ČEMPRESI d.o.o. Kvanj Šibenik OIB: RADOVI NA GRADSKOM GROBLJU KVANJ-ŠIBENIK U GODINI OPĆI UVJETI (TEHNIČKI OPIS) Šibenik, s

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "ČEMPRESI d.o.o. Kvanj Šibenik OIB: RADOVI NA GRADSKOM GROBLJU KVANJ-ŠIBENIK U GODINI OPĆI UVJETI (TEHNIČKI OPIS) Šibenik, s"

Транскрипт

1 ČEMPRESI d.o.o. Kvanj Šibenik OIB: RADOVI NA GRADSKOM GROBLJU KVANJ-ŠIBENIK U GODINI OPĆI UVJETI (TEHNIČKI OPIS) Šibenik, siječanj 2013.

2 1. TEHNIČKI OPIS Prema planu i programu gradskog groblja Kvanj-Šibenik u godini planira se proširiti groblje za 32 grobnice u bloku 13 i 13A i to: TIP I 16 komada, TIP II 12 komada i TIP III 4 komada. Za izvedbu bloka 13 zemljani radovi su izvedeni na način da je teren miniran i treba iskopati zatrpani materijal, a blok 13A treba izvršiti puni iskop. Također treba nasuti prilazne staze i urediti okoliš grobnica. Radovi na izgradnji grobnica odnose se na betonske radove. Betoniranje se izvodi u glatkoj oplati koje daje naručitelj, a prema priloženim nacrtima, odnosno prema već izgrađenim grobnicama. Beton osigurava naručitelj, a prema zahtjevu izvođača. Sav ugradbeni materijal osigurava naručitelj, također i oplatu, a pomoćni materijal strojeve i alat daje izvođač. Odvoz zemljanog materijala vrši se unutar područja groblja, koji se ravna prema zahtjevu naručitelja. Nakon dovršetka radova gradilište treba očistiti, sav višak materijala odvesti i omogućiti pristup. Također je nužno da izvođač omogući radove na oblaganju grobnica na način da se u svako doba može pristupiti grobnicama, bez obračuna posebnih troškova.

3 2. OPĆI UVJETI Nacrti, tehnički opis i troškovnik čine cjelinu projekta. Izvođač je dužan proučiti sve navedene dijelove projekta, te u slučaju nejasnoća tražiti objašnjenje od naručitelja. Nepoznavanje crtanog dijela projekta i tehnički opis neće se prihvatiti kao razlog za povišenje jediničnih cijena ili greške u izvedbi. Izvođač je dužan pridržavati se svih važećih zakona i propisa. Izvođač je prilikom uvođenja u posao dužan, u okviru ugovorene cijene preuzeti gradilište, te obavijestiti nadležne službe o otvaranju gradilišta. Od tog trenutka pa do primopredaje izvođač je odgovoran za stvari i osobe koje se nalaze unutar gradilišta. Od ulaska na gradilište izvođač je obvezan voditi građevinski dnevnik u kojem bilježi opis radnih procesa i građevinsku knjigu u kojoj bilježi i dokumentira mjerenja, sve do faze izvršenog posla prema stavkama troškovnika i projektu. Izvođač je dužan u okviru ugovorene cijene, ugraditi propisani adekvatan i prema hrvatskim normama atestirani materijal, odnosno zatražiti od naručitelja takav materijal, i ako ustanovi da takav materijal nije kvalitetan upozoriti na to naručitelja i to upisati u građevinski dnevnik. Izvođač je u okviru ugovorene cijene dužan izvršiti koordinaciju radova svih eventualnih kooperanata na način da se omogući kontinuirano odvijanje posla i zaštitu već izvedenih radova. Sva oštećenja nastala tokom gradnje, uklonit će izvođač o svom trošku, ovdje se prvenstveno misli na već izvedene grobnice. Izvođač je dužan u okviru ugovorene cijene osigurati gradilište od djelovanja više sile i krađe. Sav rad i materijal vezan za organizaciju građevinske proizvodnje: ograde, vrata gradilišta, spremišta materijala i alata uključeni su u ugovorenu cijenu. Izvođač će zajedno sa nadzornim tijelom izraditi vremenski plan aktivnosti na gradilištu i njime odrediti dinamiku financiranja, dobave materijala. Nakon naplate okončane situacije izvođač će predati građevinu naručitelju ili po naručitelju određenom korisniku.

4 3. PROGRAM KONTROLE I OSIGURANJA KAKVOĆE 1. Ovi tehnički uvjeti su dopuna i detaljnije objašnjenje projekta za ovu vrstu radova i kao takvi sastavni dio projekta, pa prema tome obvezni su za izvođača. 2. Arhitektonsko-građevinski radovi trebaju se izvesti prema planu (tlocrtima i shemama) i tehnički opis u projektu, važećim hrvatskim propisima i pravilima struke. 3. Za sve promjene i odstupanja ovog projekta mora se pribaviti pismena suglasnost nadzornog inženjera, odnosno projektanta. 4. Izvođač je dužan prije početka radova projekt provjeriti na mjestu gradnje i za eventualna odstupanja konzultirati projektanta. 5. Sav materijal koji se upotrebljava mora odgovarati hrvatskim standardima. Po donošenju materijala na gradilište, na poziv izvođača nadzorni inženjer će ga pregledati i o njegovom stanju izvijestiti u građevinskom dnevniku. Ako bi izvođač upotrijebio materijal za koji se kasnije utvrdi da nije odgovarao važećim standardima, na zahtjev nadzornog inženjera mora se ukloniti s građevine i postaviti drugi koji odgovara propisima. 6. Osim materijala i rad mora biti stručno i kvalitetno izveden, a što se u toku rada i poslije pokaže nekvalitetno, izvođač je dužan o svom trošku ispraviti. 7. Prije izvođenja potrebno je izvršiti točno premjeravanje i obilježavanje, a potom pristupiti izvedbi. 8. Rušenje, dubljenje i bušenje konstrukcije, kao i svako drugo oštećivanje smije se vršiti uz suglasnost nadzornog inženjera. 9. Svi materijali koji se upotrebljavaju u zonama evakuacije od požara moraju prije ugradnje imati sve potrebne ateste na protupožarnu otpornost od 1 sata. 10. Redoslijed izvođenja radova na građevini treba tako organizirati da novi radovi ne oštećuju završne dijelove i na njima upotrijebljeni materijal. 11. Prije početka radova izvođač mora načiniti shemu kompletne organizacije gradilišta i predočiti je nadzornom inženjeru kako bi se sačuvale i zaštitile eventualne postojeće građevine.

5 4. UVODNE NAPOMENE 1. Izvođač radova je dužan o svom trošku osigurati gradilište od štetnog upliva vremenskih nepogoda. Zimi građevinu posve osigurati od mraza kako bi se spriječilo smrzavanje izvedenih dijelova i oštećenja istih. Izvođač radova je dužan osigurati pomoćna sredstva za rad kao što su: skela, ograde, skladišta, dizalice te dobaviti i postaviti strojeve, alat i potrebni pribor, poduzeti sve potrebne mjere sigurnosti kako bi se spriječila pojava smetnji koje bi mogle ugroziti živote i zdravlje zaposlenih radnika, osoblja i prolaznika. Nadzor za čuvanje gradilišta, postrojenja, alat i materijal i sl. kako vlastitog tako i u vlasništvu kooperanata, u krugu gradilišta također je dužnost izvođača radova. 2. U slučaju nastanka štete prolazniku ili na susjednoj građevini ili cesti uslijed kopanja, miniranja, postavljanja skele i sl. izvođač radova je dužan istu ukloniti i nadoknaditi u određenom vremenskom roku. Jedinične cijene pojedinih stavki troškovnika sadržavaju odštetu za posve dogotovljen rad tj. materijal, pomoćna sredstva kao što su voda, struja, alat, oplate, skele i sl. za svu radnu snagu, za sve pripremne radove i za sve troškove koji se pojave u bilo kojem obliku za sve potrebne gradnje. Prije davanja ponude izvođač radova dužan je proučiti projekte, te zatražiti objašnjenje ukoliko postoje nejasnoće, prekontrolirati dokaznicu mjera, budući da se naknadne primjedbe neće uvažiti. 3. Način obračunavanja je prema tehničkim normativima i njihovim dopunama. U slučaju da izvođač ili bilo koje zainteresirano treće lice smatra da opis pojedinih radova u troškovniku nije potpun, izvođač je dužan te radove izvesti korektno prema pravilima građenja i postojećim uzancama, ali ni u ovom slučaju, nema osnove za potraživanje bilo kakve odštete ili povećanja jedinične cijene dane u troškovniku. U slučaju nedovoljno ili nejasno opisanog načina obračuna vrijedi obračunavanje po važećim građevinskim normama i njihovim kasnijim dopunama. Za sav upotrebljavani materijal mjerodavni su propisi HRN. Izvođač u potpunosti odgovara za ispravnost izvršene isporuke i jedini je odgovoran za eventualno loš rad i lošu kvalitetu dobave, bilo za nabavku iz trgovačke mreže ili od kooperanata. Naručitelj doprema materijal na gradilište i po potrebi istovaruje, ali doprema i istovar materijala vrši se samo na zahtjev izvoditelja, koji je dužan preuzeti materijal i dalje za njega odgovarati. Kod isporuke betona izvoditelj preuzima beton potpisivanjem otpremnice za beton koju predaje naručitelju, a ako sumnja u kvalitetu betona, potrebno je od naručitelja zatražiti atest i ujedno upozoriti naručitelja upisom u građevinski dnevnik, na lošu kvalitetu materijala. 4. Kod ugradbe svih dostavljenih predmeta mora se obratiti pažnja s obzirom na karakter građenja. Sve mora biti korektno izvedeno i ugrađeni dijelovi moraju funkcionirati kao cjelina. Za sve predmete, dobavu i ugradnju od kooperanata, naručitelju jamči isključivo izvođač radova.

