Унапредите своје пословање помоћу програма AdWords Примените наше савете и пратите успешан развој вашег AdWords налога.

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Унапредите своје пословање помоћу програма AdWords Примените наше савете и пратите успешан развој вашег AdWords налога."

Транскрипт

1 Унапредите своје пословање помоћу програма AdWords Примените наше савете и пратите успешан развој вашег AdWords налога.

2

3 Добро дошли у водич Унапредите своје пословање помоћу програма AdWords, који ће вам омогућити да остварите најбоље резултате користећи рекламну кампању AdWords. Ова брошура научиће вас свим триковима и саветима који су вам потребни да ваш налог буде успешан: 1. правилно схватите основе 2. повећајте свој домет 3. измерите свој успех. Да бисте из програма AdWords извукли највише што можете, потребно је да непрестано експериментишете. Без обзира на то да ли сте нови у овоме или већ имате искуства када се ради о коришћењу програма AdWords, праћење смерница из ове брошуре помоћи ће вам да формирате и усавршите своје кампање како би ваша улагања у оглашавање дала најбоље резултате. Ако вас збуњује терминологија која се у овој брошури користи у вези са програмом AdWords, на крају ћете пронаћи користан речник термина.

4

5 Како AdWords функционише 4 Правилно схватите основе Структура налога 10 Схватите како да организујете свој налог да би ваше кампање напредовале. Кључне речи 14 Научите како да користите одговарајуће кључне речи за своју циљну групу корисника. Огласи 18 Будите креативни и напишите текст за огласе који привлаче пажњу. Повећајте свој домет Мрежа мултимедијалног оглашавања 24 Осим Google претраживача, циљајте и на кориснике који претражују друге веб сајтове. Измерите свој успех Пратите и анализирајте свој успех 28 Сазнајте како да измерите учинак и остварите најбоље могуће резултате за своју фирму. AdWords помоћ 32 Речник 33

6 - 4 Како AdWords функционише Пре него што пређемо на детаље вашег налога, следи кратак подсетник о најважнијим елементима AdWords програма. AdWords је аутоматизована аукција. Напишете текст својих огласа и одаберете одговарајуће кључне речи (кључна реч је појам за претрагу реч или фраза коју ће особа укуцати у Google и тиме покренути ваш оглас). Потенцијални клијент врши претрагу, а сви огласи са кључним речима који одговарају појму претраге учествоваће на аукцији, укључујући и ваше огласе. Огласи на врху појавиће се на екрану вашег потенцијалног клијента под насловом Спонзорисани огласи, на десној страни, испод или изнад резултата претраге на Google-у. Заинтересовани корисник кликнуће на ваш оглас и стићи на ваш веб сајт. Ваш оглас појављује се овде када потенцијални клијенти потраже вашу фирму у резултатима претраге на Google-у. - резултати претраге

7 Како AdWords функционише 5 Осим што ће се појавити људима који претражују преко Google-а, ваши огласи могу да се појаве и на одговарајућим сајтовима у оквиру мреже мултимедијалног оглашавања. Када се рекламирате на мрежи мултимедијалног оглашавања која обухвата милионе разноврсних сајтова, ваши огласи појавиће се на неком сајту поред одговарајућег садржаја за ваше клијенте. Можете одабрати сајтове на којима желите да се појавите, или препустити нама да одредимо одговарајуће сајтове за ваше огласе. Како одређујемо сајтове за огласе? 1. Прегледајући милионе страница на вебу, Google-ова технологија контекстуалног одабирања анализира садржај различитих веб страница како би утврдила чему је неки сајт посвећен Затим, гледајући кључне речи и текст огласа у вашој кампањи, идентификујемо основни концепт ваше огласне поруке. Наш систем потом аутоматски поставља најрелевантније огласе на странице које им највише одговарају, како би се они приказали заинтересованим корисницима.

8 6 Како AdWords функционише Када је у питању ваш AdWords налог, најважније је да мислите на његов квалитет. Квалитетно, одговарајуће оглашавање, Google награђује вишом позицијом на страници за претрагу и нижом ценом, па је зато важно да ваши огласи буду веома квалитетни.

9 Како AdWords функционише 7 Шта подразумевамо под квалитетом? Помислите на то како вршите претрагу. Кад укуцате термин који желите да видите, оглас вам понуди производ или услугу коју тражите. Кад кликнете на тај оглас, желите да вас он одведе директно на страницу о том производу или тој услузи, ради додатних информација. Сви корисници су исти. Они желе да пронађу оно што траже брзо и једноставно ако им то пође за руком, већа је шанса да ће их интересовати то што пронађу, и да ће извршити куповину или затражити информације. Ово је суштина функционисања програма AdWords: ви креирате квалитетне, одговарајуће огласе који су корисни онима који траже ваше производе, а Google-ов систем награђује вас вишом позицијом на страници и нижим ценама.

10

11 Правилно схватите основе

12 10 Структура налога Структура налога Погледајте свој налог из новог угла Успешна организација вашег налога може озбиљно утицати на успех ваших AdWords кампања. Мало организовања изузетно ће олакшати креирање квалитетних огласа. Осим тога, то ће вам помоћи да одредите шта је то што доноси вредност, како бисте могли да разрадите своје најуспешније кампање и усавршите оне које нису тако добре. налог кампања кампања огласне групе текстови огласа кључне речи огласне групе текстови огласа кључне речи огласне групе текстови огласа кључне речи огласне групе текстови огласа кључне речи огласне групе текстови огласа кључне речи

13 Структура налога 11 Упознајте се са основама Ваш AdWords налог састоји се од три нивоа: налог, кампања и група. Ваш AdWords налог организован је тако да вам помогне да креирате огласе за специфичне циљне групе. Налог је подељен на кампање, а свака кампања на групе. Посматрајте их као категорије и поткатегорије. Свака кампања требало би да се односи на одређену групу производа или област вашег пословања, а свака огласна група требало би да буде још конкретнија и да се односи на поткатегорију главне кампање. На пример, уколико имате цвећару, можете имати кампању која се односи на руже, а у њој огласне групе (или поткатегорије) могу представљати различите врсте ружа, као што су мирисне руже, руже пузавице итд. Користите структуру свог веб-сајта као инспирацију када одлучујете које кампање и огласне групе да креирате. Погледајте како је ваш сајт организован и примените то на свој AdWords налог. Добро организован налог не само што ће вам донети боље резултате него ће вам и олакшати управљање оглашавањем!

14 12 Структура налога Примери и идеје које можете употребити Пре него што вам кажемо како да побољшате организацију свог налога, представићемо један добро организован налог. Овај пример показује како би могао да изгледа налог за цвећару. Кампања 1: Семе Огласна група 1: Семе цвећа Огласна група 2: Семе траве Огласна група 3: Семе поврћа Цвећара Кампања 2: Руже Огласна група 1: Руже пузавице Огласна група 2: Жбунасте руже Огласна група 3: Мирисне руже Насловна Руже Спољашње зграде Семе Цвеће Траве Поврће Кампања 3: Спољашње зграде Огласна група 1: Шупе Огласна група 2: Сенице Огласна група 3: Стакленици

15 Структура налога 13 Савети за креирање успешне организације налога Налог којим се добро управља је успешан налог. Примените ове савете како би ваше кампање биле успешне. Дајте свакој кампањи одговарајући назив. Важно је да можете лако да идентификујете своје кампање. Тако ће вам бити много лакше да пратите и модификујете кампање. Поделите сваку кампању на огласне групе. Огласне групе омогућавају вам да изделите кампање на више делова, како бисте постигли већу јасноћу и једноставност. Нека свака кампања има једну тему. Предлажемо да свој AdWords налог организујете тако да опонаша стуктуру вашег веб-сајта, односно, поделите своје кампање по темама или врстама производа онако како је подељен и ваш сајт. Потрудите се да свака кампања садржи бар три огласне групе. Број огласних група треба да се формира у зависности од величине ваше понуде и врсте пословања, али ако имате најмање три огласа, омогућићете да свака огласна група има јасну тему, што ће вам помоћи да напишете специфичне огласе намењене вашим клијентима. Као и кампање, тако и свака огласна група треба да има заједничку тему. У свакој огласној групи усредсредите се на један производ или услугу коју нудите. То ће поједноставити креирање јасних, ефектних кључних речи и огласа. На пример, цвећара може имати кампању по имену Семе, а огласна група у тој кампањи може бити Семе цвећа.

16 14 Кључне речи Кључне речи Морате наћи пут до одговарајућих клијената. Кључне речи су у центру ваше огласне кампање. Оне покрећу цео процес оглашавања. Ако ваши потенцијални клијенти траже ваш производ или услугу, брже ће их пронаћи ако одаберете добре кључне речи. Размишљајте о кључним речима на исти начин као што сте размишљали када сте организовали своје кампање и огласне групе. Свака огласна група садржи тематски скуп кључних речи. Много је боље имати мали број пажљиво циљаних кључних речи него велики број кључних речи које нису циљане. На пример, огласна група чија су тема руже пузавице требало би да садржи само кључне речи које се односе на руже пузавице, а не велику групу кључних речи које се односе на цвеће или руже уопште. Не постоји идеалан број који би одговарао свакој ситуацији, али требало би да у свакој огласној групи имате између пет и педесет кључних речи. Ако овако тематски одредите кључне речи, то ће вам помоћи при писању текста огласа и, што је још важније, обезбедити квалитетно рекламирање, које ће вашим клијентима омогућити да вас лако пронађу.

