DRUŠTVO 16. kolovoza 2016., br. 651 Blagdan Velike Gospe u Biškupcu - str. 13. AKTUALNO Gradonačelnici Štefanić pljesak, predsjedniku Vijeća Prstecu z

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "DRUŠTVO 16. kolovoza 2016., br. 651 Blagdan Velike Gospe u Biškupcu - str. 13. AKTUALNO Gradonačelnici Štefanić pljesak, predsjedniku Vijeća Prstecu z"

Транскрипт

1 DRUŠTVO 16. kolovoza 2016., br. 651 Blagdan Velike Gospe u Biškupcu - str. 13. Gradonačelnici Štefanić pljesak, predsjedniku Vijeća Prstecu zvižduci - str lista u 3. izbornoj jedinici - str. 5. I dalje pada nezaposlenost - str. 8. Prijavite se za potpore u turizmu - str. 9. Za pet godina bit će nas u Hrvatskoj manje od 4 milijuna? - str. 9. Pratite nas i na Facebooku:

2 2. Godišnje nagrade Medalju Grada dobio je Miroslav Mikulčić za uspješno vođenje tokarskog obrta, doprinos kod zapošljavanja stanovnika s područja Grada Varaždinskih Toplica, nesebično sudjelovanje u humanitarnim aktivnostima i gradskim manifestacijama te slastičarnici Nympha za navršenih šezdeset godina uspješnog poslovanja obrta tijekom kojeg se, kako prepoznatljivim obiteljskim slastičarskim proizvodima, tako i korištenjem suvremenih promotivnih aktivnosti, doprinosilo stvaranju prepoznatljive slike Grada. Zatim Udruga žena Naši cajti za kreativno osmišljavanje i izradu izvornih topličkih suvenira, nesebičnu pomoć u provedbi manifestacija u organizaciji gradskih ustanova kao i za skrb oko očuvanja i promocije tradicionalnih vještina ručnih radova te naposljetku Branko Posavec za istaknuto sudjelovanje u svim aktivnostima Udruge branitelja Jalševec, humanitaran rad i dugogodišnji doprinos akcijama davanja krvi. Bernardi Cecelja nagrada za promociju i doprinos ugleda Varaždinskih Toplica Nagrada za doprinos ugledu i promociji Grada u zemlji i svijetu dobila je Bernarda Cecelja za sveobuhvatnu promociju Grada, širenje pozitivnog stava o Gradu uz ponosno isticanje topličkog građanstva na svim poslovnim putovanjima i susretima diljem Europe i svijeta. Ista nagrada dodijeljena je Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, Varaždinske Toplice za doprinos ugledu Grada suvremenim nastavljanjem tradicije najistaknutijeg centra medicinske rehabilitacije u Republici Hrvatskoj uz posebnu promociju Grada poticanjem medicinskog istraživačkog rada te uspjesima u sferi zdravstvenog turizma i gastronomije. Nagradu za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijeljena su Željku Matkunu za uspješno vođenje Športskog šahovskog kluba Mladost koje je u protekloj godini izborilo značajne sportske pobjede te za uloženi trud i entuzijazam u upravljanju tamburaškom sekcijom Kulturno-umjetničkog kluba Toplice te Goju Ryu Karate Do klubu Antun i Ivan Kukuljević za dugogodišnji uspješan rad koji je, u protekloj godini, rezultirao osvajanjem brojnih pobjeda na prvenstvima Hrvatske u katama i borbama.

3 3. Neprimjeren istup Prsteca na svečanoj sjednici U povodu Dana grada Varaždinskih Toplica u petak je u prostorima kinodvorane održana svečana sjednica Gradskog vijeća. Predsjednik Gradskog vijeća Franjo Prstec čestitajući Dan grada naglasio je bogatu prošlost Varaždinskih Toplica od Antike do danas. Za rad Gradskog vijeća rekao je da treba dosta truda da se dođe do zajedničkih zaključaka, a podsjetio je na činjenicu da je on treći predsjednik Vijeća u ovom mandatu. Potom je održao govor koji je daleko od načina prikladnog za svečanu sjednicu što je naišlo na negodovanje i prigovore gotovo svih prisutnih. Okupljenima se potom obratio župan Varaždinske županije Predrag Štromar ističući da su na sjeveru Hrvatske uglađeni i fini ljudi i da je ovo prvi puta, koliko on pamti, da nitko nije zapljeskao predsjedniku Vijeća na njegovom govoru. Bez obzira na govor, i sve izrečeno u njemu, zatražio je da se zaplješće Prstecu. U nastavku govora najavio je 80 milijuna kuna skorih ulaganja u spinalni centar, a pozvao je vlast na nacionalnoj razini da ukloni administrativne prepreke kako bi se krenulo s realizacijom projekta. Na kraju je pozvao sve da se zajednički radi u interesu građana. Gradonačelnici Štefanić pljesak, predsjedniku Vijeća Prstecu zvižduci U svom govoru gradonačelnica Varaždinskih Toplica, Goranka Štefanić nije uzvratila na prethodne neprimjerene riječi predsjednika Gradskog vijeća Prsteca već je pozvala sve odgovorne u Gradu da zajednički usmjere snaga prema radu za dobrobit Toplica jer su budućnost mladih, otvaranje novih radnih mjesta i realizacija projekata, koji donose gospodarski razvoj, pitanja koja su važnija od političkih prepucavanja i osobnih interesa. Za razliku od Prsteca, Štefanić je za ove riječi dobila znatno dulji aplauz nego što je uobičajeno u ovakvim protokolarnim prilikama. -Ne možete željeti dobro svome gradu umanjivanjem onoga što je dobro učinjeno. Ne možete tvrditi kako želite njegov napredak ako zatvarate oči pred ostvarenim, samo zašto što je to netko drugi učinio nastavila je Štefanić. Dodala je i da grad ima snage i volje da nastavi dalje u njegovom razvoju i da se nosi sa svim problemima koji stoje na tom putu. Zahvalila je svim građanima na njihovim prijedlozima i sugestijama koji su doprinjeli u radu gradske uprave.

4 Štromarova oštra reakcija na Prstecov ispad HDZ-a Andrej Plenković najavio novi, uljuđeni HDZ i ponudio Hrvatskoj novu političku platformu, dok današnji slučaj pokazuje upravo suprotno. Dobra stara poslovica kaže da vuk dlaku mijenja, ali čud nikada. Ako je ovo što smo vidjeli u Toplicama taj pompozno najavljeni novi HDZ, onda možemo sa sigurnošću reći da takav HDZ Hrvatskoj ne treba. Jer, nažalost, u ovih pola godine dovoljno smo se nagledali HDZ-ovih postupaka koji, nadam se, neće ostaviti dugoročne posljedice - istaknuo je Štromar. 4. Zamjenika predsjednika HNS-a i predsjednika ŽO Varaždinske županije Predraga Štromara reagirao je I priopćenjem nakon neprimjerenog ponašanja predsjednika Gradskog vijeća Grada Varaždinskih Toplica Franje Prsteca. -Svečana sjednica predstavničkog tijela jedinice lokalne samouprave trebala bi se provesti u svečanom tonu kao što i samo ime govori, ali nažalost u Varaždinskim Toplicama imali smo presedan i politički nekulturno ponašanje predsjednika vijeća, hdz-ovog Franje Prsteca, što su pokazali i svi prisutni jer nakon njegovog govora dvoranonom su se čuli žvižduci i negodovanja umjesto pljeska. Čudi me takav nastup Franje Prsteca jer je nedavno novi predsjednik

5 5. 17 lista u 3. izbornoj jedinici Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske jučer je objavilo zbirne liste i pravovaljane kandidacijske liste za izbor zastupnika u Hrvatski sabor. Među njima su i one u 3. izbornoj jedinici koja obuhvaća Varaždinsku, Međimursku i Krapinsko-zagorsku županiju, a njih je ukupno 17. Po osam je pojedinačnih stranačkih te koalicijskih lista te jedna neovisna. Za 14 saborskih mjesta glasove birača tražit će Autohtona - Hrvatska stranka prava kojoj je na prvom mjestu Boris Topolovec iz Novog Marofa, zatim koalicija stranaka Bandić Milan stranka rada i solidarnosti, Narodna stranka - reformisti, Novi val - stranka razvoja, Hrvatska seljačka stranka - Stjepan Radić i Blok umirovljenici zajedno s Radimirom Čačićem na prvom mjestu, potom koalicija Hrvatske stranke prava, Hrvatske čiste stranke prava, Akcije za bolju Hrvatsku i Obiteljske stranke s Josipom Marčunom iz Varaždinskih Toplica na broju jedan. U Sabor žele i kandidati s koalicijske liste Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević, Demokratskog saveza nacionalne obnove, Hrvatske kršćanske demokratske unije - dr. Marko Veselica, Ujedinjene stranke prava i Hrvatske demokratske stranke. Prvi na listi je Stjepan Ranogajec iz Mokrica. Zatim Most nezavisnih lista s Robertom Podolnjakom te koalicija stranaka Pametno i Za grad kojoj je prvi na listi Dario Carev. Samostalno na parlamentarne izbore izlaze Blokirani - Deblokirajmo Hrvatsku, a na prvom je mjestu Zdenko Beštek iz Remetinca. Prvi na

6 listi Braniteljsko domoljubne stranke Hrvatske je Damir Pavičić iz Varaždina, a na listi Hrvatske demokratske zajednice Žarko Tušek iz Krapine. U 3. izbornoj jedinici kandidirala se i Hrvatska stranka reda sa Stjepanom Pavlovićem iz Cestice, zatim Hrvatski laburisti - stranka rada s Tomislavom Končevskim iz Zaboka kao i Međimurski demokratski savez. Prvi na listi je Željko Pavlic iz Svete Marije. Jedina neovisna lista je ona Željka Knapića iz Pribislavca, dok su u koaliciji Nezavisna lista Stipe Petrina, Slobodna Hrvatska, Pokret Zajedno i Održivi razvoj 6. Hrvatske, a prvi je Ivan Bužanić iz Filipića. Zajedno su i Socijaldemokratska partija Hrvatske, Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati, Hrvatska seljačka stranka i Hrvatska stranka umirovljenika. Prvi na listi je Siniša Hajdaš Dončić. Zagorska stranka i Stranka umirovljenika imaju zajedničku listu na kojoj je prvi Miljenko Jerneić iz Zaboka, a 17. je lista Živog zida, Promijenimo Hrvatsku, Akcije mladih, Abecede demokracije, Hrvatske demokratske seljačke stranke i Međimurske stranke na kojoj je prva Vladimira Palfi iz Belice. Izbori su 11. rujna. Više listi nego na izborima u studenom prošle godine Državno izborno povjerenstvo (DIP) za prijevremene parlamentarne izbore koji će se održati 11. rujna zaprimilo je više listi nego u studenom prošle godine - informacije su iz Povjerenstva. Do subote u ponoć, kada je istekao rok za kandidiranje, Povjerenstvu je predano 177 listi, 11 više nego u studenom kada ih je bilo 166. Najviše je listi prijavljeno za 1. izbornu jedinicu, njih 19, a najmanje za devetu, svega dvanaest. Nakon što je u ponoć sa subote na nedjelju istekao rok za predaju listi DIP-u je krenuo rok od 48 sati da provjeri i objavi pravovaljane liste i kandidature, čime počinje službena izbora promidžba. DIP je konačne liste objavio na jučerašnjoj konferenciji. Novi, deveti saziv Hrvatskog sabora bira se u nedjelju, 11. rujna, bira se 151 zastupnik 140 u deset jedinica u Hrvatskoj, tri bira dijaspora, a osam pripadnici manjina u posebnoj, 12. jedinici koju čini cijela država.

