R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA O P Ć I N A V I Š K O V O OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE VIŠKOVO KLASA: /12-01/11 URBROJ:

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA O P Ć I N A V I Š K O V O OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE VIŠKOVO KLASA: /12-01/11 URBROJ:"

Транскрипт

1 R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA O P Ć I N A V I Š K O V O OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE VIŠKOVO KLASA: /12-01/11 URBROJ: / VIŠKOVO, 22. studenog ZAPISNIK S 38. SJEDNICE OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE VIŠKOVO održane godine u prostorijama velike sale u Saršonima na adresi Saršoni 19 sa početkom u 19, 03 sati. Predsjednik Općinskog Vijeća Općine Viškovo Igor Rubeša otvorio je sjednicu te utvrdio da su sjednici nazočni slijedeći vijećnici: Jadranko Lučić, Goran Janković,Vinko Milardović,Jelena Balen,Damir Petrc, Ksenija Žauhar,Melita Raukar, Jagoda Dabo, Isak Jaganjac, Ervin Tomić. Veljko Bezjak,Ljubomir Jelić, Luka Matanić Sa sjednice su opravdano odsutni Marina Tomić, Denis Mladenić. Predsjednik Općinskog vijeća utvrđuje da na sjednici su nazočni svi vijećnici 14 i mogu se donositi pravovaljane odluke. Na sjednici su nazočni Općinski načelnik Goran Petrc, Zamjenica općinskog načelnika Sanja Udović, Pročelnik Robert Simčić, Pročelnica Jasna Peršić i zapisničar Snježana Črnjar. Na sjednici su nazočni predsjednik Odbora Tomislav Blažić, novinar Novog lista Andrej Petrak, ravnateljica DV Viškovo Dolores Matković,predsjednik Savjeta mladih Općine Viškovo Paulo Šanko, zamjenica predsjednika Savjeta mladih Marina Petrc. DNEVNI RED: Predsjednik općinskog vijeća daje pojašnjenje dopune dnevnog reda koja glasi Točka 8.Mišljenje na Izvješće s javne rasprave na Nacrt konačnog prijedlog Prostornog plana Primorsko goranske županije. Predsjednik općinskog vijeća daje na glasovanje predloženu dopunu dnevnog reda. Nakon glasovanja Predsjednik Općinskog vijeća utvrđuje da je s 13 glasova za i 1 glas protiv prihvaćena dopuna dnevnog reda. Predsjednik općinskog vijeća daje na glasovanje predloženi dnevni red s dopunom.

2 1. Prijedlog Programa rada Savjeta mladih Općine Viškovo za godinu 2. Prijedlog Odluke o III. izmjenama i dopunama Odluke o izvršavanju Proračuna Općine Viškovo za godinu 3. Prijedlog Odluke o kreditnom zaduženju Općine Viškovo kod Slatinske banke d.d. 4. Prijedlog Odluke o ukidanju statusa javnog dobra na k.č.br.385/15, k.o. Blažići 5. Prijedlog Mjerila za financiranje jasličkog programa predškolskog odgoja i naobrazbe u Dječjem vrtiću Viškovo za pedagošku 2012/2013. godinu 6. Izvještaj o korištenju proračunske zalihe u razdoblju od 1. do 30. rujna godine 7. Izvješće o obavljenoj financijskoj reviziji Općine Viškovo za Godinu 8.Mišljenje na Izvješće s javne rasprave na Nacrt konačnog prijedlog Prostornog plana Primorsko goranske županije Nakon glasovanja Predsjednik općinskog vijeća Igor Rubeša utvrđuje da s 13 glasova za 1 glas protiv prihvaćen je dnevni red s dopunom. ZAPISNIK S 36.SJEDNICE Predsjednik Općinskog vijeća poziva nazočne vijećnike da, ako imaju, iznesu svoje primjedbe na zapisnik s 36. sjednice Općinskog vijeća. Nakon glasovanja s 12 glasova za i 2 glasa suzdržan Predsjednik općinskog vijeća utvrđuje da je prihvaćen zapisnik s 36 sjednice. INFORMACIJA NAČELNIKA Predsjednik općinskog vijeća poziva Općinskog Načelnika da podnese vijećnicima kratku informaciju o aktivnostima između dvije sjednice vijeća. Općinski načelnik podnosi kratku informaciju o aktivnostima između dva vijeća. VIJEĆNIČKA PITANJA: Predsjednik općinskog vijeća poziva vijećnike da postave pitanja Općinskom načelniku. Ad1.1.Vijećnica Ksenija Žauhar postavlja sljedeća pitanja Da li je Općina Viškovo podnijela tužbu na 2.izmjene i dopune lokacijske dozvole za Marišćinu prema uputama o pravnom lijeku,a ako nije zašto nije. AD1.2.Vijećnica Ksenija Žauhar ističe da nije joj jasna dopuna dnevnog reda Mi dajemo Mišljenje na nacrt konačnog a, ne na izvješće o javnoj raspravi. Predsjednik općinskog vijeća odgovara na drugo pitanje vijećnice Ksenije Žauhar

3 Vijeće je dalo primjedbe na Nacrt PP PGŽ i da se ovo izvješće traži u principu vezano samo kao naše očitovanje na Mišljenje koje je temeljem tih primjedbi Zavod za prostorno uređenje službeno očitovao. Odgovore na sve te primjedbe imate na CD-u. Općinski načelnik odgovara na prvo postavljeno pitanje vijećnice Ksenije Žauhar. Općina Viškovo je po 2.izmjenama i dopunama lokacijske dozvole za Marišćinu pokrenula tužbu i Upravni spor. AD2.1. Vijećnik Luka Matanić postavio je sljedeće pitanje s naznakom da je to i sugestija. Budući da se Dječji vrtić Viškovo seli u nove prostorije,a prostor O.Š. Sveti Matej u Viškovu biti će oslobođen postavlja pitanje da li Općinski načelnik može razgovarati s ravnateljem osnovne škole da se u navedenim učionicama omogući produženi boravak za djecu. Mnogi roditelji su zainteresirani i potreba je velika. Općinski načelnik odgovara vijećniku Luki Mataniću. Osnovna škola dobiti će na korištenje ponovo tri učionice.zbog povećanog broja učenika osnovnoj školi i te kako će dobro doći slobodan prostor za redovnu nastavu. Ako ste uvidjeli u PP PGŽ planirana je izgradnja još jedne osnovne škole na području Općine Viškovo. AD3.1.Vijćnik Igor Rubeša postavlja sljedeće pitanje Općinskom načelniku. S obzirom da se radi o plinifikaciji u Općini Viškovo,a radi se na cesti prema Trtnima.Sada se konačno vidi da je nakon rada freze koja je radila kanal za postavljanje cijevi upravo na potezu od 100m nasute ceste potporni zid vrlo loše kvalitete, a trebati će sada gornji sloj preasfaltirati,mislim da bi sada možda bilo pametno da se taj zid sanira ako ne čitav barem onaj gornji dio koji je zbog lošeg betona otpao. Predlažem da netko iz komunalnog odjela pogleda segment toga zida i da se konačno donese jedna procjena što napraviti s time. Također napominje da na navedenoj prometnici prilikom izvršenja radova nije bila adekvatna signalizacija,nije bila vidljiva. Općinski načelnik odgovara da je upoznat se potpornim zidom i on će biti saniran. Što se tiče signalizacije zahvaljuje na informaciji i obavijestiti će izvođača radova. AD 3.2. Uz dječji vrtić Viškovo se gradi bazen kojeg sam ja dosta oštro kritizirao. Još uvijek se napominje da će taj bazen imati gabarite nekih 24m 2.Međutim ono što sada vitim to je jedan okrugli bazen promjera oko 3 m, po mojoj procjeni, koje su već mještani prozvali fontanom. A prozvali su ga fontanom upravo zato što je minimalistički. Ja vjerujem da će se u tom bazenu moći vršiti obuka plivača ali to isključivo vrijedi za patkice i za zlatne ribice. Pitam Zamjenicu načelnika što se desilo s prvobitnom idejom oko bazena i da li se je došlo do preustroja pa se taj bazen misli prenamijeniti u fontanu. Zamjenica općinskog načelnika odgovara. Odgovor na Vaše pitanje ja ne mogu dati jer nisam izračunavala površinu tog vašeg kruga odnosno mislim da nije krug nego elipsa. Da li je 24m2 prepustiti ćemo to nadzoru neka on izmjeri.

4 Točka 1. Prijedlog Programa rada Savjeta mladih Općine Viškovo za Godinu Predsjednik Općinskog vijeća Igor Rubeša poziva predlagača ove točke dnevnog reda da iznese pojašnjenje. Općinski načelnik,predsjednik Savjeta mladih Paulo Šanko i zamjenica predsjednika Savjeta mladih Marina Petrc iznose pojašnjenje ove točke dnevnog reda. Predsjednik Općinskog vijeća otvara raspravu. U ime Kluba vijećnika SDP-a vijećnik Jadranko Lučić navodi da Klub podržava Prijedlog Programa rada Savjeta mladih Općine Viškovo za Godinu. U ime Kluba vijećnika HDZ-a vijećnik Luka Matanić ističe da Klub podržava Prijedlog Programa rada Savjeta mladih Općine Viškovo za Godinu. U ime Odbora Melita Raukar ističe da je Odbor razmotrio i prihvatio navedeni Program rada Savjeta mladih Općine Viškovo za Godinu. U raspravu su se dalje uključili Isak Jaganjac,Ksenija Žauhar. Predsjednik Općinskog vijeća Igor Rubeša daje na glasovanje Prijedlog Programa rada Savjeta mladih Općine Viškovo za godinu. Na temelju 35. Statuta Općine Viškovo (»Službene novine Primorsko-goranske županije«broj: 25/09.) i članka 15. Odluke o osnivanju Savjeta mladih Općine Viškovo (»Službene novine Primorsko-goranske županije«broj:30/07.,32/10.), Općinsko vijeće Općine Viškovo na 38. sjednici održanoj dana 21. studenog godine donijelo je Zaključak o prihvaćanju Programa rada Savjeta mladih Općine Viškovo Prihvaća se Program rada Savjeta mladih Općine Viškovo za godinu. Nakon glasovanja Predsjednik Općinskog vijeća Igor Rubeša utvrđuje da s 11 glasova za,3 glasa suzdržana prihvaćena navedena Odluka. Predsjednik općinskog vijeća utvrđuje da u 19,53 sati sjednici je pristupio vijećnik Denis Mladenić te je sada na sjednici nazočno 15 vijećnika. Točka 2. Prijedlog Odluke o III. izmjenama i dopunama Odluke o izvršavanju Proračuna Općine Viškovo za Godinu Predsjednik Općinskog vijeća Igor Rubeša poziva predlagača ove točke dnevnog reda da iznese pojašnjenje. Pročelnik Robert Simčić iznosi pojašnjenje Prijedloga Odluke o III. izmjenama i dopunama Odluke o izvršavanju Proračuna Općine Viškovo za Godinu.

