program_uredjenja_prostora_2017

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "program_uredjenja_prostora_2017"

Транскрипт

1 Crna Gora Opština Bijelo Polje Br. 01- Bijelo Polje, godine SKUPŠTINA OPŠTINE BIJELO POLJE Na osnovu člana 16 Zakona o uređenju prostora i izgradnji objekata ( Sl.list CG br.51/08, 40/10, 34/11, 35/13 i 33/14), dostavljam vam Program uređenja prostora opštine Bijelo Polje za 2017.godinu. Za izvjestioca prilikom razmatranja Programa u Skupštini opštine Bijelo Polje i njenim radnim tijelima određena je Aleksandra Bošković, sekretar Sekretarijata za uređenje prostora. Predsjednik Opštine Aleksandar Žurić,s.r.

2 Na osnovu člana 16 Zakona o uređenju prostora i izgradnji objekata ( Sl.list CG, br.51/08, 40/10, 34/11, 35/13 i 33/14) člana 45 stav 1 tačka 5 Zakona o lokalnoj samoupravi ( Sl.list RCG,br.42/03, 28/04, 75/05, 13/06 i Sl.list Crne Gore br.88/09, 03/10, 73/10, 38/12 i 10/14) i člana 34 stav 1 tačka 5 Statuta Opštine Bijelo Polje ( Sl.list RCG-opštinski propisi br.25/04, 33/06 i Sl.list CG-opštinski propisi br.18/10 i 32/13), Skupština opštine Bijelo Polje, na sjednici održanoj dana godine, donijela je PROGRAM UREĐENJA PROSTORA OPŠTINE BIJELO POLJE ZA GODINU I UVOD Zakonom o uređenju prostora i izgradnji objekata ( Sl.list CG br.51/08, 40/10, 34/11, 35/13 i 33/14) propisano je da skupština lokalne samouprave donosi jednogodišnji program uređenja prostora, koji obuhvata program izrade novih, odnosno izmjene i dopune postojećih planskih dokumenata i program uređivanja građevinskog zemljišta (u daljem tekstu Program). Programom se utvrđuje dinamika uređenja prostora, izvori finansiranja, rokovi uređenja, operativne mjere za sprovođenje planskog dokumenta, a naročito mjere za komunalno opremanje građevinskog zemljišta iz člana 65 Zakona o uređenju prostora i izgradnji objekata. Program se donosi na osnovu Izvještaja o stanju uređenja prostora za 2016.godinu. Program uređenja prostora opštine Bijelo Polje za godinu, sadrži značajan broj planskih dokumenata čija je izrada toku, kao i izradu i donošenje novih planskih dokumenata. II PLANIRANJE PROSTORA 1.Procijena potrebe izrade novih, odnosno izmjene i dopune postojećih planskih dokumenata Planiranjem prostora smatra se utvrđivanje namjene i korišćenja prostora, izrada i donošenje planskih dokumenata, kao i praćenje njihovog ostvarivanja. Usvajanje Prostorno urbanističkog plana opštine Bijelo Polje 2014.godine uslovilo je usklađivanje postojećih i izradu novih Detaljnih urbanističkih planova koji su bili planirani programima uređenja prostora za 2015 i 2016.godinu. Pošto je Programom uređenja prostora za 2016.godinu planirana izrada novih planskih dokumenata kao i izmjene i dopune postojećih, a sve u skladu sa smjernicama Prostorno urbanističkog plana opštine Bijelo Polje, to se Programom uređenja prostora za 2017.godunu ne planira donošenje novih odluka o pristupanju izradi urbanističkih planova detaljne razrade. S obzirom da je dinamiku izrade i donošenja planskih dokumenata teško utvrditi pošto u izradi planskih dokumenata učestvuje više subjekata na čije rokove izrade ne može uticati lokalna samouprava, to je ovaj Program koncipiran na način što su nerealizovane teme iz programa za 2016.godinu preuzete sa ciljem da se u toku 2017.godine na bazi realnih mogućnosti, realizuju u programom utvrđenim rokovima. Realizacija Programa će se sprovoditi na način što će se prioritetno nastaviti aktivnosti na izradi i donošenju planskih dokumenata čija je izrada započeta u prethodnom periodu.

3 2. Izrada urbanističke dokumentacije 2.1. Dokumentacija čija je izrada započeta u prethodnom periodu 1. Izrada DUP-a Lješnica Odluka o donošenju Plana I kvartal 2017.godine 2. Izrada DUP-a Ciglana Odluka o donošenju Plana I kvartal 2017.godine 3. Izmjene i dopune DUP a Centralne zone Odluka o donošenju Plana II kvartal 2017.godine 4. Izrada LSL MHE Lještanica Odluka o donošenju Plana II kvartal 2017.godine 5. Izrada LSL Cerovo Odluka o donošenju Plana II kvartal 2017.godine 6. Izrada DUP-a Nedakusi Odluka o donošenju Plana III kvartal 2017.godine 2.2. Dokumentacija čija se izrada planira u godini 1. Izmjene i dopune PUP a opštine Bijelo Polje 2. Izrada Lokalnih studija lokacije Zakon o uređenju prostora i izgradnji objekata omogućava izradu lokalnih studija lokacija za područja koja se nalaze u zahvatu Prostorno urbanističkog plana, a za koja nije predviđena izrada Detaljnih urbanističkih planova. Izradom lokalnih studija lokacije budućim investitorima stvoriće se planski osnov za izgradnju objekata. 3. Dinamika izrade planova U izradi planske dokumentacije, prioriteti su dati započetim postupcima, odnosno planovima čija je izrada u toku. Dinamika donošenja planske dokumentacije u ovom Programu je data kvartalno, sa napomenom da u izradi planske dokumentacije učestvuje vise subjekata na čije ažuriranje ne može uticati lokalna uprava, tako da se ista mora smatrati orjentacionom. Izrada i donošenje planske dokumentacije koja nije ugovorena zavisiće od ispunjavanja uslova navedenih u mjerama od značaja za izradu i donošenje planske dokumentacije ovog Programa. 4. Mjere od značaja za izradu i donošenje planske dokumentacije Sadržaj i način vođenja informacionog sistema je propisan Pravilnikom o bližem sadržaju načinu vođenja dokumentacione osnove o prostoru ( Sl.list RCG br.41/06). Za pravovremeno obavljanje pripremnih poslova za izradu planske dokumentacije I formiranje osnove potrebno je ažuriranje svih relevantnih podataka: 1. Pribavljanje ažurnih reambuliranih podloga (geodetsko-katastarskih, topografskih, morfoloških, seizmičkih, klimatskih, katastarskih, podataka o podzemnim i nadzemnim instalacijama infrastrukture i dr.) 2. Pribavljanje podataka o vlasništvu katastarskih parcela za zahvate planova 3. Analiza sprovođenja dokumenata uređenja prostora, evidencija podataka o objektima koji su urađeni suprotno planskom dokumentu i dr.

4 5. Izvori finansiranja Finansijska sredstva za izradu planskih dokumenata i pripremnih poslova na izradi i donošenju istih, obezbjediće se iz budžeta Opštine Bijelo Polje, kao i od zainteresovanih korisnika prostora. III UREĐIVANJE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA Uređivanje građevinskog zemljišta obuhvata pripremu građevinskog zemljišta za komunalno opremanje i komunalno opremanje. Program uređivanja građevinskog zemljišta opštine Bijelo Polje usklađen je sa Budžetom opštine Bijelo Polje za 2017.godinu. Programom se definišu aktivnosti i preciznije utvrđuje plan korišćenja sredstava prema namjeni. 1. Priprema građevinskog zemljišta za komunalno opremanje Priprema građevinskog zemljišta za komunalno opremanje naročito obuhvata: rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, izradu planske, tehničke i druge dokumentacije; preduzimanje mjera zaštite spomenika culture i zaštite spomenika prirode koji bi mogli biti ugroženi radovima na pripremi zemljišta; rušenje postojećih objekata i uređaja i uklanjanje materijala, kao i premještanje podzemnih i nadzemnih instalacija. 2. Komunalno opremanje građevinskog zemljišta Komunalno opremanje građevinskog zemljišta obuhvata izgradnju objekata i uređaja komunalne infrastrukture, a naročito: 1) Komunalnih objekata i instalacija do priključka na urbanističku parcelu uključujući i priključak za vodovod, fekalnu i atmosfersku kanalizaciju i javnu rasvjetu; 2) Puteva i ulica u naselju; nadvožnjaka, podvožnjaka i mostova, pješačkih prolaza, pločnika, trgova, skverova i javnih parkirališta u naselju; 3) Zelenih površina u naselju; blokovskog zelenila, terena za rekreaciju,dječijih igrališta, parkova, pješačkih staza i travnjaka, biciklističkih staza, javnih gradskih komunalnih objekata i groblja; 4) Deponija i objekata za preradu i uništavanje otpadnih materijala; 5) Priključak komunalnih instalacija čija funkcija može biti od značaja u uslovima nastanka vanredne situacije, elementarnih nepogoda ili radi zaštite države.

