Pohvala za savesnost,Kviz znanja „Mala škola saobraćaja“ za najmlađe,Garaža „Zeleni venac“ u novom ruhu,Radno vreme tokom praznika,Uz „bus plus” bespl

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Pohvala za savesnost,Kviz znanja „Mala škola saobraćaja“ za najmlađe,Garaža „Zeleni venac“ u novom ruhu,Radno vreme tokom praznika,Uz „bus plus” bespl"

Транскрипт

1 Pohvala za savesnost Pohvala za savesnost Naše kolege Nikola Gajić i Marija Tirnanić, pronašli su u petak, 2. decembra, oko 13:35 časova na parkiralištu VMA torbicu sa dokumentima i većom količinom novca. Nisu se dvoumili ni trenutka i o svemu su odmah obavestili kolege i Korisnički servis Parking servisa, za slučaj da se javi osoba koja je izgubila pronađene stvari. - Lep je osećaj kad se učini dobro delo. Ni trenutka nisam oklevao kako da postupim. I koleginica i ja odmah smo znali šta je ispravno učiniti. Šest godina radim u Parking servisu i svestan sam da predstavljam svoje Preduzeće kada sam na radnom mestu. Kolege me još ne zivkaju, jer se još nije pročulo šta sam uradio. Ipak, veoma prija tapšanje po ramenu mojih pretposatvljenih kaže Gajić uz osmeh i dodaje da je u torbici, osim dokumenata, bilo i dosta novca. Rukovodioci i menadžment Parking servisa odmah su pohvalili njihovu savesnost, ali i snalažljivost, jer su pronašli i način da brzo kontaktiraju vlasnika.

2 Kako je vlasnik klijent jedne beogradske banke, ona je obaveštena da su kartice i dokumenta pronađeni, tako da nema potrebe da se blokiraju, odnosno izdaju nove. Takođe su zamoljeni da kontaktiraju vlasnika, čije podatke imaju u bazi, i obaveste ga o tome da je torbica pronađena i gde se nalazi. Ovoga puta, sve je bilo u pravim rukama i vlasnik nije morao da brine. Nakon samo sat vremena vlasnik Goran Stanić se pojavio i uz sprovođenje propisane procedure preuzeo svoje lične stvari. Zadivljen Nikolnim gestom i prezadovoljan time što mu je vraćena velika količina novca i sva lična dokumenta, korisnik je Parking servisu uputio i mejl u kome još jednom izražava svoju zahvalnost: From: Sent: nedelja, 4. decembar :09 To: info@parking-servis.co.rs Subject: Dana bio sam na VMA kada mi je, prilikom ulaska u auto, ispala torbica sa dokumentima i novcem na parkingu. To sam primetio tek kad sam stigao kući. Za to vreme vaši radnici Nikola Gajić i Marija Tirnanić su je već bili pronašli i našli način da me kontaktiraju. Vratio sam se. Kada su mi predali torbicu video sam da u njoj ništa ne nedostaje. Ovim putem zelim uputiti veliku zahvalnost vašim, već pomenutim radnicima, koji ulivaju nadu da ima još poštenih sugradjana. VELIKO HVALA! Goran Stanić Zemun

3 Kviz znanja Mala škola saobraćaja za najmlađe Kviz znanja Mala škola saobraćaja za najmlađe JKP Parking servis, u saradnji sa TV Studio B i dečjom školicom glume Nenada Nenadovića, završio je snimanje prve epizode kviza znanja Mala škola saobraćaja. Prenosimo utiske i atmosferu sa snimanja. U veseloj atmosferi, deca su kroz igru i zabavu pokazala svoje poznavanje saobraćajnih pravila i znakova. Kviz se sastoji iz 5 veoma interesantnih, šaljivih, ali poučnih segmenata, a takmičari su uspešno odgovorili na svaki izazov. Prva igra započela je Brzim pitalicama, u kojoj su se mladi takmičari odlično snašli i prikupili poene. Svaki osvojen poen za ekipu beležio se dodavanjem po jednog sprata u novoj garaži Obilićev venac.

4 Zatim je usledio novi zadatak u igra Ko zna, zna, u kojoj su učesnici pokazali odlične rezultate u rešavanju pitanja na temu poznavanja saobraćajnih propisa. Najinteresantnija igra za mališane svakako je bila Pantomima.

5 Pantomimičari iz starijih razreda su na dovitljiv način imitirali opšte pojmove iz bezbednosti u saobraćaju, a takmičari su konsultujući se među sobom, pogađali prikazane pojmove. U četvrtom izazovu, igri Memorije, deca su imala po deset sekundi da zapamte gde se na podiujumu koji saobraćajni znak nalazi, a zatim i da ga pogode.

6 U poslednjoj, najkreativnijoj igri, poligonskog karaktera, deca su obavljala niz obaveznih postupaka na raskrsnici i na taj način dobijala prednost pri odgovaranju. Jedno od pravila, koje nikako nisu smeli da zaborave, jeste da prilikom prelaska ulice pogledaju levo-desno-levo i tek onda pređu na drugu stranu.

7 Tokom svih 5 igara atmosfera je bila fantastična, a mališani iz publike su navijali i aplaudirali za Crveni, odnosno Plavi tim, i tako pomagali svojim drugarima u osvajanju poena. Osećaj zadovoljstva i dobro raspoloženje ostalo je i nakon završenog duela.

8 Nadamo se da će isto ovako, razigrano i veselo, biti i na snimanju naredne epizode kviza, koje je planirano za mesec decembar. Parking servis je za najbolje takmičare pripremio i poklone, pa su članovi pobedničke ekipe zasluženo dobili po jednu loptu, 2 knjige bajki, promotivnu knjižicu Bezbedno do škole, školski pribor i svetla za bicikl. Drugoplasirana ekipa takođe je dobila lepe poklone bojanku o Beogradu, promotivnu knjižicu Bezbedno do škole i školski pribor.

9 Ovakva vrsta druženja mališana kroz igru i obrazovanje siguran je put ka čvrstim temeljima znanja, koji će doprineti većoj bezbednosti dece u saobraćaju. Kao društveno-odgovorno preduzeće, koje se već godinama bavi pitanjima sigurnosti naših najmlađih u saobraćaju, Parking servis planira da u narednom periodu realizuje što više ovakvih projekata. Garaža Zeleni venac u novom ruhu Garaža Zeleni venac u novom ruhu

10 JKP Parking servis završilo je rekonstrukciju i modernizaciju garaže Zeleni venac, koja sada ima novu i savremenu fasadu, dekorativno osvetljenje, krov, konstrukciju za solarne panele, video nadzor i led osvetljenje. Gradski menadžer Goran Vesić i direktor JKP Parking servis Andrija Čupković posetili su garažu Zeleni venac nakon završenih radova. Gradski menadžer je istakao da su danas završeni radovi na Zelenom vencu, a da će uskoro biti i na garaži na Obilićevom vencu. Pre skoro dve godine uradili smo analizu sa Mašinskim fakultetom koja je pokazala da obe ove garaže moramo da zatvorimo ako ih ne saniramo. Danas je ova garaža potpuno rekonstruisana i modernizovana, postavljena je nova led rasveta, kamere i sve drugo što je potrebno da bi garaža sa 306 parking bila u punoj funkciji. U toku su i radovi na garaži na Obilićevom vencu koja će imati novih 210 parking mesta, što znači da će imati ukupno 810 mesta sa dodatna dva nivoa. Parking servis je dobio i građevinsku dozvolu za

11 početak radova na izgradnji garaže na Studentskom trgu koja će imati 710 mesta i kako se bude radila Slavija tako ćemo pomerati trolejbuse i okretnicu. Verujem da će ona biti izgrađena sredstvima Parking servisa i da nećemo imati potrebe da tu zlatnu koku dajemo nekom sa strane jer sami možemo dovoljno da zaradimo. Tako ćemo uskoro u centru grada imati 960 novih parking mesta, što je svakako dobra vest za naše sugrađane istakao je Goran Vesić, zahvalivši se Parking servisu na uloženom trudu. Povodom predstavljanja nove fasade garaže Zeleni venac, koja je izgrađena pre četiri decenije, simbolično su korisnicima podeljene debitne parking kartice. Direktor JKP Parking servis Andrija Čupković je rekao da je svaka kartica vrednosna jer se na njima nalazi iznos od 500 dinara, što omogućava parkiranje u garaži sve dok se ne potroši iznos sa kartice.

12 Garaža Zeleni venac je posle tačno 38 godina danas dobila novu fasadu, pa smo ovim povodom, simbolično našim korisnicima uručili 38 debitnih parking kartica, koje mogu da iskoriste za besplatno parkiranje u ovoj garaži tokom nekoliko časova. Ulepšavanjem garaže, Parking servis se pridružio i akciji Grada Beograda koja podrazumeva obnovu fasada u centralnom gradskom jezgru. Nova fasada garaže je izrađena od najsavremenijih materijala koji se u ovom trenutku u arhitekturi preporučuju za izgradnju parking objekata. Nekadašnja fasada od plastike, sada je zamenjena ekološkom od cementnih ploča, a ima i prirodno provetravanje. To znači da se neće zagrevati, već će leti omogućiti stvaranje hladovine, dok će zimi u samom objektu biti toplije. Vodili smo računa i o estetici, pa je nova fasada dobila i dekorativno osvetljenje. Naravno, u pitanju je štedljiva led rasveta, sa senzorima za nivo osvetljenosti, što znači znatno manje račune za struju nego prošle godine. Na krovu smo postavili nosače za solarne panele, čija će se energija u narednim godinama koristiti za napajanje rasvete, automatike i naplatnih stanica, rekao je Čupković.

13 Na fasadi garaže Zeleni venac koja je izgrađena od cementnih ploča i čelične mreže ugrađeni su štitnici od sunca kao dekorativni elementi, dok fasadna platna imaju sjajnu završnu obradu, kao i gravure. JKP Parking servis se trudio da osim funkcionalnosti i estetike, fasada bude izgrađena i prema ekološkim standardima, pa su dekorativni elementi rađeni su od prirodnih materijala različitih dimenzija i oblika. Osim što će vizuelno ulepšati Beograd, ovi materijali su otporni na sve vrste vremenskih promena. Podsećamo da je ovaj parking objekat, podignut daleke godine, usled višedecenijske upotrebe i uticaja različitih faktora bio doveden do stanja u kome garaža Zeleni venac nije bila više bezbedna za korisnike. Zato je prva faza radova koja je izvedena prošle godine, obuhvatila kompletnu sanaciju objekta. Ojačane su noseće konstrukcije garaže, čelični delovi su zaštićeni od korozije, obnovljeni nosači između spratova, zamenjene vodovodne i kanalizacione cevi, međuspratne ploče su betonirane i urađena je hidroizolacija podova.