5 Predsjednik Općinskog vijeća otvara raspravu. U ime Kluba vijećnika SDP-a vijećnik Denis Mladenić navodi da Klub prihvatio navedenu Odluku. U ime Kluba vijećnika HDZ-a vijećnik Luka Matanić ističe da Klub prihvatio navedenu Odluku. U ime odbora Tomislav Blažić ističe da Odbor prihvaća navedenu Odluku. U raspravu su se dalje uključili Luka Matanić,Sanja Udović. Predsjednik Općinskog vijeća Igor Rubeša daje na glasovanje Prijedlog Odluke o III. izmjenama i dopunama Odluke o izvršavanju Proračuna Općine Viškovo za Godinu. Na temelju članka 14. Zakona o proračunu ( Narodne novine, broj 87/08) i članka 35. Statuta Općine Viškovo ( Službene novine PGŽ broj 25/09), Općinsko vijeće Općine Viškovo na 38. sjednici održanoj dana 21. studenog godine donijelo je Odluku o III. izmjenama i dopunama Odluke o izvršavanju Proračuna Općine Viškovo za Godinu Članak 1. U Odluci o izvršavanju Proračuna Općine Viškovo za godinu (Službene novine PGŽ broj 44/11, 17/12 i 30/12) u članku 17. stavak 2. se mijenja i glasi: U godini Općina će se zadužiti u ukupnom iznosu od kn i to za izgradnju dječjeg vrtića u iznosu od kuna te za izgradnju i uređenje objekata društvene namjene u iznosu od kuna. Članak 2. U članku 17. iza stavka 2 dodaje se novi stavak koji glasi: Ukupni očekivani iznos duga na kraju godine iznosit će ,33 kuna Članak 3. Ova Odluka stupa na snagu danom objave u Službenim novinama Primorsko-goranske županije. Nakon glasovanja Predsjednik Općinskog vijeća Igor Rubeša utvrđuje da s 12 glasova za,3 glasa protiv prihvaćena navedena Odluka. Predsjednik Općinskog vijeća utvrđuje da u 20,07 sati sjednici je pristupila vijećnica Marina Tomić te je sada na sjednici nazočno 16 vijećnika.

6 Točka 3. Prijedlog Odluke o kreditnom zaduženju Općine Viškovo kod Slatinske banke d.d. Predsjednik Općinskog vijeća Igor Rubeša daje na glasovanje Prijedlog Odluke o kreditnom zaduženju Općine Viškovo kod Slatinske banke d.d. Predsjednik Općinskog vijeća otvara raspravu. U ime Kluba vijećnika SDP-a vijećnik Denis Mladenić navodi da Klub prihvatio navedenu Odluku. U ime Kluba vijećnika HDZ-a vijećnik Luka Matanić ističe da Klub prihvatio navedenu Odluku. U ime Odbora predsjednik Tomislav Blažić ističe da Odbor prihvatio navedenu Odluku. U ime Odbora vijećnica Melita Raukar ističe da Odbor prihvatio navedenu Odluku. U raspravu su se uključili Ljubo Jelić,Igor Rubeša,Isak Jaganjac Robert Simčić,Luka Matanić,Goran Petrc. Predsjednik Općinskog vijeća Igor Rubeša daje na glasovanje Prijedlog Odluke o kreditnom zaduženju Općine Viškovo kod Slatinske banke d.d. Na temelju članka 87. Zakona o proračunu (»Narodne novine«broj 87/08), članka 10. Pravilnika o postupku zaduživanja te davanja jamstava i suglasnosti jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave (»Narodne novine«broj 55/09 i 139/10) i članka 35. Statuta Općine Viškovo (Službene novine PGŽ broj 25/09), Općinsko vijeće Općine Viškovo, na 38. sjednici održanoj 21. studenog godine, donosi ODLUKU o kreditnom zaduženju Općine Viškovo kod Slatinske banke d.d. Članak 1. Općina Viškovo će se zadužiti uzimanjem dugoročnog kunskog kredita bez valutne klauzule kod Slatinske banke d.d., Vladimira Nazora 2, Slatina, za financiranje investicija (kapitalnih projekata) i to: - izgradnju dječjeg vrtića u iznosu od ,00 kuna - izgradnju i uređenje objekata društvene namjene u iznosu od ,00 kuna Članak 2. Općina Viškovo će se zadužiti pod sljedećim uvjetima: - iznos kredita: ,00 kuna - kamata: 6,00% godišnje, fiksna - metoda obračuna kamate: proporcionalno - iznos kamata: ,08 kuna - poček: bez počeka - rok otplate 10 godina u 120 mjesečnih rata, uz mogućnost prijevremene otplate, djelomično

7 ili u cijelosti - naknada za odobrenje kredita: 8.555,00 kuna jednokratno - sredstva osiguranja kredita: mjenice i zadužnice Općine Viškovo Članak 3. Ovlašćuje se općinski načelnik da zaključi ugovor o kreditu sa Slatinskom bankom d.d. po dobivenoj suglasnosti Vlade RH o zaduženju. Članak 4. Ova Odluka će se objaviti u»službenim novinama Primorsko-goranske županije«, a stupa na snagu po dobivenoj suglasnosti Vlade RH o zaduženju. Nakon glasovanja Predsjednik Općinskog vijeća Igor Rubeša utvrđuje da s 12 glasova za,2 glasa protiv,2 suzdržana prihvaćena navedena Odluka. Predsjednik općinskog vijeća daje pauzu od 10 minuta. Sjednica prekida s radom u 20,56 sati. Sjednica nastavlja s radom u 21,11 sati. Točka 4. Prijedlog Odluke o ukidanju statusa javnog dobra na k.č.br.385/15, k.o. Blažići Predsjednik Općinskog vijeća Igor Rubeša poziva predlagača ove točke dnevnog reda da iznese pojašnjenje. Pročelnica Jasna Peršić daje pojašnjenje Prijedloga Odluke o ukidanju statusa javnog dobra na k.č.br.385/15, k.o. Blažići. Predsjednik Općinskog vijeća otvara raspravu. U ime Kluba vijećnika SDP-a vijećnik Denis Mladenić navodi da Klub prihvatio navedenu Odluku. U ime Kluba vijećnika HDZ-a vijećnik Luka Matanić ističe da Klub prihvatio navedenu Odluku. U ime Odbora vijećnik Denis Mladenić ističe da Odbor prihvatio navedenu Odluku. U ime Odbora predsjednik Tomislav Blažić ističe da Odbor prihvatio navedenu Odluku. U raspravu su se uključili Igor Rubeša,Goran Petrc. Predsjednik Općinskog vijeća Igor Rubeša daje na glasovanje Prijedlog Odluke o ukidanju statusa javnog dobra na k.č.br.385/15, k.o. Blažići. Na temelju članka 35. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima (Narodne novine broj: 91/96, 73/00, 114/01, 79/06, 141/06, 146/08, 38/09 i 153/09) i članka 35. Statuta Općine Viškovo ( Službene novine Primorsko goranske županije broj: 25/09) Općinsko vijeće Općine Viškovo na svojoj 38. sjednici održanoj 21. studenog godine donijelo je

8 Odluku o ukidanju statusa javnog dobra na k.č. br. 385/15, k.o. Blažići Članak 1. Nekretnina označena kao k.č. br. 385/15, pašnjak, površine 180 m 2, upisana je u zemljišnim knjigama Općinskog suda u Rijeci u zk. ul. PI, k.o. Blažići kao javno dobro. Članak 2. Općinsko vijeće Općine Viškovo ukida status javnog dobra na nekretnini označenoj kao k.č. br. 385/15, pašnjak, površine 180 m 2 upisane u zemljišnim knjigama Općinskog suda u Rijeci u zk. ul. PI, k.o. Blažići kao javno dobro. Članak 3. Zemljišnoknjižni odjel Općinskog suda u Rijeci će u odnosu na nekretninu iz članka 1. ove Odluke, isključene iz statusa javnog dobra, izvršiti brisanje javnog dobra i izvršiti upis prava vlasništva istih na ime i u korist Općine Viškovo Članak 4. Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objave u Službenim novinama Primorsko goranske županije. Nakon glasovanja Predsjednik Općinskog vijeća Igor Rubeša utvrđuje da s 16 glasova za,prihvaćena navedena Odluka. Točka 5. Prijedlog Mjerila za financiranje jasličkog programa predškolskog odgoja i naobrazbe u Dječjem vrtiću Viškovo za pedagošku 2012/2013. godinu Predsjednik Općinskog vijeća Igor Rubeša poziva predlagača ove točke dnevnog reda da iznese pojašnjenje. Općinski načelnik Goran Petrc daje pojašnjenje Prijedloga Mjerila za financiranje jasličkog programa predškolskog odgoja i naobrazbe u Dječjem vrtiću Viškovo za pedagošku 2012/2013. godinu. Općinski načelnik također ističe da je zaprimio amandman kluba vijećnika HDZ-a i prihvaća ga na način da u predloženom amandmanu članak 4. glasi Proračunom Općine Viškovo za svako se dijete osigurava iznos od 2.530,00 kuna, odnosno 77,13% ekonomske cijene. Razliku do punog iznosa ekonomske cijene od 750,00 kn snosi roditelj. Predsjednik Općinskog vijeća otvara raspravu. U ime Kluba vijećnika SDP-a vijećnik Denis Mladenić navodi da Klub prihvatio navedenu Odluku uz izmijenjeni prijedlog amandmana kluba vijećnika HDZ-a. U ime Kluba vijećnika HDZ-a vijećnik Luka Matanić ističe da Klub prihvaća navedeni izmijenjeni amandman koji je predložio Općinski načelnik. Također ističe da klub vijećnika HDZ-a smatra da je potrebno što prije izraditi nova Mjerila za financiranje djece u Dječjem Vrtiću Viškovo.

