UPRAVA RIBARSTVA E-novine veljača Tema broja VAŽNO Primjeri dobre prakse Pilot projekt Izgradnja boksova kontejnera za odlaganje i razvrstavanje

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "UPRAVA RIBARSTVA E-novine veljača Tema broja VAŽNO Primjeri dobre prakse Pilot projekt Izgradnja boksova kontejnera za odlaganje i razvrstavanje"

Транскрипт

1 UPRAVA RIBARSTVA E-novine veljača Tema broja VAŽNO Primjeri dobre prakse Pilot projekt Izgradnja boksova kontejnera za odlaganje i razvrstavanje komunalnog otpada u Plomin Luci i Rapcu ULOV MALE PLAVE RIBE Prijava isplovljavanja i uplovljavanja brodova putem sustava CIMIS kroz aplikaciju e-očevidnik U BROJKAMA UPRAVA RIBARSTVA E-novine veljača br.21

2 2 Sadržaj VAŽNE OBAVIJESTI... 3 Pravilnik o ulovu, uzgoju i prometu plavoperajne tune (Thunnus thynnus)... 3 Pravilnik o ulovu i prometu igluna (Xiphias gladius)... 5 Objavljene dopune Pravilnika o prostornom i vremenskom ograničenju ribolova srdelarom u godini... 6 Prijava isplovljavanja i uplovljavanja brodova putem sustava CIMIS kroz aplikaciju e-očevidnik... 8 EU FONDOVI... 9 Objavljen Pravilnik za dodjelu potpore za mjeru privremene obustave ribolovnih aktivnosti za plivaričarski ribolov za siječanj godine... 9 PRIMJERI DOBRE PRAKSE FLAG-ova Pilot projekt Izgradnja boksova kontejnera za odlaganje i razvrstavanje komunalnog otpada u Plomin Luci i Rapcu OSTALO Javni poziv za prijenos povlastice za obavljanje gospodarskog ribolova na moru STATISTIKA Ulov male plave ribe u brojkama UPRAVA RIBARSTVA E-novine veljača br.21

3 3 VAŽNE OBAVIJESTI Pravilnik o ulovu, uzgoju i prometu plavoperajne tune (Thunnus thynnus) Dana 13. siječnja godine objavljen je Pravilnik o ulovu, uzgoju i prometu plavoperajne tune (Thunnus thynnus) ( Narodne novine, broj 4/2017). Predmetnim propisom dodatno se razrađuju odredbe Uredbe (EU) 2016/1627 Europskog parlamenta i Vijeća od 14. rujna o višegodišnjem planu oporavka plavoperajne tune u istočnom Atlantiku i Sredozemnom moru te o stavljanju izvan snage Uredbe Vijeća (EZ) br. 302/2009 (SL L 252, ), a koje se odnose na ulov, uzgoj i promet plavoperajnom tunom kao i prateću kontrolu i nadzor. Pravilnikom o ulovu, uzgoju i prometu plavoperajne tune (Thunnus thynnus) cilj je bio skratiti i pojednostavniti procedure vezane uz raspodjelu i raspolaganje dodijeljenom kvotom, a jedna od značajnih izmjena odnosi se na produljenje ribolovne sezone za gospodarski ribolov udičarskim alatima koja sad traje od 25. veljače do 31. prosinca. Predmetni Pravilnik stupio je na snagu 14. siječnja godine, a njegovim stupanjem na snagu prestaje važiti Pravilnik o ulovu, uzgoju i prometu tuna (Thunnus thynnus), igluna (Xiphias gladius) i iglana (Tetrapturus belone) ( Narodne novine, broj 2/2016, 31/2016, 69/2016 i 81/2016). Osim spomenutog propisa, u Narodnim novinama, broj 5/2017, dana 18. siječnja godine objavljena je Odluka o ribolovnim mogućnostima i kriterijima raspodjele državne kvote i trajne individualne ukupne kvote u godini. Predmetnom Odlukom se raspoređuje kvota za ribolov tune raspoređena Republici Hrvatskoj u godini, određuju se kriteriji za ostvarivanje prava na dodjelu Državne kvote za godinu te ista obuhvaća popis plovila s ostvarenim pravom na Trajnu individualnu kvotu i Državnu kvotu namijenjenu za ribolov plivaricama tunolovkama i udičarskim alatima u godini. Napominjemo kako je ovim paketom propisa, između ostaloga, skraćen rok unutar kojeg vlasnici plovila kojima je dodijeljen dio Državne kvote moraju dostaviti Izjavu o prihvaćanju dijela Državne kvote, a koji iznosi 7 radnih dana od dana Objave Odluke o ribolovnim mogućnostima i kriterijima raspodjele ukupne izlovne kvote, odnosno do 27. siječnja godine, dok je rok za izvršenje uplate naknade za istu produžen na 30 dana od dana potpisivanja Izjave.

4 4 Naknada za državnu kvotu, kao i dosad iznosi 1 EUR/kg, a podaci za uplatu su kako slijedi: Podaci za uplatu - Primatelj: DRŽAVNI PRORAČUN REPUBLIKE HRVATSKE IBAN: HR Model: HR65 Poziv na broj odobrenja:

5 5 Pravilnik o ulovu i prometu igluna (Xiphias gladius) U Narodnim novinama, broj 4/2017 od 13. siječnja godine objavljen Pravilnik o ulovu i prometu igluna (Xiphias gladius). Predmetnim Pravilnikom se propisuju odredbe koje se odnose na ulov i promet igluna, kao i prateću kontrolu i nadzor. Važno je napomenuti da je ribolov igluna dozvoljen od 01. lipnja do 31. prosinca te da se gospodarski ribolov igluna smije obavljati samo plovilima upisanim u ICCAT-ov registar plovila (ICCAT Record of SWO-MED Vessels). Popis iskrcajnih mjesta obuhvaća luke propisane člankom 10. Pravilnika. Vezano za sportski i rekreacijski ribolov, ribolov igluna dozvoljen je isključivo uz posjedovanje odgovarajuće dozvole na način ulovi i pusti.

6 6 Objavljene dopune Pravilnika o prostornom i vremenskom ograničenju ribolova srdelarom u godini Dana 01. veljače godine Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Pravilnik o dopunama Pravilnika o prostornom i vremenskom ograničenju obavljanja gospodarskog ribolova na moru okružujućom mrežom plivaricom srdelarom u godini ( Narodne novine, broj 9/2017). Predmetnim propisom se zabranjuje obavljanje ribolova plovilima duljim od 12 metara preko svega koja obavljaju ribolov okružujućom mrežom plivaricom srdelarom u razdoblju od dana stupanja na snagu ovog Pravilnika u 12:00 sati do 31. prosinca godine u 12:00 sati u dijelovima unutarnjeg ribolovnog mora kako slijedi: a) Rt Lako Rt Kumpar 1.5 NM od kopna (Područje 1. na karti). b) Rt Lipica Rt Kijac (o. Krk) Rt Škuljica Rt Stražica (o. Prvić) Rt Samotvorac Rt Kosača (o. Sveti Grgur) Rt Plitvac Rt Stojan (o. Rab) Rt Glavina Rt Deda (o. Pag) Paški most Rt Korotanja Rt Baljenica (Područje 2. na karti). c) Rt Vrulja (o. Vir) Rt Križ (o. Sestrunj) Uvala Japleniški Rt Ovčjak (o. Ugljan) most Ždrelac Rt Rasovica (o. Pašman) zapadni rt o. Balabra Vela zapadni rt o. Kurba Mala istočni rt o. Glamoč zapadni rt o. Žut južni rt o. Žut o. Čavlin o. Čerigul Rt Rat (o. Murter) Rt Obinuš Virski most (Područje 3. na karti). d) Rt od Križa Rt Širan (o. Drvenik Veli) Rt Novica sjeverozapadni rt. o. Šolta Rt Livka (o. Šolta) Rt Ražanj (o. Brač) Rt Lašćatna Rt Svitna (Područje 4. na karti) e) Sjeverni rt uvale Vira donja Rt Sućuraj (o. Hvar) Rt Nedilja Rt Šćedra (o. Šćedro) Rt vrh Šćedra uvala Prigradica (o. Korčula) Uvala Trstena Rt Osičac (Pelješac) (Područje 5. na karti).

