VINCEŠKA 22. siječanj - Bansko brdo Blagdan sv. Vinka u Baranji se obilježava otvorenim vratima vinskih podruma. Svete se vinogradi, peku se kobasice

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "VINCEŠKA 22. siječanj - Bansko brdo Blagdan sv. Vinka u Baranji se obilježava otvorenim vratima vinskih podruma. Svete se vinogradi, peku se kobasice"

Транскрипт

1

2

3 VINCEŠKA 22. siječanj - Bansko brdo Blagdan sv. Vinka u Baranji se obilježava otvorenim vratima vinskih podruma. Svete se vinogradi, peku se kobasice i slanina, kuha se čobanac i degustira vino.

4 PETARAČKE BUŠE 3.,4. i 5. ožujka - Baranjsko Petrovo Selo Tradicija stara više stoljeća, a njeguje se i danas. Postoji nekoliko legendi o bušama. Jedna legenda kaže da su buše svojom bukom i galamom tjerale Turke s ovih prostora, dok prema drugoj legendi strašne buše tjeraju zimu. Petaračke buše održavaju se u Baranjskom Petrovom Selu, u narodu zvanom i Petarda, pa otuda i naziv manifestacije. Sva četiri dana manifestacije organizirane su velike povorke koje hodaju selom, pali se fašnik, a ne manjka ni gastronomskih delicija. Uz neizostavne krafne, pije se rakija i vino, peče se vol na ražnju, a svaki dan manifestacije završava se zabavom.

5 POKLADNO JAHANJE 2. ožujka - Branjin Vrh, 5. ožujka - Popovac Pokladno jahanje nastalo je u doba kada su jahači čuvali i štitili granice od Turaka. Pri povratku svojim kućama mještani su pripremali vino, rakiju i hranu kako bi se jahači okrijepili te im na taj način zahvalili. Kako bi se ovaj običaj očuvao, vrijedne baranjske udruge brinu o tome da tu tradiciju prenose i na naše mlade. Glavni organizatori Pokladnih jahanja u Baranji su Konjogojska udruga Baranja Branjin Vrh i Konjički klub ''Baranjsko biserje'' iz Popovca.

6 PROLJETNI VAŠAR 14. travnja Karanac Proljetni vašar je manifestacija koja se svake godine održava na Cvjetnu nedjelju na sajamskoj livadi uz katoličku crkvu. Svake godine se okuplja preko 60 lokalnih proizvođača kako bi za posjetitelje izložili svoje proizvode. Na sajamskim štandovima se mogu naći tradicionalni suhomesnati proizvodi, vina, rakije, sirevi, med i proizvodi od meda, kolači, prirodni sokovi, pletene košarice, drvene igračke, sve što jedan pravi vašar treba nuditi. Bogata je i ponuda raznovrsnog cvijeća. U podne se po običaju bira ''princeza pušnice'', najmasnija i najteža slanina. Proljetni vašar je idealno mjesto za gurmane, mjesto gdje se može uživati u brojnim baranjskim delicijama i tamburaškoj glazbi.

7

8 USKRS U BELOM MANASTIRU 20. travnja Beli Manastir Šareni sajam s mnoštvom domaćih proizvoda baranjskih proizvođača pružit će priliku za kupnju savršenog poklona za najdraže. Brojne igre za djecu pripremaju uskršnji zeko i pile, a sve to pored velikog gnijezda u kojemu su skrivene pisanice.

9 MOTO SUSRETI 3. i 4. svibnja - Beli Manastir U organizaciji MK Beli Manastir, uspješno se organiziraju Moto susretu na prostoru SRC Bazena Beli Manastir. Petak - Rock večer (Montana) Subota Defile ulicama grada u 17:00 h Moto igre Koncerti: Plagijat i ATOMSKO SKLONIŠTE

10 KULINIJADA lipnja Jagodnjak Kulinijada je manifestacija koja se održava u baranjskom mjestu Jagodnjak. Svake godine se tradicionalno na Spasovdan načinje kulen, tako da je termin Kulinijade uvijek vezan za taj dan u godini. Cilj manifestacije je promocija kulena kao tradicionalne gastro ponude Baranje. Svake godine sudjeluje sve veći broj natjecatelja ne samo iz Baranje nego iz cijele Hrvatske te susjednih država.

11 GATORFEST 7. i 8. lipnja Banovo brdo, Kneževi Vinogradi i Zmajevac Gator Festival - festival dobrog vina, održava se drugog vikenda u lipnju, u Zmajevcu, Kneževim Vinogradima i Batini. Baranja, mistična i posebna... dio svojih tajni čuva u ''gatorima'', duboko ukopanim u jedino baranjsko brdo i tako već stotinama godina... Festival započinje ocjenjivanjem vina, nakon kojega vinari na sajmu izlože svoja vina u kojima mogu uživati svi posjetitelji i saznati koja su vina ocijenjena kao najbolja. Noć se završava jazz koncertom u Batini. U jednistvenom ambijentu s kojega seže pogled na Dunav sljubljuju se vino i umjetnost. Subota je rezvirana za sinvu šetnju pod nazivom Wine & walk. Jer sve je u znaku vina. Riječ je o rekreativnoj šetnji jedinim baranjskim brdom, označenom stazom dugom 12 km. Na stazi se nalazi 10 punktova na kojima su vinari, isključivo iz Baranje. Osim vinara punktovi sadrže i gastronomsku ponudu poput langošica, masti kruha, pogačica sa čvarcima i sličnim tipičnim ''baranjskim snackovima''. Također, na punktovima se nalaze i razni zanimljivi sadržaji poput skulptura od slame, kratkih vinskih igara i sl. Uz vinsku čašu oko vrata i kartu, sudionici kreću u svoju nezaboravnu vinsku šetnju. Nakon završetka šetnje program se nastavlja u Zmajevcu gdje ćete otkriti dio baranjske mističnosti vinari će taj dan otvoriti vrata svojih podruma i podijeliti s vama svoje tajne, priče i tu jedinstvenu ''tekućinu'' zlatne i crvene boje, užitak za svako nepce... Za vas će ondje prošetati mitovi i legende koji obitavaju na ovom području, možda čak i zaplesati s vama uz zvukove akustičnih gitara i romske glazbe, dodatno će vas začarati mirisi i okusi baranjske tradicionalne gastronomije i vrhunskih vina, ploda Banskog brda. Na svoj jedinstven način, baranjski i brojni drugi umjetnici će vam prikazati svoja umijeća diljem surduka. Na festivalu vas očekuju raznovrsni domaći proizvodi koje su za vas pripremili naši vrijedni izlagači na svojim štandovima, u središtu mnoštva ponude posjetite vinske podrume, tzv. gatore i uživajte u dobroj kapljici, a za kraj večeri i zaplešite uz pozitivne ritmove.

12

13

14 GRAHIJADA 15. lipnja - Beli Manastir Natjecanje u kuhanju graha u kotlićima s godinama je preraslo u veliku gastro priču. Osim na klasičan način, kuha se i na tradicionalan način kuhanja graha u glinenim loncima i ćupovima. Također, mnoštvo tradicionalnih jela iz svog kraja pripremaju gosti iz svijeta i okolnih sela ( iz Međimurja, Hercegovine, Srbije i Mađarske). Za organizaciju je zadužena udruga Prvenstvo svijeta i okolnih sela (P.S.I.O.S.).

15 Baranja Night Trail lipnja - Bansko brdo Baranja trail je manifestacija koja se održava u lipnju u organizaciji udruge Zelena točka Baranja koja na području Banske kose, tzv. Baranjske planine organizira i ove godine tradicionalnu trail utrku. Organizacijom se nastoji promovirati Baranja kao novi i neiskorišteni prostor, te prirodni resurs za bavljenje takvom vrstom sporta i rekreacije, idealnom za sve istinske ljubitelje prirode i zdravog načina života. Utrka je dio Slavonskobaranjske trail lige. Više o događaju na internet stranicama: Datum: Mjesto: Popovac Prijave za sve kategorije: od 18:30-20:00 Start za sve kategorije: 20:30 Kategorije: Moonlight Trail 13 km Stellar Trail cca 23 km

16 AKADEMIJA BLATA srpnja, Karanac Neobična akademija na kojoj se može naučiti o tradicionalnoj gradnji i arhitekturi tipičnoj za Baranju, ali i prenijeti to znanje u praksu.

