Na temelju članka 9. Statuta Pogona Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade (u daljnjem tekstu: Centar), ravnateljica Centra dana do

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Na temelju članka 9. Statuta Pogona Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade (u daljnjem tekstu: Centar), ravnateljica Centra dana do"

Транскрипт

1 Na temelju članka 9. Statuta Pogona Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade (u daljnjem tekstu: Centar), ravnateljica Centra dana donosi ODLUKU O NAČINU ZAPOŠLJAVANJA, PLAĆI I DRUGIM PRAVIMA RADNIKA U POGONU ZAGREBAČKOM CENTRU ZA NEZAVISNU KULTURU I MLADE Način zasnivanja radnog odnosa Članak 1. (1) Odluka o potrebi zasnivanja radnog odnosa donosi se sukladno Statutu Centra te Pravilniku o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Centra. (2) Odluka o potrebi zasnivanja radnog odnosa, odluka o zasnivanju radnog odnosa, odluka o trajanju ugovora o radu te odluka o zapošljavanju na puno ili nepuno radno vrijeme donosi se uz suglasnost Grada Zagreba. Članak 2. (1) Radni odnos se zasniva na temelju javnog natječaja, osim u slučaju imenovanja vršitelja dužnosti ravnatelja Centra i zapošljavanja na određeno vrijeme radi zamjene. (2) Javni natječaj može se raspisati za jedno ili više radnih mjesta istodobno. (3) Javni natječaj objavljuje se na službenim internetskim stranicama Centra te po potrebi u drugim javnim glasilima, osim ako nije drugačije propisano Statutom ili zakonom. (4) Rok za podnošenje prijava ne može biti kraći od 8 (osam) dana, osim ako nije drugačije propisano Statutom ili zakonom. Članak 3. (1) U objavljenom javnom natječaju odnosno oglasu obvezno se navode slijedeći podaci: naziv radnog mjesta i traženi broj izvršitelja, opis poslova radnog mjesta ili uputa na akt Centra kojim se određuje opis poslova radnog mjesta, informacija o obaveznom probnom radu, ako je on utvrđen, informacija radi li se o zapošljavanju na neodređeno ili određeno vrijeme, zapošljavanju bez zasnivanja radnog odnosa, s punim, nepunim ili skraćenim radnim vremenom, rok za podnošenje prijava te razdoblje u kojem je natječaj otvoren, uvjeti iz Pravilnikom o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Centra kojima radnik mora udovoljavati, tražene obvezne priloge kojima se dokazuje da kandidat odgovara uvjetima natječaja, informacije o načinu podnošenja prijave, tumačenje roka prijave, odnosno na temelju čega se utvrđuje je li ili nije prijava stigla u određenom roku, postupanje ako kandidat dostavi nepotpunu prijavu ili ako dostavi prijavu izvan roka natječaja, napomenu da se na natječaj mogu javiti kandidati oba spola, izuzev u slučaju kada je priroda posla takva da razlika na temelju spola predstavlja stvarni i odlučujući uvjet obavljanja posla pod uvjetom da je svrha koja se time želi postići opravdana, napomenu o načinu i roku obavještavanja kandidata o rezultatima natječaja.

2 (2) U slučaju potrebe javni natječaj odnosno oglas može sadržavati i sljedeće posebne odredbe: opis traženog profila radnika, popis kriterija kojima se određuje prednost kandidata,a koji nisu određeni uvjetima u Pravilniku o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada u Centru, mogućnost ili nemogućnost prilaganja neobaveznih priloga, mogućnost da kandidati budu pozvani na testiranje i razgovor radi utvrđivanja njihovih stručnih znanja, sposobnosti i vještina te dosadašnjih rezultata u radu, poseban formular koji je kandidat dužan ispuniti prilikom prijave na natječaj, postupanje u slučaju ako se kandidat ne ispuni eventualne posebne odredbe natječaja te postupanje u slučaju da se ne odazove na testiranje ili razgovor, druge informacije i upute za koje se procijeni da su važne za uspjeh natječaja. Sklapanje ugovora o radu Članak 4. (1) Ugovor o radu sklapa se u pisanom obliku prije početka rada. (2) Ugovor o radu mora sadržavati uglavke o: 1. strankama te njihovom prebivalištu ili boravištu, odnosno sjedištu, 2. mjestu rada radnika, a ako ne postoji stalno ili glavno mjesto rada, napomenu da se rad obavlja na različitim mjestima, 3. nazivu posla, odnosno naravi ili vrsti rada na koji se radnik zapošljava, 4. kratak popis ili opis poslova, 5. danu početka rada, 6. očekivanom trajanju ugovora o radu, 7. ukupnom radnom vremenu i rasporedu radnog vremena, 8. osnovnoj plaći, dodacima na plaću i drugim naknadama te načinu njihove isplate, 9. trajanju plaćenoga godišnjeg odmora na koji radnik ima pravo, 10. otkaznim rokovima, raskidu ugovora i prestanka ugovora o radu 11. završne odredbe kojima se određuje način rješavanja eventualnih sporova, način donošenja izmjena i dopuna ugovora o radu te broj primjeraka ugovora. (3) Umjesto uglavaka iz podstavaka i 10. prethodnog stavka može se u ugovoru uputiti na primjenu odredaba zakona, drugog propisa i općih akata Centra pa u tom slučaju te odredbe postaju sastavni dio ugovora o radu. (4) Upućivanje iz stavka 3. ovoga članka mora se odnositi na konkretne (imenovane) propise odnosno akte. (5) Osim obveznog sadržaja ugovora o radu iz stavka 1. ovog članka, ugovor može sadržavati i druge uglavke o pojedinim pravima i obvezama koje stranke ugovore. Članak 5. (1) Prigodom stupanja na rad radnika će se upoznati s propisima o radnim odnosima, organizacijom rada i zaštitom zdravlja i sigurnosti na radu te će mu se omogućiti uvid u ovu Odluku kao i u opće akte Centra koji su neophodni za upoznavanje s općim pravima i obvezama radnika za vrijeme trajanja radnog odnosa u Centru, akte koji su neposredno vezani za djelokrug rada radnika, te akte koji se odnose na zaštitu na radu i zaštitu od požara. (2) Sklapanjem ugovora o radu, radnik potvrđuje činjenice iz prethodnog stavka ovog članka. (3) Radnika uvodi u rad ravnatelj Centra ili radnik s radnim iskustvom, kojeg za to odredi ravnatelj.

3 Probni rad Članak 6. (1) Probni rad i njegovo trajanje za pojedinog radnika utvrđuje se ugovorom o radu, a može se odraditi u trajanju do 6 (šest) mjeseci. (2) Probni se rad iznimno može produžiti zbog objektivnih razloga (bolest, mobilizacija i sl.) za onoliko vremena koliko je radnik bio odsutan, ako je bio odsutan najmanje 10 dana. (3) Za vrijeme probnog rada radnika ocjenjuju se njegove sposobnosti za izvršavanje poslova i zadaća u vezi s njegovim radom i usvojenim znanjem. (4) Probni rad radnika prati i ocjenu o njegovu radu donosi ravnatelj Centra. (5) Ako ravnatelj Centra. ocjeni da osoba na probnom radu ne ostvaruje prosječne rezultate rada odnosno da njegove radne i stručne sposobnosti ne udovoljavaju zahtjevima za obavljanje poslova i radnih zadaća, pisanom će odlukom otkazati ugovor o radu uz obrazloženje, najkasnije do posljednjeg dana probnog rada. (6) Ako radnik ne udovolji na probnom radu, otkazni rok iznosi 7 dana. (7) Ako Centar ne dostavi radniku otkaz iz stavka 4. ovoga članka najkasnije posljednjeg dana probnog rada, smatrat će se da je radnik na probnom radu zadovoljio. (8) Za vrijeme trajanja probnog rada radniku se isplaćuje ugovorena bruto plaća bez umanjenja. Obrazovanje i osposobljavanje za rad Članak 7. (1) U skladu s mogućnostima i potrebama Centra, radnici se mogu stručno usavršavati uz rad putem tečajeva, seminara i drugih odgovarajućih oblika usavršavanja. (2) Odluku o upućivanju radnika na stručno usavršavanje donosi ravnatelj Centra, po vlastitoj inicijativi ili na inicijativu radnika.. (3) Sredstva za provedbu stručnog usavršavanja osiguravaju se u proračunu Centra. Radno vrijeme i raspored radnog vremena Članak 8. (1) Ugovor o radu može se sklopiti za puno ili nepuno radno vrijeme. (2) Puno radno vrijeme iznosi 40 sati tjedno. (3) Ugovor o radu s nepunim radnim vremenom sklopiti će se s radnikom kada priroda opseg posla, odnosno organizacija rada ne zahtijeva rad u punom radnom vremenu (4) Prilikom sklapanja ugovora o radu za nepuno radno vrijeme, radnik je dužan obavijestiti Centar o sklopljenim ugovorima o radu za nepuno radno vrijeme s drugim poslodavcem, odnosno drugim poslodavcima. (5) Radnici s nepunim radnim vremenom ostvaruju ista prava kao i radnici s punim radnim vremenom u vezi odmora između dva radna dana, tjednog odmora, najkraćeg trajanja godišnjeg odmora i plaćenog dopusta. (6) Plaća radnika s nepunim radnim vremenom utvrđuje se razmjerno vremenu koje radnik radi. Članak 9. (1) Dnevno radno vrijeme raspoređuje se u pravilu u jednakom trajanju svaki radni dan, odnosno osam sati dnevno za puno radno vrijeme te srazmjerno trajanju u slučaju ugovora o radu na nepuno radno vrijeme.