7 7 Područja zabrane definirana Pravilnikom prikazana su na karti u nastavku: Predmetni Pravilnik sadrži i iznimke kojima se dozvoljava obavljanje ribolova 10 dana mjesečno u dijelu podzone E3 plovilima duljine između 12 metara i 15 metara i u podzonama G1 i G2 plovilima duljine između 12 metara i 18 metara, čiji ukupni godišnji ulov srdele i inćuna u godini nije premašio 300 tona po plovilu. Napominjemo da se uvodi ograničenje u ulovu srdele na 50 tona po plovilu u razdoblju od 01. veljače u 12:00 sati do 01. ožujka u 12:00 sati.

8 8 Prijava isplovljavanja i uplovljavanja brodova putem sustava CIMIS kroz aplikaciju e-očevidnik Sukladno odredbama Pravilnika o ispravama, dokumentima i podacima o pomorskom prometu te o njihovoj dostavi, prikupljanju i razmjeni, kao i o načinu i uvjetima izdavanja odobrenja za slobodan promet s obalom ( Narodne novine, broj 70/2013 i 55/2015), implementiran je Hrvatski integrirani pomorski informacijski sustav (CIMIS) kao informacijski sustav putem kojega se obavlja obvezujući službeni postupak prijave odlaska/ dolaska ribarskih brodova iz i u hrvatske morske luke. Primjenom elektroničkih prijava putem sustava CIMIS, u potpunosti je ukinuta prijava na papiru odnosno fizičko uručenje obrazaca prijave službenicima Lučkih kapetanija i Ispostava lučkih kapetanija Uprave sigurnosti plovidbe. Radi daljnjeg smanjenja administrativnog opterećenja predstavnika ribarskih brodova, Uprava ribarstva i Uprava sigurnosti plovidbe zajedničkim naporima pristupile su elektroničkom uvezivanju sustava CIMIS i aplikacije e-očevidnik, kako bi se osigurala jednokratna prijava odlaska/dolaska brodova. Navedenim uvezivanjem predstavnici ribarskog broda u mogućnosti su obaviti obvezujući službeni postupak prijave odlaska/dolaska broda u okviru aplikacije e-očevidnik, bez obveze za direktnim pristupanjem sustavu CIMIS. Slijedom navedenog, relevantni se podaci putem web servisa automatski razmjenjuju između aplikacije e-očevidnik i sustava CIMIS, odnosno unosom podataka u e-očevidnik smatra se izvršenom obveza predstavnika ribarskog broda za dostavom istih Upravi sigurnosti plovidbe. S danom 15. veljače godine svim predstavnicima ribarskih brodova bit će omogućeno obavljanje službenog postupka prijave odlaska/dolaska broda iz i u hrvatske morske luke putem aplikacije e-očevidnik. Prethodno će aplikacija e-očevidnik biti ažurirana na verziju s implementiranom mogućnošću prijave u CIMIS sustav.

9 9 EU FONDOVI Objavljen Pravilnik i Natječaj za dodjelu potpore za mjeru privremene obustave ribolovnih aktivnosti za plivaričarski ribolov za siječanj godine Temeljem Pravilnika o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele potpore u okviru mjere I.9. Privremeni prestanak ribolovnih aktivnosti okružujućim mrežama plivaricama srdelarima za siječanj godine objavljenog u Narodnim novinama, broj 4/2017, dana 01. veljače godine objavljen je Natječaj za dodjelu potpore u okviru mjere I.9. Privremeni prestanak ribolovnih aktivnosti okružujućim mrežama plivaricama srdelarama za siječanj godine ( Narodne novine, broj 9/2017), tj. za privremenu obustavu ribolovnih aktivnosti okružujućom mrežom plivaricom srdelarom za razdoblje od 05. siječnja godine u 12:00 sati do 20. siječnja godine 12:00 (15 dana) na području cijelog ribolovnog mora RH. Obrasci Zahtjeva za potporu te obrasci Izjave ovlaštenika i Izjave člana posade se mogu preuzeti ovdje ili se mogu zatražiti u područnoj jedinici Uprave ribarstva. Rok za podnošenje Zahtjeva za potporu je do 10. ožujka godine.

10 10 PRIMJERI DOBRE PRAKSE FLAG-ova I u ovom broju E-novina Uprave ribarstva čitajte o primjeru dobre prakse FLAG-ova, kojima su na raspolaganju sredstva iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo RH za programsko razdoblje Pilot projekt Izgradnja boksova kontejnera za odlaganje i razvrstavanje komunalnog otpada u Plomin Luci i Rapcu Iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvatske za programsko razdoblje , u okviru mjere III.1. Pripremna potpora, nastao je pilot projekt kao ideja LAGUR-a Alba pod nazivom Izgradnja boksova kontejnera za odlaganje i razvrstavanje komunalnog otpada u Plomin Luci i Rapcu. Pilot projekt proveden je od strane triju partnera LAGUR-a Alba, Grada Labina i Općine Kršan. Ukupna vrijednost projekta je ,36 kuna. Područje LAGUR-a Alba posjeduje dugogodišnju tradiciju i iskustvo u ribarstvu i akvakulturi koje datira od kraja 19. stoljeća. Ribarstvo na području istočne Istre važna je prehrambena grana, a osim gospodarske ima i iznimno veliku sociološku vrijednost. Čine ga tri međusobno isprepletena segmenta: ribolov, marikultura te prerada ribe i drugih produkata ulova i uzgoja koji su uglavnom izvozno orijentirani. S obzirom na raspoložive resurse ribarstva, prostora za održivi razvoj ribolova ribarstvenog područja LAGUR-a Alba ima, no ograničavajući čimbenik tom razvoju je izrazito veliki nedostatak servisnih kapaciteta na obali, što se posebno odnosi na nemogućnost zadovoljavanja temeljnih standarda zaštite okoliša u segmentu zbrinjavanja otpada. Naime, za ovu je gospodarsku granu karakterističan nastanak specifičnog otpada od ribljih ostataka, ribarskih mreža, mamaca i sirovine za ulov ribe, ali i kutija/kašeta za skladištenje i prijenos ulova koji su napravljeni od različitih materijala, posebice plastike. Na području dvaju iskrcajnih luka Plomin Luka i Rabac, nisu postojali zadovoljavajući uvjeti za zbrinjavanje ove vrste otpada. Na svakoj lokaciji postojao je samo jedan kontejner što nije bilo dovoljno za odlaganje proizvedenih količina otpada te se nerijetko događalo da otpad stoji pored kontejnera, raznosi se i zagađuje okoliš. Problem su predstavljali postavljeni kontejneri koji nisu bili fiksirani niti ograđeni, zbog čega je za vrijeme nepovoljnih vremenskih uvjeta ispadao njihov sadržaj u more i na obalu, što je također dovodilo do onečišćenja. Neadekvatno odlaganje otpada dovodilo je do ispuštanja neugodnih mirisa, što

11 11 bi nepovoljno djelovalo na turizam, okoliš, ali i kreiranje mogućnosti za neposredno trženje ulova. Idejno rješenje Plomin Luka Idejno rješenje - Rabac Cilj projekta je poštivanje standarda zaštite okoliša i podizanje razvijenosti područja kroz uvođenje nove metode odlaganja i razvrstavanja otpada, a u skladu je s prioritetom Održiv rast Strategije Europa Brigom o okolišu i smanjenjem zagađenja postižu se povoljni učinci za turizam i ribarstvo koji su jako razvijeni na području ovog LAGUR-a. Porast turističkog potencijala zbog čistog okoliša i mora nužno dovodi i do porasta turističkih kapaciteta i širenja ponude, što pozitivno doprinosi povećanju broja zaposlenih na ovome području.

12 12 Pilot projekt u luci Rabac

13 13 OSTALO Objavljen Javni poziv za prijenos povlastice za obavljanje gospodarskog ribolova na moru Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je Javni poziv za prijenos povlastica za obavljanje gospodarskog ribolova na moru na koji se mogu javiti fizičke ili pravne osobe, vlasnici plovila na koje se može izvršiti prijenos povlastice. Plovilo na koje se prenosi povlastica mora imati izračun GT-a upisan u plovidbenu dozvolu ili u upisni list plovila te to plovilo mora biti istog ili manjeg kapaciteta (obzirom na kw i GT) u odnosu na plovilo s kojeg se prenosi povlastica. Ne može se izvršiti prijenos s plovila manjeg od 12 metara na plovilo veće od 12 metara. Kriterij je najviša ponuđena cijena. Rok za dostavu ponuda je do 20. veljače godine. Ovdje možete pronaći Javni poziv za prijenos povlastica za obavljanje gospodarskog ribolova na moru.