17 TARDA FESTIVAL srpnja - Darda Tarda (latinski tarda aqua spora voda) je trodnevni festival glazbe, ruha i hrane koji se tematski veže na razdoblje 16. stoljeća te na prijelaz iz 18. u 19. stoljeće. Riječ je o stoljećima koja se odnose na vladavinu sultana Osmanlijskog carstva - Sulejmana Veličanstvenog, odnosno na vladavinu obitelji Esterhazy. Na prvi pogled možda djeluje nepovezano, ali obje su vladavine direktno utjecale na povijesna događanja u baranjskom mjestu Darda.

18

19 NACIONALNO PRVENSTVO HRVATSKE U DISCIPLINI MTB XCO XCO BANOVO BRDO 2019 POPOVAC 21. srpnja Banovo brdo Ako je atletika kraljica sportova, onda je XC kralj brdskog-biciklizma. To je najprestižnija, najraznolikija i najteža kategorija, ukoliko promatramo sa sportskog stajališta. Tome u prilog ide i činjenica da je za sada XC jedina brdsko-biciklistička disciplina na Olimpijadi a ujedno i jedan od novijih sportova na programu ljetnih Olimpijskih igara. Svoju premijeru XC je doživio davne u Atlanti. Nije to slučajno, Amerika je kolijevka brdskog-bicikla (MTB) pa je to u neku ruku predstavljalo priznanje popularnosti samog MTB-a. U to je doba MTB doživljavao veliki boom, te je zaslužan i za popularizaciju kompletnog biciklističkog sporta. BK Osijek na stazama Banovog brda organizira Nacionalno prvenstvo Hrvatske u disciplini MTB XCO.

20 BELOMANASTIRSKO LJETO MLADIH kolovoz - Beli Manastir Organizator: Savjet mladih Grada Belog Manastira Tijekom ljetnih mjeseci u Belom Manastiru organiziraju se razna sportska događanja, izložbe mladih umjetnika, edukacije, radionice, koncerti i mnogi zabavni sadržaji koji podižu kvalitetu života mladih u Belom Manastiru.

21 VELIKA GOSPA 15. kolovoz Popovac Na svetištu Marije Lurdske u Popovcu na blagdan Velike Gospe održava se velika misa, sajam, te prigodni program.

22 JESEN U BARANJI 7. i 8. rujna - Beli Manastir Manifestacija obuhvaća jednu od najvećih Fišijada sa cca 150 natjecatelja čiji pobjednici sudjeluju na državnom natjecanju u Osijeku. Fišijada će se održati 08. rujna, te će u sklopu fišijade biti organiziran veliki sajam domaćih proizvoda koji upotpunjuju nastupi KUD-ova. Program završava velikim koncertom na glavnom trgu u Belom Manastiru. Smotra svatovskih zaprega s natjecateljskim dijelom programa održat će se Na smotri sudjeluje više od 100 jahača iz cijele Hrvatske.

23

24 VINSKI MARATON 28. rujna Zmajevac Vinski maraton je manifestacija koja predstavlja najbolji vinski događaj u cijeloj kontinentalnoj Hrvatskoj. Uključuje cjelodnevni program s gastro ponudom, sajmovima, izložbama, nastupima folklornih skupina, natjecanje podrumara i njihovih vina, koje ocjenjuju maratonci posjetitelji. Na kraju večeri se održavaju koncerti u vinskim surducima koji su jedan od najatraktivnijih primjera kulturne baštine u Baranji.

25

26 MARTINJE 11. studeni - Bansko brdo Dan otvorenih vrata vinskih podruma i Dan Grada Belog Manastira. ČVARAKFEST I ZIMSKI VAŠAR 30. studeni Karanac Na velikoj sajamskoj livadi u Karancu organizira se veliki vašar po uzoru na nekadašnje vašare. Više od 70 proizvođača domaćih proizvoda i proizvoda iz ''pušnice'' privlače sve veći broj posjetitelja koji dolaze u zimsku nabavku. S godinama raste i broj natjecatelja koji se natječu u topljenju čvaraka, a pobjednik osvaja titulu ''Čvarak majstora''. Uz sajam program nudi i bogatu tradicionalnu baranjsku gastro ponudu, a sve poprate i tamburaši.

27

28 ADVENT U BARANJI Petlovac Darda Kneževi Vinogradi Beli Manastir Advent u Baranji božićni je sajam koji se svaki adventski vikend održava u drugom baranjskom mjestu. Petlovac, Darda, Kneževi Vinogradi i Beli Manastir baranjska su mjesta u kojima je organiziran Božićni sajam koji obuhvaća oko 50 izlagača domaćih i prigodnih proizvoda, te prigodan glazbeni program, dječje predstave, prigodne radionice, izložbe uz vatromet i lanterne sa dobrim željama i neizostavne imele.

29

30

Brtonigla poziva na hedonizam i zdrav način života

Brtonigla poziva na hedonizam i zdrav način života #BRTONIGLA ADVENTURE TREK I CHOCO & WINE FEST, 16. i 17. VELJAČE# Brtonigla će i ove godine spojiti nespojivo - ogromne količine čokolade i vina suočit će se sa stotinama ljubitelja zdravog načina života

Више

Razdoblje Mjesec Broj dana Radni Nastavni Blagdani i neradni dani IX Dan škole, grada, općine, župe, školske priredbe petak- prijem

Razdoblje Mjesec Broj dana Radni Nastavni Blagdani i neradni dani IX Dan škole, grada, općine, župe, školske priredbe petak- prijem Razdoblje Mjesec Broj dana Radni Nastavni Blagdani i neradni dani IX. 20 20 - Dan škole, grada, općine, župe, školske priredbe... 31.8. petak- prijem učenika 1. razreda 3. 9. ponedjeljak početak nastave,

Више

KATALOG TURISTIČKE PONUDE DRŽAVNE ERGELE ĐAKOVO GODINA Tradicija koja traje

KATALOG TURISTIČKE PONUDE DRŽAVNE ERGELE ĐAKOVO GODINA Tradicija koja traje KATALOG TURISTIČKE PONUDE DRŽAVNE ERGELE ĐAKOVO 2017. GODINA Tradicija koja traje PONUDA TURISTIČKIH OBILAZAKA 1. PASTUHARNA (centar grada Đakova) Augusta Šenoe 45, 31400 Đakovo 2. IVANDVOR (udaljen 7

Више

GLAZBENO DRUŠTVO „CVJETIĆI GLAZBE”

GLAZBENO DRUŠTVO „CVJETIĆI GLAZBE” Big like za lijep glas!!! OSNOVNI PODACI Naziv organizacije: Glazbeno društvo "CVJETIĆI GLAZBE" Pleternica Status predlagatelja: Udruga Mjesto: Pleternica Adresa: Ivana Šveara 2 Telefonski broj: 034/251-006

Више

OSNOVNA ŠKOLA DORE PEJAČEVIĆ

OSNOVNA ŠKOLA DORE PEJAČEVIĆ 3.2.Godišnji kalendar rada 2016./2017. Mjesec Broj dana Radni Nastavni Blagdani i neradni dani Dan škole, grada, općine, župe, školske priredbe... I. od 5. IX. do 23. XII. 2016. god. UKUPNO I. IX. 20 19

Више

REZULTATI RADIONICE

REZULTATI RADIONICE 9. veljače 2019. 22 SUDIONIKA RADIONICE ZAKLJUČCI RADIONICE PETRINJA: ANALIZA STANJA I POTREBA U KULTURI KULTURA SVIMA Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda Sadržaj prezentacije

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Najveća proslava početka školske godine 15. rujna 2018. OSNOVNE INFORMACIJE Lokacija: Zagrebački Velesajam - 6.000 m otvorenog prostora Velesajma i Paviljon 7 Termin: SUBOTA 15.9.2017., u sklopu Growing

Више

Microsoft Word - Plan i program rada radno - ok terapija za 2014

Microsoft Word - Plan  i program rada radno - ok  terapija za 2014 DOM ZA STARIJE I NEMOĆNE OSOBE ĐAKOVO PLAN I PROGRAM RADNO OKUPACIJSKE TERAPIJE ZA 2014. GOD. MJESEC SIJEČANJ RADNO OKUPACIJSKE AKTIVNOSTI Pospremanje jaslica i ostale božićne dekoracije Uređenje oglasnih

Више

PRIJEDLOG Na temelju članka 76. Zakona o sportu («Narodne novine» broj 71/06, 150/08, 124/10, 124/11, 86/12, 94/13 i 85/15, 19/16) i članka 28. točka 8. Statuta Sisačko moslavačke županije («Službeni glasnik

