TEMA Чланови ВПС код председнице Владе РС У уторак, 18. септембра делегација Винских путева Србије у саставу Зоран Рапајић (председник) и Душко

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "TEMA Чланови ВПС код председнице Владе РС У уторак, 18. септембра делегација Винских путева Србије у саставу Зоран Рапајић (председник) и Душко"

Транскрипт

1 TEMA Чланови ВПС код председнице Владе РС У уторак, 18. септембра делегација Винских путева Србије у саставу Зоран Рапајић (председник) и Душко Вранешевић (члан УО), састала се са председницом Владе РС, Аном Брнабић. Тема састанка је била значај винског туризма за развој туризма Републике Србије, и презентација резултата које је наше удружење до сада постигло. Највећи акценат у разговору стављен је на пројекат Сигнализација на винским путевима Србије, на тренутно стање и могућност да се крене у другу фазу пројекта већ у наредној, години. Детектовани су сви проблеми на које се наилазило, као што су: одржавање постојеће сигнализације, непостојање правилника о начину уласка на вински пут, обележавање нових објеката итд. Други део разговора био је посвећен упознавању са винско-туристичком картицом WineRS card, пројекту развојног тима Винских путева Србије. Овај део разговора обухватио је и упознавање са винско-туристичким тематским излетима као што су: Слатким стазама римског цара Проба, Винска краљевска Србија, У прапостојбини старог Рскавца, Виногради с погледом на Дунав и др. У даљем разговору било је речи о искуствима високо развијених винско-туристичких земаља као што су Француска, Италија, Шпанија и др. Закључак је био да Србија мора да пронађе своје место на винској мапи света јер постоје капацитети и предуслови за то. Од стране председнице Владе РС добили смо чврсто обећање да ће Влада РС и премијерка лично подржати све пројекте које тренутно реализују Вински путеви Србије, и да ће се у најкраћем временском року пронаћи начин да се сви потенцијални проблеми решавају кроз институције Владе РС, преко ресорних министарстава.

2 АКТИВНОСТИ БЕГЕФ 2018 Други по реду БЕГЕФ (Београдски гастроенолошки фестивал) одржао се од 7. до 9. септембра у Скадарлији (Скадарска улица и ресторан Велика Скадарлија ). Фестивал су отворили Зоран Радојичић (градоначелник Београда), Мирослав Кнежевић (државни секретар за туризам) и Зоран Рапајић (Вински путеви Србије). Сва три дана фестивала, од Куће Ђуре Јакшића до краја Скадарлије, на 20 штандова излагали су произвођачи пића, хране и сувенира. Централни део манифестације (петак, 7. септембар) одвијао се у башти ресторана Велика Скадарлија где су излагале признате винарије из Србије. Упоредо са трајањем манифестације, организована је свечана вечера у унутрашњој сали ресторана Велика Скадарлија. Гости су били представници винарија, председници удружења чланица Панонског винског коридора, новинари, високе званице из света дипломатије и пословног света, као и представници Министарстава, градоначелници и председници општина који су помогли пројекте Винских путева Србије у години. На вечери, упаривали су се изванредни кулинарски специјалитети овог ресторана са винима познатих српских винарија: Ковачевић, Пусула, Плавинци, Атеље вина Шапат, Топлички виногради, Дибонис, Радовановић и Киш. Уз вечеру, организатори су присутнима одржали презентацију Винска краљевска Србија. Форум 16+1 У оквиру трећег форума градоначелника главних градова држава Централне и Источне Eвропе и Kине, у Сава Центру је, 16. октобра, одржан форум 16+1 туристичке академске уније који су свечано отворили градоначелник Београда Зоран Радојичић и заменица градоначелника Пекинга Ванг Хонг. Павле Радановић и Зоран Рапајић су као представници Винских путева Србије одржали предавање на тему: Wine Tourism: Visit Wine Roads of Balkans. Презентација о винским путевима и богатој винској туристичкој понуди Србије и Балкана је изазвала велико интересовање свих учесника форума, а нарочито делегације туристичких стручњака из Kине.

3 На винском путу са запосленима у ИТС школи ( ) Ходајући кроз историју, обишли смо древни Сирмиум, место где се родио римски цар Проб, затим Сремске Kарловце, колевку српске духовности, дегустирали смо врхунска вина из винарија Kиш и Деурић, литургијско вино из Патријаршијског подрума, комбиновали их са римским хлебом, штрудлом, специјалитетима од чоколаде и јабука.... запосленима у винарији Статус и Винском подруму Mалча из Сврљига (19. и ) Дводневну екскурзију започели смо посетом Царској палати Сирмиум, обишли Подрум 1930 у Иригу, ручали у Винској кући Kовачевић, пробали бермет и штрудлу у Винарији Kиш а вечерали уз музику у Винарији Виндуло. Другог дана обишли смо Oпленац и Kраљевску винарију у Tополи, а после ручка дан завршили у Крњеву, у Подруму Радовановић. 2. јули У винарији Плавинци, на састанку Удружења винара Београд, усвојена је иницијатива о сарадњи тог удружења са нашим. На састанку је било речи о могућности ревизије и постављања нове винско-туристичке сигнализације. 5. јули У Српској кући вина, на Н. Београду потписан је споразум о сарадњи између Удружења винара Београд и нашег. Потписали су га Бранислав Анђелић и Зоран Рапајић. Чин потписивања увеличан је промоцијом вина Рамонда (Винарија Плавинци), првим званичним вином са винског пута Винска краљевска Србија. 10. август запосленима у Влади РС ( ) Излет је започео у Царској палати Сирмиум, ручак је приређен у Винарији Деурић а излет је завршен у Иригу, у Винској кући Ковачевић. У организацији Канцеларије за младе града Београда и Центра Еволвере, у оквиру Конференције о предузетништву младих у туризму, представљени су и Вински путеви Србије и њихов значај у области винског туризма, као и могућност запошљавања младих у тој области.

4 ПРОМОЦИЈЕ Промоција WineRS card WineRS card, прва винскотуристичка картица у Србији, промовисана је у петак и суботу, 14. и 15. децембра. У вечерњим часовима, у петак, у амфитеатру Високе туристичке школе на Новом Београду, о значају ове картице говорили су Mиленко Ђурић (ВT школа), Mиша Ћирић (Витез вина Србије), Зоран Рапајић и Павле Радановић (Вински путеви Србије). У оквиру програма Панонски културни коридор, овај догађај подржали су и бројни гости из Србије и региона. У суботу, у организацији ВПС, кренуло се ка Фрушкој гори, сада већ познатим промотивним излетом Слатким стазама римског цара Проба. Гости су посетили царску палату Сирмиум, место рођења римског цара Mарка Aурелија Проба, који их је лично поздравио у винском подруму у центру Сремске Mитровице. Tу су испробани локални специјалитети попут римског хлеба а дегустирано је вино Пробус, винарије Mрђанин из Сремских Kарловаца. Пут је даље водио ка Иригу, ка винарији Kовачевић, једној од перјаница српског винарства. Oвде је по први пут испробана функционалност WineRS card картице. Љубазни домаћини из ове винарије, у сврху промоције картице, госте су почастили разгледањем обновљеног дела винарије Подрум 1930, као и сремачком сланом и слатком закуском и дегустацијом надалеко чувених вина Винарије Kовачевић. Пут је настављен преко завејаног Иришког венца до Подрума Aчански, где су гости имали прилике да се увере у гостопримство породице која је у власништву једне од најпознатијих и најстаријих винарија у Баноштору. Пратећи савремена кретања у туризму, породица Aчански је у последњих неколико година преуредила просторије свог домаћинства и старог подрума и прилагодила их потребама винских туриста. Излет се завршио у Tемерину у винарији Виндуло, која је прошле године промовисана у Храм Винских путева Србије. Уз сјајног домаћина Ласла Дујмовића, његове залогаје за раздвајање (и спајање) вина и хране, пригодну вечеру и сјајна вина од новостворених српских сорти, госте је забављао и испратио познати војвођански музички бенд Легранд. И у Винарији Виндуло, гости су на крају вечери, WineRS card картицом, уз специјалне попусте, набављали вина и све друге делиције и производе које нуди ова винарија.

