automatizirani skladišni i arhivski uređaji

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "automatizirani skladišni i arhivski uređaji"

Транскрипт

1 automatizirani skladišni i arhivski uređaji

2 Okretni regali Kardex Lektriever (KL) Princip Dokument k čovjeku Kardex Lektriever (KL) je moderni uređaj za pohranu (arhiviranje) dokumenata, koji radi na principu Dokument k čovjeku. Pri tome optimalno koristi raspoloživi prostor od poda do stropa. Radi na principu kretanja polica u vertikalnoj ravnini, zašto ga još nazivamo OKRETNI REGAL. Na pritisak odgovarajuće tipke, polica s dokumentima dolazi ispred djelatnika u radnu poziciju. Obrada slijedi u ergonomski optimalnom području, unutar vidnog polja (pregledno) i na dohvat ruku. To isključuje zamorne pokrete tijela, prigibanje, saginjanje, hodanje amo-tamo, što smanjuje zamor, skraćuje vrijeme dohvata (obrade) i povećava efikasnost. Okretni regali Lektrieveri su optimalni sistemi za odlaganje (pohranu) aktivne dokumentacije u uredima, bankama, bolnicama, državnim institucijama i centralnim arhivima. Prilagodljivost Postoje brojne izvedbe OKRETNIH REGALA, koje se mogu prilagoditi posebnim zahtjevima korisnika. Bilo da su u pitanju viseće mape, registratori, uložni registri, evidencijski kartoni, diskete, videokazete, CD-i ili drugi oblici dokumenata ili medija. Pojedini nosači polica, prilagođavaju se korištenim organizacijskim sredstvima, obliku, veličini i količini dokumenata. U jednom uređaju moguće je kombinirati različite oblike, veličine i tipove dokumenata i organizacijskih sredstava.

3 Prednosti Ušteda prostora Ušteda vremena Zaštita dokumenata Poboljšana ergonomika Softverska podrška Prilagodljivost prostoru Savjetodavna služba i servis Primjeri iz prakse Centar za razvrstavanje poštanskih pošiljki U poštanskim uredima i centrima za razvrstavanje pismovnih pošiljki, na površini manjoj od 5 m², smješteno je u KL 2600 poštanskih pretinaca za razvrstavanje pošte, koji su lako dostupni djelatnicima. Omogućeno je brzo pretraživanje i pronalaženje pojedinog dokumenta. Uređaj je prilagodljiv u pogledu: vrste i veličine dokumenata raspoloživog prostora i potrebnog kapaciteta povezivanja više katova (sa više radnih otvora) različitih visina pojedinog radnog otvora Banke MUP, PU i PP U šalter salama, za rad s građanstvom, u pojedinim PU i PP instalirano je preko 40 KL u kojima su pohranjeni evidencijski kartoni za osobne iskaznice, putovnice, kartone vozača i dosjee vozila. Državne institucije Veliki broj banaka, pohranjuje dokumente s podacima o klijentima, kreditima, tekućim računima i drugim podacima u KL Pojedine uprave na državnoj, regionalnoj i lokalnoj razini koriste ovakve uređaje za pohranu raznih dosjea (porezne uprave, bolnice, osiguravateljske kuće i dr.)

4 Visoki modularni regali Kardex Shuttle (KS) Princip rada Kardex SHUTTLE je idealan skladišni sustav za visine skladišnog prostora od 4 do 25 m. Osnovni princip je što je moguće kraće vrijeme dohvata robe po načelu Roba ili dokument k osobi-čovjeku-djelatniku. U sredini uređaja nalazi se lift jedinica na kojoj se nalazi srce Shuttla, a to je Extraktor (specijalna kolica) pomoću kojih se izvlače specijalne paletetablari s robom i dopremaju u radnu poziciju na radni otvor, ili ih vraća nazad na slobodno skladišno mjesto. Lift putuje po srednjem dijelu Shuttla, a Extraktor uskladištuje tablare na prednju i stražnju stranu modula. Nosivost tablara iznosi 150 do 500 kg. U uređaj se može uskladištiti do 60 tona razne robe. Pristup robi je jednostavan i brz. Na pritisak određene tipke tablar s robom u vrlo kratkom vremenu dolazi u radnu poziciju. Uređaj posjeduje vlastiti operativni softver za upravljanje, a može biti povezan s računalom (PC-om) i integriran u poslovni informatički sustav. U stražnjem dijelu radnog otvora nalaze se senzori (fotoćelije) koji mjere visinu skladišnog dobra. Visina skladišnog dobra određuje mogući broj uskladištenih paleta. Pri tome se mogu koristiti različite metode i strategije skladištenja, kao što su: FIFO/LIFO strategija skladištenja skladištenje sa fiksnim lokacijama, ili skladištenje s promjenjivim lokacijama uz optimiranje visine skladištenja upravljanje slobodnim skladišnim mjestima upravljanje s više mjesta Uređaj može imati do 6 radnih otvora. Kod uređaja, koji se protežu kroz više etaža, moguće je po želji integrirati više radnih otvora s prednje ili stražnje strane uređaja. Visina uređaja može se optimalno prilagoditi svakoj visini prostorije s korakom od 100 mm. Kod izmijenjenih uvjeta moguće je KS rastaviti i preseliti na novu lokaciju i prilagoditi novim zahtjevima. U jednom uređaju moguće je kombinirati tablare različitih namjena i nosivosti. Tablari mogu biti opremljeni s okvirima i nosačima za viseće mape, kutije s evidencijskim kartonima, registratorima, kartonskim kutijama, plastičnim ili metalnim kutijama za raznu robu. Visina robe na tablarima može biti od 75 mm do 750 mm.

5 Primjeri iz prakse TEH CUT U prostoru strojne obrade instaliran je Shuttle uređaj visine cca 7,5 m koliko je visoka hala. U uređaju su uskladišteni vrijedni mjerni i rezni alati za potrebe proizvodnje tvrtke TEH CUT. Prednosti Ušteda prostora Omogućuje ekstremno visoki kapacitet skladištenja na maloj skladišnoj površini. To omogućuje visoki stupanj popunjenosti uređaja. Ušteda vremena Kratko vrijeme dohvata dokumenata ili robe. Zaštita robe i/ili dokumenata HRT RJ INDOK pohrana arhivskih i radnih video kazeta Važni artikli i/ili dokumenti zaštićeni su od prljanja, prašine i neovlaštenog pristupa. Poboljšana ergonomika Radni otvor je u ergonomski povoljnom položaju, tako da se rad odvija uz dobru vidljivost u području dohvata, bez potrebe za saginjanjem ili hodanjem, kod uzimanja i odlaganja pojedinog artikla ili dokumenata. Fleksibilnost/Prilagodljivost Svaki Shuttle može se prilagoditi specifičnim potrebama i željama korisnika. Bilo da je u pitanju raspoloživi prostor, kapacitet, veličina skladišnih i transportnih spremnika, te namjena uređaja. Automatizacija/Software Uređaj posjeduje vlastiti operativni softver za upravljanje a može biti povezan s računalom (PCom) i integriran u poslovni informatički sustav. Softverska podrška omogućuje stupnjevanu integraciju u nadređene poslovne sustave. Savjetodavna služba i servis Kakvoća uređaja te stručni savjetnici i serviseri garancija su dugog vijeka i visoke operacijske spremnosti uređaja. Samostojeća konstrukcija pridodana postojećem objektu izvana PODRAVKA prehrambena industrija d.d. Koprivnica U dijelu expedita, između stepeništa, koje spaja prizemlje i prvi kat, integriran je uređaj s dva radna otvora. Uređaj je namijenjen za uskladištenje koluta s naljepnicama za proizvode Podravke. Kapacitet uređaja je cca 23 m³ ili oko 45 tona. Prosječno vrijeme dohvata iznosi 33 s, a omogućen je brz i direktni pristup do svakog koluta. U relativno niskom prostoru visine 3,90 m (4,20 m) u arhivu HRT-a, instalirana su tri Kardex SHUTTLA visine 3,80 m (4,10 m). Kapaciteti uređaja su kom radnih kazeta i kom, odnosno kom arhivskih kazeta. Iako raspoloživi prostor nije visok, na relativno maloj površini postignut je značajan kapacitet i ostvaren uvjet brzog i direktnog pristupa do bilo koje kazete.

