HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE Gospić, Budačka 12, tel / fax:

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE Gospić, Budačka 12, tel / fax:"

Транскрипт

1 HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE Gospić, Budačka 12, tel / fax: nogometni.savez.lsz@hi.t-com.hr web: Broj:195/2016. Gospić br. 1 NATJECATELJSKA GODINA 2016/2017. Klubovima Tajniku Povjereniku za suđenje Disciplinskom sucu

2 OBAVIJEST POVJERENIKA ZA NATJECANJE 1. Za uspješnu natjecateljsku godinu 2016/17., potrebno je učiniti i dobre pripreme: - Pripremiti službene prostorije,dostupan Internet,PC, printer za pisanje dokumenata u aplikacijskom Comet sustavu HNS-a, te osigurati obrasce za pisanje zapisnika i izvještaja o utakmici (ako se ne može pisati u sustavu Comet), odrediti zapisničara za pisanje dokumenta, kao i snimatelja utakmice (članak 7 i 8 Propozicija). - Pripremiti potrebne službe za odigravanje utakmica (čl. 10,33 Propozicija). - Pripremiti igralište za odigravanje utakmica (čl. 12 i 34 Propozicija),pripremiti mjesto za snimanje utakmica (čl.7 Propozicija). 2. Provjeriti valjanost liječničkih i specijalističkih pregleda za igrače, kao i pravovaljanost za nastupe igrača (žuti i crveni kartoni) u 2016/17. godini. 3. Utakmice za sve kategorije igraju se prema utvrđenom Kalendaru i rasporedu utakmica objavljenom u Biltenu br. 1.

3 KALENDAR NATJECANJA PRVENSTVA I KUP NATJECANJA ŽNL LS ZA 2016./2017. GODINU Na osnovu članka 2,3 i 4 Propozicija natjecanja za prvenstvo županijske nogometne lige natjecateljske 2016./2017. godine, Izvršni odbor dana godine donio je Kalendar natjecanja. Prvenstvo u natjecanju za seniore počinje 10. rujna 2016.godine (1. kolo), a završava zaključno sa 11. lipnja godine. Igra se dvokružno. Prvenstvo u natjecanju za mlađe uzraste (pioniri,mlađi pioniri i početnici) počinje 10. rujna godine (1. kolo), a završava zaključno sa 11. lipnja 2017.godine. Kup natjecanje za seniore počinje 26.ožujka godine, a završava zaključno sa 17. svibnja godine. Utakmice Kup natjecanja igraju se u pravilu srijedom, a detalje će utvrditi IO svojom odlukom. Utakmice seniora igraju se nedjeljom, osim NK Gospić 91 i NK Croatia 92 koji utakmice kao domaćini igraju subotom. Utakmice mlađih uzrasta igraju se subotom, osim NK Gospić 91,NK Otočac i NK Croatia 92 kada seniori igraju kao domaćin subotom,mlađi uzrasti igraju nedjeljom. Raspored utakmica utvrđen je ždrijebom natjecateljskih brojeva klubova uz primjenu Bergerove tablice. Parovi natjecanja,datum i satnica utvrđeni su za prvi dio(jesenski) za sve kategorije i sastavni dio su Kalendara natjecanja. Za mlađe uzraste raspored je prilagođen zbog ekonomičnosti, po mogućnosti da istog datuma igraju sve tri kategorije. U natjecanju sudjeluju: pioniri (6 momčadi) i početnici (5 momčadi) koji igraju četverokružno, a mlađi pioniri (8 momčadi) igraju trokružno.

4 Temeljem čl. 1 i 9 Pravilnika o Nogometnim natjecanjima HNS-a i čl. 40, stavka 19. Statuta Nogometnog saveza Ličko senjske županije, Izvršni odbor na sjednici održanoj 23. kolovoza godine donio je : PROPOZICIJE NATJECANJA ZA PRVENSTVO ŽUPANIJSKE NOGOMETNE LIGE NATJECATELJSKA 2016./2017. GODINA I. OPĆE ODREDBE Članak 1. Županijska nogometna liga/u daljnjem tekstu ŽNL/ je amatersko nogometno natjecanje, koje organizira IO NSŽ i ovlašteni organi natjecanja,a rukovodi Povjerenik za natjecanje,temeljem Odluke Izvršnog odbora. Članak 2. NS LSŽ organizira prvenstvo: seniora,mlađih uzrasta(pioniri,mlađi pioniri,početnici), te Kup natjecanje: seniori. Detalje natjecanja za kup seniori urediti će Izvršni odbor svojom odlukom. U prvenstvu natječu se klubovi seniori: Gospić 91,Perušić,Sokolac,Lika 95,Velebit,Bunjevac- Gavran,Novalja,Plitvice,Croatia 92. Članak 3. U natjecanju ŽNL-e sudjeluju klubovi koji pravovremeno izvrše prijave za natjecanje,uplate upisninu prije početka natjecanja,te ispunjava uvjete sukladno Propozicijama natjecanja. Natjecanje se odvija po dvostrukom bod sustavu seniori i to u dvije nogometne sezone,jesen i proljeće. Natjecanje počinje 10.rujna godine,završava zaključno do 11.lipnja godine. Raspored parova se utvrđuje ždrijebom natjecateljskih brojeva klubova uz primjenu Bergerove tablice, 15 dana prije prvog kola natjecanja. Članak 4. Kalendar natjecanja donosi Izvršni odbor na prijedlog Povjerenika natjecanja. Sve utakmice igraju se nedjeljom,temeljem zahtjeva kluba može se odobriti igranje utakmica subotom. Utakmica posljednjeg kola igra se u isto vrijeme (datum,sat). Tijekom tjedna u pravilu utakmice se igraju srijedom,može izuzetno i drugi dan prema Odluci Povjerenika za natjecanje. Članak 5. Ukoliko klub iz opravdanih razloga traži promjenu termina odigravanja utakmice u odnosu na Kalendar natjecanja,o zahtjevu odlučuje Povjerenik za natjecanje. U izuzetnim slučajevima/ više sile /elementarna nepogoda,dana žalosti i slično/povjerenik će promijeniti termin odigravanja utakmice najkasnije tri /3/ dana prije odigravanja utakmice, ili izvršiti zamjenu domaćinstva za pojedinu utakmicu. Klub koji iz opravdanih razloga traži izmjenu termina odigravanja utakmice,potrebno je pismeno dostaviti razloge o promjeni termina, te usuglašeni prijedlog za datum odigravanja utakmice,što potvrđuje protivnički klub. O opravdanosti zahtjeva i razloga odlučuje Povjerenik, te donosi Odluku o odigravanju utakmice. Iznimno iz opravdanog razloga utakmice zadnjeg kola može se igrati s početkom u različiti dan i vrijeme,samo ako rezultat utakmica izravno ne utječe na plasman za poredak na čelu prvenstvene ljestvice/prva dva mjesta/.

5 Odgođene utakmice odigrati će se najkasnije prije odigravanja utakmice slijedećeg kola. U slučaju da se neka utakmica zbog razloga više sile nije mogla odigrati prije narednog kola, odigrati će se u prvom mogućem terminu prema Odluci Povjerenika za natjecanje. ORGANIZACIJA UTAKMICA OBVEZE I ODGOVORNOSTI Članak 6. Organizaciju utakmice provodi klub koji igra na domaćem terenu. Klub domaćin nadležan je za red,sigurnost sudaca,delegata i gostujuće momčadi prije, tijekom i nakon utakmice sve do napuštanja službenih prostorija i igrališta i biti će pozvan na odgovornost zbog bilo kojeg incidenta, te može biti kažnjen u skladu sa odredbama disciplinskog pravilnika HNS. U slučaju nastanka štete,klub domaćin oslobađa NS LSŽ svih zahtjeva za naknadu štete nastale organizacijom utakmice. Članak 7. Klub domaćin obvezno snima utakmicu s jednom (1) DVD kamerom. Odmah po završetku utakmice dužan je predati snimak delegatu utakmice. Kamera se mora nalaziti na tribini ili na povišenom položaju (minimalno 3 m), s tim da je kamera na poziciji središnje crte terena za igru. Svako neovlašteno korištenje i ustupanje snimke utakmice je zabranjeno i predstavlja disciplinski prekršaj za što je odgovoran domaćin. Članak 8. Klub domaćin dužan je osigurati prostoriju za Sastanak pred utakmicu službenih osoba i predstavnika klubova. Zapisnik i Izvještaj o utakmici se obvezno rade u aplikacijskom sustavu Comet HNS. Domaćin je dužan osigurati dostup internetu,pc,printer te zapisničara. Ukoliko iz bilo kojih razloga utakmicu nije moguće raditi u Comet sustavu,domaćin je obvezan osigurati obrasce, koje je utvrdio HNS,Zapisnik i Izvještaj o utakmici,pisaći stroj, računalo i zapisničara,te do devet/9/sati idućeg dana unijeti u Comet sustav,te o istom upisati u Izvještaju o utakmici. Članak 9. Ispravak podataka unijeti u Zapisnik i Izvještaj o utakmici vrši se po službenoj dužnosti,temeljem dopisa kluba upućenog Povjereniku za natjecanje i protivničkom klubu. Dopis se šalje u roku dvadeset i četiri/24/sata po odigranoj utakmici. Ispravak se vrši prije izlaska službenog Biltena i objavljuje se u istom. Članak 10. Klub domaćin dužan je osigurati redarsku službu.redari za vrijeme obavljanja dužnosti moraju biti jasno i vidljivo obilježeni,svoju dužnost obavljaju sukladno procjenama Rukovoditelja osiguranja. Klub domaćin dužan je osigurati za vrijeme utakmice dovoljano dodavača lopti u športskoj opremi,koja se razlikuje od opreme igrača. Klub domaćin obvezan je osigurati za vrijeme utakmice liječnika ili zdravstvenog djelatnika i prikladno vozilo kojim će se u slučaju potrebe ozlijeđeni prevesti do najbliže zdravstvene ustanove. Klub domaćin snosi odgovornost za posljedice,koje nastupe u slučaju da klub nije osigurao liječnika ili zdravstvenog djelatnika i vozilo za prijevoz ozlijeđenog. Članak 11. Za odigravanje utakmice klub domaćin obvezan je osigurati tri/3/ ispravne lopte,koje u svemu moraju odgovarati propisima Pravila nogometne igre.

6 U slučaju da se utakmica igra na snijegom pokrivenom terenu,lopte moraju biti prikladne boje uvjetima igranja. Članak 12. Prvenstvene utakmice moraju se igrati na igralištima,koja u svemu odgovaraju Pravilima nogometne igre,a koja su registrirana od strane nadležnog organa NS LSŽ. Članak 13. Gostujući klub dužan je dvadeset i četiri /24/ sata prije utakmice obavijestiti klub domaćin o dolasku većeg broja navijača. Klub domaćin dužan je osigurati odvojeno područje u gledalištu za gostujuće navijače.za nerede ili izgrede,koji se dogode u dijelu igrališta koje je rezervirano za gostujuće navijače,gostujući klub ima objektivnu odgovornost. Članak 14. Za vrijeme utakmice nije dozvoljeno točenje alkoholnih pića. U prostoriji za sastanak pred utakmicu i svlačionicama,te na igralištu,pored terena i u kabinama /za sl.sobe i pričuvne igrače/ zabranjena je upotreba duhanskih proizvoda. Članak 15. Klub je obvezan prijaviti prije početka natjecanja osnovnu i pričuvnu boju dresa.sve utakmice klub domaćin igra u osnovnoj boji dresa,a gostujuća momčad dužna se prilagoditi boji dresova. Ako gostujući klub nema dresove druge boje,domaćin će mu posuditi dresove druge boje,različite od svojih.vratar mora nositi dres koji se jasno razlikuje od ostalih igrača i sudaca.svi igrači koji nastupaju moraju na zadnjoj strani dresa imati brojeve vidljive boje u odnosu na boju dresa propisane veličine 2ox3ox5 cm,brojevi dresova su od 1 do 3o.Iste brojeve odgovarajuće veličine na donjem dijelu gaćica.brojevi na dresovima i gaćicama moraju se slagatim sa brojevima u Zapisniku o utakmici. Klubovi su obvezni osigurati sportske majice za pričuvne igrače na klupi za pričuve. Članak 16. Klubovi su odgovorni za ponašanje svojih igrača,službenih osoba,navijača i svake druge osobe,koja obavlja dužnost na utakmici u ime kluba. PRAVO NASTUPA Članak 17. Pravo nastupa na utakmicama ŽNL imaju svi pravilno registrirani igrači upisani u aplikacijski sustav Cometa HNS, koji su navršili 17 godina života i koji su stekli pravo nastupa na prvenstvenim utakmicama, temeljem odredbi Pravilnika o statusu igrača i registracijama HNS-a. Na prvenstvenim utakmicama mogu nastupiti igrači,koji su navršili 16 godina,te s ovjerenim specijalističkim pregledom.na utakmici mogu nastupiti samo oni igrači koji su proglašeni zdravstveno sposobnim,što mora biti upisano u športsku iskaznicu,ovjerenu potpisom liječnika. Rok valjanosti liječničkog pregleda je šest/6/mjeseci od dana upisa u športsku iskaznicu.igrač koji nema upisan liječnički pregled u športskoj iskaznici,može nastupiti na javnoj utakmici samo ako u trenutku kada mu to delegat zatraži,ima kod sebe službenu potvrdu o izvršenom liječničkom pregledu izdana od strane ovlaštenog liječnika, odnosi se na pojedinog igrača i vrijedi petnaest /15/ dana od dana izdavanja. Na prvenstvenim utakmicama nemaju pravo nastupa igrači koji se nalaze pod suspenzijom,kaznom zabrane igranja i automatskom kaznom zbog tri opomene. Automatska kazna zabrane igranja nastaje nakon tri opomene.

