Microsoft Word - izborno vece doc

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Microsoft Word - izborno vece doc"

Транскрипт

1 ИЗБОРНО ВЕЋЕ ПОЗИВ Позивају се наставници и сарадници Факултета да присуствују која ће се одржати у 16. СЕДНИЦИ ИЗБОРНОГ ВЕЋА ФАКУЛТЕТА ЧЕТВРТАК ГОДИНЕ У 12 ЧАСОВА У BА За заказану седницу Изборног Већа Факултета предвиђа се следећи ДНЕВНИ РЕД: 1. ОВЕРА И УСВАЈАЊЕ ЗАПИСНИКА СА 15. РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ ИЗБОРНОГ ВЕЋА ФАКУЛТЕТА, ОДРЖАНЕ НА ДАН Прилог: Записник 2. КАДРОВСКА ПИТАЊА Известилац: Др Бојана Обрадовић, продекан Прилог: Материјал 2.1. Мишљење Комисије за избор о поднетим извештајима о пријављеним кандидатима по расписаним конкурсима за изборе у звање 2.2. Предлози Kомисија референата ради разматрања и доношења прeдлога одлуке за избор наставника и сарадника 2.3. Предлог о расписивању конкурса 2.4. Предлози Комисија референата за састaв реферата по расписаним конкурсима 2.5. Мишљење Комисије за избор о поднетим предлозима 3. РАЗНО Присуствовање седници Изборног већа, као радна обавеза, је ОБАВЕЗНО. ПРЕДСЕДНИК ИЗБОРНОГ ВЕЋА Проф.др Иванка Поповић, с.р.

2 2 ИЗБОРНО ВЕЋЕ, З А П И С Н И К са 15. редовне седнице Изборног већа Факултета, одржане на дан у Великом амфитеатру, са почетком у часова. Седници је присуствовало 88 чланова Већа и то: - редовни професори: 28 - ванредни професори: 24 - доценти: 24 - асистенти: 12 За утврђивање предлога за избор редовних професора гласају редовни професори. За утврђивање предлога за избор ванредних професора гласају редовни и ванредни професори. За утврђивање предлога за избор доцената гласају редовни професори, ванредни професори и доценти. За утврђивање предлога за избор асистената гласају редовни професори, ванредни професори, доценти и асистенти. На предлог председника Већа проф. др Иванке Поповић за ову седницу је прихваћен следећи ДНЕВНИ РЕД: 1. ОВЕРА И УСВАЈАЊЕ ЗАПИСНИКА СА 14. РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ ИЗБОРНОГ ВЕЋА ФАКУЛТЕТА, ОДРЖАНЕ НА ДАН Прилог: Записник -2. КАДРОВСКА ПИТАЊА Известилац: Др Бојана Обрадовић, продекан Прилог: Материјал 2.1. Мишљење Комисије за избор о поднетим извештајима о пријављеним кандидатима по расписаним конкурсима за изборе у звање 2.2. Предлози комисија референата ради разматрања и доношења прддлога одлуке за избор наставника и сарадника 3. РАЗНО

3 ИЗБОРНО ВЕЋЕ, Тачка 1. Записник са 14. редовне седнице Изборног већа, одржане на дан усвојен је једногласно. Тачка 2. Известилац по кадровским питањима била је проф. Иванка Поповић, декан Изборно веће је размотрило извештаје и прихватило мишљење Комисије за изборе о поднетим извештајима о пријављеним кандидатима по расписаним конкурсима за изборе у звања (као у материјалу) Изборно веће је, након разматрања предлога комисија референата, донело предлоге одлука за избор наставника и сарадника и то: 1. Др Душан Ж. Мијин, ванредни професор, избор у звање редовног професора за ужу научну област: Органска хемија (са 28 гласова за ) 2. Др Ирена Т. Жижовић, доцент, избор у звање ванредног професора за ужу научну област: Хемијско инжењерство (са 52 гласова за ) 3. Др Татјана С. Калуђеровић- Радоичић, асистент, избор у звање доцента за ужу научну област: Хемијско инжењерство (са 76 гласова за ) 4. Др Енис Џунузовић, асистент, избор у звање доцента за ужу научну област: Физичка хемија макромолекула (са 76 гласова за ) 5. Сања Јевтић, асистент, избор у звање асистента за ужу научну област: Неорганска хемија (са 88 гласова за ) Седница је завршена у часова. Записничар, ПРЕДСЕДНИК ИЗБОРНОГ ВЕЋА, З. Маринковић,с.р. Проф.др.Иванка Поповић, с.р..

4 4 ИЗБОРНО ВЕЋЕ,

5 ИЗБОРНО ВЕЋЕ, КАДРОВСКА ПИТАЊА 2.1. Мишљење Комисије за изборе о поднетим извештајима о пријављеним кандидатима по расписаним конкурсима за изборе у звања Изборном већу ТМФ Предмет: Мишљење Комисије за изборе о поднетим извештајима о пријављеним кандидатима по расписаним конкурсима за изборе у звања На састанку Комисије за изборе одржаном 14. октобра г. разматрани су следећи извештаји о пријављеним кандидатима по расписаним конкурсима за изборе у звања: 1. Извештај о пријављеном кандидату др Татјани Волков Хусовић за избор једног редовног професора за уж у науч ну област Металургија; 2. Извештај о пријављеном кандидату др Марици Ракин за избор једног ванредног професора за ужу научну област Биохемијско инжењерство и биотехнологија; 3. Извештај о пријављеним кандидатима др Лазу Манојловићу и др Станку Остојићу за избор једног ванредног професора за ужу научну област Техничка физика и физичка електроника. Комисија је имала неколико примедби и сугестија које су прихваћене и унете у извештаје пре упућивања на увид јавности Председник Комисије Проф. др Бојана Обрадовић 2.2. Предлози комисије референата ради разматрања и утврђивања предлога одлуке за избор наставника и доношења одлуке за избор сарадника 1. Др Татјана Д. Волков - Хусовић, ванредни професор избор у звање редовног професора за ужу научну област: Металургија. 2. Др Марица Б. Ракин, доцент избор у звање ванредног професора за ужу научну област: Биохемијско инжењерство и биотехнологија. 3. Др Станко М. Остојић, доцент избор у звање ванредног професора за ужу научну област: Техничка физика и физичка електроника.

6 6 ИЗБОРНО ВЕЋЕ, Предлози за расписивање конкурса 1. На предлог Катедре за инжењерство заштите животне средине расписује се конкурс за избор: - једног ванредног или редовног професора за ужу научну област; Инжењерство заштите животне средине. Кадровској служби ТМФ-а Предмет: Предлог за расписивање конкурса за избор једног ванредног или редовног професора за ужу научну област Инжењерство заштите животне средине Веће Катедре за инжењерство заштите животне средине на седници одржаној донело је одлуку да предложи Изборном већу и Руководству Факултета да распише конкурс за избор једног ванредног или редовног професора за ужу научну област Инжењество заштите животне средине. Образложење: I. Подаци о потребама за ангажовање наставника и сарадника за извођење наставе: Расписивањем овог конкурса пружила би се могућност за избор ванредном професору др Мирјани Ристић, којој истиче изборни период Др Мирјана Ристић тренутно држи наставу из предмета: Опасне и штетне материје (П+В), Управљање чврстим отпадом (П+В) и Загађење и ремедијација земљишта (П+В) на основним академским студијама, Управљање чврстим и опасним отпадом (П+В) на мастер студијама и Индустријска екологија и Управљање чврстим и опасним отпадом на докторским студијама. Оптерећење др Мирјане Ристић у настави за 2010/2011 школску годину износило је 108,46 % у зимском семестру и 81,6 % у летњем семестру. Просечно оптерећење наставника на Катедри за инжењерство заштите животне средине у претходне три године је 6,60 (2008/2009); 5,22 (2009/2010); 5,71 (зимски семестар 2010/2011) и 3,19 (летњи семестар 2010/2011). II. Подаци о испуњености услова за избор потенцијалног кандидата запосленог на Факултету уколико такав постоји: Име, средње име и презиме: Мирјана, Ђорђе, Ристић Основне студије: технологија/инжењерство заштите животне средине, Технолошкометалуршки факултет, Универзитет у Београду, Београд, Магистеријум: технологија/аналитичка хемија, Технолошко-металуршки факултет, Универзитет у Београду, Београд, Докторат: технологија, Развој метода за сепарацију, концентрисање и одређивање ултрамикроколичина америцијума-241 гама спектроскопијом, Технолошко-металуршки факултет, Универзитет у Београду, Београд, Досадашњи избори у наставна звања: - асистент приправник ( ) - асистент: ( ) - доцент: ( ) - ванредни професор: (2007-)

7 ИЗБОРНО ВЕЋЕ, III Оцена о резултатима педагошког и научно-истраживачког рада: У октобру године Мирјана Ристић је почела да ради на Технолошко-металуршком факултету у Београду као истраживач сарадник, запослен преко Завода за тржиште рада. У јануару изабрана је за асистента-приправника на Катедри за аналитичку хемију. У марту године изабрана је за асистента за предмете Аналитичка хемија и Анализа загађивача ваздуха и воде. У новембру године др Мирјана Ристић изабрана је у звање доцента на Технолошко-металуршком факултету у Београду за предмете Аналитичка хемија и Загађење и заштита земљишта. Од избора у звање доцента до избора у звање ванредног професора држала је наставу из предмета Технологија прераде и одлагања чврстог отпада и Загађење и заштита земљишта и учествовала је у извођењу вежби из предмета Аналитичка хемија (сем школских 2004/2005 и 2006/2007). У звање ванредног професора на Технолошко-металуршком факултету у Београду за област Инжењерство заштите животне средине изабрана је године. По новим програмима ТМФ-а (2005 и 2008), др Мирјана Ристић држи предавања (П) и вежбе (В) на следећим предметима: Опасне и штетне материје (П+В), Технологија прераде и одлагања чврстог отпада (П+В), Управљање чврстим отпадом (П+В) и Загађење и ремедијација земљишта (П+В) на основним академским студијама; Управљање чврстим и опасним отпадом (П+В) на мастер студијама и Индустријска екологија и Управљање чврстим и опасним отпадом на докторским студијама. Педагошка активност др Мирјане Ристић у студентским анкетама од године је оцењена као одлична (>4). Др Мирјана Ристић је објавила један уџбеник (П31=10). До сада је била ментор 3 одбрањена магистарска рада, 3 одбрањена мастер рада, 22 дипломска рада и 2 завршна рада и члан комисије за одбрану 2 докторске дисертације, 5 магистарских радова, 2 мастер тезе, 20 дипломских радова и 5 завршних радова. Тренутно је ментор 4 студента докторских студија и 1 студенту последипломских (магистарских студија). Др Мирјана Ристић је у оквиру свог научноистраживачког рада објавила 26 радова из категорије М20 (10 из категорије М21, 1 из категорије М22 и 15 радова из категорије М23), 7 радова у националним часописима и 26 саопштења на међународним и домаћим скуповима. Учествовала је у реализацији 5 научних пројеката, била је руководилац 5 пројеката који су реализовани у оквиру сарадње са привредом и има лиценцу за пројектовање. Радови др Мирјане Ристић су према Сцопусу, на дан , без аутоцитата аутора, били цитирани 90 пута. Веће Катедре предлаже Комисију за писање извештаја по расписаном конкурсу у следећем саставу: 1. Др Душан Антоновић, ред. проф. ТМФ-а, 2. Др Мила Лаушевић, ред. проф. ТМФ-а и 3. Др Антоније Оњиа, научни саветник ИНН Винча. Београд, Шеф Катедре за инжењерство заштите животне средине Др Татјана Васиљевић, ван. проф.

