TP 2008.

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "TP 2008."

Транскрипт

1 Na osnovi odredbi članka 7. Pravilnika o autosportovima Hrvatskog auto i karting saveza (HAKS), radi usklađivanja poslova vezanih za stručna i tehnička pitanja u auto športovima na području Republike Hrvatske, a u skladu s člankom 32. Statuta, Odbor za autosportove HAKS-a, utvrdio je sastav Tehničke komisije, obujam njenih poslova, odredio njene nadležnosti i odobrio TEHNIČKI PRAVILNIK ZA AUTO SPORTOVE HAKS-a I. TEMELJNE ODREDBE Članak 1. Tehnički pravilnik za autosportove HAKS-a (u daljnjem tekstu Tehnički pravilnik) je osnovni skup pravila kojim je regulirano djelovanje i obavljanje dužnosti sudaca tehničke struke, kojih se moraju pridržavati svi, niže spomenuti subjekti, a radi pravilnog odvijanja natjecanja koja su pod nadzorom HAKS-a. Ovim Tehničkim pravilnikom uređuje se: I Temeljne odredbe II Organizacija Tehničke komisije za auto sportove III Voditelji Tehničke komisije organizatora (TKO) IV Tehnička komisija organizatora V Osnove tehničke ispravnosti vozila VI Tehnički prijam VII Izvanredna kontrola VIII Završna tehnička kontrola na natjecanju IX Tijek tehničke kontrole po prigovoru. Članak 2. Na osnovi odredaba ovoga Tehničkog pravilnika HAKS-a, Tehnička komisija prije svake natjecateljske sezone donosi Dodatak Tehničkom pravilniku za auto sportove (u daljnjem tekstu: Dodatak TP). Dodatkom TP određuju se tehnički uvjeti, odnosno dopune važećih tehničkih uvjeta za natjecateljska vozila i opremu vozača, a koji se odnose za raspisane discipline u auto športovima za tekuću godinu. Tehnički uvjeti ne mogu se mijenjati u tijeku natjecateljske sezone. Od ove odredbe izuzimaju se odredbe o sigurnosti koje se mogu primjenjivati odmah po usvajanju i objavljivanju roka početka primjene od Tehničke komisije za auto sportove. Članak 3. Odredbe ovoga Tehničkoga pravilnika usklađene su s odgovarajućim Pravilnicima Međunarodne automobilske organizacije FIA i s odgovarajućim pravilnicima HAKS-a. Pitanja koja nisu uređena ovim Tehničkim pravilnikom i Dodatkom Tehničkom pravilniku za tekuću godinu, a u svezi su s natjecateljskim vozilima i opremom, rješavat će se primjenom odgovarajućih pravilnika HAKS-a i odgovarajućih pravilnika FIA.

2 Članak 4. Na svim natjecanjima koja se održavaju pod nadzorom HAKS-a svi vozači, suvozači, natjecatelji, suci i osobe koje pripremaju natjecateljska vozila (mehaničari), obvezni su poštivati njegove odredbe. II. ORGANIZACIJA TEHNIČKE KOMISIJE ZA AUTO SPORTOVE Članak 5. Tehnička komisija za auto sportove HAKS-a (u daljnjem tekstu TKAS) je stručno tijelo Odbora za autosportove HAKS-a koje radi po svome Poslovniku. Odluke donesene na sjednicama Tehničke komisije obvezno sprovode svi članovi Tehničke komisije bez obzira na osobni stav koji je zauzet na sjednici kada se raspravljalo o prijedlogu odluke. Odluke potvrđuje Odbor za auto-sportove. članak 6. Tehničku komisiju za auto sportove HAKS-a sačinjavaju predsjednik, zamjenik predsjednika i jedan član. Tehničku komisiju HAKS-a imenuje OAŠ, a iz redova sudaca sa položenim ili priznatim stručnim ispitom. Na prijedlog Tehničke komisije za autosportove, OAŠ imenuje voditelje TKO po postojećim disciplinama kao i za discipline koje uđu u bodovni sustav natjecanja za Prvenstvo Hrvatske. Mandat članova komisije je 4 godine, s mogućnošću ponovnog izbora. Tehnička komisija se može služiti uslugama športskog tajnika-ice HAKS-a ako je to zbog obima posla nužno. Članak 7. Tehnička komisija obavlja sljedeće poslove i zadatke: izrađuje Dodatak Tehničkom pravilniku za svaku natjecateljsku sezonu surađuje s ostalim stručnim komisijama HAKS-a u suradnji s OAŠ, raspoređuje voditelje TKO za pojedina natjecanja prati godišnje promjene koje usvoji FIA, naročito Dodatak J i redovne biltene koje FIA mjesečno izdaje. O svim tehničkim promjenama izvješćuje članove HAKS-a putem odgovarajućih Obavijesti TKAS-a surađuje s proizvođačima vozila i specijaliziranim športskim servisima vodi registar natjecateljskih vozila i odobrenih sigurnosnih kaveza - homologira sigurnosne kaveze prema članku FIA Dodatka J prema članku b FIA Dodatka J surađuje sa Komisijom za suce kod donošenja programa za polaganje ispita za tehničke osoblje na natjecanjima i obavlja praktično ispitivanje kandidata surađuje s OAŠ-om po svim tehničkim pitanjima, a prateći razvoj auto športova u svijetu, predlaže joj najsvrsishodnija rješenja po potrebi izrađuje naputke za rad Tehničke komisije organizatora

3 III. VODITELJ/POMOĆNIK VODITELJA TEHNIČKE KOMISIJE ORGANIZATORA (TKO) Članak 8. Dužnost voditelja TKO odnosno pomoćnika voditelja, na natjecanjima koja raspisuje HAKS, obavljaju samo imenovani suci prema posebnom rasporedu koji se objavljuje prije početka natjecateljske sezone. U slučaju spriječenosti, o čemu mora biti izvješten Predsjednik TKAS najmanje 5 dana prije početka natjecanja, TKAS će imenovati zamjenike. Odluku o tome, u pisanoj formi donosi Predsjednik TKAS i putem HAKS-a obavještava organizatora natjecanja. Ako se na pojedinom natjecanju ne pojavi voditelj TKO i/ili njegov zamjenik, tu dužnost mogu obaviti suci tehničke struke koji su se zatekli na licu mjesta, a nalaze se na popisu suca tehničara što se mora zapisnički konstatirati na 1. sjednici žirija natjecanja. Članak 9. Voditelj TKO/pomoćnik voditelja na natjecanju ima sljedeće dužnosti : da prije početka rada Tehničke komisije organizatora natjecanja, pregleda je li organizator osigurao odgovarajući prostor za prijam vozila i parc ferme pripremio radionicu sa standardnim automehaničarskim alatom na zahtjev HAKS-a ili organizatora natjecanja prije početka manifestacije, vrši tehnički prijam svih natjecateljskih vozila ne daje nikome službene informacije osim predsjedniku žirija ili direktoru natjecanja priprema i s punom odgovornošću potpisuje izvještaje, te ih predaje gore spomenutim osobama koji daju daljnja uputstva kako postupiti upotrebljava mjerne instrumente koje je propisao TKAS da po završetku natjecanja podnese izvješće Predsjedniku TKAS s ocjenom uvjeta rada i kooperativnosti organizatora da podnese disciplinsku prijavu protiv organizatora i odgovorne osobe, ako nisu osigurani potrebni uvjeti za rad voditelja TKO i njegovih pomoćnika i ako je na bilo koji način onemogućen u obavljanju svoje dužnosti da bude nazočan sjednicama žirija natjecanja. - dopremiti na natjecanje mjernu opremu i poseban alat za obavljanje tehničkog prijama i pregleda. - pomoćnik (jedan ili više) može biti u funkciji voditelja tehničke komisije nekog kup natjecanja. To znači da on može obavljati provjere i završne preglede na vozilima predmetnog kupa i o tome izvještavati voditelja. Članak 10. TKAS preporuča upotrebu obrazaca kao: Zamolba za izdavanje produžavanje KNV, Zapisnik o obavljenom pregledu vozila, i Prigovor na tehničku ispravnost vozila koji se mogu dobiti kod voditelja TKO. Članak 11. Kada član Tehničke komisije, odnosno voditelj TKO putuje po zadatku, troškove podmiruje HAKS, ili organizator natjecanja, ovisno o svrsi putovanja: za službene sjednice Tehničke komisije, preglede natjecateljskih vozila uoči sezone,, HAKS.

