Slide 1

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Slide 1"

Транскрипт

1 GRAD PIROT Turistička ponuda grada Pirota

2 Opšti podaci o Pirotu Grad Pirot jugoistok Srbije Površina teritorije km2 Broj naselja 72 Broj stanovnika ( prema popisu iz 2011.) Pirot administrativni centar Pirotskog Okruga, koga čine još opštine Bela palanka, Dimitrovgrad i Babušnica

3 Geografski položaj Grad Pirot smešten je u jugoistočnoj Srbiji, u pograničnoj zoni prema Republici Bugarskoj Nalazi se uz buduću trasu KORIDORA 10, na medjunarodnom putu E80

4 Turistički položaj Kada govorimo o položaju grada, možemo reći da se ovaj pravac ne uklapa u glavne turističke pravce Srbija i okolne zemlje čine velike napore da se koridorima preko svoje teritorije uključe u svetsku turističku cirkulaciju. Izgradnjom Koridora 10, odnosno kraka od Niša do Bugarske granice i dalje do Sofije, podstakla bi tranzit preko ove teritorije, što bi se pozitivno odrazilo i na turizam regije Prirodni koridor ( ranije poznatiji kao "Via militaris ), u današnje vreme takođe je iskorišćen za izgradnju magistralnih međunarodnih komunikacija. Železnička pruga i magistralni put E-80 predstavlja najkraću i najvažniju sponu između Zapadne i Srednje Evrope, sa jedne, i Bliskog i Srednjeg Istoka sa druge strane.

5 Udaljenost većih gradova od Pirota Pirot Niš ( 70 km) Pirot Beograd ( 305km) Pirot - Montana ( 132km) Pirot Sofija ( 87km )

6 PRIRODNE TURISTIČKE VREDNOSTI Geomorfološke turističke vrednosti Klima kao turistička vrednost Hidrografske turističke vrednosti Biogeografske karakteristike

7 Geomorfološke turističke vrednosti Kada govorimo o reljefu, posebno o Staroj planini kao najvećem potencijalu, zastupljeni su svi oblici reljefa od tektonskog do kraškog. Kao najvažnije celine Izdvajaju se masiv Stare planine, planina Vidlič i Visok izmedju njih.

8 Klima kao turistička vrednost Klima opštine Pirot i Stare planine definisana je kao kontinentalno planinska Karakteristike: sveža i kratka leta i duge i hladne zime Stara planina je 5 meseci pod snegom na visini iznad 1.700m Srednja godišnja temperatura vazduha u Pirotu iznosi 12 C.

9 Hidrografske turističke vrednosti Pirot i okolina imaju neujednačenu gustinu rečne mreže, obiluju površinskim i podzemnim vodenim tokovima. U prvom planu izdvajaju se reke, zatim jezera, izvori, vrela, potoci i močvare. Reka Nišava, najveća reka koja protiče kroz Pirot i deli grad na dva dela. Predstavlja potencijal za razvoj kupališnog i ribolovnog turizma Pirota.

10 ...reke Stare planine... Visočica u srcu Stare planine, jedna od najlepših i najprivlačnijih reka. Prolazi kroz veoma interesantnu klisuru, gde postoje više izletišta koja se mogu kategorisati kao potencijalni turistički lokaliteti. U reci dominira potočna pastrmka ( salma truta ) i ima odlične terene za mušičarenje. Topodolska reka, pritoka Visočice i karakteristična planinska reka. Svojom klisurastom dolinom, čistom vodom, raznovrsnim predelima kroz koje teče, predstavlja poseban prirodni turisticki resurs. Svakako, ova planinska reka, uz ozbiljan razvoj ruralnog turizma mesta kroz koja protiče mogla bi se uvrstiti u ekoturisticku ponudu Pirota.

11 Zavojsko jezero Zavojsko jezero nalazi se 17 km severoistočno od Pirota, u dolini reke Visočice,. Po svom postanku predstavlja jedino jezero takve vrste u Srbiji. Nastalo je urvanjem zemljišta u kanjonu Visočice, 2km nizvodno od sela Zavoj po kome je i dobilo ime. Jezero je nastalo godine Nadmorska visina 612 m Najveća dubina - 70 m Dužina obalske linije - 40 km Snaga hidroakumulacije - 80MW

12 ...najveći turistički potencijal!!! Zavojsko jezero se može pohvaliti skromnom turističkom infrastrukturom i smeštajnim kapacitetima. Do sada je na širem prostoru jezera, tačnije u selima koja gravitiraju Zavojskom jezeru kategorisano 10 objekata za smeštaj i prihvat turista, sa oko 30 ležajeva. Većina vikendica i plovnih objekata je u vlasništvu lokalnog stanovništva i koriste se za privatne potrebe. Nema uređenih plaža za kupanje, restorana I ugostiteljskih objekata, kao i nekih atrakcija na vodi.

13 Etnografske turističke vrednosti Etnografskim turističkim vrednostima obično se podrazumevaju običaji, narodna nošnja, folklor, gostoljubivost, gastronomija, svetkovine, estetika i drugi elementi tradicionalnog i savremenog života ljudi. Domaća radinost i zanati na širem prostoru opštine Pirot imaju dugu, bogatu i raznovrsnu tradiciju. Zanati koji su se očuvali do današnjeg dana i koji mogu ući u turističku ponudu ovog prostora svakako su: ćilimarstvo i izrada kačkavalja.

14 Ćilimarstvo Pirota Pored mnogobrojnih studija o pirotskom ćilimu nisu još uvek utvrđeni njegovi počeci. Njegova unikatnost i originalnost ogleda se u kvalitetu i trajnosti, šarama i bojama, razboju na kome je izrađen. Jednu od najbogatijih zbirki ćilima Poseduje Muzej Ponišavlja u Pirotu, kao i Etnografski Muzej i Muzej primenjene umetnosti u Beogradu. Poslednjih godina izradom i prodajom originalnih ćilimova bave se preduzeća "Ponišavlje "iz Pirota i ćilimarska zadruga "Damsko scce iz Pirota.

15 Pirotski kačkavalj Svakako pored ćilima simbol i obeležje ovog grada je i kačkavalj. Početak proizvodnje kačkavalja započinje sedamdesetih godina XIX veka. U početku je kačkavalj izrađivan isključivo od ovčijeg mleka da bi se tek kasnije pravio i od kravljeg mleka ili mešanog (takozvani mešanac). Danas se proizvodnjom ovog pirotskog specijaliteta bavi Mlekarska škola Dr.Obren Pejić kao I Mlekara Visočica.

16 Peglana kobasica Jedan od najpopularnijih pirotskih proizvoda Ovaj specificni brend proizveden je koriscenjem najkvalitetnijih vrsta mesa Poseban nacin proizvodnje, bez termicke obrade i konstantnim peglanjem. Opstina Pirot i mali proizvodjaci ulažu ogromne napore kako bi se i ovaj proizvod zaštitio, kao jos jedan od prepoznatljivih brendova sa ovog prostora, tačnije iz Pirota.

17 Umetničke turističke vrednosti Kulturno- istorijski spomenici Brojni su kulturno-istirijski spomenici ovog prostora koji govore o prošlosti jednog vremena. Nalaze se na mestu nastanka ili se čuvaju u posebnim ustanovama. Postoje građevine i spomenici koji su stari nekoliko stotina godina. To su srednjovekovna utvrđenja, crkve, spomenici i stare kuće.

18 Najposećeniji spomenici kulture Temački manastir Sveti Đorđe, koji se nalazi 18 km severno od Pirota, a zove se po selu i reci Temska. Podignut je u drugoj polovini XVI veka. Živopis glavnog sela manastira je iz godine,a 1654 godine je dozidan današnji spoljni narteks. U toku XVII veka manastir je više puta stradao i bio obnavljan. Početkom godine Skupština opštine Pirot donela je odluku o privremenoj zaštiti okoline manastira Sveti Đorđe.

19 Jedinstvena pećinska crkva Pećinska crkva, crkva Svetog Petra i Pavla, kod sela Rsovci, na Staroj planini. Reč je o araktivnom srednjevekovnom spomeniku kulture sa ostatkom fresaka iz XIII veka. Pećina je smeštena desetak metara iznad nivoa reka, u steni. Na severnoj strani sačuvan je ostatak prvobitnog živopisa figura Hrista Mladenca. Freska Hristos Mladenac je gotovo jedinstvena u srpskom fresko slikarstvu. Isus je predstavljen kao mlad i ćelav. Crkva Sv.Pavla i Petra u Rsovcima proglašena je kulturnim dobrom i pod zaštitom je države od godine.