4 (2) Dnevno radno vrijeme određuje se u kliznom radnom vremenu od 08,00 do 18,00 sati, u jednokratnom trajanju, ili zavisno prema potrebama posla. (3) Tjedno radno vrijeme ravnomjerno je raspoređeno u 5 radnih dana, od ponedjeljka do petka, a na poslovima koji zahtijevaju drukčiji raspored radnog vremena, radni se tjedan može rasporediti u 6 radnih dana u tjednu. Stanka, dnevni i tjedni odmor Članak 10. (1) Radnik koji radi najmanje 6 sati dnevno ima svakog radnog dana pravo na odmor (stanku) u trajanju od 30 minuta. Stanka se ubraja u radno vrijeme. (2) U uobičajenom redovnom dnevnom radnom vremenu stanka iz stavka 1. ovog članka u pravilu se koristi u razdoblju od do 14,00 sati., a ukoliko se stanka zbog naravi posla ne može koristiti u tom vremenu, radnik će je koristiti prema mogućnostima. Članak 11. (1) Tijekom svakog vremenskog razdoblja od 24 (dvadeset četiri) sata, radnik ima pravo na dnevni odmor od najmanje 12 sati neprekidno. Članak 12. (1) Radnik ima pravo na tjedni odmor, u neprekidnom trajanju od najmanje 24 sata, kojem se pridodaje dnevni odmor iz članka 11. ove Odluke. (2) Tjedni odmor radnik koristi nedjeljom, te u dan koji nedjelji prethodi, odnosno iza nje slijedi. (3) Ako je prijeko potrebno da radnik radi na dan tjednog odmora iz stavka 1. i 2. ovoga članka, mora mu se za svaki radni tjedan omogućiti korištenje zamjenskog tjednog odmora odmah po okončanju razdoblja koje je proveo na radu, zbog kojeg tjedni odmor nije koristio ili ga je koristio u kraćem trajanju. (4) Ako se tjedni odmor radi potreba posla ne može koristiti na način iz stavka 3. ovoga članka, može se koristiti naknadno, prema poslodavčevoj odluci. (5) Radniku se, u svakom slučaju, treba osigurati za svaki radni tjedan korištenje tjednog odmora u razdoblju koje ne može biti duže od dva tjedna. Godišnji odmor Članak 13. (1) Za svaku kalendarsku godinu radnik ima pravo na plaćeni godišnji odmor u trajanju od najmanje 4 tjedna do najviše 6 tjedana. (2) Pod tjednom u smislu stavka 1. ovoga članka podrazumijeva se pet radnih dana. (3) Blagdani, neradni dani određeni zakonom, razdoblje privremene nesposobnosti za rad koje je utvrdio ovlašteni liječnik, dani plaćenog dopusta ne uračunavaju se u trajanje godišnjeg odmora. Članak 14. (1) Dužina godišnjeg odmora utvrđuje se na način da se na minimalni broj dana godišnjeg odmora dodaju radni dani po sljedećim kriterijima, s tim da ukupno trajanje godišnjeg odmora ne može iznositi više od 30 radnih dana:

5 1. s obzirom na složenost poslova koje radnik obavlja: radnicima VSS 4 dana radnicima VŠS 3 dana radnicima SSS 2 dana radnicima NSS 1 dan 2. s obzirom na dužinu radnog staža: iznad 30 godina 7 dana od 26 do 30 godina 6 dana od 21 do 25 godina 5 dana od 16 do 20 godina 4 dana od 11 do 15 godina 3 dana od 6 do 10 godina 2 dana od 1 do 5 godine 1 dan Navršene godine radnog staža utvrđuju se na dan 31. prosinca kalendarske godine za koju radnik ostvaruje pravo na godišnji odmor. 3. s obzirom na radne uvjete: rad na poslovima s otežanim psihičkim i fizičkim naporima ili posebnim radnim uvjetima rad u smjenama ili redovni rad subotom, nedjeljom (odnosno u danu tjednog odmora), blagdanima i neradnim danima određenim zakonom 4. s obzirom na posebne socijalne uvjete: 3 dana 2 dana roditelju, posvojitelju ili skrbniku djeteta s invaliditetom, bez obzira na ostalu djecu 3 dana samohranom roditelju djeteta mlađeg od 10 godina 3 dana roditelju djeteta mlađeg od 7 godina 2 dana osobi s invaliditetom 3 dana 5. prema doprinosu na radu ako ostvaruje natprosječne rezultate rada 3 dana Članak 15. (1) Godišnji odmor koristi se temeljem odluke ravnatelja Centra koju on donosi za svakog radnika pojedinačno, a odluka se donosi najkasnije 15 dana prije početka korištenja godišnjeg odmora. (2) Radnik ima pravo koristiti godišnji odmor u jednom ili više dijelova. Ako radnik koristi godišnji odmor u dijelovima, mora tijekom kalendarske godine za koju ostvaruje pravo na godišnji odmor, iskoristiti najmanje 10 radnih dana u neprekidnom trajanju pod uvjetom da je ostvario pravo na godišnji odmor u trajanju dužem od 10 radnih dana. (3) Neiskorišteni dio godišnjeg odmora u trajanju dužem od dijela godišnjeg odmora iz stavka 2. ovoga članka, radnik može prenijeti i iskoristiti najkasnije do 30. lipnja iduće godine. (4) Dio godišnjeg odmora koji radnik zbog korištenja prava na rodiljni, roditeljski i posvojiteljski dopust, te dopust radi skrbi i njege djeteta s težim smetnjama u razvoju nije mogao iskoristiti ili njegovo

6 korištenje poslodavac nije omogućio do 30. lipnja slijedeće kalendarske godine, radnik ima pravo iskoristiti do kraja kalendarske godine u kojoj se vratio na rad. (5) Članak 16. (1) Radnik koji se prvi put zaposli ili koji ima prekid rada između dva radna odnosa duži od 8 dana, stječe pravo na godišnji odmor nakon šest mjeseci neprekidnog rada. Prekid rada zbog privremene nesposobnosti za rad, vršenja dužnosti građana u obrani ili drugog zakonom određenog slučaja opravdanog izostanka s rada, ne smatra se prekidom rada.. (2) Radnik koji nije ispunio uvjet za stjecanje prava na godišnji odmor na način propisan stavkom 1. ovoga članka, ima pravo na razmjeran dio godišnjeg odmora, koji se utvrđuje u trajanju od jedne dvanaestine godišnjeg odmora iz članka 14. ove Odluke, za svaki mjesec trajanja radnog odnosa. (3) Radnik kojem prestaje radni odnos, za tu kalendarsku godinu ostvaruje pravo na razmjeran dio godišnjeg odmora koji se utvrđuje u trajanju od jedne dvanaestine godišnjeg odmora iz članka 14. ove Odluke, za svaki mjesec trajanja radnog odnosa. Članak 17. (1) Radniku se može odgoditi odnosno prekinuti korištenje godišnjeg odmora radi izvršenja osobito važnih i neodgodivih poslova, o čemu odluku donosi ravnatelj Centra. (2) Radniku kojem je odgođeno ili prekinuto korištenje godišnjeg odmora mora se omogućiti naknadno korištenje odnosno nastavljanje korištenja godišnjeg odmora. (3) Radnik ima pravo na naknadu stvarnih troškova prouzročenih odgodom odnosno prekidom korištenja godišnjeg odmora u slučaju iz stavka 1. ovog članka. Stvarnim troškovima smatraju se stvarni troškovi prijevoza koje je radnik koristio u polasku i povratku iz mjesta rada do mjesta u kojem je koristio godišnji odmor u trenutku prekida, kao i dnevnice u povratku do mjesta rada prema propisima o naknadi troškova za službena putovanja te ostali izdaci koji su nastali za radnika zbog odgode odnosno prekida godišnjeg odmora, što dokazuje odgovarajućom dokumentacijom. Članak 18. (1) U slučaju prekida korištenja godišnjeg odmora zbog privremene nesposobnosti za rad (bolovanja), radnik je dužan vratiti se na rad onoga dana kada bi mu godišnji odmor redovito završio da nije bilo privremene nesposobnosti za rad. (2) Dio godišnjeg odmora koji nije iskorišten zbog razloga iz stavka 1. ovoga članka, radnik će koristiti naknadno u dogovoru s ravnateljem Centra. Iznimno, radnik može, po prethodnom odobrenju ravnatelja Centra, nastaviti korištenje godišnjeg odmora koji je prekinuo zbog privremene nesposobnosti za rad. Plaćeni dopust Članak 19. (1) Radnik ima pravo na dopust uz naknadu plaće (plaćeni dopust) u jednoj kalendarskoj godini u sljedećim slučajevima: sklapanja braka ili životnog partnerstva 5 radnih dana rođenja ili posvajanja djeteta 5 radnih dana smrti supružnika, životnog partnera, djeteta, posvojenika, roditelja, posvojitelja, očuha i maćehe i unuka smrti brata ili sestre, djeda ili bake te roditelja supružnika odnosno životnog partnera 5 radnih dana 2 radna dana

7 selidbe u drugo mjesto stanovanja 3 radna dana selidbe u istom mjestu stanovanja 2 radna dana teške bolesti djeteta odnosno posvojenika, roditelja odnosno posvojitelja, supružnika odnosno životnog partnera sudjelovanje na sindikalnim susretima, seminarima i obrazovanju za potrebe radničkog vijeća, sindikalnog rada i drugo 3 radna dana 2 radna dana elementarne nepogode koja je neposredno zadesila radnika 5 radnih dana za svako dobrovoljno davanje krvi 2 radna dana (2) Plaćeni dopust radnik koristi isključivo u vrijeme nastupa događaja temeljem kojeg ima pravo na dopust. Ako takva okolnost nastupi u vrijeme odsutnosti s rada zbog privremene nesposobnosti za rad (bolovanje), radnik ne može ostvariti pravo na plaćeni dopust za dane kada je bio na bolovanju. (3) Radnik ima pravo tijekom kalendarske godine koristiti 5 radnih dana za važne osobne potrebe koje nisu obuhvaćene slučajevima navedenim u stavku 1. ovog članka. (4) Radnik ima pravo na plaćeni dopust za svaki smrtni slučaj naveden u stavku 1. ovoga članka neovisno o broju dana koje je tijekom iste godine iskoristio po drugim osnovama. (5) Radnik koristi plaćeni dopust za dobrovoljno davanje krvi na dan davanja krvi te prvi slijedeći dan ukoliko je o datumu davanja krvi unaprijed pisano obavijestio ravnatelja Centra najmanje tri dana prije nastupa tog događaja i ukoliko je ravnatelj Centra pisano potvrdio da zbog toga proces rada neće trpjeti. (6) Ukoliko je radnik dao krv u neradni dan nema pravo na plaćeni dopust s tog osnova. (7) Dobrovoljni davatelj krvi ima pravo na dopust uz naknadu plaće za najviše 3 dobrovoljnih davanja krvi godišnje. (8) U pogledu stjecanja prava iz radnog odnosa ili u svezi s radnim odnosom, razdoblja plaćenog dopusta smatraju se vremenom provedenim na radu Neplaćeni dopust Članak 20. (1) Radniku se može odobriti dopust bez naknade plaće (neplaćeni dopust) u trajanju do 30 dana u kalendarskoj godini pod uvjetom da je takav dopust opravdan i da neće izazvati teškoće u obavljanju poslova, u sljedećim slučajevima: sudjelovanja u sportskim i drugim natjecanjima i skupovima, umjetničkog djelovanja i obavljanja umjetničkih poslova, sudjelovanja u radu udruga, stručnog obrazovanja za osobne potrebe, njege člana uže obitelji, gradnje, popravka ili adaptacije kuće ili stana, liječenja na osobni trošak, sudjelovanja u kulturno-umjetničkim i sportskim programima, zbog drugih osobnih potreba. (2) Ako to okolnosti zahtijevaju radniku se neplaćeni dopust iz stavka 1. ovoga članka može odobriti u trajanju duljem od 30 dana. (3) Za vrijeme neplaćenog dopusta radniku miruju prava iz radnog odnosa.

