MSDS Spring Leafshine (B/P) 81100

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "MSDS Spring Leafshine (B/P) 81100"

Транскрипт

1 Strana 1 od 7 1.Identifikacija preparata i održavanje Identifikacija preparata : Ref: Upotreba preparata: Sjaj za lišće za kućne biljke daje dugotrajan sjaj kućnim biljkama sa gustim i sjajnim lišćem Informacije o održavanju: C.Verolmeweg KV Sassenheim Holland Tel : 0031/ Fax : 0031/ Broj telefona za hitne slučajeve : 0031/ Informacija o sastojcima Opis: Mešavina rastvarača, visoko rafinisanih mineralnih ulja i sintetičkog ulja. Potisni gas : Butan/Propan Opasne komponente: Ime Komponente Opseg Koncentracije EC-Nr CAS-Nr Symbol(s) R-phrases Isopropanol < 15 % F-Xi Isoparaffins mixture > 15 < 30 % Xn Butane ( 0.1 % butadiene) > 15 < 30 % F+ 12 Propane > 10 < 25 % F+ 12 Odredjene komponente ovog preparata su klasifikovane u skladu sa Evropskom direktivom I njihove informacije o riziku (R) su navedene samo po njihovom kodu. Kompletan tekst ovih rečenica je naveden u poglavlju Identifikacija opasnosti. Preparat je klasifikovan kao veoma zapaljiv : F+, R 12, R 53, R 66. Namerna zloupotreba ovog preparata putem koncentrovanja i udisanja isparenja može biti štetna ili smrtonosna.

2 Strana 2 od 7 4. Mere prve pomoći U slučaju kontakta sa očima : Odmah isprati sa dosta vode i potražiti medicinsku pomoć U slučaju kontakta s kožom: Odmah skinuti svu kontaminiranu odeću. Oprati kožu sa velikom količinom sapuna i vode. Potražiti savet lekara ako se iritacija ne povuče U slučaju udisanja: Nastradalog izvesti na svež vazduh. U slučaju da se nastradali oseća loše, potražiti medicinski savet U slučaju gutanja : Isprati usta vodom. Ne pušiti. Ne stimulisati povraćanje. Potražiti pomoć lekara. 5. Protivpožarne mere Pogodni material za gašenje: CO 2, prah, sprej Materijal za gašenje koji se ne sme koristiti iz bezbednosnih razloga : Pun mlaz vode Posebne opasnosti od izlaganja : Zagrevanje će izazvati porast pritiska uz rizik od pucanja. Eksplodirana konzerva može biti nasilno izbačena iz vatre. Ako su izložene vatri, polivati konzerve vodom da bi se održale hladnim. Udaljiti ljude iz ugrožene zone. Ako je moguće, boce odneti na bezbedno, provetreno mesto Specijalna zaštitna oprema za vatrogasce: Nositi odgovarajuću zaštitnu odeću. Nositi odgovarajuće rukavice i odgovarajuću opremu za disanje. Nositi zaštitu za oči i lice Specijalne metode: Ako je moguće, zaustaviti curenje proizvoda. Prskati iz zaštićene pozicije dok god se konzerve ne ohlade. Ako je moguće, odneti konzerve napolje. Ljude zadržati na odstojanju. 6. Mere u slučaju slučajnog curenja Lične mere zaštite : Izbegavati kontakt sa kožom i očima. Eliminisati izvor paljenja. Postarati za za dobru ventilaciju. U slučaju loše ventilacije, nositi odgovarajuću opremu za disanje Mere zaštite životne sredine: Koristiti odgovarajuće skladištenje da bi se izbeglo zagadjenje životne sredine Mere čišćenja: Izneti na otvoreno. Eliminisati izvore paljenja. Ostaviti ventilaciju uključenu i napustiti prostoriju. Prosutu tečnost pokupiti nezapaljivim upijajućim materijalom kao što su pesak ili zemlja (male količine se mogu oprati sa velikom količinom vode.) Pokupiti lopatom i staviti u zatvorenu posudu radi ponovnog vadjenja ili bezbednog odlaganja.

3 Strana 3 od 7 7. Rukovanje i skladištenje Rukovanje : Boca pod pritiskom. Ne prskati na otvoreni plamen ili usijani predmet. Ne probijati i spaljivati, čak i kada je boca prazna. Prilikom upotrebe, ne konzumirati hranu, pića ili cigarete. Ne udisati čestice spreja. Izbegavati kontakt sa očima. Koristiti samo u dobro provetrenim prostorijama Skladištenje : Čuvati van domašaja dece. Zaštiti od sunčeve svetlosti i ne izlagati tempreraturama koje prelaze 50 C. Skladištiti u suvom, provetrenom prostoru, zaštićeno od mraza. Čuvati dalje od hrane, pića ili hrane za životinje. Držati dalje od toplote i izvora paljenja Specifična upotreba : Nije primenjivo. 8. Kontrola izlaganja/lična zaštita Maksimalne vrednosti prilikom izlaganja : Naziv komponente Maksimalna vrednost Kratkotrajna vrednost Dodatna klasifikacija Isopropanol 400 ppm / 997 mg/m³ 500 ppm / 1248 mg/m³ Isoparaffins mixture 200 ml/m³ - Butane ( 0.1 % butadiène) 800 ppm / 1928 mg/m³ - Propane - - A 8.2. Kontrola izlaganja : Kontrola izlaganja rukovaoca : Zaštita disajnih puteva : Ne udisati čestice spreja. Koristiti u dobro provetrenoj prostoriji (tip A, braon) Zaštita ruku : Rukavice (Butylrubber, Nitril, Viton). Nakon upotrebe : oprati ruke sa vodom i sapunom Zaštita očiju : Izbegavati kontakt sa očima. Ne prskati u pravcu očiju Zaštita kože : Nije potrebna. Oprati kožu koja je bila u dodiru sa proizvodom, sa vodom i sapunom. Prilikom korišćenja proizvoda ne jesti, piti ili pušiti Kontola izlaganja životne sredine : Preparat je karakterisan kao R 53.

4 Strana 4 od 7 9. Fizička i hemijska svojstva Opšte informacije : - Izgled: boca pod pritiskom - Boja: bezbojan, providan - Miris: alkohol 9.2. Važne zdravstene, bezbednosne I informacije vezane za živonu sredinu: - ph : nije primenjivo - Tačka ključanja: nije primenjivo - Tačka paljenja : < 0 C - Zapaljivost : veoma zapaljivo - Gustina : ± g/ml - Rastvorljivost: u organskim rastvaračima 9.3. Ostale informacije : - Tačka topljenja: nije primenjivo - Pritisak na 20 C : ± 3.5 bar - Pritisak na 50 C : < 10 bar - Sadržaj vode : < 0.3 % w/w 10. Stabilnost i reaktivnost Uslovi koje treba izbegavati : Zaštititi od sunčeve svetlosti i ne izlagati temperaturama koje prelaze 50 C. Držati dalje od toplote I izvora paljenja. Skladištiti u suvom i dobro provetrenom prostoru Materijali koje treba izbegavati : Nisu poznati materijali koji bi izavali opasnu reakciju Opasnost od razlaganja proizvoda : Stabilan, bez opasnoti ako se efikasno upotrebljava. 11. Toksikološke informacije. Udisanje: Bol u grlu, vrtoglavica, glavobolja, kašljanje i problem sa disanjem kod udisanja velikih koncentracija. Kontakt sa kožom. Učestali kontakt može izazvati dehidraciju i iritaciju. Kontakt sa očima: Prskanje u oči izaziva iritaciju. Gutanje : Bol u stomaku, mučnina, povraćanje, pospanost.

