Odluka o kucnom redu u stambenim i stambeno -poslovnim zgradama

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Odluka o kucnom redu u stambenim i stambeno -poslovnim zgradama"

Транскрипт

1 ОДЛУКA О КУЋНОМ РЕДУ У СТАМБЕНИМ И СТАМБЕНО-ПОСЛОВНИМ ЗГРАДАМА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА СМЕДЕРЕВА (Службени лист града Смедерева, број 10/2017) И ОПШТЕ ОДРЕДБЕ Члан 1 Овом Одлуком прописују се општа правила кућног реда у стамбеним и стамбено-пословним зградама (у даљем тексту: зграда) на територији града Смедерева. Под кућним редом, у смислу става 1. овог члана, подразумевају се општа правила понашања у зградама, обавезна за све станаре, чијим ће се поштовањем обезбедити ред, мир и сигурност у згради, свим станарима неометано коришћење посебних и заједничких делова зграде, као и земљишта за редовну употребу зграде, очување заједничких делова у чистом, исправном и употребљивом стању, сигурном за коришћење. Овом Одлуком нарочито се одређује дозвољени ниво буке у коришћењу посебних делова зграде, као и услови под којима се могу обављати одређене привредне делатности у згради, како се власницима станова не би реметио мир у коришћењу станова. Члан 2 Станар зграде, у смислу ове Одлуке, је власник, закупац посебног дела зграде (стана или пословног простора), чланови њиховог породичног домаћинства (супружник, ванбрачни партнер, њихова деца, рођена у браку или ван њега, усвојена или пасторчад, њихови родитељи и лица која су они дужни по закону да издржавају, а који станују у истом стану), лица која су запослена у пословним просторима, као и лице које је корисник посебног дела зграде по неком другом правном основу (у даљем тексту: станар). Члан 3 Стамбена зграда је зграда намењена за становање и користи се за ту намену, а састоји се од најмање три стана. Стамбено-пословна зграда је зграда која се састоји од најмање једног стана и једног пословног простора. Посебан део зграде је посебна функционална целина у згради која може да представља стан, пословни простор, гаражу, гаражно место или гаражни бокс. Заједнички простори зграде, у смислу ове Одлуке, су: тавански простор, вешерница, подрум, бицикларница, просторија за рад органа стамбене заједнице, просторија за смештај смећа и разног отпада, остава за смештај опреме за текуће одржавање зграде, заједничка остава и друге просторије намењене заједничкој употреби власника посебних или самосталних делова зграде и слично.

2 Заједнички грађевински елементи зграде, у смислу ове Одлуке, су: ходници, кров, димњаци, фасада, светларници, темељи, носећи зидови и слично. Заједничке инсталације, опрема и уређаји зграде, у смислу ове Одлуке, су: унутрашње електричне, водоводне и канализационе, гасоводне и топловодне инсталације, лифт, громобрани, апарати за гашење, откривање и јављање пожара, безбедносна расвета, телефонске инсталације и сви комунални прикључци који су намењени заједничком коришћењу, ако не представљају саставни део самосталног дела зграде и не представљају део инсталација, опреме и уређаја који искључиво служи једном посебном делу зграде. Заједнички простори, заједнички грађевински елементи и заједничке инсталације, опрема и уређаји зграде представљају заједничке делове зграде ако не представљају посебан или самосталан део зграде, који служи посебним или самосталним деловима зграде, односно згради као целини. Члан 4 Станари су дужни да посебне и заједничке делове зграде и земљиште за редовну употребу користе са потребном пажњом и чувају их од оштећења и квара, на начин да не ометају остале станаре зграде у мирном коришћењу посебног и заједничког дела зграде и земљишта за редовну употребу зграде и не угрожавају безбедност других. Члан 5 О кућном реду у згради старају се станари и органи стамбене заједнице. Органи управљања зградом, у смислу ове Одлуке су скупштина стамбене заједнице и управник. Скупштину стамбене заједнице чине сви власници станова и других посебних делова зграде. Члан 6 Орган управљања стамбене зграде дужан је да на видном месту на уласку у стамбену зграду, осим аката прописаних посебним законом, истакне: - ову Одлуку или правила власника донета по одредбама Закона о становању и одржавању зграда, - време одмора, - списак заједничких делова зграде са назнаком њихове намене, - обавештење код кога се налазе кључеви од заједничких простора и просторија са техничким уређајима, просторија трансформаторске станице и склоништа, - обавештење ком јавном предузећу, правном лицу или предузетнику је поверено одржавање зграде, - упутство о начину пријаве квара и оштећења на инсталацијама, уређајима и опреми зграде, као и - друге информације и одлуке скупштине стамбене заједнице, битне за станаре и успостављање реда, мира и поштовања одредаба посебних закона и ове Одлуке.

3 Члан 7 Списак станара, који садржи име и презиме станара и чланова његовог домаћинства, број стана и спрат, и списак заједничких просторија са назнаком њихове намене, дужан је да поседује управник. У случају промене станара, односно броја станара, управник је дужан да ажурира списак станара. Власник стана дужан је да управнику пријави промену станара, односно број станара у року од осам дана од дана настале промене. Власник пословне просторије дужан је да управнику пријави промену закупца ако је пословну просторију издао у закуп, у року од осам дана од дана настале промене. Члан 8 Станови морају бити обележени бројевима, а станари су дужни да бројеве уредно одржавају. II КОРИШЋЕЊЕ ЗАЈЕДНИЧКИХ И ПОСЕБНИХ ДЕЛОВА ЗГРАДЕ Члан 9 Заједнички делови зграде су делови који служе за коришћење посебних или самосталних делова зграде и сматрају се једном ствари над којом власници посебних делова зграде имају право заједничке недељиве својине. Станар употребљава заједничке делове зграде у складу са њиховом наменом у мери у којој то одговара његовим потребама и потребама чланова његовог домаћинства, односно потребама обављања делатности. Станар је дужан да трпи употребу заједничких делова зграде од стране осталих станара, у складу са њиховом наменом. Члан 10 Станари су дужни да заједничке просторије зграде, заједничке инсталације, опрему и уређаје и земљиште за редовну употребу зграде, после употребе доведу у ред, а кључ од заједничке просторије односно заједничког дела зграде, врате лицу које је одредио орган управљања зградом. У заједничким просторијама, осим ствари које су нужне за наменско коришћење, забрањено је држати друге ствари. Заједничке просторије зграде, заједнички грађевински елементи, заједничке инсталације, опрема и уређаји и земљиште за редовну употребу зграде, служе за потребе свих станара и станари су дужни да их користе са пажњом доброг домаћина и да их чувају од оштећења и квара. Члан 11 Станари су дужни да одржавају чистоћу заједничких просторија и обезбеде несметан и слободан пролаз кроз њих. Забрањено је бацати или остављати отпатке, смеће и слично на степеништу или другим заједничким просторијама лифту, инсталацијама, опреми и уређајима у згради и у дворишту.

4 Забрањено је цртати, писати или на било који други начин уништавати зидове, врата, прозоре, инсталацију, опрему уређаје и друге делове зграде. Члан 12 Натписе и рекламе на вратима стана, зидовима ходника и на земљишту за редовну употребу зграде, као и натписе, рекламе и фирме на фасади и другим спољним деловима зграде, станар може постављати уколико обавља пословну делатност, у складу са важећим прописима и обавезном сагласношћу скупштине стамбене заједнице. По исељењу, станар је дужан да натписе и рекламе уклони и да простор на коме су били постављени доведе у првобитно стање. Члан 13 Орган управљања зградом дужан је да на видном месту у згради истакне упутство за употребу лифта. У случају квара на лифту, исти се мора одмах искључити из употребе. На свим вратима лифта се мора истаћи јасно и читљиво упозорење да је у квару. О насталом квару се мора обавестити правно лице или предузетник коме је поверено одржавање лифта, о чему се стара орган управљања зградом. Члан 14 Орган управљања зградом дужан је да редовно врши контролу исправности лифта, противпожарних уређаја и уређаја за узбуну у згради. Члан 15 Орган управљања зградом дужан је да се стара о исправности и редовном сервисирању громобрана и електричних инсталација. Послове сервисирања и испитивања громобранских инсталација и отклањања недостатака, као и сервисирања и испитивања електричних инсталација и мере заштите од електричног удара и отклањање кварова могу вршити само стручна лица, на основу правила прописаних посебним законом. Члан 16 Забрањено је наносити штету и уништавати безбедоносну расвету. Члан 17 Забрањено је неовлашћено отварање разводних кутија и ормарића са електричним уређајима који служе згради као целини или заједничким деловима зграде. Поправка кварова на електричним инсталацијама и контролно отварање кутија и ормарића могу обављати само стручна лица овлашћена за обављање ових послова.

