SRB МАЂАРСКО УПУТСТВО ЗА Е-ПУТАРИНУ 2019

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "SRB МАЂАРСКО УПУТСТВО ЗА Е-ПУТАРИНУ 2019"

Транскрипт

1 SRB МАЂАРСКО УПУТСТВО ЗА Е-ПУТАРИНУ 2019

2 HU-GO СИСТЕМ ЕЛЕКТРОНСКЕ НАПЛАТЕ ПУТАРИНЕ У HU-GO систему електронске наплате путарине обавеза плаћања се односи на сва теретна возила укупне дозвољене масе изнад 3,5 тоне на означеним деоницама аутопутева и магистралних путева које подлежу обавези плаћања путарине. Детаљне информације о деоницама аутопутева и магистралних путева, које подлежу обавези плаћања путарине, можете наћи на интернет страници hu-go.hu. ИЗНОС ПУТАРИНЕ (ХУФ/КМ), КАТЕГОРИЈЕ Еколошка категорија возила Аутопут Категорија J2 Категорија J3 Категорија J4 Магистрални пут Аутопут Магистрални пут Аутопут Магистрални пут A EURO V 47,12 ХУФ 20,04 ХУФ 66,11 ХУФ 34,71 ХУФ 102,34 ХУФ 63,84 ХУФ B = EURO II IV 55,44 ХУФ 23,58 ХУФ 77,78 ХУФ 40,83 ХУФ 120,40 ХУФ 75,10 ХУФ C EURO I 63,76 ХУФ 27,12 ХУФ 89,45 ХУФ 46,95 ХУФ 144,48 ХУФ 90,12 ХУФ Тарифе важе од године. Свака тарифа је бруто износ, урачунат је ПДВ. J2 категорија / две осовине J3 категорија / три осовине J4 категорија / четири или више осовина МОГУЋНОСТИ КУПОВИНЕ ОВЛАШЋЕЊА ЗА КОРИШЋЕЊЕ ПУТЕВА Пријава и наплата путарине помоћу транспондера (OBU) Коришћење транспондера (OBU) је најједноставнији, најкомфорнији и најбезбеднији начин плаћања путарине. Транспондер за пријаву путарине (OBU) можете купити код корисничких служби NTPS Plc.-а, овлашћених дистрибутера, као и предузећа за услуге праћења возила у уговорном односу са National Toll Payment Services Plc.-ом. Регистрацију купљеног транспондера треба извршити само једном у вашем HU-GO корисничком профилу. Касније само треба обратити пажњу да OBU уређај увек буде укључен и функционалан, као и да у сваком случају буде подешен актуелни број осовина, односно да на вашем рачуну у HU-GO систему увек имате довољно покрића за планирано путовање. Квалификовани клијенти, који су претходно закључили уговор са NTPS Plc.- ом, путарину могу да плате и накнадно. Регистрација транспондера (OBU) Уређај се повезује са регистарским бројем возила у HU-GO систему помоћу шифре и PIN кода уређаја. Свеобухватна регистрација OBU уређаја могућа је искључиво на сајту hu-go.hu На други начин (нпр. на киоску) могућа је само претходна регистрација уз отварање новог корисничког профила. У том случају шаљемо вам мејл са линком за активирање и пошто кликнете на линк, можете завршити регистрацију. Измена регистрованих података омогућена је на корисничком профилу. Детаљне информације о регистрацији OBU уређаја можете наћи на сајту hu-go.hu.

3 Релациони тикет Куповина релационог тикета је комфорно и брзо решење за оне, који релативно ретко и само на одређеним релацијама користе путеве са обавезом путарине у Мађарској. За куповину релационог тикета није неопходна регистрација у HU-GO систему. За куповину тзв. ад-хок релационог тикета потребно је само навести одговарајуће податке возила и тачно испланирати руту. Ад-хок релациони тикет важи од тренутка плаћања до 24:00 часова следећег календарског дана. Регистровани корисници могу и унапред да купе релациони тикет, а за дан почетка важења могу одредити најкасније 30. календарски дан, рачунајући од дана куповине релационог тикета. Корисници релационог тикета могу да одступе од планиране руте само у изузетним случајевима (службено преусмеравање), у осталим случајевима одступање од руте може да се казни новчаном казном. Корисници релационог тикета треба правовремено да се информишу о условима коришћења планиране руте (нпр. привремена ограничења, преусмеравања). Детаљне информације можете потражити на сајту utinform.hu, путем мејла или телефоном ( ). Релациони тикет можете купити на сајту hu-go.hu, у корисничким службама NTPS Plc-а, помоћу мобилне апликације и код означених дистрибутера. Релациони тикет почиње да важи од тренутка плаћања. Уколико желите аутоматски фактуру са ПДВ-ом, потребно је да се региструјете у HU- GO систему. Релациони тикет важи у одређеном временском року искључиво за испланирану руту, у једном правцу и за једну прилику. Даље информације о планирању руте и куповини релационог тикета можете наћи на сајту hu-go.hu. УСЛУГЕ ДОСТУПНЕ У КОРИСНИЧКИМ СЛУЖБАМА У нашим корисничким службама корисници електронског система наплате путарине могу добити свеобухватне информације о функционисању и коришћењу HU-GO система. У нашим службама такође постоји могућност за куповину релационог тикета и OBU уређаја, доплату оквирног износа на рачуну, подношење захтева за квалификацију корисника у циљу накнадног плаћања путарине, подношење захтева и издавање повластица за пољопривредна возила, подношење и обраду захтева за KAVOSZ кредит. Даље информације потражите на сајту hu-go.hu. ОСТАЛЕ УСЛУГЕ ПРИЛАГОЂЕНЕ КОРИСНИЦИМА Сачувана омиљена рута Помоћу ове функције корисници регистровани у HU-GO систему, који саобраћају са релационим тикетом, имају могућност да сачувају омиљене или често коришћене руте и да их поново користе приликом каснијег планирања руте.

4 Упозорења Ова бесплатна функција шаље упозорење на регистровану имејл адресу корисника у случају да контролни систем уочи или посумња на неовлашћено коришћење пута. Проверавањем OBU уређаја или корисничких подешавања, као и доплатом новчаних средстава на рачун, могу се избећи редовне новчане казне. Обавештење да на рачуну нема покрића Ова бесплатна функција шаље упозорење на регистровану имејл адресу корисника у случају да кориснички салдо достигне унапред подешени лимит, како би се избегло неовлашћено коришћење пута. САВЕТИ ЗА ИЗБЕГАВАЊЕ НОВЧАНЕ КАЗНЕ Грешка OBU уређаја Информације о сигналима грешке уређаја можете добити од уговорних партнера за праћење возила. Ако приметите било какву грешку, одмах ступите у контакт са вашим уговорним партнером за праћење возила. Ради избегавања узастопних казни препоручујемо да за наставак пута купите релациони тикет. Број осовина возила Водите рачуна о томе да на корисничком профилу или на транспондеру увек наведете актуелни број осовина возила. Нетачно навођење броја осовина се сматра неовлашћеним коришћењем пута и подлеже казни. Еколошка категорија Еколошка категорија возила је једнако важан параметар возила као и број осовина. Еколошка категорија возила наведена је у саобраћајној дозволи. На основу принципа загађивач плаћа возила са ниском штетном емисијом плаћају нижи износ путарине. Планирање повратне руте Релациони тикет планиран за један правац (навођењем полазне тачке и тачке одредишта) не важи за повратни пут, то јест, у класичном смислу, није могуће купити повратни тикет. Повратна рута може да се планира у случају, ако током планирања руте наведете исто насеље као полазну тачку и као тачку одредишта, а осим тога наведете и једну успутну тачку. У том случају могуће је да се рута у повратном правцу разликује, о чему треба водити рачуна. Одступање од планиране руте због преусмеравања саобраћаја У случају преусмеравања услед радова на путу или саобраћајне незгоде корисник има право да одступи од планиране руте, али само заобилазницом коју је одредио овлашћени орган (нпр.: државни орган), искључиво у времену док преусмеравање траје. Плаћање путарине на означеним заобилазницама је обавезно, међутим, у случају привремених преусмеравања, не дуже од 31 дана, теретна возила која саобраћају на заобилазницама ослобађају се казне чак и у случају, ако нису испунили обавезу плаћања путарине.

