И з в е ш т а ј

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "И з в е ш т а ј"

Транскрипт

1 ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА Шестомесечни извештај о раду судова у Републици Србији за период 1. јануар 30. јун године Анализом рада Високог савета судства обухваћени су сви судови у Републици Србији за првих шест месеци године, изнете су основне карактеристике о стању послова и проблемима рада судова опште и посебне надлежности, а све према подацима из њихових извештаја. Како је јуче у дневном листу Политика, новинар Озрен Милановић, написао чланак Судске корњаче, желим да истакнем да је ова анализа спремљена пре његовог текста и да Високи савет судства нема разлога да буде самољубив како новинар каже, јер реформа не припада само Високом савету судства, него свима који су се за њу залагали у спровођењу националне стратегије за реформу правосуђа. Високи савет судства управо и излази са подацима о шестомесечном раду судова у Републици Србији, јер не жели да нам поступци трају 900 недеља. На почетку желим да се кратко осврнем на реформу и општи избор судија који је спроведен. Реформа није само персонална. Она обухвата и измене закона, о чему смо до сада више пута говорили, а слажем се да судије морају применити све процесне могућности да би се једно суђење одржало. То подразумева и проверу нечије способности да прати претрес и писмени доказ адвоката да има суђење у неком другом суду и разне друге потребне доказе када се појави одређена сумња, јер поступци морају да се завршавају ефикасно и брзо, али брзина поступања, с друге стране, не значи да се ради на уштрб квалитета. Стално се суочавамо са изјавама у штампи да се од нових судова очекује да, предмете који су трајали по десет година и више и којима су биле задужене судије које нису прошле општи избор судија али које тада нису критиковане за свој рад, реше за три месеца, а то није могуће. Оно што Високи савет може да обећа је да ће сваки грађанин у Републици Србији моћи да прати где му се предмет налази, када је заказано суђење, претрес или рочиште, који докази треба да се изведу и да на време, у законском року, добије отправак пресуде односно одлуке суда. Дакле, очекујем од судова стриктно поштовање законских рокова и решавање предмета брзо и ефикасно и

2 приоритетно поступање у предметима који то захтевају, и то од дана пријема иницијалног акта у суд или од дана пријема жалбе, у поступцима по жалби. Изнаћићемо начине да тамо где је велики број предмета и где судије завршавају велики број предмета реагујемо упућивањем или на други начин, па тек на крају повећањем броја судија, јер сам сигурна, а то показује и ова анализа за првих шест месеци рада судова, да судије, у принципу, у Србији нису оптерећене. Морам да нагласим да кроз општи избор судија нису прошле судије које пресуде нису израђивале у дужем временском периоду. Међутим, тачно је и то да имамо судије које су изабране и које касне са израдом одлука, о чему в.ф. председника судова нису водиле рачуна. По притужбама које пристижу и у Високи савет судства и у Врховни касациони суд, тражила сам извештаје и добила податак за један одређени број судија да су каснили са израдом одлуке веома дуго. С обзиром да се очекује скоро усвајање Правилника о дисциплинској одговорности судија, постоји могућности да се против тих судија покрене и дисциплински поступак.

3 Што се тиче шестомесечног рада судова, анализа показује следеће: ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД Из Врховног касационог суда двоје судија постављено је за в.ф. председника апелационих судова у Београду и Нишу, две судије су упућене у Виши суд, у посебно одељење за органиизовани криминал и један судија је био на дужем боловању. Дакле, у извештајном периоду суд је радио са 19 судија. Из грађанског одељења решено је и експедовано предмета и 433 предмета из управне материје, односно укупно предмета. У кривичној материји од укупно 634 предмета колико је примљено у рад, решено је 447 предмета. Дакле, у Врховном касационом суду мериторно је решено укупно предмета или 66%. Судије су испуниле норму, радиле су са великим напором, тако да су и резултати задовољавајући и у наредном периоду очекују се још бољи резултати. АПЕЛАЦИОНИ СУДОВИ Апелациони суд у Новом Саду је радио врло добро, а више се очекивало од Апелационог суда у Београду, обзиром да тај суд има највећи број судија са дугогодишњим искуством и то квалитетних судија, али њихови резултати су само на задовољавајућем нивоу. Апелациони суд у Нишу и Крагујевцу могу више и они се поправљају из месеца у месец.

4 4 ВИШИ СУДОВИ Желим да истакнем као добре следеће судове: Београд Крушевац у истрази има одличан резултат, у К врло добар и у Гж врло добар. У свим материјама има уједначен темпо рада, што значи да све судије раде. У Краљеву и Новом Пазару, у истрази су врло добри, у кривици врло добри и у грађанској материји одлични. Као суд који није дао очекиване резултате истиче се Виши суд у Смедереву и то у свим материјама и очигледно је да нема довољног ангажовања свих судија. Поређења ради, у Смедереву је Ки 3,67, а у Београду је 28,78; у кривици, у Смедереву је 2,63, а у Београду 9,57; у грађанској материји у Београду је 27,21, а у Смедереву је Г 19,83. То исто се односи и када би тај суд поредили са Крушевцем, Новим Садом или Новим Пазаром. Виши суд у Шапцу одмах је иза Смедерева у Ки и К материји и сматрам да мора боље, имајући у виду расположиве снаге; у грађанској материји је добар, мада може боље. Слаб је и Виши суд у Ваљеву у Ки и К материји, али је одличан у Грађанској материји. У првостепеној кривичној материји закључује се слаб резултат у Вишем суду у Сремској Митровици, али је резултат одлични у грађанској материји. То се исто односи и на Виши суд у Суботици. Као неоптерећен суд истиче се Виши суд у Неготину, ту је и број преузетих предмета и прилив мали па су резултати дати према том броју. У кривици и истрази су добри, али у Гж материји морају бити бољи. Као слаб истиче се Виши суд у Пироту, и то када се узме у обзир оптерећеност судија у том суду у односу на друге судове. Имају мали број предмета и ту је правда грађанима доступна, што се исто односи и на Неготин. То су судови који су тражили повећање броја судија, али резултати показују да имају довољан број судија и да их треба додатно ангажовати. Стога, посебно истичем да ће Високи савет судства превасходно водити рачуна о оптерећености судова и да ће изнаћи моделе да се судије концентришу на суђења, а да им се помогне у припреми предмета и изради одлука

5 5 запошљавањем већег броја сарадника и саветника и никако не дозволити да се запошљавају саветници у судовима који нису оптерећени. У сваком случају, резултат рада у вишим судовима показују да не треба повећавати број судија, већ упућивати судије из неоптерећених судова у друге судове док се ситуација не стабилизује и не оцени прилив. Рано је за сада говорити о очекивањима, јер је ово био кратак период, али резултати рада показују да све судије у Србији и даље нису исто оптерећене, а што је био један од разлога за реформу правосудђа, да се све судије исто оптерете, јер све судије примају исту плату. Високи савет судства ће тражити од председника судова да изврше прерасподелу судија по материјама, тако да се и на тај начин може да доћи до ажурнијег рада. ОСНОВНИ СУДОВИ Највише слабости у раду показују основни судови, а посебно морам да укажем на Први основни суд у Београду где ће помоћ и интервенција Високог савета судства бити неопходна. Такође, председници када бирају своје сараднике, морају да воде рачуна да ти људи на сваки начин доприносе бољем раду суда и да грађанима помажу да остваре своја права.

6 6 УПРАВНИ СУД Из анализе рада Управног суда може се закључити да резултати морају бити бољи, пре свега имајући у виду да су у Управни суд изабране искусне судије из бившег Управног одељења Врховног суда Србије и да је према подацима о оптерећености број судија довољан. ПРИВРЕДНИ СУДОВИ На основу анализе рада привредних судова, сматрамо да су привредни судови радили добро, чак одлично и да је Привредни апелациони суд радио добро, што се тиче и квалитета и квантитета. Посебно истичем да су привредни првостепени судови у извештајном периоду савладали прилив у проценту од 91%. Такође, треба имати у виду да су привредни судови, с обзиром на нови Закон о стечају, примили у првих шест месеци године предмета аутоматског стечаја, што је повећање од 30 пута у односу на годишњи прилив из године.