8 Plaća Članak 21. (1) Osnovnu plaću radnika za puno radno vrijeme i uobičajeni učinak čini umnožak koeficijenata složenosti poslova radnog mjesta na koje je radnik raspoređen i osnovice za obračun plaće, uvećan za 0,5 % za svaku navršenu godinu radnog staža (dodatak na radni staž). Članak 22. (1) Osnovica za izračun osnovne plaće radnika iz stavka 1. ovog članka iznosi kn i usklađuje se s osnovicom plaća službenika i namještenika upravnih tijela Grada Zagreba. (2) U slučaju izmjene osnovice za izračun plaća službenika i namještenika upravih tijela Grada Zagreba, može se promijeniti i osnovica za plaće radnika Centra, uz prethodnu suglasnost nadležnog tijela Grada Zagreba.. Članak 23. (1) Za radna mjesta utvrđena Pravilnikom o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Centra određuju se sljedeći koeficijenti složenosti poslova: Radno mjesto Stručna sprema Koeficijent Ravnatelj VSS 3,40 Viši stručni suradnik za kulturne programe i međunarodnu suradnju Voditelj "Pogona Jedinstvo" Voditelj komunikacije i marketinga Voditelj financijskih i administrativnih poslova Tajnik-administrativni referent VSS 2,50 VŠS 2,45 VŠS 2,40 SSS 2,25 VSS 2,45 VŠS 2,40 VSS 2,50 VŠS 2,45 VSS 2,40 VŠS 2,35 Voditelj-koordinator tehnike SSS 2,15 Voditelj-koordinator programskih aktivnosti Suradnik za odnose s javnošću i marketing VSS 2,40 VŠS 2,35 VSS 2,35 VŠS 2,30 Blagajnik-informator SSS 2,05 Domar-portir SSS 1,80 Tehničar SSS 1,80 Domaćin-biljeter-čistač NSS 1,40

9 Članak 24. (1) Obračun i isplata dodatka za navršenu godinu radnog staža (0,5%) primjenjuje se od prvog dana sljedećeg mjeseca. Dodatak na radni staž izračunava se tako da se umnožak osnovice iz članka 22. ove Odluke i koeficijenta iz članka 23. ove odluke pomnoži sa 0,5% za svaku navršenu godinu radnog staža. (2) Pod radnim stažem iz stavka 1. ovoga članka razumijeva se vrijeme provedeno u radnom odnosu kao i vrijeme obavljanja samostalne djelatnosti, a koje se računa u mirovinski staž kao staž osiguranja, s tim da se staž osiguranja s povećanim trajanjem (beneficirani staž) uračunava u radni staž samo u stvarnom trajanju. Dodatak na plaću za prekovremeni rad Članak 25. (1) Za prekovremeni rad radnik ima pravo na uvećanja osnovne plaće za 50% za vrijeme provedeno u prekovremenom radu. (2) Prekovremenim se radom priznaju samo ostvareni sati rada iznad 40 sati tjedno, ako se preraspodjelom ne može uklopiti u godišnje zaduženje radnika. (3) Umjesto uvećanja osnovne plaće po osnovi prekovremenog rada iz stavka 1. ovoga članka, radnik može koristiti slobodne dane prema ostvarenim satima prekovremenog rada u omjeru 1:1,5 (1 sat prekovremenog rada = 1 sat i 30 minuta redovnog rada). Isplata plaće Članak 26. (1) Plaća se isplaćuje unatrag, jedanput mjesečno za protekli mjesec, u pravilu najkasnije petnaesti radni dan tekućeg mjeseca. (2) Prigodom isplate plaće Centar će radniku uručiti pisani izračun plaće. (3) Na zahtjev radnika Centar je obvezan iz plaće radnika obustavljati i podmirivati povremene obveze radnika prema trećim osobama, ako se njihovo dospijeće podudara s dospijećem plaće. (4) Ako radnik, pored poslova i zadaća radnog mjesta na koje je raspoređen, obavlja po nalogu nadređenog poslove i zadaće odsutnog radnika dulje od 30 dana, ima pravo na plaću radnog mjesta čije poslove obavlja ako je to za njega povoljnije, a razmjerno obimu i vremenu obavljanja takvih poslova. Naknada plaće Članak 27. (1) Radnik ima pravo na naknadu plaće u slijedećim slučajevima: korištenja godišnjeg odmora, korištenja plaćenog dopusta, državnih blagdana i neradnih dana utvrđenih zakonom, stručnog osposobljavanja na koje ga je uputio Centar, za vrijeme prekida rada do kojeg je došlo krivnjom Društva ili uslijed drugih okolnosti za koje radnik nije odgovoran, izobrazbe za potrebe sindikalne aktivnosti te drugih opravdanih razloga predviđenih zakonom ili drugim propisom.

10 Članak 28. (1) Za vrijeme korištenja godišnjeg odmora radniku se utvrđuje naknada plaće za godišnji odmor na bazi prosječne mjesečne plaće obračunate za tri mjeseca koja prethode korištenju godišnjeg odmora, podijeljeno sa fondom sati mjeseca u kojem ostvaruje naknadu plaće za korištenje godišnjeg odmora. (2) U obračun naknade plaće iz stavka 1. ovoga članka ne uračunavaju se primici po osnovi potpora vezanih za radnika koji su isplaćeni kao plaća u poreznom smislu, kao i primici koji su isplaćeni kao potpora zbog obiteljskih razloga. (3) Ukoliko u prethodna tri mjeseca prije korištenja godišnjeg odmora radnik nije primio plaću već naknadu plaće prema posebnom propisu ili mu se iz drugih opravdanih razloga ne može utvrditi prosječna mjesečna plaća, iznos naknade plaće utvrđuje se u visini osnovne plaće radnika, pri čemu ne bi bili obuhvaćeni oni dodaci na plaću koje radnik nije ostvario. (4) Naknada plaće u ostalim slučajevima iz članka 27. ove Odluke utvrđuje se sukladno stavku 3. ovoga članka. Naknada za službeno putovanje Članak 29. (1) Kada je radnik upućen na službeno putovanje pripada mu puna naknada prijevoznih troškova, naknada dnevnice i naknada punog iznosa računa za troškove smještaja (hotel ili drugi primjereni smještaj za spavanje). (2) Ukoliko se putni troškovi financiraju iz namjenskih sredstava pojedinih projekta za koje postoje posebne odredbe vezano uz naknade putnih troškova (prijevoza, dnevnica, smještaja), primjenjuju se te posebne odredbe. (3) Visinu dnevnice iz stavaka 1. i 2. ovog članka utvrđuje ravnatelj Centra u iznosu do najvišeg neoporezivog dijela utvrđenog posebnim propisima. (4) Vremenom provedenim na službenom putovanju u inozemstvu smatra se vrijeme od sata prelaska državne granice pri odlasku do sata prelaska državne granice u povratku, osim kod korištenja zrakoplova kada se uzima vrijeme polijetanja i slijetanja zrakoplova. (5) Za vrijeme provedeno na službenom putu od 12 do 24 sata radniku pripada iznos jedne dnevnice. Za vrijeme provedeno na službenom putovanju od 8 do 12 sati radniku pripada iznos od 1/2 dnevnice. (6) Ako je radniku na službenom putovanju osiguran smještaj na bazi punog pansiona (doručak, ručak i večera) pripada mu 30% dnevnice, a ukoliko mu je osiguran smještaj na bazi polupansiona (doručak, ručak ili večera) pripada mu 50% dnevnice. (7) Radnik ima pravo na slobodan dan, ukoliko je na službeni put upućen nedjeljom, odnosno u neradni dan ili je u te dane putovao, pri čemu mu pripada i pravo na dnevnicu. Naknada troškova za prijevoz Članak 30. (1) Radnik ima pravo na naknadu troškova prijevoza na posao i s posla u visini cijene pojedinačne mjesečne odnosno godišnje karte javnim gradskim prijevozom u I. zoni, ako je njegovo mjesto rada udaljeno od mjesta stanovanja najmanje jednu stanicu mjesnog javnog prijevoza. (2) Radnik koji je bio odsutan s posla (godišnji odmor, bolovanje i sl.) samo dio kalendarskog mjeseca ima pravo na punu naknadu troškova prijevoza za taj mjesec. (3) Radnik koji je na bolovanju do 42 dana, ostvaruje pravo na troškove prijevoza.

11 (4) Naknadu za troškove prijevoza na posao i sa posla radnik prima u obliku godišnje odnosno mjesečne karte za javni gradski prijevoz. Ukoliko radnih na zahtjev Centra ne dostavi na vrijeme potrebne podatke i dokumentaciju, smatrat će se da se se svojevoljno odrekao naknade za prijevoz na poslao i s posla, sve dok ne dostavi tražene podatke i dokumentaciju. (5) Ukoliko radnik iz bilo kojeg razloga ne želi primati naknadu za troškove prijevoza na posao i sa posla u obliku iz stavka 4. ovog članka, ne ostvaruje pravo na primanje naknade u novcu ili drugom obliku, a o svojoj odluci mora pisanim putem obavijestiti Centar. Korištenje privatnog automobila u službene svrhe Članak 31. (1) Ako je radniku odobreno korištenje privatnog automobila u službene svrhe, nadoknadit će mu se troškovi u visini 2 kune po pređenom kilometru. Ostale naknade, potpore i nagrade Članak 32. (1) Radnik ima pravo na isplatu regresa za korištenje godišnjeg odmora, ukoliko ravnatelj Centra donese odluku o isplati regresa u toj godini te ukoliko isplatu regresa odobri nadležno tijelo Grada Zagreba. (2) Isplata regresa iz stavka 1. ovog članka izvršit će se u cijelosti jednokratno s isplatom plaće za mjesec srpanj ili kolovoz za sve radnike koji su stekli pravo na godišnji odmor. (3) Radnik koji ostvari pravo na razmjerni dio godišnjeg odmora, ukoliko se isplata regresa vrši, ima pravo na isplatu regresa razmjerno broju dana godišnjeg odmora koji će koristiti. Članak 33. (1) Radnik ima pravo na isplatu godišnje nagrade (božićnice), ukoliko ravnatelj Centra donese odluku o isplati božićnice u toj godini te ukoliko isplatu božićnice odobri nadležno tijelo Grada Zagreba. (2) Isplata božićnice iz stavka 1. ovog članka izvršit će se u cijelosti jednokratno u mjesecu prosincu. Prestanak ugovora o radu Članak 34. (1) Načini i uvjeti prestanka ugovora o radu utvrđeni su odredbama Zakona o radu. (2) Ugovor o radu, bez obzira da li je sklopljen na određeno ili neodređeno vrijeme, može se redovito otkazati. (3) U slučaju redovitog otkaza primjenjuju se otkazni rokovi propisani Zakonom o radu. (4) Za vrijeme otkaznog roka radnik ima pravo uz naknadu plaće biti odsutan s rada četiri sata tjedno radi traženja novog zaposlenja. (5) Pravo na otpremninu u slučaju otkaza ugovora o radu ostvaruje se na način kako je propisano Zakonom o radu. Članak 35. (1) Smatrat će se radnik krši obveze iz radnog odnosa u slučajevima: neizvršavanja ili nesavjesnoga, nepravodobnog i nemarnog izvršavanja radnih obveza, neopravdanog nedolaska na posao ili samovoljnog napuštanja posla, zbog čega se remeti rad ili organizacija rada u Centru,

