05 april/travanj SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE VITEZ 2/19 Bosna i Hercegovina Federacija Bosne i Hercegovine Kanton Središnja Bosna / Srednjobosanski Kanton

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "05 april/travanj SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE VITEZ 2/19 Bosna i Hercegovina Federacija Bosne i Hercegovine Kanton Središnja Bosna / Srednjobosanski Kanton"

Транскрипт

1 05 april/travanj SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE VITEZ 2/19 Bosna i Hercegovina Federacija Bosne i Hercegovine Kanton Središnja Bosna / Srednjobosanski Kanton OPĆINA VITEZ 1 Stjepana Radića VITEZ Tel: Fax: info@opcinavitez.info SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE VITEZ Broj: 2/19 5. april/travanj Godina MMXIX Broj: /2019 Vitez, godine Na osnovu člana 24. Statuta općine Vitez ( Službeni glasnik općine Vitez broj 5/08), Općinsko vijeće Vitez nakon razmatranja Izvještaja o izvršenju budžeta i utrošku budžetske rezerve za period od godine,a po prijedlogu Komisije za budžet na svojoj 16. sjednici održanoj dana godine donijelo je: Z A K LJ U Č A K I Usvaja se Izvještaj o izvršenju budžeta i utrošku budžetske rezerve općine Vitez za godinu uz slijedeće zaključke: 1. Pozitivno je što je ostvaren suficit na prihodovnoj strani u 2018.godini; 2. Da se o stavkama u budžetu koje nisu potrošene u planiranim iznosima u 2018.godini, vodi računa o njihovim planiranom trošenju u godini; 3. Potrebno je i dalje raditi na osvještavanju korisnika budžeta, u cilju naplate prihoda; 4. Nastaviti težiti racionalnijoj potrošnji sredstava po budžetskim stavkama; II Zaključak stupa na snagu danom objavljivanja u Službenom glasniku općine Vitez. Broj: /2019 Vitez, godine Na temelju članka 24. Statuta općine Vitez ( Službeni glasnik općine Vitez broj 5/08), Općinsko vijeće Vitez nakon razmatranja Izvješća o izvršenju Proračuna i utrošku proračunske rezerve za period od godine,a po prijedlogu povjerenstva za proračun na svojoj 16. sjednici održanoj dana godine donijelo je: Z A K LJ U Č A K I Usvaja se Izvješće o izvršenju proračuna i utrošku proračunske rezerve općine Vitez za godinu uz slijedeće zaključke: 1. Pozitivno je što je ostvaren suficit na prihodovnoj strani u 2018.godini; 2. Da se o stavkama u proračunu koje nisu potrošene u planiranim iznosima u 2018.godini, vodi računa o njihovim planiranom trošenju u 2019.godini; 3. Potrebno je i dalje raditi na osvještavanju korisnika proračuna, u cilju naplate prihoda; 4. Nastaviti težiti racionalnijoj potrošnji sredstava po proračunskim stavkama; II Zaključak stupa na snagu danom objavljivanja u Službenom glasniku općine Vitez.

2 2 Broj: /2019 Vitez, godine SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE VITEZ 2/19 05 april/travanj Broj: /2019 Vitez, godine Na osnovu člana 24. Statuta općine Vitez ( Službeni glasnik općine Vitez broj 5/08), Općinsko vijeće Vitez nakon razmatranja Izvještaja o radu Općinskog javnog pravobranilaštva za općine Vitez i Busovača za godinu donijelo je: Z A K LJ U Č A K O USVAJANJU IZVJEŠTAJA O RADU OPĆINSKOG JAVNOG PRAVOBRANILAŠTVA VITEZ ZA PODRUČJE OPĆINA VITEZ I BUSOVAČA ZA PERIOD OD GODINE I Usvaja se Izvještaj o radu Općinskog javnog pravobranilaštva Vitez i Busovača za godinu. II Zaključak stupa na snagu danom objavljivanja u Službenom glasniku općine Vitez. Na temelju članka 24. Statuta općine Vitez ( Službeni glasnik općine Vitez broj 5/08), Općinsko vijeće Vitez nakon razmatranja Izvješća o radu Općinskog javnog pravobraniteljstva za općine Vitez i Busovača za godinu, donijelo je: Z A K LJ U Č A K O USVAJANJU IZVJEŠĆA O RADU OPĆINSKOG JAVNOG PRAVOBRANITELJSTVA VITEZ ZA PODRUČJE OPĆINA VITEZ I BUSOVAČA ZA PERIOD OD GODINE I Usvaja se Izvješće o radu Općinskog javnog pravobraniteljstva Vitez i Busovača za godinu. II Zaključak stupa na snagu danom objavljivanja u Službenom glasniku općine Vitez.

3 05 april/travanj SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE VITEZ 2/19 3 Broj: /2019 Vitez, godine Na osnovu člana 24. Statuta općine Vitez ( Službeni glasnik općine Vitez broj 5/08) i člana 42. Zakona o ustanovama ( Službeni list R,broj 6/92,8/93 i 13/94) Općinsko vijeće Vitez nakon razmatranja Plana i programa rada J.U. Dom zdravlja Vitez za godinu, donijelo je: Z A K LJ U Č A K I Usvaja se Plan i program rada J.U. Dom zdravlja Vitez za godinu, koji je usvojen na sjednici Upravnog odbora Ustanove dana godine po brojem: /2018. II Zaključak stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se u Službenom glasniku općine Vitez. Broj: /2019 Vitez, godine Na temelju članka 24. Statuta općine Vitez ( Službeni glasnik općine Vitez broj 5/08) i članka 42. Zakona o ustanovama ( Službeni list R,broj 6/92,8/93 i 13/94) Općinsko vijeće Vitez nakon razmatranja Plana i programa rada J.U. Dom zdravlja Vitez za godinu, donijelo je: Z A K LJ U Č A K I Usvaja se Plan i program rada J.U. Dom zdravlja Vitez za godinu, koji je usvojen na sjednici Upravnog vijeća Ustanove dana godine po brojem: /2018. II Zaključak stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se u Službenom glasniku općine Vitez.

4 4 Broj: /2019 Vitez, godine SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE VITEZ 2/19 05 april/travanj Broj: /2019 Vitez, godine Na osnovu člana 24. Statuta općine Vitez ( Službeni glasnik općine Vitez broj 5/08) i člana 42. Zakona o ustanovama ( Službeni list R,broj 6/92,8/93 i 13/94) Općinsko vijeće Vitez nakon razmatranja Plana i programa rada J.U. Radio Vitez sa p.o. za godinu, donijelo je: Z A K LJ U Č A K I Usvaja se Plan i program rada J.U.Radio Vitez sa p.o. za godinu, koji je usvojen na sjednici Upravnog odbora Ustanove dana godine po brojem: UV-06/18. II Zaključak stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se u Službenom glasniku općine Vitez. Na temelju članka 24. Statuta općine Vitez ( Službeni glasnik općine Vitez broj 5/08) i članka 42. Zakona o ustanovama( Službeni list R,broj 6/92,8/93 i 13/94) Općinsko vijeće Vitez nakon razmatranja Plana i programa rada J.U. Radio Vitez sa p.o. za godinu, donijelo je: Z A K LJ U Č A K I Usvaja se Plan i program rada J.U.Radio Vitez sa p.o. za godinu, koji je usvojen na sjednici Upravnog vijeća Ustanove dana godine po brojem: UV-06/18. II Zaključak stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se u Službenom glasniku općine Vitez.

5 05 april/travanj SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE VITEZ 2/19 5 Broj: /19 Vitez, godina Na osnovu člana 129. stav (2) Statuta općine Vitez ( Službeni glasnik općine Vitez broj 5/08) Općinsko vijeće Vitez na sjednici održanoj godine donijelo je O D L U K U O IZMJENI ODLUKE O RADNOM VREMENU I PRIJEMU STRANAKA U SLUŽBAMA ZA UPRAVU I DRUGIM OPĆINSKIM SLUŽBAMA OPĆINE VITEZ Član 1. Ovom odlukom mijenja se član 3. stav (4) Odluke o radnom vremenu i prijemu stranaka u službama za upravu i drugim općinskim službama u općini Vitez ( Službeni glasnik općine Vitez broj 3/10) i glasi: Službenici koji vode upravni postupak primaju stranke svakim radnim danom u vremenu od 8,00 do 12,00 sati, odnosno utorkom i od sati. Ostali dio teksta odluke ostaje nepromijenjen. Član 2. Ova odluka stupa na snagu osmog dana po objavljivanju u Službenom glasniku općine Vitez. Broj: /2019 Vitez, godina Na temelju članka 129. stavak (2) Statuta općine Vitez ( Službeni glasnik općine Vitez broj 5/08) Općinsko vijeće Vitez na sjednici održanoj dana godine donijelo je O D L U K U O IZMJENI ODLUKE O RADNOM VREMENU I PRIJEMU STRANAKA U SLUŽBAMA ZA UPRAVU I DRUGIM OPĆINSKIM SLUŽBAMA OPĆINE VITEZ Članak 1. Ovom odlukom mijenja se članak 3. stavak (4) Odluke o radnom vremenu i prijemu stranaka u službama za upravu i drugim općinskim službama u općini Vitez ( Službeni glasnik općine Vitez broj 3/10) i glasi: Službenici koji vode upravni postupak primaju stranke svakim radnim danom u vremenu od 8,00 do 12,00 sati, odnosno utorkom i od sati. Ostali dio teksta odluke ostaje nepromijenjen. Članak 2. Ova odluka stupa na snagu osmoga dana po objavi u Službenom glasniku općine Vitez.

6 6 Broj: /2019 Vitez; godine SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE VITEZ 2/19 05 april/travanj Broj: /2019 Vitez; godine Na osnovu člana 24. Statuta općine Vitez ( Službeni glasnik općine Vitez broj 5/08) i člana 23.stav (5) Odluke o izmjeni Odluke o javnim priznanjima općine Vitez ( Službeni glasnik općine Vitez broj 2/15) Općinsko vijeće Vitez na svojoj 16. sjednici održanoj dana godine donijelo je O D L U K U o dodjeli javnih priznanja općine Vitez za 2019.godinu Član 1. U povodu obilježavanja 28. aprila - Dana općine Vitez dodjeljuju se općinska javna priznanja za 2019.godinu i to: I. PLAKETA OPĆINE VITEZ 1. LUCIUS d.o.o. Vitez-za ukupan doprinos u razvoju unutrašnje i vanjske trgovine 2. MIHNET ef. MEHMEDOVIĆ-za doprinos u procesu pomirenja i jačanja međureligijskog dijaloga kroz saradnju sa Katoličkom crkvom, te razvoju društvenih aktivnosti. 3. UDRUGA GRAĐANA PRVI KOŠ BILAza postignute profesionalne rezultate u sportu. II. POSMRTNO PRIZNANJE OPĆINE VITEZ 1. ADMIR ĐELILOVIĆ za sveukupni društveni doprinos na području općine Vitez 2. ZDRAVKO ŠIMIĆ- za sveukupni društveni doprinos na području općine Vitez. Član 2. Javna priznanja će se uručiti na svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom Dana općine Vitez. Član 3. Odluka stupa na snagu danom donošenja, a objaviti će se u Službenom glasniku općine Vitez. Na temelju članka 24. Statuta općine Vitez ( Službeni glasnik općine Vitez broj 5/08) i članka 23.stavak (5) Odluke o izmjeni Odluke o javnim priznanjima općine Vitez ( Službeni glasnik općine Vitez broj 2/15) Općinsko vijeće Vitez na svojoj 16. sjednici održanoj dana godine donijelo je O D L U K U o dodjeli javnih priznanja općine Vitez za 2019.godinu Članak 1. U povodu obilježavanja 28. travnja - Dana općine Vitez dodjeljuju se općinska javna priznanja za 2019.godinu i to: I. PLAKETA OPĆINE VITEZ 1. LUCIUS d.o.o. Vitez-za ukupan doprinos u razvitku unutarnje i vanjske trgovine 2. MIHNET ef. MEHMEDOVIĆ-za doprinos u procesu pomirenja i jačanja međureligijskog dijaloga kroz suradnju sa Katoličkom crkvom, te razvitku društvenih aktivnosti. 3. UDRUGA GRAĐANA PRVI KOŠ BILAza postignute profesionalne rezultate u sportu. II. POSTHUMNO PRIZNANJE OPĆINE VITEZ 1. ADMIR ĐELILOVIĆ za sveukupni društveni doprinos na području općine Vitez 2. ZDRAVKO ŠIMIĆ- za sveukupni društveni doprinos na području općine Vitez. Članak 2. Javna priznanja će se uručiti na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća povodom Dana općine Vitez. Članak 3. Odluka stupa na snagu danom donošenja, a objaviti će se u Službenom glasniku općine Vitez.

