Bosna i Hercegovina Federacija Bosne i Hercegovine Tuzlanski kanton OPĆINA GRADAČAC H.K.Gradaščevića 54, Gradačac, telefon , fax. 03

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Bosna i Hercegovina Federacija Bosne i Hercegovine Tuzlanski kanton OPĆINA GRADAČAC H.K.Gradaščevića 54, Gradačac, telefon , fax. 03"

Транскрипт

1 Bosna i Hercegovina Federacija Bosne i Hercegovine Tuzlanski kanton OPĆINA GRADAČAC H.K.Gradaščevića 54, Gradačac, telefon , fax , opc.grad@bih.net.ba, Odsjek za urbanizam Gradačac, juli godine Polugodišnji izvještaj o realizaciji Plana rada Odsjeka za urbanizam za period do godine strana 1.

2 1. Uvod Odsjek za urbanizam je organizovan u sastavu Službe za urbanizam, investicije i komunalne poslove, u okviru kojeg se vrše poslovi iz oblasti urbanizma i građenja, te prostornog uređenja i planiranja. Odsjek ima važnu ulogu u implementaciji projekata infrastrukture, u smislu obezbjeđivanja prostorno-planske dokumentacije koja je neophodna za njihovu realizaciju, kao i u dijelu redovnih poslova iz svog djelokruga rada. U redovne poslove spada izdavanje upravnih akata (lokacijskih informacija/urbanističkih saglasnosti, odobrenja za građenje, odobrenja za upotrebu), sukladno odredbama važećeg Zakona o prostornom uređnju i građenju, kao i izdavanje naknadnih urbanističkih saglasnosti i naknadnih odobrenja za građenje shodno važećem Zakonu o uvjetima i postupku legaliziranja bespravno izgrađenih građevina, te izdavanje dr. akata na osnovu podzakonskih propisa i općinskih odluka. 2. Sažetak U periodu za koji se radi Izvještaj, realizuju se aktivnosti predviđene Planom rada Odsjeka za urbanizam za godinu, odnosno ustanovljava se da li su planirane aktivnosti realizovane i u kojoj mjeri su iste procentualno ostvarene. Sprovedene aktivnosti službe na realizaciji godišnjeg Plana rada ovog Odsjeka su podijeljene na Aktivnosti proizašle iz strateških i drugih programskih dokumenata i Aktivnosti iz redovne nadležnosti. Budući da u navedenom Planu rada Odsjeka za godinu, nije bilo predviđenih Aktivnosti proizašlih iz strateških i drugih programskih dokumenata, u ovom izvještaju se daju samo podaci vezani za Aktivnosti iz redovne nadležnosti ovog Odsjeka, i to prema tabelarnom pregledu pod 2.2. Sprovedne aktivnosti službe na realizaciji Godišnjeg plana rada Odsjeka 2.1. Aktivnosti proizašle iz strateških i drugih programskih dokumenata Nema strana 2.

3 2.2. Aktivnosti iz redovne nadležnosti R.br. PLANIRANI Projekti, mjere i redovni poslovi 1. Prijem zahtjeva iz oblasti urbanizma, prostornog uređenja i građenja (US, OG, OU,OUK, OST. - uvjerenja potvrde, obavijesti, prijedl. cijepanja, LUS, LOG), uključujući formalnoteh. provjeru zahtjeva, te upoznavanje stranaka sa zakon.regulat. Veza sa strategijom Veza sa programom Rezultati (u tekućoj godini) Planirana sredstva (tekuća godina) Planirani za cijelu godinu Ostvareni u prvom polugodištu UKUPNO Budžet JLS 650 rješenih predmeta po podnešenim zahtjevima 270 rješenih predmeta po podnešenim zahtjevima. Procenat rješavanja 41,53 % Eksterni izvori Ostvarena sredstva (tekuća godina) UKUPNO Budžet JLS Eksterni izvori 2. Izrada urbanističkotehničkih uslova u postupcima izdavanja urb. i naknadnih urb.saglasnosti, te lokacijskih informacija, što uključuje obavljanje terenskih poslova i stručnu obradu sa izradom grafičkih skica i zapisnika 3. Izrada izvoda iz važećih planskih dokumenata 220 izrađenih urb.teh.uslova 70 izrađenih urb.teh.uslova Procenat rješavanja 31,18 % 90 izdatih izvoda iz planskih dokumenata 17 izdatih izvoda iz planskih dokumenata Procenat rješavanja 18,88 % strana 3.

4 4. Određivanje zemljišta za redovnu upotrebu objekata sukladno plan.dokumentima u postupcima utvrđivanja prava vlasništva 20 izrađenih nalaza/mišljenja sa određenim zemlj.za red. upotrebu objakata 17 izrađenih nalaza/mišljenja sa određenim zemlj.za red. upotrebu objakata. Procenat rješavanja 85% 5. Izrada stručnih mišljenja i grafičkih skica u postupcima zauzimanja javnih površina. Izdato 25 stručnih mišljenja sa graf. skicama u postupcima zauzimanja javnih pvršina Izdato 7 stručnih mišljenja sa graf. skicama i 22 uvjerenja da se nisu promijenili uslovi. Procenat rješavanja (bez izdatih uvjerenja) 28% 6. Pregled i provjera projektne dokumentacije sa aspekta formalne i tehničke ispravnosti shodno odredbama ZOPUG i dr. propisima, te davanje ocjene o usklađenosti iste sa uslovima iz lokacijske informacije/urbanističke saglasnosti Ostvarena potpuna usklađenost podnešenog zahtjeva za izdavanje odobrenja za građenje sa odredbama Zakona o prostornom uređnju i građenju Realizovano za sve riješene zahtjeve strana 4.

5 7. Upravno rješavanje u prvostepenom postupku izdavanja lokacijskih informacija, urbanističkih saglasnosti, odobrenja za građenje/uklanjanje i odobrenja za upotrebu, te izdavanja rješenja o legalizaciji objekata u skladu sa odredbama Zakona o prostornom uređenju i građenju (ZOPUG), Zakona o uvjetima i postupku legaliziranja bespravno izgrađenih građevina (ZOL) i Zakona o upravnom postupku (ZUP) 8. Primjena GIS-a za sve vrste planskih dokumenata (korištenje, razmjena i održavanje na serveru baze podataka, rad u višekorisničkom sistemu, kreiranje elektronskih rezultata, kao i drugih cjelina iz GIS-a), te praćenje realizacije planskih dokumenata, uz učešće u postupcima za izradu ili izmjenu istih P 3 Izdato 300 rješenja o urb.sagl./li,odobrenju za građenje/uklanjanje,odobrenja za upotrebu, te rješenaj o naknadnim urb. saglasn.i odobr. za građenje (legalizacije objekata) Konstantno uspostavljanje i održavanje jedinstvenog informativnog sistema u oblasti prostornog planiranja i uređenja Izdato 179 rješenja o urb.sagl./li,odobrenju za građenje/uklanjanje,odobrenja za upotrebu, te rješenaj o naknadnim urb. saglasn.i odobr. za građenje (legalizacije objekata). Procenat rješavanja 59,66 % Realizovano strana 5.

6 9. Raspoređivanje poslova, davanje uputa o načinu vršenja poslova, pružanje stručne pomoći u radu neposrednim izvršiocima, te praćenje kvaliteta rada i rješavanja predmeta od strane neposrednih izvršilaca posla u rokovima po odredbama ZOPUG i ZUP-a. 10. Praćenje propisa iz oblasti prostornog uređenja i građenja, (prevashodno odredbi Zakona o prostornom uređenju i građenju TK), kao i zakonskih propisa iz drugih oblasti koji se indirektno vežu za urbanizam i građenje,obezbjeđivanje njihovog provođenja, te osiguravanje blagovremenog, zakonitog i pravilnog vršenja svih poslova iz nadležnosti Odsjeka. Ostvareno praćenje efikasnosti u radu sa krajnjim rezultatom ocjenjivanja (najmanje zadovoljavajuće ocjene) Ostvarena pravilna primjena odredbi svih zakonskih propisa, direktno ili indirektno vezanih za oblast urbanizma, prostornog uređenja /planiranja i građenja Realizovano djelimično kroz povremeno praćenje efikasnosti u radu bez krajnjeg rezultata ocjenjivanja Realizovano Rekapitulacija finfansijskih sredstava opstvarenih aktivnosti u tekućoj godini A.Ukupno strateško programski prioriteti B.Ukupno redovni poslovi UKUPNO SREDSTAVA (A+B) strana 6.