8 8 ИЗБОРНО ВЕЋЕ, На предлог Катедре за конструкционе материјале расписује се конкурс за избор: - једног ванредног професора за ужу научну област; Инжењерство материјала. Предлог Катедре за конструкционе материјале за расписивање конкурса за избор једног ванредног професора за ужу научну област Инжењерство материјала. Веће Катедре за конструкционе и специјалне материјале Декану ТМФ Продекану за кадрове Комисији за изборе ТМФ Кадровској служби ТМФ Предмет: Предлог за расписивање конкурса за избор једног ванредног професора за ужу научну област Инжењерство маеријала Веће Катедре за Конструцкионе и специјалне маетријале на седници одржаној донело је одлуку да предложи Изборном већу и Руководству Факултета да распише конкурс са избор једног ванредног професора за ужу научну област Инжењерство материјала Образложење 1. Подаци о потребама за ангажовање наставника и сарадника за извођење наставе: Расписивањем овог конкурса пружила би се могућност за поновни избор ванредном професору др Радмили Јанчић Хајнеман, којој истиче изборни период, а која тренутно изводи наставу на предметима Материјали (вежбе), Основи инжењерства материјала о Специјални и нови материјали (изборни део вежби и предавања на основним студијама, као и неколико предмета на мастер и докторским студијама. Просечно оптерећење катедре у зимском семестру 2010/11 износило је 93,5% а оптерећење кандидата 86,8%, у летњем семестру просечно оптерећење катедре износило је 78,3% а кандидата 75,4%. 2. Подаци о испуњености услова за избор потенцијалног кандидата запосленог на Факултету уколико такав постоји: Име, средње име и презиме: Радмила, Миодраг, Јанчић Хајнеман Основне студије: хемијско инжењерство, Технолошко-металуршки факултет, Универзитет у Београду Магистеријум: Испитивање услова образовања стаклених цеви методом центрифугалне депозиције Докторат: Испитивање стабилности процеса формирања керамичких влакана, Технолошко-металуршки факултет, Универзитет у Београду, технологија/инжењерство материјала Досадашњи избори у наставна звања: Асистент приправник Асистент Доцент Ванредни професор Оцена о резултатима педагошког и научно-истраживачког рада: Радмила Јанчић Хајнеман изводила је наставу на основним академским студијама на следећим предметима:

9 ИЗБОРНО ВЕЋЕ, Материјали вежбе Специјални и нови материјали (део предавања и вежби) Основи инжењерства материјала (део предавања и вежби) На Мастер студијама Метал-керамички композитни материјали На докторским студијама Метал, угљенични и керамички композити Квантификација визуелних информација у испитивању материјала Материјали са спефичним електричним, топлотним, магнетним и оптичким својствима Педагошка активност др Радмиле Јанчић Хајнеман у студнетским анкетама од 2004 године до сада је оцењена као одлична. Др Радмила Јанчић Хајнеман објавила је 1 ауторизована скрипта, до сада је била ментор 1 одбрањене магистарске тезе, 1 специјалистичког рада, 13 дипломских радова, члан 3 комисије за одбрану дипломског рада, члан 1 комисије за одбрану магистарске тезе, члан 2 комисије за одбрану докторске тезе, ментор 2 студента докторских студија, ментор једне докторске тезе, коментор једне тезе на већу мултидисциплинарних студија и члан комисије за оцену једне тезе на већу мултидисциплинарних студија. Др Радмила Јанчић Хајнеман је у оквиру свог научно истраживачког рада објавила 21 рад у међународним и 16 у националним (Од избора у звање 8 у међународним и 3 у националним), 1 предавање по позиву на скупу националног значаја, 13 радова приказаних на скуповима међународног значаја, 13 радова приказаних на скуповима националног значаја штампаних у целини (од избора у звање 4), 17 радова на скуповима националног значаја штампаних у изводу. Радови др Радмиле Јанчић Хајнеман цитирани су 24 пута без аутоцитата. Веће катедре предлаже комисију за писање извештаја по расписаном конкурсу у следећем саставу: Др Радослав Алексић, редовни професор ТМФ Др Милица Тодоровић, редовни професор ТМФ Др Александар Седмак, редовни професор МФ Београд Шеф катедре за КМ Др Радослав Алексић, редовни професор 3. На предлог Катедре за металуршко инжењерство расписује се конкурс за избор: - једног ванредног професора за ужу научну област; Металургија. Кадровској служби ТМФ-а Предмет: Предлог за расписивање конкурса за избор др Ненада Радовића, дипл. инж. металургије Веће Катедре за металуршко инжењерство на седници одржаној донело је одлуку да предложи Руководству ТМФ-а да распише конкурс за избор једног ванредног професора за ужу научну област металургија, чиме би се пружила могућност избора др Ненада Радовића, ван.проф. ТМФ-а.

10 10 ИЗБОРНО ВЕЋЕ, Образложење: 1. Подаци о потребама за ангажовање наставника и сарадника за изводјење наставе У школској 2010/2011, Ненад Радовић је имао оптерећење: зимски семестар: 0,9 часова летњи семестар: 3,18 часова У школској 2010/2011, просечно оптерећење сарадника Катедре за металуршко инжењерство износи: зимски семестар: 1.27 часова летњи семестар: 1.07 часова У претходном периоду, Ненад Радовић је држао наставу из следећих предмета: Фонд Година СМЕР Студије Програм Основи примене рачунара Опште Основне Обавезан 2005 Физика чврстоће и пластичности М И Основне Обавезан 2008 Структура и ојачавање металних материјала И М Основне Обавезан 2008 Термичка обрада М И Основне Обавезан 2008 Процесирање, својства и примена металних И М Основне Изборни 2008 материјала (25%) Избор материјала и сигурност конструкција М И Основне Изборни 2008 Принципи избора материјала И М Основне Обавезан 2008 Заваривање М И Основне Обавезан 2008 Увод у физику и механика лома (50%) М И Мастер Изборни 2008 Челици својства и примена (50%) М И Мастер Изборни 2008 Метални материјали у медицини (50%) И М Мастер Изборни 2008 Одабрана поглавља физичке металургије М И Мастер Изборни 2008 Заваривање одабрана поглавља М И Мастер Изборни 2008 Физичка металургија М И Докторске Изборни 2008 Физика лома М И Докторске Изборни 2008 Физика чврстоће и пластичности виши курс М И Докторске Изборни 2008 Металургија заваривања М И Докторске Изборни 2008 Технологија заваривања и лемљења М И Докторске Изборни 2008 Заварљивост и сигурност заварених спојева М И Докторске Изборни 2008

11 ИЗБОРНО ВЕЋЕ, Подаци о испуњености услова за избор потенцијалног кандидата запосленог на Факултету: Име, средње име и презиме: НЕНАД, Александар, РАДОВИЋ Основне студије: металуршки одсек, група за металургију гвожђа и челика, ТМФ Београд, 1990 Магистратура: Микроструктурне промене у микролегираним челицима при деформацији на повишеним температурама, Технолошко-металуршки факултет Београд, Металуршко инжењерство, ТМФ Београд, 1996, металургија и метални материјали Докторат: Деформационо и рекристализационо понашање микролегираних челика при деформацији на високим температурама Технолошко-металуршки факултет Београд 2000, металургија и метални материјали, ужа научна област металургија и метални материјали; Досадашњи избори у звања: - асистент приправник асистент доцент ванредни професор 2007-данас Оцена о резултатима педагошког и научно-истраживачког рада: У периоду , просечна оцена добијена у студентским анкетама износи 4.95 Менторство П40 КАТЕГОРИЈА Број кандидата Пре избора После избора Ментор пријављана докторске дисертације 0 2 Члан комисије за одбрану докторске дисертације П Ментор одбрањеног магистарског рада П Члан комисије за одбрану магистарског рада П Ментор одбрањеног дипломског рада П Члан комисије одбрањеног дипломског рада П Збирни приказ резултата научне активности и цитираност КАТЕГОРИЈА БРОЈ Пре избора После избора Рад у врхунском међународном часопису, М21 = Рад у међународном часопису, М23=3 4 5 Рад у часопису са листе Сцопус,Кобсон-а, без 1 1 категорије, Рад у часопису међународнох значаја, ван листе, М24=3 0 1 Предавање по позиву са медјународног скупа штампано у 2 целини, М 31 = 3 Рад саопштен на скупу медјународног значаја шампан у 11 5 целини, М 33 =1 Монографија националног значаја М41 =5 1 0

12 12 ИЗБОРНО ВЕЋЕ, Према подацима Универзитетске библиотеке, радови др Ненада Радовића су цитирани 30 пута. У протеклом периоду, Ненад Радовић је обављао и следеће дужности:председник Комисије за промену наставних планова и програма за средње стручне школе- област металургија 2008-данас (З 22 ), Координатор за стране студенте на ТМФ-у 2007-данас (З 13 ), Подпредседник Савеза инжењера металургије Србије (З 32 ), члан Савета ТМФ-а Веће Катедре предлаже Комисију за писање извештаја по расписаном конкурсу у следећем саставу: 1. Др Ендре Ромхањи, ред,проф. 2. Др Зорица Цвијовић, ред.проф. 3. Др Венцислав Грабулов, научни саветник ИМС Београд Шеф Катедре за металуршко инжењерство др Ендре Ромхањи, ред,проф. 4. На предлог Катедре за биохемијско инженњерство и биотехнологију расписује се конкурс за избор: - једног доцента или ванредног професора за ужу научну област; Биохемијско инженњерство и биотехнологија. Технолошко-металуршки факултет Универзитета у Београду Декану факултета Продекану за кадрове Кадровској комисији факултета Изборном већу факултета Предмет: Предлог комисије за расписивање конкурса за избор једног доцента или ванредног професора за ужу научну област: Биохемијско инжењерство и биотехнологија Веће катедре за биохемијско инжењерство и биотехнологију на свом састанку од 15. септембра 2011.године донело је одлуку да Изборном Већу Факултета предложи да се распише конкурс за избор једног ванредног професора за област: Биохемијско инжењерство и биотехнологија. 1. Подаци о потребама за ангажовање наставника и сарадника за извођење наставе Потребе за ангажовање доц. Др Сузане Димитријевић-Бранковић могу се сагледати на основу њеног досадашњег ангажовања и датог списка предмета по новом програму ТМФ-а, где др Димитријевић-Бранковић изводи наставу из предмета на основним академским, мастер и докторским студијама (тачка ИИ овог дописа). Оптерећење др Сузана Димитријевић-Бранковић у настави за 2010/11 школску годину износило је % % у зимском и 99.37% у летњем семестру Просечно оптерећење Катедре за биохемиско инжењерство и биотехнологију у три претходне године је

13 ИЗБОРНО ВЕЋЕ, Подаци о испуњености услова за избор потенцијалног кандидата запосленог на факултету уколико такав постоји: Име, средње име и презиме: Сузана, Илије, Димитријевић-Бранковић Основне студије: Студијски програм Прехрамбена технологија, Пољопривредни факултет, Универзитета у Београду, Магистарска теза: Селекција и карактеризација природних изолата бактерија млечне киселине из сјеничког сира, област Биотехнологија, Технолошко-металуршки факултет Универзитета у Београду, Докторска дисертација: Оптимизација кисело млечне ферментације сојиног млека, Технолошко-металуршки факултет Универзитета у Београду, 2001., област Биотехнологија. Ддосадашњи избор у наставна звање Асистент-приправник ( ). Асистент ( ) Доцент ( ) Реизбор у доцента (2007- ) Оцена о резултатима педагошког и научно-истраживачког рада: Навести досадашње ангажовање у настави: Наставна делатност др Сузане Димитријевић-Бранковић датира од године на Катедри за биохемијско инжењерство и биотехнологију, У периоду од до године је држала лабораторијске вежбе из предмета Индустријска микробиологија са генетиком и Еколошка микробиологија. У периоду од до године је, у звању асистента, држала рачунске вежбе из предмета Биолошки процеси у преради отпадних вода, Индустријске отпадне воде и Основи Биохемијског инжењерства. Од године, када је изабрана за доцента, изводила је наставу на предметима основних студија: Технологије микробних метаболита и Еколошка микробиологија. На последипломским/докторским студијама је ангажована за изборне предмете Санитарна микробиологија и Микробиолошки процеси у заштити животне средине године, учествује у реформи наставног програма и предлаже нове предмете на којима изводи наставу: Функционисање биолошких система (за студијске програме Биохемијско инжењерство и биотехнологије, Инжењерсво заштите животне средине и Фармацеутско инжењерство), Еколошка биотехнологија (за студијски програм Биохемијско инжењерство и биотехнологије) године, према новом програму, држи наставу на новим (додатним) предметима Основних студија: Безбедност и квалитет у биотехнологији и на предметима Мастер студија: Технологија пива, Еколошка биотехнологија и Микробиолошка аналитика, за студијски програм Биохемијско инжењерство и биотехнологије. Збирна оцена добијена у студентским анкетама: П11=5 Збирна оцена добијена у студентским анкетама је преко 4 Број објављених уџбеника и квантитативно изражени подаци о менторству Аутор је једног помоћног уџбеника, П32= 1 x 5 = 5 Менторство П40 Дипломски радови: П47+ П48 = 47 x x 0.5 = 72 Магистратуре: П43= 1 x 3 =3 П44=3x1=3

14 14 ИЗБОРНО ВЕЋЕ, Специјализације: П45= 1 x 2 =2 П46=2x1=2 Докторати: П41=1x6=6 П42= 3 x 2 = 6 Збирни приказ резултата научне активности Др Сузана Димитријевић-Бранковић је у оквиру свог научно-истраживачког рада објавила као аутор или коаутор - 7 радова у врхунским међународном часопису, М21: 7 x 8 = 56-8 у истакнутом међународном часопису, М22: 8 x 5 = у часопису међународног значаја, М23: 10 x 3 = 30-5 у међународном часопису верификовани посебном одлуком, М24: 5 x 3 = 15-5 у водећим домаћим часописима, М51: 5x 2 = радова у домаћим часописима, М53: 17 x 1.5 = 25,5-6 саопштења са медјународних скупова штампаних у целини М33: 6x1=6-10 саопштења са медјународних скупова штампаних у изводу М34: 10x0,5=5-9 саопштења са националнихскупова штампаних у целини М63: 9x0,5=4,5-8 саопштења са националнихскупова штампаних у изводу М64: 8x0,2=1,6 - аутор 1 удзбеника за средњу сколу 361: 1x 6=6 Учествовала је у реализацији 6 научних пројеката финансираних од стране Министарства за науку у Републици Србији и руководи извођењем 1 пројекта Министарства за науку и технолошки развој Републике Србије. Учествовала је као истраживач у два међународна пројекта (СЦОПЕС и билатерална сарадња са Словенијом, 2010) Према Сцопусу и Сциндексу, без аутоцитата, цитираност кандидата на дан године износи 73. Веће Катедре за биохемијско инжењерство и биотехнологију предлаже Комисију за писање извештаја по расписаном конкурсу у следећем саставу: 1. Др Славица Шилер-Маринковић, редовни професор ТМФ-а у Београду, 2. Др Љиљана Мојовић, редовни професор ТМФ-а у Београду, 3. Др Виктор Недовић, ванредни професор Пољопривредног факултета у Земуну У Београду, Шеф Катедре за биохемијско инжењерство и биотехнологију Др Љиљана Мојовић

