Microsoft Word - Saopstenje za javnost DMKMS docx

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Microsoft Word - Saopstenje za javnost DMKMS docx"

Транскрипт

1 SAOPŠTENJE ZA JAVNOST Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost je, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, tokom godine izvršila kontrolu pokrivanja i kvaliteta govornog servisa za mreže mobilnih operatora na teritoriji Crne Gore. Mjerenja su vršena korišćenjem digitalne mobilne kontrolnomjerne stanice (DMKSMS), koja je opremljena hardverskim i softverskim rješenjima renomiranog svjetskog proizvođača Rodhe&Schwarz. Mjerenja su obuhvatila značajne saobraćajnice i sve gradove Crne Gore, a rađena su po etapama. Prva etapa je obuhvatala Glavi grad Podgoricu, druga sjeverni dio Crne Gore, treća centalni dio Crne Gore i četvrta etapa priobalni pojas. Tokom ovih aktivnosti pažnja je posvećena i uticaju signala mobilnih operatora iz susjednih država. Usvojena metologija mjerenja podrazumijevala je odvojena mjerenja nad mrežama koje su tehnički realizovane na bazi 2G (GSM) tehnologije, 3G (UMTS) tehnologije i na kraju nad cjelokupnom mrežom operatora (GSM i UMTS). Kako bi se zadovoljio uslov nediskriminatornosti i objektivnosti, mjerenja su sprovedena istovremeno nad mrežama sva tri operatora. Za vrijeme mjerenja, mjerna oprema je upravljana tako da su ostvarivani pozivi ka autoanswer ing mašinama koje su realizovane u mrežama operatora. Na ovaj način dobijene vrijednosti parametara kvaliteta zavisile su isključivo od mreže operatora koja je bila predmet mjerenja. Način mjerenja, odabir parametara i evaluacija rezultata su urađeni u skladu sa relevantnim međunarodnim preporukama i standardima. Za sve pomenute specifikacije (GSM, UMTS i GSM/UMTS) utvrđivani su sljedeći zajednički parametri: statistika poziva parametar koji pokazuje broj uspješno obavljenih poziva i broj neostvarenih poziva usljed nedostupnosti mreže,

2 vrijeme uspostavljanja poziva (Call setup time CST). Potrebno je da 90% mjernih uzoraka ima vrijednost manju od 7s, vrijeme odziva mreže (System responce time SRT). Potrebno je da 90% mjernih uzoraka ima vrijednost manju od 3s, brzina kodiranja na downlinku (AMR DL) i brzina kodiranja na uplinku (AMR UL). Osim ovih parametara, u zavisnosti od toga da li se mjerenje obavljalo samo za GSM, samo za UMTS ili obje tehnologije zajedno, mjereni su dodatni parametri i to za: GSM mrežu: snaga siganala na prijemu, procenat pogrešno primljenih bita, odnos signal šum na prijemu, procenat loše primljenih frejmova, kašnjenje signala od mobilnog terminala do bazne stanice (udaljenost bazne stanice), snaga koju emituje mobilni terminal prilikom komunikacije sa baznom stanicom, brzina kodiranja govora na uplinku i downlinku, upotreba saobraćajnih kanala (full i half rate), handover, procenat korišćenja dodijeljenih frekvencijskih opsega, brzina uspostavljanja poziva, brzina odziva mreže i upotreba diskontinualnog prenosa; UMTS mrežu: snaga signala na prijemu, odnos signal šum, početna snaga koju razvija mobilni terminal prilikom komunikacije sa baznom stanicom, snaga koju razvija mobilni terminal prilikom komunikacije sa baznom stanicom u toku trajanja poziva, procenat pogrešno primljenih transportnih blokova, brzina kodiranja na uplink u i downlink u, brzina uspostavljanja poziva, brzina odziva mreže, dostupnost susjednih baznih stanica, nivo interferencije na uplink u, procenat korišćenja dodijeljenih frekvencijskih opsega; Ukupnu mrežu (GSM i UMTS): procenat korišćenja dodijeljenih frekvencijskih opsega, procentualna upotreba tehnologije za pružanje servisa govora. Treba napomenuti da se dobijene vrijednosti parametara vezuju za vrijeme obavljanja mjerne kapanje i one nijesu konstantne, tj. da u određenom procentu mogu varirati usljed prirode GSM i UMTS signala, trenutne opterećenosti mreže, vremenskih prilika itd. Osim parametara koji su zajednički za sve tehnologije, ovom prilikom biće prezentovani i parametri za: GSM mrežu : snaga signala na prijemu (RxLev Sub). Za dobaro pokrivanje i kvalitet servisa govora potrebno je da 90% mjernih uzoraka bude veće od 96 dbm. procenat pogrešno primljenih bita (RxQual Sub). Potrebno je da 90% mjernih uzoraka ima vrijednost manju od 5. odnos signal/šum na prijemu (C/I ). Potrebno je da 90% mjernih uzoraka ima vrijednost veću od 9dB, procenat pogrešno primljenih i potom odbačenih frejmova (FER Sub). Potrebno je da 90% uzoraka ima vrijednost ovog parametra u osegu od 0 2%, UMTS mrežu : snaga signala na prijemu (RSCP CPICH). Potrebno je da vrijednost ovog parametra bude u 90% slučajeva iznad 105 dbm. odnos signal/šum na prijemu (Ec/No). Potrebno je da vrijednost ovog parametra bude u 90% slučajeva iznad 9 dbm. procenat pogrešno primljenih i potom odbačenih transportnih blokova (TCH BLER). Potrebno je da 90% uzoraka bude u opsegu od 0 2%.

3 DOBIJENI REZULTATI Glavni grad Podgorica Prva etapa mjerenja se odnosila na gradsko jezgro Podgorice, kao i gradske opštiname Tuzi i Golubovci. Obavljeno je 154 poziva po svakom od operatora. Mjerenja su rađena u pokretu a mjerna ruta je data na narednoj slici. Mjerenja na ma sva tri operatora su pokazala dobar kvalitet servisa i pokrivanje predmetne teritorije. Mreže su zadovoljavale sve postavljene kriterijume. Sve mreže imaju dobro pokrivanje i zadovoljavaju kriterijum za uspješnost poziva. Mreža operatora Telenor je imala malo odstupanje od kriterijuma za TCH BLER. Mreža operatora Crnogorski Telekom je imala malo odstupanje od kriterijuma za parametar Ec/Io. Prilikom isovremenog mjerenja parametara mreža u GSM i UMTS mreži, utvrđeno je da mreže sva tri operatora zadovoljavaju propisanu vrijednost parametara.

4 Sjever Crne Gore Za drugu etapu, koje je urađena na sjeveru Crne Gore, obavljeno je 950 poziva po operatoru. Mjerenja su rađena po rutama: Podgorica Kolašin Mojkovac Bijelo Polje Granični prelaz Dobrakovo Ribarevine Berane Rožaje Granični prelaz Dračenovac Berane Andrijevica Plav Gusinje Andrijevica Mateševo Bioče Mojkovac Đurđevića Tara Pljevlja Granični prelaz Ranče Đurđevića Tara Žabljak Šavnik Jasenovo Polje Žabljak Trsa Plužine Plužine Nikšić Plužine Granični prelaz Šćepan Polje Što se tiče, mjerenja su pokazala da, uz određene međusobne razlike u performansama, mreže svih operatora uglavnom zadovoljavaju postavljene kriterijume. Na putnim pravcima Andrijevica Mateševo Bioče, Žabljak Trsa Plužine i Plužine Nikšić, operator Crnogorski Telekom bilježi odstupanje za parametar SRT. Operator M:Tel nema zadovoljavajući broj uspješnih poziva na putnom pravcu Plužine GP Šćepan Polje, a na istom putnom pravcu bilježi odstupanje za parametre C/I i RxLev Sub. Osim navedenih, nijesu primijećeni drugi nedostaci. Gore pomenute mjerne rute nijesu pokrivene na zadovoljavajući način UMTS mrežom od strane operatora. Pokrivanje ovih ruta od strane operatora Telenor je znatno veće u odnosu na Crnogorski Telekom i M:tel. Telenor je zadovoljio kriterijume za statistiku poziva samo na ruti Ribarevine GP Dračenovac, đe je zabilježeno i dobro pokrivanje. Osim ovog, treba naglasiti da Telenor, pored gradskih jezgaara opština na sjeveru Crne Gore pokriva i malo širu teritoriju. Parametri kvaliteta su uglavnom zadovoljavajući u gradskim sredinama, dok su na putnim pravcima mjernih ruta nezadovoljavajuće bile izmjerene vrijednosti za parametre Ec/Io (izuzev rute Berane Gusinje), TCH BLER, dok su AMR DL i UL nižih bitskih protoka na ruti Plužine Nikšić. Za razliku od Telenora, mreža operatora Crnogorski Telekom ima pokrivanje samo u gradskim jezgrima opštinâ, izuzev Plužina, đe nije uopšte zabilježeno. Dobijeni rezultati pokazuju da mreža ovog operatora nije zadovoljila kriterijum statistike poziva ni na jednoj ruti, kao ni za parametre Ec/Io i RSCP. Tamo đe je obezbijeđen UMTS signal (gradska jezgra), vrijedosti parametara kvaliteta su na zadovoljavajućem nivou. Osim navedenih, nijesu primijećeni drugi nedostaci. Mreža operatora M:Tel ima pokrivanje slično kao i mreža operatora Crnogorski Telekom, tj.pokrivena su gradska jezgra opštinâ. Ni ova mreža ne zadovoljava kriterijume za statistiku poziva, Ec/Io i RSCP ni na jednoj ruti. Takođe, zabilježena su i određena odstupanja za parametar TCH BLER i to na mjernoj ruti Plužine Nikšić. Osim navedenih, nijesu primijećeni drugi nedostaci.