5 Strana 5 od Ekološke informacije Ekotokcičnost : - Može izazvati dugoročan negativan efekat na vodenu sredinu. - Butan/Propan : Mala akutna toksičnost za sisare. Blago toksičan, CL50/CE50 > mg/l procena za vodeni svet Pokretljivost : - Isopropanol : Proizvod je potpuno rastvoriv u vodi. - Isoparaffins mixture : Supstanca pluta na vodi I samo je minimalno rastvoriv u vodi. Proizvod se uklanja apsorpcijum na čestice zemlje. - Butane/Propane : Izparava izuzetno brzo iz vode I površine zemlje. Brzo se rastvara u vazduhu Zadržavanje I rastvorivost : - Isopropanol : U dobroj meri je biorazgradiv. - Isoparaffins mixture: Supstanca se biorazgradjuje inherentno. Polu život u životnoj sredini : < 10 dana. - Butane/Propane : Brzo oksidira putem fotohemijske reakcije u vazduhu Potencijal bioakumulacije : - Isopropanol : Nema bioakumulacije. - Isoparaffins mixture: Moguća bioakumulacija. - Butane/Propane : Nema bioakumulacije Drugi štetni efekti : Ne. 13. Načini uništavanja. Uništavati u skladu sa lokalnim i državnim propisima. 14. Informacije o transportu. Pravilno ime za pošiljku : AEROSOLS, FLAMMABLE UN : 1950 ADR/RID class : 2 ADR 5F IMCO : class 2.1 EmS : F-D, S-U Tačka paljenja : < 0 C Ostali važni podaci: Izuzetno zapaljivo

6 Strana 6 od Regulatorne informacije. Nalepnica u skladu sa Direktivom koja se tiče klasifikacije, pakovanja i označavanja opasnih materija i preparata : Veoma zapaljivo Fraze rizika R : R 12 : Veoma zapaljivo. R 53 : Može izazvati dugoročne negativne efekte na vodeni svet. R 66 : Učestalo izlaganje može izazvati isušivanje i pucanje kože. Bezbednosne fraze S : Boca pod pritiskom: zaštititi od sunčeve svetlosti i ne izlagati temperaturama preko 50 C. Ne probijati i spaljivati, čak i kada je prazan. S 2 : Čuvati van domašaja dece. S 16 : Ne prskati na otvoren plamen niti na neki užareni predmet. Držati dalje od izvora paljenja. Ne pušiti. S 23 : Ne udisati čestice spreja. S 51 : Koristiti samo u dobro provetrenim prostorijama.

7 Strana 7 od Ostale informacije. - Lista R fraza : R 11 : Veoma zapaljivo. R 12 : Izuzetno zapaljivo. R 36 : Iritirajuće za oči. R 53 : Može izazvati dugoročan negativan efekat na vodeni svet. R 65 : Štetno. Može izazvati oštećenje pluća ako se proguta. R 66 : Učestalo izlaganje može izazvati sušenje i pucanje kože. R 67 : Isparenja mogu izavati opijenost I vrtoglavicu. - Ostale informacije : Pomaže održavanju biljaka zdravih I bez prašine. Tretman se ne preporučuje na mladim biljkama i otvorenim cvetovima. Prskati na sobnoj temperature sa najmanje udaljenosti od 40 cm u odnosu na biljku. Primeniti lagani ravnomerni sloj na gornjoj strani lišća, korišćenjem pokreta kao kod brisanja, da bi se izbeglo preterano kvašenje biljke. Zaštiti od sunčeve svetlosti tokom i nakon tretmana. Ponavljati tretman jednom mesečno. - Izmene u odnosu na poslednju verziju će biti naznačene simbolom :. - Ovaj bezbednosni list je u skladu sa normama po direktivama 91/155/EEC, 93/112/EEC i 2001/58EC. Uredjen je član 14 direktive 1999/45/EC. VAŽNA NAPOMENA: Informacije u ovom dokumentu su date u skladu sa našim znanjem I dobrom voljom. Ne preuzimamo odgovornost ako se proizvod koristi za druge svrhe osim onih za koje je namenjen. Odgovornost korisnika proizvoda je da poštuje bezbednosne propise I za ljude I životnu sredinu tokom korišćenja, skladištenja I uništavanja proizvoda.

SDS_InstantCold

SDS_InstantCold Instant Cold Emulsion 1. IDENTIFIKACIJA PROIZVODA, PROIZVOĐAČA I DISTRIBUTERA Ime proizvoda: Sinonimi: INCI ime: Instant Cold Emulsion Polysorbate 80, Ethylhexyl Palmitate,Isohexadecane, Lauryl Alcohol,

Више

Bezbednosni list BAKAR Datum: Verzija: 1 1. IDENTIFIKACIJA HEMIKALIJE I PODACI O DOBAVLJAČU Identifikacija supstance: Ime proizvoda: Bakar

Bezbednosni list BAKAR Datum: Verzija: 1 1. IDENTIFIKACIJA HEMIKALIJE I PODACI O DOBAVLJAČU Identifikacija supstance: Ime proizvoda: Bakar 1. IDENTIFIKACIJA HEMIKALIJE I PODACI O DOBAVLJAČU Identifikacija supstance: Ime proizvoda: Bakar Naziv supstance: Bakar CAS broj: 7440-50-8 REACH registracija-br.: nije dostupan podatak Relevantna identifikovana

Више

EG-SDB

EG-SDB Шифра производа: 164-CLP Страна 1 од 6 ПОГЛАВЉЕ 1. Идентификација хемикалије и подаци о лицу које ставља хемикалију у промет 1.1. Идентификација хемикалије CAS број: EС број: 66402-68-4 266-340-9 1.2.

Више

Bezbednosni list stastavljen je u skladu sa Pravilnikom o sadržaju bezbednosnog lista

Bezbednosni list stastavljen je u skladu sa Pravilnikom o sadržaju bezbednosnog lista Strana 1 од 6 Bezbednosni list stastavljen je u skladu sa Pravilnikom o sadržaju bezbednosnog lista ( Sl.glasnik RS, 81/10) Xi GARDENE 1. IDENTITET PREPARATA I PREDUZEĆA Iritativno Ime preparata: Opis

Више

EG-SDB

EG-SDB Шифра производа: 099-CLP Страна 1 од 6 ПОГЛАВЉЕ 1. Идентификација хемикалије и подаци о лицу које ставља хемикалију у промет 1.1. Идентификација хемикалије 1.2. Идентификовани начини коришћења хемикалије

Више

BRZI RACUN SZTR EVROJUG ŠID BEZBEDNOSNI LIST Datum prestanka važenja prethodnog dokumenta: POGLAVLJE 1. Identifikacija hemikalije I podaci o licu koje

