С л у ж б е н и л и с т Општине Бачки Петровац Број: 2 Година: LV Бачки Петровац 06. марта године С А Д Р Ж А Ј I СКУПШТИНА ОПШТИНЕ БАЧКИ ПЕТРОВ

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "С л у ж б е н и л и с т Општине Бачки Петровац Број: 2 Година: LV Бачки Петровац 06. марта године С А Д Р Ж А Ј I СКУПШТИНА ОПШТИНЕ БАЧКИ ПЕТРОВ"

Транскрипт

1 С л у ж б е н и л и с т Општине Бачки Петровац Број: 2 Година: LV Бачки Петровац 06. марта године С А Д Р Ж А Ј I СКУПШТИНА ОПШТИНЕ БАЧКИ ПЕТРОВАЦ 3. - Програм рада Скупштине општине Бачки петровац за годину, 4. - Одлука о измени Одлуке о локалним комуналним таксама, 5. - Одлука о накнадама за коришћење јавних површина за територију општине Бачки Петровац, 6. - Решење о давању сагласности на План и програм рада Музеја војвођанских Словака за годину, 7. - Решење о разрешењу члана Управног одбора Центра за социјални рад општине Бачки Петровац, 8. - Решење о именовању члана Управног одбора Центра за социјални рад општине Бачки Петровац, II ОПШТИНСКО ВЕЋЕ ОПШТИНЕ БАЧКИ ПЕТРОВАЦ 9. - Решење о употреби средстава текуће буџетске резерве, број 016-4/ , Решење о употреби средстава текуће буџетске резерве, број 016-4/ , Решење о употреби средстава текуће буџетске резерве, број 016-4/ , Решење о употреби средстава текуће буџетске резерве, број 016-4/ ,

2 13. - Решење о употреби средстава текуће буџетске резерве, број 016-4/ , Решење о употреби средстава текуће буџетске резерве, број 016-4/ , Решење о употреби средстава текуће буџетске резерве, број 016-4/ , Решење о повећању апропријације, број 016-4/ , Решење о повећању апропријације, број 016-4/ , Програм мониторинга буке на територији општине Бачки Петровац за годину, Програм праћења квалитета површинских вода на територији општине Бачки Петровац за годину.

3 Страна 1 од марта СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БАЧКИ ПЕТРОВАЦ Број 2 3. На основу члана 34. тачка 7. Статута Општине Бачки Петровац пречишћени текст ( Службени лист Општине Бачки Петровац, бр. 1/2014) и члана 101. став 1. Пословника Скупштине општине Бачки Петровац ( Службени лист Општине Бачки Петровац, бр. 3/2014), Скупштина општине Бачки Петровац на својој XXV седници, одржаној дана године, д о н е л а је о к в и р н и П Р О Г Р А М Р А Д А СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БАЧКИ ПЕТРОВАЦ, ЗА ГОДИНУ I При доношењу овог оквирног Програма рада Скупштине општине Бачки Петровац за годину, полазило се од следећих чињеница: - да се рад Скупштине општине у текућој години усмери на основна питања друштвеног живота и рада грађана у Општини Бачки Петровац, у оквиру послова локалне самоуправе а која проистичу из одредби Закона о локалној самоуправи, осталих законских прописа и Статута Општине Бачки Петровац; - да кроз своје активности Скупштина општине најнепосредније остварује уставне и законске поставке о локалној самоуправи, са приоритетима на конкретном решавању актуелних питања из комуналне области и других области од најнепосреднијег интереса за грађане општине; - да се у рад Скупштине општине укључују и друга питања и материјали из којих произилази потреба да Скупштина општине предузима конкретне мере и активности у остваривању актуелних задатака произашлих из текућих потреба у пракси; - да се активностима органа општине - Скупштине општине, Општинског већа, председника општине и Општинске управе обезбеди спровођење Устава, закона, других прописа и општих аката, чије извршавање је поверено општини као и извршавање прописа и општих аката општине. II У години Скупштина општине ће разматрати и одлучивати о следећим питањима: I КВАРТАЛ: 1. Доношење Програма рада Скупштине општине Бачки Петровац за годину. Обрађивач: Општинска управа Општине Бачки Петровац - Служба Скупштине општине и Општинског већа, одборници, установе, јавне службе, организације и јавна предузећа чији је оснивач Општина Бачки Петровац. Предлагач: председник Скупштине општине.

4 Страна 2 од марта СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БАЧКИ ПЕТРОВАЦ Број 2 2. Разматрање годишњих Извештаја о раду и финансијском пословању за годину установа, јавних служби и организација, чији је оснивач Општина Бачки Петровац, и то: а.) Позоришта SLOVENSKÉ VOJVODINSKÉ DIVADLO из Бачког Петровца, б.) Библиотеке ŠTEFAN HOMOLA у Бачком Петровцу, ц.) Центра за социјални рад Општине Бачки Петровац, Бачки Петровац, д.) Здравствене установе Дом здравља БАЧКИ ПЕТРОВАЦ Бачки Петровац, е.) Туристичке организације Општине Бачки Петровац, ф.) Музеја војвођанских Словака. Обрађивач: установе, јавне службе и организације чији је оснивач Општина Бачки Петровац. 3. Разматрање годишњих Извештаја о раду и финансијском пословању за годину јавних комуналних предузећа чији је оснивач Општина Бачки Петровац, и то: а.) ЈКП ПРОГРЕС Бачки Петровац, б.) ЈП за КСП КОМУНАЛАЦ Маглић, Обрађивач: Јавна комунална предузећа чији је оснивач Општина Бачки Петровац. 4. Разматрање Извештаја о раду за годину: а.) председника Општине Бачки Петровац, б.) Општинског већа Општине Бачки Петровац, ц.) Општинске управе Општине Бачки Петровац, д.) Правобранилаштва Општине Бачки Петровац. Обрађивач: Општинска управа Општине Бачки Петровац организационе јединице и службе Општинске управе и Павобранилаштво Општине Бачки Петровац. 5. Разматрање Извештаја о раду посебних радних тела Скупштине општине Бачки Петровац за годину, и то: а.) Савета за младе; б.) Савета за родну равноправност; ц.) Савета за здравље Општине Бачки Петровац; д.) Савета за међунационалне односе у Општини Бачки Петровац; Обрађивач: Општинска управа Општине Бачки Петровац - Служба Скупштине општине и Општинског већа. Предлагачи: Савет за младе, Савет за родну равноправност, Савет за здравље Општине Бачки Петровац, Савет за међунационалне односе у Општини Бачки Петровац. 6. Разматрање Програма рада Центра за социјални рад Општине Бачки Петровац за годину те давање сагласности на исти. Обрађивач: Центар за социјални рад Општине Бачки Петровац. 7. Разматрање годишњег Извештаја о раду д.о.о. Пословни и иновативни центар Бачки Петровац Podnikateľské a inovačné cetrum Báčsky Petrovec Business & innovation centre Bački Petrovac, за годину.

5 Страна 3 од марта СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БАЧКИ ПЕТРОВАЦ Број 2 Обрађивач: Надлежни органи д.о.о. ПИЦ и Општинска управа Општине Бачки Петровац Одељење за привреду, урбанизам и комунално-стамбене и инспекцијске послове. 8. Разматрање Информација о раду и активностима Месних заједница са територије Општине Бачки Петровац у години. Обрађивач: Месне заједнице са територије Општине Бачки Петровац. 9. Разматрање Информације о раду и стању безбедности на подручју Полицијске станице Бачки Петровац за годину. Обрађивач: МУП РС, ПУ Нови Сад, Полицијска станица у Бачком Петровцу. 10. Разматрање Извештаја о ревизији правилности пословања Општине Бачки Петровац за годину у делу који се односи на преузимање обавеза изнад одобрених апропријација, спровођење поступка јавних набавки и расходе за запослене. Обрађивач: Државна ревизорска институција. 11. Разматрање Извештаја о ревизији правилности пословања Предшколске установе Вчиелка Бачки Петровац за годину у делу који се односи на преузимање обавеза изнад одобрених апропријација, спровођење поступка јавних набавки и расходе за запослене. Обрађивач: Државна ревизорска институција. 12. Разматрање Извештаја о ревизији финансијских извештаја и правилности пословања Јавног комуналног предузећа Прогрес Бачки Петровац за годину. Обрађивач: Државна ревизорска институција. 13. Разматрање и доношење новог Статута Општине Бачки Петровац. Обрађивач: Комисија за прописе, представке и притужбе и примопредају дужности и службених аката и Радна група Општинског већа Општине Бачки Петровац за израду нацрта Статута Општине Бачки Петровац. 14. Разматрање и доношење Пословника Скупштине општине Бачки Петровац. Обрађивач: Комисија за прописе, представке и притужбе и примопредају дужности и службених аката и Служба Скупштине општине и Општинског већа. Предлагач: председник Скупштине општине Бачки Петровац. 15. Усаглашавање општих аката Општине Бачки Петровац са одредбама Закона о локалној самоуправи и одредбама новог Статута Општине Бачки Петровац. Обрађивач: Надлежна одељења и службе Општинске управе Општине Бачки Петровац.

6 Страна 4 од марта СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БАЧКИ ПЕТРОВАЦ Број Информација о давању у закуп пољопривредног земљишта у државној својини, на територији Општине Бачки Петровац, за годину. Обрађивач: Општинска управа Општине Бачки Петровац Одељење за привреду, урбанизам, комунално стамбене и инспекцијске послове и Комисија за израду Годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта у Општини Бачки Петровац. 17. Разматрање наративног и финансијског Извештаја о спроведеним пројектним активностима у области јавног информисања ради остваривања јавног интереса на територији Општине Бачки Петровац а које су суфинансиране из буџета Општине Бачки Петровац у години. Обрађивач: Општинска управа Општине Бачки Петровац - Одељење за општу управу, друштвене службе и опште заједничке послове и председник општине. 18. Разматрање и доношење Годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта Општине Бачки Петровац за годину. Обрађивач: Општинска управа Општине Бачки Петровац Одељење за привреду, урбанизам, комунално стамбене и инспекцијске послове и Комисија за израду Годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта у Општини Бачки Петровац. II КВАРТАЛ: 19. Информација о збивањима у области културе, о манифестацијама одржаним на територији Општине Бачки Петровац те о раду организација и друштава у области културе у години. Обрађивач: Општинска управа Општине Бачки Петровац - Одељење за општу управу, друштвене службе и опште заједничке послове, у сарадњи са организацијама и друштвима у области културе и Матице словачке у Србији. 20. Информација о стању у области спорта и физичке културе на територији Општине Бачки Петровац у години. Обрађивач: Општинска управа Општине Бачки Петровац - Одељење за општу управу, друштвене службе и опште заједничке послове, организације у области спорта и физичке културе те Месне заједнице са територије општине. 21. Разматрање Извештаја о реализацији Стратешког плана развоја Општине Бачки Петровац. Обрађивач: Општинска управа Општине Бачки Петровац. 22. Разматрање Извештаја о упису јавне својине Општине Бачки Петровац у јавне књиге о непокретностима и правима над њима по одредбама Закона о јавној својини.

7 Страна 5 од марта СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БАЧКИ ПЕТРОВАЦ Број 2 Обрађивач: Општинска управа Општине Бачки Петровац Одељење за буџет, финанфинансије и пореску администрацију и Правобранилаштво Општине Бачки Петровац. 23. Разматрање Извештаја о раду Општинског штаба за ванредне ситуације Општине Бачки Петровац за годину. Обрађивач: Општинска управа Општине Бачки Петровац и Општински штаб за ванредне ситуације Општине Бачки Петровац. 24. Разматрање и доношење Годишњег програма рада Општинског штаба за ванредне ситуације Општине Бачки Петровац за годину. Обрађивач: Општинска управа Општине Бачки Петровац и Општински штаб за ванредне ситуације Општине Бачки Петровац. 25. Избор и разрешавање чланова појединих сталних и посебних радних тела Скупштине општине Бачки Петровац. Обрађивач: Надлежни предлагачи те Комисија за кадровска питања и радне односе. Предлагач: Општинско веће и Комисија за кадровска питања и радне односе. 26. Именовање и разрешавање чланова управних и надзорних одбора те директора установа, јавних служби, јавних предузећа и других организација чији је оснивач Општина Бачки Петровац. Обрађивач: Надлежни органи јавних предузећа, установа, институција и организација где је оснивач Општина Бачки Петровац, Комисија за спровођење конкурса за избор директора јавних предузећа чији је оснивач Општина Бачки Петровац (за директора у јавним предузећима) и Општинска управа Општине Бачки Петровац. Предлагач: Општинско веће и Комисија за кадровска питања и радне односе. 27. Разматрање Извештаја о извршењу Програма рада Скупштине општине Бачки Петровац за годину I и II квартал. Обрађивач: Општинска управа Општине Бачки Петровац Служба Скупштине општине и Општинског већа. Предлагач: председник СО-е и Служба Скупштине општине и Општинског већа. 28. Доношење Одлуке о Завршном рачуну буџета Општине Бачки Петровац за годину. Обрађивач: Општинска управа Општине Бачки Петровац Одељење за буџет, финансије и пореску администрацију. 29. Доношење одлука у вези имовинско правних предмета. Обрађивач: Општинска управа Општине Бачки Петровац - Одељење за буџет, финансије и пореску администрацију.