5 Na kraju, može se zaključiti da su se na sjeveru Crne Gore operatori fokusirali na pokrivanje gradskih jezgara UMTS signalom. To pokrivanje je uglavnom zadovoljavajuće za sve operatore, dok prigradska naselja i putni pravci nijesu adekvatno pokriveni. Operator Telenor bilježi veću pokrivenost u odnosu na ostala dva operatora. Tokom istovremenog mjerenja parametara GSM i na ovim mjernim rutama, pokazalo se da mreža operatora Telenor nema zadovoljen kriterijum za statistiku poziva na mjernoj ruti Žabljak Trsa Plužine. Na mjernoj ruti Plužine GP Šćepan Polje, mreža ovog operatora ne zadovoljava kriterijum za SRT. Osim navedenih, nijesu primijećeni drugi nedostaci. Mreža operatora Crnogorski Telekom na svim mjernim rutama ima odstupanje od kriterijuma za SRT. Ova mreža nema zadovoljen kriterijum za statistiku poziva po mjernoj ruti Žabljak Trsa Plužine. Osim navedenih, nijesu primijećeni drugi nedostaci. Mreža operartora M:Tel ne zadovoljava statistiku poziva za mjerne rute Žabljak Trsa Plužine, Plužine GP Šćepan Polje i Plužine Nikšić. Osim navedenih, nijesu primijećeni drugi nedostaci. Centralni dio Crne Gore Tokom treće etape je obavljeno 570 poziva u mrežama svakog od operatoru. Mjerenja su rađena po rutama: Podgorica Virpazar Ostros Ada Bojana Morinj Grahovo Vilusi Granični prelaz Vraćenovići Granični prelaz Ilino Brdo Vilusi Nikšić Podgorica Podgorica Cetinje Budva Petrovac Paštrovačka gora Tunel Sozina Sutomore Virpazar Rijeka Crnojevića Podgorica Rezultati mjerenja su pokazali sljedeće: Mreža operatora Telenor je imala nezadovoljavajuće vrijendosti parametra AMR DL na mjernim rutama Podgorica Virpazar Ostros Ada Bojana i Morinj Grahovo Vilusi Granični prelaz Vraćenovići. Na mjernoj ruti Podgorica Cetinje Budva pomenuti operator ne zadovoljava kriterijum za SRT. Osim navedenih, nijesu primijećeni drugi nedostaci. Mreža operatora Crnogorski Telekom je imala nezadovoljavajuću vrijednost SRT na svim mjernim rutama. Za mjernu rutu Virpazar Rijeka Crnojevića Carev Laz, mreža ovog operatora nema zadovoljen kriterijum za C/I. Osim navedenih, nijesu primijećeni drugi nedostaci. Mreža operatora M:Tel je imala odstupanje na mjernoj ruti Virpazar Rijeka Crnojevića Carev Laz za parametar C/I. Osim navedenih, nijesu primijećeni drugi nedostaci. Na pomenutim putnim pravcima, mreže operatora ne zadovljavaju postavljene kriterijume za statistiku poziva, RSCP, Ec/Io. Pokrivanje mjernih ruta nije na zadovoljavajućem nivou. Mreža operatora Telenor je, pored navedenih odstupanja, imala i odstupanje za parametar AMR DL na svim mjernim rutama. Na mjernim rutama Podgorica Cetinje Budva i Petrovac Paštrovačka gora Tunel Sozina

6 Sutomore, mreža operatora Telenor bilježi odstupanje za parametar TCH BLER, dok mreže operatora M:Tel Crnogorski Telekom ne bilježe pomenuta odstupanja. Operatori su se fokusirali na pokrivanje gradskih jezgara UMTS signalom, i to pokrivanje je uglavnom zadovoljavajuće za sve operatore, dok prigradska naselja i putni pravci nijesu adekvatno pokriveni. Operator Telenor bilježi veću pokrivenost u odnosu na ostala dva operatora. Mreža operatora Telenor nema zadovoljen kriterijum za statistiku poziva po mjernoj ruti Podgorica Virpazar Ostros Ada Bojana. Osim navedenih, nijesu primijećeni drugi nedostaci. Mreža operatora Crnogorski Telekom na svim mjernim rutama ima odstupanje od kriterijuma za SRT. Osim navedenih, nijesu primijećeni drugi nedostaci. Mreža operartora M:Tel ne zadovoljava SRT na mjernim rutama Podgorica Virpazar Ostros Ada Bojana, Paštrovačka Gora Sozina Sutomore i Virpazar Rijeka Crnojevića Carev Laz. Osim navedenih, nijesu primijećeni drugi nedostaci. Priobalni pojas Crne Gore Prilikom mjerenja na putnom pravcu Jadranske magistrale (četvrta etapa), obavljeno je ukupno po 272 poziva u mreži svakog od operatora. Rezultati mjerenja su pokazali sljedeće: Sva tri operatora imaju dobro pokrivanje i kvalitet signala u GSM mreži. Mreže operatora Telenor i M:tel imaju zadovoljen kriterijum za uspješnost poziva, dok mreža operatora Crnogorski Telekom odstupa za 2%. Kriterijumi za vrijednosti ostalih parametara kvaliteta su zadovoljeni u mrežama kod sva tri operatora. Tokom mjerenja parametara GSM i, na ovoj mjernoj ruti, ustanovljeno je da mreža operatora Crnogorski Telekom ima odstupanje od postavljenog kriterijuma za SRT. Kriterijumi za ostale parametre su bili zadovoljavajući za sve mreže. Prisustvo signala stranih operatora Mjerenja na mjernoj ruti obuhvatila su i monitoring radio frekvencijskog opsega sa aspekta prisustva signala operatora iz susjednih država. Primijećeno je da je prisustvo Albanskih operatora najznačajnije i da postoji na opsegu frekvencija koje se koriste za obje tehnologije. Prisustvo ovih operaotora je izraženo u predjelu Skadarskog basena, gradskog jezgra Ulcinja i potezu od Ade Bojane do Valdanosa. U pojedinim mjestima na ovom području je moguće da dođe do konekcije mobilnog terminala koji ima SIM karticu jednog od crnogorskih operatora, na mrežu nekog od operatora registrovanih u Albaniji, što se manifestuje time kao da je korisnik bio u romingu. U cilju riješavanja pitanja korišćenja radio frekvencija u pograničnoj oblasti sa Albanijom, ova Agencija je pokrenula proceduru koordinacije radio frekvencija između Crne Gore i Albanije, a

7 rezultat ove procedure bi trebao biti formalizovan kroz potpisivanje Tehničkog sporazuma o korišćenju radio frekvencija i utvrđivanju preferencijalnih frekvencija i kanala u graničnom pojasu između Crne Gore i Albanije. Prisustvo operatora iz Hrvatske je primijećeno u GSM opsegu i to u reonu Boke Kotorske te u blizini aerodorma Tivat i na potezu od Dubrave do Kruta. Signal operatora iz Bosne i Hercegovine je prisutan u GSM opegu u pograničnim oblastima sa tom zemljom (do 12 km u našoj teritoriji gledano od graničnih prelaza), a slična situacija je zabilježena i u graničnom pojasu sa Srbijom. Za razliku od slučaja sa operatorima iz Albanije, u toku mjerenja nije zabilježeno spajanje mobilnih terminala na mrežu nekog od operatora iz BiH, Srbije i Hrvatske. Imajući u vidu bolju konfiguraciju terene u odnosu na teritoriju Kosova, u Crnoj Gori nije zabilježeno prisustvo signala mobilnih operatora registrovanih kod nadležnih institucija Republike Kosovo. Podsjećamo da je sa regualtornom Agencijom za elektronske i poštanske komunikacije Kosova početkom ove godine potpisan Tehnički sporazum o korišćenju radio frekvencija iz opsega 900 MHz i 1800 MHz u pograničnoj oblasti između dvije države od strane GSM/DCS1800 mreža. Tom prilikom usaglašeni su regulatorni i tehnički uslovi korišćenja radio frekvencija u pograničnoj oblasti, kao i raspodjela preferencijalnih kanala za GSM/DCS1800 mreže u obije države. Odgovarajući Tehnički sporazum o koordinaciji radio frekvencija potpisali su Zoran Sekulić, izvršni direktor EKIP a i Ekrem Hodža, predsjednik Upravnog odbora RAEPC a. Napominjemo da će koordinacione prdocedure, pored Albanije biti započete i sa administracijama ostalih susjednih država, a pri tome imajući u vidu rezultate dobijene korišćenjem DMKMS i međunarodne preporuke koje se odnose na ova pitanja. Tokom godine osim mjerenja parametara mreža koji se odnose na kvalitet prenosa govora, biće vršena i analiza kvaliteta parametara servisa podataka (data servis), o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena. ZAKLJUČAK Kao sveobuhvatni zaključak se može konstatovati da je kvalitet i dostupnost servisa govora, na osnovu postavljenih kriterijuma i analiziranih parametara i uz određene razlike između mreža operatora, na visokom nivou za sva tri mobilna operatora. Na određenim djelovima teritorije postoji prostora za poboljšanje kvaliteta i pokrivenosti, naročito za UMTS mrežu.

