Омогућено плаћање паркирања за слова Ђ, Ш, Ћ, Ч и Ж

Слични документи
Транскрипт:

Омогућено плаћање паркирања за слова Ђ, Ш, Ћ, Ч и Ж Омогућено плаћање паркирања слова Ђ, Ш, Ћ, Ч и Ж за Од 22. јануара отклоњен је проблем који су, при плаћању паркирања смс порукама, имали власници нових регистарских таблица сарадњи плаћање слова, развоја са словима Ђ, Ш, Ж, Ћ и Ч. ЈКП Паркинг сервис је у са оператерима мобилне телефоније омогућио несметано ове услуге корисницима чији мобилни телефони имају ова потврдио је за Мрежу директор Сектора за послове и организацију паркинг контроле Раденко Вуковић. - Паркирање у зонираним деловима града, СМС-ом могу платити и возачи чији мобилни телефони не подржавају ова латинична слова која су добили на таблицама, с тим што уместо слова Ђ, Ш, Ч, Ћ или Ж могу у поруку да унесу најближа слова, односно Д, С, Ц или З рекао је Вуковић. Проблем је настао почетком године, када је почело издавање нових регистарских таблица, јер возачи на чијим су таблицама

била слова са кукицама нису могли да плате паркинг, зато што та слова систем није могао да препозна. Како је навео, раније су постојале четири ознаке са латиничним словима ш и ч, и то ознаке за Шабац, Чачак, Вршац и Крушевац, али није било забуне. Тада је корисник у поруци могао навести ЧА или ЦА. Нажалост, у употреби је велики број мобилних телефона који су скинути са страних мрежа и не подржавају сва слова наше абецеде. Појачаним данас капацитетима и Појачаним капацитетима и данас - Снег, који непрекидно пада већ четврти дан и доноси потешкоће не само возачима, већ и пешацима, принудио нас је да повећамо број људи ангажованих на његовом чишћењу изјавио је

јутрос Небојша Јоргановић, шеф Зимске службе ЈКП Паркинг сервис. Јутрос од 5 часова на терену је 720 људи, распоређених у 45 група. Осим запослених у ЈКП Паркинг сервис, на послу чишћења снежног покривача ангажован је преко омладинских задруга и одређен број омладинаца. По налогу Скупштине града 70 људи чисти снег са тротоара у Улици Војислава Илића и околним улицама. Након екипа које уклањају снежни покривач, иду екипе са 16 ручних посипача соли, као превентива за стварање клизавог слоја.

Повећан број ангажованих људи на чишћењу снега Повећан број ангажованих људи на чишћењу снега Одлуком о одржавању у зимском периоду прописано је да су за чишћење снега са јавних површина одговорни њихови непосредни корисници, то јест физичка и правна лица, којима су те површине поверене на управљање, коришћење или одржавање.

Секретаријат за инспекцијске послове апеловао је на грађане да очисте снег испред својих зграда и са других јавних површина за које су одговорни. Сви комунални инспектори су на терену и појачано контролишу уклањање снега и леда и санкционисаће све оне који не испуне своју обавезу. За предузећа и правна лица која не очисте снег и лед прописана је казна од 5.000 до 500.000 динара. За правна лица и предузетнике који не изврше ту обавезу прописана је казна од 10.000 динара. Казна за одговорна лица у правним лицима, као и за грађане, износи 2.500 динара.

Уз координацију Градског штаба за заштиту од елементарних непогода, у здруженој акцији са другим јавним комуналним предузећима, ЈКП Паркинг сервис чисти од снега, осим својих објеката, и општа паркиралишта и тротоаре. - У односу на јучерашњи дан, с обзиром да снег непрекидно пада више од 48 часова и да се снежни покривач увећава из сата у сат, повећали смо број људи ангажованих на уклањању снега каже Небојша Јоргановић, шеф Зимске службе ЈКП Паркинг сервис. Уз сву расположиву механизацију, на терену је јутрос од 5 часова 612 особа, распоређених у 41 групу.

