NOVI RENAULT ZOE E-TECH ELECTRIC

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "NOVI RENAULT ZOE E-TECH ELECTRIC"

Транскрипт

1 NOVI RENAULT ZOE E-TECH ELECTRIC

2

3 Renault ZOE E-TECH ELECTRIC menja definiciju mobilnosti

4

5 ZOE E-TECH ELECTRIC kao nikad do sad Renault ZOE E-TECH ELECTRIC još snažnije naglašava svoj stil. Svojim ugladjenim linijama koje ga čine tako uspešnim dodaje sasvim nov LED svetlosni potpis u obliku slova C, svetla za maglu i prepoznatljivu prednju masku. LED zadnja svetla vizuelno proširuju zadnji kraj, dajuci vozilu poseban karakter. Ispod poklopca motora, čije se isklesane linije spajaju u središnjem logotipu, skriva se još snažniji motor koji donosi veći užitak u vožnji. Užitak je još veći u načinu rada B koji omogućava snažnije usporavanje i tako smanjuje potrebu za upotrebom papučice kočnice.

6 oaza dobrog osećaja S obzirom da je izuzetno dobro povezan sa svetom koji ga okružuje, Renault ZOE E-TECH ELECTRIC je pre svega vaš saputnik. Dok mu se približavate sa karticom "slobodne ruke", otvara vam vrata u svet tehnologije i jednostavnosti. Putnički prostor je oaza udobnosti koja podiže letvicu svojim presvlakama sedišta, oblogama od potpuno reciklirane tkanine i pomno osmišljenom zvučnom izolacijom. Instrument tabla je savremenija i ergonomičnija i uključuje 10-inčni vozačev ekran. Tako su vam sve potrebne informacije na dohvat ruke, a zahvaljujući novom multifunkcionalnom upravljaču, svojim vozilom možete upravljati koristeći samo vrhove prstiju. Svoj pametni telefon možete odložiti u poseban pretinac ispred ručice menjača, koji je opremljen bežičnim punjačem. Neometanu vožnju omogućava i 9,3-inčni središnji ekran sa potpuno novim sistemom EASY LINK**. * Verzija Limited uključuje obloge od potpuno reciklirane tkanine, dok verzija Intens nudi presvlake u kombinaciji tkanine i veštačke kože. ** Multimedijalni sistem EASY LINK sa 9,3-inčnim (24 cm) ekranom je dostupan kao opcija na verziji Intens.

7 * Multimedijalni sistem EASY LINK sa 9,3-inčnim (24 cm) ekranom je dostupan kao opcija na verziji Intens.

8 još dalje i slobodnije Granice su tu da ih pomeramo. Renault ZOE E-TECH ELECTRIC je zbog toga povećao domet na 395 km prema svetski usklađenom postupku za laka vozila (WLTP)*. S jednim punjenjem se možete bezbrižno voziti cele nedelje. Uz pomoć pokazatelja ekološke vožnje na 10-inčnom ekranu instrument table možete kontrolisati potrošnju i količinu energije prikupljenu kočenjem. * U zavisnosti od verzije i nivoa opreme. WLTP (svetski usklađen ispitni postupak za laka vozila), je standard za merenje nivoa emisija i potrošnje.

9

10

11 jednostavno punjenje gde god se zaustavite Renault ZOE E-TECH ELECTRIC će vas pratiti gde god krenuli s obzirom da ga možete puniti bilo gde. Kod kuće ga možete priključiti na kućnu punionicu Wallbox snage 7,4 kw kako bi se punio dok vi spavate. Za još veću efikasnost je dostupan novi priključak Combo CCS koji omogućava punjenje na brzim punionicama na kojima za samo 30 minuta možete povećati domet za 150 km. Zahvaljujući pametnom punjaču CameleonR, snaga punjenja se prilagođava snazi punionica (do 22 kwh), dok se vreme punjenja prilagođava vrsti priključka koji se upotrebljava. Kako bi vam pojednostavio život, ZOE E-TECH ELECTRIC na velikom 9,3-inčnom ekranu multimedijalnog sistema EASY LINK* prikazuje sve dostupne punionice na vašoj ruti i njihovu snagu. Punjenje nikad nije bilo jednostavnije. Slike su simbolične. * Multimedijalni sistem EASY LINK sa 9,3-inčnim (24 cm) ekranom je dostupan kao opcija na verziji Intens.