8 Страна 6 од марта СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БАЧКИ ПЕТРОВАЦ Број 2 III КВАРТАЛ: 30. Разматрање Извештаја о извршењу буџета Општине Бачки Петровац за период јануар јун године. Обрађивач: Општинска управа Општине Бачки Петровац Одељење за буџет, финансије и пореску администрацију. 31. Разматрање Извештаја о стању безбедности саобраћаја на путевима на подручју Општине Бачки Петровац. Обрађивач: Општинска управа Општине Бачки Петровац - Одељење за привреду, урбанизам, комунално стамбене и инспекцијске послове и тело за координацију безбедности саобраћаја на путевима при Општинском већу Општине Бачки Петровац. 32. Разматрање Извештаја о реализацији постављених задатака из Плана интегритета Општине Бачки Петровац за период Обрађивач: начелник Општинске управе Општине Бачки Петровац и руководиоци појединих Одељења и Служби Општинске управе Општине Бачки Петровац. 33. Разматрање Извештаја о реализацији појединих мера из Локалног антикорупцијског плана за Општину Бачки Петровац. Обрађивач: руководиоци органa Општине Бачки Петровац, службеници и намештеници у Општинској управи Општине Бачки Петровац те поједина радна тела СО-е Бачки Петровац и Општинског већа Општине Бачки Петровац. 34. Информација о васпитно образовном раду Предшколске установе Вчиелка Бачки Петровац за школску 2018/2019 годину, те разматрање Програма рада ове Предшколске установе за школску 2019/2020 годину. Обрађивач: Предшколска установа Вчиелка Бачки Петровац и Општинска управа Општине Бачки Петровац - Одељење за општу управу, друштвене службе и опште заједничке послове. 35. Разматрање Извештаја о раду школа са територије Општине Бачки Петровац, за школску 2018/2019 годину. Обрађивач: Основне школе са територије Општине Бачки Петровац, Гимназија Јан Колар са домом ученика Бачки Петровац и Општинска управа Општине Бачки Петровац Одељење за општу управу, друштвене службе и опште заједничке послове. 36. Доношење Одлуке о додели Награде Општине Бачки Петровац и Посебног јавног признања Општине Бачки Петровац за годину те Спортског признања за годину. Обрађивач: Општинска управа Општине Бачки Петровац - Служба Скупштине општине и Општинског већа и Комисија за признања. Предлагач: Комисија за признања.

9 Страна 7 од марта СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БАЧКИ ПЕТРОВАЦ Број Разматрање и усвајање Плана јавног здравља Општине Бачки Петровац Обрађивач: Радна група Општинског већа Општине Бачки Петровац за израду Плана јавног здравља Општине Бачки Петровац. Предлагач: Савет за здравље Општине Бачки Петровац. IV КВАРТАЛ: 38. Разматрање Извештаја о извршењу буџета Општине Бачки Петровац за период јануар септембар године. Обрађивач: Општинска управа Општине Бачки Петровац Одељење за буџет, финансије и пореску администрацију. 39. Разматрање Извештаја о извршењу Програма рада Скупштине општине Бачки Петровац за годину III и IV квартал. Обрађивач: Општинска управа Општине Бачки Петровац Служба Скупштине општине и Општинског већа. Предлагач: председник Скупштине општине и Служба Скупштине општине и Општинског већа. 40. Давање сагласности на Статуте односно измене и допуне Статута установа јавних служби, јавних предузећа и других организација чији је оснивач Општина Бачки Петровац. Обрађивач: Општинска управа Општине Бачки Петровац. 41. Разматрање те давање сагласности на Програме рада за годину јавних предузећа, чији је оснивач Општина Бачки Петровац, и то: а.) ЈП за КСП Комуналац Маглић; б.) ЈКП Прогрес Бачки Петровац; Обрађивач: Јавна комунална предузећа чији је оснивач Општина Бачки Петровац. 42. Доношење Одлуке о буџету Општине Бачки Петровац за годину. Обрађивач: Општинска управа Општине Бачки Петровац Одељење за буџет, финансије и пореску администрацију. III Због изузетне важности и тежине проблематике која се решава већ неколико година уназад у Општини Бачки Петровац, питања: - Разматрање Извештаја о враћању средстава самодоприноса грађанима насељених места Бачки Петровац, Гложан, Кулпин ев. Маглић, поводом Одлука Уставног суда Републике Србије бр.: IYо-93/2011, IYо-94/2011 и IYо-95/2011.

10 Страна 8 од марта СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БАЧКИ ПЕТРОВАЦ Број 2 Обрађивач: Општинска управа Општине Бачки Петровац Одељење за буџет, финансије и пореску администрацију и Правобранилаштво Општине Бачки Петровац. Предлагач: Општинско веће и - Разматрање Извештаја о спровођењу поступка комасације земљишта у Општини Бачки Петровац к.о. Кулпин и к.о. Бачки Петровац. Обрађивач: Комисије за спровођење поступка комасације земљишта у Општини Бачки Петровац за поједине к.о. Предлагач: Општинско веће, биће разматрана најмање једном односно и више пута, у сваком кварталу текуће године а према захтевима органа Општине Бачки Петровац. IV О извршењу оквирног Програма рада Скупштине општине Бачки Петровац стараће се председник Скупштине општине, секретар Скупштине општине, Општинско веће Општине Бачки Петровац, председник општине, секретар Општинског већа Општине Бачки Петровац, начелник Општинске управе и руководећи органи субјеката задужених за обраду појединих питања из овог оквирног Програма рада. V Оквирни Програм рада Скупштине општине Бачки Петровац за годину објавити у Службеном листу Општине Бачки Петровац. Република Србија Аутономна Покрајина Војводина ОПШТИНА БАЧКИ ПЕТРОВАЦ СКУПШТИНА ОПШТИНЕ БАЧКИ ПЕТРОВАЦ Број: 011-1/ Дана: године Бачки Петровац П Р Е Д С Е Д Н И К СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ др Јан Шуљан, с.р.

11 Страна 9 од марта СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БАЧКИ ПЕТРОВАЦ Број 2 4. На основу чл.6.став 1. тачка 3., чл.7. и чл.15. Закона о финансирању локалне самоуправе (,,Службени гласник Републике Србије, број 62/06, 47/11, 93/12, 99/13 усклађени дин. изн, 124/14 усклађени дин. изн, 95/15 усклађени дин. изн, 83/16, 91/16, 104/16 др. закон, 96/17 усклађени дин. износи и 89/18 усклађени дин. износи), чл. 4. став 1. тачка 12) Закона о накнадама за коришћење јавних добара (''Службени гласник РС '', бр. 95/18) и чл.34. став 1. тачка 3. Статута Општине Бачки Петровац (,,Службени лист Општине Бачки Петровац бр.1/2014-пречишћен текст), Скупштина општине Бачки Петровац je на својој XXV седници одржаној дана године, донела О Д Л У К У О ИЗМЕНИ ОДЛУКЕ О ЛОКАЛНИМ КОМУНАЛНИМ ТАКСАМА Члан 1. У Одлуци о локалним комуналним таксама ( Службени лист Општине Бачки Петровац, бр. 17/2012, 15/2013, 3/2015, 9/2015, 18/2016, 1/2017, 10/2017 и 10/2018) у члану 5. став 1. престају да важе следеће одредбе: а) тачка 2; б) тачка 4; в) тачка 6; г) тачка 7, као и све са њима повезане одредбе. Члан 2. У делу таксених тарифа Одлуке о локалним комуналним таксама престају да важе следеће таксене тарифе: а) тарифни бр.2; б) тарифни бр.4; в) тарифни бр.6; г) тарифни бр.7. Члан 3. Наведене таксе посебном одлуком утврђују се као накнаде за коришћење јавних површина. Члан 4. У осталим деловима Одлука о локалним комуналним таксама остаје неизмењена.

12 Страна 10 од марта СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БАЧКИ ПЕТРОВАЦ Број 2 Члан 5. Ова одлука ступа на снагу наредног дана од дана доношења и објавиће се у Службеном листу Општине Бачки Петровац. Република Србија Аутономна Покрајина Војводина ОПШТИНА БАЧКИ ПЕТРОВАЦ СКУПШТИНА ОПШТИНЕ БАЧКИ ПЕТРОВАЦ Број: 011-4/ Дана: године Бачки Петровац П Р Е Д С Е Д Н И К СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ др Јан Шуљан, с.р.

13 Страна 11 од марта СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БАЧКИ ПЕТРОВАЦ Број 2 5. На основу члана 6. тачка 5. и члана 7. став 1. Закона о финансирању локалне самоуправе (,,Службени гласник Републике Србије, број 62/06, 47/11, 93/12, 99/13 усклађени дин. изн, 124/14 усклађени дин. изн, 95/15 усклађени дин. изн, 83/16, 91/16, 104/16 др. закон, 96/17 усклађени дин. износи и 89/18 усклађени дин. износи), члана 239. став 3. Закона о накнадама за коришћење јавних добара (''Службени гласник РС '', бр. 95/18), члана 34. став 1. тачка 3. Статута Општине Бачки Петровац-пречишћени текст (,,Службени лист Општине Бачки Петровац бр.1/2014), Скупштина Општине Бачки Петровац на својој XXV седници одржаној дана године, донела је О Д Л У К У О НАКНАДАМА ЗА КОРИШЋЕЊЕ ЈАВНИХ ПОВРШИНА ЗА ТЕРИТОРИЈУ ОПШТИНЕ БАЧКИ ПЕТРОВАЦ Члан 1. Овом одлуком утврђује се висина накнада за коришћење јавних површина за територију општине Бачки Петровац, олакшице, начин достављања и садржај података о коришћењу јавне површине надлежном органу који утврђује обавезу плаћања накнаде. Члан 2. Накнаде за коришћење јавне површине су: 1) накнада за коришћење простора на јавној површини у пословне и друге сврхе, осим ради продаје штампе, књига и других публикација, производа старих и уметничких заната и домаће радиности; 2) накнада за коришћење јавне површине за оглашавање за сопствене потребе и за потребе других лица, као и за коришћење површине и објекта за оглашавање за сопствене потребе и за потребе других лица којим се врши непосредни утицај на расположивост, квалитет или неку другу особину јавне површине, за које дозволу издаје надлежни орган јединице локалне самоуправе; 3) накнада за коришћење јавне површине по основу заузећа грађевинским материјалом и за извођење грађевинских радова и изградњу. Jавна површина у смислу закона којим се уређују накнаде за коришћење јавних добара јесте површина утврђена планским документом јединице локалне самоуправе која је доступна свим корисницима под једнаким условима: - јавна саобраћајна површина ( пут, улица, пешачка зона и сл.); - трг; - јавна зелена површина (парк, сквер, градска шума и сл.) и - јавна површина блока ( парковски уређене површине и саобраћајне површине). Под коришћењем простора на јавној површини у пословне и друге сврхе, у смислу става 1. тачке 1) овог члана, сматра се заузеће јавне површине:

14 Страна 12 од марта СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БАЧКИ ПЕТРОВАЦ Број 2 - објектом привременог коришћења: киоск, тезга, башта, апарат за сладолед, банкомат, аутомат за продају штампе, покретни објекат за продају робе на мало и вршење занатских и других услуга, монтажни објекат за обављање делатности јавних комуналних предузећа, телефонска говорница и слични објекти, башта угоститељског објекта; - за забавни парк, циркус, за одржавање концерата, фестивала и других манифестација, за одржавање спортских приредби и друго. Коришћење простора на јавној површини у пословне и друге сврхе у смислу става 1. тачке 1) овог члана односи се на привремено коришћење простора на јавној површини и не обухвата коришћење трајног карактера изградњом објеката инфраструктуре. Обвезник накнаде Члан 3. Обвезник накнаде за коришћење јавне површине је корисник јавне површине. Основица Члан 4. Основица накнаде за коришћење простора на јавној површини је површина коришћеног простора изражена у метрима квадратним (m2). Висина накнаде Члан 5. Највиши износ накнаде за коришћење јавне површине прописан је у Прилогу 12. закона којим се уређују накнаде за коришћење јавних добара. Критеријуми за прописивање висине накнада су: време коришћења простора, зона у којој се налази простор који се користи, као и техничко-употребне карактеристике објекта, уколико се јавна површина користи за постављање објеката. Члан 6. Зоне, као критеријум за утврђивање висине накнаде за коришћење јавне површине, су: I Зона обухвата простор у насељеном месту Бачки Петровац у захвату Регионалног пута Р-102 Нови Сад Сомбор и то следеће улице: Новосадска, XИВ ВУСБ, Коларова, део Првомајске и 28.октобра, као и ужи центар насељеног места Бачки Петровац у складу са Генералним планом Бачки Петровац, и то следеће улице: Првомајска од раскрснице са улицом Лењиновом до раскрснице са Сватоплуковом улицом, Сватоплукова, Хурбанова, Маршала Тита, Руда Хрубика, Максима Горког, Бранислава Мокића, Вајанског, Лењинова од раскрснице са улицом Вајанског до раскрснице са улицом Коларовом, Народне револуције од раскрснице са улицама Вајанског и Фискултурном до раскрснице са улицама Сватоплуковом и Хробовом, Фискултурна, Хвиездославова, Хмељова, Шафарикова од раскрснице са Фискултурном улицом до раскрнице са регионалним путем Р-102, Сладковичова од регионалног пута Р-102 до раскрснице са Хробовом улицом, Хробова од раскрснице са Сладковичовом до раскрснице са улицом Народне револуције.