4 za obavljanje zadataka kao voditelj TKO na natjecanju, organizator natjecanja. Organizator natjecanja obvezan je voditelju TKO isplatiti troškove po obračunu kojeg podnosi voditelj TKO, najkasnije na posljednjoj sjednici žirija ili prije podjele priznanja. Neizvršenje ove obveze na vrijeme i u potpunosti, povlači disciplinsku odgovornost za organizatora natjecanja, uz ispostavljanje obračuna za dodatne troškove koji iz toga mogu proizaći. Troškove pomoćnika voditelja TKO (osim pomoćnika koji predstavlja tehničkog voditelja kupa) i troškove dopreme opreme TKAS-a podmiruje organizator. Ukoliko suci tehničari dolaze na natjecanje iz istog mjesta preporuča se uporaba zajedničkog vozila. IV. TEHNIČKA KOMISIJA ORGANIZATORA Članak 12. Tehnička komisija organizatora (TKO), s voditeljem TKO na čelu obavlja pregled (kontrolu) svih vozila prije, za vrijeme i poslije natjecanja, a radi utvrđivanja, odgovaraju li vozila i oprema propisanim tehničkim i sigurnosnim zahtjevima. O službenim nalazima, voditelj TKO izvješćuje žiri i direktora natjecanja u pisanom obliku, radi donošenja njihovih odluka ili dobivanja daljnjih uputa. Članak 13. TKO u svom sastavu mora imati najmanje dva odnosno tri člana. Na čelu TKO-a je voditelj sa specijalističkom licencom tehničkog suca s popisa sudaca tehničara kojeg TKAS objavljuje prije početka natjecateljske sezone. Druga osoba je pomoćnik voditelja TKO koji se također nalazi na popisu sudaca TKAS-a. Kod međunarodnih sustavnih natjecanja u disciplinama A01, A02, i A03 organizator je dužan osigurati dva pomoćnika. Dodatno, ako organizator natjecanja u disciplini A 03 predviđa označavanje i provjeru guma natjecateljskih vozila, potrebno je TKO povećati za još jednog pomoćnika s popisa sudaca tehničara. Osim sudaca tehničara koji čine TKO, organizator treba osigurati još jednu pomoćnu osobu (automehaničara, kandidata za suca tehničara i sl.) Ako je raspisan poseban kup istovjetnih vozila TKO u svom sastavu treba imati i pomoćnika koji je od organizatora kupa imenovan da se brine za ispravnost vozila toga kupa. Ovaj pomoćnik ne mora biti sudac tehničar HAKS-a ali mora biti stručno (tehničko) lice koje poznaje tehnički pravilnik i vozilo predmetnog kupa. Članak 14. U disciplini A 07 (Ocjenski rally) TKO čini samo voditelj koji mora imati licencu suca tehničara. Donošenje standardne mjerne opreme TKAS-a nije obavezno ali tehničar mora imati mogućnost, po potrebi točno izmjeriti dužinu vozila. Članak 15. Nalaz TKO koji sadrži uočenu tehničku neispravnost vozila ili opreme, sa prijedlogom voditelja TKO u svezi rješenja predmetnog slučaja, dostavlja se direktoru natjecanja ili bilo kojem članu žirija u pisanom obliku. Žiri natjecanja će doneseni prijedlog/odluku verificirati i narediti njenu provedbu.

5 V. OSNOVE TEHNIČKE ISPRAVNOSTI VOZILA Članak 16. Osnove za utvrđivanje tehničke ispravnosti natjecateljskih vozila čine: 1. Homologacijski list vozila s dodacima (izvornik). 2. Dodatak J FIA ISC-a /(Priručnik TKAS-a) 3. Dodatak Tehničkog pravilnika HAKS-a za tekuću godinu 4. Knjižica natjecateljskog vozila 5. Tehnički pravilnik odgovarajućeg kup natjecanja VI. TEHNIČKI PRIJAM Članak 17. Pristup na natjecanje počinje u prijamnom uredu gdje se obavlja prijava vozača (i suvozača), te preuzimaju startni brojevi i propagandni materijal (naljepnice i sl.) Slijedi tehnički prijam natjecateljskih vozila (i zamjenskih sklopova). Tehnički prijam podrazumijeva sljedeće provjere: odgovara li vozilo (vizualna provjera) kategoriji, grupi i klasi za koju je prijavljeno. Vozilo može biti razvrstano samo u grupu i klasu za koju je prijavljeno.prema prijavnom listu ili objavljenoj listi prijava. Na natjecanju se grupa/klasa prijavljenog vozila ne može mijenjati. U slučaju da je organizator prihvatio nepotpuni prijavni list bez navedene grupe/klase o tome će, od strane voditelja TKO biti izvješten žiri natjecanja. provjeru sigurnosne oprema (zaštitni kavez, protupožarni aparati, signalna svjetla, kuke za vuču, sjedala s pojasevima i sl.) provjeru opreme vozača i suvozača (kombinezon, kaciga, donje rublje, rukavice, obuća itd.) startne brojeve, obveznu naljepnicu. Članak 18. Obveza je natjecatelja da na tehnički prijam dođe sa urednim (opranim) vozilom, opremljenim za natjecanje, s postavljenim startnim brojevima, obaveznim naljepnicama organizatora/sponzora, imenima vozača (i suvozača na reli natjecanjima), na za to predviđenim mjestima. Članak 19. Po zahtjevu voditelja TKO vozač je obvezan dati na uvid homologacijski list (s dodacima) svoga vozila, kao i Knjižicu natjecateljskog vozila. Sve kasnije provjere zasnivaju se na podacima iz predočenog homologacijskog lista. Potpisivanjem prijavnog lista natjecatelj/vozač posredno potvrđuje da je njegovo vozilo sukladno svim važećim tehničkim pravilnicima. Članak 20. Organizator je dužan za obavljanje tehničkog prijama odrediti /pripremiti dovoljno velik i natkriven prostor koji je pristupačan vozilima. Poželjno je da se prostor za tehnički

6 prijam nalazi što bliže mjestu za verifikaciju. Ovakav prostor se preporučuje (ali nije obavezan) i na natjecanjima u disciplinama A 09, A 11 i A 07. Također, organizator je dužan osigurati dovoljno vremena za kvalitetan tehnički prijam vozila i opreme vozača, što podrazumijeva najmanje 4 minute po vozilu za A01 i A02 odnosno 6 minuta za A03. U slučaju ograničene satnice natjecanja organizator treba za prijam previdjeti više sudaca tehničara i u posebnom pravilniku definirati točnu satnicu dolaska pojedinog vozila na prijam. VII. IZVANREDNI PREGLED Članak 21. TKO može u svakom trenutku tijekom natjecanja obaviti izvanredan pregled (blic kontrola) vozila, a naročito po nalogu direktora ili žirija. Takve kontrole obično se provode u predstartnom prostoru i nakon brzinskih ispita na reli natjecanjima. Pregled motornog prostora, kao i prostora unutrašnjosti vozila (kabina), može biti obavljeno samo uz nazočnost vozača vozila ili službenog predstavnika natjecatelja. VIII. ZAVRŠNI TEHNIČKI PREGLED NA NATJECANJU Članak 22. TKO završni pregled (kontrolu) vozila na natjecanju obavlja po nalogu žirija natjecanja a na prijedlog i u dogovoru s voditeljem TKO. Natjecatelj čije je vozilo predmet završnog pregleda je dužan osigurati mehaničara i alat za pregled i moguće rasklapanje vozila. Natjecatelj isto tako nema pravo na nadoknadu troškova koji mogu nastati prilikom tog pregleda (osim troškova potrošnog materijala / dijelova koji su nužni za ponovno sklapanje). Natjecateljsko vozilo može biti podvrgnuto tehničkom pregledu bez obzira na redoslijed na natjecanju. Članak 23. Po obavljenom završnom pregledu ispunjava se odgovarajući obrazac, kojeg potpisuje vozač/natjecatelj čije je vozilo bilo predmetom kontrole. U slučaju da vozač ne želi potpisati nalaz, vozilo obvezno ostaje pod nadzorom organizatora natjecanja, do konačne provjere o kojoj odlučuje žiri natjecanja. IX. TIJEK ZAVRŠNOG TEHNIČKOG PREGLEDA PO PRIGOVORU Članak 24. Prigovori kojima se zahtjeva kontrola vozila, podnose se najkasnije 30 minuta po objavljivanju privremenih rezultata za pojedine klase. Članak 25. Prigovori se obvezno podnose za svako vozilo odvojeno uz navođenje članka pravilnika ili homologacijskog lista prema kojem se traži provjera vozila odnosno odgovarajućeg sklopa. Prije prihvaćanja prigovora od strane žirija natjecanja, voditelj TKO mora potvrditi da je uloženi prigovor jasno formuliran i da se kao takav može prihvatiti. Žiri u dogovoru sa