6 5. I. ZEMLJANI RADOVI OPĆENITO Svi radovi moraju biti izvedeni stručno i solidno, sa odgovarajućom radnom snagom, te odgovarajućim kvalitetnim materijalom. Iskop vršiti strojno, a po potrebi ručno. Način obračunavanja iskopa je po 1 m3, na osnovu profila snimljenih prije iskopa, a kod odvoza suvišnog materijala uzima se količina svakog materijala i umnožava se koeficijentom rastresitosti. Jediničnom cijenom treba biti obuhvaćeno: - iskolačenje iskopa nanosom skelom - svi posredni i neposredni troškovi za rad - sve vrste materijala, alata i strojeva sa uskladištenjem, te sa svim potrebnim transportom i prijevozima - radna skela i sva potrebna razupiranja i podgrađivanja - odvod oborinske vode i zaštita od podzemnih voda - po završetku radova, uklanjanje cjelokupnog otpadnog materijal, materijal iz iskopa i slično sa odvozima na gradski deponij - troškovi zaštite na radu. - ISKOPI U MATERIJALU KATEGORIJE B Pod materijal kategorije B podrazumijeva se polučvrsta kamenita tla, gdje je potrebno djelomično miniranje, a ostali se dio iskopa obavlja izravnim strojnim radom. U ovu kategoriju materijala spadali bi: - flišni materijali uključujući i rastreseni materijal, homogeni lapori, trošni pješčenjaci i mješavine lapora i pješčenjaka, većina dolomita (osim vrlo kompaktnih), raspadnute stijene na površini u debljim slojevima s miješanim raspadnutim zonama, ako zdrobljeni vapnenac, sve vrste škriljca, neki konglomerati i slični materijal. - ISKOPI U MATERIJALU KATEGORIJE C Pod materijalom kategorije C podrazumijeva se svi materijali koje nije potrebno minirati, nego se mogu kopati izravno, upotrebom pogodnih strojeva buldožerom, bagerom ili skrejperom. U ovu kategoriju materijala spadala bi: - sitnozrnasta vezana (koherentna) tla kao što su krupnozrnata nevezana (nekoherentna) tla kao što su gline, prašine, prašnaste gline (ilovače), pjeskovite prašine i les - krupnozrnata nevezana (nekoherentna) tla kao što su pijesak, šljunak odnosno njegove mješavine, prirodne kamene drobine siparnišni ili slični materijal - mješovita tla koja su mješavina krupnozrnatih nevezanih i sitnozrnatih vezanih materijala.

7 6. - STROJNI RAD Podrazumijeva izvedbu određenog rada pomoću određenog stroja na vlastiti pogon kojim upravlja kvalificirani radnik. - RUČNI RAD Podrazumijeva izvedbu određenog rada fizičkom snagom radnika uz korištenje određenih alata i pomagala. II. BETONSKI I ARMIRANO BETONSKI RADOVI OPĆENITO Svi radovi moraju biti stručno izvedeni sa odgovarajućom radnom snagom i materijalom, a prema važećim tehničkim mjerama i uvjetima za primjenu betona i armiranog betona. Sav materijal u pravili ne mora odgovarati HRS-u. Beton i armirani beton odgovarajući zaštiti u tijeku izvedbe. Ugradba betona vrši se strojno, iznimno ručno, a u tom slučaju uvijek upotrijebiti vibrator za nabijanje betona. Jedinična cijena obuhvaća: - sve skele i oplate sa postavljanjem i skidanjem - zaštita betonske konstrukcije i njegovanje betona - svi posredni i neposredni troškovi za rad, alat i strojeve sa uskladištenjem i sa svim potrebnim transparentima i prijenosima - svi troškovi oko popravka na izvedenim radovima nastalih zbog nepažnje izvoditelja - zatvaranje otvora koji su bili potrebni ostaviti kod izvedbe radova - sakupljanje otpadaka i čišćenje radnog prostora sa odvozom otpadaka na gradski deponij NAPOMENA: Beton dobavlja naručitelj, ali isti mora odgovarati kvaliteti što je dužnost izvoditelja kontrolirati i u slučaju opažanja da beton ne odgovara propisanoj MB o tome izvijestiti nadzornog inženjera i od njega zatražiti atest dobavljača. Prije betoniranja arm. betonskih elemenata treba pogledati da li je armatura postavljena prema planu armature i da li je dovoljno vezana i poduprta. Beton je potrebno ugrađivati pažljivo i na način i uz uvjete sprječavanja segregacije betonskih konstrukcija. Oplata mora biti tako izvedena da odgovara načinu ugradnje, vibriranja i njegovanja betona.

8 7. III. ZIDARSKI RADOVI OPĆENITO Svi radovi moraju se izvesti stručno i solidno sa odgovarajućom stručnom radnom snagom i materijalom. Sav materijal mora odgovarati HRS-u, što znači da izvoditelj treba naručiti materijal, pregledati ga i pravilno uskladištiti. Jedinična cijena sadrži: - sve skele i eventualnu potrebnu oplatu sa postavom i skidanjem - svi posredni i neposredni troškovi za rad, materijal, alat i strojeve sa uskladištenjem i svim potrebnim transportima i prijenosom. - svi troškovi oko popravka na izvedenim radovima nastalim zbog nepažnje izvoditelja, ako i popravak sve eventualne štete učinjene na drugim radovima i izrađevinama. - troškovi zaštite na radu - čišćenje radnog prostora i sakupljanje otpadaka sa odvozom na gradski deponij.

OVAJ PROJEKT SASTAVNI JE DIO TEHNIČKE DOKUMENTACIJE

OVAJ PROJEKT SASTAVNI JE DIO TEHNIČKE DOKUMENTACIJE OPĆINA PROMINA POJAČANO ODRŽAVANJE (SANACIJA I MODERNIZACIJA) NERAZVRSTANIH CESTA KAO UPORABLJIVIH GRAĐEVINA TROŠKOVNIK Radove predviđene ovim troškovnikom treba izvesti u skladu sa Općim tehničkim uvjetima

Више

MergedFile

MergedFile NARUČITELJ: Općina Promina OIB: 79734182959 Put kroz Oklaj 144, 22 303 Oklaj GRAĐEVINA: Nerazvrstane ceste na području općine Promina (Lukar) NAZIV PROJEKTA: IZVANREDNO ODRŽAVANJE NERAZVRSTANIH CESTA (NC

Више

NARUČITELJ: Općina Kistanje OIB: Trg sv. Nikole 5, Kistanje GRAĐEVINA: Nerazvrstane ceste na području općine Kistanje Naselja Biovi

NARUČITELJ: Općina Kistanje OIB: Trg sv. Nikole 5, Kistanje GRAĐEVINA: Nerazvrstane ceste na području općine Kistanje Naselja Biovi NARUČITELJ: Općina Kistanje OIB: 41783102203 Trg sv. Nikole 5, 22 305 Kistanje GRAĐEVINA: Nerazvrstane ceste na području općine Kistanje NAZIV PROJEKTA: IZVANREDNO ODRŽAVANJE NERAZVRSTANIH CESTA (DIO NC

Више

URED OVLAŠTENE ARHITEKTICE GLAVNI PROJEKT Investitor: OPĆINA KRŠAN ALEMKA RADOVIĆ GORIČANEC, dipl.ing.arh. - PROJEKT VODE I KANALIZACIJE - Br.elab. 56

URED OVLAŠTENE ARHITEKTICE GLAVNI PROJEKT Investitor: OPĆINA KRŠAN ALEMKA RADOVIĆ GORIČANEC, dipl.ing.arh. - PROJEKT VODE I KANALIZACIJE - Br.elab. 56 PROJEKTANT : Ombreta Vitasović Diminić,ing.građ. GLAVNI PROJEKTANT : PROJEKT VODE I KANALIZACIJE Ovlaštena arhitektica: 1 SADRŽAJ : I OPĆI DIO 1. Rješenje o osnivanju ureda ovlaštenog arhitekta 2. Imenovanje