9 U ime odbora za socijalnu skrb,primarnu zaštitu i brigu o djeci vijećnica Jagoda Dabo ističe da je Odbor razmatrao i mišljenja je da ekonomska cijena za financiranje jasličkog programa je previsoka. U ime odbora za statutarna pitanja vijećnica Marina Tomić ističe da je Odbor razmatrao i formalno pravno Odluka je u redu. U ime Odbora za financije i proračun vijećnica Melita Raukar ističe da Odbor nakon duže rasprave nije podržao Odluku iz razloga nedovoljnog obrazloženja predložene ekonomske cijene smještaja u jaslice. Odbor je uvažio da u ovom trenutku nije moguće realno sagledati sve buduće troškove rada jaslica u novim prostorijama da bi se mogla predložiti njihova racionalizacija.osvrnuo se na Odluku o subvencioniranju boravka djece u dječjim vrtićima i ukazao na potrebu da se o ovome raspravlja i u kontekstu ukupnog financijskog plana Dječjeg vrtića Viškovo. Vijećnik Ljubo Jelić podnosi Predsjedniku općinskog vijeća amandman pozivaju će se na članak 51.,52. I 54.Poslovnika o radu Općinskog vijeća Općine Viškovo. Predsjednik Općinskog vijeća postavlja pitanje vijećnicima i poziva ih na glasovanje. Da li vijećnici prihvaćaju da se amandman vijećnika Ljube Jelića razmatra na sjednici budući da ga je i dostavio na sjednici. Nakon glasovanja s 9 glasova za, 6 glasova protiv i 1 glas suzdržan Predsjednik Općinskog vijeća utvrđuje da amandman vijećnika Ljube Jelića razmatrati će se na sjednici. Amandman je sastavni dio ovog zapisnika. Predsjednik općinskog vijeća predlaže pauzu od 15 minuta kako bi vijećnici razmotrili amandman vijećnika Ljube Jelića. Sjednica prekida s radom u 21,36 sati. Sjednica nastavlja s radom u 21,51 sati. Predsjednik općinskog vijeća Igor Rubeša uključio se u raspravu. Općinski načelnik Goran Petrc ističe da ne prihvaća amandman vijećnika Ljube Jelića budući da je dostavljen na samoj sjednici te se nije konzultirao s stručnim službama Općine Viškovo. U raspravu su se dalje uključili Ljubo Jelić,Ervin Tomić,Goran Janković. Nakon dva upozorenja vijećniku Vinku Milardoviću ne upada u riječ Predsjedniku općinskog vijeća isti mu izriče dvije opomene. Nakon izrečenih psovki vijećnika i Potpredsjednika Općinskog vijeća Denisa Mladenića Predsjednik općinskog vijeća prekida sjednicu. Sjednica prekida s radom u 22,58 sati. Predsjednik općinskog vijeća u 23,10 sati nastavlja s radom sjednice. Predsjednik općinskog vijeća konstatirao je da Potpredsjednik općinskog vijeća Denis Mladenić izjavio je da se to više neće dešavati. Predsjednik općinskog vijeća predlaže općinskom vijećnicima

10 1. da glasovanjem iskažu da li su za da se danas ne glasuje po ovoj točki dnevnog reda već za period kada se bude razmatrao Proračuna za Godinu. 2. Da se glasuje da li općinski vijećnici prihvaćaju amandman vijećnika Ljube Jelića Općinski načelnik izjavljuje da 1.amandman vijećnika Ljube Jelića ne prihvaća 2.da Predsjednik općinskog vijeća krši Poslovnik o radu općinskog vijeća budući da općinski načelnik je predlagatelj ove točke dnevnog reda i nije skinuo točku dnevnog reda već se po njoj mora glasovati. Predsjednik općinskog vijeća ističe da on ne krši Poslovnik o radu općinskog vijeća jer prijedlog da se o pojedinoj točki glasanje odgodi nije definiran Poslovnikom Općinskog vijeća, a Općinsko vijeće je tijelo koje daje tumačenje Poslovnika. S tog razloga je i moj prijedlog upućen vijećnicima da se o njemu izjasne. U raspravu su se dalje uključili Damir Petrc, Igor Rubeša, Denis Mladenić, Goran Janković,Goran Petrc. Nakon duge rasprave Predsjednik općinskog vijeća daje na glasovanje sljedeći zaključak. Da li vijeće prihvaća prijedlog vijećnika Igora Rubeše da glasovanjem iskažu da li su za da se danas ne glasuje po ovoj točki dnevnog reda već za period kada se bude razmatrao Proračuna za Godinu. Nakon glasovanja s 1 glas za,12 glasova protiv i 1 glas suzdržan vijećnici Ksenija Žauhar i Veljko Bezjak nisu glasovali-predsjednik općinskog vijeća utvrđuje da prijedlog vijećnika Igor Rubeše nije prihvaćen. Predsjednik općinskog vijeća daje na glasovanje amandman vijećnika Ljube Jelića. Da li vijeće prihvaća amandman vijećnika Ljube Jelića. Nakon glasovanja s 1 glasom za,12 glasova protiv i 2 glasa suzdržan vijećnik Igor Rubeša nije glasovao-,predsjednik općinskog vijeća utvrđuje da amandman vijećnika Ljube Jelića nije prihvaćen. Predsjednik Općinskog vijeća Igor Rubeša daje na glasovanje Prijedlog Mjerila za financiranje jasličkog programa predškolskog odgoja i naobrazbe u Dječjem vrtiću Viškovo za pedagošku 2012/2013. godinu uz izmijenjeni amandman kluba vijećnika HDZ-a Na temelju članka 48. stavak 4. Zakona o predškolskom odgoju i naobrazbi (»Narodne novine«broj: 10/97 i 107/07) i članka 35. Statuta Općine Viškovo (»Službene novine Primorskogoranske županije«broj: 25/09 Općinsko vijeće Općine Viškovo, na 38. sjednici održanoj dana 21. studenog godine donosi MJERILA za financiranje jasličkog programa predškolskog odgoja i naobrazbe u Dječjem vrtiću Viškovo za pedagošku 2012/2013. godinu Članak 1.

11 Dječji vrtić Viškovo jaslički program predškolskog odgoja i naobrazbe obavlja na području Općine Viškovo. Za jaslički program Dječjeg vrtića Viškovo sredstva osigurava Općina Viškovo i roditelji. Članak 2. Mjerilo za utvrđivanje potrebnih sredstava za jaslički program predškolskog odgoja je ekonomska cijena koju utvrđuje Općina Viškovo u skladu s mjerilima koja donosi predstavničko tijelo županije. Ekonomska cijena smještaja djece u jaslice dječjeg vrtića Viškovo obuhvaća slijedeće troškove: 1. izdatke za radnike: - bruto plaće, - naknade i materijalna prava radnika, 2. prehranu djece, 3. uvjete boravka djece: - materijalni izdaci, - energija i komunalije, - tekuće održavanje objekata i opreme, 4. nabava namještaja i opreme i 5. nabava sitnog materijala Članak 3. Ekonomska cijena smještaja djece u jaslice dječjeg vrtića Viškovo iznosi 3.280,00 kuna. Članak 4. Proračunom Općine Viškovo za svako se dijete osigurava iznos od 2.530,00 kuna, odnosno 77,13% ekonomske cijene. Razliku do punog iznosa ekonomske cijene od 750,00 kn snosi roditelj. Članak 5. Utvrđene ekonomske cijene primjenjuju se od početka rada jaslica do godine, a eventualnu korekciju cijena tijekom pedagoške 2012/2013. godine odobrit će Općinsko vijeće Općine Viškovo na prijedlog Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Viškovo i Općinskog načelnika Općine Viškovo.

12 Članak 6. Pravo na pomoć za podmirenje troškova boravka u jaslicama Dječjeg vrtića Viškovo može ostvariti dijete sukladno odredbama Odluke o socijalnoj skrbi Općine Viškovo. Uz pravo na pomoć za podmirenje troškova boravka iz prethodnog stavka, djeca mogu ostvariti i pravo na financiranje olakšica prema kriterijima kako slijedi (u % od udjela roditelja u odnosu na ekonomsku cijenu iz članka 4. ove Odluke): 1. 20% za ljetni ispis (srpanj ili kolovoz) u Dječjem vrtiću Viškovo na zahtjev roditelja 2. 20% za izostanak djeteta zbog bolovanja za prvi mjesec uz pismenu potvrdu liječnika 3. 50% za izostanak zbog bolovanja dužeg od mjesec dana (od drugog mjeseca nadalje) uz pismenu potvrdu liječnika. Članak 7. Ova Mjerila stupaju na snagu u roku osam dana od dana objave u»službenim novinama Primorsko - goranske županije«. Nakon glasovanja Predsjednik Općinskog vijeća Igor Rubeša utvrđuje da s 12 glasova za, 2 glasa suzdržana i 1 glas protiv -vijećnik Igor Rubeša nije glasovaoprihvaćen navedeni zaključak. Točka 6. Izvještaj o korištenju proračunske zalihe u razdoblju od 1. do 30. rujna godine Predsjednik Općinskog vijeća Igor Rubeša poziva predlagača ove točke dnevnog reda da iznese pojašnjenje. Pročelnik Robert Simčić daje pojašnjenje Izvještaja o korištenju proračunske zalihe u razdoblju od 1. do 30. rujna 2012.godine. Predsjednik Općinskog vijeća otvara raspravu. Rasprave nije bilo. Predsjednik Općinskog vijeća Igor Rubeša ističe da su vijećnici primili na znanje Izvještaj o korištenju proračunske zalihe u razdoblju od 1. do 30. rujna 2012.godine. Točka 7. Izvješće o obavljenoj financijskoj reviziji Općine Viškovo za Godinu Predsjednik Općinskog vijeća Igor Rubeša poziva predlagača ove točke dnevnog reda da iznese pojašnjenje.