5 КОНТРОЛА И КАЗНА Контрола се врши у периоду од 0-24 сата, а систем одмах утврђује да ли одређено возило има право на коришћење пута. Неовлашћено коришћење пута повлачи за собом новчану казну, коју одређује надлежни орган. Позивање на одговорност врши се на основу заустављања возила и контроле на лицу места, односно на основу принципа објективне одговорности. Релевантни прописи узимају у обзир временски распон неовлашћеног коришћења пута, омогућавајући кориснику да, у кратком року по уочавању пропуста, исправи грешку, како би на тај начин избегао плаћање веће казне. Казне, одређене на основу категорије возила, врсте прекршаја и временског распона, приказане су у следећој табели: Категорија возила минута након прекршаја минута након прекршаја минута након прекршаја Неуплаћена путарина пре поласка на пут (чл. 14. тачка а. Закона о путарини бр. LXVII/2013) J форинти форинти форинти J форинти форинти форинти J форинти форинти форинти Пријављена нижа накнада у односу на стварну категорију возила или еколошку категорију (чл. 14. тачка б. Закона о путарини бр. LXVII/2013) J форинти форинти форинти J форинти форинти форинти J форинти форинти форинти У време коришћења пута транспондер се налази у евиденцији неважећих уређаја (члан 14 тачка ц. Закона о путарини бр. LXVII/2013) J форинти форинти форинти J форинти форинти форинти J форинти форинти форинти У нашој служби не постоји могућност за поступање по питању новчаних казни, будући да по питању неовлашћеног коришћења пута поступа други надлежни орган. Жалба може да се поднесе на начин и на адреси назначенима у одлуци казне. Такође, у нашој служби не постоји могућност за накнадну куповину овлашћења за коришћење путева. Желимо вам сретан пут и безбедно путовање!

6 РАДНО ВРЕМЕ КОРИСНИЧКЕ СЛУЖБЕ НАСЕЉЕ МЕСТО АУТОПУТ* КМ Budapest (Јужна Пешта) Budapest Budaörs Miskolc СТРАНА АУТОПУТА* РАДНО ВРЕМЕ Пон-Ут, Чет-Пет Среда Üllői út одмориште (Szilas одмориште) одмориште (Garibaldi u. 1.) Pesti u (Поред Sever Center-а) Суб- Нед М3 12 десна M1/M7 9 десна Debrecen Kassai út Szolnok Abonyi út (поред Tesco-а) Gyöngyös Atkári út Nyíregyháza Debreceni út Békéscsaba Berényi út Szeged Budapesti út Pécs Mohácsi út Lajosmizse одмориште M5 67 десна Dunaújváros Venyimi út 8.C Székesfehérvár одмориште M7 59 десна Lébény Одржавање аутопутева M1 142 лева Veszprém Budapest út Szombathely Körmendi út Eszteregnye Одржавање аутопутева M7 219 десна *десна страна: из правца Будимпеште, лева страна: у правцу Будимпеште Задржавамо право измене. Молимо да се о радном времену корисничких служби и o другим изменама информишете на сајту toll-charge.hu, или телефоном на броју нашег корисничког сервиса. КОНТАКТИ National Toll Payment Services Plc. Поштанска адреса: H-1380 Budapest, Pf.: 1170 Електронска пошта: ugyfel@hu-go.hu Кориснички сервис на мађарском језику доступан је свакодневно од 0-24 сата, на немачком језику радним данима, а на енглеском језику свакодневно од 8-16 часова: +36 (36) hu-go.hu

SRB УПУТСТВО ЗА МАЂАРСКУ Е-ВИЊЕТУ 2019

SRB УПУТСТВО ЗА МАЂАРСКУ Е-ВИЊЕТУ 2019 SRB УПУТСТВО ЗА МАЂАРСКУ Е-ВИЊЕТУ 2019 Поштовани возачи! Из пословних и приватних разлога много времена проводим у возилу, стога често користим домаће аутопутеве. Пре поласка на пут увек благовремено купим

Више

СТАРТ - СТОП АПЛИКАЦИЈА - КОРИСНИЧКО УПУТСТВО

СТАРТ - СТОП АПЛИКАЦИЈА - КОРИСНИЧКО УПУТСТВО СТАРТ - СТОП АПЛИКАЦИЈА - КОРИСНИЧКО УПУТСТВО - 03.05.2019 Приступ SMARTPHONE апликацији (Android/iOS) и СТАРТ-СТОП WEB порталу подразумева закључење претплатничког уговора за коришћење интернет апликације

Више

Припејд картица Корисничко упутство

Припејд картица Корисничко упутство Припејд картица Корисничко упутство Садржај 1 Регистрација корисника... 3 1.1 Креирање налога... 3 1.2 Активација налога... 6 2 Захтев за персонализацију Припејд картице... 8 2.1 Креирање захтева за персонализацију

Више

СТАРТ - СТОП ПАРКИНГ СИСТЕМ КОРИСНИЧКО УПУТСТВО страна 1 од 12

СТАРТ - СТОП ПАРКИНГ СИСТЕМ КОРИСНИЧКО УПУТСТВО страна 1 од 12 СТАРТ - СТОП ПАРКИНГ СИСТЕМ КОРИСНИЧКО УПУТСТВО страна 1 од 12 РЕГИСТРАЦИЈА НА СТАРТ-СТОП ПАРКИНГ СИСТЕМ За коришћење СТАРТ-СТОП ПАРКИНГ система, корисник (физичко или правно лице) попуњава упитник у просторијама

Више

На основу члана 37. Статута Јавног комуналног предузећа за јавне гараже и паркиралишта Паркинг сервис Београд, члана 11б. и 11в. Одлукe о јавним парки

На основу члана 37. Статута Јавног комуналног предузећа за јавне гараже и паркиралишта Паркинг сервис Београд, члана 11б. и 11в. Одлукe о јавним парки На основу члана 37. Статута Јавног комуналног предузећа за јавне гараже и паркиралишта Паркинг сервис Београд, члана 11б. и 11в. Одлукe о јавним паркиралиштима ( Службени лист Града Београда бр. 12/2010

Више

eППК

eППК eппк Како до еппк? Корак 1 Корак 2 Корак 3 Креирајте налог Да бисте креирали налог потребно је да: На Порталу кликнете на линк Креирај налог Отвориће Вам се форма за Регистрацију корисника Попуните сва

Више

Закон о изменама и допунама Закона о превозу терета у друмском саобраћају Члан 1. У Закону о превозу терета у друмском саобраћају ( Службени гласник Р

Закон о изменама и допунама Закона о превозу терета у друмском саобраћају Члан 1. У Закону о превозу терета у друмском саобраћају ( Службени гласник Р Закон о изменама и допунама Закона о превозу терета у друмском саобраћају Члан 1. У Закону о превозу терета у друмском саобраћају ( Службени гласник РС, број 68/15) у члану 1. став 3. тачка 2) мења се

Више

Универзитет у Београду Економски факултет Катедра за економску политику и развој Јавне финансије 2018/19 УПУТСТВО ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ НА Е-КУРС ИЗ ПРЕДМЕТ

Универзитет у Београду Економски факултет Катедра за економску политику и развој Јавне финансије 2018/19 УПУТСТВО ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ НА Е-КУРС ИЗ ПРЕДМЕТ УПУТСТВО ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ НА Е-КУРС ИЗ ПРЕДМЕТА ЈАВНЕ ФИНАНСИЈЕ Да бисте били у могућности да активно учествујете на настави из предмета Јавне финансије и радите обавезне тестове као део предиспитне обавезе,

