Slide 1

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Slide 1"

Транскрипт

1 Вук Стефановић Караџић

2 - ЖИВОТ И РАД ВУКА СТЕФАНОВИЋА КАРАЏИЋА -

3 ВУК СТЕФАНОВИЋ КАРАЏИЋ Рођен 6. новембра у Тршићу (Османско царство) Умро 7. фебруара у Бечу (Хабзбуршка монархија)

4 ВУК СТЕФАНОВИЋ КАРАЏИЋ JE БИО : - СРПСКИ ФИЛОЛОГ, - РЕФОРМАТОР СРПСКОГ ЈЕЗИКА, - САКУПЉАЧ НАРОДНИХ УМОТВОРИНА И - ПИСАЦ ПРВОГ СРПСКОГ РЕЧНИКА. САСТАВИО ЈЕ МОДЕРНУ СРПСКУ АЗБУКУ.

5 ВУКОВО НАЧЕЛО(ПРАВИЛО), КОЈЕ ЈЕ ЗАСНОВАНО НА ПРИНЦИПУ НЕМАЧКОГ ФИЛОЛОГА АДЕЛУНГА, ГЛАСИ:,,Пиши као што говориш, читај као што је написано.

6 ВУК СТЕФАНОВИЋ КАРАЏИЋ

7 - ПРИПАДАО ЈЕ ПОРОДИЦИ ДРОБЊАКА, КОЈА СЕ ДОСЕЛИЛА ИЗ ХЕРЦЕГОВИНЕ. У његовој породици деца су умирала па је по народном обичају, добио име Вук, како му вештице и духови не би наудили. Његов отац се звао Стефан, а мајка Јегда.

8 ДЕТИЊСТВО -Писање и читање научио је од рођака Јевте Савића Чотрића, који је био једини писмен човек у крају. - Образовање је наставио у школи у Лозници, али није завршио због болести. - Школовање је наставио у манастиру Троноши, али како га тамо нису учили, већ терали да чува стоку, отац га је вратио кући.

9 ШКОЛОВАЊЕ Покушао је да упише гимназију али је био престар имајући 19 година. Радио је као писар на разним местима и учио немачки језик, све док Доситеј Обрадовић није отворио Велику школу у Београду,1808. када је Вук постао њен ђак.

10 ВЕЛИКА ШКОЛА ЈЕ ОСНОВАНА У КУЋИ ВУКОВОГ РОЂАКА ЈЕВТА САВИЋА ЧОТРИЋА. ДАНАС ЈЕ У ЊОЈ МУЗЕЈ ВУКА И ДОСИТЕЈА. Велика школа се сматра претечом данашњег Београдског универзитета. Један од предавача био је и Доситеј Обрадовић, најобразованији Србин свога времена.

11 БОЛЕСТ Убрзо се разболео и отишао на лечење у Нови Сад и Пешту, али није успео да излечи болесну ногу, која је остала згрчена у колену. Од тада Вук је морао да носи дрвено помагало, штулу.

12 ПОЗНАНСТВО СА ХАЈДУК ВЕЉКОМ Даље се враћа у Србију где ради као учитељ у основној школи, а током Првог српског устанка је био писар и чиновник у Неготинској крајини. Пуне 3 године проводи у Кладову обављајући државне послове. Упознаје Хајдук Вељка Петровића, војног заповедника Неготинске крајине. Бележи битне чињенице, које касније уноси у,,житије Ајдук Вељка Петровића.

13 1813. ГОДИНА После пропасти Првог српског устанка, одлази у Беч, где оснива породицу и упознаје цензора словенских књига, Јернеја Копитара, уз чију помоћ и савете почиње да сакупља народне умотворине и рад на граматици народног говора.

14 1814.ГОДИНА - БЕЧ Вук издаје збирку народних песама - Мала простонародна славеносербска пјеснарица. Објавио је и Писменицу сербскога језика по говору простога народа написану, прву граматику српског језика на народном говору.

15 Основна вредност Писменице је била упрошћавање азбуке и правописа (пиши као што говориш, читај као што је написано). Вук је сматрао да сваки глас треба да има само једно слово, па је из дотадашње азбуке (старословенске) избацио непотребне знакове: Ѥ (је), Ѣ (јат), Ы (јери), Ѵ (и), Ѹ (у), Ѡ (о), Ѧ (н), Я (ја), Ю (ју), Ѿ (от), Ѭ (јус), Ѳ (т), Ѕ (дз), Щ (шч), Ѯ (кс), Ѱ (пс), Ъ, Ь. Њима је додао једно слово латиничне абецеде Ј, и пет нових Љ, Њ, Ћ, Ђ, Џ.

16 ВУК СЕ, У РЕФОРМИСАЊУ СТАРЕ АЗБУКЕ, ОСЛАЊАО НА РАД КОЈИ ЈЕ ЗАПОЧЕО ЈЕДАН ДРУГИ ФИЛОЛОГ САВА МРКАЉ, КОЈИ НИЈЕ УСПЕО ДА ЗАПОЧЕТУ РЕФОРМУ И ДОВРШИ. Сава Мркаљ је познат по томе што је године написао тада веома актуелну књижицу о српској азбуци -,,Сало дебелога јера либо азбукопротрес, у којој се залагао за реформу језика и правописа.

17 ПРОБЛЕМИ ОКО ШТАМПАЊА КЊИГА Због проблема са кнезом Милошем Обреновићем било му је забрањено да штампа књиге у Србији, а једно време и у аустријској држави.

18 ПО ДОЛАСКУ У БЕЧ, КНЕЗ МИЛОШ ЈЕ СХВАТИО ВУКОВУ ИСКРЕНОСТ И ЗАЛАГАЊЕ. ЗБЛИЖИЛИ СУ СЕ, А ВУК ЈЕ ПОСТАО УЧИТЕЉ МИЛОШЕВОМ СИНУ И БУДУЋЕМ КНЕЗУ МИХАИЛУ. Вук је са својом породицом становао у кући кнеза Милоша у Бечу.

19 РЈЕЧНИК СРПСКИ Свестан несавршености своје Писменице, уз прво издање Српског рјечника, 1818.г. објавио је и друго проширено издање своје граматике. У речнику је било речи које су се користиле у говору народа у Србији, Срему и Војводини. Сада се навршава две стотине година од првог издања,,српског рјечника Вука Стефановића Караџића ( )

20 ДРУГО ИЗДАЊЕ Друго, проширено, издање,,српског рјечника објављено је године и оно садржи речи. Прикупљао је речи из говора становништва Црне Горе, Дубровника, Далмације и Хрватске.

21 РЕЧНИК - ЈЕ КЊИГА У КОЈОЈ ЈЕ ДАТ СПИСАК РЕЧИ КОЈЕ СУ ПОРЕЂАНЕ ПО АЗБУЧНОМ РЕДОСЛЕДУ; - У ВУКОВОМ РЈЕЧНИКУ СУ, ПОРЕД ТУМАЧЕЊА ЗНАЧЕЊА РЕЧИ, НАПИСАНЕ И АНЕГДОТЕ ИЗ НАШЕГ НАРОДА, ОБИЧАЈИ, ПОСЛОВИЦЕ, ЗАГОНЕТКЕ, ПРЕДАЊА, ЛИРСКЕ ПЕСМЕ ИТД. Први речник код Срба

22 ,,Рјечник је синтеза целокупног Вуковог рада - садржи филолошке, етнолошке, историјске податке, а речи су преведене на латински и немачки језик захваљујући Јернеју Копитару.

23 ВУК ЈЕ ИЗДАВАО МАГАЗИН КОЈИ СЕ ЗВАО,,ДАНИЦА У ПЕРИОДУ ОД ДО ГОДИНЕ. МАГАЗИН ЈЕ БИО ВЕОМА ПОПУЛАРАН У НАРОДУ.

24 САКУПЉАЊЕ НАРОДНОГ БЛАГА Вук се, током читавог живота, бавио сакупљањем и бележењем лирских и епских народних песама, народних приповедака, кратких народних умотворина, народних обичаја, историјске грађе Народни певачи, гуслари су били веома важни за овај део Вуковог рада.

25 ВУКОВИ ПЕВАЧИ Најпознатији Вукови певачи: -Филип Вишњић, -Старац Милија, -Тешан Подруговић, -Старац Рашко, -Слепа Живана, - Слепа Јеца, -Слепа Степанија -Стојан Хајдук О њима и њиховом животу се мало зна, углавном знамо оно што је Вук записао.

26 ЦРНОГОРСКОГ ВЛАДИКУ, ПЕСНИКА И ФИЛОЗОФА, ПЕТРА ПЕТРОВИЋА ЊЕГОША. УБРЗО ВЛАДИКА ПОСТАЈЕ ПРИСТАЛИЦА ВУКОВИХ ИДЕЈА. ВУК БОРАВИ НА ЦЕТИЊУ КАО ЊЕГОВ ГОСТ. Вук је, испрва, у реформисаној азбуци изоставио слово,,х. Путујући по Црној Гори и Далмацији, схватио је да му недостаје, па га је уврстио у ново писмо године на Цетињу штампа,,српске народне пословице и тада уноси слово,,х.