Више

HRVATSKE AUTOCESTE d.o.o. za upravljanje, građenje i održavanje autocesta, Širolina 4, Zagreb Evidencijski broj: J66/19 POZIV NA DOSTAVU PONUDE

HRVATSKE AUTOCESTE d.o.o. za upravljanje, građenje i održavanje autocesta, Širolina 4, Zagreb Evidencijski broj: J66/19 POZIV NA DOSTAVU PONUDE HRVATSKE AUTOCESTE d.o.o. za upravljanje, građenje i održavanje autocesta, Širolina 4, 10 000 Zagreb Evidencijski broj: J66/19 POZIV NA DOSTAVU PONUDE ZA: STRUČNI NADZOR I KONTROLNA ISPITIVANJA NAD RADOVIMA

Више

Правилник о садржини и начину вођења књиге инспекције, грађевинског дневника и грађевинске књиге I. ПРЕДМЕТ УРЕЂИВАЊА Члан 1. Овим правилником уређује

Правилник о садржини и начину вођења књиге инспекције, грађевинског дневника и грађевинске књиге I. ПРЕДМЕТ УРЕЂИВАЊА Члан 1. Овим правилником уређује Правилник о садржини и начину вођења књиге инспекције, грађевинског дневника и грађевинске књиге I. ПРЕДМЕТ УРЕЂИВАЊА Члан 1. Овим правилником уређује се садржина и начин вођења књиге инспекције, грађевинског

Више

TEKSTUALNI DIO

TEKSTUALNI  DIO GRAĐENJE,TRGOVINA I USLUGE d.o.o PLOČE COMPANY SULIĆ d.o.o. Ul. Petra Svačića 9a 20 340 PLOČE Matični broj: 1793993 OIB: 80003475191 mob: 00 385 98 243 251 00 387 63 327 022 tel/fax: 00 385 20 678 304

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ ГРАЂЕВИНСКИ ФАКУЛТЕТ Катедра за управљање пројектима у грађевинарств Мерење и вредновање радова у грађевинарству ВЕЖБА: ГРАДИЛИ

УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ ГРАЂЕВИНСКИ ФАКУЛТЕТ Катедра за управљање пројектима у грађевинарств Мерење и вредновање радова у грађевинарству ВЕЖБА: ГРАДИЛИ УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ ГРАЂЕВИНСКИ ФАКУЛТЕТ Катедра за управљање пројектима у грађевинарств Мерење и вредновање радова у грађевинарству ВЕЖБА: ГРАДИЛИШНА ДОКУМЕНТАЦИЈА Грађевинска фирма је уговорила изградњу

Више

tel. +385(0)47 / , fax , GSM 091/ , Ured: Gažanski trg 8, Karlovac, žiro račun: K

tel. +385(0)47 / , fax , GSM 091/ , Ured: Gažanski trg 8, Karlovac, žiro račun: K Ured: Gažanski trg 8, Karlovac, žiro račun: 2400008-1190039971 Karlovačka banka PROJEKTANTSKI URED : PLANUM d.o.o. Karlovac, Donja Švarča 40, OIB 48059834903 INVESTITOR : ZAHVAT U PROSTORU: (GRAĐEVINA)

Више

REPUBLIKA HRVATSKA

REPUBLIKA HRVATSKA Na temelju članka 28. stavak 1. Zakona o komunalnom gospodarstvu ( Narodne novine broj 36/95, 109/95 Uredba, 70/97, 128/99, 57/00, 129/00, 59/01, 26/03 pročišćeni tekst, 82/04, 110/04 Uredba, 178/04, 38/09,

Више

Microsoft PowerPoint - proizvodnja

Microsoft PowerPoint - proizvodnja TEHNOLOGIJA GRAĐENJA nastavni materijali - predavanja : prof dr.sc. Snježana Knezić LITERATURA: Eduard Slunjski, STROJEVI U GRAĐEVINARSTVU, HDGI, 1995. Rudolf Lončarić, ORGANIZACIJA IZVEDBE GRADITELJSKIH

Више

Investitor: Općina Kula Norinska T.D. Broj i naziv priloga: 1/8 TROŠKOVNIK Za izvođenje radova iz ovog troškovnika: način izmjere, obračun količina ra

Investitor: Općina Kula Norinska T.D. Broj i naziv priloga: 1/8 TROŠKOVNIK Za izvođenje radova iz ovog troškovnika: način izmjere, obračun količina ra 1/8 TROŠKOVNIK Za izvođenje radova iz ovog troškovnika: način izmjere, obračun količina radova, sadržaj jediničnih, kvaliteta materijala i poluproizvoda, način i sadržaj prethodnih i kontrolnih ispitivanja

Више

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić PRAVILNIK O ODRŽAVANJU GRAĐEVINA (NN 122/14, 25.10.2014.) 1 1 0 OPĆE ODREDBE... 3 Članak 1.... 3 Članak 2.... 3 Članak 3.... 4 Članak 4.... 4 Članak 5.... 4 ODRŽAVANJE GRAĐEVINE... 5 Uvjeti za održavanje

Више

NARUČITELJ: OPĆINA KLOŠTAR IVANIĆ, Školska 22, Kloštar Ivanić, OIB: PREDMET NABAVE: REKONSTRUKCIJA (DOGRADNJA) I OPREMANJE GRAĐEVIN

NARUČITELJ: OPĆINA KLOŠTAR IVANIĆ, Školska 22, Kloštar Ivanić, OIB: PREDMET NABAVE: REKONSTRUKCIJA (DOGRADNJA) I OPREMANJE GRAĐEVIN NARUČITELJ: OPĆINA KLOŠTAR IVANIĆ, Školska 22, 10 312 Kloštar Ivanić, OIB: 18133797436 PREDMET NABAVE: REKONSTRUKCIJA (DOGRADNJA) I OPREMANJE GRAĐEVINE JAVNE I DRUŠTVENE NAMJENE, PREDŠKOLSKE USTANOVE DJEČJEG

Више

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić Pravilnik o tehničkom pregledu građevine (NN 46/18, 26.05.2018.) 1 8 MINISTARSTVO ZAŠTITE OKOLIŠA, PROSTORNOG UREĐENJA I GRADITELJSTVA... Error! Bookmark not defined. I. OPĆE ODREDBE... 3 Članak 1....

Више

Дирекција за изградњу Општине Параћин Владике Н.Велимировића бр.1 МБ: ПИБ: Параћ тел. 035 / фах 035/ Бр. /16 Да

Дирекција за изградњу Општине Параћин Владике Н.Велимировића бр.1 МБ: ПИБ: Параћ тел. 035 / фах 035/ Бр. /16 Да Дирекција за изградњу Општине Параћин Владике Н.Велимировића бр.1 МБ: 17018795 ПИБ: 101094056 35250 Параћ тел. 035 /564-369 фах 035/564-342 Бр. /16 Датум На основу статута Јaвног предузећа Дирекције за

Више

GRAĐEVINA: MODERNIZACIJA NERAZVRSTANE CESTE: -NC. BISAG IVOK INVESTITOR: OPĆINA BREZNICA, BISAG 23, LOKACIJA: -BISAG PROJEKTANT: BRUNO HAJDUK,ing.građ

GRAĐEVINA: MODERNIZACIJA NERAZVRSTANE CESTE: -NC. BISAG IVOK INVESTITOR: OPĆINA BREZNICA, BISAG 23, LOKACIJA: -BISAG PROJEKTANT: BRUNO HAJDUK,ing.građ DATUM: KOLOVOZ, 2019. T.D.: 82/19 str. 1 TROŠKOVNIK NC. BISAG IVOK ---------------------------------------------------- ----------------------------------------------------- DATUM: KOLOVOZ, 2019. T.D.:

Више

TROŠKOVNIK GRAĐEVINSKO - OBRTNIČKIH RADOVA NA IZGRADNJI POLIVALENTNOG IGRALIŠTA U STANCIJI PORTUN Red. br. OPIS STAVKE Jed.mj. Količina Jed. cijena UK

TROŠKOVNIK GRAĐEVINSKO - OBRTNIČKIH RADOVA NA IZGRADNJI POLIVALENTNOG IGRALIŠTA U STANCIJI PORTUN Red. br. OPIS STAVKE Jed.mj. Količina Jed. cijena UK TROŠKOVNIK GRAĐEVINSKO - OBRTNIČKIH RADOVA NA IZGRADNJI POLIVALENTNOG IGRALIŠTA U STANCIJI PORTUN Red. br. OPIS STAVKE Jed.mj. Količina Jed. cijena UKUPNO 1. PRIPREMNI RADOVI 1.1. Uklanjanje grmlja i drveća.

