Л Е Т О П И С школска 2013/2014. година ОСНОВНА ШКОЛА ВУК КАРАЏИЋ КЊАЖЕВАЦ СЕПТЕМБАР, ГОДИНА

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Л Е Т О П И С школска 2013/2014. година ОСНОВНА ШКОЛА ВУК КАРАЏИЋ КЊАЖЕВАЦ СЕПТЕМБАР, ГОДИНА"

Транскрипт

1 Л Е Т О П И С школска 2013/2014. година ОСНОВНА ШКОЛА ВУК КАРАЏИЋ КЊАЖЕВАЦ СЕПТЕМБАР, ГОДИНА

2 Летпоиси су били један од жанрова старе српске књижевности у којима се даје кратак опис догађаја у једној години. Савремени летописи су обогаћени сликама. Према члану 52 Закона о основном образовању и васпитању (Службени гласник РС, 55/2013.) Школа је дужна да води Летопис за сваку школску годину. Летопис садржи писане податке о активностима школе и реализацији образовноваспитног рада. У публикацији мора бити представљен програм и организација рада у складу са годишњим планом рада, као и права и дужности ученика, правила понашања, кућни ред и други подаци од значаја за представљање школе. Школа публикацију из става 2. овог члана објављује на својој интернет страни до 1. октобра за текућу школску годину, а може је поделити ученицима у штампаном облику. Школа је дужна да има своју интернет страну. Ово је летопис ОШ Вук Караџић из Књажевца. Пред нама је не само да бисмо испоштовали форму и дух закона, већ желимо да прикажемо све њене боје. Поштовани ученици, наставници, родитељи, пријатељи наше школе, укључите се. Бележење времена је вишеструко корисно: лакше се сетимо шта смо урадили, какве смо резултате постигли, али је и видљивији пут пред нама шта све треба још да остваримо.

3 Профил школе Основна школа Вук Караџић у Књажевцу основана је године. Налази се у Омладинској улици бр.3, у ужем градском центру између два Тимока (Сврљишког и Трговишког). Школска зграда заједно са двориштем и игралиштем заузима површину од 1h 13a 53m 2. Поред матичне школе постоје и два издвојена одељења у Подвису и Васиљу. Похађа је 540 ученика распоређених у 22 одељења које образује и васпитава 40 наставника и учитеља. Ради обезбеђивања квалитетног образовног рада, велика пажња се поклања стручном усавршавању наставника, опремању школе савременим наставним средствима и увођењу иновативних модела наставе. Наши ученици остварују запажене резултате на многим такмичењима, конкурсима, квизовима, пројектима и радо учествују у разним ваннаставним активностима и акцијама у којима могу да примене знања и умења стечена у школи. Наша школа се издваја по вредном раду драмске секције, издаваштву школског листа Свитање, покретању часописа на енглеском и немачком језику, квиза Вуковац- од игре до знања, као и по модним ревијама, и хуманитарним акцијама (Новогодишњи маскенбал, Продајна изложба шарених јаја, Вече љубави и толеранције). Због запажених резултата и активног укључивања у друштвени живот заједнице школа континуирано гради имиџ све квалитетније школе чији је главни циљ актуелизација потенцијала сваког ученика.

4 Школски простор Образовно-васпитни рад остварујуе се у матичној школи и издвојеним одељењима у Подвису и Васиљу. Школска зграда матичне школе у Књажевцу има 6 учионица за извођење наставе у млађим разредима и 12 кабинета за извођење наставе у старијим разредима: 1 кабинет за српски језик, 2 кабинета за математику и по један кабинет за наставу страних језика, за биологију, историју и географију, ликовну културу, физику и хемију, музичку културу, техничко и информатичко образовање, кабинет информатике, библиотеку и медијатека, једну фискултурну салу са справаоницом, двема свлачионицама модерно опремљеним са туш кабинама и просторијом за наставнике физичког васпитања; Осим ових просторија за извођење наставе, школа има ђачку кухињу са трпезаријом, канцеларију за наставнике, за директора, за педагошко-психолошку службу, за секретара и благајника, разгласну станицу, зубну амбуланту, столарску радионицу, котларницу, гаражу, учионицу за продужени боравак и две мале просторије - једну за дечји кутић и другу за ђачку задругу; Школа поседује помоћне просторије: модерно опремљене санитарне чворове са топлом водом (укупно12 ), ходнике, холове, подруме и сл. У издвојеним одељењима настава се изводи у две учионице у Подвису са пратећим просторијама, двориштем и игралиштем за децу и једној учионици у Васиљу са пратећим просторијама, двориштем и игралиштем за децу. Матична школа поседује трпезарију за ужину ученика, али и за друге потребе: школске приредбе и свечаности, састанке, трибине и завршне испите за ученике 8.разреда, масовнија окупљања ученика, наставника и родитеља; комби који се користи за превоз наставника и ученика до издвојених одељења, али и за потербе превоза на разна такмичења, семинаре и др.

5 Кадровска структура Редни број КВАЛИФИКАЦИЈА СТЕПЕН СТРУЧНЕ СПРЕМЕ Апсолвент VII VI V IV III Kв и Нкв Укупно Разредна настава Предметна настава Стручни сарадници 3 3 Администрација 2 2 секретар,благајник Директор школе 1 1 Помоћно техн.особље УКУПНО ЗАПОСЛЕНИХ И у овој школској години направљени су одређени кораци који представљају помак у превазилажењу техничких проблема у раду. Опрема, наставна средства Набављена је следећа опрема: 1 ТВ апарат 7 рачунара са Интернет конекцијом 1 прибор за кабинет физика-хемија 1 табла за млађе разреде 2 беле магнетне табле књиге за библиотеку стручне литература

6 Према плану унапређења материјално-техничких услова рада реновирали смо делове школске зграде и радили на уређењу школског простора, делом преко пројеката, а делом из буџета школе: реновирали смо 2 учионице, реновирали холове школе, реновирали смо преостале тоалете у матичној школи (4+2), уредили медијатеку.

7 У школској 2013/2014. години настава је била организована у матичној школи и у издвојеним одељењима у Подвису и Васиљу са укупно 22 одељења од 1. до 8. разреда и једним одељењем продуженог боравка. У матичној школи настава је била организована у две смене. Број ученика по разредима и одељењима у школској 2013/1014. години. ПРВИ РАЗРЕД I/1 25 ученика I 2 29 ученика ДРУГИ РАЗРЕД II /1 26 ученика II/2 18 ученика II/3 17 ученика ТРЕЋИ РАЗРЕД III/1 28 ученика III/2 29 ученика ЧЕТВРТИ РАЗРЕД IV/1 31 ученика IV/2 31 ученика ПОДВИС I-III 11 ученика II-IV 6 ученика ВАСИЉ I- IV 10 ученика ПЕТИ РАЗРЕД V/1 26 ученика V/2 22 ученика V/3 30 ученика ШЕСТИ РАЗРЕД VI/1 25 ученика VI/2 26 ученика СЕДМИ РАЗРЕД VII/1 24 ученика VII/2 23 ученика VII/3 20 ученика ОСМИ РАЗРЕД VIII/1 27 ученика VIII/2 29 ученика

8 Наставни планови и програми из свих предмета, обавезних и изборних, реализовани су у потпуности у складу са Годишњим планом рада школе за школску 2013/2014. годину. Наставни планови и програми усаглашени су са стандардима за први и други циклус образовно-васпитног рада Републике Србије. Редовна наст ава Као резултат успешног рада школе стоји успех ученика на крају школске 2013/2014.године. Од 515 ученика у школи школску годину је завршило 511 ученика, 4 ученика је понављало разред. Шездесет један ученик првог разреда је описно оцењено и сви су позитивни. Средња оцена у млађим разредима, од 2. до 4. разреда је 4,35. Средња оцена у старијим разредима, од 5.до 8. разреда је 4,14. Средња оцена ученика од 2. до8. разреда је 4,27. Успех ученика на крају школске 2013/2014. Године Позитиван успех одличан вр.добар добар довољан Понавља разред Неоцењени ученици Средња оцена школе / 4,27 Укупан број изостанака за протеклу годину био је Највећи број изостанака направили су ученици са недовољним успехом и непримереним понашањем. Просечан број изостанака по ученику је 74,11. Просечан број неоправданих изостанака по ученику је 1,44. Просечан број оправданих изостанака по ученику је 72,67. У току године организован је пробни Завршни испит за ученике 8. разреда, сва три теста (српски, математика, комбиновани). У току јуна организован је завршни испит. Ученици наше школе показали су најбоље знање и резултате из свих предмета, а на нивоу региона су трећи по прсечним поенима. Сви су уписани у првом испитном року.

9 Такмичења Ученици наше школе били су успешни и на такмичењима, како у наставним, тако и у ваннаставним областима. На крају школске 2013/2014. године школа је наградила најуспешније ученике и наставнике једнодневним излетом до Доње Каменице, Калне и Бигра и књигама на Видовданској свечаности 28. јуна. Општина је исте ученике за Дан општине наградила Мајским похвалницама. Критеријум за општинске награде био је: освојено једно од прва три места почев од општинског, преко окружног, републичког и међународног ранга такмичења. Напомена: За ученике 3.разреда највиши ранг такмичења из математике је Општинско такмичење зато су предлажени и ови ученици.

