Na temelju članka 54., stavka 1., točke 1. Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma ( Narodne novine br. 152/2008), članka 35.

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Na temelju članka 54., stavka 1., točke 1. Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma ( Narodne novine br. 152/2008), članka 35."

Транскрипт

1 Na temelju članka 54., stavka 1., točke 1. Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma ( Narodne novine br. 152/2008), članka 35. Statuta Hrvatske turističke zajednice i Uredbe Komisije (EU) br. 1407/2013 od 18. prosinca o primjeni članaka 107. i 108. Ugovora o funkcioniranju Europske unije na de minimis potpore (SL EU L 352/2013), Glavni ured Hrvatske turističke zajednice donosi PROGRAM DODJELE DE MINIMIS POTPORA ZA RAZVOJ TURISTIČKOG SEKTORA U GODINI Članak 1. Programom dodjele de minimis potpora za razvoj turističkog sektora u godini (dalje: Program) uređuju se uvjeti, kriteriji i način dodjele potpora male vrijednosti (de minimis) potpora (dalje: potpora), koje dodjeljuje Hrvatska turistička zajednica (dalje: HTZ) poduzetnicima za sufinanciranje troškova predviđenih ovim Programom. Potpore sukladno ovom Programu, HTZ će dodjeljivati sukladno Uredbi Komisije (EU) 1407/13 od 18. prosinca godine o primjeni članka 107. i 108. Ugovora o funkcioniranju Europske unije na de minimis potpore (dalje: Uredba Komisije 1407/2013). Potporama HTZ-a po ovom Programu, čiji iznosi se određuju sukladno Godišnjem programu rada i Godišnjem financijskom planu kojeg odobri Sabor HTZ, a koje se odnose na promotivne i druge tržišne aktivnosti, upravlja Glavni ured HTZ-a. Definicije Članak 2. Pojmovi u smislu ovog Pravilnika imaju sljedeće značenje: (i) (ii) (iii) (iv) Destinacijska management kompanija (DMK) poduzeće koje koristi svoje opsežno poznavanje lokalnih turističkih resursa, posjeduje stručno osoblje i ima dostupne druge potrebne resurse za osmišljavanje i realizaciju usluga vezanih za putovanje, boravak i različite aktivnosti u turističkoj destinaciji, Složeni turistički proizvod paket aranžman i/ili tura koji se sastoji od usluge prijevoza, smještaja i drugih turističkih usluga namijenjenih segmentima posebnih interesa (kultura, povijest, priroda, aktivni odmor i slično), TOP događanja - prepoznatljiva događanja, održana najmanje dva puta u posljednjih pet godina, a za koja se procjenjuje da su motiv dolaska najmanje posjetitelja te imaju jak promidžbeni učinak u zemlji i inozemstvu i to kulturna, zabavna, eno-gastronomska, povijesna i tradicijska. Turistički nerazvijena područja - područja koja su kao takva definirana Pravilnikom o potporama turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima.

2 Namjena Članak 3. Na temelju ovog Programa, HTZ će raspisati Javne pozive za sljedeće mjere: 1. Potpore TOP događanjima, 2. Potpore programima destinacijskih menadžment kompanija Detaljni uvjeti za dodjelu potpora za mjere iz prethodnog stavka dani su u Prilozima I-II ovog Programa. Sredstva koja ne predstavljaju potporu Članak 4. Program se ne odnosi na financijska sredstva kojima HTZ financira promociju turističke destinacije na nacionalnoj i/ili regionalnoj/lokalnoj razini, kada se radi o sufinanciranju mjere koja ima čisto lokalni karakter odnosno kada su investicijska ulaganja otvorena i dostupna svim osobama bez plaćanja naknade za njihovo korištenje tj. kada se ne daje ekonomska prednost pojedinom poduzetniku ili grupi poduzetnika. Korisnici Članak 5. Poduzetnik/korisnik potpore sukladno ovom Programu može biti svaka pravna i fizička osoba koja, obavljajući gospodarsku djelatnost, sudjeluje u prometu roba i usluga (u daljnjem tekstu: Korisnik), iz sljedećih područja navedenih u Odluci o nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti NKD ( Narodne novine br. 58/2007. i 72/2007.): Području I Djelatnost pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane ili u Području N, Odjeljak 79 Putničke agencije, organizatori putovanja (turoperatori) i ostale rezervacijske usluge te djelatnosti povezane s njima, Području R, Umjetnost, zabava i rekreacija. Zabrana dodjele potpore Članak 6. Potpore iz ovog Programa ne mogu se dodijeliti za sljedeće namjene: a) potpore poduzetnicima koji djeluju u sektoru ribarstva i akvakulture, b) potpore poduzetnicima koji djeluju u primarnoj proizvodnji poljoprivrednih proizvoda, te u sektoru prerade i stavljanja na tržište poljoprivrednih proizvoda i to u slučajevima kada je iznos potpore fiksno utvrđen na temelju cijene ili količine takvih proizvoda kupljenih od primarnih proizvođača te stavljenih na tržište od strane predmetnog poduzetnika i potpore koje su uvjetovane njihovim djelomičnim ili potpunim prenošenjem na primarne proizvođače, c) djelatnosti usmjerene izvozu u treće zemlje ili države članice ako se takve potpore mogu izravno povezati s brojem dovedenih turista, brojem osiguranih mjesta u zrakoplovima i

3 autobusima, brojem noćenja i slično, uspostavom i funkcioniranjem distribucijske mreže ili s drugim tekućim troškovima vezanim za dovođenje turista, d) slučaju kada se uvjetuje uporaba domaćih proizvoda umjesto uvezenih, e) za nabavu vozila za cestovni prijevoz tereta poduzetnicima koji se bave cestovnim prijevozom tereta za najamninu i naknadu. Ako poduzetnik djeluje u sektorima navedenima u stavku 1. točkama (a), (b) i (e) i djeluje u jednom ili više sektora ili ima druge djelatnosti koje su obuhvaćene područjem primjene ovog Programa, ovaj se Program primjenjuje na potpore dodijeljene u vezi s tim drugim sektorima ili djelatnostima, uz uvjet da poduzetnik osigura, na primjeren način, razdvajanje djelatnosti ili troškova (vođenje odvojenog knjigovodstva), da djelatnosti u sektorima koji su isključeni iz područja primjene ovog Programa ne ostvaruju korist od de minimis potpore dodijeljene na temelju ovog Programa. Osim navedenog, HTZ može odlučiti da se potpora dodjeljuje samo određenim poduzetnicima s obzirom na njihovu veličinu i samo za određenu namjenu, u skladu s kriterijima predviđenim za svaku mjeru iz članka 3. ovog Programa. Definicija jednog poduzetnika Članak 7. Potpore sukladno ovom Programu, HTZ će dodjeljivati poštujući pravilo iz Uredbe Komisije 1407/2013 da se svi subjekti koje kontrolira jedan poduzetnik na pravnoj ili de facto osnovi smatraju jednim poduzetnikom. Pojam jedan poduzetnik iz stavka 1. ovog članka obuhvaća sva povezana društva ili grupu koja zadovoljava jedan od sljedećih međusobnih odnosa: a) jedno društvo ima većinu glasačkih prava u drugom društvu na temelju dionica ili uloga u temeljnom kapitalu, b) jedno društvo ima pravo imenovati ili smijeniti člana ili više članova uprave i nadzornog odbora drugog društva, c) jedno društvo ima pravo ostvarivati vladajući utjecaj na drugo društvo temeljem sklopljenog ugovora ili prema odredbama statuta ili osnivačkog ugovora, d) jedno društvo koje je dioničar ili član u drugom društvu kontrolira samo sukladno dogovoru s drugim dioničarima ili članovima tog društva, većinu glasačkih prava dioničara ili članova tog društva. Poduzetnik/Korisnik obavezno, uz zahtjev za dodjelom potpore sukladno ovom Programu, temeljem odredbi stavka 2. ovog članka, prilaže potpisanu i ovjerenu Izjavu u kojoj navodi sva povezana društva koja su s njim povezana.

4 Prihvatljivi troškovi Članak 8. Prihvatljivi troškovi su ukupni troškovi predviđeni za svaku pojedinu mjeru navedenu u Prilozima I-II odnosno za svaki pojedini projekt iz članka 3. ovog Programa i koji su odobreni od HTZ-a. U prihvatljive troškove ne ulazi porez na dodanu vrijednost. Iznos potpore po projektu/korisniku koji će odobravati HTZ kreće se u rasponu od 50% do 100% prihvatljivih troškova. Visina potpore Članak 9. Visina potpore koja se dodjeljuje jednom Korisniku može iznositi najviše EUR (dvjestotisuća eura), u kunskoj protuvrijednosti po srednjem tečaju Hrvatske narodne banke koji vrijedi na dan kada Korisnik stekne zakonsko pravo na primanje potpore, tijekom bilo kojeg razdoblja od 3 (tri) fiskalne godine. Ako se ne može osigurati razdvajanje prihoda i troškova za djelatnosti u sektorima na koje se primjenjuje gornja granica potpore iskazana u prethodnom stavku, radi izbjegavanja prelijevanja potpore na djelatnosti koje su isključene iz primjene ovog Programa, na sve djelatnosti poduzetnika treba primijeniti najnižu gornju granicu kako je to definirano u posebnim pravilima za takve sektore. Korisnik ne smije potporu koristiti za druge namjene, jer će u tom slučaju HTZ naložiti povrat potpore uvećan za važeću referentnu stopu. Korisnik potpore dužan je HTZ-u, kao davatelju potpore, dostaviti potpisanu i ovjerenu Izjavu o svim državnim potporama i de minimis potporama koje je isti koristio u tekućoj i prethodne 2 (dvije) fiskalne godine, a koje je dobio od svih davatelja državne potpore neovisno o razini (državna, EU fondovi, regionalna, lokalna) kako se ne bi premašile gornje granice iz stavka 1. ovog članka. Instrument dodjele potpore Članak 10. Potpora se dodjeljuje Korisniku u obliku subvencije. Zbrajanje potpora Članak 11. Potpore po ovom Programu mogu se zbrajati s drugim potporama male vrijednosti (naročito se to odnosi na potpore odobrene od strane turističke zajednice županije i ostalih lokalnih turističkih zajednica) do iznosa kako je to predviđeno u članku 9. stavku 1. ili stavku 2. Programa. Potpore koje se dodjeljuju sukladno ovom Programu mogu se zbrajati (kumulirati) s bilo kojom drugom državnom potporom pod uvjetom da se ne radi o istim opravdanim troškovima.