5 3. PREGLED PLANIRANIH RADOVA I SREDSTAVA ZA REALIZACIJU PROGRAMA 3.1. IZVORI FINANSIRANJA Sredstva potrebna za ostvarivanje Programa uređenja prostora za 2017.godinu, obezbjeđuju se iz sljedećih izvora: 1 Kapitalni budžet opštine ,00 2 Operativni budžet opštine ,00 3 Direkcija za saobrćaj Crne Gore ,00 4 Direkcija javnih radova Crne Gore ,00 6 CEDIS ,00 7 Donacija delegacije EU, IPA fondovi, donacije međunarodnih organizacija, prekogranična saradnja i fondacije ,00 8 Ministarstvo finansija ,00 9 Željeznička infrastruktura Crne Gore ,00 UKUPNO , PLANIRANE AKTIVNOSTI ZA Planirana finansijska sredstva za Program uređenja prostora za godinu u iznosu od ,00 eura raspoređuju se za finansiranje sljedećih aktivnosti: I IZRADA PLANSKE DOKUMENTACIJE ,00 1 Izrada izmjena i dopuna PUP-a opštine Bijelo Polje ,00 2 Izrada lokalnih studija lokacije i DUP-ova po potrebi ,00 II 1 IZRADA STUDIJA ZA PLANSKU DOKUMENTACIJU 8.000,00 Izrada studije izbora lokacije za sanitarnu deponiju, deponije za građevinski i životinjski otpad 8.000,00 Nosilac aktivnosti: Sekretarijat za uređenje prostora

6 III IZRADA TEHNIČKE DOKUMENTACIJE ,00 1 Izrada glavnog projekta za izgradnju transfer stanice i sanacije postojećih odlagališta za otpad ,00 2 Izrada glavnog projekta sanitarne deponije, postrojenja za tretman otpadnih voda i vodosnabdijevanje ,00 3 Izrada glavnog projekta vodovoda Pruška-Dobrakovo , Izrada projekta rekonstrukcije glavnog gradskog vodovoda "Bistrica" Izrada projektne dokumentacije po potrebi Direkcija za izgradnju Izrada revizije glavnog projekta rekonstrukcije puta Bijelo Polje - Bistrica, kroz naselje Rasovo u dužini od 750m Dopuna projekta vodovoda Zaton, izmjena dijela trase u dužini od km 1+875,00 do km 4+687,00 Izrada revizije dopune projekta vodovoda Zaton,izmjena dijela trase u dužini od km 1+875,00 do km 4+687, , , , ,00 500,00 9 Izrada glavnog projekta septičke jame za zgrade na Ribarevinama 1.000,00 10 Izrada glavnog projekta javnog toaleta u gradskoj zoni 1.000,00 11 Izrada revizije glavnog projekta javnog toaleta u gradskoj zoni 300, Izrada glavnog projekta rekonstrukcije ulica 29. Novembra i Miodraga Bulatovića Izrada revizije glavnog projekta rekonstrukcije ulica 29. Novembra i Miodraga Bulatovića 3.000,00 700,00 14 Izrada tehničke dokumentacije po potrebi za Sekretarijat za stamb.komunalne poslove i saobraćaj ,00 15 Izrada glavnog projekta rekonstrukcije ulice Lipničke 3.000,00 Nosilac aktivnosti: Direkcija javnih radova, Direkcija za izgradnju i investicije i Sekretarijat za stambeno komunalne poslove i saobraćaj IV IZGRADNJA OBJEKATA OD POSEBNOG ZNAČAJA ZA OPŠTINU ,00 1 Nastavak radova na Bjelasici ,00 2 I faza izgradnje kolektora ,00 3 Nastavak izvođenja radova na Đalovića pećini ,00 4 Rekonstrukcija gradskog trga ,00

7 5 Izrada glavnog projekta i početak radova na rekonstrukciji željezničke stanice u Nedakusima , Rekonstrukcija magistralnog puta M21 dionica Barski most-dobrakovo Rekonstrukcija magistralnog puta M21 dionica Dobrakovo - raskrsnica "Voli" Rekonstrukcija magistralnog puta M21 dionica Rakonje- Ribarevine , , ,00 9 Rekonstrukcija regionalnog puta R10 dionica Kovren- Vodno-Vrulja ,00 10 Rekonstrukcija mostova na regionalnom putu R ,00 11 Izrada potpornih zidova na regionalnom putu R ,00 12 Izgradnja pješačkog mosta Potkrajci - Njegnjevo preko rijeke Lim ,00 13 Završetak stambenih objekata "Solidarnost" u Nikoljcu izgradnja priključka na obilaznicu ,00 Nosilac aktivnosti: Direkcija javnih radova, Direkcija za saobraćaj, Željeznička infrastruktura Crne Gore i Direkcija za izgradnju i investicije V LOKALNA INFRASTRUKTURA ,00 1 Rekonstrukcija skupštinske sale i elektroinstalacija u zgradi Opštine ,00 2 Izgradnja septičke jame za zgrade na Ribarevinama ,00 3 Izgradnja nadstrešnice za vanjske stepenice za zgradu br.2 na Ribarevinama 4.000,00 4 Izgradnja potpornih zidova i sanacija klizišta ,00 5 Rekonstrukcija sale za sastanke u zgradi Opštine ,00 6 Izgradnja javnog toaleta , Izmještanje javne rasvjete i ostalih instalacija radi rekonstrukcije magistralnog puta M21 dionica Rakonje - Ribarevine Izgradnja ograde oko gradskog groblja u Nikoljcu, dužine 165m , ,00 9 Izgradnja raskrsnice ul.mojkovačke kod AMD ,00 10 Izgradnja javne rasvjete obilaznice , Asfaltiranje gradskih saobraćajnica i lokalnih puteva Rekonstrukcija sportsko-rekreativnog i komercijalnog centra "Nikoljac" u Bijelom Polju (građevinsko-zanatski radovi, slaba struja, jaka struja, mašinske instalacija) , ,00 13 Tehnički pregled sportske hale "Nikoljac" ,00

8 14 Zamjena postojeće javne rasvjete led rasvjetom u skladu sa projektnom dokumentacijom na osnovu uštede troškova električne energije 0,00 15 Izgradnja semafora ,00 16 Izrada i rekonstrukcija vertikalne signalizacije 5.000,00 17 Nabavka i ugradnja brzinskih displeja ,00 18 Izrada i rekonstrukcija horizontalne signalizacije ,00 19 Nabavka i ugradnja "ležećih policajaca" 5.000,00 20 Nabavka i ugradnja odbojnih ograda ,00 21 Izrada tabli i obilježavanja ulica u Bijelom Polju ,00 22 Nabavka materijala i uređenje grada za novogodišnje praznike ,00 23 Nabavka i ugradnja mobilijara za park ,00 24 Tekuće održavanje javne rasvjete ,00 25 Farbanje ograda na mostovima ,00 26 Održavanje semafora 8.000,00 27 Nabavka betonskih i AB cijevi ,00 28 Uređenje gradskih plaža ,00 29 Popravka trotoara i farbanje, popravka i postavljanje zaštitnih stubića 6.000,00 30 Saniranje postojećih atmosferskih šahti 8.000,00 Nosilac aktivnosti: Direkcija javnih radova, Direkcija za izgradnju i investicije I Sekretarijat za stambeno komunalne poslove i saobraćaj 1 INVESTICIONO ODRŽAVANJE OPŠTINSKIH PUTEVA - tamponski sloj planirano ,00 m 3 1 MZ BISTRICA ,00 2 MZ GODIJEVO ,00 3 MZ RASOVO ,00 4 MZ LOZNA ,00 5 MZ PAVINO POLJE ,00 6 MZ KOVREN ,00 7 MZ TOMAŠEVO ,00 8 MZ KORITA 1, ,00 9 MZ KANJE ,00 10 MZ ČEOČE ,00 11 MZ SUTIVAN ,00 12 MZ ZATON ,00 13 MZ IVANJE ,00 14 MZ GUBAVAČ ,00 15 MZ CEROVO ,00 16 MZ DOBRAKOVO ,00 17 MZ GRAB-KIČAVA ,00 18 MZ CRHALJ ,00

9 19 MZ OBROV-LOZN ,00 20 MZ GODUŠA ,00 21 MZ NJEGNJEVO ,00 22 MZ LAHOLO ,00 23 MZ RAVNA RIJEKA ,00 24 MZ BABIĆA BRIJEG ,00 25 MZ LIPNICA ,00 26 MZ NIKOLJAC ,00 27 MZ PRIJELOZI ,00 28 MZ NEDAKUSI ,00 29 MZ GALICA ,00 30 MZ POTKRAJCI ,00 31 MZ BRZAVA ,00 32 MZ KUKULJE ,00 33 MZ POTRK ,00 34 MZ LJEŠNICA ,00 2 INVESTICIONO ODRŽAVANJE - PROČIŠĆAVANJE BULDOZEROM NEKATEGORISANIH PUTEVA planirano ,00 časova 1 MZ BISTRICA ,00 2 MZ GODIJEVO ,00 3 MZ RASOVO ,00 4 MZ LOZNA ,00 5 MZ PAVINO POLJE ,00 6 MZ KOVREN ,00 7 MZ TOMAŠEVO ,00 8 MZ KORITA ,00 9 MZ KANJE ,00 10 MZ ČEOČE ,00 11 MZ SUTIVAN ,00 12 MZ ZATON ,00 13 MZ IVANJE ,00 14 MZ GUBAVAČ ,00 15 MZ CEROVO ,00 16 MZ DOBRAKOVO ,00 17 MZ GRAB-KIČAVA ,00 18 MZ CRHALJ ,00 19 MZ OBROV-LOZNICE ,00 20 MZ GODUŠA ,00 21 MZ NJEGNJEVO ,00 22 MZ LAHOLO ,00 23 MZ RAVNA RIJEKA ,00 24 MZ BABIĆA BRIJEG ,00 25 MZ LIPNICA ,00 26 MZ NIKOLJAC ,00 27 MZ PRIJELOZI ,00 28 MZ NEDAKUSI ,00 29 MZ GALICA ,00 30 MZ POTKRAJCI ,00 31 MZ BRZAVA ,00 32 MZ KUKULJE ,00

