СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ЖИТИШТЕ Година XXVI Житиште Број 1. Излази по потреби страна 1. На основу члана 44. Закона о локалној самоуправи ( Сл

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ЖИТИШТЕ Година XXVI Житиште Број 1. Излази по потреби страна 1. На основу члана 44. Закона о локалној самоуправи ( Сл"

Транскрипт

1 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ЖИТИШТЕ Година XXVI Житиште Број 1. Излази по потреби страна 1. На основу члана 44. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник Републике Србије број 129/2007) и члана 38. става 5. Закона о удружењима ( Службени гласник Републике Србије број 51/09) члана 58. Статута oпштине Житиште ( Сл. лист oпштине Житиште бр. 16/2008), а по претходној сагласности Општинског већа општине Житиште, решење број IV-02 -/2013 од дана године, Председник општине Житиште донео је: ПРАВИЛНИК О НАЧИНУ ФИНАНСИРАЊА ПРОЈЕКАТА УДРУЖЕЊА ГРАЂАНА Члан 1. Овим Правилником одређују се услови, начин, области, критеријуми и поступак финансирања удружења грађана средствима општине Житиште. Члан 2. Право учешћа у расподели средстава општине Житиште, имају удружења грађана које су регистроване на територији општине Житиште, с тим да све пројектне активности морају реализовати на територији општине Житиште или ван територије општине Житиште, а да својим активностима представљају општину. Члана 3. По овом Правилнику општина Житиште узима учешће у финансирању пројеката, програма и програмских активности Удружења грађана, а средства за финансирање опредељују се Одлуком о буџету општине Житиште за сваку буџетску годину. Укупно опредељена средства се расподељују: 80% - јавним конкурсом за финансирање пројеката, 20% - непосредно, по писаном захтеву Удружења грађана, а по упутству Комисије за сарадњу са удружењима грађана ( у даљем тексу,, комисија ). Вредновање пројеката и захтева врши надлежна комисија из члана 3. Правилника Комисија. Члан 4. Комисију за сарадњу са удружењима грађана образује Општинско веће општине Житиште. Комисија има укупно 7 (седам) чланова и састоји се од председника, заменика председника и чланова Комисије које предлаже Председник општине на мандатни период од 4 (четири) године, са могућношћу разрешења. Комисија може бити реизабрана и након истека мандатног периода.

2 Број године Службени лист Општине Житиште страна 2 Члан 5. Једно Удружење грађана може учествовати са једним предлогом пројекта на једном конкурсу. Вредност тражених средстава из општине Житиште не сме бити већа од ,00 динара. Прихватљиви трошкови који ће бити финансирани јавним конкурсом из општине Житиште укључују: - трошкове набавке услуга, уколико одговарају тржишним ценама, - трошкове потрошног материјала и материјала потребног за реализацију пројекта, - остале трошкове који директно произилазе из предложених активности: информисање, евалуација пројекта, оглашавање, штампање, трошкове организације обука итд., укључујући трошкове финансијских услуга (банкарских провизија), - трошкови ПДВ- а, - куповина непокретности земљишта и пословног простора, реновирање и адаптација пословних просторија, закуп пословних просторија и комуналне услуге. Неприхватљиви трошкови, односно тршкове који се не могу финасирати из средстава општине Житиште су : - дугови и покривање губитака или дуговања, пристигле пасивне камате, - друге ставке које се већ финансирају из других пројеката Члан 6. Средства намењена удружењима грађана из чл. 2. овог Правилника могу да се користе за реализацију пројеката и захтева из следећих области: Социјална заштита, борачко инвалидска заштита, заштита интерно расељених лица са Косoва и Метохијe и избеглица, подстицање наталитета, помоћи старима, здравствене заштите и промовисања људских и мањинских права, образовања науке, информисања, заштите животне средине, одрживог развоја, заштите животиња, заштите потрошача, борбе против корупције, као и други програми у којима удружење искључиво и непосредно следи јавне потребе, као програми из области активности које се односе на јачање сарадње између владиног, цивилног и бизнис сектора, спортско рекреативне активности, програми за омладину, програм активности заснованих на волонтеризму, превенција насиља и афирмацију грађанског активизма. Члан 7. Председник општине Житиште уз сагласност Општинског већа општине Житиште, а на предлог надлежне Комисије општинског Већа општине Житиште доноси Одлуку о расписивању јавног конкурса (са текстом конкурса) за учешће општине Житиште у финансирању пројеката Удружења грађана средствима општине Житиште. Јавни конкурс се расписује једном или два пута годишње у зависности од утрошка предвиђених средстава предвиђених за финансирање из општине. Ако се на основу прихваћених пријава по конкурсима не искористе сва финансијска средства планирана за пројекте, јавни конкурс се може расписати и више пута. Текст конкурса садржи: Члан предмет јавног конкурса; 2. намену и износ средстава за коју се конкурс спроводи; 3. организације које имају право на подношење пријава; 4. услове које подносилац пријаве мора да испуњава; 5. максимална вредност пројекта којим Удружење грађана може конкурисати;

3 Број године Службени лист Општине Житиште страна 3 6. документа која је потребно приложити уз пријаву; 7. по потреби ближа упуства о условима за подношење пријава и критеријумима за доделу средстава за финансирање пројеката Удружења грађана; 8. место и рок за достављање пријаве; 9. рок за доношење одлуке о избору; 10. начин објављивања одлуке. Ближа упуства за подносиоце предлога пројеката о условима за подношење пријава и критеријумима за доделу средстава за финансирање пројеката за област за коју се расписује јавни конкурс, као извод из овог Правилника издаваће се и објављивати као прилог уз текст конкурса. Јавни конкурс за доделу и коришћење средстава објављује се на на огласној табли општине Житиште и званичној интернет презентацији општине Житиште, недељном листу Зрењанин, а обавештење ће се емитовари и у емисији,,панорама општине Житиште Регионална телевизија,,сантос. Члан 9. Удружење грађана подноси пријаву на конкурс која подразумева подношење конкурсне документације у предвиђеном року Комисији. Конкурсна документација садржи: - Пријавни образац ( који садржи образац за предлог пројекта и образац за буџет пројекта ); - Фотокопија решења о упису у Регистар у Агеницији за привредне регистре (АПР); - Фотокопија ПИБ обрасца; - Фотокопија картона депонованих потписа; - Фотокопија личне карте одговорног лица; - Фотокопија Статута удружења грађана; - Попуњен евиденциони образац Општинске Управе Житиште (на сајту општине). Пријавни образац је саставни део овог Правилника. Потребно је доставити један штампани оригинал конкурсне документације који је потписан и оверен печатом (на местима која су за то предвиђена). Подносиоци пријава своје предлоге пројеката попуњавају у складу са законом. Пријавни образац, треба попунити јасно и прецизно, како би пријава могла да се процени на најбољи могући начин. Члан 10. Комплетна конкурсна документација се доставља у једној запечаћеној пошиљци. Пријава се предаје на писарницу општине Житиште или шаље поштом на доле назначену адресу: Општина Житиште Комисија за сарадњу са удружењима грађана Цара Душана Житиште Пријаве послате на било који други начин (нпр. факсом или електронском поштом) или испоручене на другу адресу неће бити узете у разматрање. Предња страна коверте мора садржати следеће податке: ПРИЈАВА НА КОНКУРС ОПШТИНЕ ЖИТИШТЕ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ УДРУЖЕЊА ГРАЂАНА И НЕ ОТВАРАТИ Име подносиоца пријаве, адреса подносиоца пријаве, назив пројекта.

4 Број године Службени лист Општине Житиште страна 4 Члан 11. Конкурс за финансирање Удружења грађана ће бити отворен до 30.априла текуће године или ће се отворити други пут, а најкасније до 30.јуна у складу проценту утрошених средстава из Општине. Члан 12. Изабрана комисија ће накнадно донети Упутство по којем ће се вршити оцењивање предлога пројеката. Упутство по којем ће се вршити оцењивање предлога Комисија ће донети најкасније 30 дана од дана именовања Комисије. Члан 13. Сваком предлогу пројекта Комисија ће доделити одређен број поена, на основу кога ће бити сачињена бодовна ранг листа. Сваки члан Комисије је у обавези да појединачно оцени све пристигле предлоге пројекта. Отварање пристиглих предлога пројеката вршиће се пред писутним члановима комисије. Подносиоци предлога пројеката могу бити позвани од стране Комисије за презентацију свог предлога пројекта у случају нејасноћа. Члан 14. У случају подношења предлога пројекта која је неблаговремена, недозвољена и издата од неовлашћеног лица, иста ће бити одбијена. Члан 15. По завршетку конкурса и обраде пријава Комисија ће у року до 30 дана од завршетка конкурса израдити извештај о спроведеном јавном конкурсу. Извештај садржи све поднете пријаве, прелиминарну листу са бодовима предложених пројеката и предлог одлуке о избору пројеката који ће се финансирати из општине Житиште. Извештај и прелиминарна листа објављују се на огласној табли општине Житиште и на интернет порталу општине Житиште ( Извештај се доставља Председнику општине и Општинском већу. Незадовољни подносиоци пријаве имају правно на приговор Комисији на истакнуту ранг листу у року од 3 дана од дана истицања. Евентуалне приговоре решава Комисија у року од 3 дана од дана истека рока за приговор. Комисија на основу извештаја доноси Одлуку о избору пројеката која ће се финансирати из Општине Житиште. Решења о додели средстава на основу Одлуке о избору пројеката доноси Комисија на основу којег ће се саставити уговор који потписује Председник општине са представницима удружења грађана. Рок за подношење жалбе је 8 дана од дана објављивања резултата, писмено на адресу : Општина Житиште Општинско веће Комисија за сарадњу са удружењима грађана Цара Душана Житиште Са назнаком Жалба на решење Комисије за доделу средстава удружењима грађана из општине Житиште. Општинско веће решава у другом степену по поднетим жалбама у складу са законом. Жалба одлаже извршење решења. Члан 16. Уговор о финасирању пројекта из општине Житиште садржи:

5 Број године Службени лист Општине Житиште страна 5 - податке о уговорним странама (име, адреса, ПИБ, лице овлашћено за заступање); - назив и садржину пројекта; - укупну вредност пројекта; - износ средстава која се додељују из Општине Житиште за реализацију пројекта; - крајњи рок за реализацију пројекта; - права и обавезе уговорних страна; - услове за раскид уговора; - начин решавања спорова Текст Уговора је саставни део овог Правилника. Члан 17. Корисници средстава из овог Правилника дужни су да Комисији доставе наративни и финансијски извештај о реализацији пројекта након 30 дана од дана завршетка реализације пројекта односно најкасније до 1. фебруара наредне године. Образац за наративни и финансијски извештај је саставни део овог Правилника. Уколико удуржење грађана није достављало тражене извештаје из става 1. овог члана или ако су одобрена средства ненаменски утрошена, корисници средстава су дужни да у буџет општине Житиште врате уплаћена средства, у року од 30 дана од дана раскида уговра о додели средстава уз увећање каматне стопе законом утврђене. У случају да корисник средстава врши злоупотребу права из закљученог уговора, као и у случају непоступања по захтеву из претходног става овог члана за враћање додељених средстава у буџет општине Житиште, Председник општине уз сагласност општинскг Већа општине Житиште ће покренути одговарајући поступак пред надлежним судом, за свесно кршење уговорних одредаба, злоупотребу и ненаменско трошење средстава из општине Житиште. Уколико се правоснажном одлуком надлежног суда утврди да је корисник средстава општине Житиште вршио злоупотребе или ненаменско коришћење средстава, таквим удружењима грађана по новим конкурсима и за нове пројекте не могу се додољивати средства из општине Житиште, изузетно након три године, ако се представник (овлашћено лице) корисника средстава промени, именовањем новог представника. Члан 18. Овај Правилник ступа на снагу осмог дана од дана доношњења решења о давању сагласности од стране Општинског већа општине Житиште. Правилник објавити у Службеном листу општине Житиште. Република Србија Аутономна Покрајина Војводина Општина Житиште Председник Општине Житиште Број :II-401-6/2013 Дана : Житиште Председник Општине Житиште Душан Милићев с.р.

6 Број године Службени лист Општине Житиште страна 6 Република Србија Општина Житиште ПРИЈАВНИ ОБРАЗАЦ КОНКУРСА ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА УДРУЖЕЊА СРЕДСТВИМА БУЏЕТА ОПШТИНЕ ЖИТИШТЕ

7 Број године Службени лист Општине Житиште страна 7 Образац за предлог пројекта Назив пројекта Назив подносиоца пријаве (организације) Адреса организације ( место, улица и број ) Укупан износ средстава која се траже од Општине Житиште Потпис и печат (обавезно) 1. ОСНОВНИ ПОДАЦИ И КАПАЦИТЕТИ ПОДНОСИОЦА ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКТА 1.1. Организација која подноси пројекат (потенцијални корисник средстава и носилац пројекта): Пуно име организације (како је наведено у документу о регистрацији): Скраћени назив (где је то примењиво): Правни статус организације (приложити документацију о регистрацији): ПИБ: Матични број: Званична адреса (седиште): Контакт особа (име, презиме и функција у организацији): Број телефона подносиоца пријаве: Број факса: Е-пошта: Интернет адреса: Бaнка и број рачуна организације:

8 Број године Службени лист Општине Житиште страна Опис активности Укратко опишите Ваше најзначајније активности током протекле године 1.3. Област конкурисања 2. ОСНОВНИ ПОДАЦИ О ПРЕДЛОГУ ПРОЈЕКТА 2.1.Назив предлога пројекта: 2.2. Место - локација на којој се одвијају пројектне активности: (један пројекат може да се одвија на више локација на територији Општине Житиште или ван територије стим да представља на адекватан начин Општину Житиште. Наведите називе насељених места у којима ће се одвијати пројектне активности).

9 Број године Службени лист Општине Житиште страна Опис пројекта (У максимално једна страна А4 формата)

10 Број године Службени лист Општине Житиште страна Опис пројектних активности (план рада): Пројектне активности груписати по месецима у којим ће се реализовати Трајање пројекта -тачно време реализације пројекта: Датум почетка реализације пројекта Датум завршетка реализације пројекта

11 Број године Службени лист Општине Житиште страна ИЗЈАВА ПОДНОСИОЦА ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКТА Ја, доле потписани, одговоран за пројекат у име организације подносиоца пријаве потврђујем: (а) да су информације изнете у предлогу тачне; (б) да подносилац пријаве и његови партнери испуњавају све услове из конкурсне документације да учествују у реализацији овог пројекта; (в) да подносилац пријаве и особе предвиђене за реализацију пројекта имају и професионалне компетенције и наведене квалификације. (г) да нису добијена средства из других дотација за целокупну вредност пројекта или за део недотајућих средстава за који се конкурише( односно да јесу, о чему се у прилогу доставља доказ о суфинансирању од партнерске или донаторске организације ) (д) да ће средства добијена средства из општине Житиште бити употребљена наменски, за реализацију прихваћеног пројекта Име и презиме: Функција у организацији: Потпис и печат: (ОБАВЕЗНО) Датум и место: 4. Образац за буџет пројекта ( спецификација трошкова, врста, количина, потребна средства ) Ред.бр. Трошкови пројекта УКУПНИ ТРОШКОВИ ПРОЈЕКТА: Тражена средства * У наведене новчане износе морају бити урачунати трошкови ПДВ-а и табела се може прошитивати

12 Број године Службени лист Општине Житиште страна 12 ПОДСЕТНИК (ЛИСТА ЗА ПРОВЕРУ) Пре него што пошаљете своју пријаву, молимо Вас да проверите да ли је пријава комплетна и посебно да ли је: Пријава комплетна (да ли садржи попуњен образац за предлог пројекта - тачке 1, 2 и образац за буџет пројекта, као и доле наведену обавезну пратећу документацију) и усаглашена са захтевима у Упуству за подносиоце предлога пројекта; Изјава подносиоца пријаве (тачка 5 овог документа) потписана и печатирана; Основна документација ( доставља се један потписан и печатиран оригинал ) Образац за предлог пројекта; Образац за пројекта. Обавезна пратећа документација Пријавни образац ( који садржи образац за предлог пројекта и образац за буџет пројекта ); Фотокопија решења о упису у Регистар у Агеницији за привредне регистре (АПР); Фотокопија ПИБ обрасца; Фотокопија картона депонованих потписа; Фотокопија личне карте одговорног лица; Фотокопија Статута удружења грађана; Попуњен евиденциони образац Општинске Управе Житиште.

13 Број године Службени лист Општине Житиште страна 13 Република Србија ОПШТИНА ЖИТИШТЕ ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ЖИТИШТЕ Број: Датум: Житиште НА ОСНОВУ КОНКУРСА ОПШТИНЕ ЖИТИШТЕ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА УДРУЖЕЊА ГРАЂАНА СРЕДСТВИМА БУЏЕТА ОПШТИНЕ ЖИТИШТЕ ЗАКЉУЧУЈЕ СЕ УГОВОР О РЕАЛИЗАЦИЈИ ПРОЈЕКТА НАЗИВ ПРОЈЕКТА ИЗ ПРОЈЕКТНЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ Закључен између (1) Општине Житиште, Житиште, Цара Душана 15, коју заступа председник општине Душан Милићев, (у даљем тескту Давалац средстава) с једне стране и (2),, ул. (назив организације) (место), ПИБ:, (у даљем тексту: Корисник средстава), које заступа,, с друге стране. ( име и презиме потписника ) ( позиција у организацији ) Члан 1. Предмет уговора је спровођење Пројекта, (назив пројекта из документације) (у даљем тексту: Пројекат) на основу Конкурса који се финансира средствима из Општине Житиште. Члан 2. Наменска средства се дотирају на основу Одлуке о буџету општине Житиште за одређену буџетску годину и Одлуке о расписивању јавног конкурса за учешће општине Житиште у финансирању програма и пројеката удружења грађана средствима из општине Житиште, а у складу са Решењем о додели средстава број и датум. Члан 3. Давалац средстава преноси Кориснику средстава износ од (словима динара), ради спровођења Пројекта који је предмет овог уговора. Корисник средстава, средства одобрена из општине Житиште и пренета Кориснику у складу са ставом 1. овог члана иста може користити искључиво за намену предвиђену пројектом и буџетом пројекта. Корисник средстава је приликом спровођења пројекта обавезан да реализује све законом прописане обавезе

14 Број године Службени лист Општине Житиште страна 14 које проистичу из коришћења наменског износа додељеног од стране Даваоца средстава у циљу спровођења Пројекта. Члан 4. Исплатом наменског износа из члана 3. став 1. овог уговора Корисник средстава преузима обавезу да изврши у целости одредбе овог уговора. Члан 5. Давалац средстава се обавезује да ће извршити пренос износа средставаиз члана 3. став 1. На рачун Корисника средстава број, а Корисник средстава се обавезује да наведена средства користи искључиво за намене из овог уговора. Члан 6. Корисник средстава има обавезу да се приликом реализације Пројекта придржава инструкција општине Житиште и да уважи потребе општине Житиште које се односе на квалитет реализације пројектних активности дефинисаних Пројектом. Члан 7. Корисник средстава је дужан да, Комисији за сарадњу са удружењима грађана општине Житиште, достави Завршни наративни и финансијки извештај који обухвата целокупан период реализације Пројекта, најкасније 30 дана од дана завршетка пројектних активности, а најкасније до године. Уз завршни извештај обавезно се достављају и копије свих рачуна о утрошку одобрених средстава оверене печатом и потписом од стране Корисника средстава. Члан 8. Корисник средстава је обавезан да током спровођења Пројекта, на јасан и недвосмислен начин, наводи да се Пројекат финансира из Општине Житиште: Визуелно, коришћењем грба Општине Житиште Текстуално, у складу за законом о употреби службених језика Као на примеру: Назив пројекта из пројектне документације Пројекат се финансира средствима општине Житиште Члан 9. Општина Житиште се обавезује да обезбеди праћење и/или подршку спровођењу Пројекта. Уговор престаје истеком рока на који је закључен. Члан 10. Уговор може престати и пре истека рока на који је закључен, и то: 1) Једностраним раскидом простом изјавом воље од стране општине Житиште у следећем случају: Уколико општина Житиште на основу извештаја из чл.7. овог Уговора, утврди да се Пројекат није спровео у складу са овим уговором и да се одобрена средства из општине Житиште изкористила ненаменски, односно нису се користиле за активности дефинисане пројектом и буџетом пројекта; 2) Писменим споразумом уговорних страна.