5 Члан 18 Станари су дужни да водоводне и канализационе инсталације држе у исправом и уредном стању. Забрањено је бацање отпадака и других предмета у лавабое, каде и друге санитарне уређаје који су повезани на канализациону инсталацију. Члан 19 Котларницом и инсталацијама грејања у згради може руковати само стручно лице. Члан 20 Радови на текућем одржавању заједничких делова зграде обухватају: 1. редовно сервисирање лифтова 2. поправке или замену аутомата за заједничко осветљење, прекидача, сијалица и др. 3. редовне прегледе и сервисирање хидрофорских постројења у згради, инсталација централног грејања (котларница, подстаница, мреже са грејним телима, вентила, димњака централног грејања) и других инсталација и уређаја за гашење пожара у згради, громобранских инсталација, инсталација водовода и канализације у згради, електро-инсталација, уређаја за нужно светло, уређаја и опреме за климатизацију и вентилацију зграде. Радове на текућем одржавању заједничких делова стамбене зграде из става 1. овог члана могу да обављају привредни субјекти или предузетници који су регистровани за обављање наведених делатности. Члан 21 Привредна делатност чије обављање у згради је дозвољено посебним прописима, мора се обављати тако да не ремети мир у коришћењу станова. Пара, дим, мириси и бука која се стварају обављањем привредне делатности морају бити изоловани и уређени тако да не ометају становање и здравље станара. Члан 22 Забрањено је виком, трчањем, скакањем, играњем лопте и сличним поступцима правити буку у време одмора и нарушавати мир у згради. Коришћење кућних апарата (веш машина, усисивача и слично), вентилационих система, клима уређаја, уређаја за музичку репродукцију, ТВ пријемника и других уређаја, машина и апарата у згради у време одмора, дозвољено је само до собне јачине звука. Време одмора мора се поштовати и при коришћењу машина за одржавање зелених површина око зграде (косачица, моторна тестера и слично).

6 Бука у затвореним просторима зграде, у време одмора не сме прећи граничну вредност од 30ДБ, док на отвореном простору, у време одмора, бука не сме прећи граничну вредност од 45ДБ у стамбеној згради и 50ДБ у стамбено-пословним зградама. У случају породичних славља, станари су дужни да постављањем обавештења на видном месту у згради о томе обавесте остале станаре, с тим да славље не може трајати дуже од 01,00 часа после поноћи. Члан 23 Станари су дужни да улазну капију или улазна врата држе закључана у времену од 23,00 до 6,00 сата наредног дана лети и од 22,00 до 6,00 сати наредног дана зими. У зградама у којима постоје спољни сигнални уређаји за позивање станара, скупштина стамбене заједнице може донети одлуку да улазна врата у згради стално буду закључана. Станари који даљинским управљачем отварају улазну капију ради уласка или изласка возила из гараже или дворишта, дужни су да провере да ли је капија закључана после уласка или изласка возила из гараже или дворишта. Члан 24 Радним данима у времену од 15,00 до 18,00 сати и од 22,00 до 7,00 сати наредног дана, а у данима викенда (субота и недеља) и празника у времену од 14,00 до 18,00 сати и од 22,00 до 8,00 сати наредног дана, станари се морају понашати на начин који обезбеђује потпуни мир и тишину у згради (време одмора). Члан 25 На терасама, балконима и лођама забрањено је држати ствари које нарушавају изглед зграде, као што су: стари намештај, огревни материјал и слично. Није дозвољено кроз прозоре, врата, балконе и лође бацати било какве предмете, кућно смеће, остатке хране, просипати воду, трести постељину, столњаке, крпе и слично. Забрањено је на прозорима, терасама, балконима и лођама држање ствари, односно предмета који би услед пада могли повредити, оштетити или упрљати пролазнике и возила. Цвеће у саксијама може се држати на прозорима, терасама, балконима и лођама или на ивици истих само у одређеним сигурносним посудама, а заливање цвећа мора се обављати тако да вода не кваси фасаду зграде, балконе, терасе или пролазнике и возила. Члан 26 Станар који изводи грађевинске, грађевинско-занатске и инсталатерске радове у згради или на згради, дужан је да претходно о томе обавести орган управљања зградом и покаже му одобрење надлежног органа за извођење радова, уколико је посебним законом прописана обавеза прибављања одобрења за извођење тих грађевинских радова, а потом да постављањем обавештења на видном месту у згради обавести станаре о дану почетка извођења радова, врсти и трајању радова.

7 Станар који изводи радове из става 1. овог члана дужан је да по завршетку радова делове зграде на којима су извођени радови, делове зграде и земљиште за редовну употребу које је коришћено за извођење радова врати у првобитно стање. Радови из става 1. овога члана, осим у случајевима хаварије и потребе за хитним интервенцијама, не могу се изводити у време одмора. Улазна врата подрума морају бити закључана. Станари морају имати кључ од подрума. Члан 27 У подруму није дозвољено држати запаљиве предмете и течности. Члан 28 Улазна врата на тавану морају бити закључана, а кључ доступан станарима зграде. На тавану је забрањено држање и употреба запаљивих предмета и течности. Члан 29 Станари могу држати огревни материјал само у просторијама које су намењене или одлуком стамбене заједнице одређене за то. Забрањено је цепати огревни материјал у становима и другим местима која нису за то одређена. Члан 30 На непроходну терасу и кров зграде приступ је дозвољен само стручним лицима ради поправки, постављања антена и сличних уређаја, уклањања снега, леда и слично. Приликом постављања антена и других сличних уређаја не сме се оштетити кров, као ни други заједнички део зграде. Члан 31 Спољни делови зграде (врата, прозори, излози и сл.) морају бити чисти. О чистоћи спољних делова пословних просторија у згради старају се корисници тих просторија, а станари о осталим спољним деловима зграде. Врата, прозори, ролетне и сл. у приземљу зграде морају се користити и држати тако да не ометају кретање пролазника. Приликом појединачне замене ролетни на прозорима и вратима у становима и заједничким просторијама, мора се водити рачуна да ролетне буду једнообразне са постојећим ролетнама у стамбеној згради.

8 Члан 32 Земљиште за редовну употребу зграде служи свим станарима. Скупштина стамбене заједнице одлучује о начину коришћења и одржавања земљишта за редовну употребу зграде, у складу са пројектно-техничком документацијом. Одлуком скупштине стамбене заједнице на земљишту за редовну употребу зграде може бити одређен део за игру деце, паркирање аутомобила и других моторних возила, као и вршење других, уобичајених, заједничких потреба станара. Члан 33 Стамбена заједница одговорна је за одржавање земљишта за редовну употребу зграде и редовно поправљање и замену оштећених делова ограде, чишћење, кошење траве, орезивање живе ограде и другог растиња, уклањање корова, одржавање бетонских површина, тротоара, прилазних стаза и степеништа, противпожарне стазе и предузима друге радње како би простор око зграде био у уредном стању. На земљишту за редовну употребу зграде не сме се депоновати грађевински материјал, осим уколико се изводе грађевински радови, за које станар има потребно одобрење надлежног органа и сагласност скупштине стамбене заједнице. Ограда, зеленило и други елементи уређења земљишта за редовну употребу зграде морају се одржавати тако да не оштећују зграду и инсталације, омогућавају коришћење зграде, тих површина и површина са којима се граниче (улица, суседна зграда и парцела и сл.). Забрањено је уништавати ограду, зеленило и друге елементе уређења површине око зграде. Члан 34 Станари могу у складу са посебним прописима држати кућне љубимце, али су дужни да воде рачуна да њихови кућни љубимци не стварају нечистоће у заједничким просторијама и не нарушавају мир и тишину у згради. Члан 35 Станари су дужни да за време кише, снега и других временских непогода, обезбеде да прозори и улази на заједничким просторијама и заједничким деловима зграде буду затворени. Станари су дужни да са прозора, тераса, балкона и лођа уклањају снег и лед, при чему морају водити рачуна да не оштете заједничке просторије и заједничке делове фасада, и да не угрожавају безбедност осталих станара и пролазника. Станари су дужни да обезбеде чишћење снега и уклањање леда испред зграде. Станари, односно орган управљања зградом, дужни су да у зимском периоду предузму мере заштите од смрзавања и прскања водоводних, канализационих и топловодних инсталација и уређаја у становима, односно заједничким и пословним просторијама.

