16

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "16"

Транскрипт

1 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН Година MMXVIII Број 6. ТЕМЕРИН Примерак 100,00 динара 48. На основу члана 57. и 64. став 5. Закона о превозу путника у друмском саобраћају ( Службени гласник РС, бр. 68/15), члана 2. став 3. тачка 5. и члана 13. Закона о комуналним делатностима ( Службени гласник РС, број 88/11 и 104/16) и члана 14. став 1. тачка 5. и члана 35. став 1. тачка 6. Статута општине Темерин-пречишћен текст (''Службени лист општине Темерин'', број 6/14 и 14/14) Скупштина општине Темерин, на XXIII седници одржаној дана године, донела је ОДЛУКУ О ЈАВНОМ ПРЕВОЗУ ПУТНИКА У ДРУМСКОМ САОБРАЋАЈУ НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН I ОПШТЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Овом одлуком уређује се оранизација и начин обављања јавног превоза путника у друмском саобраћају, начин регистрације и овере реда вожње за градски и приградски превоз, као и друга питања од значаја за јавни превоз на територији општине Темерин. Члан 2. Јавни превоз путника обавља се у складу са законом који уређује превоз путника у друмском саобраћају, подзаконским актим донетим у складу са законом и у складу са овом одлуком и актом којим се уређују општи услови превоза у друмском саобраћају. Јавни превоз путника у смислу ове одлуке, може се обављати као линијски превоз, ванлинијски превоз и посебан линијски превоз. Јавни превоз путника може обављати привредно друштво, друго правно лице или предузетник коме је у складу са законом одобрено обављање јавног превоза у домаћем саобраћају.

2 Број 6 Службени лист општине Темерин Страна 2 II ОРГАНИЗАЦИЈА ЛИНИЈСКОГ ПРЕВОЗА Члан 3. Линијски превоз на територији Општине Темерин обавља се као: 1) градски превоз и 2) приградски превоз. Градским превозом путника сматра се јавни превоз путника на подручју насељеног места Темерин. Приградским превозом путника сматра се јавни превоз путника између два или више насељених места на територији Општине Темерин. Члан 4. Линијски превоз је јавни превоз који се обавља на одређеној линији, одређеном учесталошћу, при чему се путници укрцавају и искрцавају на унапред одређеним аутобуским станицама или аутобуским стајалиштима (у даљем тексту: стајалишта). Аутобуска стајалишта одређују се одлуком коју доноси Скупштина општине Темерин, на предлог одељења Општинске управе Темерин које је надлежно за послове урбанизма, а у складу са законом који уређује превоз путника у друмском саобраћају. Линијски превоз на територији Општине Темерин обавља се аутобусима, који испуњавају услове прописане законом којима се регулише обављање превоза путника у друмском саобраћају (у даљем тексту: возило). Члан 5. Линија је релација или скуп релација између почетне аутобуске станице или аутобуског стајалишта и крајње аутобуске станице или аутобуског стајалишта. Линије се одређују у складу са саобраћајно техничким условима и потребама становништва. Линијски приградски превоз путника на територији општине Темерин обавља се на линији: Темерин Сириг (Камендин). III УСЛОВИ ЗА ОБАВЉАЊЕ ЛИНИЈСКОГ ПРЕВОЗА Члан 6. Линијски превоз је комунална делатност од општег инереса. Линијски превоз на територији Општине Темерин може обављати привредно друштво, друго правно лице или предузетник које има важећу лиценцу за обављање домаћег линијског превоза путника издату од стране надлежног органа, решење надлежног министарства којим је утврђено да

3 Број 6 Службени лист општине Темерин Страна 3 испуњава услове за обављање комуналне делатности и коме је Општина Темерин поверила обављање ове делатности (у даљем тексту: Превозник). На поступак поверавања обављања делатности линијског превоза примењују се одредбе закона којим се уређује обављање комуналних делатности. Превозник може започети обављање линијског превоза ако има регистрован и оверен ред вожње и доказ о исправности возила. Члан 7. Свака линија мора имати ред вожње. Ред вожње је план обављања превоза на линији. Ред вожње се одређује по сезонама: 1. летњи, од 1. јула до 31. августа; 2. зимски, од 1. септембра текуће године до 30. јуна наредне године. Број и време полазака за ред вожње предлаже Општинско веће општине Темерин, у сарадњи са надлежним одељењем Општинске управе Темерин. Члан 8. Ред вожње региструје надлежно одељење општинске управе Темерин и о томе води евиденцију - регистар реда вожње, који садржи редни број, назив превозника, назив линије, број полазака на линији, датум уписа реда вожње у регистар и рок важења реда вожње. Члан 9. Захтев за регистрацију реда вожње подноси превозник коме је поверено вршење градског, односно приградског превоза на одређеној линији, а подноси се надлежном одељењу Општинске управе Темерин пре почетка обављања превоза. Уз захтев из става 1. овог члана, превозник подноси: - извод из Агенције за привредне регистре о вршењу делатности јавног линијског превоза путника, - доказ о испуњавању услова за обављање делатности превоза путника од надлежног министарства - уговор о поверавању обављања делатности превоза путника у градском или приградском саобраћају, у складу са законом који уређује обављање комуналних делатности - ред вожње у четири примерка.

4 Број 6 Службени лист општине Темерин Страна 4 Надлежни орган по поднетом захтеву поступа у року од седам дана од дана пријема потпуног захтева, о чему доноси решење. Члан 10. Оверу реда вожње врши надлежно одељење Општинске управе Темерин. Овера реда вожње врши се стављањем штамбиља који садржи: редни број реда вожње под којим je уписан у регистар, датум овере и потпис овлашћеног лица. Ред вожње се оверава у четири примерка од којих се два примерка достављају Превознику, један примерак инспектору за саобраћај и путеве, а један примерак задржава надлежно одељење. У случајевима предвиђеним законом, надлежно одељење Општинске управе Темерин надлежно за оверу реда вожње, извршиће брисање реда вожње из регистра. Члан 11. У возилу, којим се обавља линијски превоз мора се налазити: 1. регистрован ред вожње, односно фотокопија регистрованог реда вожње оверена печатом и потписом овлашћеног лица Превозника; 2. важећи ценовник оверен печатом и потписом овлашћеног лица Превозника; 3. назив линије, истакнут на ветробранском стаклу и са стране поред улазних врата. IV ПРАВА И ОБАВЕЗЕ ПРЕВОЗНИКА И КОРИСНИКА ПРЕВОЗА Члан 12. Превозник је дужан да се у обављању линијског превоза придржава регистрованог и овереног реда вожње, као и да линијски превоз обавља у свему према утврђеним линијама и да примењује важећи ценовник. Члан 13. Одступања од регистрованог реда вожње на линији у смислу скраћења, продужења, делимичне измене трасе и измене у понуђеном капацитету линије, као и замене возила, могу се вршити изузетно, из оправданих разлога. Под оправданим разлозима у смислу става 1. овог члана сматрају се елементарне непогоде (снежни наноси, последице поплава и сл.), знатна оштећења улица, путева и путних објеката и искључење возила због техничке неисправности чиме је онемогућено безбедно одвијање превоза на линији и прерасподела капацитета на друге линије због измене саобраћајне ситуације на територији Општине Темерин услед мера надлежног органа, док ти разлози постоје.

5 Број 6 Службени лист општине Темерин Страна 5 Превозник је дужан да о одступању и разлозима одступања обавести надлежно одељење Општинске управе Темерин, као и да благовремено информише кориснике услуга. Члан 14. Превозник је дужан да путнику изда одговарајућу возну карту, у складу са важећим ценовником карата. Возна карта може бити појединачна карта или месечна претплатна карта. У случају прекида саобраћаја или квара возила превозник је дужан да путницима омогући да са истим возним картама наставе започету вожњу другим возилом. Превозник је дужан да осигура путнике у јавном превозу у складу са законом. Члан 15. Возач је дужан: - да возило зауставља на свим стајалиштима и да након заустављања отвори врата - да за време стајања на стајалишту предузме одговарајуће радње у циљу обезбеђења возила од неконтролисаног кретања - да покрене возило тек када се увери да су сва врата затворена - да се према путницима опходи са пажњом - да се стара о одржавању реда у возилу - да продаје карте у возилу - да не пуши у возилу - да током вожње не разговара са путницима, нити користи мобилни телефон и - да се предржава утврђеног реда вожње. Члан 16. Возач је дужан да не дозволи улазак у возило: - лицу под утицајем алкохола - лицу оболелом од заразне болести - детету до шест година старости, ако није у пратњи одрасле особе - лицу чији пртљаг може изазвати повреду путника или оштећење ауботуса - лицу које у возило уводи домаће животиње, осим пса водича који је са слепом особом. Члан 17. Путник улази у возило и из истог излази тек након што се исто заустави на стајалишту. Првенство при уласку у возило и заузимању седишта имају: инвалиди, труднице, мајке са децом до шест година, стара и изнемогла лица.

6 Број 6 Службени лист општине Темерин Страна 6 Члан 18. Путник, лице које користи услуге јавног превоза, дужан је да у возилу поседује важећу возну карту и дужан је да возну карту покаже возачу или овлашћеном контролору. Путник који се у возили затекне без важеће возне карте односно одговарајуће возне исправе, дужан је да на захтев овлашћеног контролора плати износ у висини цене појединачне карте и потом настави започету вожњу. Уколико путник одбије да плати цену појединачне карте, дужан је да напустити аутобус на првом следећем стајалишту. Члан 19. Путник може у возило унети ручни пртљаг, који својим димензијама и својствима не угрожава сигурност путника и не омета остале путнике и возно особље. У возило је забрањено уносити запаљиве и експлозивне, односно опасне материје, предмете који могу угрозити живот, здравље и имовину путника и возно особље, предмете који могу упрвљати и узнемирити путнике или нанети штету аутобусу. Члан 20. Путнику је забарањено: - ометати возача, односно друго овлашћено лице у возилу у обављању службе - улазити и излазити из возила у покету, хватати се или возити на спољном делу возила, онемогућавати отварање и затварање врата као и насилно отварати врата на возилу - ометати наплату возне карте, онемогућавати или отежавати правилан распоред, односно улазак и излазак из возила - уништавати или оштећивати опрему возила или писати по његовој унутрашњости - пуштити у возилу - бацати отпатке или на други начин загађивати унутрашњост возила - узнемиравати друге путнике - недолично се понашати у возилу. Возач, односно овлашћено лице у возилу, дужно је опоменути путника који се не придржава утврђених норми понашања и става 1. овог члана, а уколико путник настави са понашањем супротним наведени нормама, возач ће га позвати да напусти возило на првом следећем стајалишту.