17 Кључне речи 15 Упознајте се са основама Када бирате кључне речи, можете да користите различите опције за повезивање. Ове опције обезбеђују вам додатну контролу над тим када ће се ваши огласи приказати. Да бисте стигли до жељених клијената, препоручујемо вам да за кампање користите речи са широким подударањем, заједно са негативним кључним речима тамо где је то потребно. Опција Широко подударање обухвата највећи број корисника, показујући ваш оглас сваки пут када они за претрагу употребе вашу кључну реч, или неку њену одговарајућу варијацију. На пример, ако су ваше кључне речи црвене руже, ваш оглас активираће се када неко буде тражио црвене руже, црвене и ружичасте руже, или руже црвене боје. Ова опција за кључне речи аутоматски је укључена у старту. Опција Негативне кључне речи спречава да се ваш оглас појави ако неко за претрагу употреби реч или фразу коју ви наведете. Ако имате кључне речи црвене руже, а реч вештачке наведете у пољу Негативне кључне речи, ваш оглас неће се појавити ако неко буде тражио вештачке црвене руже. Да бисте додали негативне кључне речи, кликните на поље Kључне речи. У доњем делу, пронаћи ћете одељак са негативним кључним речима. Кликните на знак плус да бисте додали негативну кључну реч у поље. Ако желите да испробате напредније опције, постоје још две опције које можете да употребите. Предлажемо да ово користите само уколико умете да пратите успех своје кампање и да оцените делотворност кључних речи. За детаљније информације, потражите поглавље Опције за подударање кључних речи у одељку Помоћ програма AdWords.

18 16 Кључне речи Примери и идеје које можете да искористите На једном примеру, у три корака, показаћемо вам како можете да приступите креирању својих кључних речи. У овом примеру, кампања је руже, а свака огласна група је једна врста ружа Набројте све кључне речи за ову кампању. руже, руже пузавице, ружа пузавица, мирисне руже пузавице, саднице ружа, купити жбунасте руже, грм ружа, жбун ружа, жбуње ружа, најбоље руже, жбунасте руже на продају, грмасте руже, луксузне црвене жбунасте руже, јефтине руже, врсте ружа пузавица, отпорне руже пузавице, руже пењачице, пролећне руже 2. Поделите кључне речи у тематске огласне групе, са одговарајућим текстовима огласа. Огласна група 1: Руже пузавице Руже пузавице Распродаја у току. Велики избор боја и врста. Купите одмах! SajtCvecare.com/RuzePuzavice Кључне речи: (1) руже, руже пузавице, ружа пузавица, мирисне руже пузавице, (2) саднице ружа, отпорне руже пузавице, врсте ружа пузавица, руже пењачице, пролећне руже, (3) испорука бесплатна Огласна група 2: Жбунасте руже Предивне жбунасте руже Распродаја у току. Велики избор боја и врста. Купите одмах! SajtCvecare.com/ZbunasteRuze Кључне речи: (1) руже, купити жбунасте руже, жбун руже, (2) најбоље руже, јефтине руже, продаја жбунастих ружа, грмасте руже, (3) луксузне црвене жбунасте руже, (4) испорука бесплатна Молимо вас да имате на уму да су сви ови примери измишљени, и да служе само као илустрација наведеном. 3. Прегледајте и усавршите. Прегледањем кључних речи пронашли смо пет које желимо да усавршимо: Руже је можда сувише уопштено да би била добра кључна реч. Немојте користити исту кључну реч у више огласних група у оквиру исте кампање. (Наш систем ово тумачи као појачано конкурисање за ову кључну реч, што доводи до више цене по клику за њу.) Негативне кључне речи, као што су испорука и бесплатна спречавају да се ваш оглас појави у резултатима претраге које садрже ове кључне речи. Ова фирма не нуди ни испоруку ни бесплатне производе, па зато треба да садржи ове негативне кључне речи. Кључне речи као што су најбоље руже и јефтине руже не дају довољно детаља о производу или производима који се нуде. Кључне речи као што су луксузне црвене жбунасте руже можда су сувише специфичне да би биле употребљене у контексту вашег огласа.

19 Кључне речи 17 Савети бирање најбољих кључних речи за ваше пословање Потрудите се да ваше кључне речи одговарају вашем пословању. Искористите следеће савете да бисте додатно побољшали своје листе кључних речи. Размишљајте као ваши клијенти. Како би ваши клијенти могли да трагају за вашим производом или услугом? Најбоље кључне речи обично садрже две до три речи. Испробајте нашу алатку за кључне речи. Недостају вам идеје за кључне речи? Алатка за кључне речи, која се налази на вашем налогу, обезбедиће вам предлоге за нове кључне речи, а може да укаже и на могуће негативне кључне речи. Нека ваше кључне речи одговарају тексту вашег огласа. Свака кључна реч требало би да одговара огласу који ће се појавити када потенцијални клијент изврши претрагу на Google-у. Да бисте ово постигли, групишите све кључне речи које се односе на одређени производ или услугу у посебну групу. Онда можете да креирате оглас који одговара овим кључним речима, тако да корисник, ма шта тражио, види да искључиво ваш оглас одговара његовој претрази. Редовно проверавајте своје кључне речи. Редовне провере омогућавају вам да уклоните кључне речи које не обезбеђују жељену вредност, и да научите нешто на основу успеха ваших најбољих кључних речи. Користите негативне кључне речи. Спречите да се ваш оглас појави после претраге која не одговара вашој врсти посла. На пример, ако продајете косилице, можда нећете желети да се ваш оглас појављује када неко трага за сервисом за поправку косилица, и стога можете навести реч поправка као негативну кључну реч.

20 18 Огласи Огласи Напишите огласе тако да клијенти кликну на њих. Ваши клијенти одлучују да оду на ваш сајт, а не на сајт ваше конкуренције, само на основу онога што виде у вашим огласима. Уколико им ваш оглас не привуче пажњу, можете да пропустите вредне послове. За остваривање најбољих резултата, ваши огласи требало би да буду у директној вези са вашим кључним речима. То значи да ће, када потражи ваш производ, потенцијални клијент угледати одговарајући оглас и зато посетити ваш сајт. Када организујете свој налог и групишете кључне речи у огласне групе, требало би да вам буде лако да напишете огласе.

21 Огласи 19 Упознајте се са основама Са програмом AdWords веома лако можете да тестирате своје поруке и установите који огласи привлаче ваше клијенте. Тестирајте различите огласе у свакој групи, и можда ћете се изненадити кад будете видели који од њих су најуспешнији. Да бисте тестирали своје поруке, напишите три или четири варијанте једног огласа у свакој огласној групи (као на примеру у наставку). Ови огласи активираће се истим кључним речима. Ако у свакој групи имате више од једног огласа, AdWords смењиваће их на истој позицији, без додатних трошкова. Овај пример показује неке од огласа које можете тестирати у групи чија су тема баштенске шупе. Баштенске шупе Испорука и уградња Већ од 150 динара SajtCvecare.com/BastenskeSupe Продаја баштенских шупи Висококвалитетне баштенске шупе. Загарантоване цене. Купите одмах! SajtCvecare.com/BastenskeSupe Јефтине баштенске шупе Беспл. испорука. Гаранција 10 год. Купите онлајн или нас позовите. SajtCvecare.com/BastenskeSupe Кључне речи: баштенске шупе, дрвене баштенске шупе, баштенска шупа, купити баштенску шупу, јефтине баштенске шупе, велике баштенске шупе, мале баштенске шупе Допустите да ове варијанте огласа неко време буду активне. Затим проверите кликове. Огласи са највишом стопом учесталости кликова (односом кликова и приказа огласа) јесу огласи које корисници сматрају најрелевантнијим за своју претрагу. С временом, научићете шта је добро за ваше пословање, па ћете у складу са тим и модификовати своје огласе.

22 20 Огласи Примери и идеје које можете да искористите Некада је тешко смислити одакле почети писање огласа. Научите шта је добро а шта не помоћу примера који следи. Када потенцијални клијент тражи руже пузавице, могу да се појаве следећа два огласа: Руже пузавице на продају Посебна понуда ружа пузавица. Купите онлајн. Брза испорука. SajtCvecare.com/RuzePuzavice Цвећара Продајемо све што вам је потребно за цвећару. SajtCvecare.com Шта је добро? Наслов говори о производу који се продаје и садржи одговарајуће кључне речи. Опис даје детаље о посебним погодностима за куповину производа од ове компаније (брза испорука). Опис садржи упутство клијентима о томе шта треба да ураде (купите онлајн одмах). Одредишни линк води до странице на сајту компаније, која се бави управо ружама пузавицама. Шта је погрешно? Наслов се бави описом компаније, уместо најважнијим производом за кључне речи које су га покренуле. Опис је сувише уопштен било би много боље да се бави појединачним производом или услугом коју фирма нуди а осим тога, не говори клијенту шта конкретно да уради. Одредишни линк води до насловне странице сајта фирме, уместо до странице која се бави овим конкретним производом или услугом. Молимо да имате на уму чињеницу да су сви наведени примери измишљени, и да служе искључиво као пример.

23 Огласи 21 Савети за писање циљаних огласа Потрудите се да ваш оглас привуче поглед потенцијалног клијента. Пробајте да испробате неке од ових савета како бисте утврдили шта је добро за вашу фирму. Користите своје кључне речи у тексту огласа. За најбоље резултате, ставите своје најбоље кључне речи у наслов свог огласа.. Укључите цене, посебне понуде и јединствене погодности. По чему се ваш производ или услуга разликује од онога што нуди ваша конкуренција? Користите јасан позив на акцију. Реците потенцијалним клијентима шта желите да ураде када дођу на ваш сајт. На пример: Купите одмах! Позовите данас! Усмерите клијенте на ону страницу вашег сајта која је најрелевантнија за сваки оглас. Коришћењем специфичног одредишног линка можете да усмерите потенцијалне кориснике на страницу вашег сајта која је најрелевантнија за производ или услугу описане у вашем огласу.

24

25 Проширите свој домет

26 24 Мрежа мултимедијалног оглашавања Мрежа мултимедијалног оглашавања Пронађите пут до корисника на одговарајућим веб-сајтовима Да ли сте знали да ваши огласи, осим што ће се појавити у претрази на Google-у, могу да се појаве и на одговарајућим сајтовима које ваши клијенти посећују? Google има велику мрежу мултимедијалног оглашавања, разноврсну мрежу различитих врста сајтова који су партнери Google-а. На овој мрежи можете да прикажете своје огласе потенцијалним клијентима када гледају сајтове који имају неке везе са вашим производима или услугама. Упознајте се са основама Корисници интернета највећи део времена проводе прегледајући веб-сајтове. Ако се оглашавате и у претрази и на мрежи мултимедијалног оглашавања, можете допрети до своје циљне групе без обзира на то шта њени чланови раде на интернету. Када се ваша кампања укључи у мрежу мултимедијалног оглашавања, AdWords аутоматски поставља ваше огласе на одговарајући садржај веб сајтова. То значи да се ваша порука повезује са одговарајућом публиком у одговарајућем тренутку. На пример, уколико продајете баштенске алатке, ваш оглас може бити поред новинског чланка о најновијим баштенским алаткама. У том случају, знате да корисник који чита ову веб страницу врло лако може бити заинтересован за ваш производ.

