PRAKTIČNI VODIČ KROZ GOOGLE > ZA IZNAJMLJIVAČE IZRADA: Megabooker - Magnet za rezervacije

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "PRAKTIČNI VODIČ KROZ GOOGLE > ZA IZNAJMLJIVAČE IZRADA: Megabooker - Magnet za rezervacije"

Транскрипт

1 PRAKTIČNI VODIČ KROZ GOOGLE > ZA IZNAJMLJIVAČE IZRADA: Megabooker - Magnet za rezervacije

2 1 SADRŽAJ Google napada iznajmljivače? Novi kanal za oglašavanje privatnog smještaja: Google Metasearch Google voli iznajmljivače koji imaju web stranicu? Kako postaviti smještaj na Google My Business Kako se dobro pozicionirati na Google tražilici (SEO) Kako postaviti smještaj na Google Maps Kako postaviti Smještaj na Google +

3 2 Google napada iznajmljivače?

4 3 GOOGLE NAPADA IZNAJMLJIVAČE Za sve koji još nisu primjetili Google je opasno zagazio u vode pružanja usluga privatnog smještaja i trenutno testira svoju metasearch uslugu za iznajmljivače. Ova usluga je donedavno bila dostupna samo hotelima i aviokompanijama. ZNAČI LI TO DA JE DOŠAO KRAJ ONLINE KANALIMA? Iako Expedijini predstavnici već sada pričaju da će ih ulazak Google-a uništiti takvo što nije baš izvjesno. Pa opet vidljivo je da su na pomolu velike promjene koje će kroz 5 godina uvelike promijeniti način na koji oglašavamo svoj smještaj. Iako u testnoj fazi još nije zaplijenio pozornost domaćih iznajmljivača, Google već sada donosi povećane prihode svima kojima je cilj ostvariti više direktnih rezervacija. ZAŠTO VEĆ SADA PANIČARE SVI PREDSTAVNICI ONLINE AGENCIJA? Neki kanali za oglašavanje smještaja se pribojavaju rasta troškova oglašavanja na Google-u, što bi onda moglo rezultirati i povećanjem troškova njihovih usluga (i za goste i iznajmljivače).

5 4

6 5

7 7 TREBAMO LI GOOGLOVE NAMJERE SHVATITI OZBILJNO? Najbolje da poslušamo što kaže konkurencija ali i Google sam (glavom i bradom)

8 8 Internet je zatrpan leševima kompanija kojima je Google uništio posao." Mark Okerstrom, CEO - Expedia GROUP ČAK SE I VELIKI ONLINE KANALI (POPUT EXPEDIE) PRIBOJAVAJU DA ĆE IH ULAZAK GOOGLE-A NA NJIHOVO TRŽIŠTE DOVESTI PRED KRAH.

9 9 U situaciji smo kada Google isisava sve veći dio prometa iz naše industrije. " Greg Maffei Mark Okerstrom - Chairman TripAdvisor ČAK SE I VELIKI ONLINE KANALI (POPUT EXPEDIE) PRIBOJAVAJU DA ĆE IH ULAZAK GOOGLE-A NA NJIHOVO TRŽIŠTE DOVESTI PRED KRAH.

10 10 UPITAN DA LI SE ISPLATI PRIJEĆI IZ AD WORDS-A U METASEARCH, ROB TORRES (GOOGLE MANAGING DIRECTOR OF TRAVEL) JE ODGOVORIO: Metasearch model je dovoljno profitabilan. Zabilježena je veća stopa konverzije nego kod Adwordsa. " Rob Torres, Google Managing Director of travel

11 11 Novi kanal za oglašavanje privatnog smještaja: GOOGLE METASEARCH

12 12

13 13 ŠTO JE METASEARCH? Metasearch su velike platforme koje koriste tuđe tražilice kako bi proizvodile svoj sadržaj. Umjesto da gost posjećuje sve stranice za oglašavanje smještaja kako bi izabrao odgovarajuću cijenu on odlazi na metasearch stranicu (poput Trivaga ili Google-a) i na jednom mjestu pregledava ukupnu ponudu iz različitih izvora. KOME JE NAMIJENJEN? Beta test ne izgleda slučajno ovako kako izgleda. Opcija "Vacation rentals" se ne prikazuje odmah. Zašto? Zato što Google cilja na poslovne putnike i sve one putnike koji bi inače odsjedali u hotelima. Moglo bi se reći da google želi ubaciti u igru privatne smještaje visoke kategorije (sa visokim cijenama smještaja i uslugom bližom hotelskoj). Objašnjenje je jednostavno. Google želi one iznajmljivače koji će jednog dana moći uložiti u Google vacation rental Ads (po uzoru na Google hotel ads). NOVE USLUGE ZA IZNAJMLJIVAČE: Google je nedavno krenuo u suradnju sa agencijom Redawning kako bi razvili novi proizvod za oglašavanje privatnih smještaja (po uzoru na Google Hotel Ads).

14 14 KAKO SE IZNAJMLJIVAČI TREBAJU PRIPREMITI I ISKORISTITI* DOLAZAK GOOGLA? *Izvući maksimalan broj direktnih rezervacija,

15 15 1) Izradite web stranicu pa je optimizirajte za Google (SEO) 2) Izradite G+ profil 3) Postavite smještaj na Google maps 4) Izradite Google My business

16 16 KLIKNI NA VODIČ KOJI TE NAJVIŠE ZANIMA GOOGLE MAPS KAKO SE DOBRO POZICIONIRATI GOOGLE MY BUSINESS G+ PROFIL

17 17 Kako kreirati račun na Google My business?

18 18 Prema SE Round Table, Iznajmljivači nebi smjeli imati pravo na Business listing: Ako na mapi ugledate listing za smještaj koji se iznajmljuje, molimo da ga prijavite kao neprikladan. " Allyson Wright, the Community Manager at Google My Business

19 19

20 20 OVA PRAVILA NAJČEŠĆE NE VRIJEDE ZA NAŠE IZNAJMLJIVAČE U pravilu Google uklanja smještaje za koje otkrije da su oglašeni kao smještaji za najam. ALI Kao razlog navode to što na adresi nije prisutna fizička osoba koja predstavlja objekat i njegovu namjenu. Pravo oznake (prema dostupnim izvorima) za sada imaju samo oni poslovni objekti koji na adresi uvijek imaju prisutnu fizičku osobu (ili makar prisutnu za vrijeme radnog vremena). Naši iznajmljivači obično ne žive na udaljenoj lokaciji zbog čega nebi trebali imati problema sa kreiranjem listinga.

21 21 POSTUPAK POSTAVLJANJA OBJEKTA NA GOOGLE MY BUSINESS *Po koracima.

22 22 IDITE NA GOOGLE MY BUSINESS KLIKNITE NA: KLIKNITE NA: Start now

23 23 ULOGIRAJTE SE

24 24 UNESITE NAZIV Kako se zove Vaš smještajni objekat? Unesite naziv objekta i kliknite Next

25 25 UNESITE ADRESU Nemojte kliknuti na kućicu ispod forme za unos. Idite na Next

26 26 ODABIR LOKACIJE Kako biste odabrali točnu lokaciju svog objekta, povucite mišem oznaku (marker) za lokaciju do njegove točne pozicije. Kliknite Next.

27 27 ODABERITE TIP SMJEŠTAJA Obično je to holiday Apartment rental.

28 28 UNESITE KONTAKT Upišite broj telefona i web stranicu. Po unosu adresa će se prikazati kao opcija za sve koji vas žele direktno kontaktirati da bi rezervirali.

29 29 VERIFIKACIJA SMJEŠTAJA Kako biste potvrdili da ste vlasnik smještaja morat ćete zatražiti da vam se na adresu pošalje pošta. Na taj način Google provjerava da li ste zaista tamo.

30 30 Kako se dobro pozicionirati na Google tražilici?

