrenja, čuvanja i ophodnje ( Službeni glasnik Općine Semeljci broj 4/02) 6) Plan motrenja, čuvanja i ophodnje otvorenog prostora i građevina za koje prijeti povećana opasnost od nastajanja i širenja požara ( Službeni glasnik Općine Semeljci broj 3/12) 7) Procjena ugroženosti stanovništva, materijalnih i kulturnih dobara i Plan zaštite i spašavanja ( Službeni glasnik Općine Semeljci broj 6/11 i 1/12), je u postupku usklađenja 8) Provedbeni plan unapređenja zaštite od požara za područje Općine Semeljci za ( Službeni glasnik Općine Semeljci broj 3/14) 9) Plan motrenja, čuvanja i ophodnje otvorenog prostora i građevina za razdoblje visokog i vrlo visokog indeksa opasnosti ( u predžetvenom i žetvenom razdoblju) za godinu od , objavit će se u Službenom glasniku 2. DOKUMENTI U IZRADI: Moglo bi se reći da je u tijeku revizija Procjene od požara i usklađenje Procjene i Plana zaštite i spašavanja Općine Semeljci.

8 Broj 3 Službeni glasnik Stranica 7 3. ORGANIZACIJA SJEDNICA STOŽERA ZAŠTITE I SPAŠAVANJA tematski vezano uz pripremu ljetne protupožarne sezone u godini održat će se tijekom travnja a) Usvojiti Plan rada Stožera zaštite i spašavanja za ovogodišnju protupožarnu sezonu b) Predložiti da se usvoji ovaj Plan operativne provedbe Programa aktivnosti Općine Semeljci za godinu c) Usvojiti Plan aktivnog uključenja svih subjekata zaštite od požara na području Općine Semeljci d) Predložiti pogodne lokalitete i prostore, odnosno pripremiti prijedloge za potrebne predradnje radi uspostave odgovarajućih zapovjednih mjesta kod zapovijedanja i koordinacije u gašenju požara sukladno odredbama članka 10. Plana intervencije kod velikih požara na teritoriju republike Hrvatske ( Narodne novine broj 25/01) e) Usvojiti financijski plan osiguranih sredstava za provođenje zadaća tijekom ovogodišnje požarne sezone Nova Odluka o osnivanju i imenovanju Stožera zaštite i spašavanja Općine Semeljci, donesena je 28. Listopada ( Službeni glasnik Općine Semeljci broj 12/13. i U Planu operativne provedbe Programa aktivnosti Općine Semeljci za godinu vezano uz protupožarnu zaštitu tijekom žetvene sezone, glavne snage biti će naših 5 DVD-a, udruženih u Vatrogasnu zajednicu Općine Semeljci. Budući da su isti najbolja karika u lancu zaštite i spašavanja na području Općine Semeljci, oni će uz pomoć obveznika civilne zaštite Općine Semeljci odraditi sve potrebno na prevenciji i zaštiti od požara. U tome će im pomoć pružiti Općina Semeljci, općinska tijela, općinska uprava, a poglavito Općinski načelnik i Stožer zaštite i spašavanja. Zborna mjesta okupljanja za DVD su njihovi prostori. Zborna mjesta za ostale su: Zgrada i prostor oko Općine, te ambulanta Semeljci. 4. POLJOPRIVREDNE POVRŠINE Na području Općine Semeljci nalazi se ukupno ha poljoprivrednog zemljišta, od čega je ha u privatnom, a ha u državnom vlasništvu. Državno zemljište je u skladu s općinskim programom raspolaganja u zakupu OPG-a s područja Općine, te se oni kao i privatni vlasnici trebaju pridržavati propisanih agrotehničkih mjera vezanih uz zaštitu od požara. 5. ŠUMSKE POVRŠINE Na području Općine Semeljci nalazi se 1192 ha šuma, od čega je najveći dio u državnom vlasništvu. Za šumske površine u državnom vlasništvu na području k.o. Koritna i k.o. Kešinci, nadležna je Šumarija Osijek, a za šumske površine u k.o. Mrzović nadležna je Šumarija Stari Mikanovci.

9 Broj 3 Službeni glasnik Stranica 8 Navedene šumarije provode zaštitu na svom području, te su za isto osposobljena u skladu sa zakonskim propisima u svim vidovima: u ljudstvu, opremi, materijalnim sredstvima i sl. Obje šumarije imaju jedinice, odnosno vatrogasne jedinice za navedene namjene. 6. POPIS TEŠKE MEHANIZACIJE Junakovci d.o.o. komunalno društvo u isključivom vlasništvu Općine Semeljci raspolaže sa potrebnom teškom mehanizacijom. Istu posjeduje i Žitod.o.o. i PZ Osatina, obje u Semeljcima, obrtnik Goran Pejić iz Semeljaca, a dio mehanizacije imaju i velika OPG našeg područja. 7. UPOZNAVANJE PUČANSTVA SA OPASNOSTIMA OD NASTANKA POŽARA I POSLJEDICA KOJE POŽARI IZAZIVAJU. INFORMIRANJE STANOVNIŠTVA O ZAKONSKOJ REGULATIVI PRI SPALJIVANJU BILJNOG I DRUGOG OTPADA Sve jedinice lokalne samouprave, pa tako i Općina Semeljci imaju veliku pomoć u svim medijima, koji neizravno pokazuju posljedice nepridržavanja zakonske ili podzakonske regulative u području zaštite od požara. Općina Semeljci je svojim aktima propisala sve mjere kojih se trebamo svi zajedno pridržavati da do požara ne dođe, a ako se isti i dogodi kako smanjiti posljedice. 8. IZRADA PLANOVA DEŽURSTAVA Kao što je navedeno u Općini Semeljci postoji 5 Dobrovoljnih vatrogasnih društava, dakle u svakom naselju po jedno. Ista izrađuju planove dežurstava, sa timovima koji se sastoje od vatrogasaca i poljoprivrednika sa potrebnom mehanizacijom. U slučaju veće katastrofe ili nesreće na području Općine Semeljci i Stožer zaštite i spašavanja će neprekidno zasjedati i pružati pomoć ( stručnu) i potporu načelniku. 9. Ovaj Plan stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se u Službenom glasniku Općine Semeljci. Klasa: /15-01/2 Ur.broj: 2121/07-2/ Semeljci, godine Općinski načelnik Grga Lončarević v.r.

10 Broj 3 Službeni glasnik Stranica 9 Na temelju članka 58. Statuta Općine Semeljci ( Službeni glasnik Općine Semeljci broj1/13),a u skladu s točkom 3.d) Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u godini ( Narodne novine broj 36/15),Općinski načelnik Općine Semeljci, donosi PLAN AKTIVNOG UKLJUČENJA SVIH SUBJEKATA ZAŠTITE OD POŽARA U OPĆINI SEMELJCI 1. VATROGASNE POSTROJBE Na području Općine Semeljci nema profesionalnih vatrogasnih postrojbi, no imamo pet dobrovoljnih vatrogasnih društava. Svako, od pet naselja, Općine Semeljci ima po jedno DVD (Kešinci, Koritna, Mrzović, Semeljci i Vrbica). Sva ta društva čine Vatrogasnu zajednicu Općine Semeljci. Opremljenost društava je zadovoljavajuća. No u svemu: i u opremljenosti, u ljudstvu odnosno članstvu prednjači DVD Kešinci i DVD Semeljci. Oni su i interventne postrojbe Općine Semeljci. Inače je tradicija vatrogastva na našem području veoma stara i vatrogasne postrojbe, odnosno DVD kao udruge uživaju najveće povjerenje od svih udruga. Stanovništvo ih podržava, uvažava i u slučajevima požara na poljima u ljetnoj sezoni, ljudi s traktorima, nakon oglašavanja požara, samoinicijativno idu pomoći. 2. ZAPRIMANJE DOJAVA I UZBUNJIVANJE Dojave i cjelokupna komunikacija događaja obavljaju se fiksnim i mobilnim uređajima pozivom na 112, koji je univerzalni broj žurne pomoći Centra zaštite i spašavanja. Može se nazvati i broj 93 koji je telefonski broj vatrogasaca. Svi DVD-i naše općine, odnosno svaki član istih ima mobilni telefon i svi su međusobno umreženi. Na taj način je omogućena cjelovita, brza i efikasna komunikacija u slučaju uzbunjivanja. Nakon dojave uključuju se i električne sirene, koje će ovaj puta biti upozorenje na požar za sve ostale mještane, jer će svi članovi biti obaviješteni putem svojih službenih mobilnih telefona. Kod velikih požara i drugih iznenadnih događaja Županijski centar 112 obavlja poslove vezane za koordinaciju složenih intervencija prema standardnom operativnom postupku (SOP-u ) za određeni događaj ili naputku glavnog vatrogasnog zapovjednika. Zapovjednik ili dežurstvo vatrogasne postrojbe o vatrogasnoj intervenciji na svom području izvješćuje Županijski centar 112 Osijek, policiju i načelnika Općine. Po završetku intervencije zapovjednik je dužan napraviti izvješće i dostaviti ga Županijskom centru 112 Osijek i županijskom vatrogasnom zapovjedniku.

