Normal.dot

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Normal.dot"

Транскрипт

1 МОЛИТВЕ ЈУТАРЊЕ Mолитвеник - Каноник, превод О. Јустина Поповића Пренувши се од сна, устани одмах, и сабравши ум, реци ово са побожношћу и страхом Божјим, крстећи се: У име Оца, и Сина, и Светога Духа.Амин. Затим постој мало ћутећи док се не умире сва твоја осећања, и тада начини три поклона, говорећи: Господе Исусе Христе, Сине Божји, помилуј ме грешнога. А ако је свештеник, говори: Благословен Бог наш... Ако није свештеник, почиње овако: Господе Исусе Христе, Сине Божји, ради молитава Твоје пречисте Мајке и свих Светих, помилуј нас. Амин. затим: Слава Теби, Боже наш, слава Теби. Царе небесни, Утешитељу, Душе Истине, који си свуда присутан и све испуњаваш, Ризнице добара и Даваоче живота, дођи и усели се у нас, и очисти нас од сваке нечистоте и спаси, Благи, душе наше. Свети Боже, свети Крепки, свети Бесмртни, помилуј нас. (трипут) Слава Оцу и Сину и Светоме Духу, и сада и увек и у векове векова. Амин. Пресвета Тројице. помилуј нас; Господе, очисти грехе наше; Владико, опрости безакоња наша; Свети, посети и исцели немоћи наше, имена Твога ради. Господе, помилуј. (трипут) Слава Оцу и Сину и Светоме Духу, и сада и увек и у векове векова. Амин. Оче наш који си на небесима, да се свети име Твоје, да дође царство Твоје, да буде воља Твоја и на земљи као што је на небу; хлеб наш насушни дај нам данас; и опрости нам дугове наше као што и ми опраштамо дужницима својим; и не уведи нас у искушење, но избави нас од нечастивога. Затим ове тројичне тропаре: Тропар, глас 1: Уставши од сна, падамо пред Тобом, Благи, и узносимо Ти анђелску песму, Моћни: свет си, свет, свет, Боже, помилуј нас Богородицом. Слава: Из постеље и сна подигао си ме, Господе; ум мој просвети и срце, и усне моје отвори да Те славим, Света Тројице: свет си, свет, свет, Боже, помилуј нас Богородицом.

2 И сада: Судија ће доћи изненада, и откриће се свачија дела, но са страхом вичемо у поноћи: свет си, свет, свет, Боже, помилуј нас Богородицом. Господе, помилуј. (12пута) И молитву ову: Уставши од сна, благодарим Ти, Света Тројице, што се због Своје велике доброте и дуготрпељивости ниси разљутила на мене лењивог и грешног. нити ме погубила због безакоња мојих, него си показала Своје уобичајено човекољубље и подигла мене који сам лежао несвесно, да Ти јутрењујем и славим моћ Твоју. И сада просвети моје духовне очи, отвори моја уста, да се поучавам речима Твојим и разумем заповести Твоје и творим вољу Твоју и певам Тебе у срдачном исповедању и славим пресвето име Твоје, Оца и Сина и Светога Духа, сада и увек и у векове векова. Амин. онда: Слава Ти, Царе, Боже, Сведржитељу, који си Твојим Божанским и човекољубивим промислом удостојио мене грешног и недостојног да устанем од сна и да погледам Твој светли дан. Прими Господе, глас молитве моје као и светих Умних Сила Твојих, и дај да Ти чистим срцем и смиреним духом приносим хвалу са не-чистих усана мојих, да и ја грешник будем са упаљеном свећом душе моје у реду са мудрим девојкама, славећи Тебе у Оцу и Духу Светоме слављенога Бога Сина. Амин. Ходите, поклонимо се цару нашем Богу! Ходите, поклонимо се и припаднимо Христу, цару нашем Богу! Ходите, поклонимо се и припаднимо самоме Христу, цару и Богу нашем! Псалам 50: Помилуј ме, Боже, по великој милости Својој и по обилном милосрђу Свом очисти безакоње моје. Опери ме добро од безакоња мога, и од греха мога очисти ме. Јер безакоње своје ја знам, и грех је мој стално преда мном. Теби јединоме сагреших, и зло пред Тобом учиних, а Ти си праведан у речима Својим и чист у суду Своме. Гле, у безакоњима се зачех, и у гресима роди ме мати моја. Гле, истину љубиш, и јављаш ми непознатости и тајне свемудрости Своје. Покропи ме исопом, и очистићу се; умиј ме, и бићу бељи од снега. Дај ми да слушам радост и весеље, да се прену кости потрвене. Одврати лице Своје од грехова мојих, и сва безакоња моја очисти. Срце чисто сагради у мени, Боже, и Дух прав обнови у мени. Не одгурни ме од лица Твога, и Духа Твога Светога не одузми од мене. Дај ми радост спасења Твога, и духом владалачким учврсти ме. Научићу безаконике путевима Твојим, и безбожници ће се обратити к Теби. Избави ме од крви, Боже, Боже спасења мога; обрадоваће се језик мој правди Твојој. Господе, отвори уста моја, и она ће казивати славу Твоју. Јер да си хтео жртве, ја бих Ти принео; за жртве паљенице не мариш. Жртва је Богу дух скрушен; срце скрушено и смерно Бог неће одбацити. По доброти Својој, Госоде, чини добро Сиону, и нека се подигну зидови јерусалимски.

3 Онда ће Ти бити миле жртве правде, при-носи и жртве паљенице; тада ће метати на жртвеник Твој теоце. Символ вере Верујем у једнога Бога Оца, Сведржитеља, Творца неба и земље и свега видљивог и невидљивог. И у једнога Господа Исуса Христа, Сина Божјег, Јединородног, рођеног од Оца пре свих векова, Светлост од Светлости, Бога истинитог од Бога истинитог, рођеног не створеног, једносуштног Оцу, кроз Кога је све постало; Који је ради нас људи и ради нашег спасења сишао с небеса, и оваплотио се од Духа Светога и Марије Дјеве и постао човек; И Који је распет за нас у време Понтија Пилата, и страдао и погребен; И Који је васкрсао у трећи дан као што је писано; И Који се узнео на небеса и седи с десне стране Оца; И Који ће опет доћи са славом да суди живима и мртвима, и Његовом Царству неће бити краја. И у Духа Светога, Господа, Животворнога, Који од Оца исходи, Који се заједно са Оцем и Сином обожава и слави, Који је говорио кроз пророке. У једну, свету, саборну и апостолску Цркву. Исповедам једно крштење за отпуштање грехова. Чекам васкрсење мртвих. И живот будућега века. Амин. Затим молитва 1: св.макарија Великог Боже, очисти ме грешнога. јер никакво добро не учиних пред Тобом. него ме избави од Злог, и нека буде у мени воља Твоја. да неосуђено отворим своја недостојна уста и прославим Твоје свето име, Оца и Сина и Светога Духа, сада и увек, и у векове векова. Амин. Затим молитва 2: св.макарија Великог Уставши од сна, поноћну песму приносим Ти, Спаситељу, и падајући пред Тобом вапијем Ти: не допусти да заспим у греховној смрти, него ме обаспи милосрђем Ти који си се добровољно распео, и похитавши подигни мене који у лености лежим, и спаси ме у бдењу и молитви, и после ноћног сна заблистај ми дан безгрешан, Христе Боже, и спаси ме. Затим молитва 3: св.макарија Великог Уставши од сна, Теби прибегавам, Владару човекољубиви, и милосрђем Твојим полазим на дела Твоја. Молим Ти се, помози ми у свако доба у свакој ствари, и