27 ПРОТИВНИЦИ Многи учени Срби тог времена нису прихватали Вукове идеје и његов рад и жестоко су га нападали. Међу њима су били митрополит Стеван Стратимировић, Милован Видаковић, Јован Хаџић и други. Вук је стао у одбрану својих дела следећим речима:,, Све што сам изнео у својим књигама, покупио сам са топлих

28 Док је Вук стицао бројне непријатеље у Србији, дотле је учена Европа ценила његов рад. Вук је упознао браћу Грим, Јохана Волфганга Гетеа, Леополда Ранкеа Успео је да стекне универзитетску диплому, 1823.године Универзитет у Јени му је доделио титулу почасног доктора наука. И поред тога, живео је у оскудици и немаштини године руски цар Никола Први Романов му је доделио пензију на име заслуга за српску књижевност.

29 БРАНКО РАДИЧЕВИЋ ДАНИЧИЋ ЂУРО Највећи заговорници Вукових идеја били су Бранко Радичевић и Ђуро Даничић (Ђорђе Поповић).

30 ГОДИНА ВУКОВЕ ПОБЕДЕ Као година победе Вукових идеја узима се јер су те године објављена на српском народном језику следећа дела: - Рат за српски језик и правопис Ђуре Даничића, - Песме Бранка Радичевића, - Горски вијенац Петра Петровића Његоша и - Вуков превод Новог завјета.

31 1847.ГОДИНА Објављена дела су показала да се народним језиком могу писати поезија, мисаона и религиозна дела, као и научне расправе, и да језик,,орача и пастира може бити књижевни језик.

32 1858.ГОДИНЕ, ВУК СЕ ВРАТИО У СРБИЈУ. У ТРШИЋУ ЈЕ КУПИО ИМАЊЕ СА НАМЕРОМ ДА СЕ ЊЕГОВА ДЕЦА ЈЕДНОМ ТУ ДОСЕЛЕ. Иако већ стар и слаб, одлучио је да још једном путује по Црној Гори и Далмацији. Кћер Мина је била његов пратилац. Биће то његово последње путовање. Са тог путовања се вратио у Беч болешљив и прехлађен. Радио је до последњег дана свог живота, а Мина је до последњег тренутка била уз њега.

33 ВУК КАРАЏИЋ ЈЕ УМРО ГОДИНЕ. САХРАЊЕН ЈЕ НАЈПРЕ У БЕЧУ, А ЊЕГОВИ ПОСМРТНИ ОСТАЦИ СУ ГОДИНЕ ПРЕНЕТИ У СРБИЈУ, У ПОРТУ САБОРНЕ ЦРКВЕ У БЕОГРАДУ. Сахрањен је поред Доситеја Обрадовића.

34 О СВЕМУ ШТО ЈЕ УЧИНИО ДА СВЕТ УПОЗНА СА НАМА И НАС СА СВЕТОМ ВУК ЈЕ ЗАПИСАО: ЈА САМ СЕ У ПИСАЊУ КЊИГА НАЈВИШЕ О ТОМЕ СТАРАО ДА БИ НАРОД СРПСКИ УЗ ЊИХ СЕБЕ ПОЗНАО, И ДА БИ КОД ДРУГИХ НАРОДА ПОЗНАТ ПОСТАО.

35

36 ПРИЗНАВАЊЕ ВУКОВОГ РАДА Вуков језик је признат као званични књижевни језик тек 1868.(четири године након његове смрти).

37 ПОРОДИЦА 1818.године Вук се оженио Бечлијком Аном Краус. Укупно су имали тринаесторо деце, од којих је већина преминула у раној младости осим ћерке Мине и сина Димитрија. Вуков миљеник, Сава, живео је до 17. године.

38 ВУКОВА ДЕЦА Вилхелмина, Мина Караџић била је изузетно образована. Бавила се сликарством и музиком, преводилаштвом. Помагала је оцу у свему. Димитрије Караџић био је официр, професор Војне академије. Умро је у Русији.

39 МЛАДИ ПЕСНИК И ВУКОВ ПРИСТАЛИЦА И САРАДНИК, БРАНКО РАДИЧЕВИЋ, БИО ЈЕ ЗАЉУБЉЕН У МИНУ КАРАЏИЋ. Претпоставља се да је њој посветио стихове песме,,пјевам дању, пјевам ноћу, коју је певао и Здравко Чолић.

40 МИНА СЕ, НАКОН БРАНКОВЕ СМРТИ, УДАЛА ЗА АЛЕКСУ ВУКОМАНОВИЋА, ОСНИВАЧА КАТЕДРЕ ЗА СРПСКИ ЈЕЗИК, ИСТОРИЈУ И КЊИЖЕВНОСТ НА БЕОГРАДСКОМ ЛИЦЕЈУ. Сматра се да је она била инспирација многим уметницима који су стварали у доба романтизма.

41 ВУКОВИ САВРЕМЕНИЦИ Димитрије Давидовић Сима Милутиновић Сарајлија Стеван Стратимировић Лукијан Мушцки Јаков Ненадовић Карађорђе Петровић Јернеј Копитар Браћа Грим Јохан Волфганг Гете Милош Обреновић Михаило Обреновић Доситеј Обрадовић Петар Петровић Његош Бранко Радичевић Хајдук Вељко Ђура Даничић Леополд Ранке Милован Видаковић Јован Хаџић Јохан Аделунг Сава Мркаљ Јоаким Вујић

42

43 ДА ЛИ СТЕ ЗНАЛИ? Од године додељује се Вукова награда за допринос ширењу културе, образовања и науке на српском говорном подручју. Један од највећих споменика Вуку Караџићу налази се у београдском парку, на Булевару краља Александра. Вукова задужбина је установа која постоји од 1987.г. И стара се о очувању Вукових дела. Многе установе у Србији носе име Вука Стефановића Караџића. Међу њима је и наша школа

44 У Тршићу постоји Вукова спомен-кућа. Сваке године тамо се одржава манифестација Вуков сабор.

45 НАШ ГЛУМАЦ, ПРЕДРАГ МИКИ МАНОЈЛОВИЋ У УЛОЗИ ВУКА КАРАЏИЋА ТВ СЕРИЈА ПРЕМА СЦЕНАРИЈУ МИЛОВАНА ВИТЕЗОВИЋА, СНИМЉЕНА ЈЕ ГОДИНЕ ПОВОДОМ 200-ГОДИШЊИЦЕ ВУКОВОГ РОЂЕЊА.

46

47 Не заборавите неке од мудрих мисли које је Вук забележио и у Рјечнику: - Ако чиниш добро, не ударај у велика звона. - Ко другоме јаму копа, сам у њу пада. - Без муке, нема науке. - Лако је љубав стећи, али је тешко задржати. - Љубав је пуна и меда и јада. - Да се речи купују, мање би их било.

48 ХВАЛА НА ПАЖЊИ! Аутор: Јелена Станисављевић

180 година школе

180 година школе Стојан Богдановић је рођен 1944. године у Великом Боњинцу, Бабушница. Основну школу и гимназију завршио је у Књажевцу. Студирао је у Београду, Паризу и Новом Саду. Доктор је математичких наука. Оснивач

Више

ДРЖАВНИ УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ ПАЗАРУ ДЕПАРТМАН ЗА ФИЛОЛОШКЕ НАУКЕ Студијски програм: СРПСКА КЊИЖЕВНОСТ И ЈЕЗИК Распоред испита у СЕПТЕМБАРСКОМ испитном

ДРЖАВНИ УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ ПАЗАРУ ДЕПАРТМАН ЗА ФИЛОЛОШКЕ НАУКЕ Студијски програм: СРПСКА КЊИЖЕВНОСТ И ЈЕЗИК Распоред испита у СЕПТЕМБАРСКОМ испитном ДРЖАВНИ УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ ПАЗАРУ ДЕПАРТМАН ЗА ФИЛОЛОШКЕ НАУКЕ Студијски програм: СРПСКА КЊИЖЕВНОСТ И ЈЕЗИК Распоред испита у СЕПТЕМБАРСКОМ испитном року за школску 2018/2019. годину 1. ГОДИНА 1. Енглески

Више

ДРЖАВНИ УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ ПАЗАРУ ДЕПАРТМАН ЗА ФИЛОЛОШКЕ НАУКЕ Студијски програм: СРПСКА КЊИЖЕВНОСТ И ЈЕЗИК Распоред испита у ЈУЛСКОМ испитном року з