13 Općinski načelnik daje pojašnjenje Izvješća o obavljenoj financijskoj reviziji Općine Viškovo za Godinu. Predsjednik Općinskog vijeća otvara raspravu. U ime kluba vijećnika HDZ-a vijećnik Luka Matanić ističe da izvješće o obavljenoj financijskoj reviziji Općine Viškovo potvrdilo je ono što HDZ već godinama govori. Predsjednik Općinskog vijeća Igor Rubeša ističe da su vijećnici primili na znanje Izvješće o obavljenoj financijskoj reviziji Općine Viškovo za Godinu. Točka 8. Mišljenje na Izvješće s javne rasprave na Nacrt konačnog prijedlog Prostornog plana Primorsko goranske županije Predsjednik Općinskog vijeća Igor Rubeša poziva vjećnike da iznesu svoje mišljenje na izvješće s javne rasprave na Nacrt prijedloga konačnog prijedloga PP PGŽ. Predsjednik Općinskog vijeća otvara raspravu. U raspravu su se uključili Luka Matanić,Igor Rubeša,Denis Mladenić. Predsjednik Općinskog vijeća Igor Rubeša daje na glasovanje Zaključak vezano za Izvješće s javne rasprave na Nacrt konačnog prijedlog Prostornog plana Primorsko goranske županije. Na temelju članka 35. Statuta Općine Viškovo ("Službene novine Primorsko - goranske županije broj: 25/09.), Općinsko vijeće Općine Viškovo na 38. sjednici održanoj 21. studenog godine donijelo je Zaključak o mišljenju na Izvješće s javne rasprave na Nacrt konačnog prijedlog Prostornog plana Primorsko- goranske županije Općinsko vijeće Općine Viškovo daje negativno mišljenje na Nacrt konačnog prijedloga Prostornog plana Primorsko goranske županije radi ne prihvaćanja Odluke Općinskog vijeća Općine Viškovo sa 35. izvanredne sjednice održane 10. rujna godine. Nakon glasovanja Predsjednik Općinskog vijeća Igor Rubeša utvrđuje da s 15 glasova za, 1 glas suzdržan prihvaćen navedeni zaključak. Sjednica završava s radom u 0,01 sati 22.studenog godine. Zapisnik vodila: Snježana Črnjar Predsjednik Općinskog vijeća: Igor Rubeša,ing

Zapisnik 5. sjednica vijeća

Zapisnik 5. sjednica vijeća Z A P I S N I K sa 5. sjednice Općinskog vijeća Općine Brod Moravice održane dana 20. prosinca 2017. godine (srijeda) u 18,00 sati u prostoriji Općine Brod Moravice (čitaonica) NAZOČNI: Branimir Svetličić,

Више

TOČKA 3. Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za zaduženje trgovačkom društvu ENERGO d.o.o. Rijeka kod Erste&Steiermarkische Bank d.d.

TOČKA 3. Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za zaduženje trgovačkom društvu ENERGO d.o.o. Rijeka kod Erste&Steiermarkische Bank d.d. TOČKA 3. Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za zaduženje trgovačkom društvu ENERGO d.o.o. Rijeka kod Erste&Steiermarkische Bank d.d. R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD

Више

OPĆA BOLNICA PULA-suglasnost za zaduživanje-zaključak

OPĆA BOLNICA PULA-suglasnost za zaduživanje-zaključak ŽUPAN KLASA: 510-01/18-01/05 URBROJ: 2163/1-01/8-18-02 Pula, 12. ožujka 2018. SKUPŠTINA ISTARSKE ŽUPANIJE n/p predsjednika Valtera Drandića Dršćevka 3, 52 000 Pazin PREDMET: Zaključak o davanju suglasnosti

Више

HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1

HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1 HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1 Na temelju članka 12. stavka 1. podstavka 15. Statuta Hrvatske komore inženjera strojarstva

Више

REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA OPĆINA FERIČANCI OPĆINSKO VIJEĆE KLASA: /19-01/01 URBROJ: 2149/ Feričanci, 18. veljače

REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA OPĆINA FERIČANCI OPĆINSKO VIJEĆE KLASA: /19-01/01 URBROJ: 2149/ Feričanci, 18. veljače REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA OPĆINA FERIČANCI OPĆINSKO VIJEĆE KLASA: 021-01/19-01/01 URBROJ: 2149/03-19-01-01 Feričanci, 18. veljače 2019.g. Z A P I S N I K sa 16. sjednice Općinskog vijeća

Више

Broj 6/

Broj 6/ Broj 6/2018 06.08.2018. SLUŽBENE NOVINE OPĆINE MEDULIN 1 Strana SADRŽAJ 1. Odluka o sufinanciranju djelatnosti dadilja...2 2. Odluka o usvajanju godišnjeg plana razvoja sustava civilne zaštite na području

Више

TOČKA 19. Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za zaduženje KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. kod Erste&Steiermarkische bank d.d.

TOČKA 19. Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za zaduženje KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. kod Erste&Steiermarkische bank d.d. TOČKA 19. Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za zaduženje KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. kod Erste&Steiermarkische bank d.d. R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA

Више

REPUBLIKA HRVATSKA BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA GRAD BJELOVAR GRADONAČELNIK KLASA: /17-01/61 URBROJ: 2103/ Bjelovar, 7. prosinca 2

REPUBLIKA HRVATSKA BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA GRAD BJELOVAR GRADONAČELNIK KLASA: /17-01/61 URBROJ: 2103/ Bjelovar, 7. prosinca 2 GRAD BJELOVAR GRADONAČELNIK URBROJ: 2103/01-01-18-16 Bjelovar, 7. prosinca 2018. GRADSKO VIJEĆE GRADA BJELOVARA PREDMET: Utvrđivanje Prijedloga odluke o prijenosu prava vlasništva na zgradi učeničkog doma,

Више

S t r a n i c a 3 7 «SLUŽBENI GLASNIK» 2/2012 GRADA BIOGRADA NA MORU GOD. XX. 28. veljače godine BROJ 2 Na temelju članka 5. stavka 1. točke 6.

S t r a n i c a 3 7 «SLUŽBENI GLASNIK» 2/2012 GRADA BIOGRADA NA MORU GOD. XX. 28. veljače godine BROJ 2 Na temelju članka 5. stavka 1. točke 6. S t r a n i c a 3 7 «SLUŽBENI GLASNIK» 2/2012 GRADA BIOGRADA NA MORU GOD. XX. 28. veljače 2012. godine BROJ 2 Na temelju članka 5. stavka 1. točke 6. i stavka 11. Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Више

REPUBLIKA HRVATSKA

REPUBLIKA HRVATSKA KLASA: 400-05/17-01/01 Temeljem članka 110. Zakona o proračunu (NN RH, br. 87/08, 136/12 i 15/15), članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (NN RH, br. 19/13 pročišćeni tekst),

Више

REPUBLIKA HRVATSKA ŽUPANIJA ISTARSKA OPĆINA OPRTALJ Jedinstveni upravni odjel REPUBBLICA DI CROAZIA REGIONE ISTRIANA COMUNE DI PORTOLE Matka Laginje 2

REPUBLIKA HRVATSKA ŽUPANIJA ISTARSKA OPĆINA OPRTALJ Jedinstveni upravni odjel REPUBBLICA DI CROAZIA REGIONE ISTRIANA COMUNE DI PORTOLE Matka Laginje 2 REPUBLIKA HRVATSKA ŽUPANIJA ISTARSKA OPĆINA OPRTALJ Jedinstveni upravni odjel REPUBBLICA DI CROAZIA REGIONE ISTRIANA COMUNE DI PORTOLE Matka Laginje 21 52428 Oprtalj tel: 052/644-077, fax:052/644-150 e-mail:

Више

CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/ ; fax: 01/ OIB: IBAN: HR

CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/ ; fax: 01/ OIB: IBAN: HR CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/62 21 433; fax: 01/6252-515 OIB: 28129388615 IBAN: HR4923900011100025937 e-mail: czoo.vg@gmail.com web: www.centar-odgojiobrazovanje-velikagorica.skole.hr

Више

OBRAZLOŽENJE PRIJEDLOGA I. IZMJENA I DOPUNA PRORAČUNA GRADA DARUVARA ZA GODINU Gradsko vijeće Grada Daruvara donijelo je 15. prosinca godi

OBRAZLOŽENJE PRIJEDLOGA I. IZMJENA I DOPUNA PRORAČUNA GRADA DARUVARA ZA GODINU Gradsko vijeće Grada Daruvara donijelo je 15. prosinca godi OBRAZLOŽENJE A I. IZMJENA I DOPUNA PRORAČUNA GRADA DARUVARA ZA GODINU Gradsko vijeće Grada Daruvara donijelo je 15. prosinca 2015. godine Proračun Grada Daruvara za koji ukupno iznosi 36.100.353 kn prihodi

Више

Microsoft Word KOLEGIJ_zakljucci.doc

Microsoft Word KOLEGIJ_zakljucci.doc Klasa: 550-01/14-01/05 Urbroj: 2125-03/03-14-03 Senja na 34. kolegiju, održanom 5. veljače 2014. godine, razmatrao je Prijedlog Socijalnog programa Grada Senja za 2014. godinu, te donio, slijedeći Prihvaća

Више

REPUBLIKA HRVATSKA KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA OPĆINA TUHELJ OPĆINSKO VIJEĆE TUHELJ KLASA: /17-01/16 URBROJ: /17-01/2-1 Tuhelj,

REPUBLIKA HRVATSKA KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA OPĆINA TUHELJ OPĆINSKO VIJEĆE TUHELJ KLASA: /17-01/16 URBROJ: /17-01/2-1 Tuhelj, REPUBLIKA HRVATSKA KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA OPĆINA TUHELJ OPĆINSKO VIJEĆE TUHELJ KLASA: 021-05/17-01/16 URBROJ: 2135-03/17-01/2-1 Tuhelj, 21.11.2017. SKRAĆENI ZAPISNIK 3. sjednice Općinskog vijeća Općine

Више

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Gradonačelnik KLASA: /15-04/81-61 URBROJ: 2170/ Rijeka,

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Gradonačelnik KLASA: /15-04/81-61 URBROJ: 2170/ Rijeka, R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Gradonačelnik KLASA: 023-01/15-04/81-61 URBROJ: 2170/01-15-00-15-84 Rijeka, 30.11. 2015. Gradonačelnik je 30.studenog 2015. godine

Више

(Microsoft Word - SLU\216BENI GLASNIK br. 11)

(Microsoft Word - SLU\216BENI GLASNIK br. 11) Službeni glasnik SLUŽBENO GLASILO OPĆINE NOVA BUKOVICA VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA GODINA: XVI NOVA BUKOVICA, 06. studeni 2009. BROJ: 11 S A D R Ž A J AKT STRANICA AKTI OPĆINSKOG VIJEĆA 109. Odluka

