21. jul godine Socijalno-ekonomski savet u septembru o minimalnoj ceni rada - Poslodavci predlažu povećanje neoporezivog dela zarade U septembru

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "21. jul godine Socijalno-ekonomski savet u septembru o minimalnoj ceni rada - Poslodavci predlažu povećanje neoporezivog dela zarade U septembru"

Транскрипт

1 21. jul godine Socijalno-ekonomski savet u septembru o minimalnoj ceni rada - Poslodavci predlažu povećanje neoporezivog dela zarade U septembru će se u okviru Socijalno-ekonomskog saveta Republike Srbije razmatrati visina minimalne cene rada, a sastanci i pregovori sa sindikatima počinju tokom avgusta. Kako navode iz Unije poslodavaca Srbije, prošle godine su stavovi predstavnika Saveta oko minimalne cene rada bili prilično suprotstavljeni. - Poslodavci se nisu složili da se minimalna cena rada za narednu godinu sa tadašnjih 121 dinar poveća iznad 125 dinara, jer se nisu stekli uslovi, dok su sindikati imali drugačiji stav i njihov zahtev je bio da minimalna zarada za narednu godinu bude 143,5 dinara. Kako dogovor nije postignut, predstavnici Vlade Republike Srbije doneli su odluku da visina "minimalca" bude 130 dinara, uz prihvatanje inicijative da se u narednom periodu razmatra o smanjenju određenih troškova poslovanja poslodavaca - saopšteno je iz Unije poslodavaca, uz napomenu da ova asocijacija trenutno istražuje stavove svojih članova u vezi sa visinom minimalne cene rada za godinu, kao i mogućim rešenjima koja bi mogla uticati na značajnije povećanje "minimalca". Poslodavci navode da se do sada izdvojilo nekoliko mogućih rešenja, i to - povećanje neoporezivog dela zarade, umanjenje poreza i doprinosa, smanjenje fiskalnih i parafiskalnih nameta, kao i oštra kaznena politika za nelojalnu konkurenciju i rad "na crno". Unija poslodavaca smatra i da treba menjati tretman određenih beneficija zaposlenih. Trenutno skoro sve beneficije imaju karakter zarade i, s tim u vezi, velike troškove poreza i doprinosa. Uvođenjem olakšica u ovom segmentu, na primer neoporezivanjem toplog obroka, regresa, poklona i nagrada u robi do određenog iznosa, poslodavci bi se lakše i više opredeljivali da uvećaju davanja zaposlenima, čime bi se popravio njihov socijalno-ekonomski status. Takođe, poslodavci predlažu da se produži rok za uplatu PDV-a (ili da se plaća po naplati) i da se ukine višak papirologije, tako što bi se razne službe međusobno umrežile. Država bi na ovaj način smanjila i svoje troškove, ubrzala i olakšala procedure, a naplata PDV-a i poreza bi bila značajno veća. - Istraživanje je u toku i Unija poslodavaca Srbije je otvorena za pozive svih zainteresovanih koji žele da se priključe. Početkom avgusta rezultati do kojih se došlo anketiranjem poslodavaca, kao i komentari i predlozi, biće predstavljeni svim zainteresovanim stranama - navode iz ove asocijacije.

2 FISKALNI SAVET PREPORUČUJE NOVI ARANŽMAN S MMF "Veće plate i penzije budžet ne bi mogao da izdrži" Preporuka Fiskalnog saveta je da Srbija uđe u još jedan aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) da se ovi dobri, a u pojedinim segmentima i odlični fiskalni rezultati koji su ostvareni, zacementiraju, kaže član Fiskalnog saveta Nikola Altiparmakov. To bi nam omogućilo da idemo putem fiskalne stabilizacije i privrednog rasta koji neće previše oscilirati i kad je izložen većim rizicima, jer mi ne znamo kada će sledeća kriza doći, objašnjava Atiparmakov u intervjuu za novi broj Magazina biznis. Prema njegovom mišljenju naš glavni izazov je sada da izbegnemo krizu takozvane "zamke srednje razvijenih zemalja. - Ako ne uspemo da restrukturišemo privredni sistem, pre svega ako ne uspemo da uspešno završimo reforme, izgubićemo poslednji voz ka standardu zemalja Evropske unije (EU) u koji su se uspešno ukrcale Rumunija i Bugarska - upozorava Altiparmakov. Objašnjavajući pojam "zamke srednje razvijenih zemalja", kaže da bi to značilo da stalno kaskamo u privrednom i tehnološkom smislu za zemljama EU i da budemo destinacija za radno intenzivne industrije i investitore, koji pružaju malu dodatu vrednost i samim tim niske zarade. - To bi značilo da bi i naše zarade i standard bili za klasu niži od evropskog i da ne bismo uspeli da premostimo taj jaz koji imamo i u odnosu na istočnoevropske razvijene zemlje - kaže on. Sistemska rešenja nikad nam nisu bila jača strana Ocenjujući da nam dugoročno razmišljanje i sistemska rešenja nikada nisu bili jača strana, Altiparmakov navodi da smo "u poslednjih nekoliko decenija stalno išli dva koraka napred, pa jedan korak nazad, što znači da nismo imali dugoročnu sistemsku viziju gde želimo da budemo i kako da to postignemo". - To se može videti na primeru penzijskog sistema, koji je po svojoj prirodi neizbežno dugoročni aranžman. Jer, prvo doprinosimo 40 godina, pa 15 do 20 godina primamo penziju i nužno je da država radi dugoročne penzijske projekcije. Mi već godina imamo penzijski sistem, ali nismo do sada uradili nijednu zvaničnu analizu njegove dugoročne održivosti - ukazuje on.

3 Na pitanje da li je premijerka Ana Brnabić u pravu kad kaže da MMF može da bude prepreka za rast, odgovara da je bilo ekonomista koji su isticali da će fiskalna konsolidacija da uguši privredu i da se deficit neće smanjiti. - Nama se dogodilo suprotno, deficit je niži od plana, a rast je bio veći od očekivanog. Nikakvog negativnog efekta na rast nije bilo - kaže član Fiskalnog saveta uz ocenu da bi pomoć MMF-a sa još jednim aranžmanom bila više nego povoljna i za javne finansije i za privredni rast. I dalje tavorimo U tom kontekstu napominje da, iako smo uspeli da zaustavimo javni dug, on je i dalje oko 70 odsto, znatno veći nego kod nekih zemalja u regionu, i predviđa da će nam za njegovo svođene na odsto bruto domaćeg proizvoda biti potrebno oko pet-šest godina, ako ne i više. Ocenjujući da je za brži privredni rast ključno povećanje rashoda za investicije, Altiparmakov navodi primer Rumunije, koja je u poslednje dve godine rekorder sa privrednim rastom, jer je uspela da dovede nivo ukupnih investicija (javnih i privatnih) na 25 odsto BDP-a. - Mi i dalje tavorimo na nekih 18 do 19 odsto. Tu može da pomogne povećanje javnih investicija, ali očigledno je da postoji manjak privatnih ulaganja, naročito u oblasti malih i srednjih preduzeća. Da bi se to omogućilo potreban je bolji privredni ambijent koji podrazumeva reformu Poreske uprave, privrednih sudova i katastra -kaže on. Neodrživo povećanje od 10 odsto Komentarišući mogućnost linearnog povećanje plata i penzija za 10 odsto svima, ističe da bi to koštalo 80 milijardi dinara i da budžet ne bi mogao to da izdrži. - Samo povećanje plata od 10 odsto bi koštalo 30 milijardi dinara. Teoretski, imajući u vidu dobre performanse ove godine, to povećanje plata nije nemoguće ukalkulisati u budžet za godinu... kada je o penzijama reč prvi prioritet bi trebalo da bude ukidanje privremenog režima smanjenja penzija i povratak u trajne sistemske okvire", zaključio je Altiparmakov. Đorđević sa delegacijom kineskog Hestila Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je danas sa delegacijom kineske kompanije "Hestil Srbija", u čijem je sastavu Železara Smederevo, o poslovanju te čeličane. Đorđević je izrazio zadovoljstvo zbog sastanka na kome se upoznao sa radom Hestila i načinom funkcionisanja Železare Smederevo. Predstavnici kineske kompanije su informisali ministra o svom poslovanju i pozvali ga da poseti Železaru. Ministar je naglasio da je izuzetno zadovoljan načinom na koji Hestil funkcioniše u Železari Smederevo, jer radnici zahvaljujući investiciji Hestila imaju zadovoljavajuća primanja i sigurnu perspektivu, navodi se u saopštenju Ministarstva. Takođe, naveo je ministar, sama kompanija postiže dobre rezultate u Železari Smederevo, što je garant dugoročnog poslovanja u Srbiji, kakvo Hestil i planira. Đorđević je prihvatio je poziv Hestila da poseti Železaru Smederevo i upozna se na licu mesta sa radom i napretkom te čeličane za primer.

