Microsoft Word - Izvješće 2 HNL - jesen 2008.doc

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Microsoft Word - Izvješće 2 HNL - jesen 2008.doc"

Транскрипт

1 POVJERENIKA ZA NATJECANJE POVJERENIKA ZA SUĐENJE POVJERENIKA ZA KONTROLORE DISCIPLINSKOG SUCA o rezultatima natjecanja, plasmanu klubova, djelovanju Povjerenika za natjecanje, Povjerenika za suđenje, angažiranosti i uspješnosti delegata, sudaca i radu Disciplinskog suca u jesenskom djelu natjecateljske 2008 / godine Prosinac 2008.

2 Povjerenik za natjecanje Ivica ŠPARAVEC I Z V J E Š Ć E o jesenskom dijelu natjecateljske 2008 / godine Prvenstvo u DRUGOJ HNL od šesnaest ( 16.) klubova u natjecateljskoj 2008/09.g. započelo je utakmicama 1. KOLA 23. KOLOVOZA 2008.g., a završilo je 15. jesenskim kolom 29/30. STUDENOG 2008.g. Nastavak natjecanja započinje 28. VELJAČE i 1. OŽUJKA 2009.g. utakmicama 16. proljetnog kola, osnovom usvojenog KALENDARA NATJECANJA za 2008/2009.g. a završava 30. kolom g. ODIGRAVANJE UTAKMICA Odigrane su sve utakmice svih 15. jesenskih KOLA i to ukupno 120. utakmica. Tijekom prvenstva nije bilo ni jednog prekida, niti jedne žalbe na rezultat utakmica, te sam sve utakmice registrirao postignutim rezultatima. Više utakmica nije odigrano u terminima predviđenim KALENDAROM NATJECANJA (raspored i satnica odigravanja utakmica) za koje sam u skladu s mojim ovlastima i propisima HNS-a dao odobrenje za promjenu termina igranja, a to su sljedeće utakmice: 4. kolo 8. kolo 9. kolo 10. kolo Utakmica NK Solin NK Junak pismenim dogovorom klubova umjesto u igrala se je g. u sati Utakmica NK Hrvatski dragovoljac NK Moslavina pismenim dogovorom klubova umjesto igrala se je g. Utakmica NK Međimurje NK Trogir pismenim dogovorom klubova umjesto igrala se je g. Utakmica NK Imotski NK Moslavina pismenim dogovorom klubova umjesto igrala se je g. Odlukom PLENUMA klubova Druge HNL, kao domaćini svoje utakmice su igrali: SUBOTOM: NK POMORAC, NK ISTRA 1961, NK MOSLAVINA, NK SEGESTA, NK SOLIN, NK MOSOR, NK IMOTSKI, NK SUHOPOLJE, NK TROGIR, NK JUNAK, NK SLAVONAC-CO SP, NK HRVATSKI DRAGOVOLJAC NK KARLOVAC, NK LOKOMOTIVA i NK MEĐIMURJE NEDJELJOM: NK VINOGRDAR ( od 7. kola ODLUKOM Odjela za licenciranje HNS-a igraju na svom stadionu u MLADINI )

3 Nakon odigranih 15. kola ( pola prvenstva ) jesenski prvak je NK Slavonac CO SP s 35. osvojenih bododa i bez poraza, te sa četiri ( 4 ) boda prednosti ispred NK Istra 1961 i NK Lokomotiva koji imaju po 31. bod, a na začelju tablice su NK Trogir i NK Moslavina koji su osvojili po deset ( 10 ) bodova. STATISTIKA U petnaest (15) odigranih kola dodijeljeno je 562 žuta kartona i 30 crvenih. Po u žutih kartona prednjači NK Segesta sa 52, a najmanje opomena dobili su igrači NK Istra 1961 ukupno 21. NK Segesta je također dobila i najviše crvenih kartona pet ( 5 ), a bez isključenih igrača bili su klubovi: NK Međimurje, NK Karlovac, NK Moslavina i NK Suhopolje. Najviše žutih kartona po sedam ( 7 ) dobili su igrači: Boris Bajto (Segesta) u 9 utakmica Niko Tokić (Hrv. dragovoljac) u 13 utakmica Tomislav Pek (Segesta) imao je dva ( 2 ) isključenja u 12 utakmica. Na jednoj utakmici je četrnaesat ( 14 ) klubova ( ukupno 47 puta ) dobilo četiri i više žutih kartona, za što su od strane Disciplinskog suca sankcionirani novčanom kaznom, a zbog grupnog protesta na sučeve odluke novčano je sankcionirano nekoliko klubova. U 15. jesenskih kola utakmice Druge HNL pratilo je oko gledatelja ili oko 500 gledatelja po utakmici. Kao domačini najviše gledatelja imali su: NK Istra 1961, NK Karlovac i NK Imotski, a najmanje NK Mosor i NK Međimurje. Kao gosta najviše gledatelja pratilo je NK Slavonac CO SP, NK Hrv. dragovoljac i NK Karlovac, a najmanje NK Moslavina i NK Junak. Vodeći klubovi na TABLICI FAIR PLAY-a su: NK Istra 1961, NK Lokomotiva, NK Karlovac i NK Međimurje, a na začelju su NK Segesta, NK Mosor i NK Trogir. Najviše zgoditaka postigli su: Broj zgoditaka Ime i prezime Klub Broj utakmica 10 IVAN LIŠNIĆ Karlovac MARIJAN VUKA Međimurje 15 9 BOJAN GOLUBOVIĆ Slavonac CO SP 13 9 DENIS LJUTA Solin 15 Najviše zgoditaka postigli su igrači NK Međimurje => 37 Najmanje zgoditaka postigli su igrači NK Mosor => 10 Najviše zgoditaka primio je NK Junak => 28 Najmanje zgoditaka primila je NK Istra 1961 => 7 DELEGATI Na listi delegata Druge HNL ukupno je 52. delegata i to : 21 delegat koji ispunjavaju sve uvjete za Drugu HNL 10 delegata koji ne ispunjavaju uvjet stručne spreme, a na listi su delegata Druge i Prve HNL 21 delegat koji ne ispunjavaju uvjet stručne spreme, a na listi su delegata Druge i Treće HNL odgovarajuće skupine Mišljenja sam da bi na Drugoj HNL morali biti samo oni delegati koji ispunjavaju sve uvjete iz KRITERIJA za delegate, a takvog je stava i Izvršni odbor Udruženja klubova Druge HNL ( ne više od 30. delegata na listi ).

4 U jesenskih 15. kola odnosno 120. odigranih utakmica 21. delegat samo s Druge HNL bili su na 65. utakmica ( 3-4 utakmice ), 10 delegata sa liste Druge i Prve HNL bili su na 14 utakmica (1-2 utakmice ) i 21 delegat sa liste Druge i Treće HNL bili su na 41 utakmici ( 1-3 utakmice ). U proljetnih 15. kola odnosno 120. utakmice ukupno 52. delegata imati će vrlo mali utakmica, što je mana za kvalitetno obnašanje dužnosti delegata. U radu delegata bilo je propusta, nepažnje, aljkavosti, popusta prema klubovima, naročito klubovima domaćinima, propusta prema rukovodstvu natjecanja... NEKI OD PROPUSTA U RADU POJEDINIH DELEGATA: kasne s početkom sastanka prije utakmice i ne ispunjavaju sve podatke tražene u obrascu nedovoljno pažnje posvećuju boji opreme igrača, vratara i sudaca uz veliku pomoć sudaca rijetko ili uopće ne evidentiraju kašnjenje gostiju ili službenih osoba ( najčešće kontrolora i službenih predstavnika ) netočno i nepotpuno se ispunjavaju obrasci za FAIR PLAY u obrascu o sastanku prije utakmice, te u popratnoj dokumentaciji upisane su jedne osobe ( redari, rukovodioci osiguranja i slično ) a na terenu su druge osobe ( ponekad i bez licence ) ili ih uopće nema ( ili ih nema dovoljno redari koji su često jako pristrani domaćem klubu, pobirači lopti, nosači nosila i slično ). vrlo rijetko provjeravaju je li klub ispunjava uvjete iz Pravilnika o licenciranju u Zapisnik ne upisuju točne podatke i zapažanja s utakmice, a često izvješće pišu kao za medije a ne samo tražene podatke ne javljaju ili ne javljaju na vrijeme rezultat utakmice upisuju u ZAPISNIK osobe bez a LICENCE, a ponekad osobe s LICENCOM, koje uopće nisu prisutne na utakmici ( treneri ) loše surađuju sa sucima, kod usklađivanja podataka, a naročito kod opisa događaja zbog čega je igrač isključen i slično ne evidentiraju sve incidentne situacije bilo na terenu ili u gledalištu kasne u slanju kompletnog materijala s utakmice itd. ORGANIZACIJA UTAKMICE Većina klubova osnovom dostupnih izvješća i informacija, te praćenjem medijskih izvješća organizira utakmice u skladu s PRAVILNIKOM O NOGOMETNIM NATJECANJIMA I PREPOZICIJAMA NATJECANJA, te ostalim odlukama i propisima nadležnih tijela HNS-a. UOČENI SU SLIJEDEĆI PROPUSTI: malona i neadekvatna redarska služba nedovoljan pobirača lopti nepripremljenost i neopremljenost prostorija za DOPING KONTROLU nedovoljna osposobljenost osobe za pisanje ZAPISNIKA ( Comet sustav HNS-a ) loše snimanje, necjelovite snimke, prazne kazete prisustvo ne službenih osoba u prostoru igrališta, službenih prostorija, pa i na klupama za službene osobe Posebno ističem loše organizacije domaćina na utakmicama: 1. kolo NK Imotski NK Pomorac => napad na pomoćnog suca 12. kolo NK Trogir NK Karlovac => napadi na suce utakmice, a po završetku utakmice i oštečivanje osobnih automobila delegata i suca utakmice. NK Trogir najoštrije osuđujem jer do danas nisu dostavili u Udruženje klubova Druge HNL video zapis s utakmice NK Trogir NK Karlovac gdje je bilo više incidenata.

5 ZAKLJUČAK : jedinstvena Druga HNL je kvalitetno i vrlo ozbiljno natjecanje vodite računa o LICENCIRANJU klubova za narednu natjecateljsku godinu kvalitetno organizirajte klupsku ZDRAVSTVENU SLUŽBU i pravovremen pregled igrača i trenera problem praćenja Druge HNL od strane MEDIJA je i dalje neodgovarajući, osim donekle SPORTSKIH NOVOSTI predlažem da što više utakmica a svakako DERBY utakmice sude slobodni suci Prve HNL odnosno minimum iz TALENT PROGRAMA predlažem da KONTROLORI SUĐENJA, odmah po završetku utakmice daju ocjene sucima kao i na Prvoj HNL umoljavaju se klubovi da traže od snimatelja da na kameri obvezno tijekom snimanja mora biti uključeno vrijeme, koje označuje trajanje utakmice, te da kvalitetno snime sve događaje na utakmicama, a posebno eventualne incidentne situacije i to na VHS ili DVD zapisu kaseti pridržavajte se KODEKSA o ponašanju, izbjegavajte komentiranje suđenja u MEDIJIMA, već ako je to potrebno, koristite nadležna tijela Suradnja s predsjednikom i Izvršnim odborom Udruženja Druge HNL, te s ostalim dijelom rukovodstva natjecanja Druge HNL, kao i svim nadležnim tijelima, HNS-a i glavnim tajnikom HNS-a, bila je vrlo dobra, na čemu se iskreno svima zahvaljujem. U godini svima Vam želim puno zdravlja, sreće i osobnog zadovoljstva a Vašim klubovima puno uspjeha u nastavku natjecanja. Siječanj, godine POVJERENIK za natjecanje Druge HNL IVICA ŠPARAVEC s.r.

6 I Z V J E Š Ć E o jesenskom dijelu natjecanja godine. TABLICA DRUGE HNL ==> jesen nakon odigranih 15. kola ( sezona / ) Rbr Klub Ut Pob Ner Por G+ G- B 1. Slavonac-CO SP Istra Lokomotiva Karlovac Međimurje Solin Segesta Junak Hrvatski Dragovoljac Imotski Vinogradar Pomorac Mosor Suhopolje Trogir Moslavina

7 Tablica - kao domaćin ==> jesen Rbr Klub Ut Pob Ner Por G+ G- B 1. Lokomotiva Istra Međimurje Slavonac-CO SP Imotski Solin Junak Karlovac Hrvatski Dragovoljac Suhopolje Vinogradar Pomorac Segesta Moslavina Mosor Trogir

8 Tablica - kao gosti ==> jesen Rbr Klub Ut Pob Ner Por G+ G- B 1. Slavonac-CO SP Karlovac Segesta Istra Lokomotiva Solin Međimurje Junak Mosor Hrvatski Dragovoljac Trogir Vinogradar Pomorac Moslavina Imotski Suhopolje

9 Lista strijelaca Druge HNL ==> jesen zgoditaka Ivica Žuljević (Međimurje) 10 zgoditaka Marijan Vuka (Međimurje) Ivan Lišnić (Karlovac) 9 zgoditaka Bojan Golubović (Slavonac-CO SP) Denis Ljuta (Solin) 7 zgoditaka Ivan Elez (Solin) 6 zgoditaka Željko Sablić (Trogir) Glauver Aranha Pinheiro (Vinogradar) Velimir Švarić (Mosor) 5 zgoditaka Cicero Pulo Pereira Lima (Međimurje) Edi Petrović (Pomorac) 4 zgoditka Zvonko Pamić (Karlovac) Mario Midenjak (Junak) Tomislav Martinac (Lokomotiva) Hrvoje Mišić (Slavonac-CO SP) 3 zgoditka Igor Barukčić (Slavonac-CO SP) Danko Cerovečki (Moslavina) Željko Kovačević (Segesta) Ivica Čokolić (Mosor) Matej Bagarić (Lokomotiva) Marijan Nikolić (Istra 1961) Igor Deronjić (Segesta) Tedi Surać (Junak) Ševko Okić (Istra 1961) Eliomar Dos Santos Silva (Međimurje) Romano Obilinović (Imotski) Domagoj Antolić (Lokomotiva) Kalilou Mohamed Traore (Istra 1961) Mateo Poljak (Lokomotiva) Ivan Ćosić (Hrvatski Dragovoljac) Željko Sopić (Lokomotiva) Tomislav Liber (Suhopolje) Damir Matulović (Hrvatski Dragovoljac) Rajko Vidović (Lokomotiva) Ivan Đurđek (Suhopolje) Leonard Mesarić (Lokomotiva) Ivan Fuštar (Solin) Stipe Bačelić-Grgić (Međimurje)