Више

Srijeda, 2. rujna GLASNIK«Broj 7 - Stranica 505 Četvrtak, 17. prosinca GLASNIK«Broj 11 Stranica 505 GLASNIK SLU

Srijeda, 2. rujna GLASNIK«Broj 7 - Stranica 505 Četvrtak, 17. prosinca GLASNIK«Broj 11 Stranica 505 GLASNIK SLU Srijeda, 2. rujna 2015.»SLU@BENI GLASNIK«Broj 7 - Stranica 505 Četvrtak, 17. prosinca 2015.»SLU@BENI GLASNIK«Broj 11 Stranica 505 SLU@BENI GLASNIK SLU@BENO GLASILO GRADA VINKOVACA ISSSN 1846-0887 11 VINKOVCI,

Више

TOČKA 5. a) Prijedlog odluke o zaduživanju Grada Rijeke za realizaciju kapitalnih projekata b) Prijedlog odluke o zaduživanju Grada Rijeke za realizac

TOČKA 5. a) Prijedlog odluke o zaduživanju Grada Rijeke za realizaciju kapitalnih projekata b) Prijedlog odluke o zaduživanju Grada Rijeke za realizac TOČKA 5. a) Prijedlog odluke o zaduživanju Grada Rijeke za realizaciju kapitalnih projekata b) Prijedlog odluke o zaduživanju Grada Rijeke za realizaciju kapitalnog projekta R E P U B L I K A H R V A T

Више

REPUBLIKA HRVATSKA PRIMORSKO GORANSKA ŽUPANIJA OPĆINA MOŠĆENIČKA DRAGA OPĆINSKO VIJEĆE KLASA: /13-01/04 URBROJ: 2156/ M. Draga, 11. li

REPUBLIKA HRVATSKA PRIMORSKO GORANSKA ŽUPANIJA OPĆINA MOŠĆENIČKA DRAGA OPĆINSKO VIJEĆE KLASA: /13-01/04 URBROJ: 2156/ M. Draga, 11. li REPUBLIKA HRVATSKA PRIMORSKO GORANSKA ŽUPANIJA OPĆINA MOŠĆENIČKA DRAGA OPĆINSKO VIJEĆE KLASA: 023-01/13-01/04 URBROJ: 2156/03-02-13-3 M. Draga, 11. lipnja 2013. Z A P I S N I K sa KONSTITUIRAJUĆE SJEDNICE

Више

Sluzbene novine Opcine Fojnica

Sluzbene novine Opcine Fojnica BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE KANTON SREDIŠNJA BOSNA/SREDNJOBOSANSKI KANTON OPĆINA FOJNICA S L U Ž B E N E N O V I N E O P Ć I N E F O J N I C A BROJ: 4 30.05.2016. godine F O J N

Више

Microsoft Word - Glava sl.n. 3,4,5

Microsoft Word - Glava sl.n. 3,4,5 SLUŽBENE NOVINE Buzet, 6. kolovoza 2007. Broj : 4 Godina XV Pretplata: 100,00 kn Izdavač: GRAD BUZET Uredništvo: Buzet, II. istarske brigade 11 Tel: 662-854 - Fax: 662-676 Odgovorni urednik: Radovan Nežić

Више

PRIJEDLOG!!! Na temelju članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (»Narodne novine«broj 33/01, 60/01, 129/05, 109/07, 125/08,

PRIJEDLOG!!! Na temelju članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (»Narodne novine«broj 33/01, 60/01, 129/05, 109/07, 125/08, PRIJEDLOG!!! Na temelju članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (»Narodne novine«broj 33/01, 60/01, 129/05, 109/07, 125/08, 36/09, 150/11, 144/12, 19/13 proč. tekst i 137/15 ispr.),

Више

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Gradonačelnik KLASA: /16-04/1-65 URBROJ: 2170/ Rijeka, 2

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Gradonačelnik KLASA: /16-04/1-65 URBROJ: 2170/ Rijeka, 2 R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Gradonačelnik KLASA: 023-01/16-04/1-65 URBROJ: 2170/01-15-00-16-40 Rijeka, 26. 1. 2016. Gradonačelnik je 26. siječnja 2016. godine

Више

Z A P I S N I K

Z A P I S N I K 1 Z A P I S N I K s 5. sjednice Gradskog vijeća Grada Đurđevca održane 18. rujna 2014. godine Sjednica je sazvana sazivom KLASA: 021-05/14-02/15, URBROJ: 2137/03-01- 01/03-14-1 od 12. rujna 2014. godine.

Више

Temeljem članka 35. i članka 219. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima ( Narodne novine broj: 91/96, 68/98, 137/99, 22/00, 73/00, 114/01, 79/

Temeljem članka 35. i članka 219. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima ( Narodne novine broj: 91/96, 68/98, 137/99, 22/00, 73/00, 114/01, 79/ Temeljem članka 35. i članka 219. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima ( Narodne novine broj: 91/96, 68/98, 137/99, 22/00, 73/00, 114/01, 79/06, 141/06, 146/08, 38/09, 153/09, 143/12, 152/14,

Више

SLUŽBEN GLASNIK

SLUŽBEN  GLASNIK SLUŽBENI GLASNIK SLUŽBENO GLASILO OPĆINE DUGI RAT BROJ: 1/2005 DUGI RAT, 18. srpnja 2005. S A D R Ž A J Str. 1. Odluka... 2 2.Rješenje o izboru Mandatnog povjerenstva. 2 3. Rješenje o izboru Odbora za

Више

6-10

6-10 SLUŽBENI GLASNIK SLUŽBENO GLASILO OPĆINE PODGORAČ Godina: XVI Podgorač, 28. rujna 2010. Broj 6. S A D R Ž A J Stranica AKTI OPĆINSKOG NAČELNIKA 34. Operativni plan zimske službe za 2010. / 2011. godinu

Више

Na temelju članka 4. stavka 3. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ("Narodne novine" broj 86/08, 61

Na temelju članka 4. stavka 3. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (Narodne novine broj 86/08, 61 Na temelju članka 4. stavka 3. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ("Narodne novine" broj 86/08, 61/11 i 4/18) Gradonačelnik Grada Rijeke, na prijedlog

Више

Na temelju članka Zakona o proračunu ("Narodne novine" broj 87/08, 136/12. i 15/15.) i članka 32. Statuta Općine Mala Subotica ("Službeni glasni

Na temelju članka Zakona o proračunu (Narodne novine broj 87/08, 136/12. i 15/15.) i članka 32. Statuta Općine Mala Subotica (Službeni glasni Na temelju članka 22-40 Zakona o proračunu ("Narodne novine" broj 87/08, 136/12. i 15/15.) i članka 32. Statuta Općine Mala Subotica ("Službeni glasnik Međimurske županije" broj 12/15), Općinsko vijeće

Више

Microsoft Word - Document353

Microsoft Word - Document353 Na temelju članka 15. Odluke o davanju u zakup poslovnog prostora u vlasništvu Općine Čavle (SN PGŽ br. 25/12) Općinski načelnik Općine Čavle dana 7. studenog 2013. donosi slijedeću O D L U K U O IZBORU

Више

REPUBLIKA HRVATSKA

REPUBLIKA HRVATSKA REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA 52 100 Pula, Sv. Teodora 2 tel: 222 359 fax: 222 564 Klasa: 023-01/06-01/22 Urbroj: 2163/1-04/11-06-01 Pula, 08. studeni 2006. godine Predsjedniku Poglavarstva Istarske

Више

Prilog 5 PRIJEDLOG FINANCIJSKOG PLANA DJEČJEG VRTIĆA SUŠAK ZA I PROJEKCIJA PLANA ZA I GODINU OPĆI DIO Prijedlog plana za Proje

Prilog 5 PRIJEDLOG FINANCIJSKOG PLANA DJEČJEG VRTIĆA SUŠAK ZA I PROJEKCIJA PLANA ZA I GODINU OPĆI DIO Prijedlog plana za Proje Prilog 5 PRIJEDLOG FINANCIJSKOG PLANA DJEČJEG VRTIĆA SUŠAK ZA 2019. I PROJEKCIJA PLANA ZA 2020. I 2021. GODINU OPĆI DIO Prijedlog plana za 2019. Projekcija plana za 2020. Projekcija plana za 2021. PRIHODI

Више

ODLUKA

ODLUKA Na temelju članka 14. stavak 1. Zakona o proračunu (Narodne novine 87/08,136/12 i 15/15) i članka 36. Statuta Grada Makarske (Glasnik Grada Makarske 08/09 i 13/09,2/13,8/13,9/13- pročišćen tekst i 21/17),

Више

CPA Zagreb

CPA Zagreb REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA OPĆINA POSTIRA Polježice 2, 21410 POSTIRA tel (021) 63 21 33 fax (021 63 23 07 e-mail: info@opcina-postira.hr KLASA: UP I 350-01/14-01/02 URBROJ:2104-05-03-14-03

Више

Na temelju članka 277. i 279. Zakona o trgovačkim društvima, Uprava društva Terra Firma d.d. za ulaganje u nekretnine, Pula, Mletačka 12 (nastavno: Dr

Na temelju članka 277. i 279. Zakona o trgovačkim društvima, Uprava društva Terra Firma d.d. za ulaganje u nekretnine, Pula, Mletačka 12 (nastavno: Dr Na temelju članka 277. i 279. Zakona o trgovačkim društvima, Uprava društva Terra Firma d.d. za ulaganje u nekretnine, Pula, Mletačka 12 (nastavno: Društvo), upućuje dioničarima POZIV ZA GLAVNU SKUPŠTINU

Више

1.pdf

1.pdf Klasa: 021-05/15-01/59 Urbroj:2168/01-01-02-00-0009-15-4 Pula, 29.5.2015 GRADSKO VIJEĆE GRADA PULE - n/p vijećnicima, svima PREDMET: Interpelacija o potrebi rasprave u vezi donošenja Zaključka o dodjeli

Више

Zapisnik 1. sjednice OV

Zapisnik 1. sjednice OV REPUBLIKA HRVATSKA BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA OPĆINA PODCRKAVLJE Općinsko vijeće Trg 108. brigade ZNG br. 11; 35201 Podcrkavlje tel./fax.035/221-112;221-109 e-mail:opcina-podcrkavlje@sb.t-com.hr KLASA:

Више

R E P U B L I K A H R V A T S K A SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA G R A D V R G O R A C G r a d s k o v i j e ć e Zapisnik s 2. sjednice Gradskog vijeća

R E P U B L I K A H R V A T S K A SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA G R A D V R G O R A C G r a d s k o v i j e ć e Zapisnik s 2. sjednice Gradskog vijeća R E P U B L I K A H R V A T S K A SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA G R A D V R G O R A C G r a d s k o v i j e ć e Zapisnik s 2. sjednice Gradskog vijeća Grada Vrgorca od 26. listopada 2015. godine 1 Sjednica

Више

Službeni 10-10

Službeni 10-10 Službeni glasnik Grada Donjeg Miholjca Godina XIII. Donji Miholjac, 18. kolovoza 2010. Broj 10. 156. KLASA: 944-05/10-01/3 URBROJ: 2115/01-03-10-1 Donji Miholjac, 17. kolovoza 2010. Na temelju članka 218.