14 14 STATISTIKA Ulov male plave ribe u brojkama U ovom broju E-novina Uprave ribarstva objavili smo brojčane podatke o ulovu male plave ribe u godini koji su prikazani u nastavku: Tablica 1. Iskrcaj u godini Godina Srdela Inćuna Miješano UKUPNO Izvor: Uprava ribarstva, MP Tablica 2. Iskrcaj u godini Škur Inćun (t) Srdela (t) Izvor: Uprava ribarstva, MP 1 17,9 865, , , , , , , ,4 763, , , , , , , , , , , , , , ,3 13 1,1 43,0

15 15 Grafikon 1. Usporedba iskrcaja srdele po škuru ( ) Izvor: Uprava ribarstva, MP Grafikon 2. Usporedba iskrcaja inćuna po škuru ( ) Izvor: Uprava ribarstva, MP

16 16 Tablica 3. Iskrcaj i napor po duljini plovila u 2014., i godini Kategorija Do 12m od 12 do 15m od 15 do 18m od 18 do Veće od 24m Izvor: Uprava ribarstva, MP Karta 1. Ukupan ulov srdele u Izvor: Uprava ribarstva, MP

17 17 Karta 2. Prosječan ulov srdele po ulovnom danu u Izvor: Uprava ribarstva, MP Karta 3. Ukupni ulov inćuna po ulovnom danu u Izvor: Uprava ribarstva, MP

18 18 Karta 4. Prosječan ulov inćuna po ulovnom danu u Izvor: Uprava ribarstva, MP

19 19 KONTAKT: Ministarstvo poljoprivrede - Uprava ribarstva Planinska 2a Zagreb tel: (01) fax: (01) link: Sve upite vezane za Europski fond za pomorstvo i ribarstvo (EFPR) možete uputiti na eufondovi.ribarstvo@mps.hr Također, obraćamo vam pozornost da pratite obavijesti Uprave ribarstva koje se objavljuju na našim internetskim stranicama.

UPRAVA RIBARSTVA E-novine siječanj VAŽNO Pravilnik i Natječaj u okviru mjere I.10. Trajni prestanak ribolovnih aktivnosti SRETNA NOVA Obja

UPRAVA RIBARSTVA E-novine siječanj VAŽNO Pravilnik i Natječaj u okviru mjere I.10. Trajni prestanak ribolovnih aktivnosti SRETNA NOVA Obja UPRAVA RIBARSTVA E-novine siječanj 2017. VAŽNO Pravilnik i Natječaj u okviru mjere I.10. Trajni prestanak ribolovnih aktivnosti SRETNA NOVA 2017. Objavljen Pravilnik o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele

Више

UPRAVA RIBARSTVA E-novine siječanj VAŽNO SRETNA Objavljeni pravilnici i natječaji u okviru Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo Republi

UPRAVA RIBARSTVA E-novine siječanj VAŽNO SRETNA Objavljeni pravilnici i natječaji u okviru Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo Republi UPRAVA RIBARSTVA E-novine siječanj 2016. VAŽNO SRETNA Objavljeni pravilnici i natječaji u okviru Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2014.-2020. NOVA

Више

SLUŽBENE NOVINE

SLUŽBENE NOVINE Stranica - 1 Broj 1 OPĆINE RAŠA 14.siječnja 2016. AKTI OPĆINSKE NAČELNICE I Na temelju članka 11. stavka 1. Odluke o davanju stanova u najam ( Službene novine Općine Raša, broj 9/10) Općine Raša, na prijedlog

Више

Croatia Fisheries

Croatia Fisheries Morsko ribarstvo u Republici Hrvatskoj Preliminarni rezultati Ovu prezentaciju je pripremio tim Grupacije Svjetske banke, kao prilog izradi Višegodišnjeg plana razvoja ribarstva u Republici Hrvatskoj.

Више

BUDUĆNOST RIBOLOVA U ISTRI U OKVIRIMA ZAJEDNIČKE RIBOLOVNE POLITIKE EUROPSKE UNIJE

BUDUĆNOST RIBOLOVA U ISTRI U OKVIRIMA ZAJEDNIČKE RIBOLOVNE POLITIKE EUROPSKE UNIJE www.savjetodavna.hr 1. Poticanje okolišno održivog, resursno učinkovitog, inovativnog, konkurentnog i na znanju utemeljenog ribarstva. 2. Poticanje okolišno održive, resursno učinkovite, inovativne, konkurentne

Више

REPUBLIKA HRVATSKA

REPUBLIKA HRVATSKA REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSK A ŽUP ANIJ A Upravni odjel za održivi razvoj Odsjek za pomorstvo, promet i veze Pazin, M.B. Rašana 2/4 tel.052/621-411, fax: 052/624-977 KLASA: 342-01/09-01/62 URBROJ: 2163/1-08-01/1-09-01

Више

09-Pravilnik EU projekti

09-Pravilnik EU projekti REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA Upravni odjel za međunarodnu suradnju i europske poslove Pula - Pola, Flanatička 29 tel. 052/352-177, fax. 052/352-178 Klasa: 023-01/15-01/10 Urbroj: 2163/1-23/1-15-1

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Morska akvakultura u Hrvatskoj - pregled Preliminarni rezultati Ovu prezentaciju je pripremio tim Grupacije Svjetske banke, kao prilog izradi Višegodišnjeg plana razvoja ribarstva u Republici Hrvatskoj.

Више

Glasnik 12-11

Glasnik 12-11 SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE PODSTRANA Godina XVIII Podstrana, Na temelju članka 13. stavka 4. Zakona o j nabavi (N.N br. 110/07 i 125/08) i članka 16. Statuta Centra za kulturu Općine Podstrana (Službeni glasnik

Више

Klasa: UP/I / /06

Klasa: UP/I / /06 Klasa: UP/I 430-01/2007-03/10 Urbroj: 580-03-07-43-02 Zagreb, 15. ožujka 2007. Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja na temelju članka 13. stavka 1. i 2. Zakona o državnim potporama ( Narodne novine,

Више

COM(2017)743/F1 - HR

COM(2017)743/F1 - HR EUROPSKA KOMISIJA Bruxelles, 11.12.2017. COM(2017) 743 final IZVJEŠĆE KOMISIJE EUROPSKOM PARLAMENTU I VIJEĆU o izvršavanju ovlasti za donošenje delegiranih akata dodijeljene Komisiji na temelju Uredbe

Више

NN indd

NN indd NARODNE NOVINE STRANICA 10 BROJ 58 PETAK, 17. SVIBNJA 2013. PRILOG 2 Obrazac EKG-DP MJESEČNA EVIDENCIJA O KUPCIMA PLINSKOG ULJA OBOJANOG PLAVOM BOJOM KOJI GORIVO NABAVLJAJU RADI DALJNJE PRODAJE ZA RAZDOBLJE

Више

REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA SKUPŠTINA Materijal za sjednicu PRIJEDLOG PROGRAMA SUFINANCIRANJA DRŽAVNE IZMJERE I KATASTRA NEKRETNINA

REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA SKUPŠTINA Materijal za sjednicu PRIJEDLOG PROGRAMA SUFINANCIRANJA DRŽAVNE IZMJERE I KATASTRA NEKRETNINA REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA SKUPŠTINA Materijal za sjednicu PRIJEDLOG PROGRAMA SUFINANCIRANJA DRŽAVNE IZMJERE I KATASTRA NEKRETNINA NA PODRUČJU OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE ZA RAZDOBLJE

Више

REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO GOSPODARSTVA Temeljem Nacionalnog programa energetske učinkovitosti Republike Hrvatske za razdoblje i Odlu

REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO GOSPODARSTVA Temeljem Nacionalnog programa energetske učinkovitosti Republike Hrvatske za razdoblje i Odlu REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO GOSPODARSTVA Temeljem Nacionalnog programa energetske učinkovitosti Republike Hrvatske za razdoblje 2008.-2016. i Odluke ministra gospodarstva (KLASA: 402-01/14-01/828,

