На основу чл. 64. ст. 2. тач. в) Закона о високом образовању ( Службени гласник Републике Српске број: 73/10, 104/11, 84/12, 108/13, 44/15 и 90/16) и

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "На основу чл. 64. ст. 2. тач. в) Закона о високом образовању ( Службени гласник Републике Српске број: 73/10, 104/11, 84/12, 108/13, 44/15 и 90/16) и"

Транскрипт

1 На основу чл. 64. ст. 2. тач. в) Закона о високом образовању ( Службени гласник Републике Српске број: 73/10, 104/11, 84/12, 108/13, 44/15 и 90/16) и чл. 34. и 152. ст. 12. Статута Универзитета у Источном Сарајеву, Сенат Универзитета на XXVII сјединици одржаној дана године, донио је П Р А В И Л Н И К о измјени Правилника о поступку и условима избора академског особља Универзитета у Источном Сарајеву Члан 1. У Правилнику о поступку и условима избора академског особља Универзитета у Источном Сарајеву број: 01-С-129-VIII/12 од године, број: 01-С-45-ХХVI/14 од године, број: 01-С-92-XXVII/14 од године, 01-С-78-1-XXXVIII/15 од године и 01-С XVIII/16 од године у Прилогу бр. 1 образац Извјештај Комисије о пријављеним кандидатима за избор у звање замјењује се новим обрасцем: Извјештај Комисије о пријављеним кандидатима за избор у звањe и исти је саставни дио овог Правилника. Члан 2. Овај Правилник ступа на снагу осмог дана од дана објављивања на web страници Универзитета. Број: 01-С XXVII/17 Датум: године ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ СЕНАТА Р Е К Т О Р Проф.др Радослав Грујић

2 НАСТАВНО УМЈЕТНИЧКОМ ВИЈЕЋУ МУЗИЧКЕ АКАДЕМИЈЕ УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ СЕНАТУ УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ Предмет: Извјештај комисије о пријављеним кандидатима за избор у академско звање вишег асистента, ужа умјетничка област Умјетност (стваралаштво сви облици стваралаштва), ужа образовна област Теоријско-умјетничка (предмети: Контрапункт и Аранжирање) Одлуком Наставно-научног/умјетничког вијећа музичке академије у Источном сарајеву,универзитета у Источном Сарајеву, број ННВ: 615/17 од , именовани смо у Комисију за разматрање конкурсног материјала и писање извјештаја по конкурсу, објављеном у дневном листу Глас Српске од 24. маја године, за избор у академско звање вишег асистента, ужа научна/умјетничка област Умјетност (стваралаштво - сви облици стваралаштва) (ужа образовна област Теоријско-умјетничка предмети: Контрапункт и Аранжирање) ПОДАЦИ О КОМИСИЈИ Састав комисије 1 са назнаком имена и презимена сваког члана, звања, назив научне области, научног поља и уже научне/умјетничке области за коју је изабран у звање, датума избора у звање и назив факултета, установе у којој је члан комисије запослен: 1. мр Зоран Комадина, ванредни професор, предсједник Научна област: Умјетност-Хуманистичке науке Научно поље: Музичка умјетност Ужа научна/умјетничка област: Умјетност (стваралаштво - сви облици стваралаштва) Датум избора у звање: Универзитет у Источном Сарајеву факултет/академија: Музичка академија 2. мр Дражан Косорић, ванредни професор, члан Научна област: Умјетност-Хуманистичке науке Научно поље: Музичка умјетност Ужа научна/умјетничка област:умјетност (стваралаштво - сви облици стваралаштва) Датум избора у звање: Универзитет у Источном Сарајеву факултет/академија: Музичка академија 3. др ум. Милорад Маринковић, доцент, члан Научна област: Умјетност-Хуманистичке науке Научно поље: Музичка умјетност Ужа научна/умјетничка област: Композиција/Музичка теорија Датум избора у звање: Универзитет у Крагујевцу факултет/академија: Филолошко-уметнички факултет 1 Комисија се састоји од најмање три наставника из научног поља, од којих је најмање један из уже научне/умјетничке за коју се бира кандидат. Најмање један члан комисије не може бити у радном односу на Универзитету у Источном Сарајеву, односно мора бити у радном односу на другој високошколској установи. Чланови комисије морају бити у истом или вишем звању од звања у које се кандидат бира и не могу бити у сродству са кандидатом.

3 На претходно наведени конкурс пријавио се 1 кандидат: 1. Пеђа Харт На основу прегледа конкурсне документације, а поштујући прописане чланове 2 77., 78. и 87. Закона о високом образовању ( Службени гласник Републике Српске бр. 73/10, 104/11, 84/12, 108/13, 44/15, 90/16), чланове 148. и 149. Статута Универзитета у Источном Сарајеву и чланове 5., 6., 37., 38. и Правилника о поступку и условима избора академског особља Универзитета у Источном Сарајеву, Комисија за писање извјештаја о пријављеним кандидатаима за изборе у звања, Наставно-научном/умјетничком вијећу Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву и Сенату Универзитета у Источном Сарајеву подноси слиједећи извјештај на даље одлучивање: И З В Ј Е Ш Т А Ј КОМИСИЈЕ О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I ПOДАЦИ О КОНКУРСУ Одлука о расписивању конкурса, орган и датум доношења одлуке Наставно - умјетничко вијеће Музичке академије, одлука од под бројем 615/17. Дневни лист, датум објаве конкурса Глас Српске, 24. мај Број кандидата који се бира 1 Звање и назив уже научне/умјетничке области, уже образовне области за коју је конкурс расписан, списак предмета Виши асистент, ужа умјетничка област Умјетност (стваралаштво сви облици стваралаштва), ужа образовна област Теоријско-умјетничка (предмети: Контрапункт и Аранжирање) Број пријављених кандидата 1 II ПOДАЦИ О КАНДИДАТИМА ПРВИ КАНДИДАТ 1. ОСНОВНИ БИОГРАФСКИ ПОДАЦИ 2 У зависности од звања у које се кандидат бира, наводи се члан 77. или 78. или У зависности од звања у које се кандидат бира, наводи се члан 37. или 38. или 39.

4 Име (име једног родитеља) и презиме Пеђа (Божо) Харт Датум и мјесто рођења Сарајево Установе у којима је кандидат био запослен Музичка академија Универзитета у Источном Сарајеву Звања/радна мјеста Асистент Научна област Ужа умјетничка област Умјетност (стваралаштво сви облици стваралаштва), ужа образовна област Теоријско-умјетничка (предмети: Контрапункт и Аранжирање) Чланство у научним и стручним организацијама или удружењима Члан удружења за његовање академске музике Звук. 2. СТРУЧНА БИОГРАФИЈА, ДИПЛОМЕ И ЗВАЊА Основне студије/студије првог циклуса Назив институције, година уписа и завршетка Музичка академија Универзитета у Источном Сарајеву, Назив студијског програма, излазног модула Музичко-теоријско-педагошки, Одсјек за музичку педагогију, Дипломирани музички педагог Просјечна оцјена током студија 4, стечени академски назив 8,2, Дипломирани музилки педагог Постдипломске студије/студије другог циклуса Назив институције, година уписа и завршетка Музичка академија Универзитета у Источном Сарајеву, Назив студијског програма, излазног модула Музичко-теоријско-педагошки, Одсјек за музичку педагогију, Просјечна оцјена током студија, стечени академски назив 8,83, Магистар музичке педагогогије и теорије Наслов магистарског/мастер рада Карактеристике музичког језика Марка Тајчевића са аспекта надоградње Мокрањчевог хорског стила у хорском циклусу Четири духовна стиха и Литургији Св. Јована Златоустог Ужа научна/умјетничка област Умјетност (стваралаштво сви облици стваралаштва), ужа образовна област Теоријско-умјетничка (предмет: Хармонија са хармонском анализом) Докторат/студије трећег циклуса Назив институције, година уписа и завршетка (датум пријаве и одбране дисертације) Наслов докторске дисертације Ужа научна област 4 Просјечна оцјена током основних студија и студија првог и другог циклуса наводи се за кандидате који се бирају у звање асистента и вишег асистента.

5 Претходни избори у звања (институција, звање и период) 1. Музичка академија Универзитета у Источном Сарајеву, асистент (од до ) 3. НАУЧНА/УМЈЕТНИЧКА ДЈЕЛАТНОСТ КАНДИДАТА Радови прије првог и/или посљедњег избора/реизбора Научна дјелатност: Умјетничка дјелатност: Оствариовао је концерате и наступе као музички извођач у области различитих музичких жанрова у више ансамбала (као вокал, на гитари, тамбури и на удараљкама) у вокалном ансамблу Ихос, те у камерном ансамблу Ехо. Сарађивао је са етно-групом Русалке (удараљке). Био је члан Камерног Хора одсјека за црквену музику и појање на музичкој академији у периоду од године. Компоновао је музику за више позоришних представа за дјецу и одрасле, сценских приказа, документарних и анимираних филмова, вечери поезије, као и самосталне композиције и аранжмане, сарађујући на тај начин са многим истакнутим именима из поменутих области. Остварио је и неколико награда и признања за ауторску музику на музичким и позоришним фестивалима у земљи и иностранству. Такође, посједуje низ јавних наступа и студијских снимања у области жанрова забавне, популарне, дјечије и умјетничке музике. Радови послије посљедњег избора/реизбора 5 Научна дјелатност: Утицај различитих музичких традиција на духовно стваралаштво Марка Тајчевића. Рад објављен у Зборнику радова са конференције (електронско издање ISBN ) у Источном Сарајеву, године. Умјетничка дјелатност: Наступао је са ансамблом Ихос и Русалке, сарађивао са тријом Еудијатес (аранжмани и удараљке)и са етно-групом Кимвал из Фоче. Са јерејом Видаком Вујадиновићем основао је музички састав Катера који кроз оригиналне стилске аранжмане изводи музику народа БиХ и своју ауторску музику у том духу. Активан је и као композитор али у посљедње вријеме најчешће пише аранжмане за различите камерне ансамбле који махом дјелују на Музичкој академији УИС. Концертне активности и наступи: , Васкршњи концерт (вокалнa групе Русалке и наставници и студенти Музичке академије у Источном Сарајеву умјетнички руководилац Валентина Дутина), Дом војске у Сарајеву у организацији Српског просветног и културног друштва Просвјета из Сарајева; 5 Навести кратак приказ радова и књига (научних књига, монографија или универзитетских уџбеника) релевантних за избор кандидата у академско звање.

