Microsoft Word - Sl.list doc

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Microsoft Word - Sl.list doc"

Транскрипт

1 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРБАС БРОЈ 3. ВРБАС 16. ЈУН ГОДИНА XLI 57. На основу члана 39. Закона о локалној самоуправи («Службени гласник Републике Србије», број 9/2002, 33/2004 и 135/2004) и члана 30. и 93. став 1. Статута општине Врбас («Службени лист општине Врбас», број 3/2002, 5/2002 и 10/2004) Скупштина општине Врбас, на седници одржаној дана 16. јуна године, донела је П О С Л О В Н И К О ИЗМЕНАМА ПОСЛОВНИКА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ВРБАС Члан 1. У Пословнику Скупштине општине Врбас («Службени лист општине Врбас», број 11/2004) у члану 44. у ставу 2. реч: «четири» замењује се са речи: «три». Члан 2. Овај Пословник ступа на снагу осмог дана од дана објављивања у «Службеном листу општине Врбас». Број:011-23/2005-II/01 Дана:16. јуна године ВРБАС П Р Е Д С Е Д Н И К Скупштине општине

2 Број: 3. Страна 70. Службени лист општине Врбас, 16. јун године 58. На основу члана 18. Закона о локалној самоуправи («Службени гласник Републике Србије», број 9/2002, 33/2004 и 135/2004), члана 64. и 65. Закона о буџетском систему («Службени гласник Републике Србије», број 9/2002 и 87/2002), члана 6. и 7. Уредбе о буџетском рачуноводству («Службени гласник Републике Србије», број 125/2003) и чл.100.статута општине Врбас («Службени лист општине Врбас», број 3 и 5/02), а у вези члана 65.Статута општине Врбас («Службени лист општине Врбас», број 7/99), Скупштина општине Врбас, на седници одржаној дана 16. јуна године донела је О Д Л У К У О ЗАВРШНОМ РАЧУНУ БУЏЕТА ОПШТИНЕ ВРБАС ЗА 2004.ГОДИНУ I ОПШТИ ДЕО Члан 1. Укупно остварени и распоређени приходи буџета у 2004.год. су: 1.Укупно остварени приходи Укупно распоређени приходи Издвајaња у сталну буџетску резерву Распоређено на кориснике Остварени вишак прихода износи (стање на текућем рачуну на дан год.) Члан 2. Преглед остварених прихода по изворима и расхода по наменама и корисницима за период год. до год. у односу на планирани је следећи:

3 Број: 3. Страна 81. Службени лист општине Врбас, 16. јун године Члан 3. Стање сталне буџетске резерве општине Врбас на дан год. Износи ,23 дин и обухвата : 1.Почетно стање ,23 2.Издвојена средства у 2004.год ,00 Члан 4. Ова одлука ступа на снагу осмог дана од објављивања у «Службеном листу општине Врбас». Број: /2005-II/01 Дана:16.јуна године ВРБАС Председник Скупштине општине 59. На основу члана 1. Закона о сахрањивању и гробљима ("Службени гласник Републике Србије", број 20/77, 24/85, 53/93, 67/93 и 48/94), члана 2. и 4. Закона о комуналним делатностима ("Службени гласник Републике Србије", број 16/97 и 42/98) и члана 30. Статута општине Врбас («Службени лист општине Врбас», број 3/2002, 5/2002 и 10/2004), Скупштина општине Врбас, на седници одржаној дана 16. јуна године, донела је: О Д Л У К У О САХРАЊИВАЊУ И ГРОБЉИМА I. ОПШТЕ ОДРЕДЕ Члан 1. Oвом Одлуком прописује се начин организовања послова на уређивању и одржавању гробаља и гробова, начин преузимања, превоза, смештаја, чувања сахрањивања умрлих лица и други неопходни услови за обављање погребне делатности. Члан 2. Уређивање и одржавање гробаља у смислу ове Одлуке је изградња и одржавање гробних поља са гробним местима, односно парцелама за гробове, гробнице, изградња и одржавање саобраћајница, изградња инсталација, објеката и уређаја, подизање и одржвање зеленила, одржавање чистоће и други послови који су у вези са одржавањем гробаља и обављањем погребне делатности.

4 Број: 3. Страна 82. Службени лист општине Врбас, 16. јун године Члан 3. Послове уређивања и одржавање гробаља, сахрањивање и друге послове погребне делатности у граду Врбасу обавља Јавно комунално предузеће ''Стандард'' из Врбаса (у даљем тексту Предузеће). О уређивању и одржавању гробаља ван града Врбаса у насељеним местима општине старају се месне заједнице тих насељених места у складу са Законом и овом Одлуком. Члан 4. су: Гробља у редовној употреби за сахрањивање умрлих на територији општине Врбас у Врбасу Србобрански пут у Куцури у Ул. Владимира Назора у Б.Д.Пољу у Ул. Милоша Обилића у Змајеву у Ул. Срборански пут у Равном Селу у Ул. Петра Драпшина у Савином Селу у Ул. Јанка Чмелника Члан 5. Употреба гробља за сахрањивање може престати због санитарних и урбанистичких разлога. Одлуку о стављању гробља ван употребе доноси Скупштина општине. Члан 6. Посете гробљу дозвољене су сваког дана од 07,00 до 18,00 часова. Мртвачница на гробљу мора бити отворена сваког дана: У летњем периоду од 01. априла до 31. октобра од 09,00 до 18,00 часова. У зимском периоду од 01. новембра до 31. марта од 09,00 до 16,00 часова. II. УРЕЂИВАЊЕ И ОДРЖАВАЊЕ ГРОБЉА Члан 7. Уређивање и одржавање гробља обавља се у складу са посебним Правилником које доноси Предузеће. Простор на гробљима намењен за сахрањивање дели се на парцеле унутар којих се налазе гробна места. Гробна места уређују се и одржавају у складу са пројектом гробља Члан 8. Под гробним местом у смислу ове Одлуке подразумева се гроб, гробница, уређена парцела за смештај посмртних остатака. Гробно место не може бити предмет правног промета између трећих лица.

5 Број: 3. Страна 83. Службени лист општине Врбас, 16. јун године Члан 9. Изградња гробница и уређених парцела, подизање надгробног споменика и других спомен обележја врши се у складу са условима прописаним овом Одлуком и пројектом гробља. Члан 10. О одржавању гробних места и надгробних обележја на гробним местима стара се породица, сродници умрлог и друга лица која имају обавезе уређивања и оржавања гробних места. Лица из става 1. овог члана могу уређивање и одржавање гробних места поверити Предузећу. Члан 11. На гробљима се могу изводити радови у вези са подизањем надгрoбних споменика и других спомен обележја као и други радови који не спадају у текуће одржавање у складу са пројектом гробља и уклањање надгробних споменика и других спомен обележја уз претходно одобрење предузеће односно месне заједнице у насељеним местима. Предузеће је дужно да без одлагања обавести комуналног инспектора о извођењу радова без одобрења из става 1. Овог члана. Члан 12. Радови на текућем одржавању надгробних споменика и других спомен обележја могу се изводити без претходног одобрења. Под текућим одржавањем у смислу става 1. овог члана подразумева се замена слике, бојење слова, поправка појединих елемената надгробних споменика и спомен обележја, замена дрвених симбола (крст, табла, пирамида и сл.). Члан 13. Извођач занатских радова дужан је да: - грађевински мaтеријал (песак, шљунак и друго) може држти само на оном месту где предузеће односно месна заједница одреди и то у најкраћем вемену које јe потребно за извођење радова, тако да не омета приступ и кретање посетилаца гробља, а у случају прекида и после завршетка радова дужан је да уклони вишак материјала а место извођења радова и држања материјала без одлагања, а најдуже у року од 24 сата доведе у првобитно стање, - за превоз материјала потребног за извођење занатских радова на гробљима користи само путеве и стазе које одреди предузеће Члан 14. Сви радови на гробљу и појединим деловима гробља могу се вршити само радним данима и то у периоду од 6,00 до 18,00 часова. Извођачу занатских радова који се не придржава одредаба члана 13. и одредаба о реду на гробљима Предузеће може забранити рад на гробљима.

6 Број: 3. Страна 84. Службени лист општине Врбас, 16. јун године Ако извђач занатских радова приликом извођења радова учини штету дужан је да је отклони, а у супротном Предузеће ће то учинити на његов трошак. Члан 15. На гробљима је забрањено: 1. постављање надгробних споменика, спомен обележја и других ознака који нису у вези са сахрањеним лицима на гробљу, 2. постављање знака на гробницама, надгробним споменицима и другим спомен обележјима, која изгледом, знацима и натписом врећају патриотска, верска, национална или друга осећања грађана, 3. наношење штете надгробним споменицима и другим спомен обележјима као и другим предметима на гробним местим, 4. оштећење гробова, гробница, уређених парцела и објеката који служе за одржавање и коришћење гробља, 5. нарушавање мира на гробљу, 6. сађење око гробова и гробница свих дрвенасти врста лишћара, четинара, шибља и другог растиња без одобрења Предузећа, 7. прескакање ограде, гажења зелених површина, ломљење дрвећа, кидање цвећа и других засада, 8. гажење, прљање и скрнављење гробних места, 9. увођење животиња, 10. вожење бицикла, мотоцикла и другог моторног возила, уколико за то није издато посебно одобрење Предузећа, 11. стварање нечистоће на стазама, путевима и зеленим површинама и бацање увелог цвећа и других предмета, 12. фотографисање у виду заната без одобрења Предузећа, 13. продавање робе, 14. вршење других недозвољених радњи које Предузеће утврди општим актом. Члан 16. Предузеће је дужно да обезбеди ред, мир и чистоћу на гробљима из члана 3 став 1 ове Одлуке. Предузеће доноси општи акт, којим ближе уређује одржавање реда на гробљу и обављање погребне делатности у складу са овом Одлуком. Предузеће је дужно да на улазу у гробље истакне акт из става 2. овог члана. III. САХРАЊИВАЊЕ Члан 17. Под сахрањивањем у смислу ове Одлуке подразмева се укоп посмртних остатака умрлих као и друге радње које се у том циљу предузимају. Покопавање умрлог у гробљу врши се у гроб или гробницу. Сахрањивање се врши из мртвачнице.

7 Број: 3. Страна 85. Службени лист општине Врбас, 16. јун године У насељеним местима општине где у гробљима нису изграђене мртвачнице сахрањивање се може вршити и од куће, односно стана. Одобрење за сахрањивање у одређено гробље гробницу или гробно место издаје Предузеће односно месна заједница на основу потврде надлежног органа Општинске управе и поднете пријаве. Без одобрења из претходног става не може се приступити припреми гроба, отварању гробнице нити сахрањивање. Члан 18. Сахрањивање се пријављује Предузећу одмах након издавања потврде о смрти, а најкасније у року од 2 сата од момента издавања наведене потврде. У граду Врбасу и у насељени местима где постоји мртвачница погребна служба Предузећа је дужна да пренесе посмртне остатке умрлих у мртвачницу одмах по издавању дозволе, односно потврде о смрти надлежне здравствене службе, с тим што су сродници умрлог дужни да посмртне остатке умрлог предају Погребној служби предузећа. Забрањено је сахрањивање умрлог из куће или стана у граду Врбасу односно местима где постоји мртвачница. На гробљима у насељним метима где нису изграђене мртвачнице посмртни остаци умрлог до сахране чувају се на месту које одреди породица, односно сродници умрлог. Члан 19. О сахрани умрлог дужна су да се старају лица која су по постојећим прописима или по основу уговора била обавезна да га издржавају, односно да се старају о њему. Ако не постоје лица из претходног става сахрањивање ће обавити Центар за социјални рад општине Врбас на терет средстава социјалне заштите обезбеђених за те намене. Ако лица из става 1. овог члана не желе да обезбеде сахрањивање, сахрањивање ће обезбедити Центар за социјални рад општине Врбас о трошку и на терет ових лица. Члан 20. Здравствене установе и установе социјалне заштите (у даљем тексту: установе) дужне су да пријаве Предузећу сваки случај смрти у установама лица која су имала пребивалиште на територији града Врбаса. По утврђеној смрти посмртне остатке умрлог у установама као и ван установа, Предузеће преузима, превози и смешта у мртвачницу на градском гробљу. У случајевима из става 2. овог члана посмртне остатке умрлог могу преузети и превозити до градске мртвачнице и друга предузећа и предузетници који су регистровани за пружање ове услуге и испуњавају услове у складу са Законом. Члан 21. Ако се сахрана обавља на гробљу у Врбасу посмртни остаци умрлог морају се сместити у просторију одређену за испраћај најкасније 2 сата пре времена одређеног за сахрану. Члан 22. Лица запослена на пословима сахрањивања у Предузећу односно лица запослена на пословима сахрањивања у месним заједницама по насељеним местима општине морају присуствовати покопу умрлог и дужни су ту чињницу унети у књигу евиденције умрлих одмах после извршене сахране.