10 СПИСАК УЧЕНИКА 1. Павле Михајловић 3/1-1. место на Општинком такмичењу из математике (100 поена) 2. Александра Петровић 3/1-2. место на Општинском такмичењу из математике 3. Јеленa Милетић 3/2-3. место на Општинском такмичењу из математикe 4. Вељко Бунић 4/1-3. место на Окружном такмичењу из математике Наставник: Богомир Јовановић, учитељ 5. Тара Јевтић 5/2-2. место на Окружном такмичењу из математике 6. Анастасија Михајловић 5/2-3. место на Окружном такмичењу из математике 7. Анђела Шишић 5/2-3. место на Окружном такмичењу из српског језика 8. Петра Војиновић 5/2 3. место на Окружном такмичењу из српског језика 9. Јана Николић 8/1-2. место на Окружном такмичењу из књижевности и пласман на Републичко такмичење Наставник: Маја Војиновић, професор српског језика

11 10. Анђела Милутиновић 6/2-2..место на Окружном такмичењу из физике и учешће на Републичком такмичењу Наставник: Јелена Петровић, професор физике 11. Матеја Милошевић 6/1-2. место на Окружном такмичењу из физике 12. Исидора Велимировић 8/1 3.место на Окружном такмичењу из хемије 13. Јован Тасић 5/2-1. место на Окружном такмичењу из историје 14. Лазар Милијић 6/2-2. место на Окружном такмичењу историје 15. Коста Ракић 8/1-1. место на Окружном такмичењу из историје и пласман на Републичко такмичење Наставник: Милан Димитријевић, професор историје 16. Игор Михајлов 8/1-2. место на Окружном такмичењу из историје и пласман на Републичко такмичење Наставник: Милан Димитријевић, професор историје 17. Војислав Ивановић 7/1 1. место на Окружном такм. у пливању и учешће на Републичком такмичењу Наставник: Саша Станисављевић, проф. физичког васпитања 18. Петра Милановић 7/1-1. место на Окружном такм. у пливању и учешће на Републичком такмичењу

12 Женска одбојкашка екипа 1. место на Окружном такмичењу у одбојци; место на Међуокружном такмичењу у одбојци Наставник: Саша Станисављевић, проф. физичког васпитања 1. Наталија Василијић 8/2, капитен 2. Дуња Дујковић 8/2 3. Анђела Јевтић 8/1 4. Ања Раденковић 8/1 5. Петра Милановић 7/1 6. Марија Трајковска 7/1 7. Наташа Благојевић 7/1 8. Теодора Илић 7/2 Мушка одбојкашка екипа - 2. место на Окружном такмичењу у одбојци 1. Иванковић Лука 8/2, капитен 2. Ивановић Војислав 7 /1 3. Магловски Никола 7/1 4. Антић Лука 7/1 5. Благојевић Саша 7/3 6. Ђорђевић Лука 7/3 7. Дангић Петар 7/3 8. Михајлов Игор 8/1 9. Симоновић Милан 8/2

13 Мушка рукометашка екипа - 3. место на Окружном такмичењу у рукомету 1. Вељко Милетић 8/1, капитен 2. Андрија Цветковић 8/1 3. Андреј Ђорђевић 8/1 4. Игор Михајлов 8/1 5. Огњен Божиновић 8/1 6. Михајло Ђорђевић 8/1 7. Лука Симић 7/1 8. Јован Милошевић 7/2 9. Матеја Минић 7/2 10. Марко Ристић 6/2 СПИСАК НАСТАВНИКА 1. Богомир Јовановић, учитељ (Окружно такмичење из математике), 2. Маја Војиновић, професор српског језика (Републичко такм из књижевности), 3. Јелена Петровић, професор физике (Републичко такмичење из физике), 4. Милан Димитријевић, професор историје (Републичко такмичење из историје), 5. Саша Станисављевић, професор физичког вспитања (Републичко такмичење одбијка и пливање). Остали успешни ученици, од општинског нивоа па надаље,награђени су књигама на крају године на Видовданској свечаности. Уручено је преко 120 награда.

14 На Видовданској свечаности, школа је наградила и ученике носиоце Вукових диплома:. У овој генерацији је било 17 ученика носилаца Вукове дипломе: 1. Исидора Велимировић 8/1 2. Сара Воштинић 8/1 3. Стефан Вучковић 8/1 4. Андреј Ђорђевић 8/1 5. Михајло Ђорђевић 8/1 6. Вељко Милетић 8/1 7. Игор Михајлов 8/1 8. Јана Николић 8/1 9. Наталија Петровић 8/1 10. Ања Раденковићм8/1 11.Коста Ракић 8/1 12.Лана Антонијевић 8/2 13.Наталија Василијић 8/2 14.Лука Иванковић 8/2 15.Сара Николић 8/2 16.Лола Станојковић 8/2 17.Анђела Милошевић 8/2 Ђак генерације На крају свечаности награђен је ученик генерације таблетом: Коста Ракић 8/1

15 Спорт - Наши ученици били су изузетно успешни и на кросу. - Фудбалска екипа школе освојила је 1. место на Општинском и 3. на Окружном такмичењу, - Одбојкашка екипа освојила је 1.место Општинском и 2. место на Окружном такмичењу, - Фудбалска екипа освојила је прво место и златне медаље на међународном турниру на Кадибогазу у Бугарској

16 Ваннаставне активности Ученици наше школе били су активни и врло успешни и када су у питању ваннаставне активности. Успешни су били ученици у раду драмске, рецитаторске, новинарске, ликовне, историјске, географске секције, секција Млади физичари, секција страних језика; У школи је успешно радио хор старијих разреда наше школе; Пуно успеха на школским, регионалним и државним такмичењима имали су ученици спортских секција, фудбал, кошарка, одбојка, стрељаштво, пливање, стони тенис, шаховска секција. Поводом обележавања Дана школе, изашао је лист Свитање који уређују ученици и наставници наше школе. Штампан је још један број часописа на енглеском и немачком језику Happy paper- Glückliche Zeitung. Наши ученици су имали бројне наступе на којима су успешно презентовали себе, своју школу, свој град:

17 Свечани пријем првака одржан је у петак године. Ове школске године уписано је 60 ученика. Ученици су распоређени у четири одељења, два у матичној школи и два у издвојеним одељењима у Подвису и Васиљу. I/1 Владан Ивановић I/2 Емануела Милетић I/Подвис Луција Божић I/Васиљ Дијана Милановић У атријуму школе је изведена приредба коју су припремили ученици четвртог разреда. У програму су уживали будући прваци, њихови родитељи и учитељи.

18 Ученици другог разреда са својим учитељицама припремили су пригодан програм за пријем првака у пригодан програм поводом пријема првака у Дечји савез.

19 Поводом обележавања Дана школе припремљена је представа 40 ГОДИНА НАШИХ.За овај јубилеј (40 година рада и постојања школе) ученици су приказали времеплов од 4 дела-4 деценије, најзначајније догађаје и музику која је обележила те године.

20 У оквиру обележавања јубилеја организован је сусрет садашњих и најуспешнијих некадашњих ђака када је у питању посао којим се баве, музика, уметност. У Дому културе је отворена изложба слика.

21 Припремљен је квиз Вуковац за ученике наше школе. Ученици свих разреда и одељења такмичили су се екипно у знању које су стекли у школи. Највреднији су били награђени. Још једна активност поводом прославе Дана школе обележила је овај посебан дан, а то је Дан смеха. Ученици, представници млађих разреда такмичили су се у старим, заборављеним играма.

22 На Етно фестивалу који је организовало Удружење за неговање традиције Извор учитељи и ђаци припремили су изложбу радова и учествовали у избору за најлепши обредни пешкир. Наставници изборног предмета Чувари природе са ученицима 4.разреда учествовали су у кићењу новогодишње јелке еко украсима и освојили прву награду.

23 Уочи Нове године традиционално је организован Новогодишњи маскенбал под слоганом «Твоје лице изгледа познато». За најуспешније маске обезбеђене су пригодне награде.

24 Поводом обелезавања 23.ликовног салона у Завичајном музеју и обележавања Дана Св. Саве наши ученици су се представили пригодним програмом, освојили бројне ликовне награде и награде за славски колач. Туристичка организација општине Књажевац поделила је поклон-пакете ученицима наше школе. Реч је о донацији пристиглој из ОШ Раде Додић у Милутовцу.

25 Ученици 7. и 8. разреда су посетили Фестивал науке у Београду, где су имали прилике да виде и на практичним примерима науче, занимљиве ствари из области биологије, физике, хемије, географије. Ученици 6.разреда учествовали су у реализацији програма и квиза под називом Завичајни појмовник који организује Завичајни музеј града Књажевца;

26 У оквиру прославе Ускршњих празника организован је Ускршњи вашар са пригодним програм и продајом ученичких радова и колача које су припремиле маме. Уочи ускршњег вашара ученици су позивницом позвали представнике општинске власти, као и представнике других организација и предузећа. Овај догађај је наишао на значајна одобравања од стране родитеља, ученика и гостију, посебно јер је организован у заједничкој организацији ученика-родитеља-наставника. Прикупљена средства биће искоришћена за куповину камере за школску телевизију.

27 Одељење 4/1 припремило је представу Пепељуга поводом доделе награда успешним ученицима на крају школске године, 28.јуна 2014.године.

28 Учитељско друштво Ниш и подружница учитеља из Књажевца организовали су у нашој школи финално такмичење у малом фудбалу и игри Између две ватре за ученике од првог до четвртог разреда. На такмичењу су учествовали ученици из Ниша, Прокупља, Косовске Каменице и Књажевца.

29 У сарадњи са стоматологом наше школе обележена је Недеља здравих зуба. У Квизу су учествовали ученици млађих разреда. Представу су припремили ученици првог разреда са својим учитељицама.

30 На великој сцени Дома културе ученици су извели музичко-сценски приказ на енглеском језику Love is all around. На овај начин су прикупљена средства за становништво угрожено поплавама.