Уклањање снега јутарњих часова од раних Уклањање снега од раних јутарњих часова Јутрос од 5 часова екипе Зимске службе Јавног комуналног предузећа Паркинг сервис чисте снег са тротоара прве зоне проритета и са прилаза паркинг објектима. На чишћењу снежног покривача распоређених у 33 групе. ангажовано је 409 људи,

Након уклањања снега, екипе са 14 ручних посипача превентивно посипају со, како не би дошло до стварања леда. Све расположиве машине су у погону и снег се чисти са прилаза 47 паркинг објеката (вишеетажних гаража, гаража са резервисаним паркинг местима, посебних паркиралишта и фаст парк паркиралишта). Ангажовано је 6 боб-кет машина, 6 комбинованих машина, 4 мулти-кар возила и 2 рајдера.

Са ђацима првацима Чукарице Са ђацима првацима Чукарице Током ове недеље промотери акције Ђаци вас моле, успорите поред школе дружиће се са првацима 17 основних школа општине Чукарица. Уз песму, игру и дружење са зебрицом, прваци ће стећи основна знања о понашању у саобраћају, што ће свакако помоћи да пут од куће од школе пређу безбедно. Осим знања, сваки првак, а у чукаричким основним школама их има 1819, добиће и флуоресцентни прслук. На захтев београдских школараца и њихових учитеља, акција Бирамо зебри име продужена је до јуна, то јест до краја ове школске године. Своје идеје шаљите ЈКП Паркинг сервис, а најкреативнији предлог ће, наравно, добити награду.

Измењен режим државности рада на Дан Измењен режим државности рада на Дан ЈКП Паркинг сервис обавештава кориснике својих услуга да ће, сходно Одлуци о раду у дане државног празника, у уторак, 15. фебруара, на Дан државности Србије, радити у измењеном режиму. У уторак, 15. фебруара, неће се обављати контрола и наплата паркирања на уличним паркиралиштима у зонираним деловима града. Неће радити шалтер за рад са странкама у Улици Старине Новака број 22, као ни Инфо центар у Улици краљице Марије број 7. Све јавне гараже и посебна паркиралишта биће непрекидно отворени на Дан државности Србије, а Служба за пренос возила, тј. паук, радиће по режиму који се примењује током викенда.

Весело и у Земуну Весело и у Земуну У склопу едукативне акције Ђаци вас моле, успорите поред школе ових данас се дружимо са ђацима првацима 16 земунских основних школа. Аниматори и маскота акције зебрица поделиће око 1.700 флуоресцентних прслука, како би прваци били што уочљивији на путу од куће до школе. Надамо се да ће научивши основна правила о саобраћају наши мали другари бити безбеднији на улици. Фотографије су забележиле наше дружење са првацима основне школе Михајло Пупин у Земуну у насељу Галеника.

Учење уз игру овековечила је и екипа телевизије Авала, чији новинари су разговарали са првацима на тему њиховог сналажења у саобраћају и познавања саобраћајних прописа.

Хуманост на првом месту Хуманост на првом месту У среду, 09. фебруара 2011. године, акцији добровољног давања

крви у просторијама ЈКП Паркинг сервис на Међународном теретном терминалу у Блоку 53, одазвало се 35 радника Предузећа. Акција је организована у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије и Црвеним крстом Новог Београда.

Међу запосленима у ЈКП Паркинг сервис има редовних давалаца, који годишње имају чак 300 давања крви и увек се међу првима одазивају апелу Института за трансфузију крви Србије.

Наредне недеље у Земуну Наредне недеље у Земуну Едукативна акција Ђаци вас моле, успорите поред школе од

понедељка, 7. фебруара, наставља се у основним школама Земуна. Са ђацима првацима 16 земунских основних школа дружиће се аниматори и маскота акције зебрицаи покушаће да им приближе основна правила понашања у саобраћају. Првацима општине Земун биће подељено око 1.700 флуоресцентних прслука. У десет обреновачких основних школа, са чијим првацима смо се дружили претходне недеље, подељено је око 750 прслука, а следи пар фотографија нашег дружења у основној школи Дражевац.