12 nedopuštenog korištenja sredstava Centra, povrede propisa o sigurnosti i zaštiti na radu i propisa o zaštiti od požara, zbog čega je nastupila ili mogla nastupiti šteta, odavanja poslovne tajne određene zakonom, drugim propisima ili općim aktima Centra. zloupotrebe položaja ili prekoračenja ovlasti, nanošenja znatnije štete, nepropisanog i nekorektnog odnosa prema radnicima ili njihovog šikaniranja, mobbinga i slično, zlouporabe korištenja bolovanja. (2) U stavku 1. ovog članka opravdani razlozi za redoviti otkaz ugovora o radu navedeni su primjera radi, te i svako drugo nedopušteno ponašanje radnika ili kršenje radnih obveza mogu biti razlogom za redoviti otkaz ugovora o radu. Članak 36. (1) Centar ima opravdani razlog za otkaz ugovora o radu sklopljenog na određeno ili neodređeno vrijeme bez obveze poštivanja propisanog ili ugovorenog otkaznog roka (izvanredni otkaz), ako zbog osobito teške povrede obveze iz radnog odnosa ii neke druge osobito važne činjenice, uz uvažavanje svih okolnosti i interesa obiju ugovornih stranaka, nastavak radnog odnosa nije moguć. (2) Osobito tešku povredu obveze iz radnog odnosa predstavlja: odbijanje izvršavanja radnih zadataka, zlouporaba bolovanja, neopravdani izostanak s posla u trajanju dužem od tri dana, dolazak na posao u alkoholiziranom ili drogiranom stanju, obavljanje privatnog posla za vrijeme radnog vremena, samovlasno otuđivanje ili nenamjensko korištenje imovinom i predmetima koji su u vlasništvu Centra, sudjelovanje u tučnjavi ili drugom fizičkom sukobu na radnom mjestu, namjerno davanje netočnih podataka ili prikrivanje podataka koji su bitno utjecali na donošenje odluke kojom se nanijela ili mogla nanijeti šteta Centru, odavanje poslovne tajne, nanošenja materijalne i nematerijalne štete Centru. (3) U stavku 2. ovog članka opravdani razlozi za izvanredni otkaz ugovora o radu navedeni su primjera radi, te i svaka druga teška povreda obveza iz radnog odnosa ili neke druge osobito važne činjenice kada uz uvažavanje svih okolnosti i interesa obiju ugovornih strana, nastavka radnog odnosa nije moguć, mogu biti razlogom za izvanredni otkaz ugovora o radu. (4) Ugovor o radu može se izvanredno otkazati samo u roku 15 (petnaest) dana od dana saznanja za činjenicu na kojoj se izvanredni otkaz temelji. Danom saznanja za činjenicu na kojoj se otkaz temelji, smatra se dan kada je ravnatelj Centra zaprimio prijavu protiv radnika zbog osobito teške povrede iz radnog odnosa, odnosno dan kada je ravnatelj Centra saznao za činjenicu na kojoj se izvanredni otkaz temelji. (5) Prije izvanrednog otkazivanja uvjetovanog ponašanjem ili radom radnika, ravnatelj Centra dužan je omogućiti radniku da iznese svoju obranu pisanim putem ili usmeno na zapisnik, osim ako postoje okolnosti, zbog kojih nije opravdano očekivati od ravnatelja Centra da to učini.

13 Prijelazne i završne odredbe Članak 37. (1) Pod pojmom visoka stručna sprema (VSS) podrazumijeva se završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij, kao i visoka stručna sprema koju je zaposlenik stekao sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju (Narodne novine 123/03, 105/04, 174/04, 2/07 - odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske, 46/07, 45/09, 63/11, 94/13, 139/13 i 101/14 - odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske), a pod pojmom viša stručna sprema (VŠS) podrazumijeva se završen preddiplomski sveučilišni studij ili stručni studij u trajanju od najmanje tri godine, odnosno viša stručna sprema koju je zaposlenik stekao sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona. Članak 38. (1) Odredbe ove Odluke odnose se na sve radnike zaposlene u Društvu, osim ako pojedina pitanja iz rada i po osnovi rada nisu drugim propisom, drugim aktom ili ugovorom o radu uređena na za radnika povoljniji način. (2) Ako je ugovorom o radu s pojedinim radnikom određen niži koeficijent od onoga navedenog u članku 23. ove Odluke, izmijenit će se ugovor o radu tako da se najranije od g. koristi koeficijent iz ove Odluke, i to ukoliko u proračunu za financiranje redovne djelatnosti budu osigurana adekvatna sredstva. (3) Odredbe o visini osnovice iz članka 22. ove odluke, kao i odredbe o visini koeficijenata iz članka 23. ove Odluke mogu se mijenjati obzirom na zahtjev Grada Zagreba. (4) Ukoliko nadležno tijelo Centra donese Pravilnik o radu ili drugi opći akt koji određuju pitanja propisana ovom Odlukom, primjenjivat će se odredbe Pravilnika o radu ili drugog općeg akta, a ova će se odluka staviti van snage. (1) Ova odluka stupa na snagu danom donošenja. Članak 39. U Zagrebu, 1. srpnja Ravnateljica Emina Višnić

Kolektivni ugovor za državne službenike i namještenike NN 112/2017 ( ), Kolektivni ugovor za državne službenike i namještenike KOLEKTIVNI UG

Kolektivni ugovor za državne službenike i namještenike NN 112/2017 ( ), Kolektivni ugovor za državne službenike i namještenike KOLEKTIVNI UG Kolektivni ugovor za državne službenike i namještenike NN 112/2017 (17.11.2017.), Kolektivni ugovor za državne službenike i namještenike KOLEKTIVNI UGOVORI 2630 VLADA REPUBLIKE HRVATSKE, Zagreb, Trg svetog

Више

Na temelju čl. 39. i čl. 40. Statuta Centra za pružanje usluga u zajednici Zdravi grad Poreč - Parenzo (dalje: Poslodavac), «Službeni glasnik Grada Po

Na temelju čl. 39. i čl. 40. Statuta Centra za pružanje usluga u zajednici Zdravi grad Poreč - Parenzo (dalje: Poslodavac), «Službeni glasnik Grada Po Na temelju čl. 39. i čl. 40. Statuta Centra za pružanje usluga u zajednici Zdravi grad Poreč - Parenzo (dalje: Poslodavac), «Službeni glasnik Grada Poreča», broj 6/17, Upravno vijeće Centra na sjednici

Више

„MK COMMERCE“ d

„MK COMMERCE“ d Na osnovu člana 30. Zakona o radu ("Sl. glasnik RS" br.24/2005, 61/2005, 54/2009, 32/2013 i 75/2014) (u daljem tekstu: Zakon), dana.godine zaključuje se Između: UGOVOR O RADU 1. (Naziv i sedište poslodavca),

Више

Slide 1

Slide 1 NOVINE U ISPLATI PLAĆA, NAKNADA I DRUGIH PRIMITAKA U 2019. GODINI U USTANOVAMA ODGOJA I OBRAZOVANJA dr. sc. Marija Zuber savjetnica-urednica, HZ RIF Vodice, ožujak 2019. Novine u izvorima radnog prava

Више

Microsoft Word - Document1

Microsoft Word - Document1 HRVATSKI SABOR 3635 Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O RADU Proglašavam Zakon o radu, koji je Hrvatski sabor donio na sjednici 4. prosinca 2009. godine.

Више

Aktuelni podaci za april NSJ AKTUELNI PODACI NA OSNOVU POSLEDNJEG OBJAVLJENOG PODATKA O PROSEČNOJ ZARADI ZA MESEC FEBRUAR GODINE: -Ukupno

Aktuelni podaci za april NSJ AKTUELNI PODACI NA OSNOVU POSLEDNJEG OBJAVLJENOG PODATKA O PROSEČNOJ ZARADI ZA MESEC FEBRUAR GODINE: -Ukupno AKTUELNI PODACI NA OSNOVU POSLEDNJEG OBJAVLJENOG PODATKA O PROSEČNOJ ZARADI ZA MESEC FEBRUAR 2015. GODINE: -Ukupno za Republiku Srbiju 58.992,00 dinara -Za privredu Republike Srbije.Od januara 2011. godine

Више

Na temelju članka 29. Statuta Osnovne škole Petra Preradovića, a u svezi s člancima 26. i 27. Zakona o radu ( Narodne novine broj 93/14. i 127/17.) Šk

Na temelju članka 29. Statuta Osnovne škole Petra Preradovića, a u svezi s člancima 26. i 27. Zakona o radu ( Narodne novine broj 93/14. i 127/17.) Šk Na temelju članka 29. Statuta Osnovne škole Petra Preradovića, a u svezi s člancima 26. i 27. Zakona o radu ( Narodne novine broj 93/14. i 127/17.) Školski odbor Osnovne škole Petra Preradovića nakon prethodnog

Више

Na temelju članka 54. stavak 1. Zakona o ustanovama ( Narodne novine broj 76/93., 27/97., 47/99. i 35/08.), članka 98. Zakona o odgoju i obrazovanju u

Na temelju članka 54. stavak 1. Zakona o ustanovama ( Narodne novine broj 76/93., 27/97., 47/99. i 35/08.), članka 98. Zakona o odgoju i obrazovanju u Na temelju članka 54. stavak 1. Zakona o ustanovama ( Narodne novine broj 76/93., 27/97., 47/99. i 35/08.), članka 98. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine broj 87/08.,

Више

Zajedničko Povjerenstvo za tumačenje Kolektivnog ugovora za zaposlenike u osnovnoškolskim ustanovama (u daljnjem tekstu: Povjerenstvo) PREGLED TUMAČEN

Zajedničko Povjerenstvo za tumačenje Kolektivnog ugovora za zaposlenike u osnovnoškolskim ustanovama (u daljnjem tekstu: Povjerenstvo) PREGLED TUMAČEN Zajedničko Povjerenstvo za tumačenje Kolektivnog ugovora za zaposlenike u osnovnoškolskim ustanovama (u daljnjem tekstu: Povjerenstvo) PREGLED TUMAČENJA KOLEKTIVNOG UGOVORA ZA ZAPOSLENIKE U OSNOVNOŠKOLSKIM

Више

Na temelju članaka 26. i 27. Zakona o radu ( Narodne novine broj 93/14) te članka 28. Statuta Osnovne škole Tina Ujevića, Školski odbor Osnovne škole

Na temelju članaka 26. i 27. Zakona o radu ( Narodne novine broj 93/14) te članka 28. Statuta Osnovne škole Tina Ujevića, Školski odbor Osnovne škole Na temelju članaka 26. i 27. Zakona o radu ( Narodne novine broj 93/14) te članka 28. Statuta Osnovne škole Tina Ujevića, Školski odbor Osnovne škole Tina Ujevića, nakon prethodnog savjetovanja s Radničkim