5 ЛOРИСT новембар Вински путеви Србије, први пут самостално, наступили су на сајму туризма у Новом Саду - ЛOРИСT, у Mастер хали Новосадског сајма. Mанифестација се одржала од 4. до 7. октобра Поред основног програма и активности, представљени су Kлуб Винских путева Србије и све погодности које се остварују кроз чланство у клубу. Посетиоци сајма имали су прилике да се упознају са најпопуларнијим екскурзијама у организацији ВПС од којих је и Слатким стазама римског цара Проба, и свакако, Винска краљевска Србија, као ексклузивна винска рута са посетама најзначајнијим шумадијским винаријама и Вили Oбреновића (Вила Златни брег) код Смедерева. САЈАМ ЕТНО ХРАНЕ И ПИЋА У оквиру 3. Новемберфеста одржаног у Загребу, Самобору и Плешивици, Вински путеви Србије били су гости Винских путева Хрватске. Гости су били и винољупци са Хвара, Словеније и Аустрије. 11. новембар Тачно у 11:11 у Новом Саду обележили смо дан примирја у I светском рату. Са поносом и сећањем на наше претке, носили смо на реверима Наталијину Рамонду. Поводом тога, а обележавајући и европски дан винског туризма, потписана је повеља о оснивању Винских путева Војводине. 20. децембар У организацији и на позив Секретаријата за привреду града Београда, Вински путеви Србије предствили су свој програм на 13. међународном Сајму етно хране и пића у Хали 3 Београдског сајма, који је трајао од 21. до године. На позив, потпредседника Војвођанске владе и покрајинског секретара за привреду и туризам, Ивана Ђоковића, у Новом Саду одржан је састанак са темом значаја винског туризма и предлозима нових пројеката.

6 У ПОСЕТИ... трстеничком винском путу Делегација Винских путева Србије појачана великим пријатељем, једним од најзаслужнијих за оснивање и функционисање нашег удружења, Бором Јовићем, власником Винарије Статус и Подрума Малча у Малчи, упутила се на дводневни излет, у посету винаријама из околине Крушевца и Трстеника. Посета је организована са циљем прикупљања информација о могућностима формирања новог винског пута као и прославе појављивања новог вина Винарије Милосављевић - Јефимије (Барик тамјанике). Излет је започет посетом Винарији Чаша вина и прича у Претрковцу, малој, али једној од винарија које су тачно по мери правих винољубаца. Следећа дестинација била је Врњачка бања где смо посетили Винарију Грабак, која са целим својим комплексом конкурише да буде једна од најатрактивнијих винских дестинација. Други дан започели смо обиласком Винарије Магаза у Великој Дренови где смо испробали њихова вина која су се врло брзо окитила значајним светским наградама. У Трстенику угошћени смо у Винарији Стемина у Трстенику, код старих пријатеља и чланова нашег клуба, који су и иницијатори идеје о креирању новог винског пута. Излет је завршен у Винарији Милосављевић у Бучју, где смо са великим мајстором винарских и кулинарских вештина, Радетом Величковићем - Суријем, обележили крштење новог вина ове пријатељске винарије.... данима младог Портогитера у Иригу и промоцији Пинолеа у Ср. Карловцима На позив чувеног Саве Јојића, Барда винских путева Србије и др Милана Убавића, славили смо дане младих вина - португизера у Иригу и црног пиноа у Сремским Карловцима. Сјајна организација и дивни домаћини обележили су овај дан.... Ковиљу Излет смо започели код произвођача специјалитета од мангулице, Саве Граорца, посетили смо Винарију До краја света и манастир Ковиљ.... жупским винаријама У фази припрема за предстојећи БЕГЕФ 2018 обишли смо жупске винаре. Посетили смо Винарску кућу Спасић и обишли нове објекте које је ова винарија уредила за потребе винског туризма. Обишли смо и Винарију Ивановић, посетили Винограде Николић, Винарију Ботуњац и манастир Дренчу. Београд, 27. децембар 2018.

Учитељски факултет на сајмовима високог образовања (Панчево, Пожаревац, Београд, Чачак) Крајем године и почетком године, Учитељски факулте

Учитељски факултет на сајмовима високог образовања (Панчево, Пожаревац, Београд, Чачак) Крајем године и почетком године, Учитељски факулте Учитељски факултет на сајмовима високог образовања (Панчево, Пожаревац, Београд, Чачак) Крајем 2013. године и почетком 2014. године, Учитељски факултет Универзитета у Београду учествовао је на сајмовима

Више

untitled

untitled PROGRAM POSLOVNIH I STRUČNIH AKTIVNOSTI Sreda, 15. maj 9.30 10.00 VIP salon u Master centru TEMA Povodom Prvog dana voćara na 86. međunarodnom poljoprivrrednom sajmu Izjave za novinare Ministar poljoprivrede

Више

Министарство трговине, туризма и телекомуникације JUNA VRNJAČKA BANJA POZIVNO PISMO

Министарство трговине, туризма и телекомуникације JUNA VRNJAČKA BANJA POZIVNO PISMO Министарство трговине, туризма и телекомуникације 24 26. JUNA 2016. VRNJAČKA BANJA POZIVNO PISMO BUSINESS SAMIT - UPOSLIMO SRBIJU I GEGULA SAJAM TURIZMA, HRANE I PIĆA 24 26. JUNA 2016. VRNJAČKA BANJA,

Више

ЈАВНА НАБАВКА УСЛУГЕ ОРГАНИЗОВАЊА ИЗЛЕТА, НАСТАВЕ У ПРИРОДИ И ЕКСКУРЗИЈЕ ЗА УЧЕНИКЕ ОД I VIII РАЗРЕДА У ШКОЛСКОЈ 2015/2016 ГОДИНИ; БРОЈ ЈН 01/2016 ПРИ

ЈАВНА НАБАВКА УСЛУГЕ ОРГАНИЗОВАЊА ИЗЛЕТА, НАСТАВЕ У ПРИРОДИ И ЕКСКУРЗИЈЕ ЗА УЧЕНИКЕ ОД I VIII РАЗРЕДА У ШКОЛСКОЈ 2015/2016 ГОДИНИ; БРОЈ ЈН 01/2016 ПРИ ПРИЛОГ Б ТЕХНИЧКА СПЕЦИФИКАЦИЈА Предметна јавна набавка је обликована у 12 партија: Партија Назив партије Оквирни број деце Процењена вредност по партији 1 Настава у природи за ученике - Сокобања (седмодневна)

Више

"Sierpinski Carpet Project je neprofitna aktivnost koja povezuje decu celog sveta, koja od nalepnica zajedno prave ogroman geometrijski fraktal, pozna

Sierpinski Carpet Project je neprofitna aktivnost koja povezuje decu celog sveta, koja od nalepnica zajedno prave ogroman geometrijski fraktal, pozna "Sierpinski Carpet Project je neprofitna aktivnost koja povezuje decu celog sveta, koja od nalepnica zajedno prave ogroman geometrijski fraktal, poznat pod imenom tepih Sjerpinskog. Trenutno je u projektu

Више

untitled

untitled POSLOVNI PROGRAMI Sreda, 2. oktobar 10.00 časova, Kongresni centar Master, Sale 1 i 2 Svečano otvaranje 52. međunarodnog sajma lova i robilova i Sajma ekologije Sreda, 2. oktobar 12.00 16.00 Konferencija

Више

SIJEČANJ 2017 Decembar NEDJELJA 17 UTORAK Februar Četvrtak 2 Petak 3 Subota 4 Nedjelja 5 Ponedjeljak 6 Utorak 7 Srijeda 8 Četvrtak 9 Pet

SIJEČANJ 2017 Decembar NEDJELJA 17 UTORAK Februar Četvrtak 2 Petak 3 Subota 4 Nedjelja 5 Ponedjeljak 6 Utorak 7 Srijeda 8 Četvrtak 9 Pet SIJEČANJ Decembar 2016 1 NEDJELJA 17 UTORAK Februar 1 Četvrtak 2 Petak 3 Subota 4 Nedjelja 5 Ponedjeljak 6 Utorak 7 Srijeda 8 Četvrtak 9 Petak 10 Subota 11 Nedjelja 12 Ponedjeljak 13 Utorak 14 Srijeda

Више

Novi sportsko – turistički projekti: OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO),Mesna zajednica Sefkerin: TRODNEVNI PROGRAM ZA MANDALINU

Novi sportsko – turistički projekti: OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO),Mesna zajednica Sefkerin: TRODNEVNI PROGRAM ZA MANDALINU Novi sportsko turistički projekti: OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO) OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO) Opovo, 1. avgust 2019; Projekat Uređenja i opremanja parka za bicikliste u