11 Broj 3 Službeni glasnik Stranica VATROGASNE INTERVENCIJE I ZAPOVIJEDANJE Vatrogasnom intervencijom koja se obavlja zbog nastalog požara, eksplozije, nesreće ili druge opasne situacije ( u daljnjem tekstu: Događaj) zapovijeda zapovjednik vatrogasne postrojbe koja je prva započela s intervencijom. Kad je na mjesto Događaja prva izašla vatrogasna postrojba dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) zapovjednik te postrojbe zapovijeda vatrogasnom intervencijom do dolaska javne vatrogasne postrojbe, kada zapovijedanje intervencijom preuzima zapovjednik te postrojbe. Ako zapovjednik koji zapovijeda vatrogasnom intervencijom ocijeni da raspoloživim sredstvima i snagama nije u mogućnosti uspješno obaviti intervenciju, o Događaju odmah izvješćuje nadređenog vatrogasnog zapovjednika koji preuzima zapovijedanje intervencijom. Kada Događaj prelazi granice Općine zapovijedanje vatrogasnom intervencijom preuzima zapovjednik vatrogasne zajednice Đakovo ili županijski vatrogasni zapovjednik. Glavni vatrogasni zapovjednik može preuzeti zapovijedanje svakom vatrogasnom intervencijom na teritoriju Republike Hrvatske ili odrediti zamjenika ili pomoćnika, sukladno svojoj prosudbi o učinkovitosti takvog određenja. U gašenju požara strništa, koji prerasta u veliki požar, na zahtjev zapovjednika požarišta, a na temelju prosudbe, nalogom nadređenog vatrogasnog zapovjednika, upućuju se dodatne vatrogasne snage, prema stupnjevima ugroženosti i angažiranju snaga. U slučaju nastanka Događaja koji poprimi obilježje prirodne nepogode, županijski vatrogasni zapovjednik će o tome obavijestiti župana. U slučaju kada župan aktivira Zapovjedništvo zaštite i spašavanja, upravljanje intervencijom preuzima Zapovjedništvo u radu kojega sudjeluje županijski vatrogasni zapovjednik. U slučaju da nema dovoljno vatrogasaca, načelnik Općine, angažirat će dodatne ljude po članku 37. Zakona o vatrogastvu. U slučaju Događaja koji nije poprimio obilježja prirodne nepogode, a koji zahtijeva angažiranje većeg broja osoba i opreme, načelnik Općine ili osoba koju on za to ovlasti, na zahtjev županijskog vatrogasnog zapovjednika, zamjenika ili njegovog pomoćnika, može narediti sudjelovanje svih sposobnih osoba s dotičnog područja starijih od 18 godina u obavljanju pomoćnih vatrogasnih poslova. Također može se narediti stavljanje na raspolaganje alat, prijevoznih, tehničkih i druga sredstva za potrebe intervencije. Općina Semeljci će koristiti svoje stožerne postrojbe ( DVD Kešinci i DVD Semeljci), a po potrebi i druga tri DVD-a ( Koritna,Mrzović i Vrbica). Osim toga napravit će se popisi osoba po udrugama, koji će se podijeliti i organizirati po grupama, zadužit ih se za određeno područje i imenovati voditelje grupa.

12 Broj 3 Službeni glasnik Stranica 11 Postupak povlačenja vatrogasnih postrojbi je suprotan u odnosu na uključivanje, ili prema zapovijedi zapovjednika požarišta. Nakon gašenja požara, čuvanje požarišta preuzima i organizira stožerni DVD i njezin zapovjednik u suradnji s načelnikom Općine. 4. REDOSLIJED UKLJUČIVANJA Redoslijed uključivanja stožernih DVD-a (Kešinci i Semeljci), a potom ostalih DVD-a Općine Semeljci, kao i redoslijed stavljanja u pripravnost napravljen je unaprijed i tim redoslijedom se pozivaju na Događaj, sukladno svom ustrojstvu. Uključivanje drugih vatrogasnih postrojbi određivat će se prema trenutnim potrebama na terenu u suradnji sa zapovjednicima vatrogasnih postrojbi, a na zahtjev županijskog vatrogasnog zapovjednika. Potrebu za,eventualnim, angažiranjem pripadnika HV prema planu uključivanja u intervencije, donosi glavni vatrogasni zapovjednik RH. 5. UOČAVANJE POŽARA OTVORENOG PROSTORA Požare na otvorenom prostoru najčešće uočavaju i dojavljuju građani putem telefona. Provjere istinitosti se utvrđuju očitavanjem telefonskog poziva ili pozivanjem na isti telefonski broj samog dojavljivača. Ponekad na udaljenim lokacijama nije moguće provjeriti istinitost poziva pa se šalju vatrogasne ophodnje u provjeru i eventualno gašenje. Općina u suradnji sa svojim vatrogasnim postrojbama treba organizirati cjelodnevno dežurstvo, te propisati mjere i telefonske brojeve odašiljača ili drugih mogućih dislociranih mjesta s kojih se može lako provjeriti neki eventualni otvoreni nekontrolirani plamen. Motrilačka mjesta i ophodnje organiziraju šumarije Osijek i Stari Mikanovci. Za vrijeme indeksa opasnosti od požara: velik do vrlo velik sve vatrogasne postrojbe su dužne upućivati vatrogasne ophodnje ili izvršiti dislokaciju određene vatrogasne formacije u svom djelokrugu djelovanja. 6. RAZMJEŠTAJ VATROGASNIH POSTROJBI I ZAPOVJEDNIH MJESTA Općina u suradnji sa Vatrogasnom zajednicom Općine Semeljci, određuje lokacije i prostore radi uspostave zapovjednih mjesta kod zapovijedanja i koordinacije u gašenju velikih požara strništa. To su zgrada Općine i zgrade svih pet DVD-a Općine Semeljci.

13 Broj 3 Službeni glasnik Stranica LOGISTIKA a) OPSKRBA HRANOM I PIĆEM Požari nastaju bez reda i najave. Vatrogasne postrojbe se tome prilagođavaju i djeluju što brže i bolje. Često puta bez konkretnog obroka desetine ljudi se hvataju u koštac s vatrenom stihijom. Zato svaka postrojba treba imati rezervni suhi obrok. Kad intervencija potraje duže kroz dan ili više dana, načelnik Općine treba hitno organizirati opskrbu vatrogasaca hranom i pićem. b) SMJEŠTAJ Kad se u intervenciju uključuju vatrogasne postrojbe iz udaljenih mjesta, kada nije moguće izvršiti smjenu u nekoliko sati, Općina i DVD-i dužni su osigurati prikladan smještaj za odmor vatrogasaca, a u suradnji sa Županijskim stožerom zaštite i spašavanja. c) OPSKRBA VATROGASNE TEHNIKE GORIVOM Kada intervencija u prostoru traje više sati dolazi do potrebe za pojedinačnim dopunjavanjem gorivom. Sve postrojbe moraju imati osigurane pričuve goriva. Općina u suradnji s DVD-ima treba imati osigurana mjesta i materijalna sredstva za opskrbu svojih postrojbi i postrojbi koje eventualno mogu doći u pomoć. d) HITNE INTERVENCIJE I POPRAVCI VATROGASNIH VOZILA Dobrovoljna vatrogasna društva Općine Semeljci imaju razrađen način popravka i servisiranja vatrogasnih vozila na svom području, na način da se mogu izvršiti popravci i za subjekte koji se uključuju izvana. e) OPSKRBA VODOM Opskrba vodom za gašenje ne predstavlja poseban problem zbog dobro razvijene vodovodne infrastrukture u svim naseljima, a i iz okolnih prirodnih vodotoka mogu se osigurati dodatne količine vode za gašenje. Đakovački vodovod d.o.o. Đakovo koji vrši opskrbu vodom na području Općine Semeljci odgovoran je za ispravnost i potreban broj hidranata u svim naseljima Općine Semeljci. Dobrovoljne vatrogasne postrojbe dužne su odrediti mjesta opskrbe vodom u dovoljnim količinama i posjedovati njihov popis. f) SUSTAV VATROGASNIH RADIO VEZA

14 Broj 3 Službeni glasnik Stranica 13 Sustav vatrogasnih radio veza je u organizaciji MUP-a odnosno DUZS-a. Radio veze koriste se radi bržeg djelovanja u akcijama gašenja požara, drugim intervencijama i na vježbama, te ih u druge svrhe nije dozvoljeno koristiti. Sva zaprimanja dojava i uzbunjivanje dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi vrše se telefonskim putem, dok se na intervencijama veza obavlja preko vatrogasnih radio uređaja. Za eventualne probleme u komunikaciji treba se obratiti stručnoj službi putem operativnog dežurstva MUP-a. g) MINSKO EKSPLOZIVNE OPASNOSTI Na svaki požar, na otvorenom prostoru, na crti ratnih razdvajanja i gdje se inače sumnja na mogućnost postojanja zaostalih minsko eksplozivnih sredstava, obvezno preko operativnog dežurstva MUP-a PU Osijek, pozvati pirotehničara ili HCR za više ugroženo područje. Prisutnost stručne osobe može pomoći u rješavanju moguće opasnosti odnosno pomoći u otklanjanju predrasuda i dilema koje se objektivno javljaju u opasnim situacijama. Planovi i popisi stanja nalaze se u Općini za dio područja ugroženog minsko-eksplozivnim sredstvima. h) HITNA MEDICINSKA POMOĆ Dobrovoljne vatrogasne postrojbe imaju medicinske komplete za samopomoć kod mogućih povreda na intervencijama. Dobrovoljne vatrogasne postrojbe imaju svoje djelokruge djelovanja, popis mjesta (adresa) hitne pomoći, ambulante Semeljci i Vrbica te dežurnog liječnika i njihove brojeve telefona. Ako Događaj poprima veće razmjere ili je na mjestu gdje postoji povećana opasnost za moguće povrede, kako vatrogasaca tako i stanovništva, dobrovoljna-e vatrogasna postrojba treba angažirati hitnu medicinsku pomoć. i) ELEKTRO DISTRIBUCIJSKA MREŽA Kod gašenja požara, bilo na otvorenom ili zatvorenom prostoru, može doći do kontakta najčešćeg sredstva za gašenje, vode i napona električne energije. Poznato nam je da je voda vodič električne energije i kod zbog kontakta može doći do neželjenih situacija. Da bi se to izbjeglo zapovjednik akcije gašenja treba uspostaviti izravan kontakt ili posredno preko operativnog centra, s distributerom HEP Plin Osijek. Distributer je u mogućnosti izvršiti određena isključivanja ili uputiti svoje dežurne ekipe na teren, na prostoru cijele županije.