9 Станари су дужни да обезбеде прозоре и друге отворе на подруму решетком или густом жичаном мрежом. III НАДЗОР Члан 36 Надзор над применом одредаба ове Одлуке врши одељење Градске управе надлежно за послове становања. Послове инспекцијског надзора врши одељење градске управе надлежно за инспекцијске послове, преко комуналног инспектора и грађевинског инспектора, у складу са Законом о становању и одржавању зграда. У вршењу инспекцијског надзора над применом одредбама ове Одлуке, инспектор из става 2. овог члана има овлашћење да изда прекршајни налог за прекршаје за које су овом Одлуком прописане новчане казне у фиксном износу и врши друге послове у складу са овлашћењима из закона и ове Одлуке. Лице против кога је издат прекршајни налог прихвата одговорност за прекршај плаћањем половине изречене казне у року од 8 дана од дана пријема прекршајног налога, чиме се ослобађа плаћања друге половине изречене казне. Комунално-полицијске послове, којима се обезбеђује извршавање одредаба ове Одлуке, обавља комунална полиција града Смедерева, преко комуналног полицајца. У обављању послова из става 5. овог члана, комунални полицајац има овлашћења да предузима законом прописане мере и издаје прекршајни налог за прекршаје за које су овом Одлуком прописане новчане казне у фиксном износу. Управник стамбене заједнице је дужан да пружи помоћ службеном лицу из става 5. овог члана, тако што указује на појединачне пропусте станара и даје податке о станарима који се не придржавају кућног реда у згради. IV КАЗНЕНЕ ОДРЕДБЕ Члан 37 Новчаном казном у фиксном износу од динара казниће се за прекршај станар као физичко лице, ако: 1. не поступа у складу са чланом 7. став 2. ове Одлуке; 2. не поступа у складу са чланом 8. ове Одлуке; 3. не поступа у складу са чланом 10. ове Одлуке; 4. не поступа у складу са чланом 11. ове Одлуке; 5. не поступа у складу са чланом 17. став 1. ове Одлуке; 6. не поступа у складу са чланом 25. ове Одлуке; 7. не поступа у складу са чланом 27. став 3. ове Одлуке;

10 8. не поступа у складу са чланом 28. став 2. ове Одлуке; 9. не поступа у складу са чланом 29. став 2. ове Одлуке; 10. не поступа у складу са чланом 30. став 1. ове Одлуке; 11. не поступа у складу са чланом 31. ове Одлуке; 12. не поступа у складу са чланом 35. ове Одлуке. За прекршај из става 1. овог члана, казниће се предузетник новчаном казном у фиксном износу од динара, односно правно лице новчаном казном у фиксном износу од динара и одговорно лице у правном лицу новчаном казном у фиксном износу од динара. Члан 38 Новчаном казном у фиксном износу од динара казниће се за прекршај станар као физичко лице, ако: 1. не поступа у складу са чланом 12. став 2. ове Одлуке; 2. не поступа у складу са чланом 16. ове Одлуке; 3. не поступа у складу са чланом 18. ове Одлуке; 4. не поступа у складу са чланом 22. ове Одлуке; 5. не поступа у складу са чланом 26. ове Одлуке. Новчаном казном у фиксном износу од ,00 динара казниће се правно лице за прекршаје из ставова 4. и 5. овог члана, а одговорно лице у правном лицу новчаном казном у фиксном износу од 5.000,00 динара. За прекршаје из ставова 4. и 5. овог члана предузетник ће се казнити новчаном казном у фиксном износу од ,00 динара. Члан 39 Новчаном казном у фиксном износу од динара, казниће се за прекршај зграда као правно лице, ако орган управљања зградом: 1. не поступа у складу са чланом 6. ове Одлуке; 2. не поступа у складу са чланом 7. став 1. ове Одлуке; 3. не поступа у складу са чланом 13. ове Одлуке; 4. не поступа у складу са чланом 14. ове Одлуке; 5. не поступа у складу са чланом 15. ове Одлуке;

11 6. не поступа у складу са чланом 19. ове Одлуке; 7. не поступа у складу са чланом 33. ове Одлуке. V ПРЕЛАЗНЕ И ЗАВРШНЕ ОДРЕДБЕ Члан 40 Орган управљања стамбене зграде је дужан да на видном месту у згради истакне ову Одлуку, као и извод из прописа којима се уређују мере заштите од пожара у року од 15 дана од дана ступања на снагу ове Одлуке. Члан 41 На питања о кућном реду која нису уређена овом Одлуком примењиваће се одредбе Закона о становању и одржавању зграда ("Службени гласник Републике Србије", број 104/2016) и других прописа који регулишу одређена питања из ове области. Члан 42 Даном ступања на снагу ове Одлуке престаје да важи Одлука о кућном реду у стамбеним и стамбено пословним зградама на територији града Смедерева ("Службени лист града Смедерева", број 3/2014- пречишћен текст и 5/2015). Члан 43 Ова Одлука ступа на снагу осмог дана од дана објављивања у "Службеном листу града Смедерева".

НАЦРТ На основу члана 76. Закона о становању и одржавању зграда ("Службени гласник РС", бр.104/2016) и члана 38. и 77. Статута Општине Пожега ( Службе

НАЦРТ На основу члана 76. Закона о становању и одржавању зграда (Службени гласник РС, бр.104/2016) и члана 38. и 77. Статута Општине Пожега ( Службе НАЦРТ На основу члана 76. Закона о становању и одржавању зграда ("Службени гласник РС", бр.104/2016) и члана 38. и 77. Статута Општине Пожега ( Службени лист општине Пожега, број 2/08, 9/08, 3/10 и 8/15),

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРБАС БРОЈ 17. ВРБАС 20. АПРИЛ ГОДИНА LI 43. На основу члана 76. Закона о становању и одржавању зграда ( Службени гласник

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРБАС БРОЈ 17. ВРБАС 20. АПРИЛ ГОДИНА LI 43. На основу члана 76. Закона о становању и одржавању зграда ( Службени гласник СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРБАС БРОЈ 17. ВРБАС 20. АПРИЛ 2017. ГОДИНА LI 43. На основу члана 76. Закона о становању и одржавању зграда ( Службени гласник Републике Србије", број 104/2016 ), члана 16, 30. и

Више

ODLUKA O POSTAVLJANJU SISTEMA JAVNIH BICIKALA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA ("Sl. list grada Beograda", br. 103/2018 i 118/2018) I OSNOVNE ODREDBE Član

ODLUKA O POSTAVLJANJU SISTEMA JAVNIH BICIKALA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA (Sl. list grada Beograda, br. 103/2018 i 118/2018) I OSNOVNE ODREDBE Član ODLUKA O POSTAVLJANJU SISTEMA JAVNIH BICIKALA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA ("Sl. list grada Beograda", br. 103/2018 i 118/2018) I OSNOVNE ODREDBE Član 1 Ovom odlukom propisuju se uslovi i način postavljanja

Више

ODLUKA O RASKOPAVANJU POVRŠINA JAVNE NAMENE ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 12/2011, 56/2012, 13/2014, 69/2014 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovo

ODLUKA O RASKOPAVANJU POVRŠINA JAVNE NAMENE (Sl. list Grada Novog Sada, br. 12/2011, 56/2012, 13/2014, 69/2014 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovo ODLUKA O RASKOPAVANJU POVRŠINA JAVNE NAMENE ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 12/2011, 56/2012, 13/2014, 69/2014 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovom odlukom uređuju se uslovi i način organizovanja poslova

Више

Microsoft Word - zakon o odrzavanju stambenih zgrada.doc

Microsoft Word - zakon o odrzavanju stambenih zgrada.doc ZAKON O ODRŽAVANJU STAMBENIH ZGRADA Službeni glasnik RS, br. 44 od 27. H 1995, 46 od 29. HII 1998, 1 od 3. I 2001. I. OSNOVNE ODREDBE Član 1. Ovim zakonom se utvrđuju prava i obaveze vlasnika stanova i

Више

ODLUKA O ODREĐIVANJU AKUSTIČKIH ZONA NA TERITORIJI GRADA NOVOG SADA ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 54/2015 i 32/2017) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovom o

ODLUKA O ODREĐIVANJU AKUSTIČKIH ZONA NA TERITORIJI GRADA NOVOG SADA (Sl. list Grada Novog Sada, br. 54/2015 i 32/2017) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovom o ODLUKA O ODREĐIVANJU AKUSTIČKIH ZONA NA TERITORIJI GRADA NOVOG SADA ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 54/2015 i 32/2017) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovom odlukom određuju se akustičke zone za područja na delu

Више

На основу члана 30.став 2. Закона о угоститељству ( Службени гласник Републике Српске. број: 15/10), члана 30. Закона о локалној самоуправи ( Службени

На основу члана 30.став 2. Закона о угоститељству ( Службени гласник Републике Српске. број: 15/10), члана 30. Закона о локалној самоуправи ( Службени На основу члана 30.став 2. Закона о угоститељству ( Службени гласник Републике Српске. број: 15/10), члана 30. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник Републике Српске, број: 101/04, 32/05, 42/05

Више

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Брчко дистрикт БиХ СКУПШТИНА БРЧКО ДИСТРИКТА БиХ Младена Маглова 2, Брчко дистрикт БиХ, телефон и факс: 049/ БОСНА И

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Брчко дистрикт БиХ СКУПШТИНА БРЧКО ДИСТРИКТА БиХ Младена Маглова 2, Брчко дистрикт БиХ, телефон и факс: 049/ БОСНА И БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Брчко дистрикт БиХ СКУПШТИНА БРЧКО ДИСТРИКТА БиХ Младена Маглова 2, 76100 Брчко дистрикт БиХ, телефон и факс: 049/215-516 БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Брчко дистрикт БиХ СКУПШТИНА БРЧКО ДИСТРИКТА

Више

На основу члана 4. ст. 2. и члана 12. Закона о комуналним дјелатностима ( "Сл. лист РЦГ", број 12/95) и члана 36. став 1. тачка 3. Статута Општине Хер

На основу члана 4. ст. 2. и члана 12. Закона о комуналним дјелатностима ( Сл. лист РЦГ, број 12/95) и члана 36. став 1. тачка 3. Статута Општине Хер На основу члана 4. ст. 2. и члана 12. Закона о комуналним дјелатностима ( "Сл. лист РЦГ", број 12/95) и члана 36. став 1. тачка 3. Статута Општине Херцег Нови ("Сл. лист РЦГ - општински прописи" број 15/04),