7 Број 6 Службени лист општине Темерин Страна 7 V СРЕДСТВА ЗА ОБАВЉАЊЕ ЛИНИЈСКОГ ПРЕВОЗА Члан 21. Средства за обављање линијског превоза обезбеђују се из прихода од продаје услуге превоза и из буџета Општине Темерин. Цену услуге превоза из става 1. овог члана, посебним актом утврђује Општинско веће општине Темерин, на основу начела и елемената за одређивање цена комуналних услуга прописаних законом којим се уређују комуналне делатности. Општинско веће општине Темерин, може за сваку годину да утврди категорију лица која остварују право на повлашћењу вожњу, као и висину субвенције. VI ОБЕЗБЕЂИВАЊЕ КОНТИНУИТЕТА У ОБАВЉАЊУ ЛИНИЈСКОГ ПРЕВОЗА Члан 22. Превозник је дужан да свој рад и пословање организује тако да континуирано и несметано пружа услугу линијског превоза корисницима, у складу са одредбама ове одлуке и потписаним уговором, као и да обезбеди прописан обим, врсту и квалитет услуге. VII НАЧИН ПОСТУПАЊА И ОВЛАШЋЕЊА У СЛУЧАЈУ ПРЕКИДА У ОБАВЉАЊУ ЛИНИЈСКОГ ПРЕВОЗА Члан 23. У случају наступања непланираних или неочекиваних поремећаја или прекида у пружању услуге линијског превоза путника, поступаће се у складу са одлуком која уређује обављање комуналних делатности на подручју општине Темерин. VIII ВАНЛИНИЈСКИ ПРЕВОЗ И ПОСЕБАН ЛИНИЈСКИ ПРЕВОЗ Члан 24. Ванлинијски превоз обавља се на основу путног листа и писменог уговора закљученог између превозника и корисника превоза, односно привредног друштва, другог правног лица или предузетника који посредује у закључивању уговора о превозу којим се утврђује нарочито превозни пут са утврђеним полазиштем и одредиштем, време почетка обављања превоза, места укрцавања и искрцавања путника и цена превоза, све у складу са законом који уређује превоз путника у друмском саобраћају. Члан 25. Посебан линијски превоз је превоз радника из места становања на посао и са посла, као и ђака и студената из места становања до школе и из школе, са посебним идентификационим возним исправама (недељна, месечна годишња и

8 Број 6 Службени лист општине Темерин Страна 8 сл.), који се обавља на основу писменог уговора и списка путника и без примања других путника, све уз складу са законом који уређује превоз путника у друмском саобраћају. IX НАДЗОР Члан 26. Надзор над спровођењем одредаба ове одлуке врши надлежно одељење Општинске управе Темерин. Инспекцијски надзор на применом ове одлуке врши надлежно одељење Општинске управе Темерин надлежно за инспекцијске послове преко инспектора за саобраћај и путеве. Члан 27. У вршењу инспекцијског надзора над применом ове Одлуке, инспектор за саобраћај и путеве има права, дужности и овлашћења: - да налаже предузимање одређених мера и отклањање утврђених недостатака, - да издаје прекршајне налоге за прекршаје предвиђене овом Одлуком - и друга права, дужности и овлашћења прописна чланом 155, 156, 157. и 160. Закона о превозу у друмском саобраћају. Против решења инспектора донетог у складу са овом Одлуком може се уложити жалба Општинском већу, у року од 15 дана од дана пријема решења. Члан 28. Привредно друштво, друго правно лице, предузетник или физичко лице, чији објекти, средства или особље, односно рад подлежу инспекцијском надзору, дужан је да инспектору за друмски саобраћај омогући неометано вршење инспекцијског надзора и да без одлагања омогући увид у захтевану документацију и податке, као и несметан приступ објектима, средствима или особљу који су у вези са обављањем делатности линијског, ванлинијског и посебног линијског превоза. мере. Лица из става 1. овог члана дужна су да изврше наложене инспекцијске X КАЗНЕНЕ ОДРЕДБЕ Члан 29. Новчаном казном у фиксном износу од динара казниће се за прекршај правно лице које обавља делатност јавног превоза ако: 1. отпочне са обављањем линијског превоза пре регистрованог и овереног реда вожње и без доказа о исправности возила (члан 6. став 4.); 2. у возилу којим се обавља линијски превоз, нема регистрован ред вожње (члан 11. став 1. тачка 1.);

9 Број 6 Службени лист општине Темерин Страна 9 3. у возилу којим се обавља линијски превоз нема важећи и оверени ценовник (члан 11. став 1. тачка 2.); 4. у возилу којим се обавља линијски превоз нема истакнут назив линије на прописан начин (члан 11 став 1. тачка 3.); 5. уколико се не придржава регистрованог и овереног реда вожње, уколико линијски превоз не обавља у свему према утврђеним линијама и не примењује важећи ценовник (члан 12.); 6. уколико о одступањима и разлозима одступања од регистрованог реда вожње не обавести надлежно одељење и о томе не обавести кориснике услуга (члан 13. став 3.) 7. уколико превозник не изда путнику возну карту у складу са важећим ценовником карата и уколико не омогући наставак започете вожње другим возилом (члан 14. став 1. и 3.) 8. уколико не обезбеди континуитет, обим, врсту и квалитет у обављању линијског превоза (члан 22.). За прекршај из става 1. овог члана казниће се и одговорно лице у правном лицу, новчаном казном у фиксном износу од динара. За прекршај из става 1. овог члана казниће се предузетник новчаном казном у фиксном износу од динара. Члан 30. Новчаном казном у фиксном износу од динара казниће се за прекршај возач ако: 1. поступа супротно одредбама члана 15. ове одлуке; 2. дозволи улазак у возило супротно одредбама члана 16. ове одлуке. Члан 31. Новчаном казном у фиксном износу од динара казниће се за прекршај путник ако поступа супротно члану 19. став 2. ове Одлуке. Члан 32. Новчаном казном у фиксном износу од динара казниће се за прекршај правно лице ако поступа супротно одредби члана 28. ове Одлуке. За прекршај из става 1. овог члана казниће се и одговорно лице у правном лицу новчаном казном у фиксном износу од динара. За прекршај из става 1. овог члана казниће се предузетник новчаном казном у фиксном износу од динара. За прекршај из става 1. овог члана казниће се физичко лице новчаном казном у фиксном износу од динара.

10 Број 6 Службени лист општине Темерин Страна 10 XI ПРЕЛАЗНЕ И ЗАВРШНЕ ОДРЕДБЕ Члан 33. У року од 30 дана од дана ступања на снагу ове одлуке, Општинско веће општине Темерин, донеће акт у вези са утврђивањем цене карта за превоз путника. Члан 34. Ступањем на снагу ове Одлуке престаје да важи Одлука о превозу путника у друмском саобраћају ("Службени лист општине Темерин", бр.5/06, 15/08 и 5/13). Члан 35. Ова Одлука ступа на снагу осмог дана од дана објављивања у "Службеном листу општине Темерин". РЕПУБЛИКА СРБИЈА АП ВОЈВОДИНА ОПШТИНА ТЕМЕРИН СКУПШТИНА ОПШТИНЕ БРОЈ: / ДАНА: Т Е М Е Р И Н ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ Роберт Пастор, с.р. 49. На основу члана 46. став 1. Законa о планирању и изградњи ("Сл.гласник РС", бр.72/2009, 81/2009-исправка, 64/2010, 24/2011, 121/2012, 42/2013-Одлука УС РС, 50/2013-Одлука УС РС, 98/2013-Одлука УС РС, 132/2014 и 145/2014), члана 9. став 5. Закона о стратешкој процени утицаја на животну средину ( Службени гласник РС, број 135/04 и 88/2010) и члана 35. став 1. тачка 6. Статута општине Темерин (''Службени лист општине Темерин'', број 6/14- пречишћен текст и 14/14), по претходно прибављеном мишљењу Комисије за планове општине Темерин број: 350-4/ од године, Скупштина општине Темерин на XXIII седници одржаној године доноси ОДЛУКУ О ИЗРАДИ ИЗМЕНЕ И ДОПУНЕ ПЛАНА ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ ЗОНЕ "ИЛАНЏА" У ТЕМЕРИНУ

11 Број 6 Службени лист општине Темерин Страна 11 Члан 1. Приступа се изради Измене и допуне Плана детаљне регулације зоне "Иланџа" у Темерину (у даљем тексту: План), у циљу сагледавања затеченог стања на терену и дефинисање потреба новог просторног уређења у обухвату Плана, са циљем успостављања нове регулације, нових садржаја и дефинисања нових грађевинских парцела. Члан 2. Овом одлуком дефинише се део Плана детаљне регулације зоне "Иланџа" у Темерину (Сл. Лист општине Темерин бр.12/2007) који се мења, а то су парцеле: 7340/5, 7342/5, и 7342/6 к.о. Темерин. Површина планског подручја обухваћена овом изменом и допуном износи цца 9 ха 19а 70м². Графички приказ границе обухвата дела Плана који се мења је саставни део ове Одлуке. Члан 3. Плански основ за израду овог Плана је Просторни план општине Темерин (''Службени лист општине Темерин'', бр. 21/2014). Кроз израду Плана, сагледати оптималне потребе спортско рекреативних садржаја у односу на планиране, уз могућност промене намене дела простора у радне садржаје. План треба да дефинише концепцију просторног развоја уз рационално сагледавање потреба и садржаја спортско рекреативних и радних зона, да дефинише простор намењен за спортско рекреативни и радне садржаје према условима из Просторног плана Општине Темерин, као и површине намењене за нову инфраструктуру и површине за озелењавање радних садржаја. За потребе израде Плана потребно је прибавити: оверен катастарскотопографски план у размери 1:1000. Члан 4. Ефективан рок за израду Нацрта Плана је 2 (два) месеца, од дана достављања Извештаја о обављеном раном јавном увиду, достављања адекватног катастарско-топографског плана са ажурним стањем на терену, као и услова за уређење простора од органа, организација и предузећа који су Законом овлашћени да их утврђују. Члан 5. Израда Плана поверава се ЈКП "Темерин" из Темерина, на основу Одлуке о поверавању послова ЈКП "Темерин" из Темерина (Сл. Лист општине Темерин бр.27/16). Средства за израду плана обезбедиће се из буџета општине Темерин. Оквирна процена финансијских средстава за израду Плана износе ,00 динара.

12 Број 6 Службени лист општине Темерин Страна 12 Члан 6. Носилац израде Плана је Одељење за урбанизам, стамбено комуналне послове и заштиту животне средине, општинске управе Темерин. Члан 7. Саставни део ове одлуке је Решење о неприступању изради стратешке процене утицаја измене и допуне Плана на животну средину, које је донело Одељење за урбанизам, стамбено-комуналне послове и заштиту животне средине Општинске управе темерин под бројем 350-4/ од дана године. Члан 8. По објављивању одлуке о изради Плана, носилац израде Плана ће организовати упознавање јавности са општим циљевима и сврхом израде Плана, могућим решењима за развој просторне целине, као и ефектима планирања у поступку оглашавања раног јавног увида. Рани јавни увид објављује Комисија за планове општине Темерин. По завршетку раног јавног увида Комисија за планове сачињава извештај који садржи податке о извршеном раном јавном увиду са свим примедбама, сугестијама и закључцима Комисије у виду смерница. Рани јавни увид оглашава се седам дана пре отпочињања увида, у средствима јавног информисања и у електронском облику на интернет страници доносиоца плана и траје 15 дана од дана објављивања. Након израде Нацрта, План се излаже на јавни увид у трајању од 30 дана у просторијама зграде Општинске управе Темерин, а време и место одржавања јавног увида се оглашава у средствима јавног информисања. О излагању на јавни увид стара се Одељење за урбанизам, стамбено комуналне послове и заштиту животне средине. Јавни увид обавља Комисија за планове општине Темерин. По завршеном јавном увиду Комисија за планове сачињава извештај који садржи податке о извршеном јавном увиду са свим примедбама, сугестијама и закључком Комисије по савакој примедби и исти доставља обрађивачу Плана. Члан 9. План ће бити сачињен у пет примерака у аналогном и пет примерака у дигиталном облику, од чега ће по један примерак потписаног Плана у аналогном облику и по један примерак Плана у дигиталном облику чувати у својој архиви обрађивач, а преостали примерци ће се чувати у органима Општине. Члан 10. Ова одлука ступа на снагу осмог дана од дана објављивања у ''Службеном листу општине Темерин''.

13 Број 6 Службени лист општине Темерин Страна 13 РЕПУБЛИКА СРБИЈА АП ВОЈВОДИНА ОПШТИНА ТЕМЕРИН СКУПШТИНА ОПШТИНЕ БРОЈ: / ДАНА: Т Е М Е Р И Н ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ Роберт Пастор, с.р. 50. На основу члана 46. став 1. Законa о планирању и изградњи ("Сл.гласник РС", бр.72/2009, 81/2009-исправка, 64/2010, 24/2011, 121/2012, 42/2013-Одлука УС РС, 50/2013-Одлука УС РС, 98/2013-Одлука УС РС, 132/2014 и 145/2014), члана 9. став 5. Закона о стратешкој процени утицаја на животну средину ( Службени гласник РС, број 135/04 и 88/2010) и члана 35. став 1. тачка 6. Статута општине Темерин (''Службени лист општине Темерин'', број 6/14- пречишћен текст и 14/14), по претходно прибављеном мишљењу Комисије за планове општине Темерин број: 350-3/ од године, Скупштина општине Темерин на XXIII седници одржаној године доноси ОДЛУКУ О ИЗРАДИ ПЛАНА ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ ЗА ИЗВОРИШТЕ ВОДОСНАБДЕВАЊА "СТАРО ЂУРЂЕВО" У ТЕМЕРИНУ Члан 1. Приступа се изради Плана детаљне регулације за извориште водоснабдевања Старо Ђурђево у Темерину (у даљем тексту: План), у циљу сагледавања затеченог стања на терену и дефинисање потреба новог просторног уређења у обухвату Плана, са циљем успостављања нове регулације и дефинисања нових грађевинских парцела за потребе изворишта. Члан 2. Овом одлуком утврђује се оквирна граница обухвата Плана, а то су парцеле унутар обухвата број: 12930, 13931/1, 12931/2, 12931/3, 13555/2, и к.о. Темерин, које припадају простору намењеном за извориште водоснабдевања, локација у ванграђевинском подручју број 13, како је то графички приказано и нумерисано у Просторном плану општине Темерин (''Службени лист општине Темерин'', бр. 21/2014). Коначна граница обухвата плана ће се дефинисати Нацртом Плана. Површина планског подручја обухваћена оквирном границом износи цца 32hа 16а 43m². Графички приказ оквирне границе обухвата планског подручја је саставни део ове Одлуке.