4 чувај ме од свега рђавог у свету, и од ђаволске брзоплетости, и спаси ме, и уведи у Твоје вечно Царство. Јер си Ти мој Створитељ, и свакога добра промислитељ и подаритељ, и у Тебе је све уздање моје, и Теби славу узносим сада и увек и у векове векова. Амин. Затим молитва 4: св.макарија Великог Господе, који си Својом великом добротом и Својим великим милосрђем, дао мени слуги Своме. да прошло време ове ноћи пређем без опасности од ма каквог зла Противниковог, Ти сам Владару, Творче свега, удостој ме да Твојом истинском светлошћу и просвећеним срцем творим вољу Твоју, сада и увек и у векове векова. Амин. Затим молитва 5 Господе Боже Сведржитељу који од Твојих Небеских Сила примаш Трисвету песму, прими и од мене недостојног слуге Твог ово ноћно мољење. и дај ми да свих дана живота свог и свакога часа узносим хвалу Теби, Оцу и Сину и Светоме Духу, сада и увек и у векове векова. Амин. Молитва 6: св.василија Великог Господе Сведржитељу, Боже сила и сва-ког тела, који на висинама живиш и на смерне гледаш. а који срца испитујеш и оно што је сакривено у људима унапред знаш, беспочетна и вечна Светлости. у које нема промене или сенке измене. Сам, бесмртни Царе, прими наша мољења, која Ти сада упућујемо од прљавих усана ослањајући се на велико Твоје милосрђе, и опрости нам сагрешења наша која учинисмо делом и речју и мишљу свесно или несвесно, и очисти нас од сваке прљавштине тела и духа. И даруј нам да бодрим срцем и трезвеном мишљу пређемо сву ноћ овога живота, очекујући долазак светлог и предсказаног дана Јединородног Сина Твог, Господа и Бога и Спаса нашег Исуса Христа, у који ће Судија свих доћи са славом да свакоме да по делима његовим, да нас не затече пале и разлењене него бодре, орне за делање и готове да уђемо са Њим у радост и божански дворац славе Његове, где је непрестано ликовање оних који празнују и неисказана сладост оних који гледају неизрециву лепоту лица Твога. Јер си Ти истинита светлост, која просвећује и освећује све и сва, и Тебе пева сва твар кроза све векове. Амин. Молитва 7: св.василија Великог Благосиљамо Те превишњи Боже и Господе милости, који увек чиниш с нама оно што је велико и неиспитљиво, славно и неизмерно; који нам дајеш сан ради окрепљења слабости наше и одмора тела од тешких послова. Захваљујемо Ти што нас ниси погубио са безакоњима нашим, него си показао Своје свагдашње човекољубље и подигао нас који смо спавали, да славимо моћ Твоју. Стога молимо Твоју неизмерну доброту, просвети наше мисли, отргни из тешкога сна лености очи и ум наш, отвори наша уста и испуни их Твоје хвале, да бисмо мог-ли нерасејано певати и исповедати се Теби, у свима и од свих слављеном Богу, беспочетном Оцу, са јединородним Твојим Сином, и свесветим и благим и животворним Твојим Духом, сада и увек и у векове векова. Амин.

5 Молитва 8: Поноћна песма Пресветој Богородици Благодат Твоју певам, Владарко, и молим Те, ум мој облагодати. Научи ме да идем право путем Христових заповести. Оснажи ме да стражим у славословљу, сан мрзовоље одгонећи. Свезана оковима греха, раздреши ме молбама Твојим, Богоневесто. Чувај ме и ноћу и дању, избављајући ме од непријатеља који војују против мене. Оживи ме умртвљеног страстима, Ти која си родила животодавца Бога. Просвети душу моју ослепљену, Ти која си родила незалазну Светлост. О дивна палато Господња! учини ме домом Духа божанског. Ти која си родила Лекара, излечи давнашње страсти душе моје. На стазу покајања упути мене, кога витла животна бура. Избави ме огња вечнога, и црва злога, и тартара, да не постанем радост ђаволима ја који сам подлегао многим гресима. Свебеспрекорна, начини новога човека од мене, који сам остарео кроз неосетљива сагрешења. Удаљи ме од сваке муке и умоли Владара свих. Удостој ме да са свима Светима добијем небеско весеље. Пресвета Дјево, услиши глас непотребног слуге Свог. Пречиста, дај ми често бујицу суза која очишћава прљавштину душе моје. Непрестано Ти приносим јауке од срца, одобровољи се, Владарко, прими моју молитве ну службу и принеси милосрдном Богу. Ти која си изнад анђела, учини ме вишим од овога света. Светлоносна сени небесна, руководи у мени духовну благодат. Свебеспрекорна, подигнућу на похвалу руке и усне. упрљане прљавштином. Избави ме душегубних злоба, молећи усрдно Христа, коме приличи част и поклоњење, сада и увек и у векове векова. Амин. Молитва 9: Господу нашем Исусу Христу Многомилостиви и свемилостиви Боже мој, Господе Исусе Христе, из велике љубави сишао си и оваплотио се, да би спасао све. И опет, Спасе, спаси ме по благодати, молим Те. Јер ако ме спасеш због дела, онда то није благодат и дар, него дуг. О, велики у милосрђу и неисказани у милости, Ти си, о Христе мој, рекао: Који верује у Мене, биће жив и неће видети смрти вавек. Ако дакле вера у Тебе спасава очајнике, ево верујем: спаси ме, јер си Ти мој Бог и Саздатељ. Нека ми се место дела урачуна вера, Боже мој, који не тражиш дела која ме оправдавају. Но ова вера моја нека замени све, нека она одговара, нека ме она оправдава, нека ме она покаже учесником Твоје вечне славе, да ме не би уграбио Сатана и да се не би похвалио, о Речи, да ме је отео из Твојих руку и заштите. Али, хтео ја или не, спаси ме, Христе Спасе мој; похитај брзо, брзо, погибох, јер си Ти Бог мој од утробе мајке моје. Господе, удостој ме да Те сада заволим као што некада заволех сами грех, и да опет служим Теби без лености усрдно, као што раније служих варљивом Сатани. Особито пак служићу Теби. Господу и Богу моме Исусу Христу. у све дане живота мога. сада и увек и у векове векова. Амин. Молитва 10: Анђелу Чувару Свети Анђеле, који стојиш уз моју јадну душу и гледаш мој страсни живот, не остави ме грешнога, нити одступи од мене због моје неуздржљивости. Не дај места злом демону да овлада мноме помоћу насиља овог смртног тела. Ојачај моју бедну и худу руку, и упути ме на пут спасења. О, свети Анђеле Божји, Чувару и покровмтељу моје несрећне душе и тела, опрости ми све чиме Те увредих у све дане живота свога; и ако што сагреших ове прошле ноћи, покриј ме данас, и сачувај ме од сваког искушења ђаволског, да не бих никаквим грехом прогневио

