Microsoft Word - MODEL STATUTA-D D

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Microsoft Word - MODEL STATUTA-D D"

Транскрипт

1 MODEL STATUTA-2 Statut jednog Deoničarskog društva Na osnovu člana 35. Zakona br. 02/L-123, O Trgovinskim društvima kao i odredaba Zakona br. 04/L-006 za izmenu i dopunu osnovnog zakona za Trgovinska društva na Kosovu, Osnivači Deoničarskog društva dana donose: STATUT D.D. ( naziv Društva ) ( sedište ) I OPŠTE ODREDBE Član 1. Ovim Statutom regulišu se opšta pitanja važna za status, organizovanje i poslovanje Deoničarskog društva naziv u sedište i to : Naziv i sedište; Osnivači društva; Deonice ; Delatnost ; Osnovni kapital i imovina ; Podela profita ; Organi društva ; Obaveza za nekonkurenciju; Rezerve i imovina ; Zaposleni ; Raspuštanje društva ; Završne odredbe. Član 2. Društvo je osnovano Sporazumom o osnivanju Deoničarskog društva d.d. koji su uvojili osnivači dana.

2 Član 3. Društvo je pravno lice koje se samostalno predstavlja i ima sva ovlašćenja u pravnim odnosima sa trećim licima. Član 4. U skladu sa tim, Društvo ima pravo da sklopi ugovor i da obavlja ostale pravne poslove i da preduzima radnje u okviru svojih pravnih i poslovnih sposobnosti. Član 5. Društvo u pravnom prometu se predstavlja u ime i za svoj račun, a za svoje radnje odgovara celokupnom svojom imovinom. II NAZAIV I SEDIŠTE Član 6. Društvo deluje pod nazivom : d.d. ( mesto). Član 7. Kraći naziv glasi : d.d. (mesto). Član 8. Sedište Društva je u ( mesto ), ulica br. _. Registrovani agent ovog trgovinskog društva je ( ime i prezime ), koji je zakoniti agent za primanje usluga, zahteva i ostalih akata koji se dostavljaju od javnih organa. III OSNIVAČ DRUSTVA Član 9. Osnivači društva su: 1. Ime i prezime /ili naziv, sa 60% kapitala, 2. Ime i prezime /ili naziv, sa 30% kapitala i

3 3. Ime i prezime /ili naziv, sa 10% kapitala. IV DEONICE Član 10. Deonica predstavlja celokupnost svih prava i obaveza koja pripadaju jednom članu Društva, zasnovana na početnom kapitalu. Visina deonica Član 11. Deonice se određuju u sledećeim procentima : 1. Ime i prezime /ili naziv, sa 60% deonica 2. Ime i prezime /ili naziv, sa 30% deonica 3. Ime i prezime /ili naziv, sa 10% deonica Knjiga (registar ) deonica Član 12. Knjigu deonica vodi predsedavajući Odbora direktora na način utvrđen zakonom. U odnosu sa društvom, član Društva je samo onaj koji je registrovan u Knjizi deonica. Predsedavajući Odbora direktora obavezan je da članu Društva na njegov zahtev izda Potvrdu o članstvu u Društvu sa podacima koji su predmet registracije u Knjizi deonica. Pre održavanja Skupštine društva, predsedavajući Odbora direktora obavezan je da članu izda potvrdu sa podacima o broju glasova koje je imao pre donošenja odluka u Skupštini. Raspoloaganje deonicama Član 13. Deonice se mogu preneti i naslediti. Dozvoljen je prenos jednog dela deonice, pod uslovom da se deonice prvo pruže članovima Društva prema tadašnoj vrednosti registrovanoj u računovodstvu. Ako član Društva stvori nove deonice, svaki deo deonice tog člana čuva samostalnost. Za prenos deonice ili jednog dela deonice potrebno je da se sklopi ugovor.

4 Prenos deonica ili delova deonica između članova Društva je slobodan. Član može deo svoje deonice preneti na Društvo ako su ispunjeni uslovi za sticanje sopstvenih deonica. Za prenos deonica ili jednog dela trećim licima koji nisu članovi Društva, potrebna je saglasnost Društva. Saglasnost u ime Društva daje Skupština koja može zabraniti davanje saglasnosti za podelu i prenos deonica ili dela deonica. Prenos deonica koji je obavljen u suprotnosti sa odredbama ovog Statuta ne proizvodi pravno dejstvo i kao takav je ništavan. V DELATNOST DRUŠTVA Član 14. Društvo obavlja sledeće delatnosti : Sledeći primer : 4521-Visokogradnja i niskogradnja, Podizanje i pokrivanje konstrukcija krovova, Izgradnja autoputeva, puteva, aerodroma i sportskih objekata, Ostali specijalizovani radovi izgradnje, Član 15. Društvo ima pravo da u okviru registrovane delatnosti da obavi i poslove spoljnjeg trgovinskog prometa. VI OSNOVNI KAPITAL I IMOVINA DRUŠTVA Član 16. Osnovni kapital Društva je novčani u iznosu od Evra (desethiljada evra). 1. Ime i prezime /ili naziv sa 60% odnosno 6.000,oo Evra (šestdesethiljada evra ), 2. Ime i prezime /ili naziv sa 30% odnosno 3.000,oo Evra (trihiljadeevra ) i 3. Ime i prezime /ili naziv sa 10% odnosno 1.000,oo Evra ( hiljaduevra ). Sve buduće investicije od osnivača biće u proporciji sa procentom kapitala koji su deponovali u Društvo.

5 Osnivač ima pravo vraćanja deponovanog kapitala u Društvu u slučaju prestanka rada Društva kao i u ostalim slučajevima utvrđenim zakonom i opštim aktima Društva. Povećanje osnovnog kapitala Član 17. Za povećanje osnovnog kapitala potrebna je odluka Skupštine društva o izmeni ovog Statuta. Osnovni kapital se može povećati plaćanjem novih deonica ili povećanjem postojećih, ali i deponovanjem stvari i prava, ili rezervi i profita Društva u osnovnom kapitalu. Smanjenje osnovnog kapitala Član 18. Smanjenje osnovnog kapitala može se smanjiti samo na osnovu odluke Skupštine društva o izmeni ovog Statuta. VII PODELA PROFITA I NAČIN PRENOŠENJA RIZIKA I POKRIVANJE GUBITKA Član 19. Profit Društva utvrđuje se na kraju poslovne godine, znači krajem kalendarske godine u skladu sa odredbama opštih akta koji su na snazi. Član 20. Profit društva određuje Skupština, na taj način što od rezultata poslovanja Društva u toku jedne poslovne godine oduzima sve poslovne troškove uključujući i sva primanja zaposlenih i ostale isplate po osnovu doprinosa, poreza i drugih fiskalnih obaveza. Podela profita vrši se nakon usvajanja završnog računa i izveštaja o poslovanju od strane Upravnog odbora. Član 21. O korišćenju profita i pokrivanju gubitaka odlučuje Skupština u skladu sa zakonom i ovim Statutom.

6 Član 22. Ostvareni profit pripada osnivačima koji slobodnije raspolažu profitom, i isti raspodeljuju svojim deonicama. Član 23. Osnivač ima pravo da potpuno povuče ostvareni profit, da reinvestira u celini ili delimično, odnosno da izvrši dekapitalizaciju Društva nakon završetka poslovne godine. Član 24. Ako Društvo završava poslovnu godinu sa gubitkom, isti biva nadoknađen ostvarenim profitom Društva ukoliko takav profit postoji i ako je na raspolaganju. Ako Društvo nema ostvaren profit, gubitak se pokriva od osnovnog kapitala, koji se Odlukom određuje prilikom usvajanja završnog računa za slučaj kada je gubitak predstavljen. Ukoliko godišnjim računom Društva prikazan je gubitak, isti će biti pokriven rezervama predviđenim zakonskim odredbama koje su na snazi. Član 25. Troškovi rada i poslovanja Drustva pokrivaju se sredstvima sa žiro- računa. Član 26. Osnivači snose rizik za poslovanje Društva sa ukupnom imovinom kojom raspolažu. VIII ORGANI DRUŠTVA Član 27. Društvo ima sledeće organe : Skupštinu kao samoupravni organ i Upravni Odbor kao izvršni organ poslovanja.

7 Skupština Član 28. Skupština je sastavljena od svih članova Društva. Ovlašćenje Skupštine Član 29. Skupština odlučuje o sledećim pitanjima : izmenama i dopunama Statuta ili normativnim aktima Društva ; izboru ili razrešenju Direktora ; ovlašćenju za spajanje ili za veće poslovne transakcije u skladu sa zakonom (član 211 Zakona o Trgovačkim Društvima ) ; raspuštanju Društava, shodno članu 229. Zakona o privrednim društvima; imenovanju nezavisnih revizora Društva ; usvajanju godišnjih finansijskih izveštaja Društva koji su pripremljeni u skladu sa međunarodnim standardima finansijskog izveštavanja koji se objavljuje godišnje u masovnim medijima; i ostala pitanja od posebnog značaja. Sednice Skupštine Član 30. Skupština održava sledeće sednice: a) godišnju skupštinu Deoničara b) vanredne sedenice Deoničara, i c) sednicu po nalogu Suda.