20 Manifestacioni turizam Pirota Pirot grad poznat po svojim tradicionalnim i medjunarodnim manifestacijama koje se mogu iskoristiti u smislu turističke promocije grada Neke od važnih manifestacija koje treba posetiti: Sajam pirotske peglane kobasice 30.januar i 31.januar Sajam staroplaninskih jela, selo Temska druga subota u julu mesecu Medjunarodni Naučno istraživački kamp Stara planina, jul - Temska Medjunarodni Osveženje fest 13.avgust Ribolovački kotlić septembar mesec Medjunarodni folklorni festival avgust mesec Sajam suvenira - maj mesec Medjunarodno takmičenje u ribolovu, Zavojsko jezero 28. avgust Izložba vina i rakije, selo Izvor, 15.februar Jagnjijada, selo Krupac, maj mesec Festival sira i kackavalja, 15.oktobar

21 Smeštajni kapaciteti Seoska gazdinstva na Staroj planini, 13 sela, 31 kuća, 148 ležajeva Hotel Alma i Hotel Analux - novi hoteli u ponudi Hotel StarA, planinarski dom, Stara planina 12 soba, 43 ležajeva Konaci Vrelo, Stara planina 4 soba, 15 ležajeva nije u funkciji Garni Hotel SIN KOM, Pirot 19 soba, 52 ležajeva Hotel Gali, Pirot - 25 soba. 40 ležajeva Hotel Dijana, Pirot 10 soba, 20 ležajeva Prenoćište Tiha noć, Pirot 12 soba, 20 ležajeva

22 Trenutna turistička ponuda Ne postoji definisan turistički proizvod STARA PLANINA nova turistička destinacija TO Pirot bavi se promocijom postojeće turističke ponude u vrlo skromnim okvirima Postoji web sajt na adresi na kome postoji poseban segment seoski turizam. Rezervacija smeštaja vrši se preko TO Pirot. Novi Program paketi obilaska vodopada, manastira, kanjona.. Lovni i ribolovni paketi na Staroj planini... Manifestacioni turizam, posećenost manifestacija U turističkoj ponudi TO Pirot predstavljena su 8 izletišta u okolini Pirota, i to: Planinarski Dom, Vrelo, Temac, Sukovski manastir, Poganovo i Zavojsko jezero, planinski dom Dojkinci, kanjon reke Jerme Od kulturnih znamenitosti izdvajaju se: Tvrdjava Kale iz XIV veka, Narodni Muzej Ponišavlje, Manastir Sv. Djordje u selu Temska iz XIV veka, Pećinska crkva u selu Rsovci, na Staroj planini.

23 Park prirode Stara planina

24 Park prirode Stara planina

25 Водопад Пиљ Висина 64 метара Један од највиших водопада у Србији Налази у подножју врха Пиљ (1.467) Откривен тек године Састоји се из две каскаде Горњи и Доњи Пиљ

26

27

28

29 Водопад Чунгуљ Име добио по планинсом врху Чунгуљ Откривен године Висина водопада 42m

30

31

32

33 PEĆINSKA CRKVA, VODOPAD TUPAVICA, SLAVINJSKO GRLO

34 Pećinska crkva selo Rsovci

35

36

37

38

39 IZLETIŠTE VRELO Nadmorska visina 733m Коmpleks vikendica i radničko odmaralište Vizitor centar prezentacija prirodnog nasleđa Stare planine Ribnjak pastrmke Staze za šetnju, staze zdravlja

40

41 VODOPAD TUPAVICA Visina 15 metara Udaljen stotinak metara od puta Јedan od najlepših i najpristupačnijih vodopada na Staroj planini

42

43

44 KLISURA ROSOMAČKE REKE Rosomački lonci/slavinjsko grlo Reka pripada slivu Visočice Lako se stiže pešaka ili biciklom Prepuna malih lonaca ( virova)

45

46

47

48 Vizija turizma na Staroj planini prema Master planu Na osnovu rasporeda i kapaciteta sistema alpskog skijališta, na osnovu valorizacije pogodnosti terena za izgradnju neposredno u podnožju tog skijališta, kao i na osnovu mogućnosti racionalnog saobraćajnog pristupa, određene su lokacije turističkih centara, turističkih naselja i turističkih punktova i sela. Turistički rizort Jabučko ravnište -Budući kapacitet jednovremenog skijaša, sa 32 žičare i medjusobnu vezu.

49 Pirot iz ugla turističkog mesta Kategorija ostalih turističkih mesta, potrebna ogromna ulaganja Prezentacija turističkih potencijala na medjunarodnim sajmovima i manifestacijama Skromni smeštajni kapaciteti u gradu Obeležavanje i stavljanje u funkciji prirodnih i kulturnih potencijala Organizacija turističkih manifestacija Turizam na selu ( noćenja, , noćenja, ) UG žena sa sela, plasman proizvoda u većim hotelima Programi obilaska vodopada ( 80% piroćanaca ne zna za postojanje istih) Programi obilaska manastira i crkava Lovni i ribolovni paketi Omladinski turizam, kampovi, sportsko avanturističke manifestacije Mreža prodaja suvenira Turistički vodiči i lokalni turistički pratioci Formiranje turističkog info centra Pirot Spremni projekti za novi poziv IPA Strategija razvoja turizma opštine Pirot

50 Planovi, proglami i projekti... Rekonstrukcija karaule Dojkinci projekat prekogranične saradnje sa Bugarskom ( vrednost projekta eura, grad Pirot i TO Pirot) trenutni izgled - budući izgled Turistički info centar Pirot proširenje prostorija (spreman za realizaciju) Naučno istraživački centar Temsko spreman za realizaciju Rekonstrukcija tvrdjave Kale, zona A1 i A11 Vertikalna saobraćajno-turistička signalizacija Mobilne aplikacije grada i Stare planine

51 ... Uredjenje plaža na Zavojskom jezeru Završetak projekta rekonstrukcija stare škole u Pakleštici Rekonstrukcija škole u selu Vlasi SRP Jerma Putna i turistička Infrastruktura Putni pravac brana-mrtvački most Topli do Topli do- Babin zub 10 km Završetak putnog pravca do sela Gostuša Putni pravac Pirot Mirkovci Jabučko ravnište Karaula 01.maj Jelovica lovni turizam

52 ODRŽIVI TURIZAM IPA 2016 Neki od specifičnih ciljeva i aktivnosti koje se mogu finansirati Podrška očuvanju prirodnog, kulturnog i istorijskog nasleđa u funkciji turizma, uključujući i restauraciju objekata nasleđa i održavanje tradicionalnih predela Unapređenje integracije između različitih vidova službe saobraćaja i jednostavnost upotrebe od strane turista signalizacija Obezbediti širok pristup turističkih informacija javnom sektoru Izrada planova upravljanja teritorijom zajedničkih turističkih područja Razvoj male infrastrukture u turističkim mestima ( sanacija pristupnih puteva, mali granični prelazi, dogradnja, nadogradnja, unapređenje javne komunalne mreže u mestima i sl.) Dodatna tehnička infrastruktura manjeg obima u tur.mestima ( igrališta, rekreativni i sportski objekti, uređenje, osvetljenje i sl.) Eko staze, biciklističke staze, staze zdravlja, jahanja, penjanja i sl... Osnivanje info centara, gis platformi, zajedničke platforme za on line rezervacije... Zaštita geografskog porekla lokalnih tradicionalnih proizvoda... SPISAK NIJE KONAČAN...!

53 Zaključak i preporuke Turisticka organizacija Srbije, kao i lokalna turisticka organizacija treba da imaju ključnu ulogu u pokretanju i afirmaciji ekoturističkih proizvoda i modela svih vidova turizma Pirota i okoline, kao i početnu edukaciju lokalnog stanovništva. Uz Turisticku organizaciju Srbije, Turističku organizaciju Pirota i JP Srbijašume kao staraoca Parka prirode Stara planina, stvorile bi se institucionalne predpostavke za intenzivniji razvoj turizma Stare planine, kao najvećeg potencijala, a samim tim i opštine Pirot, kao budućeg turističkog centra

54 Preporuke za dalji razvoj i mogućnost za prekograničnu saradnju Izrada Strategije razvoja turizma opštine Pirot za period godina Uredjenje komunalne i turističke infrastrukture u selima Razvoj i uspostavljanje turističkih atrakcija na prostoru Stare planine Markacija i uspostavljanje vertikalne-saobraćajne turističke signalizacije na svim putnim pravcima, android aplikacija PP Stara planina Kapaciteti za razvoj edukativno rekreativnog turizma Seoski turizam veća saradnja javnog, privatnog I civilnog sektora Pomoc umrežavanju lokalnih proizvođača hrane i zanatlija Edukacija I usavršavanje Manifestacioni turizam, tranzitni i kongresni turizam Lov i ribolov, verski turizam, sportski turizam ( odlična infrastruktura) Regionalna saradnja I povezivanje IPA fondovi što veći kapacitet iskorišćenosti i saradnja sa Bugarskom