7 Čačić prvi, Martinčević druga, Radelić peti 7. U petak su u Hrvatskom saboru čelnici stranaka koje čine koaliciju Za premijera, među njima i Narodna stranka - Reformisti, predali Državnom izbornom povjerenstvu kandidacijske liste za predstojeće parlamentarne izbore. Prilikom predaje lista uz predsjednika Narodne stranke REFORMISTI Radimira Čačića prisutni su bili i potpredsjednici Reformista Natalija Martinčević i Petar Baranović te saborska zastupnica i bivša predsjednica Laburista Nansi Tireli koja je pristupila koaliciji na poziv Radimira Čačića i kandidirat će se u 1. izbornoj jedinici. Što se tiče III. izborne jedinice prvi je na listi Radimir Čačić. Slijedi Natalija Martinčević dok je na trećem mjestu Sandra Herman iz Međimurske županije. Četvrti je Žarko Miholić iz Krapinsko-zagorske županije dok je na petom mjestu zamjenik varaždinskog gradonačelnika Vjeran Radelić. Dodajmo da je na sedmom mjestu Darko Hrenić, a predsjednik županijske organizacije Reformista, Tomislav Paljak, osmi. Marketing Telefon: +385(0) marketing@jutarnji-varazdinec.com

8 AKTUANO I dalje pada nezaposlenost u Hrvatskoj 8. Potkraj srpnja bilo je registrirano nezaposlenih osoba, što je 2402 osobe ili 1,1 posto manje u odnosu na lipanj, čime je šesti mjesec zaredom broj nezaposlenih na mjesečnoj razini pao, pokazuju u srijedu objavljeni podaci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) - donosi Poslovni.hr. U odnosu na srpanj prošle godine, broj nezaposlenih niži je za 15,9 posto, odnosno nezaposlenih je manje. Smanjenje broja nezaposlenih nastavlja se i u kolovozu, jer dnevni podaci s internet stranice HZZ-a pokazuju da je trenutačno nezaposleno osoba, a objavljena su slobodna radna mjesta. Ukupno su tijekom srpnja iz evidencije nezaposlenih izašle osobe, što je 16,9 posto manje nego u srpnju prošle godine.u zapošljavanju su predvodile Splitsko-dalmatinska (2117 osoba ili 14,6%), Grad Zagreb (1615 osoba ili 11,2%) te Osječko-baranjska županija (1545 ili 10,7%). Na Zavodu za zapošljavanje 238 slobodnih radnih mjesta U Varaždinskoj županiji, točnije na Zavodu za zapošljavanje u Varaždinu, trenutno je objavljeno 238 slobodnih radnih mjesta. U uslužna i ugostiteljskim zanimanjima ima, kao i uvijek, najviše slobodnih radnih mjesta, njih 45. Točno 35 slobodnih radnih mjesta odnosi se na građevinska i rudarska zanimanja, a 22 za zanimanje mehaničari, strojarski monteri, elektromonteri i obrađivači metala. Traži se i 20 vozača motornih vozila, pokretnih strojeva i brodske posade. Traži se i 19 stručnjaka iz područja informatike i tehničkih znanosti dok je 17 slobodnih radnih mjesta u proizvodnji i preradi hrane, tekstila, kože i drva. Trgovačka i ostala srodna zanimanja imaju potrebu za 16 novih radnika, a ista je potražnja i za zdravstvenim, prirodoslovnim i biotehničkim stručnjacima. Što se tiče uredskih i šalterskih službenika traži se njih 12. Jedno više slobodno radno mjesto raspisano je za zanimanja stručnjaci iz društvenog, humanističkog i umjetničkog područja. Što se tiče direktora, menadžera i čelnika trenutno u Varaždinskoj županiji nema potrebe za njima.

9 AKTUANO Za pet godina bit će nas u Hrvatskoj manje od 4 milijuna? 9. Demograf Stjepan Šterc tvrdi da je u Hrvatskoj godišnja depopulacija oko 70 tisuća osoba i ako se tako nastavi da bi nas već do moglo bit manje od četiri milijuna. Po njemu je i zabrinjavajuće to jer nitko od političara nije povukao nikakav potez po tom pitanju. Mišljenja je da će se negativni trendovi i dalje nastaviti s pojačanom negativnosti. Šterc je rekao kako je prošle godine Hrvatska po prirodnom padu izgubila oko osoba, a kroz iseljavanje oko osoba. Negativna je migracijska bilanca bila Prijavite se za potpore u turizmu Ministarstvo turizma objavilo je javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora s preko osoba, što ukupno potvrđuje depopulaciju na razini oko osoba, rekao je za HTV. Iako mjere izostaju Šterc tvrdi da se trend može preokrenuti. No, ako se negativni trendovi iseljavanja i prirodnog pada stanovništva iz nastave dalje, naglašava Šterc, Hrvatska će do godine izgubiti vjerojatno preko stanovnika. Već 2021., moglo bi nas u Hrvatskoj biti manje od četiri milijuna zaključio je Šterc. ciljem poticanja konkurentnosti hrvatskog turizma uz afirmaciju Hrvatske kao jedne od vodećih međunarodnih turističkih destinacija. Predmet sufinanciranja su plaže, centri za posjetitelje ili interpretacijski centri te javna cikloturistička infrastruktura, a kao prihvatljivi predlagatelji projekta mogu se prijaviti jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave. Ministarstvo sufinancira do 80% opravdanih/prihvatljivih troškova provedbe pojedinačnog projekta. Za ovaj program osigurano je do ,00 kn, a zahtjevi se zaprimaju se zaključno s datumom 15. rujna godine.

10 Sve više stanovnika Londona gleda kroz stakla nastala u Jalžabetu Sve je veća mogućnost da ako kupite neki od luksuznih stanova u elitnim dijelovima Londona da ćete, u trenutku uživanja u pogledu, gledati kroz stakla napravljena u Poduzetničkoj zoni u Jalžabetu. Tvrtka Press Glass, koja ima svoje pogone u toj zoni, iza sebe ima novi poslovni uspjeh, opremanje još jednog objekta u Londonu svojim staklima. Naime, prije nekoliko godina u londonskom Westminsteru zatvorena je zgrada lokalnog suda. Nakon toga zgrada je prešla temeljitu modernizaciju, Za zajednički nastup 50 posto sufinanciranja troškova Županijska komora Varaždin poziva na zajedničko predstavljanje na sajmu obnovljivih izvora energije Cro Eco Energy Expo 2016, koji će se održati od 23. do 25. rujna u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin. Ovo je specijalizirani sajam namijenjen izlagačima koji djeluju u području obnovljivih 10. a danas se pod nazivom Courthouse SW1 nalazi kompleks 129 luksuznih stanova, za čiju se izgradnju koristilo staklo iz Press Glassa - doznajemo u toj tvrtci. Nakon temeljite obnove, u objektu se osim luksuznih stanova nalaze i podzemno parkiralište, fitness centar i vrt. Uz očuvanje povijesnih elemenata arhitekture, projektanti su se odlučili i za korištenje velike količine staklenih površina. U realizaciju ovog projekta ukupno je utrošeno oko 2000 m² stakla proizvedenog u pogonima tvrtke u Poduzetničkoj zoni u Jalžabetu. izvora energije, stručnim posjetiteljima i širokoj publici. Svojim izlagačkoprogramskim sadržajem p r o m i č e energetski štedljivu tehnologiju i mogućnosti primjene sustava obnovljivih izvora energije u opremanju objekata. ŽK Varaždin financijski će poduprijeti zajednički nastup hrvatskih tvrtki na sajmu, u iznosu do 50% ukupnih troškova izlaganja. DNEVNE NOVOSTI IZ SJEVEROZAPADNE HRVATSKE

11 Rasla cijena dionice Varteksa 11. Crobex indeksi Zagrebačke burze prošloga su tjedna nastavili uspon pa su dosegnuli najviše razine u godinu dana, pri čemu su u fokusu investitora bile turističke dionice. No, i dionice tvrtke Varteks dobro su prošle. Najveća dobitnica među likvidnijim izdanjima bila je dionica Varteksa, sa skokom cijene za 23,4 posto, na 18,5 kuna. Znatnije dobitke ostvarile su i dionice Đure Đakovića, za 18,42 posto, na 54 kune, i Vupika, za 16,6 posto, na 34,99 kuna. S druge strane, najviše je pala cijena dionice Hidroelektre niskogradnje, za 11,65 posto, na 22 kune. Oštriji pad zabilježila je i dionica Tehnike, za 6,5 posto, na 360 kuna.najveći promet prošloga je tjedna ostvaren turističkim dionicama. Dionicom Valamar Rivijere ostvareno je 3,75 milijuna kuna, a cijena joj je ojačala 1,53 posto, na 27,16 kuna. Prošlog je tjedna redovni promet dionicama iznosio je 37 milijuna kuna, što je otprilike 4 milijuna više nego tjedan dana prije. Konačno vodovod za više dijelove Cerja Tužnog i Lukavca U punom jeku su radovi na gradnji vodovodne mreže u visokoj zoni dijela naselja Cerje Tužno, koji će osigurati opskrbu vodom za oko 40 vikendica i klijeti na području Tužanjskih Risnjaka te za još desetak vikend objekata na administrativnom području općine Vidovec. Gradi se metara vodovodne mreže, a vrijednost radova je više od kuna. Investitor su Ivkom vode d.o.o., a u postupku javne nabave posao je povjeren najpovoljnijem ponuđaču Aquatehnici d.o.o. iz Varaždina. Izgradnjom vodovoda napokon će se riješiti vodoopskrba visoke zone Cerja Tužnog i Lukavca, gdje dosad, zbog visine toga područja, nije uopće bilo lokalnih vodovoda pa su građani muku mučili s dovozom vode, a to je do izražaja najviše dolazilo u doba berbe. Iz Ivkom voda poručuju da će voda stizati s izvorišta Bistrica te da će se iz Lukavca dići u visoku zonu, gdje se nalaze klijeti. Završetak radova očekuje se prije berbe.