Више

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić PRAVILNIK O DAROVANJU GRAĐEVNOG MATERIJALA (NN 16/19; stupio na snagu 23.02.2019.) 1 9 I. OPĆE ODREDBE 3 Članak 1. 3 Članak 2. 3 II. DOKUMENTACIJA ZA DAROVANJE GRAĐEVNOG MATERIJALA 3 Članak 3. 3 Članak

Више

Р е п у б л и к а С р б и ј а

Р е п у б л и к а  С р б и ј а Република Србија ОПШТИНA КУРШУМЛИЈА Ул. Пролетерских бригада бб Број: III-404/2-77/2018 Дана: 01.11.2018. године Интернет страница наручиоца: www.kursumlija.org К у р ш у м л и ј а На основу члана 63.

Више

O 7/

O 7/ email: jn@gornjimilanovac.rs 0047 3 1 51 404 XI 6 2 51 1 3 51 404 45214200 www.gornjimilanovac.rs 4 51 . 05 00 1. 2. 3. 4. 0047, Email: jn@gornjimilanovac.rs 05 45214200 5 51 1. 2. 6 51 a 7 51 . 8 51 1)

Више

HRVATSKE AUTOCESTE d.o.o. za upravljanje, građenje i održavanje autocesta, Širolina 4, Zagreb Evidencijski broj: Mjed8/19 POZIV ZA DOSTAVU PONU

HRVATSKE AUTOCESTE d.o.o. za upravljanje, građenje i održavanje autocesta, Širolina 4, Zagreb Evidencijski broj: Mjed8/19 POZIV ZA DOSTAVU PONU HRVATSKE AUTOCESTE d.o.o. za upravljanje, građenje i održavanje autocesta, Širolina 4, 10 000 Zagreb Evidencijski broj: Mjed8/19 POZIV ZA DOSTAVU PONUDE ZA: IZRADA PROMETNOG ELABORATA: PRIVREMENA REGULACIJA

Више

Извештај, одлука и оквирни споразум

Извештај, одлука и оквирни споразум Наручилац: Јавно предузеће за управљање грађевинским земљиштем Шабац Адреса: Ул. Кнеза Милоша бр. 1 Место: Шабац Број одлуке: 2142/16 Редни бр. ЈН ЈН 52/16 Датум: 14.11.2016. На основу чл. 108. Закона

Више

UOIE GORAN KAUZLARIĆ 11. TROŠKOVNIK RN 6/16 list TROŠKOVNIK Investitor : PSIHIJATRIJSKA BOLNICA RAB Kampor RAB Građevina : OKOLIŠ PAVILJO

UOIE GORAN KAUZLARIĆ 11. TROŠKOVNIK RN 6/16 list TROŠKOVNIK Investitor : PSIHIJATRIJSKA BOLNICA RAB Kampor RAB Građevina : OKOLIŠ PAVILJO UOIE GORAN KAUZLARIĆ 11. TROŠKOVNIK RN 6/16 list 46 11. TROŠKOVNIK Investitor : PSIHIJATRIJSKA BOLNICA RAB Kampor 224 - RAB Lokacija : Zaj. ozn. projekta : NOVI PRISTUPNI PUT Broj mape : 2 / 2 Naziv projekta

Више

REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA OPĆINA PETRIJEVCI KLASA: /16-01/_ URBROJ: 2185/ DOKUMENTACIJA ZA PRIKUPLJANJE PONUDA Rekons

REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA OPĆINA PETRIJEVCI KLASA: /16-01/_ URBROJ: 2185/ DOKUMENTACIJA ZA PRIKUPLJANJE PONUDA Rekons REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA OPĆINA PETRIJEVCI KLASA: 360-01/16-01/_ URBROJ: 2185/05-16-2 DOKUMENTACIJA ZA PRIKUPLJANJE PONUDA Rekonstrukcija Društvenog doma u Satnici s povećanjem energetske

Више

(Microsoft Word - DT Sun\350ane elektrane instalirane snage iznad 10 do uklju\350ivo 30 kW.doc)

(Microsoft Word - DT Sun\350ane elektrane instalirane snage iznad 10 do uklju\350ivo 30 kW.doc) str. 1 od 7 Dijagram tijeka A.2. Registracija djelatnosti Trgovački sud ili županijski ured ili ured Grada Zagreba Obrasci: - Zahtjev za upis u sudski registar podnosi se, ili - Zahtjev za izdavanje obrtnice

Више

Pravilnik o uvjetima i načinu povrata plaćene trošarine na dizelsko gorivo za pogon strojeva za pripremu površina u razminiranju NN 1/20

Pravilnik o uvjetima i načinu povrata plaćene trošarine na dizelsko gorivo za pogon strojeva za pripremu površina u razminiranju NN 1/20 NN 1/2019 (2.1.2019.), Pravilnik o uvjetima i načinu povrata plaćene trošarine na dizelsko gorivo za pogon strojeva za pripremu površina u razminiranju MINISTARSTVO FINANCIJA Na temelju članka 106. stavka

Више

PLAN PREVENTIVNIH MERA UREDBA O BEZBEDNOSTI I ZDRAVLJU NA RADU NA PRIVREMENIM ILI POKRETNIM GRADILIŠTIMA ( Službeni glasnik RS, broj 14/09) KOORDINATO

PLAN PREVENTIVNIH MERA UREDBA O BEZBEDNOSTI I ZDRAVLJU NA RADU NA PRIVREMENIM ILI POKRETNIM GRADILIŠTIMA ( Službeni glasnik RS, broj 14/09) KOORDINATO UREDBA O BEZBEDNOSTI I ZDRAVLJU NA RADU NA PRIVREMENIM ILI POKRETNIM GRADILIŠTIMA ( Službeni glasnik RS, broj 14/09) ZAŠTO UREDBA? ŠTA PROPISUJE? PRIMENA UREDBE? UČESNICI? MERE BZNR? 1 INVESTITOR OBAVEZA

Више

PRILOG 4 PROGRAM KONTROLE I OSIGURANJA KVALITETE

PRILOG 4 PROGRAM KONTROLE I OSIGURANJA KVALITETE PRILOG 4 PROGRAM KONTROLE I OSIGURANJA KVALITETE PROGRAM KONTROLE I OSIGURANJA KVALITETE MATERIJALA I RADOVA VIJADUKT VRŠCI OPĆE ODREDBE ZA RADOVE Obnovu armirano-betonske konstrukcije treba organizirati

Више

Narodne novine, broj 8/06. Napomena: Objavljeno u Narodnim novinama br. 8/06. na temelju članka 53. stavka 2. Zakona o zaštiti od požara (Narodne novi

Narodne novine, broj 8/06. Napomena: Objavljeno u Narodnim novinama br. 8/06. na temelju članka 53. stavka 2. Zakona o zaštiti od požara (Narodne novi Narodne novine, broj 8/06. Napomena: Objavljeno u Narodnim novinama br. 8/06. na temelju članka 53. stavka 2. Zakona o zaštiti od požara (Narodne novine br. 58/93. i 33/05.). Primjena ovog propisa utvrđena

Више

PRILOG 3 TEHNIČKI OPIS I NACRTI

PRILOG 3 TEHNIČKI OPIS I NACRTI PRILOG 3 TEHNIČKI OPIS I NACRTI 1.1. TEHNIČKI OPIS Br.projekta: 72350-134/18 Izvedbeni građevinski projekt Grafički dio Stranica 1 ZOP: IZ 15733/18 1.1.1. Uvod Na autocesti A10 dionoci čvor Ploče-granca

Више

SADRŽAJ 9 PREDGOVOR... 5 RIJEČ O DJELU... 7 POPIS KRATICA UVOD REFORMA BAVARSKOG ZAKONA O GRADNJI Učinak reforme Bavarsko

SADRŽAJ 9 PREDGOVOR... 5 RIJEČ O DJELU... 7 POPIS KRATICA UVOD REFORMA BAVARSKOG ZAKONA O GRADNJI Učinak reforme Bavarsko SADRŽAJ 9 PREDGOVOR... 5 RIJEČ O DJELU... 7 POPIS KRATICA... 15 1. UVOD... 17 2. REFORMA BAVARSKOG ZAKONA O GRADNJI... 21 2.1. Učinak reforme Bavarskog zakona o gradnji 21 2.2. Dozvole za gradnju građevina

Више

Komunalno "B A S I L I J A"d

Komunalno B A S I L I J Ad Komunalno "B A S I L I J A"d.o.o., 21430 Grohote, Podkuća 8, MB 1715011 OIB 23193263251 žiro račun 2360000 1101651169; tel.021/718-888; fax.021/718-889 e-mail: komunalno.basilija1@st.t-com.hr Grohote,

Више

HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA Ulica grada Vukovara 271 CROATIAN CHAMBER OF MECHANICAL ENGINEERS Zagreb; HR MB: OIB:

HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA Ulica grada Vukovara 271 CROATIAN CHAMBER OF MECHANICAL ENGINEERS Zagreb; HR MB: OIB: HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA Ulica grada Vukovara 271 CROATIAN CHAMBER OF MECHANICAL ENGINEERS 10 000 Zagreb; HR MB: 2539071 OIB: 26023027358 T +385 1 7775-570 F +385 1 7775-574 www.hkis.hr; info@hkis.hr

