Летопис 2018/2019. Мај 2019.

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Летопис 2018/2019. Мај 2019."

Транскрипт

1 Летопис 2018/2019. Мај 2019.

2 Мај Дан школе Дан школе је обележен бројним дешавањима током целе недеље од 6. до 10. маја Спортска надметања су трајала пет дана, ученици млађих разреда су се такмичили у игри између две ватре, а старији у фудбалу, баскету, одбојци и стоном тенису. Додела похвалница и књига ученицима који су у овој школској години остварили неко од прва три места на општинским и градским такмичењима, одржана је 9. маја у свечаној сали школе. Пре саме доделе награда, хор, солисти и дуети извели су кратак музички програм. То је била прилика да ученици, родитељи и наставници чују и неке од награђених ученика са градског такмичења соло-певача и малих вокалних састава Златна сирена. Програм је одлично водила ученица V 3 Јана Нађ. Хор је отпевао Оду радости Лудвига ван Бетовена и песму Певам дању, певам ноћу на стихове чувеног песника Бранка Радичевића. Ученице VI 2 Леа Маликовић и Теодора Мишић отпевале су две песме: Оро се вије и песму на француском Common te dire adieu. Лука Марковић и Лука Оро, ученици VIII 1, отпевали су песму Јесам ли ти, јелане. Један од најлепших гласова наше школе, ученица VI 1 Катарина Нецић, на велико одобравање публике је отпевала песму Каћуша на руском језику. Два дуета и солисткиња Катарина Нецић су освојили прва места на општинском и градском такмичењу соло-певача и малих вокалних састава Златна сирена.

3 Свечана приредба за Дан школе одржана је 10. маја. Хор је отпевао најпре Химну Светом Сави, а затим је директор поздравио ученике, родитеље и наставнике. Ученици III 3 су извели представу о Светом Сави коју су припремили са својом наставницом Снежаном Бали. У музичком делу програма учествовали су хор и дуети. Хор је певао песме Мала светосавска молитва, Ко удара тако позно и Милешевски анђели. Леа Маликовић и Теодора Мишић отпевале су песму Оро се вије, а Лука Марковић и Лука Оро песму Јесам ли ти, јелане. На крају су сви учесници програма отпевали композицију Песма о песми, коју је компоновала наставница музичке културе мр Биљана Буловић-Марић. Програм је успешно водила ученица V 3 Јана Нађ. Текст водитеља за обе приредбе осмислила је наставница српског језика мр Маја Анђелковић-Шегуљев.

4 Финални сусрети у свим спортским дисциплинама одржани су 10. маја, а затим је директор школе најбољима додело пехаре и медаље. Ученици I 2 и IV 2 су победили у игри између две ватре. Екипе VI 5 (Лука Обрадовић, Никола Радуловић и Амаја Менендез Ђурић) и VII 1 (Лука Анџић, Давид Левићанин и Василија Вијатовић) су најбоље у баскету. Прваци у бацању тројки су Лука Обрадовић VI 5 и Лука Анџић VII 1. Фудбалски шампиони су тимови петог разреда (Лука Раичевић V 2, Александар Љујћ V 2, Божидар Спасовић V 2 и Петар Грујић V 1 ) и седмог разреда (Иван Љумовић VII 3, Урош Бошковић VII 3, Драшко Церовић VII 3 и Богдан Ђуровић VII 3 ) Најбољи у стоном тенису су Алекса Барбич V 2 и Лука Мацура VIII 1. У одбојци су се такмичиле две женске екипе, боље су биле ученице шестог разреда: Миа Сворцан VI 5, Софија Војновић VI 5, Ива Трипковић VI 5, Катарина Лазовић VI 5, Нина Мандић VI 4 и Наталија Крагуљ VI 4.

5

6

7

8 Књижевност Републичко такмичење из књижевности је одржано у Карловачкој гимназији, 11. маја. Матеја Московљевић VII 3 и Софија Гагић VIII 2 су освојиле друго место, а Ника Московљевић VII 3 треће. Историја Републичко такмичење из историје је одржано 12. маја у Основној школи Мирослав Антић у Нишу. Ника Московљевић VII 3 је освојила треће место. У Народном музеју Ученици IV 2 су 13. маја посетили Народни музеј где је за њих организована радионица. Они су од музејских стручњака сазнали нешто више о појединим сегментима сталне поставке. Разгледали су дела из Збирке српског сликарства 18. и 19. века Инспирисани виђеним сликама ђаци су стварали своја уметничка дела. Радионица у музеју Ученици IV 4 су са наставницом Светланом Ленаси били су у Народном музеју 14. и 15. маја. Првог дана ђаци су обишли поставку у приземљу музеја и обновили знање из познавања природе и друштва. Другог дана је организована уметничка радионица. Ученици су посматрали радове познатих српских, југословенских и светских сликара, а затим су, инспирисани појединим делима, стварали своја ликовна дела.

9 Посета гимназији У оквиру пројекта Професионална оријентација ученици осмог разреда и наставник грађанског васпитања Марко Митровић су 15. маја посетили XIV београдску гимназију. Ивана Лукић, психолог школе, упознала је ђаке са радом школе. Пчеле За ученике млађих разреда одржане су 16. и 17. маја радионице Лековита својства меда. Радионице су део пројекта Еду пчелица, а њихов аутор и реализатор је Ненад Филиповић, пчелар и дипл. инжењер пољопривреде. Главни циљ пројекта је унапређење знања деце о пчелама и процесу добијања меда. Радионице су обухватиле теоријско и практично излагање и упознавање деце са комплетним пчеларским прибором (трмка, кошница, димилица, пчеларски нож, пчеларска заштитна опрема). Пчелар је на занимљив начин говорио деци о значају пчела и пчелињих производа као важних животних намирница у здравој и избалансираној исхрани. Посебан утисак на ученике оставила је жива пчелиња заједница, али и прилика да се и сами опробају у пословима пчелара који су им претходно демонстрирани.

10 HIPPO олимпијада Ана Кришто, ученица V 3, и наставница енглеског језика Марина Луковић боравиле су 12. и 13. маја у Лидо ди Јесоло у Италији, где је одржано финале HIPPO олимпијаде. Ове године у првом кругу такмичења учествовало је ученика из 30 земаља. У финалном делу такмичења ученици су показали знање у све четири језичке вештине (говор, слушање, читање и писање). Ана Кришто је освојила 93 поена. Руски језик Републичко такмичење из руског језика одржано је 19. маја у Основној школи Раде Драинац у Београду. Ученица VIII 1 Екатарина Собољ је освојила треће место. Излет Ученици петог разреда су били на излету 20 маја. Обишли су Бранковину, Ваљево и Струганик. Ученици шестог разреда су били на излету 20 маја. Обишли су манастир Манасију, Ресавску пећину и Свилајнац. Школски одбор Седница Школског одбора одржана је 22. маја. Донета је одлука о расписивању конкурса за избор директора школе и одлука о образовању Комисије за избор директора.

11 Пројекат о Београду Ученици I 3 и наставница Ивана Уљанов су у свечаној сали школе приредили презентацију пројектне наставе Мој Београд за ученике млађих разреда, 23. маја године. Пројекат је реализован у трајању од 12 школских часова у току школске 2018/2019. године. Циљеви пројекта су били: - Упознавање ученика са прошлошћу њиховог завичаја; - Упознавање ученика са различитим деловима Београда и стицање знања у вези са градом и знаменитим споменицима културе. Тему Мој Београд ученици су обрадили кроз бројне активности, као што су сакупљање информација о Београду, обилазак Калемегданске тврђаве, гледање филмова, слушање текстова, учење рецитација и певање песама о Београду итд. Продукти пројекта су: Групни радови разгледнице из Београда; Индивидуални рад Београд се огледа у рекама и Мој Београд душу има; Приредба текстови и рецитал о Београду; Игра меморије учитељски рад. Током представљања пројекта ученици су изложили своје ликовне радове и осмишљене реченице о Београду. Такође, говорили су стихове и текстове о Београду примерене узрасту, које је пратила видео презентација о Београду. Презентацији су присуствовали педагог школе и колеге. Ученици су поподне истог дана активости пројекта презентовали и својим родитељима. Српски језик Републичко такмичење из српског језика и језичке културе одржано је у Тршићу, 25. маја. Матеја Московљевић VII 3 освојила је прво место, Ана Ивић VII 2 и Ника Московљевић VII 3 друго и Софија Гагић VIII 2 треће место.