8 Број: 3. Страна 86. Службени лист општине Врбас, 16. јун године Члан 23. O умрлима, месту где су покопани и гробовима води се евиденција. Евиденција из става 1. овог члана садржи: презиме, очево име и име умрлог, дан, месец и годину рођења, место, општину и републику његовог рођења, број парцеле гробног места, тј. ближе одређење гробног места, занимање, узрок смрти, дан, месец и годину смрти односно сахране, број одобрења за покопавање и примедбе. Евиденцију води Предузеће односно месна заједница. Члан 24. Време сахрањивања (дан и час) одређује Предузеће, односно месна заједница у споразуму са породицом и сродницима умрлог у складу са месним обичајима и одредбама ове Одлуке. Приликом сахрањивања може се организовати погребна свечаност по жељи породице, сродника или других лица. Члан 25. Лица која обављају сахрањивање морају носити пригодну свечану униформу које одреди Предузеће. Члан 26. Сахрањивање се може извршити најраније по истеку 24 часа од момента наступња смрти. Члан 27. Приликом пријаве сахране Предузеће односно месна заједница одређују гробно место за сахрањивање. Гробно место даје се на коришћење, односно у закуп породици односно сродницима умрлог на основу посебног уговора. Гробно место и урђена парцела дају се у закуп на време трајања од најмање 10 година. Гробница даје се у закуп на време од најмање 30 година. Члан 28. Ближе одредбе о уређењу, коришћењу и одржавању гробља, начину покопавања, врсти гробова и гробница, есхумацији и одржавању реда на гробљу, склапању уговора о закупу земљишта за гробнице и гробове, као и евентуално обављање припремних послова везаних за сахрањивање (коришћење просторије за одмор и окрепљење породице умрлог, исписивање огласа и посмртница и сл.), уређују се посебним Правилником који доноси Предузеће, односно месне заједнице по насељеним местима општине Врбас, уз сагласност председника Општине. Члан 29. Предузеће је дужно да сваког дана од 00 до 24 сата пружа услуге преузимања, превоза, смештаја и чувања посмртних остатака умрлих.

9 Број: 3. Страна 87. Службени лист општине Врбас, 16. јун године IV. НАДЗОР Члан 30. Надзор над спровођењем одредаба ове Одлуке врши комунална инспекција Општинске управе Врбас. да: Комунални инспектор је поред овлашћења утврђених у закону овлашћен и дужан - донесе налог о уклањању обележја или других ознака које нису у вези са сахрањеним лицима на гробљу, - донесе налог о уклањању натписа и других обележја, односно ознака на гробовима и гробницама којима се вређају патриотска, верска, национална и друга осећања грађана, - предузима и друге мере у складу са Законом и овом одлуком. V. КАЗНЕНЕ ОДРЕДБЕ Члан 31. Новчаном казном од ,00 до ,00 динара казниће се установе за прекршај из члана 20. став 1. ове Одлуке. Новчаном казном од 2.000,00 до ,00 динара казниће се одговорно лице у установи за прекршај из члана 20. став 1. Одлуке. Члан 32. Новчаном казном од ,00 до ,00 динара казниће се за прекршај предузеће ако: 1. Уређивање и одржавање гробља не обавља у складу са посебним правилником о одржавању гробља (члан 7. Одлуке), 2. Не обавести комуналног инспектора о извођењу радова без одобрења (члан 11. Одлуке), 3. Не обезбеди ред, мир и чистоћу на гробљу, на улазу у гробље и не истакне општи акт којим ближе уређује одржавање реда на гробљу и време обављања погребне делатности (члан 16. Одлуке), 4. По утврђеној смрти посмртне остатке умрлог у установама и ван установа не преузме, превезе и смести у мртвачницу (члан 20. став 2. Одлуке), 5. Посмртне остатке умрлог не пренесе у мртвачницу одмах по издавању дозволе односно потврде о смрти (Члан 18. Одлуке), 6. Посмртне остатке умрлих не смести у просторију за испраћај посмртних остатака у време предвиђено чланом 21. ове Одлуке, 7. Не пружи услуге преузимања, превоза, смештаја и чувања посмртних остатака умрлих у прописано време (Члан 29. Одлуке). За прекршај из става 1. овог члана казниће се одговорно лице у предузећу новчаном казном од 2.000,00 до ,00 динара.

10 Број: 3. Страна 88. Службени лист општине Врбас, 16. јун године Члан 33. Новчаном казном од ,00 до ,00 динара казниће се месна заједница ако не организује послове уређивања и одржавања гробља у свом насељеном месту. Члан 34. Новчаном казном од 5.000,00 до ,00 динара казниће се за прекршај извођач занатских радова ако: 1. изводи радове без одобрења предузећа односно месне зајднице (Члан 11. Одлуке), 2. не изводи радове у складу са чланом 13. ове Одлуке) 3. за превоз материјала потребног за извођење занатских радова на гробљу не користи путеве и стазе које одреди Предузеће (Члан 13. ове Одлуке), 4. изводи радове супртно одредбама члана 14. став 1. Одлуке. Члан 35. Новчаном казном од 2.000,00 до ,00 динара казниће се за прекршај физичко лице или одговорно лице ако: 1. постави надгробни споменик, односно друго спомен обележје и другу ознаку који нису у вези са сахрањеним лицима на гробљу (Члан 15. став 1. тачка 1.Одлуке) 2. постави ознаку на гробницама надгробним споменицима и другим спомен обележјима које изгледом, знацима или натписом вређају патриотска, верска, национална и друга осећања грађана (Члан 15. став 1 тачка 2. Одлуке). Члан 36. Новчаном казном од 2.000,00 до ,00 динара казниће се физичко лице и одговорно лице, ако: 1. наноси штету надгробним обележјима споменицима и другим предметима, ознакама на гробним местима (Члан 15. став 1. тачка 3. Одлуке), 2. оштећује гробове, гробнице, објекте који служе за одржавање и коришћење гробља (Члан 15. Став 1. тачка 4. Одлуке), 3. нарушава мир на гробљу (Члан 15. став 1. тачка 5. Одлуке), 4. сади око гробова и гробница све дрвенасте врсте лишћара, четинара, шибља и другог растиња без одобрења Предузећа (Члан 15. став 1. тачка 6. Одлуке), 5. прескаче ограду, гази зелене површине, ломи дрвеће, кида цвеће и друге засаде (Члан 15. став 1. тачка 7. Одлуке), 6. гази, прља и скрнави гробна места (Члан 15. став 1. тачка 8. Одлуке), 7. уводи животиње (Члан 15. став 1. тачка 9. Одлуке), 8. вози бицикл, мотоцикл и друго моторно возило уколико за то није издато посебно одобрење Предузећа (Члан 15. став 1. тачка 10. Одлуке), 9. ствара нечистоћу на стазама путевима, зелним површинама, баца увело цвеће и друге предмете (члан 15. став 1. тачка 11. Одлуке), 10. фотогафише у виду заната (члан 15. став 1. тачка 12. Одлуке), 11. продаје робу (Члан 15. став 1. тачка 13. Одлуке), 12. врши недозвољене радње које су утврђене општим актом предузећа (Члан 15. став 1. тачка 14. Одлуке).

11 Број: 3. Страна 89. Службени лист општине Врбас, 16. јун године Члан 37. Новчаном казном од 2.000,00 до ,00 динара казниће се сродници умрлог који не пријаве смрт одмах након издавања потврде о смрти (Члан 18. став 1. Одлуке) или не дозволе поступање Предузећу у складу са чланом 18. став 2. Одлуке. VI. ПРЕЛАЗНЕ И ЗАВРШНЕ ОДРЕДБЕ Члан 38. Даном ступања на снагу ове Одлуке престаје да важи Одлука о сахрањивању и гробљима ("Службени лист општине Врбас, бр. 3/77 и 5/87) и одредбе чланова 133. и 134. Одлуке о комуналним делатностима (Сл.лист општине Врбас, бр. 2/2001). Члан 39. Oва Одлука ступа на снагу осмог дана од дана објављивања у ''Службеном листу општине Врбас''. Број: /2005-II/01 Дана: 16. јуна године ВРБАС Председник Скупштине општине, Бранислав Петровић, с.р. 60. На основу члана 13, 14. и 23. Закона о комуналним делатностима («Службени гласник Републике Србије», број 16/97 и 42/98), члана 59. Одлуке о обављању комуналних делатности («Службени лист општине Врбас», брoj 2/2001, 3/001, 4/001, 7/2001, 1/2002 и 6/2002) и члана 30. Статута општине Врбас (Сл.лист општине Врбас, број 3 и 5/2002), Скупштина општине Врбас, на седници одржаној 16. јуна године, донела је О Д Л У К У о пружању грејних услуга за грејну сезону 2005/2006. годину Члан 1. Овом Одлуком прописују се услови, начин плаћања и међусобна права и обавезе између испоручиоца грејних услуга и корисника услуга у грејној сезони 2005/2006 године. Члан 2. Грејна сезона 2005/2006. године почиње 15. октобра године, а завршава се 15. априла године.

12 Број: 3. Страна 90. Службени лист општине Врбас, 16. јун године Грејна сезона 2005/2006 године ће почети раније, уколико прогнозирана средња дневна температура износи мање од 12 C. Грејни дан у грејној сезони траје од 6,00 до 22,00 час, а суботом, недељом и празником од 7,00 до 22,00 час. Испоручилац топлотне енергије дужан је да у становима постигне и одржава температуру од 20 C, са дозвољеним одступањима од +2 C до -2 C. Члан 3. Сви корисници станова у колективном становању и корисници пословног простора који поседују инсталације централног грејања које су прикључене на котларнице користе услуге грејања овлашћеног испоручиоца услуга, односно испоручиоца кога посебним актом овласти Скупштина општине. Члан 4. Накнаду за коришћење топлотне енергије корисник услуге плаћа месечно у 12 месечних рата. Накнаду за испоручену топлотну енергију по м 2 грејне површине на предлог Управног одбора ЈКП ''Стандард'', утврђује Председник општине. Корисник услуге грејања месечну накнаду за испоручену топлотну енергију по м 2 грејне површине плаћа испоручиоцу од 1. јула године до 30. јуна године. Члан 5. Накнаду на име покрића трошкова грејних услуга за пословни простор корисници услуга - правна лица плаћају у односу 1 : 2,5 пута, а школе и дечје установе у односу 1 : 1,5 пута у односу на цену утврђену по м 2 за стамбени простор. Члан 6. Корисници грејних услуга (физичка и правна лица) који не плате две узастопне рате и након писмене опомене биће искључени из система грејања. Корисници грејних услуга који после грејне сезоне, а до године не плате укупно задужење, биће након писмене опомене искључени из система грејања. Члан 7. Корисници грејних услуга који не желе да користе услуге грејања дужни су да писменим путем доставе захтев за искључење из система грејања најкасније до 1. септембра године. Члан 8. За укључење у систем грејања трошкове сноси корисник грејне услуге а по ценовнику који утврђује Управни одбор Јавног предузећа уз сагласност Председника општине Врбас. Члан 9. У току грејне сезоне не може се појединачо отказати услуга грејања. Члан 10. За случајеве који нису регулисани овом Одлуком примењиваће се одредбе Правилника о пружању грејних услуга испоручиоца.

13 Број: 3. Страна 91. Службени лист општине Врбас, 16. јун године Члан 11. Ова Одлука ступа на снагу осмог дана од дана објављивања у "Службеном листу општине Врбас". СКУПШТИНА ОПШТИНЕ Број: /2005-II/01 Дана: 16. јуна 2005.године ВРБАС Председник Скупштине општине, 61. На основу члана 18. тачка 21. и члана 30. Закона о локалној самоуправи («Службени гласник Републике Србије», број 9/2002, 33/2004 и 135/2004) и члана 30. Статута општине Врбас («Службени лист општине Врбас», број и 5/2002) Скупштина општине Врбас на седници одржаној дана 16 јуна године, донела је О Д Л У К У О изменама и допунама Одлуке о радном времену угоститељских објеката и објеката за приређивање игара за забаву и игара на срећу Члан 1. У Одлуци о радном времену угоститељских објеката и објеката за приређивање игара за забаву и игара на срећу (Службени лист општине Врбас 1/2002, 6/2002 и 1/2004) у члану 3. у тачки 2.речи: '' од 20,00 до 04,00 часа наредног дана '' замењују се речима ''од 05,30 до 24,00 часа сваког раднога дана а петком и суботом до 02,00 часа. Члан 2. Ова Одлука ступа на снагу осмог дана од дана објављивања у ''Службеном листу општине Врбас''. Број: /2005-II/01 Дана:16. јуна године ВРБАС ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ,

14 Број: 3. Страна 92. Службени лист општине Врбас, 16. јун године 62. На основу члана 76.став 2. и члана 81. став 4. Закона о планирању и изградњи («Службени гласник Републике Србије», број 47/2003 ) и члана 30. Статута општине Врбас («Службени лист општине Врбас», број 3 и 5/2002) Скупштина општине Врбас на седници одржаној дана 16. јуна године, донела је О Д Л У К У О изменама и допунама Одлуке о давању у закуп грађевинског земљишта Члан 1. У члану 41. Одлуке о давању у закуп грађевинског земљишта (Службени лист општине Врбас, број 5/2003 и 12/2004) иза става 3. додаје се став 4. који гласи : ''Изузетно остало грађевинско земљиште може се дати у закуп без плаћања закупнине, у циљу изградње производног и осталог пословног простора. Услов давања у закуп без плаћања закупнине је запошљавање радника са немогућношћу раскидања радног односа најмање пет година и остали критеријуми утврђени Правилником који доноси Управни одбор ЈП ''Дирекција за изградњу'' уз сагласност Председника општине, о чему ће донети одлуку Управни одбор ЈП ''Дирекције за изградњу'' на предлог Председника општине. Досадашњи став 4. постаје став 5. Члан 2. У члану 26. додати тачку 6. која гласи: ''изјаву о броју радника које намерава да прими у радни однос на неодређено време.'' Члан 3. У члану 43. додати тачку 5. која гласи: ''ако не прими у радни однос одређени број радника који је навео у понуди или ако раскине радни однос пре истека рока од пет година сходно одредбама ове Одлуке'' Члан 4. Ова Одлука ступа на снагу осмог дана од дана објављивања у ''Службеном листу општине Врбас''. Број: /2005-II/01 Дана:16. јуна године ВРБАС ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ,