ДРЖАВНИ УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ ПАЗАРУ ДЕПАРТМАН ЗА ФИЛОЛОШКЕ НАУКЕ Студијски програм: СРПСКА КЊИЖЕВНОСТ И ЈЕЗИК Распоред испита у ЈУЛСКОМ испитном року з ДРЖАВНИ УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ ПАЗАРУ ДЕПАРТМАН ЗА ФИЛОЛОШКЕ НАУКЕ Студијски програм: СРПСКА КЊИЖЕВНОСТ И ЈЕЗИК Распоред испита у ЈУЛСКОМ испитном року за школску 2018/2019. годину 1. ГОДИНА 1. Енглески језик

Више

Slide 1

Slide 1 Библиотека Матице српске Електронске изложбе у 2013. Библиотека Матице српске Библиотека Матице српске приредила је 178 изложби у витринама. Од јануара 2011. године изложбе се презентују у електронском

Више

Presentation Title

Presentation Title www.free-ppt-templates.com Car Stefan Uroš V (Nejaki) Petra Miladinović Add your text here Car Stefan Uroš V Nemanjić, poznatiji kao Uroš Nejaki, sin je i naslednik cara Dušana. Vladao je od 1355. do1371.,

Више

Образац - 1 УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ ФАКУЛТЕТ: Филозофски ИЗВЈЕШТАЈ КОМИСИЈЕ о пријављеним кандидатима за избор наставника и сарадника у звање I. ПОДА

Образац - 1 УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ ФАКУЛТЕТ: Филозофски ИЗВЈЕШТАЈ КОМИСИЈЕ о пријављеним кандидатима за избор наставника и сарадника у звање I. ПОДА Образац - 1 УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ ФАКУЛТЕТ: Филозофски ИЗВЈЕШТАЈ КОМИСИЈЕ о пријављеним кандидатима за избор наставника и сарадника у звање I. ПОДАЦИ О КОНКУРСУ Одлука о расписивању конкурса, орган

Више

САДРЖАЈ I поглавље Југоисточна Србија у периоду Првог и Другог српског устанка и прве владе кнеза Милоша Обреновића Први српски устанак и ослободилачк

САДРЖАЈ I поглавље Југоисточна Србија у периоду Првог и Другог српског устанка и прве владе кнеза Милоша Обреновића Први српски устанак и ослободилачк САДРЖАЈ I поглавље Југоисточна Србија у периоду Првог и Другог српског устанка и прве владе кнеза Милоша Обреновића Први српски устанак и ослободилачки покрет у Турској 1804 1813. године... Историјски

Више

Jesus the Great Teacher Serbian

Jesus the Great Teacher Serbian Библија за дјецу представља Исус Велики учитељ написао: Edward Hughes Илустровао: Byron Unger; Lazarus Прилагодио: E. Frischbutter; Sarah S. Превео: Dragan Djuric Продукција: Bible for Children www.m1914.org

Више

PDF: Ђоковић помаже српску цркву у Француској, коју су подигли Руси (видео)

PDF: Ђоковић помаже српску цркву у Француској, коју су подигли Руси (видео) 19/12/2018 Ђоковић помаже српску цркву у Француској, коју су подигли Руси (видео) Најбољи тенисер света Новак Ђоковић обишао је по први пут Цркву успења пресвете Богородице у Ници. Он ће помоћи Савезу

Више

untitled

untitled Вукова награда и преводилаштво Бисерка Рајчић Велико хвала Вуковој задужбини која ми је за област уметности у 2016. години доделила најзначајнију српску награду. Велико хвала жирију Вукове награде који

Више

Р Е З У Л Т А Т И И С П И Т А Висока пословна школа струковних студија у Блацу (назив високошколске установе) (седиште) Назив студијског програма: Рач

Р Е З У Л Т А Т И И С П И Т А Висока пословна школа струковних студија у Блацу (назив високошколске установе) (седиште) Назив студијског програма: Рач Назив студијског програма: Рачунарство и информатика Предмет: Педагогија Шифра предмета: Р И 0 2 0 7 ЕСПБ: 6 1. 58/16 Р С Драгићевић Иван 100 10 2. 18/16 Р Б Ђокић Душан 70 7 3. 14/16 Р Б Ђорђевић Душан

Више

Р Е П У Б Л И К А С Р П С К А ГРАД БАЊА ЛУКА ГРАДСКА ИЗБОРНА КОМИСИЈА ЛОКАЦИЈЕ БИРАЧКИХ МЈЕСТА ЗА ОПШТЕ ИЗБОРЕ 07. октобра године ШИФРА Б.М НАЗИ

Р Е П У Б Л И К А С Р П С К А ГРАД БАЊА ЛУКА ГРАДСКА ИЗБОРНА КОМИСИЈА ЛОКАЦИЈЕ БИРАЧКИХ МЈЕСТА ЗА ОПШТЕ ИЗБОРЕ 07. октобра године ШИФРА Б.М НАЗИ Р Е П У Б Л И К А С Р П С К А ГРАД БАЊА ЛУКА ГРАДСКА ИЗБОРНА КОМИСИЈА ЛОКАЦИЈЕ БИРАЧКИХ МЈЕСТА ЗА ОПШТЕ ИЗБОРЕ 07. октобра 2018. године ШИФРА Б.М НАЗИВ Б.М. ЛОКАЦИЈА Б.М 1 034Б001 АГИНО СЕЛО МЗ АГИНО СЕЛО,

Више

број 27 2

број 27 2 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 На основу члана 6. и 7а. и члана 38б. Закона о порезима на имовину ( Службени гласник РС, бр. 26/2001...68/14),

Више

MALI PRINC

MALI PRINC MALI PRINC Mali princ... Mali princ je maleni dječak iz svemira. On prvi put dolazi na planetu Zemlju, želeći nešto novo naučiti i nešto novo otkriti. Umjesto velikih opisa,pisac ga je jednostavno crtao.

Више

Општи избори 2018/Opći izbori 2018 ИЗВОД ИЗ ПРИВРЕМЕНОГ ЦЕНТРАЛНОГ БИРАЧКОГ СПИСКА ЗА РЕДОВНЕ БИРАЧЕ IZVOD IZ PRIVREMENOG CENTRALNOG BIRAČKOG SPISKA Z

Општи избори 2018/Opći izbori 2018 ИЗВОД ИЗ ПРИВРЕМЕНОГ ЦЕНТРАЛНОГ БИРАЧКОГ СПИСКА ЗА РЕДОВНЕ БИРАЧЕ IZVOD IZ PRIVREMENOG CENTRALNOG BIRAČKOG SPISKA Z Општи избори 2018Opći izbori 2018 ПРЕЛИМИНАРНО ОДРЕЂЕНОМ БИРАЧКОМ МЈЕСТУ ПРИДРУЖЕНЕ СУ СЉЕДЕЋЕ АДРЕСЕ: PRELIMINARNO ODREĐENOM BIRAČKOM MJESTU PRIDRUŽENE SU SLJEDEĆE ADRESE: Бирачко мјесто Biračko Glasačko

Више

Slide 1

Slide 1 Р Е П У Б Л И К А С Р П С КA МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ РЕПУБЛИЧКИ ПЕДАГОШКИ ЗАВОД Наставни предмет Демократија и људска права у школској 2017/18. години у основним и средњим школама Републике Српске

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ Нови Сад, Ђуре Јакшића бр. 7 тел: 021/422-177 факс: 021/420-187 број жиро рачуна: 840-1451666-42 www.akademja.uns.ac.rs ИНФОРМАТОР О ПРОГРАМСКИМ САДРЖАЈИМА ПРИЈЕМНОГ ИСПИТА за

Више

ОПШТИНА ТИТЕЛ, ОПШТИНСКА УПРАВА ТИТЕЛ, ГЛАВНА 1 ПРОГРАМ ПОПИСА СА ЗОНАМА И ДИНАМИКОМ ВРШЕЊА ПОПИСА НЕЗАКОНИТО ИЗГРАЂЕНИХ ОБЈЕКАТА година Назив м

ОПШТИНА ТИТЕЛ, ОПШТИНСКА УПРАВА ТИТЕЛ, ГЛАВНА 1 ПРОГРАМ ПОПИСА СА ЗОНАМА И ДИНАМИКОМ ВРШЕЊА ПОПИСА НЕЗАКОНИТО ИЗГРАЂЕНИХ ОБЈЕКАТА година Назив м ОПШТИНА ТИТЕЛ, ОПШТИНСКА УПРАВА ТИТЕЛ, ГЛАВНА 1 ПРОГРАМ ПОПИСА СА ЗОНАМА И ДИНАМИКОМ ВРШЕЊА ПОПИСА НЕЗАКОНИТО ИЗГРАЂЕНИХ ОБЈЕКАТА 2016. година Лок Лок Вилово Вилово Гардиновци Српских владара од бр. 25