12 Писање бајки Такмичење у писању бајки за ученике четвртог и шестог разреда одржано је 28. маја. Аутори најбољих радова награђени су књигама. Месец математике У оквиру манифестације Мај месец математике ученици IV 2 су 29. маја присуствовали радионици Оригами фрактали у галерији на Андрићевом венцу коју су организовали Центар за промоцију науке и Математички институт САНУ. Дан светлости Поводом обележавања Међународног дана светлости наставница физике Наташа Станић одржала је 30. маја радионицу Бајка о светлости за ученике првог и другог разреда наше школе у амфитеатру Народне библиотеке Србије.

13 Представа Ученици II 2, IV 1, IV 3 и IV 5 гледали су у Позоришту Академија 28 представу Чардак ни на небу ни на земљи, 30. маја. У музеју Ученици IV 5 су 31. маја посетили Музеј Николе Тесле, видели најзначајније изуме великог научника и разгледали део поставке у коме су његове личне ствари. Обоа Професорка и ученици Музичке школе Станковић били су гости наше школе, 31. маја. Они су промовисали дувачке инструменате, посебно обоу, ученицима четвртог разреда. Гости су говорили о инструменту и извели неколико композиција. Професорка је истакла и добре стране свирања обое - ширење плућа, смањење стреса, боље држање тела и сл. Осмаци Ученици осмог разреда су прославили завршетак школске године 31. маја у школском дворишту уз песму и игру. Затим су се придружили ђацима осталих основних школа Врачара у традиционалној манифестацији Дефиле малих матураната. Од платоа Београдског драмског позоришта прошетали су се улицама Цара Николаја II, Милешевском, Петроградском и Његошевом, све до Цветног трга. Поворка ђака предвођена директорима и наставницима, зауставила се испред управне зграде општине Врачар где их је поздравио проф. др Милан Недељковић, председник Градске општине Врачар, и пожелео им срећу и успех у даљем школовању.

Извештај о оствареним резултатима на такмичењима школске 2014/2015.г. СРПСКИ ЈЕЗИК ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ учествовало је : 6 ученика петог, 9 ученика шес

Извештај о оствареним резултатима на такмичењима школске 2014/2015.г. СРПСКИ ЈЕЗИК ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ учествовало је : 6 ученика петог, 9 ученика шес Извештај о оствареним резултатима на такмичењима школске 2014/2015.г. СРПСКИ ЈЕЗИК ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ учествовало је : 6 ученика петог, 9 ученика шестог, 8 ученика седмог и 7 ученика осмог разреда, укупно

Више

Rukovodioci odeljenskih veća u školskoj 2018/19

Rukovodioci odeljenskih veća u školskoj 2018/19 I разред Милена Симоновић Јовић II разред Јелена Стефановић III разред Јасмина Миљковић IV разред Драган Илић I разред Весна Бабовић II разред Марко Димитријевић III разред Марија Васић IV разред Александар

Више

"Sierpinski Carpet Project je neprofitna aktivnost koja povezuje decu celog sveta, koja od nalepnica zajedno prave ogroman geometrijski fraktal, pozna

Sierpinski Carpet Project je neprofitna aktivnost koja povezuje decu celog sveta, koja od nalepnica zajedno prave ogroman geometrijski fraktal, pozna "Sierpinski Carpet Project je neprofitna aktivnost koja povezuje decu celog sveta, koja od nalepnica zajedno prave ogroman geometrijski fraktal, poznat pod imenom tepih Sjerpinskog. Trenutno je u projektu

Више

Л Е Т О П И С ШКОЛСКА 2016/2017. ГОДИНА Основна школа Доситеј Обрадовић Врба

Л Е Т О П И С ШКОЛСКА 2016/2017. ГОДИНА Основна школа Доситеј Обрадовић Врба Л Е Т О П И С ШКОЛСКА 2016/2017. ГОДИНА Основна школа Доситеј Обрадовић Врба Пријем првака, 01.09.2016. У сва три школска места пригодном приредбом и поделом поклона извршен је пријем првака у присуству

Више

На основу члана 57

На основу члана 57 На основу члана 57. став 1. тачка 1. Закона о основама система образовања и васпитања ("Сл. гласник РС", бр. 72/2009 и 52/11, 55/13 - даље: Закон) и члана чл. 39. ст. 1. т. 1. Статута Основне школе Војвода

Више

РАСПОРЕД ИСПИТА У ОКТОБАРСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ ШКОЛСКЕ 2017/18. ГОДИНЕ ЗА РЕДОВНЕ СТУДЕНТЕ УЧИТЕЉСКОГ ФАКУЛТЕТА И СТУДЕНТЕ СА ЗАВРШЕНОМ ПА, ВИШОМ ИЛИ ВИС

РАСПОРЕД ИСПИТА У ОКТОБАРСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ ШКОЛСКЕ 2017/18. ГОДИНЕ ЗА РЕДОВНЕ СТУДЕНТЕ УЧИТЕЉСКОГ ФАКУЛТЕТА И СТУДЕНТЕ СА ЗАВРШЕНОМ ПА, ВИШОМ ИЛИ ВИС РАСПОРЕД ИСПИТА У ОКТОБАРСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ ШКОЛСКЕ 2017/18. ГОДИНЕ ЗА РЕДОВНЕ СТУДЕНТЕ УЧИТЕЉСКОГ ФАКУЛТЕТА И СТУДЕНТЕ СА ЗАВРШЕНОМ ПА, ВИШОМ ИЛИ ВИСОКОМ ШКОЛОМ ПЕТАК 14. 09. 2018. САЛА ЗА ФИЗИЧКО/ АМФИТЕАТАР

Више

На основу члана 57. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ("Сл. гласник РС", број 72/2009, 52/2011 и 55/2013), члана 66. З

На основу члана 57. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања (Сл. гласник РС, број 72/2009, 52/2011 и 55/2013), члана 66. З На основу члана 57. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ("Сл. гласник РС", број 72/2009, 52/2011 и 55/2013), члана 66. Закона о основном образовању и васпитању ("Сл. гласник

Више

Дани Светог Саве у Краљеву јануар године Понедељак, 21. јануар Светосавска недеља на Дечјем одељењу краљевачке библиотеке Лутке кој

Дани Светог Саве у Краљеву јануар године Понедељак, 21. јануар Светосавска недеља на Дечјем одељењу краљевачке библиотеке Лутке кој Дани Светог Саве у Краљеву 21 28. јануар 2019. године Понедељак, 21. јануар 17 30 Светосавска недеља на Дечјем одељењу краљевачке библиотеке Лутке које причају Учествују полазници Луткарске радионице Библиотеке

Више

5pravilnik-o-nagradjvanju-ucenika-2014.doc

5pravilnik-o-nagradjvanju-ucenika-2014.doc РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОШ Бранко Миљковић Број: 02-56/1 Датум: 06..2014.године Н И Ш На основу члана 57. Закона о основама система образовања и васпитања ( Сл.гл. РС, број 72/09, 52/11 и 55/13) и члана 60. и

Више

Летопис 2018/2019. Фебруар Март 2019.