14 Број 6 Службени лист општине Темерин Страна 14 Члан 3. Плански основ за израду овог Плана је Просторни план општине Темерин (''Службени лист општине Темерин'', бр. 21/2014). Реалиција простора намењеног за извориште водоснабдевања које се налази југоисточно од насеља Темерин-ванграђевинско подручје локација 13 ће се вршити на основу плана детаљне регулације, уз поштовање следећих смерница: - Извориште водоснабдевања је потребно уредити на основу Закона о водама (''Службени гласник РС'', бр. 30/10) и Правилника о о начину одређивања и одржавања санитарне заштите изворишта за водоснабдевање (''Службени гласник Републике Србије'', бр. 92/08). - Зону непосредне заштите са свим објектима, постројењима и инсталацијама је потребно обезбедити ограђивањем. Ужу и ширу зону заштите је потребно одредити на основу издашности изворишта и његових техничких карактеристика. - У ужој зони заштите изворишта није дозвољена изградња објеката, постављање уређаја и вршење радњи које могу загадити воду. Није дозвољена изградња објеката, постављање уређаја и вршење радњи које могу на било који начин загадити воду у зони заштите изворишта од 500,0 m према атару. - За потребе израде Плана потребно је прибавити: оверен катастарскотопографски план у размери 1:1000. Члан 4. Ефективан рок за израду Нацрта Плана је 3 (три) месеца, од дана достављања Извештаја о обављеном раном јавном увиду, достављања адекватног катастарско-топографског плана са ажурним стањем на терену, као и услова за уређење простора од органа, организација и предузећа који су Законом овлашћени да их утврђују. Члан 5. Израда Плана поверава се ЈКП "Темерин" из Темерина, на основу Одлуке о поверавању послова ЈКП "Темерин" из Темерина ( Сл. Лист општине Темерин бр. 27/16). Средства за израду плана обезбедиће се из буџета општине Темерин. Оквирна процена финансијских средстава за израду Плана износи ,00 динара. Члан 6. Носилац израде Плана је Одељење за урбанизам, стамбено комуналне послове и заштиту животне средине, општинске управе Темерин. Члан 7. Саставни део ове одлуке је Решење о приступању изради стратешке процене утицаја Плана на животну средину, које је донело Одељење за урбанизам, стамбено-комуналне послове и заштиту животне средине Општинске управе темерин под бројем 350-3/ од дана године.

15 Број 6 Службени лист општине Темерин Страна 15 Члан 8. По објављивању одлуке о изради Плана, носилац израде Плана ће организовати упознавање јавности са општим циљевима и сврхом израде Плана, могућим решењима за развој просторне целине, као и ефектима планирања у поступку оглашавања раног јавног увида. Рани јавни увид објављује Комисија за планове општине Темерин. По завршетку раног јавног увида Комисија за планове сачињава извештај који садржи податке о извршеном раном јавном увиду са свим примедбама, сугестијама и закључцима Комисије у виду смерница. Рани јавни увид оглашава се седам дана пре отпочињања увида, у средствима јавног информисања и у електронском облику на интернет страници доносиоца плана и траје 15 дана од дана објављивања. Након израде Нацрта, План се излаже на јавни увид у трајању од 30 дана у просторијама зграде Општинске управе Темерин, а време и место одржавања јавног увида се оглашава у средствима јавног информисања. О излагању на јавни увид стара се Одељење за урбанизам, стамбено комуналне послове и заштиту животне средине. Јавни увид обавља Комисија за планове општине Темерин. По завршеном јавном увиду Комисија за планове сачињава извештај који садржи податке о извршеном јавном увиду са свим примедбама, сугестијама и закључком Комисије по савакој примедби и исти доставља обрађивачу Плана. Члан 9. План ће бити сачињен у пет примерака у аналогном и пет примерака у дигиталном облику, од чега ће по један примерак потписаног Плана у аналогном облику и по један примерак Плана у дигиталном облику чувати у својој архиви обрађивач, а преостали примерци ће се чувати у органима Општине. Члан 10. Ова одлука ступа на снагу осмог дана од дана објављивања у ''Службеном листу општине Темерин''. РЕПУБЛИКА СРБИЈА АП ВОЈВОДИНА ОПШТИНА ТЕМЕРИН СКУПШТИНА ОПШТИНЕ БРОЈ: / ДАНА: Т Е М Е Р И Н ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ Роберт Пастор, с.р.

16 Број 6 Службени лист општине Темерин Страна На основу члана 42. Закона о правима пацијената (''Службени гласник Републике Србије'', број 45/2013),члана 35. став 1. тачка 23. Статута општине Темерин (''Службени лист општине Темерин'', пречишћен текст број 6/2014 и 14/2014), и члана 3. Одлуке о образовању Локалног савета за здравље ( '' Службени лист општине Темерин'' број 12/2013), Скупштина општине Темерин, на XXIII седници одржаној године, донела је следеће РЕШЕЊЕ О РАЗРЕШЕЊУ И ИМЕНОВАЊУ ЧЛАНОВА САВЕТА ЗА ЗДРАВЉЕ ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН I Разрешавају се дужности члановa Савета за здравље општине Темерин: 1. др Владо Стеванчевић, члан 2. Драгана Гвозденовић, члан, из реда пацијената Именују се за чланове Савета за здравље општине Темерин: 1. Дивна Велемир, члан 2. Драган Стојадиновић, члан, из реда удружења грађана II III Ово Решење објавити у ''Службеном листу општине Темерин''. РЕПУБЛИКА СРБИЈА АП ВОЈВОДИНА ОПШТИНА ТЕМЕРИН СКУПШТИНА ОПШТИНЕ Број: / Дана: године Т Е М Е Р И Н ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ, Роберт Пастор, с.р.

17 Број 6 Службени лист општине Темерин Страна На основу члана 36. Закона о локалној самоуправи (''Службени гласник Републике Србије, бр. 129/07, 34/10 одлука УС и 54/11) и члана 35. тачка 23. Статута општине Темерин (''Службени лист општине Темерин'',пречишћен текст бр. 6/2014 и 14/2014), Скупштина општине Темерин на XXIII седници одржаној године, донела је О РАЗРЕШЕЊУ И ИЗБОРУ ЧЛАНА САВЕТА ЗА ДРУШТВЕНЕ ДЕЛАТНОСТИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН Шаролта Бабковић се разрешава дужности члана Савета за друштвене делатности Скупштине општине Темерин. I II Ромина Чаки се бира за члана Савета за друштвене делатности Скупштине општине Темерин. Ово Решење објавити у ''Службеном листу општине Темерин''. III РЕПУБЛИКА СРБИЈА АП ВОЈВОДИНА ОПШТИНА ТЕМЕРИН СКУПШТИНА ОПШТИНЕ Број: / Дана: године Т Е М Е Р И Н ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ, РОБЕРТ ПАСТОР, с.р.

18 Број 6 Службени лист општине Темерин Страна На основу члана 44. став 1. тачка 6. Закона о локалној самоуправи (''Службени гласник Републике Србије'' број 129/2007 и 83/2014-др закон) и члана 65. став 1. тачка 23. Статута општине Темерин (''Службени лист општине Темерин'' број 6/2014- пречишћен текст и 14/2014), Председник општине Темерин, дана године, доноси о именовању Комисије за примопредају уговора, картица и потраживања по основу закључених уговора на прикључак за канализацију и објеката канализације Именује се Комисија за примопредају уговора, картица и потраживања по основу закључених уговора на прикључак за канализацију и објеката канализације у следећем саставу: I 1. Магдолна Пете, заменик начелника Општинске управе председник Комисије; 2. Стеван Томић, члан Општинског већа задужен за ресор комуналних делатности члан Комисије; 3. Дејан Брадаш, члан Општинског већа задужен за ресор културе, цивилних организација и омладине члан Комисије; 4. Вид Малешевић, ликвидациони управник ЈП ''Дирекција за изградњу и урбанизам општине Темерин'' Темерин у ликвидацији члан Комисије; 5. Золтан Ковачич, стручни сарадник за инвестиционе послове, члан Комисије и 6. Зорица Баштовановић, шеф рачуноводства, члан Комисије. 7. Весна Роквић, интерни ревизор II Ставља се ван снаге Решење о именовању Комисије за примопредају уговора, картица и потраживања по основу закључених уговора на прикључак за канализацију број: 06-1/ од године. Ово Решење објавити у ''Службеном листу општине Темерин''. III РЕПУБЛИКА СРБИЈА АП ВОЈВОДИНА ОПШТИНА ТЕМЕРИН ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ Број: 06-1/ Дана: године Т Е М Е Р И Н ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ЂУРО ЖИГА, с.р.

19 Број 6 Службени лист општине Темерин Страна На основу члана 46. Закона о локалној самоуправи (''Службени гласник Републике Србије'', број 129/07 и 83/14-др. закон), члана 68. Статута општине Темерин (''Службени лист општине Темерин'', број 6/14 пречишћен текст и 14/14) и члана 45. став 1. Пословника Општинског већа општине Темерин (''Службени лист општине Темерин'', број 13/08) Општинско веће општине Темерин, на 77. седници одржаној године, донело је следеће О ИМЕНОВАЊУ КОМИСИЈЕ ЗА КУЛТУРНО УМЕТНИЧКО СТВАРАЛАШТВО И ДЕЛАТНОСТ УДРУЖЕЊА У ОБЛАСТИ КУЛТУРЕ I Именује се Комисија за расподелу средстава по јавном конкурсу за суфинансирање аматерског културно-уметничког стваралаштва и делатности удружења у области културе у години и за расподелу средстава по јавном конкурсу за суфинансирање манифестација и пројеката у култури у години, у следећем саставу: 1. Дејан Брадаш, члан Општинског већа задужен за ресор културе, цивилних организација и омладине председник; 2. Изабела Урбан помоћник председника општине у области друштвене делатности и 3. Бранислав Зукић представник Културног центра општине Темерин - члан. Ступањем на снагу овог решења престаје да важи Решење Општинског већа општине Темерин број:06-1/ од године. Ово Решење објавити у ''Службеном листу Општине Темерин''. II III РЕПУБЛИКА СРБИЈА АП ВОЈВОДИНА ОПШТИНА ТЕМЕРИН ОПШТИНСКО ВЕЋЕ Број: 06-1/ Дана: године Т Е М Е Р И Н ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ЂУРО ЖИГА, с.р.

20 Број 6 Службени лист општине Темерин Страна На основу члана 69. Закона о буџетском систему (''Службени гласник Републике Србије'', бр. 54/2009, 73/2010, 101/2010, 101/2011, 93/2012, 62/2013, 63/2013 испр., 108/2013, 142/2014, 68/2015 др.закон, 103/2015, 99/2016 и 113/2017) и члана 17. Одлуке о буџету општине Темерин за годину (''Службени лист општине Темерин'', бр. 23/2017), Председник општине Темерин дана 23. марта године, доноси О УПОТРЕБИ СРЕДСТАВА ТЕКУЋЕ БУЏЕТСКЕ РЕЗЕРВЕ 1. Из средстава утврђених Одлуком о буџету општине Темерин за годину (''Службени лист општине Темерин'', бр. 23/2017), Раздео 4 Општинска управа, Програм 15 (0602) Опште услуге локалне самоуправе, функција 160 Опште јавне услуге које нису класификоване на другом месту, Програмска активност 0009 Текућа буџетска резерва, апропријација економске класификације 499 Средства резерве, на позицији 180 Текућа резерва, одобравају се додатна средства Општинској управи Програм 15 Опште услуге локалне самоуправе (0602), Програмска активност Функционисање локалне самоуправе и градских општина ( ) у износу од ,00 динара на име обезбеђења додатних средстава за набавку аутомобила. 2. Средства из тачке 1. овог Решења распоређују се у оквиру Раздела 4. Општинска управа Програм 15 Опште услуге локалне самоуправе (0602), Програмска активност Функционисање локалне самоуправе и градских општина ( ), функција 130 Опште услуге, апропријација економске класификације 512 Машине и опрема, на позицији О реализацији овог Решења стараће се Општинска управа Темерин Одељење за буџет, финансије и трезор. 4. Ово решење објавити у ''Службеном листу општине Темерин''. РЕПУБЛИКА СРБИЈА АП ВОЈВОДИНА ОПШТИНА ТЕМЕРИН ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ Број: 06-1/ Дана: године Т Е М Е Р И Н ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ Ђуро Жига, с.р.