31 31 Prema anketi kluba iznajmljivača, više od 50% ispitanika često dobiva direktne rezervacije i upite.

32 32 Preko 30% iznajmljivača koji primaju direktne rezervacije imaju vlastitu web stranicu.

33 33 GOOGLE VOLI VAŠE WEB STRANICE Od ove godine gost koji pretražuje smještaje na Google metasearchu, može odabrati da ide u privatni smještaj. Ako vlasnik privatnog smještaja ima web stranicu koju je postavio na my business,, gost može otići na njegovu stranicu i rezervirati direktno. Ukoliko nema web stranicu onda gost odlazi na stranicu sa najjeftinijom cijenom oglasa (obično booking.com) GUBITE LI DIREKTNE REZERVACIJE? Iznajmljivači koji ne ulože u web stranicu imaju smanjenu mogućnost primanja direktnih rezervacija.

34 34 ZAŠTO JE VAŽNO BITI PRVI? Isto kao što to rade prodajni kanali poput Booking.com, Airbnb i sličnih i Google ima svoja mjerila prema kojima netko zaslužuje bolju poziciju od drugog. Iskustvo je pokazalo da malo tko klika dalje od prve stranice i da je bitno biti ne samo na prvoj stranici pretrage nego i u prva 3 rezultata pretrage. Ako niste spremni plaćati oglase, ne brinite, do dobrih mjesta se može doći i besplatno, uz kvalitetan seo. KAKO RADI SEO? Seo uključuje puno faktora čiji zbroj na kraju može utjecati na dobru ili lošu poziciju Vaše web stranice. Za početak je važno izraditi web stranicu koja će biti optimizirana za sve tražilice, koja će biti povezana sa svim google aplikacijama i biti relevantna. Ukratko web stranica mora nuditi ono što gost pretražuje. Ali naravno to je tek vrh sante.. ŠTO JE SEO? Seo ili Search engine optimization predstavlja optimizaciju web stranica za tražilice.

35 35 Osnovno što web stranica iznajmljivača mora imati Domenu I SADRŽAJ sa ključnim rječima, mora biti optimizirana za sve uređaje, mora imati rezervacijski sustav sinkroniziran sa portalima, mora zadovoljiti sigurnosne protokole (ssl) Mora biti brza, ŠTO MORATE ZNATI O SEO OPTIMIZACIJI? GOOGLE ALGORITAM Ispod sante se krije puno malih detalja koji u očima Googla igraju bitne uloge. Bez pomoći profesionalaca iz industrije izrade web stranica teško da ćete samostalno udovoljiti svim uvjetima. Ono što Google cijeni i što se kao faktor nikada ne mijenja su Relevantnost i iskrenost. Diagram featured by poweredtemplate.com Ukoliko vaša stranica ne prodaje maglu već točno ono što predstavlja te ukoliko su recenzije smještaja dobre, velike šanse su da ćete ostvariti i više rezervacija.

36 36 Kako postaviti smještaj na google maps?

37 37 ZAŠTO JE VAŽNO BITI NA MAPI? Ako i nemate google my business isto možete postaviti svoj objekat na google mapu. Važnost google mape je očigledna. Pri dolasku gosta ćete lakše navigavati gosta ili mu poslati upute za dolazak do destinacije ako imate obilježeno gdje se vaš smještaj nalazi. KAKO POSTAVITI SMJEŠTAJ NA MAPU? Otvorite Google maps: Kliknite na oznaku za meni: Izaberite Your places opciju: Upute možete i izraditi pa dijeliti sa gostima. + Možete je ugraditi u svoju web stranicu Možete upisati poslovnu ili kućnu adresu. Kada ste upisali kliknite: Save

38 38

39 39 Kako postaviti smještaj na google+?

40 40 ZAŠTO JE VAŽNO IMATI G+ PROFIL? Većina ignorira važnost g+ profila i smatra da je nevažan, međutim ažuriranje vašeg g+ profila itekako utječe na Vaš google ranking. Objave za facebook jesu dobre ali one neće izaći kada guglate neku temu. G+ informacija se može pojaviti kao link ili izvor podataka za one koji pretražuju smještaj na Google-u. Ako ciljate na goste porijeklom iz SAD-a, obavezno ga uključite u svoje kanale za promociju. KAKO KREIRATI G+ RAČUN? Za početak morate imati gmail. Kada ste izradili mail odaberite meni pored profilne slike i kliknite na G+. Sada kliknite na link profil s lijeve strane i krenite uređivati!

41 40 198,000,000 G+ koristi skoro 100 milijuna Amerikanaca

42 HVALA! Za sva pitanja vezana uz prezentaciju pišite na: Ukoliko želite i sami biti dostupniji gostima diljem svijeta te im omogućiti da smještaj rezerviraju direktno slobodno se javite.

43 + IZRADA WEB STRANICA MEGABOOKER NUDI USLUGU IZRADE WEB STRANICA ZA IZNAJMLJIVAČE SMJEŠTAJA USLUGA UKLJUČUJE: Cijena izrade web stranice: 3000 kn, Godišnje održavanje: 900kn ODRŽAVANJE UKLJUČUJE: Web hosting sa Cpanel pristupom Hosting prostor od 1GB Vlastitu domenu (ako je nemate mi ćemo je kupiti za vas) Poslovni SSL certifikat radi veće sigurnosti i profesionalnosti Našu podršku za web hosting i podršku oko korištenja web stranice PRIMJERI WEB STRANICA U NAŠOJ IZRADI: Villa Nova Poreč Taxi Villa Eremita Javite se: info@megabooker.hr

44

Smjernice za korištenje sustava online prijava Ukoliko imate pristupno korisničko ime i lozinku ili ste navedeno dobili nakon zahtjeva za otvaranje no

Smjernice za korištenje sustava online prijava Ukoliko imate pristupno korisničko ime i lozinku ili ste navedeno dobili nakon zahtjeva za otvaranje no Smjernice za korištenje sustava online prijava Ukoliko imate pristupno korisničko ime i lozinku ili ste navedeno dobili nakon zahtjeva za otvaranje novog korisničkog računa (poslati zahtjev na javnipoziv.opp@havc.hr

Више

VELEUČILIŠTE U BJELOVARU Upute za postavljanje Gmail računa Lipanj, 2018

VELEUČILIŠTE U BJELOVARU Upute za postavljanje Gmail računa Lipanj, 2018 VELEUČILIŠTE U BJELOVARU Upute za postavljanje Gmail računa Lipanj, 2018 Veleučilište u Bjelovaru seli svoje uredsko poslovanje na Google G Suite uslugu. Radi se o servisu u oblaku koji koji nudi mogućnosti

Више

3 DNEVNI SEMINAR INTERNET POSLOVANJE TEME: 1. INTERNET POSLOVANJE 2. INTERNET MARKETING, INTERNET PR I ANALITIKA 3. UPRAVLJANJE SADRŽAJEM, DOMENE, HOS

3 DNEVNI SEMINAR INTERNET POSLOVANJE TEME: 1. INTERNET POSLOVANJE 2. INTERNET MARKETING, INTERNET PR I ANALITIKA 3. UPRAVLJANJE SADRŽAJEM, DOMENE, HOS 3 DNEVNI SEMINAR INTERNET POSLOVANJE TEME: 1. INTERNET POSLOVANJE 2. INTERNET MARKETING, INTERNET PR I ANALITIKA 3. UPRAVLJANJE SADRŽAJEM, DOMENE, HOSTING, SECURITY I. DAN UVOD U INTERNET POSLOVANJE 15:00

Више

Excursor Brosura Hoteli PRINT

Excursor Brosura Hoteli PRINT It's all about the experience! Vaš digitalni put do zadovoljnog gosta Svi mi pamtimo experience, jedinstven doživljaj koji kreira trajna sjećanja i zbog kojeg iskustvo boravka na lokaciji ostaje uistinu

Више

EXC_BROSURA_Tour ver_05

EXC_BROSURA_Tour ver_05 It's all about the experience! Vaš digitalni put do boljih poslovnih rezultata Želite li svojim postojećim prodajnim kanalima omogućiti podršku za jednostavniju i bržu prodaju? Smatrate da postoji potencijal

Више

Program_digitalna_akademija_2019_F

Program_digitalna_akademija_2019_F PROGRAM DIGITALNA AKADEMIJA Mjesto održavanja: Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, Branislava Đurđeva 10, Sarajevo Datum održavanja: 12. i 13.06, 19. i 20.06., 26. i 27.06., 03. i 04.07.,10.