Летопис 2018/2019. Фебруар Март 2019. Летопис 2018/2019. Фебруар 2019. Март 2019. Фебруар 2019. Енглески језик Општинско такмичење из енглеског језика одржано је 23. фебруара у ООШ Владислав Рибникар. Нашу школу су представљали Мина Јаковљевић

Више

Raspored ispita - juni NNV.xlsx

Raspored ispita - juni NNV.xlsx ПЕТАК 12.06.2015. СРПСКИ ЈЕЗИК 1 СРПСКИ ЈЕЗИК студенти са ПА, вишом и СРПСКИ ЈЕЗИК 2 ГОВОРНА КУЛТУРА ФОРМЕ УЧТИВОСТИ У СРПСКОМ ЈЕЗИКУ (редовни учитељи и васпитачи) СРПСКОГ ЈЕЗИКА И КЊИЖЕВНОСТИ 2 СРПСКОГ

Више

Rezultat likovno literarnog konkursa ishrana 2018, LEKTORISANO

Rezultat likovno literarnog konkursa ishrana 2018, LEKTORISANO РЕЗУЛТАТИ ЛИКОВНО-ЛИТЕРАРНОГ КОНКУРСА РАСПИСАНОГ ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА МАНИФЕСТАЦИЈЕ ОКТОБАР МЕСЕЦ ПРАВИЛНЕ ИСХРАНЕ 2018. ГОДИНЕ И ОБЕЛЕЖАВАЊА 16. OКТОБРА, СВЕТСКОГ ДАНА ХРАНЕ, на тему: ПРАВИЛНА ИСХРАНА

Више

Microsoft Word - ????????? 15-16

Microsoft Word - ????????? 15-16 ОШ '' САВА ШУМАНОВИЋ '' БЕОГРАД НАСТАВА ФИЗИЧКОГ ВАСПИТАЊА И СПОРТА ИЗВЕШТАЈ СА ШКОЛСКИХ СПОРТСКИХ ТАКМИЧЕЊА ЗА ШКОЛСКУ ГОДИНУ 2015/16. Такмичења организовао и водио предметни наставник: Маниша Вукмировић

Више

1-7. X ДЕЧИЈА НЕДЕЉА

1-7. X ДЕЧИЈА НЕДЕЉА 1-7. X ДЕЧИЈА НЕДЕЉА 1. X РАДИОНИЦА УМОВАЊЕ ЗРНЦА ИЗ СРПСКЕ ИСТОРИЈЕ Радионицу је држао учитељ и дечији писац Душан Пејчић и то на основу 17 занимљивих историјских прича које је објавио у својој књизи

Више

Microsoft Word - takmicenja sajt.doc

Microsoft Word - takmicenja sajt.doc REZULTATI TAKMIČENJA ŠKOLSKA 2014/15. GODINA SRPSKI JEZIK I JEZIČKA KULTURA 1. Simić Jovana I I V 2. Rakić Aleksandar I I II 3. Jakovljević Olja II I IV 4. Matejić Nevena III I učešće 5. Janković Ivana

Више

Vreme: :55 Medij: beta.rs Link: Autori: Redakcija Teme:

Vreme: :55 Medij: beta.rs Link:   Autori: Redakcija Teme: Vreme: 11.04.2017 14:55 Medij: beta.rs Link: http://beta.rs/scena/kultura-vesti/59896-grcki-dani-u-beogradu-od-20-do-29-aprila Naslov: Grčki dani u Beogradu od 20. do 29. aprila 1755 Kulturna manifestacija

Више

СЕПТЕМБАР 2018 Вера Николић -АТЛЕТИКА- Вера Николић рођена је 23.септембра 1948.године у Грабовици крај Деспотовца. Прву победу забележила је у Ћуприј

СЕПТЕМБАР 2018 Вера Николић -АТЛЕТИКА- Вера Николић рођена је 23.септембра 1948.године у Грабовици крај Деспотовца. Прву победу забележила је у Ћуприј СЕПТЕМБАР 2018 Вера Николић -АТЛЕТИКА- Вера Николић рођена је 23.септембра 1948.године у Грабовици крај Деспотовца. Прву победу забележила је у Ћуприји на школском кросу са 13 година. Ту је запазио атлетски

Више

ИЗВАШТАЈ СЕКЦИЈЕ ЗА АТЛЕТИКУ Организатор секције Драгана Аџић, проф. Секција је започела са радом године ради припрема за општинско такмич

ИЗВАШТАЈ СЕКЦИЈЕ ЗА АТЛЕТИКУ Организатор секције Драгана Аџић, проф. Секција је започела са радом године ради припрема за општинско такмич ИЗВАШТАЈ СЕКЦИЈЕ ЗА АТЛЕТИКУ Организатор секције Драгана Аџић, проф. Секција је започела са радом 01.03.2014. године ради припрема за општинско такмичење из атлетике. Тренинге смо имали два пута недељно

Више

ПОДРУЖНИЦА МАТЕМАТИЧАРА ВАЉЕВО, ВАЉЕВСКА ГИМНАЗИЈА МАТЕМАТИЧКИ ТУРНИР,,ИНТЕГРАЛ КУП", ВАЉЕВО 2016 РЕЗУЛТАТИ КАТЕГОРИЈА 1 - ШЕСТИ РАЗРЕД ИМЕ И ПРЕЗИМЕ

ПОДРУЖНИЦА МАТЕМАТИЧАРА ВАЉЕВО, ВАЉЕВСКА ГИМНАЗИЈА МАТЕМАТИЧКИ ТУРНИР,,ИНТЕГРАЛ КУП, ВАЉЕВО 2016 РЕЗУЛТАТИ КАТЕГОРИЈА 1 - ШЕСТИ РАЗРЕД ИМЕ И ПРЕЗИМЕ ПОДРУЖНИЦА МАТЕМАТИЧАРА ВАЉЕВО, ВАЉЕВСКА ГИМНАЗИЈА МАТЕМАТИЧКИ ТУРНИР,,ИНТЕГРАЛ КУП", ВАЉЕВО 2016 РЕЗУЛТАТИ КАТЕГОРИЈА 1 - ШЕСТИ РАЗРЕД ИМЕ И ПРЕЗИМЕ ШКОЛА МЕСТО А1 А2 А3 А4 Г1 Г2 Г3 Г4 К1 К2 К3 К4 УК

Више

РАСПОРЕДА ИСПИТА У ЈАНУАРСКО-ФЕБРУАРСКОМ РОКУ

РАСПОРЕДА ИСПИТА У ЈАНУАРСКО-ФЕБРУАРСКОМ РОКУ РАСПОРЕДА ИСПИТА У ЈАНУАРСКО-ФЕБРУАРСКОМ РОКУ школске 2011/2012. године ЗА РЕДОВНЕ СТУДЕНТЕ УЧИТЕЉСКОГ ФАКУЛТЕТА И СТУДЕНТЕ СА ЗАВРШЕНОМ ПА И ВИШОМ ШКОЛОМ ЗА ОБРАЗОВАЊЕ ВАСПИТАЧА 1. ПИСМЕНИ ДЕО ИСПИТА

Више

Учитељски факултет на сајмовима високог образовања (Панчево, Пожаревац, Београд, Чачак) Крајем године и почетком године, Учитељски факулте

Учитељски факултет на сајмовима високог образовања (Панчево, Пожаревац, Београд, Чачак) Крајем године и почетком године, Учитељски факулте Учитељски факултет на сајмовима високог образовања (Панчево, Пожаревац, Београд, Чачак) Крајем 2013. године и почетком 2014. године, Учитељски факултет Универзитета у Београду учествовао је на сајмовима

Више

План стручног усавршавања за школску 2011/2012

План стручног усавршавања за школску 2011/2012 Основна школа Милорад Мића Марковић Мала Иванча Годишњи план стручног усавршавања наставника, стручних сарадника и директора за школску 2014/2015. годину Анализа стања У школској 2013/2014. години наставници

Више

УСПЕХ УЧЕНИКА НА ТАКМИЧЕЊИМА ТОКОМ ГОДИНЕ Ученик Ниво такм. Ранг Предмет Ваннаставна р. Наставник Опш активност Ок. Реп. Оп Ок. Р.. Миња Па

УСПЕХ УЧЕНИКА НА ТАКМИЧЕЊИМА ТОКОМ ГОДИНЕ Ученик Ниво такм. Ранг Предмет Ваннаставна р. Наставник Опш активност Ок. Реп. Оп Ок. Р.. Миња Па УСПЕХ УЧЕНИКА НА ТАКМИЧЕЊИМА ТОКОМ 2018-2019. ГОДИНЕ Ученик Ниво такм. Ранг Предмет Ваннаставна р. Наставник Опш активност Ок. Реп. Оп Ок. Р.. Миња Панајотовић Ликовни конкурс Родић Б. Ћосић Петар 2. Шах

Више

КОНКУРС

КОНКУРС К О Н К У Р С ЗА УПИС УЧЕНИКА У ПРВИ РАЗРЕД СРЕДЊЕ ШКОЛЕ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ЗА ШКОЛСКУ 2019/2020. ГОДИНУ, ЗА ШКОЛЕ ЧИЈИ ЈЕ ОСНИВАЧ РЕПУБЛИКА СРБИЈА, АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ИЛИ ЈЕДИНИЦА ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ

Више

Microsoft Word - Muzicka kultura V do VIII razred.doc

Microsoft Word - Muzicka kultura V do VIII razred.doc ГОДИШЊИ (ГЛОБАЛНИ) ПЛАН РАДА НАСТАВНИКА Наставни предмет: МУЗИЧКА КУЛТУРА Разред: Седми Ред.број Н А С Т А В Н А Т Е М А / О Б Л А С Т Број часова по теми Број часова за остале обраду типове часова Инструменти

Више

КОНКУРС

КОНКУРС К О Н К У Р С ЗА УПИС УЧЕНИКА У ПРВИ РАЗРЕД СРЕДЊЕ ШКОЛЕ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ЗА ШКОЛСКУ 2017/2018. ГОДИНУ, ЗА ШКОЛЕ ЧИЈИ ЈЕ ОСНИВАЧ РЕПУБЛИКА СРБИЈА, АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ИЛИ ЈЕДИНИЦА ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ

Више

Распоред испита у продуженом октобарском испитном року школске 2018/19. године ПИСМЕНИ ИСПИТИ ПЕТАК I ГОДИНА ПРОСТОРИЈА 9.00 часова ФИЛО

Распоред испита у продуженом октобарском испитном року школске 2018/19. године ПИСМЕНИ ИСПИТИ ПЕТАК I ГОДИНА ПРОСТОРИЈА 9.00 часова ФИЛО Распоред испита у продуженом октобарском испитном року школске 2018/19. године ПИСМЕНИ ИСПИТИ I ГОДИНА ПРОСТОРИЈА 9.00 часова ФИЛОЗОФИЈА СА ЕТИКОМ Учионица 5, ОПШТА ПЕДАГОГИЈА ПЕДАГОШКА ИНФОРМАТИКА МАТЕМАТИКА

Више

ДЕЦЕМБАР 2018 Радивоје Кораћ Је рођен 5. децембра 1938.године у Сомбору. Кошарком је почео да се бави у подмлатку БСК-а касније под називом ОКК Београ

ДЕЦЕМБАР 2018 Радивоје Кораћ Је рођен 5. децембра 1938.године у Сомбору. Кошарком је почео да се бави у подмлатку БСК-а касније под називом ОКК Београ ДЕЦЕМБАР 2018 Радивоје Кораћ Је рођен 5. децембра 1938.године у Сомбору. Кошарком је почео да се бави у подмлатку БСК-а касније под називом ОКК Београд. Од самог почетка његову игру карактерисало је постизање

Више

Прелиминарни резултати Књижевне олимпијаде 2019 градско такмичење - I разред ШИФРА БРОЈ БОДОВА Учионица НАЗИВ ШКОЛЕ МЕСТО ИМЕ И ПРЕЗИМЕ НАСТАВНИКА БЕЋ

Прелиминарни резултати Књижевне олимпијаде 2019 градско такмичење - I разред ШИФРА БРОЈ БОДОВА Учионица НАЗИВ ШКОЛЕ МЕСТО ИМЕ И ПРЕЗИМЕ НАСТАВНИКА БЕЋ Прелиминарни резултати Књижевне олимпијаде 2019 градско такмичење - I разред ШИФРА БРОЈ БОДОВА Учионица НАЗИВ ШКОЛЕ МЕСТО ИМЕ И ПРЕЗИМЕ НАСТАВНИКА БЕЋКОВИЋ ФГ07 20 бр.18 Економско-трговинска школа Сопот

Више

Студијски програм УЧИТЕЉ за стицање стручног назива Дипломирани учитељ Р.бр. 1. РАСПОРЕД ПРЕДМЕТА по семестрима и годинама студија за студијски програ

Студијски програм УЧИТЕЉ за стицање стручног назива Дипломирани учитељ Р.бр. 1. РАСПОРЕД ПРЕДМЕТА по семестрима и годинама студија за студијски програ Студијски програм за стицање стручног назива Дипломирани учитељ 1. РАСПОРЕД ПРЕДМЕТА по семестрима и годинама студија за студијски програм ПРВА ГОДИНА I семестар II семестар 1. Српски језик 2+2 2+2 8 2.

Више

Microsoft Word - Decembar 2018

Microsoft Word - Decembar 2018 Децембар 2018 Датум Догађај У оквиру симпозијума "Образовање и нове информатичке технологије у Еврорегији" (одржаном у Темишвару) професори мр Гордана Зарић и сц Жељко Лежаја излагали су свој рад Electronic

Више

*Међународни пројекат* Основна школа Данило Киш,Србија и Основна школа Литија,Словенија

*Међународни пројекат* Основна школа Данило Киш,Србија и Основна школа Литија,Словенија *Међународни пројекат* Основна школа Данило Киш,Србија и Основна школа Литија,Словенија *Међународни пројекат* Основна школа Данило Киш,Србија и Основна школа Литија,Словенија Почев од школске 2014/15.године

Више

РАСПОРЕД ВАННАСТАВНИХ АКТИВНОСТИ ЗA ШКОЛСКУ 2019/2020. ГОДИНЕ НAСTAВНИК ПРEДMET И ОДЕЉЕЊЕ ДOДATНA НAСTAВA ДOПУНСКA НAСTAВA СEКЦИJA Јелена Видић Марина

РАСПОРЕД ВАННАСТАВНИХ АКТИВНОСТИ ЗA ШКОЛСКУ 2019/2020. ГОДИНЕ НAСTAВНИК ПРEДMET И ОДЕЉЕЊЕ ДOДATНA НAСTAВA ДOПУНСКA НAСTAВA СEКЦИJA Јелена Видић Марина НAСTAВНИК ПРEДMET И ОДЕЉЕЊЕ ДOДATНA НAСTAВA ДOПУНСКA НAСTAВA СEКЦИJA Јелена Видић Марина Максимовић Катарина Милошевић Ђорђе Миљаковић Математика Математика IV разред Понедељак од 11:05-11:50 IV разред,

Више

ДЕЦЕМБАР 1.децембар године (петак) Одржано је финале турнира у одбојци поводом Дана школе. Финална утакмица одржана је у сали за физичку културу

ДЕЦЕМБАР 1.децембар године (петак) Одржано је финале турнира у одбојци поводом Дана школе. Финална утакмица одржана је у сали за физичку културу ДЕЦЕМБАР 1.децембар 2018. године (петак) Одржано је финале турнира у одбојци поводом Дана школе. Финална утакмица одржана је у сали за физичку културу између одељења 4/1 и 3/1. Победник турнира била је

Више

На основу члана 56

На основу члана 56 На основу члана 57. став 1. Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, број 72/09, 52/11 и 55/13) и члана 28. Статута Гимназије Свети Сава Пожега, Школски одбор Гимназије Свети

Више

KATALOG ENGLESKI SS-2015 II.indd

KATALOG ENGLESKI SS-2015 II.indd www.logos-edu.rs ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК Уџбенички комплети за гимназије и средње стручне школе 2016/17. Solutions 2 nd edition New Horizons Solutions Pre-Intermediate за први разред средње школе New Horizons 1

Више

Распоред испита у продуженом октобарском року школске 2015/2016. године НЕДЕЉА часова часова I ГОДИНА Писмени испити ФИЛОЗОФИЈА

Распоред испита у продуженом октобарском року школске 2015/2016. године НЕДЕЉА часова часова I ГОДИНА Писмени испити ФИЛОЗОФИЈА Распоред испита у продуженом октобарском року школске 2015/2016. године 2. 10.2016. I ГОДИНА ФИЛОЗОФИЈА СА ЕТИКОМ (редовни студенти оба смера, ОПШТА ПЕДАГОГИЈА (редовни студенти оба смера, ПЕДАГОШКА ИНФОРМАТИКА

Више

ПЛАН РЕАЛИЗАЦИЈЕ ШРП РЕД. БР САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: унапређивање

ПЛАН РЕАЛИЗАЦИЈЕ ШРП РЕД. БР САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: унапређивање ПЛАН РЕАЛИЗАЦИЈЕ ШРП РЕД. БР. САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: унапређивање вршњачких односа у учењу, животу и раду школе различитих активности вршњачког