14 U drugoj fazi radova su ove godine postavljene nove elektroinstalacije i telekomunikacija, pa ova garaža sada ima video nadzor i led osvetljenje sa senzorima. Oni reaguju na količinu svetlosti, koja se pojačava kada ima manje priprodnog svetla. Led rasveta sa ugrađenim senzorima omogućava racionalnije korišćenje i znatnu uštedu električne energije. Obnovljeno je stepenište, na kome su umesto gume postavljene protivklizne keramičke pločica i ugrađena su nova protivpožarna vrata, sistem za detekciju od požara, zamenjen je krov, postavljena termoizolacija. Adaptirane su blagajne, toaleti i kancelarije u garaži u cilju poboljšanja radnog okruženja i uslova rada. Nove oznake nivoa rađene su prema uzoru na moderne garaže u svetu i okruženju. Podsećamo da JKP Parking servis Beograd do kraja februara izvodi i radove na rekonstrukciji i nadogradnji garaže Obilićev venac. Garaža Obilićev venac imaće

15 kvadrata, potpuno novu fasadu i krov sa solarnim panelima. Korišćenjem obnovljivih izvora energije, građevinskih materijala koji nisu štetni po zdravlje, propagiranjem automobila na električni pogon, postavljanjem punjača za njih i pružanjem usluge iznajmljivanja bicikala u rekonstruisanim garažama, Parking servis pokazuje da je lider u primeni novih ekoloških standarda i tehnologija za ovu vrstu objekata. Radno vreme tokom praznika Radno vreme tokom praznika JKP Parking servis obaveštava korisnike svojih usluga da povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu u petak, 11. novembra, neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada. Šalteri za rad sa strankama u ulicama Takovska 31, Mileševska 51 i Kraljice Marije 7, biće zatvoreni u petak. Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće otvoreni na dan praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za prenos vozila. Od subote, 12. novembra, naplata i kontrola parkiranja u zoniranim delovima grada, kao i svi šalteri, radiće po uobičajenom radnom vremenu.

16 Uz bus plus parking u Ulici Popovića besplatan Vladimira Uz bus plus besplatan parking u Ulici Vladimira Popovića Parkiralište u Ulici Vladimira Popovića na Novom Beogradu od danas je besplatno za vozače koji imaju važeću bus blus karticu i registrovali su se u korisničkom servisu JKP Parking servis, rekao je gradski menadžer Goran Vesić prilikom prezentacije početka rada sistema Parkiraj i vozi se. On je napomenuo da nakon parkiranja vozači mogu da nastave put i da do centra grada dođu javnim prevozom. Da bi koristili ovaj sistem, vlasnici svoja vozila moraju registrovati u korisničim servisima u Takovskoj 31, Mileševskoj 51 i Kraljice Marije 7.

17 Vozači koji nemaju bus plus karticu parkiranje će na ovom parkiralištu plaćati 31 dinar sat vremena odnosno 150 dinara za višesatno parkiranje. Na ovaj način integrišemo više prevoza i stimulišemo građane da koriste javni prevoz i kupuju bus plus kartice. Ovo će biti velika pomoć za građane iz ovog dela grada koji više ne moraju da prilaze svojim vozilima samom centru i traže parking, jer se u centru parking mesto traži od 30 do 40 minuta objasnio je Vesić i dodao da se od danas vozačima dele flajeri sa informacijama i da će probni period trajati do 16. novembra, kada će sistem početi da funkcioniše u punom kapacitetu. Vesić je naveo da je to je prvi specifičan parking u gradu jer omogućava besplatno parkiranje sa bus plus karticom, i dodao

18 da je to urađeno u saradnji sa Gradskim saobraćajnim preduzećem i firmom Apeks, kako bi ljude stimulisali da koriste javni gradski prevoz. Gradski menadžer zahvalio je Sekretarijatu za saobraćaj, Parking servisu, Direkciji za javni prevoz, GSP-u i Apeksu koji su pomogli da ovaj sistem zaživi. Sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović rekao je da parkiralište ima 292 mesta i da je obuhvaćeno plavom zonom parkiranja. Politika grada je da stimuliše i podigne nivo usluge javnog prevoza. Ovo je naš pokušaj da javni prevoz postane pristupačniji, te da vozači svoje automobile koriste do šireg centra, a da u sam centar grada ulaze vozilima javnog gradskog prevoza. Tako će biti manje gužve i smanjiće se broj zahteva za parkiranje u centru. Uz ovaj parking nalazi se i novi terminus, gde saobraćaju linije 27E i 35, a ovde prolazi i nekoliko tramvajskih linija. Nedavno je još jedan terminus kod TC Ušće pušten u rad, a namera nam je da strogi centar grada, Trg republike, oslobodimo od vozila javnog prevoza. Naš plan je da sledeće godine izgradimo terminus Dunavska, preko puta trolejbuskog depoa u Dunavskoj ulici. Izgradnjom tog terminusa otvoriće se potpuno nova perspektiva u razvoju sistema javnog prevoza naglasio je Rafailović. Prema njegovim rečima, terminus u Ulici Vladimira Popovića namenski je postavljen uz parking i trenutno je jedini koji je obuhvaćen ovakvom vrstom usluge, ali kako je dodao, u planu je još terminusa kako bi se podigao nivo pristupačnosti sistemu gradske železnice. JKP Parking servis je u saradnji sa Gradskim saobraćajnim preduzećem, Direkcijom za javni prevoz i Sekretarijatom za saobraćaj uspostavio sistem Parkiraj i vozi se kako bi se smanjile gužve u centru grada. Direktor Parking servisa Andrija Čupković rekao je da će probni period sistema važiti narednih nedelju dana, do srede, 16. novembra godine, do

19 kada se neće obavljati kontrola naplate parkiranja. Naši kontrolori će taj period iskoristiti da vozače putem flajera obaveštavaju da ovde mogu besplatno da parkiraju svoje automobile ukoliko koriste gradski prevoz. Cilj nam je da stimulišemo sve građane da do centra grada koriste gradski prevoz. Svi ostali vozači, koji nemaju važeću busplus karticu, parkiralište mogu da koriste kupovinom višesatne parking karte, čiju smo cenu nedavno snizili na 150 dinara ili plaćanjem parkiranja po započetom satu. Svi vozači koji žele da koriste uslugu Parkiraj i vozi se, uz Busplus karticu, treba da se registruju u nekom od korisničkih servisa Parking servisa. Procedura je veoma jednostavna, i završava se za samo nekoliko minuta. Vlasnik vozila treba da ponese na uvid ličnu kartu, saobraćajnu dozvolu i validiranu busplus karticu na osnovu kojih se njegova registracija ubacuje u sistem pretplate za parkiralište u ulici Vladimira Popovića. Od tog trenutka može da parkira besplatno na ovom parkingu, a naš softver koji koriste kontrolori prepoznaje ga kao povlašćenog pretplatnika, rekao je Čupković. Događaju su prisustvovali i član Gradskog veća Aleksandar Marković, direktor Direkcije za javni prevoz Uglješa Mitrović i izvršni direktor za operativne i tehničke poslove Parking servisa Vladimir Bogićević. Prva zelena Beogradu garaža u

20 Prva zelena garaža u Beogradu JKP Parking servis Beograd je u fazi podnošenja zahteva za dobijanje LEED sertifikata za renoviranu i nadograđenu garažu Obilićev venac. Kada bude dobila ovaj sertifikat, garaža Obilićev venac će biti prva sertifikovana zelena garaža u Srbiji. Na konferenciji posvećenoj zelenoj gradnji Green Building Expo and Conference 2016, koja se u Belexpo centru na Novom Beogradu održava od 2. do 4. novembra, rukovodilac Službe za investicije i izgradnju JKP Parking servis Biljana Vlajić prezentovala je razloge zbog kojih će ova garaža nositi epitet zelena. - U najužem centru Beograda uskoro ćemo imati modernu garažu izgrađenu po najvišim ekološkim standardima. Korišćenjem obnovljivih izvora energije, građevinskih materijala koji nisu štetni po zdravlje, propagiranjem automobila na električni pogon postavljanjem punjača za njih i pružanjem usluge

21 iznajmljivanja bicikla, Parking servis pokazuje da je lider u primeni novih ekoloških standarda i tehnologija za ovu vrstu objekata. izjavila je Biljana Vlajić. Ona je dodala da Parking servis tek započinje da ide ovim zelenim putem, da je izgradnja, odnosno nadogradnja garaže Obilićev venac po ekološkim standardima samo prvi korak i da se nada da ova garaža neće ostati usamljen primer razvijene ekološke svesti, već da će Beograd dobiti još zelenih ekoloških garaža. Ona je naglasila da ćemo na taj način ne samo pružiti korisnicima neophodan broj parking mesta, već ćemo sačuvati naš grad i sredinu u kojoj živimo. Glavni gradski urbanista Milutin Folić rekao je da će se Grad Beograd truditi u narednom periodu da svako planiranje koje se tiče i saobraćaja i gradnje bude u funkciji očuvanja životne sredine. On je istakao da grad podržava konferencije poput ove Konferencije o zelenoj gradnji, kao i promovisanje svih koncepta zelene gradnje u Beogradu. Izvršna direktorka Organizacionog odbora Sajma i konferencije i direktorka kompanije ENERGO Marija Golubović rekla je da su na sajmu predstavljeni brojni proizvodi i usluge u ovoj oblasti, svakodnevno se održavaju različite stručne radionice, promocije primera dobre prakse, kao i kursevi. Kao jedan od dobrih primera ekološki svesne kompanije navela je Parking servis, koji Beogradu daje prvu zelenu garažu. Ona je dodala da se nada da će na sledećoj konferenciji o zelenoj gradji, Parking servis moći da se pohvali dobijenim sertifikatom za prvu zelenu garažu u Beogradu i Srbiji. LEED standard, skraćeno od Leadership in Energy and Environmental Design, za koji konkuriše garaža Obilićev venac, definiše propise za gradnju održivu sa aspekta potrošnje energije i prirodnih resursa, društvene odgovornosti i profita. Osim što donosi uštede investiorima i korisnicima, koncept zelene gradnje značajan je i za očuvanje prirodnih