12 GRADOVI I OPĆINE Mladi podijelili iskustva i savjete 12. Želeći razmijeniti iskustvo u pripremi programa djelovanja za mlade kao i odnosu gradske uprave prema mladima kroz Savjet mladih, Lepoglavu su posjetili predstavnici Savjeta mladih Grada Virovitice, Čakovca i Koprivničko-križevačke županije u sklopu jedne od aktivnosti Festivala mladih Jailhouse koji se održava u Lepoglavi. - S drugim Savjetima mladih aktivno surađujemo kroz razne edukacije i konferencije pa je tako iz jedne takve konferencije nastala ideja da se nađemo u Lepoglavi i predstavimo što i kako mi kao Savjet mladih radimo. Ovakva razmjena iskustava uvijek pomažu kod dodatne motivacije i kod pripreme još boljih aktivnosti za mlade, a ne moramo niti skrivati ono dobro što radimo kao mladi za naše lokalne zajednice kazao je predsjednik Savjeta mladih Grada Lepoglave Mario Žuliček. Sastanak je iskorišten i za razmjenu iskustava prilikom izrade Gradskih programa za mlade kao temeljnih strateških dokumenata koji definiraju gradsku javnu politiku prema mladima, a razgovaralo se i oko pripreme nacionalne konferencije Savjeta mladih. Udruga za sport i rekreaciju Lepoglavska Ves pobjednik turnira S područja Lepoglavske Vesi u Domovinskom je ratu, braneći Hrvatsku, poginulo četiri njena žitelja Dragutin Naglaš, Dragutin Godinić, Josip Štefanec i Marijan Matišić. Njima u spomen petu godinu za redom igra se memorijalni malonogometni turnir - objavljeno je na portalu Lepoglava.net. Organiziraju ga udruga Branitelji Hrvatske Lepoglava, Mjesni odbor Lepoglavska Ves i Udruga za sport i rekreaciju Lepoglavska Ves, a i ove godine, pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja i Grada Lepoglave. Prije otvorenja turnira nazočnima se ispred ministar branitelja obratio brigadni general i pomoćnik ministra obrane Zdravko Jakop istaknuvši kako su 90-ih godina svi branitelji, kao i četvorica poginulih iz Lepoglavske Vesi, u rat krenuli kako bi danas svima bilo bolje. Na turniru koji je pozivnog karakter nastupilo je 10 momčadi. Pobjeda je pripala Udruzi za sport i rekreaciju Lepoglavska Ves, druga je bila Kaniža, a treće je mjesto osvojila Očura. Najbolji strijelac turnira je Jurica Maloić iz momčadi Kaniže,a najboljim je golmanom proglašen je Karlo Kralj iz pobjedničke momčadi.

13 DRUŠTVO Blagdan Velike Gospe u Biškupcu 13. Već uobičajeno blagdan Velike Gospe privukao je veliki broj Varaždinki i Varaždinaca, ali i vjernika iz varaždinske okolice, u Biškupec na središnje misno slavlje koje je predvodio prečasni Josip Golubić. Na misnom slavlju viđene su i osobe iz javnog i političkog života grada Varaždina. Na misi je bio varaždinski gradonačelnik Goran Habuš. Zatim pročelnik Upravnog odjela za komunal Mario Sambolec te Branka Matavulj pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika. Uz njih na misnom slavlju bio je i direktor Slobodne zone Enriko Parlaj. Nakon misnog slavlja uslijedio je nezaobilazni posjet mnogobrojnim ugostiteljskim objektima gdje su završili oni nešto stariji dok su mlađi obilazili štandove i zabavne sadržaje.

14 DRUŠTVO Završio Jailhouse festival 14. Završio je 7. Jailhouse festival u Lepoglavi, koji je trajao od 5. do 14. kolovoza. Posljednjeg vikenda, od četvrtka do nedjelje, trajao je Escape Room, tzv. bijeg iz sobe, koji je prvi put održan u Lepoglavi. O težini zagonetka dovoljno govori činjenica da je od 19 prijavljenih ekipa, samo jedna uspjela zaista izaći iz sobe. U četvrtak je također održano predavanje o Nikoli Tesli, vizionaru i geniju, na kojemu je Zoran Koritnik iz Udruge Nova Akropola iz Varaždina u dva sata izvrsno približio život i djelo slavnog znanstvenika, dodavši mnogo motivacije u svoj govor. Petak je bio rezerviran za turnir u nogometu, NUM Nogač 3 na 3 na kojemu je sudjelovalo 16 ekipa. Igralo se na principu 3+1 igrač, po skupinama i na ispadanje, a do samog kraja turnira borba za prva tri mjesta bila je žestoka. U susretu za treće mjesto igrali su RM Bednja te Mr. Mime Squad koji su glatko izborili pobjedu, u sastavu Alen Kostanjevec, Sebastijan Krajnc, Goran Malogorski te Dalibor Solina. Pravi derbi mogao se vidjeti i u finalu u kojemu je pobijedila ekipa Štefan (Ernest Malarić, Davor Presečki, Bojan Podgajski i Dejan Hmelina), a drugo mjesto osvojila je ekipa Prijatelji (Tomislav Jagić, Marko Maloić i Marko Loparić). Najbolji u zgodicima s centra bio je Leo Đurđević, a najbolji strijelac turnira Emanuel Andreić s 9 pogodaka. Sudjelovali su igrači iz svih krajeva Varaždinske i okolnih županija te su tribine do samog kraja bile popunjene. Subota je bila rezervirana za biciklijadu Po zagorskim bregima. Vozilo se Vilinskom špicom, a ukupno je sudjelovalo 40-ak biciklista svih dobnih skupina. Nakon bicikliranja, na Vudelju su sudionici predahnuli uz dobru hranu i piće. U večernjim satima krenuli su dugoočekivani koncerti. Atmosferu prije koncerta grupe Aerodrom zagrijali su bendovi Genova, Fajrunt (Dominik Sever) te Treća smjena s gostom Tomislavom Golubanom. Već na nastupu demo bendova, Gradski park u Lepoglavi bio je pun gotovo do kraja, a čekalo se samo jedno nastup Aerodroma. Dečki su krenuli od 23 sata i izveli 25 pjesama od kojih je većinu publika pjevala zajedno s njima, poput: Zamisli život. Tvoje lice, Divljakuša, Usne vrele višnje, 24

15 DRUŠTVO sata, Fratello, A šta da radim, Što si u kavu stavila i zadnja, Stavi pravu stvar. Budući da je publika bend zvala na bis, izveli su još četiri sjajne pjesme ( Slatka mala stvar, Lijepe žene prolaze, Stand by me i Fa fa la ). Nastupom su definitivno pokazali zbog čega su desetljećima na sceni te prepoznati kao legende domaće rock scene. Zadnjeg dana Jailhouse festivala održane su sportske igre na kojima se moglo boćati, igrati stolni tenis i golf. U večernjim satima Pamela Konjevod održala je putopisno predavanje opisavši svoje doživljaje u brojnim zemljama svijeta, ali i alternativne načine putovanja poput couch-surfinga. Zadnji događaj na festivalu bio je nastup stand-up komičara Vlatka Štampara koji je više od dva sata nasmijavao brojnu publiku. Podsjetimo, festival je organizirala Vindiland - nezaobilazno mjesto za najmlađe na Špancirfstu Dječji svijet smješten pod bedemom Staroga grada te pokraj Lančane kule i ove će godine razveseliti 15. Nezavisna udruga mladih te je u provedbi festivala pomagalo više od 40 volontera. Glavni pokrovitelj festivala bio je Grad Lepoglava, a partner TKIC uz podršku brojnih sponzora. Kroz 10 dana održane su zabavne, ali i kulturne, sportske i edukativne aktivnosti. Organizatori se zahvaljuju svima na dolasku te vas unaprijed pozivaju na iduće izdanje Jailhouse festivala. najmlađe posjetitelje brojnim kreativnim, zabavnim i sportskim sadržajima te im i ovaj Špancirfest učiniti nezaboravnim doživljajem! I ove godine varaždinski Stari grad pretvara se u Vindijinu Zemlju zdravlja s brojnim zabavnim sadržajima kao što su Bubble nogomet, bazeni s pedalinama i loptama, bungee trampolin dok se pored Lančane kule održavaju satovi capoeire, zumbe i standardnih plesova. Tu je još mnoštvo kreativnih i sportskih aktivnosti, kao što su crtaonica, stijena za penjanje, mali dvorac i trampolin za najmlađe. Svi sadržaji su potpuno besplatni te su pod stalnim nadzorom iskusnih animatora i voditelja. Vindiland je otvoren od ponedjeljka do petka od 10 do 14 i od 16 do 20 sati, a vikendom non-stop od 10 do 20 sati. Draga djeco, dođite, Vile i vilenjaci Zemlje zdravlja željno vas iščekuju - poziv je organizatora Špancirfesta.

16 DRUŠTVO Nevrijeme i tuča zahvatili Varaždin 16. Varaždin i okolicu grada oko zahvatilo je nevrijeme praćeno jakim vjetrom, kišom i tučom. U samo nekoliko minuta količina kiše bila je tolika da kanalizacijski sustav u zapadnim dijelovima grada nije mogao primiti toliku količinu vode. Tuča je padala desetak minuta, najjače oko 17,38 sati kada je padala tuča veličine lješnjaka. Je li i koliki štetu uzrokovala tuča više će se znati u slijedećih nekoliko do 24 sata. U ovom trenutku ne zna se je li nevrijeme pogodilo i druge dijelove županije. U varaždinskom Centru 112 oko sati još nije bilo službenih dojava o mogućim štetama izuzev dojave da je došlo do pada stabla u blizini mosta preko Drave. i na webu:

17 SPORT NK Varaždin bolji u Kupu od Podravine 17. Odigrano je preostalih osam susreta 2. kola županijskog Kupa. Favoriti su uglavnom pobjeđivali i prošli u slijedeće kolo koje je na rasporedu 07. rujna. Iznenađenje je ispadanje Zadrugara od Dinama iz Apatije. Nakon rezultata 0:0 u regularnom dijelu, Dinamo je prošao dalje boljim izvođenjem jedanaesteraca. Najjači susret 2. kola, utakmica koja bi mogla biti i finale, ona između Podravine i Varaždina, završila je 2:0 u korist gostiju. Bednja je s minimalnih 1:0 bila bolja od Obreša. Nedeljanec pak uvjerljiv protiv Mladosti (SP) 5:0. Susret između Dinama (B) i Budućnosti završio je pobjedom gostiju 3:0 dok se Novi Marof s lakoćom obračunao s Mladosti iz Varaždinskih Toplica 6:0. Jalžabet je pobijedio Mladost iz Varaždina 3:0, a Orač Radnički 4:1. Dan ranije svoj nastup u 3. kolu osigurali su Vinica, Plitvica iz Gojanca, Dubravka- Zagorac, Plitvica iz Selnika, Drava, Sloboda ŠN, Vindija i Varteks. 6. VzPong U Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin 27. i 28. kolovoza održat će se stolnoteniski turnir za amatere i profesionalce 6. VzPong, u svim dobnim kategorijama u muškoj i ženskoj konkurenciji. Prijave se primaju za neregistrirane igrače na amaterski@stolnitenis.com.hr, a za registrirane igrače na profesionalni@stolni-tenis.com. hr. U prijavi treba obavezno navesti ime i prezime te godište. Organizator turnira, STK Starr, osigurao je nagrade za sve sudionike i pobjednike. Kotizacija za turnir je 35 kuna, a svi sudionici dobivaju pizzu u bistrou Time Out. DNEVNE NOVOSTI IZ SJEVEROZAPADNE HRVATSKE