15 Број: 3. Страна 93. Службени лист општине Врбас, 16. јун године 63. На основу члана 74.став 2. Закона о планирању и изградњи («Службени гласник Републике Србије», број 47/2003 ) и члана 30. Статута општине Врбас («Службени лист општине Врбас», број 3 и 5/2002) Скупштина општине Врбас на седници одржаној дана 16. јуна године, донела је О Д Л У К У О изменама и допунама Одлуке о критеријумима и мерилима за утврђивање висине накнаде за уређивање грађевинског земљишта Члан 1. У члану 6. Одлуке о критеријумима и мерилима за утврђивање висине накнаде за уређивање грађевинског земљишта (Службени лист општине Врбас, број 4/2003 и 12/2004) иза става 2. додаје се став 3. који гласи : ''Изузетно Инвеститор изградње објекта који према свом програму гради производно пословни и остали пословни простор запошљава раднике на неодређено време са немогућношћу раскидања радног односа најмање пет година, о чему ће на предлог Председника општине донети одлуку Управни одбор ЈП ''Дирекције за изградњу'' не учествује у трошковима уређења грађевинског земљишта. Члан 2. Ова Одлука ступа на снагу осмог дана од дана објављивања у ''Службеном листу општине Врбас''. Број: /2005-II/01 Дана:16.јуна године ВРБАС ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ,

16 Број: 3. Страна 94. Службени лист општине Врбас, 16. јун године 64. На основу члана 54. Закона о планирању и изградњи («Службени гласник Републике Србије», број 47/2003) и члана 30. Статута општине Врбас («Службени лист општине Врбас», број 3/2002 и 5/2002) уз прибављено мишљење Комисије за планове број /2005-III/05 од године, Скупштина општине Врбас на седници одржаној дана 16. јуна године донела је О Д Л У КУ о доношењу Плана детаљне регулације Блока ''35'' у Врбасу Члан 1. За део централног језгра града Врбас, између улица Маршала Тита, Народног Фронта, улице Палих Бораца и Иве Лоле Рибара у Врбасу доноси се План детаљне регулације Блока ''35'' у Врбасу. Планом детаљне регулације Блока ''35'' одређује се дугорочна пројекција развоја и просторног уређења овог дела насеља. Члан 2. Планом детаљне регулације утврђују се: -правила уређења, -правила грађења и -графички прилози. Члан 3. План детаљне регулације Блока ''35'' у Врбасу је израђен у виду Елабората и чини саставни део ове Одлуке. Елаборат из става 1. овога члана израдило је ЈП за грађевинско земљиште, изградњу и путеве ''Дирекција за изградњу'' Врбас. Елаборат се састоји од текстуалног дела и графичких приказа. ТЕКСТУАЛНИ ДЕО САДРЖИ: А) ОПШТИ ДЕО 1.УВОД 2.ПРАВНИ И ПЛАНСКИ ОСНОВ 3.ГРАНИЦЕ ПЛАНА 4.ПОПИС КАТАСТАРСКИХ ПАРЦЕЛА ГРАФИЧКИ ПРИЛОЗИ -Извод из ГП-а Врбаса:НАМЕНА ПОВРШИНА са саобраћајем на подручју обухваћеном планом Б) ИЗВОД ИЗ ПРОГРАМА ИЗРАДЕ ПЛАНА 1.ПРИРОДНЕ КАРАКТЕРСИТИКЕ ЛОКАЦИЈЕ 2.АНАЛИЗА И ОЦЕНА СТАЊА 3.ПРОГРАМСКЕ ПРЕТПОСТАВКЕ ГРАФИЧКИ ПРИЛОЗИ В) ПЛАН ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ 1.ПРАВИЛА УРЕЂЕЊА

17 Број: 3. Страна 95. Службени лист општине Врбас, 16. јун године 1.1.ОСНОВНА КОНЦЕПЦИЈА ОРГАНИЗАЦИЈЕ ПРОСТОРА 1.2.СТАТУС ЗЕМЉИШТА 1.3.ПЛАНИРАНА НАМЕНА ПОВРШИНА 1.4.ПРАВИЛА РЕГУЛАЦИЈЕ И НИВЕЛАЦИЈЕ 1.5.САОБРАЋАЈНЕ ПОВРШИНЕ 1.6.ПРАВИЛА ЗА УРЕЂЕЊЕ ЈАВНИХ ПОВРШИНА 1.7.ПРАВИЛА ЗА ИЗГРАДЊУ КОМУНАЛНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ 1.8.ПРАВИЛА ОЗЕЛЕЊАВАЊА 1.9.ПРАВИЛА ЗАШТИТЕ ДОБАРА КОЈА УЖИВАЈУ ПРЕТХОДНУ ЗАШТИТУ И АМБИЈЕНТАЛНИХ ВРЕДНОСТИ 1.10.ПОСЕБНИ УСЛОВИ ЗА УРЕЂЕЊЕ ПРОСТОРА 1.11.СРЕДЊОРОЧНИ ПРОГРАМ УРЕЂЕЊА ЗЕМЉИШТА 2.ПРАВИЛА ГРАЂЕЊА 2.1.ИНЖИЊЕРСКО-ГЕОЛОШКИ УСЛОВИ И ПРЕПОРУКЕ 2.2.УСЛОВИ ЗА ОБРАЗОВАЊЕ ГРАЂЕВИНСКЕ ПАРЦЕЛЕ 2.3.ОПШТИ УСЛОВИ ЗА ИЗГРАДЊУ ОБЈЕКАТА 2.4.ПОСЕБНИ УСЛОВИ ЗА ИЗГРАДЊУ ОБЈЕКАТА ГРАФИЧКИ ПРИЛОЗИ Л01 ГРАНИЦА ИЗМЕЂУ ЈАВНОГ И ОСТАЛОГ ГРАЂЕВИНСКОГ ЗЕМЉИШТА Р=1:1000 Л02 ПЛАНИРАНА НАМЕНА ПОВРШИНА Р=1:1000 Л03 РЕГУЛАЦИОНО-НИВЕЛАЦИОНИ ПЛАН СА АНАЛИТИЧКИМ ЕЛЕМЕНТИМА ЗА ОБЕЛЕЖАВАЊЕ Р=1:1000 Л04 ПЛАН САОБРАЋАЈНИЦА И УРЕЂЕЊА ЈАВНИХ ПОВРШИНА Р=1:1000 Л05 ПЛАН ХИДРОТЕХНИЧКЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ Р=1:1000 Л06 ПЛАН ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТСКЕ, ТТ И КДС ИНФРАСТРУКТУРЕ Р=1:1000 Л07 ПЛАН ТЕРМОТЕХНИЧКЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ Р=1:1000 Л08 СИНХРОН ПЛАН ИНФРАСТРУКТУРЕ Р=1:1000 Л09 ПЛАН ОЗЕЛЕЊАВАЊА Р=1:1000 Л10 ОБЈЕКТИ КОЈИСЕ ЗАДРАЖАВАЈУ И ОБЈЕКТИ КОЈИ СЕ РУШЕ Р=1:1000 Д) ДОКУМЕНТАЦИЈА ИЗВЕШТАЈ ОДЛУКЕ ДОКУМЕНТАЦИЈА ПРЕДУЗЕЋА Члан 4. Елаборат Плана детаљне регулације Блока ''35'' у Врбасу израђен је у три примерка у аналогном и у четири примерка у дигиталном облику и по овери ће се чувати у Скупштини општине Врбас, Општинској управи и ЈП ''Дирекцији за изградњу'' Врбас. Оригинални План детаљне регулације, орган надлежан за његово спровођење умножава и оверава као копију донетог плана. Донети План детаљне регулације на захтев заинтересованих лица, орган надлежан за његово спровођење, даје на увид. Време и место увида у План детаљне регулације објављује се на огласној табли органа надлежног за доношење.

18 Број: 3. Страна 96. Службени лист општине Врбас, 16. јун године Члан 5. Ова Одлука ступа на снагу осмог дана од дана објављивања у «Службеном листу општине Врбас». Број: /2005-II/01 Дана:16. јуни године ВРБАС ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ Бранислав Петровић, с.р. 65. На основу члана 54. Закона о планирању и изградњи («Службени гласник Републике Србије», број 47/2003) и члана 30. Статута општине Врбас («Службени лист општине Врбас», број 3/2002 и 5/2002) уз прибављено мишљење Комисије за планове број /2005-III/05 од године, Скупштина општине Врбас на седници одржаној дана 16. јуна године донела је О Д Л У КУ о доношењу Плана детаљне регулације Блока ''51'',''52'' и ''53'' у Врбасу Члан 1. За део породично становање града Врбаса, на катастарским парцелама које се ослањају на улицу Густава Крклеца (веза са Аутобуском станиоцом), у потезу од улице Данила Бојовића до улице Народног Фронта, доноси се План детаљне регулације Блока ''51'', ''52'' и ''53'' у Врбасу. Планом детаљне регулације Блока ''51'', ''52'' и ''53'' одређује се дугорочна пројекција развоја и просторног уређења овог дела насеља. Члан 2. Планом детаљне регулације утврђују се: -правила уређења, -правила грађења и -графички прилози. Члан 3. План детаљне регулације Блока ''51'',''52'' и ''53'' у Врбасу је израђен у виду Елабората и чини саставни део ове Одлуке. Елаборат из става 1. овога члана израдило је ЈП за грађевинско земљиште, изградњу и путеве ''Дирекција за изградњу'' Врбас. Елаборат се састоји од текстуалног дела и графичких приказа.

19 Број: 3. Страна 97. Службени лист општине Врбас, 16. јун године ТЕКСТУАЛНИ ДЕО САДРЖИ: А) ОПШТИ ДЕО 1.УВОД 2.ПРАВНИ И ПЛАНСКИ ОСНОВ 3.ГРАНИЦЕ ПЛАНА 4.ПОПИС КАТАСТАРСКИХ ПАРЦЕЛА ГРАФИЧКИ ПРИЛОЗИ -Извод из ГП-а Врбаса:НАМЕНА ПОВРШИНА са саобраћајем на подручју обухваћеном планом Б) ИЗВОД ИЗ ПРОГРАМА ИЗРАДЕ ПЛАНА 1.ПРИРОДНЕ КАРАКТЕРСИТИКЕ ЛОКАЦИЈЕ 2.АНАЛИЗА И ОЦЕНА СТАЊА 3.ПРОГРАМСКЕ ПРЕТПОСТАВКЕ ГРАФИЧКИ ПРИЛОЗИ В) ПЛАН ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ 1.ПРАВИЛА УРЕЂЕЊА 1.1.ОСНОВНА КОНЦЕПЦИЈА ОРГАНИЗАЦИЈЕ ПРОСТОРА 1.2.СТАТУС ЗЕМЉИШТА 1.3.ПЛАНИРАНА НАМЕНА ПОВРШИНА 1.4.ПРАВИЛА РЕГУЛАЦИЈЕ И НИВЕЛАЦИЈЕ 1.5.САОБРАЋАЈНЕ ПОВРШИНЕ 1.6.ПРАВИЛА ЗА УРЕЂЕЊЕ ЈАВНИХ ПОВРШИНА 1.7.ПРАВИЛА ЗА ИЗГРАДЊУ КОМУНАЛНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ 1.8.ПРАВИЛА ОЗЕЛЕЊАВАЊА 1.9.ПРАВИЛА ЗАШТИТЕ ДОБАРА КОЈА УЖИВАЈУ ПРЕТХОДНУ ЗАШТИТУ И АМБИЈЕНТАЛНИХ ВРЕДНОСТИ 1.10.ПОСЕБНИ УСЛОВИ ЗА УРЕЂЕЊЕ ПРОСТОРА 1.11.СРЕДЊОРОЧНИ ПРОГРАМ УРЕЂЕЊА ЗЕМЉИШТА 2.ПРАВИЛА ГРАЂЕЊА 2.1.ИНЖИЊЕРСКО-ГЕОЛОШКИ УСЛОВИ И ПРЕПОРУКЕ 2.2.УСЛОВИ ЗА ОБРАЗОВАЊЕ ГРАЂЕВИНСКЕ ПАРЦЕЛЕ 2.3.ОПШТИ УСЛОВИ ЗА ИЗГРАДЊУ ОБЈЕКАТА 2.4.ПОСЕБНИ УСЛОВИ ЗА ИЗГРАДЊУ ОБЈЕКАТА ГРАФИЧКИ ПРИЛОЗИ Л01 ГРАНИЦА ИЗМЕЂУ ЈАВНОГ И ОСТАЛОГ ГРАЂЕВИНСКОГ ЗЕМЉИШТА Р=1:1000 Л02 ПЛАНИРАНА НАМЕНА ПОВРШИНА Р=1:1000 Л03 РЕГУЛАЦИОНО-НИВЕЛАЦИОНИ ПЛАН СА АНАЛИТИЧКИМ ЕЛЕМЕНТИМА ЗА ОБЕЛЕЖАВАЊЕ Р=1:1000 Л04 ПЛАН САОБРАЋАЈНИЦА И УРЕЂЕЊА ЈАВНИХ ПОВРШИНА Р=1:1000 Л05 ПЛАН ХИДРОТЕХНИЧКЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ Р=1:1000 Л06 ПЛАН ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТСКЕ, ТТ И КДС ИНФРАСТРУКТУРЕ Р=1:1000 Л07 ПЛАН ТЕРМОТЕХНИЧКЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ Р=1:1000 Л08 СИНХРОН ПЛАН ИНФРАСТРУКТУРЕ Р=1:1000 Л09 ПЛАН ОЗЕЛЕЊАВАЊА Р=1:1000 Л10 ОБЈЕКТИ КОЈИСЕ ЗАДРАЖАВАЈУ И ОБЈЕКТИ КОЈИ СЕ РУШЕ Р=1:1000 Д) ДОКУМЕНТАЦИЈА ИЗВЕШТАЈ