21 Број 6 Службени лист општине Темерин Страна На основу члана 61. Закона о буџетском систему (''Службени гласник Републике Србије'', бр. 54/2009, 73/2010, 101/2010, 101/2011, 93/2012, 62/2013, 63/2013 испр., 108/2013 и 142/2014, 68/2015 др.закон, 103/2015, 99/2016 и 113/2017) и члана 15. Одлуке о буџету општине Темерин за годину (''Службени лист општине Темерин'', бр. 23/2017), Председник општине Темерин дана 23. фебруара године, доноси О ПРОМЕНИ АПРОПРИЈАЦИЈЕ У ТОКУ ГОДИНЕ 1. Из средстава утврђених Одлуком о буџету општине Темерин за годину (''Службени лист општине Темерин'', бр. 23/2017), о д о б р а в а м промену апропријација у оквиру Раздела 5, Општинска правобранилац, Програм 15 Опште услуге локалне самоуправе (0602), Програмска активност Општинско правобранилаштво ( ), функција 330 Судови, смањењем апропријације 304, економска класификација 426 Материјал за износ од 1.500,00 динара, што је 3% од вредности апропријације чији се расход умањује уз истовремено повећање апропријације 302, економска класификација 422 Трошкови путовања за износ од 1.500,00 динара. 2. Преусмеравањем средстава по овом решењу, Општински правобранилац, Програм 15 Опште услуге локалне самоуправе (0602), Програмска активност Општинско правобранилаштво ( ) на апропријацији 304, економска класификација 426 Материјал, планирана средства у износу од ,00 динара смањују се на износ средстава од ,00 динара. 3. Преусмеравањем средстава по овом решењу, Општински правобранилац, Програм 15 Опште услуге локалне самоуправе (0602), Програмска активност Општинско правобранилаштво ( ) на апропријацији 302, економска класификација 422 Трошкови путовања, планирана средства у износу од 1.000,00 динара повећавају се на износ средстава од 2.500,00 динара. 4. Ово решење објавити у ''Службеном листу општине Темерин''. РЕПУБЛИКА СРБИЈА АП ВОЈВОДИНА ОПШТИНА ТЕМЕРИН ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ Број: 06-1/ Дана: године Т Е М Е Р И Н ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ Ђуро Жига, с.р.

22 Број 6 Службени лист општине Темерин Страна На основу члана 61. Закона о буџетском систему (''Службени гласник Републике Србије'', бр. 54/2009, 73/2010, 101/2010, 101/2011, 93/2012, 62/2013, 63/2013 испр., 108/2013 и 142/2014, 68/2015 др.закон, 103/2015, 99/2016 и 113/2017) и члана 15. Одлуке о буџету општине Темерин за годину (''Службени лист општине Темерин'', бр. 23/2017), Председник општине Темерин дана 07. марта године, доноси О ПРОМЕНИ АПРОПРИЈАЦИЈЕ У ТОКУ ГОДИНЕ 1. Из средстава утврђених Одлуком о буџету општине Темерин за годину (''Службени лист општине Темерин'', бр. 23/2017), о д о б р а в а м промену апропријација у оквиру Раздела 4, Општинска управа Основна школа ''Петар Кочић'', Темерин, Програм 9 Основно образовање и васпитање (2002), Програмска активност Функционисање основних школа ( ), функција 912 Основно образовање, смањењем апропријације 92, економска класификација 463 Донације и трансфери осталим нивоима власти (Новчане казне и пенали по решењу судова) за износ од ,00 динара, што је 7% од вредности апропријације чији се расход умањује уз истовремено повећање апропријације 94, економска класификација 463 Донације и трансфери осталим нивоима власти (Машине и опрема) за износ од ,00 динара. 2. Преусмеравањем средстава по овом решењу, Општинска управа Основна школа ''Петар Кочић'', Темерин, Програм 9 Основно образовање и васпитање (2002), Програмска активност Функционисање основних школа ( ) на апропријацији 92, економска класификација 463 Донације и трансфери осталим нивоима власти (Новчане казне и пенали по решењу судова), планирана средства у износу од ,00 динара смањују се на износ средстава од ,00 динара. 3. Преусмеравањем средстава по овом решењу, Општинска управа Основна школа ''Петар Кочић'', Темерин, Програм 9 Основно образовање и васпитање (2002), Програмска активност Функционисање основних школа ( ) на апропријацији 94, економска класификација 463 Донације и трансфери осталим нивоима власти (Машине и опрема), планирана средства у износу од ,00 динара повећавају се на износ средстава од ,00 динара. 4. Ово решење објавити у ''Службеном листу општине Темерин''. РЕПУБЛИКА СРБИЈА АП ВОЈВОДИНА ОПШТИНА ТЕМЕРИН ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ Број: 06-1/ Дана: године Т Е М Е Р И Н ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ Ђуро Жига, с.р.

23 Број 6 Службени лист општине Темерин Страна На основу члана 69. Закона о буџетском систему (''Службени гласник Републике Србије'', бр. 54/2009, 73/2010, 101/2010, 101/2011, 93/2012, 62/2013, 63/2013 испр., 108/2013, 142/2014, 68/2015 др.закон, 103/2015, 99/2016 и 113/2017) и члана 17. Одлуке о буџету општине Темерин за годину (''Службени лист општине Темерин'', бр. 23/2017), Председник општине Темерин дана 01. фебруара године, доноси О УПОТРЕБИ СРЕДСТАВА ТЕКУЋЕ БУЏЕТСКЕ РЕЗЕРВЕ 1. Из средстава утврђених Одлуком о буџету општине Темерин за годину (''Службени лист општине Темерин'', бр. 23/2017), Раздео 4 Општинска управа, Програм 15 (0602) Опште услуге локалне самоуправе, функција 160 Опште јавне услуге које нису класификоване на другом месту, Програмска активност 0009 Текућа буџетска резерва, апропријација економске класификације 499 Средства резерве, на позицији 180 Текућа резерва, одобравају се додатна средства Општинској управи Програм 15 Опште услуге локалне самоуправе (0602), Програмска активност Функционисање локалне самоуправе и градских општина ( ) у износу од ,00 динара на име обезбеђења додатних средстава за исплату јубиларних награда. 2. Средства из тачке 1. овог Решења распоређују се у оквиру Раздела 4. Општинска управа Програм 15 Опште услуге локалне самоуправе (0602), Програмска активност Функционисање локалне самоуправе и градских општина ( ), функција 130 Опште услуге, апропријација економске класификације 416 Награде запосленима и остали посебни расходи, на позицији О реализацији овог Решења стараће се Општинска управа Темерин Одељење за буџет, финансије и трезор. 4. Ово решење објавити у ''Службеном листу општине Темерин''. РЕПУБЛИКА СРБИЈА АП ВОЈВОДИНА ОПШТИНА ТЕМЕРИН ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ Број: 06-1/ Дана: године Т Е М Е Р И Н ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ Ђуро Жига, с.р.

24 Број 6 Службени лист општине Темерин Страна На основу члана 69. Закона о буџетском систему (''Службени гласник Републике Србије'', бр. 54/2009, 73/2010, 101/2010, 101/2011, 93/2012, 62/2013, 63/2013 испр., 108/2013, 142/2014, 68/2015 др.закон, 103/2015, 99/2016 и 113/2017) и члана 17. Одлуке о буџету општине Темерин за годину (''Службени лист општине Темерин'', бр. 23/2017), Председник општине Темерин дана 9. фебруара године, доноси О УПОТРЕБИ СРЕДСТАВА ТЕКУЋЕ БУЏЕТСКЕ РЕЗЕРВЕ 1. Из средстава утврђених Одлуком о буџету општине Темерин за годину (''Службени лист општине Темерин'', бр. 23/2017), Раздео 4 Општинска управа, Програм 15 (0602) Опште услуге локалне самоуправе, функција 160 Опште јавне услуге које нису класификоване на другом месту, Програмска активност 0009 Текућа буџетска резерва, апропријација економске класификације 499 Средства резерве, на позицији 180 Текућа резерва, одобравају се додатна средства за Предшколску установу ''Вељко Влаховић'' Темерин, Програм 8 Предшколско васпитање и образовање (2001), Пројекат Изградња објекта ПУ ''Вељко Влаховић'' у Сиригу фаза 2 ( ) у износу од ,00 динара на име обезбеђења додатних средстава за партерно уређење вртића у Сиригу. 2. Средства из тачке 1. овог Решења распоређују се у оквиру Раздела 4. Општинска управа, Глава 3. Предшколска установа ''Вељко Влаховић'' Темерин, Програм 8 Предшколско васпитање и образовање (2001), Пројекат Изградња објекта ПУ ''Вељко Влаховић'' у Сиригу ( ), функција 911 Предшколско образовање, апропријација економске класификације 511 Зграде и грађевински објекти, на позицији О реализацији овог Решења стараће се Општинска управа Темерин Одељење за буџет, финансије и трезор. 4. Ово решење објавити у ''Службеном листу општине Темерин''. РЕПУБЛИКА СРБИЈА АП ВОЈВОДИНА ОПШТИНА ТЕМЕРИН ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ Број: 06-1/ Дана: године Т Е М Е Р И Н ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ Ђуро Жига, с.р.

25 Број 6 Службени лист општине Темерин Страна 25 С А Д Р Ж А Ј ОДЛУКУ О ЈАВНОМ ПРЕВОЗУ ПУТНИКА У ДРУМСКОМ САОБРАЋАЈУ НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН ОДЛУКУ О ИЗРАДИ ИЗМЕНЕ И ДОПУНЕ ПЛАНА ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ ЗОНЕ "ИЛАНЏА" У ТЕМЕРИНУ ОДЛУКУ О ИЗРАДИ ПЛАНА ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ ЗА ИЗВОРИШТЕ ВОДОСНАБДЕВАЊА "СТАРО ЂУРЂЕВО" У ТЕМЕРИНУ РЕШЕЊЕ О РАЗРЕШЕЊУ И ИМЕНОВАЊУ ЧЛАНОВА САВЕТА ЗА ЗДРАВЉЕ ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН О РАЗРЕШЕЊУ И ИЗБОРУ ЧЛАНА САВЕТА ЗА ДРУШТВЕНЕ ДЕЛАТНОСТИ о именовању Комисије за примопредају уговора, картица и потраживања по основу закључених уговора на прикључак за канализацију и објеката канализације О ИМЕНОВАЊУ КОМИСИЈЕ ЗА КУЛТУРНО УМЕТНИЧКО СТВАРАЛАШТВО И ДЕЛАТНОСТ УДРУЖЕЊА У ОБЛАСТИ КУЛТУРЕ О УПОТРЕБИ СРЕДСТАВА ТЕКУЋЕ БУЏЕТСКЕ РЕЗЕРВЕ О ПРОМЕНИ АПРОПРИЈАЦИЈЕ У ТОКУ ГОДИНЕ О ПРОМЕНИ АПРОПРИЈАЦИЈЕ У ТОКУ ГОДИНЕ О УПОТРЕБИ СРЕДСТАВА ТЕКУЋЕ БУЏЕТСКЕ РЕЗЕРВЕ О УПОТРЕБИ СРЕДСТАВА ТЕКУЋЕ БУЏЕТСКЕ РЕЗЕРВЕ ***

26 Број 6 Службени лист општине Темерин Страна 26 Издавач: Скупштина општине Темерин Одговорни уредник: Милица Миланков, секретар Скупштине општине Темерин Годишња претплата: 1.500,00 динара. Жиро рачун број: по моделу Прималац: Општинска управа Темерин Сврха дознаке: За ''Службени лист општине Темерин'' Телефон број: 021/ Штампа: Општинска управа општине Темерин