6 Vertikalni karusel Kardex Megamat (KM) Princip rada OKRETNI REGAL model MEGAMAT radi na principu kretanja polica u vertikalnoj ravnini, uz optimiranje najkraćeg puta, u oba smjera. U odnosu na statičku opremu i organizaciju ostvaruje se dinamički sustav s idealnim principom Roba k osobičovjeku-djelatniku. Na pritisak odgovarajuće tipke, polica sa robom u vrlo kratkom vremenu dolazi u radnu poziciju. Rad se odvija u ergonomski povoljnom položaju, što omogućuje brzo uskladištenje ili vađenje uskladištene robe. MEGAMATI racionaliziraju Vaše skladišno poslovanje. Ovi uređaji koriste raspoloživi prostor optimalno od poda do stropa. Svaki uređaj zasebno je vrlo prilagodljiv (flexibilan) i predstavlja samostalnu skladišnu jedinicu. Može se postaviti neposredno u proizvodni sustav (proces) s ciljem skladištenja prema proizvodnim ili montažnim skupinama te u skladište odnosno distributivne centre. Fleksibilnost/ Prilagodljivost Police sa dodatnim elementima Višenamjenske police omogućuju razne unutarnje izvedbe kao što su: police za Eurofix kutije, plastične i metalne skladišne i transportne spremnike, male kontejnere, specijalne posudice, kutije i kutijice. Mogućnost dodavanja i učvršćenja jedne ili više međupolica. Police imaju na sebi predviđene montažne utore i rupice u koje se mogu umetnuti razni razdjelni limovi i pregrade i tako podijeliti policu na više polja. U višenamjenske police moguće je umetnuti i učvrstiti izvlačne ladice. Moguće su razne kombinacije širina i visina izvlačnih ladica na jednoj polici.

7 Prednosti Ušteda prostora Na vrlo maloj površini, korištenjem raspoložive visine hale ovim uređajima može se uskladištiti relativno puno potrebnih roba. Ušteda vremena Automatiziranim principom komisioniranja eliminira se manualni rad te se skraćuje vrijeme uskladištenja i izskladištenja. Više sigurnosti/zaštite robe Sistemom zaključavanja ili upravljanjem preko odgovarajućeg softvera i zaporke operatera roba je zaštićena od neovlaštenog pristupa. Roba je također zaštićena od prašine a zaposlenici od eventualnih nezgoda. Poboljšana ergonomika U radnom području Kardex Industrievera rad se obavlja u ergonomski ispravnom položaju. Primjeri iz prakse PLIVA HRVATSKA d.d. Uskladištenje garnitura žigova i matrica za izradu tableta Pohranjene garniture zaštićene su od prljavštine i prašine. U svakom trenutku omogućen je brzi pristup do pojedine garniture za cca 30 sek i to u ergonomski pravilnom položaju. Ostvarene prednosti: ušteda prostora, dobitak na brzini rada, sigurnosti i poboljšana ergonomika rada. Megamat kao skladište specijalnog alata Uskladištenje specijalnog reznog alata u posebno oblikovanim kutijama u kojima svaki alat ima svoje posebno oblikovano ležište. Uskladištenje velike količine alata, sigurno od bilo kakvog oštećenja, na relativno malom prostoru.

8 Kardex horizontalni karusel Fleksibilnost/ Prilagodljivost Ovisno o raspoloživom prostoru horizontalni karusel nudi brojna rješenja u kojima je bitno skraćeno vrijeme komisioniranja roba. Kod relativno uskih i dugačkih prostora u obzir dolaze jedan ili dva horizontalna karusela. Kod relativno širih i kraćih prostora, problem skladištenja i komisioniranja rješava se s tri ili četiri uređaja. Princip Horizontalni karusel sastoji se od regalnih polja, koja rotiraju u horizontalnoj ravnini i koja su preko zglobnog ramena međusobno povezana, tako da predstavljaju beskonačni lanac. Pomoću elektromotora regalna polja se pomiču naprijed ili nazad do stanice sa poslužiteljem. Regalna polja zatvorena su sa tri strane žičanim rešetkama i imaju određeni broj polica. Podovi polica mogu biti puni ili rešetkasti. Na svakom horizontalnom karuselu instalirana su klizna vrata koja se automatski otvaraju kada određeno polje dođe na radnu stanicu. Horizontalni karuseli mogu biti sastavljeni od jednog ili više postrojenja, što omogućava brzu dostupnost željenim artiklima. Pogon karusela izveden je preko frekventno upravljanog okretnog motora. Taj motor omogućuje nježno pokretanje i zaustavljanje uređaja te točno pozicioniranje pojedinog skladišnog polja na stanici za komisioniranje. Upravljanje ovim uređajem obavlja operater računalom na stanici za komisioniranje i to osobnim računalom i pripadajućim softverom. Da bi se pak optimalno iskoristila raspoloživa visina prostora, kod viših postrojenja koristi se dvoetažna varijanta s podestom ili varijanta s podiznom platformom, tako da je uzimanje robe uvijek u ergonomski povoljnom položaju. Jedan zaposlenik može opsluživati do 4 uređaja.

9 Prednosti Ušteda prostora Moguće je uskladištiti do 60 tona razne robe. Ulaz i izlaz robe nalazi se na jednom centralnom mjestu. Ušteda vremena Principom Roba k čovjeku eliminira se neproduktivno vrijeme traženja, penjanja, saginjanja, prigibanja itd. Upravljanjem putem računala moguće je istovremeno obrađivati više radnih naloga za komisioniranje. Više sigurnosti/zaštita robe Osoblje i roba potpuno su zaštićeni od eventualnih nezgoda. Da bi se spriječile eventualne nesreće onemogućen je pristup u sam uređaj sa svih strana. Ostale strane moraju imati sigurnosnu zaštitnu ogradu prema Europskoj normi EN 294. Svako postrojenje u stražnjem dijelu također mora imati servisna sigurnosna vrata. Dok su vrata otvorena postrojenje se ne može pokrenuti. Svaki radni otvor ujedno je osiguran i sa sigurnosnim kliznim vratima. Stupnjevi integracije softverske podrške u skladišne sustave (Kardex) Samostalni rad uređaja bez pohrane podataka o uskladištenim artiklima U ovom modusu rada, uređajem se upravlja pomoću integriranog korisničkog sučelja CONTROL Sučelje može biti u obliku grafičkog ili tekst-displeja i funkcijskih tipki ili u obliku displeja na dodir. Podaci o uskladištenim artiklima pohranjeni su negdje drugdje (u obliku baze podataka, na klasičnim skladišnim karticama ili u nekom drugom obliku). Da bi se došlo do željenog artikla potrebno je iz tog drugog sustava dobiti informaciju na kojem tablaru se isti nalazi. Pozivanje tablara izvodi se pomoću gore prikazanog operativnog panela. Svi uređaji imaju i prekidač za nuždu koji može svaki karusel pojedinačno isključiti-zaustaviti.

10 Reference Powerpick 5000 PowerPick 5000 predstavlja paletu softverskih rješenja, koja su plod kontinuiranog razvoja i iskustva tvrtke Kardex. To je modularni, otvoreni sustav za efikasno upravljanje skladišnim poslovanjem. Visoka razina fleksibilnosti omogućuje brzu dogradnju, od najjednostavnijeg rješenja PowerPick 1000 do najsnažnijeg rješenja PowerPick PowerPick softverski moduli omogućuju stupnjevitu integraciju u postojeće IT strukture. On zadovoljava i rješava mnoge specifične zahtjeve korisnika, tako da najčešće nisu potrebne posebne prilagodbe. Širokim rasponom rješenja pokriva područje od jednostavnih samostalnih rješenja upravljanja skladišnim poslovanjem do složenih potpuno integriranih sustava. Upravljanje zalihama s PowerPickom je mnogo više od samog pohranjivanja i izdavanja artikala. Kardex softver omogućuje i upravljanje nabavom, zalihama (min, max količinama) i optimiranjem skladišta i skladišnog prostora, PowerPick omogućuje trenutni pristup informacijama o: slobodnim/zauzetim skladišnim lokacijama statusu pojedinih lokacijo konfiguraciji tablara/ polica za pohranu upravljanje raspoloživim prostorom PowerPick FastOrder Korištenje PowerPicka i povezivanje sa poslovnim sustavima kao što je npr. SAR pokazalo se kao izuzetno uspješno. U takvim slučajevima, osnovni podaci se generiraju u poslovnom sustavu. U slijedećem koraku prenose se u WM (Warehouse Management) a potom i do samih automatiziranih skladišnih uređaja. U takvoj situaciji uloga FastOrdera je posredovanje između poslovnog sustava i samih uređaja. Alstom Karlovac Belupo Koprivnica Bosnalijek Sarajevo CROSCO-Naftni derivati Zagreb DBT Zaprešić Fakultet prometnih znanosti Zagreb FINA (ZAP Pula) Hemofarm Vršac Hrvatska radiotelevizija Zagreb Institut za etnologiju i folkloristiku Zagreb Krka Farma Jastrebarsko Ministarstvo finacija (porezna uprava) Zagreb MUP PU bjelovarsko bilogorska Bjelovar MUP PU brodsko posavska Slavonski Brod MUP PU dubrovačko neretvanska Dubrovnik MUP PU istarska Pula MUP PU karlovačka Karlovac MUP PU međimurska Čakovec MUP PU osječko baranjska Osijek MUP PU požeško slavonska Požega MUP PU splitsko dalmatinska Split MUP PU splitsko dalmatinska PP Sinj MUP PU šibensko kninska Šibenik MUP PU varaždinska Varaždin MUP PU vukovarsko srijemska Vinkovci MUP PU vukovarsko srijemska PP Vukovar MUP PU zadarska Zadar MUP PU zagrebačka Zagreb PP Ivanić Grad, Samobor, Sesvete, Velika Gorica, Zaprešić Muzej hrvatskih arheoloških spomenika Split Pliva Zagreb Podravka-Vegeta Koprivnica TEH CUT Zagreb Zavod za zapošljavanje Zagreb