22 resursa, njihovo efikasno korišćenje i smanjenje negativnih uticaja na životnu sredinu. U Srbiji su do sada samo četiri zgrade dobile LEED sertifikat, a u toku su sertifikacioni postupci za još 26 zgrada. Konferenciju o zelenoj gradnji, kojoj prisustvuju stručnjaci iz brojnih domaćih i stranih kompanija, organizuje ENERGO, vodeća kompanija u regionu za izradu projekata po LEED i DGNB standardima sertifikacije. Na manifestaciji se predstavljaju najnovija tehnološka i naučna dostignuća iz oblasti zelene gradnje, a među poseticima su investitori, arhitekte, inženjeri, projektanti, građevinski menadžeri, ali i predstavnici upravnih organa i medija. Novi sistem naplate i kontrole parkiranja u garaži Aerodrom

23 Novi sistem naplate i kontrole parkiranja u garaži Aerodrom U garaži Aerodrom od utorka, godine, počinje sa radom novi savremeni sistem kontrole i naplate parkiranja Scheidt&Bachmann. Plaćanje parkiranja obavljaće se, kao i do sada, po započetom času, a za sve one kojima je vozilo u garaži parkirano neprekidno 61 čas, stiču pravo na korišćenje i plaćanje usluge sedmodnevnog jednokratnog parkiranja. Za sve korisnike usluge mesečne pretplate obezbeđene su nove pretplatničke kartice. Od utorka, više nećete morati unapred da najavite i platite kako biste stekli pravo na uslugu sedmodnevnog jednokratnog parkiranja. Obračun parkiranja obavljaće se po započetom satu, srazmerno broju provedenih sati u parking objektu. Korisnik usluga parkiranja prilikom ulaska vozilom u garažu iz ulaznog distributera uzima ulaznu parking karticu, a sistem počinje da obračunava naplatu usluge prema započetom času. Plaćanje parkiranja obavljaće se prilikom izlaska vozilom iz garaže i ukoliko je vozilo u garaži parkirano neprekidno 61 čas, odnosno kada sistem za kontrolu i naplatu parkiranja registruje 61-vi započeti čas, što u novcu iznosi 3.965,00 din, korisnik stiče pravo na korišćenje i plaćanje usluge sedmodnevnog jednokratnog parkiranja. Ukoliko korisnik usluga, posle ulaska vozilom u garažu provede manje od 61 čas u istoj, biće dužan da uslugu parkiranja plati srazmerno broju sati koje je proveo u garaži. Obaveštavamo sve korisnike mesečne pretplate da će, zbog nove automatike, sve postojeće parking kartice, privremeno biti zamenjene kartonskim magnetnim parking karticama dok se ne stekne mogućnost za zamenu za PVC transponder parking kartice. Pravnim licima će nove kartice biti dostavljene, dok će

24 fizička lica moći da ih preuzmu u garaži Aerodrom. Naglašavamo da je rok za vraćenje starih kartica do utorka, godine. U cilju unapređenja kvaliteta pružanja usluga parkiranja, JKP Parking servis u garaži Aerodrom postavilo je nove rampe i distributere tipa Scheidt&Bachmann za brzu i lakšu kontrolu i naplatu parkiranja. Ova garaža je samo još jedan objekat u nizu koji je preduzeće opremio najmodernijom automatikom, kako bi se korisnicima pružili najkvalitetniji uslovi parkiranja. Nova bezbednosna signalizacija oko Specijalne

25 osnovne škole Novi Beograd Nova bezbednosna signalizacija oko Specijalne osnovne škole Novi Beograd JKP Parking servis je na zahtev Specijalne osnovne škole Novi Beograd obeležilo bezbednosnu signalizaciju u prostoru oko škole, kako bi se deci ove obrazovne i vaspitne ustanove obezbedili što sigurniji prilazi do škole. U cilju da se deci sa posebnim potrebama pruži što sigurniji i lepši boravak u školi, Parking servis je izašao u susret potrebama škole i obeležio prostor za parkiranje i zaustavljanje vozila, kao i za vozila koja prevoze decu sa invaliditetom. Na ovaj način je roditeljima i starateljima dece olakšan pristup školi. Sada mogu bez stresa i žurbe da se parkiraju i isprate decu u školu. Takođe, postavljeno je i ostrvo, iscrtan je natpis na ulici ŠKOLA, a radi usmeravanja dece da ulicu prelaze na označenim mestima, obeleženi su i pešački prelazi. Pre nekoliko godina, oko ove škole uvedena je i zona usporenog saobraćaja, sa ograničenjem brzine kretanja vozila 10 kilometara na čas, kako bi vozači u blizini škole bili što oprezniji. Parking servis vrlo rado izlazi u susret svakom pozivu koji se tiče odrastanja dece, a posebno se zalaže za njihovu bezbednost u saobraćaju i u zonama oko škole. Već dugi niz godina Parking servis brine o najmlađim

26 učesnicima u saobraćaju i kroz edukativnu akciju Đaci vas mole, usporite pored škole obrazuje mališane o tome kako da se pravilno ponašaju na putu od kuće do škole. Druženje dugo deceniju! Druženje dugo deceniju! Predstavom o pravilnom ponašanju u saobraćaju u Osnovnoj školi France Prešern u Rakovici, počeo je deseti jubilarni ciklus akcije Đaci vas mole, usporite pored škole.

27 Edukativnom predavanju za 75 đaka prvaka ove beogradske osnovne škole, koje je organizovao Parking servis u saradnji sa Saobraćajnom policijom, prisustvovali su ministar prosvete Mladen Šarčević, menadžer Grada Beograda Goran Vesić, Sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović, direktor JKP Parking servis Andrija Čupković i brojni gosti iz Uprave grada Beograda, Opštine Rakovica i Uprave saobraćajne policije. Ovo je jedna od akcija koju realizujemo sa Gradom Beogradom i Parking servisom, kao društveno-odgovornom kompanijom. Veoma je važno da akcija traje tokom čitave školske godine i da se trudimo da maksimalno povećamo bezbednost učenika, a postoji i predlog da se saobraćajno obrazovanje i vaspitanje uvede u osnovne i srednje škole. izjavio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević. Menadžer Grada Beograda Goran Vesić takođe je podsetio da Grad Beograd i Parking servis pokazuju da su društveno odgovorni tako što deo svoje zarade ulažu u obučavanje đaka prvaka. Ovo je pravi primer kako jedna kompanija ulaže novac u nešto što je važno i dobro za decu. A Parking servis to radi već deset godina! Kad je reč o bezbednosti dece, osim edukacije i

28 rešavanja crnih tačaka ispred školskih objekata, vreme je da se pozabavimo i vršnjačkim nasiljem, na čemu će grad raditi zajedno sa svim nadležnima. To je kompleksan i urgentan problem i zahteva zajedništvo čitavog društva. rekao je Vesić. Đaci su se družili i pevali sa dečjim horom Čarolija dobro poznate i svima prepoznatljive pesme Čuvajte nam đake i Samo sporo kad ste pored škole. Svaki prvak je od Parking servisa na poklon dobio fluorescentni prsluk i kalendar, a škola France Prešern komplete lopti. U prethodnih devet godina, u okviru akcije Đaci vas mole, usporite pored škole, održano je preko predstava, na kojima je oko učenika beogradskih osnovnih škola naučilo pravila ponašanja u saobraćaju. Ove godine slavimo jubilej, jer druženje Parking servisa i đaka traje čitavu deceniju. Ovu tradicionalnu akciju ćemo svake godine unapređivati i nastaviti da edukujemo najmlađe. Ove sezone svaki prvak će dobiti i Kviz knjigu Bezbedno do škole, koja sadrži osnovna pravila ponašanja u saobraćaju. Posebno apelujemo na sve vozače da uspore kada su u blizini škola, jer je bezbednost dece najvažnija i zato moramo kontinuirano i preventivno da utičemo na sve učesnike u saobraćaju, kako bismo zaštitili svaki dečji život! rekao je direktor JKP Parking servis Andrija Čupković. Generalni sekretar AMSS Predrag Đurđev naglasio je da će AMSS kao jedna od vodećih institucija koja se bavi bezbednošću u saobraćaju, uvek podržati ovakve aktivnosti, a predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić zahvalio je svima koji su došli da obeleže početak desetog ciklusa akcije Đaci vas mole, usporite pored škole i to baš u Rakovici. Predstavi su prisustvovali i zamenik načelnika saobraćajne policije Republike Srbije Boban Milinković, predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave saobraćajne policije grada Beograda.

29 I u novoj, jubilarnoj, desetoj sezoni, glumci i predavači akcije Đaci vas mole, usporite pored škole, kroz igru i zabavu, upoznaće prvake kako pravilno da prelaze ulicu, koriste semafor i tumače saobraćajne znake. Parking servis uz podršku ministarstva prosvete i unutrašnjih poslova, sekretarijata za saobraćaj i obrazovanje nastavlja da vodi posebnu brigu o bezbednosti najmlađih učesnika u saobraćaju. Tokom školske 2016/2017. godine biće podeljeno više od zaštitnih prsluka, a edukacija će biti sprovedena u 168 osnovnih škola na 17 beogradskih opština. Da spremni dočekamo kišu Da spremni dočekamo kišu JKP Parking servis je obezbedilo kišobrane na korišćenje za sve one građane, korisnike usluga parkiranja, koje je kiša dočekala nespremne. Uz depozit od 300 dinara, kišobrane mogu da iznajme svi oni koji parkiraju svoja vozila u garažama i

30 parkiralištima ovog preduzeća. Posle parkiranja vozila, korisnici mogu da rentiraju kišobran u garažama Zeleni venac, Masarikova, Pionirski park, Vukov spomenik, Botanička bašta Dr Aleksandra Kostića, na parkiralištima Slavija, Milan Gale Muškatirović, Cvetkova pijaca, VMA, Kapetanija, Ada Ciganlija i Donji grad, kao i na Međunarodnom terminalu. Prilikom rentiranja kišobrana korisnici daju svoje ime i prezime i potpisuju revers, dok je rok za vraćanje dva dana. Po vraćanju ispravnog kišobrana, u naznačenom roku, korisnik natrag dobija depozit. U slučaju da prekorači rok ili vrati neispravan ili polomljen kišobran, korisniku se ne vraća deposit. Ovu praksu Parking servis sprovodi već više od 5 godina, a korisnici posebno pozdravljaju ovu mogućnost u kišnim i snežnim vremenskim nepogodama.