7 05 april/travanj SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE VITEZ 2/19 7 Broj: /2019 Vitez, godine Na osnovu člana 24. Statuta općine Vitez ( Službeni glasnik općine Vitez broj 5/08), Zakona o javnoprivatnom partnerstvu Srednjobosanskog kantona ( Službene novine Srednjobosanskog kantona broj 3/18), Uredbe o identifikaciji, pripremi, ugovaranju i praćenju implementacije projekata javno-privatnog partnerstva ( Službene novine Srednjobosanskog kantona broj 7/18) i poziva Ministarstva privrede Srednjobosanskog kantona za dostavljanje srednjoročnih (trogodišnjih) i godišnjih planova potencijalnih projekata javno-privatnog partnerstva broj: /17 od godine, Općinsko vijeće Vitez na svojoj 16. redovnoj sjednici održanoj dana godine, donosi O D L U K U o određivanju projekata javno-privatnog partnerstva Član 1. Kao potencijalni projekti za javno-privatno partnerstvo za period godine (Srednjoročni plan), određuju se: Broj: /2019 Vitez, godine Temeljem članka 24. Statuta općine Vitez ( Službeni glasnik općine Vitez broj 5/08), Zakona o javnoprivatnom partnerstvu Kantona Središnja Bosna ( Službene novine Kantona Središnja Bosna broj 3/18), Uredbe o identifikaciji, pripremi, ugovaranju i praćenju implementacije projekata javno-privatnog partnerstva ( Službene novine Kantona Središnja Bosna broj 7/18) i poziva Ministarstva gospodarstva Kantona Središnja Bosna za dostavljanje srednjoročnih (trogodišnjih) i godišnjih planova potencijalnih projekata javno-privatnog partnerstva broj: /17 od godine, Općinsko vijeće Vitez na svojoj 16. redovitoj sjednici održanoj dana godine, donosi O D L U K U o određivanju projekata javno-privatnog partnerstva Članak 1. Kao potencijalni projekti za javno-privatno partnerstvo za period godine (Srednjoročni plan), određuju se: R/br. 1. Naziv projekta IZGRADNJA KANALIZACIONE MREŽE I PREČISTAČA OTPADNIH VODA NA PODRUČJU OPĆINE VITEZ Procijenjena vrijednost projekta u KM ,00 2. DALJINSKO GRIJANJE GRADA ,00 3. UPRAVLJANJE OTPADOM I IZGRADNJA RECIKLAŽNOG DVORIŠTA ,00 Napomena Projekti trebaju biti provedeni u skladu sa Zakonom o javno- privatnom partnerstvu Srednjobosanskog kantona i Uredbom o identifikaciji, pripremi, ugovaranju i praćenju implementacije projekata javno-privatnog partnerstva. R/br. 1. Naziv projekta IZGRADNJA KANALIZACIONE MREŽE I PREČISTAČA OTPADNIH VODA NA PODRUČJU OPĆINE VITEZ Procijenjena vrijednost projekta u KM ,00 2. DALJINSKO GRIJANJE GRADA ,00 3. UPRAVLJANJE OTPADOM I IZGRADNJA RECIKLAŽNOG DVORIŠTA ,00 Napomena Projekti trebaju biti provedeni u skladu sa Zakonom o javno- privatnom partnerstvu Srednjobosanskog kantona i Uredbom o identifikaciji, pripremi, ugovaranju i praćenju implementacije projekata javno-privatnog partnerstva.

8 8 SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE VITEZ 2/19 05 april/travanj Član 2. Kao potencijalni projekti za javno-privatno partnerstvo za period 2019.godina (Godišnji plan), određuju se: Članak 2. Kao potencijalni projekti za javno-privatno partnerstvo za period 2019.godina (Godišnji plan), određuju se: R/br. Naziv projekta Procijenjena vrijednost projekta u KM Napomena R/br. Naziv projekta Procijenjena vrijednost projekta u KM Napomena 1. REKONSTRUKCIJA JAVNE RASVJETE NA PODRUČJU OPĆINE VITEZ ,00 2. DALJINSKO GRIJANJE GRADA ,00 Projekti trebaju biti provedeni u skladu sa Zakonom o javno- privatnom partnerstvu Srednjobosanskog kantona i Uredbom o identifikaciji, pripremi, ugovaranju i praćenju implementacije projekata javno-privatnog partnerstva. 1. REKONSTRUKCIJA JAVNE RASVJETE NA PODRUČJU OPĆINE VITEZ ,00 2. DALJINSKO GRIJANJE GRADA ,00 Projekti trebaju biti provedeni u skladu sa Zakonom o javno- privatnom partnerstvu Srednjobosanskog kantona i Uredbom o identifikaciji, pripremi, ugovaranju i praćenju implementacije projekata javno-privatnog partnerstva. Član 3. Članak 3. Lista projekata nije konačna, te ukoliko se ukaže potreba, lista se može dopuniti novim potencijalnim projektima. Član 4. Za realizaciju odluke zadužuje se Općinski načelnik i nadležne službe u Općini. Član 5. Odluka stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se u Službenom glasniku općine Vitez. Lista projekata nije konačna, te ukoliko se ukaže potreba, lista se može dopuniti novim potencijalnim projektima. Članak 4. Za realizaciju odluke zadužuje se Općinski načelnik i nadležne službe u Općini. Članak 5. Odluka stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se u Službenom glasniku općine Vitez.

9 05 april/travanj SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE VITEZ 2/19 9 Broj: /19 Vitez, godine Na osnovu člana 85. i 94. Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodica sa djecom ( Službene novine SBK/KSB broj 10/05 i 2/06), člana 27. Uredbe sa zakonskom snagom o ustanovama ( Službeni list R broj 6/92) i člana 24. Statuta općine Vitez ( Službeni glasnik općine Vitez broj 5/08), Općinsko vijeće na svojoj 16. sjednici održanoj godine, donijelo je: O D L U K U o davanju saglasnosti na izmjenu Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta JU Centar za socijalni rad Vitez Član 1. Općinsko vijeće Vitez u svojstvu osnivača JU Centra za socijalni rad Vitez daje saglasnost na izmjenu Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta JU Centar za socijalni rad Vitez, koje su usvojene na VII. sjednici Upravnog odbora Ustanove održane dana godine pod brojem: /19. Član 2. Zadužuje se Upravni odbor Ustanove da Pravilnik dostavi Osnivaču u roku od osam dana od dana usklađivanja. Član 3. Broj: /19 Vitez, godine Na temelju članka 85. i 94. Zakona o socijalnoj skrbi, skrbi o civilnim žrtavama rata i zaštiti obitelji sa djecom ( Službene novine KSB/SBK broj 10/05 i 2/06), članka 27. Uredbe sa zakonskom snagom o ustanovama ( Službeni list R broj 6/92) i članka 24. Statuta općine Vitez ( Službeni glasnik općine Vitez broj 5/08), Općinsko vijeće na svojoj 16. sjednici održanoj godine, donijelo je: O D L U K U o davanju suglasnosti na izmjenu Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i sistematizaciji radnih mjesta JU Centar za socijalni rad Vitez Članak 1. Općinsko vijeće Vitez u svojstvu osnivača JU Centra za socijalni rad Vitez daje suglasnost na izmjenu Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i sistematizaciji radnih mjesta JU Centar za socijalni rad Vitez, koje su usvojene na VII. sjednici Upravnog vijeća Ustanove održane dana godine pod brojem: /19. Članak 2. Zadužuje se Upravno vijeće Ustanove da Pravilnik dostavi Osnivaču u roku od osam dana od dana usklađivanja. Članak 3. Odluka stupa na snagu osmog dana po objavljivanju u Službenom glasniku općine Vitez. Odluka stupa na snagu osmoga dana po objavi Službenom glasniku općine Vitez. u

10 10 Broj: /19 Vitez, godina SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE VITEZ 2/19 05 april/travanj Broj: /19 Vitez, godina Na osnovu člana 13. stav (2) alineja 4. Zakona o principima lokalne samouprave u Federaciji ( Službene novine Federacije, broj 49/06), članova 3. Zakona o komunalnim taksama ( Službene novine Srednjobosanskog kantona broj 2/12, 5/14 i 2/18), članova 24. Statuta Općine Vitez ( Službeni glasnik Općine Vitez, broj:5/08), Općinsko vijeće Vitez na 16. redovnoj sjednici održanoj godine, donosi; ODLUKU O OPĆINSKIM KOMUNALNIM TAKSAMA I. OPĆE ODREDBE Član 1. (osnovi za plaćanje takse) (1) Na području Općine Vitez propisuju se i naplaćuju komunalne takse za: - za svaku istaknutu firmu; - za držanje sredstava za igru u ugostiteljskim i ostalim objektima kojima priređivanje zabavnih igara nije osnovna djelatnost (bilijar, fliperi, videoigre, pikado i slično); - za organizovanje muzike uživo u ugostiteljskom objektu; - za zauzimanje pločnika i ostalih javnih površina ispred poslovnih prostorija, - za isticanje plakata i panoa na javnim mjestima. Član 2. (definicija pojmova) (1) U smislu ove Odluke: 1. Pod istaknutom firmom podrazumijeva se ime pod kojim pravna ili fizička osoba posluje. 2. Pod držanjem sredstava za igru (bilijar, fliperi, videoigre, pikado i slično) podrazumijeva se držanje sredstava za igru od kojih nije predviđen novčani dobitak i igara na sreću putem predmeta, elektronskih ili mehaničkih aparata, slot mašinama, koji tokom igre ne omogućuju igraču dobit u novcu ili žetonima koji se naplativi u novcu. 3. Pod organizovanjem muzike uživo u ugostiteljskom objektu podrazumijeva se povremeno ili svakodnevno izvođenje Na temelju članka 13. stavak (2) alineja 4. Zakona o načelima lokalne samouprave u Federaciji ( Službene novine Federacije, broj 49/06), članaka 3. Zakona o komunalnim pristojbama ( Službene novine Kantona Središnja Bosna broj 2/12, 5/14 i 2/18), članka 24. Statuta Općine Vitez ( Službeni glasnik Općine Vitez, broj:5/08), Općinsko vijeće Vitez na 16. redovnoj sjednici održanoj godine, donosi: ODLUKU O OPĆINSKIM KOMUNALNIM PRISTOJBAMA I. OPĆE ODREDBE Članak 1. (osnovi za plaćanje pristojbe) (1) Na području Općine Vitez propisuju se i naplaćuju komunalne pristojbe za: - za svaku istaknutu tvrtku; - za držanje sredstava za igru u ugostiteljskim i ostalim objektima kojima priređivanje zabavnih igara nije osnovna djelatnost (bilijar, fliperi, videoigre, pikado i slično); - za organiziranje glazbe uživo u ugostiteljskom objektu; - za zauzimanje pločnika i ostalih javnih površina ispred poslovnih prostorija, - za isticanje plakata i panoa na javnim mjestima. Članak 2. (definicija pojmova) (1) U smislu ove Odluke: 1. Pod istaknutom tvrtkom podrazumijeva se ime pod kojim pravna ili fizička osoba posluje. 2. Pod držanjem sredstava za igru (bilijar, fliperi, videoigre, pikado i slično) podrazumijeva se držanje sredstava za igru od kojih nije predviđen novčani dobitak i igara na sreću putem predmeta, elektronskih ili mehaničkih aparata, slot mašinama, koji tokom igre ne omogućuju igraču dobit u novcu ili žetonima koji se naplativi u novcu. 3. Pod organizovanjm glazbe uživo u ugostiteljskom objektu podrazumijeva se povremeno ili svakodnevno izvođenje

11 05 april/travanj SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE VITEZ 2/19 11 glazbenog programa uz pružanje ugostiteljskih usluga. 4. Pod zauzimanjem pločnika ispred poslovnih prostora i drugih slobodnih javnih površina podrazumijeva se postavljanje stolova ispred ugostiteljskih radnji, postavljanje stolova, pultova i tezgi za prodaju ili reklamu roba i usluga, postavljanje zabavnih parkova (luna park) koje se vrše od mjesta do mjesta i drugih parkova za djecu. 5. Pod isticanjem plakata i panoa na javnim mjestima podrazumijeva se isticanje plakata, panoa, postavljanje stalnih panoa i displey-a na javnim mjestima određenim za te namjene. Član 3. (način utvrđivanja obaveze) Utvrđivanje visine obaveze komunalne takse vršit će se prema odredbama Tarife o općinskim komunalnim taksama sadržane u članu 9. ove Odluke. Član 4. (obaveznici) Obaveznici komunalne takse su sva pravne i fizičke osobe registrovane za obavljanje djelatnosti, koja posluje na području općine Vitez i koja koriste predmet, prostor ili pružaju uslugu za čije korištenje je propisano plaćanje komunalne takse. Član 5. (isticanje firme) Pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost na osnovu odobrenja nadležnog organa dužna su na vidnom mjestu svih prostora gdje obavljaju djelatnost istaknuti naziv firme. Pod nazivom firme podrazumijeva se: naziv firme pod kojim je takseni obaveznik registrovan kod nadležnog organa, sjedište lica kao i broj, odnosno naziv poslovne jedinice kada se firma ističe na poslovnoj jedinici. Firma se ističe najkasnije danom početka obavljanja djelatnosti. Član 6. (Subjekti oslobođeni od plaćanja takse) (1) Od plaćanja takse oslobođeni su: a) država Bosna i Hercegovina, Federacija Bosne i Hercegovine, Kantona, te jedinice lokalne samouprave s područja Kantona i njihovi organi; b) ustanove iz oblasti predškolskog obrazovanja, obrazovanja, nauke, kulture, zaštite kulture, glazbenog programa uz pružanje ugostiteljskih usluga. 4. Pod zauzimanjem pločnika ispred poslovnih prostora i drugih slobodnih javnih površina podrazumijeva se postavljanje stolova ispred ugostiteljskih radnji, postavljanje stolova, pultova i tezgi za prodaju ili reklamu roba i usluga, postavljanje zabavnih parkova (luna park) koje se vrše od mjesta do mjesta i drugih parkova za djecu. 5. Pod isticanjem plakata i panoa na javnim mjestima podrazumijeva se isticanje plakata, panoa, postavljanje stalnih panoa i displey-a na javnim mjestima određenim za te namjene. Članak 3. (način utvrđivanja obveze) Utvrđivanje visine obveze komunalne pristojbe vršit će se prema odredbama Tarife o općinskim komunalnim pristojbama sadržane u članku 9. ove Odluke. Članak 4. (obveznici) Obveznici komunalne pristojbe su sva pravne i fizičke osobe registrirane za obavljanje djelatnosti, koja posluje na području općine Vitez i koja koriste predmet, prostor ili pružaju uslugu za čije korištenje je propisano plaćanje komunalne pristojbe. Članak 5. (isticanje tvrtke) Pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost na osnovu odobrenja nadležnog organa dužna su na vidnom mjestu svih prostora gdje obavljaju djelatnost istaknuti naziv tvrtke. Pod nazivom tvrtke podrazumijeva se: naziv tvrtke pod kojim je pristojbeni obveznik registriran kod nadležnog organa, sjedište lica kao i broj, odnosno naziv poslovne jedinice kada se tvrtka ističe na poslovnoj jedinici. Tvrtka se ističe najkasnije danom početka obavljanja djelatnosti. Članak 6. (Subjekti oslobođeni od plaćanja pristojbe) (1) Od plaćanja pristojbe oslobođeni su: a) država Bosna i Hercegovina, Federacija Bosne i Hercegovine, Kantona, te jedinice lokalne samouprave s područja Kantona i njihovi organi; b) ustanove iz oblasti predškolskog obrazovanja, obrazovanja, znanosti, kulture, zaštite

