На основу члана 7. Закона о превозу у друмском саобраћају ( Сл. гласник Р. Србије, број 46/95, 66/01, 61/05, 91/05, 62/06 и 31/11), члана 27. Став 4.

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "На основу члана 7. Закона о превозу у друмском саобраћају ( Сл. гласник Р. Србије, број 46/95, 66/01, 61/05, 91/05, 62/06 и 31/11), члана 27. Став 4."

Транскрипт

1 На основу члана 7. Закона о превозу у друмском саобраћају ( Сл. гласник Р. Србије, број 46/95, 66/01, 61/05, 91/05, 62/06 и 31/11), члана 27. Став 4. Правилника о регистрацији моторних и прикључних возила ( Службени гласник Р. Србије број 69/10, 101/10, 53/11), члана 195. Закона о безбедности саобраћаја на путевима ( Службени гласник Р. Србије, број 41/09, 53/10), члана 32. став 1. тачка 6. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник Р. Србије, број 129/07) и члана 41 и члана 138 Статута општине Владичин Хан ( Службени гласник Пчињског округа, број 21/08 и 8/09) и члана 128 Пословника Скупштина општине Владичин Хан( Службени гласник Града Врања, број15/10), Скупштина општине Владичин Хан, на седници одржаној дана године, донела је О Д Л У К У О ОРГАНИЗАЦИЈИ И НАЧИНУ ОБАВЉАЊА ЈАВНОГ ПРЕВОЗА ПУТНИКА И СТВАРИ И АУТО-ТАКСИ ПРЕВОЗА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ВЛАДИЧИН ХАН 1. ОПШТЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Овом Одлуком уређује се начин и ближи услови за обављање јавног превоза путника и ствари и ауто-такси превоза на територији општине Владичин Хан. Члан 2. Јавни превоз путника и ствари на територији општине Владичин Хан може се обављати као: линијски превоз (градски и приградски), ванлинијски превоз и ауто такси превоз. Превоз у друмском саобраћају обавља се возилима која испуњавају услове утврђене прописима о безбедности саобраћаја на путевима и прописима о стандардима за поједине врсте возила. Возила којима се обавља превоз у друмском саобраћају морају бити регистрована на територији Републике Србије. Забрањено је да возило које је у вршењу инспекцијског надзора искључено из саобраћаја, користи за време трајања искључења. Члан 3. Ванлинијски превоз путника, осим ауто-такси превоза путника или јавни превоз ствари може обављати привредно друштво, друго правно лице или предузетник регистрован за обављање те врсте превоза и ако испуњава услове утврђене овим законом у погледу опремљености.

2 Линијски превоз путника може обављати привредно друштво или друго правно лице регистровано за обављање те врсте превоза и ако испуњава услове утврђене овим законом у погледу опремљености. Превоз за сопствене потребе може обављати привредно друштво, друго правно лице, предузетник и физичко лице, који испуњавају услове утврђене овим законом у погледу опремљености, осим за путничке аутомобиле. II. ЛОКАЛНИ ЛИНИЈСКИ ПРЕВОЗ Члан 4. Линијски градски превоз јесте превоз путника и ствари који се обавља на одређеним линијама по реду вожње на територији града и између два или више насељених места на територији општине. Линијски приградски превоз је превоз путника између два или више насељених места на територији општине. Превозник може отпочети и обављати линијски градски и приградски превоз ако има регистрован и оверен ред вожње и доказ о исправности возила. Члан 5. Линијски градски и приградски превоз путника може обављати привредно друштво или друго правно лице (у даљем тексту превозник) које испуњава следеће услове: 1.Уређење возила - да је регистровано за обављање те врсте превоза, - да је седиште привредног друштва или другог правног лица (пословна јединица и сл.) на територији општине Владичин Хан, - да је власник најмање три регистрована аутобуса, - да има обезбеђен паркинг простор за сва возила којима обавља превоз, - да испуњава и друге услове прописане законом. Члан 6. Возила у линијском градском и приградском превозу морају бити једнообразна и уредно обојена, чиста и проветрена пре укључивања на линију. У зимском периоду, у дане када је спољна температура нижа од +5 C, возило пре изласка на линију и у току рада мора бити загрејано. За време стајања на почетној и крајњој станици, а пре уласка путника у возило посада возила је дужна да прегледа возило и утврди његову техничку исправност. Члан 7. Возила у линијском градском и приградском превозу морају бити обележена ознаком означеном за информисање путника и то:

3 - у доњем десном углу ветробранског стакла исписан назив линије. - на бочним странама исписана ознака фирме, односно назив превоза, - на прозору поред улазних врата исписан број линија и крајња станица у смеру вожње. Када возило не врши редован превоз или не врши примање путника, на предњем делу (челу) возила поставља се одговарајући натпис (гаража, проба и сл.). Члан 8. У линијском градском и приградском превозу путника свако возило мора имати противпожарни апарат, приручну апотеку по стандарду, важећи ред вожње односно фотокопију важећег реда вожње оверену печатом и потписом овлашћеног лица превозника, опште услове превоза и важећи и оверен ценовник. 2. Одређивање и одржавање линија Члан 9. Јавни превоз путника у линијском градском и приградском саобраћају врши се ради задовољавања потреба грађана и то: - сталним линијама на којима се превоз врши у току целе године, - сезонским линијама на којима се превоз врши у одређеном периоду године (школске линије, излетничке и сл.) и - ванредни превоз који се врши у посебним приликама, као што су спортске манифестације, сајмови и сл. Члан 10. Сталне и сезонске линије у линијском градском и приградском саобраћају отвара и одржава превозник уз регистрацију и оверу реда вожње Одељења за привреду и финансије Општине Владичин Хан. Предлог реда вожње линијског градском и приградском превозу предлаже превозник на основу стварних потреба корисника превоза и економских услова. 3. Ред вожње и накнада за превоз Члан 11. Превозник се мора а придржавати регистрованог и овереног реда вожње. Редом вожње обезбеђује се да најкраће време вожње на линији одговара дозвољеној брзини и густини саобраћаја на путу. Ред вожње садржи: назив превозника, назив линије, ближе одређени правац, број полазака на линији, врсту линија (стална или сезонска), полазну и крајњу станицу,

4 редослед станица и стајалишта и њихову удаљеност од полазне станице према даљинару састављеном на основу података превозника, време поласка и доласка за сваку станицу и стајалиште, раздобље у коме се врши превоз и рок важење реда вожње. Члан 12. Уз захтев за отварање нових линија и оверу постојећих линија превозник прилаже решење о упису у судски регистар, ред вожње и доказ о испуњености законских услова. Члан 13. Захтев за регистрацију и оверу реда вожње подноси се 30 дана пре почетка обављања превоза. Регистрован и оверен ред вожње гласи на превозника и непреносив је. Регистрацију и оверу реда вожње за линијски градски и приградски превоз путника врши Одељење за привреду и финансије Општине Владичин Хан уписом у регистар редова вожње са роком важења од годину дана. Члан 14. О почетку обављања линијског градског и приградског превоза путника, превозник обавештава кориснике превоза путем средстава јавног информисања или на други одговарајући начин. Члан 15. За превоз у линијском градском и приградском саобраћају, на одређеним поласцима, превозник може укључити већи број возила ако за то постоје оправдане потребе. Изузетно, у току важења реда вожње, линијски градски и приградски превоз може се привремено обуставити или изменити у случајевима утврђеним законом. Превозник је дужан да пре почетка обуставе или измене превоза у случајевима утврђеним законом на одговарајући начин обавести општинског инспектора за друмски саобраћај и орган надлежан за регистрацију и оверу реда вожње и кориснике превоза. Члан 16. Ред вожње, односно полазак из реда вожње брисаће се из регистра у случајевима утврђеним законом и овом одлуком. У току важења реда вожње линијски градски и приградски превоз може се привремено обуставити или изменити у случајевима: 1) прекида саобраћаја због више силе или извођења радова на реконструкцију пута;

5 2) због мера надлежног републичког, општинског или градског органа, које непосредно утичу на ограничење саобраћаја, док те мере трају. Брисање реда вожње, односно полазака из регистра у случајевима утврђеним законом и одлуком врши Одељење за финансије и привреду Општине Владичин Хан. Превознику коме је брисан ред вожње, односно полазак из регистрованог реда вожње у случајевима утврђеним законом не може на тој релацији, у следећој календарској години, регистровати ред вожње са већим бројем полазака од броја полазака које је имао по извршеном брисању. 4. Ред на стајалиштима и у возилу Члан 17. Пријем путника у возило и њихово искрцавање у линијском градском и приградском превозу врши се на аутобуским станицама и стајалиштима, која су уписана у ред вожње. Општина својом одлуком одређује стајалишта која се могу користи за одређену врсту линијског превоза путника, која се објављује у јавном гласилу. Стајалишта у линијском градском и приградском превозу су унапред утврђена и обележена места која морају имати означену саобраћају површину за заустављање возила, извод из реда вожње и испуњавати друге прописане услове. Стајалишта морају да испуњавају саобраћајне услове у погледу безбедности саобраћаја и безбедности прилаза путника. На јавном путу изван насељеног места као и у насељеном месту стајалишта морају бити изграђена ван коловоза. Стајалишта у ниши са савременим коловозним застором као и привремена стајалишта на коловозу (на месту где нису изграђене нише) обележавају се жутом бојом и натписом БУС. Површина која се користи за улазак и излазак путника из возила мора бити изграђена ван коловоза. Члан 18. Стајалиште мора бити битно обележено прописаним саобраћајним знаком. Стајалишне ознаке могу да садрже и друге податке у циљу бољег информисања путника. На важним саобраћајним местима постављају се информативни панои који садрже: план мрежне линије, извод из реда вожње са поласком и интервалима између полазака и друге податке од важности за боље информисање путника. О постављању и редовном одржавању стајалишних ознака и иформативних паноа стара се превозник.

6 Члан 19. Стајалишта на линијама на којима је интервал између полазака дужи од 15 минута и стајалишта на местима са великом фреквенцијом путника морају имати надстрешнице или чекаонице ради заштите путника од временских непогода. Надстрешнице и чекаонице могу се постављати и на другим стајалиштима. О изградњи и уређењу стајалишта стара се управљач пута ЈП Дирекција за грађевинско земљиште и путеве Владичин Хан. Члан 20. На крајњим тачкама возна линија треба да има изграђену окретницу која искључиво служи за саобраћај и возила у локалном линијском саобраћају ради промене смета кретања. Члан 21. Посаду возила чине возач или возач и кондуктер у зависности од начина организовања наплате у возилу. Посада возила дужна је да за време рада носи радно одело, у складу са Правилником превозника, и да се према путницима пристојно опходи. Радно одело за време рада мога носити и контролно особље превозника који врши превоз путника. Члан 22. Возач је дужан да зауставља возила на свим стајалиштима. Пре заустављања возила на стајалишту кондуктер објављује назив стајалишта. Ако у возилу нема слободних места, посада возила је дужна да истакне објаву да је возило попуњено или да то гласно објави. Возач и кондуктер старају се о безбедном улажењу и излажењу путника у возило. Сигнале за полазак и заустављање возила на стајалиште даје кондуктер. Кондуктер не сме дати знак за полазак пре него што се увери да су сва врата затворена. Возач не сме кренути возилом док се не увери да су сва врата затворена. Док је возило у покрету врата на возилу морају бити затворена. Возач не сме напустити возило док се у њему налазе путници. Возач не сме напустити возило док не прекине рад мотора или изврши безбедно кочење. Возач и кондуктер не смеју истовремено напустити возило док се исто налази у раду на линији.