Више

Microsoft Word - Peti sastanak SLAP koordinatora - agenda

Microsoft Word - Peti sastanak SLAP koordinatora - agenda Пети састанак СЛАП координатора Хотел Војводина, Зрењанин 08 09. октобар 2013. Регистрација учесника Смештај и ручак у хотелу Уводна обраћања - 16.00 Представник Сталне конференције градова и општина;

Више

018ut10.xls

018ut10.xls Република Србија Републички завод за статистику САОПШTЕЊЕ Број 18 - год. LXVII, 31.01.2017. Статистика угоститељства и туризма ISSN 0353-9555 УТ10 Туристички промет - децембар. - Претходни резултати -

Више

#jamiegastroday

#jamiegastroday #jamiegastroday Program 08.30-09.30: Registracija i kafa dobrodošlice 09.30: Otvaranje i pozdravna video-poruka Džejmija Olivera - Predsednik ili predstavnik opštine/grada - Urednica Jamie magazina 09.40-10.40:

Више

ПЛАН РАДА СПОРТСКОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ ПЛАН РАДА СПОРТСКОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ ЗА ГОДИНУ Нови Сад, март 2018.године

ПЛАН РАДА СПОРТСКОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ ПЛАН РАДА СПОРТСКОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ ЗА ГОДИНУ Нови Сад, март 2018.године ПЛАН РАДА СПОРТСКОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ ЗА 2018. ГОДИНУ Нови Сад, март 2018.године Управни одбор Спортског савеза Војводине, разматрао је и усвојио Програм рада и финансијски план ССВ у скраћеном облику,

Више

1/28/2018 Dnevni list Danas Društvo Čelnici lokalnih samouprava za jačanje sistema delovanja u vanrednim situacijama Blagovremeno informisanje o eleme

1/28/2018 Dnevni list Danas Društvo Čelnici lokalnih samouprava za jačanje sistema delovanja u vanrednim situacijama Blagovremeno informisanje o eleme Čelnici lokalnih samouprava za jačanje sistema delovanja u vanrednim situacijama Blagovremeno informisanje o elementarnim nepogodama Na današnjem sastanku koji je organizovao Nebojša Simović, Načelnik

Више

bilt 14

bilt 14 BANKOM BILTEN broj 14 jul 2010. Sadržaj: Bankom na Webu...2 Bioprotein, novi logotip...4 Novi proizvod u Bioproteinu: Biolac...5 Vesti u Hotelu Leotar...6 Bankom na Webu Početkom 2010. godine dve članice

Више

КОМЕНТАР ПРАВИЛНИКА О ШКОЛСКОМ КАЛЕНДАРУ ЗА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ СА СЕДИШТЕМ НА ТЕРИТОРИЈИ АУТОНОМНЕ ПОКРАЈНЕ ВОЈВОДИНЕ ЗА ШКОЛСКУ 2016/2017. ГОДИНУ ("Службе

КОМЕНТАР ПРАВИЛНИКА О ШКОЛСКОМ КАЛЕНДАРУ ЗА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ СА СЕДИШТЕМ НА ТЕРИТОРИЈИ АУТОНОМНЕ ПОКРАЈНЕ ВОЈВОДИНЕ ЗА ШКОЛСКУ 2016/2017. ГОДИНУ (Службе КОМЕНТАР ПРАВИЛНИКА О ШКОЛСКОМ КАЛЕНДАРУ ЗА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ СА СЕДИШТЕМ НА ТЕРИТОРИЈИ АУТОНОМНЕ ПОКРАЈНЕ ВОЈВОДИНЕ ЗА ШКОЛСКУ 2016/2017. ГОДИНУ ("Службени лист АП Војводине", број 33/2016) Правилником о

Више

210ut10.xls

210ut10.xls Република Србија Републички завод за статистику САОПШTЕЊЕ Број 210 - год. LXI, 31.07.. Статистика угоститељства и туризма ISSN 0353-9555 УТ10 Туристички промет - јун. - Претходни резултати - У Републици

Више

042ut10jan.xls

042ut10jan.xls Република Србија Републички завод за статистику САОПШTЕЊЕ Број 42 - год. LXV, 28.02.. Статистика угоститељства и туризма SSN 0353-9555 УТ10 Туристички промет - јануар. - Претходни резултати - У Републици

Више

108ut10.xls

108ut10.xls Република Србија Републички завод за статистику САОПШTЕЊЕ Број 108 - год. LXVII, 28.04.. Статистика угоститељства и туризма ISSN 0353-9555 УТ10 Туристички промет - март. - Претходни резултати - У Републици

Више

Poštovani, Zadovoljstvo nam je da Vam predstavimo Hotel FONTANA u potpuno novom sjaju. Hotel FONTANA se nalazi u srcu Vrnjačke Banje, na samo nekoliko

Poštovani, Zadovoljstvo nam je da Vam predstavimo Hotel FONTANA u potpuno novom sjaju. Hotel FONTANA se nalazi u srcu Vrnjačke Banje, na samo nekoliko Poštovani, Zadovoljstvo nam je da Vam predstavimo Hotel FONTANA u potpuno novom sjaju. Hotel FONTANA se nalazi u srcu Vrnjačke Banje, na samo nekoliko koraka od banjske promenade i parka. Spoj tradicionalnog

Више

` w w w. b e o g r a d. r s УПУТСТВО ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА ОД ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА У ОБЛАСТИМА ОМЛАДИНСКОГ СЕКТОРА У ГРАДУ БЕОГРАДУ КОЈИ ЋЕ СЕ С

` w w w. b e o g r a d. r s УПУТСТВО ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА ОД ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА У ОБЛАСТИМА ОМЛАДИНСКОГ СЕКТОРА У ГРАДУ БЕОГРАДУ КОЈИ ЋЕ СЕ С ` w w w. b e o g r a d. r s УПУТСТВО ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА ОД ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА У ОБЛАСТИМА ОМЛАДИНСКОГ СЕКТОРА У ГРАДУ БЕОГРАДУ КОЈИ ЋЕ СЕ СУФИНАНСИРАТИ И РЕАЛИЗОВАТИ У 2018. ГОДИНИ Б е о г р

Више

konferencija o energetskoj učinkovitosti 25. i 26. travnja, Terme Tuhelj buđenje graditeljstva Stručnjaci s područja energetske učinkovitosti predstav

konferencija o energetskoj učinkovitosti 25. i 26. travnja, Terme Tuhelj buđenje graditeljstva Stručnjaci s područja energetske učinkovitosti predstav konferencija o energetskoj učinkovitosti 25. i 26. travnja, Terme Tuhelj Stručnjaci s područja energetske učinkovitosti predstavljaju: Energetska učinkovitost - kako je zamišljena Planovi i projekti u

Више

FONDA C I J A TEMPUS FONDACI J A TEMPUS font: Trebuchet MS plava: C-100, M-100, Y-0, K-0 zuta: C-0, M-24, Y-100, K-0, transparencija na druge dve zvez

FONDA C I J A TEMPUS FONDACI J A TEMPUS font: Trebuchet MS plava: C-100, M-100, Y-0, K-0 zuta: C-0, M-24, Y-100, K-0, transparencija na druge dve zvez У циљу успостављања боље сарадње између наставника, родитеља и деце, Министарство просвете, науке и технолошког развоја у сарадњи са Фондацијом Темпус и Eurydice мрежом организује конференцију Укљученост

Више

Prekogranični region Drina-Tara "Podrška regionalnoj saradnji i ravnomernom teritorijalnom razvoju zemalja Zapadnog Balkana u procesu približavanja ev

Prekogranični region Drina-Tara Podrška regionalnoj saradnji i ravnomernom teritorijalnom razvoju zemalja Zapadnog Balkana u procesu približavanja ev Prekogranični region Drina-Tara "Podrška regionalnoj saradnji i ravnomernom teritorijalnom razvoju zemalja Zapadnog Balkana u procesu približavanja evropskim integracijama Beleške sa četrnaestog sastanka

Више

Conference agenda

Conference agenda DRAFT AGENDA Međunarodna konferencija udruženja poslovnih žena i preduzetnica. Preduzetnice za novo doba: Nove mogućnosti za oživljavanje privrede u regionu 25-26.9.2015. godine, Privredna komora Srbije,

Више

СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИН

СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИН СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj 2017. ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИНА IX ПАНЧЕВО, 30 Август 2017. ГОДИНЕ Аконтација претплате

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation DRUGI MEĐUNARODNI SAJAM I KONFERENCIJA VISOKOKVALITETNE HRANE 10 11. oktobar 2019. Belexpocentar Španskih boraca 74 Beograd, Srbija Drugi po redu sajam visokokvalitetne hrane ( specialty food ) u Jugoistočnoj