Za komšije garaže dinara mesečno</br> Blic,Smanjen kapacitet parkirališta „Slavija“,Obeležen kraj desetog ciklusa</br> SAT Plus,Mališani učili o

Za komšije garaže dinara mesečno</br> Blic,Smanjen kapacitet parkirališta „Slavija“,Obeležen kraj desetog ciklusa</br> SAT Plus,Mališani učili o Za komšije garaže 6.500 dinara mesečno Blic Renovirana garaža Obilićev venac sa 200 novih parking mesta uskoro se otvara za korisnike. Smanjen kapacitet parkirališta Slavija Smanjen kapacitet parkirališta

Више

Završna predstava desetog ciklusa akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole”,Završen deseti ciklus akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole

Završna predstava desetog ciklusa akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole”,Završen deseti ciklus akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole Završna predstava desetog ciklusa akcije Đaci vas mole, usporite pored škole Deseti ciklus akcije Đaci vas mole, usporite pored škole završio se predstavom o pravilnom ponašanju u saobraćaju pred oko 300

Више

FАQ – Гараже и паркиралишта

FАQ – Гараже и паркиралишта FАQ Гараже и паркиралишта FAQ Гараже и паркиралишта 1. На који начин се плаћа паркирање у гаражама или на посебним паркиралиштима? Плаћање се врши готовином, платним картицама или дебитним паркинг картицама.

Више

Zahvalnica „Parking servisu“,„Parking servis“ izašao u susret OŠ „NH Dušan Dugalić“,Velika akcija JKP „Parking servis“ </br> TV Studio B,Zeleni pauk s

Zahvalnica „Parking servisu“,„Parking servis“ izašao u susret OŠ „NH Dušan Dugalić“,Velika akcija JKP „Parking servis“ </br> TV Studio B,Zeleni pauk s Zahvalnica Parking servisu Zahvalnica Parking servisu OŠ za zaštitu vida Dragan Kovačević iz Beograda dodelila je zahvalnicu JKP Parking servis Beograd na priredbi organizovanoj povodom proslave Dana škole.

Више

Priprema trase za 32. Beogradski maraton,Provedite dan sa porodicom i besplatno vozite četiri bicikla<br /> Srpski telegraf, ,Garaža „Obil

Priprema trase za 32. Beogradski maraton,Provedite dan sa porodicom i besplatno vozite  četiri bicikla<br /> Srpski telegraf, ,Garaža „Obil Priprema trase Beogradski maraton za 32. Priprema trase za 32. Beogradski maraton JKP Parking servis apeluje na sve građane, predstavnike firmi i organizacija da blagovremeno pomere svoja vozila sa trase

Више

Pripejd parking kartica,Ekološki programi „Parking servisa“,„Parking servis“ učesnik skupa „Nedelja energije“,Uklonite vozila sa trase litije,Obavešte

Pripejd parking kartica,Ekološki programi „Parking servisa“,„Parking servis“ učesnik skupa „Nedelja energije“,Uklonite vozila sa trase litije,Obavešte Pripejd parking kartica Pripejd parking kartica JKP Parking servis Beograd od danas uvodi novu uslugu plaćanja parkiranja putem Pripejd parking kartice. Ova vrednosna parking kartica omogućava jednostavno

Више

Uređene još četiri stanarske garaže na Novom Beogradu </br>24sata, ,Sajam za treće doba,Završeno uređenje još četiri stanarske garaže,Nasta

Uređene još četiri stanarske garaže na Novom Beogradu </br>24sata, ,Sajam za treće doba,Završeno uređenje još četiri stanarske garaže,Nasta Uređene još četiri stanarske garaže na Novom Beogradu 24sata, 01.03.2018. Gradski menadžer Goran Vesić i direktor Parking servisa Andrija Čupković obišli su juče četiri stanarske garaže na Novom Beogradu.

Више

Novi sportsko – turistički projekti: OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO),Mesna zajednica Sefkerin: TRODNEVNI PROGRAM ZA MANDALINU

Novi sportsko – turistički projekti: OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO),Mesna zajednica Sefkerin: TRODNEVNI PROGRAM ZA MANDALINU Novi sportsko turistički projekti: OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO) OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO) Opovo, 1. avgust 2019; Projekat Uređenja i opremanja parka za bicikliste u

Више

ПОЧЕТАК ИЗГРАДЊЕ ВИШЕ ОД 300 ПАРКИНГ МЕСТА У БЛОКУ септембар године Пројекат изградње нове саобраћајне површине са паркинзима, у зеленом

ПОЧЕТАК ИЗГРАДЊЕ ВИШЕ ОД 300 ПАРКИНГ МЕСТА У БЛОКУ септембар године Пројекат изградње нове саобраћајне површине са паркинзима, у зеленом ПОЧЕТАК ИЗГРАДЊЕ ВИШЕ ОД 300 ПАРКИНГ МЕСТА У БЛОКУ 21 10. септембар 2015. године Пројекат изградње нове саобраћајне површине са паркинзима, у зеленом појасу у Булевару Зорана Ђинђића финансира Град Београд

Више

-

- СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА НИША ГОДИНА XXVII - БРОЈ 5 НИШ, 29. јануар 2019. Цена овог броја 40 динара Годишња претплата 5000 динара ГРАД НИШ ГРАДСКО ВЕЋЕ 1. На основу члана 19 став 2 Закона о безбедности саобраћаја

Више

plan_rada_parking_servis_2018

plan_rada_parking_servis_2018 PLAN RADA ZA 2018. GODINU BIJELO POLJE, FEBRUAR 2018. GODINE Na osnovu člana 17 stav 1 tačka 3 Odluke o osnivanju društva sa ograničenom odgovornošću Parking servis Bijelo Polje i člana 11 stav 1 tačka

Више

eППК

eППК eппк Како до еппк? Корак 1 Корак 2 Корак 3 Креирајте налог Да бисте креирали налог потребно је да: На Порталу кликнете на линк Креирај налог Отвориће Вам се форма за Регистрацију корисника Попуните сва

Више

ODLUKA O POSTAVLJANJU SISTEMA JAVNIH BICIKALA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA ("Sl. list grada Beograda", br. 103/2018 i 118/2018) I OSNOVNE ODREDBE Član

ODLUKA O POSTAVLJANJU SISTEMA JAVNIH BICIKALA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA (Sl. list grada Beograda, br. 103/2018 i 118/2018) I OSNOVNE ODREDBE Član ODLUKA O POSTAVLJANJU SISTEMA JAVNIH BICIKALA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA ("Sl. list grada Beograda", br. 103/2018 i 118/2018) I OSNOVNE ODREDBE Član 1 Ovom odlukom propisuju se uslovi i način postavljanja

Више

"Sierpinski Carpet Project je neprofitna aktivnost koja povezuje decu celog sveta, koja od nalepnica zajedno prave ogroman geometrijski fraktal, pozna

Sierpinski Carpet Project je neprofitna aktivnost koja povezuje decu celog sveta, koja od nalepnica zajedno prave ogroman geometrijski fraktal, pozna "Sierpinski Carpet Project je neprofitna aktivnost koja povezuje decu celog sveta, koja od nalepnica zajedno prave ogroman geometrijski fraktal, poznat pod imenom tepih Sjerpinskog. Trenutno je u projektu

Више

Probni test LIST-1 1. Путничко возило, у ситуацији као на слици, користи леву траку: а) прописно б) непро

Probni test LIST-1 1. Путничко возило, у ситуацији као на слици, користи леву траку: а) прописно б) непро Probni test LIST-1 1. Путничко возило, у ситуацији као на слици, користи леву траку: а) прописно............................................. б) непрописно............................................ Возачу

Више

УЛОГА ЛОКАЛНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ У БЕЗБЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА

УЛОГА ЛОКАЛНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ У БЕЗБЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА УЛОГА ЛОКАЛНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ У ПРОМОЦИЈИ ОДРЖИВОГ УРБАНОГ САОБРАЋАЈА И БЕЗБЕДНОСТИ ДЕЦЕ ШКОЛСКОГ УЗРАСТА АРАНЂЕЛОВАЦ 20. ОКТОБАР 2016. ОДРЖИВИ УРБАНИ САОБРАЋАЈ ШТА СМО ЗАПАМТИЛИ? ОДРЖИВИ УРБАНИ САОБРАЋАЈ? КОЈИ

Више

TEST 2 Auto Škola LEMI FORCE mob: Da li je vozaču zabranjeno da pretiče vozilo koje se približava obilježenom pješačko

TEST 2 Auto Škola LEMI FORCE   mob: Da li je vozaču zabranjeno da pretiče vozilo koje se približava obilježenom pješačko TEST 2 Auto Škola LEMI FORCE www.lemiforce.ba mob: 062 294 509 1. Da li je vozaču zabranjeno da pretiče vozilo koje se približava obilježenom pješačkom prelazu, ili koje prelazi pješački prelaz, ili koje

Више

ZOBS

ZOBS Vozač je: svako lice koje se u saobraćaju na putu nalazi u vozilu; lice koje na putu upravlja vozilom. Da li se na vozila smiju postavljati gume sa ekserima? da; ne. 3 Kako se naziva uzdužni dio kolovoza

Више

O PROJEKTU KONCEPT PROJEKTA Posebna pažnja posvećena je usklađivanju optimalnog odnosa strukture i kvadrature, kroz racionalnu i efikasnu organizaciju

O PROJEKTU KONCEPT PROJEKTA Posebna pažnja posvećena je usklađivanju optimalnog odnosa strukture i kvadrature, kroz racionalnu i efikasnu organizaciju O PROJEKTU KONCEPT PROJEKTA Posebna pažnja posvećena je usklađivanju optimalnog odnosa strukture i kvadrature, kroz racionalnu i efikasnu organizaciju. Najviši nivo opremljenosti, uvođenje najmodernijih

Више

ДЕЦЕМБАР 2018 Радивоје Кораћ Је рођен 5. децембра 1938.године у Сомбору. Кошарком је почео да се бави у подмлатку БСК-а касније под називом ОКК Београ

ДЕЦЕМБАР 2018 Радивоје Кораћ Је рођен 5. децембра 1938.године у Сомбору. Кошарком је почео да се бави у подмлатку БСК-а касније под називом ОКК Београ ДЕЦЕМБАР 2018 Радивоје Кораћ Је рођен 5. децембра 1938.године у Сомбору. Кошарком је почео да се бави у подмлатку БСК-а касније под називом ОКК Београд. Од самог почетка његову игру карактерисало је постизање

Више

На основу члана 4. ст. 2. и члана 12. Закона о комуналним дјелатностима ( "Сл. лист РЦГ", број 12/95) и члана 36. став 1. тачка 3. Статута Општине Хер

На основу члана 4. ст. 2. и члана 12. Закона о комуналним дјелатностима ( Сл. лист РЦГ, број 12/95) и члана 36. став 1. тачка 3. Статута Општине Хер На основу члана 4. ст. 2. и члана 12. Закона о комуналним дјелатностима ( "Сл. лист РЦГ", број 12/95) и члана 36. став 1. тачка 3. Статута Општине Херцег Нови ("Сл. лист РЦГ - општински прописи" број 15/04),