15 Broj 3 Službeni glasnik Stranica KW dalekovod je u nadležnosti HEP Zagreb, Distribucije Osijek te se ta trasa može iskapčati ili ukapčati. 35 KW i 10 KW dalekovodi u nadležnosti se distributera HEP Zagreb, Distribucija Osijek. j) METEOROLOGIJA Svaki dan dolazi druga prognoza vremena i indeks opasnosti od požara u TC 112 Osijek, gdje se može dobiti i dodatna prognoza. k) CESTE Poduzeće Cesting Osijek ima stalno 24 satno dežurstvo, te odrađuje sve poslove vezane za održavanje državnih i županijskih cestovnih pravaca. U slučajevima postavljanja prometnih znakova, uklanjanja prepreka i drugih situacija na spomenutim cestama, za kontakt koristiti službu nadcestarije Đakovo. l) SURADNJA S MEDIJIMA Županijski vatrogasni zapovjednik, zapovjednik na požarištu, član zapovjedništva ili pomoćnik za odnose s javnošću, trebaju surađivati s predstavnicima sredstava priopćavanja i to na način da daju informacije o: -vremenu nastanka i lokalizaciji požara - približnoj veličini i lokaciji izgorjele površine - angažiranim snagama, tehnici i tijeku intervencija - vrsti izgorjelog pokrova - postupcima za pučanstvo ugroženo požarom m) PRAVNA OSNOVA Zaštita od požara i vatrogastvo uređeni su : Zakonom o zaštiti od požara ( Narodne novine broj 92/10) i Zakonom o vatrogastvu ( Narodne novine broj106/99, 117/01, 36/02-Odluka USRH, 139/04-proč.tekst, 174/04,38/09 i 80/10 ), te podzakonskim aktima ( pravilnicima, statutima, planovima i dr.)sve radnje i postupci koje reguliraju zaštitu od požara i vatrogastvo u RH, a koje nisu navedene u ovom planu regulirani su navedenim zakonskim propisima.

16 Broj 3 Službeni glasnik Stranica 15 Ovaj Plan stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se u Službenom glasniku Općine Semeljci. Klasa: /15-01/1 Ur.broj: 2121/07-2/ Semeljci, godine Općinski načelnik Grga Lončarević v.r.

17 Broj 3 Službeni glasnik Stranica 16 Na temelju Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u godini ( Narodne novine broj 28/15 )i članka 58. Statuta Općine Semeljci ( Službeni glasnik Općine Semeljci broj 2/13) Općinski načelnik Općine Semeljci donio je P R O G R A M A K T I V N O S T I U PROVEDBI POSEBNIH MJERA ZAŠTITE OD POŽARA RH U GODINI Izvješće po točkama Programa aktivnosti o provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za RH u godini ( Narodne novine broj 28/15), a koja su u obvezi Općine Semeljci kao jedinice lokalne samouprave prema točkama: 1. Usvojiti Plan zaštite od požara Općinsko vijeće Općine Semeljci donijelo je na 18.sjednici održanoj dana 05. lipnja godine Plan zaštite od požara i tehnoloških eksplozija ( Službeni glasnik Općine Semeljci broj 4/03 ),koga je izradio ZaštitaInspekt d.o.o. za zaštitu na radu, zaštitu od požara i zaštitu životnog okoliša iz Osijeka, Reisnerova 95. Usklađivanje istog je u tijeku na temelju ugovora sklopljenog sa Inspekt-Ingom d.o.o. iz Osijeka. O istom je izvješteno Ministarstvo obrane i Državna uprava za zaštitu i spašavanje. 2. Propisati agrotehničke mjere kao mjere za utvrđivanje i održavanje poljoprivrednih rudina i takve mjere koje se odnose na zaštitu od požara Općina Semeljci odnosno Općinsko vijeće Općine Semeljci donijelo je na 9. sjednici održanoj dana godine slijedeće odluke: 1) Odluku o mjerama za korištenje poljoprivrednog zemljišta u Općini Semeljci 2) Odluku o posebnim mjerama zaštite od požara pri spaljivanju otpadnih materija na poljoprivrednim i drugim površinama Obje odluke objavljene su u Službenom glasniku Općine Semeljci, broj 4/02 3. Organizirati sjednice Stožera zaštite i spašavanja tematski vezano uz pripremu ljetne protupožarne sezone Općina Semeljci će održati u travnju sjednicu Stožera zaštite i spašavanja na kojojće: a) Usvojen Plan rada Stožera zaštite i spašavanja za ovogodišnju požarnu sezonu b) Usvojiti Plan operativne provedbe Programa i aktivnosti na području Općine c) Usvojen Plan aktivnog uključenja svih subjekata zaštite od požara na području Općine d) Predloženi pogodni lokaliteti i prostori, odnosno pripremljeni prijedlozi za potrebne predradnje radi uspostave odgovarajućih zapovjednih mjesta kod zapovijedanja i koordinacije u gašenju požara sukladno odredbama članka 10. Plana intervencije kod velikih požara otvorenog prostora na teritoriju Općine

18 Broj 3 Službeni glasnik Stranica 17 e) Usvojen financijski plan osiguranih sredstava za provođenje zadaća tijekom ovogodišnje požarne sezone 4. Općinski načelnik je dana 11. travnja donio Plan motrenja, čuvanja i ophodnje otvorenog prostora i građevina za razdoblje visokog i vrlo visokog indeksa opasnosti ( u predžetvenom i žetvenom razdoblju) za godinu koji će se objaviti u Službenom glasniku Općine Semeljci 22. Sustavno praćenje stanja odlagališta otpada na području Općine i poduzimanje mjera za sanaciju divljih odlagališta Općina Semeljci ima donesen Plan gospodarenja otpadom Općine Semeljci za osmogodišnje razdoblje ( Službeni glasnik Općine Semeljci broj 8/07). Budući da Općina Semeljci ima komunalno društvo Junakovce d.o.o. u isključivom vlasništvu, koji između ostalog obavljaju poslove skupljanja, prijevoza i deponiranja otpada na čitavom području Općine i oni imaju Plan gospodarenja otpadom iz godine., koji je mijenjan Junakovci d.o.o. vrše sustavno praćenje stanja službenog odlagališta Općine Semeljci- Ada Koritna tijekom cijele godine, a pogotovo u požarnoj sezoni. Povremena i manja divlja odlaganja odmah se saniraju. 33. Ustrojavanje i opremanje potrebnom opremom izviđačko-preventivne ophodnje na području Općine Semeljci koja pripada žitorodnim područjima. Preventivnu ophodnju vršit će predstavnici OPG na području katastarskih Općina Semeljci koji imaju najveće površine poljoprivrednog zemljišta, poglavito državnog poljoprivrednog zemljišta. Svi imaju osobne mobitele i u interesu im je preventivno očuvanje istog kroz ophodnju, kao i što žurnija dojava u slučaju izvanrednog događaja. I sve druge udruge s područja Općine: športske, udruge mladih, lovačke udruge i sl. koje se financiraju iz sredstava Proračuna Općine Semeljci zadužene su za ophodnje. Posebna oprema nije izvršena, dostatni su mobiteli koje svi imaju za što žurniju dojavu. 34. Utvrđivanje načina i uvjeta korištenja raspoložive teške (građevinske) mehanizacije za eventualnu žurnu izradu prosjeka i probijanja protupožarnih putova radi zaustavljanja širenja šumskog požara Sukladno Planu zaštite od požara nadležne šumarije imaju raspoloživu mehanizaciju, a u slučaju potrebe koristit će se i mehanizacija Junakovaca d.o.o. Semeljci, Žita d.o.o. Semeljci, PZ Osatine, Semeljci, obrtnika Gorana Pejić iz Semeljaca i OPG-a s područja naše Općine. 36. Izvršenje pripreme i sanacije, odnosno otklanjanja nedostataka na vozilima, opremi i tehnici. Svi DVD-i Općine Semeljci, svaki u svom naselju, nadležni su za provedbu ovih mjera i spremni su za požarnu sezonu 2015.

19 Broj 3 Službeni glasnik Stranica Dostaviti ime, prezime i funkciju te broj telefona i ostale potrebne podatke kontakt osoba za koordinaciju u okviru Programa aktivnosti Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje- Sektoru vatrogastva Osobe za koordinaciju su zapovjednici: Vatrogasne zajednice Općine Semeljci, stožernih DVD-a Općine Semeljci (DVD-a Kešinci i Semeljci) i načelnik Općine Semeljci 1. Ime i prezime: Mario Novak Funkcija: zapovjednik Vatrogasne zajednice Općine Semeljci Broj službenog mobitela: Ime i prezime: Mario Radonić Funkcija: zapovjednik DVD-a Kešinci Broj službenog mobitela: Ime i prezime: Tomislav Galović Funkcija: zapovjednik DVD-a Semeljci Broj službenog mobitela: Ime i prezime: Grga Lončarević Funkcija: općinski načelnik Općine Semeljci Telefon: (kućni) i ( na poslu) Mobitel: U skladu s navedenom točkom dostavljamo ovo izvješće 54. Svi subjekti izvršitelji i sudjelovatelji dužni su osigurati dostatna financijska sredstva za provedbu svih zadaća, i provesti raščlambu financijskih izdataka. U Proračunu Općine Semeljci osigurana su dostatna sredstva za zaštitu od požara. 55. stavak 2. Svi izvršitelji i nositelji zadataka dužni su izvješća o svim obavljenim aktivnostima iz ovog Programa, s financijskim izvješćem o utrošenim vlastitim sredstvima dostaviti Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje Sektoru za vatrogastvo do15.siječnja godine. Klasa: /15-01/1 Ur.broj: 2121/07-2/ Semeljci, godine Općinski načelnik Grga Lončarević v.r.

20 Broj 3 Službeni glasnik Stranica 19 Na temelju članka 58. Statuta Općine Semeljci ( Službeni glasnik Općine Semeljci broj 2/13) i točke 3.a Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u godini ( Narodne novine broj 36/15)Općinski načelnik Općine Semeljci donio je PLAN RADA Stožera zaštite i spašavanja Općine Semeljci za požarnu sezonu godine Donosi se Plan rada Stožera zaštite i spašavanja Općine Semeljci za ovogodišnju požarnu sezonu. I. II. Plan rada Stožera je slijedeći: 1. Održavanje sjednica Stožera u skladu s potrebama, a obvezatno prije početka žetvene sezone 2. Pružanje pomoći operativnim snagama zaštite i spašavanja u požarnoj sezoni, a naročito Vatrogasnoj zajednici Općine Semeljci i svim DVD-ima Općine Semeljci 3. U slučaju veće nesreće permanentno zasjedanje i pružanje pomoći Općinskom načelniku 4. Održati sjednicu nakon požarne sezone i napraviti analizu izvršenih radnji. III. Ovaj Plan stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u Službenom glasniku Općine Semeljci. Klasa: /15-01/4 Ur.broj: 2121/07-2/ Semeljci, godine Općinski načelnik Grga Lončarević v.r.

