TANJUG, Video >>>> RTS, Počela Peta konferencija medicinske dijaspore Redovni susreti srpskih lekara i eksperata medicinskih n

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "TANJUG, Video >>>> RTS, Počela Peta konferencija medicinske dijaspore Redovni susreti srpskih lekara i eksperata medicinskih n"

Транскрипт

1 TANJUG, Video >>>> RTS, Počela Peta konferencija medicinske dijaspore Redovni susreti srpskih lekara i eksperata medicinskih nauka iz zemlje i dijaspore doprinose stalnom unapređenju međusobnih veza i stručne saradnje, istaknuto je na svečanom otvaranju Pete konferencija srpske medicinske dijaspore. Pozdravljajući učesnike dvodnevnog skupa, koji se održava u organizaciji Fondacije princeze Katarine Karadorđević i Univerzitetske dečje bolnice u Tiršovoj, episkop remezijanski Andrej je preneo blagoslov patrijarha srpskog Irineja i njegovo žaljenje što ga je put sprečio da im lično poželi uspeh. Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar izrazio je zadovoljstvo što se odazvao veliki broj stručnjaka, ističući da konferencija ima veliki značaj u uključivanju srpske medicine u svetske tokove. Ministar je izrazio posebnu zahvalnosti princezi Katarini na ličnom zalaganju i entuzijazmu da preko svoje fondacije, koristeći lične kontakte, nesebično pomaže našem narodu, kao i na velikom trudu na povezivanju sa svetski poznatim zdravstvenim ustanovama i vrhunskim ekspertima. Predstavnik Kancelarije za saradnju sa dijasporom Aleksandar Vlajković istakao je da je Konferencija srpske medicinske dijaspore najznačajniji skup koji matica organizuje sa našim ljudima u svetu i time daje primer kako da se iskoriste neiskorišćeni potencijali naših ljudi u inostranstvu.

2 Kad je u pitanju saradnja sa dijasporom, više od opreme i edukacije nam treba međusobna povezanost, umrežavanje sa kolegama koje nose napredak u medicini", rekao je dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu prof. dr Nebojša Lalić, ističući da je fakultet sa zadovoljstvom prihvatio da podrži organizaciju skupa. Predsednik Srpskog lekarskog društva, akademik Radoje Čolović, ocenio je da su lista predavača i renome institucija iz kojih dolaze garancija da će skup uspeti. Goste je pozdravila i prof. dr Ida Jovanović, u ime Kraljevskog medicinskog saveta i dr Snežana Babović, u ime naših lekara iz dijaspore. Obraćajući se učesnicima i organizatorima konferencije, princeza Katarina im je poručila da zajedno treba da damo doprinos da sistem zdravstvene zaštite u Srbiji postane bolji, efikasniji i dostupniji svim građanima i da time donesemo bolju budućnost našoj zemlji. Na dvodnevom skupu, niz različitih tema biće obuhvaćen simpozijumima, predavanjima i radnim sesijama sa fokusom na medicinsku genetiku, KanMedprogram rađen u saradnji sa kanadskim Kraljevskim koledžom lekara i hirurga, žensko zdravlje sa patologijom dojke, psihijatriju, kao i gerontologiju i bolesti starijeg doba. Program je rađen u saradnji sa Medicinskim fakultetom Univerziteta u Beogradu i Svetskom zdravstvenom organizacijom, a dobio je akreditaciju Zdravstvenog saveta Srbije kao međunarodni simpozijum. Konferenciju su podržali Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije, Kancelarija za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Vlade Republike Srbije, Medicinski fakultetet Univerziteta u Beogradu, Srpsko lekarsko društvo, Svetska zdravstvena organizacija, Srpski medicinski odbor i Lifelinehumanitarna organizacija. Svečanom otvaranju su prisustvovali i brojni gosti, među kojima i ambasador Sjedinjenih Američkih Država Majkl Kirbi, ambasador Australije Džulija Fini, ambasador Kanade Roman Vaščuk.

3 Kurir, SVETSKI, A NAŠI: Najbolji lekari iz dijaspore po peti put u Beogradu Vi ste potrebni ovoj zemlji, kao i vaše znanje, a naš narod vam se zahvaljuje na želji da pomognete, rekla je princeza Katarina našim stručnjacima iz rasejanja BEOGRAD - Redovni susreti naših lekara i eksperata medicinskih nauka iz zemlje i dijaspore doprinose stalnom unapređenju međusobnih veza i stručne saradnje, istaknuto je danas na svečanom otvaranju Pete konferencija srpske medicinske dijaspore. Pozdravljajući učesnike dvodnevnog skupa, koji se održava u organizaciji Fondacije princeze Katarine Karadorđević i Univerzitetske dečje bolnice u Tiršovoj, episkop remezijanski Andrej je preneo blagoslov patrijarha srpskog Irineja i njegovo žaljenje što ga je put sprečio da im lično poželi uspeh. Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar izrazio je zadovoljstvo što se odazvao impozantan broj izvanrednih stručnjaka, ističući da konferencija ima veliki značaj u uključivanju srpske medicine u svetske tokove.