7 7 ПРЕКРШАЈНИ СУДОВИ Реформом правосуђа у Републици Србији је формирано 45 првостепених прекршајних судова са 530 судија који су за првих 6 месеци године у раду имали предмета, па је просечна оптерећеност по судији износила 1228 предмета. У истом периоду решено је предмета. Постигнута је равномерна расподела предмета по судијама унутар истог суда али она и даље није једнака између судија различитих судова, што ће подразумевати упућивање судија из једног у други суд и, тамо где то буде неопходно, повећање броја судија. Виши прекршајни суд формиран је као једини другостепени, републичког је ранга и броји 65 судија. Тај суд имао је укупно за првих 6 месеци године предмета у раду, по судији просечно 602, а решен је чак предмет или 65,5% свих предмета, што је јако добар резултат. Кључни ефекат реформе правосуђа у прекршајној области на унутрашњем плану је у самом транформисању некадашњих прекршајних органа у прекршајне судове као судове посебне надлежности, у оквиру правосудног система као целине, са уједначавањем положаја, права и обавеза судија прекршајних судова са судијама других судова. Ефекат према грађанима и државним институцијама, према наведеним показатељима, за сада је доста добар и огледа се не само у законитом и уједначеном поступању већ и у ефикасном, дакле знатно бржем раду.

1 РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОСНОВНИ СУД У ЧАЧКУ Су.бр.I-1-7/18 Дана: године Ч А Ч А К ПРОГРАМ РЕШАВАЊА СТАРИХ ПРЕДМЕТА Чачак, јануар 2019.

1 РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОСНОВНИ СУД У ЧАЧКУ Су.бр.I-1-7/18 Дана: године Ч А Ч А К ПРОГРАМ РЕШАВАЊА СТАРИХ ПРЕДМЕТА Чачак, јануар 2019. 1 РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОСНОВНИ СУД У ЧАЧКУ Су.бр.I-1-7/18 Дана: 31.1.2019. ине Ч А Ч А К ПРОГРАМ РЕШАВАЊА СТАРИХ ПРЕДМЕТА Чачак, јануар 2019. 2 На основу Акционог плана за спровођење Националне стратегије

Више

Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА ДИСЦИПЛИНСКИ ТУЖИЛАЦ Датум: године Б е о г р а д ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ДИСЦИПЛИНСКОГ ТУЖИОЦА ВИСОКОГ САВЕТ

Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА ДИСЦИПЛИНСКИ ТУЖИЛАЦ Датум: године Б е о г р а д ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ДИСЦИПЛИНСКОГ ТУЖИОЦА ВИСОКОГ САВЕТ Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА ДИСЦИПЛИНСКИ ТУЖИЛАЦ Датум: 26.02.2015. године Б е о г р а д ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ДИСЦИПЛИНСКОГ ТУЖИОЦА ВИСОКОГ САВЕТА СУДСТВА за 2014. годину Дисциплинском тужиоцу Високог

Више

Број судија у судовима на дан године

Број судија у судовима на дан године Број судија у судовима на дан 30.06.2016. године 1 Високи савет судства Број судија у судовима на дан 30.06.2016. године Број судија по одлуци Број упражњених судијских Врховни касациони суд 38 37 1 Управни

Више

Број судија у судовима на дан године

Број судија у судовима на дан године Број судија у судовима на дан 30.03.2017. године Високи савет судства Број судија у судовима на дан 30.03.2017. године Број судија по одлуци Број упражњених судијских Врховни касациони суд 41 37 4 Управни

Више

САДРЖАЈ I УВОД... 1 II РЕШЕНИ ПРЕДМЕТИ... 4 III ПРЕДМЕТИ ПРИМЉЕНИ У ПРВОЈ ПОЛОВИНИ ГОДИНЕ... 6 IV НЕРЕШЕНИ ПРЕДМЕТИ НА ДАН ГОДИНЕ...

САДРЖАЈ I УВОД... 1 II РЕШЕНИ ПРЕДМЕТИ... 4 III ПРЕДМЕТИ ПРИМЉЕНИ У ПРВОЈ ПОЛОВИНИ ГОДИНЕ... 6 IV НЕРЕШЕНИ ПРЕДМЕТИ НА ДАН ГОДИНЕ... САДРЖАЈ I УВОД... 1 II РЕШЕНИ ПРЕДМЕТИ... 4 III ПРЕДМЕТИ ПРИМЉЕНИ У ПРВОЈ ПОЛОВИНИ 2018. ГОДИНЕ... 6 IV НЕРЕШЕНИ ПРЕДМЕТИ НА ДАН 30.06.2018. ГОДИНЕ... 10 V ОДНОС НЕРЕШЕНИХ ПРЕДМЕТА НА ПОЧЕТКУ ИЗВЕШТАЈНОГ

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА АПЕЛАЦИОНИ СУД У БЕОГРАДУ Су.бр.I-2 19/ године Председник Апелационог суда у Београду, судија Душко Миленковић, након р

РЕПУБЛИКА СРБИЈА АПЕЛАЦИОНИ СУД У БЕОГРАДУ Су.бр.I-2 19/ године Председник Апелационог суда у Београду, судија Душко Миленковић, након р РЕПУБЛИКА СРБИЈА АПЕЛАЦИОНИ СУД У БЕОГРАДУ Су.бр.I-2 19/17 30.01.2017. године Председник Апелационог суда у Београду, судија Душко Миленковић, након разматрања Годишњег извештаја о раду суда за 2017. годину

Више

Служба председника Врховног касационог суда сачинила је пречишћен текст Распореда послова судија за годину. Пречишћен текст Распореда послова су

Служба председника Врховног касационог суда сачинила је пречишћен текст Распореда послова судија за годину. Пречишћен текст Распореда послова су Служба председника Врховног касационог суда сачинила је пречишћен текст Распореда послова судија за 2019. годину. Пречишћен текст Распореда послова судија за 2019. годину обухвата: 1. Годишњи распоред

Више

1 Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА Број: / Датум године Б е о г р а д ЗАПИСНИК СА ОСАМНАЕСТЕ РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ СТАЛНОГ С

1 Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА Број: / Датум године Б е о г р а д ЗАПИСНИК СА ОСАМНАЕСТЕ РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ СТАЛНОГ С 1 Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА Број: 06-00-26/2019-01 Датум 26.06.2019. године Б е о г р а д ЗАПИСНИК СА ОСАМНАЕСТЕ РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ СТАЛНОГ САСТАВА ВИСОКОГ САВЕТА СУДСТВА одржане 26. јуна 2019.

Више

На основу члана 153

На основу члана 153 П Р Е Д Л О Г На основу члана 71. став 1. Закона о судијама ( Службени гласник РС, бр. 116/08, 58/09, 104/09, 101/10, 8/12, 121/12, 124/12, 101/13, 111/14, 117/14, 40/15, 63/15, 106/15, 63/16 и 47/17),)

Више

Република Србија ОСНОВНИ СУД У КУРШУМЛИЈИ Су бр. I-1-1 /2019 Дана године К у р ш у м л и ј а Председник Основног суда у Куршумлији Андреји

Република Србија ОСНОВНИ СУД У КУРШУМЛИЈИ Су бр. I-1-1 /2019 Дана године К у р ш у м л и ј а Председник Основног суда у Куршумлији Андреји Република Србија ОСНОВНИ СУД У КУРШУМЛИЈИ Су бр. I-1-1 /2019 Дана 30.01.2019. године К у р ш у м л и ј а Председник Основног суда у Куршумлији Андрејић Гордана, након разматрања извештаја о раду овог суда

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА Дана: 18. јула године Државно правобранилаштво Министарство правде Број: ДП 590/2018 Број: / Високи савет судс

РЕПУБЛИКА СРБИЈА Дана: 18. јула године Државно правобранилаштво Министарство правде Број: ДП 590/2018 Број: / Високи савет судс РЕПУБЛИКА СРБИЈА Дана: 18. јула 2018. године Државно правобранилаштво Министарство правде Број: ДП 590/2018 Број: 7-00-00233/2018-01 Високи савет судства Врховни касациони суд Број: 021-05-065/2018-01