8 a) Godišnja skupština Deoničara Član 31 Društvo mora da održi jednu Skupštinu ( godišnju skupštinu ) deoničara u roku od 30. dana nakon što Odbor dobije finansijski izveštaj revizije za finansijsku poslovnu godinu, ali ne duže od 90 dana nakon završetka finansijske poslovne godine Društva. Odbor treba Deoničarima da obezbedi dostavljanje izveštaja o izvršenoj financijskoj reviziji Društva najmanje 30. dana pre održavanja godišnje skupštine. Sednica deoničara održava se u: potrebno je odrediti mesto Sednicu saziva Upravni odbor direktora.. Obaveštenje o održavanju Skupštine ( godišnja skupština) i Postupak Član 32 Obaveštenje o održavanju skupštine deoničara treba dostaviti svakom deoničaru i svakom članu Upravnog odbora najmanje trideset (30) dana pre održavanja skupštine na naznačenoj adresi. Za više obaveštenja potrebno je saopštiti u skladu sa zakonom. Obaveštenje mora da sadrži dnevni red, vreme i mesto održavanja skupštine. U obaveštenju treba da se naznaći da ukoliko jedna od strana neće moći da prisustvuje skupštini, ista može da bude odložena za jedan odgovarajući datum, navodeći vreme i mesto: datum ne može biti kraći od petnaest ( 15) dana od poslednjeg dana zakazivanja sednice niti trideset (30) dana nakon zakazivanja. Propust da se svaki deoničar obavesti o održavanju Skupštine može da se eliminiše ukoliko navedeno lice lično učestvuje Skupštini ili bude obavešten od strane njegovog ovlašćenog predstavnika. Propust za obaveštenje o održavanju Skupštine za svakog člana Upravnog odbora može biti eliminisan ukoliko većina članova Upravnog Odbora lično učestvuje Skupštini. Svaki zahtev o obaveštenju smatraće se napuštenim, ukoliko Skupština postupa shodno odluci u pismenoj formi koja je potpisana od strane svih prisutnih članova. Predsedavajući Skupštine treba da bude sposoban da rukovodi radom Skupštine, da utvrđuje i proglašava rezultate glasanja; Učesnicima treba omogućiti učešće u diskusiji, omogućiti im da glasaju o tačkama dnevnog reda, da čitaju, da prime ili dostavljaju dokumenta ( ako postoje takvi dokumenti). Kvorum za održavanje Skupštine

9 Član 33 Skupština može da se održi samo ukoliko postoji kvorum. Smatra se da postoji kvorum ukoliko su prisutni deoničari ili njihovi predstavnici. Postojanje dovoljnog kvoruma smatra se ukoliko deoničari (ili njihovi ovlašćeni predstavnici) predstavljaju pedeset (50%) glasova deoničara Društva koji su evidentirani kao prisutni članovi na Skupštini. Ukoliko nije obezbeđen kvorum u toku razumnog vremena, nakon isteka vremena određenog za početak skupštine, godišnja skupština mora da bude prekinuta ili odložena za jedan pogodan datum naznačen u obaveštenju. Da bi se takva godišnja skupština mogla odložiti, potreban je kvorum od dvadeset pet (25%) članova Drštva sa pravom glasa. Ukoliko na odloženoj Skupštini i dalje u jednom razumnom periodu nema dovoljan kvorum, onda održavanje skupštine bi će odloženo. Predsedavajući Skupštine Član 34 Predsedavajući Upravnog odbora direktora ili lice izabrano većinom glasova prisutnih članova na Skupštini je predsedavajući Skupštine. Predsedavajući Skupštine, postupajući na opravdan i razuman način i u saglasnosti sa zakonom i ovim statutom, treba da konstatuje da postoji kvorum, da rukovodi sastankom, da vodi zapisnik, da konstatuje rezultate glasanja i iste javno objavi. b) Vanredne sednice deoničara Član 35 Društvo održava vanredne sednice deoničara: a) na zahtev Upravnog odbora direktora ili na zahtev ovlašćenog lica sa određenim ciljem,ili b) ukoliko vlasnici najmanje 10% članova koji imaju pravo glasa o jednom pitanju predloženim za održavanje sednice, potpisuju i odrede datum za održavanje sednice, u pismenoj formi dostavljaju jedan zahtev Društvu za održavanje sednice gde je potrebno da se navede: ime, broj deoničara, cilj i dnevi red za održavanje sednice. U roku od 15. dana od dana primanja zahteva od strane Društva, Upravni odbor direktora treba da odluči o održavanju ili odbijanju održavanja sednice. U roku od 5. dana nakon donošenja Odluke, Upravni odbor direktora, dostavlja obaveštenje o održavanju sednice svim članovima koji su podneli zahtev za održavanje sednice na naznačenoj adresi i to zajedno sa jednim primerkom Odluke. Odluka o odbijanju zahteva za održavanje sednice može da bude doneta

10 samo na osnovu postupka predviđenim u tački b. ovog člana ukoliko nisu ispunjeni uslovi, ili ukoliko deoničari koji su podneli zahtev ne raspolažu sa dovoljnim brojem članova, glasovima potrebnim u smislu ove tačke, ili ukoliko nijedno od predloženih pitanja u zahtevu za održavanje sednice nije u nadležnosti deoničara. Vanredna sednica treba da bude održana u mestu određenim statutom Društva, ili (ukoliko statutom nije drugačlije određeno) na jednom mestu koje odredi Upravni odbor direktora u skladu sa statutom Društva. Ukoliko mesto za održavnje sednice nije određeno statutom i od strane Upravnog odbora direktora, onda sednica se održava u kancelariji Društva (sedište društva). Samo o pitanjimaa koja su navedena u smislu određenog cilja ili cilja navedenog u obaveštenju za održavanje sednice, mogu biti predmet rasprave i diskusije na vanrednoj sednici. c ) Skupština deoničara po Nalogu Suda Član 36 Ako se godišnja skupština deoničara ne održi u roku od prvih 6 meseci nakon završetka finansijske godine društva, ili četrnaest ( 14) meseci nakon poslednjeg godišnjeg sastanka deoničara ( ili dvanaest ( 12 ) meseci nakon početne registracije društva, ako nije održan neki raniji sastanak, nadležni Sud može doneti odluku za održavanje sastanaka nakon bilo kojeg zahteva direktora ili deoničara koji ima pravo da učestvuje i koji ima pravo glasa na tom sastanku. Ako vanredna sednica ne bude održana u roku od trideset (30) dana nakon podnošenja prijave shodno odredaba ovog Statuta, ili utvrđenog datuma za održavanje sastanka, Sud može doneti odluku o održavanju vanredne sednice na zahtev bilo kog deoničara koji je potpisao zahtev. Sud može da donese i druge relevantne odluke neophodne da se postigne svrha sastanka, uključujući i odluku za održavanje sednice, imenovanje lica koja će predsedavati sednicom, ako odbor odbija da to uradi, ili odluke o mestu i vremenu za održavanje sastanka, određivanje datuma za utvrđivanje deoničara koji imaju pravo glasa, ili da odredi formu i sadržaj i obaveštenje o sastanku. Glasovi deoničara Član 37

11 Svaki deoničar čije se ime pojavljuje u registar deoničara trideset ( 30) dana ranije od dana za koji je zakazan godišnji sastanak, treba da ima jedan glas za svaku deonicu za koju je on registrovani nosilac u registru Društva deoničara. Svaki ovlašćeni deoničar biće imenovan u pismenoj formi od strane određenog deoničara koji treba da bude prihvaćen od strane Službenika pre održavanja godišnje skupštine. Glas dat od strane punomoćnika treba da bude punovažan, bez obzira na ranije razrešenje nadležnosti glasanog lica, osim ako je obaveštenje o razrešenju primljeno od strane službenika pre održavanja Godišnjeg sastanka gde je i dat glas. Jedna odluka koja je stavljena na glasanje na godišnjoj skupštini treba da bude javno usvojena prebrojavanjem glasova. Sa brojanjem glasova treba odmah početi nakon predloga od strane lica koji rukovodi godišnjim sastankom, na taj način što će omogućiti glasanje za ili protiv odluke koja se odnosi na svakog deoničara. U slučaju da postoji podjednak broj glasova, predsednik Skupštine (ako je on ili ona deoničar) može imati odlučujući glas. Skupština može da usvoji samo one odluke o pitanjima koja su uvršćena na dnevnom redu za bilo koji poseban sastanak, osim ako su deoničari koji predstavljaju sve deonice Društva sa pravom glasa prisutni i dogovore se drugačije. Pismena odluka potpisana od strane svih deoničara Društva imaće isti efekat kao i odluka koja je doneta na godišnjoj skupštini koja je sazvana i održana. Bilo koja takva odluka može da bude sastavljena od nekoliko dokumenata sa identičnim oblikom i sadržajem i potpisana od strane jednog ili više deoničara. Upravni odbor direktora Član 38 Poslovanjem i zadacima Društva rukovodiće Upravni odbor direktora, kao što je definisano ovim statutom i zakonom. Upravni odbor direktora formira se na osnovu Zakona br. 02/L-123 " O Trgovačkim društvima ", odnosno člana 170. u sledećem sastavu: g. ime i prezime, pozicija g. ime i prezime, pozicija. g. ime i prezime, pozicija. g. ime i prezime, pozicija. g. ime i prezime, pozicija.