7 Članak 18. Klub je obvezan prvenstvene utakmice igrati sa najboljim sastavom. Na prvenstvenim i Kup utakmicama,klubovi su obvezni započeti utakmicu s najmanje dva /2/ igrača starosti do dvadeset i dvije /22/godine. Pod igračom starosti do dvadeset i dvije /22/ godine,podrazumijeva se igrač rođen godine i mlađi. U prvom poluvremenu utakmice igrača starosti do dvadeset i dvije/22/godine može zamijeniti samo igrač starosti do dvadeset i dvije /22/ godine. Ukoliko kod zamjene na strani jedne momčadi u igri ostaju najmanje dva /2/igrača starosti do dvadeset i dvije godine,u prvom poluvremenu igrača do dvadeset dvije/22/ godine može zamijeniti stariji igrač. Članak 19. Klub utakmicu može početi sa najmanje sedam /7/igrača. U prvenstvenim i Kup utakmicama može se izvršiti pet/5/ izmjena igrača. Članak 20. U natjecanju ŽNL LS dopušten je nastup najviše dva /2/ igrača strana državljanina. Igračima iz prethodnog stavka ne smatraju se igrači, koji imaju dvojno državljanstvo,od kojih je jedno hrvatsko, te igrači državljani zemlje članice EU i Europskog ekonomskog prostora. DELEGAT UTAKMICE Članak 21. Za svaku prvenstvenu i Kup utakmicu Povjerenik za natjecanje određuje delegata. Delegat zastupa rukovodstvo natjecanja,kontrolira ispravnost sportskih iskaznica, licence službenih osoba,kontrolira suđenje (ocjenjivanje sudaca) i nadležan je za kontrolu cjelokupne organizacije utakmice. Delegat je dužan doći na utakmicu najkasnije šezdeset /60/minuta prije početka utakmice. U službenoj prostoriji organizira sastanak pred utakmicu kojem su obvezni nazočiti: predstavnici klubova,suci utakmice,rukovoditelj osiguranja,zapisničar. U slučaju kada to ocjeni potrebnim,delegat može zatražiti prisustvo pojedinih službi uključenih u organizaciju utakmice. Na sastanku se obavlja provjera svih obavljenih zadataka za pripremu odigravanja utakmice,koje proizlaze iz odredbi Pravilnika o NN,Propozicija NS LSŽ,Zakona o javnom okupljanju, te ostalih odluka IO NS LSŽ. Članak 22. Delegat je obvezan kompletan Zapisnik i Izvještaj o utakmici sačiniti odmah po završetku utakmice uz nazočnost predstavnika klubova. Kompletan Zapisnik u dva /2/ primjerak,zapisnik o održanom sastanku pred utakmicu, obračun troškova sudaca i delegata i snimku utakmice dostavlja u kancelariju Saveza do jedanaest /11/ sati idućeg dana,kao i kontrolu suđenja. Po jedan /1/ primjerak Zapisnika i Izvještaja o utakmici delegat uručuje službenim predstavnicima klubova,odmah po zaključenju zapisnika. Delegat je dužan odmah nakon odigrane utakmice telefonski izvjestiti Povjerenika za natjecanje o rezultatu utakmice i eventualne nepravilnosti ( do petnaest /15 minuta od završetka/. Delegat je dužan kontrolirati ispravnost podnijetih obračuna naknada i putnih troškova sudaca utakmice, kao i izvršiti druge radnje iz nadležnosti koje mu povjeri Povjerenik za natjecanje.

8 Članak 23. Delegat,sudac utakmice i službeni predstavnici klubova,obvezno brinu o pravilnom unošenju podataka u Zapisnik o utakmici,koji su obvezni svojeručno potpisati.prvu stranicu Zapisnika, službeni predstavnici klubova potpisuju prije početka utakmice. Članak 24. Delegat koji se pri obavljanju svoje dužnosti nedovoljno zalaže,ne pridržava se Propozicija,ne provodi zaključke,odluke i upute,te pokaže nedovoljno poznavanje Pravila nogometne igre,biti će izostavljen u jednom ili više određivanja za dužnost delegata. U ponovljenom ili težem slučaju,protiv njega će se pokrenuti disciplinski postupak. Određivanje te izostavljanje ili pokretanje disciplinskog postupka,provodi Povjerenik za natjecanje. Članak 25. U zaštitnim kabinama (za službene osobe i pričuvne igrače)za vrijeme utakmice mogu se nalaziti: -predstavnici klubova s oznakom NS LSŽ -treneri uz obvezno posjedovanje trenerske licence -pričuvni /zamjenski/ igrači u sportskoj opremi -liječnik /zdravstveni djelatnik s oznakom NS LSŽ/ -fizioterapeut s oznakom NS LSŽ U igralištu s unutarnje strane mogu se nalaziti: -dodavači lopta -fotoreporteri s oznakom -potreban broj redara organa reda, s vidljivim oznakama SUCI UTAKMICE Članak 26. Za sve prvenstvene utakmice Povjerenik za suđenje određuje suce sa A /suđenje/, B /pomoćno suđenje/ liste suđenja NL LSŽ. Članak 27. Sudac je obvezan u Zapisnik o odigranoj utakmici unijeti podatke o rezultatu utakmice,strijelcima i zamjenama igrača. Sudac je obvezan u Izvještaj o utakmici unijeti eventualne svoje primjedbe i Izvješće svojeručno potpisati. Suci su obvezni u Izvještaj unijeti pismenu prijavu protiv igrača i nogometnih djelatnika za prekršaje učinjene prije,za vrijeme i poslije utakmice. Članak 28. Suci su obvezni doći na utakmicu šezdeset /6o/minuta prije početka utakmice. Nogometni suci ne mogu nastupiti kao igrači za klub koji se natječe u ligi u kojoj sude utakmice. Ukoliko na utakmicu ne dođe određeni delegat,dužnosti delegata obavljati će glavni sudac utakmice. Članak 29. Ako sudac koji je određen za suđenje ne dođe u određeno vrijeme za početak utakmice,utakmicu će suditi prvi pomoćni sudac. U slučaju nedolaska prvog pomoćnog

9 suca,utakmicu će suditi drugi pomoćni sudac. Ukoliko na utakmicu ne dođe sudac ni određeni pomoćni suci,klubovi će se sporazumjeti da utakmicu može suditi jedan od prisutnih sudaca,koji ispunjava uvjete za suđenje. Ako sporazum ne bude postignut,delegat će odlučiti koji će sudac koji ispunjava uvjete suditi utakmicu,a on će odabrati pomoćnike koji ispunjavaju uvjete. Sporazum o izboru sudaca mora biti zapisnički utvrđen prije početka utakmice i prilaže se uz Zapisnike o utakmici. Članak 30. Sudac koji u svezi obavljanja svoje dužnosti nedovoljno se zalaže ili ne pridržava, odnosno ne provodi zaključke, odluke i upute nadležnih organa ili koji ne pokaže poznavanje Pravila nogometne igre,biti će izostavljen u jednom/1/ ili više određivanja /kola/,a u ponovljenom ili težem slučaju pokrenuti će se disciplinski postupak. Za izostavljanje o obavljanju dužnosti nadležan je Povjerenik za suđenje. Članak 31. Sudac koji je određen za suđenje utakmice odlučuje da li je teren nepogodan za igru zbog nevremena ili zbog nečeg drugog što spada u višu silu. NOGOMETNI TRENERI Članak 32. Trener može obavljati svoju dužnost na prvenstvenim utakmicama,samo ako ima pravovaljanu licencu. Trener bez licence neće biti upisan u Zapisnik o utakmici,niti će moći biti u kabini za pričuvne igrače,ni u ograđenom dijelu igrališta. Treneri ne mogu nastupati na prvenstvenim utakmicama svojih klubova kao igrači. PREDSTAVNIK KLUBA Članak 33. Svaki klub mora odrediti osobu koja će predstavljati klub na utakmici s liste licenciranih osoba po Izvršnom odboru NS LSŽ. Predstavnik treba imati pismenu punomoć ovjerenu od kluba,doći na utakmicu najkasnije šezdeset /6o/minuta prije početka utakmice. Uz punomoć,delegatu na početku sastanka pred utakmicu predaje sastav momčadi /pismeno/i športske iskaznice igrača i licencu trenera. Predstavnici klubova neposredno surađuju s delegatom i pružaju potrebnu pomoć, prije za vrijeme i poslije utakmice. TEREN ZA IGRU Članak 34. Prvenstvene i kup utakmice mogu se igrati samo na terenu, koji je osposobljen za igru.dimenzije igrališta su /minimalne 9o x45 metara/. Igrališta trebaju imati Zapisnik o pregledu igrališta / komisija NS LSŽ/ na vidnom mjestu u prostoriji za sastanke. Ukoliko gostujući klub ima primjedbi na nepravilnosti mjera na igralištu,dužan je to u pismenom obliku predati sucu utakmice,na sastanku pred utakmicu. Sudac i delegat obvezni su unijeti u Izvještaj o utakmici donijetu odluku o pogodnosti /nepogodnosti/igrališta. U slučaju vremenskih nepogoda, uslijed čega je teren nepogodan za igru i nije moguće pripremiti za nesmetano odigravanje utakmice u zakazani termin, ukoliko postoji suglasnost klubova, pregled terena može se obaviti dan ili dva prije zakazanog termina od strane predstavnika kluba ili

10 Povjerenika za natjecanje, te donijeti odluku o promjeni igrališta za odigravanje utakmice ili odgoditi odigravanje utakmice, radi smanjenja nepotrebnih troškova. DISCIPLINSKE NADLEŽNOSTI Članak 35. Disciplinskim prekršajima koje naprave klubovi,igrači,suci,treneri ili ostali nogometni djelatnici u ovom natjecanju odlučuje Disciplinski sudac, na osnovu Disciplinskog pravilnika HNS-a. REGISTRACIJA UTAKMICA Članak 36. Utakmice registrira Povjerenik za natjecanje u roku najkasnije od osam /8/ dana od njihovog odigravanja, ukoliko nema žalbi. Ako na utakmicu nije uložena žalba,a ne postoje uvjeti za registraciju utakmice po službenoj dužnosti sa 3:0 /p/f/,utakmica se registrira postignutim rezultatom. U slučaju da je na neku utakmicu uložena žalba, rok za registraciju utakmice produžava se do donošenja odluke o žalbi,odnosno do izvršenja te odluke. Registrirana utakmica ne može biti poništena od strane Povjerenika za natjecanje,ako je odluka postala pravovaljana ili je u drugom stupnju donijeta odluka koja je konačna,osim u postupku predviđenim Pravilnikom o nogometnom natjecanju. Ako se u roku petnaest/15/minuta predviđenog za početak utakmice ne pojavi momčad,sudac će priopćiti kapetanu momčadi koja je nastupila,da se utakmica neće odigrati i to unijeti u Zapisnike i Izvješće o utakmici. Izuzetno zbog više sile sudac će čekati više,ali će voditi računa o vidljivosti ili zauzetosti igrališta. Povjerenik za natjecanje će registrirati utakmicu po službenoj dužnosti 3:0 /p/f/,ukoliko utvrdi da je nedolazak na utakmicu neopravdan. ŽALBA Članak 37. Žalbe na utakmicu podnose se Povjereniku za natjecanje,koji ih rješava u prvom stupnju. Žalbe po svim osnovama moraju se najaviti, telefaksom,elektronskom poštom ili preporučenom poštom u roku 48 sati od odigravanja utakmice. Žalba u zadnjem kolu najavljuje se u roku dvadeset i četiri /24/ sata od odigrane utakmice s obrazloženjem. Obrazloženje žalbe mora se dostaviti u dva primjerka s dokazom o uplaćenoj taksi u roku sedamdeset i dva /72/ sata od odigrane utakmice. Ukoliko rok za žalbu ističe u nedjelju ili na državni praznik,on se produžava na prvi slijedeći dan. Odluke o podnijetim žalbama na utakmicu donose se u roku četrnaest /14/dana od dana prijema žalbe,odnosno dva/2/dana u slučaju žalbe na posljednja dva/2/kola. Pristojba na žalbu je 800,00 kuna. Pristojba se vraća podnositelju ukoliko se u potpunosti žalba usvoji. ŽALBENI POSTUPAK Članak 38. Nenajavljene,neblagovremene ili nedovoljno taksirane žalbe neće biti uzete u postupak,već će biti odbačene,a utakmica registrirana postignutim rezultatom. Pri ocjeni blagovremenosti žalbe,uzima se u obzir datum na poštanskom žigu preporučenog pisma ili brzojava,datum na telefaks potvrdi o žalbi odaslanoj telefaksom ili datum na novčanoj uplatnici.