4 U delegaciji su bili zamenik direktora Liansi Vang, generalni savetnik za ljudske resurse i pravna pitanja, Nataša Tijanić, direktor za radne odnose, Aleksandar Chamilović, i direktorka za kompenzacije i benefite - ljudski resursi i radni odnosi Jelena Dragović Trebješanin. Novi tender za "Galeniku", država nudi većinski paket Državni udeo u će se nakon konverzije dugova te kompanije povećati na više od 90 odsto akcija, rečeno je za RTS u resornom ministarstvu Država će novim tenderom na prodaju ponuditi većinski paket akcija "Galenike", a tender bi trebalo da bude raspisan do 1. septembra, javlja RTS. Državni udeo u Galenici će se nakon konverzije dugova te kompanije povećati na više od 90 odsto akcija, rečeno je za javni servis u resornom ministarstvu. Pokušaj strateškog partnerstva uz prodaju 25 odsto državnih akcija "Galenike" u februaru se završio neuspehom. Zoran Pantelić iz sindikata "Nezavisnost" prenosi da će novi tender država raspisati do 1. septembra i da se ovoga puta prodaje većinski kapital kompanije. "Sada se pripremaju tenderski uslovi i sve ono što prateće ide uz tendersku proceduru", navodi Pantelić na osnovu obaveštenja koje su sindikati dobili iz Ministarstva. Sudbina "Galenike" već dugo se vrti u krugu tri cifre. Sudovi odlučuju o 120 miliona evra nenaplaćenih lekova isporučenih domaćim veledrogerijama. Sa druge, strane ta kompanija 110 miliona duguje državnim preduzećima, a više od 70 miliona evra bankama, podseća RTS. Kako navodi, Ministarstvo privrede dogovorilo se o modelu za rešenje problema. "Postoji načelna saglasnost banaka da se ukupan dug od 71,74 miliona evra otkupi jednokratnom isplatom od 25 miliona evra. Taj otkup je uslovljen sprovođenjem privatizacije i isplatom iz sredstava kupca. Trenutno je u toku postupak konverzije potraživanja najvećih poverilaca, ''Srbijagasa'' i Uprave za javni dug. Nakon toga, paket akcija u vlasništvu Republike Srbije, koji bi bio ponuđen na prodaju iznosio bi preko 90 odsto ukupnog kapitala ''Galenike", navelo je Ministarstvo. Stručnjaci procenjuju da je prodaja većinskog paketa za investitore daleko primamljivija od prethodnih ponuda strateškog partnerstva, navodi RTS. Uskoro SOS linija za pomoć žrtvama nasilja Razgovori o uspostavljanju nacionalne SOS telefonske linije za pomoć žrtvama nasilja započeti su danas i dogovoreno je da se u narednom periodu napravi pilot projekat koji će dovesti do uspostavljanja te linije, saopšteno je iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Nadležno ministarstvo teži da unapredi sistem za borbu protiv nasilja nad ženama, te su predstavnici resora razgovorali sa predstavnicama nevladinih organizacija koje se bave pravima i zaštitom žena o uspostavljanju nacionalne SOS telefonske linije.

5 Pilot projekat za SOS liniju biće finansiran iz alternativnih izvora u skladu sa pravnim okvirom Srbije, a u skladu sa tim, organizovaće se aktivnosti na kojima će se predstaviti zajednički predlog projekta Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Autonomnog ženskog centra i mreže "Žene protiv nasilja". Stefanović: Svi da se angažuju na sprečavanju nasilja Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović istakao je danas da nema rešenja problema porodičnog nasilja ako samo jedna institucija dobro radi, već da sve moraju da rade i daju pun doprinos kako bi efekti bili vidljivi. On je, u izjavi novinarima, povodom uništavanja malokalibarskog oružja u Železniku, izrazio uverenje da će formiranje novog saveta i novi zakon u borbi protiv nasilja u porodici do kraja godine dati opipljive rezultate. Istakao je da upostavljeni SOS broj može da pomogne. Policija, kako je naglasio, daje podršku, izlazi na teren. Prema njegovim rečima izrečeno je preko hitnih mera, a sada su na potezu drugi organi. Vrlo je važno da se shvati da je ovo napor sistema. Nema rešenja ako samo jedna institucija radi dobro, a druge ne. Svi moraju da rade i daju pun doprinos da bi efekti bili vidljivi, poručio je Stefanović. TEZGARENJE Nema više pevanja na crno Estradno-muzički umetnici i izvođači koji nastupaju u ugostiteljskim objektima imaće ubuduće jednake uslove, nakon što je Vlada Srbije danas usvojila Odluku o primeni Posebnog kolektivnog ugovora za njihovo radno angažovanje. Kako se navodi u saopštenju Vlade, osim jednakih uslova i efikasnije zaštite njihovih prava, to će uticati i na smanjenje sive ekonomije. Odluka se odnosi na sve poslodavce u Srbiji, bez obzira da li su članovi Unije poslodavaca Srbije ili nisu. Razlog za donošenje odluke je da se ujednače prava i obaveze u vezi sa radnim angažovanjem osoba koja obavljaju umetničku ili drugu delatnost u oblasti kulture, odnosno uslovi poslovanja u delatnosti ugostiteljstva i turizma prilikom angažovanja izvođača estradno-muzičkog programa. Zaštitnik građana Zoran Pašalić stupio na dužnost, sačekala ga pitanja o Savamali Novi Zaštitnik građana Zoran Pašalić položio je danas zakletvu pred Skupštinom Srbije, čime je stupio na dužnost. "Zaklinjem se da ću svoju dužnost obavljati odgovorno, nepristrasno i nezavisno, u skladu sa Ustavom i zakonom i da ću savesno raditi na zaštiti i unapređenju ljudskih prava i sloboda". Predsednica parlamenta Maja Gojković je Pašaliću, posle polaganja zakletve, čestitala na izboru i poželela mu srećan i dobar rad u korist građana Srbije.

6 Zakletvu su pred parlamentom položili i predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović i članovi tog tela Nikola Altiparmakov i Vladimir Vučković, koji su i do sada obavljali te funkcije. Nakon što je položio zakletvu u parlamentu odmah je odgovarao na pitanja novinara u vezi sa Savamalom, da li će promeniti kabinet i šta je njegov plan rada, a odmah je poručio da će sve predmete tretirati sa istom težinom i obećao dobru saradnju sa predstvanicima javnosti. Pašalić je rekao da će gledati da deluje u okviru floskule koju je izrekao Aleksis de Tokvil, da je "Ustav ledena voda koja hladi političku moć". U vezi sa kritikama opozicije da je studirao više godina, Pašalić kaže da su te godine vezane za njegov rad. Nije želeo da komentariše svog prethodnika Sašu Jankovića, jer je kaže Janković sada političar, a on Zaštitnik koji ne sme da daje političke izjave. Ono što je osnovno to je da kontinuitet mora da postoji, kao i u svakoj funkciji koja se obavlja, preuzimate predmete koji su u radu, prvo što mi je posao je da pogledam i i vidim da li su ti predmeti u skladu sa onim što zakon predviđa, da li su završeni u rokovima, ako su završeni prvi ću se radovati, ako ne, požurićemo da rešimo, rekao je on. Odgovarajući na pitanje novinara u vezi sa Savamalom, Pašalić je rekao da mu treba malo vremena da pogleda predmet, ali je istakao da će raditi kao i do sada. Nikada se nijedan predmet nije izdvajao u institucijama u kojima sam radio. Svaki ima svoju težinu. Za nekoga ko je uložio žalbu ili je nešto napisao Zaštitniku je njegov predmet važniji nego bilo koji drugi. Svi će se predmetimi gledati sa pođednakom težinom, rekao je Pašalić. A na pitanje da li će promeniti članove kabineta, što je ranije danas zatražio poslanik SNS Vladimi Ðukanović, Pašalić je odogovrio: Molim vas za nekoliko dana, sutra krećem na svoj novi posao, moram da upoznam ljude, da sagledam njihove mogućnosti, siguran sam da na taj broj predmeta koji oni svake godine rešavaju i broj zaposlenih, nije lako izaći na kraj.sve što bude bilo ubuduće, obratiću se javnosti i javnost će to moći vrlo pomno da prati, rekao je Pašalić. On je poručio svim građanima da će njegova vrata biti otvorena za njih i da će im pomoći u skladu sa njegovim ovlašćenjima i zakonom. Novi Zaštitnik je zahvalio poslanicima, koji su mu poklonili poverenje, kao i onima ko nisu glasali za njegov izbor. Kaže i da Zaštitnik građana nije personalna funkcija nego je reč o instituciji. "Kina želi da proizvodi u Srbiji da bi izvozila u svet" Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i Kinom Tomislav Nikolić sastao se sa guvernerom kineske provincije Džeđiang, Juenom Điađunom, koji je istakao da je Kina spremna da proizvodi u Srbiji jer je odatle moguće izvoziti u brojne zemlje sveta. Pored postojećih velikih infrastrukturnih projekata, predsednik Nacionalnog saveta predložio je konkretizaciju saradnje kroz investiranje u zajedničku proizvodnju, posebno proizvodnju hrane, dalje povezivanje gradova i lokalnih samouprava, jačanje veza u oblasti kulture i razvoja turizma, čemu bi od posebnog značaja bilo uspostavljanje direktne avio-linije između Srbije i Kine.

7 "Odnosi Srbije i Kine, kao i naša dva naroda su veoma dobri o čemu svedoče sve intenzivnije posete na najvišem nivou. Kinu neizmerno raduje odluka da se u Vladi Srbije osnuje telo koje će imati pregled sve bogatije saradnje dveju država i koje će koordinisati mnoštvo aktivnosti da bi ta saradnja sve više jačala", istakao je Juen. Juen je, kako se navodi u saopštenju, rekao da je došao u Srbiju sa jasnim ciljem, da pronađe partnere za buduće konkretne projekte, da se upozna sa tim gde postoje mogućnosti za investiranje kako bi dao jasne preporuke kineskim privrednicima. "Preduzetnici iz naših provincija, posebno provincije Džiang, su veoma preduzimljivi, i poznati su u celoj Kini po hrabrosti da ulažu u nove projekte. Predsednik Kine Si Đinping koji je bio na čelu provincije Džijang, dao je jasne smernice u pravcu daljeg jačanja saradnje Srbije i Kine, čemu će posebno biti posvećena ta provincija. Kina je spremna da proizvodi u Srbiji jer je iz Srbije moguće izvoziti u brojne zemlje sveta. Smatram da kroz zajednički rad treba da gradimo nešto što će biti od koristi za naše dve zemlje, za građane naših država", podvukao je Juen. Njemu je gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, koji je učestvovao u razgovoru, predao nekoliko projekata sa molbom da sa njima upozna zaintersovane partnere u kineskoj provinciji. "Želja nam je da podstaknemo i ostale lokalne samouprave da Kini predstave svoje mogućnosti i projekte kojima bismo učvrstili stratešku saradnju Kine i Srbije", istakao je gradonačelnik Kragujevca. Juen je naglasio da mu je drago da je imao priliku da od gradonačelnika Kragujevca dobije konkretne predloge i projekte koji se mogu realizovati već u narednim mesecima. Sastanku su prisustvovali i ambasador Kine u Srbiji Li Mančang, kao i članovi Nacionalnog saveta.

