На основу члана 17

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "На основу члана 17"

Транскрипт

1 На основу члана 17. став 1. тачка 4. Статута Академског једриличарског Клуба Београд, Управни одбор АJK Београд на седници одржаној године усвојио је ПРАВИЛНИК О ДИСЦИПЛИНСКОЈ И МАТЕРИЈАЛНОЈ ОДГОВОРНОСТИ ЧЛАНОВА АЈК БЕОГРАД ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Члан 1 Чланови Академског једриличарског Клуба Београд (у даљем тексту Клуб) одговорни су дисциплински и материјално за своје понашање и савесно извршавање својих обавеза у складу са законима, општим актима Клуба и Једриличарског савеза Србије (у даљем тексту ЈСС). Сврха кажњавања је да помаже правилном васпитању спортиста и спортских радника, да осигура правилну примену прописа Клуба и ЈСС, те да утиче на прекршиоце и остала лица на које се односи овај Правилник да не чине прекршаје. Члан 2 Непознавање Статута, овог Правилника и осталих општих аката Клуба и ЈСС никога не оправдава и не ослобађа од одговорности. Члан 3 Члан који својом кривицом не испуњава своје обавезе, крши правила понашања или се не придржава одлука и прописаних мера органа Клуба, чини дисциплински прекршај у смислу овог Правилника. Одговорност за дисциплински прекршај постоји без обзира да ли је исти учињен са умишљајем или из нехата и да ли је учињен чињењем или нечињењем. ДИСЦИПЛИНСКИ ОРГАНИ Члан 4 Дисциплински органи Клуба су: 1. Дисциплинска комисија (у даљем тексту ДК) коју чине Председник комисије и два члана 2. Управни одбор (у даљем тексту УО) који прима и решава жалбе ако их буде. Члан 5 ДК је независно радно тело Клуба које именује УО по потреби и разрешава приликом именовања УО води рачуна, колико год је могуће, о неутралности чланова ДК у односу на подносиоца пријаве и окривљеног. Председник ДК мора имати најмање средњу стручну спрему.

2 НАДЛЕЖНОСТ Члан 6 ДК решава у првом степену по пријави за покретање дисциплинског поступка. ДК непосредно решава и случајеве који нису предвиђени другим прописима, односно када се не може утврдити надлежност органа који треба да поступи по неком питању, а решење тог питања је у интересу Клуба и једриличарског спорта. Члан 7 УО решава у другом степену по жалбама чланова на одлуке ДК. Одлука УО је коначна. ДИСЦИПЛИНСКИ ПРЕКРШАЈИ Члан 8 Лакшим дисциплинским прекршајима у начелу се сматрају неспортско понашање и непридржавање аката Клуба и ЈСС који не изазивају већу штету, нити имају већу друштвено - спортску опасност. Такође и: Неспортско понашање пре, за време и после завршетка спортског такмичења или за време других активности које организује Клуб или ЈСС, према другом једриличарском субјекту, гледаоцима или другим званичним лицима исказано буком и непримереним понашањем и одећом; Учешће у нереду и тучи; Учешће у актима злостављања и занемаривања Првог нивоа који су набројани у чл Правилника о безбедности и заштити деце; Неоправдано кашњење на припреме репрезентације или напуштање припрема без одобрења; Прављење сметњи другом једриличарском субјекту да присуствује припремама репрезентације; Несавесно, немарно и неблаговремено извршавање репрезентативних обавеза; Неоправдано кашњење на мања такмичења или напуштање мањих такмичења без одобрења; Нарушавање угледа Клуба и ЈСС на локалним такмичењима; Неоправдано одсуство стипендиста, репрезентативаца и такмичара задужених клупским једрилицама са обавезних клупских тренинга; Непоштовање тренера и процеса тренинга; Кршење кућног реда а нарочито еколошких одредби истог бацање отпадака и слично; Дозвољена брзина моторног возила у кругу 300м око клуба је 30 км/сат. Тренинг трчање је до ознаке 1200м што захтева пажљиву вожњу и брзину до 50 км/сат; до 20 км/сат прекорачења је лакши прекршај, преко тога тежи; Непоштовање ознака за паркирање возила и постављање пловила и возила супротно упутству надлежног органа или присутног функционера Клуба; Глисирање моторним чамцем у заливу; Непридржавање правилника Клуба и ЈСС; Несавесно обављање функције у Клубу; Наношење мање материјалне и/или друге штете Клубу или угледу Клуба; Нарушавање интереса Клуба; Непоштовање одлука органа Клуба; Неиспуњавање обавеза према Клубу;

3 Препоручена казна за наведене и сличне прекршаје је опомена. ДК може изрећи и тежу казну ако је прекршај извршен на нарочито дрзак или безобзиран начин и ако ДК сматра да опомена неће имати ефекта у конкретном случају. Члан 9 Тежим дисциплинским прекршајима у начелу се сматрају изразито неспортско понашање такмичара и функционера, поновљени лакши прекршаји, поновљено непридржавање аката Клуба и ЈСС и прекршаји који изазивају озбиљнију штету. Такође и: Неспортско понашање пре, за време и после завршетка спортског такмичења или за време других активности које организује Клуб или ЈСС, према другом једриличарском субјекту, гледаоцима или другим званичним лицима исказано упућивањем увреда, псовки, клевета или упућивање непристојних гестова; Изазивање нереда и туча; Физички напад с лакшим последицама; Покретање и учешће у актима злостављања и занемаривања Првог и Другог нивоа који су набројани у чл Правилника о безбедности и заштити деце; Неоправдано кашњење на такмичење репрезентације или напуштање такмичења репрезентације без одобрења; Наступање на међународним такмичењима без одобрења Клуба или ЈСС; Наступање за страни клуб без одобрења Клуба или ЈСС; Прављење сметњи другом једриличарском субјекту да наступи на такмичењу репрезентације; Нарушавање угледа Клуба и ЈСС на првенственим такмичењима; Неодазивање позиву дисциплинског органа, избегавању пријема истог, недавањем тражене изјаве, недостављањем доказа, онемогућавањем утврђивања истине на разне начине и сл.; Неизмиривање правоснажних и коначних новчаних казни које је изрекао дисциплински орган; Остваривање противправне имовинске користи на штету Клуба, ЈСС и осталих једриличарских субјеката; Наношење веће материјалну и/или друге штете Клубу и угледу Клуба и ЈСС; Значајније кршење кућног реда а нарочито еколошких одредби, изливање фекалија и детергената у залив и слично; Веће прекорачење брзине моторних возила, опасна и безобзирна вожња; Давање неистинитих изјава медијима; Намештање резултата и наговарање такмичара да се не такмичи по свом најбољем знању и могућностима, пружање или обећање поклона или друге материјалне погодности такмичару или клубу да једну или више трка изгуби тако да у том случају има корист други појединац или клуб или прихватање такве понуде од стране такмичара или клуба; Понављање прекршаја: након што се члану једном изрекне опомена, ако се исто или слично дело понови у наредних 6 месеци од коначности претходне дисциплинске одлуке Препоручена казна за наведене и сличне прекршаје је новчана или забрана одређених активности (временски одређена), у трајању од једног месеца до шест месеци.

4 Члан 10 Најтежи дисциплински прекршаји имају озбиљне, скупе и дугорочно штетне последице за Клуб и чланство. То су: Крађа, уништавање клупске и имовине других чланова намерно или грубим немаром Учестало изазивање нереда и туча; Физички напад с тежим последицама и наношење тежих телесних повреда; Покретање и учешће у актима злостављања и занемаривања Другог и Трећег нивоа који су набројани у чл Правилника о безбедности и заштити деце; Учестало непоштовање одлуке органа Клуба; Учестало неиспуњавање обавеза према Клубу; Грубо нарушавање угледа Клуба, ЈСС и Државе на међународним такмичењима; Криминално кршење кућног реда а нарочито еколошких одредби, изливање отпадног уља и дизела у залив, уништавање дрвећа и слично; Изазивање тежих удеса и вожња под дејством алкохола или дрога; Безобзирна, опасна вожња моторног чамца у заливу и вожња под дејством алкохола или дрога; Фалсификовање службених докумената; Непридржавање Статута, Правилника и осталих аката Клуба и ЈСС с тежим последицама Чињење кривичних дела у спорту и ван њега; Испољавање шовинизма и расизма; Вређање и физички напад на чланове органа Клуба, спонзоре, донаторе и почасне чланове Клуба као и крађа и уништавање њихове имовине намерно или грубим немаром; Остали учестали тежи прекршаји; Учестало понављање лакших прекршаја; Препоручена казна за наведене и сличне прекршаје је забрана одређених активности на дуже време, у трајању од 6 до 36 месеци; искључење из Клуба и\или доживотна забрана наступа за Клуб. Ако лакше недело прекршилац понови два или више пута у две године од правоснажности опомене, наизглед лака повреда може да буде и основ за меру искључења (али и тада дисциплинска комисија има право да за то лако дело изрекне опомену, ако процени да се сврха кажњавања ипак може постићи и новом опоменом) Члан 11 За свако понашање, које није изричито предвиђено као прекршај у овом Правилнику, а представља повреду Статута и Правилника Клуба и ЈСС и других прописа једриличарских и других спортских организација и тела, или прелази оквире уобичајеног и дозвољеног друштвеног и спортског понашања, ДК може да одреди једну или више казни предвиђених за сличне прекршаје. УПОТРЕБА НЕДОЗВОЉЕНИХ И СТИМУЛАТИВНИХ СРЕДСТАВА Члан 12 Као недозвољена средства у сматрају се медикаменти који се налазе на листи забрањених стимулативних средстава утврђеној од стране Антидопинг агенције Републике Србије. За све чланове су забрањене дроге. За репрезентативце, стипендисте, малолетне такмичаре и такмичаре задужене клупским пловилима су забрањени и дуван и алкохол.