6 , умјетничка пратња (гитара) на промоцији књиге Моме дјетету, Милице Лазић Бошковић, у Културном Центру Источно Ново Сарајево; , порта Братуначке цркве; учешће ансамбла Ихос, умјетнички руководилац мр Валентина Дутина, наступ на свечаној академији поводом обиљежавања ратних страдања цивила у општини Братунац; , Велика сала Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву, наступ (удараљке) са тријом Еудијатес на Церемонији отварања 6. Интернационалног фестивала хармонике «АКОРДЕОН АРТ»; , Сала Камерног театра 55, Сарајево, наступ (дуо, гитара Пеђа Харт; виолина Небојша Тимотић) на промоцији књиге Моме дјетету II, Милице Лазић Бошковић; , Сала Културног центра Источно Ново Сарајево, промоција књиге Убили су Годоа из засједе, Срђана Мршића, музичка пратња (дуо, гитара Пеђа Харт; виолина Небојша Тимотић); Наступ ансамбла Ихос на свечаном отварању II Међународне конференције српске православне омладине "Само слога Србина спасава" у организацији Српске православне црквене општине которачке у Добрињи; Наступ ансамбла Ихос на свечаној академији поводом прославе крсне славе општине Источно Ново Сарајево Спасовдана, Сала Културног центра Источно Ново Сарајево; наступ ансамбла Ихос на свечаном програму поводом манифестације четвртих дана чипкарства у организацији удруге Стећак, Самостан Кармел св. Илије, Бушко Блато; наступ ансамбла Ихос на свечаној академији поводом манифестације ДУХОВСКЕ СВЕЧАНОСТИ у организацији Српске православне црквене општине которачке у Добрињи, Храм св. Василија Острошког; гостовање (гитарска пратња) на наступу етно групе Кимвал из Фоче на централној пјесничкој манифестацији Видовдански пјеснички сусрети, духовни центар Романијске Лазарице, Соколац; музички састав Катера који дјелује при Храму св. Василија Острошког, Источна Илиџа, састављен од генерација тренутних и дипломираних студената Музичке академије, одржао је свој први јавни наступ испред храма Светог Саве у Блажују порта цркве на Борикама наступ музичког састава Катера поводом Илинданских свечаности у организацији општине Рогатица; наступ МС Катера поводом храмовне славе Свете Ангелине Српске у Тилави (Источно Ново Сарајево); порта православног храма у Хаџићима наступ МС Катера поводом прославе осамдесет година од изградње храма наступ МС Катера приликом освећења темеља Цркве Нерукотвореног Образа Христовог, испред новосазиданог храма на Кули (Источна Илиџа); културни центар Рогатица наступ МС Катера поводом обиљежавања тридесет година карате клуба Рогатица; - Наступ МС Катера у КЦ Источно Ново Сарајево на промоцији књиге Горана Врачара Исповест лудака, ;

7 - Наступ МС Катера у КЦ Источно Ново Сарајево на промоцији књиге Жељка Пржуља Владика, слава му и милост, у ч.; - Наступ МС Катера у Културном центру у Фочи на концерту за чланове удружења омладине са потешкоћама у развоју Трачак наде у ч.; - Наступ МС Катера на Светосавској свечаности у Милићима, КЦ Дом рудара, ; - Наступ МС Катера поводом свечаног обиљежавања славе Храма Св. Василија Острошког на платоу истоименог Храма у Источном Сарајеву у ч.; - Наступ МС Катера поводом славе храма и општине Фоча Пренос моштију Св. Николаја Мирликијског, у сали позоришта у Фочи, у ч.; - Наступ МС Катера поводом свечаног обиљежабања дана општине Источно Ново Сарајево у сали КЦ И. Н. Сарајево у ч.; - Наступ МС Катера на свечаном обиљежавању 25 година од оснивања Сарајевско-романијског корпуса војне полиције одржан у КЦ Источно Ново сарајево, у ч. - Наступ МС Катера на свечаном отварању првог сајма вина и гастрономије на платоу комплекса Кула, Источно Сарајево у ч. - Концерт У сусрет Божићу Вокални ансамбл Ихос умјетнички руководилац Валентина Дутина Културни центар Источно Ново Сарајево, у часова. - Божићни концерт музичког састава Катера у Вогошћи, КСЦ Вогошћа, у ч. (јавно емитован на РТВ Вогошћа) - Композиције и аранжмани: - Музика за позоришну представу Птице без граница, Мостарски театар младих, 2014; - Музика за форум представу и документарни филм Батина није изашла из раја, Форум театар, Источно Сарајево 2014; - Засп о Јанко, ауторска обрада традиционалне пјесме за глас, виолину, хармонику и клавир, 2015; - Три паралитургијске пјесме (за камерни оркестар и солисте), 2016; - Пипи на Лут фесту (музика за дјецу), званична пјесма 17. ЛУТ ФЕСТ-а, пјесма настала поводом седамдесетог рођендана лика Пипи дуга чарапа - текст: Тоде Николетић; композитор: Пеђа Харт, 2016; - Аранжман композиције Пуста земља композитора Дражана Косорића, за клавир, хармонику и виолину, и транскрипција за Виолину и клавир 2017.; - Вест пјесма за глас и ансамбл руских народних инструмената текст: ј. Данило Дангубић, малодија: ј. Видак Вујадиновић, аранжман: Пеђа Харт; - Савка Чемеџинка, севдалинка текст: Жељко Пржуљ, мелодија: ј. Видак Вујадиновић, хармонизација и аранжман: Пеђа Харт; - Аранжман композиције Откровење С. И. Воитенка (ориг. за хармонику), за хармонику и гудачки оркестар. - Јавна извођења дијела: , СПД Слога Сарајево, диригент: Стефан Мојсиловић, Екуменски концерт хришћана Сарајева, Катедрала Срца Исусова, Сарајево П. Харт:

8 Tропар Св. Петру Сарајевском (карловачки напјев, гл.8); у премијера позоришне представе Ptice bez granica и прва реприза истог дана у14.00h, Mostarski teatar Mladih У 10.00h изведена представа Ptice bez granica у Културном центру у Тивту; у три термина 10.00, 11.15, 13.00h изведена представа Ptice bez granica у KИЦ Будо Томовић у Подгорици; , СПД Слога Сарајево, диригент: Стефан Мојсиловић Васкршњи хуманитарни концерт, црква Светог Василија Острошког, Источно Сарајево - : Сергеј Васиљевич Рахмањинов Оче наш (аранжман П. Харт); , СПД Слога Сарајево, диригент: Стефан Мојсиловић, Васкршњи концерт у цркви Светог Анте, Сарајево - П. Харт: Tропар Св. Петру Сарајевском (карловачки напјев, гл.8); , СПД Слога Сарајево, диригент: Стефан Мојсиловић, Васкршњи концерт у цркви Светог Анте, Сарајево - Сергеј Васиљевич Рахмањинов Оче наш (аранжман П. Харт); , СПД Слога Сарајево, диригент: Стефан Мојсиловић, Наступ на такмичењу хорова, Музичке мајске свечаности, Бијељина, освојена златна медаља у категорији А мјешовитих хорова - Сергеј Васиљевич Рахмањинов Оче наш (аранжман П. Харт); , Еудиатес трио, Културни Центар Источно Ново Сарајево, поводом Славе и Дана Општине Источно Ново Сарајево - насловна музичка тема из ТВ серије Отписани Миливоја Марковића (аранжман: Пеђа Харт); , СПД Слога Сарајево, диригент: Стефан Мојсиловић, Наступ на отварању Православног омладинског центра, црква Светог Василија Острошког, Источно Сарајево П. Харт: Tропар Св. Петру Сарајевском (карловачки напјев, гл.8); у 10.00h премијерно изведена форум представа Батина није изашла из раја, Културни центар Источно Ново Сарајево; у 11.00h Ptice bez granica Pozorište lutaka Mostar; , СПД Слога Сарајево, диригент: Стефан Мојсиловић, Наступ на Другом хорском фестивалу, Прибој, Србија - Сергеј Васиљевич Рахмањинов Оче наш (аранжман П. Харт); изведена пјесма из представе Батина није изашла из раја, у оквиру 13. Међународног фестивала поезије за дјецу у Источном Сарајеву; , хуманитарни концерт Еудијатес трија, Културни центар Источно Ново Сарајево - насловна музичка тема из ТВ серије Отписани Миливоја Марковића (аранжман: Пеђа Харт); , Концерт Еудијатес трија, Фрањевачки самостан, Хвар - насловна музичка тема из ТВ серије Отписани Миливоја Марковића (аранжман: Пеђа Харт); Еудијатес триo, отварање фестивала Малих сцена и монодрама Српске, Културни центар Источно Ново Сарајево - Насловна музичка тема из ТВ серије Отписани Миливоја Марковића (аранжман: Пеђа Харт); , Хуманитарни концерт за дјецу са посебним потребама, мини перформанс Еудијатес трија, Културни центар Фоча - насловна музичка тема из ТВ серије Отписани Миливоја Марковића (аранжман: Пеђа Харт);

