enna G OI{A A GENCIJ A ZA ELEKT RONSKE KOMUNIKAC IH ; I POŠTANSKU DJELATNOST TEL: +382 (0) FAX: +382 (0) E-MA il,: ww

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "enna G OI{A A GENCIJ A ZA ELEKT RONSKE KOMUNIKAC IH ; I POŠTANSKU DJELATNOST TEL: +382 (0) FAX: +382 (0) E-MA il,: ww"

Транскрипт

1 enna G OI{A A GENCIJ A ZA ELEKT RONSKE KOMUNIKAC IH ; I POŠTANSKU DJELATNOST TEL: +382 (0) FAX: +382 (0) E-MA il,: ekip@ekip.me Broj: /1 Podgorica, god ine Na osnovu č lana 11 i 32 Zakona o elektronskim komunikacijama ("Službeni list Crne Gore, br; 40/2013) i čla n a 18 i 144 Zakona o upravnom postupku, a II vezi sa Odlukom broj: /1 o usvajanju Metodologije račun ovods tve n og odvajanja i troškovnog računovodstva i Rješe njem Agencije broj: 0904/2327/3 od godine o određivanju Crnogorskom Telekom-u d.o.o, kao operatoru sa zn ačajn om tržišnom snagom, obaveze s provođe nja računovodstven og odvajanja i troškovnog r ač unovodstva na način i II rokovima utvrđe ni m pomenu tom metodologijom i Odlukom broj: /1 od god ine o proši renju aktivnosti i prod uženju roka za implementacij u Projekta računovodstve n og odvajanja i troškovnog ra č unovodstva, kao i Rješenjem Agencije broj: /1 od god ine, o od ređ ivan j u Crnogorskog Telekom-a d.o.o. operatora sa značaj n om tržišnom snagom na tržištu širokopojasnog pristupa internetu na nivou maloprodaje, Odlukom relevantnim tržištima (Službeni list Crne Gore, br. 02/20]7), le Rješenjima /1 od godine, /1 od _2017_ godine, /1 od godine, od 22_12_2017. godine, /6 od godine, Savjet Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, na sjednici održanoj godine, donosi ODLUKU o prihvatanju sprovedenih aktivnosti Crnogorskog Telekom-a na Projektu računovodstveno g odvajanja j troškovnog računovodstva na bazi tekućeg troškovnog računovod stva (CCA) kao troškovne osnovice i dugoročnih inkrementalnih troškova (LRIC) kao računovodstvene metodologije za fiksnu mrežu za godinu I. Prihvataju se: 1. Dokument o metodi alokacije (OMA) i regulatorni Računovodstveni dokument (RD) za fiksnu mrežu Crnogorskog Telekom-a a.d Podgorica za godinu. B ULEVAR D ŽORDZA V ASINGTONA 5 6, P ODGORICA, CRNA G ORA

2 2. Model za alokaciju troškova za fi ksnu mrežu Crnogorskog Telekom-a a.d. Podgorica. 3. Revidirani Regulatorni Finansijski Izvještaji (RF!) za fiksnu mrežu Crnogorskog Telekom-a a.d. Podgorica za godinu. II. Crnogorski Te lekom je dužan u modelu za 2017.godinu otkloniti nedostatke modela iz 2016.godine date u Prilogu l, koji je sastavni dio ove Odluke. III. Ova Odluka je izvršna danom dostavljanja stranci. OBRAZLOŽENJE Agencija je godine donijela Rješenje kojim se određuje Crnogorskom Telekomu priprema niza regulatornih fin ansijskih izvještaja (RF I) na način kako je određ eno dokumentom "Metodologija rač unovodstve n og odvajanja i troškovnog računovodstva", a koja je sasta vni dio pomenutog Rješenja. Crnogorski Telekom je bio u obavezi da pripremi niz odvojenih regulatornih finansijskih izvještaja za relevantna tržišta na kojima je određen kao operator sa značajn om tržišnom snagom. Agencija je donijela Odluku o relevantnim tržištima (Sl užbeni list Crne Gore, br. 02/2017), shodno Preporuci (2014/710/EU) od 9. decembra 2014.godine o relevantnim tržištima u sektoru elektronskih komunikacija koja su podložna prethodnoj regulaciji, kojom je zamijenjena Preporuka (2007/879/EC) iz godine. Na osnovu važeće Preporuke, postoje pet relevantnih tržišta koja su podložna prethodnoj regulaciji. Ovih pet propisanih tržišta su transponovala samo neka od sedam tržišta koja su bila predmet ranije Odluke o analizama relevantnih tržišta. AgenCija je uradila anlize iz prethodno navedene odluke. U dolje navedenoj listi tržišta pobrojana su tržišta iz koja su bila predmet analiza iz Preporuke iz god ine a nijesu transponovana u novoj Preporuci iz godine. AgenCija je donijela s lij ed eća rješenja kojima je nametnula, između ostalih mjera i mjeru vođenja odvojenih raču n ovodstve nih evidencija i vodenja troškovnog računovodstva: Rješenje /1 od godine, /1 od godine, /1 od godine, /3 od godine, /6 od godine i to za: 1) Tržište pristupa javnoj telefonskoj mreži na fiksnoj lokaciji za fizička i pravna lica - maloprodajni nivo; 2) Tržište poziva koji potiču iz javne telefonske mreže i koji se pružaju na fi ksnoj lokacijiveleprodajni nivo; 3) Veleprod ajno tržište završavanja (terminacije) poziva II sopstvenoj mobilnoj mreži 4) Veleprodajno tržište završavanja (terminacije) poziva u sopstvenoj mreži koji se pružaju na fiksnoj lokaciji; 5) Tržište veleprodajnog lokalnog pristupa koji se pruža na fiksnoj lokacij i; 6) Trište velepordajnog centralnog pristupa koj i se pruža na fiksnoj lokaciji za proizvode za masovno tržište 7) Tržište veleprodajnog visokokvalitetnog pristupa koji se pruža na fiksnoj lokaciji

3 8) Terminaini iji zaključni segmenti iznajmljenih linija, bez obzira na tehnologiju korišćenu da se obezbedi zakupljeni ili dodijeljeni kapacitet- veleprodajni nivo; Nadalje, Rješenjem Agencije od god ine Crnogorski Telekom je, nakon sprovedenih testova Tri kriterijuma i analiza relevantnih tržišta, određen kao operator sa značajnom tržišnom snagom na dodatna tri relevantna tržišta. Agencija je Odlukom od godine o proširenju aktivnosti i produženju roka za implementaciju Projekta računovodstvenog odvajanja i troškovnog računovodstva proširila opseg aktivnosti na projektu za dodatna relevantna tržišta i to: 1) Tržište javno dostupnih usluga lokalnih i međumjesnih poziva za pravna i f i zička lica koji se pružaju na fiksnoj lokaciji- maloprodajni nivo; 2) Tržište javno dostupnih usluga međunarodnih poziva za pravna i fizička lica koji se pružaju na fiksnoj lokaciji- maloprodajni nivo; 3) Tržište trunk segmenata iznajmljenih Iinija- veleprodajni nivo. Rješenjem Agencije broj : /1 od god ine Crnogorski Telekom d.o.o Podgorica je od ređen kao operator sa z n ačajnom tržišnom snagom na tržištu širokopojasnog pristupa internetu na nivou maloprodaje. Pomenutim Rješenjem Crnogorskom Telekom-u je, izmedu ostalih, nametnuta i obaveza odvajanja računovodstvenih r ačunovodstvenog odvajanja i troškovnog računovodstva evidencija, odnosno da u Projekat za god inu i naredne godine, uvrsti i uslu ge relevantnog tržišta širokopojasnog pristupa internetu na nivou maloprodaje. Crnogorski Telekom d.o.o. Podgorica je u skladu sa Metodologijom računovodstvenog odvajanj a i troškovnog računovodstva dostavio: Dokument o metodi alokacije (OMA) za fiksnu mrežu, regulatorni Računovodstveni dokument (RD) za fiksnu mrežu i revid irane Regulatorne Finansijske Izvještaje (RFI) za fiksnu mrežu. Crnogorski Telekom d.o.o. Podgorica je u Regulatornom ra ču novodstvenom dokumentu i Dokumentu o metodologiji alokacije implementirao većinu ispravki i dorada kojima su otklonjeni nedostaci u dokumentaciji, a koji su identifikovani kroz preglede nacrtnih verzija dokumenata. Međutim, dio komentara nije implementiran te se ovom od lukom obavezuje Crnogorski Telekom d.o.o. da implementira sve otvorene komentare u Modelu. Otvoreni komentari dati su u Prilogu love Odluke sled stveno tački 2 dispozitiva Odluke. Dostavljeni Regulatorni revidirani finansijski izvještaji za fiksnu mrežu, kao rezultat implementirane metodologije, odnosno sprovedene alokacije u modelu baziraju se na tekućim troškovima (CCA) kao troškovnoj osnovici. Za potrebe izračunava nja jediničnog troška usluge primjenjena je metoda troškovnog računovodstva kako slijedi: _ jed ini čni trošak veleprodajnih usluga izračunava primjenom tekućeg troškovnog računovodstva (CCA) kao troškovne osnovice i dugoročnih inkrementalnih troškova kao računovodstvene metodologije (LRIC).