11 primat-logistika d.o.o. Zastavnice Hrvatski Leskovac Zagreb, Hrvatska tel: fax: info@primatlogistika.hr skladišni i specijalizirani sustavi tel: skladisna@primatlogistika.hr

CIJENE NEKRETNINA U HRVATSKOJ Cijene nekretnina u Hrvatskoj pale su za 3 posto u odnosu na prethodnu godinu, pokazuje najnovije Njuškalovo istraživanj

CIJENE NEKRETNINA U HRVATSKOJ Cijene nekretnina u Hrvatskoj pale su za 3 posto u odnosu na prethodnu godinu, pokazuje najnovije Njuškalovo istraživanj CIJENE NEKRETNINA U HRVATSKOJ Cijene nekretnina u Hrvatskoj pale su za 3 posto u odnosu na prethodnu godinu, pokazuje najnovije Njuškalovo istraživanje na najvećem uzorku nekretnina. Samo u travnju na

Више

Stanovanje i stanogradnja

Stanovanje i stanogradnja Provedba subvencioniranja stambenih kredita za zahtjeve zaprimljene u 2018. god. Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama Provedba subvencioniranja stambenih kredita za zahtjeve zaprimljene

Више

Microsoft Word - HR Survey 2006.doc

Microsoft Word - HR Survey 2006.doc HR Survey 2006 Hrvatski pregled certifikata sustava upravljanja za 2006. godinu Osijek, svibanj 2007. Predgovor Hrvatski pregled certifikata sustava upravljanja HR Survey nastao je po ugledu na popularni

Више

Page 1 of 5 1. RADIO U 2005. radilo je 135 radiopostaja, 6 više u odnosu na 2004. Četiri radiopostaje pokrivaju programom cijelu državu: Hrvatski radio, Hrvatski katolički radio, Radio Croatia i Otvoreni

Више

PRIOPĆENJE Page 1 of 5 DRŽAVNI ZAVOD ZA STATISTIKU REPUBLIKE HRVATSKE ZAGREB, ILICA 3, P. P. 80, TELEFON: (01) 4806-111 ISSN 1334-0565 GODINA: XLIV. ZAGREB, 30. SVIBNJA 2007. BROJ: 8.3.3. 1. RADIO OBVEZATNO

Више

KLASA: / /0001 URBROJ: / Na temelju članka 20. stavka 1. Pravilnika o provedbi Podmjere 6.1.»Potpora za pokretanje po

KLASA: / /0001 URBROJ: / Na temelju članka 20. stavka 1. Pravilnika o provedbi Podmjere 6.1.»Potpora za pokretanje po KLASA: 440-12/14-01-01-01/0001 URBROJ: 343-0100/01-17-087 Na temelju članka 20. stavka 1. Pravilnika o provedbi Podmjere 6.1.»Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima«, Podmjere 6.2»Potpora

Више

Udjel osoba starijih od 65 godina u ukupnom stanovništvu po dobi i spolu, Hrvatska i Grad Zagreb, (popisna) 2011.g. - (procjena) 2017.g. 1. UDJEL OSOB

Udjel osoba starijih od 65 godina u ukupnom stanovništvu po dobi i spolu, Hrvatska i Grad Zagreb, (popisna) 2011.g. - (procjena) 2017.g. 1. UDJEL OSOB Udjel osoba starijih od 65 godina u ukupnom stanovništvu po dobi i spolu, Hrvatska i Grad Zagreb, (popisna) 2011.g. - (procjena) 2017.g. 1. UDJEL OSOBA STARIJIH OD 65 G. U UKUPNOM STANOVNIŠTVU PO DOBI

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Pregled projekata iz područja socijalnog uključivanja 3. DANI EU FONDOVA godine Ministarstvo socijalne politike i mladih Služba za pristupne i strukturne fondove Europske unije SADRŽAJ Provedeni projekti

Више

Obavijest o održavanju, prijevozu i smještaju učenika i mentora na državnom Natjecanju iz fizike Vrijeme održavanja: od travnja 2018.godine Mje

Obavijest o održavanju, prijevozu i smještaju učenika i mentora na državnom Natjecanju iz fizike Vrijeme održavanja: od travnja 2018.godine Mje Obavijest o održavanju, prijevozu i smještaju učenika i mentora na državnom Natjecanju iz fizike Vrijeme održavanja: od 17.-20.travnja 2018.godine Mjesto održavanja natjecanja: Gimnazija Pula, Pula Smještaj:

Више

E-RAČUN ZA POSLOVNE SUBJEKTE ZAPRIMANJE I SLANJE E-RAČUNA JE LAKO, PROVJERITE U FINI KAKO...

E-RAČUN ZA POSLOVNE SUBJEKTE ZAPRIMANJE I SLANJE E-RAČUNA JE LAKO, PROVJERITE U FINI KAKO... ZA POSLOVNE SUBJEKTE ZAPRIMANJE I SLANJE A JE LAKO, PROVJERITE U FINI KAKO... 2 ZA POSLOVNE SUBJEKTE Servis e-račun je internetski servis za elektroničku razmjenu računa između poslovnih subjekata (dobavljača

Више

HRVATSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA INFORMACIJA O STATISTIČKIM POKAZATELJIMA TURISTIČKOG PROMETA - ožujak

HRVATSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA INFORMACIJA O STATISTIČKIM POKAZATELJIMA TURISTIČKOG PROMETA - ožujak HRVATSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA INFORMACIJA O STATISTIČKIM POKAZATELJIMA TURISTIČKOG PROMETA - ožujak 2019. - Sadržaj: Ožujak 2019... 2 Ukupni pokazatelji... 2 Rezultati prema vrstama smještajnih kapaciteta/objekata...

Више

UNUTRANJI TRANSPORT I SKLADIŠTENJE

UNUTRANJI TRANSPORT I SKLADIŠTENJE UNUTRANJI TRANSPORT I SKLADIŠTENJE Vježbe Projektiranje skladišta UKRATKO O NEKIM OSNOVNIM POJMOVIMA Što je skladišni proces? Sve aktivnosti s robom i teretom u skladištu. Sastoji se od više skladišnih

Више

Tretman: Centar za prevenciju i vanbolničko liječenje ovisnosti o drogama Grada Poreča Provoditelj: Centar za pružanje usluga u zajednici Zdravi grad

Tretman: Centar za prevenciju i vanbolničko liječenje ovisnosti o drogama Grada Poreča Provoditelj: Centar za pružanje usluga u zajednici Zdravi grad Tretman: Centar za prevenciju i vanbolničko liječenje ovisnosti o drogama Grada Poreča Provoditelj: Centar za pružanje usluga u zajednici Zdravi grad Poreč-Parenzo Godina provedbe: 2018 Kratki opis programa

Више

Microsoft Word - 1_naslovnica.doc

Microsoft Word - 1_naslovnica.doc ISSN 1334-806X NAKLADNIK HRVATSKI ZAVOD ZA MIROVINSKO OSIGURANJE Središnja služba A. Mihanovića 3, 10000 Zagreb za nakladnika Srećko Vuković glavni urednik Goran Krstičević redakcija Marica Imprić-Jurić,

Више

Page 1 of 5 U 2005. radilo je 107 kinematografa, što je za 24 manje nego u 2004. Od g broja kinematografa, 105 njih ima 1 dvoranu/ekran, 1 kinematograf ima 5 dvorana/ekrana, a 1 ima 13 dvorana/ekrana.

