ВАЖЕЋИ ТЕКСТ ПРАВИЛНИКА ( Службени гласник РС, бр. 38/17 и 51/17) На пснпву шлана 38. став 8. Закпна п средоем пбразпваоу и васпитаоу ( Службени гласн

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "ВАЖЕЋИ ТЕКСТ ПРАВИЛНИКА ( Службени гласник РС, бр. 38/17 и 51/17) На пснпву шлана 38. став 8. Закпна п средоем пбразпваоу и васпитаоу ( Службени гласн"

Транскрипт

1 ВАЖЕЋИ ТЕКСТ ПРАВИЛНИКА ( Службени гласник РС, бр. 38/17 и 51/17) На пснпву шлана 38. став 8. Закпна п средоем пбразпваоу и васпитаоу ( Службени гласник РС, брпј 55/13) и шлана 99. став 3. Закпна п пснпвама система пбразпваоа и васпитаоа ( Службени гласник РС, бр. 72/09, 52/11, 55/13, 35/15 аутентишнп тумашеое, 68/15 и 62/16 УС), министар прпсвете, науке и технплпщкпг развпја дпнпси ПРАВИЛНИК П УПИСУ УЧЕНИКА У СРЕДОУ ШКПЛУ I. УВПДНА ПДРЕДБА Члан 1. Пвим правилникпм утврђују се: мерила и ппступак за утврђиваое редпследа кандидата за упис у средоу щкплу (у даљем тексту: щкпла), садржина, време, местп и нашин пплагаоа пријемнпг испита, вреднпваое ушещћа ушеника псмпг разреда на такмишеоима и врсте такмишеоа шија се места вреднују, упис у щкплу ппд ппвпљнијим услпвима ради ппстизаоа пуне равнпправнпсти и друга питаоа везана за упис у щкплу. II. УПИС У ШКПЛУ Члан 2. Редпслед кандидата за упис у гимназију и струшну щкплу у шетвпрпгпдищоем и трпгпдищоем трајаоу утврђује се на пснпву: 1) успеха на заврщнпм испиту, 2) ппщтег успеха пд щестпг дп псмпг разреда пснпвне щкпле, 3) резултата ппстигнутих на такмишеоима ушеника псмпг разреда пснпвне щкпле. Редпслед кандидата за упис у щкпле за кпје се пплаже пријемни испит утврђује се на пснпву: 1) успеха на заврщнпм испиту, 2) ппщтег успеха пд щестпг дп псмпг разреда пснпвне щкпле; 3) успеха на пријемнпм испиту, 4) резултата ппстигнутих на такмишеоима ушеника псмпг разреда пснпвне щкпле. Кандидати кпји се уписују у щкплу ппд ппвпљнијим услпвима ради ппстизаоа пуне равнпправнпсти, треба да испуне услпве прпписане ст. 1. или 2. пвпг шлана, пре примене мерила и ппступка за ппстизаое пуне равнпправнпсти прпписаних пвим правилникпм. Члан 3.

2 Успех на заврщнпм испиту исказује се брпјем бпдпва псвпјених на тесту из српскпг пднпснп матероег језика, математике и на кпмбинпванпм тесту из прирпднп-наушних и друщтвенп-наушних предмета (биплпгија, гепграфија, истприја, физика и хемија). На пснпву успеха на заврщнпм испиту кандидат мпже да псвпји највище 30 бпдпва, пднпснп највище пп 10 бпдпва на тесту из српскпг, пднпснп матероег језика, математике и кпмбинпванпм тесту. Ппщти успех пд щестпг дп псмпг разреда пснпвне щкпле исказује се брпјем бпдпва такп щтп се ппщти успех, пстварен на крају щестпг разреда,запкружен на две децимале, ппмнпжи брпјем шетири (4), а ппщти успех пстварен на крају седмпг и псмпг разреда пснпвне щкпле, запкружен на две децимале, ппмнпжи брпјем пет (5). На пснпву ппщтег успеха пд щестпг дп псмпг разреда кандидат мпже да пствари највище 70 бпдпва. Кандидат мпже да пствари укупнп највище 100 бпдпва пп пснпвама из ст пвпг шлана. Правп на рангираое ради уписа у гимназију и струшну щкплу у шетвпрпгпдищоем трајаоу стише кандидат кпји је пстварип укупнп најмаое 50 бпдпва пп пснпвама из ст пвпг шлана. Кандидат кпји је заврщип щести разред пснпвне щкпле у инпстранству или кпји је у Републици Србији заврщип щести разред у странпј щкпли пстварује 20 бпдпва на пснпву ппщтег успеха у щестпм разреду пснпвне щкпле. Члан 4. Укпликп је кандидат пбавип заврщни испит на крају щкплске гпдине у кпјпј је на пснпву ппщтег успеха мпгап да псвпји највище 60 бпдпва, а на пснпву успеха на заврщнпм испиту највище 40 бпдпва, правп на рангираое за упис у щкплу пстварује на следећи нашин: - брпј бпдпва пстварен на пснпву ппщтег успеха исказује се на нашин прпписан шланпм 3. став 3. пвпг правилника, такп да на пснпву ппщтег успеха мпже да пствари највище 70 бпдпва; - брпј бпдпва псвпјен на заврщнпм испиту мнпжи се са брпјем 0,75 и запкружује на две децимале, такп да на пснпву успеха на заврщнпм испиту мпже да псвпји највище 30 бпдпва. Изузетнп, укпликп је кандидат пбавип заврщни испит на крају щкплске 2012/2013. гпдине, брпј бпдпва кпје би псвпјип на заврщнпм испиту исказује се на нашин да се брпј бпдпва пстварен на пснпву ппщтег успеха мнпжи са брпјем три (3) и такп дпбијени брпј дели са брпјем седам (7) и запкружује на две децимале, такп да на пснпву успеха на заврщнпм испиту мпже да псвпји највище 30 бпдпва. Члан 5. Кандидат са сметоама у развпју и инвалидитетпм уписује се у щкплу ппсле пбављенпг заврщнпг испита, у складу са свпјим мптпришким и шулним мпгућнпстима, пднпснп услпвима кпје захтева оегпва врста инвалидитета, пднпснп у складу са пптребама за пружаоем ппдрщке у пднпсу на садржај и нашин спрпвпђеоа испита.

3 Члан 6. Кандидат кпји је заврщип пснпвнп пбразпваое и васпитаое или један пд ппследоа два разреда пснпвнпг пбразпваоа и васпитаоа у инпстранству или кпји је у Републици Србији заврщип страну щкплу или један пд ппследоа два разреда пснпвнпг пбразпваоа и васпитаоа у странпј щкпли, уписује се прекп брпја пдређенпг за упис ушеника. Кандидат кпји је заврщип седми разред у инпстранству или странпј щкпли у Републици Србији а псми разред у Републици Србији, пбавља заврщни испит и уписује се у щкплу прекп брпја пдређенпг за упис, у складу са прпписима. Укпликп вище кандидата из ст. 1. и 2. пвпг шлана желе да упищу исту щкплу, или исти смер гимназије, пднпснп пбразпвни прпфил у истпј щкпли, кандидати се равнпмернп расппдељују пп щкплама, смерпвима гимназија и пдељеоима. Укпликп кандидат из ст. 1. и 2. пвпг шлана кпнкурище за упис у щкплу из шлана 12. пвпг правилника, пплаже пријемни испит. Члан 7. Резултати ппстигнути на такмишеоима ушеника пснпвне щкпле вреднују се такп щтп се кандидату кпји је у псмпм разреду пснпвне щкпле псвпјип једнп пд прва три ппјединашна места на такмишеоима из предмета наведених у шлану 7. пвпг правилника, дпдељују следећи бпдпви: 1) међунарпднп такмишеое кпје је у Календару такмишеоа и смптри ушеника пснпвних щкпла: - првп местп дванаест (12) бпдпва, - другп местп десет (10) бпдпва, - треће местп псам (8) бпдпва. 2) републишкп такмишеое кпје је у Календару такмишеоа и смптри ушеника пснпвних щкпла: - првп местп щест (6) бпдпва, - другп местп шетири (4) бпда, - треће местп два (2) бпда. Када је кандидат псвпјип вище ппјединашних места из става 1. пвпг шлана на такмишеоима из једнпг или вище предмета, узима се у пбзир најбпљи пстварени резултат, пднпснп највећи брпј бпдпва. Прва три места, у смислу пвпг правилника, јесу места кпја пдгпварају првпм, другпм и трећем најбпљем ппстигнутпм резултату на такмишеоу пбјављенпм на ранг листи. Струшнп друщтвп или други прганизатпр дпставља ппстигнуте резултате са такмишеоа Министарству и пснпвнпј щкпли кпју ушеник ппхађа, најкасније дп 1. јуна текуће щкплске гпдине. Ппстигнути резултати дпстављају се у пблику ранг листе на кпјпј су наведени ушеници кпји пстварују правп на дпбијаое дпдатних бпдпва за упис. Члан 8.

4 Републишка такмишеоа шији се резултати вреднују за упис јесу такмишеоа из предмета кпји су пбухваћени заврщним испитпм и кпја имају најмаое три нивпа такмишеоа (щкплски, ппщтински, пкружни, републишки), и тп: 1) српски језик: - Такмишеое из српскпг језика и језишке културе Друщтвп за српски језик и коижевнпст Србије; 2) матерои језик: - Такмишеое у знаоу бугарскпг језика и језишке културе Удружеое Матица Бугара у Србији ; - Републишкп такмишеое из мађарскпг језика и језишке културе Филпзпфски факултет Нпви Сад, Пдсек за хунгарплпгију; - Такмишеое из румунскпг језика и језишке културе Филпзпфски факултет Нпви Сад, Пдсек за румунистику; - Републишкп такмишеое из русинскпг језика и језишке културе Друщтвп за русински језик, коижевнпст и културу; - Такмишеое у знаоу слпвашкпг језика и језишке културе Наципнални савет слпвашке наципналне маоине, Слпвакистишкп впјвпђанскп друщтвп; - Такмишеое у знаоу хрватскпг језика и језишке културе Наципнални савет хрватске наципналне маоине; - Такмишеое из бпсанскпг језика Наципнални савет бпсанске наципналне маоине; 3) математика: - Такмишеое ушеника пснпвних щкпла из математике Друщтвп математишара Србије; 4) истприја: - Такмишеое у ппзнаваоу ппщте и наципналне истприје Друщтвп истпришара Србије Стпјан Нпвакпвић, Бепград; 5) гепграфија: - Такмишеое у ппзнаваоу ппщте и наципналне гепграфије Српскп гепграфскп друщтвп; 6) биплпгија: - Такмишеое из биплпгије Српскп биплпщкп друщтвп; 7) физика: - Такмишеое ушеника пснпвних щкпла из физике Друщтвп физишара Србије Физишки факултет Бепград; 8) хемија: - Такмишеое из хемије Српскп хемијскп друщтвп. Међунарпдна такмишеоа шији се резултати вреднују за упис јесу такмишеоа из предмета кпји су пбухваћени заврщним испитпм, и тп: 1) математика: - Јунипрска балканска математишка плимпијада Друщтвп математишара Србије; 2) физика: - Међунарпдна јунипрска наушна плимпијада Друщтвп физишара Србије и Физишки факултет, Бепград. Члан 9.

5 Ппсле утврђиваоа укупнпг брпја бпдпва из шл. 3. и 4. пвпг правилника, бпдпва пстварених на пријемнпм испиту, бпдпва пстварених на такмишеоима, и бпдпва дпдатих за упис у щкплу ппд ппвпљнијим услпвима ради ппстизаоа пуне равнпправнпсти, кандидат за упис у щкплу има правп да у матишнпј пснпвнпј щкпли писменп изрази највище 20 ппредељеоа за даље щкплпваое. Ппредељеое ушеника садржи: щифру пбразпвнпг прпфила, назив щкпле, местп у кпме се налази щкпла, тип щкпле, смер, пднпснп пбразпвни прпфил, према листи пбјављенпј у Кпнкурсу за упис у средоу щкплу. Члан 10. На пснпву ппредељеоа кандидата и укупнпг брпја бпдпва пстваренпг пп свим пснпвама прпписаним пвим правилникпм, врщи се расппређиваое кандидата пп щкплама према типу щкпле, смерпвима, пднпснп пбразпвним прпфилима. Спискпви расппређених кандидата дпстављају се матишним пснпвним щкплама и пдгпварајућим щкплама. Члан 11. Када већи брпј кандидата пд брпја предвиђенпг за упис у щкплу пствари исти брпј бпдпва, преднпст у рангираоу, дп брпја предвиђенпг за упис, има кандидат кпји је: 1) нпсилац Диплпме Вук Карачић, 2) псвпјип већи брпј бпдпва на такмишеоима из шл. 7. и 8. пвпг правилника, 3) псвпјип већи укупан брпј бпдпва на заврщнпм испиту. III. УПИС У УМЕТНИЧКУ ШКПЛУ, ПДНПСНП НА ПБРАЗПВНИ ПРПФИЛ У ПБЛАСТИ УМЕТНПСТИ, ШКПЛУ ИЛИ ПДЕЉЕОЕ ЗА УЧЕНИКЕ СА ППСЕБНИМ СППСПБНПСТИМА, ШКПЛУ У КПЈПЈ СЕ ДЕП НАСТАВЕ ПСТВАРУЈЕ НА СТРАНПМ ЈЕЗИКУ И ШКПЛУ ЗА ТАЛЕНТПВАНЕ УЧЕНИКЕ 1. Заједнишке пдредбе Члан 12. Кандидат за упис у уметнишку щкплу (музишка щкпла, балетска щкпла и уметнишка щкпла ликпвне пбласти), пднпснп на пбразпвни прпфил у пбласти уметнпсти, щкплу или пдељеое за ушенике са ппсебним сппспбнпстима (филплпщка гимназија и пдељеое, математишка гимназија и пдељеое, гимназија и пдељеое за сппртисте, пдељеое за ушенике са ппсебним сппспбнпстима за физику у гимназији и пдељеое кпје пстварује наставни план и прпграм за гимназију за ушенике са ппсебним сппспбнпстима за рашунарствп и инфпрматику), щкплу у кпјпј се деп наставе пстварује на странпм језику и щкплу за талентпване ушенике (Шкпла за музишке таленте у Ћуприји), пплаже пријемни испит за прпверу ппсебних сппспбнпсти и склпнпсти.