12 12 SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE VITEZ 2/19 05 april/travanj historijske baštine, sporta, zdravstva, veterinarstva i socijalne zaštite koje osniva Federacija, Kanton odnosno Općine, te humanitarne i dobrotvorne organizacije; c) udruženja ratnih vojnih invalida, udruženja porodica poginulih boraca, udruženja demobilisanih boraca, udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja Armije Republike Bosne i Hercegovine i Hrvatskog vijeća odbrane, te udruženja civilnih žrtava rata; d) udruženja koje ne obavljaju privrednu ili uslužnu djelatnost; e) pravne i fizičke osobe koje prvi put pokreću privrednu ili uslužnu dijelatnost za prvu godinu obavljanja djelatnosti; f) samostalni poljoprivrednik, stočar i pčelar; (1) Obaveznicima plaćanja komunalne takse koji obavljaju niskoakumulativne i deficitarne djelatnosti koji se takvima utvrđene odlukom Općinskog vijeća, taksa se umanjuje za 50%. kulture, povijesne baštine, sporta, zdravstva, veterinarstva i socijalne zaštite koje osniva Federacija, Kanton odnosno Općine, te humanitarne i dobrotvorne organizacije; c) udruge ratnih vojnih invalida, udruge obitelji poginulih branitelja, udruge demobilisanih boraca, udruge dobitnika najvećih ratnih priznanja Armije Republike Bosne i Hercegovine i Hrvatskog vijeća odbrane, te udruge civilnih žrtava rata; d) udruge koje ne obavljaju gospodarsku ili uslužnu djelatnost; e) pravne i fizičke osobe koje prvi put pokreću gospodarsku ili uslužnu dijelatnost za prvu godinu obavljanja djelatnosti; f) samostalni poljoprivrednik, stočar i pčelar; (1) Obveznicima plaćanja komunalne pristojbe koji obavljaju niskoakumulativne i deficitarne djelatnosti koji se takvima utvrđene odlukom Općinskog vijeća, pristojba se umanjuje za 50%. II. PRIJAVA I NAČIN OBRAČUNA KOMUNALNIH TAKSI Član 7. (podnošenje taksene prijave) (1) Prijavu za razrez komunalne takse obaveznik je dužan podnijeti Poreznoj ispostavi Vitez u rokovima i na način propisan Zakonom o komunalnim taksama ( Službene novine SBK/ KSB broj: 2/12, 5/14 i 2/18). Član 8. (osnovica komunalne takse) Osnovica komunalne takse na istaknutu firmu iznosi 250 KM za pravne osobe uz primjenu ostalih mjerila i 200 KM za fizička lica uz primjenu ostalih mjerila. III. TARIFA OPĆINSKIH KOMUNALNIH TAKSI Član 9. (tarifni brojevi) Tarifni broj 1. (1) Za svaku istaknutu firmu, oznaku ili natpis na poslovnim prostorijama i objektima, kojim se označava da određena pravna osoba ili fizička osoba obavlja izvjesnu djelatnost ili zanimanje, utvrđuje se godišnja taksa kako slijedi: II. PRIJAVA I NAČIN OBRAČUNA KOMUNALNIH PRISTOJBI Članak 7. (podnošenje pristojbene prijave) (1) Prijavu za razrez komunalne pristojbe obveznik je dužan podnijeti Poreznoj ispostavi Vitez u rokovima i na način propisan Zakonom o komunalnim pristojbama ( Službene novine KSB/SBK broj; 2/12, 5/14 i 2/18). Članak 8. (osnovica komunalne pristojbe) Osnovica komunalne pristojbe na istaknutu tvrtku iznosi 250 KM za pravne osobe uz primjenu ostalih mjerila i 200 KM za fizičke osobe uz primjenu ostalih mjerila. III. TARIFA OPĆINSKIH KOMUNALNIH PRISTOJBI Članak 9. (Tarifni brojevi) Tarifni broj 1. (1) Za svaku istaknutu tvrtku, oznaku ili natpis na poslovnim prostorijama i objektima, kojim se označava da određena pravna osoba ili fizička osoba obavlja izvjesnu djelatnost ili zanimanje, utvrđuje se godišnja pristojba kako slijedi:

13 05 april/travanj SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE VITEZ 2/19 13 A Pravne osobe Visina godišnje takse za istaknutu firmu utvrđuje se množenjem jedinstvene osnovice za obračun sa koeficijentom položajne pogodnosti i koeficijentom veličine pravne osobe. B Fizičke osobe Visina godišnje takse za istaknutu firmu utvrđuje se množenjem jedinstvene osnovice za obračun sa koeficijentom položajne pogodnosti. C- Fizičke osobe kojima je to osnovna ili dopunska djelatnost, a za obavljanje iste im nije potreban poslovni prostor taksa na istaknutu firmu utvrđuje se paušalno u iznosu od 100,00 KM/godišnje. (2) koeficijent i položajne pogodnosi utvrđeni su po zonama od I do III kako slijedi: I. zona - obuhvata naseljena mjesta : Vitez, Podgadina, Stari Vitez, Novo Naselje, Jardol, Kremenik, Divjak, Bila, Mali Mošunj, Bazen, Kolotin, Marosi, Počulica, Nadioci, Novaci, Rijeka, Krčevine, Šantići, Ahmići, Kruščica, Buhine Kuće, Grbavica, -koeficijent pogodnosti -1.00; II. zona obuhvata naseljena mjesta : Preočica, Gaćice, Dubravica, Brizjak, Grgino Polje, Vraniska, Donja Večeriska, Gornja Večeriska, Kamenjače, Zlić, Bobaši, Očice, Pirići, Sivrino Selo, Zabilje, Sadovače, Ograde, -koeficijent pogodnosti - 0,90; III. zona obuhvata naseljena mjesta: Prnjavor, Vrhovine, Gola Kosa, Kratine, Veliki Mošunj, Ljubić, Grabak, Hrasnice, Krtina, Brdo, Đotline Kuće, Zaselje, - koeficijent pogodnosti -0,80; (3) koeficijenti veličine pravnih osoba utvrđeni su kako slijedi: - za mala pravne osobe koeficijent iznosi 2,00; - za srednja pravne osobe koeficijent iznosi 5,00; - za velika pravne osobe koeficijent iznosi 10,00; Veličine pravne osobe u smislu kriterija o razvrstavanju pravnih osoba na osnovu člana 4. Zakona o računovodstvu i reviziji Federacije Bosne i Hercegovine ( Sl.novine F broj 83/09), a koji se koristi za obračun komunalne naknade po ovoj odluci su sljedeći: Male pravne osobe su one koje ispunjavaju A Pravne osobe Visina godišnje pristojbe za istaknutu tvrtku utvrđuje se množenjem jedinstvene osnovice za obračun sa koeficijentom položajne pogodnosti i koeficijentom veličine pravne osobe. B Fizičke osobe Visina godišnje pristojbe za istaknutu tvrtku utvrđuje se množenjem jedinstvene osnovice za obračun sa koeficijentom položajne pogodnosti. C- Fizičke osobe kojima je to osnovna ili dopunska djelatnost, a za obavljanje iste im nije potreban poslovni prostor pristojba na istaknutu tvrtku utvrđuje se paušalno u iznosu od 100,00 KM/godišnje. (2) koeficijent i položajne pogodnosi utvrđeni su po zonama od I do III kako slijedi: I. zona -obuhvata naseljena mjesta : Vitez, Podgadina, Stari Vitez, Novo Naselje, Jardol, Kremenik, Divjak, Bila, Mali Mošunj, Bazen, Kolotin, Marosi, Počulica, Nadioci, Novaci, Rijeka, Krčevine, Šantići, Ahmići, Kruščica, Buhine Kuće, Grbavica, -koeficijent pogodnosti -1.00; II. zona obuhvata naseljena mjesta : Preočica, Gaćice, Dubravica, Brizjak, Grgino Polje, Vraniska, Donja Večeriska, Gornja Večeriska, Kamenjače, Zlić, Bobaši, Očice, Pirići, Sivrino Selo, Zabilje, Sadovače, Ograde, -koeficijent pogodnosti - 0,90; III. zona obuhvata naseljena mjesta: Prnjavor, Vrhovine, Gola Kosa, Kratine, Veliki Mošunj, Ljubić, Grabak, Hrasnice, Krtina, Brdo, Đotline Kuće, Zaselje, - koeficijent pogodnosti -0,80; (3) koeficijenti veličine pravnih osoba utvrđeni su kako slijedi: - za male pravne osobe koeficijent iznosi 2,00; - za srednje pravne osobe koeficijent iznosi 5,00; - za velike pravne osobe koeficijent iznosi 10,00; Veličine pravne osobe u smislu kriterija o razvrstavanju pravnih osoba na temelju članka 4. Zakona o računovodstvu i reviziji Federacije Bosne i Hercegovine ( Sl.novine F broj 83/09), a koji se koristi za obračun komunalne naknade po ovoj odluci su sljedeći: Male pravne osobe su one koje ispunjavaju

14 14 SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE VITEZ 2/19 05 april/travanj najmanje dva od sljedećih uslova: - prosječan broj zaposlenih je manji od 50, - prosječna vrijednost poslovne imovine na kraju poslovne godine je manja od ,00 KM, - ukupan godišnji prihod je manji od ,00 KM. Srednje pravne osobe su one koja na dan sastavljanja finansijskih izvještaja ispunjavaju najmanje dva od sljedećih uslova: - prosječan broj zaposlenih u toku godine je od 50 do 250, - prosječna vrijednost poslovne imovine na kraju poslovne godine iznosi od ,00 KM do ,00 KM, - ukupan godišnji prihod iznosi od ,00 KM do ,00 KM - u srednje pravne osobe se razvrstavaju i one čije vrijednosti su veće od gore navedenog iznosa (dovoljno jednog). Velike pravne osobe su one koja prelaze gornje vrijednosti iz najmanje dva uslova. Velike pravne osobe u smislu navedenog zakona su banke, mikrokreditne organizacije, štedno-kreditne zadruge, društva za osiguranje, leasing društva, društva za upravljanje investicionim fondovima, društva za upravljanje obaveznim odnosno dobrovoljnim penzijskim fondovima, brokersko dilerska društva i druge finansijske organizacije. Tarifni broj 2. (1) Za držanje sredstava za igru u ugostiteljskim objektima i ostalim objektima kojima priređivanje zabavnih igara nije osnovna djelatnost, plaća se godišnje, pojednom komadu, odnosno predmetu: - na bilijar, flipere, video igre, pikado i slično 300,00 KM (2) Ako se sredstva za igru počnu koristiti u drugom polugodištu, propisana taksa umanjuje se za 50%. Tarifni broj 3. (1) Za držanje muzike uživo u ugostiteljskom objektu plaća se taksa dnevno 50,00 KM Tarifni broj 4. (1) Za zauzimanje pločnika i ostalih javnih površina ispred poslovnih prostorija plaća se taksa: 1. za postavljanje stolova ispred ugostiteljskih najmanje dva od sljedećih uvjeta: - prosječan broj zaposlenih je manji od 50, - prosječna vrijednost poslovne imovine na kraju poslovne godine je manja od ,00 KM, - ukupan godišnji prihod je manji od ,00 KM. Srednje pravne osobe su one koja na dan sastavljanja financijskih izvješća ispunjavaju najmanje dva od sljedećih uvjeta: - prosječan broj zaposlenih u tijeku godine je od 50 do 250, - prosječna vrijednost poslovne imovine na kraju poslovne godine iznosi od ,00 KM do ,00 KM, - ukupan godišnji prihod iznosi od ,00 KM do ,00 KM - u srednje pravne osobe se razvrstavaju i one čije vrijednosti su veće od gore navedenog iznosa (dovoljno jednog). Velike pravne osobe su one koja prelaze gornje vrijednosti iz najmanje dva uvjeta. Velike pravne osobe u smislu navedenog zakona su banke, mikrokreditne organizacije, štedno-kreditne zadruge, društva za osiguranje, leasing društva, društva za upravljanje investicionim fondovima, društva za upravljanje obveznim odnosno dobrovoljnim mirovinskim fondovima, brokersko dilerska društva i druge financijske organizacije. Tarifni broj 2. (1) Za držanje sredstava za igru u ugostiteljskim objektima i ostalim objektima kojima priređivanje zabavnih igara nije osnovna djelatnost, plaća se godišnje, pojednom komadu, odnosno predmetu: - na bilijar, flipere, video igre, pikado i slično 300,00 KM (2) Ako se sredstva za igru počnu koristiti u drugom polugodištu, propisana pristojba umanjuje se za 50%. Tarifni broj 3. (1) Za držanje glazbe uživo u ugostiteljskom objektu plaća se pristojba dnevno 50,00 KM. Tarifni broj 4. (1) Za zauzimanje pločnika i ostalih javnih površina ispred poslovnih prostorija plaća se pristojba: 1. za postavljanje stolova ispred ugostiteljskih