Више

OSNOVE POSLOVANJA, STRATEGIJE, PREDSTAVLJANJE DIREKTORA I KRATKA USPOREDBA S KONKURENCIJOM

OSNOVE POSLOVANJA, STRATEGIJE, PREDSTAVLJANJE DIREKTORA  I KRATKA USPOREDBA S KONKURENCIJOM Press konferencija 03. travnja 2019. Misija i vizija MISIJA Stvaramo uvjete za bolji život u Hrvatskoj. VIZIJA Banka u hrvatskom vlasništvu s relevantnim tržišnim utjecajem koja na najbolji način brine

Више

eGlasilo HPA svibanj 2019

eGlasilo HPA svibanj 2019 eglasilo IZVJEŠĆE O STOČARSKOJ PROIZVODNJI Svibanj SADRŽAJ JEDINSTVENI REGISTAR DOMAĆIH ŽIVOTINJA ISPORUČENE KOLIČINE MLIJEKA o Kravlje mlijeko o Ovčje mlijeko o Kozje mlijeko KONTROLA OCJENJIVANJA NA

Више

Microsoft Word - PRIJEDLOG IZMJENE PLANA NUMERIRANJA OT_ doc

Microsoft Word - PRIJEDLOG IZMJENE PLANA NUMERIRANJA OT_ doc Plan numeriranja PRIJEDLOG IZMJENE PLANA NUMERIRANJA Na temelju članka 65. stavka 2. i 6. i članka 121. Zakona o telekomunikacijama ( Narodne novine, br. 122/03., 158/03., 177/03., 60/04. i 70/05) te članka

Више

Microsoft Word - Organizirani prijevoz_Natjecanje fizika.docx

Microsoft Word - Organizirani prijevoz_Natjecanje fizika.docx AUTOBUS 1 Voditelji puta: Damir Kliček, prof. Mob: 091 282 7109 Zumbulka Beštak Kadić, prof. Mob: 091 525 0399 Međimurska III.OŠ II.OŠ Gimnazija Josipa 9 Slavenskog Varaždinska Zagrebačka Krapinskozagorska

Више

caprari-elektrane_Layout 1.qxd

caprari-elektrane_Layout 1.qxd Pravo rješenje za ELEKTRANE Naša Tehnologija i prednosti BUŠOTINSKE ELEKTRIČNE PUMPE E serija Više od 9.000 pouzdanih rješenja za varijacije zahtjevanih primjena. Robusna konstrukcija od željeznog lijeva.

Више

Naziv naručitelja: RIJEKA plus d.o.o. Godina: 2019 Rbr Evidencijski broj Predmet nabave Brojčana oznaka nabave premeta nabave iz CPV-a Procijenjena vr

Naziv naručitelja: RIJEKA plus d.o.o. Godina: 2019 Rbr Evidencijski broj Predmet nabave Brojčana oznaka nabave premeta nabave iz CPV-a Procijenjena vr Naziv naručitelja: RIJEKA plus d.o.o. Godina: 2019 premeta vrijednost ) 1 PN -993 Akumulatorske baterije 31400000-0 20.000,00 Postupak jednostavne NE Narudžbenica 1. kvartal 12 mjeseci 30.01.2019 2 PN

Више

PowerPoint prezentacija

PowerPoint prezentacija Školski knjižničari za razliku u odgoju i obrazovanju SURADNJA U NEPOSREDNOJ ODGOJNO OBRAZOVNOJ DJELATNOSTI SNOOD Ciljevi 1. dati konkretan doprinos suradnji s učiteljima i nastavnicima 2. pokazati ostalim

Више

UPRAVLJANJE VODOVODNIM SUSTAVIMA Nadzor u stvarnom vremenu i proaktivno donošenje odluka ČISTOM VODOM OPSKRBLJUJEMO VIŠE OD 100 MILIJUNA KUĆANSTAVA is

UPRAVLJANJE VODOVODNIM SUSTAVIMA Nadzor u stvarnom vremenu i proaktivno donošenje odluka ČISTOM VODOM OPSKRBLJUJEMO VIŠE OD 100 MILIJUNA KUĆANSTAVA is UPRAVLJANJE VODOVODNIM SUSTAVIMA Nadzor u stvarnom vremenu i proaktivno donošenje odluka ČISTOM VODOM OPSKRBLJUJEMO VIŠE OD 100 MILIJUNA KUĆANSTAVA is becoming AQUIS KONTROLA JE U VAŠIM RUKAMA! Izazovi

Више

Page 1 of 5 U 2004. radio je 131 kinematograf, što je za 11 manje nego u 2003. Od g broja kinematografa 129 njih ima 1 dvoranu/ekran, 1 kinematograf ima 5 dvorana/ekrana, a 1 ima 13 dvorana/ekrana. Samostalnih

Више

EDITEL_Adria_Brochure_HR.indd

EDITEL_Adria_Brochure_HR.indd EDITEL Adria povezuje vaše poslovanje EDI rješenja za pametne lance nabave O nama EDITEL Adria Tvrtka EDITEL Adria započela je svoje poslovanje u Hrvatskoj pod imenom Panteon Plus kao lokalni predstavnik

Више

Microsoft Word - Mjesečno izvješće o stanju zemljišnoknjižnih predmeta u općinskom sudovima RH za kolovoz 2016.doc

Microsoft Word - Mjesečno izvješće o stanju zemljišnoknjižnih predmeta u općinskom sudovima RH za kolovoz 2016.doc REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO PRAVOSUĐA MJESEČNO IZVJEŠĆE O STANJU ZEMLJIŠNOKNJIŽNIH PREDMETA U OPĆINSKIM SUDOVIMA REPUBLIKE HRVATSKE za kolovoz 2016. godine Sadržaj I. USPOREDBA STANJA ZK PREDMETA U

Више

DOLASCI I NOĆENJA DOMAĆIH I STRANIH TURISTA PO ZEMLJAMA PRIPADNOSTI ZA RAZDOBLJE SIJEČANJ - SRPANJ 2019./2018. (SVI KAPACITETI) I-VII I-VII 2018

DOLASCI I NOĆENJA DOMAĆIH I STRANIH TURISTA PO ZEMLJAMA PRIPADNOSTI ZA RAZDOBLJE SIJEČANJ - SRPANJ 2019./2018. (SVI KAPACITETI) I-VII I-VII 2018 DOLASCI I NOĆENJA DOMAĆIH I STRANIH TURISTA PO ZEMLJAMA PRIPADNOSTI ZA RAZDOBLJE SIJEČANJ - SRPANJ 2019./2018. (SVI KAPACITETI) Zemlja Dolasci Noćenja % Noćenja Dolasci Noćenja % Noćenja Dolasci Noćenja

Више

WAMSTER Prezentacija

WAMSTER Prezentacija WAMSTER Mi smo Studio Elektronike Rijeka d.o.o. tvrtka za razvoj tehnoloških rješenja u automatici i elektronici tvrka osnovana 2006. na temelju komercijalizacije rezultata magistarskog rada locirani u

Више

Memorijski moduli Priručnik

Memorijski moduli Priručnik Memorijski moduli Priručnik Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Podaci koji su ovdje sadržani podliježu promjenama bez prethodne najave. Jedina jamstva za HP proizvode i usluge iznesena

Више

Број: 511/K/17/VIII-6 Датум: године ИЗМЕНА КОНКУРСНЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ БРОЈ 1. ЗА ЈАВНУ НАБАВКУ ДОБАРА НАМЕШТАЈ ЈН МВ 06/2017 На основу члана

Број: 511/K/17/VIII-6 Датум: године ИЗМЕНА КОНКУРСНЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ БРОЈ 1. ЗА ЈАВНУ НАБАВКУ ДОБАРА НАМЕШТАЈ ЈН МВ 06/2017 На основу члана Број: 511/K/17/VIII-6 Датум: 06.06.2017. године ИЗМЕНА КОНКУРСНЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ БРОЈ 1. ЗА ЈАВНУ НАБАВКУ ДОБАРА НАМЕШТАЈ ЈН МВ 06/2017 На основу члана 63. став 1. Закона о јавним набавкама («Службени гласник

Више

Uvijek u pokretu uz Crodux i American Tourister! Uštedite do 50% U razdoblju od do sakupljajte pečate i uštedite! *Popust se odnosi