Више

Korisničko uputstvo mobilne aplikacije Digitalni Kiosk 1

Korisničko uputstvo mobilne aplikacije Digitalni Kiosk 1 Korisničko uputstvo mobilne aplikacije Digitalni Kiosk 1 Sadržaj Opis mobilne aplikacije Digitalni Kiosk... 3 Pokretanje aplikacije... 3 Registracija/Kreiranje novog korisničkog naloga... 3 Dodavanje platne

Више

Online check-in: Šta je? - Savjeti za putnike - eSky.ba

Online check-in: Šta je? - Savjeti za putnike - eSky.ba Zadnje ažuriranje: 09.12.2018 Online check-in: Šta je? Online check-in je check-in (prijava na let) koji se obavlja putem interneta. Alternativna opcija je check-in na aerodromu prije leta. Pažnja! U slučaju

Више

ZOBS

ZOBS Vozač je: svako lice koje se u saobraćaju na putu nalazi u vozilu; lice koje na putu upravlja vozilom. Da li se na vozila smiju postavljati gume sa ekserima? da; ne. 3 Kako se naziva uzdužni dio kolovoza

Више

15.JANUAR PLUS TEST 1 STRANA 2 1 Vozač je: 1 svako lice koje se u saobraćaju na putu nalazi u vozilu; 2 lice koje na putu upravlja vozilom. 2 Kako se

15.JANUAR PLUS TEST 1 STRANA 2 1 Vozač je: 1 svako lice koje se u saobraćaju na putu nalazi u vozilu; 2 lice koje na putu upravlja vozilom. 2 Kako se 15.JANUAR PLUS TEST 1 STRANA 2 1 Vozač je: 1 svako lice koje se u saobraćaju na putu nalazi u vozilu; 2 lice koje na putu upravlja vozilom. 2 Kako se naziva uzdužni dio kolovoza namijenjen za saobraćaj

Више

UPUTSTVO ZA PODEŠAVANJE MOBILNIH UREĐAJA ZA MMS

UPUTSTVO ZA PODEŠAVANJE MOBILNIH UREĐAJA ZA MMS UPUTSTVO ZA PODEŠAVANJE MOBILNIH UREĐAJA ZA MMS Sadržaj AUTOMATSKO PODEŠAVANJE... 3 PODEŠAVANJE PUTEM MTS VODIČA... 3 PODEŠAVANJE PUTEM SMS PORUKE... 3 PODEŠAVANJE PUTEM USSD MENIJA... 3 MANUELNO PODEŠAVANJE

Више

FАQ – Гараже и паркиралишта

FАQ – Гараже и паркиралишта FАQ Гараже и паркиралишта FAQ Гараже и паркиралишта 1. На који начин се плаћа паркирање у гаражама или на посебним паркиралиштима? Плаћање се врши готовином, платним картицама или дебитним паркинг картицама.

Више

Često postavljana pitanja Smart keš kredit 1. Kako mogu da apliciram za Smart keš kredit? Apliciranje za Smart keš je omogućeno postojećim klijentima

Često postavljana pitanja Smart keš kredit 1. Kako mogu da apliciram za Smart keš kredit? Apliciranje za Smart keš je omogućeno postojećim klijentima Često postavljana pitanja Smart keš kredit 1. Kako mogu da apliciram za Smart keš kredit? Apliciranje za Smart keš je omogućeno postojećim klijentima putem Sberbank Online, kanala digitalnog bankarstva,

Више

Упутство за коришћење АМРЕС FileSender услуге

Упутство за коришћење АМРЕС FileSender услуге Упутство за коришћење АМРЕС FileSender услуге Copyright 205 АМРЕС Историја верзија документа Верзија Датум Иницијали аутора Опис промене.0 Јул 205 НИ Прва верзија овог документа Садржај Садржај УВОД...

Више

Instalacija i konfiguracija DriveAngela na operativni sistem Apple ios

Instalacija i konfiguracija DriveAngela na operativni sistem Apple ios Instalacija i konfiguracija DriveAngela na operativni sistem Apple ios www.driveangel.ba Primanje SMS poruke Početak instalacije DriveAngela na Vaš mobilni uređaj započinje primanjem SMS poruke u kojoj

Више

HOTEL JENNY SIVIRI, LETO 2019 Cene su izražene u eur po osobi za 10 noćenja sa polupansionom (plaćanje u dinarskoj protivvrednosti) TERMIN

HOTEL JENNY SIVIRI, LETO 2019 Cene su izražene u eur po osobi za 10 noćenja sa polupansionom (plaćanje u dinarskoj protivvrednosti) TERMIN HOTEL JENNY SIVIRI, LETO 2019 Cene su izražene u eur po osobi za 10 noćenja sa polupansionom (plaćanje u dinarskoj protivvrednosti) TERMIN 25.05 04.06 14.06 24.06 04.07 14.07 24.07 03.08 13.08 23.08 02.09

Више

ODLUKA O RASKOPAVANJU POVRŠINA JAVNE NAMENE ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 12/2011, 56/2012, 13/2014, 69/2014 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovo

ODLUKA O RASKOPAVANJU POVRŠINA JAVNE NAMENE (Sl. list Grada Novog Sada, br. 12/2011, 56/2012, 13/2014, 69/2014 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovo ODLUKA O RASKOPAVANJU POVRŠINA JAVNE NAMENE ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 12/2011, 56/2012, 13/2014, 69/2014 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovom odlukom uređuju se uslovi i način organizovanja poslova

Више

PowerPoint Template

PowerPoint Template e-račun upute za slanje e-računa iz softwera dataline 1 S A D R Ž A J 1. UVOD 1.1. DATA BIRO d.o.o., Buzet 1.2. E-račun 2. PODEŠAVANJE PARAMETARA ZA RAD 2.1. Matični podaci poduzeća 2.2. Matični podaci

Више

STAVROS VILA DIAMANTO CENE ZA LETO Paket aranžman / autobuski prevoz i smeštaj 10 noćenja / najam studija i apartmana CENA ARANŽMANA PO OSOBI 39

STAVROS VILA DIAMANTO CENE ZA LETO Paket aranžman / autobuski prevoz i smeštaj 10 noćenja / najam studija i apartmana CENA ARANŽMANA PO OSOBI 39 STAVROS VILA DIAMANTO CENE ZA LETO 2016. Paket aranžman / autobuski prevoz i smeštaj 10 noćenja / najam studija i apartmana CENA ARANŽMANA PO OSOBI 3990 din odrasli / 2990 din deca od 2 do 12 godina +

Више

PROCES KUPNJE ULAZNICE NA PORTALU ULAZNICE.HR Početak kupovine... 2 Plaćanje Mastercard karticom... 5 Plaćanje Maestro karticom... 8 Plaćanje American

PROCES KUPNJE ULAZNICE NA PORTALU ULAZNICE.HR Početak kupovine... 2 Plaćanje Mastercard karticom... 5 Plaćanje Maestro karticom... 8 Plaćanje American PROCES KUPNJE ULAZNICE NA PORTALU ULAZNICE.HR Početak kupovine... 2 Plaćanje Mastercard karticom... 5 Plaćanje Maestro karticom... 8 Plaćanje American Express karticom... 11 Plaćanje Diners karticom...