Више

Дани Светог Саве у Краљеву јануар године Понедељак, 21. јануар Светосавска недеља на Дечјем одељењу краљевачке библиотеке Лутке кој

Дани Светог Саве у Краљеву јануар године Понедељак, 21. јануар Светосавска недеља на Дечјем одељењу краљевачке библиотеке Лутке кој Дани Светог Саве у Краљеву 21 28. јануар 2019. године Понедељак, 21. јануар 17 30 Светосавска недеља на Дечјем одељењу краљевачке библиотеке Лутке које причају Учествују полазници Луткарске радионице Библиотеке

Више

DISTRIKT 1913 Rotaract klub Slavonski Brod u akciji opremanja brodskog rodilišta Rotaract klub Slavonski Brod i ove je godine nastavio s hvalevrijedno

DISTRIKT 1913 Rotaract klub Slavonski Brod u akciji opremanja brodskog rodilišta Rotaract klub Slavonski Brod i ove je godine nastavio s hvalevrijedno DISTRIKT 1913 Rotaract klub Slavonski Brod u akciji opremanja brodskog rodilišta Rotaract klub Slavonski Brod i ove je godine nastavio s hvalevrijednom akcijom opremanja brodskog rodilišta. Opremimo naše

Више

ПРЕДЛОГ

ПРЕДЛОГ PREDLOG Z A K O N O POTVRĐIVANJU SPORAZUMA IZMEĐU REPUBLIKE SRBIJE I REPUBLIKE ARGENTINE O TRGOVINI I EKONOMSKOJ SARADNJI Član 1. Potvrđuje se Sporazum između Republike Srbije i Republike Argentine o trgovini

Више

` w w w. b e o g r a d. r s УПУТСТВО ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА ОД ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА У ОБЛАСТИМА ОМЛАДИНСКОГ СЕКТОРА КOJЕ ЋЕ СУФИНАНСИРАТИ ГРАД БЕ

` w w w. b e o g r a d. r s УПУТСТВО ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА ОД ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА У ОБЛАСТИМА ОМЛАДИНСКОГ СЕКТОРА КOJЕ ЋЕ СУФИНАНСИРАТИ ГРАД БЕ ` w w w. b e o g r a d. r s УПУТСТВО ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА ОД ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА У ОБЛАСТИМА ОМЛАДИНСКОГ СЕКТОРА КOJЕ ЋЕ СУФИНАНСИРАТИ ГРАД БЕОГРАД СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА СПОРТ И ОМЛАДИНУ ЗА ВРЕМЕ ТРАЈАЊА

Више

PDF: Ђоковић помаже српску цркву у Француској, коју су подигли Руси (видео)

PDF: Ђоковић помаже српску цркву у Француској, коју су подигли Руси (видео) 19/12/2018 Ђоковић помаже српску цркву у Француској, коју су подигли Руси (видео) Најбољи тенисер света Новак Ђоковић обишао је по први пут Цркву успења пресвете Богородице у Ници. Он ће помоћи Савезу

Више

Putevima EU Program Europa za građane SEMINAR INSTRUMENTI I INOVATIVNI ALATI ZA OBLIKOVANJE PROGRAMA PARTICIPATIVNE DEMOKRACIJE-EUROPSKA G

Putevima EU Program Europa za građane SEMINAR INSTRUMENTI I INOVATIVNI ALATI ZA OBLIKOVANJE PROGRAMA PARTICIPATIVNE DEMOKRACIJE-EUROPSKA G Putevima EU Program Europa za građane 2014.-2020. SEMINAR INSTRUMENTI I INOVATIVNI ALATI ZA OBLIKOVANJE PROGRAMA PARTICIPATIVNE DEMOKRACIJE-EUROPSKA GRAĐANSKA INICIJATIVA -DANILOVGRAD Koji je cilj projekta?

Више

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК О П Ш Т И Н Е С Т А Н А Р И ЈЕЗИК СРПСКОГ НАРОДА БРОЈ:5 ГОДИНА: IV СТАНАРИ 29. АВГУСТ ГОДИНЕ I АКТИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ 95. На ос

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК О П Ш Т И Н Е С Т А Н А Р И ЈЕЗИК СРПСКОГ НАРОДА БРОЈ:5 ГОДИНА: IV СТАНАРИ 29. АВГУСТ ГОДИНЕ I АКТИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ 95. На ос СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК О П Ш Т И Н Е С Т А Н А Р И ЈЕЗИК СРПСКОГ НАРОДА БРОЈ:5 ГОДИНА: IV СТАНАРИ 29. АВГУСТ 2018. ГОДИНЕ I АКТИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ 95. На основу члана 37. Статута општине Станари ( Службени гласник

Више

Mreža CIVINET Slovenija-Hrvatska

Mreža CIVINET  Slovenija-Hrvatska Mreža CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE. ŠTO SMO RADILI U 2017. Kruševac, 23. veljače / februara 2018. Lidija Pavić-Rogošić, ODRAZ-Održivi razvoj zajednice, Tajništvo CIVINET-a O mreži CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE

Више

02

02 Program obilježavanja Europskog tjedna 2016. u Vukovarsko-srijemskoj županiji 08. 14. svibnja 2016. 08. svibnja (nedjelja) OTVORENJE ŠTANDOVA NACIONALNIH MANJINA VUKOVARSKO SRIJEMSKE ŽUPANIJE Vrijeme:

Више

На основу члана 16. Статута Туристичке организације Србије, директор Туристичке организације Србије, доноси ПРАВИЛНИК О ДОДЕЛИ НАГРАДЕ ТУРИСТИЧКИ ЦВЕТ

На основу члана 16. Статута Туристичке организације Србије, директор Туристичке организације Србије, доноси ПРАВИЛНИК О ДОДЕЛИ НАГРАДЕ ТУРИСТИЧКИ ЦВЕТ На основу члана 16. Статута Туристичке организације Србије, директор Туристичке организације Србије, доноси ПРАВИЛНИК О ДОДЕЛИ НАГРАДЕ ТУРИСТИЧКИ ЦВЕТ Опште одредбе Члан 1. Правилником о додели награде

Више

Završna predstava desetog ciklusa akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole”,Završen deseti ciklus akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole

Završna predstava desetog ciklusa akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole”,Završen deseti ciklus akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole Završna predstava desetog ciklusa akcije Đaci vas mole, usporite pored škole Deseti ciklus akcije Đaci vas mole, usporite pored škole završio se predstavom o pravilnom ponašanju u saobraćaju pred oko 300

Више

Република Србија Републички завод за статистику Статистика спољне трговине Спољнотрговински робни промет Републике Србије у хиљадама EUR, по окрузима

Република Србија Републички завод за статистику Статистика спољне трговине Спољнотрговински робни промет Републике Србије у хиљадама EUR, по окрузима 1) 12028410.3 16392856.6-4364446.3 Београдски регион 2745172.7 7161918.8-4416746.1 Регион Војводине 3860269.8 4602433.5-742163.7 Регион Шумадије и Западне Србије 3479553.3 2827678.8 651874.5 Регион Јужне

Више

TANJUG, Video >>>> RTS, Počela Peta konferencija medicinske dijaspore Redovni susreti srpskih lekara i eksperata medicinskih n

TANJUG, Video >>>> RTS, Počela Peta konferencija medicinske dijaspore Redovni susreti srpskih lekara i eksperata medicinskih n TANJUG, 20.06.2014. Video >>>> RTS, 20.06.2014. Počela Peta konferencija medicinske dijaspore Redovni susreti srpskih lekara i eksperata medicinskih nauka iz zemlje i dijaspore doprinose stalnom unapređenju

Више

PES-AH _YouthPlanLeaflet-SER-RZ.indd

PES-AH _YouthPlanLeaflet-SER-RZ.indd PES NAŠE #ACT4YOUTH DELOVANJE U EVROPI! SOCIALISTS & DEMOCRATS ACT FOR YOUTH! EVROPSKI PLAN ZA MLADE 1 PES-AH-013-17 Kunde: PES Motiv: YouthPlan Leaflet, serbisch Format: 148 x 210 mm Farbprofil: ISOCoated

Више

KALENDAR ZBIVANJA SAJAM GOSPODARSTVA 22. međunarodni Mostar,

KALENDAR ZBIVANJA SAJAM GOSPODARSTVA 22. međunarodni Mostar, KALENDAR ZBIVANJA SAJAM GOSPODARSTVA 22. međunarodni Mostar, 9.-13. 4. 2019. Zabavni program i konferencije Utorak 09.04.2019. 11:00 18:00 SLATKI KUTAK: promocija slastičara BiH 11:00-18:00 Nastup Ericssona