7 3. Obrazloženje neostvarenih ciljnih vrijednosti indikatora realizacije planiranih aktivnosti Obrazloženje za planirane projekte, mjere i redovne poslove koji su iskazani brojčano i procentualno (sa ostvarenim stepenom relizacije), dati u tabelarnom prikazu 2.2., je slijedeće: a) Za planiranih 650 riješenih predmeta po svim podnešenim zahtjevima, od čega je riješeno 270 (41,53 %), ističemo da je broj ukupno podnešenih zahtjeva, u periodu od godine, bio 307. Očekuje se da će ukupan broj podnešenih zahtjeva do kraja godine biti približan planiranom broju, nakon čega će se ustanoviti koliki broj predmeta je riješen, a što će biti dato u 2. polugodišnjem, ili pak u godišnjem izvještaju Odsjeka za urbanizam. - Najveći zastoj u rješavanju, predstavlja postupak izdavanja urbanističkih saglasnosti/lokacijskih informacija, kao i naknadnih urbanističkih saglasnosti (legalizacije), zbog toga što tim postupcima prethodi pribavljanje slijedećih akata: poljoprivredne saglasnosti, prethodne vodne saglasnosti, putne saglasnosti, okolinske dozvole i dr. akata (za objekte koji podliježu procedurama ustanovljenim posebnim zakonskim propisima). Sva ova prethodna pitanja, koja se rješavaju u eksternim institucijama (razna ministarstva, direkcije, agencije i sl.), rješavaju se u rokovima propisanim ZUP-om, a često se isti probiju, tako da stranke čekaju na rješavanje tih podnešenih zahtjeva više mjeseci. Ovaj Odsjek ne može rješavati urbanističku saglasnost sve dok ne dobije prethodno navedene akte. b) Od planirane izrade 220 urbanističko-tehničkih uslova u postupcima izdavanja urbanističkih saglasnosti/lokacijskih informacija, kao i naknadnih urbanističkih saglasnosti (legalizacije), a što uključuje obavljanje terenskih poslova i stručnu obradu sa izradom grafičkih skica i zapisnika, izrađeno je svega 60 urbanističko-tehničkih uslova, što procentualno iznosi 27,27 %. - Razlog za ovako nizak stepen rješavanja je prethodno naveden u 3. pod a). - Osim toga, 1. marta godine je došlo do reorganizacije ovog Odsjeka, u smislu da je smanjen broj izvršilaca koji rade opisane referentske poslove. Naime, Stručni saradnik za urbanizam i GIS je imenovan na mjesto šefa Odsjeka za investicije u istoj ovoj Službi. Za predmete zadužene kod navedenog Stručnog saradnika, koji su ostali neriješeni, ne postoji mogućnost preuzimanja od strane preostalih referenata, jer to prevazilazi njihove radne i fizičke kapacitete. Naime, isti imaju zadužene svoje predmete, a parelelno s tim neprestano pristižu novi zahtjevi, koji im se raspoređuju. Defakto, ovaj Odsjek je ostao na tri referenta za rad na ovim poslovima, od kojih jedan pored svojih poslova, suksecivno preuzima i predmete koje je zadužio navedeni Stručni suradnik, a što predstavlja za njega ogromno opterećenje (naročito rješavanje zahtjeva podnešenih od Odsjeka za investicije u relizaciji Projekta Domažić za koji se, prema pravilima Svjetske banke, moraju ispoštovati ugovorom definisani rokovi). Drugi referent ima zdravstvenih problema (kao posljedicu pretrpljenog moždanog udara) i isti slijedeće godine u mjesecu oktobru ide u penziju, dok je treći referent (inače zadužen za prijem zahtjeva i davanje informacija i uputa na šalteru urbanizma), takođe zbog opisane novonastale situacije, dodatno angažovan da radi i poslove izrade urbanističko-tehničkih uslova. - Odlaskom građevinskog inspektora u penziju, od prošle godine je zautavljena izrada urbanističko-tehničkih uslova, a samim tim i izdavanja naknadnih urbansitičkih saglasnosti u postupku legalizacije objekata. Naime, ovi poslovi se ne mogu raditi dok se prethodno ne dobije zapisnik sa fotografijama koje sačinjava građevinski inspektor, a njega trenutno nema. Navedeno je takođe razlog za mali broj urađenih predmeta legalizacije objekata. c) Od planiranih 90 izdatih izvoda iz planskih dokumenata, izdato je 17 izvoda što procentualno iznosi 18,88 % strana 7.

8 - Kod ovog indikatora je možda došlo u Planu rada do pogrešne procjene kada je u pitanju broj. Očekuje se da će ukupan broj podnešenih zahtjeva do kraja godine biti veći (možda ne kao što je planirano), nakon čega će se ustanoviti koliki broj predmeta je riješen, a što će biti dato u 2. polugodišnjem,ili pak u godišnjem izvještaju Odsjeka za urbanizam. Inače, izdavanje izvoda iz planskih dokumenata uopšte ne predstavlja problem, jer se takvi zahtjevi rješavaju u roku od maksimalno dva dana. d) Od planiranih 20 izrađenih nalaza/mišljenja za redovnu upotrebu objekata, u izvještajnom periodu je izrađeno 17 tih nalaza (85 %),što predstavlja dobar procent realizacije planirane te aktivnosti. e) Od planiranih 25 izdatih Stručnih mišljenja sa graf. skicama u postupcima zauzimanja javnih površina, izdato je 7, što procentualno iznosi 28 %, a u što nisu uračunata 22 Uvjerenja da se nisu promijenili uslovi iz Stručnih mišljenja o zauzimanju javnih površina, pribavljenih za prethodnu godinu. Pod pretpostavkom da će biti novih zahtjeva za postavljanje zimskih bašti, očekuje se da će ukupan broj podnešenih zahtjeva do kraja godine biti veći (možda ne kao što je planirano), nakon čega će se ustanoviti koliki broj predmeta je riješen, a što će biti dato u 2. polugodišnjem,ili pak u godišnjem izvještaju Odsjeka za urbanizam. f) Od planiranih 300 izdatih rješenja (urb.saglasnosti/lokacijske informacije, odobrenja za građenje/uklanjanje, odobrenja za upotrebu, te legalizacije objekata- naknadne urbanističke saglasnosti i naknadna odobrenja za građenje), izdato je 179 rješenja, u što ulaze i predmeti prenešeni iz godine. Stepen rješavanja u ovom slučaju iznosi 59,66 %, što ima tendenciju opadanja, a sve iz razloga navedenih pod 3. a) i b). 4. Zaključci i preporuke Referirajući se na prethodno data obrazloženja neostvarenih ciljnih vrijednosti indikatora realizacije planiranih aktivnosti, zaključak je da je trenutno u Odsjeku za urbanizam evidentan problem ljudskih resursa, odnosno da isti sa postojećim brojem izvršilaca (prevashodno referenata koji obavljaju terenske uviđaje, izrađuju grafičke skice i urbanističko-tehničkih uslove), nije u mogućnosti odgovoriti na sve podnešene zahtjeve za izdavanje urbanističkih saglasnosti/lokacijskih informacija, kao i naknadnih urbanističkih saglasnosti. Shodno navedenom, preporuke ovog Odsjeka su da se podhitno raspiše konkurs za prijem Stručnog saradnika za operativno-tehničke poslove urbanizma, čija je pozicija (prema Pravilniku o unutrašnjoj organizaciji jedinstvenog organa uprave i drugih službi i tijela uprave i samouprave Općine Gradačac br /17 od godine), trenutno upražnjena. Pored toga, a u cilju rješavanja zahtjeva za legalizaciju, potrebno je Agenciji za državnu službu uputiti urgenciju vezano za postavljenje državnog službenika urbanističko-građevinskog inspektora, kako bi isti (prema završenoj konkursnoj proceduri, na kojoj za tu poziciju nije bilo žalbenog postupka), zasnovao radni odnos u Općinskoj službi za opće poslove i inspekcijski nadzor. Odsjek za urbanizam strana 8.