Више

Uskrs u Opatiji

Uskrs u Opatiji Uskrs u Opatiji Uskrs 19.-22.04.2019 Uskrs 19.-22.04.2019 Uskrs u Amadria Park hotelima PETAK 19.04.2019. 08:00-11:00 LIVE PIANO Live Music Program: COFFEE SHOP ACOUSTIC Live Music Program: KATARINA JURIĆ

Више

Novi sportsko – turistički projekti: OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO),Mesna zajednica Sefkerin: TRODNEVNI PROGRAM ZA MANDALINU

Novi sportsko – turistički projekti: OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO),Mesna zajednica Sefkerin: TRODNEVNI PROGRAM ZA MANDALINU Novi sportsko turistički projekti: OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO) OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO) Opovo, 1. avgust 2019; Projekat Uređenja i opremanja parka za bicikliste u

Више

PLAN I PROGRAM RADA DRUŠTVA SPORTAŠA VETERANA I REKREATIVACA ZA GODINU U Zagrebu, siječanj prosinac godina

PLAN I PROGRAM RADA DRUŠTVA SPORTAŠA VETERANA I REKREATIVACA ZA GODINU U Zagrebu, siječanj prosinac godina PLAN I PROGRAM RADA DRUŠTVA SPORTAŠA VETERANA I REKREATIVACA ZA 2016. GODINU U Zagrebu, siječanj prosinac 2016. godina I. UVOD Društvo sportaša veterana i rekreativaca osnovano je 2010. godine radi kvalitetne

Више

DISTRIKT 1913 Rotaract klub Slavonski Brod u akciji opremanja brodskog rodilišta Rotaract klub Slavonski Brod i ove je godine nastavio s hvalevrijedno

DISTRIKT 1913 Rotaract klub Slavonski Brod u akciji opremanja brodskog rodilišta Rotaract klub Slavonski Brod i ove je godine nastavio s hvalevrijedno DISTRIKT 1913 Rotaract klub Slavonski Brod u akciji opremanja brodskog rodilišta Rotaract klub Slavonski Brod i ove je godine nastavio s hvalevrijednom akcijom opremanja brodskog rodilišta. Opremimo naše

Више

ERASMUS Bugarska, Plovdiv Za svoje ERASMUS putovanje boravio sam u Plovdivu. To je grad od stanovnika koji je idealan za boravak do pola godin

ERASMUS Bugarska, Plovdiv Za svoje ERASMUS putovanje boravio sam u Plovdivu. To je grad od stanovnika koji je idealan za boravak do pola godin ERASMUS Bugarska, Plovdiv Za svoje ERASMUS putovanje boravio sam u Plovdivu. To je grad od 380 000 stanovnika koji je idealan za boravak do pola godine, nije ni premalen ni prevelik. Grad krasi sedam brda

Више

ERSTE PLAVA LIGA Organizator: AK PRO SPORT

ERSTE PLAVA LIGA Organizator: AK PRO SPORT ERSTE PLAVA LIGA 2018. Organizator: AK PRO SPORT 1. BROJ SUDIONIKA EPL 2018. U kvalifikacijama Erste Plave lige 2018. sudjelovalo je ukupno 3.407 učenika i učenica 3. do 6. razreda hrvatskih osnovnih škola.

Више

OSTVARENJE FINANCIJSKOG PLANA TURISTIČKE ZAJEDNICE DARUVAR - PAPUK ZA GODINU RB PRIHODI PO VRSTAMA PLAN 2014 PLAN 2015 Ostvarenje do Ostvareno d

OSTVARENJE FINANCIJSKOG PLANA TURISTIČKE ZAJEDNICE DARUVAR - PAPUK ZA GODINU RB PRIHODI PO VRSTAMA PLAN 2014 PLAN 2015 Ostvarenje do Ostvareno d RB PRIHODI PO VRSTAMA PLAN 2014 PLAN 2015 Ostvarenje do Ostvareno do NOVI PLAN 2015 19.11.2015. 31.12.2015. 1. Prihodi od boravišne pristojbe 70.000,00 90.000,00 161.846,73 180.000,00 186.567,09 2. Prihodi

Више

P R O J E C T ADRIATIC CANYONING Čikola Adventure Week Prijedlog programa događanja kreator[atk] rujan kreator[atk] Projekt: Adriatic canyoning

P R O J E C T ADRIATIC CANYONING Čikola Adventure Week Prijedlog programa događanja kreator[atk] rujan kreator[atk] Projekt: Adriatic canyoning P R O J E C T ADRIATIC CANYONING Čikola Adventure Week Prijedlog programa događanja kreator[atk] rujan 2018. 1 Projekt: ADRIATIC CANYONING ADRIATIC CANYONS ADVENTURE TOURS Nositelj projekta: Grad Široki

Више

RASPIS PM Zrinski 2019

RASPIS PM Zrinski 2019 RASPIS POLUMARATONA 21 km i UTRKE GRAĐANA 5 km DATUM ODRŽAVANJA: Nedjelja, 28.04.2019. / start utrke 10:00 h ORGANIZATOR: Atletski klub MEÐIMURJE Čakovec POKROVITELJI: Grad Čakovec, Međimurska županija

Више

Stranica 1 od 1 SISAČKO MOSLAVAČKA ŽUPANIJA OPĆINA LIPOVLJANI 2017.g. DONACIJE BEZ NATJEČAJA R.B. UDRUGA PROGRAM/PROJEKT ODOBRENA SREDSTVA REALIZACIJA

Stranica 1 od 1 SISAČKO MOSLAVAČKA ŽUPANIJA OPĆINA LIPOVLJANI 2017.g. DONACIJE BEZ NATJEČAJA R.B. UDRUGA PROGRAM/PROJEKT ODOBRENA SREDSTVA REALIZACIJA Stranica 1 od 1 2017.g. DONACIJE BEZ NATJEČAJA R.B. UDRUGA PROGRAM/PROJEKT ODOBRENA SREDSTVA REALIZACIJA 1. RK LAURUS Škola rukometa za djevojčice i dječake/odluka 3.500,00 3.500,00 UKUPNO: 3.500,00 Stranica

Више

Microsoft Word - Program_CTIF2009_HR.doc

Microsoft Word - Program_CTIF2009_HR.doc P R O G R A M XIV. Međunarodno vatrogasno natjecanje XVII. Međunarodno natjecanje vatrogasne mladeži Ostrava, Češka Republika 19. 26. srpanj 2009. http://www. ctif2009-ostrava.cz Nedjelja, 19. srpanj 2009.

Више

UPRAVNI ODJEL ZA DRUŠTVENE DJELATNOSTI KLASA: /15-01/197 URBROJ: 2198/1-04/ Zadar, 19. studenog godine ŽUPAN PREDMET: Prijedlog Odlu

UPRAVNI ODJEL ZA DRUŠTVENE DJELATNOSTI KLASA: /15-01/197 URBROJ: 2198/1-04/ Zadar, 19. studenog godine ŽUPAN PREDMET: Prijedlog Odlu UPRAVNI ODJEL ZA DRUŠTVENE DJELATNOSTI URBROJ: 2198/1-04/1-15-2 Zadar, 19. studenog 2015. godine PREDMET: Prijedlog Odluke ostali neraspoređeni programi u kulturi, ostali programi u sportu PRAVNI TEMELJ:

Више

Microsoft Word - odbijeni programi, kaz amaterizam 2016.rtf

Microsoft Word - odbijeni programi, kaz amaterizam 2016.rtf Republika Hrvatska Ministarstvo kulture Dramska umjetnost Pregled programa po podprogramskoj djelatnosti Godina od: 2016 Godina do: 2016 Programska djelatnost: Dramska umjetnost Županija: [Sve županije]

Више

10. SLAVONSKA BRDSKO BICIKLISTIČKA LIGA PRAVILA REKREATIVNE MTB UTRKE 11. XCO STARA DRAVA Donji Miholjac, subota ORGANIZATOR: Bicikl

10. SLAVONSKA BRDSKO BICIKLISTIČKA LIGA PRAVILA REKREATIVNE MTB UTRKE 11. XCO STARA DRAVA Donji Miholjac, subota ORGANIZATOR: Bicikl 10. SLAVONSKA BRDSKO BICIKLISTIČKA LIGA 2018. PRAVILA REKREATIVNE MTB UTRKE 11. XCO STARA DRAVA Donji Miholjac, 29.09.2018. subota ORGANIZATOR: Biciklistički klub Maraton Team Datum utrke: Vrijeme okupljanja:

Више

Microsoft Word - Program javnih potreba u kulturi na području Osječko-baranjske županije za godinu.doc

Microsoft Word - Program javnih potreba u kulturi na području Osječko-baranjske županije za godinu.doc Temeljem članka 9a. Zakona o financiranju javnih potreba u kulturi ("Narodne novine" broj 47/90., 27/93. i 38/09.) i članka 30. točka 6. Statuta Osječko-baranjske županije ("Županijski glasnik" broj 2/95.,

Више

RBR. PRIJAVITELJ NAZIV PROGRAMA/PROJEKTA DODIJELJENA SREDSTVA KULTURA Društvo prijatelja narodnih običaja "Maska" Ivanec Društvo prijatelj

RBR. PRIJAVITELJ NAZIV PROGRAMA/PROJEKTA DODIJELJENA SREDSTVA KULTURA Društvo prijatelja narodnih običaja Maska Ivanec Društvo prijatelj RBR. PRIJAVITELJ NAZIV PROGRAMA/PROJEKTA DODIJELJENA SREDSTVA 1. 2. 3. 4. KULTURA 5. KUD "ITAS" 6. KUD "ITAS" Organiziranje fašničke povorke u Ivancu i uzvratni posjeti Trebitva koruze Popravak i obnova

Више

C O M P R E S S P O R T T R I A T L O N MOŠĆENIČKA DRAGA Organizator: TRIATLON KLUB TRITON, RIJEKA Web:

C O M P R E S S P O R T T R I A T L O N MOŠĆENIČKA DRAGA Organizator: TRIATLON KLUB TRITON, RIJEKA   Web: C O M P R E S S P O R T T R I A T L O N MOŠĆENIČKA DRAGA 2018. Organizator: TRIATLON KLUB TRITON, RIJEKA E-mail: info@mdtriathlon.com Web: www.mdtriathlon.com Direktor utrke: BOJAN PROKOP, mob.: 091/9700-919

Више

Kongres Hrvatski parodontološki dani 2011 s međunarodnim sudjelovanjem PROSPEKT ZA PONZORE Hotel Dubrovnik Zagreb

Kongres Hrvatski parodontološki dani 2011 s međunarodnim sudjelovanjem PROSPEKT ZA PONZORE Hotel Dubrovnik Zagreb Poštovani, Hrvatsko parodontološko društvo HLZ-a organizira s međunarodnim sudjelovanjem koji će se održati 6. i 7. svibnja 2011. u Hotelu Dubrovnik u u. Popularizacija parodontologije naš je prvenstveni

Више

NATJECANJE: Prvenstvo Hrvatske za mlade konje i 3. kolo Croatia cupa KATEGORIJA: CEN 1*, A, D MJESTO ODRŽAVANJA: Kopačevo DATUM: OPĆI UVJETI

NATJECANJE: Prvenstvo Hrvatske za mlade konje i 3. kolo Croatia cupa KATEGORIJA: CEN 1*, A, D MJESTO ODRŽAVANJA: Kopačevo DATUM: OPĆI UVJETI NATJECANJE: Prvenstvo Hrvatske za mlade konje i 3. kolo Croatia cupa KATEGORIJA: CEN 1*, A, D MJESTO ODRŽAVANJA: Kopačevo DATUM: 9.6.2018. OPĆI UVJETI: Ovaj turnir je organiziran u skladu s: Pravilnikom

Више

C O M P R E S S P O R T T R I A T L O N MOŠĆENIČKA DRAGA APSOLUTNO PRVENSTVO HRVATSKE U SPRINT TRIATLONU I PARATRIATLONU Organizator: We

C O M P R E S S P O R T T R I A T L O N MOŠĆENIČKA DRAGA APSOLUTNO PRVENSTVO HRVATSKE U SPRINT TRIATLONU I PARATRIATLONU Organizator:   We C O M P R E S S P O R T T R I A T L O N MOŠĆENIČKA DRAGA 2019. APSOLUTNO PRVENSTVO HRVATSKE U SPRINT TRIATLONU I PARATRIATLONU Organizator: E-mail: Web: TRIATLON KLUB TRITON, RIJEKA info@mdtriathlon.com

Више

PROPISNIK O KALENDARU NATJECANJA

PROPISNIK O KALENDARU NATJECANJA PRAVILNIK O KALENDARU NATJECANJA HRVATSKOG SPORTSKOG PLESNOG SAVEZA U Zagrebu 18.01.2018 godine. SADRŽAJ I. OPĆE ODREDBE... 2 II. UPIS SPORTSKIH PLESNIH NATJECANJA U KALENDAR NATJECANJA... 3 III. PRIJAVE

Више

Prometovanje za vrijeme školskih praznika godine Relacija Osijek - Erdut 6:00 10:40 14:30 18:15 20:10 22:10 Erdut - Osijek 5:00 7:45 12:00 15:30

Prometovanje za vrijeme školskih praznika godine Relacija Osijek - Erdut 6:00 10:40 14:30 18:15 20:10 22:10 Erdut - Osijek 5:00 7:45 12:00 15:30 Osijek - Erdut 6:00 10:40 14:30 18:15 20:10 22:10 Erdut - Osijek 5:00 7:45 12:00 15:30 19:15 20:50 Osijek - Hrastin 6:20 12:15 14:25 15:30 19:45 Hrastin - Osijek 4:55 6:55 12:55 Osijek - Vuka - Đakovo

Више

Sportska Zajednica Grada Vodnjana ORGANIZIRAJU : MTB MARATON, XCM/XCP OTVORENO PRVENSTVO HRVATSKE, HUSQVARNA XCM MTB KUP HRVATSKE VODNJAN-DIGNANO Nedj

Sportska Zajednica Grada Vodnjana ORGANIZIRAJU : MTB MARATON, XCM/XCP OTVORENO PRVENSTVO HRVATSKE, HUSQVARNA XCM MTB KUP HRVATSKE VODNJAN-DIGNANO Nedj Sportska Zajednica Grada Vodnjana ORGANIZIRAJU : MTB MARATON, XCM/XCP OTVORENO PRVENSTVO HRVATSKE, HUSQVARNA XCM MTB KUP HRVATSKE VODNJAN-DIGNANO Nedjelja, 09.06.2019. INFORMACIJE: www.extravergine.bike

Више

Prezentacija1 [Način kompatibilnosti]

Prezentacija1 [Način kompatibilnosti] Vukovar grad heroj NEKAD I SAD Grad Vukovar Vukovar je najveći hrvatski grad i riječna luka na Dunavu. Središte je Vukovarsko-srijemske županije. Grb Vukovara Povijest Ovo područje bilo je naseljenjo još

Више

KALENDAR DOGAĐANJA 2019.

KALENDAR DOGAĐANJA 2019. KALENDAR DOGAĐANJA 2019. O NAMA LIPIK - turističko i lječilišno središte Slavonije, poznato po Toplicama i lipicancima, po izvorskoj vodi i proizvodnji stakla. Naselje nastalo na izvorima ljekovite vode

Више

Kalendar događanja Pag, ljeto IZLOŽBE: Hrvatski prirodoslovni muzej, Pradavno paško jezero Hrvatski prirodoslovni muzej, Hrvatsko p

Kalendar događanja Pag, ljeto IZLOŽBE: Hrvatski prirodoslovni muzej, Pradavno paško jezero Hrvatski prirodoslovni muzej, Hrvatsko p Kalendar događanja Pag, ljeto 2016. IZLOŽBE: 01.07. -1.9. Hrvatski prirodoslovni muzej, Pradavno paško jezero Hrvatski prirodoslovni muzej, Hrvatsko podmorje Zadarski arheološki muzej, Sv. Petar na Prosici

Више

KRONOLOGIJA AKTIVNOSTI OGRANKA "SELJAČKE SLOGE"

KRONOLOGIJA AKTIVNOSTI OGRANKA SELJAČKE SLOGE KRONOLOGIJA AKTIVNOSTI OGRANKA "SELJAČKE SLOGE" BUŠEVEC ZA 2012. GODINU 01.01.2012.NE Prijenos Svete mise uživo na HTV-2 (11,00 h) Crkva NBDM Vukovina 21.01.2012.SU Predstava "Šegrt Hlapić " (17,00 h)

Више

Nastupi KUD-a Bratinečko srce Bratina godina godina , osnivačka Skupština KUD-a , Jastrebarsko: Izbor najlj