7 voditeljem TKO donosi procjenu troškova pregleda, a radi uplate odgovarajuće i obvezne jamčevine (uplata u gotovini). Ako ulagač prigovora u roku određenom od žirija ne uplati traženu jamčevinu prigovor se neće prihvatiti. Bez naloga/odluke žirija natjecanja, TKO neće početi sa kontrolom (provjerom) vozila na kojeg je uložen prigovor. Članak 26. Tijeku kontrole imaju pravo prisustvovati članovi TKO, koji ujedno i obavljaju potrebna mjerenja, te vozač i/ili osoba ovlaštena od strane vozača čije se vozilo kontrolira. Osim navedenih osoba, tijek kontrole mogu pratiti direktor natjecanja i jedan od članova žirija. Vozač ne može odbiti provjeru vozila a u slučaju da je odbije smatrat će se da je vozilo neispravno, a vozač podliježe disciplinskom postupku. Članak 27. Vozač na čije je vozilo uložen prigovor, odnosno njegov mehaničar, obvezan je obavljati sve mehaničarske poslove sa svrhom da dijelove na koje je uložen prigovor stavi na uvid komisiji u primjerenom roku. Vozač je također obvezan osigurati sav specijalni alat koji je potreban za kontrolu jednog vozila. Članak 28. Financijske poslove oko podnesenog prigovora vodi organizator natjecanja. U slučaju neopravdanog prigovora jamčevina služi za pokriće troškova vezanih za provjeru vozila kao što su: a) zadržavanje izvan programom natjecanja predviđene satnice voditelja TKO i njegovog pomoćnika radi mjerenja i sastavljanja zapisnika, b) zadržavanje vozača i njegovih ovlaštenih osoba radi obavljanja mjerenja na dotičnom vozilu, također izvan programom predviđene satnice natjecanja c) korištenje vučnog vozila, osim za prijevoz vozila do radionice organizatora, d) najam radionice, izvan programom utvrđene satnice, e) trošak sklapanja vozila, dijelova i potrošnog materijala (ulje, brtve i sl.) Za sve prigovore i provjeru vozila organizator je dužan voditi evidenciju troškova. Članak 29. Podnositelj prigovora ili njegov ovlašteni zastupnik ima pravo prekinuti rad TKO ukoliko uoči povećanje troškova iste. Do tada nastale troškove snosi podnositelj prigovora. Zahtjev za prekid kontrole može podnijeti i vozač na koga je bio uložen prigovor. Time se priznaje neispravnost svog vozila. Članak 30. Po obavljenom tehničkom pregledu na osnovi podnesenog prigovora, ukoliko se pokaže da je on neopravdan, vozaču čije je vozilo bilo kontrolirano (rastavljeno), podnositelj prigovora mora podmiriti sve troškove za ponovno sastavljanje vozila, a organizator natjecanja pritom preuzima sve administrativne poslove tog postupka (dokumentacija, ispostavljanje računa, plaćanja i dr.). Specifikacija troškova se sastavlja prema normativima i cjeniku tvorničkih servisa za predmetnu marku vozila. U slučaju da natjecatelj dokaže da je njegovo natjecateljsko vozilo pripremala specijalizirana

8 radionica pripremala, njihova specifikacija je osnova za plaćanje troškova ponovnog sastavljanja. U slučaju da uplaćena jamčevina nije dostatna za podmirenje ukupnih troškova o kojima je riječ u ovom članku, dodatna uplata mora biti obavljena u zakonskom roku od primitka konačnog obračuna od organizatora natjecanja. U suprotnom, klub oštećenog vozača dostavlja obavijest o tome nadležnom tijelu HAKSa, koje odmah pokreće zahtjev za suspenzijom kod disciplinskog suca za auto sportove HAKS-a. Članak 31. Nakon obavljene provjere po prigovoru, voditelj TKO na natjecanju ispunjava Zapisnik sa svim potrebnim podacima o izvršenim mjerenjima. Zapisnik koji u nastavku mora sadržavati i rješenje, odnosno odluku voditelja TKO u svezi tehničke ispravnosti vozila, dostavlja se direktoru ili žiriju natjecanja kako bi isti donijeli konačnu odluku. Organizator natjecanja obavezan je konačnu odluku žirija, u pisanom obliku dostaviti podnosiocu prigovora, te vozaču čije je vozilo bilo podvrgnuto pregledu. Ukoliko se prigovor pokazao opravdanim, Zapisnik može dobiti vozač kontroliranog vozila samo na izričit zahtjev organizatoru natjecanja. Članak 32. Eventualan daljnji žalbeni postupak bilo koje od stranaka u nastalom sporu, rješava se odredbama Pravilnika o autosportovima. Na ustanovljene izmjere obavljene na vozilu tijekom pregleda istog, nije više moguće tražiti arbitražu nadležnih tijela HAKS-a. X. ZAVRŠNE ODREDBE Članak 33. Tumačenje odredbi ovog Pravilnika na natjecanjima u nadležnosti je žirija istog, a u daljnjem žalbenom postupku Apelacijske komisije HAKS-a. Članak 34. Ovaj Pravilnik odobren je na sjednici Odbora za autosportove HAKS-a a primjenjivati će se danom objavljivanja. Predsjednik Tehničke komisije za autosportove HAKS-a Predsjednik Odbora za autosportove Boris Gorup Dragan Serden

DODATAK ZA RALLY SHOW MANIFESTACIJE PRAVILNIKU O AUTOSPORTOVIMA ZA g TEMELJNE ODREDBE Članak 1. Rally show manifestacije u načelu predstavljaju

DODATAK ZA RALLY SHOW MANIFESTACIJE PRAVILNIKU O AUTOSPORTOVIMA ZA g TEMELJNE ODREDBE Članak 1. Rally show manifestacije u načelu predstavljaju DODATAK ZA RALLY SHOW MANIFESTACIJE PRAVILNIKU O AUTOSPORTOVIMA ZA 2018. g TEMELJNE ODREDBE Članak 1. Rally show manifestacije u načelu predstavljaju logičnu i skladnu kombinaciju rally-a prve i druge

Више

OTVORENO PRVENSTVO GRADA ZAGREBA Ocjensko spretnosne vožnje 7. NAGRADA GRADA DUGO SELO MEMORIJAL MILIVOJ OBAD POSEBNI PRAVILNIK ORGANIZATOR: AK

OTVORENO PRVENSTVO GRADA ZAGREBA Ocjensko spretnosne vožnje 7. NAGRADA GRADA DUGO SELO MEMORIJAL MILIVOJ OBAD POSEBNI PRAVILNIK ORGANIZATOR: AK OTVORENO PRVENSTVO GRADA ZAGREBA 2019. Ocjensko spretnosne vožnje 7. NAGRADA GRADA DUGO SELO MEMORIJAL MILIVOJ OBAD POSEBNI PRAVILNIK ORGANIZATOR: AK DUGO SELO SUORGANIZATOR: AK INA DELTA Dugo Selo, 14.

Више

Microsoft Word - 19n-a11_zadar_pravilnik.docx

Microsoft Word - 19n-a11_zadar_pravilnik.docx PRVENSTVO II KATEGORIJE U KRONOMETAR VOŽNJAMA - JUG POSEBNI PRAVILNIK 1. NAGRADA GRADA ZADRA 2019. ORGANIZATOR: AK RTZ - Zadar Zadar, 31. 03. 2019. 2 / 8 PROGRAM I SATNICA PROGRAM Utorak, 26. 03. 2019.

Више

Prvenstvo Sjeverne lige Otvoreno prvenstvo 3. N A G R A D A A A M K S V E U Č I L I Š T A POSEBNI PRAVILNIK ORGANIZATOR: AAMK SVEUČILIŠTE ZAGREB

Prvenstvo Sjeverne lige Otvoreno prvenstvo 3. N A G R A D A A A M K S V E U Č I L I Š T A POSEBNI PRAVILNIK ORGANIZATOR: AAMK SVEUČILIŠTE ZAGREB Prvenstvo Sjeverne lige 2016. Otvoreno prvenstvo 3. N A G R A D A A A M K S V E U Č I L I Š T A POSEBNI PRAVILNIK ORGANIZATOR: AAMK SVEUČILIŠTE ZAGREB TEHNIČKI IZVODITELJ: AK INADELTA ZAGREB Zagreb,24.

Више

POPIS SUDACA

POPIS  SUDACA PRVENSTVO REPUBLIKE HRVATSKE U KRONOMETAR VOŽNJAMA PRVENSTVO II KATEGORIJE U KRONOMETAR VOŽNJAMA - JUG POSEBNI PRAVILNIK 9. NAGRADA RAGUSA RACING 2019. ORGANIZATOR: AK RAGUSA RACING Mokošica Banići, 26.