15 ИЗБОРНО ВЕЋЕ, На предлог Катедре за органску хемијску технологију расписује се конкурс за избор: - Два доцента или ванредна професора за ужу научну област; Полимерно инжењерство. Декану факултета Продекану за кадрове Изборном већу факултета Кадровској служби ТМФ Предмет: Предлог за расписивање конкурса за избор два доцента или ванредног професора за ужу научну област полимерно инжењерство Веће Катедре за органску хемијску технологију на седници одржаној донело је одлуку да предложи Изборном већу и Руководству Факултета да распише конкурс за два доцента или ванредна професора за ужу научну област полимерно инжењерство. Образложење: Симонида Томић 1. Подаци о потребама за ангажовање наставника за извођење наставе: На Катедри за органску хемијску технологију тренутно има 8 запослених наставника и сарадника. Неки од запослених наставника у кратком наредном периоду (од 1 година) стичу право на одлазак у пензију, чиме се број активних наставника на Катедри смањује. Веће катедре за ОХТ је донело одлуку да колегиници Симониди Томић повери држање наставе и вежби из више предмета, који су наведени у даљем образложењу. Просечно оптерећење Симониде Томић за школску 2010/11 за зимски семестар је било 77,42 %, а за летњи 95,07 %. У том периоду је оптерећење на Катедри било 4,79 (79.83 %) у зимском семсетру, и 4,28 (71.33 %) у летњем семестру. Расписивањем овог конкурса пружила би се могућност за напредовање др Симониде Томић, која је за доцента изабрана у априлу године. Симонида Томић би држала наставу из предмета Адхезиви (студијски програми Хемијско инжењерство и Инжењерство материјала, основне студије), део наставе из предмета Биоматеријали (студијски програми Хемијско инжењерство и Биохемијско инжењерство и биотехнологија, основне студије; студијски програм Инжењерство материјала, мастер студије), предмет Биомедицински полимерни материјали (студијски програм Инжењерство материјала, мастер студије), предмет Полимерни биоматеријали (студијски програми Хемија, Хемијско инжењерство, Биохемијско инжењерство и биотехнологија и Инжењерство материјала, докторске студије). 2. Подаци о испуњености услова за избор потенцијалног кандидата запосленог на Факултету уколико такав постоји: Име, средње име и презиме: Симонида, Љубиша, Томић Основне студије: технологија/органска хемијска технологија, Технолошко-металуршки факултет, Универзитет у Београду, Београд 1992.

16 16 ИЗБОРНО ВЕЋЕ, Магистратура: технологија/хемија и инжењерство полимера, Катедра за ОХТ, Технолошко-металуршки факултет, Универзитет у Београду, Београд Докторат: Синтеза, структура и својства хидрогелова на бази винилних мономера, хемија и хемијска технологија/полимерно инжењерство, Катедра за ОХТ, Технолошко-металуршки факултет, Универзитет у Београду, Београд Досадашњи избори у наставна звања: - асистент приправник , Катедра за ОХТ, ТМФ - асистент од , Катедра за ОХТ, ТМФ - доцент од 2007-, Катедра за ОХТ, ТМФ Оцена резултата педагошког и научно истраживачког рада: У оквиру педагошког рада као асистент Симонида Томић је изводила вежбе из предмета: Полимерно инжењерство, Технологија гуме, Физичка хемија, Рециклажа полимерних материјала, Пројекат са индустријском праксом, Полимерни биоматеријали и Биоматеријали. Од избора у звање доцента држала је или држи наставу из предмета: - Полимерни биоматеријали ( ) - Биоматеријали (2008-) - Основи примене рачунара (2009-) - Биомедицински полимерни материјали (2009-, мастер студије) - Биоматеријали (2009-, мастер студије) - Полимерни биоматеријали (2008-, докторске студије) Из области предмета за које је задужена је аутор је једне монографије: 1. Томић С.Љ., Хидрогелови на бази (мет)акрилата и итаконске киселине за примену у медицини и фармацији, ТМФ, Београд, ИСБН Педагошка активност Др Симониде Томић у студентским анкетама од до сада је оцењена као одлична ( 4). У оквиру осталих активности Симонида Томић је учествовала у раду факултетских комисија (за упис студената на редовне студије, за презентацију Факултета, за оснивање алумни организације ТМФ). У периоду од јануара до маја била је у тиму Технолошко-металуршког факултета који је вршио промоцију факултета за будуће студенте, матуранте гимназија и одговарајућих средњих школа. Организовала је и учествовала на семинарима континуиране едукације у Петници, као и у предавањима за ученике средњих школа. Обављала дужности секретара Катедре за органску хемијску технологију. Рецензент је у часописима категорије М 20 и М 50. Члан је Српског хемијског друштва. Др Симонида Томић је у оквиру свог научно-истраживачког рада објавила 28 радова и то: 20 у међународним часописима (од чега 5 у врхунским међународним часописима) и 8 у националним, једно поглавље у монографији међународног значаја, три поглавља у монографијама националног значаја, једну истакнуту монографију националног значаја, 7 радова приказаних на скуповима међународног значаја штампаних у целини, 30 радова приказаних на скуповима међународног значаја штампаних у облику извода, 4 рада

17 ИЗБОРНО ВЕЋЕ, приказана на скуповима националног значаја штампана у целини и 21 рад приказан на скуповима националног значаја штампан у облику извода. Радови др Симониде Томић цитирани су 158 пута без аутоцитата. Др Симонида Томић је учествовала на 3 међународна и 8 националних пројекта: - Група аутора (Руководилац Зорица Качаревић Поповић) Међународни пројекат од стране Међународне агенције за атомску енергију (ИАЕА) бр Група аутора (Руководилац Зорица Качаревић Поповић) ИАЕА ТЦ (тецхницал цооператион) РЕР/8/014 Суппортинг Радиатион Сyнтхесис анд тхе Цхарацтеризатион оф Наноматериалс фор Хеалтх Царе, Енвиронментал Протецтион анд Цлеан Енергy Апплицатионс - Група аутора (Руководилац Зорица Качаревић Поповић) Радиолyтицаллy Сyнтхесизед Хyбрид Наносистемс фор Био-Нано Тецхнологy (Цо. но /РО) ас а парт оф ИАЕА Цоординатед Ресеарцх пројецт (ЦРП) Наносцале Радиатион Енгинееринг оф Адванцед материалс фор Потентиал Биомедицал Апплицатион Ф Група аутора (Руководилац Слободан Јовановић) Синтеза, структуре и својства полимера и полимерних материјала, МНТР 02Е11, Београд ( ) - Група аутора (Руководилац Драган Ускоковић) Развој биокомпозитних материјала за потребе оториноларингологије и максилофацијалне хирургије, И , иновациони пројект, Група аутора (Руководилац Драган Ускоковић) Молекуларно дизајнирање монолитних и композитних материјала, МНТР 1431, Београд ( ) - Група аутора (Руководилац Иванка Поповић) Синтеза, модификовање и карактерисање синтетских и природних полимерних материјала, МНТР 1948, Београд ( ) - Група аутора (Руководилац Стево Најман) Регенерација скелетних ткива помогнута биоматеријалима као ткивним матрицама-ин виво и ин витро студија, МНТР , Београд ( ) - Група аутора (Руководилац Зорица Качаревић Поповић) Развој нанокомпозита на бази хидрогрелова за примене у реконструктивној хирургији, МНТР 19027, Београд ( ) - Група аутора (Руководилац Вукоман Јокановић) Хемијско и структурно дизајнирање наноматеријала за примену у медицини и инзењерству ткива, МНТР , Београд ( ) - Група аутора (Руководилац Иванка Поповић) Синтеза и карактеризација нових функционалних полимера и полимерних нанокомпозита, МНТР , Београд ( ) Наставни и педагошки рад: П11 = 4,26 4 настава: П21 = 20 поглавља у монографијама: М14 = 4 уџбеници и монографије: М41 = 7 5 менторство: П47 + П48 + П49 = 24,5 3 Научно-истраживачки и стручни рад: - укупно: М10 + М20 + М30 + М40 + М50 + М60 + М80 + М90 + М100 = 170, ( 15) радова из категорије М21, М22, М23 и М24, од чега 12 ( 4) категорије М21 и М22 (укупно 75 53) - радови у часописима националног значаја: М50 = учешће на научним скуповима:

18 18 ИЗБОРНО ВЕЋЕ, М30+М60 = 28,2 3 - техничка и развојна решења, патенти и научна сарадња са привредом: М80+М90+М100 = 14 4 Рад у академској и друштвеној заједници: З10 + З20 + З30 + З40 + З50 + З60 + З70 = 23,1 3 Сава Величковић 1. Подаци о потребама за ангажовање наставника за извођење наставе: На Катедри за органску хемијску технологију тренутно има 8 запослених наставника и сарадника. Неки од запослених наставника у кратком наредном периоду (од 1 година) стичу право на одлазак у пензију, чиме се број активних наставника на Катедри смањује. Веће катедре за ОХТ је донело одлуку да колеги Сави Величковићу повери држање наставе и вежби из више предмета, који су наведени у даљем образложењу. Просечно оптерећење Саве Величковића за школску 2010/11, за зимски семестар је било 100,21 %, а за летњи 86,83 %. У том периоду је оптерећење на Катедри било 4,79 (79.83 %) у зимском семсетру, и 4,28 (71.33 %) у летњем семестру. Расписивањем овог конкурса пружила би се могућност за напредовање др Саве Величковића, који је за доцента изабран у априлу године. Сава Величковић би држао наставу из предмета Органска хемијска технологија (студијски програм Хемијско инжењерство, основне студије), Природни полимери (студијски програми Хемијско инжењерство, Биохемијско инжењерство и биотехнологија и Инжењерство материјала, основне студије), Технологија целулозе (студијски програм Хемијско инжењерство, основне студије), Прерада и примена полимера (студијски програм Хемијско инжењерство, основне студије), Адитиви полимерима (студијски програм Хемијско инжењерство, мастер студије) и Дифузиона својства полимера (студијски програм Хемијско инжењерство, мастер студије). 2. Подаци о испуњености услова за избор потенцијалног кандидата запосленог на Факултету уколико такав постоји: Име, средње име и презиме: Сава, Јован, Величковић Основне студије: технологија/органска хемијска технологија и полимерно инжењерство, Технолошко-металуршки факултет, Универзитет у Београду, Београд Магистратура: технологија/хемија и инжењерство полимера, Катедра за ОХТ, Технолошко-металуршки факултет, Универзитет у Београду, Београд Докторат: Синтеза и својства итаконских полимера добијених употребом аминоактиватора, хемија и хемијска технологија/полимерно инжењерство, Катедра за ОХТ, Технолошко-металуршки факултет, Универзитет у Београду, Београд Досадашњи избори у наставна звања: - асистент приправник , Катедра за ОХТ, ТМФ - асистент од , Катедра за ОХТ, ТМФ - доцент од 2007-, Катедра за ОХТ, ТМФ

19 ИЗБОРНО ВЕЋЕ, Оцена резултата педагошког и научно истраживачког рада: У оквиру педагошког рада као асистент Сава Величковић је изводио вежбе из предмета: Хемија макромолекула, Технологија синтезе полимера, Технологија прераде полимера, Органска хемијска технологија и Пројекат са индустријском праксом. Од избора у звање доцента држао је или држи наставу из предмета: - на основним студијама: - Органска хемијска технологија, предавања, Основи реакторског инжењерства, предавања, Природни полимери, предавања и вежбе, Технологија целулозе, предавања и вежбе, Прерада и примена полимера, на мастер студијама: - Адитиви полимерима, предавања и вежбе, Дифузиона својства полимера, предавања и вежбе, Из области предмета за које је задужен је аутор је два поглавља у уџбенику: 1. Величковић, С., Стаменковић, Д. Полимерни материјали у стоматологији. у: Стаменковић Д. и др. (ур.) Градивни стоматолошки материјали (достигнућа и перспективе), Београд: Стоматолошки факултет, 2007 стр (Уџбеник за основне студије Стоматолошког факултета УБ) 2. Стаменковић Д. (ур), Обрадовић-Ђуричић К, Ивановић В, Вулићевић З,Марковић Д, Тодоровић А, Раић К, Павловић Г, Поповић Г, Величковић С. Стоматолошки материјали, књига 1, Стоматолошки факултет, Београд, (Уџбеник за последипломске студије Стоматолошког факултета УБ) Педагошка активност Др Саве Величковића у студентским анкетама од до сада је оцењена као одлична ( 4). У оквиру осталих активности Сава Величковић је учествовао у раду факултетских комисија (за распоред, ). Био је члан Научно-наставног већа ТМФ у 2 мандата, и Члан је Српског хемијског друштва. Др Сава Величковић је у оквиру свог научно-истраживачког рада објавио 17 радова и то: 15 у међународним часописима (од чега 6 у врхунским међународним часописима) и 2 у националним, два поглавља у уџбеницима, 4 рада приказана на скуповима међународног значаја штампаних у целини, 11 радова приказаних на скуповима међународног значаја штампаних у облику извода, 3 рада приказана на скуповима националног значаја штампана у целини и 8 радова приказан на скуповима националног значаја штампаних у облику извода. Радови др Саве Величковића цитирани су 19 пута, без аутоцитата. Др Сава Величковић је учествовао на 4 пројекта које је финансирало Министарство просвете и науке Републике Србије, као и на десет пројеката сарадње са привредом. Пројекти са Министарством: - Група аутора (Руководилац Слободан Јовановић) Синтеза, структуре и својства полимера и полимерних материјала, МНТР 02Е11, Београд ( ) - Група аутора (Руководилац Иванка Поповић) Синтеза, модификовање и карактерисање синтетских и природних полимерних материјала, МНТР 1948, Београд ( )