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zadar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAVN

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zadar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAVN REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zadar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAVNE NABAVE U DRUŠTVU ZRAČNA LUKA ZADAR D.O.O. Zadar,

Више

POTEGAČE

POTEGAČE PLAN UPRAVLJANJA ZA RIBOLOV OKRUŽUJUĆIM MREŽAMA PLIVARICAMA* U REPUBLICI HRVATSKOJ LISTOPAD 2017 osim mreža plivarica srdelare i tunolovke 1 Sadržaj 1. Uvod... 4 2. Opći ciljevi... 7 3. Ekološke i ribarstvene

Више

REPUBLIKA HRVATSKA Zadarska županija Upravni odjel za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Ispostava Pag KLASA: UP/I /16-01/

REPUBLIKA HRVATSKA Zadarska županija Upravni odjel za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Ispostava Pag KLASA: UP/I /16-01/ REPUBLIKA HRVATSKA Zadarska županija Upravni odjel za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Ispostava Pag KLASA: UP/I-350-05/16-01/000008 URBROJ: 2198/1-11-5/1-17-0027 Pag, 09.08.2017. Zadarska

Више

Lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor

Lorem ipsum dolor sit  amet lorem ipsum dolor Početna prezentacija za korisnike Ključna aktivnost 1: Mobilnost u svrhu učenja: Razmjene mladih i Mobilnost osoba koje rade s mladima Završno izvješće Mobility tool Projektni ciklus Završno izvješće 1.

Више

Уредба о условима, начину и поступку ослобођења од царинских и других дажбина на увоз опреме У Сл. гласнику РС број: 95 од године, објављ

Уредба о условима, начину и поступку ослобођења од царинских и других дажбина на увоз опреме У Сл. гласнику РС број: 95 од године, објављ Уредба о условима, начину и поступку ослобођења од царинских и других дажбина на увоз опреме У Сл. гласнику РС број: 95 од 08.12. 2018. године, објављен је Закон о улагањима (у даљем тексту: Закон) који

Више

tDon't miss it. Visit it now!

tDon't miss it. Visit it now! Lokalna akcijska grupa Sjeverna Bilogora Braće Radić kbr. 28, 43226 Veliko Trojstvo Žiro račun: 2402006 1100547660 OIB: 36736744335 MB: 02493799 OBRAZAC ZA PRIJAVU PROJEKTNIH IDEJA Poštovani, Molimo Vas

Више

S t r a n i c a 3 7 «SLUŽBENI GLASNIK» 2/2012 GRADA BIOGRADA NA MORU GOD. XX. 28. veljače godine BROJ 2 Na temelju članka 5. stavka 1. točke 6.

S t r a n i c a 3 7 «SLUŽBENI GLASNIK» 2/2012 GRADA BIOGRADA NA MORU GOD. XX. 28. veljače godine BROJ 2 Na temelju članka 5. stavka 1. točke 6. S t r a n i c a 3 7 «SLUŽBENI GLASNIK» 2/2012 GRADA BIOGRADA NA MORU GOD. XX. 28. veljače 2012. godine BROJ 2 Na temelju članka 5. stavka 1. točke 6. i stavka 11. Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Више

Opći uvjeti korištenja servisa e-Račun za državu povezivanjem_obveznici javne nabave_052019_konačna verzija

Opći uvjeti korištenja servisa e-Račun za državu povezivanjem_obveznici javne nabave_052019_konačna verzija Opći uvjeti korištenja servisa e-račun za državu povezivanjem web servisom za obveznike javne nabave 1. Uvod i značenje pojmova 1.1. Ovim Općim uvjetima korištenja servisa e-račun za državu (u daljnjem

Више

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE 1414 Na temelju članka 17. stavka 1. i članka 19. stavka 3. Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama (»Narodne novine«br. 15

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE 1414 Na temelju članka 17. stavka 1. i članka 19. stavka 3. Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama (»Narodne novine«br. 15 VL REPULIKE HRVTSKE 1414 Na temelju članka 17. stavka 1. i članka 19. stavka 3. Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama (»Narodne novine«br. 158/2003, 100/2004, 141/2006, 38/2009 i 123/2011), a u vezi

Више

66-Dodjela sredstava udrugama-pomorska baština

66-Dodjela sredstava udrugama-pomorska baština REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA Upravni odjel za održivi razvoj Odsjek za pomorstvo, promet i infrastrukturu Pazin, M.B. Rašana 2/4 tel.052/352-189, fax: 052/351-690 KLASA: 402-08/17-01/15 URBROJ:

Више

Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranj

Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranj Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranju javnih potreba Grada Varaždina ( Službeni vjesnik

Више

Microsoft Word - Trgovinski_prirucnik-2017-XETRA

Microsoft Word - Trgovinski_prirucnik-2017-XETRA Zagreb, travanj 2017. Sadržaj: 1 Uvod... 1 2 Vrijeme trgovanja i trajanje pojedinih faza trgovine... 1 2.1 Modalitet kontinuirane trgovine... 1 2.2 Modalitet dražbe... 1 2.3 Modalitet kontinuiranih dražbi...

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Hrvoje Dokoza, zamjenik ministra zaštite okoliša i prirode 25. studenog 2013. Cilj: dostizanje EU standarda u zaštiti okoliša kroz razvoj infrastrukture u području gospodarenja otpadom, poboljšanje sustava

Више

EU projekt MedCycleTour Započeo drugi krug županijskih radionica u 7 priobalnih županija Hrvatske Dubrovačko-neretvanska županija i grad Dubrovnik ukl

EU projekt MedCycleTour Započeo drugi krug županijskih radionica u 7 priobalnih županija Hrvatske Dubrovačko-neretvanska županija i grad Dubrovnik ukl EU projekt MedCycleTour Započeo drugi krug županijskih radionica u 7 priobalnih županija Hrvatske Dubrovačko-neretvanska županija i grad Dubrovnik uključuju se u razvoj EuroVelo 8 - Mediteranske biciklističke

Више

UPRAVNI ODJEL ZA MORE I TURIZAM KLASA: /15-01/34 URBROJ: 2198/ Zadar, 06. studenog godine ŽUPAN PREDMET: Nacrt prijedloga Plana d

UPRAVNI ODJEL ZA MORE I TURIZAM KLASA: /15-01/34 URBROJ: 2198/ Zadar, 06. studenog godine ŽUPAN PREDMET: Nacrt prijedloga Plana d UPRAVNI ODJEL ZA MORE I TURIZAM KLASA: 34201/1501/34 URBROJ: 2198/108151 Zadar, 0 studenog 2015. godine ŽUPAN PREDMET: Nacrt prijedloga Plana davanja koncesija na pomorskom dobru na području Zadarske za

Више

Pravilnik o uvjetima i načinu povrata plaćene trošarine na dizelsko gorivo za pogon strojeva za pripremu površina u razminiranju NN 1/20

Pravilnik o uvjetima i načinu povrata plaćene trošarine na dizelsko gorivo za pogon strojeva za pripremu površina u razminiranju NN 1/20 NN 1/2019 (2.1.2019.), Pravilnik o uvjetima i načinu povrata plaćene trošarine na dizelsko gorivo za pogon strojeva za pripremu površina u razminiranju MINISTARSTVO FINANCIJA Na temelju članka 106. stavka

Више

REPUBLIKA HRVATSKA

REPUBLIKA HRVATSKA KLASA: 400-05/17-01/01 Temeljem članka 110. Zakona o proračunu (NN RH, br. 87/08, 136/12 i 15/15), članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (NN RH, br. 19/13 pročišćeni tekst),

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Značaj šaranskih ribnjačarstava za očuvanje bioraznolikosti u Republici Hrvatskoj Aljoša Duplić, Ramona Topić, Naven Trenc 13. MEĐUNARODNA KONFERENCIJA O AKVAKULTURI Vukovar, 29.-30.11.2018. 2018. dio

Више

Na temelju članaka 3

Na temelju članaka 3 Na temelju članaka 3.,4., 11. i 15. Zakona o komunalnom gospodarstvu ( Narodne novine br. 36/95, 70/97, 128/99, 57/00, 129/00, 59/01, 26/03, 82/04, 110/04, 178/04, 38/09, 79/09, 153/09, 49/11, 84/11, 90/11,

Више

HRVATSKI SABOR 4144 Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O BORAVIŠNOJ PRISTOJBI Proglašavam Zakon o bo