10 2 zgoditka Marko Hodalj (Moslavina) Stipo Gavranić (Hrvatski Dragovoljac) Aleksandar Kopunović (Hrvatski Dragovoljac) Nikola Šimić (Imotski) Ivan Zelenika (Imotski) Fabijan Bulić (Imotski) Dražen Vuković (Junak) Niko Tokić (Hrvatski Dragovoljac) Damir Baglama (Segesta) Miloš Bogdanović (Slavonac-CO SP) Daniel Georgievski (Međimurje) Frane Lojić (Imotski) Stipe Buljan (Suhopolje) Igor Lozo (Junak) Ivan Čunćić (Segesta) Branko Čubrilo (Solin) Mario Darmopil (Međimurje) 1 zgoditak Daniel Kovačević (Pomorac) Mijo Juričić (Solin) Alen Šimunić (Vinogradar) Jurica Karabatić (Slavonac-CO SP) Gordan Mijač (Trogir) Sergio Ruben Lacerda De Oliveira (Hrvatski Dragovoljac) Dalibor Višković (Pomorac) Jasmin Mujdža (Hrvatski Dragovoljac) Darko Čordaš (Trogir) Marko Salatović (Moslavina) Dalibor Božac (Istra 1961) Valerio Balašković (Slavonac-CO SP) Ante Barać (Moslavina) Nikola Gaćeša (Segesta) Goran Međumurec (Suhopolje) Jurica Vručina (Međimurje) Marin Prpić (Karlovac) Dario Sablić (Junak) Zvonimir Kiseljak (Moslavina) Josip Jurinić (Vinogradar) Hrvoje Sklepić (Moslavina) Godfroid Emmanuel Mahi Ebem (Segesta) Daniel Višević (Lokomotiva) Petar Tomić (Slavonac-CO SP) Ante Zore (Vinogradar) Josip Ćorić (Moslavina) Ivica Karabogdan (Pomorac) Adnan Aganović (Trogir) Ivan Maroslavac (Vinogradar) Josip Jerneić (Karlovac) Alen Jelčić (Slavonac-CO SP) Ivan Tomečak (Lokomotiva) Marko Povrženić (Vinogradar) Tvrtko Topić (Junak) Zoran Zekić (Segesta) Boško Peraica (Vinogradar) Natko Rački (Istra 1961) Mladen Križanović (Slavonac-CO SP) Goran Paracki (Karlovac) Mario Rac (Pomorac) Marko Lončar (Segesta) Hrvatin Gudelj (Imotski) Milan Krmpotić (Segesta) Saša Šest (Trogir) Hasan Kacić (Istra 1961) Vedad Džafić (Suhopolje) Mislav Anđelković (Istra 1961) Ivan Ćorić (Mosor) Marko Pavošević (Suhopolje) Vedran Viljevac (Suhopolje) Dario Brgles (Vinogradar) Tomislav Pek (Segesta) Marko Tadić (Hrvatski Dragovoljac) Marijan Jalšovec (Vinogradar) Marin Vučemilović-Grgić (Solin) Ante Režić (Junak) Petar Šuto (Imotski) Danijel Zlatar (Hrvatski Dragovoljac) Niko Peraić (Junak) Joško Rajčić (Trogir) Ivan Fumić (Karlovac) Marko Milat (Trogir) Slavko Renić (Lokomotiva) Ivan Begović (Suhopolje) Dražen Bošnjak (Pomorac) Matija Štefančić (Karlovac) Ivan Glavina (Trogir) Antonio Rukavina (Pomorac) Hrvoje Mandac (Trogir) Tomislav Barbarić (Lokomotiva) Boris Bajto (Segesta) Mario Galešić (Moslavina) Dominik Mohorović (Pomorac) Marko Oštrić (Segesta) Marko Čulić (Junak) Almir Halilović (Istra 1961) Ivan Ibriks (Suhopolje) Dražen Domjančić (Vinogradar)

11 Broj gledatelja po klubovima u jesen Druga HNL 2008 / Total % Hrvatski Dragovoljac Zagreb ,2 Imotski Imotski ,7 Istra 1961 Pula ,1 Junak Sinj ,4 Karlovac Karlovac ,5 Lokomotiva Zagreb ,5 Međimurje Čakovec ,9 Moslavina Kutina ,7 Mosor Žrnovnica ,7 Pomorac Kostrena ,5 Segesta Sisak ,5 Slavonac-CO SP Stari Perkovci ,9 Solin Solin ,2 Suhopolje Suhopolje ,9 Trogir Trogir ,5 Vinogradar Mladina ,0 UKUPNO PROSJEK 499

12 Broj gledatelja po klubovima u jesen ==> kao domaćin Druga HNL 2008 / Total % Hrvatski Dragovoljac Zagreb ,2 Imotski Imotski ,0 Istra 1961 Pula ,1 Junak Sinj ,3 Karlovac Karlovac ,1 Lokomotiva Zagreb ,9 Međimurje Čakovec ,7 Moslavina Kutina ,2 Mosor Žrnovnica ,2 Pomorac Kostrena ,5 Segesta Sisak ,5 Slavonac-CO SP Stari Perkovci ,0 Solin Solin ,0 Suhopolje Suhopolje ,7 Trogir Trogir ,2 Vinogradar Mladina ,6 Total ,0 % 8,5 6,9 5,7 7,9 6,7 6,0 6,5 5,5 6,4 5,7 6,7 4,7 8,0 7,7 6,2 100,0 Broj gledatelja po klubovima u jesen ==> kao gost Druga HNL 2008 / Total % Hrvatski Dragovoljac Zagreb ,1 Imotski Imotski ,5 Istra 1961 Pula ,2 Junak Sinj ,4 Karlovac Karlovac ,0 Lokomotiva Zagreb ,2 Međimurje Čakovec ,2 Moslavina Kutina ,2 Mosor Žrnovnica ,0 Pomorac Kostrena ,5 Segesta Sisak ,5 Slavonac-CO SP Stari Perkovci ,8 Solin Solin ,4 Suhopolje Suhopolje ,0 Trogir Trogir ,7 Vinogradar Mladina ,7 Total ,0 % 8,5 6,9 5,7 7,9 6,7 6,0 6,5 5,5 6,4 5,7 6,7 4,7 8,0 7,7 6,2 100,0

13 PREGLED NASTUPA IGRAČA PO KLUBOVIMA NK "Hrvatski Dragovoljac", Zagreb Igrač igrao minuta utak. cijela utak. žuti crveni zgoditaka kapetan Jasmin Mujdža Danijel Zlatar Davor Špehar Damir Matulović Niko Tokić Ivan Ćosić Matej Šućurović Igor Luketić Stipo Gavranić Mijo Studenović Ivan Jurić-Bare Marko Gavranović Ante Batinović Gordan Bunoza Mato Grgić Tomislav Kantolić Aleksandar Kopunović Marko Tadić Ronan Francisco Da Silva Dragutin Golub Sergio Ruben Lacerda De Oliveira Leonardo Barnjak Zlatko Tomić Hrvoje Tokić 33 2 Krešimir Brkić 30 1 Boris Lipovac igrača zastupljeno u igri

14 PREGLED NASTUPA IGRAČA PO KLUBOVIMA NK "Lokomotiva", Zagreb Igrač igrao minuta utak. cijela utak. žuti crveni zgoditaka kapetan Igor Vidaković Ivan Tomečak Željko Sopić Leonard Mesarić Josip Pivarić Domagoj Antolić Rajko Vidović Tomislav Barbarić Mate Maleš Tomislav Havojić Tomislav Martinac Mateo Poljak Matej Bagarić Ivan Peko Slavko Renić Mirko Kramarić Daniel Višević Robert Mesić Adrian Valentić Mate Dugandžić 31 1 Damir Vidović 30 1 Marin Špoljarić igrača zastupljeno u igri

15 PREGLED NASTUPA IGRAČA PO KLUBOVIMA NK "Imotski" Imotski Igrač igrao minuta utak. cijela utak. žuti crveni zgoditaka kapetan Nikola Šimić Frane Lojić Romano Obilinović Damir Rašić Sandro Tomić Petar Šuto Danijel Rašić Fabijan Bulić Hrvatin Gudelj Armin Imamović Ramires Dos Anjos Alves Darije Vučinić Goran Perak Ivan Zelenika Slavko Šipić Dalibor Mandarić Đurica Župarić Vinko Malenica Ante Anić Goran Vujanović 81 2 Ivan Grgić 45 1 Dejan Pavličić 45 1 Mirko Tolić igrača zastupljeno u igri

16 PREGLED NASTUPA IGRAČA PO KLUBOVIMA NK "Istra 1961" Pula Igrač igrao minuta utak. cijela utak. žuti crveni zgoditaka kapetan Hasan Kacić Robert Lisjak Dalibor Pauletić Mislav Anđelković Dragan Tadić Andro Švrljuga Kalilou Mohamed Traore Ševko Okić Goran Barišić Marijan Nikolić Ivan Lajtman Dalibor Božac Borislav Pilipović Goran Roce Natko Rački Admir Malkić Nikola Prelčec Almir Halilović Paolo Grbac 30 2 Marko Kepčija igrača zastupljeno u igri

17 PREGLED NASTUPA IGRAČA PO KLUBOVIMA NK "Junak" Sinj Igrač igrao minuta utak. cijela utak. žuti crveni zgoditaka kapetan Marko Čulić Tvrtko Topić Tedi Surać Mario Midenjak Ante Režić Darko Franić Luka Gusić Dario Sablić Vitomir Paškalj Niko Peraić Igor Lozo Ante Romac Jakov Marunica Svetin Stojan Dražen Vuković Ante Radić Ante Domjanović Šerif Hasić Stipe Poljak Elvis Hozić Šimun Grčić igrača zastupljeno u igri

18 PREGLED NASTUPA IGRAČA PO KLUBOVIMA NK "Karlovac" Karlovac Igrač igrao minuta utak. cijela utak. žuti crveni zgoditaka kapetan Mario Barić Goran Paracki Ivan Fumić Tomislav Šorša Ivan Lišnić Zvonko Pamić Samir Pohižek Matija Štefančić Josip Jerneić Adis Stambolija Ivan Grabovac David Dujanić Mario Skočibušić Dinko Miljković Marin Prpić Mauro Matika Željko Pukec Admir Alić Dejan Prijić Mario Vrbanić Marin Vrnoga Gregorio 37 1 Goran Drmić igrača zastupljeno u igri

19 PREGLED NASTUPA IGRAČA PO KLUBOVIMA NK "Međimurje" Čakovec Igrač igrao minuta utak. cijela utak. žuti crveni zgoditaka kapetan Mario Darmopil Ivica Žuljević Robert Parać Cicero Pulo Pereira Lima Daniel Georgievski Marijan Vuka Ivan Banović Josip Mišić Dejan Slunjski Eliomar Dos Santos Silva Franjo Pintarić Krunoslav Bratković Stipe Bačelić-Grgić Andre Silva Batista Matej Krišto Davor Čonkaš Petar Milatović Jurica Vručina Saša Kolić Vjekoslav Pintarić 19 1 Tomislav Levačić 18 2 Ivan Tulić igrača zastupljeno u igri

20 PREGLED NASTUPA IGRAČA PO KLUBOVIMA NK "Moslavina" Kutina Igrač igrao minuta utak. cijela utak. žuti crveni zgoditaka kapetan Mario Galešić Danko Cerovečki Krševan Santini Marko Hodalj Ante Barać Hrvoje Sklepić Zvonimir Kiseljak Mario Lončar Marko Iveković Josip Ćorić Dalibor Rekavić Dejan Turkalj Sandi Hudorović Tihomir Živković Marko Rupčić Luka Toš Živko Grgić Goran Divković Renato Krizmanić Marko Salatović Ivan Stipić Davor Grubić 20 1 Marinko Trutić igrača zastupljeno u igri

21 PREGLED NASTUPA IGRAČA PO KLUBOVIMA NK "Mosor" Žrnovnica Igrač igrao minuta utak. cijela utak. žuti crveni zgoditaka kapetan Božidar Radošević Velimir Švarić Zoran Plazonić Ivica Čokolić Denis Kuzmanić Ivan Buljubašić Hrvoje Ajduković Teo Vardić Ivan Nikolić Boris Jukić Bartul Broketa Marin Koštić Marin Pejovski Tonči Radovniković Ivan Ćorić Vik Lalić Ivan Runje Matko Obradović Marijan Batinić 89 4 Marino Tudor 32 3 Ivan Jovanović igrača zastupljeno u igri

22 PREGLED NASTUPA IGRAČA PO KLUBOVIMA NK "Pomorac" Kostrena Igrač igrao minuta utak. cijela utak. žuti crveni zgoditaka kapetan Šime Kurilić Dalibor Višković Antonio Rukavina Ivan Mance Nikica Švrljuga Edi Petrović Marko Radanić Edi Burić Dražen Bošnjak Marko Lukačić Željko Tomić Matko Djarmati Mario Rac Saša Kolić Ivica Karabogdan Daniel Kovačević Dominik Mohorović Siniša Tomić Marijan Tomašić Dražen Pilčić 65 5 Andrej Nenadić igrača zastupljeno u igri