18 Vodič Varaždin HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE: Augusta Cesarca 1, blagajna otvorena dnevno i , nedjeljom samo na dan predstave jedan sat prije početka, GRADSKI MUZEJ VARAŽDIN: Stari grad - Strossmayerovo šetalište 1, palača Sermage - Trg Miljenka Stančića 3, palača Herzer - Franjevački trg 10, otvoreno: utorak - petak 9-17, subota i nedjelja 9-13, ponedjeljak i državni blagdani zatvoreno, Palače Sermage i Herzer, izložba Varaždin pod krunom Habsburgovaca, otvorena do MUZEJ ANĐELA: Kranjčevićeva 14, otvoreno: ponedjeljak - petak i 17-20, subota 10-14, GALERIJA ZLATI AJNGEL: Gajeva 15, otvoreno: utorak - petak 18-20, subota i nedjelja 10-12, ponedjeljak i praznik zatvoreno, GALERIJSKI CENTAR VARAŽDIN: Uska 7, otvoreno: 10-13, KERAMEIKON: Galerija K10, Kukuljevićeva 10, otvoreno: utorak, srijeda i petak 18-20, subota i nedjelja 10-12, za posjet nazvati na: 091/ GALERIJA RUKOTVORINA OREH: Zagrebačka 3, otvoreno: ponedjeljak, utorak, srijeda i petak , četvrtak i subota 9-13 GRADSKA KNJIŽNICA I ČITAONICA METEL OŽEGOVIĆ: 18. Odjel za odrasle (Trg slobode 8a), Odjel za djecu i Odjel za mlade i Odjel strane literature (Augusta Cesarca 10), Ogranak Banfica (Nikole Tesle 20) otvoreno: ponedjeljak i utorak 14-20, srijeda, četvrtak i petak , subota , KINO GALERIJA: Gajeva 1, CISOK: Kukuljevićeva 12, radno vrijeme: ponedjeljak - petak 8-16, prijave za aktivnosti: 042/ , cisokvarazdin@hzz.hr PUČKO OTVORENO UČILIŠTE: Hallerova aleja 1/II, telefon: 042/ , fax: 042/ , ravnateljica@ pou-vz.hr i tajnistvo@pou-vz.hr, web: TRG BANA JELAČIĆA Predizborni skup i predstavljanje kandidata Narodne koalicije, 18 sati LUDBREG GRADSKA KNJIŽNICA I ČITAONIOCA MLADEN KERSTNER: Trg Sv. Trojstva 19, otvoreno: ponedjeljak - petak , subota - ne radi, GALERIJA ZB ART: Petra Zrinskog 24, VARAŽDINSKE TOPLICE ZAVIČAJNI MUZEJ: Trg slobode 16, Stari grad, otvoreno: ponedjeljak, srijeda, četvrtak i petak , utorak 9-16, subota 9-13, nedjelja samo uz prethodnu najavu za grupe,

19 vodič 19. NOVI MAROF Vremenska Prognoza KULTURNI CENTAR IVAN RABUZIN: Antuna Mihanovića 3, radno vrijeme 7-15; radno vrijeme blagajne: ponedjeljak - petak 10-12, tri dana prije programa i na dan programa 17-19, GRADSKA KNJIŽNICA I ČITAONICA: Antuna Mihanovića 3, radno vrijeme: ponedjeljak i utorak 13-19, srijeda, četvrtak i petak 18-15, subota - ne radi, IVANEC GRADSKA KNJIŽNICA I ČITAONICA GUSTAV KRKLEC: Akademika Ladislava Šabana 3, otvoreno: ponedjeljak i četvrtak sati, utorak, srijeda i petak 7-15, subota - ne radi TRAKOŠĆAN DVORAC TRAKOŠĆAN: Radno vrijeme: 9 18, Vjetar: utorak, četvrtak, /24 C 17/26 C Vjetar: srijeda, /23 C petak, /28 C GORNJI KNEGINEC KINO: Cinestar - Lumini centar: Avantura, fantazija, obiteljski Pete i zmaj 17.00, 19.10, Krimi, triler Na pravoj strani Drama, horor, triler Opasnost iz dubine Akcija Odred otipisanih 17.30, 20.00, Obiteljski, zabavni Čarobna kupka doktora Proktora sink Horor Kad se svjetla ugase 17.50, Akcija, triler Jason Bourne 19.50, Komedija Istjerivači duhova 17.20, akcijski, ZF, avantura Zvjezdane staze: S one strane animacija, avantura Ledeno doba: Veliki udar IMPRESSUM Redakcija Nebojša Kalajdžija, glavni urednik Andreja Boršćak Maja Repić Siniša Kalajdžija Telefon: +385(0) info@jutarnji-varazdinec.com Web: MARKETING Telefon: +385(0) marketing@jutarnji-varazdinec.com IZDAVAČ Vox Media d.o.o., Koprivnička 7, Varaždin

U Varaždinu konferencija Fight & Win Kako se oduprijeti raku? Dubravka Šuica, voditeljice hrvatske EPP delegacije u Europskom parlamentu,

U Varaždinu konferencija Fight & Win Kako se oduprijeti raku? Dubravka Šuica, voditeljice hrvatske EPP delegacije u Europskom parlamentu, U Varaždinu konferencija Fight & Win Kako se oduprijeti raku? 16.11.2018. Dubravka Šuica, voditeljice hrvatske EPP delegacije u Europskom parlamentu, u Varaždinu je u petak, 16. studenog, organizirala

Више

Republika Hrvatska Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske KANDIDATURA STATISTIČKI PODACI 10. travnja AGENCIJA ZA PODRŠKU INFORMACIJSKIM

Republika Hrvatska Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske KANDIDATURA STATISTIČKI PODACI 10. travnja AGENCIJA ZA PODRŠKU INFORMACIJSKIM Republika Hrvatska Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske KANDIDATURA STATISTIČKI PODACI 10. travnja 2019. STATISTIKA KANDIDACIJSKIH LISTA Predane liste predanih prihvaćenih odbačenih/odbijenih

Више

Republika Hrvatska Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske KANDIDATURA STATISTIČKI PODACI 15. kolovoza AGENCIJA ZA PODRŠKU INFORMACIJSKI

Republika Hrvatska Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske KANDIDATURA STATISTIČKI PODACI 15. kolovoza AGENCIJA ZA PODRŠKU INFORMACIJSKI Republika Hrvatska Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske KANDIDATURA STATISTIČKI PODACI 15. kolovoza 2016. AGENCIJA ZA PODRŠKU INFORMACIJSKIM SUSTAVIMA I INFORMACIJSKIM TEHNOLOGIJAMA APIS IT,

Више

AKTUALNO Sjednica prekinuta prije nego je počela - str rujna 2014., br. 202 AKTUALNO Upitan projekt pomoćnika u nastavi? - str. 3. AKTUALNO No

AKTUALNO Sjednica prekinuta prije nego je počela - str rujna 2014., br. 202 AKTUALNO Upitan projekt pomoćnika u nastavi? - str. 3. AKTUALNO No Sjednica prekinuta prije nego je počela - str. 2. 25. rujna 2014., br. 202 Upitan projekt pomoćnika u nastavi? - str. 3. Novi planovi za obranu od poplava - str. 4. Košić u Uredu hrvatskih regija u Bruxellesu

Више

22. siječnja 2015., br. 280 AKTUALNO HPO podupire Varaždin - str. 2. AKTUALNO Čeka se imenovanje povjerenika - str. 3. AKTUALNO Krenulo zapošljavanje

22. siječnja 2015., br. 280 AKTUALNO HPO podupire Varaždin - str. 2. AKTUALNO Čeka se imenovanje povjerenika - str. 3. AKTUALNO Krenulo zapošljavanje 22. siječnja 2015., br. 280 AKTUALNO HPO podupire Varaždin - str. 2. AKTUALNO Čeka se imenovanje povjerenika - str. 3. AKTUALNO Krenulo zapošljavanje u Press Glasu - str. 3. DRUŠTVO Brojne proslave Vincekovog

Више

REPUBLIKA HRVATSKA OPĆINSKO IZBORNO POVJERENSTVO OPĆINE DAVOR KLASA: /13-01/5 URBROJ: 2178/ DAVOR, 3. svibnja Na temelju članka

REPUBLIKA HRVATSKA OPĆINSKO IZBORNO POVJERENSTVO OPĆINE DAVOR KLASA: /13-01/5 URBROJ: 2178/ DAVOR, 3. svibnja Na temelju članka KLASA: 013-01/13-01/5 URBROJ: 2178/17-01-13-01 Na temelju članka 22. st.1. Zakona o lokalnim izborima ("Narodne Novine", broj 144/12), Općinsko izborno povjerenstvo Općine DAVOR, odlučujući o prijedlogu

Више

LOKALNI IZBORI

LOKALNI IZBORI PRAVOVALJANA KANDIDATURA ZA IZBOR OPĆINSKOG NAČELNIKA OPĆINE HERCEGOVAC PRAVOVALJANA KANDIDACIJSKA LISTA ZA IZBOR ČLANICA/ČLANOVA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE HERCEGOVAC REPUBLIKA HRVATSKA OPĆINSKO IZBORNO

Више

Novi sportsko – turistički projekti: OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO),Mesna zajednica Sefkerin: TRODNEVNI PROGRAM ZA MANDALINU

Novi sportsko – turistički projekti: OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO),Mesna zajednica Sefkerin: TRODNEVNI PROGRAM ZA MANDALINU Novi sportsko turistički projekti: OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO) OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO) Opovo, 1. avgust 2019; Projekat Uređenja i opremanja parka za bicikliste u

Више

UPRAVNI ODJEL ZA DRUŠTVENE DJELATNOSTI KLASA: /15-01/197 URBROJ: 2198/1-04/ Zadar, 19. studenog godine ŽUPAN PREDMET: Prijedlog Odlu

UPRAVNI ODJEL ZA DRUŠTVENE DJELATNOSTI KLASA: /15-01/197 URBROJ: 2198/1-04/ Zadar, 19. studenog godine ŽUPAN PREDMET: Prijedlog Odlu UPRAVNI ODJEL ZA DRUŠTVENE DJELATNOSTI URBROJ: 2198/1-04/1-15-2 Zadar, 19. studenog 2015. godine PREDMET: Prijedlog Odluke ostali neraspoređeni programi u kulturi, ostali programi u sportu PRAVNI TEMELJ:

Више

6. svibnja 2015., br. 352 AKTUALNO 5,2 milijuna za Master plan integriranog prijevoza putnika - str. 2. AKTUALNO 70. obljetnica pobjede nad fašizmom -

6. svibnja 2015., br. 352 AKTUALNO 5,2 milijuna za Master plan integriranog prijevoza putnika - str. 2. AKTUALNO 70. obljetnica pobjede nad fašizmom - 6. svibnja 2015., br. 352 5,2 milijuna za Master plan integriranog prijevoza putnika - str. 2. 70. obljetnica pobjede nad fašizmom - str. 3. Brojne aktivnosti u 15. Europskom tjednu - str. 3. Država Varteksu

Више

4. lipnja

4. lipnja POŽEŠKO-SLAVONSKI S L U Ž B E N I GLASNIK Listi izlazi prema potrebi ISSN 1845-9013 S A D R Ž A J Stranice: AKTI ŽUPANIJSKOG IZBORNOG POVJERENSTVA 1. Odluka o objavi rezultata izbora za članove Županijske

Више

65. MEĐUNARODNI OMLADINSKI TURNIR KVARNERSKA RIVIJERA PROPOZICIJE Hrvatski nogometni klub RIJEKA, Rijeka organizator je 65. Međunarodnog omladinskog n

65. MEĐUNARODNI OMLADINSKI TURNIR KVARNERSKA RIVIJERA PROPOZICIJE Hrvatski nogometni klub RIJEKA, Rijeka organizator je 65. Međunarodnog omladinskog n 65. MEĐUNARODNI OMLADINSKI TURNIR KVARNERSKA RIVIJERA PROPOZICIJE Hrvatski nogometni klub RIJEKA, Rijeka organizator je 65. Međunarodnog omladinskog nogometnog turnira KVARNERSKA RIVIJERA 2017 Turnir počinje