Више

Rezultat likovno literarnog konkursa ishrana 2018, LEKTORISANO

Rezultat likovno literarnog konkursa ishrana 2018, LEKTORISANO РЕЗУЛТАТИ ЛИКОВНО-ЛИТЕРАРНОГ КОНКУРСА РАСПИСАНОГ ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА МАНИФЕСТАЦИЈЕ ОКТОБАР МЕСЕЦ ПРАВИЛНЕ ИСХРАНЕ 2018. ГОДИНЕ И ОБЕЛЕЖАВАЊА 16. OКТОБРА, СВЕТСКОГ ДАНА ХРАНЕ, на тему: ПРАВИЛНА ИСХРАНА

Више

Jesus the Great Teacher Serbian PDA

Jesus the Great Teacher Serbian PDA Библија за дјецу представља Исус Велики учитељ написао: Edward Hughes Илустровао: Byron Unger; Lazarus Прилагодио: E. Frischbutter; Sarah S. Превео: Dragan Djuric Продукција: Bible for Children www.m1914.org

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ГРАД КРАЉЕВО ГРАДСКА УПРАВА Одељење за друштвене делатности III Број:61-6/19 Датум: КРАЉЕВО БС На основу члана 10. Одлуке

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ГРАД КРАЉЕВО ГРАДСКА УПРАВА Одељење за друштвене делатности III Број:61-6/19 Датум: КРАЉЕВО БС На основу члана 10. Одлуке РЕПУБЛИКА СРБИЈА ГРАД КРАЉЕВО ГРАДСКА УПРАВА Одељење за друштвене делатности III Број:61-6/19 Датум:06.06.2019. КРАЉЕВО БС На основу члана 10. Одлуке о додели новчане награде ''Анђелко Савић'' редовним

Више

Test za 8. razred sa okružnog takmičenja 2015/2016.

Test za 8. razred sa okružnog takmičenja 2015/2016. На линији испод питања упиши име аутора књижевног дела Грађанин племић. 1. (име аутора) Одреди врсту риме (према распореду римованих стихова) која је коришћена у одломку из Змајевог XLII Ђулића. 2. Песмо

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ОБРАЗАЦ - 11 ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ ИЗВЕШТАЈ О ОЦЕНИ ДОКТОРСКЕ ДИСЕРТАЦИЈЕ Кандидаткиња: Гордана Ристић Тема: Соматизми у немачк

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ОБРАЗАЦ - 11 ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ ИЗВЕШТАЈ О ОЦЕНИ ДОКТОРСКЕ ДИСЕРТАЦИЈЕ Кандидаткиња: Гордана Ристић Тема: Соматизми у немачк УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ОБРАЗАЦ - 11 ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ ИЗВЕШТАЈ О ОЦЕНИ ДОКТОРСКЕ ДИСЕРТАЦИЈЕ Кандидаткиња: Гордана Ристић Тема: Соматизми у немачкој и српској фразеологији (контрастивна истраживања)

Више

45d5a900aedcdb9c3c4b6ec5bb962eee8c90cef78596b138362d01474f xlsx

45d5a900aedcdb9c3c4b6ec5bb962eee8c90cef78596b138362d01474f xlsx ПРВИ РАЗРЕД Ранг Име Презиме Одељ Школа Место Наставник шифра 1. зад. 2. зад. 3. зад. 4. зад. 5 зад. Укупно Награда 1 Вања Пеић 10 Гимназија Крушевац Дејан Оролић 104 20 20 20 20 20 100 I 2 Ђoрђe Петровић

Више

На основу члана 30

На основу члана 30 студијског програма КОМУНИКАЦИОНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ 1 Ћирковић Н. Тамара РЕк 1/18 60.00 10.00 70.00 2 Петровић Б. Ивана РЕк 14/18 60.00 7.80 67.80 3 Петковић Љ. Стефан РЕк 4/18 60.00 7.60 67.60 4 Симић Н. Никола

Више

Дани Светог Саве у Краљеву јануар године Понедељак, 21. јануар Светосавска недеља на Дечјем одељењу краљевачке библиотеке Лутке кој

Дани Светог Саве у Краљеву јануар године Понедељак, 21. јануар Светосавска недеља на Дечјем одељењу краљевачке библиотеке Лутке кој Дани Светог Саве у Краљеву 21 28. јануар 2019. године Понедељак, 21. јануар 17 30 Светосавска недеља на Дечјем одељењу краљевачке библиотеке Лутке које причају Учествују полазници Луткарске радионице Библиотеке

Више

РЕПУБЛИКА СРПСКА ОПШТИНА ШАМАЦ НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ОПШТИНСКА УПРАВА Одјељење за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Краља Александра I Карађор

РЕПУБЛИКА СРПСКА ОПШТИНА ШАМАЦ НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ОПШТИНСКА УПРАВА Одјељење за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Краља Александра I Карађор РЕПУБЛИКА СРПСКА ОПШТИНА ШАМАЦ НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ОПШТИНСКА УПРАВА Одјељење за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Краља Александра I Карађорђевића 4, 76230 Шамац, тел: 054/611-800, Факс:054/620-300

Више

Microsoft Word - Metodika nastave istorije.doc

Microsoft Word - Metodika nastave istorije.doc УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ ФАКУЛТЕТ: Образац - 1 ИЗВЈЕШТАЈ КОМИСИЈЕ о пријављеним кандидатима за избор наставника и сарадника у звање I. ПОДАЦИ О КОНКУРСУ Одлука о расписивању конкурса, орган и датум доношења

Више

Microsoft Word - KONACNI PRAVILNIK O NASTAVNOJ DELATNOSTI iz 2003 i sa izme–

Microsoft Word - KONACNI PRAVILNIK O NASTAVNOJ DELATNOSTI iz 2003 i sa izme– УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ МAШИНСКИ ФAКУЛТEТ П Р А В И Л Н И К О ДОКТОРСКИМ СТУДИЈАМА Н и ш, децембар 2007. гoдинe На основу Одредби Закона о високом образовању (Службени гласник РС број 76/2005), одредби Статута

Више

Основи рачунарске технике 1-13С111ОРТ1 Резултати јунског испитног рока 2017/2018 оцена : 5* - студенти који нису испунили услов Р.Б. Индекс Презиме и

Основи рачунарске технике 1-13С111ОРТ1 Резултати јунског испитног рока 2017/2018 оцена : 5* - студенти који нису испунили услов Р.Б. Индекс Презиме и 1. 2014/0092 Галић Душан 20 32 20 32 32 84 9 2. 2015/0656 Лозанић Нели 13 17 11.5 17 11.5 10 38.5 5 3. 2016/0334 Радовић Никола 25.5 21 25.5 21 32 78.5 8 4. 2016/0390 Тодоровић Игор 10 13 0 13 0 0 13 5*

Више

Билтен 28

Билтен 28 ОКРУЖНИ ОДБOЈКАШКИ САВЕЗ ВАЉЕВА БИЛТЕН 28 За такмичарску годину 2018/19 матични број: 17636065, ПИБ 104061723 Хала спортова канцеларија број 7 Карађорђева 43, 14000 Ваљево e-mail: komesar.oosv@gmail.com

Више

Microsoft Word - IMPRESUM-knjiga 1.doc

Microsoft Word - IMPRESUM-knjiga 1.doc [Закон о докторату наука, од 20. јуна 1955. године] У К А З О ПРОГЛАШЕЊУ ЗАКОНА О ДОКТОРАТУ НАУКА На основу члана 71 тачка 2 Уставног закона о основама друштвеног и политичког уређења Федеративне Народне

Више

МЕТОДИЧКИ ПОДАЦИ О ЧАСУ ОСНОВНА ШКОЛА,,БОШКО ПАЛКОВЉЕВИЋ ПИНКИ,, СТАРА ПАЗОВА УЧИТЕЉ: Анђелка Рувидић РАЗРЕД: Четврти НАСТАВНА ТЕМА: Осврт уназад - пр

МЕТОДИЧКИ ПОДАЦИ О ЧАСУ ОСНОВНА ШКОЛА,,БОШКО ПАЛКОВЉЕВИЋ ПИНКИ,, СТАРА ПАЗОВА УЧИТЕЉ: Анђелка Рувидић РАЗРЕД: Четврти НАСТАВНА ТЕМА: Осврт уназад - пр МЕТОДИЧКИ ПОДАЦИ О ЧАСУ ОСНОВНА ШКОЛА,,БОШКО ПАЛКОВЉЕВИЋ ПИНКИ,, СТАРА ПАЗОВА УЧИТЕЉ: Анђелка Рувидић РАЗРЕД: Четврти НАСТАВНА ТЕМА: Осврт уназад - прошлост НАСТАВНА ЈЕДИНИЦА: Други српски устанак ТИП

Више

Uputstva za oblikovanje doktorske disertacije

Uputstva za oblikovanje doktorske disertacije Прилог 4. Упутства за обликовање докторске дисертације Докторски рад пише се на српском језику или на другом језику, у складу са Законом, и садржи упоредну насловну страну, проширени резиме (до 4 стране)

Више

др Бранко Златковић, научни сарадник Библиографија - Начини задобијања чудесних моћи у народним песмама о Марку Краљевићу, Зборник радова XII Смотре н