11 Članak 39. Žalbe na odluku Povjerenika za natjecanje podnosi se Komisiji za žalbe u roku od pet /5/ dana od dana uručenja odluke. U utakmici posljednjeg kola, rok za podnošenje žalbe je dva (2) dana. Žalba se podnosi preko Povjerenika za natjecanje, čija se odluka žalbom pobija. Odluka u drugom stupnju mora biti donijeta u roku deset /10/dana,a u slučaju iz stavka 2 ovog članka u roku od dva (2) dana od prijema žalbe. Protiv odluke Komisije za žalbe ne može se uložiti žalba. Žalba na odluku Disciplinskog suca podnosi se Komisiji za žalbe u roku od osam (8) dana od uručenja odluke. Odluka o podnijetoj žalbi na odluku Disciplinskog suca donosi se najkasnije u roku od tri (3) mjeseca. Članak 40. Suspendirana momčad kluba ne može nastupati na javnoj utakmici sve dok traje suspenzija. Članak 41. Klub koji svojom krivicom ne odigra dvije /2/ utakmice u tijeku natjecateljske godine,smatrat će se da je odustao od natjecanja. FINANCIJSKE OBVEZE Članak 42. Klubovi podliježu obvezi plaćanja slijedećih troškova: -članarina za natjecanje prema Odluci IO NS LSŽ -putne troškove i naknade /takse/ sucima prema Odluci IO NS LSŽ -putne troškove i naknade /takse/ delegatu prema Odluci IO NS LSŽ Putne troškove sudaca i delegata klubovi su dužni podmiriti odmah ili na tekući račun,kao i naknade /takse/najkasnije do prve slijedeće utakmice na žiro račun. Ukoliko klub ne dokaže da je izvršio svoje obveze prema službenim osobama/suci,delegati/ s prethodne utakmice kada je bio domaćin,delegat će to upisati u Izvještaj o utakmici,a klub podliježe odredbama Disciplinskog pravilnika HNS-a. UTVRĐIVANJE PLASMANA KLUBOVA - NAGRADE Članak 43. Klub koji pobijedi na utakmici osvaja tri (3) boda, a kod neriješenog rezultata, svaki klub osvaja po jedan bod. Ako klubovi osvoje isti broj bodova, o plasmanu odlučuje razlika između danih i primljenih zgoditaka. U slučaju iste gol razlike, bolje mjesto na ljestvici zauzima momčad, koja je postigla više zgoditaka, a ako su postigli isti broj zgoditaka dijele mjesto koje im pripada. Ukoliko se radi o odlučivanju o prvaku ili prijelazu u viši rang natjecanja, u slučaju jednakog broja bodova plasman se utvrđuje na osnovu dodatne tablice od rezultata, koji su u međusobnim utakmicama u prvom i drugom dijelu postigli jednak broj bodova. Ako je zbroj bodova jednak odlučuje razlika između danih i primljenih zgoditaka. Ako je ova razlika jednaka odlučuje veći broj postignutih zgoditaka u gostima. Ako ni ovaj način ne može utvrditi plasman, onda se odigrava utakmica između izjednačenih klubova, jedna utakmica po kup sustavu na neutralnom terenu. Ukoliko se suglase klubovi, umjesto odigravanja utakmice pitanje pobjednika može se utvrditi ždrijebom, koji provodi Povjerenik za natjecanje.

12 Prvoplasirani klub prvenstva dobiva u trajno vlasništvo Pehar NS LSŽ,na kojem se upisuje godina osvajanja prvenstva. Pehar se klubu predaje na utakmici po izboru kluba. Momčad koja je najbolja u Fair playu dobiva pehar u trajno vlasništvo, na kojem se upisuje godina osvajanja. Članak 44. Igrač koji postigne najviše golova dobiva priznanje (statua) za najboljeg strijelca. Ako više igrača ima isti broj postignutih golova, priznanje dobiva igrač, koji se dobije ždrijebom, koje organizira Povjerenik za natjecanje. Ova odredba odnosi se na sve kategorije natjecanja. Prvoplasirani klub ostvaruje pravo sudjelovanja za popunu lige višeg ranga za natjecateljsku godinu 2017./2018. NATJECANJE MLAĐIH UZRASTA Članak 45. Nogometni savez LSŽ organizira natjecanje u kategorijama/pioniri, mlađi pioniri(pionirke),početnici/,sukladno ovim Propozicijama. Utakmice se igraju subotom, a momčad Gospić 9,Otočac i Croatia 92 igraju nedjeljom (kada je seniorska momčad domaćin u tom kolu). Izuzetno se mogu odigrati utakmice i drugi dan u tjednu prema odluci Povjerenika za natjecanje. (članak 4). U kategoriji pioniri u toku utakmice može se zamijeniti 7 igrača. Natjecanje počinje 10. rujna godine,a završava zaključno do 11.lipnja godine. Klubovi su obvezni nastupiti sa najmanje dvije /2/ momčadi mlađih uzrasta. Izvršni odbor NS LSŽ može iznimno odobriti klubu natjecanje bez mlađih uzrasta,ali takav klub se ne može licencirati za viši rang natjecanja. Članak 46. Prvenstvo u natjecanju za kategoriju Pioniri natječu se klubovi: Croatia 92,Nehaj,Otočac,Novalja,Lika 95,Sokolac.Za odigravanje utakmica primjenjuju se ove Propozicije. Pravo nastupa imaju igrači rođeni i mlađi. U momčadi mogu nastupiti na utakmici 5 igrača rođeni i mlađi. Natjecanje se odigrava četverokružno. Članak 47. Prvenstvo u natjecanju u kategoriji Mlađi pioniri (pionirke) natječu se klubovi: Gospić 91,Gospić 91 I,ŽNK Gospić,Nehaj,Novalja,Otočac,Perušić i Sokolac. Za odigravanje utakmica primjenjuju se ove propozicije. Pravo nastupa za momčad imaju igrači (igračice) rođeni godine i mlađi. Za ŽNK Gospić 91 pravo nastupa imaju igračice rođene U zapisnik o utakmici upisuje se 18 igrača, a najviše 5 igrača mogu biti godište. U igri mogu nastupiti 2 igrača rođena godine, a u ženskoj momčadi najviše 2 igračice rođene godine. Broj igrača u igri je vratar, plus 8 igrača u polju. Utakmica se igra na igralištu (registriranom za igru seniora) u prostoru dužine od 16 do 16 metara, a širine do aut linije. Golovi su veličine 5 x 2 metra i moraju se stabilno učvrstiti da ne postoji mogućnost prevrtanja. Kazneni prostor je 12 metara od svake stative u širinu i 12 metara u visinu. Igralište je označeno svojim oznakama (markiranim kapicama može se obilježiti kazneni prostor). Korner se izvodi sa mjesta gdje završava šesnaesterac i treba biti označen. Kazneni udarac izvodi se sa 9 metara od gol linije i mora biti označen. U igri se primjenjuju pravila zaleđa, a izmjene igrača su leteće. Momčad može nastupiti s najmanje vratar i 5 igrača u polju. Utakmica se igra 2 x 30 minuta uz odmor od 10 minuta. Igrači rođeni godine i igračice rođene godine, koji su nastupili u momčadi mlađih pionira, isti dan, nije dozvoljen nastup za drugu momčad. Ostala pravila se primjenjuju po PNI. Natjecanje se odigrava trokružno.

13 Članak48. Prvenstvo u natjecanju u kategoriji Početnici natječu se klubovi: Gospić 91,Nehaj,Novalja,Otočac,Croatia 92. Pravo nastupa imaju igrači rođeni godine i mlađi. Natjecanje se odigrava četverokružno. Članak 49. Prvenstvene utakmice početnika igraju se na igralištu veličine 50 x 30 metara, odnosno polovine nogometnog igrališta. Dimenzije vrata su 5 x 2 m i moraju biti stabilno učvršćene da ne postoji mogućnost prevrtanja. Točka izvođenja kaznenog udarca je 9 metara od linije vrata. Izmjene igrača su leteće /mogu igrači više puta ući i izaći u igru/. Zaleđe ne postoji. Igra se loptom veličine broj 4.Izvođenje auta je edukativno,igrač ponavlja dok ne baci loptu pravilno. Utakmicu počinje s osam /8/ igrača /7+1/,može se prijaviti u Zapisnik 18 igrača. Disciplinske mjere,karton-opomena se ne registrira već se igrač upozorava i educira. Utakmica se igra 2x20 minuta,odmorom od 5 minuta. Momčad u danu ne može odigrati više od dvije /2/ utakmice. Momčad može nastupiti sa najmanje pet /5/ igrača. Članak 50. Za sve utakmice vode se Zapisnici o utakmici i Izvještaj o utakmice. Utakmice pionira i mlađi pionira vode se u aplikacijskom sustavu Comet. Zapisnik o utakmici za početnike piše se računalom ili na pisaću mašinu. Članak 51. Za sve kategorije igrači moraju imati valjane liječničke preglede. Utakmice svih uzrasta sudi jedan /1/ sudac. Članak 52. Članak 53. Za svaku utakmicu Povjerenik za natjecanje određuje delegata utakmice. Članak 54. Prvoplasirani klub u svim kategorijama dobiva u trajno vlasništvo Pehar NS LSŽ na kojem se upisuje godina osvajanja. U kategoriji početnika tri prvoplasirane momčadi igrači dobivaju medalje. Igrači koji postignu najviše golova u svojoj kategoriji dobivaju priznanje(statua) za najboljeg strijelca (shodno članku 44). TIJELA NATJECANJA Tijela natjecanja su: - Povjerenik za natjecanje - Povjerenik za suđenje - Disciplinski sudac - Komisija za žalbe - Povjerenik za sigurnost Članak 55.

14 Članak 56. Organe iz čl. 55 ovih Propozicija imenuje IO NSŽ za natjecateljsku godinu. Komisija za žalbe imenuje se na 4 godine. Članak 57. Prava i obveze Povjerenika za natjecanje: - ima nadzor nad natjecanjem u ŽNL, - rukovodi natjecanje sukladno propozicijama, Pravilnicima i odlukama, - registrira utakmice i rješava sve prigovore i žalbe prvog stupnja, - vodi ljestvicu svih vrsta nogometnih natjecanja, - utvrđuje satnicu, te odobrava promjenu termina i satnice natjecanja, - prati i proučava sustav natjecanja, te predlaže izmjene i dopune, - donosi prijedlog Uputa o vršenju dužnosti delegata, te prati i analizira njihov rad, - priprema prijedlog za listu delegata, - priprema prijedlog Uputa za organizaciju i red na igralištu za vrijeme odigravanja u suradnji sa Povjerenikom za sigurnost, - određuje delegate za utakmice, - priprema i organizira stručne sastanke delegata i provjeru znanja, - obavlja i duge poslove koje mu povjeri IO NSŽ, - obavlja dužnost uz naknadu, - ne može obavljati dužnost delegata na utakmicama ŽNL, - izvješće o natjecanju podnosi IO dva (2) puta u natjecateljskoj godini. Prava i obveze Povjerenika za suđenje: - priprema akte i odluke u svezi s natjecanjem iz sudačke problematike, - sudjeluje u pripremi i realizaciji seminara za suce i delegate, - analizira zapisnike sa utakmica i izvješća o suđenju, - pravi listu uspješnih suđenja, - obavlja pregled video snimke s utakmice, - najmanje dva puta godišnje izrađuje i daje izvješće o suđenju, - određuje suce za utakmice s liste suđenja, - obavlja i druge dužnosti koje mu povjeri IO NSŽ, - obavlja dužnost uz naknadu, - ne može obavljati dužnost delegata na utakmicama ŽNL, - prati suđenje kroz Izvješća delegata (ocjene suđenja), - izvješće o suđenju podnosi dva (2) puta godišnje IO. Prava i obveze Disciplinskog suca: - donosi odluke u prvom stupnju o disciplinskim prekršajima klubova, igrača, trenera, sudaca, delegata i ostalih nogometnih djelatnika sukladno DP HNS-a, - vodi evidenciju javnih opomena, - pokreće disciplinski postupak temeljem prijave i izvješća, - najmanje dva puta godišnje podnosi izvješće, - obnaša dužnost uz naknadu, - ne može obnašati dužnost delegata na utakmicama ŽNL-e, - prati red tijeka natjecanja i ukoliko utvrdi nepoštivanje propisa i odluka dužan je postupiti po službenoj dužnosti i zahtijevati poštivanje Odluka i Pravilnika HNS-a; Prava i obveze Komisije za žalbe: - rješava u drugom stupnju sve žalbe po Pravilniku o NN, Disciplinskom pravilniku, Pravilniku o registraciji klubova i igrača, kao i po ostalim Pravilnicima i Odlukama, - Odluke Komisije za žalbe su konačne, - Komisija o svom radu podnosi izvješće IO NSŽ dva (2) puta godišnje.