12 Ovlašćenja Upravnog odbora direktora Član 39 Upravni odbor direktora ima sledeća ovlašćenja: donošenje odluke o svim pitanjima osim odluka koje zakonom ili ovim Statutom namenjene deoničarima; usvajanje poslovnih strateških planova Društava ; sazivanje godišnjih i vanrednih sastanaka akcionara ; pripremanje početne agende za sastanak akcionara ; odredjivanje datuma o listi deoničara koji imaju pravo da učestvuju na sastanku deoničara; izdavanje deonica u granicama utvrđenim ovim Statutom ; mogućnost za kupovinu deonica ili hartije od vrednosti ; zapošljavanje službenika ; određivanje naknade i drugih uslova ugovora sa revizorom Društva; utvrđivanje iznosa i datuma plaćanja i procedure za isplatu dividendi ; usvajanje godišnjeg izveštaja kompanije i godišnje procene profita i gubitaka koji se zatim dostavlja deoničarima na usvajanje; i odlučivanje o svim drugim pitanjima koja se odnose na isključivu nadležnost Upravnog odbora direktora utvrđenim ovim statutom. Sastanci direktora Upravnog odbora Član 40 Upravni odbor održava jedan redovan sastanak koji je poznat kao godišnja skupština odmah nakon svake godišnje skupštine deoničara. Drugi redovni sastanci održavaju se u vreme i na mestu određenom od strane Upravnog odbora na godišnjoj sednice ili na nekoj od sednica Odbora za koju su obavešteni svi direktori. Obaveštenje o održavanju sastanka treba da sadrži dnevni red, isti mora da bude podnet u pismenoj formi najmanje tri dana pre održavanja sastanka putem faksa ili om, ili na neki drugi način kojim se obezbeđuje blagovremeni prijem. U hitnim slučajevima, obaveštenje o održavanju sednice mora biti praćeno u pismenoj formi putem faksa ili om poštom, najmanje jedan dan pre sastanka.

13 Na sastanku, predsedavajući Upravnog odbora, postupajući razumno i u skladu sa zakonom i ovim Statutom, treba da utvrdi postojanje kvoruma, da usmerava debatu, i da vodi zapisnik, utvrdi i objavi rezultate glasanja. Sastanci Upravnog odbora su punovažni i validni ako na istima prisustvuje većina direktora i treba postupati većinom glasova prisustnih direktora na sastanku. Direktori koji se uzdrže od glasanja i direktori koji su ukazali na sukob interesa, neće biti uključeni u računanju prisutne većine.u slučaju podjednakog broja glasova, predsedavajući Upravnog odbora ima odlučujući glas. Ako zbog manjeg broja pisutnih, broj direktora je manji u odnosu na broj utvrđenog kvoruma, preostali direktori ( ili Direktor ) može delovati samo u svrhu raspisivanja Skupštine za popunu upražnjenih mesta. IX OBAVEZA ZA NEKONKURENCIJU Član 41 Predsednik Upravnog odbora, ostali Direktori i članovi Udruženja ne mogu direktno ili indirektno, redovno ili privremeno, za svoj ili tuđi račun obavljati poslove u druga trgovačka društva ili druga udruženja, poslove koje je udruženje predvidelo u svom poslovanju. Takođe, ne smeju da imaju i druge deonice u drugim Društvima niti da budu članovi takvih Društava, ako navedena aktivnost prethodno nije odobrena od strane Skupštine. Član 42. Ako član društva postupa u suprotnosti sa prethodnim članom, Društvo može tražiti naknadu štete. X ZALIHE I IMOVINA DRUŠTVA Član 43. Društvo je dužno da formira obavezne rezerve. Za formiranje obaveznih rezervi stara se Upravni odbor direktora. U obavezne zalihe spada 5% profita sve dok zalihe ne dostignu visinu stope od 10% osnovnog kapitala. Nakon dostizanja ove stope, obavezne zalihe moraju ostati na tom nivou. Odluku o drugim zalihama Društva koje bi bile formirane izdvajanjem od profita, donosi Skupština, ukoliko se smatra da su takve zalihe potrebne Član 44.

14 Imovina se sastoji od prava svojine na pokretnim ili nepokretnim stvrima, finansijskih sredstava i hartija od vrednosti kao i drugim imovinskih prava. XI ZAPOSLENI Član 45. Odluke o prijemu i prestanku angažovanja zaposlenih radnika i drugih lica za potrebe Društva donosi Upravni odbor direktora. U upravljanju preduzeća, učešće u dobiti i ostvarivanje drugih prava po osnovu zapošljavanja, radnici uživaju prava koja su predviđena zakonom i drugim pravnim aktima Društva. XII RASPUŠTANJE DRUŠTVA Član 46. Društvo je osnovano na neodređeno vreme i može se raspustiti samo u slučajevima i na način propisanim zakonom i ovim Statutom. Član 47. Skupština odlučuje o raspuštanju. Odluka o raspuštanju se javno donosi u pismenoj formi. U tom slučaju potrebno je da se sprovodi poseban postupak o stečaju. XIII ZAVRŠNE ODREDBE Član 48. Trajanje ovog društva nije vremenski ograničeno. Isto je osnovano na neodređeno vreme. Član 49. Društvu deoničara mogu da se pridruže i drugi zainteresovani deoničari deponovanjem određenih sredstava, shodno donetom Aneksu sporazuma o osnivanju i Aneksom statuta društva i drugim uslovima koji mogu biti određeni u Aneksu sporazuma odnosno Aneksu statuta. Član 50. Opšta akta Društva moraju biti u skladu sa ovim Statutom.

15 Član 51. Društvo može da promeni naziv, sedište i delatnost odlukom Društva u pismenoj formi. Član 52. Ovaj Statut stupa na snagu 8. dana od dana usvajanja od strane Skupštine. Član 53. Sporazum o osnivanju Društva stupa na snagu danom upisa društva u KARP. Član 54. Predsednik Upravnog odbora direktora vrši će upis članova Društva u knjizi deonica u roku od 8. dana od dana upisa Društva u KARP. Osnivači: 1. Ime prezime/ili naziv: 2. Ime prezime/ili naziv: 3. Ime prezime/ili naziv: Beleška: Nakon unosa podataka obrišite zapise teksta date žutom bojom.

(Microsoft Word - POSLOVNIK O RADU STRU\310NOG SAVETA - 2.doc)

(Microsoft Word - POSLOVNIK O RADU STRU\310NOG SAVETA - 2.doc) ОПШТА БОЛНИЦА Др Лаза К. Лазаревић ШАБАЦ ПОСЛОВНИК О РАДУ СТРУЧНОГ САВЕТА Шабац,, септембар 2012. године Р Е П У Б Л И К А С Р Б И Ј А ОПШТА БОЛНИЦА Др Лаза К. Лазаревић ШАБАЦ БРОЈ: Ш А Б А Ц : На основу

Више

SINDKALNA ORGANIZACIJA SUDOVA ZA PREKRŠAJE CRNE GORE PRAVILNIK O RADU NADZORNOG ODBORA PREDLOG SINDIKALNA ORGANIZACIJA SUDOVA ZA PREKRŠAJE Djel.br. /1

SINDKALNA ORGANIZACIJA SUDOVA ZA PREKRŠAJE CRNE GORE PRAVILNIK O RADU NADZORNOG ODBORA PREDLOG SINDIKALNA ORGANIZACIJA SUDOVA ZA PREKRŠAJE Djel.br. /1 PREDLOG SINDIKALNA ORGANIZACIJA SUDOVA ZA PREKRŠAJE Djel.br. /17 Podgorica, 2017. godine POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovim poslovnikom bliže se uređuju pravila i načina rada

Више

Microsoft Word - POSLOVNIK O RADU NV NOVO-2010.doc

Microsoft Word - POSLOVNIK O RADU NV NOVO-2010.doc На основу члана 57. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, број 72/09) и члана 39. став 1. тачка 1) Статута, школски одбор Основне школе 1.300 каплара

Више

poslovnik_o_radu_uo

poslovnik_o_radu_uo ИНСТИТУТ ЕКОНОМСКИХ НАУКА БЕОГРАД, Змај Јовина бр. 12 П О С Л О В Н И К О РАДУ УПРАВНОГ ОДБОРА Београд, децембар 2010. 2 На основу чл. 54. и 55. Закона о научноистраживачкој делатности, Управни одбор Института

Више

AKCIONARSKO DRU[TVO

AKCIONARSKO DRU[TVO SREMPUT RUMA Broj: 0319/2 Ruma: 17.02.2017. god. Na osnovu čl. 73 Statuta AD "Sremput" Ruma, Nadzorni odbor AD je na sednici održanoj dana 17.02.2017. godine, doneo sledeću O D L U K U SAZIVA SE vanredna