10 33 MZ POTRK ,00 34 MZ LJEŠNICA ,00 Nosilac aktivnosti:sekretarijat za stambeno-komunalne poslove i saobraćaj 3 ELEKTROENERGETSKI OBJEKTI ,00 1 Izgradnja DTS 10/0,4kV "Rasovo-Rastoka" ,00 2 Izgradnja DTS 10/0,4kV "Loznice" ,00 3 Ugradnja reklozera i sekcionera na DV 10kV "Gubavač" ,00 4 Rekonstrukcija NN mreže u centru grada ,00 5 Ugradnja reklozera i sekcionera na DV 10kV "Tomaševo" ,00 6 Rekonstrukcija nadzemnog voda 10kV Gornja Crnča-Ivanje ,00 7 Izgradnja STS 10/0,4kV "Majstorovina" sa uklapanjem u 10kV i NN mrežu ,00 8 Održavanje i rekonstrukcija NN mreže i dalekovoda ,00 Nosilac poslova: Crnogorski elektrodistributivni sistem 4 HIDROTEHNIČKI OBJEKTI - VODOVODI ,00 1 Nastavak radova na izgradnji vodovoda Zaton ,00 2 Izgradnja vodovoda Kanje, Metanjac, Dobrakovo - granični prelaz "Dobrakovo" ,00 3 Izgradnja glavnog rezervoara na vodovodu "Bistrica" ,00 Nosilac aktivnosti: Direkcija javnih radova i Direkcija za izgradnju i investicije 5 OSTALE OBAVEZE ,00 1 Vođenje stručnog nadzora ,00 2 Pomoć u izgradnji javnih objekata ,00 3 Pomoć u otklanjanju posledica od elementarnih nepogoda ,00 4 Nepredviđeni radovi ,00 5 Otkup zemljišta za kolektor i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ,00 6 Ugovorene obaveze Direkcije za izgradnju i investicije iz prethodnih godina ,00 7 Troškovi javne rasvjete ,00 8 Tekuće održavanje lokalnih puteva i javnih površina ,00 9 Ugovorene obaveze Sekretarijata za stambeno - komunalne poslove i saobraćaj iz prethodnih godina ,00

11 Predsjednik Opštine može u slučaju potrebe, a na osnovu predloga stručne službe, donijeti Odluku da se urade i drugi radovi iz oblasti komunalne infrastrukture koji nijesu predviđeni Programom uređenja prostora za godinu. 4. PRELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE Ovaj Program stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu CG" Opštinski propisi. Broj: Bijelo Polje, godine SKUPŠTINA OPŠTINE BIJELO POLJE PREDSJEDNIK Džemal Ljušković

12 O B R A Z L O Ž E NJ E Pravni osnov za donošenje Programa uređenja prostora opštine Bijelo Polje za 2017.godinu sadržan je u članu 16 Zakona o uređenju prostora i izgradnji objekata ( Sl.list CG, br.51/08, 40/10, 34/11, 35/13 i 33/14) kojim je definisano da jedinica lokalne samouprave donosi jednogodišnji program uređenja prostora. Programom se uređuju dinamika uređenja prostora, izvori finansiranja, izrada i donošenje planskih dokumenata i operativne mjere za njihovo sprovođenje, a naročito mjere za komunalno opremanje građevinskog zemljišta kao i druge mjere za sprovođenje politike uređenja prostora. Razlozi za donošenje: Program uređenja prostora za 2017.godinu donosi se, na osnovu Izvještaja o stanju uređenja prostora za 2016.godinu, a u cilju stvaranja uslova za sprovođenje politike uređenja prostora. Prostor predstavlja najvrijedniji resurs Bijelog Polja, što pretpostavlja obavezu njegovog racionalnog korišćenja, uz obezbjeđenje unapređenja i poboljšanja kvaliteta življenja kako u centralnom gradskom jezgru, tako i na širem gradskom prostoru i naseljima na periferiji. Upravljanje prostorom je instrument koji obezbjeđuje ispunjenje ovog zacrtanog cilja. Program uređenja prostora za 2017.godinu predviđa i izradu planskih dokumenata. Realizacija Programa za 2017.godinu, u ovom dijelu, sprovodiće se na način što će se prioritetno nastaviti aktivnosti na izradi i donošenju planskih dokumenata čija je izrada započeta u prethodnom periodu. U dijelu uređivanja građevinskog zemljišta prioritet je dat radovima koji se odnose na izradu tehničke dokumentacije i izgradnju: objekata za opremanje i uređenje lokacija, saobraćajnica, mostova, trgova, pješačkih prolaza, pješačkih staza, javnih parkirališta i dr. Potrebna sredstva za realizaciju Programa uređenja prostora za 2017.godinu u ukupnom iznosu od ,00 eura obezbjediće se iz Kapitalnog budžeta opštine, Operativnog budžeta opštine, Direkcije za saobraćaj Crne Gore, Direkcije javnih radova Crne Gore, Crnogorskog elektrodistributivnog sistema, Donacija delegacije EU, IPA fondova, Donacija međunarodnih organizacija, Ministarstva finansija i Željezničke infrastrukture Crne Gore. SEKRETARIJAT ZA UREĐENJE PROSTORA

nacrt_programa_ur_pr_za_2016

nacrt_programa_ur_pr_za_2016 - NACRT - Na osnovu člana 16 Zakona o uređenju prostora i izgradnji objekata ( Sl.list CG, br.51/08, 40/10, 34/11, 35/13 i 33/14) člana 45 stav 1 tačka 5 Zakona o lokalnoj samoupravi ( Sl.list RCG,br.42/03,

Више

program_uredjenja_prostora_2015

program_uredjenja_prostora_2015 Crna Gora Opština Bijelo Polje Br. 01- Bijelo Polje, 18. 12. 2014. godine SKUPŠTINA OPŠTINE BIJELO POLJE Na osnovu čl.16 Zakona o uređenju prostora i izgradnji objekata (''Sl.list CG'', br.51/08, 34/11,

Више

IZVJEŠTAJ za 2017 godinu

IZVJEŠTAJ za 2017 godinu SEKRETARIJAT ZA STAMBENO - KOMUNALNE POSLOVE I SAOBRAĆAJ IZVJEŠTAJ PROGRAMA UREĐENJA PROSTORA I IZRADA TEHNIČKE DOKUMENTACIJE 0.00 projektant cijena 1 1.1. Izrada tehničke dokumentacije Izrada glavnog

Више

PROGRAM UREÐENJA 2013-vazece

PROGRAM UREÐENJA 2013-vazece Crna Gora Opština Bijelo Polje Br. 01- Bijelo Polje, 17.12.2012. godine SKUPŠTINA OPŠTINE BIJELO POLJE Na osnovu čl.16. Zakona o uređenju prostora i izgradnji objekata (''Sl.list CG'', br.51/08, 34/11

Више

izvjestaj_o_stanju_uredjenja_prostora_za_2015_godinu

izvjestaj_o_stanju_uredjenja_prostora_za_2015_godinu Crna Gora OPŠTINA BIJELO POLJE Br. 01- Bijelo Polje,. 12. 2015. godine SKUPŠTINA OPŠTINE BIJELO POLJE Na osnovu čl.15 Zakona o uređenju prostora i izgradnji objekata (''Sl.list CG'', br.51/08, 34/11, 40/10,

Више

На основу члана 56. Статута Града Ниша (''Службени лист Града Ниша'', број 88/2008), члана 72. Пословника о раду Градског већа Града Ниша ( Службени л

На основу члана 56. Статута Града Ниша (''Службени лист Града Ниша'', број 88/2008), члана 72. Пословника о раду Градског већа Града Ниша ( Службени л На основу члана 56. Статута Града Ниша (''Службени лист Града Ниша'', број 88/2008), члана 72. Пословника о раду Градског већа Града Ниша ( Службени лист Града Ниша број 1/2013) и члана 12. Правилника

Више

tmamt>*> ** cw (tort KC FC PROIZVODNJA HIDROELEKTRANA "PIVA" PLUZINE Broj: &<pz Datum OQ.20/pvo± Opr. or 14 P H A r O P/K T nnv>khhe Knac PeflH

tmamt>*> ** cw (tort KC FC PROIZVODNJA HIDROELEKTRANA PIVA PLUZINE Broj: &<pz Datum OQ.20/pvo± Opr. or 14 P H A r O P/K T nnv>khhe Knac PeflH tmamt>*> ** cw (tort KC FC PROIZVODNJA HIDROELEKTRANA "PIVA" PLUZINE Broj: 20-30- &khhe Knac PeflHH 6poj 3 H 3 K flpwiara BpujeflMoci i i IT onuithha

Више

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ВЛАСЕНИЦА Општина Власеница Светосавска 14, Власеница Телефон: 056/ Факс: 056/ Интернет:

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ВЛАСЕНИЦА Општина Власеница Светосавска 14, Власеница Телефон: 056/ Факс: 056/ Интернет: СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ВЛАСЕНИЦА Општина Светосавска 14, 75440 Телефон: 056/490-070 Факс: 056/734-830 Интернет: www.opstina-vlasenica.org E-mail: vlservis@teol.net члана 10. и 11. Закона о накнадама

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

РЕПУБЛИКА СРБИЈА РЕПУБЛИКА СРБИЈА Град Ваљево Градска управа за локални развој, привреду, урбанизам и комуналне послове Одељење за урбанизам, грађевинарство, саобраћај и заштиту животне средине Одсек за урбанизам и саобраћај

Више

Plan javnih nabavki etender Portal - UJN CG CRNA GORA Ministarstvo finansija Uprava za javne nabavke Obrazac 1 Član 38 Zakona o javnim naba

Plan javnih nabavki etender Portal - UJN CG CRNA GORA Ministarstvo finansija Uprava za javne nabavke Obrazac 1 Član 38 Zakona o javnim naba CRNA GORA Ministarstvo finansija Uprava za Obrazac 1 Član 38 Zakona o javnim nabavkama Naručilac opština žabljak, Broj 031/19-01-3 Mjesto i datum Žabljak 27/02/2019 U skladu sa članom 38 Zakona o javnim

Више

Град Ваљево Градска управа ИЗМЕНE И ДОПУНE ПЛАНА ГЕНЕРАЛНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ КОЛУБАРА - свеска 1 - Измене и допуне Плана генералне регулације КОЛУБАРА је дон

Град Ваљево Градска управа ИЗМЕНE И ДОПУНE ПЛАНА ГЕНЕРАЛНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ КОЛУБАРА - свеска 1 - Измене и допуне Плана генералне регулације КОЛУБАРА је дон Град Ваљево Градска управа ИЗМЕНE И ДОПУНE ПЛАНА ГЕНЕРАЛНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ КОЛУБАРА - свеска 1 - Измене и допуне Плана генералне регулације КОЛУБАРА је донела Скупштина града Ваљева, на седници одржаној 03.11.2017.