20 Број: 3. Страна 98. Службени лист општине Врбас, 16. јун године ОДЛУКЕ ДОКУМЕНТАЦИЈА ПРЕДУЗЕЋА Члан 4. Елаборат Плана детаљне регулације Блока ''51'',''52'' и ''53'' у Врбасу израђен је у три примерка у аналогном и у четири примерка у дигиталном облику и по овери ће се чувати у Скупштини општине Врбас, Општинској управи и ЈП ''Дирекцији за изградњу'' Врбас. Оригинални План детаљне регулације, орган надлежан за његово спровођење умножава и оверава као копију донетог плана. Донети План детаљне регулације на захтев заинтересованих лица, орган надлежан за његово спровођење, даје на увид. Време и место увида у План детаљне регулације објављује се на огласној табли органа надлежног за доношење. Члан 5. Ова Одлука ступа на снагу осмог дана од дана објављивања у Службеном листу општине Врбас. Број: /2005-II/01 Дана:16. јуна године ВРБАС ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ Бранислав Петровић, с.р. 66. На основу члана 54. Закона о планирању и изградњи («Службени гласник Републике Србије», број 47/2003) и члана 30. Статута општине Врбас («Службени лист општине Врбас», број 3/2002 и 5/2002) уз прибављено мишљење Комисије за планове број /2005-III/05 од године, Скупштина општине Врбас на седници одржаној дана 16. јуна године донела је О Д Л У КУ о доношењу Плана детаљне регулације Блока ''93'' и ''97'' у Врбасу Члан 1. За део породичног становања и радну зону на простору у југоисточном делу грађевинског реона између регионалног пута Р-127 Врбас-Змајево-Нови Сад на североистоку, пруге Врбас-Бечеј на југозападу и Конвојске улице на северозападу у Врбасу, доноси се План детаљне регулације Блока ''93'' и ''97'' у Врбасу. Планом детаљне регулације Блока ''93'' и ''97'' одређује се дугорочна пројекција развоја и просторног уређења овог дела насеља. Члан 2. Планом детаљне регулације утврђују се: -правила уређења,

21 Број: 3. Страна 99. Службени лист општине Врбас, 16. јун године -правила грађења и -графички прилози. Члан 3. План детаљне регулације Блока ''93'' и ''97'' у Врбасу је израђен у виду Елабората број 1475 од године и чини саставни део ове Одлуке. Елаборат из става 1. овога члана израдило је ЈП за грађевинско земљиште, изградњу и путеве ''Дирекција за изградњу'' Врбас. Елаборат се састоји од текстуалног дела и графичких приказа. ТЕКСТУАЛНИ ДЕО САДРЖИ: А) ОПШТИ ДЕО 1.УВОД 2.ПРАВНИ И ПЛАНСКИ ОСНОВ 3.ГРАНИЦЕ ПЛАНА 4.ПОПИС КАТАСТАРСКИХ ПАРЦЕЛА-ОБУХВАТ ПЛАНА ГРАФИЧКИ ПРИЛОЗИ -Извод из ГП-а Врбаса:НАМЕНА ПОВРШИНА са саобраћајем на подручју обухваћеном планом ДО ГЕОДЕТСКА ПОДЛОГА СА ГРАНИЦАМА ОБУХВАТА ПЛАНА Б) ИЗВОД ИЗ ПРОГРАМА ИЗРАДЕ ПЛАНА 1.АНАЛИЗА И ОЦЕНА СТАЊА 2.ПРОГРАМСКИ ОСНОВ ГРАФИЧКИ ПРИЛОЗИ ДО1 ПОСТОЈЕЋА НАМЕНА ЗЕМЉИШТА Р= 1:2000 В) ПЛАН ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ 1.ПРАВИЛА УРЕЂЕЊА 1.1.ОСНОВНА КОНЦЕПЦИЈА ОРГАНИЗАЦИЈЕ ПРОСТОРА 1.2.ПОДЕЛА ПРОСТОРА НА ПРОСТОРНЕ ЦЕЛИНЕ 1.3.ПЛАНИРАНА НАМЕНА ПОВРШИНА 1.4.ПРАВИЛА РЕГУЛАЦИЈЕ И НИВЕЛАЦИЈЕ 1.5. ПРАВИЛА ЗА УРЕЂЕЊЕ ЈАВНИХ ПОВРШИНА 1.6.ПРАВИЛА ЗА ИЗГРАДЊУ И РЕКОНСТРУКЦИЈУ КОМУНАЛНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ 1.7.ПРАВИЛА ЗАШТИТЕ ДОБАРА КОЈА УЖИВАЈУ ПРЕТХОДНУ ЗАШТИТУ И АМБИЈЕНТАЛНИХ ВРЕДНОСТИ 1.8.ПОСЕБНИ УСЛОВИ ЗА УРЕЂЕЊЕ ПРОСТОРА 1.9.СРЕДЊОРОЧНИ ПРОГРАМ УРЕЂЕЊА ЗЕМЉИШТА 2.ПРАВИЛА ГРАЂЕЊА 2.0.ОПШТА ПРАВИЛА ГРАЂЕЊА ИНЖИЊЕРСКО-ГЕОЛОШКИ УСЛОВИ И ПРЕПОРУКЕ УСЛОВИ ЗА ОБРАЗОВАЊЕ ГРАЂЕВИНСКЕ ПАРЦЕЛЕ ПРАВИЛА ЗА ИЗГРАДЊУ ОБЈЕКАТА ПРАВИЛА ЗА АРХИТЕКТОНСКУ ОБРАДУ СМЕРНИЦЕ ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ПЛАНА 3. ГРАФИЧКИ ПРИЛОЗИ

22 Број: 3. Страна 100. Службени лист општине Врбас, 16. јун године Л01 ПОСТОЈЕЋА ОРГАНИЗАЦИЈА ПРОСТОРА СА НАМЕНОМ ПОВРШИНА Р=1:2000 Л02 ПЛАНИРАНА НАМЕНА ПОВРШИНА Р=1:2000 ЛО3 РЕГУЛАЦИОНО-НИВЕЛАЦИОНИ ПЛАН СА АНАЛИТИЧКИМ ЕЛЕМЕНТИМА ЗА ОБЕЛЕЖАВАЊЕ Р=1:2000 Л04 СИНХРОН ПЛАН ИНФРАСТРУКТУРЕ Р=1:1000 ЛО4А ПЛАН ХИДРОТЕХНИЧКЕ ИНФРАСТУРКТУРЕ Р=1:2000 Л04Б ПЛАН ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТСКЕ, ТТ И КДС ИНФРАСТРУКТУРЕ Р=1:2000 ЛО4В ПЛАН ТЕРМОТЕХНИЧКЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ Р=1:2000 ЛО5 ПЛАН ОЗЕЛЕЊАВАЊА Р=1:2000 Г) ДОКУМЕНТАЦИЈА ИЗВЕШТАЈ ОДЛУКЕ ДОКУМЕНТАЦИЈА ПРЕДУЗЕЋА Члан 4. Елаборат под бројем 1475 од године Плана детаљне регулације Блока ''93'' и ''97'' у Врбасу израђен је у три примерка у аналогном и у четири примерка у дигиталном облику и по овери ће се чувати у Скупштини општине Врбас, Општинској управи и ЈП ''Дирекцији за изградњу'' Врбас. Оригинални План детаљне регулације, орган надлежан за његово спровођење умножава и оверава као копију донетог плана. Донети План детаљне регулације на захтев заинтересованих лица, орган надлежан за његово спровођење, даје на увид. Време и место увида у План детаљне регулације објављује се на огласној табли органа надлежног за доношење. Члан 5. Ова Одлука ступа на снагу осмог дана од дана објављивања у Службеном листу општине Врбас. Број: /2005-II/01 Дана:16. јуна године ВРБАС ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ Бранислав Петровић, с.р.

23 Број: 3. Страна 101. Службени лист општине Врбас, 16. јун године 67. На основу члана 54. Закона о планирању и изградњи («Службени гласник Републике Србоке», број 47/2003) и члана 30. Статута општине Врбас («Службени лист општине Врбас», број 3/2002 и 5/2002) уз прибављено мишљење Комисије за планове број /2005-III/05 од године, Скупштина општине Врбас на седници одржаној дана 16. јуна године донела је О Д Л У КУ о доношењу Плана детаљне регулације Блока ''62'',''63'', ''71'',''79'' и ''80'' у Врбасу Члан 1. За део породичног становања и део радног комплекса од раскршћа улице Бачка и улице Ивана Милутиновића на североистоку, на југоистоку Фрушкогорске улице, на југу коридор жељезничке пруге Бечеј-Сомбор до улице Куцурски пут, на северозападу линија Куцурског пута односно раскрсница улица Данила Бојовића и Бачке до раскрснице са улицом Ивана Милутиновића односно Маршала Тита, доноси се План детаљне регулације Блока ''62'', ''63'',''71'',''79'' и ''80'' у Врбасу. Планом детаљне регулације Блока ''62'', ''63'',''71'',''79'' и ''80'' одређује се дугорочна пројекција развоја и просторног уређења овог дела насеља. Члан 2. Планом детаљне регулације утврђују се: -правила уређења, -правила грађења и -графички прилози. Члан 3. План детаљне регулације Блока ''62'',''63'',''71'',''79'' и ''80'' у Врбасу је израђен у виду Елабората и чини саставни део ове Одлуке. Елаборат из става 1. овога члана израдило је ЈП за грађевинско земљиште, изградњу и путеве ''Дирекција за изградњу'' Врбас. Елаборат се састоји од текстуалног дела и графичких приказа. ТЕКСТУАЛНИ ДЕО САДРЖИ: А) ОПШТИ ДЕО 1.УВОД 2.ПРАВНИ И ПЛАНСКИ ОСНОВ 3.ГРАНИЦЕ ПЛАНА 4.ПОПИС КАТАСТАРСКИХ ПАРЦЕЛА-ОБУХВАТ ПЛАНА ГРАФИЧКИ ПРИЛОЗИ -Извод из ГП-а Врбаса:НАМЕНА ПОВРШИНА са саобраћајем на подручју обухваћеном планом Б) ИЗВОД ИЗ ПРОГРАМА ИЗРАДЕ ПЛАНА 1.АНАЛИЗА И ОЦЕНА СТАЊА 2.ПРОГРАМСКИ ОСНОВ

24 Број: 3. Страна 102. Службени лист општине Врбас, 16. јун године ГРАФИЧКИ ПРИЛОЗИ В) ПЛАН ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ 1.ПРАВИЛА УРЕЂЕЊА 1.1.ОСНОВНА КОНЦЕПЦИЈА ОРГАНИЗАЦИЈЕ ПРОСТОРА 1.2.ПОДЕЛА ПРОСТОРА НА ПРОСТОРНЕ ЦЕЛИНЕ 1.3.ПЛАНИРАНА НАМЕНА ПОВРШИНА 1.4.ПРАВИЛА РЕГУЛАЦИЈЕ И НИВЕЛАЦИЈЕ 1.5..ПРАВИЛА ЗА УРЕЂЕЊЕ ЈАВНИХ ПОВРШИНА 1.6.ПРАВИЛА ЗА ИЗГРАДЊУ И РЕКОНСТРУКЦИЈУ КОМУНАЛНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ 1.7.ПРАВИЛА ЗАШТИТЕ ДОБАРА КОЈА УЖИВАЈУ ПРЕТХОДНУ ЗАШТИТУ И АМБИЈЕНТАЛНИХ ВРЕДНОСТИ 1.8.ПОСЕБНИ УСЛОВИ ЗА УРЕЂЕЊЕ ПРОСТОРА 1.9.СРЕДЊОРОЧНИ ПРОГРАМ УРЕЂЕЊА ЗЕМЉИШТА 2.ПРАВИЛА ГРАЂЕЊА 2.1.ИНЖИЊЕРСКО-ГЕОЛОШКИ УСЛОВИ И ПРЕПОРУКЕ 2.2.УСЛОВИ ЗА ОБРАЗОВАЊЕ ГРАЂЕВИНСКЕ ПАРЦЕЛЕ 2.3.НАМЕНА ОБЈЕКАТА И УРБАНИСТИЧКИ УСЛОВИМ КОРИШЋЕЊА ЗЕМЉИШТА 2.4.ПРАВИЛА ЗА ИЗГРАДЊУ ОБЈЕКАТА 2.5.ПРАВИЛА ЗА АРХИТЕКТОНСКУ ОБРАДУ СМЕРНИЦЕ ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ПЛАНА ГРАФИЧКИ ПРИЛОЗИ Л01 ПЛАНИРАНА НАМЕНА ПОВРШИНА Л02 РЕГУЛАЦИОНО-НИВЕЛАЦИОНИ ПЛАН СА АНАЛИТИЧКИМ ЕЛЕМЕНТИМА ЗА ОБЕЛЕЖАВАЊЕ Л03 ПЛАН САОБРАЋАЈНИЦА И УРЕЂЕЊА ЈАВНИХ ПОВРШИНА Л04ПЛАН ОЗЕЛЕЊАВАЊА Л05 СИНХРОН ПЛАН ИНФРАСТРУКТУРЕ Л05А ПЛАН ХИДРОТЕХНИЧКЕ ИНФРАСТУРКТУРЕ Л05Б ПЛАН ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТСКЕ, ТТ И КДС ИНФРАСТРУКТУРЕ ЛО5В ПЛАН ТЕРМОТЕХНИЧКЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ Р=1:2500 Р=1:1000 Р=1:2500 Р=1:2500 Р=1:1000 Р=1:2500 Р=1:2500 Р=1:2500 Г) ДОКУМЕНТАЦИЈА ИЗВЕШТАЈ ОДЛУКЕ ОВЕРЕНА ГЕОДЕТСКА ПОДЛОГА ДОКУМЕНТАЦИЈА ПРЕДУЗЕЋА Члан 4. Елаборат под бројем 1474 од године Плана детаљне регулације Блока ''62'',''63'',''71'',''79'' и ''80'' у Врбасу израђен је у три примерка у аналогном и у четири примерка у дигиталном облику и по овери ће се чувати у Скупштини општине Врбас, Општинској управи и ЈП ''Дирекцији за изградњу'' Врбас. Оригинални План детаљне регулације, орган надлежан за његово спровођење умножава и оверава као копију донетог плана. Донети План детаљне регулације на захтев заинтересованих лица, орган надлежан за његово спровођење, даје на увид.