Више

REPUBLIKA HRVATSKA ZADARSKA ŽUPANIJA G R A D Z A D A R Gradonačelnik KLASA: /19-01/03 URBROJ: 2198/ Zadar, 17. siječnja PREDMET:

REPUBLIKA HRVATSKA ZADARSKA ŽUPANIJA G R A D Z A D A R Gradonačelnik KLASA: /19-01/03 URBROJ: 2198/ Zadar, 17. siječnja PREDMET: REPUBLIKA HRVATSKA ZADARSKA ŽUPANIJA G R A D Z A D A R Gradonačelnik KLASA: 944-01/19-01/03 URBROJ: 2198/01-2-19-6 Zadar, 17. siječnja 2019. PREDMET: NADLEŽNOST ZA DONOŠENJE: - GRADSKOM VIJEĆU GRADA ZADRA

Више

Microsoft Word - Poslovnik o radu VijeÄ⁄a roditelja (3)

Microsoft Word - Poslovnik o radu VijeÄ⁄a roditelja (3) Na temelju članaka 29. i 174. Statuta Osnovne škole Vjenceslava Novaka, Školski odbor Osnovne škole Vjenceslava Novaka na sjednici održanoj 16. ožujka 2017. donio je POSLOVNIK O RADU Vijeća roditelja I.

Више

SLN 07/09

SLN 07/09 Broj: 7 Umag, 4. kolovoza 2009. Godina: XVI. Cijena: 25,00 kn S A D R Ž A J GRADSKO VIJEĆE 34 RJEŠENJE o izboru predsjednika i članova Odbora za statut, poslovnik i pravne poslove..264 35 RJEŠENJE o osnivanju

Више

Z A P I S N I K 105. Kolegija Župana Primorsko-goranske županije održanog dana 24. kolovoza godine Kolegij Župana u 14,00 sati otvorila je zamje

Z A P I S N I K 105. Kolegija Župana Primorsko-goranske županije održanog dana 24. kolovoza godine Kolegij Župana u 14,00 sati otvorila je zamje Z A P I S N I K 105. Kolegija Župana Primorsko-goranske županije održanog dana 24. kolovoza 2015. godine Kolegij Župana u 14,00 sati otvorila je zamjenica Župana Marina Medarić. Sjednici su prisustvovali:

Више

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Gradonačelnik KLASA: /18-04/54-17 URBROJ: 2170/ Rijeka,

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Gradonačelnik KLASA: /18-04/54-17 URBROJ: 2170/ Rijeka, R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Gradonačelnik KLASA: 023-01/18-04/54-17 URBROJ: 2170/01-15-00-18-41 Rijeka, 19. 3. 2018. Na temelju članka 6. Odluke o davanju

Више

08-17 Prijedlog Odluke Vodnjanulante IDZ

08-17 Prijedlog Odluke  Vodnjanulante IDZ REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA ŽUPAN KLASA: 510-01/17-01/10 URBROJ: 2163/1-01/8-17-6 Pula, 6. prosinca 2017. SKUPŠTINA ISTARSKE ŽUPANIJE n/r predsjednika Valtera Drandića Dršćevka 3 52 000 PAZIN

Више

Microsoft Word - Prijedlog Odluke o prodaji doc

Microsoft Word - Prijedlog Odluke o prodaji doc REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA GRAD PAZIN Gradonačelnik KLASA: 940-01/13-01/62 URBROJ: 2163/01-01-01-13-10 Pazin, 07. listopada 2013 PREDSJEDNIKU GRADSKOG VIJEĆA P A Z I N PREDMET: Odluka o prodaji

Више

SKRAĆENI ZAPISNIK sa 21. sjednice Općinskog vijeća Općine Kali održane u vijećnici Općinskog doma Kali, Trg Marnjive 23, dana godine s poč

SKRAĆENI ZAPISNIK sa 21. sjednice Općinskog vijeća Općine Kali održane u vijećnici Općinskog doma Kali, Trg Marnjive 23, dana godine s poč SKRAĆENI ZAPISNIK sa 21. sjednice Općinskog vijeća Općine Kali održane u vijećnici Općinskog doma Kali, Trg Marnjive 23, dana 27.05.2015. godine s početkom u 17.00 sati. Prisutni Općinski vijećnici: 1.

Више

ISSN SLUŽBENI GLASNIK GRADA OPUZENA GODINA II OPUZEN, 22. lipnja BROJ 2 br. akta SADRŽAJ... stranica 4. Odluka o raspodjeli sredstava

ISSN SLUŽBENI GLASNIK GRADA OPUZENA GODINA II OPUZEN, 22. lipnja BROJ 2 br. akta SADRŽAJ... stranica 4. Odluka o raspodjeli sredstava ISSN 1847-5159 SLUŽBENI GLASNIK GRADA OPUZENA GODINA II OPUZEN, 22. lipnja 2011. BROJ 2 br. akta SADRŽAJ... stranica 4. Odluka o raspodjeli sredstava za naknadu troškova izborne promidžbe za izbor članova

Више

Z A P I S N I K 85. Kolegija Župana Primorsko-goranske županije održanog dana 9. ožujka godine Kolegij Župana u 14,05 sati otvorio je Župan Zlat

Z A P I S N I K 85. Kolegija Župana Primorsko-goranske županije održanog dana 9. ožujka godine Kolegij Župana u 14,05 sati otvorio je Župan Zlat Z A P I S N I K 85. Kolegija Župana Primorsko-goranske županije održanog dana 9. ožujka 2015. godine Kolegij Župana u 14,05 sati otvorio je Župan Zlatko Komadina. Sjednici su prisustvovali: Župan Zlatko

Више

BILJEŠKE Bilješka br. 1 Ukupni prihodi za razdoblje siječanj-prosinac godine iznose ,22 kuna i za 1,22% su manji u odnosu na isto razd

BILJEŠKE Bilješka br. 1 Ukupni prihodi za razdoblje siječanj-prosinac godine iznose ,22 kuna i za 1,22% su manji u odnosu na isto razd BILJEŠKE Bilješka br. 1 Ukupni prihodi za razdoblje siječanj-prosinac 2017. godine iznose 17.621.292,22 kuna i za 1,22% su manji u odnosu na isto razdoblje 2016. godine. Ukupni rashodi iznose 17.754.783,61

Више

cjenik grad zemlj-NOVO NOVO.pdf

cjenik grad zemlj-NOVO NOVO.pdf R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem KLASA: 350-01/10-01/17 URBROJ: 2170/01-01-30-10-3

Више

Službeni 11-13

Službeni 11-13 Službeni glasnik Grada Donjeg Miholjca Godina XV Donji Miholjac, 12. studeni 2013. Broj 11. 246. GRADSKO VIJEĆE KLASA: 351-01/13-01/8 URBROJ: 2115/01-01-13-02 D. Miholjac, 11. rujna 2013. Na temelju članka

Више

1.pdf

1.pdf Temeljem čl. 35. i čl. 391. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima ( Narodne novine broj: 91/96, 68/98, 137/99, 22/00, 73/00, 114/01, 79/06, 141/06, 146/08, 38/09, 153/09, 143/12, 152/14, 81/15-pročišćeni

Више

općina viškovo republika hrvatska primorsko-goranska županija I. IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA UREĐENJA OPĆINE VIŠKOVO veljača, 2012. godine urbanistički studio rijeka d.o.o. prostorno i urbanističko

Више

Broj 7/ studenog SADRŢAJ: AKTI GRADSKOG VIJEĆA Sjednica (2. studenog 2012.) 1. ZAKLJUĈAK o podnošenju zahtjeva Ţupanijskoj skupšti

Broj 7/ studenog SADRŢAJ: AKTI GRADSKOG VIJEĆA Sjednica (2. studenog 2012.) 1. ZAKLJUĈAK o podnošenju zahtjeva Ţupanijskoj skupšti Broj 7/2012. 8. studenog 2012. SADRŢAJ: AKTI GRADSKOG VIJEĆA - 25. Sjednica (2. studenog 2012.) 1. ZAKLJUĈAK o podnošenju zahtjeva Ţupanijskoj skupštini Zadarske ţupanije o osnivanju Ţupanijske luĉke uprave.