8 Kako stati na put zloupotrebi dečjeg rada Vlada Srbije nedavno je usvojila Uredbu o utvrđivanju opasnog rada za decu. Primenjivaće se od 1. januara sledeće godine, a uskoro će početi obuka inspektora, policajaca i socijalnih radnika s ciljem prepoznavanja i sankcionisanja zloupotrebe dečjeg rada. Svakodnevni i višečasovni rad na njivi, čak i kao pomoć roditeljima, rad na građevini, samo su neki od poslova koja deca ne bi smela da obavljaju. Jovan Protić iz Međunarodne organizacije rada kaže da postoji čitav niz poslova gde se radi i gde su ljudi izloženi hemijskim i fizičkim supstancama, a tu su i poslovi koji mogu da budu štetni po fizičko i mentalno zdravlje ili moral dece. "Prekovremeni rad, rad u rudnicima, pod zemljom, čitav jedan spisak delatnosti koji je preuzet iz Uredbe o klasifikaciji delatnosti upravo zbog toga da bi se lakše mogle prepoznati... Pa su to delatnosti koje se odnose na građevinarstvo, rudarstvo. Ono što je karakteristično u tom radu, sakupljanje i tretman otpada, rad sa divljim životinjama, pogrebne usluge, itd", kaže Mira Božić iz Uprave za bezbednost i zdravlje na radu. Decu ne eksploatišu samo poslodavci, već i roditelji nenamerno, jer smatraju da im na taj način pomažu da stiču radne navike. Granicu između poželjnog i štetnog rada dece, nekada je teško odrediti. "Ono što je korisno da deca rade, ako je to neophodno zaista, da eventualno pomažu svojim roditeljima nekih, ne možemo da preciziramo, sat ili dva dnevno što ne bi štetilo njihovom obrazovanju, redovnom odlasku u školu. Sve što je duže od toga, naravno je nepoželjno", rekao je Protić. Preciznih podataka o zloupotrebi dečjeg rada nema. Pretpostavlja se da ih je oko radno eksploatisano najviše u poljoprivredi, ali i prosjačenju.

9 Словенци траже поштаре и возаче, плата 750 евра На сајту Националне службе за запошљавање Србије оглашена су слободна радна места за рад у Словенији, и то у Поштама Словеније. Тражи се десет возача за рад у Љубљани, без обзира на занимање, уколико имају трећи стечен стручне спреме и радно искуство на пословима возача од пола године. Потребно је да имају возачке дозволе Б, Ц и Е категорије, лиценцу ЦОД 95, а пожељно је да имају положен курс сигурне вожње. Радни однос је на годину дана, уз пробни рад од два месеца. Радно време је осам сати на дан, или 40 сати недељно, ради се у три смене, основна бруто плата је 1.003,95 евра, а основна нето 644,45, док је просечна бруто зарада 1.399,61 евра, а просечна нето 869,45. Осим тога, Поште Словеније плаћају додатак за прехрану шест евра по радном дану и превоз до радног места у висини 95 одсто цене аутобуске карте. Рок за конкурисање је 29. јул. Исти словеначки послодавац тражи и шест поштара, радно искуство није потребно, а потребно је имати трећи степен стручне спреме без обзира на занимање. Потребна је возачка дозвола Б категорије, а пожељна дозвола А категорије. Такође је реч о радном односу на годину дана, уз пробни рад од два месеца. Ради се о теренском раду, радно време је осам сати на дан, а пре почетка тестира се вожња мопеда. Основна бруто плата је 955,89 евра, а нето 617,12, док је просечна бруто плата 1.156,46 евра, а просечна нето 731,17. И за те позиције послодавац исплаћује и додатак за прехрану шест евра по радном дану и 95 одсто цене аутобуске карте. Рок за пријаву је такође 29. јул. Потребно и пет електроинсталатера Словеначка фирма Трезор из Птуја преко српског НСЗ-а тражи пет радника на пословима електроинсталатера-електромонтера за рад на пола године, уз могућност запослења на дужи период. Нето зарада је 570 евра, а кандидати морају имати пет година радног искуства у струци. Трошкове смештаја сноси послодавац, који плаћа и лекарски преглед пре заснивања радног односа. Рок за подношење пријава је 21. август. Поште Словеније нуде и посао за 40 помоћних радника, са завршеном основном школом, за припрему пошиљки, чишћење простора и возила, физичке и помоћне послове. Радно искуство није потребно, а треба да имају возачку дозволу Б категорије и пожељан је испит за возача виљушкара. Радни однос заснива се на годину дана, уз два месеца пробног рада. Ради се у сменама, и то осам сати дневно, или 40 недељно. Основна бруто плата је 786,41 евра, а нето 514,54, док је просечна

10 бруто зарада 1.066,67 евра, а просечна нето 680,12. И њима послодавац на то плаћа и шест евра дневно на име додатка за прехрану и 95 процената цене аутобуске карте. Рок за пријаву је такође 29. јул. NOVE MERE POSLE DVE TRAGEDIJE Socijalni radnik biće kao tužilac Nadležni pripremaju mere posle dve tragedije u Rakovici i Novom Beogradu. Tražiće se konsenzus socijalne službe, policije i tužilaštva SOCIJALNI radnik mora da bude izjednačen sa tužiocem i njegovo mišljenje moraće da se poštuje jednako kao i mišljenje tužioca. To znači da će ubuduće od ovih stručnjaka zavisiti mnoge odluke koje se tiču porodičnih odnosa. Tako više neće biti moguće da, primera radi, socijalni radnik zabrani viđenje deteta sa ocem, a da tužilac to poništi. Ovo je samo jedna od ideja koju Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja namerava da vrlo brzo sprovede u oblasti socijalne zaštite. Prema njegovim rečima, ovakva praksa je postojala i ranije, ali je nekim novim propisima ukinuta, što on smatra nedopustivim. - Na ovaj način biće izbegnute situacije u kojima nasilnici prete socijalnim radnicima, jer će reč struke biti poslednja - kaže Đorđević. On dodaje da će morati da postoji konsenzus mišljenja i da, u navedenom primeru, otac neće viđati dete ako u nizu koji čine socijalni radnik, policija i tužilac samo jedan od njih kaže "ne". Ministar je posle dve tragedije u centrima za socijalni rad u Novom Beogradu i Rakovici izdao nalog direktorima centara za socijalni rad da obavezno prijave policiji svako ponašanje njihovih korisnika koje se može razumeti kao pretnja i da to mora da se dokumentuje izjavama i službenim beleškama. Takođe je naloženo da se o svakom prijavljivanju i reagovanju policijske uprave pismenim putem izvesti i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Zbog nedoumica koje postoje u primeni Zakona o sprečavanju nasilja u porodici doneto je i Uputstvo o realizaciji obaveze centara za socijalni rad u njegovoj primeni. Po tom dokumentu, centri su dužni da sarađuju s policijom, tužilaštvom i sudom u datim rokovima, i da preduzimanjem mera iz svoje nadležnosti sprečavaju nasilje u porodici i vršenje krivičnih dela, kao i da pruže žrtvi zaštitu, pravnu pomoć, psihosocijalnu i drugu podršku radi oporavka.

11 U Uputstvu se ističe da centri za socijalni rad moraju da imaju tim stručnjaka za sprečavanje nasilja u porodici, da pre okončanja procene rizika policijski službenik može da traži i mišljenje socijalnog radnika, dok će ljudi koje imenuje direktor centra svakodnevno sa policijom i tužilaštvom razmenjivati informacije bitne za podršku žrtvama. - U slučaju saznanja da određenoj osobi preti neposredna opasnost od nasilja u porodici ili je ona već otkrivena, organ starateljstva je dužan da odmah obavesti policiju ili tužilaštvo - piše u Uputstvu. - Stručni radnik na prijemu svaku prijavu mora da proceni sa stanovišta prioriteta i da, ako oceni da je potrebno neodložno postupanje, krene sa neodložnom intervencijom, koja se mora realizovati odmah ili najkasnije u roku od 24 sata od momenta saznanja. KAZNE PREMA Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici propisana je kazna u visini od do dinara za svako odgovorno lice koje policiji ili javnom tužiocu neodložno ne prijavi, ne reaguje na prijavu ili opstruira prijavljivanje, reagovanje na nasilje u porodici ili opasnost od njega.

Aktuelni podaci za april NSJ AKTUELNI PODACI NA OSNOVU POSLEDNJEG OBJAVLJENOG PODATKA O PROSEČNOJ ZARADI ZA MESEC FEBRUAR GODINE: -Ukupno

Aktuelni podaci za april NSJ AKTUELNI PODACI NA OSNOVU POSLEDNJEG OBJAVLJENOG PODATKA O PROSEČNOJ ZARADI ZA MESEC FEBRUAR GODINE: -Ukupno AKTUELNI PODACI NA OSNOVU POSLEDNJEG OBJAVLJENOG PODATKA O PROSEČNOJ ZARADI ZA MESEC FEBRUAR 2015. GODINE: -Ukupno za Republiku Srbiju 58.992,00 dinara -Za privredu Republike Srbije.Od januara 2011. godine

Више

23

23 ПРЕС КЛИПИНГ 15. јул 2016. Погодност или дискриминација за раднике на одређено (стр. 2) Комуналци у страху од отказа (стр. 3) Социјална бомба за Шумадију (стр. 4) 1 2 Комуналци у страху од отказа Аутор:

Више

PREDLOG ZAKON O IZMENAMA ZAKONA O FINANSIRANJU LOKALNE SAMOUPRAVE Član 1. U Zakonu o finansiranju lokalne samouprave ( Službeni glasnik RS, br. 62/06,

PREDLOG ZAKON O IZMENAMA ZAKONA O FINANSIRANJU LOKALNE SAMOUPRAVE Član 1. U Zakonu o finansiranju lokalne samouprave ( Službeni glasnik RS, br. 62/06, PREDLOG ZAKON O IZMENAMA ZAKONA O FINANSIRANJU LOKALNE SAMOUPRAVE Član 1. U Zakonu o finansiranju lokalne samouprave ( Službeni glasnik RS, br. 6206, 4711, 9312, 9913, 12514 i 9515), u članu 35. stav 1.