Више

На основу Статута Савеза организације подводних активности Србије, Управни одбор Савеза организацијe подводних активности Србије на седници одржаној 1

На основу Статута Савеза организације подводних активности Србије, Управни одбор Савеза организацијe подводних активности Србије на седници одржаној 1 На основу Статута Савеза организације подводних активности Србије, Управни одбор Савеза организацијe подводних активности Србије на седници одржаној 1.12.2016.године донео је ПОСЛОВНИК О РАДУ УПРАВНОГ

Више

Службени гласник РС : 086/2016 Датум : На основу члана 5. став 1, а у вези са чланом 79. став 1. Закона о јавним предузећима ( Службен

Службени гласник РС : 086/2016 Датум : На основу члана 5. став 1, а у вези са чланом 79. став 1. Закона о јавним предузећима ( Службен Службени гласник РС : 086/2016 Датум : 21.10.2016 3510 На основу члана 5. став 1, а у вези са чланом 79. став 1. Закона о јавним предузећима ( Службени гласник РС, број 15/16) и члана 43. став 1. Закона

Више

AKCIONARSKO DRUŠTVO SREMPUT RUMA Broj: 1526 /2 Ruma: god. Na osnovu čl. 73 Statuta AD "Sremput" Ruma, Nadzorni odbor AD je na sednici održ

AKCIONARSKO DRUŠTVO SREMPUT RUMA Broj: 1526 /2 Ruma: god. Na osnovu čl. 73 Statuta AD Sremput Ruma, Nadzorni odbor AD je na sednici održ SREMPUT RUMA Broj: 1526 /2 Ruma: 17.05.2018. god. Na osnovu čl. 73 Statuta AD "Sremput" Ruma, Nadzorni odbor AD je na sednici održanoj dana 17.05.2018. godine, doneo sledeću O D L U K U SAZIVA SE redovna

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ П Р А В И Л Н И К О РАДУ ОДБОРА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНУ ЕТИКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Крагујевац, мај године

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ П Р А В И Л Н И К О РАДУ ОДБОРА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНУ ЕТИКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Крагујевац, мај године УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ П Р А В И Л Н И К О РАДУ ОДБОРА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНУ ЕТИКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Крагујевац, мај 2017. године Сенат Универзитета у Крагујевцу, на основу члана 55. Закона о високом

Више

МОДЕЛ ПОСЛОВНИКА О РАДУ САВЕТА РОДИТЕЉА

МОДЕЛ ПОСЛОВНИКА О РАДУ САВЕТА РОДИТЕЉА ОШ ''ЈОВАН СТЕРИЈА ПОПОВИЋ'', БЕОГРАД, ВОЈВОЂАНСКА 61 П О С Л О В Н И К О РАДУ САВЕТА РОДИТЕЉА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ ЈОВАН СТЕРИЈА ПОПОВИЋ Београд, 2018.г. 1 Садржај I. ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ...3 II. РАД И ОДЛУЧИВАЊЕ

Више

Na osnovu člana 7. stav 3, člana 101. i člana 107. Zakona o privrednim društvima ( Službeni glasnik Republike Srpske broj: 127/08, 58/09, 100/11 i 67/

Na osnovu člana 7. stav 3, člana 101. i člana 107. Zakona o privrednim društvima ( Službeni glasnik Republike Srpske broj: 127/08, 58/09, 100/11 i 67/ Na osnovu člana 7. stav 3, člana 101. i člana 107. Zakona o privrednim društvima ( Službeni glasnik Republike Srpske broj: 127/08, 58/09, 100/11 i 67/13), g-din, dana. godine, donosi: ODLUKU O OSNIVANJU

Више

UNITED NATIONS United Nations Interim Administration Mission in Kosovo UNMIK NATIONS UNIES Mission d Administration Intérimaire des Nations Unies au K

UNITED NATIONS United Nations Interim Administration Mission in Kosovo UNMIK NATIONS UNIES Mission d Administration Intérimaire des Nations Unies au K UNITED NATIONS United Nations Interim Administration Mission in Kosovo UNMIK NATIONS UNIES Mission d Administration Intérimaire des Nations Unies au Kosovo УНМИК/УР/2008/18 26. март 2008. године УРЕДБА

Више

ЗАПИСНИК

ЗАПИСНИК ЗАПИСНИК Са XXX редовне седнице Скупштине акционара АД Планинка Куршумлија Седница је одржана на дан 30.5.2013. године, са почетком у 11 часова у банкет сали хотела Јелак у Луковској Бањи. Пре почетка

Више

На основу одредаба чл. 43 и 47. Статута Скијашког савеза Србије, Скупштина Скијашког савеза Србије на седници, одржаној дана године, донел

На основу одредаба чл. 43 и 47. Статута Скијашког савеза Србије, Скупштина Скијашког савеза Србије на седници, одржаној дана године, донел На основу одредаба чл. 43 и 47. Статута Скијашког савеза Србије, Скупштина Скијашког савеза Србије на седници, одржаној дана 10.01.2017. године, донела је П О С Л О В Н И К О РАДУ СКУПШТИНЕ СКИЈАШКОГ САВЕЗА

Више

Microsoft Word - Poslovnik o radu Skupstine UOKPL

Microsoft Word - Poslovnik o radu Skupstine UOKPL На основу одредаба члана 30. Статута Удружења одбојкашких клубова првих лига, Скупштина УОКПЛ на седници, одржаној 08. септембра 2012. године, донела је П О С Л О В Н И К О РАДУ СКУПШТИНЕ УДРУЖЕЊА ОДБОЈКАШКИХ

Више

YU GARANT BANKA a.d.

YU GARANT BANKA a.d. З А П И С Н И К са 63. редовне седнице Скупштине Српске банке а.д. Београд, одржане 29.03.2016. године са почетком у 11.00 часова у просторијама Српске банке а.д. Београд, ул. Савска бр. 25, Београд. Седници

Више

Пословник о раду Одсека за

Пословник о раду Одсека за УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ФИЛОЗOФСКИ ФАКУЛТЕТ Број: 02-685/1 Дана, 17.12.2018. године На основу члана 26 Статута Филозофског факултета, Савет Факултета je на седници одржаној дана 17.12.2018. године усвојио

Више

ВИСОКА ПОЉОПРИВРЕДНО- ПРЕХРАМБЕНА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА ПРОКУПЉЕ Дана, године ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Високе пољопривре

ВИСОКА ПОЉОПРИВРЕДНО- ПРЕХРАМБЕНА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА ПРОКУПЉЕ Дана, године ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Високе пољопривре ВИСОКА ПОЉОПРИВРЕДНО- ПРЕХРАМБЕНА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА ПРОКУПЉЕ Дана, 01.10.2015. године ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Високе пољопривредно-прехрамбене школе у Прокупљу Члан 1 Овим Пословником

Више

Microsoft Word - Glasnik 134 -ceo

Microsoft Word - Glasnik 134 -ceo Година XLV, број 134, 15. мај 2007. 81 На основу члана 42. став 5. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 131/06), Сенат Универзитета, на седници одржаној 28. новембра

Више

Microsoft Word - poslovnik savet.doc

Microsoft Word - poslovnik savet.doc СТОМАТОЛОШКОГ ФАКУЛТЕТА На основу члана. Статута Стоматолошког факултета Универзитета у Београду, Савет Стоматолошког факултета Универзитета у Београду, на седници од, донео је седећи П О С Л О В Н И К

Више

CRNA GORA Komisija za tržište kapitala Komisija za tržište kapitala (u daljem tekstu: Komisija) na osnovu člana 30 stav 1, a u vezi sa članom 26 stav

CRNA GORA Komisija za tržište kapitala Komisija za tržište kapitala (u daljem tekstu: Komisija) na osnovu člana 30 stav 1, a u vezi sa članom 26 stav CRNA GORA Komisija za tržište kapitala Komisija za tržište kapitala (u daljem tekstu: Komisija) na osnovu člana 30 stav 1, a u vezi sa članom 26 stav 1 tačka 5) Zakona o tržištu kapitala ("Sl. list CG",

Више

Фондација Регистар националног интернет домена Србије Жоржа Клемансоа 18а/I, Београд телефон: rnids.rs рнидс.срб На

Фондација Регистар националног интернет домена Србије Жоржа Клемансоа 18а/I, Београд телефон: rnids.rs рнидс.срб На Фондација Регистар националног интернет домена Србије Жоржа Клемансоа 18а/I, Београд телефон: 011.7281.281 rnids.rs рнидс.срб kancelarija@rnids.rs На основу члана 54. став 8. тачка 9) Статута Фондације

Више

ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА ``11

ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА ``11 На основу чл. 6 Правилника о поступку кандидовања, начину избора и опозива чланова Скупштине и других органа Лекарске коморе Србије и чланова скупштине и других органа регионалних лекарских комора у њеном

Више

zapisnik2vanrednaskupstina

zapisnik2vanrednaskupstina Z A P S N K sa vanredne skupštine akcionara Preduzeća u 2019.godini, održane dana 29.03.2019. godine (petak) u Banjoj Luci, u zgradi Uprave Preduzeća (aneks sprat), u Ulici kralja Petra Karađorđevića broj.