15 Број године Службени лист Општине Житиште страна 15 Члан 11. У случају једностраног раскида овог уговора, Корисник средстава је дужан да изврши повраћај целокупног износа додељених средстава из члана 6. овог уговора, у року од 30 дана од дана раскида овог уговра уз одговарајућу каматну стопу предвиђену законом. У случају споразумног раскида Уговора, истим ће бити дефинисана међусобна права и обавезе, у погледу повраћаја додељених средстава. У случају да корисник средстава врши злоупотребу права из закљученог уговора, као и у случају непоступања по захтеву из претходног става овог члана за враћање додељених средстава у буџет општине Житиште, Председник Општине Житиште уз сагласност општинског већа општине Житиште ће покренути одговарајући поступак пред надлежним судом, за свесно кршење уговорних одредаба, злоупотребу и ненаменско трошење средстава из општине Житиште. Уколико се правоснажном одлуком надлежног суда утврди да је корисник средстава општине Житиште вршио злоупотребе или ненаменско коришћење средстава, таквим организацијама по новим конкурсима и за нове пројекте не могу се додољивати средства из општине Житиште. Члан 12. Овај уговор сматра се закљученим даном потписивања од стране овлашћених лица обе уговорне стране, а примењује се у периоду дефинисаном у периоду трајања Пројекта. Члан 13. У случају евентуалног спора који настане у реализацији овог уговора, уговорне стране ће исти настојати да реше споразумно, у супротном спор ће се решавати пред надлежним судом у Зрењанину. Члан 14. Овај уговор је сачињен у 4 (четири) истоветна примерка, од којих свака уговорна страна задржава по два примерка. УГОВОРНЕ СТРАНЕ За општину Житиште: За удружење грађана (назив удружења) Душан Милићев Председник општине (име и презиме потписника)

16 Број године Службени лист Општине Житиште страна 16 ФОРМУЛАР ЗА ЗАВРШНИ ИЗВЕШТАЈ ( НАРАТИВНИ И ФИНАНСИЈСКИ ) ОПШТИНА ЖИТИШТЕ 1. Подаци Назив организације Број уговора: Назив пројекта Вредност пројекта Вредност уговора (у дин.) Датум почетка пројекта: 2. Преглед тока пројекта Образложите реализацију пројекта Потрошен износ (у %) Датум завршетка пројекта:

17 Број године Службени лист Општине Житиште страна 17 Молимо вас да наведете насељених места у којима су се одвијале пројектне активности (уколико је потребно, унесите додатне редове у табелу) Списак насељенихместа Активности Опишите реализацију ваших пројектних активности... (максимално 1 страна А4)

18 Број године Службени лист Општине Житиште страна Промоција ПРОМОТИВНИ МАТЕРИЈАЛ Флајери Лифлети Брошуре Постери Банери Остали штампани материјал (наведите који) CD/DVD Интернет презентација (молимо вас упишите адресу сајта) Остало (навести...) Број Тираж Молимо приложите копије маркетиншког материјала који сте радили 5. Финансије Укупан износ средстава потрошен у току реализације пројекта Опис трошкова Р.бр. Број и датум (рачуна, налога, уговора и сл...) Назив издаваоца Опис трошкова Број и датум извода износ

19 Број године Службени лист Општине Житиште страна 19 (по потреби проширити табелу) Одговорно лице удружења: (потпис и печат)

20 Број године Службени лист Општине Житиште страна 20 ПЛАН НАБАВКИ ОПШТИНЕ ЖИТИШТЕ ЗА ГОДИНУ Ред. број 1. Предмет набавке ДОБРА Потрошни материјал (за одржавање хигијене и папирна конфекција) Процењена вредност Врста поступка Потрошни материјал-тонери Канцеларијски материјал Рачунарска опрема Јавне набавке Оквирно време покретања поступка 5. Нафтни деривати Јануар 6. Штампани материјал Средства репрезентације (пиће, безалкохолни напици, кафа, чај и сродни производи) Набавка 7 рачунара и 7 ласерских штампача за увођење матичних књига у електронском облику Набавка два путничка аутомобила Набавка мотора за потребе пољочувара УСЛУГЕ Јануарфебруар Јануар Јануар Оквирно време реализације уговора Јануарфебруар Фебруардецембар Јануарфебруар Јануарфебруар Јануарфебруар Фебруардецембар Фебруардецембар Фебруардецембар Фебруардецембар Фебруардецембар Фебруардецембар Фебруардецембар Конто (планска година) Износ на конту (планска година) Извори финансирања (планска година) донација Фебруар Март Април Мај

21 Број године Службени лист Општине Житиште страна Превоз ученика средњих школа са територије Општине Житиште Ангажовање пољочуварске службе Геодетско снимање дистрибутивне гасне мреже Израда техничке документације за обезбеђење доступности воде за наводњавање пољопривредних култура Јануар Јануар Март Новембар Фебруар Март Адвокатске услуге Фебруар Геодетске обележавање пољопривредних земљишта Услуге зоохигијеничарске службе Услуга сузбијања и уништавања коровске биљке амброзија Анализа квалитета државног пољопривредног земљишта Услуге објављивања огласа у средствима јавног информисања РАДОВИ Изградња зграде месне канцеларије Торак Фебруардецембар Фебруардецембар Фебруардецембар Април Децембар Март Март Април - децембар Април - децембар Мај Јун-децембар Мај Јун-Јул Фебруар Децембар донација 07-донација 07- донација Спољни радови на згради Мај Јули општине Житиште-фасада Улична расвета замена и 3. поправка у месним Фебруар Децембар заједницама 4. Изградња архиве Мај Јун-децембар донација Реконструкција санитарних Мај Јун-децембар чворова

22 Ред.б рој Предмет набавке Број године Службени лист Општине Житиште страна 22 Процењена вредност ОПШТИНА ЖИТИШТЕ НАБАВКЕ НА КОЈЕ СЕ ЗАКОН НЕ ПРИМЕЊУЈЕ-2013 ГОД. Основ из ЗЈН Оквирно време за покретање поступка Оквирно време за реализацију уговора Конто планска година Износ на конту планска година Извор финансирања ДОБРА 1. Набавка стручне литературе година година Набавка недељне штампе година година новине УСЛУГЕ 1. Ревизија завршног рачуна Јун Јули Услуге фиксне телефоније Чл. 7. ст година 2013.година тач Услуге мобилне телефоније Чл. 7. ст година година тач Услуге интернета Чл. 7. ст година година тач Регистрација возила година година Услуге прања возила година 2013.година Надзор за изградњу зграде Фебруар година месне канцеларије Торак 8. Надзор за спољне радове на Мај година згради општине Житиште 9. Надзор за уличну расвету замена и поправка у месним Фебруар година заједницама 10. Надзор за подне плочицеприземље зграде Општинске ст.2 Мај година управе 11. Поштанске услуге Чл. 7. ст година 2013 година тач Услуге образовања и година година усавршавања запослених 13. Здравствено осигурање година година

23 Број године Службени лист Општине Житиште страна запослених Услуге објављивања тендера и огласа Угоститељске услуге Осигурање возила Осигурање имовине Осигурање запослених Сервисирање и одржавање копир апарата РАДОВИ Постављање подних плочица приземље зграде Општинске управе Чл. 7. ст.1. тач година година година година година година година година година година Мај Јун Мај година Република Србија Аутономна Покрајина Војводина Општина Житиште ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ Број: II-404-3/2013 Дана: Председник Општине Житиште Душан Милићев с.р.

24 Број године Службени лист Општине Житиште страна 24 На основу члана 59. став 2. закона о локалној самоуправи ( Службени лист РС број 129/2007 ) и члана 61. Статута Општине Житиште ( Службени лист Општине Житиште број 16/2008) на 9. седници Општинског већа Општине Житиште одражаној дана године донето је Р Е Ш Е Њ Е I Даје се сагласност на Правилник о начину финансирања пројеката удружења грађана број II-401-6/2013 донет од стране Председника Општине Житиште. II Решење објавити у Службеном листу Општине Житиште. У Службеном листу Општине Житиште објавити Правилник о начину финансирања пројеката удружења грађана. Република Србија Аутономна Покрајина Војводина Општина Житиште Општинско веће Општине Житиште Број: IV-02-3/2013 Дана: 10. јануар Житиште Председник Општинског већа Председник Општине Житиште Душан Милићев с.р. На основу члана 59. став 2. закона о локалној самоуправи (,,Службени гласник РС број 129/2007) и члана 61. Статута општине Житиште (,,Службени лист Општине Житиште број 16/2008) Општинско веће општине Житиште, на 9. седници одржаној дана године донето је Р Е Ш Е Њ Е I Даје се сагласност на План набавки општинe Житиште за годину број II-404-3/2013 донетог године од стране Председника општине Житиште. II Ово решење ступа на снагу од дана објављивања у Службеном листу општине Житиште. У Службеном листу општине Житиште објавити План набавки за годину. Решење објавити у Службеном листу општине Житиште. Република Србија Аутономна Покрајина Општина Житиште Општинско веће Општине Житиште Број: IV-02-1/2013 Дана: 10. јануара Житиште Председник Општинског већа Председник Општине Житиште Душан Милићев с.р.