Више

Maxtv To Go/Pickbox upute

Maxtv To Go/Pickbox upute MAXTV TO GO UPUTE ZA KORIŠTENJE MAXTV TO GO UPUTE ZA KORIŠTENJE Detaljno objašnjenje funkcionalnosti..3 Upute za prijavu na aplikaciju...4 Što je to Preporučeno za vas....6 Preporučeno za vas..7 Dodavanje

Више

Stiforp uputstvo za isplatu - Kako Zaraditi Novac

Stiforp uputstvo za isplatu - Kako Zaraditi Novac Kako Zaraditi Novac Kako podesiti isplatu zarađenog novca!! Ulogujte se u svoj account: http://stiforp.com/ i pratite korake ispod: Nakon Koraka 4 dobijate poruku od ipayout na vaš e-mail sa podacima za

Више

Upute za instaliranje WordPressa 1.KORAK Da biste instalirali Wordpress, najprije morate preuzeti najnoviju verziju programa s web stranice WordPressa

Upute za instaliranje WordPressa 1.KORAK Da biste instalirali Wordpress, najprije morate preuzeti najnoviju verziju programa s web stranice WordPressa 1.KORAK Da biste instalirali Wordpress, najprije morate preuzeti najnoviju verziju programa s web stranice WordPressa koju možete pronaći na sljedećem linku: http://wordpress.org/download/ Kliknite na

Више

Upute-podesavanj -accounta

Upute-podesavanj -accounta Strana :...1... ISO UPUTA 7.5/02-02 Kreiranje i podešavanje mail account-a Korisničko uputstvo za kreiranje i podešavanje Secure (SSL) Email Accounta 1. Upute za podešavanje Secure (SSL) mail account-a

Више

Upute za korištenje EasyChair konferencijskog sustava HRO CIGRE 2019 Prijava referata Ako ste već koristili EasyChair na 13. Savjetovanju ili prije ta

Upute za korištenje EasyChair konferencijskog sustava HRO CIGRE 2019 Prijava referata Ako ste već koristili EasyChair na 13. Savjetovanju ili prije ta Upute za korištenje EasyChair konferencijskog sustava HRO CIGRE 2019 Prijava referata Ako ste već koristili EasyChair na 13. Savjetovanju ili prije tada ne trebate otvoriti račun. Za one koji se prvi put

Више

8 2 upiti_izvjesca.indd

8 2 upiti_izvjesca.indd 1 2. Baze podataka Upiti i izvješća baze podataka Na početku cjeline o bazama podataka napravili ste plošnu bazu podataka o natjecanjima učenika. Sada ćete izraditi relacijsku bazu u Accessu o učenicima

Више

Zlatna Mastercard kartica Saznaj više na

Zlatna Mastercard kartica Saznaj više na Zlatna Mastercard kartica Saznaj više na www.unicredit.ba Dobrodošli u svijet Zlatne Mastercard kartice. Ako ste osoba čiji životni stil obilježavaju putovanja i društvene aktivnosti, za svakodnevno plaćanje

Више

UPUTA za uvođenje JOPPD - prva faza

UPUTA za uvođenje JOPPD - prva faza UPUTA ZA UVOĐENJE OBRASCA JOPPD PRVA FAZA Prva faza uvođenja obrasca JOPPD uključuje slijedeće aktivnosti: 1. Instalacija nove verzije 2. Punjenje šifarnika potrebnih za JOPPD obrazac a. Oznake stjecatelja

Више

Headline

Headline Digitalni marketing i PR u službi turizma Petar Tanta Otočac, 04. svibnja 2019. T ODNOSI S JAVNOŠĆU Odnosi s javnošću i kako je nastalo o o o Definicije uglavnom kažu da je to komunikacija s različitim

Више

VALIDNOST CERTIFIKATA ZA PRISTUP INTERNET APLIKACIJAMA POREZNE UPRAVE FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE (npis I ejs)

VALIDNOST CERTIFIKATA ZA PRISTUP INTERNET APLIKACIJAMA POREZNE UPRAVE FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE (npis I ejs) VALIDNOST CERTIFIKATA ZA PRISTUP INTERNET APLIKACIJAMA POREZNE UPRAVE FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE (NPIS I EJS) POREZNA UPRAVA FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE Sektor za informacione tehnologije Sarajevo,

Више

CARNET Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za nadzor razrednih knjiga tel: fax: mail:

CARNET Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za nadzor razrednih knjiga tel: fax: mail: Sadržaj... 1 1. Predgovor... 2 2. Prijava u sustav... 2 3. Postavke... 3 4. Kreiranje zahtjeva za nadzorom razrednih knjiga... 4 5. Pregled razredne knjige... 6 5.1 Dnevnik rada... 7 5.2 Imenik... 11 5.3

Више

Microsoft Word - MODULI AGENDA.docx

Microsoft Word - MODULI AGENDA.docx MODUL I 11.maj 2019. Kreiranje online prisustva kompanije I deo: Pravilno kreiranje online prisustva kompanije, i web sajt: besplatne i komercijalne metode kreiranja 10.30-11.00 Registracija, pozdravna

Више

WINDOWS 8 Pre nego sto zapocnete instalaciju operativnog sistema potrebno je u vassem BIOS-u da podesite opciju bootanja sa CD/DVD rooma a zatim ubaci

WINDOWS 8 Pre nego sto zapocnete instalaciju operativnog sistema potrebno je u vassem BIOS-u da podesite opciju bootanja sa CD/DVD rooma a zatim ubaci WINDOWS 8 Pre nego sto zapocnete instalaciju operativnog sistema potrebno je u vassem BIOS-u da podesite opciju bootanja sa CD/DVD rooma a zatim ubacite u vas CD/DVD room instalacijski DVD disk-mediju

Више

Biz web hosting

Biz web hosting BIZ WEB HOSTING KORISNIČKO UPUTSTVO WWW.OBLACI.RS SADRŽAJ PRISTUP KORISNIČKOM PORTALU... 2 KUPOVINA BIZ WEB HOSTING SERVISA... 4 PRISTUP PLESK WEB KONTROLNOM PANELU... 14 PORTALI I DOMENI... 14 FAJL MENADŽER...