др Бранко Златковић, научни сарадник Библиографија - Начини задобијања чудесних моћи у народним песмама о Марку Краљевићу, Зборник радова XII Смотре н др Бранко Златковић, научни сарадник Библиографија - Начини задобијања чудесних моћи у народним песмама о Марку Краљевићу, Зборник радова XII Смотре научно истрживачког рада студената, Млади истраживачи

Више

o

o o IZVOR:RADIO BEOGRAD 2 AUTOR:JOVANA MILOVANČEVIĆ "POEZIJA UŽIVO" U NOĆI MUZEJA U BEOGRADU U ovogodišnjoj "Noći muzeja", koja će biti organizovana u subotu 18. maja, Radio Beograd 2 će, prvi put, organizovati

Више

Oktatási Hivatal A 2018/2019. tanévi Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny első forduló SZERB NYELV ÉS IRODALOM Javítási-értékelési útmutató SZÖVEG

Oktatási Hivatal A 2018/2019. tanévi Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny első forduló SZERB NYELV ÉS IRODALOM Javítási-értékelési útmutató SZÖVEG Oktatási Hivatal A 2018/2019. tanévi Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny első forduló SZERB NYELV ÉS IRODALOM Javítási-értékelési útmutató SZÖVEGÉRTÉSI FELADATLAP РЕШЕЊА 1. Храбра, поносна жена, жена

Више

Билтен 15

Билтен 15 ОКРУЖНИ ОДБOЈКАШКИ САВЕЗ ВАЉЕВА БИЛТЕН 16 За такмичарску годину 2018/19 матични број: 17636065, ПИБ 104061723 Хала спортова канцеларија број 7 Карађорђева 43, 14000 Ваљево e-mail: komesar.oosv@gmail.com

Више

Microsoft Word - mdf

Microsoft Word - mdf МЕДИЦИНСКИ ФАКУЛТЕТ др Суботића 8 Телефон: (011) 36 36 333 Факс: (011) 2684 053 E-mail: marija.ratkovic@med.bg.ac.rs Интернет адреса: www.mfub.bg.ac.rs *Влада Републике Србије није донела Одлуку о броју

Више

СПИСАК ПРИЈАВЉЕНИХ КАНДИДАТА У ПРВОМ КОНКУРСНОМ РОКУ ЗА УПИС У ПРВУ ГОДИНУ ОСНОВНИХ АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА НА ФАКУЛТЕТУ ЗАШТИТЕ НА РАДУ У НИШУ, ШКОЛСКЕ 20

СПИСАК ПРИЈАВЉЕНИХ КАНДИДАТА У ПРВОМ КОНКУРСНОМ РОКУ ЗА УПИС У ПРВУ ГОДИНУ ОСНОВНИХ АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА НА ФАКУЛТЕТУ ЗАШТИТЕ НА РАДУ У НИШУ, ШКОЛСКЕ 20 СПИСАК ПРИЈАВЉЕНИХ КАНДИДАТА У ПРВОМ КОНКУРСНОМ РОКУ ЗА УПИС У ПРВУ ГОДИНУ ОСНОВНИХ АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА НА ФАКУЛТЕТУ ЗАШТИТЕ НА РАДУ У НИШУ, ШКОЛСКЕ 2019/2020. ГОДИНЕ Р.БР. Презиме Име Име I II III IV УКУПНО

Више

Правни факултет у Новом Саду

Правни факултет у Новом Саду УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ПРАВНИ ФАКУЛТЕТ У НОВОМ САДУ Адреса: Нови Сад, Трг Доситеја Обрадовића 1 Телефон: 021/6350-377 Факс: 021/450-427 Служба за наставу, телефон: 021/485-31-12 Интернет адреса: www.pf.uns.ac.rs

Више

ПОДРУЖНИЦА МАТЕМАТИЧАРА ВАЉЕВО, ВАЉЕВСКА ГИМНАЗИЈА МАТЕМАТИЧКИ ТУРНИР,,ИНТЕГРАЛ КУП", ВАЉЕВО 2016 РЕЗУЛТАТИ КАТЕГОРИЈА 1 - ШЕСТИ РАЗРЕД ИМЕ И ПРЕЗИМЕ

ПОДРУЖНИЦА МАТЕМАТИЧАРА ВАЉЕВО, ВАЉЕВСКА ГИМНАЗИЈА МАТЕМАТИЧКИ ТУРНИР,,ИНТЕГРАЛ КУП, ВАЉЕВО 2016 РЕЗУЛТАТИ КАТЕГОРИЈА 1 - ШЕСТИ РАЗРЕД ИМЕ И ПРЕЗИМЕ ПОДРУЖНИЦА МАТЕМАТИЧАРА ВАЉЕВО, ВАЉЕВСКА ГИМНАЗИЈА МАТЕМАТИЧКИ ТУРНИР,,ИНТЕГРАЛ КУП", ВАЉЕВО 2016 РЕЗУЛТАТИ КАТЕГОРИЈА 1 - ШЕСТИ РАЗРЕД ИМЕ И ПРЕЗИМЕ ШКОЛА МЕСТО А1 А2 А3 А4 Г1 Г2 Г3 Г4 К1 К2 К3 К4 УК

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА ТРЕЋИ КОНКУРСНИ РОК ЗА УПИС СТУДЕНАТА НА МАСТЕР АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ ЗА ШКОЛСКУ 2018/2019. ГОДИНУ Факу

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА ТРЕЋИ КОНКУРСНИ РОК ЗА УПИС СТУДЕНАТА НА МАСТЕР АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ ЗА ШКОЛСКУ 2018/2019. ГОДИНУ Факу УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА ТРЕЋИ КОНКУРСНИ РОК ЗА УПИС СТУДЕНАТА НА МАСТЕР АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ ЗА ШКОЛСКУ 2018/2019. ГОДИНУ Факултет педагошких наука Универзитета у Крагујевцу, Јагодина,

Више

Rezultati konkursa za filmsku produkciju 2009

Rezultati konkursa za filmsku produkciju 2009 РЕЗУЛТАТИ КОНКУРСА ЗА ФИЛМСКУ ПРОДУКЦИЈУ Конкурс за суфинансирање продукције филмова отворен је од 15.03.2009. до 31.03.2009. године. Избор филмских пројеката за суфинансирање извршила је комисија у саставу:

Више

Microsoft Word - SLUZBENI LIST BROJ 16.doc

Microsoft Word - SLUZBENI LIST BROJ 16.doc 29.06.2015. Службени лист општине Неготин Број 16 Страна 385 На основу члана 69.став 4. Закона о буџетском систему ( Сл. гласник, бр. 54/2009, 15., програмска активност 0602-0001 -пункционисање локалне

Више

петак ( ) сале 25, 26 и 26б 8:00 Индекс Презиме и име Потпис Демонстратор Поени 2012/0533 Богдановић Немања 2013/0539 Лековић Ива 2013/0653

петак ( ) сале 25, 26 и 26б 8:00 Индекс Презиме и име Потпис Демонстратор Поени 2012/0533 Богдановић Немања 2013/0539 Лековић Ива 2013/0653 петак (07.06.2019.) сале 25, 26 и 26б 8:00 2012/0533 Богдановић Немања 2013/0539 Лековић Ива 2013/0653 Трајковић Слободан 2013/0673 Терзић Николета 2014/0380 Прело Срђан 2014/0614 Тановић Иван 2014/0653

Више

Jedinstvena-jun.xlsx

Jedinstvena-jun.xlsx : 1066/1 ЖЕЛЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ 1 1004/1-2 Ступар Ненад Сања 40.00 58 98.00 2 1004/1-3 Алексић Жарко Бојана 40.00 58 98.00 3 1004/1-6 Ивановић Рајко Звонко 32.76 58 90.76 4 1004/1-9 Живановић Милан Дуња

Више

rptSrednjeSkole

rptSrednjeSkole Profil: MASA UH 4T01S, ARANŽER (Srpski) 1 360798 Jelena Milekić OŠ Nata Jeličić - Šabac 1 545,55 2 522600 Natalija Nedić OŠ Stojan Novaković - Šabac 1 506,07 3 957690 Mina Lazić OŠ Nikolaj Velimirović

Више

На основу члана 34

На основу члана 34 На основу члана 134. Закона о основном васпитању и образовању (''Службени гласник Републике Српске'', бр. 44/17 и 31/18), члана 127. Закона о средњем образовању и васпитању (''Службени гласник Републике

Више

5pravilnik-o-nagradjvanju-ucenika-2014.doc

5pravilnik-o-nagradjvanju-ucenika-2014.doc РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОШ Бранко Миљковић Број: 02-56/1 Датум: 06..2014.године Н И Ш На основу члана 57. Закона о основама система образовања и васпитања ( Сл.гл. РС, број 72/09, 52/11 и 55/13) и члана 60. и

Више

PRIJAVA NA JAVNI KONKURS ZA RADNO MJESTO U FONDU ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA BRČKO DISTRIKTA BiH UPUTSTVO: Molimo, odgovoriti na svako pitanje jasno i u p