5 Члан 13 Спортиста који узима недозвољена стимулативна средства за појачање физичке способности, казниће се у складу са Законом о спречавању допинга у спорту. Члан 14 Спортиста или спортски радник који на било који начин помаже спортисти да набави или користи недозвољена стимулативна средства, казниће се: забраном наступа, односно вршења функција у трајању од једне до две године, или забраном вршења функције. Уколико се прекршај из претходног става учини према спортистима млађим од 21 године, починилац ће се казнити искључењем из Клуба. ДИСЦИПЛИНСКЕ КАЗНЕ Члан 15 Дисциплинске казне које се могу донети од стране дисциплинских органа су: Опомена; Новчана казна (као васпитна мера и за надокнаду стварно утврђене штете трећем лицу или Клубу); Забрана наступа на такмичењима или забрана свих Клупских активности у одређеном временском периоду од 1 до 36 месеци; Искључење из Клуба; Доживотна забрана наступа за Клуб. Члан 16 Дисциплинска казне из овог Правилника могу се изрећи за било који прекршај који је утврђен овим Правилником било ком члану Клуба. ДИСЦИПЛИНСКИ ПОСТУПАК Члан 17 Дисциплински поступак покреће се пријавом Дисциплинској комисији од стране члана клуба или другог једриличарског субјекта. Пријавом се истовремено или посебно може покренути и поступак за утврђивање материјалне одговорности члана. Члан 18 Пријава за покретање поступка садржи: Име и презиме члана против која је упућена пријава и основне податке о њему, Време, место, начин извршења и опис дисциплинског прекршаја који је учињен, односно материјалне штете која је учињена, Доказе (материјалне или прикупљене изјаве) и Датум, име и презиме и потпис подносиоца пријаве за покретање поступка. Пријава се подноси Дисциплинској комисији преко секретара Члан 19 По правилу ДК доноси своја решења о изрицању казне или одбацивању пријаве, на основу дисциплинске пријаве, достављених доказа и достављене писмене изјаве од стране окривљеног члана.

6 Само у компликованим и тежим случајевима где се на основу горе наведеног не може утврдити истина, односно заузети став, председник ДК ће заказати расправу на коју ће позвати лица од којих се морају непосредно прикупити изјаве или други докази. Уколико члан Клуба закасни са уплатом чланарине до 31. марта тј. рока утврђеног Статутом, следи му опомена и додатни рок од 20 дана у коме је обавезан да плати чланарину, плус 20% износа чланарине. Евентуални изостанак опомене не ослобађа члана ове обавезе. Уколико не плати ни по истеку додатног рока, аутоматски се гаси његово чланство без потребе доношења одлуке о искључењу и без права жалбе. Члан искључен због неплаћања чланарине може да поднесе молбу за поновни пријем у чланство уз доказ о уплати двоструког износа чланарине, који Клуб пребацује на рачун ЈСС у случају негативног исхода молбе а задржава у случају позитивног. Бивши члан може да буде поновно примљен у чланство уколико је измирио сва дуговања према Клубу и ако о његовом поновном пријему гласа две трећине чланова УО присутних на седници. Члан 20 Позив за расправу садржи следеће: Име члана клуба или другог једриличарског субјекта који је позван и у ком својству, Опис дисциплинског прекршаја који је члану стављен на терет, Место одржавања, дан и час почетка расправе и Упозорење да ће се расправа одржати ако се изостанак унапред не оправда. Члан 21 Код изрицања казне у обзир се узимају све околности које утичу на висину казне (отежавајуће и олакшавајуће), тежина прекршаја и његове последице, степен одговорности починиоца, намера и околности, начин на који је преступ или прекршај учињен, моралне особине и понашање прекршиоца пре и после учињеног преступа или прекршаја. Члан 22 Дисциплинска мера за учињени прекршај не може се изрећи без претходног саслушања једриличарског субјекта или његове писане изјаве (на папиру или електронске). Изузетно се дисциплинска мера може изрећи и без саслушања, односно писане изјаве, ако се једриличарски субјект без оправданог разлога не одазове уредно упућеном позиву на саслушање, односно давању писане изјаве. Члан 23 Уколико је прекршај учињен на такмичењу, позив за давање писане изјаве такмичара или пратећег члана Клуба доставља непосредно присутни члан органа Клуба. Члан 24 Окривљени има рок од 8 дана од дана позива да се одазове на саслушање или достави писану изјаву ДК. Уколико се члан не одазове или не достави писану изјаву, дисциплински орган ће изрећи казну без саслушања односно писане изјаве. Члан 25 Окривљени члан Клуба има право на одбрану у свим фазама поступка.

7 Члан 26 Расправом руководи Председник ДК, односно Председник УО у другом степену. После отварања расправе Председник ДК утврђује се да ли су сва лица позвана на расправу уредно позвана и да ли су се одазвали позиву. Расправа се може одржати и у одсуству појединих лица која су на њу уредно позвана. Члан 27 Када је утврђено да су испуњени услови за одржавање расправе, Председник ДК чита пријаву за покретање поступка, саслушава позвана лица и изводи доказе, односно спроводи друге радње за утврђивање чињеничног стања. Члан 28 У току расправе члан ДК води записник у који уноси све податке од значаја за доношење одлуке, већању и гласању о одлуци. Члан 29 По спроведеном поступку ДК обуставља поступак против члана или оглашава члана кривим и одговорним за учињени дисциплински прекршај и изриче му одговарајућу казну. Члан 30 Приликом одлучивања дисциплински орган није везан правном квалификацијом из пријаве о покретању поступка, али је везан чињеничним описом радње извршења који је наведен у пријави У решењу, односно одлуци одлучује и о трошковима поступка. Члан 31 Решење, односно одлуку Председник ДК доставља, у року од 8 дана од дана доношења, члану против кога је покренут дисциплински поступак, подносиоцу пријаве и УО клуба који, ако је то неопходно, одлуку прослеђује секретару ЈСС. Члан 32 Против решења односно одлуке ДК, члан може поднети жалбу УО у року од 8 дана од дана пријема решења односно одлуке. Жалба одлаже извршење дисциплинске мере, осим привременог удаљења. Ако на одлуку ДК приговор поднесе само одговорни члан, УО му не може изрећи тежу казну од оне која му је изречена у првом степену. Члан 33 ДК обуставља поступак по пријави или доноси ослобађајућу одлуку у следећим случајевима: ако радња која се окривљеном члану ставља на терет не представља дисциплински прекршај, ако постоје околности које искључују одговорност окривљеног, ако се докаже да окривљени није учинио прекршај и ако је настала застарелост покретања поступка. Члан 34 По жалби УО може донети једну од следећих одлука: Одбацити жалбу као неблаговремену Одбити жалбу као неосновану и потврдити првостепену одлуку,

8 Усвојити жалбу, укинути првостепено решење и обуставити дисциплински поступак и Усвојити жалбу, укинути првостепено решење и преиначити решење. Члан 35 УО је дужна да, у року од 30 дана од дана пријема жалбе на одлуку ДК, донесе одговарајућу одлуку по истој. Решење односно одлука коју донесе УО је коначна осим за казну искључења из Клуба када члан може да се жали Скупштини. ПРИВРЕМЕНО УДАЉЕЊЕ И ЗАБРАНЕ Члан 36 Привремено удаљење тј. суспензија, (у даљем тексту удаљење) је превентивна мера дисциплинских органа Клуба и ЈСС а није врста казне. Привремено удаљење члана Клуба може бити аутоматско или на основу одлуке ДК ЈСС. Удаљење учесника такмичења од стране гранског Савеза или међународне организације аутоматски значи и Клупско удаљење у истом трајању. Члан 37 Аутоматско удаљење наступа у случају када је такмичар искључен са такмичења, уколико изазове неред или тучу и може да траје најдуже 30 дана. За аутоматско удаљење ДК Клуба није дужна да доноси посебно решење, већ је делегат ЈСС-а у обавези да такмичару ту чињеницу одмах након искључења саопшти. На основу сазнања и утврђених чињеница о направљеним прекршајима који су наведени као тежи и најтежи прекршаји, ДК Клуба може изрећи удаљење члану до доношења коначне одлуке. Члан 38 Ако члан не уплати новчану казну по одлуци ДК у задатом року, наступа аутоматско удаљење. У овом случају изузетно, удаљење траје до уплате новчане казне. Члан 39 За време трајања удаљења такмичар не сме да наступа на такмичењима, нити члан клуба сме да врши било које функције у Клубу ни у ЈСС. Члан 40 Решење о удаљењу ДК доставља члану у року од 3 дана од дана пријема пријаве, који има право приговора у даљем року од 3 дана. Предмети у којима је изречено удаљење морају се решавати у најкраћем могућем року. О изреченом удаљењу извештавају се у року од 3 дана надлежни такмичарски органи. Члан 41 Приговор против одлуке о удаљењу не задржава њено извршење. Одлуку по приговору доноси Управни одбор у року од три дана. Удаљење престаје доношењем одлуке од стране ДК а продужава се, у случају жалбе, до доношења коначне правоснажне одлуке.