20 20 ИЗБОРНО ВЕЋЕ, Група аутора (Руководилац Иванка Поповић) Синтеза и карактеризација полимерних (нано)композита дефинисане молекулске и надмолекулске структуре, МНТР , Београд ( ) - Група аутора (Руководилац Иванка Поповић) Синтеза и карактеризација нових функционалних полимера и полимерних нанокомпозита, МНТР , Београд ( ) Пројекти у сарадњи са привредом: - Јовановић, М., С. Величковић, М. Калагасидис Крушић, Модел анализе утицаја на животну средину у новој Фабрици винилхлорид мономера ХИП Петрохемије, Панчево, ТМФ, Београд, рађено за: ХИП Петрохемију, Панчево, корисник: ХИП Петрохемија, Панчево, година: прихваћено од: ХИП Петрохемије, Панчево, мишљење корисника у документацији пројекта МХТ Јовановић, М., С. Величковић, М. Калагасидис Крушић, Модел анализе утицаја на животну средину у Фабрици ПВЦ ХИП Петрохемије, Панчево, ТМФ, Београд, рађено за: ХИП Петрохемију, Панчево, корисник: ХИП Петрохемија, Панчево, година: прихваћено од: ХИП Петрохемије, Панчев, мишљење корисника у документацији пројекта МХТ Јовановић, М., С. Величковић, М. Калагасидис Крушић, Модел анализе утицаја на животну средину у новој Фабрици ПВЦ ХИП Петрохемије, Панчево, ТМФ, Београд, рађено за: ХИП Петрохемију, Панчево, корисник: ХИП Петрохемија, Панчево, година: прихваћено од: ХИП Петрохемије, Панчев, мишљење корисника у документацији пројекта МХТ Јовановић, М., С. Величковић, Модел анализе утицаја на животну средину у Фабрици ПЕНГ ХИП Петрохемије, Панчево, ТМФ, Београд, рађено за: ХИП Петрохемију, Панчево, корисник: ХИП Петрохемија, Панчево, година: прихваћено од: ХИП Петрохемије, Панчев, мишљење корисника у документацији пројекта МХТ Јовановић, М., С. Величковић, Модел анализе утицаја на животну средину у Фабрици ПЕВГ ХИП Петрохемије, Панчево, ТМФ, Београд, рађено за: ХИП Петрохемију, Панчево, корисник: ХИП Петрохемија, Панчево, година: прихваћено од: ХИП Петрохемије, Панчев, мишљење корисника у документацији пројекта МХТ Јовановић, М., С. Величковић, Модел анализе утицаја на животну средину у реконструисаној Фабрици ПЕВГ ХИП Петрохемије, Панчево, ТМФ, Београд, рађено за: ХИП Петрохемију, Панчево, корисник: ХИП Петрохемија, Панчево, година: прихваћено од: ХИП Петрохемије, Панчев, мишљење корисника у документацији пројекта МХТ Јовановић, М., С. Величковић, Модел анализе утицаја на животну средину у новој Фабрици полиетилена ХИП Петрохемије, Панчево, ТМФ, Београд, рађено за: ХИП Петрохемију, Панчево, корисник: ХИП Петрохемија, Панчево, година: прихваћено од: ХИП Петрохемије, Панчев, мишљење корисника у документацији пројекта МХТ Јовановић, М., С. Величковић, Модел анализе утицаја на животну средину у Фабрици полипропилена ХИП Петрохемије, Панчево, ТМФ, Београд, рађено за: ХИП Петрохемију, Панчево, корисник: ХИП Петрохемија, Панчево, година: прихваћено од: ХИП Петрохемије, ПанчевО, мишљење корисника у документацији пројекта МХТ Јовановић, М., Б. Танасић, С. Величковић, С. Дрманић Збирни модел анализе утицаја на животну средину ХИП Петрохемије - постојеће стање, ТМФ, Београд, рађено за: ХИП Петрохемију, Панчево, корисник: ХИП Петрохемија, Панчево, година: прихваћено од: ХИП Петрохемије, Панчев, мишљење корисника у документацији пројекта МХТ Јовановић, М., Б. Танасић, С. Величковић, С. Дрманић Збирни модел анализе утицаја на животну средину ХИП Петрохемије - будуће стање, ТМФ, Београд, рађено за: ХИП

21 ИЗБОРНО ВЕЋЕ, Петрохемију, Панчево, корисник: ХИП Петрохемија, Панчево, година: прихваћено од: ХИП Петрохемије, Панчев, мишљење корисника у документацији пројекта МХТ Наставни и педагошки рад: П11 = 4,85 4 уџбеници и монографије: П30 = 4 5 менторство: П44+П47 + П48 + П49 = 47,5 3 Научно-истраживачки и стручни рад: - укупно: М10 + М20 + М30 + М40 + М50 + М60 + М80 + М90 + М100 = 159, ( 15) радова из категорије М21, М22, М23 и М24, од чега 10 ( 4) категорије М21 и М22 (укупно 68 53) - радови у часописима националног значаја: М50 = 3,5 2 - учешће на научним скуповима: М30+М60 = 12,6 3 - техничка и развојна решења, патенти и научна сарадња са привредом: М80+М90+М100 = 60 4 Рад у академској и друштвеној заједници: З10 + З20 + З30 + З40 + З50 + З60 + З70 = 13,5 3 Веће Катедре предлаже Комисију за писање извештаја по расписаном конкурсу у следећем саставу: 1. Др Иванка Поповић, ред. проф. ТМФ, Универзитет у Београду 2. Др Катарина Јеремић, ред. проф. ТМФ, Универзитет у Београду 3. Др Јарослава Будински-Симендић, ред. проф., Технолошки факултет, Универзитет у Новом Саду Београд, Шеф Катедре за органску хемијску технологију Проф. др Миленко Плавшић 6. На предлог Катедре за аналитичку хемију и контролу квалитета расписује се конкурс за избор: - Једног доцента или ванредног професора за ужу научну област; Аналитичка хемија Кадровској служби ТМФ Предмет: Предлог за расписивање конкурса за избор једног доцента или ванредног професора за ужу научну област АНАЛИТИЧКА ХЕМИЈА. Веће Катедре за Аналитичку хемију и контролу квалитета на седници одржаној године донело је одлуку да предложи Изборном већу и Руководству Факултета да распише конкурс за избор једног доцента или ванредног професора за ужу научну област АНАЛИТИЧКА ХЕМИЈА.

22 22 ИЗБОРНО ВЕЋЕ, Образложење: а. Подаци о потребама за ангажовање наставника и сарадника за извођење наставе: Истек изборног периода б. Подаци о испуњености услова за избор потенцијалног кандидата запосленог на Факултету: Др Славка (Манојле) Станковић, дипл. Инг. Основне студије: Технолошка контрола, Неорганска хемијска технологија, ТМФ, Београд, Магистеријум: Аналитичка хемија, ТМФ, Београд, 1992, Аналитичка хемија. Докторат: Електрохемијске особине цинка у растворима ЕДТА, ТМФ, Београд, 2003, Електраналитичка хемија Досадашњи избори у наставна звања: - асистент приправник: ( ) - асистент: ( ) - доцент : ( ) Просечно недељно оптерећење чланова Катедре за АХ и КК у школској 2010/2011. године износило је 4, 5 х. Оптерећење Др Славке Станковић у школској 2010/2011. години износило је: 8 сати у зимском семестру и 3+3 у летњем семестру (часови из предмета Аналитичка хемија за питомце Војне академије). Оцена о резултатима педагошког и научно-истраживачког рада: Наставна активност У периоду од године др Славка Станковић је, као асистент приправник, а потом као асиистент, држала лабораторијске вежбе из предмета: Аналитичка хемија и Инструменталних метода, а као асистент од из Аналитичка хемија и Електроаналитичких метода вежбе, а од 2003 и предавања из ова два предмета када је било неопходно. Кандидат је као доцент у периоду од год. био ангажован на реализацији наставе и вежби на ИИ и ИИИ години редовних академских студија на предметима Аналитичка хемија и Електроаналитичке методе; на извођењу наставе и вежби из предмета Аналитичка хемија за студенте Војне академије, као и на предмету Аналитика прехрамбених производа на магестеријуму за Биохемијско инжењерство и биотехнологију. Збирна оцена добијена у студентским анкетама: П11 = 5 Према доступним подацима са сајта ТМФ-а, збирна оцена добијена у студентским анкетама је Наставни и педагошки рад: П11 4 П11 = 5 Број објављених уџбеника и квантитативно изражени подаци о менторству: - уџбеници и монографије: М11 + М12 + М41 + М42 + П30 5

23 ИЗБОРНО ВЕЋЕ, Кандидат је коаутор једног практикума практикума и техничког приручника: П32 + П33 = = 7 И поглавља у међународној монографији (М13 = 8): Енвиронментал Цхемистрy фор а Сустаинабле Wорлд: Волуме 1, (Е. Лицхтфоусе ет ал.(едс.)), Цхаптер 9, пагес 64, (2011) ДОИ / _9. М10 + П32 = 15 - менторство: П40 3 Менторство П40 = 25,5 П46 + П47 + П48 = 1 x 0, x x 0,5 = 25,5 Кандидат је био ментор 23 дипломска рада и ментор 5 студената докторских студија. Збирни приказ резултата научне активности: Одбрањена магистарска теза: М72 = 3 Одбрањена докторска теза: М71 = 6 Радова у часопису међународног значаја: М20 53 М21 = 7 x 8 = 56 М22 = 2 x 5 = 10 М23 = 7 x 3 = 21 Радова у часопису националног значаја: М50 2 М51= 3 x 2 = 6 М52 = 2 x 1,5 = 3 М50 = М51 + М52 = 9 - учешће на научним скуповима: М30 + М60 3 М33 = 5 x 1 = 5 М34 = 59 x 0,5 = 29,5 М63 = 6 x 0,5 = 3 М64 = 9 x 0,2 = 1,8 М30 + М60 = 39,3 - техничка и развојна решења, патенти, научна и сарадња са привредом: М80 + М90 + М100 6 Учешће у међународним пројектима: М104 = 4x2 = 4 М105 = 4x1 = 4 М100 = 8 Рад у академској и друштвеној заједници: З10 + З20 + З30 + З40 + З50 + З60 + З70 5 З12 + З33 + З58 = x 1 + 3x0,2 = 10,6

24 24 ИЗБОРНО ВЕЋЕ, Збирни приказ резултата научне активности: Према ИФ са Кобсон листе кандидат има: 7 радова у врхунском међународном часопису (М21-8) x 7 = 56 2 рада у истакнутом међународном часопису (М22-5) x 2 = 10 7 радова у међународном часопису (М23-3) x 7 = 21 1 поглавље у монографији међународног значаја М13: 1 x 8 = 8 5 радова у часопису националног значаја М50 = 9 Веће Катедре предлаже Комисију за писање извештаја по расписаном конкурсу у следећем саставу: 1. Др Љубинка Рајаковић, редовни професор ТМФ-а 2. Др Мила Лаушевић, редовни професор ТМФ-а 3. Др Оњиа Антоније, научни саветник Института Винча Београд Шеф Катедре за А Х и КК Др Љубинка Рајаковић, ред.проф. 7. На предлог Катедре за графичко инжењерство расписује се конкурс за избор: - Једног доцента или ванредног професора за ужу научну област; Инжењерство материјала. Кадровској служби ТМФ Предмет: Предлог комисије за расписивање конкурса за избор једног доцента или ванредног професора за ужу научну област: инжењерство материјала Веће катедре за графичко инжењерство на свом састанку од 03. октобра 2011.године донело је одлуку да Изборном Већу Факултета предложи да се распише конкурс за реизбор једног доцента или избор једног ванредног професора за ужу научну област: инжењерство материјала. Образложење: I. Подаци о потребама за ангажовање наставника и сарадника за извођење наставе: Потребе за ангажовање доц. др Милорада Зрилића могу се сагледати на основу његовог досадашњег ангажовања и датог списка предмета по новом програму ТМФ-а, где др Милорад Зрилић изводи наставу из предмета на основним академским, мастер и докторским студијама (тачка ИИ овог дописа). Оптерећење др Милорада Зрилића у настави за 2010/11 школску годину износило је 77,47% у зимском и 87,41% у летњем семестру II. Подаци о испуњености услова за избор потенцијалног кандидата запосленог на Факултету уколико такав постоји: Име, средње име и презиме: Милорад Милана Зрилић Основне студије: група: Ваздухопловна, Машински факултет Универзитета у Београду, 1976.