6 Бога, и моли се за мене Господу, да ме учврсти у страху Своме и покаже ме достојним слугом Своје доброте. Амин. Завршна Молитва Јутарња: Пресветој Богородици Пресвета Владарко моја, Богородице, Својим светим и свемоћним молбама, одагнај од мене, смерног и бедног слуге Свог, мрзовољу, заборавност, неразумност, нерад, и све прљаве, рђаве и хулне помисли из јадног срца мог и из помраченог ума мог, и угаси пламен страсти мојих, јер сам убог и јадан; и избави ме од многих и горких успомена и подухвата, и ослободи ме од свих злих делања, јер си благословена од свих нараштаја, и слави се пречасно име Твоје кроза све векове. Амин. Богородице Дјево, радуј се Благодатна Марије, Господ је с Тобом. Благословена си Ти међу женама, и благословен је Плод утробе Твоје, јер си родила Спаситеља душа наших. Молитвама Светих Отаца наших, Господе Исусе Христе, Боже наш, помилуј нас. Амин.

Microsoft Word - PraviloZaCitanjeKanonaAkatista.docx

Microsoft Word - PraviloZaCitanjeKanonaAkatista.docx ПРАВИЛО ЗА ЧИТАЊЕ АКАТИСТА И КАНОНА Акатист је молитва која се обавезно узноси стојећи. Акатист има 12 делова од којих сваки садржи кондак, који се завршава узгласом Алилуја, и ирмос са групом стихова,

Више

Normal.dot

Normal.dot МОЛИТВЕ ВЕЧЕРЊЕ Mолитвеник - Каноник, превод О. Јустина Поповића Почетак: Благословен Бог наш... Ако нијe свештеник: Молитвама светих Отаца наших, Господе Исусе Христе, Боже наш, помилуј нас. затим: Трисветo;

Више

110

110 110 52. БЛАГОСЛОВИ, ДУШО, ГОСПОДА! (BLESS THE LORD ETERNAL, O MY SOUL) Псалам 103. БЛАГОСЛОВИ, ДУШО, ГОСПОДА, СВЕТО ИМЕ ЊЕГОВО! НЕ ЗАБОРАВЉАЈ НИЈЕДНО ТИ ДОБРОЧИНСТВО ЊЕГОВО. ОН НАМ ОПРАШТА СВЕ ГРЕХОВЕ,

Више

Jesus the Great Teacher Serbian

Jesus the Great Teacher Serbian Библија за дјецу представља Исус Велики учитељ написао: Edward Hughes Илустровао: Byron Unger; Lazarus Прилагодио: E. Frischbutter; Sarah S. Превео: Dragan Djuric Продукција: Bible for Children www.m1914.org

Више

SVI SMO POZVANI NA SVETOST

SVI  SMO  POZVANI  NA  SVETOST Nedjelja, 13.12.2015.g. Ovaj današnji članak posvetio sam dvjema dragim sestrama u vjeri koje 1 / 23 su me, svaka na svoj način ohrabrile ovih dana kada sam prolazio teške kušnje u svojem životu. Članak

Више

Microsoft Word - VelikaSreda_Srb.docx

Microsoft Word - VelikaSreda_Srb.docx ВЕЧЕ ВЕЛИКЕ СРЕДЕ Света Тајна Јелеосвећења ВЕЧЕ ВЕЛИКЕ СРЕДЕ Света Тајна Јелеосвећења Свештеник: Слава Теби, Боже наш, слава Теби. Царе небесни, Утешитељу, Душе Истине, који си свуда присутан и све испуњаваш,

Више

Jesus the Great Teacher Serbian PDA

Jesus the Great Teacher Serbian PDA Библија за дјецу представља Исус Велики учитељ написао: Edward Hughes Илустровао: Byron Unger; Lazarus Прилагодио: E. Frischbutter; Sarah S. Превео: Dragan Djuric Продукција: Bible for Children www.m1914.org

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катхизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: I-11 Образовни профил: мастер

Више

170

170 170 82. АЛЕЛУЈА! (HALLELUJAH! PRAISE GOD!) Псалам 146. ВЕЧНОМ ГОСПОДУ ПОЈТЕ, ХВАЛУ ПЕВАЈТЕ МУ, У ЧОВЕЧЈУ СЕ ПОМОЋ НЕ ПОУЗДАЈТЕ ВИ. Рефрен: АЛЕЛУЈА, БОГ НАШ БИЋЕ ДОВЕКА КРАЉ, ГОСПОД ВЛАДАЋЕ ВЕЧНО НАД СВИМ

Више

Heaven Gods Beautiful Home Serbian CB

Heaven Gods Beautiful Home Serbian CB Библија за дјецу представља Небо, прелијепи Божији дом написао: Edward Hughes Илустровао: Lazarus Прилагодио: Sarah S. Превео: Dragan Djuric Продукција: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3 Winnipeg,

Више

АКАТИСТ Пресветој Богородици у част Њене иконе АХТИРСКЕ

АКАТИСТ Пресветој Богородици у част Њене иконе АХТИРСКЕ АКАТИСТ Пресветој Богородици у част Њене иконе ЛЕПАВИНСКЕ Кондак 1. Дивни благослов Господ дарова нама, икону Твоју свету, Пресвета Богородице, јер се они који јој притичу од свих зала, невоља и жалости