Више

2.3 Projektni zadatak - Uređenje obalnog pojasa Oštro

2.3 Projektni zadatak - Uređenje obalnog pojasa Oštro PROJEKTNI ZADATAK NAZIV PROJEKTA: IDEJNI PROJEKT UREĐENJA OBALNE ŠETNICE NA POLUOTOKU OŠTRO INVESTITOR: GRAD KRALJEVICA, Frankopanska 1a, Kraljevica LOKACIJA ZAHVATA Predmetni zahvat odnosi se na uređenje

Више

STUDIOKRZNARIĆ E kraljevec 85 b / zagreb OiB / Ž.R. HR / F INVESTITOR HRVATSKI

STUDIOKRZNARIĆ E kraljevec 85 b / zagreb OiB / Ž.R. HR / F INVESTITOR HRVATSKI STUDIOKRZNARIĆ E info@studio-krznaric.hr OiB 54463021008 / Ž.R. HR6924840081105716075 / F+385 1 390 7 009 INVESTITOR HRVATSKI SABOR TRG SV. MARKA 6 / ZAGREB NAZIV GRAĐEVINE ULAZ BR. 6 REKONSTRUKCIJA VJETROBRANA

Више

Slajd 1

Slajd 1 Plan ulaganja NEXE GRUPE u obnovljive izvore energije 2011-2016 Našice, 02.09.2011. Pripremili: Davor Ergovid Željko Zebid Sažetak Ova prezentacija predstavlja Poslovni plan ulaganja NEXE GRUPE u obnovljive

Више

Microsoft Word - ?????? ????????? 1

Microsoft Word - ?????? ????????? 1 ИЗМЕНЕ И ДОПУНЕ КОНКУРСНЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ У складу са чланом 63. Закона о јавним набавкама ( Сл. гласник РС, бр. 124/12, 14/15 и 68/15), Наручилац врши измене и допуне конкурсне документације број 1.2.53/2017

Више

Naziv naručitelja: RIJEKA plus d.o.o. Godina: 2019 Rbr Evidencijski broj Predmet nabave Brojčana oznaka nabave premeta nabave iz CPV-a Procijenjena vr

Naziv naručitelja: RIJEKA plus d.o.o. Godina: 2019 Rbr Evidencijski broj Predmet nabave Brojčana oznaka nabave premeta nabave iz CPV-a Procijenjena vr Naziv naručitelja: RIJEKA plus d.o.o. Godina: 2019 premeta vrijednost ) 1 PN -993 Akumulatorske baterije 31400000-0 20.000,00 Postupak jednostavne NE Narudžbenica 1. kvartal 12 mjeseci 30.01.2019 2 PN

Више

OPĆINA PAŠMAN Pašman b.b Pašman JAVNI NATJEČAJ BROJ: 04/11 DOKUMENTACIJA ZA NADMETANJE ZA OTVORENI POSTUPAK JAVNE NABAVE VELIKE VRIJEDNOSTI U

OPĆINA PAŠMAN Pašman b.b Pašman JAVNI NATJEČAJ BROJ: 04/11 DOKUMENTACIJA ZA NADMETANJE ZA OTVORENI POSTUPAK JAVNE NABAVE VELIKE VRIJEDNOSTI U OPĆINA PAŠMAN Pašman b.b. 23 262 Pašman JAVNI NATJEČAJ BROJ: 04/11 DOKUMENTACIJA ZA NADMETANJE ZA OTVORENI POSTUPAK JAVNE NABAVE VELIKE VRIJEDNOSTI U PREDMETU: ASFALTIRANJE I SANACIJA NERAZVRSTANIH CESTA

Више

tehnički uvjeti tps

tehnički uvjeti tps Usluga otklanjanja prijavljenih kvarova kontrolera videozida proizvođača Trenton Systems u COKPama Vrgorac i Tunel Sveti Ilija (H190/18) POSEBNI TEHNIČKI UVJETI 1. Uvod Predmet ovih Posebnih tehničkih

Више

REPUBLIKA HRVATSKA ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Ulica grada Vukovara 72/V Zagreb POZIV NA DOSTAVU PONUDA ZA PROVEDBU POSTUPKA JEDNOSTAVNE NABAVE ZA NABA

REPUBLIKA HRVATSKA ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Ulica grada Vukovara 72/V Zagreb POZIV NA DOSTAVU PONUDA ZA PROVEDBU POSTUPKA JEDNOSTAVNE NABAVE ZA NABA REPUBLIKA HRVATSKA ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Ulica grada Vukovara 72/V 10 000 Zagreb POZIV NA DOSTAVU PONUDA ZA PROVEDBU POSTUPKA JEDNOSTAVNE NABAVE ZA NABAVU ODRŽAVANJA FOTOKOPIRNIH STROJEVA KLASA: 406-01/19-05/09

Више

1.0. Naslovnica * .xls

1.0. Naslovnica * .xls IZRADA PROJEKTA : ALBUS d.o.o., Biogradska 3, 21000 Split e mail: mario.domljanovic1@st.ht.hr Tel. : +385 (0)98 9367046 OIB: 96388014697 NARUČITELJ - PODNOSITELJ ZAHTJEVA: GRAD SUPETAR - Vlačica 5, 21400

Више

TD 95:0221

TD 95:0221 NARUČITELJ: Siget I 25 BREZJE OIB: 74244639017 PREDMET: ELABORAT NALAZA I MIŠLJENJA IZRADIO: "Vještačenja CIRAKI" d.o.o. za vještačenja i usluge Zagreb, Ilica 174 ZAGREB, siječanj 2019. Izradio: Predmet:

Више

PRILOG 3 PROJEKTNI ZADATAK

PRILOG 3 PROJEKTNI ZADATAK PRILOG 3 PROJEKTNI ZADATAK DODATAK A - OPIS USLUGA DODATAK A-1 PROJEKTNI ZADATAK ZA IZRADU PROJEKTNE DOKUMENTACIJE TE PROVEDBU UPRAVNOG POSTUPKA ZA VODOOPSKRBNI CJEVOVOD ZA CP I COKP MASLENICA IZ VODOSPREMNIKA

Више

Proširenje sustava: sada su moguće 283 varijante tuša! Sustav tuš stranica s brojnim varijantama made in Germany

Proširenje sustava: sada su moguće 283 varijante tuša! Sustav tuš stranica s brojnim varijantama made in Germany Proširenje sustava: sada su moguće 283 varijante tuša! Sustav tuš stranica s brojnim varijantama made in Germany Sadržaj Pregled artikala str. 4 5 Tuš s ulazom na kut str. 6 9 Kutni tuš str. 10 12 XXL

Више

PRILOG 3 TEHNIČKI OPIS I NACRTI

PRILOG 3 TEHNIČKI OPIS I NACRTI PRILOG 3 TEHNIČKI OPIS I NCRTI Naziv projektantskog ureda: MOILIT EVOLV d.o.o. Froudeova 5, 000 ZGRE OI 49776278191 Naziv investitora: HRVTSKE UTOCESTE d.o.o. Širolina 4, 000 ZGRE OI 570462912 PROSTOR

Више

TRIVIUM d.o.o. za projektiranje i nadzor R. Boškovi ća 23, Split Tel , Fax OIB INVESTITO

TRIVIUM d.o.o. za projektiranje i nadzor R. Boškovi ća 23, Split Tel , Fax OIB INVESTITO TRIVIUM d.o.o. za projektiranje i nadzor R. Boškovi ća 23, 21000 Split Tel. 021470 801, Fax 021 470 833 trivium@st.t-com.hr, OIB 57426960741 INVESTITOR: GRAD SPLIT, OIB: 78755598868 OBALA KNEZA BRANIMIRA

Више

~ Методологија ~ ТРОМЈЕСЕЧНИ ИЗВЈЕШТАЈ О ЦИЈЕНАМА ПРОДАТИХ НОВИХ СТАНОВА (ГРАЂ-41) ПРАВНИ ОСНОВ Истраживање се спроводи на основу Закона о статистици

~ Методологија ~ ТРОМЈЕСЕЧНИ ИЗВЈЕШТАЈ О ЦИЈЕНАМА ПРОДАТИХ НОВИХ СТАНОВА (ГРАЂ-41) ПРАВНИ ОСНОВ Истраживање се спроводи на основу Закона о статистици ~ Методологија ~ ТРОМЈЕСЕЧНИ ИЗВЈЕШТАЈ О ЦИЈЕНАМА ПРОДАТИХ НОВИХ СТАНОВА (ГРАЂ-41) ПРАВНИ ОСНОВ Истраживање се спроводи на основу Закона о статистици Републике Српске ( Службени гласник Републике Српске,

Више

Izveštaj, odluka i ugovor

Izveštaj, odluka i ugovor Наручилац: Јавно предузеће за управљање грађевинским земљиштем Шабац Адреса: Ул. Кнеза Милоша бр. 1 Место: Шабац Број одлуке: 2137/16 Редни бр. ЈН ЈН 51/16 Датум: 10.11.2016. На основу чл. 108. Закона