25 ИЗБОРНО ВЕЋЕ, Магистеријум: Технолошко-металуршки факултет Универзитета у Београду, 1993., наука о материјалима Докторат: Примена локалног приступа на процену преосталог века компоненти високо температурске опреме, Технолошко-металуршки факултет Универзитета у Београду, 2004., металургија (наука о материјалима) Досадашњи избори у наставна звања: - асистент: ( ) - доцент: (2007 -) Оцена о резултатима педагошког и научно-истраживачког рада: Наставна делатност др Милорада Зрилића датира од године на Катедри за ОТН, а од прелази на Катедру за ГИ. Од године до данас држи вежбе из предмета "Елементи опреме у процесној индустрији". У периоду од до године је држао вежбе из предмета "Инжењерско цртање". Од године држи вежбе из предмета "Графичке машине" и "Мерење и управљање процесима у графичкој индустрији". Од године, када је изабран за доцента, изводи и наставу на предметима основних студија "Графичке машине", "Мерење и управљање процесима у графичкој индустрији" и "Мерење и управљање процесима у текстилној индустрији". Од године изводи наставу из предмета "Дорада и амбалажа". Од до године држи вежбе и предавања из предмета "Основи пројектовања у графичкој индустрији", а на одсеку Инжењерство материјала држи вежбе и предавања из предмета "Мерења". Од године изводи наставу на основним студијама из изборног предмета Аутоматизација у текстилној индустрији за који је написао програма наставе. Од до године држи вежбе и предавања из изборног предмета на основним студијама "Конструкцијски композитни материјали" за који је написао програма наставе. Од године, на основним студијама држи вежбе и предавања из предмета "Машине за штампање и дораду" за који је написао програма наставе. Од ове године држи предавања и вежбе на изборном предмету Испитивање композитних конструкција за који је написао програма наставе. На мастер студијама дрзи предавања и вежбе из предмету Аутоматика и регулација у графичкој индустрији, за који је написао програма наставе. На докторским студијама држи наставу из предмета Амбалажа за специјалне намене и Управљање квалитетом и оптимизација процеса у графичкој индустрији Збирна оцена добијена у студентским анкетама: П11=5: Збирна оцена добијена у студентским анкетама је 4,96 > 4,00 Број објављених уџбеника и квантитативно изражени подаци о менторству: Аутор је једног уџбеника, П31= 1 x 10 = 10 Аутор је три помоћна уџбеника, П32= 3 x 5 = 15 Менторство П40 = 26,4 Дипломски радови: П47+ П48 П50= 13 x x x 0,2 = 20,4 Магистратуре: П44= 4 x 1 =4 Специјализације: П45= 1 x 2 =2 Збирни приказ резултата научне активности: Др Милорад Зрилић је у оквиру свог научно-истраживачког рада објавила као аутор или коаутор:

Образац 4 В В) ГРУПАЦИЈА ТЕХНИЧКО-ТЕХНОЛОШКИХ НАУКА С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив фа

Образац 4 В В) ГРУПАЦИЈА ТЕХНИЧКО-ТЕХНОЛОШКИХ НАУКА С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив фа Образац 4 В В) ГРУПАЦИЈА ТЕХНИЧКО-ТЕХНОЛОШКИХ НАУКА С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Технолошко-металуршки факултет Универзитета

Више

С А Ж Е Т А К

С А Ж Е Т А К С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Пољопривредни факултет Универзитет у Београду Ужа научна, oдносно уметничка област: Технолошка

Више

Tehnološko-metalurški fakultet,

Tehnološko-metalurški fakultet, Tehnološko-metalurški fakultet, Univerzitet u Beogradu Karnegijeva 4, Beograd REZIME IZVEŠTAJA O KANDIDATU O STICANJU NAUČNOG ZVANJA I. Opšti podaci o kandidatu Ime i prezime: Marijana (Miloš) Ponjavić

Више

НАСТАВНО-НАУЧНОМ ВЕЋУ

НАСТАВНО-НАУЧНОМ ВЕЋУ Технолошко-металуршки факултет Универзитет у Београду Карнегијева 4, Београд РЕЗИМЕ ИЗВЕШТАЈА О КАНДИДАТУ ЗА СТИЦАЊЕ НАУЧНОГ ЗВАЊА I Општи подаци о кандидату Име и презиме: Тања Ј. Николић Година рођења:

Више

Microsoft Word - MATERIJAL ZA ROKIJA.doc

Microsoft Word - MATERIJAL ZA ROKIJA.doc Број: 03-270/2 Ниш, 09.06.2015. год. З А П И С Н И К са 8. седнице Изборног већа Факултета заштите на раду у Нишу одржане 09.06.2015. године, са почетком у 12 часова у Клубу радника Факултета заштите на

Више

ПРЕДМЕТИ I ГОДИНЕ ЗАЈЕДНИЧКИ ЗА СВЕ СТУДИЈСКЕ ПРОГРАМЕ

ПРЕДМЕТИ I ГОДИНЕ ЗАЈЕДНИЧКИ ЗА СВЕ СТУДИЈСКЕ ПРОГРАМЕ 2014 ПРЕДМЕТИ I ГОДИНЕ ЗАЈЕДНИЧКИ ЗА СВЕ СТУДИЈСКЕ ПРОГРАМЕ ШИФРА ПРЕДМЕТИ I СЕМЕСТАР ЕСПБ ФОНД ЧАСОВ А ШИФРА ПРЕДМЕТИ II СЕМЕСТАР ЕСПБ ФОНД ЧАСОВА ЗП101 Општа хемија 1 7 60-30 ЗП111 7 60-30 14ЗП102 7

Више

С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Maшински факултет, Београд Ужа научна, oдн

С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Maшински факултет, Београд Ужа научна, oдн С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Maшински факултет, Београд Ужа научна, oдносно уметничка област: Мотори Број кандидата који се

Више

УПУТСТВО ЗА ПИСАЊЕ РЕФЕРАТА

УПУТСТВО ЗА ПИСАЊЕ РЕФЕРАТА С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Машински факултет Ужа научна, oдносно уметничка област: Термомеханика Број кандидата који се

Више

Образац 1 ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ Број захтева: Датум: (Назив већа научних области коме се захтев упућује) ПРЕДЛОГ ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ ДОЦЕНТА /

Образац 1 ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ Број захтева: Датум: (Назив већа научних области коме се захтев упућује) ПРЕДЛОГ ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ ДОЦЕНТА / Образац 1 ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ Број захтева: Датум: (Назив већа научних области коме се захтев упућује) ПРЕДЛОГ ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ ДОЦЕНТА / ВАНРЕДНОГ ПРОФЕСОРА (члан 75. Закона о високом образовању)

Више

ПРЕДМЕТИ I ГОДИНЕ ЗАЈЕДНИЧКИ ЗА СВЕ СТУДИЈСКЕ ПРОГРАМЕ

ПРЕДМЕТИ I ГОДИНЕ ЗАЈЕДНИЧКИ ЗА СВЕ СТУДИЈСКЕ ПРОГРАМЕ 2008 ПРЕДМЕТИ I ГОДИНЕ ЗАЈЕДНИЧКИ ЗА СВЕ СТУДИЈСКЕ ПРОГРАМЕ ШИФРА ПРЕДМЕТИ I СЕМЕСТАР ЕСПБ ФОНД ЧАСОВ А ШИФРА ПРЕДМЕТИ II СЕМЕСТАР ЕСПБ ФОНД ЧАСОВА ЗП101 Општа хемија 1 7 60-30 ЗП111 Општа хемија 2 7 60-30

Више

Прилог 5

Прилог 5 Прилог 5. Технолошко-металуршки факултет Универзитет у Београду Карнегијева 4, Београд РЕЗИМЕ ИЗВЕШТАЈА О КАНДИДАТУ ЗА СТИЦАЊЕ НАУЧНОГ ЗВАЊА I Општи подаци о кандидату Име и презиме: Марија М. Вукчевић

Више

С А Ж Е Т А К

С А Ж Е Т А К С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Машински факултет у Београду Ужа научна, oдносно уметничка област: Механика флуида Број кандидата

Више

Microsoft Word - Sazetak Mirko Pavisic 2015

Microsoft Word - Sazetak Mirko Pavisic 2015 С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Машински факултет Универзитета у Београду Ужа научна, oдносно уметничка област: Механика Број

Више

Мустра за презентацију за избор у звање истраживач сарадник

Мустра за презентацију за избор у звање истраживач сарадник 1. Биографски подаци место и година рођења: Београд, 1960. основне студије: Машински факултет (1979-1984), просек: 9,00. магистратура: Машински факултет 1990. теза: Прилог оптимизацији пројектовања оптичких

Више

Microsoft Word - POZIV ZA VEĆE.doc

Microsoft Word - POZIV ZA VEĆE.doc Број: 03-434/3 Ниш, 06.11.2014. год. З А П И С Н И К са 1. седнице Изборног већа Факултета заштите на раду у Нишу одржане 06.11.2014. године, са почетком у 12 часова у Клубу радника Факултета заштите на

Више

Универзитет у Београду Електротехнички факултет ТАБЕЛА ЗА ОЦЕНУ ИСПУЊЕЊА УСЛОВА ЗА ПРВИ ИЗБОР У ЗВАЊЕВАНРЕДНОГ ПРОФЕСОРА Према Правилнику о избору у з

Универзитет у Београду Електротехнички факултет ТАБЕЛА ЗА ОЦЕНУ ИСПУЊЕЊА УСЛОВА ЗА ПРВИ ИЗБОР У ЗВАЊЕВАНРЕДНОГ ПРОФЕСОРА Према Правилнику о избору у з ТАБЕЛА ЗА ОЦЕНУ ИСПУЊЕЊА УСЛОВА ЗА ПРВИ ИЗБОР У ЗВАЊЕВАНРЕДНОГ ПРОФЕСОРА Према Правилнику о избору у звање наставника и сарадника Електротехничког факултета Универзитета у Београду, који је донет одлуком

Више

Sazetak Momcilo Dunjic Redovni.rtf

Sazetak Momcilo Dunjic Redovni.rtf С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Универзитет у Београду-Машински факултет Ужа научна, oдносно уметничка област: Отпорност конструкција

Више

Начин вредновања научно-стручног рада кандидата Избор у наставничка звања Наставници универзитета Члан 3. У вредновању научно-стручног рада кандидата

Начин вредновања научно-стручног рада кандидата Избор у наставничка звања Наставници универзитета Члан 3. У вредновању научно-стручног рада кандидата Начин вредновања научно-стручног рада кандидата Избор у наставничка звања Наставници универзитета Члан 3. У вредновању научно-стручног рада кандидата за избор наставника у звање доцента, ванредног и редовног

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ОБРАЗАЦ - 2 НАЗИВ ФАКУЛТЕТА ОБРАЗАЦ ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА КОНКУРС ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ САРАДНИКА УНИВЕ

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ОБРАЗАЦ - 2 НАЗИВ ФАКУЛТЕТА ОБРАЗАЦ ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА КОНКУРС ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ САРАДНИКА УНИВЕ УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ОБРАЗАЦ - 2 НАЗИВ ФАКУЛТЕТА ОБРАЗАЦ ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА КОНКУРС ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ САРАДНИКА УНИВЕРЗИТЕТА -oбавезна садржина- I ПОДАЦИ О КОНКУРСУ, КОМИСИЈИ

Више

УПУТСТВО ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА

УПУТСТВО ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ОБРАЗАЦ - 2 НАЗИВ ФАКУЛТЕТА ОБРАЗАЦ ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА КОНКУРС ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ САРАДНИКА УНИВЕРЗИТЕТА -oбавезна садржина- I ПОДАЦИ О КОНКУРСУ, КОМИСИЈИ

Више

Microsoft Word - DIlic-Sazetak_docent.doc

Microsoft Word - DIlic-Sazetak_docent.doc С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Универзитет у Београду Машински факултет Ужа научна, oдносно уметничка област: Хидрауличне машине

Више

Prilog 5 REZIME IZVEŠTAJA O KANDIDATU ZA STICANJE NAUČNOG ZVANJA I Opšti podaci o kandidatu: Ime i prezime: Katarina M. Banjanac Datum rođenja:

Prilog 5 REZIME IZVEŠTAJA O KANDIDATU ZA STICANJE NAUČNOG ZVANJA I Opšti podaci o kandidatu: Ime i prezime: Katarina M. Banjanac Datum rođenja: Prilog 5 REZIME IZVEŠTAJA O KANDIDATU ZA STICANJE NAUČNOG ZVANJA I Opšti podaci o kandidatu: Ime i prezime: Katarina M. Banjanac Datum rođenja: 10.12.1984. JMBG: 1012984775042 Naziv institucije u kojoj

Више

два сарадника

два сарадника УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ОБРАЗАЦ 2 ФАКУЛТЕТ ТЕХНИЧКИХ НАУКА ОБРАЗАЦ ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА КОНКУРС ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ САРАДНИКА УНИВЕРЗИТЕТА oбавезна садржина I ПОДАЦИ О КОНКУРСУ,

Више

Лице које је правоснажном пресудом осуђено за неко кривично дело против полне слободе, фалсификовања јавне исправе коју издаје Факултет или примања ми

Лице које је правоснажном пресудом осуђено за неко кривично дело против полне слободе, фалсификовања јавне исправе коју издаје Факултет или примања ми Лице које је правоснажном пресудом осуђено за неко кривично дело против полне слободе, фалсификовања јавне исправе коју издаје Факултет или примања мита у обављању послова Факултета не може стећи звање