55

Fondovi i mogućnosti finansiranja razvoja ruralnog turizma

Fondovi i mogućnosti finansiranja razvoja ruralnog turizma Fondovi i mogućnosti finansiranja razvoja ruralnog turizma Aleksandar Ostojić Regionalna privredna komora Leskovac Ruralni turizam u Srbiji Republika Srbija ima komparativne prednosti za razvoj ruralnog

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation DANILOVGRAD U BROJKAMA Površina: 501 km² Stanovništvo: 18.472 (Popis 2011.godine) povećanje za 12% u odnosu na 2003. Nadmorska visina od 30 do 2100 mnv Ravničarski dio do 200 mnv 140,5 km² Brdsko područje

Више

Sluzbeni glasnik opstine Knic broj 3/2009

Sluzbeni glasnik opstine Knic broj 3/2009 СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ КНИЋ Година: 2019. Број: 02. Кнић, 22. 03. 2019. Цена 100,00 дин. Претплата: 700,00 дин. АКТИ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ОПШТИНСКО ВЕЋЕ ОПШТИНЕ КНИЋ, на седници од 20.03.2019. године, на

Више

Microsoft PowerPoint - JosipovicStudija NP Tara-Drina_9 [Read-Only] [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - JosipovicStudija NP Tara-Drina_9 [Read-Only] [Compatibility Mode] Marijana Josipovic i NACIONALNI PARK TARA REZERVAT BIOSFERE DRINA Rezervat Biosfere Drina nalazi se na području oko srednjeg toka reke Drine, obuhvata deo pograničnog područja Istocne Bosne i Zapadne Srbije.

Више

Microsoft Word - Predmeti po Bolonji 2010.doc

Microsoft Word - Predmeti po Bolonji 2010.doc ГЕОГРАФИЈА ОСНОВНЕ АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ Увод у географију ТМ 2 + 1 + 0 + 0 5 Картографија СА 2 + 2 + 1 + 0 Математичка гeографија СА 2 + 1 + 0 + 0 5 Географски информациони системи СА 2 + 2 + 0 + 0 6 Геологија

Више

Студијски програм: Географија Година Предмет Први рок (јануарски) Други рок Трећи рок Четврти рок Пети рок Шести рок 1 Увод у географију у 10 h

Студијски програм: Географија Година Предмет Први рок (јануарски) Други рок Трећи рок Четврти рок Пети рок Шести рок 1 Увод у географију у 10 h Географија Година Предмет Први рок (јануарски) Други рок Трећи рок Четврти рок Пети рок Шести рок 1 Увод у географију 13.02. у 10 h 04.04. у 10 h 05.06. у 12 h 26.06. у 12 h 04.09. у 12 h 25. 09. у 12

Више

Microsoft PowerPoint - Branding_Mavrovo jul 07_Ivanov [Read-Only] [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - Branding_Mavrovo jul 07_Ivanov [Read-Only] [Compatibility Mode] БРЕНДИРАЊЕ ПРОИЗВОДА ИЗ ОВЧАРСКЕ ПРОИЗВОДЊЕ Сергеј Иванов, др вет. мед. Натура Балканика Природњачко друштво Димитровград, Србија Појам бренда БРЕНД са економског становишта има значење симбола, односно

Више

Ohrid, 5 dana

Ohrid, 5 dana OHRID - ČAROBNI BISER BALKANA, 5 dana Br. dana: 5 Tip putovanja: Putovanje autobusom Polasci: 14.06, 10.09.2018. Cena od: 115-125 Program putovanja: 1. dan: SRBIJA - OHRID Polazak iz Valjeva Jugopetrol

Више

MAYAK TOURS d.o.o Beograd, Topličin venac 3 Licenca OTP 7 / 2013 od TEL./FAX / PIB: ; M

MAYAK TOURS d.o.o Beograd, Topličin venac 3 Licenca OTP 7 / 2013 od TEL./FAX / PIB: ; M MAYAK TOURS d.o.o. 1 1000 Beograd, Topličin venac 3 Licenca OTP 7 / 2013 od 20.02.2013. TEL./FAX +381 11 30 36 400/+381 11 32 84 105 PIB: 107349243; Matični : 20785497; e-mail: office@mayaktours.com www.mayaktours.com

Више

ШЕСТИ ИСПИТНИ РОК ШКОЛСКЕ 2011/12

ШЕСТИ ИСПИТНИ РОК ШКОЛСКЕ 2011/12 СТУДИЈСКИ ПРОГРАМ ГЕОГРАФИЈА Увод у географију 03. 07. у 15 h Студентски трг 3 Картографија Писмени: 01. 07. у 14 h Усмени: 02. 07. у 10 h Студентски трг 3 Математичка географија 03. 07. у 14,30 h Студентски

Више

Dovršetak obnove i uređenja Kaštela Morosini-Grimani i organizacija difuznog hotela

Dovršetak obnove i uređenja Kaštela Morosini-Grimani i organizacija difuznog hotela Projekt: Dovršetak obnove i uređenja Kaštela Morosini-Grimani Projekt dovršetka obnove i uređenja Kaštela Morosini- Grimani Projekt obnove, ali prvenstveno njegove namjene i stavljanje u funkciju kaštel

Више

Novi sportsko – turistički projekti: OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO),Mesna zajednica Sefkerin: TRODNEVNI PROGRAM ZA MANDALINU

Novi sportsko – turistički projekti: OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO),Mesna zajednica Sefkerin: TRODNEVNI PROGRAM ZA MANDALINU Novi sportsko turistički projekti: OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO) OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO) Opovo, 1. avgust 2019; Projekat Uređenja i opremanja parka za bicikliste u

Више

Студијски програм: Географија Година Предмет Други рок Сала 1 Увод у географију у 9 h Студентски трг 3, Сала 1 1 Картографија у 10 h п

Студијски програм: Географија Година Предмет Други рок Сала 1 Увод у географију у 9 h Студентски трг 3, Сала 1 1 Картографија у 10 h п Студијски програм: Географија 1 Увод у географију 10. 04. у 9 h Студентски трг 3, Сала 1 1 Картографија 03. 04. у 10 h писмени 04. 04. у 10 h усмени Студентски трг 3, Сала 1 1 Картографија 1 03. 04. у

Више

Студијски програм: Географија Година Предмет Четврти рок Сала 1 Увод у географију у 9 h Студентски трг 3 1 Картографија у 10 h писмени

Студијски програм: Географија Година Предмет Четврти рок Сала 1 Увод у географију у 9 h Студентски трг 3 1 Картографија у 10 h писмени Студијски програм: Географија Увод у географију 02. 07. у 9 h Картографија 05. 07. у 0 h писмени 08. 07. у 0 h усмени Картографија 05. 07. у 0 h, Лаб. за картографију Математичка географија 0. 07. у 9

Више

Студијски програм: Географија Година Предмет Четврти рок Сала 1 Увод у географију у 9 h Студентски трг 3 1 Картографија у 10 h писмени

Студијски програм: Географија Година Предмет Четврти рок Сала 1 Увод у географију у 9 h Студентски трг 3 1 Картографија у 10 h писмени Студијски програм: Географија Увод у географију 02. 07. у 9 h Студентски трг 3 Картографија 05. 07. у 0 h писмени 08. 07. у 0 h усмени Студентски трг 3, Сала Картографија 05. 07. у 0 h Студентски трг 3,

Више

Студијски програм: Географија Година Предмет Трећи рок Сала 1 Увод у географију у 9 h Студентски трг 3, Сала 2 1 Картографија у 10 h п

Студијски програм: Географија Година Предмет Трећи рок Сала 1 Увод у географију у 9 h Студентски трг 3, Сала 2 1 Картографија у 10 h п Студијски програм: Географија 1 Увод у географију 05. 06. у 9 h Студентски трг 3, Сала 2 1 Картографија 06. 06. у 10 h писмени 07. 06. у 10 h усмени 1 Картографија 1 06. 06. у 10 h Студентски трг 3, Лаб.