6 Члан 13. Пријемни испит за упис у щкплу из шлана 12. пвпг правилника пплаже се пре пплагаоа заврщнпг испита, у пдгпварајућпј средопј щкпли, пднпснп другпј устанпви кпју пдреди Министарствп. Члан 14. На пријемнпм испиту прпверавају се пдгпварајућа знаоа стешена у претхпднпм пбразпваоу и ппсебне сппспбнпсти кандидата кпје су неппхпдне за пдређену щкплу, пднпснп пбразпвни прпфил. Члан 15. Правп на рангираое ради уписа у щкплу из шлана 12. пвпг правилника стише кандидат кпји је пплпжип пријемни испит и кпји је испунип услпве из шл. 2, 3. и 4. пвпг правилника. Кандидати кпји кпнкурищу самп за упис у музишку щкплу, Шкплу за музишке таленте у Ћуприји и балетску щкплу не изражавају у матишнпј пснпвнпј щкпли 20 ппредељеоа из шлана 9. пвпг правилника. 2. Упис у щкплу пп прпграму за ушенике са ппсебним сппспбнпстима Упис у филплпщку гимназију и пдељеое, математишку гимназију и пдељеое, пдељеое за ушенике са ппсебним сппспбнпстима за физику у гимназији и пдељеое кпје пстварује наставни план и прпграм за гимназију за ушенике са ппсебним сппспбнпстима за рашунарствп и инфпрматику Члан 16. Кандидат се уписује у филплпщку гимназију и пдељеое, математишку гимназију и пдељеое, пдељеое за ушенике са ппсебним сппспбнпстима за физику у гимназији и пдељеое кпје пстварује наставни план и прпграм за гимназију за ушенике са ппсебним сппспбнпстима за рашунарствп и инфпрматику, према редпследу кпји се утврђује на пснпву: 1) успеха на пријемнпм испиту, 2) успеха на заврщнпм испиту, кпји се вреднује на нашин утврђен шл. 3. и 4. пвпг правилника, 3) успеха у претхпднпм щкплпваоу, и тп: ппщтег успеха пд щестпг дп псмпг разреда пснпвне щкпле, кпји се вреднује на нашин утврђен шл. 3. и 4. пвпг правилника, резултата ппстигнутих на такмишеоима ушеника псмпг разреда пснпвне щкпле. Кандидату кпји кпнкурище за упис у билп кпју пд щкпла из шлана 16. пвпг правилника, резултати кпје је пстварип на такмишеоима из шл. 7. и 8. пвпг правилника, вреднују се на нашин прпписан у шлану 7. пвпг правилника, псим у слушају вреднпваоа

7 резултата такмишеоа из предмета кпји су пд ппсебнпг знашаја за пдређени смер гимназије, пднпснп пбразпвни прпфил, и тп: 1) кандидату кпји кпнкурище за упис у филплпщку гимназију и пдељеое, такмишеое из српскпг, пднпснп матероег језика и језишке културе или странпг језика вреднује се на нашин прпписан шланпм 21. пвпг правилника; 2) кандидату кпји кпнкурище за упис у математишку гимназију и пдељеое, такмишеое из математике вреднује се на нашин прпписан шланпм 25. пвпг правилника; 3) кандидату кпји кпнкурище за пдељеое за ушенике са ппсебним сппспбнпстима за физику у гимназији такмишеоа из физике или математике вреднују се на нашин прпписан шланпм 29. пвпг правилника; 4) кандидату кпји кпнкурище за пдељеое кпје пстварује наставни план и прпграм за гимназију за ушенике са ппсебним сппспбнпстима за рашунарствп и инфпрматику такмишеоа из математике, физике или инфпрматике и рашунарства вреднују се на нашин прпписан шланпм 33. пвпг правилника; 5) кандидату кпји кпнкурище за упис у щкплу у кпјпј се деп наставе пстварује на странпм језику такмишеое из странпг језика вреднује се на нашин прпписан шланпм 39. пвпг правилника. Члан 17. Када већи брпј кандидата пд брпја предвиђенпг за упис у уметнишку щкплу ликпвне пбласти, пднпснп на пбразпвни прпфил у пбласти уметнпсти, филплпщку гимназију и пдељеое, математишку гимназију и пдељеое, гимназију и пдељеое за сппртисте, пдељеое за ушенике са ппсебним сппспбнпстима за физику у гимназији, пдељеое кпје пстварује наставни план и прпграм за гимназију за ушенике са ппсебним сппспбнпстима за рашунарствп и инфпрматику и щкплу у кпјпј се деп наставе пстварује на странпм језику, пствари исти брпј бпдпва, преднпст у рангираоу, дп брпја предвиђенпг за упис, има кандидат кпји је: 1) нпсилац Диплпме Вук Карачић, 2) пстварип већи укупан брпј бпдпва на пријемнпм испиту, пднпснп псвпјип већи брпј бпдпва на пснпву пстварених сппртских резултата за упис у гимназију и пдељеое за сппртисте, 3) псвпјип већи брпј бпдпва на такмишеоима из шл. 7. и 8. пвпг правилника, 4) псвпјип већи укупан брпј бпдпва на заврщнпм испиту. Упис у филплпщку гимназију и пдељеое Члан 18. За упис у филплпщку гимназију и пдељеое кандидат пплаже пријемни испит из два дела, и тп: 1) тест из српскпг, пднпснп матероег језика и коижевнпсти, 2) тест из странпг језика (енглески, француски, немашки и руски језик). Тестпви из става 1. пвпг шлана пплажу се пп прпграмима пснпвне щкпле.

8 Члан 19. Кандидат за упис у филплпщку гимназију и пдељеое мпже да пствари највище пп 120 бпдпва на свакпм делу пријемнпг испита, пднпснп укупнп 240 бпдпва. Члан 20. Кандидат за упис у филплпщку гимназију и пдељеое пплпжип је пријемни испит акп је пстварип најмаое пп 60 бпдпва на свакпм делу пријемнпг испита. Кандидат кпји је пплпжип пријемни испит мпже да искаже ппредељеое за: 1) језик кпји је пплпжип на пријемнпм испиту; 2) језик кпји је ушип кап други у пснпвнпј щкпли; 3) италијански језик; 4) щпански језик; 5) јапански језик; 6) кинески језик; 7) класишне језике. Приликпм рангираоа у пдељеоима за енглески језик, кандидати се рангирају на пснпву укупнп псвпјенпг брпја бпдпва, без пбзира на језик кпји су пплпжили на пријемнпм испиту. Приликпм рангираоа у пдељеоима за француски језик, првп се рангирају кандидати кпји су на пријемнпм испиту пплпжили француски језик, а у слушају да ппсле рангираоа тих кандидата пдељеое не буде пппуоенп, дп брпја предвиђенпг за упис рангирају се кандидати кпји су на пријемнпм испиту пплпжили пстале језике. Приликпм рангираоа у пдељеоима за немашки језик, првп се рангирају кандидати кпји су на пријемнпм испиту пплпжили немашки језик, а у слушају да ппсле рангираоа тих кандидата пдељеое не буде пппуоенп, дп брпја предвиђенпг за упис рангирају се кандидати кпји су на пријемнпм испиту пплпжили пстале језике. Приликпм рангираоа у пдељеоима за руски језик, првп се рангирају кандидати кпји су на пријемнпм испиту пплпжили руски језик, а у слушају да ппсле рангираоа тих кандидата пдељеое не буде пппуоенп, дп брпја предвиђенпг за упис рангирају се кандидати кпји су на пријемнпм испиту пплпжили пстале језике. Кандидат кпји пплпжи пријемни испит у филплпщкпј гимназији не испуоава услпв за упис у щкплу у кпјпј се деп наставе пдвија на странпм језику. Члан 21. Такмишеоа ушеника пснпвне щкпле кпја су пд знашаја за упис у филплпщку гимназију и пдељеое, у смислу пвпг правилника, јесу такмишеоа из српскпг језика, пднпснп матероег језика и језишке културе и странпг језика. Струшна друщтва и други прганизатпри такмишеоа из става 1. пвпг шлана јесу: 1) српски језик:

9 - Такмишеое из српскпг језика и језишке културе Друщтвп за српски језик и коижевнпст Србије, 2) матерои језик: - Такмишеое у знаоу бугарскпг језика и језишке културе Удружеое Матица Бугара у Србији, - Републишкп такмишеое из мађарскпг језика и језишке културе Филпзпфски факултет Нпви Сад, Пдсек за хунгарплпгију, - Такмишеое из румунскпг језика и језишке културе Филпзпфски факултет Нпви Сад, Пдсек за румунистику, - Републишкп такмишеое из русинскпг језика и језишке културе Друщтвп за русински језик, коижевнпст и културу, - Такмишеое у знаоу слпвашкпг језика и језишке културе Наципнални савет слпвашке наципналне маоине, Слпвакистишкп впјвпђанскп друщтвп, - Такмишеое у знаоу хрватскпг језика и језишке културе Наципнални савет хрватске наципналне маоине, - Такмишеое из бпсанскпг језика Наципнални савет бпсанске наципналне маоине, 3) за стране језике (енглески, немашки, руски, француски, италијански и щпански): Друщтвп за стране језике и коижевнпсти. Кандидату, кпји је псвпјип првп, другп или треће местп на републишкпм такмишеоу у псмпм разреду пснпвне щкпле из српскпг, пднпснп матероег језика и језишке културе или странпг језика, дпдељује се пп 60 бпдпва за првп местп, 50 бпдпва за другп местп и 40 бпдпва за треће местп. Упис у математишку гимназију и пдељеое Члан 22. За упис у математишку гимназију и пдељеое кандидат пплаже пријемни испит на кпме рещава тест из математике. Тест из става 1. пвпг шлана пплаже се пп прпграму пснпвне щкпле. Члан 23. Кандидат за упис у математишку гимназију и пдељеое мпже да пствари највище 240 бпдпва на тесту из математике. Члан 24. Кандидат за упис у математишку гимназију и пдељеое пплпжип је пријемни испит акп је пстварип најмаое 120 бпдпва на тесту из математике. Кандидат кпји пплпжи пријемни испит за упис у математишку гимназију и пдељеое, мпже да кпнкурище за упис у пдељеое за ушенике са ппсебним сппспбнпстима за физику у гимназији и пдељеое кпје пстварује наставни план и прпграм за гимназију за ушенике са ппсебним сппспбнпстима за рашунарствп и инфпрматику.

10 Члан 25. Такмишеое ушеника пснпвне щкпле кпје је пд знашаја за упис у математишку гимназију и пдељеое, у смислу пвпг правилника, јесте такмишеое из математике. Струшнп друщтвп кпје је прганизатпр такмишеоа из става 1. пвпг шлана је: 1) за математику Друщтвп математишара Србије (Такмишеое ушеника пснпвних щкпла из математике). Кандидату кпји је псвпјип првп, другп или треће местп на републишкпм такмишеоу из математике у псмпм разреду пснпвне щкпле, дпдељује се 120 бпдпва за првп местп, 100 бпдпва за другп местп и 80 бпдпва за треће местп. Упис у пдељеое за ушенике са ппсебним сппспбнпстима за физику у гимназији Члан 26. За упис у пдељеое за ушенике са ппсебним сппспбнпстима за физику у гимназији кандидат пплаже пријемни испит: 1) тест из физике, 2) тест из математике. Тестпви из става 1. пвпг шлана пплажу се пп прпграмима пснпвне щкпле. Кандидат бира да ли ће пплагати један или пба теста. Тест из математике из става 1. ташка 2) пвпг шлана истпветан је тесту из математике за упис у пдељеое кпје пстварује наставни план и прпграм за гимназију за ушенике са ппсебним сппспбнпстима за рашунарствп и инфпрматику. Члан 27. Кандидат за упис у пдељеое за ушенике са ппсебним сппспбнпстима за физику у гимназији мпже да пствари највище пп 240 бпдпва на свакпм тесту из шлана 26. став 1. пвпг правилника. Акп је кандидат из става 1. пвпг шлана пплагап пба теста, рашуна се самп бпљи резултат. Акп је кандидат из става 1. пвпг шлана пплагап пба теста и на свакпм псвпјип исти брпј бпдпва, бпдује се резултат пстварен самп на једнпм тесту. Кандидат кпји пплпжи пријемни испит за упис у математишку гимназију и пдељеое, мпже да кпнкурище за упис у пдељеое за ушенике са ппсебним сппспбнпстима за физику у гимназији. Члан 28. Кандидат за упис у пдељеое за ушенике са ппсебним сппспбнпстима за физику у гимназији пплпжип је пријемни испит акп је пстварип најмаое 120 бпдпва на тесту из физике, или најмаое 120 бпдпва на тесту из математике, из шлана 26. став 1. пвпг правилника.

11 Члан 29. Такмишеоа ушеника пснпвне щкпле, кпја су пд знашаја за упис у пдељеое за ушенике са ппсебним сппспбнпстима за физику у гимназији, у смислу пвпг правилника, јесу такмишеоа из физике и математике. Струшна друщтва и други прганизатпри такмишеоа из става 1. пвпг шлана јесу: 1) за математику Друщтвп математишара Србије (Такмишеое ушеника пснпвних щкпла из математике); 2) за физику Друщтвп физишара Србије и Физишки факултет Универзитета у Бепграду (Такмишеое ушеника пснпвних щкпла из физике). Кандидату, кпји је псвпјип првп, другп или треће местп на републишкпм такмишеоу у псмпм разреду пснпвне щкпле из физике или математике, дпдељује се пп 120 бпдпва за првп местп, 100 бпдпва за другп местп и 80 бпдпва за треће местп. Упис у пдељеое кпје пстварује наставни план и прпграм за гимназију за ушенике са ппсебним сппспбнпстима за рашунарствп и инфпрматику Члан 30. За упис у пдељеое кпје пстварује наставни план и прпграм за гимназију за ушенике са ппсебним сппспбнпстима за рашунарствп и инфпрматику кандидат пплаже пријемни испит на кпме рещава тест из математике. Тест из става 1. пвпг шлана пплаже се пп прпграму пснпвне щкпле. Члан 31. Кандидат за упис у пдељеое кпје пстварује наставни план и прпграм за гимназију за ушенике са ппсебним сппспбнпстима за рашунарствп и инфпрматику мпже да пствари највище 240 бпдпва на тесту из математике. Кандидат кпји пплпжи пријемни испит за упис у математишку гимназију и пдељеое, мпже да кпнкурище за упис у пдељеое кпје пстварује наставни план и прпграм за гимназију за ушенике са ппсебним сппспбнпстима за рашунарствп и инфпрматику. Члан 32. Кандидат за упис у пдељеое кпје пстварује наставни план и прпграм за гимназију за ушенике са ппсебним сппспбнпстима за рашунарствп и инфпрматику пплпжип је пријемни испит акп је пстварип најмаое 120 бпдпва на тесту из математике из шлана 30. став 1. пвпг правилника. Члан 33. Такмишеоа ушеника пснпвне щкпле кпја су пд знашаја за упис у пдељеое кпје пстварује наставни план и прпграм за гимназију за ушенике са ппсебним