27 Мрежа мултимедијалног оглашавања 25 Савети за постизање најбољих резултата са вашом кампањом на мрежи мултимедијалног оглашавања Као бисте извукли најбоље и највише из оглашавања на мрежи мултимедијалног оглашавања, потрудите се да направите тематску кампању која представља ваше пословање. Ово ће помоћи нашем систему да повеже ваше огласе са сајтовима на вебу који им највише одговарају. Добра вест је то да се информације у овој брошури, које се односе на креирање успешних огласа и кључних речи за претрагу, такође могу применити и на ваш учинак на мрежи мултимедијалног оглашавања. На пример, употребите најбољу праксу за огласе, као што је коришћење јасног позива на акцију у вашем огласу, и потрудите се да имате јасне теме у тексту својих огласа, које одговарају вашим кључним речима. Ове основне технике омогућавају нашем систему да јасно види шта је ваш производ или ваша услуга, и да ваше огласе постави на одговарајуће веб-сајтове. Како да оцените свој успех Да бисте разумели успешностсвојих огласа на сајтовима мреже мултимедијалног оглашавања, треба да одете на картицу Мреже у свом AdWords налогу и кликнете на поље Прикажи детаље поред информације о одредишту за пласман. Овде можете погледати списак свих сајтова на којима су се појавили ваши огласи. Поред тога, можете да видите и статистичке податке за сваки сајт, које ће вам помоћи да оцените успешност својих огласа. Да бисте научили како то да урадите, погледајте следећи одељак ове брошуре. У мрежи мултимедијалног оглашавања, најважнији статистички податак јесте стопа учесталости кликова. Она показује колико често људи кликну на ваш оглас, и показује колико је који сајт успешан. Имајте у виду чињеницу да ће стопа учесталости кликова на мрежи мултимедијалног оглашавања обично бити нижа него код претраге. Када се ваши огласи већ неко време буду налазили на тим сајтовима, моћи ћете да употребите ове податке да бисте видели који сајтови су најбољи за вас. Тада можете индивидуално да подешавате цену по клику за најбоље сајтове и да за њих издвојите већи буџет. За детаљније информације о одабиру одредишта за пласман, погледајте одељак Управљана одредишта за пласман у центру за помоћ програма AdWords.

28

29 Мерење успеха

30 28 Пратите и анализирајте свој успех Пратите и анализирајте свој успех Код програма Google AdWords најважнији су резултати. Да бисте имали најбоље могуће резултате, требало би да редовно пратите колико је ваш налог успешан. Размислите о томе шта желите да постигнете својом огласном кампањом. Да ли желите саобраћај за свој веб сајт? Већу продају? Или желите да ваши посетиоци ураде нешто, као што је пријава на ваш билтен? Када јасно дефинишете своје циљеве, помоћу AdWords статистике и бесплатних Google-ових алата можете да измерите свој успех. Будите објективни у погледу онога што желите да постигнете и посветите време редовном проверавању свог налога, како бисте остварили своје циљеве.

31 Пратите и анализирајте свој успех 29 Шта треба да гледате на свом налогу Пре свега, најлакши начин за мерење успешности јесте да погледате своје AdWords статистике. Успех са програмом AdWords разликује се за сваку фирму и зависи од ваших пословних циљева. Међутим, постоји неколико ствари које ће вам показати да ли се ваши огласи успешно примењују: Стопа учесталости кликова: Да бисте директно видели колико је ваша кампања успешна, проверите вредност стопе учесталости кликова, која говори колико често људи који виде ваш оглас кликну на њега. Основно правило јесте то да стопа учесталости кликова на Google-у мања од 1% значи да ваши огласи не стижу до одговарајуће публике. Погледајте ово на картици Кампање и погледајте стопу учесталости кликова својих појединачних кључних речи и огласа на одговарајућим картицама. Статус кључних речи: Стање Испуњава услове значи да је ваша кључна реч подесна да активира огласе. Када кликнете на иконицу у статусној колони, видећете додатне детаље о ефикасности ваше појединачне кључне речи. Да бисте видели статус кључне речи, идите на картицу Кључне речи, и погледајте колону Статус. Просечна позиција: Погледајте колону Просечна позиција на картици Кампање да бисте видели где се ваш оглас појављује на страници са резултатима претраге. На свакој страници појавиће се до 11 огласа. Уколико је просечна позиција вашег огласа 11 или више, то значи да се он углавном не појављује на првој страници резултата претраге. Ваш циљ је да се ваш оглас појави на првој страници резултата претраге, како би га ваши потенцијални клијенти лакше пронашли. Лицитација за прву страницу: Ако се ваш оглас не појављује на првој страници резултата претраге, видећете лицитацију за прву страницу на картици Кључна реч у колони Статус. Лицитација за прву страницу је цена по клику коју треба да подесите како би се ваш оглас појављивао на првој страници резултата претраге. Висока процена лицитације за прву страницу може да значи да ваши огласи нису онолико значајни колико би могли да буду. Оцена квалитета: Свакој од ваших кључних речи додељена је оцена квалитета, коју ћете видети ако кликнете на иконицу у колони Статус на картици Кључне речи. Google награђује значајно и квалитетно оглашавање вишом позицијом на страници са резултатима претраге и нижом ценом, па је зато веома важно да ваши огласи буду веома квалитетни. Користите савете из ове брошуре да бисте побољшали ове статистичке податке.

32 30 Пратите и анализирајте свој успех Желите ли да боље разумете успех свог налога? На свој сајт можете инсталирати праћење конверзије или програм Google Analytics. Ови бесплатни Google-ови производи омогућавају вам да анализирате успех свог налога на основу тога које се кључне речи конвертују у продаје или активности клијената, уместо да само повећавају посећеност вашег сајта. Праћење конверзије: У онлајн оглашавању, конверзија настаје када клик на ваш оглас доводи до активности корисника коју ви сматрате вредном, као што је куповина, пријава, отварање странице или контакт са клијентом. Праћење конверзије представља начин да бесплатно пратите и оцењујете колико се успешно ваше огласне кампање конвертују у значајне активности као што је продаја. Google Analytics: Google Analytics је бесплатан алат за анализу, који вам показује како су људи пронашли ваш сајт, како су се кретали по њему и које активности су обављали. Уз помоћ ових информација можете да повећате исплативост свог сајта, повећате конверзију и зарадите више новца на вебу. За упутство како да инсталирате ове алате, посетите центар за помоћ програма AdWords и потражите поглавља Праћење конверзије и Google Analytics.

33 Пратите и анализирајте свој успех 31 Списак смерница за руковање налогом Онлајн свет брзо се мења, па оно што је данас успешно можда већ следеће недеље више неће бити. Недељно прегледање вашег налога омогућиће вам да све време, најбоље могуће, користите свој буџет за оглашавање. Не заборавите да редовно понављате овај процес како бисте постали још успешнији. Навешћемо списак активности које треба да извршите сваки пут када се пријавите на свој налог. Ово ће вам помоћи да схватите колико је ваш налог успешан и да ли је у складу са вашим пословним циљевима. Успех зависи од конкретног налога, па треба да се усредсредите на то да пронађете своје најбоље и најмање добре кључне речи и огласе, што ће вам помоћи да усавршите свој налог Погледајте обавештења и упозорења на главној страници вашег налога. Када се пријавите на свој AdWords налог, видећете обавештења, упозорења и поруке од Google-а. Важно је да пратите ове поруке јер оне садрже информације које су важне за ваш налог. Идите на картицу Кампање и подесите временски распон. Подешавање временског распона налази се у горњем десном углу вашег налога, и требало би да буде подешено на период од једне до четири недеље како бисте имали добар преглед свог успеха у последње време. Пратите ефикасност својих кључних речи. На картици Кључне речи погледајте: Стопу учесталости кликова за кључну реч. Које кључне речи имају највишу, а које најнижу стопу учесталости кликова? Позиција кључних речи. Да ли се ваше кључне речи појављују на првој страници, на просечним положајима од 1 до 11? Статус кључних речи. Да ли ваши огласи испуњавају услове за појављивање Оцена квалитета. Можете да видите оцену квалитета за сваку кључну реч тако што ћете кликнути на иконицу у статусној колони Погледајте колико су ваши огласи успешни. На картици Огласи погледајте: Стопу учесталости кликова огласа. Уколико тестирате више огласа у свакој групи, проверите који од њих су најуспешнији. Усавршите своје кључне речи и огласе. Погледајте најуспешније кључне речи и огласе. Промените оне који нису добри, користећи оне најбоље као пример како остали могу да се усаврше. Обришите оне које стално дају лоше резултате. Користите негативне кључне речи да бисте елиминисали нежељена појављивања. На крају, тестирајте нове кључне речи и огласе за своје кампање. Користите алатку за кључне речи да бисте добили предлоге како да побољшате своју кампању. Ако немате више огласа у свакој огласној групи, требало би да пробате да додате још неколико, да бисте видели који ће бити најуспешнији

34 32 Помоћ са програмом AdWords Унапредите своје пословање помоћу програма AdWords! Надамо се да вам је ова брошура била корисна, и да сте сада спремни да постигнете одличне резултате са својим AdWords налогом! Ако бисте желели да научите још више, можете погледати наше онлајн материјале и изворе података као што су блогови, вебинари, AdWords форум за помоћ или онлајн водич за AdWords. Водич за AdWords: Званични AdWords блог на српском језику: Да бисте редовно пратили нашу онлајн комуникацију, подесите опцију да од нас примате онлајн обавештења: 1. Пријавите се на свој AdWords налог (укуцајте adwords.google.co.uk у свој претраживач). 2. картицу Подешавања на картици Мој налог. 3. Пронађите Подешавања за обавештења и кликните на Измени. 4. Прегледајте своја подешавања, измените их и сачувајте ( Прилагођена помоћ и предлози за успех и Билтени ).