15 Prava i obveze Povjerenika za sigurnost: - Obavlja sve poslove u svezi osiguranja utakmice, a što je definirano u Odluci o sigurnosti, - surađuje sa rukovoditeljima osiguranja u klubovima, - najmanje dva puta godišnje podnosi izvješće IO NSŽ s prijedlozima eventualnih novih mjera za uspješniji rad. ZAVRŠNE ODREDBE Članak 58. Za tumačenje ovih Propozicija nadležan je Izvršni odbor NS LSŽ. Članak 59. Za provedbu ovih Propozicija disciplinsku odgovornost snose svi za to odgovorni: klubovi,igrači,suci,delegati i ostali djelatnici, a prema odredbama disciplinskog Pravilnika HNSa. Članak 60. Za sve što nije predviđeno ovim Propozicijama,vrijede odredbe Pravilnika o nogometnim natjecanjima HNS-a Pravilima nogometne igre, te ostali Propisi i Odluke HNS, NS LSŽ. Članak 61. Ove Propozicije stupaju na snagu danom donošenja,a primjenjivati će se danom objave u Službenom glasilu NS LSŽ /Bilten/. Predsjednik: Marijan Kustić Broj: 189-a/2016. Gospić,

16 PAROVI I SATNICA JESENSKOG DIJELA PRVENSTVA - NS LSŽ NATJECATELJSKA GODINA 2016/2017. SENIORI 1. KOLO subota h 2. KOLO nedjelja h Žabica: GOSPIĆ 91 - PLITVICE h Perušić: PERUŠIĆ - LIKA 95 Žabica: VELEBIT - SOKOLAC h Brinje: SOKOLAC - CROATIA 92 L.Osik: CROATIA 92 - PERUŠIĆ Mukinje: PLITVICE - VELEBIT Korenica: LIKA 95 - BUNJ.GAVRAN Novalja: NOVALJA - GOSPIĆ 91 Slobodan: NOVALJA Slobodan: BUNJEVAC-GAVRAN 3. KOLO nedjelja h 4. KOLO nedjelja h Žabica: VELEBIT - NOVALJA Brinje: SOKOLAC - BUNJ.GAVRAN L.Osik: CROATIA 92 - PLITVICE (24.09.sub) Mukinje: PLITVICE - LIKA 95 Korenica: LIKA 95 - SOKOLAC Novalja: NOVALJA - CROATIA 92 K.Put: BUNJ.GAVR. - PERUŠIĆ Gospić: GOSPIĆ 91 - VELEBIT (01.10.sub) Slobodan: GOSPIĆ 91 Slobodan: PERUŠIĆ 5. KOLO nedjelja h 6. KOLO nedjelja h L.Osik: CROATIA 92 - GOSPIĆ 91(08.10.sub) Mukinje: PLITVICE - PERUŠIĆ Korenica: LIKA 95 - NOVALJA Novalja: NOVALJA - BUNJ.GAVRAN K.Put: BUNJ.GAVR. - PLITVICE Gospić: GOSPIĆ 91 - LIKA 95 (15.10.sub) Perušić: PERUŠIĆ - SOKOLAC Žabica: VELEBIT - CROATIA 92 Slobodan: VELEBIT Slobodan: SOKOLAC 7. KOLO nedjelja h 8. KOLO subota h Korenica: LIKA 95 - VELEBIT Novalja: NOVALJA - SOKOLAC K.Put: BUNJ.GAVR. - GOSPIĆ 91 Gospić: GOSPIĆ 91 - PERUŠIĆ(29.10.sub) Perušić: PERUŠIĆ - NOVALJA Žabica: VELEBIT - BUNJ.GAVRAN Brinje: SOKOLAC - PLITVICE L.Osik: CROATIA 92 - LIKA 95 (29.10.sub) Slobodan: CROATIA 92 Slobodan: PLITVICE 9. KOLO nedjelja h K.put: BUNJ.GAV. - CROATIA 92 Perušić: PERUŠIĆ - VELEBIT Brinje: SOKOLAC - GOSPIĆ 91 Mukinje: PLITVICE - NOVALJA Slobodan: LIKA 95

17 PAROVI I SATNICA JESENSKOG DIJELA PRVENSTVA - NS LSŽ NATJECATELJSKA GODINA 2016./2017. PIONIRI ( g. i mlađi,5 igrača rođeni poslije ) 1. KOLO subota 2. KOLO subota Novalja: NOVALJA - SOKOLAC Brinje: SOKOLAC - CROATIA 92 Senj: NEHAJ - LIKA 95 Korenica: LIKA 95 - OTOČAC Otočac: OTOČAC - CROATIA ned Novalja: NOVALJA - NEHAJ 3. KOLO subota 4. KOLO subota Senj: NEHAJ - SOKOLAC Brinje: SOKOLAC - LIKA 95 Otočac: OTOČAC - NOVALJA ned Novalja: NOVALJA - CROATIA ned L.Osik: CROATIA 92 - LIKA 95 Senj: NEHAJ - OTOČAC 5. KOLO subota 6. KOLO subota Otočac: OTOČAC - SOKOLAC ned Brinje: SOKOLAC - NOVALJA L.Osik: CROATIA 92 - NEHAJ ned Korenica: LIKA 95 - NEHAJ Korenica: LIKA 95 - NOVALJA L.Osik: CROATIA 92 - OTOČAC 7. KOLO subota 8. KOLO subota L.Osik: CROATIA 92 - SOKOLAC Brinje: SOKOLAC - NEHAJ Otočac: OTOČAC - LIKA 95 Novalja: NOVALJA - OTOČAC Senj: NEHAJ - NOVALJA Korenica: LIKA 95 - CROATIA KOLO subota 10. KOLO subota Korenica: LIKA 95 - SOKOLAC Brinje: SOKOLAC - OTOČAC L.Osik: CROATIA 92 - NOVALJA Senj: NEHAJ - CROATIA 92 Otočac: OTOČAC - NEHAJ Novalja: NOVALJA - LIKA 95

18 PAROVI I SATNICA JESENSKOG PRVENSTVA - NS LSŽ NATJECATELJSKA GODINA 2016./2017. MLAĐI PIONIRI ( ,ŽENSKA MOMČAD i mlađi) (2 igrača rođeni ,ženske igračice 2000.) 1. KOLO subota 2. KOLO subota. Novalja: NOVALJA - GOSPIĆ 91 I Gospić: GOSPIĆ 91 I - PERUŠIĆ Senj: NEHAJ - ŽNK GOSPIĆ 91 I Brinje: SOKOLAC - GOSPIĆ 91 Otočac: OTOČAC - SOKOLAC(11.09.ned.) Gospić: ŽNK GOSPIĆ 91 - OTOČAC Gospić: GOSPIĆ 91 - PERUŠIĆ (11.09.ned.) Novalja: NOVALJA - NEHAJ 3. KOLO subota 4. KOLO subota Senj: NEHAJ - GOSPIĆ 91 I Gospić: GOSPIĆ 91 I - SOKOLAC(02.10.ned) Otočac: OTOČAC - NOVALJA (25.09.ned) Gospić: ŽNK GOSPIĆ 91 - PERUŠIĆ(02.10.ned) Gospić: GOSPIĆ 91 - ŽNKGOSPIĆ 91 Novalja: NOVALJA - GOSPIĆ 91 Perušić: PERUŠIĆ - SOKOLAC Senj: NEHAJ - OTOČAC 5. KOLO subota 6. KOLO subota Otočac: OTOČAC - GOSPIĆ91 I(09.10.ned) Gospić: GOSPIĆ 91 I - ŽNK GOSPIĆ ned Gospić: GOSPIĆ 91 - NEHAJ Novalja: NOVALJA - SOKOLAC Perušić: PERUŠIĆ - NOVALJA Senj: NEHAJ - PERUŠIĆ Brinje: SOKOLAC - ŽNK GOSPIĆ 91 Otočac: OTOČAC - GOSPIĆ 91 (16.10.ned) 7. KOLO subota 8. KOLO subota Gospić: GOSPIĆ 91 - GOSPIĆ 91 I Gospić: GOSPIĆ 91 I - NOVALJA (30.10.ned) Perušić: PERUŠIĆ - OTOČAC Gospić: ŽNK GOSPIĆ 91 - NEHAJ (30.10.ned) Brinje: SOKOLAC - NEHAJ Brinje: SOKOLAC - OTOČAC Gospić: ŽNK GOSPIĆ 91 - NOVALJA Perušić: PERUŠIĆ - GOSPIĆ KOLO subota 10. KOLO subota Perušić: PERUŠIĆ - GOSPIĆ 91 I Gospić: GOSPIĆ 91 I - NEHAJ Gospić: GOSPIĆ 91 - SOKOLAC Novalja: NOVALJA - OTOČAC Otočac: OTOČAC - ŽNK GOSPIĆ 91 Gospić: ŽNK GOSPIĆ 91 - GOSPIĆ 91 Senj: NEHAJ - NOVALJA Brinje: SOKOLAC - PERUŠIĆ

19 PAROVI JESENSKOG DIJELA PRVENSTVA - NS LSŽ NATJECATELJSKA GODINA 2016./2017. POČETNICI ( i mlađi) 1. KOLO subota 2. KOLO subota Senj: NEHAJ - GOSPIĆ 91 Gospić: GOSPIĆ 91 - OTOČAC Otočac: OTOČAC - CROATIA 92(11.09.ned.) Novalja: NOVALJA - NEHAJ Slobodan: NOVALJA Slobodan: CROATIA KOLO subota 4. KOLO subota Otočac: OTOČAC - NOVALJA(25.09.ned.) Novalja: NOVALJA - CROATIA 92 Lički Osik: CROATIA 92 - GOSPIĆ 91(25.09.ned.) Senj: NEHAJ - OTOČAC Slobodan NEHAJ Slobodan: GOSPIĆ KOLO subota 6. KOLO subota Lički Osik: CROATIA 92 - NEHAJ(09.10.ned.) Gospić: GOSPIĆ 91 - NEHAJ (16.10.ned.) Gospić: GOSPIĆ 91 - NOVALJA Lički Osik: CROATIA 92 - OTOČAC Slobodan: OTOČAC Slobodan: NOVALJA 7. KOLO subota 8. KOLO subota Otočac: OTOČAC - GOSPIĆ 91 Novalja: NOVALJA - OTOČAC Senj: NEHAJ - NOVALJA Gospić: GOSPIĆ 91 - CROATIA 92(30.10.ned) Slobodan: CROATIA 92 Slobodan: NEHAJ 9. KOLO subota 10. KOLO subota Lički Osik: CROATIA 92 - NOVALJA Senj: NEHAJ - CROATIA 92 Otočac: OTOČAC - NEHAJ Novalja: NOVALJA - GOSPIĆ 91 Slobodan: GOSPIĆ 91 Slobodan: OTOČAC

20 ODLUKA O USVAJANJU LISTE DELEGATA u natjecateljskoj sezoni 2016./ / Na listu delegata I,III, HNL i Međužupanijske lige: 1. Ante Podnar, 1969.g.,Gospić I HNL 2. Josip Krmpotić,1983.g.,Gospić III HNL 3. Milan Grahovac,1956.g., Sinac MŽNL 4. Vlado Orešković,1966.g.,Perušić- MŽNL 5. Zdravko Jurašić,1966.g., Brinje-MŽNL 6. Dražen Trtica,1987., Gospić - MŽNL 2./ Županijska nogometna liga NS LSŽ: 1. Josip Brkljačić,1956.g.,Gospić 2. Petar Frković,1948.g.,Gospić 3. Ivan Lulić,1954.g.,Perušić 4. Dinko Šimunić,1979.g., Otočac 5. Josip Šimunić,1983.g.,Otočac 6. Stjepan Pavelić,1987.g.,Gospić 7. Bruno Papić,1966.g.,Senj 8. Milan Šarić,1966.g.,Gospić 9. Miroslav Trtica,1955.g.,Gospić 3./ Delegati za utakmice mlađih uzrasta: 1. Tomislav Boras,1960.g.,Senj 2. Nenad Prostran,1971.g.,Novalja 4./ Ova odluka stupa na snagu danom donošenja. Predsjednik: Marijan Kustić

21 ODLUKA o usvajanju jedinstvene liste sudaca za natjecateljsku sezonu 2016./ Jedinstvena lista nogometnih sudaca i pomoćnih sudaca: A LISTA SUDACA R.B IME PREZIME MJESTO 1. MILAN BANIĆ OTOČAC 2. STIPE LULIĆ LIČKI OSIK 3. ALEN JURJEVIĆ LIČKI OSIK 4. IVICA ŠPOLJARIĆ PERUŠIĆ 5. TOMISLAV MIJIĆ KORENICA 6. MIRKO BIĆANIĆ SENJ 7. ŽELJKO LULIĆ PRUŠIĆ 8. JOSIP JURIŠIĆ LIČKI OSIK 9. MARIO LULIĆ LIČKI OSIK B-LISTA SUDACA 1. BORIS SUŠIĆ GOSPIĆ 2. ŽELJKO BIĆANIĆ OTOČAC 3. DAMIR ĆUSTIĆ LIČKI OSIK 4. MILAN BUTORAC GOSPIĆ 5. MILE VRANIĆ BRINJE 6. DEAN GALAC GOSPIĆ 7. NERMIN RADONČIĆ OTOČAC 8. SEBASTIAN SAMARDŽIJA NOVALJA SUDCI PRIPRAVNICI 1. ALEN JURKOVIĆ KORENICA 2. DARIO ANIĆ OTOČAC 3. ROMANA CINDRIĆ OTOČAC 4. JURE PRPIĆ SENJ 2. Ova odluka stupa na snagu danom donošenja. Predsjednik: Marijan Kustić