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Booking.com trendovi za 2018. Melita Ožegić Partner Support Account Manager Maja Sladkov Booking Home Partner Manager Booking.com u brojevima. 1996. osnovan u Amsterdamu 2005. pridružuje se grupaciji Priceline

Више

Универзитет у Београду Економски факултет Катедра за економску политику и развој Јавне финансије 2018/19 УПУТСТВО ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ НА Е-КУРС ИЗ ПРЕДМЕТ

Универзитет у Београду Економски факултет Катедра за економску политику и развој Јавне финансије 2018/19 УПУТСТВО ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ НА Е-КУРС ИЗ ПРЕДМЕТ УПУТСТВО ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ НА Е-КУРС ИЗ ПРЕДМЕТА ЈАВНЕ ФИНАНСИЈЕ Да бисте били у могућности да активно учествујете на настави из предмета Јавне финансије и радите обавезне тестове као део предиспитне обавезе,

Више

m-intesa ZA KRETANJE BEZ GRANICA... INTESA SANPAOLO BANKA ZA UREĐAJE SVIJET MOGUĆEG.

m-intesa ZA KRETANJE BEZ GRANICA... INTESA SANPAOLO BANKA ZA UREĐAJE SVIJET MOGUĆEG. m-intesa ZA KRETANJE BEZ GRANICA... INTESA SANPAOLO BANKA ZA UREĐAJE SVIJET MOGUĆEG. m-intesa ZA KRETANJE BEZ GRANICA... m-intesa Vam omogućava jednostavno, brzo i sigurno obavljanje finansijskih transakcija

Више

Startovanje Androida u Windowsu Jednostavno ako zelite mozete instalirati operativni sistem Android u okviru samog Windowsa (to se takodje moze uradit

Startovanje Androida u Windowsu Jednostavno ako zelite mozete instalirati operativni sistem Android u okviru samog Windowsa (to se takodje moze uradit Startovanje Androida u Windowsu Jednostavno ako zelite mozete instalirati operativni sistem Android u okviru samog Windowsa (to se takodje moze uraditi i iz Linuxa) i to u virtualnom okruzenju.dakle za

Више

Ministarstvo poljoprivrede Portal gospodarskog ribarstva Registracija prvih kupaca Uputa za korisnike

Ministarstvo poljoprivrede Portal gospodarskog ribarstva Registracija prvih kupaca Uputa za korisnike Ministarstvo poljoprivrede Portal gospodarskog ribarstva Registracija prvih kupaca Uputa za korisnike 1. Uvod Ova uputa namijenjena je korisnicima koji se žele registrirati kao prvi kupci na Portalu gospodarskog

Више

Kontrola korisnickih racuna (UAC) pomaze tako sto sprecava potencijalno stetne programe da izvrse promene u vasem racunaru i obavestava vas pre izvrse

Kontrola korisnickih racuna (UAC) pomaze tako sto sprecava potencijalno stetne programe da izvrse promene u vasem racunaru i obavestava vas pre izvrse Kontrola korisnickih racuna (UAC) pomaze tako sto sprecava potencijalno stetne programe da izvrse promene u vasem racunaru i obavestava vas pre izvrsenja svake promene a koje zahtevaju administratorsku

Више

EVROPSKI GRADOVI PROGRAM ISTANBUL POLAZAK: DANA ( 3 NOĆENJA) POVRATAK: UKRATKO O DESTINACIJI Ista

EVROPSKI GRADOVI   PROGRAM ISTANBUL POLAZAK: DANA ( 3 NOĆENJA) POVRATAK: UKRATKO O DESTINACIJI Ista EVROPSKI GRADOVI www.bv-travel.me PROGRAM ISTANBUL POLAZAK:18.04.2019. 21.04.2019. 4 DANA ( 3 NOĆENJA) POVRATAK:21.04.2019. UKRATKO O DESTINACIJI Istanbul je jedinstveni grad koji se pruža na dva kontinenta.

Више

GTM plan MS&HT coop

GTM plan MS&HT coop Poslovni uzlet grada Novigrada 6. studenoga 2015. Uz Cloud usluge poslujte uspješno i kada niste u uredu Dvadese Krešimir Jusup Savjetnik za prodaju ICT usluga poslovnim korisnicima NAŠ DANAŠNJI CILJ?

Више

Korisničko uputstvo za uslugu ClickPay u Internet bankarstvu KJKP Toplane Sarajevo 1. OPIS USLUGE Usluga ClickPay omogućava prijem unaprijed popunjeno

Korisničko uputstvo za uslugu ClickPay u Internet bankarstvu KJKP Toplane Sarajevo 1. OPIS USLUGE Usluga ClickPay omogućava prijem unaprijed popunjeno Korisničko uputstvo za uslugu u Internet bankarstvu KJKP Toplane Sarajevo 1. OPIS USLUGE Usluga omogućava prijem unaprijed popunjenog naloga za plaćanje mjesečnih računa za troškove KJKP Toplane-Sarajevo

Више

VMC_upute_MacOS

VMC_upute_MacOS Upute za instaliranje VODAFONE MOBILE CONNECT softvera na Apple Macintosh računalima Page 1 of 10 last saved on: 24.07.2007 ...3 Podržane podatkovne kartice...3 Upute za instaliranje Vodafone Mobile Connect

Више

Припејд картица Корисничко упутство

Припејд картица Корисничко упутство Припејд картица Корисничко упутство Садржај 1 Регистрација корисника... 3 1.1 Креирање налога... 3 1.2 Активација налога... 6 2 Захтев за персонализацију Припејд картице... 8 2.1 Креирање захтева за персонализацију

Више

Microsoft Word - AddikoChatBanking - Uputa za koristenje_ _v0.3.docx

Microsoft Word - AddikoChatBanking - Uputa za koristenje_ _v0.3.docx Addiko Chat Banking Uputa za korištenje Addiko Chat Bankinga na Viberu rujan 2017. Sadržaj: Tehnički preduvjeti... 3 Funkcionalnosti Addiko Chat Bankinga... 3 Izbornik... 4 Aktivacija usluge... 9 Deaktivacija

Више

Često postavljana pitanja u programu OBRT 1. Kako napraviti uplatu u knjizi tražbina i obveza? 2. Kako odabrati mapu/disk za pohranu podataka? 3. Kako

Često postavljana pitanja u programu OBRT 1. Kako napraviti uplatu u knjizi tražbina i obveza? 2. Kako odabrati mapu/disk za pohranu podataka? 3. Kako Često postavljana pitanja u programu OBRT 1. Kako napraviti uplatu u knjizi tražbina i obveza? 2. Kako odabrati mapu/disk za pohranu podataka? 3. Kako instalirati (novi) finin certifikat? 4. Kako ispisati

Више

Boris Žgomba 6. Regionalni forum obiteljskog smještaja Istarske županije Medulin,

Boris Žgomba 6. Regionalni forum obiteljskog smještaja Istarske županije Medulin, Boris Žgomba 6. Regionalni forum obiteljskog smještaja Istarske županije Medulin, 26.02.2019. 1. O Uniline-u 2. Obiteljski smještaj = važan segment Hrvatskog turizma 3. Kako dolazimo do gosta? 4. Novosti

Више

KORISNIČKO UPUTSTVO Online ekspozitura - krediti 05/19 C-EBKWU-02

KORISNIČKO UPUTSTVO Online ekspozitura - krediti 05/19 C-EBKWU-02 KORISNIČKO UPUTSTVO Online ekspozitura - krediti 05/19 C-EBKWU-02 A2 3 Online ekspozitura Online ekspozitura je servis u okviru e-bankinga koji vam pruža mogućnost da bez odlaska u Banku podnesete zahtev

Више

Upute - JOPPD kreiranje obrasca

Upute - JOPPD kreiranje obrasca Verzija uputa: 1.0 - JOPPD obrazac IPIS-PLAĆE, IPIS-UGOVORI O DJELU Ove upute će se još nadopunjavati, pa molim korisnike da redovito provjere da li imaju zadnje upute. Verzija uputa prikazana je na početku!