4 U slučaju gdje je primjena modela pokazala da troškovno određena cijena znatno odstupa od postojećih regulisanih cijena, moglo bi biti opravdano uvesti postupno prilagođavanje cijena (eng. "glide path"). Nakon sprovedenog pregleda Dokumenta o metodi alokacije (DMA) za fiksnu mrežu, Regulatornog Ra č unovodstvenog dokumenta (RD) za fiksnu mrežu, Modela za alokaciju troškova za fiksnu mrežu i p ripadajuć ih pri loga, Agencija je odlu č il a kao II ta č ki 1 i 2 izreke ove Odluke. Dostavljeni Regulatorni revidirani finans ijski izvještaji za fiksnu mrežu, kao rezultat implementirane metodologije, odnosno sprovedene alokacije II modelu, odražavaju promjene koje su dogovorene tokom pregleda. Imaj u ć i II vidu gore navedeno, Agencija je prihvatila revidirane Regulatorne Finansijske Izvještaje (RFI) za fiksnu mrežu Crnogorskog Telekom-a d.o.o Podgorica za godinu i o dlu č ila kao u t ačk i 3 izreke ove Odluke. Shodno č lanu 32 stav 5 Zakona o elektronskim komunikacijama protiv odluka Agencije može se pokrenuti upravni spor, a shodno č l anu 144 Zakona o upravnom postupku prvostepena odluka je izvršna dostavljanjem stranci, ako žalba nije dozvoljena. PRAVNA POUKA: Protiv ove Odluke može se pokrenuti upravni spor kod Upravnog suda Crne Gore u roku od 20 dana od dana prijema iste.

5 PRILOG 1 Nedostaci u modelu za 2016.godinu su: Opravdanost troškova WS Business Activities - Voice- Ključevi alokacije za mrežnu komponentu Billing - Traffic type services" Dostaviti podlogu za raspodjelu ključa Opravdanost povećanja troškova ADSL Equipments - dostaviti podlogu Opravdanost troškova IMS - dostaviti podlogu Raspodjela troškova kroz CVR Billing Nepostojanje statistike za porast troškova OPEX PAY, za OP44 Technical Services - dostaviti podlogu U novom modelu dodati novi mrežni element Wholesale other U modelu za godinu uraditi promjenu na Service sheetu i prikazati uslugu Lokalne terminacije i nacionalne terminacije kao jednu stavku "National tennination", Uskladiti Ruting faktore za mrežni element lp ADSL - osnivanje radne grupe od strane Agencije i Crnogorskog Telekoma koja bi II narednim nedeljama (do dostave modela za godinu) na osnovu tehničkih podataka i mjerenja došla do usuglašenog Ruting faktora za lp ADSL i koji bi se implementirao u model za godinu.

CRNA GOIlA A GENCIJ A ZA ELEKTRONS KE KOr..WN I KACIJE I PO ŠTANSKU DJELAT NOST TEL' +382 (0) PAX: +382 (0) t:-mai L:

CRNA GOIlA A GENCIJ A ZA ELEKTRONS KE KOr..WN I KACIJE I PO ŠTANSKU DJELAT NOST TEL' +382 (0) PAX: +382 (0) t:-mai L: CRNA GOIlA A GENCIJ A ZA ELEKTRONS KE KOr..WN I KACIJE I PO ŠTANSKU DJELAT NOST TEL' +382 (0)20 406-700 PAX: +382 (0)20 406-702 t:-mai L: ekip@ckip.me www.ekip.me Broj, 0302-2792/1 Podgorica,26.03.2018.

Више

Memorandum - Predsjednik

Memorandum - Predsjednik KLASA:UP/I-344-01/14-03/14 URBROJ: 376-11-15-12 Zagreb, 30. ožujka 2015. Na temelju članka 12. stavka 1. točke 3. i članka 52. Zakona o elektroničkim komunikacijama (NN br. 73/08, 90/11, 133/12, 80/13

Више

KLASA: UP/I /13-05/15 URBROJ: Zagreb, 14. rujna Na temelju članka 12. stavka 1. točke 3. Zakona o elektroničkim komunikacijama

KLASA: UP/I /13-05/15 URBROJ: Zagreb, 14. rujna Na temelju članka 12. stavka 1. točke 3. Zakona o elektroničkim komunikacijama KLASA: UP/I-344-01/13-05/15 URBROJ: 376-11-16-7 Zagreb, 14. rujna 2016. Na temelju članka 12. stavka 1. točke 3. Zakona o elektroničkim komunikacijama (NN 73/08, 90/11, 133/12, 80/13 i 71/14), radi provođenja

Више

Memorandum - Predsjednik

Memorandum - Predsjednik KLASA: UP/I-344-01/15-03/03 URBROJ: 376-11-15-13 Zagreb, 9. srpnja 2015. Na temelju članka 12. stavka 1. točke 3. i članka 52. Zakona o elektroničkim komunikacijama (NN br. 73/08, 90/11, 133/12, 80/13

Више

Број: /14 Датум: Београд На основу чл. 8. став 1. тачка 1) и 11. став 1. тачка 2) Закона о електронским комуникацијама ( Служб

Број: /14 Датум: Београд На основу чл. 8. став 1. тачка 1) и 11. став 1. тачка 2) Закона о електронским комуникацијама ( Служб Број: 1-03-021-146/14 Датум: 25.12.2014. Београд На основу чл. 8. став 1. тачка 1) и 11. став 1. тачка 2) Закона о електронским комуникацијама ( Службени гласник РС, бр. 44/10, 60/13 - УС и 62/14), Споразума

Више

untitled

untitled EUROPSKA KOMISIJA Bruxelles, 20.6.2014 C(2014) 4338 final Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9, 10110 Zagreb Hrvatska Primatelj: g. Dražen

Више

CRNA GORA AGENCIJA ZA ELEKTRONSKE KOMUNIKACIJE I POŠTANSKU DJELATNOST OBRAČUN PONDERISANOG TROŠKA KAPITALA ZA GODINU KONSULTATIVNI DOKUMENT Podg

CRNA GORA AGENCIJA ZA ELEKTRONSKE KOMUNIKACIJE I POŠTANSKU DJELATNOST OBRAČUN PONDERISANOG TROŠKA KAPITALA ZA GODINU KONSULTATIVNI DOKUMENT Podg CRNA GORA AGENCIJA ZA ELEKTRONSKE KOMUNIKACIJE I POŠTANSKU DJELATNOST OBRAČUN PONDERISANOG TROŠKA KAPITALA ZA 2014. GODINU KONSULTATIVNI DOKUMENT Podgorica, jun 2015. godine 1 Sadržaj 1 Uvod 3 1.1 Koncepti

Више

KLASA: UP/I /16-05/10 URBROJ: Zagreb, 14. rujna Na temelju članka 12. stavka 1. točke 3. i članka 62. stavaka 3. i 4. Zakona o

KLASA: UP/I /16-05/10 URBROJ: Zagreb, 14. rujna Na temelju članka 12. stavka 1. točke 3. i članka 62. stavaka 3. i 4. Zakona o KLASA: UP/I-344-01/16-05/10 URBROJ: 376-11-16-8 Zagreb, 14. rujna 2016. Na temelju članka 12. stavka 1. točke 3. i članka 62. stavaka 3. i 4. Zakona o elektroničkim komunikacijama (NN br. 73/08, 90/11,

Више

Microsoft Word - IZ-AT-UT-OPR-Pojmovnik-v5.0

Microsoft Word - IZ-AT-UT-OPR-Pojmovnik-v5.0 POJMOVNIK o značenju pokazatelja i načinu ispunjavanja periodičkih upitnika o pregledu tržišta elektroničkih komunikacija u Republici Hrvatskoj Ovim dokumentom određuje se način ispunjavanja periodičkih

Више

Proba

Proba Kabinet Zaštitnika 020/241-642 Savjetnici 020/225-395 Centrala 020/225-395 Fax: 020/241-642 E-mail: ombudsman@t-com.me www.ombudsman.co.me Br. 12/16-4 Podgorica, 23.03. 2016. godine Na osnovu člana 41.