Више

SLUŽBENE NOVINE

SLUŽBENE NOVINE SLUŽBENE NOVINE OPĆINE PIĆAN GOD. XVIII BROJ 4 PIĆAN, 31. SVIBNJA 2016. LIST IZLAZI POVREMENO S A D R Ž A J AKTI NAČELNIKA Stranica 1. Odluka o imenovanju članova Stožera civilne zaštite Općine Pićan 2

Више

Usporedba prava iz kolektivnih ugovora u javnom sektoru i gospodarstvu

Usporedba prava iz kolektivnih ugovora u javnom sektoru i gospodarstvu Usporedba prava iz kolektivnih ugovora u javnom sektoru i gospodarstvu D R. S C. D R A G A N B A G I Ć, D O C E N T O D S J E K Z A S O C I O L O G I J U F I L O Z O F S K I F A K U L T E T S V E U Č I

Више

HRVATSKI ZAVOD ZA MIROVINSKO OSIGURANJE SEKTOR ZA EKONOMSKE POSLOVE IZVJEŠĆE O FINANCIJSKOM POSLOVANJU SREDSTVIMA DOPLATKA ZA DJECU ZA GODINU Za

HRVATSKI ZAVOD ZA MIROVINSKO OSIGURANJE SEKTOR ZA EKONOMSKE POSLOVE IZVJEŠĆE O FINANCIJSKOM POSLOVANJU SREDSTVIMA DOPLATKA ZA DJECU ZA GODINU Za HRVATSKI ZAVOD ZA MIROVINSKO OSIGURANJE SEKTOR ZA EKONOMSKE POSLOVE IZVJEŠĆE O FINANCIJSKOM POSLOVANJU SREDSTVIMA DOPLATKA ZA DJECU ZA 2018. GODINU Zagreb, travanj 2019. SADRŽAJ 1. UVOD... 1 2. OPĆI PODACI...

Више

PREDNACRT

PREDNACRT ЗАКОН О ПЛАТАМА ЗАПОСЛЕНИХ У ОРГАНИМА УПРАВЕ БРЧКО ДИСТРИКТА БиХ На основу члана Статута Брчко дистрикта Босне и Херцеговине («Службени гласник Брчко дистрикта БиХ», бројеви 1/00, /00, 7/0, 0/0 и /0),

Више

PRAVILNIK O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA

PRAVILNIK O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA Temeljem čl. 3. i čl. 7. Zakona o zaštiti osobnih podataka (NN 103/03, 118/06, 41/08, 130/11, 106/12), čl. 4. i čl. 5. Zakona o radu (NN 93/14, 127/17) i čl. 18. Statuta Narodne knjižnice i čitaonice Murter,

Више

Na temelju članka _____ Statuta Srednje škole _____________________________________, a u svezi s člankom 123

Na temelju članka _____ Statuta Srednje škole _____________________________________, a u svezi s člankom 123 Na temelju članka,26. Zakona o radu (Narodne novine, 93/14.) i članka 67. Statuta Gradske knjižnice Samobor Upravno vijeće (nakon prethodnog savjetovanja s sindikalnim povjerenikom) na.sjednici UV GKS

Више

На основу члана 57. став 1. тачка 1. Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС број: 72/2009, 52/2011 и 55/2013), члана 1

На основу члана 57. став 1. тачка 1. Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС број: 72/2009, 52/2011 и 55/2013), члана 1 На основу члана 57. став 1. тачка 1. Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС број: 72/2009, 52/2011 и 55/2013), члана 104-124. Закона о раду ( Службени гласник РС број: 24/2005,

Више

REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO RADA I MIROVINSKOGA SUSTAVA OPIS POSLOVA, PODACI O PLAĆI RADNIH MJESTA, SADRŽAJ I NAČIN TESTIRANJA, TE PRAVNI IZVORI Z

REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO RADA I MIROVINSKOGA SUSTAVA OPIS POSLOVA, PODACI O PLAĆI RADNIH MJESTA, SADRŽAJ I NAČIN TESTIRANJA, TE PRAVNI IZVORI Z REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO RADA I MIROVINSKOGA SUSTAVA OPIS POSLOVA, PODACI O PLAĆI RADNIH MJESTA, SADRŽAJ I NAČIN TESTIRANJA, TE PRAVNI IZVORI ZA PRIPREMU KANDIDATA/KINJA ZA TESTIRANJE PO JAVNOM

Више

ISSN SLUŽBENI VJESNIK BROJ: 25 SRIJEDA, 27. SVIBNJA GODINA LXI GRAD GLINA AKTI GRADONAČELNIKA 12. Na temelju članka 48. stavka 3

ISSN SLUŽBENI VJESNIK BROJ: 25 SRIJEDA, 27. SVIBNJA GODINA LXI GRAD GLINA AKTI GRADONAČELNIKA 12. Na temelju članka 48. stavka 3 ISSN 1334-4595 SLUŽBENI VJESNIK 2015. BROJ: 25 SRIJEDA, 27. SVIBNJA 2015. GODINA LXI GRAD GLINA AKTI GRADONAČELNIKA 12. Na temelju članka 48. stavka 3. Statuta Grada Gline (»Službeni vjesnik«, broj 16/13

Више

Temeljem članka 29

Temeljem članka 29 Temeljem članka 19. stavak 1. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ("Narodne novine" broj 86/08., 61/11. i 4/18.) tajnik Osječko-baranjske županije, raspisuje

Више

Zakon o evidencijama u oblasti rada

Zakon o evidencijama u oblasti rada Zakon o evidencijama u oblasti rada Zakon je objavljen u "Službenom listu SRJ", br. 46/96. Vidi: čl. 64. Ustavne povelje - SL SCG, 1/2003-1. Vidi: čl. 81. Zakona - RS, 101/2005-28. Vidi: čl. 110. Zakona

Више

PREDNACRT

PREDNACRT BOSNA I HERCEGOVINA БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Brčko distrikt BiH Брчко дистрикт БиХ SKUPŠTINA СКУПШТИНА BRČKO DISTRIKTA BiH БРЧКО ДИСТРИКТА БиХ Mladena Maglova 2, 76100 Brčko distrikt BiH, telefon i faks: 049/215-516

Више

Na temelju članka 107. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine broj 87/08, 86/09, 92/10, 105/10-ispr., 90/

Na temelju članka 107. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine broj 87/08, 86/09, 92/10, 105/10-ispr., 90/ Na temelju članka 107. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine broj 87/08, 86/09, 92/10, 105/10-ispr., 90/11, 16/12, 86/12, 94/13, 136/14 - RUSRH, 152/14, 7/17

Више

SADRŽAJ PREDGOVOR... 5 Domagoj Franjo Frntić, dipl. iur., predsjednik Općinskog radnog suda u Zagrebu NOVINE U RADNIM ODNOSIMA PREMA PRIJEDLOGU ZAKONA

SADRŽAJ PREDGOVOR... 5 Domagoj Franjo Frntić, dipl. iur., predsjednik Općinskog radnog suda u Zagrebu NOVINE U RADNIM ODNOSIMA PREMA PRIJEDLOGU ZAKONA PREDGOVOR... 5 Domagoj Franjo Frntić, dipl. iur., predsjednik Općinskog radnog suda u Zagrebu NOVINE U RADNIM ODNOSIMA PREMA PRIJEDLOGU ZAKONA O RADU IZ 2014. 1. UVODNO O PRIJEDLOGU NOVOG ZAKONA O RADU,

Више

На основу члана 4. став 2. Закона о државним службеницима ( Службени гласник РС, бр. 79/05, 81/05 - исправка, 83/05 - исправка, 64/07, 67/07 - исправк

На основу члана 4. став 2. Закона о државним службеницима ( Службени гласник РС, бр. 79/05, 81/05 - исправка, 83/05 - исправка, 64/07, 67/07 - исправк На основу члана 4. став 2. Закона о државним службеницима ( Службени гласник РС, бр. 79/05, 81/05 - исправка, 83/05 - исправка, 64/07, 67/07 - исправка, 116/08, 104/09, 99/14 и 94/17), а у вези са чланом

Више

Microsoft Word Sajt cir.doc

Microsoft Word Sajt cir.doc Табела 1 25.12.2008. САВЕТНИК КОЕФИЦИЈЕНТИ ЗА РЕВАЛОРИЗАЦИЈУ Објављено у У месецу према претходном месецу Од почетка до краја периода Од почетка сваког месеца до краја периода 1 2 3 4 5 6 1. 01.2008. С.Г.

Више

Zakon o plaćama i naknadama u organima vlasti Kantona Sarajevo

Zakon o plaćama i naknadama u organima vlasti Kantona Sarajevo ZAKON O PLAĆAMA I NAKNADAMA U ORGANIMA VLASTI KANTONA SARAJEVO 1 ( Službene novine Kantona Sarajevo, br. 5/19) POGLAVLJE I. OSNOVNE ODREDBE Član 1. (Predmet Zakona) Ovim zakonom uređuju se plaće i naknade

Више

ZAKON O PLATAMA ZAPOSLENIH U JAVNIM SLUŽBAMA REPUBLIKE SRPSKE Član 1. Ovim zakonom uređuje se način utvrđivanja plata zaposlenih u javnim službama (u

ZAKON O PLATAMA ZAPOSLENIH U JAVNIM SLUŽBAMA REPUBLIKE SRPSKE Član 1. Ovim zakonom uređuje se način utvrđivanja plata zaposlenih u javnim službama (u ZAKON O PLATAMA ZAPOSLENIH U JAVNIM SLUŽBAMA REPUBLIKE SRPSKE Član 1. Ovim zakonom uređuje se način utvrđivanja plata zaposlenih u javnim službama (u daljem tekstu: zaposleni) koje vrše javna ovlašćenja

Више

З А К О Н

З А К О Н ZAKON O PLATAMA ZAPOSLENIH U ORGANIMA UPRAVE REPUBLIKE SRPSKE Član 1. Ovim zakonom uređuje se način utvrđivanja plata državnih službenika i ostalih zaposlenih (u daljem tekstu: zaposleni) u ministarstvima,

Више

Page 1 of 66 NN 93/2014, HRVATSKI SABOR 1872 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O RADU Proglašavam, koji je Hrvatski sabor donio na sjednici 15. srpnja

Више

"Službeni glasnik RS", br. 62/2006, 63/2006 Ustava Republike Srbije, donosim U K A Z o proglašenju Zakona o platama državnih službenika i nameštenika

Službeni glasnik RS, br. 62/2006, 63/2006 Ustava Republike Srbije, donosim U K A Z o proglašenju Zakona o platama državnih službenika i nameštenika "Službeni glasnik RS", br. 62/2006, 63/2006 Ustava Republike Srbije, donosim U K A Z o proglašenju Zakona o platama državnih službenika i nameštenika Proglašava se Zakon o platama državnih službenika i