Више

СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИН

СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИН СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj 2017. ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИНА IX ПАНЧЕВО, 30 Август 2017. ГОДИНЕ Аконтација претплате

Више

Grad Kraljevo

Grad Kraljevo GRAD KRALJEVO Investicioni potencijali Lokacija Centralna Srbija P = 1530 km² Infrastruktura Autoput se nalazi 70 km od Kraljeva Planirana izgradnja autoputa Preljina - Kraljevo - Pojate Ibarska magistrala

Више

Istarska razvojna agencija

Istarska razvojna agencija Istarska razvojna agencija - IDA d.o.o. Brendiranje Istarske županije kao regije kvalitetnih proizvoda i usluga putem oznake IQ - Istrian Quality Istarska kvaliteta Beograd, 26.03.2019. Istarska razvojna

Више

Анекс 5 Униформни програми и програмске активности јединица локалне самоуправе ПРОГРАМ 1 Назив СТАНОВАЊЕ, УРБАНИЗАМ И ПРОСТОРНО ПЛАНИРАЊЕ Шифра 1101 С

Анекс 5 Униформни програми и програмске активности јединица локалне самоуправе ПРОГРАМ 1 Назив СТАНОВАЊЕ, УРБАНИЗАМ И ПРОСТОРНО ПЛАНИРАЊЕ Шифра 1101 С Анекс 5 Униформни програми и програмске активности јединица локалне самоуправе ПРОГРАМ 1 СТАНОВАЊЕ, УРБАНИЗАМ И ПРОСТОРНО ПЛАНИРАЊЕ 1101 Урбанизам и просторно планирање Планирање, уређење и коришћење простора

Више

Poštovani, Zadovoljstvo nam je da Vam predstavimo Hotel FONTANA u potpuno novom sjaju. Hotel FONTANA se nalazi u srcu Vrnjačke Banje, na samo nekoliko

Poštovani, Zadovoljstvo nam je da Vam predstavimo Hotel FONTANA u potpuno novom sjaju. Hotel FONTANA se nalazi u srcu Vrnjačke Banje, na samo nekoliko Poštovani, Zadovoljstvo nam je da Vam predstavimo Hotel FONTANA u potpuno novom sjaju. Hotel FONTANA se nalazi u srcu Vrnjačke Banje, na samo nekoliko koraka od banjske promenade i parka. Spoj tradicionalnog

Више

Microsoft PowerPoint - TP 13.ppt [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - TP 13.ppt [Compatibility Mode] TURISTIČKA PONUDA Količina roba i usluga koja se nudi turistima na određenom turističkom tržištu, po određenoj ceni odn. deviznom kursu Veliki broj učesnika Privlačno, korisno, platežno prihvatljivo U

Више

Microsoft Word - final.doc

Microsoft Word - final.doc ВИША ТУРИСТИЧКА ШКОЛА ПРИЈЕМНИ ИСПИТ (јуни 2006.г.) ГЕОГРАФИЈА ГРУПА I 1. Прва земља у свету по производњи соје, меса и кукуруза је: а) мађарска б)бразил в) САД 2. Развође између Црноморског и јадранског

Више

Boris Žgomba 6. Regionalni forum obiteljskog smještaja Istarske županije Medulin,

Boris Žgomba 6. Regionalni forum obiteljskog smještaja Istarske županije Medulin, Boris Žgomba 6. Regionalni forum obiteljskog smještaja Istarske županije Medulin, 26.02.2019. 1. O Uniline-u 2. Obiteljski smještaj = važan segment Hrvatskog turizma 3. Kako dolazimo do gosta? 4. Novosti

Више

PROJEKT GRADOVI EUROPE

PROJEKT GRADOVI EUROPE PROJEKT GRADOVI EUROPE LJUBLJANA LUCIA ŠANDRIĆ 7.A I.dio Zašto Ljubljana? Na otoku Ravi gdje svako ljeto provodim praznike upoznala sam prijateljicu Lenu koja živi u Ljubljani. Svake godine Lena mi priča

Више

Microsoft Word - Kvalitet zivota.doc

Microsoft Word - Kvalitet zivota.doc КВАЛИТЕТ ЖИВОТА КУЛТУРНЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ МАРТ АПРИЛ МАЈ ЈУН ЈУЛ АВГУСТ СЕПТЕМБАР ОКТОБАР - Свет жена Лозница - Прослава боја на чокешини - Манастир Чокешина - Такмичење у парглајдингу - Гучево, Бања Ковиљача

Више

- VELIKA TRNOVITICA - Strategija razvoja

- VELIKA TRNOVITICA - Strategija razvoja Strategija razvoja Općine Velika Trnovitica za razdoblje 2019. 2027. Akcijski plan za provođenje projekata Strategije razvoja Općine Velika Trnovitica u 2019. godini FINAL DRAFT ver 1.0 Velika Trnovitica,

Више

EVROPSKI GRADOVI PROGRAM MOSKVA 4 DANA (3 NOĆENJA) UKRATKO O DESTINACIJI Moskva je glavni i najnaseljeniji grad Rusije. To je jedan o

EVROPSKI GRADOVI   PROGRAM MOSKVA 4 DANA (3 NOĆENJA) UKRATKO O DESTINACIJI Moskva je glavni i najnaseljeniji grad Rusije. To je jedan o EVROPSKI GRADOVI www.bv-travel.me PROGRAM MOSKVA 4 DANA (3 NOĆENJA) UKRATKO O DESTINACIJI Moskva je glavni i najnaseljeniji grad Rusije. To je jedan od glavnih ekonomskih, kulturnih, finansijskih i obrazovnih

Више

РЕПУБЛИКА СРПСКА ОПШТИНА ШАМАЦ НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ОПШТИНСКА УПРАВА Одјељење за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Краља Александра I Карађор

РЕПУБЛИКА СРПСКА ОПШТИНА ШАМАЦ НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ОПШТИНСКА УПРАВА Одјељење за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Краља Александра I Карађор РЕПУБЛИКА СРПСКА ОПШТИНА ШАМАЦ НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ОПШТИНСКА УПРАВА Одјељење за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Краља Александра I Карађорђевића 4, 76230 Шамац, тел: 054/611-800, Факс:054/620-300

Више

На основу члана 56. Статута Града Ниша (''Службени лист Града Ниша'', број 88/2008, 143/2016 и 18/2019), члана 72. Пословника о раду Градског већа Гра

На основу члана 56. Статута Града Ниша (''Службени лист Града Ниша'', број 88/2008, 143/2016 и 18/2019), члана 72. Пословника о раду Градског већа Гра На основу члана 56. Статута Града Ниша (''Службени лист Града Ниша'', број 88/2008, 143/2016 и 18/2019), члана 72. Пословника о раду Градског већа Града Ниша ( Службени лист Града Ниша број 1/2013, 95/2016,

Више

ZAKON O EFIKASNOM KORIŠĆENJU ENERGIJE - Predlog -

ZAKON O EFIKASNOM KORIŠĆENJU ENERGIJE - Predlog - Crna Gora Ministarstvo ekonomije ENERGETSKA EFIKASNOST U TRANSPORTU Autor: Aleksa Ćulafić Dani energetske efikasnosti - Tivat, 5. mart 2019. godine Institucionalni okvir; Sadržaj: Razvoj održivog korišćenja

Више

TARIFA ZA LOKALNE ADMINISTRATIVNE TAKSE

TARIFA  ZA  LOKALNE  ADMINISTRATIVNE  TAKSE Na osnovu člana 1 stav 3 Zakona o administrativnim taksama ( Službeni list RCG, br. 55/03, 46/04, 81/05, 02/06 i Službeni list CG, br. 22/08, 77/08, 03/09, 40/10, 73/10, 20/11 i 26/11), člana 5 stav 1

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation ОПШТИ ПРЕГЛЕД ДРУГОГ ПОЗИВА 1 Садржај Програма Интеррег-ИПА II Програм прекограничне сарадње Бугарска-Србија направљен је у оквиру Eвропске стратегије за паметан, одржив и инклузивни раст и релевантних

Више

Пројекат обнове цркве Светог Георгија у Гомиљанима

Пројекат обнове цркве Светог Георгија у Гомиљанима Назив пројекта Врста документа Носилац израде Наручилац Рад на терену ПРОЈЕКАТ ОБНОВЕ ЦРКВЕ СВЕТОГ ГЕОРГИЈА У ГОМИЉАНИМ Главни пројекат Републички завод за заштиту културно-историјског и природног н Српска

Више

ЗЛАТАРЕЊЕ

ЗЛАТАРЕЊЕ ЗЛАТАРЕЊЕ Ако подједнако волите спорт и природу, такмичења и изазове, на правом сте месту! Све то нуди Златар, планина која је својом специфичном климом, пејзажом и 285 сунчаних дана годишње завредела

Више

ПЛАН РАДА СПОРТСКОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ ПЛАН РАДА СПОРТСКОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ ЗА ГОДИНУ Нови Сад, март 2018.године

ПЛАН РАДА СПОРТСКОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ ПЛАН РАДА СПОРТСКОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ ЗА ГОДИНУ Нови Сад, март 2018.године ПЛАН РАДА СПОРТСКОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ ЗА 2018. ГОДИНУ Нови Сад, март 2018.године Управни одбор Спортског савеза Војводине, разматрао је и усвојио Програм рада и финансијски план ССВ у скраћеном облику,

Више

Slide 1

Slide 1 PANEL 6: ORGANSKA I INTEGRALNO KONTROLISANA POLJOPRIVREDA: NEISKORIŠĆENI POTENCIJALI SRBIJE Tema izlaganja: Organska poljoprivreda potencijal Srbije? Nenad Novaković, direktor OCS-a 10/22/2013 1 Poljoprivreda

Више

ПРОГРАМ РАДА ТУРИСТИЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ПРИБОЈ ЗА ГОДИНУ Туристичка организација Прибој се бави промоцијом туристичких потенцијала општине Прибој и