Више

FAMILY SAFETY - PORODIČNA BEZBJEDNOST Program Family safety veoma je koristan za ograničavanje sadržaja i aplikacija koje učenici mogu koristiti na šk

FAMILY SAFETY - PORODIČNA BEZBJEDNOST Program Family safety veoma je koristan za ograničavanje sadržaja i aplikacija koje učenici mogu koristiti na šk FAMILY SAFETY - PORODIČNA BEZBJEDNOST Program Family safety veoma je koristan za ograničavanje sadržaja i aplikacija koje učenici mogu koristiti na školskim računarima. Potpuno je besplatan, tako da ga

Више

Microsoft Word - KORISNIČKA UPUTA za pripremu računala za rad s Fina potpisnim modulom_RSV_ doc

Microsoft Word - KORISNIČKA UPUTA za pripremu računala za rad s Fina potpisnim modulom_RSV_ doc Uputa za pripremu računala za rad s Fininim potpisnim modulom Zagreb, lipanj 2019. Sadržaj: 1. UVOD... 3 2. POJMOVI I SKRAĆENICE... 3 3. TEHNIČKI PREDUVJETI KORIŠTENJA... 3 4. PODEŠAVANJE INTERNET PREGLEDNIKA

Више

Gdin Nikola Kovač

Gdin Nikola Kovač Intranet za izdavatelje Korisnički priručnik Uvod Intranet za izdavatelje je usluga Zagrebačke burze namjenjena unosu financijskih izvještaja i vijesti od strane izdavatelja vrijednosnih papira uvrštenih

Више

Упутство за пријављивање испита путем интернета Да би студент могао да пријави испит путем интернета мора прво да се пријави. Пријављивање се врши у п

Упутство за пријављивање испита путем интернета Да би студент могао да пријави испит путем интернета мора прво да се пријави. Пријављивање се врши у п Упутство за пријављивање испита путем интернета Да би студент могао да пријави испит путем интернета мора прво да се пријави. Пријављивање се врши у посебном дијалог-прозору до кога се долази линком есервис

Више

Korisničke upute za podnošenje zahtjeva za rješavanje spora (žalbe)

Korisničke upute za podnošenje zahtjeva za rješavanje spora (žalbe) Korisničke upute Verzija 2.0 HRVATSKA REGULATORNA AGENCIJA ZA MREŽNE DJELATNOSTI Roberta Frangeša Mihanovića 9, 10000 Zagreb / OIB: 87950783661 / Tel: (01) 7007 007, Fax: (01) 7007 070 / www.hakom.hr Sadržaj

Више

4. Веза између табела практичан рад 1. Повежите табеле Proizvodi и Proizvođači у бази података Prodavnica.accdb везом типа 1:N. 2. Креирајте табелу St

4. Веза између табела практичан рад 1. Повежите табеле Proizvodi и Proizvođači у бази података Prodavnica.accdb везом типа 1:N. 2. Креирајте табелу St 4. Веза између табела практичан рад 1. Повежите табеле Proizvodi и Proizvođači у бази података Prodavnica.accdb везом типа 1:N. 2. Креирајте табелу Stavke_računa која ће разрешити проблем везе типа N:N

Више

Lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor

Lorem ipsum dolor sit  amet lorem ipsum dolor Početna prezentacija za korisnike Ključna aktivnost 1: Mobilnost u svrhu učenja: Razmjene mladih i Mobilnost osoba koje rade s mladima Završno izvješće Mobility tool Projektni ciklus Završno izvješće 1.

Више

UPUTSTVO ZA PODEŠAVANJE MOBILNIH UREĐAJA ZA MMS

UPUTSTVO ZA PODEŠAVANJE MOBILNIH UREĐAJA ZA MMS UPUTSTVO ZA PODEŠAVANJE MOBILNIH UREĐAJA ZA MMS Sadržaj AUTOMATSKO PODEŠAVANJE... 3 PODEŠAVANJE PUTEM MTS VODIČA... 3 PODEŠAVANJE PUTEM SMS PORUKE... 3 PODEŠAVANJE PUTEM USSD MENIJA... 3 MANUELNO PODEŠAVANJE

Више

OBAVIJEST PZZ KORISNICIMA Poštovani korisnici programskog rješenja Last2000. Za Vas smo pripremili sljedeće novosti u programu: NOVOSTI

OBAVIJEST PZZ KORISNICIMA Poštovani korisnici programskog rješenja Last2000. Za Vas smo pripremili sljedeće novosti u programu: NOVOSTI 28.12.2016. - OBAVIJEST PZZ KORISNICIMA Poštovani korisnici programskog rješenja Last2000. Za Vas smo pripremili sljedeće novosti u programu: NOVOSTI U VERZIJI 16.1.19.0. Dodatno zdravstveno osiguranje

Више

Uputstvo za korištenje Moja webtv Smart TV aplikacije Moja webtv aplikacija dostupna je za korištenje putem Web Browsera, na Play Store-u (za mobilne

Uputstvo za korištenje Moja webtv Smart TV aplikacije Moja webtv aplikacija dostupna je za korištenje putem Web Browsera, na Play Store-u (za mobilne Uputstvo za korištenje Moja webtv Smart TV aplikacije Moja webtv aplikacija dostupna je za korištenje putem Web Browsera, na Play Store-u (za mobilne aparate ili Android TV aparate), App Store-u (za ios

Више

DRŽAVNO IZBORNO POVJERENSTVO REPUBLIKE HRVATSKE e-learning upute UPUTE ZA REGISTRACIJU ZA E-LEARNING TEČAJ Zagreb, 03. svibanj 2019.

DRŽAVNO IZBORNO POVJERENSTVO REPUBLIKE HRVATSKE e-learning upute UPUTE ZA REGISTRACIJU ZA E-LEARNING TEČAJ Zagreb, 03. svibanj 2019. DRŽAVNO IZBORNO POVJERENSTVO REPUBLIKE HRVATSKE e-learning upute UPUTE ZA REGISTRACIJU ZA E-LEARNING TEČAJ Zagreb, 03. svibanj 2019. Sadržaj 1. UVOD... 1 2. POSTUPAK REGISTRACIJE... 2 2.1 POPUNJAVANJE

Више

Skidanje klipova sa youtube u zeljene formate... Ako ste ikada slidali video klipove sa youtube sajta znate sigurno da su obicno u.flv formatu...ako z

Skidanje klipova sa youtube u zeljene formate... Ako ste ikada slidali video klipove sa youtube sajta znate sigurno da su obicno u.flv formatu...ako z Skidanje klipova sa youtube u zeljene formate... Ako ste ikada slidali video klipove sa youtube sajta znate sigurno da su obicno u.flv formatu...ako zelite da iste te video klipove skidate u puno raznih

Више

eППК

eППК eппк Како до еппк? Корак 1 Корак 2 Корак 3 Креирајте налог Да бисте креирали налог потребно је да: На Порталу кликнете на линк Креирај налог Отвориће Вам се форма за Регистрацију корисника Попуните сва

Више

PONUDA OGLASNIH PAKETA ZA AGENCIJE ZA NEKRETNINE U SRBIJI I CRNOJ GORI

PONUDA OGLASNIH PAKETA ZA AGENCIJE ZA NEKRETNINE U SRBIJI I CRNOJ GORI PONUDA OGLASNIH PAKETA ZA AGENCIJE ZA NEKRETNINE U SRBIJI I CRNOJ GORI OGLASNI PAKETI POSEBNA PONUDA ZA NOVE KLIJENTE KARAKTERISTIKA AGENCY 2000 EXTRA AGENCY 2000 TESTER Trajanje paketa 180 dana 90 dana

Више

R u z v e l t o v a 5 5, B e o g r a d, t e l : ( ) , m a i l : c o n t a c p s i t. r s, w w w. p s i t. r s

R u z v e l t o v a 5 5, B e o g r a d, t e l : ( ) , m a i l : c o n t a c p s i t. r s, w w w. p s i t. r s UPUTSTVO ZA BRZO UMREŽAVANJE PROGRAMA MPP2 Da bi program MPP2 radio u mrežnom okruženju po sistemu klijent-server, potrebno je da se na računarima koji su mrežno povezani instalira: serverska verzija programa

Више

Za formiranje JOPPD obrasca neophodno je točno popuniti šifre u osnovama primitaka. Svaka osnova primitka ima propisane šifre u prilozima JOPPD

Za formiranje JOPPD obrasca neophodno je točno popuniti šifre u osnovama primitaka. Svaka osnova primitka ima propisane šifre u prilozima JOPPD Za formiranje JOPPD obrasca neophodno je točno popuniti šifre u osnovama primitaka. Svaka osnova primitka ima propisane šifre u prilozima 2.- 4. JOPPD obrasca i za svaku kombinaciju šifri su propisana