Више

HRVATSKI AUTO I KARTING SAVEZ AUTO KARTING I OFF ROAD KLUB SKOK RACING 1993 AUTO KLUB POREČ MOTORSPORT POSEBNI PRAVILNIK Međunarodna autocross utrka A

HRVATSKI AUTO I KARTING SAVEZ AUTO KARTING I OFF ROAD KLUB SKOK RACING 1993 AUTO KLUB POREČ MOTORSPORT POSEBNI PRAVILNIK Međunarodna autocross utrka A HRVATSKI AUTO I KARTING SAVEZ AUTO KARTING I OFF ROAD KLUB SKOK RACING 1993 AUTO KLUB POREČ MOTORSPORT POSEBNI PRAVILNIK Međunarodna autocross utrka AUTOCROSS 1. NAGRADA GAMBETIĆA 2019 Prvenstvo Republike

Више

PROPISNIK O KALENDARU NATJECANJA

PROPISNIK O KALENDARU NATJECANJA PRAVILNIK O KALENDARU NATJECANJA HRVATSKOG SPORTSKOG PLESNOG SAVEZA U Zagrebu 18.01.2018 godine. SADRŽAJ I. OPĆE ODREDBE... 2 II. UPIS SPORTSKIH PLESNIH NATJECANJA U KALENDAR NATJECANJA... 3 III. PRIJAVE

Више

Microsoft Word - Pravilnik o registraciji

Microsoft Word - Pravilnik o registraciji Na temelju odredbi članka 30. Statuta Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru, Izvršni odbor Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru (u nastavku teksta: HSSRM) dana 17. svibnja 2018. godine odluka

Више

POSEBNI PRAVILNIK UTRKE UBRZANJA OLD SCHOOL STREET RACE MOSTAR 2019 Šampionat Bosne i Hercegovine i regije AERODROM MOSTAR, PISTA KOSOR MOSTAR ORGANIZ

POSEBNI PRAVILNIK UTRKE UBRZANJA OLD SCHOOL STREET RACE MOSTAR 2019 Šampionat Bosne i Hercegovine i regije AERODROM MOSTAR, PISTA KOSOR MOSTAR ORGANIZ POSEBNI PRAVILNIK UTRKE UBRZANJA OLD SCHOOL STREET RACE MOSTAR 2019 Šampionat Bosne i Hercegovine i regije AERODROM MOSTAR, PISTA KOSOR MOSTAR ORGANIZATOR AUTO MOTO KLUB EXTREME MOSTAR P R O G R A M S

Више

POPIS SUDACA

POPIS  SUDACA PRVENSTVO REPUBLIKE HRVATSKE U KRONOMETAR VOŽNJAMA PRVENSTVO AKLZ u KRONOMETAR VOŽNJAMA PRVENSTVO AKSI U KROMOMETAR VOŽNJAMA "Hyunday Autokuća Košara 14. Nagrada Tar-Vabriga 2018" P O S E B N I P R A V

Више

Microsoft Word statut srpske manjine.doc

Microsoft Word statut srpske manjine.doc Temeljem članka 27. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina ( Narodne novine br. 155/02.) Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Osijeka na sjednici održanoj 23. prosinca 2003. godine, donijelo je

Више

1

1 PRVENSTVO HRVATSKE U AUTOSLALOMU PRVENSTVO SJEVERNA LIGA U AUTOSLALOMU PRVENSTVO ZAGREBA U AUTOSLALOMU 11. NAGRADA DANI DUBRAVE POSEBNI PRAVILNIK ORGANIZATOR Auto klub DUBRAVA Zagreb SUORGANIZATOR Narodno

Више

HRVATSKI AUTO I KARTING SAVEZ

HRVATSKI  AUTO  I  KARTING  SAVEZ HRVATSKI AUTO I KARTING SAVEZ AUTO KLUB «OZALJ «OZALJ AUTO SPORT KLUB «KASTAVAC «KASTAV MEMORIJAL «JOSIP PILAT «NAGRADA GRADA KASTVA 2014. GODINE PRVENSTVO HRVATSKE U AUTOCROSSU AUTOCROSS STAZA " GLAVICA

Више

(Microsoft Word - PRAVILNIK O REPREZENTACIJAMA HRVATSKOG PLIVA\310KOG SAVEZA_ doc)

(Microsoft Word - PRAVILNIK O REPREZENTACIJAMA HRVATSKOG PLIVA\310KOG SAVEZA_ doc) HRVATSKI PLIVAČKI SAVEZ PRAVILNIK O REPREZENTACIJAMA HRVATSKOG PLIVAČKOG SAVEZA 06. lipnja 2009 PRAVILNIK O REPREZENTACIJAMA I. TEMELJNE ODREDBE Članak 1. Državna plivačka reprezentacija Hrvatske po sadržaju

Више

UDRUŽENJE GRAĐANA TUZAMK TUZLA 1

UDRUŽENJE GRAĐANA TUZAMK TUZLA 1 UDRUŽENJE GRAĐANA TUZAMK TUZLA 1 Član 1. 28. Auto Rally "Tuzla 2019" u organizaciji udruženja građana "Tuzamk" Tuzla (u daljem tekstu : Rally) održat će se u nedjelju, 12. maja-svibanj 2019. godine. Rally

Више

Microsoft Word - PZ_459

Microsoft Word - PZ_459 KLUB ZASTUPNIKA IDS-a PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O IZBORIMA ZASTUPNIKA U HRVATSKI SABOR Zagreb, listopad 2009. 1 PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O IZBORIMA ZASTUPNIKA

Више

CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/ ; fax: 01/ OIB: IBAN: HR

CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/ ; fax: 01/ OIB: IBAN: HR CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/62 21 433; fax: 01/6252-515 OIB: 28129388615 IBAN: HR4923900011100025937 e-mail: czoo.vg@gmail.com web: www.centar-odgojiobrazovanje-velikagorica.skole.hr

Више

Microsoft Word - 3._Pravilnik_o_sufinanciranju_programa_za_perspektivne_sportase .docx

Microsoft Word - 3._Pravilnik_o_sufinanciranju_programa_za_perspektivne_sportase .docx Na temelju odredbe članka 13. i 14. Statuta Samoborskog športskog saveza Izvršni odbor Samoborskog športskog saveza, na sjednici održanoj 20. lipnja 2016. godine donio je PRAVILNIK O SUFINANCIRANJU PROGRAMA

Више

PRVENSTVO REPUBLIKE HRVATSKE NA BRDSKIM STAZAMA DODATAK A02 PRAVILNIKU O AUTOSPORTOVIMA Odbor za autosportove Hrvatskog auto i karting saveza raspisuje Prvenstvo Republike Hrvatske u auto utrkama na brdskim

Више

POSEBNI PRAVILNIK MALAČKA ovo.doc

POSEBNI PRAVILNIK MALAČKA ovo.doc MEĐUNARODNA UTRKA NA BRDSKIM STAZAMA 22. NAGRADA MALAČKE SV. DUJAM 2019 POSEBNI PRAVILNIK FIA CEZ PRVENSTVO POVIJESNIH VOZILA PRVENSTVO HRVATSKE BRDSKO PRVENSTVO HRVATSKE POVIJESNIH AUTOMOBILA PRVENSTVO

Више

Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA

Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA POSLOVE ZAŠTITE NA RADU (NN 112/14 i 84/15) I. OPĆE

Више

COM(2019)199/F1 - HR (annex)

COM(2019)199/F1 - HR (annex) EUROPSKA KOMISIJA Bruxelles, 29.4.2019. COM(2019) 199 final ANNEXES 1 to 2 PRILOZI Prijedlogu odluke Vijeća o stajalištu koje treba zauzeti u ime Europske unije u Zajedničkom odboru osnovanom Okvirnim

Више

Na osnovu Člana 34. Statuta Fudbalskog saveza Crne Gore, Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore, na sjednici održanoj godine, donio je P

Na osnovu Člana 34. Statuta Fudbalskog saveza Crne Gore, Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore, na sjednici održanoj godine, donio je P Na osnovu Člana 34. Statuta Fudbalskog saveza Crne Gore, Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore, na sjednici održanoj 11.06.2015.godine, donio je P R A V I L N I K O DOZVOLAMA ZA RAD FUDBALSKIH TRENERA

Више

(Microsoft Word - Pravilnik FUP-a g. Skup\232tina.doc)

(Microsoft Word - Pravilnik FUP-a g. Skup\232tina.doc) На основу члана 19. ст. 1 ал. 1 и члана 34. Закона о коморама здравствених радника (''Сл. гласник РС'' 107/2005) и члана 25. ст. 1., ал. 1. и члана 73. Статута Коморе медицинских сестара и здравствених

Више

Microsoft Word - Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje

Microsoft Word - Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje HRVATSKI SABOR 2020 Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O AGENCIJI ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE Proglašavam Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje, kojega je

Више

Pravilnik 22. Auto Rally-ja "Tuzla 2016" 1

Pravilnik 22. Auto Rally-ja Tuzla 2016 1 Pravilnik 22. Auto Rally-ja "Tuzla 2016" 1 Poseban Pravilnik 22. Auto Rally ja "Tuzla 2016" Član 1. 22. Auto Rally "Tuzla 2016" u organizaciji Tuzlanskog auto moto kluba *Tuzamk* Tuzla (u daljem tekstu

Више

Microsoft Word - Poslovnik o radu VijeÄ⁄a roditelja (3)

Microsoft Word - Poslovnik o radu VijeÄ⁄a roditelja (3) Na temelju članaka 29. i 174. Statuta Osnovne škole Vjenceslava Novaka, Školski odbor Osnovne škole Vjenceslava Novaka na sjednici održanoj 16. ožujka 2017. donio je POSLOVNIK O RADU Vijeća roditelja I.