Више

План јавних набавки за годину Општинска управа општине Велико Градиште Обухвата: Датум усвајања: План јавних набавки за годину

План јавних набавки за годину Општинска управа општине Велико Градиште Обухвата: Датум усвајања: План јавних набавки за годину План јавних набавки за 2019. годину Општинска управа општине Велико Градиште Обухвата: Датум усвајања: План јавних набавки за 2019. годину 04.01.2019 Измена број: 404-45/2019-01-3 21.02.2019 Измена број:

Више

ODLUKA O RASKOPAVANJU POVRŠINA JAVNE NAMENE ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 12/2011, 56/2012, 13/2014, 69/2014 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovo

ODLUKA O RASKOPAVANJU POVRŠINA JAVNE NAMENE (Sl. list Grada Novog Sada, br. 12/2011, 56/2012, 13/2014, 69/2014 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovo ODLUKA O RASKOPAVANJU POVRŠINA JAVNE NAMENE ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 12/2011, 56/2012, 13/2014, 69/2014 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovom odlukom uređuju se uslovi i način organizovanja poslova

Више

REPUBLIKA HRVATSKA VARAŽDINSKA ŽUPANIJA OPĆINA LJUBEŠĆICA OPĆINSKO VIJEĆE KLASA: /16-01/14 URBROJ: 2186/ Ljubešćica, 20. prosinca 201

REPUBLIKA HRVATSKA VARAŽDINSKA ŽUPANIJA OPĆINA LJUBEŠĆICA OPĆINSKO VIJEĆE KLASA: /16-01/14 URBROJ: 2186/ Ljubešćica, 20. prosinca 201 REPUBLIKA HRVATSKA VARAŽDINSKA ŽUPANIJA OPĆINA LJUBEŠĆICA OPĆINSKO VIJEĆE KLASA: 363-01/16-01/14 URBROJ: 2186/025-01-16-3, 20. prosinca 2016. Na temelju članka 30. stavka 3. Zakona o komunalnom gospodarstvu

Више

KONACNA-ODLUKA za tekucu i stalnu rezervu

KONACNA-ODLUKA za tekucu i stalnu rezervu Na osnovu člana 43 stav 1 Zakona o budžetu i fiskalnoj odgovornosti ("Službeni list Crne Gore", br. 20/14 i 56/14), člana 53 stav 2 i 3 i člana 54 stav 5 Zakona o finansiranju lokalne samouprave ("Službeni

Више

ODLUKA O POSTAVLJANJU SISTEMA JAVNIH BICIKALA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA ("Sl. list grada Beograda", br. 103/2018 i 118/2018) I OSNOVNE ODREDBE Član

ODLUKA O POSTAVLJANJU SISTEMA JAVNIH BICIKALA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA (Sl. list grada Beograda, br. 103/2018 i 118/2018) I OSNOVNE ODREDBE Član ODLUKA O POSTAVLJANJU SISTEMA JAVNIH BICIKALA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA ("Sl. list grada Beograda", br. 103/2018 i 118/2018) I OSNOVNE ODREDBE Član 1 Ovom odlukom propisuju se uslovi i način postavljanja

Више

План јавних набавки за годину Општинска управа општине Велико Градиште Обухвата: Датум усвајања: План јавних набавки за годину

План јавних набавки за годину Општинска управа општине Велико Градиште Обухвата: Датум усвајања: План јавних набавки за годину План јавних набавки за 2019. годину Општинска управа општине Велико Градиште Обухвата: Датум усвајања: План јавних набавки за 2019. годину 04.01.2019 Измена број: 404-45/2019-01-3 21.02.2019 Измена број:

Више

Microsoft Word Resenje GV - Predlog odluke o izradi PDR kompleksa EI.docx

Microsoft Word Resenje GV - Predlog odluke o izradi PDR kompleksa EI.docx На основу члана 56. Статута Града Ниша ( Службени лист Града Ниша, број 88/2008), члана 39. Пословника о раду Градског већа Града Ниша ( Службени лист Града Ниша број 101/2008, 4/2009, 58/2009, 25/2011

Више

Тekst_JU

Тekst_JU ИЗМЕНЕ И ДОПУНЕ ПЛАНА ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ ДЕЛА ВРАЧАРСКОГ ПЛАТОА ИЗМЕЂУ УЛИЦА: КАТАНИЋЕВЕ, МАКЕНЗИЈЕВЕ, ЧУБУРСКЕ, УНУТРАШЊЕ ГРАНИЦЕ ПАРЦЕЛА ДУЖ ПАРНЕ СТРАНЕ ШУМАТОВАЧКЕ, БРАНИЧЕВСКЕ, РАНКЕОВЕ, НЕБОЈШИНЕ,

Више

План јавних набавки за годину ОПШТИНА БАЧ Обухвата: Датум усвајања: ПЛАН ЈАВНИХ НАБАВКИ ЗА ГОДИНУ Измена број: /2017-IV 2

План јавних набавки за годину ОПШТИНА БАЧ Обухвата: Датум усвајања: ПЛАН ЈАВНИХ НАБАВКИ ЗА ГОДИНУ Измена број: /2017-IV 2 План јавних набавки за 2017. годину ОПШТИНА БАЧ Обухвата: Датум усвајања: ПЛАН ЈАВНИХ НАБАВКИ ЗА 2017. 10.1.2017. ГОДИНУ Измена број: 404-40/2017-IV 2.3.2017. Техничка исправка број: 404-40- 13.4.2017.

Више

Страна 1 - Број 23. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА ГОДИНА XV БРОЈ 23 ВРЊАЧКА БАЊА ГО

Страна 1 - Број 23. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА ГОДИНА XV БРОЈ 23 ВРЊАЧКА БАЊА ГО Страна 1 - Број 23. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА 2.7.2019. године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА ГОДИНА XV БРОЈ 23 ВРЊАЧКА 2.7.2019. ГОДИНЕ ОПШТИНЕ 187. Председник општине Врњачка Бања, на основу чл.100.став

Више

Microsoft Word Resenje GV - Predlog odluke o izradi PDR 9 maj - sever.doc

Microsoft Word Resenje GV - Predlog odluke o izradi PDR 9 maj - sever.doc На основу члана 56. Статута Града Ниша (''Службени лист Града Ниша'', број 88/2008), члана 39. Пословника о раду Градског већа Града Ниша ( Службени лист Града Ниша број 101/2008, 4/2009, 58/2009, 25/2011

Више

ПРЕДЛОГ

ПРЕДЛОГ ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЛИСЈЕ НОВИ САД ПРОГРАМ ИНВЕСТИЦИОНИХ АКТИВНОСТИ ЈAВНОГ КОМУНАЛНОГ ПРЕДУЗЕЋА ЛИСЈЕ НОВИ САД И ТЕКУЋЕГ ОДРЖАВАЊА ГРОБАЉА ЗА 2015. ГОДИНУ ИНВЕСТИЦИОНE АКТИВНОСТИ КАПИТАЛНЕ СУБВЕНЦИЈЕ

Више

Na osnovu clana 31

Na osnovu clana 31 Na osnovu člana 31. Statuta opštine Tivat ( Službeni list RCG - opštinski propisi br.40/04 i 26/06), i čl.148. Poslovnika o radu Skupštine (Sl.list RCG- opštinski propisi br.8/05,2/06 i 34/08) Skupština

Више

СЛУЖБЕНИ Број 1 СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ДОЊИ ЖАБАР Понедјељак, 29. фебруар Гласник ОПШТИНЕ ДОЊИ ЖАБАР Доњи Жабар Година XXIII Број 1 Понедјељак

СЛУЖБЕНИ Број 1 СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ДОЊИ ЖАБАР Понедјељак, 29. фебруар Гласник ОПШТИНЕ ДОЊИ ЖАБАР Доњи Жабар Година XXIII Број 1 Понедјељак СЛУЖБЕНИ Гласник ОПШТИНЕ ДОЊИ ЖАБАР Година XX Број 1 Подјељак, 29. фебруар годи АКТИ НАЧЕЛНИКА ОПШТИНЕ 1 На основу чл. 10.ст.1.тачка д) Закона о јавним набавкама ( Службени гласник БиХ, бр. 39/14) и чл.