35 Речник Број приказа Говори колико је пута ваш оглас приказан на Гуглу или на сајтовима у оквиру Гуглове мреже садржаја. Кампања Компонента вашег налога која вам омогућава да усмерите своје оглашавање на неки конкретан производ или услугу. Огласи у оквиру дате кампање имају заједнички дневни буџет, језик и циљну локацију. Свака кампања може да садржи више огласних група. Кључна реч Конкретна реч или комбинација речи, који треба да доведу ваше огласе до потенцијалних клијената. Када корисник употреби ваше кључне речи за претрагу, ваш оглас учествује у аукцији. Лицитација за цену по клику Износ који плаћате сваки пут кад корисник кликне на ваш оглас. Можете да подесите максималну вредност лицитације за цену по клику (максималан износ који сте вољни да платите када потенцијални клијент кликне на ваш оглас) на нивоу огласне групе или кључне речи. Одредишни линк Страница на коју ће корисник доспети када кликне на ваш оглас. То не мора да буде насловна страница вашег сајта. Одредишни линк назива и одредишна страница. Огласна група Колекција огласа у оквиру једне кампање, која одговара групи повезаних кључних речи. Оцена квалитета Оцена квалитета представља меру релевантности вашег огласа, кључне речи или веб-странице. Оцене квалитета омогућавају да се корисницима приказују искључиво огласи који одговарају задатој претрази. Приказани линк Линк који се приказује у вашем огласу како би се ваш сајт представио корисницима. Рејтинг огласа Позиција вашег огласа на страници са резултатима претраге. Рејтинг ваших огласа одређује се у односу на вашу највишу лицитацију за цену по клику, и оцену квалитета ваших кључних речи. Стопа учесталости кликова Мера колико корисници сматрају да су ваши огласи и кључне речи одговарајући за оно што су они тражили. Стопа учесталости кликова помаже вам да измерите успех својих огласа и кључних речи.

36 Копирајт Google је трговачка ознака компаније Google Inc. Имена свих осталих компанија и производа могу бити трговачке ознаке одговарајућих компанија са којима су повезана.

Stiforp uputstvo za isplatu - Kako Zaraditi Novac

Stiforp uputstvo za isplatu - Kako Zaraditi Novac Kako Zaraditi Novac Kako podesiti isplatu zarađenog novca!! Ulogujte se u svoj account: http://stiforp.com/ i pratite korake ispod: Nakon Koraka 4 dobijate poruku od ipayout na vaš e-mail sa podacima za

Више

Korisničko uputstvo mobilne aplikacije Digitalni Kiosk 1

Korisničko uputstvo mobilne aplikacije Digitalni Kiosk 1 Korisničko uputstvo mobilne aplikacije Digitalni Kiosk 1 Sadržaj Opis mobilne aplikacije Digitalni Kiosk... 3 Pokretanje aplikacije... 3 Registracija/Kreiranje novog korisničkog naloga... 3 Dodavanje platne

Више

Приручник за брендове за агенције 2018

Приручник за брендове за агенције 2018 Приручник за брендове за агенције 2018 САДРЖАЈ 03 Увод 04 Чланови програма Google партнери и сами Google партнери 05 Области специјализације предузећа 06 Како причати о Google партнерима 07 Како причати

Више

Poglavlje 12 4Merenje, analiziranje i optimizovanje kampanja POGLAVLJE

Poglavlje 12 4Merenje, analiziranje i optimizovanje kampanja POGLAVLJE Poglavlje 12 4Merenje, analiziranje i optimizovanje kampanja POGLAVLJE 12 225 U OVOM DELU... Procenite vitalnost i efikasnost vaših marketinških kampanja kroz podatke i analitiku koristeći pakete kao što

Више

Microsoft Word - Tehnicka uputstva lica doc

Microsoft Word - Tehnicka uputstva lica doc Registracija novog korisnika internet sajta NSZ tražilac zaposlenja Novi korisnik prilikom prve registracije na sajt NSZ bira opciju Prijavi se za posao. Unosom korisničkog imena i kreiranjem lozinke,

Више

Упутство за коришћење АМРЕС FileSender услуге

Упутство за коришћење АМРЕС FileSender услуге Упутство за коришћење АМРЕС FileSender услуге Copyright 205 АМРЕС Историја верзија документа Верзија Датум Иницијали аутора Опис промене.0 Јул 205 НИ Прва верзија овог документа Садржај Садржај УВОД...

Више

Modem i lokalna mreža Vodič za korisnika

Modem i lokalna mreža Vodič za korisnika Modem i lokalna mreža Vodič za korisnika Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Ovde navedene informacije podložne su promeni bez prethodne najave. Garancije za HP-ove proizvode i usluge

Више

Priručnik za korisnike sistema Shell Card Online U ovom vodiču opisane su ključne funkcije sistema Shell Card Online. 1

Priručnik za korisnike sistema Shell Card Online U ovom vodiču opisane su ključne funkcije sistema Shell Card Online. 1 Priručnik za korisnike sistema Shell Card Online U ovom vodiču opisane su ključne funkcije sistema Shell Card Online. 1 Sadržaj Poglavlje 1: Zahtevi sistema i prijavljivanje na Shell Card Online... 3 Poglavlje

Више

Упутство за пријављивање испита путем интернета Да би студент могао да пријави испит путем интернета мора прво да се пријави. Пријављивање се врши у п

Упутство за пријављивање испита путем интернета Да би студент могао да пријави испит путем интернета мора прво да се пријави. Пријављивање се врши у п Упутство за пријављивање испита путем интернета Да би студент могао да пријави испит путем интернета мора прво да се пријави. Пријављивање се врши у посебном дијалог-прозору до кога се долази линком есервис

Више

Biz web hosting

Biz web hosting BIZ WEB HOSTING KORISNIČKO UPUTSTVO WWW.OBLACI.RS SADRŽAJ PRISTUP KORISNIČKOM PORTALU... 2 KUPOVINA BIZ WEB HOSTING SERVISA... 4 PRISTUP PLESK WEB KONTROLNOM PANELU... 14 PORTALI I DOMENI... 14 FAJL MENADŽER...

Више

R u z v e l t o v a 5 5, B e o g r a d, t e l : ( ) , m a i l : c o n t a c p s i t. r s, w w w. p s i t. r s

R u z v e l t o v a 5 5, B e o g r a d, t e l : ( ) , m a i l : c o n t a c p s i t. r s, w w w. p s i t. r s UPUTSTVO ZA BRZO UMREŽAVANJE PROGRAMA MPP2 Da bi program MPP2 radio u mrežnom okruženju po sistemu klijent-server, potrebno je da se na računarima koji su mrežno povezani instalira: serverska verzija programa

Више

FAMILY SAFETY - PORODIČNA BEZBJEDNOST Program Family safety veoma je koristan za ograničavanje sadržaja i aplikacija koje učenici mogu koristiti na šk

FAMILY SAFETY - PORODIČNA BEZBJEDNOST Program Family safety veoma je koristan za ograničavanje sadržaja i aplikacija koje učenici mogu koristiti na šk FAMILY SAFETY - PORODIČNA BEZBJEDNOST Program Family safety veoma je koristan za ograničavanje sadržaja i aplikacija koje učenici mogu koristiti na školskim računarima. Potpuno je besplatan, tako da ga

Више

Припејд картица Корисничко упутство

Припејд картица Корисничко упутство Припејд картица Корисничко упутство Садржај 1 Регистрација корисника... 3 1.1 Креирање налога... 3 1.2 Активација налога... 6 2 Захтев за персонализацију Припејд картице... 8 2.1 Креирање захтева за персонализацију

Више

Sistem za merenje glukoze u krvi Copyright Ascensia Diabetes Care Holdings AG. Sva prava zadržana.

Sistem za merenje glukoze u krvi Copyright Ascensia Diabetes Care Holdings AG. Sva prava zadržana. Podešavanje planova Podsetnika za merenje u aplikaciji CONTOUR DIABETES Pre nego da izmenite propisanu terapiju, preporučen način ishrane ili fizičke aktivnosti uvek se konultujte sa vašim lekarom. Planovi

Више

ZA MEDICINSKE USTANOVE INTELIGENTAN WI-FI d'.;,.. SISTEM ZA ZADOVOLJNE PACIJENTE I POSETIOCE

ZA MEDICINSKE USTANOVE INTELIGENTAN WI-FI d'.;,.. SISTEM ZA ZADOVOLJNE PACIJENTE I POSETIOCE ZA MEDICINSKE USTANOVE INTELIGENTAN WI-FI d'.;,.. SISTEM ZA ZADOVOLJNE PACIJENTE I POSETIOCE WI-FI ZA MEDICINSKE USTANOVE Brza i pouzdana WiFi mreža je danas očekivana u medicinskim ustanovama. Besplatan

Више

NSZ-GS7

NSZ-GS7 Početni koraci SR Mrežni multimedijalni plejer NSZ-GS7 Slike ekrana, radnje i specifikacije su podložni promenama bez najave. Početni koraci: ON/STANDBY Uključivanje ili isključivanje plejera. Upravljanje

Више

Корисничко упутство апликације езапослени верзија Рачунски центар Електротехничког факултета, Универзитет у Београду

Корисничко упутство апликације езапослени верзија Рачунски центар Електротехничког факултета, Универзитет у Београду Корисничко упутство апликације езапослени 2011 Рачунски центар Електротехничког факултета, Универзитет у Београду 1. Пријава на систем и сигурност података... 1 2. Корисник... 5 2.1. Обавештења... 5 2.2.