12 сппспбнпстима за рашунарствп и инфпрматику, у смислу пвпг правилника, јесу такмишеоа из математике, физике и инфпрматике и рашунарства. Струшна друщтва и други прганизатпри такмишеоа из става 1. пвпг шлана јесу: 1) за математику Друщтвп математишара Србије (Такмишеое ушеника пснпвних щкпла из математике); 2) за физику Друщтвп физишара Србије и Физишки факултет Универзитета у Бепграду (Такмишеое ушеника пснпвних щкпла из физике); 3) за инфпрматику и рашунарствп Друщтвп математишара Србије (Такмишеое ушеника пснпвних щкпла из рашунарства). Кандидату, кпји је псвпјип првп, другп или треће местп на републишкпм такмишеоу у псмпм разреду пснпвне щкпле из математике, физике или инфпрматике и рашунарства, дпдељује се пп 120 бпдпва за првп местп, 100 бпдпва за другп местп и 80 бпдпва за треће местп. Упис у гимназију и пдељеое за сппртисте Члан 34. За упис у гимназију и пдељеое за сппртисте кандидат дпставља пптврду п пствареним сппртским резултатима, кпје је кандидат пстварип у псмпм разреду пснпвне щкпле, у складу са шланпм 35. пвпг правилника. Пптврду из става 1. пвпг шлана издаје надлежни наципнални грански сппртски савез, кпји је регистрпван у министарству надлежнпм за ппслпве сппрта. Члан 35. Ппстигнути сппртски резултати вреднују се такп щтп се кандидату за упис у гимназију и пдељеое за сппртисте дпдељују следећи бпдпви: 1) акп наступа за репрезентацију Републике Србије, пднпснп акп се налази на списку репрезентативаца (репрезентативни камппви), за пне сппртпве кпји немају репрезентативна такмишеоа узраста дп 14 гпдина 10 бпдпва, 2) акп је псвпјип медаљу у сппртскпм такмишеоу на првенству Републике Србије, ппјединашнп или кап шлан екипе псам (8) бпдпва за златну медаљу, седам (7) бпдпва за сребрну медаљу и щест (6) бпдпва за брпнзану медаљу. 3. Упис у щкплу у кпјпј се деп наставе пстварује на странпм језику Члан 36. Пријемни испит за упис у щкплу у кпјпј се деп наставе пстварује на странпм језику састпји се из прпвере знаоа странпг језика. На пријемнпм испиту из става 1. пвпг шлана прпверавају се знаоа из све шетири језишке вещтине (слущаое, шитаое, писаое и гпвпр) на нивпу А2 Заједнишкпг еврппскпг пквира за живе језике. Пријемни испит за упис у щкплу из става 1. пвпг шлана састпји се из два дела, и тп:

13 1) израде писменпг теста из странпг језика и 2) усмене прпвере знаоа странпг језика. Кандидат на писменпм тесту из странпг језика мпже да пствари највище 15 бпдпва. Кандидат испуоава услпв за усмену прпверу знаоа странпг језика укпликп на писменпм тесту из странпг језика пствари најмаое 9 бпдпва. Пријемни испит пплаже се у пдгпварајућпј средопј щкпли. Кандидат кпји пплпжи пријемни испит за упис у щкплу у кпјпј се деп наставе пдвија на странпм језику не испуоава услпв за упис у филплпщку гимназију. Члан 37. Кандидат за упис у щкплу у кпјпј се деп наставе пстварује на странпм језику, и кпји кпнкурище за упис у гимназију, мпже да пствари највище 20 бпдпва на пријемнпм испиту из странпг језика. Кандидату за упис у щкплу у кпјпј се деп наставе пстварује на странпм језику, и кпји кпнкурище за упис у пбразпвни прпфил у струшнпј щкпли, пплпжени пријемни испит представља услпв за упис датпг прпфила, без дпдаваоа дпдатних бпдпва приликпм рангираоа. Члан 38. Кандидат за упис у щкплу у кпјпј се деп наставе пстварује на странпм језику пплпжип је пријемни испит акп је пстварип најмаое 14 бпдпва из странпг језика. Члан 39. Такмишеое ушеника пснпвне щкпле кпја су пд знашаја за упис у щкплу у кпјпј се деп наставе пстварује на странпм језику, у смислу пвпг правилника, јесте такмишеое из странпг језика. Струшнп друщтвп кпје је прганизатпр такмишеоа из става 1. пвпг шлана је: 1) за стране језике Друщтвп за стране језике и коижевнпсти (енглески, немашки, руски, француски, италијански и щпански). Кандидату, кпји је псвпјип првп, другп или треће местп на републишкпм такмишеоу у псмпм разреду пснпвне щкпле из странпг језика, дпдељује се пп 6 бпдпва за првп местп, 4 бпдпва за другп местп и 2 бпдпва за треће местп. 4. Упис у уметнишку щкплу ликпвне пбласти, пднпснп на пбразпвни прпфил у пбласти ликпвне уметнпсти Члан 40. Пријемни испит за упис у уметнишку щкплу ликпвне пбласти, пднпснп на пбразпвни прпфил у пбласти уметнпсти, пплаже се пред кпмисијпм у кпјпј се дп 70% шланпва именује из реда наставника щкпле. Члан 41.

14 За упис у уметнишку щкплу ликпвне пбласти, пднпснп на пбразпвни прпфил у пбласти уметнпсти, кандидат пплаже пријемни испит из три дела, и тп: 1) цртаоа, 2) сликаоа, 3) вајаоа. Члан 42. Кандидат за упис у уметнишку щкплу ликпвне пбласти, пднпснп на пбразпвни прпфил у пбласти уметнпсти, мпже да пствари на пријемнпм испиту највище пп 160 бпдпва на свакпм делу пријемнпг испита, пднпснп укупнп 480 бпдпва. Критеријуми за пцеоиваое цртаоа јесу: кпмппзиција 40 бпдпва, прпппрција и карактер пблика 40 бпдпва, квалитет линије 40 бпдпва и ппщти ликпвни утисак 40 бпдпва. Критеријуми за пцеоиваое сликаоа јесу: кпмппзиција 40 бпдпва, псећај за бпју 40 бпдпва, лпкални тпн 40 бпдпва и ппщти ликпвни утисак 40 бпдпва. Критеријуми за пцеоиваое вајаоа јесу: кпмппзиција 40 бпдпва, псећај за пблик 40 бпдпва, структурална вреднпст 40 бпдпва и тактилнпст 40 бпдпва. Члан 43. Кандидат за упис у уметнишку щкплу ликпвне пбласти, пднпснп на пбразпвни прпфил у пбласти уметнпсти, пплпжип је пријемни испит акп је пстварип најмаое 290 бпдпва укупнп на свим делпвима пријемнпг испита. 5. Упис у музишку щкплу Члан 44. Кандидат се уписује у музишку щкплу према редпследу кпји се утврђује на пснпву: 1) успеха на пријемнпм испиту, 2) успеха у претхпднпм щкплпваоу, и тп: ппщтег успеха у пснпвнпј музишкпј щкпли, ппщтег успеха из ппследоа три заврщена разреда пснпвне щкпле. Изузетнп пд става 1. пвпг шлана, кандидат кпји није заврщип пснпвну музишку щкплу, уписује се према редпследу кпји се утврђује на пснпву: 1) успеха на пријемнпм испиту, 2) успеха у претхпднпм щкплпваоу, и тп: ппщтег успеха из ппследоа три заврщена разреда пснпвне щкпле, успеха на испиту за нивп пснпвне музишке щкпле. Пријемни испити за упис у музишку и балетску щкплу пплажу се пред кпмисијпм у кпјпј се дп 70% шланпва именује из реда наставника щкпле. Члан 45.

15 Ппщти успех у пснпвнпј музишкпј щкпли, у трајаоу пд щест гпдина, исказује се брпјем бпдпва такп щтп се саберу средое пцене на крају шетвртпг, петпг и щестпг разреда и ппмнпже с брпјем два (2). Ппщти успех у пснпвнпј музишкпј щкпли, у трајаоу пд шетири гпдине, исказује се брпјем бпдпва такп щтп се саберу средое пцене на крају другпг, трећег и шетвртпг разреда и ппмнпже с брпјем два (2). Ппщти успех у пснпвнпј музишкпј щкпли, у трајаоу пд две гпдине, исказује се брпјем бпдпва такп щтп се средоа пцена на крају другпг разреда ппмнпжи с брпјем щест (6). Укупан брпј бпдпва из ст. 1. дп 3. пвпг шлана запкружује се, пре сабираоа, на две децимале. На пснпву ппщтег успеха у пснпвнпј музишкпј щкпли кандидат мпже да пствари највище 30 бпдпва. Члан 46. Ппщти успех из ппследоа три заврщена разреда пснпвне щкпле исказује се брпјем бпдпва такп щтп се саберу средое пцене на крају щестпг, седмпг и псмпг разреда, пднпснп из ппследоа три разреда пснпвне щкпле кпје је кандидат заврщип и ппмнпже с брпјем два (2). Укупан брпј бпдпва из става 1. пвпг шлана запкружује се на две децимале. На пснпву ппщтег успеха из ппследоа три разреда пснпвне щкпле кпје је заврщип, кандидат мпже да пствари највище 30 бпдпва. Кандидат кпји се уппредп щкплује у другпј средопј щкпли кап редпван ушеник или студира, пстварује 30 бпдпва пп пснпву ппщтег успеха из ппследоа три заврщена разреда пснпвне щкпле. Члан 47. Испит за нивп пснпвне музишке щкпле састпји се из три дела, и тп: 1) сплфеђп, 2) теприја музике, 3) инструмент, пднпснп певаое. Члан 48. На испиту за нивп пснпвне музишке щкпле кандидат мпже да пствари највище 30 бпдпва, и тп: 1) сплфеђп 10 бпдпва, 2) теприја музике 10 бпдпва, 3) инструмент, пднпснп певаое 10 бпдпва.

16 Члан 49. Кандидат је пплпжип испит за нивп пснпвне музишке щкпле акп је псвпјип најмаое пп шетири (4) бпда на свакпм делу испита. Члан 50. За упис у музишку щкплу на впкалнп-инструментални пдсек, чез пдсек, пдсек традиципналне музике и пдсек за рану музику (избпрни пдсек), кандидат пплаже пријемни испит из два дела, и тп: 1) инструмент, пднпснп певаое, 2) сплфеђп са тепријпм музике. Члан 51. Кандидат за упис у музишку щкплу из шлана 50. пвпг правилника мпже да пствари највище 300 бпдпва на пријемнпм испиту, и тп: 1) 200 бпдпва за инструмент, пднпснп певаое, 2) 100 бпдпва из сплфеђа са тепријпм музике. Члан 52. Кандидат за упис у музишку щкплу из шлана 50. пвпг правилника пплпжип је пријемни испит акп је пстварип најмаое 120 бпдпва из инструмента, пднпснп певаоа и 60 бпдпва из сплфеђа са тепријпм музике. Члан 53. За упис у музишку щкплу на теприју музике, пдсек за црквену музику и музишку прпдукцију и снимаое звука, кандидат пплаже пријемни испит из три дела, и тп: 1) писмени испит из сплфеђа, 2) усмени испит из сплфеђа, 3) тест из теприје музике. Члан 54. Кандидат за упис у музишку щкплу из шлана 53. пвпг правилника мпже да пствари највище 300 бпдпва на пријемнпм испиту, и тп: 1) 100 бпдпва из писменпг испита из сплфеђа, 2) 100 бпдпва из усменпг испита из сплфеђа, 3) 100 бпдпва из теста из теприје музике. Члан 55. Кандидат за упис у музишку щкплу из шлана 53. пвпг правилника пплпжип је пријемни испит акп је пстварип најмаое 60 бпдпва на писменпм испиту из сплфеђа, 60 бпдпва на усменпм испиту из сплфеђа и 60 бпдпва на тесту из теприје музике.

17 Члан 56. Када већи брпј кандидата пд брпја предвиђенпг за упис у музишку щкплу пствари исти брпј бпдпва, преднпст у рангираоу, дп брпја предвиђенпг за упис, има кандидат кпји је пстварип већи брпј бпдпва из главнпг предмета. Упис у Шкплу за музишке таленте у Ћуприји Члан 57. За упис у Шкплу за музишке таленте у Ћуприји кандидат пплаже пријемни испит из три дела, и тп: 1) психплпщка прпцена сппспбнпсти, 2) инструмент, 3) сплфеђп. Члан 58. Кандидат за упис у щкплу из шлана 57. пвпг правилника мпже да пствари највище 300 бпдпва на пријемнпм испиту, и тп: 1) 100 бпдпва из психплпщке прпцене сппспбнпсти, 2) 100 бпдпва из инструмента, 3) 100 бпдпва из сплфеђа. 6. Упис у балетску щкплу Члан 59. Кандидат се уписује у балетску щкплу према редпследу кпји се утврђује на пснпву: 1) успеха на пријемнпм испиту, 2) успеха у претхпднпм щкплпваоу, и тп: ппщтег успеха у пснпвнпј балетскпј щкпли, ппщтег успеха из ппследоа три заврщена разреда пснпвне щкпле. Изузетнп пд става 1. пвпг шлана, кандидат кпји није заврщип пснпвну балетску щкплу уписује се према редпследу кпји се утврђује на пснпву: 1) успеха на пријемнпм испиту, 2) успеха у претхпднпм щкплпваоу, и тп: ппщтег успеха из ппследоа три заврщена разреда пснпвне щкпле, успеха на испиту за нивп пснпвне балетске щкпле. Члан 60.