Више

На основу члана 37. Статута Јавног комуналног предузећа за јавне гараже и паркиралишта Паркинг сервис Београд, члана 11б. и 11в. Одлукe о јавним парки

На основу члана 37. Статута Јавног комуналног предузећа за јавне гараже и паркиралишта Паркинг сервис Београд, члана 11б. и 11в. Одлукe о јавним парки На основу члана 37. Статута Јавног комуналног предузећа за јавне гараже и паркиралишта Паркинг сервис Београд, члана 11б. и 11в. Одлукe о јавним паркиралиштима ( Службени лист Града Београда бр. 12/2010

Више

15.JANUAR PLUS TEST 1 STRANA 2 1 Vozač je: 1 svako lice koje se u saobraćaju na putu nalazi u vozilu; 2 lice koje na putu upravlja vozilom. 2 Kako se

15.JANUAR PLUS TEST 1 STRANA 2 1 Vozač je: 1 svako lice koje se u saobraćaju na putu nalazi u vozilu; 2 lice koje na putu upravlja vozilom. 2 Kako se 15.JANUAR PLUS TEST 1 STRANA 2 1 Vozač je: 1 svako lice koje se u saobraćaju na putu nalazi u vozilu; 2 lice koje na putu upravlja vozilom. 2 Kako se naziva uzdužni dio kolovoza namijenjen za saobraćaj

Више

СТАРТ - СТОП АПЛИКАЦИЈА - КОРИСНИЧКО УПУТСТВО

СТАРТ - СТОП АПЛИКАЦИЈА - КОРИСНИЧКО УПУТСТВО СТАРТ - СТОП АПЛИКАЦИЈА - КОРИСНИЧКО УПУТСТВО - 03.05.2019 Приступ SMARTPHONE апликацији (Android/iOS) и СТАРТ-СТОП WEB порталу подразумева закључење претплатничког уговора за коришћење интернет апликације

Више

U skladu sa potrebama za ličnim usavršavanjem ili potrebama poslodavaca za poboljšanjem radnih procesa i uštedama, Saobraćajni fakultet Doboj raspisuj

U skladu sa potrebama za ličnim usavršavanjem ili potrebama poslodavaca za poboljšanjem radnih procesa i uštedama, Saobraćajni fakultet Doboj raspisuj U skladu sa potrebama za ličnim usavršavanjem ili potrebama poslodavaca za poboljšanjem radnih procesa i uštedama, Saobraćajni fakultet Doboj raspisuje J A V N I P O Z I V za izvođenje sledećih programa:

Више

SARAĐUJMO ZA VODE

SARAĐUJMO ZA VODE SARAĐUJMO ZA VODE JU SREDNJA STRUČNA I TEHNIČKA ŠKOLA GRADIŠKA Prilikom izrade ovog rada pokušali smo da dobijemo informacije od nadležnih iz: GRADSKE UPRAVE-ODJELJENJE ZA EKOLOGIJU JU GRADSKA ČISTOĆA

Више

ПСД Поштар Нови Сад СУ ПЛАНИНАРСКО СКИЈАШКО ДРУШТВО ПОШТАР НОВИ САД НОВИ САД, улица Народних хероја бр.2, Телефон: Телефон за конта

ПСД Поштар Нови Сад СУ ПЛАНИНАРСКО СКИЈАШКО ДРУШТВО ПОШТАР НОВИ САД НОВИ САД, улица Народних хероја бр.2, Телефон: Телефон за конта СУ ПЛАНИНАРСКО СКИЈАШКО ДРУШТВО ПОШТАР НОВИ САД 21000 НОВИ САД, улица Народних хероја бр.2, Телефон: 021 4848-539 Телефон за контакт: 060 633-5124, Томислав Стаменић председник Телефон водича: 021 432-438,

Више

СТАРТ - СТОП ПАРКИНГ СИСТЕМ КОРИСНИЧКО УПУТСТВО страна 1 од 12

СТАРТ - СТОП ПАРКИНГ СИСТЕМ КОРИСНИЧКО УПУТСТВО страна 1 од 12 СТАРТ - СТОП ПАРКИНГ СИСТЕМ КОРИСНИЧКО УПУТСТВО страна 1 од 12 РЕГИСТРАЦИЈА НА СТАРТ-СТОП ПАРКИНГ СИСТЕМ За коришћење СТАРТ-СТОП ПАРКИНГ система, корисник (физичко или правно лице) попуњава упитник у просторијама

Више

TANJUG, Video >>>> RTS, Počela Peta konferencija medicinske dijaspore Redovni susreti srpskih lekara i eksperata medicinskih n

TANJUG, Video >>>> RTS, Počela Peta konferencija medicinske dijaspore Redovni susreti srpskih lekara i eksperata medicinskih n TANJUG, 20.06.2014. Video >>>> RTS, 20.06.2014. Počela Peta konferencija medicinske dijaspore Redovni susreti srpskih lekara i eksperata medicinskih nauka iz zemlje i dijaspore doprinose stalnom unapređenju

Више

Korisničko uputstvo mobilne aplikacije Digitalni Kiosk 1

Korisničko uputstvo mobilne aplikacije Digitalni Kiosk 1 Korisničko uputstvo mobilne aplikacije Digitalni Kiosk 1 Sadržaj Opis mobilne aplikacije Digitalni Kiosk... 3 Pokretanje aplikacije... 3 Registracija/Kreiranje novog korisničkog naloga... 3 Dodavanje platne

Више

ODLUKA O RASKOPAVANJU POVRŠINA JAVNE NAMENE ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 12/2011, 56/2012, 13/2014, 69/2014 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovo

ODLUKA O RASKOPAVANJU POVRŠINA JAVNE NAMENE (Sl. list Grada Novog Sada, br. 12/2011, 56/2012, 13/2014, 69/2014 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovo ODLUKA O RASKOPAVANJU POVRŠINA JAVNE NAMENE ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 12/2011, 56/2012, 13/2014, 69/2014 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovom odlukom uređuju se uslovi i način organizovanja poslova

Више

Microsoft Word - Pravilnik o Bezbednosti Ucenika.docx

Microsoft Word - Pravilnik o Bezbednosti Ucenika.docx На основу чл. 41, 47. и 57. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, бр. 72/09, 52/11 и 55/13), ) и члана 39. Статута Горан Ковачић школски одбор Основне

Више

Microsoft PowerPoint _EE-REALIZOVANI PROJEKTI I BUDUCI RAZVOJ.ppt

Microsoft PowerPoint _EE-REALIZOVANI PROJEKTI I BUDUCI RAZVOJ.ppt Crna Gora Ministarstvo ekonomije REALIZOVANI PROJEKTI I BUDUĆI RAZVOJ Borko Raičević, dipl.el.ing Jedinica za energetsku efikasnost SADRŽAJ PREZENTACIJE POJAM ENERGETSKE EFIKASNOSTI PROJEKAT GODINA ENERGETSKE

Више

Microsoft Word - 483E FE-0865C4.doc

Microsoft Word - 483E FE-0865C4.doc Zdravstveno potporno udruženje studenata Beograda Svetski dan bez duvanskog dima 31. maj 2008. Rezultati istraživanja o zabrani pušenja u zatvorenim prostorijama na Univerzitetu u Beogradu Istraživanje

Више

FАQ – Зонско паркирање

FАQ – Зонско паркирање FАQ Зонско паркирање FAQ Зонско паркирање 1. Који је рок да се после паркирања возила у оквиру зона изврши плаћање? Паркирање се плаћа одмах по заузећу паркинг места. 2. Који је рок да по истеку плаћеног

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Ко обезбеђује опште услове за трајно и континуирано обављање комуналних делатности? ОПШТИНА, ОДНОСНО ГРАД! Ко обезбеђује организовано и трајно обављање и развој комуналних делатности? ОПШТИНА, ОДНОСНО

Више

Slide 1

Slide 1 Doc. dr. sc. Sinan Alispahić Rukovoditelj Sektora za vozače Hrvatski autoklub Što je Eko vožnja? Novi način ili stil vožnje (modernija ili inteligentnija vožnja) Pametniji i sigurniji način vožnje Potpora

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ KИКИНДА Година 50. дана године Број: 5. ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ 1. На основу одредбе члана 51. Статута општине Кикинда (

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ KИКИНДА Година 50. дана године Број: 5. ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ 1. На основу одредбе члана 51. Статута општине Кикинда ( СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ KИКИНДА Година 50. дана 20.02.2015. године Број: 5. 1. На основу одредбе члана 51. Статута општине Кикинда ( Службени лист општине Кикинда, број 4/06-пречишћени текст, 2/08, 19/08,

Више

PDF: Ђоковић помаже српску цркву у Француској, коју су подигли Руси (видео)

PDF: Ђоковић помаже српску цркву у Француској, коју су подигли Руси (видео) 19/12/2018 Ђоковић помаже српску цркву у Француској, коју су подигли Руси (видео) Најбољи тенисер света Новак Ђоковић обишао је по први пут Цркву успења пресвете Богородице у Ници. Он ће помоћи Савезу

Више

ИСТРАЖИВАЊЕ СТАВОВА УЧЕСНИКА У САОБРАЋАЈУ О ОПАСНОСТИМА И РИЗИЦИМА У САОБРАЋАЈУ У СРБИЈИ Извештај: ПУ ПАНЧЕВО РЕЗУЛТАТИ: Студија представља периодично

ИСТРАЖИВАЊЕ СТАВОВА УЧЕСНИКА У САОБРАЋАЈУ О ОПАСНОСТИМА И РИЗИЦИМА У САОБРАЋАЈУ У СРБИЈИ Извештај: ПУ ПАНЧЕВО РЕЗУЛТАТИ: Студија представља периодично ИСТРАЖИВАЊЕ СТАВОВА УЧЕСНИКА У САОБРАЋАЈУ О ОПАСНОСТИМА И РИЗИЦИМА У САОБРАЋАЈУ У СРБИЈИ Извештај: ПУ ПАНЧЕВО РЕЗУЛТАТИ: Студија представља периодично истраживање са циљем утврђивања ставова учесника о

Више

Учитељски факултет на сајмовима високог образовања (Панчево, Пожаревац, Београд, Чачак) Крајем године и почетком године, Учитељски факулте

Учитељски факултет на сајмовима високог образовања (Панчево, Пожаревац, Београд, Чачак) Крајем године и почетком године, Учитељски факулте Учитељски факултет на сајмовима високог образовања (Панчево, Пожаревац, Београд, Чачак) Крајем 2013. године и почетком 2014. године, Учитељски факултет Универзитета у Београду учествовао је на сајмовима