7 Члан 23. Накнаду за превоз и друге услуге превоза утврђује превозник у складу са законским прописима. При укрцавању у возило путник је дужан да купи возни карту, или уколико је корисник претплатне карте на исту поништи за одговарајућу вожњу код службеног лица. На захтев овлашћеног лица путник је дужан да покаже путну исправу. Мере према путнику који нема одговарајућу путну исправу преузима превозник у складу са својим овлашћењима. Члан 24. Превозник у линијском градском и приградском саобраћају дужан је да изда возну исправу на основу које путник стиче право на превоз и исправу за превоз пртљага уколико се плаћа посебна накнада за превоз пртљага. Издавање возних исправа и исправа за превоз ручног пртљага, врши се на станицама стајалиштима и у возилу. Путници су дужни да прикажу возну карту односно исправу за превоз ручног пртљага на захтев овлашћеног лица. Путник који одбије да покаже путну исправу из предходног става дужан је да овлашћеном лицу пружи тачне податке о свом идентитету. Члан 25. Превозник у линијском градском и приградском саобраћају дужан је да прими самог путника и ствари у границама расположивих места за путнике односно корисне носивости возила. Превозник је дужан да обезбеди превоз ручног пртљага истовремено са превозом путника коме ручни пртљаг припада. Шта се сматра ручним пртљагом и за који пртљаг се плаћа односно не плаћа посебна накнада за превоз одлучује превозник у складу са својим правилником. Ствари које се не сматрају ручним пртљагом не могу се смештати у делу возила за превоз путника. Члан 26. Путници могу улазити и излазити из возила само кад је возило на стајалишту. У случају дужег застоја посада возила је дужна да обезбеди излазак путника и изван стајалишта. Путници излазе и улазе из возила на врата означена као улазна односно излазна. Превозник је дужан да у возилу обележи најмање једно слободно место седиште на сваких 25 седишта које је намењено за категорију путника који имају право

8 првенства уласка у возило и заузимање места за седење (инвалиди, старије и болесне особе, труднице, лица са децом млађом од шест година и сл). У случају прекида саобраћаја или квара на возилу путници могу изаћи из заустављеног возила под условом да не угрожавају саобраћај. Превозник који врши линијски градском и приградском превоз дужан је да обезбеди превоз путника и ствари у случају квара возила до места за које путник платио карту. Члан 27. Путник који оштети или запрља возило дужан је да надокнади штету по ценовнику превозника. Ако путник одбије да плати штету дужан је да посади возила пружи тачне податке о свом идентитету. Члан 28. Ствари нађене у возилу и на стајалишту предају се посади возила. За нађене ствари посада возила ће налазачу издати потврду у коју ће назначити број линије, број возила, време налажења и кратак опис нађених ствари. Уколико се власник нађених ствари не пронађе за време вожње, посада возила ће исте предати одговарајућој служби превозника и то одмах по завршетку вожње. Превозник је дужан да са нађеним стварима поступи у складу са упутством о поступку за нађене ствари. Забрањено је: Члан 29. 1) уводити у возило животиње, 2) уносити у возило оружје (забрана из тачке 2 овог члана не односи се на лица која су посебним прописима овлашћена за ношење оружја). 3) Уносити у возило ствари које могу повредити, оштетити, управљати или узнемиравати путнике или оптерети возило. 4) уносити у возило запаљиве и експлозивне материје. 5) узнемиравати путнике певањем, свирањем, виком и непристојним поступцима. 6) ометати чланове посаде возила у вршењу службене дужности. 7) пушити у возилу, 8) бацати отпадке у возило, 9) улазите у возило када је посада возила објавила да не прима путнике. Посада возила дужна је да опомене путника који поступи супротно одредбама става 1. Овог члана. Путник који и поред опомене извршити неку од радњи из става 1. овог члана биће удаљен из возила.

9 Службена лица полиције дужна су да се одазову позиву посаде возила ради утврђивања идентитета лица у возилу које поступи супротно одредбама става 1. овог члана. III ВАНЛИНИЈСКИ ПРЕВОЗ Члан 30. Ванлинијски превоз путника и ствари обавља се на основу писменог уговора закљученог између превозника и корисника превоза којима се утврђује нарочито релација са утврђеним полазиштем и одредиштем, време обављање превоза, цена превоза, место укрцавања и искрцавања путника односно време утовара и истовара ствари. У ванлинијском превозу путника превозник може за једну вожњу закључити само један уговор који мора бити нумерисан и закључен само са једним корисником. Укрцавање и искрцавање путника у ванлинијском превозу врши се само на местима која су утврђена уговором из става 1. овог члана. Уговор на основу кога се обавља ванлинијски превоз путника и ствари мора бити закључен пре постављања возила за укрцавање путника у возилу. У ванлинијском превозу путника, осим ванлинијскот превоза из члана 31. ове одлуке превозник мора да поседује доказ о уплати цене ванлинијског превоза вожње утврђене уговором из става 1. овог члана за сво време обављање превоза. Члан. 31 Као ванлинијски превоз путника сматра се и превоз радника из места становања на посао и са посла, односно ђака и студената из места становања до школе из школе на основу писменог уговора, са посебним возним исправама (недељна, месечна, годишња и сл.) и без примања других путника. Превоз путника, осим ванлинијског превоза из члана 1 овог става, који се обавља: - на истом превозном путу, - свакодневно односно истог дана у недељи, - у исто време, и - са истим местима укрцавања и искрцавања путника, сматра се линијским превозом путника. Превозници који обављају ванлинијски превоз путника не могу укрцавати и искрцавати путнике на аутобуским стајалиштима. Члан 32. У возилу којим се обавља ванлинијски превоз путника мора се налазити примерак уговора на основу кога се обавља превоз, општи услови превоза, списак путника

10 за који је уговорен превоз и у доњем десном углу ветробранског стакла истакнут натпис: Слободна вожња. Списак путника из става 1. овог члана мора бити закључен и оверен печатом превозника пре постављање возила за укрцавање путника у полазишту. Списак путника из става 1. овог члана мора бити сачињен посебно за сваку вожњу садржан у уговору о превозу и у њему се не може налазити већи број имена путника од броја расположивих места уписаних у сааобраћајној дозволи возила. Члан 33. Ванлинијски превоз путника и ствари може се обављати као ванлинијски превоз аутобусима и теретним возилима. Моторно возило за ванлинијскии превоз ствари мора да испуњава следеће услове: - да поседује противпожарни апарат постављен у предњем делу возила и потврду о исправности апарата у складу са прописима о противпожарној заштити, - да има истакнут ценовник услуга на видном месту у возилу. - на бочним странама возила којим се обавља ванлинијски превоз путника мора бити истакнут натпис ВАНЛИНИЈСКИ ПРЕВОЗ ПУТНИКА са именом и презименом и адресом превозника. На бочним странама возила којим се обавља ванлинијски превоз ствари мора бити истакнут назив фирме, односно назив власника возила са именом и презименом и адресом превозника. На бочним странама возила из става 3. и 4. овог члана осим фирме односно назива власника возила не могу се стављати други натписи. Фирма односно назив власника возила мора бити исписана словима висине најмање 5 цм. Бојом којом се битно разликује од основне боје возила. Члан 34. Ванлинијски превоз путника и ствари може обављати превозник, друго правно лице и предузетник (у даљем тексту: превозник) које испуњава следеће услове: - да је регистровано за обављање те врсте превоза на територији општине Владичин Хан, - да седиште превозника буде на територији општине Владичин Хан односно да предузетник има пребивалиште на територији општине Владичин Хан. - да има најмање један регистровани аутобус или најмање једно регистворано возило за превоз ствари, - да има обезбеђен паркинг простор за сва возила којима обавља превоз путника и ствари, - да возач који управља возилом регистрованим за ванлинијски превоз поседује возачку дозволу у складу са категоријом возила, и да испуњава и друге услов е прописане Законом.

11 Превозник мора имати решење о регистрацији ванлинијског превоза од надлежног органа и исто мора носити у свом возилу приликом обављања и исто мора носити у свом возилу приликом обављања ванлинијског превоза. У возилу којим се обавља ванлинијски превоз путника или ствари мора се налазити уговор о раду возача или потврда да је возач запослен код превозника који обавља ванлинијски превоз. IV СОПСТВЕНИ ПРЕВОЗ Члан 35. Привредно друштво, друго правно лице, предузетник или физичко лице ако је власник или прималац лизинга најмање једног регистрованог возила може обављати превоз за сопствене потребе и то: 1) превоз ствари за задовољење потреба у обављању своје делатности, 2) превоз својих радника или других лица у вези са вршењем послова из своје делатности као и превоз чланова породице радника за одлазак и на одмор или рекреацију, и 3) други превоз лица у складу са Законом. Превоз који обавља привредно друштво, друго правно лице, предузетник или физичко лице од производних објекта до магацина или продајних објекта трећих лица или од својих магацина до продајних објекта трећих лица или између продајних објекта трећих лица, сматра се јавним превозом ствари. Члан 36. У аутобусу којим се обавља превоз за сопствене потребе мора се налазити списак радника и других лица, оверен од стране имаоца возила или други доказ о праву тих радника и лица на превоз. На бочним странама или у доњем десном углу ветробранског стакла аутобуса и теретног моторног возила којим се обавља превоз за сопствене потребе мора бити натпис: Превоз за сопствене потребе. У теретном моторном возилу мора бити документ (отпремница и сл.) из кога се може утврдити власник и врста ствари које се превозе. V АУТО ТАКСИ ПРЕВОЗ Члан 37. Ауто такси превоз (у даљем тексту: такси превоз) је вид јавног превоза путника и ствари на територији општине Владичин Хан. Путник одређује релацију и за то плаћа износ који покаже таксиметар.

12 Члан 38. Ауто-такси превоз могу обављати предузетници, или друга правна лица чија је претежна делатност ауто-такси превоз путника, који су за обављање те делатности регистровани у Регистру привредних субјекта у складу са законом којим се уређује регистрација привредних субјекта и који имају одобрење надлежног органа локалне самоуправе за обављање ауто-такси превоза путника на територији општине Владичин Хан.. Привредни субјекти из става 1. овог члана не могу било којом својом радњом која се односи на давање на коришћење кровне ознаке са називом ТАХИ, давање докумената са својим пословним именом, давање такси дозволе, давање такси возила и друго да омогуће другим правним или физичким лицима која не испуњавају услове прописане овим законом да обављају ауто-такси превоз путника. Ауто-такси превоз под условима из става 1. овог члана може се обављати само на територији општине Владичин Хан, за коју ауто-такси превозник има издато важеће одобрење за обављање ауто-такси делатности. Изузетно, ауто-такси превозник може обавити ауто-такси превоз преко или на територији друге општине, од које нема издато важеће одобрење за обављање аутотакси делатности ако је ауто-такси превоз започет на територији општине од које аутопревозник има издато важеће одобрење за обављање делатности. Ауто такси превозник који обави превоз у смислу става 4. овог члана обавезан је да одмах по обављеном ауто-такси превозу уклони кровну ознаку и не може да пружа услуге ауто-такси превоза на територији општине од које нема издато важеће одобрење за обављање ауто-такси делатности. У случају превоза из става 4. овог члана, када исти путник има намеру да након искрцавања истим возилом настави превоз, ауто-такси превозник је дужан да уклони кровну ознаку у тренутку када путник напусти путнички простор возила, чека на путника без заустављања рада таксиметра, а по повратку тог путника у путнички простор возила ауто-такси превозник је обавезан да на прописан начин поново истакне ауто-такси ознаку. 1. Услови за обављање ауто-такси превоза. Члан 39. Предузетник може обављати такси превоз ако поред општих услова утврђених Законом испуњава и услове утврђене овом Одлуком и то: - да има возачку дозволу Б категорије најмање једну годину, - да има најмање трећи степен стручне спреме - да му је обављање такси-превоза основно занимање, - да је власник возила или корисник возила по уговору о лизингу, - да такси превоз обавља само једним возилом, којим лично управља и које је уписано у такси дозволу, - да има пребивалиште на територији општине Владичин Хан,

13 - да му правоснажном судском пресудом није забрањено обављање делатности такси превоза, односно да му није изречена заштитна мера забрана обављања наведене делатности правоснажним решењем о прекршају, - да моторно возило које поседује у погледу намене и погодности испуњава услове предвиђене Законом о друмском саобраћају. Привредно друштво друго правно лице Члан 40. Привредно друштво или друго правно лице, поред услова предвиђених Законом, мора да испуњава и следеће услове: - да је регистровано за обављање делатности такси превоза у складу са Законом и овом одлуком, - да седиште привредног друштва или другог правног лица или дела предузећа (пословна јединица и сл) буде на територији општине Владичин Хан, - да такси-превоз обавља са најмање једним возилом, - да је власник возила или прималац лизинга (уговор или копија уговора о лизингу оверена код суда), - да такси возач запослен у правном лицу испуњава услове прописане чланом 39. ове Одлуке, - да је такси возач уредно пријављен код Завода за пензијско и инвалидско осигурање, Такси возило Члан 41. Такси возило (у даљем тексту: возило), поред услова предвиђених законом, мора да испуњава и следеће услове: - да је фабрички произведено возило које има највише пет седишта, рачунајући и седиште возача и најмање четворо врата, - да има исправну инсталацију за грејање и вентилацију као и светлост за осветљавање унутрашњости возила, - да има на видном месту за корисника превоза уграђен исправан, пломбиран и баждарен таксиметар, - да има важећи ценовник постављен тако да његов садржај буде видљив путницима, димензије: дужине минимум 10 цм и ширине минимум 6 цм, - да има исправан противпожарни апарат причвршћен на лако уочљивом и приступачном месту са важећим роком употребе и прву помоћ, - да поседује књигу рачуна,