Више

Subagent GRČKA LETO 2016 ~ LEFKADA AVIO FIRST MINUTE POPUST 20%!!! Važi do (popust se obračunava na devizni deo iz cenovnika) Paket aranžm

Subagent GRČKA LETO 2016 ~ LEFKADA AVIO FIRST MINUTE POPUST 20%!!! Važi do (popust se obračunava na devizni deo iz cenovnika) Paket aranžm Subagent GRČKA LETO 2016 ~ LEFKADA AVIO FIRST MINUTE POPUST 20%!!! Važi do 01.02.2016. (popust se obračunava na devizni deo iz cenovnika) Paket aranžman / avio prevoz i smeštaj 10 noćenja + najam studija

Више

Adresa: Maršala Tita 9a/I Telefon: (033) Faks: (033) Web: Datum i vrijeme slanj

Adresa: Maršala Tita 9a/I Telefon: (033) Faks: (033) Web:   Datum i vrijeme slanj Adresa: Maršala Tita 9a/I Telefon: (033) 251-590 Faks: (033) 251-595 E-mail: ejn@javnenabavke.gov.ba Web: https://www.ejn.gov.ba Datum i vrijeme slanja obavještenja na objavu:27.5.2019. u 13:54 OBAVJEŠTENJE

Више

Microsoft Word - Pravilnik o reklamaciji Sport Vision.doc

Microsoft Word - Pravilnik o reklamaciji Sport Vision.doc PRAVILNIK O POSTUPANJU PO REKLAMACIJI POTROŠAČA ZA ROBU KUPLJENU PUTEM ON LINE PRODAVNICE Preduzeće Sport Vision d.o.o., Beograd-Novi Beograd, donosi ovaj Pravilnik i njime definiše postupak resavanja

Више

Biz web hosting

Biz web hosting BIZ WEB HOSTING KORISNIČKO UPUTSTVO WWW.OBLACI.RS SADRŽAJ PRISTUP KORISNIČKOM PORTALU... 2 KUPOVINA BIZ WEB HOSTING SERVISA... 4 PRISTUP PLESK WEB KONTROLNOM PANELU... 14 PORTALI I DOMENI... 14 FAJL MENADŽER...

Више

ПРЕДЛОГ

ПРЕДЛОГ Z A K O N O POTVRĐIVANJU SPORAZUMA IZMEĐU VLADE REPUBLIKE SRBIJE I VLADE REPUBLIKE MOLDAVIJE O MEĐUNARODNOM DRUMSKOM SAOBRAĆAJU Član 1. Potvrđuje se Sporazum između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike

Више

Zakon o transportu opasnog tereta

Zakon o transportu opasnog tereta AKTIVA sistem doo, Novi Sad Osnivanje preduzeća i radnji Računovodstvena agencija Poresko savetovanje Propisi besplatno www.aktivasistem.com Obrasci besplatno ZAKON O TRANSPORTU OPASNOG TERETA - prečišćeni

Више

ODLUKA O POSTAVLJANJU SISTEMA JAVNIH BICIKALA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA ("Sl. list grada Beograda", br. 103/2018 i 118/2018) I OSNOVNE ODREDBE Član

ODLUKA O POSTAVLJANJU SISTEMA JAVNIH BICIKALA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA (Sl. list grada Beograda, br. 103/2018 i 118/2018) I OSNOVNE ODREDBE Član ODLUKA O POSTAVLJANJU SISTEMA JAVNIH BICIKALA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA ("Sl. list grada Beograda", br. 103/2018 i 118/2018) I OSNOVNE ODREDBE Član 1 Ovom odlukom propisuju se uslovi i način postavljanja

Више

Посебни услови пружања TOTAL GROUP услуге

Посебни услови пружања TOTAL GROUP услуге Posebne uslove korišćenja Dopuna tarifnih planova za korisnike usluge Dopuna (1) Posebnim uslovima za korišćenje Dopuna tarifnih planova za korisnike usluge Dopuna (u daljem tekstu: Posebni uslovi) uređuju

Више

DRAFT

DRAFT OBAVEŠTENJE O UGOVORU SNABDEVANJE Na osnovu člana 41 Zakona br. 04/L-042 o javnim nabavkama Republike Kosova, izmenjen i dopunjen Zakonom br. 04/L-237, Zakonom br. 05/L-068 i Zakonom br. 05/L-092 tum pripreme

Више

Упутство за пријављивање испита путем интернета Да би студент могао да пријави испит путем интернета мора прво да се пријави. Пријављивање се врши у п

Упутство за пријављивање испита путем интернета Да би студент могао да пријави испит путем интернета мора прво да се пријави. Пријављивање се врши у п Упутство за пријављивање испита путем интернета Да би студент могао да пријави испит путем интернета мора прво да се пријави. Пријављивање се врши у посебном дијалог-прозору до кога се долази линком есервис

Више

Modem i lokalna mreža Vodič za korisnika

Modem i lokalna mreža Vodič za korisnika Modem i lokalna mreža Vodič za korisnika Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Ovde navedene informacije podložne su promeni bez prethodne najave. Garancije za HP-ove proizvode i usluge

Више

Adresa: Maršala Tita 9a/I Telefon: (033) Faks: (033) Web: Datum i vrijeme slanj

Adresa: Maršala Tita 9a/I Telefon: (033) Faks: (033) Web:   Datum i vrijeme slanj Adresa: Maršala Tita 9a/I Telefon: (033) 251-590 Faks: (033) 251-595 E-mail: ejn@javnenabavke.gov.ba Web: https://www.ejn.gov.ba tum i vrijeme slanja obavještenja na objavu:17.12.2018. u 15:55 OBAVJEŠTENJE

Више

FAQ mCard

FAQ mCard mcard Sve što je potrebno da znate na jednom mestu Preduslovi za korišćenje mcard usluge 1. Šta je mcard usluga Societe Generale Banke? mcard usluga predstavlja digitalnu platnu karticu koja je namenjena

Више

Maxtv To Go/Pickbox upute

Maxtv To Go/Pickbox upute MAXTV TO GO UPUTE ZA KORIŠTENJE MAXTV TO GO UPUTE ZA KORIŠTENJE Detaljno objašnjenje funkcionalnosti..3 Upute za prijavu na aplikaciju...4 Što je to Preporučeno za vas....6 Preporučeno za vas..7 Dodavanje

Више

Stiforp uputstvo za isplatu - Kako Zaraditi Novac

Stiforp uputstvo za isplatu - Kako Zaraditi Novac Kako Zaraditi Novac Kako podesiti isplatu zarađenog novca!! Ulogujte se u svoj account: http://stiforp.com/ i pratite korake ispod: Nakon Koraka 4 dobijate poruku od ipayout na vaš e-mail sa podacima za

Више

ШИФРА:IV-34 РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ГРАД НОВИ САД ГРАДСКА УПРАВА ЗА САОБРАЋАЈ И ПУТЕВЕ ЗАХТЕВ ЗА OДОБРЕЊЕ ЗА ОБАВЉАЊЕ ТАКСИ ПРЕ

ШИФРА:IV-34 РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ГРАД НОВИ САД ГРАДСКА УПРАВА ЗА САОБРАЋАЈ И ПУТЕВЕ ЗАХТЕВ ЗА OДОБРЕЊЕ ЗА ОБАВЉАЊЕ ТАКСИ ПРЕ ШИФРА:IV-34 РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ГРАД НОВИ САД ГРАДСКА УПРАВА ЗА САОБРАЋАЈ И ПУТЕВЕ ЗАХТЕВ ЗА OДОБРЕЊЕ ЗА ОБАВЉАЊЕ ТАКСИ ПРЕВОЗА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА НОВОГ САДА, ДОДЕЛУ БРОЈА КРОВНЕ

Више

ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга предузетник Прилог 2 Назив пружаоца платних услуга: Агроиндустријско комерцијална банка АИК Банка

ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга предузетник Прилог 2 Назив пружаоца платних услуга: Агроиндустријско комерцијална банка АИК Банка ПРЕГЛЕД УСЛУГА И НАКНАДА за корисника платних услуга предузетник Прилог 2 Назив пружаоца платних услуга: Агроиндустријско комерцијална банка АИК Банка А.Д. Београд Назив (пакета) платног рачуна: АИК Бизнис