BRZI RACUN SZTR EVROJUG ŠID BEZBEDNOSNI LIST Datum prestanka važenja prethodnog dokumenta: POGLAVLJE 1. Identifikacija hemikalije I podaci o licu koje SZTR EVROJUG ŠID BEZBEDNOSNI LIST Datum prestanka važenja prethodnog dokumenta: POGLAVLJE 1. Identifikacija hemikalije I podaci o licu koje stavlja hemikaliju u promet Strana 1/5 Datum izdavanja: 07/03/16

Више

SDS_BHT

SDS_BHT BHT (Butylated Hydroxytoluene) 1. IDENTIFIKACIJA PROIZVODA, PROIZVOĐAČA I DISTRIBUTERA Ime proizvoda: Distributer: INCI ime: BHT Butylated Hydroxytoluene; 2,6-di-tert-butyl-4 methyl phenol; 2,6-di-tert-butyl-p-cresol

Више

Microsoft Word - CHAMP DP_RS

Microsoft Word - CHAMP DP_RS POGLAVLJE 1. IDENTIFIKACIJA HEMIKALIJE /PROIZVODA I PODACI O LICU KOJE HEMIKALIJU STAVLJA U PROMET 1.1. Identifikacija proizvoda Naziv proizvoda : 1.2. Identifikacija i način korišćenja proizvoda Upotreba

Више

BRZI RACUN SZTR EVROJUG ŠID BEZBEDNOSNI LIST POGLAVLJE 1. Identifikacija hemikalije I podaci o licu koje stavlja hemikaliju u promet Strana 1/5 Datum

BRZI RACUN SZTR EVROJUG ŠID BEZBEDNOSNI LIST POGLAVLJE 1. Identifikacija hemikalije I podaci o licu koje stavlja hemikaliju u promet Strana 1/5 Datum SZTR EVROJUG ŠID BEZBEDNOSNI LIST POGLAVLJE 1. Identifikacija hemikalije I podaci o licu koje stavlja hemikaliju u promet Strana 1/5 Datum izdavanja: 07/03/16 Verzija: 2 Revizija: 2 Datum prestanka važenja

Више

3.083 Imbert-ov reagens SIGURNOSNI LIST Prema uredbama (EC) 1907/ Identifikacija supstance/priprema poduzeća ili firme 1.1. Identifikacija sups

3.083 Imbert-ov reagens SIGURNOSNI LIST Prema uredbama (EC) 1907/ Identifikacija supstance/priprema poduzeća ili firme 1.1. Identifikacija sups 3.083 Imbert-ov reagens 1. Identifikacija supstance/priprema poduzeća ili firme 1.1. Identifikacija supstance ili priprema Imbert-ov reagens za određivanje acetona u urinu 1.2. Sinonimi: - Biuret otopina

Више

BEZBEDNOSNI LIST u skladu sa Pravilnikom o sadržaju bezbednosnog lista (Sl. glasnik RS, 100/11) Strana 1 od 8 Izmenjeno izdanje br. 1 Datum: 13/04/201

BEZBEDNOSNI LIST u skladu sa Pravilnikom o sadržaju bezbednosnog lista (Sl. glasnik RS, 100/11) Strana 1 od 8 Izmenjeno izdanje br. 1 Datum: 13/04/201 BEZBEDNOSNI LIST u skladu sa Pravilnikom o sadržaju bezbednosnog lista (Sl. glasnik RS, 100/11) Strana 1 od 8 1. IDENTIFIKACIJA HEMIKALIJE I PODACI O LICU KOJE STAVLJA HEMIKALIJU U PROMET 1.1. Identifikacija

Више

Microsoft Word - Document1

Microsoft Word - Document1 1. IDENTIFIKACIJA PROIZVODA I TVRTKE Naziv proizvoda: KONTAKT 40 Raspršivač Primjena: Tvrtka: Maziva Touwslagerstraat 1 9240 ZELE Belgium Tel.: (+32)(0)52/456011 Fax: (+32)(0)52/450034 E-mail : hse@crcind.com

Више

BEZBEDNOSNI LIST Efmal (U skladu sa Pravilnikom o sadržaju bezbednosnog lista - Sl. glasnik RS, br. 100/2011) Broj 25 Verzija 3 Revizija 2 Datum izrad

BEZBEDNOSNI LIST Efmal (U skladu sa Pravilnikom o sadržaju bezbednosnog lista - Sl. glasnik RS, br. 100/2011) Broj 25 Verzija 3 Revizija 2 Datum izrad BEZBEDNOSNI LIST Efmal (U skladu sa Pravilnikom o sadržaju bezbednosnog lista - Sl. glasnik RS, br. 100/2011) Broj 25 Verzija 3 Revizija 2 Datum izrade revizije 2: 09.03.2018. Strana: 1/11 Poglavlje 1.

Више

GEAR OIL SAE 85W 140.pdf

GEAR OIL SAE 85W 140.pdf POGLAVLJE 1. IDENTIFIKACIJA HEMIKALIJE I PODACI O LICU KOJE STAVLJA HEMIKALIJU U PROMET Podpoglavlje 1.1. Identifikacija hemikalije Trgovačko ime GEAR OIL SAE 85W 140 Šifra proizvoda [089748514225] chemius.net/lnp76

Више

SDS EU (Reach Annex II)

SDS EU (Reach Annex II) verzija: 1.00 POGLAVLJE 1: Identifikacija supstance/smeše i firme 1.1. Identifikator proizvoda Formular proizvoda : Smeše Naziv proizvoda : Šifra proizvoda : G18 1.2. Relevantne identifikovane upotrebe

Више

Microsoft Word - Document1

Microsoft Word - Document1 1. IDENTIFIKACIJA PROIZVODA I TVRTKE Naziv proizvoda: GRAPHIT 33 Raspršivač Primjena: Tvrtka: Provodljivost električna/termalna Touwslagerstraat 1 9240 ZELE Belgium Tel.: (+32)(0)52/456011 Fax: (+32)(0)52/450034

Више

BEZBEDNOSNI LIST za BK-AcrylKit Verzija: 1 Datum izrade verzije: Revizija: 2 Datum izrade revizije: RZ-BLP Bezbednosni l

BEZBEDNOSNI LIST za BK-AcrylKit Verzija: 1 Datum izrade verzije: Revizija: 2 Datum izrade revizije: RZ-BLP Bezbednosni l BEZBEDNOSNI LIST za BK-AcrylKit Bezbednosni list je urađen u skladu sa Pravilnikom o sadržaju bezbednosnog lista (''Službeni glasnik RS'', br. 100/11) Poglavlje 1. Identifikacija hemikalije i podaci o

Више

EG-SDB

EG-SDB Датум обраде: 21.03.2016 Шифра производа: 206 Страна 1 од 7 ПОГЛАВЉЕ 1. Идентификација хемикалије и подаци о лицу које ставља хемикалију у промет 1.1. Идентификација хемикалије 1.2. Идентификовани начини

Више

Ardent 50 SC

Ardent 50 SC BEZBEDNOSNI LIST u skladu sa Pravilnikom o sadržaju bezbednosnog lista (Sl. glasnik RS, 100/11) Strana 1 od 7 1. IDENTIFIKACIJA HEMIKALIJE I PODACI O LICU KOJE STAVLJA HEMIKALIJU U PROMET 1.1. Identifikacija