Више

02

02 Program obilježavanja Europskog tjedna 2016. u Vukovarsko-srijemskoj županiji 08. 14. svibnja 2016. 08. svibnja (nedjelja) OTVORENJE ŠTANDOVA NACIONALNIH MANJINA VUKOVARSKO SRIJEMSKE ŽUPANIJE Vrijeme:

Више

14

14 3. OBRTNIČKE SPORTSKE IGRE Solaris, 20. - 23.05.2010. PROGRAM I PROPOZICIJE Poštovane kolegice i kolege, obrtnice i obrtnici Dobrodošli na Treće obrtničke sportske igre! Ponovo smo u Šibeniku, kao izvanrednom

Више

jut_vzd_ cdr

jut_vzd_ cdr DIGITALNI DNEVNI LIST, BESPLATNI PRIMJERAK 24. ožujka 2014., br. 86 AKTUALNO Ministar Vrdoljak u Varaždinskoj županiji - str. 2 DRUŠTVO Marin Kišić drugi na državnom iz informatike - str. 5 DRUŠTVO Dan

Више

REPUBLIKA HRVATSKA OPĆINSKO IZBORNO POVJERENSTVO OPĆINE VELIKO TRGOVIŠĆE KLASA: /13-01/82 URBROJ: 2197/ VELIKO TRGOVIŠĆE, 2. svibnja 201

REPUBLIKA HRVATSKA OPĆINSKO IZBORNO POVJERENSTVO OPĆINE VELIKO TRGOVIŠĆE KLASA: /13-01/82 URBROJ: 2197/ VELIKO TRGOVIŠĆE, 2. svibnja 201 URBROJ: 2197/05-01-22 izborno povjerenstvo Općine VELIKO TRGOVIŠĆE, odlučujući o prijedlogu predlagatelja AUTOHTONA - HRVATSKA SELJAČKA STRANKA - A - HSS, utvrdilo je i prihvatilo ZA IZBOR ČLANICA/ČLANOVA

Више

Microsoft Word Izvjesce Mandatnog povjerenstva.doc

Microsoft Word Izvjesce Mandatnog povjerenstva.doc Službeni glasnik Grada Osijeka br. 8. od 19. lipnja 2009. Temeljem članka 6. Poslovnika Gradskoga vijeća Grada Osijeka (Službeni glasnik Grada Osijeka br. 1A/05., 5/05. ispr., 8/05. i 2/09.) Gradsko vijeće

Више

Službeno glasilo Općine Sopje Godina Broj 3 Sopje, 01. srpnja S a d r ž a j: Rezultati izbora za članice / članove Općin

Službeno glasilo Općine Sopje Godina Broj 3 Sopje, 01. srpnja S a d r ž a j: Rezultati izbora za članice / članove Općin Službeno glasilo Općine Sopje Godina 2013. Broj 3 Sopje, 01. srpnja 2013. S a d r ž a j: 1. 2. 3. 4. 5. 6. Rezultati izbora za članice / članove Općinskog vijeća Općine Sopje Rezultati izbora za općinskog

Више

Bale: Izazovi održivosti partnerstava temeljenih na sudioničkom upravljanju

Bale: Izazovi održivosti partnerstava temeljenih na sudioničkom upravljanju #NAJAVLJENA KONFERENCIJA O JAVNO-CIVILNOM PARTNERSTVU I SUDIONIČKOM UPRAVLJANJU U KULTURI MI PLUS PROJEKTA# Konferencija o javno-civilnom partnerstvu i sudioničkom upravljanju u kulturi Izazovi održivosti

Више

P R I J E D L O G

P R I J E D L O G P R I J E D L O G ODLUKE O II. IZMJENAMA PROGRAMA JAVNIH POTREBA U KULTURI GRADA PRELOGA ZA GODINU PREDLAGATELJ: gradonačelnik PREDSTAVNICI PREDLAGATELJA ZADUŽENI ZA DAVANJE OBRAZLOŽENJA: Ljubomir Kolarek,

Више

REPUBLIKA HRVATSKA GRADSKO IZBORNO POVJERENSTVO GRADA KLANJCA KLASA: /13-02/03 URBROJ: 2135/01-02/13-21 KLANJEC, 3. svibnja Na temelju čla

REPUBLIKA HRVATSKA GRADSKO IZBORNO POVJERENSTVO GRADA KLANJCA KLASA: /13-02/03 URBROJ: 2135/01-02/13-21 KLANJEC, 3. svibnja Na temelju čla URBROJ: 2135/01-02/13-21 izborno povjerenstvo Grada KLANJCA, odlučujući o prijedlogu predlagatelja AUTOHTONA - HRVATSKA SELJAČKA STRANKA - A - HSS, ZAGORSKA STRANKA - ZS, utvrdilo je i prihvatilo ZA IZBOR

Више

REPUBLIKA HRVATSKA GRADSKO IZBORNO POVJERENSTVO GRADA VINKOVACA KLASA: /17-01/01 URBROJ: 2188/01-LI Vinkovci, 22. svibnja Na osnovi

REPUBLIKA HRVATSKA GRADSKO IZBORNO POVJERENSTVO GRADA VINKOVACA KLASA: /17-01/01 URBROJ: 2188/01-LI Vinkovci, 22. svibnja Na osnovi REPUBLIKA HRVATSKA GRADSKO IZBORNO POVJERENSTVO KLASA: 013-01/17-01/01 URBROJ: 2188/01-LI-17-25 Vinkovci, 22. svibnja 2017. Na osnovi članka 86. Zakona o lokalnim izborima ("Narodne novine", broj 144/12

Више

Načelnik Općine Cestica zahvalio Stričaku i Križaniću na projektu izgradnje nasipa vrijednom 26 milijuna kuna U sjedištu Vodnogospodarskog o

Načelnik Općine Cestica zahvalio Stričaku i Križaniću na projektu izgradnje nasipa vrijednom 26 milijuna kuna U sjedištu Vodnogospodarskog o Načelnik Općine Cestica zahvalio Stričaku i Križaniću na projektu izgradnje nasipa vrijednom 26 milijuna kuna 2.4.2019. U sjedištu Vodnogospodarskog odjela za Muru i gornju Dravu Hrvatskih voda u Varaždinu

Више

PROGRAM RADA

PROGRAM RADA Broj: 01-2014-62 Donji Miholjac, 15. travnja 2014. Temeljem utvrđenih CILJEVA MIHOLJAČKOG PODUZETNIČKOG CENTRA Lokalne razvojne agencije u 2014. g. 1. Kao relevantna agencija za pružanja konzultantskih

Више

jut_vzd_ cdr

jut_vzd_ cdr 30. i 31. svibnja i 1. lipnja 2014., br. 131 Zbog klizišta u Bednji proglašena elementarna - str. 2 Štrajkali na FOI-ju, GTF-u i Sveučilištu Sjever - str. 2 Dreven: Rezultati izbora pokazali da u HNS-u

Више

9. travnja 2015., br. 334 AKTUALNO Općina Trnovec Bartolovečki prva u županiji potpuno opremljena za primarnu selekciju otpada - str. 2. AKTUALNO Mađa

9. travnja 2015., br. 334 AKTUALNO Općina Trnovec Bartolovečki prva u županiji potpuno opremljena za primarnu selekciju otpada - str. 2. AKTUALNO Mađa 9. travnja 2015., br. 334 AKTUALNO Općina Trnovec Bartolovečki prva u županiji potpuno opremljena za primarnu selekciju otpada - str. 2. AKTUALNO Mađarska potpora kandidaturi Varaždina - str. 3. GRADOVI

Више

Microsoft PowerPoint - KZŽ_gospodarstvo_2018_2019

Microsoft PowerPoint - KZŽ_gospodarstvo_2018_2019 Gospodarstvo, poljoprivreda, promet i komunalna infrastruktura - realizirano u 2018. godini - 18. siječnja 2019. Izdvajanja po područjima: Gospodarstvo 31.301.430,00 kn Poljoprivreda 4.751.000,00 kn Promet

Више

OPERATIVNI PLAN ZA GODINU Strateški cilj Program Projekti/Aktivnosti Ciljna skupina Vremenski okvir Očekivani rezultati Akteri/ Partneri/ Suradn

OPERATIVNI PLAN ZA GODINU Strateški cilj Program Projekti/Aktivnosti Ciljna skupina Vremenski okvir Očekivani rezultati Akteri/ Partneri/ Suradn Strateški cilj Program Projekti/Aktivnosti Ciljna skupina Vremenski okvir Očekivani rezultati Akteri/ Partneri/ Suradnici Potrebni resursi Ljudski Materijalni Financijski Instrumenti promocije Mini marketing

Више

BROJ 713. pet, sub i ned, 11., 12. i 13. studenog AKTUALNO AKTUALNO Zimska služba u Varaždinu spremna - str. 2 Habijan: Ja sam protiv podjela AK

BROJ 713. pet, sub i ned, 11., 12. i 13. studenog AKTUALNO AKTUALNO Zimska služba u Varaždinu spremna - str. 2 Habijan: Ja sam protiv podjela AK BROJ 713. pet, sub i ned, 11., 12. i 13. studenog 2016. Zimska služba u Varaždinu spremna - str. 2 Habijan: Ja sam protiv podjela Evidentirana nezaposlenost u Varaždinskoj županiji i dalje u padu GRADOVI

Више

aktualno 17. kolovoza 2015., br. 410 Pismo gradonačelnika Habuša uoči početka Špancirfesta - str. 2. AKTUALNO Porast broja nezaposlenih - str. 3. AKTU

aktualno 17. kolovoza 2015., br. 410 Pismo gradonačelnika Habuša uoči početka Špancirfesta - str. 2. AKTUALNO Porast broja nezaposlenih - str. 3. AKTU aktualno 17. kolovoza 2015., br. 410 Pismo gradonačelnika Habuša uoči početka Špancirfesta - str. 2. AKTUALNO Porast broja nezaposlenih - str. 3. AKTUALNO Zašto smo vam teret?! - str. 3. DRUŠTVO Još jedan

Више

REZULTATI RADIONICE

REZULTATI RADIONICE 9. veljače 2019. 22 SUDIONIKA RADIONICE ZAKLJUČCI RADIONICE PETRINJA: ANALIZA STANJA I POTREBA U KULTURI KULTURA SVIMA Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda Sadržaj prezentacije

Више

REPUBLIKA HRVATSKA OPĆINSKO IZBORNO POVJERENSTVO OPĆINE BIZOVAC KLASA: /13-01/2 URBROJ: 2185/ BIZOVAC, 3. svibnja Na temelju člank

REPUBLIKA HRVATSKA OPĆINSKO IZBORNO POVJERENSTVO OPĆINE BIZOVAC KLASA: /13-01/2 URBROJ: 2185/ BIZOVAC, 3. svibnja Na temelju člank URBROJ: 2185/03-13-01 izborno povjerenstvo Općine BIZOVAC, odlučujući o prijedlogu predlagatelja TOMICA GLAVAŠ, ŽELJKO BAGARIĆ, NATAŠA ERIĆ, utvrdilo je i prihvatilo ZA IZBOR ČLANICA/ČLANOVA OPĆINSKOG

Више

Savjet mladih Općine Medulin mobitel: 099/ Medulin, 15.ožujka Na temelju članka 19., stavka 6. Zakona o sav

Savjet mladih Općine Medulin mobitel: 099/ Medulin, 15.ožujka Na temelju članka 19., stavka 6. Zakona o sav Savjet mladih Općine Medulin savjetmladihmedulin@gmail.com mobitel: 099/2531893 Medulin, 15.ožujka 2016. Na temelju članka 19., stavka 6. Zakona o savjetima mladih (Narodne novine 41/14) i članka 30. Odluke

Више

30. lipnja 2016., br. 629 AKTUALNO 9 milijuna kuna za obnovu dviju zgrada Sveučilišta Sjever - str. 2. AKTUALNO Radelić u čudu - drugi puta me isključ

30. lipnja 2016., br. 629 AKTUALNO 9 milijuna kuna za obnovu dviju zgrada Sveučilišta Sjever - str. 2. AKTUALNO Radelić u čudu - drugi puta me isključ 30. lipnja 2016., br. 629 9 milijuna kuna za obnovu dviju zgrada Sveučilišta Sjever - str. 2. Radelić u čudu - drugi puta me isključuju iz stranke - str. 5. Plenković jedini kandidat za šefa HDZ-a - str.