9 СПД Слога Сарајево, диригент: Стефан Мојсиловић, Међурелигијски концерт, Жепче - Сергеј Васиљевич Рахмањинов Оче наш (аранжман П. Харт); , Еудијатес триo, Божићни концерт, Народно позориште Сарајево, у организцији СПКД Просвјета Сарајево Пеђа Харт: Засп о Јанко , СПД Слога Сарајево, диригент: Стефан Мојсиловић, Концерт у цркви Благовјештења Пресвете Богородице, Дубровник, Хрватска - Сергеј Васиљевич Рахмањинов Оче наш (аранжман П. Харт); , СПД Слога Сарајево, диригент: Стефан Мојсиловић, Екуменски концерт хришћана Сарајева, Катедрала Срца Исусова, Сарајево - Сергеј Васиљевич Рахмањинов Оче наш (аранжман П. Харт); , 19ч, СПД Слога Сарајево, Дани кршћанске културе, црквa Благовјештења Пресвете Богородице, Дубровник (извођење аранжмана); , 18ч, наступ СПД Слога Сарајево на хуманитарном концерту Да васкрсне добро у нама, Културни центар Источно Ново Сарајево (извођење аранжмана); , наступ Еудијатес трија, Велика сала Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву, Церемонија отварања 6. Интернационалног фестивала хармонике «АКОРДЕОН АРТ» - насловна музичка тема из ТВ серије Отписани Миливоја Марковића (аранжман: Пеђа Харт); , наступ СПД Слога Сарајево на свечаној академији поводом славе Богословског факултета у Фочи. (извођење аранжмана); , 19 ч. СПД Слога Сарајево - наступ на "Концерту духовне музике" у Међународном центру за дјецу и омладину Ново Сарајево (извођење аранжмана); , 19 ч. концерт СПД Слога Сарајево у склопу Прве међународне конференције српске православне омладине, под називом Само слога Србина спасава, храм Светог Василија Острошког, Источно Сарајево (извођење аранжмана); у сали Музичке академије УИС у оквиру концерта ученика средње музичке школе Средњошколског центра И. Илиџа премијерно изведена Токата (за четири руке), композитор П. Харт, у извођењу клавирског дуа, ученица Тамаре Печенице и Бранке Дракул, класа: Јелена Челица и Свјетлана Максимовић на међународном фестивалу такмичарског карактера ФЕСТИВАЛ СЛОВЕНСКЕ МУЗИКЕ у Београду, у категорији камерна музика средња музичка школа, клавирски дуо Тамара Печеница и Бранка Дракул, као композицију домаћег (БиХ) аутора извеле композицију Токата (за четири руке), композитор Пеђа Харт, освојивши при том прву награду; изведена композиција Пуста земаља композитора Дражана Косорића у аранжману Пеђe Харта а у извођењу трија Trio Eudiates (Вања Даниловић Хармоника, Николина Чоловић Виолина, Сара Мичић Клавир) под менторством Слађане Ковач, на VIII Интернационалном такмичењу DONNE IN MUSICA 2016 у Крагујевцу, на коме је Trio Eudiates освојио прву награду у категорији камерне музике; К.Ц. Пале, у оквиру концерта ученика средње музичке школе

10 Средњошколског центра И. Илиџа изведена Токата (за четири руке), у извођењу ученица Т. Печенице и Б. Дракул; Промоција пјесме за дјецу Пипи на Лут фесту, на свечаном отварању 17. ЛУТ ФЕСТ-а, КЦ Источно Ново Сарајево; Ансамбл Ихос на наступу у оквиру манифестације свечаног отварања II Међународне конференције српске православне омладине Само слога Србина спасава извео аранжман паралитургијске пјесме Везак је везла Дјева Марија који је приредио Пеђа Харт; Извођење аранжмана Везак је везла Дјева Марија ансамбл Ихос Четврти дани чипкарства, Кармел св. Илије, Бушко Блато; Извођење аранжмана Везак је везла Дјева Марија ансамбл Ихос Духовске свечаности, порта Храма св. Василија Острошког, Источна Илиџа; К.Ц. Источно Ново Сарајево, у оквиру манифестације Дани ученичког стваралаштва изведена Токата (за четири руке), у извођењу ученица Т. Печенице и Б. Дракул; На наступу у порти цркве у Хаџићима поводом осамдесет година од њене изградње премијерно изведена пјесма Вест, у прилагођеном аранжману за глас уз пратњу гитаре и извођењу јереја Видака Вујадиновића (глас) и Пеђе Харта (гитара). - Премијерно изведена ауторска севдалинка Савка Чемеџинка на промоцији књиге Жељка Пржуља Владика, слава му и милост, у КЦ Источно Ново Сарајево у ч.; - Аранжман композиције Откровење С. И. Воитенка (ориг. за хармонику), за хармонику и гудачки оркестар извели су Стефан Ћеха хармоника и гудачи Симфонијског оркестра Мостар, у 20 ч. На отвореној сцени ХДХС Косача, Мостар - Премијера Сонате за клавир, на цјеловечерњем концерту квинтета хармоника ACCORDEUS у извођењу госта концерта пијанисткиње Соње Радојковић у сали Бошњачког института у Сарајеву са почетком у Изведена Соната за клавир, на цјеловечерњем концерту квинтета хармоника ACCORDEUS у извођењу госта концерта пијанисткиње Соње Радојковић у Установи културе Пароброд у Београду, са почетком у ч. Гостовања у ТВ емисијама: репортажа о музичком саставу Катера за Божићни програм на ТВ БН; репортажа о музици и култури сарајевских Срба за РТС (сателитски програм); 4. ОБРАЗОВНА ДЈЕЛАТНОСТ КАНДИДАТА Образовна дјелатност прије првог и/или /посљедњег избора/реизбора Ранија педагошка искуства стиче као професор музичке културе и руководилац школског хора у О.Ш. Мокро у периоду од Године; наставник клавира године у Ш.З.О.М.О. Источно Ново Сарајево; као професор музичке културе у Средњошколском центру Пале Године; те као оснивач и руководиоц музичке радионице (хора и дјечијег оркестра) при Дјечијем одјељењу Матичне библиотеке у Источном Сарајеву у периоду од Године, са чијим

11 полазницима је учествовао на многобројним градским манифестацијама. Образовна дјелатност послије посљедњег избора/реизбора Од Године је запослен на Музичкој академији Универзитета у Источном Сарајеву као асистент на предметима Контрапункт, Аранжирање, Музички облици и Вокална литература, а по потреби је асистирао и на предметима Свирање хорских партитура, Хор, Анализа музичког дјела и Анализа црквене хорске музике. 5. СТРУЧНА ДЈЕЛАТНОСТ КАНДИДАТА - Члан жирија на 15. Међународном фестивалу луткарских позоришта за дјецу ЛУТФЕСТ Источно Сарајево, мај 2014; - Члан организационог одбора na 5. Интернационалном фестивалу хармонике АКОРДЕОН АРТ, април-мај 2014; - Члан организационог одбора Научно-стручне конференције М- - INISTAR. - Члан организационог одбора na 6. Интернационалном фестивалу хармонике АКОРДЕОН АРТ, 2015; - Члан жирија на 16. Међународном фестивалу луткарских позоришта за дјецу ЛУТФЕСТ Источно Сарајево 2015; - Члан жирија на 17. Међународном фестивалу луткарских позоришта за дјецу ЛУТФЕСТ Источно Сарајево, мај 2016; - Члан организационог одбора na 7. Интернационалном фестивалу хармонике АКОРДЕОН АРТ, јуни 2016; - Члан организационог одбора na 8. Интернационалном фестивалу хармонике АКОРДЕОН АРТ, јуни Потпредсједник је Удружења за његовање академске музике Нови звук. - Од године је сарадник и члан удружења Форум Театар из Источног Сарајева. 6. РЕЗУЛТАТ ИНТЕРВЈУА СА КАНДИДАТИМА 6 Разговор са кандидатом мр Пеђом Хартом, асистентом на Музичкој академији Универзитета у Источном Сарајеву вођен је године у просторијама Музичке академије. Увидом у документацију и кроз разговор су сагледани досадашњи резултати у педагошком, умјетничком и теоријском раду кандидата. Чланови комисије су се похвално изразили о умјетничком раду као и резултатима који су остварени у раду са студентима. 7. ИНФОРМАЦИЈА О ОДРЖАНОМ ПРЕДАВАЊУ ИЗ НАСТАВНОГ ПРЕДМЕТА КОЈИ ПРИПАДА УЖОЈ НАУЧНОЈ/УМЈЕТНИЧКОЈ ОБЛАСТИ 6 Интервију са кандидатима за изборе у академска звања обавља се у складу са чланом 4а. Правилника о поступку и условима избора академског особља Универзитета у Источном Сарајеву (Интервију подразумјева непосредан усмени разговор који комисија обавља са кандидатима у просторијама факултета/академије. Кандидатима се путем поште доставља позив за интервију у коме се наводи датум, вријеме и мјесто одржавања интервијуа.)

12 ЗА КОЈУ ЈЕ КАНДИДАТ КОНКУРИСАО, У СКЛАДУ СА ЧЛАНОМ 93. ЗАКОНА О ВИСОКОМ ОБРАЗОВАЊУ 7 III ЗАКЉУЧНО МИШЉЕЊЕ Експлицитно навести у табели у наставку да ли сваки кандидат испуњава услове за избор у звање или их не испуњава. Први кандидат Минимални услови за избор испуњава/не Навести резултате рада (уколико у звање 8 Завршен други циклус студија са најнижом просјечном оцјеном и на првом и на другом циклусу студија 8,0 или 3,5. Проведен један изборни период у звању асистента Јавно представљене облике умјетничког стваралаштва испуњава испуњава испуњава испуњава испуњава) Завршен други циклус студија са просечном оцјеном 8,83 и просјечном оцјеном на основим студијама 8,2. У звању асистента од до Кнадидат се више пута јавно представио као композитор, аранжер и музички извођач Додатно остварени резултати рада (осим минимално прописаних) Навести преостале публиковане радове, пројекте, менторства, Пеђа Харт је аутор музике за двије позоришне представе: Птице без граница у извођењу Мостарског театра младих и Батина није изашла из раја коју је извео Форум театар из Источног Сарајева. Композиције Соната за клавир и Токата су изведене више пута на различитим сценама. Аутор је и више аранжмана за различите инструменталне и вокално инструменталне саставе. Као извођач (гитара, удараљке и глас) учествовао је велики број пута (двадесет и осам) на различитим концертима, фестивалима и другим манифестацијама. На овим наступима су често извођене композиције за које је аранжмане урадио Пеђа Харт. Аранжмани композиција које је урадио кандидат су изведени више од четрдесет пута у протеклом изборном периоду. Ови подаци указују да је кандидат Пеђа Харт веома активно присутан на културној и умјетничкој сцени у Републици Срској и Босни и Херцеговини. На стручно научној конференцији МИНИСТАР кандидат је излагао рад Утицај различитих музичких традиција на духовно стваралаштво Марка Тајчевића који је и објављен у тематском зборнику. Кандидат је у протеклом периоду изводио и наставу (вјежбе) из порених предмета са завидним успјехом и добрим резултатима рада са студентима. Други кандидат и сваки наредни уколико их има (све поновљено као за првог) 7 Кандидат за избор у наставно-научно звање, који раније није изводио наставу у високошколским установама, дужан је да пред комисијом коју формира вијеће организационе јединице, одржи предавање из наставног предмета уже научне/умјетничке области за коју је конкурисао. 8 У зависности у које се звање бира кандидат, навести минимално прописане услове на основу члана 77., 78. и 87. Закона о високом образовању односно на основу члана 37., 38. и 39. Правилника о поступку и условима избора академског особља Универзитета у Источном Сарајеву