15 Страна 13 од марта СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БАЧКИ ПЕТРОВАЦ Број 2 II Зона обухвата све остале просторе на подручју насељеног места Бачки Петровац и сва подручја насељених места Гложан, Кулпин и Маглић. Начин утврђивања и плаћања Члан 7. Утврђивање накнаде за коришћење јавне површине врши се према површини коришћеног простора, сразмерно времену коришћења тог простора или према техничкоупотребним карактеристикама. Накнаду из става 1. овог члана, решењем утврђује Одсек за утврђивање, контролу и наплату јавних прихода Одељења за буџет, финансије и пореску администрацију Општинске управе општине Бачки Петровац. Обвезник накнаде дужан је да утврђену обавезу по основу накнаде плати до 15. у месецу за претходни месец, а за месеце за које је обавеза доспела у моменту уручења решења у року од 15 дана од дана достављања решења. Прoтив рeшeњa из става 2. oвoг члaнa мoжe сe изjaвити жaлбa министарству у чијој су надлежности послови финансија, прeкo надлежног Одељења за буџет, финансије и пореску администрацију Општинске управе општине Бачки Петровац. У погледу поступка утврђивања, контроле, наплате, повраћаја, камате, принудне наплате, застарелости и осталог што није прописано овом одлуком сходно се примењују одредбе закона којим се уређују порески поступак и пореска администрација. Ослобођења Члан 8. Накнаду за коришћење јавних површина не плаћају директни и индиректни корисници буџетских средстава. Накнада за коришћење јавних површина по основу заузећа грађевинским материјалом и за извођење грађевинских радова нe плaћa сe aкo сe рaскoпaвaњe, oднoснo зaузимaњe jaвнe пoвршинe врши збoг изградње, рeкoнструкциje кoлoвoзa, трoтoaрa или другe jaвнe сaoбрaћajнe пoвршинe, кao и приликoм извoђeњa рaдoвa jaвних кoмунaлних прeдузeћa у сврху дoвoђeњa oбjeкaтa у функциjу. Пoд дoвoђeњeм oбjeктa у функциjу пoдрaзумeвajу сe рaдoви нa тeкућeм (рeдoвнoм) oдржaвaњу oбjeктa, зa кoje сe нe издaje oдoбрeњe пo Зaкoну o плaнирaњу и изгрaдњи. Уплата прихода од накнада Члан 9. Накнаде за коришћење јавних површина уплаћују се на рачуне прописане за уплату јавних прихода. Припадност прихода Члан 10. Приходи остварени од накнаде за коришћење јавних површина припадају буџету општине Бачки Петровац. Члан 11. Саставни део ове одлуке представља Тарифа накнада за коришћење јавних површина.

16 Страна 14 од марта СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БАЧКИ ПЕТРОВАЦ Број 2 Члан 12. Ова одлука ступа на снагу наредног дана од дана доношења и објавиће се у Службеном листу Општине Бачки Петровац. ТАРИФА НАКНАДА ЗА КОРИШЋЕЊЕ ЈАВНИХ ПОВРШИНА Накнада за коришћење простора на јавној површини у пословне и друге сврхе, осим ради продаје штампе, књига и других публикација, производа старих и уметничких заната и домаће радиности Тарифни број 1. 1.За коришћење простора на јавној површини у пословне и друге сврхе, осим ради продаје штампе, књига и других публикација, производа старих и уметничких заната и домаће радиности, за сваки цео или започети м 2 који се користи, утврђује се накнада дневно сразмерно времену коришћења, и то: а) за обављање пословне делатности ( привремени објекти киосци, други мањи монтажни објекти и други слични објекти за продају робе на мало, за пружање угоститељских, занатских услуга и других услуга) накнада се утврђује дневно: - I зона 3,00 динара - II зона.. 2,5 динара б) покретни привремени објекти - тезге, апарати за сладолед, апарати за кокице, кестен, кукуруз и слично, конзерватори за сладолед, расхладне витрине за продају освежавајућих напитака, аутомати за продају робе на мало и пружање услуга: банкомат, аутомат за продају штампе, напитака, кондиторских производа и слично, и други покретни објекти за продају робе на мало и вршење занатских и других услуга, специјализована возила за обављање делатности трговине на мало и друге делатности у складу са законом, наменски монтажни објекти за потребе обављања делатности јавних комуналних предузећа терминусни објекат, монтажни објекат за смештај алата, опреме и слично, као и телефонске говорнице), накнада се утврђује дневно: - I зона 30,00 динара - II зона.. 25,00 динара б) за обављање угоститељске делатности у башти угоститељског објекта, накнада се утврђује дневно: - I зона 4,00 динара - II зона.. 3,00 динара

17 Страна 15 од марта СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БАЧКИ ПЕТРОВАЦ Број 2 в) за забавне паркове, циркусе и друге објекте забавних радњи, накнада се утврђује дневно: - I зона 20,00 динара - II зона... 10,00 динара г) за одржавање концерата, фестивала и осталих културних и других манифестација, спортских или других приредби накнада се утврђује дневно: - I зона 8,00 динара - II зона.. 6,00 динара д) за тезге постављене у дане трајања манифестација, у дане државних, верских и других празника, за продају цвећа, украсних предмета, честитки, сувенира и слично, накнада се утврђује дневно: - I зона 120,00 динара - II зона.. 100,00 динара 2. Накнада из овог тарифног броја не плаћа се за коришћење простора на јавним површинама ради продаје штампе, књига и других публикација, производа старих и уметничких заната и домаће радиности. Ако се поред штампе, књига и других публикација, производа старих и уметничких заната и домаће радиности продаје и нека друга роба, накнада се плаћа у целокупно прописаном износу из овог тарифног броја. 3. Накнада по овом тарифном броју плаћа се до 15. у месецу за претходни месец, на основу задужења Одсека за утврђивање, контролу и наплату јавних прихода Одељења за буџет, финансије и пореску администрацију Општинске управе општине Бачки Петровац, а по претходно издатом акту Одељења за привреду, урбанизам, комуналностамбене и инспекцијске послове Општинске управе општине Бачки Петровац у складу са прописима, као и по извештају о коришћењу простора на јавној површини сачињеним од стране наведеног одељења. Одељење за привреду, урбанизам, комунално-стамбене и инспекцијске послове Општинске управе општине Бачки Петровац је у обавези да један примерак акта из става 1.ове тачке достави надлежном одсеку Одељења за буџет, финансије и пореску администрацију, као и следеће податке: - за правно лице: назив и адресу седишта правног лица, порески идентификациони број, матични број и текући рачун; - за физичко лице - предузетника: име и презиме, назив радње са адресом, порески идентификациони број, матични број радње, текући рачун радње, ЈМБГ и адреса становања физичког лица; - податке о адреси, површини и времену коришћења простора на јавним површинама; - податак о испуњености услова за остваривање права на ослобођење предвиђеног овим тарифним бројем.

18 Страна 16 од марта СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БАЧКИ ПЕТРОВАЦ Број 2 Накнада за коришћење јавне површине за оглашавање за сопствене потребе и за потребе других лица, као и за коришћење површине и објекта за оглашавање за сопствене потребе и за потребе других лица којим се врши непосредни утицај на расположивост квалитет или неку другу особину јавне површине, за које дозволу издаје надлежни орган јединице локалне самоуправе. Тарифни број 2. Накнада за коришћење јавне површине за оглашавање за сопствене потребе и за потребе других лица, као и за коришћење површине и објекта за оглашавање за сопствене потребе и за потребе других лица којим се врши непосредни утицај на расположивост квалитет или неку другу особину јавне површине утврђује се дневно за сваки цео и започети м 2 у износу од : - I зона 25,00 динара - II зона 25,00 динара Накнада по овом тарифном броју плаћа се до 15. у месецу за претходни месец на основу задужења надлежног Одсека за утврђивање, контролу и наплату јавних прихода Одељења за буџет, финансије и пореску администрацију Општинске управе општине Бачки Петровац, а по претходно издатом акту Одељења за привреду, урбанизам, комуналностамбене и инспекцијске послове Општинске управе општине Бачки Петровац, у складу са посебном одлуком Скупштине општине Бачки Петровац. Одељење за привреду, урбанизам, комунално-стамбене и инспекцијске послове Општинске управе општине Бачки Петровац је у обавези да један примерак акта из става 1. ове тачке, достави надлежном Одсеку за утврђивање, контролу и наплату јавних прихода Одељења за буџет, финансије и пореску администрацију Општинске управе општине Бачки Петровац са следећим подацима: - за правно лице: назив и адресу седишта правног лица, порески идентификациони број, матични број и текући рачун; - за физичко лице - предузетника: име и презиме, назив радње са адресом, порески идентификациони број, матични број радње, текући рачун радње, ЈМБГ и адреса становања физичког лица. - податке о адреси, површини и времену коришћења простора на јавним површинама. Накнада за коришћење јавне површине по основу заузећа грађевинским материјалом и за извођење грађевинских радова и изградњу Тарифни број За коришћење јавне површине по основу заузећа грађевинским материјалом и за извођење грађевинских радова и изградњу, за сваки цео или започети м 2 простора који се користи, утврђује се накнада дневно: - I зона 10,00 динара - II зона.. 10,00 динара

19 Страна 17 од марта СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БАЧКИ ПЕТРОВАЦ Број 2 2. Накнада из овог тарифног броја плаћа се сразмерно времену коришћења. 3. Накнада из ове тачке по основу заузећа јавне површине грађевинским материјалом и за извођење грађевинских радова увeћaвa сe зa 100% ако инвеститор продужи дозвољени рок за заузимање јавне површине. Пoд прoдужeњeм рока пoдрaзумeвa сe прeкoрaчeњe рoкa зaвршeткa изгрaдњe eвидeнтирaнoг у писмeнoj изjaви инвeститoрa o пoчeтку грaђeњa oднoснo извoђeњa рaдoвa и рoку зaвршeткa грaђeњa, oднoснo извoђeњa рaдoвa прeмa Зaкoну o плaнирaњу и изгрaдњи. 4. Коришћење јавних површина сагласно члану 7. став 2. ове одлуке, ослобођено је плаћања накнаде из овог тарифног броја. 5. Накнада по овом тарифном броју плаћа се на основу задужења надлежног Одсека за утврђивање, контролу и наплату јавних прихода Одељења за буџет, финансије и пореску администрацију Општинске управе општине Бачки Петровац, а по претходно издатом акту Одељења за привреду, урбанизам, комунално-стамбене и инспекцијске послове Општинске управе општине Бачки Петровац. Одељење за привреду, урбанизам, комунално-стамбене и инспекцијске послове Општинске управе општине Бачки Петровац је у обавези да један примерак акта из става 1. ове тачке, достави надлежном Одсеку за утврђивање, контролу и наплату јавних прихода Одељења за буџет, финансије и пореску администрацију Општинске управе општине Бачки Петровац са следећим подацима: - за правно лице: назив и адресу седишта правног лица, порески идентификациони број, матични број и текући рачун; - за физичко лице - предузетника: име и презиме, назив радње са адресом, порески идентификациони број, матични број радње, текући рачун радње, ЈМБГ и адреса становања физичког лица. - податке о адреси, површини и времену коришћења простора на јавним површинама. Република Србија Аутономна Покрајина Војводина Општина Бачки Петровац СКУПШТИНА ОПШТИНЕ БАЧКИ ПЕТРОВАЦ Број: 011-5/ Дана: године Бачки Петровац П Р Е Д С Е Д Н И К СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ др Јан Шуљан, с.р.

20 Страна 18 од марта СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БАЧКИ ПЕТРОВАЦ Број 2 6. На основу члана 34. тачка 22. Статута Општине Бачки Петровац пречишћени текст ( Службени лист Општине Бачки Петровац, бр. 1/2014), Скупштина општине Бачки Петровац на својој XXV седници, одржаној дана године, д о н е л а ј е Р Е Ш Е Њ Е О ДАВАЊУ САГЛАСНОСТИ НА ПЛАН И ПРОГРАМ РАДА МУЗЕЈА ВОЈВОЂАНСКИХ СЛОВАКА ЗА ГОДИНУ I Д а ј е с е с а г л а с н о с т на План и програм рада Музеја војвођанских Словака за годину, који је усвојен од стране Управног одбора Музеја војвођанских Словака на седници одржаној године. II Ово Решење објавити у Службеном листу Општине Бачки Петровац. Република Србија Аутономна Покрајина Војводина ОПШТИНА БАЧКИ ПЕТРОВАЦ СКУПШТИНА ОПШТИНЕ БАЧКИ ПЕТРОВАЦ Број: 011-6/ Дана: године Бачки Петровац П Р Е Д С Е Д Н И К СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ др Јан Шуљан, с.р.

21 Страна 19 од марта СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БАЧКИ ПЕТРОВАЦ Број 2 7. На основу члана 123. став 4. Закона о социјалној заштити ( Сл. гласник РС, бр. 24/2011), члана 32. тачка 9. Закона о локалној самоуправи ( Сл. гласник РС, бр. 129/2007, 83/ др. закон, 101/ др. закон и 47/2018) и члана 34. тачка 10. Статута Општине Бачки Петровац пречишћени текст ( Сл. лист Општине Бачки Петровац, бр. 1/2014), Скупштина општине Бачки Петровац, на својој XXV седници одржаној дана године, донела је Р Е Ш Е Њ Е О РАЗРЕШЕЊУ ЧЛАНА УПРАВНОГ ОДБОРА ЦЕНТРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД ОПШТИНЕ БАЧКИ ПЕТРОВАЦ I РАСТИСЛАВ ЛАБАТ из Бачког Петровца, Кветна 1, РАЗРЕШАВА СЕ од дужности члана Управног одбора Центра за социјални рад општине Бачки Петровац, представника запослених у Центру, због одласка у старосну пензију, закључно са даном доношења овог решења. Ово решење објавити у Службеном листу Општине Бачки Петровац. II Република Србија Аутономна Покрајина Војводина ОПШТИНА БАЧКИ ПЕТРОВАЦ СКУПШТИНА ОПШТИНЕ БАЧКИ ПЕТРОВАЦ Број: 011-7/ Дана: године Бачки Петровац П Р Е Д С Е Д Н И К СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ др Јан Шуљан, с.р.