Више

CRNA GORA AGENCIJA ZA ELEKTRONSKE KOMUNIKACIJE I POŠTANSKU DJELATNOST AGENCIJA ZA ELEKTRONSKE KOMUNIKACIJE I POŠTANSKU DJELATNOST (u daljem tekstu: Ag

CRNA GORA AGENCIJA ZA ELEKTRONSKE KOMUNIKACIJE I POŠTANSKU DJELATNOST AGENCIJA ZA ELEKTRONSKE KOMUNIKACIJE I POŠTANSKU DJELATNOST (u daljem tekstu: Ag CRNA GORA AGENCIJA ZA ELEKTRONSKE KOMUNIKACIJE I POŠTANSKU DJELATNOST AGENCIJA ZA ELEKTRONSKE KOMUNIKACIJE I POŠTANSKU DJELATNOST (u daljem tekstu: Agencija), na osnovu čl. tač. 0 i čl. 06 st., 2, i Zakona

Више

ИЗВЕШТАЈ О АНАЛИЗИ ВЕЛЕПРОДАЈНОГ ТРЖИШТА ВИСОКОКВАЛИТЕТНОГ ПРИСТУПА КОЈИ СЕ ПРУЖА НА ФИКСНОЈ ЛОКАЦИЈИ Београд, јун године

ИЗВЕШТАЈ О АНАЛИЗИ ВЕЛЕПРОДАЈНОГ ТРЖИШТА ВИСОКОКВАЛИТЕТНОГ ПРИСТУПА КОЈИ СЕ ПРУЖА НА ФИКСНОЈ ЛОКАЦИЈИ Београд, јун године ИЗВЕШТАЈ О АНАЛИЗИ ВЕЛЕПРОДАЈНОГ ТРЖИШТА ВИСОКОКВАЛИТЕТНОГ ПРИСТУПА КОЈИ СЕ ПРУЖА НА ФИКСНОЈ ЛОКАЦИЈИ Београд, јун 2018. године САДРЖАЈ 1. КРАТАК ПРЕГЛЕД АНАЛИЗЕ ТРЖИШТА... 5 2. УВОД... 8 2.1. Регулаторни

Више

CRNA GORA AGENCIJA ZA ELEKTRONSKE KOMUNIKACIJE I POŠTANSKU DJELATNOST ANALIZA TRŽIŠTA VELEPRODAJNOG LOKALNOG PRISTUPA KOJI SE PRUŽA NA FIKSNOJ LOKACIJ

CRNA GORA AGENCIJA ZA ELEKTRONSKE KOMUNIKACIJE I POŠTANSKU DJELATNOST ANALIZA TRŽIŠTA VELEPRODAJNOG LOKALNOG PRISTUPA KOJI SE PRUŽA NA FIKSNOJ LOKACIJ CRNA GORA AGENCIJA ZA ELEKTRONSKE KOMUNIKACIJE I POŠTANSKU DJELATNOST ANALIZA TRŽIŠTA VELEPRODAJNOG LOKALNOG PRISTUPA KOJI SE PRUŽA NA FIKSNOJ LOKACIJI Podgorica, 25 oktobar 2017. godine 1 Sadržaj: Rezime...

Више

OBRAZAC 19 CRNA GORA Obrazac 19 Ministarstvo finansija Član 105 Zakona o javnim nabavkama Uprava za javne nabavke Naručilac: Skupština Crne Gore Broj:

OBRAZAC 19 CRNA GORA Obrazac 19 Ministarstvo finansija Član 105 Zakona o javnim nabavkama Uprava za javne nabavke Naručilac: Skupština Crne Gore Broj: OBRAZAC 19 CRNA GORA Obrazac 19 Ministarstvo finansija Član 105 Zakona o javnim nabavkama Uprava za javne nabavke Naručilac: Skupština Crne Gore Broj: 00-56/12-46/25 Mjesto i datum: 31.1.2013. godine ODLUKA

Више

KOMENTARI OT-OPTIMA TELEKOM d.d. (dalje u tekstu: Optima ili OT) za javnu raspravu Analize tržišta veleprodajnog završavanja glasovnih poziva u vlasti

KOMENTARI OT-OPTIMA TELEKOM d.d. (dalje u tekstu: Optima ili OT) za javnu raspravu Analize tržišta veleprodajnog završavanja glasovnih poziva u vlasti KOMENTARI OT-OPTIMA TELEKOM d.d. (dalje u tekstu: Optima ili OT) za javnu raspravu Analize tržišta veleprodajnog završavanja glasovnih poziva u vlastitoj javnoj telefonskoj mreži koja se pruža na fiksnoj

Више

Microsoft Word - Pitanja i odgovori o pojasnjenju Konkursne dokumentacije

Microsoft Word - Pitanja i odgovori  o pojasnjenju Konkursne dokumentacije CRNA GORA AGENCIJA ZA ELEKTRONSKE KOMUNIKACIJE I POŠTANSKU DJELATNOST POJAŠNJENJA I ODGOVORI na postavljena pitanja vezano za Konkursnu dokumentaciju i izvođenje postupka Javnog konkursa za odredjivanje

Више

EUROPSKA KOMISIJA Bruxelles, C(2019) 1377 final Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) Ulica Roberta Frangeša Mihanović

EUROPSKA KOMISIJA Bruxelles, C(2019) 1377 final Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) Ulica Roberta Frangeša Mihanović EUROPSKA KOMISIJA Bruxelles, 12.2.2019 C(2019) 1377 final Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9 10110 Zagreb Hrvatska Primatelj: g. Tonko Obuljen

Више

Dokument u pravilnom formatu

Dokument u pravilnom formatu Dispozitiv Odluke objavljen u Službenom glasniku BiH broj 104/11, od 28.12.2011. Na osnovu čl. 4.2 i 4.8, Zakona o prijenosu, regulatoru i operatoru sistema električne energije u Bosni i Hercegovini (

Више

KLASA: UP/I /12-05/06 UR.BROJ: /12-14 Zagreb, 7. studenog Na temelju članka 58. stavka 3. Zakona o elektroničkim komunikacijama (Nar

KLASA: UP/I /12-05/06 UR.BROJ: /12-14 Zagreb, 7. studenog Na temelju članka 58. stavka 3. Zakona o elektroničkim komunikacijama (Nar KLASA: UP/I-344-01/12-05/06 UR.BROJ: 376-11/12-14 Zagreb, 7. studenog 2012. Na temelju članka 58. stavka 3. Zakona o elektroničkim komunikacijama (Narodne novine br. 73/08 i 90/11) u postupku izmjene Standardne

Више

Na osnovu člana 43 stav 4 tačka 2 Zakona o energetici (''Službeni list CG'', broj 5/16 i 51/17) i člana 12 stav 1 tačka 1 Statuta Regulatorne agencije

Na osnovu člana 43 stav 4 tačka 2 Zakona o energetici (''Službeni list CG'', broj 5/16 i 51/17) i člana 12 stav 1 tačka 1 Statuta Regulatorne agencije Na osnovu člana 43 stav 4 tačka 2 Zakona o energetici (''Službeni list CG'', broj 5/16 i 51/17) i člana 12 stav 1 tačka 1 Statuta Regulatorne agencije za energetiku (''Službeni list CG'', broj 36/17),

Више

KOMENTARI OT-OPTIMA TELEKOM d.d. (dalje u tekstu: Optima ili OT) za javnu raspravu Analiza tržišta veleprodajnog središnjeg pristupa koji se pruža na

KOMENTARI OT-OPTIMA TELEKOM d.d. (dalje u tekstu: Optima ili OT) za javnu raspravu Analiza tržišta veleprodajnog središnjeg pristupa koji se pruža na KOMENTARI OT-OPTIMA TELEKOM d.d. (dalje u tekstu: Optima ili OT) za javnu raspravu Analiza tržišta veleprodajnog središnjeg pristupa koji se pruža na fiksnoj lokaciji za proizvode za masovno tržište Ovim

Више

Bosna i Hercegovina Бocна и Χерцеговина DRŽAVNA REGULATORNA KOMISIJA ДРЖАВНА РЕГУЛАТОРНА КОМИСИЈА ZA ELEKTRIČNU ENERGIJU ЗА ЕЛЕКТРИЧНУ ЕНЕРГИЈУ LICENC

Bosna i Hercegovina Бocна и Χерцеговина DRŽAVNA REGULATORNA KOMISIJA ДРЖАВНА РЕГУЛАТОРНА КОМИСИЈА ZA ELEKTRIČNU ENERGIJU ЗА ЕЛЕКТРИЧНУ ЕНЕРГИЈУ LICENC Bosna i Hercegovina Бocна и Χерцеговина DRŽAVNA REGULATORNA KOMISIJA ДРЖАВНА РЕГУЛАТОРНА КОМИСИЈА ZA ELEKTRIČNU ENERGIJU ЗА ЕЛЕКТРИЧНУ ЕНЕРГИЈУ LICENCA ZA OBAVLJANJE DJELATNOSTI DISTRIBUCIJE ELEKTRIČNE

Више

CRNA GORA AGENCIJA ZA ELEKTRONSKE KOMUNIKACIJE I POŠTANSKU DJELATNOST ANALIZA RELEVANTNOG TRŽIŠTA ŠIROKOPOJASNOG PRISTUPA NA NIVOU VELEPRODAJE Podgori

CRNA GORA AGENCIJA ZA ELEKTRONSKE KOMUNIKACIJE I POŠTANSKU DJELATNOST ANALIZA RELEVANTNOG TRŽIŠTA ŠIROKOPOJASNOG PRISTUPA NA NIVOU VELEPRODAJE Podgori CRNA GORA AGENCIJA ZA ELEKTRONSKE KOMUNIKACIJE I POŠTANSKU DJELATNOST ANALIZA RELEVANTNOG TRŽIŠTA ŠIROKOPOJASNOG PRISTUPA NA NIVOU VELEPRODAJE Podgorica, novembar 2010.godine SADRŽAJ REZIME 4 1. UVOD 7