Nastupi KUD-a Bratinečko srce Bratina godina godina , osnivačka Skupština KUD-a , Jastrebarsko: Izbor najlj Nastupi KUD-a Bratinečko srce Bratina 2007-2011. godina 2007. godina - 15.09.2007., osnivačka Skupština KUD-a - 09.11.2007., Jastrebarsko: Izbor najljepše skladbe jaskanskog kraja i najljepše jaskanke

Више

Knjižničarka u školskom projektu Riči šokačke

Knjižničarka u školskom projektu Riči šokačke Knjižničarka u školskom projektu Rȋči šokȁčkē Henrieta Matković ŽSV školskih knjižničara srednjih škola Osječko-baranjske županije Osijek, 2. lipnja 2017. Rȋči šokȁčkē Cilj projekta: s učenicima i zainteresiranim

Више

P R I J E D L O G

P R I J E D L O G P R I J E D L O G ODLUKE O II. IZMJENAMA PROGRAMA JAVNIH POTREBA U KULTURI GRADA PRELOGA ZA GODINU PREDLAGATELJ: gradonačelnik PREDSTAVNICI PREDLAGATELJA ZADUŽENI ZA DAVANJE OBRAZLOŽENJA: Ljubomir Kolarek,

Више

Microsoft Word - ZAGREBOPEN10-Bilten.doc

Microsoft Word - ZAGREBOPEN10-Bilten.doc INVALIDSKI ODBOJKAŠKI KLUB ZAGREB BILTEN ORGANIZATOR Invalidski odbojkaški klub Zagreb Dragi sudionici Turnira, poštovani sportski prijatelji, čast mi je i zadovoljstvo pozdraviti vas u ime Invalidskog

Више

Prvenstvo Hrvatske za mlade konje NATJECANJE: 2.kolo Croatia Cupa KATEGORIJA: CEN 1*, A MJESTO ODRŽAVANJA: Bratina 117, Ekopark Krašograd DATUM: 24.5-

Prvenstvo Hrvatske za mlade konje NATJECANJE: 2.kolo Croatia Cupa KATEGORIJA: CEN 1*, A MJESTO ODRŽAVANJA: Bratina 117, Ekopark Krašograd DATUM: 24.5- Prvenstvo Hrvatske za mlade konje NATJECANJE: 2.kolo Croatia Cupa KATEGORIJA: CEN 1*, A MJESTO ODRŽAVANJA: Bratina 117, Ekopark Krašograd DATUM: 24.5-25.5.2019. OPĆI UVJETI: Ovaj turnir je organiziran

Више

1. 7. srpnja /7/ Ponedjeljak kino mediteran optužena 21:30 sati Plato iza Narodne knjižnice, Omiš 02/7/ Utorak kino mediteran gordon i paddy 21

1. 7. srpnja /7/ Ponedjeljak kino mediteran optužena 21:30 sati Plato iza Narodne knjižnice, Omiš 02/7/ Utorak kino mediteran gordon i paddy 21 1. 7. srpnja 2019. 1/7/ Ponedjeljak kino mediteran optužena 21:30 sati 02/7/ Utorak kino mediteran gordon i paddy 03/7/ Srijeda 20:00 Medići 05/7/ Petak 21:00 Prva izborna večer ženskih i muških klapa

Више

polumaraton (21 km) štafeta 10 km + 11 km utrka na 6 km NOVO u 2017.: dječja utrka FUN RUN na 200 i 500 m ORGANIZATOR: Aminess hoteli i kampovi AMBASA

polumaraton (21 km) štafeta 10 km + 11 km utrka na 6 km NOVO u 2017.: dječja utrka FUN RUN na 200 i 500 m ORGANIZATOR: Aminess hoteli i kampovi AMBASA polumaraton (21 km) štafeta 10 km + 11 km utrka na 6 km NOVO u 2017.: dječja utrka FUN RUN na 200 i 500 m ORGANIZATOR: Aminess hoteli i kampovi AMBASADORI UTRKE: Giovanni Cernogoraz Osvajač finala svjetskog

Више

NOVIGRAD CITTANOVA RUN 2019 (Novigrad, Istra) polumaraton (21 km) štafeta - polumaraton 10,5 km + 10,5 km utrka na 10 km utrka na 5 km dječja utrka FU

NOVIGRAD CITTANOVA RUN 2019 (Novigrad, Istra) polumaraton (21 km) štafeta - polumaraton 10,5 km + 10,5 km utrka na 10 km utrka na 5 km dječja utrka FU NOVIGRAD CITTANOVA RUN 2019 (Novigrad, Istra) polumaraton (21 km) štafeta - polumaraton 10,5 km + 10,5 km utrka na 10 km utrka na 5 km dječja utrka FUN RUN na 200 i 500 m ORGANIZATOR: Aminess hoteli i

Више

02

02 Program obilježavanja Europskog tjedna 2016. u Vukovarsko-srijemskoj županiji 08. 14. svibnja 2016. 08. svibnja (nedjelja) OTVORENJE ŠTANDOVA NACIONALNIH MANJINA VUKOVARSKO SRIJEMSKE ŽUPANIJE Vrijeme:

Више

R.br. Datum i vrijeme održavanja manifestacije LJETO U TUZLI 2019 Mjesto održavanja Naziv manifestacije Naziv nosioca manifestacije Juni

R.br. Datum i vrijeme održavanja manifestacije LJETO U TUZLI 2019 Mjesto održavanja Naziv manifestacije Naziv nosioca manifestacije Juni R.br. Datum i vrijeme održavanja manifestacije LJETO U TUZLI 2019 Mjesto održavanja Naziv manifestacije Naziv nosioca manifestacije Juni 1. 06.06-09.06.2019. JU BKC 3. Internacionalni horski šampionat

Више

Poštovani, Zadovoljstvo nam je da Vam predstavimo Hotel FONTANA u potpuno novom sjaju. Hotel FONTANA se nalazi u srcu Vrnjačke Banje, na samo nekoliko

Poštovani, Zadovoljstvo nam je da Vam predstavimo Hotel FONTANA u potpuno novom sjaju. Hotel FONTANA se nalazi u srcu Vrnjačke Banje, na samo nekoliko Poštovani, Zadovoljstvo nam je da Vam predstavimo Hotel FONTANA u potpuno novom sjaju. Hotel FONTANA se nalazi u srcu Vrnjačke Banje, na samo nekoliko koraka od banjske promenade i parka. Spoj tradicionalnog

Више

РЕПУБЛИКА СРПСКА ОПШТИНА ШАМАЦ НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ОПШТИНСКА УПРАВА СЛУЖБА ЗА ДРУШТВЕНЕ ДЈЕЛАТНОСТИ И ПОСЛОВЕ ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ Краља Александра I Карађорђ

РЕПУБЛИКА СРПСКА ОПШТИНА ШАМАЦ НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ОПШТИНСКА УПРАВА СЛУЖБА ЗА ДРУШТВЕНЕ ДЈЕЛАТНОСТИ И ПОСЛОВЕ ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ Краља Александра I Карађорђ РЕПУБЛИКА СРПСКА ОПШТИНА ШАМАЦ НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ОПШТИНСКА УПРАВА СЛУЖБА ЗА ДРУШТВЕНЕ ДЈЕЛАТНОСТИ И ПОСЛОВЕ ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ Краља Александра I Карађорђевића 4, 76230 Шамац, тел: 054/611-800, Факс:054/620-300

Више

PROGRAM 8. OGULINSKOG FESTIVALA BAJKE PETAK, 7. lipnja DAN DOMAĆIH (u čast rođendana Šegrta Hlapića) 10:00 Priprema za bajku Društvo za športsku

PROGRAM 8. OGULINSKOG FESTIVALA BAJKE PETAK, 7. lipnja DAN DOMAĆIH (u čast rođendana Šegrta Hlapića) 10:00 Priprema za bajku Društvo za športsku PROGRAM 8. OGULINSKOG FESTIVALA BAJKE PETAK, 7. lipnja 2013. DAN DOMAĆIH (u čast rođendana Šegrta Hlapića) Maštarije od balona, radionica oblikovanja balona Udruga BLUE MOON, Županja Veselo festivalsko

Више

HRVATSKIAUTOMODELARSKI SAVEZ - Zagreb, C. Truhelke 4., tel/fax: CROATIAN ASSOCIATION OF RC MODEL CARS Poluodišnji opisni izvještaj Hrv