Више

RASPIS PM Zrinski 2019

RASPIS PM Zrinski 2019 RASPIS POLUMARATONA 21 km i UTRKE GRAĐANA 5 km DATUM ODRŽAVANJA: Nedjelja, 28.04.2019. / start utrke 10:00 h ORGANIZATOR: Atletski klub MEÐIMURJE Čakovec POKROVITELJI: Grad Čakovec, Međimurska županija

Више

Na temelju članka 31. stavka 2. Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama ( Narodne novine broj 86/12; 143/13; 65/17) i članka 27. Statuta

Na temelju članka 31. stavka 2. Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama ( Narodne novine broj 86/12; 143/13; 65/17) i članka 27. Statuta Na temelju članka 31. stavka 2. Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama ( Narodne novine broj 86/12; 143/13; 65/17) i članka 27. Statuta Grada Zlatara ( Službeni glasnik Krapinsko-zagorske

Више

P R I J E D L O G IZVJEŠĆA O IZVRŠENJU PROGRAMA JAVNIH POTREBA U KULTURI GRADA PRELOGA U GODINI PREDLAGATELJ: gradonačelnik PREDSTAVNICI PREDLAG

P R I J E D L O G IZVJEŠĆA O IZVRŠENJU PROGRAMA JAVNIH POTREBA U KULTURI GRADA PRELOGA U GODINI PREDLAGATELJ: gradonačelnik PREDSTAVNICI PREDLAG P R I J E D L O G IZVJEŠĆA O IZVRŠENJU PROGRAMA JAVNIH POTREBA U KULTURI GRADA PRELOGA U GODINI PREDLAGATELJ: gradonačelnik PREDSTAVNICI PREDLAGATELJA ZADUŽENI ZA DAVANJE OBRAZLOŽENJA: Ljubomir Kolarek,

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/ , tel, fax: 01/

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/ , tel, fax: 01/ HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/6265-237, tel, fax: 01/6265-236 e-mail: tajnik@nsvg.hr www.nsvg.hr Velika Gorica, 03.12.2018. Broj: 1/2018.

Више

Microsoft Word - Rjesenje-zbirno-općinsko vijeće

Microsoft Word - Rjesenje-zbirno-općinsko vijeće KLASA: 013-03/13-01/01 izborno povjerenstvo Op ine BOSILJEVO, odlu uju i o prijedlogu predlagatelja HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA - HDZ, utvrdilo je i prihvatilo ZA IZBOR ČLANICA/ČLANOVA OPĆINSKOG VIJEĆA

Више

REPUBLIKA HRVATSKA OPĆINSKO IZBORNO POVJERENSTVO OPĆINE MOLVE KLASA: /13-01/02 URBROJ: 2137/ MOLVE, 3. svibnja Na temelju ĉlanka 2

REPUBLIKA HRVATSKA OPĆINSKO IZBORNO POVJERENSTVO OPĆINE MOLVE KLASA: /13-01/02 URBROJ: 2137/ MOLVE, 3. svibnja Na temelju ĉlanka 2 URBROJ: 2137/17-13-42 izborno povjerenstvo Općine MOLVE, odluĉujući o prijedlogu predlagatelja AUTOHTONA-HRVATSKA STRANKA PRAVA - A - HSP, utvrdilo je i prihvatilo ZA IZBOR ČLANICA/ČLANOVA OPĆINSKOG VIJEĆA

Више

Sponzorstva_i_donacije_siječanj-lipanj 2016, ukupno.xls

Sponzorstva_i_donacije_siječanj-lipanj 2016, ukupno.xls OPĆINA KONAVLE OIB 24482197680 RKP 31938 DONACIJE I SPONZORSTVA od 01.01. do 30.06.2016. Obrazloženje: 3811 Tekuće u novcu 3812 Tekuće u naravi 3821 Kapitalne neprofitnim organizacijama U razdoblju siječanj

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Pregled projekata iz područja socijalnog uključivanja 3. DANI EU FONDOVA godine Ministarstvo socijalne politike i mladih Služba za pristupne i strukturne fondove Europske unije SADRŽAJ Provedeni projekti

Више

ŽUPAN1

ŽUPAN1 URBROJ: 599-13-86-12 izborno povjerenstvo, odlučujući o prijedlogu predlagatelja HRVATSKA NARODNA STRANKA - LIBERALNI DEMOKRATI - HNS, SAVEZ HRVATSKIH UMIROVLJENIKA I SENIORA - SHUS, HRVATSKA STRANKA ZELENIH

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/ , tel, fax: 01/

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/ , tel, fax: 01/ HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/6265-237, tel, fax: 01/6265-236 e-mail: tajnik@nsvg.hr www.nsvg.hr Velika Gorica, 11.02.2019. Broj: 10/2019.

Више

S t r a n i c a 3 7 «SLUŽBENI GLASNIK» 2/2012 GRADA BIOGRADA NA MORU GOD. XX. 28. veljače godine BROJ 2 Na temelju članka 5. stavka 1. točke 6.

S t r a n i c a 3 7 «SLUŽBENI GLASNIK» 2/2012 GRADA BIOGRADA NA MORU GOD. XX. 28. veljače godine BROJ 2 Na temelju članka 5. stavka 1. točke 6. S t r a n i c a 3 7 «SLUŽBENI GLASNIK» 2/2012 GRADA BIOGRADA NA MORU GOD. XX. 28. veljače 2012. godine BROJ 2 Na temelju članka 5. stavka 1. točke 6. i stavka 11. Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Више

23. listopada 2014., br. 221 CRNA KRONIKA Nevrijeme i poplave - str. 7. AKTUALNO Horvat iz HNS-a u reformiste - str. 2. AKTUALNO Očaj i nevjerica u no

23. listopada 2014., br. 221 CRNA KRONIKA Nevrijeme i poplave - str. 7. AKTUALNO Horvat iz HNS-a u reformiste - str. 2. AKTUALNO Očaj i nevjerica u no 23. listopada 2014., br. 221 CRNA KRONIKA Nevrijeme i poplave - str. 7. AKTUALNO Horvat iz HNS-a u reformiste - str. 2. AKTUALNO Očaj i nevjerica u novomarofskom Boru - str. 3. AKTUALNO Župan u Grazu -

Више

KONFERENCIJA O ENERGETSKI UČINKOVITOJ OBNOVI GRAĐEVINA PRIMJERI USPJEHA 20. i 21. ožujka, TERME TUHELJ BROJNI STRUČNJACI IZ RH I INOZEMSTVA PREDSTAVLJ

KONFERENCIJA O ENERGETSKI UČINKOVITOJ OBNOVI GRAĐEVINA PRIMJERI USPJEHA 20. i 21. ožujka, TERME TUHELJ BROJNI STRUČNJACI IZ RH I INOZEMSTVA PREDSTAVLJ 20. i 21. ožujka, TERME TUHELJ BROJNI STRUČNJACI IZ RH I INOZEMSTVA PREDSTAVLJAJU Prva godina provedbe energetski učinkovite obnove zgrada u RH iskustva i uspjesi iz prakse Fondovi EU puna primjena u energetski

Више

OPĆINA GENERALSKI STOL OPĆINSKO IZBORNO POVJERENSTVO ZA PROVEDBU IZBORA ZA ČLANOVE VIJEĆA MO Na temelju članka 9. Odluke o provedbi izbora za članove

OPĆINA GENERALSKI STOL OPĆINSKO IZBORNO POVJERENSTVO ZA PROVEDBU IZBORA ZA ČLANOVE VIJEĆA MO Na temelju članka 9. Odluke o provedbi izbora za članove BUKOVLJE Ukupno upisanih birača 274 Glasovalo birača 76 Važećih listića 74 Nevažećih 2 Utvrđuje se broj glasova koje su dobile kandidacijske liste i to: 1. HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA (HDZ) 53 2. HRVATSKA

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/ , tel, fax: 01/

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/ , tel, fax: 01/ HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/6265-237, tel, fax: 01/6265-236 e-mail: tajnik@nsvg.hr www.nsvg.hr Velika Gorica, 28.01.2019. Broj: 8/2019.

Више

C O M P R E S S P O R T T R I A T L O N MOŠĆENIČKA DRAGA Organizator: TRIATLON KLUB TRITON, RIJEKA Web:

C O M P R E S S P O R T T R I A T L O N MOŠĆENIČKA DRAGA Organizator: TRIATLON KLUB TRITON, RIJEKA   Web: C O M P R E S S P O R T T R I A T L O N MOŠĆENIČKA DRAGA 2018. Organizator: TRIATLON KLUB TRITON, RIJEKA E-mail: info@mdtriathlon.com Web: www.mdtriathlon.com Direktor utrke: BOJAN PROKOP, mob.: 091/9700-919

Више

jut_vzd_ cdr

jut_vzd_ cdr 25., 26. i 27. travnja 2014., br. 1 0 9 Karamarko: Kneginec i Jalžabet imaju zdrave gospodarske inicijative - str. 2 Jalžabet dobio vrhunski sportski centar - str. 3 Pusić: HNS je ozbiljan politički projekt

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation INFO DANI 2016 PROJEKTI MINISTARSTVA RADA I MIROVINSKOGA SUSTAVA U PODRUČJU DRUŠTVENOG PODUZETNIŠTVA ZAGREB, 17. svibnja 2016. SPECIFIČNI CILJ 9.v.1 Povećanje broja i održivosti društvenih poduzeća i njihovih

Више

DOBRO DOŠLI U HRVATSKI SABOR

DOBRO DOŠLI U HRVATSKI SABOR DOBRO DOŠLI U HRVATSKI SABOR 1 ŠTO JE HRVATSKI SABOR? Hrvatski sabor, naš parlament, najviše je predstavničko tijelo u Republici Hrvatskoj i nositelj zakonodavne vlasti. To je dom demokracije u koji građani

Више

Republika Hrvatska Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske IZBORI ZA ZASTUPNIKE U HRVATSKI SABOR KANDIDATURA - STATISTIČKI PODACI O ZASTUPLJEN