ПРОГРАМ РАДА ТУРИСТИЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ПРИБОЈ ЗА ГОДИНУ Туристичка организација Прибој се бави промоцијом туристичких потенцијала општине Прибој и ПРОГРАМ РАДА ТУРИСТИЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ПРИБОЈ ЗА 2019. ГОДИНУ Туристичка организација Прибој се бави промоцијом туристичких потенцијала општине Прибој и подстицањем развоја туризма у општини. У складу с

Више

"МИОПРОЈЕКТ" ДОО, ВРЊАЧКА БАЊА / БЕОГРАД Врњачка Бања,Краљевачка 5, / Београд,Палилула, Иванковачка 16 ПИБ : ; МБ : ; бр рачуна 200-

МИОПРОЈЕКТ ДОО, ВРЊАЧКА БАЊА / БЕОГРАД Врњачка Бања,Краљевачка 5, / Београд,Палилула, Иванковачка 16 ПИБ : ; МБ : ; бр рачуна 200- "МИОПРОЈЕКТ" ДОО, ВРЊАЧКА БАЊА / БЕОГРАД Врњачка Бања,Краљевачка 5, / Београд,Палилула, Иванковачка 16 ПИБ : 108484442 ; МБ : 21008702; бр рачуна 200-2785040101908-46 mioprojektbg@gmail.com; djordje@miodragovic.com;

Више

Microsoft Word - Informacije o turistiēkom prometu 2016

Microsoft Word - Informacije o turistiÄ“kom prometu 2016 STATISTIČKO IZVJEŠĆE Smještajni kapaciteti na području Šibensko kninske županije HOTELI I APARTMANSKA NASELJA 10.196 PRIVATNI SMJEŠTAJ 56.420 KAMPOVI 12001 ODMARALIŠTA (14) 598 mjesta SVEUKUPNO SMJEŠTAJNIH

Више

Zapadni Karpati - Apuseni, Rumunija - 4 via ferate Mokanita / Zmajeva kuća / Nebeski let / Crne stene [VF] 24. oktobar (četvrtak) Polazak na akciju ka

Zapadni Karpati - Apuseni, Rumunija - 4 via ferate Mokanita / Zmajeva kuća / Nebeski let / Crne stene [VF] 24. oktobar (četvrtak) Polazak na akciju ka Zapadni Karpati - Apuseni, Rumunija - 4 via ferate Mokanita / Zmajeva kuća / Nebeski let / Crne stene [VF] 24. oktobar (četvrtak) Polazak na akciju kasnim večenjim satima. Tačne satnice i mesto polaska

Више

Microsoft PowerPoint - Jaroslav Cerni ppt

Microsoft PowerPoint - Jaroslav Cerni ppt Институт за водопривреду Јарослав Черни АД Институт за водопривреду Јарослав Черни, основан 1947. године, водећа је научноистраживачка организација у Србији у области вода. ДЕЛАТНОСТИ Теоријска и примењена

Више

EVROPSKI GRADOVI PROGRAM MILANO 5 DANA (4 NOĆENJA) MILANO - Milano se nalazi u sjevernoj Italiji i predstavlja finansijski, modni i k

EVROPSKI GRADOVI   PROGRAM MILANO 5 DANA (4 NOĆENJA) MILANO - Milano se nalazi u sjevernoj Italiji i predstavlja finansijski, modni i k EVROPSKI GRADOVI www.bv-travel.me PROGRAM MILANO 5 DANA (4 NOĆENJA) MILANO - Milano se nalazi u sjevernoj Italiji i predstavlja finansijski, modni i kulturni centar ovog dijela Italije. Ovaj grad se ne

Више

EVROPSKI GRADOVI PROGRAM MILANO 4 DANA ( 3 NOĆENJA) UKRATKO O DESTINACIJI MILANO - Milano se nalazi u sjevernoj Italiji i predstavlja

EVROPSKI GRADOVI   PROGRAM MILANO 4 DANA ( 3 NOĆENJA) UKRATKO O DESTINACIJI MILANO - Milano se nalazi u sjevernoj Italiji i predstavlja EVROPSKI GRADOVI www.bv-travel.me PROGRAM MILANO 4 DANA ( 3 NOĆENJA) UKRATKO O DESTINACIJI MILANO - Milano se nalazi u sjevernoj Italiji i predstavlja finansijski, modni i kulturni centar ovog dijela Italije.

Више

ODLUKA O POSTAVLJANJU SISTEMA JAVNIH BICIKALA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA ("Sl. list grada Beograda", br. 103/2018 i 118/2018) I OSNOVNE ODREDBE Član

ODLUKA O POSTAVLJANJU SISTEMA JAVNIH BICIKALA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA (Sl. list grada Beograda, br. 103/2018 i 118/2018) I OSNOVNE ODREDBE Član ODLUKA O POSTAVLJANJU SISTEMA JAVNIH BICIKALA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA ("Sl. list grada Beograda", br. 103/2018 i 118/2018) I OSNOVNE ODREDBE Član 1 Ovom odlukom propisuju se uslovi i način postavljanja

Више

ХРОНИКЕ Изложба Нематеријално културно наслеђе Србије Пратећи стратегију систематског и континуираног рада на очувању нематеријалног културног наслеђа

ХРОНИКЕ Изложба Нематеријално културно наслеђе Србије Пратећи стратегију систематског и континуираног рада на очувању нематеријалног културног наслеђа ХРОНИКЕ Изложба Нематеријално културно наслеђе Србије Пратећи стратегију систематског и континуираног рада на очувању нематеријалног културног наслеђа Србије, Центар за нематеријално културно наслеђе,

Више

Feb-18 Mar-18 Apr-18 Maj-18 Jun-18 Jul-18 Avg-18 Sep-18 Okt-18 Nov-18 Dec-18 Jan-19 Feb-19 CRNA GORA UPRAVA ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 52

Feb-18 Mar-18 Apr-18 Maj-18 Jun-18 Jul-18 Avg-18 Sep-18 Okt-18 Nov-18 Dec-18 Jan-19 Feb-19 CRNA GORA UPRAVA ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 52 Feb-18 Mar-18 Apr-18 Maj-18 Jun-18 Jul-18 Avg-18 Sep-18 Okt-18 Nov-18 Dec-18 Jan-19 Feb-19 CRNA GORA UPRAVA ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 52 Podgorica, 29. mart 2019. godine Prilikom korišćenja

Више

Microsoft Word - SADRZAJ.doc

Microsoft Word - SADRZAJ.doc КОНСУЛТАЦИЈЕ И САРАДЊА: Републичка дирекција за путеве, Регионални центар "Север", Нови Сад ЈЖТП "Београд", сектор за стратегију и развој ЈВП "Воде Војводине" Нови Сад Републички хидрометеоролошки завод,

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА БОРА ГОДИНА: I БРОЈ: АВГУСТ ГОДИНЕ ЦЕНА : 80 ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА: ДИНАРА 8 На основу чланова 88. и 89. Закона о пл

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА БОРА ГОДИНА: I БРОЈ: АВГУСТ ГОДИНЕ ЦЕНА : 80 ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА: ДИНАРА 8 На основу чланова 88. и 89. Закона о пл СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА БОРА ГОДИНА: БРОЈ: 5 20. АВГУСТ 2018. ГОДИНЕ ЦЕНА : 80 ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА: 4.000 ДИНАРА 8 На основу чланова 88. и 89. Закона о планирању и изградњи ( Службени гласник РС, бр. 72/09,

Више

УПУТСТВО ЗА ИЗРАДУ СЕМИНАРСКОГ РАДА ИЗГЛЕД НАСЛОВНЕ СТРАНЕ Семинарски рад се ради у програму Microsoft Word, у фонту Times New Roman (ћирилица), са пр

УПУТСТВО ЗА ИЗРАДУ СЕМИНАРСКОГ РАДА ИЗГЛЕД НАСЛОВНЕ СТРАНЕ Семинарски рад се ради у програму Microsoft Word, у фонту Times New Roman (ћирилица), са пр УПУТСТВО ЗА ИЗРАДУ СЕМИНАРСКОГ РАДА ИЗГЛЕД НАСЛОВНЕ СТРАНЕ Семинарски рад се ради у програму Microsoft Word, у фонту Times New Roman (ћирилица), са проредом Single. Величина слова у тексту (Font Size)

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ГРАД ЛЕСКОВАЦ Градска управа, Одељење за урбанизам Број предмета: ROP-LES LOC-1/2017 Заводни бр.: /17-02 Датум:

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ГРАД ЛЕСКОВАЦ Градска управа, Одељење за урбанизам Број предмета: ROP-LES LOC-1/2017 Заводни бр.: /17-02 Датум: РЕПУБЛИКА СРБИЈА ГРАД ЛЕСКОВАЦ Градска управа, Одељење за урбанизам Број предмета: ROP-LES-12392-LOC-1/2017 Заводни бр.: 353-213/17-02 Датум: 14.06.2019.год. Градска управа града Лесковца - Oдељење за

Више

Plan razv programa2016.RTF

Plan razv programa2016.RTF PRILOG BR Str. IZVRŠENJE PLANA RAZVOJNIH PROGRAMA GRADA KRKA ZA RAZDOBLJE..-.6.6. III. RAZVOJNI PROGRAMI Izvorni plan 6-6.6 Tekući plan 6 UKUPNO RASHODI I IZDACI 8.89.7..76,..Razvoj zelenog gospodarstva..