15 05 april/travanj SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE VITEZ 2/19 15 objekata, slastičarnica i ostalih objekata radi pružanja ugostiteljskih usluga, plaća se, po 1 m² za uzete javne površine, taksa mjesečno u iznosu od 1,00 KM. 2. za postavljanje stolova, pultova, tezgi-stolova i ostalog za prodaju knjiga, razglednica, bižuterije i ostalih proizvoda, plaća se po 1 m²za uzete javne površine, taksa mjesečno u iznosu od 1,00 KM. (2) Za postavljanje zabavnih parkova (luna park) koja se vrše od mjesta do mjesta i zauzimaju javnu površinu privremeno, taksa se plaća po 1m 2 zauzete površine dnevno 2,00 KM. (3) Za postavljanje zabavnih parkova za djecu koji se postavlja sezonski, taska se plaća po 1m 2 zauzete površine dnevno u iznosu od 2,00 KM. Tarifni broj 5. (1) Za isticanje plakata i panoa na javna mjesta određena za te namjene, plaća se jednokratna taksa: - za seriju do 100 kom...50,00 KM - za seriju preko 100 kom...100,00 KM. (2) Za postavljanje stalnih panoa i displeja na javna mjesta određena za te namjene, plaća se jednokratna taksa po 1 m², mjesečno od 10,00 KM. IV. PRIJELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE Član 10. (primjena odluke) (1) Nadzor i kontrolu nad obračunom i plaćanjem komunalnih taksi vrši Porezna uprava Vitez. (2) Sve drugo što nije propisano ovom Odlukom a odnosi se na komunalnu taksu utvrđenu Zakonom o komunalnim taksama, primjenjivat će se Zakon o komunalnim taksama ( Službene novine SBK/KSB broj: 2/12, 5/14 i 2/18). objekata, slastičarnica i ostalih objekata radi pružanja ugostiteljskih usluga, plaća se, po 1 m² za uzete javne površine, pristojba mjesečno u iznosu od 1,00 KM. 2. za postavljanje stolova, pultova, tezgi-stolova i ostalog za prodaju knjiga, razglednica, bižuterije i ostalih proizvoda, plaća se po 1 m²za uzete javne površine, pristojba mjesečno u iznosu od 1,00 KM. (2) Za postavljanje zabavnih parkova (luna park) koja se vrše od mjesta do mjesta i zauzimaju javnu površinu privremeno, pristojba se plaća po 1m 2 zauzete površine dnevno 2,00 KM. (3) Za postavljanje zabavnih parkova za djecu koji se postavlja sezonski, pristojba se plaća po 1m 2 zauzete površine dnevno u iznosu od 2,00 KM. Tarifni broj 5. (1) Za isticanje plakata i panoa na javna mjesta određena za te namjene, plaća se jednokratna pristojba: - za seriju do 100 kom...50,00 KM - za seriju preko 100 kom...100,00 KM.. (2) Za postavljanje stalnih panoa i displeja na javna mjesta određena za te namjene, plaća se jednokratna pristojba po 1 m², mjesečno od 10,00 KM. IV. PRIJELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE Članak 10. (primjena odluke) (1) Nadzor i kontrolu nad obračunom i plaćanjem komunalnih pristojbi vrši Porezna uprava Vitez (2) Sve drugo što nije propisano ovom Odlukom, a odnosi se na komunalnu pristojbu utvrđenu Zakonom o komunalnim pristojbama, primjenjivat će se Zakon o komunalnim pristojbama ( Službene novine KSB/SBK broj: 2/12, 5/14 i 2/18).

16 16 SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE VITEZ 2/19 05 april/travanj Član 11. (stupanje na snagu) (1) Ova Odluka stupa na snagu prvog narednog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku Općine Vitez. (2) Stupanjem na snagu ove Odluke prestaje da važi Odluka o izmjeni odluke o općinskim komunalnim taksama broj; /15 ( Službeni glasnik Općine Vitez, broj 1/15). Broj: /19 Na osnovu člana 26. stav (3) Zakona o komunalnim djelatnostima ( Sl. novine SBK/KSB broj 13/13), člana 11. Odluke o komunalnoj naknadi ( Službeni glasnik općine Vitez broj 3/15) i člana 24. tačka 6. Statuta općine Vitez ( Službeni glasnik općine Vitez broj 5/08), Općinsko vijeće Vitez na sjednici održanoj dana godine donosi O D L U K U o utvrđivanju vrijednosti boda za obračun komunalne naknade Član 1. U skladu sa članom 3. i 11. Odluke o komunalnoj naknadi ( Službeni glasnik općine Vitez broj 3/15) utvrđuje se vrijednost boda za mjesečni obračun komunalne naknade za stambene i poslovne prostore kako slijedi: 1. za stambeni prostor u visini od 0,01 KM /m za poslovni prostor u visini kako slijedi: - do m 2 u visini od 0,015 KM/m 2 - za razliku poslovnog prostora od m 2 do m 2 u visini od 0,009 KM /m 2, - za razliku poslovnog prostora od 5.000m 2 do m 2 u visini od 0,005 KM/ m 2, - za razliku poslovnog prostora od m 2 do maksimalno m 2 u visini od - 0,003 KM /m 2. Članak 11. (stupanje na snagu) (1) Ova Odluka stupa na snagu prvog narednog dana od dana objave u Službenom glasniku Općine Vitez. (2) Stupanjem na snagu ove Odluke prestaje da važi Odluka o izmjeni odluke o općinskim komunalnim pristojbama broj /15 ( Službeni glasnik Općine Vitez, broj 1/15). Broj: /19 Vitez, godine Na temelju članka 26. stavak (3) Zakona o komunalnim djelatnostima ( Sl. novine KSB/SBK broj 13/13), članka 11. Odluke o komunalnoj naknadi ( Službeni glasnik općine Vitez broj 3/15) i članka 24. točka 6. Statuta općine Vitez ( Službeni glasnik općine Vitez broj 5/08), Općinsko vijeće Vitez na sjednici održanoj dana godine donosi O D L U K U o utvrđivanju vrijednosti boda za obračun komunalne naknade Članak 1. Sukladno članku 3. i 11. Odluke o komunalnoj naknadi ( Službeni glasnik općine Vitez broj 3/15) utvrđuje se vrijednost boda za mjesečni obračun komunalne naknade za stambene i poslovne prostore kako slijedi: 1. za stambeni prostor u visini od 0,01 KM /m za poslovni prostor u visini kako slijedi: - do m 2 u visini od 0,015 KM/m 2 - za razliku poslovnog prostora od m 2 do m 2 u visini od 0,009 KM /m 2, - za razliku poslovnog prostora od 5.000m 2 do m 2 u visini od 0,005 KM/ m 2, - za razliku poslovnog prostora od m 2 do maksimalno m 2 u visini od - 0,003 KM /m 2.

17 05 april/travanj SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE VITEZ 2/19 17 Član 2. Obračun komunalne naknade vršiti zbirno za sve objekte istog obaveznika, a koji se nalaze u istoj zoni. Član 3. Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku općine Vitez, a primjenjivati će se od godine. Danom primjene ove odluke prestaje važiti Odluka o utvrđivanju vrijednosti boda za obračun komunalne naknade broj: /15 od g.( Službeni glasnik općine Vitez broj 3/15). Broj: /19 Vitez, godine Na osnovu člana 66.Zakona o građevinskom zemljištu ( Službene novine F broj 25/03 i 16/04), te člana 24. Statuta Općine Vitez ( Službeni glasnik općine Vitez broj 5/08), Općinsko vijeće Vitez, na svojoj sjednici održanoj godine, donijelo je: O D L U K U O UTVRĐIVANJU OSNOVICE ZA IZRAČUNAVANJE VISINE NAKNADE IZ OSNOVA PRIRODNIH POGODNOSTI GRADSKOG GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA - RENTE Član 1. Kao osnovica za izračunavanje visine naknade iz osnova prirodnih pogodnosti-rente služi prosječna konačna građevinska cijena jednog (1) m 2 korisne stambene površine na području općine Vitez ostvarena u 2018.godini. Član 2. Utvrđuje se prosječna konačna građevinska cijena 1m 2 korisne stambene površine na području općine Vitez za godinu u iznosu od 600,00 KM (šeststotinakonvertibilnih maraka), a ista će služiti kao osnovica za utvrđivanje visine naknade iz osnova prirodnih pogodnosti gradskog građevinskog zemljišta rente po m 2 korisne površine objekta koji će se graditi na građevinskom zemljištu. Članak 2. Obračun komunalne naknade vršiti zbirno za sve objekte istog obveznika, a koji se nalaze u istoj zoni. Članak 3. Ova odluka stupa na snagu osmoga dana od dana objave u Službenom glasniku općine Vitez, a primjenjivati će se od godine. Danom primjene ove odluke prestaje važiti Odluka o utvrđivanju vrijednosti boda za obračun komunalne naknade broj: /15 od g.( Službeni glasnik općine Vitez broj 3/15). Broj: /19 Vitez, godine Na temelju članka 66.Zakona o građevnom zemljištu ( Službene novine F broj 25/03 i 16/04), te članka 24. Statuta Općine Vitez ( Službeni glasnik općine Vitez broj 5/08), Općinsko vijeće Vitez, na svojoj sjednici održanoj godine, donijelo je: O D L U K U O UTVRĐIVANJU OSNOVICE ZA IZRAČUNAVANJE VISINE NAKNADE IZ TEMELJA PRIRODNIH POGODNOSTI GRADSKOG GRAĐEVNOG ZEMLJIŠTA - RENTE Članak 1. Kao osnovica za izračunavanje visine naknade iz temelja prirodnih pogodnosti-rente služi prosječna konačna građevna cijena jednog (1) m 2 korisne stambene površine na području općine Vitez ostvarena u 2018.godini. Članak 2. Utvrđuje se prosječna konačna građevna cijena 1m 2 korisne stambene površine na području općine Vitez za godinu u iznosu od 600,00 KM (šeststotinakonvertibilnih maraka), a ista će služiti kao osnovica za utvrđivanje visine naknade iz temelja prirodnih pogodnosti gradskog građevnog zemljišta rente po m 2 korisne površine objekta koji će se graditi na građevnom zemljištu.

18 18 SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE VITEZ 2/19 05 april/travanj Član 3. Ova Odluka stupa na snagu od dana objavljivanja u Službenom glasniku općine Vitez i ista će se primjenjivati do donošenja nove odluke o konačnoj prosječnoj građevinskoj cijeni koju je Općinsko vijeće dužno donijeti najkasnije do godine. Broj: /19 Vitez; godine Na osnovu člana 24. Statuta općine Vitez ( Službeni glasnik općine Vitez broj 5/08), člana 12.tč.3. Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije Bosne i Hercegovine ( Službene novine F broj 12/03, 34/03 i 65/13) i Odluke o kriterijima za imenovanje članova upravnih i nadzornih odbora u preduzećima i ustanovama prema kojima ovlaštenja i obaveze imaju organi općine Vitez po osnovu državnog kapitala ( Službeni glasnik općine Vitez broj 1/14, 3/16, 5/17 i 7/17), Općinsko vijeće Vitez na svojoj redovnoj 16. sjednici održanoj godine donijelo je R J E Š E NJ E o imenovanju člana Upravnog odbora JU Radio Vitez I Ovim Rješenjem imenuje se Viktor Vidović, dipl. pravnik, ispred osnivača za člana Upravnog odbora JU Radio Vitez. II Zadaci upravnog odbora su regulirani članom 27. Zakona o javnim ustanovama i odredbama Statuta JU Radio Vitez. Članu Upravnog odbora iz tačke I. rješenja, pripada naknada za rad. III Rješenje stupa na snagu po objavljivanju u Službenom glasniku općine Vitez. Članak 3. Ova Odluka stupa na snagu od dana objave u Službenom glasniku općine Vitez i ista će se primjenjivati do donošenja nove odluke o konačnoj prosječnoj građevnoj cijeni koju je Općinsko vijeće dužno donijeti najkasnije do godine. Broj: /19 Vitez; godine Na temelju članka 24. Statuta općine Vitez ( Službeni glasnik općine Vitez broj 5/08), člana 12.tč.3. Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije Bosne i Hercegovine ( Službene novine F broj 12/03, 34/03 i 65/13) i Odluke o kriterijima za imenovanje članova upravnih vijeća i nadzornih odbora u poduzećima i ustanovama prema kojima ovlaštenja i obveze imaju tijela općine Vitez temeljem državnog kapitala ( Službeni glasnik općine Vitez broj 1/14, 3/16, 5/17 i 7/17), Općinsko vijeće Vitez na svojoj redovitoj 16. sjednici održanoj godine donijelo je R J E Š E NJ E o imenovanju člana Upravnog vijeća JU Radio Vitez I Ovim Rješenjem imenuje se Viktor Vidović, dipl. pravnik, ispred osnivača za člana Upravnog vijeća JU Radio Vitez. II Zadaci upravnog vijeća su regulirani člankom 27. Zakona o javnim ustanovama i odredbama Statuta JU Radio Vitez. Članu Upravnog vijeća iz točke I. rješenja, pripada naknada za rad. III Rješenje stupa na snagu po objavi u Službenom glasniku općine Vitez.