Slide 1

Slide 1 Mjerenja kvaliteta servisa mobilnih mreža u Crnoj Gori Ivan Vujović menadžer za kontrolu i monitoring RF spektra 1 Radio-frekvencijskim spektrom, kao ograničenim prirodnim resursom države Crne Gore, upravlja

Више

744. AGENCIJA ZA ELEKTRONSKE KOMUNIKACIJE I POŠTANSKU DJELATNOST (u daljem tekstu: Agencija), na osnovu čl. 11 st. 4 i čl. 14 st. 1 tač. 2, a u vezi s

744. AGENCIJA ZA ELEKTRONSKE KOMUNIKACIJE I POŠTANSKU DJELATNOST (u daljem tekstu: Agencija), na osnovu čl. 11 st. 4 i čl. 14 st. 1 tač. 2, a u vezi s 744. AGENCIJA ZA ELEKTRONSKE KOMUNIKACIJE I POŠTANSKU DJELATNOST (u daljem tekstu: Agencija), na osnovu čl. 11 st. 4 i čl. 14 st. 1 tač. 2, a u vezi sa čl. 98 Zakona o elektronskim komunikacijama (''Sl.

Више

broj034.pdf

broj034.pdf Na osnovu člana 39. stav 1. i člana 32. stav 3, a u vezi sa članom 31. i članom 37. stav 1. tačke a) i c) Zakona o komunikacijama ("Službeni glasnik BiH", broj 31/03, 75/06, 32/10 i 98/12) i Pravilom 49/2009

Више

CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 199 Podgorica, 30. jul godine Prilikom korišćenja ovih podataka navesti izvor Broj regist

CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 199 Podgorica, 30. jul godine Prilikom korišćenja ovih podataka navesti izvor Broj regist CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 199 Podgorica, 30. jul 2014. godine Prilikom korišćenja ovih podataka navesti izvor Broj registrovanih drumskih motornih i priključnih vozila II kvartal

Више

Pregled sudova i državnih tužilaštava

Pregled sudova i državnih tužilaštava i državnih tužilaštava Pregled tužilaštava ORGANIZACIJA I RAD DRŽAVNOG TUŽILAŠTVA SA BROJEVIMA TELEFONA (Prema Zakonu o Državnom tužilaštvu Sl. list CG, br. 11/2015, 42/2015, 80/2017 i 10/2018) U okviru

Више

Microsoft Word - Plan raspodjele radio-frekvencija iz opsega MHz_predlog.docx

Microsoft Word - Plan raspodjele radio-frekvencija iz opsega MHz_predlog.docx CRNA GORA AGENCIJA ZA ELEKTRONSKE KOMUNIKACIJE I POŠTANSKU DJELATNOST Na osnovu člana 8, 9 i 19, a u vezi člana 64 Zakona o elektronskim komunikacijama (''Sl. list Crne Gore'', br. 50/08, 53/09-14 čl.

Више

Microsoft Word - sbs metodologija

Microsoft Word - sbs metodologija S-trukturalna B-iznis S-tatistika Monstat 1 Sadržaj: Pravni okvir Cilj I predmet istraživanja Pokrivenost Upitnik Trenutno stanje I plan proizvodnje podataka Korisnici podataka dobijenih SBS istraživanjem

Више

Strukturalna biznis statistika

Strukturalna biznis statistika CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU METODOLOŠKO UPUTSTVO STATISTIKA STRANIH FILIJALA 50 METODOLOŠKO UPUTSTVO 50 Podgorica, 2014. Sadržaj I. Pravni osnov...2 II. Metodološka uputstva...3 a) Cilj i predmet istraživanja...3

Више

PTT G 11a-gotovo-tanja.xls

PTT  G 11a-gotovo-tanja.xls Crna Gora Zavod za Statistiku Obrazac:PTT/G11a Zakon o statističi i statističkom sistemu Crna Gora,,Sl. List CG"br.69/2005 M GODIŠNJI IZVJEŠTAJ O PTT SREDSTVIMA,MREŽI I USLUGAMA U TELEKOMUNIKACIONIONOM

Више

Apr-18 Maj-18 Jun-18 Jul-18 Avg-18 Sep-18 Okt-18 Nov-18 Dec-18 Jan-19 Feb-19 Mar-19 Apr-19 CRNA GORA UPRAVA ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 96

Apr-18 Maj-18 Jun-18 Jul-18 Avg-18 Sep-18 Okt-18 Nov-18 Dec-18 Jan-19 Feb-19 Mar-19 Apr-19 CRNA GORA UPRAVA ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 96 Apr-18 Maj-18 Jun-18 Jul-18 Avg-18 Sep-18 Okt-18 Nov-18 Dec-18 Jan-19 Feb-19 Mar-19 Apr-19 CRNA GORA UPRAVA ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 96 Podgorica, 31. maj 2019. godine Prilikom korišćenja

Више

CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 178 Podgorica, 18. avgust godine Prilikom korišćenja ovih podataka navesti izvor Kvartaln

CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 178 Podgorica, 18. avgust godine Prilikom korišćenja ovih podataka navesti izvor Kvartaln CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 178 Podgorica, 18. avgust 2015. godine Prilikom korišćenja ovih podataka navesti izvor Kvartalna statistika saobraćaja II kvartal 2015. godine Prevoz

Више

Feb-18 Mar-18 Apr-18 Maj-18 Jun-18 Jul-18 Avg-18 Sep-18 Okt-18 Nov-18 Dec-18 Jan-19 Feb-19 CRNA GORA UPRAVA ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 52

Feb-18 Mar-18 Apr-18 Maj-18 Jun-18 Jul-18 Avg-18 Sep-18 Okt-18 Nov-18 Dec-18 Jan-19 Feb-19 CRNA GORA UPRAVA ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 52 Feb-18 Mar-18 Apr-18 Maj-18 Jun-18 Jul-18 Avg-18 Sep-18 Okt-18 Nov-18 Dec-18 Jan-19 Feb-19 CRNA GORA UPRAVA ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 52 Podgorica, 29. mart 2019. godine Prilikom korišćenja

Више

1198. Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, na osnovu člana 11 stav 4 i člana 98 Zakona o elektronskim komunikacijama (''Sl. li

1198. Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, na osnovu člana 11 stav 4 i člana 98 Zakona o elektronskim komunikacijama (''Sl. li 1198. Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, na osnovu člana 11 stav 4 i člana 98 Zakona o elektronskim komunikacijama (''Sl. list Crne Gore'', broj 40/13) i Plana namjene radio-frekvencijskog

Више

Maj-16 Jun-16 Jul-16 Avg-16 Sep-16 Okt-16 Nov-16 Dec-16 Jan-17 Feb-17 Mar-17 Apr-17 Maj-17 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 120

Maj-16 Jun-16 Jul-16 Avg-16 Sep-16 Okt-16 Nov-16 Dec-16 Jan-17 Feb-17 Mar-17 Apr-17 Maj-17 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 120 Maj-16 Jun-16 Jul-16 Avg-16 Sep-16 Okt-16 Nov-16 Dec-16 Jan-17 Feb-17 Mar-17 Apr-17 Maj-17 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 120 Podgorica, 30. jun 2017. godine Prilikom korišćenja

Више

Jun-16 Jul-16 Avg-16 Sep-16 Okt-16 Nov-16 Dec-16 Jan-17 Feb-17 Mar-17 Apr-17 Maj-17 Jun-17 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 137

Jun-16 Jul-16 Avg-16 Sep-16 Okt-16 Nov-16 Dec-16 Jan-17 Feb-17 Mar-17 Apr-17 Maj-17 Jun-17 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 137 Jun-16 Jul-16 Avg-16 Sep-16 Okt-16 Nov-16 Dec-16 Jan-17 Feb-17 Mar-17 Apr-17 Maj-17 Jun-17 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 137 Podgorica, 31. jul 2017. godine Prilikom korišćenja

Више

Jul-16 Avg-16 Sep-16 Okt-16 Nov-16 Dec-16 Jan-17 Feb-17 Mar-17 Apr-17 Maj-17 Jun-17 Jul-17 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 158