SL_br_

SL_br_ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН Година XLVII Број 11. ТЕМЕРИН 23. СЕПТЕМБАР 2014. Примерак 100,00 динара 163. На основу члана 118. Закона о раду ( Сл. гласник РС бр. 24/05, 61/05, 32/13...75/14) и члана

Више

16

16 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН Година MMXVIII Број ТЕМЕРИН 302018. Примерак 100,00 динара На основу члана 15. тачка 8. Закона о ванредним ситуацијама (''Службени гласник Републике Србије'', број 111/09,

Више

16

16 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН Година L Број 22. ТЕМЕРИН 28.11.2017. Примерак 100,00 динара 224. На основу члана 44. став 1. тачка 6. Закона о локалној самоуправи (''Службени гласник Републике Србије'',

Више

ГЛАСНИК ЛУ ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXVIII 26. ЈУЛ ГОДИНЕ БРОЈ 24 ЦЕНА ОВОГ БРОЈА ЈЕ 50 ДИНАРА, ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА

ГЛАСНИК ЛУ ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXVIII 26. ЈУЛ ГОДИНЕ БРОЈ 24 ЦЕНА ОВОГ БРОЈА ЈЕ 50 ДИНАРА, ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА www.gornjimilanovac.rs ГЛАСНИК ЛУ ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXVIII 26. ЈУЛ 2018. ГОДИНЕ БРОЈ 24 ЦЕНА ОВОГ БРОЈА ЈЕ 50 ДИНАРА, ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА ЈЕ 1.000 ДИНАРА С А Д Р Ж А Ј 123. 124. АКТА ОПШТИНСКОГ

Више

SL_br_

SL_br_ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН Година XLV Број 2. ТЕМЕРИН 22. МАРТ 2013. Примерак 100,00 динара 21. На основу члана 44. став 1. тачка 6. Закона о локалној самоуправи (''Службени гласник Републике Србије''

Више

ЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXVIII 26. ЈУЛ ГОДИНЕ БРОЈ 24 ЦЕНА ОВОГ БРОЈА ЈЕ 50 ДИНАРА, ГОДИШЊА ПРЕТП

ЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXVIII 26. ЈУЛ ГОДИНЕ БРОЈ 24 ЦЕНА ОВОГ БРОЈА ЈЕ 50 ДИНАРА, ГОДИШЊА ПРЕТП www.gornjimilanovac.rs ЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXVIII 26. ЈУЛ 2018. ГОДИНЕ БРОЈ 24 ЦЕНА ОВОГ БРОЈА ЈЕ 50 ДИНАРА, ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА ЈЕ 1.000 ДИНАРА С А Д Р Ж А Ј 123. 124. АКТА ОПШТИНСКОГ

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ TOPOLYA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA Број 2 Година XXXIX 29. март 2007. г., XXXIX. évfolyam 2. szám Topolya, 2007. március 29. Број 2. 29.03.2007. СТРАНА 10. OLDAL 2007.03.29. 2. szám 12.

Више

ODLUKA O RASKOPAVANJU POVRŠINA JAVNE NAMENE ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 12/2011, 56/2012, 13/2014, 69/2014 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovo

ODLUKA O RASKOPAVANJU POVRŠINA JAVNE NAMENE (Sl. list Grada Novog Sada, br. 12/2011, 56/2012, 13/2014, 69/2014 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovo ODLUKA O RASKOPAVANJU POVRŠINA JAVNE NAMENE ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 12/2011, 56/2012, 13/2014, 69/2014 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovom odlukom uređuju se uslovi i način organizovanja poslova

Више

ODLUKA O POSTAVLJANJU SISTEMA JAVNIH BICIKALA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA ("Sl. list grada Beograda", br. 103/2018 i 118/2018) I OSNOVNE ODREDBE Član

ODLUKA O POSTAVLJANJU SISTEMA JAVNIH BICIKALA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA (Sl. list grada Beograda, br. 103/2018 i 118/2018) I OSNOVNE ODREDBE Član ODLUKA O POSTAVLJANJU SISTEMA JAVNIH BICIKALA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA ("Sl. list grada Beograda", br. 103/2018 i 118/2018) I OSNOVNE ODREDBE Član 1 Ovom odlukom propisuju se uslovi i način postavljanja

Више

(Microsoft Word - Službeni list opıtine Baè br docx)

(Microsoft Word - Službeni list opıtine Baè  br docx) СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БАЧ ГОДИНА XLII Годишња претплата Број 3 Бач, 25. јануар 2017. године 1.000,00 динара Редни број С А Д Р Ж А Ј Страница ОПШТИНСКО ВЕЋЕ ОПШТИНЕ БАЧ 7. ОДЛУКА О ПРУЖАЊУ ФИНАНСИЈСКЕ

Више

Бољевац, 20. децембар године Година X број 39-1 ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ 1 Решење о употреби средстава текуће буџетске резерве...

Бољевац, 20. децембар године   Година X број 39-1 ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ 1 Решење о употреби средстава текуће буџетске резерве... Бољевац, 20. децембар 2017. године www.boljevac.org.rs Година X број 39-1 ОПШТИНЕ 1 Решење о употреби средстава текуће буџетске резерве... 2 2 Одлука о одобрењу измене апропријације за извршење расхода...

Више

16

16 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН Година XLVIII Број 18. ТЕМЕРИН 30.12.2015. Примерак 100,00 динара 338. На основу члана 6. и члана 33. Закона о о начину одређивања максималног броја запослених у јавном сектору

Више

С л у ж б е н и л и с т Општине Бачки Петровац Број: 7 Година: LII Бачки Петровац 15. априла године С А Д Р Ж А Ј I ИЗБОРНА КОМИСИЈА ОПШТИНЕ БАЧ

С л у ж б е н и л и с т Општине Бачки Петровац Број: 7 Година: LII Бачки Петровац 15. априла године С А Д Р Ж А Ј I ИЗБОРНА КОМИСИЈА ОПШТИНЕ БАЧ С л у ж б е н и л и с т Општине Бачки Петровац Број: 7 Година: LII Бачки Петровац 15. априла 2016. године С А Д Р Ж А Ј I ИЗБОРНА КОМИСИЈА ОПШТИНЕ БАЧКИ ПЕТРОВАЦ 28. - Решење о закључењу Јединственог бирачког

Више

Microsoft Word Resenje GV - Predlog odluke o izradi PDR 9 maj - sever.doc

Microsoft Word Resenje GV - Predlog odluke o izradi PDR 9 maj - sever.doc На основу члана 56. Статута Града Ниша (''Службени лист Града Ниша'', број 88/2008), члана 39. Пословника о раду Градског већа Града Ниша ( Службени лист Града Ниша број 101/2008, 4/2009, 58/2009, 25/2011

Више

Страна 1 - Број 23. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА ГОДИНА XV БРОЈ 23 ВРЊАЧКА БАЊА ГО

Страна 1 - Број 23. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА ГОДИНА XV БРОЈ 23 ВРЊАЧКА БАЊА ГО Страна 1 - Број 23. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА 2.7.2019. године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА ГОДИНА XV БРОЈ 23 ВРЊАЧКА 2.7.2019. ГОДИНЕ ОПШТИНЕ 187. Председник општине Врњачка Бања, на основу чл.100.став

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ општине Књажевац ГОДИНА VII БРОЈ 15 12.СЕПТЕМБАР 2014.године БЕСПЛАТАН ПРИМЕРАК 1 На основу члана 29. став 3. Закона о основама система образовања и васпитања ( Сл.гласник РС, број 72/2009),

Више

СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИН

СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИН СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj 2017. ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИНА IX ПАНЧЕВО, 30 Август 2017. ГОДИНЕ Аконтација претплате

Више

Закон о изменама и допунама Закона о превозу терета у друмском саобраћају Члан 1. У Закону о превозу терета у друмском саобраћају ( Службени гласник Р

Закон о изменама и допунама Закона о превозу терета у друмском саобраћају Члан 1. У Закону о превозу терета у друмском саобраћају ( Службени гласник Р Закон о изменама и допунама Закона о превозу терета у друмском саобраћају Члан 1. У Закону о превозу терета у друмском саобраћају ( Службени гласник РС, број 68/15) у члану 1. став 3. тачка 2) мења се

Више

Страна 1 - Број 10. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА ГОДИНА XIII БРОЈ 10 ВРЊАЧКА БАЊА

Страна 1 - Број 10. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА ГОДИНА XIII БРОЈ 10 ВРЊАЧКА БАЊА Страна 1 - Број 10. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА 21.3.2017. године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА ГОДИНА XIII БРОЈ 10 ВРЊАЧКА БАЊА 21.3.2017. ГОДИНЕ 97. Председник општине Врњачка Бања, на основу

Више

osfsdfjksdjf

osfsdfjksdjf СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ГОДИНА X - БРОЈ 7 П ЕТР ОВ АЦ Н А М Л АВ И 09. о к тобар 2015. године Б е с п л а т а н п р и м е р а к 1. На основу члана 20. став 1. тачка 3. а у вези члана 32. Закона о локалној

Више

ODLUKA O JAVNOM PREVOZU PUTNIKA NA TERITORIJI GRADA NOVOG SADA ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 60/2010, 28/2014, 69/2014 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE

ODLUKA O JAVNOM PREVOZU PUTNIKA NA TERITORIJI GRADA NOVOG SADA (Sl. list Grada Novog Sada, br. 60/2010, 28/2014, 69/2014 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE ODLUKA O JAVNOM PREVOZU PUTNIKA NA TERITORIJI GRADA NOVOG SADA ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 60/2010, 28/2014, 69/2014 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovom odlukom uređuju se uslovi i način organizovanja

Више

Лист излази према потреби ГОДИНА ХХIX БРОЈ годинe годишња претплата дин. (аконтација). Цена овог броја 410,00 дин. Рок за реклам

Лист излази према потреби ГОДИНА ХХIX БРОЈ годинe годишња претплата дин. (аконтација). Цена овог броја 410,00 дин. Рок за реклам Лист излази према потреби ГОДИНА ХХIX БРОЈ 4. 27.05.2019. годинe годишња претплата 2.700.-дин. (аконтација). Цена овог броја 410,00 дин. Рок за рекламацију 10 дана А К Т А ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНР БРУС На основу

Више

На основу члана 57. Закона о превозу путника у друмском саобраћају ( Службени гласник РС, број 68/2015 ) члана 20.став 1. тачка 5. Закона о лoкалној с

На основу члана 57. Закона о превозу путника у друмском саобраћају ( Службени гласник РС, број 68/2015 ) члана 20.став 1. тачка 5. Закона о лoкалној с На основу члана 57. Закона о превозу путника у друмском саобраћају ( Службени гласник РС, број 68/2015 ) члана 20.став 1. тачка 5. Закона о лoкалној самоуправи ("Службени гласник РС", бр. 129/2007 и 83/2014

Више

mm

mm S L U Ž B E N I L I S T GRADA ČAČKA BROJ 15 12. novembar 2009. godine Na osnovu člana 56. Zakona o lokalnim izborima ( Sl. glasnik RS br. 129/2007), člana 63. Statuta grada Čačka («Sl. list grada Čačka»

Више

02 - Sluzbeni list BR 11

02 - Sluzbeni list BR 11 GODINA XLVIII BROJ 11 ^A^AK 18. jun 2014. godине Cena ovog broja je 600 dinara Godi{wa pretplata je 10.000 dinara 150. На основу члана 120. Статута града 8/2013 и 22/2013) и члана 9. Правилника о помоћи

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ 31. Мај 2016 Службени лист Општине Број: 15 страна 1 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГОДИНА XVII Број 15 31. Мај 2016. Лист излази према потреби Годишња претплата: 1.000 дин. Цена овог броја износи: 40 дин. Рок за рекламацију:

Више

Жагубица, 11. јун године

Жагубица, 11. јун године Жагубица, 11. јун 29. године www.zagubica.org.rs С А Д Р Ж А Ј Скупштина општине Жагубица Одлука о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Жагубица за 29. годину.... 3. Одлука о јавном задуживању општине