Више

Crna Gora AGENCIJA ZA ELEKTRONSKE MEDIJE Broj: / 1 0 Podgorica, godine Na osnovu člana 40 čl. 109 stav 1, alineja 4 Zakona o elek

Crna Gora AGENCIJA ZA ELEKTRONSKE MEDIJE Broj: / 1 0 Podgorica, godine Na osnovu člana 40 čl. 109 stav 1, alineja 4 Zakona o elek Crna Gora AGENCIJA ZA ELEKTRONSKE MEDIJE Broj: 0 2-2 4 3 / 1 0 Podgorica, 28.12.2017.godine Na osnovu člana 40 čl. 109 stav 1, alineja 4 Zakona o elektronskim medijima ("SI. list Crne Gore", br. 46/10,

Више

Poziv za javnu nabavku etender Portal - UJN CG 1 of 5 4/24/2015 1:45 PM CRNA G

Poziv za javnu nabavku etender Portal - UJN CG   1 of 5 4/24/2015 1:45 PM CRNA G 1 of 5 4/24/2015 1:45 PM CRNA GORA Ministarstvo finansija Uprava za javne nabavke Obrazac 3 Član 63 Zakona o javnim nabavkama Naručilac "Čistoća" d.o.o., Podgorica, Broj 18/15 Mjesto i datum Podgorica

Више

untitled

untitled EUROPSKA KOMISIJA Bruxelles, 7.2.2014 C(2014) 872 final Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9, 10110 Zagreb, Hrvatska Primatelj: G. Dražen Lučić

Више

EUROPSKA KOMISIJA Bruxelles, C(2015) 9581 final Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) Ulica Roberta Frangeša Mihan

EUROPSKA KOMISIJA Bruxelles, C(2015) 9581 final Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) Ulica Roberta Frangeša Mihan EUROPSKA KOMISIJA Bruxelles, 15.12.2015 C(2015) 9581 final Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9 10110 Zagreb Hrvatska Primatelj: G. Dražen

Више

ИЗВЕШТАЈ О АНАЛИЗИ ВЕЛЕПРОДАЈНОГ ТРЖИШТА ОРИГИНАЦИЈЕ ПОЗИВА У ЈАВНОЈ ТЕЛЕФОНСКОЈ МРЕЖИ НА ФИКСНОЈ ЛОКАЦИЈИ (Тест 3 (три) критеријума) Београд, октобар

ИЗВЕШТАЈ О АНАЛИЗИ ВЕЛЕПРОДАЈНОГ ТРЖИШТА ОРИГИНАЦИЈЕ ПОЗИВА У ЈАВНОЈ ТЕЛЕФОНСКОЈ МРЕЖИ НА ФИКСНОЈ ЛОКАЦИЈИ (Тест 3 (три) критеријума) Београд, октобар ИЗВЕШТАЈ О АНАЛИЗИ ВЕЛЕПРОДАЈНОГ ТРЖИШТА ОРИГИНАЦИЈЕ ПОЗИВА У ЈАВНОЈ ТЕЛЕФОНСКОЈ МРЕЖИ НА ФИКСНОЈ ЛОКАЦИЈИ (Тест 3 (три) критеријума) Београд, октобар 2017. јануар 2018. године САДРЖАЈ 1 КРАТАК ПРЕГЛЕД

Више

Proba

Proba Kabinet Zaštitnika 020/241-642 Savjetnici 020/225-395 Centrala 020/225-395 Fax: 020/241-642 E-mail: ombudsman@t-com.me www.ombudsman.co.me Br. 97/18-3 Podgorica, 22. 2. 2018. godine Na osnovu člana 41

Више

Slide 1

Slide 1 Mjerenja kvaliteta servisa mobilnih mreža u Crnoj Gori Ivan Vujović menadžer za kontrolu i monitoring RF spektra 1 Radio-frekvencijskim spektrom, kao ograničenim prirodnim resursom države Crne Gore, upravlja

Више

TRŽIŠTE VELEPRODAJNOG ZAVRŠAVANJA GLASOVNIH POZIVA U VLASTITOJ JAVNOJ TELEFONSKOJ MREŽI KOJA SE PRUŽA NA FIKSNOJ LOKACIJI 2015 Prijedlog za javnu rasp

TRŽIŠTE VELEPRODAJNOG ZAVRŠAVANJA GLASOVNIH POZIVA U VLASTITOJ JAVNOJ TELEFONSKOJ MREŽI KOJA SE PRUŽA NA FIKSNOJ LOKACIJI 2015 Prijedlog za javnu rasp TRŽIŠTE VELEPRODAJNOG ZAVRŠAVANJA GLASOVNIH POZIVA U VLASTITOJ JAVNOJ TELEFONSKOJ MREŽI KOJA SE PRUŽA NA FIKSNOJ LOKACIJI 2015 Prijedlog za javnu raspravu Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti

Више

Република Србија КОМИСИЈА ЗА ЗАШТИТУ КОИКУРЕПЦИЈЕ Савска улица 25/IV, Београд Број : 9/ / Датум: године цдтvм В 2 -ОЗ-?В РЕПУ

Република Србија КОМИСИЈА ЗА ЗАШТИТУ КОИКУРЕПЦИЈЕ Савска улица 25/IV, Београд Број : 9/ / Датум: године цдтvм В 2 -ОЗ-?В РЕПУ Република Србија КОМИСИЈА ЗА ЗАШТИТУ КОИКУРЕПЦИЈЕ Савска улица 25/IV, Београд Број : 9/0-03-187/2018-3 Датум: 01.03.2018. године цдтvм В 2 -ОЗ-?В РЕПУБЛИКА СРБИЈА РЕГУЛАТОРИА АГЕИЦИЈА ЗА ЕЛЕКТРОИСКЕ КОМУИИКАЦИЈЕ

Више

KOMISIJA ZA KONTROLU DRŽAVNE POMOĆI Broj: 01- Podgorica, 18. jun godine Na osnovu člana 10 stav 1, tačka 1 i člana 19 stav 3 Zakona o kontroli d

KOMISIJA ZA KONTROLU DRŽAVNE POMOĆI Broj: 01- Podgorica, 18. jun godine Na osnovu člana 10 stav 1, tačka 1 i člana 19 stav 3 Zakona o kontroli d KOMISIJA ZA KONTROLU DRŽAVNE POMOĆI Broj: 01- Podgorica, 18. jun 2014. godine Na osnovu člana 10 stav 1, tačka 1 i člana 19 stav 3 Zakona o kontroli državne pomoći ("Službeni list CG", br. 74/09 i 57/11)

Више

PRILOG 3 CRNA GORA Obrazac 3 Ministarstvo finansija Član 63 Zakona o javnim nabavkama Uprava za javne nabavke Naručilac: Agencija za zaštitu konkurenc

PRILOG 3 CRNA GORA Obrazac 3 Ministarstvo finansija Član 63 Zakona o javnim nabavkama Uprava za javne nabavke Naručilac: Agencija za zaštitu konkurenc PRILOG 3 CRNA GORA Obrazac 3 Ministarstvo finansija Član 63 Zakona o javnim nabavkama Uprava za javne nabavke Naručilac: Agencija za zaštitu konkurencije Broj 01-85/1 Mjesto i datum 30.05.2013.godine Na

Више

Microsoft Word - Plan numeracije preciscen tekst

Microsoft Word - Plan numeracije preciscen tekst На основу члана 8. став 1. тачка 1), члана 23. став 1. и члана 72. ст. 2. и 3. Закона о електронским комуникацијама ( Службени гласник РС, број 44/10), члана 12. став 1. тачка 1) и члана 16. тачка 4. Статута

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ДРЖАВНА РЕВИЗОРСКА ИНСТИТУЦИЈА ПОСЛЕРЕВИЗИОНИ ИЗВЕШТАЈ О МЕРАМА ИСПРАВЉАЊА СРПСКЕ РАДИКАЛНЕ СТРАНКЕ БЕОГРАД Број: / /10

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ДРЖАВНА РЕВИЗОРСКА ИНСТИТУЦИЈА ПОСЛЕРЕВИЗИОНИ ИЗВЕШТАЈ О МЕРАМА ИСПРАВЉАЊА СРПСКЕ РАДИКАЛНЕ СТРАНКЕ БЕОГРАД Број: / /10 РЕПУБЛИКА СРБИЈА ДРЖАВНА РЕВИЗОРСКА ИНСТИТУЦИЈА ПОСЛЕРЕВИЗИОНИ ИЗВЕШТАЈ О МЕРАМА ИСПРАВЉАЊА СРПСКЕ РАДИКАЛНЕ СТРАНКЕ БЕОГРАД Број: 400-424/2018-07/10 Београд, 1. јул 2019. године 1. УВОД У Извештају о

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Reforma sistema poticaja za obnovljive izvore energije u Bosni i Hercegovini Božidar Radović, DNV GL Međuresorna radna grupa koja predstavlja različite administrativne i političke organe u BiH Razlozi

Више

Microsoft Word - Kvartalni pregled podatka o stanju trzista elektronskih komunikacija Q1 2019_ final docx