Република Србија ГРАД ПОЖАРЕВАЦ ГРАДСКА УПРАВА На основу чл. 10 Закона о инспекцијском надзору ( Службени гласник РС, број 35/2015), Одељење за инспек

Република Србија ГРАД ПОЖАРЕВАЦ ГРАДСКА УПРАВА На основу чл. 10 Закона о инспекцијском надзору ( Службени гласник РС, број 35/2015), Одељење за инспек Република Србија ГРАД ПОЖАРЕВАЦ ГРАДСКА УПРАВА На основу чл. 10 Закона о инспекцијском надзору ( Службени гласник РС, број 35/2015), Одељење за инспекцијске послове Градске управе Града Пожаревца грађевинска

Више

Microsoft Word - Obrazloženje Odluke o IZMJ i DOP Odluke o osniv PZ K.doc

Microsoft Word - Obrazloženje Odluke o IZMJ i DOP Odluke o osniv PZ K.doc BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE UNSKO SANSKI KANTON GRAD BIHAĆ GRADONAČELNIK Služba za upravljanje lokalnim razvojem Broj:10/2-05-1778-2 Bihać, 27.04.2018.godine GRADSKO VIJEĆE - o v

Више

Град Ниш - Градска управа Секретаријат за планирање и изградњу САДРЖАЈ 1 ИЗДАВАЊЕ И ИЗМЕНА ЛОКАЦИЈСКИХ УСЛОВА 2 ИЗДАВАЊЕ И ИЗМЕНА РЕШЕЊА О ГРАЂЕВИНСКО

Град Ниш - Градска управа Секретаријат за планирање и изградњу САДРЖАЈ 1 ИЗДАВАЊЕ И ИЗМЕНА ЛОКАЦИЈСКИХ УСЛОВА 2 ИЗДАВАЊЕ И ИЗМЕНА РЕШЕЊА О ГРАЂЕВИНСКО Град Ниш - Градска управа Секретаријат за планирање и изградњу САДРЖАЈ 1 ИЗДАВАЊЕ И ИЗМЕНА ЛОКАЦИЈСКИХ УСЛОВА 2 ИЗДАВАЊЕ И ИЗМЕНА РЕШЕЊА О ГРАЂЕВИНСКОЈ ДОЗВОЛИ ИЗДАВАЊЕ И ИЗМЕНА РЕШЕЊА У СКЛАДУ СА ЧЛ.

Више

Na osnovu člana 31

Na osnovu člana 31 Bosna i Hercegovina Federacija Bosne i Hercegovine KANTON SARAJEVO - OPĆINA HADŽIĆI - Općinsko vijeće - =================================================================== PROGRAM RADA OPĆINSKOG VIJEĆA

Више

RADNA VERZIJA Na osnovu člana 15. i člana 16. stav 1. Zakona o Vladi Zeničko-dobojskog kantona prečišćeni tekst ( Službene novine Zeničko-dobojskog ka

RADNA VERZIJA Na osnovu člana 15. i člana 16. stav 1. Zakona o Vladi Zeničko-dobojskog kantona prečišćeni tekst ( Službene novine Zeničko-dobojskog ka RADNA VERZIJA Na osnovu člana 15. i člana 16. stav 1. Zakona o Vladi Zeničko-dobojskog kantona prečišćeni tekst ( Službene novine Zeničko-dobojskog kantona, broj: 7/10) i člana 36. stav (3) alineja prva

Више

Bosna i Hercegovina Federacija Bosne i Hercegovine KANTON SARAJEVO ZAVOD ZA PLANIRANJE RAZVOJA KANTONA SARAJEVO ELABORAT O PRIVREMENOM KORIŠTENJU JAVN

Bosna i Hercegovina Federacija Bosne i Hercegovine KANTON SARAJEVO ZAVOD ZA PLANIRANJE RAZVOJA KANTONA SARAJEVO ELABORAT O PRIVREMENOM KORIŠTENJU JAVN Bosna i Hercegovina Federacija Bosne i Hercegovine KANTON SARAJEVO ZAVOD ZA PLANIRANJE RAZVOJA KANTONA SARAJEVO ELABORAT O PRIVREMENOM KORIŠTENJU JAVNIH POVRŠINA ZA POTREBE POSTAVLJANJA SLOBODNOSTOJEĆIH

Више

Tačka 11 b) Prijedlog Rješenja o utvrđivanju prava vlasništva Trnjanin Jasim

Tačka 11 b) Prijedlog Rješenja o utvrđivanju prava vlasništva  Trnjanin Jasim BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNA I HERCEGOVINA UNSKO-SANSKI KANTON GRAD BIHAĆ GRADONAČELNIK Broj: 06/1-31-3075/17 Bihać, 22.01.2019. godine Na osnovu člana 183. stav (2) Poslovnika Gradskog vijeća

Више

Mile,

Mile, Na osnovu člana 16. stav. Zakona o Vladi Zeničko-dobojskog kantona Prečišćen tekst («Službene novine Zeničko-dobojskog kantona», broj 07/10), člana 51. Zakona o izvršavanju Budžeta Zeničko-dobojskog kantona

Више

Na osnovu člana 31

Na osnovu člana 31 Bosna i Hercegovina Federacija Bosne i Hercegovine KANTON SARAJEVO - OPĆINA HADŽIĆI - Općinsko vijeće - N o 207402 =================================================================== PROGRAM RADA OPĆINSKOG

Више

године Списак комуналних такси и накнада Општинске управе Брод Ред. број Назив накнаде Законски акт Обвезник плаћања накнаде I ДИРЕКТНИ ПО

године Списак комуналних такси и накнада Општинске управе Брод Ред. број Назив накнаде Законски акт Обвезник плаћања накнаде I ДИРЕКТНИ ПО 30.10.2018. године Списак комуналних такси и накнада Општинске управе Брод Ред. број Назив накнаде Законски акт Обвезник плаћања накнаде I ДИРЕКТНИ ПОРЕЗИ Порез на имовину 1. Порез на Закон о порезу на

Више

Градска општина Звездара Припрема и вођење седница општ. Већа и СО ПР Издање 1 Ревизија 3 XI број 06-57/16 Веће Градске општине Звездара на сед

Градска општина Звездара Припрема и вођење седница општ. Већа и СО ПР Издање 1 Ревизија 3 XI број 06-57/16 Веће Градске општине Звездара на сед XI број 06-57/16 Веће Градске општине Звездара на седници одржаној 28.12. 2016. године, на основу члана 58. Закона о запосленима у аутономној покрајини и јединицама локалне самоуправе (''Службени гласник

Више

Općina Gradačac RU

Općina Gradačac RU - Stručna služba Općinskog vijeća i Općinskog načelnika- P R O G R A M R A D A Stručne službe Općinskog vijeća i Općinskog načelnika za 2018. godinu Gradačac, januara 2018. godine Obrazac 11-14 1 I. Uvod

Више

BOSNA I HERCEGOVINE FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE ZENIČKO DOBOJSKI KANTON OPĆINA MAGLAJ OPĆINSKO VIJEĆE PRIJEDLOG Broj: Datum: Na osnovu člana 6. Zak

BOSNA I HERCEGOVINE FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE ZENIČKO DOBOJSKI KANTON OPĆINA MAGLAJ OPĆINSKO VIJEĆE PRIJEDLOG Broj: Datum: Na osnovu člana 6. Zak BOSNA I HERCEGOVINE FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE ZENIČKO DOBOJSKI KANTON OPĆINA MAGLAJ OPĆINSKO VIJEĆE PRIJEDLOG Broj: Datum: Na osnovu člana 6. Zakona o građevinskom zemljištu (''Službene novine Federacije

Више

BOSNA I HERCEGOVINA

BOSNA I HERCEGOVINA BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON KANTONALNO TUŽILAŠTVO ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA Broj: T04 0 KTK 0035766 18 Zenica, 24.07.2019. godine OPŠTINSKI SUD ZENICA Sudija

Више

Tačka 2. Prijedlog Odluke o usvajanju Programa izrade digitalnog katastra komunalnih uređaja Grada Bihaća

Tačka 2. Prijedlog Odluke  o usvajanju Programa izrade digitalnog katastra komunalnih uređaja Grada Bihaća B O S N A I H E R C E G O V I N A FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE UNSKO-SANSKI KANTON GRAD BIHAĆ GRADONAČELNIK Broj:06/2-30-1508/18 Bihać, 13.11.2018.godine Na osnovu člana 183. stav (2) Poslovnika Gradskog

Више

Република Србија ГРАД БЕОГРАД На основу чл. 4. и 94. Закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе ( Службени гласник

Република Србија ГРАД БЕОГРАД На основу чл. 4. и 94. Закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе ( Службени гласник Република Србија ГРАД БЕОГРАД На основу чл. 4. и 94. Закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе ( Службени гласник РС, бр. 21/16, 113/17, 113/17-др. закон и 95/18), члана

Више

Microsoft Word - ODL O JAVN POVR.doc

Microsoft Word - ODL O JAVN POVR.doc BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE TUZLANSKI KANTON OPĆINA SREBRENIK BOSNIA AND HERZEGOVINA FEDERATION OF BOSNIA AND HERZEGOVINA TUZLA CANTON MUNICIPALITY SREBRENIK N A C R T ODLUKA O KORIŠTENJU

Више

P R A V I L N I K O: KRITERIJUMIMA ZA ODREĐIVANJE NAKNADE U POSTUPCIMA LEGALIZACIJE, KRITERIJUMIMA ZA OBJEKTE ZA KOJE SE NE MOŽE NAKNADNO IZDATI GRAĐE