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ГРАД КРАЉЕВО ГРАДСКА УПРАВА Одељење за друштвене делатности III Број:61-6/19 Датум: КРАЉЕВО БС На основу члана 10. Одлуке

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ГРАД КРАЉЕВО ГРАДСКА УПРАВА Одељење за друштвене делатности III Број:61-6/19 Датум: КРАЉЕВО БС На основу члана 10. Одлуке РЕПУБЛИКА СРБИЈА ГРАД КРАЉЕВО ГРАДСКА УПРАВА Одељење за друштвене делатности III Број:61-6/19 Датум:06.06.2019. КРАЉЕВО БС На основу члана 10. Одлуке о додели новчане награде ''Анђелко Савић'' редовним

Више

МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ДРУШТВО МАТЕМАТИЧАРА КОНАЧНИ РЕЗУЛТАТИ ОПШТИНСКОГ ТАКМИЧЕЊА МЛАДИХ МАТЕМАТИЧАРА ОС

МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ДРУШТВО МАТЕМАТИЧАРА КОНАЧНИ РЕЗУЛТАТИ ОПШТИНСКОГ ТАКМИЧЕЊА МЛАДИХ МАТЕМАТИЧАРА ОС МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ДРУШТВО МАТЕМАТИЧАРА КОНАЧНИ РЕЗУЛТАТИ ОПШТИНСКОГ ТАКМИЧЕЊА МЛАДИХ МАТЕМАТИЧАРА ОСНОВНИХ ШКОЛА ЗЛАТИБОРСКОГ ОКРУГА ОДРЖАНОГ 27.2.2016.

Више

План реализације ШРП РЕДНИ БРОЈ САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИ- ЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИ- ЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: развијање свести о толера

План реализације ШРП РЕДНИ БРОЈ САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИ- ЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИ- ЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: развијање свести о толера План реализације ШРП РЕДНИ БРОЈ САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИ- ЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИ- ЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: развијање свести о толеранцији и одговорности за сопствене поступке свих актера

Више

БИЛТЕН БР1-1A5 (1) (2) (1)

БИЛТЕН БР1-1A5 (1) (2) (1) ISSN 2620-1399 БИЛТЕН БР.1 октобар 2018. -1- Издавач Удружење Млади математичар Олимпијска 1, Врњачка бања Веб сајт: http://www.mladimatematicar.org Елактронска пошта: mladimatematicar@gmail.com - 2 -

Више

ЛИТЕРАРНА СЕКЦИЈА Ред.бр. теме Aктивности Циљеви Начин остваривања програма Кораци у активностима Евалуација Време реализације I Формирање Литерарне с

ЛИТЕРАРНА СЕКЦИЈА Ред.бр. теме Aктивности Циљеви Начин остваривања програма Кораци у активностима Евалуација Време реализације I Формирање Литерарне с ЛИТЕРАРНА СЕКЦИЈА Ред.бр. теме Aктивности Циљеви Начин остваривања програма Кораци у активностима Евалуација Време реализације I Формирање Литерарне секције Реализација конкурса (Фестивал љубавне поезије,,иван

Више

oioipjkm

oioipjkm УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ ФАКУЛТЕТ УМЕТНОСТИ У НИШУ ПРИЈАВЉЕНИ КАНДИДАТИ ЗА ПОЛАГАЊЕ ИСПИТА ЗА ПРОВЕРУ СКЛОНОСТИ И СПОСОБНОСТИ У ПРВОМ КОНКУРСНОМ РОКУ ЗА АКАДЕМСКУ 2018/2019. ГОДИНУ СТУДИЈСКИ ПРОГРАМ ИЗВОЂАЧКЕ

Више

REPUBLIKA SRPSKA

REPUBLIKA SRPSKA РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ К О Н К У Р С ЗА УПИС УЧЕНИКА У ПРВИ РАЗРЕД СРЕДЊИХ ШКОЛА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У ШКОЛСКОЈ 2019/2020. ГОДИНИ Бања Лука, мај 2019. године На основу члана 64.

Више

o

o o IZVOR:RADIO BEOGRAD 2 AUTOR:JOVANA MILOVANČEVIĆ "POEZIJA UŽIVO" U NOĆI MUZEJA U BEOGRADU U ovogodišnjoj "Noći muzeja", koja će biti organizovana u subotu 18. maja, Radio Beograd 2 će, prvi put, organizovati

Више

Правилник Такмичења ученика хармонике

Правилник Такмичења ученика хармонике Правилник Такмичења ученика хармонике Чл. 1 Овим Правилником регулишу се организација, учесници и пропозиције Такмичења ученика хармонике, као и циљеви одржавања такмичења. Чл. 2 Организатор Такмичења

Више

На основу Правилника о сталном стручном усавршавању и стицању звања наставника, васпитача и стручних сарадника („Службени гласњник РС“, број 13/2012 и

На основу Правилника о сталном стручном усавршавању и стицању звања наставника, васпитача и стручних сарадника („Службени гласњник РС“, број 13/2012 и П Р Е Д Л О Г На основу Правилника о сталном стручном усавршавању и стицању звања наставника, васпитача и стручних сарадника ( Службени гласник РС, број 13/01), ДОКУМЕНТ О ВРЕДНОВАЊУ СТАЛНОГ СТРУЧНОГ УСАВРШАВАЊА

Више

Microsoft Word - Bofosijada info.doc

Microsoft Word - Bofosijada info.doc B O F O S I J A D A 2011 DEVETI TRADICIONALNI RADNO SPORTSKI SUSRETI ČLANOVA SAMOSTALNOG SINDIKATA ZAPOSLENIH U BANKAMA, OSIGURAVAJUĆIM DRUŠTVIMA I DRUGIM FINANSIJSKIM ORGANIZACIJAMA SRBIJE Tradicionalni

Више

ОШ Вук Караџић, Сремчица

ОШ Вук Караџић, Сремчица ОШ Вук Караџић, Сремчица ИЗВЕШТАЈ СА ШКОЛСКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ ИСТОРИЈЕ Такмичење из историје на нивоу школе одржано је у среду 24. децембра 2014. године за ученике свих разреда Будући да квоте за учешће на

Више

Република Србија МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА Број: / Датум: године Б е о г р а д Немањина

Република Србија МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА Број: / Датум: године Б е о г р а д Немањина Република Србија МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА Број: 610-00-02449/2018-07 Датум: 26.12.2018. године Б е о г р а д Немањина 22-26 И СМОТРИ УЧЕНИКА ОСНОВНИХ ШКОЛА ЗА ШКОЛСКУ 2018/2019.

Више

Pešić Vesna Ponedeljak I-5 I-6 I-2 I-4 Srpski jezik i književnost Utorak I-4 I-5 Sreda I-6 I-2 I-3 I-4 I-1 Četvrtak I-2 I-5 I-1 I-3 Peta

Pešić Vesna Ponedeljak I-5 I-6 I-2 I-4 Srpski jezik i književnost Utorak I-4 I-5 Sreda I-6 I-2 I-3 I-4 I-1 Četvrtak I-2 I-5 I-1 I-3 Peta 1 2 3 4 5 6 7 Pešić Vesna I-5 I-6 I-2 I-4 Srpski jezik i književnost I-4 I-5 I-6 I-2 I-3 I-4 I-1 I-2 I-5 I-1 I-3 I-1 I-3 I-6 1 2 3 4 5 6 7 Živadinović Jovana II-5 II-4 Srpski jezik i književnost II-2 II-3

Више

Ранг листа примљених ученика у јулском уписном року школске 2019/2020 р.бр Презиме и име школа разред бр. бода 1 Стојилковић Никола Гимназија 2 45,16

Ранг листа примљених ученика у јулском уписном року школске 2019/2020 р.бр Презиме и име школа разред бр. бода 1 Стојилковић Никола Гимназија 2 45,16 Ранг листа примљених ученика у јулском уписном року школске 2019/2020 р.бр Презиме и име школа разред бр. бода 1 Стојилковић Никола Гимназија 2 45,16 2 Стошић Милош Гимназија 3 45,00 3 Младеновић Миљан