Microsoft Word - Kvartalni pregled podatka o stanju trzista elektronskih komunikacija Q1 2019_ final docx ПРЕГЛЕД ТРЖИШТА ЕЛЕКТРОНСКИХ КОМУНИКАЦИЈА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ - ПРВИ КВАРТАЛ 2019. ГОДИНЕ- У прегледу су приказани подаци за први квартал 2019. године са упоредним подацима из претходнa три квартала. Приказани

Више

ГЛAВНА СЛУЖБА ЗА РЕВИЗИЈУ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Бања Лука, Вука Караџића 4 Република Српска, БиХ Тел: +387(0)51/ Факс:+387(0)51

ГЛAВНА СЛУЖБА ЗА РЕВИЗИЈУ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Бања Лука, Вука Караџића 4 Република Српска, БиХ Тел: +387(0)51/ Факс:+387(0)51 ГЛAВНА СЛУЖБА ЗА РЕВИЗИЈУ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ 78000 Бања Лука, Вука Караџића 4 Република Српска, БиХ Тел: +387(0)51/247-408 Факс:+387(0)51/247-497 e-mail: revizija@gsr-rs.org Извјештај о статусу

Више

IzmenaMetNafta

IzmenaMetNafta На основу члана 15, а у вези са чланом 36. Закона о енергетици ( Службени гласник РС, број 84/04) и члана 12. Статута Агенције за енергетику Републике Србије ( Службени гласник РС, број 52/05), Савет Агенције

Више

ОСТВАРИВАЊЕ ПРАВА НА ПРИСТУП ИНФОРМАЦИЈАМА ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА Остваривање права на слободан приступ информацијама од јавног значаја регулисано је Закон

ОСТВАРИВАЊЕ ПРАВА НА ПРИСТУП ИНФОРМАЦИЈАМА ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА Остваривање права на слободан приступ информацијама од јавног значаја регулисано је Закон ОСТВАРИВАЊЕ ПРАВА НА ПРИСТУП ИНФОРМАЦИЈАМА ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА Остваривање права на слободан приступ информацијама од јавног значаја регулисано је Законом о слободном приступу информацијама од јавног значаја

Више

Naručilac Željeznički prevoz Crne Gore AD Podgorica, Broj 6283 Mjesto i datum Podgorica 23/07/2014 I Podaci o naručiocu ODLUKA O IZBORU NAJPOVOLJNIJE

Naručilac Željeznički prevoz Crne Gore AD Podgorica, Broj 6283 Mjesto i datum Podgorica 23/07/2014 I Podaci o naručiocu ODLUKA O IZBORU NAJPOVOLJNIJE Naručilac Željeznički prevoz Cr Gore AD Podgorica, Broj 6283 Mjesto i tum Podgorica 23/07/2014 I Poci o naručiocu ODLUKA O IZBORU NAJPOVOLJNIJE PONUDE Naručilac: Željeznički prevoz Cr Gore AD Podgorica

Више

Naručilac Ţeljeznički prevoz Crne Gore AD Podgorica, Broj Mjesto i datum Podgorica 15/12/2014 I Podaci o naručiocu ODLUKA O IZBORU NAJPOVOLJNIJE

Naručilac Ţeljeznički prevoz Crne Gore AD Podgorica, Broj Mjesto i datum Podgorica 15/12/2014 I Podaci o naručiocu ODLUKA O IZBORU NAJPOVOLJNIJE Naručilac Ţeljeznički prevoz Cr Gore AD Podgorica, Broj 10111 Mjesto i tum Podgorica 15/12/2014 I Poci o naručiocu ODLUKA O IZBORU NAJPOVOLJNIJE PONUDE Naručilac: Ţeljeznički prevoz Cr Gore AD Podgorica

Више

HRVATSKA AGENCIJA ZA POŠTU I ELEKTRONIČKE KOMUNIKACIJE Ulica Roberta Frangeša Mihanovića Zagreb U Zagrebu, 7. lipnja godine Komentari i

HRVATSKA AGENCIJA ZA POŠTU I ELEKTRONIČKE KOMUNIKACIJE Ulica Roberta Frangeša Mihanovića Zagreb U Zagrebu, 7. lipnja godine Komentari i HRVATSKA AGENCIJA ZA POŠTU I ELEKTRONIČKE KOMUNIKACIJE Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9 10110 Zagreb U Zagrebu, 7. lipnja 2013. godine Komentari i očitovanje Metronet telekomunikacija d.d. o Prijedlogu

Више

Dispozitiv Odluke objavljen u Službenom glasniku BiH broj 103/14, od Na osnovu čl. 4.2 i 4.8, Zakona o prijenosu, regulatoru i operatoru s

Dispozitiv Odluke objavljen u Službenom glasniku BiH broj 103/14, od Na osnovu čl. 4.2 i 4.8, Zakona o prijenosu, regulatoru i operatoru s Dispozitiv Odluke objavljen u Službenom glasniku BiH broj 103/14, od 30.12.2014. Na osnovu čl. 4.2 i 4.8, Zakona o prijenosu, regulatoru i operatoru sistema električne energije u Bosni i Hercegovini (

Више

Broj: 1162 Podgorica, godine Na osnovu člana 106 stav 2 Zakona o javnim nabavkama ( Službeni list CG, br. 42/11 i 57/14), u postupku odluči

Broj: 1162 Podgorica, godine Na osnovu člana 106 stav 2 Zakona o javnim nabavkama ( Službeni list CG, br. 42/11 i 57/14), u postupku odluči Broj: 1162 Podgorica, 16.02.2016.godine Na osnovu člana 106 stav 2 Zakona o javnim nabavkama ( Službeni list CG, br. 42/11 i 57/14), u postupku odlučivanja o izboru najpovoljnije ponude po tenderskoj dokumentaciji

Више

\ Republika Cma Gora OPSTINA TIV AT KOMUNALNA POLICIJA Broj:0501-up.6/1 Tivat, 18.februara 2009.godine ".va7ts810~ ~- FOD" ",n, 2-~ ~. Rjesavaju

\ Republika Cma Gora OPSTINA TIV AT KOMUNALNA POLICIJA Broj:0501-up.6/1 Tivat, 18.februara 2009.godine .va7ts810~ ~- FOD ,n, 2-~ ~. Rjesavaju \ Republika Cma Gora OPSTINA TIV AT KOMUNALNA POLICIJA Broj:0501-up.6/1 Tivat, 18.februara 2009.godine ".va7ts810~ ~- FOD" ",n, 2-~.0 2.. ~. Rjesavajuci po zahtjevu Mreze za afirmaciju navladinog sekltora

Више

Obrazac 3 Član 63 Zakona o javnim nabavkama CRNA GORA Ministarstvo finansija Uprava za javne nabavke Naručilac Glavni grad-podgorica u ime i za račun

Obrazac 3 Član 63 Zakona o javnim nabavkama CRNA GORA Ministarstvo finansija Uprava za javne nabavke Naručilac Glavni grad-podgorica u ime i za račun Obrazac 3 Član 63 Zakona o javnim nabavkama CRNA GORA Ministarstvo finansija Uprava za javne nabavke Naručilac Glavni grad-podgorica u ime i za račun "Putevi" doo u reorganizaciji, Broj 100/14 Mjesto i

Више

Microsoft Word - Poziv nakon objave

Microsoft Word - Poziv nakon objave CRNA GORA Obrazac 3 Ministarstvo finansija Član 63 Zakona o javnim nabavkama Uprava za javne nabavke Naručilac: SKUPŠTINA CRNE GORE Broj: 00-56/12-11/2 Mjesto i datum: Podgorica, 24.01.2012.godine Na osnovu

Више

Klasa: UP/I / /06

Klasa: UP/I / /06 Klasa: UP/I 430-01/2007-03/10 Urbroj: 580-03-07-43-02 Zagreb, 15. ožujka 2007. Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja na temelju članka 13. stavka 1. i 2. Zakona o državnim potporama ( Narodne novine,

Више

Microsoft Word - Predmet 6-Primjena upravljackog racunovodstva maj 2019 RJESENJE

Microsoft Word - Predmet 6-Primjena upravljackog racunovodstva maj 2019 RJESENJE I ТЕСТ ПIТАЊА КОМИСИЈА ЗА РАЧУНОВОДСТВО И РЕВИЗИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ ИСПИТ ЗА СТИЦАЊЕ ПРОФЕСИОНАЛНОГ ЗВАЊА СЕРТИФИКОВАНИ РАЧУНОВОЂА (ИСПИТНИ ТЕРМИН: МАЈ 2019. ГОДИНЕ) ПРЕДМЕТ 6: ПРИМЈЕНА УПРАВЉАЧКОГ

Више

Microsoft Word - Javne_konsultacije_TELEPROJEKT_numeracija.doc

Microsoft Word - Javne_konsultacije_TELEPROJEKT_numeracija.doc Privredno društvo za telekomunikacioni inženjering Teleprojekt d.o.o. Beograd, Radnička 9, 11080 Zemun Tel: +381 11 3077 683 Fax: +381 11 3757 726 e-mail: office@teleprojekt.co.rs web: www.teleprojekt.co.rs

Више

O P Š T I N A D A N I L O V G R A D V O D I Č ZA PRISTUP INFORMACIJAMA U POSJEDU Sekretarijata za urbanizam, komunalno stambene poslove i zaštitu živo

O P Š T I N A D A N I L O V G R A D V O D I Č ZA PRISTUP INFORMACIJAMA U POSJEDU Sekretarijata za urbanizam, komunalno stambene poslove i zaštitu živo O P Š T I N A D A N I L O V G R A D V O D I Č ZA PRISTUP INFORMACIJAMA U POSJEDU Sekretarijata za urbanizam, komunalno stambene poslove i zaštitu životne sredine DANILOVGRAD, mart 2013. godine Na osnovu

Више

(Microsoft Word - Tromjese\350ni usporedni podatci za tr\236i\232te elektroni\350kih komunikacija RH,Q12017.)