Више

Служба председника Врховног касационог суда сачинила је пречишћен текст Распореда послова судија за годину. Пречишћен текст Распореда послова су

Служба председника Врховног касационог суда сачинила је пречишћен текст Распореда послова судија за годину. Пречишћен текст Распореда послова су Служба председника Врховног касационог суда сачинила је пречишћен текст Распореда послова судија за 2017. годину. Пречишћен текст Распореда послова судија за 2017. годину обухвата: 1. Распоред послова

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА Основни суд у Брусу Су VIII VIII - 6/ године Б р у с На основу чл. 12. Судског пословника ("Сл.гласник РС" бр.110/09,

РЕПУБЛИКА СРБИЈА Основни суд у Брусу Су VIII VIII - 6/ године Б р у с На основу чл. 12. Судског пословника (Сл.гласник РС бр.110/09, РЕПУБЛИКА СРБИЈА Основни суд у Брусу Су VIII VIII - 6/2016 12.01.2016. године Б р у с На основу чл. 12. Судског пословника ("Сл.гласник РС" бр.110/09, 70/11 и 19/12 и 89/2013), а на основу утврђеног броја

Више

Microsoft Word _c_izvestaj

Microsoft Word _c_izvestaj И з в е ш т а ј о раду Врховног суда Србије са приказом рада судова опште надлежности за 2008. годину Прегледом рада Врховног суда Србије обухваћени су подаци о извршењу послова у овом суду у 2008. години

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОСНОВНИ СУД У ПОЖЕГИ ПРОГРАМ РЕШАВАЊА СТАРИХ ПРЕДМЕТА У ГОДИНИ Пожега, године

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОСНОВНИ СУД У ПОЖЕГИ ПРОГРАМ РЕШАВАЊА СТАРИХ ПРЕДМЕТА У ГОДИНИ Пожега, године РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОСНОВНИ СУД У ПОЖЕГИ ПРОГРАМ РЕШАВАЊА СТАРИХ ПРЕДМЕТА У 2019. ГОДИНИ Пожега, 29.01.2019. ине 2 РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОСНОВНИ СУД У ПОЖЕГИ Су I-1-3/2019 Дана, 11.01.2019. ине П О Ж Е Г А Председник

Више

Република Србија

Република Србија 1 Република Србија ОСНОВНИ СУД У ПЕТРОВЦУ НА МЛАВИ I Су - 1 47/19 29.01.2019. године Петровац на Млави Председник Основног суда у Петровцу на Млави Бане Марковић, након разматрања Извештаја о раду овог

Више

Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА Број: / Дана: године Б е о г р а д Високи савет судства, у поступку преиспитивања

Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА Број: / Дана: године Б е о г р а д Високи савет судства, у поступку преиспитивања Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА Број: 010-01-00025/2011-01 Дана: 22.07.2011.године Б е о г р а д Високи савет судства, у поступку преиспитивања одлуке првог састава Високог савета судства о престанку

Више

Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА Број: / Датум: 10.мај године Б е о г р а д ЗАПИСНИК СА ЈЕДАНАЕСТЕ РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ ВИСОКОГ С

Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА Број: / Датум: 10.мај године Б е о г р а д ЗАПИСНИК СА ЈЕДАНАЕСТЕ РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ ВИСОКОГ С Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА Број: 06-00-16/2017-01 Датум: 10.мај 2017. године Б е о г р а д ЗАПИСНИК СА ЈЕДАНАЕСТЕ РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ ВИСОКОГ САВЕТА СУДСТВА Одржане 10. маја 2017. године Седница

Више

Microsoft Word - ?????? ? ????????? ?? doc

Microsoft Word - ?????? ? ????????? ?? doc ОКРУЖНИ СУД У ДОБОЈУ Број: 013-0-Су-15-000 023 Добој, 26. јануар 2015. године На основу члана 48. Закона о судовима Републике Српске, члана 8. тачка г) и и) Правилника о унутрашњем судском пословању (''Службени

Више

Microsoft Word - INDEKS REGISTAR PRAVOSUDNE KOMISIJE ćir.doc

Microsoft Word - INDEKS REGISTAR PRAVOSUDNE KOMISIJE ćir.doc Bosna i Hercegovina Brčko distrikt Bosne i Hercegovine PRAVOSUDNA KOMISIJA Босна и Херцеговина Брчко дистрикт Босне и Херцеговине ПРАВОСУДНА КОМИСИЈА Trg pravde 10, 76100 Brčko distrikt Bosne i Hercegovine;

Више

Служба председника Врховног касационог суда сачинила је пречишћен текст Распореда послова судијских помоћника у Врховном касационом суду за годи

Служба председника Врховног касационог суда сачинила је пречишћен текст Распореда послова судијских помоћника у Врховном касационом суду за годи Служба председника Врховног касационог суда сачинила је пречишћен текст Распореда послова судијских помоћника у Врховном касационом суду за 2019. годину. Пречишћен текст Годишњег распореда послова судијских

Више

ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД ГОДИШЊЕ САВЕТОВАЊЕ СУДИЈА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ Судијски дани Теме: -Правосуђе данас -Закони и њихова примена -Актуелна спорна

ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД ГОДИШЊЕ САВЕТОВАЊЕ СУДИЈА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ Судијски дани Теме: -Правосуђе данас -Закони и њихова примена -Актуелна спорна ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД ГОДИШЊЕ САВЕТОВАЊЕ СУДИЈА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ Судијски дани - 2015 Теме: -Правосуђе данас -Закони и њихова примена -Актуелна спорна питања у судској пракси ВРЊАЧКА БАЊА 14-17. ОКТОБАР

Више

Република Србија

Република Србија 1 Република Србија ОСНОВНИ СУД У ПЕТРОВЦУ НА МЛАВИ I Су - 1 9/18 22.01.2018. године Петровац на Млави Председник Основног суда у Петровцу на Млави Бане Марковић, након разматрања Извештаја о раду овог

Више

П Р Е Д Л ОГ На основу члана 147. став 1. Устава Републике Србије ( Службени гласник РС, број 98/06) и члана 51. став 1. Закона о судијама ( Службени

П Р Е Д Л ОГ На основу члана 147. став 1. Устава Републике Србије ( Службени гласник РС, број 98/06) и члана 51. став 1. Закона о судијама ( Службени П Р Е Д Л ОГ На основу члана 147. став 1. Устава Републике Србије ( Службени гласник РС, број 98/06) и члана 51. став 1. Закона о судијама ( Службени гласник РС, бр. 116/08, 58/09, 104/09, 101/10, 8/12,

Више

Република Србија

Република Србија Влада Републике Србије Министарство унутрашњих послова расписује КОНКУРС ЗА УПИС 600 ПОЛАЗНИКА У ЦЕНТАР ЗА ОСНОВНУ ПОЛИЦИЈСКУ ОБУКУ Министарство унутрашњих послова уписаће у Центар за основну полицијску

Више

Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА Број: / Датум: 30. март године Б е о г р а д ЗАПИСНИК СА ДЕВЕТЕ РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ ВИСОКОГ САВ

Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА Број: / Датум: 30. март године Б е о г р а д ЗАПИСНИК СА ДЕВЕТЕ РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ ВИСОКОГ САВ Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА Број: 06-00-13/2017-01 Датум: 30. март 2017. године Б е о г р а д ЗАПИСНИК СА ДЕВЕТЕ РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ ВИСОКОГ САВЕТА СУДСТВА одржане 30. марта 2017. године Седница

Више

Microsoft Word - izmena godisnjeg rasporeda za 2010-sudije.doc

Microsoft Word - izmena godisnjeg rasporeda za 2010-sudije.doc РЕПУБЛИКА СРБИЈА АПЕЛАЦИОНИ СУД У БЕОГРАДУ I Су бр. 2/2010-25 Дана: 12.02.2010.године Б е о г р а д На основу члана 34 став 1 Закона о уређењу судова ( Службени гласник РС бр.116/08 и 104/09) и члана 45,

Више

1 Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА Број: / Датум године Б е о г р а д ЗАПИСНИК СА СЕДАМНАЕСТЕ РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ СТАЛНОГ

1 Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА Број: / Датум године Б е о г р а д ЗАПИСНИК СА СЕДАМНАЕСТЕ РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ СТАЛНОГ 1 Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА Број: 06-00-25/2019-01 Датум 18.06.2019. године Б е о г р а д ЗАПИСНИК СА СЕДАМНАЕСТЕ РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ СТАЛНОГ САСТАВА ВИСОКОГ САВЕТА СУДСТВА одржане 18. јуна 2019.