25 Број године Службени лист Општине Житиште страна 25 На основу члана 45.став 9.Закона о локалној самоуправи( Службени гласник РС, број 129/2007), члана 2. тачка 11.Одлуке о Општинском већу ( Службени лист општине Житиште, број 16/2008), Општинско веће општине Житиште, на седници одржаној дана године, доноси: РЕШЕЊЕ О УПОТРЕБИ СРЕДСТАВА ИЗ ТЕКУЋЕ БУЏЕТСКЕ РЕЗЕРВЕ ЗА 2013.ГОДИНУ 1. Петровић Гордани извршити исплату новчаних средстава у износу од ,00 динара, за накнаду из -једнократне помоћи, а за трошкове учешћа на такмичењу Први глас Србије, Борис Петровић. 2. Средства за ове намене теретиће конто 472-накнаде из, позиција 58 функционална класификација Средства из члана 1. овог Решења обезбедиће се из средстава текуће буџетске резерве, а исплата ће се извршити у готовини преко благајне Општинске управе Житиште. 4. Ово решење ступа на снагу даном објављивања у Службеном листу општине Житиште. Република Србија Аутономна Покрајина Војводина Општина Житиште Општинско веће Број: IV /2013 Дана: године Житиште Председник Општинског већа Председник општине Житиште Душан Милићев с.р. С А Д Р Ж А Ј АКТА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ 1. Правилник о начину финансирања пројеката удружења грађана Пријавни образац Уговор о реализацији пројекта Формулар за завршни извештај (наративни и финансијски) План набавки Општине Житиште за годину ОПШТИНСКО ВЕЋЕ ОПШТИНЕ ЖИТИШТЕ 3. Решење о давању сагласности на Правилник о начину финансирања пројеката удружења грађана Решење о давању сагласности на план јавних набавки за годину Решење о употреби средстава из текуће буџетске резерве за годину СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ЖИТИШТЕ на основу члана 12. Закона о јавном информисању ( Службени гласник Р. Србије 43/03, 61/05 и 71/09) не сматра се јавним гласилом, те се сходно наведеној одредби не налази се у Регистру јавних гласила. Издавач: Општинска управа Житиште, Цара Душана 15. Главни и одговорни уредник: Биљана Зубац Службени лист Општине Житиште излази по потреби

26

ЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXIХ 13. ФЕБРУАР ГОДИНЕ БРОЈ 2 ЦЕНА ОВОГ БРОЈА ЈЕ 50 ДИНАРА, ГОДИШЊА ПРЕТ

ЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXIХ 13. ФЕБРУАР ГОДИНЕ БРОЈ 2 ЦЕНА ОВОГ БРОЈА ЈЕ 50 ДИНАРА, ГОДИШЊА ПРЕТ www.gornjimilanovac.rs ЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXIХ 13. ФЕБРУАР 2019. ГОДИНЕ БРОЈ 2 ЦЕНА ОВОГ БРОЈА ЈЕ 50 ДИНАРА, ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА ЈЕ 1.000 ДИНАРА С А Д Р Ж А Ј АКТА ОПШТИНСКЕ

Више

На основу члана 7

На основу члана 7 На основу члана 7. Одлуке о начину финансирања пројеката невладиних организација на територији Градске општине Барајево (''Службени лист града Београд'' број 26/2014) Председник Градске општине Барајево,

Више

На основу члана 7

На основу члана 7 На основу члана 7. Одлуке о начину финансирања пројеката невладиних организација на територији Градске општине Барајево (''Службени лист града Београд'' број 26/2014) Председник Градске општине Барајево,

Више

Страна 428 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРОЈ 22 Датум: године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2017 БРОЈ 22 КУРШУМЛИЈА Лист изла

Страна 428 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРОЈ 22 Датум: године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2017 БРОЈ 22 КУРШУМЛИЈА Лист изла Страна 428 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРОЈ 22 Датум: 05.12.2017.године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2017 БРОЈ 22 КУРШУМЛИЈА Лист излази према потреби 1. На основу одредби члана 37. Одлуке

Више

На основу члана 6. Правилника о условима и критеријумима за доделу средстава дотација из буџета Града Новог Сада за реализацију програма манифестација

На основу члана 6. Правилника о условима и критеријумима за доделу средстава дотација из буџета Града Новог Сада за реализацију програма манифестација На основу члана 6. Правилника о условима и критеријумима за доделу средстава дотација из буџета Града Новог Сада за реализацију програма манифестација и догађаја из области привреде од значаја за Град

Више

Година LIV Број 1/ LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 38. став 5. Закона о удружењима ( Службени гласник Републ

Година LIV Број 1/ LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 38. став 5. Закона о удружењима ( Службени гласник Републ Година LIV Број 1/2018 1 SLU@BENI LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 38. став 5. Закона о удружењима ( Службени гласник Републике Србије, број 51/2009 и 99/2011 - др. закон), члана

Више

` w w w. b e o g r a d. r s УПУТСТВО ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА ОД ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА У ОБЛАСТИМА ОМЛАДИНСКОГ СЕКТОРА КOJЕ ЋЕ СУФИНАНСИРАТИ ГРАД БЕ

` w w w. b e o g r a d. r s УПУТСТВО ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА ОД ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА У ОБЛАСТИМА ОМЛАДИНСКОГ СЕКТОРА КOJЕ ЋЕ СУФИНАНСИРАТИ ГРАД БЕ ` w w w. b e o g r a d. r s УПУТСТВО ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА ОД ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА У ОБЛАСТИМА ОМЛАДИНСКОГ СЕКТОРА КOJЕ ЋЕ СУФИНАНСИРАТИ ГРАД БЕОГРАД СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА СПОРТ И ОМЛАДИНУ ЗА ВРЕМЕ ТРАЈАЊА

Више

Д О К У М Е Н Т А Ц И Ј А за продају кровног покривача са Дома здравља Др Симо Милошевић Умка и старе столарије са Дома здравља Др Симо Милошевић Срем

Д О К У М Е Н Т А Ц И Ј А за продају кровног покривача са Дома здравља Др Симо Милошевић Умка и старе столарије са Дома здравља Др Симо Милошевић Срем Д О К У М Е Н Т А Ц И Ј А за продају кровног покривача са Дома здравља Др Симо Милошевић Умка и старе столарије са Дома здравља Др Симо Милошевић Сремчица Документација садржи: - Упутство понуђачима о

Више

Број године Службени лист Општине Житиште страна 1 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ЖИТИШТЕ Година XXXI Житиште Број 19. Излази по по

Број године Службени лист Општине Житиште страна 1 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ЖИТИШТЕ Година XXXI Житиште Број 19. Излази по по Број 1. 0.0.. године Службени лист Општине Житиште страна 1 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ЖИТИШТЕ Година XXXI Житиште 0.0.. Број 1. Излази по потреби страна 1. На основу члана. Закона о локалној самоуправи ( Сл.гласник

Више

Sluzbeni-list-BGD-007.indd

Sluzbeni-list-BGD-007.indd ISSN 0350-4727 SLU@BENI LIST GRADA BEOGRADA Година LXII Број 7 26. јануар 2018. године Цена 265 динара Градоначелник града Београда 22. јануара 2018. године, на основу члана 24. тачка 6. Закона о главном

Више

На основу чл. 38. став 5. Закона о удружењима ( Сл.гласник РС бр 51/2009 и 99/2011- др.закон), Уредбе o средствима за подстицање програма или недостај

На основу чл. 38. став 5. Закона о удружењима ( Сл.гласник РС бр 51/2009 и 99/2011- др.закон), Уредбе o средствима за подстицање програма или недостај На основу чл. 38. став 5. Закона о удружењима ( Сл.гласник РС бр 51/2009 и 99/2011- др.закон), Уредбе o средствима за подстицање програма или недостајућег дела средстава за финансирање програма од јавног

Више

Град Београд Градска управа Града Београда СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА СПОРТ И ОМЛАДИНУ Краљице Марије 1/XI Beograd тел.011/ факс: 011/ е-m

Град Београд Градска управа Града Београда СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА СПОРТ И ОМЛАДИНУ Краљице Марије 1/XI Beograd тел.011/ факс: 011/ е-m Град Београд Градска управа Града Београда СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА СПОРТ И ОМЛАДИНУ Краљице Марије 1/XI 11000 Beograd тел.011/715-7463 факс: 011/33-76-097 е-mail: sport@beograd.gov.rs w w w. b e o g r a d. r s

Више

На основу члана 7. Правилника о условима и критеријумима за доделу средстава путем дотација из буџета Града Новог Сада за реализацију програма манифес

На основу члана 7. Правилника о условима и критеријумима за доделу средстава путем дотација из буџета Града Новог Сада за реализацију програма манифес На основу члана 7. Правилника о условима и критеријумима за доделу средстава путем дотација из буџета Града Новог Сада за реализацију програма манифестација и догађаја из области привреде од значаја за

Више

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ На основу члана 43 став 1 тачка 4 Закона о запошљавању и осигурању за случај незапослености ( Сл. гласник РС, бр. 36/09, 88/10, 38/1 и 113/17), члана 30 Закона о професионалној рехабилитацији и запошљавању

Више

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ На основу члана 43 став 1 тачка 4 Закона о запошљавању и осигурању за случај незапослености ( Сл. гласник РС, бр. 36/09, 88/10, 38/1 и 113/17), члана 30 Закона о професионалној рехабилитацији и запошљавању

Више

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ РЕПУБЛИКА СРБИЈА НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ ГРАД СУБОТИЦА На основу члана 43 став 1 тачка 4 Закона о запошљавању и осигурању за случај незапослености ( Сл. гласник РС, бр. 36/09, 88/10, 38/1 и 113/17),

Више

` w w w. b e o g r a d. r s УПУТСТВО ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА ОД ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА У ОБЛАСТИМА ОМЛАДИНСКОГ СЕКТОРА У ГРАДУ БЕОГРАДУ КОЈИ ЋЕ СЕ С

` w w w. b e o g r a d. r s УПУТСТВО ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА ОД ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА У ОБЛАСТИМА ОМЛАДИНСКОГ СЕКТОРА У ГРАДУ БЕОГРАДУ КОЈИ ЋЕ СЕ С ` w w w. b e o g r a d. r s УПУТСТВО ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА ОД ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА У ОБЛАСТИМА ОМЛАДИНСКОГ СЕКТОРА У ГРАДУ БЕОГРАДУ КОЈИ ЋЕ СЕ СУФИНАНСИРАТИ И РЕАЛИЗОВАТИ У 2018. ГОДИНИ Б е о г р

Више

П Р А В И Л Н И К о додели средстава за подстицање пројеката од јавног интереса које реализују удружења у области унапређења безбедности саобраћаја I.