14 - да возило предузетника на крову има истакнуту светлећу ознаку правоугаоног, полуелипсастог или другог сличног облика, на којој је са обе стране исписана ознака ТАХИ, која садржи обележја асоцијације, односно удружења, а уколико не припада ни једној асоцијацији, на крову возила се поставља само ознака ТАХИ, или ознака ТАХИ и ознака са називом радње, - да возило правног лица на крову има истакнуту светлећу ознаку правоугаоног, полуелипсастог или другог сличног облика, на којој је са обе стране исписана ознака ТАХИ, која садржи истакнут и назив правног лица, - да има допунску светлећу ознаку, видно постављену на крову возила, - да је возило уредно обојено споља и изнутра, чисто и без физичких оштећења, - да рекламе и други натписи не буду постављени на стакленим површинама и крову и да не заклањају ознаку ТАХИ. Ознаку из става 1. тачка 9. овог члана издаје Одељење за привреду и финансије и стара се о коришћењу исте. Ауто-такси превозници су дужни да са крова возила, најкасније до 01. јануара године, уклоне светлеће ознаке из става 1. тачке 7. и 8. овог члана и поставе таблице са исписаном ознаком: ТХ. Члан 42. Општински саобраћајни инспектор проверава испуњеност услова за возило, прописаних законом и чланом 41. став. 1, 2, 3, 5, 6, 7, 8, 10 и 11. ове одлуке, о чему доноси решење. Утврђивање испуњености услова за возило у смислу става 1. овог члана врши се на захтев предузетника, пре уписа у Регистар привредних субјеката код Агенције за привредне регистре (у даљем тексту: Регистар АПР), односно на захтев правног лица, пре издавања такси дозволе. О решењима, донетим у смислу става 1. и 2. овог члана, општински саобраћајни инспектор води евиденцију. Такси дозвола Члан 43. Предузетник је обавезан да од Одељења за финансије и привреду Општинске управе општине Владичин Хан прибави такси дозволу и допунску светлећу ознаку, пре почетка обављања такси-превоза. Правно лице је обавезно да од Одељења за финансије и привреду прибави такси дозволу и допунску светлећу ознаку за свако возило које користи за такси-превоз, а за сваког запосленог такси возача и допунску такси дозволу.

15 Члан 44. На захтев предузетника и правног лица Одељења за финансије и привреду издаје, за свако возило, такси дозволу, допунску светлећу ознаку, као и допунску такси дозволу за сваког запосленог у правном лицу такси возача. Уз захтев, предузетник и правно лице дужни су да поднесу доказе о испуњености услова, прописаних законом и овом одлуком. Предузетник и правно лице су у обавези да сваке године, најкасније на дан истека такси дозволе за возило, исту продуже. О издатим такси дозволама и светлећим ознакама Одељења за финансије и привреду води евиденцију. Члан 45. Такси дозвола за предузетнике садржи: 1) број и датум издавања, 2) фотографију, 3) презиме и име и јединствени матични број, 4) адресу пребивалишта, 5) број и датум издавања решења о упису радње у Регистар АПР и матични број радње, 6) правни основ коришћења возила, 7) назив асоцијације којој припада такси возач, 8) регистарску ознаку, марку и тип возила, 9) место за упис промене података о такси возилу, 10) место за продужење такси дозволе, и 11) број допунске светлеће опреме. Члан 46. Такси дозвола за привредно друштво или друго правно лице састоји се из два дела и чине такси дозвола за возило и допунска такси дозвола за запосленог такси возача. Такси дозвола за возило садржи следеће податке: 1) број и датум издавања, 2) назив предузећа или другог правног лица, 3) адресу предузећа или другог правног лица, 4) порески идентификациони број, 5) број и датум доношења решења о упису правног лица у Регистар привредних субјеката код Агенције за привредне регистре и матични број, 6) основ коришћења возила, 7) регистарску ознаку, марку и тип возила и број саобраћајне дозволе, 8) место за упис промене података о такси возилу, 9) место за продужење такси дозволе, и 10) број допунске светлеће ознаке.

16 Допунска такси дозвола за запосленог у привредном друштву или другом правном лицу садржи следеће податке: 1) број и датум издавања, 2) име и презиме, 3) јединствени матични број, 4) назив привредног друштва или другог правног лица у коме је запошљен, 5) фотографију, и 6) место за оверу допунске такси дозволе. Члан 47. Привредно друштво или друго правно лице и предузетник су обавезни: - да све измене података из такси дозволе пријаве Одељењу за финансије и привреду у року од три дана од дана наступања измене, - да једном годишње изврше естетски преглед возила, - да обезбеди да возило којим обавља такси превоз носи допунску ознаку предузећа, односно асоцијације и - да све чињенице и доказе који се односе на престанак односно привремени прекид обављања такси делатности пријаве Одељењу финансије и привреду у року од три дана. VI НАЧИН ОБАВЉАЊА ТАКСИ ПРЕВОЗА, ЦЕНЕ ТАКСИ ПРЕВОЗА И ТАКСИ СТАЈАЛИШТА Начин обављања такси превоза Члан 48. Такси превоз на територији општине Владичин Хан могу обављати само предузетници и правна лица која испуњавају услове прописане законом и овом одлуком. Возилом може управљати само предузетник који има такси дозволу и запослени у предузећу или другом правном лицу који има допунску такси дозволу. Приликом обављања такси делатности запослени у привредном друштву или другом правном лицу код себе мора поседовати такси дозволу за возило којим управља и допунску такси дозволу, а предузетник такси дозволу и решење о упису радње у Регистар АПР. Члан 59. Предузетник је дужан да делатност обавља само возилом које је назначено у такси дозволи и уписано у решењу о упису радњи у регистар, а запослени у привредно друштво или другом правном лицу возилом за које то предузеће има такси дозволу.

17 Члан 50. Асоцијације, односно удружења такси возача не смеју издавати на коришћење обележја асоцијације предузетницима који не поседују такси дозволе и светлеће ознаке, издате од стране Одељења за привреду и финансије. Асоцијације, односно удружења такси- возача не смеју издавати на коришћење обележја асоцијације физичким лицима. Члан 51. Такси возач је дужан да путника прими у возило са такси стајалишта, односно на радио и телефонски позив или на заустављање путника, у складу са законом. Путник са такси стајалишта може узети возило по сопственом избору. Такси возач је дужан да превоз врши најкраћим путем до опредељења путника, или путем који путник одреди, у складу са режимом саобраћаја. Члан 52. Ауто-такси превозник не може користити аутобуску станицу и стајалишта која су одређена одлуком општине за линијски превоз путника. Члан 53. Такси возач може узети на превоз путника ван такси стајалишта на местима где није забрањено заустављање и паркирање на захтев путника, ако је слободан. Да ли је возило слободно или заузето путник се обавештава преко светлеће ознаке ТАХИ. Такси возач је дужан да ознаку ТАХИ држи осветљену увек када је возило слободно. Члан 54. Када такси превозник користи возило за сопствене потребе ознака ТАХИ и допунска светлећа ознака морају бити уклоњене, односно покривене. Члан 55. Превоз путника започиње уласком путника у возило. Такси возач је обавезан да по уласку путника у возило укључи таксиметар, а да по завршеном превозу, цену превоза наплати у износу који покаже таксиметар. У случају да такси возач не укључи таксиметар на почетку вожње, путник није у обавези да плати цену услуге такси превоза.

18 Члан 56. Такси возач је обавезан да прими у возило сваког путника у границама расположивих седишта, ако и лични пртљаг путника у границама величине и носивости простора за пртљаг. За време обављања такси делатности такси возач је обавезан да се према путницима опходи пажљиво и предусретљиво. Члан 57. Такси возач возилом не може превозити: 1) децу до шест година старости, без пратње, осим на основу споразума родитеља или стараоца са такси превозника. 2) лица која својом одећом могу оштети или управљати унутрашњост возила, 3) посмртне остатке, 4) угинуле животиње и 5) експлозивне, лако запаљиве, отровне, радиоактивне, заразне, нагризајуће и друге материје, које због својих особина могу бити опасне по безбедност и здравље људи или могу нанети другу штету, и 6) лица под дејством алкохола или дроге, или лица оболела од заразне болести. Члан 58. За време обављања такси превоза такси возач мора бити уредан, одећа мора да му буде чиста, не сме носити кратке панталоне, мајицу без рукава, бити без ципела и слично. Цена такси превоза Члан 59. Цена ауто такси превоза путника утврђује се посебним актом који доноси Општинско веће општине Владичин Хан. Одлуком из става 1. овог члана утврђује се и усклађује економски најнижа цена у оквиру такси тарифе по којој се ауто такси превоз мора обављати на територији општине Владичин Хан. Таксиметар мора бити подешен искључиво у складу са одлуком из става 2. овог члана. Цена такси превоза утврђује се на основу важећег и истакнутог ценовника услуга, а наплаћује се у износу који покаже таксиметар, на месту опредељења корисника путника. У цену такси превоза урачунат је и превоз пртљага путника.

19 Члан 60. О пријему других путника у току такси превоза одлучује путник који је започео коришћења превоза до места опредељења. Ако путник који је примљен у току вожње, наставља коришћење такси превоза и после места опредељења путника који је започео коришћење превоза, наставак вожње се сматра као започета нова вожња. Члан 61. Ако више путника користи истовремено једно возило до места опредељења, износ који покаже таксиметар дели се на све путнике подједнако. Да ли ће се возити више путника истовремено на истим или различитим релацијама, одлучује путник који је први наручио возило. Члан 62. превозу. На захтев путника такси возач је дужан да изда рачун о извршеном Рачун мора да садржи: - пословно име правног лица или предузетника, - име и презиме такси возача, - регистарски број возила, - датум и време вожње, - износ накнаде за извршену услугу, - број пређених километара и релацију за коју је извршен превоз и који је потписа и оверен печатом превозника. Ако такси возило по телефонском позиву дође на одређено место а не буде употребљено кривицом наручиоца наручилац је дужан да плати износ накнаде коју покаже таксиметар. Члан 63. Услед немогућности да заврши започети такси-превоз, такси возачу припада, као накнада, половина износа који покаже таксиметар у моменту прекида такси-превоза, осим у случају квара возила, када му не припада накнада. У случају квара возила, такси возач је дужан да путнику обезбеди наставак започетог такси-превоза другим возилом.

20 Такси стајалишта Члан 64. Такси стајалишта су одређена и утврђена места, односно уређене и обележене саобраћајне површине на којима такси возила пристају, чекају и примају путнике и ствари. Такси стајалишта морају имати знак забране паркирање других возила. На такси стајалиштима се могу паркирати само такси превозници возилима, који имају такси дозволу и светлећу ознаку издату од стране Одељења за привреду и финансије. Члан 65. Такси стајалишта могу бити стална привремена и повремена. Стална такси стајалишта су уређене и одређене саобраћајне површине за организовано и стално обављање такси превоза. Привремена такси стајалишта су одређене саобраћајне површине које се користе до привођења намени, утбрђеној урбанистичким планом. Повремена такси стајалишта су одређене саобраћајне површине које се користе за време одржавања сајмова, вашара, већих спортских и културних манифестација и других значајних скупова. Члан 66. Такси стајалишта се обележавају саобраћајним знаком, саобраћајном ознаком и посебним ознакама. Саобраћајни знак садржи назив ТАХИ, назив такси стајалишта Саобраћајна ознака на коловозу се обележава жутом бојом и садржи број места за стајање такси возилом, а на почетку и на крају такси стајалишта исписује се и назив ТАХИ. Члан 67. О обележавању и одржавању такси стајалишта стара се ЈП Дирекција за грађевинско земљиште и путеве општине Владичин Хан. Члан 68. Возило се на такси стајалишту постављају према редоследу доласка и броју слободних места. Такси возач је обавезан да на такси стајалишту буде у возилу или поред возила.