21 Broj 3 Službeni glasnik Stranica 20 Na temelju članka 58. Statuta Općine Semeljci ( Službeni glasnik Općine Semeljci broj 2/13), a u svezi s točkom 3.b Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u godini ( Narodne novine broj 36/15) Općinski načelnik Općine Semeljci donosi F I N A N C I J S K I P L A N osiguranih sredstava za provođenje zadaća tijekom ovogodišnje požarne sezone Općina Semeljci će u Proračunu za godinu za vatrogastvo planirati ukupno ,0 kuna. I. Planirana sredstva iz točke 1. raspoređuju se shodno zahtjevima, potrebama i sl. II. III. Ukoliko planirana sredstva budu nedostatna vrši se izmjena i dopuna Proračuna kojom se osiguravaju potrebita sredstva. Osim toga,odnosno do tada se mogu koristiti sredstva s drugih pozicija ( npr. sredstva od zakupa i prodaje državnog poljoprivrednog zemljišta ) u slučaju velikih požara otvorenog prostora ( na oranicama.) IV. Ovaj Plan stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u Službenom glasniku Općine Semeljci. Klasa: /15-01/3 Ur.broj: 2121/07-2/ Semeljci, godine Općinski načelnik Grga Lončarević v.r.

22 Broj 3 Službeni glasnik Stranica 21 S A D R Ž A J : I. AKTI OPĆINSKOG NAČELNIKA OPĆINE SEMELJCI 1. Plan motrenja, čuvanja i ophodnje otvorenog prostora i građevina za razdoblje visokog i vrlo visokog indeksa opasnosti (u predžetvenom i žetvenom razdoblju) za godinu... str Plan operativne provedbe programa aktivnosti Općine Semeljci za godinu... str Plan aktivnog uključenja svih subjekata zaštite od požara u Općini Semeljci... str Program aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara RH u godini... str Plan rada Stožera zaštite i spašavanja Općine Semeljci za požarnu sezonu godine... str Financijski plan osiguranih sredstava za provođenje zadaća tijekom ovogodišnje požarne sezone... str. 20

23 Broj 3 Službeni glasnik Stranica 22 Izdaje: Općina Semeljci Glavni i odgovorni urednik Grga Lončarević - Načelnik Općine Semeljci Tisak: Upravni odjel Općine Semeljci, Kolodvorska 2 Oslobođeno plaćanja poreza na promet aktom Ministarstva kulture i prosvjete Kl. oznaka: / , Ur.broj: / od 22. ožujka godine

Microsoft Word - AnalizastanjasustavaZiS-2014 i smjernice

Microsoft Word - AnalizastanjasustavaZiS-2014 i smjernice Temeljem članka 28. stavak 1. Zakona o zaštiti i spašavanju (N.N. br.,. 174/04., 79/07 38/09 i 127/10), te, članka 32. Statuta Općine Runovići (Službeni glasnik Općine Runovići br. 1/03), a na prijedlog

Више

Na osnovi članka 28

Na osnovi članka 28 1 ANALIZA STANJA SUSTAVA ZAŠTITE I SPAŠAVANJA NA PODRUČJU OPĆINE MOŠĆENIČKA DRAGA U 2013. GODINI UVOD Sustav zaštite i spašavanja predstavlja skup mjera i aktivnosti usmjerenih na smanjenje rizika i ublažavanje

Више

Analiza stanja sustava civilne zaštite na području općine Ljubešćica za godinu

Analiza stanja sustava civilne zaštite na području općine Ljubešćica za godinu Smjernice za organizaciju i razvoj sustava civilne zaštite za razdoblje 2017. 2020. UVOD Zakonom o sustavu civilne zaštite ( Narodne novine broj 82/2015.) određeno je da sustav civilne zaštite obuhvaća

Више

SLUŽBENE NOVINE

SLUŽBENE NOVINE SLUŽBENE NOVINE OPĆINE PIĆAN GOD. XVII BROJ 6 PIĆAN, 16. PROSINCA 2015. LIST IZLAZI POVREMENO S A D R Ž A J AKTI VIJEĆA Stranica 1. Odluka o donošenju Dopuna Prostornog plana uređenja Općine Pićan. 2 AKTI

Више

S A D R Ž A J

S A D R Ž A J OPĆINA HLEBINE PLAN MOTRENJA, ČUVANJA I OPHODNJE ZAŠTIĆENIH DIJELOVA PRIRODE, ŠUMSKIH PREDJELA, GRAĐEVINA I POVRŠINA ZA KOJE TIJEKOM ŽETVENE SEZONE PRIJETI POVEĆANA OPASNOST OD NASTAJANJA I ŠIRENJA POŽARA

Више

12/17 SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE VOJNIĆ ISSN SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE VOJNIĆ Godina III/2017. broj:12 Vojnić, 28. srpanj

12/17 SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE VOJNIĆ ISSN SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE VOJNIĆ Godina III/2017. broj:12 Vojnić, 28. srpanj ISSN 1849-6806 SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE VOJNIĆ Godina III/2017. broj:12 Vojnić, 28. srpanj 2017. 1 S A D R Ž A J I. OPĆINSKI NAČELNIK 1. Odluka o provođenju vježbe civilne zaštite u 2017.g...3 2. Odluka

Више

ISSN SLUŽBENI GLASNIK GRADA OPUZENA GODINA II OPUZEN, 22. lipnja BROJ 2 br. akta SADRŽAJ... stranica 4. Odluka o raspodjeli sredstava

ISSN SLUŽBENI GLASNIK GRADA OPUZENA GODINA II OPUZEN, 22. lipnja BROJ 2 br. akta SADRŽAJ... stranica 4. Odluka o raspodjeli sredstava ISSN 1847-5159 SLUŽBENI GLASNIK GRADA OPUZENA GODINA II OPUZEN, 22. lipnja 2011. BROJ 2 br. akta SADRŽAJ... stranica 4. Odluka o raspodjeli sredstava za naknadu troškova izborne promidžbe za izbor članova

Више

JAVNA VATROGASNA POSTROJBA GRADA ZAGREBA ZAGREB, Savska cesta broj 1 Sukladno članku 10. Zakona o pravu na pristup informacijama (Narodne novine 25/12

JAVNA VATROGASNA POSTROJBA GRADA ZAGREBA ZAGREB, Savska cesta broj 1 Sukladno članku 10. Zakona o pravu na pristup informacijama (Narodne novine 25/12 JAVNA VATROGASNA POSTROJBA GRADA ZAGREBA ZAGREB, Savska cesta broj 1 Sukladno članku 10. Zakona o pravu na pristup informacijama (Narodne novine 25/12.) Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba (u nastavku

Више

REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA SKUPŠTINA Materijal za sjednicu PRIJEDLOG PROGRAMA SUFINANCIRANJA DRŽAVNE IZMJERE I KATASTRA NEKRETNINA

REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA SKUPŠTINA Materijal za sjednicu PRIJEDLOG PROGRAMA SUFINANCIRANJA DRŽAVNE IZMJERE I KATASTRA NEKRETNINA REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA SKUPŠTINA Materijal za sjednicu PRIJEDLOG PROGRAMA SUFINANCIRANJA DRŽAVNE IZMJERE I KATASTRA NEKRETNINA NA PODRUČJU OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE ZA RAZDOBLJE

Више

(Microsoft Word - 7\) IZVJE\212\306E O STANJU ZA\212TITE OD PO\216ARA GODINA.doc)

(Microsoft Word - 7\) IZVJE\212\306E O STANJU ZA\212TITE OD PO\216ARA GODINA.doc) REPUBLIKA HRVATSKA MEĐIMURSKA ŽUPANIJA IZVJEŠĆE O STANJU ZAŠTITE OD POŽARA I PROVEDBE GODIŠNJEG PROVEDBENOG PLANA UNAPREĐENJA ZAŠTITE OD POŽARA NA PODRUČJU MEĐIMURSKE ŽUPANIJE U 2017. GODINI Čakovec, rujan

Више

Na temelju članka 118. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, 87/08., 86/09., 92/10.,105/10,90/11., 5/12, 16,12,86

Na temelju članka 118. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, 87/08., 86/09., 92/10.,105/10,90/11., 5/12, 16,12,86 Na temelju članka 118. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, 87/08., 86/09., 92/10.,105/10,90/11., 5/12, 16,12,86/12, 94/13) i 152/14) i članaka 58. Statuta Osnovne

Више

9.1. Analiza ZiS za 2014

9.1. Analiza ZiS za 2014 O B R A Z L O Ž E NJ E PRIJEDLOGA ZAKLJUČKA O USVAJANJU ANALIZE STANJA ZAŠTITE I SPAŠAVANJE NA PODRUČJU GRADA OPATIJE U 2014 GODINI I DONOŠENJE SMJERNICA ZA ORGANIZACIJU I RAZVOJ SUSTAVA ZAŠTITE I SPAŠAVANJA

Више

Zagreb, 3. veljače 2017.