5 Ako se radi o istim opravdanim troškovima, za koje je poduzetnik dobio de minimis potporu i državnu potporu od različitih davatelja potpore, odnosno iz različitih izvora, tada je zbrajanje dopušteno samo pod uvjetom ako to zbrajanje ne dovodi do premašivanja najvišeg iznosa potpore koji je utvrđen u posebnim programima državnih potpora. Prilikom utvrđivanja poštuju li se odredbe ove točke o zbrajanju potpora, HTZ će uzimati u obzir sve iznose potpora koje su određenom poduzetniku, projektu ili aktivnosti dodijeljene iz državnih/javnih izvora neovisno o tomu radi li se o sredstvima HTZ ili drugih davatelja potpora na razini središnje države ili sredstvima dodijeljenim od strane jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave. Obveze korisnika Članak 12. Korisnik potpore dužan je dostavljati HTZ-u izvješća o realizaciji projekta za koji je dobio potporu, što će biti utvrđeno ugovorom o korištenju sredstava HTZ-a. HTZ ima pravo u svako doba, putem ovlaštenih osoba, pratiti i kontrolirati namjensko korištenje sredstava, te izvršenje prava i obveza Korisnika sredstava na temelju odluke o dodjeli sredstava, odnosno sklopljenog ugovora o korištenju sredstava. Ukoliko Korisnik kojemu je dodijeljena potpora ne koristi dodijeljena sredstva namjenski i/ili odustane od odobrenog projekta, a potpora je dodijeljena, HTZ će pokrenuti postupak povrata cijelog iznosa potpore, uvećanog za iznos referentne kamate, za razdoblje od trenutka dodjele potpore (datum potpisa Ugovora o dodjeli potpore) pa sve dok Korisnik u potpunosti ne vrati potporu. Povrat potpore HTZ će urediti u ugovoru s Korisnikom. Obveze HTZ-a HTZ je dužan: Članak pismeno obavijestiti Korisnika o predviđenom iznosu potpore izraženom u obliku bruto novčane protuvrijednosti potpore kao i o tome da mu je dodijeljena potpora male vrijednosti (de minimis), sve pozivajući se na Uredbu komisije. 1407/2013, - voditi evidenciju dodijeljenih potpora male vrijednosti, - godišnje dostaviti Ministarstvu financija podatke o dodijeljenim potporama male vrijednosti na propisanim obrascima do 30. travnja tekuće godine za prethodnu godinu, a po potrebi i na zahtjev Ministarstva financija u za to određenom roku, - analizirati učinkovitost dodijeljenih potpora male vrijednosti i o tome obaviještavati Ministarstvo financija i - čuvati podatke o dodijeljenim potporama male vrijednosti deset godina od dana dodjele, sve sukladno posebnom propisu.

6 Predmet Javnog poziva Članak 14. Temeljem ovog Programa HTZ će objaviti Javni poziv za dodjelu potpora za mjere iz članka 3. ovog Programa. Raspoloživi iznos sredstava za mjere iz članka 3. u iznosi ,00 HRK. Prijava na Javni poziv Članak 15. HTZ raspisuje Javni poziv(e) za dodjelu potpore za godinu nakon stupanja na snagu ovoga Programa. Javni poziv se objavljuje na službenim web-stranicama HTZ-a. Javnim pozivom se naročito određuje sljedeće: a) predmet Javnog poziva, b) dokumentacija koja čini Prijavu, c) posebni uvjeti koje korisnici moraju zadovoljavati po pojedinoj mjeri, d) prihvatljivi i neprihvatljivi troškovi, e) rokovi, način i uvjeti za podnošenje Prijava, f) način isplate potpore. Prijava se podnosi na temelju Javnog poziva. Prijave se podnose na obrascima koji se nalaze u prilogu Javnog poziva i njegov su sastavni dio, zajedno s propisanom dokumentacijom, putem elektronskog obrasca i u tiskanom obliku, preporučenom poštom s povratnicom na adresu objavljenu u Javnom pozivu. Dokumentacija Članak 16. Osim izjava predviđenih u člancima 7. i 9. ovog Programa, HTZ će za svaku od predviđenih mjera iz članka 3. ovog Programa, propisati koju dokumentaciju podnositelji/potencijalni Korisnici moraju dostaviti prilikom podnošenja Prijave odnosno zahtjeva za dodjelu potpore. Neće se razmatrati Prijave podnositelja u sljedećim slučajevima: - podaci se ne odnose na mjere iz članka 3. Programa ili ako su nevjerodostojni,

7 - ako je prijava poslana samo elektroničkom poštom, - projekti koji nisu sukladni s postojećom prostorno planskom dokumentacijom i/ili drugim važećim propisima, - nisu izvršene zakonske i ugovorne obveze prema HTZ-u i Ministarstvu turizma ili su nenamjenski iskoristili prethodnu dodijeljenu potporu, - ako je prijava zaprimljena nakon propisanog roka. Obrada Prijava Članak 17. Obradu Prijava obavlja Radna skupina koju čine najmanje tri zaposlenika sektora nadležnog za obradu Prijava. Prilikom obrade Prijava utvrđuje se pravovremenost, potpunost i udovoljavanje Prijave uvjetima propisanim ovim Programom i Javnim pozivom. Ukoliko je Prijava pravodobno podnesena, ali se utvrdi da neki podaci nedostaju, HTZ može izdati Zahtjev za dopunu kojim se od podnositelja traži dostavljanje dodatnih podataka ili ispravak potrebnih podataka. Podnositelj je dužan dostaviti dopunu preporučenom poštom s povratnicom u roku od pet dana od dana zaprimanja Zahtjeva za dopunu. Potpune i pravovremeno dopunjene Prijave ulaze u daljnju obradu. Nakon obrade svake pristigle Prijave, u slučaju potrebe za rangiranjem, utvrdit će se rang lista Prijava, u padajućem nizu, sukladno kriterijima određenim u prilozima za svaku pojedinu mjeru. HTZ će s obzirom na raspoloživa sredstva i utvrđenoj rang listi utvrditi koji poduzetnici imaju pravo na dobivanje potpore. Prilikom obrade Prijava, HTZ provjerava i dostupne podatke potrebne za donošenje konačne odluke o dodjeli potpore od drugih javnih tijela koja vode službenu evidenciju sukladno posebnim propisima. Donošenje odluka Članak 18. Nakon obrade Prijave, Turističko vijeće HTZ-a donosi: a) Odluku o dodjeli de minimis potpore ili b) Odluku o odbijanju Prijave.

8 (2) Odluka o odbijanju Prijave donosi se zbog: a) neispunjavanja uvjeta i kriterija propisanih ovim Programom i Javnim pozivom; b) nevjerodostojnih podataka u Prijavi od strane podnositelja; c) nepravovremeno podnesenih Prijava i nepravodobno i nepotpuno dopunjenih Prijava; d) nepodmirenog duga prema državi/htz-u za poreze, doprinose, pristojbe, članarine i slično. Odobrenje potpore Članak 19. Potpore sukladno ovom Programu, HTZ će dodjeljivati na temelju utvrđenih rokova iz Javnog poziva. Nakon odobrenja potpore, HTZ će s Korisnikom sklopiti Ugovor o dodjeli potpore (dalje: Ugovor) u kojemu će biti uređeni uvjeti koje Korisnik mora ispuniti s ciljem dodjele potpore. HTZ će izvršiti isplatu potpore nakon što konačno utvrdi da su ispunjeni svi uvjeti za dodjelu potpore sukladno ovom Programu. Sklapanje Ugovora o dodjeli potpore Članak 20. Nakon donošenja Odluke o dodjeli potpore, HTZ i podnositelj sklapaju Ugovor kojim se uređuju međusobna prava i obveze. Korisnik potpore je dužan u roku od deset dana od dana primitka Ugovora, HTZ-u dostaviti dva potpisana primjerka Ugovora preporučenom pošiljkom s povratnicom ili osobno. Ukoliko korisnik ne dostavi Ugovor, u navedenom roku smatrat će se da je odustao od sklapanja Ugovora te će se Odluka o dodjeli potpore poništiti. Ugovorom se naročito uređuje: a) točan udio i visina odobrene potpore; b) namjena dodijeljene potpore; c) način isplate potpore; d) obveza čuvanja dokumentacije koja se odnosi na predmet potpore sljedećih deset godina od datuma konačne isplate potpore; e) obveza, način i rokovi postupanja s predmetom potpore;