Republika Hrvatska Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske IZBORI ZA ZASTUPNIKE U HRVATSKI SABOR KANDIDATURA - STATISTIČKI PODACI O ZASTUPLJEN Republika Hrvatska Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske IZBORI ZA ZASTUPNIKE U HRVATSKI SABOR KANDIDATURA - STATISTIČKI PODACI O ZASTUPLJENOSTI KANDIDATKINJA I KANDIDATA NA KANDIDACIJSKIM LISTAMA

Више

PROPISNIK O KALENDARU NATJECANJA

PROPISNIK O KALENDARU NATJECANJA PRAVILNIK O KALENDARU NATJECANJA HRVATSKOG SPORTSKOG PLESNOG SAVEZA U Zagrebu 18.01.2018 godine. SADRŽAJ I. OPĆE ODREDBE... 2 II. UPIS SPORTSKIH PLESNIH NATJECANJA U KALENDAR NATJECANJA... 3 III. PRIJAVE

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/ , tel, fax: 01/

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/ , tel, fax: 01/ HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/6265-237, tel, fax: 01/6265-236 e-mail: tajnik@nsvg.hr OIB 12001227058 www.nsvg.hr MB 01303015 Velika

Више

Microsoft Word - odbijeni programi, kaz amaterizam 2016.rtf

Microsoft Word - odbijeni programi, kaz amaterizam 2016.rtf Republika Hrvatska Ministarstvo kulture Dramska umjetnost Pregled programa po podprogramskoj djelatnosti Godina od: 2016 Godina do: 2016 Programska djelatnost: Dramska umjetnost Županija: [Sve županije]

Више

PROPOZICIJE

PROPOZICIJE P R O P I S N I K PRVENSTVA ZAGREBA U ODBOJCI NA PIJESKU ZA 2019. GODINU Članak 1. Osnovne odredbe Prvenstvo Zagreba u odbojci na pijesku (u daljnjem tekstu: natjecanje) provodi se temeljem članka 61,

Више

Stričak u vojarni Puma na obilježavanju Dana Oružanih snaga RH I u varaždinskoj vojarni 7. gardijska brigada Puma u petak je Danom otvoreni

Stričak u vojarni Puma na obilježavanju Dana Oružanih snaga RH I u varaždinskoj vojarni 7. gardijska brigada Puma u petak je Danom otvoreni Stričak u vojarni Puma na obilježavanju Dana Oružanih snaga RH 24.5.2019. I u varaždinskoj vojarni 7. gardijska brigada Puma u petak je Danom otvorenih vrata obilježen Dan Hrvatske vojske i Dan Hrvatske

Више

Bassanese: Budimo što želimo - grad sretnih i zadovoljnih ljudi, grad jednakih mogućnosti za sve

Bassanese: Budimo što želimo - grad sretnih i zadovoljnih ljudi, grad jednakih mogućnosti za sve #FOTO: DAN GRADA UMAGA - URUČENE NAGRADE ZASLUŽNIM GRAĐANIMA, VESELICA UZ GUSTAFE# Umaški klinci iz dječjih vrtića Duga i Girotondo slaganjem kockica grada Umaga na pozornici umaške kino i kazališne dvorane,

Више

(Microsoft Word - 7\) Prijedlog programa javnih potreba u \232portu za 2019.doc)

(Microsoft Word - 7\) Prijedlog programa javnih potreba u \232portu za 2019.doc) Na temelju članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ( Narodne novine, broj 33/01, 60/01 vjerodostojno tumačenje, 129/05, 109/07, 125/08, 36/09, 150/11, 144/12, 19/13 - pročišćeni

Више

(Microsoft Word - 15\) PROGRAM JAVNIH POTREBA U SPORTU M\ \(2\).doc)

(Microsoft Word - 15\) PROGRAM JAVNIH POTREBA U SPORTU M\ \(2\).doc) Na temelju članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ( Narodne novine, broj 33/01, 60/01 vjerodostojno tumačenje, 129/05, 109/07, 125/08, 36/09, 36/09, 150/11, 144/12, 19/13 - pročišćeni

Више

16. studenoga 2015., br. 473 KULTURA Čitaju više od stotinu knjiga godišnje - str. 10. AKTUALNO Minuta šutnje i sirene u podne - str. 2. AKTUALNO Dan

16. studenoga 2015., br. 473 KULTURA Čitaju više od stotinu knjiga godišnje - str. 10. AKTUALNO Minuta šutnje i sirene u podne - str. 2. AKTUALNO Dan 16. studenoga 2015., br. 473 KULTURA Čitaju više od stotinu knjiga godišnje - str. 10. AKTUALNO Minuta šutnje i sirene u podne - str. 2. AKTUALNO Dan sjećanja na Vukovar - str. 2. AKTUALNO Predsjednica

Више

konferencija o energetskoj učinkovitosti 25. i 26. travnja, Terme Tuhelj buđenje graditeljstva Stručnjaci s područja energetske učinkovitosti predstav

konferencija o energetskoj učinkovitosti 25. i 26. travnja, Terme Tuhelj buđenje graditeljstva Stručnjaci s područja energetske učinkovitosti predstav konferencija o energetskoj učinkovitosti 25. i 26. travnja, Terme Tuhelj Stručnjaci s područja energetske učinkovitosti predstavljaju: Energetska učinkovitost - kako je zamišljena Planovi i projekti u

Више

Izvršni odbor HNS-a je temeljem članka 42. Statuta (32/12, 22/13) na prijedlog Natjecateljske komisije na sjednici održanoj donio, a na

Izvršni odbor HNS-a je temeljem članka 42. Statuta (32/12, 22/13) na prijedlog Natjecateljske komisije na sjednici održanoj donio, a na Izvršni odbor HNS-a je temeljem članka 42. Statuta (32/12, 22/13) na prijedlog Natjecateljske komisije na sjednici održanoj 05. 07. 2013. donio, a na sjednici održanoj 08. 08. 2013. izmijenio O D L U K

Више

Društvo Energetičara Belišće Izvješće o radu i aktivnosti u godini Uvod godine mađarski veletrgovac Gutmann podigao je usred hrastovih šum

Društvo Energetičara Belišće Izvješće o radu i aktivnosti u godini Uvod godine mađarski veletrgovac Gutmann podigao je usred hrastovih šum Društvo Energetičara Belišće Izvješće o radu i aktivnosti u 2015. godini Uvod 1884. godine mađarski veletrgovac Gutmann podigao je usred hrastovih šuma, na mjestu današnjeg Belišća pilanu, a uz nju i parni

Више

UPRAVNI ODJEL ZA DRUŠTVENE DJELATNOSTI

UPRAVNI ODJEL ZA DRUŠTVENE DJELATNOSTI UPRAVNI ODJEL ZA DRUŠTVENE DJELATNOSTI KLASA:612-05/10-01/09 URBROJ:2198/1-04/1-10-2 Zadar, 10. lipnja 2010. godine ŽUPAN PREDMET: Prijedlog Odluke o rasporedu sredstava s proračunske Pozicije 118 Ostali

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometno središte Velika Gorica tel. 01/ , tel, fax: 01/ nogometn

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometno središte Velika Gorica tel. 01/ , tel, fax: 01/ nogometn HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometno središte Velika Gorica tel. 01/6265-237, tel, fax: 01/6265-236 e-mail: nogometno.srediste.velika.gorica@zg.t-com.hr tajnik@nsvg.hr

Више

17. veljače 2016., br. 537 AKTUALNO Hrvatski proizvod iz Krapine kreće u osvajanje tržišta - str. 7. AKTUALNO Varaždinska županija u zlatnoj sredini -

17. veljače 2016., br. 537 AKTUALNO Hrvatski proizvod iz Krapine kreće u osvajanje tržišta - str. 7. AKTUALNO Varaždinska županija u zlatnoj sredini - 17. veljače 2016., br. 537 Hrvatski proizvod iz Krapine kreće u osvajanje tržišta - str. 7. Varaždinska županija u zlatnoj sredini - str. 2. Novi natječaj za Centar za mlade? - str. 4. Hrvatske vode: Stanje

Више

BILJEŠKE Bilješka br. 1 Ukupni prihodi za razdoblje siječanj-prosinac godine iznose ,22 kuna i za 1,22% su manji u odnosu na isto razd

BILJEŠKE Bilješka br. 1 Ukupni prihodi za razdoblje siječanj-prosinac godine iznose ,22 kuna i za 1,22% su manji u odnosu na isto razd BILJEŠKE Bilješka br. 1 Ukupni prihodi za razdoblje siječanj-prosinac 2017. godine iznose 17.621.292,22 kuna i za 1,22% su manji u odnosu na isto razdoblje 2016. godine. Ukupni rashodi iznose 17.754.783,61

Више

Stranica 1 od 1 SISAČKO MOSLAVAČKA ŽUPANIJA OPĆINA LIPOVLJANI 2017.g. DONACIJE BEZ NATJEČAJA R.B. UDRUGA PROGRAM/PROJEKT ODOBRENA SREDSTVA REALIZACIJA

Stranica 1 od 1 SISAČKO MOSLAVAČKA ŽUPANIJA OPĆINA LIPOVLJANI 2017.g. DONACIJE BEZ NATJEČAJA R.B. UDRUGA PROGRAM/PROJEKT ODOBRENA SREDSTVA REALIZACIJA Stranica 1 od 1 2017.g. DONACIJE BEZ NATJEČAJA R.B. UDRUGA PROGRAM/PROJEKT ODOBRENA SREDSTVA REALIZACIJA 1. RK LAURUS Škola rukometa za djevojčice i dječake/odluka 3.500,00 3.500,00 UKUPNO: 3.500,00 Stranica

Више

C O M P R E S S P O R T T R I A T L O N MOŠĆENIČKA DRAGA APSOLUTNO PRVENSTVO HRVATSKE U SPRINT TRIATLONU I PARATRIATLONU Organizator: We

C O M P R E S S P O R T T R I A T L O N MOŠĆENIČKA DRAGA APSOLUTNO PRVENSTVO HRVATSKE U SPRINT TRIATLONU I PARATRIATLONU Organizator:   We C O M P R E S S P O R T T R I A T L O N MOŠĆENIČKA DRAGA 2019. APSOLUTNO PRVENSTVO HRVATSKE U SPRINT TRIATLONU I PARATRIATLONU Organizator: E-mail: Web: TRIATLON KLUB TRITON, RIJEKA info@mdtriathlon.com

Више

Bioteka udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti Kamenarka 28H, Zagreb 091/ , OIB: , IBAN: HR6723

Bioteka udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti Kamenarka 28H, Zagreb 091/ , OIB: , IBAN: HR6723 Bioteka udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti Kamenarka 28H, 10 001 Zagreb 091/2503-903, @bioteka.hr OIB: 55178657512, IBAN: HR6723400091110426699 Operativni plan djelovanja za 2016. godinu

Више

VLADA: Uljanik grupi izdano 7,5 mlrd kuna jamstava, aktivno 4,29 mlrd

VLADA: Uljanik grupi izdano 7,5 mlrd kuna jamstava, aktivno 4,29 mlrd #MINISTARSTVO FINANCIJA ĆE PROVESTI OVRHU NAD BRODOVIMA, SVE UGOVORE PROVJERAVA DORH# Ministar financija Zdravko Marić u srijedu je na sjednici Vlade kazao da je od 2010. do rujna 2018. ukupno Uljanik