Више

Sultan

Sultan BEZBEDNOSNI LIST u skladu sa Pravilnikom o sadržaju bezbednosnog lista (Sl. glasnik RS, 100/11) Strana 1 od 7 1. IDENTIFIKACIJA HEMIKALIJE I PODACI O LICU KOJE STAVLJA HEMIKALIJU U PROMET 1.1. Identifikacija

Више

EHS_L_TEXT(ZNUF-H01

EHS_L_TEXT(ZNUF-H01 POGLAVLJE 1. IDENTIFIKACIJA HEMIKALIJE /PROIZVODA I PODACI O LICU KOJE HEMIKALIJU STAVLJA U PROMET 1.1. Identifikacija proizvoda Naziv proizvoda : 1.2. Identifikacija i način korišćenja proizvoda Upotreba

Више

Datum revizije: Revizija: 5 Datum zamjene: SIGURNOSNO-TEHNIČKI LIST ULTRA QUARTZ CRYSTAL ODJELJAK 1: Identifikacija tvari/smjese

Datum revizije: Revizija: 5 Datum zamjene: SIGURNOSNO-TEHNIČKI LIST ULTRA QUARTZ CRYSTAL ODJELJAK 1: Identifikacija tvari/smjese SIGURNOSNO-TEHNIČKI LIST ODJELJAK 1: Identifikacija tvari/smjese i podaci o tvrtki/poduzeću 1.1. Identifikacijska oznaka proizvoda Naziv proizvoda Broj proizvoda 13550 1.2. Relevantne identificirane uporabe

Више

EG-SDB

EG-SDB Датум обраде: 02.02.2017 Шифра производа: 058-CLP Страна 1 од 8 ПОГЛАВЉЕ 1. Идентификација хемикалије и подаци о лицу које ставља хемикалију у промет 1.1. Идентификација хемикалије 1.2. Идентификовани

Више

EG-SDB

EG-SDB Датум обраде: 31.12.2015 Шифра производа: 256 Страна 1 од 7 ПОГЛАВЉЕ 1. Идентификација хемикалије и подаци о лицу које ставља хемикалију у промет 1.1. Идентификација хемикалије 1.2. Идентификовани начини

Више

EHS_L_TEXT(CED-U00

EHS_L_TEXT(CED-U00 Poglavlje 1. Identifikacija hemikalije i podaci o licu koje stavlja hemikaliju u promet Podpoglavlje 1.1 Identifikacija hemikalije Komercijalni naziv proizvoda : Diht masa za cevi sa navojem, sertifikat

Више

EG-SDB

EG-SDB Датум обраде: 28.04.2016 Шифра производа: 12 Страна 1 од 7 ПОГЛАВЉЕ 1. Идентификација хемикалије и подаци о лицу које ставља хемикалију у промет 1.1. Идентификација хемикалије 1.2. Идентификовани начини

Више

1.1 Identifikator proizvoda Prilagođeno odredbi (EC) br. 1907/2006 (REACH), Aneks II, dopunjenoj odredbom (EU) br. 2015/830 - Evropa GLAVA 1: Identifi

1.1 Identifikator proizvoda Prilagođeno odredbi (EC) br. 1907/2006 (REACH), Aneks II, dopunjenoj odredbom (EU) br. 2015/830 - Evropa GLAVA 1: Identifi 1.1 Identifikator proizvoda Prilagođeno odredbi (EC) br. 1907/2006 (REACH), Aneks II, dopunjenoj odredbom (EU) br. 2015/830 Evropa GLAVA 1 Identifikacija supstance/preparata i kompanije/preduzimača Naziv

Више

BL Q8 Rubens 00

BL Q8 Rubens 00 Strana 1 /8 POGLAVLJE 1: Identifikacija hemikalije i podaci o licu koje stavlja hemikaliju u promet Podpoglavlje 1.1 Identifikacija proizvoda Naziv proizvoda Q8 Rubens 00 Tip proizvoda Litijumova mast,

Више

untitled

untitled Datum revizije 23.07.2012 Verzija 1.1 ODELJAK 1. Identifikacija supstance/preparata i društva/preduzeća 1.1 Identifikaciona oznaka Registracioni broj REACH Ammonium heptamolybdate tetrahydrate (ammonium

Више

Microsoft Word - SDS Q8 Rubens WBb

Microsoft Word - SDS Q8 Rubens WBb POGLAVLJE 1: Identifikacija hemikalije i podaci o licu koje stavlja hemikaliju u promet Podpoglavlje 1.1 Identifikacija proizvoda Naziv proizvoda Q8 Rubens WB/b Tip proizvoda Litijumova mast, na bazi mineralnog

Више

SDS EU (Reach Annex II)

SDS EU (Reach Annex II) Datum izdavanja: 8.2.2017. Datum prerade:: Zamenjuje list: verzija: 1.0 POGLAVLJE 1: Identifikacija supstance/smeše i firme 1.1. Identifikator proizvoda Formular proizvoda : Smeše Naziv proizvoda : Šifra

Више

EG-SDB

EG-SDB Датум обраде: 13.03.2018 Шифра производа: 70269_CLP Страна 1 од 8 ПОГЛАВЉЕ 1. Идентификација хемикалије и подаци о лицу које ставља хемикалију у промет 1.1. Идентификација хемикалије 1.2. Идентификовани

Више

Bezbednosni list prema Pravilniku o sadržaju bezbednosnog lista Sl Glasnik RS 100/11 i u skladu sa aneksom II REACH (EC 1907/2006) Datum i

Bezbednosni list prema Pravilniku o sadržaju bezbednosnog lista Sl Glasnik RS 100/11 i u skladu sa aneksom II REACH (EC 1907/2006) Datum i POGLAVLJE 1. Identifikacija hemikalije i podaci o licu koje stavlja hemikaliju u promet Podpoglavlje 1.1. Identifikacija hemikalije Trgovačko ime: OXXI (S2.0, S1.5) Podpoglavlje 1.2. Identifikovani načini

Више

Foplan 50 WP

Foplan 50 WP BEZBEDNOSNI LIST u skladu sa Pravilnikom o sadržaju bezbednosnog lista (Sl. glasnik RS, 100/11) Strana 1 od 7 1. IDENTIFIKACIJA HEMIKALIJE I PODACI O LICU KOJE STAVLJA HEMIKALIJU U PROMET 1.1. Identifikacija

Више

Microsoft Word - R rtf

Microsoft Word - R rtf Sigurnosni list strana: 1/10 1. Naziv supstance / proizvoda i proizvođača STELLAR Upotreba: sredstvo za zaštitu bilja, herbicid Firma: BASF SE 67056 Ludwigshafen GERMANY Adresa za kontakt: BASF Srbija

Више

EHS_L_TEXT(CED-U00

EHS_L_TEXT(CED-U00 Poglavlje 1. Identifikacija hemikalije i podaci o licu koje stavlja hemikaliju u promet Podpoglavlje 1.1 Identifikacija hemikalije Trgovački naziv : Šifra proizvoda : 0 893 050014 Podpoglavlje 1.2 Identifikovani

Више

1.1 Identifikator proizvoda Prilagođeno odredbi (EC) br. 1907/2006 (REACH), Aneks II, dopunjenoj odredbom (EU) br. 2015/830 - Evropa GLAVA 1: Identifi