21 ПРЕСТАНАК ОБАВЉАЊА ТАКСИ-ПРЕВОЗА Члан 69. Предузетник је дужан да за време привремене одјаве, односно приликом трајне одјаве делатности и такси превоза, Одељењу за привреду и финансије, врати такси дозволу и допунску светлећу ознаку, даном одјаве. Правно лице је дужно да, даном престанка обављања делатности такси превоза, врати Одељењу за привреду и финансије такси дозволе за возила, допунске светлеће ознаке и допунске такси дозволе за такси возаче. Правно лице је дужно да када возило, које има такси дозволу и светлећеу ознаку, престане да користи за такси превоз (отуђење и уговор о закупу...), врати такси дозволу и светлећу ознаку, даном наступања тих околности. Правно лице је дужно да даном одјаве пензијског осигурања за запосленог такси возача (по било ком основу), врати Одељењу за привреду и финансије допунску такси дозволу. VII НАДЗОР Члан 70. Надзор над спровођењем одредаба ове одлуке врши инспектор за друмски саобраћај и комунална инспекција. Предузетник и предузеће или друго правно лице, односно запослени у предузећу такси возач су дужни да општинском саобраћајном инспектору и комуналном инспектору омогући несметано вршење надзора, ставе на увид потребна документа, да у року који инспектор одреди доставе податке и да поступе по налогу инспектора. Члан 71. Општински саобраћајни инспектор, у вршењу послова инспекцијског надзора има право да: 1. решењем наложи отклањање недостатака у обављању делатности такси превоза, 2. поднесе захтев за покретање прекршајног поступка надлежном органу за прекршаје, 3. забрани превоз такси возилом ако се превоз обавља противно прописима, 4. искључи возило којим се врши такси превоз противно одредбама Закона и ове одлуке, одреди место паркирања и одузме саобраћајну дозволу и регистарске таблице у трајању од пет дана, а у случају поновног искључивања веозила истог предузетника, правног или физичког лице, у трајању од десет дана;

22 5. привремено одузме такси возило које је употребљено за извршење прекршаја или привредног преступа, до правоснажног окончања прекршајног, односно поступка за привредне преступе, и изда потврду о одузимању такси возила. Забрањено је, за време трајања искључења, користити возило које је у вршењу инспекцијског надзора искључено из саобраћаја у смислу тачке 4. овог члана. VIII КАЗНЕНЕ ОДРЕДБЕ Члан 72. Новчаном казном од до динара казниће се за привредни преступ привредно друштво или друго правно лице ако: 1) обавља јавни ванлинијски превоз путника, осим ауто-такси превоза путника, или јавни превоз ствари, а није регистрован за обављање те врсте превоза или ако не испуњава услове утврђене овим законом у погледу опремљености (члан 3); 2) обавља јавни линијски превоз путника, а није регистрован за обављање те врсте превоза или ако не испуњава услове утврђене овим законом у погледу опремљености (члан 5). 3) превоз за сопствене потребе обавља привредно друштво и друго правно лице, а не испуњава услове утврђене овим законом у погледу опремљености, осим за путничке аутомобиле (члан 3. Став 3); 4) обавља ауто-такси превоз, а није му претежна делатност ауто-такси превоз или није регистрован у Регистру привредних субјеката за обављање ауто-такси делатности или нема одобрење надлежног органа локалне самоуправе за обављање ауто-такси превоза (члан 38 став 1); 5) користи аутобуска стајалишта која општина, није одредила за одрешену врсту линијског превоза путника (члан 17. Став 2); 6) отпочне и обавља линијски превоз без регистрованог и овереног реда вожње (члан 11. Став 1); 7) у року вожења реда вожње привремено обустави линијски превоз супротно одредби члана 16. Став 2. Ове одлуке; 8) обавља ауто-такси превоз путника супротно одредбама о ближим условима за обављање ауто-такси превоза путника које прописује општина (члан 40); 9) обавља ауто-такси превоз путника супротно одлуци којом општина утврђује економски најнижу цену у оквиру такси тарифе по којој се ауто-такси превоз мора обављати на њеној територији (члан 59. став 1.) За привредни преступ из става 1. овог члана казниће се новчаном казном од до и одговорно лице у предузећу или другом правном лицу. За привредни преступ из става 1. тачка 4. овог члана обавезно се изриче и заштитна мера одузимања предмета - возила које је употребљено за извршење привредног преступа. Члан 73. Новчаном казном од до динара казниће се за прекршај привредно друштво или друго правно лице ако:

23 1) обавља превоз возилима која не испуњавају услове утврђене прописима о безбедности саобраћаја на путевима или прописима о стандардима за поједине врсте возила (члан 3. Став 4); 2) обавља превоз у друмском саобраћају возилима која нису регистрована на територији Републике Србије (члан 2); 3) користи возило за време трајања искључења које је у вршењу инспекцијског надзора искључено из саобраћаја (члан 2. Став 3); 4) било којом својом радњом омогући другим правним или физичким лицима која не испуњавају услове прописане овим законом да обављају ауто-такси превоза (члан 38. Став 2.); 5) ауто-такси превоз обавља ван територије општине, за коју има издато важеће одобрење за обављање ауто-такси делатности (члан 38. Став 3); 6) не уклони кровну ознаку или пружа услуге ауто-такси превоза на територији општине, града и града Београда, од које нема издато важеће одобрење за обављање ауто-такси делатности (члан 38. 5); 7) поступи супротно обавезама прописаним у одредби члана 38. Став 6. Ове одлуке. 8) превозник на кога гласи регистрован и оверен ред вожње пренесе ред вожње на друго превозника (члан 13. Став 2); 9) не обавести кориснике превоза о почетку обављања линијског превоза (члан 14); 10) не придржава се регистрованог и овереног реда вожње (члан 15. Став 1); 11) пријем путника у возило и искрцавање путника из возила не врши на аутобуским станицама и аутобуским стајалиштима која су унета у регистровани и оверени ред вожње (члан 17 став 1); 12) превозник у линијском превозу путника изда возну карту супротно одредби члана 2; 13) ванлинијски превоз путника или ствари обавља супротно одредби члана 30. став 1; 14) у ванлинијском превозу путника превозник закључи више од једног уговора за једну вожњу (члан 30. Став 2); 15) укрцавање и искрцавање путника у ванлинијском превозу не врши искључиво у местима која су утврђена уговором (члан 30 став 3); 16) нема доказ о уплати цене ванлинијског превоза вожње у складу са одредбом члана 30. Став 5. 17) у ванлинијском превозу путника укрцава и искрцава путнике на аутобуским стајалиштима (члан 30а став 3). 18) путнички аутомобил који обавља ауто-такси превоз користи возило које не испуњава услове прописане чланом 41. Одлуке; 19) користи аутобуска стајалишта која су одређена одлуком општине за линијски превоз путника члан 52; 20) приликом отпочињања превоза не укључи таксиметар и за извршену услугу превоза не наплати искључиво цену превоза у износу који показује таксиметар (члан 55); 21) на захтев корисника услуге ауто-такси превоза не изда рачун за обављени превоз на начин прописан у члану 62; 22) таксиметар није подешен искључиво у складу са одлуком из члана 49. став 1. ове одлуке; 23) обавља превоз за сопствене потребе супротно одредбама члана 35;

24 24) у обављању превоза за сопствене потребе превози ствари од производних објеката до магацина или продајних објеката трећих лица, или од својих магацина до продајних објеката трећих лица или између продајних објеката трећих лица (члан 35. Став 2); За прекршај из става 1. Овог члана казниће се новчаном казном од до динара одговорно лице у привредном друштву, односно у другом правном лицу. Новчаном казном од до динара казниће се предузетник за прекршај из става 1. Тач. 1), 2), 3), 4), 5), 6), 7), 13), 14), 15), 16), 17), 18), 19), 20), 21), 22), 23), 24), овог члана. Новчаном казном од до динара казниће се физичко лице за прекршај из става 1. Тач. 1), 2), 3), 4), 5), 23), 24), овог члана. Члан 74. Новчаном казном од до динара казниће се за прекршај предузеће или друго правно лице ако: 1) обавља линијски превоз путника супротно одредбама члана 5. Ове одлуке 2) обавља ванлинијски превоз путника, супротно одредбама члана 34; 3) обавља ауто- такси превоз супротно одредбама члана 40); 4) пре почетка обуставе линијског превоза о томе не обавести надлежни орган, односно кориснике превоза (члан 15. Став 3); 5) у аутобусу којим обавља ванлинијски превоз путника нема примерак уговора на основу кога се обавља превоз, опште услове превоза, списак путника за које је уговорен превоз и у доњем десном углу ветробранског стакла истакнут натпис: Слободна вожња (члан 32. Став 1); 6) у обављању ванлинијског превоза путника није попунило читко, закључило и оверило печатом превозника списак путника пре постављања возила за укрцавање путника у полазишту (члан 32. Став 2). 7) списак путника којим се обавља ванлинијски превоз путника није сачињен посебно за сваку вожњу садржану у уговору о превозу или се у њему налази већи број имена путника од броја расположивих места уписаних у саобраћајној дозволи (члан 32. Став 3); 8) се у возилу којим се обавља ванлинијски превоз путника или ствари не налази уговор о раду возача или потврда да је возач запослен код превозника који обавља ванлинијски превоз (члан 34. Став 3); 9) обавља превоз путника за сопствене потребе супротно одредби члана 36. Став 1. Ове одлуке; За прекршај из става 1. Овог члана казниће се новчаном казном од до динара и одговорно лице у привредном друштву, односно другом правном лицу. Новчаном казном од до динара казниће се предузетник за прекршај из става 1. Тач. 2), 3), 4), 5), 6), 7), 8), 9) овог члана.

25 Новчаном казном од до ,00 динара казниће се физичко лице за прекршај из става 1. тач. 9. овог члана. Члан 75. Новчаном казном од до 250:000 динара казниће се за прекршај предузетник ако: 1) обавља ванлинијски превоз путника, осим ауто-такси превоза путника, или јавни превоз ствари, а није регистрован за обављање те врсте превоза или ако не испуњава услове утврђене овом одлуком у погледу опремљености (члан 34); 2) обавља ауто-такси превоз, а није му претежна делатност ауто-такси превоз или није регистрован у Регистру привредних субјеката за обављање ауто-такси делатности или нема одобрење надлежног органа локалне самоуправе за обављање ауто-такси превоза (члан 38. став 1); 3) обавља ауто-такси превоз путника супротно одредбама члан 39. ове одлуке; 4) обавља ауто такси превоз путника супротно одлуци којом општина утврђује економски најнижу цену у оквиру такси тарифе по којој се ауто такси превоз мора обављати територији општине Владичин Хан (члан 59. став 1). За прекршај из става 1. тачка 2) овог члана обавезно се изриче и заштитна мера одузимања предмета возила који је употребљено за извршење прекршаја. За прекршај из става 1. тачка 3) овог члана обавезно се изриче и заштитна мера забране обављања делатности у чијем вршењу је учињен прекршај. Члан 76. Новчаном казном од до динара или казном затвора до 30 дана казниће се за прекршај физичко лице ако: 1) обавља ванлинијски превоз путника, осим ауто-такси превоза путника, или јавни превоз ствари, а није регистрован за обављање те врсте превоза или ако не испуњава услове утврђене овим законом у погледу опремљености (члан 34. став 1); 2) обавља превоз за сопствене потребе а не испуњава услове утврђене овим законом у погледу опремљености, осим за путничке аутомобиле (члан 36); 3) обавља ауто-такси превоз, а није регистрован у Регистру привредних субјеката за обављање ауто-такси делатности или нема одобрење надлежног органа локалне самоуправе за обављање ауто-такси превоза (члан 38. став 1); 4) обавља ауто-такси превоз путника супротно одредбама о ближим условима за обављање ауто-такси превоза путника које прописује општина (члан 39.) За прекршај из става 1. тачка 3) овог члана обавезно се изриче и заштитна мера одузимања предмета. возила које је употребљено за извршење прекршаја. За прекршај из става 1. тачке 4) овог члана обавезно се изриче и заштитна мера забране обављања делатности у чијем вршењу је учињен прекршај.