П Р А В И Л Н И К о додели средстава за подстицање пројеката од јавног интереса које реализују удружења у области унапређења безбедности саобраћаја I. П Р А В И Л Н И К о додели средстава за подстицање пројеката од јавног интереса које реализују удружења у области унапређења безбедности саобраћаја I. ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Предмет уређивања Члан 1. Овим правилником

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ИНЂИЈА ISSN ИНЂИЈА 13. ЈАНУАР године ГОДИНА VI БРОЈ 2 Цена примерка: Годишња претплата: ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ 12 На

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ИНЂИЈА ISSN ИНЂИЈА 13. ЈАНУАР године ГОДИНА VI БРОЈ 2 Цена примерка: Годишња претплата: ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ 12 На СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ISSN 2334-6620 13. ЈАНУАР 2017. године ГОДИНА VI БРОЈ 2 Цена примерка: Годишња претплата: 12 На основу члана 62. Закона о пољопривредном земљишту ( Службени гласник бр. 62/2006, 65/2008,

Више

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ На основу члана 43. став 1. тачка 7. Закона о запошљавању и осигурању за случај незапослености ( Сл. гласник РС, бр. 36/09, 88/10 и 38/15), члана 11. став 1. тачка 3. Закона о професионалној рехабилитацији

Више

Microsoft Word - ODLUKA O STIPENDIRANJU STUDENATA.doc

Microsoft Word - ODLUKA O STIPENDIRANJU  STUDENATA.doc На основу члана 64. став 1. Закона о буџетском систему («Службени гласник РС», бр. 54/09, 73/10, 101/10, 101/11, 93/12, 62/13, 63/13 - испр., 108/13, 142/14, 68/15 - др. Закон, 103/15 и 99/16) и члана

Више

236. Na osnovu člana 32d stav 2, člana 32đ stav 5, člana 32i stav 2 i člana 32j stav 4 Zakona o nevladinim organizacijama ( Službeni list CG, br. 39/1

236. Na osnovu člana 32d stav 2, člana 32đ stav 5, člana 32i stav 2 i člana 32j stav 4 Zakona o nevladinim organizacijama ( Službeni list CG, br. 39/1 236. Na osnovu člana 32d stav 2, člana 32đ stav 5, člana 32i stav 2 i člana 32j stav 4 Zakona o nevladinim organizacijama ( Službeni list CG, br. 39/11 i 37/17), Vlada Crne Gore, na sjednici od 1. februara

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОПШТИНА СОКОБАЊА Општинска управа Светог Саве 23 Комисија за Јавну набавку IV Број /2019 Дана: године СОКОБАЊА ПР

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОПШТИНА СОКОБАЊА Општинска управа Светог Саве 23 Комисија за Јавну набавку IV Број /2019 Дана: године СОКОБАЊА ПР РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОПШТИНА СОКОБАЊА Општинска управа Светог Саве 23 Комисија за Јавну набавку IV Број 404-18-7/2019 Дана: 21.01.2019. године СОКОБАЊА ПРЕДМЕТ: Измена Конкурсне документације за јавну набавку

Више

Microsoft Word - Broj 7.doc

Microsoft Word - Broj 7.doc На основу члана 2. став 1. тачка 8. Одлуке о Градском већу Града Зајечара ( Сл. лист Града Зајечара, бр. 29/13, 31/13 и 51/14), Градско веће Града Зајечара, на седници одржаној 04.02.2015. године, донело

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА МИНИСТАРСТВО ТРГОВИНЕ, ТУРИЗМА И ТЕЛЕКОМУНИКАЦИЈА КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ СУБВЕНЦИЈА ЗА ОЧУВАЊЕ И РАЗВОЈ ТРАДИЦИ

РЕПУБЛИКА СРБИЈА МИНИСТАРСТВО ТРГОВИНЕ, ТУРИЗМА И ТЕЛЕКОМУНИКАЦИЈА КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ СУБВЕНЦИЈА ЗА ОЧУВАЊЕ И РАЗВОЈ ТРАДИЦИ РЕПУБЛИКА СРБИЈА МИНИСТАРСТВО ТРГОВИНЕ, ТУРИЗМА И ТЕЛЕКОМУНИКАЦИЈА КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ СУБВЕНЦИЈА ЗА ОЧУВАЊЕ И РАЗВОЈ ТРАДИЦИОНАЛНИХ ЗАНАТА У 2017. ГОДИНИ У СКЛАДУ СА ЗАКЉУЧКОМ

Више

Microsoft Word - Sluzbeni list 1.doc

Microsoft Word - Sluzbeni list 1.doc СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БАЧКА ТОПОЛА TOPOLYA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA Број 1 Година LI 23. јануар 2019. г., Бачка Топола LI. évfolyam 1. Szám Topolya, 2019. január 23. Број 1. 23.01.2019. СТРАНА 1. OLDAL 2019.01.23.

Више

Република Србија Аутономна покрајина Војводина Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Булевар Миха

Република Србија Аутономна покрајина Војводина Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Булевар Миха Република Србија Аутономна покрајина Војводина Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Булевар Михајла Пупина 16, 21000 Нови Сад Т: +381 21 487 45 86;

Више

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ На основу члана 43 став 1 тачка 7 Закона о запошљавању и осигурању за случај незапослености ( Сл. гласник РС, бр. 36/09, 88/10 и 38/1), члана 11 став 1 тачка 3 Закона о професионалној рехабилитацији и

Више

Microsoft Word - Smernice za podnosioce programa osi - Nis.doc

Microsoft Word - Smernice za podnosioce programa osi - Nis.doc СМЕРНИЦЕ ЗА ПОДНОСИОЦЕ ПРОГРАМА - ПРОЈЕКАТА КОЈИ СЕ ПРИЈАВЉУЈУ НА КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПРОГРАМА И ПРОЈЕКАТА ОД ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА КОЈЕ РЕАЛИЗУЈУ УДРУЖЕЊА ОРГАНИЗАЦИЈЕ ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ У ОБЛАСТИ СОЦИЈАЛНЕ

Више

На основу члана 9

На основу члана 9 На основу члана 11. став 6. Закона о изменама и допунама Закона о ученичком и студентском стандарду ( Службени гласник РС, бр. 18/10, 55/13, 27/18 и 10/19), члана 20. став 1. Правилника о ученичким и студентским

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА МИНИСТАРСТВО ТРГОВИНЕ, ТУРИЗМА И ТЕЛЕКОМУНИКАЦИЈА КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ СУБВЕНЦИЈА ЗА РАЗВОЈ ТРАДИЦИОНАЛНИХ ЗА

РЕПУБЛИКА СРБИЈА МИНИСТАРСТВО ТРГОВИНЕ, ТУРИЗМА И ТЕЛЕКОМУНИКАЦИЈА КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ СУБВЕНЦИЈА ЗА РАЗВОЈ ТРАДИЦИОНАЛНИХ ЗА РЕПУБЛИКА СРБИЈА МИНИСТАРСТВО ТРГОВИНЕ, ТУРИЗМА И ТЕЛЕКОМУНИКАЦИЈА КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ СУБВЕНЦИЈА ЗА РАЗВОЈ ТРАДИЦИОНАЛНИХ ЗАНАТА У 2016. ГОДИНИ У СКЛАДУ СА ЗАКЉУЧКОМ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ

Више

На основу члана 9. став 4. Закона о ученичком и студентском стандарду ( Службени гласник РС, бр. 18/10 и 55/13), члана 6. став 1. Правилника о ученичк

На основу члана 9. став 4. Закона о ученичком и студентском стандарду ( Службени гласник РС, бр. 18/10 и 55/13), члана 6. став 1. Правилника о ученичк На основу члана 9. став 4. Закона о ученичком и студентском стандарду ( Службени гласник РС, бр. 18/10 и 55/13), члана 6. став 1. Правилника о ученичким и студентским кредитима и стипендијама ( Службени

Више

На основу члана 36

На основу члана 36 На основу члана 6. Одлуке о буџетском фонду за заштиту животне средине општине Кикинда ( Сл. лист општине Кикинда, број 28/09 и 10/10) и Програмa коришћења средстава буџетског фонда за заштиту и унапређење

Више

Конкурс за суфинансирање проjеката/програма у области jавног информисања

Конкурс за суфинансирање проjеката/програма у области jавног информисања На основу члана 18. и 19. Закона о јавном информисању и медијима ( Службени гласник РС, бр. 83/14 и 58/15 и 12/16 аутентично тумачење), члан 4, 5 и 6 Правилника о суфинансирању пројеката за остваривање

Више

Prijava - Volonterska omladinska akcija

Prijava - Volonterska omladinska akcija КОНКУРС за финансирање ОМЛАДИНСКИХ ВОЛОНТЕРСКИХ ПРОЈЕКАТА У ЦИЉУ ПОДСТИЦАЊА АКТИВИЗМА И ВОЛОНТИРАЊА МЛАДИХ за Западнобачки, Севернобачки, Јужнобачки, Сремски и Севернобанатски округ Образац за писање предлога

Више

На основу члана 57

На основу члана 57 Република Србија Аутономна Покрајина Војводина Општина Кула Број:03-111-2/2015-6 03.03.2015. године К у л а На основу члана 25 Закона о јавном информисању и медијима (`Сл.гласник РС`,бр.83/2014), члана

Више

АРХИВ ВОЈВОДИНЕ

АРХИВ ВОЈВОДИНЕ АРХИВ ВОЈВОДИНЕ НОВИ САД Дунавска 35. www.arhivvojvodine.org.rs БРОЈ: I 404-119/6-15 ДАНА:03. јул 2015. На основу члана 55. став 1. тачка 2), члана 57. став 1. и члана 60. став 1. тачка 2) Закона о јавним

Више

На основу члана 43

На основу члана 43 На основу члана 43. став 1. тачка 7. Закона о запошљавању и осигурању за случај незапослености ( Сл. гласник РС, бр. 36/09, 88/10 и 38/15), члана 11. став 1. тачка 3. Закона о професионалној рехабилитацији

Више

SLUZBENI GLASNIK 2.cdr

SLUZBENI GLASNIK 2.cdr К О Б р. ј а в н о г С е ф к е р и н 1 н а д м е т а њ а П о в р ш и н а ( х а ) П о ч е т н а ц е н а ( д и н / х а ) Д е п о з и т ( д и н ) з а к у п а С т е п е н з а ш т и т е ОПШТИНСКИ СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК

Више

Microsoft Word - 28 Sluzbeni list doc

Microsoft Word - 28 Sluzbeni list doc СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ЗРЕЊАНИНА ГОДИНА ХXVI ЗРЕЊАНИН 25. ОКТОБАР 2017. БРОЈ: 28 227 На основу члана 11а. став 19. Закона о ученичким и студентским стипендијама ( Службени гласник РС, број 18/10 и 55/13),