Више

Microsoft Word - PZ_459

Microsoft Word - PZ_459 KLUB ZASTUPNIKA IDS-a PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O IZBORIMA ZASTUPNIKA U HRVATSKI SABOR Zagreb, listopad 2009. 1 PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O IZBORIMA ZASTUPNIKA

Више

Microsoft Word - 17 sjednica - zapisnik

Microsoft Word - 17 sjednica - zapisnik Z A P I S N I K sa 17. sjednice Općinskog vijeća Općine Petrijevci koja je održana u ponedjeljak, 21. prosinca 2015. godine u prostorijama nove Osnovne škole Petrijevci s početkom u 18,00 sati. NAZOČNI:

Више

(Microsoft Word - IZVJE\212\306E S JAVNE RASPRAVE)

(Microsoft Word - IZVJE\212\306E S JAVNE RASPRAVE) IZVJEŠĆE S JAVNE RASPRAVE IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA UREĐENJA OPĆINE ŠTITAR Na temelju članka 95. Zakona o prostornom uređenju (''NN'', br. 153/13, 65/17, 114/18 I 39/19), članka 46. Statuta općine

Више

1.pdf

1.pdf Temeljem članka 43. i članka 62. Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi ( Narodne novine broj 108/12, 144/12, 81/13 i 112/13) i članka 61. Statuta Grada Pula-Pola ( Službene novine Grada

Више

Na temelju čl. 13. Odluke o kriterijima, mjerilima i postupku dodjele na uporabu poslovnih prostora Grada Pule (Službene novine Grada Pule br. 07/16 i

Na temelju čl. 13. Odluke o kriterijima, mjerilima i postupku dodjele na uporabu poslovnih prostora Grada Pule (Službene novine Grada Pule br. 07/16 i Na temelju čl. 13. Odluke o kriterijima, mjerilima i postupku dodjele na uporabu poslovnih prostora Grada Pule (Službene novine Grada Pule br. 07/16 i 01/17), a u svezi s čl. 48. Zakona o lokalnoj i područnoj

Више

Z A P I S N I K 122. Kolegija Župana Primorsko-goranske županije održanog dana 21. prosinca godine Kolegij Župana je u 14,45 sati otvorila zamje

Z A P I S N I K 122. Kolegija Župana Primorsko-goranske županije održanog dana 21. prosinca godine Kolegij Župana je u 14,45 sati otvorila zamje Z A P I S N I K 122. Kolegija Župana Primorsko-goranske županije održanog dana 21. prosinca 2015. godine Kolegij Župana je u 14,45 sati otvorila zamjenica Župana Marina Medarić. Sjednici su prisustvovali:,

Више

Creative Dept

Creative Dept STATUT STUDENTSKOG ZBORA EDWARD BERNAYS VISOKE ŠKOLE ZA KOMUNIKACIJSKI MENADŽMENT Zagreb, 26. studenoga 2015. Na temelju odredbe čl. 7. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama (NN

Више

REPUBLIKA HRVATSKA REPUBBLICA DI CROAZIA ISTARSKA ŽUPANIJA REGIONE ISTRIANA GRAD ROVINJ-ROVIGNO CITTA' DI ROVINJ-ROVIGNO Gradonačelnik Il Sindaco Klas

REPUBLIKA HRVATSKA REPUBBLICA DI CROAZIA ISTARSKA ŽUPANIJA REGIONE ISTRIANA GRAD ROVINJ-ROVIGNO CITTA' DI ROVINJ-ROVIGNO Gradonačelnik Il Sindaco Klas REPUBLIKA HRVATSKA REPUBBLICA DI CROAZIA ISTARSKA ŽUPANIJA REGIONE ISTRIANA GRAD ROVINJ-ROVIGNO CITTA' DI ROVINJ-ROVIGNO Gradonačelnik Il Sindaco Klasa/Classe: 320-01/17-01/121 Urbroj/Numprot: 2171/01-07-13/3-2

Више

REPUBLIKA HRVATSKA REPUBBLICA DI CROAZIA ISTARSKA ŽUPANIJA REGIONE ISTRIANA GRAD BUJE CITTA' DI BUIE Gradsko vijeće- Consiglio cittadino Klasa:023-05/

REPUBLIKA HRVATSKA REPUBBLICA DI CROAZIA ISTARSKA ŽUPANIJA REGIONE ISTRIANA GRAD BUJE CITTA' DI BUIE Gradsko vijeće- Consiglio cittadino Klasa:023-05/ REPUBLIKA HRVATSKA REPUBBLICA DI CROAZIA ISTARSKA ŽUPANIJA REGIONE ISTRIANA GRAD BUJE CITTA' DI BUIE Gradsko vijeće- Consiglio cittadino Klasa:023-05/14-01/02 Urbroj:2105/01-03-01/6-14-2 Buje, 07.02.2014.

Више

REPUBLIKA HRVATSKA KRAPINSKO - ZAGORSKA ŢUPANIJA GRAD ZLATAR GRADONAČELNIK KLASA:410-01/17-01/02 URBROJ: 2211/ Zlatar, GRADSKO V

REPUBLIKA HRVATSKA KRAPINSKO - ZAGORSKA ŢUPANIJA GRAD ZLATAR GRADONAČELNIK KLASA:410-01/17-01/02 URBROJ: 2211/ Zlatar, GRADSKO V REPUBLIKA HRVATSKA KRAPINSKO - ZAGORSKA ŢUPANIJA GRAD ZLATAR GRADONAČELNIK KLASA:410-01/17-01/02 URBROJ: 2211/01-02-17-2 Zlatar, 30.05.2017. GRADSKO VIJEĆE GRADA ZLATARA Predmet: Donošenje Odluke o porezima

Више

+224e

+224e REPUBLIKA HRVATSKA ZAGREBAČKA ŽUPANIJA OPĆINA POKUPSKO Jedinstveni upravni odjel KLASA:350-01/16-01/09 URBROJ: 238-22-1-17-72 Pokupsko, 30. listopada, 2017. godine Na temelju članka 102. i 104. Zakona

Више

Microsoft Word - br7.doc

Microsoft Word - br7.doc Br. Nr. 7/06. Službeni glasnik Bollettino ufficiale Str. Pag. 1 S A D R Ž A J N D C E Str. Pag. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. Gradsko vijeće Consiglio municipale Odluka o spomeničkoj renti grada Rovinja

Више

tocka Prijedlog Odluke o pri... kupoprodaja Cib commerce.pdf

tocka  Prijedlog Odluke o pri... kupoprodaja Cib commerce.pdf Klasa: 944-05/11-01/57 Urbroj:2168/01-01-02-01-0019-11-13 Pula, 08. rujna 2011. GRADSKO VIJEĆE GRADA PULE Predmet: Prijedlog Odluke o prihvatu ponude i sklapanju ugovora o kupoprodaji - dostavlja se U

Више

REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA SKUPŠTINA Materijal za sjednicu PRIJEDLOG PROGRAMA SUFINANCIRANJA DRŽAVNE IZMJERE I KATASTRA NEKRETNINA

REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA SKUPŠTINA Materijal za sjednicu PRIJEDLOG PROGRAMA SUFINANCIRANJA DRŽAVNE IZMJERE I KATASTRA NEKRETNINA REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA SKUPŠTINA Materijal za sjednicu PRIJEDLOG PROGRAMA SUFINANCIRANJA DRŽAVNE IZMJERE I KATASTRA NEKRETNINA NA PODRUČJU OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE ZA RAZDOBLJE

Више

REPUBLIKA HRVATSKA BRODSKO POSAVSKA ŽUPANIJA OPĆINA GUNDINCI Općinsko vijeće Klasa: /15-01/8 Urbroj: 2178/05-02/15-2 Gundinci, 19. lipnja

REPUBLIKA HRVATSKA BRODSKO POSAVSKA ŽUPANIJA OPĆINA GUNDINCI Općinsko vijeće Klasa: /15-01/8 Urbroj: 2178/05-02/15-2 Gundinci, 19. lipnja REPUBLIKA HRVATSKA BRODSKO POSAVSKA ŽUPANIJA OPĆINA GUNDINCI Općinsko vijeće Klasa: 400-08/5-0/8 Urbroj: 78/05-0/5- Gundinci, 9. lipnja 05. godine Na temelju odredbe članka 0. Zakona o komunalnom gospodarstvu

Више

Na temelju članka 4. stavka 3. Statuta Grada Rijeke ("Službene novine Primorsko-goranske županije" broj 29/09, 11/10 i 5/13 i "Službene novine Grada R

Na temelju članka 4. stavka 3. Statuta Grada Rijeke (Službene novine Primorsko-goranske županije broj 29/09, 11/10 i 5/13 i Službene novine Grada R Na temelju članka 4. stavka 3. Statuta Grada Rijeke ("Službene novine Primorsko-goranske županije" broj 29/09, 11/10 i 5/13 i "Službene novine Grada Rijeke" broj 7/14) i članka 10. i 11. Odluke o grbu

Више

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljišt

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljišt R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem KLASA: 350-01/17-03/35 URBROJ: 2170/01-01-00-17-1

Више

2016 Odluka o izradi izmjena UPU 1

2016 Odluka o izradi izmjena UPU 1 REPUBLIKA HRVATSKA PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA OPĆINA VRBNIK Općinsko vijeće Na temelju članka 86. stavka 3. Zakona o prostornom uređenju (»Narodne novine«, broj 153/13) i članka 42. Statuta Općine Vrbnik

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Zakon o poljoprivrednom zemljištu MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE travanj 2019. godine Poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države raspolaže se prema odredbama Zakona o poljoprivrednom zemljištu (NN 20/18

Више

Microsoft Word - ZAPISNIK 2. SJEDNICA doc

Microsoft Word - ZAPISNIK 2. SJEDNICA doc REPUBLIKA HRVATSKA MEĐIMURSKA ŽUPANIJA OPĆINA PODTUREN OPĆINSKO VIJEĆE Podturen, 12.06.2017.god. Z A P I S N I K Sa 2. sjednice Općinskog vijeća Podturen, održane dana 13.07.2017.god. u prostorijama Općine

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DJEČJI VRTIĆ RAZLIČAK KLASA: /18-09/38 URBROJ: Zagreb, Z A P I S N I K s 38. sjednice Upravnog v

REPUBLIKA HRVATSKA DJEČJI VRTIĆ RAZLIČAK KLASA: /18-09/38 URBROJ: Zagreb, Z A P I S N I K s 38. sjednice Upravnog v REPUBLIKA HRVATSKA DJEČJI VRTIĆ RAZLIČAK KLASA: 601-02/18-09/38 URBROJ: 251-560-04-18-01 Zagreb, 18.10.2018. Z A P I S N I K s 38. sjednice Upravnog vijeća Dječjeg vrtića ''Različak'' održane dana 18.10.2018.