Више

Sazetak_G_Ciric_Marjanovic_vanr_prof_2014

Sazetak_G_Ciric_Marjanovic_vanr_prof_2014 С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I О КОНКУРСУ Назив факултета: Факултет за физичку хемију Ужа научна, oдносно уметничка област: материјали Број кандидата који

Више

Распоред полагања испита у школској 2018/19. години (I, II, III и IV година) Назив предмета Студијско подручје Семестар Датум испита ЈАНУАР ФЕБРУАР ЈУ

Распоред полагања испита у школској 2018/19. години (I, II, III и IV година) Назив предмета Студијско подручје Семестар Датум испита ЈАНУАР ФЕБРУАР ЈУ Информатика и рачунарске комуникације ПТ, БТ, ФКИ, ОХТ, ЕИ, ТИ, ИДТП I 15. јануар 2019 4. фебруар 2019 5. јун 2019 28. јун 2019 20. август 2019 5. септембар 2019 Математика 1 ПТ, БТ, ФКИ, ОХТ, ЕИ, ТИ I

Више

УПУТСТВО ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА

УПУТСТВО ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ОБРАЗАЦ - 2 ФАКУЛТЕТ ТЕХНИЧКИХ НАУКА ОБРАЗАЦ ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА КОНКУРС ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ САРАДНИКА УНИВЕРЗИТЕТА -oбавезна садржина- I ПОДАЦИ О КОНКУРСУ,

Више

УПУТСТВО ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА

УПУТСТВО ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ОБРАЗАЦ 2 ФАКУЛТЕТ ТЕХНИЧКИХ НАУКА ОБРАЗАЦ ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА КОНКУРС ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ САРАДНИКА УНИВЕРЗИТЕТА I ПОДАЦИ О КОНКУРСУ, КОМИСИЈИ И КАНДИДАТИМА

Више

Microsoft Word - Pravilnik o izboru u zvanje nastavnika i saradnika mart 2018.doc

Microsoft Word - Pravilnik o izboru u zvanje nastavnika i saradnika mart 2018.doc На основу члана 73.-88. Закона о високом образовању ( Сл. гласник РС број 88/17) члана 121. Статута Високе пословно-техничке школе струковних студија у Ужицу, Наставно веће Школе на седници одржаној дана

Више

На основу члана 55.став 1. и чл. 64. Став 11. Закона о високом образовању ( Сл.гласник РС број 76/2005, 97/2008, 100/07-аутентично тумачење, 44/2010,

На основу члана 55.став 1. и чл. 64. Став 11. Закона о високом образовању ( Сл.гласник РС број 76/2005, 97/2008, 100/07-аутентично тумачење, 44/2010, На основу члана 55.став 1. и чл. 64. Став 11. Закона о високом образовању ( Сл.гласник РС број 76/2005, 97/2008, 100/07-аутентично тумачење, 44/2010, 93/12, 89/13, 99/14 и 45/15-аутентично тумачење и 68/2015),

Више

З А П И С Н И К Са седнице Наставно Научног већа Медицинског факултета у Београду, одржане дана год. у Деканату Медицинског факултета, у С

З А П И С Н И К Са седнице Наставно Научног већа Медицинског факултета у Београду, одржане дана год. у Деканату Медицинског факултета, у С З А П И С Н И К Са седнице Наставно Научног већа Медицинског факултета у Београду, одржане дана 10.05.2016. год. у Деканату Медицинског факултета, у Свечаној сали, на првом спрату, са почетком у 12 часова.

Више

На основу чланова 65. став 1. Закона о високом образовању ( Сл. гласник РС бр. 88/2017, 27/18 др. закон и 73/18) и члана 43. Статута Електронског факу

На основу чланова 65. став 1. Закона о високом образовању ( Сл. гласник РС бр. 88/2017, 27/18 др. закон и 73/18) и члана 43. Статута Електронског факу На основу чланова 65. став 1. Закона о високом образовању ( Сл. гласник РС бр. 88/2017, 27/18 др. закон и 73/18) и члана 43. Статута Електронског факултета у Нишу, Наставно-научно веће Електронског факултета

Више

ВИСОКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈA

ВИСОКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈA ВИСОКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈA ЗА ИНФОРМАЦИОНЕ И КОМУНИКАЦИОНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ Б Е О Г Р А Д П Р А В И Л Н И К О ИЗБОРУ У ЗВАЊА НАСТАВНИКА И САРАДНИКА Фебруар 2009. година ВИСОКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА

Више

Microsoft Word - sazetak_GM

Microsoft Word - sazetak_GM С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ 1. Назив факултета: Универзитет у Београду, Машински факултет Ужа научна, oдносно уметничка област: Производно

Више

ПРЕДНАЦРТ

ПРЕДНАЦРТ САДРЖАЈ I ОПШТЕ ОДРЕДБЕ 3 II ПОКРЕТАЊЕ ПОСТУПКА ЗА ИЗБОР НАСТАВНИКА 3 III УТВРЂИВАЊЕ ПРЕДЛОГА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ НАСТАВНИКА 4 IV ДОНОШЕЊЕ ОДЛУКЕ 5 V ПОСТУПАК ЗА ИЗБОР САРАДНИКА 6 VI ПРЕЛАЗНЕ И ЗАВРШНЕ ОДРЕДБЕ

Више

УПУТСТВО ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА

УПУТСТВО ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ОБРАЗАЦ 2 ФАКУЛТЕТ ТЕХННИЧКИХ НАУКА ОБРАЗАЦ ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА КОНКУРС ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ САРАДНИКА УНИВЕРЗИТЕТА oбавезна садржина I ПОДАЦИ О КОНКУРСУ,

Више

Наставно-научном већу Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу (Свака рубрика мора бити попуњена) (Ако нема података, рубрика остаје праз

Наставно-научном већу Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу (Свака рубрика мора бити попуњена) (Ако нема података, рубрика остаје праз Наставно-научном већу Факултета медицинских наука (Свака рубрика мора бити попуњена) (Ако нема података, рубрика остаје празна али назначена) I ПОДАЦИ О КОНКУРСУ, КОМИСИЈИ И КАНДИДАТИМА 1. Одлука о расписивању

Више

Универзитет у нишу природно-математички факултет

Универзитет у нишу природно-математички факултет На основу члана 50. алинеје 15. и члана 246. Статута Природно-математичког факултета Универзитета у Нишу, Савет Факултета је, на утврђени предлог Наставнонаучног већа Факултета број 729/2-01 од 12.7. 2017.

Више

Универзитет у Новом Саду Филозофски факултет Дана, ИЗВЕШТАЈ О СТИЦАЊУ ИСТРАЖИВАЧКОГ ЗВАЊА КАНДИДАТ: мср Ана Крстић, студент Докторских ака

Универзитет у Новом Саду Филозофски факултет Дана, ИЗВЕШТАЈ О СТИЦАЊУ ИСТРАЖИВАЧКОГ ЗВАЊА КАНДИДАТ: мср Ана Крстић, студент Докторских ака Универзитет у Новом Саду Филозофски факултет Дана, 4. 3. 2019. ИЗВЕШТАЈ О СТИЦАЊУ ИСТРАЖИВАЧКОГ ЗВАЊА КАНДИДАТ: мср Ана Крстић, студент Докторских академских студија филологије, Филозофски факултет у Нишу,

Више

LIČNI PODACI Ime i prezime: Nacionalnost: Datum i mjesto rođenja: Nastavničko zvanje: Dragomir Đorđević Srpska

LIČNI PODACI Ime i prezime:   Nacionalnost: Datum i mjesto rođenja: Nastavničko zvanje: Dragomir Đorđević Srpska LIČNI PODACI Ime i prezime: E-mail: Nacionalnost: Datum i mjesto rođenja: Nastavničko zvanje: Dragomir Đorđević djordjevicdragomirr9@gmail.com Srpska 13.01.1951. godine Istok, Metohija, Srbija Redovni

Више

УПУТСТВО ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА

УПУТСТВО ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ОБРАЗАЦ 2 ФАКУЛТЕТ ТЕХНИЧКИХ НАУКА ОБРАЗАЦ ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА КОНКУРС ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ САРАДНИКА УНИВЕРЗИТЕТА I ПОДАЦИ О КОНКУРСУ, КОМИСИЈИ И КАНДИДАТИМА

Више

РАСПОРЕД ИСПИТА Основне академске студије, испитни рок: Јануарски, 2018/2019 Распоред испита Број предмета Предмет Б.П. Усмени испит Дежурни 1001 Инфо

РАСПОРЕД ИСПИТА Основне академске студије, испитни рок: Јануарски, 2018/2019 Распоред испита Број предмета Предмет Б.П. Усмени испит Дежурни 1001 Инфо РАСПОРЕД ИСПИТА Основне академске студије, испитни рок: Јануарски, 08/09 00 Информатика и рачунарске комуникације 57 0 Механичке операције + 07 Конструкција тканина 3 Основи метрике боја 085 053 Биопроцеси

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ ФАКУЛТЕТ МЕДИЦИНСКИХ НАУКА Број: Дана: године К р а г у ј е в а ц На основу члана 65. став 1. Закона о в

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ ФАКУЛТЕТ МЕДИЦИНСКИХ НАУКА Број: Дана: године К р а г у ј е в а ц На основу члана 65. став 1. Закона о в УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ ФАКУЛТЕТ МЕДИЦИНСКИХ НАУКА Број: 01-9909 Дана: 21.09. 2016. године К р а г у ј е в а ц На основу члана 65. став 1. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС бр. 76/2005,

Више

Прилог бр. 1. НАСТАВНО НАУЧНОМ /УМЈЕТНИЧКОМ ВИЈЕЋУ МАШИНСКОГ ФАКУЛТЕТА ИСТОЧНО САРАЈЕВО СЕНАТУ УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ Предмет: Извјештај ком

Прилог бр. 1. НАСТАВНО НАУЧНОМ /УМЈЕТНИЧКОМ ВИЈЕЋУ МАШИНСКОГ ФАКУЛТЕТА ИСТОЧНО САРАЈЕВО СЕНАТУ УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ Предмет: Извјештај ком Прилог бр. 1. НАСТАВНО НАУЧНОМ /УМЈЕТНИЧКОМ ВИЈЕЋУ МАШИНСКОГ ФАКУЛТЕТА ИСТОЧНО САРАЈЕВО СЕНАТУ УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ Предмет: Извјештај комисије о пријављеним кандидатима за избор у академско

Више

Microsoft Word - Sazetak dr Milan Ivanovic fin.doc

Microsoft Word - Sazetak dr Milan Ivanovic fin.doc С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Пољопривредни факултет - Универзитет у Београду Ужа научна, oдносно уметничка област: Фитопатологија

Више

Број: 768/2-3 Датум: На основу члана 64. став 11. и члана 65. став 7. Закона о високом образовању ( Сл. гл. РС бр. 76/05, 100/07, 97/08,

Број: 768/2-3 Датум: На основу члана 64. став 11. и члана 65. став 7. Закона о високом образовању ( Сл. гл. РС бр. 76/05, 100/07, 97/08, Број: 768/2-3 Датум: 22. 6. 2015. На основу члана 64. став 11. и члана 65. став 7. Закона о високом образовању ( Сл. гл. РС бр. 76/05, 100/07, 97/08, 44/10, 93/12, 89/13, 99/14 и 45/15 аутентично тумачење)

Више

Dr. Senka Barudanović, doktor bioloških nauka, redovna profesorica Prirodnomatematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, uže naučne oblasti: Ekologi

Dr. Senka Barudanović, doktor bioloških nauka, redovna profesorica Prirodnomatematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, uže naučne oblasti: Ekologi Dr. Senka Barudanović, doktor bioloških nauka, redovna profesorica Prirodnomatematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, uže naučne oblasti: Ekologija i Botanika, predsjednica Dr. Edina Muratović,doktor

Више

Број: 510/11 Бања Лука, године На основу члана 9. Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Универзитета, Научн

Број: 510/11 Бања Лука, године На основу члана 9. Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Универзитета, Научн Број: 510/11 Бања Лука, 26.04.2011. године На основу члана 9. Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Универзитета, Научно-наставно вијеће Архитектонско-грађевинског факултета

Више

На основу члана 75. став 7. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, бр. 88/17), члана 1. Правилника о начину и поступку стицања звања и зас

На основу члана 75. став 7. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, бр. 88/17), члана 1. Правилника о начину и поступку стицања звања и зас На основу члана 75. став 7. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, бр. 88/17), члана 1. Правилника о начину и поступку стицања звања и заснивања радног односа наставника Универзитета у Београду

Више

Microsoft Word - Sazetak_proizvodno_masinstvo_docent.doc

Microsoft Word - Sazetak_proizvodno_masinstvo_docent.doc С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Ужа научна, oдносно уметничка област: Производно машинство Број кандидата који се бирају: 1 Број

Више

1 Прилог 5. Назив факултета који подноси захтев: Факултет за физичку хемију Универзитет у Београду Студентски трг 12-16, Београд РЕЗИМЕ ИЗВЕШТАЈ