Више

REPUBLIKA HRVATSKA, Vlada Republike Hrvatske, Trg sv

REPUBLIKA HRVATSKA, Vlada Republike Hrvatske, Trg sv REPUBLIKA HRVATSKA, Vlada Republike Hrvatske, Trg sv. Marka 2, Zagreb, OIB: 64434885131, zastupana po ministru rada i mirovinskoga sustava, prof. dr. sc. Mirandu Mrsiću, dr. med., temeljem Odluke Vlade

Више

Zakon o radu 1 od :34 HRVATSKI SABOR 1872 Na temelju čl

Zakon o radu   1 od :34 HRVATSKI SABOR 1872 Na temelju čl 1 od 94 21.8.2015. 16:34 HRVATSKI SABOR 1872 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O RADU Proglašavam Zakon o radu, koji je Hrvatski sabor donio na sjednici

Више

Microsoft Word - Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje

Microsoft Word - Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje HRVATSKI SABOR 2020 Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O AGENCIJI ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE Proglašavam Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje, kojega je

Више

Microsoft PowerPoint RADNO PRAVO

Microsoft PowerPoint RADNO PRAVO Radno pravo Obuka za polaganje stručnog ispita za sticanje licence stečajnog upravnika Beograd, jun 2005. www.cesmecon.com Pravni izvori Zakon o radu (Sl. glasnik RS br. 24/05) Zakon o zapošljavanju i

Више

KRAPINSKO-ZAGORSKA ZUPANIJA Gimnazija Antuno Gustava Matosa Zabok Uvjeti postavanja Gimnazije Antuna Gustava Matosa kao posrednika za povremeno zaposl

KRAPINSKO-ZAGORSKA ZUPANIJA Gimnazija Antuno Gustava Matosa Zabok Uvjeti postavanja Gimnazije Antuna Gustava Matosa kao posrednika za povremeno zaposl KRAPINSKO-ZAGORSKA ZUPANIJA Gimnazija Antuno Gustava Matosa Zabok Uvjeti postavanja Gimnazije Antuna Gustava Matosa kao posrednika za povremeno zaposljavanje ucenika 1) Gimnazija Antuna Gustava Matosa

Више

Microsoft Word - Pravila II prijedlog.doc

Microsoft Word - Pravila II prijedlog.doc PRIJEDLOG HRVATSKI OLIMPIJSKI ODBOR Zagreb, Trg Krešimira Ćosića 11 TOČKA 7.3. Vijeće Broj: 354IOIURP U Zagrebu, 8.12.2016. Na temelju članka 56. Statuta Hrvatskog olimpijskog odbora, Vijeće Hrvatskog

Више

Creative Dept

Creative Dept STATUT STUDENTSKOG ZBORA EDWARD BERNAYS VISOKE ŠKOLE ZA KOMUNIKACIJSKI MENADŽMENT Zagreb, 26. studenoga 2015. Na temelju odredbe čl. 7. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama (NN

Више

Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranj

Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranj Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranju javnih potreba Grada Varaždina ( Službeni vjesnik

Више

REPUBLIKA HRVATSKA ŽUPANIJA PRIMORSKO-GORANSKA OPĆINA LOVRAN OPĆINSKI NAČELNIK OPĆINE LOVRAN KLASA: /16-01/8 UR.BROJ: 2156/ Lovran, 0

REPUBLIKA HRVATSKA ŽUPANIJA PRIMORSKO-GORANSKA OPĆINA LOVRAN OPĆINSKI NAČELNIK OPĆINE LOVRAN KLASA: /16-01/8 UR.BROJ: 2156/ Lovran, 0 REPUBLIKA HRVATSKA ŽUPANIJA PRIMORSKO-GORANSKA OPĆINA LOVRAN OPĆINSKI NAČELNIK OPĆINE LOVRAN KLASA: 402-08/16-01/8 UR.BROJ: 2156/02-02-17-02 Lovran, 03. studenog 2017. Na temelju članka 7., stavak 3.,

Више

Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA

Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA POSLOVE ZAŠTITE NA RADU (NN 112/14 i 84/15) I. OPĆE

Више

Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/0

Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (Službene novine Federacije BiH, br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/0 Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i člana 20a. stav (3) Zakona o radu ("Službene novine

Више

"Службени гласник РС", бр. 62/2006, 63/2006, 115/2006, 101/2007, 99/2010, 108/2013 На основу члана 83. тачка 3. Устава Републике Србије, доносим У К А

Службени гласник РС, бр. 62/2006, 63/2006, 115/2006, 101/2007, 99/2010, 108/2013 На основу члана 83. тачка 3. Устава Републике Србије, доносим У К А "Службени гласник РС", бр. 62/2006, 63/2006, 115/2006, 101/2007, 99/2010, 108/2013 На основу члана 83. тачка 3. Устава Републике Србије, доносим У К А З о проглашењу Закона о платама државних службеника

Више

REPUBLIKA HRVATSKA LIĈKO-SENJSKA ŢUPANIJA DOM ZDRAVLJA NOVALJA KLASA: /19-01/01 UR.BROJ : 2125/ Novalja, 02. siječnja godine Na

REPUBLIKA HRVATSKA LIĈKO-SENJSKA ŢUPANIJA DOM ZDRAVLJA NOVALJA KLASA: /19-01/01 UR.BROJ : 2125/ Novalja, 02. siječnja godine Na REPUBLIKA HRVATSKA LIĈKO-SENJSKA ŢUPANIJA DOM ZDRAVLJA NOVALJA KLASA: 035-01/19-01/01 UR.BROJ : 2125/72-01-19-1 Novalja, 02. siječnja 2019. godine Na temelju članka 2. i članka 18. stavka 3. Uredbe o uredskom

Више

Microsoft Word - 3._Pravilnik_o_sufinanciranju_programa_za_perspektivne_sportase .docx

Microsoft Word - 3._Pravilnik_o_sufinanciranju_programa_za_perspektivne_sportase .docx Na temelju odredbe članka 13. i 14. Statuta Samoborskog športskog saveza Izvršni odbor Samoborskog športskog saveza, na sjednici održanoj 20. lipnja 2016. godine donio je PRAVILNIK O SUFINANCIRANJU PROGRAMA

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ НОВА ВАРОШ РОК ЗА РЕКЛАМАЦИЈУ 10 ДАНА БРОЈ 20. НОВА ВАРОШ, 17. ДЕЦЕМБАР ГОДИНЕ 1 Општинско веће општине Нова Варош, на осн

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ НОВА ВАРОШ РОК ЗА РЕКЛАМАЦИЈУ 10 ДАНА БРОЈ 20. НОВА ВАРОШ, 17. ДЕЦЕМБАР ГОДИНЕ 1 Општинско веће општине Нова Варош, на осн СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ НОВА ВАРОШ РОК ЗА РЕКЛАМАЦИЈУ 10 ДАНА БРОЈ 20. НОВА ВАРОШ, 17. ДЕЦЕМБАР 2018. ГОДИНЕ 1 Општинско веће општине Нова Варош, на основу члана 94. Закона о превозу путника у друмском саобраћају

Више

KATALOG INFORMACIJA Ustanove za zdravstvenu njegu Ćorluka Mesnička 32, Zagreb T F E

KATALOG INFORMACIJA Ustanove za zdravstvenu njegu Ćorluka Mesnička 32, Zagreb T F E KATALOG INFORMACIJA Ustanove za zdravstvenu njegu Ćorluka 31012015 1 UVOD Pravo na pristup informacijama koje posjeduje, raspolaže ili nadzire Ustanova za zdravstvenu njegu Ćorluka, Mesnička 32, 10000

Више

Sveučilište u Rijeci TEHNIČKI FAKULTET PRAVILNIK O RADU Rijeka, siječanj 2018.

Sveučilište u Rijeci TEHNIČKI FAKULTET PRAVILNIK O RADU Rijeka, siječanj 2018. Sveučilište u Rijeci TEHNIČKI FAKULTET PRAVILNIK O RADU Rijeka, siječanj 2018. Na temelju članka 26. i 27. Zakona o radu ( Narodne novine br. 93/14 i 127/17), dekanica Tehničkog fakulteta Sveučilišta u

Више

Na temelju članka 7

Na temelju članka 7 Na temelju članka 7.st.1.t.3. i članka 37. Statuta Srednje škole Gračac u Gračac i uz pribavljeno mišljenje Nastavničkog vijeća, Školski odbor Srednje škole Gračac je na sjednici održanoj 26. ožujka 2015.

Више

Microsoft Word - 62B3EE35.doc

Microsoft Word - 62B3EE35.doc HRVATSKA RADIOTELEVIZIJA Ravnateljstvo HRT-a Na temelju članka 21. Statuta HRT-a, Ravnateljstvo HRT-a na 195. sjednici održanoj a 23. listopada 2007. usvojilo je Cjenik tehničkih usluga HRT Hrvatskog radija

Више

(Microsoft Word - PRAVILNIK O REPREZENTACIJAMA HRVATSKOG PLIVA\310KOG SAVEZA_ doc)

(Microsoft Word - PRAVILNIK O REPREZENTACIJAMA HRVATSKOG PLIVA\310KOG SAVEZA_ doc) HRVATSKI PLIVAČKI SAVEZ PRAVILNIK O REPREZENTACIJAMA HRVATSKOG PLIVAČKOG SAVEZA 06. lipnja 2009 PRAVILNIK O REPREZENTACIJAMA I. TEMELJNE ODREDBE Članak 1. Državna plivačka reprezentacija Hrvatske po sadržaju

Више

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE PRIJEDLOG ZAKONA O POTVRĐIVANJU SPORAZUMA IZMEĐU VLADE REPUBLIKE HRVATSKE I VLADE REPUBLIKE SRBIJE O SURADNJI NA PODRUČJU OBR

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE PRIJEDLOG ZAKONA O POTVRĐIVANJU SPORAZUMA IZMEĐU VLADE REPUBLIKE HRVATSKE I VLADE REPUBLIKE SRBIJE O SURADNJI NA PODRUČJU OBR VLADA REPUBLIKE HRVATSKE PRIJEDLOG ZAKONA O POTVRĐIVANJU SPORAZUMA IZMEĐU VLADE REPUBLIKE HRVATSKE I VLADE REPUBLIKE SRBIJE O SURADNJI NA PODRUČJU OBRANE, S KONAČNIM PRIJEDLOGOM ZAKONA Zagreb, rujan 2010.