HRVATSKIAUTOMODELARSKI SAVEZ - Zagreb, C. Truhelke 4., tel/fax: CROATIAN ASSOCIATION OF RC MODEL CARS Poluodišnji opisni izvještaj Hrv HRVATSKIAUTOMODELARSKI SAVEZ - Zagreb, C. Truhelke 4., tel/fax: 385 01 383 9073 CROATIAN ASSOCIATION OF RC MODEL CARS Poluodišnji opisni izvještaj Hrvatskog automodelarskog saveza (HAMS) o provedenim programima

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/ , tel, fax: 01/

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/ , tel, fax: 01/ HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/6265-237, tel, fax: 01/6265-236 e-mail: tajnik@nsvg.hr OIB 12001227058 www.nsvg.hr MB 01303015 Velika

Више

TURISTIČKA ZAJEDNICA DARUVAR - PAPUK IZMJENA PROGRAMA RADA I FINANCIJSKOG PLANA ZA GODINU Prosinac

TURISTIČKA ZAJEDNICA DARUVAR - PAPUK IZMJENA PROGRAMA RADA I FINANCIJSKOG PLANA ZA GODINU Prosinac TURISTIČKA ZAJEDNICA DARUVAR - PAPUK IZMJENA PROGRAMA RADA I FINANCIJSKOG PLANA ZA 2015. GODINU Prosinac 2015. 1 UVOD Sukladno Zakonu o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizam (NN 152/08)

Више

Microsoft Word - Raspis_Konavle_2017_100_km_00.doc

Microsoft Word - Raspis_Konavle_2017_100_km_00.doc REKREATIVNA UTRKA "Konavle 100 km 2017" Organizator: Biciklistički klub "Konavle" Datum održavanja: 05.11.2017. Mjesto održavanja: Čilipi, Konavle, nedjelja sa startom u 10:00 h Web prijava: https://docs.google.com/forms/d/e/1faipqlsc53hx1ajnmh5u16afjyva_n1lftr48zvfam5vn

Више

UPRAVNI ODJEL ZA DRUŠTVENE DJELATNOSTI

UPRAVNI ODJEL ZA DRUŠTVENE DJELATNOSTI UPRAVNI ODJEL ZA DRUŠTVENE DJELATNOSTI KLASA:612-05/10-01/09 URBROJ:2198/1-04/1-10-2 Zadar, 10. lipnja 2010. godine ŽUPAN PREDMET: Prijedlog Odluke o rasporedu sredstava s proračunske Pozicije 118 Ostali

Више

HRVATSKI STRELJAČKI SAVEZ

HRVATSKI STRELJAČKI SAVEZ HRVATSKI STRELJAČKI SAVEZ Livadićeva 22 10000 Zagreb PLAN I PROGRAM RADA HRVATSKOG STRELJAČKOG SAVEZA ZA 2017. GODINU Plan i program rada Hrvatskog streljačkog saveza za 2017. godinu temelji se na: Kalendaru

Више

O R G A N I Z I R A

O R G A N I Z I R A DATUM UTRKE: 17. srpnja 2016. godine TIP UTRKE: XCO nacionalno prvenstvo Republike Hrvatske u sljedećim kategorijama: ELITE & U23 (M), ELITE & U23 (Ž), JUNIORI (U19), JUNIORKE (U19), MLAĐI JUNIORI (U17),

Више

2-Gelemovic.indd

2-Gelemovic.indd STRUČNI RADOVI IZVAN TEME Ivan Gelemanović Toni Svoboda Darinka Šimunčić ŠKOLSKI SPORT U OSNOVNIM I SREDNJIM ŠKOLAMA U GRADU KRIŽEVCIMA 1. UVOD U gradu Križevcima i pripadajućim općinama u šest osnovnih

Више

ПСД Поштар Нови Сад СУ ПЛАНИНАРСКО СКИЈАШКО ДРУШТВО ПОШТАР НОВИ САД НОВИ САД, улица Народних хероја бр.2, Телефони за контакт: канцеларија Телеф

ПСД Поштар Нови Сад СУ ПЛАНИНАРСКО СКИЈАШКО ДРУШТВО ПОШТАР НОВИ САД НОВИ САД, улица Народних хероја бр.2, Телефони за контакт: канцеларија Телеф СУ ПЛАНИНАРСКО СКИЈАШКО ДРУШТВО ПОШТАР НОВИ САД 21000 НОВИ САД, улица Народних хероја бр.2, Телефони за контакт: канцеларија Телефон: 021 4848-539, - 060 633-5124 - Томислав Стаменић, председник, - 062

Више

(Microsoft Word - Slu\236bene novine br. 11)

(Microsoft Word - Slu\236bene novine br. 11) SLUŽBENE GRADA NOVINE POŽEGE Požega, 15. 07. 2011. Broj 11. List izlazi po potrebi Cijena ovom broju 20,00 kn Godišnja pretplata 150,00 kn SADRŽAJ AKTI A Stranica 1. Zaključak u svezi realizacije programa

Више

POSEBNI PRAVILNIK UTRKE UBRZANJA OLD SCHOOL STREET RACE MOSTAR 2019 Šampionat Bosne i Hercegovine i regije AERODROM MOSTAR, PISTA KOSOR MOSTAR ORGANIZ

POSEBNI PRAVILNIK UTRKE UBRZANJA OLD SCHOOL STREET RACE MOSTAR 2019 Šampionat Bosne i Hercegovine i regije AERODROM MOSTAR, PISTA KOSOR MOSTAR ORGANIZ POSEBNI PRAVILNIK UTRKE UBRZANJA OLD SCHOOL STREET RACE MOSTAR 2019 Šampionat Bosne i Hercegovine i regije AERODROM MOSTAR, PISTA KOSOR MOSTAR ORGANIZATOR AUTO MOTO KLUB EXTREME MOSTAR P R O G R A M S

Више

REPUBLIKA HRVATSKA

REPUBLIKA HRVATSKA REPUBLIKA HRVATSKA VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA GRAD ILOK ILOK, Trg Nikole Iločkog 13 tel/ fax: (032) 592-950; 592-966 KLASA: 402-08/18-01/18 URBROJ: 2196/02-01-18-59, 06. travnja 2018. godine Na temelju

Више

OŠ Petra Kanavelića Korčula Podružnica br.1 Osnovna glazbena škola Korčula Tel Fax KLASA: / UR.BROJ: 213

OŠ Petra Kanavelića Korčula Podružnica br.1 Osnovna glazbena škola Korčula Tel Fax KLASA: / UR.BROJ: 213 OŠ Petra Kanavelića Korčula Podružnica br.1 Osnovna glazbena škola 20260 Korčula Tel 020 716-126 Fax. 020 715-023 KLASA: 602-02/16-01-141 UR.BROJ: 2138-23-01/16-02 U Korčuli, 28.09.2016. Na temelju članka

Више

kup Hrvatske, prvenstvo Grada Zagreba, štafete prvenstvo Hrvatske u supersprint akvatlonu za kadete i sprint akvatlonu za starije kategorije 2

kup Hrvatske, prvenstvo Grada Zagreba, štafete prvenstvo Hrvatske u supersprint akvatlonu za kadete i sprint akvatlonu za starije kategorije 2 kup Hrvatske, prvenstvo Grada Zagreba, štafete prvenstvo Hrvatske u supersprint akvatlonu za kadete i sprint akvatlonu za starije kategorije 2 07:30 počinju prijave 09:00 zatvaranje prometa oko Jaruna

Више

PROGRAM RADA I FINANCIJSKI PLAN TZO PISAROVINA ZA GODINU UVOD Osnivačka skupština Turističke zajednice općine Pisarovina održana je 17. veljače

PROGRAM RADA I FINANCIJSKI PLAN TZO PISAROVINA ZA GODINU UVOD Osnivačka skupština Turističke zajednice općine Pisarovina održana je 17. veljače PROGRAM RADA I FINANCIJSKI PLAN TZO PISAROVINA ZA 2014. GODINU UVOD Osnivačka skupština Turističke zajednice općine Pisarovina održana je 17. veljače 2011.g. Statut Turističke zajednice općine Pisarovina

Више

DEFINICIJE I TERMINOLOGIJA

DEFINICIJE I TERMINOLOGIJA DEFINICIJE I TERMINOLOGIJA Apel Apsolutni rekord ASN Auto cross Auto rally Auto speedway Auto utrke na brdskim stazama Auto utrke na kružnim stazama Autobal Autodrom Autoskijering Autoslalom Autošport