23 PREGLED NASTUPA IGRAČA PO KLUBOVIMA NK "Segesta" Sisak Igrač igrao minuta utak. cijela utak. žuti crveni zgoditaka kapetan Tomislav Puljić Ivan Čunćić Željko Kovačević Emilko Janković Damir Baglama Milan Krmpotić Tomislav Pek Mile Buinac Igor Deronjić Boris Bajto Mladen Ćućić Goran Boromisa Zoran Zekić Matija Bača Marko Oštrić Marko Lončar Boris Kutleša Marko Milinković Godfroid Emmanuel Mahi Ebem Tihomir Šeperac Nikola Gaćeša Matej Dumbović Josip Sučić Nenad Dedić 46 1 Ante Jurjević igrača zastupljeno u igri

24 PREGLED NASTUPA IGRAČA PO KLUBOVIMA NK "Slavonac-CO SP" Stari Perkovci Igrač igrao minuta utak. cijela utak. žuti crveni zgoditaka kapetan Petar Tomić Mladen Križanović Hrvoje Marković Jurica Karabatić Hrvoje Sunara Valerio Balašković Hrvoje Mišić Igor Barukčić Bojan Golubović Branko Vrgoč Alen Jelčić Miloš Bogdanović Sanid Halilović Vladimir Vukosavljević Mario Petrović Stjepan Zmaić Bernard Brnjić Zdenko Bošnjaković Marijo Ergotić 23 2 Denis Končar igrača zastupljeno u igri

25 PREGLED NASTUPA IGRAČA PO KLUBOVIMA NK "Solin" Solin Igrač igrao minuta utak. cijela utak. žuti crveni zgoditaka kapetan Hrvoje Višić Tonći Žilić Denis Ljuta Ante Vukušić Davor Bratić Branko Čubrilo Mijo Juričić Ivan Elez Marin Vučemilović-Grgić Branimir Anić Božo Predojević Ivan Fuštar Ivan Juras Igor Čerina Milan Mičić Danijel Vušković Josip Marinović Jure Guvo Josip Božinović Stipe Plazibat igrača zastupljeno u igri

26 PREGLED NASTUPA IGRAČA PO KLUBOVIMA NK "Suhopolje" Suhopolje Igrač igrao minuta utak. cijela utak. žuti crveni zgoditaka kapetan Tomislav Liber Stipe Buljan Ivan Ibriks Ivan Đurđek Danijel Kuzmić Ivan Begović Stipe Mužinić Goran Međumurec Vedad Džafić Božidar Kulić Vedran Viljevac Nikola Menegati Milan Prlić Kristijan Dumenčić Emil Smetiško Damir Biškup Ivan Egri Antonio Kovač Nikica Gaćeša Marko Pavošević Mario Fištrović 86 3 Nikola Slavić 41 3 Dejan Stanić igrača zastupljeno u igri

27 PREGLED NASTUPA IGRAČA PO KLUBOVIMA NK "Trogir" Trogir Igrač igrao minuta utak. cijela utak. žuti crveni zgoditaka kapetan Željko Sablić Darko Čordaš Zoran Ratković Ante Rožić Adnan Aganović Petar Šimić Joško Rajčić Hrvoje Mandac Boško Vidović Ivan Glavina Duje Vučemilović- Grgić Ivica Pirić Marin Vidošević Juraj Grizelj Adrian Bečić Marko Milat Zoran Nuić Saša Šest Tomislav Grčić Nikola Matas Stipe Matešan Gordan Mijač Milan Rapaić Filip Matijaš 16 1 Marino Gavranić igrača zastupljeno u igri

28 PREGLED NASTUPA IGRAČA PO KLUBOVIMA NK "Vinogradar" Mladina Igrač igrao minuta utak. cijela utak. žuti crveni zgoditaka kapetan Dario Brgles Miroslav Koprić Marko Povrženić Ante Zore Glauver Aranha Pinheiro Boris Kulić Boško Peraica Luko Biskup Mario Kralj Dražen Domjančić Stjepan Babić Ivan Maroslavac Marko Dušak Ivica Vračević Božidar Lukina Marijan Jalšovec Stjepan Badrov Tomislav Makarun Domagoj Verhas Alen Šimunić Nikola Bucković 90 2 Josip Jurinić Marko Ristovski igrača zastupljeno u igri

29 ZAGREB, Frankopanska 2/III 01/ , , fax: , , PREGLED RADA DELEGATA DRUGE HNL == ZA JESEN G. == Kruno Adamić-Golić Lokomotiva - Karlovac 3:0 Dubravko Pavlić Junak - Slavonac-CO SP 1:1 Marin Horvat Hrvatski Dragovoljac - Mosor 0:0 Zoran Stošić Miho Arbulić Junak - Segesta 1:3 Marin Mlinar Imotski - Međimurje 2:0 Denis Rajković Mosor - Istra :0 Željko Frković Anton Bajić Mosor - Moslavina 1:0 Fran Jović Pomorac - Mosor 2:1 Nikola Beatović Lokomotiva - Solin 4:2 Hrvoje Knez Dalibor Bebić Mosor - Segesta 1:0 Kristijan Strusa Međimurje - Suhopolje 3:1 Marko Zirdum Branko Bebić Imotski - Segesta 2:0 Ivan Vukojević Trogir - Slavonac-CO SP 0:1 Fran Jović Marinko Blažević Karlovac - Junak 2:1 Ivan Vukojević Zdenko Blažičević Slavonac-CO SP - Lokomotiva 2:0 Lukša Klaić Vinogradar - Pomorac 1:1 Dubravko Pavlić Međimurje - Junak 9:1 Igor Franolić

30 Čedomir Borčić Istra Suhopolje 2:0 Marin Mlinar Segesta - Lokomotiva 3:2 Tihomir Pejin Josip Borić Suhopolje - Pomorac 2:0 Slaven Florijančić Solin - Slavonac-CO SP 0:1 Mauro Tomišić Franc Božić Hrvatski Dragovoljac - Lokomotiva 2:1 Marin Mlinar Trogir - Pomorac 1:0 Šime Bugarija Dražen Bumbak Vinogradar - Mosor 2:1 Željko Frković Solin - Imotski 3:0 Lukša Klaić Ivan Bunjevac Hrvatski Dragovoljac - Međimurje 2:5 Lukša Klaić Slobodan Čakić Istra Hrvatski Dragovoljac 2:0 Davor Grizelj Mosor - Solin 0:3 Maro Kristić Lokomotiva - Vinogradar 1:0 Krešimir Sambol Imotski - Mosor 2:0 Goran Gabrilo Stipe Doljanin Junak - Mosor 0:1 Tomislav Gulan Joško Fak Solin - Suhopolje 4:0 Željko Frković Karlovac - Vinogradar 2:0 Mario Novak Segesta - Međimurje 2:2 Dejan Berger Bruno Furač Solin - Vinogradar 1:0 Adam Šovakov Mosor - Lokomotiva 1:4 Davor Grizelj

31 Nikola Galešić Slavonac-CO SP - Moslavina 2:0 Ivan Sušac Mosor - Međimurje 1:2 Marko Zirdum Tomislav Gjajić Hrvatski Dragovoljac - Trogir 2:1 Hrvoje Knez Istra Vinogradar 5:0 Renato Vrselja Ante Goreta Segesta - Solin 2:0 Fran Jović Hrvatski Dragovoljac - Moslavina 0:0 Zoran Stošić Moslavina - Trogir 1:1 Mauro Tomišić Ivor Grba Junak - Pomorac 3:0 Krešimir Sambol Istra Karlovac 2:0 Marijo Strahonja Petar Idžaković Lokomotiva - Trogir 3:2 Dražen Pavlešić Solin - Pomorac 3:1 Tomislav Gulan Pomorac - Karlovac 0:0 Zdenko Grubač Davor Ivić Međimurje - Karlovac 1:2 Kristijan Marić Marinko Janković Međimurje - Solin 0:1 Denis Rajković Imotski - Trogir 1:1 Dejan Berger Slavonac-CO SP - Mosor 2:1 Aleksandar Grah Miroslav Knežević Imotski - Hrvatski Dragovoljac 1:0 Mario Novak Vinogradar - Imotski 1:1 Denis Rajković Darko Kolesarić Karlovac - Suhopolje 1:0 Bojan Sobol

32 Branko Kušan Trogir - Segesta 2:3 Zdenko Grubač Suhopolje - Hrvatski Dragovoljac 1:2 Kristijan Marić Slavonac-CO SP - Pomorac 3:0 Lukša Klaić Stjepan Ljubej Moslavina - Solin 1:0 Marin Horvat Slavonac-CO SP - Istra :0 Goran Proleta Franjo Margetić Istra Imotski 2:1 Renato Vrselja Moslavina - Lokomotiva 0:2 Hrvoje Knez Mate Martinić Solin - Junak 2:4 Šime Bugarija Karlovac - Hrvatski Dragovoljac 0:1 Mario Zebec Antun Menđušić Međimurje - Istra :0 Goran Gabrilo Damir Mladina Moslavina - Vinogradar 2:2 Dražen Pavlešić Mosor - Karlovac 0:1 Jaroslav Gulan Vinogradar - Suhopolje 2:0 Dražen Pavlešić Davorin Mlakar Moslavina - Karlovac 0:4 Zdenko Grubač Junak - Suhopolje 2:1 Slaven Florjančić Ivan Mlinarić Lokomotiva - Istra :0 Mario Zebec Imotski - Moslavina 2:1 Fran Jović Miljenko Modrić Istra Trogir 2:2 Hrvoje Knez Lokomotiva - Suhopolje 3:1 Slaven Florjančić Solin - Hrvatski Dragovoljac 2:1 Kristijan Marić

33 Darko Mundweil Suhopolje - Imotski 4:1 Zvonko Radić Damir Nogić Lokomotiva - Imotski 2:0 Tihomir Pejin Pomorac - Lokomotiva 0:1 Dejan Berger Budimir Peranić Imotski - Pomorac 2:3 Jaroslav Gulan Lokomotiva - Junak 4:0 Kristijan Strusa Trogir - Karlovac 1:2 Bojan Sobol Rudolf Pintar Pomorac - Segesta 1:0 Damir Božinović Damir Rajčić Trogir - Solin 2:2 Miroslav Ulovac Hrvatski Dragovoljac - Pomorac 3:1 Renato Vrselja Milan Rukavina Hr. Dragovoljac - Slavonac-CO 1:1 Bojan Sobol Istra Junak 2:0 Davor Grizelj Suhopolje - Trogir 0:0 Mario Zebec Zvonko Sobol Trogir - Vinogradar 1:2 Davor Grizelj Istra Solin 1:0 Marin Mlinar Željko Stipanić Segesta - Vinogradar 1:1 Denis Rajković Junak - Hrvatski Dragovoljac 3:1 Dejan Berger Moslavina - Junak 0:2 Miroslav Ulovac

34 Vlatko Šeda Vinogradar - Junak 1:1 Ivan Sušac Međimurje - Trogir 2:0 Kristijan Sminderovac Suhopolje - Moslavina 4:2 Mario Novak Branislav Škeva Trogir - Mosor 0:0 Josip Knezović Vinogradar - Slavonac-CO SP 1:2 Dražen Pavlešić Junak - Trogir 1:1 Maro Kristić Miljenko Šoković Moslavina - Istra :1 Krešimir Sambol Međimurje - Vinogradar 3:0 Ivan Sušac Boris Šteher Suhopolje - Slavonac-CO SP 1:1 Stjepan Lukin Karlovac - Solin 0:0 Kristijan Marić Segesta - Moslavina 1:0 Damir Božinović Stjepan Talan Pomorac - Moslavina 3:0 Tihomir Pejin Vinogradar - Hrvatski Dragovoljac 4:2 Ivan Sušac Antun Valić Pomorac - Međimurje 1:1 Goran Gabrilo Međimurje - Lokomotiva 6:1 Mario Zebec Hrvatski Dragovoljac - Segesta 1:1 Dubravko Pavlić

35 Smiljko Vranić Slavonac-CO SP - Međimurje 3:0 Mauro Tomišić Suhopolje - Segesta 0:1 Stjepan Hruškar Dragan Vučković Imotski - Slavonac-CO SP 0:1 Miroslav Ulovac Segesta - Istra :1 Goran Gabrilo Junak - Imotski 1:0 Toni Nejašmić Karlovac - Slavonac-CO SP 1:2 Draženko Kovačić Vjekoslav Zdelar Suhopolje - Mosor 1:1 Mauro Tomišić Segesta - Karlovac 1:5 Željko Frković Moslavina - Međimurje 3:1 Damir Božinović Zdenko Živčić Karlovac - Imotski 3:2 Renato Vrselja Slavonac-CO SP - Segesta 3:3 Damir Božinović Pomorac - Istra :1 Jaroslav Gulan

36 IZVJEŠĆE POVJERENIKA ZA SUĐENJE DRUGE HNL UDRUŽENJE NOGOMETNIH KLUBOVA DRUGE HNL KOMISIJA NOGOMETNIH SUDACA POVJERENIK za suđenje Povjerenik za određivanje Kontrolora o određivanju nogometnih sudaca i Kontrolora te analiza suđenja natjecateljska 2008./2009. god. - j e s e n s k i d i o - od kola - Završnica HNK-a - IZVRŠNI ODBOR HNS-a - UDRUŽENJE NOGOMETNIH KLUBOVA DRUGE HNL-e - POVJERENIK LIGE DRUGE HNL-e - KOMISIJA NOGOMETNIH SUDACA Z a g r e b, p r o s i n a c g o d.