9 f) način i postupak izvještavanja; g) obveza Korisnika da dopusti u svakom trenutku nesmetan pristup i kontrolu HTZ-a o namjenskom korištenju potpore; h) postupanje u slučaju nastupanja nepredviđenih okolnosti tijekom izvršenja Ugovora; i) povrat dodijeljene potpore; j) odredbe o raskidu Ugovora; k) nadležni sud u slučaju spora. Uz Ugovor Korisnik potpore dostavlja i bjanko zadužnicu na prvi viši iznos od odobrene potpore. Bjanko zadužnicu HTZ zadržava do ispunjavanja ugovornih obaveza. HTZ će vratiti bjanko zadužnicu Korisniku potpore nakon što analizira dostavljeno izvješće o realizaciji projekta i kada utvrdi da ne postoje razlozi za njezinu naplatu. Odobrenje promjena Članak 21. Ukoliko postoje opravdani razlozi, tijekom provedbe Ugovora moguće je napraviti izmjene koje se mogu odnositi samo na rok izvršenja projekta. Opravdani razlozi za odobrenje promjena su isključivo sljedeći: a) viša sila, b) promjene nastale kao posljedica potrebe za usklađivanjem sa zakonodavstvom, U slučaju potrebe za izmjenom iz stavka 1. ovog članka Korisnik je obvezan zatražiti odobrenje promjena, uz dostavu odgovarajuće dokumentacije koja potvrđuje postojanje opravdanih razloga, u roku od najviše 30 dana od dana pojave događaja koji je izazvao promjene. Odobrenjem promjena ne može se mijenjati ukupno odobren iznos potpore korisniku. HTZ će odobriti promjene koje su opravdane te će izvijestiti Korisnika. Korisnik može započeti s izvršenjem projekta s promjenama po zaprimanju odobrenja promjena. Ukoliko promjene nisu opravdane, HTZ će odbiti zahtjev za odobrenje promjena o čemu će izvijestiti korisnika. Ukoliko se kontrolom utvrdi da je Korisnik promjene izvršio bez odobrenja promjena iz stavka 5. ovoga članka, iste će se smatrati neprihvatljivim troškom i HTZ će zatražiti povrat cjelokupnog iznosa potpore.

10 Isplata i povrat potpore Članak 22. Potpora se isplaćuje na račun Korisnika, a sukladno odredbama Ugovora. HTZ će Odlukom o povratu potpore od Korisnika zahtijevati povrat u slučaju: a) ukoliko se utvrdi da je Korisnik nezakonito ostvario potporu; b) korištenja potpore na način koji nije u skladu s njegovom namjenom; c) raskidanja Ugovora; Korisnik je dužan isplaćenu potporu uvećanu za iznos referentne stope baznih bodova vratiti na način i u roku određenim u Odluci o povratu potpore. Odlučivanje o prigovorima Članak 23. Na donesene Odluke temeljem ovog Programa/Javnog poziva, podnositelj Prijave ili Korisnik potpore može uložiti prigovor HTZ-u u roku od petnaest dana od dana primitka Odluke. HTZ će se o zaprimljenim prigovorima očitovati u roku od petnaest dana od dana zaprimanja prigovora. Završne odredbe Program stupa na snagu danom donošenja. Članak 25. Program se objavljuje na mrežnim stranicama HTZ-a, HTZ na svojim mrežnim stranicama objavljuje i nazive poduzetnika i iznose potpora koje su poduzetnici dobili po pojedinom raspisanom Javnom pozivu. Zapise o dodjeljenim potporama po ovom Programu, HTZ je u obvezi čuvati 10 (deset) godina od datuma kada je dodijeljena posljednja pojedinačna potpora odnosno do kraja 2029.

11 PRILOG I. Potpore TOP događanjima 1. Namjena potpore je određena za organizaciju i realizaciju TOP događanja. TOP događanja su prepoznatljiva događanja, održana najmanje dva puta u posljednjih pet godina, a za koja se procjenjuje da su motiv dolaska najmanje posjetitelja te imaju jak promidžbeni učinak u zemlji i inozemstvu i to kulturna, zabavna, eno-gastronomska, povijesna i tradicijska. Iznimno, Turističko vijeće HTZ-a može odlučiti o davanju potpore za događanje koje se održava po prvi put, a očekuje se da će predstavljati značajan motiv dolaska turista u destinaciju te iznimno obogatiti turističku ponudu destinacije. Ako postoji više (su)organizatora za isto događanje, potporu može dobiti samo jedan od (su)organizatora. Za sredstva potpore mogu se kandidirati pravne i fizičke osobe i to: trgovačka društva, obrti, zadruge, javne ustanove, ustanove u kulturi, umjetničke organizacije, jedinice lokalne i regionalne samouprave i turističke zajednice. 2. Ukupan iznos potpore je ,00 kn. 3. Maksimalni iznos potpore po projektu/korisniku je ,00 HRK. Po svakom projektu financirat će se do 50% prihvatljivih troškova. 4. Prihvatljivi troškovi su: najam opreme, nabava radnog/potrošnog materijala, najam prostora, najam prijevoznih sredstava, troškovi vanjskih suradnika i izvođača (smještaj, putni troškovi, honorar), promocija, zaštitarska služba. Prihvatljivi troškovi moraju biti direktno vezani za namjenu predviđenu pojedinim projektom. 5. Neprihvatljivi troškovi su: kupnja nekretnina i prijevoznih sredstava, operativni troškovi poslovanja organizatora, izrada studija i elaborata. U svim vrstama oglašavanja, osim na radiju, organizator događanja mora objaviti znak hrvatskog turizma. 6. Kriteriji za odabir Kriterij Broj bodova 1. Značaj događanja za stvaranje motiva dolaska u Hrvatsku a)iznimno visok 30 b)visok 20 c)srednji 10 d) nizak 5 e) nema značaj 0 2. Značaj događanja za obogaćivanje i podizanje konkurentnosti kompletne turističke ponude Hrvatske a)iznimno visok 30 b)visok 20 c)srednji 10

12 d) nizak 5 e) nema značaj 0 3. Značaj događanja za promociju Hrvatske u inozemstvu a) iznimno visok 30 b) visok 20 c) srednji 10 d) nizak 5 e) nema značaj 0 4. Značaj događanja za razvoj turističke ponude u destinaciji a) iznimno visok 30 b) visok 20 c) srednji 10 d) nizak 5 e) nema značaj 0 5. Karakter događanja a) međunarodni uključeni su izvođači iz inozemstva 10 b) nacionalni bez inozemnih izvođača 5 6. Sadržaj i kvaliteta događanja a) iznimna kvaliteta sadržaja i sudionika programa, velik broj sudionika, usmjerenost na ciljne 30 skupine b) kvalitetan sadržaj s fokusom na jednu ili više ciljnih skupina 20 c) jednostavan sadržaj, manji broj sudionika Razdoblje održavanja događanja a) razdoblje pred i posezone ( i ) 20 b) razdoblje od do Sudjelovanje drugih subjekata javnog i/ili privatnog sektora a) financijski sudjeluju turistička zajednica mjesta/općine/grada/područja i turistička zajednica 10 županije. Za područje na kojem nije osnovana turistička zajednica mjesta/općine/grada/područja priznaje se podrška jedinice lokalne samouprave. Ako je prijavitelj turistička zajednica priznaje se podrška jedinice lokalne ili regionalne samouprave. b) financijski sudjeluje turistička zajednica mjesta/općine/grada/područja ili turistička zajednica 5 županije. Za područje na kojem nije osnovana turistička zajednica mjesta/općine/grada/područja priznaje se podrška jedinice lokalne samouprave. Ako je prijavitelj turistička zajednica priznaje se podrška jedinice lokalne ili regionalne samouprave. c) projekt nema nikakvu podršku turističkih zajednica 0 9. Oglašavanje događanja (media plan) a) oglašavanje u medijima u RH i u medijima na stranim tržištima te na društvenim mrežama, ali 20 u većem udjelu u inozemstvu b) oglašavanje u medijima u RH i u medijima na stranim tržištima te na društvenim mrežama, 15 ali u većem udjelu u RH c) oglašavanje u regionalnim i nacionalnim medijima u RH te na društvenim mrežama 10 d) oglašavanje u hrvatskim regionalnim /županijskim medijima te na društvenim mrežama 5 UKUPAN MOGUĆI BROJ BODOVA 210 Uvjet za dodjelu potpore je da prijavljeni programi ostvare najmanje 140 bodova.