Jul-16 Avg-16 Sep-16 Okt-16 Nov-16 Dec-16 Jan-17 Feb-17 Mar-17 Apr-17 Maj-17 Jun-17 Jul-17 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 158 Jul-16 Avg-16 Sep-16 Okt-16 Nov-16 Dec-16 Jan-17 Feb-17 Mar-17 Apr-17 Maj-17 Jun-17 Jul-17 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 158 Podgorica, 31. avgust 2017. godine Prilikom korišćenja

Више

Jul-17 Avg-17 Sep-17 Okt-17 Nov-17 Dec-17 Jan-18 Feb-18 Mar-18 Apr-18 Maj-18 Jun-18 Jul-18 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 166/

Jul-17 Avg-17 Sep-17 Okt-17 Nov-17 Dec-17 Jan-18 Feb-18 Mar-18 Apr-18 Maj-18 Jun-18 Jul-18 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 166/ Jul-17 Avg-17 Sep-17 Okt-17 Nov-17 Dec-17 Jan-18 Feb-18 Mar-18 Apr-18 Maj-18 Jun-18 Jul-18 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 166/2 Podgorica, 30. novembar 2018. godine Prilikom korišćenja

Више

Avg-17 Sep-17 Okt-17 Nov-17 Dec-17 Jan-18 Feb-18 Mar-18 Apr-18 Maj-18 Jun-18 Jul-18 Avg-18 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 183/

Avg-17 Sep-17 Okt-17 Nov-17 Dec-17 Jan-18 Feb-18 Mar-18 Apr-18 Maj-18 Jun-18 Jul-18 Avg-18 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 183/ Avg-17 Sep-17 Okt-17 Nov-17 Dec-17 Jan-18 Feb-18 Mar-18 Apr-18 Maj-18 Jun-18 Jul-18 Avg-18 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 183/2 Podgorica, 28. decembar 2018. godine Prilikom korišćenja

Више

Crna Gora AGENCIJA ZA ELEKTRONSKE MEDIJE Broj: /1 Podgorica, godine Na osnovu čl. 40 st. 3 al. 10, čl. 70, čl. 73, čl. 79, čl. 104,

Crna Gora AGENCIJA ZA ELEKTRONSKE MEDIJE Broj: /1 Podgorica, godine Na osnovu čl. 40 st. 3 al. 10, čl. 70, čl. 73, čl. 79, čl. 104, Crna Gora AGENCIJA ZA ELEKTRONSKE MEDIJE Broj: 02-904/1 Podgorica, 12.07.2019. godine Na osnovu čl. 40 st. 3 al. 10, čl. 70, čl. 73, čl. 79, čl. 104, čl. 107 i čl. 108 Zakona o elektronskim medijima ("SI.

Више

Apr-17 Maj-17 Jun-17 Jul-17 Avg-17 Sep-17 Okt-17 Nov-17 Dec-17 Jan-18 Feb-18 Mar-18 Apr-18 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 102/

Apr-17 Maj-17 Jun-17 Jul-17 Avg-17 Sep-17 Okt-17 Nov-17 Dec-17 Jan-18 Feb-18 Mar-18 Apr-18 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 102/ Apr-17 Maj-17 Jun-17 Jul-17 Avg-17 Sep-17 Okt-17 Nov-17 Dec-17 Jan-18 Feb-18 Mar-18 Apr-18 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 102/2 Podgorica, 31. avgust 2018. godine Prilikom korišćenja

Више

Zbirni izvjestaj za DZ za 2018

Zbirni izvjestaj za DZ za 2018 Fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore INFORMACIJA O REALIZACIJI UGOVORA DOMOVA ZDRAVLJA 01.01.-31.12.2018. GODINE Podgorica, april 2019. godine Adresa: Ul. Vaka Đurovića bb 81000 Podgorica, Crna Gora

Више

CRNA GORA AGENCIJA ZA ELEKTRONSKE KOMUNIKACIJE I POŠTANSKU DJELATNOST AGENCIJA ZA ELEKTRONSKE KOMUNIKACIJE I POŠTANSKU DJELATNOST (u daljem tekstu: Ag

CRNA GORA AGENCIJA ZA ELEKTRONSKE KOMUNIKACIJE I POŠTANSKU DJELATNOST AGENCIJA ZA ELEKTRONSKE KOMUNIKACIJE I POŠTANSKU DJELATNOST (u daljem tekstu: Ag CRNA GORA AGENCIJA ZA ELEKTRONSKE KOMUNIKACIJE I POŠTANSKU DJELATNOST AGENCIJA ZA ELEKTRONSKE KOMUNIKACIJE I POŠTANSKU DJELATNOST (u daljem tekstu: Agencija), na osnovu čl. tač. 0 i čl. 06 st., 2, i Zakona

Више

PTT G -11.xls

PTT  G -11.xls Obrazac PTT/G-11 Zakon o statistici i statistickom sistemu Crne Gore "Sl.list RCG" br.69/2005 Crna Gora Zavod za statistiku GODIŠNJI IZVJEŠTAJ O PTT SREDSTVIMA, MREŽI I USLUGAMA - POŠTANSKI SAOBRA>AJ -

Више

Microsoft Word - Izmene i dopune - parametri kvaliteta

Microsoft Word - Izmene i dopune - parametri kvaliteta На основу чл. 8. став 1. тачка 1), 23. став 1. и 109, а у вези са чланом 131. Закона о електронским комуникацијама ( Службени гласник РС, бр, 44/10 60/13-УС), чл. 12. став 1. тачка 1) и 16. тачка 4. Статута

Више

Microsoft PowerPoint - vezbe 4. Merenja u telekomunikacionim mrežama

Microsoft PowerPoint - vezbe 4. Merenja u telekomunikacionim mrežama Merenja u telekomunikacionim mrežama Merenja telefonskog saobraćaja Primer 1 - TCBH Na osnovu najviših vrednosti intenziteta saobraćaja datih za 20 mernih dana (tabela), pomoću metode TCBH, pronaći čas

Више

ZAVOD ZA HIDROMETEOROLOGIJU I SEIZMOLOGIJU CRNE GORE GODIŠNJAK METEOROLOŠKIH I HIDROLOŠKIH PODATAKA 2010 Podgorica, 2019.

ZAVOD ZA HIDROMETEOROLOGIJU I SEIZMOLOGIJU CRNE GORE GODIŠNJAK METEOROLOŠKIH I HIDROLOŠKIH PODATAKA 2010 Podgorica, 2019. ZAVOD ZA HIDROMETEOROLOGIJU I SEIZMOLOGIJU CRNE GORE GODIŠNJAK METEOROLOŠKIH I HIDROLOŠKIH PODATAKA 2010 Podgorica, 2019. Izdaje: Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju ZHMS Published by: Institute

Више

Посебни услови пружања TOTAL GROUP услуге

Посебни услови пружања TOTAL GROUP услуге Posebne uslove korišćenja Dopuna tarifnih planova za korisnike usluge Dopuna (1) Posebnim uslovima za korišćenje Dopuna tarifnih planova za korisnike usluge Dopuna (u daljem tekstu: Posebni uslovi) uređuju

Више

Microsoft Word - Pravilnik o jedinstvenom evropskom broju 112 SL

Microsoft Word - Pravilnik o jedinstvenom evropskom broju 112  SL Na osnovu člana 142 st. 3 i 5 i člana 143 stav 4 Zakona o elektronskim komunikacijama ( Službeni list CG", broj 40/13) Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije, uz saglasnost Ministarstva

Више

Verzija 6/2019 Primjenjuje se od godine Sadržaj Strana 1 Opšte odredbe Postpaid opšte odredbe Mjesečna pretplata na usluge 3 1

Verzija 6/2019 Primjenjuje se od godine Sadržaj Strana 1 Opšte odredbe Postpaid opšte odredbe Mjesečna pretplata na usluge 3 1 Sadržaj Strana 1 Opšte odredbe 3 1.1 Postpaid opšte odredbe 3 1.2 Mjesečna pretplata na usluge 3 1.3 Usluge po zahtjevu 3 1.4 Besplatni specijalni brojevi (12x, 127xx, 15xx, 19xxx) 3 1.5 Postpaid tarifa

Више

Пожари букте и у Црној Гори, власти траже помоћ НАТО; Евакуација у Крашићима

Пожари букте и у Црној Гори, власти траже помоћ НАТО; Евакуација у Крашићима Подгорица -- Велики пожар који је у понедељак избио на полуострву Луштица и даље прави проблеме ватрогасцима, али је под контролом. 12.15 - У току је евакуација Крашића, јавља репортер Н1 који је на терену.