Више

GlasnikBistra_0614.indd

GlasnikBistra_0614.indd SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE BISTRA Broj 6 Godina XIX. 21.12.2014. ISSN 1848-4948 AKTI OPĆINSKOG VIJEĆA: 1. Odluka o usvajanju Strategije razvoja Općine Bistra za razdoblje 2014.-2020. godine... 3 2. III Izmjena

Више

REPUBLIKA HRVATSKA ZAGREBAČKA ŽUPANIJA OPĆINA BISTRA Općinski načelnik KLASA: /14-01/15 URBROJ: 238/ Bistra, Na temelju čl

REPUBLIKA HRVATSKA ZAGREBAČKA ŽUPANIJA OPĆINA BISTRA Općinski načelnik KLASA: /14-01/15 URBROJ: 238/ Bistra, Na temelju čl REPUBLIKA HRVATSKA ZAGREBAČKA ŽUPANIJA OPĆINA BISTRA Općinski načelnik KLASA: 022-01/14-01/15 URBROJ: 238/02-02-14-1 Bistra, 28.02.2014. Na temelju članka 110. stavak 1. Zakona o proračunu ( "Narodne novine"

Више

Page 1 of 5 NN 1/2019 (2.1.2019.), Pravilnik o dopuni Pravilnika o sadržaju i obliku obrazaca na kojima se podnose podnesci u izvansudskom postupku i postupku stečaja potrošača MINISTARSTVO PRAVOSUĐA 22

Више

Z A P I S N I K 121. Kolegija Župana Primorsko-goranske županije održanog dana 14. prosinca godine Kolegij Župana je u 14,00 sati otvorio Župan

Z A P I S N I K 121. Kolegija Župana Primorsko-goranske županije održanog dana 14. prosinca godine Kolegij Župana je u 14,00 sati otvorio Župan Z A P I S N I K 121. Kolegija Župana Primorsko-goranske županije održanog dana 14. prosinca 2015. godine Kolegij Župana je u 14,00 sati otvorio Župan Zlatko Komadina. Sjednici su prisustvovali: Župan Zlatko

Више

Microsoft Word - Novo Microsoft Wordov dokument.doc

Microsoft Word - Novo Microsoft Wordov dokument.doc REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA GRAD PAZIN Gradonačelnik KLASA: 602-02/14-01/08 URBROJ: 2163/01-01-01-14-4 Pazin, 17. ožujka 2014. PREDSJEDNIKU GRADSKOG VIJEĆA P A Z I N Predmet: Financijski izvještaj

Више

REPUBLIKA HRVATSKA SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA OPĆINA TOPUSKO OPĆINSKO VIJEĆE Topusko, Z A P I S N I K sa 3. redovne sjednice Općinskog vi

REPUBLIKA HRVATSKA SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA OPĆINA TOPUSKO OPĆINSKO VIJEĆE Topusko, Z A P I S N I K sa 3. redovne sjednice Općinskog vi REPUBLIKA HRVATSKA SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA OPĆINA TOPUSKO OPĆINSKO VIJEĆE Topusko, 28.11.2017. Z A P I S N I K sa 3. redovne sjednice Općinskog vijeća Općine Topusko održane 28.11.2017. u vijećnici

Више

REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA GRAD POREČ - PARENZO CITTÀ DI POREČ - PARENZO Gradsko vijeće KLASA: /16-01/143 URBROJ: 2167/ Z A

REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA GRAD POREČ - PARENZO CITTÀ DI POREČ - PARENZO Gradsko vijeće KLASA: /16-01/143 URBROJ: 2167/ Z A REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA GRAD POREČ - PARENZO CITTÀ DI POREČ - PARENZO Gradsko vijeće KLASA: 011-01/16-01/143 URBROJ: 2167/01-07-16-2 Z A P I S N I K sa 36. sjednice Gradskog vijeća Grada Poreča

Више

PRIJEDLOG Na temelju članka 141. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ("Narodne novine" broj 87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 5/12, 16/12, 86/12, 126/12, 94/13, 152/14, 7/17 i 68/18)

Више

ttt

ttt Na temelju članka 21, 22, i 23 Zakona o prostornom uređenju ( Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke, broj: 4/99, 15/01 i 10/03 ) i članka 24. točke 5. Statuta općine Posušje ( Službeni glasnik općine

Више

ISSN SLUŽBENO GLASILO VARAŽDINSKE ŽUPANIJE I GRADOVA: IVANEC, LEPOGLAVA, LUDBREG, NOVI MAROF I VARAŽDINSKE TOPLICE, TE OPĆINA: BEDNJA, BERET

ISSN SLUŽBENO GLASILO VARAŽDINSKE ŽUPANIJE I GRADOVA: IVANEC, LEPOGLAVA, LUDBREG, NOVI MAROF I VARAŽDINSKE TOPLICE, TE OPĆINA: BEDNJA, BERET ISSN 1334-3785 SLUŽBENO GLASILO VARAŽDINSKE ŽUPANIJE I GRADOVA: IVANEC, LEPOGLAVA, LUDBREG, NOVI MAROF I VARAŽDINSKE TOPLICE, TE OPĆINA: BEDNJA, BERETINEC, BREZNICA, BREZNIČKI HUM, CESTICA, DONJA VOĆA,

Више

KLASA: /13-01/02 URBROJ: 2140/ Krapina, 5. prosinca ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA PREDMET: Prijedlog odluke o stjecanju nekretnina od Gra

KLASA: /13-01/02 URBROJ: 2140/ Krapina, 5. prosinca ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA PREDMET: Prijedlog odluke o stjecanju nekretnina od Gra KLASA: 947-01/13-01/02 URBROJ: 2140/01-02-13-2 Krapina, 5. prosinca 2013. ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA PREDMET: Prijedlog odluke o stjecanju nekretnina od Grada Krapine za projekt Poduzetnički inkubator Krapinsko-zagorske

Више

SLUŽBENE NOVINE

SLUŽBENE NOVINE Stranica - 1 Broj 1 OPĆINE RAŠA 14.siječnja 2016. AKTI OPĆINSKE NAČELNICE I Na temelju članka 11. stavka 1. Odluke o davanju stanova u najam ( Službene novine Općine Raša, broj 9/10) Općine Raša, na prijedlog

Више

DJEČJI VRTIĆ SOPOT Zagreb, Viktora Kovačića 18 c Upravno vijeće KLASA:601-02/ URBROJ; Zagreb, 30. travnja Z A P I S N I

DJEČJI VRTIĆ SOPOT Zagreb, Viktora Kovačića 18 c Upravno vijeće KLASA:601-02/ URBROJ; Zagreb, 30. travnja Z A P I S N I DJEČJI VRTIĆ SOPOT Zagreb, Viktora Kovačića 18 c Upravno vijeće KLASA:601-02/19-01-10 URBROJ; 251-592-04-19-2 Zagreb, 30. travnja 2019. Z A P I S N I K Sa 10. sjednice Upravnog vijeća, održane dana; 25.

Више

1.pdf

1.pdf Klasa: 601-01/14-01/23 Urbroj:2168/01-01-02-01-0019-14-2 Pula, 29. travnja 2014. GRADSKO VIJEĆE GRADA PULE Predmet: Prijedlog Zaključka o davanju prethodne suglasnosti na Prijedlog Izmjena i dopuna Statuta

Више

R E P U B L I K A H R V A T S K A KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA OPĆINA ĐURMANEC OPĆINSKI NAČELNIK KLASA:363-01/17-01/17 URBROJ:2140/ Đurmanec,

R E P U B L I K A H R V A T S K A KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA OPĆINA ĐURMANEC OPĆINSKI NAČELNIK KLASA:363-01/17-01/17 URBROJ:2140/ Đurmanec, R E P U B L I K A H R V A T S K A KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA OPĆINA ĐURMANEC OPĆINSKI NAČELNIK KLASA:363-01/17-01/17 URBROJ:2140/02-02-17-1 Đurmanec, 3. ožujka 2017. - OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE ĐURMANEC

Више

Temeljem odredbi Ċlanka 16. Zakona o proraĊunu (“Narodne novine RH” broj: 92/94 i Ċlana ka 16 i Statuta Grada Omiša ( “Službeni glasnik Grada Omiša”

Temeljem odredbi Ċlanka 16. Zakona o proraĊunu (“Narodne novine RH” broj: 92/94 i Ċlana ka 16 i  Statuta Grada Omiša ( “Službeni glasnik Grada Omiša” Temeljem odredbi čl. 14. Zakona o proračunu (NN RH 87/08 i 136/12) i temeljem odredbi članka 30. Statuta Grada Omiša (Službeni glasnik Grada Omiša 4/09, 9/10, 2/13 i 10/13), Gradsko vijeće Grada Omiša

Више

55C

55C Prijedlog 18. siječnja 2019. Na temelju članka 26., članka 44. stavka 2. i članka 48. stavka 2. Zakona o komunalnom gospodarstvu ( Narodne novine broj 68/18. i 110/18. Odluka Ustavnog suda) i članka 22.

Више

Glasnik 12-11

Glasnik 12-11 SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE PODSTRANA Godina XVIII Podstrana, Na temelju članka 13. stavka 4. Zakona o j nabavi (N.N br. 110/07 i 125/08) i članka 16. Statuta Centra za kulturu Općine Podstrana (Službeni glasnik

Више

BRKO- prodaja zemljišta odluka o raspisivanju natječaja

BRKO- prodaja zemljišta odluka o raspisivanju natječaja OBRAZLOŽENJE UZ PRIJEDLOG ODLUKE O PRODAJI NEKRETNINE U K.O. OPATIJA Grad Opatija je vlasnik nekretnina oznake k.č. 1522, šuma površine 412 m2, u zk.ul. 245 k.o. Opatija ( nove izmjere), a koja odgovara

Више

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA Upravni odjel za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu Klasa: 947-02/05-01/7 Ur. broj: 2163/1-09/1-06-22 Pula, 7. lipnja 2006. godine. ISTARSKA ŽUPANIJA ŽUPANIJSKO

Више

REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA OPĆINA PODGORAČ OPĆINSKO VIJEĆE Z A P I S N I K Sa 05. sjednice Općinskog vijeća Općine Podgorač održane

REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA OPĆINA PODGORAČ OPĆINSKO VIJEĆE Z A P I S N I K Sa 05. sjednice Općinskog vijeća Općine Podgorač održane REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA OPĆINA PODGORAČ OPĆINSKO VIJEĆE Z A P I S N I K Sa 05. sjednice Općinskog vijeća Općine Podgorač održane dana 30. siječnja 2018. godine u prostorijama Općine

Више

Microsoft Word - Zapisnik 8 sjednica Skupstine KD ViK docx

Microsoft Word - Zapisnik 8 sjednica Skupstine KD ViK docx Z A P I S N I K s 8. sjednice SKUPŠTINE KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. Rijeka, održane dana 23.12.2014. godine u prostorijama Odjela gradske uprave za komunalni sustav Grada Rijeke, Titov trg 3, soba

Више

12-Bankarske usluge - Prijedlog Odluke o odabiru

12-Bankarske usluge - Prijedlog Odluke o odabiru REPUBLICA DI CROAZIA REGIONE ISTRIANA Upravni odjel za proračun i financije KLASA: 406-01/14-01/09 URBROJ: 2163/1-07/1-14-14 Pula, 28. studeni 2014. putem STRUČNE SLUŽBE SKUPŠTINE Pazin Dršćevka 3 PREDMET:

Више