13 PRILOG II. Potpora programima destinacijskih menadžment kompanija 1. Namjena potpore se odnosi samo na paket aranžmane ili ture koji se odvijaju na području Hrvatske i koji zadovoljavaju sljedeće uvjete: - ponuda grupe proizvoda kultura, cikloturizam i aktivni odmor, gastro i eno, zdravstveni turizam - izrada detaljnog sinopsisa središnje priče za svaki paket aranžman/turu, - dokaz da se radi o inovativnom programu za koji Podnositelj nije već dobio potporu od HTZ-a ili Ministarstva turizma. 2. Korisnici sredstava po ovoj mjeri mogu biti samo pravne i fizičke osobe registrirane kao turistička agencija. Korisnik sredstava mora imati web stranicu na najmanje jednom stranom jeziku. Jedan Korisnik/Podnositelj može prijaviti najviše pet različitih paket aranžmana/tura. 3. Iznos potpore po programu je od ,00 HRK do ,00 HRK. Po svakom programu financirat će se do 100% prihvatljivih troškova. Ukoliko jedan Podnositelj prijavi više programa (maksimalno 5), maksimalni iznos potpore po korisniku može iznositi do ,00 HRK. Ukupan iznos potpora je ,00 kn. 4. Prihvatljivi troškovi su: izrada središnje priče, troškovi najma i/ili nabave opreme, istraživanje tržišta, izrada baze podataka, izrada promotivnih materijala, izrada internet stranice, elektroničkog kataloga i inga, offline i online oglašavanje, organizacija studijskih putovanja, sudjelovanje na tematskim B2B radionicama, nastupi na specijaliziranim turističkim sajmovima. Prihvatljivi troškovi moraju biti direktno vezani za namjenu predviđenu pojedinim projektom. 5. Neprihvatljivi troškovi su: kupnja nekretnina i prijevoznih sredstava, operativni troškovi poslovanja Korisnika, troškovi reprezentacije, troškovi marketinga koji su temeljeni na media planu za udruženo oglašavanje ili strateške projekte. 6. Kriteriji za odabir projekata Kriterij Broj bodova 1. INOVATIVNOST I SADRŽAJ PAKET ARANŽMANA a) iznimno inovativan program bogatog sadržaja 15 b) inovativan i sadržajan program 10 c) inovativan program 5 2. AKTIVIRANJE NEISKORIŠTENIH TURISTIČKIH RESURSA a) program u velikoj mjeri uključuje manje korištene turističke resurse 15 b) program u srednjoj mjeri uključuje manje korištene turističke resurse 10 c) program u manjoj mjeri uključuje manje korištene turističke resurse 5 d) program ne uključuje manje korištene turističke resurse 0 3. ZNAČAJ ZA JAČANJE IMIDŽA HRVATSKE KAO DESTINACIJE TURIZMA POSEBNIH INTERESA a) program ima visok značaj za jačanje imidža Hrvatske kao destinacije turizma 15

14 posebnih interesa b) program ima srednji značaj za jačanje imidža Hrvatske kao destinacije turizma posebnih interesa c) program ima nizak značaj za jačanje imidža Hrvatske kao destinacije turizma posebnih interesa d) program nema značaj za jačanje imidža Hrvatske kao destinacije turizma posebnih interesa 4. USKLAĐENOST PROGRAMA SA STRATEGIJOM RAZVOJA TURIZMA REPUBLIKE HRVATSKE a) program uključuje primarni turistički proizvod regije ili regija na čijem području se odvija b) program uključuje sekundarni turistički proizvod regije ili regija na čijem području se odvija c) program uključuje tercijarni turistički proizvod regije ili regija na čijem području se odvija 5. POSJET TURISTIČKI NERAZVIJENIM PODRUČJIMA* a) program se u cijelosti realizira na turistički nerazvijenom području 10 b) program se djelomično odvija na turistički nerazvijenom području 5 6. RAZDOBLJE/VRIJEME REALIZACIJE a) od 1.1. do i od do b) od do TRAJANJE POJEDINAČNOG PROGRAMA a) broj noćenja 7 i više 10 b) broj noćenja c) broj noćenja UKUPAN MOGUĆI BROJ BODOVA Uvjet za dodjelu potpore je da prijavljeni programi ostvare najmanje 50 bodova. Ur. broj: 8499/KP-JB/18 Zagreb, 20. prosinca DIREKTOR GLAVNOG UREDA mr.sc. Kristjan Staničić, v.r.

Na temelju članka 11. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (Narodne novine 29/2, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/169) i članka 37. Statuta Grada De

Na temelju članka 11. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (Narodne novine 29/2, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/169) i članka 37. Statuta Grada De Na temelju članka 11. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (Narodne novine 29/2, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/169) i članka 37. Statuta Grada Delnica (SN PGŽ 28/09, 41/09, 11/13, 20/13-pročišćeni

Више

Na temelju članka 11. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (Narodne novine 29/2, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/169) i članka 37. Statuta Grada De

Na temelju članka 11. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (Narodne novine 29/2, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/169) i članka 37. Statuta Grada De Na temelju članka 11. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (Narodne novine 29/2, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/169) i članka 37. Statuta Grada Delnica (Službene novine Primorsko goranske županije

Више

Microsoft Word - Javni poziv_manifestacije_projekti_2019

Microsoft Word - Javni poziv_manifestacije_projekti_2019 Temeljem Programa rada i financijskog plana Turističke zajednice Istarske županije za 2019. godinu, te Odluke o raspodijeli sredstava za regionalna i lokalna događanja Turističkog vijeća Hrvatske turističke

Више

JAMSTVENI PROGRAM PLUS Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (u daljnjem tekstu: HAMAG-BICRO) u okviru ovog Jamstvenog progr

JAMSTVENI PROGRAM PLUS Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (u daljnjem tekstu: HAMAG-BICRO) u okviru ovog Jamstvenog progr JAMSTVENI PROGRAM PLUS Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (u daljnjem tekstu: HAMAG-BICRO) u okviru ovog Jamstvenog programa PLUS (u daljnjem tekstu: Program) izdaje za pokriće

Више

UPI

UPI Iznos potrebnih trajnih obrtnih sredstava dokazuje se ugovorima o narudžbama, pismom namjere ili sličnim dokumentima za prodaju robe korištenjem tehnoloških normativa koji određuju vezanost sredstava u

Више

REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO GOSPODARSTVA Temeljem Nacionalnog programa energetske učinkovitosti Republike Hrvatske za razdoblje i Odlu

REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO GOSPODARSTVA Temeljem Nacionalnog programa energetske učinkovitosti Republike Hrvatske za razdoblje i Odlu REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO GOSPODARSTVA Temeljem Nacionalnog programa energetske učinkovitosti Republike Hrvatske za razdoblje 2008.-2016. i Odluke ministra gospodarstva (KLASA: 402-01/14-01/828,

Више

Microsoft Word korak-P

Microsoft Word korak-P Temeljem Programa Vlade Republike Hrvatske za mandat 2011. 2015. godine, Strategije Vladinih programa za razdoblje 2012.-2014., Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2012. godinu i projekcije za 2013.

Више

Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranj

Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranj Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranju javnih potreba Grada Varaždina ( Službeni vjesnik

Више

Vukovarska 72, Zagreb

Vukovarska 72, Zagreb REPUBLIKA HRVATSKA ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Upravni odjel za gospodarstvo Na temelju Odluke o raspisivanju natječaja za dodjelu potpora za poticanje razvoja poduzetništva za 2017. godinu (KLASA: 022-01/17-01/25,

Више

Prosinac godine

Prosinac godine Prosinac 2017. godine Sadržaj I. Predmet Javnog poziva 2 II. Namjena sredstava 2 III. Korisnici sredstava i uvjeti 3 IV. Prihvatljivost troškova 3 V. Način objave 3 VI. Kriteriji za odobravanje potpore

Више

Microsoft Word - Odluka Interni poziv.doc

Microsoft Word - Odluka Interni poziv.doc Karlovac, 11. rujna 2019. Na temelju članka 48. Statuta Turističke zajednice Karlovačke županije (NN br. 147/10) direktorica Turističkog ureda donosi ODLUKU o raspisivanju Javnog poziva za kandidiranje

Више

REPUBLIKA HRVATSKA LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA GRAD NOVALJA GRADONAČELNIK Klasa: /19-01/02 Ur.broj: 2125/06-01/ Novalja: 04. travnja Na

REPUBLIKA HRVATSKA LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA GRAD NOVALJA GRADONAČELNIK Klasa: /19-01/02 Ur.broj: 2125/06-01/ Novalja: 04. travnja Na REPUBLIKA HRVATSKA LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA GRAD NOVALJA GRADONAČELNIK Klasa: 302-02/19-01/02 Ur.broj: 2125/06-01/01-19-2 Novalja: 04. travnja 2019. Na temelju članka 48. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj)

Више

Ulaganje u budućnost Europska unija Sažetak Poziva na dostavu projektnih prijava POVEĆANJE GOSPODARSKE AKTIVNOSTI I KONKURENTNOSTI MALOG I SREDNJEG PO

Ulaganje u budućnost Europska unija Sažetak Poziva na dostavu projektnih prijava POVEĆANJE GOSPODARSKE AKTIVNOSTI I KONKURENTNOSTI MALOG I SREDNJEG PO Ulaganje u budućnost Europska unija Sažetak Poziva na dostavu projektnih prijava POVEĆANJE GOSPODARSKE AKTIVNOSTI I KONKURENTNOSTI MALOG I SREDNJEG PODUZETNIŠTVA 1. Cilj Poziva Povećanje gospodarske aktivnosti

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation INFO DANI 2016 PROJEKTI MINISTARSTVA RADA I MIROVINSKOGA SUSTAVA U PODRUČJU DRUŠTVENOG PODUZETNIŠTVA ZAGREB, 17. svibnja 2016. SPECIFIČNI CILJ 9.v.1 Povećanje broja i održivosti društvenih poduzeća i njihovih