19 05 april/travanj SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE VITEZ 2/19 19 Broj: /19 Na osnovu člana 13. Zakona o principima lokalne samouprave u Federaciji Bosne i Hercegovine («Službene novine F» broj 49/06) i člana 24. Statuta općine Vitez ( Službeni glasnik općine Vitez broj 5/08) Općinsko vijeće na sjednici održanoj dana godine donijelo je RJEŠENJE o razrješenju i imenovanju člana Komisije za ravnopravnost polova Član 1. Dragan Lekić iz Viteza razrješava se dužnosti člana Komisije za ravnopravnost polova, zbog prestanka funkcije vijećnika. Član 2. Tamara Vujinović iz Viteza imenuju se za člana Komisije za ravnopravnost polova. Član 3. Rješenje stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se u Službenom glasniku Općine Vitez. Broj: /19 Na temelju članka 13. Zakona o načelima lokalne samouprave u Federaciji Bosne i Hercegovine («Službene novine F» broj 49/06) i članka 24. Statuta općine Vitez ( Službeni glasnik općine Vitez broj 5/08) Općinsko vijeće na sjednici održanoj dana godine donijelo je RJEŠENJE o razrješenju i imenovanju člana Povjerenstva za ravnopravnost spolova Članak 1. Dragan Lekić iz Viteza razrješava se dužnosti člana Povjerenstva za ravnopravnost spolova, zbog prestanka dužnosti vijećnika. Članak 2. Tamara Vujinović iz Viteza imenuju se za člana Povjerenstva za ravnopravnost spolova. Članak 3. Rješenje stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se u Službenom glasniku Općine Vitez.

20 20 Broj: /19 SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE VITEZ 2/19 05 april/travanj Broj: /19 Na osnovu člana 13. Zakona o principima lokalne samouprave u Federaciji Bosne i Hercegovine («Službene novine F» broj 49/06) i člana 24. Statuta općine Vitez ( Službeni glasnik općine Vitez broj 5/08) Općinsko vijeće na sjednici održanoj dana godine donijelo je RJEŠENJE o razrješenju i imenovanju člana Komisije za zaštitu ljudskih prava Član 1. Dragan Lekić iz Viteza razrješava se dužnosti člana Komisije za zaštitu ljudskih prava, zbog prestanka funkcije vijećnika. Član 2. Tamara Vujinović iz Viteza imenuju se za člana Komisije za zaštitu ljudskih prava. Član 3. Rješenje stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se u Službenom glasniku Općine Vitez. Na temelju članka 13. Zakona o načelima lokalne samouprave u Federaciji Bosne i Hercegovine («Službene novine F» broj 49/06) i članka 24. Statuta općine Vitez ( Službeni glasnik općine Vitez broj 5/08) Općinsko vijeće na sjednici održanoj dana godine donijelo je RJEŠENJE o razrješenju i imenovanju člana Povjerenstva za zaštitu ljudskih prava Članak 1. Dragan Lekić iz Viteza razrješava se dužnosti člana Povjerenstva za zaštitu ljudskih prava, zbog prestanka dužnosti vijećnika. Članak 2. Tamara Vujinović iz Viteza imenuju se za člana Povjerenstva za zaštitu ljudskih prava. Članak 3. Rješenje stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se u Službenom glasniku Općine Vitez.

21 05 april/travanj SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE VITEZ 2/19 21 Broj: /19 Na osnovu člana 24. Statuta općine Vitez ( Sužbeni glasnik općine Vitez broj 5/08) Općinsko vijeće Vitez, na sjednici održanoj godine donijelo je ODLUKU O IZMJENI ODLUKE O UTVRĐIVANJU VISINE NAKNADE ZA RAD ČLANOVA UPRAVNOG ODBORA JU GRADSKA BIBLIOTEKA VITEZ Član 1. Ovom Odlukom utvrđuje se visina naknade za rad Upravnog odbora JU GRADSKA BIBLIOTEKA Vitez, kako slijedi: 1. predsjedniku Upravnog odbora 100,00 KM 2. članu 80,00 KM Naknada će se isplaćivati mjesečno. Član 2. Naknadu utvrđenu u članu 1. ove Odluke isplaćuje Javna ustanova iz sredstava ustanove. Donošenjem ove odluke prestaje važiti Odluka broj: /09 od godine. Član 3. Ova Odluka stupa na snagu danom objavljivanja u Službenom glasniku općine Vitez. Broj: /19 Na temelju članka 24. Statuta općine Vitez ( Sužbeni glasnik općine Vitez broj 5/08) Općinsko vijeće Vitez, na sjednici održanoj godine donijelo je ODLUKU O IZMJENI ODLUKE O UTVRĐIVANJU VISINE NAKNADE ZA RAD ČLANOVA UPRAVNOG VIJEĆA JU GRADSKA KNJIŽNICA VITEZ Članak 1. Ovom Odlukom utvrđuje se visina naknade za rad Upravnog vijeća JU GRADSKA KNJIŽNICA Vitez, kako slijedi: 1. predsjedniku Upravnog vijeća 100,00 KM 2. članu 80,00 KM Naknada će se isplaćivati mjesečno. Članak 2. Naknadu utvrđenu u članku 1. ove Odluke isplaćuje Javna ustanova iz sredstava ustanove. Donošenjem ove odluke prestaje važiti Odluka broj: /09 od godine. Članak 3. Ova Odluka stupa na snagu danom objavljivnja u Službenom glasniku općine Vitez.

PRIJEDLOG!!! Na temelju članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (»Narodne novine«broj 33/01, 60/01, 129/05, 109/07, 125/08,

PRIJEDLOG!!! Na temelju članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (»Narodne novine«broj 33/01, 60/01, 129/05, 109/07, 125/08, PRIJEDLOG!!! Na temelju članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (»Narodne novine«broj 33/01, 60/01, 129/05, 109/07, 125/08, 36/09, 150/11, 144/12, 19/13 proč. tekst i 137/15 ispr.),

Више

Temeljem članka 24. stavak 1. i 3. Zakona o unutarnjoj trgovini ( Službene novine F BiH, broj: 40/10 i 79/17), članka 9. Zakona o ugostiteljskoj djela

Temeljem članka 24. stavak 1. i 3. Zakona o unutarnjoj trgovini ( Službene novine F BiH, broj: 40/10 i 79/17), članka 9. Zakona o ugostiteljskoj djela Temeljem članka 24. stavak 1. i 3. Zakona o unutarnjoj trgovini ( Službene novine F BiH, broj: 40/10 i 79/17), članka 9. Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti ( Narodne novine HNŽ/K, broj: 12/17), članka

Више

Microsoft Word - Odluka o izmeni Odluke o lokalnim komunalnim taksama

Microsoft Word - Odluka o izmeni Odluke o lokalnim komunalnim taksama На основу члана 30. став 1. тачка 12. и члана 79. Закона о локалној самоуправи («Службени гласник РС», број 9/02, 33/04 и 135/04) и члана 25. Статута општине Инђија («Службени лист општина Срема» број

Више

Na temelju članka 95., a u svezi s člankom 130. Zakona o komunalnom gospodarstvu ( Narodne novine, br. 68/18 ) te članka 31. Statuta Općine Perušić (

Na temelju članka 95., a u svezi s člankom 130. Zakona o komunalnom gospodarstvu ( Narodne novine, br. 68/18 ) te članka 31. Statuta Općine Perušić ( Na temelju članka 95., a u svezi s člankom 130. Zakona o komunalnom gospodarstvu ( Narodne novine, br. 68/18 ) te članka 31. Statuta Općine Perušić ( Županijski glasnik Ličko-senjske županije, br. 7/13,

Више

BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE SREDNJOBOSANSKI KANTON KANTON SREDIŠNJA BOSNA OPĆINA DONJI VAKUF OPĆINSKO VIJEĆE BOSNA I HERCEGOVIN

BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE SREDNJOBOSANSKI KANTON KANTON SREDIŠNJA BOSNA OPĆINA DONJI VAKUF OPĆINSKO VIJEĆE BOSNA I HERCEGOVIN BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE SREDNJOBOSANSKI KANTON KANTON SREDIŠNJA BOSNA OPĆINA DONJI VAKUF OPĆINSKO VIJEĆE BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE SREDWOBOSANSKI KANTON

Више

ОБРАЗАЦ ПРИХОДА ЗА КОМУНАЛНУ ТАКСУ ОДЈЕЉЕЊЕ ЗА СТАМБЕНО КОМУНАЛНЕ ПОСЛОВЕ Редни број НАЗИВ И ВРСТА ПРИХОДА 1. Комунална такса на истакнуту фирму 72231

ОБРАЗАЦ ПРИХОДА ЗА КОМУНАЛНУ ТАКСУ ОДЈЕЉЕЊЕ ЗА СТАМБЕНО КОМУНАЛНЕ ПОСЛОВЕ Редни број НАЗИВ И ВРСТА ПРИХОДА 1. Комунална такса на истакнуту фирму 72231 ОБРАЗАЦ ПРИХОДА ЗА КОМУНАЛНУ ТАКСУ ОДЈЕЉЕЊЕ ЗА СТАМБЕНО КОМУНАЛНЕ ПОСЛОВЕ Редни број НАЗИВ И ВРСТА ПРИХОДА 1. Комунална такса на истакнуту фирму 722312 ПРОПИСИ ЗА УТВРЂИВАЊЕ ОБАВЕЗЕ ПЛАЋАЊА КОМУНАЛНЕ ТАКСЕ

Више

Microsoft Word - ODL O JAVN POVR.doc

Microsoft Word - ODL O JAVN POVR.doc BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE TUZLANSKI KANTON OPĆINA SREBRENIK BOSNIA AND HERZEGOVINA FEDERATION OF BOSNIA AND HERZEGOVINA TUZLA CANTON MUNICIPALITY SREBRENIK N A C R T ODLUKA O KORIŠTENJU

Више

REPUBLIKA HRVATSKA KRAPINSKO - ZAGORSKA ŢUPANIJA GRAD ZLATAR GRADONAČELNIK KLASA:410-01/17-01/02 URBROJ: 2211/ Zlatar, GRADSKO V

REPUBLIKA HRVATSKA KRAPINSKO - ZAGORSKA ŢUPANIJA GRAD ZLATAR GRADONAČELNIK KLASA:410-01/17-01/02 URBROJ: 2211/ Zlatar, GRADSKO V REPUBLIKA HRVATSKA KRAPINSKO - ZAGORSKA ŢUPANIJA GRAD ZLATAR GRADONAČELNIK KLASA:410-01/17-01/02 URBROJ: 2211/01-02-17-2 Zlatar, 30.05.2017. GRADSKO VIJEĆE GRADA ZLATARA Predmet: Donošenje Odluke o porezima

Више

Sluzbene novine Opcine Fojnica

Sluzbene novine Opcine Fojnica BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE KANTON SREDIŠNJA BOSNA/SREDNJOBOSANSKI KANTON OPĆINA FOJNICA S L U Ž B E N E N O V I N E O P Ć I N E F O J N I C A BROJ: 4 30.05.2016. godine F O J N

Више

РЕПУБЛИКА СРПСКА ОПШТИНА ШАМАЦ НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ОПШТИНСКА УПРАВА ОДЈЕЉЕЊЕ ЗА ФИНАНСИЈЕ Краља Александра I Карађорђевића 4, Шамац, тел: 054/611-2

РЕПУБЛИКА СРПСКА ОПШТИНА ШАМАЦ НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ОПШТИНСКА УПРАВА ОДЈЕЉЕЊЕ ЗА ФИНАНСИЈЕ Краља Александра I Карађорђевића 4, Шамац, тел: 054/611-2 РЕПУБЛИКА СРПСКА ОПШТИНА ШАМАЦ НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ОПШТИНСКА УПРАВА ОДЈЕЉЕЊЕ ЗА ФИНАНСИЈЕ Краља Александра I Карађорђевића 4, 76230 Шамац, тел: 054/611-237, Факс:054/620-300 И Н Ф О Р М А Ц И Ј А O НАПЛАТИ

Више

Microsoft Word - BROJ 6

Microsoft Word - BROJ 6 Godina VII 14. juli 2014. godine GORAŽDE Broj 6 1208 Na osnovu člana 18. i 84. Statuta Općine Goražde ( Službene novine Bosansko- podrinjskog kantona Goražde, broj:13/07), Općinsko vijeće Općine Goražde,

Више

Microsoft Word - Odluka o komunalnim taksama opstina Berkovici 2014.doc

Microsoft Word - Odluka o komunalnim taksama opstina Berkovici 2014.doc РЕПУБЛИКА СРПСКА СКУПШТИНА ОПШТИНЕ БЕРКОВИЋИ БРОЈ:02-022-2/14 ДАТУМ:01.04.2014 ГОД. На основу члана 7.Закона о комуналним таксама ( Службени гласник Републике Српске, број: 4/12.), члана 30. Закона о локалној

Више

Microsoft Word - Zakon_o_studentskom_standardu

Microsoft Word - Zakon_o_studentskom_standardu З А К О Н О СТУДЕНТСКОМ СТАНДАРДУ I ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Студентски стандард у смислу овог закона је дјелатност од општег интереса којом се стварају материјални и други услови за стицање високог образовања,