37 I Z V J E Š Ć E Komisija nogometnih sudaca IO HNS-a utvrdila je Jedinstvenu listu sudaca i pomoćnih sudaca Prve i Druge HNL-e za natjecateljsku 2008./2009. god. Na «A» listu za suđenje DRUGE HNL-e uvršteno je 44 nogometnih sudaca. Na «B» listu za pomoćno suđenje DRUGE HNL-e uvršteno je 42 pomoćnih sudaca. Lista sudaca verificirana je od strane Izvršnog odbora HNS-a i objavljena u Službenom glasilu HNS-a. Prilog: br. 1 (Popis sudaca i pomoćnih sudaca) 01. SEMINAR NOGOMETNIH SUDACA Seminar nogometnih sudaca sa liste sudaca Druge HNL-e održan je od kolovoza god. u HOC «BJELOLASICA» Jasenak. Na Seminaru nogometnih sudaca i pomoćnih sudaca od pozvanih 86 sudaca izostali su i nisu nazočili iz opravdanih razloga (bolest, posao) 0 sudaca i 4 pomoćna suca. Na tjelesnoj provjeri nije zadovoljilo 4 pomoćna suca, dok na teorijskoj provjeri svi nazočni suci bili su uspješni. Na ponovljenom Seminaru (jednodnevnom) koji je održan 13. rujna god. u Zagrebu nazočilo je 5 sudaca sa «A» liste i 7 pomoćnih sudaca sa «B» liste koji su bili uspješni i stavljeni su na raspolaganje za suđenje utakmica Druge HNL-e. Prilog: br. 2 (Rezultati sudaca sa Seminara) 02. ODREĐIVANJE NOGOMETNIH SUDACA Određivanje nogometnih sudaca za suđenje i pomoćno suđenje u jesenskom dijelu prvenstva od kola Druge HNL-e obavljao sam kao i do sada načinom delegiranja vodeći računa koje suce i za koju utakmicu po rizičnosti i težini za suđenje i kojeg suca da odredim za takvu vrstu utakmice. Nogometne suce kao i pomoćne suce određivao sam pojedinačno za svako kolo. Kao i svake godine prilikom određivanja sudaca imao sam određenih problema te postavljao si pitanje: Gdje i na koje utakmice da odredim preveliki uvrštenih sudaca na listu za suđenje i pomoćno suđenje Druge HNL???!!! Također na liste je uvršten veliki mladih i neiskusnih sudaca sa malim em odsuđenih utakmica, bez rutine ali sa velikom dozom želja za dokazivanjem. Tako da sam bio suočen i sa takvim problemom kojeg sam riješio ali ne baš da je bio prihvatljiv za suce jer su dobili minimalni utakmica. Odlukom Komisije nogometnih sudaca IO HNS-a napravljena je tzv. «PERSPEKTIVNA LISTA SUDACA» te sam pored nekoliko starijih sudaca po stažu u Drugoj HNL-i određivao na tzv. rizične utakmice i oni su dobili veći utakmica za suđenje. Postavlja se pitanje je li i to dovoljan utakmica za suđenje u takvom prestižnom natjecanju Druge HNL-e. Kontinuitet u suđenju i dalje postoji veliki problem za suce i pomoćne suce?

38 Određivanje sudaca i pomoćnih sudaca po u utakmica "A" lista (suci utakmice) Druga HNL "B" lista (pomoćni suci utakmice) 4 utakmice = 16 nogometnih sudaca 7 utakmica = 7 pomoćnih sudaca 3 utakmice = 9 nogometnih sudaca 6 utakmica = 18 pomoćnih sudaca 2 utakmice = 8 nogometna suca 5 utakmica = 9 pomoćnih sudaca 1 utakmice = 10 nogometnih sudaca 4 utakmica = 5 pomoćnih sudaca 3 utakmice = 2 pomoćna suca 117 prvenstvenih utakmica = 43 nogometna suca 228 prvenstvene utakmice = 41 pomoćni sudac * 1 sudac iz opravdanih razloga nije sudio * 1 pomoćni sudac prestao suditi Prva HNL "A" lista (suci utakmice) "B" lista (pomoćni suci utakmice) 1 prvenstvena utakmica = 3 nogometna suca 2 utakmice = 3 pomoćna suca 1 utakmica = 6 pomoćnih sudaca 12 prvenstvenih utakmica = 9 pomoćnih sudaca Prilog: br. 3 (Tabelarni prikaz određivanja sudaca) 03. ANALIZA SUĐENJA od kola prvenstvenih utakmica Druge HNL-e / jesenski dio U natjecanju jesenskog dijela prvenstva od kola Druge HNL-e za natjecateljsku 2008./2009. godinu odigrano je ukupno 120 prvenstvenih nogometnih utakmica. Uvidom u službenu dokumentaciju te pregledom video kaseta sa odigranih prvenstvenih utakmica obavio sam ANALIZU suđenja od kola Druge HNL-e. U tijeku prvenstva Druge HNL-e zaprimio sam ukupno 6 (šest) prigovora na suđenje od strane predstavnika nogometnih klubova koji su bili razmatrani te odbijeni kao neutemeljeni. Analizu suđenja obavljao sam za svako kolo zajedno sa POVJERENIKOM za određivanje Kontrolora suđenja, gosp. Ivanom BLAŽEKOM te smo uočili određene pogreške sudaca i pravovremeno djelovali na ispravljanje istih. Kao i prošle godine tako i ove godine u prvih pet odigranih kola zaprimio sam 4 prigovora na suđenje. pregledom video zapisa sa odigranih utakmica te zaprimljenih Izvješća o suđenju od strane Kontrolora suđenja ustanovio sam da nije bilo težih elemenata da su suci utjecali na rezultat utakmice sa svojim odlukama odlučili ukupnog pobjednika prvenstvenih utakmica. Znači, prigovori su bili neosnovani i odbijeni. Ostala 2 prigovora na suđenje koje sam zaprimio u 08. i 13. kolu također sam tretirao kao neosnovane jer Kontrolori suđenja Druge HNL-e kao službene osobe koje su promatrale suđenje na tim utakmicama adekvatno su sankcionirali određene greške sudaca i ocijenili suce prema PRAVILNIKU o ocjenjivanju sudaca. Određenih grešaka u suđenju bilo je i nitko od toga ne bježi. Nitko nije idealan pa tako i sudac ima pravo na grešku ali one se moraju svoditi na minimalnu kvotu, stoga moram spomenuti da određene greške koje su suci imali u 06. kolu (SOLIN - VINOGRADAR) te u 08. kolu (TROGIR - SOLIN) sucima se ne smiju dogoditi. Zbog neadekvatne primjene tehničkih i stegovnih mjera nogometni suci ocijenjeni su negativnom ocjenom.

39 Također, moram se osvrnuti na odigranu utakmicu 12. kola (TROGIR - KARLOVAC). Istina je, određena greška suca u 84-oj minuti utakmice zbog neadekvatne suradnje sa pomoćnim sucem na vrijeme je ispravljena ali nesportsko ponašanje trenera i igrača domaće momčadi te gledatelja neshvatljivo je a pogotovo je sve to kulminiralo u 89-oj min kod postignutog zgoditka za gostujuću momčad. Postavljam pitanje: Zašto nikad nisu stigle VHS kasete sa te odigrane utakmice?? Određenih grešaka u primjeni PNI - ZALEĐE pomoćni suci su pogriješili u 02.-om kolu (VINOGRADAR - JUNAK) te u 05.-om kolu (LOKOMOTIVA - TROGIR) i ocijenjeni su zadovoljavajućom ocjenom. U samoj završnici jesenskog dijela prvenstva Druge HNL-e na «derby» utakmice u 13.-om kolu (KARLOVAC - SLAVONAC CO SP), 14. kolo (ISTRA KARLOVAC) te u 15.-om kolu (SLAVONAC CO SP - ISTRA 1961) koristio sam «prvoligašku trojku» za suđenje što se pokazalo ispravno, makar sam mišljenja da suci iz perspektivne liste također bi te utakmice odsudili bez većih poteškoća. I dalje ima određenih problema u snimanju utakmica. Klubovi se nimalo ne trude da to poboljšaju tako da meni to stvara poteškoću kod analize suđenja ali ne može se taj materijal upotrijebiti niti za edukaciju sudaca na Seminaru. Gledajući sve u svemu i kritičnih osvrta, suđenje sudaca i pomoćnih sudaca Druge HNL-e može se slobodno konstatirati da je suđenje bilo «DOBRO». Prilog: br. 4 (Analiza suđenja po odigranim kolima) 04. OCJENE NOGOMETNIH SUDACA Nogometni suci, pomoćni suci te 04-i suci koji su obavljali svoje dužnosti na prvenstvenim utakmicama ocjenjivani su od strane KONTROLORA SUĐENJA Druge HNL-e. Uvođenjem Kontrolora suđenja kvaliteta suđenja se poboljšala, stoga se apelira na iste da u svojim Izvješćima o suđenju detaljno opišu sve što se događalo u suđenju svakog suca na utakmicama Druge HNL-e. Također, Kontrolori suđenja moraju poboljšati i primijeniti stroži kriterij UPUTE o ocjenjivanju sudaca. Nakon obavljenih analiza suđenja, preinačenih ocjena sudaca, dodijeljenih negativnih ocjena kao i dodijeljenih zadovoljavajućih ocjena dobivenih od strane Kontrolora suđenja, Komisija nogometnih sudaca IO HNS-a iste je razmatrala i verificirala. Također o navedenim analizama suđenja nakon pet odigranih kola informativno sam izvještavao IO Udruženja klubova Druge HNL-e sa kojim sam surađivao na zadovoljstvo svih klubova. Ocjenjivanje sudaca obavljeno je sukladno UPUTAMA o ocjenjivanju sudaca koje je vidljivo iz prikaza ovog izvješća a u konačnici i usvojenih ocjena na sjednicama Komisije nogometnih sudaca IO HNS-a i to kako slijedi: OCJENE SUDACA i POMOĆNIH SUDACA od KONTROLORA SUĐENJA i POVJERENIKA za suđenje a) ANALIZA SUĐENJA od kola DRUGE HNL-e - odigrano je ukupno 120 prvenstvenih nogometnih utakmica (15. kola). - Zaprimljeno je 6 (šest) prigovora na suđenje. [ 01/4 IMOTSKI - POMORAC, 03/8 SEGESTA - VINOGRADAR, 04/2 MOSOR SEGESTA, 08/8 IMOTSKI - MEĐIMURJE, 05/2 IMOTSKI HRVATSKI DRAGOVOLJAC, 3/5 MOSOR LOKOMOTIVA ]. - pregledom video zapisa isti su analizirani i ustanovljeni kao neutemeljeni i odbačeni.

40 - pregledano je ukupno 40 video zapisa sa odigranih prvenstvenih utakmica Druge HNL-e te će se sa određenim detaljima upoznati nogometni suci na edukativnom djelu SEMINARA nogometnih sudaca i Kontrolora suđenja. - nezadovoljavajućom ocjenom (7,0-7,4) ocijenjena su: 2 (dva) nogometna suca [06/2 SOLIN - VINOGRADAR (ocjena izmijenjena) i 08/1 TROGIR - SOLIN], - zadovoljavajućom ocjenom (7,5-7,9) ocijenjena su 2 (dva) pomoćna suca: [02/2 VINOGRADAR - JUNAK, 05/1 LOKOMOTIVA - TROGIR] - preinačene ocjene (izmijenjene) sucima od strane Povjerenika za suđenje i Komisije nogometnih sudaca IO HNS-a: [01/4 IMOTSKI - POMORAC, 06/2 SOLIN - VINOGRADAR] b) KONTROLORI suđenja ocijenili su suce i pomoćne suce prema slijedećim ocjenama, i to kako slijedi: SUCI POMOĆNI SUCI (5,0-5,9) = 0 nogometnih sudaca vrlo loše suđenje (5,0-5,9) = 0 pomoćnih sudaca (6,0-6,9) = 0 nogometnih sudaca loše suđenje (6,0-6,9) = 0 pomoćnih sudaca (7,0-7,4) = 2 nogometna suca nezadovoljavajuće suđenje (7,0-7,4) = 0 pomoćnih sudaca (7,5-7,9) = 0 nogometnih sudaca zadovoljavajuće suđenje (7,5-7,9) = 2 pomoćna suca (8,0-8,4) = 67 nogometnih sudaca dobro suđenje (8,0-8,4) = 150 pomoćnih sudaca (8,5-8,9) = 50 nogometnih sudaca vrlo dobro suđenje (8,5-8,9) = 86 pomoćnih sudaca (9,0-10,0) = 0 nogometnih sudaca odlično suđenje (9,0-10,0) = 0 pomoćnih sudaca Ukupno = odigrano 119 utakmica ocijenjeno 43 nogometnih sudaca Ukupno = odigrano 238 utakmica ocijenjen 41 pomoćni sudac - suci utakmice 06/3 POMORAC - SEGESTA nisu ocijenjeni iz opravdanih razloga Napomena: Kontrolori suđenja ocjenjivali su nogometne suce pretežno ocjenom za «DOBRO SUĐENJE» (56,30%) te ocjenom za «VRLO DOBRO SUĐENJE» (42,02%) i ocjenom za «NEZADOVOLJAVAJUĆE SUĐENJE» (0,02%), dok su pomoćne suce pretežno ocjenjivali za «DOBRO SUĐENJE» (63,02%) a ocjenom za «VRLO DOBRO SUĐENJE» (36,13%) te ocjenom za «ZADOVOLJAVAJUĆE SUĐENJE» (0,01%). c) IZMJENA OCJENE SUCU i POMOĆNOM SUCU UTAKMICE od strane POVJERENIKA za suđenje i Komisije nogometnih sudaca IO HNS-a Povjerenik za suđenje Druge HNL-e izmijenio je ocjene nogometnim sucima i pomoćnim sucima dobivene od strane Kontrolora suđenja koji su neadekvatno ocijenili suce u odnosu koje su isti prezentirali na terenu za igru a nisu odgovarale UPUTAMA o ocjenjivanju sudaca. Predložene ocjene razmatrane su i prihvaćene na sjednici Komisije nogometnih sudaca IO HNSa a to se odnosi na ocjenjivanje sudaca na odigrane prvenstvene utakmice: 1/4 IMOTSKI - POMORAC i na utakmicu 06/2 SOLIN - VINOGRADAR