Zagreb, 3. veljače 2017. Zagreb, 3. veljače 2017. Na temelju članka 118. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN 87/08., 86/09., 92/10., 90/11., 5/12., 16/12., 86/12., 94/13. i 152/14.) i članka 76. Statuta

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI R

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI R REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI RADA NADZORNIH ODBORA TRGOVAČKIH DRUŠTAVA U VLASNIŠTVU/SUVLASNIŠTVU

Више

Microsoft Word - ZAHTJEVI- FINALE ZA SUGLASNOST

Microsoft Word - ZAHTJEVI- FINALE ZA SUGLASNOST Korčula, lipanj 2010. ZAHTJEVI ZAŠTITE I SPAŠAVANJA U DOKUMENTIMA PROSTORNOG UREĐENJA GRADA KORČULA Sagledavajući i analizirajući Nacrt Procjene ugroženosti stanovništva, materijalnih i kulturnih dobara

Више

VISOKA ŠKOLA ZA SIGURNOST NA RADU

VISOKA ŠKOLA ZA SIGURNOST NA RADU aa@alfa-atest.hr 21000 SPLIT, POLJIČKA CESTA 32 tel.: 021 / 270 506, fax.: 021 / 270 507 ZAŠTITA NA RADU INSPEKCIJA DIZALA ISPITIVANJA ZAŠTITA OKOLIŠA ZAŠTITA OD POŽARA PLAN ZAŠTITE OD POŽARA OPĆINA STON

Више

REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA GRAD OMIŠ GRADSKO VIJEĆE N A C R T KLASA: /19-01/01 URBROJ: 2155/ Omiš, *************

REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA GRAD OMIŠ GRADSKO VIJEĆE N A C R T KLASA: /19-01/01 URBROJ: 2155/ Omiš, ************* REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA GRAD OMIŠ GRADSKO VIJEĆE N A C R T KLASA: 214-04/19-01/01 URBROJ: 2155/01-01-19-2 Omiš, ******************2019. g. Na temelju odredbi čl. 30. Statuta Grada

Више

6-10

6-10 SLUŽBENI GLASNIK SLUŽBENO GLASILO OPĆINE PODGORAČ Godina: XVI Podgorač, 28. rujna 2010. Broj 6. S A D R Ž A J Stranica AKTI OPĆINSKOG NAČELNIKA 34. Operativni plan zimske službe za 2010. / 2011. godinu

Више

Na temelju članka 95., a u svezi s člankom 130. Zakona o komunalnom gospodarstvu ( Narodne novine, br. 68/18 ) te članka 31. Statuta Općine Perušić (

Na temelju članka 95., a u svezi s člankom 130. Zakona o komunalnom gospodarstvu ( Narodne novine, br. 68/18 ) te članka 31. Statuta Općine Perušić ( Na temelju članka 95., a u svezi s člankom 130. Zakona o komunalnom gospodarstvu ( Narodne novine, br. 68/18 ) te članka 31. Statuta Općine Perušić ( Županijski glasnik Ličko-senjske županije, br. 7/13,

Више

(Microsoft Word - SLU\216BENI GLASNIK br. 11)

(Microsoft Word - SLU\216BENI GLASNIK br. 11) Službeni glasnik SLUŽBENO GLASILO OPĆINE NOVA BUKOVICA VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA GODINA: XVI NOVA BUKOVICA, 06. studeni 2009. BROJ: 11 S A D R Ž A J AKT STRANICA AKTI OPĆINSKOG VIJEĆA 109. Odluka

Више

Službeni glasnik Općine Šodolovci Godina XIX Šodolovci, 05. srpnja Broj 3 SADRŽAJ AKTI OPĆINSKOG VIJEĆA: 1. Zaključak o usvajanju zapisnika sa 1

Službeni glasnik Općine Šodolovci Godina XIX Šodolovci, 05. srpnja Broj 3 SADRŽAJ AKTI OPĆINSKOG VIJEĆA: 1. Zaključak o usvajanju zapisnika sa 1 Službeni glasnik Općine Šodolovci Godina XIX Šodolovci, 05. srpnja 2016. Broj 3 SADRŽAJ AKTI OPĆINSKOG VIJEĆA: 1. Zaključak o usvajanju zapisnika sa 17. sjednice općinskog vijeća općine Šodolovci, 2. I.

Више

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA S L U Ž B E N I G L A S N I K SLUŽBENO GLASILO OPĆINE GRADAC GODINA XXVI Gradac, 24. travnja 2019. BROJ: 08/19 S A D R Ž A J 1. Odluka kojom se utvrđuje da nije potrebno provesti

Више

Microsoft Word - Program rada i Financijski plan Vatrogasne zajednice OBŽ za doc

Microsoft Word - Program rada i Financijski plan Vatrogasne zajednice OBŽ za doc REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA SKUPŠTINA Materijal za sjednicu PROGRAM RADA I FINANCIJSKI PLAN VATROGASNE ZAJEDNICE OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE ZA 2012. GODINU Predlagatelj Vatrogasna zajednica

Више

Microsoft Word - 3. KODEKS SAVJETOVANJA SA ZAINTERESIRANOM JAVNOŠĆU U POSTUPCIMA DONOŠENJA ZAKONA, DRUGIH PROPISA I AKATA

Microsoft Word - 3. KODEKS SAVJETOVANJA SA ZAINTERESIRANOM JAVNOŠĆU U POSTUPCIMA DONOŠENJA ZAKONA, DRUGIH PROPISA I AKATA VLADA REPUBLIKE HRVATSKE 3402 Na temelju članka 30. stavka 3. Zakona o Vladi Republike Hrvatske (»Narodne novine«, br. 101/98, 15/2000, 117/2001, 199/2003, 30/2004 i 77/2009), Vlada Republike Hrvatske

Више

SLN 07/09

SLN 07/09 Broj: 7 Umag, 4. kolovoza 2009. Godina: XVI. Cijena: 25,00 kn S A D R Ž A J GRADSKO VIJEĆE 34 RJEŠENJE o izboru predsjednika i članova Odbora za statut, poslovnik i pravne poslove..264 35 RJEŠENJE o osnivanju

Више

Microsoft Word - 06-Program rada i Financijski plan Vatrogasne zajednice OBŽ za 2014.doc

Microsoft Word - 06-Program rada i Financijski plan Vatrogasne zajednice OBŽ za 2014.doc REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA SKUPŠTINA Materijal za sjednicu PROGRAM RADA I FINANCIJSKI PLAN VATROGASNE ZAJEDNICE OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE ZA 2014. GODINU Predlagatelj Vatrogasna zajednica

Више

Microsoft Word - Sn05.docx

Microsoft Word - Sn05.docx ISSN 1849-2398 Bakar, 11. siječnja 2016. Broj: 01/2016 Godina: 2016. SLUŽBENE NOVINE GRADA BAKRA Izdavač: Grad Bakar Uredništvo: Primorje 39, 51222 Bakar Glavni i odgovorni urednik: Tomislav Klarić Izlazi:

Више

Temeljem odredbi Ċlanka 16. Zakona o proraĊunu (“Narodne novine RH” broj: 92/94 i Ċlana ka 16 i Statuta Grada Omiša ( “Službeni glasnik Grada Omiša”

Temeljem odredbi Ċlanka 16. Zakona o proraĊunu (“Narodne novine RH” broj: 92/94 i Ċlana ka 16 i  Statuta Grada Omiša ( “Službeni glasnik Grada Omiša” Temeljem odredbi čl. 14. Zakona o proračunu (NN RH 87/08 i 136/12) i temeljem odredbi članka 30. Statuta Grada Omiša (Službeni glasnik Grada Omiša 4/09, 9/10, 2/13 i 10/13), Gradsko vijeće Grada Omiša

Више

HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1

HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1 HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1 Na temelju članka 12. stavka 1. podstavka 15. Statuta Hrvatske komore inženjera strojarstva

Више

Preuzeto iz elektronske pravne baze Paragraf Lex Ukoliko ovaj propis niste preuzeli sa Paragrafovog sajta ili niste sigurni da li je u

Preuzeto iz elektronske pravne baze Paragraf Lex Ukoliko ovaj propis niste preuzeli sa Paragrafovog sajta ili niste sigurni da li je u www.paragraf.rs Preuzeto iz elektronske pravne baze Paragraf Lex Ukoliko ovaj propis niste preuzeli sa Paragrafovog sajta ili niste sigurni da li je u pitanju važeća verzija propisa, poslednju verziju

Више

REPUBLIKA HRVATSKA

REPUBLIKA HRVATSKA Na temelju članka 28. stavak 1. Zakona o komunalnom gospodarstvu ( Narodne novine broj 36/95, 109/95 Uredba, 70/97, 128/99, 57/00, 129/00, 59/01, 26/03 pročišćeni tekst, 82/04, 110/04 Uredba, 178/04, 38/09,

Више

REPUBLIKA HRVATSKA ZADARSKA ŽUPANIJA G R A D Z A D A R Gradonačelnik KLASA: /19-01/83 URBROJ: 2198/ Zadar, 23.srpnja GRADSKOM V

REPUBLIKA HRVATSKA ZADARSKA ŽUPANIJA G R A D Z A D A R Gradonačelnik KLASA: /19-01/83 URBROJ: 2198/ Zadar, 23.srpnja GRADSKOM V REPUBLIKA HRVATSKA ZADARSKA ŽUPANIJA G R A D Z A D A R Gradonačelnik KLASA: 350-01/19-01/83 URBROJ: 2198/01-2-19-4 Zadar, 23.srpnja 2019. - GRADSKOM VIJEĆU GRADA ZADRA - PREDMET: NADLEŽNOST ZA DONOŠENJE:

Више

Na temelju članka 31. stavka 2. Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama ( Narodne novine broj 86/12; 143/13; 65/17) i članka 27. Statuta

Na temelju članka 31. stavka 2. Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama ( Narodne novine broj 86/12; 143/13; 65/17) i članka 27. Statuta Na temelju članka 31. stavka 2. Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama ( Narodne novine broj 86/12; 143/13; 65/17) i članka 27. Statuta Grada Zlatara ( Službeni glasnik Krapinsko-zagorske

Више

OPĆA BOLNICA PULA-suglasnost za zaduživanje-zaključak

OPĆA BOLNICA PULA-suglasnost za zaduživanje-zaključak ŽUPAN KLASA: 510-01/18-01/05 URBROJ: 2163/1-01/8-18-02 Pula, 12. ožujka 2018. SKUPŠTINA ISTARSKE ŽUPANIJE n/p predsjednika Valtera Drandića Dršćevka 3, 52 000 Pazin PREDMET: Zaključak o davanju suglasnosti