31 У школи су реализовани пројекти:,,образовање за права детета,,,,професионална оријентација на преласку из основне у средњу школу,,,,моја школа школа без насиља,,,,дилс,, Пројекат,,ОДС,,,,Бугарско-српска мрежа иновативног образовања,, *Стручно усавршавање наставника У току године организовано је стручно усавршавање наставника углавном у Регионалном центру за стручно усавршавање. Реализовани семинари у протеклој школској години: Образовање за права детета Пројекат за пројекат Планирање стручног усавршавања и напредовања Стручна трибина за учитеље: Правилник о оцењивању, Портфолио наставника, Стилови живота-одговорно живљење НТЦ систем учења-развој укупних способности ученика Проблематично дете у разреду Мој ученик муца Зимски сусрети учитеља Бројни семинари предметне наставе које су организовала струковна удружења (енглески језик, физичко васпитање, биологија, информатика, ТИО, физика, хемија). Семинари за учитеље и наставнике у организацији издавачких кућа ( Бигз, Логос, Клет, Завод). Набављена је стручна литература која је неопходна наставницима за што успешнији рад и велики број књига за школску библиотеку.

32 *Огледни часови Реализовани су планирани угледни часови уз примену савремених облика, метода, техника и средстава рада. Одржани часови су на крају анализирани од стране присутних наставника, стручне службе и директора школе. Неки часови су снимљени и сачувани у архиви школе или постављени на сајт школе. Наши учитељи и наставници своје успешне радове и часове презентовали су на научним скуповима, саборима и конкурсу Креативна школа. У току године школа је организовала бројне радионице и трибине за ученике са пригодним темама: - Штетност интернета, - Пубертет, - Штетност дувана и опојних дрога, - Професионална оријентација, - Значај правилне и здраве исхране, - Презентација средњих школа и могућност - уписа у средње школе. У току године урађено је и реализовано неколико пројеката у циљу унапређења и оснаживања дечјих компетенција: - Пројекат Професионална оријентација на преласку из основне у средњу школу. Поред програма и упознавања личних компетенција за поједина занимања ученици су могли да посете поједине организације и предузећа и практично се упознају са одређеним занимањима; - Пројекат Образовање за права детета који финансира Пестелоци дечја фондација из Швајцарске ове године је ушао у озбиљну фазу примене. Поред учења о правима детета ученици су били у прилици да бораве 2 недеље у Швајцарској и дружећи се са децом из других земаља Европе и Русије даље прошире видике о овој занимљивој теми. Три групе ученика (28 ученика) и 3 наставника учествовали су у интеркултуралној размени у Швајцарској; - Образови туризам-образовна авантура-уницеф

33 За ученике осмог разреда организовано је другарско вече.

34

План реализације ШРП РЕДНИ БРОЈ САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИ- ЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИ- ЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: развијање свести о толера

План реализације ШРП РЕДНИ БРОЈ САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИ- ЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИ- ЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: развијање свести о толера План реализације ШРП РЕДНИ БРОЈ САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИ- ЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИ- ЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: развијање свести о толеранцији и одговорности за сопствене поступке свих актера

Више

На основу члана 57

На основу члана 57 На основу члана 57. став 1. тачка 1. Закона о основама система образовања и васпитања ("Сл. гласник РС", бр. 72/2009 и 52/11, 55/13 - даље: Закон) и члана чл. 39. ст. 1. т. 1. Статута Основне школе Војвода

Више

На основу члана 56

На основу члана 56 На основу члана 57. став 1. Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, број 72/09, 52/11 и 55/13) и члана 28. Статута Гимназије Свети Сава Пожега, Школски одбор Гимназије Свети

Више

5pravilnik-o-nagradjvanju-ucenika-2014.doc

5pravilnik-o-nagradjvanju-ucenika-2014.doc РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОШ Бранко Миљковић Број: 02-56/1 Датум: 06..2014.године Н И Ш На основу члана 57. Закона о основама система образовања и васпитања ( Сл.гл. РС, број 72/09, 52/11 и 55/13) и члана 60. и

Више

На основу члана 57. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ("Сл. гласник РС", број 72/2009, 52/2011 и 55/2013), члана 66. З

На основу члана 57. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања (Сл. гласник РС, број 72/2009, 52/2011 и 55/2013), члана 66. З На основу члана 57. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ("Сл. гласник РС", број 72/2009, 52/2011 и 55/2013), члана 66. Закона о основном образовању и васпитању ("Сл. гласник

Више

ПЛАН РЕАЛИЗАЦИЈЕ ШРП РЕД. БР САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: унапређивање

ПЛАН РЕАЛИЗАЦИЈЕ ШРП РЕД. БР САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: унапређивање ПЛАН РЕАЛИЗАЦИЈЕ ШРП РЕД. БР. САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: унапређивање вршњачких односа у учењу, животу и раду школе различитих активности вршњачког

Више

Извештај о оствареним резултатима на такмичењима школске 2014/2015.г. СРПСКИ ЈЕЗИК ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ учествовало је : 6 ученика петог, 9 ученика шес

Извештај о оствареним резултатима на такмичењима школске 2014/2015.г. СРПСКИ ЈЕЗИК ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ учествовало је : 6 ученика петог, 9 ученика шес Извештај о оствареним резултатима на такмичењима школске 2014/2015.г. СРПСКИ ЈЕЗИК ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ учествовало је : 6 ученика петог, 9 ученика шестог, 8 ученика седмог и 7 ученика осмог разреда, укупно

Више

РАСПОРЕД ИСПИТА У ОКТОБАРСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ ШКОЛСКЕ 2017/18. ГОДИНЕ ЗА РЕДОВНЕ СТУДЕНТЕ УЧИТЕЉСКОГ ФАКУЛТЕТА И СТУДЕНТЕ СА ЗАВРШЕНОМ ПА, ВИШОМ ИЛИ ВИС

РАСПОРЕД ИСПИТА У ОКТОБАРСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ ШКОЛСКЕ 2017/18. ГОДИНЕ ЗА РЕДОВНЕ СТУДЕНТЕ УЧИТЕЉСКОГ ФАКУЛТЕТА И СТУДЕНТЕ СА ЗАВРШЕНОМ ПА, ВИШОМ ИЛИ ВИС РАСПОРЕД ИСПИТА У ОКТОБАРСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ ШКОЛСКЕ 2017/18. ГОДИНЕ ЗА РЕДОВНЕ СТУДЕНТЕ УЧИТЕЉСКОГ ФАКУЛТЕТА И СТУДЕНТЕ СА ЗАВРШЕНОМ ПА, ВИШОМ ИЛИ ВИСОКОМ ШКОЛОМ ПЕТАК 14. 09. 2018. САЛА ЗА ФИЗИЧКО/ АМФИТЕАТАР

Више

REPUBLIKA SRPSKA

REPUBLIKA SRPSKA РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ К О Н К У Р С ЗА УПИС УЧЕНИКА У ПРВИ РАЗРЕД СРЕДЊИХ ШКОЛА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У ШКОЛСКОЈ 2018/2019. ГОДИНИ Бања Лука, мај 2018. године На основу члана 45.

Више

Raspored ispita - juni NNV.xlsx

Raspored ispita - juni NNV.xlsx ПЕТАК 12.06.2015. СРПСКИ ЈЕЗИК 1 СРПСКИ ЈЕЗИК студенти са ПА, вишом и СРПСКИ ЈЕЗИК 2 ГОВОРНА КУЛТУРА ФОРМЕ УЧТИВОСТИ У СРПСКОМ ЈЕЗИКУ (редовни учитељи и васпитачи) СРПСКОГ ЈЕЗИКА И КЊИЖЕВНОСТИ 2 СРПСКОГ

Више

На основу члана 59

На основу члана 59 На основу члана 59. и 60. Закона о средњој школи (Сл. Гласник РС бр.50/92,53/93,67/93, 48/94,24/96,23/02,62/03 и 64/03). Правилника о дипломама за изузетан успех ученика у средњим школама (Сл.гласник РС

Више

ОШ Вук Караџић Сремчица Сремчица, ул. Школска бр. 4 Директор: 011/ Секретар: 011/ Fax: 011/ РАЗВОЈНИ ПЛА

ОШ Вук Караџић Сремчица Сремчица, ул. Школска бр. 4 Директор: 011/ Секретар: 011/ Fax: 011/ РАЗВОЈНИ ПЛА ОШ Вук Караџић Сремчица Сремчица, ул. Школска бр. 4 Директор: 011/2522-718 Секретар: 011/2526-114 Fax: 011/2526-114 e-mail: osvukk@mts.rs РАЗВОЈНИ ПЛАН ШКОЛЕ 2016-2021. Садржај : страна Аутори програма

Више

REPUBLIKA SRPSKA

REPUBLIKA SRPSKA РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ К О Н К У Р С ЗА УПИС УЧЕНИКА У ПРВИ РАЗРЕД СРЕДЊИХ ШКОЛА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У ШКОЛСКОЈ 2019/2020. ГОДИНИ Бања Лука, мај 2019. године На основу члана 64.