Више

ODLUKA O USLOVIMA I POSTUPKU ZA IZDAVANJE I ODUZIMANJE SAGLASNOSTI LIZING DRUŠTVU (Neslužbeno prečišćeni tekst) ( Sl. novine FBiH, br. 46/09 i 46/11)

ODLUKA O USLOVIMA I POSTUPKU ZA IZDAVANJE I ODUZIMANJE SAGLASNOSTI LIZING DRUŠTVU (Neslužbeno prečišćeni tekst) ( Sl. novine FBiH, br. 46/09 i 46/11) ODLUKA O USLOVIMA I POSTUPKU ZA IZDAVANJE I ODUZIMANJE SAGLASNOSTI LIZING DRUŠTVU (Neslužbeno prečišćeni tekst) ( Sl. novine FBiH, br. 46/09 i 46/11) I. OPĆE ODREDBE Član 1. Ovom odlukom se propisuju opći

Више

Na osnovu člana 17, Statuta Udruženja graďana ''Nešto Više'', Skupština Udruženja graďana ''Nešto Više'' je na svojoj sjednici, održanoj g

Na osnovu člana 17, Statuta Udruženja graďana ''Nešto Više'', Skupština Udruženja graďana ''Nešto Više'' je na svojoj sjednici, održanoj g Na osnovu člana 17, Statuta Udruženja graďana ''Nešto Više'', Skupština Udruženja graďana ''Nešto Više'' je na svojoj sjednici, održanoj 05.07.2008. godine, usvojila POSLOVNIK O RADU Skupštine Udruženja

Више

На основу одредбе чл. 27 ст. 2 тач. 27 Статута Српског покрета Двери, на седници одржаној дана године, у Чачку, Председништво Српског по

На основу одредбе чл. 27 ст. 2 тач. 27 Статута Српског покрета Двери, на седници одржаној дана године, у Чачку, Председништво Српског по На основу одредбе чл. 27 ст. 2 тач. 27 Статута Српског покрета Двери, на седници одржаној дана 02. 06. 2018. године, у Чачку, Председништво Српског покрета Двери, донело је, измењен и допуњен ПОСЛОВНИК

Више

FORMULAR ZA GLASANJE U ODSUSTVU NA VANREDNOJ SKUPŠTINI AKCIONARA ŽITOPROMET-MLIN AD koja se održava dana godine Ime i prezime/poslovno ime:

FORMULAR ZA GLASANJE U ODSUSTVU NA VANREDNOJ SKUPŠTINI AKCIONARA ŽITOPROMET-MLIN AD koja se održava dana godine Ime i prezime/poslovno ime: FORMULAR ZA GLASANJE U ODSUSTVU NA VANREDNOJ SKUPŠTINI AKCIONARA ŽITOPROMET-MLIN AD koja se održava dana 14.12.2015.godine Ime i prezime/poslovno ime: Mesto i adresa stanovanja/sedište: JMBG/Matični broj:

Више

Број: 510/11 Бања Лука, године На основу члана 9. Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Универзитета, Научн

Број: 510/11 Бања Лука, године На основу члана 9. Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Универзитета, Научн Број: 510/11 Бања Лука, 26.04.2011. године На основу члана 9. Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Универзитета, Научно-наставно вијеће Архитектонско-грађевинског факултета

Више

Predlog Nacrta ZoSO

Predlog Nacrta ZoSO ПРЕДЛОГ ПРЕДНАЦРТА ЗАКОНА О СТУДЕНТСКОМ ОРГАНИЗОВАЊУ Београд, фебруар 2013. године I. ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Овим законом се уређује институционални оквир за студентско организовање на самосталним високошколским

Више

На основу члана 33. Статута Бадминтон савеза Војводине, Скупштина Бадминтон савеза Војводине, на седници одржаној 29. јануара године, усвојила ј

На основу члана 33. Статута Бадминтон савеза Војводине, Скупштина Бадминтон савеза Војводине, на седници одржаној 29. јануара године, усвојила ј На основу члана 33. Статута Бадминтон савеза Војводине, Скупштина Бадминтон савеза Војводине, на седници одржаној 29. јануара 2017. године, усвојила је: ПОСЛОВНИК О РАДУ СКУПШТИНЕ БАДМИНТОН САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ

Више

Пословник о раду Савета родитеља Основне школе Миливоје Боровић На основу члана 58. став 7. Закона о основама система образовања и васпитања ("Сл. гла

Пословник о раду Савета родитеља Основне школе Миливоје Боровић На основу члана 58. став 7. Закона о основама система образовања и васпитања (Сл. гла На основу члана 58. став 7. Закона о основама система образовања и васпитања ("Сл. гласник РС", бр. 72/2009 - даље: Закон) и члана 13.став 5 Статута Основне школе"миливоје Боровић" у Мачкату, Савет родитеља

Више

Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/0

Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (Službene novine Federacije BiH, br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/0 Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i člana 20a. stav (3) Zakona o radu ("Službene novine

Више

УДРУЖЕЊЕ РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ Датум: године С Т А Т У Т УДРУЖЕЊА РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ -пречишћен текст- Златибор, септембра године

УДРУЖЕЊЕ РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ Датум: године С Т А Т У Т УДРУЖЕЊА РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ -пречишћен текст- Златибор, септембра године УДРУЖЕЊЕ РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ Датум:18.09.2015. године С Т А Т У Т УДРУЖЕЊА РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ -пречишћен текст- Златибор, септембра 2015. године У складу са одредбама члана 78. и 12. Закона о удружењима

Више

ЗАКОН О ИЗМЈЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О РЕВИЗИЈИ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Члан 1. У Закону о ревизији јавног сектора Републике Српске ( Службени

ЗАКОН О ИЗМЈЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О РЕВИЗИЈИ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Члан 1. У Закону о ревизији јавног сектора Републике Српске ( Службени ЗАКОН О ИЗМЈЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О РЕВИЗИЈИ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Члан 1. У Закону о ревизији јавног сектора Републике Српске ( Службени гласник Републике Српске, број 98/05), у члану 1. послије

Више

КОМПАНИЈА ДУНАВ ОСИГУРАЊЕ а.д.o. С број: 25. април године Београд З А П И С Н И К са Редовне седнице Скупштине Компаније Дунав осигурање а.д.o,

КОМПАНИЈА ДУНАВ ОСИГУРАЊЕ а.д.o. С број: 25. април године Београд З А П И С Н И К са Редовне седнице Скупштине Компаније Дунав осигурање а.д.o, КОМПАНИЈА ДУНАВ ОСИГУРАЊЕ а.д.o. С број: 25. април 2019. године Београд З А П И С Н И К са Редовне седнице Скупштине Компаније Дунав осигурање а.д.o, одржане 25. април 2019. године Седници су присуствовали

Више

На основу члана 5. Пословника о изменама и допунама Пословника о раду Градског већа града Смедерева ( Службени лист града Смедерева, број 2/2012), Слу

На основу члана 5. Пословника о изменама и допунама Пословника о раду Градског већа града Смедерева ( Службени лист града Смедерева, број 2/2012), Слу На основу члана 5. Пословника о изменама и допунама Пословника о раду Градског већа града Смедерева ( Службени лист града Смедерева, број 2/2012), Служба за послове органа града утврдила је пречишћен текст

Више

Na temelju članka 277. i 279. Zakona o trgovačkim društvima, Uprava društva Terra Firma d.d. za ulaganje u nekretnine, Pula, Mletačka 12 (nastavno: Dr

Na temelju članka 277. i 279. Zakona o trgovačkim društvima, Uprava društva Terra Firma d.d. za ulaganje u nekretnine, Pula, Mletačka 12 (nastavno: Dr Na temelju članka 277. i 279. Zakona o trgovačkim društvima, Uprava društva Terra Firma d.d. za ulaganje u nekretnine, Pula, Mletačka 12 (nastavno: Društvo), upućuje dioničarima POZIV ZA GLAVNU SKUPŠTINU

Више

BOSNA I HERCEGOVINA

BOSNA I HERCEGOVINA BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE KANTON SARAJEVO OPĆINA CENTAR JU OŠ «SILVIJE STRAHIMIR KRANJČEVIĆ», SARAJEVO POSLOVNIK O RADU KOMISIJE ZA EVIDENTIRANJE ZAPOSLENIKA ZA ČIJIM RADOM JE

Више

NACRT UGOVORA O STATUSNOJ PROMENI_pripajanje

NACRT UGOVORA O STATUSNOJ PROMENI_pripajanje На основу члана 486, 490. и 491. Закона о привредним друштвима ( Сл. гласник РС бр. 36/2011, 99/2011, 83/2014 др. закон и 5/2015) и члана 22. и 69. Закона о јавним предузећима ( Сл. гласник РС бр. 15/2016)

Више

Microsoft Word - ZAKON o akcijskom fondu.doc

Microsoft Word - ZAKON o akcijskom fondu.doc ZAKON O AKCIJSKOM FONDU ("Sl. glasnik RS", br. 38/2001 i 45/2005) Osnivanje Član 1 Osniva se Akcijski fond Republike Srbije (u daljem tekstu: Akcijski fond). Druga pravna lica ne mogu koristiti naziv akcijski