PRIJAVA NA JAVNI KONKURS ZA RADNO MJESTO U FONDU ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA BRČKO DISTRIKTA BiH UPUTSTVO: Molimo, odgovoriti na svako pitanje jasno i u p PRIJAVA NA JAVNI KONKURS ZA RADNO MJESTO U FONDU ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA BRČKO DISTRIKTA BiH UPUTSTVO: Molimo, odgovoriti na svako pitanje jasno i u potpunosti. Pišite čitko hemijskom olovkom ili otkucajte

Више

Istorija EKSTERNA PROVJERA ZNANJA NA KRAJU III CIKLUSA OSNOVNE ŠKOLE 28. MAJ GOD. UPUTSTVO ZA BODOVANJE Napomene: Pridržavajte se predloženog up

Istorija EKSTERNA PROVJERA ZNANJA NA KRAJU III CIKLUSA OSNOVNE ŠKOLE 28. MAJ GOD. UPUTSTVO ZA BODOVANJE Napomene: Pridržavajte se predloženog up Istorija EKSTERNA PROVJERA ZNANJA NA KRAJU III CIKLUSA OSNOVNE ŠKOLE 28. MAJ 2014. GOD. UPUTSTVO ZA BODOVANJE Napomene: Pridržavajte se predloženog uputstva za bodovanje kako bi svi učenici bili na isti

Више

РАСПОРЕДА ИСПИТА У ЈАНУАРСКО-ФЕБРУАРСКОМ РОКУ

РАСПОРЕДА ИСПИТА У ЈАНУАРСКО-ФЕБРУАРСКОМ РОКУ РАСПОРЕДА ИСПИТА У ЈАНУАРСКО-ФЕБРУАРСКОМ РОКУ школске 2011/2012. године ЗА РЕДОВНЕ СТУДЕНТЕ УЧИТЕЉСКОГ ФАКУЛТЕТА И СТУДЕНТЕ СА ЗАВРШЕНОМ ПА И ВИШОМ ШКОЛОМ ЗА ОБРАЗОВАЊЕ ВАСПИТАЧА 1. ПИСМЕНИ ДЕО ИСПИТА

Више

СЕПТЕМБАР 2018 Вера Николић -АТЛЕТИКА- Вера Николић рођена је 23.септембра 1948.године у Грабовици крај Деспотовца. Прву победу забележила је у Ћуприј

СЕПТЕМБАР 2018 Вера Николић -АТЛЕТИКА- Вера Николић рођена је 23.септембра 1948.године у Грабовици крај Деспотовца. Прву победу забележила је у Ћуприј СЕПТЕМБАР 2018 Вера Николић -АТЛЕТИКА- Вера Николић рођена је 23.септембра 1948.године у Грабовици крај Деспотовца. Прву победу забележила је у Ћуприји на школском кросу са 13 година. Ту је запазио атлетски

Више

МЕЂУОКРУЖНИ ОДБОЈКАШКИ САВЕЗ КРАГУЈЕВАЦ Србија, Крагујевац, Краља Aлександра I Kарађорђевића бр. 56, пошт. фах 155 Tел/факс: 034/ , мобилн

МЕЂУОКРУЖНИ ОДБОЈКАШКИ САВЕЗ КРАГУЈЕВАЦ Србија, Крагујевац, Краља Aлександра I Kарађорђевића бр. 56, пошт. фах 155 Tел/факс: 034/ , мобилн МЕЂУОКРУЖНИ ОДБОЈКАШКИ САВЕЗ КРАГУЈЕВАЦ Србија, 34000 Крагујевац, Краља Aлександра I Kарађорђевића бр. 56, пошт. фах 155 Tел/факс: 034/334-876, мобилни: 060/05 55 803, 063/77 39 146 Eл.- пошта: moskrag@gmail.com

Више

На основу члана 57. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ("Сл. гласник РС", број 72/2009, 52/2011 и 55/2013), члана 66. З

На основу члана 57. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања (Сл. гласник РС, број 72/2009, 52/2011 и 55/2013), члана 66. З На основу члана 57. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ("Сл. гласник РС", број 72/2009, 52/2011 и 55/2013), члана 66. Закона о основном образовању и васпитању ("Сл. гласник

Више

OŠ Nikole Andrića Mjesec hrvatske knjige Tema: Čitam 100 na sat ( )

OŠ Nikole Andrića Mjesec hrvatske knjige Tema: Čitam 100 na sat ( ) OŠ Nikole Andrića Mjesec hrvatske knjige 2016. Tema: Čitam 100 na sat (15.10.-15-11.2016.) DOGAĐANJA: 20. listopada u 10 h, Gradska knjižnica Vukovar Dani Matice hrvatske U Gradskoj knjižnici Vukovar povodom

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катхизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: I-11 Образовни профил: мастер

Више

Raspored ispita - juni NNV.xlsx

Raspored ispita - juni NNV.xlsx ПЕТАК 12.06.2015. СРПСКИ ЈЕЗИК 1 СРПСКИ ЈЕЗИК студенти са ПА, вишом и СРПСКИ ЈЕЗИК 2 ГОВОРНА КУЛТУРА ФОРМЕ УЧТИВОСТИ У СРПСКОМ ЈЕЗИКУ (редовни учитељи и васпитачи) СРПСКОГ ЈЕЗИКА И КЊИЖЕВНОСТИ 2 СРПСКОГ

Више

Microsoft Word - JAVNI POZIV za stipendije u 2011[1].doc

Microsoft Word - JAVNI POZIV za stipendije u 2011[1].doc На основу члана 9 Одлуке о подстицају развоја талентованих ученика и студената ("Службени лист Града Ниша", број 49/2005 и 49/2006), Kомисија за подстицај развоја талентованих ученика и студената Града

Више

НАГРАЂЕНЕ ЛИНГВИСТИЧКЕ СЕКЦИЈЕ ЛИНГВИСТИЧКЕ СЕКЦИЈЕ ДРУШТВО ЗА СРПСКИ ЈЕЗИК И КЊИЖЕВНОСТ СРБИЈЕ МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА РЕП

НАГРАЂЕНЕ ЛИНГВИСТИЧКЕ СЕКЦИЈЕ ЛИНГВИСТИЧКЕ СЕКЦИЈЕ ДРУШТВО ЗА СРПСКИ ЈЕЗИК И КЊИЖЕВНОСТ СРБИЈЕ МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА РЕП НАГРАЂЕНЕ ЛИНГВИСТИЧКЕ СЕКЦИЈЕ ЛИНГВИСТИЧКЕ СЕКЦИЈЕ ДРУШТВО ЗА СРПСКИ ЈЕЗИК И КЊИЖЕВНОСТ СРБИЈЕ МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ВУКОВА ЗАДУЖБИНА ТАКМИЧЕЊЕ ЛИНГВИСТИЧКИХ

Више

OM __KOLOKVIJUM_V7.xls

OM __KOLOKVIJUM_V7.xls 1 145 / 10 Томановић Невена 0,00 0,00 0,00 0,00 0 0 0,0 0,0 0,0 0,0 N 2 216 / 12 Благојевић Ружица 52,07 28,76 62,60 71,54 9 2 57,3 50,1 58,3 50,1 P 3 286 / 12 Мрдовић Исидора 20,59 22,57 77,06 18,46 2

Више

Универзитет у Новом Саду Филозофски факултет Наставни план 15СЛ - Словачки језик и књижевност Година студија: 1 РБ Акроним Назив Фонд часо

Универзитет у Новом Саду Филозофски факултет Наставни план 15СЛ - Словачки језик и књижевност Година студија: 1 РБ Акроним Назив Фонд часо Година студија: 1 РБ Акроним Назив Фонд часова Семестар ЕСПБ Обавезни предмети у 1. семестру 1. 15СЛСЛ001 Фонетика и фонологија словачког језика (2+2+0) 1 6 2. 15СЛСЛ002 Правопис словачког језика 1 (1+1+0)

Више

Наставно-научном већу Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу (Свака рубрика мора бити попуњена) (Ако нема података, рубрика остаје праз

Наставно-научном већу Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу (Свака рубрика мора бити попуњена) (Ако нема података, рубрика остаје праз Наставно-научном већу Факултета медицинских наука (Свака рубрика мора бити попуњена) (Ако нема података, рубрика остаје празна али назначена) I ПОДАЦИ О КОНКУРСУ, КОМИСИЈИ И КАНДИДАТИМА 1. Одлука о расписивању

Више

Microsoft Word - IMPRESUM-knjiga 1.doc

Microsoft Word - IMPRESUM-knjiga 1.doc [Правилник о саставу и раду комисија за оцену и одбрану докторске дисертације, од 31. јануара 1949. године] На основу чл. 17 ст. 1 Закона о стицању научног степена доктора наука ( Службени лист ФНРЈ бр.