Више

TEKST

TEKST PREGLED IZ TARIFA NAKNADA U POSLOVANJU SA FIZIČKIM LICIMA TEKUĆI I ŽIRO RAČUNI GRAĐANA Otvaranje tekućeg računa Gašenje/zatvaranje Pasivna kamata Bez kamate Kamata za nedozvoljeno prekoračenje po računu

Више

Посебни услови пружања TOTAL GROUP услуге

Посебни услови пружања TOTAL GROUP услуге Posebne uslove pružanja usluge Dopuna (1) Posebnim uslovima za pružanje usluge Dopuna (u daljem tekstu: Posebni uslovi) uređuju se međusobni odnosi u vezi sa pružanjem i korišćenjem usluge Dopuna između,,mtel

Више

APARTMANI SOUSOURAS - HANIOTI, LETO 2019 Cene su izražene u eur po osobi, na bazi 10 noćenja (plaćanje u dinarskoj protivvrednosti), BEZ PREVOZA. 10 N

APARTMANI SOUSOURAS - HANIOTI, LETO 2019 Cene su izražene u eur po osobi, na bazi 10 noćenja (plaćanje u dinarskoj protivvrednosti), BEZ PREVOZA. 10 N APARTMANI SOUSOURAS - HANIOTI, LETO 2019 Cene su izražene u eur po osobi, na bazi 10 noćenja (plaćanje u dinarskoj protivvrednosti), BEZ PREVOZA. 10 NOĆI/ 11 DANA 22.05 01.06 11.06 21.06 01.07 11.07 21.07

Више

ЗА ГРАЂАНЕ МОДЕЛ АДМИНИСТРАТИВНОГ ПОСТУПКА СТИЦАЊЕ СТАТУСА ЕНЕРГЕТСКИ УГРОЖЕНОГ КУПЦА ЗБОГ ЗДРАВСТВЕНОГ СТАЊА ОБЛАСТ : Друштвене делатности изворни по

ЗА ГРАЂАНЕ МОДЕЛ АДМИНИСТРАТИВНОГ ПОСТУПКА СТИЦАЊЕ СТАТУСА ЕНЕРГЕТСКИ УГРОЖЕНОГ КУПЦА ЗБОГ ЗДРАВСТВЕНОГ СТАЊА ОБЛАСТ : Друштвене делатности изворни по ЗА ГРАЂАНЕ МОДЕЛ АДМИНИСТРАТИВНОГ ПОСТУПКА СТИЦАЊЕ СТАТУСА ЕНЕРГЕТСКИ УГРОЖЕНОГ КУПЦА ЗБОГ ЗДРАВСТВЕНОГ СТАЊА ОБЛАСТ : Друштвене делатности изворни посао Ко покреће поступак и на који начин: Захтев за

Више

-

- СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА НИША ГОДИНА XXVII - БРОЈ 5 НИШ, 29. јануар 2019. Цена овог броја 40 динара Годишња претплата 5000 динара ГРАД НИШ ГРАДСКО ВЕЋЕ 1. На основу члана 19 став 2 Закона о безбедности саобраћаја

Више

Microsoft Word Izmena br. 5.doc

Microsoft Word Izmena br.  5.doc КОМИСИЈА ЗА ЈАВНЕ НАБАВКЕ Број ЈН: 65/61 Датум: 24.10.2016. Измена бр. 5 Поштовани, Јавно предузеће ГРАДСКО СТАМБЕНО, Београд, као наручилац у отвореном поступку јавне набавке радова Извођење радова на

Више

Предузеће: ЈП "Путеви Србије" Матични број: КРЕТАЊЕ ЦЕНА ПРОИЗВОДА И УСЛУГА Образац 4. Ред. бр. ВРСТА ПРОИЗВОДА И УСЛУГЕ БЕОГРАД-НИШ децембар

Предузеће: ЈП Путеви Србије Матични број: КРЕТАЊЕ ЦЕНА ПРОИЗВОДА И УСЛУГА Образац 4. Ред. бр. ВРСТА ПРОИЗВОДА И УСЛУГЕ БЕОГРАД-НИШ децембар Предузеће: ЈП "Путеви Србије" Матични број: 20132248 КРЕТАЊЕ ЦЕНА ПРОИЗВОДА И УСЛУГА Образац 4. Ред. бр. ВРСТА ПРОИЗВОДА И УСЛУГЕ БЕОГРАД-НИШ децембар претходне године I II III IV V VI VII VIII IX X XI

Више

Sistem za merenje glukoze u krvi Copyright Ascensia Diabetes Care Holdings AG. Sva prava zadržana.

Sistem za merenje glukoze u krvi Copyright Ascensia Diabetes Care Holdings AG. Sva prava zadržana. Podešavanje planova Podsetnika za merenje u aplikaciji CONTOUR DIABETES Pre nego da izmenite propisanu terapiju, preporučen način ishrane ili fizičke aktivnosti uvek se konultujte sa vašim lekarom. Planovi

Више

EVROPSKI GRADOVI PROGRAM BUDIMPEŠTA 3 DANA ( 2 NOĆENJA) UKRATKO O DESTINACIJI Budimpešta glavni grad Mađarske, 'kraljica Dunava', gra

EVROPSKI GRADOVI   PROGRAM BUDIMPEŠTA 3 DANA ( 2 NOĆENJA) UKRATKO O DESTINACIJI Budimpešta glavni grad Mađarske, 'kraljica Dunava', gra EVROPSKI GRADOVI www.bv-travel.me PROGRAM BUDIMPEŠTA 3 DANA ( 2 NOĆENJA) UKRATKO O DESTINACIJI Budimpešta glavni grad Mađarske, 'kraljica Dunava', grad mnogobrojnih termi i bivša prestonica Ugarskog kraljevstva.

Више

TEST Na putu izvan naselja zaustavljeno je vozilo zbog kvara. Na kojoj udaljenosti morate postaviti sigurnosni trougao iza zaustavljenog vozila

TEST Na putu izvan naselja zaustavljeno je vozilo zbog kvara. Na kojoj udaljenosti morate postaviti sigurnosni trougao iza zaustavljenog vozila TEST 16 1. Na putu izvan naselja zaustavljeno je vozilo zbog kvara. Na kojoj udaljenosti morate postaviti sigurnosni trougao iza zaustavljenog vozila na kolovozu? 1. minimalno 150 m iza vozila; 1 2. minimalno

Више

Korisničko uputstvo za uslugu ClickPay u Internet bankarstvu KJKP Toplane Sarajevo 1. OPIS USLUGE Usluga ClickPay omogućava prijem unaprijed popunjeno

Korisničko uputstvo za uslugu ClickPay u Internet bankarstvu KJKP Toplane Sarajevo 1. OPIS USLUGE Usluga ClickPay omogućava prijem unaprijed popunjeno Korisničko uputstvo za uslugu u Internet bankarstvu KJKP Toplane Sarajevo 1. OPIS USLUGE Usluga omogućava prijem unaprijed popunjenog naloga za plaćanje mjesečnih računa za troškove KJKP Toplane-Sarajevo

Више

Instalacija i konfiguracija DriveAngela na operativni sistem Android

Instalacija i konfiguracija DriveAngela na operativni sistem Android Instalacija i konfiguracija DriveAngela na operativni sistem Android www.driveangel.ba Primanje SMS poruke Početak instalacije DriveAngela na Vaš mobilni uređaj započinje primanjem SMS poruke u kojoj se

Више

REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO PRAVOSUĐA Korisničke upute e-građani aplikacije za elektronsko izdavanje posebnog uvjerenja iz kaznene evidencije Zagr

REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO PRAVOSUĐA Korisničke upute e-građani aplikacije za elektronsko izdavanje posebnog uvjerenja iz kaznene evidencije Zagr REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO PRAVOSUĐA e-građani aplikacije za elektronsko izdavanje posebnog uvjerenja iz kaznene evidencije Zagreb, 10. travnja 2017. Sadržaj 1 UVOD... 3 2 PRIJAVA U SUSTAV E-GRAĐANI...