Више

UPUTSTVO ZA KRETANJE KROZ EON KORISNIČKI INTERFEJS 1

UPUTSTVO ZA KRETANJE KROZ EON KORISNIČKI INTERFEJS 1 1 Dobrodošli u EON svijet! SADRŽAJ: 1. EON korisnički interfejs...3 1.1 Početna...3 1.2 Kanali...3 1.2.1 Upravo na TV-u...3 1.2.2 TV kanali...4 1.2.3 Radio kanali...4 1.3 Video klub...5 1.4 Moji sadržaji...5

Више

Aster

Aster ASTER V7 Multi-user Extension za Microsoft Windows 7 Vodič za brzi početak Instalirajte ASTER V7 softver koristeći instalaciju dobavljača. Od ostalih instalacionih opcija preporučujemo da svako posebno

Више

Kako postupiti u slučaju prekida internet veze i nemogućnosti fiskaliziranja računa? U slučaju da dođe do prekida internet veze fiskalizacija računa n

Kako postupiti u slučaju prekida internet veze i nemogućnosti fiskaliziranja računa? U slučaju da dođe do prekida internet veze fiskalizacija računa n Kako postupiti u slučaju prekida internet veze i nemogućnosti fiskaliziranja računa? U slučaju da dođe do prekida internet veze fiskalizacija računa neće biti moguća sve do ponovnog uspostavljanja internet

Више

Elektronsko bankarstvo Uputstvo za korišćenje

Elektronsko bankarstvo Uputstvo za korišćenje Sadržaj 1. Uvod... 3 2. Kako da se aktiviram?... 4 3. Prijava u e-banking aplikaciju... 6 4. Obnova lozinke... 7 5. Početna strana... 8 6. Računi... 9 7. Plaćanja...10 7.1 Standardno plaćanje... 11 7.2

Више

eППК

eППК eппк Како до еппк? Корак 1 Корак 2 Корак 3 Креирајте налог Да бисте креирали налог потребно је да: На Порталу кликнете на линк Креирај налог Отвориће Вам се форма за Регистрацију корисника Попуните сва

Више

Ovo vazi samo za preglednik Mozilla Firefox Verovatno mnogi koriste Youtube stranicu za gledanje spotova,skidanje pesama,spotova...pokusacu da ukratko

Ovo vazi samo za preglednik Mozilla Firefox Verovatno mnogi koriste Youtube stranicu za gledanje spotova,skidanje pesama,spotova...pokusacu da ukratko Ovo vazi samo za preglednik Mozilla Firefox Verovatno mnogi koriste Youtube stranicu za gledanje spotova,skidanje pesama,spotova...pokusacu da ukratko objasnim kako da izvucemo maksimum sa Youtube sajta..

Више

Internet marketing Sve počinje ovako Internet marketing predstavlja posebnu granu marketinga u kojoj se internet koristi kao osnovni medij za komunika

Internet marketing Sve počinje ovako Internet marketing predstavlja posebnu granu marketinga u kojoj se internet koristi kao osnovni medij za komunika Internet marketing Sve počinje ovako Internet marketing predstavlja posebnu granu marketinga u kojoj se internet koristi kao osnovni medij za komunikaciju. Internet marketing omogućava da čak i kompanije

Више

INTEGRIRANI KNJIŽNIČNI SUSTAV Sustav za podršku Upute za instalaciju: Aleph v22 ZAG

INTEGRIRANI KNJIŽNIČNI SUSTAV Sustav za podršku Upute za instalaciju: Aleph v22 ZAG INTEGRIRANI KNJIŽNIČNI SUSTAV Sustav za podršku Upute za instalaciju: Aleph v22 ZAG INTEGIRANI KNJIŽNIČNI SUSTAV Upute za instalaciju: Aleph v22 ZAG Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu Ul. Hrvatske

Више

Polovni Automobili - Media Kit.ai

Polovni Automobili - Media Kit.ai Polovniautomobili.com je najposećeniji domaći sajt za kupovinu i prodaju automobila, drugih vozila i rezervnih delova. Efikasno povezuje kupce i prodavce i pruža savete i informacije oko kupoprodaje vozila.

Више

VALIDNOST CERTIFIKATA ZA PRISTUP INTERNET APLIKACIJAMA POREZNE UPRAVE FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE (npis I ejs)

VALIDNOST CERTIFIKATA ZA PRISTUP INTERNET APLIKACIJAMA POREZNE UPRAVE FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE (npis I ejs) VALIDNOST CERTIFIKATA ZA PRISTUP INTERNET APLIKACIJAMA POREZNE UPRAVE FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE (NPIS I EJS) POREZNA UPRAVA FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE Sektor za informacione tehnologije Sarajevo,

Више

Microsoft Word - MODULI AGENDA.docx

Microsoft Word - MODULI AGENDA.docx MODUL I 11.maj 2019. Kreiranje online prisustva kompanije I deo: Pravilno kreiranje online prisustva kompanije, i web sajt: besplatne i komercijalne metode kreiranja 10.30-11.00 Registracija, pozdravna

Више

СТАРТ - СТОП ПАРКИНГ СИСТЕМ КОРИСНИЧКО УПУТСТВО страна 1 од 12

СТАРТ - СТОП ПАРКИНГ СИСТЕМ КОРИСНИЧКО УПУТСТВО страна 1 од 12 СТАРТ - СТОП ПАРКИНГ СИСТЕМ КОРИСНИЧКО УПУТСТВО страна 1 од 12 РЕГИСТРАЦИЈА НА СТАРТ-СТОП ПАРКИНГ СИСТЕМ За коришћење СТАРТ-СТОП ПАРКИНГ система, корисник (физичко или правно лице) попуњава упитник у просторијама

Више

knjiga 03.indd

knjiga 03.indd 15 3. Poglavlje Opće smjernice za aktivnosti učenja Ovo poglavlje opisuje neke od općih smjernica koje su pomogle roditeljima kada su svoju djecu učili novim vještinama. Pokušajte se koristiti ovim smjernicama

Више

Podešavanje za eduroam – Windows Vista operativni sistem

Podešavanje za eduroam – Windows Vista operativni sistem Podešavanje za eduroam Windows Vista operativni sistem Kako bi korisnik na siguran način pristupio mrežnim resursima i uz pomoć neophodnih podataka (npr. korisničkog imena i lozinke) izvršio proces autentifikacije

Више

Microsoft Word - Uputa_WEB_pristup_predmetima_ ver1.doc

Microsoft Word - Uputa_WEB_pristup_predmetima_ ver1.doc Sadržaj Pristup sudskim predmetima u 2 koraka... 2 Detaljno uputstvo za korištenje servisa Pristup sudskim predmetima... 3 Zašto koristiti servis za pristup predmetima putem Interneta?... 3 Ostvarivanje

Више

УПУТСТВО ЗА КОРИСНИКА Приступ локацији часописа Српски архив за целокупно лекарство добија се преко internet adrese: Након

УПУТСТВО ЗА КОРИСНИКА Приступ локацији часописа Српски архив за целокупно лекарство добија се преко internet adrese:   Након УПУТСТВО ЗА КОРИСНИКА Приступ локацији часописа Српски архив за целокупно лекарство добија се преко internet adrese: http://www.srpskiarhiv.rs/ Након тога се на екрану појављује форма за пријаву на часопис

Више

Универзитет у Београду Економски факултет Катедра за економску политику и развој Јавне финансије 2018/19 УПУТСТВО ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ НА Е-КУРС ИЗ ПРЕДМЕТ

Универзитет у Београду Економски факултет Катедра за економску политику и развој Јавне финансије 2018/19 УПУТСТВО ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ НА Е-КУРС ИЗ ПРЕДМЕТ УПУТСТВО ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ НА Е-КУРС ИЗ ПРЕДМЕТА ЈАВНЕ ФИНАНСИЈЕ Да бисте били у могућности да активно учествујете на настави из предмета Јавне финансије и радите обавезне тестове као део предиспитне обавезе,

Више

USRIC-816-SRB-QG.pdf

USRIC-816-SRB-QG.pdf ii www.logtagrecorders.com DODATCI 1. PODEŠAVANJE I KONFIGURACIJA Preuzmite i instalirajte LogTag Analyzer sa sajta proizvođača: www.logtagrecorders.com/software Povežite Logger na vaš kompijuter. Preporučujemo

Више

Uputstvo za podešavanje za pristup eduroam servisu za Mac OS X Snow Leopard Copyright AMRES

Uputstvo za podešavanje za pristup eduroam servisu za Mac OS X Snow Leopard Copyright AMRES Uputstvo za podešavanje za pristup eduroam servisu za Mac OS X Snow Leopard Copyright AMRES Ovo uputstvo se odnosi na sve Mac računare sa Mac OS X Snow Leopard operativnim sistemom. Podešavanja na različitim

Више

Упутствo за РАДНУ ГРУПУ за израду ПЛАНА ИНТЕГРИТЕТА на wеb апликацији Нацрти плана интегритета налазе се на линку integritet.acas.rs или на сајту Аген

Упутствo за РАДНУ ГРУПУ за израду ПЛАНА ИНТЕГРИТЕТА на wеb апликацији Нацрти плана интегритета налазе се на линку integritet.acas.rs или на сајту Аген Упутствo за РАДНУ ГРУПУ за израду ПЛАНА ИНТЕГРИТЕТА на wеb апликацији Нацрти плана интегритета налазе се на линку integritet.acas.rs или на сајту Агенције www.acas.rs у одељку - план интегритета -> нацрт

Више

BUS d'.;,.. INTELIGENTAN MARKETING SISTEM ZA PRIKAZ REKLAMA NA TELEFONU ILI TABLETU PUTNIKA

BUS d'.;,.. INTELIGENTAN MARKETING SISTEM ZA PRIKAZ REKLAMA NA TELEFONU ILI TABLETU PUTNIKA BUS d'.;,.. INTELIGENTAN MARKETING SISTEM ZA PRIKAZ REKLAMA NA TELEFONU ILI TABLETU PUTNIKA BUS WiFi SISTEM START HOTSPOT transformiše Wi-Fi autobusa u inteligentan sistem za marketing koji omogućava prikaz

Више

Maxtv To Go/Pickbox upute

Maxtv To Go/Pickbox upute MAXTV TO GO UPUTE ZA KORIŠTENJE MAXTV TO GO UPUTE ZA KORIŠTENJE Detaljno objašnjenje funkcionalnosti..3 Upute za prijavu na aplikaciju...4 Što je to Preporučeno za vas....6 Preporučeno za vas..7 Dodavanje