Више

Kompletan tekst propisa

Kompletan tekst propisa "Službeni glasnik RS", br. 44/95, 46/98, 1/01 Z A K O N O ODRŽAVANJU STAMBENIH ZGRADA I. OSNOVNE ODREDBE Clan 1. Ovim zakonom se utvrduju prava i obaveze vlasnika stanova i drugih posebnih delova zgrade

Више

Poreska prijava za utvrđivanje poreya na imovinu

Poreska prijava za utvrđivanje poreya na imovinu (назив јединице локалне самоуправе чијем органу се подноси пријава) (назив органа коме се подноси пријава) Образац ППИ-2 ПОРЕСКА ПРИЈАВА ЗА УТВРЂИВАЊЕ ПОРЕЗА НА ИМОВИНУ ЗА. ГОДИНУ 1 1. ПОДАЦИ О ОБВЕЗНИКУ

Више

Microsoft Word - Pravilnik o Bezbednosti Ucenika.docx

Microsoft Word - Pravilnik o Bezbednosti Ucenika.docx На основу чл. 41, 47. и 57. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, бр. 72/09, 52/11 и 55/13), ) и члана 39. Статута Горан Ковачић школски одбор Основне

Више

Страна 175 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРОЈ 4 Датум: године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2017 БРОЈ 4 КУРШУМЛИЈА Лист излази

Страна 175 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРОЈ 4 Датум: године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2017 БРОЈ 4 КУРШУМЛИЈА Лист излази Страна 175 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРОЈ 4 Датум: 31.03.2017.године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2017 БРОЈ 4 КУРШУМЛИЈА Лист излази према потреби 1. Куршумлија бр. 22/08, 8/09, 7/011,

Више

На основу члана 32. став 1. тачка 13. Закона о локалној самоуправи ("Службени гласник РС", број 129/07), члана 87. Закона о заштити животне средине ("

На основу члана 32. став 1. тачка 13. Закона о локалној самоуправи (Службени гласник РС, број 129/07), члана 87. Закона о заштити животне средине ( На основу члана 32. став 1. тачка 13. Закона о локалној самоуправи ("Службени гласник РС", број 129/07), члана 87. Закона о заштити животне средине ("Службени гласник РС", бр. 135/2004, 36/2009, 36/2009

Више

ODLUKA O KOMUNALNOM REDU ("Sl. list grada Niša", br. 57/2014 i 98/2015) I UVODNE ODREDBE Član 1 Ovom odlukom propisuje se komunalni red na teritoriji

ODLUKA O KOMUNALNOM REDU (Sl. list grada Niša, br. 57/2014 i 98/2015) I UVODNE ODREDBE Član 1 Ovom odlukom propisuje se komunalni red na teritoriji ODLUKA O KOMUNALNOM REDU ("Sl. list grada Niša", br. 57/2014 i 98/2015) I UVODNE ODREDBE Član 1 Ovom odlukom propisuje se komunalni red na teritoriji grada Niša (daljem tekstu: grad) i mere za njegovo

Више

На основу члана 28

На основу члана 28 На основу члана 28. Закона о заштити од пожара (Служ. гл РС број 11/09) као и члана 185, став 1, ал.11 Статута Средње техничке школе из Сомбора, Школски одбор ове школе, као корисник објеката јавне намене

Више

279. Na osnovu čl. 6, 12. i 13. Zakona o komunalnim djelatnostima ("Službeni list RCG", broj: 12/95), člana 26. Statuta Opštine Podgorica ("Službeni l

279. Na osnovu čl. 6, 12. i 13. Zakona o komunalnim djelatnostima (Službeni list RCG, broj: 12/95), člana 26. Statuta Opštine Podgorica (Službeni l 279. Na osnovu čl. 6, 12. i 13. Zakona o komunalnim djelatnostima ("Službeni list RCG", broj: 12/95), člana 26. Statuta Opštine Podgorica ("Službeni list RCG - opštinski propisi", br. 15/94 i 25/95), Skupština

Више

Microsoft Word - Document2

Microsoft Word - Document2 ODLUKA O ODRŽAVANJU ČISTOĆE ("Sl. list grada Kragujevca", br. 4/2002, 35/2008, 35/2009, 29/2010 i 16/2011) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovom odlukom se propisuje održavanje čistoće na teritoriji Grada Kragujevca

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Ко обезбеђује опште услове за трајно и континуирано обављање комуналних делатности? ОПШТИНА, ОДНОСНО ГРАД! Ко обезбеђује организовано и трајно обављање и развој комуналних делатности? ОПШТИНА, ОДНОСНО

Више

Страна 92 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРОЈ 9 Датум: године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2019 БРОЈ 9 КУРШУМЛИЈА Лист излази

Страна 92 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРОЈ 9 Датум: године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2019 БРОЈ 9 КУРШУМЛИЈА Лист излази Страна 92 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРОЈ 9 Датум: 29.03.2019.године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2019 БРОЈ 9 КУРШУМЛИЈА Лист излази према потреби 1. На основу члана 32. Закона о локалној

Више

OBAVEŠTENJE ZAKON O PRIVATNOM OBEZBEĐENJU objavljen je u Službenom glasniku RS br. 104 od godine i stupio na snagu godine.. ZA

OBAVEŠTENJE ZAKON O PRIVATNOM OBEZBEĐENJU objavljen je u Službenom glasniku RS br. 104 od godine i stupio na snagu godine.. ZA OBAVEŠTENJE ZAKON O PRIVATNOM OBEZBEĐENJU objavljen je u Službenom glasniku RS br. 104 od 27.11.2013. godine i stupio na snagu 05.12.2014. godine.. ZAKON O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PRIVATNOM OBEZBEĐENJU

Више

На основу чл

На основу чл Дел.број. 628/4 од 13.11.2013.године. На основу чл. 41, 42. и 57. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, број 72/09,52/11 и 55/13) и члана 113 Статута

Више

Верзија за штампу

Верзија за штампу Одлука о одржавању чистоће на територији града Сомбора Одлука је објављена у "Службеном листу града Сомбора", бр. 8/2018 и 21/2018. I ОПШТЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Овом Одлуком прописују се услови и начин организовања

Више

(Microsoft Word - PRAVILA ZA\212TITE OD PO\216ARA)

(Microsoft Word - PRAVILA  ZA\212TITE  OD PO\216ARA) На основу чл. 57. став 1. тачка 1. Закона о основама система образовања и васпитања («Сл. Гласник РС», бр. 72/09 и 52/11), а у складу са чл. 28. став 1. Закона о заштити од пожара («Сл. Глсник Републике

Више

Нову члана 117

Нову члана 117 Нову члана 117. став 1. тачка 2. Закон о уређењу простора и изградњи објеката(``службени лист ЦГ``, број 51/08,34/11,47/11,35/13,39/13 и 33/14) члана 32. Статута Општине Андријевица (``Службени лист РЦГ

Више

ЗАКОН

ЗАКОН ЗАКОН О ДРЖАВНИМ СТАНОВИМА НА КОЈИМА НЕ ПОСТОЈИ СТАНАРСКО ПРАВО I ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. (1) Овим законом утвђују се услови и поступак враћања станова у државној својини на којима не постоји станарско

Више

Zakon o transportu opasnog tereta

Zakon o transportu opasnog tereta AKTIVA sistem doo, Novi Sad Osnivanje preduzeća i radnji Računovodstvena agencija Poresko savetovanje Propisi besplatno www.aktivasistem.com Obrasci besplatno ZAKON O TRANSPORTU OPASNOG TERETA - prečišćeni

Више

PRAVILNIK O MERILIMA ZA UTVRĐIVANJE REDA PRVENSTVA ZA DODELU STAMBENE PODRŠKE ("Sl. glasnik RS", br. 75/2017) I OSNOVNE ODREDBE Predmet uređivanja Čla

PRAVILNIK O MERILIMA ZA UTVRĐIVANJE REDA PRVENSTVA ZA DODELU STAMBENE PODRŠKE (Sl. glasnik RS, br. 75/2017) I OSNOVNE ODREDBE Predmet uređivanja Čla PRAVILNIK O MERILIMA ZA UTVRĐIVANJE REDA PRVENSTVA ZA DODELU STAMBENE PODRŠKE ("Sl. glasnik RS", br. 75/2017) I OSNOVNE ODREDBE Predmet uređivanja Član 1 Ovim pravilnikom bliže se propisuju merila za utvrđivanje

Више

ПРАВИЛНИК О МЕРАМА, НАЧИНУ И ПОСТУПКУ ЗАШТИТЕ И БЕЗБЕДНОСТИ УЧЕНИКА ЗА ВРЕМЕ БОРАВКА У ШКОЛИ И СВИХ АКТИВНОСТИ КОЈЕ ОРГАНИЗУЈЕ ШКОЛА На основу члана 4

ПРАВИЛНИК О МЕРАМА, НАЧИНУ И ПОСТУПКУ ЗАШТИТЕ И БЕЗБЕДНОСТИ УЧЕНИКА ЗА ВРЕМЕ БОРАВКА У ШКОЛИ И СВИХ АКТИВНОСТИ КОЈЕ ОРГАНИЗУЈЕ ШКОЛА На основу члана 4 ПРАВИЛНИК О МЕРАМА, НАЧИНУ И ПОСТУПКУ ЗАШТИТЕ И БЕЗБЕДНОСТИ УЧЕНИКА ЗА ВРЕМЕ БОРАВКА У ШКОЛИ И СВИХ АКТИВНОСТИ КОЈЕ ОРГАНИЗУЈЕ ШКОЛА На основу члана 41. став 1. и члана 57. став 1. тачка 1) Закона о основама