P R A V I L N I K O: KRITERIJUMIMA ZA ODREĐIVANJE NAKNADE U POSTUPCIMA LEGALIZACIJE, KRITERIJUMIMA ZA OBJEKTE ZA KOJE SE NE MOŽE NAKNADNO IZDATI GRAĐE P R A V I L N I K O: KRITERIJUMIMA ZA ODREĐIVANJE NAKNADE U POSTUPCIMA LEGALIZACIJE, KRITERIJUMIMA ZA OBJEKTE ZA KOJE SE NE MOŽE NAKNADNO IZDATI GRAĐEVINSKA DOZVOLA, KAO I O SADRŽINI TEHNIČKE DOKUMENTACIJE

Више

РЕПУБЛИКА СРПСКА ОПШТИНА ШАМАЦ НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ОПШТИНСКА УПРАВА ОДЈЕЉЕЊЕ ЗА ФИНАНСИЈЕ Краља Александра I Карађорђевића 4, Шамац, тел: 054/611-2

РЕПУБЛИКА СРПСКА ОПШТИНА ШАМАЦ НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ОПШТИНСКА УПРАВА ОДЈЕЉЕЊЕ ЗА ФИНАНСИЈЕ Краља Александра I Карађорђевића 4, Шамац, тел: 054/611-2 РЕПУБЛИКА СРПСКА ОПШТИНА ШАМАЦ НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ОПШТИНСКА УПРАВА ОДЈЕЉЕЊЕ ЗА ФИНАНСИЈЕ Краља Александра I Карађорђевића 4, 76230 Шамац, тел: 054/611-237, Факс:054/620-300 И Н Ф О Р М А Ц И Ј А O НАПЛАТИ

Више

BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE SREDNJOBOSANSKI KANTON KANTON SREDIŠNJA BOSNA OPĆINA DONJI VAKUF OPĆINSKO VIJEĆE BOSNA I HERCEGOVIN

BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE SREDNJOBOSANSKI KANTON KANTON SREDIŠNJA BOSNA OPĆINA DONJI VAKUF OPĆINSKO VIJEĆE BOSNA I HERCEGOVIN BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE SREDNJOBOSANSKI KANTON KANTON SREDIŠNJA BOSNA OPĆINA DONJI VAKUF OPĆINSKO VIJEĆE BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE SREDWOBOSANSKI KANTON

Више

ODLUKA O RASKOPAVANJU POVRŠINA JAVNE NAMENE ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 12/2011, 56/2012, 13/2014, 69/2014 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovo

ODLUKA O RASKOPAVANJU POVRŠINA JAVNE NAMENE (Sl. list Grada Novog Sada, br. 12/2011, 56/2012, 13/2014, 69/2014 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovo ODLUKA O RASKOPAVANJU POVRŠINA JAVNE NAMENE ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 12/2011, 56/2012, 13/2014, 69/2014 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovom odlukom uređuju se uslovi i način organizovanja poslova

Више

Број: VIII /09

Број: VIII /09 Република Србија Г Р А Д Б Е О Г Р А Д ГРАДСКА ОПШТИНА НОВИ БЕОГРАД УПРАВА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ Одељење за грађевинске и комуналне послове и инвестиционо пројектовање Oдсек за грађевинске послове Булевар Михаила

Више

ГЛAВНА СЛУЖБА ЗА РЕВИЗИЈУ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Бања Лука, Вука Караџића 4 Република Српска, БиХ Тел: +387(0)51/ Факс:+387(0)51

ГЛAВНА СЛУЖБА ЗА РЕВИЗИЈУ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Бања Лука, Вука Караџића 4 Република Српска, БиХ Тел: +387(0)51/ Факс:+387(0)51 ГЛAВНА СЛУЖБА ЗА РЕВИЗИЈУ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ 78000 Бања Лука, Вука Караџића 4 Република Српска, БиХ Тел: +387(0)51/247-408 Факс:+387(0)51/247-497 e-mail: revizija@gsr-rs.org Извјештај о статусу

Више

BOSNA I HERCEGOVINA

BOSNA I HERCEGOVINA BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE UNSKO-SANSKI KANTON GRAD BIHAĆ GRADONAČELNIK Broj: 10/1-05- /19 Bihać, 07.02.2019.godine Na osnovu člana 52. Statuta Grada Bihaća ( Službeni glasnik Grada

Више

Број: VIII /09

Број: VIII /09 Република Србија Г Р А Д Б Е О Г Р А Д ГРАДСКА ОПШТИНА НОВИ БЕОГРАД УПРАВА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ Одељење за грађевинске и комуналне послове и инвестиционо пројектовање Oдсек за грађевинске послове Булевар Михаила

Више

ПРЕДЛОГ

ПРЕДЛОГ Z A K O N O SOCIJALNOM STANOVANJU Član 1. Ovim zakonom uređuju se uslovi za održivi razvoj socijalnog stanovanja i način obezbeđivanja i korišćenja sredstava za razvoj socijalnog stanovanja, kao i druga

Више

На основу члана 8а став 3, члана 8в став 7, члана 8г и члана 201. став 5. тачка 3) Закона о планирању и изградњи ("Службени гласник РС", бр. 72/09, 81

На основу члана 8а став 3, члана 8в став 7, члана 8г и члана 201. став 5. тачка 3) Закона о планирању и изградњи (Службени гласник РС, бр. 72/09, 81 На основу члана 8а став 3, члана 8в став 7, члана 8г и члана 201. став 5. тачка 3) Закона о планирању и изградњи ("Службени гласник РС", бр. 72/09, 81/09 - исправка, 24/11, 121/12, 42/13 - УС, 50/13 -

Више

УПУТСТВО У вези плаћања такси и накнада за подношење захтева, издавање решења и објављивање података и докумената кроз посебан информациони систем Цен

УПУТСТВО У вези плаћања такси и накнада за подношење захтева, издавање решења и објављивање података и докумената кроз посебан информациони систем Цен УПУТСТВО У вези плаћања такси и накнада за подношење захтева, издавање решења и објављивање података и докумената кроз посебан информациони систем Централне евиденције обједињене процедуре у Министарству

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

РЕПУБЛИКА СРБИЈА РЕПУБЛИКА СРБИЈА ГРАД НИШ ИНФОРМАЦИЈА О СТЕПЕНУ УСКЛАЂЕНОСТИ ПЛАНИРАНИХ И РЕАЛИЗОВАНИХ АКТИВНОСТИ ИЗ ПРОГРАМА ПОСЛОВАЊА ЈАВНИХ ПРЕДУЗЕЋА, ДРУШТАВА КАПИТАЛА И ДРУГИХ ОБЛИКА ОРГАНИЗОВАЊА НА КОЈА СЕ ПРИМЕЊУЈЕ

Више

Službeni Akt Sekretrijata IK BiH

Službeni Akt Sekretrijata IK BiH СЛУЖБА ЗА РЕВИЗИЈУ ФИНАНСИРАЊА ПОЛИТИЧКИХ СТРАНАКА На основу члана 10. став (1) Закона о финансирању политичких странака («Службени гласник БиХ» број 95/12 и 41/16), члана 25. Правилника о годишњим финансијским

Више

Број: /19-ГВ Градско веће града Београда, на седници одржаној 24. априла године, на основу члана 58. Закона о запосленима у аутономним по

Број: /19-ГВ Градско веће града Београда, на седници одржаној 24. априла године, на основу члана 58. Закона о запосленима у аутономним по Број: 110-406/19-ГВ Градско веће града Београда, на седници одржаној 24. априла 2019. године, на основу члана 58. Закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе ( Службени

Више

Nacrt Odluke o provođenju Urbanističkog projekta „MILKOS“

Nacrt Odluke o provođenju Urbanističkog projekta „MILKOS“ BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE KANTON SARAJEVO OPĆINA NOVO SARAJEVO Općinski načelnik (Nacrt) ODLUKA O PROVOĐENJU URBANISTIČKOG PROJEKTA MILKOS NOSILAC PRIPREME PLANA: OPĆINSKI NAČELNIK

Више

ЗА ПРИВРЕДУ МОДЕЛ АДМИНИСТРАТИВНОГ ПОСТУПКА УТВРЂИВАЊЕ ИСПУЊЕНОСТИ УСЛОВА ПРОСТОРА И ОПРЕМЕ, У ПОГЛЕДУ ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ, ЗА ОБАВЉАЊЕ ПРИВРЕДНЕ