(Microsoft Word - Tromjese\350ni usporedni podatci za tr\236i\232te elektroni\350kih komunikacija RH,Q12017.) Izvještaj se temelji na redovito prikupljanim podacima od svih operatora na tržištu elektroničkih komunikacija u Republici Hrvatskoj. U nekim slučajevima HAKOM ne može uvidjeti neispravnost u izvještajima/podacima

Више

Obrazac 3 Član 63 Zakona o javnim nabavkama CRNA GORA Ministarstvo finansija Uprava za javne nabavke Naručilac Opština Budva, Broj /4 Mjesto i

Obrazac 3 Član 63 Zakona o javnim nabavkama CRNA GORA Ministarstvo finansija Uprava za javne nabavke Naručilac Opština Budva, Broj /4 Mjesto i Obrazac 3 Član 63 Zakona o javnim nabavkama CRNA GORA Ministarstvo finansija Uprava za javne nabavke Naručilac Opština Budva, Broj 001-3681/4 Mjesto i datum Budva 26.12.2014 Na osnovu čl. 62 i 63 Zakona

Више

Број: 18/2009-D-02ILt Датум: АГЕНЦИЈА РЕПУБЛИКЕ ~RS зо ЕНЕРГЕТИКУ СРБИЈЕ ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ IIСРБИЈАГ АС" НОВИ САД Душан Бајатовић, генерални

Број: 18/2009-D-02ILt Датум: АГЕНЦИЈА РЕПУБЛИКЕ ~RS зо ЕНЕРГЕТИКУ СРБИЈЕ ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ IIСРБИЈАГ АС НОВИ САД Душан Бајатовић, генерални Број: 18/2009-D-02ILt Датум: 29.01.2009. АГЕНЦИЈА РЕПУБЛИКЕ ~RS зо ЕНЕРГЕТИКУ СРБИЈЕ ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ IIСРБИЈАГ АС" НОВИ САД Душан Бајатовић, генерални директор Народног Фронта 12 21000 Нови Сад факс: 021/481

Више

Microsoft Word - Plan raspodjele radio-frekvencija iz opsega MHz_predlog.docx

Microsoft Word - Plan raspodjele radio-frekvencija iz opsega MHz_predlog.docx CRNA GORA AGENCIJA ZA ELEKTRONSKE KOMUNIKACIJE I POŠTANSKU DJELATNOST Na osnovu člana 8, 9 i 19, a u vezi člana 64 Zakona o elektronskim komunikacijama (''Sl. list Crne Gore'', br. 50/08, 53/09-14 čl.

Више

Microsoft PowerPoint - X i XI termin - odredjivanje redosleda poslova [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - X i XI termin - odredjivanje redosleda poslova [Compatibility Mode] ODREĐIVANJE REDOSLEDA POSLOVA DŽONSONOV METOD P očetak k k k m in t i1 m a x t i2 ili m in t i3 m a x t i2 R e š e n je tre b a tra žiti n a d ru g i n ač in S vođenje p ro b le m a n x3 n a fik tiv a

Више

_MetodologijaGASDistribucijaIzmena

_MetodologijaGASDistribucijaIzmena На основу члана 15, а у вези са чланом 36. Закона о енергетици ( Службени гласник РС, број 84/04) и члана 12. Статута Агенције за енергетику Републике Србије ( Службени гласник РС, број 52/05), Савет Агенције

Више

(Microsoft Word - Tromjese\350ni usporedni podatci za tr\236i\232te elektroni\350kih komunikacija RH,Q22018.)

(Microsoft Word - Tromjese\350ni usporedni podatci za tr\236i\232te elektroni\350kih komunikacija RH,Q22018.) Izvještaj se temelji na redovito prikupljanim podacima od svih operatora na tržištu elektroničkih komunikacija u Republici Hrvatskoj. U nekim slučajevima HAKOM ne može uvidjeti neispravnost u izvještajima/podacima

Више

Zagreb, 23. srpnja Komentari Iskon Interneta d.d. u postupku Javne rasprave - Analiza tržišta pristupa javnoj komunikacijskoj mreži na fiksnoj l

Zagreb, 23. srpnja Komentari Iskon Interneta d.d. u postupku Javne rasprave - Analiza tržišta pristupa javnoj komunikacijskoj mreži na fiksnoj l Zagreb, 23. srpnja 2014. Komentari Iskon Interneta d.d. u postupku Javne rasprave - Analiza tržišta pristupa javnoj komunikacijskoj mreži na fiksnoj lokaciji za privatne i poslovne korisnike. (dalje: Analiza

Више

ГЛAВНА СЛУЖБА ЗА РЕВИЗИЈУ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Бања Лука, Вука Караџића 4 Република Српска, БиХ Тел: +387(0)51/ Факс:+387(0)51

ГЛAВНА СЛУЖБА ЗА РЕВИЗИЈУ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Бања Лука, Вука Караџића 4 Република Српска, БиХ Тел: +387(0)51/ Факс:+387(0)51 ГЛAВНА СЛУЖБА ЗА РЕВИЗИЈУ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ 78000 Бања Лука, Вука Караџића 4 Република Српска, БиХ Тел: +387(0)51/247-408 Факс:+387(0)51/247-497 e-mail: revizija@gsr-rs.org Извјештај о статусу

Више

` w w w. b e o g r a d. r s УПУТСТВО ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА ОД ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА У ОБЛАСТИМА ОМЛАДИНСКОГ СЕКТОРА У ГРАДУ БЕОГРАДУ КОЈИ ЋЕ СЕ С

` w w w. b e o g r a d. r s УПУТСТВО ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА ОД ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА У ОБЛАСТИМА ОМЛАДИНСКОГ СЕКТОРА У ГРАДУ БЕОГРАДУ КОЈИ ЋЕ СЕ С ` w w w. b e o g r a d. r s УПУТСТВО ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА ОД ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА У ОБЛАСТИМА ОМЛАДИНСКОГ СЕКТОРА У ГРАДУ БЕОГРАДУ КОЈИ ЋЕ СЕ СУФИНАНСИРАТИ И РЕАЛИЗОВАТИ У 2018. ГОДИНИ Б е о г р

Више

Microsoft PowerPoint - MNE EBRD RES Montengro workshop~Task 6~v2a.ppt

Microsoft PowerPoint - MNE EBRD RES Montengro workshop~Task 6~v2a.ppt Program podrške direktnom finansiranju projekata održive energije za Zapadni Balkan: Jačanje institucionalnih kapaciteta Obnovljivi izvori energije u Crnoj Gori Pristup mreži i naknade Duncan Wilson ECONOMIC

Више

Na osnovu člana 17 (stav 1 tačka 2), a u vezi člana 30 Zakona o Centralnoj banci Crne Gore ("Službeni list Republike Crne Gore" br

Na osnovu člana 17 (stav 1 tačka 2), a u vezi člana 30 Zakona o Centralnoj banci Crne Gore (Službeni list Republike Crne Gore br Na osnovu člana 44 stav 2 tačka 3, a u vezi sa članom 18 Zakona o Centralnoj banci Crne Gore ( Službeni list Crne Gore, br. 40/10, 46/10 i 06/13), Savjet Centralne banke Crne Gore, na sjednici održanoj

Више

Microsoft Word - Pravilnik o reklamaciji Sport Vision.doc

Microsoft Word - Pravilnik o reklamaciji Sport Vision.doc PRAVILNIK O POSTUPANJU PO REKLAMACIJI POTROŠAČA ZA ROBU KUPLJENU PUTEM ON LINE PRODAVNICE Preduzeće Sport Vision d.o.o., Beograd-Novi Beograd, donosi ovaj Pravilnik i njime definiše postupak resavanja

Више

Metodologija javno snabdevanje GAS SG 93-12

Metodologija javno snabdevanje GAS SG 93-12 На основу члана 46. став 1. тачка 1) подтачка (2) и став 2. тачка 3) истог члана, члана 67. став 2, a у вези са чланом 37. став 1. Закона о енергетици ( Службени гласник РС, бр. 57/11 и 80/11 - исправка),

Више

Microsoft PowerPoint - RATEL Konferencija za novinare

Microsoft PowerPoint - RATEL Konferencija za novinare Редовна конференција за новинаре ПРЕГЛЕД TРЖИШТА ТЕЛЕКОМУНИКАЦИЈА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ЗА 2008. ГОДИНУ др Милан Јанковић, извршни директор Општи приказ Број становника: 7,498 милиона (без Косова и Метохије)