22 Страна 20 од марта СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БАЧКИ ПЕТРОВАЦ Број 2 8. На основу члана 123. став 4. Закона о социјалној заштити ( Сл. гласник РС, бр. 24/2011), члана 32. тачка 9. Закона о локалној самоуправи ( Сл. гласник РС, бр. 129/2007, 83/ др. закон, 101/ др. закон и 47/2018) и члана 34. тачка 10. Статута Општине Бачки Петровац пречишћени текст ( Сл. лист Општине Бачки Петровац, бр. 1/2014), Скупштина општине Бачки Петровац, на својој XXV седници одржаној дана године, донела је Р Е Ш Е Њ Е О ИМЕНОВАЊУ ЧЛАНА УПРАВНОГ ОДБОРА ЦЕНТРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД ОПШТИНЕ БАЧКИ ПЕТРОВАЦ I ВАЛЕРИА ПОТФАЈ ФАБИАН из Бачког Петровца, Лењинова 106, ИМЕНУЈЕ СЕ за члана Управног одбора Центра за социјални рад општине Бачки Петровац, као представник запослених у центру, почев од године. II Мандат именоване траје до истека мандата осталих чланова Управног одбора Центра за социјални рад Општине Бачки Петровац, који су на ову дужност именовани Решењем Скупштине општине Бачки Петровац бр / од године. Ово решење објавити у Службеном листу Општине Бачки Петровац. III Република Србија Аутономна Покрајина Војводина ОПШТИНА БАЧКИ ПЕТРОВАЦ СКУПШТИНА ОПШТИНЕ БАЧКИ ПЕТРОВАЦ Број: 011-8/ Дана: године Бачки Петровац П Р Е Д С Е Д Н И К СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ др Јан Шуљан, с.р.

23 Страна 21 од марта СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БАЧКИ ПЕТРОВАЦ Број 2 9. На основу члана 69. Закона о буџетском систему ( Сл. гласник РС, бр. 54/2009, 73/2010, 101/2011 и 93/2012, 62/2013, 63/2013 испр., 108/2013, 142/2014, 68/2015 др. закон, 103/2015, 99/2016 и 113/2017 ) и члана 16. Одлуке о буџету Општине Бачки Петровац за годину, Одлуке о другом ребалансу буџета Општине Бачки Петровац ( Сл. лист Општине Бачки Петровац, бр. 10a/2017, 5а/2018, 9а/2018), поводом разматрања предлога Решења о употреби средстава текуће буџетске резерве, Општинско веће Општине Бачки Петровац, на својој 73. седници одржаној дана године, донело је Р Е Ш Е Њ Е О УПОТРЕБИ СРЕДСТАВА ТЕКУЋЕ БУЏЕТСКЕ РЕЗЕРВЕ 1. Из средстава обезбеђених Одлуком о другом ребалансу буџета Општине Бачки Петровац за годину раздео 4, глава 00 - Општинска управа, програм 15 Опште услуге локалне самоуправе, програмска активност Текућа буџетска резерва, позиција 140, економска класификација Текућа буџетска резерва о д о б р а в а с е употреба средстава у износу ,00 динара за повећање апропријације 16 у разделу 2, глава 00 ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ, БАЧКИ ПЕТРОВАЦ, програм 16 ПОЛИТИЧКИ СИСТЕМ ЛОКАЛНЕ САМОУПАВЕ, програмска активност: Функционисање извршних органа, ек. класификација 423 Услуге по уговору, за обезбеђивање средстава за покривање насталих трошкова. 2. О реализацији овог Решења стараће се Одељење за буџет, финансије и пореску администрацију Општинске управе Општине Бачки Петровац. 3. Ово Решење објавити у Службеном листу Општине Бачки Петровац. Република Србија Аутономна покрајина Војводина ОПШТИНА БАЧКИ ПЕТРОВАЦ ОПШТИНСКО ВЕЋЕ Број: 016-4/ Датум: године Бачки Петровац ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНСКОГ ВЕЋА Срђан Симић, с.р.

24 Страна 22 од марта СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БАЧКИ ПЕТРОВАЦ Број На основу члана 69. Закона о буџетском систему ( Сл. гласник РС, бр. 54/2009, 73/2010, 101/2011 и 93/2012, 62/2013, 63/2013 испр., 108/2013, 142/2014, 68/2015 др. закон, 103/2015, 99/2016 и 113/2017 ) и члана 16. Одлуке о буџету Општине Бачки Петровац за годину, Одлуке о другом ребалансу буџета Општине Бачки Петровац ( Сл. лист Општине Бачки Петровац, бр. 10a/2017, 5а/2018, 9а/2018), поводом разматрања предлога Решења о употреби средстава текуће буџетске резерве, Општинско веће Општине Бачки Петровац, на својој 73. седници одржаној дана године, донело је Р Е Ш Е Њ Е О УПОТРЕБИ СРЕДСТАВА ТЕКУЋЕ БУЏЕТСКЕ РЕЗЕРВЕ 1. Из средстава обезбеђених Одлуком о другом ребалансу буџета Oпштине Бачки Петровац за годину раздео 4, глава 00 - Општинска управа, програм 15 Опште услуге локалне самоуправе, програмска активност Текућа буџетска резерва, позиција 140, економска класификација Текућа буџетска резерва о д о б р а в а с е употреба средстава у износу ,00 динара за повећање апропријације 128 у разделу 4, глава 00 ОПШТИНСКА УПРАВА, БАЧКИ ПЕТРОВАЦ, програм 15 ОПШТЕ УСЛУГЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, програмска активност: Функционисање локалне самоуправе и градских општина, ек. класификација 426 материјал, за обезбеђивање средстава за покривање насталих трошкова. 2. О реализацији овог Решења стараће се Одељење за буџет, финансије и пореску администрацију Општинске управе Општине Бачки Петровац. 3. Ово Решење објавити у Службеном листу Општине Бачки Петровац. Република Србија Аутономна покрајина Војводина ОПШТИНА БАЧКИ ПЕТРОВАЦ ОПШТИНСКО ВЕЋЕ Број: 016-4/ Датум: године Бачки Петровац ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНСКОГ ВЕЋА Срђан Симић, с.р.

25 Страна 23 од марта СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БАЧКИ ПЕТРОВАЦ Број На основу члана 69. Закона о буџетском систему ( Сл. гласник РС, бр. 54/2009, 73/2010, 101/2011 и 93/2012, 62/2013, 63/2013 испр., 108/2013, 142/2014, 68/2015 др. закон, 103/2015, 99/2016 и 113/2017 ) и члана 16. Одлуке о буџету Општине Бачки Петровац за годину, Одлуке о другом ребалансу буџета Општине Бачки Петровац ( Сл. лист Општине Бачки Петровац, бр. 10a/2017, 5а/2018, 9а/2018), поводом разматрања предлога Решења о употреби средстава текуће буџетске резерве, Општинско веће Општине Бачки Петровац, на својој 73. седници одржаној дана године, донело је Р Е Ш Е Њ Е О УПОТРЕБИ СРЕДСТАВА ТЕКУЋЕ БУЏЕТСКЕ РЕЗЕРВЕ 1. Из средстава обезбеђених Одлуком о другом ребалансу буџета Oпштине Бачки Петровац за годину раздео 4, глава 00 - Општинска управа, програм 15 Опште услуге локалне самоуправе, програмска активност Текућа буџетска резерва, позиција 140, економска класификација Текућа буџетска резерва о д о б р а в а с е употреба средстава у износу ,00 динара за повећање апропријације 187 у разделу 4, глава 05 ФОНД ЗА РАЗВОЈ И УНАПРЕЂЕЊЕ ПОЉОПРИВРЕДНОГ ЗЕМЉИШТА, програм 5 ПОЉОПРИВРЕДА И РУРАЛНИ РАЗВОЈ, програмска активност: Подршка за спровођење пољопривредне политике у локалној заједници, ек. класификација 416 награде запосленима и остали посебни расходи, за обезбеђивање средстава за покривање насталих трошкова. 2. О реализацији овог Решења стараће се Одељење за буџет, финансије и пореску администрацију Општинске управе Општине Бачки Петровац. 3. Ово Решење објавити у Службеном листу Општине Бачки Петровац. Република Србија Аутономна покрајина Војводина ОПШТИНА БАЧКИ ПЕТРОВАЦ ОПШТИНСКО ВЕЋЕ Број: 016-4/ Датум: године Бачки Петровац ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНСКОГ ВЕЋА Срђан Симић, с.р.

26 Страна 24 од марта СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БАЧКИ ПЕТРОВАЦ Број На основу члана 69. Закона о буџетском систему ( Сл. гласник РС, бр. 54/2009, 73/2010, 101/2011 и 93/2012, 62/2013, 63/2013 испр., 108/2013, 142/2014, 68/2015 др. закон, 103/2015, 99/2016 и 113/2017 ) и члана 16. Одлуке о буџету Општине Бачки Петровац за годину, Одлуке о другом ребалансу буџета Општине Бачки Петровац ( Сл. лист Општине Бачки Петровац, бр. 10a/2017, 5а/2018, 9а/2018), поводом разматрања предлога Решења о употреби средстава текуће буџетске резерве, Општинско веће Општине Бачки Петровац, на својој 73. седници одржаној дана године, донело је Р Е Ш Е Њ Е О УПОТРЕБИ СРЕДСТАВА ТЕКУЋЕ БУЏЕТСКЕ РЕЗЕРВЕ 1. Из средстава обезбеђених Одлуком о другом ребалансу буџета Oпштине Бачки Петровац за годину раздео 4, глава 00 - Општинска управа, програм 15 Опште услуге локалне самоуправе, програмска активност Текућа буџетска резерва, позиција 140, економска класификација Текућа буџетска резерва о д о б р а в а с е употреба средстава у износу ,00 динара за повећање апропријације 131 у разделу 4, глава 00 ОПШТИНСКА УПРАВА, БАЧКИ ПЕТРОВАЦ, програм 15 ОПШТЕ УСЛУГЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, програмска активност: Функционисање локалне самоуправе и градских општина, ек. класификација 483 новчане казне и пенали по решењу судова, за обезбеђивање средстава за покривање насталих трошкова. 2. О реализацији овог Решења стараће се Одељење за буџет, финансије и пореску администрацију Општинске управе Општине Бачки Петровац. 3. Ово Решење објавити у Службеном листу Општине Бачки Петровац. Република Србија Аутономна покрајина Војводина ОПШТИНА БАЧКИ ПЕТРОВАЦ ОПШТИНСКО ВЕЋЕ Број: 016-4/ Датум: године Бачки Петровац ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНСКОГ ВЕЋА Срђан Симић, с.р.

27 Страна 25 од марта СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БАЧКИ ПЕТРОВАЦ Број На основу члана 69. Закона о буџетском систему ( Сл. гласник РС, бр. 54/2009, 73/2010, 101/2011 и 93/2012, 62/2013, 63/2013 испр., 108/2013, 142/2014, 68/2015 др. закон, 103/2015, 99/2016 и 113/2017 ) и члана 16. Одлуке о буџету Општине Бачки Петровац за годину, Одлуке о другом ребалансу буџета Општине Бачки Петровац ( Сл. лист Општине Бачки Петровац, бр. 10a/2017, 5а/2018, 9а/2018), поводом разматрања предлога Решења о употреби средстава текуће буџетске резерве, Општинско веће Општине Бачки Петровац, на својој 73. седници одржаној дана године, донело је Р Е Ш Е Њ Е О УПОТРЕБИ СРЕДСТАВА ТЕКУЋЕ БУЏЕТСКЕ РЕЗЕРВЕ 1. Из средстава обезбеђених Одлуком о другом ребалансу буџета Oпштине Бачки Петровац за годину раздео 4, глава 00 - Општинска управа, програм 15 Опште услуге локалне самоуправе, програмска активност Текућа буџетска резерва, позиција 140, економска класификација Текућа буџетска резерва о д о б р а в а с е употреба средстава у износу ,00 динара за повећање апропријације 33 у разделу 4, глава 00 ОПШТИНСКА УПРАВА, БАЧКИ ПЕТРОВАЦ, програм 2 КОМУНАЛНА ДЕЛАТНОСТ, програмска активност: Управљање и одржавање јавним осветљењем, ек. класификација 421 стални трошкови, за обезбеђивање средстава за покривање насталих трошкова. 2. О реализацији овог Решења стараће се Одељење за буџет, финансије и пореску администрацију Општинске управе Општине Бачки Петровац. 3. Ово Решење објавити у Службеном листу Општине Бачки Петровац. Република Србија Аутономна покрајина Војводина ОПШТИНА БАЧКИ ПЕТРОВАЦ ОПШТИНСКО ВЕЋЕ Број: 016-4/ Датум: године Бачки Петровац ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНСКОГ ВЕЋА Срђан Симић, с.р.