Више

Microsoft Word - Zakon_o_studentskom_standardu

Microsoft Word - Zakon_o_studentskom_standardu З А К О Н О СТУДЕНТСКОМ СТАНДАРДУ I ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Студентски стандард у смислу овог закона је дјелатност од општег интереса којом се стварају материјални и други услови за стицање високог образовања,

Више

ОСТВАРИВАЊЕ ПРАВА НА ПРИСТУП ИНФОРМАЦИЈАМА ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА Остваривање права на слободан приступ информацијама од јавног значаја регулисано је Закон

ОСТВАРИВАЊЕ ПРАВА НА ПРИСТУП ИНФОРМАЦИЈАМА ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА Остваривање права на слободан приступ информацијама од јавног значаја регулисано је Закон ОСТВАРИВАЊЕ ПРАВА НА ПРИСТУП ИНФОРМАЦИЈАМА ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА Остваривање права на слободан приступ информацијама од јавног значаја регулисано је Законом о слободном приступу информацијама од јавног значаја

Више

Napomena: Statut može biti napisan i na ćirilici i na latinici, ali naziv udruženja mora biti na ćirilici

Napomena: Statut može biti napisan i na ćirilici i na latinici, ali naziv udruženja mora biti na ćirilici U skladu sa odredbama čl. 78. i 12. Zakona o udruženjima (»Službeni list RS«, br.51/09), na skupštini udruženja održanoj dana 6.04.2011. u prostorijama Agencije za saradnju sa nevladinim organizacijama

Више

Na osnovu člana 56. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti Crne Gore ("Službeni list CG", br. 79/08, 70/09 i 44/12) i člana 15. Statuta Agencije za zašt

Na osnovu člana 56. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti Crne Gore (Službeni list CG, br. 79/08, 70/09 i 44/12) i člana 15. Statuta Agencije za zašt Na osnovu člana 56. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti Crne Gore ("Službeni list CG", br. 79/08, 70/09 i 44/12) i člana 15. Statuta Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama,

Више

Microsoft Word - Zapisnik.doc

Microsoft Word - Zapisnik.doc S A R A J E V O G A S a.d. T R A S P O R T I D I S T R I B U C I J A P R I R O D O G G A S A Nikole Tesle 55, 71126 Lukavica, I. Sarajevo, Republika Srpska, BiH Tel: 057 / 340 876, Tel/fax: 057 / 340 113,

Више

Microsoft Word - 10 Odluka o nadzoru - bez korekcija.docx

Microsoft Word - 10 Odluka o nadzoru - bez korekcija.docx Службени гласник РС, бр. 60/2011 На основу члана 15. став 1. и члана 64. став 2. Закона о Народној банци Србије ( Службени гласник РС, бр. 72/2003, 55/2004 и 44/2010), члана 69. став 3. и члана 70а. став

Више

Статут Фондације На основу члана 33. став 4. Закона о задужбинама и фондацијама ( Службени гласник РС, број 88/2010), а у вези са Актом о оснивању фон

Статут Фондације На основу члана 33. став 4. Закона о задужбинама и фондацијама ( Службени гласник РС, број 88/2010), а у вези са Актом о оснивању фон Статут Фондације На основу члана 33. став 4. Закона о задужбинама и фондацијама ( Службени гласник РС, број 88/2010), а у вези са Актом о оснивању фондације Доцент др Милена Далмација овереним пред Основним

Више

На основу члана 120. став 8. Закона о сновама системa образовања и васпитања ( Сл. Гласник РС број 88/2017), Савет родитеља Гимназије Свети Сава Пожег

На основу члана 120. став 8. Закона о сновама системa образовања и васпитања ( Сл. Гласник РС број 88/2017), Савет родитеља Гимназије Свети Сава Пожег На основу члана 120. став 8. Закона о сновама системa образовања и васпитања ( Сл. Гласник РС број 88/2017), Савет родитеља Гимназије Свети Сава Пожега у Пожеги, на седници одржаној дана 28.02.2018.године,

Више

У складу са одредбама чл

У складу са одредбама чл У складу са одредбама чл. 11. и 12. Закона о удружењима (»Службени лист РС«, бр. 51/09), на оснивачкој скупштини одржаној дана 15.05.2018. у Новом Саду усвојен је: СТАТУТ Удружења «Национална асоцијација

Више

OSNIVANJE I REGISTRACIJA UDRUŽENJA GRAÐANA SA POSEBNIM OSVRTOM NA SPORTSKE KLUBOVE Advokatska firma SAJIÆ o.d. Banja Luka Knežopoljska br. 10, Banja L

OSNIVANJE I REGISTRACIJA UDRUŽENJA GRAÐANA SA POSEBNIM OSVRTOM NA SPORTSKE KLUBOVE Advokatska firma SAJIÆ o.d. Banja Luka Knežopoljska br. 10, Banja L OSNIVANJE I REGISTRACIJA UDRUŽENJA GRAÐANA SA POSEBNIM OSVRTOM NA SPORTSKE KLUBOVE Advokatska firma SAJIÆ o.d. Banja Luka Knežopoljska br. 10, Banja Luka, BiH tel: +387 51 227 620 fax: +387 51 227 623

Више

Microsoft Word - STATUT - precisceni tekst

Microsoft Word - STATUT - precisceni tekst S T A T U T Društva za upravljenje investicionim fondovima ʺPolara Investʺ a.d. Banja Luka (prečišćeni tekst) I OSNOVNE ODREDBE Član 1. Ovim Statutom uređuju se sva bitna pitanja značajna za rad Društva

Више

Microsoft Word - 1 Pravilnik o radu veca grupacija_2018

Microsoft Word - 1 Pravilnik o radu veca grupacija_2018 06-01 Број: 06-5537/4-2018 На основу члана 47. став 3. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 201/18), Сенат Универзитета, по указаној потреби, на седници одржаној 12.12.2018.

Више

Prilog 1 - Informacije o usluzi promene platnog računa Verzija 2

Prilog 1 - Informacije o usluzi promene platnog računa Verzija 2 Verzija 2 Informacije o usluzi promene platnog računa BANKA NAZIV Komercijalna banka A.D. Beograd ADRESA Svetog Save 14, 11000 Beograd Internet adresa www.kombank.com Opšte informacije o usluzi promene

Више

Microsoft Word - Pravilnik o sukobu interesa

Microsoft Word - Pravilnik o sukobu interesa Na osnovu člana 62. Zakona o preduzećima (Službeni glasnik Republike Srpske, broj: 24/98,62/02,66/02,38/03,97/04 i 34/06) i člana 18. Statuta Društva za upravljanje investicionim fondovima "Polara Invest"

Више

ПОСЛОВНИК О РАДУ НАСТАВНИЧКОГ ВЕЋА На основу члана 57. Закона о основама система образовања и васпитања("службени гласник РС" бр. 72/2009, 52/2011 и 5

ПОСЛОВНИК О РАДУ НАСТАВНИЧКОГ ВЕЋА На основу члана 57. Закона о основама система образовања и васпитања(службени гласник РС бр. 72/2009, 52/2011 и 5 ПОСЛОВНИК О РАДУ НАСТАВНИЧКОГ ВЕЋА На основу члана 57. Закона о основама система образовања и васпитања("службени гласник РС" бр. 72/2009, 52/2011 и 55/2013) и члана 97. Закона осредњем образовању и васпитању

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУЛА Службени лист општине Кула излази по потреби, на три језика: српском, мађарском и русинском. Тираж овог броја је 50 примера

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУЛА Службени лист општине Кула излази по потреби, на три језика: српском, мађарском и русинском. Тираж овог броја је 50 примера СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУЛА Службени лист општине Кула излази по потреби, на три језика: српском, мађарском и русинском. Тираж овог броја је 50 примерака. К у л а 5. март 2019. године Број 7 Година 54 Издаје

Више



 Prečišćeni tekst Zakona o mladima obuhvata sljedeće propise: 1. Zakon o mladima ("Službeni list Crne Gore", br. 042/16 od 11.07.2016), 2. Zakon o dopuni Zakona o mladima ("Službeni list Crne Gore", br.

Више

Memorandum color za slanje om

Memorandum color za slanje  om INFORMACIJE O USLUZI PROMENE PLATNOG RAČUNA BANKA NAZIV ADRESA Internet adresa Vojvođanska banka a.d. Novi Sad Trg Slobode 5, Novi Sad www.voban.rs Opšte informacije o usluzi promene računa Kratak opis

Више

Извршни одбор Савеза радио-аматера Србије је дана године у Београду донео овај правилник, који одмах ступа на снагу. ПРАВИЛНИК О ПОСТУПК

Извршни одбор Савеза радио-аматера Србије је дана године у Београду донео овај правилник, који одмах ступа на снагу. ПРАВИЛНИК О ПОСТУПК Извршни одбор Савеза радио-аматера Србије је дана 15. 09. 2018. године у Београду донео овај правилник, који одмах ступа на снагу. ПРАВИЛНИК О ПОСТУПКУ ИНФОРМИСАЊА О РАДУ САВЕЗА РАДИО-АМАТЕРА СРБИЈЕ 1.