Више

Oktatási Hivatal Решења A 2013/2014. tanévi Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny első forduló SZERB NYELV ÉS IRODALOM Javítási-értékelési útmutató

Oktatási Hivatal Решења A 2013/2014. tanévi Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny első forduló SZERB NYELV ÉS IRODALOM Javítási-értékelési útmutató Oktatási Hivatal Решења A 2013/2014. tanévi Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny első forduló SZERB NYELV ÉS IRODALOM Javítási-értékelési útmutató 1. Која су ранија Његошева дела епске (приповедске)

Више

Статут Фондације На основу члана 33. став 4. Закона о задужбинама и фондацијама ( Службени гласник РС, број 88/2010), а у вези са Актом о оснивању фон

Статут Фондације На основу члана 33. став 4. Закона о задужбинама и фондацијама ( Службени гласник РС, број 88/2010), а у вези са Актом о оснивању фон Статут Фондације На основу члана 33. став 4. Закона о задужбинама и фондацијама ( Службени гласник РС, број 88/2010), а у вези са Актом о оснивању фондације Доцент др Милена Далмација овереним пред Основним

Више

Универзитет у Београду - Фармацеутски факултет

Универзитет у Београду - Фармацеутски факултет Универзитет у Београду - Фармацеутски факултет Упутство за израду, технички дизајн и архивирање завршног рада у Служби за библиотечке и музејске послове Факултета Изглед рада Корица завршног рада садржи:

Више

С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Maшински факултет, Београд Ужа научна, oдн

С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Maшински факултет, Београд Ужа научна, oдн С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Maшински факултет, Београд Ужа научна, oдносно уметничка област: Мотори Број кандидата који се

Више

Извештај о оствареним резултатима на такмичењима школске 2014/2015.г. СРПСКИ ЈЕЗИК ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ учествовало је : 6 ученика петог, 9 ученика шес

Извештај о оствареним резултатима на такмичењима школске 2014/2015.г. СРПСКИ ЈЕЗИК ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ учествовало је : 6 ученика петог, 9 ученика шес Извештај о оствареним резултатима на такмичењима школске 2014/2015.г. СРПСКИ ЈЕЗИК ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ учествовало је : 6 ученика петог, 9 ученика шестог, 8 ученика седмог и 7 ученика осмог разреда, укупно

Више

??????????

?????????? Генерални пласман у појединачној конкуренцији такмичења у стрељаштву Пол: Мушки Категорија: Основне школе Члан Име такмичара Школа екипе Серија 1 Серија 2 Серија 3 Укупно 1 Милошевић Марко 8 Рада Миљковић

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава-православни катихизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: IV-34 Образовни профил: мастер

Више

На основу члана 93. став 1. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник Републике Србије, број број 129/07, 83/14-др.закон, 101/2016 и 47/18), чла

На основу члана 93. став 1. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник Републике Србије, број број 129/07, 83/14-др.закон, 101/2016 и 47/18), чла На основу члана 93. став 1. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник Републике Србије, број број 129/07, 83/14-др.закон, 101/2016 и 47/18), члана 181.став 1. Закона о државном премеру и катастру

Више

Microsoft Word - Ispitni zadatak А semafor ceo dokument

Microsoft Word - Ispitni zadatak  А semafor ceo dokument ПРАКТИЧНИ ИСПИТ ЗА КАТЕГОРИЈУ AM, A1, A2, A ИСПИТНИ ЗАДАТАК БРОЈ 1 Практични испит састоји се из: управљања возилом на уређеном полигону за практичну обуку и управљања возилом у саобраћају на јавном путу.

Више

Прелиминарни резултати Књижевне олимпијаде 2019 градско такмичење - I разред ШИФРА БРОЈ БОДОВА Учионица НАЗИВ ШКОЛЕ МЕСТО ИМЕ И ПРЕЗИМЕ НАСТАВНИКА БЕЋ

Прелиминарни резултати Књижевне олимпијаде 2019 градско такмичење - I разред ШИФРА БРОЈ БОДОВА Учионица НАЗИВ ШКОЛЕ МЕСТО ИМЕ И ПРЕЗИМЕ НАСТАВНИКА БЕЋ Прелиминарни резултати Књижевне олимпијаде 2019 градско такмичење - I разред ШИФРА БРОЈ БОДОВА Учионица НАЗИВ ШКОЛЕ МЕСТО ИМЕ И ПРЕЗИМЕ НАСТАВНИКА БЕЋКОВИЋ ФГ07 20 бр.18 Економско-трговинска школа Сопот

Више

PRIPREMA ZA IZVOĐENJE NASTAVNE ( METODIČKE ) JEDINICE

PRIPREMA ZA IZVOĐENJE NASTAVNE ( METODIČKE ) JEDINICE DNEVNA PRIPREMA ZA VJERONAUČNI SAT I. OPĆI PODACI O VJERONAUČNOM SATU Škola: OŠ Ivan Kozarac Nijemci Razred: 1 Vjeroučitelj: Ljudevit Gačić Nastavna cjelina: Zajedno smo uvijek radosni Nastavna tema: Susret

Више

Српски ПРИЈАВА НА ЈАВНИ КОНКУРС ЗА РАДНО МЈЕСТО У ЈП ПУТЕВИ БРЧКО Д.О.О. БРЧКО ДИСТРИКТ БиХ УПУТСТВО: Молимо Вас да одговорите на свако питање јасно и

Српски ПРИЈАВА НА ЈАВНИ КОНКУРС ЗА РАДНО МЈЕСТО У ЈП ПУТЕВИ БРЧКО Д.О.О. БРЧКО ДИСТРИКТ БиХ УПУТСТВО: Молимо Вас да одговорите на свако питање јасно и ПРИЈАВА НА ЈАВНИ КОНКУРС ЗА РАДНО МЈЕСТО У ЈП ПУТЕВИ БРЧКО Д.О.О. БРЧКО ДИСТРИКТ БиХ УПУТСТВО: Молимо Вас да одговорите на свако питање јасно и у потпуности. Пишите читко хемијском оловком или откуцајте

Више

KATEKIZAM KATOLIČKE CRKVE

KATEKIZAM  KATOLIČKE  CRKVE Petak, 02.11.2012.g. DANAS SAM POČEO SA MOLITVOM ZA NEVJERNIKE, PREMA PREPORUCI NAŠE 1 / 24 MAJČICE IZ MEĐUGORJA. JER DANAS, SVAKOG 2. U MJESECU, DRAGA MAJČICA DOLAZI I JAVLJA SE NA RAZNE NAČINE VIJDELICI

Више

ОШ Вук Караџић, Сремчица

ОШ Вук Караџић, Сремчица ОШ Вук Караџић, Сремчица ИЗВЕШТАЈ СА ШКОЛСКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ ИСТОРИЈЕ Такмичење из историје на нивоу школе одржано је у среду 24. децембра 2014. године за ученике свих разреда Будући да квоте за учешће на

Више

Базе података 1 - СИ - јануар Р.Б. Индекс Презиме и име Лаб 1 (макс 1) Лаб 2 (макс 3) Лаб 3 (макс 3) Лаб 4 (макс 3) Колоквијум 1 - редовни - Ко

Базе података 1 - СИ - јануар Р.Б. Индекс Презиме и име Лаб 1 (макс 1) Лаб 2 (макс 3) Лаб 3 (макс 3) Лаб 4 (макс 3) Колоквијум 1 - редовни - Ко 1. 2005/0559 Шантић Мирослав 0 2. 2010/0085 Репац Небојша 0 3. 2011/0322 Тасић Милош 0 4. 2011/0493 Срећковић Немања 1 1 2 1 10 1 1 0 16 5 5. 2011/0543 Константиновић Сара 5.5 46 51.5 6 6. 2012/0519 Станишић

Више

Slide 1

Slide 1 ЕЛЕКТРОНСКЕ ИЗЛОЖБЕ БИБЛИОТЕКЕ МАТИЦЕ СРПСКЕ БИБЛИОТЕКА МАТИЦЕ СРПСКЕ БИБЛИОТЕКА МАТИЦЕ СРПСКЕ ПРИРЕДИЛА ЈЕ 178 ИЗЛОЖБИ У ВИТРИНАМА. ОД ЈАНУАРА 2011. ГОДИНЕ ИЗЛОЖБЕ СЕ ПРЕЗЕНТУЈУ У ЕЛЕКТРОНСКОМ ОБЛИКУ,

Више

Microsoft Word - ?????? ????????? ????? ?????? ???? ?? ????? ??????????? ???? ?????? ????? ?? ????? ????? ?????? ?? ????? ?????