Више

Microsoft Word - Posebne mere i ovlascenja

Microsoft Word - Posebne mere i ovlascenja 1. а) се креће возилом брзином која је од 51 km/h до 70 km/h већа од дозвољене на путу у насељу, б) управља возилом под дејством алкохола, в) управља возилом за које је при контроли саобраћаја утврђено

Више

Zlatna Mastercard kartica Saznaj više na

Zlatna Mastercard kartica Saznaj više na Zlatna Mastercard kartica Saznaj više na www.unicredit.ba Dobrodošli u svijet Zlatne Mastercard kartice. Ako ste osoba čiji životni stil obilježavaju putovanja i društvene aktivnosti, za svakodnevno plaćanje

Више

MEEX AGENT DOO

MEEX AGENT DOO MEEX AGENT DOO Informator o upravljanju podacima MEEX AGENT DOO (sedište: 1095 Budimpešta, Šorokšari u. 48, MB: 01-09-879077), u daljem tekstu Organizator, kao upravljač podataka poštuje Vaša prava vezano

Више

Број: 07

Број: 07 РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ ЗАВОД ЗА ОБРАЗОВАЊЕ ОДРАСЛИХ Вука Караџића бр. 1, Бањалука, тел: 051/228-282, факс: 051/227-863, www.mpoo.org, е-mail: mpoo@mpoo.vladars.net Број: 07/5.4.2/248-5-43/19

Више

VALIDNOST CERTIFIKATA ZA PRISTUP INTERNET APLIKACIJAMA POREZNE UPRAVE FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE (npis I ejs)

VALIDNOST CERTIFIKATA ZA PRISTUP INTERNET APLIKACIJAMA POREZNE UPRAVE FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE (npis I ejs) VALIDNOST CERTIFIKATA ZA PRISTUP INTERNET APLIKACIJAMA POREZNE UPRAVE FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE (NPIS I EJS) POREZNA UPRAVA FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE Sektor za informacione tehnologije Sarajevo,

Више

Уредба о условима, начину и поступку ослобођења од царинских и других дажбина на увоз опреме У Сл. гласнику РС број: 95 од године, објављ

Уредба о условима, начину и поступку ослобођења од царинских и других дажбина на увоз опреме У Сл. гласнику РС број: 95 од године, објављ Уредба о условима, начину и поступку ослобођења од царинских и других дажбина на увоз опреме У Сл. гласнику РС број: 95 од 08.12. 2018. године, објављен је Закон о улагањима (у даљем тексту: Закон) који

Више

ZA MEDICINSKE USTANOVE INTELIGENTAN WI-FI d'.;,.. SISTEM ZA ZADOVOLJNE PACIJENTE I POSETIOCE

ZA MEDICINSKE USTANOVE INTELIGENTAN WI-FI d'.;,.. SISTEM ZA ZADOVOLJNE PACIJENTE I POSETIOCE ZA MEDICINSKE USTANOVE INTELIGENTAN WI-FI d'.;,.. SISTEM ZA ZADOVOLJNE PACIJENTE I POSETIOCE WI-FI ZA MEDICINSKE USTANOVE Brza i pouzdana WiFi mreža je danas očekivana u medicinskim ustanovama. Besplatan

Више

Sadržaj Carinski instruktor 19 maj CARINSKO POSLOVANJE CARINSKI POSTUPCI KOMENTAR IZMENA I DOPUNA UREDBE O USLOVIMA I NAČINU PRIMENE MERA ZA ZAŠ

Sadržaj Carinski instruktor 19 maj CARINSKO POSLOVANJE CARINSKI POSTUPCI KOMENTAR IZMENA I DOPUNA UREDBE O USLOVIMA I NAČINU PRIMENE MERA ZA ZAŠ Sadržaj Carinski instruktor 19 maj 2012. CARINSKO POSLOVANJE CARINSKI POSTUPCI KOMENTAR IZMENA I DOPUNA UREDBE O USLOVIMA I NAČINU PRIMENE MERA ZA ZAŠTITU PRAVA INTELEKTUALNE SVOJINE NA GRANICI "Sl. glasnik

Више

EVROPSKI GRADOVI PROGRAM ISTANBUL POLAZAK: DANA ( 3 NOĆENJA) POVRATAK: UKRATKO O DESTINACIJI Ista

EVROPSKI GRADOVI   PROGRAM ISTANBUL POLAZAK: DANA ( 3 NOĆENJA) POVRATAK: UKRATKO O DESTINACIJI Ista EVROPSKI GRADOVI www.bv-travel.me PROGRAM ISTANBUL POLAZAK:18.04.2019. 21.04.2019. 4 DANA ( 3 NOĆENJA) POVRATAK:21.04.2019. UKRATKO O DESTINACIJI Istanbul je jedinstveni grad koji se pruža na dva kontinenta.

Више

ВАЖИ ЗА СВЕ БАНКЕ

ВАЖИ ЗА СВЕ БАНКЕ Службени гласник РС, бр. 21/2019 На основу члана 18. став 1. тачка 3) Закона о Народној банци Србије ( Службени гласник РС, бр. 72/2003, 55/2004, 85/2005 др. закон, 44/2010, 76/2012, 106/2012, 14/2015

Више

Poziv za javnu nabavku etender Portal - UJN CG 1 of 5 4/24/2015 1:41 PM CRNA G

Poziv za javnu nabavku etender Portal - UJN CG   1 of 5 4/24/2015 1:41 PM CRNA G 1 of 5 4/24/2015 1:41 PM CRNA GORA Ministarstvo finansija Uprava za javne nabavke Obrazac 3 Član 63 Zakona o javnim nabavkama Naručilac "Čistoća" d.o.o., Podgorica, Broj 11/15 Mjesto i datum Podgorica

Више

EVROPSKI GRADOVI PROGRAM MOSKVA 4 DANA (3 NOĆENJA) UKRATKO O DESTINACIJI Moskva je glavni i najnaseljeniji grad Rusije. To je jedan o

EVROPSKI GRADOVI   PROGRAM MOSKVA 4 DANA (3 NOĆENJA) UKRATKO O DESTINACIJI Moskva je glavni i najnaseljeniji grad Rusije. To je jedan o EVROPSKI GRADOVI www.bv-travel.me PROGRAM MOSKVA 4 DANA (3 NOĆENJA) UKRATKO O DESTINACIJI Moskva je glavni i najnaseljeniji grad Rusije. To je jedan od glavnih ekonomskih, kulturnih, finansijskih i obrazovnih

Више

DRAFT

DRAFT OBAVEŠTENJE O UGOVORU SNABDEVANJE Na osnovu člana 41 Zakona br. 04/L-042 o javnim nabavkama Republike Kosova, izmenjen i dopunjen Zakonom br. 04/L-237, Zakonom br. 05/L-068 i Zakonom br. 05/L-092 tum pripreme

Више

Microsoft Word - Posledice nepostovanja propisa

Microsoft Word - Posledice nepostovanja propisa ПОСЛЕДИЦЕ НЕПОШТОВАЊА ПРОПИСА 1. Непрописно поступање возача које је у грубој супротности са правилима саобраћаја (насилничка вожња), као на слици, 5. 6. а) новчаном казном од 15.000 до 30.000 динара и

Више

Microsoft Word - Tehnicka uputstva lica doc

Microsoft Word - Tehnicka uputstva lica doc Registracija novog korisnika internet sajta NSZ tražilac zaposlenja Novi korisnik prilikom prve registracije na sajt NSZ bira opciju Prijavi se za posao. Unosom korisničkog imena i kreiranjem lozinke,