HRVATSKI SABOR 4144 Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O BORAVIŠNOJ PRISTOJBI Proglašavam Zakon o bo HRVATSKI SABOR 4144 Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O BORAVIŠNOJ PRISTOJBI Proglašavam Zakon o boravišnoj pristojbi, kojega je Hrvatski sabor donio

Више

Pravilnik o uvjetima i načinu oslobođenja od plaćanja trošarine na energente koji se koriste kao pogonsko gorivo za plovidbu NN 1/2019 (

Pravilnik o uvjetima i načinu oslobođenja od plaćanja trošarine na energente koji se koriste kao pogonsko gorivo za plovidbu NN 1/2019 ( NN 1/2019 (2.1.2019.), Pravilnik o uvjetima i načinu oslobođenja od plaćanja trošarine na energente koji se koriste kao pogonsko gorivo za plovidbu MINISTARSTVO FINANCIJA 3 Na temelju članka 103. stavka

Више

TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE PUNAT Pod topol Punat KLASA: UR broj: Punat, Predmet: Privola iznajmljivača za prikupljanje i obradu podatka u odr

TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE PUNAT Pod topol Punat KLASA: UR broj: Punat, Predmet: Privola iznajmljivača za prikupljanje i obradu podatka u odr TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE PUNAT Pod topol 2 51521 Punat KLASA: UR broj: Punat, Predmet: Privola iznajmljivača za prikupljanje i obradu podatka u određenu svrhu Poštovani, na službenim web stranicama

Више

POJAŠNJENJE PRIMJENE ZAKONA O POREZNOM SAVJETNIŠTVU

POJAŠNJENJE PRIMJENE ZAKONA O POREZNOM SAVJETNIŠTVU POJAŠNJENJE PRIMJENE ZAKONA O POREZNOM SAVJETNIŠTVU Ovime se u nastavku pojašnjava primjena Zakona o poreznom savjetništvu ( Narodne novine, br.: 127/00, 76/13 i 115/16) kojeg su zadnje izmjene stupile

Више

DRŽAVNI ARHIV U BJELOVARU

DRŽAVNI ARHIV U BJELOVARU DRŽAVNI ARHIV U BJELOVARU PRAVILNIK O POSTUPAJIU U PREDMETIMA BAGATELNE NABAVE Bjelovar, 15. listopad 2014. Na temelju članka 18. stavka 3. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine br.90/11, 83/13, 143/13)

Више

REPUBLIKA HRVATSKA REPUBBLICA DI CROAZIA ISTARSKA ŽUPANIJA REGIONE ISTRIANA GRAD ROVINJ-ROVIGNO CITTA' DI ROVINJ-ROVIGNO Gradonačelnik Il Sindaco Klas

REPUBLIKA HRVATSKA REPUBBLICA DI CROAZIA ISTARSKA ŽUPANIJA REGIONE ISTRIANA GRAD ROVINJ-ROVIGNO CITTA' DI ROVINJ-ROVIGNO Gradonačelnik Il Sindaco Klas REPUBLIKA HRVATSKA REPUBBLICA DI CROAZIA ISTARSKA ŽUPANIJA REGIONE ISTRIANA GRAD ROVINJ-ROVIGNO CITTA' DI ROVINJ-ROVIGNO Gradonačelnik Il Sindaco Klasa/Classe: 320-01/17-01/121 Urbroj/Numprot: 2171/01-07-13/3-2

Више

Status pomorskog dobra u Republici Hrvatskoj_Loris Rak

Status pomorskog dobra u Republici Hrvatskoj_Loris Rak STATUS POMORSKOG DOBRA U REPUBLICI HRVATSKOJ Loris Rak, dipl. iur. Pomorski fakultet Sveučilišta u Rijeci SADRŽAJ PREZENTACIJE Izvori prava o pomorskom dobru Definicija pomorskog dobra Obuhvat pomorskog

Више

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odje

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci:   Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odje Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: http://simap.ted.europa.eu Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odjeljak I: Javni naručitelj I.1) Naziv i adrese 1 (molimo

Више

Microsoft PowerPoint - UGD_2019_Medak.ppt [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - UGD_2019_Medak.ppt [Compatibility Mode] EU fondovi prilika za geodetsko gospodarstvo i obrazovanje prof. dr. sc. Damir Medak Sveučilište u Zagrebu Geodetski fakultet Udruga geodeta Dalmacije Split, 22. veljače 2019. Sadržaj Uvod Kohezijska politika

Више

P/ REPUBLIKA HRVATSKA HRVATSKA ENERGETSKA REGULATORNA AGENCIJA Ulica grada Vukovara Zagreb Ovo Rješenje postalo je pravomoćno dana U Za

P/ REPUBLIKA HRVATSKA HRVATSKA ENERGETSKA REGULATORNA AGENCIJA Ulica grada Vukovara Zagreb Ovo Rješenje postalo je pravomoćno dana U Za P/118745 REPUBLIKA HRVATSKA HRVATSKA ENERGETSKA REGULATORNA AGENCIJA Ulica grada Vukovara 14 10000 Zagreb Ovo Rješenje postalo je pravomoćno dana U Zagrebu, Potpis ovlaštene osobe KLASA: UP/I-034-02/18-15/24

Више

PPT

PPT Sve što trebate znati o eračunima u javnoj nabavi U našem priručniku smo ukratko pojasnili što nam je donio Zakon o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi. ZAKONSKA REGULATIVA Stupanjem na snagu

Више

14/03/2012 Oglasni dio Klasa: /11-01/0002 Urbroj: / od 9. V (612) Na temelju članka 7. stavka 3. Pravilnika o provedbi m

14/03/2012 Oglasni dio Klasa: /11-01/0002 Urbroj: / od 9. V (612) Na temelju članka 7. stavka 3. Pravilnika o provedbi m Klasa: 011-03/11-01/0002 Urbroj: 343-0100/01-11-001 od 9. V. 2011. (612) Na temelju članka 7. stavka 3. Pravilnika o provedbi mjera strukturne politike u ribarstvu kroz sufinanciranje troškova kupnje opreme,

Више

Na temelju članka 18. Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama ("Narodne novine" broj 158/03, 141/06, 38/09, 123/11 i 56/16), članka 14. Uredbe o pos

Na temelju članka 18. Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama (Narodne novine broj 158/03, 141/06, 38/09, 123/11 i 56/16), članka 14. Uredbe o pos Na temelju članka 18. Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama ("Narodne novine" broj 158/03, 141/06, 38/09, 123/11 i 56/16), članka 14. Uredbe o postupku davanja koncesije na pomorskom dobru (»Narodne

Више

REPUBLIKA HRVATSKA ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Ulica grada Vukovara 72/V Zagreb POZIV NA DOSTAVU PONUDA ZA PROVEDBU POSTUPKA JEDNOSTAVNE NABAVE ZA NABA

REPUBLIKA HRVATSKA ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Ulica grada Vukovara 72/V Zagreb POZIV NA DOSTAVU PONUDA ZA PROVEDBU POSTUPKA JEDNOSTAVNE NABAVE ZA NABA REPUBLIKA HRVATSKA ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Ulica grada Vukovara 72/V 10 000 Zagreb POZIV NA DOSTAVU PONUDA ZA PROVEDBU POSTUPKA JEDNOSTAVNE NABAVE ZA NABAVU ODRŽAVANJA FOTOKOPIRNIH STROJEVA KLASA: 406-01/19-05/09

Више

JAMSTVENI PROGRAM PLUS Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (u daljnjem tekstu: HAMAG-BICRO) u okviru ovog Jamstvenog progr

JAMSTVENI PROGRAM PLUS Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (u daljnjem tekstu: HAMAG-BICRO) u okviru ovog Jamstvenog progr JAMSTVENI PROGRAM PLUS Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (u daljnjem tekstu: HAMAG-BICRO) u okviru ovog Jamstvenog programa PLUS (u daljnjem tekstu: Program) izdaje za pokriće

Више

KLASA: /14-04/843 URBROJ: Zagreb, Na temelju članka 27. Zakona o poljoprivrednom zemljištu (Narodne novine broj 39/13 i