Више

SLUŽBENE NOVINE

SLUŽBENE NOVINE Stranica - 1 Broj 1 OPĆINE RAŠA 14.siječnja 2016. AKTI OPĆINSKE NAČELNICE I Na temelju članka 11. stavka 1. Odluke o davanju stanova u najam ( Službene novine Općine Raša, broj 9/10) Općine Raša, na prijedlog

Више

Zakon o plaćama zaposlenih u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda Republice Srpske

Zakon o plaćama zaposlenih u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda Republice Srpske ZAKON O PLAĆAMA ZAPOSLENIH U OBLASTI VISOKOG OBRAZOVANJA I STUDENTSKOG STANDARDA REPUBLIKE SRPSKE ( Službeni glasnik RS, br. 11/19) 1 Član 1. Ovim zakonom uređuje se način utvrđivanja plaća zaposlenih

Више

ZAKON

ZAKON ZAKON O EVIDENCIJAMA U OBLASTI RADA ("Sl. list SRJ", br. 46/96 i "Sl. glasnik RS", br. 101/2005 - dr. zakon i 36/2009 - dr. zakon) I OSNOVNE ODREDBE Ĉlan 1 Ovim zakonom ureċuju se vrste, sadrţaj i naĉin

Више

РАДНИ ОДНОСИ ПИТАЊЕ: Које документе запослени треба да приложи послодавцу када подноси захтев за спречавање злостављања на раду против другог колеге и

РАДНИ ОДНОСИ ПИТАЊЕ: Које документе запослени треба да приложи послодавцу када подноси захтев за спречавање злостављања на раду против другог колеге и РАДНИ ОДНОСИ ПИТАЊЕ: Које документе запослени треба да приложи послодавцу када подноси захтев за спречавање злостављања на раду против другог колеге и одбија да ради позивајући се на члан 26. Закона о

Више

PROPISNIK O KALENDARU NATJECANJA

PROPISNIK O KALENDARU NATJECANJA PRAVILNIK O KALENDARU NATJECANJA HRVATSKOG SPORTSKOG PLESNOG SAVEZA U Zagrebu 18.01.2018 godine. SADRŽAJ I. OPĆE ODREDBE... 2 II. UPIS SPORTSKIH PLESNIH NATJECANJA U KALENDAR NATJECANJA... 3 III. PRIJAVE

Више

Page 1 of 5 1927 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ODGOJU I OBRAZOVANJU U OSNOVNOJ I SREDNJOJ ŠKOLI Proglašavam Zakon

Више

Program potpora za rješavanje stambenog pitanja mladih

Program potpora za rješavanje stambenog pitanja mladih Na temelju članka 29. Statuta Grada Opatije («Službene novine» PGŽ broj 25/09, 30/09-ispravak, 7/13, 17/13, 3/18 i 5/18-ispravak) Gradsko vijeće Grada Opatije, na sjednici održanoj dana 02.10.2018. godine

Више

OBAVIJEST RODITELJIMA KOJI UPISUJU DIJETE U PRODUŽENI BORAVAK

OBAVIJEST RODITELJIMA KOJI UPISUJU DIJETE U PRODUŽENI BORAVAK OBAVIJEST RODITELJIMA O POTREBNIM DOKUMENTIMA KOJE TREBAJU DONIJETI U ŠKOLU ZA UPIS U PRODUŽENI BORAVAK Školske godine 2011/2012. Produženi boravak neobvezni je oblik odgojno-obrazovnog rada namijenjen

Више

SUMMER DAYS KLASA: UP/I /19-01/381 URBROJ: Zagreb, 17. lipanj Na temelju članka 69. Zakona o igrama na sreću ("Narodne n

SUMMER DAYS KLASA: UP/I /19-01/381 URBROJ: Zagreb, 17. lipanj Na temelju članka 69. Zakona o igrama na sreću (Narodne n SUMMER DAYS KLASA: UP/I-460-02/19-01/381 URBROJ: 513-07-21-01-19-2 Zagreb, 17. lipanj 2019. Na temelju članka 69. Zakona o igrama na sreću ("Narodne novine" broj 87/09, 35/13, 158/13, 41/14, 143/14) i

Више

Abeceda Zaštite d.o.o. Križna 18, Zagreb Telefon: Za tehnička ispitivanja i analizu Korzo 30, Rijeka

Abeceda Zaštite d.o.o. Križna 18, Zagreb Telefon: Za tehnička ispitivanja i analizu Korzo 30, Rijeka ZAKON O MIROVINSKOM OSIGURANJU (N.N., br. 157/13., 151/14.-Uredba, 33/15., 93/15.-Uredba i 120/16.) I. OPĆE ODREDBE Članak 1. (1) Sustav mirovinskog osiguranja u Republici Hrvatskoj čine: 1) obvezno mirovinsko

Више

Slide 1

Slide 1 NAKNADA ZA BOLOVANJE - visina, porezna obilježja, ispravci i iskazivanje u obrascu JOPPD dr. sc. Marija Zuber savjetnica-urednica, HZ RIF Baška Voda, svibanj 2019. Pravo radnika na plaću i pravo na naknadu

Више

PROGRAM POTICAJA ZA

PROGRAM POTICAJA ZA Na temelju članka 29. Statuta Grada Opatije («Službene novine» PGŽ broj 25/09, 30/09, 7/13 i 17/13) Gradsko vijeće Grada Opatije, na sjednici održanoj dana 31. siječnja 2018. godine donosi PROGRAM POTICANJA

Више

KLASA: /17-01/1 URBROJ: 521-GT Zagreb, 18. listopada Na temelju članka 61.a Zakona o državnim službenicima ( Narodne novine

KLASA: /17-01/1 URBROJ: 521-GT Zagreb, 18. listopada Na temelju članka 61.a Zakona o državnim službenicima ( Narodne novine KLASA: 112-06/17-01/1 URBROJ: 521-GT-01-02-01-17-10 Zagreb, 18. listopada 2017. Na temelju članka 61.a Zakona o državnim službenicima ( Narodne novine, broj: 92/05, 140/05, 142/06, 77/07, 107/07, 27/08,

Више

Microsoft Word statut srpske manjine.doc

Microsoft Word statut srpske manjine.doc Temeljem članka 27. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina ( Narodne novine br. 155/02.) Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Osijeka na sjednici održanoj 23. prosinca 2003. godine, donijelo je

Више

КЛИНИКА ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЈУ

КЛИНИКА ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЈУ АТЛЕТСКИ САВЕЗ СРБИЈЕ Београд, Страхињића Бана 73а ПРАВИЛНИК О ОРГАНИЗАЦИЈИ РАДА И СИСТЕМАТИЗАЦИЈИ ПОСЛОВА Децембар, 2013. године 1 На основу члана 24 Закона о раду (Сл. гласник 24/2005, 61/2005, 54/2009

Више

ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ЗАКОН О ПЛАТАМА И ДРУГИМ НАКНАДАМА СУДИЈА И ТУЖИЛАЦА У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ I ОПШТЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Оквир Закона Овим Законом утврђују се плате, накнаде и одређена материјална права судија и тужилаца и стручних

Више

Microsoft Word - katalog informacija.doc

Microsoft Word - katalog informacija.doc DJEČJI DOM LIPIK LIPIK, Trg dr. Franje Tuđmana 1 KATALOG INFORMACIJA 1. UVODNE ODREDBE Katalog informacija sadrži pregled informacija koje Dječji dom Lipik (u daljem tekstu: Dom), obzirom na svoj djelokrug,

Више

Natječaj r.br. 73_samostalni referent u Rijeci

Natječaj r.br. 73_samostalni referent u Rijeci HRVATSKE VODE Zagreb, Ulica grada Vukovara 220 Raspisuju: NATJEČAJ za zaposlenje na neodređeno vrijeme natječaj r.br. 73 1. Mjesto rada: Rijeka 2. Radno mjesto: Samostalni referent - na neodređeno vrijeme

Више

Osnovice za obračun doprinosa za Milivoj Friganović, mag. oec. Ministar financija za svako obračunsko razdoblje kalendarsku godinu Naredbom obja

Osnovice za obračun doprinosa za Milivoj Friganović, mag. oec. Ministar financija za svako obračunsko razdoblje kalendarsku godinu Naredbom obja Osnovice za obračun a za 2015. Ministar financija za svako obračunsko razdoblje kalendarsku godinu Naredbom objavljuje iznose osnovica za obračun a (koje su propisane kao umnožak iznosa prosječne plaće

Више

Pravilnik o uvjetima i načinu povrata plaćene trošarine na dizelsko gorivo za pogon strojeva za pripremu površina u razminiranju NN 1/20

Pravilnik o uvjetima i načinu povrata plaćene trošarine na dizelsko gorivo za pogon strojeva za pripremu površina u razminiranju NN 1/20 NN 1/2019 (2.1.2019.), Pravilnik o uvjetima i načinu povrata plaćene trošarine na dizelsko gorivo za pogon strojeva za pripremu površina u razminiranju MINISTARSTVO FINANCIJA Na temelju članka 106. stavka

Више

Minuli rad

Minuli rad Odgovori Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave na pitanja postavljena u vezi sa novim zakonskim rešenjima u Zakonu o platama državnih službenika i nameštenika i Zakonu o platama u državnim organima

Више

GRAD ČAKOVEC I NEZAVISNI SINDIKAT BIBLIOTEČNIH DJELATNIKA HRVATSKE (SINDIKALNA PODRUŽNICA KNJIŽNICE "NIKOLA ZRINSKI" ČAKOVEC) KOLEKTIVNI UGOVOR ZA ZAP

GRAD ČAKOVEC I NEZAVISNI SINDIKAT BIBLIOTEČNIH DJELATNIKA HRVATSKE (SINDIKALNA PODRUŽNICA KNJIŽNICE NIKOLA ZRINSKI ČAKOVEC) KOLEKTIVNI UGOVOR ZA ZAP GRAD ČAKOVEC I NEZAVISNI SINDIKAT BIBLIOTEČNIH DJELATNIKA HRVATSKE (SINDIKALNA PODRUŽNICA KNJIŽNICE "NIKOLA ZRINSKI" ČAKOVEC) KOLEKTIVNI UGOVOR ZA ZAPOSLENE U KNJIŽNICI "NIKOLA ZRINSKI" ČAKOVEC Čakovec,

Више

Na temelju Ċlanka 125.

Na temelju Ċlanka 125. AKADEMIJA PRIMIJENJENIH UMJETNOSTI SVEUČILIŠTA U RIJECI P R A V I L N I K O R A D U siječanj 2012. Na temelju članka 125. i 126. Zakona o radu (Narodne novine br. 149/2009, 61/2011.) i članka 24. stavak

Више

REPUBLIKA HRVATSKA

REPUBLIKA HRVATSKA REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA GRAD OSIJEK GRADONAČELNIK PRIJEDLOG RJEŠENJA o sklapanju ugovora o pružanju platnih usluga OTP Banka d.d. Osijek, prosinac 2015. Materijal pripremio: Upravni

Више

Microsoft Word - INFORMACIJE O KORIŠTENJU OSOBNIH PODATAKA MDC.docx

Microsoft Word - INFORMACIJE O KORIŠTENJU OSOBNIH PODATAKA MDC.docx INFORMACIJE O KORIŠTENJU OSOBNIH PODATAKA Muzejski dokumentacijski centar, Ilica 44, Zagreb 10 000, OIB: 28048960411, je javna ustanova u kulturi kojoj je osnivač Republika Hrvatska. MDC obavlja muzejsku

Више

CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/ ; fax: 01/ OIB: IBAN: HR

CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/ ; fax: 01/ OIB: IBAN: HR CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/62 21 433; fax: 01/6252-515 OIB: 28129388615 IBAN: HR4923900011100025937 e-mail: czoo.vg@gmail.com web: www.centar-odgojiobrazovanje-velikagorica.skole.hr

Више

P R I J E D L O G Na temelju članka 31. stavka 3. Zakona o Vladi Republike Hrvatske (Narodne novine, br. 150/2011 i 119/2014), a u vezi s člancima 7.