Више

Na temelju članka 31. stavka 2. Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama ( Narodne novine broj 86/12; 143/13; 65/17) i članka 27. Statuta

Na temelju članka 31. stavka 2. Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama ( Narodne novine broj 86/12; 143/13; 65/17) i članka 27. Statuta Na temelju članka 31. stavka 2. Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama ( Narodne novine broj 86/12; 143/13; 65/17) i članka 27. Statuta Grada Zlatara ( Službeni glasnik Krapinsko-zagorske

Више

DETALJNE INFORMACIJE O LOKACIJAMA Potrebno je svaku detaljno opisanu lokaciju linkovati do kratkog opisa na naslovnoj strani! Naziv lokacije: INDUSTRI

DETALJNE INFORMACIJE O LOKACIJAMA Potrebno je svaku detaljno opisanu lokaciju linkovati do kratkog opisa na naslovnoj strani! Naziv lokacije: INDUSTRI DETALJNE INFORMACIJE O LOKACIJAMA Potrebno je svaku detaljno opisanu lokaciju linkovati do kratkog opisa na naslovnoj strani! Naziv lokacije: INDUSTRIJSKA ZONA, lokacija br 1 Lokacija: Industrijska zona,

Више

Na osnovu clana 219. Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata ("Sluzbeni list Crne Gore", br. 64/17, 44/18, 63/18 i 11/19), au vezi sa clanom

Na osnovu clana 219. Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata (Sluzbeni list Crne Gore, br. 64/17, 44/18, 63/18 i 11/19), au vezi sa clanom Na osnovu clana 219. Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata ("Sluzbeni list Crne Gore", br. 64/17, 44/18, 63/18 i 11/19), au vezi sa clanom 162c. Zakona o uredenju prostora i izgradnji objekata

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ПАНЧЕВА Број 25 ГОДИНА II ПАНЧЕВО, 8. децембар ГОДИНЕ Аконтација претплате ,48 Цена овог примерка 318, На основ

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ПАНЧЕВА Број 25 ГОДИНА II ПАНЧЕВО, 8. децембар ГОДИНЕ Аконтација претплате ,48 Цена овог примерка 318, На основ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ПАНЧЕВА Број 25 ГОДИНА II ПАНЧЕВО, 8. децембар 2009. ГОДИНЕ Аконтација претплате 12.760,48 Цена овог примерка 318,00 343. На основу чланова 19, 20, 46. и 216. став 2. Закона о планирању

Више

1. Закон о локалној самоуправи («Сл. гласник РС» бр. 129/2007 и 83/14-други Закон) 2. Закон о државној управи (79/2005, 101/2007, 95/2010 и 99/14) 3.

1. Закон о локалној самоуправи («Сл. гласник РС» бр. 129/2007 и 83/14-други Закон) 2. Закон о државној управи (79/2005, 101/2007, 95/2010 и 99/14) 3. 1. Закон о локалној самоуправи («Сл. гласник РС» бр. 129/2007 и 83/14-други Закон) 2. Закон о државној управи (79/2005, 101/2007, 95/2010 и 99/14) 3. Закон о општем управном поступку («Сл. лист СРЈ» бр.

Више

Scanned Image

Scanned Image ! РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНАПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ГРАДСКО ВЕћЕ ГРАДА НОВОГ САДА Број: 351 2/2018-575 11 Дана: 21. јуна 2018. године НОВИ САД ПРЕДСЕДНИКУ СКУПЦПИНЕГТАДАНОВОГСАДА На основу члана 136. Пословника

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-23318-LOCН-2/2017 Заводни број: 05-353-126/2017

Више

Vodic za pristup informacijama god_

Vodic za pristup informacijama god_ CRNA GORA OPŠTINA BIJELO POLJE Sekretarijat za inspekcijske poslove VODIČ ZA PRISTUP INFORMACIJAMA U POSJEDU SEKRETARIJATA ZA INSPEKCIJSKE POSLOVE Bijelo Polje, avgust 2019. godina 2 Na osnovu čl.11 Zakona

Више

Број године Службени лист Општине Житиште страна 1 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ЖИТИШТЕ Година XXXI Житиште Број 19. Излази по по

Број године Службени лист Општине Житиште страна 1 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ЖИТИШТЕ Година XXXI Житиште Број 19. Излази по по Број 1. 0.0.. године Службени лист Општине Житиште страна 1 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ЖИТИШТЕ Година XXXI Житиште 0.0.. Број 1. Излази по потреби страна 1. На основу члана. Закона о локалној самоуправи ( Сл.гласник

Више

Na osnovu člana 5 stav 2 Zakona o budžetu ( Službeni list RCG, br. 40/01, 44/01, 28/04 i 71/05 i Službeni list CG, br. 12/07, 73/08, 53/09, 46/10 i 49

Na osnovu člana 5 stav 2 Zakona o budžetu ( Službeni list RCG, br. 40/01, 44/01, 28/04 i 71/05 i Službeni list CG, br. 12/07, 73/08, 53/09, 46/10 i 49 Na osnovu člana 5 stav 2 Zakona o budžetu ( Službeni list RCG, br. 40/01, 44/01, 28/04 i 71/05 i Službeni list CG, br. 12/07, 73/08, 53/09, 46/10 i 49/10), člana 42, 43 i 44 Zakona o finansiranju lokalne

Више

Microsoft Word - PROGRAM RADA SKUPSTINE ZA GODINU.doc

Microsoft Word - PROGRAM RADA SKUPSTINE ZA GODINU.doc Na osnovu člana 40 Statuta opštine Nikšić ("Službeni list RCG-opštinski propisi", br. 20/04 i 43/06 i «Službeni list CG-opštinski propisi», broj 24/10) i člana 152 Poslovnika o radu Skupštine opštine Nikšić

Више

1/15/14 Plan javnih nabavki etender Portal - UJN CG CRNA GORA Ministarstvo finansija Uprava za javne nabavke Obrazac 1 Član 38 Zakona o javnim nabavka

1/15/14 Plan javnih nabavki etender Portal - UJN CG CRNA GORA Ministarstvo finansija Uprava za javne nabavke Obrazac 1 Član 38 Zakona o javnim nabavka CRNA GORA Ministarstvo finansija Uprava za Obrazac 1 Član 38 Zakona o javnim nabavkama Naručilac Opština, Broj 01-1-31/14 Mjesto i datum 15/01/2014 U skladu sa članom 38 Zakona o javnim nabavkama (Službeni

Више

На основу члана 56. Статута Града Ниша (''Службени лист Града Ниша'', број 88/2008, 143/2016 и 18/2019), члана 72. Пословника о раду Градског већа Гра

На основу члана 56. Статута Града Ниша (''Службени лист Града Ниша'', број 88/2008, 143/2016 и 18/2019), члана 72. Пословника о раду Градског већа Гра На основу члана 56. Статута Града Ниша (''Службени лист Града Ниша'', број 88/2008, 143/2016 и 18/2019), члана 72. Пословника о раду Градског већа Града Ниша ( Службени лист Града Ниша број 1/2013, 95/2016,

Више

program rada 2016.god.[283]

program rada 2016.god.[283] OPŠTINA BIJELO POLJE UPRAVA JAVNIH PRIHODA PROGRAM RADA ZA 2016.GODINU Bijelo Polje, 30.12. 2015.godine Program rada za 2016 godinu 1 Crna Gora OPŠTINA BIJELO POLJE -Uprava javnih prihoda- Broj:08/1-9706

Више

Београд, Булевар краља Александра И З М Е Н А (АДЕНДУМ 3) КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЈАВНА НАБАВКА У ОТВОРЕНОМ ПОСТУПКУ ИЗГРАДЊА

Београд, Булевар краља Александра И З М Е Н А (АДЕНДУМ 3) КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЈАВНА НАБАВКА У ОТВОРЕНОМ ПОСТУПКУ ИЗГРАДЊА Београд, Булевар краља Александра 282 www.putevi-srbije.rs И З М Е Н А (АДЕНДУМ 3) КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЈАВНА НАБАВКА У ОТВОРЕНОМ ПОСТУПКУ ИЗГРАДЊА КОМПЛЕКСА ЧЕОНЕ НАПЛАТНЕ СТАНИЦЕ НА ДРЖАВНОМ ПУТУ

Више

На основу члана 14. став 1. тачка 4. Одлуке о усклађивању Одлуке о организовању Јавног комуналног предузећа Тржница Нови Сад ( Службени лист Града Нов

На основу члана 14. став 1. тачка 4. Одлуке о усклађивању Одлуке о организовању Јавног комуналног предузећа Тржница Нови Сад ( Службени лист Града Нов На основу члана 14. став 1. тачка 4. Одлуке о усклађивању Одлуке о организовању Јавног комуналног предузећа Тржница Нови Сад ( Службени лист Града Новог Сада, брoj 9/13) и члана 25. став 1. тачка 4. Статута

Више

Temeljem članka 30

Temeljem članka 30 P R I J E D L O G ODLUKE O II. IZMJENAMA I DOPUNAMA PROGRAMA GRADNJE OBJEKATA I UREĐAJA KOMUNALNE INFRASTRUKTURE ZA GODINU PREDLAGATELJ: gradonačelnik PREDSTAVNICI PREDLAGATELJA ZADUŽENI ZA DAVANJE OBRAZLOŽENJA:

Више

Microsoft PowerPoint - 4 Ðukic Podgorica 2012 [Read-Only] [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - 4 Ðukic Podgorica 2012 [Read-Only] [Compatibility Mode] Radionica o transpoziciji i implementaciji Direktive o vodi za piće (DWD 98/83/EC) i Direktive o prečišćavanju komunalnih otpadnih voda (UWWTD 91/271/EEC) u Crnoj Gori, 26. novembar 2012. Transpozicija

Више

План јавних набавки за годину ОПШТИНСКА УПРАВА ОПШТИНЕ РАЖАЊ Обухвата: Датум усвајања: План јавних набавки за годину Измена број

План јавних набавки за годину ОПШТИНСКА УПРАВА ОПШТИНЕ РАЖАЊ Обухвата: Датум усвајања: План јавних набавки за годину Измена број План јавних набавки за. годину ОПШТИНСКА УПРАВА ОПШТИНЕ РАЖАЊ Обухвата: Датум усвајања: План јавних набавки за. годину.. Измена број: 01/.. Измена број: /18.. Измена број: 03/ 19.. Измена број: 04/ 3.8.