12 užitak električne vožnje Slike su simbolične. Elektromotor R135 snage 100 kw (135 KS) nagoveštava još dinamičnije performanse. Postiže brzinu do 140 km/h, zbog čega je i preticanje lakše. Laganim pritiskom ručice menjača možete odabrati način rada B i znatno usporiti vozilo otpuštanjem pritiska sa papučice gasa. Vožnja je na taj način opuštenija, s obzirom da gotovo i nema potrebe za upotrebom papučice kočnice.

13

14 vozite se u ritmu svojih želja Putem novog multimedijalnog sistema EASY LINK sa 9,3-inčnim ekranom, kompatibilnim sa sistemom Android Auto i Apple CarPlay, možete reprodukovati svoju muziku, pristupiti omiljenim aplikacijama i sasvim sigurno primati i upućivati pozive. Napredni navigacioni sistem koji je povezan sa sistemom TomTom nudi vam brojne informacije u stvarnom vremenu: gustina saobraćaja, upozorenje na opasna područja, vremenska prognoza kao i lokacije i dostupnost punionica... Mape se ažuriraju automatski zahvaljujući funkciji Map Auto- Update. Niste sigurni u pravu adresu svog odredišta? Za pretraživanje adresa putem Googlea dovoljno je da unesete samo dve ili tri ključne reči. Uživaćete u novoj, praktičnoj, brzoj i neprekinutoj mobilnosti. Android Auto zaštitni je znak društva Google Inc. Apple CarPlay zaštitni je znak društva Apple Inc. Aplikacija nije dostupna u svim državama.

15

16 još jednostavniji i pouzdaniji Za upravljačem više niste sami. Sitemi za pomoć u vožnji olakšavaju upravljanje i brinu za vašu sigurnost. Uz pomoć sistema Easy Park Assist možete jednostavno bočno parkirati, a da pri tome ne dodirujete upravljač. Ugrađene kamere umesto vas prate ograničenja brzine, dok vas sistem za upozorenje na prekoračenje brzine opominje ako se ne pridržavate propisanog ograničenja. Renault ZOE E-TECH ELECTRIC će prepoznati svako vozilo u mrtvom uglu ili u njegovoj blizini a potom će vas na to upozoriti aktivacijom svetlosnih signala na spoljašnjim retrovizorima. Sistem za održavanje vozila u voznoj traci ispravlja putanju vozila u slučaju nenamernog izlaska iz trake. Renault ZOE E-TECH ELECTRIC olakšava život naprednijom tehnologijom za vožnju.

17 paleta boja Ledeno Bela Biserno Bela Siva Highland Siva Titanium Plava Celadon Crvena Flamme Ljubičasta Blueberry Crna Etoile

18 kreativna radionica LIFE Sigurnost Sistem protiv proklizavanja točkova - ABS Sistem za kontrolu stabilnosti vozila - ESP Nadzor proklizavanja točkova - ASR Sistem za pomoć pri naglom kočenju - AFU Sistem za kontrolu pritiska u gumama Prednji vazdušni jastuci za vozača i suvozača Mogućnost isključivanja prednjeg suvozačevog vazdušnog jastuka Bočni vazdušni jastuci Tritačkovni središnji pojas pozadi Upozorenje na nezakopčane sigurnosne pojaseve (sva sedišta) Sigurnosni pojasevi napred podesivi po visini ISOFIX sistem pričvršćivanja dečijih sedišta na suvozačevom sedištu i na zadnjim sedištima Vozačevo i suvozačevo sedište podesivo po visini i nagibu Senzor za kišu i automatsko uključivanje svetala Zaštita kočionih diskova od stranih čestica Treće stop svetlo Udobnost Daljinsko centralno zaključavanje Renault kartica "slobodne ruke" Ručni klima uređaj Naslon klupe pozadi preklopiv u razmeri 1/1 Električno podizanje prednjih stakala Grejano zadnje staklo Štitnik za sunce za vozača i suvozača sa ogledalom - neosvetljen Vožnja Regulator i ograničavač brzine Električno podesivi i grejani spoljašnji retrovizori Upravljač podesiv po visini i dubini Putni računar *Slika je simbolična. Ekran 7'' (18 cm) je raspoloživ uz doplatu. Dodaci Sistem Z.E. Voice: zvučno upozorenje za pešake Set za popravku pneumatika Kabl za punjenje 6,5 m Dizajn Full LED svetla Dnevna svetla u C-obliku Presvlake u crnoj boji Fortunate Spoljašnji retrovizori u crnoj boji Tonirana stakla Čelični naplatci 15" sa ukrasnim poklopcima točka Eole Unutrašnjost crne boje Pokazivači pravca na spoljašnjim retrovizorima Upravaljač od tvrde pene Multimedija 10" ekran u boji izmedju merača