9 Уколико једриличарском субјекту од стране ДК буде изречена временска казна забране у исту се урачунава време проведено под удаљењем. МАТЕРИЈАЛНА ОДГОВОРНОСТ Члан 42 Чланови Клуба одговорни су за материјалну штету коју направе својим дисциплинским прекршајем и дужни су да ту штету надокнаде. Ако штету проузрокује више починиоца, сваки од њих је одговоран за део штете коју је проузроковао. Ако не може да се утврди појединачна одговорност и удео у штети, штету надокнађују починиоци у једнаким деловима. О материјалној штети одлучује ДК. Члан 43 У поступку се утврђује: Постојање штете, Околности под којима је настала, Висина штете, Име и презиме, односно назив члана који је починио штету, Висина паушалног износа штете, ако се не може утврдити њен тачан износ, Висина штете утврђује се на основу тржишне вредности нове ствари, а према старости и стању ствари у време њеног оштећења или уништења Члан 44 Све одредбе које се односе на утврђивање дисциплинске одговорности и изрицање казни сходно се примењују и код материјалне одговорности. ИЗВРШЕЊЕ ИЗРЕЧЕНИХ МЕРА Члан 45 Изречене дисциплинске мере се извршавају након што је одлука постала коначна. Члан 46 Новчана казна се извршава тако што се кажњеном члану оставља рок од 8 дана од дана уручења коначне одлуке да на рачун оштећеног једриличарског субјекта или Клуба уплати изречени износ новчане казне. ВАНРЕДНИ ПРАВНИ ЛЕКОВИ Члан 47 Од ванредних правних лекова дозвољен је захтев за понављање дисциплинског поступка Окончани дисциплински поступак може се поновити : Ако је коначна одлука заснована на лажним исказима или доказима и Ако постоје нове чињенице или докази од утицаја на одлуку који раније нису били познати.

10 Члан 48 Предлог за понављање поступка могу поднети само члан коме је изречена дисциплинска мера и подносилац пријаве за покретање поступка. Предлог за понављање поступка подноси се у року од 30 дана од дана сазнања за постојање разлога за понављање поступка, а најкасније у року 6 месеци од дана правоснажности одлуке донете у дисциплинском поступку. Члан 49 Захтев за понављање поступка подноси се ДК, осим ако се понављање тражи искључиво из разлога који се односе на другостепени поступак. ВАНРЕДНО УБЛАЖЕЊЕ КАЗНЕ Члан 50 Када постоје докази да је изречена казна остварила своју сврху, или када су се појавиле нове околности настале након правоснажности одлуке о казни или околности које су постојале у време изрицања казне за које дисциплински орган није знао, као и друге околности које су по својој природи, да су узете у обзир приликом одмеравања казне, очигледно би на њу утицале да она буде блажа по висини и врсти, или пак изазвале ослобађање учиниоца од казне, УО може донети одлуку о ублажавању казне или ослобађању од даљег издржавања казне. Члан 51. Молба за ванредно ублажавање казне може се упутити само једном у току исте такмичарске сезоне. Када је субјекту дисциплинске одговорности изречена одређена временска казна и забране вршења било какве активности у вези са једрењем, молба за ванредно ублажавање казне може се упутити УО по истеку половине предвиђене временске казне. Ванредно смањење временске казне може се тражити само са казне дуже од 12 месеци. ЗАСТАРЕЛОСТ У ДИСЦИПЛИНСКОМ ПОСТУПКУ Члан 52 Дисциплински поступак се не може покренути по истеку од три месеца од дана сазнања за учињени дисциплински прекршај, односно у року од шест месеци од дана учињеног прекршаја. Изузетно, у случају тежег прекршаја на међународном такмичењу у иностранству, застарелост покретања наступа најдуже после годину дана од дана када је прекршај извршен. Дисциплински поступак се не може водити по истеку рока од три месеца од када је поднета дисциплинска пријава. ТРОШКОВИ ПОСТУПКА Члан 53 Трошкови поступка падају на терет члана оглашеног кривим или у случају ослобађајуће одлуке на терет Клуба.

11 ЕВИДЕНЦИЈА ИЗРЕЧЕНИХ МЕРА Члан 54 Евиденцију изречених мера од стране дисциплинских органа води секретар у књизи одлука у којој се води и евиденција изречених дисциплинских мера. Евиденција садржи: редни број, име члана коме је изречена дисциплинска мера, врста изречене дисциплинске мере, датум када је одлука донета и постала коначна, назив дисциплинског органа који је меру изрекао, односно датум и број одлуке другостепеног органа, датум коначности другостепене одлуке и примедбе. Члан 55 ДК је дужна да уз обавештење о изреченој мери достави секретару и примерак донете одлуке. У случају жалбе председник УО доставља одлуку секретару. ПРЕЛАЗНЕ И ЗАВРШНЕ ОДРЕДБЕ Члан 56 Измене и допуне Правилника доноси УО Клуба. Члан 57 Једини орган меродаван за тумачење овог Правилника је УО Клуба. Члан 58 Ступањем на снагу овог Правилника престају да важе сви Дисциплински правилници Клуба донети пре године. Члан 59 Правилник се објављује на званичној интернет презентацији Клуба и ступа на снагу 8. (осмог) дана од дана објављивања на званичној интернет презентацији Клуба. Димитрије Пешић Председник УО Дисциплински правилник АЈК Београда објављен је на званичној интернет презен-тацији Клуба: и ступа на снагу

Microsoft Word - Glasnik 133.doc

Microsoft Word - Glasnik 133.doc Година XLV, број 133, 19. март 2007. 3 С А Д Р Ж А Ј ПРАВИЛНИК О ДИСЦИПЛИНСКОЈ ОДГОВОРНОСТИ СТУДЕНАТА ОПШТЕ ОДРЕДБЕ Предмет Правилника...5 Појам студента...5 Обавезе студента...6 Однос дисциплинске повреде,

Више

На основу члана 55. став 7. Закона о високом образовању ( Службени гласник Републике Србије, бр. 76/2005, 100/2007, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013

На основу члана 55. став 7. Закона о високом образовању ( Службени гласник Републике Србије, бр. 76/2005, 100/2007, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013 На основу члана 55. став 7. Закона о високом образовању ( Службени гласник Републике Србије, бр. 76/2005, 100/2007, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013, 90/2014, 45/15 и 68/2015 аутентично тумачење) и члана

Више

Sluzbeni glasnik opstine Knic broj 3/2009

Sluzbeni glasnik opstine Knic broj 3/2009 СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ КНИЋ Година: 2015 Број: 15 Кнић, 30.10.2015. Цена 100,00 дин. Претплата: 700,00 дин. АКТИ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА АКТИ ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ ОПШТИНСКО ВЕЋЕ ОПШТИНЕ КНИЋ, на седници од 28.10.2015.године,

Више

Microsoft Word - Pravilnik o disciplinskoj i materijalnoj odgovornosti zaposlenih .rtf

Microsoft Word - Pravilnik o disciplinskoj i materijalnoj odgovornosti zaposlenih .rtf На основу члана 119. став 1. тачка 1. Закона о основама система образовања и васпитања («Сл. гласник РС» број 88/2017 и 27/2018-др. закони), Школски одбор Гимназије у Краљеву(даље: Школа) је, на својој

Више

Microsoft Word - PRAVILNIK povreda Kodeksa prof.etike-NOVI.doc

Microsoft Word - PRAVILNIK povreda Kodeksa prof.etike-NOVI.doc На основу члана 80 став 2 Статута Универзитета у Новом Саду (Савет Универзитета у Новом Саду, 28. децембар 2010. године), Сенат Универзитета у Новом Саду на својој 40. седници одржаној дана 15.03.2012.