Uvijek u pokretu uz Crodux i American Tourister! Uštedite do 50% U razdoblju od do sakupljajte pečate i uštedite! *Popust se odnosi Uvijek u pokretu uz Crodux i American Tourister! Uštedite do 50% U razdoblju od 01.04. do 30.06.2019. sakupljajte pečate i uštedite! *Popust se odnosi na redovne maloprodajne cijene na Crodux benzinskim

Више

SAŽETAK POZIVA Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, polj

SAŽETAK POZIVA Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, polj SAŽETAK POZIVA Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo Ograničeni privremeni poziv na

Више

PRIOPĆENJE Page 1 of 5 DRŽAVNI ZAVOD ZA STATISTIKU REPUBLIKE HRVATSKE ZAGREB, ILICA 3, P. P. 80, TELEFON: (01) 4806-111 ISSN 1334-0565 GODINA: XLIV. ZAGREB, 19. LIPNJA 2007. BROJ: 8.3.4. OBVEZATNO NAVEDITE

Више

Proširenje sustava: sada su moguće 283 varijante tuša! Sustav tuš stranica s brojnim varijantama made in Germany

Proširenje sustava: sada su moguće 283 varijante tuša! Sustav tuš stranica s brojnim varijantama made in Germany Proširenje sustava: sada su moguće 283 varijante tuša! Sustav tuš stranica s brojnim varijantama made in Germany Sadržaj Pregled artikala str. 4 5 Tuš s ulazom na kut str. 6 9 Kutni tuš str. 10 12 XXL

Више

Kanalni ventilatori Kanalni ventilatori za sustave komforne ventilacije Širok raspon protoka: 400 do m³/h Lakirano kućište u standardnoj izvedb

Kanalni ventilatori Kanalni ventilatori za sustave komforne ventilacije Širok raspon protoka: 400 do m³/h Lakirano kućište u standardnoj izvedb za sustave komforne ventilacije Širok raspon protoka: 400 do 35.000 m³/h Lakirano kućište u standardnoj izvedbi Primjena kanalni ventilatori, za odsis i dovod zraka, Ograničenje upotrebe: temperatura zraka

Више

RIJEKA plus d.o.o. Godina: 2019 Rbr Evidencijski broj Predmet nabave Brojčana oznaka nabave premeta nabave iz CPV-a Procijenjena vrijednost nabave (u

RIJEKA plus d.o.o. Godina: 2019 Rbr Evidencijski broj Predmet nabave Brojčana oznaka nabave premeta nabave iz CPV-a Procijenjena vrijednost nabave (u premeta vrijednost ) 1 PN -993 Akumulatorske baterije 31400000-0 20.000,00 Postupak jednostavne NE Narudžbenica 1. kvartal 12 mjeseci 30.01.2019 2 PN -994 Autogume 34350000-5 35.000,00 Postupak jednostavne

Више

Glasnik_ cdr

Glasnik_ cdr Godina: XXV Datum: 16. 11. 2016. Broj: 54 - Registracije SADRŽAJ Izdaje: Hrvatski nogometni savez Ulica grada Vukovara 269 A, HR-10000 Zagreb Uređuje: Ured HNS-a Telefon: +385 1 2361 555 Fax: +385 1 2441

Више

Naziv ponuditelja s kojim je sklopljen ugovor o javnoj nabavi, Iznos skopljenog naziv gospodarskog subjekta ili ugovora ili Okvirnog Datum sklapanja R

Naziv ponuditelja s kojim je sklopljen ugovor o javnoj nabavi, Iznos skopljenog naziv gospodarskog subjekta ili ugovora ili Okvirnog Datum sklapanja R sklopljen sporazuma,, 1. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. visinom ostatka vrijednosti Ug. Br.: 56108 br. 2/2013-1 109.669,10 07.04.2014. visinom ostatka vrijednosti Ug. Br.: 56109 br. 2/2013-1 109.669,10 07.04.2014.

Више

POREČ BUS ŠKOLA MJESTO MJESTO POLASKA BROJ VRIJEME POLASKA KM 1. PRVA GIMNAZIJA VARAŽDIN VARAŽDIN 13 PRVA GIMNAZIJA VARAŽDIN V

POREČ BUS ŠKOLA MJESTO MJESTO POLASKA BROJ VRIJEME POLASKA KM 1. PRVA GIMNAZIJA VARAŽDIN VARAŽDIN 13 PRVA GIMNAZIJA VARAŽDIN V POREČ 25.4.218.-27.4.218. BUS ŠKOLA MJESTO MJESTO POLASKA BROJ VRIJEME POLASKA KM 1. PRVA GIMNAZIJA VARAŽDIN VARAŽDIN 13 PRVA GIMNAZIJA VARAŽDIN VARAŽDIN AK VARAŽDIN 5? VARAŽDIN 1 SREDNJA ŠKOLA BEDEKOVČINA

Више

caprari-pravljenje_snijega_Layout 1.qxd

caprari-pravljenje_snijega_Layout 1.qxd Pravo rješenje za PRAVLJENJE SNIJEGA Naša Tehnologija i prednosti VISOKOTLAČNE VIŠESTUPANJSKE HORIZONTALNE PUMPE PM serija Pouzdanost i niski troškovi pogona i održavanja Visoke hidrauličke učinkovitosti

Више

Opća politika zaštite osobnih podataka u Elektrodi Zagreb d.d Verzija: 1.0

Opća politika zaštite osobnih podataka u Elektrodi Zagreb d.d Verzija: 1.0 u Elektrodi Zagreb d.d. 20.5.2018. Verzija: 1.0 Sadržaj 1 UVOD... 2 1.1 SVRHA DOKUMENTA... 2 1.2 PODRUČJE PRIMJENE... 2 2 OPĆA POLITIKA ZAŠTITE OSOBNIH PODATAKA... 2 3 TEMELJNA NAČELA... 2 4 SUSTAV ZAŠTITE

Више

PRIKAZIVAČ BRZINE I BROJILO PROMETA ZA STATISTIČKU OBRADU PODATAKA

PRIKAZIVAČ BRZINE I BROJILO PROMETA ZA STATISTIČKU OBRADU PODATAKA PRIKAZIVAČ BRZINE I BROJILO PROMETA ZA STATISTIČKU OBRADU PODATAKA PRIKAZIVAČ BRZINE SA TEKSTUALNIM PORUKAMA Prikazivač brzine prikazuje tekstualnu poruku ili znak opasnosti u skladu sa detektiranom brzinom.

Више

Sonniger katalog_2017_HR_ indd

Sonniger katalog_2017_HR_ indd Br. 1 u Europi Novo u ponudi zračna zavjesa G R I J A Č I Z R A K A Z R A Č N E Z A V J E S E Br. 1 u Europi SONNIGER JE EUROPSKI PROIZVOĐAČ MODERNIH, EKOLOŠKI I OPTIMALNO ODABRANIH UREĐAJA ZA TRŽIŠTE

Више

Reference VODOVODI I KOMUNALNA DRUŠTVA IME MJESTO ĐAKOVAČKI VODOVOD d.o.o. Đakovo HRVATSKE VODE Zagreb HRVATSKI ZAVOD ZA TOKSIKOLOGIJU Zagreb HRVATSKI

Reference VODOVODI I KOMUNALNA DRUŠTVA IME MJESTO ĐAKOVAČKI VODOVOD d.o.o. Đakovo HRVATSKE VODE Zagreb HRVATSKI ZAVOD ZA TOKSIKOLOGIJU Zagreb HRVATSKI VODOVODI I KOMUNALNA DRUŠTVA IME MJESTO ĐAKOVAČKI VODOVOD d.o.o. Đakovo HRVATSKE VODE HRVATSKI ZAVOD ZA TOKSIKOLOGIJU HRVATSKI ZAVOD ZA TRANSFUZIJSKU MEDICINU ISTARSKI VODOVOD d.o.o. Buzet JP VODOVOD SENJ

Више

_Poziv_na_dostavu_ponude_Pro-mimato

_Poziv_na_dostavu_ponude_Pro-mimato Ovaj poziv se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj Sukladno Pozivu na dostavu projektnih prijedloga Izgradnja proizvodnih kapaciteta MSP i ulaganje u opremu i Prilogu 4. Postupci nabave za

Више

REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO RADA I MIROVINSKOGA SUSTAVA Ažurirano: REGISTAR UGOVORA O JAVNOJ NABAVI I UGOVORA SKLOPLJENIH NA TEMELJU O

REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO RADA I MIROVINSKOGA SUSTAVA Ažurirano: REGISTAR UGOVORA O JAVNOJ NABAVI I UGOVORA SKLOPLJENIH NA TEMELJU O REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO RADA I MIROVINSKOGA SUSTAVA Ažurirano: 31.12.2014. REGISTAR UGOVORA O JAVNOJ NABAVI I UGOVORA SKLOPLJENIH NA TEMELJU OKVIRNIH SPORAZUMA U 2014. GODINI ugovor o javnoj na

Више

GTM plan MS&HT coop

GTM plan MS&HT coop Poslovni uzlet grada Novigrada 6. studenoga 2015. Uz Cloud usluge poslujte uspješno i kada niste u uredu Dvadese Krešimir Jusup Savjetnik za prodaju ICT usluga poslovnim korisnicima NAŠ DANAŠNJI CILJ?