Више

године Списак комуналних такси и накнада Општинске управе Брод Ред. број Назив накнаде Законски акт Обвезник плаћања накнаде I ДИРЕКТНИ ПО

године Списак комуналних такси и накнада Општинске управе Брод Ред. број Назив накнаде Законски акт Обвезник плаћања накнаде I ДИРЕКТНИ ПО 30.10.2018. године Списак комуналних такси и накнада Општинске управе Брод Ред. број Назив накнаде Законски акт Обвезник плаћања накнаде I ДИРЕКТНИ ПОРЕЗИ Порез на имовину 1. Порез на Закон о порезу на

Више

Zahtjev za dos.Izrada projekta rek.dijela puta B.Polje-Bistruica od P.Prla do semafora u Rasovuul.A.Mededovica

Zahtjev za dos.Izrada projekta rek.dijela puta B.Polje-Bistruica od P.Prla do semafora u Rasovuul.A.Mededovica OBRAZAC1 Naručilac Opština Bijelo Polje, Direkcija za izgradnju i investicije Broj 36-1/2/2019 Datum 11.06.2019 godine Na osnovu člana 30 Zakona o javnim nabavkama ( Službeni list CG, br. 42/11, 57/14,

Више

ТАКСЕНЕ ТАРИФЕ ЗА СПИСЕ И РАДЊЕ ИЗ ОБЛАСТИ УРБАНИЗМА И ГРАЂЕВИНСКИХ ПОСЛОВА 1. Информација о локацији Републичка административна такса Накнада за услу

ТАКСЕНЕ ТАРИФЕ ЗА СПИСЕ И РАДЊЕ ИЗ ОБЛАСТИ УРБАНИЗМА И ГРАЂЕВИНСКИХ ПОСЛОВА 1. Информација о локацији Републичка административна такса Накнада за услу ТАКСЕНЕ ТАРИФЕ ЗА СПИСЕ И РАДЊЕ ИЗ ОБЛАСТИ УРБАНИЗМА И ГРАЂЕВИНСКИХ ПОСЛОВА 1. Информација о локацији 2. Локацијски услови - за информацију 2.810,00 дин Σ 3.130,00 дин ж.р. 840-742221-843-57 Сврха уплате:

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-7346-LOCН-3/2016 Заводни број: 05-353-95/2016

Више

TARIFA ZA LOKALNE ADMINISTRATIVNE TAKSE

TARIFA  ZA  LOKALNE  ADMINISTRATIVNE  TAKSE Na osnovu člana 1 stav 3 Zakona o administrativnim taksama ( Službeni list RCG, br. 55/03, 46/04, 81/05, 02/06 i Službeni list CG, br. 22/08, 77/08, 03/09, 40/10, 73/10, 20/11 i 26/11), člana 5 stav 1

Више

program rada 2017.god.[285]

program rada 2017.god.[285] OPŠTINA BIJELO POLJE UPRAVA JAVNIH PRIHODA PROGRAM RADA ZA 2017.GODINU Bijelo Polje, 29.12. 2016.godine Program rada za 2017 godinu 1 Crna Gora OPŠTINA BIJELO POLJE -Uprava javnih prihoda- Broj:08/1-12076

Више

PROGRAM KAPITALNIH INVESTICIJA OPĆINE SREBRENIK Veza sa strateškim ciljem/ ciljevima Projekat / mjera Indikatori Ukupni orijent. izdaci Fina

PROGRAM KAPITALNIH INVESTICIJA OPĆINE SREBRENIK Veza sa strateškim ciljem/ ciljevima Projekat / mjera Indikatori Ukupni orijent. izdaci Fina Veza sa strateškim ciljem/ ciljevima Projekat / mjera Indikatori Ukupni orijent. izdaci Finansiranje iz općinskog budžeta 2015-2017 2015 2016 2017 ukupno (I+II+III) Kredit Finansiranje iz ostalih izvora

Више

Година 2018 Број 6 Прибој, године Излази по потреби Рок за рекламацију 10 дана I АКТА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ОДЛУКУ О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ОДЛУК

Година 2018 Број 6 Прибој, године Излази по потреби Рок за рекламацију 10 дана I АКТА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ОДЛУКУ О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ОДЛУК Година 2018 Број 6 Прибој, 24.09.2018. године Излази по потреби Рок за рекламацију 10 дана I АКТА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ОДЛУКУ О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ОДЛУКЕ О БУЏЕТУ ОПШТИНЕ ПРИБОЈ ЗА 2018. ГОДИНУ I ОПШТИ ДЕО

Више

Microsoft Word - 42_ doc

Microsoft Word - 42_ doc . РАНА 22. ЈУЛ 20. БРОЈ 4 - СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ СОКОБАЊА Година VIII Број 42 03. новембар 206. године 88 На основу члана 2., 4., 9. и 3. Закона о комуналним делатностима ("Службени гласник РС" број 88/20),

Више

На основу члана 56. Статута Града Ниша ( Службени лист Града Ниша'', број 88/2008 и 143/2016), члана 72. Пословника о раду Градског већа Града Ниша (

На основу члана 56. Статута Града Ниша ( Службени лист Града Ниша'', број 88/2008 и 143/2016), члана 72. Пословника о раду Градског већа Града Ниша ( На основу члана 56. Статута Града Ниша ( Службени лист Града Ниша'', број 88/2008 и 143/2016), члана 72. Пословника о раду Градског већа Града Ниша ( Службени лист Града Ниша број 1/2013,95/2016 98/2016,

Више

Microsoft Word - MUS ispitna pitanja 2015.doc

Microsoft Word - MUS ispitna pitanja 2015.doc Univerzitet u Novom Sadu Ekonomski fakultet u Subotici Dr. Agneš Slavić, docent Nemanja Berber, asistent Školska 2014/15 godina MENADŽMENT URBANOM SREDINOM Prvi deo: ispitna pitanja 1. PREDMET IZUČAVANJA

Више

LIST Година LV Број 18/ О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А Бачка Паланка 14. јун године На основу члана 63. Закона о буџетск

LIST Година LV Број 18/ О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А Бачка Паланка 14. јун године На основу члана 63. Закона о буџетск SLU@BENI LIST Година LV Број 18/29 162 О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А Бачка Паланка 14. јун 29. године На основу члана 63. Закона о буџетском систему ("Службени гласник РС", број 54/2009, 73/20,

Више

На основу члана 43. Закона о буџетском систему ( Сл.гласник РС бр. 54/2009, 73/2010, 101/2010, 101/2011, 93/2012, 62/2013, 63/2013, 108/2013, 142/2014

На основу члана 43. Закона о буџетском систему ( Сл.гласник РС бр. 54/2009, 73/2010, 101/2010, 101/2011, 93/2012, 62/2013, 63/2013, 108/2013, 142/2014 На основу члана 43. Закона о буџетском систему ( Сл.гласник РС бр. 54/2009, 73/2010, 101/2010, 101/2011, 93/2012, 62/2013, 63/2013, 108/2013, 142/2014, 68/2015, 103/2015, 99/2016 и 113/2017) и члана 32.

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-14872-LOC-1/2016 Заводни број: 05-353-62/2016

Више

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БРОЈ VI ОПШТИНЕ БАТОЧИНА ГОДИНА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ БАТОЧИНА БАТОЧИНА године На основу члана 76. и 77. а у вез

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БРОЈ VI ОПШТИНЕ БАТОЧИНА ГОДИНА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ БАТОЧИНА БАТОЧИНА године На основу члана 76. и 77. а у вез ОПШТИНЕ 30.03.2018. На основу члана 76. и 77. а у вези са чланом 64. Закона о јавној својини ( Службени гласник РС бр.72/2011, 88/2013, 105/2014, 104/2016 - др.закон и 108/2016), члана 71. став 1. тачка

Више

osfsdfjksdjf

osfsdfjksdjf СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ГОДИНА X - БРОЈ 7 П ЕТР ОВ АЦ Н А М Л АВ И 09. о к тобар 2015. године Б е с п л а т а н п р и м е р а к 1. На основу члана 20. став 1. тачка 3. а у вези члана 32. Закона о локалној

Више

Mile,

Mile, Na osnovu člana 16. stav. Zakona o Vladi Zeničko-dobojskog kantona Prečišćen tekst («Službene novine Zeničko-dobojskog kantona», broj 07/10), člana 51. Zakona o izvršavanju Budžeta Zeničko-dobojskog kantona

Више

Tačka 2. Prijedlog Odluke o usvajanju Programa izrade digitalnog katastra komunalnih uređaja Grada Bihaća

Tačka 2. Prijedlog Odluke  o usvajanju Programa izrade digitalnog katastra komunalnih uređaja Grada Bihaća B O S N A I H E R C E G O V I N A FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE UNSKO-SANSKI KANTON GRAD BIHAĆ GRADONAČELNIK Broj:06/2-30-1508/18 Bihać, 13.11.2018.godine Na osnovu člana 183. stav (2) Poslovnika Gradskog