Више

Microsoft Word - 04 Pravilnik o postupku i uslovima izricanja mera i oduzimanju dozvole emiterima.doc

Microsoft Word - 04 Pravilnik o postupku i uslovima izricanja mera i oduzimanju dozvole emiterima.doc Савет Републичке радиодифузне агенције на основу члана 8 став 1 тачка 9, члана 18 став 8, члана 62 став 2 Закона о радиодифузији ( Службени гласник Републике Србије бр. 42/02, 97/04, 76/05, 79/05, 62/06

Више

U skladu sa članom 39. Statuta Saveza za sinhrono plivanje Srbije (u daljem tekstu: SSPS ), Upravni odbor SSPS (u daljem tekstu: UO SSPS ) usvojio je

U skladu sa članom 39. Statuta Saveza za sinhrono plivanje Srbije (u daljem tekstu: SSPS ), Upravni odbor SSPS (u daljem tekstu: UO SSPS ) usvojio je U skladu sa članom 39. Statuta Saveza za sinhrono plivanje Srbije (u daljem tekstu: SSPS ), Upravni odbor SSPS (u daljem tekstu: UO SSPS ) usvojio je dana 05/07.02.2017.: PRAVILNIK O MEDICINSKOJ ZAŠTITI

Више

Правилник о дисциплинској и материјалној одговорности запослених у ОШ Емилија Остојић Пожега На основу члана 119. став 1. тачка 1) Закона о основама с

Правилник о дисциплинској и материјалној одговорности запослених у ОШ Емилија Остојић Пожега На основу члана 119. став 1. тачка 1) Закона о основама с На основу члана 119. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ("Сл. гласник РС", бр. 881/17 - даље: Закон) и члана 113 став 1 тач.1) Статута ОШ Емилија Остојић пожега, Школски

Више

Microsoft Word - POSLOVNIK O RADU NV NOVO-2010.doc

Microsoft Word - POSLOVNIK O RADU NV NOVO-2010.doc На основу члана 57. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, број 72/09) и члана 39. став 1. тачка 1) Статута, школски одбор Основне школе 1.300 каплара

Више

Број: 10/17-18 Директор ДРЛС ''Север'' Марко Менићанин, поступајући као првостепени дисциплински орган у смислу одредбе члана 75. став 2. Дисциплинско

Број: 10/17-18 Директор ДРЛС ''Север'' Марко Менићанин, поступајући као првостепени дисциплински орган у смислу одредбе члана 75. став 2. Дисциплинско Број: 10/17-18 Директор ДРЛС ''Север'' Марко Менићанин, поступајући као првостепени дисциплински орган у смислу одредбе члана 75. став 2. Дисциплинског правилника РСС, поводом дисциплинске пријаве рукометног

Више

П РА В И Л Н И К

П РА В И Л Н И К Београд, 08.06.2017. год. 02-10 Број: 06-2179/3-17 На основу члана 7. Правилника о раду етичких комисија и Одбора за професионалну етику Универзитета у Београду (''Гласник Универзитета у Београду'', број

Више

Microsoft Word - Pravilnik o disc postupku.doc

Microsoft Word - Pravilnik o disc postupku.doc На основу члана 93. став 3. Закона о судијама (,,Службени гласник РС, бр. 116/08, 58/09 и 104/09) и члана 13. алинеја 10. Закона о Високом савету судства (,,Службени гласник РС, број 116/08), Високи савет

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ П Р А В И Л Н И К О РАДУ ОДБОРА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНУ ЕТИКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Крагујевац, мај године

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ П Р А В И Л Н И К О РАДУ ОДБОРА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНУ ЕТИКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Крагујевац, мај године УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ П Р А В И Л Н И К О РАДУ ОДБОРА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНУ ЕТИКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Крагујевац, мај 2017. године Сенат Универзитета у Крагујевцу, на основу члана 55. Закона о високом

Више

Disciplinski pravilnik KSS_

Disciplinski pravilnik KSS_ На основу члана 45. тач. 4. Статута, Скупштина Кошаркашког савеза Србије на седници одржаној дана 20.06.2018. године донела је I. ОПШТЕ ОДРЕДБЕ ДИСЦИПЛИНСКИ ПРАВИЛНИК КОШАРКАШКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ Члан 1.

Више

Microsoft Word - disciplinska_odgovornost_tuzilaca.doc

Microsoft Word - disciplinska_odgovornost_tuzilaca.doc Мр Јасмина Киурски Љиљана Николић Милан Петровић Биљана Силађи ДИСЦИПЛИНСКА ОДГОВОРНОСТ ТУЖИЛАЦА Удружење јавних тужилаца и заменика јавних тужилаца Србије ПРАВИЛНИК ДРЖАВНОГ ВЕЋА ТУЖИЛАЦА О ДИСЦИПЛИНСКОЈ

Више

ПРАВИЛНИК О СПРЕЧАВАЊУ НЕГАТИВНИХ ПОЈАВА У БОКСЕРСКОМ САВЕЗУ СРБИЈЕ

ПРАВИЛНИК О СПРЕЧАВАЊУ НЕГАТИВНИХ ПОЈАВА У БОКСЕРСКОМ САВЕЗУ СРБИЈЕ На основу члана 102. Закона о спорту и на основу члана 6. Статута Боксерског савеза Србије, Управни одбор Боксерског савеза Србије на својој седници одржаној 02.11.2015. године доноси следећи: ПРАВИЛНИК

Више

Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА ДИСЦИПЛИНСКИ ТУЖИЛАЦ Датум: године Б е о г р а д ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ДИСЦИПЛИНСКОГ ТУЖИОЦА ВИСОКОГ САВЕТ

Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА ДИСЦИПЛИНСКИ ТУЖИЛАЦ Датум: године Б е о г р а д ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ДИСЦИПЛИНСКОГ ТУЖИОЦА ВИСОКОГ САВЕТ Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА ДИСЦИПЛИНСКИ ТУЖИЛАЦ Датум: 26.02.2015. године Б е о г р а д ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ДИСЦИПЛИНСКОГ ТУЖИОЦА ВИСОКОГ САВЕТА СУДСТВА за 2014. годину Дисциплинском тужиоцу Високог

Више

Правилник о дисциплинској и материјалној одговорности запослених у школи

Правилник о дисциплинској и материјалној одговорности запослених у школи На основу члана 119, став 1, тачка 1 и члана 162. Закона о основама система образовања и васпитања ( Сл. гласник РС, бр. 88/2017) и одредаба Закона о раду ( Сл. гласник РС, бр. 24/2005, 61/2005, 54/2009,

Више

ПОСЛОВНИК О РАДУ НАСТАВНИЧКОГ ВЕЋА На основу члана 57. Закона о основама система образовања и васпитања("службени гласник РС" бр. 72/2009, 52/2011 и 5

ПОСЛОВНИК О РАДУ НАСТАВНИЧКОГ ВЕЋА На основу члана 57. Закона о основама система образовања и васпитања(службени гласник РС бр. 72/2009, 52/2011 и 5 ПОСЛОВНИК О РАДУ НАСТАВНИЧКОГ ВЕЋА На основу члана 57. Закона о основама система образовања и васпитања("службени гласник РС" бр. 72/2009, 52/2011 и 55/2013) и члана 97. Закона осредњем образовању и васпитању

Више

Microsoft Word - Propozicije TMK RSS

Microsoft Word - Propozicije TMK RSS ПРОПОЗИЦИЈЕ ТАКМИЧЕЊА МЛАЂИХ КАТЕГОРИЈА РУКОМЕТНОГ САВЕЗА СРБИЈЕ Београд, 29. август 2018. године На основу члана 100. став 2. тачка 1. и члана 160. став 4. Закона о спорту, члана 64. став 2. тачка 30.

Више

Na osnovu Člana 34. Statuta Fudbalskog saveza Crne Gore, Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore, na sjednici održanoj godine, donio je P

Na osnovu Člana 34. Statuta Fudbalskog saveza Crne Gore, Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore, na sjednici održanoj godine, donio je P Na osnovu Člana 34. Statuta Fudbalskog saveza Crne Gore, Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore, na sjednici održanoj 11.06.2015.godine, donio je P R A V I L N I K O DOZVOLAMA ZA RAD FUDBALSKIH TRENERA

Више

На основу члана 65. став 1. и 5. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 88/2017, 27/ др. закон и 73/2018) и члана 46. став 1. т

На основу члана 65. став 1. и 5. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 88/2017, 27/ др. закон и 73/2018) и члана 46. став 1. т На основу члана 65. став 1. и 5. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 88/2017, 27/2018 - др. закон и 73/2018) и члана 46. став 1. тачка 48. Статута Универзитета у Нишу ( Гласник Универзитета

Више

На основу Статута Савеза организације подводних активности Србије, Управни одбор Савеза организацијe подводних активности Србије на седници одржаној 1

На основу Статута Савеза организације подводних активности Србије, Управни одбор Савеза организацијe подводних активности Србије на седници одржаној 1 На основу Статута Савеза организације подводних активности Србије, Управни одбор Савеза организацијe подводних активности Србије на седници одржаној 1.12.2016.године донео је ПОСЛОВНИК О РАДУ УПРАВНОГ

Више

ПРАВИЛНИК О РЕГИСТРАЦИЈИ БОКСЕРСКИХ ОРГАНИЗАЦИЈА И ТАКМИЧАРА

ПРАВИЛНИК О РЕГИСТРАЦИЈИ БОКСЕРСКИХ ОРГАНИЗАЦИЈА И ТАКМИЧАРА На основу члана 7. Статута Боксерског савеза Србије, Управни одбор Боксерског савеза Србије на седници одржаној 02.11.2015. године доноси ПРАВИЛНИК О РЕГИСТРАЦИЈИ БОКСЕРСКИХ ОРГАНИЗАЦИЈА 2015. УПРАВНИ

Више

Microsoft Word - 10 Odluka o nadzoru - bez korekcija.docx

Microsoft Word - 10 Odluka o nadzoru - bez korekcija.docx Службени гласник РС, бр. 60/2011 На основу члана 15. став 1. и члана 64. став 2. Закона о Народној банци Србије ( Службени гласник РС, бр. 72/2003, 55/2004 и 44/2010), члана 69. став 3. и члана 70а. став

Више

Пословник о раду Савета родитеља Основне школе Миливоје Боровић На основу члана 58. став 7. Закона о основама система образовања и васпитања ("Сл. гла