P R I J E D L O G Na temelju članka 31. stavka 3. Zakona o Vladi Republike Hrvatske (Narodne novine, br. 150/2011 i 119/2014), a u vezi s člancima 7. P R I J E D L O G Na temelju članka 31. stavka 3. Zakona o Vladi Republike Hrvatske (Narodne novine, br. 150/2011 i 119/2014), a u vezi s člancima 7. i 15. Zakona o Fondu za stipendiranje hrvatskih branitelja

Више

I-D PPUO Podstrana

I-D PPUO Podstrana SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE PODSTRANA Godina XXV Podstrana, 1. ožujka 2019. Broj 4/2019. OPĆINSKI NAČELNIK Na temelju članka 4. stavak 3. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj)

Више

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA O UPISU U SREDNJE ŠKOLE 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god /2015.?

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA O UPISU U SREDNJE ŠKOLE 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god /2015.? NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA O UPISU U SREDNJE ŠKOLE 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god. 2014./2015.? U svakome upisnom roku kandidat se može prijaviti

Више

DJEČJI VRTIĆ SOPOT Zagreb, Viktora Kovačića 18 c Upravno vijeće KLASA:601-02/ URBROJ; Zagreb, 30. travnja Z A P I S N I

DJEČJI VRTIĆ SOPOT Zagreb, Viktora Kovačića 18 c Upravno vijeće KLASA:601-02/ URBROJ; Zagreb, 30. travnja Z A P I S N I DJEČJI VRTIĆ SOPOT Zagreb, Viktora Kovačića 18 c Upravno vijeće KLASA:601-02/19-01-10 URBROJ; 251-592-04-19-2 Zagreb, 30. travnja 2019. Z A P I S N I K Sa 10. sjednice Upravnog vijeća, održane dana; 25.

Више

REPUBLIKA HRVATSKA KARLOVAČKA ŽUPANIJA GRAD OZALJ GRADSKO VIJEĆE KLASA: /16-01/01 URBROJ: 2133/ Ozalj, 8. rujna god. Na temelju

REPUBLIKA HRVATSKA KARLOVAČKA ŽUPANIJA GRAD OZALJ GRADSKO VIJEĆE KLASA: /16-01/01 URBROJ: 2133/ Ozalj, 8. rujna god. Na temelju REPUBLIKA HRVATSKA KARLOVAČKA ŽUPANIJA GRAD OZALJ GRADSKO VIJEĆE KLASA: 604-02/16-01/01 URBROJ: 2133/05-01-16-1 Ozalj, 8. rujna 2016. god. Na temelju članka 33. Statuta Grada Ozlja (''Službeni glasnik''

Више

Верзија за штампу

Верзија за штампу Закон о платама службеника и намештеника у органима аутономне покрајине и јединице локалне самоуправе Закон је објављен у "Службеном гласнику РС", бр. 113/2017 и 95/2018. I. УВОДНЕ ОДРЕДБЕ Предмет закона

Више

(Microsoft PowerPoint - Predavanja za recenziju-sa rije\232enim zadacima.pptx)

(Microsoft PowerPoint - Predavanja za recenziju-sa rije\232enim zadacima.pptx) OPOREZIVANJE PODUZEĆA Predavanje 17.05.2018. DRUGI DOHODAK 1 TEMELJNE ODREDNICE DRUGOG DOHOTKA Drugi dohodak predstavlja razliku između svakog pojedinačnog primitka što se ne smatra dohotkom od nesamostalnog

Више

SLUŽBENI VJESNIK SLUŽBENO GLASILO GRADA VIROVITICE Godina XXI Virovitica, 15. svibnja Broj 7 Sadržaj GRADONAČELNIK str str 9. Odluka o produženj

SLUŽBENI VJESNIK SLUŽBENO GLASILO GRADA VIROVITICE Godina XXI Virovitica, 15. svibnja Broj 7 Sadržaj GRADONAČELNIK str str 9. Odluka o produženj SLUŽBENI VJESNIK SLUŽBENO GLASILO GRADA VIROVITICE Godina XXI Virovitica, 15. svibnja 2013. Broj 7 Sadržaj GRADONAČELNIK str str 9. Odluka o produženju radnog vreme- 1. Rješenje o odobravanju financijske

Више

Na temelju članka 4. stavka 3. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ("Narodne novine" broj 86/08, 61

Na temelju članka 4. stavka 3. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (Narodne novine broj 86/08, 61 Na temelju članka 4. stavka 3. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ("Narodne novine" broj 86/08, 61/11 i 4/18) Gradonačelnik Grada Rijeke, na prijedlog

Више

REPUBLIKA HRVATSKA KRAPINSKO - ZAGORSKA ŽUPANIJA SREDNJA ŠKOLA ZLATAR KLASA: URBROJ: 2211/01-380/ Zlatar, Na temelju članka 107. stav

REPUBLIKA HRVATSKA KRAPINSKO - ZAGORSKA ŽUPANIJA SREDNJA ŠKOLA ZLATAR KLASA: URBROJ: 2211/01-380/ Zlatar, Na temelju članka 107. stav REPUBLIKA HRVATSKA KRAPINSKO - ZAGORSKA ŽUPANIJA SREDNJA ŠKOLA ZLATAR KLASA: URBROJ: 2211/01-380/01-9-02-18- Zlatar, 2018. Na temelju članka 107. stavka 9. i članka 118. Zakona o odgoju i obrazovanju u

Више

III-3.43.Plan prijama u drzavnu sluzbu u tijela drzavne uprave, za godinu.pdf

III-3.43.Plan prijama u drzavnu sluzbu u tijela drzavne uprave, za godinu.pdf (Upozorenje : urednički pročišćeni tekst; Narodne novine broj 36 od 29032008 i broj 75 od 01072008, u kojima je naznačeno vrijeme njihova stupanja na snagu) PLAN PRIJAMA U DRŽAVNU SLUŽBU U TIJELA DRŽAVNE

Више

Zakon o poljoprivrednoj savjetodavnoj službi HRVATSKI SABOR 1224 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim

Zakon o poljoprivrednoj savjetodavnoj službi HRVATSKI SABOR 1224 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim HRVATSKI SABOR 1224 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O POLJOPRIVREDNOJ SAVJETODAVNOJ SLUŽBI Proglašavam Zakon o poljoprivrednoj savjetodavnoj službi,

Више

P R A V I L N I K

P R A V I L N I K SVEUČILIŠTE U ZAGREBU FAKULTET STROJARSTVA I BRODOGRADNJE Zagreb, Ivana Lučića 5 P R A V I L N I K O DODJELI MEDALJA, NAGRADA I PRIZNANJA Zagreb, srpanj 2006. S A D R Ž A J Stranica Opće odredbe... 3 Medalje...

Више

Microsoft Word - POTREBNI DOKUMENTI ZA PRIJAVE I ODJAVE.DOC

Microsoft Word - POTREBNI DOKUMENTI ZA PRIJAVE I ODJAVE.DOC PRIJAVA I ODJAVA RADNIKA I POSLODAVCA KOD PRAVNE OSOBE KOD FIZIČKE OSOBE STRANO PREDSTAVNIŠTVO VELEPOSLANSTVO VOLONTERI PRAVNA OSOBA VOLONTERI FIZIČKA OSOBA PRIJAVA RADNI ODNOS TISKANICA T-2 ispunjena

Више

REPUBLIKA HRVATSKA ZAGREBAČKA ŽUPANIJA OPĆINA BISTRA OPĆINSKO VIJEĆE KLASA: /17-01/58 URBROJ: 238/ Poljanica Bistranska, 20. rujna 20

REPUBLIKA HRVATSKA ZAGREBAČKA ŽUPANIJA OPĆINA BISTRA OPĆINSKO VIJEĆE KLASA: /17-01/58 URBROJ: 238/ Poljanica Bistranska, 20. rujna 20 REPUBLIKA HRVATSKA ZAGREBAČKA ŽUPANIJA OPĆINA BISTRA OPĆINSKO VIJEĆE KLASA: 021-01/17-01/58 URBROJ: 238/02-01-17-01 Poljanica Bistranska, 20. rujna 2017. god. Na temelju članka 32. Statuta Općine Bistra

Више

PowerPoint-Präsentation

PowerPoint-Präsentation Otkaz ugovora o radu Darko Graf, dipl. iur., Izvor: Verlag Dashöfer Radniku je istekao ugovor na određeno vrijeme nakon 3 godine 22.3.2016. Bila je namjera da mu se izda ugovor na neodređeno vrijeme obzirom

Више

ODLUKA

ODLUKA Na temelju članka 14. stavak 1. Zakona o proračunu (Narodne novine 87/08,136/12 i 15/15) i članka 36. Statuta Grada Makarske (Glasnik Grada Makarske 08/09 i 13/09,2/13,8/13,9/13- pročišćen tekst i 21/17),

Више

Sadržaj Sadržaj Irena Slovinac, dipl. oec., Domagoj Zaloker, dipl. oec. 1. Evidentiranje nabave službenih osobnih automobila kod trgovačkih društava,

Sadržaj Sadržaj Irena Slovinac, dipl. oec., Domagoj Zaloker, dipl. oec. 1. Evidentiranje nabave službenih osobnih automobila kod trgovačkih društava, Irena Slovinac, dipl. oec., Domagoj Zaloker, dipl. oec. 1. Evidentiranje nabave službenih osobnih automobila kod trgovačkih društava, obrtnika i neprofitnih organizacija 9 1.1. Načela priznavanja dugotrajne

Више

ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ODGOJU I OBRAZOVANJU U OSNOVNOJ I SREDNJOJ ŠKOLI

ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ODGOJU I OBRAZOVANJU U OSNOVNOJ I SREDNJOJ ŠKOLI ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ODGOJU I OBRAZOVANJU U OSNOVNOJ I SREDNJOJ ŠKOLI (NN 68/2018) Čl. 23. (4) Škola iz koje učenik odlazi izdaje prijepis ocjena i ispisuje učenika u roku od sedam dana

Више

DRŽAVNI ARHIV U BJELOVARU

DRŽAVNI ARHIV U BJELOVARU DRŽAVNI ARHIV U BJELOVARU PRAVILNIK O POSTUPAJIU U PREDMETIMA BAGATELNE NABAVE Bjelovar, 15. listopad 2014. Na temelju članka 18. stavka 3. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine br.90/11, 83/13, 143/13)

Више

Broj 6/

Broj 6/ Broj 6/2018 06.08.2018. SLUŽBENE NOVINE OPĆINE MEDULIN 1 Strana SADRŽAJ 1. Odluka o sufinanciranju djelatnosti dadilja...2 2. Odluka o usvajanju godišnjeg plana razvoja sustava civilne zaštite na području

Више