18 Ппщти успех у пснпвнпј балетскпј щкпли исказује се брпјем бпдпва, такп щтп се саберу средое пцене на крају другпг, трећег и шетвртпг разреда пснпвне балетске щкпле и ппмнпже брпјем два (2). Укупан брпј бпдпва из става 1. пвпг шлана запкружује се на две децимале. На пснпву ппщтег успеха у пснпвнпј балетскпј щкпли кандидат мпже да пствари највище 30 бпдпва. Члан 61. Ппщти успех из ппследоа три заврщена разреда пснпвне щкпле исказује се брпјем бпдпва, такп щтп се саберу средое пцене на крају щестпг, седмпг и псмпг разреда, пднпснп из ппследоа три заврщена разреда пснпвне щкпле и ппмнпже брпјем два (2). Укупан брпј бпдпва из става 1. пвпг шлана запкружује се на две децимале. На пснпву ппщтег успеха из ппследоа три разреда пснпвне щкпле кпје је заврщип, кандидат мпже да пствари највище 30 бпдпва. Члан 62. Испит за нивп пснпвне балетске щкпле, за пдсек класишан балет и пдсек савремена игра, састпји се из три дела, и тп: 1) класишни балет 10 бпдпва, 2) истпријске игре 10 бпдпва, 3) сплфеђп 10 бпдпва. Испит за нивп пснпвне балетске щкпле, за пдсек нарпдна игра, састпји се из три дела, и тп: 1) нарпдна игра 10 бпдпва, 2) нарпднп певаое 10 бпдпва, 3) сплфеђп 10 бпдпва. Члан 63. На испиту за нивп пснпвне балетске щкпле кандидат мпже да пствари највище 30 бпдпва. Члан 64. Кандидат је пплпжип испит за нивп пснпвне балетске щкпле акп је псвпјип најмаое пп шетири (4) бпда на свакпм делу испита. Члан 65. За упис у балетску щкплу, пдсек класишан балет, кандидат пплаже пријемни испит на кпме се пцеоује:

19 1) ппказанп знаое из класишнпг балета из градива пснпвне балетске щкпле и једна класишна балетска варијација, 2) сценишнпст, 3) физишке предисппзиције. Члан 66. Кандидат за упис у балетску щкплу из шлана 65. пвпг правилника мпже да пствари највище 300 бпдпва на пријемнпм испиту, и тп: 1) 150 бпдпва из класишнпг балета балетске варијације, 2) 75 бпдпва за сценишнпст, 3) 75 бпдпва за физишке предисппзиције. Члан 67. Кандидат за упис у балетску щкплу из шлана 65. пвпг правилника пплпжип је пријемни испит акп је пстварип најмаое 90 бпдпва из класишнпг балета балетске варијације, 45 бпдпва за сценишнпст и 45 бпдпва за физишке предисппзиције. Члан 68. За упис у балетску щкплу, пдсек савремена игра, кандидат пплаже пријемни испит на кпме се пцеоује: 1) ппказанп знаое из класишнпг балета из градива пснпвне балетске щкпле и једна савремена кпрепграфија, 2) сценишнпст, 3) физишке предисппзиције. Члан 69. Кандидат за упис у балетску щкплу из шлана 68. пвпг правилника мпже да пствари највище 300 бпдпва на пријемнпм испиту, и тп: 1) 150 бпдпва из класишнпг балета савремене кпрепграфије, 2) 75 бпдпва за сценишнпст, 3) 75 бпдпва за физишке предисппзиције. Члан 70. Кандидат за упис у балетску щкплу из шлана 68. пвпг правилника пплпжип је пријемни испит акп је пстварип најмаое 90 бпдпва из класишнпг балета савремене кпрепграфије, 45 бпдпва за сценишнпст и 45 бпдпва за физишке предисппзиције. Члан 71. За упис у балетску щкплу, пдсек нарпдна игра, кандидат пплаже пријемни испит на кпме се пцеоују: 1) играшке сппспбнпсти, 2) сценишнпст и физишке предисппзиције,

20 3) слух, ритам и мемприја. Члан 72. Кандидат за упис у балетску щкплу из шлана 71. пвпг правилника мпже да пствари највище 300 бпдпва на пријемнпм испиту, и тп: 1) 150 бпдпва за играшке сппспбнпсти, 2) 75 бпдпва за сценишнпст и физишке предисппзиције, 3) 75 бпдпва за слух, ритам и мемприју. Члан 73. Кандидат за упис у балетску щкплу из шлана 71. пвпг правилника пплпжип је пријемни испит акп је пстварип најмаое 90 бпдпва за играшке сппспбнпсти, 45 бпдпва за сценишнпст и физишке предисппзиције и 45 бпдпва за слух, ритам и мемприју. Члан 74. Када већи брпј кандидата пд брпја предвиђенпг за упис у балетску щкплу пствари исти брпј бпдпва, преднпст у рангираоу, дп брпја предвиђенпг за упис, има кандидат кпји је: 1) пстварип већи укупан брпј бпдпва на пријемнпм испиту, 2) пстварип већи брпј бпдпва пп пснпву ппщтег успеха у пснпвнпј балетскпј щкпли, пднпснп ппщтег успеха из ппследоа три заврщена разреда пснпвне щкпле. IV. УПИС У ШКПЛУ УЧЕНИКА ПРИПАДНИКА РПМСКE НАЦИПНАЛНЕ МАОИНЕ ППД ППВПЉНИЈИМ УСЛПВИМА РАДИ ППСТИЗАОА ПУНЕ РАВНППРАВНПСТИ Члан 75. Ушеници припадници рпмске наципналне маоине уписују се у щкплу ппд ппвпљнијим услпвима ради ппстизаоа пуне равнпправнпсти у стицаоу пбразпваоа, на пснпву мерила и ппступка прпписаних пвим правилникпм. Члан 76. Пснпвна щкпла ппшев пд седмпг разреда предузима мере кпјима инфпрмище рпдитеље, пднпснп старатеље ушеника рпмске наципналне маоине п мерилима и ппступку за упис ушеника у средоу щкплу ппд ппвпљнијим услпвима, у складу са пвим правилникпм. Инфпрмисаое рпдитеља, пднпснп старатеља п мерилима и ппступку уписа ушеника у средоу щкплу ппд ппвпљнијим услпвима у складу са пвим правилникпм, реализује и Наципнални савет рпмске наципналне маоине. Члан 77.

21 Ппд мерама из шлана 76. пвпг правилника, ппдразумевају се активнпсти пдељенскпг старещине, струшнпг сарадника (психплпга, педагпга, спцијални радник) и других наставника кпје се пднпсе на: 1) инфпрмисаое ушеника и рпдитеља, пднпснп старатеља п мпгућнпстима за упис ушеника у щкплу у складу са пвим правилникпм; 2) даваое упутства за прибављаое пптребне дпкументације за пријаву ушеника за упис у щкплу у складу са пвим правилникпм; 3) пружаое ппмпћи рпдитељима, пднпснп старатељима и ушеницима у избпру щкпле и занимаоа, према склпнпстима и сппспбнпстима ушеника (праћеое развпја ушеника и инфпрмисаое п карактеру и услпвима рада ппјединих занимаоа). Члан 78. Пријаву за упис у щкплу ппд ппвпљнијим услпвима у складу са пвим правилникпм, за ушеника из шлана 75. пвпг правилника ппднпси рпдитељ, пднпснп старатељ ушеника, у складу са прпписима кпјима се регулище защтита ппдатака п лишнпсти. Пријава из става 1. пвпг шлана ппднпси се пснпвнпј щкпли. У пријави из става 1. пвпг шлана рпдитељ, пднпснп старатељ ушеника се изјащоава п наципналнпј припаднпсти ушеника и дпставља дпкументацију п спцијалнпм статусу ушеника и рпдитеља, пднпснп старатеља, у складу са прпписима кпјима се регулище защтита ппдатака п лишнпсти. Члан 79. Пснпвна щкпла, на пснпву пријаве из шлана 78. пвпг правилника, саставља листу ушеника кпји су се пријавили за упис у щкплу ппд ппвпљнијим услпвима у складу са пвим правилникпм и дпставља је министарству надлежнпм за ппслпве пбразпваоа (у даљем тексту: Министарствп). Члан 80. Ушеници кпји су пријављени за упис ппд ппвпљнијим услпвима у складу са пвим правлилникпм, пплажу заврщни испит у складу са ппдзакпнским актпм кпји уређује заврщни испит. Брпј бпдпва кпји ушеници из става 1. пвпг шлана пстваре на пснпву успеха из щкпле и на пснпву заврщнпг испита, увећава се за 30% пд брпја бпдпва кпји им недпстаје дп 100 бпдпва. Ушеницима из става 1. пвпг шлана кпји живе у ппрпдици кпја је кприсник нпвшане спцијалне ппмпћи, брпј бпдпва кпји су пстварили на пснпву успеха из щкпле и заврщнпг испита увећава се за 35% пд брпја бпдпва кпји им недпстаје дп бпдпва. Ппсле пплагаоа заврщнпг испита, рпдитељи, пднпснп старатељи ушеника из става 1. пвпг шлана дпстављају матишнпј пснпвнпј щкпли 20 ппредељеоа из шлана 9. пвпг правилника.

22 Ушеници из става 1. пвпг шлана расппдељују се у щкпле на пснпву ппредељеоа и брпја бпдпва уврђених у складу са ст. 2. и 3. пвпг шлана, заједнп са псталим ушеницима. Укпликп у истпј средопј щкпли има вище пдељеоа истпг пбразпвнпг прпфила, ушеници из става 5. пвпг шлана се равнпмернп расппдељују пп пдељеоима. Члан 81. Ппсле уписа, пснпвна щкпла дпставља щкпли ппдатке п ушенику кпји се уписап на нашин прпписан пвим правилникпм, у складу са прпписима кпјима се регулище защтита ппдатака п лишнпсти. V. УПИС У ШКПЛУ ППЛАЗНИКА КПЈИ СУ ЗАВРШИЛИ ПРПГРАМ ПСНПВНПГ ПБРАЗПВАОА ПДРАСЛИХ ППД ППВПЉНИЈИМ УСЛПВИМА РАДИ ППСТИЗАОА ПУНЕ РАВНППРАВНПСТИ Члан 82. Пплазници кпји су заврщили прпграм пснпвнпг пбразпваоа пдраслих, кпји се пстварује пп мпделу функципналнпг пснпвнпг пбразпваоа пдраслих (у даљем тексту: прпграм ФППП) уписују се у щкплу ппд ппвпљнијим услпвима ради ппстизаоа пуне равнпправнпсти у стицаоу пбразпваоа, на пснпву мерила и ппступка прпписаних пвим правилникпм. Ппд пплазникпм из става 1. пвпг шлана ппдразумева се пплазник млађи пд 17 гпдина кпји је заврщип пснпвнп пбразпваое пп прпграму ФППП (у даљем тексту: пплазник). Члан 83. Пснпвна щкпла ппшев пд трећег цикулса прпграма пснпвнпг пбразпваоа пдраслих предузима мере кпјима инфпрмище рпдитеље, пднпснп старатеље пплазника, п мерилима и ппступку за упис у средоу щкплу, у складу са пвим правилникпм. Члан 84. Ппд мерама из шлана 83. пвпг правилника, ппдразумевају се активнпсти щкплскпг тима за пснпвнп пбразпваое пдраслих кпје се пднпсе на: 1) инфпрмисаое пплазника и рпдитеља, пднпснп старатеља пплазника п мпгућнпстима за упис у щкплу у складу са пвим правилникпм; 2) даваое упутства за прибављаое пптребне дпкументације за пријаву пплазника за упис у щкплу у складу са пвим правилникпм; 3) пружаое ппмпћи пплазнику и рпдитељима, пднпснп старатељима пплазника у избпру щкпле и занимаоа, према склпнпстима и сппспбнпстима пплазника (инфпрмисаое п услпвима рада кпд ппјединих занимаоа).

23 Пснпвна щкпла инфпрмисаће пплазника п услпвима за упис у щкплу у складу са пвим правилникпм, пд другпг пплугпдищта щкплске гпдине у кпјпј заврщава пснпвнп пбразпваое пп прпграму ФППП. Члан 85. Пријаву за упис у щкплу пплазника у складу са пвим правилникпм, ппднпси рпдитељ, пднпснп старатељ пплазника, у складу са прпписима кпјима се регулище защтита ппдатака п лишнпсти. Пријава из става 1. пвпг шлана ппднпси се пснпвнпј щкпли. Уз пријаву из става 1. пвпг шлана дпставља се и дпкументација п спцијалнпм статусу пплазника и рпдитеља, пднпснп старатеља пплазника, у складу са прпписима кпјима се регулище защтита ппдатака п лишнпсти. Члан 86. Пснпвна щкпла, на пснпву пријаве из шлана 85. став 1. пвпг правилника, саставља листу пплазника кпји испуоавају услпве за упис у щкплу у складу са пвим правилникпм и дпставља је министарству надлежнпм за ппслпве пбразпваоа (у даљем тексту: Министарствп). Члан 87. Пплазник кпји је пријављен за упис ппд ппвпљнијим услпвима у складу са пвим правлилникпм, пплаже заврщни испит у складу са ппдзакпнским актпм кпји уређује заврщни испит. Брпј бпдпва кпји је пплазник пстварип на пснпву ппщтег успеха из щкпле и заврщнпг испита израшунава се у складу са пвим правилникпм. Брпј бпдпва кпји пплазник пствари на пснпву ппщтег успеха из щкпле и на пснпву заврщнпг испита увећава се за 30% пд брпја бпдпва кпји му недпстаје дп 100 бпдпва. Пплазнику кпји живи у ппрпдици кпја је кприсник нпвшане спцијалне ппмпћи, брпј бпдпва кпји су пстварили на пснпву ппщтег успеха из щкпле и заврщнпг испита увећава се за 35% пд брпја бпдпва кпји му недпстаје дп 100 бпдпва. Ппсле пплагаоа заврщнпг испита, пплазник дпставља матишнпј пснпвнпј щкпли 20 ппредељеоа из шлана 9. пвпг правилника. Пплазник се расппређује у средоу щкплу на пснпву ппредељеоа и брпја бпдпва уврђених у складу са ст. 3. и 4. пвпг шлана, у свпјству редпвнпг ушеника, укпликп има маое пд 17 гпдина. Укпликп у истпј средопј щкпли има вище пдељеоа истпг пбразпвнпг прпфила, пплазници из става 6. пвпг шлана се равнпмернп расппдељују пп пдељеоима. Члан 88.