Више

Odluka o administrativnim taksama

Odluka o administrativnim taksama Na osnovu člana 1. stav 3. Zakona o administrativnim taksama ("Sl. list RCG", br. 55/03 od 01.10.2003, 46/04 od 09.07.2004, 81/05 od 29.12.2005, 02/06 od 18.01.2006, "Sl.list Crne Gore", br. 22/08 od 02.04.2008,

Више

Na osnovu člana 31

Na osnovu člana 31 Bosna i Hercegovina Federacija Bosne i Hercegovine KANTON SARAJEVO - OPĆINA HADŽIĆI - Općinsko vijeće - =================================================================== PROGRAM RADA OPĆINSKOG VIJEĆA

Више

(Microsoft Word - SLU\216BENI GLASNIK br. 11)

(Microsoft Word - SLU\216BENI GLASNIK br. 11) Službeni glasnik SLUŽBENO GLASILO OPĆINE NOVA BUKOVICA VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA GODINA: XVI NOVA BUKOVICA, 06. studeni 2009. BROJ: 11 S A D R Ž A J AKT STRANICA AKTI OPĆINSKOG VIJEĆA 109. Odluka

Више

Број 11 СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ДОЊИ ЖАБАР Петак,29. март Гласник Доњи Жабар СЛУЖБЕНИ година XX број 11 петак, 29. март године бесплатан

Број 11 СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ДОЊИ ЖАБАР Петак,29. март Гласник Доњи Жабар СЛУЖБЕНИ година XX број 11 петак, 29. март године бесплатан Гласник СЛУЖБЕНИ година XX број 11 петак, 29. март 2013. године бесплатан примјерак 65 На основу чл. 43. и 87. став 2. Закона о локалној самоуправи ("Службени гласник Републике Српске", бр. 101/04, 42/05

Више

Microsoft Word - glasnik 5-14

Microsoft Word - glasnik 5-14 SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE GRUDE Broj: 5/14 Grude, 22. rujna 2014. 1 Temeljem članka 37. točka 3 Statuta Općine Grude ("Službeni glasnik općine Grude", broj: 1/08, 2/13) i članka 81. stavak 1. Poslovnika

Више

Na osnovu člana 31

Na osnovu člana 31 Bosna i Hercegovina Federacija Bosne i Hercegovine KANTON SARAJEVO - OPĆINA HADŽIĆI - Općinsko vijeće - N o 207402 =================================================================== PROGRAM RADA OPĆINSKOG

Више

Microsoft Word - odluka o komunalnoj naknadi (Automatski spremljeno)

Microsoft Word - odluka o komunalnoj naknadi (Automatski spremljeno) REPUBLIKA HRVATSKA ZAGREBAČKA ŽUPANIJA OPĆINA PISAROVINA Općinsko vijeće Na temelju članka 95. Zakona o komunalnom gospodarstvu ( Narodne novine broj 68/18) i članka 17. Statuta Općine Pisarovina ( Službene

Више

На основу члана 32. став 1. тачка 13. Закона о локалној самоуправи ("Службени гласник РС", број 129/07), члана 87. Закона о заштити животне средине ("

На основу члана 32. став 1. тачка 13. Закона о локалној самоуправи (Службени гласник РС, број 129/07), члана 87. Закона о заштити животне средине ( На основу члана 32. став 1. тачка 13. Закона о локалној самоуправи ("Службени гласник РС", број 129/07), члана 87. Закона о заштити животне средине ("Службени гласник РС", бр. 135/2004, 36/2009, 36/2009

Више

Microsoft Word - NASLOVNA.doc

Microsoft Word - NASLOVNA.doc СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ТИТЕЛ ГОДИНА XLV ТИТЕЛ, 25. ЈАНУАР 2013. ГОДИНЕ БРОЈ 1. 1 На основу члана 11. Закона о условном отпису камата и мировању пореског дуга («Сл. гласник РС»бр.119/2012), члан 60. а у

Више

This watermark does not appear in the registered version - Na osnovi članka 22 Statuta Brčko distrikta Bosne i Hercegovi

This watermark does not appear in the registered version -   Na osnovi članka 22 Statuta Brčko distrikta Bosne i Hercegovi Na osnovi članka 22 Statuta Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, Skupština Brčko distrikta Bosne i Hercegovine na 53. redovitoj sjednici održanoj 18. srpnja 2007. godine, usvaja ZAKON O POREZU NA NEKRETNINE

Више

Na temelju članaka 3

Na temelju članaka 3 Na temelju članaka 3.,4., 11. i 15. Zakona o komunalnom gospodarstvu ( Narodne novine br. 36/95, 70/97, 128/99, 57/00, 129/00, 59/01, 26/03, 82/04, 110/04, 178/04, 38/09, 79/09, 153/09, 49/11, 84/11, 90/11,

Више

PREDNACRT

PREDNACRT ЗАКОН О ПЛАТАМА ЗАПОСЛЕНИХ У ОРГАНИМА УПРАВЕ БРЧКО ДИСТРИКТА БиХ На основу члана Статута Брчко дистрикта Босне и Херцеговине («Службени гласник Брчко дистрикта БиХ», бројеви 1/00, /00, 7/0, 0/0 и /0),

Више

Страна 215 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРОЈ 7 Датум: године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2017 БРОЈ 7 КУРШУМЛИЈА Лист излази

Страна 215 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРОЈ 7 Датум: године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2017 БРОЈ 7 КУРШУМЛИЈА Лист излази Страна 215 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРОЈ 7 Датум: 22.05.2017.године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2017 БРОЈ 7 КУРШУМЛИЈА Лист излази према потреби 1. На основу члана 61. Статута општине

Више

СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИН

СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИН СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj 2017. ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИНА IX ПАНЧЕВО, 30 Август 2017. ГОДИНЕ Аконтација претплате

Више

SLUŽBENE NOVINE

SLUŽBENE NOVINE Stranica - 1 Broj 1 OPĆINE RAŠA 14.siječnja 2016. AKTI OPĆINSKE NAČELNICE I Na temelju članka 11. stavka 1. Odluke o davanju stanova u najam ( Službene novine Općine Raša, broj 9/10) Općine Raša, na prijedlog

Више

Na temelju članka 2,12 i 2

Na temelju članka  2,12 i 2 Na temelju članka 2,12 i 2.14 Izbornog zakona BiH ( Službene glasnik BiH broj: 23/01, 7/02, 9/02, 20/02, 25/02, 4/04, 20/04, 25/05, 52/05, 65/05, 77/05, 11/06, 24, 06, 32/07, 33/08, 37/08, 32/10, 18/13),

Више

број 21 2

број 21 2 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 На основу

Више

6-10

6-10 SLUŽBENI GLASNIK SLUŽBENO GLASILO OPĆINE PODGORAČ Godina: XVI Podgorač, 28. rujna 2010. Broj 6. S A D R Ž A J Stranica AKTI OPĆINSKOG NAČELNIKA 34. Operativni plan zimske službe za 2010. / 2011. godinu

Више

MergedFile

MergedFile 1/ 2 Obveznik: Adresa: Žiro račun: Klasa: Ur.broj: Mjesto i datum: Srebreno,, 15.03.2017 Matični broj: Šifra djelatnosti: 8411 PRORAČUN ZA 2017. GODINU OPĆI DIO rbr. 1 Prihodi Rashodi UKUPNO 63.696.616,00

Више

Microsoft Word - ODLUKA o komunalnom doprinosu _doc

Microsoft Word - ODLUKA o komunalnom doprinosu _doc REPUBLIKA HRVATSKA VARAŽDINSKA ŽUPANIJA OPĆINA LJUBEŠČICA OPĆINSKO VIJEĆE Klasa: 363-02/02-01/1 Ur.broj: 2186-025-01-02-1 Ljubeščica, 31.siječnja 2002. Na temelju članka 23. stavka 3. Zakona o komunalnom

Више

С л у ж б е н и л и с т Општине Бачки Петровац Број: 7 Година: LII Бачки Петровац 15. априла године С А Д Р Ж А Ј I ИЗБОРНА КОМИСИЈА ОПШТИНЕ БАЧ

С л у ж б е н и л и с т Општине Бачки Петровац Број: 7 Година: LII Бачки Петровац 15. априла године С А Д Р Ж А Ј I ИЗБОРНА КОМИСИЈА ОПШТИНЕ БАЧ С л у ж б е н и л и с т Општине Бачки Петровац Број: 7 Година: LII Бачки Петровац 15. априла 2016. године С А Д Р Ж А Ј I ИЗБОРНА КОМИСИЈА ОПШТИНЕ БАЧКИ ПЕТРОВАЦ 28. - Решење о закључењу Јединственог бирачког

Више

POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU FONDA "EVROPSKI POSLOVI" AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE ("Sl. list AP Vojvodine", br. 13/2009 i 2/2010) I OP

POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU FONDA EVROPSKI POSLOVI AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE (Sl. list AP Vojvodine, br. 13/2009 i 2/2010) I OP POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU FONDA "EVROPSKI POSLOVI" AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE ("Sl. list AP Vojvodine", br. 13/2009 i 2/2010) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Radi praćenja, proučavanja i implementacije

Више

S t r a n i c a 3 7 «SLUŽBENI GLASNIK» 2/2012 GRADA BIOGRADA NA MORU GOD. XX. 28. veljače godine BROJ 2 Na temelju članka 5. stavka 1. točke 6.

S t r a n i c a 3 7 «SLUŽBENI GLASNIK» 2/2012 GRADA BIOGRADA NA MORU GOD. XX. 28. veljače godine BROJ 2 Na temelju članka 5. stavka 1. točke 6. S t r a n i c a 3 7 «SLUŽBENI GLASNIK» 2/2012 GRADA BIOGRADA NA MORU GOD. XX. 28. veljače 2012. godine BROJ 2 Na temelju članka 5. stavka 1. točke 6. i stavka 11. Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Више

П р е д л о г

П р е д л о г НАЦРТ О Д Л У К А О ДОПУНИ ОДЛУКЕ О ЛОКАЛНИМ АДМИНИСТРАТИВНИМ ТАКСАМА Обрађивач: Секретаријат за финансије Градске управе града Београда За тачност података садржаних у материјалу, поступање у складу са

Више

ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЛИСЈЕ НОВИ САД БРОЈ: /16-12 ДАНА: 24. маjа године НОВИ САД На основу члана 12. став 1. тачка 4. а у вези са чла

ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЛИСЈЕ НОВИ САД БРОЈ: /16-12 ДАНА: 24. маjа године НОВИ САД На основу члана 12. став 1. тачка 4. а у вези са чла ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЛИСЈЕ НОВИ САД БРОЈ: 01-3273/16-12 ДАНА: 24. маjа 2013. године НОВИ САД На основу члана 12. став 1. тачка 4. а у вези са чланом 33. став 1. Одлуке о усклађивању Одлуке о организовању

Више

На основу члана 32.став 1.тачка 3. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник РС бр. 129/2007), члана 6, 7, 11, 15и 18. Закона о финансирању лока

На основу члана 32.став 1.тачка 3. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник РС бр. 129/2007), члана 6, 7, 11, 15и 18. Закона о финансирању лока На основу члана 32.став 1.тачка 3. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник РС бр. 129/2007), члана 6, 7, 11, 15и 18. Закона о финансирању локалне самоуправе ("Сл. гласникрс", бр. 62/2006, 47/2011,

Више

Na temelju članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ( N.N br. 33/01, 60/01, 129/05, 109/07, 125/08,36/09, 150/11, 144/12 i 19

Na temelju članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ( N.N br. 33/01, 60/01, 129/05, 109/07, 125/08,36/09, 150/11, 144/12 i 19 Na temelju članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ( N.N br. 33/01, 60/01, 129/05, 109/07, 125/08,36/09, 150/11, 144/12 i 19/13) i članka 32. Statuta općine Oprisavci ( Službeni

Више

Microsoft Word - odluka o komunalnoj naknadi (Automatski spremljeno)

Microsoft Word - odluka o komunalnoj naknadi (Automatski spremljeno) Na temelju članka 95. Zakona o komunalnom gospodarstvu ( Narodne novine broj 68/18) i članka 17. Statuta Općine Pisarovina ( Službene novine Općine Pisarovina br. 3/18), Općinsko vijeće Općine Pisarovina

Више

Microsoft Word - Sluzbeni_glasnik_11_18

Microsoft Word - Sluzbeni_glasnik_11_18 26.11.2018.године СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ КОСТАЈНИЦА Број 11, стр. 1 СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ КОСТАЈНИЦА БРОЈ 11/18 На основу члана 31. став ђ) Закона о буџетском систему ( Службени гласник Републике

Више

Microsoft Word - ???????? ??????? docx

Microsoft Word - ???????? ??????? docx Службени гласник ОПШТИНЕ МОДРИЧА Година XXV - Број 4 15. мај 2019. година МОДРИЧА Аконтациона претплата за 2019. годину износи 50,00 КМ Жиро-рачун: КМ 562-011-00000062-61 Тел/факс: 053/810-185 АКТИ СКУПШТИНЕ

Више

Број: 01/ /16 Датум: године ИЗВЈЕШТАЈ О ПРИЈЕДЛОЗИМА ИЗНЕСЕНИМ У ТОКУ ЈАВНЕ РАСПРАВЕ О НАЦРТУ БУЏЕТА ОПШТИНЕ ПРЊАВОР ЗА ГОДИН