Више

Microsoft Word - HKS Poslovnik o radu Skupštine HKS-a.doc

Microsoft Word - HKS Poslovnik o radu Skupštine HKS-a.doc Poslovnik o radu Skupštine Hrvatskog konjičkog saveza Temeljem Članka 27, Stavak 14, Statuta Hrvatskog konjičkog saveza, usvojenog na Skupštini Hrvatskog konjičkog saveza održanoj 17.11.2007., na svojoj

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ П Р А В И Л Н И К О РАДУ ОДБОРА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНУ ЕТИКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Крагујевац, мај године

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ П Р А В И Л Н И К О РАДУ ОДБОРА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНУ ЕТИКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Крагујевац, мај године УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ П Р А В И Л Н И К О РАДУ ОДБОРА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНУ ЕТИКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Крагујевац, мај 2017. године Сенат Универзитета у Крагујевцу, на основу члана 55. Закона о високом

Више

POSEBNI PRAVILNIK 6. INTER CARS UČKA 2019 Veprinac, HAKS KUP U FORMULA DRIVER VOŽNJAMA PRVENSTVO AUTO I KARTING LIGE ZAPAD PRVENSTVO

POSEBNI PRAVILNIK 6. INTER CARS UČKA 2019 Veprinac, HAKS KUP U FORMULA DRIVER VOŽNJAMA PRVENSTVO AUTO I KARTING LIGE ZAPAD PRVENSTVO POSEBNI PRAVILNIK Veprinac, 13. - 14.07.2019. HAKS KUP U FORMULA DRIVER VOŽNJAMA PRVENSTVO AUTO I KARTING LIGE ZAPAD PRVENSTVO AUTO I KARTING SAVEZA ISTRE GENERALNI POKROVITELJI: PROGRAM NATJECANJA Ponedjeljak,

Више

1

1 PRVENSTVO HRVATSKE U AUTOSLALOMU OTVORENO PRVENSTVO ZAGREBA U AUTOSLALOMU POSEBNI PRAVILNIK ORGANIZATOR SAK MOSLAVINA SUORGANIZATOR I POKROVITELJ GRAD NOVSKA SPORTSKO TEHNIČKI IZVODITELJ AUTO KLUB INA

Више

POSEBNI PRAVILNIK SKRADIN.docx

POSEBNI PRAVILNIK SKRADIN.docx MEĐUNARODNA UTRKA NA BRDSKIM STAZAMA 13. NAGRADA SKRADINA 2019 POSEBNI PRAVILNIK PRVENSTVO FIA CENTRALNA EUROPSKA ZONA PRVENSTVO HRVATSKE BRDSKO PRVENSTVO HRVATSKE POVIJESNIH AUTOMOBILA ŠAMPIONAT BOSNE

Више

Na temelju članka 2,12 i 2

Na temelju članka  2,12 i 2 Na temelju članka 2,12 i 2.14 Izbornog zakona BiH ( Službene glasnik BiH broj: 23/01, 7/02, 9/02, 20/02, 25/02, 4/04, 20/04, 25/05, 52/05, 65/05, 77/05, 11/06, 24, 06, 32/07, 33/08, 37/08, 32/10, 18/13),

Више

poslovnik_o_radu_uo

poslovnik_o_radu_uo ИНСТИТУТ ЕКОНОМСКИХ НАУКА БЕОГРАД, Змај Јовина бр. 12 П О С Л О В Н И К О РАДУ УПРАВНОГ ОДБОРА Београд, децембар 2010. 2 На основу чл. 54. и 55. Закона о научноистраживачкој делатности, Управни одбор Института

Више

Pravilnik o održavanju programa u utvrdi FB.pdf

Pravilnik o održavanju programa u utvrdi FB.pdf Na temelju članka 61. Statuta Grada Pula-Pola ( Službene novine Grada Pule br. 7/09, 16/09 i 12/11), i točke VI, stavak 2 Odluke o davanju na korištenje utvrde Fort Bourguignon Arheološkom muzeju Istre

Више

1

1 OTVORENO PRVENSTVO ZAGREBA U AUTOSLALOMU POZIVNO NATJECANJE KUP OROSLAVJA 2019 1. ORO SUPERSLALOM MEMORIJAL ZVONKO MRZLJAK POSEBNI PRAVILNIK ORGANIZATOR AK ZAGORJE OROSLAVJE SUORGANIZATOR I POKROVITELJ

Више

HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1

HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1 HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1 Na temelju članka 12. stavka 1. podstavka 15. Statuta Hrvatske komore inženjera strojarstva

Више

sdfkjs fksjfg skdgf sdkjf sgdjsd

sdfkjs fksjfg skdgf sdkjf sgdjsd POSEBNI PRAVILNIK za karting natjecanje 21. NAGRADA VIROVITICE o Prvenstvo Hrvatske u kartingu 2018. Virovitica, 2. rujna 2018. AMKK COBRA VIROVITICA Grad Virovitica i ROMIĆ-PROMET d.o.o. Organizator Pokrovitelji

Више

Na osnovu člana 16 stav 1 Statuta Ljekarske komore Crne Gore, Skupština Ljekarske komore Crne Gore, na sjednici održanoj 30. aprila godine, doni

Na osnovu člana 16 stav 1 Statuta Ljekarske komore Crne Gore, Skupština Ljekarske komore Crne Gore, na sjednici održanoj 30. aprila godine, doni Na osnovu člana 16 stav 1 Statuta Ljekarske komore Crne Gore, Skupština Ljekarske komore Crne Gore, na sjednici održanoj 30. aprila 2018. godine, donijela je PRAVILNIK O UPISU U LJEKARSKU KOMORU CRNE GORE

Више

AUTO SLALOM TRKA (A09) ŠAMPIONAT BOSNE I HERCEGOVINE PRVENSTVO REPUBLIKE SRPSKE Auto 4x4 Klub POSEBNI PRAVILNIK Istočno Sarajevo godine

AUTO SLALOM TRKA (A09) ŠAMPIONAT BOSNE I HERCEGOVINE PRVENSTVO REPUBLIKE SRPSKE Auto 4x4 Klub POSEBNI PRAVILNIK Istočno Sarajevo godine AUTO SLALOM TRKA (A09) ŠAMPIONAT BOSNE I HERCEGOVINE PRVENSTVO REPUBLIKE SRPSKE Auto 4x4 Klub POSEBNI PRAVILNIK Istočno Sarajevo 18.06.2016 godine Pregled vremenskog rasporeda manifestacije auto slalom:

Више

1

1 POSEBNI PRAVILNIK MEMORIJAL MLADEN ŽULIĆ I MORENO KOMAR Buzet 22-23.06.2019 HAKS KUP U FORMULA DRIVER VOŽNJAMA PRVENSTVO AUTO I KARTING LIGE ZAPAD PRVENSTVO AUTO I KARTING SAVEZA ISTRE GENERALNI POKROVITELJI:

Више

CRNA GORA Komisija za tržište kapitala Komisija za tržište kapitala (u daljem tekstu: Komisija) na osnovu člana 30 stav 1, a u vezi sa članom 26 stav

CRNA GORA Komisija za tržište kapitala Komisija za tržište kapitala (u daljem tekstu: Komisija) na osnovu člana 30 stav 1, a u vezi sa članom 26 stav CRNA GORA Komisija za tržište kapitala Komisija za tržište kapitala (u daljem tekstu: Komisija) na osnovu člana 30 stav 1, a u vezi sa članom 26 stav 1 tačka 5) Zakona o tržištu kapitala ("Sl. list CG",

Више

Microsoft Word - PP SKRADIN doc

Microsoft Word - PP SKRADIN doc Brdska auto utrka 9. NAGRADA GRADA SKRADINA 2015. PRVENSTVO REPUBLIKE HRVATSKE NA BRDSKIM STAZAMA BRDSKO PRVENSTVO POVIJESNIH AUTOMOBILA ŠAMPIONAT BOSNE I HERCEGOVINE PRVENSTVO HAKS REGIJE JUG P O S E

Више

HRVATSKI AUTO I KARTING SAVEZ

HRVATSKI AUTO I KARTING SAVEZ HRVATSKI AUTO i KARTING SAVEZ AUTO SPORT KLUB KASTAVAC UDRUGA AUTO STAZA GROBNIK POSEBNI PRAVILNIK Međunarodna kružna auto utrka CROATIAN PRIX 2019 FIA Centralno europska zone Prvenstvo Republike Hrvatske

Више

BOSNA I HERCEGOVINA БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Brčko distrikt BiH Брчко дистрикт БиХ SKUPŠTINA СКУПШТИНА ZAKONODAVNO POVJERENSTVO ЗАКОНОДАВНА КОМИСИЈА ZAKONO

BOSNA I HERCEGOVINA БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Brčko distrikt BiH Брчко дистрикт БиХ SKUPŠTINA СКУПШТИНА ZAKONODAVNO POVJERENSTVO ЗАКОНОДАВНА КОМИСИЈА ZAKONO BOSNA I HERCEGOVINA БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Brčko distrikt BiH Брчко дистрикт БиХ SKUPŠTINA СКУПШТИНА ZAKONODAVNO POVJERENSTVO ЗАКОНОДАВНА КОМИСИЈА ZAKONODAVNA KOMISIJA Mladena Maglova 2, 76100 Brčko distrikt

Више

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja na temelju Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja o zaštiti pojedinaca u vezi

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja na temelju Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja o zaštiti pojedinaca u vezi Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja na temelju Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju

Више

HRVATSKI SPORTSKI SAVEZ GLUHIH POSLOVNIK O RADU ETIČKE KOMISIJE Osijek, Na osnovu članka 67. Statuta Hrvatskog sportskog saveza gluhih, a