Више

UG802 Dual Core

UG802 Dual Core Declaration: U2A Dual Core Andriod4.1 Mini PC Korisničko uputstvo U ovom uputstvu su uključene sve informacije za bezbedno I pravilno korišćenje uređaja.da bi se izbegle nesreće I oštećenje proizvoda molimo

Више

Microsoft Word - KORISNIČKA UPUTA za pripremu računala za rad s Fina potpisnim modulom_RSV_ doc

Microsoft Word - KORISNIČKA UPUTA za pripremu računala za rad s Fina potpisnim modulom_RSV_ doc Uputa za pripremu računala za rad s Fininim potpisnim modulom Zagreb, lipanj 2019. Sadržaj: 1. UVOD... 3 2. POJMOVI I SKRAĆENICE... 3 3. TEHNIČKI PREDUVJETI KORIŠTENJA... 3 4. PODEŠAVANJE INTERNET PREGLEDNIKA

Више

Projektna dokumentacija Boostowski - mobile

Projektna dokumentacija Boostowski - mobile Projektna dokumentacija Boostowski - mobile OPIS BUDUĆEG PROCESA - MOBILNA APLIKACIJA 00 Dobrodošli Ekran dobrodošlice je prvi ekran koji se prikazuje nakon ulaska u mobilnu aplikaciju. Na njemu je ispisana

Више

УПУТСТВО ЗА КОРИСНИКА Приступ локацији часописа Српски архив за целокупно лекарство добија се преко internet adrese: Након

УПУТСТВО ЗА КОРИСНИКА Приступ локацији часописа Српски архив за целокупно лекарство добија се преко internet adrese:   Након УПУТСТВО ЗА КОРИСНИКА Приступ локацији часописа Српски архив за целокупно лекарство добија се преко internet adrese: http://www.srpskiarhiv.rs/ Након тога се на екрану појављује форма за пријаву на часопис

Више

Korisničko uputstvo za uslugu ClickPay u Internet bankarstvu KJKP Toplane Sarajevo 1. OPIS USLUGE Usluga ClickPay omogućava prijem unaprijed popunjeno

Korisničko uputstvo za uslugu ClickPay u Internet bankarstvu KJKP Toplane Sarajevo 1. OPIS USLUGE Usluga ClickPay omogućava prijem unaprijed popunjeno Korisničko uputstvo za uslugu u Internet bankarstvu KJKP Toplane Sarajevo 1. OPIS USLUGE Usluga omogućava prijem unaprijed popunjenog naloga za plaćanje mjesečnih računa za troškove KJKP Toplane-Sarajevo

Више

Često postavljana pitanja u programu OBRT 1. Kako napraviti uplatu u knjizi tražbina i obveza? 2. Kako odabrati mapu/disk za pohranu podataka? 3. Kako

Često postavljana pitanja u programu OBRT 1. Kako napraviti uplatu u knjizi tražbina i obveza? 2. Kako odabrati mapu/disk za pohranu podataka? 3. Kako Često postavljana pitanja u programu OBRT 1. Kako napraviti uplatu u knjizi tražbina i obveza? 2. Kako odabrati mapu/disk za pohranu podataka? 3. Kako instalirati (novi) finin certifikat? 4. Kako ispisati

Више

KORISNIČKO UPUTSTVO Online ekspozitura - krediti 05/19 C-EBKWU-02

KORISNIČKO UPUTSTVO Online ekspozitura - krediti 05/19 C-EBKWU-02 KORISNIČKO UPUTSTVO Online ekspozitura - krediti 05/19 C-EBKWU-02 A2 3 Online ekspozitura Online ekspozitura je servis u okviru e-bankinga koji vam pruža mogućnost da bez odlaska u Banku podnesete zahtev

Више

СТАРТ - СТОП АПЛИКАЦИЈА - КОРИСНИЧКО УПУТСТВО

СТАРТ - СТОП АПЛИКАЦИЈА - КОРИСНИЧКО УПУТСТВО СТАРТ - СТОП АПЛИКАЦИЈА - КОРИСНИЧКО УПУТСТВО - 03.05.2019 Приступ SMARTPHONE апликацији (Android/iOS) и СТАРТ-СТОП WEB порталу подразумева закључење претплатничког уговора за коришћење интернет апликације

Више

d'.;,.. INTELIGENTAN MARKETING SISTEM ZA PRIKAZ REKLAMA NA TELEFONU ILI TABLETU PUTNIKA

d'.;,.. INTELIGENTAN MARKETING SISTEM ZA PRIKAZ REKLAMA NA TELEFONU ILI TABLETU PUTNIKA d'.;,.. INTELIGENTAN MARKETING SISTEM ZA PRIKAZ REKLAMA NA TELEFONU ILI TABLETU PUTNIKA AIRPORT WiFi SISTEM START HOTSPOT transformiše Wi-Fi Aerodroma u inteligentan sistem za marketing koji omogućava

Више

PORTAL KATEDRE ZA MEDICINSKU STATISTIKU I INFORMATIKU uputstvo za pristup i korišćenje Ovo uputstvo podrazumeva da studenti imaju osnovno znanje koriš

PORTAL KATEDRE ZA MEDICINSKU STATISTIKU I INFORMATIKU uputstvo za pristup i korišćenje Ovo uputstvo podrazumeva da studenti imaju osnovno znanje koriš PORTAL KATEDRE ZA MEDICINSKU STATISTIKU I INFORMATIKU uputstvo za pristup i korišćenje Ovo uputstvo podrazumeva da studenti imaju osnovno znanje korišćenja računara, da su upoznati sa korišćenjem internet

Више

PRAVLJENJE VASEG PROXY SERVERA - ZA ANONIMNO SURFANJE... Jednostavno mozete napraviti vas proxy server i anonimno surfati po netu gde god zelite ne os

PRAVLJENJE VASEG PROXY SERVERA - ZA ANONIMNO SURFANJE... Jednostavno mozete napraviti vas proxy server i anonimno surfati po netu gde god zelite ne os PRAVLJENJE VASEG PROXY SERVERA - ZA ANONIMNO SURFANJE... Jednostavno mozete napraviti vas proxy server i anonimno surfati po netu gde god zelite ne ostavljajuci nikakve tragove..ovaj tutorijal je pravljen

Више

Headline

Headline Digitalni marketing i PR u službi turizma Petar Tanta Otočac, 04. svibnja 2019. T ODNOSI S JAVNOŠĆU Odnosi s javnošću i kako je nastalo o o o Definicije uglavnom kažu da je to komunikacija s različitim

Више

FAQ mCard

FAQ mCard mcard Sve što je potrebno da znate na jednom mestu Preduslovi za korišćenje mcard usluge 1. Šta je mcard usluga Societe Generale Banke? mcard usluga predstavlja digitalnu platnu karticu koja je namenjena

Више

UPUTSTVO ZA PODEŠAVANJE EON MENIJA 1

UPUTSTVO ZA PODEŠAVANJE EON MENIJA 1 1 Dobrodošli u EON svet! SADRŽAJ: 1. Podešavanja u EON meniju...3 1.1 Korisnička podešavanja...4 1.2 Sistemska podešavanja...7 2. Savjeti za otklanjanje poteškoća koje mogu nastati u radu...10 2 1. PODEŠAVANJA

Више

Корисничко упутство апликације езапослени верзија Рачунски центар Електротехничког факултета, Универзитет у Београду

Корисничко упутство апликације езапослени верзија Рачунски центар Електротехничког факултета, Универзитет у Београду Корисничко упутство апликације езапослени 2012 Рачунски центар Електротехничког факултета, Универзитет у Београду 1. Предговор... 1 2. Приступ апликацији и пријава на систем... 2 3. Корисник... 6 3.1.

Више

Upute-podesavanj -accounta

Upute-podesavanj -accounta Strana :...1... ISO UPUTA 7.5/02-02 Kreiranje i podešavanje mail account-a Korisničko uputstvo za kreiranje i podešavanje Secure (SSL) Email Accounta 1. Upute za podešavanje Secure (SSL) mail account-a

Више

Korisničko uputstvo za uslugu ClickPay u Mobilnom bankarstvu BIHAMK 1. OPIS USLUGE Usluga ClickPay omogućava prijem unaprijed popunjenog naloga za pla

Korisničko uputstvo za uslugu ClickPay u Mobilnom bankarstvu BIHAMK 1. OPIS USLUGE Usluga ClickPay omogućava prijem unaprijed popunjenog naloga za pla Korisničko uputstvo za uslugu u Mobilnom bankarstvu BIHAMK 1. OPIS USLUGE Usluga omogućava prijem unaprijed popunjenog naloga za plaćanje mjesečnih zaduženja za članstvo Bosanskohercegovačkog auto-moto

Више

Startovanje Androida u Windowsu Jednostavno ako zelite mozete instalirati operativni sistem Android u okviru samog Windowsa (to se takodje moze uradit

Startovanje Androida u Windowsu Jednostavno ako zelite mozete instalirati operativni sistem Android u okviru samog Windowsa (to se takodje moze uradit Startovanje Androida u Windowsu Jednostavno ako zelite mozete instalirati operativni sistem Android u okviru samog Windowsa (to se takodje moze uraditi i iz Linuxa) i to u virtualnom okruzenju.dakle za

Више

3 DNEVNI SEMINAR INTERNET POSLOVANJE TEME: 1. INTERNET POSLOVANJE 2. INTERNET MARKETING, INTERNET PR I ANALITIKA 3. UPRAVLJANJE SADRŽAJEM, DOMENE, HOS

3 DNEVNI SEMINAR INTERNET POSLOVANJE TEME: 1. INTERNET POSLOVANJE 2. INTERNET MARKETING, INTERNET PR I ANALITIKA 3. UPRAVLJANJE SADRŽAJEM, DOMENE, HOS 3 DNEVNI SEMINAR INTERNET POSLOVANJE TEME: 1. INTERNET POSLOVANJE 2. INTERNET MARKETING, INTERNET PR I ANALITIKA 3. UPRAVLJANJE SADRŽAJEM, DOMENE, HOSTING, SECURITY I. DAN UVOD U INTERNET POSLOVANJE 15:00

Више

cenovnik 2017.cdr

cenovnik 2017.cdr online CENOVNIK PREUZMITE ANDROID APLIKACIJU Instalirajte aplikaciju besplatno pratite NIŠKE VESTI na vašem android telefonu! centar Demografija Niške Vesti su vodeći gradski portal po analitici Alexa.com.