KLASA: /14-04/843 URBROJ: Zagreb, Na temelju članka 27. Zakona o poljoprivrednom zemljištu (Narodne novine broj 39/13 i KLASA: 320-01/14-04/843 URBROJ: 370-04-15-7 Zagreb, 28.09.2015. Na temelju članka 27. Zakona o poljoprivrednom zemljištu (Narodne novine broj 39/13 i 48/15) te Odluke Agencije za poljoprivredno zemljište

Више

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odje

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci:   Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odje Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: http://simap.ted.europa.eu Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odjeljak I: Javni naručitelj I.1) Naziv i adrese 1 (molimo

Више

UPI

UPI Iznos potrebnih trajnih obrtnih sredstava dokazuje se ugovorima o narudžbama, pismom namjere ili sličnim dokumentima za prodaju robe korištenjem tehnoloških normativa koji određuju vezanost sredstava u

Више

Na temelju članka 11. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (Narodne novine 29/2, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/169) i članka 37. Statuta Grada De

Na temelju članka 11. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (Narodne novine 29/2, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/169) i članka 37. Statuta Grada De Na temelju članka 11. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (Narodne novine 29/2, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/169) i članka 37. Statuta Grada Delnica (SN PGŽ 28/09, 41/09, 11/13, 20/13-pročišćeni

Више

Obrazac br.2 Poziv na dostavu ponude u postupku nabave bagatelne vrijednosti Psihijatrijska bolnica Rab Kampor 224 Klasa: /16-03/27 Ur.br: 2169-

Obrazac br.2 Poziv na dostavu ponude u postupku nabave bagatelne vrijednosti Psihijatrijska bolnica Rab Kampor 224 Klasa: /16-03/27 Ur.br: 2169- Obrazac br.2 Poziv na dostavu ponude u postupku nabave bagatelne vrijednosti Psihijatrijska bolnica Rab Kampor 224 Klasa: 333-01/16-03/27 Ur.br: 2169-30-02-16-02 Rab, 31.08.2016. PONUDITELJIMA Naručitelj

Више

Donošenje Odluke o sufinanciranju uklanjanja, zbrinjavanja azbestnih pokrova i postavljanja novog pokrova na objektima s područja grada Bjelovara

Donošenje Odluke o sufinanciranju uklanjanja, zbrinjavanja azbestnih pokrova i postavljanja novog pokrova na objektima s područja grada Bjelovara REPUBLIKA HRVATSKA BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA GRAD BJELOVAR GRADONAČELNIK KLASA: 402-07/17-01/13 URBROJ: 2103/01-01-18-3 Bjelovar, 02. ožujka 2018. GRADSKO VIJEĆE GRADA BJELOVARA PREDMET: Utvrđivanje

Више

14-NADOPUNA-Prijedlog Odluke o poništenju

14-NADOPUNA-Prijedlog Odluke o poništenju REPUBLIKA HRVATSKA REGIONE ISTRIANA Služba za javnu nabavu KLASA:406-01/13-01/01 URBROJ: 2163/1-02/1-14-11 Pula, 27. veljače 2014.g. ŽUPAN putem STRUČNE SLUŽBE SKUPŠTINE Pazin Dršćevka 3 PREDMET: Prijedlog

Више

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odje

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci:   Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odje Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: http://simap.ted.europa.eu Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odjeljak I: Javni naručitelj I.1) Naziv i adrese 1 (molimo

Више

REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO FINANCIJA POREZNA UPRAVA - SREDIŠNJI URED Zagreb, 04. travnja PREDMET: Što znači ulazak u EU OPĆENITO 1. Hoće li

REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO FINANCIJA POREZNA UPRAVA - SREDIŠNJI URED Zagreb, 04. travnja PREDMET: Što znači ulazak u EU OPĆENITO 1. Hoće li REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO FINANCIJA POREZNA UPRAVA - SREDIŠNJI URED Zagreb, 04. travnja 2013. PREDMET: Što znači ulazak u EU OPĆENITO 1. Hoće li se ulaskom u EU uvesti novi porezi? Jedna od zajedničkih

Више

Na temelju članka 18. Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama (»Narodne novine«broj 158/03, 141/06 i 38/09), članka 14. Uredbe o postupku davanja ko

Na temelju članka 18. Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama (»Narodne novine«broj 158/03, 141/06 i 38/09), članka 14. Uredbe o postupku davanja ko Na temelju članka 18. Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama (»Narodne novine«broj 158/03, 141/06 i 38/09), članka 14. Uredbe o postupku davanja koncesije na pomorskom dobru (»Narodne novine«broj 23/04,

Више

TEB-ov priručnik SUSTAV JAVNE NABAVE Sadržaj SADRŽAJ I. JAVNA NABAVA 1. ZAKONODAVNI I STRATEŠKI OKVIR U RH I EU 1-1 Zakoni Zakon o javnoj nabavi

TEB-ov priručnik SUSTAV JAVNE NABAVE Sadržaj SADRŽAJ I. JAVNA NABAVA 1. ZAKONODAVNI I STRATEŠKI OKVIR U RH I EU 1-1 Zakoni Zakon o javnoj nabavi SADRŽAJ I. JAVNA NABAVA 1. ZAKONODAVNI I STRATEŠKI OKVIR U RH I EU 1-1 Zakoni 1-1-1 Zakon o javnoj nabavi 1-1-2 Zakon o Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave 1-1-3 Zakon o elektroničkom

Више

PowerPoint prezentacija

PowerPoint prezentacija Gospodarenje građevnim otpadom Zagreb, 29. svibnja 2019. PRAVNI OKVIR Zakon o održivom gospodarenju otpadom (NN 94/13, 73/17, 14/19) Pravilnik o građevnom otpadu i otpadu koji sadrži azbest (NN 69/16)

Више

INFORMACIJE ZA RODITELJE - UPUTE I PRAVILA 1. OPĆE INFORMACIJE Ustanova Zoološki vrt grada Zagreba (dalje: Zoološki vrt) organizator je programa Divlj

INFORMACIJE ZA RODITELJE - UPUTE I PRAVILA 1. OPĆE INFORMACIJE Ustanova Zoološki vrt grada Zagreba (dalje: Zoološki vrt) organizator je programa Divlj INFORMACIJE ZA RODITELJE - UPUTE I PRAVILA 1. OPĆE INFORMACIJE Ustanova Zoološki vrt grada Zagreba (dalje: Zoološki vrt) organizator je programa Divlje ljeto u Zoo vrtu i poduzeo je i poduzima sve mjere

Више

REPUBLIKA HRVATSKA

REPUBLIKA HRVATSKA REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA 52 100 Pula, Sv. Teodora 2 tel: 222 359 fax: 222 564 Klasa: 023-01/06-01/22 Urbroj: 2163/1-04/11-06-01 Pula, 08. studeni 2006. godine Predsjedniku Poglavarstva Istarske

Више

Znanstveni skup Akademije pravnih znanosti Hrvatske Hrvatska u Europskoj uniji 5 godina poslije u suradnji s Pravnim fakultetom u Rijeci Rijeka, 25. i

Znanstveni skup Akademije pravnih znanosti Hrvatske Hrvatska u Europskoj uniji 5 godina poslije u suradnji s Pravnim fakultetom u Rijeci Rijeka, 25. i Znanstveni skup Akademije pravnih znanosti Hrvatske Hrvatska u Europskoj uniji 5 godina poslije u suradnji s Pravnim fakultetom u Rijeci Rijeka, 25. i 26. listopada 2018. Izazov usklađivanja materije gospodarskog

Више

Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA

Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA POSLOVE ZAŠTITE NA RADU (NN 112/14 i 84/15) I. OPĆE

Више

ISSN Službeno glasilo Grada Knina broj siječnja GODINA 1/ siječnja BROJ 1 S A D R Ž A J O D L U K A o određivanju sl

ISSN Službeno glasilo Grada Knina broj siječnja GODINA 1/ siječnja BROJ 1 S A D R Ž A J O D L U K A o određivanju sl ISSN 1849-4005 GODINA 1/16 25. siječnja 2016. BROJ 1 S A D R Ž A J O D L U K A o određivanju službenika za informiranje...2 GRADONAČELNIK KLASA: 119-01/16-01/1 URBROJ: 2182/10-02-16-1 Knin, 15. siječnja

Више

Uredba (EZ) br. 1006/2009 Europskog parlamenta i Vijeća od 16. rujna o izmjeni Uredbe (EZ) br. 808/2004 o statistici Zajednice o informacijskom

Uredba (EZ) br. 1006/2009 Europskog parlamenta i Vijeća od 16. rujna o izmjeni Uredbe (EZ) br. 808/2004 o statistici Zajednice o informacijskom 16/Sv. 2 Službeni list Europske unije 147 32009R1006 31.10.2009. SLUŽBENI LIST EUROPSKE UNIJE L 286/31 UREDBA (EZ) br. 1006/2009 EUROPSKOG PARLAMENTA I VIJEĆA od 16. rujna 2009. o izmjeni Uredbe (EZ) br.