Пословник о раду Савета родитеља Основне школе Миливоје Боровић На основу члана 58. став 7. Закона о основама система образовања и васпитања (Сл. гла На основу члана 58. став 7. Закона о основама система образовања и васпитања ("Сл. гласник РС", бр. 72/2009 - даље: Закон) и члана 13.став 5 Статута Основне школе"миливоје Боровић" у Мачкату, Савет родитеља

Више

Microsoft Word - 3. Pravilnik o licenciranju klubova

Microsoft Word - 3. Pravilnik o licenciranju klubova П Р Е Д Л О Г На основу чл.100. Закона о спорту ( Службени гласник Републике Србије, број 10/2016) и чл.46 ст.1 т.3 Статута Атлетског Савеза Србије, Управни одбор Атлетског Савеза Србије, на седници одржаној

Више

ПРАВИЛНИК О ПОСТУПКУ УНУТРАШЊЕГ УЗБУЊИВАЊА

ПРАВИЛНИК О ПОСТУПКУ УНУТРАШЊЕГ УЗБУЊИВАЊА На основу члана 16 Закона о заштити узбуњивача ( Сл. Гласник РС, бр. 128/2014) (даље: Закон) и Правилника о начину унутрашњег узбуњивања, начину одређивања овлашћеног лица код послодавца, као и другим

Више

HRVATSKI SPORTSKI SAVEZ GLUHIH POSLOVNIK O RADU ETIČKE KOMISIJE Osijek, Na osnovu članka 67. Statuta Hrvatskog sportskog saveza gluhih, a

HRVATSKI SPORTSKI SAVEZ GLUHIH POSLOVNIK O RADU ETIČKE KOMISIJE Osijek, Na osnovu članka 67. Statuta Hrvatskog sportskog saveza gluhih, a HRVATSKI SPORTSKI SAVEZ GLUHIH POSLOVNIK O RADU ETIČKE KOMISIJE Osijek, 12.09.2015. Na osnovu članka 67. Statuta Hrvatskog sportskog saveza gluhih, a sukladno odredbama Zakona o sportu i Etičkom kodeksu

Више

ПОСЛОВНИК О РАДУ НАСТАВНИЧКОГ ВЕЋА На основу чл став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, број 88

ПОСЛОВНИК О РАДУ НАСТАВНИЧКОГ ВЕЋА На основу чл став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, број 88 ПОСЛОВНИК О РАДУ НАСТАВНИЧКОГ ВЕЋА На основу чл. 119. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, број 88/17), Школски одбор Основне школе Свети Сава у Бору

Више

Microsoft Word - poslovnik savet.doc

Microsoft Word - poslovnik savet.doc СТОМАТОЛОШКОГ ФАКУЛТЕТА На основу члана. Статута Стоматолошког факултета Универзитета у Београду, Савет Стоматолошког факултета Универзитета у Београду, на седници од, донео је седећи П О С Л О В Н И К

Више

Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/0

Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (Službene novine Federacije BiH, br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/0 Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i člana 20a. stav (3) Zakona o radu ("Službene novine

Више

Microsoft Word - FL-nadzor doc

Microsoft Word - FL-nadzor doc Службени гласник РС, бр. 85/2011 На основу члана 13ж. став 8. Закона о финансијском лизингу ( Службени гласник РС, бр. 55/2003, 61/2005 и 31/2011) и члана 15. став 1. Закона о Народној банци Србије ( Службени

Више

На основу члана 119. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ("Службени гласник РС", бр. 88/2017, у даљем тексту: Закон) и ч

На основу члана 119. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања (Службени гласник РС, бр. 88/2017, у даљем тексту: Закон) и ч На основу члана 119. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ("Службени гласник РС", бр. 88/2017, у даљем тексту: Закон) и члана 53.став 1.тачка 1) Статута школe, Школски одбор

Више

На основу члана 119. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ("Сл. гласник РС", бр. 88/2017), Школски одбор Oснове школе Сте

На основу члана 119. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања (Сл. гласник РС, бр. 88/2017), Школски одбор Oснове школе Сте На основу члана 119. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ("Сл. гласник РС", бр. 88/2017), Школски одбор Oснове школе Стеван Мокрањац, на седници одржаној дана 26.02.2019 године

Више

ODLUKA O RASKOPAVANJU POVRŠINA JAVNE NAMENE ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 12/2011, 56/2012, 13/2014, 69/2014 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovo

ODLUKA O RASKOPAVANJU POVRŠINA JAVNE NAMENE (Sl. list Grada Novog Sada, br. 12/2011, 56/2012, 13/2014, 69/2014 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovo ODLUKA O RASKOPAVANJU POVRŠINA JAVNE NAMENE ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 12/2011, 56/2012, 13/2014, 69/2014 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovom odlukom uređuju se uslovi i način organizovanja poslova

Више

0BZAKON 1BO ZAŠTITI GRAĐANA SAVEZNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE NA RADU U INOSTRANSTVU ("Sl. list SRJ", br. 24/98 i "Sl. glasnik RS", br. 101/ dr. zak

0BZAKON 1BO ZAŠTITI GRAĐANA SAVEZNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE NA RADU U INOSTRANSTVU (Sl. list SRJ, br. 24/98 i Sl. glasnik RS, br. 101/ dr. zak 0BZAKON 1BO ZAŠTITI GRAĐANA SAVEZNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE NA RADU U INOSTRANSTVU ("Sl. list SRJ", br. 24/98 i "Sl. glasnik RS", br. 101/2005 - dr. zakon i 36/2009 - dr. zakon) Član 1 Ovim zakonom uređuju

Више

МОДЕЛ ПОСЛОВНИКА О РАДУ САВЕТА РОДИТЕЉА

МОДЕЛ ПОСЛОВНИКА О РАДУ САВЕТА РОДИТЕЉА ОШ ''ЈОВАН СТЕРИЈА ПОПОВИЋ'', БЕОГРАД, ВОЈВОЂАНСКА 61 П О С Л О В Н И К О РАДУ САВЕТА РОДИТЕЉА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ ЈОВАН СТЕРИЈА ПОПОВИЋ Београд, 2018.г. 1 Садржај I. ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ...3 II. РАД И ОДЛУЧИВАЊЕ

Више

Odluka o zastitiniku gradjana

Odluka o zastitiniku gradjana ( Службени лист града Београда, бр. 34/09 и 41/09-испр.) ОДЛУКА О ЗАШТИТНИКУ ГРАЂАНА И - ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Предмет уређивања Члан 1 Овом одлуком уређују се надлежност и овлашћења, начин поступања, избор

Више

II Поступак унутрашњег узбуњивања Члан 3. Поступак унутрашњег узбуњивања започиње достављањем информације Овлашћеном лицу у вези са узбуњивањем, писме

II Поступак унутрашњег узбуњивања Члан 3. Поступак унутрашњег узбуњивања започиње достављањем информације Овлашћеном лицу у вези са узбуњивањем, писме II Поступак унутрашњег узбуњивања Члан 3. Поступак унутрашњег узбуњивања започиње достављањем информације Овлашћеном лицу у вези са узбуњивањем, писмено или усмено. Члан 4. Писмено достављање информације

Више

Microsoft Word - PRAVILNIK O DISCIPLIN I MATERIJALNODGOVOR ZAPOSLENIH 2018

Microsoft Word - PRAVILNIK O DISCIPLIN I  MATERIJALNODGOVOR ZAPOSLENIH 2018 На основу члана 119. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ("Службени гласник РС", бр. 88/2017, у даљем тексту: Закон) и члана 56. став 1. тач.1) Статута Основне школе Светозар

Више

Na osnovu člana 34

Na osnovu člana 34 Правилник о примени Етичког кодекса Филозофског факултета у Новом Саду 1 На основу члана 34. Кодекса професионалне етике Универзитета у Новом Саду, члана 43, става 1. тачке 10. и члана 44. Статута Филозофског

Више

Na osnovu člana 17, Statuta Udruženja graďana ''Nešto Više'', Skupština Udruženja graďana ''Nešto Više'' je na svojoj sjednici, održanoj g

Na osnovu člana 17, Statuta Udruženja graďana ''Nešto Više'', Skupština Udruženja graďana ''Nešto Više'' je na svojoj sjednici, održanoj g Na osnovu člana 17, Statuta Udruženja graďana ''Nešto Više'', Skupština Udruženja graďana ''Nešto Više'' je na svojoj sjednici, održanoj 05.07.2008. godine, usvojila POSLOVNIK O RADU Skupštine Udruženja

Више

Na osnovu člana 24 Zakona o lokalnoj samoupravi ("Sl. list RCG", broj 42/03) i člana 9. Statuta Opštine Herceg- Novi ("Sl. list RCG - opštinski propis

Na osnovu člana 24 Zakona o lokalnoj samoupravi (Sl. list RCG, broj 42/03) i člana 9. Statuta Opštine Herceg- Novi (Sl. list RCG - opštinski propis Na osnovu člana 24 Zakona o lokalnoj samoupravi ("Sl. list RCG", broj 42/03) i člana 9. Statuta Opštine Herceg- Novi ("Sl. list RCG - opštinski propisi", broj 15/04), Skupština opštine Herceg- Novi, na

Више

Na osnovu Zakona o sportu Republike Srbije (Službeni glasnik RS, br. 10/16), Pravilnika o nomenklaturi sportskih zanimanja i zvanja, Pravilnika o dozv