Више

Na osnovu člana 24 Zakona o lokalnoj samoupravi ("Sl. list RCG", broj 42/03) i člana 9. Statuta Opštine Herceg- Novi ("Sl. list RCG - opštinski propis

Na osnovu člana 24 Zakona o lokalnoj samoupravi (Sl. list RCG, broj 42/03) i člana 9. Statuta Opštine Herceg- Novi (Sl. list RCG - opštinski propis Na osnovu člana 24 Zakona o lokalnoj samoupravi ("Sl. list RCG", broj 42/03) i člana 9. Statuta Opštine Herceg- Novi ("Sl. list RCG - opštinski propisi", broj 15/04), Skupština opštine Herceg- Novi, na

Више

narrative report

narrative report Gundulićev venac 48, 11000 Beograd Tel: 011 3287 226; 011 3287 334 office@bezbednost.org www.bezbednost.org RESURSI www.bezbednost.org/resursi ZAKON O BEZBEDNOSNO- INFORMATIVNOJ AGENCIJI ( Sl. glasnik

Више

Попуњава угоститељ Попуњава контроло НАЗИВ СЕОСКОГ ТУРИСТИЧКОГ ДОМАЋИНСТВА: ИЗЈАВА 1 О ИСПУЊЕНОСТИ МИНИМАЛНО ТЕХНИЧКИХ УСЛОВА ЗА УРЕЂЕЊЕ И ОПРЕМАЊЕ УГ

Попуњава угоститељ Попуњава контроло НАЗИВ СЕОСКОГ ТУРИСТИЧКОГ ДОМАЋИНСТВА: ИЗЈАВА 1 О ИСПУЊЕНОСТИ МИНИМАЛНО ТЕХНИЧКИХ УСЛОВА ЗА УРЕЂЕЊЕ И ОПРЕМАЊЕ УГ Попуњава угоститељ Попуњава контроло НАЗИВ СЕОСКОГ ТУРИСТИЧКОГ ДОМАЋИНСТВА: ИЗЈАВА 1 О ИСПУЊЕНОСТИ МИНИМАЛНО ТЕХНИЧКИХ УСЛОВА ЗА УРЕЂЕЊЕ И ОПРЕМАЊЕ УГОСТИТЕЉСКИХ ОБЈЕКАТА ЗА СМЕШТАЈ ВРСТЕ СЕОСКО ТУРИСТИЧКО

Више

zakon-o-sluzbenoj-upotrebi-jezika-i-pisama

zakon-o-sluzbenoj-upotrebi-jezika-i-pisama ZAKON O SLUŽBENOJ UPOTREBI JEZIKA I PISAMA ("Sl. glasnik RS", br. 45/91, 53/93, 67/93, 48/94, 101/2005 - dr. zakon, 30/2010, 47/2018 i 48/2018 - ispr.) I OSNOVNE ODREDBE Član 1 U Republici Srbiji u službenoj

Више

0BZAKON 1BO ZAŠTITI GRAĐANA SAVEZNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE NA RADU U INOSTRANSTVU ("Sl. list SRJ", br. 24/98 i "Sl. glasnik RS", br. 101/ dr. zak

0BZAKON 1BO ZAŠTITI GRAĐANA SAVEZNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE NA RADU U INOSTRANSTVU (Sl. list SRJ, br. 24/98 i Sl. glasnik RS, br. 101/ dr. zak 0BZAKON 1BO ZAŠTITI GRAĐANA SAVEZNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE NA RADU U INOSTRANSTVU ("Sl. list SRJ", br. 24/98 i "Sl. glasnik RS", br. 101/2005 - dr. zakon i 36/2009 - dr. zakon) Član 1 Ovim zakonom uređuju

Више

Закон о изменама и допунама Закона о превозу терета у друмском саобраћају Члан 1. У Закону о превозу терета у друмском саобраћају ( Службени гласник Р

Закон о изменама и допунама Закона о превозу терета у друмском саобраћају Члан 1. У Закону о превозу терета у друмском саобраћају ( Службени гласник Р Закон о изменама и допунама Закона о превозу терета у друмском саобраћају Члан 1. У Закону о превозу терета у друмском саобраћају ( Службени гласник РС, број 68/15) у члану 1. став 3. тачка 2) мења се

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ГРАДСКА УПРАВА ГРАД СОМБОР ОДЕЉЕЊЕ ЗА КОМУНАЛНЕ ДЕЛАТНОСТИ, ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ И СТАМБЕНЕ ПОСЛОВЕ ЗАХТЕВ

РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ГРАДСКА УПРАВА ГРАД СОМБОР ОДЕЉЕЊЕ ЗА КОМУНАЛНЕ ДЕЛАТНОСТИ, ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ И СТАМБЕНЕ ПОСЛОВЕ ЗАХТЕВ РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ГРАДСКА УПРАВА ГРАД СОМБОР ОДЕЉЕЊЕ ЗА КОМУНАЛНЕ ДЕЛАТНОСТИ, ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ И СТАМБЕНЕ ПОСЛОВЕ ЗАХТЕВ ЗА РЕГИСТРАЦИЈУ СТАМБЕНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ Молим да региструјете

Више

Katalog propisa Registar i precisceni tekstovi propisa Crne Gore

Katalog propisa Registar i precisceni tekstovi propisa Crne Gore Prečišćeni tekst Zakona o zaštiti građana Crne Gore na radu u inostranstvu obuhvata sljedeće propise: 1. Zakon o zaštiti građana Crne Gore na radu u inostranstvu ("Službeni list Republike Crne Gore", br.

Више

16. Sluzbeni glasnik grada Leskovca, broj 16 od

16. Sluzbeni glasnik grada Leskovca, broj 16 od Страна 2081 - Број 16 СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ГРАДА ЛЕСКОВЦА 13. септембар 2017. II ДАЈЕ СЕ САГЛАСНОСТ да град Лесковац конвертује потраживања субјекту приватизације ГП "Мостоградња" а.д. Београд, по основу пореза

Више

Страна 1 - Број 10. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА ГОДИНА XIII БРОЈ 10 ВРЊАЧКА БАЊА

Страна 1 - Број 10. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА ГОДИНА XIII БРОЈ 10 ВРЊАЧКА БАЊА Страна 1 - Број 10. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА 21.3.2017. године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА ГОДИНА XIII БРОЈ 10 ВРЊАЧКА БАЊА 21.3.2017. ГОДИНЕ 97. Председник општине Врњачка Бања, на основу

Више

CEKOS IN Ekspert

CEKOS IN Ekspert Cekos In Ekspert NAPOMENA EKSPERT-a: Odredbe Zakona o izmenama i dopuni Zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza u komercijalnim transakcijama ("Sl. glasnik RS", br. 68/15), primenjuju se na ugovore

Више

Microsoft Word - Zakon o LEGALIZACIJI_2013.doc

Microsoft Word - Zakon o LEGALIZACIJI_2013.doc ZAKON O LEGALIZACIJI OBJEKATA ("Sl. glasnik RS", br. 95/2013) оd 31.10.2013. I UVODNE ODREDBE Član 1 Ovim zakonom uređuju se uslovi, postupak i način legalizacije objekata, odnosno delova objekta izgrađenih

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ KИКИНДА Година 50. дана године Број: 5. ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ 1. На основу одредбе члана 51. Статута општине Кикинда (

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ KИКИНДА Година 50. дана године Број: 5. ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ 1. На основу одредбе члана 51. Статута општине Кикинда ( СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ KИКИНДА Година 50. дана 20.02.2015. године Број: 5. 1. На основу одредбе члана 51. Статута општине Кикинда ( Службени лист општине Кикинда, број 4/06-пречишћени текст, 2/08, 19/08,

Више

Document10

Document10 Na osnovu člana 112. stav 1. tačka 2. Ustava Republike Srbije, donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O ZAŠTITI OD NEJONIZUJUĆIH ZRAČENJA Proglašava se Zakon o zaštiti od nejonizujućih zračenja, koji je donela

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Б

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Б Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-34974-LOC-1/2018 Заводни број:

Више

На основу члана 56. Статута Града Ниша ( Службени лист Града Ниша'', број 88/2008 и 143/2016), члана 72. Пословника о раду Градског већа Града Ниша (

На основу члана 56. Статута Града Ниша ( Службени лист Града Ниша'', број 88/2008 и 143/2016), члана 72. Пословника о раду Градског већа Града Ниша ( На основу члана 56. Статута Града Ниша ( Службени лист Града Ниша'', број 88/2008 и 143/2016), члана 72. Пословника о раду Градског већа Града Ниша ( Службени лист Града Ниша број 1/2013,95/2016 98/2016,

Више

Република Србија АП Војводина ХЕМИЈСКО-ПРЕХРАМБЕНА СРЕДЊА ШКОЛА Ч о к а Ул. Моша Пијаде бр. 28. Тел./факс: 0230/ е-mail:

Република Србија АП Војводина ХЕМИЈСКО-ПРЕХРАМБЕНА СРЕДЊА ШКОЛА Ч о к а Ул. Моша Пијаде бр. 28. Тел./факс: 0230/ е-mail: Република Србија АП Војводина ХЕМИЈСКО-ПРЕХРАМБЕНА СРЕДЊА ШКОЛА 23320 Ч о к а Ул. Моша Пијаде бр. 28. Тел./факс: 0230/71-056 е-mail: info@hpscoka.edu.rs Деловодни број:114/2018 Датум: 23.03.2018. www.hpscoka.edu.rs

Више

ZAKON O ZAŠTITI OD NEJONIZUJUĆIH ZRAČENJA ("Sl. glasnik RS", br. 36/2009) I OSNOVNE ODREDBE Član 1 Ovim zakonom ureċuju se uslovi i mere zaštite zdrav

ZAKON O ZAŠTITI OD NEJONIZUJUĆIH ZRAČENJA (Sl. glasnik RS, br. 36/2009) I OSNOVNE ODREDBE Član 1 Ovim zakonom ureċuju se uslovi i mere zaštite zdrav ZAKON O ZAŠTITI OD NEJONIZUJUĆIH ZRAČENJA ("Sl. glasnik RS", br. 36/2009) I OSNOVNE ODREDBE Član 1 Ovim zakonom ureċuju se uslovi i mere zaštite zdravlja ljudi i zaštite ţivotne sredine od štetnog dejstva

Више

PREDNACRT

PREDNACRT ЗАКОН О ПЛАТАМА ЗАПОСЛЕНИХ У ОРГАНИМА УПРАВЕ БРЧКО ДИСТРИКТА БиХ На основу члана Статута Брчко дистрикта Босне и Херцеговине («Службени гласник Брчко дистрикта БиХ», бројеви 1/00, /00, 7/0, 0/0 и /0),

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

РЕПУБЛИКА СРБИЈА РЕПУБЛИКА СРБИЈА Град Ваљево Градска управа за локални развој, привреду, урбанизам и комуналне послове Одељење за урбанизам, грађевинарство, саобраћај и заштиту животне средине Одсек за урбанизам и саобраћај

Више

Microsoft Word - 42_ doc

Microsoft Word - 42_ doc . РАНА 22. ЈУЛ 20. БРОЈ 4 - СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ СОКОБАЊА Година VIII Број 42 03. новембар 206. године 88 На основу члана 2., 4., 9. и 3. Закона о комуналним делатностима ("Службени гласник РС" број 88/20),

Више

930. Na osnovu člana 95 tačka 3 Ustava Crne Gore donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O ZARADAMA DRŽAVNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA ("Sl. list Crne Gore"

930. Na osnovu člana 95 tačka 3 Ustava Crne Gore donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O ZARADAMA DRŽAVNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA (Sl. list Crne Gore 930. Na osnovu člana 95 tačka 3 Ustava Crne Gore donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O ZARADAMA DRŽAVNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA ("Sl. list Crne Gore", br. 86/09 od 25.12.2009, 39/11 od 04.08.2011, 59/11

Више

На основу члана 41. став 1. и члана 57. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ("Сл. гласник РС", бр. 72/ даље: Закон

На основу члана 41. став 1. и члана 57. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања (Сл. гласник РС, бр. 72/ даље: Закон На основу члана 41. став 1. и члана 57. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ("Сл. гласник РС", бр. 72/2009 - даље: Закон) и члана 185 став 1, алинеја 9 Статута Средње техничке

Више

Microsoft Word - Akt o proceni rizika osnovna škola

Microsoft Word - Akt o proceni rizika osnovna škola SADRŽAJ 1. PODACI O POSLODAVCU 2. OPIS RADNOG PROCESA, OPIS SREDSTAVA ZA RAD, I NJIHOVO GRUPISANJE, I OPIS SREDSTAVA I OPREME ZA LIČNU ZAŠTITU NA RADU 3. SNIMANJE ORGANIZACIJE RADA 4. PREPOZNAVANJE I UTVRĐIVANJE

Више

Microsoft Word - Sluzbeni list broj 37.doc

Microsoft Word - Sluzbeni list broj 37.doc TSKOVNA POŠTARNA PLAĆENA KOD POŠTE 24000 SUBOTCA SLUŽBEN LST GRADA SUBOTCE BROJ: 37 GODNA: L DANA:06. novembar 2015. CENA: 87,00 DN. Broj: -401-1353/2015 Dana: 20.10.2015. godine Na osnovu člana 51. stav

Више

План јавних набавки за годину Општинска управа општине Велико Градиште Обухвата: Датум усвајања: План јавних набавки за годину

План јавних набавки за годину Општинска управа општине Велико Градиште Обухвата: Датум усвајања: План јавних набавки за годину План јавних набавки за 2019. годину Општинска управа општине Велико Градиште Обухвата: Датум усвајања: План јавних набавки за 2019. годину 04.01.2019 Измена број: 404-45/2019-01-3 21.02.2019 Измена број:

Више

ODLUKA O POSTAVLJANJU PRIVREMENIH OBJEKATA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA ("Sl. list grada Beograda", br. 17/2015, 43/2015, 71/2015, 126/2016 i 26/2019)

ODLUKA O POSTAVLJANJU PRIVREMENIH OBJEKATA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA (Sl. list grada Beograda, br. 17/2015, 43/2015, 71/2015, 126/2016 i 26/2019) ODLUKA O POSTAVLJANJU PRIVREMENIH OBJEKATA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA ("Sl. list grada Beograda", br. 17/2015, 43/2015, 71/2015, 126/2016 i 26/2019) I OSNOVNE ODREDBE Predmet uređivanja Član 1 Ovom odlukom

Више

Microsoft Word - skladista

Microsoft Word - skladista PRAVILNIK O TEHNIČKIM NORMATIVIMA ZA ZAŠTITU SKLADIŠTA OD POŽARA I EKSPLOZIJA ("Sl. list SFRJ", br. 24/87) Član 1 Ovim pravilnikom propisuju se tehničke mere zaštite skladišta od požara i eksplozija. Odredbe

Више

Propisi i uplatni računi lokalnih javnih prihoda Glavnog grada Podgorice Na osnovu Zakona o finansiranju lokalne samouprave ("Sl.list RCG", br. 42/03

Propisi i uplatni računi lokalnih javnih prihoda Glavnog grada Podgorice Na osnovu Zakona o finansiranju lokalne samouprave (Sl.list RCG, br. 42/03 Propisi i uplatni računi lokalnih javnih prihoda Glavnog grada Podgorice Na osnovu Zakona o finansiranju lokalne samouprave ("Sl.list RCG", br. 42/03 i Sl.list CG, 5/08, 51/08, 74/10, 01/15, 78/15, 3/16

Више

Temeljem članka 24. stavak 1. i 3. Zakona o unutarnjoj trgovini ( Službene novine F BiH, broj: 40/10 i 79/17), članka 9. Zakona o ugostiteljskoj djela

Temeljem članka 24. stavak 1. i 3. Zakona o unutarnjoj trgovini ( Službene novine F BiH, broj: 40/10 i 79/17), članka 9. Zakona o ugostiteljskoj djela Temeljem članka 24. stavak 1. i 3. Zakona o unutarnjoj trgovini ( Službene novine F BiH, broj: 40/10 i 79/17), članka 9. Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti ( Narodne novine HNŽ/K, broj: 12/17), članka

Више

ODLUKA O JAVNOM PREVOZU PUTNIKA NA TERITORIJI GRADA NOVOG SADA ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 60/2010, 28/2014, 69/2014 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE

ODLUKA O JAVNOM PREVOZU PUTNIKA NA TERITORIJI GRADA NOVOG SADA (Sl. list Grada Novog Sada, br. 60/2010, 28/2014, 69/2014 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE ODLUKA O JAVNOM PREVOZU PUTNIKA NA TERITORIJI GRADA NOVOG SADA ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 60/2010, 28/2014, 69/2014 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovom odlukom uređuju se uslovi i način organizovanja

Више

На основу Закључка Градског већа Града Кикинда бој: II-06-13/2018, Комисија за спровођење поступка издавања у закуп јавне површине за постављање луна

На основу Закључка Градског већа Града Кикинда бој: II-06-13/2018, Комисија за спровођење поступка издавања у закуп јавне површине за постављање луна На основу Закључка Градског већа Града Кикинда бој: II-06-13/2018, Комисија за спровођење поступка издавања у закуп јавне површине за постављање луна парка, дана 11.04.2018. године, утврдила је и јавно

Више

Microsoft Word - Sluzbeni list

Microsoft Word - Sluzbeni list СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Година и број: 13/2018 ОПШТИНЕ СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ 22. март 2018. године ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ БЕЛИЛО НАДЗОРНИ ОДБОР Трг Бранка Радичевића 1 Број : 42/2018 Датум: 26. фебруар 2018. године

Више

Zakon o evidencijama u oblasti rada

Zakon o evidencijama u oblasti rada Zakon o evidencijama u oblasti rada Zakon je objavljen u "Službenom listu SRJ", br. 46/96. Vidi: čl. 64. Ustavne povelje - SL SCG, 1/2003-1. Vidi: čl. 81. Zakona - RS, 101/2005-28. Vidi: čl. 110. Zakona