Више

Minuli rad

Minuli rad Odgovori Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave na pitanja postavljena u vezi sa novim zakonskim rešenjima u Zakonu o platama državnih službenika i nameštenika i Zakonu o platama u državnim organima

Више

Unos PretragaStampanihMed

Unos PretragaStampanihMed Alo!, 30.10.2010 Strana: 4 Autor: NN POLICIJA SE PRIDRUŽUJE SINDIKATIMA PREDSTAVNICI sedam udruženih sindikata policije ponovili su da će 12. novembra stupiti u generalni štrajk uz minimum procesa rada,

Више

IMF Country Focus Autoput sa gustim saobraćajem u Holandiji: Ekonomski rast je ubrzao u cijeloj Europi, pretvarajući kontinent u pokretač globalne trg

IMF Country Focus Autoput sa gustim saobraćajem u Holandiji: Ekonomski rast je ubrzao u cijeloj Europi, pretvarajući kontinent u pokretač globalne trg IMF Country Focus Autoput sa gustim saobraćajem u Holandiji: Ekonomski rast je ubrzao u cijeloj Europi, pretvarajući kontinent u pokretač globalne trgovine (foto: Halfpoint/iStock by Getty Images) IMF

Више

23

23 ПРЕС КЛИПИНГ 26. јул 2016. Просечна зарада у Србији у јуну повећана на 46.450 динара (стр. 2) Вулин: Било неправилности у Јури и Геоксу (стр. 2) СЛУЧАЈ ПЕРУТНИНЕ ПТУЈ Вулин: Инспекција ће реаговати ако

Више

Cekos In Ekspert Na osnovu člana 25. stav 1. Uredbe o načelima za unutrašnje uređenje i sistematizaciju radnih mesta u ministarstvima, posebnim organi

Cekos In Ekspert Na osnovu člana 25. stav 1. Uredbe o načelima za unutrašnje uređenje i sistematizaciju radnih mesta u ministarstvima, posebnim organi Cekos In Ekspert Na osnovu člana 25. stav 1. Uredbe o načelima za unutrašnje uređenje i sistematizaciju radnih mesta u ministarstvima, posebnim organizacijama i službama Vlade ("Službeni glasnik RS", br.

Више

ZAKON O PLATAMA ZAPOSLENIH U JAVNIM SLUŽBAMA REPUBLIKE SRPSKE Član 1. Ovim zakonom uređuje se način utvrđivanja plata zaposlenih u javnim službama (u

ZAKON O PLATAMA ZAPOSLENIH U JAVNIM SLUŽBAMA REPUBLIKE SRPSKE Član 1. Ovim zakonom uređuje se način utvrđivanja plata zaposlenih u javnim službama (u ZAKON O PLATAMA ZAPOSLENIH U JAVNIM SLUŽBAMA REPUBLIKE SRPSKE Član 1. Ovim zakonom uređuje se način utvrđivanja plata zaposlenih u javnim službama (u daljem tekstu: zaposleni) koje vrše javna ovlašćenja

Више

Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/0

Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (Službene novine Federacije BiH, br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/0 Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i člana 20a. stav (3) Zakona o radu ("Službene novine

Више

Microsoft PowerPoint - 22 Rakonjac Antic, Lisov, Rajic.ppt [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - 22 Rakonjac Antic, Lisov, Rajic.ppt [Compatibility Mode] PROBLEMI ODRŽIVOSTI JAVNOG SISTEMA PENZIJSKOG I INVALIDSKOG OSIGURANJA U SRBIJI Rakonjac-Antić Tatjana Lisov Milimir Rajić Vesna X MEĐUNARODNI SIMPOZIJUM Tržište osiguranja u poslednjoj dekadi i perspektive

Више

Microsoft Word - Pravilnik o sukobu interesa

Microsoft Word - Pravilnik o sukobu interesa Na osnovu člana 62. Zakona o preduzećima (Službeni glasnik Republike Srpske, broj: 24/98,62/02,66/02,38/03,97/04 i 34/06) i člana 18. Statuta Društva za upravljanje investicionim fondovima "Polara Invest"

Више

Microsoft Word Sajt cir.doc

Microsoft Word Sajt cir.doc Табела 1 25.12.2008. САВЕТНИК КОЕФИЦИЈЕНТИ ЗА РЕВАЛОРИЗАЦИЈУ Објављено у У месецу према претходном месецу Од почетка до краја периода Од почетка сваког месеца до краја периода 1 2 3 4 5 6 1. 01.2008. С.Г.

Више

Обраћање гувернера на Министарском дијалогу Брисел, 17. мај године Уважене колеге, драги домаћини, Дозволите ми да се и ја, у име делегације Реп

Обраћање гувернера на Министарском дијалогу Брисел, 17. мај године Уважене колеге, драги домаћини, Дозволите ми да се и ја, у име делегације Реп Обраћање гувернера на Министарском дијалогу Брисел, 17. мај 219. године Уважене колеге, драги домаћини, Дозволите ми да се и ја, у име делегације Републике Србије, захвалим на оценама и препорукама које

Више

ПРАВИЛНИК О ПОСТУПКУ УНУТРАШЊЕГ УЗБУЊИВАЊА

ПРАВИЛНИК О ПОСТУПКУ УНУТРАШЊЕГ УЗБУЊИВАЊА На основу члана 16 Закона о заштити узбуњивача ( Сл. Гласник РС, бр. 128/2014) (даље: Закон) и Правилника о начину унутрашњег узбуњивања, начину одређивања овлашћеног лица код послодавца, као и другим

Више

OBAVEŠTENJE ZAKON O PRIVATNOM OBEZBEĐENJU objavljen je u Službenom glasniku RS br. 104 od godine i stupio na snagu godine.. ZA

OBAVEŠTENJE ZAKON O PRIVATNOM OBEZBEĐENJU objavljen je u Službenom glasniku RS br. 104 od godine i stupio na snagu godine.. ZA OBAVEŠTENJE ZAKON O PRIVATNOM OBEZBEĐENJU objavljen je u Službenom glasniku RS br. 104 od 27.11.2013. godine i stupio na snagu 05.12.2014. godine.. ZAKON O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PRIVATNOM OBEZBEĐENJU

Више

З А К О Н

З А К О Н ZAKON O PLATAMA ZAPOSLENIH U ORGANIMA UPRAVE REPUBLIKE SRPSKE Član 1. Ovim zakonom uređuje se način utvrđivanja plata državnih službenika i ostalih zaposlenih (u daljem tekstu: zaposleni) u ministarstvima,

Више

Microsoft PowerPoint - Presentation1

Microsoft PowerPoint - Presentation1 Šest godina tranzicije rezultati i izazovi Radovan Jelašić, guverner Narodne banke Srbije Beograd, 17. oktobar 26. Monetarna politika funkcioniše e i u Srbiji/na Balkanu! Kamatna stopa na dvonedeljne repo

Више

UNITED NATIONS United Nations Interim Administration Mission in Kosovo UNMIK NATIONS UNIES Mission d Administration Intérimaire des Nations Unies au K

UNITED NATIONS United Nations Interim Administration Mission in Kosovo UNMIK NATIONS UNIES Mission d Administration Intérimaire des Nations Unies au K UNITED NATIONS United Nations Interim Administration Mission in Kosovo UNMIK NATIONS UNIES Mission d Administration Intérimaire des Nations Unies au Kosovo УНМИК/УР/2008/18 26. март 2008. године УРЕДБА

Више

Microsoft Word - ZAKON o akcijskom fondu.doc

Microsoft Word - ZAKON o akcijskom fondu.doc ZAKON O AKCIJSKOM FONDU ("Sl. glasnik RS", br. 38/2001 i 45/2005) Osnivanje Član 1 Osniva se Akcijski fond Republike Srbije (u daljem tekstu: Akcijski fond). Druga pravna lica ne mogu koristiti naziv akcijski

Више

ZAKON O POLAGANJU PRAVOSUDNOG ISPITA U BOSNI I HERCEGOVINI (Neslužbeni prečišćeni tekst 1 ) Član 1. Ovim zakonom reguliše se polaganje pravosudnog isp

ZAKON O POLAGANJU PRAVOSUDNOG ISPITA U BOSNI I HERCEGOVINI (Neslužbeni prečišćeni tekst 1 ) Član 1. Ovim zakonom reguliše se polaganje pravosudnog isp ZAKON O POLAGANJU PRAVOSUDNOG ISPITA U BOSNI I HERCEGOVINI (Neslužbeni prečišćeni tekst 1 ) Član 1. Ovim zakonom reguliše se polaganje pravosudnog ispita u Bosni i Hercegovini. Pravosudni ispit (u daljem

Више

1/28/2018 Dnevni list Danas Društvo Čelnici lokalnih samouprava za jačanje sistema delovanja u vanrednim situacijama Blagovremeno informisanje o eleme

1/28/2018 Dnevni list Danas Društvo Čelnici lokalnih samouprava za jačanje sistema delovanja u vanrednim situacijama Blagovremeno informisanje o eleme Čelnici lokalnih samouprava za jačanje sistema delovanja u vanrednim situacijama Blagovremeno informisanje o elementarnim nepogodama Na današnjem sastanku koji je organizovao Nebojša Simović, Načelnik

Више

0BZAKON 1BO ZAŠTITI GRAĐANA SAVEZNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE NA RADU U INOSTRANSTVU ("Sl. list SRJ", br. 24/98 i "Sl. glasnik RS", br. 101/ dr. zak