Више

II. Izmjene i dopune plana nabave za godinu

II. Izmjene i dopune plana nabave  za godinu REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA OPĆINA ŠODOLOVCI Ive Andrića 3, Šodolovci Na temelju članka 20. stavka 1. Zakona o javnoj nabavi ("Narodne novine" broj 90/11, 83/13, 143/13 i 13/14) i članka

Више

Na temelju članka 4. stavka 3. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ("Narodne novine" broj 86/08, 61

Na temelju članka 4. stavka 3. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (Narodne novine broj 86/08, 61 Na temelju članka 4. stavka 3. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ("Narodne novine" broj 86/08, 61/11 i 4/18) Gradonačelnik Grada Rijeke, na prijedlog

Више

OPĆINA MARIJA GORICA 1. II. izmjene i dopune Plana nabave roba, radova i usluga za proračunsku godinu Odluka o imenovanju stručnog povjer

OPĆINA MARIJA GORICA 1. II. izmjene i dopune Plana nabave roba, radova i usluga za proračunsku godinu Odluka o imenovanju stručnog povjer OPĆINA MARIJA GORICA 1. II. izmjene i dopune Plana nabave roba, radova i usluga za proračunsku godinu 2017....2 2. Odluka o imenovanju stručnog povjerenstva za javnu nabavu i provedbu postupka nabave male

Више

Redni broj

Redni broj Na temelju članka 20. Zakona o javnoj nabavi («Narodne novine» broj 90/11,83/13, 143/13 i 13/14) i članka 42. Statuta Općine Podravske Sesvete («Službeni glasnik Koprivničko-križevačke županije» broj 5/13),

Више

REPUBLIKA HRVATSKA

REPUBLIKA HRVATSKA REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARA JSKA ŽUPA IJA GRAD OSIJEK GRADSKO VIJEĆE PRIJEDLOG ODLUKE O PROGLAŠE JU GRAFITA OSIJEK EPOKORE I GRAD ZAŠTIĆE IM KULTUR IM DOBROM OD LOKAL OG Z AČE JA Osijek, ožujak 2012.

Више

PRIJEDLOG!!! Na temelju članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (»Narodne novine«broj 33/01, 60/01, 129/05, 109/07, 125/08,

PRIJEDLOG!!! Na temelju članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (»Narodne novine«broj 33/01, 60/01, 129/05, 109/07, 125/08, PRIJEDLOG!!! Na temelju članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (»Narodne novine«broj 33/01, 60/01, 129/05, 109/07, 125/08, 36/09, 150/11, 144/12, 19/13 proč. tekst i 137/15 ispr.),

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Osijek IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAV

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Osijek IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAV REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Osijek IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAVNE NABAVE U DRUŠTVU HEP-PLIN D.O.O., OSIJEK Osijek,

Више

I-D PPUO Podstrana

I-D PPUO Podstrana SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE PODSTRANA Godina XXV Podstrana, 1. ožujka 2019. Broj 4/2019. OPĆINSKI NAČELNIK Na temelju članka 4. stavak 3. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj)

Више

Broj 6/

Broj 6/ Broj 6/2018 06.08.2018. SLUŽBENE NOVINE OPĆINE MEDULIN 1 Strana SADRŽAJ 1. Odluka o sufinanciranju djelatnosti dadilja...2 2. Odluka o usvajanju godišnjeg plana razvoja sustava civilne zaštite na području

Више

REPUBLIKA HRVATSKA BRODSKO POSAVSKA ŽUPANIJA OPĆINA GUNDINCI Općinsko vijeće Klasa: /15-01/8 Urbroj: 2178/05-02/15-2 Gundinci, 19. lipnja

REPUBLIKA HRVATSKA BRODSKO POSAVSKA ŽUPANIJA OPĆINA GUNDINCI Općinsko vijeće Klasa: /15-01/8 Urbroj: 2178/05-02/15-2 Gundinci, 19. lipnja REPUBLIKA HRVATSKA BRODSKO POSAVSKA ŽUPANIJA OPĆINA GUNDINCI Općinsko vijeće Klasa: 400-08/5-0/8 Urbroj: 78/05-0/5- Gundinci, 9. lipnja 05. godine Na temelju odredbe članka 0. Zakona o komunalnom gospodarstvu

Више

Microsoft Word - ODLUKA KOMUNALNI OTPAD 2018.doc

Microsoft Word - ODLUKA KOMUNALNI OTPAD 2018.doc R E P U B L I K A H R V A T S K A Vukovarsko-srijemska županija OPĆINA BOŠNJACI Općinsko vijeće KLASA: 015-01/19-01/01 URBROJ: 2212/03-03-19-01 Bošnjaci, 29. siječnja 2019. Temeljem članka 20. Zakona o

Више

Redni broj

Redni broj Na temelju članka 20. Zakona o javnoj nabavi («Narodne novine» broj 90/11,83/13, 143/13 i 13/14) i članka 42. Statuta Općine Podravske Sesvete («Službeni glasnik Koprivničko-križevačke županije» broj 5/13),

Више

Microsoft Word - PRIJEDLOG Zakona

Microsoft Word - PRIJEDLOG Zakona PRIJEDLOG Na osnovu člana 24. stav 1. tačka c) Ustava Tuzlanskog kantona ( Službene novine Tuzlansko podrinjskog kantona, br. 7/97 i 3/99 i Službene novine Tuzlanskog kantona, br. 13/99, 10/00, 14/02,

Више

SLUŽBENE NOVINE

SLUŽBENE NOVINE Stranica - 1 Broj 1 OPĆINE RAŠA 14.siječnja 2016. AKTI OPĆINSKE NAČELNICE I Na temelju članka 11. stavka 1. Odluke o davanju stanova u najam ( Službene novine Općine Raša, broj 9/10) Općine Raša, na prijedlog

Више

Microsoft Word - program-rada.docx

Microsoft Word - program-rada.docx PROGRAM RADA I FINANCIJSKI PLAN GLAS-A ZA 2018. GODINU PROGRAM RADA GLAS-A ZA 2018. GODINU ORGANIZACIJSKI USTROJ Uz kontinuiranu koordinaciju i suradnju Središnjih tijela GLAS-a, cilj Stranke je osnivanje

Више

Godina III

Godina III Godina XXI Beli Manastir, 11. ožujka 2019. godine Broj 3 S A D R Ž A J AKTI GRADSKOG VIJEĆA 12. Odluka o dodjeli sredstava Proračuna Grada Belog Manastira političkim strankama... 48 13. Odluka o prijenosu

Више

42000 Varaždin, Vladimira Nazora 12 Tel/fax: 042/ IBAN: HR OIB: PRILOZI UZ ZAHTJE

42000 Varaždin, Vladimira Nazora 12 Tel/fax: 042/ IBAN: HR OIB: PRILOZI UZ ZAHTJE 42000 Varaždin, Vladimira Nazora 12 Tel/fax: 042/210-074 E-mail: ecomission@vz.t-com.hr IBAN: HR3424840081106056205 OIB: 98383948072 PRILOZI UZ ZAHTJEV ZA ISHOĐENJE OKOLIŠNE DOZVOLE PRIMJENOM OPĆIH OBVEZUJUĆIH

Више

TOČKA 15. Prijedlog odluke o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentralizirane funkcije osnovnog školstva Grada Rijeke u godini

TOČKA 15. Prijedlog odluke o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentralizirane funkcije osnovnog školstva Grada Rijeke u godini TOČKA 15. Prijedlog odluke o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentralizirane funkcije osnovnog školstva Grada Rijeke u 2019. godini R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

Више

Redni broj

Redni broj Na temelju članka 28. Zakona o javnoj nabavi («Narodne novine» broj 120/16) i članka 42. Statuta Općine Podravske Sesvete («Službeni glasnik Koprivničko-križevačke županije» broj 5/13), općinski načelnik

Више

REPUBLIKA HRVATSKA

REPUBLIKA HRVATSKA REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA GRAD OSIJEK GRADONAČELNIK PRIJEDLOG RJEŠENJA o sklapanju ugovora o pružanju platnih usluga OTP Banka d.d. Osijek, prosinac 2015. Materijal pripremio: Upravni

Више

SLUŽBEN GLASNIK

SLUŽBEN  GLASNIK SLUŽBENI GLASNIK SLUŽBENO GLASILO OPĆINE DUGI RAT BROJ: 1/2005 DUGI RAT, 18. srpnja 2005. S A D R Ž A J Str. 1. Odluka... 2 2.Rješenje o izboru Mandatnog povjerenstva. 2 3. Rješenje o izboru Odbora za

Више

REPUBLIKA HRVATSKA SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA G R A D S I S A K GRADONAČELNICA KLASA: /19-01/1 URBROJ: 2176/ Sisak, 29. svibnja 2019.