Више

Microsoft Word - Kvartalni pregled podatka o stanju trzista elektronskih komunikacija Q1 2019_ final docx

Microsoft Word - Kvartalni pregled podatka o stanju trzista elektronskih komunikacija Q1 2019_ final docx ПРЕГЛЕД ТРЖИШТА ЕЛЕКТРОНСКИХ КОМУНИКАЦИЈА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ - ПРВИ КВАРТАЛ 2019. ГОДИНЕ- У прегледу су приказани подаци за први квартал 2019. године са упоредним подацима из претходнa три квартала. Приказани

Више

C r n a G o r a S k u p š t i n a A d m i n i s t r a t i v n i o d b o r Broj /18-35 Podgorica, 27. februar godine Saglasno članu 37 st

C r n a G o r a S k u p š t i n a A d m i n i s t r a t i v n i o d b o r Broj /18-35 Podgorica, 27. februar godine Saglasno članu 37 st C r n a G o r a S k u p š t i n a A d m i n i s t r a t i v n i o d b o r Broj 00-63-14/18-35 Podgorica, 27. februar 2018. godine Saglasno članu 37 stav 1 Zakona o nacionalnom javnom emiteru Radio i Televizija

Више

Izvještaj o reviziji sistema raspodjele sredstava Egalizacionog fonda

Izvještaj o reviziji sistema raspodjele sredstava Egalizacionog fonda Crna Gora Državna revizorska institucija Broj: 40116/18-050-326/24 Podgorica, 16.04.2018. godine IZVJEŠTAJ REVIZIJE SISTEMA RASPODJELE SREDSTAVA EGALIZACIONOG FONDA (konačan) april 2018. godine S A D R

Више

505

505 505. На основу члана 11 став 3 Закона о заштити ваздуха ( Службени лист ЦГ", број 25/10), Влада Црне Горе на сједници од 8.јула 2010. године, донијела је УРЕДБУ О УСПОСТАВЉАЊУ МРЕЖЕ МЈЕРНИХ МЈЕСТА ЗА ПРАЋЕЊЕ

Више

NAJVEĆIH PORESKIH DUŽNIKA POREZA i DOPRINOSA IZ i NA LIČNA PRIMANJA Presjek stanja na dan godine R. BR. PIB NAZIV PORESKOG OBVEZNIKA OPD1 I

NAJVEĆIH PORESKIH DUŽNIKA POREZA i DOPRINOSA IZ i NA LIČNA PRIMANJA Presjek stanja na dan godine R. BR. PIB NAZIV PORESKOG OBVEZNIKA OPD1 I NAJVEĆIH PORESKIH DUŽNIKA POREZA i DOPRINOSA IZ i NA LIČNA PRIMANJA Presjek stanja na dan 07.07.2015.godine R. BR. PIB NAZIV PORESKOG OBVEZNIKA OPD1 IOPPD DUG PO OSNOVU POREZA I DOPRINOSA IZ I NA LIČNA

Више

Istraživanje javnog mnjenja:

Istraživanje javnog mnjenja: ASK doprinosi jačanju integriteta političkih subjekata i izbornih kampanja kroz transparentno finansiranje i odgovornu upotrebu javnih resursa Budva, april 2019. godine ZAKONOVNI OKVIR Oblast - finansiranje

Више

Crna Gora Regulatorna agencija za energetiku Izvještaj o aktivnostima vezanim za regulisane komunalne djelatnosti za godinu Podgorica, jul 2018.

Crna Gora Regulatorna agencija za energetiku Izvještaj o aktivnostima vezanim za regulisane komunalne djelatnosti za godinu Podgorica, jul 2018. Crna Gora Izvještaj o aktivnostima vezanim za regulisane komunalne djelatnosti za 2017. godinu Podgorica, jul 2018. godine SADRŽAJ UVOD... 7 1. NADLEŽNOSTI REGULATORNE AGENCIJE ZA ENERGETIKU VEZANE ZA

Више

IZVJEŠTAJ xls

IZVJEŠTAJ xls 40078524 42310000000 GRADINA COMPANY DOO 550 000000000725643 OBUSTAVE NA PENZIJE ZA 05/2014 549,55 23.6.2014 40078524 42320000000 GRADINA COMPANY DOO 550 000000000725643 OBUSTAVE NA PENZIJE ZA 05/2014

Више

Microsoft Word - Nacrt Pravilnika o visini naknade za frekvencije

Microsoft Word - Nacrt Pravilnika o visini naknade za frekvencije Радни материјал - Нацрт од 21. 10.2010. године На основу члана 29. став 1. тачка 2. и члана 31, Закона о електронским комуникацијама ( Службени гласник РС, брoj 44/10) и чл. 12. став 1. тачка 1) и 16.

Више

Посебни услови коришћења postpaid тарифног модела MOJ MIX

Посебни услови коришћења postpaid тарифног модела MOJ MIX Posebne uslove korišćenja postpaid tarifnih modela Pretplata:XS, Pretplata:S+, Pretplata:S Net+, Pretplata:M+, Pretplata:L+ i Pretplata:XXL+ 1) Posebnim uslovima korišćenje postpaid tarifnih modela Pretplata:XS,

Више

NAJVEĆI PORESKI DUŽNICI POREZA I DOPRINOSA IZ I NA LIČNA PRIMANJA Presjek stanja na dan godine REDNI BROJ PIB NAZIV PORESKOG OBVEZNIKA OPD1

NAJVEĆI PORESKI DUŽNICI POREZA I DOPRINOSA IZ I NA LIČNA PRIMANJA Presjek stanja na dan godine REDNI BROJ PIB NAZIV PORESKOG OBVEZNIKA OPD1 NAJVEĆI PORESKI DUŽNICI POREZA I DOPRINOSA IZ I NA LIČNA PRIMANJA Presjek stanja na dan 06.04.2015.godine REDNI BROJ PIB NAZIV PORESKOG OBVEZNIKA OPD1 IOPPD DUG PO OSNOVU POREZA I DOPRINOSA IZ I NA LIČNA

Више

EBRD Kolašin 13 okt 2010

EBRD Kolašin 13 okt 2010 EBRD Finansijski program za sektor održive energije za Zapadni Balkan i aktivnosti u Crnoj Gori Miroslav Maly Tim za energetsku efikasnost i klimatske promjene Milos Grkinic Podgorica RO Seminar na temu

Више

Microsoft Word - VL-KS-IZ-INTS-ZG-EMP012-Zagreb-Barutanski breg 58 Bukovacka 76 i doc

Microsoft Word - VL-KS-IZ-INTS-ZG-EMP012-Zagreb-Barutanski breg 58 Bukovacka 76 i doc Mjerno izvješće broj: EMP 012-ZG/2014 Mjerenja u svrhu utvrđivanja izloženosti elektromagnetskim poljima na području povećane osjetljivosti u Zagrebu, Barutanski breg 58 te Bukovačka 76 i 115 Dana 1. prosinca

Више

DS PLAV GUSINJE TUZI

DS PLAV GUSINJE TUZI Crna Gora DRŽAVNA REVIZORSKA INSTITUCIJA DRI broj: 40116-042-07/1 127 Podgorica, 20. februar 2015. godine I Z V J E Š T A J O REVIZIJI IZVJEŠTAJA O PORIJEKLU, VISINI I STRUKTURI PRIKUPLJENIH I UTROŠENIH

Више

Br. Prot: xx/b/18 dt. xx.xx.2018 Na osnovu člana 3. stav 1. i 2., člana 9. stav 3.6, člana 10. stav 11. i 12., člana 45. stav 1. i 2. i člana 79. stav

Br. Prot: xx/b/18 dt. xx.xx.2018 Na osnovu člana 3. stav 1. i 2., člana 9. stav 3.6, člana 10. stav 11. i 12., člana 45. stav 1. i 2. i člana 79. stav Br. Prot: xx/b/18 dt. xx.xx.2018 Na osnovu člana 3. stav 1. i 2., člana 9. stav 3.6, člana 10. stav 11. i 12., člana 45. stav 1. i 2. i člana 79. stav 1. i 2., Zakona br. 04 /L-109 o elektronskim komunikacijama

Више

Број: /14 Датум: Београд На основу чл. 8. став 1. тачка 1) и 11. став 1. тачка 2) Закона о електронским комуникацијама ( Служб

Број: /14 Датум: Београд На основу чл. 8. став 1. тачка 1) и 11. став 1. тачка 2) Закона о електронским комуникацијама ( Служб Број: 1-03-021-146/14 Датум: 25.12.2014. Београд На основу чл. 8. став 1. тачка 1) и 11. став 1. тачка 2) Закона о електронским комуникацијама ( Службени гласник РС, бр. 44/10, 60/13 - УС и 62/14), Споразума

Више

Korisničko uputstvo mobilne aplikacije Digitalni Kiosk 1

Korisničko uputstvo mobilne aplikacije Digitalni Kiosk 1 Korisničko uputstvo mobilne aplikacije Digitalni Kiosk 1 Sadržaj Opis mobilne aplikacije Digitalni Kiosk... 3 Pokretanje aplikacije... 3 Registracija/Kreiranje novog korisničkog naloga... 3 Dodavanje platne

Више

Microsoft Word - Indjija april 2012.docx

Microsoft Word - Indjija april 2012.docx A.D. ZAŠTITA NA RADU I ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE BEOGRAD Beograd, Deskaševa 7 LABORATORIJA ZA BUKU, VIBRACIJE I SUDOVE POD PRITISKOM Tel: 011/2418-155 Faks: 011/2418-992 Web: www.zastitabeograd.com E-mail:

Више

Microsoft Word - VL-RK-PL-INTS-Plan_dodjele_MV_HAKOM_web doc

Microsoft Word - VL-RK-PL-INTS-Plan_dodjele_MV_HAKOM_web doc MIKROVALNE VEZE : Frekvencijsko područje 2 GHz Frekvencijski raspon: 2085 2110 MHz Kanalni raspored: Izvedeni raspored unutar donjeg dijela CEPT Rec. T/R 13 01 Annex C ETSI norma: EN 300 454 Ostale ETSI

Више

Microsoft Word - spisak filijala i bankomata docx

Microsoft Word - spisak filijala i bankomata docx Filijale i šalteri - Lovćen banka AD Filijala BAR Filijala CETINJE Bulevar JNA b.b. - 85000 Bar Phone: + 382 30 550 986, + 382 30 550 994 E-mail : filijala.bar@lovcenbanka.me Ulica Njegoševa 36. - 81250

Више

Microsoft PowerPoint - 7. Mobilni komunikacijski sustavi i mreže

Microsoft PowerPoint - 7. Mobilni komunikacijski sustavi i mreže Sveučilište u Zagrebu FAKULTET PROMETNIH ZNANOSTI Zavod za informacijsko-komunikacijski promet Katedra za tehniku ICT u prometu informacijsko-komunikacijskog prometa Kolegij: Arhitektura telekomunikacijske

Више

KOMISIJA ZA KONTROLU DRŽAVNE POMOĆI GODIŠNJI IZVJEŠTAJ o dodijeljenoj državnoj pomoći u Crnoj Gori u godini Podgorica, jun godine

KOMISIJA ZA KONTROLU DRŽAVNE POMOĆI GODIŠNJI IZVJEŠTAJ o dodijeljenoj državnoj pomoći u Crnoj Gori u godini Podgorica, jun godine KOMISIJA ZA KONTROLU DRŽAVNE POMOĆI GODIŠNJI IZVJEŠTAJ o dodijeljenoj državnoj pomoći u Crnoj Gori u 2009. godini Podgorica, jun 2010. godine SADRŽAJ 1. IZVJEŠTAJ O DODIJELJENOJ DRŽAVNOJ POMOĆI U CRNOJ

Више

Cjenovnik Usluga Crnogorskog Telekoma A.D. 1

Cjenovnik Usluga Crnogorskog Telekoma A.D. 1 Cjenovnik Usluga Crnogorskog Telekoma A.D. 1 Mobilna mreža 2 Postpaid Opšte odredbe¹ 1.1. Postpaid (fizička lica) 1.1.1. Postpaid kartica besplatno 1.1.2. DUAL postpaid - postpaid 12.821 15 1.1.3. DUAL

Више

uzorak.qxd

uzorak.qxd demografija DEMOGRAFSKI PROFIL CRNOGORSKOG PRIMORJA Miroslav Doderović Zdravko Ivanović Montenegrin coast extends longitudinally from the Debeli Brijeg on the north-west up to the Bojana and Ada near Ulcinj

Више

Посебни услови пружања TOTAL GROUP услуге

Посебни услови пружања TOTAL GROUP услуге Posebne uslove pružanja usluge Dopuna (1) Posebnim uslovima za pružanje usluge Dopuna (u daljem tekstu: Posebni uslovi) uređuju se međusobni odnosi u vezi sa pružanjem i korišćenjem usluge Dopuna između,,mtel

Више

Tehničko rešenje: Industrijski prototip dvostrukog trofaznog analizatora snage sa funkcijama merenja kvaliteta električne energije tipska oznaka MM2 R

Tehničko rešenje: Industrijski prototip dvostrukog trofaznog analizatora snage sa funkcijama merenja kvaliteta električne energije tipska oznaka MM2 R Tehničko rešenje: Industrijski prototip dvostrukog trofaznog analizatora snage sa funkcijama merenja kvaliteta električne energije tipska oznaka MM2 Rukovodilac projekta: Vladimir Vujičić Odgovorno lice:

Више

Politika pridruživanja i razvrstavanja naloga - u primeni od godine

Politika pridruživanja i razvrstavanja naloga - u primeni od godine Prilog 2 Pravila poslovanja pri pružanju investicionih usluga, usvojena na sednici Izvršnog odbora, održanoj dana 22.01.2019. godine (br. IO_2_19/5 od 22.01.2019. godine). POLITIKA PRIDRUŽIVANJA I RAZVRSTAVANJA

Више

CRNA GORA Obrazac 3 Ministarstvo finansija Uprava za javne nabavke Član 63 Zakona o javnim nabavkama Naručilac: Elektroprivreda Crne Gore AD Nikšić Br

CRNA GORA Obrazac 3 Ministarstvo finansija Uprava za javne nabavke Član 63 Zakona o javnim nabavkama Naručilac: Elektroprivreda Crne Gore AD Nikšić Br CRNA GORA Obrazac 3 Ministarstvo finansija Uprava za javne nabavke Član 63 Zakona o javnim nabavkama Naručilac: Elektroprivreda Crne Gore AD Nikšić Broj: 166/14 Mjesto i datum: Nikšić, 03.11.2014. Na osnovu

Више

Up

Up Република Србија ОПШТИНСКА УПРАВА ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА Ул.Пролетерских бригада бб Број: III-404/1-55/2017 Дана: 15.5.2017.године Интернет страница наручиоца: www.kursumlija.org К у р ш у м л и ј а На основу

Више

Verzija 2/2019 Primjenjuje se od godine Sadržaj Strana 1 Opšte odredbe 3 1,1 Postpaid opšte odredbe 3 1,2 Mjesečna pretplata na usluge 3 1

Verzija 2/2019 Primjenjuje se od godine Sadržaj Strana 1 Opšte odredbe 3 1,1 Postpaid opšte odredbe 3 1,2 Mjesečna pretplata na usluge 3 1 Sadržaj Strana 1 Opšte odredbe 3 1,1 Postpaid opšte odredbe 3 1,2 Mjesečna pretplata na usluge 3 1,3 Usluge po zahtjevu 3 1,4 Besplatni specijalni brojevi (12x, 127xx, 15xx, 19xxx) 3 1,5 Postpaid tarifa

Више

Microsoft Word Predlog RATEL - Pravilnik, prihvacene izmene

Microsoft Word Predlog RATEL - Pravilnik, prihvacene izmene НАЦРТ РАТЕЛ-а На основу члана 104. став 1. Закона о електронским комуникацијама ( Службени гласник РС, број 44/10) Министар за телекомуникације и информационо друштво, на предлог Републичке агенције за

Више

glasnik044.pdf

glasnik044.pdf ANEKS (lista radiofrekvencija i uslova njihovog korištenja bez odobrenja i dozvola izdatih od strane RAK-a) 9-90 SRD: induktivne EN 300 330 72 dbµa/m na 10 m 9-315 9-10,6 GHz UWB (ultra-širokopojasne)

Више

SISTEM ZA VIDEO NADZOR TEŠKO DOSTUPNIH ILI NEDOSTUPNIH VELIKIH TERITORIJA Video nadzor velikih površina zahteva razvoj složene stacionarne infrastrukt

SISTEM ZA VIDEO NADZOR TEŠKO DOSTUPNIH ILI NEDOSTUPNIH VELIKIH TERITORIJA Video nadzor velikih površina zahteva razvoj složene stacionarne infrastrukt SISTEM ZA VIDEO NADZOR TEŠKO DOSTUPNIH ILI NEDOSTUPNIH VELIKIH TERITORIJA Video nadzor velikih površina zahteva razvoj složene stacionarne infrastrukture koja ima za cilj snimanje i prenos signala preko

Више

Na osnovu čl. 62 i 63 Zakona o javnim nabavkama (»Službeni list CG«, broj 42/11) Elektroprivreda Crne Gore AD Nikšić objavljuje: I Podaci o naručiocu

Na osnovu čl. 62 i 63 Zakona o javnim nabavkama (»Službeni list CG«, broj 42/11) Elektroprivreda Crne Gore AD Nikšić objavljuje: I Podaci o naručiocu Na osnovu čl. 62 i 63 Zakona o javnim nabavkama (»Službeni list CG«, broj 42/11) Elektroprivreda Crne Gore AD Nikšić objavljuje: I Podaci o naručiocu P O Z I V broj 143/14 na otvoreni postupak javne nabavke

Више

Predlozak za prezentacije-Hrvatska regulatorna agencija za mrezne djelatnosti HR

Predlozak za prezentacije-Hrvatska regulatorna agencija za mrezne djelatnosti HR Na putu prema 5G - regulativa i planirane aktivnosti Infofest 2018 Budva, Crna Gora 1 2.10.2018. 1 (11) 5G RADNA SKUPINA 5G radna skupina unutar HAKOM-a zadužena je za identifikaciju glavnih izazova pri

Више

untitled

untitled ЗНАЧАЈ ПРЕПРОЈЕКТОВАЊА И РЕКОНСТРУКЦИЈЕ КЛАСИЧНИХ СЕМАФОРИЗОВАНИХ РАСКРСНИЦА У КРУЖНЕ РАСКРСНИЦЕ (РОТОРЕ) У ГРАДСКИМ ПОДРУЧЈИМА, СА АСПЕКТА ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ Н. Чубрило, дипл.инж.саоб., инж М. Кувељић,