Више

RAD SA PROGRAMOM

RAD SA PROGRAMOM JOPPD obrazac Podešavanje programa Nakon prvog ulaska u program Obračun plaća 2014 potrebno je pokrenuti opciju Korekcije od 01.01.2014. godine. Program će pokušati ispravno povezati postojeće podatke

Више

Kako postupiti u slučaju prekida internet veze i nemogućnosti fiskaliziranja računa? U slučaju da dođe do prekida internet veze fiskalizacija računa n

Kako postupiti u slučaju prekida internet veze i nemogućnosti fiskaliziranja računa? U slučaju da dođe do prekida internet veze fiskalizacija računa n Kako postupiti u slučaju prekida internet veze i nemogućnosti fiskaliziranja računa? U slučaju da dođe do prekida internet veze fiskalizacija računa neće biti moguća sve do ponovnog uspostavljanja internet

Више

Korisničko uputstvo mobilne aplikacije Digitalni Kiosk 1

Korisničko uputstvo mobilne aplikacije Digitalni Kiosk 1 Korisničko uputstvo mobilne aplikacije Digitalni Kiosk 1 Sadržaj Opis mobilne aplikacije Digitalni Kiosk... 3 Pokretanje aplikacije... 3 Registracija/Kreiranje novog korisničkog naloga... 3 Dodavanje platne

Више

Упутствo за РАДНУ ГРУПУ за израду ПЛАНА ИНТЕГРИТЕТА на wеb апликацији Нацрти плана интегритета налазе се на линку integritet.acas.rs или на сајту Аген

Упутствo за РАДНУ ГРУПУ за израду ПЛАНА ИНТЕГРИТЕТА на wеb апликацији Нацрти плана интегритета налазе се на линку integritet.acas.rs или на сајту Аген Упутствo за РАДНУ ГРУПУ за израду ПЛАНА ИНТЕГРИТЕТА на wеb апликацији Нацрти плана интегритета налазе се на линку integritet.acas.rs или на сајту Агенције www.acas.rs у одељку - план интегритета -> нацрт

Више

Упутство за коришћење АМРЕС FileSender услуге

Упутство за коришћење АМРЕС FileSender услуге Упутство за коришћење АМРЕС FileSender услуге Copyright 205 АМРЕС Историја верзија документа Верзија Датум Иницијали аутора Опис промене.0 Јул 205 НИ Прва верзија овог документа Садржај Садржај УВОД...

Више

_Outlook

_Outlook Outlook 2010 i Outlook 2013 Otvorite Outlook. Kada se pojavi prvi ekran čarobnjaka pritisnite Next (dalje). Na sljedećem ekranu pod nazivom E-mail Accounts (email nalozi) ponovo pritisnite Next (dalje)

Више

УПУТСТВО ЗА КОРИСНИКА Приступ локацији часописа Српски архив за целокупно лекарство добија се преко internet adrese: Након

УПУТСТВО ЗА КОРИСНИКА Приступ локацији часописа Српски архив за целокупно лекарство добија се преко internet adrese:   Након УПУТСТВО ЗА КОРИСНИКА Приступ локацији часописа Српски архив за целокупно лекарство добија се преко internet adrese: http://www.srpskiarhiv.rs/ Након тога се на екрану појављује форма за пријаву на часопис

Више

Instalacija i konfiguracija DriveAngela na operativni sistem Apple ios

Instalacija i konfiguracija DriveAngela na operativni sistem Apple ios Instalacija i konfiguracija DriveAngela na operativni sistem Apple ios www.driveangel.ba Primanje SMS poruke Početak instalacije DriveAngela na Vaš mobilni uređaj započinje primanjem SMS poruke u kojoj

Више

Osnovne upute za korištenje administracije

Osnovne upute za korištenje administracije demo.webstranica.net: brze upute za korištenje administracije Posebna napomena za korištenje administracije: Preporučujemo Vam da za administraciju koristite jedan od sljedećih internet preglednika: Mozilla

Више

Instalacija i konfiguracija DriveAngela na operativni sistem Android

Instalacija i konfiguracija DriveAngela na operativni sistem Android Instalacija i konfiguracija DriveAngela na operativni sistem Android www.driveangel.ba Primanje SMS poruke Početak instalacije DriveAngela na Vaš mobilni uređaj započinje primanjem SMS poruke u kojoj se

Више

Microsoft Word - Uputstvo za upotrebu studentskih servisa.doc

Microsoft Word - Uputstvo za upotrebu studentskih servisa.doc Упутство за пријаву на студентске сервисе и пријаву испита Адреса на којој се налазе студенски сервиси је https://student.vps.ns.ac.rs/ У питању је интернет страница заштићена SSL 3.0 протоколом који изискује

Више

УПУТСТВО ЗА КОРИСНИКА Приступ локацији часописа Српски архив за целокупно лекарство добија се преко internet adrese: Након

УПУТСТВО ЗА КОРИСНИКА Приступ локацији часописа Српски архив за целокупно лекарство добија се преко internet adrese:   Након УПУТСТВО ЗА КОРИСНИКА Приступ локацији часописа Српски архив за целокупно лекарство добија се преко internet adrese: http://www.srpskiarhiv.rs/ Након тога се на екрану појављује форма за пријаву на часопис

Више

UPUTE za ispunjavanje ON-LINE PRIJAVE za NATJEČAJ za mobilnost nastavnoga i nenastavnoga osoblja te za dolazak nenastavnoga osoblja iz tvrtki izvan RH

UPUTE za ispunjavanje ON-LINE PRIJAVE za NATJEČAJ za mobilnost nastavnoga i nenastavnoga osoblja te za dolazak nenastavnoga osoblja iz tvrtki izvan RH UPUTE za ispunjavanje ON-LINE PRIJAVE za NATJEČAJ za mobilnost nastavnoga i nenastavnoga osoblja te za dolazak nenastavnoga osoblja iz tvrtki izvan RH u okviru Erasmus+ programa Ključne aktivnosti 1 (KA103)

Више

eredar Sustav upravljanja prijavama odjelu komunalnog gospodarstva 1 UPUTE ZA KORIŠTENJE SUSTAVA 1. O eredar sustavu eredar je sustav upravljanja prij

eredar Sustav upravljanja prijavama odjelu komunalnog gospodarstva 1 UPUTE ZA KORIŠTENJE SUSTAVA 1. O eredar sustavu eredar je sustav upravljanja prij eredar Sustav upravljanja prijavama odjelu komunalnog gospodarstva 1 UPUTE ZA KORIŠTENJE SUSTAVA 1. O eredar sustavu eredar je sustav upravljanja prijavama koje građani mogu slati Upravnom odjelu za komunalno

Више

СТАРТ - СТОП АПЛИКАЦИЈА - КОРИСНИЧКО УПУТСТВО

СТАРТ - СТОП АПЛИКАЦИЈА - КОРИСНИЧКО УПУТСТВО СТАРТ - СТОП АПЛИКАЦИЈА - КОРИСНИЧКО УПУТСТВО - 03.05.2019 Приступ SMARTPHONE апликацији (Android/iOS) и СТАРТ-СТОП WEB порталу подразумева закључење претплатничког уговора за коришћење интернет апликације

Више

CARNET: Upute za korisnike Sadržaj uputa 1. Što je CARNET? Tko ima pravo na CARNET uslugu? CARNET APN Uvjeti korištenja usluge

CARNET: Upute za korisnike Sadržaj uputa 1. Što je CARNET? Tko ima pravo na CARNET uslugu? CARNET APN Uvjeti korištenja usluge CARNET: Upute za korisnike Sadržaj uputa 1. Što je CARNET?... 2 2. Tko ima pravo na CARNET uslugu?... 2 3. CARNET APN... 3 4. Uvjeti korištenja usluge CARNET... 5 1. Što je CARNET? CARNET usluga omogućava

Више

REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO PRAVOSUĐA Korisničke upute e-građani aplikacije za elektronsko izdavanje posebnog uvjerenja iz kaznene evidencije Zagr

REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO PRAVOSUĐA Korisničke upute e-građani aplikacije za elektronsko izdavanje posebnog uvjerenja iz kaznene evidencije Zagr REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO PRAVOSUĐA e-građani aplikacije za elektronsko izdavanje posebnog uvjerenja iz kaznene evidencije Zagreb, 10. travnja 2017. Sadržaj 1 UVOD... 3 2 PRIJAVA U SUSTAV E-GRAĐANI...