Више

На основу члана 43

На основу члана 43 На основу члана 43 став 1 тачка 7 Закона о запошљавању и осигурању за случај незапослености ( Сл. гласник РС, бр. 36/09, 88/10 и 38/15), члана 11 став 1 тачка 3 Закона о професионалној рехабилитацији и

Више

OБРАЗАЦ ПРИЈАВЕ ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВАРТНИХ СРЕДСТАВА ЗА КУПОВИНУ ОПРЕМЕ У ГОДИНИ БРОЈ КОНКУРСА: / НАЗИВ ПРИВРЕДНОГ ДРУШТВА 1

OБРАЗАЦ ПРИЈАВЕ ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВАРТНИХ СРЕДСТАВА ЗА КУПОВИНУ ОПРЕМЕ У ГОДИНИ БРОЈ КОНКУРСА: / НАЗИВ ПРИВРЕДНОГ ДРУШТВА 1 OБРАЗАЦ ПРИЈАВЕ ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВАРТНИХ СРЕДСТАВА ЗА КУПОВИНУ ОПРЕМЕ У 2019. ГОДИНИ БРОЈ КОНКУРСА: 141-401-1157/2019-01 НАЗИВ ПРИВРЕДНОГ ДРУШТВА 1 РЕЗИМЕ ИНВЕСТИЦИОНОГ ПРОЈЕКТА: (укратко описати планирани

Више

На основу члана 18. став 1. и члана 19. став 1. Закона о јавном информисању и медијима (''Службени гласник РС'', бр. 83/14, 58/15 и 12/16 аутентично т

На основу члана 18. став 1. и члана 19. став 1. Закона о јавном информисању и медијима (''Службени гласник РС'', бр. 83/14, 58/15 и 12/16 аутентично т На основу члана 18. став 1. и члана 19. став 1. Закона о јавном информисању и медијима (''Службени гласник РС'', бр. 83/14, 58/15 и 12/16 аутентично тумачење), члана 44. Закона о локалној самоуправи (''Службени

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ТИТЕЛ ГОДИНА L ТИТЕЛ, 25. НОВЕМБАР ГОДИНЕ БРОЈ 9. 1 На основу члана 64. став 3. Закона о пољопривредном земљишту («Сл.глас

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ТИТЕЛ ГОДИНА L ТИТЕЛ, 25. НОВЕМБАР ГОДИНЕ БРОЈ 9. 1 На основу члана 64. став 3. Закона о пољопривредном земљишту («Сл.глас СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ТИТЕЛ ГОДИНА L ТИТЕЛ, 25. НОВЕМБАР 2015. ГОДИНЕ БРОЈ 9. 1 На основу члана 64. став 3. Закона о пољопривредном земљишту («Сл.гласник РС», број 62/06, 65/08 и 41/09) и члана 1. Одлуке

Више

На основу члана 43 став 1 тачка 7 Закона о запошљавању и осигурању за случај незапослености ( Сл. гласник РС, бр. 36/09, 88/10, 38/15 и 113/17), члана

На основу члана 43 став 1 тачка 7 Закона о запошљавању и осигурању за случај незапослености ( Сл. гласник РС, бр. 36/09, 88/10, 38/15 и 113/17), члана На основу члана 43 став 1 тачка 7 Закона о запошљавању и осигурању за случај незапослености ( Сл. гласник РС, бр. 36/09, 88/10, 38/15 и 113/17), члана 11 став 1 тачка 3 Закона о професионалној рехабилитацији

Више

Sluzbeni list

Sluzbeni list СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Година и број: 28/2016. ОПШТИНЕ СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ 23. септембра 2016. године Карловци Примерак: 40,00 дин. На основу члана 64. став 3. Закона о пољопривредном земљишту («Сл.гласник РС», број

Више

На основу члана 64

На основу члана 64 На основу члана 64. став 3. Закона о пољопривредном земљишту («Сл.гласник РС», број 62/06, 69/08 и 41/09) и члана 1. Одлуке о одређивању надлежног органа за спровођење поступка давања у закуп пољопривредног

Више

На основу члана 30

На основу члана 30 РЕПУБЛИКА СРПСКА ОПШТИНА ЧЕЛИНАЦ ОДЈЕЉЕЊЕ ЗА ФИНАНСИЈЕ, ПРИВРЕДУ И ДРУШТВЕНЕ ДЈЕЛАТНОСТИ ОДЛУКА О СТИПЕНДИРАЊУ УЧЕНИКА И СТУДЕНАТА У ОПШТИНИ ЧЕЛИНАЦ ПРЕДЛАГАЧ НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ПРИПРЕМA: Одјељење за финансије,

Више

Microsoft Word - 1 IZMENA KONKURSNE DOKUMENTACIJE,.doc

Microsoft Word - 1 IZMENA KONKURSNE DOKUMENTACIJE,.doc Republika Srbija Autonomna Pokrajina Vojvodina Grad Subotica Gradonačelnik Broj: II-404-92/2016 Broj: JNMV P 05/16 Dana: 04.03.2016. Subotica, Trg slobode br. 1 U skladu sa članom 63. stav 1. Zakona o

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОПШТИНА ЋУПРИЈА ОПШТИНСКА УПРАВА БРОЈ: / ДАНА: година На основу члана 108. Закона о јавним набавкама ( Сл.

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОПШТИНА ЋУПРИЈА ОПШТИНСКА УПРАВА БРОЈ: / ДАНА: година На основу члана 108. Закона о јавним набавкама ( Сл. РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОПШТИНА ЋУПРИЈА ОПШТИНСКА УПРАВА БРОЈ: 404-8-2/2017-04-5 ДАНА: 17.07.2017 година На основу члана 108. Закона о јавним набавкама ( Сл. гласник РС број 124/12,14/15 и 68/15) начелник општинске

Више

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ На основу члана 43 став 1 тачка 7 Закона о запошљавању и осигурању за случај незапослености ( Сл. гласник РС, бр. 36/09, 88/10 и 38/15), члана 11 став 1 тачка 3 Закона о професионалној рехабилитацији и

Више

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БРОЈ II ОПШТИНЕ БАТОЧИНА ГОДИНА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ БАТОЧИНА БАТОЧИНА године ГОДИНА БРОЈ 2 На основу чла

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БРОЈ II ОПШТИНЕ БАТОЧИНА ГОДИНА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ БАТОЧИНА БАТОЧИНА године ГОДИНА БРОЈ 2 На основу чла ОПШТИНЕ 23.01.2018. године ГОДИНА 2018. БРОЈ 2 На основу члана 121. и 138. став 1. и 2. Закона о спорту,,службени гласник РС број 10/2016), члана 31.Правилника о о одобравању и финансирању програма којима

Више

ОПШТИНСКИ СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ОПОВО БРОЈ 1 7.ФЕБРУАР

ОПШТИНСКИ СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ОПОВО БРОЈ 1 7.ФЕБРУАР ОПШТИНСКИ СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ОПОВО БРОЈ 1 7.ФЕБРУАР 2019 1 2 99 На основу члана 64. став 3. Закона о пољопривредном земљишту ( Службени гласник РС, бр. 62/06, 65/08 др. закон, 41/09, 112/15, 80/17

Више

Одлука о закључењу ОС – ЈНМВ са циљем закљ. ОС ~ услуге /19: Извођење екскурзија

Одлука о закључењу ОС – ЈНМВ са циљем закљ. ОС ~ услуге /19: Извођење екскурзија Основна школа Змај Јова Јовановић Мештровићева бр. 19, 11000 Београд Датум 01.03.2019. год. Дл. број: 5/34 На основу члана 108. Закона о јавним набавкама (Сл. гласник РС бр.124/12, 14/15 и 68/15, у даљем

Више

Број : 3829 Датум: године Измена и допуна конкурсне документације за ЈНМВ 13/2018 за јавну услуга осигурања имовине и запослених, у складу

Број : 3829 Датум: године Измена и допуна конкурсне документације за ЈНМВ 13/2018 за јавну услуга осигурања имовине и запослених, у складу Број : 3829 Датум: 20.09.2018.године Измена и допуна конкурсне документације за ЈНМВ 13/2018 за јавну услуга осигурања имовине и запослених, у складу са чланом 63. Закона о јавним набавкама (,,Сл.гласник

Више

ИНВЕСТИЦИЈА

ИНВЕСТИЦИЈА РЕПУБЛИКА СРБИЈА НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ ОПШТИНА БЕЧЕЈ ФИЛИЈАЛА Број: Датум: ПОСЛОДАВАЦ Број: Датум: ЗАХТЕВ СА БИЗНИС ПЛАНОМ ЗА ДОДЕЛУ СУБВЕНЦИJЕ ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ НЕЗАПОСЛЕНИХ ЛИЦА ИЗ КАТЕГОРИЈЕ

Више

Конкурс за суфинансирање проjеката/програма у области jавног информисања

Конкурс за суфинансирање проjеката/програма у области jавног информисања На основу члана 18. и 19. Закона о јавном информисању и медијима ( Службени гласник РС, бр. 83/14 и 58/15 и 12/16 аутентично тумачење), члана 4-6 Правилника о суфинансирању пројеката за остваривање јавног

Више

odluka_o_savjetu_za_saradnju_ls_sa_nvo

odluka_o_savjetu_za_saradnju_ls_sa_nvo Na osnovu člana 34. stav 1 tačka 2 i člana 125. stav 3 Statuta opštine Bijelo Polje Polje ( Sl.list RCG- opštinski propisi br. 25/04, 33/06 i Sl.list. CG -opštinski propisi br. 18/10), Skupština Opštine

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОПШТИНА ЋУПРИЈА ОПШТИНСКА УПРАВА БРОЈ: / ДАНА: године ЋУПРИЈА На основу члана 108. Закона о јавним набавка

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОПШТИНА ЋУПРИЈА ОПШТИНСКА УПРАВА БРОЈ: / ДАНА: године ЋУПРИЈА На основу члана 108. Закона о јавним набавка РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОПШТИНА ЋУПРИЈА ОПШТИНСКА УПРАВА БРОЈ: 404-4-5/2018-04-5 ДАНА: 26.10.2018.године ЋУПРИЈА На основу члана 108. Закона о јавним набавкама ( Сл. гласник РС 124/12,14/15 и 68/15) заменик начелника