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ СЕНТА БРОЈ 7. ГОДИНА XLVIII 08. МАЈА ГОДИНЕ С Е Н Т А

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ СЕНТА БРОЈ 7. ГОДИНА XLVIII 08. МАЈА ГОДИНЕ С Е Н Т А БРОЈ 7. ГОДИНА XLVIII 08. МАЈА 2013. ГОДИНЕ С Е Н Т А 79. На основу члана 7. и 36. став 1. Закона о превозу и друмском саобраћају ("Службени гласник РС", број 46/1995, 66/2001, 61/2005, 91/2005, 62/2006

Више

CEKOS IN Ekspert

CEKOS IN Ekspert Na osnovu člana 112. stav 1. tačka 2. Ustava Republike Srbije, donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O ROKOVIMA IZMIRENJA NOVČANIH OBAVEZA U KOMERCIJALNIM TRANSAKCIJAMA Proglašava se Zakon o rokovima izmirenja

Више

Година 2018 Број 6 Прибој, године Излази по потреби Рок за рекламацију 10 дана I АКТА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ОДЛУКУ О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ОДЛУК

Година 2018 Број 6 Прибој, године Излази по потреби Рок за рекламацију 10 дана I АКТА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ОДЛУКУ О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ОДЛУК Година 2018 Број 6 Прибој, 24.09.2018. године Излази по потреби Рок за рекламацију 10 дана I АКТА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ОДЛУКУ О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ОДЛУКЕ О БУЏЕТУ ОПШТИНЕ ПРИБОЈ ЗА 2018. ГОДИНУ I ОПШТИ ДЕО

Више

Година LV Број 15/ LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 57. Закона о превозу путника у друмском саобраћају ("Сл

Година LV Број 15/ LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 57. Закона о превозу путника у друмском саобраћају (Сл Година LV Број 15/2019 101 SLU@BENI LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 57. Закона о превозу путника у друмском саобраћају ("Службени гласник Републике Србије", број 68/2015, 41/2018,

Више

CEKOS IN Ekspert

CEKOS IN Ekspert Cekos In Ekspert NAPOMENA EKSPERT-a: Odredbe Zakona o izmenama i dopuni Zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza u komercijalnim transakcijama ("Sl. glasnik RS", br. 68/15), primenjuju se na ugovore

Више

Страна 215 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРОЈ 7 Датум: године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2017 БРОЈ 7 КУРШУМЛИЈА Лист излази

Страна 215 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРОЈ 7 Датум: године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2017 БРОЈ 7 КУРШУМЛИЈА Лист излази Страна 215 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРОЈ 7 Датум: 22.05.2017.године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2017 БРОЈ 7 КУРШУМЛИЈА Лист излази према потреби 1. На основу члана 61. Статута општине

Више

BUDITE NA PRAVNOJ STRANI Preuzeto iz elektronske pravne baze Paragraf Lex Ukoliko ovaj propis niste preuzeli sa Par

BUDITE NA PRAVNOJ STRANI   Preuzeto iz elektronske pravne baze Paragraf Lex Ukoliko ovaj propis niste preuzeli sa Par BUDITE NA PRAVNOJ STRANI online@paragraf.rs www.paragraf.rs Preuzeto iz elektronske pravne baze Paragraf Lex Ukoliko ovaj propis niste preuzeli sa Paragrafovog sajta ili niste sigurni da li je u pitanju

Више

На основу члана тачке Закона о локалној самоуправи ( ''Сл

На основу члана   тачке      Закона о локалној самоуправи ( ''Сл На основу члана 47. Закона о буџетском систему (''Службени гласник Републике Србије'', број 54/09, 73/10, 101/10, 101/11, 93/12, 62/13, 63/13-исправка, 108/13, 142/14, 68/15-др.закон,103/15 и 99/16, 113/17

Више

Microsoft Word - 19.doc

Microsoft Word - 19.doc СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КОВИН ГОДИНА XI БРОЈ 19 КОВИН, 9. СЕПТЕМБАР 2013. ГОДИНЕ АКТА ПРЕДСЕДНИКA ОПШТИНЕ КОВИН 547. На основу члана 69. Закона о буџетском систему ( Сл.гласник РС, бр. 54/2009, 73/2010,

Више

П р е д л о г

П р е д л о г НАЦРТ О Д Л У К А О ДОПУНИ ОДЛУКЕ О ЛОКАЛНИМ АДМИНИСТРАТИВНИМ ТАКСАМА Обрађивач: Секретаријат за финансије Градске управе града Београда За тачност података садржаних у материјалу, поступање у складу са

Више

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БРОЈ VI ОПШТИНЕ БАТОЧИНА ГОДИНА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ БАТОЧИНА БАТОЧИНА године На основу члана 76. и 77. а у вез

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БРОЈ VI ОПШТИНЕ БАТОЧИНА ГОДИНА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ БАТОЧИНА БАТОЧИНА године На основу члана 76. и 77. а у вез ОПШТИНЕ 30.03.2018. На основу члана 76. и 77. а у вези са чланом 64. Закона о јавној својини ( Службени гласник РС бр.72/2011, 88/2013, 105/2014, 104/2016 - др.закон и 108/2016), члана 71. став 1. тачка

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ АЛИБУНАР Година: 37. Алибунар, 29. март године Бесплатан примерак Број АКТИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ На основу члана 40. С

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ АЛИБУНАР Година: 37. Алибунар, 29. март године Бесплатан примерак Број АКТИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ На основу члана 40. С СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ АЛИБУНАР Година: 37. Алибунар, 29. март 2018. године Бесплатан примерак Број 7 119. АКТИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ На основу члана 40. Статута општине Алибунар (''Службени лист општине Алибунар''

Више

На основу члана 7. Закона о превозу у друмском саобраћају ( Сл. гласник Р. Србије, број 46/95, 66/01, 61/05, 91/05, 62/06 и 31/11), члана 27. Став 4.

На основу члана 7. Закона о превозу у друмском саобраћају ( Сл. гласник Р. Србије, број 46/95, 66/01, 61/05, 91/05, 62/06 и 31/11), члана 27. Став 4. На основу члана 7. Закона о превозу у друмском саобраћају ( Сл. гласник Р. Србије, број 46/95, 66/01, 61/05, 91/05, 62/06 и 31/11), члана 27. Став 4. Правилника о регистрацији моторних и прикључних возила

Више

I Konačna verzija

I   Konačna  verzija РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ГРАД ПАНЧЕВО ГРАДСКА УПРАВА СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ ГРАДСКА СЛУЖБА ЗА БУЏЕТСКУ ИНСПЕКЦИЈУ СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА ПОРЕСКУ АДМИНИСТРАЦИЈУ БРОЈ :VIII-Сл./

Више

Microsoft Word Resenje GV - Predlog odluke o izradi PDR kompleksa EI.docx

Microsoft Word Resenje GV - Predlog odluke o izradi PDR kompleksa EI.docx На основу члана 56. Статута Града Ниша ( Службени лист Града Ниша, број 88/2008), члана 39. Пословника о раду Градског већа Града Ниша ( Службени лист Града Ниша број 101/2008, 4/2009, 58/2009, 25/2011

Више

Microsoft Word - Zakon_o_studentskom_standardu

Microsoft Word - Zakon_o_studentskom_standardu З А К О Н О СТУДЕНТСКОМ СТАНДАРДУ I ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Студентски стандард у смислу овог закона је дјелатност од општег интереса којом се стварају материјални и други услови за стицање високог образовања,

Више

Sluzbeni List

Sluzbeni List TИСКОВИНА ПОШТАРИНА ПЛАЋЕНА КОД ПОШТЕ 24000 СУБОТИЦА СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА СУБОТИЦЕ БРОЈ: 19 ГОДИНА: LIV ДАНА:17.јул 2018. ЦЕНА: 87,00 ДИН. РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ГРАД СУБОТИЦА ГРАДОНАЧЕЛНИК

Више

Microsoft Word - SLUZBENI LIST BROJ 16.doc

Microsoft Word - SLUZBENI LIST BROJ 16.doc 29.06.2015. Службени лист општине Неготин Број 16 Страна 385 На основу члана 69.став 4. Закона о буџетском систему ( Сл. гласник, бр. 54/2009, 15., програмска активност 0602-0001 -пункционисање локалне

Више

Страна 92 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРОЈ 9 Датум: године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2019 БРОЈ 9 КУРШУМЛИЈА Лист излази

Страна 92 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРОЈ 9 Датум: године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2019 БРОЈ 9 КУРШУМЛИЈА Лист излази Страна 92 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРОЈ 9 Датум: 29.03.2019.године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2019 БРОЈ 9 КУРШУМЛИЈА Лист излази према потреби 1. На основу члана 32. Закона о локалној

Више

Microsoft Word - Rebalans budzeta 2013.doc

Microsoft Word - Rebalans budzeta 2013.doc Скупштина Градске општине Палилула, на 10. седници одржаној 24. децембра 2013. године, на основу члана 47. и 63. Закона о буџетском систему ( Службени гласник РС, бр. 54/09, 73/10, 101/10, 101/11, 93/12,

Више

Измена ПГР насеља Чока Материјал за РЈУ

Измена ПГР насеља Чока Материјал за РЈУ ИЗМЕНА ПЛАНА ГЕНЕРАЛНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ НАСЕЉА ЧОКА - Материјал за рани јавни увид - НАЗИВ ПЛАНСКОГ ДОКУМЕНТА: ИЗМЕНА ПЛАНА ГЕНЕРАЛНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ НАСЕЉА ЧОКА - МАТЕРИЈАЛ ЗА РАНИ ЈАВНИ УВИД - НАРУЧИЛАЦ: ОПШТИНА

Више

Број 11 СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ДОЊИ ЖАБАР Петак,29. март Гласник Доњи Жабар СЛУЖБЕНИ година XX број 11 петак, 29. март године бесплатан

Број 11 СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ДОЊИ ЖАБАР Петак,29. март Гласник Доњи Жабар СЛУЖБЕНИ година XX број 11 петак, 29. март године бесплатан Гласник СЛУЖБЕНИ година XX број 11 петак, 29. март 2013. године бесплатан примјерак 65 На основу чл. 43. и 87. став 2. Закона о локалној самоуправи ("Службени гласник Републике Српске", бр. 101/04, 42/05

Више

Na osnovu člana 24 Zakona o lokalnoj samoupravi ("Sl. list RCG", broj 42/03) i člana 9. Statuta Opštine Herceg- Novi ("Sl. list RCG - opštinski propis

Na osnovu člana 24 Zakona o lokalnoj samoupravi (Sl. list RCG, broj 42/03) i člana 9. Statuta Opštine Herceg- Novi (Sl. list RCG - opštinski propis Na osnovu člana 24 Zakona o lokalnoj samoupravi ("Sl. list RCG", broj 42/03) i člana 9. Statuta Opštine Herceg- Novi ("Sl. list RCG - opštinski propisi", broj 15/04), Skupština opštine Herceg- Novi, na

Више

Sluzbeni-list-BGD-050.indd

Sluzbeni-list-BGD-050.indd ISSN 0350-4727 SLU@BENI LIST GRADA BEOGRADA Година LXIII Број 50 24. јун 2019. године Цена 265 динара АКТИ ГРАДСКИХ ОПШТИНА ВОЖДОВАЦ Скупштина Градске општине Вождовац на седници одржаној 21. јуна 2019.