Више

Rukovodioci odeljenskih veća u školskoj 2018/19

Rukovodioci odeljenskih veća u školskoj 2018/19 I разред Милена Симоновић Јовић II разред Јелена Стефановић III разред Јасмина Миљковић IV разред Драган Илић I разред Весна Бабовић II разред Марко Димитријевић III разред Марија Васић IV разред Александар

Више

УСПЕХ УЧЕНИКА НА ТАКМИЧЕЊИМА ТОКОМ ГОДИНЕ Ученик Ниво такм. Ранг Предмет Ваннаставна р. Наставник Опш активност Ок. Реп. Оп Ок. Р.. Миња Па

УСПЕХ УЧЕНИКА НА ТАКМИЧЕЊИМА ТОКОМ ГОДИНЕ Ученик Ниво такм. Ранг Предмет Ваннаставна р. Наставник Опш активност Ок. Реп. Оп Ок. Р.. Миња Па УСПЕХ УЧЕНИКА НА ТАКМИЧЕЊИМА ТОКОМ 2018-2019. ГОДИНЕ Ученик Ниво такм. Ранг Предмет Ваннаставна р. Наставник Опш активност Ок. Реп. Оп Ок. Р.. Миња Панајотовић Ликовни конкурс Родић Б. Ћосић Петар 2. Шах

Више

РАСПОРЕДА ИСПИТА У ЈАНУАРСКО-ФЕБРУАРСКОМ РОКУ

РАСПОРЕДА ИСПИТА У ЈАНУАРСКО-ФЕБРУАРСКОМ РОКУ РАСПОРЕДА ИСПИТА У ЈАНУАРСКО-ФЕБРУАРСКОМ РОКУ школске 2011/2012. године ЗА РЕДОВНЕ СТУДЕНТЕ УЧИТЕЉСКОГ ФАКУЛТЕТА И СТУДЕНТЕ СА ЗАВРШЕНОМ ПА И ВИШОМ ШКОЛОМ ЗА ОБРАЗОВАЊЕ ВАСПИТАЧА 1. ПИСМЕНИ ДЕО ИСПИТА

Више

"Sierpinski Carpet Project je neprofitna aktivnost koja povezuje decu celog sveta, koja od nalepnica zajedno prave ogroman geometrijski fraktal, pozna

Sierpinski Carpet Project je neprofitna aktivnost koja povezuje decu celog sveta, koja od nalepnica zajedno prave ogroman geometrijski fraktal, pozna "Sierpinski Carpet Project je neprofitna aktivnost koja povezuje decu celog sveta, koja od nalepnica zajedno prave ogroman geometrijski fraktal, poznat pod imenom tepih Sjerpinskog. Trenutno je u projektu

Више

Microsoft Word - takmicenja sajt.doc

Microsoft Word - takmicenja sajt.doc REZULTATI TAKMIČENJA ŠKOLSKA 2014/15. GODINA SRPSKI JEZIK I JEZIČKA KULTURA 1. Simić Jovana I I V 2. Rakić Aleksandar I I II 3. Jakovljević Olja II I IV 4. Matejić Nevena III I učešće 5. Janković Ivana

Више

Microsoft Word - JAVNI POZIV za stipendije u 2011[1].doc

Microsoft Word - JAVNI POZIV za stipendije u 2011[1].doc На основу члана 9 Одлуке о подстицају развоја талентованих ученика и студената ("Службени лист Града Ниша", број 49/2005 и 49/2006), Kомисија за подстицај развоја талентованих ученика и студената Града

Више

Microsoft Word - ????????? 15-16

Microsoft Word - ????????? 15-16 ОШ '' САВА ШУМАНОВИЋ '' БЕОГРАД НАСТАВА ФИЗИЧКОГ ВАСПИТАЊА И СПОРТА ИЗВЕШТАЈ СА ШКОЛСКИХ СПОРТСКИХ ТАКМИЧЕЊА ЗА ШКОЛСКУ ГОДИНУ 2015/16. Такмичења организовао и водио предметни наставник: Маниша Вукмировић

Више

ЛИТЕРАРНА СЕКЦИЈА Ред.бр. теме Aктивности Циљеви Начин остваривања програма Кораци у активностима Евалуација Време реализације I Формирање Литерарне с

ЛИТЕРАРНА СЕКЦИЈА Ред.бр. теме Aктивности Циљеви Начин остваривања програма Кораци у активностима Евалуација Време реализације I Формирање Литерарне с ЛИТЕРАРНА СЕКЦИЈА Ред.бр. теме Aктивности Циљеви Начин остваривања програма Кораци у активностима Евалуација Време реализације I Формирање Литерарне секције Реализација конкурса (Фестивал љубавне поезије,,иван

Више

Ранг листа примљених ученика у јулском уписном року школске 2019/2020 р.бр Презиме и име школа разред бр. бода 1 Стојилковић Никола Гимназија 2 45,16

Ранг листа примљених ученика у јулском уписном року школске 2019/2020 р.бр Презиме и име школа разред бр. бода 1 Стојилковић Никола Гимназија 2 45,16 Ранг листа примљених ученика у јулском уписном року школске 2019/2020 р.бр Презиме и име школа разред бр. бода 1 Стојилковић Никола Гимназија 2 45,16 2 Стошић Милош Гимназија 3 45,00 3 Младеновић Миљан

Више

Студијски програм УЧИТЕЉ за стицање стручног назива Дипломирани учитељ Р.бр. 1. РАСПОРЕД ПРЕДМЕТА по семестрима и годинама студија за студијски програ

Студијски програм УЧИТЕЉ за стицање стручног назива Дипломирани учитељ Р.бр. 1. РАСПОРЕД ПРЕДМЕТА по семестрима и годинама студија за студијски програ Студијски програм за стицање стручног назива Дипломирани учитељ 1. РАСПОРЕД ПРЕДМЕТА по семестрима и годинама студија за студијски програм ПРВА ГОДИНА I семестар II семестар 1. Српски језик 2+2 2+2 8 2.

Више

СЕПТЕМБАР 2018 Вера Николић -АТЛЕТИКА- Вера Николић рођена је 23.септембра 1948.године у Грабовици крај Деспотовца. Прву победу забележила је у Ћуприј

СЕПТЕМБАР 2018 Вера Николић -АТЛЕТИКА- Вера Николић рођена је 23.септембра 1948.године у Грабовици крај Деспотовца. Прву победу забележила је у Ћуприј СЕПТЕМБАР 2018 Вера Николић -АТЛЕТИКА- Вера Николић рођена је 23.септембра 1948.године у Грабовици крај Деспотовца. Прву победу забележила је у Ћуприји на школском кросу са 13 година. Ту је запазио атлетски

Више

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ VIII РАЗРЕДА Пријављивање кандидата за прјемни испит (детаљније обавештење у средњим школама које спроводе пријемни испит) 12 15

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ VIII РАЗРЕДА Пријављивање кандидата за прјемни испит (детаљније обавештење у средњим школама које спроводе пријемни испит) 12 15 ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ VIII РАЗРЕДА Пријављивање кандидата за прјемни испит (детаљније обавештење у средњим школама које спроводе пријемни испит) 12 15. маја Од 09 14 часова. Полагање пријемног испита за

Више

НАСТАВНИЧКО ВЕЋЕ

НАСТАВНИЧКО ВЕЋЕ Уторак 03.03.2009 године (18 и 30.) 1.Анализа посећених часова 2.Извештај о стручно-педагошком надзору(оглед) 3.Извештај о раду директора 4.Маркетинг школе-школска прослава 5.Текућа питања 15 часова по

Више

На основу Правилника о сталном стручном усавршавању и стицању звања наставника, васпитача и стручних сарадника („Службени гласњник РС“, број 13/2012 и

На основу Правилника о сталном стручном усавршавању и стицању звања наставника, васпитача и стручних сарадника („Службени гласњник РС“, број 13/2012 и На основу Правилника о сталном стручном усавршавању и стицању звања наставника, васпитача и стручних сарадника ( Службени гласник РС, број 13/01) Школски одбор Гимназије и економске школе Јован Јовановић

Више

ПОЛУГОДИШЊИ ПЛАН РАДА СОЦИЈАЛНОГ РАДНИКА ЗА ДРУГО ПОЛУГОДИШТЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ Задатак социјалног радника је да применом савремених теоријски

ПОЛУГОДИШЊИ ПЛАН РАДА СОЦИЈАЛНОГ РАДНИКА ЗА ДРУГО ПОЛУГОДИШТЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ Задатак социјалног радника је да применом савремених теоријски ПОЛУГОДИШЊИ ПЛАН РАДА СОЦИЈАЛНОГ РАДНИКА ЗА ДРУГО ПОЛУГОДИШТЕ ШКОЛСКЕ 2016.2017. ГОДИНЕ Задатак социјалног радника је да применом савремених теоријских и практичних сазнања систематски изучава социјалне

Више

ШАХОВСКИ САВЕЗ СРБИЈЕ УПУТСТВО ЗА ОРГАНИЗОВАЊЕ ТАКМИЧЕЊА У ШАХУ УЧЕНИКА ОСНОВНИХ ШКОЛА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА ШКОЛ

ШАХОВСКИ САВЕЗ СРБИЈЕ   УПУТСТВО ЗА ОРГАНИЗОВАЊЕ ТАКМИЧЕЊА У ШАХУ УЧЕНИКА ОСНОВНИХ ШКОЛА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА ШКОЛ ШАХОВСКИ САВЕЗ СРБИЈЕ www.serbiachess.net serbiacf@verat.net УПУТСТВО ЗА ОРГАНИЗОВАЊЕ ТАКМИЧЕЊА У ШАХУ УЧЕНИКА ОСНОВНИХ ШКОЛА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА ШКОЛСКУ 2016/2017. ГОДИНУ I ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Овим Упутством

Више

Rezultat likovno literarnog konkursa ishrana 2018, LEKTORISANO

Rezultat likovno literarnog konkursa ishrana 2018, LEKTORISANO РЕЗУЛТАТИ ЛИКОВНО-ЛИТЕРАРНОГ КОНКУРСА РАСПИСАНОГ ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА МАНИФЕСТАЦИЈЕ ОКТОБАР МЕСЕЦ ПРАВИЛНЕ ИСХРАНЕ 2018. ГОДИНЕ И ОБЕЛЕЖАВАЊА 16. OКТОБРА, СВЕТСКОГ ДАНА ХРАНЕ, на тему: ПРАВИЛНА ИСХРАНА

Више

Општи подаци Извештај о резултатима завршног испита на крају основног образовања и васпитања у школској 2017/2018. години Назив школе Место Општина Ра

Општи подаци Извештај о резултатима завршног испита на крају основног образовања и васпитања у школској 2017/2018. години Назив школе Место Општина Ра Општи подаци Општина Развијеност општине Округ Школска управа Звездара изнад републичког а Град Број одељења у школи 5 Укупан број ученика осмог разреда 141 Број дечака 80 Број девојчица 61 Укупан број

Више

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ГЕОГРАФИЈЕ Време одржавања: Недеља, год. Организатор: Актив наставника географије Покровитељ: Министарство просвете,