22 REGISTRACIJE IGRAČA 1. Prijelazni rok nogometaša Prema Pravilniku o registraciji klubova i igrača HNS-a, te sukladno odredbama članka 31., ljetni prijelazni rok traje od 15. lipnja do 31. kolovoza svake godine, a zimski prijelazni rok traje od 18. siječnja do 15. veljače svake godine. Ljetni prijelazni rok za klubove malog nogometa traje od 15. srpnja do 30. rujna svake godine. - ako se igrač prijavljuje i registrira prvi puta za klub registrira se tijekom cijele godine, osim u razdoblju između 15. listopada i 11. siječnja i 01. ožujka i 14. lipnja. - ako se registrira kao igrač koji nije preregistriran, osim nepreregistriranih igrača amatera koji u natjecateljskoj godini u kojoj se registriraju za klub nisu stariji od 16 godina, koji se mogu registrirati tijekom cijele godine, osim u razdoblju između 15. listopada i 11. siječnja i 01. travnja i 14. lipnja. -ako se registrira kao igrač amater za klub amaterskog stupnja natjecanja, osim u razdobljima između 15. listopada i 11. siječnja i između 01. ožujka i 14. lipnja. Molimo Vas da se striktno pridržavate Pravilnika i ne donosite nepotpunu dokumentaciju na registraciju. Domovnicu ili Rodni list igrača i prijavu za registraciju (potpisanu od strane igrača), prilikom registracije igrača obavezno je priložiti fotografiju igrača u digitalnom formatu. Nakon što predate uredne dokumente za registraciju, ovjerene iskaznice i prijave za registraciju možete podići nakon tri dana u uredu Saveza. 2. Registracija igrača u prijelaznom roku uz istupnicu kluba Obavještavaju se klubovi da ljetni prijelazni rok traje od do za igrače koji imaju uredne papire (istupnica i ako dolaze s područja drugog NS-brisovnica kao i prijavu za registraciju). Mole se klubovi da prilikom registracije igrača vode računa o dokumentaciji, jer se igrači bez pravilne i potpune dokumentacije neće moći registrirati. Nakon igrači od 3. HNL pa na niže mogu se i dalje registrirati uz urednu dokumentaciju izdanu od kluba iz kojeg dolaze, sve do godine (Nakon toga datuma nije moguća registracija igrača sve do godine). Također, trebate voditi računa da po odredbama istog članka igrač može biti registriran za najviše tri kluba tijekom razdoblja od 01. srpnja do 30. lipnja slijedeće godine. Tijekom ovog razdoblja igrač ima pravo nastupa u službenim utakmicama samo za dva kluba. Pod nastupom se za potrebe ovog stavka smatraju i utakmice na kojima igrač izdržava automatsku kaznu zabrane igranja zbog dobivenih opomena ili kaznu zabrane igranja. 3. Registracija igrača bez istupnice Igrači se mogu registrirati i bez istupnice u ljetnom prijelaznom roku. Ako igrač želi promijeniti klub obavezan je u ljetnom prijelaznom roku, u razdoblju od 15. lipnja do 31. srpnja, uputiti svome klubu pismeni zahtjev za izdavanje istupnice i sportske iskaznice i to preporučenim poštom ili neposredno, uz pismenu ovjeru kluba o primitku toga zahtjeva. Registracija igrača koji je u ljetnom prijelaznom roku postupio u skladu s odredbama iz prethodnog članka, a nije dobio istupnicu koju mu klub na osnovi odredaba Pravilnika o registraciji nije mogao uskratiti, obavit će se i bez istupnice uz podnošenje dokumenata, a pod uvjetom da novi klub umjesto istupnice dostavi kopiju zahtjeva kojim je igrač tražio istupnicu s dokazom da je zahtjev dostavljen klubu (odrezak iz pošte).

23 Igrači koji postupe na ovaj način mogu se registrirati i nakon prijelaznog roka, jer se smatra da imaju istupnicu. Važno je samo da imaju odreske od preporuke s pošte da su zahtjevi klubu poslani najkasnije do godine. Napomena: Zahtjev za izdavanje istupnice ispunjava i isključivo vlastoručno potpisuje igrač koji traži istupnicu putem preporučene pošte u dva primjerka. Jedan primjerak igrač šalje preporučenom poštom na službenu adresu kluba od kojeg traži istupnicu, a drugi primjerak uz odrezak preporuke dostavlja klubu za koji se želi registrirati, te klub na temelju toga u Savezu može registrirati igrača. Povjerenik za registracije: Tamara Stilinović

24 ŽNS LIČKO SENJSKI SJEDNICA Članak NK "GOSPIĆ 91" GOSPIĆ Ivana Marinić 37/1 SJEDNICA Članak NK "NEHAJ" SENJ Tin Nekić 37/1 Andrija Vukelić (Nehaj Senj) 36/1 Rajmond Buqaj (GOSPIĆ 91 Gospić) 36/2 Ivan Starčević (GOSPIĆ 91 Gospić) 36/2 Roko Starčević (GOSPIĆ 91 Gospić) 36/2 SJEDNICA Članak NK "NK "OTOČAC"" OTOČAC Alen Vuković (HAŠK Zagreb) 36/2 Antonio Vidmar (Gacka 1925 Sinac) 36/2 Marko Bićanić (Gacka 1925 Sinac) 36/2 Ronaldo Kraljić (Gacka 1925 Sinac) 36/2 David Gubo (Gacka 1925 Sinac) 36/2 Dominik Rogić (Gacka 1925 Sinac) 36/2 Ante Kostelac (Gacka 1925 Sinac) 36/2 Franjo Kostelac (Gacka 1925 Sinac) 36/2 Marko Orešković (NK "Otočac" Otočac) 36/1 Antonijo Rubčić (Gacka 1925 Sinac) 36/1 Nikola Barković 37/1 Carlos Majetić 37/1 Mario Tomljanović 37/1 NK "NEHAJ" SENJ Ivan Špalj (Nehaj Senj) 36/1 Matej Babić (Nehaj Senj) 36/1 SJEDNICA Članak NK "NK"CROATIA 92"" LIČKI OSIK Josip Petrlić (NK "Perušić" Perušić) 36/2 Ivica Cvitković (Gacka 1925 Sinac) 36/2 Antonijo Jerbić (Gacka 1925 Sinac) 36/2 Ivan Škulj (NK "Perušić" Perušić) 36/2 Domagoj Pocrnić (NK "Perušić" Perušić) 36/2 Mladen Župan (Velebit Žabica) 36/2 Franjo Idžanović (Velebit Žabica) 36/2 Josip Ratković (NK "Perušić" Perušić) 36/2 Pavle Devčić (NK "Perušić" Perušić) 36/2 NK "VELEBIT" ŽABICA Stjepan Lišćević (Lovor Nijemci) 36/2 Ante Rudelić (Velebit Žabica) 36/1

25 NK "NEHAJ" SENJ Raimond Quni (GOSPIĆ 91 Gospić) 36/2 Lovro Šojat (Nehaj Senj) 36/1 Šimun Žarković 37/1 Borna Lopac 37/1 Luka Lopac 37/1 Kristiano Klić 37/1 Domagoj Krajina (Nehaj Senj) 36/1 NK "NK "PERUŠIĆ"" PERUŠIĆ Ivan Štimac (NK "Perušić" Perušić) 36/1 Dario Hećimović (NK "Perušić" Perušić) 36/1 Marko Milković (NK "Perušić" Perušić) 36/1 Kristijan Jurišić (NK "Perušić" Perušić) 36/1 Tomislav Hećimović (NK "Perušić" Perušić) 36/1 Dejan Miletić (BSK Bijelo Brdo) 36/1 BRISANJA IGRAČA SJEDNICA NK "NK "OTOČAC"" OTOČAC Arijan Špoljarić, jer odlazi na područje drugog saveza. SJEDNICA NK "NK "PLITVICE"" PLITVIČKA JEZERA Antonio Hodak, jer odlazi na područje drugog saveza. SJEDNICA NK "NOVALJA" NOVALJA Mihael Badurina, jer odlazi na područje drugog saveza.

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE Gospić, Budačka 12, tel / fax:

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE Gospić, Budačka 12, tel / fax: HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE 53 000 Gospić, Budačka 12, tel / fax: 053 575 644 e-mail: nogometni.savez.lsz@hi.t-com.hr web: www.nogometnisavezlsz.hr Broj:41/2019. Gospić,27.02.2019.

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE Gospić, Budačka 12, tel / fax:

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE Gospić, Budačka 12, tel / fax: HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE 53 000 Gospić, Budačka 12, tel / fax: 053 575 644 e-mail: nogometni.savez.lsz@hi.t-com.hr web: www.nogometnisavezlsz.hr Broj:300/2018. Gospić,31.10.2018.

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE Gospić, Budačka 12, tel / fax:

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE Gospić, Budačka 12, tel / fax: HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE 53 000 Gospić, Budačka 12, tel / fax: 053 575 644 e-mail: nogometni.savez.lsz@hi.t-com.hr web: www.nogometnisavezlsz.hr br. 19 Klubovima

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE Gospić, Budačka 12, tel / fax:

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE Gospić, Budačka 12, tel / fax: HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE 53 000 Gospić, Budačka 12, tel / fax: 053 575 644 e-mail: nogometni.savez.lsz@hi.t-com.hr web: www.nogometnisavezlsz.hr Broj: 242/2016. Gospić,02.11.2016.

Више

Microsoft Word - 1 druga žnl.doc

Microsoft Word - 1 druga žnl.doc Temeljem čl 38. Statuta Izvršni odbor Nogometnog saveza Zadarske županije na sjednici održanoj 08.08.2014., donosi odluku o: PROPOZICIJAMA NATJECANJA 2. ŽNL OPĆE ODREDBE Članak 1. Broj sudionici natjecanja

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE Gospić, Budačka 12, tel / fax:

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE Gospić, Budačka 12, tel / fax: HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE 53 000 Gospić, Budačka 12, tel / fax: 053 575 644 e-mail: nogometni.savez.lsz@hi.t-com.hr web: www.nogometnisavezlsz.hr Broj:98/2018. Gospić,25.04.2018.

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE Gospić, Budačka 12, tel / fax:

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE Gospić, Budačka 12, tel / fax: HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE 53 000 Gospić, Budačka 12, tel / fax: 053 575 644 e-mail: nogometni.savez.lsz@hi.t-com.hr web: www.nogometnisavezlsz.hr Broj:87/2019. Gospić,10.04.2019.

Више

NOGOMETNI SAVEZ ŽUPANIJE ISTARSKE Broj: 412/2019 Pula, BILTEN br. 51 Natjecateljska godina 2018./2019. S A D R Ž A J - Skraćeni zapisnik s

NOGOMETNI SAVEZ ŽUPANIJE ISTARSKE Broj: 412/2019 Pula, BILTEN br. 51 Natjecateljska godina 2018./2019. S A D R Ž A J - Skraćeni zapisnik s NOGOMETNI SAVEZ ŽUPANIJE ISTARSKE Broj: 412/2019 Pula, 13.06.2019. BILTEN br. 51 Natjecateljska godina 2018./2019. S A D R Ž A J - Skraćeni zapisnik sa 1. sjednice Izvršnog odbora NSŽI - Prijava momčadi

Више

NOGOMETNI SAVEZ ŽUPANIJE ISTARSKE

NOGOMETNI SAVEZ ŽUPANIJE ISTARSKE NOGOMETNI SAVEZ ŽUPANIJE ISTARSKE Marsovo polje 6, PP 98-52100 PULA OIB: 14116426555 IBAN: HR8523800061132000371 Centrala 052/223-856 Tajnik 052/217-154 Fax 052/382-328 www.nszi.hr e-mail: nogometzi@inet.hr

Више

Izvršni odbor HNS-a je temeljem članka 42. Statuta (32/12, 22/13) na prijedlog Natjecateljske komisije na sjednici održanoj donio, a na

Izvršni odbor HNS-a je temeljem članka 42. Statuta (32/12, 22/13) na prijedlog Natjecateljske komisije na sjednici održanoj donio, a na Izvršni odbor HNS-a je temeljem članka 42. Statuta (32/12, 22/13) na prijedlog Natjecateljske komisije na sjednici održanoj 05. 07. 2013. donio, a na sjednici održanoj 08. 08. 2013. izmijenio O D L U K

Више

Microsoft Word - propozicije natjecanja.docx

Microsoft Word - propozicije natjecanja.docx Izvršni odbor Županijskog nogometnog saveza Koprivničko - križevačke županije je na sjednici održanoj dana 12. srpnja 2018. godine usvojio P R O P O Z I C I J E NATJECANJA ZA PRVENSTVO ČETVRTE NOGOMETNE

Више

65. MEĐUNARODNI OMLADINSKI TURNIR KVARNERSKA RIVIJERA PROPOZICIJE Hrvatski nogometni klub RIJEKA, Rijeka organizator je 65. Međunarodnog omladinskog n

65. MEĐUNARODNI OMLADINSKI TURNIR KVARNERSKA RIVIJERA PROPOZICIJE Hrvatski nogometni klub RIJEKA, Rijeka organizator je 65. Međunarodnog omladinskog n 65. MEĐUNARODNI OMLADINSKI TURNIR KVARNERSKA RIVIJERA PROPOZICIJE Hrvatski nogometni klub RIJEKA, Rijeka organizator je 65. Međunarodnog omladinskog nogometnog turnira KVARNERSKA RIVIJERA 2017 Turnir počinje

Више

Izvršni odobr Hrvatskog nogometnog saveza je temeljem članka 36

Izvršni  odobr  Hrvatskog  nogometnog  saveza  je  temeljem  članka  36 Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza je temeljem članka 43. Statuta na sjednici održanoj 23. 08. 2018. donio P R O P O Z I C I J E NATJECANJA ZA PRVENSTVO PRVE HRVATSKE NOGOMETNE LIGE JUNIORA ZA NATJECATELJSKU

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/ , tel, fax: 01/

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/ , tel, fax: 01/ HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/6265-237, tel, fax: 01/6265-236 e-mail: tajnik@nsvg.hr OIB 12001227058 www.nsvg.hr MB 01303015 Velika

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/ , tel, fax: 01/

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/ , tel, fax: 01/ HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/6265-237, tel, fax: 01/6265-236 e-mail: tajnik@nsvg.hr OIB 12001227058 www.nsvg.hr MB 01303015 Velika

Више

Glasnik_ cdr

Glasnik_ cdr Godina: XXVII Datum: 24. 08. 2018. Broj: 38 SADRŽAJ - Propozicije natjecanja Prve HNL juniora 2018/19. - Propozicije natjecanja Prve HNL pionira i kadeta 2018/19. - Propozicije natjecanja HNK za pionire,

Више

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza je temeljem članka 36

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza je temeljem članka 36 Izvršni odbor HNS je temeljem članka 43. Statuta na prijedlog Natjecateljske komisije na sjednici održanoj 11. 07. 2019. donio P R O P O Z I C I J E NATJECANJA ZA PRVENSTVO DRUGE HRVATSKE NOGOMETNE LIGE