Више

Informacija u vezi osiguranja imovine uz račun JP Vodokanal-a

Informacija u vezi osiguranja imovine uz račun JP Vodokanal-a Neke događaje možda ne možemo predvideti ili sprečiti, ali je sasvim sigurno da možemo preduzeti odgovarajuće mere zaštite. Svesni da razne nepogode prete sigurnosti vašeg doma i najbližih osmislili smo

Више

Microsoft Word - ODL O JAVN POVR.doc

Microsoft Word - ODL O JAVN POVR.doc BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE TUZLANSKI KANTON OPĆINA SREBRENIK BOSNIA AND HERZEGOVINA FEDERATION OF BOSNIA AND HERZEGOVINA TUZLA CANTON MUNICIPALITY SREBRENIK N A C R T ODLUKA O KORIŠTENJU

Више

Попуњава угоститељ Попуњава комисија НАЗИВ УГОСТИТЕЉСКОГ ОБЈЕКТА: ИЗЈАВА О ИСПУЊЕНОСТИ СТАНДАРДА ЗА РАЗВРСТАВАЊЕ СОБЕ У КАТЕГОРИЈЕ ***Приликом попуњав

Попуњава угоститељ Попуњава комисија НАЗИВ УГОСТИТЕЉСКОГ ОБЈЕКТА: ИЗЈАВА О ИСПУЊЕНОСТИ СТАНДАРДА ЗА РАЗВРСТАВАЊЕ СОБЕ У КАТЕГОРИЈЕ ***Приликом попуњав Попуњава угоститељ Попуњава комисија НАЗИВ УГОСТИТЕЉСКОГ ОБЈЕКТА: ИЗЈАВА О ИСПУЊЕНОСТИ СТАНДАРДА ЗА РАЗВРСТАВАЊЕ СОБЕ У КАТЕГОРИЈЕ ***Приликом попуњавања ове изјаве користите симбол (+) за означавање одговора

Више

Република Србија Аутономна Покрајина Војводина Општина Бач ОПШТИНСКА УПРАВА ОДЕЉЕЊЕ ЗАУРБАНИЗАМ, ЗАШТИТУ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ, ИМОВИНСКО ПРАВНЕ И КОМУНАЛНО

Република Србија Аутономна Покрајина Војводина Општина Бач ОПШТИНСКА УПРАВА ОДЕЉЕЊЕ ЗАУРБАНИЗАМ, ЗАШТИТУ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ, ИМОВИНСКО ПРАВНЕ И КОМУНАЛНО Република Србија Аутономна Покрајина Војводина Општина Бач ОПШТИНСКА УПРАВА ОДЕЉЕЊЕ ЗАУРБАНИЗАМ, ЗАШТИТУ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ, ИМОВИНСКО ПРАВНЕ И КОМУНАЛНО СТАМБЕНЕ ПОСЛОВЕ Број: 347-1-4/2018-IV -02 ПЛАН РАДА

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-24852-LOCН-2/2018 Заводни број: 05-353-214/2018

Више

Microsoft Word - 22 Mk-Sr Pravilnik Objekti strelista-REV

Microsoft Word - 22 Mk-Sr Pravilnik Objekti strelista-REV Na osnovu člana 58. stav 5. Zakona o oružju ( Službeni vesnik Republike Makedonije br. 7/2005 i 47/2006), ministar unutrašnjih poslova donosi PRAVILNIK O MINIMALNIM TEHNIČKIM I BEZBEDNOSNIM USLOVIMA KOJE

Више

ШИФРА:IV-34 РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ГРАД НОВИ САД ГРАДСКА УПРАВА ЗА САОБРАЋАЈ И ПУТЕВЕ ЗАХТЕВ ЗА OДОБРЕЊЕ ЗА ОБАВЉАЊЕ ТАКСИ ПРЕ

ШИФРА:IV-34 РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ГРАД НОВИ САД ГРАДСКА УПРАВА ЗА САОБРАЋАЈ И ПУТЕВЕ ЗАХТЕВ ЗА OДОБРЕЊЕ ЗА ОБАВЉАЊЕ ТАКСИ ПРЕ ШИФРА:IV-34 РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ГРАД НОВИ САД ГРАДСКА УПРАВА ЗА САОБРАЋАЈ И ПУТЕВЕ ЗАХТЕВ ЗА OДОБРЕЊЕ ЗА ОБАВЉАЊЕ ТАКСИ ПРЕВОЗА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА НОВОГ САДА, ДОДЕЛУ БРОЈА КРОВНЕ

Више

Zakon o prometu nepokretnosti

Zakon o prometu nepokretnosti AKTIVA sistem doo, Novi Sad Osnivanje preduzeća i radnji, Računovodstvena agencija, Poresko savetovanje Propisi besplatno www.aktivasistem.com Obrasci besplatno ZAKON O PROMETU NEPOKRETNOSTI - prečišćeni

Више

На основу члана 33. став 2. Закона о приватном обезбеђењу ( Службени гласник РС, број 104/13), Министар унутрашњих послова доноси ПРАВИЛНИК о начину в

На основу члана 33. став 2. Закона о приватном обезбеђењу ( Службени гласник РС, број 104/13), Министар унутрашњих послова доноси ПРАВИЛНИК о начину в На основу члана 33. став 2. Закона о приватном обезбеђењу ( Службени гласник РС, број 104/13), Министар унутрашњих послова доноси ПРАВИЛНИК о начину вршења послова техничке заштите и коришћења техничких

Више

Microsoft Word - Zakon_o_studentskom_standardu

Microsoft Word - Zakon_o_studentskom_standardu З А К О Н О СТУДЕНТСКОМ СТАНДАРДУ I ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Студентски стандард у смислу овог закона је дјелатност од општег интереса којом се стварају материјални и други услови за стицање високог образовања,

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ГРАД НОВИ САД ГРАДСКА УПРАВА ЗА УРБАНИЗАМ И ГРАЂЕВИНСКЕ ПОСЛОВЕ AД Поступајући по захтеву DE-VAS PROJEC

РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ГРАД НОВИ САД ГРАДСКА УПРАВА ЗА УРБАНИЗАМ И ГРАЂЕВИНСКЕ ПОСЛОВЕ AД Поступајући по захтеву DE-VAS PROJEC РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ГРАД НОВИ САД ГРАДСКА УПРАВА ЗА УРБАНИЗАМ И ГРАЂЕВИНСКЕ ПОСЛОВЕ AД Поступајући по захтеву DE-VAS PROJECT DOO Turija (МБ: 21106437, ПИБ: 108988970) из Турије,

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ПАНЧЕВО Број 17 ГОДИНА XV ПАНЧЕВО, 30. јун ГОДИНЕ Аконтација претплате ,48 Цена овог примерка 104,00 Ред. број 96 На

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ПАНЧЕВО Број 17 ГОДИНА XV ПАНЧЕВО, 30. јун ГОДИНЕ Аконтација претплате ,48 Цена овог примерка 104,00 Ред. број 96 На СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ПАНЧЕВО Број 17 ГОДИНА XV ПАНЧЕВО, 30. јун 2008. ГОДИНЕ Аконтација претплате 12.760,48 Цена овог примерка 104,00 Ред. број 96 На основу члана 11. Одлуке о објављивању аката у «Службеном

Више

CEKOS IN Ekspert

CEKOS IN Ekspert Cekos In Ekspert NAPOMENA EKSPERT-a: Članom 30. propisano je da su pravna lica i preduzetnici u čijim objektima je zabranjeno pušenje, odnosno u kojima postoje izuzeci od zabrane pušenja u skladu sa ovim

Више

Na osnovu člana 34. stav 3. Zakona o energetici ( "Službeni glasnik RS", broj 145/14), Ministar rudarstva i energetike donosi Pravilnik o energetskoj

Na osnovu člana 34. stav 3. Zakona o energetici ( Službeni glasnik RS, broj 145/14), Ministar rudarstva i energetike donosi Pravilnik o energetskoj Na osnovu člana 34. stav 3. Zakona o energetici ( "Službeni glasnik RS", broj 145/14), Ministar rudarstva i energetike donosi Pravilnik o energetskoj dozvoli Pravilnik je objavljen u "Službenom glasniku

Више

CEKOS IN Ekspert

CEKOS IN Ekspert Na osnovu člana 112. stav 1. tačka 2. Ustava Republike Srbije, donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O ROKOVIMA IZMIRENJA NOVČANIH OBAVEZA U KOMERCIJALNIM TRANSAKCIJAMA Proglašava se Zakon o rokovima izmirenja

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ВИСОКА ШКОЛА ЗА ВАСПИТАЧЕ СТРУКОВНИХ СТУДИЈА БРОЈ 428/ године А Л Е К С И Н А Ц На основу члана 28. став 1. и 86. Закон

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ВИСОКА ШКОЛА ЗА ВАСПИТАЧЕ СТРУКОВНИХ СТУДИЈА БРОЈ 428/ године А Л Е К С И Н А Ц На основу члана 28. став 1. и 86. Закон РЕПУБЛИКА СРБИЈА ВИСОКА ШКОЛА ЗА ВАСПИТАЧЕ СТРУКОВНИХ СТУДИЈА БРОЈ 428/4 14. 5. 2012. године А Л Е К С И Н А Ц На основу члана 28. став 1. и 86. Закона о заштити од пожара ("Сл. гласник РС", бр. 111/2009

Више

DODATAK PRAVILNIKU UREĐENJA STARE GRADSKE JEZGRE - PITANJE URBANE OPREME Krk, listopad 2017.