Више

** Osnovni meni

** Osnovni meni Instalacija serverske verzije Kataloga propisa Instalacija Kataloga propisa se vrši na sljedeći način: 1. Ubacite Instalacioni disk ili USB memoriju u računar. 2. Instalacioni program će se automatski

Више

R u z v e l t o v a 5 5, B e o g r a d, t e l : , e - m a i l : p r o d a j p s i t. r s, w w w. p s i t. r s

R u z v e l t o v a 5 5, B e o g r a d, t e l : , e - m a i l : p r o d a j p s i t. r s, w w w. p s i t. r s R u z v e l t o v a 5 5, 1 1 0 0 0 B e o g r a d, t e l : + 3 8 1 0 1 1 7 8 5 0 3 6 1, e - m a i l : p r o d a j a @ p s i t. r s, w w w. p s i t. r s Instalacija izmena i dopuna programa MPP2 Izmene i

Више

Opticum HD - Uputstvo za skeniranje kanala.docx

Opticum HD - Uputstvo za skeniranje kanala.docx SKENIRANJE KANALA Ukoliko već imate memorisane kanale, potrebno je da prije početka skeniranja izbrišete sve kanale, a to ćete uraditi na sljedeći način: Pritisnite dugme MENU na daljinskom upravljaču,

Више

Program_digitalna_akademija_2019_F

Program_digitalna_akademija_2019_F PROGRAM DIGITALNA AKADEMIJA Mjesto održavanja: Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, Branislava Đurđeva 10, Sarajevo Datum održavanja: 12. i 13.06, 19. i 20.06., 26. i 27.06., 03. i 04.07.,10.

Више

Microsoft Word - X-Lite_EUnetUputstvo_Mart11.doc

Microsoft Word - X-Lite_EUnetUputstvo_Mart11.doc VOIP Sadržaj: 1 COUNTERPATH X-LITE... 3 1.1 Preuzimanje programa... 3 1.2 Instalacija CounterPath X-Lite -a... 3 1.3 Podešavanje korisničkog naloga... 3 1.4 Upućivanje poziva... 5 1.4.1 Pozivanje korisnika

Више

ПОСЛОВНИ ПЛАН -Назив пословне идеје- 1

ПОСЛОВНИ ПЛАН -Назив пословне идеје- 1 ПОСЛОВНИ ПЛАН -Назив пословне идеје- 1 Основни подаци о подносиоцу пријаве Име и презиме ЈМБГ Адреса Телефон Е-маил Занимање Формално образовање Релевантно знање и искуство 2 Сажетак пословног плана Представите

Више

Svi koji gledaju online filmove na netu susrecu se sa problemom da su filmovi bez naseg prevoda,vec uglavnom na engleski jezik naravno...postoji nacin

Svi koji gledaju online filmove na netu susrecu se sa problemom da su filmovi bez naseg prevoda,vec uglavnom na engleski jezik naravno...postoji nacin Svi koji gledaju online filmove na netu susrecu se sa problemom da su filmovi bez naseg prevoda,vec uglavnom na engleski jezik naravno...postoji nacin da gledate online filmove sa nasim prevodom i zato

Више

Microsoft Word - AddikoChatBanking - Uputa za koristenje_ _v0.3.docx

Microsoft Word - AddikoChatBanking - Uputa za koristenje_ _v0.3.docx Addiko Chat Banking Uputa za korištenje Addiko Chat Bankinga na Viberu rujan 2017. Sadržaj: Tehnički preduvjeti... 3 Funkcionalnosti Addiko Chat Bankinga... 3 Izbornik... 4 Aktivacija usluge... 9 Deaktivacija

Више

Upute za instaliranje WordPressa 1.KORAK Da biste instalirali Wordpress, najprije morate preuzeti najnoviju verziju programa s web stranice WordPressa

Upute za instaliranje WordPressa 1.KORAK Da biste instalirali Wordpress, najprije morate preuzeti najnoviju verziju programa s web stranice WordPressa 1.KORAK Da biste instalirali Wordpress, najprije morate preuzeti najnoviju verziju programa s web stranice WordPressa koju možete pronaći na sljedećem linku: http://wordpress.org/download/ Kliknite na

Више

_Outlook

_Outlook Outlook 2010 i Outlook 2013 Otvorite Outlook. Kada se pojavi prvi ekran čarobnjaka pritisnite Next (dalje). Na sljedećem ekranu pod nazivom E-mail Accounts (email nalozi) ponovo pritisnite Next (dalje)

Више

ebook

ebook Deset najčešćih početničkih pogrešaka u organizaciji vjenčanja Photo credit: Art Studio 1. Ne angažirati profesionalnog i pouzdanog fotografa Kvalitetni i profesionalni fotografi nisu jeftini, ali vrijede

Више

Politika privatnosti Politika privatnosti je sastavljena tako da bolje razjasni onima koji se bave pitanjima kako se njihove lične informacije koriste

Politika privatnosti Politika privatnosti je sastavljena tako da bolje razjasni onima koji se bave pitanjima kako se njihove lične informacije koriste Politika privatnosti Politika privatnosti je sastavljena tako da bolje razjasni onima koji se bave pitanjima kako se njihove lične informacije koriste na mreži. Molimo pažljivo pročitajte politiku privatnosti

Више

CARNET Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za nadzor razrednih knjiga tel: fax: mail:

CARNET Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za nadzor razrednih knjiga tel: fax: mail: Sadržaj... 1 1. Predgovor... 2 2. Prijava u sustav... 2 3. Postavke... 3 4. Kreiranje zahtjeva za nadzorom razrednih knjiga... 4 5. Pregled razredne knjige... 6 5.1 Dnevnik rada... 7 5.2 Imenik... 11 5.3

Више

Microsoft Office Sway

Microsoft Office Sway Microsoft Office Sway Нови алат за израду презентација Милан Зец Доситеј LANACO LANACO приручник MICROSOFT OFFICE SWAY НОВИ АЛАТ ЗА ИЗРАДУ ПРЕЗЕНТАЦИЈА Copyright 2016 Умножавање, репродукција или на други

Више

Projekat: Identitet proizvođača organske hrane Nada Blažević, proizvođač salata Fakultet vizuelnih umjetnosti Podgorica MULTIMEDIJALNI STUDIO I stud.p

Projekat: Identitet proizvođača organske hrane Nada Blažević, proizvođač salata Fakultet vizuelnih umjetnosti Podgorica MULTIMEDIJALNI STUDIO I stud.p Projekat: Identitet proizvođača organske hrane Nada Blažević, proizvođač salata MULTIMEDIJALNI STUDIO I stud.program: DVK zimski sem. 2016/17 generacija 2014 Klijent: Nada Blažević, Mojkovac Mentor: Nikola

Више

Uputstvo za korištenje Moja webtv Smart TV aplikacije Moja webtv aplikacija dostupna je za korištenje putem Web Browsera, na Play Store-u (za mobilne

Uputstvo za korištenje Moja webtv Smart TV aplikacije Moja webtv aplikacija dostupna je za korištenje putem Web Browsera, na Play Store-u (za mobilne Uputstvo za korištenje Moja webtv Smart TV aplikacije Moja webtv aplikacija dostupna je za korištenje putem Web Browsera, na Play Store-u (za mobilne aparate ili Android TV aparate), App Store-u (za ios

Више

UPUTSTVO ZA PODEŠAVANJE MOBILNIH UREĐAJA ZA MMS

UPUTSTVO ZA PODEŠAVANJE MOBILNIH UREĐAJA ZA MMS UPUTSTVO ZA PODEŠAVANJE MOBILNIH UREĐAJA ZA MMS Sadržaj AUTOMATSKO PODEŠAVANJE... 3 PODEŠAVANJE PUTEM MTS VODIČA... 3 PODEŠAVANJE PUTEM SMS PORUKE... 3 PODEŠAVANJE PUTEM USSD MENIJA... 3 MANUELNO PODEŠAVANJE

Више

Научила сам на семинару Бесплатна виртуелна учионица и применила у пракси Виртуелна учионица у разредној настави Одмах по завршетку семинара сам напра

Научила сам на семинару Бесплатна виртуелна учионица и применила у пракси Виртуелна учионица у разредној настави Одмах по завршетку семинара сам напра Научила сам на семинару Бесплатна виртуелна учионица и применила у пракси Виртуелна учионица у разредној настави Одмах по завршетку семинара сам направила тест у Гугл документу који су ученици са одушевљењем

Више

eredar Sustav upravljanja prijavama odjelu komunalnog gospodarstva 1 UPUTE ZA KORIŠTENJE SUSTAVA 1. O eredar sustavu eredar je sustav upravljanja prij

eredar Sustav upravljanja prijavama odjelu komunalnog gospodarstva 1 UPUTE ZA KORIŠTENJE SUSTAVA 1. O eredar sustavu eredar je sustav upravljanja prij eredar Sustav upravljanja prijavama odjelu komunalnog gospodarstva 1 UPUTE ZA KORIŠTENJE SUSTAVA 1. O eredar sustavu eredar je sustav upravljanja prijavama koje građani mogu slati Upravnom odjelu za komunalno

Више

Microsoft Word - Korisnički priručnik za liječnika.docx

Microsoft Word - Korisnički priručnik za liječnika.docx Korisnički priručnik za liječnika DijabetesTV Više uspješnih liječenja. Manje nepotrebnih pregleda. Manje gužvi. Datum: 26. Ožujka 2018. Korisnički priručnik za liječnika 1.0. Funkcionalnost DijabetesTV-a

Више

[youtube]t2mptqulvr8[/youtube] [quote]pre svega potrebno je na kompjuteru imati instaliran winrar, koji cemo koristiti za deljenje arhiva i stavljanje