24 Ппсле уписа пплазника у щкплу, пснпвна щкпла дпставља щкпли ппдатке п пплазнику кпји се уписап на нашин прпписан пвим правилникпм, у складу са прпписима кпјима се регулище защтита ппдатака п лишнпсти. Члан 89. Пплазник кпји приликпм пствариваоа права на упис у щкплу кпристи правп на дпдатне бпдпве у складу са шланпм 87. пвпг правилника, нема правп да пстварује дпдатне бпдпве пп другпм пснпву. VI. ПРЕЛАЗНЕ И ЗАВРШНЕ ПДРЕДБЕ Члан 90. Кандидат кпји је ппследои разред пснпвне щкпле заврщип у Републици Српскпј, рангира се на пснпву резултата пстварених на тестoвима из шлана 3. став 1. пвпг правилника и ппщтег успеха у ппследоа три разреда пснпвнпг пбразпваоа. Члан 91. Кандидат кпји је пснпвнп пбразпваое стекап у Републици Србији закљушнп са щкплскпм 2009/2010. гпдинпм, правп на рангираое за упис у щкплу пстварује на нашин да се брпј бпдпва кпји имају на пснпву ппщтег успеха пд щестпг дп псмпг разреда, увећа за 30% пд брпја бпдпва кпји им недпстаје дп 100 бпдпва, и уписује се у щкплу у свпјству ванреднпг ушеника. Брпј бпдпва пстварен на пснпву ппщтег успеха утврђује се у складу са шланпм 3. став 3. пвпг правилника. Кандидатима старијим пд 17 гпдина, кпји су припадници рпмске наципналне маоине, и кандидатима кпји су заврщили прпграм ФППП, а кпји су пплагали заврщни испит, брпј бпдпва кпји су пстварили на пснпву успеха из щкпле и на пснпву заврщнпг испита, увећава се за 30% пд брпја бпдпва кпји им недпстаје дп 100 бпдпва. Пви кандидати уписују се у щкплу у свпјству ванреднпг ушеника. Укпликп пви кандидати живе у ппрпдици кпја је кприсник нпвшане спцијалне ппмпћи, брпј бпдпва кпји су пстварили на пснпву успеха из щкпле и заврщнпг испита увећава се за 35% пд брпја бпдпва кпји им недпстаје дп 100 бпдпва. Укпликп пви кандидати немају дпказ п бпдпвима кпје су псвпјили на заврщнпм испиту, тај брпј бпдпва замеоује се брпјем кпји се дпбија када се брпј бпдпва кпји су пви кандидати псвпјили на пснпву ппщтег успеха, ппмнпжи са брпјем 10/7. Члан 92. Кандидат кпји је пд щкплске 2010/2011. дп щкплске 2013/2014. гпдине заврщип псми разред, а није пбавип заврщни испит, заврщни испит пбавља у складу са Правилникпм п прпграму заврщнпг испита у пснпвнпм пбразпваоу и васпитаоу ( Прпсветни гласник РС, бр. 1/11 и 1/12 и Службени гласник РС Прпсветни гласник,

25 брпј 1/14) и пстварује правп на рангираое за упис у щкплу у складу са шл. 3. и 4. пвпг правилника. Члан 93. Данпм ступаоа на снагу пвпг правилника, престају да важе: 1) Правилник п упису ушеника у средоу щкплу ( Службени гласник РС, бр. 41/14, 37/15, 46/15, 75/15, 39/16 и 54/16), 2) Правилник п мерилима и ппступку за упис ушеника припадника рпмске наципналне маоине у средоу щкплу ппд ппвпљнијим услпвима ради ппстизаоа пуне равнпправнпсти ( Службени гласник РС, брпј 12/16), 3) Правилник п мерилима и ппступку за упис пплазника кпји су заврщили прпграм пснпвнпг пбразпваоа пдраслих у средоу щкплу ппд ппвпљнијим услпвима ради ппстизаоа пуне равнпправнпсти ( Службени гласник РС, брпј 42/16). Члан 94. Пвај правилник ступа на снагу псмпг дана пд дана пбјављиваоа у Службенпм гласнику Републике Србије. Брпј: / Бепград, 11. априла гпдине М И Н И С Т А Р Младен Шаршевић, с.р.

П Р А В И Л Н И К О ПРОГРАМУ ОПШТЕ И УМЕТНИЧКЕ МАТУРЕ

П Р А В И Л Н И К О ПРОГРАМУ ОПШТЕ И УМЕТНИЧКЕ МАТУРЕ П Р А В И Л Н И К О ПРОГРАМУ ОПШТЕ И УМЕТНИЧКЕ МАТУРЕ Циљ програма опште и уметничке матуре Циљ дпнпшеоа прпграма ппште и уметничке матуре је да припреми ученика, шкплу и пстале учеснике у пвпм прпцесу

Више

ć На пснпву члана 12. Статута Фпндације Инпваципни центар Баоа Лука (у даљем тексту: ИЦБЛ), Управни пдбпр Фпндације Инпваципни центар Баоа Лука, дпнпс

ć На пснпву члана 12. Статута Фпндације Инпваципни центар Баоа Лука (у даљем тексту: ИЦБЛ), Управни пдбпр Фпндације Инпваципни центар Баоа Лука, дпнпс На пснпву члана 12. Статута Фпндације Инпваципни центар Баоа Лука (у даљем тексту: ИЦБЛ), Управни пдбпр Фпндације Инпваципни центар Баоа Лука, дпнпси: Правилник о провођењу пројекта ИТ Преквалификација

Више

На основу члана 136

На основу члана 136 УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ ФАКУЛТЕТ МЕДИЦИНСКИХ НАУКА САВЕТ ФАКУЛТЕТА Брпј: 01-5566/7-3 Дана: 20.05.2016. гпдине Крагујевац На пснпву члана 37. став 1. алинеја 13. Статута Факултета медицинских наука, Савет

Више

Година II Број април године 158 На пснпву шлана шлана 46. став 1. ташка 1. и става 4. истпг шлана, шлана 49. став 1. и 5. Закпна п лпкалн

Година II Број април године 158 На пснпву шлана шлана 46. став 1. ташка 1. и става 4. истпг шлана, шлана 49. став 1. и 5. Закпна п лпкалн Година Број 11 14. април 2009. године 158 На пснпву шлана шлана 46. став 1. ташка 1. и става 4. истпг шлана, шлана 49. став 1. и 5. Закпна п лпкалним избприма ( Службени гласник РС, брпј 129/07) и шлана

Више

САВЕЗ ЗА СИНХРПНП ПЛИВАОЕ СРБИЈЕ Београд, Благоја Паровића 150 ПРАВИЛНИК П МЕДИЦИНСКПЈ ЗАШТИТИ Савеза за синхрпнп пливаое Србије Београд, март 2019

САВЕЗ ЗА СИНХРПНП ПЛИВАОЕ СРБИЈЕ Београд, Благоја Паровића 150 ПРАВИЛНИК П МЕДИЦИНСКПЈ ЗАШТИТИ Савеза за синхрпнп пливаое Србије Београд, март 2019 САВЕЗ ЗА СИНХРПНП ПЛИВАОЕ СРБИЈЕ Београд, Благоја Паровића 150 ПРАВИЛНИК П МЕДИЦИНСКПЈ ЗАШТИТИ Савеза за синхрпнп пливаое Србије Београд, март 2019 На пснпву члана 100. Закпна п сппрту ( Сл. гласник РС,

Више

На пснпву шлана 126. став 4. ташка 19. Закпна п пснпвама система пбразпваоа и васпитаоа ("Сл. гласник РС", бр. 88/ даље: Закпн) у вези са шланпм

На пснпву шлана 126. став 4. ташка 19. Закпна п пснпвама система пбразпваоа и васпитаоа (Сл. гласник РС, бр. 88/ даље: Закпн) у вези са шланпм На пснпву шлана 126. став 4. ташка 19. Закпна п пснпвама система пбразпваоа и васпитаоа ("Сл. гласник РС", бр. 88/2017 - даље: Закпн) у вези са шланпм 24. став 2. Закпна п раду ("Сл. гласник РС", бр. 24/2005,

Више

НАСТАВНИК РАЗРЕДНЕ НАСТАВЕ Наставник разредне наставе 13 Наставник у кпмбинпванпм пдељеоу пд два разреда 2 Наставник у кпмбинпванпм пдељеоу пд три раз

НАСТАВНИК РАЗРЕДНЕ НАСТАВЕ Наставник разредне наставе 13 Наставник у кпмбинпванпм пдељеоу пд два разреда 2 Наставник у кпмбинпванпм пдељеоу пд три раз НАСТАВНИК РАЗРЕДНЕ НАСТАВЕ Наставник разредне наставе 13 Наставник у кпмбинпванпм пдељеоу пд два разреда 2 Наставник у кпмбинпванпм пдељеоу пд три разреда 1 Наставник у кпмбинпванпм пдељеоу пд шетири разреда

Више

П П Ш Т А У П Р А В А Какп да пстварим права за... ИЗДАВАОЕ ИЗВПДА ИЗ МАТИЧНИХ КОИГА РПЂЕНИХ, ВЕНЧАНИХ И УМРЛИХ Чиоенице кпје су уписане у извпду су в

П П Ш Т А У П Р А В А Какп да пстварим права за... ИЗДАВАОЕ ИЗВПДА ИЗ МАТИЧНИХ КОИГА РПЂЕНИХ, ВЕНЧАНИХ И УМРЛИХ Чиоенице кпје су уписане у извпду су в П П Ш Т А У П Р А В А Какп да пстварим права за... ИЗДАВАОЕ ИЗВПДА ИЗ МАТИЧНИХ КОИГА РПЂЕНИХ, ВЕНЧАНИХ И УМРЛИХ Чиоенице кпје су уписане у извпду су верпдпстпјне и служе кап дпказнп средствп грађанину

Више

Скупщтинa Градске ппщтине Савски венац на 23. седници, пдржанпј 30. јуна гпдине, на пснпву шлана 17. Статута Градске ппщтине Савски венац ( Сл.л

Скупщтинa Градске ппщтине Савски венац на 23. седници, пдржанпј 30. јуна гпдине, на пснпву шлана 17. Статута Градске ппщтине Савски венац ( Сл.л Скупщтинa Градске ппщтине Савски венац на 23. седници, пдржанпј 30. јуна 2015. гпдине, на пснпву шлана 17. Статута Градске ппщтине Савски венац ( Сл.лист града Бепграда, брпј 45/08, 18/10, 35/10, 33/13

Више

П Р А В И Л Н И К Такмичеоа за НАЦИОНАЛНУ ГЕОГРАФСКУ ОЛИМПИЈАДУ Члан 1. Наципнална гепграфска плимпијада је такмичеое ученика средоих шкпла из п

П Р А В И Л Н И К Такмичеоа за НАЦИОНАЛНУ ГЕОГРАФСКУ ОЛИМПИЈАДУ Члан 1. Наципнална гепграфска плимпијада је такмичеое ученика средоих шкпла из п П Р А В И Л Н И К Такмичеоа за НАЦИОНАЛНУ ГЕОГРАФСКУ ОЛИМПИЈАДУ 2018. Члан 1. Наципнална гепграфска плимпијада је такмичеое ученика средоих шкпла из пбласти Гепграфије. На пвпм такмичеоу мпгу да учествују

Више

Представљање резултата рада ученика на крају школске године

Представљање резултата рада ученика на крају школске године Трибина Принципи квалитетне педагошке праксе пројекат Јачање компетенција стручњака и родитеља за квалитетније и праведније образовање и васпитање Пројекат подржао Секретаријат за образовање и дечију заштиту

Више

КОНКУРС

КОНКУРС К О Н К У Р С ЗА УПИС УЧЕНИКА У ПРВИ РАЗРЕД СРЕДЊЕ ШКОЛЕ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ЗА ШКОЛСКУ 2017/2018. ГОДИНУ, ЗА ШКОЛЕ ЧИЈИ ЈЕ ОСНИВАЧ РЕПУБЛИКА СРБИЈА, АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ИЛИ ЈЕДИНИЦА ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ

Више

Скупщтинa Градске ппщтине Савски венац на 25. седници, пдржанпј 28. пктпбра гпдине, на пснпву шлана 38. Закпна п удружеоима ( Службени гласник Р

Скупщтинa Градске ппщтине Савски венац на 25. седници, пдржанпј 28. пктпбра гпдине, на пснпву шлана 38. Закпна п удружеоима ( Службени гласник Р Скупщтинa Градске ппщтине Савски венац на 25. седници, пдржанпј 28. пктпбра 2015. гпдине, на пснпву шлана 38. Закпна п удружеоима ( Службени гласник РС, брпј 51/09 и 99/11- др. закпни), Уредбе п средствима

Више

На основу чл

На основу чл ДЕЧЈЕ ОДМАРАЛИШТЕ ГОЧ КРАЉЕВО БРОЈ: 512/1 ДАТУМ: 5.04.2018.гпд. КРАЉЕВО На пснпву чл. 108. Закпна п јавним набавкама ( Сл.гл.Републике Србије бр 124/12, 14/15 и 68/15), и Извештаја п стручнпј пцени у ппступку

Више

ПОСЛОВНИК О РАДУ НАДЗОРНОГ ОДБОРА ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ

ПОСЛОВНИК О РАДУ НАДЗОРНОГ ОДБОРА ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ На пснпву члана 58. став 1. тачка 3. Статута Демпкратске странке, Надзпрни пдбпр Демпкратске странке на I редпвнпј седници пдржанпј 09. пктпбра 2014. гпдине, дпнеп је П П С Л П В Н И К П Р А Д У НАДЗПРНПГ

Више

Кпмисија за расппделу бучетских средстава за дптације црквама и верским заједницама ппщтине Нпва Варпщ, на пснпву шлана 32. став 6. Закпна п црквама и

Кпмисија за расппделу бучетских средстава за дптације црквама и верским заједницама ппщтине Нпва Варпщ, на пснпву шлана 32. став 6. Закпна п црквама и Кпмисија за расппделу бучетских средстава за дптације црквама и верским заједницама ппщтине Нпва Варпщ, на пснпву шлана 32. став 6. Закпна п црквама и верским заједницама ( Сл.гласник РС, бр. 36/2006.),

Више

ГОДИНА XXII ЧЕТВРТАК БРОЈ 12 Wеb adresa На пснпву шлана 18. Статута града Приједпра прешищћен текст ("Службени г

ГОДИНА XXII ЧЕТВРТАК БРОЈ 12 Wеb adresa На пснпву шлана 18. Статута града Приједпра прешищћен текст (Службени г ГОДИНА XXII ЧЕТВРТАК 03.10.2013. БРОЈ 12 Wеb adresa www.prijedorgrad.org 127. а прешищћен текст ("Службени гласник града а", брпј: 2/13 и 6/13) и шлана 140. прешищћен текст ("Службени гласник града а",

Више

Slide 1

Slide 1 СМЕРНИЦЕ, ЦИЉЕВИ И ЗАДАЦИ TАКМИЧЕОА ТАЛЕНАТА УЧЕНИКА ПСНПВНИХ И СРЕДОИХ ШКПЛА РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ТАЛЕНТЕ БЕОГРАД 2 ТЕРМИНИ 1. ПРИЈАВА ЗА ТАКМИЧЕОЕ /25.12.2018/ 2. ПРЕДАЈА РАДПВА /05-10.04.2019/ 3. РЕГИПНАЛНИ

Више

КОНКУРС

КОНКУРС К О Н К У Р С ЗА УПИС УЧЕНИКА У ПРВИ РАЗРЕД СРЕДЊЕ ШКОЛЕ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ЗА ШКОЛСКУ 2019/2020. ГОДИНУ, ЗА ШКОЛЕ ЧИЈИ ЈЕ ОСНИВАЧ РЕПУБЛИКА СРБИЈА, АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ИЛИ ЈЕДИНИЦА ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ

Више

У складу са одредбама чл. 11. и чл. 12. Закона о удружењима (Службени лист РР. 51/09) на Оснивачкој скупштини одржаној дана, године у Ужи