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Б

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Б Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-21323-LOC-1/2018 Заводни број:

Више

С л у ж б е н и л и с т Општине Бачки Петровац Број: 18a Година: LII Бачки Петровац 18. новембра године С А Д Р Ж А Ј I СКУПШТИНА ОПШТИНЕ БАЧКИ

С л у ж б е н и л и с т Општине Бачки Петровац Број: 18a Година: LII Бачки Петровац 18. новембра године С А Д Р Ж А Ј I СКУПШТИНА ОПШТИНЕ БАЧКИ С л у ж б е н и л и с т Општине Бачки Петровац Број: 18a Година: LII Бачки Петровац 18. новембра 2016. године С А Д Р Ж А Ј I СКУПШТИНА ОПШТИНЕ БАЧКИ ПЕТРОВАЦ 226. - Одлука о другом ребалансу буџету Општине

Више

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ЛОПАРЕ СКУПШТИНА ОПШТИНЕ ЛОПАРЕ Цара Душана бр Лопаре Тел/Факс:055/ е-mail: 31. мај год

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ЛОПАРЕ СКУПШТИНА ОПШТИНЕ ЛОПАРЕ Цара Душана бр Лопаре Тел/Факс:055/ е-mail: 31. мај год СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ЛОПАРЕ СКУПШТИНА ОПШТИНЕ ЛОПАРЕ Цара Душана бр. 143. Тел/Факс:055/650-304 е-mail: lopareso@teol.net 31. мај. 2018. године Л О П А Р Е БРОЈ 5/18 Жиро-рачун: ''Павловић Интернационал

Више

IZVEŠTAJ O BUDŽETU

IZVEŠTAJ O BUDŽETU На основу члана 43. Закона о буџетском систему ("Службени гласник РС", број 54/2009, 73/20, 1/20, 1/21, 93 /2 2, 62/13 и 63/13 испр., 108/13, 142/14, 68/15-др.закон, 103/15, 99/16, 113/17 и 95/18), чл.

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ општине Књажевац ГОДИНА XI БРОЈ ОКОТБАР 2018 БЕСПЛАТАН ПРИМЕРАК 1 На основу члана 99. Закона о планирању и изградњи ("Сл. Гласник

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ општине Књажевац ГОДИНА XI БРОЈ ОКОТБАР 2018 БЕСПЛАТАН ПРИМЕРАК 1 На основу члана 99. Закона о планирању и изградњи (Сл. Гласник СЛУЖБЕНИ ЛИСТ општине Књажевац ГОДИНА XI БРОЈ 21 04. ОКОТБАР 2018 БЕСПЛАТАН ПРИМЕРАК 1 На основу члана 99. Закона о планирању и изградњи ("Сл. Гласник РС", бр. 72/2009, 81/2009 - испр., 64/2010 одлука

Више

MergedFile

MergedFile ГОДИНА XXVI ОПШТИНСКИ СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНА ОСЕЧИНА 22.12.2017. БРОЈ 13 На основу члана 63. Закона о буџетском систему (''Службени гласник РС'', бр.54/2009, 73/2010, 101/2010, 101/2011, 93/2012, 62/2013,

Више

Microsoft Word - Rebalans budzeta 2013.doc

Microsoft Word - Rebalans budzeta 2013.doc Скупштина Градске општине Палилула, на 10. седници одржаној 24. децембра 2013. године, на основу члана 47. и 63. Закона о буџетском систему ( Службени гласник РС, бр. 54/09, 73/10, 101/10, 101/11, 93/12,

Више

Обрађивач: Одељење за финансије и привреду

Обрађивач:  Одељење за финансије и привреду Скупштина Градске општине Палилула, на 20. седници одржаној 24. јуна 2019. године, на основу члана 47. и 63. Закона о буџетском систему ( Службени гласник РС, бр. 54/09, 73/10, 101/10, 101/11, 93/12, 62/13,

Више

SADRŽAJ GLAVNOG PROJEKTA

SADRŽAJ GLAVNOG PROJEKTA Izradio: Građevina: Mapa: Vrsta projekta (razina i struka): Zajednička oznaka projekta: INSTITUT IGH d.d. 10 000 Zagreb, Janka Rakuše 1 JUŽNA OBILAZNICA GRADA OSIJEKA, DOGRADNJA JUŽNOG KOLNIKA, DIONICA:

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-14206-LOC-2/2018 Заводни број: 05-353-198/2018

Више

ISSN LIST GRADA BEOGRADA Година LXIII Број јул године Цена 265 динара Скупштина Града Београда на седници одржаној 25.

ISSN LIST GRADA BEOGRADA Година LXIII Број јул године Цена 265 динара Скупштина Града Београда на седници одржаној 25. ISSN 0350-4727 SLU@BENI LIST GRADA BEOGRADA Година LXIII Број 61 25. јул 2019. године Цена 265 динара Скупштина Града Београда на седници одржаној 25. јула 2019. године, на основу члана 6. став 2, члана

Више

Turisticki kompleks

Turisticki kompleks Р Е П У Б Л И К А С Р Б И Ј А ГРАД УЖИЦЕ ИЗМЕНЕ И ДОПУНЕ ПЛАНА ГЕНЕРАЛНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ СЕВОЈНО ЗА ДЕО ЛОКАЦИЈЕ БОЈОВИЋА ВОДЕНИЦА У СЕВОЈНУ ФАЗА: НАЦРТ ПЛАНА И ЗАШТИТУ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ ЕКО УРБО ПЛАН ДОО УЖИЦЕ

Више

Правилник о садржини и начину вођења књиге инспекције, грађевинског дневника и грађевинске књиге I. ПРЕДМЕТ УРЕЂИВАЊА Члан 1. Овим правилником уређује

Правилник о садржини и начину вођења књиге инспекције, грађевинског дневника и грађевинске књиге I. ПРЕДМЕТ УРЕЂИВАЊА Члан 1. Овим правилником уређује Правилник о садржини и начину вођења књиге инспекције, грађевинског дневника и грађевинске књиге I. ПРЕДМЕТ УРЕЂИВАЊА Члан 1. Овим правилником уређује се садржина и начин вођења књиге инспекције, грађевинског

Више

Bosna i Hercegovina Federacija Bosne i Hercegovine Tuzlanski kanton OPĆINA LUKAVAC OPĆINSKI NAČELNIK Босна и Херцеговина Федерација Босне и Херцеговин

Bosna i Hercegovina Federacija Bosne i Hercegovine Tuzlanski kanton OPĆINA LUKAVAC OPĆINSKI NAČELNIK Босна и Херцеговина Федерација Босне и Херцеговин Bosna i Hercegovina Federacija Bosne i Hercegovine Tuzlanski kanton OPĆINA LUKAVAC OPĆINSKI NAČELNIK Босна и Херцеговина Федерација Босне и Херцеговине Тузлански кантон ОПЋИНА ЛУКАВАЦ ОПЋИНСКИ НАЧЕЛНИК

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Б

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Б Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-34974-LOC-1/2018 Заводни број:

Више

REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA GRAD POREČ - PARENZO CITTÀ DI POREČ - PARENZO Gradonačelnik KLASA: /17-01/03 URBROJ: 2167/01-09/ Por

REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA GRAD POREČ - PARENZO CITTÀ DI POREČ - PARENZO Gradonačelnik KLASA: /17-01/03 URBROJ: 2167/01-09/ Por REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA GRAD POREČ - PARENZO CITTÀ DI POREČ - PARENZO Gradonačelnik KLASA: 406-01/17-01/03 URBROJ: 2167/01-09/01-17-2 Poreč-Parenzo, 02. veljače 2017. Na temelju članka 28.

Више

općina viškovo republika hrvatska primorsko-goranska županija I. IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA UREĐENJA OPĆINE VIŠKOVO veljača, 2012. godine urbanistički studio rijeka d.o.o. prostorno i urbanističko

Више

Microsoft Word - ODL O JAVN POVR.doc

Microsoft Word - ODL O JAVN POVR.doc BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE TUZLANSKI KANTON OPĆINA SREBRENIK BOSNIA AND HERZEGOVINA FEDERATION OF BOSNIA AND HERZEGOVINA TUZLA CANTON MUNICIPALITY SREBRENIK N A C R T ODLUKA O KORIŠTENJU

Више

ekofond 2008

ekofond 2008 ПРОГРАМ ПОСЛОВАЊА И ФИНАНСИЈСКИ ПЛАН ФОНДА ЗА ЗАШТИТУ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ ГО ОБРЕНОВАЦ ЗА 2008. ГОДИНУ І програми и пројекти заштите ваздуха и атмосфере у ГО Обреновац 2.000.000 1. проширење и одржавање аутоматског

Више

На основу члана 47 и 63. Закона о буџетском систему ("Службени гласник РС", бр. 54/2009, 73/2010, 101/2010, 101/2011, 93/2012, 62/2013, 63/ испр

На основу члана 47 и 63. Закона о буџетском систему (Службени гласник РС, бр. 54/2009, 73/2010, 101/2010, 101/2011, 93/2012, 62/2013, 63/ испр На основу члана 47 и 63. Закона о буџетском систему ("Службени гласник РС", бр. 54/2009, 73/20, 1/20, 1/21, 93/22, 62/23, 63/23 - исправка, 108/23, 142/24, 68/25, 103/25 и 99/26) и члана 32. Закона о локалној

Више

Na osnovu clana 217. Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata ("Sluzbeni list Crne Gore", br. 64/17, 44/18 i 63/18), clana 41. Zakona o urede