Више

Microsoft Word - Korisnički priručnik za liječnika.docx

Microsoft Word - Korisnički priručnik za liječnika.docx Korisnički priručnik za liječnika DijabetesTV Više uspješnih liječenja. Manje nepotrebnih pregleda. Manje gužvi. Datum: 26. Ožujka 2018. Korisnički priručnik za liječnika 1.0. Funkcionalnost DijabetesTV-a

Више

PPT

PPT Sve što trebate znati o eračunima u javnoj nabavi U našem priručniku smo ukratko pojasnili što nam je donio Zakon o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi. ZAKONSKA REGULATIVA Stupanjem na snagu

Више

PRILOG B: VODIČ ZA POPUNJAVANJE APLIKACIJE PRO-BUDUĆNOST (Povjerenje, razumijevanje, odgovornost za budućnost) Ovaj vodič je namjenjen mladim ljudima

PRILOG B: VODIČ ZA POPUNJAVANJE APLIKACIJE PRO-BUDUĆNOST (Povjerenje, razumijevanje, odgovornost za budućnost) Ovaj vodič je namjenjen mladim ljudima PRILOG B: VODIČ ZA POPUNJAVANJE APLIKACIJE PRO-BUDUĆNOST (Povjerenje, razumijevanje, odgovornost za budućnost) Ovaj vodič je namjenjen mladim ljudima spremnim da budu pokretači procesa pomirenja i povjerenja

Више

Korisnicki nalog je skup informacija i postavki koje koristite za interakciju sa racunarom i prilagodite Windows da radi onako kako vi zelite. Sa kori

Korisnicki nalog je skup informacija i postavki koje koristite za interakciju sa racunarom i prilagodite Windows da radi onako kako vi zelite. Sa kori Korisnicki nalog je skup informacija i postavki koje koristite za interakciju sa racunarom i prilagodite Windows da radi onako kako vi zelite. Sa korisnickim nalozima, nekoliko ljudi moze lako da deli

Више

Ovo vazi samo za preglednik Mozilla Firefox Verovatno mnogi koriste Youtube stranicu za gledanje spotova,skidanje pesama,spotova...pokusacu da ukratko

Ovo vazi samo za preglednik Mozilla Firefox Verovatno mnogi koriste Youtube stranicu za gledanje spotova,skidanje pesama,spotova...pokusacu da ukratko Ovo vazi samo za preglednik Mozilla Firefox Verovatno mnogi koriste Youtube stranicu za gledanje spotova,skidanje pesama,spotova...pokusacu da ukratko objasnim kako da izvucemo maksimum sa Youtube sajta..

Више

NACIONALNI REGISTAR IZVORA ZAGAĐIVANJA UPUTSTVO ZA KORIŠĆENJE INFORMACIONOG SISTEMA NACIONALNOG REGISTRA IZVORA ZAGAĐIVANJA Beograd, 2014.

NACIONALNI REGISTAR IZVORA ZAGAĐIVANJA UPUTSTVO ZA KORIŠĆENJE INFORMACIONOG SISTEMA NACIONALNOG REGISTRA IZVORA ZAGAĐIVANJA Beograd, 2014. NACIONALNI REGISTAR IZVORA ZAGAĐIVANJA UPUTSTVO ZA KORIŠĆENJE INFORMACIONOG SISTEMA NACIONALNOG REGISTRA IZVORA ZAGAĐIVANJA Beograd, 2014. Sadržaj Uvod... 2 Prvo pokretanje aplikacije... 3 Važne informacije

Више

[youtube]t2mptqulvr8[/youtube] [quote]pre svega potrebno je na kompjuteru imati instaliran winrar, koji cemo koristiti za deljenje arhiva i stavljanje

[youtube]t2mptqulvr8[/youtube] [quote]pre svega potrebno je na kompjuteru imati instaliran winrar, koji cemo koristiti za deljenje arhiva i stavljanje [youtube]t2mptqulvr8[/youtube] [quote]pre svega potrebno je na kompjuteru imati instaliran winrar, koji cemo koristiti za deljenje arhiva i stavljanje rar sifre SerbianForum.org. Za pocetak izaberiti zeljenu

Више

Božo Online upute

Božo Online upute Božo On-Line Upute za natjecanje Kako do zadataka, kako predati zadatke, kako pogledati rezultate Zagrebački računalni savez 2 Zagrebačka INFORMATIJADA Božo Težak Napomena Ovaj dokument sadrži neke slike

Више

+ Usluge kućne njege za osobe mlađe od 65 godina kroatiska + 1. Opći dojam o službi kućne njege Iznimno sam nezadovoljan/na Prilično sam nezadovoljan/

+ Usluge kućne njege za osobe mlađe od 65 godina kroatiska + 1. Opći dojam o službi kućne njege Iznimno sam nezadovoljan/na Prilično sam nezadovoljan/ Usluge kućne njege za osobe mlađe od 65 godina kroatiska 1. Opći dojam o službi kućne njege Iznimno sam Prilično sam Ni zadovoljan/na niti Prilično sam zadovoljan/na Veoma sam zadovoljan/na a. Koliko ste

Више

Online check-in: Šta je? - Savjeti za putnike - eSky.ba

Online check-in: Šta je? - Savjeti za putnike - eSky.ba Zadnje ažuriranje: 09.12.2018 Online check-in: Šta je? Online check-in je check-in (prijava na let) koji se obavlja putem interneta. Alternativna opcija je check-in na aerodromu prije leta. Pažnja! U slučaju

Више

Microsoft Word - IQ.doc

Microsoft Word - IQ.doc Središnji upravljački sustav IQ UPUTE ZA KORISNIKE OVLAŠTENI DISTRIBUTER: IN-AQUA d.o.o., CMP Savica-Šanci, Trgovačka 6, 10000 ZAGREB, tel.: +385 (0)1 2404 444 tel./fax.: +385 (0)1 2404 900 IQ Upute za

Више

SDI Dopis 2014 v2.docx

SDI Dopis 2014 v2.docx OBAVIJEST SVIM KORISNICIMA (22.12.2016) PROMJENA POSLOVNE GODINE Poštovani korisnici programskog rješenja Last2000. Ovom obavijesti vam želimo pomoći da na jednostavan način učinite navedene izmjene i

Више

Microsoft Word - Tehnicka uputstva lica doc

Microsoft Word - Tehnicka uputstva lica doc Registracija novog korisnika internet sajta NSZ tražilac zaposlenja Novi korisnik prilikom prve registracije na sajt NSZ bira opciju Prijavi se za posao. Unosom korisničkog imena i kreiranjem lozinke,

Више

PROCES KUPNJE ULAZNICE NA PORTALU ULAZNICE.HR Početak kupovine... 2 Plaćanje Mastercard karticom... 5 Plaćanje Maestro karticom... 8 Plaćanje American

PROCES KUPNJE ULAZNICE NA PORTALU ULAZNICE.HR Početak kupovine... 2 Plaćanje Mastercard karticom... 5 Plaćanje Maestro karticom... 8 Plaćanje American PROCES KUPNJE ULAZNICE NA PORTALU ULAZNICE.HR Početak kupovine... 2 Plaćanje Mastercard karticom... 5 Plaćanje Maestro karticom... 8 Plaćanje American Express karticom... 11 Plaćanje Diners karticom...