28 Страна 26 од марта СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БАЧКИ ПЕТРОВАЦ Број На основу члана 69. Закона о буџетском систему ( Сл. гласник РС, бр. 54/2009, 73/2010, 101/2011 и 93/2012, 62/2013, 63/2013 испр., 108/2013, 142/2014, 68/2015 др. закон, 103/2015, 99/2016 и 113/2017 ) и члана 16. Одлуке о буџету Општине Бачки Петровац за годину, Одлуке о другом ребалансу буџета Општине Бачки Петровац ( Сл. лист Општине Бачки Петровац, бр. 10a/2017, 5а/2018, 9а/2018), поводом разматрања предлога Решења о употреби средстава текуће буџетске резерве, Општинско веће Општине Бачки Петровац, на својој 73. седници одржаној дана године, донело је Р Е Ш Е Њ Е О УПОТРЕБИ СРЕДСТАВА ТЕКУЋЕ БУЏЕТСКЕ РЕЗЕРВЕ 1. Из средстава обезбеђених Одлуком о другом ребалансу буџета Oпштине Бачки Петровац за годину раздео 4, глава 00 - Општинска управа, програм 15 Опште услуге локалне самоуправе, програмска активност Текућа буџетска резерва, позиција 140, економска класификација Текућа буџетска резерва о д о б р а в а с е употреба средстава у износу ,00 динара за повећање апропријације 123 у разделу 4, глава 00 ОПШТИНСКА УПРАВА, БАЧКИ ПЕТРОВАЦ, програм 15 ОПШТЕ УСЛУГЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПАВЕ, програмска активност: Функционисање локалне самоуправе и градских општина, ек. класификација 421 стални трошкови, за обезбеђивање средстава за покривање насталих трошкова. 2. О реализацији овог Решења стараће се Одељење за буџет, финансије и пореску администрацију Општинске управе Општине Бачки Петровац. 3. Ово Решење објавити у Службеном листу Општине Бачки Петровац. Република Србија Аутономна покрајина Војводина ОПШТИНА БАЧКИ ПЕТРОВАЦ ОПШТИНСКО ВЕЋЕ Број: 016-4/ Датум: године Бачки Петровац ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНСКОГ ВЕЋА Срђан Симић, с.р.

29 Страна 27 од марта СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БАЧКИ ПЕТРОВАЦ Број На основу члана 69. Закона о буџетском систему ( Сл. гласник РС, бр. 54/2009, 73/2010, 101/2011 и 93/2012, 62/2013, 63/2013 испр., 108/2013, 142/2014, 68/2015 др. закон., 103/2015 и 99/2016, 113/2017 и 95/2018 ) и члана 13. Одлуке о буџету Општине Бачки Петровац за годину ( Сл. лист Општине Бачки Петровац, бр. 10a/2018 ), поводом разматрања предлога Решења о употреби средстава текуће буџетске резерве Општинско веће Општине Бачки Петровац, на својој 77. седници одржаној дана године, донело је Р Е Ш Е Њ Е О УПОТРЕБИ СРЕДСТАВА ТЕКУЋЕ БУЏЕТСКЕ РЕЗЕРВЕ 1. Из средстава обезбеђених Одлуком о буџету Oпштине Бачки Петровац за годину раздео 5, глава 00 - Општинска управа, програм 15 Опште услуге локалне самоуправе, програмска активност Текућа буџетска резерва, позиција 38/0, економска класификација Текућа буџетска резерва о д о б р а в а с е употреба средстава у износу ,00 динара за отварање нове позиције 32/1 у разделу 5, глава 00 ОПШТИНСКА УПРАВА, програм 15 Опште услуге локалне самоуправе, програмска активност: 0007 Функционисање националних савета националних мањина, ек. класификација 472 Накнаде за социјалну заштиту из буџета, за обезбеђивање средстава за реализацију организовања трибина за потребе реализације ЛАП-а за Роме у Општини Бачки Петровац год, као и плаћање рачуна за уџбенике. 2. О реализацији овог Решења стараће се Одељење за буџет, финансије и пореску администрацију Општинске управе Општине Бачки Петровац. 3. Ово Решење објавити у Службеном листу Општине Бачки Петровац. Република Србија Аутономна покрајина Војводина ОПШТИНА БАЧКИ ПЕТРОВАЦ ОПШТИНСКО ВЕЋЕ Број: 016-4/ Датум: године Бачки Петровац ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНСКОГ ВЕЋА Срђан Симић, с.р.

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУЛА Службени лист општине Кула излази по потреби, на три језика: српском, мађарском и русинском. Тираж овог броја је 50 примера

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУЛА Службени лист општине Кула излази по потреби, на три језика: српском, мађарском и русинском. Тираж овог броја је 50 примера СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУЛА Службени лист општине Кула излази по потреби, на три језика: српском, мађарском и русинском. Тираж овог броја је 50 примерака. Број 22 Година 54 Издаје Служба Скупштине општине

Више

С л у ж б е н и л и с т Општине Бачки Петровац Број: 7 Година: LII Бачки Петровац 15. априла године С А Д Р Ж А Ј I ИЗБОРНА КОМИСИЈА ОПШТИНЕ БАЧ

С л у ж б е н и л и с т Општине Бачки Петровац Број: 7 Година: LII Бачки Петровац 15. априла године С А Д Р Ж А Ј I ИЗБОРНА КОМИСИЈА ОПШТИНЕ БАЧ С л у ж б е н и л и с т Општине Бачки Петровац Број: 7 Година: LII Бачки Петровац 15. априла 2016. године С А Д Р Ж А Ј I ИЗБОРНА КОМИСИЈА ОПШТИНЕ БАЧКИ ПЕТРОВАЦ 28. - Решење о закључењу Јединственог бирачког

Више

ГЛАСНИК ЛУ ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXVIII 26. ЈУЛ ГОДИНЕ БРОЈ 24 ЦЕНА ОВОГ БРОЈА ЈЕ 50 ДИНАРА, ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА

ГЛАСНИК ЛУ ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXVIII 26. ЈУЛ ГОДИНЕ БРОЈ 24 ЦЕНА ОВОГ БРОЈА ЈЕ 50 ДИНАРА, ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА www.gornjimilanovac.rs ГЛАСНИК ЛУ ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXVIII 26. ЈУЛ 2018. ГОДИНЕ БРОЈ 24 ЦЕНА ОВОГ БРОЈА ЈЕ 50 ДИНАРА, ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА ЈЕ 1.000 ДИНАРА С А Д Р Ж А Ј 123. 124. АКТА ОПШТИНСКОГ

Више

На основу члана 32.став 1.тачка 3. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник РС бр. 129/2007), члана 6, 7, 11, 15и 18. Закона о финансирању лока

На основу члана 32.став 1.тачка 3. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник РС бр. 129/2007), члана 6, 7, 11, 15и 18. Закона о финансирању лока На основу члана 32.став 1.тачка 3. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник РС бр. 129/2007), члана 6, 7, 11, 15и 18. Закона о финансирању локалне самоуправе ("Сл. гласникрс", бр. 62/2006, 47/2011,

Више

СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИН

СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИН СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj 2017. ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИНА IX ПАНЧЕВО, 30 Август 2017. ГОДИНЕ Аконтација претплате

Више

На основу члана 32. став 1. тачка 13. Закона о локалној самоуправи ("Службени гласник РС", број 129/07), члана 87. Закона о заштити животне средине ("

На основу члана 32. став 1. тачка 13. Закона о локалној самоуправи (Службени гласник РС, број 129/07), члана 87. Закона о заштити животне средине ( На основу члана 32. став 1. тачка 13. Закона о локалној самоуправи ("Службени гласник РС", број 129/07), члана 87. Закона о заштити животне средине ("Службени гласник РС", бр. 135/2004, 36/2009, 36/2009

Више

Број 2 Страна 9 Службени лист општине Неготин На основу члана 46. став 4 у вези става 1. тачка 1. Закона о локалним изборима (''Службени г

Број 2 Страна 9 Службени лист општине Неготин На основу члана 46. став 4 у вези става 1. тачка 1. Закона о локалним изборима (''Службени г Број 2 Страна 9 Службени лист општине Неготин 14.01.2019. На основу члана 46. став 4 у вези става 1. тачка 1. Закона о локалним изборима (''Службени гласник РС број 129/07, 34/10-одлука УС и 54/11 ) и

Више

Microsoft Word - NASLOVNA.doc

Microsoft Word - NASLOVNA.doc СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ТИТЕЛ ГОДИНА XLV ТИТЕЛ, 25. ЈАНУАР 2013. ГОДИНЕ БРОЈ 1. 1 На основу члана 11. Закона о условном отпису камата и мировању пореског дуга («Сл. гласник РС»бр.119/2012), члан 60. а у

Више

Лист излази према потреби ГОДИНА ХХIX БРОЈ годинe годишња претплата дин. (аконтација). Цена овог броја 410,00 дин. Рок за реклам

Лист излази према потреби ГОДИНА ХХIX БРОЈ годинe годишња претплата дин. (аконтација). Цена овог броја 410,00 дин. Рок за реклам Лист излази према потреби ГОДИНА ХХIX БРОЈ 4. 27.05.2019. годинe годишња претплата 2.700.-дин. (аконтација). Цена овог броја 410,00 дин. Рок за рекламацију 10 дана А К Т А ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНР БРУС На основу

Више

16

16 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН Година MMXVIII Број ТЕМЕРИН 302018. Примерак 100,00 динара На основу члана 15. тачка 8. Закона о ванредним ситуацијама (''Службени гласник Републике Србије'', број 111/09,

Више

SL_br_

SL_br_ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН Година XLVII Број 11. ТЕМЕРИН 23. СЕПТЕМБАР 2014. Примерак 100,00 динара 163. На основу члана 118. Закона о раду ( Сл. гласник РС бр. 24/05, 61/05, 32/13...75/14) и члана

Више

M O D E L ODLUKA O LOKALNIM KOMUNALNIM TAKSAMA Podgorica, maj godine

M O D E L ODLUKA O LOKALNIM KOMUNALNIM TAKSAMA Podgorica, maj godine M O D E L ODLUKA O LOKALNIM KOMUNALNIM TAKSAMA Podgorica, maj 2019. godine Na osnovu člana 2 Zakona o lokalnim komunalnim taksama ("Službeni list Crne Gore", broj 18/19), člana 7 stav 1 tačka 4 Zakona

Више

ЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXVIII 26. ЈУЛ ГОДИНЕ БРОЈ 24 ЦЕНА ОВОГ БРОЈА ЈЕ 50 ДИНАРА, ГОДИШЊА ПРЕТП

ЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXVIII 26. ЈУЛ ГОДИНЕ БРОЈ 24 ЦЕНА ОВОГ БРОЈА ЈЕ 50 ДИНАРА, ГОДИШЊА ПРЕТП www.gornjimilanovac.rs ЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXVIII 26. ЈУЛ 2018. ГОДИНЕ БРОЈ 24 ЦЕНА ОВОГ БРОЈА ЈЕ 50 ДИНАРА, ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА ЈЕ 1.000 ДИНАРА С А Д Р Ж А Ј 123. 124. АКТА ОПШТИНСКОГ

Више

Microsoft Word - Odluka o izmeni Odluke o lokalnim komunalnim taksama

Microsoft Word - Odluka o izmeni Odluke o lokalnim komunalnim taksama На основу члана 30. став 1. тачка 12. и члана 79. Закона о локалној самоуправи («Службени гласник РС», број 9/02, 33/04 и 135/04) и члана 25. Статута општине Инђија («Службени лист општина Срема» број

Више

Година LIV Број 31/ LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 46. Закона о локалним изборима ( Службени гласник Репу

Година LIV Број 31/ LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 46. Закона о локалним изборима ( Службени гласник Репу Година LV Број 31/2018 284 SLU@BEN LST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 46. Закона о локалним изборима ( Службени гласник Републике Србије број 129/2007, 34/2010 - Одлука УС РС и 54/2011),

Више

Страна 1 - Број 23. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА ГОДИНА XV БРОЈ 23 ВРЊАЧКА БАЊА ГО

Страна 1 - Број 23. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА ГОДИНА XV БРОЈ 23 ВРЊАЧКА БАЊА ГО Страна 1 - Број 23. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА 2.7.2019. године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА ГОДИНА XV БРОЈ 23 ВРЊАЧКА 2.7.2019. ГОДИНЕ ОПШТИНЕ 187. Председник општине Врњачка Бања, на основу чл.100.став

Више

П р е д л о г

П р е д л о г НАЦРТ О Д Л У К А О ДОПУНИ ОДЛУКЕ О ЛОКАЛНИМ АДМИНИСТРАТИВНИМ ТАКСАМА Обрађивач: Секретаријат за финансије Градске управе града Београда За тачност података садржаних у материјалу, поступање у складу са

Више

Microsoft Word - Registar za 2012

Microsoft Word - Registar za 2012 РЕГИСТАР ЗА 2012. ГОДИНУ СТРАНА 1. OLDAL A 2012. ÉVI TÁRGYMUTATÓ БРОЈ АКТА НАЗИВ АКТА И БРОЈ СЛУЖБЕНОГ ЛИСТА У КОМ ЈЕ ОБЈАВЉЕН СТРАНА АКТИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ГОДИШЊИ ПРОГРАМ 1. Годишњи програм заштите,

Више

Slb 13

Slb 13 566 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ НОВИ БЕЧЕЈ Број 13 Нови Бечеј 03.10.2014. године година XLV 1. На основу члана 22. став 3. Пословника Нови Бечеј ( Службени лист општине Нови Бечеј» број 9/2008) Скупштина општине

Више

РЕГИСТАР ЗА ГОДИНУ СТРАНА 1. OLDAL A ÉVI TÁRGYMUTATÓ БРОЈ АКТА НАЗИВ АКТА И БРОЈ СЛУЖБЕНОГ ЛИСТА У КОМ ЈЕ ОБЈАВЉЕН СТРАНА АКТИ СКУПШТИНЕ О

РЕГИСТАР ЗА ГОДИНУ СТРАНА 1. OLDAL A ÉVI TÁRGYMUTATÓ БРОЈ АКТА НАЗИВ АКТА И БРОЈ СЛУЖБЕНОГ ЛИСТА У КОМ ЈЕ ОБЈАВЉЕН СТРАНА АКТИ СКУПШТИНЕ О РЕГИСТАР ЗА 2014. ГОДИНУ СТРАНА 1. OLDAL A 2014. ÉVI TÁRGYMUTATÓ БРОЈ АКТА НАЗИВ АКТА И БРОЈ СЛУЖБЕНОГ ЛИСТА У КОМ ЈЕ ОБЈАВЉЕН СТРАНА АКТИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ГОДИШЊИ ПРОГРАМ 46. Годишњи програм заштите,

Више

На основу члана 76. Закона о буџетском систему ( Службени гласник РС, број 54/09, 73/2010, 101/2010, 101/2011, 93/2012, 62/2013, 63/2013, 108/13, 142/

На основу члана 76. Закона о буџетском систему ( Службени гласник РС, број 54/09, 73/2010, 101/2010, 101/2011, 93/2012, 62/2013, 63/2013, 108/13, 142/ На основу члана 76. Закона о буџетском систему ( Службени гласник РС, број 54/09, 73/2010, 101/2010, 101/2011, 93/2012, 62/2013, 63/2013, 108/13, 142/14, 68/15 др.закон, 103/15, 99/16, 113/17,95/18 и 31/19),

Више

Бољевац, 20. децембар године Година X број 39-1 ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ 1 Решење о употреби средстава текуће буџетске резерве...