26 IX ПРЕЛАЗНЕ И ЗАВРШНЕ ОДРЕДБЕ Члан 77. За све што није регулисано овом одлуком непосредно се примењују одредбе Закона о превозу у друмском саобраћају и Закона о безбедности саобраћаја на путевима. Члан 78. Предузетници и запослени у правном лицу такси возачи са основном школском спремом, који су до ступању на снагу ове одлуке обављали такси превоз, могу наставити обављање делатности такси превоза са овом школском спремом, уколико испуњавају остале услове из ове одлуке, најдуже пет година од дана ступања на снагу ове одлуке. Након истека рока из става 1. овог члана, такси превоз могу да обављају само они предузетници и такси возачи који испуне услове у погледу стручне спреме, прописане овом одлуком. Члан 79. Почетком примене ове одлуке престаје да важи Одлука о организацији и начину обављања јавног превоза путника и ствари и ауто-такси превоза на територији општине Владичин Хан ( Сл. гласник Пчињског округа, бр. 11/09) и Одлука о измени и допуни одлуке о организацији и начину обављања јавног превоза путника и ствари и ауто-такси превоза на територији општине Владичин Хан ( Службени гласник Града Врање, бр. 25/10). Члан 80. Ова одлука ступа на снагу осмог дана од дана објављивања у Службеном гласнику града Врања, а примењиваће се након истека 60 дана од дана ступања на снагу. СКУПШТИНА ОПШТИНЕ ВЛАДИЧИН ХАН БРОЈ : 06-79/4/ ЗАМЕНИК ПРЕДСЕДНИКА Драган Тошић

На основу члана 36 став 1 тачка Закона о превозу у друмском саобраћају ("Сл. гласник РС", бр.46/95, 66/01, 61/05, 91/05, 62/06 и 31/11), члана 20 став

На основу члана 36 став 1 тачка Закона о превозу у друмском саобраћају (Сл. гласник РС, бр.46/95, 66/01, 61/05, 91/05, 62/06 и 31/11), члана 20 став На основу члана 36 став 1 тачка Закона о превозу у друмском саобраћају ("Сл. гласник РС", бр.46/95, 66/01, 61/05, 91/05, 62/06 и 31/11), члана 20 став 1 тачка 13 Закона о локалној самоуправи ("Сл. гласник

Више

На основу члана 57. Закона о превозу путника у друмском саобраћају ( Службени гласник РС, број 68/2015 ) члана 20.став 1. тачка 5. Закона о лoкалној с

На основу члана 57. Закона о превозу путника у друмском саобраћају ( Службени гласник РС, број 68/2015 ) члана 20.став 1. тачка 5. Закона о лoкалној с На основу члана 57. Закона о превозу путника у друмском саобраћају ( Службени гласник РС, број 68/2015 ) члана 20.став 1. тачка 5. Закона о лoкалној самоуправи ("Службени гласник РС", бр. 129/2007 и 83/2014

Више

Закон о изменама и допунама Закона о превозу терета у друмском саобраћају Члан 1. У Закону о превозу терета у друмском саобраћају ( Службени гласник Р

Закон о изменама и допунама Закона о превозу терета у друмском саобраћају Члан 1. У Закону о превозу терета у друмском саобраћају ( Службени гласник Р Закон о изменама и допунама Закона о превозу терета у друмском саобраћају Члан 1. У Закону о превозу терета у друмском саобраћају ( Службени гласник РС, број 68/15) у члану 1. став 3. тачка 2) мења се

Више

ШИФРА:IV-34 РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ГРАД НОВИ САД ГРАДСКА УПРАВА ЗА САОБРАЋАЈ И ПУТЕВЕ ЗАХТЕВ ЗА OДОБРЕЊЕ ЗА ОБАВЉАЊЕ ТАКСИ ПРЕ

ШИФРА:IV-34 РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ГРАД НОВИ САД ГРАДСКА УПРАВА ЗА САОБРАЋАЈ И ПУТЕВЕ ЗАХТЕВ ЗА OДОБРЕЊЕ ЗА ОБАВЉАЊЕ ТАКСИ ПРЕ ШИФРА:IV-34 РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ГРАД НОВИ САД ГРАДСКА УПРАВА ЗА САОБРАЋАЈ И ПУТЕВЕ ЗАХТЕВ ЗА OДОБРЕЊЕ ЗА ОБАВЉАЊЕ ТАКСИ ПРЕВОЗА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА НОВОГ САДА, ДОДЕЛУ БРОЈА КРОВНЕ

Више

ODLUKA O RASKOPAVANJU POVRŠINA JAVNE NAMENE ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 12/2011, 56/2012, 13/2014, 69/2014 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovo

ODLUKA O RASKOPAVANJU POVRŠINA JAVNE NAMENE (Sl. list Grada Novog Sada, br. 12/2011, 56/2012, 13/2014, 69/2014 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovo ODLUKA O RASKOPAVANJU POVRŠINA JAVNE NAMENE ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 12/2011, 56/2012, 13/2014, 69/2014 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovom odlukom uređuju se uslovi i način organizovanja poslova

Више

КОНТРОЛНА ЛИСТА ИЗ ОБЛАСТИ ТАКСИ ПРЕВОЗА ПУТНИКА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА ПАНЧЕВА Република Србија Аутономна покрајина Војводина Град Панчево Градска управ

КОНТРОЛНА ЛИСТА ИЗ ОБЛАСТИ ТАКСИ ПРЕВОЗА ПУТНИКА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА ПАНЧЕВА Република Србија Аутономна покрајина Војводина Град Панчево Градска управ КОНТРОЛНА ЛИСТА ИЗ ОБЛАСТИ ТАКСИ ПРЕВОЗА ПУТНИКА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА ПАНЧЕВА Република Србија Аутономна покрајина Војводина Град Панчево Градска управа Секретаријат за инспекцијске послове Одељење инспекције

Више

ODLUKA O JAVNOM PREVOZU PUTNIKA NA TERITORIJI GRADA NOVOG SADA ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 60/2010, 28/2014, 69/2014 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE

ODLUKA O JAVNOM PREVOZU PUTNIKA NA TERITORIJI GRADA NOVOG SADA (Sl. list Grada Novog Sada, br. 60/2010, 28/2014, 69/2014 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE ODLUKA O JAVNOM PREVOZU PUTNIKA NA TERITORIJI GRADA NOVOG SADA ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 60/2010, 28/2014, 69/2014 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovom odlukom uređuju se uslovi i način organizovanja

Више

ODLUKA O POSTAVLJANJU SISTEMA JAVNIH BICIKALA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA ("Sl. list grada Beograda", br. 103/2018 i 118/2018) I OSNOVNE ODREDBE Član

ODLUKA O POSTAVLJANJU SISTEMA JAVNIH BICIKALA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA (Sl. list grada Beograda, br. 103/2018 i 118/2018) I OSNOVNE ODREDBE Član ODLUKA O POSTAVLJANJU SISTEMA JAVNIH BICIKALA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA ("Sl. list grada Beograda", br. 103/2018 i 118/2018) I OSNOVNE ODREDBE Član 1 Ovom odlukom propisuju se uslovi i način postavljanja

Више

BUDITE NA PRAVNOJ STRANI Preuzeto iz elektronske pravne baze Paragraf Lex Ukoliko ovaj propis niste preuzeli sa Par

BUDITE NA PRAVNOJ STRANI   Preuzeto iz elektronske pravne baze Paragraf Lex Ukoliko ovaj propis niste preuzeli sa Par BUDITE NA PRAVNOJ STRANI online@paragraf.rs www.paragraf.rs Preuzeto iz elektronske pravne baze Paragraf Lex Ukoliko ovaj propis niste preuzeli sa Paragrafovog sajta ili niste sigurni da li je u pitanju

Више

Година LV Број 15/ LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 57. Закона о превозу путника у друмском саобраћају ("Сл

Година LV Број 15/ LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 57. Закона о превозу путника у друмском саобраћају (Сл Година LV Број 15/2019 101 SLU@BENI LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 57. Закона о превозу путника у друмском саобраћају ("Службени гласник Републике Србије", број 68/2015, 41/2018,

Више

З А К О Н О ИЗМЕНAMA И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ПРЕВОЗУ ПУТНИКА У ДРУМСКОМ САОБРАЋАЈУ Члан 1. П Р Е Д Л О Г У Закону о превозу путника у друмском саобраћају

З А К О Н О ИЗМЕНAMA И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ПРЕВОЗУ ПУТНИКА У ДРУМСКОМ САОБРАЋАЈУ Члан 1. П Р Е Д Л О Г У Закону о превозу путника у друмском саобраћају З А К О Н О ИЗМЕНAMA И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ПРЕВОЗУ ПУТНИКА У ДРУМСКОМ САОБРАЋАЈУ Члан 1. П Р Е Д Л О Г У Закону о превозу путника у друмском саобраћају ( Службени гласник РС, бр. 68/15, 41/18, 44/18-др.

Више

На основу члана 37. Статута Јавног комуналног предузећа за јавне гараже и паркиралишта Паркинг сервис Београд, члана 11б. и 11в. Одлукe о јавним парки

На основу члана 37. Статута Јавног комуналног предузећа за јавне гараже и паркиралишта Паркинг сервис Београд, члана 11б. и 11в. Одлукe о јавним парки На основу члана 37. Статута Јавног комуналног предузећа за јавне гараже и паркиралишта Паркинг сервис Београд, члана 11б. и 11в. Одлукe о јавним паркиралиштима ( Службени лист Града Београда бр. 12/2010

Више

ЗАКОН О ПРЕВОЗУ У ДРУМСКОМ САОБРАЋАЈУ БРЧКО ДИСТРИКТА БиХ 1

ЗАКОН О ПРЕВОЗУ У ДРУМСКОМ САОБРАЋАЈУ БРЧКО ДИСТРИКТА БиХ 1 ЗАКОН О ПРЕВОЗУ У ДРУМСКОМ САОБРАЋАЈУ БРЧКО ДИСТРИКТА БиХ 1 На основу члана 23 Статута Брчко дистрикта БиХ («Службени гласник Брчко дистрикта БиХ», бројеви 1/00, 4/00, 7/04, 20/05 и 24/05) Скупштина Брчко

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУЛА Службени лист општине Кула излази по потреби, на три језика: српском, мађарском и русинском. Тираж овог броја је 50 примера

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУЛА Службени лист општине Кула излази по потреби, на три језика: српском, мађарском и русинском. Тираж овог броја је 50 примера СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУЛА Службени лист општине Кула излази по потреби, на три језика: српском, мађарском и русинском. Тираж овог броја је 50 примерака. 21. март 2019. године Број 9 Година 54 Издаје Служба

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ општине Књажевац ГОДИНА XI БРОЈ 3 26.МАРТ 2018 БЕСПЛАТАН ПРИМЕРАК 1 На основу члана 94 Закона о превозу путника у друмском саобраћају (

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ општине Књажевац ГОДИНА XI БРОЈ 3 26.МАРТ 2018 БЕСПЛАТАН ПРИМЕРАК 1 На основу члана 94 Закона о превозу путника у друмском саобраћају ( СЛУЖБЕНИ ЛИСТ општине Књажевац ГОДИНА XI БРОЈ 3 26.МАРТ 2018 БЕСПЛАТАН ПРИМЕРАК 1 На основу члана 94 Закона о превозу путника у друмском саобраћају ( Сл.гласник РС бр. 68/2015), ), члана 32 ст. 1. тачка

Више

Microsoft Word - Posebne mere i ovlascenja

Microsoft Word - Posebne mere i ovlascenja 1. а) се креће возилом брзином која је од 51 km/h до 70 km/h већа од дозвољене на путу у насељу, б) управља возилом под дејством алкохола, в) управља возилом за које је при контроли саобраћаја утврђено

Више

Zakon o transportu opasnog tereta

Zakon o transportu opasnog tereta AKTIVA sistem doo, Novi Sad Osnivanje preduzeća i radnji Računovodstvena agencija Poresko savetovanje Propisi besplatno www.aktivasistem.com Obrasci besplatno ZAKON O TRANSPORTU OPASNOG TERETA - prečišćeni

Више

На основу члана 4. ст. 2. и члана 12. Закона о комуналним дјелатностима ( "Сл. лист РЦГ", број 12/95) и члана 36. став 1. тачка 3. Статута Општине Хер

На основу члана 4. ст. 2. и члана 12. Закона о комуналним дјелатностима ( Сл. лист РЦГ, број 12/95) и члана 36. став 1. тачка 3. Статута Општине Хер На основу члана 4. ст. 2. и члана 12. Закона о комуналним дјелатностима ( "Сл. лист РЦГ", број 12/95) и члана 36. став 1. тачка 3. Статута Општине Херцег Нови ("Сл. лист РЦГ - општински прописи" број 15/04),

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ општине Књажевац ГОДИНА VII БРОЈ 15 12.СЕПТЕМБАР 2014.године БЕСПЛАТАН ПРИМЕРАК 1 На основу члана 29. став 3. Закона о основама система образовања и васпитања ( Сл.гласник РС, број 72/2009),

Више

З А К О Н ПРЕДЛОГ О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О МЕЂУНАРОДНОМ ПРЕВОЗУ У ДРУМСКОМ САОБРАЋАЈУ Члан 1. У Закону о међународном превозу у друмском саобраћ

З А К О Н ПРЕДЛОГ О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О МЕЂУНАРОДНОМ ПРЕВОЗУ У ДРУМСКОМ САОБРАЋАЈУ Члан 1. У Закону о међународном превозу у друмском саобраћ З А К О Н ПРЕДЛОГ О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О МЕЂУНАРОДНОМ ПРЕВОЗУ У ДРУМСКОМ САОБРАЋАЈУ Члан 1. У Закону о међународном превозу у друмском саобраћају ( Службени лист СРЈ, бр. 60/98, 5/99, 44/99, 74/99

Више

На основу члана 30.став 2. Закона о угоститељству ( Службени гласник Републике Српске. број: 15/10), члана 30. Закона о локалној самоуправи ( Службени