Више

Saopštenje sa VI sjednice Ustavnog suda Crne Gore, održane 18. jula godine, kojom je predsjedavao dr Dragoljub Drašković, predsjednik Ustavnog s

Saopštenje sa VI sjednice Ustavnog suda Crne Gore, održane 18. jula godine, kojom je predsjedavao dr Dragoljub Drašković, predsjednik Ustavnog s Saopštenje sa VI sjednice Ustavnog suda Crne Gore, održane 18. jula 2019. godine, kojom je predsjedavao dr Dragoljub Drašković, predsjednik Ustavnog suda I U predmetima ocjene ustavnosti zakona, zakonitosti

Више

Proba

Proba Kabinet Zaštitnika 020/241-642 Savjetnici 020/225-395 Centrala 020/225-395 Fax: 020/241-642 E-mail: ombudsman@t-com.me www.ombudsman.co.me Br.346/17 Podgorica, 29. decembar 2017. godine MP/MP Zaštitnik

Више

Konačni izvještaj o reviziji Godišnjeg konsolidovanog finansijskog izvještaja Socijaldemokratske partije CG za 2017.godinu

Konačni izvještaj o reviziji Godišnjeg konsolidovanog finansijskog izvještaja Socijaldemokratske partije CG za 2017.godinu Crna Gora DRŽAVNA REVIZORSKA INSTITUCIJA DRI broj: 40116/18-042-920/20 Podgorica, 01. novembar 2018. godine I Z V J E Š T A J O REVIZIJI GODIŠNJEG KONSOLIDOVANOG FINANSIJSKOG IZVJEŠTAJA SOCIJALDEMOKRATSKE

Више

Naziv društva za upravljanje penzionim fondom:

Naziv društva za upravljanje penzionim fondom: Naziv društva za upravljanje investicionim fondom: Društvo za upravljanje Prima a.d. Podgorica Sjedište društva za upravljanje investicionim fondom: Trg Nikole Kovačevića 8, Podgorica Naziv fonda : Otvoreni

Више

Adresa: La Benevolencija 8/I Telefon: (033) Faks: (033) Web: Datum i vrijeme sl

Adresa: La Benevolencija 8/I Telefon: (033) Faks: (033) Web:   Datum i vrijeme sl Adresa: La Benevolencija 8/I Telefon: (033) 25-59 Faks: (033) 25-595 E-mail: ejn@javnenabavke.gov.ba Web: https://www.ejn.gov.ba Datum i vrijeme slanja obavještenja na objavu:28.7.205. u 4:45 DOBROVOLJNO

Више

GDJE IDE MOJ NOVAC MOJ GRAD O MOM NOVCU IZVJEŠTAJ O REFORMA JAVNIH OTVORENOSTI FINANSIJA I LOKALNIH PORESKA TAJNA: BUDŽETA KROZ PRIZMU OPŠTINSKOG DUGA

GDJE IDE MOJ NOVAC MOJ GRAD O MOM NOVCU IZVJEŠTAJ O REFORMA JAVNIH OTVORENOSTI FINANSIJA I LOKALNIH PORESKA TAJNA: BUDŽETA KROZ PRIZMU OPŠTINSKOG DUGA GDJE IDE MOJ NOVAC MOJ GRAD O MOM NOVCU IZVJEŠTAJ O REFORMA JAVNIH OTVORENOSTI FINANSIJA I LOKALNIH PORESKA TAJNA: BUDŽETA KROZ PRIZMU OPŠTINSKOG DUGA Ovaj projekat finansira Evropska unija i kofinansira

Више

Bar

Bar CENTAR ZA EKOTOKSIKOLOŠKA ISPITIVANJA D.O.O. 81000 PODGORICA, PUT RADOMIRA IVANOVIĆA 2 CENTER FOR ECOTOXICOLOGICAL RESEARCH CETI ++382 (0)20 658-090; 658-091; Fax: ++382 (0)20 658-092; E-mail: info@ceti.co.me

Више

ГЛAВНА СЛУЖБА ЗА РЕВИЗИЈУ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Бања Лука, Вука Караџића 4 Република Српска, БиХ Тел: +387(0)51/ Факс:+387(0)51

ГЛAВНА СЛУЖБА ЗА РЕВИЗИЈУ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Бања Лука, Вука Караџића 4 Република Српска, БиХ Тел: +387(0)51/ Факс:+387(0)51 ГЛAВНА СЛУЖБА ЗА РЕВИЗИЈУ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ 78000 Бања Лука, Вука Караџића 4 Република Српска, БиХ Тел: +387(0)51/247-408 Факс:+387(0)51/247-497 e-mail: revizija@gsr-rs.org Извјештај о статусу

Више

Regulatorna agencija za energetiku, u skladu sa članom 9 stav 2 Pravila za izradu i praćenje realizacije desetogodišnjeg plana razvoja distributivnog

Regulatorna agencija za energetiku, u skladu sa članom 9 stav 2 Pravila za izradu i praćenje realizacije desetogodišnjeg plana razvoja distributivnog Regulatorna agencija za energetiku, u skladu sa članom 9 stav 2 Pravila za izradu i praćenje realizacije desetogodišnjeg plana razvoja distributivnog sistema električne energije (''Službeni list CG'',

Више

Техничко решење: Метода мерења ефективне вредности сложенопериодичног сигнала Руководилац пројекта: Владимир Вујичић Одговорно лице: Владимир Вујичић

Техничко решење: Метода мерења ефективне вредности сложенопериодичног сигнала Руководилац пројекта: Владимир Вујичић Одговорно лице: Владимир Вујичић Техничко решење: Метода мерења ефективне вредности сложенопериодичног сигнала Руководилац пројекта: Владимир Вујичић Одговорно лице: Владимир Вујичић Аутори: Драган Пејић, Бојан Вујичић, Небојша Пјевалица,

Више

Z-16-48

Z-16-48 СРБИЈА И ЦРНА ГОРА МИНИСТАРСТВО ЗА УНУТРАШЊЕ ЕКОНОМСКЕ ОДНОСЕ ЗАВОД ЗА МЕРЕ И ДРАГОЦЕНЕ МЕТАЛЕ 11 000 Београд, Мике Аласа 14, поштански фах 384 телефон: (011) 3282-736, телефакс: (011) 181-668 На основу

Више

Microsoft Word Pravilnik OO_Prilog 1

Microsoft Word Pravilnik OO_Prilog 1 ПРИЛОГ 1 1 Прилог 1 уређује начин и услове коришћења радио-фреквенција по режиму општег овлашћења за које није потребно евидентирање лица која имају право коришћења радио-фреквенција у складу са овим прилогом.

Више

ZAKON O EFIKASNOM KORIŠĆENJU ENERGIJE - Predlog -

ZAKON O EFIKASNOM KORIŠĆENJU ENERGIJE - Predlog - Crna Gora Ministarstvo ekonomije ENERGETSKA EFIKASNOST U TRANSPORTU Autor: Aleksa Ćulafić Dani energetske efikasnosti - Tivat, 5. mart 2019. godine Institucionalni okvir; Sadržaj: Razvoj održivog korišćenja

Више

Адреса: Maršala Tita 9a/I Телефон: (033) Факс: (033) Е-маил: Wеб: Датум и вријеме слања

Адреса: Maršala Tita 9a/I Телефон: (033) Факс: (033) Е-маил: Wеб:   Датум и вријеме слања Адреса: Maršala Tita 9a/I Телефон: (033) 25-590 Факс: (033) 25-595 Е-маил: ejn@javnenabavke.gov.ba Wеб: https://www.ejn.gov.ba Датум и вријеме слања обавјештења на објаву:5.2.209. u 3:06 ОБАВЈЕШТЕЊЕ О

Више

ГЛAВНА СЛУЖБА ЗА РЕВИЗИЈУ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Бања Лука, Вука Караџића 4 Република Српска, БиХ Тел: +387(0)51/ Факс:+387(0)51

ГЛAВНА СЛУЖБА ЗА РЕВИЗИЈУ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Бања Лука, Вука Караџића 4 Република Српска, БиХ Тел: +387(0)51/ Факс:+387(0)51 ГЛAВНА СЛУЖБА ЗА РЕВИЗИЈУ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ 78000 Бања Лука, Вука Караџића 4 Република Српска, БиХ Тел: +387(0)51/247-408 Факс:+387(0)51/247-497 e-mail: revizija@gsr-rs.org Извјештај о статусу

Више

Техничко решење: Софтвер за симулацију стохастичког ортогоналног мерила сигнала, његовог интеграла и диференцијала Руководилац пројекта: Владимир Вуји

Техничко решење: Софтвер за симулацију стохастичког ортогоналног мерила сигнала, његовог интеграла и диференцијала Руководилац пројекта: Владимир Вуји Техничко решење: Софтвер за симулацију стохастичког ортогоналног мерила сигнала, његовог интеграла и диференцијала Руководилац пројекта: Владимир Вујичић Одговорно лице: Владимир Вујичић Аутори: Велибор

Више

No Slide Title

No Slide Title Planiranje mreže u ruralnim područjima Općenito dizajn lokalnih mreža uključuje : lokacija nove centrale lokacija RSS (remote subscriber units RSU) veličina pretplatničke mreže veličina spojne mreže i

Више

upustvo_mentoring

upustvo_mentoring Crna Gora Ministarstvo ekonomije Direkcija za razvoj malih i srednjih preduzeća UPUSTVO ZA PRUŽANJE MENTORING USLUGA U 2017.GODINI Ovim Upustvom uređuje se postupak relizacije mentoringa u 2017.godini.