Више

Припејд картица Корисничко упутство

Припејд картица Корисничко упутство Припејд картица Корисничко упутство Садржај 1 Регистрација корисника... 3 1.1 Креирање налога... 3 1.2 Активација налога... 6 2 Захтев за персонализацију Припејд картице... 8 2.1 Креирање захтева за персонализацију

Више

На основу члана 56. Статута Града Ниша ( Службени лист Града Ниша'', број 88/2008 и 143/2016), члана 72. Пословника о раду Градског већа Града Ниша (

На основу члана 56. Статута Града Ниша ( Службени лист Града Ниша'', број 88/2008 и 143/2016), члана 72. Пословника о раду Градског већа Града Ниша ( На основу члана 56. Статута Града Ниша ( Службени лист Града Ниша'', број 88/2008 и 143/2016), члана 72. Пословника о раду Градског већа Града Ниша ( Службени лист Града Ниша број 1/2013,95/2016 98/2016,

Више

Unos PretragaStampanihMed

Unos PretragaStampanihMed Alo!, 30.10.2010 Strana: 4 Autor: NN POLICIJA SE PRIDRUŽUJE SINDIKATIMA PREDSTAVNICI sedam udruženih sindikata policije ponovili su da će 12. novembra stupiti u generalni štrajk uz minimum procesa rada,

Више

Sluzbeni List

Sluzbeni List TИСКОВИНА ПОШТАРИНА ПЛАЋЕНА КОД ПОШТЕ 24000 СУБОТИЦА СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА СУБОТИЦЕ БРОЈ: 28 ГОДИНА: LV ДАНА:12.децембар 2018. ЦЕНА: 87,00 ДИН. Број: -022-226/2018 Дана: 05.12.2018. године 15/16), члана

Више

Град Београд Градска управа Секретаријат за социјалну заштиту Сектор за социјалну и борачко-инвалидску заштиту Ул. 27.марта 43-45, Београд ОБРАЗ

Град Београд Градска управа Секретаријат за социјалну заштиту Сектор за социјалну и борачко-инвалидску заштиту Ул. 27.марта 43-45, Београд ОБРАЗ Град Београд Градска управа Секретаријат за социјалну заштиту Сектор за социјалну и борачко-инвалидску заштиту Ул. 27.марта 43-45, 11000 Београд ОБРАЗАЦ БР. 1 (за лица која право остварују први пут) Број

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation КАКО СЕ ТРОШЕ НАШЕ ПАРЕ? КОЈИ СУ НАЈВАЖНИЈИ ПРОЈЕКТИ У 2019? ОДАКЛЕ ДОЛАЗИ НОВАЦ ЗА БУЏЕТ? КАКО МОГУ ДА УТИЧЕМ НА БУЏЕТСКИ ПРОЦЕС? СРЕМСКА МИТРОВИЦА ГРАЂАНСКИ ВОДИЧ КРОЗ БУЏЕТ 2019 ГРАЂАНИ БУЏЕТСКИ КОРИСНИЦИ

Више

Microsoft Word - Sluzbeni list

Microsoft Word - Sluzbeni list СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Година и број: 13/2018 ОПШТИНЕ СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ 22. март 2018. године ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ БЕЛИЛО НАДЗОРНИ ОДБОР Трг Бранка Радичевића 1 Број : 42/2018 Датум: 26. фебруар 2018. године

Више

На основу члана 56. Статута Града Ниша ("Службени лист Града Ниша", број 88/2008 и 143/2016), члана 72. Пословника о раду Градског већа Града Ниша ("С

На основу члана 56. Статута Града Ниша (Службени лист Града Ниша, број 88/2008 и 143/2016), члана 72. Пословника о раду Градског већа Града Ниша (С На основу члана 56. Статута Града Ниша ("Службени лист Града Ниша", број 88/2008 и 143/2016), члана 72. Пословника о раду Градског већа Града Ниша ("Службени лист Града Ниша", број 1/2013, 95/2016, 98/2016,

Више

Sl-29.indd

Sl-29.indd SLU@BENI LIST GRADA NOVOG SADA Godina XXVII - Broj 29 NOVI SAD, 4. septembar 2008. primerak 40,00 dinara 360 На основу члана 35. Одлуке о буџету Града Новог Сада за 2008. годину ( Службени лист Града Новог

Више

DIGITALIZACIJA, ELEKTRONSKA ARHIVA, UPRAVLJANJE ELEKTRONSKIM DOKUMENTIMA, ARHIVSKO I KANCELARIJSKO POSLOVANJE

DIGITALIZACIJA, ELEKTRONSKA ARHIVA, UPRAVLJANJE ELEKTRONSKIM DOKUMENTIMA, ARHIVSKO I KANCELARIJSKO POSLOVANJE DIGITALIZACIJA, ELEKTRONSKA ARHIVA, UPRAVLJANJE ELEKTRONSKIM DOKUMENTIMA, ARHIVSKO I KANCELARIJSKO POSLOVANJE Studio STEPENIK, 19.April 2019. CENTAR ZA RAZVOJ ARHIVSKIH TEHNOLOGIJA je međunarodna, strukovna,

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ СЕНТА БРОЈ 7. ГОДИНА XLVIII 08. МАЈА ГОДИНЕ С Е Н Т А

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ СЕНТА БРОЈ 7. ГОДИНА XLVIII 08. МАЈА ГОДИНЕ С Е Н Т А БРОЈ 7. ГОДИНА XLVIII 08. МАЈА 2013. ГОДИНЕ С Е Н Т А 79. На основу члана 7. и 36. став 1. Закона о превозу и друмском саобраћају ("Службени гласник РС", број 46/1995, 66/2001, 61/2005, 91/2005, 62/2006

Више

Microsoft Word - SL LIST SZ

Microsoft Word - SL LIST SZ Број: 9. 26.04.2013. СТРАНА 235. OLDAL 2013.04.26. 9. szám На основу члана 19. став 2. Закона о безбедности саобраћаја на путевима ( Сл. гласник РС, бр. 41/2009, 53/2010 и 101/11), члана 64. Пословника

Више

Microsoft Word - Strucna_ekskurzija_E-80

Microsoft Word - Strucna_ekskurzija_E-80 СТРУЧНА ЕКСКУРЗИЈА ИСТОЧНИ КРАК КОРИДОРА 10 Катедрa за путеве, железнице и аеродроме и Катедрa за управљање пројектима у грађевинарству уз подршку предузећа КОРИДОРИ СРБИЈЕ организовале су стручну екскурзију

Више

Na osnovu člana 34. stav 3. Zakona o energetici ( "Službeni glasnik RS", broj 145/14), Ministar rudarstva i energetike donosi Pravilnik o energetskoj

Na osnovu člana 34. stav 3. Zakona o energetici ( Službeni glasnik RS, broj 145/14), Ministar rudarstva i energetike donosi Pravilnik o energetskoj Na osnovu člana 34. stav 3. Zakona o energetici ( "Službeni glasnik RS", broj 145/14), Ministar rudarstva i energetike donosi Pravilnik o energetskoj dozvoli Pravilnik je objavljen u "Službenom glasniku

Више

POTROSACKA INSTRUKCIJA MREZE “MTS – SCNet BIZ NET” ;

POTROSACKA INSTRUKCIJA MREZE “MTS – SCNet BIZ NET” ; Uvaženi saradnici! POTROŠAČKA INSTRUKCIJA MREŽE SCnet - VIP VPN Dogovor o širenju mreže VIP VPN u okviru naše potrošačke organizacije daje ogromnu prednost u oblasti komunikacija svim našim članovima!

Више

Научила сам на семинару Бесплатна виртуелна учионица и применила у пракси Виртуелна учионица у разредној настави Одмах по завршетку семинара сам напра

Научила сам на семинару Бесплатна виртуелна учионица и применила у пракси Виртуелна учионица у разредној настави Одмах по завршетку семинара сам напра Научила сам на семинару Бесплатна виртуелна учионица и применила у пракси Виртуелна учионица у разредној настави Одмах по завршетку семинара сам направила тест у Гугл документу који су ученици са одушевљењем

Више

Р е п у б л и к а С р б и ј а ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА УРБАНИЗАМ И ГРАЂЕВИНСКЕ ПОСЛОВЕ Сектор за издавање локацијских услова и гр

Р е п у б л и к а С р б и ј а ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА УРБАНИЗАМ И ГРАЂЕВИНСКЕ ПОСЛОВЕ Сектор за издавање локацијских услова и гр Р е п у б л и к а С р б и ј а ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА УРБАНИЗАМ И ГРАЂЕВИНСКЕ ПОСЛОВЕ Сектор за издавање локацијских услова и грађевинске послове у поступку обједињене процедуре Одељење

Више

План набавки за годину ЈП МЛАДОСТ ОПОВО Обухвата: ПЛАН ЈАВНИХ НАБАВКИ ЈП " МЛАДОСТ" ОПОВО ЗА ГОДИНУ Датум усвајања: 30-Jan-18 Рб Укупно Пр

План набавки за годину ЈП МЛАДОСТ ОПОВО Обухвата: ПЛАН ЈАВНИХ НАБАВКИ ЈП  МЛАДОСТ ОПОВО ЗА ГОДИНУ Датум усвајања: 30-Jan-18 Рб Укупно Пр План набавки за 2018. годину ЈП МЛАДОСТ ОПОВО Обухвата: ПЛАН ЈАВНИХ НАБАВКИ ЈП " МЛАДОСТ" ОПОВО ЗА 2018. ГОДИНУ Датум усвајања: 30-Jan-18 Рб Укупно Предмет набавке Процењена вредност без ПДВ-а 22,150,000

Више

*ИЗВЈЕШТАЈ О ПРОВЕДЕНОЈ ПРЕВЕНТИВНОЈ АКТИВНОСТИ* "Возило након зимских услова 2015" АМС РС и ауто мото друштва у сарадњи са Министарством унутрашњих п

*ИЗВЈЕШТАЈ О ПРОВЕДЕНОЈ ПРЕВЕНТИВНОЈ АКТИВНОСТИ* Возило након зимских услова 2015 АМС РС и ауто мото друштва у сарадњи са Министарством унутрашњих п *ИЗВЈЕШТАЈ О ПРОВЕДЕНОЈ ПРЕВЕНТИВНОЈ АКТИВНОСТИ* "Возило након зимских услова 2015" АМС РС и ауто мото друштва у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Републике Српске и Министарством саобраћаја

Више

Р е п у б л и к а С р б и ј а ГРАД БЕОГРАД ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА Н Брoj:111-30/ године Датум оглашавања: године Дату

Р е п у б л и к а С р б и ј а ГРАД БЕОГРАД ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА Н Брoj:111-30/ године Датум оглашавања: године Дату Р е п у б л и к а С р б и ј а ГРАД БЕОГРАД ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА Н Брoj:111-30/2019 17.6.2019. године Датум оглашавања: 18.6.2019. године Датум истека рока за пријављивање: 3.7.2019. године Градска

Више

13. МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА У ЛОКАЛНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ ПРОГРАМ МАРКЕТИНГА Краљеви чардаци, Копаоник, Србија април 2018.

13. МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА У ЛОКАЛНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ ПРОГРАМ МАРКЕТИНГА Краљеви чардаци, Копаоник, Србија април 2018. 13. МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА У ЛОКАЛНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ ПРОГРАМ МАРКЕТИНГА Краљеви чардаци, Копаоник, Србија 18-21. април 2018. ОРГАНИЗАТОРИ Саобраћајни факултет (СФ), Београд Криминалистичко-полицијска

Више

Microsoft Word - Oglas ei tv oktobar doc.doc

Microsoft Word - Oglas ei tv oktobar doc.doc На основу Решења стечајног судије Привредног суда у Нишу, 1 Ст. бр. 30/2013 од 08.01.2014. године, а у складу са чланoм 131, 132. и 133. Закона о стечају («Службени гласник Републике Србије» број 104/2009,

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

РЕПУБЛИКА СРБИЈА РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ГРАД НОВИ САД ГРАДСКА УПРАВА ЗА УРБАНИЗАМ И ГРАЂЕВИНСКЕ ПОСЛОВЕ Број: ROP-NSD-16850-CPI-3/2017 Дана: 14.02.2017. године Н О В И С А Д ЕД Градска управа за

Више

#придружи се најбољима Ми улажемо у будућност. Будућност си ти. Постани део успешне Алфа БК породице! О Р Г А Н И З А Ц И Ј А, Т Е Х Н О Л О Г И Ј А Г

#придружи се најбољима Ми улажемо у будућност. Будућност си ти. Постани део успешне Алфа БК породице! О Р Г А Н И З А Ц И Ј А, Т Е Х Н О Л О Г И Ј А Г #придружи се најбољима Ми улажемо у будућност. Будућност си ти. Постани део успешне Алфа БК породице! О Р Г А Н И З А Ц И Ј А, Т Е Х Н О Л О Г И Ј А Г Р А Ђ Е Њ А И М Е Н А Џ М Е Н Т У Г Р А Ђ Е В И Н

Више

Nacrt plana poslovanja u 2000

Nacrt plana poslovanja u 2000 KOMISIJA ZA GRAĐEVINSKO ZEMLJIŠTE U JAVNOJ SVOJINI OPŠTINE NOVI BEČEJ Broj: 80 Datum: 29.01.2013.godine Na osnovu Odluke Komisije za građevinsko zemljište u javnoj svojini opštine Novi Bečej, broj: 35

Више

На основу члана 14. став 1. тачка 4. Одлуке о усклађивању Одлуке о организовању Јавног комуналног предузећа Тржница Нови Сад ( Службени лист Града Нов

На основу члана 14. став 1. тачка 4. Одлуке о усклађивању Одлуке о организовању Јавног комуналног предузећа Тржница Нови Сад ( Службени лист Града Нов На основу члана 14. став 1. тачка 4. Одлуке о усклађивању Одлуке о организовању Јавног комуналног предузећа Тржница Нови Сад ( Службени лист Града Новог Сада, брoj 9/13) и члана 25. став 1. тачка 4. Статута

Више

На основу члана 45. став 2. тачка 24.Статута Прве техничке школе Крушевац, директор ПТШК доноси следеће: РЕШЕЊЕ О ИМЕНОВАЊУ КОМИСИЈА ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ИСП

На основу члана 45. став 2. тачка 24.Статута Прве техничке школе Крушевац, директор ПТШК доноси следеће: РЕШЕЊЕ О ИМЕНОВАЊУ КОМИСИЈА ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ИСП На основу члана 5. став 2. тачка 2.Статута Прве техничке школе Крушевац, директор ПТШК доноси следеће: РЕШЕЊЕ О ИМЕНОВАЊУ КОМИСИЈА ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ИСПИТА ЗА ВАНРЕДНЕ УЧЕНИКЕ ПРВЕ ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ КРУШЕВАЦ

Више

Prenesi Mesečna pretplata u dinarima sa PDV-om Nacionalni minuti uključeni u pretplatu Dodatni minuti u Telenor m

Prenesi Mesečna pretplata u dinarima sa PDV-om Nacionalni minuti uključeni u pretplatu Dodatni minuti u Telenor m Prenesi 100 150 250 Mesečna pretplata u dinarima sa PDV-om 699 999 1399 Nacionalni minuti uključeni u pretplatu 100 150 250 Dodatni minuti u Telenor mreži 5000 5000 5000 Broj SMS-ova uključenih u mesečnu

Више

Na temelju čl. 5 stavka 1. točke 6. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (Narodne novine broj 67/08) i članka 37. Statuta Grada Garešnice ( Službeni

Na temelju čl. 5 stavka 1. točke 6. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (Narodne novine broj 67/08) i članka 37. Statuta Grada Garešnice ( Službeni Na temelju čl. 5 stavka 1. točke 6. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (Narodne novine broj 67/08) i članka 37. Statuta Grada Garešnice ( Službeni glasnik Grada Garešnice broj 2/13), uz prethodnu suglasnost

Више

Microsoft Word - plan-stimulacija-za-povecanje-obima-saobracaja lat.docx

Microsoft Word - plan-stimulacija-za-povecanje-obima-saobracaja lat.docx PLAN STIMULACIJA ZA POVEĆANjE OBIMA SAOBRAĆAJA AERODROMA NIKOLA TESLA BEOGRAD Svrha U cilju povećanja saobraćaja na međunarodnom Aerodromu Nikola Tesla Beograd, AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd (u daljem

Више

Република Србија АП Војводина ХЕМИЈСКО-ПРЕХРАМБЕНА СРЕДЊА ШКОЛА Ч о к а Ул. Моша Пијаде бр. 28. Тел./факс: 0230/ е-mail:

Република Србија АП Војводина ХЕМИЈСКО-ПРЕХРАМБЕНА СРЕДЊА ШКОЛА Ч о к а Ул. Моша Пијаде бр. 28. Тел./факс: 0230/ е-mail: Република Србија АП Војводина ХЕМИЈСКО-ПРЕХРАМБЕНА СРЕДЊА ШКОЛА 23320 Ч о к а Ул. Моша Пијаде бр. 28. Тел./факс: 0230/71-056 е-mail: info@hpscoka.edu.rs Деловодни број:114/2018 Датум: 23.03.2018. www.hpscoka.edu.rs

Више

Број: 142/1 Београд, год. ОБАВЕЗЕ УЧЕСНИКА Распоред коришћења соба одредиће руководство кампа и сви учесници кампа су дужни да се придржав

Број: 142/1 Београд, год. ОБАВЕЗЕ УЧЕСНИКА Распоред коришћења соба одредиће руководство кампа и сви учесници кампа су дужни да се придржав Број: 142/1 Београд, 12.07.2019. год. ОБАВЕЗЕ УЧЕСНИКА Распоред коришћења соба одредиће руководство кампа и сви учесници кампа су дужни да се придржавају истог. Распоред ће бити доступан на рецепцији хотела

Више

Oglas o javnoj prodaji otpadnih vozila,Postavljeni parking senzori u još jednom delu Vračara i na Savskom vencu,Javni poziv sopstvenicima vozila,Nove

Oglas o javnoj prodaji otpadnih vozila,Postavljeni parking senzori u još jednom delu Vračara i na Savskom vencu,Javni poziv sopstvenicima vozila,Nove Oglas o javnoj otpadnih vozila prodaji JКP Parking servis Beograd Beograd, Ul. kneza Višeslava br. 27 O G L A S O JAVNOJ PRODAJI OTPADNIH VOZILA PRIКUPLJANJEM PISMENIH PONUDA ZA OTКUP Izlaže se javnoj

Више

FONDA C I J A TEMPUS FONDACI J A TEMPUS font: Trebuchet MS plava: C-100, M-100, Y-0, K-0 zuta: C-0, M-24, Y-100, K-0, transparencija na druge dve zvez

FONDA C I J A TEMPUS FONDACI J A TEMPUS font: Trebuchet MS plava: C-100, M-100, Y-0, K-0 zuta: C-0, M-24, Y-100, K-0, transparencija na druge dve zvez У циљу успостављања боље сарадње између наставника, родитеља и деце, Министарство просвете, науке и технолошког развоја у сарадњи са Фондацијом Темпус и Eurydice мрежом организује конференцију Укљученост

Више

TEST Na putu izvan naselja zaustavljeno je vozilo zbog kvara. Na kojoj udaljenosti morate postaviti sigurnosni trougao iza zaustavljenog vozila

TEST Na putu izvan naselja zaustavljeno je vozilo zbog kvara. Na kojoj udaljenosti morate postaviti sigurnosni trougao iza zaustavljenog vozila TEST 16 1. Na putu izvan naselja zaustavljeno je vozilo zbog kvara. Na kojoj udaljenosti morate postaviti sigurnosni trougao iza zaustavljenog vozila na kolovozu? 1. minimalno 150 m iza vozila; 1 2. minimalno

Више

Preventivna aktivnost

Preventivna aktivnost РЕПУБЛИКА СРПСКА Министарство саобраћаја и веза РЕПУБЛИКА СРПСКА Министарство унутрашњих послова РЕПУБЛИКА СРПСКА Агенција за безбједност саобраћаја РЕПУБЛИКА СРПСКА Министарство просвјете и културе АУТО

Више

KONAČNA RANG LISTA 2. LAG NATJEČAJ ZA TO Razvoj opće društvene infrastrukture u svrhu podizanja kvalitete života stanovnika LAG-a IZNOS RASPOLO

KONAČNA RANG LISTA 2. LAG NATJEČAJ ZA TO Razvoj opće društvene infrastrukture u svrhu podizanja kvalitete života stanovnika LAG-a IZNOS RASPOLO Rbr. Barkod Naziv nositelja projekta 1. 02/18/311/08 Općina Zrinski Topolovac 2. 3. 02/18/311/02 02/18/311/06 Općina Kapela Općina Nova Rača Naziv projekta i kratak opis projekta Modernizacija kuhinje

Више

Дејан Тобџић – Извештај са инжењерске праксе

Дејан Тобџић – Извештај са инжењерске праксе ВИСОКА ТЕХНИЧКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА У НОВОМ САДУ ИЗВЕШТАЈ СА ИНЖЕЊЕРСКЕ ПРАКСЕ Студент: Ментор: Коментор: Дејан Тобџић ЗП 38/13 Саша Спаић Ивица Јевтимијевић Нови Сад, Бечеј, Мај 2016. 1 Садржај 1.