25 Број: 3. Страна 103. Службени лист општине Врбас, 16. јун године Време и место увида у План детаљне регулације објављује се на огласној табли органа надлежног за доношење. Члан 5. Ова Одлука ступа на снагу осмог дана од дана објављивања у Службеном листу општине Врбас. Број: /2005-II/01 Дана:16. јуна године ВРБАС ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ Бранислав Петровић, с.р. 68. На основу члана 30. Статута општине Врбас («Службени лист општине Врбас», број 3/2002 и 5/2002) Скупштина општине Врбас на седници одржаној дана 16. јуна године, доноси О Д Л У К У О стављању ван снаге аутентичног тумачења Одељка V ''Спровођење плана'' тачка 1.0. ''Правилника за уређење и изградњу простора'' поглавље ''Услови за изградњу објеката у карактеристичним наменама'' подељак ''Становање''-Породично становање'''' став 1. и ''Вишепородично становање'', став 1.Елабората Генералног плана Врбас, који је саставни део Одлуке о доношењу Генералног плана Врбас (Службени лист општине Врбас број 4/2003) Члан 1. Ставља се ван снаге аутентично тумачења Одељка V ''Спровођење плана'' тачка 1.0. ''Правилника за уређење и изградњу простора'' поглавље ''Услови за изградњу објеката у карактеристичним наменама'' подељак ''Становање''-Породично становање'''' став 1. и ''Вишепородично становање'', став 1.Елабората Генералног плана Врбас, који је саставни део Одлуке о доношењу Генералног плана Врбас (Службени лист општине Врбас број 4/2003) које је објављео у Службеном лист општине Врбас број 1/2004 и допуна наведеног аутентичног тумачења која је објављена у Службеном листу општине Врбас број 2/2004. Члан 2. Ова Одлука ступа на снагу осмог дана од дана објављивања у ''Службеном листу општине Врбас''. Број: /2005-II/01 Дана:16. јуна године ВРБАС ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ,

26 Број: 3. Страна 104. Службени лист општине Врбас, 16. јун године 69. На основу члана 71. и 72. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник Републике Србије, број 9/2002, 33/2004 и 135/2004) и члана 30. и 93. Статута Општине Врбас ( Службени лист Општине Врбас, број 3/2002, 5/2002 и 10/2004), Скупштина општине Врбас на седници одржаној дана 16. јуна године, донела је О Д Л У К У о изменама Одлуке о образовању месних заједница Члан 1. У Одлуци о образовању месних заједница / Службени лист општине Врбас, број 1/94, 3/95, 4/95, 1/2000, 7/2001 и 1/2002 / у члану 21. у ставу 4. речи: Извршни одбор Скупштине општине замењује се речима: Председник општине Врбас. Члан 2. Ова Одлука ступа на снагу осмог дана од дана објављивања у општине Врбас. Службеном листу Број : /2005-II/01 Дана :16. јуна године ВРБАС ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ Бранислав Петровић, с.р. 70. На основу члана 30. и 93. Статута општине Врбас (»Службени лист општине Врбас», број 3/2002, 5/2002 и 10/2004) Скупштина општине Врбас, на седници одржаној дана 16. јуна године, доноси О Д Л У К У о изменама Одлуке о висини дневница, путних трошкова и накнада за изгубљену зараду одборника и чланова радних тела Скупштине општине Врбас Члан 1. У Одлуци о висини дневница, путних трошкова и накнада за изгубљену зараду одборника и чланова радних тела Скупштине општине Врбас («Службени лист општине Врбас», број 7/92, 4/93, 3/97, 5/98, 9/98, 1/2000, 10/2000, 6/2001, и 1/2005) у члану 5. иза става 1. додаје се нови став 2. који гласи: «Одборницима Скупштине општине Врбас за вршење одборничке дужности припада редовна месечна накнада у висини од 15% од просечне бруто зараде у привреди Републике Србије према последњим објављеним подацима».

27 Број: 3. Страна 105. Службени лист општине Врбас, 16. јун године Члан 2. Ова Одлука ступа на снагу осмог дана од дана објављивања у «Службеном листу општине Врбас», а примењиваће се од 1. јула године. Број: /2005-II/01 Дана:16. јуна године ВРБАС Председник Скупштине општине, 71. На основу члана 30. и 93. Статута општине Врбас («Службени лист општине Врбас» број 3/2002, 5/2002 и 10/2004), а у вези са чланом 45. став 1. тачка 9. Закона о локалним изборима («Службени гласник Републике Србије», број 33/2002, 37/2002, 42/2002, 72/2003 и 100/2003) Скупштина општине Врбас, на својој седници одржаној 16. јуна године, донела је Р Е Ш Е Њ Е ЉУБИЦИ ПЕРОВИЋ из Врбаса, престаје мандат одборника у Скупштини општине Врбас, са изборне листе под називом Социјалдемократија Војводине Миодраг Вукотић, наступањем смрти одборника године. Ово Решење објавиће се у «Службеном листу општине Врбас» Број: /2005-II/01 Дана:16.јун године ВРБАС Председник Скупштине општине,

28 Број: 3. Страна 106. Службени лист општине Врбас, 16. јун године 72. На основу члана 30. и 93. Статута општине Врбас («Службени лист општине Врбас» број 3/2002, 5/2002 и 10/2004), а у вези са чланом 45. став 1. тачка 2. Закона о локалним изборима («Службени гласник Републике Србије», број 33/2002, 37/2002, 42/2002, 72/2003 и 100/2003) Скупштина општине Врбас, на својој седници одржаној 16. јуна године, донела је Р Е Ш Е Њ Е ЖЕЉКИ ШАБАНОВЋ из Врбаса, престаје мандат одборника у Скупштини општине Врбас, са изборне листе под називом Г 17 ПЛУС, подношењем оставке године. Ово Решење објавиће се у «Службеном листу општине Врбас» Број: /2005-II/01 Дана:16. јуна године ВРБАС Председник Скупштине општине, 73. На основу члана 30. и 93. Статута општине Врбас («Службени лист општине Врбас» број 3/2002, 5/2002 и 10/2004), а у вези са чланом 47. Закона о локалним изборима («Службени гласник Републике Србије», број 33/2002, 37/2002, 42/2002, 72/2003 и 100/2003) Скупштина општине Врбас, на својој седници одржаној 16. јуна године, донела је Р Е Ш Е Њ Е ДРАГИЦИ ВУКОТИЋ из Врбаса, ул. Козарачка бр. 1, са изборне листе под називом Социјалдемократија Војводине Миодраг Вукотић, потврђује се мандат одборника у Скупштини општине Врбас. Мандат одборника почиње даном доношења Решења и траје до истека мандата одборника којем је престао мандат. Ово Решење објавиће се у «Службеном листу општине Врбас» Број: /2005-II/01 Дана:16. јуна године ВРБАС Председник Скупштине општине,

29 Број: 3. Страна 107. Службени лист општине Врбас, 16. јун године 74. На основу члана 30. и 93. Статута општине Врбас («Службени лист општине Врбас» број 3/2002, 5/2002 и 10/2004), а у вези са чланом 47. Закона о локалним изборима («Службени гласник Републике Србије», број 33/2002, 37/2002, 42/2002, 72/2003 и 100/2003) Скупштина општине Врбас, на својој седници одржаној 16. јуна године, донела је Р Е Ш Е Њ Е ДАНИЛУ КОПРИВИЦИ из Врбаса, ул. Густава Крклеца број 19/ц, са изборне листе под називом Г 17 ПЛУС, потврђује се мандат одборника у Скупштини општине Врбас. Мандат одборника почиње даном доношења Решења и траје до истека мандата одборника који је поднео оставку. Ово Решење објавиће се у «Службеном листу општине Врбас» Број: /2005-II/01 Дана:16. јуна године ВРБАС Председник Скупштине општине, 75. На основу члана 30. и 93. Статута општине Врбас («Службени лист општине Врбас», број 3/2002, 5 /2002/ и 10/2004), Скупштина општине Врбас, на седници одржаној дана 16. јуна године, донела је О РАЗРЕШЕЊУ РЕШЕЊЕ КОМИСИЈЕ ЗА УТВРЂИВАЊЕ ЗНАЧАЈНИХ ДАТУМА, ЈУБИЛЕЈА, ОБЕЛЕЖЈА ОПШТИНЕ И НАЗИВА УЛИЦА У Комисију за утврђивање значајних датума, јубилеја, обелажја и назива улица р а з р е ш а в а ј у с е: I 1. РАДА БАЈАЦ- председник 2. МИОДРАГ ЈОВОВИЋ, члан 3. БРАНИСЛАВ БАБИЋ,члан 4. СВЕТИСЛАВ ДОЛАПЧЕВ, члан 5. МИЛАН СТАНИМИРОВИЋ, члан 6. БОРА ЂАКОНОВИЋ, члан 7. ЉУБОМИР ГРУЈИЋ, члан, 8. НИКОЛА ШАНТА, члан 9. ИМРЕ ГШВЕНГ, члан 10. МИОДРАГ др. ИВАНОВИЋ, члан 11. САВО ТРИФУНОВИЋ, члан

30 Број: 3. Страна 108. Службени лист општине Врбас, 16. јун године 12. ЖЕЉКО ВИДОВИЋ, члан 13. МИОДРАГ ВУКОТИЋ, члан 14. КОСТАДИН ПОПОВИЋ, члан 15. ВЕСЕЛИН БУЛАТОВИЋ, члан 16. РАДОСАВ СИМИЋЕВИЋ,члан 17. СНЕЖАНА ШКРБИЋ, члан 18. ДРАГАНА МИЛАНОВИЋ, члан 19. МИЛОРАД МАРТИНОВИЋ, члан 20. ГОРАН МАОДУШ, члан 21. ГОРАН КАЛУЂЕРОВИЋ,члан Ово Решење објавити у '' Службеном листу општине Врбас'' II Број:112-44/2005-II/01 Дана: 16. јун год. В Р Б А С Председник Скупштине општине, 76. На основу члана 30. и 93. Статута општине Врбас (''Службени лист општине Врбас'', број 3/2002, 5 /2002/ и 10/2004), Скупштина општине Врбас, на седници одржаној дана 16. јуна године, донела је РЕШЕЊЕ О ОБРАЗОВАЊУ КОМИСИЈЕ ЗА УТВРЂИВАЊЕ ЗНАЧАЈНИХ ДАТУМА, ПРАЗНИКА, ЈУБИЛЕЈА, ПРИЗНАЊА И ОБЕЛЕЖЈА ОПШТИНЕ ВРБАС У Комисију за утврђивање значајних датума, празника, јубилеја, признања и обелажја општине Врбас и м е н у ј у с е : I 1. ЖЕЉКО ЛАИНОВИЋ - председник 2. БРАНКО МАРКОВИЋ-заменик председника 3. ЉИЉАНА МЕДАКОВ-САЛОНСКИ, члан 4. СЛАВКО МИТРОВИЋ,члан 5. РАДМИЛА КНЕЖЕВИЋ, члан 6. МИРЈАНА МИЛОВИЋ,члан 7. БОРО ЗУБОВИЋ,члан II Задатак Комисије је да координира активности и припреми предлог за обелажавање значајних датума, празника, јубилеја, признања и обележја општине и да своје предлоге о наведеном достави Скупштини општине на разматрање.

Sl

Sl СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БРОЈ 6. 13. СЕПТЕМБАР 2007. ГОДИНА XL 60. На основу члана 13., 14. и 23. Закона о комуналним делатностима ('»Службени гласник Републике Србије», број 16/97 и 42/98), члана 59. Одлуке

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ПАНЧЕВО Број 17 ГОДИНА XV ПАНЧЕВО, 30. јун ГОДИНЕ Аконтација претплате ,48 Цена овог примерка 104,00 Ред. број 96 На

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ПАНЧЕВО Број 17 ГОДИНА XV ПАНЧЕВО, 30. јун ГОДИНЕ Аконтација претплате ,48 Цена овог примерка 104,00 Ред. број 96 На СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ПАНЧЕВО Број 17 ГОДИНА XV ПАНЧЕВО, 30. јун 2008. ГОДИНЕ Аконтација претплате 12.760,48 Цена овог примерка 104,00 Ред. број 96 На основу члана 11. Одлуке о објављивању аката у «Службеном

Више

ODLUKA O RASKOPAVANJU POVRŠINA JAVNE NAMENE ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 12/2011, 56/2012, 13/2014, 69/2014 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovo

ODLUKA O RASKOPAVANJU POVRŠINA JAVNE NAMENE (Sl. list Grada Novog Sada, br. 12/2011, 56/2012, 13/2014, 69/2014 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovo ODLUKA O RASKOPAVANJU POVRŠINA JAVNE NAMENE ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 12/2011, 56/2012, 13/2014, 69/2014 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovom odlukom uređuju se uslovi i način organizovanja poslova

Више

ODLUKA O POSTAVLJANJU SISTEMA JAVNIH BICIKALA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA ("Sl. list grada Beograda", br. 103/2018 i 118/2018) I OSNOVNE ODREDBE Član

ODLUKA O POSTAVLJANJU SISTEMA JAVNIH BICIKALA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA (Sl. list grada Beograda, br. 103/2018 i 118/2018) I OSNOVNE ODREDBE Član ODLUKA O POSTAVLJANJU SISTEMA JAVNIH BICIKALA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA ("Sl. list grada Beograda", br. 103/2018 i 118/2018) I OSNOVNE ODREDBE Član 1 Ovom odlukom propisuju se uslovi i način postavljanja

Више

Microsoft Word Resenje GV - Predlog odluke o izradi PDR kompleksa EI.docx

Microsoft Word Resenje GV - Predlog odluke o izradi PDR kompleksa EI.docx На основу члана 56. Статута Града Ниша ( Службени лист Града Ниша, број 88/2008), члана 39. Пословника о раду Градског већа Града Ниша ( Службени лист Града Ниша број 101/2008, 4/2009, 58/2009, 25/2011

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ TOPOLYA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA Број 2 Година XXXIX 29. март 2007. г., XXXIX. évfolyam 2. szám Topolya, 2007. március 29. Број 2. 29.03.2007. СТРАНА 10. OLDAL 2007.03.29. 2. szám 12.