Више

The Man of Fire Serbian

The Man of Fire Serbian Библија за дјецу представља Огњени човјек написао: Edward Hughes Илустровао: Lazarus Прилагодио: E. Frischbutter Превео: Dragan Djuric Продукција: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for Children,

Више

The Prince Becomes a Shepherd Serbian

The Prince Becomes a Shepherd Serbian Библија за дјецу представља Принц постаје пастир написао: Edward Hughes Илустровао: M. Maillot; Lazarus Прилагодио: E. Frischbutter; Sarah S. Превео: Dragan Djuric Продукција: Bible for Children www.m1914.org

Више

МЕСЕЦ ЈАНУАР

МЕСЕЦ ЈАНУАР МЕСЕЦ ЈАНУАР НАША СВЕТА ПРАОСЛАВНА ЦРКВА ПРОСЛАВЉА: ЈАНУАР БОЖИЋ - ХРИСТОВО РОЂЕЊЕ Рождество Господа и Бога и Спаса нашега Исуса Христа. "А кад се наврши вријеме, посла Бог Сина својега јединороднога"

Више

Forty Years Serbian

Forty Years Serbian Библија за дјецу представља Четрдесет година написао: Edward Hughes Илустровао: Janie Forest Прилагодио: Lyn Doerksen Превео: Dragan Djuric Продукција: Bible for Children www.m1914.org 2011 Bible for Children,

Више

The Prince Becomes a Shepherd Serbian PDA

The Prince Becomes a Shepherd Serbian PDA Библија за дјецу представља Принц постаје пастир написао: Edward Hughes Илустровао: M. Maillot; Lazarus Прилагодио: E. Frischbutter; Sarah S. Превео: Dragan Djuric Продукција: Bible for Children www.m1914.org

Више

Forty Years Serbian PDA

Forty Years Serbian PDA Библија за дјецу представља Четрдесет година написао: Edward Hughes Илустровао: Janie Forest Прилагодио: Lyn Doerksen Превео: Dragan Djuric Продукција: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for Children,

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава-православни катихизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: IV-34 Образовни профил: мастер

Више

David the King Part 1 Serbian

David the King Part 1 Serbian Библија за дјецу представља Цар Давид (1.дио) написао: Edward Hughes Илустровао: Lazarus Прилагодио: Ruth Klassen Превео: Dragan Djuric Продукција: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for Children,

Више

''OČE, NEKA BUDE TVOJA VOLJA, NE MOJA.''

''OČE,  NEKA  BUDE  TVOJA  VOLJA,  NE  MOJA.'' Četvrtak, 13.12.2012.g. 1 / 53 Prekrasno mi je ovo ''vrijeme priprave'', adventsko vrijeme. Stvarno se uzburka taj naš duhovni život, svakome na svoj način, ovisno kako tko traži odgovore i otvara svoje

Више

OŽUJAK - subota, 3

OŽUJAK - subota, 3 ČITANJA: Dj 4,13-21; Ps 118,1.14-21; Mk 16,9-15 NAVJEŠTAJ SVETOG EVANĐELJA (Mk 16, 9-15) Čitanje svetog Evanđelja po Marku Isus, uskrsnuvši rano prvog dana u tjednu, ukaza se najprije Mariji Magdaleni

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катихизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: VI-30 Образовни профил: мастер

Више

Microsoft Word - Verska nastava I do VI razred.doc

Microsoft Word - Verska nastava I do VI razred.doc ГОДИШЊИ (ГЛОБАЛНИ) ПЛАН РАДА НАСТАВНИКА Наставни предмет: ВЕРСКА НАСТАВА (ПРАВОСЛАВНИ КАТИХИЗИС) Разред: Шести Ред.број Н А С Т А В Н А Т Е М А / О Б Л А С Т Број часова по теми Број часова за остале обраду

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катихизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: VI-19 Образовни профил: мастер

Више

POSTALA SAM BAKA

POSTALA  SAM  BAKA SVJEDOČANSTVO IZ KNJIGE ''MENI JE BOG POMOGAO'' - www.molitvenici.net 1 / 10 2 / 10 Baka Katica, njen sin Mario i snaha Tanja žive u jednom malom slavonskom gradiću u naselju kojeg je zaštitnik Duh Sveti.

Више

Nika Ivana Medić 4. c Zadar je u srcu mome Danas je njegov rođendan, dan kad se samo o njemu priča. Danas je Dan grada Zadra. Star je grad bogate povi

Nika Ivana Medić 4. c Zadar je u srcu mome Danas je njegov rođendan, dan kad se samo o njemu priča. Danas je Dan grada Zadra. Star je grad bogate povi Nika Ivana Medić 4. c Danas je njegov rođendan, dan kad se samo o njemu priča. Danas je Dan grada Zadra. Star je grad bogate povijesti. Crkva sv. Donata najstarija je crkva u Zadru, kamena, velika i prekrasna.

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катихизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: VI-29 Образовни профил: мастер

Више

LEKCIJA 31 - FINANCIJE - 2. DIO

LEKCIJA 31 - FINANCIJE - 2. DIO RAZINA 2 LEKCIJA 15 FINANCIJE - 2. DIO Andrew Wommack U prethodnoj sam lekciji objasnio kako je Božja volja Vaše napredovanje. Postoje ključevi kako to funkcionira. U Luki 6:38 piše: "Dajite i dat će vam

Више

7.nedjelja kroz godinu Milosrdan i milostiv je Gospodin. Lev 19, : "Budite sveti!" 19 Jahve reče Mojsiju: 2"Govori svoj zajednici Izraelaca i

7.nedjelja kroz godinu Milosrdan i milostiv je Gospodin. Lev 19, : Budite sveti! 19 Jahve reče Mojsiju: 2Govori svoj zajednici Izraelaca i 7.nedjelja kroz godinu Milosrdan i milostiv je Gospodin. Lev 19, 1-2.17-18: "Budite sveti!" 19 Jahve reče Mojsiju: 2"Govori svoj zajednici Izraelaca i reci im: 'Sveti budite! Jer sam svet ja, Jahve, Bog

Више

KATEKIZAM KATOLIČKE CRKVE

KATEKIZAM  KATOLIČKE  CRKVE Petak, 02.11.2012.g. DANAS SAM POČEO SA MOLITVOM ZA NEVJERNIKE, PREMA PREPORUCI NAŠE 1 / 24 MAJČICE IZ MEĐUGORJA. JER DANAS, SVAKOG 2. U MJESECU, DRAGA MAJČICA DOLAZI I JAVLJA SE NA RAZNE NAČINE VIJDELICI