Microsoft Word - ?????? ????????? ????? ?????? ???? ?? ????? ??????????? ???? ?????? ????? ?? ????? ????? ?????? ?? ????? ????? СПИСАК СТУДЕНАТА ПРВЕ ГОДИНЕ КОЈИ СУ ПОСЛЕ ОКТОБАРСКОГ РОКА СТЕКЛИ ПРАВО ДА УПИШУ ДРУГУ ГОДИНУ НА ТЕРЕТ БУЏЕТА ИНДЕКС ИМЕ ПРЕЗИМЕ ЕСПБ ПРОСЕЧНА ОЦЕНА 058/17 Емилија Влајић 60 10.00 098/17 Стефанија Насић

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катихизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: II-11 Образовни профил: мастер

Више

На основу члана 13 Правилника о условима за доделу награда ученицима и студентима- младим талентима( Међуопштински службени лист бр 19/2019) Комисија

На основу члана 13 Правилника о условима за доделу награда ученицима и студентима- младим талентима( Међуопштински службени лист бр 19/2019) Комисија На основу члана 13 Правилника о условима за доделу награда ученицима и студентима- младим талентима( Међуопштински службени лист бр 19/2019) Комисија за спровођење конкурсног поступка за доделу награда

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ Распоред часова предавања и вежби на ОАС, МАС и ДАС Пролећни семестар школске 2018/2019 Ниш Март 2019.

УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ Распоред часова предавања и вежби на ОАС, МАС и ДАС Пролећни семестар школске 2018/2019 Ниш Март 2019. УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ предавања и вежби на ОАС, МАС и ДАС Пролећни семестар школске 2018/2019 Ниш Март 2019. УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ САДРЖАЈ: ОСНОВНЕ АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ Англистика...

Више

КОНКУРС ЗА УПИС У ПРВУ ГОДИНУ МАСТЕР АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА НА УНИВЕРЗИТЕТУ У БЕОГРАДУ - ГЕОГРАФСКОМ ФАКУЛТЕТУ за школску 2019/20. годину Студијски програ

КОНКУРС ЗА УПИС У ПРВУ ГОДИНУ МАСТЕР АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА НА УНИВЕРЗИТЕТУ У БЕОГРАДУ - ГЕОГРАФСКОМ ФАКУЛТЕТУ за школску 2019/20. годину Студијски програ КОНКУРС ЗА УПИС У ПРВУ ГОДИНУ МАСТЕР АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА НА УНИВЕРЗИТЕТУ У БЕОГРАДУ - ГЕОГРАФСКОМ ФАКУЛТЕТУ за школску 2019/20. годину Студијски програми Универзитет у Београду - Географски факултет, на

Више

BROJ 31 juli/srpanj Trg solidarnosti 2a, Sarajevo Tel: AUTORSKE NOVINE juli/srpanj SADRŽAJ: AMUS primljen u redovno članst

BROJ 31 juli/srpanj Trg solidarnosti 2a, Sarajevo Tel: AUTORSKE NOVINE juli/srpanj SADRŽAJ: AMUS primljen u redovno članst AUTORSKE NOVINE juli/srpanj 2017. SADRŽAJ: AMUS primljen u redovno članstvo CISAC-a Obilježen 21.06. Svjetski dan muzike i peta godišnjica od dobijanja licence AMUS-a Upravni odbor AMUS-a usvojio Izvještaj

Више

Након увида у документацију Комисија подноси ИЗВЈЕШТАЈ КОМИСИЈЕ О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I ПОДАЦИ О КОНКУРСУ Конкурс објављен: 27. ј

Након увида у документацију Комисија подноси ИЗВЈЕШТАЈ КОМИСИЈЕ О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I ПОДАЦИ О КОНКУРСУ Конкурс објављен: 27. ј Након увида у документацију Комисија подноси ИЗВЈЕШТАЈ КОМИСИЈЕ О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I ПОДАЦИ О КОНКУРСУ Конкурс објављен: 27. јуна 2012. године у дневном листу ''Глас Српске'' Специфични

Више

Број:

Број: ДОНОШЕЊЕ ОДЛУКЕ О ДОДЕЉИВАЊУ НАГРАДА ЗА УСПЕХ СТУДЕНАТА У ШКОЛСКОЈ 2016/17. ГОДИНИ И ВИСИНИ И НАЧИНУ ОБЕЗБЕЂИВАЊА НОВЧАНИХ СРЕДСТАВА ЗА НАГРАДЕ КОЈЕ ЋЕ БИТИ ДОДЕЉЕНЕ У ВИДУ ЈЕДНОКРАТНИХ СТИПЕНДИЈА ПРЕДЛОГ

Више

Вежбе из српског језика

Вежбе из српског језика Вежбе из српског језика Основни ниво Број питања 1. Допуни реченице У српском језику постоји врста речи. Оне су, с обзиром на променљивост, подељене на и речи. 2. Наброј све променљиве врсте речи: 3. Наброј

Више

The Prince Becomes a Shepherd Serbian

The Prince Becomes a Shepherd Serbian Библија за дјецу представља Принц постаје пастир написао: Edward Hughes Илустровао: M. Maillot; Lazarus Прилагодио: E. Frischbutter; Sarah S. Превео: Dragan Djuric Продукција: Bible for Children www.m1914.org

Више

Пројекат обнове цркве Светог Георгија у Гомиљанима

Пројекат обнове цркве Светог Георгија у Гомиљанима Назив пројекта Врста документа Носилац израде Наручилац Рад на терену ПРОЈЕКАТ ОБНОВЕ ЦРКВЕ СВЕТОГ ГЕОРГИЈА У ГОМИЉАНИМ Главни пројекат Републички завод за заштиту културно-историјског и природног н Српска

Више

Списак студената Школска година: 2018/2019 Предмет: МАСА-А Студио М02 А - Пројекат - Креирање атмосфере, Дорћол Наставник: Весна Цагић Мил

Списак студената Школска година: 2018/2019 Предмет: МАСА-А Студио М02 А - Пројекат - Креирање атмосфере, Дорћол Наставник: Весна Цагић Мил Списак студената Предмет: МАСА-А12011-1801 - Студио М02 А - Пројекат - Креирање атмосфере, Дорћол Наставник: Весна Цагић Милошевић Сала: 220 1 2018/21005 Штуловић Симона 1 2 2018/21003 Петровић Олга 1

Више

НАСТАВНО НАУЧНОМ ВИЈЕЋУ МЕДИЦИНСКИ ФАКУЛТЕТ СЕНАТУ УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ Предмет: Извјештај комисије о пријављеним кандидатима за избор у а

НАСТАВНО НАУЧНОМ ВИЈЕЋУ МЕДИЦИНСКИ ФАКУЛТЕТ СЕНАТУ УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ Предмет: Извјештај комисије о пријављеним кандидатима за избор у а НАСТАВНО НАУЧНОМ ВИЈЕЋУ МЕДИЦИНСКИ ФАКУЛТЕТ СЕНАТУ УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ Предмет: Извјештај комисије о пријављеним кандидатима за избор у академско звање вишег асистента, ужа научна област Педијатрија

Више

Ранг листа примљених ученика у јулском уписном року школске 2019/2020 р.бр Презиме и име школа разред бр. бода 1 Стојилковић Никола Гимназија 2 45,16

Ранг листа примљених ученика у јулском уписном року школске 2019/2020 р.бр Презиме и име школа разред бр. бода 1 Стојилковић Никола Гимназија 2 45,16 Ранг листа примљених ученика у јулском уписном року школске 2019/2020 р.бр Презиме и име школа разред бр. бода 1 Стојилковић Никола Гимназија 2 45,16 2 Стошић Милош Гимназија 3 45,00 3 Младеновић Миљан

Више

Microsoft Word - KONKURS ZA UPIS NA DOKTORSKE AKADEMSKE STUDIJE SKOLSKE

Microsoft Word - KONKURS ZA UPIS NA DOKTORSKE AKADEMSKE STUDIJE SKOLSKE На основу члана 83. став 1. Закона о високом образовању («Службени гласник РС» број 76/2005, 100/2007 аутентично тумачење, 97/2008, 44/2010, 93/2012,89/2013, 99/2014,45/2015 i 68/2015), члана 85. Статута

Више

ПРАВОСЛАВНИ БОГОСЛОВСКИ ФАКУЛТЕТ

ПРАВОСЛАВНИ БОГОСЛОВСКИ ФАКУЛТЕТ ПРАВОСЛАВНИ БОГОСЛОВСКИ ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ Силабуси основне студије богословља Предмет: Библијска ерминевтика Група: Библистика Фонд часова: 2+1 Испит: Назив курса: Библијска ерминевтика

Више

Универзитет у Београду Правни факултет Распоред термина по испитима и наставницима Испитни рок: ОАС Септембар 2018/ година студија

Универзитет у Београду Правни факултет Распоред термина по испитима и наставницима Испитни рок: ОАС Септембар 2018/ година студија 1. година студија 11ПФ1001 - Увод у право Горан Дајовић 02.09.19.(13h) 05.09.19.(13h) Милош Здравковић 26.08.19.(14h) 27.08.19.(12h) 05.09.19.(14h) Миодраг Јовановић 28.08.19.(10h) 03.09.19.(10h) 04.09.19.(10h)

Више