Више

14

14 3. OBRTNIČKE SPORTSKE IGRE Solaris, 20. - 23.05.2010. PROGRAM I PROPOZICIJE Poštovane kolegice i kolege, obrtnice i obrtnici Dobrodošli na Treće obrtničke sportske igre! Ponovo smo u Šibeniku, kao izvanrednom

Више

I OTTOBRE LISTOPAD 2010 RALLY GLAMOUR AND MORE! FOND NAGRADA ,00 HRVATSKA PULA

I OTTOBRE LISTOPAD 2010 RALLY GLAMOUR AND MORE! FOND NAGRADA ,00 HRVATSKA PULA 2010 15. 12. I 13 16. OTTOBRE LISTOPAD 2010 RALLY GLAMOUR AND MORE! FOND NAGRADA 55.000,00 HRVATSKA PROGRAM ISTRA RALLY-A, Četvrtak 16.rujna Početak prijava Petak, 08.listopada Završetak prijava Četvrtak,

Више

Predmet/područje Državni skupovi u godini Engleski jezik (osnovne i srednje škole) Razvijanje i unapređivanje profesionalnih kompetencija učitel

Predmet/područje Državni skupovi u godini Engleski jezik (osnovne i srednje škole) Razvijanje i unapređivanje profesionalnih kompetencija učitel Predmet/područje Državni skupovi u 2014. godini Engleski jezik (osnovne i srednje škole) Razvijanje i unapređivanje profesionalnih kompetencija učitelja i nastavnika engleskoga jezika Izvannastavne aktivnosti

Више

KLASA:021-05/18-01/27 URBROJ:2168/ Pula, 19. ožujka GRADSKOM VIJEĆU GRADA PULE Predmet: Zaključak o davanju mišljenja na pr

KLASA:021-05/18-01/27 URBROJ:2168/ Pula, 19. ožujka GRADSKOM VIJEĆU GRADA PULE Predmet: Zaključak o davanju mišljenja na pr KLASA:021-05/18-01/27 URBROJ:2168/01-01-02-01-0019-18-3 Pula, 19. ožujka 2018. GRADSKOM VIJEĆU GRADA PULE Predmet: Zaključak o davanju mišljenja na prijedlog Odluke Odbora za dodjelu nagrada i drugih priznanja

Више

Ljetna škola engleskog jezika MLI Loretto, Edinburgh Termin: Uzrast: godina Jezik: engleski Država: Škotska/Velika Britanij

Ljetna škola engleskog jezika MLI Loretto, Edinburgh Termin: Uzrast: godina Jezik: engleski Država: Škotska/Velika Britanij Ljetna škola engleskog jezika MLI Loretto, Edinburgh Termin: 14.07. - 28.07.2019. Uzrast: 10-17 godina Jezik: engleski Država: Škotska/Velika Britanija Polazak: grupni s pratiteljem Prijevoz: zrakoplovom

Више

Društvo Energetičara Belišće Izvješće o radu i aktivnosti u godini Uvod godine mađarski veletrgovac Gutmann podigao je usred hrastovih šum

Društvo Energetičara Belišće Izvješće o radu i aktivnosti u godini Uvod godine mađarski veletrgovac Gutmann podigao je usred hrastovih šum Društvo Energetičara Belišće Izvješće o radu i aktivnosti u 2015. godini Uvod 1884. godine mađarski veletrgovac Gutmann podigao je usred hrastovih šuma, na mjestu današnjeg Belišća pilanu, a uz nju i parni

Више

untitled

untitled PROGRAM POSLOVNIH I STRUČNIH AKTIVNOSTI Sreda, 15. maj 9.30 10.00 VIP salon u Master centru TEMA Povodom Prvog dana voćara na 86. međunarodnom poljoprivrrednom sajmu Izjave za novinare Ministar poljoprivrede

Више

(Microsoft Word - Propozicije_Dr\236avno_2016g HRV)

(Microsoft Word - Propozicije_Dr\236avno_2016g HRV) 11. DRŽAVNO PRVENSTVO U DALJINSKOM PLIVANJU NA 5.000 m, 6. PLIVAČKI MARATON ZADAR 2016 ZADAR, 09/07/2016 ( NEDJELJA ) Organizator: Klub daljinskog plivanja Donat -Zadar STAZA - Državno prvenstvo u daljinskom

Више

Temeljem članka 24. stavak 1. i 3. Zakona o unutarnjoj trgovini ( Službene novine F BiH, broj: 40/10 i 79/17), članka 9. Zakona o ugostiteljskoj djela

Temeljem članka 24. stavak 1. i 3. Zakona o unutarnjoj trgovini ( Službene novine F BiH, broj: 40/10 i 79/17), članka 9. Zakona o ugostiteljskoj djela Temeljem članka 24. stavak 1. i 3. Zakona o unutarnjoj trgovini ( Službene novine F BiH, broj: 40/10 i 79/17), članka 9. Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti ( Narodne novine HNŽ/K, broj: 12/17), članka

Више

Naziv projekta: Akronim: Broj projekta: Glavni korisnik: Širenje prekogranične cikloturističke mreže kroz izgradnju kapilarnih biciklističkih staza u

Naziv projekta: Akronim: Broj projekta: Glavni korisnik: Širenje prekogranične cikloturističke mreže kroz izgradnju kapilarnih biciklističkih staza u Naziv projekta: Akronim: Broj projekta: Glavni korisnik: Širenje prekogranične cikloturističke mreže kroz izgradnju kapilarnih biciklističkih staza u Križevcima i Zalakarosu Cyclo-Net HUHR/1601/2.1.1/0011

Више

"Sierpinski Carpet Project je neprofitna aktivnost koja povezuje decu celog sveta, koja od nalepnica zajedno prave ogroman geometrijski fraktal, pozna

Sierpinski Carpet Project je neprofitna aktivnost koja povezuje decu celog sveta, koja od nalepnica zajedno prave ogroman geometrijski fraktal, pozna "Sierpinski Carpet Project je neprofitna aktivnost koja povezuje decu celog sveta, koja od nalepnica zajedno prave ogroman geometrijski fraktal, poznat pod imenom tepih Sjerpinskog. Trenutno je u projektu

Више

4_apr 2019_hrv.cdr

4_apr 2019_hrv.cdr Travanj, Svibanj Svaki dan, od 8.00 do 22.00 Slastica dana po promotivnoj cijeni @ Slastičarnica Urška Svaku srijedu, od 18.00 - Putovanje po kulinarskim regijama Europe @ restoran & Tropski vrt Hotela

Више

Prvenstvo Sjeverne lige Otvoreno prvenstvo 3. N A G R A D A A A M K S V E U Č I L I Š T A POSEBNI PRAVILNIK ORGANIZATOR: AAMK SVEUČILIŠTE ZAGREB

Prvenstvo Sjeverne lige Otvoreno prvenstvo 3. N A G R A D A A A M K S V E U Č I L I Š T A POSEBNI PRAVILNIK ORGANIZATOR: AAMK SVEUČILIŠTE ZAGREB Prvenstvo Sjeverne lige 2016. Otvoreno prvenstvo 3. N A G R A D A A A M K S V E U Č I L I Š T A POSEBNI PRAVILNIK ORGANIZATOR: AAMK SVEUČILIŠTE ZAGREB TEHNIČKI IZVODITELJ: AK INADELTA ZAGREB Zagreb,24.