Na osnovu Zakona o sportu Republike Srbije (Službeni glasnik RS, br. 10/16), Pravilnika o nomenklaturi sportskih zanimanja i zvanja, Pravilnika o dozv Na osnovu Zakona o sportu Republike Srbije (Službeni glasnik RS, br. 10/16), Pravilnika o nomenklaturi sportskih zanimanja i zvanja, Pravilnika o dozvoli za rad sportskih stručnjaka, Pravilnika o stručnom

Више

На основу члана 30.став 2. Закона о угоститељству ( Службени гласник Републике Српске. број: 15/10), члана 30. Закона о локалној самоуправи ( Службени

На основу члана 30.став 2. Закона о угоститељству ( Службени гласник Републике Српске. број: 15/10), члана 30. Закона о локалној самоуправи ( Службени На основу члана 30.став 2. Закона о угоститељству ( Службени гласник Републике Српске. број: 15/10), члана 30. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник Републике Српске, број: 101/04, 32/05, 42/05

Више

Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД Кзз 786/ године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија:

Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД Кзз 786/ године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија: Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД 26.01.2016. године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија: Драгише Ђорђевића, председника већа, Зорана Таталовића, Радмиле

Више

/ Агенција за борбу против корупције, поступајући у поступку који се води по службеној дужности против Милана Вишњића, декана Медиц

/ Агенција за борбу против корупције, поступајући у поступку који се води по службеној дужности против Милана Вишњића, декана Медиц 020-00-00058/2011-11 Агенција за борбу против корупције, поступајући у поступку који се води по службеној дужности против Милана Вишњића, декана Медицинског факултета у Нишу, ради одлучивања о повреди

Више

Pravilnik ponašanja,korišćenja terena,bezbednosti i etikecije u

Pravilnik ponašanja,korišćenja terena,bezbednosti i etikecije  u Na osnovu člana 30. Statuta Golf kluba Beograd i Disciplinskim pravilnikom Golf asocijacije Srbije, Upravni odbor Golf kluba Beograd (u daljem tekstu GCB) je na sednici dana 12.02.2018.godine, usvojio

Више

Microsoft Word - Glasnik 134 -ceo

Microsoft Word - Glasnik 134 -ceo Година XLV, број 134, 15. мај 2007. 81 На основу члана 42. став 5. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 131/06), Сенат Универзитета, на седници одржаној 28. новембра

Више

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ЗРЕЊАНИН Зрењанин, Др Емила Гаврила бр. 15 П Р А В И Л Н И К О ПОСТУПКУ УНУТРАШЊЕГ УЗБУЊИВАЊА КОД ЗАВОДА ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ЗРЕЊА

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ЗРЕЊАНИН Зрењанин, Др Емила Гаврила бр. 15 П Р А В И Л Н И К О ПОСТУПКУ УНУТРАШЊЕГ УЗБУЊИВАЊА КОД ЗАВОДА ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ЗРЕЊА ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ЗРЕЊАНИН Зрењанин, Др Емила Гаврила бр. 15 П Р А В И Л Н И К О ПОСТУПКУ УНУТРАШЊЕГ УЗБУЊИВАЊА КОД ЗАВОДА ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ЗРЕЊАНИН децембар 2015. На основу члана 16. став 1. Закона

Више

ИЗВОД ИЗ ЗАКОНА О ОСНОВАМА СИСТЕМА ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА 5. ПРАВА ДЕТЕТА И УЧЕНИКА, ОБАВЕЗЕ И ОДГОВОРНОСТИ УЧЕНИКА Обавезе ученика - Члан 80. У оства

ИЗВОД ИЗ ЗАКОНА О ОСНОВАМА СИСТЕМА ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА 5. ПРАВА ДЕТЕТА И УЧЕНИКА, ОБАВЕЗЕ И ОДГОВОРНОСТИ УЧЕНИКА Обавезе ученика - Члан 80. У оства ИЗВОД ИЗ ЗАКОНА О ОСНОВАМА СИСТЕМА ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА 5. ПРАВА ДЕТЕТА И УЧЕНИКА, ОБАВЕЗЕ И ОДГОВОРНОСТИ УЧЕНИКА Обавезе ученика - Члан 80. У остваривању својих права ученик не сме да угрожава друге

Више

ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ ПРАВИЛНИК О ИЗБОРИМА СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Ниш, Aприл године

ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ ПРАВИЛНИК О ИЗБОРИМА СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Ниш, Aприл године ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ ПРАВИЛНИК О ИЗБОРИМА СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Ниш, Aприл 2014. године На основу члана 178. Статута Природно-математичког факултета Универзитета у Нишу и члана

Више

ZvaniĊan prevod sa francuskog

ZvaniĊan prevod sa francuskog На основу члана 38. Статута Бејзбол савеза Србије од 18. 03. 2012. године, Управни одбор Бејзбол савеза Србије је на седници 26.01.2013. године донео ПРАВИЛНИК О РЕГИСТРАЦИЈИ ИГРАЧА ОПШТЕ ОДРЕДБЕ Члан

Више

Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД Кзз 1093/ године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија

Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД Кзз 1093/ године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД 26.01.2016. године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија: Драгише Ђорђевића, председника већа, Зорана Таталовића, Радмиле

Више

Број: 510/11 Бања Лука, године На основу члана 9. Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Универзитета, Научн

Број: 510/11 Бања Лука, године На основу члана 9. Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Универзитета, Научн Број: 510/11 Бања Лука, 26.04.2011. године На основу члана 9. Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Универзитета, Научно-наставно вијеће Архитектонско-грађевинског факултета

Више

N A C R T S T A T U TA SAVEZA STUDENATA VISOKE TURISTIČKE ŠKOLE I OPŠTE ODREDBE Član 1. Savez studenata Visoke turističke škole strukovnih studija (u

N A C R T S T A T U TA SAVEZA STUDENATA VISOKE TURISTIČKE ŠKOLE I OPŠTE ODREDBE Član 1. Savez studenata Visoke turističke škole strukovnih studija (u N A C R T S T A T U TA SAVEZA STUDENATA VISOKE TURISTIČKE ŠKOLE I OPŠTE ODREDBE Član 1. Savez studenata Visoke turističke škole strukovnih studija (u daljem tekstu Savez) je organizovan kao dobrovoljna

Више

ВИСОКА ПОЉОПРИВРЕДНО- ПРЕХРАМБЕНА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА ПРОКУПЉЕ Дана, године ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Високе пољопривре

ВИСОКА ПОЉОПРИВРЕДНО- ПРЕХРАМБЕНА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА ПРОКУПЉЕ Дана, године ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Високе пољопривре ВИСОКА ПОЉОПРИВРЕДНО- ПРЕХРАМБЕНА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА ПРОКУПЉЕ Дана, 01.10.2015. године ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Високе пољопривредно-прехрамбене школе у Прокупљу Члан 1 Овим Пословником

Више

Upravni odbor Badminton saveza Srbije (u daljem tekstu: UO BASS), u skladu sa članom 41. Statuta Badminton saveza Srbije (u daljem tekstu: BASS), na s

Upravni odbor Badminton saveza Srbije (u daljem tekstu: UO BASS), u skladu sa članom 41. Statuta Badminton saveza Srbije (u daljem tekstu: BASS), na s Upravni odbor Badminton saveza Srbije (u daljem tekstu: UO BASS), u skladu sa članom 41. Statuta Badminton saveza Srbije (u daljem tekstu: BASS), na sednici održanoj dana 16. februara 2017. godine, doneo

Више

(Microsoft Word - POSLOVNIK O RADU STRU\310NOG SAVETA - 2.doc)

(Microsoft Word - POSLOVNIK O RADU STRU\310NOG SAVETA - 2.doc) ОПШТА БОЛНИЦА Др Лаза К. Лазаревић ШАБАЦ ПОСЛОВНИК О РАДУ СТРУЧНОГ САВЕТА Шабац,, септембар 2012. године Р Е П У Б Л И К А С Р Б И Ј А ОПШТА БОЛНИЦА Др Лаза К. Лазаревић ШАБАЦ БРОЈ: Ш А Б А Ц : На основу

Више

Завод за хитну медицинску помоћ Крагујевац Број: 01/ Дана: год. Крагујевац На основу члaна 136. Закона о здравственој заштити (Служ

Завод за хитну медицинску помоћ Крагујевац Број: 01/ Дана: год. Крагујевац На основу члaна 136. Закона о здравственој заштити (Служ Завод за хитну медицинску помоћ Крагујевац Број: 01/2452-15 Дана: 01.12.2015. год. Крагујевац На основу члaна 136. Закона о здравственој заштити (Службени гласник РС бр. 107/05, 72 /09, 88/10, 99/10, 57/11,

Више

749. Na osnovu člana 88 tačke 2 Ustava Republike Crne Gore donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O PROCJENI UTICAJA NA ŽIVOTNU SREDINU Proglašavam Zakon o

749. Na osnovu člana 88 tačke 2 Ustava Republike Crne Gore donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O PROCJENI UTICAJA NA ŽIVOTNU SREDINU Proglašavam Zakon o 749. Na osnovu člana 88 tačke 2 Ustava Republike Crne Gore donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O PROCJENI UTICAJA NA ŽIVOTNU SREDINU Proglašavam Zakon o procjeni uticaja na životnu sredinu, koji je donijela