Више

ПЛАН АКТИВНОСТИ ВИСОКОГ САВЕТА СУДСТВА ДЕЦЕМБАР 2010 СЕПТЕМБАР 2011 МЕСЕЦ БРОЈ АКТИВНОСТ РОК НАДЛЕЖНИ ОРГАН Јануар Рад на изменама и допунама

ПЛАН АКТИВНОСТИ ВИСОКОГ САВЕТА СУДСТВА ДЕЦЕМБАР 2010 СЕПТЕМБАР 2011 МЕСЕЦ БРОЈ АКТИВНОСТ РОК НАДЛЕЖНИ ОРГАН Јануар Рад на изменама и допунама ПЛАН АКТИВНОСТИ ВИСОКОГ САВЕТА СУДСТВА ДЕЦЕМБАР 2010 СЕПТЕМБАР 2011 МЕСЕЦ БРОЈ АКТИВНОСТ РОК НАДЛЕЖНИ ОРГАН Јануар 1. Рад на изменама и допунама Правилника о раду Изборне комисије - 17.01. (понедељак)

Више

ИЗВЕШТАЈ О СПРОВЕДЕНОЈ АНАЛИЗИ ЕФЕКАТА ЗАКОНА O ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О СУДСКИМ ТАКСАМА 1) Који су проблеми које закон треба да реши? Закон о пос

ИЗВЕШТАЈ О СПРОВЕДЕНОЈ АНАЛИЗИ ЕФЕКАТА ЗАКОНА O ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О СУДСКИМ ТАКСАМА 1) Који су проблеми које закон треба да реши? Закон о пос ИЗВЕШТАЈ О СПРОВЕДЕНОЈ АНАЛИЗИ ЕФЕКАТА ЗАКОНА O ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О СУДСКИМ ТАКСАМА 1) Који су проблеми које закон треба да реши? Закон о посредовању у решавању спорова (у даљем тексту: Закон)

Више

СТАТИСТИЧКИ ИЗВЕШТАЈ О ЕФИКАСНОСТИ СПРОВОЂЕЊА АКЦИОНОГ ПЛАНА ЗА ПОГЛАВЉЕ 23 ЗАКЉУЧНО СА III КВАРТАЛОМ ГОДИНЕ Београд, октобар године

СТАТИСТИЧКИ ИЗВЕШТАЈ О ЕФИКАСНОСТИ СПРОВОЂЕЊА АКЦИОНОГ ПЛАНА ЗА ПОГЛАВЉЕ 23 ЗАКЉУЧНО СА III КВАРТАЛОМ ГОДИНЕ Београд, октобар године СТАТИСТИЧКИ ИЗВЕШТАЈ О ЕФИКАСНОСТИ СПРОВОЂЕЊА АКЦИОНОГ ПЛАНА ЗА ПОГЛАВЉЕ 23 ЗАКЉУЧНО СА III КВАРТАЛОМ 2016. ГОДИНЕ Београд, октобар 2016. године ~ САДРЖАЈ ~ ~ Легенда ~ Статистички приказ ефикасности спровођења

Више

Plan rješavanja starih predmeta prema starosti inicijalnog akta,Opcinski sud Travnik

Plan rješavanja starih predmeta prema starosti inicijalnog akta,Opcinski sud Travnik OPĆINSKI SUD U TRAVNIKU Broj : 051-0-Su-11-000-144, 09.02.2011. godine PLAN RJEŠAVANJA STARIH PREDMETA PREMA STAROSTI INICIJALNOG AKTA UVOD: Uzroci koji su doveli do velikog broja neriješenih predmeta

Више

З А К О Н О СЕДИШТИМА И ПОДРУЧЈИМА СУДОВА И ЈАВНИХ ТУЖИЛАШТАВА ПРЕДЛОГ I. ПРЕДМЕТ ЗАКОНА Члан 1. Овим законом оснивају се прекршајни, основни, виши, п

З А К О Н О СЕДИШТИМА И ПОДРУЧЈИМА СУДОВА И ЈАВНИХ ТУЖИЛАШТАВА ПРЕДЛОГ I. ПРЕДМЕТ ЗАКОНА Члан 1. Овим законом оснивају се прекршајни, основни, виши, п З А К О Н О СЕДИШТИМА И ПОДРУЧЈИМА СУДОВА И ЈАВНИХ ТУЖИЛАШТАВА ПРЕДЛОГ I. ПРЕДМЕТ ЗАКОНА Члан 1. Овим законом оснивају се прекршајни, основни, виши, привредни и апелациони судови, одређују њихова седишта

Више

USAID Projekat vladavine prava NACRT PLATFORMA ZA USPOSTAVLJANJE KARIJERNOG PUTA SUDIJSKIH POMOĆNIKA KAO PRAVOSUDNIH SLUŽBENIKA I RAZVOJNI PLAN ZA UNA

USAID Projekat vladavine prava NACRT PLATFORMA ZA USPOSTAVLJANJE KARIJERNOG PUTA SUDIJSKIH POMOĆNIKA KAO PRAVOSUDNIH SLUŽBENIKA I RAZVOJNI PLAN ZA UNA USAID Projekat vladavine prava NACRT PLATFORMA ZA USPOSTAVLJANJE KARIJERNOG PUTA SUDIJSKIH POMOĆNIKA KAO PRAVOSUDNIH SLUŽBENIKA I RAZVOJNI PLAN ZA UNAPREĐENJE NJIHOVOG POLOŽAJA Contract: AID-169-C-17-00005

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation ELEKTRONSKA BAZA SUDSKE PRAKSE Godišnje savetovanje sudija Republike Srbije 5. oktobar 2017. DRAGAN OBRENOVIĆ Senior ekspert na projektu Unapređenje efikasnosti pravosuđa База судске праксе основне информације

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА МИНИСТАРСТВО ПРАВДЕ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА СПРОВОЂЕЊЕ НАЦИОНАЛНЕ СТРАТЕГИЈЕ ЗА ОСТВАРИВАЊЕ ПРАВА ЖРТАВА И СВЕДОКА КРИВИЧНИХ ДЕЛА У РЕПУБЛИЦИ

РЕПУБЛИКА СРБИЈА МИНИСТАРСТВО ПРАВДЕ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА СПРОВОЂЕЊЕ НАЦИОНАЛНЕ СТРАТЕГИЈЕ ЗА ОСТВАРИВАЊЕ ПРАВА ЖРТАВА И СВЕДОКА КРИВИЧНИХ ДЕЛА У РЕПУБЛИЦИ РЕПУБЛИКА СРБИЈА МИНИСТАРСТВО ПРАВДЕ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА СПРОВОЂЕЊЕ НАЦИОНАЛНЕ СТРАТЕГИЈЕ ЗА ОСТВАРИВАЊЕ ПРАВА ЖРТАВА И СВЕДОКА КРИВИЧНИХ ДЕЛА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ЗА ПЕРИОД ОД 2019. ДО 2025. ГОДИНЕ којим се

Више

ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД ГОДИШЊЕ САВЕТОВАЊЕ СУДИЈА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ''Судијски дани 2019'' НАЦРТ Теме: Правосуђе данас Закони и њихова примена Актуелна с

ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД ГОДИШЊЕ САВЕТОВАЊЕ СУДИЈА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ''Судијски дани 2019'' НАЦРТ Теме: Правосуђе данас Закони и њихова примена Актуелна с ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД ГОДИШЊЕ САВЕТОВАЊЕ СУДИЈА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ''Судијски дани 2019'' НАЦРТ Теме: Правосуђе данас Закони и њихова примена Актуелна спорна питања у судској пракси ВРЊАЧКА БАЊА 10 12. ОКТОБАР