Више

TehničkaPravila_552_usvojeno 2017 dopuna 2

TehničkaPravila_552_usvojeno 2017 dopuna 2 TEHNIČKA PRAVILA GPZ - P 552/17 POLAGANJE PRIKLJUČAKA PREDGOVOR Tehnička pravila GPZ - P 552/17, Polaganje priključaka je strukovni propis Gradske plinare Zagreb d.o.o. (u daljnjem tekstu: GPZ). Ova pravila

Више

Q RØ12 I-22 ±Q x RØ8/ RØ12/15 I-6 ±Q x RØ8/15 4 I-6 ±Q x RØ RØ12/ RØ12 2 2RØ

Q RØ12 I-22 ±Q x RØ8/ RØ12/15 I-6 ±Q x RØ8/15 4 I-6 ±Q x RØ RØ12/ RØ12 2 2RØ Q-335 165 24 2RØ12 I-22 ±Q-335 282x115 5 19RØ8/15 23 22RØ12/15 I-6 ±Q-335 300x215 5 19RØ8/15 4 I-6 ±Q-335 300x215 17 2RØ12 28 22RØ12/15 27 2RØ12 2 2RØ16 I-21 ±Q-335 300x165 5 21RØ8/15 5 16RØ8/15 4 2 2RØ16

Више

Microsoft Word - Sumarni pregled tema 12.docx

Microsoft Word - Sumarni pregled tema 12.docx ГРАЂЕВИНСКИ ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ Основне академске студије Студијски програм: Грађевинарство, школска 2016/2017. година Одсек за хидротехнику и водно-еколошко инжењерство Пројектовање и изградња

Више

Microsoft PowerPoint - OBORINSKA ODVODNJA - PROBLEM KOJI TEK DOLAZI.pptx

Microsoft PowerPoint - OBORINSKA ODVODNJA - PROBLEM KOJI TEK DOLAZI.pptx OBORINSKA ODVODNJA PROBLEM KOJI TEK DOLAZI Davor Malus, Sveučilište u Zagrebu, Građevinski fakultet Sadržaj: 1. Postojeće stanje oborinske odvodnje 2. Kako oborinsku vodu skupljati i transportirati? 3.

Више

Na temelju članka 95., a u svezi s člankom 130. Zakona o komunalnom gospodarstvu ( Narodne novine, br. 68/18 ) te članka 31. Statuta Općine Perušić (

Na temelju članka 95., a u svezi s člankom 130. Zakona o komunalnom gospodarstvu ( Narodne novine, br. 68/18 ) te članka 31. Statuta Općine Perušić ( Na temelju članka 95., a u svezi s člankom 130. Zakona o komunalnom gospodarstvu ( Narodne novine, br. 68/18 ) te članka 31. Statuta Općine Perušić ( Županijski glasnik Ličko-senjske županije, br. 7/13,

Више

Уговор о изградњи објекта

Уговор о изградњи објекта Уговор о изградњи објекта По систему кључ у руке и инжењеринг Закључен дана године у, између уговорних страна: 1., из, ул., матични бр., рег. бр., ПИБ, које заступа директор (даље: Наручилац), с једне

Више

(DON TRO\212KOVNIK MINERVA SOBOSLIKARSKI pdf)

(DON TRO\212KOVNIK  MINERVA SOBOSLIKARSKI pdf) SPECIJALNA BOLNICA ZA MEDICINSKU REHABILITACIJU VARAŽDINSKE TOPLICE Odsjek za nabavu Br: 04-1394/3-2017. Varaždinske Toplice, 13. rujna 2017. gospodarskim subjektima POZIV NA DOSTAVU PONUDE Poštovani,

Више

Annex III GA Mono 2016

Annex III GA Mono 2016 PRILOG III. FINANCIJSKA I UGOVORNA PRAVILA I. PRAVILA KOJA SE PRIMJENJUJU NA PRORAČUNSKE KATEGORIJE NA TEMELJU JEDINIČNIH DOPRINOSA I.1. Uvjeti prihvatljivosti jediničnih doprinosa Ako se bespovratna sredstva

Више

tmamt>*> ** cw (tort KC FC PROIZVODNJA HIDROELEKTRANA "PIVA" PLUZINE Broj: &<pz Datum OQ.20/pvo± Opr. or 14 P H A r O P/K T nnv>khhe Knac PeflH

tmamt>*> ** cw (tort KC FC PROIZVODNJA HIDROELEKTRANA PIVA PLUZINE Broj: &<pz Datum OQ.20/pvo± Opr. or 14 P H A r O P/K T nnv>khhe Knac PeflH tmamt>*> ** cw (tort KC FC PROIZVODNJA HIDROELEKTRANA "PIVA" PLUZINE Broj: 20-30- &khhe Knac PeflHH 6poj 3 H 3 K flpwiara BpujeflMoci i i IT onuithha

Више

ELABORAT PRIVREMENE REGULACIJE PROMETA Zatvaranje kolnika državne ceste D29 u gradu Zlatar ZAGREB, 2019.

ELABORAT PRIVREMENE REGULACIJE PROMETA Zatvaranje kolnika državne ceste D29 u gradu Zlatar ZAGREB, 2019. ELABORAT PRIVREMENE REGULACIJE PROMETA Zatvaranje kolnika državne ceste D29 u gradu Zlatar ZAGREB, 2019. S A D R Ž A J Naslovni list Potpisni list Sadržaj 1. OPĆI DIO Rješenje Trgovačkog suda o upisu

Више

Podružnica za građenje

Podružnica za građenje Dodatak A OPIS USLUGA DODATAK A-1 PROJEKTNI ZADATAK Revizija scenarija i algoritama Regionalnih centara za nadzor i upravljanje prometom na autocestama Zagreb, srpanj 2019. 1. Uvod Sve veći porast prometa

Више

ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРБИЈЕ, БЕОГРАД РАСПИСУЈЕ КОНКУРС ЗА ЗАСНИВАЊЕ РАДНОГ ОДНОСА НА ОДРЕЂЕНО ВРЕМЕ ПОЗИЦИЈА: ЕЛЕКТРО ИНЖЕЊЕР У ОПЕРАТИВИ П

ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРБИЈЕ, БЕОГРАД РАСПИСУЈЕ КОНКУРС ЗА ЗАСНИВАЊЕ РАДНОГ ОДНОСА НА ОДРЕЂЕНО ВРЕМЕ ПОЗИЦИЈА: ЕЛЕКТРО ИНЖЕЊЕР У ОПЕРАТИВИ П ЕЛЕКТРО ИНЖЕЊЕР У ОПЕРАТИВИ Површински копови Барошевац (5 извршилацa) контрола рада електро опреме и уређаја на објектима и системима површинског копа контролни прегледи и погонска мерења припрема техничких

Више

OBAVIJEST O PRVOJ IZMJENI DOKUMENTACIJE Naziv Naručitelja: GENERA d.d., Kalinovica, Svetonedeljska cesta 2, Rakov Potok Naziv projekta: Izgradn

OBAVIJEST O PRVOJ IZMJENI DOKUMENTACIJE Naziv Naručitelja: GENERA d.d., Kalinovica, Svetonedeljska cesta 2, Rakov Potok Naziv projekta: Izgradn OBAVIJEST O PRVOJ IZMJENI DOKUMENTACIJE Naziv Naručitelja: GENERA d.d., Kalinovica, Svetonedeljska cesta 2, 10 436 Rakov Potok Naziv projekta: Izgradnja fotonaponske elektrane GENERA za potrebe proizvodnog

Више

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja na temelju Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja o zaštiti pojedinaca u vezi

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja na temelju Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja o zaštiti pojedinaca u vezi Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja na temelju Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju

Више

RIJEKA plus d.o.o. Godina: 2019 Rbr Evidencijski broj Predmet nabave Brojčana oznaka nabave premeta nabave iz CPV-a Procijenjena vrijednost nabave (u

RIJEKA plus d.o.o. Godina: 2019 Rbr Evidencijski broj Predmet nabave Brojčana oznaka nabave premeta nabave iz CPV-a Procijenjena vrijednost nabave (u premeta vrijednost ) 1 PN -993 Akumulatorske baterije 31400000-0 20.000,00 Postupak jednostavne NE Narudžbenica 1. kvartal 12 mjeseci 30.01.2019 2 PN -994 Autogume 34350000-5 35.000,00 Postupak jednostavne

Више

Извештај, одлука и оквирни споразум

Извештај, одлука и оквирни споразум Наручилац: Јавно предузеће за управљање грађевинским земљиштем Шабац Адреса: Ул. Кнеза Милоша бр. 1 Место: Шабац Број одлуке: 2069/16 Редни бр. ЈН ЈН 49/16 Датум: 07.11.2016. На основу чл. 108. Закона