Више

PRIJEDLOG Na temelju članka 76. Zakona o sportu («Narodne novine» broj 71/06, 150/08, 124/10, 124/11, 86/12, 94/13 i 85/15, 19/16) i članka 28. točka 8. Statuta Sisačko moslavačke županije («Službeni glasnik

Више

UPOZORENJE UDRUGA Sustav zaštite potrošača pred kolapsom Autor: Z. Korda Zadnja izmjena :21 Izvor: T portal Zbog smanjivanja sredstava za

UPOZORENJE UDRUGA Sustav zaštite potrošača pred kolapsom Autor: Z. Korda Zadnja izmjena :21 Izvor: T portal Zbog smanjivanja sredstava za UPOZORENJE UDRUGA Sustav zaštite potrošača pred kolapsom Autor: Z. Korda Zadnja izmjena 09.12.2010 18:21 Izvor: T portal Zbog smanjivanja sredstava za zaštitu potrošača i neadekvatne promjene pravnih akata,

Више

ISSN SLUŽBENO GLASILO VARAŽDINSKE ŽUPANIJE I GRADOVA: IVANEC, LEPOGLAVA, LUDBREG, NOVI MAROF I VARAŽDINSKE TOPLICE, TE OPĆINA: BEDNJA, BERET

ISSN SLUŽBENO GLASILO VARAŽDINSKE ŽUPANIJE I GRADOVA: IVANEC, LEPOGLAVA, LUDBREG, NOVI MAROF I VARAŽDINSKE TOPLICE, TE OPĆINA: BEDNJA, BERET ISSN 1334-3785 SLUŽBENO GLASILO VARAŽDINSKE ŽUPANIJE I GRADOVA: IVANEC, LEPOGLAVA, LUDBREG, NOVI MAROF I VARAŽDINSKE TOPLICE, TE OPĆINA: BEDNJA, BERETINEC, BREZNICA, BREZNIČKI HUM, CESTICA, DONJA VOĆA,

Више

jut_vzd_ cdr

jut_vzd_ cdr DIGITALNI DNEVNI LIST, BESPLATNI PRIMJERAK 21., 22. i 23. veljače 2014., br. 65 AKTUALNO Martinčević i Koračević isključeni iz HNS-a - str. 2 AKTUALNO HDZ Varaždinske županije proslavio 24. obljetnicu

Више

VARAŽDIN mreža kreativnih gradova Varaždin, 20. lipnja 2018.

VARAŽDIN mreža kreativnih gradova Varaždin, 20. lipnja 2018. VARAŽDIN mreža kreativnih gradova Varaždin, 20. lipnja 2018. prošlost & povijest prvi puta se spominje 1181. - Garestin status kraljevskog grada 1209. godine od 1767. do 1776. bio glavni grad

Више

3. MEMORIJAL MARIJE TOPIĆ subota, 14. svibnja godine PROPOZICIJE Memorijala Marije Topić 1. Sudionici Memorijala mogu biti članovi udruga osoba

3. MEMORIJAL MARIJE TOPIĆ subota, 14. svibnja godine PROPOZICIJE Memorijala Marije Topić 1. Sudionici Memorijala mogu biti članovi udruga osoba 3. MEMORIJAL MARIJE TOPIĆ subota, 14. svibnja 2016. godine PROPOZICIJE Memorijala Marije Topić 1. Sudionici Memorijala mogu biti članovi udruga osoba s invaliditetom s područja Republike Hrvatske, a koje

Више

REPUBLIKA HRVATSKA OPĆINSKO IZBORNO POVJERENSTVO OPĆINE DRAGALIĆ KLASA: /13-01/05 URBROJ: 2178/ DRAGALIĆ, 3. svibnja Na temelju čla

REPUBLIKA HRVATSKA OPĆINSKO IZBORNO POVJERENSTVO OPĆINE DRAGALIĆ KLASA: /13-01/05 URBROJ: 2178/ DRAGALIĆ, 3. svibnja Na temelju čla URBROJ: 2178/27-13-1 izborno povjerenstvo Općine DRAGALIĆ, odlučujući o prijedlogu predlagatelja HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA - HDZ, utvrdilo je i prihvatilo ZA IZBOR ČLANICA/ČLANOVA OPĆINSKOG VIJEĆA

Више

Prosvjed policijskih službenika PROSVJED POLICIJSKIH SLUŽBENIKA Objavljeno 9. studenoga

Prosvjed policijskih službenika   PROSVJED POLICIJSKIH SLUŽBENIKA Objavljeno 9. studenoga PROSVJED POLICIJSKIH SLUŽBENIKA Objavljeno 9. studenoga 2012. PROSVJED POLICIJE PRED VLADOM: HOĆE NAM I GAĆE SKINUTI?! Policijski službenici iz čitave Hrvatske održali su prosvjed u Zagrebu. Demonstracije

Више

OSNOVNA ŠKOLA DORE PEJAČEVIĆ

OSNOVNA ŠKOLA DORE PEJAČEVIĆ 3.2.Godišnji kalendar rada 2016./2017. Mjesec Broj dana Radni Nastavni Blagdani i neradni dani Dan škole, grada, općine, župe, školske priredbe... I. od 5. IX. do 23. XII. 2016. god. UKUPNO I. IX. 20 19

Више

REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO DALMATINSKA ŽUPANIJA GRAD TROGIR GRADONAČELNIK Temeljem članaka 2. i 48. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (Narod

REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO DALMATINSKA ŽUPANIJA GRAD TROGIR GRADONAČELNIK Temeljem članaka 2. i 48. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (Narod REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO DALMATINSKA ŽUPANIJA GRAD TROGIR GRADONAČELNIK Temeljem članaka 2. i 48. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (Narodne novine br. 10/97, 107/07 i 94/13), članaka 1. i

Више

P R I J E D L O G

P R I J E D L O G P R I J E D L O G PROGRAMA JAVNIH POTREBA U KULTURI GRADA PRELOGA U 2017. GODINI PREDLAGATELJ: gradonačelnik PREDSTAVNICI PREDLAGATELJA ZADUŽENI ZA DAVANJE OBRAZLOŽENJA: Ljubomir Kolarek, dr.vet.med, gradonačelnik

Више

(Microsoft Word - SLU\216BENI GLASNIK br. 11)

(Microsoft Word - SLU\216BENI GLASNIK br. 11) Službeni glasnik SLUŽBENO GLASILO OPĆINE NOVA BUKOVICA VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA GODINA: XVI NOVA BUKOVICA, 06. studeni 2009. BROJ: 11 S A D R Ž A J AKT STRANICA AKTI OPĆINSKOG VIJEĆA 109. Odluka

Више

Temeljem odredbi Ċlanka 16. Zakona o proraĊunu (“Narodne novine RH” broj: 92/94 i Ċlana ka 16 i Statuta Grada Omiša ( “Službeni glasnik Grada Omiša”

Temeljem odredbi Ċlanka 16. Zakona o proraĊunu (“Narodne novine RH” broj: 92/94 i Ċlana ka 16 i  Statuta Grada Omiša ( “Službeni glasnik Grada Omiša” Temeljem odredbi čl. 14. Zakona o proračunu (NN RH 87/08 i 136/12) i temeljem odredbi članka 30. Statuta Grada Omiša (Službeni glasnik Grada Omiša 4/09, 9/10, 2/13 i 10/13), Gradsko vijeće Grada Omiša

Више

ŽUPANIJA SPLITSKO DALMATINSKA službeno glasilo Grada MAKARSKE Godišnja pretplata 400,00 kuna doznačuje se na Žiro račun broj: HPB

ŽUPANIJA SPLITSKO DALMATINSKA službeno glasilo Grada MAKARSKE Godišnja pretplata 400,00 kuna doznačuje se na Žiro račun broj: HPB ŽUPANIJA SPLITSKO DALMATINSKA službeno glasilo Grada MAKARSKE Godišnja pretplata 400,00 kuna doznačuje se na Žiro račun broj: 2390001-1824900000 - HPB d.d. Zagreb GODINA XXIV Broj 11 Makarska, 21. lipnja

Више

Na temelju članaka 2., 48. i 49. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju ( Narodne novine, broj 10/97, 107/07. i 94/13) i članka 18. Statuta Grada

Na temelju članaka 2., 48. i 49. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju ( Narodne novine, broj 10/97, 107/07. i 94/13) i članka 18. Statuta Grada Na temelju članaka 2., 48. i 49. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju ( Narodne novine, broj 10/97, 107/07. i 94/13) i članka 18. Statuta Grada Križevaca ( Službeni vjesnik Grada Križevaca, broj

Више

- VELIKA TRNOVITICA - Strategija razvoja

- VELIKA TRNOVITICA - Strategija razvoja Strategija razvoja Općine Velika Trnovitica za razdoblje 2019. 2027. Akcijski plan za provođenje projekata Strategije razvoja Općine Velika Trnovitica u 2019. godini FINAL DRAFT ver 1.0 Velika Trnovitica,

Више

Plan razv programa2016.RTF

Plan razv programa2016.RTF PRILOG BR Str. IZVRŠENJE PLANA RAZVOJNIH PROGRAMA GRADA KRKA ZA RAZDOBLJE..-.6.6. III. RAZVOJNI PROGRAMI Izvorni plan 6-6.6 Tekući plan 6 UKUPNO RASHODI I IZDACI 8.89.7..76,..Razvoj zelenog gospodarstva..

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/ , tel, fax: 01/

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/ , tel, fax: 01/ HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/6265-237, tel, fax: 01/6265-236 e-mail: tajnik@nsvg.hr OIB 12001227058 www.nsvg.hr MB 01303015 Velika

Више

Na temelju članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ( N.N br. 33/01, 60/01, 129/05, 109/07, 125/08,36/09, 150/11, 144/12 i 19

Na temelju članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ( N.N br. 33/01, 60/01, 129/05, 109/07, 125/08,36/09, 150/11, 144/12 i 19 Na temelju članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ( N.N br. 33/01, 60/01, 129/05, 109/07, 125/08,36/09, 150/11, 144/12 i 19/13) i članka 32. Statuta općine Oprisavci ( Službeni

Више

FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ O FINANCIRANJU IZBORNE PROMIDŽBE (FIN-IZVJ) u razdoblju od _ do _ Datum održavanja izbora redovni

FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ O FINANCIRANJU IZBORNE PROMIDŽBE (FIN-IZVJ) u razdoblju od _ do _ Datum održavanja izbora redovni FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ O FINANCIRANJU IZBORNE PROMIDŽBE (FIN-IZVJ) u razdoblju od _17.04.2013 do _14.06.2013 Datum održavanja izbora 19.05.2013 redovni prijevremeni dopunski (odabrati ponuñeno) Vrsta izbora:

Више

HRVATSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA INFORMACIJA O STATISTIČKIM POKAZATELJIMA TURISTIČKOG PROMETA - ožujak

HRVATSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA INFORMACIJA O STATISTIČKIM POKAZATELJIMA TURISTIČKOG PROMETA - ožujak HRVATSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA INFORMACIJA O STATISTIČKIM POKAZATELJIMA TURISTIČKOG PROMETA - ožujak 2019. - Sadržaj: Ožujak 2019... 2 Ukupni pokazatelji... 2 Rezultati prema vrstama smještajnih kapaciteta/objekata...

Више