Више

81-Stefanec-strucno.indd

81-Stefanec-strucno.indd Željko Štefanac STRUČNO USAVRŠAVANJE NASTAVNIKA TJELESNE I ZDRAVSTVENE KULTURE U FUNKCIJI POVEĆANJA KVALITETE ODGOJNO-OBRAZOVNOG RADA 1. UVOD Stručno usavršavanje prosvjetnih djelatnika osnovnih i srednjih

Више

Microsoft Word - privitak prijedloga odluke

Microsoft Word - privitak prijedloga odluke Informatički sustav za prikupljanje, simulaciju i prikaz podataka o cijenama javnih komunikacijskih usluga (dalje: Sustav e-tarife) Zagreb, HRVATSKA AGENCIJA ZA POŠTU I ELEKTRONIČKE KOMUNIKACIJE Roberta

Више

hrvatski zavod za zapošljavanje Godina XV. broj 4 Zagreb 2013.

hrvatski zavod za zapošljavanje Godina XV. broj 4 Zagreb 2013. hrvatski zavod za zapošljavanje Godina XV. broj 4 Zagreb 2013. Nakladnik: hrvatski zavod za zapošljavanje Radnička cesta 1, Zagreb Telefon - centrala: (01) 612 60 00 Telefon - uredništvo: (01) 612 60 90

Више

Roltrac_oferta_PL

Roltrac_oferta_PL KATALOG MAŠINA www.roltrac.pl CEPAČ DRVA R-60 Dozator (navoz) Razdelna funkcija Pritisak klipa Opcija noževa Podizanje noža Dužina cepanice Rezervoar za ulje Snaga električnog motora ručna mašina, samo

Више

JAVNA USTANOVA NACIONALNI PARK KRKA Š I B E N I K Trg Ivana Pavla II, br ŠIBENIK, p.p. 154 Tel: 022/ , fax: 022/ KLASA: /1

JAVNA USTANOVA NACIONALNI PARK KRKA Š I B E N I K Trg Ivana Pavla II, br ŠIBENIK, p.p. 154 Tel: 022/ , fax: 022/ KLASA: /1 JAVNA USTANOVA NACIONALNI PARK KRKA Š I B E N I K Trg Ivana Pavla II, br. 5 22000 ŠIBENIK, p.p. 154 Tel: 022/201-777, fax: 022/336-836 KLASA: 480-05/13-03/31 POZIV ZA PRIKUPLJANJE PONUDA ZA NABAVA DIGITALNE

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Održiva mobilnost u pametnim destinacijama Tivat, 05/03/2019 Jučer Implementacija i upravljanje sustavima održive mobilnosti Danas Integrirani JP s fokusom na korisnike i lokalnu zajednicu 1 5 ključnih

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ ДИРЕКЦИЈА ЗА МЕРЕ И ДРАГОЦЕНЕ МЕТАЛЕ Београд, Мике Аласа 14, ПП: 34, ПАК: телефон: (011)

РЕПУБЛИКА СРБИЈА МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ ДИРЕКЦИЈА ЗА МЕРЕ И ДРАГОЦЕНЕ МЕТАЛЕ Београд, Мике Аласа 14, ПП: 34, ПАК: телефон: (011) РЕПУБЛИКА СРБИЈА МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ ДИРЕКЦИЈА ЗА МЕРЕ И ДРАГОЦЕНЕ МЕТАЛЕ 11000 Београд, Мике Аласа 14, ПП: 34, ПАК: 105 305 телефон: (011) 32-82-736, телефакс: (011) 21-81-668 На основу члана 192. став

Више

Prezentator: Nataša Dvoršak Umag, 20.listopad 2006

Prezentator: Nataša Dvoršak  Umag, 20.listopad 2006 IIS BURIN BURIN HD - HelpDesk Nenad Lenđel, projektant programer IS-a HROUG 2007, Rovinj, 19. Listopada 2007.g. ULJANIK IRI d.o.o. SADRŽAJ Uvod Ciljevi izgradnje HelpDeska Funkcijske cjeline HelpDesk integracija

Више

Sustavi kotlovskih postrojenja

Sustavi kotlovskih postrojenja Sustavi kotlovskih postrojenja Teleservice Regulacija kotlova BCO BCO UL-S UNIVERSAL parni kotao WA Uređaj za analizu vode Kompetencija i povjerenje Bosch Industriekessel je u svjetskim razmjerima renomirani

Више

Slide 1

Slide 1 OSNOVNI MODEL PARKIRNE KLIME RT 880/ RT 780 OSNOVNI MODEL RT 880 Mogućnost ugradnje na gotovo sva vozila Hermetički zatvoren sustav Gornji pokrov moguće je obojati u boju vozila NOVA GENERACIJA PARKIRNIH

Више

Microsoft Word - template_2017_01_12_P01_P24.docx

Microsoft Word - template_2017_01_12_P01_P24.docx Podaci O radu STP u 2017. godini Zagreb, siječanj 2018. Nakladnik: Centar za vozila Hrvatske d.d. Za nakladnika: Davorin Pavlović, dipl.ing. 2 U ovom materijalu predstavljeni su podaci o broju obavljenih

Више

HRVATSKI ZAVOD ZA MIROVINSKO OSIGURANJE SREDIŠNJA SLUŽBA A. Mihanovića 3, Zagreb OBAVIJEST O PROVEDBI POSTUPKA TESTIRANJA U POVODU JAVNOG NATJEČ

HRVATSKI ZAVOD ZA MIROVINSKO OSIGURANJE SREDIŠNJA SLUŽBA A. Mihanovića 3, Zagreb OBAVIJEST O PROVEDBI POSTUPKA TESTIRANJA U POVODU JAVNOG NATJEČ HRVATSKI ZAVOD ZA MIROVINSKO OSIGURANJE SREDIŠNJA SLUŽBA A. Mihanovića 3, 10000 Zagreb OBAVIJEST O PROVEDBI POSTUPKA TESTIRANJA U POVODU JAVNOG NATJEČAJA ZA ZASNIVANJE RADNOG ODNOSA U HRVATSKOM ZAVODU

Више

Podaci O radu STP u prvih šest mjeseci godine Zagreb, srpanj 2015.

Podaci O radu STP u prvih šest mjeseci godine Zagreb, srpanj 2015. Podaci O radu STP u prvih šest mjeseci 2015. godine Zagreb, srpanj 2015. U ovom materijalu predstavljeni su podaci o broju obavljenih tehničkih pregleda vozila i broju usluga pri ovjeri tehničke ispravnosti

Више

PPT

PPT Sve što trebate znati o eračunima u javnoj nabavi U našem priručniku smo ukratko pojasnili što nam je donio Zakon o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi. ZAKONSKA REGULATIVA Stupanjem na snagu

Више

Microsoft PowerPoint Aplikacijski moduli ISMO [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint Aplikacijski moduli ISMO [Compatibility Mode] Sveučilište u Zagrebu Fakultet prometnih znanosti Zavod za informacijsko komunikacijski promet Katedra za upravljanje informacijsko komunikacijskim uslugama Informacijski sustavi mrežnih operatera Aplikacijski

Више

DJEČJI VRTIĆ MARKUŠEVEC Zagreb, Štefanovec 172 PREDMET UGOVORA ILI NARUDŽBE / RAČUN MLIJEKO I MLIJEČNI PROIZVODI KRUH I KRUŠNI PROIZVODI SVJEŽE JUNEĆE

DJEČJI VRTIĆ MARKUŠEVEC Zagreb, Štefanovec 172 PREDMET UGOVORA ILI NARUDŽBE / RAČUN MLIJEKO I MLIJEČNI PROIZVODI KRUH I KRUŠNI PROIZVODI SVJEŽE JUNEĆE DJEČJI VRTIĆ MARKUŠEVEC Zagreb, Štefanovec 172 PREDMET UGOVORA ILI NARUDŽBE / RAČUN MLIJEKO I MLIJEČNI PROIZVODI KRUH I KRUŠNI PROIZVODI SVJEŽE JUNEĆE I TELEĆE MESO REGISTAR SKLOPLJENIH UGOVORA JAVNE NABAVE