Више

PRAVILA o postupku ostvarivanja prava u vezi sa ličnim podacima korisnika Net TV usluge koje obrađuje Solford Na osnovu Politike privatnosti od

PRAVILA o postupku ostvarivanja prava u vezi sa ličnim podacima korisnika Net TV usluge koje obrađuje Solford Na osnovu Politike privatnosti od PRAVILA o postupku ostvarivanja prava u vezi sa ličnim podacima korisnika Net TV usluge koje obrađuje Solford Na osnovu Politike privatnosti od 25.5.2018. godine koja se nalazi na sajtu Net TV Plus na

Више

Адреса: Maršala Tita 9a/I Телефон: (033) Факс: (033) Е-маил: Wеб: Датум и вријеме слања

Адреса: Maršala Tita 9a/I Телефон: (033) Факс: (033) Е-маил: Wеб:   Датум и вријеме слања Адреса: Maršala Tita 9a/I Телефон: (033) 251-590 Факс: (033) 251-595 Е-маил: ejn@javnenabavke.gov.ba Wеб: https://www.ejn.gov.ba Датум и вријеме слања обавјештења на објаву:12.7.2019. u 13:34 ОБАВЈЕШТЕЊЕ

Више

EVROPSKI GRADOVI PROGRAM BARSELONA 5 DANA ( 4 NOĆENJA) BARSELONA - grad koji mnogi smatraju najpoželjnijim mjestom za život u Evropi,

EVROPSKI GRADOVI   PROGRAM BARSELONA 5 DANA ( 4 NOĆENJA) BARSELONA - grad koji mnogi smatraju najpoželjnijim mjestom za život u Evropi, EVROPSKI GRADOVI www.bv-travel.me PROGRAM BARSELONA 5 DANA ( 4 NOĆENJA) BARSELONA - grad koji mnogi smatraju najpoželjnijim mjestom za život u Evropi, grad posebnog duha, meta umjetnika, sa velikim kontrastom

Више

UPUTSTVO ZA KRETANJE KROZ EON KORISNIČKI INTERFEJS 1

UPUTSTVO ZA KRETANJE KROZ EON KORISNIČKI INTERFEJS 1 1 Dobrodošli u EON svijet! SADRŽAJ: 1. EON korisnički interfejs...3 1.1 Početna...3 1.2 Kanali...3 1.2.1 Upravo na TV-u...3 1.2.2 TV kanali...4 1.2.3 Radio kanali...4 1.3 Video klub...5 1.4 Moji sadržaji...5

Више

Preuzeto iz elektronske pravne baze Paragraf Lex izvor: ZAKON O USLOVIMA ZA ZASNIVANJE RADNOG ODNOSA SA STRANIM DRŽAVLJANIMA ("Sl. lis

Preuzeto iz elektronske pravne baze Paragraf Lex izvor:   ZAKON O USLOVIMA ZA ZASNIVANJE RADNOG ODNOSA SA STRANIM DRŽAVLJANIMA (Sl. lis Preuzeto iz elektronske pravne baze Paragraf Lex izvor: www.paragraf.rs ZAKON O USLOVIMA ZA ZASNIVANJE RADNOG ODNOSA SA STRANIM DRŽAVLJANIMA ("Sl. list SFRJ", br. 11/78 i 64/89, "Sl. list SRJ", br. 42/92,

Више

KORISNIČKO UPUTSTVO Online ekspozitura - krediti 05/19 C-EBKWU-02

KORISNIČKO UPUTSTVO Online ekspozitura - krediti 05/19 C-EBKWU-02 KORISNIČKO UPUTSTVO Online ekspozitura - krediti 05/19 C-EBKWU-02 A2 3 Online ekspozitura Online ekspozitura je servis u okviru e-bankinga koji vam pruža mogućnost da bez odlaska u Banku podnesete zahtev

Више

Microsoft Word - pravila RTGS-precišcen tekst2007 (2).doc

Microsoft Word - pravila RTGS-precišcen tekst2007 (2).doc Г.бр. 1515 од 18. маја 2004.год., Г.бр. 1968 од 23. јуна 2004. год., Г.бр. 1213 од 11.априла 2005.год., Г.бр. 6259 од 30.априла 2007. год., Г.бр. 13117 од 18. децембра 2007. год. На основу тачке 5. став

Више

Ministarstvo poljoprivrede Portal gospodarskog ribarstva Registracija prvih kupaca Uputa za korisnike

Ministarstvo poljoprivrede Portal gospodarskog ribarstva Registracija prvih kupaca Uputa za korisnike Ministarstvo poljoprivrede Portal gospodarskog ribarstva Registracija prvih kupaca Uputa za korisnike 1. Uvod Ova uputa namijenjena je korisnicima koji se žele registrirati kao prvi kupci na Portalu gospodarskog

Више

Република Српска Град Бања Лука Градоначелник Трг српских владара 1, Бања Лука Број: 12- Г- 2246/19 Дана, године На основу члана 70. Закона

Република Српска Град Бања Лука Градоначелник Трг српских владара 1, Бања Лука Број: 12- Г- 2246/19 Дана, године На основу члана 70. Закона Република Српска Град Бања Лука Градоначелник Трг српских владара 1, Бања Лука Број: 12- Г- 2246/19 Дана, 12.06.2019.године На основу члана 70. Закона о јавним набавкама (Службени гласник БиХ бр. 39/14)

Више

Верзија за штампу

Верзија за штампу Pravilnik o postupku oslobađanja od plaćanja poreskih i carinskih obaveza za izvođenje radova na izgradnji a Bar-Boljare Pravilnik je objavljen u "Službenom listu CG", br. 3/2015, 13/2015, 31/2015 i 37/2016.

Више

Poziv za javnu nabavku etender Portal - UJN CG 1 of 5 4/24/2015 1:45 PM CRNA G

Poziv za javnu nabavku etender Portal - UJN CG   1 of 5 4/24/2015 1:45 PM CRNA G 1 of 5 4/24/2015 1:45 PM CRNA GORA Ministarstvo finansija Uprava za javne nabavke Obrazac 3 Član 63 Zakona o javnim nabavkama Naručilac "Čistoća" d.o.o., Podgorica, Broj 18/15 Mjesto i datum Podgorica

Више

PREGLED TARIFA NAKNADA

PREGLED TARIFA NAKNADA Datum objavljivanja: 14.02.2019. 1. Opšte usluge povezane sa platnim računom 1.1. Vođenje platnog računa PREGLED TARIFA NAKNADA KOJE SE PRIMENJUJU U POSLOVIMA PLATNOG PROMETA SA PRAVNIM LICIMA I PREDUZETNICIMA

Више

Memorandum color za slanje om

Memorandum color za slanje  om INFORMACIJE O USLUZI PROMENE PLATNOG RAČUNA BANKA NAZIV ADRESA Internet adresa Vojvođanska banka a.d. Novi Sad Trg Slobode 5, Novi Sad www.voban.rs Opšte informacije o usluzi promene računa Kratak opis

Више

odluka_putno_zemljiste

odluka_putno_zemljiste NACRT Na osnovu člana 22 stav 1 i 5 Zakona o putevima ( Sl.list RCG -br.42/04 i Sl.list CG - br. 21/09, 54/09, 40/10,73/10, 36/11 i 40/11), i člana 34 stav 1 tač.2 i 8 Statuta Opštine Bijelo Polje ( Sl.list

Више

Повезивање са интернетом

Повезивање са интернетом Драгана Стопић Интернет Интернет је најпознатија и највећа светска мрежа која повезује рачунаре и рачунарске мреже у једну мрежу, у циљу сарадње и преноса информација употребом заједничких стандарда. INTERnational

Више

UPUTSTVO ZA PODEŠAVANJE EON MENIJA 1

UPUTSTVO ZA PODEŠAVANJE EON MENIJA 1 1 Dobrodošli u EON svet! SADRŽAJ: 1. Podešavanja u EON meniju...3 1.1 Korisnička podešavanja...4 1.2 Sistemska podešavanja...7 2. Savjeti za otklanjanje poteškoća koje mogu nastati u radu...10 2 1. PODEŠAVANJA