Више

ПРАВИЛНИК

ПРАВИЛНИК На основу члана 57. став 1. тачка 1., а у вези чланa 41. Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, бр. 72/2009, 52/2011 и 55/2013), Школски одбор Музичке школе,, Коста Манојловић,,

Више

Правилник о начину и програму стручног оспособљавања и начину полагања стручног испита за службеника за јавне набавке Правилник је објављен у "Службен

Правилник о начину и програму стручног оспособљавања и начину полагања стручног испита за службеника за јавне набавке Правилник је објављен у Службен Правилник о начину и програму стручног оспособљавања и начину полагања стручног испита за службеника за јавне набавке Правилник је објављен у "Службеном гласнику РС", бр. 77/2014 и 83/2015. Опште одредбе

Више

КЛИНИКА ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЈУ

КЛИНИКА ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЈУ АТЛЕТСКИ САВЕЗ СРБИЈЕ Београд, Страхињића Бана 73а ПРАВИЛНИК О ОРГАНИЗАЦИЈИ РАДА И СИСТЕМАТИЗАЦИЈИ ПОСЛОВА Децембар, 2013. године 1 На основу члана 24 Закона о раду (Сл. гласник 24/2005, 61/2005, 54/2009

Више

ОСТВАРИВАЊЕ ПРАВА НА ПРИСТУП ИНФОРМАЦИЈАМА ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА Остваривање права на слободан приступ информацијама од јавног значаја регулисано је Закон

ОСТВАРИВАЊЕ ПРАВА НА ПРИСТУП ИНФОРМАЦИЈАМА ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА Остваривање права на слободан приступ информацијама од јавног значаја регулисано је Закон ОСТВАРИВАЊЕ ПРАВА НА ПРИСТУП ИНФОРМАЦИЈАМА ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА Остваривање права на слободан приступ информацијама од јавног значаја регулисано је Законом о слободном приступу информацијама од јавног значаја

Више

ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА ``11

ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА ``11 На основу чл. 6 Правилника о поступку кандидовања, начину избора и опозива чланова Скупштине и других органа Лекарске коморе Србије и чланова скупштине и других органа регионалних лекарских комора у њеном

Више

Microsoft Word - zakon_o_prekrsajima

Microsoft Word - zakon_o_prekrsajima Закон о прекршајима Закон је објављен у "Службеном гласнику РС", бр. 101/2005, 116/2008 и 111/2009. Види: чл. 12. и 15. Уставног закона - 98/2006-29. ДЕО ПРВИ МАТЕРИЈАЛНО-ПРАВНЕ ОДРЕДБЕ Глава I ОСНОВНЕ

Више

ПРАВИЛНИК О ПОНАШАЊУ ЗАПОСЛЕНИХ Јавног предузећа Национални парк Ђердап Доњи Милановац април године

ПРАВИЛНИК О ПОНАШАЊУ ЗАПОСЛЕНИХ Јавног предузећа Национални парк Ђердап Доњи Милановац април године ПРАВИЛНИК О ПОНАШАЊУ ЗАПОСЛЕНИХ Јавног предузећа Национални парк Ђердап Доњи Милановац април 2015. године На основу члана 14. Статута Јавног предузећа Национални парк Ђердап Надзорни одбор Јавног предузећа

Више

PRAVIKNIK

PRAVIKNIK PRAVILNIK O ORGANIZACIJI RADNO-SPORTSKIH SUSRETA SS BOFOS BEOGRAD 2006. godine Na osnovu Odluke SS BOFOS-a o načinu organizovanja radno-sportskih susreta SS BOFOS, Organizacioni odbor na sastanku održanom

Више

Град Београд Градска управа Града Београда СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА СПОРТ И ОМЛАДИНУ Краљице Марије 1/XI Beograd тел.011/ факс: 011/ е-m

Град Београд Градска управа Града Београда СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА СПОРТ И ОМЛАДИНУ Краљице Марије 1/XI Beograd тел.011/ факс: 011/ е-m Град Београд Градска управа Града Београда СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА СПОРТ И ОМЛАДИНУ Краљице Марије 1/XI 11000 Beograd тел.011/715-7463 факс: 011/33-76-097 е-mail: sport@beograd.gov.rs w w w. b e o g r a d. r s

Више

????????? ? ????????????? ? ???????????? ???????????? ?????????? ? ?? „?????????“

????????? ? ????????????? ? ???????????? ???????????? ?????????? ? ?? „?????????“ На основу члана 119. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ("Службени гласник РС", бр. 88/2017 у даљем тексту: Закон) а у вези члана 1.став 2. и члана 3. став 2. Закона о раду

Више

Microsoft Word - Pravilnik o blizim uslovima za izdavanje i oduzimanje licence.doc

Microsoft Word - Pravilnik o blizim uslovima za izdavanje i oduzimanje licence.doc ПРАВИЛНИК О БЛИЖИМ УСЛОВИМА ЗА ИЗДАВАЊЕ, ОБНАВЉАЊЕ ИЛИ ОДУЗИМАЊЕ ЛИЦЕНЦЕ ЧЛАНОВИМА КОМОРА ЗДРАВСТВЕНИХ РАДНИКА ("Сл. гласник РС", бр. 119/2007 и 23/2009) I УВОДНА ОДРЕДБА Члан 1 Овим правилником утврђују

Више

Z A K O N O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ODUZIMANJU IMOVINE PROISTEKLE IZ KRIVIČNOG DELA Član 1. U Zakonu o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog

Z A K O N O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ODUZIMANJU IMOVINE PROISTEKLE IZ KRIVIČNOG DELA Član 1. U Zakonu o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog Z A K O N O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ODUZIMANJU IMOVINE PROISTEKLE IZ KRIVIČNOG DELA Član 1. U Zakonu o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela ( Službeni glasnik RS, broj 32/13), u članu 2.

Више

narrative report

narrative report Gundulićev venac 48, 11000 Beograd Tel: 011 3287 226; 011 3287 334 office@bezbednost.org www.bezbednost.org RESURSI www.bezbednost.org/resursi ZAKON O BEZBEDNOSNO- INFORMATIVNOJ AGENCIJI ( Sl. glasnik

Више

poslovnik_o_radu_uo

poslovnik_o_radu_uo ИНСТИТУТ ЕКОНОМСКИХ НАУКА БЕОГРАД, Змај Јовина бр. 12 П О С Л О В Н И К О РАДУ УПРАВНОГ ОДБОРА Београд, децембар 2010. 2 На основу чл. 54. и 55. Закона о научноистраживачкој делатности, Управни одбор Института

Више

Preuzeto iz elektronske pravne baze Paragraf Lex izvor: ZAKON O USLOVIMA ZA ZASNIVANJE RADNOG ODNOSA SA STRANIM DRŽAVLJANIMA ("Sl. lis

Preuzeto iz elektronske pravne baze Paragraf Lex izvor:   ZAKON O USLOVIMA ZA ZASNIVANJE RADNOG ODNOSA SA STRANIM DRŽAVLJANIMA (Sl. lis Preuzeto iz elektronske pravne baze Paragraf Lex izvor: www.paragraf.rs ZAKON O USLOVIMA ZA ZASNIVANJE RADNOG ODNOSA SA STRANIM DRŽAVLJANIMA ("Sl. list SFRJ", br. 11/78 i 64/89, "Sl. list SRJ", br. 42/92,

Више

REŠENJE O PRESTANKU RADNOG ODNOSA NASTAVNIKU, VASPITAČU ILI STRUČNOM SARADNIKU KOJI JE NAVRŠIO 40 GODINA STAŽA OSIGURANJA ILI

REŠENJE O PRESTANKU RADNOG ODNOSA NASTAVNIKU, VASPITAČU ILI STRUČNOM SARADNIKU KOJI JE NAVRŠIO 40 GODINA STAŽA OSIGURANJA ILI ПРЕЧИШЋЕН ТЕКСТ са унетим изменама и допунама од 28.01.2016. године дел.број 14/12-7 и 19.04.2016.године дел.број 14/4-4 На основу члана 57. став 1. тачка 1) и чл.113.,114. и 115. Закона о основама система

Више

Na osnovu Ċlana 57

Na osnovu Ċlana 57 На основу члана 119. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ( Сл. гласник РС, бр. 88/17 и 27/18 др. закон) и члана Статута, Школски одбор Пољопривредне школе са домом ученика

Више

Katalog propisa Registar i precisceni tekstovi propisa Crne Gore

Katalog propisa Registar i precisceni tekstovi propisa Crne Gore Prečišćeni tekst Zakona o zaštiti građana Crne Gore na radu u inostranstvu obuhvata sljedeće propise: 1. Zakon o zaštiti građana Crne Gore na radu u inostranstvu ("Službeni list Republike Crne Gore", br.