1.1 Identifikator proizvoda Prilagođeno odredbi (EC) br. 1907/2006 (REACH), Aneks II, dopunjenoj odredbom (EU) br. 2015/830 - Evropa GLAVA 1: Identifi 1.1 Identifikator proizvoda Prilagođeno odredbi (EC) br. 1907/2006 (REACH), Aneks II, dopunjenoj odredbom (EU) br. 2015/830 Evropa GLAVA 1 Identifikacija supstance/preparata i kompanije/preduzimača Naziv

Више

Прилог 7. Граничне вредности концентрације опасних компоненти у отпаду на основу којих се одређују карактеристике отпада (својства отпада која га кара

Прилог 7. Граничне вредности концентрације опасних компоненти у отпаду на основу којих се одређују карактеристике отпада (својства отпада која га кара Прилог 7. Граничне вредности концентрације опасних компоненти у отпаду на основу којих се одређују карактеристике отпада (својства отпада која га карактеришу као опасан отпад) H1 Експлозиван : Отпад класификован

Више

BEZBEDNOSNI LIST u skladu sa Pravilnikom o sadržaju bezbednosnog lista(službeni glasnik br. 100/11) Trgovačko ime: Univerzalni sprej za impregnaciju D

BEZBEDNOSNI LIST u skladu sa Pravilnikom o sadržaju bezbednosnog lista(službeni glasnik br. 100/11) Trgovačko ime: Univerzalni sprej za impregnaciju D Poglavlje 1. Identifikacija hemikalije i podaci o licu koje stavlja hemikaliju u promet Podpoglavlje 1.1. Identifikacija hemikalije Trgovačko ime Univerzalni sprej za impregnaciju Sadrži: ugljovodonici,

Више

EG-SDB

EG-SDB Датум обраде: 10.01.2017 Шифра производа: 662 Страна 1 од 8 ПОГЛАВЉЕ 1. Идентификација хемикалије и подаци о лицу које ставља хемикалију у промет 1.1. Идентификација хемикалије 1.2. Идентификовани начини

Више

BEZBEDNOSNI LIST za BK-Perla Datum izrade verzije: Verzija: 2 Revizija: 0 Datum prethodne verzije: Bezbednosni list je urađen

BEZBEDNOSNI LIST za BK-Perla Datum izrade verzije: Verzija: 2 Revizija: 0 Datum prethodne verzije: Bezbednosni list je urađen BEZBEDNOSNI LIST za BK-Perla Bezbednosni list je urađen u skladu sa Pravilnikom o sadržaju bezbednosnog lista (''Službeni glasnik RS'', br. 100/11) Poglavlje 1. Identifikacija hemikalije i podaci o licu

Више

Bezbednosni list Foplan 80 WDG srp

Bezbednosni list Foplan 80 WDG srp BEZBEDNOSNI LIST u skladu sa Pravilnikom o sadržaju bezbednosnog lista (Sl. glasnik RS, 100/11) Strana 1 od 7 1. IDENTIFIKACIJA HEMIKALIJE I PODACI O LICU KOJE STAVLJA HEMIKALIJU U PROMET 1.1. Identifikacija

Више

1.1 Identifikator proizvoda Prilagođeno odredbi (EC) br. 1907/2006 (REACH), Aneks II, dopunjenoj odredbom (EU) br. 2015/830 - Evropa GLAVA 1: Identifi

1.1 Identifikator proizvoda Prilagođeno odredbi (EC) br. 1907/2006 (REACH), Aneks II, dopunjenoj odredbom (EU) br. 2015/830 - Evropa GLAVA 1: Identifi 1.1 Identifikator proizvoda Prilagođeno odredbi (EC) br. 1907/2006 (REACH), Aneks II, dopunjenoj odredbom (EU) br. 2015/830 - Evropa GLAVA 1 Identifikacija supstance/preparata i kompanije/preduzimača Naziv

Више

EG-SDB

EG-SDB Датум обраде: 02.02.2017 Шифра производа: 059-CLP Страна 1 од 9 ПОГЛАВЉЕ 1. Идентификација хемикалије и подаци о лицу које ставља хемикалију у промет 1.1. Идентификација хемикалије 1.2. Идентификовани

Више

BEZBEDNOSNI LIST U skladu sa Pravilnikom o sadržaju bezbednosnog lista ( Sl.gl. RS 100/11 ) strana 1 od 13 Naziv proizvoda: UZIN U 1000 Datum izdanja:

BEZBEDNOSNI LIST U skladu sa Pravilnikom o sadržaju bezbednosnog lista ( Sl.gl. RS 100/11 ) strana 1 od 13 Naziv proizvoda: UZIN U 1000 Datum izdanja: strana 1 od 13 Poglavlje 1. IDENTIFIKACIJA HEMIKALIJE I PODACI O LICU KOJE STAVLJA HEMIKALIJU U PROMET Podpoglavlje 1.1 Identifikacija hemikalije Trgovačko ime UZIN U 1000 Registarski broj hemikalije podataka

Више

EHS_L_TEXT(CED-U00

EHS_L_TEXT(CED-U00 Poglavlje 1. Identifikacija hemikalije i podaci o licu koje stavlja hemikaliju u promet Podpoglavlje 1.1 Identifikacija hemikalije Trgovački naziv : Šifra proizvoda : 0 890 510006 Podpoglavlje 1.2 Identifikovani

Више

SIGURNOSNO-TEHNIČKI LIST ZA KEMIJSKE PROIZVODE

SIGURNOSNO-TEHNIČKI LIST ZA KEMIJSKE PROIZVODE HRN ISO 11014-1:1997 SIGURNOSNO-TEHNIČKI LIST ZA KEMIJSKE PROIZVODE Naziv proizvoda Stranica 1 od 5 1. IDENTIFIKACIJA PROIZVODA I PROIZVOĐAČA/DOBAVLJAČA - - Šifra proizvoda: - Proizvođač/dobavljač: PATTING

Више

1.1 Identifikator proizvoda Prilagođeno odredbi (EC) br. 1907/2006 (REACH), Aneks II, dopunjenoj odredbom (EU) br. 2015/830 - Evropa GLAVA 1: Identifi

1.1 Identifikator proizvoda Prilagođeno odredbi (EC) br. 1907/2006 (REACH), Aneks II, dopunjenoj odredbom (EU) br. 2015/830 - Evropa GLAVA 1: Identifi 1.1 Identifikator proizvoda Prilagođeno odredbi (EC) br. 1907/2006 (REACH), Aneks II, dopunjenoj odredbom (EU) br. 2015/830 Evropa GLAVA 1 Identifikacija supstance/preparata i kompanije/preduzimača Naziv

Више

EG-SDB

EG-SDB Датум обраде: 06.03.2018 Шифра производа: 124 Страна 1 од 8 ПОГЛАВЉЕ 1. Идентификација хемикалије и подаци о лицу које ставља хемикалију у промет 1.1. Идентификација хемикалије 1.2. Идентификовани начини

Више

Datum izrade: Verzija 1 BEZBEDNOSNI LIST U skladu sa Pravilnikom o sadržaju bezbednosnog lista ( Službeni glasnik RS, br. 100/11) JUPOL PL