ЗА ПРИВРЕДУ МОДЕЛ АДМИНИСТРАТИВНОГ ПОСТУПКА УТВРЂИВАЊЕ ИСПУЊЕНОСТИ УСЛОВА ПРОСТОРА И ОПРЕМЕ, У ПОГЛЕДУ ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ, ЗА ОБАВЉАЊЕ ПРИВРЕДНЕ ЗА ПРИВРЕДУ МОДЕЛ АДМИНИСТРАТИВНОГ ПОСТУПКА УТВРЂИВАЊЕ ИСПУЊЕНОСТИ УСЛОВА ПРОСТОРА И ОПРЕМЕ, У ПОГЛЕДУ ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ, ЗА ОБАВЉАЊЕ ПРИВРЕДНЕ ДЕЛАТНОСТИ Област: Животна средина - поверени послови

Више

УПУТСТВО У вези плаћања такси и накнада за подношење захтева, издавање решења и објављивање података и докумената кроз посебан информациони систем Цен

УПУТСТВО У вези плаћања такси и накнада за подношење захтева, издавање решења и објављивање података и докумената кроз посебан информациони систем Цен УПУТСТВО У вези плаћања такси и накнада за подношење захтева, издавање решења и објављивање података и докумената кроз посебан информациони систем Централне евиденције обједињене процедуре у Министарству

Више

Microsoft Word Resenje GV - Predlog odluke o izradi PDR 9 maj - sever.doc

Microsoft Word Resenje GV - Predlog odluke o izradi PDR 9 maj - sever.doc На основу члана 56. Статута Града Ниша (''Службени лист Града Ниша'', број 88/2008), члана 39. Пословника о раду Градског већа Града Ниша ( Службени лист Града Ниша број 101/2008, 4/2009, 58/2009, 25/2011

Више

03_39 Promj katast kulture.xlsx

03_39 Promj katast kulture.xlsx 03 39 Formular za prijavu administrativnog postupka Odjeljak A: Opći podaci A1 Naziv administrativnog postupka Promjena katastarske kulture A2 Veća organizaciona jedinica koja rješava podnijeti zahtjev

Више

ГЛAВНА СЛУЖБА ЗА РЕВИЗИЈУ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Бања Лука, Вука Караџића 4 Република Српска, БиХ Тел: +387(0)51/ Факс:+387(0)51

ГЛAВНА СЛУЖБА ЗА РЕВИЗИЈУ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Бања Лука, Вука Караџића 4 Република Српска, БиХ Тел: +387(0)51/ Факс:+387(0)51 ГЛAВНА СЛУЖБА ЗА РЕВИЗИЈУ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ 78000 Бања Лука, Вука Караџића 4 Република Српска, БиХ Тел: +387(0)51/247-408 Факс:+387(0)51/247-497 e-mail: revizija@gsr-rs.org Извјештај о статусу

Више

Naručitelj:

Naručitelj: OPĆINA MUĆ IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA UREĐENJA OPĆINE MUĆ Knjiga 1. A. TEKSTUALNI DIO B. GRAFIČKI DIO C. OBVEZNI PRILOZI Ovaj elaborat je sastavni dio Odluke o donošenju Izmjena i dopuna prostornog

Више

1.pdf

1.pdf Klasa: 021-05/15-01/59 Urbroj:2168/01-01-02-00-0009-15-4 Pula, 29.5.2015 GRADSKO VIJEĆE GRADA PULE - n/p vijećnicima, svima PREDMET: Interpelacija o potrebi rasprave u vezi donošenja Zaključka o dodjeli

Више

Microsoft Word - Nacrt_VELIKI_LUG_B.doc

Microsoft Word - Nacrt_VELIKI_LUG_B.doc B O S N A I H E R C E G O V I N A FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE UNSKO-SANSKI KANTON GRAD BIHAĆ GRADONAČELNIK Broj: Bihać, 11.01.2018. godine Na osnovu člana 52. stav 1. tačka b) Statuta Grada Bihaća (

Више

ADSFBiH

ADSFBiH BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE Agencija za državnu službu BOSNIA AND HERZEGOVINA FEDERATION OF BOSNIA AND HERZEGOVINA Civil Service Agency БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА ФЕДЕРАЦИЈА БОСНE И ХЕРЦЕГОВИНE

Више

РЕПУБЛИКА СРПСКА ОПШТИНА ШАМАЦ НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ОПШТИНСКА УПРАВА ОДЈЕЉЕЊЕ ЗА ОПШТУ УПРАВУ Краља Aлександра I Карађорђевића 4, Шамац, тел: 054/61

РЕПУБЛИКА СРПСКА ОПШТИНА ШАМАЦ НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ОПШТИНСКА УПРАВА ОДЈЕЉЕЊЕ ЗА ОПШТУ УПРАВУ Краља Aлександра I Карађорђевића 4, Шамац, тел: 054/61 РЕПУБЛИКА СРПСКА ОПШТИНА ШАМАЦ НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ОПШТИНСКА УПРАВА ОДЈЕЉЕЊЕ ЗА ОПШТУ УПРАВУ Краља Aлександра I Карађорђевића 4, 76230 Шамац, тел: 054/611-800, Факс:054/620-300 И Н Ф О Р М А Ц И Ј А о стању

Више

Bosna i Hercegovina Federacija Bosne i Hercegovine Tuzlanski kanton OPĆINA LUKAVAC OPĆINSKI NAČELNIK Босна и Херцеговина Федерација Босне и Херцеговин

Bosna i Hercegovina Federacija Bosne i Hercegovine Tuzlanski kanton OPĆINA LUKAVAC OPĆINSKI NAČELNIK Босна и Херцеговина Федерација Босне и Херцеговин Bosna i Hercegovina Federacija Bosne i Hercegovine Tuzlanski kanton OPĆINA LUKAVAC OPĆINSKI NAČELNIK Босна и Херцеговина Федерација Босне и Херцеговине Тузлански кантон ОПЋИНА ЛУКАВАЦ ОПЋИНСКИ НАЧЕЛНИК

Више

Službeni Akt Sekretrijata IK BiH

Službeni Akt Sekretrijata IK BiH СЛУЖБА ЗА РЕВИЗИЈУ ФИНАНСИРАЊА ПОЛИТИЧКИХ СТРАНАКА На основу члана 10. став (1) Закона о финансирању политичких странака («Службени гласник БиХ» број 95/12 и 41/16), члана 25. Правилника о годишњим финансијским

Више

Microsoft Word - PRIJEDLOG Zakona

Microsoft Word - PRIJEDLOG Zakona PRIJEDLOG Na osnovu člana 24. stav 1. tačka c) Ustava Tuzlanskog kantona ( Službene novine Tuzlansko podrinjskog kantona, br. 7/97 i 3/99 i Službene novine Tuzlanskog kantona, br. 13/99, 10/00, 14/02,

Више

BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON OPĆINA TEŠANJ OPĆINSKI NAČELNIK Broj: /15 Datum: godi

BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON OPĆINA TEŠANJ OPĆINSKI NAČELNIK Broj: /15 Datum: godi BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON OPĆINA TEŠANJ OPĆINSKI NAČELNIK Broj:02-14-1-1948/15 Datum:12.10.2015. godine IZVJEŠTAJ O IZVRŠENJU BUDŽETA OPĆINE TEŠANJ ZA III

Више

На основу члана 46. а у вези са чланом 59.став 2.Закона о локалној самоуправи (''Сл.гласник РС'' бр.129/07), члана 60.а у вези са чланом 76. став 2. С

На основу члана 46. а у вези са чланом 59.став 2.Закона о локалној самоуправи (''Сл.гласник РС'' бр.129/07), члана 60.а у вези са чланом 76. став 2. С На основу члана 46. а у вези са чланом 59.став 2.Закона о локалној самоуправи (''Сл.гласник РС'' бр.129/07), члана 60.а у вези са чланом 76. став 2. Статута општине Ћуприја (''Сл.гласник општине Ћуприја''

Више

osfsdfjksdjf

osfsdfjksdjf СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ГОДИНА X - БРОЈ 7 П ЕТР ОВ АЦ Н А М Л АВ И 09. о к тобар 2015. године Б е с п л а т а н п р и м е р а к 1. На основу члана 20. став 1. тачка 3. а у вези члана 32. Закона о локалној

Више

СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИН

СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИН СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj 2017. ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИНА IX ПАНЧЕВО, 30 Август 2017. ГОДИНЕ Аконтација претплате

Више

ГЛAВНА СЛУЖБА ЗА РЕВИЗИЈУ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Бања Лука, Вука Караџића 4 Република Српска, БиХ Тел: +387(0)51/ Факс:+387(0)51

ГЛAВНА СЛУЖБА ЗА РЕВИЗИЈУ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Бања Лука, Вука Караџића 4 Република Српска, БиХ Тел: +387(0)51/ Факс:+387(0)51 ГЛAВНА СЛУЖБА ЗА РЕВИЗИЈУ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ 78000 Бања Лука, Вука Караџића 4 Република Српска, БиХ Тел: +387(0)51/247-408 Факс:+387(0)51/247-497 e-mail: revizija@gsr-rs.org Извјештај о статусу