Више

Република Србија ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ САВЕТ ЗА БОРБУ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ 72 Број: / април године Б е о г р а д ИЗВЕШТАЈ О РЕФОРМ

Република Србија ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ САВЕТ ЗА БОРБУ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ 72 Број: / април године Б е о г р а д ИЗВЕШТАЈ О РЕФОРМ Република Србија ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ САВЕТ ЗА БОРБУ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ 72 Број:07-00-3124/2012 24. април 2012. године Б е о г р а д ИЗВЕШТАЈ О РЕФОРМИ ПРАВОСУЂА ПРАВОСУЂЕ ДВЕ ГОДИНЕ ПОСЛЕ Дуго најављивана

Више

Microsoft Word - PRAVILNIK o vrednovanju kvaliteta rada ustanova

Microsoft Word - PRAVILNIK o vrednovanju kvaliteta rada ustanova PRAVILNIK O VREDNOVANJU KVALITETA RADA USTANOVA ("Sl. glasnik RS", br. 9/2012) Sadržina Pravilnika Član 1 Ovim pravilnikom uređuju se organi i tela ustanove, postupci praćenja ostvarivanja programa obrazovanja

Више

Minuli rad

Minuli rad Odgovori Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave na pitanja postavljena u vezi sa novim zakonskim rešenjima u Zakonu o platama državnih službenika i nameštenika i Zakonu o platama u državnim organima

Више

ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ЗАКОН О ПЛАТАМА И ДРУГИМ НАКНАДАМА СУДИЈА И ТУЖИЛАЦА У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ I ОПШТЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Оквир Закона Овим Законом утврђују се плате, накнаде и одређена материјална права судија и тужилаца и стручних

Више

Закон о уређењу судова Закон је објављен у "Службеном гласнику РС", бр. 116/2008 и 104/2009. Глава прва НАЧЕЛА Судска власт Члан 1. Судови су самостал

Закон о уређењу судова Закон је објављен у Службеном гласнику РС, бр. 116/2008 и 104/2009. Глава прва НАЧЕЛА Судска власт Члан 1. Судови су самостал Закон о уређењу судова Закон је објављен у "Службеном гласнику РС", бр. 116/2008 и 104/2009. Глава прва НАЧЕЛА Судска власт Члан 1. Судови су самостални и независни државни органи који штите слободе и

Више

Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД Кзз 803/ године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија:

Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД Кзз 803/ године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија: Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД 23.09.2015. године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија: Невенке Важић, председника већа, Веска Крстајића, Биљане Синановић,

Више

КАТАЛОГ И АНАЛИЗА ПОСЛОВА СУДИЈСКИХ ПОМОЋНИКА У ПРАВОСУДНОМ СИСТЕМУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

КАТАЛОГ И АНАЛИЗА ПОСЛОВА СУДИЈСКИХ ПОМОЋНИКА У ПРАВОСУДНОМ СИСТЕМУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ КАТАЛОГ И АНАЛИЗА ПОСЛОВА СУДИЈСКИХ ПОМОЋНИКА У ПРАВОСУДНОМ СИСТЕМУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ КАТАЛОГ И АНАЛИЗА ПОСЛОВА СУДИЈСКИХ ПОМОЋНИКА У ПРАВОСУДНОМ СИСТЕМУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ Београд, мај 219. године 1 Издавач:

Више

Microsoft Word - ??????? ???????? ?????? ???????? 2..doc

Microsoft Word - ??????? ???????? ?????? ???????? 2..doc РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОСНОВНИ СУД У ПРИЈЕПОЉУ Број Су-I-1-1/2019 Дана:29.1.2019.ине П Р И Ј Е П О Љ Е Председник Основног суда у Пријепољу, Милета Безаревић, након разматрања Извештаја о раду овог суда за 2018.ину,

Више

USAID Projekat vladavine prava Draft PLATFORMA ZA USPOSTAVLJANJE KARIJERNOG PUTA SUDIJSKIH POMOĆNIKA KAO PRAVOSUDNIH SLUŽBENIKA I RAZVOJNI PLAN ZA UNA

USAID Projekat vladavine prava Draft PLATFORMA ZA USPOSTAVLJANJE KARIJERNOG PUTA SUDIJSKIH POMOĆNIKA KAO PRAVOSUDNIH SLUŽBENIKA I RAZVOJNI PLAN ZA UNA USAID Projekat vladavine prava Draft PLATFORMA ZA USPOSTAVLJANJE KARIJERNOG PUTA SUDIJSKIH POMOĆNIKA KAO PRAVOSUDNIH SLUŽBENIKA I RAZVOJNI PLAN ZA UNAPREĐENJE NJIHOVOG POLOŽAJA Contract: AID-169-C-17-00005

Више

1 Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА Број: / Датум: године Б е о г р а д ЗАПИСНИК СА ДВАДЕСЕТ ПЕТЕ РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ СТАЛН

1 Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА Број: / Датум: године Б е о г р а д ЗАПИСНИК СА ДВАДЕСЕТ ПЕТЕ РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ СТАЛН 1 Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА Број: 06-00-37/2018-01 Датум: 26.11.2018. године Б е о г р а д ЗАПИСНИК СА ДВАДЕСЕТ ПЕТЕ РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ СТАЛНОГ САСТАВА ВИСОКОГ САВЕТА СУДСТВА одржане 26. новембра

Више

Закон о судијама - "Сл. гласник РС" бр. 47/2017

Закон о судијама - Сл. гласник РС бр. 47/2017 ЗАКОН о судијама Службени гласник РС, бр. 116 од 22. децембра 2008, 58 од 25. јула 2009 - УС, 104 од 16. децембра 2009, 101 од 29. децембра 2010, 8 од 3. фебруара 2012 - УС, 121 од 24. децембра 2012, 124

Више

1 Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА Број: / Датум: године Б е о г р а д ЗАПИСНИК СА ДВАДЕСЕТ ПРВЕ РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ СТАЛН

1 Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА Број: / Датум: године Б е о г р а д ЗАПИСНИК СА ДВАДЕСЕТ ПРВЕ РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ СТАЛН 1 Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА Број: 06-00-30/2018-01 Датум: 01.10.2018. године Б е о г р а д ЗАПИСНИК СА ДВАДЕСЕТ ПРВЕ РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ СТАЛНОГ САСТАВА ВИСОКОГ САВЕТА СУДСТВА одржане 1. октобра

Више

III Пж

III Пж Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД 19.10.2017. године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд у већу састављеном од судије др Драгише Б. Слијепчевића, као председника већа, судије Бранка Станића

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА УПРАВНИ СУД Су III-20 1/14 Дана: године Б е о г р а д На основу члана 52. Закона о уређењу судова ( Сл.гласник РС бр. 116/

РЕПУБЛИКА СРБИЈА УПРАВНИ СУД Су III-20 1/14 Дана: године Б е о г р а д На основу члана 52. Закона о уређењу судова ( Сл.гласник РС бр. 116/ РЕПУБЛИКА СРБИЈА УПРАВНИ СУД Су III-20 1/14 Дана: 13.01.2014.године Б е о г р а д На основу члана 52. Закона о уређењу судова ( Сл.гласник РС бр. 116/08, 104/09,101/10,101/2011 и 101/2013) и члана 6.,

Више

Microsoft Word - Izvjestaj_o_stavovima_sudija_i_gradjana

Microsoft Word - Izvjestaj_o_stavovima_sudija_i_gradjana UDRUŽENJE SUDIJA CRNE GORE IZVJEŠTAJI -STAVOVI SUDIJA O SUDSKOM SISTEMU -STAVOVI GRAĐANA O POVJERENJU U SUDSKI SISTEM Podgorica, decembar 2013. www.gamn.org Page 1 I UVOD Izvještaj koji se nalazi pred

Више

Службени гласник РС бр. 27/2019 ТРЕЋЕ ОДЕЉЕЊЕ ПРЕДМЕТ НИКОЛИЋ против СРБИЈЕ (Представка број 41392/15) ПРЕСУДА СТРАЗБУР 19. март године Ова прес