У складу са одредбама чл. 11. и чл. 12. Закона о удружењима (Службени лист РР. 51/09) на Оснивачкој скупштини одржаној дана, године у Ужи У складу са одредбама чл. 11. и чл. 12. Закона о удружењима (Службени лист РР. 51/09) на Оснивачкој скупштини одржаној дана, 28.12. 2012. године у Ужицу, усвојен је Статут Удружења Унија Студената Ужица

Више

Кпмисија за расппређиваое бучетских средстава за дптације удружеоима грађана Опщтинске управе Нпва Варпщ, на пснпву шлана 38. Закпна п удружеоима ("Сл

Кпмисија за расппређиваое бучетских средстава за дптације удружеоима грађана Опщтинске управе Нпва Варпщ, на пснпву шлана 38. Закпна п удружеоима (Сл Кпмисија за расппређиваое бучетских средстава за дптације удружеоима грађана Опщтинске управе Нпва Варпщ, на пснпву шлана 38. Закпна п удружеоима ("Службени гласник РС" брпј 51/2009, 99/2011-др.закпни

Више

Univerzitet u Nišu Uciteljski fakultet u Vranju Rezultati obavljene evaluacije za školsku 2014/2015. januar 2015

Univerzitet u Nišu Uciteljski fakultet u Vranju Rezultati obavljene evaluacije za školsku 2014/2015. januar 2015 Univerzitet u Nišu Uciteljski fakultet u Vranju Rezultati obavljene evaluacije za školsku 2014/2015. januar 2015 Р.бр. 1 питаое 2 питаое 3 питаое 4 питаое 5 питаое 6 питаое 7 питаое 8 питаое 9 питаое 10

Више

Центар за културу ''Влада Дивљан''

Центар за културу ''Влада Дивљан'' Центар за културу Влада Дивљан Митрппплита Петра бр. 8, Бепград Брпј: ППЈН 3-6/19 Датум: 22.01.2019. гпдине www.ckvladadivljan.rs КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА ЗА ЈАВНУ НАБАВКУ ИЗВПЂЕОА ППЗПРИШНЕ ПРЕДСТАВЕ ЉУБАВНЕ

Више

Пснпвна музишка щкпла «Вук Карачић» Лпзница ШКОЛСКИ РАЗВОЈНИ ПЛАН 2015/ /20 Лпзница, јун

Пснпвна музишка щкпла «Вук Карачић» Лпзница ШКОЛСКИ РАЗВОЈНИ ПЛАН 2015/ /20 Лпзница, јун Пснпвна музишка щкпла «Вук Карачић» Лпзница ШКОЛСКИ РАЗВОЈНИ ПЛАН 2015/16 2019/20 Лпзница, јун 2016. 1 Основни подаци о школи Истпријат Оснпвна музишка щкпла Вук Карачић у Лпзници је институција кпја се

Више

МОДЕЛ

МОДЕЛ Брпј: 3905-7/19 Датум: 22.02.2019. ЈКП ''ИНФПРМАТИКА'' НПВИ САД Булевар цара Лазара 3, Нпви Сад КПНКУРСНA ДПКУМЕНТАЦИЈA За јавну набавку услуге УСЛУГА ИЗНАЈМЉИВАОА РАДНИКА У птвпренпм ппступку ЈН 11/19

Више

STRATEGIJA OBEZBEĐENJA KVALITETA

STRATEGIJA OBEZBEĐENJA KVALITETA У складу са Правилникпм п стандардима за сампвреднпваое и пцеоиваое квалитета виспкпщкплских устанпва и студијских прпграма, кпји је 25.02.2019. гпдине дпнеп Наципнални савет за виспкп пбразпваое, а на

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ НОВА ВАРОШ РОК ЗА РЕКЛАМАЦИЈУ 10 ДАНА 1 БРОЈ 9. НОВА ВАРОШ, 23. МАЈ ГОДИНЕ На пснпву шлана 59. Закпна п заппщљаваоу ( Служ

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ НОВА ВАРОШ РОК ЗА РЕКЛАМАЦИЈУ 10 ДАНА 1 БРОЈ 9. НОВА ВАРОШ, 23. МАЈ ГОДИНЕ На пснпву шлана 59. Закпна п заппщљаваоу ( Служ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ НОВА ВАРОШ РОК ЗА РЕКЛАМАЦИЈУ 10 ДАНА 1 БРОЈ 9. НОВА ВАРОШ, 23. МАЈ 2017. ГОДИНЕ На пснпву шлана 59. Закпна п заппщљаваоу ( Службени гласник РС, бр. 36/09, 88/10 и 38/15), шлана 46.

Више

Брпј: /4 Дана: гпдине КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА ППСТУПАК ЈАВНE НАБАВКE МАЛЕ ВРЕДНПСТИ УСЛУГА УСЛУГЕ ПРЕВПЗА РЕДНИ БРПЈ НАБАВКЕ ЈНМВ

Брпј: /4 Дана: гпдине КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА ППСТУПАК ЈАВНE НАБАВКE МАЛЕ ВРЕДНПСТИ УСЛУГА УСЛУГЕ ПРЕВПЗА РЕДНИ БРПЈ НАБАВКЕ ЈНМВ Брпј: 020-30-8/4 Дана: 04.02.2019. гпдине КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА ППСТУПАК ЈАВНE НАБАВКE МАЛЕ ВРЕДНПСТИ УСЛУГА УСЛУГЕ ПРЕВПЗА РЕДНИ БРПЈ НАБАВКЕ ЈНМВ 8/19 Нпви Сад, фебруар 2019. гпдине 1/49 На пснпву

Више

Pravna osnova: Zakon o zaduženju, dugu i garancijama Republike Srpske, Zakon o izvršenju budžeta,

Pravna osnova: Zakon o zaduženju, dugu i garancijama Republike Srpske, Zakon o izvršenju budžeta, РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ФИНАНСИЈА УРЕДБА О УСЛОВИМА, ПОСТУПКУ ЕМИСИЈЕ И ЕЛЕМЕНТИМА ПРИМАРНОГ ТРЖИШТА ТРЕЗОРСКИХ ЗАПИСА Бања Лука, фебруар 2011. године На пснпву шлана 21. Закпна п задуживаоу, дугу

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

РЕПУБЛИКА СРБИЈА Брпј: 020-1673/3 Дана: 21.08.2015. гпдине К П Н К У Р С Н А Д П К У МЕ Н Т А Ц И Ј А ЗА ЈАВНУ НАБАВКУ ДПБАРА НАМЕШТАЈ СТПЛИЦЕ -ОТВОРЕНИ ПОСТУПАК- (ШИФРА: ОПНА-17/15) август, 2015. гпдине Конкурсна документација

Више

МОДЕЛ

МОДЕЛ Брпј: 3286-5/15 Датум: 03.03.2015. КПНКУРСНA ДПКУМЕНТАЦИЈA ЈКП ''ИНФПРМАТИКА'' НПВИ САД Нпви Сад, Булевар цара Лазара 3 ЈАВНА НАБАВКА ДПБАРА ГПРИВП ЗА ВПЗИЛА ПТВПРЕНИ ППСТУПАК ЈН 10/15 ПП Mарт 2015. Гпдине

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

РЕПУБЛИКА СРБИЈА Брпј: 020-30-31/4 Дана: 09.07.2018. гпдине К П Н К У Р С Н А Д П К У МЕ Н Т А Ц И Ј А ЗА ЈАВНУ НАБАВКУ ДПБАРА СПЕКТРПФПТПМЕТАР - ПТВПРЕНИ ППСТУПАК - РЕДНИ БРПЈ НАБАВКЕ: ППСФ 31/18 jул 2018. гпдине Конкурсна

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

РЕПУБЛИКА СРБИЈА Брпј: 020-30-54/4 Дана: 30.10.2018. гпдине К П Н К У Р С Н А Д П К У МЕ Н Т А Ц И Ј А ЗА ЈАВНУ НАБАВКУ ДПБРА УНИВЕРЗАЛНИ МИКСЕР СА ДУПЛИКАТПРСКПМ ППСУДПМ- ПТВПРЕНИ ППСТУПАК - РЕДНИ БРПЈ НАБАВКЕ: ППУМ 54/18

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

РЕПУБЛИКА СРБИЈА Брпј: 020-30-48/4 Дана: 24.07.2019. гпдине К П Н К У Р С Н А Д П К У МЕ Н Т А Ц И Ј А ЗА ЈАВНУ НАБАВКУ ДПБАРА РАЧУНАРИ И РАЧУНАРСКА ППРЕМА ЗА ППТРЕБЕ ПРПЈЕКТА POLYBIOSKIN -ПТВПРЕНИ ППСТУПАК- (РЕДНИ БРПЈ

Више

На пснпву шлана 24. став 3. ташка а) Закпна п Фпнду и финансираоу защтите живптне средине Републике Српске ("Службени гласник Републике Српске", бр. 1

На пснпву шлана 24. став 3. ташка а) Закпна п Фпнду и финансираоу защтите живптне средине Републике Српске (Службени гласник Републике Српске, бр. 1 На пснпву шлана 24. став 3. ташка а) Закпна п Фпнду и финансираоу защтите живптне средине Републике Српске ("Службени гласник Републике Српске", бр. 117/11, 63/14 и 90/16), шлана 27. Статута Фпнда за защтиту

Више

Брпј: /4 Дана: гпдине КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА ППСТУПАК ЈАВНE НАБАВКE МАЛЕ ВРЕДНПСТИ УСЛУГА ЩТАМПAОЕ УЧБЕНИШКПГ МАТЕРИЈАЛА ПРАКТИК

Брпј: /4 Дана: гпдине КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА ППСТУПАК ЈАВНE НАБАВКE МАЛЕ ВРЕДНПСТИ УСЛУГА ЩТАМПAОЕ УЧБЕНИШКПГ МАТЕРИЈАЛА ПРАКТИК Брпј: 020-30-11/4 Дана: 24.01.2019. гпдине КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА ППСТУПАК ЈАВНE НАБАВКE МАЛЕ ВРЕДНПСТИ УСЛУГА ЩТАМПAОЕ УЧБЕНИШКПГ МАТЕРИЈАЛА ПРАКТИКУМ ИЗ ПРГАНСКЕ ХЕМИЈЕ ТЕПРИЈСКЕ ПСНПВЕ И РАДНА СВЕСКА,

Више

Брпј: /4 Дана: гпдине КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА ППСТУПАК ЈАВНE НАБАВКE МАЛЕ ВРЕДНПСТИ УСЛУГА УСЛУГЕ ШТАМПЕ ФЛАЈЕРА И ППСТЕРА ЗА ППТ

Брпј: /4 Дана: гпдине КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА ППСТУПАК ЈАВНE НАБАВКE МАЛЕ ВРЕДНПСТИ УСЛУГА УСЛУГЕ ШТАМПЕ ФЛАЈЕРА И ППСТЕРА ЗА ППТ Брпј: 020-30-50/4 Дана: 24.07.2019. гпдине КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА ППСТУПАК ЈАВНE НАБАВКE МАЛЕ ВРЕДНПСТИ УСЛУГА УСЛУГЕ ШТАМПЕ ФЛАЈЕРА И ППСТЕРА ЗА ППТРЕБЕ ПРПЈЕКТА POLYBIOSKIN ФЛАЈЕРА И ППСТЕРА ЗА ППТРЕБЕ

Више

МОДЕЛ

МОДЕЛ Брпј: 678-8/15 Датум: 16.07.2015. ЈКП ''ИНФПРМАТИКА'' НПВИ САД Булевар цара Лазара 3, Нови Сад КПНКУРСНA ДПКУМЕНТАЦИЈA за признаваое квалификације ппднпсипцима пријава у првпј фази рестриктивнпг ппступка

Више

Брпј: /4 Дана: гпдине КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА ППСТУПАК ЈАВНE НАБАВКE МАЛЕ ВРЕДНПСТИ ДПБРА УРЕЂАЈ ЗА ПРЕЧИШЋАВАОЕ ВПДЕ НА БАЗИ РЕВ

Брпј: /4 Дана: гпдине КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА ППСТУПАК ЈАВНE НАБАВКE МАЛЕ ВРЕДНПСТИ ДПБРА УРЕЂАЈ ЗА ПРЕЧИШЋАВАОЕ ВПДЕ НА БАЗИ РЕВ Брпј: 020-30-32/4 Дана: 25.09.2017. гпдине КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА ППСТУПАК ЈАВНE НАБАВКE МАЛЕ ВРЕДНПСТИ ДПБРА УРЕЂАЈ ЗА ПРЕЧИШЋАВАОЕ ВПДЕ НА БАЗИ РЕВЕРСНЕ ПСМПЗЕ РЕДНИ БРПЈ НАБАВКЕ: ЈНМВ 32/17 Нпви Сад,

Више

Година II Број 8 2. фебруар Године Годишња претплата 108 Сравоиваоем текста Пдлуке п приступаоу изради Плана детаљне регулације дела блпка Царин

Година II Број 8 2. фебруар Године Годишња претплата 108 Сравоиваоем текста Пдлуке п приступаоу изради Плана детаљне регулације дела блпка Царин Година Број 8 2. фебруар 2009. Године Годишња претплата 108 Сравоиваоем текста Пдлуке п приступаоу изради Плана детаљне регулације дела блпка Царина у Спкпбаои, кпја је пбјављена у Службенпм листу ппщтине

Више

Ппнуда семинара за перипд септембар-децембар гпдине Немаоина 23, Кикинда Тел/факс: 0230/ web sajt:

Ппнуда семинара за перипд септембар-децембар гпдине Немаоина 23, Кикинда Тел/факс: 0230/ web sajt: Назив семинара Тимски рад и сарадња наставника у функцији осигурања квалитета рада установе Кат. брпј 132 Датум Реализатпр(и) Тема прпграма Циљна група 09.09. Весна Мађаров, директор ОШ Ђура Јакшић, Зрењанин;

Више

Брпј: /4 Дана: гпдине КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА ППСТУПАК ЈАВНE НАБАВКE МАЛЕ ВРЕДНПСТИ УСЛУГА УСЛУГА АНГАЖПВАОА ВПЗИЛА СА ВПЗАЧЕМ, Р

Брпј: /4 Дана: гпдине КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА ППСТУПАК ЈАВНE НАБАВКE МАЛЕ ВРЕДНПСТИ УСЛУГА УСЛУГА АНГАЖПВАОА ВПЗИЛА СА ВПЗАЧЕМ, Р Брпј: 020-30-24/4 Дана: 01.03.2019. гпдине КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА ППСТУПАК ЈАВНE НАБАВКE МАЛЕ ВРЕДНПСТИ УСЛУГА УСЛУГА АНГАЖПВАОА ВПЗИЛА СА ВПЗАЧЕМ, РЕДНИ БРПЈ НАБАВКЕ ЈНМВ 24/19 Нпви Сад, фебруар 2019.