Више

EVROPSKI GRADOVI PROGRAM AMSTERDAM 5/4 DANA ( 4/3 NOĆENJA) UKRATKO O DESTINACIJI Zemlja lala, klompi, sira, piva, vjetrenjača, dijama

EVROPSKI GRADOVI   PROGRAM AMSTERDAM 5/4 DANA ( 4/3 NOĆENJA) UKRATKO O DESTINACIJI Zemlja lala, klompi, sira, piva, vjetrenjača, dijama EVROPSKI GRADOVI www.bv-travel.me PROGRAM AMSTERDAM 5/4 DANA ( 4/3 NOĆENJA) UKRATKO O DESTINACIJI Zemlja lala, klompi, sira, piva, vjetrenjača, dijamanata, dvoraca, zemlje tolerancije i perfekcije Ovo

Више

САДРЖАЈ I поглавље Југоисточна Србија у периоду Првог и Другог српског устанка и прве владе кнеза Милоша Обреновића Први српски устанак и ослободилачк

САДРЖАЈ I поглавље Југоисточна Србија у периоду Првог и Другог српског устанка и прве владе кнеза Милоша Обреновића Први српски устанак и ослободилачк САДРЖАЈ I поглавље Југоисточна Србија у периоду Првог и Другог српског устанка и прве владе кнеза Милоша Обреновића Први српски устанак и ослободилачки покрет у Турској 1804 1813. године... Историјски

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ГРАД ПИРОТ ПРОЦЕНА РИЗИКА ОД КАТАСТРОФА Пирот, година

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ГРАД ПИРОТ ПРОЦЕНА РИЗИКА ОД КАТАСТРОФА Пирот, година РЕПУБЛИКА СРБИЈА ГРАД ПИРОТ ПРОЦЕНА РИЗИКА ОД КАТАСТРОФА Пирот, 2019. година ЗАКОНСКИ ОСНОВ ЗА ИЗРАДУ ПРОЦЕНЕ РИЗИКА ОД КАТАСТРОФА Закон о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама

Више

EVROPSKI GRADOVI PROGRAM AMSTERDAM 5 DANA ( 4 NOĆENJA) UKRATKO O DESTINACIJI Zemlja lala, klompi, sira, piva, vjetrenjača, dijamanata

EVROPSKI GRADOVI   PROGRAM AMSTERDAM 5 DANA ( 4 NOĆENJA) UKRATKO O DESTINACIJI Zemlja lala, klompi, sira, piva, vjetrenjača, dijamanata EVROPSKI GRADOVI www.bv-travel.me PROGRAM AMSTERDAM 5 DANA ( 4 NOĆENJA) UKRATKO O DESTINACIJI Zemlja lala, klompi, sira, piva, vjetrenjača, dijamanata, dvoraca, zemlje tolerancije i perfekcije Ovo je najnaseljeniji

Више

PANSION I RESTORAN ATOS HOTELI I MOTELI PRNJAVOR Adresa: Vlade Vinčića - Naselje Lazina voda Telefon: Mobitel:

PANSION I RESTORAN ATOS HOTELI I MOTELI PRNJAVOR Adresa: Vlade Vinčića - Naselje Lazina voda Telefon: Mobitel: PANSION I RESTORAN ATOS HOTELI I MOTELI PRNJAVOR Adresa: Vlade Vinčića - Naselje Lazina voda Telefon: +387 51 655 164 Mobitel: +387 65 292 791 E-mail: info@restoran-atos.info Web: www.restoran-atos.info

Више

Apr-18 Maj-18 Jun-18 Jul-18 Avg-18 Sep-18 Okt-18 Nov-18 Dec-18 Jan-19 Feb-19 Mar-19 Apr-19 CRNA GORA UPRAVA ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 96

Apr-18 Maj-18 Jun-18 Jul-18 Avg-18 Sep-18 Okt-18 Nov-18 Dec-18 Jan-19 Feb-19 Mar-19 Apr-19 CRNA GORA UPRAVA ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 96 Apr-18 Maj-18 Jun-18 Jul-18 Avg-18 Sep-18 Okt-18 Nov-18 Dec-18 Jan-19 Feb-19 Mar-19 Apr-19 CRNA GORA UPRAVA ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 96 Podgorica, 31. maj 2019. godine Prilikom korišćenja

Више

Avg-17 Sep-17 Okt-17 Nov-17 Dec-17 Jan-18 Feb-18 Mar-18 Apr-18 Maj-18 Jun-18 Jul-18 Avg-18 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 183/

Avg-17 Sep-17 Okt-17 Nov-17 Dec-17 Jan-18 Feb-18 Mar-18 Apr-18 Maj-18 Jun-18 Jul-18 Avg-18 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 183/ Avg-17 Sep-17 Okt-17 Nov-17 Dec-17 Jan-18 Feb-18 Mar-18 Apr-18 Maj-18 Jun-18 Jul-18 Avg-18 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 183/2 Podgorica, 28. decembar 2018. godine Prilikom korišćenja

Више

Slajd 1

Slajd 1 ČISTA RIJEKA MILJACKA Mart 2016 ČISTA RIJEKA MILJACKA Inicijativa za realizaciju projekta potekla iz Općine Centar u martu 2008. godine (na Svjetski dan voda 22.03) Decembar 2008. potpisan protokol o zajedničkoj

Више

Apr-17 Maj-17 Jun-17 Jul-17 Avg-17 Sep-17 Okt-17 Nov-17 Dec-17 Jan-18 Feb-18 Mar-18 Apr-18 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 102/

Apr-17 Maj-17 Jun-17 Jul-17 Avg-17 Sep-17 Okt-17 Nov-17 Dec-17 Jan-18 Feb-18 Mar-18 Apr-18 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 102/ Apr-17 Maj-17 Jun-17 Jul-17 Avg-17 Sep-17 Okt-17 Nov-17 Dec-17 Jan-18 Feb-18 Mar-18 Apr-18 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 102/2 Podgorica, 31. avgust 2018. godine Prilikom korišćenja

Више

1/28/2018 Dnevni list Danas Društvo Čelnici lokalnih samouprava za jačanje sistema delovanja u vanrednim situacijama Blagovremeno informisanje o eleme

1/28/2018 Dnevni list Danas Društvo Čelnici lokalnih samouprava za jačanje sistema delovanja u vanrednim situacijama Blagovremeno informisanje o eleme Čelnici lokalnih samouprava za jačanje sistema delovanja u vanrednim situacijama Blagovremeno informisanje o elementarnim nepogodama Na današnjem sastanku koji je organizovao Nebojša Simović, Načelnik

Више

VASKRS PROGRAM AMSTERDAM 4 DANA ( 3 NOĆENJA) POLAZAK: POVRATAK: UKRATKO O DESTINACIJI Zemlja lala, klompi, si

VASKRS   PROGRAM AMSTERDAM 4 DANA ( 3 NOĆENJA) POLAZAK: POVRATAK: UKRATKO O DESTINACIJI Zemlja lala, klompi, si VASKRS www.bv-travel.me PROGRAM AMSTERDAM 4 DANA ( 3 NOĆENJA) POLAZAK: 25.04.2019. POVRATAK: 28.04.2019. UKRATKO O DESTINACIJI Zemlja lala, klompi, sira, piva, vjetrenjača, dijamanata, dvoraca, zemlje

Више

Microsoft Word - резиме NELA.docx

Microsoft Word - резиме NELA.docx 1 ВИСОКА ПОСЛОВНО - ТЕХНИЧКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА УЖИЦЕ МЕНАЏМЕНТ ТУРИСТИЧКЕ ДЕСТИНАЦИЈЕ СТАЊЕ И ПЕРСПЕКТИВЕ РАЗВОЈА СЕОСКОГ ТУРИЗМА У СРБИЈИ СПЕЦИЈАЛИСТИЧКИ РАД Ментор: Проф. др Радмила Новаковић

Више

План јавних набавки за годину Општинска управа општине Велико Градиште Обухвата: Датум усвајања: План јавних набавки за годину

План јавних набавки за годину Општинска управа општине Велико Градиште Обухвата: Датум усвајања: План јавних набавки за годину План јавних набавки за 2019. годину Општинска управа општине Велико Градиште Обухвата: Датум усвајања: План јавних набавки за 2019. годину 04.01.2019 Измена број: 404-45/2019-01-3 21.02.2019 Измена број:

Више

Jul-16 Avg-16 Sep-16 Okt-16 Nov-16 Dec-16 Jan-17 Feb-17 Mar-17 Apr-17 Maj-17 Jun-17 Jul-17 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 158

Jul-16 Avg-16 Sep-16 Okt-16 Nov-16 Dec-16 Jan-17 Feb-17 Mar-17 Apr-17 Maj-17 Jun-17 Jul-17 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 158 Jul-16 Avg-16 Sep-16 Okt-16 Nov-16 Dec-16 Jan-17 Feb-17 Mar-17 Apr-17 Maj-17 Jun-17 Jul-17 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 158 Podgorica, 31. avgust 2017. godine Prilikom korišćenja

Више

На основу члана 47 и 63. Закона о буџетском систему ("Службени гласник РС", бр. 54/2009, 73/2010, 101/2010, 101/2011, 93/2012, 62/2013, 63/ испр

На основу члана 47 и 63. Закона о буџетском систему (Службени гласник РС, бр. 54/2009, 73/2010, 101/2010, 101/2011, 93/2012, 62/2013, 63/ испр На основу члана 47 и 63. Закона о буџетском систему ("Службени гласник РС", бр. 54/2009, 73/20, 1/20, 1/21, 93/22, 62/23, 63/23 - исправка, 108/23, 142/24, 68/25, 103/25 и 99/26) и члана 32. Закона о локалној

Више

STAVROS VILA DIAMANTO CENE ZA LETO Paket aranžman / autobuski prevoz i smeštaj 10 noćenja / najam studija i apartmana CENA ARANŽMANA PO OSOBI 39

STAVROS VILA DIAMANTO CENE ZA LETO Paket aranžman / autobuski prevoz i smeštaj 10 noćenja / najam studija i apartmana CENA ARANŽMANA PO OSOBI 39 STAVROS VILA DIAMANTO CENE ZA LETO 2016. Paket aranžman / autobuski prevoz i smeštaj 10 noćenja / najam studija i apartmana CENA ARANŽMANA PO OSOBI 3990 din odrasli / 2990 din deca od 2 do 12 godina +

Више

Newsletter April SRB

Newsletter April SRB BW Newsletter / April 2016 Kula Beograd novo obeležje grada Dobro došli u Belgrade Waterfront Ovog proleća očekuje nas puno posla, kome se unapred radujemo. Ceo tim Belgrade Waterfront-a ponosan je kad

Више

EVROPSKI GRADOVI PROGRAM BARSELONA 5 DANA ( 4 NOĆENJA) BARSELONA - grad koji mnogi smatraju najpoželjnijim mjestom za život u Evropi,

EVROPSKI GRADOVI   PROGRAM BARSELONA 5 DANA ( 4 NOĆENJA) BARSELONA - grad koji mnogi smatraju najpoželjnijim mjestom za život u Evropi, EVROPSKI GRADOVI www.bv-travel.me PROGRAM BARSELONA 5 DANA ( 4 NOĆENJA) BARSELONA - grad koji mnogi smatraju najpoželjnijim mjestom za život u Evropi, grad posebnog duha, meta umjetnika, sa velikim kontrastom

Више

На основу члана 43. Закона о буџетском систему ( Сл.гласник РС бр. 54/2009, 73/2010, 101/2010, 101/2011, 93/2012, 62/2013, 63/2013, 108/2013, 142/2014

На основу члана 43. Закона о буџетском систему ( Сл.гласник РС бр. 54/2009, 73/2010, 101/2010, 101/2011, 93/2012, 62/2013, 63/2013, 108/2013, 142/2014 На основу члана 43. Закона о буџетском систему ( Сл.гласник РС бр. 54/2009, 73/2010, 101/2010, 101/2011, 93/2012, 62/2013, 63/2013, 108/2013, 142/2014, 68/2015, 103/2015, 99/2016 и 113/2017) и члана 32.

Више

REPUBLIKA HRVATSKA GRAD ZAGREB GRADSKI URED ZA STRATEGIJSKO PLANIRANJE I RAZVOJ GRADA Odjel za statistiku PRIOPĆENJE 30. ožujka TURIZAM SIJEČANJ

REPUBLIKA HRVATSKA GRAD ZAGREB GRADSKI URED ZA STRATEGIJSKO PLANIRANJE I RAZVOJ GRADA Odjel za statistiku PRIOPĆENJE 30. ožujka TURIZAM SIJEČANJ REPUBLIKA HRVATSKA GRAD ZAGREB GRADSKI URED ZA STRATEGIJSKO PLANIRANJE I RAZVOJ GRADA Odjel za statistiku PRIOPĆENJE 30. ožujka 2018. TURIZAM SIJEČANJ 2018. 1. DOLASCI I NOĆENJA TURISTA Lančani indeksi

Више

505

505 505. На основу члана 11 став 3 Закона о заштити ваздуха ( Службени лист ЦГ", број 25/10), Влада Црне Горе на сједници од 8.јула 2010. године, донијела је УРЕДБУ О УСПОСТАВЉАЊУ МРЕЖЕ МЈЕРНИХ МЈЕСТА ЗА ПРАЋЕЊЕ

Више

REPUBLIKA HRVATSKA GRAD ZAGREB GRADSKI URED ZA STRATEGIJSKO PLANIRANJE I RAZVOJ GRADA PRIOPĆENJE 29. ožujka Odjel za statistiku TURIZAM SIJEČANJ

REPUBLIKA HRVATSKA GRAD ZAGREB GRADSKI URED ZA STRATEGIJSKO PLANIRANJE I RAZVOJ GRADA PRIOPĆENJE 29. ožujka Odjel za statistiku TURIZAM SIJEČANJ REPUBLIKA HRVATSKA GRAD ZAGREB GRADSKI URED ZA STRATEGIJSKO PLANIRANJE I RAZVOJ GRADA PRIOPĆENJE 29. ožujka 2019. Odjel za statistiku TURIZAM SIJEČANJ 2019. 1. DOLASCI I NOĆENJA TURISTA Lančani indeksi

Више

Jul-17 Avg-17 Sep-17 Okt-17 Nov-17 Dec-17 Jan-18 Feb-18 Mar-18 Apr-18 Maj-18 Jun-18 Jul-18 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 166/

Jul-17 Avg-17 Sep-17 Okt-17 Nov-17 Dec-17 Jan-18 Feb-18 Mar-18 Apr-18 Maj-18 Jun-18 Jul-18 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 166/ Jul-17 Avg-17 Sep-17 Okt-17 Nov-17 Dec-17 Jan-18 Feb-18 Mar-18 Apr-18 Maj-18 Jun-18 Jul-18 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 166/2 Podgorica, 30. novembar 2018. godine Prilikom korišćenja

Више

Microsoft Word Resenje GV - Program rada Ustanove za fizicku kulturu SC Cair za 2012 godinu.doc

Microsoft Word Resenje GV - Program rada Ustanove za fizicku kulturu SC Cair za 2012 godinu.doc На основу члана 56. Статута Града Ниша (''Службени лист Града Ниша'', број 88/2008), члана 39. Пословника о раду Градског већа Града Ниша ( Службени лист Града Ниша број 101/2008, 4/2009, 58/2009, 25/2011

Више

OSTVARENJE FINANCIJSKOG PLANA TURISTIČKE ZAJEDNICE DARUVAR - PAPUK ZA GODINU RB PRIHODI PO VRSTAMA PLAN 2014 PLAN 2015 Ostvarenje do Ostvareno d

OSTVARENJE FINANCIJSKOG PLANA TURISTIČKE ZAJEDNICE DARUVAR - PAPUK ZA GODINU RB PRIHODI PO VRSTAMA PLAN 2014 PLAN 2015 Ostvarenje do Ostvareno d RB PRIHODI PO VRSTAMA PLAN 2014 PLAN 2015 Ostvarenje do Ostvareno do NOVI PLAN 2015 19.11.2015. 31.12.2015. 1. Prihodi od boravišne pristojbe 70.000,00 90.000,00 161.846,73 180.000,00 186.567,09 2. Prihodi

Више

Microsoft Word - sazetak za javnost

Microsoft Word - sazetak za javnost Sadržaj Uvod 1 Obveze iz planova šireg područja 2 Program gradnje i uređenja prostora 4 Osnovna namjena prostora 4 Iskaz prostornih pokazatelja za namjenu, način korištenja i uređenja površina 5 Uvjeti

Више

План детаљне регулације дела насеља Калиновац у општини Велико Градиште Рани јавни увид Предмет равног јавног увида су основна концептуална планска ра

План детаљне регулације дела насеља Калиновац у општини Велико Градиште Рани јавни увид Предмет равног јавног увида су основна концептуална планска ра План детаљне регулације дела насеља Калиновац у општини Велико Градиште Рани јавни увид Предмет равног јавног увида су основна концептуална планска развојна решења, која се не односе на услове, могућности