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ГЕОГРАФИЈЕ Време одржавања: Недеља, год. Организатор: Актив наставника географије Покровитељ: Министарство просвете, ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ГЕОГРАФИЈЕ Време одржавања: Недеља, 10.03.2019.год. Организатор: Актив наставника географије Покровитељ: Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Српско

Више

План стручног усавршавања за школску 2011/2012

План стручног усавршавања за школску 2011/2012 Основна школа Милорад Мића Марковић Мала Иванча Годишњи план стручног усавршавања наставника, стручних сарадника и директора за школску 2014/2015. годину Анализа стања У школској 2013/2014. години наставници

Више

Дани Светог Саве у Краљеву јануар године Понедељак, 21. јануар Светосавска недеља на Дечјем одељењу краљевачке библиотеке Лутке кој

Дани Светог Саве у Краљеву јануар године Понедељак, 21. јануар Светосавска недеља на Дечјем одељењу краљевачке библиотеке Лутке кој Дани Светог Саве у Краљеву 21 28. јануар 2019. године Понедељак, 21. јануар 17 30 Светосавска недеља на Дечјем одељењу краљевачке библиотеке Лутке које причају Учествују полазници Луткарске радионице Библиотеке

Више

КОНКУРС

КОНКУРС К О Н К У Р С ЗА УПИС УЧЕНИКА У ПРВИ РАЗРЕД СРЕДЊЕ ШКОЛЕ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ЗА ШКОЛСКУ 2017/2018. ГОДИНУ, ЗА ШКОЛЕ ЧИЈИ ЈЕ ОСНИВАЧ РЕПУБЛИКА СРБИЈА, АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ИЛИ ЈЕДИНИЦА ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ

Више

pravilnik o uslovima za upis djece u pr. ustanovu

pravilnik o uslovima za upis djece u pr. ustanovu РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ ПРАВИЛНИК О УСЛОВИМА И НАЧИНУ РЕАЛИЗАЦИЈЕ ПРОГРАМА ЗА ДЈЕЦУ У ГОДИНИ ПРЕД ПОЛАЗАК У ШКОЛУ Бања Лука, јун 2019. године На основу члана 36. став 4. Закона

Више

1-7. X ДЕЧИЈА НЕДЕЉА

1-7. X ДЕЧИЈА НЕДЕЉА 1-7. X ДЕЧИЈА НЕДЕЉА 1. X РАДИОНИЦА УМОВАЊЕ ЗРНЦА ИЗ СРПСКЕ ИСТОРИЈЕ Радионицу је држао учитељ и дечији писац Душан Пејчић и то на основу 17 занимљивих историјских прича које је објавио у својој књизи

Више

КОНКУРС

КОНКУРС К О Н К У Р С ЗА УПИС УЧЕНИКА У ПРВИ РАЗРЕД СРЕДЊЕ ШКОЛЕ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ЗА ШКОЛСКУ 2019/2020. ГОДИНУ, ЗА ШКОЛЕ ЧИЈИ ЈЕ ОСНИВАЧ РЕПУБЛИКА СРБИЈА, АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ИЛИ ЈЕДИНИЦА ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ

Више

Списак студената који су положили писани део испита из Финансијског рачуноводства у АПРИЛСКОМ испитном року шк. 2018/19 Април 2019 Усмени део испита б

Списак студената који су положили писани део испита из Финансијског рачуноводства у АПРИЛСКОМ испитном року шк. 2018/19 Април 2019 Усмени део испита б Финансијског рачуноводства у АПРИЛСКОМ испитном року Усмени део испита биће одржан у ЧЕТВРТАК, 25.04.2019. од 08,00 часова у сали БС Испитивач: Проф. др Тадија Ђукић 1. Јовановић Наталија 43993 04/19 9

Више

Л Е Т О П И С ШКОЛСКА 2016/2017. ГОДИНА Основна школа Доситеј Обрадовић Врба

Л Е Т О П И С ШКОЛСКА 2016/2017. ГОДИНА Основна школа Доситеј Обрадовић Врба Л Е Т О П И С ШКОЛСКА 2016/2017. ГОДИНА Основна школа Доситеј Обрадовић Врба Пријем првака, 01.09.2016. У сва три школска места пригодном приредбом и поделом поклона извршен је пријем првака у присуству

Више

На основу члана 13 Правилника о условима за доделу награда ученицима и студентима- младим талентима( Међуопштински службени лист бр 19/2019) Комисија

На основу члана 13 Правилника о условима за доделу награда ученицима и студентима- младим талентима( Међуопштински службени лист бр 19/2019) Комисија На основу члана 13 Правилника о условима за доделу награда ученицима и студентима- младим талентима( Међуопштински службени лист бр 19/2019) Комисија за спровођење конкурсног поступка за доделу награда

Више

Распоред испита у продуженом октобарском испитном року школске 2018/19. године ПИСМЕНИ ИСПИТИ ПЕТАК I ГОДИНА ПРОСТОРИЈА 9.00 часова ФИЛО

Распоред испита у продуженом октобарском испитном року школске 2018/19. године ПИСМЕНИ ИСПИТИ ПЕТАК I ГОДИНА ПРОСТОРИЈА 9.00 часова ФИЛО Распоред испита у продуженом октобарском испитном року школске 2018/19. године ПИСМЕНИ ИСПИТИ I ГОДИНА ПРОСТОРИЈА 9.00 часова ФИЛОЗОФИЈА СА ЕТИКОМ Учионица 5, ОПШТА ПЕДАГОГИЈА ПЕДАГОШКА ИНФОРМАТИКА МАТЕМАТИКА

Више

Microsoft Word - 28 Sluzbeni list doc

Microsoft Word - 28 Sluzbeni list doc СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ЗРЕЊАНИНА ГОДИНА ХXVI ЗРЕЊАНИН 25. ОКТОБАР 2017. БРОЈ: 28 227 На основу члана 11а. став 19. Закона о ученичким и студентским стипендијама ( Службени гласник РС, број 18/10 и 55/13),

Више

untitled

untitled POSLOVNI PROGRAMI Sreda, 2. oktobar 10.00 časova, Kongresni centar Master, Sale 1 i 2 Svečano otvaranje 52. međunarodnog sajma lova i robilova i Sajma ekologije Sreda, 2. oktobar 12.00 16.00 Konferencija

Више

ОШ Вук Караџић, Сремчица

ОШ Вук Караџић, Сремчица ОШ Вук Караџић, Сремчица ИЗВЕШТАЈ СА ШКОЛСКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ ИСТОРИЈЕ Такмичење из историје на нивоу школе одржано је у среду 24. децембра 2014. године за ученике свих разреда Будући да квоте за учешће на

Више

РАСПОРЕД ВАННАСТАВНИХ АКТИВНОСТИ ЗA ШКОЛСКУ 2019/2020. ГОДИНЕ НAСTAВНИК ПРEДMET И ОДЕЉЕЊЕ ДOДATНA НAСTAВA ДOПУНСКA НAСTAВA СEКЦИJA Јелена Видић Марина

РАСПОРЕД ВАННАСТАВНИХ АКТИВНОСТИ ЗA ШКОЛСКУ 2019/2020. ГОДИНЕ НAСTAВНИК ПРEДMET И ОДЕЉЕЊЕ ДOДATНA НAСTAВA ДOПУНСКA НAСTAВA СEКЦИJA Јелена Видић Марина НAСTAВНИК ПРEДMET И ОДЕЉЕЊЕ ДOДATНA НAСTAВA ДOПУНСКA НAСTAВA СEКЦИJA Јелена Видић Марина Максимовић Катарина Милошевић Ђорђе Миљаковић Математика Математика IV разред Понедељак од 11:05-11:50 IV разред,

Више

podaci o instituciji

podaci o instituciji III deo: PODACI O STATUSU Godina osnivanja: 1982. Osnivač (poslednji, zakonski): opština Smederevo Status ustanove: državni privatni mešoviti društveni nešto drugo, šta? IV deo: IZVORI FINANSIRANJA Na

Више

ФИЗИЧКО ВАСПИТАЊЕ ГЕНЕТИКА И МОРФОЛОГИЈА 1 ПРВА ГОДИНА СТУДИЈА школска 2014/2015.

ФИЗИЧКО ВАСПИТАЊЕ ГЕНЕТИКА И МОРФОЛОГИЈА 1 ПРВА ГОДИНА СТУДИЈА школска 2014/2015. ФИЗИЧКО ВАСПИТАЊЕ ГЕНЕТИКА И МОРФОЛОГИЈА 1 ПРВА ГОДИНА СТУДИЈА школска 2014/2015. Предмет: ФИЗИЧКО ВАСПИТАЊЕ Предмет носи 5 ЕСПБ бодова.укупно има 45 часова активне наставе. НАСТАВНИЦИ И САРАДНИЦИ: РБ

Више

МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ И СПОРТА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ДРУШТВО МАТЕМАТИЧАРА КОНАЧНИ РЕЗУЛТАТИ ГРАДСКОГ ТАКМИЧЕЊА МЛАДИХ МАТЕМАТИЧАРА ОСНОВНИХ ШКОЛА ОПШТИНЕ У

МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ И СПОРТА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ДРУШТВО МАТЕМАТИЧАРА КОНАЧНИ РЕЗУЛТАТИ ГРАДСКОГ ТАКМИЧЕЊА МЛАДИХ МАТЕМАТИЧАРА ОСНОВНИХ ШКОЛА ОПШТИНЕ У МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ И СПОРТА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ДРУШТВО МАТЕМАТИЧАРА КОНАЧНИ РЕЗУЛТАТИ ГРАДСКОГ ТАКМИЧЕЊА МЛАДИХ МАТЕМАТИЧАРА ОСНОВНИХ ШКОЛА ОПШТИНЕ УЖИЦЕ 01.03.2014. ГОДИНЕ ОШ СЛОБОДАН СЕКУЛИЋ У УЖИЦУ