DODATAK PRAVILNIKU UREĐENJA STARE GRADSKE JEZGRE - PITANJE URBANE OPREME Krk, listopad 2017. DODATAK PRAVILNIKU UREĐENJA STARE GRADSKE JEZGRE - PITANJE URBANE OPREME Krk, listopad 2017. Pravilnikom uređenja stare gradske jezgre - pitanje urbane opreme definirani su parametri uređenja fasada privatnih

Више

План јавних набавки за годину Општинска управа општине Велико Градиште Обухвата: Датум усвајања: План јавних набавки за годину

План јавних набавки за годину Општинска управа општине Велико Градиште Обухвата: Датум усвајања: План јавних набавки за годину План јавних набавки за 2019. годину Општинска управа општине Велико Градиште Обухвата: Датум усвајања: План јавних набавки за 2019. годину 04.01.2019 Измена број: 404-45/2019-01-3 21.02.2019 Измена број:

Више

Zakon o radio amaterizmu u RS

Zakon o radio amaterizmu u RS ZAKON O RADIO-AMATERIZMU U REPUBLICI SRPSKOJ 1 ( Službeni glasnik RS, br. 36/19) Član 1. Ovim zakonom uređuje se: status radio-amaterizma u Republici Srpskoj, obaveze, dužnosti i ovlašćenja Saveza radio-amatera

Више

ПРЕДЛОГ

ПРЕДЛОГ ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЛИСЈЕ НОВИ САД ПРОГРАМ ИНВЕСТИЦИОНИХ АКТИВНОСТИ ЈAВНОГ КОМУНАЛНОГ ПРЕДУЗЕЋА ЛИСЈЕ НОВИ САД И ТЕКУЋЕГ ОДРЖАВАЊА ГРОБАЉА ЗА 2015. ГОДИНУ ИНВЕСТИЦИОНE АКТИВНОСТИ КАПИТАЛНЕ СУБВЕНЦИЈЕ

Више

На основу члана 37. Статута Јавног комуналног предузећа за јавне гараже и паркиралишта Паркинг сервис Београд, члана 11б. и 11в. Одлукe о јавним парки

На основу члана 37. Статута Јавног комуналног предузећа за јавне гараже и паркиралишта Паркинг сервис Београд, члана 11б. и 11в. Одлукe о јавним парки На основу члана 37. Статута Јавног комуналног предузећа за јавне гараже и паркиралишта Паркинг сервис Београд, члана 11б. и 11в. Одлукe о јавним паркиралиштима ( Службени лист Града Београда бр. 12/2010

Више

На основу члана 56. Статута града Ниша ("Службени лист Града Ниша", број 88/2008) и члана 13. Одлуке о уређивању и одржавању гробаља и сахрањивању ("С

На основу члана 56. Статута града Ниша (Службени лист Града Ниша, број 88/2008) и члана 13. Одлуке о уређивању и одржавању гробаља и сахрањивању (С На основу члана 56. Статута града Ниша ("Службени лист Града Ниша", број 88/2008) и члана 13. Одлуке о уређивању и одржавању гробаља и сахрањивању ("Службени лист Града Ниша", број 89/2005 и 38/2010),

Више



 Prečišćeni tekst Zakona o volonterskom radu obuhvata sljedeće propise: 1. Zakon o volonterskom radu ("Službeni list Crne Gore", br. 026/10 od 07.05.2010), 2. Ispravka Zakona o volonterskom radu ("Službeni

Више

Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/0

Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (Službene novine Federacije BiH, br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/0 Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i člana 20a. stav (3) Zakona o radu ("Službene novine

Више

ODLUKA O KOMUNALNOM UREDJENJU

ODLUKA O KOMUNALNOM UREDJENJU ОДЛУКА О КОМУНАЛНОМ УРЕЂЕЊУ ("Сл. лист града Ужица", бр. 6-1/2008, 21/2008, 17/2009, 14/2010, 15/2010, 13/2011, 17/2012, 12/2013, 22/2015 и 10/2017) - Интерно пречишћен текст и измене и допуне - 2 С а

Више

Рача, године број 11 Цена 100,00 динара С А Д Р Ж А Ј О д л у к е Одлука о управљању комуналним отпадом на територији општине Рача 2 Одлук

Рача, године број 11 Цена 100,00 динара С А Д Р Ж А Ј О д л у к е Одлука о управљању комуналним отпадом на територији општине Рача 2 Одлук Рача, 16.06.2015. године број 11 Цена 100,00 динара С А Д Р Ж А Ј О д л у к е Одлука о управљању комуналним отпадом на територији општине Рача 2 Одлука о комуналном уређењу 13 П л а н о в и Локални оперативни

Више

Microsoft Word - 10 Odluka o nadzoru - bez korekcija.docx

Microsoft Word - 10 Odluka o nadzoru - bez korekcija.docx Службени гласник РС, бр. 60/2011 На основу члана 15. став 1. и члана 64. став 2. Закона о Народној банци Србије ( Службени гласник РС, бр. 72/2003, 55/2004 и 44/2010), члана 69. став 3. и члана 70а. став

Више

______________________ sudu u ___________________

______________________ sudu u ___________________ На основу члана 14. став 1. Закона о безбедности и здрављу на раду (даље: Закон), Школски одбор наседници одржаној дана 30.03.2018. години доноси ПРАВИЛНИК О БЕЗБЕДНОСТИ И ЗДРАВЉУ НА РАДУ ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ

Више

На основу члана 108. став 1. члана 119. став 1. тачка 1. и члана 189. став 1. тачка 8. Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гла

На основу члана 108. став 1. члана 119. став 1. тачка 1. и члана 189. став 1. тачка 8. Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гла На основу члана 108. став 1. члана 119. став 1. тачка 1. и члана 189. став 1. тачка 8. Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, бр. 88/17 - даље: Закон) и члана 284. Статута

Више

Microsoft Word - Odluka o izmeni Odluke o lokalnim komunalnim taksama

Microsoft Word - Odluka o izmeni Odluke o lokalnim komunalnim taksama На основу члана 30. став 1. тачка 12. и члана 79. Закона о локалној самоуправи («Службени гласник РС», број 9/02, 33/04 и 135/04) и члана 25. Статута општине Инђија («Службени лист општина Срема» број

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ општине Књажевац ГОДИНА XI БРОЈ 3 26.МАРТ 2018 БЕСПЛАТАН ПРИМЕРАК 1 На основу члана 94 Закона о превозу путника у друмском саобраћају (

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ општине Књажевац ГОДИНА XI БРОЈ 3 26.МАРТ 2018 БЕСПЛАТАН ПРИМЕРАК 1 На основу члана 94 Закона о превозу путника у друмском саобраћају ( СЛУЖБЕНИ ЛИСТ општине Књажевац ГОДИНА XI БРОЈ 3 26.МАРТ 2018 БЕСПЛАТАН ПРИМЕРАК 1 На основу члана 94 Закона о превозу путника у друмском саобраћају ( Сл.гласник РС бр. 68/2015), ), члана 32 ст. 1. тачка

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Б

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Б Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-21323-LOC-1/2018 Заводни број:

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

РЕПУБЛИКА СРБИЈА РЕПУБЛИКА СРБИЈА Град Ваљево Градска управа за локални развој, привреду, урбанизам и комуналне послове Одељење за урбанизам, грађевинарство, саобраћај и заштиту животне средине Одсек за урбанизам и саобраћај

Више

P R A V I L N I K O: KRITERIJUMIMA ZA ODREĐIVANJE NAKNADE U POSTUPCIMA LEGALIZACIJE, KRITERIJUMIMA ZA OBJEKTE ZA KOJE SE NE MOŽE NAKNADNO IZDATI GRAĐE

P R A V I L N I K O: KRITERIJUMIMA ZA ODREĐIVANJE NAKNADE U POSTUPCIMA LEGALIZACIJE, KRITERIJUMIMA ZA OBJEKTE ZA KOJE SE NE MOŽE NAKNADNO IZDATI GRAĐE P R A V I L N I K O: KRITERIJUMIMA ZA ODREĐIVANJE NAKNADE U POSTUPCIMA LEGALIZACIJE, KRITERIJUMIMA ZA OBJEKTE ZA KOJE SE NE MOŽE NAKNADNO IZDATI GRAĐEVINSKA DOZVOLA, KAO I O SADRŽINI TEHNIČKE DOKUMENTACIJE

Више

ijene stanova u novogradnji

ijene stanova u novogradnji CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU METODOLOGIJA CIJENE STANOVA U NOVOGRADNJI 48 METODOLOŠKO UPUTSTVO 48 Podgorica, maj 2016. godine Sadržaj Pravni osnov... 3 METODOLOŠKE OSNOVE... 3 Cilj istraživanja... 3 Izvještajne

Више