Више

Microsoft PowerPoint - Presentation 5. SUMP Koprivnica, Helena Hecimovic.pptx

Microsoft PowerPoint - Presentation 5. SUMP Koprivnica, Helena Hecimovic.pptx Razvoj Plana održive urbane mobilnosti - SUMP Grad Koprivnica 11 lipnja 2015. Koprivnica Helena Hecimovic, DAN Grad Koprivnica ukratko Grad na raskršću putova prednosti i nedostaci Sjedište Koprivničko-križevačke

Више

План јавних набавки за годину Општинска управа општине Велико Градиште Обухвата: Датум усвајања: План јавних набавки за годину

План јавних набавки за годину Општинска управа општине Велико Градиште Обухвата: Датум усвајања: План јавних набавки за годину План јавних набавки за 2019. годину Општинска управа општине Велико Градиште Обухвата: Датум усвајања: План јавних набавки за 2019. годину 04.01.2019 Измена број: 404-45/2019-01-3 21.02.2019 Измена број:

Више

SEOSKO TURISTIČKO DOMAĆINSTVO „SEČANICA“

SEOSKO TURISTIČKO DOMAĆINSTVO „SEČANICA“ SEOSKO TURISTIČKO DOMAĆINSTVO SEČANICA **** STD Sečanica koje je tek na početku svog razvoja je ujedno i prvo zvanično kategorizirano seosko turističko domaćinstvo u okolini Niša. Kategorizirano je sa

Више

Maj-16 Jun-16 Jul-16 Avg-16 Sep-16 Okt-16 Nov-16 Dec-16 Jan-17 Feb-17 Mar-17 Apr-17 Maj-17 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 120

Maj-16 Jun-16 Jul-16 Avg-16 Sep-16 Okt-16 Nov-16 Dec-16 Jan-17 Feb-17 Mar-17 Apr-17 Maj-17 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 120 Maj-16 Jun-16 Jul-16 Avg-16 Sep-16 Okt-16 Nov-16 Dec-16 Jan-17 Feb-17 Mar-17 Apr-17 Maj-17 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 120 Podgorica, 30. jun 2017. godine Prilikom korišćenja

Више

Jun-16 Jul-16 Avg-16 Sep-16 Okt-16 Nov-16 Dec-16 Jan-17 Feb-17 Mar-17 Apr-17 Maj-17 Jun-17 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 137

Jun-16 Jul-16 Avg-16 Sep-16 Okt-16 Nov-16 Dec-16 Jan-17 Feb-17 Mar-17 Apr-17 Maj-17 Jun-17 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 137 Jun-16 Jul-16 Avg-16 Sep-16 Okt-16 Nov-16 Dec-16 Jan-17 Feb-17 Mar-17 Apr-17 Maj-17 Jun-17 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 137 Podgorica, 31. jul 2017. godine Prilikom korišćenja

Више

31fe93dbcc304ac321011d90e54e692a.xls

31fe93dbcc304ac321011d90e54e692a.xls FINANCIJSKO IZVJEŠĆE TZ OTOKA KRKA ZA RAZDOBLJE 00-30.09.2018 RB PRIHODI PO VRSTAMA PLAN 2017. OSTVARENJE 30.09.2017. PLAN 2018. OSTVARENJE 30.09.2018. očekivanja do kraja godine indeks ostvarenja 18/17

Више

FINANCIJSKO IZVJEŠĆE TZ OTOKA KRKA ZA RAZDOBLJE RB PRIHODI PO VRSTAMA PLAN OSTVARENJE PLAN OSTVARENJE

FINANCIJSKO IZVJEŠĆE TZ OTOKA KRKA ZA RAZDOBLJE RB PRIHODI PO VRSTAMA PLAN OSTVARENJE PLAN OSTVARENJE FINANCIJSKO IZVJEŠĆE TZ OTOKA KRKA ZA RAZDOBLJE 01.01.-31.12.2018 RB PRIHODI PO VRSTAMA PLAN 2017. OSTVARENJE 31.12.2017. PLAN 2018. OSTVARENJE 31.12.2018. indeks ostvarenja /plan 2018 1 Prihodi iz proračuna

Више

Građevinski fakultet Osijek Zavod za arhitekturu i urbanizam Izvješće s terenske nastave VRIJEME: 08.svibanj godine LOKACIJA: Ilok, Iločki podru

Građevinski fakultet Osijek Zavod za arhitekturu i urbanizam Izvješće s terenske nastave VRIJEME: 08.svibanj godine LOKACIJA: Ilok, Iločki podru Građevinski fakultet Osijek Zavod za arhitekturu i urbanizam Izvješće s terenske nastave VRIJEME: 08.svibanj 2014. godine LOKACIJA: Ilok, Iločki podrumi d.d. GRUPA: prediplomski studij, kolegij Prostorno

Више

ROBLEMATIKA RAZVOJA BRDSKO-PLANINSKIH v PODRUCJA U EUROPI Mogućnosti uključivanja u EU programe Naručitelj: GRAD VRBOVSKO Izradio: CENTAR ZA RAZVOJ I

ROBLEMATIKA RAZVOJA BRDSKO-PLANINSKIH v PODRUCJA U EUROPI Mogućnosti uključivanja u EU programe Naručitelj: GRAD VRBOVSKO Izradio: CENTAR ZA RAZVOJ I ROBLEMATIKA RAZVOJA BRDSKO-PLANINSKIH v PODRUCJA U EUROPI Mogućnosti uključivanja u EU programe Naručitelj: GRAD VRBOVSKO Izradio: CENTAR ZA RAZVOJ I MARKETING d.o.o, Lipanj 2013 IMPRESSUM Dokument: Problematika

Више

***Suncev Breg letovanje 2017, Bugarska letovanje, Suncev Breg hotelski smestaj***

***Suncev Breg letovanje 2017, Bugarska letovanje, Suncev Breg hotelski smestaj*** Turistička agencija CAPRI TRAVEL, 21000 Novi Sad, Stražilovska 35 turistička agencija posrednik, PIB: 109768268, Mbr 64415387 tekući račun: 160-460600-41, e-mail: capritravel.ns@gmail.com tel: 060/15-13-178

Више

Slide 1

Slide 1 Pilot projekt: Interpretacija antičkih (rimskih) cesta dalmatinskog zaleđa Split 1. veljače 2013. Dr. sc. E. Kušen, Univ. Spec. Oec. L. Uršić, Dr. sc. R. Tomljenović Kulturno-turističko bogatstvo županije

Више

EVROPSKI GRADOVI PROGRAM ISTANBUL POLAZAK: DANA ( 3 NOĆENJA) POVRATAK: UKRATKO O DESTINACIJI Ista

EVROPSKI GRADOVI   PROGRAM ISTANBUL POLAZAK: DANA ( 3 NOĆENJA) POVRATAK: UKRATKO O DESTINACIJI Ista EVROPSKI GRADOVI www.bv-travel.me PROGRAM ISTANBUL POLAZAK:18.04.2019. 21.04.2019. 4 DANA ( 3 NOĆENJA) POVRATAK:21.04.2019. UKRATKO O DESTINACIJI Istanbul je jedinstveni grad koji se pruža na dva kontinenta.

Више

Statistički izvještaj

Statistički izvještaj STATISTIČKI IZVJEŠTAJ TURISTIČKOG UREDA O REZULTATIMA TURISTIČKE SEZONE 2016 TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE SV. FILIP I JAKOV SV.FILIP I JAKOV, PROSINAC 2016 1 SADRŽAJ 1. BORAVIŠNA PRISTOJBA 1.1 Izvještaj

Више

Година 2018 Број 6 Прибој, године Излази по потреби Рок за рекламацију 10 дана I АКТА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ОДЛУКУ О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ОДЛУК

Година 2018 Број 6 Прибој, године Излази по потреби Рок за рекламацију 10 дана I АКТА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ОДЛУКУ О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ОДЛУК Година 2018 Број 6 Прибој, 24.09.2018. године Излази по потреби Рок за рекламацију 10 дана I АКТА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ОДЛУКУ О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ОДЛУКЕ О БУЏЕТУ ОПШТИНЕ ПРИБОЈ ЗА 2018. ГОДИНУ I ОПШТИ ДЕО

Више

Microsoft Word - firmenprofile_osterreicher_zag_hr

Microsoft Word - firmenprofile_osterreicher_zag_hr Profili sudionika radionice u Zagrebu Workshop 12.10.2011. Österreich Werbung Borbala.mercz@austria.info Borbala.mercz@austria.info 1/8 Best Western Hotelreservieriungs GmbH Power Travel Services Tourismusgemeinschaft

Више

042ut10jan.xls

042ut10jan.xls Република Србија Републички завод за статистику САОПШTЕЊЕ Број 42 - год. LXV, 28.02.. Статистика угоститељства и туризма SSN 0353-9555 УТ10 Туристички промет - јануар. - Претходни резултати - У Републици

Више