Више

На основу члана 30.став 2. Закона о угоститељству ( Службени гласник Републике Српске. број: 15/10), члана 30. Закона о локалној самоуправи ( Службени

На основу члана 30.став 2. Закона о угоститељству ( Службени гласник Републике Српске. број: 15/10), члана 30. Закона о локалној самоуправи ( Службени На основу члана 30.став 2. Закона о угоститељству ( Службени гласник Републике Српске. број: 15/10), члана 30. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник Републике Српске, број: 101/04, 32/05, 42/05

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА БОРА ГОДИНА: I БРОЈ: НОВЕМБАР ГОДИНЕ ЦЕНА : 80 ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА: ДИНАРА 121 На основу члана 65. став 1. тачка 1

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА БОРА ГОДИНА: I БРОЈ: НОВЕМБАР ГОДИНЕ ЦЕНА : 80 ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА: ДИНАРА 121 На основу члана 65. став 1. тачка 1 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА БОРА ГОДИНА: I БРОЈ: 12 8. НОВЕМБАР 2018. ГОДИНЕ ЦЕНА : 80 ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА: 4.000 ДИНАРА 121 На основу члана 65. став 1. тачка 13. Статута града Бора ( Службени лист града Бора број

Више

IZVEŠTAJ O BUDŽETU

IZVEŠTAJ O BUDŽETU 29 Datum štampe: 21.12.28 13:49:55 Oпштински службени ГЛАСНИК СЈЕНИЦА Оpćinski službeni GLASNIK SJENICA www.sjenica.rs Сјеница, 4. јануар 29. Sjenica, 4. januar 29. Година XX Број 1 Godina XX Broj 1 Излази

Више

Microsoft Word - NASLOVNA.doc

Microsoft Word - NASLOVNA.doc СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ТИТЕЛ ГОДИНА XLV ТИТЕЛ, 25. ЈАНУАР 2013. ГОДИНЕ БРОЈ 1. 1 На основу члана 11. Закона о условном отпису камата и мировању пореског дуга («Сл. гласник РС»бр.119/2012), члан 60. а у

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation КАКО СЕ ТРОШЕ НАШЕ ПАРЕ? КОЈИ СУ НАЈВАЖНИЈИ ПРОЈЕКТИ У 2019? ОДАКЛЕ ДОЛАЗИ НОВАЦ ЗА БУЏЕТ? КАКО МОГУ ДА УТИЧЕМ НА БУЏЕТСКИ ПРОЦЕС? СРЕМСКА МИТРОВИЦА ГРАЂАНСКИ ВОДИЧ КРОЗ БУЏЕТ 2019 ГРАЂАНИ БУЏЕТСКИ КОРИСНИЦИ

Више

број 21 2

број 21 2 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 На основу

Више

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXVII БРОЈ ДЕЦЕМБАР 2017.ГОДИНЕ Цена овог броја је 50 динара Годишња претплата је динара

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXVII БРОЈ ДЕЦЕМБАР 2017.ГОДИНЕ Цена овог броја је 50 динара Годишња претплата је динара СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXVII БРОЈ 25 12. ДЕЦЕМБАР 2017.ГОДИНЕ Цена овог броја је 50 динара Годишња претплата је 1.000 динара АКТА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА 133. економска класификација

Више

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Брчко дистрикт БиХ СКУПШТИНА БРЧКО ДИСТРИКТА БиХ Младена Маглова 2, Брчко дистрикт БиХ, телефон и факс: 049/ БОСНА И

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Брчко дистрикт БиХ СКУПШТИНА БРЧКО ДИСТРИКТА БиХ Младена Маглова 2, Брчко дистрикт БиХ, телефон и факс: 049/ БОСНА И БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Брчко дистрикт БиХ СКУПШТИНА БРЧКО ДИСТРИКТА БиХ Младена Маглова 2, 76100 Брчко дистрикт БиХ, телефон и факс: 049/215-516 БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Брчко дистрикт БиХ СКУПШТИНА БРЧКО ДИСТРИКТА

Више

ШИФРА:IV-34 РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ГРАД НОВИ САД ГРАДСКА УПРАВА ЗА САОБРАЋАЈ И ПУТЕВЕ ЗАХТЕВ ЗА OДОБРЕЊЕ ЗА ОБАВЉАЊЕ ТАКСИ ПРЕ

ШИФРА:IV-34 РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ГРАД НОВИ САД ГРАДСКА УПРАВА ЗА САОБРАЋАЈ И ПУТЕВЕ ЗАХТЕВ ЗА OДОБРЕЊЕ ЗА ОБАВЉАЊЕ ТАКСИ ПРЕ ШИФРА:IV-34 РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ГРАД НОВИ САД ГРАДСКА УПРАВА ЗА САОБРАЋАЈ И ПУТЕВЕ ЗАХТЕВ ЗА OДОБРЕЊЕ ЗА ОБАВЉАЊЕ ТАКСИ ПРЕВОЗА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА НОВОГ САДА, ДОДЕЛУ БРОЈА КРОВНЕ

Више

O-Pl-Liman-Univerzitetski centar

O-Pl-Liman-Univerzitetski centar На основу члана 35. став 7. Закона о планирању и изградњи (''Службени гласник Републике Србије'', бр. 72/09, 81/09 исправка, 64/10 УС, 24/11, 121/12, 42/13-УС, 50/13 и 98/13-УС) и члана 24. тачка 6. Статута

Више

1. Закон о локалној самоуправи («Сл. гласник РС» бр. 129/2007 и 83/14-други Закон) 2. Закон о државној управи (79/2005, 101/2007, 95/2010 и 99/14) 3.

1. Закон о локалној самоуправи («Сл. гласник РС» бр. 129/2007 и 83/14-други Закон) 2. Закон о државној управи (79/2005, 101/2007, 95/2010 и 99/14) 3. 1. Закон о локалној самоуправи («Сл. гласник РС» бр. 129/2007 и 83/14-други Закон) 2. Закон о државној управи (79/2005, 101/2007, 95/2010 и 99/14) 3. Закон о општем управном поступку («Сл. лист СРЈ» бр.

Више

Правилник о садржини и начину вођења књиге инспекције, грађевинског дневника и грађевинске књиге I. ПРЕДМЕТ УРЕЂИВАЊА Члан 1. Овим правилником уређује

Правилник о садржини и начину вођења књиге инспекције, грађевинског дневника и грађевинске књиге I. ПРЕДМЕТ УРЕЂИВАЊА Члан 1. Овим правилником уређује Правилник о садржини и начину вођења књиге инспекције, грађевинског дневника и грађевинске књиге I. ПРЕДМЕТ УРЕЂИВАЊА Члан 1. Овим правилником уређује се садржина и начин вођења књиге инспекције, грађевинског

Више

LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А Година L Број 27/ На основу члана 59. став 2. Закона о локалној самоуправи ( Службени глас

LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А Година L Број 27/ На основу члана 59. став 2. Закона о локалној самоуправи ( Службени глас SLU@BENI LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А Година L Број 27/2015 281 На основу члана 59. став 2. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник Републике Србије, број 129/2007 и 83/2014 - др.

Више

На основу члана 32. став 1. тачка 13. Закона о локалној самоуправи ("Службени гласник РС", број 129/07), члана 87. Закона о заштити животне средине ("

На основу члана 32. став 1. тачка 13. Закона о локалној самоуправи (Службени гласник РС, број 129/07), члана 87. Закона о заштити животне средине ( На основу члана 32. став 1. тачка 13. Закона о локалној самоуправи ("Службени гласник РС", број 129/07), члана 87. Закона о заштити животне средине ("Службени гласник РС", бр. 135/2004, 36/2009, 36/2009

Више

Страна 1 - Број 18. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА ГОДИНА XV БРОЈ 18 ВРЊАЧКА БАЊА

Страна 1 - Број 18. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА ГОДИНА XV БРОЈ 18 ВРЊАЧКА БАЊА Страна 1 - Број 18. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА 29.5.2019. године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА ГОДИНА XV БРОЈ 18 ВРЊАЧКА БАЊА 29.5.2019. ГОДИНЕ ОПШТИНСКО ВЕЋЕ 146. Председник општине Врњачка

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КОВИН ГОДИНА XV БРОЈ 6 КОВИН, 21. АПРИЛ ГОДИНЕ АКТА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ КОВИН 69. На основу члана 192. Закона о општем упр

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КОВИН ГОДИНА XV БРОЈ 6 КОВИН, 21. АПРИЛ ГОДИНЕ АКТА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ КОВИН 69. На основу члана 192. Закона о општем упр СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ГОДИНА XV БРОЈ 6, 21. АПРИЛ 2017. ГОДИНЕ АКТА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ 69. На основу члана 192. Закона о општем управном поступку ( Сл.лист СРЈ, бр. 33/97 и 31/2001 и Сл.гласник РС, бр.

Више

16

16 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Година XLX Број 13. ТЕМЕРИН 08.06.2016. Примерак 100,00 динара 91. На основу члана 56. став 2. и 5. Закона о локалним изборима (''Службени гласник Републике Србије'' број 129/07, 34/10 одлука

Више

На основу члана 32. Закона о локалној самоуправи ( "Сл. гласник РС", број 129/07 и 83/2014), члана 76. Закона o буџетском систему ( "Сл. гласник РС",

На основу члана 32. Закона о локалној самоуправи ( Сл. гласник РС, број 129/07 и 83/2014), члана 76. Закона o буџетском систему ( Сл. гласник РС, На основу члана 32. Закона о локалној самоуправи ( "Сл. гласник РС", број 129/07 и 83/2014), члана 76. Закона o буџетском систему ( "Сл. гласник РС", број 54/2009, 73/2010, 101/2010, 101/2011, 93/2012,

Више

Град Ваљево Градска управа ИЗМЕНE И ДОПУНE ПЛАНА ГЕНЕРАЛНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ КОЛУБАРА - свеска 1 - Измене и допуне Плана генералне регулације КОЛУБАРА је дон

Град Ваљево Градска управа ИЗМЕНE И ДОПУНE ПЛАНА ГЕНЕРАЛНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ КОЛУБАРА - свеска 1 - Измене и допуне Плана генералне регулације КОЛУБАРА је дон Град Ваљево Градска управа ИЗМЕНE И ДОПУНE ПЛАНА ГЕНЕРАЛНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ КОЛУБАРА - свеска 1 - Измене и допуне Плана генералне регулације КОЛУБАРА је донела Скупштина града Ваљева, на седници одржаној 03.11.2017.

Више

1 БРОЈ 20 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ МАЈДАНПЕК 14.јун ГОДИНА: XII БРОЈ: јун ЦЕНА: ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА: 1976 На основу члана 8. Закона о без

1 БРОЈ 20 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ МАЈДАНПЕК 14.јун ГОДИНА: XII БРОЈ: јун ЦЕНА: ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА: 1976 На основу члана 8. Закона о без 1 БРОЈ 20 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ МАЈДАНПЕК 14.јун 2019. ГОДИНА: XII БРОЈ: 20 14.јун 2019. ЦЕНА: ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА: 1976 На основу члана 8. Закона о безбедности саобраћаја на путевима (''Службени гласник

Више

Скупштина општине Барајево , на седници одржаној ¬¬____ decembra 2007

Скупштина  општине Барајево , на седници одржаној  ¬¬____ decembra 2007 Скупштина Градске општине Барајево, на седници одржаној 30. децембра 2016. године, на основу члана 43. Закона о буџетском систему (''Службени гласник РС'', бр. 54/2009, 73/2010,101/2010, 101/2011,93/2012,

Више

ISSN LIST GRADA BEOGRADA Година LXIII Број јул године Цена 265 динара Скупштина Града Београда на седници одржаној 25.

ISSN LIST GRADA BEOGRADA Година LXIII Број јул године Цена 265 динара Скупштина Града Београда на седници одржаној 25. ISSN 0350-4727 SLU@BENI LIST GRADA BEOGRADA Година LXIII Број 61 25. јул 2019. године Цена 265 динара Скупштина Града Београда на седници одржаној 25. јула 2019. године, на основу члана 6. став 2, члана

Више

Скупштина општине Барајево , на седници одржаној ¬¬____ decembra 2007

Скупштина  општине Барајево , на седници одржаној  ¬¬____ decembra 2007 Скупштина Градске општине Барајево, на седници одржаној 22. марта 2019. године, на основу члана 6.став 2. и члана 43. став 1. Закона о буџетском систему (''Службени гласник РС'', бр. 54/09, 73/10,101/10,

Више

Бољевац, 10. октобар године Година XI број 29-1 ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ 1 Решење о употреби средстава текуће буџетске резерве...