19 LIMITED (LIFE+) Vožnja / Sigurnost Sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova Sistem LKA - pomoć u održavanju u voznoj traci Automatsko uključivanje/isključivanje dugih svetala Parking senzori pozadi Udobnost Automatski klima uređaj Naslon klupe pozadi preklopiv u razmeri 1/3-2/3 Nasloni za glavu na svim sedištima Dizajn Kožni upravljač i ručica menjača Presvlake od 100% reciklirane tkanine Spoljašnji retrovizori u boji karoserije Aluminijumskii naplatci 41 cm (16'') Multimedija Multimedijalni sistem sa 7" ekranom osetljivim na dodir sa funkcijama MP3, Bluetooth, AUX, USB, DAB i funkcijom povezivanja sa aplikacijama Android Auto i Apple CarPlay Android Auto je zaštitni znak društva Google Inc. Apple CarPlay je zaštitni znak društva Apple Inc. Aplikacija nije dostupna u svim državama.

20 kreativna radionica INTENS (LIMITED+) Vožnja / Sigurnost Sistem za pomoć pri parkiranju napred i pozadi Sistem za detekciju mrtvog ugla Upozorenje na prekoračenje brzine sa prepoznavanjem saobraćajnih znakova Kamera za vožnju unazad Električno podesivi, grejani i sklopivi spoljašnji retrovizori sa osvetljenjem Unutrašnji retrovizor sa samozatamnjivanjem Sistem za aktivno kočenje u slučaju nužde sa detekcijom pešaka Dizajn Dodatno zatamnjena zadnja stakla LED svetla za maglu napred Presvlake u kombinaciji kože i reciklirane tkanine Recytex u crnoj boji Spoljašnji retrovizori u boji karoserije Impulsni podizači prednjih stakala Električni podizači zadnjih stakala Aluminijumski naplatci 16" Elective Diamante Multimedija Multimedijalni sistem sa 7" ekranom osetljivim na dodir, navigacijom, MP3, Bluetooth, AUX, USB, DAB i funkcijom povezivanja sa aplikacijama Android Auto i Apple CarPlay Bežično punjenje mobilnog telefona Android Auto je zaštitni znak društva Google Inc. Apple CarPlay je zaštitni znak društva Apple Inc. Aplikacija nije dostupna u svim državama.

21 sedišta ukrasni poklopci i naplaci Ukrasni poklopci točkova 38 cm (15") Eole Aluminijumski naplaci 41 cm (16'') Limited Presvlake u crnoj boji Fortunate Presvlake u kombinaciji kože i reciklirane tkanine Recytex u crnoj boji Aluminijumski naplaci 41 cm (16'') Elective Diamante Aluminijumski naplaci 43 cm (17'') Elington oprema BOSE Presvlake od 100% reciklirane tkanine Recytex Kožne presvlake u crnoj boji Riviera Muzička kutija Za kristalan zvuk pobrinuo se prvoklasni audiosistem BOSE sa 6 snažnih zvučnika i kompaktnim dubokotonskim zvučnikom. U armaturnu ploču su ugrađena dva visokotonska zvučnika veličine 2,5 cm koji osiguravaju čist i uravnotežen zvuk, dok zvučnici u oblogama vrata (dva u prednjim i dva u zadnjim vratima) ispunjavaju unutrašnjost bogatim, zaokruženim zvukom. Realistične duboke tonove dodatno naglašava dubokotonski zvučnik smešten u prtljažniku. Savršena akustika.