Више

INOVATIVNI 2013

INOVATIVNI 2013 6. 2013. Temeljem Strategije razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine, Strateškog plana Ministarstva turizma za razdoblje 2013. 2015. godine, Strategije Vladinih programa za razdoblje 2013.-2015., Državnog

Више

Annex III GA Mono 2016

Annex III GA Mono 2016 PRILOG III. FINANCIJSKA I UGOVORNA PRAVILA I. PRAVILA KOJA SE PRIMJENJUJU NA PRORAČUNSKE KATEGORIJE NA TEMELJU JEDINIČNIH DOPRINOSA I.1. Uvjeti prihvatljivosti jediničnih doprinosa Ako se bespovratna sredstva

Више

Microsoft Word - Javni poziv_ poduzetnici 2018.docx

Microsoft Word - Javni poziv_ poduzetnici 2018.docx REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA Upravni odjel za gospodarstvo Na temelju Zaključka o prihvaćanju Programa poticanja razvoja poduzetništva u Istarskoj županiji za 2018. godinu i objavi Javnog poziva

Више

Broj 6 - Godina 20. Krapina, 13. travnja, ISSN SADRŽAJ KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA AKTI ŽUPANA 1. Zaključak o prvoj izmjeni i dopuni Programa Ja

Broj 6 - Godina 20. Krapina, 13. travnja, ISSN SADRŽAJ KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA AKTI ŽUPANA 1. Zaključak o prvoj izmjeni i dopuni Programa Ja Broj 6 - Godina 20. Krapina, 13. travnja, 2012. ISSN SADRŽAJ KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA AKTI ŽUPANA 1. Zaključak o prvoj izmjeni i dopuni Programa Javnih potreba za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku

Више

REPUBLIKA HRVATSKA Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta Temeljem članka 20. Zakona o ustrojstvu i djelokrugu ministarstava i drugih središ

REPUBLIKA HRVATSKA Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta Temeljem članka 20. Zakona o ustrojstvu i djelokrugu ministarstava i drugih središ REPUBLIKA HRVATSKA Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta Temeljem članka 20. Zakona o ustrojstvu i djelokrugu ministarstava i drugih središnjih tijela državne uprave ( Narodne novine, broj 93/16,

Више

REPUBLIKA HRVATSKA ŽUPANIJA PRIMORSKO-GORANSKA OPĆINA LOVRAN OPĆINSKI NAČELNIK OPĆINE LOVRAN KLASA: /16-01/8 UR.BROJ: 2156/ Lovran, 0

REPUBLIKA HRVATSKA ŽUPANIJA PRIMORSKO-GORANSKA OPĆINA LOVRAN OPĆINSKI NAČELNIK OPĆINE LOVRAN KLASA: /16-01/8 UR.BROJ: 2156/ Lovran, 0 REPUBLIKA HRVATSKA ŽUPANIJA PRIMORSKO-GORANSKA OPĆINA LOVRAN OPĆINSKI NAČELNIK OPĆINE LOVRAN KLASA: 402-08/16-01/8 UR.BROJ: 2156/02-02-17-02 Lovran, 03. studenog 2017. Na temelju članka 7., stavak 3.,

Више

Microsoft Word - Rešenje gradonačelnika HR.doc

Microsoft Word - Rešenje gradonačelnika HR.doc Republika Srbija Autonomna Pokrajina Vojvodina Grad Subotica GRADONAČELNIK Broj: II-401-927/2015 Dana: 25. 06. 2015. godine Subotica Temeljem članka 25. Zakona o javnom informiranju i medijima ("Sl. glasnik

Више

Na temelju Programa kreditiranja poduzetnika Poduzetnik Istarska županija 2019., KLASA: /19-01/01, URBROj: 2163/1-22/ , Odluke o objavi Ja

Na temelju Programa kreditiranja poduzetnika Poduzetnik Istarska županija 2019., KLASA: /19-01/01, URBROj: 2163/1-22/ , Odluke o objavi Ja Na temelju Programa kreditiranja poduzetnika Poduzetnik Istarska županija 2019., KLASA: 302-02/19-01/01, URBROj: 2163/1-22/1-19-09, Odluke o objavi Javnog poziva KLASA: 302-02/19-01/01, URBROJ: 2163/1-01/8-19-16

Више

KLASA: /14-01/18 URBROJ: Korčula, 10. studenoga REPUBLIKA HRVATSKA DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA GRAD KORČULA Gradonačelnik Temeljem čla

KLASA: /14-01/18 URBROJ: Korčula, 10. studenoga REPUBLIKA HRVATSKA DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA GRAD KORČULA Gradonačelnik Temeljem čla KLASA: 960-03/14-01/18 URBROJ: Korčula, 10. studenoga 2015. REPUBLIKA HRVATSKA DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA GRAD KORČULA Gradonačelnik Temeljem članka 74. St. 1. Točka 22 Statuta Grada Korčula ( Službeni

Више

PRIMJER KAMATA BUGARSKA Hrvatski porezni obveznik samostalno podnosi obrazac INO-DOH. On je na osnova ugovora o zajmu posudio sredstva bugarskom trgov

PRIMJER KAMATA BUGARSKA Hrvatski porezni obveznik samostalno podnosi obrazac INO-DOH. On je na osnova ugovora o zajmu posudio sredstva bugarskom trgov PRIMJER KAMATA BUGARSKA Hrvatski porezni obveznik samostalno podnosi obrazac INO-DOH. On je na osnova ugovora o zajmu posudio sredstva bugarskom trgovačkom društvu te je stvarni korisnik kamata koje mu

Више

POBOLJŠANJE KONKURENTNOSTI I UČINKOVITOSTI MSP U PODRUČJIMA S RAZVOJNIM POSEBNOSTIMA KROZ INFORMACIJSKE I KOMUNIKACIJSKE TEHNOLOGIJE (IKT) Referentna

POBOLJŠANJE KONKURENTNOSTI I UČINKOVITOSTI MSP U PODRUČJIMA S RAZVOJNIM POSEBNOSTIMA KROZ INFORMACIJSKE I KOMUNIKACIJSKE TEHNOLOGIJE (IKT) Referentna POBOLJŠANJE KONKURENTNOSTI I UČINKOVITOSTI MSP U PODRUČJIMA S RAZVOJNIM POSEBNOSTIMA KROZ INFORMACIJSKE I KOMUNIKACIJSKE TEHNOLOGIJE (IKT) Referentna oznaka: KK.03.2.1.03. UČESTALA PITANJA I ODGOVORI U

Више

PROGRAM POTICAJA ZA

PROGRAM POTICAJA ZA Na temelju članka 29. Statuta Grada Opatije («Službene novine» PGŽ broj 25/09, 30/09, 7/13 i 17/13) Gradsko vijeće Grada Opatije, na sjednici održanoj dana 31. siječnja 2018. godine donosi PROGRAM POTICANJA

Више

09-Pravilnik EU projekti

09-Pravilnik EU projekti REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA Upravni odjel za međunarodnu suradnju i europske poslove Pula - Pola, Flanatička 29 tel. 052/352-177, fax. 052/352-178 Klasa: 023-01/15-01/10 Urbroj: 2163/1-23/1-15-1

Више

KLASA: /14-04/843 URBROJ: Zagreb, Na temelju članka 27. Zakona o poljoprivrednom zemljištu (Narodne novine broj 39/13 i

KLASA: /14-04/843 URBROJ: Zagreb, Na temelju članka 27. Zakona o poljoprivrednom zemljištu (Narodne novine broj 39/13 i KLASA: 320-01/14-04/843 URBROJ: 370-04-15-7 Zagreb, 28.09.2015. Na temelju članka 27. Zakona o poljoprivrednom zemljištu (Narodne novine broj 39/13 i 48/15) te Odluke Agencije za poljoprivredno zemljište

Више

STAMBENI KREDIT NEKRETNINE BANKE ERSTE&STEIERMÄRKISCHE BANK D.D., Jadranski trg 3a, Rijeka; OIB: HR ; Info telefon: ;

STAMBENI KREDIT NEKRETNINE BANKE ERSTE&STEIERMÄRKISCHE BANK D.D., Jadranski trg 3a, Rijeka; OIB: HR ; Info telefon: ; Stranica 1/6 Opće informacije o stambenom kreditu za kupnju nekretnina iz portfelja Banke UVJETI PROIZVODA Iznos kredita ovisno o valuti: Kamatna stopa: Bez hipoteke od 15.000,00 do 225.000,00 Uz hipoteku:

Више

Pravilnik o uvjetima i načinu povrata plaćene trošarine na dizelsko gorivo za pogon strojeva za pripremu površina u razminiranju NN 1/20

Pravilnik o uvjetima i načinu povrata plaćene trošarine na dizelsko gorivo za pogon strojeva za pripremu površina u razminiranju NN 1/20 NN 1/2019 (2.1.2019.), Pravilnik o uvjetima i načinu povrata plaćene trošarine na dizelsko gorivo za pogon strojeva za pripremu površina u razminiranju MINISTARSTVO FINANCIJA Na temelju članka 106. stavka

Више

EAC EN-TRA-00 (FR)

EAC EN-TRA-00 (FR) Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu POZIV NA PODNOŠENJE PRIJEDLOGA EACEA/13/2019 Inicijativa Volonteri za humanitarnu pomoć EU-a Tehnička pomoć za organizacije pošiljateljice

Више

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU)

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020.