REPUBLIKA HRVATSKA SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA G R A D S I S A K GRADONAČELNICA KLASA: /19-01/1 URBROJ: 2176/ Sisak, 29. svibnja 2019. REPUBLIKA HRVATSKA SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA G R A D S I S A K GRADONAČELNICA KLASA: 602-12/19-01/1 URBROJ: 2176/05-02-19-1 Sisak, 29. svibnja 2019. GRADSKO VIJEĆE GRADA SISKA Predmet: Materijal za sjednicu

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Zakon o poljoprivrednom zemljištu MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE travanj 2019. godine Poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države raspolaže se prema odredbama Zakona o poljoprivrednom zemljištu (NN 20/18

Више

REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA OPĆINA FERIČANCI OPĆINSKO VIJEĆE KLASA: /19-01/01 URBROJ: 2149/ Feričanci, 18. veljače

REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA OPĆINA FERIČANCI OPĆINSKO VIJEĆE KLASA: /19-01/01 URBROJ: 2149/ Feričanci, 18. veljače REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA OPĆINA FERIČANCI OPĆINSKO VIJEĆE KLASA: 021-01/19-01/01 URBROJ: 2149/03-19-01-01 Feričanci, 18. veljače 2019.g. Z A P I S N I K sa 16. sjednice Općinskog vijeća

Више

PRIJEDLOG Na temelju članka 141. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ("Narodne novine" broj 87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 5/12, 16/12, 86/12, 126/12, 94/13, 152/14, 7/17 i 68/18)

Више

Pravilnik o načinu i uvjetima sprječavanja i suzbijanja zlouporaba i prijevara u pružanju usluga elektroničke pošte

Pravilnik o načinu i uvjetima sprječavanja i suzbijanja zlouporaba i prijevara u pružanju usluga elektroničke pošte HRVATSKA AGENCIJA ZA POŠTU I ELEKTRONIČKE KOMUNIKACIJE Temeljem članka 12. stavka 1. i članka 107. stavka 12. Zakona o elektroničkim komunikacijama (»Narodne novine«br. 73/08), Vijeće Hrvatske agencije

Више

Izvješće o tržištu nekretnina 2018

Izvješće o tržištu nekretnina 2018 Republika Hrvatska Osječko-baranjska županija Upravni odjel za prostorno planiranje, zaštitu okoliša i prirode Europske avenije 11 31000 Osijek IZVJEŠĆE O TRŽIŠTU NEKRETNINA OSJEČKO - BARANJSKE ŽUPANIJE

Више

REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA GRAD LABIN Gradsko vijeće P R I J E D L O G KLASA: /15-01/ URBROJ: Labin, Na temelju

REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA GRAD LABIN Gradsko vijeće P R I J E D L O G KLASA: /15-01/ URBROJ: Labin, Na temelju REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA GRAD LABIN Gradsko vijeće P R I J E D L O G KLASA: 021-05/15-01/ URBROJ: 2144-01-01-15-1 Labin, 2015. Na temelju članka 35. stavak 2. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim

Више

Zakon o poljoprivrednoj savjetodavnoj službi HRVATSKI SABOR 1224 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim

Zakon o poljoprivrednoj savjetodavnoj službi HRVATSKI SABOR 1224 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim HRVATSKI SABOR 1224 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O POLJOPRIVREDNOJ SAVJETODAVNOJ SLUŽBI Proglašavam Zakon o poljoprivrednoj savjetodavnoj službi,

Више

Zapisnik 5. sjednica vijeća

Zapisnik 5. sjednica vijeća Z A P I S N I K sa 5. sjednice Općinskog vijeća Općine Brod Moravice održane dana 20. prosinca 2017. godine (srijeda) u 18,00 sati u prostoriji Općine Brod Moravice (čitaonica) NAZOČNI: Branimir Svetličić,

Више

Na temelju članaka 3

Na temelju članaka 3 Na temelju članaka 3.,4., 11. i 15. Zakona o komunalnom gospodarstvu ( Narodne novine br. 36/95, 70/97, 128/99, 57/00, 129/00, 59/01, 26/03, 82/04, 110/04, 178/04, 38/09, 79/09, 153/09, 49/11, 84/11, 90/11,

Више

P/ Na temelju članka 23. Statuta Hrvatske energetske regulatome agencije, klasa: /13-01/05, urbroj: /13-14, od 16. listopada i

P/ Na temelju članka 23. Statuta Hrvatske energetske regulatome agencije, klasa: /13-01/05, urbroj: /13-14, od 16. listopada i P/115144 Na temelju članka 23. Statuta Hrvatske energetske regulatome agencije, klasa: 011-01/13-01/05, urbroj: 371-01/13-14, od 16. listopada 2013. i članka 22. stavka 1. Pravilnika o unutarnjoj reviziji

Више

REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA OPĆINA PODGORAČ OPĆINSKI NAČELNIK Na temelju članka 28. stavak 1. Zakona o javnoj nabavi ("Narodne novin

REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA OPĆINA PODGORAČ OPĆINSKI NAČELNIK Na temelju članka 28. stavak 1. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novin REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA OPĆINA PODGORAČ OPĆINSKI NAČELNIK Na temelju članka 28. stavak 1. Zakona o javnoj nabavi ("Narodne novine", broj 120/16.) i članka 50. Statuta Općine Podgorač

Више

KRONOLO−KI REGISTAR 03.

KRONOLO−KI REGISTAR 03. KRONOLOŠKI REGISTAR AKATA OBJAVLJENIH U SLUŽBENOM GLASNIKU GRADA DONJI MIHOLJAC U 2003. GODINI Redni broj objave 1. 2. 3. 4. 9. 10. 11. 12. 13. 18. 23. 24. 25. 26. 33. A) O D L U K E Naziv akta Odluka

Више

REPUBLIKA HRVATSKA

REPUBLIKA HRVATSKA REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA 52 100 Pula, Sv. Teodora 2 tel: 222 359 fax: 222 564 Klasa: 023-01/06-01/22 Urbroj: 2163/1-04/11-06-01 Pula, 08. studeni 2006. godine Predsjedniku Poglavarstva Istarske

Више

15. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA ČAKOVCA MATERIJAL UZ TOČKU 3. DNEVNOG REDA Donošenje Odluke o izradi Izmjene i dopune GUP -a Grada Čakovca 6. listo

15. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA ČAKOVCA MATERIJAL UZ TOČKU 3. DNEVNOG REDA Donošenje Odluke o izradi Izmjene i dopune GUP -a Grada Čakovca 6. listo 15. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA ČAKOVCA MATERIJAL UZ TOČKU 3. DNEVNOG REDA Donošenje Odluke o izradi Izmjene i dopune GUP -a Grada Čakovca 6. listopad 2011. PRIJEDLOG Na temelju odredbe članka 78. i

Више

Na temelju članka 2,12 i 2

Na temelju članka  2,12 i 2 Na temelju članka 2,12 i 2.14 Izbornog zakona BiH ( Službene glasnik BiH broj: 23/01, 7/02, 9/02, 20/02, 25/02, 4/04, 20/04, 25/05, 52/05, 65/05, 77/05, 11/06, 24, 06, 32/07, 33/08, 37/08, 32/10, 18/13),

Више

На основу члана 15. Закона о ванредним ситуацијама ( Службени гласник РС, број 111/09), члана 20. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник РС,

На основу члана 15. Закона о ванредним ситуацијама ( Службени гласник РС, број 111/09), члана 20. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник РС, На основу члана 15. Закона о ванредним ситуацијама ( Службени гласник РС, број 111/09), члана 20. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник РС, број 129/07) и члана 18. став 1. тачка 20. Статута

Више

REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA SKUPŠTINA Materijal za sjednicu PRIJEDLOG ZAKLJUČKA O PROVEDBI PROJEKTA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE "ŠKOL

REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA SKUPŠTINA Materijal za sjednicu PRIJEDLOG ZAKLJUČKA O PROVEDBI PROJEKTA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE ŠKOL REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA SKUPŠTINA Materijal za sjednicu PRIJEDLOG ZAKLJUČKA O PROVEDBI PROJEKTA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE "ŠKOLSKI OBROK ZA SVE" Materijal pripremljen u Upravnom

Више

Na temelju odredbi članka 18. stavak 5. Zakona o Vladi Republike Hrvatske ( Narodne novine, broj 150/2011, 119/2014, 93/2016 i 116/2018), članka 2. st

Na temelju odredbi članka 18. stavak 5. Zakona o Vladi Republike Hrvatske ( Narodne novine, broj 150/2011, 119/2014, 93/2016 i 116/2018), članka 2. st Na temelju odredbi članka 18. stavak 5. Zakona o Vladi Republike Hrvatske ( Narodne novine, broj 150/2011, 119/2014, 93/2016 i 116/2018), članka 2. stavak 1. Uredbe o uredu Vlade Republike Hrvatske za

Више

KLASA: /13-01/02 URBROJ: 2140/ Krapina, 5. prosinca ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA PREDMET: Prijedlog odluke o stjecanju nekretnina od Gra

KLASA: /13-01/02 URBROJ: 2140/ Krapina, 5. prosinca ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA PREDMET: Prijedlog odluke o stjecanju nekretnina od Gra KLASA: 947-01/13-01/02 URBROJ: 2140/01-02-13-2 Krapina, 5. prosinca 2013. ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA PREDMET: Prijedlog odluke o stjecanju nekretnina od Grada Krapine za projekt Poduzetnički inkubator Krapinsko-zagorske

Више

Na temelju članka Zakona o proračunu ("Narodne novine" broj 87/08, 136/12. i 15/15.) i članka 32. Statuta Općine Mala Subotica ("Službeni glasni

Na temelju članka Zakona o proračunu (Narodne novine broj 87/08, 136/12. i 15/15.) i članka 32. Statuta Općine Mala Subotica (Službeni glasni Na temelju članka 22-40 Zakona o proračunu ("Narodne novine" broj 87/08, 136/12. i 15/15.) i članka 32. Statuta Općine Mala Subotica ("Službeni glasnik Međimurske županije" broj 12/15), Općinsko vijeće

Више

Plan nabave verzija

Plan nabave verzija REPUBLIKA HRVATSKA ZAGREBAČKA ŽUPANIJA OPĆINA STUPNIK OPĆINSKI NAČELNIK Na temelju čl. 20. Zakona o javnoj nabavi (NN br. 90/11, 83/13, 143/13 i 13/14) te čl. 28. Statuta Općine Stupnik (Glasnik Zagrebačke

Више

REPUBLIKA HRVATSKA

REPUBLIKA HRVATSKA KLASA: 400-05/17-01/01 Temeljem članka 110. Zakona o proračunu (NN RH, br. 87/08, 136/12 i 15/15), članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (NN RH, br. 19/13 pročišćeni tekst),

Више

Obrazac

Obrazac REPUBLIKA HRVATSKA VARAŽDINSKA ŽUPANIJA OPĆINA MARUŠEVEC OPĆINSKI NAČELNIK KLASA: 406-01/19-01/01 URBROJ: 2186-017/19-01 Maruševec, 18. siječnja 2019. Na temelju članka 28. Zakona o javnoj nabavi ( Narodne

Више

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Odjel za gradsku samoupravu i upravu KLASA: /17-02/5 URBROJ: 2170/01-0