41 d) PROSJEK OCJENA NOGOMETNIH SUDACA dobivenih od strane KONTROLORA SUĐENJA i IZMJENE od kola DRUGE HNL-e SUĐENJE POMOĆNO SUĐENJE 01. kolo 8,38 (8,45)* 8,37 (8,42)* 02. kolo 8,43 8, kolo 8,43 8, kolo 8,46 8, kolo 8,28 8, kolo 8,34 (8,26)* 8, kolo 8,41 8, kolo 8,30 8, kolo 8,29 8, kolo 8,35 8, kolo 8,46 8, kolo 8,42 8, kolo 8,46 8, kolo 8,46 8, kolo 8,42 8,35 Ukupno 125,89 / 125,79 Ukupno 126,05 / 126,55 Prosjek Prosjek suđenja: 8,39 / 8,38 pomoćnog suđenja: 8,40 / 8,44 * Ocjene izmijenjene od strane Povjerenika za suđenje i potvrđene na sjednici Komisije nogometnih sudaca IO HNS-a. Prosjek suđenja nogometnih sudaca sa A liste u odigranih 15. kola u prvenstvu Druge HNLe bilo je 8,39 / 8,38 (dobro suđenje), dok je prosjek pomoćnog suđenja nogometnih sudaca sa B liste bilo 8,40 / 8,44 (dobro suđenje). Prilog: br. 5 (Prosjek ocjene sudaca i pomoćnih sudaca) 05. KONTROLORI ZA SUĐENJE Odlukom Izvršnog odbora HNS-a verificirana je LISTA KONTROLORA ZA SUĐENJE i praćenje nogometnih sudaca DRUGE HNL-e. Na listu je uvršteno ukupno 34 saveznih instruktora i instruktora - kontrolora te 8 članova Komisije nogometnih sudaca IO HNS-a također Odlukom Izvršnog odbora HNS-a obavljali su kontrole na utakmicama. Određivanje Kontrolora suđenja ponovo je povjereno odlukom Izvršnog odbora HNS-a, gosp. Ivanu BLAŽEKU (Koprivnica). Način ocjenjivanja sudaca od strane Kontrolora suđenja Druge HNL-e prema prikazanim ocjenama izraženo je malo u većim postocima jer su isti primjenjivali malo blaži kriterij pri ocjenjivanju. Ukoliko želimo da to bude malo realnije ocjenjeno potrebito je pooštriti kriterij. Na edukativnim Seminarima potrebito je obvezno pozivati Kontrolore za suđenje da zajednički pokušaju ujednačiti kriterij u načinu ocjenjivanja s time vodeći se Uputama o ocjenjivanju sudaca.

42 a) BROJ ODREĐIVANJA KONTROLORA SUĐENJA i ČLANOVA KOMISIJE NOGOMETNIH SUDACA IO HNS-a BROJ UTAKMICA KONTROLORI KOMISIJA UKUPNO 4 utakmice utakmice utakmice utakmica utakmica Sveukupno Napomena: Kontrolori za suđenje obavljali su svoje dužnosti na ukupno 105 prvenstvenih utakmica (87,5) dok su članovi Komisije nogometnih sudaca IO HNS-a obavljali svoje dužnosti na 14 utakmica (12,5). 06. ZAVRŠNICA HNK-a za natjecateljsku 2008./2009. god. U jesenskom dijelu Završnice HNK-a odigrano je ukupno 45 utakmica (pretkolo, 1/16 finale, 1/8 finale i 1/4 finale - prve i uzvratne utakmice). Nogometni suci Druge HNL-e obavljali su dužnost suca i 04-og suca na slijedećim utakmicama i to kako slijedi: a) Na utakmicama Pretkola Završnice HNK-a - suđenje utakmica 1 sudac - «A» lista Druge HNL-e - 04-i sudac 16 sudaca - «A» lista Druge HNL-e b) Na utakmice 1/16 finala Završnice HNK-a - suđenje utakmica 2 suca - «A» lista Druge HNL-e - 04-i sudac 15 sudaca - «A» lista Druge HNL-e Isti su svoje dužnosti obavili u duhu PNI i bez primjedbe. Prilog: br. 6 (Određivanje sudaca za Završnicu HNK-a) 07. NATJECANJE MLADEŽI ( KADETI / JUNIORI ) Natjecanje mladeži (kadeti - juniori) Druge HNL-e odigravalo se pod nadzorom nogometnih Središta (Treća HNL-a) tako da su Povjerenici za suđenje Treće HNL-e određivali nogometne suce i sa liste za suđenje i pomoćno suđenje Druge HNL-e. Također nogometni suci Druge HNL-e (pretežno sa «A» liste) u velikom u određivani su na utakmice mladeži Prve HNL-e (kadeti - juniori) ukoliko nisu bili angažirani na dužnostima suđenja Druge HNL-e (seniori) kao što je vidljivo u prilogu iz tabelarnog prikaza. Svoje dužnosti obavili su vrlo korektno i bez primjedbi na suđenje. Prilog: br. 7 (Određivanje Mladeži)

43 Z A K L J U Č A K : 1. Iz obavljene Analize suđenja te prikazanih tabela može se konstatirati da je suđenje nogometnih sudaca na prvenstvenim nogometnim utakmicama od kola Druge HNL-e za jesenski dio natjecateljske 2008./2009. godinu sa zadovoljstvom možemo reći da je bilo «DOBRO SUĐENJE». 2. Slabijeg suđenja bilo je u vrlo malom obliku i isto je sankcionirano na adekvatni način. 3. I ove godine uvršten je veliki sudaca i pomoćnih sudaca na listu Druge HNL-e te veći novo uvrštenih sudaca, tako da sam kao Povjerenik za suđenje imao problema u određivanju i nije bilo moguće da svi suci dobiju dovoljan utakmica za suđenje i pomoćno suđenje (kontinuitet u suđenju na ovakav način je neizvediv). 4. Potrebito je poduzeti ponovo sve mjere prema nogometnim klubovima da kvalitetnije snimaju utakmice (loše zumiranje snimke, skraćivanje snimke utakmica, snimanje utakmice iz daleke pozicije, bočne kamere, fiksne itd). 5. Edukacijom sudaca i Kontrolora suđenja na Seminarima potrebito je svesti sve propuste koji su se događali tijekom prvenstva na najmanju moguću mjeru te ujednačiti kriterije u suđenju i način ocjenjivanja svesti na realniji prikaz stvarnog događanja na terenima za igru. Zahvaljujem se na ponovnom povjerenju i svima sudionicima ove plemenite igre te na korektnoj suradnji što su mi pripomogli u obavljanju ove zahtjevne zadaće u ulozi POVJERENIKA za suđenje Druge HNL-e. Stječimo povjerenje i djelujmo zajednički za dobrobit suđenja i hrvatskog nogometa Športski Vas pozdravljam. POVJERENIK za određivanje Kontrolora suđenja Druge HNL Ivan BLAŽEK s.r. POVJERENIK za suđenje Druge HNL Ivan KOŠUTIĆ s.r.

44 ZAGREB, Frankopanska 2/III 01/ , , fax: , , IZVJEŠTAJ DISCIPLINSKOG SUCA DRUGE HNL ZA SEZONU JESEN NATJECATELJSKE GODINE 2008/2009. Zbirno izvješće o disciplinskim mjerama Klub Opomena Isključenje Hrvatski Dragovoljac, Zagreb 36 1 Imotski, Imotski 36 2 Istra 1961, Pula 21 1 Junak, Sinj 29 3 Karlovac, Karlovac 32 Lokomotiva, Zagreb 26 1 Međimurje, Čakovec 35 Moslavina, Kutina 33 Mosor, Žrnovnica 40 4 Pomorac, Kostrena 39 1 Segesta, Sisak 52 5 Slavonac-CO SP, Stari Perkovci 40 4 Solin, Solin 38 2 Suhopolje, Suhopolje 36 Trogir, Trogir 35 4 Vinogradar, Mladina 34 2 Ukupno

45 TABLICA FAIR PLAY DRUGE HNL ZA JESEN 2008.G. Odlukom Plenuma Udruženja klubova Druge HNL, potvrđenom od strane Izvršnog odbora HNS-a, imenovan sam za Disciplinskog suca Druge HNL u natjecateljskoj godini 2008./09. Tim odlukama, kao i odredbom iz članka 112. Disciplinskog pravilnika HNS-a (u daljnjem tekstu: DP) i članka 37. Propozicija natjecanja Druge HNL u natjecateljskoj godini 2007/08., povlačim nadležnost za vođenje disciplinskog postupka i donošenja odluka o izricanju kazni počiniteljima prekršaja opisanih u DP. U radu se pridržavam postupovnih odredbi DP-a iz članaka , te se prilikom odmjeravanja kazni uzimaju u obzir sve okolnosti pojedinog predmeta, a koje mogu utjecati na visinu kazne.

Microsoft Word - Izvješće 2 HNL - jesen doc

Microsoft Word - Izvješće 2 HNL - jesen doc POVJERENIKA ZA NATJECANJE DISCIPLINSKOG SUCA o rezultatima natjecanja, plasmanu klubova, djelovanju Povjerenika za natjecanje, angažiranosti delegata i radu Disciplinskog suca u jesenskom djelu natjecateljske

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ Nogometni savez Karlovačke županije Karlovac, Trg Petra Zrinskog 5, Tajništvo:, fax: 047/ Glavni tajnik; Tomisl

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ Nogometni savez Karlovačke županije Karlovac, Trg Petra Zrinskog 5, Tajništvo:, fax: 047/ Glavni tajnik; Tomisl HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ Nogometni savez Karlovačke županije 47 000 Karlovac, Trg Petra Zrinskog 5, Tajništvo:, fax: 047/615-520 Glavni tajnik; Tomislav Kuzman; mob: 099/7855-297 e-mail: nogometni.savez@ka.t-com.hr

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ Nogometni savez Karlovačke županije Karlovac, Trg Petra Zrinskog 5, Tajništvo:, fax: 047/ Glavni tajnik; Tomisl

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ Nogometni savez Karlovačke županije Karlovac, Trg Petra Zrinskog 5, Tajništvo:, fax: 047/ Glavni tajnik; Tomisl HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ Nogometni savez Karlovačke županije 47 000 Karlovac, Trg Petra Zrinskog 5, Tajništvo:, fax: 047/615520 Glavni tajnik; Tomislav Kuzman; mob: 099/7855297 email: nogometni.savez@ka.tcom.hr

Више

KOMISIJA ZA MALI NOGOMET I NOGOMET NA PIJESKU DRUGA HMNL SKUPINA JUG NATJECATELJSKA SEZONA 2018./19. GLASNIK 1. Solin, g. Povjerenik za nat

KOMISIJA ZA MALI NOGOMET I NOGOMET NA PIJESKU DRUGA HMNL SKUPINA JUG NATJECATELJSKA SEZONA 2018./19. GLASNIK 1. Solin, g. Povjerenik za nat KOMISIJA ZA MALI NOGOMET I NOGOMET NA PIJESKU DRUGA HMNL SKUPINA JUG NATJECATELJSKA SEZONA 2018./19. GLASNIK 1. Solin, 10.10.2018.g. Povjerenik za natjecanje: Miroslav Dugeč Povjerenik za suđenje: Disciplinski

Више

KOMISIJA ZA MALI NOGOMET I NOGOMET NA PIJESKU 1. HMNL GLASNIK PLAY OFF 1.HMNL 2018/2019 HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ KOMISIJA ZA MALI NOGOMET Disciplinski

KOMISIJA ZA MALI NOGOMET I NOGOMET NA PIJESKU 1. HMNL GLASNIK PLAY OFF 1.HMNL 2018/2019 HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ KOMISIJA ZA MALI NOGOMET Disciplinski GLASNIK PLAY OFF 1.HMNL 2018/2019 HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ Disciplinski sudac: Branko Bolanča Povjerenik za suđenje: Ivan Novak Povjerenik za natjecanje: Dario Skender REZULTATI ¼ F : Novo Vrijeme Apfel

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE Gospić, Budačka 12, tel / fax:

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE Gospić, Budačka 12, tel / fax: HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE 53 000 Gospić, Budačka 12, tel / fax: 053 575 644 e-mail: nogometni.savez.lsz@hi.t-com.hr web: www.nogometnisavezlsz.hr Broj:300/2018. Gospić,31.10.2018.