Више

Na temelju clanka 15. stavak 2. Zakona o javnoj nabavi (NN broj 120/2016) i clanka 11. Statuta (procisceni tekst) Podi Sibenik d.o.o., Uprava drustva

Na temelju clanka 15. stavak 2. Zakona o javnoj nabavi (NN broj 120/2016) i clanka 11. Statuta (procisceni tekst) Podi Sibenik d.o.o., Uprava drustva Na temelju clanka 15. stavak 2. Zakona o javnoj nabavi (NN broj 120/2016) i clanka 11. Statuta (procisceni tekst) Podi Sibenik d.o.o., Uprava drustva Podi Sibenik d.o.o. dana 29. lipnja 2017. godine donosi

Више

Microsoft Word - Pravilnik o obliku i sadržaju obrasca dozvola za sportsko-rekreativni ribolov.doc

Microsoft Word - Pravilnik o obliku i sadržaju obrasca dozvola za sportsko-rekreativni ribolov.doc Na osnovu člana 25. Zakona o slatkovodnom ribarstvu ("Službene novine Federacije BiH", broj 64/04), federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva donosi PRAVILNIK O OBLIKU I SADRŽAJU OBRASCA

Више

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić PRAVILNIK O KONTROLI ENERGETSKOG CERTIFIKATA ZGRADE I IZVJEŠĆA O REDOVITOM PREGLEDU SUSTAVA GRIJANJA I SUSTAVA HLAĐENJA ILI KLIMATIZACIJE U ZGRADI (NN 73/15, 09.07.2015) 1/13 I. OPĆE ODREDBE... 4 Članak

Више

Vijeće Europske unije Bruxelles, 14. lipnja (OR. en) Međuinstitucijski predmet: 2018/0210(COD) 10297/19 PECHE 290 CADREFIN 281 CODEC 1232 NAPOME

Vijeće Europske unije Bruxelles, 14. lipnja (OR. en) Međuinstitucijski predmet: 2018/0210(COD) 10297/19 PECHE 290 CADREFIN 281 CODEC 1232 NAPOME Vijeće Europske unije Bruxelles, 14. lipnja 2019. (OR. en) Međuinstitucijski predmet: 2018/0210(COD) 10297/19 PECHE 290 CADREFIN 281 CODEC 1232 NAPOMENA Od: Za: Predmet: Predsjedništvo Vijeće Prijedlog

Више

IZMJENA POZIVA NA DOSTAVU PONUDE NABAVA RADOVA Soboslikarski radovi Evidencijski broj: N-22/2019 1

IZMJENA POZIVA NA DOSTAVU PONUDE NABAVA RADOVA Soboslikarski radovi Evidencijski broj: N-22/2019 1 IZMJENA POZIVA NA DOSTAVU PONUDE NABAVA RADOVA Soboslikarski radovi Evidencijski broj: N-22/2019 1 KLASA: 372-02/19-02/0002 URBROJ: 343-0602/01-19-010 Zagreb, 19. veljače 2019. godine OPĆI PODACI Naručitelj:

Више

TV - BADEL - memorandum 2014

TV - BADEL  - memorandum 2014 Badel 1862 d.d. vina, alkoholna i bezalkoholna pića Vlaška 116, P.P.26 10000 Zagreb, Hrvatska telefon: +385 1 4609 555 telefaks: +385 1 4640 106 www.badel1862.hr Zagreb, 17.03.2015. godine OBAVIJEST O

Више

U proračunu Europske unije za Hrvatsku je ukupno namijenjeno 3,568 milijardi Eura za prve dvije godine članstva

U proračunu Europske unije za Hrvatsku je ukupno namijenjeno 3,568 milijardi Eura za prve dvije godine članstva Copernicus Općenito o programu: Program Copernicus, koji je u prijašnjem programskom razdoblju bio poznat pod nazivom GMES (Globalni nadzor za zaštitu okoliša i sigurnost), europski je program namijenjen

Више

P1 PCM2

P1 PCM2 Europska unija Zajedno do fondova EU Stručno znanstveni skup PERSPEKTIVE RAZVOJA ŽUPANJSKE (HR) I ORAŠKE (BIH) POSAVINE Financijska sredstva Ministarstva i EU fondova raspoloživa Slavoniji i ovom kraju

Више

(Microsoft Word - Poziv na dostavu ponude CJEPIVO PROTIV \216UTE GROZNICE- ZA AMB 2016.)

(Microsoft Word - Poziv na dostavu ponude CJEPIVO PROTIV \216UTE GROZNICE- ZA AMB 2016.) Datum: 30.03.2016. Ur.broj: 71-3/50-1-16 Broj poziva: 50/16 P O Z I V N A D O S T A V U P O N U D E Poštovani, Hrvatski zavod za javno zdravstvo Vam upućuje Poziv na dostavu ponude za predmet nabave: CJEPIVO

Више

Na temelju članka 11. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (Narodne novine 29/2, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/169) i članka 37. Statuta Grada De

Na temelju članka 11. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (Narodne novine 29/2, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/169) i članka 37. Statuta Grada De Na temelju članka 11. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (Narodne novine 29/2, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/169) i članka 37. Statuta Grada Delnica (Službene novine Primorsko goranske županije

Више

21-Prijedlog izmj. i dop. Pravilnika Kabineta

21-Prijedlog izmj. i dop. Pravilnika Kabineta REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA Kabinet župana Pula, Flanatička 29, p.p. 198 tel.052/372-101, fax: 052/372-104 KLASA: 023-01/13-01/44 URBROJ: 2163/1-02/6-14-3 Pula, 23. siječnja 2014. ŽUPANU ISTARSKE

Више

R E P U B L I K A H R V A T S K A DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA Upravni odjel za turizam, pomorstvo,poduzetništvo i energetiku Klasa: /13-01/9

R E P U B L I K A H R V A T S K A DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA Upravni odjel za turizam, pomorstvo,poduzetništvo i energetiku Klasa: /13-01/9 R E P U B L I K A H R V A T S K A DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA Upravni odjel za turizam, pomorstvo,poduzetništvo i energetiku Klasa: 947-01/13-01/93 Urbroj: 2117/1-08-14-23 Dubrovnik, 20. lipnja 2014.

Више

% HRVATSKI SABOR KLASA: /19 01/07 URBROJ: Zagreb, 10. siječnja ZAST UPNlCAMA I ZASTUPNICIMA HRVATSKOGASABORA PREDSJEDNICAMA [ PRE

% HRVATSKI SABOR KLASA: /19 01/07 URBROJ: Zagreb, 10. siječnja ZAST UPNlCAMA I ZASTUPNICIMA HRVATSKOGASABORA PREDSJEDNICAMA [ PRE % HRVATSKI SABOR KLASA: 022-03/19 01/07 URBROJ: 65-19-02 Zagreb, 10. siječnja 2019. ZAST UPNlCAMA I ZASTUPNICIMA HRVATSKOGASABORA PREDSJEDNICAMA [ PREDSJEDNICIMA RADNIH TIJELA Na temelju članka 33. stavka

Више

Pregovaračko stajalište RH za poglalvje 13.