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ Број: /1 Дана, године На основу члана 16. Уредбе о буџетском рачуноводству ("Службени гла

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ Број: /1 Дана, године На основу члана 16. Уредбе о буџетском рачуноводству (Службени гла УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ Број: 04-254/1 Дана, 6.4.2016. године На основу члана 16. Уредбе о буџетском рачуноводству ("Службени гласник РС", број 125/03 и 12/06), а у вези са чланом

Више

Slide 1

Slide 1 MINISTARSTVO FINANSIJA UPRAVA ZA NEKRETNINE INSPIRE PRVA NACIONALNA RADIONICA Božidar Pavidevid Odsijek za razvoj IS Bečići, Budva 06. decembar, 2012 INSPIRE i NIGP Proizvođači prostornih podataka Državne

Више

Број: 05/ /14 Сарајево, године И З В Ј Е Ш Т А Ј о раду Независног одбора Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине као

Број: 05/ /14 Сарајево, године И З В Ј Е Ш Т А Ј о раду Независног одбора Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине као Број: 05/1-50-13-312-3-4/14 Сарајево, 23. 04. 2014. године И З В Ј Е Ш Т А Ј о раду Независног одбора Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине као независног тијела полицијске структуре Босне и Херцеговине

Више

rjesenje_tempic_fa_1_9_11_SR

rjesenje_tempic_fa_1_9_11_SR Број:04-01-1383-10/10 Мостар, 30.09.2011. године На основу члана 29. и члана 41. Закона о електричној енергији ( Службене новине Федерације БиХ број 41/02, 24/05, 38/05, 61/09), члана 12. став (1) и члана

Више

Microsoft Word Resenje GV - Predlog odluke o izradi PDR kompleksa EI.docx

Microsoft Word Resenje GV - Predlog odluke o izradi PDR kompleksa EI.docx На основу члана 56. Статута Града Ниша ( Службени лист Града Ниша, број 88/2008), члана 39. Пословника о раду Градског већа Града Ниша ( Службени лист Града Ниша број 101/2008, 4/2009, 58/2009, 25/2011

Више

Službeni Akt Sekretrijata IK BiH

Službeni Akt Sekretrijata IK BiH SLUŽBА ZА RЕVIZIЈU FINАNSIRАNJА PОLIТIČKIH SТRАNАKА Nа оsnоvu člаnа 10. stаv (1) Zаkоnа о finаnsirаnju pоlitičkih strаnаkа («Službеni glаsnik BiH» br. 95/12 i 41/16), člаnа 25. Prаvilnikа о gоdišnjim finаnsiјskim

Више

ГЛAВНА СЛУЖБА ЗА РЕВИЗИЈУ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Бања Лука, Вука Караџића 4 Република Српска, БиХ Тел: +387(0)51/ Факс:+387(0)51

ГЛAВНА СЛУЖБА ЗА РЕВИЗИЈУ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Бања Лука, Вука Караџића 4 Република Српска, БиХ Тел: +387(0)51/ Факс:+387(0)51 ГЛAВНА СЛУЖБА ЗА РЕВИЗИЈУ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ 78000 Бања Лука, Вука Караџића 4 Република Српска, БиХ Тел: +387(0)51/247-408 Факс:+387(0)51/247-497 e-mail: revizija@gsr-rs.org Извјештај о статусу

Више

ОПШТИНА ПРИБОЈ ОПШТИНСКА УПРАВА ПРИБОЈ Одељење за урбанизам, грађевинарство, комунално стамбене и имовинско правне послове Предмет: ГОДИШЊИ ИЗВЕШТАЈ И

ОПШТИНА ПРИБОЈ ОПШТИНСКА УПРАВА ПРИБОЈ Одељење за урбанизам, грађевинарство, комунално стамбене и имовинско правне послове Предмет: ГОДИШЊИ ИЗВЕШТАЈ И ОПШТИНА ПРИБОЈ ОПШТИНСКА УПРАВА ПРИБОЈ Одељење за урбанизам, грађевинарство, комунално стамбене и имовинско правне послове Предмет: ГОДИШЊИ ИЗВЕШТАЈ ИНСПЕКТОРА ЗА ЗАШТИТУ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ ЗА 2017.ГОДИНУ

Више

Град Ваљево Градска управа ИЗМЕНE И ДОПУНE ПЛАНА ГЕНЕРАЛНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ КОЛУБАРА - свеска 1 - Измене и допуне Плана генералне регулације КОЛУБАРА је дон

Град Ваљево Градска управа ИЗМЕНE И ДОПУНE ПЛАНА ГЕНЕРАЛНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ КОЛУБАРА - свеска 1 - Измене и допуне Плана генералне регулације КОЛУБАРА је дон Град Ваљево Градска управа ИЗМЕНE И ДОПУНE ПЛАНА ГЕНЕРАЛНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ КОЛУБАРА - свеска 1 - Измене и допуне Плана генералне регулације КОЛУБАРА је донела Скупштина града Ваљева, на седници одржаној 03.11.2017.

Више

BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE SREDNJEBOSANSKI KANTON OPĆINA JAJCE OPĆINSKI NAČELNIK Broj: /18 Datum: godine

BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE SREDNJEBOSANSKI KANTON OPĆINA JAJCE OPĆINSKI NAČELNIK Broj: /18 Datum: godine BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE SREDNJEBOSANSKI KANTON OPĆINA JAJCE OPĆINSKI NAČELNIK Broj: 02-23- 5377/18 Datum: 16.07.2018.godine Na osnovu člana 363. Zakona o stvarnim pravima ( Službene

Више

JAVNO PRIVATNO PARTNERSTVO/KONCESIJA ODELJENJE ZA STRATEŠKO PLANIRANJE, RAZVOJ I ANALIZE

JAVNO PRIVATNO PARTNERSTVO/KONCESIJA ODELJENJE ZA STRATEŠKO PLANIRANJE, RAZVOJ I ANALIZE JAVNO PRIVATNO PARTNERSTVO/KONCESIJA ODELJENJE ZA STRATEŠKO PLANIRANJE, RAZVOJ I ANALIZE investicije@pks.rs 2 MAPA KORAKA JPP/KONCESIJA 3 1. POJAM JAVNO-PRIVATNO PARTNERSTVO (JPP) Javno-privatno partnerstvo

Више

Microsoft Word - Zakon_o_studentskom_standardu

Microsoft Word - Zakon_o_studentskom_standardu З А К О Н О СТУДЕНТСКОМ СТАНДАРДУ I ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Студентски стандард у смислу овог закона је дјелатност од општег интереса којом се стварају материјални и други услови за стицање високог образовања,

Више

Microsoft Word - INFORMATOR za el doc

Microsoft Word - INFORMATOR za el doc ИНФОРМАТОР ЗА ЕЛЕКТРОНСКУ ОБЈЕДИЊЕНУ ПРОЦЕДУРУ Подношење захтева за издавање локацијских услова, грађевинске дозволе, употребне дозволе (заједно са укњижбом у Кастастру), одобрења по члану 145. Закона,

Више

GRAD BIHAĆ RAZVOJNI PROJEKT: POSLOVNA ZONA KAMENICA

GRAD BIHAĆ RAZVOJNI PROJEKT: POSLOVNA ZONA KAMENICA GRAD BIHAĆ RAZVOJNI PROJEKT: POSLOVNA ZONA KAMENICA SADRŽAJ Osnovni pokazatelji poslovne zone Kamenica... 3 Prodaja - licitacija gradskog građevinskog zemljišta... 5 Procedura... 5 Opremljenost... 6 Troškovi

Више

Република Србија ОПШТИНСКА УПРАВА ВЛАДИЧИН ХАН Одељење за урбанизам, имовинско-правне, Комуналне и грађевинске послове ROP-HAN LOCH-2/2018 IV 35

Република Србија ОПШТИНСКА УПРАВА ВЛАДИЧИН ХАН Одељење за урбанизам, имовинско-правне, Комуналне и грађевинске послове ROP-HAN LOCH-2/2018 IV 35 Република Србија ОПШТИНСКА УПРАВА ВЛАДИЧИН ХАН Одељење за урбанизам, имовинско-правне, Комуналне и грађевинске послове ROP-HAN-29422-LOCH-2/2018 IV 350-108/2/18-03 01.11.2018.године ВЛАДИЧИН ХАН Одељење