Број: 01/ /16 Датум: године ИЗВЈЕШТАЈ О ПРИЈЕДЛОЗИМА ИЗНЕСЕНИМ У ТОКУ ЈАВНЕ РАСПРАВЕ О НАЦРТУ БУЏЕТА ОПШТИНЕ ПРЊАВОР ЗА ГОДИН Број: 01/1 014 1 4/16 Датум:05.01.2016. године ИЗВЈЕШТАЈ О ПРИЈЕДЛОЗИМА ИЗНЕСЕНИМ У ТОКУ ЈАВНЕ РАСПРАВЕ О НАЦРТУ БУЏЕТА ОПШТИНЕ ПРЊАВОР ЗА 2016. ГОДИНУ КОЈЕ ЈЕ СКУПШТИНА ОПШТИНЕ ПРЊАВОР УСВОЈИЛА Извјештај

Више

REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO DALMATINSKA ŽUPANIJA GRAD TROGIR GRADONAČELNIK Temeljem članaka 2. i 48. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (Narod

REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO DALMATINSKA ŽUPANIJA GRAD TROGIR GRADONAČELNIK Temeljem članaka 2. i 48. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (Narod REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO DALMATINSKA ŽUPANIJA GRAD TROGIR GRADONAČELNIK Temeljem članaka 2. i 48. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (Narodne novine br. 10/97, 107/07 i 94/13), članaka 1. i

Више

BOSNA I HERCEGOVINA Brčko distrikt BiH SKUPŠTINA BRČKO DISTRIKTA BiH БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Брчко дистрикт БиХ СКУПШТИНА БРЧКО ДИСТРИКТА БиХ Mladena Magl

BOSNA I HERCEGOVINA Brčko distrikt BiH SKUPŠTINA BRČKO DISTRIKTA BiH БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Брчко дистрикт БиХ СКУПШТИНА БРЧКО ДИСТРИКТА БиХ Mladena Magl BOSNA I HERCEGOVINA Brčko distrikt BiH SKUPŠTINA BRČKO DISTRIKTA BiH БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Брчко дистрикт БиХ СКУПШТИНА БРЧКО ДИСТРИКТА БиХ Mladena Maglova 2, 76100 Brčko distrikt BiH, telefon i faks: 049/215-516

Више

Output file

Output file Izdavač: OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE USORA Odgovorni urednik: Dijana Katić, dipl. pravnica tel: 032/893-479, fax: 032/893-514 e-mail: opcina.usora1@tel.net.ba Web adresa: www.usora.com Godina:XV Broj:10. 31.12.2014.godine

Више

БРОЈ

БРОЈ РЕГИСТАР ЗА 2007. ГОДИНУ СТРАНА 1. OLDAL A 2007. ÉVI TÁRGYMUTATÓ БРОЈ АКТА НАЗИВ АКТА И БРОЈ СЛУЖБЕНОГ ЛИСТА У КОМ ЈЕ ОБЈАВЉЕН СТРА- НА АКТИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ОДЛУКЕ 1. Одлука о утврђивању стопа пореза

Више

На основу члана 1. и 2. Закона о комуналним таксама (''Службени лист СРБиХ'', број 21/77, 35/88 и 26/89) и члана 32. став 1. алинеја 9. Статута општин

На основу члана 1. и 2. Закона о комуналним таксама (''Службени лист СРБиХ'', број 21/77, 35/88 и 26/89) и члана 32. став 1. алинеја 9. Статута општин На основу члана 1. и 2. Закона о комуналним таксама (''Службени лист СРБиХ'', број 21/77, 35/88 и 26/89) и члана 32. став 1. алинеја 9. Статута општине Лакташи (''Службени гласник општине Лакташи'', број

Више

SLUŽBENE NOVINE

SLUŽBENE NOVINE SLUŽBENE NOVINE OPĆINE PIĆAN GOD. XVII BROJ 6 PIĆAN, 16. PROSINCA 2015. LIST IZLAZI POVREMENO S A D R Ž A J AKTI VIJEĆA Stranica 1. Odluka o donošenju Dopuna Prostornog plana uređenja Općine Pićan. 2 AKTI

Више

Bosna i Hercegovina Federacija Bosne i Hercegovine Tuzlanski kanton OPĆINA LUKAVAC OPĆINSKI NAČELNIK Босна и Херцеговина Федерација Босне и Херцеговин

Bosna i Hercegovina Federacija Bosne i Hercegovine Tuzlanski kanton OPĆINA LUKAVAC OPĆINSKI NAČELNIK Босна и Херцеговина Федерација Босне и Херцеговин Bosna i Hercegovina Federacija Bosne i Hercegovine Tuzlanski kanton OPĆINA LUKAVAC OPĆINSKI NAČELNIK Босна и Херцеговина Федерација Босне и Херцеговине Тузлански кантон ОПЋИНА ЛУКАВАЦ ОПЋИНСКИ НАЧЕЛНИК

Више

S L U Ž B E N I G L A S N I K OPĆINE KANFANAR KANFANAR 19. studeni GODINA: XIX BROJ: 7 IZDAVAČ: OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE KANFANAR UREDNIŠTVO: TRG

S L U Ž B E N I G L A S N I K OPĆINE KANFANAR KANFANAR 19. studeni GODINA: XIX BROJ: 7 IZDAVAČ: OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE KANFANAR UREDNIŠTVO: TRG S L U Ž B E N I G L A S N I K OPĆINE KANFANAR KANFANAR 19. studeni 2013. GODINA: XIX BROJ: 7 IZDAVAČ: OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE KANFANAR UREDNIŠTVO: TRG MARKA ZELJKA 6 52352 KANFANAR, TEL.: (052) 825-003

Више

године Списак комуналних такси и накнада Општинске управе Брод Ред. број Назив накнаде Законски акт Обвезник плаћања накнаде I ДИРЕКТНИ ПО

године Списак комуналних такси и накнада Општинске управе Брод Ред. број Назив накнаде Законски акт Обвезник плаћања накнаде I ДИРЕКТНИ ПО 30.10.2018. године Списак комуналних такси и накнада Општинске управе Брод Ред. број Назив накнаде Законски акт Обвезник плаћања накнаде I ДИРЕКТНИ ПОРЕЗИ Порез на имовину 1. Порез на Закон о порезу на

Више

Microsoft Word - glasnik 6-16

Microsoft Word - glasnik 6-16 SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE GRUDE Broj: 6/16 Grude, 14. rujna 2016. 1 Temeljem članaka 6. i 76. Zakona o građevinskom zemljištu ( Službene novine Federacije BiH, broj: 25/03 i 67/05) i članaka 37. i 109. stavak.

Више

Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/0

Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (Službene novine Federacije BiH, br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/0 Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i člana 20a. stav (3) Zakona o radu ("Službene novine

Више

Службени гласник општине Лакташи Број 3/01 На основу члана 15. Закона о комуналним дјелатностима ("Службени гласник Републике Српске", број: 11/95) и

Службени гласник општине Лакташи Број 3/01 На основу члана 15. Закона о комуналним дјелатностима (Службени гласник Републике Српске, број: 11/95) и Службени гласник општине Лакташи Број 3/01 На основу члана 15. Закона о комуналним дјелатностима ("Службени гласник Републике Српске", број: 11/95) и члана 11. став 1. алинеја 2. Статута општине Лакташи

Више

MJEŠOVITA SREDNJA SAOBRAĆAJNA ŠKOLA

MJEŠOVITA SREDNJA SAOBRAĆAJNA ŠKOLA Na osnovu odredbi člana 143. Zakona o srednjem obrazovanju ( Službene novine Kantona Sarajevo' broj: 23/17), a u skladu s Uredbom o utvrđivanju vlastitih prihoda načina i rokova raspodjele budžetskih korisnika

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ TOPOLYA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA Број 2 Година XXXIX 29. март 2007. г., XXXIX. évfolyam 2. szám Topolya, 2007. március 29. Број 2. 29.03.2007. СТРАНА 10. OLDAL 2007.03.29. 2. szám 12.

Више

SL. GL. MRK. GRAD

SL. GL. MRK. GRAD Број: 5/09, 07.08.2009. године, језик српског народа Трг Краља Петра I Карађорђевића 1 Тел: 050 220 921, Факс: 050 220 955 На основу члана 5. и 29. Закона о буџетском систему Републике Српске (''Службени

Више

Година LIV Број 20/ LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 172. члана 173. и члана 178. став 5. Закона о запослен

Година LIV Број 20/ LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 172. члана 173. и члана 178. став 5. Закона о запослен Година LIV Број 20/2018 176 SLU@BENI LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 172. члана 173. и члана 178. став 5. Закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе

Више

A

A А.Д. "КОМУНАЛАЦ" БИЈЕЉИНА - Н А Д З О Р Н И О Д БО Р - Број: 3594/2017 На основу члана 7. став 1. тачка љ) Закона о јавним предузећима ( Службени гласник Републике Српске, број: 75/04 и 78/11) и члана

Више

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ЛОПАРЕ СКУПШТИНА ОПШТИНЕ ЛОПАРЕ Цара Душана бр Лопаре Тел/Факс:055/ е-mail: 31. мај год

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ЛОПАРЕ СКУПШТИНА ОПШТИНЕ ЛОПАРЕ Цара Душана бр Лопаре Тел/Факс:055/ е-mail: 31. мај год СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ЛОПАРЕ СКУПШТИНА ОПШТИНЕ ЛОПАРЕ Цара Душана бр. 143. Тел/Факс:055/650-304 е-mail: lopareso@teol.net 31. мај. 2018. године Л О П А Р Е БРОЈ 5/18 Жиро-рачун: ''Павловић Интернационал

Више

Microsoft Word - Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje

Microsoft Word - Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje HRVATSKI SABOR 2020 Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O AGENCIJI ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE Proglašavam Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje, kojega je

Више

Zakon o poljoprivrednoj savjetodavnoj službi HRVATSKI SABOR 1224 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim

Zakon o poljoprivrednoj savjetodavnoj službi HRVATSKI SABOR 1224 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim HRVATSKI SABOR 1224 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O POLJOPRIVREDNOJ SAVJETODAVNOJ SLUŽBI Proglašavam Zakon o poljoprivrednoj savjetodavnoj službi,

Више

Službeni 11-13

Službeni 11-13 Službeni glasnik Grada Donjeg Miholjca Godina XV Donji Miholjac, 12. studeni 2013. Broj 11. 246. GRADSKO VIJEĆE KLASA: 351-01/13-01/8 URBROJ: 2115/01-01-13-02 D. Miholjac, 11. rujna 2013. Na temelju članka

Више

На основу члана 30.став 2. Закона о угоститељству ( Службени гласник Републике Српске. број: 15/10), члана 30. Закона о локалној самоуправи ( Службени

На основу члана 30.став 2. Закона о угоститељству ( Службени гласник Републике Српске. број: 15/10), члана 30. Закона о локалној самоуправи ( Службени На основу члана 30.став 2. Закона о угоститељству ( Службени гласник Републике Српске. број: 15/10), члана 30. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник Републике Српске, број: 101/04, 32/05, 42/05

Више

ОПШТИНА УБ

ОПШТИНА  УБ Број 1 страна 1 СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ УБ 20. март 2014. године СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ УБ www.opstinaub.org.rs Година XV Број 1 Уб, 20. март 2014. године Бесплатан примерак 1. На основу члана 32. тачка

Више

POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU POKRAJINSKOG ZAVODA ZA ZAŠTITU PRIRODE ("Sl. list AP Vojvodine", br. 2/2010 i 23/2018) Član 1 Osniva se org

POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU POKRAJINSKOG ZAVODA ZA ZAŠTITU PRIRODE (Sl. list AP Vojvodine, br. 2/2010 i 23/2018) Član 1 Osniva se org POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU POKRAJINSKOG ZAVODA ZA ZAŠTITU PRIRODE ("Sl. list AP Vojvodine", br. 2/2010 i 23/2018) Član 1 Osniva se organizacija za zaštitu prirode i prirodnih dobara koja

Више

Na temelju članka 10/1 i 12/1, a u svezi čl

Na temelju   članka 10/1 i 12/1, a u svezi čl Na temelju članka 9. stavak 1. i 2., a u svezi članaka 10. - 19. Zakona o igrama na sreću (Narodne novine br. 87/09), Uprava Hrvatske Lutrije d.o.o., Zagreb, Ulica grada Vukovara 72, dana 25.02.2019. godine,

Више

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić PRAVILNIK O KONTROLI ENERGETSKOG CERTIFIKATA ZGRADE I IZVJEŠĆA O REDOVITOM PREGLEDU SUSTAVA GRIJANJA I SUSTAVA HLAĐENJA ILI KLIMATIZACIJE U ZGRADI (NN 73/15, 09.07.2015) 1/13 I. OPĆE ODREDBE... 4 Članak

Више

III-3.43.Plan prijama u drzavnu sluzbu u tijela drzavne uprave, za godinu.pdf

III-3.43.Plan prijama u drzavnu sluzbu u tijela drzavne uprave, za godinu.pdf (Upozorenje : urednički pročišćeni tekst; Narodne novine broj 36 od 29032008 i broj 75 od 01072008, u kojima je naznačeno vrijeme njihova stupanja na snagu) PLAN PRIJAMA U DRŽAVNU SLUŽBU U TIJELA DRŽAVNE

Више

Nacrt budžeta za za WEB.xls

Nacrt budžeta za za WEB.xls Fojnica, 13.11.2007. godine Broj: 01-14-870/07 Na osnovu člana 1. i 9. Zakona o budžetima / proračunima u Federaciji BiH ("Službene novine Federacije BiH", broj 19/06) i člana 17. stav 4 Statuta Općine