Више

Na temelju čl. 13. Odluke o kriterijima, mjerilima i postupku dodjele na uporabu poslovnih prostora Grada Pule (Službene novine Grada Pule br. 07/16 i

Na temelju čl. 13. Odluke o kriterijima, mjerilima i postupku dodjele na uporabu poslovnih prostora Grada Pule (Službene novine Grada Pule br. 07/16 i Na temelju čl. 13. Odluke o kriterijima, mjerilima i postupku dodjele na uporabu poslovnih prostora Grada Pule (Službene novine Grada Pule br. 07/16 i 01/17), a u svezi s čl. 48. Zakona o lokalnoj i područnoj

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Dan prozora 2018 Mogućnosti sufinanciranja poduzetničkih projekata sredstvima EU Igor Bobek Sektor za međunarodne poslove i EU Hrvatska gospodarska komora Zagreb, 13.03.2018. Sadržaj prezentacije Alokacije

Више

Dokumentacija o nabavi Priprema financijskog restrukturiranja Zračne luke Osijek d.o.o. s planom provedbe DRUŠTVO S OGRANIČENOM ODGOVORNOŠĆU ZA USLUGE

Dokumentacija o nabavi Priprema financijskog restrukturiranja Zračne luke Osijek d.o.o. s planom provedbe DRUŠTVO S OGRANIČENOM ODGOVORNOŠĆU ZA USLUGE DRUŠTVO S OGRANIČENOM ODGOVORNOŠĆU ZA USLUGE U ZRAČNOM PROMETU, OSIJEK, HRVATSKA OIB: 48188420009 MATIČNI (POREZNI) BROJ: 3361721 Adresa: Vukovarska 67, Klisa p.p. 47, 31000 OSIJEK Web.adress: www.osijek-airport.hr

Више

REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, PODUZETNIŠTVA I OBRTA O B J A V LJ U J E OTVORENI JAVNI POZIV za Projekt Naukovanje za obrtnička zaniman

REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, PODUZETNIŠTVA I OBRTA O B J A V LJ U J E OTVORENI JAVNI POZIV za Projekt Naukovanje za obrtnička zaniman REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, PODUZETNIŠTVA I OBRTA O B J A V LJ U J E OTVORENI JAVNI POZIV za Projekt Naukovanje za obrtnička zanimanja 1. PREDMET I TRAJANJE OTVORENOG JAVNOG POZIVA Predmet

Више

Predlozak

Predlozak MINISTARSTVO TURIZMA Javni poziv srednjim strukovnim školama za jačanje kompetencija strukovnih zanimanja kroz izradu projekata za turizam PROMOCIJA I JAČANJE KOMPETENCIJA STRUKOVNIH ZANIMANJA ZA TURIZAM

Више

Program potpora za rješavanje stambenog pitanja mladih

Program potpora za rješavanje stambenog pitanja mladih Na temelju članka 29. Statuta Grada Opatije («Službene novine» PGŽ broj 25/09, 30/09-ispravak, 7/13, 17/13, 3/18 i 5/18-ispravak) Gradsko vijeće Grada Opatije, na sjednici održanoj dana 02.10.2018. godine

Више

UVJETI PROVEDBE FINANCIJSKOG INSTRUMENTA ESIF OGRANIČENA PORTFELJNA JAMSTVA Financijski instrument ESIF (Europski strukturni i investicijski fondovi)

UVJETI PROVEDBE FINANCIJSKOG INSTRUMENTA ESIF OGRANIČENA PORTFELJNA JAMSTVA Financijski instrument ESIF (Europski strukturni i investicijski fondovi) UVJETI PROVEDBE FINANCIJSKOG INSTRUMENTA ESIF OGRANIČENA PORTFELJNA JAMSTVA Financijski instrument ESIF (Europski strukturni i investicijski fondovi) ograničena portfeljna jamstva namijenjen je subjektima

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI R

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI R REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI RADA NADZORNIH ODBORA TRGOVAČKIH DRUŠTAVA U VLASNIŠTVU/SUVLASNIŠTVU

Више

Klasa: UP/I / /06

Klasa: UP/I / /06 Klasa: UP/I 430-01/2007-03/10 Urbroj: 580-03-07-43-02 Zagreb, 15. ožujka 2007. Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja na temelju članka 13. stavka 1. i 2. Zakona o državnim potporama ( Narodne novine,

Више

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU)

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) EUROPSKA UNIJA Fond europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) Ministarstvo socijalne politike i mladih Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Fonda europske pomoći za

Више

INDIKATIVNI GODIŠNJI PLAN OBJAVE NATJEČAJA ZA PODUZETNIKE U GODINI IZ OPERATIVNOG PROGRAMA KONKURENTNOST I KOHEZIJA 1. POVEĆANJE RAZVOJA NOVIH P

INDIKATIVNI GODIŠNJI PLAN OBJAVE NATJEČAJA ZA PODUZETNIKE U GODINI IZ OPERATIVNOG PROGRAMA KONKURENTNOST I KOHEZIJA 1. POVEĆANJE RAZVOJA NOVIH P INDIKATIVNI GODIŠNJI PLAN OBJAVE NATJEČAJA ZA PODUZETNIKE U 2018. GODINI IZ OPERATIVNOG PROGRAMA KONKURENTNOST I KOHEZIJA 1. POVEĆANJE RAZVOJA NOVIH PROIZVODA I USLUGA KOJI PROIZLAZE IZ AKTIVNOSTI ISTRAŽIVANJA

Више

IZMJENA POZIVA NA DOSTAVU PONUDE NABAVA RADOVA Soboslikarski radovi Evidencijski broj: N-22/2019 1

IZMJENA POZIVA NA DOSTAVU PONUDE NABAVA RADOVA Soboslikarski radovi Evidencijski broj: N-22/2019 1 IZMJENA POZIVA NA DOSTAVU PONUDE NABAVA RADOVA Soboslikarski radovi Evidencijski broj: N-22/2019 1 KLASA: 372-02/19-02/0002 URBROJ: 343-0602/01-19-010 Zagreb, 19. veljače 2019. godine OPĆI PODACI Naručitelj:

Више

PROGRAM RAZUM

PROGRAM RAZUM Poslovno-inovacijska agencija Republike Hrvatske Program provjere inovativnog koncepta bridge the gap Program provjere inovativnog koncepta (PoC) Znanstvenicima, istraživačima i poduzetnicima pruža mogućnost

Више

PROVEDBENA UREDBA KOMISIJE (EU) 2017/ оd prosinca o utvrđivanju administrativnih i znanstvenih zahtjeva koji se od

PROVEDBENA  UREDBA  KOMISIJE  (EU) 2017/ оd prosinca o utvrđivanju  administrativnih  i znanstvenih  zahtjeva  koji  se  od 30.12.2017. L 351/55 PROVEDBENA UREDBA KOMISIJE (EU) 2017/2468 оd 20. prosinca 2017. o utvrđivanju administrativnih i znanstvenih zahtjeva koji se odnose na tradicionalnu hranu iz trećih zemalja u skladu

Више

Opći kriteriji prihvatljivosti Opći kriteriji prihvatljivosti definiraju općenite značajke, ograničenja i posebnosti koje se primjenjuju kod kreditira

Opći kriteriji prihvatljivosti Opći kriteriji prihvatljivosti definiraju općenite značajke, ograničenja i posebnosti koje se primjenjuju kod kreditira Opći kriteriji prihvatljivosti Opći kriteriji prihvatljivosti definiraju općenite značajke, ograničenja i posebnosti koje se primjenjuju kod kreditiranja projekata/klijenata prema programima kreditiranja:

Више

KLASA: / /0001 URBROJ: / Na temelju članka 20. stavka 1. Pravilnika o provedbi Podmjere 6.1.»Potpora za pokretanje po

KLASA: / /0001 URBROJ: / Na temelju članka 20. stavka 1. Pravilnika o provedbi Podmjere 6.1.»Potpora za pokretanje po KLASA: 440-12/14-01-01-01/0001 URBROJ: 343-0100/01-17-087 Na temelju članka 20. stavka 1. Pravilnika o provedbi Podmjere 6.1.»Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima«, Podmjere 6.2»Potpora

Више

14/03/2012 Oglasni dio Klasa: /11-01/0034 Urbroj: / od 16. IX (1251) Na temelju članka 8. stavka 3. Pravilnika o provedb

14/03/2012 Oglasni dio Klasa: /11-01/0034 Urbroj: / od 16. IX (1251) Na temelju članka 8. stavka 3. Pravilnika o provedb Klasa: 011-02/11-01/0034 Urbroj: 343-0100/01-11-001 od 16. IX. 2011. (1251) Na temelju članka 8. stavka 3. Pravilnika o provedbi mjera strukturne politike u ribarstvu kroz potporu razvoju prerade proizvoda

Више

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odje

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci:   Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odje Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: http://simap.ted.europa.eu Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odjeljak I: Javni naručitelj I.1) Naziv i adrese 1 (molimo

Више

REPUBLIKA HRVATSKA Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta Temeljem članka 20. Zakona o ustrojstvu i djelokrugu ministarstava i drugih središ