Више

На основу члана 30.став 2. Закона о угоститељству ( Службени гласник Републике Српске. број: 15/10), члана 30. Закона о локалној самоуправи ( Службени

На основу члана 30.став 2. Закона о угоститељству ( Службени гласник Републике Српске. број: 15/10), члана 30. Закона о локалној самоуправи ( Службени На основу члана 30.став 2. Закона о угоститељству ( Службени гласник Републике Српске. број: 15/10), члана 30. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник Републике Српске, број: 101/04, 32/05, 42/05

Више

Microsoft Word Sl.8.doc

Microsoft Word Sl.8.doc www.vrbas.net СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БРОЈ 8. 1. април 2009. ГОДИНА XLV 49. интереса / Службени гласник Републике Србије, број 25/2000, 25/2002, 107/2005 и 108/2005 /, члана 12. и 93. став 3. Статута општине

Више

Microsoft Word Resenje GV - Predlog odluke o izradi PDR 9 maj - sever.doc

Microsoft Word Resenje GV - Predlog odluke o izradi PDR 9 maj - sever.doc На основу члана 56. Статута Града Ниша (''Службени лист Града Ниша'', број 88/2008), члана 39. Пословника о раду Градског већа Града Ниша ( Службени лист Града Ниша број 101/2008, 4/2009, 58/2009, 25/2011

Више

Sl

Sl СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БРОЈ 1. 6. ФЕБРУАР 2007. ГОДИНА XLIII 1. интереса ( Службени гласник Републике Србије, број 25/2000, 25/2002, 107/2005 и 108/2005), члана 50. став 1. тачка 8. и члана 93. став 2.

Више

Microsoft Word - Odluka o izmeni Statuta Opstine Vladicin Han

Microsoft Word - Odluka o izmeni Statuta Opstine Vladicin Han На основу члана 32. став 1. тачка 1. Закона о локалној самоуправи (Сл. Гласник РС, број 129/07) и члана 41. став 1. тачка 1. и члана 138. Статута Општине Владичин Хан (Сл. Гласник Пчиоњског округа, број

Више

mm

mm S L U Ž B E N I L I S T GRADA ČAČKA BROJ 15 12. novembar 2009. godine Na osnovu člana 56. Zakona o lokalnim izborima ( Sl. glasnik RS br. 129/2007), člana 63. Statuta grada Čačka («Sl. list grada Čačka»

Више

На основу члана 32. став 1. тачка 13. Закона о локалној самоуправи ("Службени гласник РС", број 129/07), члана 87. Закона о заштити животне средине ("

На основу члана 32. став 1. тачка 13. Закона о локалној самоуправи (Службени гласник РС, број 129/07), члана 87. Закона о заштити животне средине ( На основу члана 32. став 1. тачка 13. Закона о локалној самоуправи ("Службени гласник РС", број 129/07), члана 87. Закона о заштити животне средине ("Службени гласник РС", бр. 135/2004, 36/2009, 36/2009

Више

Microsoft Word - Zakon_o_studentskom_standardu

Microsoft Word - Zakon_o_studentskom_standardu З А К О Н О СТУДЕНТСКОМ СТАНДАРДУ I ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Студентски стандард у смислу овог закона је дјелатност од општег интереса којом се стварају материјални и други услови за стицање високог образовања,

Више

16

16 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН Година XLVIII Број 18. ТЕМЕРИН 30.12.2015. Примерак 100,00 динара 338. На основу члана 6. и члана 33. Закона о о начину одређивања максималног броја запослених у јавном сектору

Више

Nacrt plana poslovanja u 2000

Nacrt plana poslovanja u 2000 KOMISIJA ZA GRAĐEVINSKO ZEMLJIŠTE U JAVNOJ SVOJINI OPŠTINE NOVI BEČEJ Broj: 80 Datum: 29.01.2013.godine Na osnovu Odluke Komisije za građevinsko zemljište u javnoj svojini opštine Novi Bečej, broj: 35

Више

Година LIV Број 31/ LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 46. Закона о локалним изборима ( Службени гласник Репу

Година LIV Број 31/ LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 46. Закона о локалним изборима ( Службени гласник Репу Година LV Број 31/2018 284 SLU@BEN LST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 46. Закона о локалним изборима ( Службени гласник Републике Србије број 129/2007, 34/2010 - Одлука УС РС и 54/2011),

Више

O-Pl-Liman-Univerzitetski centar

O-Pl-Liman-Univerzitetski centar На основу члана 35. став 7. Закона о планирању и изградњи (''Службени гласник Републике Србије'', бр. 72/09, 81/09 исправка, 64/10 УС, 24/11, 121/12, 42/13-УС, 50/13 и 98/13-УС) и члана 24. тачка 6. Статута

Више

Град Ваљево Градска управа ИЗМЕНE И ДОПУНE ПЛАНА ГЕНЕРАЛНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ КОЛУБАРА - свеска 1 - Измене и допуне Плана генералне регулације КОЛУБАРА је дон

Град Ваљево Градска управа ИЗМЕНE И ДОПУНE ПЛАНА ГЕНЕРАЛНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ КОЛУБАРА - свеска 1 - Измене и допуне Плана генералне регулације КОЛУБАРА је дон Град Ваљево Градска управа ИЗМЕНE И ДОПУНE ПЛАНА ГЕНЕРАЛНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ КОЛУБАРА - свеска 1 - Измене и допуне Плана генералне регулације КОЛУБАРА је донела Скупштина града Ваљева, на седници одржаној 03.11.2017.

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ општине Књажевац ГОДИНА XI БРОЈ ОКОТБАР 2018 БЕСПЛАТАН ПРИМЕРАК 1 На основу члана 99. Закона о планирању и изградњи ("Сл. Гласник

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ општине Књажевац ГОДИНА XI БРОЈ ОКОТБАР 2018 БЕСПЛАТАН ПРИМЕРАК 1 На основу члана 99. Закона о планирању и изградњи (Сл. Гласник СЛУЖБЕНИ ЛИСТ општине Књажевац ГОДИНА XI БРОЈ 21 04. ОКОТБАР 2018 БЕСПЛАТАН ПРИМЕРАК 1 На основу члана 99. Закона о планирању и изградњи ("Сл. Гласник РС", бр. 72/2009, 81/2009 - испр., 64/2010 одлука

Више

zakon-o-sluzbenoj-upotrebi-jezika-i-pisama

zakon-o-sluzbenoj-upotrebi-jezika-i-pisama ZAKON O SLUŽBENOJ UPOTREBI JEZIKA I PISAMA ("Sl. glasnik RS", br. 45/91, 53/93, 67/93, 48/94, 101/2005 - dr. zakon, 30/2010, 47/2018 i 48/2018 - ispr.) I OSNOVNE ODREDBE Član 1 U Republici Srbiji u službenoj

Више

Страна 92 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРОЈ 9 Датум: године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2019 БРОЈ 9 КУРШУМЛИЈА Лист излази

Страна 92 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРОЈ 9 Датум: године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2019 БРОЈ 9 КУРШУМЛИЈА Лист излази Страна 92 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРОЈ 9 Датум: 29.03.2019.године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2019 БРОЈ 9 КУРШУМЛИЈА Лист излази према потреби 1. На основу члана 32. Закона о локалној

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ 4 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ НОВИ БЕЧЕЈ Број 2 Нови Бечеј 16.01.2013. године година XLV 1. На основу члана 92. Закона о буџетском систему ( Службени гласник РС, број 54/2009, 73/2010 и 101/2010, 101/2011 и

Више

1 БРОЈ 20 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ МАЈДАНПЕК 14.јун ГОДИНА: XII БРОЈ: јун ЦЕНА: ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА: 1976 На основу члана 8. Закона о без

1 БРОЈ 20 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ МАЈДАНПЕК 14.јун ГОДИНА: XII БРОЈ: јун ЦЕНА: ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА: 1976 На основу члана 8. Закона о без 1 БРОЈ 20 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ МАЈДАНПЕК 14.јун 2019. ГОДИНА: XII БРОЈ: 20 14.јун 2019. ЦЕНА: ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА: 1976 На основу члана 8. Закона о безбедности саобраћаја на путевима (''Службени гласник

Више

Microsoft Word - zakon o odrzavanju stambenih zgrada.doc

Microsoft Word - zakon o odrzavanju stambenih zgrada.doc ZAKON O ODRŽAVANJU STAMBENIH ZGRADA Službeni glasnik RS, br. 44 od 27. H 1995, 46 od 29. HII 1998, 1 od 3. I 2001. I. OSNOVNE ODREDBE Član 1. Ovim zakonom se utvrđuju prava i obaveze vlasnika stanova i

Више

Microsoft Word - službeni glasnik 12.doc

Microsoft Word - službeni glasnik 12.doc СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ЛАПОВО ГОДИНА XXI БРОЈ 12 ЛАПОВО, 09. октобар 2015. год. ГЛАСНИК ИЗЛАЗИ ПО ПОТРЕБИ.РОК ЗА РЕКЛАМАЦИЈУ 10 ДАНА. ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА ЈЕ 1.000,00 Д. 156. На основу чл.53. и 54. а у

Више

TARIFA ZA LOKALNE ADMINISTRATIVNE TAKSE

TARIFA  ZA  LOKALNE  ADMINISTRATIVNE  TAKSE Na osnovu člana 1 stav 3 Zakona o administrativnim taksama ( Službeni list RCG, br. 55/03, 46/04, 81/05, 02/06 i Službeni list CG, br. 22/08, 77/08, 03/09, 40/10, 73/10, 20/11 i 26/11), člana 5 stav 1

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРБАС БРОЈ 22. ВРБАС 22. НОВЕМБАР ГОДИНА LII 120. На основу члана 53. Статута општине Врбас ( Службени лист општине Врбас,

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРБАС БРОЈ 22. ВРБАС 22. НОВЕМБАР ГОДИНА LII 120. На основу члана 53. Статута општине Врбас ( Службени лист општине Врбас, СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БРОЈ 22. 22. НОВЕМБАР 2018. ГОДИНА LII 120. На основу члана 53. Статута општине Врбас ( Службени лист општине Врбас, брoj 35/2017), члана 13. и члана 20. Одлуке о Општинском већу

Више

Страна 1 - Број 10. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА ГОДИНА XIII БРОЈ 10 ВРЊАЧКА БАЊА

Страна 1 - Број 10. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА ГОДИНА XIII БРОЈ 10 ВРЊАЧКА БАЊА Страна 1 - Број 10. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА 21.3.2017. године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА ГОДИНА XIII БРОЈ 10 ВРЊАЧКА БАЊА 21.3.2017. ГОДИНЕ 97. Председник општине Врњачка Бања, на основу

Више

На основу члана 56. Статута Града Ниша ( Службени лист Града Ниша'', број 88/2008 и 143/2016), члана 72. Пословника о раду Градског већа Града Ниша (

На основу члана 56. Статута Града Ниша ( Службени лист Града Ниша'', број 88/2008 и 143/2016), члана 72. Пословника о раду Градског већа Града Ниша ( На основу члана 56. Статута Града Ниша ( Службени лист Града Ниша'', број 88/2008 и 143/2016), члана 72. Пословника о раду Градског већа Града Ниша ( Службени лист Града Ниша број 1/2013,95/2016 98/2016,

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КОВИН ГОДИНА XV БРОЈ 6 КОВИН, 21. АПРИЛ ГОДИНЕ АКТА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ КОВИН 69. На основу члана 192. Закона о општем упр

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КОВИН ГОДИНА XV БРОЈ 6 КОВИН, 21. АПРИЛ ГОДИНЕ АКТА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ КОВИН 69. На основу члана 192. Закона о општем упр СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ГОДИНА XV БРОЈ 6, 21. АПРИЛ 2017. ГОДИНЕ АКТА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ 69. На основу члана 192. Закона о општем управном поступку ( Сл.лист СРЈ, бр. 33/97 и 31/2001 и Сл.гласник РС, бр.