Више

REPUBLIKA HRVATSKA VUK.-SRIJEMSKA ŽUPANIJA OPĆINA GRADIŠTE OPĆINSKO VIJEĆE KLASA: /13-01/08 URBROJ: 2212/ U Gradištu, Na t

REPUBLIKA HRVATSKA VUK.-SRIJEMSKA ŽUPANIJA OPĆINA GRADIŠTE OPĆINSKO VIJEĆE KLASA: /13-01/08 URBROJ: 2212/ U Gradištu, Na t VUK.SRIJEMSKA ŽUPANIJA OPĆINSKO VIJEĆE KLASA: 01303/1301/08 URBROJ: 2212/0602131 Na temelju članka 37. Statuta Općine Gradište («Službeni vjesnik» Vukovarskosrijemske županije br. 12/09 i 03/13), te članka

Више

RADNA VERZIJA Na osnovu člana 15. i člana 16. stav 1. Zakona o Vladi Zeničko-dobojskog kantona prečišćeni tekst ( Službene novine Zeničko-dobojskog ka

RADNA VERZIJA Na osnovu člana 15. i člana 16. stav 1. Zakona o Vladi Zeničko-dobojskog kantona prečišćeni tekst ( Službene novine Zeničko-dobojskog ka RADNA VERZIJA Na osnovu člana 15. i člana 16. stav 1. Zakona o Vladi Zeničko-dobojskog kantona prečišćeni tekst ( Službene novine Zeničko-dobojskog kantona, broj: 7/10) i člana 36. stav (3) alineja prva

Више

Na temelju članka 11. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (Narodne novine 29/2, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/169) i članka 37. Statuta Grada De

Na temelju članka 11. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (Narodne novine 29/2, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/169) i članka 37. Statuta Grada De Na temelju članka 11. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (Narodne novine 29/2, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/169) i članka 37. Statuta Grada Delnica (Službene novine Primorsko goranske županije

Више

P R A V I L N I K

P R A V I L N I K SVEUČILIŠTE U ZAGREBU FAKULTET STROJARSTVA I BRODOGRADNJE Zagreb, Ivana Lučića 5 P R A V I L N I K O DODJELI MEDALJA, NAGRADA I PRIZNANJA Zagreb, srpanj 2006. S A D R Ž A J Stranica Opće odredbe... 3 Medalje...

Више

Microsoft Word - Odluka_Tarifa_1506_UO_usvojena

Microsoft Word - Odluka_Tarifa_1506_UO_usvojena На основу чла 7. став 2. алинеја 7, чла 9. став 1. алинеја 5, чла 21. и чла 27. Зако о друштвима за осигурање («Службени гласник Републике Српске», : 17/05, 01/06 и 64/06), чла 7. став 4. и чла 14. став

Више

Број- 14 СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ КНЕЖЕВО Датум: СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ КНЕЖЕВО Издавач:Скупштина општине КНЕЖЕВО Жирорачун Цијена примј

Број- 14 СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ КНЕЖЕВО Датум: СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ КНЕЖЕВО Издавач:Скупштина општине КНЕЖЕВО Жирорачун Цијена примј СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ КНЕЖЕВО Издавач:Скупштина општине КНЕЖЕВО Жирорачун Цијена примјерка КМ Број: 14/2016 Кнежево, 05.12.2016. године Уређује редакциони одбор: Одговорни уредник: В.д. Секретар СО-е

Више

BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON OPĆINA MAGLAJ SLUŽBA ZA PRIVREDU, FINANSIJE/FINANCIJE I RAZVOJ PODUZETNIŠTV

BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON OPĆINA MAGLAJ SLUŽBA ZA PRIVREDU, FINANSIJE/FINANCIJE I RAZVOJ PODUZETNIŠTV BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE ZENIČKODOBOJSKI KANTON OPĆINA MAGLAJ SLUŽBA ZA PRIVREDU, FINANSIJE/FINANCIJE I RAZVOJ PODUZETNIŠTVA Broj: 04492063/17 Datum: 14.12.2017. godine OPĆINSKO

Више

Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranj

Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranj Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranju javnih potreba Grada Varaždina ( Službeni vjesnik

Више

Na osnovi članka 37

Na osnovi članka 37 SLUŽBENE NOVINE GRADA VODNJAN-DIGNANO Broj: 04 Godina: XXII Vodnjan, 28.02.2018. Br. 04/2018. Službene novine Grada Vodnjan - Dignano Str: 49 Temeljem čl. 34. Statuta Grada Vodnjan-Dignano («Službene

Више

ЗАКОН

ЗАКОН ЗАКОН О ДРЖАВНИМ СТАНОВИМА НА КОЈИМА НЕ ПОСТОЈИ СТАНАРСКО ПРАВО I ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. (1) Овим законом утвђују се услови и поступак враћања станова у државној својини на којима не постоји станарско

Више

I-D PPUO Podstrana

I-D PPUO Podstrana SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE PODSTRANA Godina XXV Podstrana, 1. ožujka 2019. Broj 4/2019. OPĆINSKI NAČELNIK Na temelju članka 4. stavak 3. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj)

Више

Obrazloženje Nacrta prijedloga Odluke o komunalnoj naknadi Odluka o komunalnoj naknadi ( Službeni glasnik Grada Pakraca br. 7/09) donesena je na sjedn

Obrazloženje Nacrta prijedloga Odluke o komunalnoj naknadi Odluka o komunalnoj naknadi ( Službeni glasnik Grada Pakraca br. 7/09) donesena je na sjedn Obrazloženje Nacrta prijedloga Odluke o komunalnoj naknadi Odluka o komunalnoj naknadi ( Službeni glasnik Grada Pakraca br. 7/09) donesena je na sjednici Gradskog vijeća Grada Pakraca održanoj dana 16.

Више

Година XX Петак, 28. октобра годинe Број/Broj 81 Godina XX Petak, 28. oktobra/listopada godine ISSN српски језик ISSN

Година XX Петак, 28. октобра годинe Број/Broj 81 Godina XX Petak, 28. oktobra/listopada godine ISSN српски језик ISSN Година XX Петак, 28. октобра 2016. годинe Број/Broj 81 Godina XX Petak, 28. oktobra/listopada 2016. godine ISSN 1512-7508 - српски језик ISSN 1512-7486 - босански језик ISSN 1512-7494 - хрватски језик

Више

Na temelju članka 4. stavka 3. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ("Narodne novine" broj 86/08, 61

Na temelju članka 4. stavka 3. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (Narodne novine broj 86/08, 61 Na temelju članka 4. stavka 3. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ("Narodne novine" broj 86/08, 61/11 i 4/18) Gradonačelnik Grada Rijeke, na prijedlog

Више

На основу чл

На основу чл На основу члана 7. став 2. алинеја 7, члана 9. став 1. алинеја 2, члана 19. став 1, алинеје 2. и 3. Закона о друштвима за осигурање ( Службени гласник Републике Српске, број: 17/05, 01/06, 64/06, 74/10

Више

REPUBLIKA HRVATSKA ŽUPANIJA PRIMORSKO-GORANSKA OPĆINA LOVRAN OPĆINSKI NAČELNIK OPĆINE LOVRAN KLASA: /16-01/8 UR.BROJ: 2156/ Lovran, 0

REPUBLIKA HRVATSKA ŽUPANIJA PRIMORSKO-GORANSKA OPĆINA LOVRAN OPĆINSKI NAČELNIK OPĆINE LOVRAN KLASA: /16-01/8 UR.BROJ: 2156/ Lovran, 0 REPUBLIKA HRVATSKA ŽUPANIJA PRIMORSKO-GORANSKA OPĆINA LOVRAN OPĆINSKI NAČELNIK OPĆINE LOVRAN KLASA: 402-08/16-01/8 UR.BROJ: 2156/02-02-17-02 Lovran, 03. studenog 2017. Na temelju članka 7., stavak 3.,

Више

ODLUKA O TROŠKOVIMA U POSTUPCIMA ARBITRAŽE * I. OPĆE ODREDBE Članak 1. Ovom odlukom utvrđuju se pravila o troškovima u postupcima na koje se primjenju

ODLUKA O TROŠKOVIMA U POSTUPCIMA ARBITRAŽE * I. OPĆE ODREDBE Članak 1. Ovom odlukom utvrđuju se pravila o troškovima u postupcima na koje se primjenju ODLUKA O TROŠKOVIMA U POSTUPCIMA ARBITRAŽE * I. OPĆE ODREDBE Članak 1. Ovom odlukom utvrđuju se pravila o troškovima u postupcima na koje se primjenjuje Pravilnik o arbitraži pred Stalnim arbitražnim sudištem

Више

HRVATSKI SABOR Klasa: /09-01/03 Urbroj: Zagreb, 24. kolovoza ZASTUPNICAMA I ZASTUPNICIMA HRVATSKOGA SABORA PREDSJEDNICAMA I PREDS

HRVATSKI SABOR Klasa: /09-01/03 Urbroj: Zagreb, 24. kolovoza ZASTUPNICAMA I ZASTUPNICIMA HRVATSKOGA SABORA PREDSJEDNICAMA I PREDS HRVATSKI SABOR Klasa: 022-03/09-01/03 Urbroj: 65-08-02 Zagreb, 24. kolovoza 2009. ZASTUPNICAMA I ZASTUPNICIMA HRVATSKOGA SABORA PREDSJEDNICAMA I PREDSJEDNICIMA RADNIH TIJELA Na temelju članaka 137. i 153.

Више

Temeljem odredbi Ċlanka 16. Zakona o proraĊunu (“Narodne novine RH” broj: 92/94 i Ċlana ka 16 i Statuta Grada Omiša ( “Službeni glasnik Grada Omiša”

Temeljem odredbi Ċlanka 16. Zakona o proraĊunu (“Narodne novine RH” broj: 92/94 i Ċlana ka 16 i  Statuta Grada Omiša ( “Službeni glasnik Grada Omiša” Temeljem odredbi čl. 14. Zakona o proračunu (NN RH 87/08 i 136/12) i temeljem odredbi članka 30. Statuta Grada Omiša (Službeni glasnik Grada Omiša 4/09, 9/10, 2/13 i 10/13), Gradsko vijeće Grada Omiša

Више

Na temelju članka 11. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (Narodne novine 29/2, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/169) i članka 37. Statuta Grada De

Na temelju članka 11. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (Narodne novine 29/2, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/169) i članka 37. Statuta Grada De Na temelju članka 11. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (Narodne novine 29/2, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/169) i članka 37. Statuta Grada Delnica (SN PGŽ 28/09, 41/09, 11/13, 20/13-pročišćeni

Више

Tačka 11 b) Prijedlog Rješenja o utvrđivanju prava vlasništva Trnjanin Jasim

Tačka 11 b) Prijedlog Rješenja o utvrđivanju prava vlasništva  Trnjanin Jasim BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNA I HERCEGOVINA UNSKO-SANSKI KANTON GRAD BIHAĆ GRADONAČELNIK Broj: 06/1-31-3075/17 Bihać, 22.01.2019. godine Na osnovu člana 183. stav (2) Poslovnika Gradskog vijeća

Више

Година XVIII Понедјељак,12.децембар 2011.године Доњи Жабар Бесплатан примјерак Рачун јавних прихода општине Доњи Жабар: код НЛБ Ба

Година XVIII Понедјељак,12.децембар 2011.године Доњи Жабар Бесплатан примјерак Рачун јавних прихода општине Доњи Жабар: код НЛБ Ба Година XVIII Понедјељак,12.децембар 2011.године Бесплатан примјерак Рачун јавних прихода општине Доњи Жабар: 562-011-00000765-86 код НЛБ Банке Бања Лука-Филијала Брчко 159 АКТИ НАЧЕЛНИКА ОПШТИНЕ На основу

Више

Службени гласник РС : 086/2016 Датум : На основу члана 5. став 1, а у вези са чланом 79. став 1. Закона о јавним предузећима ( Службен

Службени гласник РС : 086/2016 Датум : На основу члана 5. став 1, а у вези са чланом 79. став 1. Закона о јавним предузећима ( Службен Службени гласник РС : 086/2016 Датум : 21.10.2016 3510 На основу члана 5. став 1, а у вези са чланом 79. став 1. Закона о јавним предузећима ( Службени гласник РС, број 15/16) и члана 43. став 1. Закона

Више

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ - Број На основу члана 70. став 1. тачка 3. Устава Републике Српске, члана 182. и члана 186.

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ - Број На основу члана 70. став 1. тачка 3. Устава Републике Српске, члана 182. и члана 186. 31.12.2016. СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ - Број 116 53 1983 На основу члана 70. став 1. тачка 3. Устава Републике Српске, члана 182. и члана 186. ст. 1. и 2. Пословника Народне скупштине Републике

Више

Temeljem ĉlanka 41. Statuta općine Prozor-Rama-preĉišćeni tekst («Sl. glasnik Općine Prozor- Rama», br. 3/01), Odluke o poticanju proizvodnje ĉešnjaka

Temeljem ĉlanka 41. Statuta općine Prozor-Rama-preĉišćeni tekst («Sl. glasnik Općine Prozor- Rama», br. 3/01), Odluke o poticanju proizvodnje ĉešnjaka Temeljem ĉlanka 41. Statuta općine Prozor-Rama-preĉišćeni tekst («Sl. glasnik Općine Prozor- Rama», br. 3/01), Odluke o poticanju proizvodnje ĉešnjaka-bijelog luka i certifikacije ekološke poljoprivredne

Више