13 Приједлог кандидата за избор у академско звање (навести звање, ужу научну/умјетничку и образовну област за коју се кандидат предлаже) са образложењем приједлога комисије. Уколико један или више кандидата задовољавају услове за избор у звање према конкурсу, комисија мора дати образложење о разлозима доношења своје одлуке, конкретно и јасно. Пријављени кандидат испуњава све законом, статутом и правилником предвиђене услове за избор у звање вишег асистента и у много чему их премашује. Остварио је вриједне резултате у научном, педагошком и прије свега умјетничком раду који указују на способности које се код кандидата развијају у правом смијеру. Комисија једногласно предлаже да се кандидат Пеђа Харт, асистент на Музичкој академији Универзитета у источном Сарајеву изабере у звање вишег асистента за ужу област Умјетност (стваралаштво - сви облици стваралаштва) и ужу област образовања Теоријско-умјетничка област (предмети: Контрапункт и Аранжирање). Ч Л А Н О В И К О М И С И Ј Е: 1. мр Зоран Комадина, ванредни професор, предсједник, 2. мр Дражан Косорић, ванредни професор, члан, 3. др ум. Милорад Маринковић, доцент, члан, IV ИЗДВОЈЕНО ЗАКЉУЧНО МИШЉЕЊЕ Уколико неко од чланова комисије није сагласан са приједлогом о избору дужан је своје издвојено мишљење доставити у писаном облику који чини сасатвни дио овог извјештаја комисије. Ч Л А Н К О М И С И Ј Е: 1. Мјесто: Датум:

Прилог бр. 1. НАСТАВНО НАУЧНОМ /УМЈЕТНИЧКОМ ВИЈЕЋУ МАШИНСКОГ ФАКУЛТЕТА ИСТОЧНО САРАЈЕВО СЕНАТУ УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ Предмет: Извјештај ком

Прилог бр. 1. НАСТАВНО НАУЧНОМ /УМЈЕТНИЧКОМ ВИЈЕЋУ МАШИНСКОГ ФАКУЛТЕТА ИСТОЧНО САРАЈЕВО СЕНАТУ УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ Предмет: Извјештај ком Прилог бр. 1. НАСТАВНО НАУЧНОМ /УМЈЕТНИЧКОМ ВИЈЕЋУ МАШИНСКОГ ФАКУЛТЕТА ИСТОЧНО САРАЈЕВО СЕНАТУ УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ Предмет: Извјештај комисије о пријављеним кандидатима за избор у академско

Више

НАСТАВНО НАУЧНОМ ВИЈЕЋУ МЕДИЦИНСКИ ФАКУЛТЕТ СЕНАТУ УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ Предмет: Извјештај комисије о пријављеним кандидатима за избор у а

НАСТАВНО НАУЧНОМ ВИЈЕЋУ МЕДИЦИНСКИ ФАКУЛТЕТ СЕНАТУ УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ Предмет: Извјештај комисије о пријављеним кандидатима за избор у а НАСТАВНО НАУЧНОМ ВИЈЕЋУ МЕДИЦИНСКИ ФАКУЛТЕТ СЕНАТУ УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ Предмет: Извјештај комисије о пријављеним кандидатима за избор у академско звање, ужа научна област Радиологија, нуклеарна

Више

Konačno rešenje /black varijanta

Konačno rešenje /black varijanta На основу чл. 64. ст. 2. тач. в) Закона о високом образовању ( Службени гласник Републике Српске број: 73/10, 104/11, 84/12, 108/13 и 44/15) и чл. 34. и 152. ст. 12. Статута Универзитета у Источном Сарајеву,

Више

НАСТАВНО НАУЧНОМ ВИЈЕЋУ МЕДИЦИНСКИ ФАКУЛТЕТ СЕНАТУ УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ Предмет: Извјештај комисије о пријављеним кандидатима за избор у а

НАСТАВНО НАУЧНОМ ВИЈЕЋУ МЕДИЦИНСКИ ФАКУЛТЕТ СЕНАТУ УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ Предмет: Извјештај комисије о пријављеним кандидатима за избор у а НАСТАВНО НАУЧНОМ ВИЈЕЋУ МЕДИЦИНСКИ ФАКУЛТЕТ СЕНАТУ УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ Предмет: Извјештај комисије о пријављеним кандидатима за избор у академско звање вишег асистента, ужа научна област Педијатрија

Више

Недо, молим Вас овај садржај дајте проректору Љубоји да напише и пошање ми факсом

Недо, молим Вас овај садржај дајте проректору Љубоји да напише и пошање ми факсом НАСТАВНО НАУЧНОМ /УМЈЕТНИЧКОМ ВИЈЕЋУ ФИЛОЗОФСКОГ ФАКУЛТЕТА ПАЛЕ СЕНАТУ УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ Предмет: Извјештај комисије о пријављеним кандидатима за избор у академско звање асистента, ужа научна/умјетничка

Више

Образац - 1 УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ ФАКУЛТЕТ: Филозофски ИЗВЈЕШТАЈ КОМИСИЈЕ о пријављеним кандидатима за избор наставника и сарадника у звање I. ПОДА

Образац - 1 УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ ФАКУЛТЕТ: Филозофски ИЗВЈЕШТАЈ КОМИСИЈЕ о пријављеним кандидатима за избор наставника и сарадника у звање I. ПОДА Образац - 1 УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ ФАКУЛТЕТ: Филозофски ИЗВЈЕШТАЈ КОМИСИЈЕ о пријављеним кандидатима за избор наставника и сарадника у звање I. ПОДАЦИ О КОНКУРСУ Одлука о расписивању конкурса, орган

Више

Образац 1 ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ Број захтева: Датум: (Назив већа научних области коме се захтев упућује) ПРЕДЛОГ ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ ДОЦЕНТА /

Образац 1 ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ Број захтева: Датум: (Назив већа научних области коме се захтев упућује) ПРЕДЛОГ ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ ДОЦЕНТА / Образац 1 ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ Број захтева: Датум: (Назив већа научних области коме се захтев упућује) ПРЕДЛОГ ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ ДОЦЕНТА / ВАНРЕДНОГ ПРОФЕСОРА (члан 75. Закона о високом образовању)

Више

Microsoft Word - Metodika nastave istorije.doc

Microsoft Word - Metodika nastave istorije.doc УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ ФАКУЛТЕТ: Образац - 1 ИЗВЈЕШТАЈ КОМИСИЈЕ о пријављеним кандидатима за избор наставника и сарадника у звање I. ПОДАЦИ О КОНКУРСУ Одлука о расписивању конкурса, орган и датум доношења

Више

УПУТСТВО ЗА ПИСАЊЕ РЕФЕРАТА

УПУТСТВО ЗА ПИСАЊЕ РЕФЕРАТА С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Машински факултет Ужа научна, oдносно уметничка област: Термомеханика Број кандидата који се

Више

Microsoft Word - IzvjestajKokic

Microsoft Word - IzvjestajKokic И З В Ј Е Ш Т А Ј КОМИСИЈЕ О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I ПОДАЦИ О КОНКУРСУ Конкурс објављен: 22. 7. 2015. у дневном листу Глас Српске Ужа научна/умјетничка област: Рачунарске науке, ужа

Више

Недо, молим Вас овај садржај дајте проректору Љубоји да напише и пошање ми факсом

Недо, молим Вас овај садржај дајте проректору Љубоји да напише и пошање ми факсом НАСТАВНО-НАУЧНОМ ВЕЋУ ФИЛОЗОФСКОГ ФАКУЛТЕТА СЕНАТУ УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ Предмет: Извештај комисије о пријављеним кандидатима за избор у академско звање доцента, ужа научна област Специфични

Више

Microsoft Word - IzvjestajPlakalovic

Microsoft Word - IzvjestajPlakalovic И З В Ј Е Ш Т А Ј КОМИСИЈЕ О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I ПОДАЦИ О КОНКУРСУ Конкурс објављен: 22. 7. 2015. у дневном листу Глас Српске Ужа научна/умјетничка област: Информационе науке и биоинформатика

Више

Microsoft Word - IZBOR U ZVANJE VISI ASS

Microsoft Word - IZBOR U ZVANJE  VISI ASS КОМИСИЈА ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЈЕШТАЈА ПО РАСПИСАНОМ КОНКУРСУ ОБЈАВЉЕНОМ У ДНЕВНОМ ЛИСТУ ГЛАС СРПСКЕ ОД 24.10.2012. ГОДИНЕ ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ САРАДНИКА- ВИШЕГ АСИСТЕНТА ЗА УЖУ НАУЧНУ ОБЛАСТ ДИДАКТИКА И ОПШТА ПЕДАГОГИЈА

Више

Број: 768/2-3 Датум: На основу члана 64. став 11. и члана 65. став 7. Закона о високом образовању ( Сл. гл. РС бр. 76/05, 100/07, 97/08,

Број: 768/2-3 Датум: На основу члана 64. став 11. и члана 65. став 7. Закона о високом образовању ( Сл. гл. РС бр. 76/05, 100/07, 97/08, Број: 768/2-3 Датум: 22. 6. 2015. На основу члана 64. став 11. и члана 65. став 7. Закона о високом образовању ( Сл. гл. РС бр. 76/05, 100/07, 97/08, 44/10, 93/12, 89/13, 99/14 и 45/15 аутентично тумачење)

Више

Образац 4 В В) ГРУПАЦИЈА ТЕХНИЧКО-ТЕХНОЛОШКИХ НАУКА С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив фа

Образац 4 В В) ГРУПАЦИЈА ТЕХНИЧКО-ТЕХНОЛОШКИХ НАУКА С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив фа Образац 4 В В) ГРУПАЦИЈА ТЕХНИЧКО-ТЕХНОЛОШКИХ НАУКА С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Технолошко-металуршки факултет Универзитета

Више

Pravilnik o izboru o zvanje nastavnika i saradnika

Pravilnik o izboru o zvanje nastavnika i saradnika ВИСОКА ШКОЛА ЗА ПРИМИЈЕЊЕНЕ И ПРАВНЕ НАУКЕ ПРОМЕТЕЈ БАЊА ЛУКА ПРАВИЛНИК О ИЗБОРУ У ЗВАЊА НАСТАВНИКА И САРАДНИКА ВИСОКЕ ШКОЛЕ Бања Лука, 2011. године На основу члана 64. Закона о високом образовању ( Службени