22 punjenje Napunite Renault ZOE E-TECH ELECTRIC kod kuće Punjenje električnog vozila kod kuće iziskuje posebnu opremu. Postavljanje mora da obavi ovlašćena osoba u skladu sa propisima, kako bi punjenje bilo sigurno. Dostupno je više mogućnosti, tako da možete odabrati onu koja najbolje odgovara vašim potrebama. 1. ZOE E-TECH ELECTRIC se može napuniti priključivanjem punjača Flexi Charger na posebnu sigurnu utičnicu Green up Access kompanije Legrand. Omogućava punjenje do punog kapaciteta za otprilike 20 h (1). Postavljanje mora da obavi ovlašćena osoba. Ako morate da napunite vozilo, a u blizini nema dostupne punionice, vozilo možete napuniti priključivanjem punjača Flexi Charger na kućnu utičnicu (2), usklađenu sa važećim normama i propisima. Tako, na primer, prilikom poseta prijateljima možete da priključite vozilo na tri sata i povećate domet za 36 km. Punite Renault ZOE E-TECH ELECTRIC na javnim punionicama 3. Broj punionica neprestano raste: na parkiralištima trgovačkih centara, parking garažama, na benzinskim pumpama, privatnim parkiralištima, čak i na gradskim ulicama. Na internet stranici renault.rs pronađite lokacije svih punionica. 2. Za brže punjenje predlažemo vam kućnu punionicu Wallbox snage 7,4 kw (3), na kojoj vozilo možete da napunite do punog kapaciteta za 9 sati i 25 minuta. Postavljanje mora da obavi ovlašćena osoba. Dostupna je i vodootporna kućna punionica Wallbox namenjena za spoljašnju ugradnju. Više o punjenju električnih automobila na internet stranici

23 domet punjenje Renault ZOE E-TECH ELECTRIC je povećavao domet na 395 km prema svetski usklađenom postupku za laka vozila (WLTP)*. Ispitni postupak WLTP (svetski usklađen ispitni postupak za laka vozila) omogućava merenje potrošnje i dometa u uslovima bliskima svakodnevnoj vožnji. Nagib puta, brzina vožnje, upotreba sistema za grejanje ili hlađenje i stil vožnje utiču na udaljenost koju sa jednim punjenjem možete preći u novom Renaultu ZOE E-TECH ELECTRIC, baš kao što je slučaj sa vozilima pokretanim motorom sa unutrašnjim sagorevanjem. U vožnji na otvorenom putu možete a predjete približno 395 km u periodu umerenih temperatura i 250 km u periodu niskih temperatura. Zato putem instrument table i pre svega pokazatelja ekološke vožnje sa prikazom potrošnje energije možete da kontrolišete domet vozila. Homologovana udaljenost zavisi od verzije i opreme vozila. Snaga punjenja (kw) Brzo punjenje Standardno punjenje Stanje punjenja baterije (kw) * S obzirom na verziju i opremu. Nakon što svoj Renault ZOE E-TECH ELECTRIC priključite na mrežu, primeniće se najveća snaga punjenja ako je baterija u potpunosti ili skoro u potpunosti ispražnjena. Brzina punjenja zatim se postupno usporava kako se nivo napunjenosti približava 100 %. Snaga punjenja zbog toga zavisi od snage punionice, temperature i istrošenosti baterije.

24 dimenzije (mm)

25 dodatna oprema 1. Osvetljene zaštite pragova vrata Elegantan i savremen izgled prilikom svakog otvaranja vrata. Belo osvetljenje zaštitnih obloga sa tempiranim uključivanjem privlači poglede u svako doba dana. Njihova aluminijumska površina sa Renaultovim potpisom će se pobrinuti za zaštitu pragova vrata vašeg vozila. 2. Prednji naslon za ruke Nudi veću udobnost vožnje, a ujedno sadrži i dodatan pretinac za odlaganje. Pretinac za odlaganje kovanica (za kolica, sitniš). Dostupan je u tri završne obrade: sa crnom tkaninom, potpuno recikliranom tkaninom ili crnom veštačkom kožom. 3. Dvostruka podnica za odlaganje kablova Dvostruka podnica, je u potpunosti prilagođena obliku prtljažnika, ima više nivoa u koje možete odložiti svoja dva kabla za punjenje. Jednan nivo je posebno rezervisan za zaštitu dubokotonskog zvučnika BOSE. Na taj način se sprečava prljanje prtljažnika, a kablovi su uredno spakovani. Otvaranjem podnice možete pristupiti svim odloženim predmetima. Uklonjiva podnica je pomična i ima ručicu za lakše otvaranje. Ako imate odložen samo jedan kabl, odnosno ako u vozilu nema dubokotonski zvučnik BOSE, u podnicu možete smestiti manje predmete (na primer sigurnosnu opremu)