Више

DER_top_ponuda

DER_top_ponuda Bliži nam se najbolji period za putovanja na egzotični Bali. Ovo indonežansko ostrvo ima savršene vremenske uslove upravo tokom meseci maja, juna i jula, što je odlična prilika za organizaciju egzotičnog

Више

untitled

untitled POSLOVNI PROGRAMI Sreda, 2. oktobar 10.00 časova, Kongresni centar Master, Sale 1 i 2 Svečano otvaranje 52. međunarodnog sajma lova i robilova i Sajma ekologije Sreda, 2. oktobar 12.00 16.00 Konferencija

Више

TURISTIČKA ZAJEDNICA DARUVAR - PAPUK IZMJENA PROGRAMA RADA I FINANCIJSKOG PLANA ZA GODINU Prosinac

TURISTIČKA ZAJEDNICA DARUVAR - PAPUK IZMJENA PROGRAMA RADA I FINANCIJSKOG PLANA ZA GODINU Prosinac TURISTIČKA ZAJEDNICA DARUVAR - PAPUK IZMJENA PROGRAMA RADA I FINANCIJSKOG PLANA ZA 2014. GODINU Prosinac 2014. 1 UVOD Sukladno Zakonu o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizam (NN 152/08)

Више

(Microsoft Word - 7\) Prijedlog programa javnih potreba u \232portu za 2019.doc)

(Microsoft Word - 7\) Prijedlog programa javnih potreba u \232portu za 2019.doc) Na temelju članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ( Narodne novine, broj 33/01, 60/01 vjerodostojno tumačenje, 129/05, 109/07, 125/08, 36/09, 150/11, 144/12, 19/13 - pročišćeni

Више

(Microsoft Word - 15\) PROGRAM JAVNIH POTREBA U SPORTU M\ \(2\).doc)

(Microsoft Word - 15\) PROGRAM JAVNIH POTREBA U SPORTU M\ \(2\).doc) Na temelju članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ( Narodne novine, broj 33/01, 60/01 vjerodostojno tumačenje, 129/05, 109/07, 125/08, 36/09, 36/09, 150/11, 144/12, 19/13 - pročišćeni

Више

DANI GRADA ČAKOVCA, PROGRAM ČETVRTAK 24. svibnja godine 10:00-11:00 Dv Mrav Mačkovec 10:00-12:00 Ulica kralja Tomislava, Čakovec 19:00-21:00 Cen

DANI GRADA ČAKOVCA, PROGRAM ČETVRTAK 24. svibnja godine 10:00-11:00 Dv Mrav Mačkovec 10:00-12:00 Ulica kralja Tomislava, Čakovec 19:00-21:00 Cen DANI GRADA ČAKOVCA, PROGRAM ČETVRTAK 24. svibnja 2018. godine 10:00-11:00 Dv Mrav Mačkovec 10:00-12:00 Ulica kralja Tomislava, 19:00-21:00 Centar za kulturu Otvorenje obnovljenog vrtića Mrav Mačkovec,

Више

1 На основу члана 13 i 18 Правила о раду Олимпијског комитета за раднички спорт и организовање 12. СОРВ, Спортски одбор на предлог Комесара за такмиче

1 На основу члана 13 i 18 Правила о раду Олимпијског комитета за раднички спорт и организовање 12. СОРВ, Спортски одбор на предлог Комесара за такмиче 1 На основу члана 13 i 18 Правила о раду Олимпијског комитета за раднички спорт и организовање 12. СОРВ, Спортски одбор на предлог Комесара за такмичење СОРВ, на седници одржаној 19. фебруара 2018. године,

Више

Slide 1

Slide 1 SPOMENICA UČENIČKE ZADRUGE ŽUPANIJSKE SMOTRE od 27.svibnja 2011. do svibnja 2012. 174 UČENIČKA ZADRUGA JABUKA Voditeljica: JADRANKA PROŠEV, stručni učitelj SEKCIJE: 1. IX. 2011. 1.POLJOPRIVREDA: voćarska:

Више

Letak-program

Letak-program ŠTRIGOVA OTVORENI PODRUMI SV.URBAN 17 18 19 svibnja 24 25 svibnja 25 26 svibnja URBANOVO 2013 PETAK 17.05.2013. 11:00 h - Svečanost otvaranja Festivala 11:00 h - 20:00 h - DEGUSTACIJA SVIH VINA I JELA

Више

Plan

Plan TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE VRBNIK PROGRAM RADA I FINANCIJSKI PLAN ZA 2019. GODINU VRBNIK - PROSINAC 2018. PROGRAMA RADA TZO VRBNIK ZA 2019. GODINU Prilikom izrade financijskog plana za 2019. godinu uzeti

Више

VIJESTI Br. 11, svibanj Najboljim učenicima osam strukovnih škola Udruženje obrtnika Rijeka uručilo po 1000,00 kn: NAGRADE NAJBOLJIMA Predsjedni

VIJESTI Br. 11, svibanj Najboljim učenicima osam strukovnih škola Udruženje obrtnika Rijeka uručilo po 1000,00 kn: NAGRADE NAJBOLJIMA Predsjedni Najboljim učenicima osam strukovnih škola Udruženje obrtnika Rijeka uručilo po 1000,00 kn: NAGRADE NAJBOLJIMA Predsjednik Udruženja obrtnika Rijeka, Darko Sertić, dodjelio je najboljim učenicima osam strukovnih

Више

Pravilnik o održavanju programa u utvrdi FB.pdf

Pravilnik o održavanju programa u utvrdi FB.pdf Na temelju članka 61. Statuta Grada Pula-Pola ( Službene novine Grada Pule br. 7/09, 16/09 i 12/11), i točke VI, stavak 2 Odluke o davanju na korištenje utvrde Fort Bourguignon Arheološkom muzeju Istre

Више

OTVORENO PRVENSTVO GRADA ZAGREBA Ocjensko spretnosne vožnje 7. NAGRADA GRADA DUGO SELO MEMORIJAL MILIVOJ OBAD POSEBNI PRAVILNIK ORGANIZATOR: AK

OTVORENO PRVENSTVO GRADA ZAGREBA Ocjensko spretnosne vožnje 7. NAGRADA GRADA DUGO SELO MEMORIJAL MILIVOJ OBAD POSEBNI PRAVILNIK ORGANIZATOR: AK OTVORENO PRVENSTVO GRADA ZAGREBA 2019. Ocjensko spretnosne vožnje 7. NAGRADA GRADA DUGO SELO MEMORIJAL MILIVOJ OBAD POSEBNI PRAVILNIK ORGANIZATOR: AK DUGO SELO SUORGANIZATOR: AK INA DELTA Dugo Selo, 14.

Више

Jasna Kellner

Jasna Kellner From the list of words above, fill in the blank boxes below each picture. bomboni čokolada drveće ježevi ljudi ptice Uskrs zvono brada crkva grm kaput mašna šuma vjeverice cipele cvijeće jaja košare pisanice

Више

Sponzorstva_i_donacije_siječanj-lipanj 2016, ukupno.xls

Sponzorstva_i_donacije_siječanj-lipanj 2016, ukupno.xls OPĆINA KONAVLE OIB 24482197680 RKP 31938 DONACIJE I SPONZORSTVA od 01.01. do 30.06.2016. Obrazloženje: 3811 Tekuće u novcu 3812 Tekuće u naravi 3821 Kapitalne neprofitnim organizacijama U razdoblju siječanj

Више

65. MEĐUNARODNI OMLADINSKI TURNIR KVARNERSKA RIVIJERA PROPOZICIJE Hrvatski nogometni klub RIJEKA, Rijeka organizator je 65. Međunarodnog omladinskog n

65. MEĐUNARODNI OMLADINSKI TURNIR KVARNERSKA RIVIJERA PROPOZICIJE Hrvatski nogometni klub RIJEKA, Rijeka organizator je 65. Međunarodnog omladinskog n 65. MEĐUNARODNI OMLADINSKI TURNIR KVARNERSKA RIVIJERA PROPOZICIJE Hrvatski nogometni klub RIJEKA, Rijeka organizator je 65. Međunarodnog omladinskog nogometnog turnira KVARNERSKA RIVIJERA 2017 Turnir počinje

Више

6.Prilog-Tablica

6.Prilog-Tablica PRIJEDLOG IZMJENA PROGRAMA JAVNIH POTREBA UPRAVNOG ODJELA ZA ODGOJ, OBRAZOVANJE, SPORT I TEHNIČ R.br. Naziv računa plan 2007 1. JAVNA UPRAVA I ADMINISTRACIJA ODJELA 1.380.000,00 2. OBRAZOVANJE 16.622.980,00

Више

Учитељски факултет на сајмовима високог образовања (Панчево, Пожаревац, Београд, Чачак) Крајем године и почетком године, Учитељски факулте

Учитељски факултет на сајмовима високог образовања (Панчево, Пожаревац, Београд, Чачак) Крајем године и почетком године, Учитељски факулте Учитељски факултет на сајмовима високог образовања (Панчево, Пожаревац, Београд, Чачак) Крајем 2013. године и почетком 2014. године, Учитељски факултет Универзитета у Београду учествовао је на сајмовима

Више

brochure_kittens_mail

brochure_kittens_mail STEM Kitteens Projekt namijenjen djevojkama kako bi se zainteresirale za područja znanosti, inženjerstva, matematike i informatike Vrijeme održavanja: 2018 STEM Ki eens je projekt koji je pokrenut s ciljem

Више