Службени гласник РС бр. 27/2019 ТРЕЋЕ ОДЕЉЕЊЕ ПРЕДМЕТ НИКОЛИЋ против СРБИЈЕ (Представка број 41392/15) ПРЕСУДА СТРАЗБУР 19. март године Ова прес Службени гласник РС бр. 27/2019 ТРЕЋЕ ОДЕЉЕЊЕ ПРЕДМЕТ НИКОЛИЋ против СРБИЈЕ (Представка број 41392/15) ПРЕСУДА СТРАЗБУР 19. март 2019. године Ова пресуда је правоснажна, али може бити предмет редакцијске

Више

ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА ГОДИШЊИ ИЗВЕШТАЈ О РАДУ 2018 ФЕБРУАР, ГОДИНE

ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА ГОДИШЊИ ИЗВЕШТАЈ О РАДУ 2018 ФЕБРУАР, ГОДИНE ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА ГОДИШЊИ ИЗВЕШТАЈ О РАДУ 2018 ФЕБРУАР, 2019. ГОДИНE САДРЖАЈ: 1. О ВИСОКОМ САВЕТУ СУДСТВА... 4 1.1. Конституисање Високог савета судства... 4 1.2. Састав Високог савета судства... 4

Више

1 Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА Број: / Датум године Б е о г р а д ЗАПИСНИК СА ДВАНАЕСТЕ РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ СТАЛНОГ СА

1 Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА Број: / Датум године Б е о г р а д ЗАПИСНИК СА ДВАНАЕСТЕ РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ СТАЛНОГ СА 1 Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА Број: 06-00-15/2019-01 Датум 16.04.2019. године Б е о г р а д ЗАПИСНИК СА ДВАНАЕСТЕ РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ СТАЛНОГ САСТАВА ВИСОКОГ САВЕТА СУДСТВА одржане 16. априла 2019.

Више

Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА Број: / Дана: године Б е о г р а д Високи савет судства, у поступку преиспитивања

Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА Број: / Дана: године Б е о г р а д Високи савет судства, у поступку преиспитивања Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА Број: 010-01-00063/2011-01 Дана: 15.03.2012.године Б е о г р а д Високи савет судства, у поступку преиспитивања одлуке првог састава Високог савета судства о престанку

Више

Microsoft Word - zapisnik II sjednica.docx

Microsoft Word - zapisnik II sjednica.docx Broj: 01-1197/18-1 Podgorica, 22.02.2018. godine Z A P I S N I K sa II sjednice Sudskog savjeta održane 28.02.2018. godine Sjednica započeta u 13,00 časova Sjednicom predsjedava predsjednik Sudskog savjeta

Више

1 Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА Број: / Датум: године Б е о г р а д ЗАПИСНИК СА ЧЕТРНАЕСТЕ РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ СТАЛНОГ

1 Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА Број: / Датум: године Б е о г р а д ЗАПИСНИК СА ЧЕТРНАЕСТЕ РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ СТАЛНОГ 1 Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА Број: 06-00-19/2019-01 Датум: 21.05.2019. године Б е о г р а д ЗАПИСНИК СА ЧЕТРНАЕСТЕ РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ СТАЛНОГ САСТАВА ВИСОКОГ САВЕТА СУДСТВА одржане 21. маја 2019.

Више

Службени гласник РС бр. 14/2019 ТРЕЋЕ ОДЕЉЕЊЕ ПРЕДМЕТ СТОЈКОВИЋ против СРБИЈЕ (Представка број 24899/15) ПРЕСУДА СТРАЗБУР 22. јануар године Ова

Службени гласник РС бр. 14/2019 ТРЕЋЕ ОДЕЉЕЊЕ ПРЕДМЕТ СТОЈКОВИЋ против СРБИЈЕ (Представка број 24899/15) ПРЕСУДА СТРАЗБУР 22. јануар године Ова Службени гласник РС бр. 14/2019 ТРЕЋЕ ОДЕЉЕЊЕ ПРЕДМЕТ СТОЈКОВИЋ против СРБИЈЕ (Представка број 24899/15) ПРЕСУДА СТРАЗБУР 22. јануар 2019. године Ова пресуда је коначна, али може бити предмет редакцијских

Више

ЗАКОН О ИЗМЕНAMA ЗАКОНА О ЗАШТИТИ ПРАВА НА СУЂЕЊЕ У РАЗУМНОМ РОКУ Члан 1. П Р Е Д Л О Г У Закону о заштити права на суђење у разумном року ( Службени

ЗАКОН О ИЗМЕНAMA ЗАКОНА О ЗАШТИТИ ПРАВА НА СУЂЕЊЕ У РАЗУМНОМ РОКУ Члан 1. П Р Е Д Л О Г У Закону о заштити права на суђење у разумном року ( Службени ЗАКОН О ИЗМЕНAMA ЗАКОНА О ЗАШТИТИ ПРАВА НА СУЂЕЊЕ У РАЗУМНОМ РОКУ Члан 1. П Р Е Д Л О Г У Закону о заштити права на суђење у разумном року ( Службени гласник РС, бр. 40/15), у члану 7. став 2. мења се

Више

CRNA GORA Osnovni sud u Herceg Novom Su.I-2.br.5/17 Dana godine Na osnovu člana 40 Zakona o sudskom savjetu i sudijama ( Sl.list CG br 11/

CRNA GORA Osnovni sud u Herceg Novom Su.I-2.br.5/17 Dana godine Na osnovu člana 40 Zakona o sudskom savjetu i sudijama ( Sl.list CG br 11/ CRNA GORA Osnovni sud u Herceg Novom Su.I-2.br.5/17 Dana 03.02.2017. godine Na osnovu člana 40 Zakona o sudskom savjetu i sudijama ( Sl.list CG br 11/05; br. 28/15) i člana 8 Sudskog poslovnika ( Sl.list

Више

КРИВИЧНО ПРОЦЕСНО ПРАВО (школска ) ЛИТЕРАТУРА: Станко Бејатовић, Кривично процесно право, Службени гласник, Београд, 2014 (или новије издање)

КРИВИЧНО ПРОЦЕСНО ПРАВО (школска ) ЛИТЕРАТУРА: Станко Бејатовић, Кривично процесно право, Службени гласник, Београд, 2014 (или новије издање) КРИВИЧНО ПРОЦЕСНО ПРАВО (школска 2018-2019) ЛИТЕРАТУРА: Станко Бејатовић, Кривично процесно право, Службени гласник, Београд, 2014 (или новије издање) Законик о кривичном поступку, Службени гласник Републике

Више

Број: 05/ /14 Сарајево, године И З В Ј Е Ш Т А Ј о раду Независног одбора Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине као

Број: 05/ /14 Сарајево, године И З В Ј Е Ш Т А Ј о раду Независног одбора Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине као Број: 05/1-50-13-312-3-4/14 Сарајево, 23. 04. 2014. године И З В Ј Е Ш Т А Ј о раду Независног одбора Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине као независног тијела полицијске структуре Босне и Херцеговине

Више

АДВОКАТСКА КОМОРА СРБИЈЕ

АДВОКАТСКА КОМОРА СРБИЈЕ АДВОКАТСКА КОМОРА СРБИЈЕ Дечанска 13, 11000 Београд, Србија Телефон: +381 11 32-39-072 Fax: +381 11 32-32-203 e-mail: office@aks.org.rs a.k.srbije@gmail.com број: 110/19 07.02.2019. РЕПУБЛИКА СРБИЈА МИНИСТАРСТВО

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОСНОВНИ СУД У БЕЧЕЈУ Посл.бр. Су I-1-1/19 Дана: године Б Е Ч Е Ј Председник Основног суда у Бечеју, Горан Љ.Чимбуровић, н

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОСНОВНИ СУД У БЕЧЕЈУ Посл.бр. Су I-1-1/19 Дана: године Б Е Ч Е Ј Председник Основног суда у Бечеју, Горан Љ.Чимбуровић, н РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОСНОВНИ СУД У БЕЧЕЈУ Посл.бр. Су I-1-1/19 Дана: 18.01.2019. године Б Е Ч Е Ј Председник Основног суда у Бечеју, Горан Љ.Чимбуровић, након разматрања извештаја о раду овог суда за 2018.