Бољевац, 20. децембар године   Година X број 39-1 ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ 1 Решење о употреби средстава текуће буџетске резерве... Бољевац, 20. децембар 2017. године www.boljevac.org.rs Година X број 39-1 ОПШТИНЕ 1 Решење о употреби средстава текуће буџетске резерве... 2 2 Одлука о одобрењу измене апропријације за извршење расхода...

Више

Жагубица, 11. јун године

Жагубица, 11. јун године Жагубица, 11. јун 29. године www.zagubica.org.rs С А Д Р Ж А Ј Скупштина општине Жагубица Одлука о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Жагубица за 29. годину.... 3. Одлука о јавном задуживању општине

Више

БРОЈ

БРОЈ РЕГИСТАР ЗА 2007. ГОДИНУ СТРАНА 1. OLDAL A 2007. ÉVI TÁRGYMUTATÓ БРОЈ АКТА НАЗИВ АКТА И БРОЈ СЛУЖБЕНОГ ЛИСТА У КОМ ЈЕ ОБЈАВЉЕН СТРА- НА АКТИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ОДЛУКЕ 1. Одлука о утврђивању стопа пореза

Више

Microsoft Word - SLUZBENI LIST BROJ 16.doc

Microsoft Word - SLUZBENI LIST BROJ 16.doc 29.06.2015. Службени лист општине Неготин Број 16 Страна 385 На основу члана 69.став 4. Закона о буџетском систему ( Сл. гласник, бр. 54/2009, 15., програмска активност 0602-0001 -пункционисање локалне

Више

(Microsoft Word - Službeni list opıtine Baè br docx)

(Microsoft Word - Službeni list opıtine Baè  br docx) СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БАЧ ГОДИНА XLII Годишња претплата Број 3 Бач, 25. јануар 2017. године 1.000,00 динара Редни број С А Д Р Ж А Ј Страница ОПШТИНСКО ВЕЋЕ ОПШТИНЕ БАЧ 7. ОДЛУКА О ПРУЖАЊУ ФИНАНСИЈСКЕ

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ TOPOLYA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA Број 2 Година XXXIX 29. март 2007. г., XXXIX. évfolyam 2. szám Topolya, 2007. március 29. Број 2. 29.03.2007. СТРАНА 10. OLDAL 2007.03.29. 2. szám 12.

Више

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БРОЈ VI ОПШТИНЕ БАТОЧИНА ГОДИНА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ БАТОЧИНА БАТОЧИНА године На основу члана 76. и 77. а у вез

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БРОЈ VI ОПШТИНЕ БАТОЧИНА ГОДИНА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ БАТОЧИНА БАТОЧИНА године На основу члана 76. и 77. а у вез ОПШТИНЕ 30.03.2018. На основу члана 76. и 77. а у вези са чланом 64. Закона о јавној својини ( Службени гласник РС бр.72/2011, 88/2013, 105/2014, 104/2016 - др.закон и 108/2016), члана 71. став 1. тачка

Више

IZVEŠTAJ O BUDŽETU

IZVEŠTAJ O BUDŽETU 29 Datum štampe: 21.12.28 13:49:55 Oпштински службени ГЛАСНИК СЈЕНИЦА Оpćinski službeni GLASNIK SJENICA www.sjenica.rs Сјеница, 4. јануар 29. Sjenica, 4. januar 29. Година XX Број 1 Godina XX Broj 1 Излази

Више

TARIFA ZA LOKALNE ADMINISTRATIVNE TAKSE

TARIFA  ZA  LOKALNE  ADMINISTRATIVNE  TAKSE Na osnovu člana 1 stav 3 Zakona o administrativnim taksama ( Službeni list RCG, br. 55/03, 46/04, 81/05, 02/06 i Službeni list CG, br. 22/08, 77/08, 03/09, 40/10, 73/10, 20/11 i 26/11), člana 5 stav 1

Више

Скупштина општине Барајево , на седници одржаној ¬¬____ decembra 2007

Скупштина  општине Барајево , на седници одржаној  ¬¬____ decembra 2007 Скупштина Градске општине Барајево, на седници одржаној 30. децембра 2016. године, на основу члана 43. Закона о буџетском систему (''Службени гласник РС'', бр. 54/2009, 73/2010,101/2010, 101/2011,93/2012,

Више

16

16 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН Година XLVIII Број 18. ТЕМЕРИН 30.12.2015. Примерак 100,00 динара 338. На основу члана 6. и члана 33. Закона о о начину одређивања максималног броја запослених у јавном сектору

Више

Страна 1 - Број 10. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА ГОДИНА XIII БРОЈ 10 ВРЊАЧКА БАЊА

Страна 1 - Број 10. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА ГОДИНА XIII БРОЈ 10 ВРЊАЧКА БАЊА Страна 1 - Број 10. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА 21.3.2017. године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА ГОДИНА XIII БРОЈ 10 ВРЊАЧКА БАЊА 21.3.2017. ГОДИНЕ 97. Председник општине Врњачка Бања, на основу

Више

Скупштина општине Барајево , на седници одржаној ¬¬____ decembra 2007

Скупштина  општине Барајево , на седници одржаној  ¬¬____ decembra 2007 Скупштина Градске општине Барајево, на седници одржаној 22. марта 2019. године, на основу члана 6.став 2. и члана 43. став 1. Закона о буџетском систему (''Службени гласник РС'', бр. 54/09, 73/10,101/10,

Више

16

16 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН Година L Број 22. ТЕМЕРИН 28.11.2017. Примерак 100,00 динара 224. На основу члана 44. став 1. тачка 6. Закона о локалној самоуправи (''Службени гласник Републике Србије'',

Више

osfsdfjksdjf

osfsdfjksdjf СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ГОДИНА X - БРОЈ 7 П ЕТР ОВ АЦ Н А М Л АВ И 09. о к тобар 2015. године Б е с п л а т а н п р и м е р а к 1. На основу члана 20. став 1. тачка 3. а у вези члана 32. Закона о локалној

Више

На основу члана тачке Закона о локалној самоуправи ( ''Сл

На основу члана   тачке      Закона о локалној самоуправи ( ''Сл На основу члана 47. Закона о буџетском систему (''Службени гласник Републике Србије'', број 54/09, 73/10, 101/10, 101/11, 93/12, 62/13, 63/13-исправка, 108/13, 142/14, 68/15-др.закон,103/15 и 99/16, 113/17

Више

Na osnovu člana 31

Na osnovu člana 31 Bosna i Hercegovina Federacija Bosne i Hercegovine KANTON SARAJEVO - OPĆINA HADŽIĆI - Općinsko vijeće - =================================================================== PROGRAM RADA OPĆINSKOG VIJEĆA

Више

Sluzbeni List

Sluzbeni List TИСКОВИНА ПОШТАРИНА ПЛАЋЕНА КОД ПОШТЕ 24000 СУБОТИЦА СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА СУБОТИЦЕ БРОЈ: 28 ГОДИНА: LV ДАНА:12.децембар 2018. ЦЕНА: 87,00 ДИН. Број: -022-226/2018 Дана: 05.12.2018. године 15/16), члана

Више

Година 2018 Број 6 Прибој, године Излази по потреби Рок за рекламацију 10 дана I АКТА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ОДЛУКУ О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ОДЛУК

Година 2018 Број 6 Прибој, године Излази по потреби Рок за рекламацију 10 дана I АКТА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ОДЛУКУ О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ОДЛУК Година 2018 Број 6 Прибој, 24.09.2018. године Излази по потреби Рок за рекламацију 10 дана I АКТА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ОДЛУКУ О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ОДЛУКЕ О БУЏЕТУ ОПШТИНЕ ПРИБОЈ ЗА 2018. ГОДИНУ I ОПШТИ ДЕО

Више

Na osnovu člana 5 stav 2 Zakona o budžetu ( Službeni list RCG, br. 40/01, 44/01, 28/04 i 71/05 i Službeni list CG, br. 12/07, 73/08, 53/09, 46/10 i 49

Na osnovu člana 5 stav 2 Zakona o budžetu ( Službeni list RCG, br. 40/01, 44/01, 28/04 i 71/05 i Službeni list CG, br. 12/07, 73/08, 53/09, 46/10 i 49 Na osnovu člana 5 stav 2 Zakona o budžetu ( Službeni list RCG, br. 40/01, 44/01, 28/04 i 71/05 i Službeni list CG, br. 12/07, 73/08, 53/09, 46/10 i 49/10), člana 42, 43 i 44 Zakona o finansiranju lokalne

Више

Страна 215 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРОЈ 7 Датум: године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2017 БРОЈ 7 КУРШУМЛИЈА Лист излази

Страна 215 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРОЈ 7 Датум: године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2017 БРОЈ 7 КУРШУМЛИЈА Лист излази Страна 215 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРОЈ 7 Датум: 22.05.2017.године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2017 БРОЈ 7 КУРШУМЛИЈА Лист излази према потреби 1. На основу члана 61. Статута општине

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БОР Р Е Г И С Т А Р ЗА ГОДИНУ ДЕЦЕМБАР ГОДИНЕ

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БОР Р Е Г И С Т А Р ЗА ГОДИНУ ДЕЦЕМБАР ГОДИНЕ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БОР Р Е Г И С Т А Р ЗА 2013. ГОДИНУ ДЕЦЕМБАР 2013. ГОДИНЕ 31. децембар 2013. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БОР БРОЈ 1 2 СКУПШТИНА ОПШТИНЕ БОР 5. Статут о изменама и допунама Статута општине

Више

registar SL 2004

registar SL 2004 РЕГИСТАР СЛУЖБЕНОГ ЛИСТА ОПШТИНЕ НОВИ БЕЧЕЈ ЗА 2004 ГОДИНУ ПРЕДМЕТ објављено у листу бр. стр. СКУПШТИНА ОПШТИНЕ 1. Одлука о завршном рачуну буxета општине Нови 1 1 за 2003. годину 2. Одлука о реализацији

Више

mm

mm S L U Ž B E N I L I S T GRADA ČAČKA BROJ 15 12. novembar 2009. godine Na osnovu člana 56. Zakona o lokalnim izborima ( Sl. glasnik RS br. 129/2007), člana 63. Statuta grada Čačka («Sl. list grada Čačka»

Више

LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А Година L Број 9/ На основу члана 59. став 2. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласни

LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А Година L Број 9/ На основу члана 59. став 2. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласни SLU@BENI LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А Година L Број 9/2015 99 На основу члана 59. став 2. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник Републике Србије, број 129/2007 и 83/2014 - др. закон),

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ СЕНТА БРОЈ 7. ГОДИНА XLVIII 08. МАЈА ГОДИНЕ С Е Н Т А

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ СЕНТА БРОЈ 7. ГОДИНА XLVIII 08. МАЈА ГОДИНЕ С Е Н Т А БРОЈ 7. ГОДИНА XLVIII 08. МАЈА 2013. ГОДИНЕ С Е Н Т А 79. На основу члана 7. и 36. став 1. Закона о превозу и друмском саобраћају ("Службени гласник РС", број 46/1995, 66/2001, 61/2005, 91/2005, 62/2006

Више

Odluka o administrativnim taksama

Odluka o administrativnim taksama Na osnovu člana 1. stav 3. Zakona o administrativnim taksama ("Sl. list RCG", br. 55/03 od 01.10.2003, 46/04 od 09.07.2004, 81/05 od 29.12.2005, 02/06 od 18.01.2006, "Sl.list Crne Gore", br. 22/08 od 02.04.2008,

Више

Година LIV Број 33/ LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 46. став 1. тачка 7. и члана 56. став 3. Закона о лока

Година LIV Број 33/ LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 46. став 1. тачка 7. и члана 56. став 3. Закона о лока Година LIV Број 33/2018 301 SLU@BENI LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 46. став 1. тачка 7. и члана 56. став 3. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник Републике Србије,