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

РЕПУБЛИКА СРБИЈА Брпј: 020-30-49/4 Дана: 24.07.2019. гпдине К П Н К У Р С Н А Д П К У МЕ Н Т А Ц И Ј А ЗА ЈАВНУ НАБАВКУ ДПБРА ЛАБПРАТПРИЈСКИ ИНСТРУМЕНТИ ЗА ППТРЕБЕ ПРПЈЕКТА ''POLYBIOSKIN'' - ПТВПРЕНИ ППСТУПАК - РЕДНИ БРПЈ

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

РЕПУБЛИКА СРБИЈА Брпј: 020-30-46/7 Дана: 24.09.2018. гпдине К П Н К У Р С Н А Д П К У МЕ Н Т А Ц И Ј А ЗА ЈАВНУ НАБАВКУ ДПБРА УЛТРАСПНИЧНИ ХПМПГЕНИЗЕР - ПТВПРЕНИ ППСТУПАК - РЕДНИ БРПЈ НАБАВКЕ: ППУХ 46/18 ПРEЧИШЋEН TEКСT

Више

ГПДИНА XXIII ЧЕТВРТАК На пснпву шлана 30. Закпна п лпкалнпј сампуправи ( Службени гласник Републике Српске, брпј: 101/04, 42/05, 118/0

ГПДИНА XXIII ЧЕТВРТАК На пснпву шлана 30. Закпна п лпкалнпј сампуправи ( Службени гласник Републике Српске, брпј: 101/04, 42/05, 118/0 ГПДИНА XXIII ЧЕТВРТАК 20.03.2014. 38. На пснпву шлана 30. Закпна п лпкалнпј сампуправи ( Службени гласник Републике Српске, брпј: 101/04, 42/05, 118/05 и 98/13) и шлана 18. Статута града Приједпра ( Службени

Више

На основу члана 53

На основу члана 53 РЕПУБЛИКА СРПСКА ВЛАДА Н а ц р т З А К П Н П ПРИВАТИЗАЦИЈИ ДРЖАВНИХ СТАНПВА Баоа Лука, мај 2011. гпдине Н а ц р т З А К П Н П ПРИВАТИЗАЦИЈИ ДРЖАВНИХ СТАНПВА I - ПСНПВНЕ ПДРЕДБЕ Члан 1. (1)Овим закпнпм

Више

КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА ППСТУПАК ЈАВНE НАБАВКE МАЛЕ ВРЕДНПСТИ НАБАВКА УСЛУГА УСЛУГЕ ШТАМПЕ ЗА ППТРЕБЕ ПРПЈЕКТА MP 1206 БРПЈ ЈНМВ 23/15 УКУПНП СТРАНА:

КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА ППСТУПАК ЈАВНE НАБАВКE МАЛЕ ВРЕДНПСТИ НАБАВКА УСЛУГА УСЛУГЕ ШТАМПЕ ЗА ППТРЕБЕ ПРПЈЕКТА MP 1206 БРПЈ ЈНМВ 23/15 УКУПНП СТРАНА: КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА ППСТУПАК ЈАВНE НАБАВКE МАЛЕ ВРЕДНПСТИ НАБАВКА УСЛУГА УСЛУГЕ ШТАМПЕ ЗА ППТРЕБЕ ПРПЈЕКТА MP 1206 БРПЈ ЈНМВ 23/15 УКУПНП СТРАНА: 29 ПРЕЧИШЋЕН ТЕКСТ I Нпви Сад, фебруар 2015. гпдине

Више

На пснпву члана 18. став 1. и члана 20. став 1. Закпна п Гарантнпм фпнду Републике Српске ( Службени гласник Републике Српске, брoj: 50/10), и члана 3

На пснпву члана 18. став 1. и члана 20. став 1. Закпна п Гарантнпм фпнду Републике Српске ( Службени гласник Републике Српске, брoj: 50/10), и члана 3 На пснпву члана 18. став 1. и члана 20. став 1. Закпна п Гарантнпм фпнду Републике Српске ( Службени гласник Републике Српске, брoj: 50/10), и члана 30. тачка 17. Статута Гарантнпг фпнда Републике Српске,

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

РЕПУБЛИКА СРБИЈА Брпј: 020-30-34/4 Дана: 25.06.2018. гпдине К П Н К У Р С Н А Д П К У МЕ Н Т А Ц И Ј А ЗА ЈАВНУ НАБАВКУ ДПБАРА ДЕНЗИМЕТАР (ХИДРПСТАТИЧКА ВАГА) АУТПМАТСКИ УРЕЂАЈ ЗА ПДРЕЂИВАОЕ ГУСТИНЕ ШИРЕ, ВИНА И ДЕСТИЛАТА,

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

РЕПУБЛИКА СРБИЈА Брпј: 020-1791/3 Дана: 16.09.2015. гпдине К П Н К У Р С Н А Д П К У МЕ Н Т А Ц И Ј А ЗА ЈАВНУ НАБАВКУ РАДПВА ЗAМEНA EЛEКТРИЧНИХ OРМAНA У ХOДНИКУ ПРИЗEМЉA НOВE ЗГРAДE -ОТВОРЕНИ ПОСТУПАК- (ШИФРА: ОПЕО-22/15)

Више

Обавеза брпј 1. Објављиваое бучета и Извещтаја п изврщеоу бучета у мащински шитљивпм (птвпренпм) фпрмату Назив пдгпвпрне институције/пргана у саставу

Обавеза брпј 1. Објављиваое бучета и Извещтаја п изврщеоу бучета у мащински шитљивпм (птвпренпм) фпрмату Назив пдгпвпрне институције/пргана у саставу Обавеза брпј 1. Објављиваое бучета и Извещтаја п изврщеоу бучета у мащински шитљивпм (птвпренпм) фпрмату Назив пдгпвпрне институције/пргана у саставу ЈЛС, јавнп предузеће, итд. Е маил адреса Брпј телефпна

Више

МОДЕЛ

МОДЕЛ Брпј: 23669-7/17 Дана: 24.11.2017. КПНКУРСНA ДПКУМЕНТАЦИЈA За набавку дпбара ЈАВНА НАБАВКА МАЛЕ ВРЕДНПСТИ ПРПЩИРЕОЕ ППСТПЈЕЋЕГ СТПРИЧ СИСТЕМА ЈН 56/17 МВ Нпвембар, 2017. гпдине Кпнкурсна дпкументација

Више

МОДЕЛ

МОДЕЛ ППШТИНСКА УПРАВА ПРИБПЈ ПРИБПЈ НАБАВКА И ИСППРУКА ДВА ПУТНИЧКА ВПЗИЛА ЗА ППТРЕБЕ ПРПЈЕКТА "МИ БРИНЕМП П СТАРИМА" ЗА ППШТИНЕ ПРИБПЈ И ПРИЈЕППЉЕ ЈАВНА НАБАВКА МАЛЕ ВРЕДНПСТИ ЈАВНА НАБАВКА бр. 06- Рпк за

Више

МАРТ 2014 Тпкпм марта се наставилп тпплп време, кпје уз маое прекиде траје пд ппчетка гпдине. Март је бип пкп 2-3 степена тпплији пд прпсека. Са слике

МАРТ 2014 Тпкпм марта се наставилп тпплп време, кпје уз маое прекиде траје пд ппчетка гпдине. Март је бип пкп 2-3 степена тпплији пд прпсека. Са слике МАРТ 2014 Тпкпм марта се наставилп тпплп време, кпје уз маое прекиде траје пд ппчетка гпдине. Март је бип пкп 2-3 степена тпплији пд прпсека. Са слике средое месечне температуре ваздуха у марту 2014. виде

Више

МОДЕЛ

МОДЕЛ Брпј: 21898-7/18 Дана: 11.10.2018. КПНКУРСНA ДПКУМЕНТАЦИЈA ЈКП ''ИНФПРМАТИКА'' НПВИ САД Нпви Сад, Булевар цара Лазара 3 ЈАВНА НАБАВКА МАЛЕ ВРЕДНПСТИ ПДРЖАВАОЕ МРЕЖНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ ЈН 33/18 МВ Пктпбар

Више

Брпј: /3 Дана: гпдине КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА ППСТУПАК ЈАВНE НАБАВКE МАЛЕ ВРЕДНПСТИ ДПБАРА МЕШАЛИЦА VORTEX РЕДНИ БРПЈ НАБАВКЕ ЈНМВ

Брпј: /3 Дана: гпдине КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА ППСТУПАК ЈАВНE НАБАВКE МАЛЕ ВРЕДНПСТИ ДПБАРА МЕШАЛИЦА VORTEX РЕДНИ БРПЈ НАБАВКЕ ЈНМВ Брпј: 020-1434/3 Дана: 07.10.2016. гпдине КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА ППСТУПАК ЈАВНE НАБАВКE МАЛЕ ВРЕДНПСТИ ДПБАРА МЕШАЛИЦА VORTEX РЕДНИ БРПЈ НАБАВКЕ ЈНМВ 23/16 Нпви Сад, пктпбар 2016. гпдине 1/31 На пснпву

Више

МОДЕЛ

МОДЕЛ Брпј: 24080-7/18 Дана: 24.10.2018. ЈКП ''ИНФПРМАТИКА'' НПВИ САД Нпви Сад, Булевар цара Лазара 3 КПНКУРСНA ДПКУМЕНТАЦИЈA Набавка услуга ЈАВНА НАБАВКА МАЛЕ ВРЕДНПСТИ ПБНПВА VMware ПСНПВНЕ ППДРШКЕ И ПРЕТПЛАТНИЧКПГ

Више

ГПДИНА XXIII ЧЕТВРТАК На пснпву шлана 30. Закпна п лпкалнпј сампуправи ( Службени гласник Републике Српске бр. 101/04, 42/05, 118/05 и

ГПДИНА XXIII ЧЕТВРТАК На пснпву шлана 30. Закпна п лпкалнпј сампуправи ( Службени гласник Републике Српске бр. 101/04, 42/05, 118/05 и ГПДИНА XXIII ЧЕТВРТАК 10.04.2014. 52. На пснпву шлана 30. Закпна п лпкалнпј сампуправи ( Службени гласник Републике Српске бр. 101/04, 42/05, 118/05 и 98/13) и шлана 18. Статута Града а прешищћен текст

Више

Дел

Дел ОШ Иван Милутиновић Београдски пут 50. 24000 Суботица, тел-факс: 558-063, E-mail:osivanmilutinovic@open.telekom.rs Брпј јавне набавке: 4/2015 КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА Јавна набавка мале вреднпсти Услуга

Више

Брпј: /4 Дана: гпдине КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА ППСТУПАК ЈАВНE НАБАВКE МАЛЕ ВРЕДНПСТИ УСЛУГА УСЛУГЕ ШТАМПЕ РЕДНИ БРПЈ НАБАВКЕ ЈНМВ 2

Брпј: /4 Дана: гпдине КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА ППСТУПАК ЈАВНE НАБАВКE МАЛЕ ВРЕДНПСТИ УСЛУГА УСЛУГЕ ШТАМПЕ РЕДНИ БРПЈ НАБАВКЕ ЈНМВ 2 Брпј: 020-30-22/4 Дана: 01.03.2019.гпдине КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА ППСТУПАК ЈАВНE НАБАВКE МАЛЕ ВРЕДНПСТИ УСЛУГА УСЛУГЕ ШТАМПЕ РЕДНИ БРПЈ НАБАВКЕ ЈНМВ 22/19 Нпви Сад, март 2019. гпдине 1/34 На пснпву шлана

Више

МОДЕЛ

МОДЕЛ Брпј: 3906-7/19 Дана: 20.02.2019. КПНКУРСНA ДПКУМЕНТАЦИЈA Набавка услуга ЈАВНА НАБАВКА МАЛЕ ВРЕДНПСТИ УСЛУГА ШТАМПЕ И КПВЕРТИРАОА ПБЕЗБЕЂИВАОЕ КПНТИНУИТЕТА ППСЛПВАОА, ЈН 10/19 МВ Фебруар, 2019. гпдине

Више

Брпј: /11 Дана: гпдине КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА ППСТУПАК ЈАВНE НАБАВКE МАЛЕ ВРЕДНПСТИ ДПБАРА ТПНЕРИ РЕДНИ БРПЈ НАБАВКЕ ЈНМВ 7/18 ПР

Брпј: /11 Дана: гпдине КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА ППСТУПАК ЈАВНE НАБАВКE МАЛЕ ВРЕДНПСТИ ДПБАРА ТПНЕРИ РЕДНИ БРПЈ НАБАВКЕ ЈНМВ 7/18 ПР Брпј: 020-30-7/11 Дана: 05.01.2018. гпдине КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА ППСТУПАК ЈАВНE НАБАВКE МАЛЕ ВРЕДНПСТИ ДПБАРА ТПНЕРИ РЕДНИ БРПЈ НАБАВКЕ ЈНМВ 7/18 ПРЕЧИШЋЕН ТЕКСТ I Нпви Сад, јануар 2018. гпдине 1/54

Више

Универзитет у Новом Саду

Универзитет у Новом Саду Republika Srbija AP Vojvodina Univerzitet u Novom Sadu Tehnički fakultet Mihajlo Pupin Zrenjanin, Đure Đakovića bb www.tfzr.uns.ac.rs Tel.023/550-515 faks: 023/550-520 PIB: 101161200 КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА

Више

Брпј: /4 Дана: гпдине КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА ППСТУПАК ЈАВНE НАБАВКE МАЛЕ ВРЕДНПСТИ ДПБАРА - НАМЕШТАЈ ЗА ППРЕМАОЕ ПРПСТПРИЈА ФАКУ

Брпј: /4 Дана: гпдине КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА ППСТУПАК ЈАВНE НАБАВКE МАЛЕ ВРЕДНПСТИ ДПБАРА - НАМЕШТАЈ ЗА ППРЕМАОЕ ПРПСТПРИЈА ФАКУ Брпј: 020-30-67/4 Дана: 26.11.2018. гпдине КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА ППСТУПАК ЈАВНE НАБАВКE МАЛЕ ВРЕДНПСТИ ДПБАРА - НАМЕШТАЈ ЗА ППРЕМАОЕ ПРПСТПРИЈА ФАКУЛТЕТА, РЕДНИ БРПЈ НАБАВКЕ ЈНМВ 67/18 Нпви Сад, нпвембар

Више

ПБРАЗАЦ ПРИХПДА ЗА КПМУНАЛНУ ТАКСУ ПДЈЕЉЕОЕ ЗА СТАМБЕНП КПМУНАЛНЕ ППСЛПВЕ Редни брпј НАЗИВ И ВРСТА ПРИХПДА 1. Кпмунална такса на истакнуту фирму 72231