Више

1 Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА Број: / Датум године Б е о г р а д ЗАПИСНИК СА ТРИНАЕСТЕ РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ СТАЛНОГ СА

1 Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА Број: / Датум године Б е о г р а д ЗАПИСНИК СА ТРИНАЕСТЕ РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ СТАЛНОГ СА 1 Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА Број: 06-00-17/2019-01 Датум 19.04.2019. године Б е о г р а д ЗАПИСНИК СА ТРИНАЕСТЕ РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ СТАЛНОГ САСТАВА ВИСОКОГ САВЕТА СУДСТВА одржане 19. априла 2019.

Више

Прекршајни суд у Новом Саду - Информатор о раду, ажуриран године

Прекршајни суд у Новом Саду - Информатор о раду, ажуриран године ИНФОРМАТОР О РАДУ ПРЕКРШАЈНОГ СУДА У НОВОМ САДУ Информатор о раду Прекршајног суда у Новом Саду Фебруар 2019. године Садржај: 1. Основни подаци о Прекршајном суду и Информатору 2. Организациона структура

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation 5% Varijabilni deo 95% KPI + QI Stopa prvih ambulantnih pregleda Prosečna dužina bolničkog lečenja Stopa letaliteta nakon 48h Stopa DSG pruženih u okviru dnevne bolnice Stopa pacijenata tretiranih rezervnim

Више

ОБРАЗЛОЖЕЊЕ НАЦРТА ПРЕДЛОГА ЗА ПРОМЕНУ УСТАВА 1) Уставни, односно правни основ за подношење Предлога Устав Републике Србије прописује да предлог за пр

ОБРАЗЛОЖЕЊЕ НАЦРТА ПРЕДЛОГА ЗА ПРОМЕНУ УСТАВА 1) Уставни, односно правни основ за подношење Предлога Устав Републике Србије прописује да предлог за пр ОБРАЗЛОЖЕЊЕ НАЦРТА ПРЕДЛОГА ЗА ПРОМЕНУ УСТАВА 1) Уставни, односно правни основ за подношење Предлога Устав Републике Србије прописује да предлог за промену Устава може поднети најмање једна трећина од

Више

Z A K O N O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ODUZIMANJU IMOVINE PROISTEKLE IZ KRIVIČNOG DELA Član 1. U Zakonu o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog

Z A K O N O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ODUZIMANJU IMOVINE PROISTEKLE IZ KRIVIČNOG DELA Član 1. U Zakonu o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog Z A K O N O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ODUZIMANJU IMOVINE PROISTEKLE IZ KRIVIČNOG DELA Član 1. U Zakonu o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela ( Službeni glasnik RS, broj 32/13), u članu 2.

Више

OBJAVLJENI STEČAJNI OGLASI ZAKLJUČNO SA GODINE U periodu od godine do godine objavljeni su sledeći stečajni oglasi: S

OBJAVLJENI STEČAJNI OGLASI ZAKLJUČNO SA GODINE U periodu od godine do godine objavljeni su sledeći stečajni oglasi: S OBJAVLJENI STEČAJNI OGLASI ZAKLJUČNO SA 28.2.2014. GODINE U periodu od 27.2.2014. godine do 28.2.2014. godine objavljeni su sledeći stečajni oglasi: STEČAJNI OGLASI OBJAVLJENI U ZVANIČNOM GLASILU ZAKLJUČNO

Више

1 Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА Број: / Датум године Б е о г р а д ЗАПИСНИК СА ШЕСНАЕСТЕ РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ СТАЛНОГ СА

1 Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА Број: / Датум године Б е о г р а д ЗАПИСНИК СА ШЕСНАЕСТЕ РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ СТАЛНОГ СА 1 Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА Број: 06-00-24/2019-01 Датум 11.06.2019. године Б е о г р а д ЗАПИСНИК СА ШЕСНАЕСТЕ РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ СТАЛНОГ САСТАВА ВИСОКОГ САВЕТА СУДСТВА одржане 11. јуна 2019.

Више

Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД Прев 132/2015 Пзп 1/ године Б е о г р а д У ИМE НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављено

Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД Прев 132/2015 Пзп 1/ године Б е о г р а д У ИМE НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављено Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД 17.09.2015. године Б е о г р а д У ИМE НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судије: Бранка Станића, као председника већа, судије Браниславе Апостоловић

Више

Службени гласник РС, бр. 1/2017 ТРЕЋЕ ОДЕЉЕЊЕ ПРЕДМЕТ ЈОВАНОВИЋ против СРБИЈЕ (Представке бр /13 и 21907/13) ПРЕСУДА СТРАЗБУР 19. јул годи

Службени гласник РС, бр. 1/2017 ТРЕЋЕ ОДЕЉЕЊЕ ПРЕДМЕТ ЈОВАНОВИЋ против СРБИЈЕ (Представке бр /13 и 21907/13) ПРЕСУДА СТРАЗБУР 19. јул годи Службени гласник РС, бр. 1/2017 ТРЕЋЕ ОДЕЉЕЊЕ ПРЕДМЕТ ЈОВАНОВИЋ против СРБИЈЕ (Представке бр. 21497/13 и 21907/13) ПРЕСУДА СТРАЗБУР 19. јул 2016. године Ова пресуда је правоснажна, али може бити предмет

Више

Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД Кзз 786/ године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија:

Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД Кзз 786/ године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија: Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД 26.01.2016. године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија: Драгише Ђорђевића, председника већа, Зорана Таталовића, Радмиле

Више

Buletini FINAL Serbisht.cdr

Buletini FINAL Serbisht.cdr Sadržaj: Aktivnosti Programa za Kontinuirane Obuke (PKO), Aktivnosti Programa Početne Obuke (PPO), Ostale aktivnosti Adresa: Lagjja e Spitalit Rr. Muharrem Fejza p. n. Prishtinë, Republika e Kosovës infokji@rks-gov.net

Више

Систем правосуђа Р. бр СИСТЕМ ПРАВОСУЂА УПРАВА ЗА ИЗВРШЕЊЕ КРИВИЧНИХ САНКЦИЈА ДИРЕКЦИЈА ЗА УПРАВЉАЊЕ ОДУЗЕТОМ ИМОВИН

Систем правосуђа Р. бр СИСТЕМ ПРАВОСУЂА УПРАВА ЗА ИЗВРШЕЊЕ КРИВИЧНИХ САНКЦИЈА ДИРЕКЦИЈА ЗА УПРАВЉАЊЕ ОДУЗЕТОМ ИМОВИН Р. бр. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 СИСТЕМ ПРАВОСУЂА УПРАВА ЗА ИЗВРШЕЊЕ КРИВИЧНИХ САНКЦИЈА ДИРЕКЦИЈА ЗА УПРАВЉАЊЕ ОДУЗЕТОМ ИМОВИНОМ ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД АПЕЛАЦИОНИ СУД У БЕОГРАДУ АПЕЛАЦИОНИ СУД У

Више

Министарство унутрашњих послова Одељење за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Палата Србије Булевар Михајла Пупина Но

Министарство унутрашњих послова Одељење за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Палата Србије Булевар Михајла Пупина Но Министарство унутрашњих послова Одељење за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Палата Србије Булевар Михајла Пупина 2 11070 Нови Београд З А Х Т Е В за приступ информацијама од

Више

Жалбена комисија Градске општине Земун, на седници одржаној дана године, на основу члана 177. став 2. Закона о запосленима у аутономним пок

Жалбена комисија Градске општине Земун, на седници одржаној дана године, на основу члана 177. став 2. Закона о запосленима у аутономним пок Жалбена комисија Градске општине Земун, на седници одржаној дана 28.9.2018. године, на основу члана 177. став 2. Закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе ( Службени

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO REPUBLIKE HRVATSKE IZVJEŠĆE GLAVNOG DRŽAVNOG ODVJETNIKA REPUBLIKE HRVATSKE O RADU DRŽAVNIH ODVJETNIŠTAVA u 201

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO REPUBLIKE HRVATSKE IZVJEŠĆE GLAVNOG DRŽAVNOG ODVJETNIKA REPUBLIKE HRVATSKE O RADU DRŽAVNIH ODVJETNIŠTAVA u 201 REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO REPUBLIKE HRVATSKE IZVJEŠĆE GLAVNOG DRŽAVNOG ODVJETNIKA REPUBLIKE HRVATSKE O RADU DRŽAVNIH ODVJETNIŠTAVA u 2018. godini Zagreb, travanj 2019. Sadržaj Uvodne napomene...