Више

На основу члана 65 и 67 Закона о тржишту капиталала ( Сл. гласник РС бр. 31/2011) и члана 2 Упутства о начину на које јавно друштво доставља информаци

На основу члана 65 и 67 Закона о тржишту капиталала ( Сл. гласник РС бр. 31/2011) и члана 2 Упутства о начину на које јавно друштво доставља информаци На основу члана 65 и 67 Закона о тржишту капиталала ( Сл. гласник РС бр. 31/2011) и члана 2 Упутства о начину на које јавно друштво доставља информацију АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО "СРЕМПУТ" РУМА, Трг ослобођења

Више

???????? ?? ??????? ??????? ????????? ?? ???.

???????? ?? ??????? ??????? ????????? ?? ???. ПРИВРЕДНО ДРУШТВО ЗА ПОДВОДНУ ЕКСПЛОАТАЦИЈУ УГЉА 'РУДНИК КОВИН'' АД КОВИН У РЕСТРУКТУРИРАЊУ Ковин, Цара Лазара бр. 85 -РЕДОВНА СКУПШТИНА- Број : 01601-8/14 Дана: 26.06.2014. год. З А П И С Н И К са редовне

Више



 506. Na osnovu člana 40 stav 4 Zakona o državnoj imovini ("Službeni list CG", broj 21/09) Vlada Crne Gore, na sjednici od 1. jula 2010. godine, donijela je UREDBA O PRODAJI I DAVANJU U ZAKUP STVARI U DRŽAVNOJ

Више

ПОСЛОВНИК О РАДУ НАСТАВНИЧКОГ ВЕЋА На основу чл став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, број 88

ПОСЛОВНИК О РАДУ НАСТАВНИЧКОГ ВЕЋА На основу чл став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, број 88 ПОСЛОВНИК О РАДУ НАСТАВНИЧКОГ ВЕЋА На основу чл. 119. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, број 88/17), Школски одбор Основне школе Свети Сава у Бору

Више

П РА В И Л Н И К

П РА В И Л Н И К Београд, 08.06.2017. год. 02-10 Број: 06-2179/3-17 На основу члана 7. Правилника о раду етичких комисија и Одбора за професионалну етику Универзитета у Београду (''Гласник Универзитета у Београду'', број

Више

(,,Службени гласник РС, број 29/13 од 29. марта године) На основу члана 18. став 1. Закона о Високом савету судства ("Службени гласник РС", бр.

(,,Службени гласник РС, број 29/13 од 29. марта године) На основу члана 18. став 1. Закона о Високом савету судства (Службени гласник РС, бр. (,,Службени гласник РС, број 29/13 од 29. марта 2013. године) На основу члана 18. став 1. Закона о Високом савету судства ("Службени гласник РС", бр. 116/08, 101/10 и 88/11), Високи савет судства на седници

Више

О Б Р А З Л О Ж Е Њ Е I. УСТАВНИ ОСНОВ ЗА ДОНОШЕЊЕ ЗАКОНА Уставни основ за доношење овог закона је члан 97. став 1. тачка 6) Устава Републике Србије,

О Б Р А З Л О Ж Е Њ Е I. УСТАВНИ ОСНОВ ЗА ДОНОШЕЊЕ ЗАКОНА Уставни основ за доношење овог закона је члан 97. став 1. тачка 6) Устава Републике Србије, О Б Р А З Л О Ж Е Њ Е I. УСТАВНИ ОСНОВ ЗА ДОНОШЕЊЕ ЗАКОНА Уставни основ за доношење овог закона је члан 97. став 1. тачка 6) Устава Републике Србије, којим је, између осталог, утврђено да Република Србија

Више

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ На основу члана 43 став 1 тачка 4 Закона о запошљавању и осигурању за случај незапослености ( Сл. гласник РС, бр. 36/09, 88/10, 38/1 и 113/17), члана 30 Закона о професионалној рехабилитацији и запошљавању

Више

На основу члана 43

На основу члана 43 На основу члана 43 став 1 тачка 7 Закона о запошљавању и осигурању за случај незапослености ( Сл. гласник РС, бр. 36/09, 88/10 и 38/15), члана 11 став 1 тачка 3 Закона о професионалној рехабилитацији и

Више

СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИН

СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИН СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj 2017. ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИНА IX ПАНЧЕВО, 30 Август 2017. ГОДИНЕ Аконтација претплате

Више

ЗАЈЕДНИЦА ЗА УПРАВЉАЊЕ ЗГРАДОМ

ЗАЈЕДНИЦА ЗА УПРАВЉАЊЕ  ЗГРАДОМ ЗАЈЕДНИЦА ЕТАЖНИХ ВЛАСНИКА БАЊА ЛУКА Улица ------------------------- бр.---- Број:------------ Дана:----------- С П И С А К чланова заједнице етажних власника, -------------------------------бр..., Бања

Више

Microsoft Word - statut srpski - predat u IAA

Microsoft Word - statut srpski - predat u IAA Удружење актуара Србије ул. Булевар деспота Стефана 68(бившa Улица 29. Новембра), 11 000 Београд Статут Удружења актуара Србије (Пречишћен текст) Београд, 2005 Према одредбама чланова 21. и 30. Закона

Више

На основу члана 55. Закона о високом образовању "Сл. гласник РС", бр. 76/2005, 100/ аутентично тумачење, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013, 99/

На основу члана 55. Закона о високом образовању Сл. гласник РС, бр. 76/2005, 100/ аутентично тумачење, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013, 99/ На основу члана 55. Закона о високом образовању "Сл. гласник РС", бр. 76/2005, 100/2007 - аутентично тумачење, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013, 99/2014, 45/2015 и 68/2015) и члана 41. став 3. Статута

Више

Microsoft Word - Statut EP OZON_2011

Microsoft Word - Statut EP OZON_2011 Ekološki pokret Environmental movement STATUT Januar 2011 Na osnovu člana 11. Zakona o nevladinim organizacijama (Sl. List RCG br. 27/99) Skupština Ekološkog pokreta,,ozon na svojoj sjednici od 29. 01.

Више

N A C R T S T A T U TA SAVEZA STUDENATA VISOKE TURISTIČKE ŠKOLE I OPŠTE ODREDBE Član 1. Savez studenata Visoke turističke škole strukovnih studija (u

N A C R T S T A T U TA SAVEZA STUDENATA VISOKE TURISTIČKE ŠKOLE I OPŠTE ODREDBE Član 1. Savez studenata Visoke turističke škole strukovnih studija (u N A C R T S T A T U TA SAVEZA STUDENATA VISOKE TURISTIČKE ŠKOLE I OPŠTE ODREDBE Član 1. Savez studenata Visoke turističke škole strukovnih studija (u daljem tekstu Savez) je organizovan kao dobrovoljna

Више

COM(2019)199/F1 - HR (annex)

COM(2019)199/F1 - HR (annex) EUROPSKA KOMISIJA Bruxelles, 29.4.2019. COM(2019) 199 final ANNEXES 1 to 2 PRILOZI Prijedlogu odluke Vijeća o stajalištu koje treba zauzeti u ime Europske unije u Zajedničkom odboru osnovanom Okvirnim

Више

ПРЕДНАЦРТ

ПРЕДНАЦРТ САДРЖАЈ I ОПШТЕ ОДРЕДБЕ 3 II ПОКРЕТАЊЕ ПОСТУПКА ЗА ИЗБОР НАСТАВНИКА 3 III УТВРЂИВАЊЕ ПРЕДЛОГА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ НАСТАВНИКА 4 IV ДОНОШЕЊЕ ОДЛУКЕ 5 V ПОСТУПАК ЗА ИЗБОР САРАДНИКА 6 VI ПРЕЛАЗНЕ И ЗАВРШНЕ ОДРЕДБЕ

Више

Microsoft Word - Kompanijsko pravo Evropske Unije - sadrzaj.doc

Microsoft Word - Kompanijsko pravo Evropske Unije - sadrzaj.doc САДРЖАЈ Предговор 17 Глава I УВОД У КОМПАНИЈСКО ПРАВО ЕУ: ИЗВОРИ И РАЗВОЈ 19 1. Увод 19 2. Извори компанијског права ЕУ 20 а) Хармонизација компанијског права путем директива 22 б) Уредбе којима се стварају

Више

Na osnovu člana 398, 400, Zakona o privrednim društvima ("Sl

Na osnovu člana 398, 400, Zakona o privrednim društvima (Sl GALENIKA FITOFARMACIJA a.d. Na osnovu članova 22. i 23. Statuta GALENIKE-FITOFARMACIJE a.d. (u daljem tekstu: Društvo) i članova 5. i 7. Poslovnika o radu Skupštine Društva, Odbor direktora je na svojoj

Више

На основу члана 241. Закона о банкама Републике Српске ( Службени гласник Републике Српске број 4/17), члана 5. став 1. тачка б, члана 20. став 2. тач