Datum izrade: Verzija 1 BEZBEDNOSNI LIST U skladu sa Pravilnikom o sadržaju bezbednosnog lista ( Službeni glasnik RS, br. 100/11) JUPOL PL Datum izrade: 01.11.2018. Verzija 1 Poglavlje 1. Identifikacija hemikalije i podaci o licu koje stavlja hemikaliju u promet Podpoglavlje 1.1. Identifikacija hemikalije Trgovačko ime: Glavni sastojci: polimerno

Више

1

1 Datum revizije 15.01.2015 Verzija 2.2 ODELJAK 1. Identifikacija hemikalije i podaci o licu koje stavlja hemikaliju u promet 1.1 Identifikacija hemikalije Registracioni broj REACH Registracioni broj nije

Више

1

1 BEZBEDNOSNI LIST MOGUL FELICIA 15W40 U skladu sa Pravilnikom o sadržaju bezbednosnog lista ( Sl.glasnik RS 100/11) POGLAVLJE 1: Identifikacija hemikalije i podaci o licu koje stavlja hemikaliju u promet

Више

Datum revizije: Revizija: 12 Datum zamjene: SIGURNOSNO-TEHNIČKI LIST 1 MINUTE EPOXY GEL RESIN ODJELJAK 1: Identifikacija tvari/sm

Datum revizije: Revizija: 12 Datum zamjene: SIGURNOSNO-TEHNIČKI LIST 1 MINUTE EPOXY GEL RESIN ODJELJAK 1: Identifikacija tvari/sm SIGURNOSNO-TEHNIČKI LIST ODJELJAK 1: Identifikacija tvari/smjese i podaci o tvrtki/poduzeću 1.1. Identifikacijska oznaka proizvoda Naziv proizvoda Interna identifikacija 14277 DE120 1.2. Relevantne identificirane

Више

EG-SDB

EG-SDB Датум обраде: 23.02.2017 Шифра производа: 168-CLP Страна 1 од 9 ПОГЛАВЉЕ 1. Идентификација хемикалије и подаци о лицу које ставља хемикалију у промет 1.1. Идентификација хемикалије 1.2. Идентификовани

Више

Microsoft Word - LOCTITE 55.doc

Microsoft Word - LOCTITE 55.doc Stranica 1 od 8 1. IDENTIFIKACIJA TVARI/PRIPRAVKA I PODACI O PRAVNOJ ILI FIZIČKOJ OSOBI 1.1. Identifikacija tvari ili pripravaka - Naziv proizvoda: LOCTITE 55 - Sinonimi: - Broj registracije: - Šifra proizvoda:

Више

Naziv proizvoda : FITOFERT SPEED - G BEZBEDNOSNI LIST Prema Pravilniku о sadržaju bezbednosnog lista ( Sl. Glasnik RS, br. 100/2011) Datum izrade: 28.

Naziv proizvoda : FITOFERT SPEED - G BEZBEDNOSNI LIST Prema Pravilniku о sadržaju bezbednosnog lista ( Sl. Glasnik RS, br. 100/2011) Datum izrade: 28. POGLAVLJE 1. INDENTIFIKACIJA HEMIKALIJE I PODACI O LICU KOJE STAVLJA HEMIKALIJU U PROMET: Podpoglavlje 1.1. Indentifikacija hemikalije: Podpoglavlje 1.2. Indentifikovani načini korišćenja hemikalije i

Више

BEZBEDNOSNI LIST za BK-Stucco Datum izrade verzije: RZ-BLP-042 Verzija: 2 Revizija: 1 Datum prethodne verzije: Bezbednosni lis

BEZBEDNOSNI LIST za BK-Stucco Datum izrade verzije: RZ-BLP-042 Verzija: 2 Revizija: 1 Datum prethodne verzije: Bezbednosni lis BEZBEDNOSNI LIST za BK-Stucco Bezbednosni list je urađen u skladu sa Pravilnikom o sadržaju bezbednosnog lista (''Službeni glasnik RS'', br. 100/11) Poglavlje 1. Identifikacija hemikalije i podaci o licu

Више

untitled

untitled 1. Identifikacija proizvoda i poduzeća Proizvod/Naziv proizvoda proizvod Namjena Vidi Tehničku specifikaciju proizvoda Samo za profesionalnu uporabu. Tehnička primjena Vidi Tehničke specifikacije proizvoda.

Више

Safety Data Sheet

Safety Data Sheet SIGMA-ALDRICH sigma-aldrich.com BEZBEDNOSNI LIST u skladu sa Uredbom (EZ) br. 1907/2006 Verzija 5.0 Datum revizije 02.01.2015 Datum štampanja 30.01.2015 Poglavlje 1. Identifikacija hemikalije i podaci

Више

BRZI RACUN S.Z.T.R. Evrojug Šid, Veljka Paunovića br.3, Šid, Srbija Tel , tel./fax ,

BRZI RACUN S.Z.T.R. Evrojug Šid, Veljka Paunovića br.3, Šid, Srbija Tel , tel./fax , e-mail: evrojug@gmail.com Verzija: 2 U skladu sa Pravilnikom o sadržaju Bezbednosnog lista (Sl.GI.RS 100/11) Strana: 1/8 POGLAVLJE 1. IDENTIFIKACIJA HEMIKALIJA I PODACI O LICU KOJE STAVLJA HEMIKALIJU U

Више

1

1 Stranica 1 od 15 POGLAVLJE 1: IDENTIFIKACIJA HEMIKALIJE I PODACI O LICU KOJE STAVLJA HEMIKALIJU U PROMET 1.1. Identifikacija hemikalije Hemijski naziv: Sinonimi: Kataloški broj: 1.2. Identifikovani način

Више

BEZBEDNOSNI LIST za BK-Fas Silicat Datum izrade verzije: Verzija: 2 Revizija: 0 Datum prethodne verzije: Bezbednosni list je u

BEZBEDNOSNI LIST za BK-Fas Silicat Datum izrade verzije: Verzija: 2 Revizija: 0 Datum prethodne verzije: Bezbednosni list je u BEZBEDNOSNI LIST za BK-Fas Silicat Bezbednosni list je urađen u skladu sa Pravilnikom o sadržaju bezbednosnog lista (''Službeni glasnik RS'', br. 100/11) Poglavlje 1. Identifikacija hemikalije i podaci

Више

Datum revizije: Revizija: 5 Datum zamjene: SIGURNOSNO-TEHNIČKI LIST MA2045 ADHESIVE Uredba Komisije (EZ) br. 2015/830 od 28. svibn

Datum revizije: Revizija: 5 Datum zamjene: SIGURNOSNO-TEHNIČKI LIST MA2045 ADHESIVE Uredba Komisije (EZ) br. 2015/830 od 28. svibn SIGURNOSNO-TEHNIČKI LIST Uredba Komisije (EZ) br. 2015/830 od 28. svibnja 2015. ODJELJAK 1: Identifikacija tvari/smjese i podaci o tvrtki/poduzeću 1.1. Identifikacijska oznaka proizvoda Naziv proizvoda

Више

HRN ISO :1997 SIGURNOSNO TEHNIČKI LIST ZA KEMIJSKE PROIZVODE Naziv proizvoda Stranica 1 od 6 EFFECT Rodent pelete Datum: Izdanje: 1