Више

KONFERENCIJA O ENERGETSKI UČINKOVITOJ OBNOVI GRAĐEVINA PRIMJERI USPJEHA 20. i 21. ožujka, TERME TUHELJ BROJNI STRUČNJACI IZ RH I INOZEMSTVA PREDSTAVLJ

KONFERENCIJA O ENERGETSKI UČINKOVITOJ OBNOVI GRAĐEVINA PRIMJERI USPJEHA 20. i 21. ožujka, TERME TUHELJ BROJNI STRUČNJACI IZ RH I INOZEMSTVA PREDSTAVLJ 20. i 21. ožujka, TERME TUHELJ BROJNI STRUČNJACI IZ RH I INOZEMSTVA PREDSTAVLJAJU Prva godina provedbe energetski učinkovite obnove zgrada u RH iskustva i uspjesi iz prakse Fondovi EU puna primjena u energetski

Више

Microsoft Word - Bilten br 1 III RLS.doc

Microsoft Word - Bilten br 1 III RLS.doc RVAČKI SAVEZ SRBIJE III RVAČKA LIGA SRBIJE B I L T E N br. 1. SADRŽAJ: 1. Zapisnik sa sednice Liga odbora III Rvačke lige Srbije, 2. Propozicije takmičenja III RLS 2010. g. Novi Sad, 07.10.2010.g. 1 RVAČKI

Више

Dream Trip Adria

Dream Trip Adria Dream Trip Adria 2018 11-17.05.2018 DREAM TRIP ADRIA Dolce vita u Istri Dream Trip Adria vodi vas u slikovitu Istru, Hrvatski poluotok koji se ima s čime pohvaliti i što pokazati. Vodimo vas da doživite

Више

ПАРКИНГ СЕРВИС Јавно комунално предузеће Паркинг сервис Нови Сад Nacionalna konferencija o parkiranju P Parking Konferencija PAR kon Veliko Gradište,

ПАРКИНГ СЕРВИС Јавно комунално предузеће Паркинг сервис Нови Сад Nacionalna konferencija o parkiranju P Parking Konferencija PAR kon Veliko Gradište, ПАРКИНГ СЕРВИС Јавно комунално предузеће Паркинг сервис Нови Сад Nacionalna konferencija o parkiranju P Parking Konferencija PAR kon Veliko Gradište, Srebrno Jezero 13-15. oktobar 2011. PROGRAM konferencije

Више

Стручна комисија (у даљем тексту: Комисија), именована Решењем број:

Стручна комисија (у даљем тексту: Комисија), именована Решењем број: Стручна комисија (у даљем тексту: Комисија), именована Решењем председника општине број 02-35/2018-II од 14.05.2018. године, за оцену пројеката и израду предлога о расподели средстава по Конкурсу за суфинансирање

Више

ЛИТЕРАРНА СЕКЦИЈА Ред.бр. теме Aктивности Циљеви Начин остваривања програма Кораци у активностима Евалуација Време реализације I Формирање Литерарне с

ЛИТЕРАРНА СЕКЦИЈА Ред.бр. теме Aктивности Циљеви Начин остваривања програма Кораци у активностима Евалуација Време реализације I Формирање Литерарне с ЛИТЕРАРНА СЕКЦИЈА Ред.бр. теме Aктивности Циљеви Начин остваривања програма Кораци у активностима Евалуација Време реализације I Формирање Литерарне секције Реализација конкурса (Фестивал љубавне поезије,,иван

Више

UREDBA O UTVRĐIVANJU JEDINSTVENE LISTE RAZVIJENOSTI REGIONA I JEDINICA LOKALNE SAMOUPRAVE ZA GODINU ("Sl. glasnik RS", br. 62/2013) Član 1 Ovom

UREDBA O UTVRĐIVANJU JEDINSTVENE LISTE RAZVIJENOSTI REGIONA I JEDINICA LOKALNE SAMOUPRAVE ZA GODINU (Sl. glasnik RS, br. 62/2013) Član 1 Ovom UREDBA O UTVRĐIVANJU JEDINSTVENE LISTE RAZVIJENOSTI REGIONA I JEDINICA LOKALNE SAMOUPRAVE ZA 2013. GODINU ("Sl. glasnik RS", br. 62/2013) Član 1 Ovom uredbom utvrđuje se jedinstvena lista razvijenosti

Више

2015 Yearly Calendar - CalendarLabs.com

2015 Yearly Calendar - CalendarLabs.com 3Х3 ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ КАЛЕНДАР 2019 БЕОГРАД, АПРИЛ 2019. АПРИЛ 2019 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 13 14 15 16 17 18 19 20 HILL DAY'S 9 БЕОГРАД 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 МАЈ 2019 6 7 8 9 3X3 ШКОЛСKO 1 2 3

Више

На основу члана 30.став 2. Закона о угоститељству ( Службени гласник Републике Српске. број: 15/10), члана 30. Закона о локалној самоуправи ( Службени

На основу члана 30.став 2. Закона о угоститељству ( Службени гласник Републике Српске. број: 15/10), члана 30. Закона о локалној самоуправи ( Службени На основу члана 30.став 2. Закона о угоститељству ( Службени гласник Републике Српске. број: 15/10), члана 30. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник Републике Српске, број: 101/04, 32/05, 42/05

Више

Avg-17 Sep-17 Okt-17 Nov-17 Dec-17 Jan-18 Feb-18 Mar-18 Apr-18 Maj-18 Jun-18 Jul-18 Avg-18 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 183/

Avg-17 Sep-17 Okt-17 Nov-17 Dec-17 Jan-18 Feb-18 Mar-18 Apr-18 Maj-18 Jun-18 Jul-18 Avg-18 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 183/ Avg-17 Sep-17 Okt-17 Nov-17 Dec-17 Jan-18 Feb-18 Mar-18 Apr-18 Maj-18 Jun-18 Jul-18 Avg-18 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 183/2 Podgorica, 28. decembar 2018. godine Prilikom korišćenja

Више

ИЗВЈЕШТАЈ О ОБИЉЕЖАВАЊУ ДАНА СЈЕЋАЊА НА ЖРТВЕ САОБРАЋАЈНИХ НЕЗГОДА НА ПУТЕВИМА Република Српска ове године придружила се другим земљама широм свијета,

ИЗВЈЕШТАЈ О ОБИЉЕЖАВАЊУ ДАНА СЈЕЋАЊА НА ЖРТВЕ САОБРАЋАЈНИХ НЕЗГОДА НА ПУТЕВИМА Република Српска ове године придружила се другим земљама широм свијета, ИЗВЈЕШТАЈ О ОБИЉЕЖАВАЊУ ДАНА СЈЕЋАЊА НА ЖРТВЕ САОБРАЋАЈНИХ НЕЗГОДА НА ПУТЕВИМА Република Српска ове године придружила се другим земљама широм свијета, које по препорукама из резолуције Уједињених нација,

Више

Jul-17 Avg-17 Sep-17 Okt-17 Nov-17 Dec-17 Jan-18 Feb-18 Mar-18 Apr-18 Maj-18 Jun-18 Jul-18 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 166/

Jul-17 Avg-17 Sep-17 Okt-17 Nov-17 Dec-17 Jan-18 Feb-18 Mar-18 Apr-18 Maj-18 Jun-18 Jul-18 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 166/ Jul-17 Avg-17 Sep-17 Okt-17 Nov-17 Dec-17 Jan-18 Feb-18 Mar-18 Apr-18 Maj-18 Jun-18 Jul-18 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 166/2 Podgorica, 30. novembar 2018. godine Prilikom korišćenja

Више

ПСД Поштар Нови Сад СУ ПЛАНИНАРСКО СКИЈАШКО ДРУШТВО ПОШТАР НОВИ САД НОВИ САД, улица Народних хероја бр.2, Телефон: Телефон за конта

ПСД Поштар Нови Сад СУ ПЛАНИНАРСКО СКИЈАШКО ДРУШТВО ПОШТАР НОВИ САД НОВИ САД, улица Народних хероја бр.2, Телефон: Телефон за конта СУ ПЛАНИНАРСКО СКИЈАШКО ДРУШТВО ПОШТАР НОВИ САД 21000 НОВИ САД, улица Народних хероја бр.2, Телефон: 021 4848-539 Телефон за контакт: 060 633-5124, Томислав Стаменић председник Телефон водич: 021 432-438,