Више

Microsoft Word - Prijedlog Propozicije I. HNL doc

Microsoft Word - Prijedlog Propozicije I. HNL doc P R I J E D L O G Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza je temeljem članka 42. Statuta HNS-a (Glasnik 44/08), na prijedlog Udruge profesionalnih klubova Prve HNL, na sjednici održanoj 2011. usvojio

Више

Microsoft Word - Propozicije natjecanja 2. ŽNL doc

Microsoft Word - Propozicije natjecanja  2. ŽNL doc Na temelju članka 9. Pravilnika o nogometnim natjecanjima Hrvatskog nogometnog saveza, Izvršni odbor Nogometnog saveza županije KC-KŽ donio je: P R O P O Z I C I J E NATJECANJA ZA PRVENSTVO PRVE I DRUGE

Више

. Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza je temeljem članka 42. Statuta HNS-a (Glasnik 32/12, 22/13), na prijedlog Udruge profesionalnih klubova Pr

. Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza je temeljem članka 42. Statuta HNS-a (Glasnik 32/12, 22/13), na prijedlog Udruge profesionalnih klubova Pr . Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza je temeljem članka 42. Statuta HNS-a (Glasnik 32/12, 22/13), na prijedlog Udruge profesionalnih klubova Prve HNL, na sjednici održanoj 05. 07. 2013. donio, a

Више

Glasnik_ cdr

Glasnik_ cdr Godina: XXVII Datum: 18. 09. 2018. Broj: 42 SADRŽAJ NATJECANJA ŽENSKOG NOGOMETA 2018/19 - Kalendar natjecanja - Propozicije natjecanja HNK za žene - Propozicije natjecanja Prve HNLŽ - Propozicije natjecanja

Више

HNS Glasnik 29 / Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza je temeljem članka 43. Statuta na sjednici održanoj donio OPĆE ODREDB

HNS Glasnik 29 / Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza je temeljem članka 43. Statuta na sjednici održanoj donio OPĆE ODREDB HNS Glasnik 29 / 12.07.19. Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza je temeljem članka 43. Statuta na sjednici održanoj 11.07.2019. donio OPĆE ODREDBE P R O P O Z I C I J E ZAVRŠNOG DIJELA NATJECANJA

Више

PROPOZICIJE

PROPOZICIJE P R O P I S N I K PRVENSTVA ZAGREBA U ODBOJCI NA PIJESKU ZA 2019. GODINU Članak 1. Osnovne odredbe Prvenstvo Zagreba u odbojci na pijesku (u daljnjem tekstu: natjecanje) provodi se temeljem članka 61,

Више

ВАНРЕДНИ БРОЈ 3 СТРАНА 549 ФУДБАЛ, На основу одредаба члана 45. Статута Фудбалског савеза Србије (Службени лист ФСС «Фудбал», ванредни бр.

ВАНРЕДНИ БРОЈ 3 СТРАНА 549 ФУДБАЛ, На основу одредаба члана 45. Статута Фудбалског савеза Србије (Службени лист ФСС «Фудбал», ванредни бр. ВАНРЕДНИ БРОЈ 3 СТРАНА 549 ФУДБАЛ, 15.06.2017. На основу одредаба члана 45. Статута Фудбалског савеза Србије (Службени лист ФСС «Фудбал», ванредни бр. 18/2016.) и члана 9 Правилника о фудбалским такмичењима

Више

Microsoft Word - Propozicije TMK RSS

Microsoft Word - Propozicije TMK RSS ПРОПОЗИЦИЈЕ ТАКМИЧЕЊА МЛАЂИХ КАТЕГОРИЈА РУКОМЕТНОГ САВЕЗА СРБИЈЕ Београд, 29. август 2018. године На основу члана 100. став 2. тачка 1. и члана 160. став 4. Закона о спорту, члана 64. став 2. тачка 30.

Више

Raspis ekipnog prvenstva RH

Raspis ekipnog prvenstva RH Hrvatski kuglački savez Ilica 37/I, 10000 Zagreb Broj: 5.2/19-IO Zagreb, 13. travnja 2019. godine KUGLAČKIM KLUBOVIMA ŽUPANIJSKIM KUGLAČKIM SAVEZIMA ZAGREBAČKI KUGLAČKI SAVEZ Raspis ekipnog prvenstvo RH

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE Gospić, Budačka 12, tel / fax:

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE Gospić, Budačka 12, tel / fax: HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE 53 000 Gospić, Budačka 12, tel / fax: 053 575 644 e-mail: nogometni.savez.lsz@hi.t-com.hr web: www.nogometnisavezlsz.hr Broj:183/2019. Gospić,28.06.2019.

Више

Microsoft Word - Pravilnik o registraciji

Microsoft Word - Pravilnik o registraciji Na temelju odredbi članka 30. Statuta Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru, Izvršni odbor Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru (u nastavku teksta: HSSRM) dana 17. svibnja 2018. godine odluka

Више

ВОЈВОЂАНСКА ФУДБАЛСКА ЛИГА

ВОЈВОЂАНСКА ФУДБАЛСКА ЛИГА ФУДБАЛСКИ САВЕЗ ВОЈВОДИНЕ FUDBALSKI SAVEZ VOJVODINE На основу одредаба члана 9. Правилника о фудбалским такмичењима (Прописи Фудбалског савеза Србије,''Фудбал'' ванредни број I, 15. јун. 2007) Секретаријат

Више

P R I J E D L O G

P R I J E D L O G Izvršni odbor HNS je temeljem članka 45. st. 6. Statuta dana 13. 09. 2016. donio P R O P O Z I C I J E NATJECANJA PRVE HRVATSKE MALONOGOMETNE LIGE ZA NATJECATELJSKU 2016/2017. GODINU OPĆE ODREDBE Članak

Више

NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE JEDINSTVENA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA PRVA ŽUPANIJSKA LIGA ZAPAD ISTOK DRUGA ŽUPANIJSKA LIGA ZAPAD - ISTOK BROJ: 5

NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE JEDINSTVENA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA PRVA ŽUPANIJSKA LIGA ZAPAD ISTOK DRUGA ŽUPANIJSKA LIGA ZAPAD - ISTOK BROJ: 5 NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE JEDINSTVENA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA PRVA ŽUPANIJSKA LIGA ZAPAD ISTOK DRUGA ŽUPANIJSKA LIGA ZAPAD - ISTOK BROJ: 53. / 2016. ZAGREB: 20.12. 2016. ČESTITKA ODLUKE SKUPŠTINE

Више

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza, je osnovom članka 36

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza, je osnovom članka 36 Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza je temeljem članka 43. i članka 44. st. 6. Statuta na prijedlog Natjecateljske komisije dana 14. 08. 2019. donio P R O P O Z I C I J E NATJECANJA ZA PRVENSTVO

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/ , tel, fax: 01/

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/ , tel, fax: 01/ HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/6265-237, tel, fax: 01/6265-236 e-mail: tajnik@nsvg.hr www.nsvg.hr Velika Gorica, 03.12.2018. Broj: 1/2018.

Више

,

, NOGOMETNO SREDIŠTE RIJEKA Portić 3, 51 000 Rijeka, Hrvatska 051 685 666, fax: 051 685 666, e-mail: ns.rijeka@hns-cff.hr, hns-rijeka@ri.t-com.hr Žiro račun: IBAN HR5523800061532000102 ( IKB ), OIB: 14116426555

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ Nogometni savez Karlovačke županije Karlovac, Trg Petra Zrinskog 5, Tajništvo:, fax: 047/ Glavni tajnik; Tomisl

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ Nogometni savez Karlovačke županije Karlovac, Trg Petra Zrinskog 5, Tajništvo:, fax: 047/ Glavni tajnik; Tomisl HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ Nogometni savez Karlovačke županije 47 000 Karlovac, Trg Petra Zrinskog 5, Tajništvo:, fax: 047/615-520 Glavni tajnik; Tomislav Kuzman; mob: 099/7855-297 e-mail: nogometni.savez@ka.t-com.hr

Више

Osnovom ~lanka 22. i 26. Statuta Hrvatskog nogometnog saveza, Skup{tina HNS-a, donijela je na sjednicama odr`anim , ,

Osnovom ~lanka 22. i 26. Statuta Hrvatskog nogometnog saveza, Skup{tina HNS-a, donijela je na sjednicama odr`anim , , P R A V I L N I K O NOGOMETNIM NATJECANJIMA (Pravilnik o nogometnim natjecanjima objavljen je u Glasnik 24/07 pročišćeni tekst, 09/08, 23/08, 9/09, 10/09-ispravak, 23/09-pročišćeni tekst, 10/10, 15/11,

Више

Microsoft Word - PropozicijeInline

Microsoft Word - PropozicijeInline DRŽAVNO PRVENSTVO SHLS U IN LINE HOKEJU SEZONA 2016 PROPOZICIJE Beograd, April 2016. 1 PROPOZICIJE DRŽAVNOG PRVENSTVA SHLS U IN LINE HOKEJU ZA SEZONU 2016 OPŠTE ODREDBE Član 1. Državno prvenstvo SHLS u

Више

P R O P O Z I C I J E Rekreacijskog natjecanja za mininogometnu ligu u sezoni 2018./2019. OPĆE ODREDBE 1.MININOGOMETNA LIGA ŠIBENIK Članak 1. Sudionic

P R O P O Z I C I J E Rekreacijskog natjecanja za mininogometnu ligu u sezoni 2018./2019. OPĆE ODREDBE 1.MININOGOMETNA LIGA ŠIBENIK Članak 1. Sudionic P R O P O Z I C I J E Rekreacijskog natjecanja za mininogometnu ligu u sezoni 2018./2019. OPĆE ODREDBE 1.MININOGOMETNA LIGA ŠIBENIK Članak 1. Sudionici lige su: 1. SC MANDALINA 6. CIAK 2. MNK RUPE 7.TLM

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ Središte Rijeka Broj: 132-MŽ/2014 Pula, Međužupanijska liga NS Rijeka Natjecateljska godina 2014/2015. Glasnik br

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ Središte Rijeka Broj: 132-MŽ/2014 Pula, Međužupanijska liga NS Rijeka Natjecateljska godina 2014/2015. Glasnik br HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ Središte Rijeka Broj: 132-MŽ/2014 Pula, 20.02.2015. Međužupanijska liga NS Rijeka Natjecateljska godina 2014/2015. Glasnik br. 19 Klubovima Povjereniku natjecanja Povjereniku suđenja

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/ , tel, fax: 01/

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/ , tel, fax: 01/ HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/6265-237, tel, fax: 01/6265-236 e-mail: tajnik@nsvg.hr www.nsvg.hr Velika Gorica, 11.02.2019. Broj: 10/2019.

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/ , tel, fax: 01/

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/ , tel, fax: 01/ HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/6265-237, tel, fax: 01/6265-236 e-mail: tajnik@nsvg.hr www.nsvg.hr Velika Gorica, 28.01.2019. Broj: 8/2019.

Више

Microsoft Word Propozicije TMK RSS 2017

Microsoft Word Propozicije TMK RSS 2017 ПРОПОЗИЦИЈЕ ТАКМИЧЕЊА МЛАЂИХ КАТЕГОРИЈА РУКОМЕТНОГ САВЕЗА СРБИЈЕ Београд, 22. август 2017. године На основу члана 100. став 2. тачка 1. и члана 160. став 4. Закона о спорту, члана 64. став 2. тачка 30.

Више

2017 PROGRAM RADA ŽUPANIJSKOG NOGOMETNOG SAVEZA ZA GODINU Virovitica Prosinac, 2016.

2017 PROGRAM RADA ŽUPANIJSKOG NOGOMETNOG SAVEZA ZA GODINU Virovitica Prosinac, 2016. 2017 PROGRAM RADA ŽUPANIJSKOG NOGOMETNOG SAVEZA ZA 2017. GODINU Virovitica Prosinac, 2016. PROGRAM RADA ŽUPANIJSKOG NOGOMETNOG SAVEZA VIROVITIČKO-PODRAVSKE ŽUPANIJE VIROVITICA U 2017. GODINI Županijski

Више

Na osnovu Člana 34. Statuta Fudbalskog saveza Crne Gore, Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore, na sjednici održanoj godine, donio je P

Na osnovu Člana 34. Statuta Fudbalskog saveza Crne Gore, Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore, na sjednici održanoj godine, donio je P Na osnovu Člana 34. Statuta Fudbalskog saveza Crne Gore, Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore, na sjednici održanoj 11.06.2015.godine, donio je P R A V I L N I K O DOZVOLAMA ZA RAD FUDBALSKIH TRENERA

Више

N o g o m e t

N   o   g   o   m   e   t N o g o m e t Službeno glasilo Zagrebačkog nogometnog saveza Broj: 24 Godina: 2018. Zagreb, 16. 08. 2018. S A D R Ž A J : Stranica: PROPOZICIJE natjecanja za prvenstvo Prve, Druge i Treće ZNL SENIORI za

Више

Propozicije lige U-18_

Propozicije lige U-18_ PROPOZICIJE NATJECANJA I PRAVILA IGRE «PETICA» ZIMSKO DVORANSKO PRVENSTVO MUK-a U MALOM NOGOMETU KATEGORIJA U-18; sezona 2018./'19. Članak 1. UVODNE ODREDBE Organizator natjecanja je Nogometni savez Županije

Више

Д Р Ж А В Н О П Р В Е Н С Т В О Ж 99 СЛУЖБЕНИ БИЛТЕН бр. 1 Кикинда - Мокрин, године

Д Р Ж А В Н О П Р В Е Н С Т В О Ж 99 СЛУЖБЕНИ БИЛТЕН бр. 1 Кикинда - Мокрин, године Д Р Ж А В Н О П Р В Е Н С Т В О Ж 99 СЛУЖБЕНИ БИЛТЕН бр. 1 Кикинда - Мокрин, 04. 05.06.2016. године 1. УЧЕСНИЦИ На основу чланова 3. и 7. Пропозиција Такмичења млађих категорија Рукометног савеза Србије,