Више

zakon-o-sluzbenoj-upotrebi-jezika-i-pisama

zakon-o-sluzbenoj-upotrebi-jezika-i-pisama ZAKON O SLUŽBENOJ UPOTREBI JEZIKA I PISAMA ("Sl. glasnik RS", br. 45/91, 53/93, 67/93, 48/94, 101/2005 - dr. zakon, 30/2010, 47/2018 i 48/2018 - ispr.) I OSNOVNE ODREDBE Član 1 U Republici Srbiji u službenoj

Више

На основу члана 164. став 3. Закона о планирању и изградњи ("Службени гласник РС", бр. 72/09, 81/09 - исправка, 64/10 - УС и 24/11), Министар животне

На основу члана 164. став 3. Закона о планирању и изградњи (Службени гласник РС, бр. 72/09, 81/09 - исправка, 64/10 - УС и 24/11), Министар животне На основу члана 164. став 3. Закона о планирању и изградњи ("Службени гласник РС", бр. 72/09, 81/09 - исправка, 64/10 - УС и 24/11), Министар животне средине, рударства и просторног планирања доноси Правилник

Више

Zakon o odgovornosti pravnih lica za krivicna dela

Zakon o odgovornosti pravnih lica za krivicna dela ZAKON O ODGOVORNOSTI PRAVNIH LICA ZA KRIVIČNA DELA ("Sl. glasnik RS", br. 97/2008) Deo prvi I OSNOVNE ODREDBE Predmet zakona Član 1 Ovim zakonom uređuju se uslovi odgovornosti pravnih lica za krivična

Више

Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД I Су-1 265/ године Б е о г р а д ПРАВИЛНИК О ПОСТУПКУ УНУТРАШЊЕГ УЗБУЊИВАЊА У ВРХОВНОМ КАСАЦИОН

Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД I Су-1 265/ године Б е о г р а д ПРАВИЛНИК О ПОСТУПКУ УНУТРАШЊЕГ УЗБУЊИВАЊА У ВРХОВНОМ КАСАЦИОН Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД I Су-1 265/15 01. 12. 2015. године Б е о г р а д ПРАВИЛНИК О ПОСТУПКУ УНУТРАШЊЕГ УЗБУЊИВАЊА У ВРХОВНОМ КАСАЦИОНОМ СУДУ Децембар 2015. године 2 На основу члана 52.

Више

ЗАКОН

ЗАКОН ЗАКОН О ДРЖАВНИМ СТАНОВИМА НА КОЈИМА НЕ ПОСТОЈИ СТАНАРСКО ПРАВО I ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. (1) Овим законом утвђују се услови и поступак враћања станова у државној својини на којима не постоји станарско

Више

Службени гласник РС, бр. 1/2017 ТРЕЋЕ ОДЕЉЕЊЕ ПРЕДМЕТ ЈОВАНОВИЋ против СРБИЈЕ (Представке бр /13 и 21907/13) ПРЕСУДА СТРАЗБУР 19. јул годи

Службени гласник РС, бр. 1/2017 ТРЕЋЕ ОДЕЉЕЊЕ ПРЕДМЕТ ЈОВАНОВИЋ против СРБИЈЕ (Представке бр /13 и 21907/13) ПРЕСУДА СТРАЗБУР 19. јул годи Службени гласник РС, бр. 1/2017 ТРЕЋЕ ОДЕЉЕЊЕ ПРЕДМЕТ ЈОВАНОВИЋ против СРБИЈЕ (Представке бр. 21497/13 и 21907/13) ПРЕСУДА СТРАЗБУР 19. јул 2016. године Ова пресуда је правоснажна, али може бити предмет

Више

Правилник о правима, обавезама и одговорности ученика у Медицинској школи Надежда Петровић у Земуну На основу члана 119. став 1. тачка 1, а у вези с ч

Правилник о правима, обавезама и одговорности ученика у Медицинској школи Надежда Петровић у Земуну На основу члана 119. став 1. тачка 1, а у вези с ч Правилник о правима, обавезама и одговорности ученика у Медицинској школи Надежда Петровић у Земуну На основу члана 119. став 1. тачка 1, а у вези с чланом 83. Закона о основама система образовања и васпитања

Више

Katalog propisa Registar i precisceni tekstovi propisa Crne Gore

Katalog propisa Registar i precisceni tekstovi propisa Crne Gore Prečišćeni tekst Zakona o upravnom sporu obuhvata sljedeće propise: 1. Zakon o upravnom sporu ("Službeni list Republike Crne Gore", br. 060/03 od 28.10.2003), 2. Zakon o izmjenama Zakona i drugih propisa

Више

(Microsoft Word - PRAVILNIK O REPREZENTACIJAMA HRVATSKOG PLIVA\310KOG SAVEZA_ doc)

(Microsoft Word - PRAVILNIK O REPREZENTACIJAMA HRVATSKOG PLIVA\310KOG SAVEZA_ doc) HRVATSKI PLIVAČKI SAVEZ PRAVILNIK O REPREZENTACIJAMA HRVATSKOG PLIVAČKOG SAVEZA 06. lipnja 2009 PRAVILNIK O REPREZENTACIJAMA I. TEMELJNE ODREDBE Članak 1. Državna plivačka reprezentacija Hrvatske po sadržaju

Више

Microsoft Word - Pravilnik_o_radu_stalnih_komisija_IO

Microsoft Word - Pravilnik_o_radu_stalnih_komisija_IO FUDBALSKI SAVEZ CRNE GORE P R A V I L N I K O RADU STALNIH KOMISIJA IZVRŠNOG ODBORA FSCG Na osnovu člana 34 Statuta Fudbalskog saveza Crne Gore, Izvršni odbor FSCG, na sjednici održanoj dana 24.12.2013.godine,

Више

Zakon o pecatima organa i institucija RS

Zakon o pecatima organa i institucija RS ZAKON O PEČATIMA ORGANA I INSTITUCIJA REPUBLIKE SRPSKE 1 ( Službeni glasnik RS, br. 54/19) Član 1. Ovim zakonom uređuju se namjena, sadržaj, oblik, čuvanje, upotreba i izrada pečata koje u vršenju poslova

Више

Zakon o transportu opasnog tereta

Zakon o transportu opasnog tereta AKTIVA sistem doo, Novi Sad Osnivanje preduzeća i radnji Računovodstvena agencija Poresko savetovanje Propisi besplatno www.aktivasistem.com Obrasci besplatno ZAKON O TRANSPORTU OPASNOG TERETA - prečišćeni

Више

Zakon o odgovornosti pravnih lica za krivična djela Zakon je objavljen u "Službenom listu RCG", br. 2/2007, 13/2007 i 30/2012. I OSNOVNE ODREDBE Predm

Zakon o odgovornosti pravnih lica za krivična djela Zakon je objavljen u Službenom listu RCG, br. 2/2007, 13/2007 i 30/2012. I OSNOVNE ODREDBE Predm Zakon o odgovornosti pravnih lica za krivična djela Zakon je objavljen u "Službenom listu RCG", br. 2/2007, 13/2007 i 30/2012. I OSNOVNE ODREDBE Predmet zakona Član 1 Ovim zakonom se uređuju uslovi odgovornosti

Више

Страна 428 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРОЈ 22 Датум: године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2017 БРОЈ 22 КУРШУМЛИЈА Лист изла

Страна 428 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРОЈ 22 Датум: године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2017 БРОЈ 22 КУРШУМЛИЈА Лист изла Страна 428 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРОЈ 22 Датум: 05.12.2017.године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2017 БРОЈ 22 КУРШУМЛИЈА Лист излази према потреби 1. На основу одредби члана 37. Одлуке

Више

Katalog propisa Registar i precisceni tekstovi propisa Crne Gore

Katalog propisa Registar i precisceni tekstovi propisa Crne Gore 592. Na osnovu člana 95 tačka 3 Ustava Crne Gore donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O ZABRANI ZLOSTAVLJANJA NA RADU ("Službeni list Crne Gore", br. 030/12 od 08.06.2012) Proglašavam Zakon o zabrani zlostavljanja

Више

Microsoft Word - Pravilnik o upisu lica sa invaliditetom

Microsoft Word - Pravilnik o upisu lica sa invaliditetom На основу члана 43. став 1. тачка 29. Статута Универзитета у Београду ("Гласник Универзитета у Београду", број 201/18 и 207/19) и члана 30. Правилника о упису студената на студијске програме Универзитета

Више

(Kz Prevara _umiıljaj i odluka o imovinskopravnom zahtjevu_)

(Kz Prevara _umiıljaj i odluka o imovinskopravnom zahtjevu_) APELACIONI SUD BRČKO DISTRIKTA BOSNE I HERCEGOVINE Broj: Kž-16/05 Brčko, 22.03.2005. godine U IME BRČKO DISTRIKTA BOSNE I HERCEGOVINE! Apelacioni sud Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine u vijeću sastavljenom

Више

Microsoft Word - pr.o j.n.-web MC-prav.doc

Microsoft Word - pr.o j.n.-web MC-prav.doc На основу члана 124. став 1. Закона о јавним набавкама («Службени гласник РС» бр. 39/02) и члана 20.1.Статута Машинског факултета Универзитета у Београду, декан Машинског факултета доноси ПРАВИЛНИК О ДOДЕЛИ

Више

Document10

Document10 Na osnovu člana 112. stav 1. tačka 2. Ustava Republike Srbije, donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O ZAŠTITI OD NEJONIZUJUĆIH ZRAČENJA Proglašava se Zakon o zaštiti od nejonizujućih zračenja, koji je donela

Више

UNIVERZITET U ISTOČNOM SARAJEVU

UNIVERZITET U ISTOČNOM SARAJEVU UNIVERZITET U ISTOČNOM SARAJEVU MEDICINSKI FAKULTET FOČA Na osnovu člana 248. Statuta Medicinskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, a u vezi sa Zakonom o univerzitetu ( Sl. glasnik R.S broj:12/93,

Више