На основу члана 30.став 2. Закона о угоститељству ( Службени гласник Републике Српске. број: 15/10), члана 30. Закона о локалној самоуправи ( Службени На основу члана 30.став 2. Закона о угоститељству ( Службени гласник Републике Српске. број: 15/10), члана 30. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник Републике Српске, број: 101/04, 32/05, 42/05

Више

Odluka o administrativnim taksama

Odluka o administrativnim taksama Na osnovu člana 1. stav 3. Zakona o administrativnim taksama ("Sl. list RCG", br. 55/03 od 01.10.2003, 46/04 od 09.07.2004, 81/05 od 29.12.2005, 02/06 od 18.01.2006, "Sl.list Crne Gore", br. 22/08 od 02.04.2008,

Више

П р е д л о г

П р е д л о г НАЦРТ О Д Л У К А О ДОПУНИ ОДЛУКЕ О ЛОКАЛНИМ АДМИНИСТРАТИВНИМ ТАКСАМА Обрађивач: Секретаријат за финансије Градске управе града Београда За тачност података садржаних у материјалу, поступање у складу са

Више

РЕПУБЛИКА СРПСКА

РЕПУБЛИКА СРПСКА ЗАКОН О ПРЕВОЗУ У ДРУМСКОМ САОБРАЋАЈУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ГЛАВА I ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Овим законом уређују се услови за вршење превоза лица и ствари у друмском саобраћају као јавни превоз и превоз за

Више

Zakon o evidencijama u oblasti rada

Zakon o evidencijama u oblasti rada Zakon o evidencijama u oblasti rada Zakon je objavljen u "Službenom listu SRJ", br. 46/96. Vidi: čl. 64. Ustavne povelje - SL SCG, 1/2003-1. Vidi: čl. 81. Zakona - RS, 101/2005-28. Vidi: čl. 110. Zakona

Више

Pravilnik o dozvolama za rad

Pravilnik o dozvolama za rad AKTIVA sistem doo Osnivanje preduzeća i radnji Računovodstvena agencija Poresko savetovanje Propisi besplatno www.aktivasistem.com Obrasci besplatno PRAVILNIK o dozvolama za rad ( Službeni glasnik RS,

Више

0BZAKON 1BO ZAŠTITI GRAĐANA SAVEZNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE NA RADU U INOSTRANSTVU ("Sl. list SRJ", br. 24/98 i "Sl. glasnik RS", br. 101/ dr. zak

0BZAKON 1BO ZAŠTITI GRAĐANA SAVEZNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE NA RADU U INOSTRANSTVU (Sl. list SRJ, br. 24/98 i Sl. glasnik RS, br. 101/ dr. zak 0BZAKON 1BO ZAŠTITI GRAĐANA SAVEZNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE NA RADU U INOSTRANSTVU ("Sl. list SRJ", br. 24/98 i "Sl. glasnik RS", br. 101/2005 - dr. zakon i 36/2009 - dr. zakon) Član 1 Ovim zakonom uređuju

Више

zakon-o-sluzbenoj-upotrebi-jezika-i-pisama

zakon-o-sluzbenoj-upotrebi-jezika-i-pisama ZAKON O SLUŽBENOJ UPOTREBI JEZIKA I PISAMA ("Sl. glasnik RS", br. 45/91, 53/93, 67/93, 48/94, 101/2005 - dr. zakon, 30/2010, 47/2018 i 48/2018 - ispr.) I OSNOVNE ODREDBE Član 1 U Republici Srbiji u službenoj

Више

Microsoft Word - FL-nadzor doc

Microsoft Word - FL-nadzor doc Службени гласник РС, бр. 85/2011 На основу члана 13ж. став 8. Закона о финансијском лизингу ( Службени гласник РС, бр. 55/2003, 61/2005 и 31/2011) и члана 15. став 1. Закона о Народној банци Србије ( Службени

Више

Правилник о садржини и начину вођења књиге инспекције, грађевинског дневника и грађевинске књиге I. ПРЕДМЕТ УРЕЂИВАЊА Члан 1. Овим правилником уређује

Правилник о садржини и начину вођења књиге инспекције, грађевинског дневника и грађевинске књиге I. ПРЕДМЕТ УРЕЂИВАЊА Члан 1. Овим правилником уређује Правилник о садржини и начину вођења књиге инспекције, грађевинског дневника и грађевинске књиге I. ПРЕДМЕТ УРЕЂИВАЊА Члан 1. Овим правилником уређује се садржина и начин вођења књиге инспекције, грађевинског

Више

На основу члана 7. став 2. тачка 7, члана 9. став 1. тачка 2. Закона о друштвима за осигурање ("Службени гласник Републике Српске", број: 17/05, 01/06

На основу члана 7. став 2. тачка 7, члана 9. став 1. тачка 2. Закона о друштвима за осигурање (Службени гласник Републике Српске, број: 17/05, 01/06 На основу члана 7. став 2. тачка 7, члана 9. став 1. тачка 2. Закона о друштвима за осигурање ("Службени гласник Републике Српске", број: 17/05, 01/06, 64/06, 74/10 и 47/17), члана 5. став 5, члана 8.

Више

osfsdfjksdjf

osfsdfjksdjf СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ГОДИНА X - БРОЈ 2 П ЕТР ОВ АЦ Н А М Л АВ И 20. ма р т 2015. године Б е с п л а т а н п р и м е р а к 1. На основу члана 20. став 1. тачка 3. а у вези члана 32. Закона о локалној

Више

TEST 2 Auto Škola LEMI FORCE mob: Da li je vozaču zabranjeno da pretiče vozilo koje se približava obilježenom pješačko

TEST 2 Auto Škola LEMI FORCE   mob: Da li je vozaču zabranjeno da pretiče vozilo koje se približava obilježenom pješačko TEST 2 Auto Škola LEMI FORCE www.lemiforce.ba mob: 062 294 509 1. Da li je vozaču zabranjeno da pretiče vozilo koje se približava obilježenom pješačkom prelazu, ili koje prelazi pješački prelaz, ili koje

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ НОВА ВАРОШ РОК ЗА РЕКЛАМАЦИЈУ 10 ДАНА БРОЈ 20. НОВА ВАРОШ, 17. ДЕЦЕМБАР ГОДИНЕ 1 Општинско веће општине Нова Варош, на осн

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ НОВА ВАРОШ РОК ЗА РЕКЛАМАЦИЈУ 10 ДАНА БРОЈ 20. НОВА ВАРОШ, 17. ДЕЦЕМБАР ГОДИНЕ 1 Општинско веће општине Нова Варош, на осн СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ НОВА ВАРОШ РОК ЗА РЕКЛАМАЦИЈУ 10 ДАНА БРОЈ 20. НОВА ВАРОШ, 17. ДЕЦЕМБАР 2018. ГОДИНЕ 1 Општинско веће општине Нова Варош, на основу члана 94. Закона о превозу путника у друмском саобраћају

Више

Microsoft Word - Posledice nepostovanja propisa

Microsoft Word - Posledice nepostovanja propisa ПОСЛЕДИЦЕ НЕПОШТОВАЊА ПРОПИСА 1. Непрописно поступање возача које је у грубој супротности са правилима саобраћаја (насилничка вожња), као на слици, 5. 6. а) новчаном казном од 15.000 до 30.000 динара и

Више

Број: 07

Број: 07 РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ ЗАВОД ЗА ОБРАЗОВАЊЕ ОДРАСЛИХ Вука Караџића бр. 1, Бањалука, тел: 051/228-282, факс: 051/227-863, www.mpoo.org, е-mail: mpoo@mpoo.vladars.net Број: 07/5.4.2/248-5-43/19

Више

Zakon o radio amaterizmu u RS

Zakon o radio amaterizmu u RS ZAKON O RADIO-AMATERIZMU U REPUBLICI SRPSKOJ 1 ( Službeni glasnik RS, br. 36/19) Član 1. Ovim zakonom uređuje se: status radio-amaterizma u Republici Srpskoj, obaveze, dužnosti i ovlašćenja Saveza radio-amatera

Више

CEKOS IN Ekspert

CEKOS IN Ekspert Cekos In Ekspert NAPOMENA EKSPERT-a: Odredbe Zakona o izmenama i dopuni Zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza u komercijalnim transakcijama ("Sl. glasnik RS", br. 68/15), primenjuju se na ugovore

Више

РЕПУБЛИКА СРПСКА

РЕПУБЛИКА СРПСКА РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ЗА ПРОСТОРНО УРЕЂЕЊЕ, ГРАЂЕВИНАРСТВО И ЕКОЛОГИЈУ ПРАВИЛНИК О УПИСУ У РЕГИСТАР ЗАЈЕДНИЦА ЗГРАДА СА ОБРАСЦИМА АКАТА ЗА ЈЕДИНСТВЕНУ ПРИМЈЕНУ ЗАКОНА О ОДРЖАВАЊУ ЗГРАДА Бања Лука,

Више

Sluzbeni List

Sluzbeni List TИСКОВИНА ПОШТАРИНА ПЛАЋЕНА КОД ПОШТЕ 24000 СУБОТИЦА СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА СУБОТИЦЕ БРОЈ: 19 ГОДИНА: LIV ДАНА:17.јул 2018. ЦЕНА: 87,00 ДИН. РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ГРАД СУБОТИЦА ГРАДОНАЧЕЛНИК

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ СЕНТА БРОЈ 7. ГОДИНА XLVIII 08. МАЈА ГОДИНЕ С Е Н Т А

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ СЕНТА БРОЈ 7. ГОДИНА XLVIII 08. МАЈА ГОДИНЕ С Е Н Т А БРОЈ 7. ГОДИНА XLVIII 08. МАЈА 2013. ГОДИНЕ С Е Н Т А 79. На основу члана 7. и 36. став 1. Закона о превозу и друмском саобраћају ("Службени гласник РС", број 46/1995, 66/2001, 61/2005, 91/2005, 62/2006

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ општине Књажевац ГОДИНА XII БРОЈ ЈУН 2019 БЕСПЛАТАН ПРИМЕРАК Књажевац ( Сл. лист општине Књажевац, бр. 14/2017, 17/2017 и 4/2019)

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ општине Књажевац ГОДИНА XII БРОЈ ЈУН 2019 БЕСПЛАТАН ПРИМЕРАК Књажевац ( Сл. лист општине Књажевац, бр. 14/2017, 17/2017 и 4/2019) СЛУЖБЕНИ ЛИСТ општине Књажевац ГОДИНА XII БРОЈ 09 27. ЈУН 2019 БЕСПЛАТАН ПРИМЕРАК Књажевац ( Сл. лист општине Књажевац, бр. 14/2017, 17/2017 и 4/2019), у даљем тексту: Одлука. 1 На основу члана 30. став

Више

ЗАКОН

ЗАКОН ЗАКОН О ДРЖАВНИМ СТАНОВИМА НА КОЈИМА НЕ ПОСТОЈИ СТАНАРСКО ПРАВО I ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. (1) Овим законом утвђују се услови и поступак враћања станова у државној својини на којима не постоји станарско

Више

Република Србија Аутономна Покрајина Војводина Општина Бач ОПШТИНСКА УПРАВА ОДЕЉЕЊЕ ЗАУРБАНИЗАМ, ЗАШТИТУ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ, ИМОВИНСКО ПРАВНЕ И КОМУНАЛНО

Република Србија Аутономна Покрајина Војводина Општина Бач ОПШТИНСКА УПРАВА ОДЕЉЕЊЕ ЗАУРБАНИЗАМ, ЗАШТИТУ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ, ИМОВИНСКО ПРАВНЕ И КОМУНАЛНО Република Србија Аутономна Покрајина Војводина Општина Бач ОПШТИНСКА УПРАВА ОДЕЉЕЊЕ ЗАУРБАНИЗАМ, ЗАШТИТУ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ, ИМОВИНСКО ПРАВНЕ И КОМУНАЛНО СТАМБЕНЕ ПОСЛОВЕ Број: 347-1-4/2018-IV -02 ПЛАН РАДА

Више

VOZAČKA DOZVOLA

VOZAČKA  DOZVOLA VOZAČKA DOZVOLA 1. ŠTA JE VOZAČKA DOZVOLA? Motornim vozilom u saobraćaju na putu može samostalno da upravlja samo lice koje ima važeću vozačku dozvolu, stranu vozačku dozvolu ili međunarodnu vozačku dozvolu.