Више

Наставно-научном већу Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу (Свака рубрика мора бити попуњена) (Ако нема података, рубрика остаје праз

Наставно-научном већу Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу (Свака рубрика мора бити попуњена) (Ако нема података, рубрика остаје праз Наставно-научном већу Факултета медицинских наука (Свака рубрика мора бити попуњена) (Ако нема података, рубрика остаје празна али назначена) I ПОДАЦИ О КОНКУРСУ, КОМИСИЈИ И КАНДИДАТИМА 1. Одлука о расписивању

Више

Dr. Senka Barudanović, doktor bioloških nauka, redovna profesorica Prirodnomatematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, uže naučne oblasti: Ekologi

Dr. Senka Barudanović, doktor bioloških nauka, redovna profesorica Prirodnomatematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, uže naučne oblasti: Ekologi Dr. Senka Barudanović, doktor bioloških nauka, redovna profesorica Prirodnomatematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, uže naučne oblasti: Ekologija i Botanika, predsjednica Dr. Edina Muratović,doktor

Више

Број студената који се могу уписати у прву годину првог циклуса студија у академској 2016/17. години на Универзитету у Источном Сарајеву, приказан по

Број студената који се могу уписати у прву годину првог циклуса студија у академској 2016/17. години на Универзитету у Источном Сарајеву, приказан по Број студената који се могу уписати у прву годину првог циклуса студија у академској 2016/17. години на Универзитету у Источном Сарајеву, приказан по организационим јединицама и студијским програмима НАЗИВ

Више

Microsoft Word - pravilnik minimalni uslovi FLU jelena SREDJEN

Microsoft Word - pravilnik minimalni uslovi FLU jelena SREDJEN На основу предлога Конференције универзитета Србије од 15. јуна 2015.године Национални савет за за високо образовање Републике Србије, на седници одржаној 26. новембра 2015. године утврдио је МИНИМАЛНЕ

Више

два сарадника

два сарадника УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ОБРАЗАЦ 2 ФАКУЛТЕТ ТЕХНИЧКИХ НАУКА ОБРАЗАЦ ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА КОНКУРС ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ САРАДНИКА УНИВЕРЗИТЕТА oбавезна садржина I ПОДАЦИ О КОНКУРСУ,

Више

Microsoft Word - Pravilnik o izboru u zvanje nastavnika i saradnika mart 2018.doc

Microsoft Word - Pravilnik o izboru u zvanje nastavnika i saradnika mart 2018.doc На основу члана 73.-88. Закона о високом образовању ( Сл. гласник РС број 88/17) члана 121. Статута Високе пословно-техничке школе струковних студија у Ужицу, Наставно веће Школе на седници одржаној дана

Више

Начин вредновања научно-стручног рада кандидата Избор у наставничка звања Наставници универзитета Члан 3. У вредновању научно-стручног рада кандидата

Начин вредновања научно-стручног рада кандидата Избор у наставничка звања Наставници универзитета Члан 3. У вредновању научно-стручног рада кандидата Начин вредновања научно-стручног рада кандидата Избор у наставничка звања Наставници универзитета Члан 3. У вредновању научно-стручног рада кандидата за избор наставника у звање доцента, ванредног и редовног

Више

Декану Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу (Свака рубрика мора бити попуњена) (Ако нема података, рубрика остаје празна али назначен

Декану Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу (Свака рубрика мора бити попуњена) (Ако нема података, рубрика остаје празна али назначен Декану Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу (Свака рубрика мора бити попуњена) (Ако нема података, рубрика остаје празна али назначена) I ПОЦИ О КОНКУРСУ, КОМИСИЈИ И КАНДИТИМА 1. Одлука

Више

С А Ж Е Т А К

С А Ж Е Т А К С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Машински факултет у Београду Ужа научна, oдносно уметничка област: Механика флуида Број кандидата

Више

На основу члана 115 став 1 Закона о високом образовању («Службени гласник Републике Српске» бр

На основу члана 115 став 1 Закона о високом образовању («Службени гласник Републике Српске» бр РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ ПРАВИЛНИК О ИЗМЈЕНАМА И ДОПУНИ ПРАВИЛНИКА О САДРЖАЈУ ЈАВНИХ ИСПРАВА КОЈЕ ИЗДАЈУ ВИСОКОШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ Бања Лука, мај 2014. године На основу члана 131.

Више

ПРЕДНАЦРТ

ПРЕДНАЦРТ САДРЖАЈ I ОПШТЕ ОДРЕДБЕ 3 II ПОКРЕТАЊЕ ПОСТУПКА ЗА ИЗБОР НАСТАВНИКА 3 III УТВРЂИВАЊЕ ПРЕДЛОГА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ НАСТАВНИКА 4 IV ДОНОШЕЊЕ ОДЛУКЕ 5 V ПОСТУПАК ЗА ИЗБОР САРАДНИКА 6 VI ПРЕЛАЗНЕ И ЗАВРШНЕ ОДРЕДБЕ

Више

ВИСОКА ЖЕЛЕЗНИЧКА ШКОЛА

ВИСОКА ЖЕЛЕЗНИЧКА ШКОЛА ВИСОКА ЖЕЛЕЗНИЧКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА Број: 2115/3-1 Дана, 03.12.2018. године Б е о г р а д На основу чланова 72.-78. Закона о високом образовању ("Службeни гласник РС", број 88/2017, 27/2018 и 73/2018)

Више

На основу чланова 65. став 1. Закона о високом образовању ( Сл. гласник РС бр. 88/2017, 27/18 др. закон и 73/18) и члана 43. Статута Електронског факу

На основу чланова 65. став 1. Закона о високом образовању ( Сл. гласник РС бр. 88/2017, 27/18 др. закон и 73/18) и члана 43. Статута Електронског факу На основу чланова 65. став 1. Закона о високом образовању ( Сл. гласник РС бр. 88/2017, 27/18 др. закон и 73/18) и члана 43. Статута Електронског факултета у Нишу, Наставно-научно веће Електронског факултета

Више

На основу члана 47. Статута Техничког факултета у Бору и члана 1. став 2. Одлуке о извођењу приступног предавања на Универзитету у Београду (Гласник У

На основу члана 47. Статута Техничког факултета у Бору и члана 1. став 2. Одлуке о извођењу приступног предавања на Универзитету у Београду (Гласник У На основу члана 47. Статута Техничког факултета у Бору и члана 1. став 2. Одлуке о извођењу приступног предавања на Универзитету у Београду (Гласник Универзитета бр.195/16), Наставно-научно веће Факултета

Више

Na osnovu člana 63. Zakona o visokom obrazovanju Hercegovačko- neretvanskog kantona (Službene novine HNK broj: 4/12), članova 201. i 202. Statuta Univ

Na osnovu člana 63. Zakona o visokom obrazovanju Hercegovačko- neretvanskog kantona (Službene novine HNK broj: 4/12), članova 201. i 202. Statuta Univ Na osnovu člana 63. Zakona o visokom obrazovanju Hercegovačko- neretvanskog kantona (Službene novine HNK broj: 4/12), članova 201. i 202. Statuta Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru, a u skladu sa članom

Више

Универзитет у Нишу, Факултет уметности у Нишу Кнегиње Љубице 10, Ниш Телефон: Факс: Деканат: Е-m

Универзитет у Нишу, Факултет уметности у Нишу Кнегиње Љубице 10, Ниш Телефон: Факс: Деканат: Е-m Универзитет у Нишу, Факултет уметности у Нишу Кнегиње Љубице 10, 18000 Ниш Телефон: +381 18 522 396 Факс: +381 18 513 272 Деканат: +381 18 245 379 Е-mail: info@artf.ni.ac.rs www.artf.ni.ac.rs ДЕПАРТМАН

Више

С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Maшински факултет, Београд Ужа научна, oдн

С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Maшински факултет, Београд Ужа научна, oдн С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Maшински факултет, Београд Ужа научна, oдносно уметничка област: Мотори Број кандидата који се

Више

Универзитет у Београду Електротехнички факултет ТАБЕЛА ЗА ОЦЕНУ ИСПУЊЕЊА УСЛОВА ЗА ПРВИ ИЗБОР У ЗВАЊЕВАНРЕДНОГ ПРОФЕСОРА Према Правилнику о избору у з

Универзитет у Београду Електротехнички факултет ТАБЕЛА ЗА ОЦЕНУ ИСПУЊЕЊА УСЛОВА ЗА ПРВИ ИЗБОР У ЗВАЊЕВАНРЕДНОГ ПРОФЕСОРА Према Правилнику о избору у з ТАБЕЛА ЗА ОЦЕНУ ИСПУЊЕЊА УСЛОВА ЗА ПРВИ ИЗБОР У ЗВАЊЕВАНРЕДНОГ ПРОФЕСОРА Према Правилнику о избору у звање наставника и сарадника Електротехничког факултета Универзитета у Београду, који је донет одлуком

Више

Konkurs za izbor

Konkurs za izbor Na osnovu odlukâ Vijeća Fakulteta, broj:02-01/377, 02-01/381, 02-01/382, 02-01/388, 02-01/389, 02-01/390, 02-01/396, 02-01/397 i 02-01/407 od 20. 11. 2017. godine i saglasnosti Senata Univerziteta u Sarajevu,

Више

На основу члана 55.став 1. и чл. 64. Став 11. Закона о високом образовању ( Сл.гласник РС број 76/2005, 97/2008, 100/07-аутентично тумачење, 44/2010,

На основу члана 55.став 1. и чл. 64. Став 11. Закона о високом образовању ( Сл.гласник РС број 76/2005, 97/2008, 100/07-аутентично тумачење, 44/2010, На основу члана 55.став 1. и чл. 64. Став 11. Закона о високом образовању ( Сл.гласник РС број 76/2005, 97/2008, 100/07-аутентично тумачење, 44/2010, 93/12, 89/13, 99/14 и 45/15-аутентично тумачење и 68/2015),

Више

Студијски програм УЧИТЕЉ за стицање стручног назива Дипломирани учитељ Р.бр. 1. РАСПОРЕД ПРЕДМЕТА по семестрима и годинама студија за студијски програ

Студијски програм УЧИТЕЉ за стицање стручног назива Дипломирани учитељ Р.бр. 1. РАСПОРЕД ПРЕДМЕТА по семестрима и годинама студија за студијски програ Студијски програм за стицање стручног назива Дипломирани учитељ 1. РАСПОРЕД ПРЕДМЕТА по семестрима и годинама студија за студијски програм ПРВА ГОДИНА I семестар II семестар 1. Српски језик 2+2 2+2 8 2.