26 Usluge Garancije Sva Renaultova vozila su pokrivena dvogodišnjom garancijom sa neograničenim brojem pređenih kilometara koje obuhvata besplatne popravke i pomoć. Garancija na pogonske delove električnih vozila važi u periodu od 5 godina ili pređenih kilometara (za vozilo Twizy važi tri godine sa neograničenim brojem pređenih kilometara). Vaše vozilo ima i proširenu garanciju na oštećenja boje i rdju od 3 do 12 godina*. Renault isto tako pokriva manje troškove upotrebe i osiguranja jer nudi modele sa niskim troškovima popravke, odlično osiguranje od krađe i provale. Ugovori o uslugama Ugovorom o produženoj garanciji Z.E. garancija se produžava na razdoblje od 5 godina ili pređenih kilometara a uključuje i zamenu ili popravku mehaničkih, električnih ili elektronskih delova vozila (zamenski delovi i obavljeni rad). Ugovorom o održavanju ćete izbeći dodatne troškove redovnog održavanja i popravke tokom 6 godine ili do pređenih km jer ćete imati pravo na dodatne usluge prilagođene vašim potrebama, kao što je, na primer, pokriće troškova održavanja i uobičajenih potrošnih delova. Ovaj ugovor se plaća u gotovini prilikom sklapanja ili u mesečnim ratama u slučaju najma baterije. Renault pomoć Usluga Renault pomoć na putu, 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji. Pokriva popravke svih kvarova (pa i pražnjenje baterije) a uključena je u paketne usluge najma baterije. Uslužne delatnosti mreže Renault Usluge Renault Minut (redovno održavanje bez naručivanja) i Renault Minut za karoseriju (radovi na boji karoserije, svetlima, vetrobranskom staklu, karoseriji...) garantuju najbolji kvalitet održavanja i popravke. Garancija na obavljene radove i na originalne Renaultove rezervne delove važi godinu dana. Svaki vlasnik vozila Renault ZOE E-TECH ELECTRIC može pod posebnim uslovima Renault Rent nakratko da iznajmi vozilo. * Osim pri izboru vozila novi Renault MASTER: 6-godišnja garancija protiv rdjanja..

27

28 konfigurišite svoj Renault ZOE E-TECH ELECTRIC na Posledica globalnog nedostatka poluprovodnika je da neki elementi opreme vozila, prikazani u brošuri, trenutno nisu dostupni na vozilu. To važi, između ostalog, za 10" informacioni ekran u boji sa meračima i prikazom navigacije, bežično punjenje mobilnog telefona i mogućnost povezivanja navigacije. U trenutnoj situaciji je iz tog razloga, dobavljivost i dostupnost konkretnih elemenata opreme vozila, kao posledicu globalnog nedostatka poluprovodnika teško sa sigurnošću predvideti. Za najnovije informacije molimo da se obratite najbližem ovlašćenom distributeru. Preduzeli smo sve što je u našoj moći da sadržaj ove publikacije na dan štampanja bude tačan i da sadrži najnovije podatke. Pripremljena je na bazi predserijskih vozila ili prototipova. Renault u okviru svoje politike kontinuiranog poboljšanja proizvoda zadržava pravo da u bilo koje vreme promeni predstavljene specifikacije vozila i dodatnu opremu. Renaultovi distributeri su o ovim promenama obavešteni u najkraćem mogućem roku. Proizvodi mogu da se razlikuju u zavisnosti od pojedinačnih tržišta, a određena oprema možda neće biti dostupna (serijska, opciona ili dodatna oprema). Za najnovije informacije obratite se lokalnom distributeru. Zbog tehničkih ograničenja prilikom štampanja boje u ovoj publikaciji mogu da odstupaju od stvarnih boja karoserije ili materijala unutrašnjosti. Zadržavamo sva prava. Reprodukcija ove publikacije u bilo kom obliku ili na bilo koji način, u celini ili delimično, zabranjena je bez prethodnog pisanog odobrenja grupe Renault. Autori fotografija: F. Ohm, Additive Studios, Renault Marketing 3D-Commerce Renault Nissan Srbija d. o. o., Omladinskih brigada 90v,11070 Beograd Jul renault.rs