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катихизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: VIII-17 Образовни профил: мастер

Више

Presentación de PowerPoint

Presentación de PowerPoint 2. tromesečje 2019. Prezentacija biblijske pouke 29. jun 2019. Upamtite stih MALAHIJA 4,5.6: Evo Ja ću vam poslati Iliju proroka prije nego dođe veliki i strašni dan Gospodnji; i on će obratiti srce otaca

Више

Ti si voljena

Ti si voljena Estera Estera izdavač Good Morning Girls ( Dobro Jutro Djevojke) www.goodmorninggirls.org Copyright 2014 @ Good Morning Girls Izdano u Sjedinjenim Američkim Državama Ako nije drugačije naznačeno, svi citati

Више

Microsoft Word _43jenseF_202.docx

Microsoft Word _43jenseF_202.docx Недељно јутарње заседање генерална конференциjа Недељно јутарње заседање 3. октобар 2010. год. Свети Дух и откривење сведочанство Свети Дух откривење молитва Мормонова књига Исус Христ генерална конференциjа

Више

Molitva i devetnica Duhu Svetomu

Molitva i devetnica Duhu Svetomu MOLITVA DUHU SVETOMU Bože, Duše Sveti, Treća Osobo Presvetoga Trojstva, Ljubavi Oca, Sina i Duha Svetoga, Živa Vodo što ispunjaš svako srce ljubavlju, mirom i radošću, snago koja dolaziš da ovlastiš svakoga

Више

PDF: Ђоковић помаже српску цркву у Француској, коју су подигли Руси (видео)

PDF: Ђоковић помаже српску цркву у Француској, коју су подигли Руси (видео) 19/12/2018 Ђоковић помаже српску цркву у Француској, коју су подигли Руси (видео) Најбољи тенисер света Новак Ђоковић обишао је по први пут Цркву успења пресвете Богородице у Ници. Он ће помоћи Савезу

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катхизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: I-26 Образовни профил: мастер

Више

Комплетан 180: Личне Сведочење Енди Еше, Оснивач МиссингПетс.цом 1. Моје име је Енди Еше, оснивач миссингпетс.цом. 2. Током мог живота, Бог ми је дао

Комплетан 180: Личне Сведочење Енди Еше, Оснивач МиссингПетс.цом 1. Моје име је Енди Еше, оснивач миссингпетс.цом. 2. Током мог живота, Бог ми је дао Комплетан 180: Личне Сведочење Енди Еше, Оснивач МиссингПетс.цом 1. Моје име је Енди Еше, оснивач миссингпетс.цом. 2. Током мог живота, Бог ми је дао две визије да помогне људима. 3. Први вид је миссингпетс.цом

Више

Predodređenost

Predodređenost Predodređenost Bog spašava ljude u svim vremenima, ali nitko od njih ne može preuzeti na sebe tu čast da budu suobličeni slici Krista, ali oni koji su orijentirani Bog: crkvu. To je tijelo Kristovo koje

Више

АКАТИСТ СВ. МУЧ. ЕВГЕНИЈУ, ВОЈНИКУ РУСКОМ.

АКАТИСТ СВ. МУЧ. ЕВГЕНИЈУ, ВОЈНИКУ РУСКОМ. АКАТИСТ СВЕТОМ МУЧЕНИКУ ЕВГЕНИЈУ, ВОЈНИКУ РУСКОМ Кондак 1. Изабрани страдалче и благодатни војниче Христа Цара и земље Руске, песмама те хвалимо, као заступника и молитвеника нашега, а ти пошто имаш слободу

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катихизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: I-8 Образовни профил: мастер

Више

Microsoft Word - OdgovaranjeVecernjaJutrenjeLiturgija.docx

Microsoft Word - OdgovaranjeVecernjaJutrenjeLiturgija.docx Одговарање на недељном и празничном вечерњу, јутрењу и Божанственој Литургији са празничним антифонима, входнима, тропарима и кондацима ШТАМПАНО ИЗДАЊЕ: Издање Православне Духовне академије Светог Василија

Више

Microsoft Word _24edgleF_202.docx

Microsoft Word _24edgleF_202.docx Суботње поподневно заседање генерална конференциjа Суботње поподневно заседање 2. октобар 2010. год. Вера - Избор је ваш вера слобода избора сведочанство Исус Христ генерална конференциjа Вера Избор је

Више

АКАТИСТ СВ. ИСПОВЕДНИКУ ВАРНАВИ (НАСТИЋУ), ЕП. ХВОСТАНСКОМ.

АКАТИСТ СВ. ИСПОВЕДНИКУ ВАРНАВИ (НАСТИЋУ), ЕП. ХВОСТАНСКОМ. АКАТИСТ СВЕТОМ ИСПОВЕДНИКУ ВАРНАВИ (НАСТИЋУ) ЕПИСКОПУ ХВОСТАНСКОМ 30. октобар / 12. новембар Кондак 1. Теби, изабраном исповеднику Вере Православне, похвални песмопој смирено приносимо, а ти, пошто си

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катхизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: I-27 Образовни профил: мастер

Више

PADRE PIO, Čudesni život

PADRE  PIO,  Čudesni  život Renzo Allegri PADRE PIO Čudesni život 1 / 11 Ovu knjigu dobio sam na poklon. I istina, prije toga razmišljao sam, čitajući reklamu o njoj u mjesečniku BOOK, da ju kupim. Sve što je vezano uz svjedočenja

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катихизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: V-12 Образовни профил: мастер

Више

bdijenje_posveceni_zivot_djakovo

bdijenje_posveceni_zivot_djakovo MOLITVENO BDIJENJE U GODINI POSVEĆENOG ŽIVOTA Ovo bdijenje može poslužiti pri otvaranju godine posvećenog života ali i u drugim prigodama. Odvija se u dva dijela. U prvom je djelu Služba riječi sa izabranim

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катихизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: III-8 Образовни профил: мастер

Више

Kako da podučiš ljude

Kako da podučiš ljude Kako da podučiš ljude ] بوس [ Bosanski Bosnian Dr. Ahmed b. Osman el-mezjed Prijevod: Senad Muhić Revizija: Ersan Grahovac 2013-1434 يف تعلم انلاس» اللغة ابلوسنية «د. حد بن عثمان املز د ترجمة: سناد موهيتش

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катихизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: II-11 Образовни профил: мастер

Више

April 2010 Priesthood Session---35 President Henry B. Eyring xxx Language p.1 Радите свом марљивошћу Председник Хенри Б. Ајринг, Први саветник у Првом