1 Прилог 5. Назив факултета који подноси захтев: Факултет за физичку хемију Универзитет у Београду Студентски трг 12-16, Београд РЕЗИМЕ ИЗВЕШТАЈ 1 Прилог 5. Назив факултета који подноси захтев: Факултет за физичку хемију Студентски трг 12-16, 11158 Београд РЕЗИМЕ ИЗВЕШТАЈА О КАНДИДАТУ ЗА СТИЦАЊЕ НАУЧНОГ ЗВАЊА I Општи подаци о кандидату Име и презиме:

Више

Година: IV Школска година: 2018/2019 ФАРМАЦЕУТСКО-КОЗМЕТИЧКО ИНЖЕЊЕРСТВО Семестар: VII Дан Термин Предмет Сала Наставник/Сарадник ПОНЕДЕЉАК УТОРАК СРЕ

Година: IV Школска година: 2018/2019 ФАРМАЦЕУТСКО-КОЗМЕТИЧКО ИНЖЕЊЕРСТВО Семестар: VII Дан Термин Предмет Сала Наставник/Сарадник ПОНЕДЕЉАК УТОРАК СРЕ ФАРМАЦЕУТСКО-КОЗМЕТИЧКО ИНЖЕЊЕРСТВО СРЕДА 8.00 10.30 АМБАЛАЖА И ПАКОВАЊЕ С1/1 С.Цакић, Сања Петровић 13.30 16.00 Технологија фармацеутских производа П1 Н.Цекић, И.С.Гајић 13.30 16.00 Технологија козметичких

Више

На основу члана 47. Статута Техничког факултета у Бору и члана 1. став 2. Одлуке о извођењу приступног предавања на Универзитету у Београду (Гласник У

На основу члана 47. Статута Техничког факултета у Бору и члана 1. став 2. Одлуке о извођењу приступног предавања на Универзитету у Београду (Гласник У На основу члана 47. Статута Техничког факултета у Бору и члана 1. став 2. Одлуке о извођењу приступног предавања на Универзитету у Београду (Гласник Универзитета бр.195/16), Наставно-научно веће Факултета

Више

Na osnovu člana 63. Zakona o visokom obrazovanju Hercegovačko- neretvanskog kantona (Službene novine HNK broj: 4/12), članova 201. i 202. Statuta Univ

Na osnovu člana 63. Zakona o visokom obrazovanju Hercegovačko- neretvanskog kantona (Službene novine HNK broj: 4/12), članova 201. i 202. Statuta Univ Na osnovu člana 63. Zakona o visokom obrazovanju Hercegovačko- neretvanskog kantona (Službene novine HNK broj: 4/12), članova 201. i 202. Statuta Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru, a u skladu sa članom

Више

На основу члана 53. Закона о високом образовању (Сл. гласник РС 76/05, 97/08, 44/2010) и члана 18. Статута Технолошког факултета у Лесковцу, Савет Фак

На основу члана 53. Закона о високом образовању (Сл. гласник РС 76/05, 97/08, 44/2010) и члана 18. Статута Технолошког факултета у Лесковцу, Савет Фак На основу члана 53. Закона о високом образовању (Сл. гласник РС 76/05, 97/08, 44/2010) и члана 18. Статута Технолошког факултета у Лесковцу, Савет Факултета, на седницама одржаним 13.05.2013., 18.05.2015.

Више

УПУТСТВО ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА

УПУТСТВО ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ОБРАЗАЦ - 2 ФАКУЛТЕТ ТЕХНИЧКИХ НАУКА ОБРАЗАЦ ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА КОНКУРС ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ САРАДНИКА УНИВЕРЗИТЕТА -oбавезна садржина- I ПОДАЦИ О КОНКУРСУ,

Више

ACDSee PDF Image.

ACDSee PDF Image. Денис Брајковић Датум и место рођења: 12.08. 1983. Приштина Адреса: Гостиварска 28, Београд Телефон: +38162286878 Е-маил: denis.brajkovic@gmail.com Ожењен Милицом, има кћерку Неру Образовање: Од октобра

Више

Microsoft Word - KONACNI PRAVILNIK O NASTAVNOJ DELATNOSTI iz 2003 i sa izme–

Microsoft Word - KONACNI PRAVILNIK O NASTAVNOJ DELATNOSTI iz 2003 i sa izme– УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ МAШИНСКИ ФAКУЛТEТ П Р А В И Л Н И К О ДОКТОРСКИМ СТУДИЈАМА Н и ш, децембар 2007. гoдинe На основу Одредби Закона о високом образовању (Службени гласник РС број 76/2005), одредби Статута

Више

НАСТАВНО НАУЧНОМ ВИЈЕЋУ МЕДИЦИНСКИ ФАКУЛТЕТ СЕНАТУ УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ Предмет: Извјештај комисије о пријављеним кандидатима за избор у а

НАСТАВНО НАУЧНОМ ВИЈЕЋУ МЕДИЦИНСКИ ФАКУЛТЕТ СЕНАТУ УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ Предмет: Извјештај комисије о пријављеним кандидатима за избор у а НАСТАВНО НАУЧНОМ ВИЈЕЋУ МЕДИЦИНСКИ ФАКУЛТЕТ СЕНАТУ УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ Предмет: Извјештај комисије о пријављеним кандидатима за избор у академско звање, ужа научна област Радиологија, нуклеарна

Више

НАСТАВНО-НАУЧНОМ ВЕЋУ ФАКУЛТЕТА МЕДИЦИНСКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ

НАСТАВНО-НАУЧНОМ ВЕЋУ ФАКУЛТЕТА МЕДИЦИНСКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ НАСТАВНО-НАУЧНОМ ВЕЋУ ФАКУЛТЕТА МЕДИЦИНСКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ На основу Закона о научноистраживaчкој делатности ( Службени гласник ПС, бр. 110/05 и 50/06-исправка) и Правилника о начину вредновања

Више

Образац - 1 УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ ФАКУЛТЕТ: Филозофски ИЗВЈЕШТАЈ КОМИСИЈЕ о пријављеним кандидатима за избор наставника и сарадника у звање I. ПОДА

Образац - 1 УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ ФАКУЛТЕТ: Филозофски ИЗВЈЕШТАЈ КОМИСИЈЕ о пријављеним кандидатима за избор наставника и сарадника у звање I. ПОДА Образац - 1 УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ ФАКУЛТЕТ: Филозофски ИЗВЈЕШТАЈ КОМИСИЈЕ о пријављеним кандидатима за избор наставника и сарадника у звање I. ПОДАЦИ О КОНКУРСУ Одлука о расписивању конкурса, орган

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ОБРАЗАЦ - 2 ФАКУЛТЕТ ТЕХНИЧКИХ НАУКА ИЗВЕШТАЈ О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА КОНКУРС ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ САРАДНИКА УНИВЕРЗИТЕТА I

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ОБРАЗАЦ - 2 ФАКУЛТЕТ ТЕХНИЧКИХ НАУКА ИЗВЕШТАЈ О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА КОНКУРС ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ САРАДНИКА УНИВЕРЗИТЕТА I УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ОБРАЗАЦ - 2 ФАКУЛТЕТ ТЕХНИЧКИХ НАУКА ИЗВЕШТАЈ О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА КОНКУРС ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ САРАДНИКА УНИВЕРЗИТЕТА I ПОДАЦИ О КОНКУРСУ, КОМИСИЈИ И КАНДИДАТИМА 1. Одлука

Више

ТАБЕЛЕ У ДОКУМЕНТАЦИЈИ ЗА АКРЕДИТАЦИЈУ СТУДИЈСКОГ ПРОГРАМА ПРВОГ И ДРУГОГ НИВОА ВИСОКОГ ОБРАЗОВАЊА

ТАБЕЛЕ У ДОКУМЕНТАЦИЈИ ЗА АКРЕДИТАЦИЈУ СТУДИЈСКОГ ПРОГРАМА ПРВОГ И ДРУГОГ НИВОА ВИСОКОГ ОБРАЗОВАЊА Принципи рада на новој (ре)акредитацији програма на ОАС, МАС и ДАС Ф о р м а т и н а ч и н р а д а (1) Препоручује се одсецима да формирају радне групе за припрему документације за акредитацију (најбоље

Више

С А Ж Е Т А К

С А Ж Е Т А К 1 С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Саобраћајни факултет Ужа научна, oдносно уметничка област: Информатика Број кандидата који

Више

Предмет Датум

Предмет Датум СЕПТЕМБАРСКИ ИСПИТНИ РОК 1. ГОДИНА 2018/2019 ХИТ ПРВИ ИСПИТНИ ТЕРМИН Пон Уто Сре Чет Пет Суб Пон Уто Сре Чет Пет Суб Предмет Датум 02.09 03.09 04.09 05.09 06.09 07.09 09.09 10.09 11.09 12.09 13.09 14.09

Више

Microsoft Word - Sažetak_Komisije.docx

Microsoft Word - Sažetak_Komisije.docx Образац 4 Г Г) ГРУПАЦИЈА ДРУШТВЕНО-ХУМАНИСТИЧКИХ НАУКА С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Машински факултет Универзитета у Београду

Више

NAUČNO-NASTAVNOM VEĆU

NAUČNO-NASTAVNOM VEĆU НАУЧНО-НАСТАВНОМ ВЕЋУ МЕДИЦИНСКОГ ФАКУЛТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Комисија за припрему извештаја у саставу: 1. Проф. др Слободан Јанковић редовни професор Медицинског факултета у Крагујевцу, 2. Проф. др Милица

Више

Стандард X: Назив стандарда

Стандард X: Назив стандарда ПРИЛОГ 1.3. АКЦИОНИ ПЛАН Задатак 1 Задатак Активности Индикатори исхода (мерљиви циљеви у погледу контроле ) Унапређење студијских програма Израда периодичног извештаја Комисије за праћење и унапређење

Више

ВИСОКА ЖЕЛЕЗНИЧКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА Б е о г р а д Ул. Здравка Челара бр. 14 На основу члана 25. Закона о високом образовању ( Службени гласник

ВИСОКА ЖЕЛЕЗНИЧКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА Б е о г р а д Ул. Здравка Челара бр. 14 На основу члана 25. Закона о високом образовању ( Службени гласник ВИСОКА ЖЕЛЕЗНИЧКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА Б е о г р а д Ул. Здравка Челара бр. 14 На основу члана 25. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 88/2017, 27/2018 и 73/2018.), Правилника о

Више

Predlog #6, 3. Jun, KRITERIJUMI ZA IZBORE U NASTAVNICKA I SARADNICKA ZVANJA NA ETF U BEOGRADU Ovaj predlog sacinjen je na osnovu, Dosadašnje pra

Predlog #6, 3. Jun, KRITERIJUMI ZA IZBORE U NASTAVNICKA I SARADNICKA ZVANJA NA ETF U BEOGRADU Ovaj predlog sacinjen je na osnovu, Dosadašnje pra KRITERIJUMI ZA IZBORE U NASTAVNICKA I SARADNICKA ZVANJA NA ETF U BEOGRADU Ovaj predlog sacinjen je na osnovu, Dosadašnje prakse prilikom izbora u nastavnicka i saradnicka zvanja na Elektrotehnickom fakultetu

Више

Декану Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу (Свака рубрика мора бити попуњена) (Ако нема података, рубрика остаје празна али назначен

Декану Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу (Свака рубрика мора бити попуњена) (Ако нема података, рубрика остаје празна али назначен Декану Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу (Свака рубрика мора бити попуњена) (Ако нема података, рубрика остаје празна али назначена) I ПОЦИ О КОНКУРСУ, КОМИСИЈИ И КАНДИТИМА 1. Одлука

Више

На основу члана 60. Закона о високом образовању (Сл. гласник РС бр. 76/05, 100/07, 97/08, 44/10, 93/12, 89/13 и 99/14), члана 31 Статута Саобраћајног

На основу члана 60. Закона о високом образовању (Сл. гласник РС бр. 76/05, 100/07, 97/08, 44/10, 93/12, 89/13 и 99/14), члана 31 Статута Саобраћајног На основу члана 60. Закона о високом образовању (Сл. гласник РС бр. 76/05, 100/07, 97/08, 44/10, 93/12, 89/13 и 99/14), члана 31 Статута Саобраћајног факултета, декан Факултета донео је О Д Л У К У о висини

Више

С А Ж Е Т А К

С А Ж Е Т А К С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ - БЕОГРАД Ужа научна област: Теорија механизама и машина и инжењерско цртање

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ ИСТОЧНО САРАЈЕВО ИСПИТНИ ТЕРМИНИ ЗА ШКОЛСКУ 2018./2019. НАПОМЕНА: Испите обавезно пријавити! ПРЕДМЕТ

УНИВЕРЗИТЕТ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ ИСТОЧНО САРАЈЕВО ИСПИТНИ ТЕРМИНИ ЗА ШКОЛСКУ 2018./2019. НАПОМЕНА: Испите обавезно пријавити! ПРЕДМЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ ИСТОЧНО САРАЈЕВО ИСПИТНИ ЗА ШКОЛСКУ 2018./2019. I ГОДИНА II 1 МАТЕМАТИКА 1 07.02. 21.02. 18.04. 400 20.06. 04.07. 0.09. 19.09. 400 2 МЕХАНИКА 1 08.02.