Више

TEST 2 Zaustavljanje vozila je: svaki prekid kretanja vozila do 15 minuta, osim prekida kretanja koji se pravi da bi se postupilo po znaku il

TEST 2 Zaustavljanje vozila je: svaki prekid kretanja vozila do 15 minuta, osim prekida kretanja koji se pravi da bi se postupilo po znaku il 1. 1. 2. TEST 2 Zaustavljanje vozila je: svaki prekid kretanja vozila do 15 minuta, osim prekida kretanja koji se pravi da bi se postupilo po znaku ili pravilu saobraćaja; svaki prekid kretanja vozila

Више

Cenovnik-Oglasavanja-BBI-Centar-2016

Cenovnik-Oglasavanja-BBI-Centar-2016 CJENOVNIK I POZICIJE OGLAŠAVANJA ZA 2017. GODINU CJENOVNIK I POZICIJE OGLAŠAVANJA U BBI CENTRU BBI Centar je moderan poslovni centar koji svojim konceptom i kvalitetom usluga pruža unikatnu atmosferu najviših

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ПАНЧЕВА Број 17 ГОДИНА II ПАНЧЕВО, 27. ЈУЛ ГОДИНЕ Аконтација претплате ,48 Цена овог примерка 119, На основу чл

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ПАНЧЕВА Број 17 ГОДИНА II ПАНЧЕВО, 27. ЈУЛ ГОДИНЕ Аконтација претплате ,48 Цена овог примерка 119, На основу чл СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ПАНЧЕВА Број 17 ГОДИНА II ПАНЧЕВО, 27. ЈУЛ 2009. ГОДИНЕ Аконтација претплате 12.760,48 Цена овог примерка 119,00 217. На основу члана 143. Закона о основама система образовања и васпитања

Више

` w w w. b e o g r a d. r s УПУТСТВО ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА ОД ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА У ОБЛАСТИМА ОМЛАДИНСКОГ СЕКТОРА У ГРАДУ БЕОГРАДУ КОЈИ ЋЕ СЕ С

` w w w. b e o g r a d. r s УПУТСТВО ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА ОД ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА У ОБЛАСТИМА ОМЛАДИНСКОГ СЕКТОРА У ГРАДУ БЕОГРАДУ КОЈИ ЋЕ СЕ С ` w w w. b e o g r a d. r s УПУТСТВО ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА ОД ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА У ОБЛАСТИМА ОМЛАДИНСКОГ СЕКТОРА У ГРАДУ БЕОГРАДУ КОЈИ ЋЕ СЕ СУФИНАНСИРАТИ И РЕАЛИЗОВАТИ У 2018. ГОДИНИ Б е о г р

Више

Microsoft Word - Propozicije TMK RSS

Microsoft Word - Propozicije TMK RSS ПРОПОЗИЦИЈЕ ТАКМИЧЕЊА МЛАЂИХ КАТЕГОРИЈА РУКОМЕТНОГ САВЕЗА СРБИЈЕ Београд, 29. август 2018. године На основу члана 100. став 2. тачка 1. и члана 160. став 4. Закона о спорту, члана 64. став 2. тачка 30.

Више

Република Србија МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА ЗАВОД ЗА ВРЕДНОВАЊЕ КВАЛИТЕТА ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА ПРОБНИ ЗАВРШНИ ИСПИТ школска

Република Србија МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА ЗАВОД ЗА ВРЕДНОВАЊЕ КВАЛИТЕТА ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА ПРОБНИ ЗАВРШНИ ИСПИТ школска Република Србија МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА ЗАВОД ЗА ВРЕДНОВАЊЕ КВАЛИТЕТА ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА ПРОБНИ ЗАВРШНИ ИСПИТ школска 2018/2019. година ТЕСТ МАТЕМАТИКА УПУТСТВО ЗА РАД Тест

Више

14. Међународна конференција БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА У ЛОКАЛНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ Краљеви чардаци, Копаоник, Србија април ПРОГРАМ МАРКЕТИНГА ОРГАНИ

14. Међународна конференција БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА У ЛОКАЛНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ Краљеви чардаци, Копаоник, Србија април ПРОГРАМ МАРКЕТИНГА ОРГАНИ 14. Међународна конференција БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА У ЛОКАЛНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ Краљеви чардаци, Копаоник, Србија 10-13. април 2019. ПРОГРАМ МАРКЕТИНГА ОРГАНИЗАТОРИ Саобраћајни факултет (СФ), Београд Криминалистичко-полицијска

Више

Rano učenje programiranj

Rano učenje programiranj PREGLED ALATA ZA RANO UČENJE PROGRAMIRANJA Ivana Ružić, I. osnovna škola Čakovec Programiranje - nova pismenost Živimo u svijetu u kojem tehnologija brzo napreduje. Način na koji radimo, komuniciramo,

Више

Microsoft Word - plan-stimulacija-za-povecanje-obima-saobracaja cir.docx

Microsoft Word - plan-stimulacija-za-povecanje-obima-saobracaja cir.docx ПЛАН СТИМУЛАЦИЈА ЗА ПОВЕЋАЊЕ ОБИМА САОБРАЋАЈА АЕРОДРОМА НИКОЛА ТЕСЛА БЕОГРАД Сврха У циљу повећања саобраћаја на међународном Аеродрому Никола Тесла Београд, АД Аеродром Никола Тесла Београд (у даљем тексту:

Више

На основу чл

На основу чл Дел.број. 628/4 од 13.11.2013.године. На основу чл. 41, 42. и 57. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, број 72/09,52/11 и 55/13) и члана 113 Статута

Више

Pravilnik 22. Auto Rally-ja "Tuzla 2016" 1

Pravilnik 22. Auto Rally-ja Tuzla 2016 1 Pravilnik 22. Auto Rally-ja "Tuzla 2016" 1 Poseban Pravilnik 22. Auto Rally ja "Tuzla 2016" Član 1. 22. Auto Rally "Tuzla 2016" u organizaciji Tuzlanskog auto moto kluba *Tuzamk* Tuzla (u daljem tekstu

Више

године Списак комуналних такси и накнада Општинске управе Брод Ред. број Назив накнаде Законски акт Обвезник плаћања накнаде I ДИРЕКТНИ ПО

године Списак комуналних такси и накнада Општинске управе Брод Ред. број Назив накнаде Законски акт Обвезник плаћања накнаде I ДИРЕКТНИ ПО 30.10.2018. године Списак комуналних такси и накнада Општинске управе Брод Ред. број Назив накнаде Законски акт Обвезник плаћања накнаде I ДИРЕКТНИ ПОРЕЗИ Порез на имовину 1. Порез на Закон о порезу на

Више

Presentation og Police directorate

Presentation og Police directorate REPUBLIKA SRBIJA MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA DIREKCIJA POLICIJE Planiranje, priprema, koordinacija i sprovođenje evakuacije u vanrednim situacijama - iskustva i prakse Beograd, 17.04.2019. godine

Више

Број: 07

Број: 07 РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ ЗАВОД ЗА ОБРАЗОВАЊЕ ОДРАСЛИХ Вука Караџића бр. 1, Бањалука, тел: 051/228-282, факс: 051/227-863, www.mpoo.org, е-mail: mpoo@mpoo.vladars.net Број: 07/5.4.2/248-5-43/19

Више

AKCIONI PLAN ZA SPROVOĐENjE STRATEGIJE ZA BORBU PRTOIV VISOKOTEHNOTLOŠKOG KRIMINALA ZA PERIOD GODINE OPŠTI CILj 1. CILj 1.1. Mer

AKCIONI PLAN ZA SPROVOĐENjE STRATEGIJE ZA BORBU PRTOIV VISOKOTEHNOTLOŠKOG KRIMINALA ZA PERIOD GODINE OPŠTI CILj 1. CILj 1.1. Mer AKCIONI PLAN 2019-2020. ZA SPROVOĐENjE STRATEGIJE ZA BORBU PRTOIV VISOKOTEHNOTLOŠKOG KRIMINALA ZA PERIOD 2019-2023. GODINE OPŠTI CILj 1. CILj 1.1. Mera Republika Srbija poseduje efikasan i održiv sistem

Више

quality cert uputstvo za koriscenje znaka

quality cert uputstvo za koriscenje znaka UPUTSTVO ZA KORIŠĆENJE ZNAKA SERTIFIKACIJE copyright Quality Cert O QUALITY CERT MEĐUNARODNO NEZAVISNO SERTIFIKACIONO TELO Quality Cert je nezavisno sertifikaciono telo koje je osnovano u cilju pružanja

Више

ZAKON O EFIKASNOM KORIŠĆENJU ENERGIJE - Predlog -

ZAKON O EFIKASNOM KORIŠĆENJU ENERGIJE - Predlog - Crna Gora Ministarstvo ekonomije ENERGETSKA EFIKASNOST U TRANSPORTU Autor: Aleksa Ćulafić Dani energetske efikasnosti - Tivat, 5. mart 2019. godine Institucionalni okvir; Sadržaj: Razvoj održivog korišćenja

Више

Unos PretragaStampanihMed

Unos PretragaStampanihMed Pravda, 15.12.2010 Strana: 6 Autor: PRENETO KORUPCIJA NAJVEĆA KOD JAVNIH NABAVKI VENSAN DEŽER, ŠEF DELEGACIJE EVROPSKE UNIJE U SRBIJI BEOGRAD Godišnja vrednost javnih nabavki u Srbiji je oko četiri milijarde

Више

1 На основу члана 13 i 18 Правила о раду Олимпијског комитета за раднички спорт и организовање 12. СОРВ, Спортски одбор на предлог Комесара за такмиче

1 На основу члана 13 i 18 Правила о раду Олимпијског комитета за раднички спорт и организовање 12. СОРВ, Спортски одбор на предлог Комесара за такмиче 1 На основу члана 13 i 18 Правила о раду Олимпијског комитета за раднички спорт и организовање 12. СОРВ, Спортски одбор на предлог Комесара за такмичење СОРВ, на седници одржаној 19. фебруара 2018. године,

Више

Projekat finansira Evropska unija Projektni zadatak Kreiranje i provođenje obuke za voditelje grupa uzajamne podrške (peer-support) za preživjele od m

Projekat finansira Evropska unija Projektni zadatak Kreiranje i provođenje obuke za voditelje grupa uzajamne podrške (peer-support) za preživjele od m Projektni zadatak Kreiranje i provođenje obuke za voditelje grupa uzajamne podrške (peer-support) za preživjele od mina Zajednice različitih, ali ravnopravnih građana Organizacija UDAS za potrebe projekta

Више