Више

*Међународни пројекат* Основна школа Данило Киш,Србија и Основна школа Литија,Словенија

*Међународни пројекат* Основна школа Данило Киш,Србија и Основна школа Литија,Словенија *Међународни пројекат* Основна школа Данило Киш,Србија и Основна школа Литија,Словенија *Међународни пројекат* Основна школа Данило Киш,Србија и Основна школа Литија,Словенија Почев од школске 2014/15.године

Више

У ПРВУ ГОДИНУ ШКОЛСКЕ 2010/11

У ПРВУ ГОДИНУ ШКОЛСКЕ 2010/11 КОНКУРС ЗА УПИС СТУДЕНАТА У ПРВУ ГОДИНУ ОСНОВНИХ АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА ШКОЛСКЕ 2019/2020. ГОДИНЕ Распоред пријављивања и полагања пријемног испита На основу члана 98. Закона о високом образовању ( Службени

Више

Школски развојни план

Школски развојни план Основна школа Свети Сава Кикинда стратегија развоја школе за период 2017-2022. годинe 1 Садржај Развојног плана2017 2022. 1. Уводне напомене 2. Општи подаци о школи 3. Анализа постојећег стања- наше снаге

Више

PRAVIKNIK

PRAVIKNIK PRAVILNIK O ORGANIZACIJI RADNO-SPORTSKIH SUSRETA SS BOFOS BEOGRAD 2006. godine Na osnovu Odluke SS BOFOS-a o načinu organizovanja radno-sportskih susreta SS BOFOS, Organizacioni odbor na sastanku održanom

Више

Microsoft Word visi

Microsoft Word visi ЗА ПЕТИ РАЗРЕД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ 5011 5140 5013 5012 5140 5013 Српски језик опција 1 М. Јовић С. Бабуновић М. Манојловић Српски језик опција 2 С. Бабуновић М. Манојловић С. Бабуновић М. Манојловић 1000 Љ.

Више

Definiranje prioritetnih razvojnih ciljeva

Definiranje prioritetnih razvojnih ciljeva Prosvjetno-kulturni centar Mađara u RH Drinska 12 a 31000 Osijek Školski razvojni plan šk. g. Definiranje prioritetnih razvojnih 1.Unapređivanje kvalitete nastave 2. Opstojnost škole ostvarivanja UNAPREĐIVANJE

Више

ПОДРУЖНИЦА МАТЕМАТИЧАРА ВАЉЕВО, ВАЉЕВСКА ГИМНАЗИЈА МАТЕМАТИЧКИ ТУРНИР,,ИНТЕГРАЛ КУП", ВАЉЕВО 2016 РЕЗУЛТАТИ КАТЕГОРИЈА 1 - ШЕСТИ РАЗРЕД ИМЕ И ПРЕЗИМЕ

ПОДРУЖНИЦА МАТЕМАТИЧАРА ВАЉЕВО, ВАЉЕВСКА ГИМНАЗИЈА МАТЕМАТИЧКИ ТУРНИР,,ИНТЕГРАЛ КУП, ВАЉЕВО 2016 РЕЗУЛТАТИ КАТЕГОРИЈА 1 - ШЕСТИ РАЗРЕД ИМЕ И ПРЕЗИМЕ ПОДРУЖНИЦА МАТЕМАТИЧАРА ВАЉЕВО, ВАЉЕВСКА ГИМНАЗИЈА МАТЕМАТИЧКИ ТУРНИР,,ИНТЕГРАЛ КУП", ВАЉЕВО 2016 РЕЗУЛТАТИ КАТЕГОРИЈА 1 - ШЕСТИ РАЗРЕД ИМЕ И ПРЕЗИМЕ ШКОЛА МЕСТО А1 А2 А3 А4 Г1 Г2 Г3 Г4 К1 К2 К3 К4 УК

Више

На основу члана 34. став 4, члана 39. став 7. и члана 118. став 7. Закона о високом образовању (''Сл. гласник РС'' бр. 88/2017, 27/ др. закон и

На основу члана 34. став 4, члана 39. став 7. и члана 118. став 7. Закона о високом образовању (''Сл. гласник РС'' бр. 88/2017, 27/ др. закон и На основу члана 34. став 4, члана 39. став 7. и члана 118. став 7. Закона о високом образовању (''Сл. гласник РС'' бр. 88/2017, 27/2018 - др. закон и 73/2018), члана 41. став 1. тачка 25) и члана 91. став

Више

Microsoft Word - visi razredi

Microsoft Word - visi razredi ЗА ПЕТИ РАЗРЕД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ 5011 5140 5013 5012 5140 5013 Српски језик опција 1 М. Јовић С. Бабуновић М. Манојловић Српски језик опција 2 С. Бабуновић М. Манојловић С. Бабуновић М. Манојловић 1000 Љ.

Више

Учитељски факултет на сајмовима високог образовања (Панчево, Пожаревац, Београд, Чачак) Крајем године и почетком године, Учитељски факулте

Учитељски факултет на сајмовима високог образовања (Панчево, Пожаревац, Београд, Чачак) Крајем године и почетком године, Учитељски факулте Учитељски факултет на сајмовима високог образовања (Панчево, Пожаревац, Београд, Чачак) Крајем 2013. године и почетком 2014. године, Учитељски факултет Универзитета у Београду учествовао је на сајмовима

Више

1 На основу члана 13 i 18 Правила о раду Олимпијског комитета за раднички спорт и организовање 12. СОРВ, Спортски одбор на предлог Комесара за такмиче

1 На основу члана 13 i 18 Правила о раду Олимпијског комитета за раднички спорт и организовање 12. СОРВ, Спортски одбор на предлог Комесара за такмиче 1 На основу члана 13 i 18 Правила о раду Олимпијског комитета за раднички спорт и организовање 12. СОРВ, Спортски одбор на предлог Комесара за такмичење СОРВ, на седници одржаној 19. фебруара 2018. године,

Више

(Microsoft Word - IZVE\212TAJ PROJEKAT MINI RUKOMET U KLADOVU.doc)

(Microsoft Word - IZVE\212TAJ PROJEKAT MINI RUKOMET U KLADOVU.doc) Општински рукометни савез Кладово Заједница судија и контролора Кладово Мушки рукометни клуб Ђердап Кладово Женски рукометни клуб Ђердап Кладово Извештај са: ПРОМОЦИЈЕ МИНИ РУКОМЕТА У ОПШТИНИ КЛАДОВО Кладово,

Више

Na osnovu člana 124. stav 2. Zakona o sportu ( Službeni glasnik RS, broj 10/16), Vlada donosi UREDBU o nacionalnim sportskim priznanjima i novčanim na

Na osnovu člana 124. stav 2. Zakona o sportu ( Službeni glasnik RS, broj 10/16), Vlada donosi UREDBU o nacionalnim sportskim priznanjima i novčanim na Na osnovu člana 124. stav 2. Zakona o sportu ( Službeni glasnik RS, broj 10/16), Vlada donosi UREDBU o nacionalnim sportskim priznanjima i novčanim nagradama Član 1. Ovom uredbom utvrđuju se bliži uslovi,

Више

45d5a900aedcdb9c3c4b6ec5bb962eee8c90cef78596b138362d01474f xlsx

45d5a900aedcdb9c3c4b6ec5bb962eee8c90cef78596b138362d01474f xlsx ПРВИ РАЗРЕД Ранг Име Презиме Одељ Школа Место Наставник шифра 1. зад. 2. зад. 3. зад. 4. зад. 5 зад. Укупно Награда 1 Вања Пеић 10 Гимназија Крушевац Дејан Оролић 104 20 20 20 20 20 100 I 2 Ђoрђe Петровић

Више

СПИСАК ПРИЈАВЉЕНИХ КАНДИДАТА У ПРВОМ КОНКУРСНОМ РОКУ ЗА УПИС У ПРВУ ГОДИНУ ОСНОВНИХ АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА НА ФАКУЛТЕТУ ЗАШТИТЕ НА РАДУ У НИШУ, ШКОЛСКЕ 20

СПИСАК ПРИЈАВЉЕНИХ КАНДИДАТА У ПРВОМ КОНКУРСНОМ РОКУ ЗА УПИС У ПРВУ ГОДИНУ ОСНОВНИХ АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА НА ФАКУЛТЕТУ ЗАШТИТЕ НА РАДУ У НИШУ, ШКОЛСКЕ 20 СПИСАК ПРИЈАВЉЕНИХ КАНДИДАТА У ПРВОМ КОНКУРСНОМ РОКУ ЗА УПИС У ПРВУ ГОДИНУ ОСНОВНИХ АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА НА ФАКУЛТЕТУ ЗАШТИТЕ НА РАДУ У НИШУ, ШКОЛСКЕ 2019/2020. ГОДИНЕ Р.БР. Презиме Име Име I II III IV УКУПНО

Више

На основу члана 57. ст 1. тачка 1) и чланова Закона о основама система образовања и васпитања ( Сл. Гласник РС бр. 72/09, 52/11 и 55/13),, П

На основу члана 57. ст 1. тачка 1) и чланова Закона о основама система образовања и васпитања ( Сл. Гласник РС бр. 72/09, 52/11 и 55/13),, П На основу члана 57. ст 1. тачка 1) и чланова 107.-110. Закона о основама система образовања и васпитања ( Сл. Гласник РС бр. 72/09, 52/11 и 55/13),, Правилника о оцењивању ученика у основном образовању

Више

Распоред испита у продуженом октобарском року школске 2015/2016. године НЕДЕЉА часова часова I ГОДИНА Писмени испити ФИЛОЗОФИЈА