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Odjel za gradsku samoupravu i upravu KLASA: /17-02/5 URBROJ: 2170/01-0 R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Odjel za gradsku samoupravu i upravu KLASA: 112-01/17-02/5 URBROJ: 2170/01-09-00-17-1 Rijeka, 7. veljače 2017. GRADONAČELNIKU GRADA

Више

Na temelju članka 28. Zakona o javnoj nabavi (NN 120/16), članka 3. Pravilnika o planu nabave, registru ugovora, prethodnom savjetovanju i analizi trž

Na temelju članka 28. Zakona o javnoj nabavi (NN 120/16), članka 3. Pravilnika o planu nabave, registru ugovora, prethodnom savjetovanju i analizi trž Na temelju članka 28. Zakona o javnoj nabavi (NN 120/16), članka 3. Pravilnika o planu, registru ugovora, prethodnom savjetovanju i analizi tržišta u javnoj nabavi (NN 101/2017) i čl.44. Statuta Općine

Више

Vižinada-Visinada, 22. veljače ISSN SLUŽBENE NOVINE OPĆINE VIŽINADA - VISINADA Godina VI, Broj: 1/2013. IZDAVAČ: Općina Vižinada-Visin

Vižinada-Visinada, 22. veljače ISSN SLUŽBENE NOVINE OPĆINE VIŽINADA - VISINADA Godina VI, Broj: 1/2013. IZDAVAČ: Općina Vižinada-Visin Vižinada-Visinada, 22. veljače 2013. ISSN 1846-7172 SLUŽBENE NOVINE OPĆINE VIŽINADA - VISINADA Godina VI, Broj:. IZDAVAČ: Općina Vižinada-Visinada UREDNIŠTVO: Vižinada 18a, Vižinada-Visinada ODGOVORNI

Више

( Dr\236avni plan mjera za slu\350aj izvanrednih i iznenadnih one\350i\232\346enja voda)

( Dr\236avni plan mjera za slu\350aj izvanrednih i iznenadnih one\350i\232\346enja voda) VLADA REPUBLIKE HRVATSKE Na temelju članka 70. stavka 2. Zakona o vodama (»Narodne novine«, broj 153/2009), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 7. siječnja 2011. godine donijela DRŽAVNI PLAN

Више

55C

55C Prijedlog 18. siječnja 2019. Na temelju članka 26., članka 44. stavka 2. i članka 48. stavka 2. Zakona o komunalnom gospodarstvu ( Narodne novine broj 68/18. i 110/18. Odluka Ustavnog suda) i članka 22.

Више

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja na temelju Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja o zaštiti pojedinaca u vezi

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja na temelju Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja o zaštiti pojedinaca u vezi Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja na temelju Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju

Више

REPUBLIKA HRVATSKA BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA GRAD BJELOVAR GRADONAČELNIK KLASA: /17-01/61 URBROJ: 2103/ Bjelovar, 7. prosinca 2

REPUBLIKA HRVATSKA BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA GRAD BJELOVAR GRADONAČELNIK KLASA: /17-01/61 URBROJ: 2103/ Bjelovar, 7. prosinca 2 GRAD BJELOVAR GRADONAČELNIK URBROJ: 2103/01-01-18-16 Bjelovar, 7. prosinca 2018. GRADSKO VIJEĆE GRADA BJELOVARA PREDMET: Utvrđivanje Prijedloga odluke o prijenosu prava vlasništva na zgradi učeničkog doma,

Више

I. MIŠLJENJE JAVNA USTANOVA NACIONALNI PARK PAKLENICA 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji, obavljena je revizija financijskih izvještaj

I. MIŠLJENJE JAVNA USTANOVA NACIONALNI PARK PAKLENICA 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji, obavljena je revizija financijskih izvještaj I. MIŠLJENJE JAVNA USTANOVA NACIONALNI PARK PAKLENICA 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji, obavljena je revizija financijskih izvještaja i poslovanja Javne ustanove Nacionalni park Paklenica

Више

Microsoft Word _ Plan nabave za godinu

Microsoft Word _ Plan nabave za godinu REPUBLIKA HRVATSKA VUKOVARSKO SRIJEMSKA ŽUPANIJA OPĆINA ANDRIJAŠEVCI Općinski načelnik KLASA: 406 01/15 01/10 UR: 2188/02 01 15 1 Rokovci, 11. prosinca 2015. godine Temeljem članka 20. stavak 1. Zakona

Више

Pravilnik o uvjetima i načinu povrata plaćene trošarine na dizelsko gorivo za pogon strojeva za pripremu površina u razminiranju NN 1/20

Pravilnik o uvjetima i načinu povrata plaćene trošarine na dizelsko gorivo za pogon strojeva za pripremu površina u razminiranju NN 1/20 NN 1/2019 (2.1.2019.), Pravilnik o uvjetima i načinu povrata plaćene trošarine na dizelsko gorivo za pogon strojeva za pripremu površina u razminiranju MINISTARSTVO FINANCIJA Na temelju članka 106. stavka

Више

Microsoft Word statut srpske manjine.doc

Microsoft Word statut srpske manjine.doc Temeljem članka 27. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina ( Narodne novine br. 155/02.) Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Osijeka na sjednici održanoj 23. prosinca 2003. godine, donijelo je

Више

Pravilnik o održavanju programa u utvrdi FB.pdf

Pravilnik o održavanju programa u utvrdi FB.pdf Na temelju članka 61. Statuta Grada Pula-Pola ( Službene novine Grada Pule br. 7/09, 16/09 i 12/11), i točke VI, stavak 2 Odluke o davanju na korištenje utvrde Fort Bourguignon Arheološkom muzeju Istre

Више

Službeni 10-10

Službeni 10-10 Službeni glasnik Grada Donjeg Miholjca Godina XIII. Donji Miholjac, 18. kolovoza 2010. Broj 10. 156. KLASA: 944-05/10-01/3 URBROJ: 2115/01-03-10-1 Donji Miholjac, 17. kolovoza 2010. Na temelju članka 218.

Више

IZVJESTAJ O IZVRSENJU PROR.2014

IZVJESTAJ O IZVRSENJU PROR.2014 Na temelju članka 110. Zakona o proračunu ("Narodne novine2, broj 87/08, 136/12 i 15/15) i članka 36. Statuta Grada Novske ("Službeni vjesnik", broj 2/09, 47/10,29/11,3/13 i 8/13) Gradsko vijeće Grada

Више

5. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA ČAKOVCA FINANCIJSKI DIO PLANA POSLOVANJA ČakRA d.o.o. Čakovec

5. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA ČAKOVCA FINANCIJSKI DIO PLANA POSLOVANJA ČakRA d.o.o. Čakovec 5. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA ČAKOVCA FINANCIJSKI DIO PLANA POSLOVANJA ČakRA d.o.o. Čakovec UVOD Razvojna agencija grada Čakovca započela je sa radom u svibnju 2007.g., te u studenom 2009. zapošljava

Више

službeni vjesnik HŽ Infrastrukture d.o.o. ISSN UREDNIŠTVO: Zagreb, Mihanovićeva 12 Telefon: 01/ ŽAT: GODINA XLIV (LXIX) BROJ

službeni vjesnik HŽ Infrastrukture d.o.o. ISSN UREDNIŠTVO: Zagreb, Mihanovićeva 12 Telefon: 01/ ŽAT: GODINA XLIV (LXIX) BROJ službeni vjesnik HŽ Infrastrukture d.o.o. ISSN 18486967 UREDNIŠTVO: Zagreb, Mihanovićeva 12 Telefon: 01/453 3862 ŽAT: 13862 GODINA XLIV (LXIX) BROJ 16 Zagreb, 4. studenoga 2013. LIST IZLAZI PREMA POTREBI

Више

(Microsoft Word - GODI\212NJI IZVJE\212TAJ O IZVR\212ENJU PRORA\310UNA OB ZA 2017.G..doc)

(Microsoft Word - GODI\212NJI IZVJE\212TAJ O IZVR\212ENJU PRORA\310UNA OB ZA 2017.G..doc) REPUBLIKA HRVATSKA LIČKO SENJSKA ŽUPANIJA OPĆINA BRINJE OPĆINSKO VIJEĆE KLASA: 400-08/18-01/01 UR.: 2125/04-18-02 Brinje, 29. ožujka 2018. godine Na temelju članka 108.,110. i 112. Zakona o proračunu (N/N

Више

Službeni 11-13

Službeni 11-13 Službeni glasnik Grada Donjeg Miholjca Godina XV Donji Miholjac, 12. studeni 2013. Broj 11. 246. GRADSKO VIJEĆE KLASA: 351-01/13-01/8 URBROJ: 2115/01-01-13-02 D. Miholjac, 11. rujna 2013. Na temelju članka

Више

REPUBLIKA HRVATSKA

REPUBLIKA HRVATSKA REPUBLIKA HRVATSKA VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA OPĆINA ČAĐAVICA PREGLED SKLOPLJENIH UGOVORA U GODINI RBR. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. TUM SKLAPANJA IZNOS BEZ PDV-A VRSTA UGOVORA služnosti 12.01. 16.000,00

Више

broj elaborata 719/17. Naziv plana: IZMJENA I DOPUNA PROSTORNOG PLANA UREĐENJA OPĆINE PODBABLJE (II) IZVJEŠĆE O JAVNOJ RASPRAVI Izrađivač: URBOS d.o.o

broj elaborata 719/17. Naziv plana: IZMJENA I DOPUNA PROSTORNOG PLANA UREĐENJA OPĆINE PODBABLJE (II) IZVJEŠĆE O JAVNOJ RASPRAVI Izrađivač: URBOS d.o.o broj elaborata 719/17. Naziv plana: IZMJENA I DOPUNA PROSTORNOG PLANA UREĐENJA OPĆINE PODBABLJE (II) IZVJEŠĆE O JAVNOJ RASPRAVI Izrađivač: URBOS d.o.o. SPLIT Nositelj izrade: OPĆINA PODBABLJE JEDINSTVENI

Више