Више

PRIJEVOZ / TABLICA PRIJEVOZA OŠ BUS BUS 1 GRAD/NAZIV ŠKOLE VRIJEME MJESTO POLASKA UKUPNO DARDA, OŠ DARDA 7:00 Ispred škole 15 VIŠNJEVAC, OŠ VIŠ

PRIJEVOZ / TABLICA PRIJEVOZA OŠ BUS BUS 1 GRAD/NAZIV ŠKOLE VRIJEME MJESTO POLASKA UKUPNO DARDA, OŠ DARDA 7:00 Ispred škole 15 VIŠNJEVAC, OŠ VIŠ PRIJEVOZ / TABLICA PRIJEVOZA 24.04.-OŠ BUS BUS 1 GRAD/NAZIV ŠKOLE VRIJEME MJESTO POLASKA DARDA, OŠ DARDA 7:00 1 VIŠNJEVAC, OŠ VIŠNJEVAC 7:20 OSIJEK, OŠ D.CESARIĆA OSIJEK, OŠ TINA UEVIĆA 7:40 Parking Emezzeta

Више

Microsoft PowerPoint - LB7-2_WCCF_2012.ppt

Microsoft PowerPoint - LB7-2_WCCF_2012.ppt Praktikum automatizacije ak.g. 2011/2012 Laboratorijski blok 7 (Interaktivna vježba) LB7-2 Konfiguracija sučelja čovjek-stroj na operaterskom panelu unutar programskog paketa Step7 WinCC Flexible Četvrtak,

Више

REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO RADA I MIROVINSKOGA SUSTAVA Tablica1: Plan prijma na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa za god

REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO RADA I MIROVINSKOGA SUSTAVA Tablica1: Plan prijma na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa za god REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO RADA I MIROVINSKOGA SUSTAVA Tablica: Plan prijma stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa za 204. godinu NAZIV RADNIH MJESTA ZA ČIJE SE POSLOVE PLANIRA STRUČNO

Више

Županije i fondovi EU.indd

Županije i fondovi EU.indd : - PREGLED I USPOREDBA UGOVORENIH SREDSTAVA - OSVRT NA PROJEKT SLAVONIJA, BARANJA I SRIJEM Uvodno Iznos ugovorenih sredstava fondova EU po županijama Ugovorena sredstva fondova EU po stanovniku po županijama

Више

PEUGEOT Novi Partner Furgon CIJENE, OPREMA I TEHNIČKE KARAKTERISTIKE U primjeni od

PEUGEOT Novi Partner Furgon CIJENE, OPREMA I TEHNIČKE KARAKTERISTIKE U primjeni od PEUGEOT Novi Partner Furgon CIJENE, OPREMA I TEHNIČKE KARAKTERISTIKE U primjeni od 01.12.2015. Varijante Partner furgona FURGON L2 S DVA REDA SJEDALA FURGON L2 + Sklopiva klupa za 3 putnika u drugom redu

Више

Poštovani,

Poštovani, VATROnet Upravljanje vatrogasnim intervencijama i Sustav za uzbunjivanje Popis podataka potrebnih za ispravan rad sustava Srpanj 2017. Sadržaj 1. Uvod... 3 2. Podaci koje je potrebno ažurirati... 3 3.

Више

Microsoft Word - voip server.doc

Microsoft Word - voip server.doc Link network VoIP sistemi KORISNIČKO UPUTSTVO Link network Telefon: 026/646330, fax:0268640355 Trg Republike 10/28 Smederevo Web: www.linknetwork.rs e-mail: office@linknetwork.rs SADRŽAJ Funkcije sistema:...1

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Razmjena računa u javnom i privatnom sektoru Sektor komercijalnih digitalnih rješenja 1 Pregled tema: Što je e-račun? (Direktiva 2014/55/EU) Implementacija EU Direktive u nacionalnom okruženju Zakon o

Више

KLASA: /16-01/30 URBROJ: Sukladno čl. 21. st. 2. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine, br. 90/11, 83/13, 143/13 i 13/14 Odlu

KLASA: /16-01/30 URBROJ: Sukladno čl. 21. st. 2. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine, br. 90/11, 83/13, 143/13 i 13/14 Odlu KLASA: 33001/1601/30 URBROJ: 555130303197 Sukladno čl. 21. st. 2. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine, 90/11, 83/13, 143/13 i 13/14 Odluka USRH), objavljuje se ažurirani Registar o javnoj nabavi i okvirnih

Више

MultiBoot Korisnički priručnik

MultiBoot Korisnički priručnik MultiBoot Korisnički priručnik Autorsko pravo 2006., 2007. Hewlett- Packard Development Company, L.P. Informacije sadržane u ovom dokumentu podložne su promjenama bez najave. Jedina jamstva za HP-ove proizvode

Више

Microsoft PowerPoint - OMT2-razdvajanje-2018

Microsoft PowerPoint - OMT2-razdvajanje-2018 OSNOVE MAŠINSKIH TEHNOLOGIJA 2 TEHNOLOGIJA PLASTIČNOG DEFORMISANJA RAZDVAJANJE (RAZDVOJNO DEFORMISANJE) Razdvajanje (razdvojno deformisanje) je tehnologija kod koje se pomoću mašine i alata u zoni deformisanja

Више

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja na temelju Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja o zaštiti pojedinaca u vezi

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja na temelju Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja o zaštiti pojedinaca u vezi Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja na temelju Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju

Више

Microsoft PowerPoint - LB7-2_WCCF_2010.ppt

Microsoft PowerPoint - LB7-2_WCCF_2010.ppt WinCC flexible alat za konfiguriranje HMI na operaterskom panelu Praktikum automatizacije LB7-2 Pregled predavanja WinCC flexible izgled, organizacija, princip rada Primjer Praktikum automatizacije --

Више

NAZIV PREDMETA UNUTARNJETRGOVINSKO POSLOVANJE I Kod Godina studija 2. Nositelj/i predmeta dr.sc. Ivana Plazibat, prof. Bodovna vrijednost 6 ECTS v.š.

NAZIV PREDMETA UNUTARNJETRGOVINSKO POSLOVANJE I Kod Godina studija 2. Nositelj/i predmeta dr.sc. Ivana Plazibat, prof. Bodovna vrijednost 6 ECTS v.š. NAZIV PREDMETA UNUTARNJETRGOVINSKO POSLOVANJE I Kod Godina studija 2. Nositelj/i predmeta dr.sc. Ivana Plazibat, prof. Bodovna vrijednost 6 ECTS v.š. (ECTS) Suradnici nema Način izvođenja nastave P S V

Више

SVEUČILIŠTE U ZAGREBU SVEUČILIŠNI RAČUNSKI CENTAR UVJETI KORIŠTENJA USLUGE EDUADRESAR Zagreb, kolovoz 2013.

SVEUČILIŠTE U ZAGREBU SVEUČILIŠNI RAČUNSKI CENTAR UVJETI KORIŠTENJA USLUGE EDUADRESAR Zagreb, kolovoz 2013. SVEUČILIŠTE U ZAGREBU SVEUČILIŠNI RAČUNSKI CENTAR UVJETI KORIŠTENJA USLUGE EDUADRESAR Zagreb, kolovoz 2013. S A D R Ž A J 1. TEMELJNI POJMOVI... 4 2. OPSEG I NAMJENA USLUGE... 4 3. PRAVA I OBVEZE SRCA...