HRN ISO :1997 SIGURNOSNO TEHNIČKI LIST ZA KEMIJSKE PROIZVODE Naziv proizvoda Stranica 1 od 6 EFFECT Rodent pelete Datum: Izdanje: 1 HRN ISO 110141:1997 SIGURNOSNO TEHNIČKI LIST ZA KEMIJSKE PROIZVODE Naziv proizvoda Stranica 1 od 6 EFFECT Rodent pelete Datum: 09.03.2009. Izdanje: 1 1. IDENTIFIKACIJA PROIZVODA I PROIZVOĐAČA/DOBAVLJAČA

Више

BEZBEDNOSNI LIST U skladu sa Pravilnikom o sadržaju bezbednosnog lista- Sl.glasnik RS 100/11 Datum izrade : Datum izrade verzije 2:

BEZBEDNOSNI LIST U skladu sa Pravilnikom o sadržaju bezbednosnog lista- Sl.glasnik RS 100/11 Datum izrade : Datum izrade verzije 2: BEZBEDNOSNI LIST U skladu sa Pravilnikom o sadržaju bezbednosnog lista- Sl.glasnik RS 100/11 Datum izrade : 30.1.2015. Datum izrade verzije 2: 23.7.2015. Revizija 1, verzije 2: 3.2.2018 Revizija 1, Verzija

Више

EG-SDB

EG-SDB Датум обраде: 21.12.2017 Шифра производа: 362 Страна 1 од 9 ПОГЛАВЉЕ 1. Идентификација хемикалије и подаци о лицу које ставља хемикалију у промет 1.1. Идентификација хемикалије 1.2. Идентификовани начини

Више

1

1 POGLAVLJE 1: Identifikacija hemikalije i podaci o licu koje stavlja hemikaliju u promet 1.1. Identifikacija hemikalije Аеросол 1.2. Identifikovani na?ini kori??enja hemikalije i na?ini kori??enja koji

Више

Microsoft Word - r rtf

Microsoft Word - r rtf Bezbednosni list strana: 1/12 1. Identifikacija hemikalije i podaci o licu koje stavlja hemikaliju u promet Identifikator proizvoda BELLIS Relevantni identifikovani načini korišćenja supstance ili smeše

Више

1

1 Datum revizije 23.01.2014 Verzija 2.0 ODELJAK 1. Identifikacija hemikalije i podaci o licu koje stavlja hemikaliju u promet 1.1 Identifikacija hemikalije Registracioni broj REACH Registracioni broj nije

Више

1

1 ОДЕЉАК 1: Идентификација супстанце/једињења и компаније/предузећа 1.1. Идентификатор производа Alu Zinc Аеросол 1.2. Релевантне идентификоване намене супстанце или једињења и намене за које их не треба

Више

Microsoft Word - SDS Antifriz Long Life Q8

Microsoft Word - SDS Antifriz Long Life Q8 POGLAVLJE 1: Identifikacija hemikalije i podaci o licu koje stavlja hemikaliju u promet Podpoglavlje 1.1 Identifikacija hemikalije Naziv proizvoda Antifriz LONG LIFE Q8 Tip proizvoda Antifriz Podpoglavlje

Више

BEZBEDNOSNI LIST u skladu sa Pravilnikom o bezbednosnom listu (Službeni glasnik br. 100/11) Ulje u spreju za prehrambenu industriju Verzija 2.3 Datum

BEZBEDNOSNI LIST u skladu sa Pravilnikom o bezbednosnom listu (Službeni glasnik br. 100/11) Ulje u spreju za prehrambenu industriju Verzija 2.3 Datum Poglavlje 1. Identifikacija hemikalije i podaci o licu koje stavlja hemikaliju u promet Podpoglavlje 1.1 Identifikacija hemikalije Trgovački naziv : Šifra proizvoda : 0 893 1071 Podpoglavlje 1.2 Identifikovani

Више

EHS_L_TEXT(CED-U00

EHS_L_TEXT(CED-U00 08.0018 Poglavlje 1. Identifikacija hemikalije i podaci o licu koje stavlja hemikaliju u promet Podpoglavlje 1.1 Identifikacija hemikalije Trgovački naziv : Šifra proizvoda : 0 893 114116 Podpoglavlje

Више

Gotova mješavina rashladnog sredstva VCS IDENTIFIKACIJA TVARI/MJEŠAVINE I TVRTKE 1.1 Identifikator proizvoda Naziv proizvoda Br. proizvoda

Gotova mješavina rashladnog sredstva VCS IDENTIFIKACIJA TVARI/MJEŠAVINE I TVRTKE 1.1 Identifikator proizvoda Naziv proizvoda Br. proizvoda Gotova mješavina rashladnog sredstva VCS 21485014 1. IDENTIFIKACIJA TVARI/MJEŠAVINE I TVRTKE 1.1 Identifikator proizvoda Naziv proizvoda Br. proizvoda : 21485014 : Gotova mješavina rashladnog sredstva

Више

1

1 INA LIS 2 Stranica 1 od 10 ODJELJAK 1. IDENTIFIKACIJA TVARI/SMJESE I PODACI O TVRTKI / PODUZEĆU 1.1. Identifikacija proizvoda - Naziv proizvoda: INA LIS 2 - Kemijski naziv proizvoda: - - Broj registracije:

Више

EHS_L_TEXT(CED-U00

EHS_L_TEXT(CED-U00 Datum poslednjeg izdavanja: 12.2017 Poglavlje 1. Identifikacija hemikalije i podaci o licu koje stavlja hemikaliju u promet Podpoglavlje 1.1 Identifikacija hemikalije Trgovački naziv : Šifra proizvoda

Више

Nacionalni dodatak

Nacionalni dodatak Strana 1 od 10 u skladu sa Pravilnikom o sadržaju bezbednosnog lista ( Sl. glasnik RS, 100/11) POGLAVLJE 1. IDENTIFIKACIJA HEMIKALIJE I PODACI O LICU KOJE STAVLJA HEMIKALIJU U PROMET Podpoglavlje 1.1.

Више

БЕЗБЕДНОСНИ ЛИСТ ХЕРО СЈАЈ Датум израде Верзија 3 Датум израде верзије безбедносни лист у складу са правилником о садржају безб

БЕЗБЕДНОСНИ ЛИСТ ХЕРО СЈАЈ Датум израде Верзија 3 Датум израде верзије безбедносни лист у складу са правилником о садржају безб ПОГЛАВЉЕ 1. Идентификација хемикалије и податци о лицу које ставља хемикалију у промет ПОДПОГЛАВЉЕ 1.1 Идентификација хемикалије Трговачки назив : Херо Сјај Број производа : 8606101726089 ПОДПОГЛАВЉЕ 1.2.