Више

Izvještaj o javnoj raspravi projekta Općina Sukošan je provela javnu raspravu projekta, sukladno strukturnim pravilima ONP-a. Javna rasprava bila je o

Izvještaj o javnoj raspravi projekta Općina Sukošan je provela javnu raspravu projekta, sukladno strukturnim pravilima ONP-a. Javna rasprava bila je o Izvještaj o javnoj raspravi projekta Općina Sukošan je provela javnu raspravu projekta, sukladno strukturnim pravilima ONP-a. Javna rasprava bila je otvorena u razdoblju od 22.3.2019. do 23.4.2019. Obavijest

Више

Crna Gora AGENCIJA ZA ELEKTRONSKE MEDIJE Broj: /1 Podgorica, godine Na osnovu čl. 40 st. 3 al. 10, čl. 70, čl. 73, čl. 79, čl. 104,

Crna Gora AGENCIJA ZA ELEKTRONSKE MEDIJE Broj: /1 Podgorica, godine Na osnovu čl. 40 st. 3 al. 10, čl. 70, čl. 73, čl. 79, čl. 104, Crna Gora AGENCIJA ZA ELEKTRONSKE MEDIJE Broj: 02-904/1 Podgorica, 12.07.2019. godine Na osnovu čl. 40 st. 3 al. 10, čl. 70, čl. 73, čl. 79, čl. 104, čl. 107 i čl. 108 Zakona o elektronskim medijima ("SI.

Више

CRNA GORA JU Zavod Komanski most Br Podgorica, godine Na osnovu člana 11 stav 1 Zakona o slobodnom pristupu informacijama (Službeni

CRNA GORA JU Zavod Komanski most Br Podgorica, godine Na osnovu člana 11 stav 1 Zakona o slobodnom pristupu informacijama (Službeni CRNA GORA JU Zavod Komanski most Br.04-1353 Podgorica,20.07.2017.godine Na osnovu člana 11 stav 1 Zakona o slobodnom pristupu informacijama (Službeni list CG br.44/12, 30/17), JU Zavod Komanski most je

Више

MINIMALNA PONUDA ZAVRŠAVANJA (TERMINACIJE) POZIVA U JAVNU KOMUNIKACIJSKU MREŽU NOVI NET d.o.o. Merhatovec 5, Selnica OIB: Merhatovec, 01.0

MINIMALNA PONUDA ZAVRŠAVANJA (TERMINACIJE) POZIVA U JAVNU KOMUNIKACIJSKU MREŽU NOVI NET d.o.o. Merhatovec 5, Selnica OIB: Merhatovec, 01.0 MINIMALNA PONUDA ZAVRŠAVANJA (TERMINACIJE) POZIVA U JAVNU KOMUNIKACIJSKU MREŽU NOVI NET d.o.o. Merhatovec 5, Selnica OIB: 94529108289 Merhatovec, 01.07.2013. Temeljem Odluke Hrvatske agencije za poštu

Више

Nacrt, Na osnovu člana 4.2, 4.3 i 7. Zakona o prijenosu, regulatoru i operatoru sistema električne energije u Bosni i Hercegovini ( Službe

Nacrt, Na osnovu člana 4.2, 4.3 i 7. Zakona o prijenosu, regulatoru i operatoru sistema električne energije u Bosni i Hercegovini ( Službe Na osnovu člana 4.2, 4.3 i 7. Zakona o prijenosu, regulatoru i operatoru sistema električne energije u Bosni i Hercegovini ( Službeni glasnik BiH, br. 7/02, 13/03, 76/09 i 1/11), člana 14. Statuta Državne

Више

930. Na osnovu člana 95 tačka 3 Ustava Crne Gore donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O ZARADAMA DRŽAVNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA ("Sl. list Crne Gore"

930. Na osnovu člana 95 tačka 3 Ustava Crne Gore donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O ZARADAMA DRŽAVNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA (Sl. list Crne Gore 930. Na osnovu člana 95 tačka 3 Ustava Crne Gore donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O ZARADAMA DRŽAVNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA ("Sl. list Crne Gore", br. 86/09 od 25.12.2009, 39/11 od 04.08.2011, 59/11

Више

Microsoft Word Odluka o izmjeni Standardne ponude kabelske kanalizacije - FINAL

Microsoft Word Odluka o izmjeni Standardne ponude kabelske kanalizacije - FINAL KLASA: UP/I-344-01/18-05/03 URBROJ: 376-05-3-19-16 Zagreb, 18. travnja 2019. Na temelju članka 58. st. 3. Zakona o elektroničkim komunikacijama (NN br.. 73/08, 90/ /11, 133/12, 80/13, 71/14 i 72/17) u

Више

Microsoft Word - PLAN RADA ZA konacno

Microsoft Word - PLAN RADA ZA konacno ПЛАН РАДА РАТЕЛ-А У 2013. ГОДИНИ 1. ОПШТЕ ПОСТАВКЕ Полазећи од законских и планских докумената, наведених у прилогу, а у складу са Законом о електронским комуникацијама (у даљем тексту ЗЕК), Управни одбор

Више

Službeni Akt Sekretrijata IK BiH

Službeni Akt Sekretrijata IK BiH СЛУЖБА ЗА РЕВИЗИЈУ ФИНАНСИРАЊА ПОЛИТИЧКИХ СТРАНАКА На основу члана 10. став (1) Закона о финансирању политичких странака ( Службени гласник БиХ, број: 95/12 и 41/16), члана 25. Правилника о годишњим финансијским

Више

1198. Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, na osnovu člana 11 stav 4 i člana 98 Zakona o elektronskim komunikacijama (''Sl. li

1198. Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, na osnovu člana 11 stav 4 i člana 98 Zakona o elektronskim komunikacijama (''Sl. li 1198. Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, na osnovu člana 11 stav 4 i člana 98 Zakona o elektronskim komunikacijama (''Sl. list Crne Gore'', broj 40/13) i Plana namjene radio-frekvencijskog

Више

1 Model (1)

1 Model (1) УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ ГРАЂЕВИНСКИ ФАКУЛТЕТ Булевар краља Александра 73 11001 Београд П. фах 35-42 Телефон (011) 321-86-06, 337-01-02 Телефакс (011) 337-02-23 E пошта dekanat@grf.bg.ac.rs Рачун 840-1437666-41

Више

CRNA GORA Komisija za tržište kapitala Komisija za tržište kapitala (u daljem tekstu: Komisija) na osnovu člana 30 stav 1, a u vezi sa članom 26 stav

CRNA GORA Komisija za tržište kapitala Komisija za tržište kapitala (u daljem tekstu: Komisija) na osnovu člana 30 stav 1, a u vezi sa članom 26 stav CRNA GORA Komisija za tržište kapitala Komisija za tržište kapitala (u daljem tekstu: Komisija) na osnovu člana 30 stav 1, a u vezi sa članom 26 stav 1 tačka 5) Zakona o tržištu kapitala ("Sl. list CG",

Више

Crna Gora Regulatorna agencija za energetiku P R E D L O G F I N A N S I J S K I P L A N ZA GODINU Podgorica, septembar godine

Crna Gora Regulatorna agencija za energetiku P R E D L O G F I N A N S I J S K I P L A N ZA GODINU Podgorica, septembar godine Crna Gora Regulatorna agencija za energetiku P R E D L O G F I N A N S I J S K I P L A N ZA 2019. GODINU Podgorica, septembar 2018. godine Na osnovu člana 51 st. 1 i 2 Zakona o energetici (''Službeni list

Више

Poziv za javnu nabavku etender Portal - UJN CG 1 of 5 4/24/2015 1:41 PM CRNA G

Poziv za javnu nabavku etender Portal - UJN CG   1 of 5 4/24/2015 1:41 PM CRNA G 1 of 5 4/24/2015 1:41 PM CRNA GORA Ministarstvo finansija Uprava za javne nabavke Obrazac 3 Član 63 Zakona o javnim nabavkama Naručilac "Čistoća" d.o.o., Podgorica, Broj 11/15 Mjesto i datum Podgorica

Више

/ Агенција за борбу против корупције, поступајући у поступку који се води по службеној дужности против Милана Вишњића, декана Медиц

/ Агенција за борбу против корупције, поступајући у поступку који се води по службеној дужности против Милана Вишњића, декана Медиц 020-00-00058/2011-11 Агенција за борбу против корупције, поступајући у поступку који се води по службеној дужности против Милана Вишњића, декана Медицинског факултета у Нишу, ради одлучивања о повреди

Више

VLADA REPUBLIKE CRNE GORE Direkcija za nabavke Republike STANDARDNI FORMULAR Čl. 35. Zakona o javnim nabavkama OBAZAC POZIVA ZA JAVNO NADMETANJE Na os

VLADA REPUBLIKE CRNE GORE Direkcija za nabavke Republike STANDARDNI FORMULAR Čl. 35. Zakona o javnim nabavkama OBAZAC POZIVA ZA JAVNO NADMETANJE Na os VLADA REPUBLIKE CRNE GORE Direkcija za nabavke Republike STANDARDNI FORMULAR Čl. 35. Zakona o javnim nabavkama OBAZAC POZIVA ZA JAVNO NADMETANJE Na osnovu člana 35. Zakona o javnim nabavkama (Sl.list RCG