Више

Pravilnik o uslovima i postupku dodjeljivanja zvanja i pravima profesora emeritusa

Pravilnik o uslovima i postupku dodjeljivanja zvanja i pravima profesora emeritusa УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ СЕНАТ УНИВЕРЗИТЕТА П Р А В И Л Н И К О УСЛОВИМА И ПОСТУПКУ ДОДЈЕЉИВАЊА ЗВАЊА И ПРАВИМА ПРОФЕСОРА ЕМЕРИТУСА Бања Лука, октобар 2017. године На основу члана 86. став (3) Закона о

Више

доцент, Бранка Савић, дипл.ек. а) Основни биографски подаци : Име (име оба родитеља) и презиме: Датум и мјесто рођења: Установе у којима је био запосл

доцент, Бранка Савић, дипл.ек. а) Основни биографски подаци : Име (име оба родитеља) и презиме: Датум и мјесто рођења: Установе у којима је био запосл доцент, Бранка Савић, дипл.ек. а) Основни биографски подаци : Име (име оба родитеља) и презиме: Датум и мјесто рођења: Установе у којима је био запослен: Радна мјеста: Чланство у научним и стручним организацијама

Више

Zakon o zvanjima koja se stiču završetkom visokog obrazovanja

Zakon o zvanjima koja se stiču završetkom visokog obrazovanja ЗАКОН О ЗВАЊИМА KOJA СЕ СТИЧУ ЗАВРШЕТКОМ ВИСОКОГ ОБРАЗОВАЊА Члан 1. Овим законом уређују се звања која се стичу завршетком студија на лиценцираним студијским програмима који се изводе на лиценцираним високошколским

Више

LIČNI PODACI Ime i prezime: Nacionalnost: Datum i mjesto rođenja: Nastavničko zvanje: Rajko Kličković Srbin

LIČNI PODACI Ime i prezime:   Nacionalnost: Datum i mjesto rođenja: Nastavničko zvanje: Rajko Kličković Srbin LIČNI PODACI Ime i prezime: E-mail: Nacionalnost: Datum i mjesto rođenja: Nastavničko zvanje: Rajko Kličković rajkoklickovic@hotmail.com Srbin 20.07.1956. godine, Donji Petrovići, Bosanska Krupa Docent

Више

BELGRADE CHOPIN FEST FEBRUAR 3. MART, TAKMIĈARSKA REVIJA MLADIH TALENATA - PRAVILA UĈEŠĆA I PRIJAVLJIVANJE - Revija će se održati u pet

BELGRADE CHOPIN FEST FEBRUAR 3. MART, TAKMIĈARSKA REVIJA MLADIH TALENATA - PRAVILA UĈEŠĆA I PRIJAVLJIVANJE - Revija će se održati u pet BELGRADE CHOPIN FEST 2013 28. FEBRUAR 3. MART, 2013. TAKMIĈARSKA REVIJA MLADIH TALENATA - PRAVILA UĈEŠĆA I PRIJAVLJIVANJE - Revija će se održati u petak, 1. marta u Sveĉanoj sali MŠ Stanković (Kneza Miloša

Више

Након увида у документацију Комисија подноси ИЗВЈЕШТАЈ КОМИСИЈЕ О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I ПОДАЦИ О КОНКУРСУ Конкурс објављен: 27. ј

Након увида у документацију Комисија подноси ИЗВЈЕШТАЈ КОМИСИЈЕ О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I ПОДАЦИ О КОНКУРСУ Конкурс објављен: 27. ј Након увида у документацију Комисија подноси ИЗВЈЕШТАЈ КОМИСИЈЕ О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I ПОДАЦИ О КОНКУРСУ Конкурс објављен: 27. јуна 2012. године у дневном листу ''Глас Српске'' Специфични

Више

МУЗИЧКА ШКОЛА «ЈОВАН БАНДУР» ПАНЧЕВО Војводе Живојина Мишића 3 Тел Web site: muzickaskolapancevo.edu.rs ПОС

МУЗИЧКА ШКОЛА «ЈОВАН БАНДУР» ПАНЧЕВО Војводе Живојина Мишића 3 Тел Web site: muzickaskolapancevo.edu.rs ПОС МУЗИЧКА ШКОЛА «ЈОВАН БАНДУР» ПАНЧЕВО Војводе Живојина Мишића 3 Тел. +381 13 345 976 E-mail : jbandur@panet.rs Web site: muzickaskolapancevo.edu.rs ПОСЕБАН ШКОЛСКИ ПРОГРАМ ЗА МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ ШКОЛСКА 2012/2013.

Више

На основу чл. 42. и 96. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишћени текст и 167/12), Сенат Универзитета

На основу чл. 42. и 96. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишћени текст и 167/12), Сенат Универзитета На основу чл. 42. и 96. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишћени текст и 167/12), Сенат Универзитета у Београду, на седници одржаној 20.03.2013. године,

Више

ВИСОКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈA

ВИСОКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈA ВИСОКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈA ЗА ИНФОРМАЦИОНЕ И КОМУНИКАЦИОНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ Б Е О Г Р А Д П Р А В И Л Н И К О ИЗБОРУ У ЗВАЊА НАСТАВНИКА И САРАДНИКА Фебруар 2009. година ВИСОКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ Нови Сад, Ђуре Јакшића бр. 7 тел: 021/422-177 факс: 021/420-187 број жиро рачуна: 840-1451666-42 www.akademja.uns.ac.rs ИНФОРМАТОР О ПРОГРАМСКИМ САДРЖАЈИМА ПРИЈЕМНОГ ИСПИТА за

Више

Година LI, број 172, 11. јун На основу чл. 42. и 96. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишће

Година LI, број 172, 11. јун На основу чл. 42. и 96. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишће Година LI, број 172, 11. јун 2013. 195 На основу чл. 42. и 96. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишћени текст и 167/12), Сенат Универзитета у Београду,

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ОБРАЗАЦ - 2 НАЗИВ ФАКУЛТЕТА ОБРАЗАЦ ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА КОНКУРС ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ САРАДНИКА УНИВЕ

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ОБРАЗАЦ - 2 НАЗИВ ФАКУЛТЕТА ОБРАЗАЦ ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА КОНКУРС ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ САРАДНИКА УНИВЕ УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ОБРАЗАЦ - 2 НАЗИВ ФАКУЛТЕТА ОБРАЗАЦ ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА КОНКУРС ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ САРАДНИКА УНИВЕРЗИТЕТА -oбавезна садржина- I ПОДАЦИ О КОНКУРСУ, КОМИСИЈИ

Више

Прилог бр. 1. НАСТАВНО НАУЧНОМ ВИЈЕЋУ ЕКОНОМКСОГ ФАКУЛТЕТА СЕНАТУ УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ Предмет: Извјештај комисије о пријављеним кандидати

Прилог бр. 1. НАСТАВНО НАУЧНОМ ВИЈЕЋУ ЕКОНОМКСОГ ФАКУЛТЕТА СЕНАТУ УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ Предмет: Извјештај комисије о пријављеним кандидати Прилог бр. 1. НАСТАВНО НАУЧНОМ ВИЈЕЋУ ЕКОНОМКСОГ ФАКУЛТЕТА СЕНАТУ УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ Предмет: Извјештај комисије о пријављеним кандидатима за избор у академско звање виши асистент, ужа научна

Више

Правилник Такмичења ученика хармонике

Правилник Такмичења ученика хармонике Правилник Такмичења ученика хармонике Чл. 1 Овим Правилником регулишу се организација, учесници и пропозиције Такмичења ученика хармонике, као и циљеви одржавања такмичења. Чл. 2 Организатор Такмичења

Више

Microsoft Word - Sazetak Mirko Pavisic 2015

Microsoft Word - Sazetak Mirko Pavisic 2015 С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Машински факултет Универзитета у Београду Ужа научна, oдносно уметничка област: Механика Број

Више

Универзитет у Новом Саду Филозофски факултет Дана, ИЗВЕШТАЈ О СТИЦАЊУ ИСТРАЖИВАЧКОГ ЗВАЊА КАНДИДАТ: мср Ана Крстић, студент Докторских ака

Универзитет у Новом Саду Филозофски факултет Дана, ИЗВЕШТАЈ О СТИЦАЊУ ИСТРАЖИВАЧКОГ ЗВАЊА КАНДИДАТ: мср Ана Крстић, студент Докторских ака Универзитет у Новом Саду Филозофски факултет Дана, 4. 3. 2019. ИЗВЕШТАЈ О СТИЦАЊУ ИСТРАЖИВАЧКОГ ЗВАЊА КАНДИДАТ: мср Ана Крстић, студент Докторских академских студија филологије, Филозофски факултет у Нишу,

Више

УПУТСТВО ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА

УПУТСТВО ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ОБРАЗАЦ 2 ФАКУЛТЕТ ТЕХНИЧКИХ НАУКА ОБРАЗАЦ ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА КОНКУРС ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ САРАДНИКА УНИВЕРЗИТЕТА I ПОДАЦИ О КОНКУРСУ, КОМИСИЈИ И КАНДИДАТИМА

Више

oioipjkm

oioipjkm УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ ФАКУЛТЕТ УМЕТНОСТИ У НИШУ ПРИЈАВЉЕНИ КАНДИДАТИ ЗА ПОЛАГАЊЕ ИСПИТА ЗА ПРОВЕРУ СКЛОНОСТИ И СПОСОБНОСТИ У ПРВОМ КОНКУРСНОМ РОКУ ЗА АКАДЕМСКУ 2018/2019. ГОДИНУ СТУДИЈСКИ ПРОГРАМ ИЗВОЂАЧКЕ

Више

РАСПОРЕД ИСПИТА У ОКТОБАРСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ ШКОЛСКЕ 2017/18. ГОДИНЕ ЗА РЕДОВНЕ СТУДЕНТЕ УЧИТЕЉСКОГ ФАКУЛТЕТА И СТУДЕНТЕ СА ЗАВРШЕНОМ ПА, ВИШОМ ИЛИ ВИС