Више

П р е д л о г

П р е д л о г Нацрт О Д Л У К А О ИЗМЕНИ ОДЛУКЕ О ЛОКАЛНИМ АДМИНИСТРАТИВНИМ ТАКСАМА Обрађивач: Секретаријат за финансије Градске управе града Београда За тачност података садржаних у материјалу, поступање у складу са

Више

Propisi i uplatni računi lokalnih javnih prihoda Glavnog grada Podgorice Na osnovu Zakona o finansiranju lokalne samouprave ("Sl.list RCG", br. 42/03

Propisi i uplatni računi lokalnih javnih prihoda Glavnog grada Podgorice Na osnovu Zakona o finansiranju lokalne samouprave (Sl.list RCG, br. 42/03 Propisi i uplatni računi lokalnih javnih prihoda Glavnog grada Podgorice Na osnovu Zakona o finansiranju lokalne samouprave ("Sl.list RCG", br. 42/03 i Sl.list CG, 5/08, 51/08, 74/10, 01/15, 78/15, 3/16

Више

Microsoft Word - Odluka o komunalnim taksama opstina Berkovici 2014.doc

Microsoft Word - Odluka o komunalnim taksama opstina Berkovici 2014.doc РЕПУБЛИКА СРПСКА СКУПШТИНА ОПШТИНЕ БЕРКОВИЋИ БРОЈ:02-022-2/14 ДАТУМ:01.04.2014 ГОД. На основу члана 7.Закона о комуналним таксама ( Службени гласник Републике Српске, број: 4/12.), члана 30. Закона о локалној

Више

Na osnovu člana 31

Na osnovu člana 31 Bosna i Hercegovina Federacija Bosne i Hercegovine KANTON SARAJEVO - OPĆINA HADŽIĆI - Općinsko vijeće - N o 207402 =================================================================== PROGRAM RADA OPĆINSKOG

Више

ODLUKA O RASKOPAVANJU POVRŠINA JAVNE NAMENE ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 12/2011, 56/2012, 13/2014, 69/2014 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovo

ODLUKA O RASKOPAVANJU POVRŠINA JAVNE NAMENE (Sl. list Grada Novog Sada, br. 12/2011, 56/2012, 13/2014, 69/2014 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovo ODLUKA O RASKOPAVANJU POVRŠINA JAVNE NAMENE ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 12/2011, 56/2012, 13/2014, 69/2014 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovom odlukom uređuju se uslovi i način organizovanja poslova

Више

Sluzbeni glasnik opstine Knic broj 3/2009

Sluzbeni glasnik opstine Knic broj 3/2009 СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ КНИЋ Година: 2017. Број: 17. Кнић, 13.10.2017. Цена 100,00 дин. Претплата: 700,00 дин. АКТИ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ОПШТИНСКО ВЕЋЕ ОПШТИНЕ КНИЋ, на седници одржаној дана 13. 10. 2017.

Више

LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А Година L Број 27/ На основу члана 59. став 2. Закона о локалној самоуправи ( Службени глас

LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А Година L Број 27/ На основу члана 59. став 2. Закона о локалној самоуправи ( Службени глас SLU@BENI LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А Година L Број 27/2015 281 На основу члана 59. став 2. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник Републике Србије, број 129/2007 и 83/2014 - др.

Више

На основу члана 32. Закона о локалној самоуправи ( "Сл. гласник РС", број 129/07 и 83/2014), члана 76. Закона o буџетском систему ( "Сл. гласник РС",

На основу члана 32. Закона о локалној самоуправи ( Сл. гласник РС, број 129/07 и 83/2014), члана 76. Закона o буџетском систему ( Сл. гласник РС, На основу члана 32. Закона о локалној самоуправи ( "Сл. гласник РС", број 129/07 и 83/2014), члана 76. Закона o буџетском систему ( "Сл. гласник РС", број 54/2009, 73/2010, 101/2010, 101/2011, 93/2012,

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ АЛИБУНАР Година: 37. Алибунар, 29. март године Бесплатан примерак Број АКТИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ На основу члана 40. С

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ АЛИБУНАР Година: 37. Алибунар, 29. март године Бесплатан примерак Број АКТИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ На основу члана 40. С СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ АЛИБУНАР Година: 37. Алибунар, 29. март 2018. године Бесплатан примерак Број 7 119. АКТИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ На основу члана 40. Статута општине Алибунар (''Службени лист општине Алибунар''

Више

BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE SREDNJOBOSANSKI KANTON KANTON SREDIŠNJA BOSNA OPĆINA DONJI VAKUF OPĆINSKO VIJEĆE BOSNA I HERCEGOVIN

BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE SREDNJOBOSANSKI KANTON KANTON SREDIŠNJA BOSNA OPĆINA DONJI VAKUF OPĆINSKO VIJEĆE BOSNA I HERCEGOVIN BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE SREDNJOBOSANSKI KANTON KANTON SREDIŠNJA BOSNA OPĆINA DONJI VAKUF OPĆINSKO VIJEĆE BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE SREDWOBOSANSKI KANTON

Више

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК

СЛУЖБЕНИ  ГЛАСНИК СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ГРАДА ВАЉЕВА ГОДИНА XХХIX БРОЈ 18 30. новембар 2018. ИЗЛАЗИ ПО ПОТРЕБИ 335. На основу члана 6. став 5 до 7. и чл. 7а ст. 1. и 2. Закона о порезима на имовину (''Службени гласник РС'',

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ 31. Мај 2016 Службени лист Општине Број: 15 страна 1 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГОДИНА XVII Број 15 31. Мај 2016. Лист излази према потреби Годишња претплата: 1.000 дин. Цена овог броја износи: 40 дин. Рок за рекламацију:

Више

Бољевац, 10. октобар године Година XI број 29-1 ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ 1 Решење о употреби средстава текуће буџетске резерве...

Бољевац, 10. октобар године   Година XI број 29-1 ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ 1 Решење о употреби средстава текуће буџетске резерве... Бољевац, 10. октобар 2018. године www.boljevac.org.rs Година XI број 29-1 ОПШТИНЕ 1 Решење о употреби средстава текуће буџетске 2 Решење о употреби средстава текуће буџетске 3 Решење о употреби средстава

Више

SL_br_

SL_br_ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН Година XLV Број 2. ТЕМЕРИН 22. МАРТ 2013. Примерак 100,00 динара 21. На основу члана 44. став 1. тачка 6. Закона о локалној самоуправи (''Службени гласник Републике Србије''

Више

1 БРОЈ 20 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ МАЈДАНПЕК 14.јун ГОДИНА: XII БРОЈ: јун ЦЕНА: ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА: 1976 На основу члана 8. Закона о без

1 БРОЈ 20 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ МАЈДАНПЕК 14.јун ГОДИНА: XII БРОЈ: јун ЦЕНА: ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА: 1976 На основу члана 8. Закона о без 1 БРОЈ 20 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ МАЈДАНПЕК 14.јун 2019. ГОДИНА: XII БРОЈ: 20 14.јун 2019. ЦЕНА: ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА: 1976 На основу члана 8. Закона о безбедности саобраћаја на путевима (''Службени гласник

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КОВИН ГОДИНА XV БРОЈ 6 КОВИН, 21. АПРИЛ ГОДИНЕ АКТА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ КОВИН 69. На основу члана 192. Закона о општем упр

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КОВИН ГОДИНА XV БРОЈ 6 КОВИН, 21. АПРИЛ ГОДИНЕ АКТА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ КОВИН 69. На основу члана 192. Закона о општем упр СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ГОДИНА XV БРОЈ 6, 21. АПРИЛ 2017. ГОДИНЕ АКТА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ 69. На основу члана 192. Закона о општем управном поступку ( Сл.лист СРЈ, бр. 33/97 и 31/2001 и Сл.гласник РС, бр.

Више

ОДЛУКЕ

ОДЛУКЕ РЕГИСТАР СЛУЖБЕНИХ ЛИСТОВА ОПШТИНЕ ЗА 2012. ГОДИНУ С Е Н Т А РЕГИСТАР СЛУЖБЕНИХ ЛИСТОВА ОПШТИНЕ ЗА 2012. ГОДИНУ ОДЛУКЕ службеног листа Дан објављивања предмета Предмет 1 2 3 4 5 1 26.01.2012. 1 ОДЛУКА

Више

Година LIV Број 30/ LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 65. тачка 15. и члана 108. став 2. Статута Општине Бач

Година LIV Број 30/ LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 65. тачка 15. и члана 108. став 2. Статута Општине Бач Година LV Број 30/2018 271 SLU@BEN LST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 65. тачка 15. и члана 108. став 2. Статута Општине Бачка Паланка ( Службени лист Општине Бачка Паланка, број

Више

Na osnovu člana 25

Na osnovu člana 25 Na osnovu člana 25. stav 1. Zakona o budžetskom sistemu («Službeni glasnik RS» br. 9/2002, 87/2002, 61/2005, 66/2005, 101/2005, 62/2006 i 85/2006), člana 30. stav 1. tačka 2. Zakona o lokalnoj samoupravi

Више

Страна 1 - Број 18. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА ГОДИНА XV БРОЈ 18 ВРЊАЧКА БАЊА

Страна 1 - Број 18. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА ГОДИНА XV БРОЈ 18 ВРЊАЧКА БАЊА Страна 1 - Број 18. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА 29.5.2019. године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА ГОДИНА XV БРОЈ 18 ВРЊАЧКА БАЊА 29.5.2019. ГОДИНЕ ОПШТИНСКО ВЕЋЕ 146. Председник општине Врњачка

Више

24. август године. Службени лист града Крагујевца Број 23 Страна 1 КРАГУЈЕВАЦ 24. АВГУСТ ГОДИНА XXVII БРОЈ 23 Република Србија Град Крагуј

24. август године. Службени лист града Крагујевца Број 23 Страна 1 КРАГУЈЕВАЦ 24. АВГУСТ ГОДИНА XXVII БРОЈ 23 Република Србија Град Крагуј 24. август 2017. године. Службени лист града Крагујевца Број 23 Страна 1 КРАГУЈЕВАЦ 24. АВГУСТ 2017. ГОДИНА XXVII БРОЈ 23 Република Србија Град Крагујевац Скупштина града Крагујевца Број: 013-71/17-I/02

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ВРШЦА БР. 20/ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ВРШЦА ГОДИНА I ВРШАЦ, 21. ДЕЦЕМБАР ГОДИНЕ БРОЈ 20/ На основу

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ВРШЦА БР. 20/ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ВРШЦА ГОДИНА I ВРШАЦ, 21. ДЕЦЕМБАР ГОДИНЕ БРОЈ 20/ На основу 21.12.2016. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ВРШЦА БР. 20/2016 411 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ВРШЦА ГОДИНА I ВРШАЦ, 21. ДЕЦЕМБАР 2016. ГОДИНЕ БРОЈ 20/2016 1. 2. На основу члана 46. став 1. тачка 1. Закона о локалним изборима

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ДРЖАВНА РЕВИЗОРСКА ИНСТИТУЦИЈА ПОСЛЕРЕВИЗИОНИ ИЗВЕШТАЈ О МЕРАМА ИСПРАВЉАЊА ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ НАША РАДОСТ СУРДУЛИЦА Број: /

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ДРЖАВНА РЕВИЗОРСКА ИНСТИТУЦИЈА ПОСЛЕРЕВИЗИОНИ ИЗВЕШТАЈ О МЕРАМА ИСПРАВЉАЊА ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ НАША РАДОСТ СУРДУЛИЦА Број: / РЕПУБЛИКА СРБИЈА ДРЖАВНА РЕВИЗОРСКА ИНСТИТУЦИЈА ПОСЛЕРЕВИЗИОНИ ИЗВЕШТАЈ О МЕРАМА ИСПРАВЉАЊА ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ НАША РАДОСТ СУРДУЛИЦА Број: 400-1451/2018-04 Београд, 19.3.2019. године САДРЖАЈ: 1. УВОД...