Више

Година LIV Број 5/ LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 37. Статута Општине Бачка Паланка ( Службени лист Oпштин

Година LIV Број 5/ LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 37. Статута Општине Бачка Паланка ( Службени лист Oпштин Година LIV Број 5/2018 40 SLU@BENI LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 37. Статута Општине Бачка Паланка ( Службени лист Oпштине Бачка Паланка број 24/2013 - пречишћен текст) и члана

Више

LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А Година L Број 18/ Бачка Паланка 30. јун године На основу члана 46. Закона о локалној

LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А Година L Број 18/ Бачка Паланка 30. јун године На основу члана 46. Закона о локалној SLU@BEN LST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А Година L Број 18/2015 190 Бачка Паланка 30. јун 2015. године На основу члана 46. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник Републике Србије, број

Више

На основу члана 4. ст. 2. и члана 12. Закона о комуналним дјелатностима ( "Сл. лист РЦГ", број 12/95) и члана 36. став 1. тачка 3. Статута Општине Хер

На основу члана 4. ст. 2. и члана 12. Закона о комуналним дјелатностима ( Сл. лист РЦГ, број 12/95) и члана 36. став 1. тачка 3. Статута Општине Хер На основу члана 4. ст. 2. и члана 12. Закона о комуналним дјелатностима ( "Сл. лист РЦГ", број 12/95) и члана 36. став 1. тачка 3. Статута Општине Херцег Нови ("Сл. лист РЦГ - општински прописи" број 15/04),

Више

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Брчко дистрикт БиХ СКУПШТИНА БРЧКО ДИСТРИКТА БиХ Младена Маглова 2, Брчко дистрикт БиХ, телефон и факс: 049/ БОСНА И

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Брчко дистрикт БиХ СКУПШТИНА БРЧКО ДИСТРИКТА БиХ Младена Маглова 2, Брчко дистрикт БиХ, телефон и факс: 049/ БОСНА И БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Брчко дистрикт БиХ СКУПШТИНА БРЧКО ДИСТРИКТА БиХ Младена Маглова 2, 76100 Брчко дистрикт БиХ, телефон и факс: 049/215-516 БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Брчко дистрикт БиХ СКУПШТИНА БРЧКО ДИСТРИКТА

Више

ПРЕДЛОГ

ПРЕДЛОГ Z A K O N O SOCIJALNOM STANOVANJU Član 1. Ovim zakonom uređuju se uslovi za održivi razvoj socijalnog stanovanja i način obezbeđivanja i korišćenja sredstava za razvoj socijalnog stanovanja, kao i druga

Више

Број 11 СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ДОЊИ ЖАБАР Петак,29. март Гласник Доњи Жабар СЛУЖБЕНИ година XX број 11 петак, 29. март године бесплатан

Број 11 СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ДОЊИ ЖАБАР Петак,29. март Гласник Доњи Жабар СЛУЖБЕНИ година XX број 11 петак, 29. март године бесплатан Гласник СЛУЖБЕНИ година XX број 11 петак, 29. март 2013. године бесплатан примјерак 65 На основу чл. 43. и 87. став 2. Закона о локалној самоуправи ("Службени гласник Републике Српске", бр. 101/04, 42/05

Више

ГЛАСНИК ЛУ ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXVIII 26. ЈУЛ ГОДИНЕ БРОЈ 24 ЦЕНА ОВОГ БРОЈА ЈЕ 50 ДИНАРА, ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА

ГЛАСНИК ЛУ ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXVIII 26. ЈУЛ ГОДИНЕ БРОЈ 24 ЦЕНА ОВОГ БРОЈА ЈЕ 50 ДИНАРА, ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА www.gornjimilanovac.rs ГЛАСНИК ЛУ ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXVIII 26. ЈУЛ 2018. ГОДИНЕ БРОЈ 24 ЦЕНА ОВОГ БРОЈА ЈЕ 50 ДИНАРА, ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА ЈЕ 1.000 ДИНАРА С А Д Р Ж А Ј 123. 124. АКТА ОПШТИНСКОГ

Више

Microsoft Word - misljenjeMF_mini_hidroelektrana.doc

Microsoft Word - misljenjeMF_mini_hidroelektrana.doc AKTIVA sistem doo, Novi Sad Osnivanje preduzeća i radnji Računovodstvena agencija Poresko savetovanje Propisi besplatno www.aktivasistem.com Obrasci besplatno ODREĐIVANJE PDV DUŽNIKA ZA PROMET KOJI SE

Више

Microsoft Word - Sl doc

Microsoft Word - Sl doc СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРБАС БРОЈ 2. ВРБАС 31. MART 2005. ГОДИНА XLI 41. На основу члана 25. Статута Месне заједнице Бачко Добро Поље и на основу резултата непосредног личног изјашњавања грађана Бачког

Више

osfsdfjksdjf

osfsdfjksdjf СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ГОДИНА X - БРОЈ 7 П ЕТР ОВ АЦ Н А М Л АВ И 09. о к тобар 2015. године Б е с п л а т а н п р и м е р а к 1. На основу члана 20. став 1. тачка 3. а у вези члана 32. Закона о локалној

Више

ЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXVIII 26. ЈУЛ ГОДИНЕ БРОЈ 24 ЦЕНА ОВОГ БРОЈА ЈЕ 50 ДИНАРА, ГОДИШЊА ПРЕТП

ЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXVIII 26. ЈУЛ ГОДИНЕ БРОЈ 24 ЦЕНА ОВОГ БРОЈА ЈЕ 50 ДИНАРА, ГОДИШЊА ПРЕТП www.gornjimilanovac.rs ЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXVIII 26. ЈУЛ 2018. ГОДИНЕ БРОЈ 24 ЦЕНА ОВОГ БРОЈА ЈЕ 50 ДИНАРА, ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА ЈЕ 1.000 ДИНАРА С А Д Р Ж А Ј 123. 124. АКТА ОПШТИНСКОГ

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-15477-LOC-1/2019 Заводни број: 05-353-119/2019

Више

Zakon o evidencijama u oblasti rada

Zakon o evidencijama u oblasti rada Zakon o evidencijama u oblasti rada Zakon je objavljen u "Službenom listu SRJ", br. 46/96. Vidi: čl. 64. Ustavne povelje - SL SCG, 1/2003-1. Vidi: čl. 81. Zakona - RS, 101/2005-28. Vidi: čl. 110. Zakona

Више

Sluzbeni-list-BGD-063.indd

Sluzbeni-list-BGD-063.indd ISSN 0350-4727 SLU@BENI LIST GRADA BEOGRADA Година LXIII Број 63 25. јул 2019. године Цена 265 динара Скупштина Града Београда на седници одржаној 25. јула 2019. године, на основу члана 46. Закона о планирању

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

РЕПУБЛИКА СРБИЈА РЕПУБЛИКА СРБИЈА Град Ваљево Градска управа за локални развој, привреду, урбанизам и комуналне послове Одељење за урбанизам, грађевинарство, саобраћај и заштиту животне средине Одсек за урбанизам и саобраћај

Више

Страна 316 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БР.28 Датум: године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2018 БРОЈ 28 КУРШУМЛИЈА Лист излази

Страна 316 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БР.28 Датум: године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2018 БРОЈ 28 КУРШУМЛИЈА Лист излази Страна 316 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БР.28 Датум: 14.12.2018.године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2018 БРОЈ 28 КУРШУМЛИЈА Лист излази према потреби 1. На основу члана 46.Закона о локалној

Више

Година LIV Број 20/ LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 172. члана 173. и члана 178. став 5. Закона о запослен

Година LIV Број 20/ LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 172. члана 173. и члана 178. став 5. Закона о запослен Година LIV Број 20/2018 176 SLU@BENI LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 172. члана 173. и члана 178. став 5. Закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе

Више

СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИН

СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИН СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj 2017. ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИНА IX ПАНЧЕВО, 30 Август 2017. ГОДИНЕ Аконтација претплате

Више

SL_br_

SL_br_ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН Година XLV Број 2. ТЕМЕРИН 22. МАРТ 2013. Примерак 100,00 динара 21. На основу члана 44. став 1. тачка 6. Закона о локалној самоуправи (''Службени гласник Републике Србије''

Више

LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А Година XXLVIII Број 25/2013 Бачка Паланка 31. јул године 198 На основу члана 209. став 1. та

LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А Година XXLVIII Број 25/2013 Бачка Паланка 31. јул године 198 На основу члана 209. став 1. та SLU@BENI LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А Година XXLVIII Број 25/2013 Бачка Паланка 31. јул 2013. године 198 На основу члана 209. став 1. тачка 5, члана 210. став. 3. и члана 213. Закона о социјалној

Више

16

16 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН Година XLII Број 3. ТЕМЕРИН 18. МАРТ 2009. Примерак 100,00 динара 17. Председник општине Темерин, на основу члана 1. Одлуке о одређивању Надлежног органа за спровођење поступка

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-24852-LOCН-2/2018 Заводни број: 05-353-214/2018

Више

registar SL 2004

registar SL 2004 РЕГИСТАР СЛУЖБЕНОГ ЛИСТА ОПШТИНЕ НОВИ БЕЧЕЈ ЗА 2004 ГОДИНУ ПРЕДМЕТ објављено у листу бр. стр. СКУПШТИНА ОПШТИНЕ 1. Одлука о завршном рачуну буxета општине Нови 1 1 за 2003. годину 2. Одлука о реализацији

Више

CEKOS IN Ekspert

CEKOS IN Ekspert Cekos In Ekspert NAPOMENA EKSPERT-a: Odredbe Zakona o izmenama i dopuni Zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza u komercijalnim transakcijama ("Sl. glasnik RS", br. 68/15), primenjuju se na ugovore

Више

Правилник о садржини и начину вођења књиге инспекције, грађевинског дневника и грађевинске књиге I. ПРЕДМЕТ УРЕЂИВАЊА Члан 1. Овим правилником уређује

Правилник о садржини и начину вођења књиге инспекције, грађевинског дневника и грађевинске књиге I. ПРЕДМЕТ УРЕЂИВАЊА Члан 1. Овим правилником уређује Правилник о садржини и начину вођења књиге инспекције, грађевинског дневника и грађевинске књиге I. ПРЕДМЕТ УРЕЂИВАЊА Члан 1. Овим правилником уређује се садржина и начин вођења књиге инспекције, грађевинског

Више

Република Србија ОПШТИНСКА УПРАВА ВЛАДИЧИН ХАН Одељење за урбанизам, имовинско-правне, Комуналне и грађевинске послове ROP-HAN LOCH-2/2018 IV 35

Република Србија ОПШТИНСКА УПРАВА ВЛАДИЧИН ХАН Одељење за урбанизам, имовинско-правне, Комуналне и грађевинске послове ROP-HAN LOCH-2/2018 IV 35 Република Србија ОПШТИНСКА УПРАВА ВЛАДИЧИН ХАН Одељење за урбанизам, имовинско-правне, Комуналне и грађевинске послове ROP-HAN-29422-LOCH-2/2018 IV 350-108/2/18-03 01.11.2018.године ВЛАДИЧИН ХАН Одељење

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-7346-LOCН-3/2016 Заводни број: 05-353-95/2016

Више

БРОЈ

БРОЈ РЕГИСТАР ЗА 2007. ГОДИНУ СТРАНА 1. OLDAL A 2007. ÉVI TÁRGYMUTATÓ БРОЈ АКТА НАЗИВ АКТА И БРОЈ СЛУЖБЕНОГ ЛИСТА У КОМ ЈЕ ОБЈАВЉЕН СТРА- НА АКТИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ОДЛУКЕ 1. Одлука о утврђивању стопа пореза

Више

ЗАКОН

ЗАКОН ЗАКОН О ДРЖАВНИМ СТАНОВИМА НА КОЈИМА НЕ ПОСТОЈИ СТАНАРСКО ПРАВО I ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. (1) Овим законом утвђују се услови и поступак враћања станова у државној својини на којима не постоји станарско

Више

Microsoft Word - Zakon o LEGALIZACIJI_2013.doc

Microsoft Word - Zakon o LEGALIZACIJI_2013.doc ZAKON O LEGALIZACIJI OBJEKATA ("Sl. glasnik RS", br. 95/2013) оd 31.10.2013. I UVODNE ODREDBE Član 1 Ovim zakonom uređuju se uslovi, postupak i način legalizacije objekata, odnosno delova objekta izgrađenih

Више

13. новембар године СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ АРИЉЕ Број 18 Ариље, 13. новембар године Година MMXVIII Број 18 САДРЖАЈ Реш

13. новембар године СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ АРИЉЕ Број 18   Ариље, 13. новембар године Година MMXVIII Број 18 САДРЖАЈ Реш www.arilje.org.rs Ариље, 13. новембар 2018. године Година MMXV Број 18 САДРЖАЈ Решење о потврђивању мандата одборнику Скупштине општине Ариље Зорану Тодоровићу...2 Решење о потврђивању мандата одборнику

Више

Страна 1 - Број 23. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА ГОДИНА XV БРОЈ 23 ВРЊАЧКА БАЊА ГО

Страна 1 - Број 23. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА ГОДИНА XV БРОЈ 23 ВРЊАЧКА БАЊА ГО Страна 1 - Број 23. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА 2.7.2019. године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА ГОДИНА XV БРОЈ 23 ВРЊАЧКА 2.7.2019. ГОДИНЕ ОПШТИНЕ 187. Председник општине Врњачка Бања, на основу чл.100.став

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ТИТЕЛ ГОДИНА LIII ТИТЕЛ, 22. ФЕБРУАР ГОДИНЕ БРОЈ 2 1 На основу члана 104.став 3.,4. и 5. Закона о основама система образов

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ТИТЕЛ ГОДИНА LIII ТИТЕЛ, 22. ФЕБРУАР ГОДИНЕ БРОЈ 2 1 На основу члана 104.став 3.,4. и 5. Закона о основама система образов СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ТИТЕЛ ГОДИНА LIII ТИТЕЛ, 22. ФЕБРУАР 2019. ГОДИНЕ БРОЈ 2 1 На основу члана 104.став 3.,4. и 5. Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС број 88/2017

Више

930. Na osnovu člana 95 tačka 3 Ustava Crne Gore donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O ZARADAMA DRŽAVNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA ("Sl. list Crne Gore"