РАСПОРЕД ИСПИТА У ОКТОБАРСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ ШКОЛСКЕ 2017/18. ГОДИНЕ ЗА РЕДОВНЕ СТУДЕНТЕ УЧИТЕЉСКОГ ФАКУЛТЕТА И СТУДЕНТЕ СА ЗАВРШЕНОМ ПА, ВИШОМ ИЛИ ВИС РАСПОРЕД ИСПИТА У ОКТОБАРСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ ШКОЛСКЕ 2017/18. ГОДИНЕ ЗА РЕДОВНЕ СТУДЕНТЕ УЧИТЕЉСКОГ ФАКУЛТЕТА И СТУДЕНТЕ СА ЗАВРШЕНОМ ПА, ВИШОМ ИЛИ ВИСОКОМ ШКОЛОМ ПЕТАК 14. 09. 2018. САЛА ЗА ФИЗИЧКО/ АМФИТЕАТАР

Више

Microsoft Word - Izvestaj_Sasa_Pavlovic

Microsoft Word - Izvestaj_Sasa_Pavlovic КОМИСИЈА ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА Сенату Универзитета у Бања Луци - посредством Наставно-умјетничког вијећа Академије умјетности Одлуком Наставно-умјетничког вијећа Академије умјетности Универзитета у Бања

Више

UNIVERZITET U ISTOČNOM SARAJEVU

UNIVERZITET U ISTOČNOM SARAJEVU UNIVERZITET U ISTOČNOM SARAJEVU MEDICINSKI FAKULTET FOČA Na osnovu člana 248. Statuta Medicinskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, a u vezi sa Zakonom o univerzitetu ( Sl. glasnik R.S broj:12/93,

Више

ФИЛОЛОШКО-УМЕТНИЧКИ ФАКУЛТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ CURRICULUM VITAE ОСНОВНИ ЛИЧНИ ПОДАЦИ Име и презиме Милана Додиг Година и место рођ

ФИЛОЛОШКО-УМЕТНИЧКИ ФАКУЛТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ CURRICULUM VITAE ОСНОВНИ ЛИЧНИ ПОДАЦИ Име и презиме Милана Додиг Година и место рођ ФИЛОЛОШКО-УМЕТНИЧКИ ФАКУЛТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ CURRICULUM VITAE ОСНОВНИ ЛИЧНИ ПОДАЦИ Име и презиме Милана Додиг Година и место рођења Наставно-научно звање; научно звање 1985. Кикинда

Више

На основу члана 75. став 7. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, бр. 88/17), члана 1. Правилника о начину и поступку стицања звања и зас

На основу члана 75. став 7. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, бр. 88/17), члана 1. Правилника о начину и поступку стицања звања и зас На основу члана 75. став 7. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, бр. 88/17), члана 1. Правилника о начину и поступку стицања звања и заснивања радног односа наставника Универзитета у Београду

Више

PRAVILNIK O OBIMU I SADRŽAJU KVALIFIKACIONOG ISPITA ZA II. CIKLUS STUDIJA Član 1. Ovim Pravilnikom regulišu se obim (broj predmeta) i sadržaj (program

PRAVILNIK O OBIMU I SADRŽAJU KVALIFIKACIONOG ISPITA ZA II. CIKLUS STUDIJA Član 1. Ovim Pravilnikom regulišu se obim (broj predmeta) i sadržaj (program PRAVILNIK O OBIMU I SADRŽAJU KVALIFIKACIONOG ISPITA ZA II. CIKLUS STUDIJA Član 1. Ovim Pravilnikom regulišu se obim (broj predmeta) i sadržaj (programski zahtjevi) polaganja kvalifikacionog ispita za upis

Више

УПУТСТВО ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА

УПУТСТВО ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ОБРАЗАЦ - 2 НАЗИВ ФАКУЛТЕТА ОБРАЗАЦ ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА КОНКУРС ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ САРАДНИКА УНИВЕРЗИТЕТА -oбавезна садржина- I ПОДАЦИ О КОНКУРСУ, КОМИСИЈИ

Више

broj 081.indd

broj 081.indd 2.2 СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ - Број 81 11 III Ова одлука ступа на снагу наредног дана од дана објављивања у Службеном гласнику Републике Српске. Број: 4/1-12-2-2118/1 1414 На основу члана 11 став

Више

PRAVILNIK O NAUČNOISTRAŽIVAČKOJ DJELATNOSTI UNIVERZITETA U TRAVNIKU Juni 2011.

PRAVILNIK O NAUČNOISTRAŽIVAČKOJ DJELATNOSTI UNIVERZITETA U TRAVNIKU Juni 2011. PRAVILNIK O NAUČNOISTRAŽIVAČKOJ DJELATNOSTI UNIVERZITETA U TRAVNIKU Juni 2011. Na osnovu člana 35. Statuta Univerziteta u Travniku, Senat Univerziteta u Travniku na svojoj sjednici održanoj 10.06.2011.

Више

Microsoft Word - REPREZ.REFERENCE saradnici

Microsoft Word - REPREZ.REFERENCE saradnici На основу члана 50. Статута Факултета ликовних уметности у Београду, Наставно уметничко веће Факултета на седници одржаној 02.03. 2016. године усвојило је МИНИМАЛНЕ УСЛОВЕ ЗА ИЗБОР САРАДНИКА У ПОЉУ УМЕТНОСТИ

Више

Microsoft Word - sazetak_GM

Microsoft Word - sazetak_GM С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ 1. Назив факултета: Универзитет у Београду, Машински факултет Ужа научна, oдносно уметничка област: Производно

Више

Izvod iz izvještaja (dio koji se odnosi na ispunjavanje propisanih uslova za izbor) Komisija za pripremanje prijedloga za izbor nastavnika u sva zvanj

Izvod iz izvještaja (dio koji se odnosi na ispunjavanje propisanih uslova za izbor) Komisija za pripremanje prijedloga za izbor nastavnika u sva zvanj Komisija za pripremanje prijedloga za izbor nastavnika u sva zvanja iz naučne oblasti Komunikacijske tehnologije (2 izvršioca), na Fakultetu za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu u sastavu:

Више

УПУТСТВО ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА

УПУТСТВО ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ОБРАЗАЦ 2 ФАКУЛТЕТ ТЕХННИЧКИХ НАУКА ОБРАЗАЦ ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА КОНКУРС ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ САРАДНИКА УНИВЕРЗИТЕТА oбавезна садржина I ПОДАЦИ О КОНКУРСУ,

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ ФАКУЛТЕТ МЕДИЦИНСКИХ НАУКА Број: Дана: године К р а г у ј е в а ц На основу члана 65. став 1. Закона о в

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ ФАКУЛТЕТ МЕДИЦИНСКИХ НАУКА Број: Дана: године К р а г у ј е в а ц На основу члана 65. став 1. Закона о в УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ ФАКУЛТЕТ МЕДИЦИНСКИХ НАУКА Број: 01-9909 Дана: 21.09. 2016. године К р а г у ј е в а ц На основу члана 65. став 1. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС бр. 76/2005,

Више

Raspored letnji pon semestar MAS xls

Raspored letnji pon semestar MAS xls Raspored predavanja master akademskih studija školske 2018/2019. godine - letnji semestar Muzička pedagogija Ponedeljak: 09,45-,15 Analiza muzike 20. veka Ponedeljak: 12,-13,15 Metodika nastave muzičke

Више

UNIVERZITET U SARAJEVU PEDAGOŠKA AKADEMIJA SARAJEVO Skenderija 72, tel/fax: , E mail: I. OPĆE ODREDBE

UNIVERZITET U SARAJEVU PEDAGOŠKA AKADEMIJA SARAJEVO Skenderija 72, tel/fax: , E mail: I. OPĆE ODREDBE UNIVERZITET U SARAJEVU PEDAGOŠKA AKADEMIJA SARAJEVO Skenderija 72, tel/fax:214 606, E mail: padekanat@pa.unsa.ba,pakademija@pa.unsa.ba I. OPĆE ODREDBE P R A V I L N I K O DIPLOMSKOM RADU Član 1. Ovaj Pravilnik

Више

Microsoft Word - mdf

Microsoft Word - mdf МЕДИЦИНСКИ ФАКУЛТЕТ др Суботића 8 Телефон: (011) 36 36 333 Факс: (011) 2684 053 E-mail: marija.ratkovic@med.bg.ac.rs Интернет адреса: www.mfub.bg.ac.rs *Влада Републике Србије није донела Одлуку о броју

Више

Р

Р РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ ОДЛУКА О БРОЈУ РЕДОВНИХ И ВАНРЕДНИХ СТУДЕНАТА КОЈИ СЕ УПИСУЈУ У ПРВУ ГОДИНУ ПРВОГ ЦИКЛУСА СТУДИЈА И У ПРВУ ГОДИНУ ДРУГОГ ЦИКЛУСА СТУДИЈА У АКАДЕМСКОЈ 216/17.

Више

Microsoft Word - MATERIJAL ZA ROKIJA.doc

Microsoft Word - MATERIJAL ZA ROKIJA.doc Број: 03-270/2 Ниш, 09.06.2015. год. З А П И С Н И К са 8. седнице Изборног већа Факултета заштите на раду у Нишу одржане 09.06.2015. године, са почетком у 12 часова у Клубу радника Факултета заштите на

Више

R.br. Datum i vrijeme održavanja manifestacije LJETO U TUZLI 2019 Mjesto održavanja Naziv manifestacije Naziv nosioca manifestacije Juni

R.br. Datum i vrijeme održavanja manifestacije LJETO U TUZLI 2019 Mjesto održavanja Naziv manifestacije Naziv nosioca manifestacije Juni R.br. Datum i vrijeme održavanja manifestacije LJETO U TUZLI 2019 Mjesto održavanja Naziv manifestacije Naziv nosioca manifestacije Juni 1. 06.06-09.06.2019. JU BKC 3. Internacionalni horski šampionat

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ

УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ СЕНАТ УНИВЕРЗИТЕТА П Р А В И Л Н И К О НАЧИНУ ИЗБОРА И БРОЈУ ЧЛАНОВА СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА И ИЗБОРУ СТУДЕНАТА У НАСТАВНО-НАУЧНА/УМЈЕТНИЧКО ВИЈЕЋЕФАКУЛТЕТА/АКАДЕМИЈЕ И СЕНАТ ВИСОКЕ

Више

Образац 2 1. Биографски подаци (Испуњава кандидат) Име презиме Миљан Стевановић Место и датум рођењa Врање, Адреса Скендер-бегова 10/3,