4 Ministar je izrazio posebnu zahvalnosti princezi Katarini na ličnom zalaganju i entuzijazmu da preko svoje fondacije, koristeći lične kontakte, nesebično pomaže našem narodu, kao i na velikom trudu na povezivanju sa svetski poznatim zdravstvenim ustanovama i vrhunskim ekspertima. Kad je u pitanju saradnja sa dijasporom, više od opreme i edukacije nam treba međusobna povezanost, umrežavanje sa kolegama koje nose napredak u medicini, rekao je dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu prof. dr Nebojša Lalić. Predsednik Srpskog lekarskog društva, akademik Radoje Čolović, ocenio je da su "lista predavača i renome institucija iz kojih dolaze garancija da će skup uspeti". Goste je pozdravila i prof. dr Ida Jovanović, u ime Kraljevskog medicinskog saveta i dr Snežana Babović, u ime naših lekara iz dijaspore. Obraćajući se učesnicima i organizatorima konferencije, princeza Katarina Je poručila da zajedno treba da damo doprinos da sistem zdravstvene zaštite u Srbiji postane bolji, efikasniji i dostupniji svim našim građanima i da time donesemo bolju budućnost našoj zemlji. "Vi ste potrebni ovoj zemlji, kao i vaše znanje, a naš narod vam se zahvaljuje na želji da pomognete", rekla je princeza Katarina. Na dvodnevom skupu, niz različitih tema biće obuhvaćen simpozijumima, predavanjima i radnim sesijama sa fokusom na medicinsku genetiku, KanMed program, rađen u saradnji sa kanadskim Kraljevskim koledžom lekara i hirurga, žensko zdravlje sa patologijom dojke, psihijatriju, kao i gerontologiju i bolesti starijeg doba. Svečanom otvaranju su prisustvovali i brojni gosti, među kojima i ambasador Sjedinjenih Američkih Država Majkl Kirbi, ambasador Australije Džulija Fini i ambasador Kanade Roman Vaščuk MEDICINSKA DIJASPORA NA V KONFERENCIJI Peta Konferencija srpske medicinske dijaspore biće održana 20. i 21. juna u Beogradu. Svečano otvaranje zakazano je za petak, u 9 časova, u hotelu Metropol Palas. U organizaciji Fondacije princeze Katarine Karađorđević i Univerzitetske dečje bolnice u Tiršovoj, ovu konferenciju su podržali Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije, Kancelarija za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Vlade Republike Srbije, Medicinski fakultetet Univerziteta u Beogradu, Srpsko lekarsko društvo, Svetska zdravstvena organizacija, Srpski medicinski odbor i Lajflajn humanitarna organizacija. Ciljevi Konferencije su unapređenje saradnje između naših lekara i eksperata na polju medicinskih nauka iz dijaspore sa institucijama i pojedincima koji predstavljaju stubove kvaliteta zdravstvene zaštite u Srbiji.

5 Takođe, vrlo je bitno i umrežavanje srpskih intelektualnih vrednosti u oblasti zdravstva u Republici Srbiji sa srpskom akademskom zajednicom u dijaspori. Niz različitih tema biće obuhvaćen simpozijumima, predavanjima i radnim sesijama sa fokusom na medicinsku genetiku, KanMed program rađen u saradnji sa kanadskim Kraljevskim koledžom lekara i hirurga, žensko zdravlje sa patologijom dojke, psihijatriju kao i gerontologiju i bolesti starijeg doba. Program rađen u saradnji sa Medicinskim fakultetom Univerziteta u Beogradu i Svetskom zdravstvenom organizacijom je akreditovan od strane Zdravstvenog saveta Srbije kao međunarodni simpozijum. Pored kraljevskog para, otvaranju će prisustvovati i njegova svetost patrijarh srpski Irinej, dr Zlatibor Lončar, ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije, Roksanda Ninčić, pomoćnik ministra spoljnih poslova Vlade Republike Srbije, prof. dr Nebojša Lalić, dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, predstavnici Svetske zdravstvene organizacije, Srpskog lekarskog društva, uvaženi predavači i učesnici konferencije iz zemlje i inostranstva. Međunarodni radio Srbija, Konferencija srpske medicinske dijaspore Redovni susreti naših lekara i eksperata na polju medicinskih nauka iz zemlje i dijaspore doprinose stalnom unapređenju međusobnih veza i stručne saradnje, istaknuto je na svečanom otvaranju Pete konferencija srpske medicinske dijaspore, na kojoj učestvuju brojni stručnjaci iz najpoznajtijih svetskih zdravstvenih ustanova. Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar istakao je da konferencija ima veliki značaj u uključivanju srpske medicine u svetske tokove. Ministar Lončar se izrazio zahvalnost princezi Katarini na ličnom zalaganju i entuzijazmu da preko svoje fondacije nesebično pomaže našem narodu, a posebno se zhavalio i stručnjacima iz oblasti medicinskih nauka poreklom iz Srbije, koji su početna znanja stekli na medicinskim fakultetima u našoj zemlji, a koji su uspeli da se izbore za status uglednih stručnjaka u zemljama u kojima žive i rade. Zaista je korisno što imamo priliku da na jednom mestu čujemo o najnovijim trendovima koji se primenjuju u različitim oblastima medicine u Sjedinjenim američkim državama, Kanadi, Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Holandiji, Švedskoj, Finskoj, što će doprineti razmeni iskustava i različitih praksi, na korist svih učesnika, ali i pacijenata, naveo je Lončar. Kad je u reč o saradnji sa dijasporom, više od opreme i edukacije, Srbiji je potrebna međusobna povezanost i umrežavanje sa kolegama iz inostranstva koji nose napredak u medicini, poručio je dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu prof. dr Nebojša Lalić, ocenjujući da je upravo u tome najveći značaj ove konferencije.