Више

TROŠKOVNIK USLUGA I MATERIJALA ZA KOLOKACIJE_final.xls

TROŠKOVNIK USLUGA I MATERIJALA ZA KOLOKACIJE_final.xls TROŠKOVNIK HT HRVATSKIH TELEKOMUNIKACIJA d.d. ZA IZVOĐENJE RADOVA U IZGRADNJI KOLOKACIJSKIH PROSTORA ZA PRISTUP IZDVOJENOJ LOKALNOJ PETLJI Vrijedi od 0. listopada 2008. Izmjenjeno rješenjem Vijeća Hrvatske

Више

Hrvatske autoceste održavanje i naplata cestarine d.o.o., Koturaška cesta 43, Zagreb, Hrvatska / tel.: / fax.: Društvo

Hrvatske autoceste održavanje i naplata cestarine d.o.o., Koturaška cesta 43, Zagreb, Hrvatska / tel.: / fax.: Društvo Hrvatske autoceste održavanje i naplata cestarine d.o.o., Koturaška cesta 43, Zagreb, Hrvatska / tel.: +385 1 6009 777 / fax.: +385 1 4697 335 Društvo upisano kod Trgovačkog suda u Zagrebu pod brojem MBS:

Више

TD 95:0221

TD 95:0221 TD 17:1005 NARUČITELJ: ZOVKO ZAGREB d.o.o. u stečaju Slavonska avenija 62 10000 Zagreb OIB: 02310872315 PREDMET: ELABORAT NALAZA I MIŠLJENJA IZRADIO: "Vještačenja CIRAKI" d.o.o. za vještačenja i usluge

Више

OBAVEZNI SADRŽAJ PROJEKATA NISKOGRADNJE

OBAVEZNI SADRŽAJ PROJEKATA NISKOGRADNJE Izradio: Informatičko ski inženjering 52100 PULA Direktor: Vinko Burić naziv dijela gradevene FEKALNA KANALIZACIJA mapa broj: broj projekta: izradio: naziv dijela projekta: : 1 FEKALNA KANALIZACIJA 2 257N

Више

POZIV NA DOSTAVU PONUDA za provedbu postupka nabave Izmjena Usluge stručnog nadzora i kontrole kvalitete nad radovima sanacije podvožnjaka

POZIV NA DOSTAVU PONUDA za provedbu postupka nabave Izmjena Usluge stručnog nadzora i kontrole kvalitete nad radovima sanacije podvožnjaka POZIV NA DOSTAVU PONUDA za provedbu postupka nabave Izmjena 3.9.2019. - ev.br. Zagreb, rujan 2019. 1 UPUTE ZA PRIPREMU I PODNOŠENJE PONUDE Temeljem odredbe članka 12. stavka 1a) Zakona o javnoj nabavi

Више

MergedFile

MergedFile Josipa Jurja Strossmayera 5, Valpovo mob: 091/946-7576; fax 031/333 538 MB 2329557 OIB 10991393848 e-mail: izvor.doo@optinet.hr; izvor.ing@gmail.com mob: 091/946-7576; fax 031/333 538 GRAĐEVINA: OBITELJSKA

Више

hidro-plitvice-rev zoran

hidro-plitvice-rev zoran T E R M I T d.o.o. str.: 1 GRAĐENJE, PROJEKTIRANJE I NADZOR ZAGREB, VI. Podbrežje 9; mob.: 092/2664701, termit11@gmail.com INVESTITOR: GRAĐEVINA: PROJEKTANT: Javna ustanova NACIONALNI PARK PLITVIČKA JEZERA

Више

А/ АБ БАЛАСТИ ПРЕДМЕР РАДОВА Уређење комплекса наменњеног за одржавање музичког фестивала ЗАЈЕЧАРСКА ГИТАРИЈАДА у Зајечару, Кат. парцела 6285/1 КО Зај

А/ АБ БАЛАСТИ ПРЕДМЕР РАДОВА Уређење комплекса наменњеног за одржавање музичког фестивала ЗАЈЕЧАРСКА ГИТАРИЈАДА у Зајечару, Кат. парцела 6285/1 КО Зај А/ АБ БАЛАСТИ ПРЕДМЕР РАДОВА Уређење комплекса наменњеног за одржавање музичког фестивала ЗАЈЕЧАРСКА ГИТАРИЈАДА у Зајечару, Кат. парцела 6285/1 КО Зајечар А01/ ПРИПРЕМНИ И ЗЕМЉАНИ РАДОВИ А01.01 МАШИНСКИ

Више

Mile,

Mile, Na osnovu člana 16. stav. Zakona o Vladi Zeničko-dobojskog kantona Prečišćen tekst («Službene novine Zeničko-dobojskog kantona», broj 07/10), člana 51. Zakona o izvršavanju Budžeta Zeničko-dobojskog kantona

Више

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljišt

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljišt R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem KLASA: 350-01/17-03/35 URBROJ: 2170/01-01-00-17-1

Више

. L,, '\ ".,~-r\..,. 1.:".. I. -:. ~-~(9:( 13. cq. e UGOVOR o izvodenju radova zakljucen izmedu: Opstine Savnik, koju zastupa predsjednik Mijomir Vuja

. L,, '\ .,~-r\..,. 1.:.. I. -:. ~-~(9:( 13. cq. e UGOVOR o izvodenju radova zakljucen izmedu: Opstine Savnik, koju zastupa predsjednik Mijomir Vuja . L,, '\ ".,~-r\..,. 1.:".. I. -:. ~-~(9:( 13. cq. e UGOVOR o izvodenju radova zakljucen izmedu: Opstine Savnik, koju zastupa predsjednik Mijomir VujaCi6,kao NaruCilac ( u daljem tekstu: N aruci lac )

Више

jn_zahtjev_rekon-cesme

jn_zahtjev_rekon-cesme OBRAZAC Naručilac Opština Bijelo Polje, Sekretarijat za stambeno-komunalne poslove i saobraćaj Broj 59-//209 Datum 4.06.209 godine Na osnovu člana 30 Zakona o javnim nabavkama ( Službeni list CG, br. 42/,

Више

ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРБИЈЕ, БЕОГРАД РАСПИСУЈЕ КОНКУРС ЗА ЗАСНИВАЊЕ РАДНОГ ОДНОСА НА ОДРЕЂЕНО ВРЕМЕ ПОЗИЦИЈА: ДЕЖУРНИ ИНЖЕЊЕР СМЕНЕ Служба

ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРБИЈЕ, БЕОГРАД РАСПИСУЈЕ КОНКУРС ЗА ЗАСНИВАЊЕ РАДНОГ ОДНОСА НА ОДРЕЂЕНО ВРЕМЕ ПОЗИЦИЈА: ДЕЖУРНИ ИНЖЕЊЕР СМЕНЕ Служба ДЕЖУРНИ ИНЖЕЊЕР СМЕНЕ Служба за експлоатацију електране и бродске преводнице, Сектор за производњу, ХЕ Ђердап 1 координација и контрола рада особља у смени прикупљање и систематизовање података о стању

Више

RADNA VERZIJA Na osnovu člana 15. i člana 16. stav 1. Zakona o Vladi Zeničko-dobojskog kantona prečišćeni tekst ( Službene novine Zeničko-dobojskog ka

RADNA VERZIJA Na osnovu člana 15. i člana 16. stav 1. Zakona o Vladi Zeničko-dobojskog kantona prečišćeni tekst ( Službene novine Zeničko-dobojskog ka RADNA VERZIJA Na osnovu člana 15. i člana 16. stav 1. Zakona o Vladi Zeničko-dobojskog kantona prečišćeni tekst ( Službene novine Zeničko-dobojskog kantona, broj: 7/10) i člana 36. stav (3) alineja prva

Више

Microsoft PowerPoint - Mogućnosti primjene recikliranog betona u Hrvatskoj - Mr. sc. Sironić Hrvoje, dipl.ing.građ. [Compatibil

Microsoft PowerPoint - Mogućnosti primjene recikliranog betona u Hrvatskoj - Mr. sc. Sironić Hrvoje, dipl.ing.građ. [Compatibil Mogućnosti primjene recikliranog betona u Hrvatskoj Mr. sc. Hrvoje Sironić, dipl.ing.građ. Zagreb, 1.12.2012. 1. tehnologija niža kvaliteta rec. bet. agregata i recikliranog betona agregat: povećano upijanje

Више

OBRAZAC PRAĆENJA REALIZACIJE UGOVORA/OKVIRNOG SPORAZUMA OD GODINE OPĆINA SREBRENIK R.b. 1. Opis i oznaka po JRJN Iz

OBRAZAC PRAĆENJA REALIZACIJE UGOVORA/OKVIRNOG SPORAZUMA OD GODINE OPĆINA SREBRENIK R.b. 1. Opis i oznaka po JRJN Iz OBRAZAC PRAĆENJA REALIZACIJE UGOVORA/OKVIRNOG SPORAZUMA OD 13. 07. 2015. GODINE OPĆINA SREBRENIK 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 R.b. 1. Opis i oznaka po JRJN Izrada Glavnog projekta oborinskih voda u naseljima Markuše

Више

AUTO PROMET SISAK d. o. o. Zagrebačka 19, HR Sisak Tel Fax

AUTO PROMET SISAK d. o. o. Zagrebačka 19, HR Sisak Tel Fax AUTO PROMET SISAK d. o. o. Zagrebačka 19, HR-44000 Sisak Tel. +385 44 526 350 Fax. +385 44 526 360 E-mail: uprava@auto-promet-sisak.hr www.auto-promet-sisak.hr Sisak, 23.07.2019. Ur.broj: 2176/05-23-19-43-225

Више

Agencija za odgoj i obrazovanje Hrvatska zajednica tehničke kulture 57. ŽUPANIJSKO/KLUPSKO NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA PISANA PROVJERA ZNANJA 5.