Бољевац, 10. октобар године   Година XI број 29-1 ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ 1 Решење о употреби средстава текуће буџетске резерве... Бољевац, 10. октобар 2018. године www.boljevac.org.rs Година XI број 29-1 ОПШТИНЕ 1 Решење о употреби средстава текуће буџетске 2 Решење о употреби средстава текуће буџетске 3 Решење о употреби средстава

Више

GODINA LIII Apatin, 08. mart godine BROJ На основу члана 72. Статута општине Апатин ( Сл. лист општине Апатин број 10/08- пречишћен текст,

GODINA LIII Apatin, 08. mart godine BROJ На основу члана 72. Статута општине Апатин ( Сл. лист општине Апатин број 10/08- пречишћен текст, GODNA L Apatin, 08. mart 2017. godine BROJ 3 84. На основу члана 72. Статута општине Апатин ( Сл. лист општине Апатин број 10/08- пречишћен текст, 4/14 и 12/16) и члана 32 став 1. Одлуке о месним заједницама

Више

930. Na osnovu člana 95 tačka 3 Ustava Crne Gore donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O ZARADAMA DRŽAVNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA ("Sl. list Crne Gore"

930. Na osnovu člana 95 tačka 3 Ustava Crne Gore donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O ZARADAMA DRŽAVNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA (Sl. list Crne Gore 930. Na osnovu člana 95 tačka 3 Ustava Crne Gore donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O ZARADAMA DRŽAVNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA ("Sl. list Crne Gore", br. 86/09 od 25.12.2009, 39/11 od 04.08.2011, 59/11

Више

На основу члана 37. Статута Јавног комуналног предузећа за јавне гараже и паркиралишта Паркинг сервис Београд, члана 11б. и 11в. Одлукe о јавним парки

На основу члана 37. Статута Јавног комуналног предузећа за јавне гараже и паркиралишта Паркинг сервис Београд, члана 11б. и 11в. Одлукe о јавним парки На основу члана 37. Статута Јавног комуналног предузећа за јавне гараже и паркиралишта Паркинг сервис Београд, члана 11б. и 11в. Одлукe о јавним паркиралиштима ( Службени лист Града Београда бр. 12/2010

Више

ЗАКОН О ПРЕВОЗУ У ДРУМСКОМ САОБРАЋАЈУ БРЧКО ДИСТРИКТА БиХ 1

ЗАКОН О ПРЕВОЗУ У ДРУМСКОМ САОБРАЋАЈУ БРЧКО ДИСТРИКТА БиХ 1 ЗАКОН О ПРЕВОЗУ У ДРУМСКОМ САОБРАЋАЈУ БРЧКО ДИСТРИКТА БиХ 1 На основу члана 23 Статута Брчко дистрикта БиХ («Службени гласник Брчко дистрикта БиХ», бројеви 1/00, 4/00, 7/04, 20/05 и 24/05) Скупштина Брчко

Више

Република Србија Аутономна Покрајина Војводина Општина Бач ОПШТИНСКА УПРАВА ОДЕЉЕЊЕ ЗАУРБАНИЗАМ, ЗАШТИТУ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ, ИМОВИНСКО ПРАВНЕ И КОМУНАЛНО

Република Србија Аутономна Покрајина Војводина Општина Бач ОПШТИНСКА УПРАВА ОДЕЉЕЊЕ ЗАУРБАНИЗАМ, ЗАШТИТУ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ, ИМОВИНСКО ПРАВНЕ И КОМУНАЛНО Република Србија Аутономна Покрајина Војводина Општина Бач ОПШТИНСКА УПРАВА ОДЕЉЕЊЕ ЗАУРБАНИЗАМ, ЗАШТИТУ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ, ИМОВИНСКО ПРАВНЕ И КОМУНАЛНО СТАМБЕНЕ ПОСЛОВЕ Број: 347-1-4/2018-IV -02 ПЛАН РАДА

Више

С Л У Ж Б Е Н И Л И С Т О П Ш Т И Н Е Ч О К А Број год.

С Л У Ж Б Е Н И Л И С Т О П Ш Т И Н Е Ч О К А Број год. С Л У Ж Б Е Н И Л И С Т О П Ш Т И Н Е Ч О К А Број 16. 13.10.2017. год. Службени лист општине Чока брoj 16. страна 477. 13.10.2017. НАЧЕЛНИК ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ ОПШТИНЕ ЧОКА 107. На основу члана 297. Закона

Више

Microsoft Word - Sluzbeni glasnik broj docx

Microsoft Word - Sluzbeni glasnik broj docx Рача, 04.01.2013. године број 1 Цена 100,00 динара С А Д Р Ж А Ј П р а в и л н и ц и Правилник о изменама и допунама Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних места у Општинској управи

Више

Slb 13

Slb 13 566 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ НОВИ БЕЧЕЈ Број 13 Нови Бечеј 03.10.2014. године година XLV 1. На основу члана 22. став 3. Пословника Нови Бечеј ( Службени лист општине Нови Бечеј» број 9/2008) Скупштина општине

Више

КОНТРОЛНА ЛИСТА ИЗ ОБЛАСТИ ТАКСИ ПРЕВОЗА ПУТНИКА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА ПАНЧЕВА Република Србија Аутономна покрајина Војводина Град Панчево Градска управ

КОНТРОЛНА ЛИСТА ИЗ ОБЛАСТИ ТАКСИ ПРЕВОЗА ПУТНИКА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА ПАНЧЕВА Република Србија Аутономна покрајина Војводина Град Панчево Градска управ КОНТРОЛНА ЛИСТА ИЗ ОБЛАСТИ ТАКСИ ПРЕВОЗА ПУТНИКА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА ПАНЧЕВА Република Србија Аутономна покрајина Војводина Град Панчево Градска управа Секретаријат за инспекцијске послове Одељење инспекције

Више

З А К О Н О ИЗМЕНAMA И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ПРЕВОЗУ ПУТНИКА У ДРУМСКОМ САОБРАЋАЈУ Члан 1. П Р Е Д Л О Г У Закону о превозу путника у друмском саобраћају

З А К О Н О ИЗМЕНAMA И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ПРЕВОЗУ ПУТНИКА У ДРУМСКОМ САОБРАЋАЈУ Члан 1. П Р Е Д Л О Г У Закону о превозу путника у друмском саобраћају З А К О Н О ИЗМЕНAMA И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ПРЕВОЗУ ПУТНИКА У ДРУМСКОМ САОБРАЋАЈУ Члан 1. П Р Е Д Л О Г У Закону о превозу путника у друмском саобраћају ( Службени гласник РС, бр. 68/15, 41/18, 44/18-др.

Више

GLASNIK OP[TINE GORWI MILANOVAC GODINA XVII BROJ APRIL GODINE Cena ovog broja je 50 dinara Godi{wa pretplata je dinara AKT

GLASNIK OP[TINE GORWI MILANOVAC GODINA XVII BROJ APRIL GODINE Cena ovog broja je 50 dinara Godi{wa pretplata je dinara AKT SLU@BENI GLASNIK OP[TINE GORWI MILANOVAC GODINA XVII BROJ 13 24. APRIL 2008. GODINE Cena ovog broja je 50 dinara Godi{wa pretplata je 1.000 dinara AKTA SKUP[TINE OP[TINE 299. На основу члана 32. тачка

Више

SL. GL. MRK. GRAD

SL. GL. MRK. GRAD Број: 5/09, 07.08.2009. године, језик српског народа Трг Краља Петра I Карађорђевића 1 Тел: 050 220 921, Факс: 050 220 955 На основу члана 5. и 29. Закона о буџетском систему Републике Српске (''Службени

Више

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК

СЛУЖБЕНИ  ГЛАСНИК СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ГРАДА ВАЉЕВА ГОДИНА XХХVIII БРОЈ 7 27. јун 2017. ИЗЛАЗИ ПО ПОТРЕБИ 158. На основу члана 35. Статута Града Ваљева («Службени гласник Града Ваљева» бр. 1/17- пречишћен текст) а у вези члана

Више

Sluzbeni glasnik opstine Knic broj 3/2009

Sluzbeni glasnik opstine Knic broj 3/2009 СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ КНИЋ Година: 2017. Број: 17. Кнић, 13.10.2017. Цена 100,00 дин. Претплата: 700,00 дин. АКТИ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ОПШТИНСКО ВЕЋЕ ОПШТИНЕ КНИЋ, на седници одржаној дана 13. 10. 2017.

Више

Sluzbeni List

Sluzbeni List TИСКОВИНА ПОШТАРИНА ПЛАЋЕНА КОД ПОШТЕ 24000 СУБОТИЦА СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА СУБОТИЦЕ БРОЈ: 28 ГОДИНА: LV ДАНА:12.децембар 2018. ЦЕНА: 87,00 ДИН. Број: -022-226/2018 Дана: 05.12.2018. године 15/16), члана

Више

Microsoft Word - Pravilnik o Bezbednosti Ucenika.docx

Microsoft Word - Pravilnik o Bezbednosti Ucenika.docx На основу чл. 41, 47. и 57. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, бр. 72/09, 52/11 и 55/13), ) и члана 39. Статута Горан Ковачић школски одбор Основне

Више

zakon-o-sluzbenoj-upotrebi-jezika-i-pisama

zakon-o-sluzbenoj-upotrebi-jezika-i-pisama ZAKON O SLUŽBENOJ UPOTREBI JEZIKA I PISAMA ("Sl. glasnik RS", br. 45/91, 53/93, 67/93, 48/94, 101/2005 - dr. zakon, 30/2010, 47/2018 i 48/2018 - ispr.) I OSNOVNE ODREDBE Član 1 U Republici Srbiji u službenoj

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ општине Књажевац ГОДИНА XI БРОЈ ОКОТБАР 2018 БЕСПЛАТАН ПРИМЕРАК 1 На основу члана 99. Закона о планирању и изградњи ("Сл. Гласник

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ општине Књажевац ГОДИНА XI БРОЈ ОКОТБАР 2018 БЕСПЛАТАН ПРИМЕРАК 1 На основу члана 99. Закона о планирању и изградњи (Сл. Гласник СЛУЖБЕНИ ЛИСТ општине Књажевац ГОДИНА XI БРОЈ 21 04. ОКОТБАР 2018 БЕСПЛАТАН ПРИМЕРАК 1 На основу члана 99. Закона о планирању и изградњи ("Сл. Гласник РС", бр. 72/2009, 81/2009 - испр., 64/2010 одлука

Више

Microsoft Word - zakon o odrzavanju stambenih zgrada.doc

Microsoft Word - zakon o odrzavanju stambenih zgrada.doc ZAKON O ODRŽAVANJU STAMBENIH ZGRADA Službeni glasnik RS, br. 44 od 27. H 1995, 46 od 29. HII 1998, 1 od 3. I 2001. I. OSNOVNE ODREDBE Član 1. Ovim zakonom se utvrđuju prava i obaveze vlasnika stanova i

Више

ОПШТИНА СРЕМСКА МИТРОВИЦА

ОПШТИНА СРЕМСКА МИТРОВИЦА На основу члана 32. став 1. тачка 2. Закона о локалној самоуправи (Сл. гласник РС бр. 129/07, 83/14, 101/16 и 47/2018), члана 77. Закона о буџетском систему ( Службени гласник РС бр. 54/09, 73/10 101/10,

Више



 42. Na osnovu člana 95 tačke 3 Ustava Crne Gore donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O OBJAVLJIVANJU PROPISA I DRUGIH AKATA ("Službeni list Crne Gore", br. 005/08 od 23.01.2008) Proglašavam Zakon o objavljivanju

Више

Страна 316 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БР.28 Датум: године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2018 БРОЈ 28 КУРШУМЛИЈА Лист излази

Страна 316 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БР.28 Датум: године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2018 БРОЈ 28 КУРШУМЛИЈА Лист излази Страна 316 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БР.28 Датум: 14.12.2018.године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2018 БРОЈ 28 КУРШУМЛИЈА Лист излази према потреби 1. На основу члана 46.Закона о локалној

Више

На основу члана 4. ст. 2. и члана 12. Закона о комуналним дјелатностима ( "Сл. лист РЦГ", број 12/95) и члана 36. став 1. тачка 3. Статута Општине Хер

На основу члана 4. ст. 2. и члана 12. Закона о комуналним дјелатностима ( Сл. лист РЦГ, број 12/95) и члана 36. став 1. тачка 3. Статута Општине Хер На основу члана 4. ст. 2. и члана 12. Закона о комуналним дјелатностима ( "Сл. лист РЦГ", број 12/95) и члана 36. став 1. тачка 3. Статута Општине Херцег Нови ("Сл. лист РЦГ - општински прописи" број 15/04),

Више

Microsoft Word - 10 Odluka o nadzoru - bez korekcija.docx

Microsoft Word - 10 Odluka o nadzoru - bez korekcija.docx Службени гласник РС, бр. 60/2011 На основу члана 15. став 1. и члана 64. став 2. Закона о Народној банци Србије ( Службени гласник РС, бр. 72/2003, 55/2004 и 44/2010), члана 69. став 3. и члана 70а. став

Више