Више

(Microsoft Word - IZVE\212TAJ PROJEKAT MINI RUKOMET U KLADOVU.doc)

(Microsoft Word - IZVE\212TAJ PROJEKAT MINI RUKOMET U KLADOVU.doc) Општински рукометни савез Кладово Заједница судија и контролора Кладово Мушки рукометни клуб Ђердап Кладово Женски рукометни клуб Ђердап Кладово Извештај са: ПРОМОЦИЈЕ МИНИ РУКОМЕТА У ОПШТИНИ КЛАДОВО Кладово,

Више

Списак студената Школска година: 2018/2019 Предмет: МАСА-А Студио М02 А - Пројекат - Креирање атмосфере, Дорћол Наставник: Весна Цагић Мил

Списак студената Школска година: 2018/2019 Предмет: МАСА-А Студио М02 А - Пројекат - Креирање атмосфере, Дорћол Наставник: Весна Цагић Мил Списак студената Предмет: МАСА-А12011-1801 - Студио М02 А - Пројекат - Креирање атмосфере, Дорћол Наставник: Весна Цагић Милошевић Сала: 220 1 2018/21005 Штуловић Симона 1 2 2018/21003 Петровић Олга 1

Више

Microsoft Word - E-DNEVNIK - Međunarodno javno pravo Preliminarni rezultati.doc

Microsoft Word - E-DNEVNIK - Međunarodno javno pravo Preliminarni rezultati.doc ПРЕЛИМИНАРНИ РЕЗУЛТАТИ ПРЕДИСПИТНИХ АКТИВНОСТИ ИЗ МЕЂУНАРОДНОГ ЈАВНОГ ПРАВА У ШК. 2018/19. ГОДИНИ СТУДЕНТИ КОЈИ СУ НА ЗАВРШНОМ ИСПИТУ ОСЛОБОЂЕНИ ПОЛАГАЊА МАТЕРИЈЕ ОБУХВАЋЕНЕ ОД 1. ЗАКЉУЧНО СА 52. ИСПИТНИМ

Више

СПИСАК УЏБЕНИКА ЗА ПРВИ РАЗРЕД ЗА ШКОЛСКУ 2019/2020. ГОДИНУ Буквар НАЗИВ УЏБЕНИКА Читанка Наставни листови уз Буквар Математика 1, уџбеник из четири д

СПИСАК УЏБЕНИКА ЗА ПРВИ РАЗРЕД ЗА ШКОЛСКУ 2019/2020. ГОДИНУ Буквар НАЗИВ УЏБЕНИКА Читанка Наставни листови уз Буквар Математика 1, уџбеник из четири д СПИСАК ЗА ПРВИ РАЗРЕД ЗА ШКОЛСКУ 2019/2020. ГОДИНУ Буквар Читанка Наставни листови уз Буквар Математика 1, из четири дела СВЕТ ОКО НАС 1 за први разред основне школе, уџбенички комплет ( и радна ) Музичка

Више

UF_RasporedSedenjaPoSalama

UF_RasporedSedenjaPoSalama БГ Љутице Богдана - Амфитеатар 1 - приземље 1 1100 Петрић (Миломир) Јелена БГ - Смер за образовање учитеља 2 1109 Петровић (Горан) Александар БГ - Смер за образовање учитеља 3 1154 Петровић (Дејан) Јована

Више

ГЛОБАЛНИ ПЛАН РАДА НАСТАВНИКА ЗА ШКОЛСКУ 2018/2019. ГОДИНУ Основна школа: Разред и одељење: Наставник: Наставни предмет: СРПСКИ ЈЕЗИК (допунска настав

ГЛОБАЛНИ ПЛАН РАДА НАСТАВНИКА ЗА ШКОЛСКУ 2018/2019. ГОДИНУ Основна школа: Разред и одељење: Наставник: Наставни предмет: СРПСКИ ЈЕЗИК (допунска настав ГЛОБАЛНИ ПЛАН РАДА НАСТАВНИКА ЗА ШКОЛСКУ 2018/2019. ГОДИНУ Основна школа: Разред и одељење: Наставник: Наставни предмет: СРПСКИ ЈЕЗИК (допунска настава) Годишњи фонд часова: 36 Недељни фонд часова: 1 Тема/подтема

Више

ШИФРА

ШИФРА СРПСКИ ЈЕЗИК И КЊИЖЕВНОСТ Читанка за шести 16000 разред основне школе са ЦД-ом 16001 Српски језик и језичка култура за шести разред основне школе ЛИКОВНА КУЛТУРА Ликовна култура за шести разред основне

Више

Први разред Финансијски техничар - ФТ Ред. број 1 ПРЕДМЕТ Српски језик и књижевност 2 Страни језик 3 Историја Уџбеник и издавач EДУКА Читанка за први

Први разред Финансијски техничар - ФТ Ред. број 1 ПРЕДМЕТ Српски језик и књижевност 2 Страни језик 3 Историја Уџбеник и издавач EДУКА Читанка за први Први разред Финансијски техничар - ФТ 3 Историја EДУКА Читанка за први разред гимназије и средњих стручних школа : 650-02-427/208-03 од.03.20. SOLUTIONS Pre-intermediate (3nd ed) Izdavač: Novi Logos Историја

Више

45d5a900aedcdb9c3c4b6ec5bb962eee8c90cef78596b138362d01474f xlsx

45d5a900aedcdb9c3c4b6ec5bb962eee8c90cef78596b138362d01474f xlsx ПРВИ РАЗРЕД Ранг Име Презиме Одељ Школа Место Наставник шифра 1. зад. 2. зад. 3. зад. 4. зад. 5 зад. Укупно Награда 1 Вања Пеић 10 Гимназија Крушевац Дејан Оролић 104 20 20 20 20 20 100 I 2 Ђoрђe Петровић

Више

Списак студената који су положили писани део испита из Финансијског рачуноводства у АПРИЛСКОМ испитном року шк. 2018/19 Април 2019 Усмени део испита б

Списак студената који су положили писани део испита из Финансијског рачуноводства у АПРИЛСКОМ испитном року шк. 2018/19 Април 2019 Усмени део испита б Финансијског рачуноводства у АПРИЛСКОМ испитном року Усмени део испита биће одржан у ЧЕТВРТАК, 25.04.2019. од 08,00 часова у сали БС Испитивач: Проф. др Тадија Ђукић 1. Јовановић Наталија 43993 04/19 9

Више

Општи подаци Извештај о резултатима завршног испита на крају основног образовања и васпитања у школској 2017/2018. години Назив школе Место Општина Ра

Општи подаци Извештај о резултатима завршног испита на крају основног образовања и васпитања у школској 2017/2018. години Назив школе Место Општина Ра Општи подаци Општина Развијеност општине Округ Школска управа Звездара изнад републичког а Град Број одељења у школи 5 Укупан број ученика осмог разреда 141 Број дечака 80 Број девојчица 61 Укупан број

Више

РЕПУБЛИКА СРПСКА ОПШТИНА ШАМАЦ НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ОПШТИНСКА УПРАВА СЛУЖБА ЗА ДРУШТВЕНЕ ДЈЕЛАТНОСТИ И ПОСЛОВЕ ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ Краља Александра I Карађорђ

РЕПУБЛИКА СРПСКА ОПШТИНА ШАМАЦ НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ОПШТИНСКА УПРАВА СЛУЖБА ЗА ДРУШТВЕНЕ ДЈЕЛАТНОСТИ И ПОСЛОВЕ ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ Краља Александра I Карађорђ РЕПУБЛИКА СРПСКА ОПШТИНА ШАМАЦ НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ОПШТИНСКА УПРАВА СЛУЖБА ЗА ДРУШТВЕНЕ ДЈЕЛАТНОСТИ И ПОСЛОВЕ ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ Краља Александра I Карађорђевића 4, 76230 Шамац, тел: 054/611-800, Факс:054/620-300

Више

Термини отворених врата

Термини отворених врата Термини отворених врата ПРЕДМЕТНА НАСТАВА Школска 2019/2020. година Овде се можете информисати о терминима отворених врата, односно времену када су наставници слободни за пријем родитеља. Сваки наставник