Више

Microsoft Word - Glasilo_ doc

Microsoft Word - Glasilo_ doc Zagreb, dana: 23. 06. 2010. Broj: 21 Izdaje: HNS-Središte Zagreb, žiro račun, PRIVREDNA BANKA 2340009-1100187844 MATIČNI BROJ:3251985 OIB 08516152078 Uređuje: Ured Središta Zagreb. Odgovorni urednik: Zdenko

Више

125_125A006.pdf

125_125A006.pdf PROZOR PROZOR-RAMA IZBORI ИЗБОРИ 2016. PRELIMINARNO ODREĐENOM BIRAČKOM GLASAČKOM MJESTU PRIDRUŽENE SU SLIJEDEĆE ADRESE: Biračko Glasačko mjesto Бирачко мјесто 1A006 Ukupan broj birača glasača Укупан број

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/ , tel, fax: 01/

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/ , tel, fax: 01/ HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/6265-237, tel, fax: 01/6265-236 e-mail: tajnik@nsvg.hr OIB 12001227058 www.nsvg.hr MB 01303015 Velika

Више

NOGOMETNI SAVEZ PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE

NOGOMETNI SAVEZ PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE NOGOMETNI SAVEZ PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE LIGA VETERANA Tel./fax (051) 263-965, tel. (051) 631-050, e-mail: nspgz@ri.t-com.hr IBAN: HR2524020061100125563 Erste & Steiermarkische Bank d. d. SLUŽBENO GLASILO

Више

Microsoft Word - Izvješće 2 HNL - jesen doc

Microsoft Word - Izvješće 2 HNL - jesen doc Frankopanska 2/III, 10 000 ZAGREB, OIB: 08516152078 01/4848-488, 4848-515, fax:4848-477, E-mail: zns@zns.hr, www.druga-hnl.com POVJERENIKA ZA NATJECANJE DISCIPLINSKOG SUCA o rezultatima natjecanja, plasmanu

Више

Microsoft Word - Izvješće 2 HNL - proljeće 2011.doc

Microsoft Word - Izvješće 2 HNL - proljeće 2011.doc HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ UDRUŽENJE KLUBOVA DRUGE HNL Frankopanska 2/III, 10 000 ZAGREB, OIB: 08516152078 01/4848-488, 4848-515, fax:4848-477, E-mail: zns@zns.hr, www.druga-hnl.com DRUGA HNL POVJERENIKA

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ Nogometni savez Karlovačke županije Karlovac, Trg Petra Zrinskog 5, Tajništvo:, fax: 047/ Glavni tajnik; Tomisl

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ Nogometni savez Karlovačke županije Karlovac, Trg Petra Zrinskog 5, Tajništvo:, fax: 047/ Glavni tajnik; Tomisl HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ Nogometni savez Karlovačke županije 47 000 Karlovac, Trg Petra Zrinskog 5, Tajništvo:, fax: 047/615-520 Glavni tajnik; Tomislav Kuzman; mob: 099/7855-297 e-mail: nogometni.savez@ka.t-com.hr

Више

NOGOMETNI SAVEZ ŽUPANIJE ISTARSKE

NOGOMETNI SAVEZ ŽUPANIJE ISTARSKE NSŽI NS PAZIN Šet.Pazinske Gim. 7/1-52000 PAZIN OIB: 84095646633 MB:1464230 IKB Umag IBAN HR2223800061170002710 Tel/Fax 052/622 254 Predsjednik: 098/411 980 e-mail: nogometno.srediste.pazin@pu.t-com.hr

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ Nogometni savez Karlovačke županije Karlovac, Trg Petra Zrinskog 5, Tajništvo:, fax: 047/ Glavni tajnik; Tomisl

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ Nogometni savez Karlovačke županije Karlovac, Trg Petra Zrinskog 5, Tajništvo:, fax: 047/ Glavni tajnik; Tomisl HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ Nogometni savez Karlovačke županije 7 Karlovac, Trg Petra Zrinskog 5, Tajništvo:, fax: 7/6552 Glavni tajnik; Tomislav Kuzman; mob: /785527 email: nogometni.savez@ka.tcom.hr LIGA

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/ , tel, fax: 01/

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/ , tel, fax: 01/ HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/6265-237, tel, fax: 01/6265-236 e-mail: tajnik@nsvg.hr OIB 12001227058 www.nsvg.hr MB 01303015 Velika

Више

БИЛТЕН БР. 24 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2017./2018. ГОДИНА ВАТЕРПОЛО САВЕЗ СРБИЈЕ Београд, Сметанина 2 тел/факс: 011/ , е-mail: office

БИЛТЕН БР. 24 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2017./2018. ГОДИНА ВАТЕРПОЛО САВЕЗ СРБИЈЕ Београд, Сметанина 2 тел/факс: 011/ , е-mail: office БИЛТЕН БР. 24 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2017./2018. ГОДИНА РЕЗУЛТАТИ УТАКМИЦА СУПЕР ЛИГЕ ПРВЕНСТВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА СЕНИОРЕ У ТАКМИЧАРСКОЈ СЕЗОНИ 2017./2018. ГОДИНЕ. Друго коло, 11. 04. 2018. године: ВК ЗЕМУН

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ Nogometni savez Karlovačke županije Karlovac, Trg Petra Zrinskog 5, Tajništvo:, fax: 047/ Glavni tajnik; Tomisl

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ Nogometni savez Karlovačke županije Karlovac, Trg Petra Zrinskog 5, Tajništvo:, fax: 047/ Glavni tajnik; Tomisl HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ Nogometni savez Karlovačke županije 47 Karlovac, Trg Petra Zrinskog, Tajništvo:, fax: 47/- Glavni tajnik; Tomislav Kuzman; mob: 99/7-97 e-mail: nogometni.savez@ka.t-com.hr LIGA

Више

Microsoft Word - Glasnik 6 _2013_ ZNS UNV.doc

Microsoft Word - Glasnik 6 _2013_ ZNS UNV.doc HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKI NOGOMETNI SAVEZ UDRUGA NOGOMETNIH VETERANA 10 010 Zagreb, Ulica Mladosti BB Telefon / Telefax:+385 (1) 3701363 Mobitel: +385 (0) 99 3111521 E mail: zns-veterani@zg.htnet.hr

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ Nogometni savez Karlovačke županije Karlovac, Trg Petra Zrinskog 5, Tajništvo:, fax: 047/ Glavni tajnik; Tomisl

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ Nogometni savez Karlovačke županije Karlovac, Trg Petra Zrinskog 5, Tajništvo:, fax: 047/ Glavni tajnik; Tomisl HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ Nogometni savez Karlovačke županije 7 Karlovac, Trg Petra Zrinskog, Tajništvo:, fax: 7/6-2 Glavni tajnik; Tomislav Kuzman; mob: 99/78-297 e-mail: nogometni.savez@ka.t-com.hr LIGA

Више

NOGOMETNI SAVEZ ŽUPANIJE ISTARSKE Broj: 412/2019 Pula, BILTEN br. 51 Natjecateljska godina 2018./2019. S A D R Ž A J - Skraćeni zapisnik s

NOGOMETNI SAVEZ ŽUPANIJE ISTARSKE Broj: 412/2019 Pula, BILTEN br. 51 Natjecateljska godina 2018./2019. S A D R Ž A J - Skraćeni zapisnik s NOGOMETNI SAVEZ ŽUPANIJE ISTARSKE Broj: 412/2019 Pula, 13.06.2019. BILTEN br. 51 Natjecateljska godina 2018./2019. S A D R Ž A J - Skraćeni zapisnik sa 1. sjednice Izvršnog odbora NSŽI - Prijava momčadi

Више

REPUBLIKA HRVATSKA OPĆINSKO IZBORNO POVJERENSTVO OPĆINE BIZOVAC KLASA: /13-01/2 URBROJ: 2185/ BIZOVAC, 3. svibnja Na temelju člank

REPUBLIKA HRVATSKA OPĆINSKO IZBORNO POVJERENSTVO OPĆINE BIZOVAC KLASA: /13-01/2 URBROJ: 2185/ BIZOVAC, 3. svibnja Na temelju člank URBROJ: 2185/03-13-01 izborno povjerenstvo Općine BIZOVAC, odlučujući o prijedlogu predlagatelja TOMICA GLAVAŠ, ŽELJKO BAGARIĆ, NATAŠA ERIĆ, utvrdilo je i prihvatilo ZA IZBOR ČLANICA/ČLANOVA OPĆINSKOG

Више

OPĆINA GENERALSKI STOL OPĆINSKO IZBORNO POVJERENSTVO ZA PROVEDBU IZBORA ZA ČLANOVE VIJEĆA MO Na temelju članka 9. Odluke o provedbi izbora za članove

OPĆINA GENERALSKI STOL OPĆINSKO IZBORNO POVJERENSTVO ZA PROVEDBU IZBORA ZA ČLANOVE VIJEĆA MO Na temelju članka 9. Odluke o provedbi izbora za članove BUKOVLJE Ukupno upisanih birača 274 Glasovalo birača 76 Važećih listića 74 Nevažećih 2 Utvrđuje se broj glasova koje su dobile kandidacijske liste i to: 1. HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA (HDZ) 53 2. HRVATSKA

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ

HRVATSKI  NOGOMETNI  SAVEZ DRUGA HNL POVJERENIKA ZA NATJECANJE, DISCIPLINSKOG SUCA, POVJERENIKA ZA SUĐENJE o rezultatima natjecanja, plasmanu klubova, djelovanju Povjerenika za natjecanje, angažiranosti i uspješnosti delegata, sudaca

Више

GLASNIK HMNL 2018/2019 HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ KOMISIJA ZA MALI NOGOMET Hrvatski nogometni savez I Ulica grada Vukovara 269 A I Zagreb I

GLASNIK HMNL 2018/2019 HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ KOMISIJA ZA MALI NOGOMET Hrvatski nogometni savez I Ulica grada Vukovara 269 A I Zagreb I GLASNIK 10. 2.HMNL 2018/2019 HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ KOMISIJA ZA MALI NOGOMET REZULTATI 10 KOLA : AUTODIJELOVI TOKIĆ - NAŠICE 4:6 SLATINA - MALA MLJEKARA 3:0 BROD - AURELIA FUTSAL 3:3 FUTSAL OLIMPIJAC

Више

2017 PROGRAM RADA ŽUPANIJSKOG NOGOMETNOG SAVEZA ZA GODINU Virovitica Prosinac, 2016.

2017 PROGRAM RADA ŽUPANIJSKOG NOGOMETNOG SAVEZA ZA GODINU Virovitica Prosinac, 2016. 2017 PROGRAM RADA ŽUPANIJSKOG NOGOMETNOG SAVEZA ZA 2017. GODINU Virovitica Prosinac, 2016. PROGRAM RADA ŽUPANIJSKOG NOGOMETNOG SAVEZA VIROVITIČKO-PODRAVSKE ŽUPANIJE VIROVITICA U 2017. GODINI Županijski

Више

1.HKRL 2013 Glasnik br. 9

1.HKRL 2013 Glasnik br. 9 HRVATSKI RUKOMETNI SAVEZ Metalčeva 5, 10 000 Zagreb, tel: 01 / 4573 032, fax: 01 / 4573 036, t.lukic@hrs.hr Žiro račun Hrvatskog Rukometnog Saveza: ZABA HR1923600001101363442 OIB: 1849385124 1. HRVATSKA

Више

Glasnik_ cdr

Glasnik_ cdr Godina: XXV Datum: 02. 11. 2016. Broj: 52 SADRŽAJ HRVATSKI NOGOMETNI KUP: - Rezultati utakmica 1/8 završnice - Natjecateljski brojevi klubova sudionika 1/4 završnice - Opomenuti i isključeni igrači na

Више

LICENCIRANJE NOGOMETNIH KLUBOVA

LICENCIRANJE NOGOMETNIH KLUBOVA Zagreb, 21.05.2019. SREDIŠNJI POSTUPAK LICENCIRANJA ZA NATJECATELJSKU GODINU ZA UEFA KLUPSKA NATJECANJA, PRVU I DRUGU HNL KONAČNE ODLUKE U skladu s Pravilnikom o licenciranju klubova HNS (HNS Glasnik 56/2018

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE Gospić, Budačka 12, tel / fax:

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE Gospić, Budačka 12, tel / fax: HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE 53 000 Gospić, Budačka 12, tel / fax: 053 575 644 e-mail: nogometni.savez.lsz@hi.t-com.hr web: www.nogometnisavezlsz.hr Broj:98/2018. Gospić,25.04.2018.

Више

Izvršni odbor HNS-a je temeljem članka 42. Statuta (32/12, 22/13) na prijedlog Natjecateljske komisije na sjednici održanoj donio, a na

Izvršni odbor HNS-a je temeljem članka 42. Statuta (32/12, 22/13) na prijedlog Natjecateljske komisije na sjednici održanoj donio, a na Izvršni odbor HNS-a je temeljem članka 42. Statuta (32/12, 22/13) na prijedlog Natjecateljske komisije na sjednici održanoj 05. 07. 2013. donio, a na sjednici održanoj 08. 08. 2013. izmijenio O D L U K

Више

(Microsoft Word - Glasnik NS Zapre\232i\ )

(Microsoft Word - Glasnik NS Zapre\232i\ ) NOGOMETNO SREDIŠTE ZAPREŠIĆ Godina XXI ZAPREŠIĆ 12.6.2019. Br: 25/2019 Sadržaj: NATJEČAJ ZA TRENERE C KATEGORIJE VETERANI NS ZAPREŠIĆ LIMAČI NS ZAPREŠIĆ PRSTIĆI NS ZAPREŠIĆ KUP NS ZAPREŠIĆ Izdaje: Nogometno

Више

NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE JEDINSTVENA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA PRVA ŽUPANIJSKA LIGA ZAPAD ISTOK DRUGA ŽUPANIJSKA LIGA ZAPAD - ISTOK BROJ: 5

NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE JEDINSTVENA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA PRVA ŽUPANIJSKA LIGA ZAPAD ISTOK DRUGA ŽUPANIJSKA LIGA ZAPAD - ISTOK BROJ: 5 NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE JEDINSTVENA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA PRVA ŽUPANIJSKA LIGA ZAPAD ISTOK DRUGA ŽUPANIJSKA LIGA ZAPAD - ISTOK BROJ: 53. / 2016. ZAGREB: 20.12. 2016. ČESTITKA ODLUKE SKUPŠTINE

Више

NOGOMETNI SAVEZ ŽUPANIJE ISTARSKE

NOGOMETNI SAVEZ ŽUPANIJE ISTARSKE NSŽI NS PAZIN Šet.Pazinske Gim. 7/1-52000 PAZIN OIB: 84095646633 MB: 1464230 ŽR.: OTP banka 2407000-1158018791 Tel/Fax 052/622 254 Predsjednik: 098/411 980 e-mail: nogometno.srediste.pazin@pu.t-com.hr

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE Gospić, Budačka 12, tel / fax:

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE Gospić, Budačka 12, tel / fax: HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE 53 000 Gospić, Budačka 12, tel / fax: 053 575 644 e-mail: nogometni.savez.lsz@hi.t-com.hr web: www.nogometnisavezlsz.hr Broj: 242/2016. Gospić,02.11.2016.