Pregovaračko stajalište RH za poglalvje 13. Vlada Republike Hrvatske Pregovaračko stajalište Republike Hrvatske za MeĎuvladinu konferenciju o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji za poglavlje 13. "Ribarstvo" Zagreb, 25. rujna 2008. MEĐUVLADINA

Више

Informativna obavijest vlasnicima o načinu uklanjanja špekulativnih količina šećera Nastavno na Uredbu o mjerama i naknadama za prekomjerne i špekulat

Informativna obavijest vlasnicima o načinu uklanjanja špekulativnih količina šećera Nastavno na Uredbu o mjerama i naknadama za prekomjerne i špekulat Informativna obavijest vlasnicima o načinu uklanjanja špekulativnih količina šećera Nastavno na Uredbu o mjerama i naknadama za prekomjerne i špekulativne zalihe poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda

Више

Na temelju članka 26. Zakona o koncesijama (»Narodne novine«, broj 143/12), članka 20. stavak 2. Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama (»Narodne n

Na temelju članka 26. Zakona o koncesijama (»Narodne novine«, broj 143/12), članka 20. stavak 2. Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama (»Narodne n Na temelju članka 26. Zakona o koncesijama (»Narodne novine«, broj 143/12), članka 20. stavak 2. Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama (»Narodne novine«broj 158/03, 141/06 i 38/09), Zapisnika o pregledu

Више

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odje

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci:   Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odje Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: http://simap.ted.europa.eu Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odjeljak I: Javni naručitelj I.1) Naziv i adrese 1 (molimo

Више

Na temelju članka 18. Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama (»Narodne novine«broj 158/03, 141/06 i 38/09), članka 14. Uredbe o postupku davanja ko

Na temelju članka 18. Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama (»Narodne novine«broj 158/03, 141/06 i 38/09), članka 14. Uredbe o postupku davanja ko Na temelju članka 18. Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama (»Narodne novine«broj 158/03, 141/06 i 38/09), članka 14. Uredbe o postupku davanja koncesije na pomorskom dobru (»Narodne novine«broj 23/04,

Више

12-Bankarske usluge - Prijedlog Odluke o odabiru

12-Bankarske usluge - Prijedlog Odluke o odabiru REPUBLICA DI CROAZIA REGIONE ISTRIANA Upravni odjel za proračun i financije KLASA: 406-01/14-01/09 URBROJ: 2163/1-07/1-14-14 Pula, 28. studeni 2014. putem STRUČNE SLUŽBE SKUPŠTINE Pazin Dršćevka 3 PREDMET:

Више

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić Pravilnik o tehničkom pregledu građevine (NN 46/18, 26.05.2018.) 1 8 MINISTARSTVO ZAŠTITE OKOLIŠA, PROSTORNOG UREĐENJA I GRADITELJSTVA... Error! Bookmark not defined. I. OPĆE ODREDBE... 3 Članak 1....

Више

Microsoft Word - Strateski plan Drzavnog zavoda za statistiku za razdoblje docx

Microsoft Word - Strateski plan Drzavnog zavoda za statistiku za razdoblje docx STRATEŠKI PLAN DRŽAVNOG ZAVODA ZA STATISTIKU ZA RAZDOBLJE 2016. 2018. Zagreb, 31. ožujka 2015. STRATEŠKI PLAN DRŽAVNOG ZAVODA ZA STATISTIKU za razdoblje 2016. 2018. Državni zavod za statistiku (u nastavku

Више

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU)

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020.

Више

Pojašnjenje kriterija odabira projekata

Pojašnjenje kriterija odabira projekata TIP OPERACIJE 1.1.3. POTPORA RAZVOJU MALIH POLJOPRIVREDNIH GOSPODARSTAVA POJAŠNJENJE KRITERIJA ODABIRA PROJEKATA KRITERIJI ODABIRA PROJEKTA TO 1.1.3. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava

Више

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA S L U Ž B E N I G L A S N I K SLUŽBENO GLASILO OPĆINE GRADAC GODINA XXVI Gradac, 24. travnja 2019. BROJ: 08/19 S A D R Ž A J 1. Odluka kojom se utvrđuje da nije potrebno provesti

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI R

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI R REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI RADA NADZORNIH ODBORA TRGOVAČKIH DRUŠTAVA U VLASNIŠTVU/SUVLASNIŠTVU

Више

This watermark does not appear in the registered version - Na osnovi članka 22 Statuta Brčko distrikta Bosne i Hercegovi

This watermark does not appear in the registered version -   Na osnovi članka 22 Statuta Brčko distrikta Bosne i Hercegovi Na osnovi članka 22 Statuta Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, Skupština Brčko distrikta Bosne i Hercegovine na 53. redovitoj sjednici održanoj 18. srpnja 2007. godine, usvaja ZAKON O POREZU NA NEKRETNINE

Више

Broj 6/

Broj 6/ Broj 6/2018 06.08.2018. SLUŽBENE NOVINE OPĆINE MEDULIN 1 Strana SADRŽAJ 1. Odluka o sufinanciranju djelatnosti dadilja...2 2. Odluka o usvajanju godišnjeg plana razvoja sustava civilne zaštite na području

Више

Ulaganje u budućnost Europska unija Sažetak Poziva na dostavu projektnih prijava POVEĆANJE GOSPODARSKE AKTIVNOSTI I KONKURENTNOSTI MALOG I SREDNJEG PO

Ulaganje u budućnost Europska unija Sažetak Poziva na dostavu projektnih prijava POVEĆANJE GOSPODARSKE AKTIVNOSTI I KONKURENTNOSTI MALOG I SREDNJEG PO Ulaganje u budućnost Europska unija Sažetak Poziva na dostavu projektnih prijava POVEĆANJE GOSPODARSKE AKTIVNOSTI I KONKURENTNOSTI MALOG I SREDNJEG PODUZETNIŠTVA 1. Cilj Poziva Povećanje gospodarske aktivnosti

Више

SVIM MEDIJIMA

SVIM MEDIJIMA 15. ožujka 2013. IZBORI ZA EUROPSKI PARLAMENT VODIČ KROZ REGISTAR I POPIS BIRAČA 1. Kako se ostvaruje biračko pravo?... 2 2. Što je registar birača?... 2 3. Što je popis birača?... 2 4. Tko ima biračko

Више

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: Obavijest o dodjeli ugovora Rezultati postupka n

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci:   Obavijest o dodjeli ugovora Rezultati postupka n Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: http://simap.ted.europa.eu Obavijest o dodjeli ugovora Rezultati postupka nabave Direktiva 2014/24/EU Odjeljak I: Javni naručitelj

Више

Dokumentacija o nabavi Priprema financijskog restrukturiranja Zračne luke Osijek d.o.o. s planom provedbe DRUŠTVO S OGRANIČENOM ODGOVORNOŠĆU ZA USLUGE

Dokumentacija o nabavi Priprema financijskog restrukturiranja Zračne luke Osijek d.o.o. s planom provedbe DRUŠTVO S OGRANIČENOM ODGOVORNOŠĆU ZA USLUGE DRUŠTVO S OGRANIČENOM ODGOVORNOŠĆU ZA USLUGE U ZRAČNOM PROMETU, OSIJEK, HRVATSKA OIB: 48188420009 MATIČNI (POREZNI) BROJ: 3361721 Adresa: Vukovarska 67, Klisa p.p. 47, 31000 OSIJEK Web.adress: www.osijek-airport.hr

Више

Vijeće Europske unije Bruxelles, 12. studenoga (OR. en) 14138/18 OJ CRP1 39 PRIVREMENI DNEVNI RED ODBOR STALNIH PREDSTAVNIKA (dio 1.) zgrada Jus

Vijeće Europske unije Bruxelles, 12. studenoga (OR. en) 14138/18 OJ CRP1 39 PRIVREMENI DNEVNI RED ODBOR STALNIH PREDSTAVNIKA (dio 1.) zgrada Jus Vijeće Europske unije Bruxelles, 12. studenoga 2018. (OR. en) 14138/18 OJ CRP1 39 PRIVREMENI DNEVNI RED ODBOR STALNIH PREDSTAVNIKA (dio 1.) zgrada Justus Lipsius, Bruxelles 14. i 16. studenoga 2018. (9.00,

Више

Na temelju čl. 6. st. 2. Zakona o zakupu i kupoprodaji poslovnog prostora (Narodne novine br. 125/11, 64/15 i 112/18) i čl. 6. Odluke o davanju u zaku

Na temelju čl. 6. st. 2. Zakona o zakupu i kupoprodaji poslovnog prostora (Narodne novine br. 125/11, 64/15 i 112/18) i čl. 6. Odluke o davanju u zaku Na temelju čl. 6. st. 2. Zakona o zakupu i kupoprodaji poslovnog prostora (Narodne novine br. 125/11, 64/15 i 112/18) i čl. 6. Odluke o davanju u zakup poslovnog prostora (Službene novine Grada Pule br.

Више