April 2010 Priesthood Session---35 President Henry B. Eyring xxx Language p.1 Радите свом марљивошћу Председник Хенри Б. Ајринг, Први саветник у Првом April 2010 Priesthood Session---35 President Henry B. Eyring xxx Language p.1 Радите свом марљивошћу Председник Хенри Б. Ајринг, Први саветник у Првом председништву Mи треба да научимо нашу дужност од

Више

10 dana molitve Noć molitve Molitveni sastanak tokom cele noći (za 10. d

10 dana molitve Noć molitve Molitveni sastanak tokom cele noći (za 10. d 10 dana molitve 2017. www.tendaysofprayer.org www.adventisti.net/projekti/deset-dana-molitve/ Noć molitve Molitveni sastanak tokom cele noći (za 10. dan) po izboru Zašto noć molitve? Nema ničeg posebno

Више

NEMA NIŠTA NA ''BRZINU''

NEMA  NIŠTA  NA  ''BRZINU'' Četvrtak, 27.01.2011.g. Spremam se u subotu na mjesečni seminar koji svaku zadnju subotu u mjesecu organizira Ustanova KRSTOFOR i njihov ravnatelj Josip Lončar. To je u Zagrebu, u sportskoj dvorani na

Више

SEDAM ZNAKOVA NOVOG RODENJA / nepoznati autor

SEDAM ZNAKOVA NOVOG RODENJA / nepoznati autor oooooooooooooooooooooooooooooooooooooo SEDAM ZNAKOVA "NOVOG ROĐENJA" oooooooooooooooooooooooooooooooooooooo Sadržaj Uvod...1 PRVI ZNAK...5 DRUGI ZNAK...7 TRECI ZNAK...10 CETVRTI ZNAK...12 PETI ZNAK...15

Више

RAZLOG ZA NADU / Bajo Jecmenica

RAZLOG ZA NADU / Bajo Jecmenica RAZLOG ZA NADU BAJO JEČMENICA 680 S.20 th St.Apt.E 12 LINCOLN, NE 68510 2788 USA Phone: +1 402 742 9813 www.reasonforhope.net 1 mao sam 22 godine kada sam bio prisiljen da napustim Jugoslaviju zbog odluke

Више

Poruke od Zdravka Ciglara UVOD Ove poruke je pisao u svojoj bolesti teški bolesnik, Zdravko Ciglar inače vani uspješan poznat pjevač. Vrača se u Domov

Poruke od Zdravka Ciglara UVOD Ove poruke je pisao u svojoj bolesti teški bolesnik, Zdravko Ciglar inače vani uspješan poznat pjevač. Vrača se u Domov Poruke od Zdravka Ciglara UVOD Ove poruke je pisao u svojoj bolesti teški bolesnik, Zdravko Ciglar inače vani uspješan poznat pjevač. Vrača se u Domovinu i brani je, i kad je ostao na kolicima još je pjevao.

Више

Ostaviti u nasljedstvo baštinu ljubavi 5 Istiniti život je život u kojem se odričemo svojih privatnih želja i živimo za opće dobro. To je istina koju

Ostaviti u nasljedstvo baštinu ljubavi 5 Istiniti život je život u kojem se odričemo svojih privatnih želja i živimo za opće dobro. To je istina koju Ostaviti u nasljedstvo baštinu ljubavi 5 Istiniti život je život u kojem se odričemo svojih privatnih želja i živimo za opće dobro. To je istina koju su naučavali svi veliki religijski voditelji u prošlosti

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катхизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: IV-31 Образовни профил: мастер

Више

DNEVNA PRIPREMA ZA OGLEDNI SAT IZ VJERONAUKA

DNEVNA PRIPREMA ZA OGLEDNI SAT IZ VJERONAUKA DNEVNA PRIPREMA ZA VJERONAUČNI SAT I. OPĆI PODACI O SATU/SUSRETU Škola: OŠ Čakovci, Čakovci Razred: 1. a. Vjeroučitelj: Josip Vuk Nastavna cjelina: Isus susreće ljude Nastavna tema: Isus se brine za sve

Више

Из Богослужења Православне Цркве ОБЈАШЊЕЊЕ СВЕТЕ БОЖАНСКЕ ЛИТУРГИЈЕ Примите, једите, ово је Тело моје, које се за вас ломи на отпуштење грехова. Пијте

Из Богослужења Православне Цркве ОБЈАШЊЕЊЕ СВЕТЕ БОЖАНСКЕ ЛИТУРГИЈЕ Примите, једите, ово је Тело моје, које се за вас ломи на отпуштење грехова. Пијте Из Богослужења Православне Цркве ОБЈАШЊЕЊЕ СВЕТЕ БОЖАНСКЕ ЛИТУРГИЈЕ Примите, једите, ово је Тело моје, које се за вас ломи на отпуштење грехова. Пијте из чаше ове сви: ово је крв моја Новога завета, која

Више

Istražite se Paul Washer "Sami sebe okušajte jeste li u veri, sami sebe ogledajte. Ili ne poznajete sebe da je Isus Hristos u vama? Već ako da u čemu

Istražite se Paul Washer Sami sebe okušajte jeste li u veri, sami sebe ogledajte. Ili ne poznajete sebe da je Isus Hristos u vama? Već ako da u čemu Istražite se Paul Washer "Sami sebe okušajte jeste li u veri, sami sebe ogledajte. Ili ne poznajete sebe da je Isus Hristos u vama? Već ako da u čemu niste valjani." (2. Kor. 13,5). Propovedaću vam večeras

Више

Valentinovo

Valentinovo VALENTINOVO 2013. TKO JE BIO SV. VALENTIN? Sveti Valentin bio je svećenik i mučenik, a živio je u 3. stoljeću. Pogubljen je 269. godine odsijecanjem glave u doba kad je Rimskim carstvom vladao car Klaudije.