Више

Godina: XXVIII Datum: Broj: 29 SADRŽAJ - Pravilnik o izmjeni Pravilnika o nogometnim natjecanjima - Odluka o izmjenama Odluke o sustavu

Godina: XXVIII Datum: Broj: 29 SADRŽAJ - Pravilnik o izmjeni Pravilnika o nogometnim natjecanjima - Odluka o izmjenama Odluke o sustavu Godina: XXVIII Datum: 12. 07. 2019. Broj: 29 SADRŽAJ - Pravilnik o izmjeni Pravilnika o nogometnim natjecanjima - Odluka o izmjenama Odluke o sustavu stalnih natjecanja NATJECANJA U NATJECATELJSKOJ GODINI

Више

P R O P O Z I C I J E

P R O P O Z I C I J E NOGOMETNI/FUDBALSKI SAVEZ BOSNE I HERCEGOVINE P R O P O Z I C I J E TAKMIČENJA KUPA REGIJA NOGOMETNOG/FUDBALSKOG SAVEZA BOSNE I HERCEGOVINE ZA 2018. GODINU Sarajevo, februar/veljača 2018. godine Na osnovu

Више

Microsoft Word - Propozicije za HBL 18-19

Microsoft Word - Propozicije za HBL 18-19 HRVATSKI KUGLAČKI SAVEZ BOWLING SEKCIJA PROPOZICIJE HRVATSKA BOWLING LIGA Sezona 2018./2019. PROPOZICIJE RASPORED ODIGRAVANJA HBL-a POPIS IGRAČA ADRESAR KALENDAR NATJECANJA 1. OPĆE ODREDBE 1.1 Priređivač

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE NOGOMETNO SREDIŠTE JASTREBARSKO Jastrebarsko; Broj: 14 G L A S N I K Nogometn

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE NOGOMETNO SREDIŠTE JASTREBARSKO Jastrebarsko; Broj: 14 G L A S N I K Nogometn HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE NOGOMETNO SREDIŠTE JASTREBARSKO Jastrebarsko; 23.04.2019. Broj: 14 G L A S N I K Nogometno središte Jastrebarsko, Vladka Mačeka 2, 10450 Jastrebarsko

Више

NOGOMETNI SAVEZ PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE

NOGOMETNI SAVEZ PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE NOGOMETNI SAVEZ PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE LIGA VETERANA Tel./fax (051) 263-965, tel. (051) 631-050, e-mail: nspgz@ri.t-com.hr IBAN: HR2524020061100125563 Erste & Steiermarkische Bank d. d. SLUŽBENO GLASILO

Више

Microsoft Word - Propozicije za HBL 16-17

Microsoft Word - Propozicije za HBL 16-17 HRVATSKI KUGLAČKI SAVEZ BOWLING SEKCIJA PROPOZICIJE HRVATSKA BOWLING LIGA Sezona 2016./2017. PROPOZICIJE RASPORED ODIGRAVANJA HBL-a POPIS IGRAČA ADRESAR KALENDAR NATJECANJA 1. OPĆE ODREDBE 1.1 Priređivač

Више

Propozicije natjecanja ŽNL čistopis

Propozicije natjecanja  ŽNL čistopis NOGOMETNI SAVEZ BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE Trg Eugena Kvaternika 13; p.p. 104, 43000 Bjelovar Tel: 043 /212 586; fax: 043 /212 589 ; IBAN: HR2524020061100004410 OIB: 19102521177; MB: 00977632 ; www.nsbbz.hr

Више

N o g o m e t

N   o   g   o   m   e   t N o g o m e t Službeno glasilo Zagrebačkog nogometnog saveza Broj: 25 Godina: 2019. Zagreb, 29. 08. 2019. S A D R Ž A J : Stranica: PROPOZICIJE natjecanja za prvenstvo Prve, Druge i Treće 1. 13. ZNL SENIORI

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velika Gorica tel. 01/ , tel, fax: 01/

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velika Gorica tel. 01/ , tel, fax: 01/ HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velika Gorica tel. 01/6265-237, tel, fax: 01/6265-236 e-mail: tajnik@nsvg.hr OIB 12001227058 www.nsvg.hr MB 01303015 Velika

Више

PRAVILNIK

PRAVILNIK HRVATSKI SOFTBALL SAVEZ Na temelju članka 19. Statuta Hrvatskog softball saveza, Skupština Hrvatskog softball saveza na svojoj sjednici održanoj dana 13.03.2018. godine, donijela je PRAVILNIK O DRŽAVNIM

Више

NATJECATELJSKI PRAVILNIK HRVATSKOG GOLF SAVEZA U Zagrebu, prosinac 2018.

NATJECATELJSKI PRAVILNIK HRVATSKOG GOLF SAVEZA U Zagrebu, prosinac 2018. NATJECATELJSKI PRAVILNIK HRVATSKOG GOLF SAVEZA U Zagrebu, prosinac 2018. Članak 1. Ovim pravilnikom reguliraju se sva pitanja u odnosu na natjecanja Hrvatskog golf saveza (u daljnjem tekstu HGS). Službena

Више

BILTEN 13 -TMK

BILTEN 13 -TMK TAKMИЧЕЊЕ МЛАЂИХ КАТЕГОРИЈА E-mail: tk.grupaistok@gmail.com ТАКМИЧЕЊE ЗА Ж 98 УЧЕСТВУЈУ СЛЕДЕЋИ КЛУБОВИ: 1. РК ЗАЈЕЧАР - Зајечар 2. РК ДУБОЧИЦА - Лесковац 3. РК ПЕТРОВАЦ - Петровац ТАКМИЧЕЊЕ У КОНКУРЕНЦИЈИ

Више

PROPISNIK O KALENDARU NATJECANJA

PROPISNIK O KALENDARU NATJECANJA PRAVILNIK O KALENDARU NATJECANJA HRVATSKOG SPORTSKOG PLESNOG SAVEZA U Zagrebu 18.01.2018 godine. SADRŽAJ I. OPĆE ODREDBE... 2 II. UPIS SPORTSKIH PLESNIH NATJECANJA U KALENDAR NATJECANJA... 3 III. PRIJAVE

Више

NOGOMETNI / FUDBALSKI SAVEZ BOSNE I HERCEGOVINE P R O P O Z I C I J E takmičenja Premijer ženske lige BiH i završnog dijela Kup-a BiH za Žene takmičar

NOGOMETNI / FUDBALSKI SAVEZ BOSNE I HERCEGOVINE P R O P O Z I C I J E takmičenja Premijer ženske lige BiH i završnog dijela Kup-a BiH za Žene takmičar NOGOMETNI / FUDBALSKI SAVEZ BOSNE I HERCEGOVINE P R O P O Z I C I J E takmičenja Premijer ženske lige BiH i završnog dijela Kup-a BiH za Žene takmičarska 2019/2020. godina Maj/Svibanj 2019. god. Na osnovu

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice Ljudevita Gaja 25, Velika Gorica tel. 01/ , te

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice Ljudevita Gaja 25, Velika Gorica tel. 01/ , te HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice Ljudevita Gaja 25, 10410 Velika Gorica tel. 01/6265-237, tel, fax: 01/6265-236 e-mail: tajnik@nsvg.hr OIB 12001227058

Више

БИЛТЕН БР. 24 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2017./2018. ГОДИНА ВАТЕРПОЛО САВЕЗ СРБИЈЕ Београд, Сметанина 2 тел/факс: 011/ , е-mail: office

БИЛТЕН БР. 24 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2017./2018. ГОДИНА ВАТЕРПОЛО САВЕЗ СРБИЈЕ Београд, Сметанина 2 тел/факс: 011/ , е-mail: office БИЛТЕН БР. 24 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2017./2018. ГОДИНА РЕЗУЛТАТИ УТАКМИЦА СУПЕР ЛИГЕ ПРВЕНСТВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА СЕНИОРЕ У ТАКМИЧАРСКОЈ СЕЗОНИ 2017./2018. ГОДИНЕ. Друго коло, 11. 04. 2018. године: ВК ЗЕМУН

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE NOGOMETNO SREDIŠTE JASTREBARSKO Jastrebarsko; Broj: 19 G L A S N I K Nogometn

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE NOGOMETNO SREDIŠTE JASTREBARSKO Jastrebarsko; Broj: 19 G L A S N I K Nogometn HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE NOGOMETNO SREDIŠTE JASTREBARSKO Jastrebarsko; 28.05.2019. Broj: 19 G L A S N I K Nogometno središte Jastrebarsko, Vladka Mačeka 2, 10450 Jastrebarsko

Више

KOMISIJA ZA MALI NOGOMET I NOGOMET NA PIJESKU DRUGA HMNL SKUPINA JUG NATJECATELJSKA SEZONA 2018./19. GLASNIK 1. Solin, g. Povjerenik za nat

KOMISIJA ZA MALI NOGOMET I NOGOMET NA PIJESKU DRUGA HMNL SKUPINA JUG NATJECATELJSKA SEZONA 2018./19. GLASNIK 1. Solin, g. Povjerenik za nat KOMISIJA ZA MALI NOGOMET I NOGOMET NA PIJESKU DRUGA HMNL SKUPINA JUG NATJECATELJSKA SEZONA 2018./19. GLASNIK 1. Solin, 10.10.2018.g. Povjerenik za natjecanje: Miroslav Dugeč Povjerenik za suđenje: Disciplinski

Више

Број:

Број: БИЛТЕН БР. 35 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2018/2019. ГОДИНА. РЕЗУЛТАТ ДРУГЕ ФИНАЛНЕ УТАКМИЦЕ ПЛЕЈ ОФ СУПЕР ЛИГЕ ПРВЕНСТВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА СЕНИОРЕ У ТАКМИЧАРСКОЈ СЕЗОНИ 2018./2019. ГОДИНЕ. Друга финална утакмица

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ Nogometni savez Karlovačke županije Karlovac, Trg Petra Zrinskog 5, Tajništvo:, fax: 047/ Glavni tajnik; Tomisl

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ Nogometni savez Karlovačke županije Karlovac, Trg Petra Zrinskog 5, Tajništvo:, fax: 047/ Glavni tajnik; Tomisl HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ Nogometni savez Karlovačke županije 47 000 Karlovac, Trg Petra Zrinskog 5, Tajništvo:, fax: 047/615520 Glavni tajnik; Tomislav Kuzman; mob: 099/7855297 email: nogometni.savez@ka.tcom.hr

Више

HSS-PRAVILA 1.A I 1.B LIGA

HSS-PRAVILA 1.A I 1.B LIGA P R A V I L A ZA ORGANIZACIJU I PROVEDBU 1.A i 1.B HRVATSKE LIGE U GAðANJU ZRAČNIM ORUŽJEM ISSF PROGRAMA 1 UVODNE ODREDBE 1.1 Naziv natjecanja je ''1.A i 1.B HRVATSKA LIGA'' u gañanju zračnim oružjem ISSF

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE NOGOMETNO SREDIŠTE JASTREBARSKO Jastrebarsko; Broj: 22 G L A S N I K Nogometn

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE NOGOMETNO SREDIŠTE JASTREBARSKO Jastrebarsko; Broj: 22 G L A S N I K Nogometn HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE NOGOMETNO SREDIŠTE JASTREBARSKO Jastrebarsko; 11.06.2019. Broj: 22 G L A S N I K Nogometno središte Jastrebarsko, Vladka Mačeka 2, 10450 Jastrebarsko

Више

HRVATSKI KUGLAČKI SAVEZ P R A V I L N I K O VISINI PRISTOJBI I MANDATNIM NAKNADAMA Srpanj godine

HRVATSKI KUGLAČKI SAVEZ P R A V I L N I K O VISINI PRISTOJBI I MANDATNIM NAKNADAMA Srpanj godine HRVATSKI KUGLAČKI SAVEZ P R A V I L N I K O VISINI PRISTOJBI I MANDATNIM NAKNADAMA Srpanj 2019. godine Sadržaj 1 OPĆENITO... 2 2 PRISTOJBE I ČLANARINE... 2 2.1 Godišnje članarine i registracijske naknade...