Распоред испита у продуженом октобарском року школске 2015/2016. године НЕДЕЉА часова часова I ГОДИНА Писмени испити ФИЛОЗОФИЈА Распоред испита у продуженом октобарском року школске 2015/2016. године 2. 10.2016. I ГОДИНА ФИЛОЗОФИЈА СА ЕТИКОМ (редовни студенти оба смера, ОПШТА ПЕДАГОГИЈА (редовни студенти оба смера, ПЕДАГОШКА ИНФОРМАТИКА

Више

Microsoft Word - E-DNEVNIK - Međunarodno javno pravo Preliminarni rezultati.doc

Microsoft Word - E-DNEVNIK - Međunarodno javno pravo Preliminarni rezultati.doc ПРЕЛИМИНАРНИ РЕЗУЛТАТИ ПРЕДИСПИТНИХ АКТИВНОСТИ ИЗ МЕЂУНАРОДНОГ ЈАВНОГ ПРАВА У ШК. 2018/19. ГОДИНИ СТУДЕНТИ КОЈИ СУ НА ЗАВРШНОМ ИСПИТУ ОСЛОБОЂЕНИ ПОЛАГАЊА МАТЕРИЈЕ ОБУХВАЋЕНЕ ОД 1. ЗАКЉУЧНО СА 52. ИСПИТНИМ

Више

На основу Правилника о сталном стручном усавршавању и стицању звања наставника, васпитача и стручних сарадника („Службени гласњник РС“, број 13/2012 и

На основу Правилника о сталном стручном усавршавању и стицању звања наставника, васпитача и стручних сарадника („Службени гласњник РС“, број 13/2012 и П Р Е Д Л О Г На основу Правилника о сталном стручном усавршавању и стицању звања наставника, васпитача и стручних сарадника ( Службени гласник РС, број 13/01), ДОКУМЕНТ О ВРЕДНОВАЊУ СТАЛНОГ СТРУЧНОГ УСАВРШАВАЊА

Више

Microsoft Word - REZULTATI KROS CS Paracin

Microsoft Word - REZULTATI KROS CS Paracin КРОС ПРВЕНСТВО ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ Б И Л Т Е Н Бр.2 Р Е З У Л Т А Т И ОРГАНИЗАТОР АТЛЕТСКИ КЛУБ СФС БОРАЦ П А Р А Ћ И Н Параћин 31.октобар 2015. КРОС ПРВЕНСТВО ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ Параћин 31.10.2015. године

Више

ИЗВАШТАЈ СЕКЦИЈЕ ЗА АТЛЕТИКУ Организатор секције Драгана Аџић, проф. Секција је започела са радом године ради припрема за општинско такмич

ИЗВАШТАЈ СЕКЦИЈЕ ЗА АТЛЕТИКУ Организатор секције Драгана Аџић, проф. Секција је започела са радом године ради припрема за општинско такмич ИЗВАШТАЈ СЕКЦИЈЕ ЗА АТЛЕТИКУ Организатор секције Драгана Аџић, проф. Секција је започела са радом 01.03.2014. године ради припрема за општинско такмичење из атлетике. Тренинге смо имали два пута недељно

Више

FONDA C I J A TEMPUS FONDACI J A TEMPUS font: Trebuchet MS plava: C-100, M-100, Y-0, K-0 zuta: C-0, M-24, Y-100, K-0, transparencija na druge dve zvez

FONDA C I J A TEMPUS FONDACI J A TEMPUS font: Trebuchet MS plava: C-100, M-100, Y-0, K-0 zuta: C-0, M-24, Y-100, K-0, transparencija na druge dve zvez У циљу успостављања боље сарадње између наставника, родитеља и деце, Министарство просвете, науке и технолошког развоја у сарадњи са Фондацијом Темпус и Eurydice мрежом организује конференцију Укљученост

Више

Microsoft Word - rezultati testa 2011[k]-1

Microsoft Word - rezultati testa 2011[k]-1 РЕЗУЛТАТИ ТЕСТА ИЗ ГРАЂАНСКОГ ПРОЦЕСНОГ ПРАВА Име и презиме Број Број поена индекса 1. Марија Пешић 119/08 9.25 2. Ана Казновац 40054 9.25 3. Јелена Митровић 095/08 9.25 4. Нина Миленковић 008/08 9.25

Више

Научила сам на семинару Бесплатна виртуелна учионица и применила у пракси Виртуелна учионица у разредној настави Одмах по завршетку семинара сам напра

Научила сам на семинару Бесплатна виртуелна учионица и применила у пракси Виртуелна учионица у разредној настави Одмах по завршетку семинара сам напра Научила сам на семинару Бесплатна виртуелна учионица и применила у пракси Виртуелна учионица у разредној настави Одмах по завршетку семинара сам направила тест у Гугл документу који су ученици са одушевљењем

Више

Л Е Т О П И С за школску 2006/2007. годину Општи подаци Школа је организована као самостална установа, у оквиру које су 12 одељења виших разреда и 12

Л Е Т О П И С за школску 2006/2007. годину Општи подаци Школа је организована као самостална установа, у оквиру које су 12 одељења виших разреда и 12 Л Е Т О П И С за школску 2006/2007. годину Општи подаци Школа је организована као самостална установа, у оквиру које су 12 одељења виших разреда и 12 одељења нижих разреда. У школи постоји и 2 одељења

Више

Za komšije garaže dinara mesečno</br> Blic,Smanjen kapacitet parkirališta „Slavija“,Obeležen kraj desetog ciklusa</br> SAT Plus,Mališani učili o

Za komšije garaže dinara mesečno</br> Blic,Smanjen kapacitet parkirališta „Slavija“,Obeležen kraj desetog ciklusa</br> SAT Plus,Mališani učili o Za komšije garaže 6.500 dinara mesečno Blic Renovirana garaža Obilićev venac sa 200 novih parking mesta uskoro se otvara za korisnike. Smanjen kapacitet parkirališta Slavija Smanjen kapacitet parkirališta

Више

На основу члана 30

На основу члана 30 РЕПУБЛИКА СРПСКА ОПШТИНА ЧЕЛИНАЦ ОДЈЕЉЕЊЕ ЗА ФИНАНСИЈЕ, ПРИВРЕДУ И ДРУШТВЕНЕ ДЈЕЛАТНОСТИ ОДЛУКА О СТИПЕНДИРАЊУ УЧЕНИКА И СТУДЕНАТА У ОПШТИНИ ЧЕЛИНАЦ ПРЕДЛАГАЧ НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ПРИПРЕМA: Одјељење за финансије,

Више

МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ДРУШТВО МАТЕМАТИЧАРА КОНАЧНИ РЕЗУЛТАТИ ОПШТИНСКОГ ТАКМИЧЕЊА МЛАДИХ МАТЕМАТИЧАРА ОС

МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ДРУШТВО МАТЕМАТИЧАРА КОНАЧНИ РЕЗУЛТАТИ ОПШТИНСКОГ ТАКМИЧЕЊА МЛАДИХ МАТЕМАТИЧАРА ОС МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ДРУШТВО МАТЕМАТИЧАРА КОНАЧНИ РЕЗУЛТАТИ ОПШТИНСКОГ ТАКМИЧЕЊА МЛАДИХ МАТЕМАТИЧАРА ОСНОВНИХ ШКОЛА ЗЛАТИБОРСКОГ ОКРУГА ОДРЖАНОГ 27.2.2016.

Више

Р Е З У Л Т А Т И И С П И Т А Висока пословна школа струковних студија у Блацу (назив високошколске установе) (седиште) Назив студијског програма: Рач

Р Е З У Л Т А Т И И С П И Т А Висока пословна школа струковних студија у Блацу (назив високошколске установе) (седиште) Назив студијског програма: Рач Назив студијског програма: Рачунарство и информатика Предмет: Педагогија Шифра предмета: Р И 0 2 0 7 ЕСПБ: 6 1. 58/16 Р С Драгићевић Иван 100 10 2. 18/16 Р Б Ђокић Душан 70 7 3. 14/16 Р Б Ђорђевић Душан

Више

KONAČNI REZULTATI TAKMIČENJA

KONAČNI  REZULTATI TAKMIČENJA МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ОСНОВНА ШКОЛА ``ВЛАДИСЛАВ ПЕТКОВИЋ - ДИС`` ГРЉАН ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ТЕХНИЧКОГ И ИНФОРМАТИЧКОГ ОБРАЗОВАЊА.] БИЛТЕН Грљан, 13. 04. 2014. год. А) Организациони одбор

Више

BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE UNSKO-SANSKI KANTON MINISTARSTVO OBRAZOVANJA, NAUKE, KULTURE I SPORTA BOSNIA AND HERZEGOVINA FEDERA

BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE UNSKO-SANSKI KANTON MINISTARSTVO OBRAZOVANJA, NAUKE, KULTURE I SPORTA BOSNIA AND HERZEGOVINA FEDERA FEDERATION OF Broj: 10-38-6688-2/19 Bihać, 12.06.2019.godine Na osnovu člana 81. Zakona o srednjem obrazovanju (''Službeni glasnik Unsko-sanskog kantona'', broj. 17/12, 12/19), Pravilnika s kriterijima

Више

Р Е З У Л Т А Т И И С П И Т А Висока пословна школа струковних студија у Блацу (назив високошколске установе) (седиште) Назив студијског програма: Мен

Р Е З У Л Т А Т И И С П И Т А Висока пословна школа струковних студија у Блацу (назив високошколске установе) (седиште) Назив студијског програма: Мен Назив студијског програма: Менаџмент и интернационална бизнис администрација Предмет: Статистика Шифра предмета: М Б 1 2 0 4 ЕСПБ: 5 Датум: 15/06/2017 године Време: 10:00 Сала: 1. 20/16 М Б Бјелетић Јована