Више

Presentación de PowerPoint

Presentación de PowerPoint 4. tromesečje 2019. Prezentacija biblijske pouke 12. oktobar 2019. Upamtite stih JEZDRA 1,4.5: A kad čuh te reči, sedoh i plakah, i tužih nekoliko dana, i postih i molih se pred Bogom nebeskim. I rekoh:

Више

IZGUBLJENO PRIJATELJSTVO

IZGUBLJENO  PRIJATELJSTVO Nedjelja, 06.01.2019.g. Nedavno mi se javila jedna draga sestra u vjeri. Razmijenili smo nekoliko maila a tema je bila. 1 / 28 Dalje ću navesti dijelove tih maila, možda si netko od vas u svemu tome pronađe

Више

TROJSTVO U EVANGELIZMU

TROJSTVO U EVANGELIZMU ? TROJSTVO U "EVANGELIZMU"? Autor Margaretha Tierney Remnant Messages P. O. Box 378 Ararat, VIC 3377 Australia Ovde je trpljenje svetih, koji drže zapovesti Božije i veru Isusovu. Otkrivenje 14,12 www.revelation1412.org

Више

General Young Women Meeting, 27 March Ann M. Dibb xxx Language p.1 Будите храбре Од Ен М. Диб, друге саветнице у Врховном председништву Мла

General Young Women Meeting, 27 March Ann M. Dibb xxx Language p.1 Будите храбре Од Ен М. Диб, друге саветнице у Врховном председништву Мла General Young Women Meeting, 27 March 2010 ---61 Ann M. Dibb xxx Language p.1 Будите храбре Од Ен М. Диб, друге саветнице у Врховном председништву Младих жена Водичи из Књиге Исуса Навина, ујединиће се

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катхизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: II-31 Образовни профил: мастер

Више

Microsoft Word _36monsoF_202.docx

Microsoft Word _36monsoF_202.docx Заседање свештенства генерална конференциjа Заседање свештенства 2. октобар 2010. год. Tри П код избора слобода избора избор одговорност Томас С. Монсон Tри П код избора Од председника Томаса С. Монсона

Више

Ponovni dolazak Gospodina Isusa Krista

Ponovni dolazak Gospodina Isusa Krista Ponovni dolazak Gospodina Isusa Krista Proročena Ti kaza-odgovori mu Isus.-Ali ja vama kažem da ćete poslije ovoga vidjeti Sina Čovječjega gdje sjedi s desnu Svemogućega i gdje dolazi na oblacima nebeskim.

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катхизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: I-31 Образовни профил: мастер

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катихизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: III-7 Образовни профил: мастер

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катихизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: V-31 Образовни профил: мастер

Више

Microsoft Word _56arnolF_202.docx

Microsoft Word _56arnolF_202.docx Недељно поподневно заседање генерална конференциjа Недељно поподневно заседање 3. октобар 2010. год. Шта си учинио са моjим именом? послушност заповести Исус Христ генерална конференциjа Шта си учинио

Више

Microsoft Word _44cookmF_202.docx

Microsoft Word _44cookmF_202.docx Недељно јутарње заседање генерална конференциjа Недељно јутарње заседање 3. октобар 2010. год. Будите пример верницима пример вера морал стандарди омладина генерална конференциjа Будите пример верницима

Више

Microsoft Word - TMF

Microsoft Word - TMF Serbian 60-0312 VRATA SRCA Door To The Heart 12.03.1960 Phoenix, Arizona, USA www.biblebelievers.org/messagehub Od William Marrion Branham Ova knjiga se može slobodno deliti kao nekomercinalno izdanje

Више

Edin Okanović

Edin Okanović 2 Kronologija izdanih knjiga Moja prva knjiga objavljena je 2001. godine, krajem mjeseca travnja. Moje prvo djelo je zbirka poezije "Pjesme, što ih život piše". Zbirka pjesama sastoji se od stvarnih trenutaka

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катихизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: VIII-25 Образовни профил: мастер

Више

Osnovna škola, Katolički vjeronauk, 1. razred 70 sati godišnje Domena A: Čovjek i svijet u Božjemu naumu Odgojno-obrazovni ishodi Razrada ishoda Odgoj

Osnovna škola, Katolički vjeronauk, 1. razred 70 sati godišnje Domena A: Čovjek i svijet u Božjemu naumu Odgojno-obrazovni ishodi Razrada ishoda Odgoj Osnovna škola, Katolički vjeronauk, 1. razred 70 sati godišnje Domena A: Čovjek i svijet u Božjemu naumu OŠ KV A.1.1. Učenik izražava osnovne doživljaje o sebi i svijetu te pokazuje svoju radost i divljenje

Више

Hrvatska redovnička konferencija Novicijatska škola četvrtkom u 9:00 amdg.ffrz.hr nastava Prorok Ezekiel Najpoznatiji po c36s Bitna promjena u 36,26?

Hrvatska redovnička konferencija Novicijatska škola četvrtkom u 9:00 amdg.ffrz.hr nastava Prorok Ezekiel Najpoznatiji po c36s Bitna promjena u 36,26? Hrvatska redovnička konferencija Novicijatska škola četvrtkom u 9:00 amdg.ffrz.hr nastava Prorok Ezekiel Najpoznatiji po c36s Bitna promjena u 36,26? Srce kameno od mesa Tko govori, kome, o čemu, koji

Више

Presentación de PowerPoint

Presentación de PowerPoint 2. tromesečje 2019. Prezentacija biblijske pouke 20. april 2019. Upamtite stih PSALAM 85,13: Pravda će pred njim ići, i postaviće na put stope svoje. PORODIČNA NAČELA UTEMELJENA NA PISMU U životu neprestano

Више

MOLITVENA ZAJEDNICA SV. JOSIPA Župe Duha Svetoga i Mješoviti zbor župe Duha Svetoga i crkve Sv. Mati Slobode Korizmena duhovna obnova OprOštenO ti je!

MOLITVENA ZAJEDNICA SV. JOSIPA Župe Duha Svetoga i Mješoviti zbor župe Duha Svetoga i crkve Sv. Mati Slobode Korizmena duhovna obnova OprOštenO ti je! MOLITVENA ZAJEDNICA SV. JOSIPA Župe Duha Svetoga i Mješoviti zbor župe Duha Svetoga i crkve Sv. Mati Slobode Korizmena duhovna obnova OprOštenO ti je! Pripremili: Don Josip Krpić, Marija Samaržija, Paško

Више

COOK31

COOK31 April 2010 Sunday Morning Session---45 Elder Quentin L. Cook, xxx Language p.1 Следимо Исуса Христа Од старешине Квентина Л. Кука, из Већа Дванаесторице апостола Радујемо се због свега што је Спаситељ

Више

ISUS MOLITELJ

ISUS MOLITELJ ISUS MOLITELJ Ciljevi: - na temelju Lukinog evanċelja vidjeti u kojima je sve situacijama Isus molio, kako je na njega utjecala molitva, kako ga je molitva osposobljavala za djelovanje, kome je sve njegova

Више

Zaveti stefana nemanje

Zaveti   stefana   nemanje Завештања Стефана Немање светом Сави и српском народу БИЛЕФЕЛД 1998. Вечерње искање моје услиши, Господе, и благо срце своје, за мене на трен отвори па осоколи да изустим, ако се узмогнем, што мним и тајим,