0BZAKON 1BO ZAŠTITI GRAĐANA SAVEZNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE NA RADU U INOSTRANSTVU (Sl. list SRJ, br. 24/98 i Sl. glasnik RS, br. 101/ dr. zak 0BZAKON 1BO ZAŠTITI GRAĐANA SAVEZNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE NA RADU U INOSTRANSTVU ("Sl. list SRJ", br. 24/98 i "Sl. glasnik RS", br. 101/2005 - dr. zakon i 36/2009 - dr. zakon) Član 1 Ovim zakonom uređuju

Више

Кајл Скот: Србија и Косово да се врате преговорима; Наш став остаје непромењен, циљ остаје исти - опсежни споразум о нормализацији

Кајл Скот: Србија и Косово да се врате преговорима; Наш став остаје непромењен, циљ остаје исти - опсежни споразум о нормализацији Амбасадор САД у Србији Кајл Скат каже за Н1 да је извештај Европске комисије о Србији правичан, да показује да је учињен напредак, али да у областима попут владавине права и слободе медија, мора да се

Више

Advokatska kancelarija Blagojević, Banja Luka

Advokatska kancelarija Blagojević, Banja Luka ZAKON O PRAVOSUDNOM ISPITU U REPUBLICI SRPSKOJ ("Sl. glasnik RS", br. 58/2016) Član 1 Ovim zakonom uređuju se uslovi i način polaganja pravosudnog ispita u Republici Srpskoj. Član 2 Na pravosudnom ispitu

Више

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ На основу члана 43. став 1. тачка 7. Закона о запошљавању и осигурању за случај незапослености ( Сл. гласник РС, бр. 36/09, 88/10 и 38/15), члана 11. став 1. тачка 3. Закона о професионалној рехабилитацији

Више

ZAKON O SOCIJALNO-EKONOMSKOM SAVETU ("Sl. glasnik RS", br. 125/2004) I UVODNE ODREDBE Član 1 Ovim zakonom se ureďuju osnivanje, registracija, delokrug

ZAKON O SOCIJALNO-EKONOMSKOM SAVETU (Sl. glasnik RS, br. 125/2004) I UVODNE ODREDBE Član 1 Ovim zakonom se ureďuju osnivanje, registracija, delokrug ZAKON O SOCIJALNO-EKONOMSKOM SAVETU ("Sl. glasnik RS", br. 125/2004) I UVODNE ODREDBE Član 1 Ovim zakonom se ureďuju osnivanje, registracija, delokrug i način rada, finansiranje i druga pitanja značajna

Више

Novi sportsko – turistički projekti: OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO),Mesna zajednica Sefkerin: TRODNEVNI PROGRAM ZA MANDALINU

Novi sportsko – turistički projekti: OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO),Mesna zajednica Sefkerin: TRODNEVNI PROGRAM ZA MANDALINU Novi sportsko turistički projekti: OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO) OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO) Opovo, 1. avgust 2019; Projekat Uređenja i opremanja parka za bicikliste u

Више

Na osnovu člana 5 stav 2 Zakona o budžetu ( Službeni list RCG, br. 40/01, 44/01, 28/04 i 71/05 i Službeni list CG, br. 12/07, 73/08, 53/09, 46/10 i 49

Na osnovu člana 5 stav 2 Zakona o budžetu ( Službeni list RCG, br. 40/01, 44/01, 28/04 i 71/05 i Službeni list CG, br. 12/07, 73/08, 53/09, 46/10 i 49 Na osnovu člana 5 stav 2 Zakona o budžetu ( Službeni list RCG, br. 40/01, 44/01, 28/04 i 71/05 i Službeni list CG, br. 12/07, 73/08, 53/09, 46/10 i 49/10), člana 42, 43 i 44 Zakona o finansiranju lokalne

Више

Z A K O N O SPREČAVANJU NASILJA U PORODICI I. UVODNE ODREDBE Predmet Zakona Član 1. Ovim zakonom uređuje se sprečavanje nasilja u porodici i postupanj

Z A K O N O SPREČAVANJU NASILJA U PORODICI I. UVODNE ODREDBE Predmet Zakona Član 1. Ovim zakonom uređuje se sprečavanje nasilja u porodici i postupanj Z A K O N O SPREČAVANJU NASILJA U PORODICI I. UVODNE ODREDBE Predmet Zakona Član 1. Ovim zakonom uređuje se sprečavanje nasilja u porodici i postupanje državnih organa i ustanova u sprečavanju nasilja

Више

Izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu

Izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu Izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu Dana 28. avgusta 2017. godine na vanrednoj sednici Skupštine Republike Srbije usvojene su izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu koje su usmerene ka sprečavanju

Више

ИНTEРНA РEВИЗИJA

ИНTEРНA РEВИЗИJA ИНTEРНA РEВИЗИJA Интeрнa рeвизиja пружa пoдршку корисницима јавних средстава у пoстизaњу њихoвих циљeвa. Интeрнa рeвизиja прeдстaвљa нeзaвисну aктивнoст кoja имa зa циљ дa прoцeни систeм финансијског управљања

Више

ПОЧЕТАК ИЗГРАДЊЕ ВИШЕ ОД 300 ПАРКИНГ МЕСТА У БЛОКУ септембар године Пројекат изградње нове саобраћајне површине са паркинзима, у зеленом

ПОЧЕТАК ИЗГРАДЊЕ ВИШЕ ОД 300 ПАРКИНГ МЕСТА У БЛОКУ септембар године Пројекат изградње нове саобраћајне површине са паркинзима, у зеленом ПОЧЕТАК ИЗГРАДЊЕ ВИШЕ ОД 300 ПАРКИНГ МЕСТА У БЛОКУ 21 10. септембар 2015. године Пројекат изградње нове саобраћајне површине са паркинзима, у зеленом појасу у Булевару Зорана Ђинђића финансира Град Београд

Више

На основу члана 34. став 4, члана 39. став 7. и члана 118. став 7. Закона о високом образовању (''Сл. гласник РС'' бр. 88/2017, 27/ др. закон и

На основу члана 34. став 4, члана 39. став 7. и члана 118. став 7. Закона о високом образовању (''Сл. гласник РС'' бр. 88/2017, 27/ др. закон и На основу члана 34. став 4, члана 39. став 7. и члана 118. став 7. Закона о високом образовању (''Сл. гласник РС'' бр. 88/2017, 27/2018 - др. закон и 73/2018), члана 41. став 1. тачка 25) и члана 91. став

Више

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ На основу члана 43 став 1 тачка 4 Закона о запошљавању и осигурању за случај незапослености ( Сл. гласник РС, бр. 36/09, 88/10, 38/1 и 113/17), члана 30 Закона о професионалној рехабилитацији и запошљавању

Више

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ На основу члана 43 став 1 тачка 7 Закона о запошљавању и осигурању за случај незапослености ( Сл. гласник РС, бр. 36/09, 88/10 и 38/1), члана 11 став 1 тачка 3 Закона о професионалној рехабилитацији и

Више

ODLUKA O RASKOPAVANJU POVRŠINA JAVNE NAMENE ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 12/2011, 56/2012, 13/2014, 69/2014 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovo

ODLUKA O RASKOPAVANJU POVRŠINA JAVNE NAMENE (Sl. list Grada Novog Sada, br. 12/2011, 56/2012, 13/2014, 69/2014 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovo ODLUKA O RASKOPAVANJU POVRŠINA JAVNE NAMENE ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 12/2011, 56/2012, 13/2014, 69/2014 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovom odlukom uređuju se uslovi i način organizovanja poslova

Више

Zakon o evidencijama u oblasti rada

Zakon o evidencijama u oblasti rada Zakon o evidencijama u oblasti rada Zakon je objavljen u "Službenom listu SRJ", br. 46/96. Vidi: čl. 64. Ustavne povelje - SL SCG, 1/2003-1. Vidi: čl. 81. Zakona - RS, 101/2005-28. Vidi: čl. 110. Zakona

Више

Katalog propisa Registar i precisceni tekstovi propisa Crne Gore

Katalog propisa Registar i precisceni tekstovi propisa Crne Gore Prečišćeni tekst Zakona o zaštiti građana Crne Gore na radu u inostranstvu obuhvata sljedeće propise: 1. Zakon o zaštiti građana Crne Gore na radu u inostranstvu ("Službeni list Republike Crne Gore", br.

Више

Na osnovu člana 34., 45. i 119. Poslovnika Narodne skupštine Republike Srpske ( Službeni glasnik Republike Srpske broj 31/11 i 34/17), Kolegijum Narod

Na osnovu člana 34., 45. i 119. Poslovnika Narodne skupštine Republike Srpske ( Službeni glasnik Republike Srpske broj 31/11 i 34/17), Kolegijum Narod Na osnovu člana 34., 45. i 119. Poslovnika Narodne skupštine ( Službeni glasnik broj 31/11 i 34/17), Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske, na sjednici održanoj 21.12.2018. godine, donio je sljedeću

Више

Na osnovu člana 34. stav 3. Zakona o energetici ( "Službeni glasnik RS", broj 145/14), Ministar rudarstva i energetike donosi Pravilnik o energetskoj

Na osnovu člana 34. stav 3. Zakona o energetici ( Službeni glasnik RS, broj 145/14), Ministar rudarstva i energetike donosi Pravilnik o energetskoj Na osnovu člana 34. stav 3. Zakona o energetici ( "Službeni glasnik RS", broj 145/14), Ministar rudarstva i energetike donosi Pravilnik o energetskoj dozvoli Pravilnik je objavljen u "Službenom glasniku

Више

ОПШТИНА ПРИБОЈ ОПШТИНСКА УПРАВА ПРИБОЈ Одељење за урбанизам, грађевинарство, комунално стамбене и имовинско правне послове Предмет: ГОДИШЊИ ИЗВЕШТАЈ И