Више

Република Српска Град Бања Лука Градоначелник Трг српских владара 1, Бања Лука Број: 12- Г- 2246/19 Дана, године На основу члана 70. Закона

Република Српска Град Бања Лука Градоначелник Трг српских владара 1, Бања Лука Број: 12- Г- 2246/19 Дана, године На основу члана 70. Закона Република Српска Град Бања Лука Градоначелник Трг српских владара 1, Бања Лука Број: 12- Г- 2246/19 Дана, 12.06.2019.године На основу члана 70. Закона о јавним набавкама (Службени гласник БиХ бр. 39/14)

Више

Службени гласник РС, бр. 21/2019 На основу члана 18. став 1. тачка 3) Закона о Народној банци Србије ( Службени гласник РС, бр. 72/2003, 55/2004, 85/2

Службени гласник РС, бр. 21/2019 На основу члана 18. став 1. тачка 3) Закона о Народној банци Србије ( Службени гласник РС, бр. 72/2003, 55/2004, 85/2 Службени гласник РС, бр. 21/2019 На основу члана 18. став 1. тачка 3) Закона о Народној банци Србије ( Службени гласник РС, бр. 72/2003, 55/2004, 85/2005 др. закон, 44/2010, 76/2012, 106/2012, 14/2015

Више

Javni prihodi po vrstama i javni rashodi po osnovnim namenama utvr|uju se po slede}em

Javni prihodi po vrstama i javni rashodi po osnovnim namenama utvr|uju se po slede}em СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ЋИЋЕВАЦ Година XXXIX- Број 6 Ћићевац, 19.3.2019. године Примерак 100,00 дин. Годишња претплата 2.000,00 дин. АКТИ КОМИСИЈЕ ЗА ИЗБОР ЧЛАНОВА ТЕЛА ЗА ПРАЋЕЊЕ ПРИМЕНЕ ЛАП 1. На основу

Више

На основу члана 51. Закона о јавним набавкама («Службени гласник РС», бр. 124/2012, 14/2015, 68/2015), члана 30. став 1. тачка 29в Статута града Зрења

На основу члана 51. Закона о јавним набавкама («Службени гласник РС», бр. 124/2012, 14/2015, 68/2015), члана 30. став 1. тачка 29в Статута града Зрења На основу члана 51. Закона о јавним набавкама («Службени гласник РС», бр. 124/2012, 14/2015, 68/2015), члана 30. став 1. тачка 29в Статута града Зрењанина (''Службени лист Града Зрењанина'', бр. 26/13

Више

Страна 1 - Број 23. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА ГОДИНА XV БРОЈ 23 ВРЊАЧКА БАЊА ГО

Страна 1 - Број 23. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА ГОДИНА XV БРОЈ 23 ВРЊАЧКА БАЊА ГО Страна 1 - Број 23. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА 2.7.2019. године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА ГОДИНА XV БРОЈ 23 ВРЊАЧКА 2.7.2019. ГОДИНЕ ОПШТИНЕ 187. Председник општине Врњачка Бања, на основу чл.100.став

Више

2.??????????? ??????

2.??????????? ?????? ОБРАЗЛОЖЕЊЕ 1. Правни основ за доношење одлуке Скупштина је надлежна да усваја буџет Општине којим се одређују новчана средства за финансирање рада удружења. Из ове надлежности, Скупштина има право да

Више

На основу решења градоначелника број: /17-Г од 30. маја и број: /17-Г од 6. октобра године, Комисија за спровођење поступка отуђ

На основу решења градоначелника број: /17-Г од 30. маја и број: /17-Г од 6. октобра године, Комисија за спровођење поступка отуђ На основу решења градоначелника број: 463-3460/17-Г од 30. маја и број: 020-6299/17-Г од 6. октобра 2017. године, Комисија за спровођење поступка отуђења јавним надметањем непокретности 25 пословних простора

Више

Република Србија МИНИСТАРСТВО ОМЛАДИНЕ И СПОРТА СМЕРНИЦЕ ЗА ПОДНОСИОЦЕ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКТА КОНКУРС ЗА УКЉУЧИВАЊЕ УДРУЖЕЊА У ПРОЦЕС СПРОВОЂЕЊА СТРАТЕГИЈЕ

Република Србија МИНИСТАРСТВО ОМЛАДИНЕ И СПОРТА СМЕРНИЦЕ ЗА ПОДНОСИОЦЕ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКТА КОНКУРС ЗА УКЉУЧИВАЊЕ УДРУЖЕЊА У ПРОЦЕС СПРОВОЂЕЊА СТРАТЕГИЈЕ Република Србија МИНИСТАРСТВО ОМЛАДИНЕ И СПОРТА СМЕРНИЦЕ ЗА ПОДНОСИОЦЕ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКТА КОНКУРС ЗА УКЉУЧИВАЊЕ УДРУЖЕЊА У ПРОЦЕС СПРОВОЂЕЊА СТРАТЕГИЈЕ КРОЗ РЕАЛИЗАЦИЈУ ПРОЈЕКАТА УСМЕРЕНИХ КА РЕАЛИЗАЦИЈИ

Више

(Microsoft Word - Pravilnik FUP-a g. Skup\232tina.doc)

(Microsoft Word - Pravilnik FUP-a g. Skup\232tina.doc) На основу члана 19. ст. 1 ал. 1 и члана 34. Закона о коморама здравствених радника (''Сл. гласник РС'' 107/2005) и члана 25. ст. 1., ал. 1. и члана 73. Статута Коморе медицинских сестара и здравствених

Више

Javni konkurs privrednici 2019

Javni konkurs privrednici 2019 На основу става II Решења Председника општине Лапово бр. 020-57/19-II-04 од 25.02.2019.године и Одлуке о буџету општине Лапово за 2019.годину ( Сл.гласник општине Лапово бр.16/18), Комисија за припрему

Више

Microsoft Word - KONKURSNA DOKUMENTACIJA OP ????????

Microsoft Word - KONKURSNA  DOKUMENTACIJA  OP ???????? САДРЖАЈ КОНКУРСНЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ: 1. Општи подаци о јавној набавци... страна 3 2. Подаци о предмету јавне набавке... страна 4 3. Упутство понуђачима како да сачине понуду... страна 5 4. Образац за оцену

Више

На основу члана 64. став 3. Закона о пољопривредном земљишту ( Службени гласник РС, бр. 62/06, 65/08 др. закон, 41/09, 112/15, 80/17 и 95/18 др. закон

На основу члана 64. став 3. Закона о пољопривредном земљишту ( Службени гласник РС, бр. 62/06, 65/08 др. закон, 41/09, 112/15, 80/17 и 95/18 др. закон На основу члана 64. став 3. Закона о пољопривредном земљишту ( Службени гласник РС, бр. 62/06, 65/08 др. закон, 41/09, 112/15, 80/17 и 95/18 др. закон), Правилника о условима и поступку давања у закуп

Више

На основу члана 64

На основу члана 64 На основу члана 64. став 3. Закона о пољопривредном земљишту («Сл.гласник РС», број 62/06, 69/08 и 41/09) и члана 1. Одлуке о одређивању надлежног органа за спровођење поступка давања у закуп пољопривредног

Више

Бољевац, 14. јул 2011.године Година IV број 6 С А Д Р Ж А Ј ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ 4 Одлука о расписивању Јавног огласа за давање у за

Бољевац, 14. јул 2011.године   Година IV број 6 С А Д Р Ж А Ј ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ 4 Одлука о расписивању Јавног огласа за давање у за Бољевац, 14. јул 2011.године www.boljevac.org.rs Година IV број 6 С А Д Р Ж А Ј ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ 4 Одлука о расписивању Јавног огласа за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини у општини

Више

На основу члана 59. и 60. Закона о запошљавању и осигурању за случај незапослености ( Сл. гласник РС, бр. 36/09 и 88/10 и 38/15) и члана 43. став 1. т

На основу члана 59. и 60. Закона о запошљавању и осигурању за случај незапослености ( Сл. гласник РС, бр. 36/09 и 88/10 и 38/15) и члана 43. став 1. т На основу члана 59. и 60. Закона о запошљавању и осигурању за случај незапослености ( Сл. гласник РС, бр. 36/09 и 88/10 и 38/15) и члана 43. став 1. тачка 3. Закона о професионалној рехабилитацији и запошљавању

Више

LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А Година L Број 27/ На основу члана 59. став 2. Закона о локалној самоуправи ( Службени глас

LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А Година L Број 27/ На основу члана 59. став 2. Закона о локалној самоуправи ( Службени глас SLU@BENI LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А Година L Број 27/2015 281 На основу члана 59. став 2. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник Републике Србије, број 129/2007 и 83/2014 - др.