Више

Document10

Document10 Na osnovu člana 112. stav 1. tačka 2. Ustava Republike Srbije, donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O ZAŠTITI OD NEJONIZUJUĆIH ZRAČENJA Proglašava se Zakon o zaštiti od nejonizujućih zračenja, koji je donela

Више

Iva Augustinović i Nikola Cherchi

Iva Augustinović i Nikola Cherchi Iva Augustinović i Nikola Cherchi Zakon o prijevozu u cestovnom prometu (NN 41/18) na snazi od 12.V.2018. Z. o inspekciji cestovnog prometa i cesta (NN 22/14) Z. o obveznim osiguranjima u prometu (NN 151/05,

Више

Katalog propisa Registar i precisceni tekstovi propisa Crne Gore

Katalog propisa Registar i precisceni tekstovi propisa Crne Gore Prečišćeni tekst Zakona o zaštiti građana Crne Gore na radu u inostranstvu obuhvata sljedeće propise: 1. Zakon o zaštiti građana Crne Gore na radu u inostranstvu ("Službeni list Republike Crne Gore", br.

Више

На основу члана 32. став 1. тачка 13. Закона о локалној самоуправи ("Службени гласник РС", број 129/07), члана 87. Закона о заштити животне средине ("

На основу члана 32. став 1. тачка 13. Закона о локалној самоуправи (Службени гласник РС, број 129/07), члана 87. Закона о заштити животне средине ( На основу члана 32. став 1. тачка 13. Закона о локалној самоуправи ("Службени гласник РС", број 129/07), члана 87. Закона о заштити животне средине ("Службени гласник РС", бр. 135/2004, 36/2009, 36/2009

Више

С Л У Ж Б Е Н И Л И С Т О П Ш Т И Н Е Ч О К А Број год.

С Л У Ж Б Е Н И Л И С Т О П Ш Т И Н Е Ч О К А Број год. С Л У Ж Б Е Н И Л И С Т О П Ш Т И Н Е Ч О К А Број 16. 13.10.2017. год. Службени лист општине Чока брoj 16. страна 477. 13.10.2017. НАЧЕЛНИК ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ ОПШТИНЕ ЧОКА 107. На основу члана 297. Закона

Више

CEKOS IN Ekspert

CEKOS IN Ekspert Na osnovu člana 112. stav 1. tačka 2. Ustava Republike Srbije, donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O ROKOVIMA IZMIRENJA NOVČANIH OBAVEZA U KOMERCIJALNIM TRANSAKCIJAMA Proglašava se Zakon o rokovima izmirenja

Више

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ На основу члана 43 став 1 тачка 4 Закона о запошљавању и осигурању за случај незапослености ( Сл. гласник РС, бр. 36/09, 88/10, 38/1 и 113/17), члана 30 Закона о професионалној рехабилитацији и запошљавању

Више

На основу члана 43

На основу члана 43 На основу члана 43 став 1 тачка 7 Закона о запошљавању и осигурању за случај незапослености ( Сл. гласник РС, бр. 36/09, 88/10 и 38/15), члана 11 став 1 тачка 3 Закона о професионалној рехабилитацији и

Више

Општински службени ГЛАСНИК СЈЕНИЦАOpćinski službeni GLASNIK SJENICA

Општински службени ГЛАСНИК СЈЕНИЦАOpćinski službeni GLASNIK SJENICA Oпштински службени ГЛАСНИК СЈЕНИЦА Оpćinski službeni GLASNIK SJENICA www.sjenica.rs Сјеница, 22. мај 2018. Година XIX Godina XIX Излази по потреби Izlazi po potrebi САДРЖАЈ SADRŽAJ Скупштина општине Сјеница

Више

Na osnovu člana 24 Zakona o lokalnoj samoupravi ("Sl. list RCG", broj 42/03) i člana 9. Statuta Opštine Herceg- Novi ("Sl. list RCG - opštinski propis

Na osnovu člana 24 Zakona o lokalnoj samoupravi (Sl. list RCG, broj 42/03) i člana 9. Statuta Opštine Herceg- Novi (Sl. list RCG - opštinski propis Na osnovu člana 24 Zakona o lokalnoj samoupravi ("Sl. list RCG", broj 42/03) i člana 9. Statuta Opštine Herceg- Novi ("Sl. list RCG - opštinski propisi", broj 15/04), Skupština opštine Herceg- Novi, na

Више

OBAVEŠTENJE ZAKON O PRIVATNOM OBEZBEĐENJU objavljen je u Službenom glasniku RS br. 104 od godine i stupio na snagu godine.. ZA

OBAVEŠTENJE ZAKON O PRIVATNOM OBEZBEĐENJU objavljen je u Službenom glasniku RS br. 104 od godine i stupio na snagu godine.. ZA OBAVEŠTENJE ZAKON O PRIVATNOM OBEZBEĐENJU objavljen je u Službenom glasniku RS br. 104 od 27.11.2013. godine i stupio na snagu 05.12.2014. godine.. ZAKON O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PRIVATNOM OBEZBEĐENJU

Више

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ На основу члана 43 став 1 тачка 4 Закона о запошљавању и осигурању за случај незапослености ( Сл. гласник РС, бр. 36/09, 88/10, 38/1 и 113/17), члана 30 Закона о професионалној рехабилитацији и запошљавању

Више

Todor Skakic

Todor Skakic РЕПУБЛИКA СРПСКA МИНИСТАРСТВО РАДА И БОРАЧКО-ИНВАЛИДСКЕ ЗАШТИТЕ ПРЕДНАЦРТ ЗАКОН О ИЗМЈЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ПОСРЕДОВАЊУ У ЗАПОШЉАВАЊУ И ПРАВИМА ЗА ВРИЈЕМЕ НЕЗАПОСЛЕНОСТИ Бања Лука, март 2019. године

Више

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Брчко дистрикт БиХ СКУПШТИНА БРЧКО ДИСТРИКТА БиХ Младена Маглова 2, Брчко дистрикт БиХ, телефон и факс: 049/ БОСНА И

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Брчко дистрикт БиХ СКУПШТИНА БРЧКО ДИСТРИКТА БиХ Младена Маглова 2, Брчко дистрикт БиХ, телефон и факс: 049/ БОСНА И БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Брчко дистрикт БиХ СКУПШТИНА БРЧКО ДИСТРИКТА БиХ Младена Маглова 2, 76100 Брчко дистрикт БиХ, телефон и факс: 049/215-516 БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Брчко дистрикт БиХ СКУПШТИНА БРЧКО ДИСТРИКТА

Више



 Prečišćeni tekst Zakona o volonterskom radu obuhvata sljedeće propise: 1. Zakon o volonterskom radu ("Službeni list Crne Gore", br. 026/10 od 07.05.2010), 2. Ispravka Zakona o volonterskom radu ("Službeni

Више

CRNA GORA Komisija za tržište kapitala Komisija za tržište kapitala (u daljem tekstu: Komisija) na osnovu člana 30 stav 1, a u vezi sa članom 26 stav

CRNA GORA Komisija za tržište kapitala Komisija za tržište kapitala (u daljem tekstu: Komisija) na osnovu člana 30 stav 1, a u vezi sa članom 26 stav CRNA GORA Komisija za tržište kapitala Komisija za tržište kapitala (u daljem tekstu: Komisija) na osnovu člana 30 stav 1, a u vezi sa članom 26 stav 1 tačka 5) Zakona o tržištu kapitala ("Sl. list CG",

Више

ZOBS

ZOBS Vozač je: svako lice koje se u saobraćaju na putu nalazi u vozilu; lice koje na putu upravlja vozilom. Da li se na vozila smiju postavljati gume sa ekserima? da; ne. 3 Kako se naziva uzdužni dio kolovoza

Више

Microsoft Word - pravila RTGS-precišcen tekst2007 (2).doc

Microsoft Word - pravila RTGS-precišcen tekst2007 (2).doc Г.бр. 1515 од 18. маја 2004.год., Г.бр. 1968 од 23. јуна 2004. год., Г.бр. 1213 од 11.априла 2005.год., Г.бр. 6259 од 30.априла 2007. год., Г.бр. 13117 од 18. децембра 2007. год. На основу тачке 5. став

Више

На основу члана 23 Закона о превозу у друмском саобраћају ( Службени гласник РС", број 46/95, 66/2001, 61/2005, 91/2005, 62/2006 и 31/2011), члана 31

На основу члана 23 Закона о превозу у друмском саобраћају ( Службени гласник РС, број 46/95, 66/2001, 61/2005, 91/2005, 62/2006 и 31/2011), члана 31 На основу члана 23 Закона о превозу у друмском саобраћају ( Службени гласник РС", број 46/95, 66/2001, 61/2005, 91/2005, 62/2006 и 31/2011), члана 31 Одлуке о јавном градском и приградском превозу путника

Више

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ РЕПУБЛИКА СРБИЈА НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ ГРАД СУБОТИЦА На основу члана 43 став 1 тачка 4 Закона о запошљавању и осигурању за случај незапослености ( Сл. гласник РС, бр. 36/09, 88/10, 38/1 и 113/17),

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОПШТИНА СОКОБАЊА Општинска управа Светог Саве 23 Комисија за Јавну набавку IV Број /2019 Дана: године СОКОБАЊА ПР

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОПШТИНА СОКОБАЊА Општинска управа Светог Саве 23 Комисија за Јавну набавку IV Број /2019 Дана: године СОКОБАЊА ПР РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОПШТИНА СОКОБАЊА Општинска управа Светог Саве 23 Комисија за Јавну набавку IV Број 404-18-7/2019 Дана: 21.01.2019. године СОКОБАЊА ПРЕДМЕТ: Измена Конкурсне документације за јавну набавку

Више

Службени гласник РС, број 59/2019, објављен године Преузето са На основу члана 73. став 2. и члан

Службени гласник РС, број 59/2019, објављен године Преузето са На основу члана 73. став 2. и члан Службени гласник РС, број 59/2019, објављен 23. 08. 2019. године Преузето са www.pravno-informacioni-sistem.rs 3281 На основу члана 73. став 2. и члана 74. став 2. Закона о ветеринарству ( Службени гласник

Више

ПРЕДЛОГ

ПРЕДЛОГ Z A K O N O POTVRĐIVANJU SPORAZUMA IZMEĐU VLADE REPUBLIKE SRBIJE I VLADE REPUBLIKE MOLDAVIJE O MEĐUNARODNOM DRUMSKOM SAOBRAĆAJU Član 1. Potvrđuje se Sporazum između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike

Више

Microsoft Word - 04 Pravilnik o postupku i uslovima izricanja mera i oduzimanju dozvole emiterima.doc

Microsoft Word - 04 Pravilnik o postupku i uslovima izricanja mera i oduzimanju dozvole emiterima.doc Савет Републичке радиодифузне агенције на основу члана 8 став 1 тачка 9, члана 18 став 8, члана 62 став 2 Закона о радиодифузији ( Службени гласник Републике Србије бр. 42/02, 97/04, 76/05, 79/05, 62/06

Више

ZAKON O ZAŠTITI OD NEJONIZUJUĆIH ZRAČENJA ("Sl. glasnik RS", br. 36/2009) I OSNOVNE ODREDBE Član 1 Ovim zakonom ureċuju se uslovi i mere zaštite zdrav

ZAKON O ZAŠTITI OD NEJONIZUJUĆIH ZRAČENJA (Sl. glasnik RS, br. 36/2009) I OSNOVNE ODREDBE Član 1 Ovim zakonom ureċuju se uslovi i mere zaštite zdrav ZAKON O ZAŠTITI OD NEJONIZUJUĆIH ZRAČENJA ("Sl. glasnik RS", br. 36/2009) I OSNOVNE ODREDBE Član 1 Ovim zakonom ureċuju se uslovi i mere zaštite zdravlja ljudi i zaštite ţivotne sredine od štetnog dejstva

Више

Страна 92 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРОЈ 9 Датум: године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2019 БРОЈ 9 КУРШУМЛИЈА Лист излази

Страна 92 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРОЈ 9 Датум: године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2019 БРОЈ 9 КУРШУМЛИЈА Лист излази Страна 92 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРОЈ 9 Датум: 29.03.2019.године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2019 БРОЈ 9 КУРШУМЛИЈА Лист излази према потреби 1. На основу члана 32. Закона о локалној

Више

На основу члана 84. став 6. и члана 91а став 3. Закона о ветеринарству ( Службени гласник РС, бр. 91/05 и 30/10), Министар пољопривреде, шумарства и в

На основу члана 84. став 6. и члана 91а став 3. Закона о ветеринарству ( Службени гласник РС, бр. 91/05 и 30/10), Министар пољопривреде, шумарства и в На основу члана 84. став 6. и члана 91а став 3. Закона о ветеринарству ( Службени гласник РС, бр. 91/05 и 30/10), Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде доноси П Р А В И Л Н И К О НАЧИНУ ОБЕЛЕЖАВАЊА

Више

Microsoft Word - Document2

Microsoft Word - Document2 ZAKON O PREVOZU TERETA U DRUMSKOM SAOBRAĆAJU ("Sl. glasnik RS", br. 68/2015 i 41/2018) I UVODNE ODREDBE Predmet Član 1 Ovim zakonom uređuju se uslovi i način obavljanja javnog prevoza tereta i prevoza