Више

ВИСОКА ЖЕЛЕЗНИЧКА ШКОЛА

ВИСОКА ЖЕЛЕЗНИЧКА ШКОЛА ВИСОКА ЖЕЛЕЗНИЧКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА Број: 2115/3-1 Дана, 03.12.2018. године Б е о г р а д На основу чланова 72.-78. Закона о високом образовању ("Службeни гласник РС", број 88/2017, 27/2018 и 73/2018)

Више

Microsoft Word - IzvjestajKokic

Microsoft Word - IzvjestajKokic И З В Ј Е Ш Т А Ј КОМИСИЈЕ О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I ПОДАЦИ О КОНКУРСУ Конкурс објављен: 22. 7. 2015. у дневном листу Глас Српске Ужа научна/умјетничка област: Рачунарске науке, ужа

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ

УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ Број: 612-517-1/2009 Датум 19. 06. 2009. година Н и ш З А П И С Н И К са XXI седнице Наставно научног већа Машинског факултета Универзитета у Нишу XXI седница Наставно

Више

На основу члана 115 став 1 Закона о високом образовању («Службени гласник Републике Српске» бр

На основу члана 115 став 1 Закона о високом образовању («Службени гласник Републике Српске» бр РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ ПРАВИЛНИК О ИЗМЈЕНАМА И ДОПУНИ ПРАВИЛНИКА О САДРЖАЈУ ЈАВНИХ ИСПРАВА КОЈЕ ИЗДАЈУ ВИСОКОШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ Бања Лука, мај 2014. године На основу члана 131.

Више

К О Н К У Р С

К О Н К У Р С ФАКУЛТЕТ ОРГАНИЗАЦИОНИХ НАУКА Јове Илића 154 Телефони: 011/3950 800 Факс: 011/2461-221 E-mail: ds@fon.rs Интернет адреса: www.fon.bg.ac.rs СТУДИЈСКИ ПРОГРАМИ ЗА КОЈЕ СЕ КОНКУРС РАСПИСУЈЕ: Информациони

Више

Microsoft Word - pravilnik minimalni uslovi FLU jelena SREDJEN

Microsoft Word - pravilnik minimalni uslovi FLU jelena SREDJEN На основу предлога Конференције универзитета Србије од 15. јуна 2015.године Национални савет за за високо образовање Републике Србије, на седници одржаној 26. новембра 2015. године утврдио је МИНИМАЛНЕ

Више

Pravilnik o uslovima, nacinu i postupku sticanja zvanja saradnika na AF

Pravilnik o uslovima, nacinu i postupku sticanja zvanja saradnika na AF Универзитет у Београду - Архитектонски факултет П Р А В И Л Н И К О УСЛОВИМА, НАЧИНУ И ПОСТУПКУ ЗА ИЗБОР И ЗАСНИВАЊЕ РАДНОГ ОДНОСА САРАДНИКА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ-АРХИТЕКТОНСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд, март

Више

Microsoft Word - IzvjestajPlakalovic

Microsoft Word - IzvjestajPlakalovic И З В Ј Е Ш Т А Ј КОМИСИЈЕ О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I ПОДАЦИ О КОНКУРСУ Конкурс објављен: 22. 7. 2015. у дневном листу Глас Српске Ужа научна/умјетничка област: Информационе науке и биоинформатика

Више

Microsoft Word - Referat_AN_Asistent

Microsoft Word - Referat_AN_Asistent Универзитет у Београду - Хемијски факултет Изборно веће Декан, др Иван Гржетић, професор Одлуком Изборног већа Универзитета у Београду - Хемијског факултета, која је донета на седници одржаној 13. јуна

Више

Microsoft Word - SENAT 11 SJEDNICA

Microsoft Word - SENAT 11 SJEDNICA UN IV E R Z IT E T U Z E N IC I -SENAT - Broj:01-02-1-4282/16. Na osnovu člana 53. Zakona o visokom obrazovanju ( Službene novine Zeničko-dobojskog kantona, broj: 6/09, 09/13, 13/13 i 4/15), člana 63.

Више

ОБЕЗБЈЕЂЕЊЕ КВАЛИТЕТА НАСТАВНОГ ПРОЦЕСА НА Banja Luka College - у - резултати анкете која је спроведена у љетњем семестру 2017/2018 академске године -

ОБЕЗБЈЕЂЕЊЕ КВАЛИТЕТА НАСТАВНОГ ПРОЦЕСА НА Banja Luka College - у - резултати анкете која је спроведена у љетњем семестру 2017/2018 академске године - ОБЕЗБЈЕЂЕЊЕ КВАЛИТЕТА НАСТАВНОГ ПРОЦЕСА НА Banja Luka College - у - резултати анкете која је спроведена у љетњем семестру 2017/2018 академске године - Висока школа Banja Luka College има сопствене начине

Више

Pravilnik o izboru o zvanje nastavnika i saradnika

Pravilnik o izboru o zvanje nastavnika i saradnika ВИСОКА ШКОЛА ЗА ПРИМИЈЕЊЕНЕ И ПРАВНЕ НАУКЕ ПРОМЕТЕЈ БАЊА ЛУКА ПРАВИЛНИК О ИЗБОРУ У ЗВАЊА НАСТАВНИКА И САРАДНИКА ВИСОКЕ ШКОЛЕ Бања Лука, 2011. године На основу члана 64. Закона о високом образовању ( Службени

Више

ВЕЋУ МЕНТОРА

ВЕЋУ МЕНТОРА ДЕКАНУ ФАКУЛТЕТА МЕДИЦИНСКИХ НАУКА У КРАГУЈЕВЦУ Комисија за припрему извештаја у саставу: 1. Проф. др Небојша Здравковић, ванредни професор за ужу научну област Медицинска статистика и информатика Факултета

Више

На основу члана 55. Закона о високом образовању "Сл. гласник РС", бр. 76/2005, 100/ аутентично тумачење, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013, 99/

На основу члана 55. Закона о високом образовању Сл. гласник РС, бр. 76/2005, 100/ аутентично тумачење, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013, 99/ На основу члана 55. Закона о високом образовању "Сл. гласник РС", бр. 76/2005, 100/2007 - аутентично тумачење, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013, 99/2014, 45/2015 и 68/2015) и члана 41. став 3. Статута

Више

ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА ХЕМИЈСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд 2013

ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА ХЕМИЈСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд 2013 ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА ХЕМИЈСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд 2013 Основне одредбе Члан 1 Овим Пословником о раду се уређују: делатност, избор, рад, управљање и организација Студентског парламента

Више

God_Rasp_2015_ xls

God_Rasp_2015_ xls ФАКУЛТЕТ ТЕХНИЧКИХ НАУКА, НОВИ САД Датум: 14.09.2016, Страна: 1 I I I 1 13 Грађевински материјали и конструкције I 28.01.2016 09.02.2016 31.03.2016 16.06.2016 04.07.2016 01.09.2016 15.09.2016 26.09.2016

Више

Пословник о раду Одсека за

Пословник о раду Одсека за УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ФИЛОЗOФСКИ ФАКУЛТЕТ Број: 02-685/1 Дана, 17.12.2018. године На основу члана 26 Статута Филозофског факултета, Савет Факултета je на седници одржаној дана 17.12.2018. године усвојио

Више

На основу Правилника о сталном стручном усавршавању и стицању звања наставника, васпитача и стручних сарадника („Службени гласњник РС“, број 13/2012 и

На основу Правилника о сталном стручном усавршавању и стицању звања наставника, васпитача и стручних сарадника („Службени гласњник РС“, број 13/2012 и На основу Правилника о сталном стручном усавршавању и стицању звања наставника, васпитача и стручних сарадника ( Службени гласник РС, број 81/18)и Правилника о изменама и допунама Правилника о сталном

Више

Microsoft Word - Metodika nastave istorije.doc

Microsoft Word - Metodika nastave istorije.doc УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ ФАКУЛТЕТ: Образац - 1 ИЗВЈЕШТАЈ КОМИСИЈЕ о пријављеним кандидатима за избор наставника и сарадника у звање I. ПОДАЦИ О КОНКУРСУ Одлука о расписивању конкурса, орган и датум доношења

Више

Poslovnik o radu Nastavnog veca

Poslovnik o radu Nastavnog veca ТЕХНИКУМ ТАУРУНУМ ВИСОКА ИНЖЕЊЕРСКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА Наде Димић 4, Београд-Земун Број: 01-732 Датум: 23.05.2019. године П Р А В И Л Н И К О УСЛОВИМА УПИСА НА СТУДИЈСКИ ПРОГРАМ ИНЖЕЊЕРСТВО ЗАШТИТЕ

Више

Microsoft Word - pravilnik o vrednovanju.doc

Microsoft Word - pravilnik o vrednovanju.doc На основу члана 15. став 3., члана 17. став 4. и члана 65. став 11. Закона о високом образовању («Сл. Гласник РС» бр. 76/05), и правилник о студентској евалуацији студија и педагошког рада наставника и

Више

Универзитет у Новом Саду ИЗВЕШТАЈ О РЕАЛИЗАЦИЈИ ПРВОГ КОНКУРСНОГ РОКА ЗА УПИС СТУДЕНАТА У ПРВУ ГОДИНУ ОСНОВНИХ И ИНТЕГРИСАНИХ СТУДИЈА У ШКОЛСКОЈ 2019/

Универзитет у Новом Саду ИЗВЕШТАЈ О РЕАЛИЗАЦИЈИ ПРВОГ КОНКУРСНОГ РОКА ЗА УПИС СТУДЕНАТА У ПРВУ ГОДИНУ ОСНОВНИХ И ИНТЕГРИСАНИХ СТУДИЈА У ШКОЛСКОЈ 2019/ Универзитет у Новом Саду ИЗВЕШТАЈ О РЕАЛИЗАЦИЈИ ПРВОГ КОНКУРСНОГ РОКА ЗА УПИС СТУДЕНАТА У ПРВУ ГОДИНУ ОСНОВНИХ И ИНТЕГРИСАНИХ СТУДИЈА У ШКОЛСКОЈ 2019/2020. ГОДИНИ, 26. јун 2019. УКУПАН БРОЈ ПРИЈАВЉЕНИХ

Више

Универзитет у Новом Саду ИЗВЕШТАЈ О РЕАЛИЗАЦИЈИ ПРВОГ КОНКУРСНОГ РОКА ЗА УПИС СТУДЕНАТА У ПРВУ ГОДИНУ ОСНОВНИХ И ИНТЕГРИСАНИХ СТУДИЈА У ШКОЛСКОЈ 2019/

Универзитет у Новом Саду ИЗВЕШТАЈ О РЕАЛИЗАЦИЈИ ПРВОГ КОНКУРСНОГ РОКА ЗА УПИС СТУДЕНАТА У ПРВУ ГОДИНУ ОСНОВНИХ И ИНТЕГРИСАНИХ СТУДИЈА У ШКОЛСКОЈ 2019/ Универзитет у Новом Саду ИЗВЕШТАЈ О РЕАЛИЗАЦИЈИ ПРВОГ КОНКУРСНОГ РОКА ЗА УПИС СТУДЕНАТА У ПРВУ ГОДИНУ ОСНОВНИХ И ИНТЕГРИСАНИХ СТУДИЈА У ШКОЛСКОЈ 2019/2020. ГОДИНИ, 25. јун 2019. УКУПАН БРОЈ ПРИЈАВЉЕНИХ

Више

Универзитет у Новом Саду ИЗВЕШТАЈ О РЕАЛИЗАЦИЈИ ПРВОГ КОНКУРСНОГ РОКА ЗА УПИС СТУДЕНАТА У ПРВУ ГОДИНУ ОСНОВНИХ И ИНТЕГРИСАНИХ СТУДИЈА У ШКОЛСКОЈ 2019/

Универзитет у Новом Саду ИЗВЕШТАЈ О РЕАЛИЗАЦИЈИ ПРВОГ КОНКУРСНОГ РОКА ЗА УПИС СТУДЕНАТА У ПРВУ ГОДИНУ ОСНОВНИХ И ИНТЕГРИСАНИХ СТУДИЈА У ШКОЛСКОЈ 2019/ Универзитет у Новом Саду ИЗВЕШТАЈ О РЕАЛИЗАЦИЈИ ПРВОГ КОНКУРСНОГ РОКА ЗА УПИС СТУДЕНАТА У ПРВУ ГОДИНУ ОСНОВНИХ И ИНТЕГРИСАНИХ СТУДИЈА У ШКОЛСКОЈ 2019/2020. ГОДИНИ, 24. јун 2019. УКУПАН БРОЈ ПРИЈАВЉЕНИХ

Више

Универзитет у Београду Електротехнички факултет ТАБЕЛА ЗА ОЦЕНУ ИСПУЊЕЊА УСЛОВА ЗА ПРВИ ИЗБОР У ЗВАЊЕ ВАНРЕДНОГ ПРОФЕСОРА Према Правилнику о избору у

Универзитет у Београду Електротехнички факултет ТАБЕЛА ЗА ОЦЕНУ ИСПУЊЕЊА УСЛОВА ЗА ПРВИ ИЗБОР У ЗВАЊЕ ВАНРЕДНОГ ПРОФЕСОРА Према Правилнику о избору у ТАБЕЛА ЗА ОЦЕНУ ИСПУЊЕЊА УСЛОВА ЗА ПРВИ ИЗБОР У ЗВАЊЕ ВАНРЕДНОГ ПРОФЕСОРА Према Правилнику о избору у звање наставника и сарадника Електротехничког факултета Универзитета у Београду, који је донет одлуком

Више