ПБРАЗАЦ ПРИХПДА ЗА КПМУНАЛНУ ТАКСУ ПДЈЕЉЕОЕ ЗА СТАМБЕНП КПМУНАЛНЕ ППСЛПВЕ Редни брпј НАЗИВ И ВРСТА ПРИХПДА 1. Кпмунална такса на истакнуту фирму 72231 ПБРАЗАЦ ПРИХПДА ЗА КПМУНАЛНУ ТАКСУ ПДЈЕЉЕОЕ ЗА СТАМБЕНП КПМУНАЛНЕ ППСЛПВЕ Редни брпј НАЗИВ И ВРСТА ПРИХПДА 1. Кпмунална такса на истакнуту фирму 722312 ПРППИСИ ЗА УТВРЂИВАОЕ ПБАВЕЗЕ ПЛАЋАОА КПМУНАЛНЕ ТАКСЕ

Више

Брпј: /4 Дана: гпдине КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА ППСТУПАК ЈАВНE НАБАВКE МАЛЕ ВРЕДНПСТИ УСЛУГА УСЛУГЕ РEПAРAЦИJE НАМЕШТАЈА ЗА ПРПСТПР

Брпј: /4 Дана: гпдине КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА ППСТУПАК ЈАВНE НАБАВКE МАЛЕ ВРЕДНПСТИ УСЛУГА УСЛУГЕ РEПAРAЦИJE НАМЕШТАЈА ЗА ПРПСТПР Брпј: 020-30-51/4 Дана: 30.07.2019. гпдине КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА ППСТУПАК ЈАВНE НАБАВКE МАЛЕ ВРЕДНПСТИ УСЛУГА УСЛУГЕ РEПAРAЦИJE НАМЕШТАЈА ЗА ПРПСТПРИЈЕ ФАКУЛТЕТА РЕДНИ БРПЈ НАБАВКЕ ЈНМВ 51/19 Нпви Сад,

Више

Страна 229 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ППШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРПЈ 17 Датум: гпдине СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ППЩТИНЕ КУРЩУМЛИЈА ГПДИНА 2013 БРПЈ 17 КУРШУМЛИЈА Лист изла

Страна 229 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ППШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРПЈ 17 Датум: гпдине СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ППЩТИНЕ КУРЩУМЛИЈА ГПДИНА 2013 БРПЈ 17 КУРШУМЛИЈА Лист изла Страна 229 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ППШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРПЈ 17 Датум: 18.11.2013.гпдине СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ППЩТИНЕ КУРЩУМЛИЈА ГПДИНА 2013 БРПЈ 17 КУРШУМЛИЈА Лист излази према пптреби На пснпву шлана 43. Закпна п бучетскпм

Више

МОДЕЛ

МОДЕЛ Брпј: 4054-7/18 Дана: 23.02.2018. КПНКУРСНA ДПКУМЕНТАЦИЈA Набавка услуга ЈАВНА НАБАВКА МАЛЕ ВРЕДНПСТИ - CLIPPING - ЈН 05/18 МВ Фебруар, 2018. гпдине Кпнкурсна дпкументација за јавну набавку мале вреднпсти

Више

РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ИНДУСТРИЈЕ, ЕНЕРГЕТИКЕ И РУДАРСТВА НАЦРТ ЗАКОН О ИЗМЈЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ПРИВРЕДНИМ ДРУШТВИМА Бања Лука, мај 2011.

РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ИНДУСТРИЈЕ, ЕНЕРГЕТИКЕ И РУДАРСТВА НАЦРТ ЗАКОН О ИЗМЈЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ПРИВРЕДНИМ ДРУШТВИМА Бања Лука, мај 2011. РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ИНДУСТРИЈЕ, ЕНЕРГЕТИКЕ И РУДАРСТВА НАЦРТ ЗАКОН О ИЗМЈЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ПРИВРЕДНИМ ДРУШТВИМА Бања Лука, мај 2011.године Нацрт ЗАКОН О ИЗМЈЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О

Више

Брпј: /4 Дана: гпдине КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА ППСТУПАК ЈАВНE НАБАВКE МАЛЕ ВРЕДНПСТИ ДПБАРА ТПНЕРИ ЗА КYOCERA ШТАМПАЧЕ И ФПТПКППИР

Брпј: /4 Дана: гпдине КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА ППСТУПАК ЈАВНE НАБАВКE МАЛЕ ВРЕДНПСТИ ДПБАРА ТПНЕРИ ЗА КYOCERA ШТАМПАЧЕ И ФПТПКППИР Брпј: 020-30-23/4 Дана: 22.02.2019. гпдине КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА ППСТУПАК ЈАВНE НАБАВКE МАЛЕ ВРЕДНПСТИ ДПБАРА ТПНЕРИ ЗА КYOCERA ШТАМПАЧЕ И ФПТПКППИРЕ РЕДНИ БРПЈ НАБАВКЕ ЈНМВ 23/19 Нпви Сад, фебруар 2019.

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

РЕПУБЛИКА СРБИЈА Брпј: 020-30-53/4 Дана: 25.07.2019. гпдине К П Н К У Р С Н А Д П К У МЕ Н Т А Ц И Ј А ЗА ЈАВНУ НАБАВКУ ДПБАРА - ППТРПШНИ МАТЕРИЈАЛ ЗА ЛАБПРАТПРИЈЕ И ФИНЕ ХЕМИКАЛИЈЕ ЗА ППТРЕБЕ ПРПЈЕКТА POLYBIOSKIN И ФИНЕ

Више

ИНСТИТУТ ЗА ЗАШТИТУ БИЉА INSTITUTE FOR PLANT PROTECTION И ЖИВОТНУ СРЕДИНУ AND ENVIRONMENT Београд, Србија Belgrade, Republic of Serbia Тео

ИНСТИТУТ ЗА ЗАШТИТУ БИЉА INSTITUTE FOR PLANT PROTECTION И ЖИВОТНУ СРЕДИНУ AND ENVIRONMENT Београд, Србија Belgrade, Republic of Serbia Тео Бепград, 09.03.2015. гпдине Предмет: ИЗМЕНА КОНКУРСНЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ У ПОСТУПКУ ЈН 1/2015 У Кпнкурснпј дпкументацији за ппступак јавне набавке дпбара мале вреднпсти брпј 1/2015 (набавка хемијских прпизвпда),

Више

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ППШТИНА БПЈНИК КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА ЈАВНА НАБАВКА УСЛУГА МАЛЕ ВРЕДНПСТИ Бр. 404-30/19 Услуга стручнпг надзпра над извпђеоем радпва на дпградои ПУ Ђука Динић у Бпјнику Датум пбјављиваоа: Рпк за дпстављаое

Више

Брпј: /4 Дана: гпдине КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА ППСТУПАК ЈАВНE НАБАВКE МАЛЕ ВРЕДНПСТИ ДПБАРА - КАНЦЕЛАРИЈСКИ НАМЕШТАЈ ПП МЕРИ РЕДНИ

Брпј: /4 Дана: гпдине КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА ППСТУПАК ЈАВНE НАБАВКE МАЛЕ ВРЕДНПСТИ ДПБАРА - КАНЦЕЛАРИЈСКИ НАМЕШТАЈ ПП МЕРИ РЕДНИ Брпј: 020-30-38/4 Дана: 20.06.2019. гпдине КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА ППСТУПАК ЈАВНE НАБАВКE МАЛЕ ВРЕДНПСТИ ДПБАРА - КАНЦЕЛАРИЈСКИ НАМЕШТАЈ ПП МЕРИ РЕДНИ БРПЈ НАБАВКЕ ЈНМВ 38/19 Нпви Сад, јун, 2019. гпдине

Више

Брпј: /6 Дана: гпдине КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА ППСТУПАК ЈАВНE НАБАВКE МАЛЕ ВРЕДНПСТИ УСЛУГА УСЛУГЕ РEПAРAЦИJE НАМЕШТАЈА РЕДНИ БРПЈ

Брпј: /6 Дана: гпдине КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА ППСТУПАК ЈАВНE НАБАВКE МАЛЕ ВРЕДНПСТИ УСЛУГА УСЛУГЕ РEПAРAЦИJE НАМЕШТАЈА РЕДНИ БРПЈ Брпј: 020-30-29/6 Дана: 08.04.2019. гпдине КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА ППСТУПАК ЈАВНE НАБАВКE МАЛЕ ВРЕДНПСТИ УСЛУГА УСЛУГЕ РEПAРAЦИJE НАМЕШТАЈА РЕДНИ БРПЈ НАБАВКЕ ЈНМВ 29/19 -Пречишћен текст I- Нпви Сад, април

Више

МОДЕЛ

МОДЕЛ Брпј: 6815-7/18 Дана: 04.04.2018. КПНКУРСНA ДПКУМЕНТАЦИЈA Набавка услуга ЈАВНА НАБАВКА МАЛЕ ВРЕДНПСТИ - МПБИЛНА ТЕЛЕФПНИЈА- ЈН 12/18 МВ Април, 2018. гпдине 1/ 30 На пснпву шл. 39. и 61. Закпна п јавним

Више

Ithenticate

Ithenticate Сервис Ithenticate: кпришћеое на Универзитету у Бепграду и приступ извештају п ппдударнпсти Драгана Стплић Универзитетска библиптека Светпзар Маркпвић stolic@unilib.rs Бепград, 2019. Опште наппмене Ithenticate,

Више

Брпј: /3 Дана: гпдине КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА ППСТУПАК ЈАВНE НАБАВКE МАЛЕ ВРЕДНПСТИ ДПБАРА АББЕПВ РЕФРАКТПМЕТАР СА ПРАТЕЋПМ ППРЕМП

Брпј: /3 Дана: гпдине КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА ППСТУПАК ЈАВНE НАБАВКE МАЛЕ ВРЕДНПСТИ ДПБАРА АББЕПВ РЕФРАКТПМЕТАР СА ПРАТЕЋПМ ППРЕМП Брпј: 020-1693/3 Дана: 17.11.2016. гпдине КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА ППСТУПАК ЈАВНE НАБАВКE МАЛЕ ВРЕДНПСТИ ДПБАРА АББЕПВ РЕФРАКТПМЕТАР СА ПРАТЕЋПМ ППРЕМПМ ЗА ПДРЕЂИВАОЕ ИНДЕКСА РЕФРАКЦИЈЕ ПРПИЗВПДА НАФТЕ

Више

Брпј: /4 Дана: гпдине КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА ППСТУПАК ЈАВНE НАБАВКE МАЛЕ ВРЕДНПСТИ ДПБАРА - ЛАБПРАТПРИЈСКИ НАМЕШТАЈ I РЕДНИ БРПЈ

Брпј: /4 Дана: гпдине КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА ППСТУПАК ЈАВНE НАБАВКE МАЛЕ ВРЕДНПСТИ ДПБАРА - ЛАБПРАТПРИЈСКИ НАМЕШТАЈ I РЕДНИ БРПЈ Брпј: 020-30-39/4 Дана: 27.06.2019. гпдине КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА ППСТУПАК ЈАВНE НАБАВКE МАЛЕ ВРЕДНПСТИ ДПБАРА - ЛАБПРАТПРИЈСКИ НАМЕШТАЈ I РЕДНИ БРПЈ НАБАВКЕ ЈНМВ 39/19 Нпви Сад, јун, 2019. гпдине 1/33

Више

КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА за ппступак јавне набавке дпбара мале вреднпсти брпј 4/2015 за пптребе наручипца Института за заштиту биља и живптну средину,

КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА за ппступак јавне набавке дпбара мале вреднпсти брпј 4/2015 за пптребе наручипца Института за заштиту биља и живптну средину, КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА за ппступак јавне набавке дпбара мале вреднпсти брпј 4/2015 за пптребе наручипца Института за заштиту биља и живптну средину, Бепград ( брпј страна 1-36 ) Бепград, маj 2015. гпдине

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation ОКТОБАР 2015 Тпкпм пктпбра месеца чак шест циклпна, кпји су се премештали са запада, су захватили наш регипн и дпнели врлп пбилне падавине. На западу и ппнегде на северу Српске палп је прекп 200 mm кише,

Више

ПБИЉЕЖАВАОЕ МЕЂУНАРПДНПГ ДАНА СЈЕЋАОА НА ЖРТВЕ САПБРАЋАЈНИХ НЕЗГПДА Кључне акције ппслије сапбраћајне незгпде: медицинска ппмпћ, истрага и правда ДИП

ПБИЉЕЖАВАОЕ МЕЂУНАРПДНПГ ДАНА СЈЕЋАОА НА ЖРТВЕ САПБРАЋАЈНИХ НЕЗГПДА Кључне акције ппслије сапбраћајне незгпде: медицинска ппмпћ, истрага и правда ДИП ПБИЉЕЖАВАОЕ МЕЂУНАРПДНПГ ДАНА СЈЕЋАОА НА ЖРТВЕ САПБРАЋАЈНИХ НЕЗГПДА Кључне акције ппслије сапбраћајне незгпде: медицинска ппмпћ, истрага и правда ДИП I: ИНФОРМАЦИЈЕ О УКЉУЧЕНИМ СУБЈЕКТИМА Укљушени субјекти

Више

Универзитет у Новом Саду

Универзитет у Новом Саду Republika Srbija AP Vojvodina Univerzitet u Novom Sadu Tehnički fakultet Mihajlo Pupin Zrenjanin, Đure Đakovića bb www.tfzr.uns.ac.rs Tel.023/550-515 faks: 023/550-520 PIB: 101161200 КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА

Више

МОДЕЛ

МОДЕЛ РЕПУБЛИКА СРБИЈА ГРАД БЕПГРАД ГРАДСКА ППШТИНА БАРАЈЕВП УПРАВА ГРАДСКЕ ППШТИНЕ БАРАЈЕВП Пдељеое за планираое инвестиције и развпј Брпј: VIII-02 404-149/2018 Барајевп КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА Градске ппщтине

Више

Брпј: /4 Дана: гпдине КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА ППСТУПАК ЈАВНE НАБАВКE МАЛЕ ВРЕДНПСТИ ДПБАРА РЕКЛАМНИ МАТЕРИЈАЛ СА УСЛУГПМ ШТАМПЕ Р

Брпј: /4 Дана: гпдине КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА ППСТУПАК ЈАВНE НАБАВКE МАЛЕ ВРЕДНПСТИ ДПБАРА РЕКЛАМНИ МАТЕРИЈАЛ СА УСЛУГПМ ШТАМПЕ Р Брпј: 020-30-27/4 Дана: 20.03.2019. гпдине КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА ППСТУПАК ЈАВНE НАБАВКE МАЛЕ ВРЕДНПСТИ ДПБАРА РЕКЛАМНИ МАТЕРИЈАЛ СА УСЛУГПМ ШТАМПЕ РЕДНИ БРПЈ НАБАВКЕ ЈНМВ 27/19 Нпви Сад, март 2019. гпдине

Више