Више

Скупштина општине Барајево , на седници одржаној ¬¬____ decembra 2007

Скупштина  општине Барајево , на седници одржаној  ¬¬____ decembra 2007 Скупштина Градске општине Барајево, на седници одржаној 23. марта 2017. године, на основу члана 43. став 1. Закона о буџетском систему (''Службени гласник РС'', бр. 54/09, 73/10,101/10, 101/11,93/12, 62/13,

Више

ГОДИНА: VIII БРОЈ: јун ЦЕНА: ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА: 1175 На основу члана 50. Закона о јавним предузећима ("Службени гласник РС", број 119/12,

ГОДИНА: VIII БРОЈ: јун ЦЕНА: ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА: 1175 На основу члана 50. Закона о јавним предузећима (Службени гласник РС, број 119/12, ГОДИНА: V БРОЈ: 17 26. јун 2015. ЦЕНА: ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА: 1175 На основу члана 50. Закона о јавним предузећима ("Службени гласник РС", број 119/12, 116/13 - аутентично тумачење и 44/2014 - др. закон) и

Више

I Konačna verzija

I   Konačna  verzija РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ГРАД ПАНЧЕВО ГРАДСКА УПРАВА СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ ГРАДСКА СЛУЖБА ЗА БУЏЕТСКУ ИНСПЕКЦИЈУ СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА ПОРЕСКУ АДМИНИСТРАЦИЈУ БРОЈ :VIII-Сл./

Више

Година LIV Број 20/ LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 172. члана 173. и члана 178. став 5. Закона о запослен

Година LIV Број 20/ LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 172. члана 173. и члана 178. став 5. Закона о запослен Година LIV Број 20/2018 176 SLU@BENI LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 172. члана 173. и члана 178. став 5. Закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе

Више

Microsoft Word - Rebalans budzeta 2013.doc

Microsoft Word - Rebalans budzeta 2013.doc Скупштина Градске општине Палилула, на 10. седници одржаној 24. децембра 2013. године, на основу члана 47. и 63. Закона о буџетском систему ( Службени гласник РС, бр. 54/09, 73/10, 101/10, 101/11, 93/12,

Више

Анекс 5 Униформни програми и програмске активности јединица локалне самоуправе ПРОГРАМ 1 Назив СТАНОВАЊЕ, УРБАНИЗАМ И ПРОСТОРНО ПЛАНИРАЊЕ Шифра 1101 С

Анекс 5 Униформни програми и програмске активности јединица локалне самоуправе ПРОГРАМ 1 Назив СТАНОВАЊЕ, УРБАНИЗАМ И ПРОСТОРНО ПЛАНИРАЊЕ Шифра 1101 С Анекс 5 Униформни програми и програмске активности јединица локалне самоуправе ПРОГРАМ 1 СТАНОВАЊЕ, УРБАНИЗАМ И ПРОСТОРНО ПЛАНИРАЊЕ 1101 Урбанизам и просторно планирање Планирање, уређење и коришћење простора

Више

Година LIV Број 5/ LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 37. Статута Општине Бачка Паланка ( Службени лист Oпштин

Година LIV Број 5/ LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 37. Статута Општине Бачка Паланка ( Службени лист Oпштин Година LIV Број 5/2018 40 SLU@BENI LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 37. Статута Општине Бачка Паланка ( Службени лист Oпштине Бачка Паланка број 24/2013 - пречишћен текст) и члана

Више

Страна 1 - Број 9. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА године ОПШТИНСКО ВЕЋЕ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА ГОДИНА X БРОЈ 9 ВРЊАЧКА БАЊА

Страна 1 - Број 9. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА године ОПШТИНСКО ВЕЋЕ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА ГОДИНА X БРОЈ 9 ВРЊАЧКА БАЊА Страна 1 - Број 9. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ 5.5.2014. године ОПШТИНСКО ВЕЋЕ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ГОДИНА X БРОЈ 9 90. Бања на телефонској седници одржаној дана 29.4.2014.год.основу, на основу чл.15.одлуке

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ЧОКА CSÓKA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA Сл.лист општине Чока бр. 15. страна На основу члана 32. став 1. тачка 20

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ЧОКА CSÓKA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA Сл.лист општине Чока бр. 15. страна На основу члана 32. став 1. тачка 20 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ЧОКА CSÓKA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA Сл.лист општине Чока бр. 15. страна 767. 27.11.2013. 116. На основу члана 32. став 1. тачка 20. Закона о локалној самоуправи (,,Службени гласник

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ СЕНТА БРОЈ 21. ГОДИНА LI 31. АВГУСТА ГОДИНЕ С Е Н Т А

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ СЕНТА БРОЈ 21. ГОДИНА LI 31. АВГУСТА ГОДИНЕ С Е Н Т А СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ СЕНТА БРОЈ 21. ГОДИНА LI 31. АВГУСТА 2016. ГОДИНЕ С Е Н Т А 116. На основу члана 22. став 1. тачка 5. Закона о јавним предузећима ( Сл. гласник РС, бр 15/2016), члана 32. став 1.

Више

GODINA LIII Apatin, 08. mart godine BROJ На основу члана 72. Статута општине Апатин ( Сл. лист општине Апатин број 10/08- пречишћен текст,

GODINA LIII Apatin, 08. mart godine BROJ На основу члана 72. Статута општине Апатин ( Сл. лист општине Апатин број 10/08- пречишћен текст, GODNA L Apatin, 08. mart 2017. godine BROJ 3 84. На основу члана 72. Статута општине Апатин ( Сл. лист општине Апатин број 10/08- пречишћен текст, 4/14 и 12/16) и члана 32 став 1. Одлуке о месним заједницама

Више

ГРАДА СМЕДЕРЕВА ГОДИНА VI БРОЈ 12 СМЕДЕРЕВО, 31. ДЕЦЕМБАР ГОДИНЕ 321. ГРАДОНАЧЕЛНИК Градоначелник града Смедерева, дана 25. децембра годин

ГРАДА СМЕДЕРЕВА ГОДИНА VI БРОЈ 12 СМЕДЕРЕВО, 31. ДЕЦЕМБАР ГОДИНЕ 321. ГРАДОНАЧЕЛНИК Градоначелник града Смедерева, дана 25. децембра годин ГРАДА СМЕДЕРЕВА ГОДИНА VI БРОЈ 12 СМЕДЕРЕВО, 31. ДЕЦЕМБАР 2013. ГОДИНЕ 321. ГРАДОНАЧЕЛНИК Градоначелник града Смедерева, дана 25. децембра На основу члана 100. ставова 4. и 5. Закона о заштити животне

Више

ОПШТИНА УБ

ОПШТИНА  УБ Број 1 страна 1 СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ УБ 20. март 2014. године СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ УБ www.opstinaub.org.rs Година XV Број 1 Уб, 20. март 2014. године Бесплатан примерак 1. На основу члана 32. тачка

Више

Обрађивач: Одељење за финансије и привреду

Обрађивач:  Одељење за финансије и привреду Скупштина Градске општине Палилула, на 20. седници одржаној 24. јуна 2019. године, на основу члана 47. и 63. Закона о буџетском систему ( Службени гласник РС, бр. 54/09, 73/10, 101/10, 101/11, 93/12, 62/13,

Више

С л у ж б е н и л и с т

С л у ж б е н и    л и с т S l u ž b e n i l i s t Opštine Bački Petrovac Broj: 15 Bački Petrovac Godišnja pretplata Godina: XLIV 24. decembra 2008. god. 4.400,00 dinara S A D R Ž A J I SKUPŠTINA OPŠTINE BAČKI PETROVAC 168. - Odluka

Више

Microsoft Word - SL LIST SZ

Microsoft Word - SL LIST SZ Број: 9. 26.04.2013. СТРАНА 235. OLDAL 2013.04.26. 9. szám На основу члана 19. став 2. Закона о безбедности саобраћаја на путевима ( Сл. гласник РС, бр. 41/2009, 53/2010 и 101/11), члана 64. Пословника

Више

ОПШТИНА СРЕМСКА МИТРОВИЦА

ОПШТИНА СРЕМСКА МИТРОВИЦА На основу члана 32. став 1. тачка 2. Закона о локалној самоуправи (Сл. гласник РС бр. 129/07, 83/14, 101/16 и 47/2018), члана 77. Закона о буџетском систему ( Службени гласник РС бр. 54/09, 73/10 101/10,

Више

С л у ж б е н и л и с т Општине Бачки Петровац Број: 18a Година: LII Бачки Петровац 18. новембра године С А Д Р Ж А Ј I СКУПШТИНА ОПШТИНЕ БАЧКИ

С л у ж б е н и л и с т Општине Бачки Петровац Број: 18a Година: LII Бачки Петровац 18. новембра године С А Д Р Ж А Ј I СКУПШТИНА ОПШТИНЕ БАЧКИ С л у ж б е н и л и с т Општине Бачки Петровац Број: 18a Година: LII Бачки Петровац 18. новембра 2016. године С А Д Р Ж А Ј I СКУПШТИНА ОПШТИНЕ БАЧКИ ПЕТРОВАЦ 226. - Одлука о другом ребалансу буџету Општине

Више

Microsoft Word - registar objavljenih propisa u 2014 godini.doc

Microsoft Word - registar objavljenih propisa u 2014 godini.doc СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ СРБОБРАН Р Е Г И С Т А Р ЗА 2014. ГОДИНУ 31.12.2014. године Ред. бр. Назив СКУПШТИНА ОПШТИНЕ СРБОБРАН ред. бр. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ 1 Одлука о другим изменама и допунама Статута Општине

Више

С л у ж б е н и л и с т Општине Бачки Петровац Број: 5a Година: LIII Бачки Петровац 12. јуна године С А Д Р Ж А Ј I СКУПШТИНА ОПШТИНЕ БАЧКИ ПЕТР

С л у ж б е н и л и с т Општине Бачки Петровац Број: 5a Година: LIII Бачки Петровац 12. јуна године С А Д Р Ж А Ј I СКУПШТИНА ОПШТИНЕ БАЧКИ ПЕТР С л у ж б е н и л и с т Општине Бачки Петровац Број: 5a Година: LIII Бачки Петровац 12. јуна 2017. године С А Д Р Ж А Ј I СКУПШТИНА ОПШТИНЕ БАЧКИ ПЕТРОВАЦ 53. - Одлука о консолидованом завршном рачуну

Више

године Списак комуналних такси и накнада Општинске управе Брод Ред. број Назив накнаде Законски акт Обвезник плаћања накнаде I ДИРЕКТНИ ПО

године Списак комуналних такси и накнада Општинске управе Брод Ред. број Назив накнаде Законски акт Обвезник плаћања накнаде I ДИРЕКТНИ ПО 30.10.2018. године Списак комуналних такси и накнада Општинске управе Брод Ред. број Назив накнаде Законски акт Обвезник плаћања накнаде I ДИРЕКТНИ ПОРЕЗИ Порез на имовину 1. Порез на Закон о порезу на

Више

ПРЕДЛОГ

ПРЕДЛОГ ИЗВЕШТАЈ О ИЗВРШЕЊУ БУЏЕТА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ БАРАЈЕВО ЗА ПЕРИОД ЈАНУАР СЕПТЕМБАР 2017.ГОДИНЕ ОБРАЂИВАЧ : ОДЕЉЕЊЕ ЗА ФИНАНСИЈЕ ПРЕДЛАЖЕ : УСВАЈА : ОПШТИНСКО ВЕЋЕ СКУПШТИНА ОПШТИНЕ БАРАЈЕВО Б а р а ј е в о

Више

GLASNIK OP[TINE GORWI MILANOVAC GODINA XVII BROJ 9 7. АПРИЛ GODINE Cena ovog broja je 50 dinara Godi{wa pretplata je dinara АКТА

GLASNIK OP[TINE GORWI MILANOVAC GODINA XVII BROJ 9 7. АПРИЛ GODINE Cena ovog broja je 50 dinara Godi{wa pretplata je dinara АКТА SLU@BENI GLASNIK OP[TINE GORWI MILANOVAC GODINA XVII BROJ 9 7. АПРИЛ 2008. GODINE Cena ovog broja je 50 dinara Godi{wa pretplata je 1.000 dinara АКТА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ 55. РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОПШТИНА ГОРЊИ

Више

Градска општина Звездара Припрема и вођење седница општ. Већа и СО ПР Издање 1 Ревизија 3 XI број 06-57/16 Веће Градске општине Звездара на сед

Градска општина Звездара Припрема и вођење седница општ. Већа и СО ПР Издање 1 Ревизија 3 XI број 06-57/16 Веће Градске општине Звездара на сед XI број 06-57/16 Веће Градске општине Звездара на седници одржаној 28.12. 2016. године, на основу члана 58. Закона о запосленима у аутономној покрајини и јединицама локалне самоуправе (''Службени гласник

Више

Град Ниш - Градска управа Секретаријат за планирање и изградњу САДРЖАЈ 1 ИЗДАВАЊЕ И ИЗМЕНА ЛОКАЦИЈСКИХ УСЛОВА 2 ИЗДАВАЊЕ И ИЗМЕНА РЕШЕЊА О ГРАЂЕВИНСКО

Град Ниш - Градска управа Секретаријат за планирање и изградњу САДРЖАЈ 1 ИЗДАВАЊЕ И ИЗМЕНА ЛОКАЦИЈСКИХ УСЛОВА 2 ИЗДАВАЊЕ И ИЗМЕНА РЕШЕЊА О ГРАЂЕВИНСКО Град Ниш - Градска управа Секретаријат за планирање и изградњу САДРЖАЈ 1 ИЗДАВАЊЕ И ИЗМЕНА ЛОКАЦИЈСКИХ УСЛОВА 2 ИЗДАВАЊЕ И ИЗМЕНА РЕШЕЊА О ГРАЂЕВИНСКОЈ ДОЗВОЛИ ИЗДАВАЊЕ И ИЗМЕНА РЕШЕЊА У СКЛАДУ СА ЧЛ.

Више

број 21 2

број 21 2 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 На основу

Више

CEKOS IN Ekspert

CEKOS IN Ekspert Cekos In Ekspert NAPOMENA EKSPERT-a: Odredbe Zakona o izmenama i dopuni Zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza u komercijalnim transakcijama ("Sl. glasnik RS", br. 68/15), primenjuju se na ugovore

Више

На основу члана 43. Закона о буџетском систему ( Сл.гласник РС бр. 54/2009, 73/2010, 101/2010, 101/2011, 93/2012, 62/2013, 63/2013, 108/2013, 142/2014

На основу члана 43. Закона о буџетском систему ( Сл.гласник РС бр. 54/2009, 73/2010, 101/2010, 101/2011, 93/2012, 62/2013, 63/2013, 108/2013, 142/2014 На основу члана 43. Закона о буџетском систему ( Сл.гласник РС бр. 54/2009, 73/2010, 101/2010, 101/2011, 93/2012, 62/2013, 63/2013, 108/2013, 142/2014, 68/2015, 103/2015, 99/2016 и 113/2017) и члана 32.

Више