[youtube]t2mptqulvr8[/youtube] [quote]pre svega potrebno je na kompjuteru imati instaliran winrar, koji cemo koristiti za deljenje arhiva i stavljanje [youtube]t2mptqulvr8[/youtube] [quote]pre svega potrebno je na kompjuteru imati instaliran winrar, koji cemo koristiti za deljenje arhiva i stavljanje rar sifre SerbianForum.org. Za pocetak izaberiti zeljenu

Више

PRILOG B: VODIČ ZA POPUNJAVANJE APLIKACIJE PRO-BUDUĆNOST (Povjerenje, razumijevanje, odgovornost za budućnost) Ovaj vodič je namjenjen mladim ljudima

PRILOG B: VODIČ ZA POPUNJAVANJE APLIKACIJE PRO-BUDUĆNOST (Povjerenje, razumijevanje, odgovornost za budućnost) Ovaj vodič je namjenjen mladim ljudima PRILOG B: VODIČ ZA POPUNJAVANJE APLIKACIJE PRO-BUDUĆNOST (Povjerenje, razumijevanje, odgovornost za budućnost) Ovaj vodič je namjenjen mladim ljudima spremnim da budu pokretači procesa pomirenja i povjerenja

Више

Za formiranje JOPPD obrasca neophodno je točno popuniti šifre u osnovama primitaka. Svaka osnova primitka ima propisane šifre u prilozima JOPPD

Za formiranje JOPPD obrasca neophodno je točno popuniti šifre u osnovama primitaka. Svaka osnova primitka ima propisane šifre u prilozima JOPPD Za formiranje JOPPD obrasca neophodno je točno popuniti šifre u osnovama primitaka. Svaka osnova primitka ima propisane šifre u prilozima 2.- 4. JOPPD obrasca i za svaku kombinaciju šifri su propisana

Више

Pages from 5527 lite guick guide from PDF - prevod_IO_FC - Serbian.doc

Pages from 5527 lite guick guide from PDF - prevod_IO_FC - Serbian.doc Pregled LCD ekran 1. Poklopac baterije 2. Taster za blokiranje 3. Poklopac USB konektora 4. USB konektor 5. Uključivanje/isključivanje i Reprodukcija/pauziranje 6. Jačina zvuka 7. MENI 8. Fn A B 9. REC

Више

Kontrola korisnickih racuna (UAC) pomaze tako sto sprecava potencijalno stetne programe da izvrse promene u vasem racunaru i obavestava vas pre izvrse

Kontrola korisnickih racuna (UAC) pomaze tako sto sprecava potencijalno stetne programe da izvrse promene u vasem racunaru i obavestava vas pre izvrse Kontrola korisnickih racuna (UAC) pomaze tako sto sprecava potencijalno stetne programe da izvrse promene u vasem racunaru i obavestava vas pre izvrsenja svake promene a koje zahtevaju administratorsku

Више

m-intesa ZA KRETANJE BEZ GRANICA... INTESA SANPAOLO BANKA ZA UREĐAJE SVIJET MOGUĆEG.

m-intesa ZA KRETANJE BEZ GRANICA... INTESA SANPAOLO BANKA ZA UREĐAJE SVIJET MOGUĆEG. m-intesa ZA KRETANJE BEZ GRANICA... INTESA SANPAOLO BANKA ZA UREĐAJE SVIJET MOGUĆEG. m-intesa ZA KRETANJE BEZ GRANICA... m-intesa Vam omogućava jednostavno, brzo i sigurno obavljanje finansijskih transakcija

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation 1 Customer Relationship Management 2 Net Faktor O nama O nama 3 Net Faktor doo je mlada kompanija sa velikim iskustvom. Naš tim ima zajedno preko 30 godina iskustva u oblasti CRM-a i manipulacije podataka.

Више

NAPOMENA: Studenti na ispit donose kod urađenog zadatka

NAPOMENA: Studenti na ispit donose kod urađenog zadatka Пројекат из предмета Интернет програмирање за августовски и септембарски испитни рок школске 2018/19. године Коришћењем PHP технологије, технологије AJAX и MySQL базе података, реализовати следећу веб

Више

Instalacija i konfiguracija DriveAngela na operativni sistem Android

Instalacija i konfiguracija DriveAngela na operativni sistem Android Instalacija i konfiguracija DriveAngela na operativni sistem Android www.driveangel.ba Primanje SMS poruke Početak instalacije DriveAngela na Vaš mobilni uređaj započinje primanjem SMS poruke u kojoj se

Више

Slide 1

Slide 1 CENOVNIK OGLASNOG PROSTORA INTERNET PORTALA OSNOVNE INFORMACIJE: Portal Bor 030 je najstariji, najpoznatiji i najuticajniji internet medij u Opštini Bor. Osnovan je 2004. godine i predstavlja sinonim za

Више

ednostavno i veoma kvalitetno mozete film koji ste downloadovali sa interneta u avi formatu pretvoriti u dvd format i kreirati pocetni meni sa sekvenc

ednostavno i veoma kvalitetno mozete film koji ste downloadovali sa interneta u avi formatu pretvoriti u dvd format i kreirati pocetni meni sa sekvenc ednostavno i veoma kvalitetno mozete film koji ste downloadovali sa interneta u avi formatu pretvoriti u dvd format i kreirati pocetni meni sa sekvencama kao sto imate na kupovnim DVD diskovima.kasnije

Више

KREIRANJE TORRENTA Ako zelite da kreirate torrent fajl od nekog fajla ili foldera u vasem racunaru a kasnije podeliti sa drugim korisnicima i uploadov

KREIRANJE TORRENTA Ako zelite da kreirate torrent fajl od nekog fajla ili foldera u vasem racunaru a kasnije podeliti sa drugim korisnicima i uploadov KREIRANJE TORRENTA Ako zelite da kreirate torrent fajl od nekog fajla ili foldera u vasem racunaru a kasnije podeliti sa drugim korisnicima i uploadovati ga na neki od servera predvidjenih u te svthe (Trackera)

Више

UPUTSTVO ZA KORIŠĆENJE OPCIJE POGLEDAJ PROPUŠTENO 1

UPUTSTVO ZA KORIŠĆENJE OPCIJE POGLEDAJ PROPUŠTENO 1 1 Dobrodošli u EON svijet! SADRŽAJ: 1. Kanali...3 1.1 Upravo na TV-u...3 1.2 TV kanali...3 2. Pogledaj propušteno/7 dana unazad/premotavanje...4 3. Informacije o emisijama...8 4. Savjeti za otklanjanje

Више

4. Веза између табела практичан рад 1. Повежите табеле Proizvodi и Proizvođači у бази података Prodavnica.accdb везом типа 1:N. 2. Креирајте табелу St

4. Веза између табела практичан рад 1. Повежите табеле Proizvodi и Proizvođači у бази података Prodavnica.accdb везом типа 1:N. 2. Креирајте табелу St 4. Веза између табела практичан рад 1. Повежите табеле Proizvodi и Proizvođači у бази података Prodavnica.accdb везом типа 1:N. 2. Креирајте табелу Stavke_računa која ће разрешити проблем везе типа N:N

Више

Skidanje klipova sa youtube u zeljene formate... Ako ste ikada slidali video klipove sa youtube sajta znate sigurno da su obicno u.flv formatu...ako z

Skidanje klipova sa youtube u zeljene formate... Ako ste ikada slidali video klipove sa youtube sajta znate sigurno da su obicno u.flv formatu...ako z Skidanje klipova sa youtube u zeljene formate... Ako ste ikada slidali video klipove sa youtube sajta znate sigurno da su obicno u.flv formatu...ako zelite da iste te video klipove skidate u puno raznih

Више

ekonferencije.com stručni i naučni skupovi, seminari i konferencije

ekonferencije.com stručni i naučni skupovi, seminari i konferencije ekonferencije.com stručni i naučni skupovi, seminari i konferencije MI SMO KREATIVAN I MODERAN TIM LJUDI SA NOVIM IDEJAMA. locirani u Banjaluci Uvod. U prilici smo da Vam predstavimo ekonferencije.com

Више

Instalacija i konfiguracija DriveAngela na operativni sistem Apple ios

Instalacija i konfiguracija DriveAngela na operativni sistem Apple ios Instalacija i konfiguracija DriveAngela na operativni sistem Apple ios www.driveangel.ba Primanje SMS poruke Početak instalacije DriveAngela na Vaš mobilni uređaj započinje primanjem SMS poruke u kojoj

Више

Polovni Automobili - Media Kit 2019_rd3

Polovni Automobili - Media Kit 2019_rd3 MEDIA KIT Polovniautomobili.com je najposećeniji domaći sajt za kupovinu i prodaju automobila, drugih vozila i rezervnih delova. Efikasno povezuje kupce i prodavce i pruža savete i informacije oko kupoprodaje

Више

NACIONALNI REGISTAR IZVORA ZAGAĐIVANJA UPUTSTVO ZA KORIŠĆENJE INFORMACIONOG SISTEMA NACIONALNOG REGISTRA IZVORA ZAGAĐIVANJA Beograd, 2014.

NACIONALNI REGISTAR IZVORA ZAGAĐIVANJA UPUTSTVO ZA KORIŠĆENJE INFORMACIONOG SISTEMA NACIONALNOG REGISTRA IZVORA ZAGAĐIVANJA Beograd, 2014. NACIONALNI REGISTAR IZVORA ZAGAĐIVANJA UPUTSTVO ZA KORIŠĆENJE INFORMACIONOG SISTEMA NACIONALNOG REGISTRA IZVORA ZAGAĐIVANJA Beograd, 2014. Sadržaj Uvod... 2 Prvo pokretanje aplikacije... 3 Važne informacije

Више

Metodolosko uputstvo Internet registra medicinske opreme

Metodolosko uputstvo Internet registra medicinske opreme Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" Centar za informatiku i biostatistiku METODOLOŠKO UPUTSTVO INTERNET REGISTRA MEDICINSKE OPREME SADRŽAJ SADRŽAJ... 1 UVOD... 2 NADLEŽNOSTI U

Више