Више

Knjiga Jelena PANTIC - Putovanje u srediste srca pdf

Knjiga Jelena PANTIC - Putovanje u srediste srca pdf Jelena Pantić PUTOVANJE U SREDIŠTE SRCA IX izdanje Novi Sad, 2018. ć ŠTE SRCA IX izdanje Izdavač Jelena Pantić Lektura i korektura Jovan Damjanović, Brankica Damjanović Svetlana Slijepčević Prelom teksta

Више

March 16, 2007 (10:00 AM)

March 16, 2007 (10:00 AM) April 2010 Saturday Morning Session---13 Sister Julie B. Beck, xxx Language p.1 И на слушкиње [ћу] у оне дане излити дух свој Oд Џули Б. Бек, врховне председнице Потпорног друштва Знамо да смо успешни

Више

Language: hrvatski (Croatian) Provided by: Bible League International. Suvremeni prijevod Copyright and Permission to Copy Taken from the Croatian Eas

Language: hrvatski (Croatian) Provided by: Bible League International. Suvremeni prijevod Copyright and Permission to Copy Taken from the Croatian Eas Language: hrvatski (Croatian) Provided by: Bible League International. Suvremeni prijevod Copyright and Permission to Copy Taken from the Croatian Easy-to-Read Version 2002 by Bible League International.

Више

Language: српски (Serbian) Provided by: Bible League International. Савремени српски превод Copyright and Permission to Copy Taken from the Serbian Ea

Language: српски (Serbian) Provided by: Bible League International. Савремени српски превод Copyright and Permission to Copy Taken from the Serbian Ea Language: српски (Serbian) Provided by: Bible League International. Савремени српски превод Copyright and Permission to Copy Taken from the Serbian Easy-to-Read Version 2015 by Bible League International.

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катхизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: IV-28 Образовни профил: мастер

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катихизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: V-29 Образовни профил: мастер

Више

НЕНАД ТРАЈКОВИЋ КАЗНЕНЕ ПЕСМЕ ПОЈАМ ЗАКОНИКА ако Бога позовемо у речима позивамо страх да одржи наше стварање не увек из побожности већ и из сујеверја

НЕНАД ТРАЈКОВИЋ КАЗНЕНЕ ПЕСМЕ ПОЈАМ ЗАКОНИКА ако Бога позовемо у речима позивамо страх да одржи наше стварање не увек из побожности већ и из сујеверја НЕНАД ТРАЈКОВИЋ КАЗНЕНЕ ПЕСМЕ ПОЈАМ ЗАКОНИКА ако Бога позовемо у речима позивамо страх да одржи наше стварање не увек из побожности већ и из сујеверја оних који ће читати као хетити од тешуба као набукодоносор

Више

Microsoft Word - Akatist Svetom Spiridonu Trimituskom Cudotvorcu

Microsoft Word - Akatist Svetom Spiridonu Trimituskom Cudotvorcu AKATIST SVETOM SPIRIDONU TRIMIFUNTSKOM ČUDOTVORCU Slavi se 12. Decembra po crkvenom kalendaru to jest 25 decembra po svetovnom kalendaru. KONDAK 1 Preproslavljeni od Gospoda svetitelju i čudotvorče Spiridone!

Више

Михаило Меденица: „А, шта бисмо с Косовом и да нам га врате?!“

Михаило Меденица: „А, шта бисмо с Косовом и да нам га врате?!“ Значајно се писац и академик Љубомир Симовић запитао: А, шта бисмо с Косовом и да нам га врате?! Видите, поштовани господине Симовићу, и остали које ово питање толико мори, мене, рецимо, раздире- шта ћемо

Више

Slide 1

Slide 1 Johan Volfgang fon Gete: - Podcenjivati neprijatelja pre smrti je glupost, posle pobede podlost. - Zlato kupuje glas gomile, ali ti neće pribaviti ni jedno jedino srce. - Pametnom čoveku je skoro sve smešno,

Више

The Book of Mormon

The Book of Mormon April 2010 Saturday Afternoon Session---28 Elder David A. Bednar xxx Language p. 1 Стражите са свакијем трпљењем Од старешине Деjвида А. Беднара, из Већа Дванаесторице апостола Рани духовни систем упозорења...

Више

33 Meditacije Tomislava Ivančića 1. VJERNIK S BOGOM ILI BEZ BOGA Tijek meditacije Sjedni opušteno, mirno, sabrano i, umjesto da razmišljaš, pokušaj sl

33 Meditacije Tomislava Ivančića 1. VJERNIK S BOGOM ILI BEZ BOGA Tijek meditacije Sjedni opušteno, mirno, sabrano i, umjesto da razmišljaš, pokušaj sl 33 Meditacije Tomislava Ivančića 1. VJERNIK S BOGOM ILI BEZ BOGA Sjedni opušteno, mirno, sabrano i, umjesto da razmišljaš, pokušaj slušati svoje srce, pusti neka tvoja intuicija prodre dalje od razuma,

Више

Čekam te Cijeli život svoj čekao sam na te, stajao sam u potpunoj samoći. Ne želim da moji osjećaji više pate, misleći o tebi svih brojnih neprospavan

Čekam te Cijeli život svoj čekao sam na te, stajao sam u potpunoj samoći. Ne želim da moji osjećaji više pate, misleći o tebi svih brojnih neprospavan Čekam te Cijeli život svoj čekao sam na te, stajao sam u potpunoj samoći. Ne želim da moji osjećaji više pate, misleći o tebi svih brojnih neprospavanih noći. Udaljenost naša srce mi grebe, ocean plavi

Више

Reformacijski pastoralno-obrazovni centar Zagreb Anglikanstvo - Doktrinarni principi Trideset i devet članaka vjere (Kratko tumačenje Trideset i devet

Reformacijski pastoralno-obrazovni centar Zagreb Anglikanstvo - Doktrinarni principi Trideset i devet članaka vjere (Kratko tumačenje Trideset i devet Reformacijski pastoralno-obrazovni centar Zagreb Anglikanstvo - Doktrinarni principi Trideset i devet članaka vjere (Kratko tumačenje Trideset i devet članaka vjere) - skripta Priredio: Jasmin Koso Zagreb

Више

Presentación de PowerPoint

Presentación de PowerPoint 2. ožujka 2019. Zmaj je pokazao svu svoju mržnju prema Ostatku. Onda je zastao na pješćanoj obali mora. Ivanu je u 13. poglavlju Otkrivenja pokazana strategija sotonskog napada na Božju Crkvu, računajući

Више