Више

На основу члана 64. став 3. Закона о пољопривредном земљишту («Сл.гласник РС», број 62/06, 65/08 и 41/09) и члана 1. Одлуке о одређивању надлежног орг

На основу члана 64. став 3. Закона о пољопривредном земљишту («Сл.гласник РС», број 62/06, 65/08 и 41/09) и члана 1. Одлуке о одређивању надлежног орг На основу члана 64. став 3. Закона о пољопривредном земљишту («Сл.гласник РС», број 62/06, 65/08 и 41/09) и члана 1. Одлуке о одређивању надлежног органа за спровођење поступка давања у закуп пољопривредног

Више

На основу члана 34. став 7. Закона о подстицајима у пољопривреди и руралном развоју (,,Службени гласник РС, бр. 10/13, 142/14, 103/15 и 101/16), Минис

На основу члана 34. став 7. Закона о подстицајима у пољопривреди и руралном развоју (,,Службени гласник РС, бр. 10/13, 142/14, 103/15 и 101/16), Минис На основу члана 34. став 7. Закона о подстицајима у пољопривреди и руралном развоју (,,Службени гласник РС, бр. 10/13, 142/14, 103/15 и 101/16), Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде доноси П

Више

Novi Kneževac I krug 2013 final (1)

Novi Kneževac I krug 2013 final (1) На основу члана 64. став. Закона о пољопривредном земљишту («Сл.гласник РС», број 62/6, 69/8 и 41/9) и члана 1. Одлуке о одређивању надлежног органа за спровођење поступка давања у закуп пољопривредног

Више

Microsoft Word - pr.o j.n.-web MC-prav.doc

Microsoft Word - pr.o j.n.-web MC-prav.doc На основу члана 124. став 1. Закона о јавним набавкама («Службени гласник РС» бр. 39/02) и члана 20.1.Статута Машинског факултета Универзитета у Београду, декан Машинског факултета доноси ПРАВИЛНИК О ДOДЕЛИ

Више

На основу члана 64

На основу члана 64 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ЧОКА CSÓKA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA Број 13. страна 583. 16.08.2013. 88. На основу члана 64. став 3. Закона о пољопривредном земљишту («Сл.гласник РС», број 62/06, 69/08 и 41/09) и

Више

На основу члана 16. Статута Туристичке организације Србије, директор Туристичке организације Србије, доноси ПРАВИЛНИК О ДОДЕЛИ НАГРАДЕ ТУРИСТИЧКИ ЦВЕТ

На основу члана 16. Статута Туристичке организације Србије, директор Туристичке организације Србије, доноси ПРАВИЛНИК О ДОДЕЛИ НАГРАДЕ ТУРИСТИЧКИ ЦВЕТ На основу члана 16. Статута Туристичке организације Србије, директор Туристичке организације Србије, доноси ПРАВИЛНИК О ДОДЕЛИ НАГРАДЕ ТУРИСТИЧКИ ЦВЕТ Опште одредбе Члан 1. Правилником о додели награде

Више

ЈП ВОЈВОДИНАШУМЕ, ШГ СОМБОР Сомбор, Апатински пут 11 тел: / ; факс: / ПИБ: ; Мат.бр.: ; ЕППДВ:132716

ЈП ВОЈВОДИНАШУМЕ, ШГ СОМБОР Сомбор, Апатински пут 11 тел: / ; факс: / ПИБ: ; Мат.бр.: ; ЕППДВ:132716 ЈП ВОЈВОДИНАШУМЕ, ШГ СОМБОР 25000 Сомбор, Апатински пут 11 тел: + 381 25/463-111; факс: + 381 25/463-115 ПИБ:101636567; Мат.бр.:08762198; ЕППДВ:132716493 Данa: 28.04.2015. Број: 1745/14-7 На основу члана

Више

На основу чл. 19. Закона о јавном информисању и медијима ( Службени гласник РС, бр.83/14, 58/15 и 12/16 аутентично тумачење), Решења Комисије за контр

На основу чл. 19. Закона о јавном информисању и медијима ( Службени гласник РС, бр.83/14, 58/15 и 12/16 аутентично тумачење), Решења Комисије за контр На основу чл. 19. Закона о јавном информисању и медијима ( Службени гласник РС, бр.83/14, 58/15 и 12/16 аутентично тумачење), Решења Комисије за контролу државне помоћи број 401-00-00055/2019-01, од 28.

Више

На основу члана 37. Статута Јавног комуналног предузећа за јавне гараже и паркиралишта Паркинг сервис Београд, члана 11б. и 11в. Одлукe о јавним парки

На основу члана 37. Статута Јавног комуналног предузећа за јавне гараже и паркиралишта Паркинг сервис Београд, члана 11б. и 11в. Одлукe о јавним парки На основу члана 37. Статута Јавног комуналног предузећа за јавне гараже и паркиралишта Паркинг сервис Београд, члана 11б. и 11в. Одлукe о јавним паркиралиштима ( Службени лист Града Београда бр. 12/2010

Више

Konkurs MAS

Konkurs MAS Конкурс за упис студената на мастер академске студије у школској 2019/2020. години УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТА ДР ЗОРАНА ЂИНЂИЋА БР. 2 НОВИ САД Телефон: +381 21 450 690; факс +381 21

Више

МОЛБА ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПОНУДЕ

МОЛБА ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПОНУДЕ Предмет: Захтев за достављање понуде Молимо вас да нам у складу са чланом 39 Закона о јавним набавкама (Сл. гласник РС бр. 124/12) до 20.03.2014. године закључно са 12 часова доставите понуду за спровођење

Више

Јавно предузеће спортско културни центар ,,Обреновац''

Јавно предузеће спортско културни центар ,,Обреновац'' Јавно предузеће Спортско културни центар,,обреновац'' Ул. Краља Александра I бр.63 Број: 387 Датум: 05.02.2019.године О Г Л А С за продају службеног путничког возила методом прикупљања затворених писмених

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КОВИН ГОДИНА XV БРОЈ 6 КОВИН, 21. АПРИЛ ГОДИНЕ АКТА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ КОВИН 69. На основу члана 192. Закона о општем упр

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КОВИН ГОДИНА XV БРОЈ 6 КОВИН, 21. АПРИЛ ГОДИНЕ АКТА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ КОВИН 69. На основу члана 192. Закона о општем упр СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ГОДИНА XV БРОЈ 6, 21. АПРИЛ 2017. ГОДИНЕ АКТА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ 69. На основу члана 192. Закона о општем управном поступку ( Сл.лист СРЈ, бр. 33/97 и 31/2001 и Сл.гласник РС, бр.

Више

Na osnovu člana 19 sta1 tačka 2 Zakona o zaštiti depozita (»Službeni list CG«, br

Na osnovu  člana 19 sta1 tačka 2 Zakona o zaštiti depozita (»Službeni list CG«, br NESLUŽBENI PREČIŠĆENI TEKST Odluku o bližim uslovima, načinu i postupku isplate garantovanih depozita ("Službeni list Crne Gore", br. 76/17, 86/17 i 17/19) Član 1 Ovom odlukom se bliže uređuju uslovi,

Више

На основу Закључка Градског већа Града Кикинда бој: II-06-13/2018, Комисија за спровођење поступка издавања у закуп јавне површине за постављање луна

На основу Закључка Градског већа Града Кикинда бој: II-06-13/2018, Комисија за спровођење поступка издавања у закуп јавне површине за постављање луна На основу Закључка Градског већа Града Кикинда бој: II-06-13/2018, Комисија за спровођење поступка издавања у закуп јавне површине за постављање луна парка, дана 11.04.2018. године, утврдила је и јавно

Више

БРОЈ ПРИЈАВЕ (попуњава Министарство привреде) Образац бр. 1 - Пријава ПРОГРАМ ПОДРШКЕ МАЛИМ ПРЕДУЗЕЋИМА ЗА НАБАВКУ ОПРЕМЕ У ГОДИНИ ПРИЈАВНИ ФОРМ

БРОЈ ПРИЈАВЕ (попуњава Министарство привреде) Образац бр. 1 - Пријава ПРОГРАМ ПОДРШКЕ МАЛИМ ПРЕДУЗЕЋИМА ЗА НАБАВКУ ОПРЕМЕ У ГОДИНИ ПРИЈАВНИ ФОРМ БРОЈ ПРИЈАВЕ (попуњава Министарство привреде) ПРОГРАМ ПОДРШКЕ МАЛИМ ПРЕДУЗЕЋИМА ЗА НАБАВКУ ОПРЕМЕ У 2019. ГОДИНИ ПРИЈАВНИ ФОРМУЛАР НАЗИВ ПРИВРЕДНОГ СУБЈЕКТА Назив банкелизинг компаније 1 ПРИЈАВА НА ЈАВНИ

Више



 Prečišćeni tekst Zakona o mladima obuhvata sljedeće propise: 1. Zakon o mladima ("Službeni list Crne Gore", br. 042/16 od 11.07.2016), 2. Zakon o dopuni Zakona o mladima ("Službeni list Crne Gore", br.

Више

Microsoft Word - ????????.docx

Microsoft Word - ????????.docx Смернице за подносиоце предлога пројеката Конкурс за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања на територији Града Ниша у 2016.години (у даљем тексту: Конкурс),

Више

СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИН

СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИН СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj 2017. ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИНА IX ПАНЧЕВО, 30 Август 2017. ГОДИНЕ Аконтација претплате

Више

Бољевац, 29. септембар 2011.године Година IV број 13 С А Д Р Ж А Ј Председник општине Одлука о расписивању јавног огласа за давање

Бољевац, 29. септембар 2011.године   Година IV број 13 С А Д Р Ж А Ј Председник општине Одлука о расписивању јавног огласа за давање Бољевац, 29. септембар 2011.године www.boljevac.org.rs Година IV број 13 С А Д Р Ж А Ј Председник општине Одлука о расписивању јавног огласа за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини

Више

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ На основу члана 43 став 1 тачка 3 Закона о запошљавању и осигурању за случај незапослености ( Сл. гласник РС, бр. 36/09 и 88/10, 38/15 и 113/17), члана 11 став 1 тачка 3 Закона о професионалној рехабилитацији

Више

РЕПУБЛИКА СРПСКА ОПШТИНА ЛОПАРЕ НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ Број: 02/ /77 Датум: године На основу члана 59. и 82. Закона о локалној самоуправи

РЕПУБЛИКА СРПСКА ОПШТИНА ЛОПАРЕ НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ Број: 02/ /77 Датум: године На основу члана 59. и 82. Закона о локалној самоуправи РЕПУБЛИКА СРПСКА ОПШТИНА ЛОПАРЕ НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ Број: 02/1-014-1/77 Датум: 20.05.2019. године На основу члана 59. и 82. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник Републике Српске, број: 97/16),

Више

САВЕЗ ЗА ШКОЛСКИ СПОРТ СРБИЈЕ БЕОГРАД РЕВИЗИЈА САГЛАСНОСТИ ПОСЕБАН ПРОГРАМ Опремање основних и средњих школа опремом и реквизитима у оквиру затворених

САВЕЗ ЗА ШКОЛСКИ СПОРТ СРБИЈЕ БЕОГРАД РЕВИЗИЈА САГЛАСНОСТИ ПОСЕБАН ПРОГРАМ Опремање основних и средњих школа опремом и реквизитима у оквиру затворених САВЕЗ ЗА ШКОЛСКИ СПОРТ СРБИЈЕ РЕВИЗИЈА САГЛАСНОСТИ ПОСЕБАН ПРОГРАМ Опремање основних и средњих школа опремом и реквизитима у оквиру затворених простора, и то великих и малих сала Београд, децембар 2017.

Више