ОПШТИНА ПРИБОЈ ОПШТИНСКА УПРАВА ПРИБОЈ Одељење за урбанизам, грађевинарство, комунално стамбене и имовинско правне послове Предмет: ГОДИШЊИ ИЗВЕШТАЈ И ОПШТИНА ПРИБОЈ ОПШТИНСКА УПРАВА ПРИБОЈ Одељење за урбанизам, грађевинарство, комунално стамбене и имовинско правне послове Предмет: ГОДИШЊИ ИЗВЕШТАЈ ИНСПЕКТОРА ЗА ЗАШТИТУ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ ЗА 2017.ГОДИНУ

Више

930. Na osnovu člana 95 tačka 3 Ustava Crne Gore donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O ZARADAMA DRŽAVNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA ("Sl. list Crne Gore"

930. Na osnovu člana 95 tačka 3 Ustava Crne Gore donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O ZARADAMA DRŽAVNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA (Sl. list Crne Gore 930. Na osnovu člana 95 tačka 3 Ustava Crne Gore donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O ZARADAMA DRŽAVNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA ("Sl. list Crne Gore", br. 86/09 od 25.12.2009, 39/11 od 04.08.2011, 59/11

Више

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ЗРЕЊАНИН Зрењанин, Др Емила Гаврила бр. 15 П Р А В И Л Н И К О ПОСТУПКУ УНУТРАШЊЕГ УЗБУЊИВАЊА КОД ЗАВОДА ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ЗРЕЊА

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ЗРЕЊАНИН Зрењанин, Др Емила Гаврила бр. 15 П Р А В И Л Н И К О ПОСТУПКУ УНУТРАШЊЕГ УЗБУЊИВАЊА КОД ЗАВОДА ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ЗРЕЊА ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ЗРЕЊАНИН Зрењанин, Др Емила Гаврила бр. 15 П Р А В И Л Н И К О ПОСТУПКУ УНУТРАШЊЕГ УЗБУЊИВАЊА КОД ЗАВОДА ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ЗРЕЊАНИН децембар 2015. На основу члана 16. став 1. Закона

Више

Република Србија

Република Србија Влада Републике Србије Министарство унутрашњих послова расписује КОНКУРС ЗА УПИС 600 ПОЛАЗНИКА У ЦЕНТАР ЗА ОСНОВНУ ПОЛИЦИЈСКУ ОБУКУ Министарство унутрашњих послова уписаће у Центар за основну полицијску

Више

На основу члана 241. Закона о банкама Републике Српске ( Службени гласник Републике Српске број 4/17), члана 5. став 1. тачка б, члана 20. став 2. тач

На основу члана 241. Закона о банкама Републике Српске ( Службени гласник Републике Српске број 4/17), члана 5. став 1. тачка б, члана 20. став 2. тач На основу члана 241. Закона о банкама Републике Српске ( Службени гласник Републике Српске број 4/17), члана 5. став 1. тачка б, члана 20. став 2. тачка б. и члана 37. Закона о Агенцији за банкарство Републике

Више

Microsoft Word - PRAVILNIK o vrednovanju kvaliteta rada ustanova

Microsoft Word - PRAVILNIK o vrednovanju kvaliteta rada ustanova PRAVILNIK O VREDNOVANJU KVALITETA RADA USTANOVA ("Sl. glasnik RS", br. 9/2012) Sadržina Pravilnika Član 1 Ovim pravilnikom uređuju se organi i tela ustanove, postupci praćenja ostvarivanja programa obrazovanja

Више

KODEKS POLICIJSKE ETIKE

KODEKS POLICIJSKE ETIKE KODEKS POLICIJSKE ETIKE Izdavač: MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA Uprava policije Bulevar Svetog Petra Cetinjskog 22 81000 Podgorica Crna Gora www.mup.gov.me Tiraž: 2500 Štampa: XXXX Podgorica, 2014. Štampu

Више

PHOTO COVER OPTION TITLE GOES HERE CAN RUN THREE LINES

PHOTO COVER OPTION TITLE GOES HERE CAN  RUN THREE LINES PERCEPCIJA GRAĐANA O BORBI PROTIV KORUPCIJE U SRBIJI USAID Projekat za odgovornu vlast (GAI) CeSID doo 11. decembar 018. godine USAID Projekat za odgovornu vlast Percepcija građana o borbi protiv korupcije

Више

Microsoft Word - Konkurs MAS DAS_2019_20-FINAL-poslato na NN i UNS

Microsoft Word - Konkurs MAS DAS_2019_20-FINAL-poslato na NN i UNS УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ Конкурс за упис студената на мастер академске и докторске академске студије у школској 2019/2020. години ЕКОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ У СУБОТИЦИ Адреса: Сегедински пут 9-11, Суботица Телефон:

Више

Microsoft Word RSC doc

Microsoft Word RSC doc УРЕДБА БР. 2000/57 УНМИК/УРЕД/2000/57 6. октобар 2000. године О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА УРЕДБЕ УНМИК-а БР. 1999/7 О НАИМЕНОВАЊУ И РАЗРЕШЕЊУ СА ФУНКЦИЈЕ СУДИЈА И ЈАВНИХ ТУЖИЛАЦА Специјални представник Генералног

Више

Microsoft Word - Konkurs_MAS DOKT_2016_17_UNS

Microsoft Word - Konkurs_MAS DOKT_2016_17_UNS УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ Конкурс за упис студената на мастер академске и докторске академске студије у школској 2016/2017. години ЕКОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ У СУБОТИЦИ Адреса: Сегедински пут 9-11, Суботица Телефон:

Више

На основу члана 32. став 1. тачка 13. Закона о локалној самоуправи ("Службени гласник РС", број 129/07), члана 87. Закона о заштити животне средине ("

На основу члана 32. став 1. тачка 13. Закона о локалној самоуправи (Службени гласник РС, број 129/07), члана 87. Закона о заштити животне средине ( На основу члана 32. став 1. тачка 13. Закона о локалној самоуправи ("Службени гласник РС", број 129/07), члана 87. Закона о заштити животне средине ("Службени гласник РС", бр. 135/2004, 36/2009, 36/2009

Више

I Konačna verzija

I   Konačna  verzija РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ГРАД ПАНЧЕВО ГРАДСКА УПРАВА СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ ГРАДСКА СЛУЖБА ЗА БУЏЕТСКУ ИНСПЕКЦИЈУ СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА ПОРЕСКУ АДМИНИСТРАЦИЈУ БРОЈ :VIII-Сл./

Више

PRAVNIK U JAVNOM SEKTORU Časopis za budžetsko pravo TEMA BROJA NOVA ZAKONSKA REŠENJA U OBLASTI OBRAZOVANJA I VASPITANJA I VISOKOG OBRAZOVANJA TEMA NAR

PRAVNIK U JAVNOM SEKTORU Časopis za budžetsko pravo TEMA BROJA NOVA ZAKONSKA REŠENJA U OBLASTI OBRAZOVANJA I VASPITANJA I VISOKOG OBRAZOVANJA TEMA NAR PRAVNIK U JAVNOM SEKTORU Časopis za budžetsko pravo TEMA BROJA NOVA ZAKONSKA REŠENJA U OBLASTI I VISOKOG OBRAZOVANJA TEMA NAREDNOG BROJA SPECIFIČNOSTI JAVNIH NABAVKI U USTANOVAMA IZDVAJAMO KOMENTAR ZAKONA

Више

"Службени гласник РС", бр. 21/96 ПРАВИЛНИК О УСЛОВИМА, НАЧИНУ И ПРОГРАМУ ПОЛАГАЊА СТРУЧНОГ ИСПИТА ЗА ОБАВЉАЊЕ ПОСЛОВА ИЗРАДЕ ПРОЈЕКАТА И ЕЛАБОРАТА И И

Службени гласник РС, бр. 21/96 ПРАВИЛНИК О УСЛОВИМА, НАЧИНУ И ПРОГРАМУ ПОЛАГАЊА СТРУЧНОГ ИСПИТА ЗА ОБАВЉАЊЕ ПОСЛОВА ИЗРАДЕ ПРОЈЕКАТА И ЕЛАБОРАТА И И "Службени гласник РС", бр. 21/96 ПРАВИЛНИК О УСЛОВИМА, НАЧИНУ И ПРОГРАМУ ПОЛАГАЊА СТРУЧНОГ ИСПИТА ЗА ОБАВЉАЊЕ ПОСЛОВА ИЗРАДЕ ПРОЈЕКАТА И ЕЛАБОРАТА И ИЗВОЂЕЊА ГЕОЛОШКИХ ИСТРАЖИВАЊА Члан 1. Овим правилником

Више

CEKOS IN Ekspert

CEKOS IN Ekspert Na osnovu člana 112. stav 1. tačka 2. Ustava Republike Srbije, donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O ROKOVIMA IZMIRENJA NOVČANIH OBAVEZA U KOMERCIJALNIM TRANSAKCIJAMA Proglašava se Zakon o rokovima izmirenja

Више

"Službeni glasnik RS", br. 62/2006, 63/2006 Ustava Republike Srbije, donosim U K A Z o proglašenju Zakona o platama državnih službenika i nameštenika

Službeni glasnik RS, br. 62/2006, 63/2006 Ustava Republike Srbije, donosim U K A Z o proglašenju Zakona o platama državnih službenika i nameštenika "Službeni glasnik RS", br. 62/2006, 63/2006 Ustava Republike Srbije, donosim U K A Z o proglašenju Zakona o platama državnih službenika i nameštenika Proglašava se Zakon o platama državnih službenika i

Више

ИНВЕСТИЦИЈА

ИНВЕСТИЦИЈА РЕПУБЛИКА СРБИЈА НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ ОПШТИНА БЕЧЕЈ ФИЛИЈАЛА Број: Датум: ПОСЛОДАВАЦ Број: Датум: ЗАХТЕВ СА БИЗНИС ПЛАНОМ ЗА ДОДЕЛУ СУБВЕНЦИJЕ ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ НЕЗАПОСЛЕНИХ ЛИЦА ИЗ КАТЕГОРИЈЕ