Више

DRUGA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA Frankopanska 2/lll, Zagreb, Hrvatska 01/ , fax: , Žiro račun:

DRUGA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA Frankopanska 2/lll, Zagreb, Hrvatska 01/ , fax: ,     Žiro račun: DRUGA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA Frankopanska 2/lll, 10000 Zagreb, Hrvatska 01/ 4848488, fax: 4848477, e-mail: zns@zns.hr, www.druga-hnl.com Žiro račun: IBAN HR25 23400091100187844 ( PBZ ), OIB: 08516152078

Више

БИЛТЕН БР. 47 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2017./2018. ГОДИНА ВАТЕРПОЛО САВЕЗ СРБИЈЕ Београд, Сметанина 2 тел/факс: 011/ , е-mail: office

БИЛТЕН БР. 47 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2017./2018. ГОДИНА ВАТЕРПОЛО САВЕЗ СРБИЈЕ Београд, Сметанина 2 тел/факс: 011/ , е-mail: office БИЛТЕН БР. 47 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2017./2018. ГОДИНА РЕЗУЛТАТИ УТАКМИЦА ДРУГЕ ЛИГЕ ПРВЕНСТВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА СЕНИОРЕ У ТАКМИЧАРСКОЈ СЕЗОНИ 2017./2018. ГОДИНЕ. Група СЕВЕР Десето коло 04. 08. 2018. године:

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometno središte Velika Gorica tel. 01/ , tel, fax: 01/ nogometn

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometno središte Velika Gorica tel. 01/ , tel, fax: 01/ nogometn HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometno središte Velika Gorica tel. 01/6265-237, tel, fax: 01/6265-236 e-mail: nogometno.srediste.velika.gorica@zg.t-com.hr tajnik@nsvg.hr

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/ , tel, fax: 01/

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/ , tel, fax: 01/ HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/6265-237, tel, fax: 01/6265-236 e-mail: tajnik@nsvg.hr OIB 12001227058 www.nsvg.hr MB 01303015 Velika

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/ , tel, fax: 01/

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/ , tel, fax: 01/ HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/6265-237, tel, fax: 01/6265-236 e-mail: tajnik@nsvg.hr www.nsvg.hr Velika Gorica, 03.12.2018. Broj: 1/2018.

Више

RASPORED PREGLEDA DJECE DORASLE ZA UPIS U 1. RAZRED

RASPORED PREGLEDA DJECE DORASLE ZA UPIS U 1. RAZRED OSNOVNA ŠKOLA PETRA KANAVELIĆA KORČULA 20260 KORČULA, Ulica Ante Starčevića 1 Tel. 020 711059, tel. fax. 020 715023 e-mail: ured@os-pkanavelica-korcula.skole.hr RASPORED PREGLEDA DJECE DORASLE ZA UPIS

Више

Microsoft Word - Glasnik 22.doc

Microsoft Word - Glasnik 22.doc NOGOMETNI SAVEZ SISAČKO-MOSLAVAČKE ŽUPANIJE GLASNIK SLUŽBENO GLASILO NOGOMETNOG SREDIŠTA NOVSKA GODINA 5 NOVSKA, 29.09.2010. BROJ: 22 www.ns-novska.hr IZDAJE: NOGOMETNO SREDIŠTE NOVSKA TINA UJEVIĆA bb,

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice Ljudevita Gaja 25, Velika Gorica tel. 01/ , te

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice Ljudevita Gaja 25, Velika Gorica tel. 01/ , te HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice Ljudevita Gaja 25, 10410 Velika Gorica tel. 01/6265-237, tel, fax: 01/6265-236 e-mail: tajnik@nsvg.hr OIB 12001227058

Више

Број:

Број: БИЛТЕН БР. 35 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2018/2019. ГОДИНА. РЕЗУЛТАТ ДРУГЕ ФИНАЛНЕ УТАКМИЦЕ ПЛЕЈ ОФ СУПЕР ЛИГЕ ПРВЕНСТВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА СЕНИОРЕ У ТАКМИЧАРСКОЈ СЕЗОНИ 2018./2019. ГОДИНЕ. Друга финална утакмица

Више

65. MEĐUNARODNI OMLADINSKI TURNIR KVARNERSKA RIVIJERA PROPOZICIJE Hrvatski nogometni klub RIJEKA, Rijeka organizator je 65. Međunarodnog omladinskog n

65. MEĐUNARODNI OMLADINSKI TURNIR KVARNERSKA RIVIJERA PROPOZICIJE Hrvatski nogometni klub RIJEKA, Rijeka organizator je 65. Međunarodnog omladinskog n 65. MEĐUNARODNI OMLADINSKI TURNIR KVARNERSKA RIVIJERA PROPOZICIJE Hrvatski nogometni klub RIJEKA, Rijeka organizator je 65. Međunarodnog omladinskog nogometnog turnira KVARNERSKA RIVIJERA 2017 Turnir počinje

Више

Izvršni odobr Hrvatskog nogometnog saveza je temeljem članka 36

Izvršni  odobr  Hrvatskog  nogometnog  saveza  je  temeljem  članka  36 Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza je temeljem članka 43. Statuta na sjednici održanoj 23. 08. 2018. donio P R O P O Z I C I J E NATJECANJA ZA PRVENSTVO PRVE HRVATSKE NOGOMETNE LIGE JUNIORA ZA NATJECATELJSKU

Више

Glasnik NS SAMOBOR Sluţbene vijesti I ŢNL ZAPAD Mladež i VL NSS

Glasnik NS SAMOBOR Sluţbene vijesti I ŢNL ZAPAD Mladež i VL NSS Glasnik NS SAMOBOR Sluţbene vijesti I ŢNL ZAPAD Mladež i VL NSS www.nss.hr --------------------------------------------------------------------------------------------------- Godina XXI(XXXI) Broj 80 2015

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/ , tel, fax: 01/

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/ , tel, fax: 01/ HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/6265-237, tel, fax: 01/6265-236 e-mail: tajnik@nsvg.hr www.nsvg.hr Velika Gorica, 28.01.2019. Broj: 8/2019.

Више

FUDBALSKI SAVEZ REPUBLIKE SRPSKE PODRUČNI FUDBALSKI SAVEZ GRADIŠKA PODRUČNA LIGA GRADIŠKA BILTEN Broj godine

FUDBALSKI SAVEZ REPUBLIKE SRPSKE PODRUČNI FUDBALSKI SAVEZ GRADIŠKA PODRUČNA LIGA GRADIŠKA BILTEN Broj godine FUDBALSKI SAVEZ REPUBLIKE SRPSKE PODRUČNI FUDBALSKI SAVEZ GRADIŠKA PODRUČNA LIGA GRADIŠKA BILTEN Broj 12. 05.11.2015. godine REZULTATI UTAKMICA XII KOLA PFL GRADIŠKA 1.FK MLADOST - FK BORAC M 7: 1 ( 4:1)

Више

Glasnik_ cdr

Glasnik_ cdr Godina: XXVII Datum: 24. 08. 2018. Broj: 38 SADRŽAJ - Propozicije natjecanja Prve HNL juniora 2018/19. - Propozicije natjecanja Prve HNL pionira i kadeta 2018/19. - Propozicije natjecanja HNK za pionire,

Више

Број:

Број: БИЛТЕН БР. 31 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2018/2019. ГОДИНА. РЕЗУЛТАТИ ПРВЕ ПОЛУФИНАЛНЕ УТАКМИЦЕ ПЛЕЈ ОФ СУПЕР ЛИГЕ ПРВЕНСТВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА СЕНИОРЕ У ТАКМИЧАРСКОЈ СЕЗОНИ 2018./2019. ГОДИНЕ. Полуфиналне утакмице

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE Gospić, Budačka 12, tel / fax:

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE Gospić, Budačka 12, tel / fax: HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE 53 000 Gospić, Budačka 12, tel / fax: 053 575 644 e-mail: nogometni.savez.lsz@hi.t-com.hr web: www.nogometnisavezlsz.hr Broj:87/2019. Gospić,10.04.2019.

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE Gospić, Budačka 12, tel / fax:

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE Gospić, Budačka 12, tel / fax: HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE 53 000 Gospić, Budačka 12, tel / fax: 053 575 644 e-mail: nogometni.savez.lsz@hi.t-com.hr web: www.nogometnisavezlsz.hr Broj:41/2019. Gospić,27.02.2019.

Више

DRUGA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA Frankopanska 2/lll, Zagreb, Hrvatska 01/ , fax: , Žiro račun:

DRUGA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA Frankopanska 2/lll, Zagreb, Hrvatska 01/ , fax: ,     Žiro račun: DRUGA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA Frankopanska 2/lll, 10000 Zagreb, Hrvatska 01/ 4848488, fax: 4848477, e-mail: zns@zns.hr, www.druga-hnl.com Žiro račun: IBAN HR25 23400091100187844 ( PBZ ), OIB: 08516152078

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE NOGOMETNO SREDIŠTE JASTREBARSKO Jastrebarsko; Broj: 19 G L A S N I K Nogometn

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE NOGOMETNO SREDIŠTE JASTREBARSKO Jastrebarsko; Broj: 19 G L A S N I K Nogometn HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE NOGOMETNO SREDIŠTE JASTREBARSKO Jastrebarsko; 28.05.2019. Broj: 19 G L A S N I K Nogometno središte Jastrebarsko, Vladka Mačeka 2, 10450 Jastrebarsko

Више

Microsoft Word - 1 druga žnl.doc

Microsoft Word - 1 druga žnl.doc Temeljem čl 38. Statuta Izvršni odbor Nogometnog saveza Zadarske županije na sjednici održanoj 08.08.2014., donosi odluku o: PROPOZICIJAMA NATJECANJA 2. ŽNL OPĆE ODREDBE Članak 1. Broj sudionici natjecanja

Више

Microsoft Word - Prijedlog Propozicije I. HNL doc

Microsoft Word - Prijedlog Propozicije I. HNL doc P R I J E D L O G Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza je temeljem članka 42. Statuta HNS-a (Glasnik 44/08), na prijedlog Udruge profesionalnih klubova Prve HNL, na sjednici održanoj 2011. usvojio

Више

Број:

Број: БИЛТЕН БР. 8 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2017./2018. ГОДИНА РЕЗУЛТАТИ ПОЛУФИНАЛНИХ УТАКМИЦА КУП-а РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА СЕНИОРЕ У СЕЗОНИ 2017./2018.ГОДИНЕ. Прва утакмица 16.12.2017. године. ВК ШАБАЦ - ВК НАИС 10

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/ , tel, fax: 01/

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/ , tel, fax: 01/ HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/6265-237, tel, fax: 01/6265-236 e-mail: tajnik@nsvg.hr www.nsvg.hr Velika Gorica, 11.02.2019. Broj: 10/2019.

Више

Visoka tehnička škola strukovnih studija u Novom Sadu Konačna rang lista za upisni rok Septembar 2018/2019 Mašinsko inženjerstvo. Rb. Šifra Prezime (I

Visoka tehnička škola strukovnih studija u Novom Sadu Konačna rang lista za upisni rok Septembar 2018/2019 Mašinsko inženjerstvo. Rb. Šifra Prezime (I Mašinsko inženjerstvo. Status: Budžet 1 11013 Janković (Gordan) Boris 31.12 48 79.12 Ukupan broj kandidata: 1 Status: Ispod crte 1 11014 Kopanja (Dušan) Aleksandar 29.8 0 29.8 Ukupan broj kandidata: 1

Више

БИЛТЕН БР. 29 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2018/2019. ГОДИНА. ВАТЕРПОЛО САВЕЗ СРБИЈЕ Београд, Сметанина 2 тел/факс: 011/ , е-mail: office

БИЛТЕН БР. 29 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2018/2019. ГОДИНА. ВАТЕРПОЛО САВЕЗ СРБИЈЕ Београд, Сметанина 2 тел/факс: 011/ , е-mail: office БИЛТЕН БР. 29 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2018/2019. ГОДИНА. РЕЗУЛТАТИ УТАКМИЦА СУПЕР ЛИГЕ ГРУПА ЗА ПЛАСМАН 1. 6. МЕСТА ПРВЕНСТВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА СЕНИОРЕ У ТАКМИЧАРСКОЈ СЕЗОНИ 2018./2019. ГОДИНЕ. Пето коло,

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE Gospić, Budačka 12, tel / fax:

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE Gospić, Budačka 12, tel / fax: HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE 53 000 Gospić, Budačka 12, tel / fax: 053 575 644 e-mail: nogometni.savez.lsz@hi.t-com.hr web: www.nogometnisavezlsz.hr br. 19 Klubovima

Више

LJETNA KROS LIGA PRELOG 1. KOLO KATEG.: LIMAČI / LIMAČICE (godište i kasnije) DUŽINA: 200 m MJESTO START. BROJ PREZIME IME REZULTAT (h:m:s.ms )

LJETNA KROS LIGA PRELOG 1. KOLO KATEG.: LIMAČI / LIMAČICE (godište i kasnije) DUŽINA: 200 m MJESTO START. BROJ PREZIME IME REZULTAT (h:m:s.ms ) LJETNA KROS LIGA PRELOG 1. KOLO KATEG.: LIMAČI / LIMAČICE (godište 2010. i kasnije) DUŽINA: 200 m (h:m:s.ms ) 1. 10 Hozjak Lucija 00 46 15,65 /h 3 : 50,00 100 2. 1 Madić Ena 00 50 14,40 /h 4 : 10,00 99

Више

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza je temeljem članka 36

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza je temeljem članka 36 Izvršni odbor HNS je temeljem članka 43. Statuta na prijedlog Natjecateljske komisije na sjednici održanoj 11. 07. 2019. donio P R O P O Z I C I J E NATJECANJA ZA PRVENSTVO DRUGE HRVATSKE NOGOMETNE LIGE

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velika Gorica tel. 01/ , tel, fax: 01/

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velika Gorica tel. 01/ , tel, fax: 01/ HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velika Gorica tel. 01/6265-237, tel, fax: 01/6265-236 e-mail: tajnik@nsvg.hr OIB 12001227058 www.nsvg.hr MB 01303015 Velika

Више

. Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza je temeljem članka 42. Statuta HNS-a (Glasnik 32/12, 22/13), na prijedlog Udruge profesionalnih klubova Pr

. Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza je temeljem članka 42. Statuta HNS-a (Glasnik 32/12, 22/13), na prijedlog Udruge profesionalnih klubova Pr . Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza je temeljem članka 42. Statuta HNS-a (Glasnik 32/12, 22/13), na prijedlog Udruge profesionalnih klubova Prve HNL, na sjednici održanoj 05. 07. 2013. donio, a

Више

Microsoft Word - BILTEN br. 2 II RLS za godinu

Microsoft Word - BILTEN br. 2 II RLS za godinu RVAČKI SAVEZ SRBIJE II RVAČKA LIGA SRBIJE 2016. godine B I L T E N br. 2 SADRŽAJ: 1. Rezultati sa I Turnira II RLS za 2016. godinu i tabela 2. Raspored mečeva IV i V kola II RLS za 2016. godinu Beograd,