REPUBLIKA HRVATSKA Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta Temeljem članka 20. Zakona o ustrojstvu i djelokrugu ministarstava i drugih središ REPUBLIKA HRVATSKA Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta Temeljem članka 20. Zakona o ustrojstvu i djelokrugu ministarstava i drugih središnjih tijela državne uprave ( Narodne novine, broj 93/16,

Више

Upute za popunjavanje Obrasca: RNO

Upute za popunjavanje Obrasca: RNO UPUTA ZA POPUNJAVANJE OBRASCA RSV-1 ZA UPIS PODATAKA U REGISTAR STVARNIH VLASNIKA Ovom Uputom propisan je način popunjavanja Obrasca RSV-1 (dalje u tekstu: Obrazac) za upis podataka u Registar stvarnih

Више

Na temelju clanka 15. stavak 2. Zakona o javnoj nabavi (NN broj 120/2016) i clanka 11. Statuta (procisceni tekst) Podi Sibenik d.o.o., Uprava drustva

Na temelju clanka 15. stavak 2. Zakona o javnoj nabavi (NN broj 120/2016) i clanka 11. Statuta (procisceni tekst) Podi Sibenik d.o.o., Uprava drustva Na temelju clanka 15. stavak 2. Zakona o javnoj nabavi (NN broj 120/2016) i clanka 11. Statuta (procisceni tekst) Podi Sibenik d.o.o., Uprava drustva Podi Sibenik d.o.o. dana 29. lipnja 2017. godine donosi

Више

REPUBLIKA HRVATSKA

REPUBLIKA HRVATSKA REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA GRAD OSIJEK GRADONAČELNIK PRIJEDLOG RJEŠENJA o sklapanju ugovora o pružanju platnih usluga OTP Banka d.d. Osijek, prosinac 2015. Materijal pripremio: Upravni

Више

Microsoft Word - Pravilnik o registraciji

Microsoft Word - Pravilnik o registraciji Na temelju odredbi članka 30. Statuta Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru, Izvršni odbor Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru (u nastavku teksta: HSSRM) dana 17. svibnja 2018. godine odluka

Више

REPUBLIKA HRVATSKA PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA Upravni odjel za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj UPUTE ZA PRIJAVITELJE NA JAVNI POZIV PODUZETNI

REPUBLIKA HRVATSKA PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA Upravni odjel za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj UPUTE ZA PRIJAVITELJE NA JAVNI POZIV PODUZETNI REPUBLIKA HRVATSKA PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA Upravni odjel za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj UPUTE ZA PRIJAVITELJE NA JAVNI POZIV PODUZETNICIMA ZA DODJELU POTPORA MALE VRIJEDNOSTI IZ PROGRAMA

Више

REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA GRAD SINJ GRADONAČELNICA GOSPODARSKA ZONA KUKUZOVAC KLASA: /19-01/11 URBROJ: 2175/ Si

REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA GRAD SINJ GRADONAČELNICA GOSPODARSKA ZONA KUKUZOVAC KLASA: /19-01/11 URBROJ: 2175/ Si REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA GRAD SINJ GRADONAČELNICA GOSPODARSKA ZONA KUKUZOVAC KLASA: 944-01/19-01/11 URBROJ: 2175/01-03-19-2 Sinj, 22. svibnja 2019. godine Na temelju članka 48.

Више

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić PRAVILNIK O KONTROLI ENERGETSKOG CERTIFIKATA ZGRADE I IZVJEŠĆA O REDOVITOM PREGLEDU SUSTAVA GRIJANJA I SUSTAVA HLAĐENJA ILI KLIMATIZACIJE U ZGRADI (NN 73/15, 09.07.2015) 1/13 I. OPĆE ODREDBE... 4 Članak

Више

Godišnje izvješće

Godišnje izvješće Izvješće o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama za 2018. godinu OPĆI PODACI U TIJELU JAVNE VLASTI Hrvatska poljoprivredna agencija Poljana Križevačka 185, 48260 Križevci Broj telefona: (+385

Више

Klasa: UP/I / /34

Klasa: UP/I / /34 Klasa: UP/I 430-01/2006-05/34 Urbroj: 580-03-06-17-10 Zagreb, 3. srpnja 2006. Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja na temelju članka 13. stavka 1. Zakona o državnim potporama ( Narodne novine, broj

Више

REPUBLIKA HRVATSKA ZADARSKA ŽUPANIJA G R A D Z A D A R Gradonačelnik KLASA: /19-01/03 URBROJ: 2198/ Zadar, 17. siječnja PREDMET:

REPUBLIKA HRVATSKA ZADARSKA ŽUPANIJA G R A D Z A D A R Gradonačelnik KLASA: /19-01/03 URBROJ: 2198/ Zadar, 17. siječnja PREDMET: REPUBLIKA HRVATSKA ZADARSKA ŽUPANIJA G R A D Z A D A R Gradonačelnik KLASA: 944-01/19-01/03 URBROJ: 2198/01-2-19-6 Zadar, 17. siječnja 2019. PREDMET: NADLEŽNOST ZA DONOŠENJE: - GRADSKOM VIJEĆU GRADA ZADRA

Више

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odje

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci:   Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odje Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: http://simap.ted.europa.eu Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odjeljak I: Javni naručitelj I.1) Naziv i adrese 1 (molimo

Више

LOKALNA AKCIJSKA GRUPA „KARAŠICA“ , Belišće, Kralja Tomislava 206

LOKALNA AKCIJSKA GRUPA „KARAŠICA“ , Belišće, Kralja Tomislava 206 PITANJA I ODGOVORI Natječaj za provedbu mjere/tipa operacije 4.1.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava Referentni broj natječaja: LN.4.1.1.01. Pitanja

Више

PRILOG I DOKUMENTACIJA ZA PODNOŠENJE PRIJAVE PROJEKTA ZA TIP OPERACIJE [ Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava ] OBAVEZNA DOKUMENT

PRILOG I DOKUMENTACIJA ZA PODNOŠENJE PRIJAVE PROJEKTA ZA TIP OPERACIJE [ Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava ] OBAVEZNA DOKUMENT PRILOG I DOKUMENTACIJA ZA PODNOŠENJE PRIJAVE PROJEKTA ZA TIP OPERACIJE [2.1.2. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava ] OBAVEZNA DOKUMENTACIJA ZA SVE NOSITELJE PROJEKATA Napomena: Svi dokumenti

Више

Opći uvjeti korištenja servisa e-Račun za državu povezivanjem_obveznici javne nabave_052019_konačna verzija

Opći uvjeti korištenja servisa e-Račun za državu povezivanjem_obveznici javne nabave_052019_konačna verzija Opći uvjeti korištenja servisa e-račun za državu povezivanjem web servisom za obveznike javne nabave 1. Uvod i značenje pojmova 1.1. Ovim Općim uvjetima korištenja servisa e-račun za državu (u daljnjem

Више

UPI

UPI Klasa: UP/I 430-01/2008-02/09 Urbroj: 530-03-08-61-4 Zagreb, 29. srpnja 2008. Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja na temelju članka 13. stavka 1. i 2. Zakona o državnim potporama («Narodne novine»,

Више

REPUBLIKA HRVATSKA KOPRIVNIČKO - KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA GRAD ĐURĐEVAC Gradonačelnik KLASA: /16-01/01 URBROJ: 2137/ / U Đurđevcu, 23.0

REPUBLIKA HRVATSKA KOPRIVNIČKO - KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA GRAD ĐURĐEVAC Gradonačelnik KLASA: /16-01/01 URBROJ: 2137/ / U Đurđevcu, 23.0 REPUBLIKA HRVATSKA KOPRIVNIČKO - KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA GRAD ĐURĐEVAC Gradonačelnik KLASA: 310-01/16-01/01 URBROJ: 2137/03-03-01/16-16-1 U Đurđevcu, 23.02.2016. Na temelju članka 48. Zakona o lokalnoj i područnoj

Више

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odje

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci:   Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odje Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: http://simap.ted.europa.eu Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odjeljak I: Javni naručitelj I.1) Naziv i adrese 1 (molimo

Више

Obrazac br.2 Poziv na dostavu ponude u postupku nabave bagatelne vrijednosti Psihijatrijska bolnica Rab Kampor 224 Klasa: /16-03/27 Ur.br: 2169-

Obrazac br.2 Poziv na dostavu ponude u postupku nabave bagatelne vrijednosti Psihijatrijska bolnica Rab Kampor 224 Klasa: /16-03/27 Ur.br: 2169- Obrazac br.2 Poziv na dostavu ponude u postupku nabave bagatelne vrijednosti Psihijatrijska bolnica Rab Kampor 224 Klasa: 333-01/16-03/27 Ur.br: 2169-30-02-16-02 Rab, 31.08.2016. PONUDITELJIMA Naručitelj

Више

FINANCIJSKI PLAN TURISTIČKE ZAJEDNICE DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE ZA GODINU Dubrovnik, listopad 2016.