Више

RRF _Layout 1

RRF _Layout 1 Broj: 03 International Standard Serial Number International federation of Accountants Međunarodna federacija računovođa IRRCG je pridruženi član IFAC a INSTITUT RAČUNOVOĐA I REVIZORA CRNE GORE Godina izdavanja:

Више

ПРЕДЛОГ

ПРЕДЛОГ PREDLOG Z A K O N O POTVRĐIVANJU SPORAZUMA IZMEĐU REPUBLIKE SRBIJE I REPUBLIKE ARGENTINE O TRGOVINI I EKONOMSKOJ SARADNJI Član 1. Potvrđuje se Sporazum između Republike Srbije i Republike Argentine o trgovini

Више

Diacell doo Srbija Kodeks o objavljivanju podataka Metodološko uputstvo

Diacell doo Srbija Kodeks o objavljivanju podataka Metodološko uputstvo Diacell doo Srbija Kodeks o objavljivanju podataka Metodološko uputstvo Uvod Kompanija Diacell doo kao nosilac dozvole za stavljanje lekova u promet i zastupnik kompanije Baxter redovno sarađuje, u okviru

Више

Град Београд Градска управа Града Београда СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА СПОРТ И ОМЛАДИНУ Краљице Марије 1/XI Beograd тел.011/ факс: 011/ е-m

Град Београд Градска управа Града Београда СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА СПОРТ И ОМЛАДИНУ Краљице Марије 1/XI Beograd тел.011/ факс: 011/ е-m Град Београд Градска управа Града Београда СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА СПОРТ И ОМЛАДИНУ Краљице Марије 1/XI 11000 Beograd тел.011/715-7463 факс: 011/33-76-097 е-mail: sport@beograd.gov.rs w w w. b e o g r a d. r s

Више

Број: 05/ /14 Сарајево, године И З В Ј Е Ш Т А Ј о раду Независног одбора Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине као

Број: 05/ /14 Сарајево, године И З В Ј Е Ш Т А Ј о раду Независног одбора Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине као Број: 05/1-50-13-312-3-4/14 Сарајево, 23. 04. 2014. године И З В Ј Е Ш Т А Ј о раду Независног одбора Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине као независног тијела полицијске структуре Босне и Херцеговине

Више

Za komšije garaže dinara mesečno</br> Blic,Smanjen kapacitet parkirališta „Slavija“,Obeležen kraj desetog ciklusa</br> SAT Plus,Mališani učili o

Za komšije garaže dinara mesečno</br> Blic,Smanjen kapacitet parkirališta „Slavija“,Obeležen kraj desetog ciklusa</br> SAT Plus,Mališani učili o Za komšije garaže 6.500 dinara mesečno Blic Renovirana garaža Obilićev venac sa 200 novih parking mesta uskoro se otvara za korisnike. Smanjen kapacitet parkirališta Slavija Smanjen kapacitet parkirališta

Више

НАРОДНАА БАНКАА СРБИЈЕ АНАЛИЗАА ИСПЛАТИВОСТИ ДИНАРС СКЕ И ДЕВИЗНЕ ШТЕДЊЕЕ Београд, јануар године

НАРОДНАА БАНКАА СРБИЈЕ АНАЛИЗАА ИСПЛАТИВОСТИ ДИНАРС СКЕ И ДЕВИЗНЕ ШТЕДЊЕЕ Београд, јануар године НАРОДНАА БАНКАА СРБИЈЕ АНАЛИЗАА ИСПЛАТИВОСТИ ДИНАРС СКЕ И ДЕВИЗНЕ ШТЕДЊЕЕ Београд, јануар 19. године I. УВОД Депозити становништва представљају значајан извор финансирања и доприносе стабилности финансијског

Више

PRIJEDLOG PROGRAM RADA NARODNE SKUPŠTINE REPUBLIKE SRPSKE ZA GODINU Banja Luka, februar godine

PRIJEDLOG PROGRAM RADA NARODNE SKUPŠTINE REPUBLIKE SRPSKE ZA GODINU Banja Luka, februar godine PRIJEDLOG PROGRAM RADA NARODNE SKUPŠTINE REPUBLIKE SRPSKE ZA 2019. GODINU Banja Luka, februar 2019. godine I KVARTAL ZAKONODAVNI DIO 1. Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o registru zaposlenih kod korisnika

Више

ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЛИСЈЕ НОВИ САД БРОЈ: /16-12 ДАНА: 24. маjа године НОВИ САД На основу члана 12. став 1. тачка 4. а у вези са чла

ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЛИСЈЕ НОВИ САД БРОЈ: /16-12 ДАНА: 24. маjа године НОВИ САД На основу члана 12. став 1. тачка 4. а у вези са чла ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЛИСЈЕ НОВИ САД БРОЈ: 01-3273/16-12 ДАНА: 24. маjа 2013. године НОВИ САД На основу члана 12. став 1. тачка 4. а у вези са чланом 33. став 1. Одлуке о усклађивању Одлуке о организовању

Више

NAJNOVIJE IZMENE PRAVILNIKA O UGOVARANJU SA DAVAOCIMA ZDRAVSTVENIH USLUGA ZA GODINU KNJIGOVODSTVENI TRETMAN KAPITALNOG I TEKUĆEG ODRŽAVANJA TRET

NAJNOVIJE IZMENE PRAVILNIKA O UGOVARANJU SA DAVAOCIMA ZDRAVSTVENIH USLUGA ZA GODINU KNJIGOVODSTVENI TRETMAN KAPITALNOG I TEKUĆEG ODRŽAVANJA TRET NAJNOVIJE IZMENE PRAVILNIKA O UGOVARANJU SA DAVAOCIMA ZDRAVSTVENIH USLUGA ZA 2014. GODINU KNJIGOVODSTVENI TRETMAN KAPITALNOG I TEKUĆEG ODRŽAVANJA TRETMAN DONACIJA KOD KORISNIKA BUDŽETSKIH SREDSTAVA ODGOVORI

Више

Unos PretragaStampanihMed

Unos PretragaStampanihMed Pravda, 15.12.2010 Strana: 6 Autor: PRENETO KORUPCIJA NAJVEĆA KOD JAVNIH NABAVKI VENSAN DEŽER, ŠEF DELEGACIJE EVROPSKE UNIJE U SRBIJI BEOGRAD Godišnja vrednost javnih nabavki u Srbiji je oko četiri milijarde

Више

VLADA: Uljanik grupi izdano 7,5 mlrd kuna jamstava, aktivno 4,29 mlrd

VLADA: Uljanik grupi izdano 7,5 mlrd kuna jamstava, aktivno 4,29 mlrd #MINISTARSTVO FINANCIJA ĆE PROVESTI OVRHU NAD BRODOVIMA, SVE UGOVORE PROVJERAVA DORH# Ministar financija Zdravko Marić u srijedu je na sjednici Vlade kazao da je od 2010. do rujna 2018. ukupno Uljanik

Више

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ РЕПУБЛИКА СРБИЈА НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ ГРАД СУБОТИЦА На основу члана 43 став 1 тачка 4 Закона о запошљавању и осигурању за случај незапослености ( Сл. гласник РС, бр. 36/09, 88/10, 38/1 и 113/17),

Више

На основу члана 4. став 2. Закона о државним службеницима ( Службени гласник РС, бр. 79/05, 81/05 - исправка, 83/05 - исправка, 64/07, 67/07 - исправк

На основу члана 4. став 2. Закона о државним службеницима ( Службени гласник РС, бр. 79/05, 81/05 - исправка, 83/05 - исправка, 64/07, 67/07 - исправк На основу члана 4. став 2. Закона о државним службеницима ( Службени гласник РС, бр. 79/05, 81/05 - исправка, 83/05 - исправка, 64/07, 67/07 - исправка, 116/08, 104/09, 99/14 и 94/17), а у вези са чланом

Више

Градска општина Звездара Припрема и вођење седница општ. Већа и СО ПР Издање 1 Ревизија 3 XI број 06-57/16 Веће Градске општине Звездара на сед

Градска општина Звездара Припрема и вођење седница општ. Већа и СО ПР Издање 1 Ревизија 3 XI број 06-57/16 Веће Градске општине Звездара на сед XI број 06-57/16 Веће Градске општине Звездара на седници одржаној 28.12. 2016. године, на основу члана 58. Закона о запосленима у аутономној покрајини и јединицама локалне самоуправе (''Службени гласник

Више

Послеревизиони извештај о мерама исправљања Јавно комуналног предузећа „Пут “ Нови Сад

Послеревизиони извештај о мерама исправљања Јавно комуналног предузећа „Пут “ Нови Сад РЕПУБЛИКА СРБИЈА ДРЖАВНА РЕВИЗОРСКА ИНСТИТУЦИЈА ПОСЛЕРЕВИЗИОНИ ИЗВЕШТАЈ О МЕРАМА ИСПРАВЉАЊА ЈАВНО КОМУНАЛНОГ ПРЕДУЗЕЋА ПУТ, НОВИ САД Број: 400-2527/2018-06 Београд, 26. март 2019. године САДРЖАЈ: 1.УВОД...2

Више

Република Србија ГРАД ПОЖАРЕВАЦ ГРАДСКА УПРАВА На основу чл. 10 Закона о инспекцијском надзору ( Службени гласник РС, број 35/2015), Одељење за инспек

Република Србија ГРАД ПОЖАРЕВАЦ ГРАДСКА УПРАВА На основу чл. 10 Закона о инспекцијском надзору ( Службени гласник РС, број 35/2015), Одељење за инспек Република Србија ГРАД ПОЖАРЕВАЦ ГРАДСКА УПРАВА На основу чл. 10 Закона о инспекцијском надзору ( Службени гласник РС, број 35/2015), Одељење за инспекцијске послове Градске управе Града Пожаревца грађевинска