Agencija za odgoj i obrazovanje Hrvatska zajednica tehničke kulture 57. ŽUPANIJSKO/KLUPSKO NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA PISANA PROVJERA ZNANJA 5. Agencija za odgoj i obrazovanje Hrvatska zajednica tehničke kulture 57. ŽUPANIJSKO/KLUPSKO NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA 205. PISANA PROVJERA ZNANJA 5. RAZRED Zaporka učenika: Ukupan zbroj bodova pisanog

Више

HRVATSKE AUTOCESTE d

HRVATSKE AUTOCESTE d Hrvatske autoceste održavanje i naplata cestarine d.o.o., Koturaška cesta 43, 10000 Zagreb; OIB: 62942134377 Tel.: +385 1 6009 777; fax.:+385 1 4697 335 Evidencijski broj: D 12/17 DOKUMENTACIJA ZA NADMETANJE

Више

Slide 1

Slide 1 REPUBLIKA HRVATSKA FOND ZA ZAŠTITU OKOLIŠA I ENERGETSKU UČINKOVITOST Javni pozivi Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sufinanciranje projekata energetski učinkovite i ekološke javne rasvjete

Више

INFORMACIJE ZA RODITELJE - UPUTE I PRAVILA 1. OPĆE INFORMACIJE Ustanova Zoološki vrt grada Zagreba (dalje: Zoološki vrt) organizator je programa Divlj

INFORMACIJE ZA RODITELJE - UPUTE I PRAVILA 1. OPĆE INFORMACIJE Ustanova Zoološki vrt grada Zagreba (dalje: Zoološki vrt) organizator je programa Divlj INFORMACIJE ZA RODITELJE - UPUTE I PRAVILA 1. OPĆE INFORMACIJE Ustanova Zoološki vrt grada Zagreba (dalje: Zoološki vrt) organizator je programa Divlje ljeto u Zoo vrtu i poduzeo je i poduzima sve mjere

Више

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odje

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci:   Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odje Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: http://simap.ted.europa.eu Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odjeljak I: Javni naručitelj I.1) Naziv i adrese 1 (molimo

Више

<LETTRE D’INVITATION À SOUMISSIONNER>

<LETTRE D’INVITATION À SOUMISSIONNER> PROJEKT: MODERNIZACIJA, OBNOVA I ELEKTRIFIKACIJA PRUGE VINKOVCI-VUKOVAR ŽELJEZNIČKA PRUGA: M601 VINKOVCI-VUKOVAR UVJETI UGOVORA PROSINAC 2017. UVJETI UGOVORA ZA UVJETE UGOVORA O GRAĐENJU FIDIC-A (NOVA

Више

Stjepan Javorček i

Stjepan Javorček i STJEPAN JAVORČEK i. g. stalni sudski vještak za grad. Našice, V. Nazora 8 OIB 34487318126 PROCJEMBENI ELABORAT TRŽIŠNE VRIJEDNOSTI NEKRETNINA U K.O. NOVIGRAD Nekretnina: upisana u z.k.ul.br. 3172, k.č.br.

Више

ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРБИЈЕ, БЕОГРАД РАСПИСУЈЕ КОНКУРС ЗА ЗАСНИВАЊЕ РАДНОГ ОДНОСА НА ОДРЕЂЕНО ВРЕМЕ ПОЗИЦИЈА: ИНЖЕЊЕР АНАЛИТИЧАР Служба за

ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРБИЈЕ, БЕОГРАД РАСПИСУЈЕ КОНКУРС ЗА ЗАСНИВАЊЕ РАДНОГ ОДНОСА НА ОДРЕЂЕНО ВРЕМЕ ПОЗИЦИЈА: ИНЖЕЊЕР АНАЛИТИЧАР Служба за ИНЖЕЊЕР АНАЛИТИЧАР Служба за хемијску анализу горива и продуката сагоревања, Сектор производно техничких послова Огранак Термоелектранe Никола Тесла праћење квалитета угља, на основу резултатa лабораторија

Више

Microsoft Word Izmena i dopuna br. 3.doc

Microsoft Word Izmena i dopuna br. 3.doc КОМИСИЈА ЗА ЈАВНЕ НАБАВКЕ Број ЈН: 75/21 Датум: 22.06.2017. Поштовани, Јавно предузеће ГРАДСКО СТАМБЕНО, Београд, као наручилац у отвореном поступку јавне набавке радова- Извођење грађевинско занатских

Више

građevina: faza izrade: zajednička oznaka projekta: 02/17 vrsta projekta: Dječje igralište Kaniška Iva na k.č. 1383/1, k.o. Kaniška Iva GLAVNI PROJEKT

građevina: faza izrade: zajednička oznaka projekta: 02/17 vrsta projekta: Dječje igralište Kaniška Iva na k.č. 1383/1, k.o. Kaniška Iva GLAVNI PROJEKT građevina: faza izrade: zajednička oznaka projekta: 02/17 vrsta projekta: Dječje igralište Kaniška Iva na k.č. 1383/1, k.o. Kaniška Iva broj mape: MAPA 01 broj projekta: TD 02/17 ARHITEKTONSKI PROJEKT-

Више

Microsoft Word - ODLUKA o komunalnom doprinosu _doc

Microsoft Word - ODLUKA o komunalnom doprinosu _doc REPUBLIKA HRVATSKA VARAŽDINSKA ŽUPANIJA OPĆINA LJUBEŠČICA OPĆINSKO VIJEĆE Klasa: 363-02/02-01/1 Ur.broj: 2186-025-01-02-1 Ljubeščica, 31.siječnja 2002. Na temelju članka 23. stavka 3. Zakona o komunalnom

Више

STALNI SUDSKI VJEŠTAK GRAĐEVINSKE STRUKE DRAŽEN SLUNJSKI mag.ing.aedif. OIB: home: Zvečevska Osijek tel: 031/ mob: 098/476

STALNI SUDSKI VJEŠTAK GRAĐEVINSKE STRUKE DRAŽEN SLUNJSKI mag.ing.aedif. OIB: home: Zvečevska Osijek tel: 031/ mob: 098/476 STALNI SUDSKI VJEŠTAK GRAĐEVINSKE STRUKE DRAŽEN SLUNJSKI mag.ing.aedif. OIB: 72003385933 home: Zvečevska 20 31000 Osijek tel: 031/303-188 mob: 098/476-283 e-mail: hiperbolaosijek@gmail.com PROCJENA VRIJEDNOSTI

Више

6. TEHNIČKE MJERE SIGURNOSTI U IZVEDBI ELEKTROENERGETSKIH VODOVA

6. TEHNIČKE MJERE SIGURNOSTI U IZVEDBI ELEKTROENERGETSKIH  VODOVA SIGURNOST U PRIMJENI ELEKTRIČNE ENERGIJE 6. TEHNIČKE MJERE SIGURNOSTI U IZVEDBI ELEKTROENERGETSKIH VODOVA Izv.prof. dr.sc. Vitomir Komen, dipl.ing.el. 1/14 SADRŽAJ: 6.1 Sigurnosni razmaci i sigurnosne

Више

55C

55C Prijedlog 18. siječnja 2019. Na temelju članka 26., članka 44. stavka 2. i članka 48. stavka 2. Zakona o komunalnom gospodarstvu ( Narodne novine broj 68/18. i 110/18. Odluka Ustavnog suda) i članka 22.

Више

REPUBLIKA HRVATSKA VARAŽDINSKA ŽUPANIJA OPĆINA BERETINEC Općinsko vijeće Temeljem članka 31. Statuta Općine Beretinec (Službeni vjesnik Varaždinske žu

REPUBLIKA HRVATSKA VARAŽDINSKA ŽUPANIJA OPĆINA BERETINEC Općinsko vijeće Temeljem članka 31. Statuta Općine Beretinec (Službeni vjesnik Varaždinske žu REPUBLIKA HRVATSKA VARAŽDINSKA ŽUPANIJA OPĆINA BERETINEC Općinsko vijeće Temeljem članka 31. Statuta Općine Beretinec (Službeni vjesnik Varaždinske županije 17/13) Općinsko vijeće Općine Beretinec na 6.

Више