Више

KREIRANJE TORRENTA Ako zelite da kreirate torrent fajl od nekog fajla ili foldera u vasem racunaru a kasnije podeliti sa drugim korisnicima i uploadov

KREIRANJE TORRENTA Ako zelite da kreirate torrent fajl od nekog fajla ili foldera u vasem racunaru a kasnije podeliti sa drugim korisnicima i uploadov KREIRANJE TORRENTA Ako zelite da kreirate torrent fajl od nekog fajla ili foldera u vasem racunaru a kasnije podeliti sa drugim korisnicima i uploadovati ga na neki od servera predvidjenih u te svthe (Trackera)

Више

Uputstvo za podešavanje za pristup eduroam servisu za Mac OS X Snow Leopard Copyright AMRES

Uputstvo za podešavanje za pristup eduroam servisu za Mac OS X Snow Leopard Copyright AMRES Uputstvo za podešavanje za pristup eduroam servisu za Mac OS X Snow Leopard Copyright AMRES Ovo uputstvo se odnosi na sve Mac računare sa Mac OS X Snow Leopard operativnim sistemom. Podešavanja na različitim

Више

Uputstvo za upotrebu studentskih servisa - gef

Uputstvo za upotrebu studentskih servisa - gef Упутство за пријаву на студентске сервисе и пријаву испита Адреса на којој се налазе студенски сервиси је https://student.gef.bg.ac.rs У питању је интернет страница заштићена SSL 3.0 протоколом који изискује

Више

E-RAČUN ZA POSLOVNE SUBJEKTE ZAPRIMANJE I SLANJE E-RAČUNA JE LAKO, PROVJERITE U FINI KAKO...

E-RAČUN ZA POSLOVNE SUBJEKTE ZAPRIMANJE I SLANJE E-RAČUNA JE LAKO, PROVJERITE U FINI KAKO... ZA POSLOVNE SUBJEKTE ZAPRIMANJE I SLANJE A JE LAKO, PROVJERITE U FINI KAKO... 2 ZA POSLOVNE SUBJEKTE Servis e-račun je internetski servis za elektroničku razmjenu računa između poslovnih subjekata (dobavljača

Више

INTEGRIRANI KNJIŽNIČNI SUSTAV Sustav za podršku Upute za instalaciju: Aleph v22 ZAG

INTEGRIRANI KNJIŽNIČNI SUSTAV Sustav za podršku Upute za instalaciju: Aleph v22 ZAG INTEGRIRANI KNJIŽNIČNI SUSTAV Sustav za podršku Upute za instalaciju: Aleph v22 ZAG INTEGIRANI KNJIŽNIČNI SUSTAV Upute za instalaciju: Aleph v22 ZAG Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu Ul. Hrvatske

Више

Mozete bez problema uploadovati fase fajlove na Youtube sjt bez da idete na njega.taj postupak mozete jednostavno uraditi jednim malim alatom koga ima

Mozete bez problema uploadovati fase fajlove na Youtube sjt bez da idete na njega.taj postupak mozete jednostavno uraditi jednim malim alatom koga ima Mozete bez problema uploadovati fase fajlove na Youtube sjt bez da idete na njega.taj postupak mozete jednostavno uraditi jednim malim alatom koga imate na adresi... http://hotfile.com/dl/100107412/7a37dba/freeyoutubeuploader.rar.html

Више

EVROPSKI GRADOVI PROGRAM BARSELONA 5 DANA ( 4 NOĆENJA) BARSELONA - grad koji mnogi smatraju najpoželjnijim mjestom za život u Evropi,

EVROPSKI GRADOVI   PROGRAM BARSELONA 5 DANA ( 4 NOĆENJA) BARSELONA - grad koji mnogi smatraju najpoželjnijim mjestom za život u Evropi, EVROPSKI GRADOVI www.bv-travel.me PROGRAM BARSELONA 5 DANA ( 4 NOĆENJA) BARSELONA - grad koji mnogi smatraju najpoželjnijim mjestom za život u Evropi, grad posebnog duha, meta umjetnika, sa velikim kontrastom

Више

Microsoft Word - Uputstvo za upotrebu studentskih servisa.doc

Microsoft Word - Uputstvo za upotrebu studentskih servisa.doc Упутство за пријаву на студентске сервисе и пријаву испита Адреса на којој се налазе студенски сервиси је https://student.unibl.org У питању је интернет страница заштићена SSL 3.0 протоколом који изискује

Више

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za administratore tel: fax: mail: url:

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za administratore tel: fax: mail: url: Sadržaj... 1 1. Predgovor... 2 2. Sučelje administracije škole... 2 3. Korisnici... 3 3.1 Ovlasti... 3 3.2 Uređivanje postojećih i dodavanje novih... 3 3.3 Dodavanje i uklanjanje tokena... 5 4. Odabir

Више

FTDI DRAJVER uputstvo za instalaciju NEMANJINA 57 A, POŽAREVAC TEL: FAX:

FTDI DRAJVER uputstvo za instalaciju NEMANJINA 57 A, POŽAREVAC TEL: FAX: FTDI DRAJVER uputstvo za instalaciju NEMANJINA 57 A, 12000 POŽAREVAC TEL: 012 541 022 FAX: 012 541 026 WWW.AIS.D-LOGIC.RS FTDI DRAJVER uputstvo za instalaciju www.ais.d-logic.rs AIS FREE SOFTVER uputstvo

Више

Poglavlje 12 4Merenje, analiziranje i optimizovanje kampanja POGLAVLJE

Poglavlje 12 4Merenje, analiziranje i optimizovanje kampanja POGLAVLJE Poglavlje 12 4Merenje, analiziranje i optimizovanje kampanja POGLAVLJE 12 225 U OVOM DELU... Procenite vitalnost i efikasnost vaših marketinških kampanja kroz podatke i analitiku koristeći pakete kao što

Више

Uputstvo za upotrebu studentskih servisa - gef

Uputstvo za upotrebu studentskih servisa - gef Упутство за пријаву на студентске сервисе и пријаву испита Адреса на којој се налазе студенски сервиси је https://student.gef.bg.ac.rs У питању је интернет страница заштићена SSL 3.0 протоколом који изискује

Више

Приручник за брендове за агенције 2018

Приручник за брендове за агенције 2018 Приручник за брендове за агенције 2018 САДРЖАЈ 03 Увод 04 Чланови програма Google партнери и сами Google партнери 05 Области специјализације предузећа 06 Како причати о Google партнерима 07 Како причати

Више

EVROPSKI GRADOVI PROGRAM MOSKVA 4 DANA (3 NOĆENJA) UKRATKO O DESTINACIJI Moskva je glavni i najnaseljeniji grad Rusije. To je jedan o

EVROPSKI GRADOVI   PROGRAM MOSKVA 4 DANA (3 NOĆENJA) UKRATKO O DESTINACIJI Moskva je glavni i najnaseljeniji grad Rusije. To je jedan o EVROPSKI GRADOVI www.bv-travel.me PROGRAM MOSKVA 4 DANA (3 NOĆENJA) UKRATKO O DESTINACIJI Moskva je glavni i najnaseljeniji grad Rusije. To je jedan od glavnih ekonomskih, kulturnih, finansijskih i obrazovnih

Више

O Nanokinetik NeeS TOC Builder-u NeeS TOC Builder je aplikacija koja se koristi za kreiranje Tabele sadržaja (TOC) za elektronske podneske u NeeS form

O Nanokinetik NeeS TOC Builder-u NeeS TOC Builder je aplikacija koja se koristi za kreiranje Tabele sadržaja (TOC) za elektronske podneske u NeeS form O Nanokinetik NeeS TOC Builder-u NeeS TOC Builder je aplikacija koja se koristi za kreiranje Tabele sadržaja (TOC) za elektronske podneske u NeeS formatu. Ključne pojedinosti Nanokinetik NeeS TOC Builder-a:

Више