Више

Preuzeto iz elektronske pravne baze Paragraf Lex izvor: ZAKON O USLOVIMA ZA ZASNIVANJE RADNOG ODNOSA SA STRANIM DRŽAVLJANIMA ("Sl. lis

Preuzeto iz elektronske pravne baze Paragraf Lex izvor:   ZAKON O USLOVIMA ZA ZASNIVANJE RADNOG ODNOSA SA STRANIM DRŽAVLJANIMA (Sl. lis Preuzeto iz elektronske pravne baze Paragraf Lex izvor: www.paragraf.rs ZAKON O USLOVIMA ZA ZASNIVANJE RADNOG ODNOSA SA STRANIM DRŽAVLJANIMA ("Sl. list SFRJ", br. 11/78 i 64/89, "Sl. list SRJ", br. 42/92,

Више

Microsoft Word - izmene i dopune.doc

Microsoft Word - izmene i dopune.doc На основу члана 63. став 1. Закона о ЈН (''Службени гласник РС'', бр. 124/12, 14/2015 и 68/15) КОМИСИЈА за јн мв образована Решењем бр. 404-119-5/18-IV сачинила је: 1. ОПШТИ ПОДАЦИ Наручилац Адреса - Израда

Више

Microsoft Word - Odluka o izmeni Odluke o lokalnim komunalnim taksama

Microsoft Word - Odluka o izmeni Odluke o lokalnim komunalnim taksama На основу члана 30. став 1. тачка 12. и члана 79. Закона о локалној самоуправи («Службени гласник РС», број 9/02, 33/04 и 135/04) и члана 25. Статута општине Инђија («Службени лист општина Срема» број

Више

Град Београд Градска управа Секретаријат за социјалну заштиту Сектор за социјалну и борачко-инвалидску заштиту Ул. 27.марта 43-45, Београд ОБРАЗ

Град Београд Градска управа Секретаријат за социјалну заштиту Сектор за социјалну и борачко-инвалидску заштиту Ул. 27.марта 43-45, Београд ОБРАЗ Град Београд Градска управа Секретаријат за социјалну заштиту Сектор за социјалну и борачко-инвалидску заштиту Ул. 27.марта 43-45, 11000 Београд ОБРАЗАЦ БР. 1 (за лица која право остварују први пут) Број

Више

Microsoft Word - Vozaci

Microsoft Word - Vozaci ВОЗАЧИ - питања за Б категорију 1... Моторним возилом, односно скупом возила, може самостално да управља возач који: а) испуњава прописане услове и има уверење о положеном возачком испиту оне категорије

Више

Microsoft Word - ????????? ? ???????????? ?????????? ? ???????? ?????? ??????? ????????.docx

Microsoft Word - ????????? ? ???????????? ?????????? ? ???????? ?????? ??????? ????????.docx ЈАВНА УСТАНОВА СПОРТСКИ ЦЕНТАР БОРИК БАЊА ЛУКА ПРАВИЛНИК О УПОТРЕБИ СИСТЕМА ЕЛЕКТРОНСКЕ ЕВИДЕНЦИЈЕ И КОНТРОЛЕ РАДНОГ ВРЕМЕНА У ЈАВНОЈ УСТАНОВИ СПОРТСКИ ЦЕНТАР БОРИК БАЊА ЛУКА Септембар 2018. године На

Више

ZAKON

ZAKON ZAKON O EVIDENCIJAMA U OBLASTI RADA ("Sl. list SRJ", br. 46/96 i "Sl. glasnik RS", br. 101/2005 - dr. zakon i 36/2009 - dr. zakon) I OSNOVNE ODREDBE Ĉlan 1 Ovim zakonom ureċuju se vrste, sadrţaj i naĉin

Више

Microsoft Word

Microsoft Word На основу члана 23. став 7. Закона о добробити животиња ( Службени гласник РС, број 41/09), Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде, доноси П Р А В И Л Н И К О ПРОГРАМУ ОБУКЕ О ДОБРОБИТИ ЖИВОТИЊА

Више

Microsoft Word - ZAKON o akcijskom fondu.doc

Microsoft Word - ZAKON o akcijskom fondu.doc ZAKON O AKCIJSKOM FONDU ("Sl. glasnik RS", br. 38/2001 i 45/2005) Osnivanje Član 1 Osniva se Akcijski fond Republike Srbije (u daljem tekstu: Akcijski fond). Druga pravna lica ne mogu koristiti naziv akcijski

Више

ODLUKA O ODREĐIVANJU AKUSTIČKIH ZONA NA TERITORIJI GRADA NOVOG SADA ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 54/2015 i 32/2017) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovom o

ODLUKA O ODREĐIVANJU AKUSTIČKIH ZONA NA TERITORIJI GRADA NOVOG SADA (Sl. list Grada Novog Sada, br. 54/2015 i 32/2017) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovom o ODLUKA O ODREĐIVANJU AKUSTIČKIH ZONA NA TERITORIJI GRADA NOVOG SADA ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 54/2015 i 32/2017) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovom odlukom određuju se akustičke zone za područja na delu

Више

Microsoft Word - Zakon o LEGALIZACIJI_2013.doc

Microsoft Word - Zakon o LEGALIZACIJI_2013.doc ZAKON O LEGALIZACIJI OBJEKATA ("Sl. glasnik RS", br. 95/2013) оd 31.10.2013. I UVODNE ODREDBE Član 1 Ovim zakonom uređuju se uslovi, postupak i način legalizacije objekata, odnosno delova objekta izgrađenih

Више

Na osnovu člana 34. stav 3. Zakona o energetici ( "Službeni glasnik RS", broj 145/14), Ministar rudarstva i energetike donosi Pravilnik o energetskoj

Na osnovu člana 34. stav 3. Zakona o energetici ( Službeni glasnik RS, broj 145/14), Ministar rudarstva i energetike donosi Pravilnik o energetskoj Na osnovu člana 34. stav 3. Zakona o energetici ( "Službeni glasnik RS", broj 145/14), Ministar rudarstva i energetike donosi Pravilnik o energetskoj dozvoli Pravilnik je objavljen u "Službenom glasniku

Више

15.JANUAR PLUS TEST 1 STRANA 2 1 Vozač je: 1 svako lice koje se u saobraćaju na putu nalazi u vozilu; 2 lice koje na putu upravlja vozilom. 2 Kako se

15.JANUAR PLUS TEST 1 STRANA 2 1 Vozač je: 1 svako lice koje se u saobraćaju na putu nalazi u vozilu; 2 lice koje na putu upravlja vozilom. 2 Kako se 15.JANUAR PLUS TEST 1 STRANA 2 1 Vozač je: 1 svako lice koje se u saobraćaju na putu nalazi u vozilu; 2 lice koje na putu upravlja vozilom. 2 Kako se naziva uzdužni dio kolovoza namijenjen za saobraćaj

Више

Microsoft Word - Zakon o drzavnom premeru i katastru.doc

Microsoft Word - Zakon o drzavnom premeru i katastru.doc Z A K O N O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O DRŽAVNOM PREMERU I KATASTRU Član 1. U Zakonu o državnom premeru i katastru ( Službeni glasnik RS, br. 72/09 i 18/10), posle člana 10. dodaju se čl. 10a, 10b i 10v,

Више

654

654 На основу члана 21. став 5. Закона о пчеларству ( Службени гласник Републике Српске, број 52/10) и члана 82. став 2. Закона о републичкој управи ( Службени гласник Републике Српске, бр. 118/08, 11/09,

Више

Microsoft Word - 10 Odluka o nadzoru - bez korekcija.docx

Microsoft Word - 10 Odluka o nadzoru - bez korekcija.docx Службени гласник РС, бр. 60/2011 На основу члана 15. став 1. и члана 64. став 2. Закона о Народној банци Србије ( Службени гласник РС, бр. 72/2003, 55/2004 и 44/2010), члана 69. став 3. и члана 70а. став

Више

Na osnovu člana 16 stav 1 Statuta Ljekarske komore Crne Gore, Skupština Ljekarske komore Crne Gore, na sjednici održanoj 30. aprila godine, doni

Na osnovu člana 16 stav 1 Statuta Ljekarske komore Crne Gore, Skupština Ljekarske komore Crne Gore, na sjednici održanoj 30. aprila godine, doni Na osnovu člana 16 stav 1 Statuta Ljekarske komore Crne Gore, Skupština Ljekarske komore Crne Gore, na sjednici održanoj 30. aprila 2018. godine, donijela je PRAVILNIK O UPISU U LJEKARSKU KOMORU CRNE GORE

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ TOPOLYA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA Број 2 Година XXXIX 29. март 2007. г., XXXIX. évfolyam 2. szám Topolya, 2007. március 29. Број 2. 29.03.2007. СТРАНА 10. OLDAL 2007.03.29. 2. szám 12.

Више

TEST Na putu izvan naselja zaustavljeno je vozilo zbog kvara. Na kojoj udaljenosti morate postaviti sigurnosni trougao iza zaustavljenog vozila

TEST Na putu izvan naselja zaustavljeno je vozilo zbog kvara. Na kojoj udaljenosti morate postaviti sigurnosni trougao iza zaustavljenog vozila TEST 16 1. Na putu izvan naselja zaustavljeno je vozilo zbog kvara. Na kojoj udaljenosti morate postaviti sigurnosni trougao iza zaustavljenog vozila na kolovozu? 1. minimalno 150 m iza vozila; 1 2. minimalno

Више

NACRT UGOVORA O STATUSNOJ PROMENI_pripajanje

NACRT UGOVORA O STATUSNOJ PROMENI_pripajanje На основу члана 486, 490. и 491. Закона о привредним друштвима ( Сл. гласник РС бр. 36/2011, 99/2011, 83/2014 др. закон и 5/2015) и члана 22. и 69. Закона о јавним предузећима ( Сл. гласник РС бр. 15/2016)

Више

N A C R T ZAKON O KRITIČNOJ INFRASTRUKTURI I. OSNOVNE ODREDBE Predmet zakona Član 1 Ovim zakonom uređuje se identifikacija, određivanje i zaštita krit

N A C R T ZAKON O KRITIČNOJ INFRASTRUKTURI I. OSNOVNE ODREDBE Predmet zakona Član 1 Ovim zakonom uređuje se identifikacija, određivanje i zaštita krit N A C R T ZAKON O KRITIČNOJ INFRASTRUKTURI I. OSNOVNE ODREDBE Predmet zakona Član 1 Ovim zakonom uređuje se identifikacija, određivanje i zaštita kritične infrastrukture Crne Gore (u daljem tekstu: kritična

Више

ПРАВИЛНИК О ПОСТУПКУ УНУТРАШЊЕГ УЗБУЊИВАЊА

ПРАВИЛНИК О ПОСТУПКУ УНУТРАШЊЕГ УЗБУЊИВАЊА На основу члана 16 Закона о заштити узбуњивача ( Сл. Гласник РС, бр. 128/2014) (даље: Закон) и Правилника о начину унутрашњег узбуњивања, начину одређивања овлашћеног лица код послодавца, као и другим

Више

Advokatska kancelarija Blagojević, Banja Luka

Advokatska kancelarija Blagojević, Banja Luka ZAKON O ROKOVIMA IZMIRENjA NOVČANIH OBAVEZA U POSLOVNIM TRANSAKCIJAMA ("Sl. glasnik RS", br. 31/2018) Član 1 Ovim zakonom uređuju se rokovi izmirenja novčanih obaveza u poslovnim transakcijama i pravne

Више

ODLUKA O OTUĐENJU GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA U JAVNOJ SVOJINI GRADA NOVOG SADA ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 11/2015, 8/2016 i 74/2016) I OPŠTE ODREDB

ODLUKA O OTUĐENJU GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA U JAVNOJ SVOJINI GRADA NOVOG SADA (Sl. list Grada Novog Sada, br. 11/2015, 8/2016 i 74/2016) I OPŠTE ODREDB ODLUKA O OTUĐENJU GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA U JAVNOJ SVOJINI GRADA NOVOG SADA ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 11/2015, 8/2016 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovom odlukom uređuju se postupak, uslovi,

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ KИКИНДА Година 50. дана године Број: 5. ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ 1. На основу одредбе члана 51. Статута општине Кикинда (

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ KИКИНДА Година 50. дана године Број: 5. ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ 1. На основу одредбе члана 51. Статута општине Кикинда ( СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ KИКИНДА Година 50. дана 20.02.2015. године Број: 5. 1. На основу одредбе члана 51. Статута општине Кикинда ( Службени лист општине Кикинда, број 4/06-пречишћени текст, 2/08, 19/08,

Више