Na osnovu clana 217. Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata (Sluzbeni list Crne Gore, br. 64/17, 44/18 i 63/18), clana 41. Zakona o urede Na osnovu clana 217. Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata ("Sluzbeni list Crne Gore", br. 64/17, 44/18 i 63/18), clana 41. Zakona o uredenju prostora i izgradnji objekata ("Sluzbeni list Crne

Више

Odluka o administrativnim taksama

Odluka o administrativnim taksama Na osnovu člana 1. stav 3. Zakona o administrativnim taksama ("Sl. list RCG", br. 55/03 od 01.10.2003, 46/04 od 09.07.2004, 81/05 od 29.12.2005, 02/06 od 18.01.2006, "Sl.list Crne Gore", br. 22/08 od 02.04.2008,

Више

План набавки за годину ЈП МЛАДОСТ ОПОВО Обухвата: ПЛАН ЈАВНИХ НАБАВКИ ЈП " МЛАДОСТ" ОПОВО ЗА ГОДИНУ Датум усвајања: 30-Jan-18 Рб Укупно Пр

План набавки за годину ЈП МЛАДОСТ ОПОВО Обухвата: ПЛАН ЈАВНИХ НАБАВКИ ЈП  МЛАДОСТ ОПОВО ЗА ГОДИНУ Датум усвајања: 30-Jan-18 Рб Укупно Пр План набавки за 2018. годину ЈП МЛАДОСТ ОПОВО Обухвата: ПЛАН ЈАВНИХ НАБАВКИ ЈП " МЛАДОСТ" ОПОВО ЗА 2018. ГОДИНУ Датум усвајања: 30-Jan-18 Рб Укупно Предмет набавке Процењена вредност без ПДВ-а 22,150,000

Више

REPUBLIKA HRVATSKA BRODSKO POSAVSKA ŽUPANIJA OPĆINA GUNDINCI Općinsko vijeće Klasa: /15-01/8 Urbroj: 2178/05-02/15-2 Gundinci, 19. lipnja

REPUBLIKA HRVATSKA BRODSKO POSAVSKA ŽUPANIJA OPĆINA GUNDINCI Općinsko vijeće Klasa: /15-01/8 Urbroj: 2178/05-02/15-2 Gundinci, 19. lipnja REPUBLIKA HRVATSKA BRODSKO POSAVSKA ŽUPANIJA OPĆINA GUNDINCI Općinsko vijeće Klasa: 400-08/5-0/8 Urbroj: 78/05-0/5- Gundinci, 9. lipnja 05. godine Na temelju odredbe članka 0. Zakona o komunalnom gospodarstvu

Више

Жагубица, 11. јун године

Жагубица, 11. јун године Жагубица, 11. јун 29. године www.zagubica.org.rs С А Д Р Ж А Ј Скупштина општине Жагубица Одлука о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Жагубица за 29. годину.... 3. Одлука о јавном задуживању општине

Више

REPUBLIKA HRVATSKA Dubrovačko-neretvanska županija GRAD PLOČE Gradonačelnik Klasa: /15-01/05 Urbroj: Ploče, 22. prosinca godi

REPUBLIKA HRVATSKA Dubrovačko-neretvanska županija GRAD PLOČE Gradonačelnik Klasa: /15-01/05 Urbroj: Ploče, 22. prosinca godi REPUBLIKA HRVATSKA Dubrovačko-neretvanska županija GRAD PLOČE Gradonačelnik Klasa: 300-01/15-01/05 Urbroj: 2165-02-15-2 Ploče, 22. prosinca 2015. godine Na temelju članka 20. Zakona o javnoj nabavi (Narodne

Више

Microsoft Word - ????????? ? ??????? ????????? ? ???? ?? ????????? ?????????, ???????? ????????? ? ?????????? ???????? ???????

Microsoft Word - ????????? ? ??????? ????????? ? ???? ?? ????????? ?????????, ???????? ????????? ? ?????????? ???????? ??????? На основу члана 121. став 4. Закона о становању и одржавању зграда ( Службени гласник РС, број 104/16), Mинистар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, доноси ПРАВИЛНИК о обрасцу извештаја у вези

Више

БРОЈ

БРОЈ РЕГИСТАР ЗА 2007. ГОДИНУ СТРАНА 1. OLDAL A 2007. ÉVI TÁRGYMUTATÓ БРОЈ АКТА НАЗИВ АКТА И БРОЈ СЛУЖБЕНОГ ЛИСТА У КОМ ЈЕ ОБЈАВЉЕН СТРА- НА АКТИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ОДЛУКЕ 1. Одлука о утврђивању стопа пореза

Више

Propisi i uplatni računi lokalnih javnih prihoda Glavnog grada Podgorice Na osnovu Zakona o finansiranju lokalne samouprave ("Sl.list RCG", br. 42/03

Propisi i uplatni računi lokalnih javnih prihoda Glavnog grada Podgorice Na osnovu Zakona o finansiranju lokalne samouprave (Sl.list RCG, br. 42/03 Propisi i uplatni računi lokalnih javnih prihoda Glavnog grada Podgorice Na osnovu Zakona o finansiranju lokalne samouprave ("Sl.list RCG", br. 42/03 i Sl.list CG, 5/08, 51/08, 74/10, 01/15, 78/15, 3/16

Више

URBANISTIČKI PROJEKAT ZA

URBANISTIČKI PROJEKAT ZA Архитекти Томић ДОО, Г. Милановац ПЛАН ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ ЦРКВА БРЕЗОВИЦА ОПШТИНА ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ЕЛАБОРАТ ЗА РАНИ ЈАВНИ УВИД Финансијер плана: Звонко Поповић, Београд бр. тех. дн. 15/2018 1 НОСИЛАЦ ИЗРАДЕ

Више



 506. Na osnovu člana 40 stav 4 Zakona o državnoj imovini ("Službeni list CG", broj 21/09) Vlada Crne Gore, na sjednici od 1. jula 2010. godine, donijela je UREDBA O PRODAJI I DAVANJU U ZAKUP STVARI U DRŽAVNOJ

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ АЛИБУНАР Година: 37. Алибунар, 29. март године Бесплатан примерак Број АКТИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ На основу члана 40. С

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ АЛИБУНАР Година: 37. Алибунар, 29. март године Бесплатан примерак Број АКТИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ На основу члана 40. С СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ АЛИБУНАР Година: 37. Алибунар, 29. март 2018. године Бесплатан примерак Број 7 119. АКТИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ На основу члана 40. Статута општине Алибунар (''Службени лист општине Алибунар''

Више

-

- СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА НИША ГОДИНА XXVII - БРОЈ 5 НИШ, 29. јануар 2019. Цена овог броја 40 динара Годишња претплата 5000 динара ГРАД НИШ ГРАДСКО ВЕЋЕ 1. На основу члана 19 став 2 Закона о безбедности саобраћаја

Више

16

16 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН Година MMXVIII Број ТЕМЕРИН 302018. Примерак 100,00 динара На основу члана 15. тачка 8. Закона о ванредним ситуацијама (''Службени гласник Републике Србије'', број 111/09,

Више

На основу члана 35. став 7. Закона о планирању и изградњи ( Службени гласник РС, број 72/09, 81/09, 64/10, 24/11, 121/12, 42/13, 50/13, 98/13, 132/14

На основу члана 35. став 7. Закона о планирању и изградњи ( Службени гласник РС, број 72/09, 81/09, 64/10, 24/11, 121/12, 42/13, 50/13, 98/13, 132/14 На основу члана 35. став 7. Закона о планирању и изградњи ( Службени гласник РС, број 72/09, 81/09, 64/10, 24/11, 121/12, 42/13, 50/13, 98/13, 132/14 и 145/14) и члана 39. став 1. тачка 6. Статута града

Више

REPUBLIKA HRVATSKA MEĐIMURSKA ŽUPANIJA OPĆINA DEKANOVEC OPĆINSKO VIJEĆE Na temelju članka 33. i 34. Zakona o Proračunu (NN br. 87/08. i 136/12.) i čla

REPUBLIKA HRVATSKA MEĐIMURSKA ŽUPANIJA OPĆINA DEKANOVEC OPĆINSKO VIJEĆE Na temelju članka 33. i 34. Zakona o Proračunu (NN br. 87/08. i 136/12.) i čla REPUBLIKA HRVATSKA MEĐIMURSKA ŽUPANIJA OPĆINA DEKANOVEC OPĆINSKO VIJEĆE Na temelju članka 33. i 34. Zakona o Proračunu (NN br. 87/08. i 136/12.) i članka 31. Statuta Općine Dekanovec (Službeni glasnik

Више

ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРБИЈЕ, БЕОГРАД РАСПИСУЈЕ КОНКУРС ЗА ЗАСНИВАЊЕ РАДНОГ ОДНОСА НА ОДРЕЂЕНО ВРЕМЕ ПОЗИЦИЈА: ЕЛЕКТРО ИНЖЕЊЕР У ОПЕРАТИВИ П

ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРБИЈЕ, БЕОГРАД РАСПИСУЈЕ КОНКУРС ЗА ЗАСНИВАЊЕ РАДНОГ ОДНОСА НА ОДРЕЂЕНО ВРЕМЕ ПОЗИЦИЈА: ЕЛЕКТРО ИНЖЕЊЕР У ОПЕРАТИВИ П ЕЛЕКТРО ИНЖЕЊЕР У ОПЕРАТИВИ Површински копови Барошевац (5 извршилацa) контрола рада електро опреме и уређаја на објектима и системима површинског копа контролни прегледи и погонска мерења припрема техничких

Више