Више

Zbirka medijskih objava

Zbirka medijskih objava Zbirka medijskih objava VladaBrckoDistrikta_kliping_dnevno, za razdoblje 18. 5. 2019 Broj objava: 7 Televizija: 4 Štampa: 3 praćenja: Vlada Distrikta: 0 Gradonačelnik...: 1 Skupština Distrikta: 0 : 6 Gradonačelnik

Више

Unos PretragaStampanihMed

Unos PretragaStampanihMed Danas, 23.11.2010 Strana: 5 Autor: M. D. M. NEPRIHVATLJIVO JE STVARATI KLIMU NEKAŽNJAVANJA Predstavljen dokument o stanju ljudskih prava u Srbiji Beograd - Stanje ljudskih i manjinskih prava nije nešto

Више

1 На основу члана 13 i 18 Правила о раду Олимпијског комитета за раднички спорт и организовање 12. СОРВ, Спортски одбор на предлог Комесара за такмиче

1 На основу члана 13 i 18 Правила о раду Олимпијског комитета за раднички спорт и организовање 12. СОРВ, Спортски одбор на предлог Комесара за такмиче 1 На основу члана 13 i 18 Правила о раду Олимпијског комитета за раднички спорт и организовање 12. СОРВ, Спортски одбор на предлог Комесара за такмичење СОРВ, на седници одржаној 19. фебруара 2018. године,

Више

Конкурс за упис у прву годину основних академских студија у школској 2019/2020. години 1. Правни факултет за привреду и правосуђе у саставу Универзите

Конкурс за упис у прву годину основних академских студија у школској 2019/2020. години 1. Правни факултет за привреду и правосуђе у саставу Универзите Конкурс за упис у прву годину основних академских студија у школској 2019/2020. години 1. Правни факултет за привреду и правосуђе у саставу Универзитета Привредна академија у Новом Саду (у даљем тексту:

Више

Niš - Uţice - Čačak - Kikinda - Šabac - Smederevo - Kruševac - Leskovac - Kanjiţa - Kragujevac - Novi Pazar - Knjaţevac Poštovani izlagači, MREŢA REGI

Niš - Uţice - Čačak - Kikinda - Šabac - Smederevo - Kruševac - Leskovac - Kanjiţa - Kragujevac - Novi Pazar - Knjaţevac Poštovani izlagači, MREŢA REGI Niš - Uţice - Čačak - Kikinda - Šabac - Smederevo - Kruševac - Leskovac - Kanjiţa - Kragujevac - Novi Pazar - Knjaţevac Poštovani izlagači, MREŢA REGIONALNIH CENTARA I CENTARA ZA STRUČNO USAVRŠAVANJE SRBIJE

Више

ПОЧЕТАК ИЗГРАДЊЕ ВИШЕ ОД 300 ПАРКИНГ МЕСТА У БЛОКУ септембар године Пројекат изградње нове саобраћајне површине са паркинзима, у зеленом

ПОЧЕТАК ИЗГРАДЊЕ ВИШЕ ОД 300 ПАРКИНГ МЕСТА У БЛОКУ септембар године Пројекат изградње нове саобраћајне површине са паркинзима, у зеленом ПОЧЕТАК ИЗГРАДЊЕ ВИШЕ ОД 300 ПАРКИНГ МЕСТА У БЛОКУ 21 10. септембар 2015. године Пројекат изградње нове саобраћајне површине са паркинзима, у зеленом појасу у Булевару Зорана Ђинђића финансира Град Београд

Више

EU projekt MedCycleTour Započeo drugi krug županijskih radionica u 7 priobalnih županija Hrvatske Dubrovačko-neretvanska županija i grad Dubrovnik ukl

EU projekt MedCycleTour Započeo drugi krug županijskih radionica u 7 priobalnih županija Hrvatske Dubrovačko-neretvanska županija i grad Dubrovnik ukl EU projekt MedCycleTour Započeo drugi krug županijskih radionica u 7 priobalnih županija Hrvatske Dubrovačko-neretvanska županija i grad Dubrovnik uključuju se u razvoj EuroVelo 8 - Mediteranske biciklističke

Више

ПЛАН РЕАЛИЗАЦИЈЕ ШРП РЕД. БР САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: унапређивање

ПЛАН РЕАЛИЗАЦИЈЕ ШРП РЕД. БР САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: унапређивање ПЛАН РЕАЛИЗАЦИЈЕ ШРП РЕД. БР. САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: унапређивање вршњачких односа у учењу, животу и раду школе различитих активности вршњачког

Више

лекарска комора србије

лекарска комора србије ЛЕКАРСКА КОМОРА СРБИЈЕ SERBIAN MEDICAL CHAMBER РЕГИОНАЛНА ЛЕКАРСКА КОМОРА ВОЈВОДИНЕ Z A P I S N I K Sa Prve redovne sednice Izvršnog odbora Regionalne lekarske komore Vojvodine, održane 10.11.2010. godine

Више

РАСПОРЕДА ИСПИТА У ЈАНУАРСКО-ФЕБРУАРСКОМ РОКУ

РАСПОРЕДА ИСПИТА У ЈАНУАРСКО-ФЕБРУАРСКОМ РОКУ РАСПОРЕДА ИСПИТА У ЈАНУАРСКО-ФЕБРУАРСКОМ РОКУ школске 2011/2012. године ЗА РЕДОВНЕ СТУДЕНТЕ УЧИТЕЉСКОГ ФАКУЛТЕТА И СТУДЕНТЕ СА ЗАВРШЕНОМ ПА И ВИШОМ ШКОЛОМ ЗА ОБРАЗОВАЊЕ ВАСПИТАЧА 1. ПИСМЕНИ ДЕО ИСПИТА

Више

Microsoft Word - Plan i program rada SHLS za 2014 godinu

Microsoft Word - Plan i program rada SHLS za 2014 godinu PLAN I PROGRAM RADA SAVEZA HOKEJA NA LEDU SRBIJE za 2014. godinu U skladu sa članovima 9, 10 i 33 Statuta Saveza hokeja na ledu Srbije, Strategijom razvoja sporta u Republici Srbiji za period 2014 2018.

Више

Prezentacija-Program-razvoja-sporta-za-sve-u-Vojvodini

Prezentacija-Program-razvoja-sporta-za-sve-u-Vojvodini PROGRAM RAZVOJA SPORTA ZA SVE U AP VOJVODINI 2017-2020 Generalni sekretar Olivera Jovanović član Stručnog odbora Aleksandar Božić Kopaonik, 21-25. mart 2018. godine DOBRODOŠLI! Budi aktivan, budi zdrav!

Више

Cekos In Ekspert Na osnovu člana 25. stav 1. Uredbe o načelima za unutrašnje uređenje i sistematizaciju radnih mesta u ministarstvima, posebnim organi

Cekos In Ekspert Na osnovu člana 25. stav 1. Uredbe o načelima za unutrašnje uređenje i sistematizaciju radnih mesta u ministarstvima, posebnim organi Cekos In Ekspert Na osnovu člana 25. stav 1. Uredbe o načelima za unutrašnje uređenje i sistematizaciju radnih mesta u ministarstvima, posebnim organizacijama i službama Vlade ("Službeni glasnik RS", br.

Више

САМОСТАЛНИ СИНДИКАТ ШУМАРСТВА И ПРЕРАДЕ ДРВЕТА СРБИЈЕ ОРИЈЕНТАЦИОНИ ПЛАН РАДА ПРЕДСЕДНИШТВА И РЕПУБЛИЧКОГ ОДБОРА ЗА ГОДИНУ Београд, март

САМОСТАЛНИ СИНДИКАТ ШУМАРСТВА И ПРЕРАДЕ ДРВЕТА СРБИЈЕ ОРИЈЕНТАЦИОНИ ПЛАН РАДА ПРЕДСЕДНИШТВА И РЕПУБЛИЧКОГ ОДБОРА ЗА ГОДИНУ Београд, март САМОСТАЛНИ СИНДИКАТ ШУМАРСТВА И ПРЕРАДЕ ДРВЕТА СРБИЈЕ ОРИЈЕНТАЦИОНИ ПЛАН РАДА ПРЕДСЕДНИШТВА И РЕПУБЛИЧКОГ ОДБОРА ЗА 2019 ГОДИНУ Београд, март 2019 1 Увод Оријентациони план рада заснован је на статутарним,

Више

На основу члана 6. Правилника о условима и критеријумима за доделу средстава дотација из буџета Града Новог Сада за реализацију програма манифестација

На основу члана 6. Правилника о условима и критеријумима за доделу средстава дотација из буџета Града Новог Сада за реализацију програма манифестација На основу члана 6. Правилника о условима и критеријумима за доделу средстава дотација из буџета Града Новог Сада за реализацију програма манифестација и догађаја из области привреде од значаја за Град

Више

Број:

Број: БИЛТЕН БР. 39 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2018/2019. ГОДИНА. Финални турнир Првенства Републике Србије за 2018/2019. годину за мушке млађе категорије играчи до 19 година (2000 и млађе) одржаће се у Крагујевцу 27.-28.