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ KИКИНДА Година 50. дана године Број: 5. ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ 1. На основу одредбе члана 51. Статута општине Кикинда (

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ KИКИНДА Година 50. дана године Број: 5. ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ 1. На основу одредбе члана 51. Статута општине Кикинда ( СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ KИКИНДА Година 50. дана 20.02.2015. године Број: 5. 1. На основу одредбе члана 51. Статута општине Кикинда ( Службени лист општине Кикинда, број 4/06-пречишћени текст, 2/08, 19/08,

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ АЛИБУНАР Година: 37. Алибунар, 29. март године Бесплатан примерак Број АКТИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ На основу члана 40. С

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ АЛИБУНАР Година: 37. Алибунар, 29. март године Бесплатан примерак Број АКТИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ На основу члана 40. С СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ АЛИБУНАР Година: 37. Алибунар, 29. март 2018. године Бесплатан примерак Број 7 119. АКТИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ На основу члана 40. Статута општине Алибунар (''Службени лист општине Алибунар''

Више

Na osnovu člana 34. stav 3. Zakona o energetici ( "Službeni glasnik RS", broj 145/14), Ministar rudarstva i energetike donosi Pravilnik o energetskoj

Na osnovu člana 34. stav 3. Zakona o energetici ( Službeni glasnik RS, broj 145/14), Ministar rudarstva i energetike donosi Pravilnik o energetskoj Na osnovu člana 34. stav 3. Zakona o energetici ( "Službeni glasnik RS", broj 145/14), Ministar rudarstva i energetike donosi Pravilnik o energetskoj dozvoli Pravilnik je objavljen u "Službenom glasniku

Више

Prilog 1. OBRAZAC ZA CIJENU PONUDE Angažovanje opreme trećih lica za sanaciju dijela lokaliteta Crveno Brdo zahvaćenog samozapaljenjem uglja Naziv pon

Prilog 1. OBRAZAC ZA CIJENU PONUDE Angažovanje opreme trećih lica za sanaciju dijela lokaliteta Crveno Brdo zahvaćenog samozapaljenjem uglja Naziv pon Prilog 1. OBRAZAC ZA CIJENU PONUDE Angažovanje opreme trećih lica za sanaciju dijela lokaliteta Crveno Brdo zahvaćenog samozapaljenjem uglja Naziv ponuđača Ponuda br. od 2018. godine RB Opis usluga Količina

Више

EVROPSKI GRADOVI PROGRAM AMSTERDAM 5/4 DANA ( 4/3 NOĆENJA) UKRATKO O DESTINACIJI Zemlja lala, klompi, sira, piva, vjetrenjača, dijama

EVROPSKI GRADOVI   PROGRAM AMSTERDAM 5/4 DANA ( 4/3 NOĆENJA) UKRATKO O DESTINACIJI Zemlja lala, klompi, sira, piva, vjetrenjača, dijama EVROPSKI GRADOVI www.bv-travel.me PROGRAM AMSTERDAM 5/4 DANA ( 4/3 NOĆENJA) UKRATKO O DESTINACIJI Zemlja lala, klompi, sira, piva, vjetrenjača, dijamanata, dvoraca, zemlje tolerancije i perfekcije Ovo

Више

AKTIVA sistem doo, Novi Sad Osnivanje preduzeća i radnji Računovodstvena agencija Poresko savetovanje Propisi besplatno Obrasci b

AKTIVA sistem doo, Novi Sad Osnivanje preduzeća i radnji Računovodstvena agencija Poresko savetovanje Propisi besplatno   Obrasci b AKTIVA sistem doo, Novi Sad Osnivanje preduzeća i radnji Računovodstvena agencija Poresko savetovanje Propisi besplatno www.aktivasistem.com Obrasci besplatno ZAKON o izmenama i dopunama Zakona o Narodnoj

Више

На основу члана 7. став 2. тачка 7, члана 9. став 1. тачка 2. Закона о друштвима за осигурање ("Службени гласник Републике Српске", број: 17/05, 01/06

На основу члана 7. став 2. тачка 7, члана 9. став 1. тачка 2. Закона о друштвима за осигурање (Службени гласник Републике Српске, број: 17/05, 01/06 На основу члана 7. став 2. тачка 7, члана 9. став 1. тачка 2. Закона о друштвима за осигурање ("Службени гласник Републике Српске", број: 17/05, 01/06, 64/06, 74/10 и 47/17), члана 5. став 5, члана 8.

Више

С Л У Ж Б Е Н И Л И С Т О П Ш Т И Н Е Ч О К А Број год.

С Л У Ж Б Е Н И Л И С Т О П Ш Т И Н Е Ч О К А Број год. С Л У Ж Б Е Н И Л И С Т О П Ш Т И Н Е Ч О К А Број 16. 13.10.2017. год. Службени лист општине Чока брoj 16. страна 477. 13.10.2017. НАЧЕЛНИК ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ ОПШТИНЕ ЧОКА 107. На основу члана 297. Закона

Више

Up

Up Република Србија ОПШТИНСКА УПРАВА ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА Ул.Пролетерских бригада бб Број: III-404/1-55/2017 Дана: 15.5.2017.године Интернет страница наручиоца: www.kursumlija.org К у р ш у м л и ј а На основу

Више

EVROPSKI GRADOVI PROGRAM AMSTERDAM 5 DANA ( 4 NOĆENJA) UKRATKO O DESTINACIJI Zemlja lala, klompi, sira, piva, vjetrenjača, dijamanata

EVROPSKI GRADOVI   PROGRAM AMSTERDAM 5 DANA ( 4 NOĆENJA) UKRATKO O DESTINACIJI Zemlja lala, klompi, sira, piva, vjetrenjača, dijamanata EVROPSKI GRADOVI www.bv-travel.me PROGRAM AMSTERDAM 5 DANA ( 4 NOĆENJA) UKRATKO O DESTINACIJI Zemlja lala, klompi, sira, piva, vjetrenjača, dijamanata, dvoraca, zemlje tolerancije i perfekcije Ovo je najnaseljeniji

Више

CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 178 Podgorica, 18. avgust godine Prilikom korišćenja ovih podataka navesti izvor Kvartaln

CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 178 Podgorica, 18. avgust godine Prilikom korišćenja ovih podataka navesti izvor Kvartaln CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 178 Podgorica, 18. avgust 2015. godine Prilikom korišćenja ovih podataka navesti izvor Kvartalna statistika saobraćaja II kvartal 2015. godine Prevoz

Више

KOMPLEX FOTINI PSAKUDIJA, LETO 2019 DINARSKI DEO ARANŽMANA: 1990 DINARA PO ARANŽMANU (osim za smene označene *) Cene su izražene u eur za najam studij

KOMPLEX FOTINI PSAKUDIJA, LETO 2019 DINARSKI DEO ARANŽMANA: 1990 DINARA PO ARANŽMANU (osim za smene označene *) Cene su izražene u eur za najam studij KOMPLEX FOTINI PSAKUDIJA, LETO 2019 DINARSKI DEO ARANŽMANA: 1990 DINARA PO ARANŽMANU (osim za smene označene *) Cene su izražene u eur za najam studija/apartmana za 11 dana/10 noćenja, osim za smene sa

Више

Vrasna leto 2018, Vrasna apartmani 2018, Vrasna Grcka 2018

Vrasna leto 2018, Vrasna apartmani 2018, Vrasna Grcka 2018 VRASNA LETO 2018 Program putovanja za putnike koji koriste organizovan autobuski prevoz: 1. dan sastanak grupe je u Beogradu u Bloku 70A (Novi Beograd), u Ulici Dr Agostina Neta, u delu ulice od Delta

Више