Образац 2 1. Биографски подаци (Испуњава кандидат) Име презиме Миљан Стевановић Место и датум рођењa Врање, Адреса Скендер-бегова 10/3, Образац 2 1. Биографски подаци (Испуњава кандидат) Име презиме Миљан Стевановић Место и датум рођењa Врање, 13. 08. 1991. Адреса Скендер-бегова 10/3, Београд Телефон 063/ 157 387 9 E-mail адреса miljanstevanovic91@gmail.com

Више

Образац 4 Г

Образац 4 Г 1 Образац 4 Г Г) ГРУПАЦИЈА ДРУШТВЕНО-ХУМАНИСТИЧКИХ НАУКА С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: ТЕХНОЛОШКО-МЕТАЛУРШКИ ФАКУЛТЕТ, УНИВЕРЗИТЕТА

Више

ФИЛОЛОШКО-УМЕТНИЧКИ ФАКУЛТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ CURRICULUM VITAE ОСНОВНИ ПОДАЦИ Име и презиме Година и место рођења Звање е-mail/we

ФИЛОЛОШКО-УМЕТНИЧКИ ФАКУЛТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ CURRICULUM VITAE ОСНОВНИ ПОДАЦИ Име и презиме Година и место рођења Звање е-mail/we ФИЛОЛОШКО-УМЕТНИЧКИ ФАКУЛТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ CURRICULUM VITAE ОСНОВНИ ПОДАЦИ Име и презиме Година и место рођења Звање е-mail/web site Телефон Универзитет, факултет, организациона

Више

Pravilnik o uslovima, nacinu i postupku sticanja zvanja saradnika na AF

Pravilnik o uslovima, nacinu i postupku sticanja zvanja saradnika na AF Универзитет у Београду - Архитектонски факултет П Р А В И Л Н И К О УСЛОВИМА, НАЧИНУ И ПОСТУПКУ ЗА ИЗБОР И ЗАСНИВАЊЕ РАДНОГ ОДНОСА САРАДНИКА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ-АРХИТЕКТОНСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд, март

Више

Нa основу члaнa 8

Нa основу члaнa 8 Нa основу члaнa 3. Зaкoнa o рaчунoвoдству и рeвизиjи Босне и Херцеговине ( Службeни глaсник БиХ, брoj 42/04), Стaтутa Кoмисиje зa рaчунoвoдствo и рeвизиjу Босне и Херцеговине (усаглашени пречишћени текст

Више

На основу члана 13 Правилника о условима за доделу награда ученицима и студентима- младим талентима( Међуопштински службени лист бр 19/2019) Комисија

На основу члана 13 Правилника о условима за доделу награда ученицима и студентима- младим талентима( Међуопштински службени лист бр 19/2019) Комисија На основу члана 13 Правилника о условима за доделу награда ученицима и студентима- младим талентима( Међуопштински службени лист бр 19/2019) Комисија за спровођење конкурсног поступка за доделу награда

Више

Sazetak Momcilo Dunjic Redovni.rtf

Sazetak Momcilo Dunjic Redovni.rtf С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Универзитет у Београду-Машински факултет Ужа научна, oдносно уметничка област: Отпорност конструкција

Више

Т Р О Ш К О В Н И К Универзитета у Бањој Луци за академску 2019/2020. годину Редни број НАКНАДЕ ИЗНОС У КМ Школарина за самофинансирајуће студенте на

Т Р О Ш К О В Н И К Универзитета у Бањој Луци за академску 2019/2020. годину Редни број НАКНАДЕ ИЗНОС У КМ Школарина за самофинансирајуће студенте на Т Р О Ш К О В Н И К Универзитета у Бањој Луци за академску 2019/2020. годину Редни број НАКНАДЕ ИЗНОС У КМ Школарина за самофинансирајуће студенте на I циклусу студија: 1. 2. 1.1. Академија умјетности,

Више

Microsoft Word - 28 Sluzbeni list doc

Microsoft Word - 28 Sluzbeni list doc СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ЗРЕЊАНИНА ГОДИНА ХXVI ЗРЕЊАНИН 25. ОКТОБАР 2017. БРОЈ: 28 227 На основу члана 11а. став 19. Закона о ученичким и студентским стипендијама ( Службени гласник РС, број 18/10 и 55/13),

Више

Microsoft Word II semestar Procedura april 2017.docx

Microsoft Word II semestar Procedura april 2017.docx II SEMESTAR PRIJAVA, IZRADA I ODBRANA MAGISTARSKOG RADA Nakon upisa II semestra, kandidat prijavljuje temu magistarskog rada. Svaka prijavljena tema prolazi kroz tri faze (tri Vijeća): FAZA 1-Vijeće Fakulteta

Више

LIČNI PODACI Ime i prezime: Nacionalnost: Datum i mjesto rođenja: Nastavničko zvanje: Dragomir Đorđević Srpska

LIČNI PODACI Ime i prezime:   Nacionalnost: Datum i mjesto rođenja: Nastavničko zvanje: Dragomir Đorđević Srpska LIČNI PODACI Ime i prezime: E-mail: Nacionalnost: Datum i mjesto rođenja: Nastavničko zvanje: Dragomir Đorđević djordjevicdragomirr9@gmail.com Srpska 13.01.1951. godine Istok, Metohija, Srbija Redovni

Више

MАСТЕР АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ ЗА АКАДЕМСКУ ГОДИНУ 2018/19 Ниш, септембар

MАСТЕР АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ ЗА АКАДЕМСКУ ГОДИНУ 2018/19 Ниш, септембар MАСТЕР АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ ЗА АКАДЕМСКУ ГОДИНУ 2018/19 Ниш, септембар 2018. 1 САДРЖАЈ МАСТЕР АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ ФАКУЛТЕТA УМЕТНОСТИ У НИШУ... 3 ДЕПАРТМАН ЗА ЛИКОВНЕ УМЕТНОСТИ... 4 Студијски програм - Сликарство

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ Источно Сарајево, Вука Караџића 30 Ознака: Предложен од: Усвојен од: Страна/ 01-C-111-VIII/12 укупно страна: КОМ

УНИВЕРЗИТЕТ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ Источно Сарајево, Вука Караџића 30 Ознака: Предложен од: Усвојен од: Страна/ 01-C-111-VIII/12 укупно страна: КОМ Ознака: Предложен од: Усвојен од: Страна/ 01-C-111-VIII/12 укупно страна: КОМИТЕТА ЗА ОСИГУРАЊЕ КВАЛИТЕТА Датум усвајања: СЕНАТА УНИВЕРЗИТЕТА 1/7 18.04.2012. године Назив документа: СТУДИЈСКИХ ПРОГРАМА

Више

Raspored ispita - juni NNV.xlsx

Raspored ispita - juni NNV.xlsx ПЕТАК 12.06.2015. СРПСКИ ЈЕЗИК 1 СРПСКИ ЈЕЗИК студенти са ПА, вишом и СРПСКИ ЈЕЗИК 2 ГОВОРНА КУЛТУРА ФОРМЕ УЧТИВОСТИ У СРПСКОМ ЈЕЗИКУ (редовни учитељи и васпитачи) СРПСКОГ ЈЕЗИКА И КЊИЖЕВНОСТИ 2 СРПСКОГ

Више

С А Ж Е Т А К

С А Ж Е Т А К С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Пољопривредни факултет Универзитет у Београду Ужа научна, oдносно уметничка област: Технолошка

Више

ФАКУЛТЕТ ВЕТЕРИНАРСКЕ МЕДИЦИНЕ

ФАКУЛТЕТ ВЕТЕРИНАРСКЕ МЕДИЦИНЕ УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ На основу члана 83. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 76/05, 100/07-аутентично тумачење, 97/08, 44/10, 93/12, 89/13, 99/14, 45/15-аутентично тумачење, 68/15,

Више

Microsoft Word - POZIV ZA VEĆE.doc

Microsoft Word - POZIV ZA VEĆE.doc Број: 03-434/3 Ниш, 06.11.2014. год. З А П И С Н И К са 1. седнице Изборног већа Факултета заштите на раду у Нишу одржане 06.11.2014. године, са почетком у 12 часова у Клубу радника Факултета заштите на

Више

broj 039.indd

broj 039.indd 21 СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ - Број 39 693 На основу члана 11 став тачка г) Закона о високом образовању ( Службени гласник Републике Српске, бр. 73/1, 14/11, 84/12, 18/13 и 44/1) и члана 4 став

Више

С А Ж Е Т А К

С А Ж Е Т А К 1 С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Саобраћајни факултет Ужа научна, oдносно уметничка област: Информатика Број кандидата који

Више

НАСТАВНО НАУЧНОМ ВИЈЕЋУ МАШИНСКОГ ФАКУЛТЕТА ИСТОЧНО САРАЈЕВО СЕНАТУ УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ Предмет: Извјештај комисије о пријављеним кандида

НАСТАВНО НАУЧНОМ ВИЈЕЋУ МАШИНСКОГ ФАКУЛТЕТА ИСТОЧНО САРАЈЕВО СЕНАТУ УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ Предмет: Извјештај комисије о пријављеним кандида НАСТАВНО НАУЧНОМ ВИЈЕЋУ МАШИНСКОГ ФАКУЛТЕТА ИСТОЧНО САРАЈЕВО СЕНАТУ УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ Предмет: Извјештај комисије о пријављеним кандидатима за избор у академско звање виши асистент, ужа

Више

UNIVERZITET U NOVOM SADU

UNIVERZITET U NOVOM SADU УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ А К А Д Е М И Ј А У М Е Т Н О С Т И Н О В И С А Д П Р А В И Л Н И К О КРИТЕРИЈУМИМА И ПОСТУПКУ ИЗБОРА КАНДИДАТА ЗА УПИС НА ДОКТОРСКЕ СТУДИЈЕ НА АКАДЕМИЈИ УМЕТНОСТИ У НОВОМ САДУ

Више

5pravilnik-o-nagradjvanju-ucenika-2014.doc

5pravilnik-o-nagradjvanju-ucenika-2014.doc РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОШ Бранко Миљковић Број: 02-56/1 Датум: 06..2014.године Н И Ш На основу члана 57. Закона о основама система образовања и васпитања ( Сл.гл. РС, број 72/09, 52/11 и 55/13) и члана 60. и

Више

Predlog Nacrta ZoSO

Predlog Nacrta ZoSO ПРЕДЛОГ ПРЕДНАЦРТА ЗАКОНА О СТУДЕНТСКОМ ОРГАНИЗОВАЊУ Београд, фебруар 2013. године I. ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Овим законом се уређује институционални оквир за студентско организовање на самосталним високошколским

Више