HRVATSKI SPORTSKI SAVEZ GLUHIH POSLOVNIK O RADU ETIČKE KOMISIJE Osijek, Na osnovu članka 67. Statuta Hrvatskog sportskog saveza gluhih, a HRVATSKI SPORTSKI SAVEZ GLUHIH POSLOVNIK O RADU ETIČKE KOMISIJE Osijek, 12.09.2015. Na osnovu članka 67. Statuta Hrvatskog sportskog saveza gluhih, a sukladno odredbama Zakona o sportu i Etičkom kodeksu

Више

Акт је ступио на снагу године и објављен је у Службеном гласнику РС број 29/18 од године. На основу члана 499. став 4. и члана

Акт је ступио на снагу године и објављен је у Службеном гласнику РС број 29/18 од године. На основу члана 499. став 4. и члана Акт је ступио на снагу 15.03.2018. године и објављен је у Службеном гласнику РС број 29/18 од 13.04.2018. године. На основу члана 499. став 4. и члана 518. став 3. тачка 1) Закона о извршењу и обезбеђењу

Више

REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA GRAD LABIN Gradsko vijeće P R I J E D L O G KLASA: /15-01/ URBROJ: Labin, Na temelju

REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA GRAD LABIN Gradsko vijeće P R I J E D L O G KLASA: /15-01/ URBROJ: Labin, Na temelju REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA GRAD LABIN Gradsko vijeće P R I J E D L O G KLASA: 021-05/15-01/ URBROJ: 2144-01-01-15-1 Labin, 2015. Na temelju članka 35. stavak 2. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim

Више

ZvaniĊan prevod sa francuskog

ZvaniĊan prevod sa francuskog На основу члана 38. Статута Бејзбол савеза Србије од 18. 03. 2012. године, Управни одбор Бејзбол савеза Србије је на седници 26.01.2013. године донео ПРАВИЛНИК О РЕГИСТРАЦИЈИ ИГРАЧА ОПШТЕ ОДРЕДБЕ Члан

Више

REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO GOSPODARSTVA Temeljem Nacionalnog programa energetske učinkovitosti Republike Hrvatske za razdoblje i Odlu

REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO GOSPODARSTVA Temeljem Nacionalnog programa energetske učinkovitosti Republike Hrvatske za razdoblje i Odlu REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO GOSPODARSTVA Temeljem Nacionalnog programa energetske učinkovitosti Republike Hrvatske za razdoblje 2008.-2016. i Odluke ministra gospodarstva (KLASA: 402-01/14-01/828,

Више

Creative Dept

Creative Dept STATUT STUDENTSKOG ZBORA EDWARD BERNAYS VISOKE ŠKOLE ZA KOMUNIKACIJSKI MENADŽMENT Zagreb, 26. studenoga 2015. Na temelju odredbe čl. 7. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama (NN

Више

Правилник о начину и програму стручног оспособљавања и начину полагања стручног испита за службеника за јавне набавке Правилник је објављен у "Службен

Правилник о начину и програму стручног оспособљавања и начину полагања стручног испита за службеника за јавне набавке Правилник је објављен у Службен Правилник о начину и програму стручног оспособљавања и начину полагања стручног испита за службеника за јавне набавке Правилник је објављен у "Службеном гласнику РС", бр. 77/2014 и 83/2015. Опште одредбе

Више

Hrvatskog proljeća 34, Zagreb, Hrvatska Tel.: Fax.: HRVATSKI STRELIČAR

Hrvatskog proljeća 34, Zagreb, Hrvatska Tel.: Fax.: HRVATSKI STRELIČAR www.archery.hr Hrvatskog proljeća 34, 10040 Zagreb, Hrvatska Tel.: +385 1 2981 766 Fax.: +385 1 2981 768 E-mail: archery@archery.hr HRVATSKI STRELIČARSKI SAVEZ POSLOVNIK O RADU RAZVOJNOG POVJERENSTVA 1.

Више

OPIS POSLOVA I PODACI O PLAĆI MINISTARSTVO FINANCIJA, POREZNA UPRAVA, PODRUČNI URED ZAGREB - Poreznik III za utvrđivanje poreza i doprinosa na dobit O

OPIS POSLOVA I PODACI O PLAĆI MINISTARSTVO FINANCIJA, POREZNA UPRAVA, PODRUČNI URED ZAGREB - Poreznik III za utvrđivanje poreza i doprinosa na dobit O OPIS POSLOVA I MINISTARSTVO FINANCIJA, POREZNA UPRAVA, PODRUČNI URED ZAGREB - Poreznik III za utvrđivanje poreza i doprinosa na dobit Obavlja jednostavne upravne i druge stručne poslove za fizičke i pravne

Више

Microsoft Word - Pravilnik_o_radu_stalnih_komisija_IO

Microsoft Word - Pravilnik_o_radu_stalnih_komisija_IO FUDBALSKI SAVEZ CRNE GORE P R A V I L N I K O RADU STALNIH KOMISIJA IZVRŠNOG ODBORA FSCG Na osnovu člana 34 Statuta Fudbalskog saveza Crne Gore, Izvršni odbor FSCG, na sjednici održanoj dana 24.12.2013.godine,

Више

P R A V I L N I K o medijskom predstavljanju političkih subjekata u periodu od dana raspisivanja izbora do dana održavanja izbora Sarajevo, april 2010

P R A V I L N I K o medijskom predstavljanju političkih subjekata u periodu od dana raspisivanja izbora do dana održavanja izbora Sarajevo, april 2010 P R A V I L N I K o medijskom predstavljanju političkih subjekata u periodu od dana raspisivanja izbora do dana održavanja izbora Sarajevo, april 2010. godine Na osnovu člana 16.18 Izbornog zakona Bosne

Више

Hrvatski radioamaterski savez Zagreb, Dalmatinska 12 Ur. broj 209/018 Zagrebu 4. rujna Na temelju članka 40. Statuta Hrvatskog radioamater

Hrvatski radioamaterski savez Zagreb, Dalmatinska 12 Ur. broj 209/018 Zagrebu 4. rujna Na temelju članka 40. Statuta Hrvatskog radioamater Hrvatski radioamaterski savez 10000 Zagreb, Dalmatinska 12 Ur. broj 209/018 Zagrebu 4. rujna 2018. Na temelju članka 40. Statuta Hrvatskog radioamaterskog Saveza (u daljnjem tekstu: Savez) Izvršni odbor

Више

Temeljem članka 29

Temeljem članka 29 Temeljem članka 19. stavak 1. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ("Narodne novine" broj 86/08., 61/11. i 4/18.) tajnik Osječko-baranjske županije, raspisuje

Више

DEFINICIJE I TERMINOLOGIJA

DEFINICIJE I TERMINOLOGIJA DEFINICIJE I TERMINOLOGIJA Apel Apsolutni rekord ASN Auto cross Auto rally Auto speedway Auto utrke na brdskim stazama Auto utrke na kružnim stazama Autobal Autodrom Autoskijering Autoslalom Autošport

Више

Број: 07

Број: 07 РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ ЗАВОД ЗА ОБРАЗОВАЊЕ ОДРАСЛИХ Вука Караџића бр. 1, Бањалука, тел: 051/228-282, факс: 051/227-863, www.mpoo.org, е-mail: mpoo@mpoo.vladars.net Број: 07/5.4.2/248-5-43/19

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ Број: /1 Дана, године На основу члана 16. Уредбе о буџетском рачуноводству ("Службени гла

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ Број: /1 Дана, године На основу члана 16. Уредбе о буџетском рачуноводству (Службени гла УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ Број: 04-254/1 Дана, 6.4.2016. године На основу члана 16. Уредбе о буџетском рачуноводству ("Службени гласник РС", број 125/03 и 12/06), а у вези са чланом

Више

P R A V I L N I K o medijskom predstavljanju političkih subjekata u razdoblju od dana raspisivanja izbora do dana odrţavanja izbora Sarajevo, travanj

P R A V I L N I K o medijskom predstavljanju političkih subjekata u razdoblju od dana raspisivanja izbora do dana odrţavanja izbora Sarajevo, travanj P R A V I L N I K o medijskom predstavljanju političkih subjekata u razdoblju od dana raspisivanja izbora do dana odrţavanja izbora Sarajevo, travanj 2010. godine 1 Temeljem članka 16.18 Izbornog zakona

Више

Microsoft Word - HR Zakon o pravobranitelju za djecu_Ombudsman for children Act

Microsoft Word - HR Zakon o pravobranitelju za djecu_Ombudsman for children Act EU-projekt: Podrška Pravosudnoj akademiji: Razvoj sustava obuke za buduće suce i državne odvjetnike EU-project: Support to the Judicial Academy: Developing a training system for future judges and prosecutors

Више

Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/0

Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (Službene novine Federacije BiH, br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/0 Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i člana 20a. stav (3) Zakona o radu ("Službene novine

Више

P/ Na temelju članka 23. Statuta Hrvatske energetske regulatome agencije, klasa: /13-01/05, urbroj: /13-14, od 16. listopada i