Више

SKUPSTINA CRNE GORE DEMOKRATSKA PARTUA SOCUAUSTA CRNEGOREi Predsjedniku" Gospodinu Ivanu Brajov CRNA GORA PF^IMUENO; icu' M.-k 2Q /P GOD. KJVSIPIKACJO

SKUPSTINA CRNE GORE DEMOKRATSKA PARTUA SOCUAUSTA CRNEGOREi Predsjedniku Gospodinu Ivanu Brajov CRNA GORA PF^IMUENO; icu' M.-k 2Q /P GOD. KJVSIPIKACJO SKUPSTINA CRNE GORE DEMOKRATSKA PARTUA SOCUAUSTA CRNEGOREi Predsjedniku" Gospodinu Ivanu Brajov PF^IMUENO; icu' M.-k 2Q /P GOD. KJVSIPIKACJONI BROJ: Vfc A: ' - EPA: 81000 Podgorica BuIevarSv. Petra Cetinjskog

Више

ГЛAВНА СЛУЖБА ЗА РЕВИЗИЈУ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Бања Лука, Вука Караџића 4 Република Српска, БиХ Тел: +387(0)51/ Факс:+387(0)51

ГЛAВНА СЛУЖБА ЗА РЕВИЗИЈУ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Бања Лука, Вука Караџића 4 Република Српска, БиХ Тел: +387(0)51/ Факс:+387(0)51 ГЛAВНА СЛУЖБА ЗА РЕВИЗИЈУ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ 78000 Бања Лука, Вука Караџића 4 Република Српска, БиХ Тел: +387(0)51/247-408 Факс:+387(0)51/247-497 e-mail: revizija@gsr-rs.org Извјештај о статусу

Више

CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 229 Podgorica, 30. oktobar god. Prilikom korišćenja ovih podataka navesti izvor Upotreba

CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 229 Podgorica, 30. oktobar god. Prilikom korišćenja ovih podataka navesti izvor Upotreba CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 229 Podgorica, 30. oktobar 2015. god. Prilikom korišćenja ovih podataka navesti izvor Upotreba informaciono-komunikacionih tehnologija u preduzećima

Више

CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 199 Podgorica, 30. oktobar god. Prilikom korišćenja ovih podataka navesti izvor Upotreba

CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 199 Podgorica, 30. oktobar god. Prilikom korišćenja ovih podataka navesti izvor Upotreba CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 199 Podgorica, 30. oktobar. god. Prilikom korišćenja ovih podataka navesti izvor Upotreba informaciono-komunikacionih tehnologija u preduzećima u

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ ДИРЕКЦИЈА ЗА МЕРЕ И ДРАГОЦЕНЕ МЕТАЛЕ Београд, Мике Аласа 14, поштански преградак 34, ПАК телефон:

РЕПУБЛИКА СРБИЈА МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ ДИРЕКЦИЈА ЗА МЕРЕ И ДРАГОЦЕНЕ МЕТАЛЕ Београд, Мике Аласа 14, поштански преградак 34, ПАК телефон: РЕПУБЛИКА СРБИЈА МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ ДИРЕКЦИЈА ЗА МЕРЕ И ДРАГОЦЕНЕ МЕТАЛЕ 11 000 Београд, Мике Аласа 14, поштански преградак 34, ПАК 105305 телефон: (011) 32 82 736, телефакс: (011) 21 81 668 На основу

Више

Republika e Kosovës Republika Kosova-Republic of Kosovo Qeveria Vlada-Government Ministria e Integrimit Europian Ministarstvo za Evropske Integracije/

Republika e Kosovës Republika Kosova-Republic of Kosovo Qeveria Vlada-Government Ministria e Integrimit Europian Ministarstvo za Evropske Integracije/ Republika e Kosovës Republika Kosova-Republic of Kosovo Qeveria Vlada-Government Ministria e Integrimit Europian Ministarstvo za Evropske Integracije/ Ministry of European Integration Ministarstvo za Evropske

Више

PROGRAM PREKOGRANIČNE SARADNJE SRBIJA CRNA GORA u okviru Instrumenta za pretpristupnu podršku (IPA) m saradnje Srb nične a r ija og k -C e r p r n a r

PROGRAM PREKOGRANIČNE SARADNJE SRBIJA CRNA GORA u okviru Instrumenta za pretpristupnu podršku (IPA) m saradnje Srb nične a r ija og k -C e r p r n a r u okviru Instrumenta za pretpristupnu podršku (IPA) m saradnje Srb nične a r ija og k -C e r p r n a ra Go Pro gr a Komponenta II za period 2007-2013 Ovaj Program je sufinansiran PREKOGRANIČNA SARADNJA

Више

*ИЗВЈЕШТАЈ О ПРОВЕДЕНОЈ ПРЕВЕНТИВНОЈ АКТИВНОСТИ* "Возило након зимских услова 2015" АМС РС и ауто мото друштва у сарадњи са Министарством унутрашњих п

*ИЗВЈЕШТАЈ О ПРОВЕДЕНОЈ ПРЕВЕНТИВНОЈ АКТИВНОСТИ* Возило након зимских услова 2015 АМС РС и ауто мото друштва у сарадњи са Министарством унутрашњих п *ИЗВЈЕШТАЈ О ПРОВЕДЕНОЈ ПРЕВЕНТИВНОЈ АКТИВНОСТИ* "Возило након зимских услова 2015" АМС РС и ауто мото друштва у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Републике Српске и Министарством саобраћаја

Више

Telenor d.o.o. Rimski trg Podgorica Montenegro START tarifni prepaid paket Zamjena kartice 3 sa 3 kredita START Cijene sa PDVom

Telenor d.o.o. Rimski trg Podgorica Montenegro   START tarifni prepaid paket Zamjena kartice 3 sa 3 kredita START Cijene sa PDVom START tarifni prepaid paket Zamjena kartice 3 sa 3 kredita START Cijene sa PDVom Cijene bez PDV-a Iznos PDV Pozivi u Telenor mreži 0.1999 0.1652 0.0347 Pozivi prema drugim mobilnim I fiksnim mrežama u

Више

SISTEM ZA VIDEO NADZOR TEŠKO DOSTUPNIH ILI NEDOSTUPNIH VELIKIH TERITORIJA Video nadzor velikih površina zahteva razvoj složene stacionarne infrastrukt

SISTEM ZA VIDEO NADZOR TEŠKO DOSTUPNIH ILI NEDOSTUPNIH VELIKIH TERITORIJA Video nadzor velikih površina zahteva razvoj složene stacionarne infrastrukt SISTEM ZA VIDEO NADZOR TEŠKO DOSTUPNIH ILI NEDOSTUPNIH VELIKIH TERITORIJA Video nadzor velikih površina zahteva razvoj složene stacionarne infrastrukture koja ima za cilj snimanje i prenos signala preko

Више

Споразум о јединственој тарифи накнада за емитовање фонограма и на њима забележених интерпретација Споразум је објављен у "Службеном гласнику РС", бр.

Споразум о јединственој тарифи накнада за емитовање фонограма и на њима забележених интерпретација Споразум је објављен у Службеном гласнику РС, бр. Споразум о јединственој тарифи накнада за емитовање фонограма и на њима забележених интерпретација Споразум је објављен у "Службеном гласнику РС", бр. 25/2014, 40/2015 и 47/2015. ПРЕТХОДНЕ ОДРЕДБЕ Члан

Више

Ponuda za magenta 1 biznis postpaid pakete (pravno lice) Podgorica, godine 1. Novi postpaid paketi za poslovne korisnike omogućavaju koriš

Ponuda za magenta 1 biznis postpaid pakete (pravno lice) Podgorica, godine 1. Novi postpaid paketi za poslovne korisnike omogućavaju koriš Ponuda za magenta 1 biznis postpaid pakete (pravno lice) Podgorica, 06.08.2019. godine 1. Novi postpaid paketi za poslovne korisnike omogućavaju korišćenje postpaid usluga mobilnih komunikacija sa uslovima

Више

POSLOVNI INFORMACIONI SISTEMI I RA^UNARSKE

POSLOVNI INFORMACIONI SISTEMI  I RA^UNARSKE ZNAČAJ RAČUNARSKIH KOMUNIKACIJA U BANKARSKOM POSLOVANJU RAČUNARSKE MREŽE Računarske mreže su nastale kombinacijom računara i telekomunikacija dve tehnologije sa veoma različitom tradicijom i istorijom.

Више