Више

OBRAZAC1 Skupština Crne Gore Broj: 00-56/18-308/1 Mjesto i datum: Podgorica, 03. decembar godine Na osnovu člana 30 Zakona o javnim nabavkama (

OBRAZAC1 Skupština Crne Gore Broj: 00-56/18-308/1 Mjesto i datum: Podgorica, 03. decembar godine Na osnovu člana 30 Zakona o javnim nabavkama ( OBRAZAC1 Skupština Crne Gore Broj: 00-56/18-308/1 Mjesto i datum: Podgorica, 03. decembar 2018. godine Na osnovu člana 30 Zakona o javnim nabavkama ( Službeni list CG, br. 42/11, 57/14, 28/15 i 42/17 )

Више

MergedFile

MergedFile Наручилац Општа болница ''Др Лаза К.Лазаревић'' Адреса Ул. Попа Карана бр. 4 Место 15000 Шабац Број одлуке 09-1/538 Датум 11.05.2017. На основу члана 108. Закона о јавним набавкама (''Сл. гласник РС''

Више

236. Na osnovu člana 32d stav 2, člana 32đ stav 5, člana 32i stav 2 i člana 32j stav 4 Zakona o nevladinim organizacijama ( Službeni list CG, br. 39/1

236. Na osnovu člana 32d stav 2, člana 32đ stav 5, člana 32i stav 2 i člana 32j stav 4 Zakona o nevladinim organizacijama ( Službeni list CG, br. 39/1 236. Na osnovu člana 32d stav 2, člana 32đ stav 5, člana 32i stav 2 i člana 32j stav 4 Zakona o nevladinim organizacijama ( Službeni list CG, br. 39/11 i 37/17), Vlada Crne Gore, na sjednici od 1. februara

Више

На основу члана 15. и члана 59. став 2. Закона о Агенцији за борбу против корупције ( Службени гласник РС, бр. 97/08, 53/10, 66/11 - одлука УС, 67/13

На основу члана 15. и члана 59. став 2. Закона о Агенцији за борбу против корупције ( Службени гласник РС, бр. 97/08, 53/10, 66/11 - одлука УС, 67/13 На основу члана 15. и члана 59. став 2. Закона о Агенцији за борбу против корупције ( Службени гласник РС, бр. 97/08, 53/10, 66/11 - одлука УС, 67/13 - одлука УС, 112/13 - аутентично тумачење и 8/15 -

Више

State Aid Management Project Funded by the European Union Jačanje kapaciteta crnogorskih institucija u oblasti državne pomoći Studije slučaja UOEI iz

State Aid Management Project Funded by the European Union Jačanje kapaciteta crnogorskih institucija u oblasti državne pomoći Studije slučaja UOEI iz Jačanje kapaciteta crnogorskih institucija u oblasti državne pomoći Studije slučaja UOEI iz opština u Crnoj Gori Podgorica (Crna Gora), 16. decembar 2014. Page 1 Odabrane studije slučaja Javne radiodifuzne

Више

Microsoft Word - STU_Izvestaj o nalazima cinjenicnog stanja_2018_FINAL_.docx

Microsoft Word - STU_Izvestaj o nalazima cinjenicnog stanja_2018_FINAL_.docx SRPSKA TRIATLONSKA UNIJA BEOGRAD IZVEŠTAJ O NALAZIMA ČINJENIČNOG STANJA IZVEŠTAJ O NALAZIMA ČINJENIČNOG STANJA Srpska triatlonska unija, Beograd Izvršili smo pregled dokumentacije Srpske Triatlonske Unije

Више

CRNA GORA OPŠTINA BIJELO POLJE Uprava javnih prihoda Br /1 Bijelo Polje, godine VODIČ ZA PRISTUP INFORMACIJAMA U POSJEDU UPRAVE JAV

CRNA GORA OPŠTINA BIJELO POLJE Uprava javnih prihoda Br /1 Bijelo Polje, godine VODIČ ZA PRISTUP INFORMACIJAMA U POSJEDU UPRAVE JAV CRNA GORA OPŠTINA BIJELO POLJE Uprava javnih prihoda Br.08 7534/1 Bijelo Polje, 03.09.2019. godine VODIČ ZA PRISTUP INFORMACIJAMA U POSJEDU UPRAVE JAVNIH PRIHODA Na osnovu čl.11 Zakona o slobodnom pristupu

Више

Na osnovu člana 16 stav 1 Statuta Ljekarske komore Crne Gore, Skupština Ljekarske komore Crne Gore, na sjednici održanoj 30. aprila godine, doni

Na osnovu člana 16 stav 1 Statuta Ljekarske komore Crne Gore, Skupština Ljekarske komore Crne Gore, na sjednici održanoj 30. aprila godine, doni Na osnovu člana 16 stav 1 Statuta Ljekarske komore Crne Gore, Skupština Ljekarske komore Crne Gore, na sjednici održanoj 30. aprila 2018. godine, donijela je PRAVILNIK O UPISU U LJEKARSKU KOMORU CRNE GORE

Више

MINIMALNA PONUDA završavanja poziva u javnu nepokretnu komunikacijsku mrežu Skvida d.o.o. Za Operatore elektroničkih komunikacija i davatelje usluga s

MINIMALNA PONUDA završavanja poziva u javnu nepokretnu komunikacijsku mrežu Skvida d.o.o. Za Operatore elektroničkih komunikacija i davatelje usluga s MINIMALNA PONUDA završavanja poziva u javnu nepokretnu komunikacijsku mrežu Skvida d.o.o. Za Operatore elektroničkih komunikacija i davatelje usluga s ovlaštenjem za pružanje javne govorne usluge u nepokretnoj

Више

ГЛAВНА СЛУЖБА ЗА РЕВИЗИЈУ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Бања Лука, Вука Караџића 4 Република Српска, БиХ Тел: +387(0)51/ Факс:+387(0)51

ГЛAВНА СЛУЖБА ЗА РЕВИЗИЈУ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Бања Лука, Вука Караџића 4 Република Српска, БиХ Тел: +387(0)51/ Факс:+387(0)51 ГЛAВНА СЛУЖБА ЗА РЕВИЗИЈУ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ 78000 Бања Лука, Вука Караџића 4 Република Српска, БиХ Тел: +387(0)51/247-408 Факс:+387(0)51/247-497 e-mail: revizija@gsr-rs.org Извјештај о статусу

Више

Željeznički prevoz Crne Gore Broj: 3147 Mjesto i datum: godine Na osnovu člana 106 stav 2 Zakona o javnim nabavkama ( Službeni list CG, br

Željeznički prevoz Crne Gore Broj: 3147 Mjesto i datum: godine Na osnovu člana 106 stav 2 Zakona o javnim nabavkama ( Službeni list CG, br Željeznički prevoz Crne Gore Broj: 3147 Mjesto i datum: 09.04.2019. godine Na osnovu člana 106 stav 2 Zakona o javnim nabavkama ( Službeni list CG, br. 42/11, 57/14, 28/15 i 42/17), u postupku odlučivanja

Више

Microsoft Word - Rješenje Lupoglav

Microsoft Word - Rješenje Lupoglav Na temelju članka 12. stavka 1.. točke 11.,, članka 17. stavka 3. i članka 28. stavka 6. Zakona o elektroničkim komunikacijama (NN( br. 73/08, 90/11, 133/12, 80/13, 71/14, 72/17) i članka 96. Zakona o

Више

P/ REPUBLIKA HRVATSKA HRVATSKA ENERGETSKA REGULATORNA AGENCIJA Ulica grada Vukovara Zagreb Ovo Rješenje postalo je pravomoćno dana U Za

P/ REPUBLIKA HRVATSKA HRVATSKA ENERGETSKA REGULATORNA AGENCIJA Ulica grada Vukovara Zagreb Ovo Rješenje postalo je pravomoćno dana U Za P/118745 REPUBLIKA HRVATSKA HRVATSKA ENERGETSKA REGULATORNA AGENCIJA Ulica grada Vukovara 14 10000 Zagreb Ovo Rješenje postalo je pravomoćno dana U Zagrebu, Potpis ovlaštene osobe KLASA: UP/I-034-02/18-15/24

Више

Odluka o izboru najpovoljnije ponude etender Portal - UJN CG Page

Odluka o izboru najpovoljnije ponude etender Portal - UJN CG   Page Page 1 of 5 CRNA GORA Ministarstvo finansija Uprava za jav nabavke Obrazac 18 Član 106 Zakona o javnim nabavkama Naručilac "Čistoća" d.o.o., Podgorica, Broj 4393 Mjesto i tum Podgorica 11/11/2013 ODLUKA

Више

Memorandum - Ravnatelj

Memorandum - Ravnatelj KLASA: UP/I-344-03/15-11/324 URBROJ: 376-10-18-34 Zagreb, 17. prosinca 2018. Na temelju članka 12. stavka 1. točke 11., članka 17. stavka 3. i članka 28. stavka 6. Zakona o elektroničkim komunikacijama

Више