Више

EG-SDB

EG-SDB Датум обраде: 06.04.2016 Шифра производа: 573 Страна 1 од 9 ПОГЛАВЉЕ 1. Идентификација хемикалије и подаци о лицу које ставља хемикалију у промет 1.1. Идентификација хемикалије 1.2. Идентификовани начини

Више

BEZBEDNOSNI LIST U skladu sa Pravilnikom o sadržaju bezbednosnog lista- Sl.glasnik RS 100/11 Datum izrade : Verzija 1 POGLAVLJE 1. IDENTIFI

BEZBEDNOSNI LIST U skladu sa Pravilnikom o sadržaju bezbednosnog lista- Sl.glasnik RS 100/11 Datum izrade : Verzija 1 POGLAVLJE 1. IDENTIFI BEZBEDNOSNI LIST U skladu sa Pravilnikom o sadržaju bezbednosnog lista- Sl.glasnik RS 100/11 Datum izrade : 16.2.2016. Verzija 1 POGLAVLJE 1. IDENTIFIKACIJA HEMIKALIJE I PODACI O LICU KOJE STAVLJA HEMIKALIJU

Више

1

1 Poglavlje. IDENTIFIKACIJA HEMIKALIJE I PODACI O LICU KOJE STAVLJA HEMIKALIJU U PROMET Podpoglavlje.. Identifikacija hemikalije - Trgovaĉko ime: - Šifra proizvoda: Nema podataka Podpoglavlje.2. Identifikovani

Више

1

1 ОДЈЕЉАК 1: Идентификација супстанце/једињења и компаније/предузећа 1.1. Идентификатор производа ECO BIO WELD Аеросол 1.2. Релевантне идентификоване намјене супстанце или једињења и намјене за које их не

Више

sd8278_-_Schwefelsäure_37%_mit_Natriumsulfat_(CRO)

sd8278_-_Schwefelsäure_37%_mit_Natriumsulfat_(CRO) Strana: 1/5 1 Oznaka materijala, pripreme i poduzeca Podaci o proizvodu Proizvodac/Dobavljac: DONAUCHEM Handelsges.m.H. Lager Kärnten A-1030 Wien, Lisztstraße 4 A-9371 Brückl, Chlorfabrik 1 Tel.: 01/711

Више

Страмице с подацима о безбједности материјала Одредба EC бр. 1907/2006 члан 31 Назив NO-SIL RELEASE Датум производње: Version : 1.1 производа

Страмице с подацима о безбједности материјала Одредба EC бр. 1907/2006 члан 31 Назив NO-SIL RELEASE Датум производње: Version : 1.1 производа ОДЈЕЉАК 1: Идентификација супстанце/једињења и компаније/предузећа 1.1. Идентификатор производа NO-SIL RELEASE Аеросол 1.2. Релевантне идентификоване намјене супстанце или једињења и намјене за које их

Више

DUGA-TEHNA D.O.O TehnoGRUND 500 Izdanje br. 1 Datum revizije 18/08/2017 Otiskana dana 18/08/2017 Strana 1 od 8 SIGURNOSNO-TEHNIČKI LIST Prema Uredbi (

DUGA-TEHNA D.O.O TehnoGRUND 500 Izdanje br. 1 Datum revizije 18/08/2017 Otiskana dana 18/08/2017 Strana 1 od 8 SIGURNOSNO-TEHNIČKI LIST Prema Uredbi ( Strana 1 od 8 SIGURNOSNO-TEHNIČKI LIST Prema Uredbi (EZ-a) br. 1907/2006 1. IDENTIFIKACIJA TVARI / SMJESE I PODACI O TVRTKI / PODUZEĆU 1.1. Identifikacija proizvoda Trgovačko ime: Kataloški broj: 00986

Више

untitled

untitled Datum izdavanja: 23.01.2012 Verzija 1.0 ODELJAK 1. Identifikacija supstance/preparata i društva/preduzeća 1.1 Identifikaciona oznaka Registracioni broj REACH Registracioni broj nije dostupan za ovu supstancu

Више

SIGURNOSNO-TEHNIČKI LIST ZA KEMIJSKE PROIZVODE

SIGURNOSNO-TEHNIČKI LIST ZA KEMIJSKE PROIZVODE SIGURNOSNO-TEHNIĈKI LIST ZA KEMIJSKE PROIZVODE HRN ISO 11014-1:1997 Stranica 1 od 8 Naziv proizvoda Drylac 059 Datum: 15.02.2011. 1. IDENTIFIKACIJA TVARI/PRIPRAVKA I PODACI O PRAVNOJ ILI FIZIĈKOJ OSOBI

Више

FILA INDUSTRIA CHIMICA S.P.A. Ревизија бр. 3 Датум ревизије 22/06/2018 FILAMP90 ECO PLUS Штампано дана 27/06/2018 Страница бр. 1/11 Безбедносни лист П

FILA INDUSTRIA CHIMICA S.P.A. Ревизија бр. 3 Датум ревизије 22/06/2018 FILAMP90 ECO PLUS Штампано дана 27/06/2018 Страница бр. 1/11 Безбедносни лист П Страница бр. 1/11 Безбедносни лист ПОГЛАВЉЕ 1. Идентификација хемикалије и подаци о лицу које стављахемикалију у промет ПОДПОГЛАВЉЕ 1.1. Идентификација хемикалије Име ПОДПОГЛАВЉЕ 1.2. Идентификовани начини

Више

Microsoft Word - BL Dynamax Cool Ultra G12++

Microsoft Word - BL Dynamax Cool Ultra G12++ Strana 1 /8 POGLAVLJE 1: Identifikacija hemikalije i podaci o licu koje stavlja hemikaliju u promet Podpoglavlje 1.1 Identifikacija hemikalije Naziv proizvoda Dynamax Cool Ultra G12++ Tip proizvoda Antifriz

Више

Amonijum hlorid BEZBEDNOSNI LIST U skladu sa PRAVILNIKOM o sadržaju bezbednosnog lista, Službeni glasnik RS br. 100/2011 Ukupan broj strana:9 Datum iz

Amonijum hlorid BEZBEDNOSNI LIST U skladu sa PRAVILNIKOM o sadržaju bezbednosnog lista, Službeni glasnik RS br. 100/2011 Ukupan broj strana:9 Datum iz POGLAVLJE 1: IDENTIFIKACIJA HEMIKALIJE I PODACI O LICU KOJE STAVLJA HEMIKALIJU U PROMET 1.1 Identifikator proizvoda Naziv proizvoda: CAS-broj: 12125-02-9 EC-broj: 235-186-4 Indeksni broj: 017-014-00-8

Више

Banja Komerc Bekament DOO TEHNIČKI LIST PROIZVODA Izdanje: 1 Verzija: 3 Datum: BK-Pur EPS Kleber RZ-TLP IDENTIFIKACIJA PROIZVODA I

Banja Komerc Bekament DOO TEHNIČKI LIST PROIZVODA Izdanje: 1 Verzija: 3 Datum: BK-Pur EPS Kleber RZ-TLP IDENTIFIKACIJA PROIZVODA I 1. IDENTIFIKACIJA I KOMPANIJE Trgovački naziv proizvoda: Podaci o distributeru: 34304 Banja Aranđelovac tel. 034-6777-500 fax. 034-6777-505 e-mail: komercijala@bekament.com Kontakt za izradu TLP: e-mail:

Више

Datum revizije: Revizija: 11 Datum zamjene: SIGURNOSNO-TEHNIČKI LIST ITW RELEASE AGENT ODJELJAK 1: Identifikacija tvari/smjese i

Datum revizije: Revizija: 11 Datum zamjene: SIGURNOSNO-TEHNIČKI LIST ITW RELEASE AGENT ODJELJAK 1: Identifikacija tvari/smjese i SIGURNOSNO-TEHNIČKI LIST ODJELJAK 1: Identifikacija tvari/smjese i podaci o tvrtki/poduzeću 1.1. Identifikacijska oznaka proizvoda Naziv proizvoda Broj proizvoda Y0064 1.2. Relevantne identificirane uporabe

Више