На основу члана 241. Закона о банкама Републике Српске ( Службени гласник Републике Српске број 4/17), члана 5. став 1. тачка б, члана 20. став 2. тач На основу члана 241. Закона о банкама Републике Српске ( Службени гласник Републике Српске број 4/17), члана 5. став 1. тачка б, члана 20. став 2. тачка б. и члана 37. Закона о Агенцији за банкарство Републике

Више

Microsoft Word statut srpske manjine.doc

Microsoft Word statut srpske manjine.doc Temeljem članka 27. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina ( Narodne novine br. 155/02.) Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Osijeka na sjednici održanoj 23. prosinca 2003. godine, donijelo je

Више

На основу чл став 1. тачка 1) а у вези са чланом 120. Закона о основама система образовања и васпитања ("Службени гласник РС", брoj: 88/2017) и

На основу чл став 1. тачка 1) а у вези са чланом 120. Закона о основама система образовања и васпитања (Службени гласник РС, брoj: 88/2017) и На основу чл. 119. став 1. тачка 1) а у вези са чланом 120. Закона о основама система образовања и васпитања ("Службени гласник РС", брoj: 88/2017) и члана 49. Статута школе, број: 1032 oд 22.11.2017.године,

Више

Службени гласник РС, бр. 21/2019 На основу члана 18. став 1. тачка 3) Закона о Народној банци Србије ( Службени гласник РС, бр. 72/2003, 55/2004, 85/2

Службени гласник РС, бр. 21/2019 На основу члана 18. став 1. тачка 3) Закона о Народној банци Србије ( Службени гласник РС, бр. 72/2003, 55/2004, 85/2 Службени гласник РС, бр. 21/2019 На основу члана 18. став 1. тачка 3) Закона о Народној банци Србије ( Службени гласник РС, бр. 72/2003, 55/2004, 85/2005 др. закон, 44/2010, 76/2012, 106/2012, 14/2015

Више

U skladu sa odredbama čl

U skladu sa odredbama čl U skladu sa odredbama čl. 578. i 580. Zakona o privrednim društvima ( Sl. glasnik RS br. 36/2011, 99/2011 i 83/2014-dr. zakon) člana 10, 11. i 12. Zakona o udruženjima ( Sl. Glasnik RS br. 51/09), na osnivačkoj

Више

Microsoft Word statut niski kulturni centar.doc

Microsoft Word statut niski kulturni centar.doc На основу члана 44 став 1 Закона о култури ( Службени гласник РС бр.72/09 ), и члана 15 Одлуке о оснивању Установе Нишки културни центар ( Службени лист Града Ниша бр.2/2011 Пречишћени текст), Управни

Више

Republika e Kosovës Republika Kosovo / Republic of Kosovo Komuna e Dragashit / Opština Dragaš / Dragash Municipality Na osnovu člana 12.2 tačka c) i č

Republika e Kosovës Republika Kosovo / Republic of Kosovo Komuna e Dragashit / Opština Dragaš / Dragash Municipality Na osnovu člana 12.2 tačka c) i č Republika e Kosovës Republika Kosovo / Republic of Kosovo Komuna e Dragashit / Opština Dragaš / Dragash Municipality Na osnovu člana 12.2 tačka c) i člana 68.4 Zakona o Lokalnoj Samoupravi Br.03/L-040

Више

("Сл. гласник РС", бр. 99/2011 и 83/2014) ЗАКОН о поступку регистрације у Агенцији за привредне регистре I ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Предмет закона Члан 1. Овим

(Сл. гласник РС, бр. 99/2011 и 83/2014) ЗАКОН о поступку регистрације у Агенцији за привредне регистре I ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Предмет закона Члан 1. Овим ("Сл. гласник РС", бр. 99/2011 и 83/2014) ЗАКОН о поступку регистрације у Агенцији за привредне регистре I ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Предмет закона Члан 1. Овим законом уређује се поступак регистрације, евидентирања

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВАРВАРИН ГОДИНА XXХV БРОЈ године В А Р В А Р И Н Лист излази према потреби Годишња претплата 300 дин. Цена овог бро

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВАРВАРИН ГОДИНА XXХV БРОЈ године В А Р В А Р И Н Лист излази према потреби Годишња претплата 300 дин. Цена овог бро СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВАРВАРИН ГОДИНА XXХV БРОЈ 2 16.01.2018.године В А Р В А Р И Н Лист излази према потреби Годишња претплата 300 дин. Цена овог броја 30 дин. Рок за рекламацију 10 дана 1. На основу

Више

Microsoft Word - HKS Poslovnik o radu Skupštine HKS-a.doc

Microsoft Word - HKS Poslovnik o radu Skupštine HKS-a.doc Poslovnik o radu Skupštine Hrvatskog konjičkog saveza Temeljem Članka 27, Stavak 14, Statuta Hrvatskog konjičkog saveza, usvojenog na Skupštini Hrvatskog konjičkog saveza održanoj 17.11.2007., na svojoj

Више

На основу члана 47. став 6. Закона о локалној самоуправи (''Службени гласник РС'', број 129/2007, 83/2014- др.закон, 101/2016- др.закон и 47/2018) и ч

На основу члана 47. став 6. Закона о локалној самоуправи (''Службени гласник РС'', број 129/2007, 83/2014- др.закон, 101/2016- др.закон и 47/2018) и ч На основу члана 47. став 6. Закона о локалној самоуправи (''Службени гласник РС'', број 129/2007, 83/2014- др.закон, 101/2016- др.закон и 47/2018) и члана 73. Статута општине Велико Градиште (''Службени

Више

Na osnovu člana 26 stav 4 Statuta Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, Predsjedništvo CANU, na sjednici održanoj 24. maja godine, donijelo j

Na osnovu člana 26 stav 4 Statuta Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, Predsjedništvo CANU, na sjednici održanoj 24. maja godine, donijelo j Na osnovu člana 26 stav 4 Statuta Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, Predsjedništvo CANU, na sjednici održanoj 24. maja 2018. godine, donijelo je PRAVILNIK o radu odbora Crnogorske akademije nauka

Више

На основу члана 7. став 2. тачка 7, члана 9. став 1. тачка 2. Закона о друштвима за осигурање ("Службени гласник Републике Српске", број: 17/05, 01/06

На основу члана 7. став 2. тачка 7, члана 9. став 1. тачка 2. Закона о друштвима за осигурање (Службени гласник Републике Српске, број: 17/05, 01/06 На основу члана 7. став 2. тачка 7, члана 9. став 1. тачка 2. Закона о друштвима за осигурање ("Службени гласник Републике Српске", број: 17/05, 01/06, 64/06, 74/10 и 47/17), члана 5. став 5, члана 8.

Више

Град Београд Градска управа Града Београда СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА СПОРТ И ОМЛАДИНУ Краљице Марије 1/XI Beograd тел.011/ факс: 011/ е-m

Град Београд Градска управа Града Београда СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА СПОРТ И ОМЛАДИНУ Краљице Марије 1/XI Beograd тел.011/ факс: 011/ е-m Град Београд Градска управа Града Београда СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА СПОРТ И ОМЛАДИНУ Краљице Марије 1/XI 11000 Beograd тел.011/715-7463 факс: 011/33-76-097 е-mail: sport@beograd.gov.rs w w w. b e o g r a d. r s

Више

DRAFT

DRAFT OBAVEŠTENJE O UGOVORU SNABDEVANJE Na osnovu člana 41 Zakona br. 04/L-042 o javnim nabavkama Republike Kosova, izmenjen i dopunjen Zakonom br. 04/L-237, Zakonom br. 05/L-068 i Zakonom br. 05/L-092 tum pripreme

Више

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ На основу члана 43 став 1 тачка 4 Закона о запошљавању и осигурању за случај незапослености ( Сл. гласник РС, бр. 36/09, 88/10, 38/1 и 113/17), члана 30 Закона о професионалној рехабилитацији и запошљавању

Више

Badel 1862 d.d. vina, alkoholna i bezalkoholna pića Vlaška Zagreb, Hrvatska OIB: POZIV ZA GLAVNU SKUPŠTINU DION

Badel 1862 d.d. vina, alkoholna i bezalkoholna pića Vlaška Zagreb, Hrvatska OIB: POZIV ZA GLAVNU SKUPŠTINU DION Badel 1862 d.d. vina, alkoholna i bezalkoholna pića Vlaška 116 10000 Zagreb, Hrvatska OIB: 36749512860 www.badel1862.hr POZIV ZA GLAVNU SKUPŠTINU DIONIČARA DRUŠTVA BADEL 1862 D.D. Na temelju članka 277.

Више

На основу чл

На основу чл На основу члана 7. став 2. алинеја 7, члана 9. став 1. алинеја 2, члана 19. став 1, алинеје 2. и 3. Закона о друштвима за осигурање ( Службени гласник Републике Српске, број: 17/05, 01/06, 64/06, 74/10

Више

ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ ПРАВИЛНИК О ИЗБОРИМА СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Ниш, Aприл године

ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ ПРАВИЛНИК О ИЗБОРИМА СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Ниш, Aприл године ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ ПРАВИЛНИК О ИЗБОРИМА СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Ниш, Aприл 2014. године На основу члана 178. Статута Природно-математичког факултета Универзитета у Нишу и члана

Више