Више

Број: 19/2013

Број: 19/2013 На основу члана 36. Статута Фудбалског савеза града Новог Сада и одлуке Извршног одбора о систему такмичења на територији Фудбалског савеза града Новог Сада, Извршни одбор Фудбалског савеза града Новог

Више

Microsoft Word - Pravilnik_o_radu_stalnih_komisija_IO

Microsoft Word - Pravilnik_o_radu_stalnih_komisija_IO FUDBALSKI SAVEZ CRNE GORE P R A V I L N I K O RADU STALNIH KOMISIJA IZVRŠNOG ODBORA FSCG Na osnovu člana 34 Statuta Fudbalskog saveza Crne Gore, Izvršni odbor FSCG, na sjednici održanoj dana 24.12.2013.godine,

Више

Microsoft Word - Pravilnik natjecanja sezona

Microsoft Word - Pravilnik natjecanja  sezona Pravilnik natjecanja Slavonske regije zapad za sezonu 2016 / 2017. SADRŽAJ 1. OPĆE ODREDBE 2. POSEBNE ODREDBE SUSTAV NATJECANJA SUSTAV PLAĆANJA (KOTIZACIJE I NAGRADE) DISCIPLINSKE ODREDBE 1. OPĆE ODREDBE

Више

Број: 415/2019 Датум: КЛУБОВИМА ПОТЕНЦИЈАЛНИМ УЧЕСНИЦИМА КУПА И ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ 2019/2020 Поштовани, Овим путем Вам достављам календар и

Број: 415/2019 Датум: КЛУБОВИМА ПОТЕНЦИЈАЛНИМ УЧЕСНИЦИМА КУПА И ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ 2019/2020 Поштовани, Овим путем Вам достављам календар и Број: 415/2019 Датум: 27.08.2019. КЛУБОВИМА ПОТЕНЦИЈАЛНИМ УЧЕСНИЦИМА КУПА И ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ 2019/2020 Поштовани, Овим путем Вам достављам календар и систем такмичења ВСС 2019/2020 за сениоре. Напомињем

Више

Na osnovu člana 34 Statuta Fudbalskog saveza Crne Gore, Izvršni odbor FSCG, na sjednici održanoj godine, donio je: PROPOZICIJE takmičenja z

Na osnovu člana 34 Statuta Fudbalskog saveza Crne Gore, Izvršni odbor FSCG, na sjednici održanoj godine, donio je: PROPOZICIJE takmičenja z Na osnovu člana 34 Statuta Fudbalskog saveza Crne Gore, Izvršni odbor FSCG, na sjednici održanoj 25.06.2019.godine, donio je: PROPOZICIJE takmičenja za prvenstva Omladinske i Kadetske fudbalske lige Crne

Више

РУКОМЕТНИ САВЕЗ СРБИЈЕ - РУКОМЕТНИ САВЕЗ ВОЈВОДИНЕ

РУКОМЕТНИ САВЕЗ СРБИЈЕ - РУКОМЕТНИ САВЕЗ ВОЈВОДИНЕ НОВИ САД, 25.11.2013. године СЛУЖБЕНИ БИЛТЕН 6 ЛИГА МЛАЂИХ КАТЕГОРИЈА ВОЈВОДИНЕ М `99 и ПИОНИРКЕ `00 РЕЗУЛТАТИ: Oџаци, 23.11.2013. године (субота) БСК 2012 ГРАФИЧАР 5:16 (4:12) ЦРВЕНКА ЈАФА ДАЛМАТИНАЦ

Више

Microsoft Word - Propozicije-dvorana-HHS v2.doc

Microsoft Word - Propozicije-dvorana-HHS v2.doc HRVATSKI HOKEJSKI SAVEZ 10000 Zagreb, Trg Krešimira Ćosića 11 P R O P O Z I C I J E DVORANSKOG PRVENSTVA HRVATSKE SEZONA 2017 / 2018. Broj: 235/ 17 Datum: 21.11.2017. 1. KATEGORIJE... SENIORI / SENIORKE...

Више

PRAVILNIK O TAKMIČENJU

PRAVILNIK  O  TAKMIČENJU КОШАРКАШКИ САВЕЗ СРБИЈЕ КОМИСИЈА ЗА ТАКМИЧЕЊЕ АВГУСТ 2012. ОРГАНИЗАЦИЈА КУП ТАКМИЧЕЊА КСС 2011/2012 1. НОРМАТИВНА АКТА КУП такмичење КСС се игра према одредбама Статута КСС, Правилника о такмичењу КСС,

Више

РУКОМЕТНИ САВЕЗ СРБИЈЕ - РУКОМЕТНИ САВЕЗ ВОЈВОДИНЕ

РУКОМЕТНИ САВЕЗ СРБИЈЕ - РУКОМЕТНИ САВЕЗ ВОЈВОДИНЕ РЕЗУЛТАТИ: НОВИ САД, 21.10.2018. године ЛИГА МЛАЂИХ КАТЕГОРИЈА ВОЈВОДИНЕ и ДЕВОЈЧИЦЕ Ж16 СЛУЖБЕНИ БИЛТЕН 4 Суботица, 21.10.2018. године (недеља) СОМБОРЕЛЕКТРО 18:20 (7:10) ПИК ПРИГРЕВИЦА СОМБОР 31:17 (21:10)

Више

Broj: 0056

Broj: 0056 FAIR PLAY JUNIOR CUP SEZONA 2015./2016. - PROPOZICIJE - OPŠTE ODREDBE Član 1. Ovim se propozicijama određuje oblik takmičenja u Malonogometnoj ligi FAIR PLAY JUNIOR CUP za takmičarsku sezonu 2015/2016.

Више

NOGOMETNI SAVEZ KARLOVAČKE ŽUPANIJE

NOGOMETNI SAVEZ KARLOVAČKE ŽUPANIJE 47000 Karlovac, Trg Petra Zrinskog 5, Tajništvo:, fax: 047/615-520 e-mail: nogometni.savez@ka.t-com.hr, mob: 099/7855-297 IBAN:HR08 2400 0081 1900 5828 4 Karlovac, 04. 07. 2018. Broj: 27/2018. SLUŽBENE

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometno središte Velika Gorica tel. 01/ , tel, fax: 01/ nogometn

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometno središte Velika Gorica tel. 01/ , tel, fax: 01/ nogometn HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometno središte Velika Gorica tel. 01/6265-237, tel, fax: 01/6265-236 e-mail: nogometno.srediste.velika.gorica@zg.t-com.hr tajnik@nsvg.hr

Више

NkOsijek_Pravilnik_polugodišnje_ulaznice_18_19

NkOsijek_Pravilnik_polugodišnje_ulaznice_18_19 Uprava NK Osijek s.d.d. dana 25. siječnja 2019. godine donosi: PRAVILNIK O OPĆIM UVJETIMA KUPOVINE I KORIŠTENJA POLUGODIŠNJIH ULAZNICA - PRETPLATA NK OSIJEK s.d.d. ZA NATJECATELJSKU SEZONU 2018./2019.

Више

P R O P O Z I C I J E

P  R  O  P  O  Z  I  C  I  J  E P R O P O Z I C I J E JUNIORA, KADETA, PIONIRA, PRETPIONIRA KANTONA SARAJEVO ZA SEZONU 2018-2019 Sarajevo, August 2018. godine 1 P R O P O Z I C I J E TAKMIČENJA ZA PRVENSTVO OMLADINSKIH LIGA SARAJEVO

Више

Ž U P A N I J S K I N O G O M E T N I S A V E Z O S J E Č K O - B A R A N J S K E Ž U P A N I J E P R O P O Z I C I J E NATJECANJA I ŽNL OSJEČKO BARAN

Ž U P A N I J S K I N O G O M E T N I S A V E Z O S J E Č K O - B A R A N J S K E Ž U P A N I J E P R O P O Z I C I J E NATJECANJA I ŽNL OSJEČKO BARAN Ž U P A N I J S K I N O G O M E T N I S A V E Z O S J E Č K O - B A R A N J S K E Ž U P A N I J E P R O P O Z I C I J E NATJECANJA I ŽNL OSJEČKO BARANJSKE 2018/2019 O S I J E K, kolovoz, 2018. Izvršni

Више

1 II. KADETSKA LIGA JUG 2019.g. Bilten br.1 ŠAHOVSKO GLASILO ZAJEDNICE ŽUPANIJA JUG Dubrovačko-neretvanska, splitsko-dalmatinska, šibensko-kninska i z

1 II. KADETSKA LIGA JUG 2019.g. Bilten br.1 ŠAHOVSKO GLASILO ZAJEDNICE ŽUPANIJA JUG Dubrovačko-neretvanska, splitsko-dalmatinska, šibensko-kninska i z 1 ŠAHOVSKO GLASILO ZAJEDNICE ŽUPANIJA JUG Dubrovačko-neretvanska, splitsko-dalmatinska, šibensko-kninska i zadarska županija II KADETSKA LIGA JUG Bilten broj Split, 06ožujka 2019 II KADETSKA- JUG - 2019

Више

N o g o m e t

N   o   g   o   m   e   t N o g o m e t Službeno glasilo Zagrebačkog nogometnog saveza Broj: 26 Godina: 2018. Zagreb, 29. 08. 2018. S A D R Ž A J : Stranica: PROPOZICIJE natjecanja za prvenstvo Prve, Druge i Treće ZNL SENIORI za

Више

Na osnovu člana 35. Statuta Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, Izvršni odbor NS/FS BiH, na sjednici održanoj u Sarajevu, go

Na osnovu člana 35. Statuta Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, Izvršni odbor NS/FS BiH, na sjednici održanoj u Sarajevu, go Na osnovu člana 35. Statuta Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, Izvršni odbor NS/FS BiH, na sjednici održanoj u Sarajevu, 23.05.2016. godine, d o n o s i P R O P O Z I C I J E Premijer futsal

Више

Microsoft Word - Glasnik doc

Microsoft Word - Glasnik doc Broj: 20/2018 Koprivnica, 19.07.2019. PLENUM KLUBOVA P O Z I V KLUBOVIMA 1. i 2. ŽUPANIJSKE LIGE KC - KŽ Na plenarni sastanak klubova 1. i 2. ŽNL-e koji će se održati dana 25.07.2019. godine (četvrtak),

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE NOGOMETNO SREDIŠTE JASTREBARSKO Jastrebarsko; Broj: 13 G L A S N I K Nogometn

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE NOGOMETNO SREDIŠTE JASTREBARSKO Jastrebarsko; Broj: 13 G L A S N I K Nogometn HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE NOGOMETNO SREDIŠTE JASTREBARSKO Jastrebarsko; 16.04.2019. Broj: 13 G L A S N I K Nogometno središte Jastrebarsko, Vladka Mačeka 2, 10450 Jastrebarsko

Више

ВАНРЕДНИ БРОЈ 9 СТРАНА 39 ФУДБАЛ, На основу члана 3. Правилника о фудбалским такмичењима (Службени лист ФСС Фудбал, ванредни бр. I/2007, 3

ВАНРЕДНИ БРОЈ 9 СТРАНА 39 ФУДБАЛ, На основу члана 3. Правилника о фудбалским такмичењима (Службени лист ФСС Фудбал, ванредни бр. I/2007, 3 ВАНРЕДНИ БРОЈ 9 СТРАНА 39 На основу члана 3. Правилника о фудбалским такмичењима (Службени лист ФСС Фудбал, ванредни бр. I/2007, 3/2012, 3/2013 и 3/2017) и члана 48. Статута ФС Србије (Службени лист ФСС

Више

BILTEN 6. MEÐUNARODNOG RUKOMETNOG TURNIRA SAMOBOR HANDBALL CUP Samobor, Hrvatska 26./ ŽRK Samobor Perkovčeva 90, Samobor ; Tel/

BILTEN 6. MEÐUNARODNOG RUKOMETNOG TURNIRA SAMOBOR HANDBALL CUP Samobor, Hrvatska 26./ ŽRK Samobor Perkovčeva 90, Samobor ; Tel/ BILTEN 6. MEÐUNARODNOG RUKOMETNOG TURNIRA SAMOBOR HANDBALL CUP 2018. Samobor, Hrvatska 26./27.05.2018. Perkovčeva 90, 10430 Samobor ; Tel/fax 01/3374-124; mob 095/ 3374-124 email:zrksamoborhandball@gmail.com

Више

NOGOMETNI SAVEZ ŽUPANIJE ISTARSKE

NOGOMETNI SAVEZ ŽUPANIJE ISTARSKE NSŽI NS PAZIN Šet.Pazinske Gim. 7/1-52000 PAZIN OIB: 84095646633 MB: 1464230 ŽR.: OTP banka 2407000-1158018791 Tel/Fax 052/622 254 Predsjednik: 098/411 980 e-mail: nogometno.srediste.pazin@pu.t-com.hr

Више

2018/19 СЛУЖБЕНИ БИЛТЕН 4

2018/19 СЛУЖБЕНИ БИЛТЕН 4 2018/19 СЛУБЕНИ БИЛТЕН 4 www.rscs.rs КАЛЕНДАР КУП ТАКИЧЕЊА НА ТЕРИТОРИЈИ РУКОЕТНОГ САВЕЗА ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ ТАКИЧАРСКЕ ЦЕЛИНЕ ИСТОК ОКТОБАР 31. 31. 1/16 1/16 НОВЕБАР 14. 14. 21. 21. 1/8 1/8 1/4 1/4 ДЕЦЕБАР

Више

Microsoft Word - Glasilo_ doc

Microsoft Word - Glasilo_ doc Zagreb, dana: 23. 06. 2010. Broj: 21 Izdaje: HNS-Središte Zagreb, žiro račun, PRIVREDNA BANKA 2340009-1100187844 MATIČNI BROJ:3251985 OIB 08516152078 Uređuje: Ured Središta Zagreb. Odgovorni urednik: Zdenko

Више

Glasnik NS SAMOBOR Sluţbene vijesti I ŢNL ZAPAD Mladež i VL NSS

Glasnik NS SAMOBOR Sluţbene vijesti I ŢNL ZAPAD Mladež i VL NSS Glasnik NS SAMOBOR Sluţbene vijesti I ŢNL ZAPAD Mladež i VL NSS www.nss.hr --------------------------------------------------------------------------------------------------- Godina XXI(XXXI) Broj 80 2015

Више

Microsoft Word - Glasnik 22.doc

Microsoft Word - Glasnik 22.doc NOGOMETNI SAVEZ SISAČKO-MOSLAVAČKE ŽUPANIJE GLASNIK SLUŽBENO GLASILO NOGOMETNOG SREDIŠTA NOVSKA GODINA 5 NOVSKA, 29.09.2010. BROJ: 22 www.ns-novska.hr IZDAJE: NOGOMETNO SREDIŠTE NOVSKA TINA UJEVIĆA bb,

Више

Број: 19/2013

Број: 19/2013 На основу члана 36. Статута Фудбалског савеза града Новог Сада и одлуке Извршног одбора о систему такмичења на територији Фудбалског савеза града Новог Сада, Извршни одбор Фудбалског савеза града Новог

Више