FINANCIJSKI PLAN TURISTIČKE ZAJEDNICE DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE ZA GODINU Dubrovnik, listopad 2016. FINANCIJSKI PLAN TURISTIČKE ZAJEDNICE DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE ZA 2017. GODINU Dubrovnik, listopad 2016. UVOD Prihodi od boravišne pristojbe uređeni su posebnim zakonom, a iznos boravišne pristojbe

Више

*P/ * KLASA: /16-01/03 URBROJ: 2181/ / Split, 9. ožujka godine Na temelju članka 4. i 10. Zakona o državnim potporama

*P/ * KLASA: /16-01/03 URBROJ: 2181/ / Split, 9. ožujka godine Na temelju članka 4. i 10. Zakona o državnim potporama *P/1249310* KLASA: 300-01/16-01/03 URBROJ: 2181/01-09-01/06-16-4 Split, 9. ožujka 2016. godine Na temelju članka 4. i 10. Zakona o državnim potporama ( Narodne novine broj 47/14) i članka 52. Statuta Grada

Више

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji su financirani iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa <Registracijski br

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji su financirani iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa <Registracijski br Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji su financirani iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2007.-2013. ("Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava")

Више

Pravilnik o održavanju programa u utvrdi FB.pdf

Pravilnik o održavanju programa u utvrdi FB.pdf Na temelju članka 61. Statuta Grada Pula-Pola ( Službene novine Grada Pule br. 7/09, 16/09 i 12/11), i točke VI, stavak 2 Odluke o davanju na korištenje utvrde Fort Bourguignon Arheološkom muzeju Istre

Више

12-Bankarske usluge - Prijedlog Odluke o odabiru

12-Bankarske usluge - Prijedlog Odluke o odabiru REPUBLICA DI CROAZIA REGIONE ISTRIANA Upravni odjel za proračun i financije KLASA: 406-01/14-01/09 URBROJ: 2163/1-07/1-14-14 Pula, 28. studeni 2014. putem STRUČNE SLUŽBE SKUPŠTINE Pazin Dršćevka 3 PREDMET:

Више

Godišnje izvješće

Godišnje izvješće Izvješće o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama za 216. godinu OPĆI PODACI U TIJELU JAVNE VLASTI Turistička zajednica Općine Brela Trg Alojzija Stepinca b.b., 21322 Brela Broj telefona: (+385

Више

Javni poziv

Javni poziv Javni poziv Šifra: L6_PF_O2 L6_PF_O2_v1.1_2014228 1 / 11 JAVNI POZIV ZA PRIKUPLJANJE PRIJEDLOGA PROGRAMA INFORMIRANJA I PROMOCIJE POLJOPRIVREDNIH PROIZVODA NA UNUTARNJEM TRŽIŠTU I U TREĆIM ZEMLJAMA REPUBLIKA

Више

25-Turističke Manifestacije 2017

25-Turističke Manifestacije 2017 REPUBLIKA HRVATSKA Upravni odjel za turizam Partizanska 5a, 52440 Poreč tel: 052/ 351-601, fax: 052/351-684 Klasa: 334-01/17-01/05 Urbroj: 2163/1-10/1-17-02 Poreč, 10. veljače 2017. ŽUPANU ISTARSKE ŽUPANIJE

Више

HBOR plavi

HBOR plavi Financiranje privatnih iznajmljivača u suradnji s Ministarstvom turizma Labin, 08.05.2019. godine 1 UVOD Posebna financijska institucija Osnovana 1992. godine U vlasništvu RH Cilj: poticanje razvoja hrvatskog

Више

GODINA LXII(XXIV) SPLIT, 14. ožujka BROJ 12 GRAD SPLIT GRADONAČELNIK SADRŽAJ: 1. Pravilnik o potporama obrtništvu grada Splita u godini...

GODINA LXII(XXIV) SPLIT, 14. ožujka BROJ 12 GRAD SPLIT GRADONAČELNIK SADRŽAJ: 1. Pravilnik o potporama obrtništvu grada Splita u godini... GODINA LXII(XXIV) SPLIT, 14. ožujka 2016. BROJ 12 GRAD SPLIT SADRŽAJ: 1. Pravilnik o potporama obrtništvu grada Splita u 2016. godini...2 2. Odluka o odabiru najpovoljnije ponude u otvorenom postupku nabave

Више

1.pdf

1.pdf Na temelju čl. 10. Odluke o kriterijima, mjerilima i postupku dodjele na uporabu poslovnih prostora Grada Pule (Službene novine Grada Pule br. 07/16 i 01/17), a u svezi s čl. 48. Zakona o lokalnoj i područnoj

Више

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE Na temelju članka 8. stavka 2. i članka 57. stavka 7. Zakona o poljoprivredi (»Narodne novine«, broj 30/2015) ministar polj

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE Na temelju članka 8. stavka 2. i članka 57. stavka 7. Zakona o poljoprivredi (»Narodne novine«, broj 30/2015) ministar polj MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE Na temelju članka 8. stavka 2. i članka 57. stavka 7. Zakona o poljoprivredi (»Narodne novine«, broj 30/2015) ministar poljoprivrede donosi PRAVILNIK O PROVEDBI MJERE PROMIDŽBA

Више

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: Obavijest o dodjeli ugovora Rezultati postupka n

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci:   Obavijest o dodjeli ugovora Rezultati postupka n Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: http://simap.ted.europa.eu Obavijest o dodjeli ugovora Rezultati postupka nabave Direktiva 2014/24/EU Odjeljak I: Javni naručitelj

Више

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odje

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci:   Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odje Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: http://simap.ted.europa.eu Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odjeljak I: Javni naručitelj I.1) Naziv i adrese 1 (molimo

Више

RADNA VERZIJA Na osnovu člana 15. i člana 16. stav 1. Zakona o Vladi Zeničko-dobojskog kantona prečišćeni tekst ( Službene novine Zeničko-dobojskog ka

RADNA VERZIJA Na osnovu člana 15. i člana 16. stav 1. Zakona o Vladi Zeničko-dobojskog kantona prečišćeni tekst ( Službene novine Zeničko-dobojskog ka RADNA VERZIJA Na osnovu člana 15. i člana 16. stav 1. Zakona o Vladi Zeničko-dobojskog kantona prečišćeni tekst ( Službene novine Zeničko-dobojskog kantona, broj: 7/10) i člana 36. stav (3) alineja prva

Више

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: Obavijest o dodjeli ugovora Rezultati postupka n

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci:   Obavijest o dodjeli ugovora Rezultati postupka n Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: http://simap.ted.europa.eu Obavijest o dodjeli ugovora Rezultati postupka nabave Direktiva 2014/24/EU Odjeljak I: Javni naručitelj

Више

Upra vni odjel za EU projekte, upravljanje imovinom i gospodarstvo Grada Varaždina Upute za prijavitelje na javni poziv za prijavu projekata / program

Upra vni odjel za EU projekte, upravljanje imovinom i gospodarstvo Grada Varaždina Upute za prijavitelje na javni poziv za prijavu projekata / program Upra vni odjel za EU projekte, upravljanje imovinom i gospodarstvo Grada Varaždina Upute za prijavitelje na javni poziv za prijavu projekata / programa udruga i ostalih neprofitnih organizacija u području

Више

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odje

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci:   Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odje Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: http://simap.ted.europa.eu Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odjeljak I: Javni naručitelj I.1) Naziv i adrese 1 (molimo

Више

ZAGREBAČKI INOVACIJSKI CENTAR d.o.o., sa sjedištem u Zagrebu, Dragutina Golika 63, upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod matičnim br

ZAGREBAČKI INOVACIJSKI CENTAR d.o.o., sa sjedištem u Zagrebu, Dragutina Golika 63, upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod matičnim br ZAGREBAČKI INOVACIJSKI CENTAR d.o.o., sa sjedištem u Zagrebu, Dragutina Golika 63, upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod matičnim brojem subjekta upisa (MBS):080655731, OIB:53921712112

Више

PROPISNIK O KALENDARU NATJECANJA

PROPISNIK O KALENDARU NATJECANJA PRAVILNIK O KALENDARU NATJECANJA HRVATSKOG SPORTSKOG PLESNOG SAVEZA U Zagrebu 18.01.2018 godine. SADRŽAJ I. OPĆE ODREDBE... 2 II. UPIS SPORTSKIH PLESNIH NATJECANJA U KALENDAR NATJECANJA... 3 III. PRIJAVE

Више

Uredba o načinima raspolaganja nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske

Uredba o načinima raspolaganja nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske VLADA REPUBLIKE HRVATSKE Na temelju članka 55. Zakona o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske (»Narodne novine«, broj 94/2013), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Program poticanja poduzetništva i obrta Poduzetnički impuls 2014. Gordan Maras Ministar poduzetništva i obrta Poduzetnički impuls 2014. Javni poziv za bespovratna sredstva za poduzetnike (sredstva financirana

Више

This watermark does not appear in the registered version - Na osnovi članka 22 Statuta Brčko distrikta Bosne i Hercegovi

This watermark does not appear in the registered version -   Na osnovi članka 22 Statuta Brčko distrikta Bosne i Hercegovi Na osnovi članka 22 Statuta Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, Skupština Brčko distrikta Bosne i Hercegovine na 53. redovitoj sjednici održanoj 18. srpnja 2007. godine, usvaja ZAKON O POREZU NA NEKRETNINE

Више

Microsoft Word - Prijedlog Odluke o prodaji doc

Microsoft Word - Prijedlog Odluke o prodaji doc REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA GRAD PAZIN Gradonačelnik KLASA: 940-01/13-01/62 URBROJ: 2163/01-01-01-13-10 Pazin, 07. listopada 2013 PREDSJEDNIKU GRADSKOG VIJEĆA P A Z I N PREDMET: Odluka o prodaji

Више