Више

Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД Кзз 1093/ године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија

Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД Кзз 1093/ године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД 26.01.2016. године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија: Драгише Ђорђевића, председника већа, Зорана Таталовића, Радмиле

Више

USTAVNI SUD CRNE GORE IZVJEŠTAJ O RADU USTAVNOG SUDA U GODINI Podgorica, maj godine

USTAVNI SUD CRNE GORE IZVJEŠTAJ O RADU USTAVNOG SUDA U GODINI Podgorica, maj godine USTAVNI SUD CRNE GORE IZVJEŠTAJ O RADU USTAVNOG SUDA U 2015. GODINI Podgorica, maj 2016. godine S A D R Ž A J UVODNE NAPOMENE... 3 I - RAD USTAVNOG SUDA U 2015. GODINI... 4 Pregled primljenih, riješenih

Више

Microsoft Word - Odluka o odrzavanju izbora u SSS Srbije 2

Microsoft Word - Odluka o odrzavanju izbora u SSS Srbije 2 ВЕЋЕ САВЕЗА САМОСТАЛНИХ СИНДИКАТА СРБИЈЕ Број: 01-362/1 Београд,29.јун 2009. године На основу члана 49. Статута Савеза самосталних синдиката Србије, Веће Савеза самосталних синдиката Србије, на седници

Више

Advokatska kancelarija Blagojević, Banja Luka

Advokatska kancelarija Blagojević, Banja Luka ZAKON O PRAVOSUDNOM ISPITU U REPUBLICI SRPSKOJ ("Sl. glasnik RS", br. 58/2016) Član 1 Ovim zakonom uređuju se uslovi i način polaganja pravosudnog ispita u Republici Srpskoj. Član 2 Na pravosudnom ispitu

Више

Вршилац функције председника Основног суда у Лебану, судија Светомир Цветковић након разматрања извештаја о раду Основног суда у Лесковцу за 2013 годи

Вршилац функције председника Основног суда у Лебану, судија Светомир Цветковић након разматрања извештаја о раду Основног суда у Лесковцу за 2013 годи Вршилац функције председника Основног суда у Лебану, судија Светомир Цветковић након разматрања извештаја о раду Основног суда у Лесковцу за 2013 годину, као и увидом у евиденцији примљених предмета на

Више

Акт је ступио на снагу године и објављен је у Службеном гласнику РС број 29/18 од године. На основу члана 499. став 4. и члана

Акт је ступио на снагу године и објављен је у Службеном гласнику РС број 29/18 од године. На основу члана 499. став 4. и члана Акт је ступио на снагу 15.03.2018. године и објављен је у Службеном гласнику РС број 29/18 од 13.04.2018. године. На основу члана 499. став 4. и члана 518. став 3. тачка 1) Закона о извршењу и обезбеђењу

Више

Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД Рев 594/ године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија:

Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД Рев 594/ године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија: Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД 04.04.2018. године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија: Весне Поповић, председника већа, Лидије Ђукић и Божидара Вујичића,

Више

Unos PretragaStampanihMed

Unos PretragaStampanihMed Alo!, 30.10.2010 Strana: 4 Autor: NN POLICIJA SE PRIDRUŽUJE SINDIKATIMA PREDSTAVNICI sedam udruženih sindikata policije ponovili su da će 12. novembra stupiti u generalni štrajk uz minimum procesa rada,

Више

Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД Узп 181/ године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија:

Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД Узп 181/ године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија: Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД 16.04.2015. године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија: Oлге Ђуричић, председника већа, Драгана Скока и Миломира Николића,

Више

Извештај о резултатима завршног испита на крају основног образовања и васпитања у школској 2013/2014. години

Извештај о резултатима завршног испита на крају основног образовања и васпитања у школској 2013/2014. години Извештај о резултатима завршног испита на крају основног образовања и васпитања у школској 2013/2014. години Садржај Општи подаци... 3 1. Анализа 1... 4 2. Анализа 2... 4 3. Анализа 3... 5 4. Анализа 4...

Више

Р Е П У Б Л И К А С Р П С К А

Р Е П У Б Л И К А   С Р П С К А ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ADVOKATURI REPUBLIKE SRPSKE 1 Član 1. U Zakonu o advokaturi Republike Srpske ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj 30/07) u članu 13. u stavu 1. u tački 5. i

Више

На основу члана 99

На основу члана 99 На основу члана 99. Закона о јавном тужилаштву ( Службени гласник РС, бр. 116/08, 104/09, 101/10, 78/11 др. закон, 101/11, 38/12 одлука УС, 121/12 и 101/13) и члана 13. став 1. тачка 19. Закона о Државном

Више

Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД Су I-1 86/ године ИНФОРМАТОР О РАДУ Београд, ажуриран 12. априла године

Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД Су I-1 86/ године ИНФОРМАТОР О РАДУ Београд, ажуриран 12. априла године Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД Су I-1 86/2017 12.04.2017. године ИНФОРМАТОР О РАДУ Београд, ажуриран 12. априла 2017. године 2 С А Д Р Ж А Ј: 1. Основни подаци о Врховном касационом суду 3 2. Организациона

Више

Правосудна Комисија Брчко дистрикта Босне и Херцеговине, на основу члана 14. став (1) тачка н) Закона о правосудној комисији Брчко дистрикта БиХ («Слу

Правосудна Комисија Брчко дистрикта Босне и Херцеговине, на основу члана 14. став (1) тачка н) Закона о правосудној комисији Брчко дистрикта БиХ («Слу Правосудна Комисија Брчко дистрикта Босне и Херцеговине, на основу члана 14. став (1) тачка н) Закона о правосудној комисији Брчко дистрикта БиХ («Службени гласник Брчко дистрикта БиХ», број 19/07, 20/07

Више

Vrhovni Sud Srbije

Vrhovni Sud Srbije Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД I Су бр. 442/11 31. мај 2011. године ИНФОРМАТОР О РАДУ Београд, ажуриран 25. маја 2011. године Стр. 2 oд 38 Протекла година била је прва година рада судова, па и

Више

1 Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА Број: / Датум године Б е о г р а д ЗАПИСНИК СА ДЕСЕТЕ РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ СТАЛНОГ САСТА

1 Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА Број: / Датум године Б е о г р а д ЗАПИСНИК СА ДЕСЕТЕ РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ СТАЛНОГ САСТА 1 Република Србија ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА Број: 06-00-10/2019-01 Датум 25.03.2019. године Б е о г р а д ЗАПИСНИК СА ДЕСЕТЕ РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ СТАЛНОГ САСТАВА ВИСОКОГ САВЕТА СУДСТВА одржане 25. марта 2019. године

Више

0BZAKON 1BO ZAŠTITI GRAĐANA SAVEZNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE NA RADU U INOSTRANSTVU ("Sl. list SRJ", br. 24/98 i "Sl. glasnik RS", br. 101/ dr. zak

0BZAKON 1BO ZAŠTITI GRAĐANA SAVEZNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE NA RADU U INOSTRANSTVU (Sl. list SRJ, br. 24/98 i Sl. glasnik RS, br. 101/ dr. zak 0BZAKON 1BO ZAŠTITI GRAĐANA SAVEZNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE NA RADU U INOSTRANSTVU ("Sl. list SRJ", br. 24/98 i "Sl. glasnik RS", br. 101/2005 - dr. zakon i 36/2009 - dr. zakon) Član 1 Ovim zakonom uređuju

Више