Више

Microsoft Word - 3 Izv o upravnom rjes 2005 Objedinjen.doc

Microsoft Word - 3 Izv o upravnom rjes 2005 Objedinjen.doc BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE KANTON SARAJEVO GRAD SARAJEVO OPĆINA NOVO SARAJEVO N A Č E L N I K IZVJEŠTAJ o upravnom rješavanju predmeta za period 01.01.2005.godine do 31.12.2005.godine

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВАРВАРИН ГОДИНА XXХV БРОЈ године В А Р В А Р И Н Лист излази према потреби Годишња претплата 300 дин. Цена овог бро

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВАРВАРИН ГОДИНА XXХV БРОЈ године В А Р В А Р И Н Лист излази према потреби Годишња претплата 300 дин. Цена овог бро СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВАРВАРИН ГОДИНА XXХV БРОЈ 2 16.01.2018.године В А Р В А Р И Н Лист излази према потреби Годишња претплата 300 дин. Цена овог броја 30 дин. Рок за рекламацију 10 дана 1. На основу

Више

untitled

untitled INVEST IN PANČEVO Investirajte u Pančevo VODIČ ZA DOBIJANJE GRAĐEVINSKIH DOZVOLA GRAD PANČEVO Odeljenje za lokalni ekonomski razvoj Decembar 2015. Poštovani, Grad mogućnosti. Zadovoljstvo mi je što ste

Више

I-D PPUO Podstrana

I-D PPUO Podstrana SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE PODSTRANA Godina XXV Podstrana, 1. ožujka 2019. Broj 4/2019. OPĆINSKI NAČELNIK Na temelju članka 4. stavak 3. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj)

Више

Na osnovu člana III Odluke o odobravanju I dodjeli građevinskog materijala za sanaciju I rekonstrukciju stabenih objekata građana Općine Ilijaš

Na osnovu člana III Odluke o odobravanju I dodjeli građevinskog materijala za sanaciju I rekonstrukciju stabenih objekata građana Općine Ilijaš Broj: 06/1-31-274/19 Ilijaš, 18.03.2019. godine Na osnovu člana 363. Zakona o stvarnim pravima Federacije Bosne i Hercegovine ( Službene novine F BiH, br. 66/13, 100/13), članova 2, 5, 7, i 8. Pravilnika

Више

БРОЈ

БРОЈ РЕГИСТАР ЗА 2007. ГОДИНУ СТРАНА 1. OLDAL A 2007. ÉVI TÁRGYMUTATÓ БРОЈ АКТА НАЗИВ АКТА И БРОЈ СЛУЖБЕНОГ ЛИСТА У КОМ ЈЕ ОБЈАВЉЕН СТРА- НА АКТИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ОДЛУКЕ 1. Одлука о утврђивању стопа пореза

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ПАНЧЕВА Број 11. ГОДИНА XII ПАНЧЕВО, 20 Мај ГОДИНЕ Аконтација претплате ,00 На основу члана 32. и 66. Закона о локално

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ПАНЧЕВА Број 11. ГОДИНА XII ПАНЧЕВО, 20 Мај ГОДИНЕ Аконтација претплате ,00 На основу члана 32. и 66. Закона о локално СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ПАНЧЕВА Број 11. ГОДИНА X ПАНЧЕВО, 20 Мај 2019. ГОДИНЕ Аконтација претплате 11.597,00 На основу члана 32. и 66. Закона о локалној самоуправи ("Службени гласник РС" број 129/07, 83/14

Више

Slide 1

Slide 1 Crna Gora Ministarstvo ekonomije PREGLED OBAVEZA SUBJEKATA JAVNOG SEKTORA U OBLASTI ENERGETSKE EFIKASNOSTI Autor: Božidar Pavlović Radionica: Upravljanje energijom u javnom sektoru - Podgorica - 10.12.2018.

Више

Prezentacija / Ostoja Travar

Prezentacija / Ostoja Travar Систем интерних финансијских контрола у јавном сектору Законски основ Поглавље 32 Финансијска контрола и члан 90. Споразума о стабилизацији и придруживању (СПП) Босну и Херцеговину обавезује на сарадњу

Више

Број: VIII /06

Број: VIII /06 Република Србија Г Р А Д Б Е О Г Р А Д ГРАДСКА ОПШТИНА НОВИ БЕОГРАД УПРАВА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ Одељење за грађевинске и комуналне послове и инвестиционо пројектовање Oдсек за грађевинске послове Булевар Михаила

Више

СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ЛИСТ ПАНЧЕВА Број 33 ПАНЧЕВО, 27. Новембар ГОДИНЕ Аконтација претплате ,30 ГРАДА ПАНЧЕВА Број 01. ГОДИНА IX П

СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ЛИСТ ПАНЧЕВА Број 33 ПАНЧЕВО, 27. Новембар ГОДИНЕ Аконтација претплате ,30 ГРАДА ПАНЧЕВА Број 01. ГОДИНА IX П СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ЛИСТ ПАНЧЕВА Број 33 ПАНЧЕВО, 27. Новембар 2015. ГОДИНЕ Аконтација претплате 10.375,30 ГРАДА ПАНЧЕВА Број 01. ГОДИНА X ПАНЧЕВО, 29 Јануар 2016. ГОДИНЕ Аконтација претплате

Више

Službeni Akt Sekretrijata IK BiH

Službeni Akt Sekretrijata IK BiH СЛУЖБА ЗА РЕВИЗИЈУ ФИНАНСИРАЊА ПОЛИТИЧКИХ СТРАНАКА На основу члана 10. став (1) Закона о финансирању политичких странака («Службени гласник БиХ» број 95/12 и 41/16), члана 25. Правилника о годишњим финансијским

Више

Zajednica opština Crne Gore Broj: /17 Podgorica, 20. septembar godine SKUPŠTINA CRNE GORE - Odbor za turizam, poljoprivredu, ekologiju i p

Zajednica opština Crne Gore Broj: /17 Podgorica, 20. septembar godine SKUPŠTINA CRNE GORE - Odbor za turizam, poljoprivredu, ekologiju i p Zajednica opština Crne Gore Broj: 03-774/17 Podgorica, 20. septembar 2017. godine SKUPŠTINA CRNE GORE - Odbor za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje Petar Ivanović, predsjednik Odbora

Више

Број: VIII /06

Број: VIII /06 Република Србија Г Р А Д Б Е О Г Р А Д ГРАДСКА ОПШТИНА НОВИ БЕОГРАД УПРАВА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ Одељење за грађевинске и комуналне послове и инвестиционо пројектовање Oдсек за грађевинске послове Булевар Михаила

Више

Na osnovu člana 16

Na osnovu člana 16 Na osnovu člana 16. stav 4. Zakona o Vladi Zeničko-dobojskog kantona-prečišćeni tekst ( Službene novine Zeničko-dobojskog kantona, broj 7/10), a u vezi sa članovima 42. i 51. Zakona o izvršavanju Budžeta

Више

Na osnovu člana IV. 4. a) Ustava Bosne i Hercegovine, Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine, na 27. sjednici Predstavničkog doma, održanoj 10. a

Na osnovu člana IV. 4. a) Ustava Bosne i Hercegovine, Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine, na 27. sjednici Predstavničkog doma, održanoj 10. a Na osnovu člana IV. 4. a) Ustava Bosne i Hercegovine, Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine, na 27. sjednici Predstavničkog doma, održanoj 10. aprila 2008. godine, i na 16. sjednici Doma naroda,

Више

Р е п у б л и к а С р б и ј а ГРАД БЕОГРАД ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА Н Брoj:111-30/ године Датум оглашавања: године Дату

Р е п у б л и к а С р б и ј а ГРАД БЕОГРАД ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА Н Брoj:111-30/ године Датум оглашавања: године Дату Р е п у б л и к а С р б и ј а ГРАД БЕОГРАД ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА Н Брoj:111-30/2019 17.6.2019. године Датум оглашавања: 18.6.2019. године Датум истека рока за пријављивање: 3.7.2019. године Градска

Више

Službeni Akt Sekretrijata IK BiH

Službeni Akt Sekretrijata IK BiH СЛУЖБА ЗА РЕВИЗИЈУ ФИНАНСИРАЊА ПОЛИТИЧКИХ СТРАНАКА На основу члана 10. став (1) Закона о финансирању политичких странака («Службени гласник БиХ» број 95/12 и 41/16), члана 25. Правилника о годишњим финансијским

Више

Javni oglasi Stručni savjetnik (m/ž) Na osnovu člana 31. i 32. stav 1. Zakona o državnim službenicima (,,Službeni glasnik Republike Srpske", br. 118/0

Javni oglasi Stručni savjetnik (m/ž) Na osnovu člana 31. i 32. stav 1. Zakona o državnim službenicima (,,Službeni glasnik Republike Srpske, br. 118/0 Javni oglasi Stručni savjetnik (m/ž) Na osnovu člana 31. i 32. stav 1. Zakona o državnim službenicima (,,Službeni glasnik Republike Srpske", br. 118/08, 117/11, 37/12 i 57/16) i člana 3. Pravilnika o jedinstvenim