930. Na osnovu člana 95 tačka 3 Ustava Crne Gore donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O ZARADAMA DRŽAVNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA (Sl. list Crne Gore 930. Na osnovu člana 95 tačka 3 Ustava Crne Gore donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O ZARADAMA DRŽAVNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA ("Sl. list Crne Gore", br. 86/09 od 25.12.2009, 39/11 od 04.08.2011, 59/11

Више

Slb 13

Slb 13 566 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ НОВИ БЕЧЕЈ Број 13 Нови Бечеј 03.10.2014. године година XLV 1. На основу члана 22. став 3. Пословника Нови Бечеј ( Службени лист општине Нови Бечеј» број 9/2008) Скупштина општине

Више

Microsoft Word - Sl doc

Microsoft Word - Sl doc СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРБАС БРОЈ 5 ВРБАС 10. НОВЕМБАР 2003. ГОДИНА XXXIX 41. На основу члана 54. став 1. и члана 169. став 2. Закона о планирању и изградњи ( Службени гласник Републике Србије број 47/2003)

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Ко обезбеђује опште услове за трајно и континуирано обављање комуналних делатности? ОПШТИНА, ОДНОСНО ГРАД! Ко обезбеђује организовано и трајно обављање и развој комуналних делатности? ОПШТИНА, ОДНОСНО

Више

С л у ж б е н и л и с т Општине Бачки Петровац Број: 7 Година: LII Бачки Петровац 15. априла године С А Д Р Ж А Ј I ИЗБОРНА КОМИСИЈА ОПШТИНЕ БАЧ

С л у ж б е н и л и с т Општине Бачки Петровац Број: 7 Година: LII Бачки Петровац 15. априла године С А Д Р Ж А Ј I ИЗБОРНА КОМИСИЈА ОПШТИНЕ БАЧ С л у ж б е н и л и с т Општине Бачки Петровац Број: 7 Година: LII Бачки Петровац 15. априла 2016. године С А Д Р Ж А Ј I ИЗБОРНА КОМИСИЈА ОПШТИНЕ БАЧКИ ПЕТРОВАЦ 28. - Решење о закључењу Јединственог бирачког

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Б

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Б Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-32461-LOC-1/2018 Заводни број:

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Б

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Б Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-7837-LOC-1/2019 Заводни број:

Више

ПРЕДЛОГ

ПРЕДЛОГ ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЛИСЈЕ НОВИ САД ПРОГРАМ ИНВЕСТИЦИОНИХ АКТИВНОСТИ ЈAВНОГ КОМУНАЛНОГ ПРЕДУЗЕЋА ЛИСЈЕ НОВИ САД И ТЕКУЋЕГ ОДРЖАВАЊА ГРОБАЉА ЗА 2015. ГОДИНУ ИНВЕСТИЦИОНE АКТИВНОСТИ КАПИТАЛНЕ СУБВЕНЦИЈЕ

Више

Страна 215 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРОЈ 7 Датум: године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2017 БРОЈ 7 КУРШУМЛИЈА Лист излази

Страна 215 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРОЈ 7 Датум: године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2017 БРОЈ 7 КУРШУМЛИЈА Лист излази Страна 215 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРОЈ 7 Датум: 22.05.2017.године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2017 БРОЈ 7 КУРШУМЛИЈА Лист излази према потреби 1. На основу члана 61. Статута општине

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Б

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Б Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-21323-LOC-1/2018 Заводни број:

Више

Na osnovu člana 24 Zakona o lokalnoj samoupravi ("Sl. list RCG", broj 42/03) i člana 9. Statuta Opštine Herceg- Novi ("Sl. list RCG - opštinski propis

Na osnovu člana 24 Zakona o lokalnoj samoupravi (Sl. list RCG, broj 42/03) i člana 9. Statuta Opštine Herceg- Novi (Sl. list RCG - opštinski propis Na osnovu člana 24 Zakona o lokalnoj samoupravi ("Sl. list RCG", broj 42/03) i člana 9. Statuta Opštine Herceg- Novi ("Sl. list RCG - opštinski propisi", broj 15/04), Skupština opštine Herceg- Novi, na

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Б

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Б Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-34974-LOC-1/2018 Заводни број:

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Б

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Б Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-7363-LOC-1/2019 Заводни број:

Више

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БРОЈ VI ОПШТИНЕ БАТОЧИНА ГОДИНА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ БАТОЧИНА БАТОЧИНА године На основу члана 76. и 77. а у вез

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БРОЈ VI ОПШТИНЕ БАТОЧИНА ГОДИНА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ БАТОЧИНА БАТОЧИНА године На основу члана 76. и 77. а у вез ОПШТИНЕ 30.03.2018. На основу члана 76. и 77. а у вези са чланом 64. Закона о јавној својини ( Службени гласник РС бр.72/2011, 88/2013, 105/2014, 104/2016 - др.закон и 108/2016), члана 71. став 1. тачка

Више

Microsoft Word - ODL O JAVN POVR.doc

Microsoft Word - ODL O JAVN POVR.doc BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE TUZLANSKI KANTON OPĆINA SREBRENIK BOSNIA AND HERZEGOVINA FEDERATION OF BOSNIA AND HERZEGOVINA TUZLA CANTON MUNICIPALITY SREBRENIK N A C R T ODLUKA O KORIŠTENJU

Више

CEKOS IN Ekspert

CEKOS IN Ekspert Na osnovu člana 112. stav 1. tačka 2. Ustava Republike Srbije, donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O ROKOVIMA IZMIRENJA NOVČANIH OBAVEZA U KOMERCIJALNIM TRANSAKCIJAMA Proglašava se Zakon o rokovima izmirenja

Више

02 - Sluzbeni list BR 11

02 - Sluzbeni list BR 11 GODINA XLVIII BROJ 11 ^A^AK 18. jun 2014. godине Cena ovog broja je 600 dinara Godi{wa pretplata je 10.000 dinara 150. На основу члана 120. Статута града 8/2013 и 22/2013) и члана 9. Правилника о помоћи

Више

"Службени гласник РС", бр. 21/96 ПРАВИЛНИК О УСЛОВИМА, НАЧИНУ И ПРОГРАМУ ПОЛАГАЊА СТРУЧНОГ ИСПИТА ЗА ОБАВЉАЊЕ ПОСЛОВА ИЗРАДЕ ПРОЈЕКАТА И ЕЛАБОРАТА И И

Службени гласник РС, бр. 21/96 ПРАВИЛНИК О УСЛОВИМА, НАЧИНУ И ПРОГРАМУ ПОЛАГАЊА СТРУЧНОГ ИСПИТА ЗА ОБАВЉАЊЕ ПОСЛОВА ИЗРАДЕ ПРОЈЕКАТА И ЕЛАБОРАТА И И "Службени гласник РС", бр. 21/96 ПРАВИЛНИК О УСЛОВИМА, НАЧИНУ И ПРОГРАМУ ПОЛАГАЊА СТРУЧНОГ ИСПИТА ЗА ОБАВЉАЊЕ ПОСЛОВА ИЗРАДЕ ПРОЈЕКАТА И ЕЛАБОРАТА И ИЗВОЂЕЊА ГЕОЛОШКИХ ИСТРАЖИВАЊА Члан 1. Овим правилником

Више

Katalog propisa Registar i precisceni tekstovi propisa Crne Gore

Katalog propisa Registar i precisceni tekstovi propisa Crne Gore Prečišćeni tekst Zakona o zaštiti građana Crne Gore na radu u inostranstvu obuhvata sljedeće propise: 1. Zakon o zaštiti građana Crne Gore na radu u inostranstvu ("Službeni list Republike Crne Gore", br.

Више

ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЛИСЈЕ НОВИ САД БРОЈ: /16-12 ДАНА: 24. маjа године НОВИ САД На основу члана 12. став 1. тачка 4. а у вези са чла

ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЛИСЈЕ НОВИ САД БРОЈ: /16-12 ДАНА: 24. маjа године НОВИ САД На основу члана 12. став 1. тачка 4. а у вези са чла ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЛИСЈЕ НОВИ САД БРОЈ: 01-3273/16-12 ДАНА: 24. маjа 2013. године НОВИ САД На основу члана 12. став 1. тачка 4. а у вези са чланом 33. став 1. Одлуке о усклађивању Одлуке о организовању

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ АЛИБУНАР Година: 37. Алибунар, 29. март године Бесплатан примерак Број АКТИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ На основу члана 40. С

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ АЛИБУНАР Година: 37. Алибунар, 29. март године Бесплатан примерак Број АКТИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ На основу члана 40. С СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ АЛИБУНАР Година: 37. Алибунар, 29. март 2018. године Бесплатан примерак Број 7 119. АКТИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ На основу члана 40. Статута општине Алибунар (''Службени лист општине Алибунар''

Више

Број: I-РП-1-58/14 Дана: Нови Сад Покрајински заштитник грађана - омбудсман у складу са чланом 42. став 2. Покрајинске скупштинске одлуке

Број: I-РП-1-58/14 Дана: Нови Сад Покрајински заштитник грађана - омбудсман у складу са чланом 42. став 2. Покрајинске скупштинске одлуке Број: I-РП-1-58/14 Дана: 21.02.2015. Нови Сад Покрајински заштитник грађана - омбудсман у складу са чланом 42. став 2. Покрајинске скупштинске одлуке о Покрајинском заштитнику грађана - омбудсману ( Службени

Више

1. Закон о локалној самоуправи («Сл. гласник РС» бр. 129/2007 и 83/14-други Закон) 2. Закон о државној управи (79/2005, 101/2007, 95/2010 и 99/14) 3.

1. Закон о локалној самоуправи («Сл. гласник РС» бр. 129/2007 и 83/14-други Закон) 2. Закон о државној управи (79/2005, 101/2007, 95/2010 и 99/14) 3. 1. Закон о локалној самоуправи («Сл. гласник РС» бр. 129/2007 и 83/14-други Закон) 2. Закон о државној управи (79/2005, 101/2007, 95/2010 и 99/14) 3. Закон о општем управном поступку («Сл. лист СРЈ» бр.

Више

osfsdfjksdjf

osfsdfjksdjf СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ГОДИНА X - БРОЈ 2 П ЕТР ОВ АЦ Н А М Л АВ И 24. ма р т 2014. године Б е с п л а т а н п р и м е р а к 1. Усваја се Извештај о раду КЈП "Извор" Петровац на Млави за 2013. годину.

Више

24. август године СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ АРИЉЕ Број 5 Ариље, 24. август године Година MMXV Број 5 САДРЖАЈ Решење о раз

24. август године СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ АРИЉЕ Број 5   Ариље, 24. август године Година MMXV Број 5 САДРЖАЈ Решење о раз www.arilje.org.rs Ариље, 24. август 2015. године Година MMXV Број 5 САДРЖАЈ Решење о разрешењу председника општине Ариље...3 Решење о престанку мандата заменика председника општине Ариље...3 Решење о престанку

Више

Preuzeto iz elektronske pravne baze Paragraf Lex izvor: ZAKON O USLOVIMA ZA ZASNIVANJE RADNOG ODNOSA SA STRANIM DRŽAVLJANIMA ("Sl. lis

Preuzeto iz elektronske pravne baze Paragraf Lex izvor:   ZAKON O USLOVIMA ZA ZASNIVANJE RADNOG ODNOSA SA STRANIM DRŽAVLJANIMA (Sl. lis Preuzeto iz elektronske pravne baze Paragraf Lex izvor: www.paragraf.rs ZAKON O USLOVIMA ZA ZASNIVANJE RADNOG ODNOSA SA STRANIM DRŽAVLJANIMA ("Sl. list SFRJ", br. 11/78 i 64/89, "Sl. list SRJ", br. 42/92,

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ СЕНТА БРОЈ 21. ГОДИНА LI 31. АВГУСТА ГОДИНЕ С Е Н Т А

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ СЕНТА БРОЈ 21. ГОДИНА LI 31. АВГУСТА ГОДИНЕ С Е Н Т А СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ СЕНТА БРОЈ 21. ГОДИНА LI 31. АВГУСТА 2016. ГОДИНЕ С Е Н Т А 116. На основу члана 22. став 1. тачка 5. Закона о јавним предузећима ( Сл. гласник РС, бр 15/2016), члана 32. став 1.

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Б

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Б Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-12565-LOC-1/2019 Заводни број:

Више

Sl-28.indd

Sl-28.indd 13. јун 2014. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА НОВОГ САДА Број 28 Страна 437. 297 На основу члана 35. став 7. Закона о планирању и изградњи (''Службени гласник Републике Србије'', бр. 72/09, 81/09 исправка, 64/10 УС,

Више

број 27 2

број 27 2 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 На основу члана 6. и 7а. и члана 38б. Закона о порезима на имовину ( Службени гласник РС, бр. 26/2001...68/14),

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-16667-LOC-1/2018 Заводни број: 05-353-117/2018

Више

AKTIVA sistem doo, Novi Sad Osnivanje preduzeća i radnji Računovodstvena agencija Poresko savetovanje Propisi besplatno Obrasci b

AKTIVA sistem doo, Novi Sad Osnivanje preduzeća i radnji Računovodstvena agencija Poresko savetovanje Propisi besplatno   Obrasci b AKTIVA sistem doo, Novi Sad Osnivanje preduzeća i radnji Računovodstvena agencija Poresko savetovanje Propisi besplatno www.aktivasistem.com Obrasci besplatno ZAKON o izmenama i dopunama Zakona o Narodnoj

Више

Odluka o administrativnim taksama

Odluka o administrativnim taksama Na osnovu člana 1. stav 3. Zakona o administrativnim taksama ("Sl. list RCG", br. 55/03 od 01.10.2003, 46/04 od 09.07.2004, 81/05 od 29.12.2005, 02/06 od 18.01.2006, "Sl.list Crne Gore", br. 22/08 od 02.04.2008,

Више