Више

У ПРВУ ГОДИНУ ШКОЛСКЕ 2010/11

У ПРВУ ГОДИНУ ШКОЛСКЕ 2010/11 КОНКУРС ЗА УПИС СТУДЕНАТА У ПРВУ ГОДИНУ ОСНОВНИХ АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА ШКОЛСКЕ 2019/2020. ГОДИНЕ ДРУГИ УПИСНИ РОК Распоред пријављивања и полагања пријемног испита На основу члана 98. Закона о високом образовању

Више

Развојни план ОШ „Коста Ђукић“ Младеновац

Развојни план ОШ „Коста Ђукић“ Младеновац О Ш " К О С Т А Ђ У К И Ћ " МЛАДЕНОВАЦ РАЗВОЈНИ ПЛАН 2018-2023. 1 С А Д Р Ж А Ј AНА Л И З А С Т А Њ А У Ш К О Л И... Г Д Е С Е Н А Л А З И М О?... К А К О И К А Д А С М О П О Ч Е Л И?... Д А Н А С... К

Више

РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ РАЗВОЈ ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ - НИШ Париске Комуне бб, Ниш, Србија Тел: ; Факс:

РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ РАЗВОЈ ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ - НИШ Париске Комуне бб, Ниш, Србија Тел: ; Факс: РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ РАЗВОЈ ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ - НИШ Париске Комуне бб, 1000 Ниш, Србија Тел:+31 1 202 300; Факс:+31 1 202 420 info@rcnis.edu.rs; http://www.rcnis.edu.rs т.р. 40-4266-41;

Више

Microsoft Word - KONKURS Osnovne studije

Microsoft Word - KONKURS Osnovne studije ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ Адреса: 200 Нови Сад, Трг Доситеја Обрадовића 3 Телефон: 021/455-630 Факс: 021/455-662 Студентска служба, телефон: 021-485-2711; 485-2712; 455-643 Жиро рачун: 840-1711666-19

Више

ОШ "Деспот Стефан Лазаревић" Ул. Нова бр. 15 Београд тел. 011/ ,011/ факс. 011/ , 011/ d

ОШ Деспот Стефан Лазаревић Ул. Нова бр. 15 Београд тел. 011/ ,011/ факс. 011/ , 011/ d ОШ "Деспот Стефан Лазаревић" Ул. Нова бр. 15 Београд тел. 011/34-29-875,011/34-29-872 факс. 011/30-46-468, 011/34-29-872 www.despotos.edu.rs e-mail: despotstefan@sezampro.rs ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПОНУДА На

Више

Р е п у б л и к а С р б и ј а ГРАД БЕОГРАД ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА Н Брoj:111-30/ године Датум оглашавања: године Дату

Р е п у б л и к а С р б и ј а ГРАД БЕОГРАД ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА Н Брoj:111-30/ године Датум оглашавања: године Дату Р е п у б л и к а С р б и ј а ГРАД БЕОГРАД ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА Н Брoj:111-30/2019 17.6.2019. године Датум оглашавања: 18.6.2019. године Датум истека рока за пријављивање: 3.7.2019. године Градска

Више

ОПШТИНА УБ

ОПШТИНА  УБ Број 1 страна 1 СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ УБ 20. март 2014. године СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ УБ www.opstinaub.org.rs Година XV Број 1 Уб, 20. март 2014. године Бесплатан примерак 1. На основу члана 32. тачка

Више

ПОРТФОЛИО

ПОРТФОЛИО С а д р ж а ј: 1.0 Радна биографија... 3 0 Стручно усавршавање... 4 3.0 Годишњи лични план професионалног развоја... 8 4.0 Извештај о стручном усавршавању и напредовању... 9 6.0 Самопроцена ефеката рада...

Више

ДОПРИНОС ИСТРАЖИВАЧКИХ НАЛАЗА РАЗВОЈУ ОБРАЗОВНИХ ПОЛИТИКА ДИГИТАЛИЗАЦИЈА НАУЧНОГ И КУЛТУРНОГ НАСЛЕЂА У СРЕДЊОШКОЛСКОМ ОБРАЗОВАЊУ Марија Шеган * Матема

ДОПРИНОС ИСТРАЖИВАЧКИХ НАЛАЗА РАЗВОЈУ ОБРАЗОВНИХ ПОЛИТИКА ДИГИТАЛИЗАЦИЈА НАУЧНОГ И КУЛТУРНОГ НАСЛЕЂА У СРЕДЊОШКОЛСКОМ ОБРАЗОВАЊУ Марија Шеган * Матема ДИГИТАЛИЗАЦИЈА НАУЧНОГ И КУЛТУРНОГ НАСЛЕЂА У СРЕДЊОШКОЛСКОМ ОБРАЗОВАЊУ Марија Шеган * Математички институт Српске академије науке и уметности Милица Лајбеншпергер Центар за едукацију 'Игралиште маште'

Више

СПИСАК НЕИСПРАВНИХ ПРИЈАВА Студије: Школска година: Испитни рок: Основне академске 2016/2017 Јунски-предрок Списак неисправних пријава Јанко (Др

СПИСАК НЕИСПРАВНИХ ПРИЈАВА Студије: Школска година: Испитни рок: Основне академске 2016/2017 Јунски-предрок Списак неисправних пријава Јанко (Др СПИСАК НЕИСПРАВНИХ ПРИЈАВА Студије: Школска година: Испитни рок: Основне академске 2016/2017 Јунски-предрок 38860 Јанко (Драган) Јовановић, Студијски програм: Општа економија 4014 Финансијски систем и

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ГРАД КРАЉЕВО ГРАДСКА УПРАВА Одељење за друштвене делатности III Број:61-6/19 Датум: КРАЉЕВО БС На основу члана 10. Одлуке

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ГРАД КРАЉЕВО ГРАДСКА УПРАВА Одељење за друштвене делатности III Број:61-6/19 Датум: КРАЉЕВО БС На основу члана 10. Одлуке РЕПУБЛИКА СРБИЈА ГРАД КРАЉЕВО ГРАДСКА УПРАВА Одељење за друштвене делатности III Број:61-6/19 Датум:06.06.2019. КРАЉЕВО БС На основу члана 10. Одлуке о додели новчане награде ''Анђелко Савић'' редовним

Више

ВАСПИТАЧ ДЕЦЕ ПРЕДШКОЛСКОГ УЗРАСТА И СТРУКОВНИ ВАСПИТАЧ - ДЛС (ЛЕТЊИ СЕМЕСТАР) Социологија образовања I Гудовић З. Књижевност за децу (ДЛС) Књижевност

ВАСПИТАЧ ДЕЦЕ ПРЕДШКОЛСКОГ УЗРАСТА И СТРУКОВНИ ВАСПИТАЧ - ДЛС (ЛЕТЊИ СЕМЕСТАР) Социологија образовања I Гудовић З. Књижевност за децу (ДЛС) Књижевност ВАСПИТАЧ ДЕЦЕ ПРЕДШКОЛСКОГ УЗРАСТА И СТРУКОВНИ ВАСПИТАЧ - ДЛС (ЛЕТЊИ СЕМЕСТАР) Социологија образовања Гудовић З. Књижевност за децу (ДЛС) Књижевност за децу (СВ) Миленковић С. Зорић М. Предшколска педагогија

Више

НАСТАВНИ ПЛАН ОПШТЕОБРАЗОВНИХ ПРЕДМЕТА ЗА ТРОГОДИШЊЕ ПРОФИЛЕ У ПОДРУЧЈУ РАДА МАШИНСТВО И ОБРАДА МЕТАЛА Образовни профили: металостругар; металоглодач;

НАСТАВНИ ПЛАН ОПШТЕОБРАЗОВНИХ ПРЕДМЕТА ЗА ТРОГОДИШЊЕ ПРОФИЛЕ У ПОДРУЧЈУ РАДА МАШИНСТВО И ОБРАДА МЕТАЛА Образовни профили: металостругар; металоглодач; НАСТАВНИ ПЛАН ОПШТЕОБРАЗОВНИХ ПРЕДМЕТА ЗА ТРОГОДИШЊЕ ПРОФИЛЕ У ПОДРУЧЈУ РАДА МАШИНСТВО И ОБРАДА МЕТАЛА Образовни профили: металостругар; металоглодач; металобрусач; металобушач; бравар; лимар; аутолимар;

Више

На основу члана 30

На основу члана 30 студијског програма КОМУНИКАЦИОНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ 1 Ћирковић Н. Тамара РЕк 1/18 60.00 10.00 70.00 2 Петровић Б. Ивана РЕк 14/18 60.00 7.80 67.80 3 Петковић Љ. Стефан РЕк 4/18 60.00 7.60 67.60 4 Симић Н. Никола

Више

ПРАВИЛНИК О ОЦЕЊИВАЊУ УЧЕНИКА У ОСНОВНОМ ОБРАЗОВАЊУ И ВАСПИТАЊУ Предмет правилника Члан 1 ("Сл. гласник РС", бр. 34/2019) Овим правилником утврђују се

ПРАВИЛНИК О ОЦЕЊИВАЊУ УЧЕНИКА У ОСНОВНОМ ОБРАЗОВАЊУ И ВАСПИТАЊУ Предмет правилника Члан 1 (Сл. гласник РС, бр. 34/2019) Овим правилником утврђују се ПРАВИЛНИК О ОЦЕЊИВАЊУ УЧЕНИКА У ОСНОВНОМ ОБРАЗОВАЊУ И ВАСПИТАЊУ Предмет правилника Члан 1 ("Сл. гласник РС", бр. 34/2019) Овим правилником утврђују се начин, поступак и критеријуми оцењивања успеха из

Више

BOSNA I HERCEGOVINA

BOSNA I HERCEGOVINA Školska 2016/2017. godina I N S T R U M E N T A R I J ZA VREDNOVANJE SREDNJIH ŠKOLA Škola Tuzla, 2017. godine 1 Srednja škola Adresa i mjesto Brojevi telefona i fax-a E-mail škole Web str. škole Ime i

Више