P/ Na temelju članka 23. Statuta Hrvatske energetske regulatome agencije, klasa: /13-01/05, urbroj: /13-14, od 16. listopada i P/115144 Na temelju članka 23. Statuta Hrvatske energetske regulatome agencije, klasa: 011-01/13-01/05, urbroj: 371-01/13-14, od 16. listopada 2013. i članka 22. stavka 1. Pravilnika o unutarnjoj reviziji

Више

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БРОЈ II ОПШТИНЕ БАТОЧИНА ГОДИНА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ БАТОЧИНА БАТОЧИНА године ГОДИНА БРОЈ 2 На основу чла

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БРОЈ II ОПШТИНЕ БАТОЧИНА ГОДИНА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ БАТОЧИНА БАТОЧИНА године ГОДИНА БРОЈ 2 На основу чла ОПШТИНЕ 23.01.2018. године ГОДИНА 2018. БРОЈ 2 На основу члана 121. и 138. став 1. и 2. Закона о спорту,,службени гласник РС број 10/2016), члана 31.Правилника о о одобравању и финансирању програма којима

Више

ISSN Službeno glasilo Grada Knina broj siječnja GODINA 1/ siječnja BROJ 1 S A D R Ž A J O D L U K A o određivanju sl

ISSN Službeno glasilo Grada Knina broj siječnja GODINA 1/ siječnja BROJ 1 S A D R Ž A J O D L U K A o određivanju sl ISSN 1849-4005 GODINA 1/16 25. siječnja 2016. BROJ 1 S A D R Ž A J O D L U K A o određivanju službenika za informiranje...2 GRADONAČELNIK KLASA: 119-01/16-01/1 URBROJ: 2182/10-02-16-1 Knin, 15. siječnja

Више

HRVATSKA KOMORA

HRVATSKA KOMORA HRVATSKA KOMORA MEDICINSKIH SESTARA Na temelju članka 15. i 26. Zakona o sestrinstvu ("Narodne novine" br. 121/03., 117/08 i 57/11),i članka 19. Statuta Hrvatske komore medicinskih sestara Vijeće Komore

Више

REPUBLIKA HRVATSKA

REPUBLIKA HRVATSKA REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA GRAD OSIJEK GRADONAČELNIK PRIJEDLOG RJEŠENJA o sklapanju ugovora o pružanju platnih usluga OTP Banka d.d. Osijek, prosinac 2015. Materijal pripremio: Upravni

Више

BOSNA I HERCEGOVINA

BOSNA I HERCEGOVINA BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE KANTON SARAJEVO OPĆINA CENTAR JU OŠ «SILVIJE STRAHIMIR KRANJČEVIĆ», SARAJEVO POSLOVNIK O RADU KOMISIJE ZA EVIDENTIRANJE ZAPOSLENIKA ZA ČIJIM RADOM JE

Више

RADNA VERZIJA Na osnovu člana 15. i člana 16. stav 1. Zakona o Vladi Zeničko-dobojskog kantona prečišćeni tekst ( Službene novine Zeničko-dobojskog ka

RADNA VERZIJA Na osnovu člana 15. i člana 16. stav 1. Zakona o Vladi Zeničko-dobojskog kantona prečišćeni tekst ( Službene novine Zeničko-dobojskog ka RADNA VERZIJA Na osnovu člana 15. i člana 16. stav 1. Zakona o Vladi Zeničko-dobojskog kantona prečišćeni tekst ( Službene novine Zeničko-dobojskog kantona, broj: 7/10) i člana 36. stav (3) alineja prva

Више

Број: 510/11 Бања Лука, године На основу члана 9. Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Универзитета, Научн

Број: 510/11 Бања Лука, године На основу члана 9. Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Универзитета, Научн Број: 510/11 Бања Лука, 26.04.2011. године На основу члана 9. Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Универзитета, Научно-наставно вијеће Архитектонско-грађевинског факултета

Више

PRAVILNIK O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA

PRAVILNIK O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA Temeljem čl. 3. i čl. 7. Zakona o zaštiti osobnih podataka (NN 103/03, 118/06, 41/08, 130/11, 106/12), čl. 4. i čl. 5. Zakona o radu (NN 93/14, 127/17) i čl. 18. Statuta Narodne knjižnice i čitaonice Murter,

Више

KRAPINSKO-ZAGORSKA ZUPANIJA Gimnazija Antuno Gustava Matosa Zabok Uvjeti postavanja Gimnazije Antuna Gustava Matosa kao posrednika za povremeno zaposl

KRAPINSKO-ZAGORSKA ZUPANIJA Gimnazija Antuno Gustava Matosa Zabok Uvjeti postavanja Gimnazije Antuna Gustava Matosa kao posrednika za povremeno zaposl KRAPINSKO-ZAGORSKA ZUPANIJA Gimnazija Antuno Gustava Matosa Zabok Uvjeti postavanja Gimnazije Antuna Gustava Matosa kao posrednika za povremeno zaposljavanje ucenika 1) Gimnazija Antuna Gustava Matosa

Више

Na osnovu člana 17, Statuta Udruženja graďana ''Nešto Više'', Skupština Udruženja graďana ''Nešto Više'' je na svojoj sjednici, održanoj g

Na osnovu člana 17, Statuta Udruženja graďana ''Nešto Više'', Skupština Udruženja graďana ''Nešto Više'' je na svojoj sjednici, održanoj g Na osnovu člana 17, Statuta Udruženja graďana ''Nešto Više'', Skupština Udruženja graďana ''Nešto Više'' je na svojoj sjednici, održanoj 05.07.2008. godine, usvojila POSLOVNIK O RADU Skupštine Udruženja

Више

На основу члана 55. став 7. Закона о високом образовању ( Службени гласник Републике Србије, бр. 76/2005, 100/2007, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013

На основу члана 55. став 7. Закона о високом образовању ( Службени гласник Републике Србије, бр. 76/2005, 100/2007, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013 На основу члана 55. став 7. Закона о високом образовању ( Службени гласник Републике Србије, бр. 76/2005, 100/2007, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013, 90/2014, 45/15 и 68/2015 аутентично тумачење) и члана

Више

Microsoft Word - Pravilnik o reklamaciji Sport Vision.doc

Microsoft Word - Pravilnik o reklamaciji Sport Vision.doc PRAVILNIK O POSTUPANJU PO REKLAMACIJI POTROŠAČA ZA ROBU KUPLJENU PUTEM ON LINE PRODAVNICE Preduzeće Sport Vision d.o.o., Beograd-Novi Beograd, donosi ovaj Pravilnik i njime definiše postupak resavanja

Више

Srijeda, SLUŽBENE NOVINE FEDERACIJE BiH Broj 62 - Strana 77 pravilnika, zadržava pravo da u tom statusu okonča započetu specijalizaciju,

Srijeda, SLUŽBENE NOVINE FEDERACIJE BiH Broj 62 - Strana 77 pravilnika, zadržava pravo da u tom statusu okonča započetu specijalizaciju, Srijeda, 12. 8. 2015. SLUŽBENE NOVINE FEDERACIJE BiH Broj 62 - Strana 77 pravilnika, zadržava pravo da u tom statusu okonča započetu specijalizaciju, odnosno subspecijalizaciju. (3) Na osnovu podnijetog

Више

ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ ПРАВИЛНИК О ИЗБОРИМА СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Ниш, Aприл године

ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ ПРАВИЛНИК О ИЗБОРИМА СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Ниш, Aприл године ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ ПРАВИЛНИК О ИЗБОРИМА СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Ниш, Aприл 2014. године На основу члана 178. Статута Природно-математичког факултета Универзитета у Нишу и члана

Више

PREDLOŽAK POSEBNOG PRAVILNIKA ZA ORGANIZATORE BRDSKIH NATJECANJA U 2008

PREDLOŽAK POSEBNOG PRAVILNIKA ZA ORGANIZATORE BRDSKIH NATJECANJA U 2008 Brdska auto utrka PRVENSTVO REPUBLIKE HRVATSKE NA BRDSKIM STAZAMA BRDSKO PRVENSTVO POVIJESNIH AUTOMOBILA ŠAMPIONAT BOSNE I HERCEGOVINE PRVENSTVO HAKS REGIJE JUG P O S E B N I P R A V I L N I K ORGANIZATOR:

Више

Година XLV, број 136, 11. октобар На основу члана 89. Закона о високом образовању ( Службени Гласник РС, број 76/05), чл. 95. и 96. Статута

Година XLV, број 136, 11. октобар На основу члана 89. Закона о високом образовању ( Службени Гласник РС, број 76/05), чл. 95. и 96. Статута Година XLV, број 136, 11. октобар 2007. 279 На основу члана 89. Закона о високом образовању ( Службени Гласник РС, број 76/05), чл. 95. и 96. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду,

Више

dozvola_operator_oieiek_hr

dozvola_operator_oieiek_hr REGULATORNA KOMISIJA ZA ENERGIJU U FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE - F E R K РЕГУЛАТОРНА КОМИСИЈА ЗА ЕНЕРГИЈУ У ФЕДЕРАЦИЈИ БОСНЕ И XЕРЦЕГОВИНЕ Ф Е Р К DOZVOLA ZA RAD OPERATORU ZA OIEiEK NAZIV IMATELJA DOZVOLE:

Више

Microsoft Word - 1 Pravilnik o radu veca grupacija_2018

Microsoft Word - 1 Pravilnik o radu veca grupacija_2018 06-01 Број: 06-5537/4-2018 На основу члана 47. став 3. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 201/18), Сенат Универзитета, по указаној потреби, на седници одржаној 12.12.2018.