Више

ГЛАСНИК ЛУ ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXVIII 26. ЈУЛ ГОДИНЕ БРОЈ 24 ЦЕНА ОВОГ БРОЈА ЈЕ 50 ДИНАРА, ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА

ГЛАСНИК ЛУ ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXVIII 26. ЈУЛ ГОДИНЕ БРОЈ 24 ЦЕНА ОВОГ БРОЈА ЈЕ 50 ДИНАРА, ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА www.gornjimilanovac.rs ГЛАСНИК ЛУ ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXVIII 26. ЈУЛ 2018. ГОДИНЕ БРОЈ 24 ЦЕНА ОВОГ БРОЈА ЈЕ 50 ДИНАРА, ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА ЈЕ 1.000 ДИНАРА С А Д Р Ж А Ј 123. 124. АКТА ОПШТИНСКОГ

Више

Microsoft Word - Zakon o drzavnom premeru i katastru.doc

Microsoft Word - Zakon o drzavnom premeru i katastru.doc Z A K O N O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O DRŽAVNOM PREMERU I KATASTRU Član 1. U Zakonu o državnom premeru i katastru ( Službeni glasnik RS, br. 72/09 i 18/10), posle člana 10. dodaju se čl. 10a, 10b i 10v,

Више

Верзија за штампу

Верзија за штампу Закон о платама службеника и намештеника у органима аутономне покрајине и јединице локалне самоуправе Закон је објављен у "Службеном гласнику РС", бр. 113/2017 и 95/2018. I. УВОДНЕ ОДРЕДБЕ Предмет закона

Више

Brosura_dozvole.indd

Brosura_dozvole.indd VODIČ ZA DOBIJANJE GRAĐEVINSKIH DOZVOLA GRAD PANČEVO Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj novembar 2012. Grad mogućnosti. Poštovani, Grad Pančevo ima sjajne mogućnosti za poslovanje, uspeh, zaradu,

Више

Na osnovu člana 34. stav 3. Zakona o energetici ( "Službeni glasnik RS", broj 145/14), Ministar rudarstva i energetike donosi Pravilnik o energetskoj

Na osnovu člana 34. stav 3. Zakona o energetici ( Službeni glasnik RS, broj 145/14), Ministar rudarstva i energetike donosi Pravilnik o energetskoj Na osnovu člana 34. stav 3. Zakona o energetici ( "Službeni glasnik RS", broj 145/14), Ministar rudarstva i energetike donosi Pravilnik o energetskoj dozvoli Pravilnik je objavljen u "Službenom glasniku

Више

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БРОЈ II ОПШТИНЕ БАТОЧИНА ГОДИНА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ БАТОЧИНА БАТОЧИНА године ГОДИНА БРОЈ 2 На основу чла

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БРОЈ II ОПШТИНЕ БАТОЧИНА ГОДИНА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ БАТОЧИНА БАТОЧИНА године ГОДИНА БРОЈ 2 На основу чла ОПШТИНЕ 23.01.2018. године ГОДИНА 2018. БРОЈ 2 На основу члана 121. и 138. став 1. и 2. Закона о спорту,,службени гласник РС број 10/2016), члана 31.Правилника о о одобравању и финансирању програма којима

Више

РЕГИСТАР ЗА ГОДИНУ СТРАНА 1. OLDAL A ÉVI TÁRGYMUTATÓ БРОЈ АКТА НАЗИВ АКТА И БРОЈ СЛУЖБЕНОГ ЛИСТА У КОМ ЈЕ ОБЈАВЉЕН СТРАНА АКТИ СКУПШТИНЕ О

РЕГИСТАР ЗА ГОДИНУ СТРАНА 1. OLDAL A ÉVI TÁRGYMUTATÓ БРОЈ АКТА НАЗИВ АКТА И БРОЈ СЛУЖБЕНОГ ЛИСТА У КОМ ЈЕ ОБЈАВЉЕН СТРАНА АКТИ СКУПШТИНЕ О РЕГИСТАР ЗА 2014. ГОДИНУ СТРАНА 1. OLDAL A 2014. ÉVI TÁRGYMUTATÓ БРОЈ АКТА НАЗИВ АКТА И БРОЈ СЛУЖБЕНОГ ЛИСТА У КОМ ЈЕ ОБЈАВЉЕН СТРАНА АКТИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ГОДИШЊИ ПРОГРАМ 46. Годишњи програм заштите,

Више

Microsoft Word - Obrazac Izvestaj IR 2012 Apoteka Beograd.doc

Microsoft Word - Obrazac Izvestaj IR 2012 Apoteka Beograd.doc Апотека Београд, Бојанска 16/4, Београд (заглавље корисника јавних средстава) ГОДИШЊИ ИЗВЕШТАЈ О ОБАВЉЕНИМ РЕВИЗИЈАМА И АКТИВНОСТИМА ИНТЕРНЕ РЕВИЗИЈЕ ОПШТИ ДЕО за 2012. годину 1 1. ОПШТИ ПОДАЦИ О КОРИСНИКУ

Више

No Slide Title

No Slide Title RIJEČKI PROGRAM LOKALNOG PARTNERSTVA ZAJEDNO! ZAJEDNO! ZAJEDNO! ZAJEDNO! ZAJEDNO! DA NE BUDE OVAKO ...VEĆ OVAKO! ŠTO JE RIJEČKI PROGRAM LOKALNOG PARTNERSTVA? Program koji omogućava da se neposrednim sudjelovanjem

Више

Microsoft Word - Pravilnik o postupku sprovodenja objedinjene procedure.docx

Microsoft Word - Pravilnik o postupku sprovodenja objedinjene procedure.docx PRAVILNIK O POSTUPKU SPROVOĐENJA OBJEDINJENE PROCEDURE ("Sl. glasnik RS", br. 22/2015 i 89/2015) 1. Uvodne odredbe Predmet uređivanja Član 1 Ovim pravilnikom bliže se propisuje predmet i postupak sprovođenja

Више

Sluzbene novine Opcine Fojnica

Sluzbene novine Opcine Fojnica BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE KANTON SREDIŠNJA BOSNA/SREDNJOBOSANSKI KANTON OPĆINA FOJNICA S L U Ž B E N E N O V I N E O P Ć I N E F O J N I C A BROJ: 4 30.05.2016. godine F O J N

Више

236. Na osnovu člana 32d stav 2, člana 32đ stav 5, člana 32i stav 2 i člana 32j stav 4 Zakona o nevladinim organizacijama ( Službeni list CG, br. 39/1

236. Na osnovu člana 32d stav 2, člana 32đ stav 5, člana 32i stav 2 i člana 32j stav 4 Zakona o nevladinim organizacijama ( Službeni list CG, br. 39/1 236. Na osnovu člana 32d stav 2, člana 32đ stav 5, člana 32i stav 2 i člana 32j stav 4 Zakona o nevladinim organizacijama ( Službeni list CG, br. 39/11 i 37/17), Vlada Crne Gore, na sjednici od 1. februara

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

РЕПУБЛИКА СРБИЈА РЕПУБЛИКА СРБИЈА Град Ваљево Градска управа за локални развој, привреду, урбанизам и комуналне послове Одељење за урбанизам, грађевинарство, саобраћај и заштиту животне средине Одсек за урбанизам и саобраћај

Више

Službeni Akt Sekretrijata IK BiH

Službeni Akt Sekretrijata IK BiH СЛУЖБА ЗА РЕВИЗИЈУ ФИНАНСИРАЊА ПОЛИТИЧКИХ СТРАНАКА На основу члана 10. став (1) Закона о финансирању политичких странака («Службени гласник БиХ» број 95/12 и 41/16), члана 25. Правилника о годишњим финансијским

Више

Teslić, Tešanj i Žepče Evropski gradovi i regije budućnosti 2014/2015 OPŠTINA TESLIĆ - ODJELJENJE ZA PROSTORNO UREĐENJE OD LOKACIJE DO UPOTREBNE DOZVO

Teslić, Tešanj i Žepče Evropski gradovi i regije budućnosti 2014/2015 OPŠTINA TESLIĆ - ODJELJENJE ZA PROSTORNO UREĐENJE OD LOKACIJE DO UPOTREBNE DOZVO Teslić, Tešanj i Žepče Evropski gradovi i regije budućnosti 2014/2015 OPŠTINA TESLIĆ - ODJELJENJE ZA PROSTORNO UREĐENJE OD LOKACIJE DO UPOTREBNE DOZVOLE U 14 KORAKA (za investicione objekte) Uvodne napomene

Више