Више

MATURANTI, GODIŠNJI I MATURSKI ISPITI, MAJ/JUN DATUM VREME ISPIT ODSEK PREDMET MESTO KOMISIJA 24. MAJ GODIŠNJI, VI SOLFEĐO Soba 8 S. Smilj

MATURANTI, GODIŠNJI I MATURSKI ISPITI, MAJ/JUN DATUM VREME ISPIT ODSEK PREDMET MESTO KOMISIJA 24. MAJ GODIŠNJI, VI SOLFEĐO Soba 8 S. Smilj MATURANTI, GODIŠNJI I MATURSKI ISPITI, MAJ/JUN 2012. ISPIT 24. MAJ 12.30 GODIŠNJI, VI SOLFEĐO Soba 8 S. Smiljanić-Marković, A. Pejčić, S. Jurašin 25 MAJ 09.00 GODIŠNJI, PISMENI, VI HARMONIJA Sala I. Nikolić,

Више

ОШ „Мирослав Антић“

ОШ „Мирослав Антић“ ЗА ПРВИ РАЗРЕД Бранка Матијевић, Нови буквар уџбеник за Љиљана Вдовић, први разред Ранка Јанаћковић Нови буквар наставни листови за први разред Читанка за први разред Математика 1 за први разред ; уџбенички

Више

На основу члана 30

На основу члана 30 студијског програма КОМУНИКАЦИОНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ 1 Ћирковић Н. Тамара РЕк 1/18 60.00 10.00 70.00 2 Петровић Б. Ивана РЕк 14/18 60.00 7.80 67.80 3 Петковић Љ. Стефан РЕк 4/18 60.00 7.60 67.60 4 Симић Н. Никола

Више

Poreč: Za kraj školske godine otvoren vrt i posađeno 38 sadnica raznih voćaka

Poreč: Za kraj školske godine otvoren vrt i posađeno 38 sadnica raznih voćaka #PROJEKT ŠKOLSKA SHEMA# Osnovna škola Poreč obilježila je danas Dan škole, u posebno svečanoj atmosferi osim što je bio zadnji dan nastave, bilo je to ujedno i prvo obilježavanje na kraju školske godine

Више

Microsoft Word - Medijsko pravo

Microsoft Word - Medijsko pravo INDEKS PREZIME IME 006/ Радоичић Илона NAZIV PREDMETA GRUPA ZA VEŽBE 007/ Здравковић Јелена 008/ Ристић Милан 0/ Петковић Ана 0/ Лаловић Моника 03/ Смиљковић Александар 09/ Милић Александра 0/ Стевановић

Више

REPUBLIKA SRPSKA

REPUBLIKA SRPSKA РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ К О Н К У Р С ЗА УПИС УЧЕНИКА У ПРВИ РАЗРЕД СРЕДЊИХ ШКОЛА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У ШКОЛСКОЈ 2018/2019. ГОДИНИ Бања Лука, мај 2018. године На основу члана 45.

Више

ТЕРМИНИ САРАДЊЕ СА РОДИТЕЉИМА у шк. 2017/2018.г: учитељ/учитељица разерд и одељење термин сарадње (преподне / поподне) Биљана Шекуларац I 1 - / четврт

ТЕРМИНИ САРАДЊЕ СА РОДИТЕЉИМА у шк. 2017/2018.г: учитељ/учитељица разерд и одељење термин сарадње (преподне / поподне) Биљана Шекуларац I 1 - / четврт ТЕРМИНИ САРАДЊЕ СА РОДИТЕЉИМА у шк. 2017/2018.г: учитељ/учитељица разерд и одељење термин сарадње (преподне / поподне) Биљана Шекуларац I 1 - / 17:30 Оливера Ранковић I 2 - / 17:30 Биљана Симовић I 3 4.

Више

OPDINA ĐURMANEC ĐURMANEC ĐURMANEC OIB: KATALOŠKI BROJ NAZIV količina 5849 ČITAM I PIŠEM : hrvatska početnica - udžbenik za prvi

OPDINA ĐURMANEC ĐURMANEC ĐURMANEC OIB: KATALOŠKI BROJ NAZIV količina 5849 ČITAM I PIŠEM : hrvatska početnica - udžbenik za prvi OPDINA ĐURMANEC ĐURMANEC 137 49225 ĐURMANEC OIB: 64964131342 KATALOŠKI BROJ NAZIV količina 5849 ČITAM I PIŠEM : hrvatska početnica - udžbenik za prvi razred osnovne škole - pisana slova 39 4546 ČITAM I

Више

Р Е З У Л Т А Т И И С П И Т А Висока пословна школа струковних студија у Блацу (назив високошколске установе) (седиште) Назив студијског програма: Рач

Р Е З У Л Т А Т И И С П И Т А Висока пословна школа струковних студија у Блацу (назив високошколске установе) (седиште) Назив студијског програма: Рач Назив студијског програма: Рачунарство и информатика Предмет: Педагогија Шифра предмета: Р И 0 2 0 7 ЕСПБ: 6 1. 58/16 Р С Драгићевић Иван 100 10 2. 18/16 Р Б Ђокић Душан 70 7 3. 14/16 Р Б Ђорђевић Душан

Више

ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ШАБАЧКЕ ПОДРУЖНИЦЕ Шабачка подружница Друштва за српски језик постоји и успешно ради од почетка оснивања подружница. Подружница броји

ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ШАБАЧКЕ ПОДРУЖНИЦЕ Шабачка подружница Друштва за српски језик постоји и успешно ради од почетка оснивања подружница. Подружница броји ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ШАБАЧКЕ ПОДРУЖНИЦЕ Шабачка подружница Друштва за српски језик постоји и успешно ради од почетка оснивања подружница. Подружница броји 60 чланова. Највише чланова је из основних школа 50,

Више

Листа уџбеника за школску 2019/ / РАЗРЕД Предмет: Музичка култура Број и датум решења министра Издавачка кућа Каталог /

Листа уџбеника за школску 2019/ / РАЗРЕД Предмет: Музичка култура Број и датум решења министра Издавачка кућа Каталог / Листа уџбеника за школску 2019/20-2022/23. 1. РАЗРЕД Предмет: Музичка култура 650-02-00169/2018-07 од 25.4.2018. Нови логос Музичка култура 1, уџбеник за први разред основне Драгана Михајловић Бокан, Марина

Више

Muzička škola Živorad Grbić Valjevo maj godine 4. Međunarodno takmičenje gudača Zlatne stepenice PROPOZICIJE Na takmičenju gudača mogu uč

Muzička škola Živorad Grbić Valjevo maj godine 4. Međunarodno takmičenje gudača Zlatne stepenice PROPOZICIJE Na takmičenju gudača mogu uč Muzička škola Živorad Grbić Valjevo 24 26. maj 2019. godine 4. Međunarodno takmičenje gudača Zlatne stepenice PROPOZICIJE Na takmičenju gudača mogu učestvovati: - učenici (osnovne i srednje muzičke škole)

Више

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ VIII РАЗРЕДА Пријављивање кандидата за прјемни испит (детаљније обавештење у средњим школама које спроводе пријемни испит) 12 15

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ VIII РАЗРЕДА Пријављивање кандидата за прјемни испит (детаљније обавештење у средњим школама које спроводе пријемни испит) 12 15 ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ VIII РАЗРЕДА Пријављивање кандидата за прјемни испит (детаљније обавештење у средњим школама које спроводе пријемни испит) 12 15. маја Од 09 14 часова. Полагање пријемног испита за

Више

Критеријуми оцењивања ученика МАТЕМАТИКА Веће другог разреда Наставни предмет обухвата следеће области: - Природни бројеви до Геометријска тела

Критеријуми оцењивања ученика МАТЕМАТИКА Веће другог разреда Наставни предмет обухвата следеће области: - Природни бројеви до Геометријска тела Критеријуми оцењивања ученика МАТЕМАТИКА - Природни бројеви до 100 - Геометријска тела и фигуре - Мерење и мере Елементи оцењивања из предмета математика: - Усвојеност наставних садржаја - Примена знања

Више

Извештај о резултатима завршног испита на крају основног образовања и васпитања у школској 2013/2014. години

Извештај о резултатима завршног испита на крају основног образовања и васпитања у школској 2013/2014. години Извештај о резултатима завршног испита на крају основног образовања и васпитања у школској 2013/2014. години Садржај Општи подаци... 3 1. Анализа 1... 4 2. Анализа 2... 4 3. Анализа 3... 5 4. Анализа 4...