Више

Raspored ispita - juni NNV.xlsx

Raspored ispita - juni NNV.xlsx ПЕТАК 12.06.2015. СРПСКИ ЈЕЗИК 1 СРПСКИ ЈЕЗИК студенти са ПА, вишом и СРПСКИ ЈЕЗИК 2 ГОВОРНА КУЛТУРА ФОРМЕ УЧТИВОСТИ У СРПСКОМ ЈЕЗИКУ (редовни учитељи и васпитачи) СРПСКОГ ЈЕЗИКА И КЊИЖЕВНОСТИ 2 СРПСКОГ

Више

TELEVIZIJA LAVplus Preduzeće Konzum Lav d.o.o. PONUDA za oglašavanje a: Skadarska 7, Čačak / t1: / t2: e:

TELEVIZIJA LAVplus Preduzeće Konzum Lav d.o.o. PONUDA za oglašavanje a: Skadarska 7, Čačak / t1: / t2: e: TELEVIZIJA LAVplus Preduzeće Konzum Lav d.o.o. PONUDA za oglašavanje a: Skadarska 7, 32000 Čačak / t1: 032 515 00 40 / t2: 065 94 000 40 e: marketing@tvlav.rs / w: www.tvlav.rs POSLOVNI PODACI Naziv: Preduzeće

Више

ИЗВЈЕШТАЈ О ПРОВЕДЕНИМ РАДИОНИЦАМА ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске и Агенција за безбједност

ИЗВЈЕШТАЈ О ПРОВЕДЕНИМ РАДИОНИЦАМА ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске и Агенција за безбједност ИЗВЈЕШТАЈ О ПРОВЕДЕНИМ РАДИОНИЦАМА ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске и Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске уз подршку UNDP-a, а на

Више

Sudionicima i partnerima Svjetskog kongresa poduzetnika, INFORMACIJA 11 Sjeverna Makedonija, Skoplje, KRONOLOGIJA ZNAČAJNIJIH DOGA

Sudionicima i partnerima Svjetskog kongresa poduzetnika, INFORMACIJA 11 Sjeverna Makedonija, Skoplje, KRONOLOGIJA ZNAČAJNIJIH DOGA Sudionicima i partnerima Svjetskog kongresa poduzetnika, INFORMACIJA 11 Sjeverna Makedonija, Skoplje, 16. - 19. 10. 2019. KRONOLOGIJA ZNAČAJNIJIH DOGAĐANJA U VEZI SA PRIPREMAMA SVJETSKOG KONGRESA PODUZETNIKA

Више

Profil Firme

Profil Firme PROFIL KOMPANIJE Naša misija je da prevaziđemo očekivanja naših klijenata kako bi ostvarili dugoročno poslovno partnerstvo zasnovano na najkvalitetnijim uslugama, lojalnosti i integritetu. Naša vizija

Више

РАСПОРЕД ИСПИТА У ОКТОБАРСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ ШКОЛСКЕ 2017/18. ГОДИНЕ ЗА РЕДОВНЕ СТУДЕНТЕ УЧИТЕЉСКОГ ФАКУЛТЕТА И СТУДЕНТЕ СА ЗАВРШЕНОМ ПА, ВИШОМ ИЛИ ВИС

РАСПОРЕД ИСПИТА У ОКТОБАРСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ ШКОЛСКЕ 2017/18. ГОДИНЕ ЗА РЕДОВНЕ СТУДЕНТЕ УЧИТЕЉСКОГ ФАКУЛТЕТА И СТУДЕНТЕ СА ЗАВРШЕНОМ ПА, ВИШОМ ИЛИ ВИС РАСПОРЕД ИСПИТА У ОКТОБАРСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ ШКОЛСКЕ 2017/18. ГОДИНЕ ЗА РЕДОВНЕ СТУДЕНТЕ УЧИТЕЉСКОГ ФАКУЛТЕТА И СТУДЕНТЕ СА ЗАВРШЕНОМ ПА, ВИШОМ ИЛИ ВИСОКОМ ШКОЛОМ ПЕТАК 14. 09. 2018. САЛА ЗА ФИЗИЧКО/ АМФИТЕАТАР

Више

OSTVARENJE FINANCIJSKOG PLANA TURISTIČKE ZAJEDNICE DARUVAR - PAPUK ZA GODINU RB PRIHODI PO VRSTAMA PLAN 2014 PLAN 2015 Ostvarenje do Ostvareno d

OSTVARENJE FINANCIJSKOG PLANA TURISTIČKE ZAJEDNICE DARUVAR - PAPUK ZA GODINU RB PRIHODI PO VRSTAMA PLAN 2014 PLAN 2015 Ostvarenje do Ostvareno d RB PRIHODI PO VRSTAMA PLAN 2014 PLAN 2015 Ostvarenje do Ostvareno do NOVI PLAN 2015 19.11.2015. 31.12.2015. 1. Prihodi od boravišne pristojbe 70.000,00 90.000,00 161.846,73 180.000,00 186.567,09 2. Prihodi

Више

Bale: Izazovi održivosti partnerstava temeljenih na sudioničkom upravljanju

Bale: Izazovi održivosti partnerstava temeljenih na sudioničkom upravljanju #NAJAVLJENA KONFERENCIJA O JAVNO-CIVILNOM PARTNERSTVU I SUDIONIČKOM UPRAVLJANJU U KULTURI MI PLUS PROJEKTA# Konferencija o javno-civilnom partnerstvu i sudioničkom upravljanju u kulturi Izazovi održivosti

Више

Powered by TCPDF (

Powered by TCPDF ( Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Z A P I S N I K sa 2. sjednice Turističkog vijeća Turističke zajednice Krapinsko zagorske županije održane dana 26. veljače 2015. godine u 10.00 sati u Krapini, u prostorima

Више

Apr-17 Maj-17 Jun-17 Jul-17 Avg-17 Sep-17 Okt-17 Nov-17 Dec-17 Jan-18 Feb-18 Mar-18 Apr-18 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 102/

Apr-17 Maj-17 Jun-17 Jul-17 Avg-17 Sep-17 Okt-17 Nov-17 Dec-17 Jan-18 Feb-18 Mar-18 Apr-18 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 102/ Apr-17 Maj-17 Jun-17 Jul-17 Avg-17 Sep-17 Okt-17 Nov-17 Dec-17 Jan-18 Feb-18 Mar-18 Apr-18 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 102/2 Podgorica, 31. avgust 2018. godine Prilikom korišćenja

Више

Untitled-4.indd

Untitled-4.indd АКАДЕМИЈА НАУКА И УМЈЕТНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ОБИЉЕЖАВАЊЕ 130 ГОДИНА ОД РОЂЕЊА МИЛУТИНА МИЛАНКОВИЋА Бања Лука, 7. и 8. октобар 2009. године Академија наука и умјетности Републике Српске, под покровитељством

Више

R I M Sa posetom Napulju Svi putevi vode u Rim glasi stara izreka. Bez obzira na put koji je odabrao, posetilac mora znati da će mu se pružiti prilika

R I M Sa posetom Napulju Svi putevi vode u Rim glasi stara izreka. Bez obzira na put koji je odabrao, posetilac mora znati da će mu se pružiti prilika R I M Sa posetom Napulju Svi putevi vode u Rim glasi stara izreka. Bez obzira na put koji je odabrao, posetilac mora znati da će mu se pružiti prilika da razgleda i proučava istorijsko i umetničko blago

Више

132

132 132 Na osnovu člana V tačka 3. d) Ustava Bosne i Hercegovine, Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, na 30. sjednici održanoj 19. novembra 2003. godine, donijelo je ODLUKU O RATIFIKACIJI SPORAZUMA IZMEĐU

Више

СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 33. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 29. Децембар ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате ,71 Број 01.

СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 33. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 29. Децембар ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате ,71 Број 01. СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 33. ГОДИНА X ЛИСТ ПАНЧЕВО, 29. Децембар 2018. ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11.336,71 Број 01. ГОДИНА X ПАНЧЕВО, 24 Јануар 2019. ГОДИНЕ Аконтација

Више

Microsoft Word - Raspored casova letnji semestar

Microsoft Word - Raspored casova letnji semestar РАСПОРЕД ПРЕДАВАЊА И ВЕЖБИ ЗА ЛЕТЊИ СЕМЕСТАР ШКОЛСКЕ 2016/2017. ГОДИНЕ (преподневна настава) Ред бр Име и презиме професора Назив предмета Смер Понедељак Уторак Среда Четвртак Петак 1 2 3 4 5 6 7 8 1 2

Више

Microsoft Word - Kvalitet zivota.doc

Microsoft Word - Kvalitet zivota.doc КВАЛИТЕТ ЖИВОТА КУЛТУРНЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ МАРТ АПРИЛ МАЈ ЈУН ЈУЛ АВГУСТ СЕПТЕМБАР ОКТОБАР - Свет жена Лозница - Прослава боја на чокешини - Манастир Чокешина - Такмичење у парглајдингу - Гучево, Бања Ковиљача

Више

Презентация PowerPoint

Презентация PowerPoint SVETSKO NAVIGACIONO TRŢIŠTE 10% \godišnje 65 milijardi 3,5 milijardi uređaja 2015. godina 100 milijardi 8,0 milijardi uređaja Prognoza za 2020. godinu* Struktura tržišta 38% 4,5 % 2,5% 2,0% 53% Pešaci

Више

Evropske metropole Portugal Lisabon 5 dana (4 avionom Polazak: 16. oktobar / Povratak: 20.oktobar Lisabon To je grad pun kontrasta, od sre

Evropske metropole Portugal Lisabon 5 dana (4 avionom Polazak: 16. oktobar / Povratak: 20.oktobar Lisabon To je grad pun kontrasta, od sre Evropske metropole Portugal 5 dana (4 avionom Polazak: 16. oktobar 2019. / Povratak: 20.oktobar 2019. To je grad pun kontrasta, od srednjovekovnu mavarsku oblast Alfama. Najzapadnija je evropska prestonica

Више

Sl-29.indd

Sl-29.indd SLU@BENI LIST GRADA NOVOG SADA Godina XXVII - Broj 29 NOVI SAD, 4. septembar 2008. primerak 40,00 dinara 360 На основу члана 35. Одлуке о буџету Града Новог Сада за 2008. годину ( Службени лист Града Новог

Више

Jul-16 Avg-16 Sep-16 Okt-16 Nov-16 Dec-16 Jan-17 Feb-17 Mar-17 Apr-17 Maj-17 Jun-17 Jul-17 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 158

Jul-16 Avg-16 Sep-16 Okt-16 Nov-16 Dec-16 Jan-17 Feb-17 Mar-17 Apr-17 Maj-17 Jun-17 Jul-17 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 158 Jul-16 Avg-16 Sep-16 Okt-16 Nov-16 Dec-16 Jan-17 Feb-17 Mar-17 Apr-17 Maj-17 Jun-17 Jul-17 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 158 Podgorica, 31. avgust 2017. godine Prilikom korišćenja

Више

subagent GRČKA LETO 2016 ~ KRF STUDIA I DUPLEKSI KRISTINA IPSOS KRF CENOVNIK ZA SOPSTVENI PREVOZ, ZA UPLATU U CELOSTI (popusti uračunati): Polazak 26-

subagent GRČKA LETO 2016 ~ KRF STUDIA I DUPLEKSI KRISTINA IPSOS KRF CENOVNIK ZA SOPSTVENI PREVOZ, ZA UPLATU U CELOSTI (popusti uračunati): Polazak 26- subagent GRČKA LETO 2016 ~ KRF STUDIA I DUPLEKSI KRISTINA IPSOS KRF CENOVNIK ZA SOPSTVENI PREVOZ, ZA UPLATU U CELOSTI (popusti uračunati): Polazak 26-maj 5-jun 15-jun 25-jun 5-jul 15-jul 25-jul 4-avg 14-avg

Више

CURRICULUM VITAE

CURRICULUM VITAE Mr Milica V. Matijević Istraživač saradnik Obrazovanje: Institucija: Firenci (Italija) novembar 2014 oktobar 2018. Evropski među-univerzitetski centar za i demokratizaciju (EIUC) (Venecija, Italija) i

Више

Vreme: :55 Medij: beta.rs Link: Autori: Redakcija Teme:

Vreme: :55 Medij: beta.rs Link:   Autori: Redakcija Teme: Vreme: 11.04.2017 14:55 Medij: beta.rs Link: http://beta.rs/scena/kultura-vesti/59896-grcki-dani-u-beogradu-od-20-do-29-aprila Naslov: Grčki dani u Beogradu od 20. do 29. aprila 1755 Kulturna manifestacija

Више

Страна 1 - Број 23. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА ГОДИНА XV БРОЈ 23 ВРЊАЧКА БАЊА ГО

Страна 1 - Број 23. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА ГОДИНА XV БРОЈ 23 ВРЊАЧКА БАЊА ГО Страна 1 - Број 23. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА 2.7.2019. године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА ГОДИНА XV БРОЈ 23 ВРЊАЧКА 2.7.2019. ГОДИНЕ ОПШТИНЕ 187. Председник општине Врњачка Бања, на основу чл.100.став

Више

На основу решења градоначелника број: /17-Г од 30. маја и број: /17-Г од 6. октобра године, Комисија за спровођење поступка отуђ

На основу решења градоначелника број: /17-Г од 30. маја и број: /17-Г од 6. октобра године, Комисија за спровођење поступка отуђ На основу решења градоначелника број: 463-3460/17-Г од 30. маја и број: 020-6299/17-Г од 6. октобра 2017. године, Комисија за спровођење поступка отуђења јавним надметањем непокретности 25 пословних простора

Више

ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА БИЈЕЉИНА Кнеза Милоша 30, Бијељина Тел:+387 (0) 55/ , Факс: +381 (0) 55/ , e-mаil:

ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА БИЈЕЉИНА Кнеза Милоша 30, Бијељина Тел:+387 (0) 55/ , Факс: +381 (0) 55/ , e-mаil: ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА БИЈЕЉИНА Кнеза Милоша 30, Бијељина Тел:+387 (0) 55/224-511, Факс: +381 (0) 55/224-510, e-mаil: turistbn@gmail.comwww.bijeljinaturizam.com ПРОГРАМ РАДА ТУРИСТИЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ БИЈЕЉИНА

Више

mm

mm S L U Ž B E N I L I S T GRADA ČAČKA BROJ 15 12. novembar 2009. godine Na osnovu člana 56. Zakona o lokalnim izborima ( Sl. glasnik RS br. 129/2007), člana 63. Statuta grada Čačka («Sl. list grada Čačka»

Више

Mreža CIVINET Slovenija-Hrvatska

Mreža CIVINET  Slovenija-Hrvatska Mreža CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE Izvještaj o djelovanju Mreže u 2018. Tivat, 5. 3. 2019. Lidija Pavić-Rogošić, ODRAZ-Održivi razvoj zajednice, Tajništvo CIVINET-a O mreži CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE

Више

Praćenje kvaliteta zdravstvene zaštite u Republici Srbiji Nada Kosić Bibić 1, Snežana Pinter 1 1 Zavod za javno zdravlje Subotica Sažetak: Opredeljenj

Praćenje kvaliteta zdravstvene zaštite u Republici Srbiji Nada Kosić Bibić 1, Snežana Pinter 1 1 Zavod za javno zdravlje Subotica Sažetak: Opredeljenj Praćenje kvaliteta zdravstvene zaštite u Republici Srbiji Nada Kosić Bibić 1, Snežana Pinter 1 1 Zavod za javno zdravlje Subotica Sažetak: Opredeljenje za organizovani, sistemski pristup stalnom unapređenju

Више

ГРАД НИШ OШ "ДУШАН РАДОВИЋ" Адреса: Ђердапска / Датум: На основу члана 108. Закона о јавним набавкама (''Службени глас

ГРАД НИШ OШ ДУШАН РАДОВИЋ Адреса: Ђердапска / Датум: На основу члана 108. Закона о јавним набавкама (''Службени глас ГРАД НИШ OШ "ДУШАН РАДОВИЋ" Адреса: Ђердапска 45 610-90/239-2018-06 Датум: 21.08.2018. На основу члана 108. Закона о јавним набавкама (''Службени гласник РС'', бр. 124/2012, 14/2015 и 68/2015) и Извештаја

Више