Више

PEUGEOT Novi Partner Furgon * CIJENE, OPREMA I TEHNIČKE KARAKTERISTIKE U primjeni od

PEUGEOT Novi Partner Furgon * CIJENE, OPREMA I TEHNIČKE KARAKTERISTIKE U primjeni od PEUGEOT Novi Partner Furgon * CIJENE, OPREMA I TEHNIČKE KARAKTERISTIKE U primjeni od 01.07.2016. Varijante Partner furgona FURGON L2 S DVA REDA SJEDALA FURGON L2 + Sklopiva klupa za 3 putnika u drugom

Више

Prikaz znakova u računalu

Prikaz znakova u računalu PRIKAZ ZNAKOVA U RAČUNALU Načini kodiranja ASCII 1 znak 7 bitova Prošireni ASCII 1 znak 8 bitova (1B) UNICODE 1 znak 16 bitova (2B) ZADATCI S MATURE ljetni rok, 2014., zadatak 11 Koliko se različitih znakova

Више

Cjenik_ELEGANCE-HR(Kn).xlsx

Cjenik_ELEGANCE-HR(Kn).xlsx Elegance Operative Za plaćanje po predračunu odobravamo DODATNI POPUST. Omogućujemo oblik financiranja putem operativnog najma na period od 12- mjeseci. DOSTAVA I MONTAŽA BESPLATNE za čitavo područje Hrvatske,

Више

Glasnik_ cdr

Glasnik_ cdr Godina: XXV Datum: 02. 11. 2016. Broj: 52 SADRŽAJ HRVATSKI NOGOMETNI KUP: - Rezultati utakmica 1/8 završnice - Natjecateljski brojevi klubova sudionika 1/4 završnice - Opomenuti i isključeni igrači na

Више

untitled

untitled Dacia Sandero Stepway Think big Dacia Sandero Stepway Malo visine dobro bi vam došlo, zar ne? Viši, sa više stila i opreme! Sandero Stepway prolazi svuda, a gde prođe neće ostati nezapažen. Osim svih prednosti

Више

Niloé Proizvod po mjeri Elegantan dizajn

Niloé Proizvod po mjeri Elegantan dizajn Niloé Proizvod po mjeri Elegantan dizajn Za... Vaš ugodan ambijent Eco dizajn > smanjena laserska oznaka > optimizirano pakiranje > pakiranje od recikliranih materijala > Niloe program proizveden je u

Више

1 Dvostrana i trostrana kiper prikolica

1 Dvostrana i trostrana kiper prikolica 1 Dvostrana i trostrana kiper prikolica Dvostrana i trostrana kiper prikolica Povećani zahtevi za transport u modernoj poljoprivredi zahtevaju efikasna rešenja. Prevoz velikih tereta na drumovima može

Више

nog-m REZULTATI ŽDRIJEBANJA U M. NOGOMETU-FUTSALU ZA MLADIĆE SKUPINA "A" PRIRODOSLOVNA ŠKOLA VLADIMIRA PRELOGA, LABOS, ZAGREB EKONOMSKA I

nog-m REZULTATI ŽDRIJEBANJA U M. NOGOMETU-FUTSALU ZA MLADIĆE SKUPINA A PRIRODOSLOVNA ŠKOLA VLADIMIRA PRELOGA, LABOS, ZAGREB EKONOMSKA I nog-m REZULTATI ŽDRIJEBANJA U M. NOGOMETU-FUTSALU ZA MLADIĆE PRIRODOSLOVNA ŠKOLA VLADIMIRA PRELOGA, LABOS, ZAGREB EKONOMSKA I TRGOVAČKA ŠKOLA IVANA DOMCA, MLADOST, VINKOVCI SREDNJA ŠKOLA MATE BLAŽINE LABIN,

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ ДИРЕКЦИЈА ЗА МЕРЕ И ДРАГОЦЕНЕ МЕТАЛЕ Београд, Мике Аласа 14, поштански преградак 34, ПАК телефон:

РЕПУБЛИКА СРБИЈА МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ ДИРЕКЦИЈА ЗА МЕРЕ И ДРАГОЦЕНЕ МЕТАЛЕ Београд, Мике Аласа 14, поштански преградак 34, ПАК телефон: РЕПУБЛИКА СРБИЈА МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ ДИРЕКЦИЈА ЗА МЕРЕ И ДРАГОЦЕНЕ МЕТАЛЕ 11 000 Београд, Мике Аласа 14, поштански преградак 34, ПАК 105305 телефон: (011) 32 82 736, телефакс: (011) 21 81 668 На основу

Више

CJENIK KUĆNE I KOMERCIJALNE SERIJE AZURI DC INVERTER ZIDNI KLIMA UREĐAJI SUPRA STANDARDNO UKLJUČENO -- Wifi sučelje -- Led display -- Automatski rad -

CJENIK KUĆNE I KOMERCIJALNE SERIJE AZURI DC INVERTER ZIDNI KLIMA UREĐAJI SUPRA STANDARDNO UKLJUČENO -- Wifi sučelje -- Led display -- Automatski rad - AZURI DC INVERTER ZIDNI KLIMA UREĐAJI SUPRA STANDARDNO UKLJUČENO Wifi sučelje Led display Automatski rad Automatsko pokretanje Inteligentno odmrzavanje Samodijagnoza Filter za pročišćivanje zraka Cold

Више

Slide 1

Slide 1 Roland Miklid Patrik Frankovid Zoran Frlan HEP d.d. Sektor za informatiku i telekomunikacije Sadržaj Uvod O projektu i njegovim fazama Oracle Forms & Reports Web servisi & B2B WebLogic BI Publisher Flex

Више

Microsoft PowerPoint - Sustav_upravljanja_energetikom_objekta_V1

Microsoft PowerPoint - Sustav_upravljanja_energetikom_objekta_V1 Sustav upravljanja energetikom objekta (Building Energy Management System) BACS (Building Automation Control System) BEMS (Building Energy Management System) Proces izvedbe BEMS-a Analiza primjene BEMS-a

Више

HSS-PRAVILA 1.A I 1.B LIGA

HSS-PRAVILA 1.A I 1.B LIGA P R A V I L A ZA ORGANIZACIJU I PROVEDBU 1.A i 1.B HRVATSKE LIGE U GAðANJU ZRAČNIM ORUŽJEM ISSF PROGRAMA 1 UVODNE ODREDBE 1.1 Naziv natjecanja je ''1.A i 1.B HRVATSKA LIGA'' u gañanju zračnim oružjem ISSF

Више

Rezervni delovi i pribor za odvodnju Predzidna tehnika i tehnika ispiranja T7 RS 8/18 Katalog 2018 Zadržana prava na izmene.

Rezervni delovi i pribor za odvodnju Predzidna tehnika i tehnika ispiranja T7 RS 8/18 Katalog 2018 Zadržana prava na izmene. Rezervni delovi i pribor za odvodnju Predzidna tehnika i tehnika ispiranja T7 RS 8/18 Katalog 2018 Zadržana prava na izmene. Rezervni delovi i modifikacioni kompleti za vodokotliće, aktivacione ploče za

Више

Izvješće o agencijskom radu za godinu

Izvješće o agencijskom radu za godinu Analiza pristiglih podataka o radu agencija za privremeno zapošljavanje Izvješće o agencijskom radu za 2018. godinu Godina I. Zagreb, ožujak 2019. 1 U V O D Zakon o radu (Narodne novine, br. 93/14 i 127/17)

Више

KORISNIČKE UPUTE APLIKACIJA ZA POTPIS DATOTEKA

KORISNIČKE UPUTE APLIKACIJA ZA POTPIS DATOTEKA KORISNIČKE UPUTE APLIKACIJA ZA POTPIS DATOTEKA SADRŽAJ 1. UVOD... 3 1.1. Cilj i svrha... 3 1.2. Područje primjene... 3 2. POJMOVI I SKRAĆENICE... 4 3. PREDUVJETI KORIŠTENJA... 5 4. PREGLED APLIKACIJE...

Више

Slide 1

Slide 1 Najbolji primeri iz prakse Smanjenje uticaja na životnu sredinu Ukupni efekti preduzetih mera na godišnjem nivou: Smanjenje troškova: 113.000 Smanjenje pređenog puta: 66.000 milja Smanjenje emisije CO

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ ДИРЕКЦИЈА ЗА МЕРЕ И ДРАГОЦЕНЕ МЕТАЛЕ Београд, Мике Аласа 14, ПП: 34, ПАК: телефон: (011)

РЕПУБЛИКА СРБИЈА МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ ДИРЕКЦИЈА ЗА МЕРЕ И ДРАГОЦЕНЕ МЕТАЛЕ Београд, Мике Аласа 14, ПП: 34, ПАК: телефон: (011) РЕПУБЛИКА СРБИЈА МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ ДИРЕКЦИЈА ЗА МЕРЕ И ДРАГОЦЕНЕ МЕТАЛЕ 11000 Београд, Мике Аласа 14, ПП: 34, ПАК: 105 305 телефон: (011) 32-82-736, телефакс: (011) 21-81-668 На основу члана 136. став

Више

caprari-navodnjavanje_HR

caprari-navodnjavanje_HR Pravo rješenje za NAVODNJAVANJE Naša Tehnologija i prednosti BUŠOTINSKE ELEKTRIČNE PUMPE E serija Više od 9.000 pouzdanih rješenja za varijacije zahtjevanih primjena. Robusna konstrukcija od željeznog

Више