Више

broj 081.indd

broj 081.indd 2.2 СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ - Број 81 11 III Ова одлука ступа на снагу наредног дана од дана објављивања у Службеном гласнику Републике Српске. Број: 4/1-12-2-2118/1 1414 На основу члана 11 став

Више

На основу Правилника о сталном стручном усавршавању и стицању звања наставника, васпитача и стручних сарадника („Службени гласњник РС“, број 13/2012 и

На основу Правилника о сталном стручном усавршавању и стицању звања наставника, васпитача и стручних сарадника („Службени гласњник РС“, број 13/2012 и На основу Правилника о сталном стручном усавршавању и стицању звања наставника, васпитача и стручних сарадника ( Службени гласник РС, број 13/01) Школски одбор Гимназије и економске школе Јован Јовановић

Више

FONDA C I J A TEMPUS FONDACI J A TEMPUS font: Trebuchet MS plava: C-100, M-100, Y-0, K-0 zuta: C-0, M-24, Y-100, K-0, transparencija na druge dve zvez

FONDA C I J A TEMPUS FONDACI J A TEMPUS font: Trebuchet MS plava: C-100, M-100, Y-0, K-0 zuta: C-0, M-24, Y-100, K-0, transparencija na druge dve zvez У циљу успостављања боље сарадње између наставника, родитеља и деце, Министарство просвете, науке и технолошког развоја у сарадњи са Фондацијом Темпус и Eurydice мрежом организује конференцију Укљученост

Више

Милија Марјановић

Милија Марјановић Мр Драгана Граонић инспектор-просвјетни савјетник ИЗВЈЕШТАЈ О ГРУПНОМ САВЈЕТОДАВНО-ИНСТРУКТИВНОМ РАДАУ ( август године ) Годишњим програмом рада Републичког педагошког завода планиран је групни савјетодавно-инструктивни

Више

ХРОНИКЕ Изложба Нематеријално културно наслеђе Србије Пратећи стратегију систематског и континуираног рада на очувању нематеријалног културног наслеђа

ХРОНИКЕ Изложба Нематеријално културно наслеђе Србије Пратећи стратегију систематског и континуираног рада на очувању нематеријалног културног наслеђа ХРОНИКЕ Изложба Нематеријално културно наслеђе Србије Пратећи стратегију систематског и континуираног рада на очувању нематеријалног културног наслеђа Србије, Центар за нематеријално културно наслеђе,

Више

ИМЕ И ПРЕЗИМЕ НАСТАВНИКА НАСТАВНИ ПРЕДМЕТ ОТВОРЕНА ВРАТА ДАН СМЕНА РЕДНИ БРОЈ ЧАСА 1 Јасмина Радосављевић Српски језик и књиж. понедељак парна 2,час.

ИМЕ И ПРЕЗИМЕ НАСТАВНИКА НАСТАВНИ ПРЕДМЕТ ОТВОРЕНА ВРАТА ДАН СМЕНА РЕДНИ БРОЈ ЧАСА 1 Јасмина Радосављевић Српски језик и књиж. понедељак парна 2,час. ИМЕ И ПРЕЗИМЕ НАСТАВНИКА НАСТАВНИ ПРЕДМЕТ ОТВОРЕНА ВРАТА ДАН СМЕНА РЕДНИ БРОЈ ЧАСА 1 Јасмина Радосављевић Српски језик и књиж. понедељак парна 2,час. пре подне, 6. час после подне 2 Јелена Јагодић Српски

Више

Microsoft Word - 28 Sluzbeni list doc

Microsoft Word - 28 Sluzbeni list doc СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ЗРЕЊАНИНА ГОДИНА ХXVI ЗРЕЊАНИН 25. ОКТОБАР 2017. БРОЈ: 28 227 На основу члана 11а. став 19. Закона о ученичким и студентским стипендијама ( Службени гласник РС, број 18/10 и 55/13),

Више

BELGRADE CHOPIN FEST FEBRUAR 3. MART, TAKMIĈARSKA REVIJA MLADIH TALENATA - PRAVILA UĈEŠĆA I PRIJAVLJIVANJE - Revija će se održati u pet

BELGRADE CHOPIN FEST FEBRUAR 3. MART, TAKMIĈARSKA REVIJA MLADIH TALENATA - PRAVILA UĈEŠĆA I PRIJAVLJIVANJE - Revija će se održati u pet BELGRADE CHOPIN FEST 2013 28. FEBRUAR 3. MART, 2013. TAKMIĈARSKA REVIJA MLADIH TALENATA - PRAVILA UĈEŠĆA I PRIJAVLJIVANJE - Revija će se održati u petak, 1. marta u Sveĉanoj sali MŠ Stanković (Kneza Miloša

Више

Definiranje prioritetnih razvojnih ciljeva

Definiranje prioritetnih razvojnih ciljeva Prosvjetno-kulturni centar Mađara u RH Drinska 12 a 31000 Osijek Školski razvojni plan šk. g. Definiranje prioritetnih razvojnih 1.Unapređivanje kvalitete nastave 2. Opstojnost škole ostvarivanja UNAPREĐIVANJE

Више

РАСПОРЕД ПОЛАГАЊА ПИСМЕНИХ ИСПИТА ЗА ВАНРЕДНЕ УЧЕНИКЕ У АПРИЛСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ ШКОЛСКЕ 2018/2019.ГОДИНЕ Понедељак, године Предмет Разред В

РАСПОРЕД ПОЛАГАЊА ПИСМЕНИХ ИСПИТА ЗА ВАНРЕДНЕ УЧЕНИКЕ У АПРИЛСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ ШКОЛСКЕ 2018/2019.ГОДИНЕ Понедељак, године Предмет Разред В РАСПОРЕД ПОЛАГАЊА ПИСМЕНИХ ИСПИТА ЗА ВАНРЕДНЕ УЧЕНИКЕ У АПРИЛСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ ШКОЛСКЕ 2018/2019.ГОДИНЕ Понедељак, 08.04.2019.године Предмет Разред Време Дежурни наставник Учион. Српски језик и књижевност

Више

БРОЈ 48 ISSN ГОДИНА XIII БЕОГРАД, РЕГИСТРАЦИЈЕ ФУДБАЛСКИ САВЕЗ СРБИЈЕ САВЕЗ БЕОГРАДА БЕОГРАД (Седница одржана ) КОМГР

БРОЈ 48 ISSN ГОДИНА XIII БЕОГРАД, РЕГИСТРАЦИЈЕ ФУДБАЛСКИ САВЕЗ СРБИЈЕ САВЕЗ БЕОГРАДА БЕОГРАД (Седница одржана ) КОМГР ISSN 1451-5733 ГОДИНА XIII БЕОГРАД, 28.11.2018. РЕГИСТРАЦИЈЕ ФУДБАЛСКИ САВЕЗ СРБИЈЕ САВЕЗ БЕОГРАДА БЕОГРАД (Седница одржана 20.11.2018.) КОМГРАП (Београд): Ломић В. Андреј и Луковић Ђ. Никола чл. КАРИОКЕ

Више

Microsoft Word nizi

Microsoft Word nizi НАРУЏБЕНИЦА ЗА ШКОЛСКУ 2019/2020. ГОДИНУ УЏБЕНИЦИ ЗА ПРВИ РАЗРЕД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ Српски језик 1161 Б. Матијевић Нови Буквар, радни уџбеник 1162 Р. Јанаћковић Наставни листови уз нови Буквар 400,00 1030 М.

Више

180 година школе

180 година школе Стојан Богдановић је рођен 1944. године у Великом Боњинцу, Бабушница. Основну школу и гимназију завршио је у Књажевцу. Студирао је у Београду, Паризу и Новом Саду. Доктор је математичких наука. Оснивач

Више

podaci o instituciji

podaci o instituciji III deo: PODACI O STATUSU Godina osnivanja: 1982. Osnivač (poslednji, zakonski): opština Smederevo Status ustanove: državni privatni mešoviti društveni nešto drugo, šta? IV deo: IZVORI FINANSIRANJA Na

Више