Више

NOGOMETNI SAVEZ KARLOVAČKE ŽUPANIJE

NOGOMETNI SAVEZ KARLOVAČKE ŽUPANIJE 47000 Karlovac, Trg Petra Zrinskog 5, Tajništvo:, fax: 047/615-520 e-mail: nogometni.savez@ka.t-com.hr, mob: 099/7855-297 IBAN:HR08 2400 0081 1900 5828 4 Karlovac, 04. 07. 2018. Broj: 27/2018. SLUŽBENE

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ Središte Rijeka Broj: 132-MŽ/2014 Pula, Međužupanijska liga NS Rijeka Natjecateljska godina 2014/2015. Glasnik br

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ Središte Rijeka Broj: 132-MŽ/2014 Pula, Međužupanijska liga NS Rijeka Natjecateljska godina 2014/2015. Glasnik br HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ Središte Rijeka Broj: 132-MŽ/2014 Pula, 20.02.2015. Međužupanijska liga NS Rijeka Natjecateljska godina 2014/2015. Glasnik br. 19 Klubovima Povjereniku natjecanja Povjereniku suđenja

Више

6. PRVENSTVO HRVATSKE U PIKADU ZA GLUHE Sesvete,

6. PRVENSTVO HRVATSKE U PIKADU ZA GLUHE Sesvete, 6. PRVENSTVO HRVATSKE U PIKADU ZA GLUHE Sesvete, 14.11.2017. 5. PRVENSTVO HRVATSKE ZA GLUHE, SESVETE, POREDAK EKIPNO PH 2017. Poz. Ekipa Bodovi 1. VARAŽDIN 3851 2. SPLIT 3655 3. NOVA GRADIŠKA 3624 4. PULA

Више

HNS Glasnik 29 / Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza je temeljem članka 43. Statuta na sjednici održanoj donio OPĆE ODREDB

HNS Glasnik 29 / Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza je temeljem članka 43. Statuta na sjednici održanoj donio OPĆE ODREDB HNS Glasnik 29 / 12.07.19. Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza je temeljem članka 43. Statuta na sjednici održanoj 11.07.2019. donio OPĆE ODREDBE P R O P O Z I C I J E ZAVRŠNOG DIJELA NATJECANJA

Више

NOGOMETNI SAVEZ ŽUPANIJE ISTARSKE

NOGOMETNI SAVEZ ŽUPANIJE ISTARSKE NOGOMETNI SAVEZ ŽUPANIJE ISTARSKE Marsovo polje 6, PP 98-52100 PULA OIB: 14116426555 IBAN: HR8523800061132000371 Centrala 052/223-856 Tajnik 052/217-154 Fax 052/382-328 www.nszi.hr e-mail: nogometzi@inet.hr

Више

Microsoft Word - propozicije natjecanja.docx

Microsoft Word - propozicije natjecanja.docx Izvršni odbor Županijskog nogometnog saveza Koprivničko - križevačke županije je na sjednici održanoj dana 12. srpnja 2018. godine usvojio P R O P O Z I C I J E NATJECANJA ZA PRVENSTVO ČETVRTE NOGOMETNE

Више

Microsoft Word - BILTEN br. 3 I RLS za godinu A

Microsoft Word - BILTEN br. 3 I RLS za godinu A 15.10.2013.g. RVAČKI SAVEZ SRBIJE I RVAČKA LIGA SRBIJE Sedište liga odbora, Beograd, Knez Mihailova 7/2 DOKUMENTI I RVAČKE LIGE SRBIJE za 2013. g. 1. Rezultati II kola I RLS za 2013. godinu 2. Odluke po

Више

13. srpnja godine Sadržaj: str. Saziv Skupštine Saveza 2 Registracije 3 Izdaje: Uređuje: Nogometni savez Županije splitsko-dalmatinske Obala hrv

13. srpnja godine Sadržaj: str. Saziv Skupštine Saveza 2 Registracije 3 Izdaje: Uređuje: Nogometni savez Županije splitsko-dalmatinske Obala hrv 13. srpnja 2017. godine Sadržaj: str. Saziv Skupštine Saveza 2 Registracije 3 Izdaje: Uređuje: Nogometni savez Županije splitsko-dalmatinske Obala hrvatskog narodnog preporoda 5/II 21000 Split Ured NSŽSD-e

Више

Glasnik_ cdr

Glasnik_ cdr Godina: XXV Datum: 16. 11. 2016. Broj: 54 - Registracije SADRŽAJ Izdaje: Hrvatski nogometni savez Ulica grada Vukovara 269 A, HR-10000 Zagreb Uređuje: Ured HNS-a Telefon: +385 1 2361 555 Fax: +385 1 2441

Више

Microsoft Word - Izvješce 2 HNL - proljece RADNO.doc

Microsoft Word - Izvješce 2 HNL - proljece RADNO.doc HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ UDRUŽENJE KLUBOVA DRUGE HNL Frankopanska 2/III, 10 000 ZAGREB, OIB: 08516152078 01/4848-488, 4848-515, fax:4848-477, E-mail: zns@zns.hr, www.druga-hnl.com DRUGA HNL OVJERENIKA

Више

Pazin: košarkaši Pazina, Vodnjana i Kastva izborili državno prvenstvo

Pazin: košarkaši Pazina, Vodnjana i Kastva izborili državno prvenstvo #REGIJA ZAPAD U MINI KOŠARCI - U11 i U9# U regiji zapad (Istarska i Primorsko goranska županija) u Pazinu je održano prvenstvo u mini košarci u kategoriji U 11 gdje su plasman na državno prvenstvo izborili

Више

Microsoft Word - Propozicije za HBL 16-17

Microsoft Word - Propozicije za HBL 16-17 HRVATSKI KUGLAČKI SAVEZ BOWLING SEKCIJA PROPOZICIJE HRVATSKA BOWLING LIGA Sezona 2016./2017. PROPOZICIJE RASPORED ODIGRAVANJA HBL-a POPIS IGRAČA ADRESAR KALENDAR NATJECANJA 1. OPĆE ODREDBE 1.1 Priređivač

Више

NK Štinjan BILTEN Sezona 2012/2013 1

NK Štinjan BILTEN Sezona 2012/2013 1 NK Štinjan BILTEN Sezona 2012/2013 1 Naziv Nogometni klub "Štinjan" - NK "Štinjan" Adresa Pužar 32 - Štinjan; 52100 Pula Godina osnutka 1933 Telefon Boje kluba Crvena - crveno/bijela Telefax E-mail dragan.svecarovski@gmail.com

Више

Glasnik03.cdr

Glasnik03.cdr Godina: XXIII Datum: 15. 0 1. 2014. Broj: 03 SADRŽAJ - Obavijest - Registracije Izdaje: Hrvatski nogometni savez Ulica grada Vukovara 269 A, HR-10000 Zagreb Uređuje: Ured HNS-a Telefon: +385 1 2361 555

Више

Godina: XXVIII Datum: Broj: 29 SADRŽAJ - Pravilnik o izmjeni Pravilnika o nogometnim natjecanjima - Odluka o izmjenama Odluke o sustavu

Godina: XXVIII Datum: Broj: 29 SADRŽAJ - Pravilnik o izmjeni Pravilnika o nogometnim natjecanjima - Odluka o izmjenama Odluke o sustavu Godina: XXVIII Datum: 12. 07. 2019. Broj: 29 SADRŽAJ - Pravilnik o izmjeni Pravilnika o nogometnim natjecanjima - Odluka o izmjenama Odluke o sustavu stalnih natjecanja NATJECANJA U NATJECATELJSKOJ GODINI

Више

Bilten_2_Plivanje_M

Bilten_2_Plivanje_M PLIVANJE DJEČACI BILTEN 2 Sudionici: r.br. ŠŠD Škola iz mjesta 1. NOVE KRUGE JURE KAŠTELANA Zagreb 2. GINKO TENJA Tenja 3. KANTRIDA KANTRIDA Rijeka 4. VRBINA IVANA KUKULJEVIĆA SISAK Sisak 5. ŠŠD SPLIT

Више

Propozicije lige U-18_

Propozicije lige U-18_ PROPOZICIJE NATJECANJA I PRAVILA IGRE «PETICA» ZIMSKO DVORANSKO PRVENSTVO MUK-a U MALOM NOGOMETU KATEGORIJA U-18; sezona 2018./'19. Članak 1. UVODNE ODREDBE Organizator natjecanja je Nogometni savez Županije

Више

______________________________________________________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________________________________________________________ ФУДБАЛСКИ САВЕЗ ВОЈВОДИНЕ FUDBALSKI SAVEZ VOJVODINE СРПСКА ЛИГА ВОЈВОДИНА БИЛТЕН број 7 27. септембар 2018. 1. Регистрација утакмица 7. кола ФК''Раднички Зрењ.'' ФК''Цемент'' 4-1 ОФК''Вршац'' ФК''Железничар''

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE NOGOMETNO SREDIŠTE JASTREBARSKO Jastrebarsko; Broj: 14 G L A S N I K Nogometn

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE NOGOMETNO SREDIŠTE JASTREBARSKO Jastrebarsko; Broj: 14 G L A S N I K Nogometn HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE NOGOMETNO SREDIŠTE JASTREBARSKO Jastrebarsko; 23.04.2019. Broj: 14 G L A S N I K Nogometno središte Jastrebarsko, Vladka Mačeka 2, 10450 Jastrebarsko

Више

Microsoft Word - Propozicije za HBL 18-19

Microsoft Word - Propozicije za HBL 18-19 HRVATSKI KUGLAČKI SAVEZ BOWLING SEKCIJA PROPOZICIJE HRVATSKA BOWLING LIGA Sezona 2018./2019. PROPOZICIJE RASPORED ODIGRAVANJA HBL-a POPIS IGRAČA ADRESAR KALENDAR NATJECANJA 1. OPĆE ODREDBE 1.1 Priređivač

Више

BILTEN_KUP_HRVATSKE_POLUFINALE_1_REGIJA.xls

BILTEN_KUP_HRVATSKE_POLUFINALE_1_REGIJA.xls Titov trg 2/I, RIJEKA 10m puška, 10m pištolj muški i žene BILTEN Titov trg 2/I, RIJEKA 10 m zračni pištolj muški Pojedinačno PL. NATJECATELJ KLUB - MJESTO GOD. I II III IV V VI Σ FIN. 1 Dario Mance SK.

Више

Slavonski Brod, 19. veljače godine BRODSKO - POSAVSKA ŽUPANIJA

Slavonski Brod, 19. veljače godine BRODSKO - POSAVSKA ŽUPANIJA , 19. veljače 2016. godine BRODSKO - POSAVSKA ŽUPANIJA 2 VREMENIK NATJECANJA od 8,15 do 9,00 -razgledavanje radnih mjesta i upoznavanje natjecatelja s praktičnim vježbama ( tko želi) od 9,00 do 9,15 -svečano

Више

REPUBLIKA HRVATSKA OPĆINSKO IZBORNO POVJERENSTVO OPĆINE DAVOR KLASA: /13-01/5 URBROJ: 2178/ DAVOR, 3. svibnja Na temelju članka

REPUBLIKA HRVATSKA OPĆINSKO IZBORNO POVJERENSTVO OPĆINE DAVOR KLASA: /13-01/5 URBROJ: 2178/ DAVOR, 3. svibnja Na temelju članka KLASA: 013-01/13-01/5 URBROJ: 2178/17-01-13-01 Na temelju članka 22. st.1. Zakona o lokalnim izborima ("Narodne Novine", broj 144/12), Općinsko izborno povjerenstvo Općine DAVOR, odlučujući o prijedlogu

Више

Microsoft Word - BILTEN br. 5 I RLS za godinu (1)

Microsoft Word - BILTEN br. 5 I RLS za godinu (1) 24.10.2016. RVAČKI SAVEZ SRBIJE I RVAČKA LIGA SRBIJE ZA 2016. GODINU. DOKUMENTI I RVAČKE LIGE SRBIJE za 2016. godinu 1. Rezultati mečeva IV kola I RLS za 2016. godinu i tabela 2. Obaveštenje o rasporedu

Више

Microsoft Word - BILTEN br. 5 I RLS za godinu (1).docx

Microsoft Word - BILTEN br. 5 I RLS za godinu (1).docx 24.10.2017.g. RVAČKI SAVEZ SRBIJE I RVAČKA LIGA SRBIJE ZA 2017. GODINU DOKUMENTI I RVAČKE LIGE SRBIJE za 2017. godinu 1. Rezultati IV kola I RLS za 2017. godinu, Rezultat meča VII kola I RLS za 2017. godinu

Више

Microsoft Word - Internet - 2 HL M doc

Microsoft Word - Internet - 2 HL M doc 2. HL REGIJA ISTOK - MUŠKI - 2005/06. 1. kolo DONJI ANDRIJEVCI, Donji Andrijevci CESTORAD-UHVDR, Vinkovci 7-1 (18,5-5,5) (3223-3089) Miro Delić-Ante Lozo 1-0 (3-1) (555-527) Mato Šalinović-Drago Vučić

Више

БИЛТЕН БР. 25 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2018/2019. ГОДИНА. ВАТЕРПОЛО САВЕЗ СРБИЈЕ Београд, Сметанина 2 тел/факс: 011/ , е-mail: office

БИЛТЕН БР. 25 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2018/2019. ГОДИНА. ВАТЕРПОЛО САВЕЗ СРБИЈЕ Београд, Сметанина 2 тел/факс: 011/ , е-mail: office БИЛТЕН БР. 25 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2018/2019. ГОДИНА. РЕЗУЛТАТИ УТАКМИЦА ПРВЕНСТВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА СЕНИОРКЕ У ТАКМИЧАРСКОЈ СЕЗОНИ 2018./2019. ГОДИНЕ. Треће коло, 06. 04.2019. године: ВК ВОЈВОДИНА - ВК

Више