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ Središte Rijeka Broj: 132-MŽ/2014 Pula, Međužupanijska liga NS Rijeka Natjecateljska godina 2014/2015. Glasnik br

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ Središte Rijeka Broj: 132-MŽ/2014 Pula, Međužupanijska liga NS Rijeka Natjecateljska godina 2014/2015. Glasnik br HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ Središte Rijeka Broj: 132-MŽ/2014 Pula, 20.02.2015. Međužupanijska liga NS Rijeka Natjecateljska godina 2014/2015. Glasnik br. 19 Klubovima Povjereniku natjecanja Povjereniku suđenja

Више

Na osnovu člana 21.2 Pravilnika takmičenja međunarodne kružne trke Nagrada Beograda 2017, Organizator donosi BILTEN 1 Izdat dana godine 1

Na osnovu člana 21.2 Pravilnika takmičenja međunarodne kružne trke Nagrada Beograda 2017, Organizator donosi BILTEN 1 Izdat dana godine 1 Na osnovu člana 21.2 Pravilnika takmičenja međunarodne kružne trke Nagrada Beograda 2017, Organizator donosi BILTEN 1 Izdat dana 26.08.2017. godine 1 PROGRAM Subota 26. Avgust 08:00-11:45 Verifikacioni

Више

ЗА ГРАЂАНЕ И ПРИВРЕДУ МОДЕЛ АДМИНИСТРАТИВНОГ ПОСТУПКА ИЗДАВАЊЕ ПОРЕСКОГ УВЕРЕЊА Област: Локална пореска администрација- изворна надлежност Ко покреће

ЗА ГРАЂАНЕ И ПРИВРЕДУ МОДЕЛ АДМИНИСТРАТИВНОГ ПОСТУПКА ИЗДАВАЊЕ ПОРЕСКОГ УВЕРЕЊА Област: Локална пореска администрација- изворна надлежност Ко покреће ЗА ГРАЂАНЕ И ПРИВРЕДУ МОДЕЛ АДМИНИСТРАТИВНОГ ПОСТУПКА ИЗДАВАЊЕ ПОРЕСКОГ УВЕРЕЊА Област: Локална пореска администрација- изворна надлежност Ко покреће поступак и начин покретања поступка Порески обвезник,

Више

Microsoft Word - Zajednička komunikacija o provedbi presude „IP Translator” v1.1

Microsoft Word - Zajednička komunikacija o provedbi presude „IP Translator” v1.1 Zajednička komunikacija o provedbi presude IP Translator v1.1, 20. studenoga 2013. Dana 19. lipnja 2012. Sud je donio presudu u slučaju C-307/10 IP Translator, pružajući sljedeće odgovore na upućena pitanja:

Више

Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranj

Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranj Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranju javnih potreba Grada Varaždina ( Službeni vjesnik

Више

Aneks Dodatku - A07/OPZ 2019 ANEKS DODATKU A07 - OCJENSKO SPRETNOSNE VOŽNJE TEMELJNE ODREDBE: Članak 1. Upravni odbor Zagrebačkog automobilističkog sa

Aneks Dodatku - A07/OPZ 2019 ANEKS DODATKU A07 - OCJENSKO SPRETNOSNE VOŽNJE TEMELJNE ODREDBE: Članak 1. Upravni odbor Zagrebačkog automobilističkog sa Aneks Dodatku - A07/OPZ 2019 ANEKS DODATKU A07 - OCJENSKO SPRETNOSNE VOŽNJE TEMELJNE ODREDBE: Članak 1. Upravni odbor Zagrebačkog automobilističkog saveza, kao organizacijski i upravni nositelj (u daljnjem

Више

Zakon o poljoprivrednoj savjetodavnoj službi HRVATSKI SABOR 1224 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim

Zakon o poljoprivrednoj savjetodavnoj službi HRVATSKI SABOR 1224 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim HRVATSKI SABOR 1224 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O POLJOPRIVREDNOJ SAVJETODAVNOJ SLUŽBI Proglašavam Zakon o poljoprivrednoj savjetodavnoj službi,

Више

На основу члана 65. став 1. и 5. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 88/2017, 27/ др. закон и 73/2018) и члана 46. став 1. т

На основу члана 65. став 1. и 5. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 88/2017, 27/ др. закон и 73/2018) и члана 46. став 1. т На основу члана 65. став 1. и 5. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 88/2017, 27/2018 - др. закон и 73/2018) и члана 46. став 1. тачка 48. Статута Универзитета у Нишу ( Гласник Универзитета

Више

DRŽAVNI ARHIV U BJELOVARU

DRŽAVNI ARHIV U BJELOVARU DRŽAVNI ARHIV U BJELOVARU PRAVILNIK O POSTUPAJIU U PREDMETIMA BAGATELNE NABAVE Bjelovar, 15. listopad 2014. Na temelju članka 18. stavka 3. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine br.90/11, 83/13, 143/13)

Више

SINDKALNA ORGANIZACIJA SUDOVA ZA PREKRŠAJE CRNE GORE PRAVILNIK O RADU NADZORNOG ODBORA PREDLOG SINDIKALNA ORGANIZACIJA SUDOVA ZA PREKRŠAJE Djel.br. /1

SINDKALNA ORGANIZACIJA SUDOVA ZA PREKRŠAJE CRNE GORE PRAVILNIK O RADU NADZORNOG ODBORA PREDLOG SINDIKALNA ORGANIZACIJA SUDOVA ZA PREKRŠAJE Djel.br. /1 PREDLOG SINDIKALNA ORGANIZACIJA SUDOVA ZA PREKRŠAJE Djel.br. /17 Podgorica, 2017. godine POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovim poslovnikom bliže se uređuju pravila i načina rada

Више

Пословник о раду Одсека за

Пословник о раду Одсека за УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ФИЛОЗOФСКИ ФАКУЛТЕТ Број: 02-685/1 Дана, 17.12.2018. године На основу члана 26 Статута Филозофског факултета, Савет Факултета je на седници одржаној дана 17.12.2018. године усвојио

Више

"Службени гласник РС", бр. 21/96 ПРАВИЛНИК О УСЛОВИМА, НАЧИНУ И ПРОГРАМУ ПОЛАГАЊА СТРУЧНОГ ИСПИТА ЗА ОБАВЉАЊЕ ПОСЛОВА ИЗРАДЕ ПРОЈЕКАТА И ЕЛАБОРАТА И И

Службени гласник РС, бр. 21/96 ПРАВИЛНИК О УСЛОВИМА, НАЧИНУ И ПРОГРАМУ ПОЛАГАЊА СТРУЧНОГ ИСПИТА ЗА ОБАВЉАЊЕ ПОСЛОВА ИЗРАДЕ ПРОЈЕКАТА И ЕЛАБОРАТА И И "Службени гласник РС", бр. 21/96 ПРАВИЛНИК О УСЛОВИМА, НАЧИНУ И ПРОГРАМУ ПОЛАГАЊА СТРУЧНОГ ИСПИТА ЗА ОБАВЉАЊЕ ПОСЛОВА ИЗРАДЕ ПРОЈЕКАТА И ЕЛАБОРАТА И ИЗВОЂЕЊА ГЕОЛОШКИХ ИСТРАЖИВАЊА Члан 1. Овим правилником

Више

ОСТВАРИВАЊЕ ПРАВА НА ПРИСТУП ИНФОРМАЦИЈАМА ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА Остваривање права на слободан приступ информацијама од јавног значаја регулисано је Закон

ОСТВАРИВАЊЕ ПРАВА НА ПРИСТУП ИНФОРМАЦИЈАМА ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА Остваривање права на слободан приступ информацијама од јавног значаја регулисано је Закон ОСТВАРИВАЊЕ ПРАВА НА ПРИСТУП ИНФОРМАЦИЈАМА ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА Остваривање права на слободан приступ информацијама од јавног значаја регулисано је Законом о слободном приступу информацијама од јавног значаја

Више

Pravilnik o uvjetima i načinu povrata plaćene trošarine na dizelsko gorivo za pogon strojeva za pripremu površina u razminiranju NN 1/20

Pravilnik o uvjetima i načinu povrata plaćene trošarine na dizelsko gorivo za pogon strojeva za pripremu površina u razminiranju NN 1/20 NN 1/2019 (2.1.2019.), Pravilnik o uvjetima i načinu povrata plaćene trošarine na dizelsko gorivo za pogon strojeva za pripremu površina u razminiranju MINISTARSTVO FINANCIJA Na temelju članka 106. stavka

Више