Више

ZAKON

ZAKON ZAKON O EVIDENCIJAMA U OBLASTI RADA ("Sl. list SRJ", br. 46/96 i "Sl. glasnik RS", br. 101/2005 - dr. zakon i 36/2009 - dr. zakon) I OSNOVNE ODREDBE Ĉlan 1 Ovim zakonom ureċuju se vrste, sadrţaj i naĉin

Више

Slide 1

Slide 1 Da zajednički ocenimo ostvarene rezultate i da nam pomognete u unapređenju programa 1 deo/ Odakle smo krenule i dokle smo stigle? 2 deo/ Kako ste ocenile naš rad? 3 deo/ Šta je novo? 4 deo/ Kako možemo

Више

Послеревизиони извештај о мерама исправљања Јавно комуналног предузећа „Градско зеленило “ Нови Сад

Послеревизиони извештај о мерама исправљања Јавно комуналног предузећа „Градско зеленило “ Нови Сад РЕПУБЛИКА СРБИЈА ДРЖАВНА РЕВИЗОРСКА ИНСТИТУЦИЈА ПОСЛЕРЕВИЗИОНИ ИЗВЕШТАЈ О МЕРАМА ИСПРАВЉАЊА ЈАВНО КОМУНАЛНОГ ПРЕДУЗЕЋА ГРАДСКО ЗЕЛЕНИЛО, НОВИ САД Број: 400-2526/2018-06 Београд, 08. мај 2019. године САДРЖАЈ:

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation KОРПОРАТИВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА 2018. ЈЕДАН ОД НАЈВЕЋИХ ВЕРТИКАЛНО ИНТЕГРИСАНИХ ЕНЕРГЕТСКИХ СИСТЕМА У ЈУГОИСТОЧНОЈ ЕВРОПИ Структура акционарског капитала Око 3 МИЛИЈАРДЕ ЕВРА уложено је у развој НИС-а од 2009.

Више

ZA SLOBO

ZA SLOBO YUCOM ZA SLOBODU PRISTUPA INFORMACIJAMA Koalicija za slobodu pristupa informacija Inicijativa za javno zagovaranje građanskog društva Srbije Preduslovi transparentne vlasti Usvajanje Zakona za izmenu i

Више

Страна 428 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРОЈ 22 Датум: године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2017 БРОЈ 22 КУРШУМЛИЈА Лист изла

Страна 428 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРОЈ 22 Датум: године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2017 БРОЈ 22 КУРШУМЛИЈА Лист изла Страна 428 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРОЈ 22 Датум: 05.12.2017.године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2017 БРОЈ 22 КУРШУМЛИЈА Лист излази према потреби 1. На основу одредби члана 37. Одлуке

Више

Microsoft Word - Pravilnik o postupku unutrašnjeg uzbunjivanja Srednjoškolskog doma.doc

Microsoft Word - Pravilnik o postupku unutrašnjeg  uzbunjivanja Srednjoškolskog doma.doc Средњошколски дом у Новом Саду Дел.бр: 01-896 Датум: 03.12.2015. ПРАВИЛНИК О ПОСТУПКУ УНУТРАШЊЕГ УЗБУЊИВАЊА У СРЕДЊОШКОЛСКОМ ДОМУ Нови Сад, децембар 2015. 1 На основу члана 16. став 1. Закона о заштити

Више

III Пж

III Пж Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД 19.10.2017. године Б е о г р а д У ИМЕ НАРОДА Врховни касациони суд у већу састављеном од судије др Драгише Б. Слијепчевића, као председника већа, судије Бранка Станића

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВАРВАРИН ГОДИНА XXХV БРОЈ године В А Р В А Р И Н Лист излази према потреби Годишња претплата 300 дин. Цена овог бро

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВАРВАРИН ГОДИНА XXХV БРОЈ године В А Р В А Р И Н Лист излази према потреби Годишња претплата 300 дин. Цена овог бро СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВАРВАРИН ГОДИНА XXХV БРОЈ 2 16.01.2018.године В А Р В А Р И Н Лист излази према потреби Годишња претплата 300 дин. Цена овог броја 30 дин. Рок за рекламацију 10 дана 1. На основу

Више

На основу члана 221

На основу члана 221 На основу члана 221. став 1. тачка 3. Закона о здравственом осигурању ( Службени гласник РС, бр. 107/05, 109/05 исправка и 57/11), Управни одбор Републичког фонда за здравствено осигурање, на седници одржаној

Више

Todor Skakic

Todor Skakic РЕПУБЛИКA СРПСКA МИНИСТАРСТВО РАДА И БОРАЧКО-ИНВАЛИДСКЕ ЗАШТИТЕ ПРЕДНАЦРТ ЗАКОН О ИЗМЈЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ПОСРЕДОВАЊУ У ЗАПОШЉАВАЊУ И ПРАВИМА ЗА ВРИЈЕМЕ НЕЗАПОСЛЕНОСТИ Бања Лука, март 2019. године

Више

Konkurs MAS

Konkurs MAS Конкурс за упис студената на мастер академске студије у школској 2019/2020. години УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТА ДР ЗОРАНА ЂИНЂИЋА БР. 2 НОВИ САД Телефон: +381 21 450 690; факс +381 21

Више

ИЗВЈЕШТАЈ О ПРОВЕДЕНИМ РАДИОНИЦАМА ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске и Агенција за безбједност

ИЗВЈЕШТАЈ О ПРОВЕДЕНИМ РАДИОНИЦАМА ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске и Агенција за безбједност ИЗВЈЕШТАЈ О ПРОВЕДЕНИМ РАДИОНИЦАМА ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске и Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске уз подршку UNDP-a, а на

Више

Microsoft PowerPoint - Gda Dragana Kalinovic, direktor Republickog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.pptx

Microsoft PowerPoint - Gda Dragana Kalinovic, direktor Republickog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.pptx PANEL 4: REFORMA JAVNOG SEKTORA PENZIJSKI SISTEM KONTINUIRANI PROCES PROMENA Dragana Kalinović, direktor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Način funkcionisanja RF PIO Fond je organizacija

Више

23

23 ПРЕС КЛИПИНГ 27. март 2018. 1 Просечна јануарска нето плата у Србији 50.048 динара (стр.3) Мартиновић: Велико интресовање за подстицаје запошљавања (стр.4) Нова методологија повећала плату, да ли се и

Више

ЗАПИСНИК

ЗАПИСНИК ЗАПИСНИК Са XXX редовне седнице Скупштине акционара АД Планинка Куршумлија Седница је одржана на дан 30.5.2013. године, са почетком у 11 часова у банкет сали хотела Јелак у Луковској Бањи. Пре почетка

Више

______________________ sudu u ___________________

______________________ sudu u ___________________ На основу члана 14. став 1. Закона о безбедности и здрављу на раду (даље: Закон), Школски одбор наседници одржаној дана 30.03.2018. години доноси ПРАВИЛНИК О БЕЗБЕДНОСТИ И ЗДРАВЉУ НА РАДУ ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ

Више

JAVNO PRIVATNO PARTNERSTVO/KONCESIJA ODELJENJE ZA STRATEŠKO PLANIRANJE, RAZVOJ I ANALIZE

JAVNO PRIVATNO PARTNERSTVO/KONCESIJA ODELJENJE ZA STRATEŠKO PLANIRANJE, RAZVOJ I ANALIZE JAVNO PRIVATNO PARTNERSTVO/KONCESIJA ODELJENJE ZA STRATEŠKO PLANIRANJE, RAZVOJ I ANALIZE investicije@pks.rs 2 MAPA KORAKA JPP/KONCESIJA 3 1. POJAM JAVNO-PRIVATNO PARTNERSTVO (JPP) Javno-privatno partnerstvo

Више

Javni oglasi Viši stručni saradnik za projekte i međunarodnu saradnju (m/ž) Na osnovu člana 19. stav (1) i člana 20., a u vezi sa članom 31. stav (1)

Javni oglasi Viši stručni saradnik za projekte i međunarodnu saradnju (m/ž) Na osnovu člana 19. stav (1) i člana 20., a u vezi sa članom 31. stav (1) Javni oglasi Viši stručni saradnik za projekte i međunarodnu saradnju (m/ž) Na osnovu člana 19. stav (1) i člana 20., a u vezi sa članom 31. stav (1) Zakona o državnoj službi u institucijama Bosne i Hercegovine

Више

Microsoft Word - Zakon_o_doprinosima

Microsoft Word - Zakon_o_doprinosima Na osnovu člana 58. alineja 7. Poslovnika Narodne Skupštine Republike Srpske prečišćeni tekst ( Službeni glasnik Republike Srpske, broj: 79/07) Zakonodavni odbor Narodne Skupštine Republike Srpske, na

Више

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ - Број 65 3 У тачки п) ријечи: три године замјењују се ријечима: једну фискалну годину. Послије става 3.

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ - Број 65 3 У тачки п) ријечи: три године замјењују се ријечима: једну фискалну годину. Послије става 3. 24.07.2014. СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ - Број 65 3 У тачки п) ријечи: три године замјењују се ријечима: једну фискалну годину. Послије става 3. додаје се нови став 4, који гласи: (4) За прекршај

Више

412 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ВРШЦА БР. 20/ На основу члана 43. Закона о буџетском систему ( Сл. гласник РС бр. 54/2009, 73/2010, 101/201

412 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ВРШЦА БР. 20/ На основу члана 43. Закона о буџетском систему ( Сл. гласник РС бр. 54/2009, 73/2010, 101/201 412 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ВРШЦА БР. 20/2016 21.12.2016. 3. На основу члана 43. Закона о буџетском систему ( Сл. гласник РС бр. 54/2009, 73/2010, 101/2010, 101/2011, 93/2012, 62/2013, 63/2013 исправка, 108/2013,

Више

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ На основу члана 43 став 1 тачка 4 Закона о запошљавању и осигурању за случај незапослености ( Сл. гласник РС, бр. 36/09, 88/10, 38/1 и 113/17), члана 30 Закона о професионалној рехабилитацији и запошљавању

Више