6 Obraćajući se učesnicima skupa, princeza Katarina je poručila da zajedno treba da damo doprinos da sistem zdravstvene zaštite u Srbiji postane bolji, efikasniji i dostupniji svim našim građanima i da time "donesemo bolju budućnost našoj zemlji". Vi ste potrebni ovoj zemlji kao i vaše znanje, a naš narod vam je na tome zahvalan, poručila je princeza Katarina i podsetila da Srbija ima uspešnu tradiciju u medicinskim naukama. Predstavnik Kancelarije za saradnju sa dijasporom Aleksandar Vlajković istakao je da je Konferencija srpske medicinske dijaspore najznačajniji skup koji matica organizuje sa našim ljudima u svetu, čime daje "primer kako da se iskoriste neiskorišćeni potencijali naših ljudi u inostranstvu". U Beogradu peta Konferencija srpske medicinske dijaspore Pet, 20/06/ :59 -- MRS Redovni susreti srpskih lekara i eksperata na polju medicinskih nauka iz zemlje i dijaspore doprinose stalnom unapređenju međusobnih veza i stručne saradnje, istaknuto je na otvaranju pete Konferencije srpske medicinske dijaspore. Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izrazio je zadovoljstvo što se pozivu da učestvuje na konferenciji odazvao impozantan broj izvanrednih strucnjaka. On je istakao da konferencija ima veliki značaj u uključivanju srpske medicine u svetske tokove. Predstavnik Kancelarije za saradnju sa dijasporom Aleksandar Vlajković istakao je da je Konferencija srpske medicinske dijaspore najznačajniji skup koji Srbija organizuje sa dijasporom i time daje primer kako da budu iskorišćeni potencijali dijaspore. (Izvor: Međunarodni radio Srbija) Na dvodnevom skupu biće obuhvaćen niz različitih tema sa fokusom na medicinsku genetiku, KanMed program rađen u saradnji sa kanadskim Kraljevskim koledžom lekara i hirurga, žensko

7 zdravlje sa patologijom dojke, psihijatriju, kao i gerontologiju i bolesti starijeg doba. Program je rađen u saradnji sa Medicinskim fakultetom Univerziteta u Beogradu i Svetskom zdravstvenom organizacijom, a dobio je akreditaciju Zdravstvenog saveta Srbije kao međunarodni simpozijum. Svečanom otvaranju su prisustvovali i brojne javne ličnosti, ambasadori, predstavnici Svetske zdravstvene organizacije, kao i medicinskih odbora humanitarne organizacije Lajflajn iz SAD i Kanade. Izveštaj: Jelena Simić Svet Medicine, Medicinska dijaspora na Petoj konferenciji Peta Konferencija srpske medicinske dijaspore biće održana 20. i 21. juna u Beogradu. Svečano otvaranje zakazano je za petak, u 9 časova, u hotelu Metropol Palas. U organizaciji Fondacije princeze Katarine Karađorđević i Univerzitetske dečje bolnice u Tiršovoj, ovu konferenciju su podržali Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije, Kancelarija za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Vlade Republike Srbije, Medicinski fakultetet Univerziteta u Beogradu, Srpsko lekarsko društvo, Svetska zdravstvena organizacija, Srpski medicinski odbor i Lajflajn humanitarna organizacija. Ciljevi Konferencije su unapređenje saradnje između naših lekara i eksperata na polju medicinskih nauka iz dijaspore sa institucijama i pojedincima koji predstavljaju stubove kvaliteta zdravstvene zaštite u Srbiji. Takođe, vrlo je bitno i umrežavanje srpskih intelektualnih vrednosti u oblasti zdravstva u Republici Srbiji sa srpskom akademskom zajednicom u dijaspori. Niz različitih tema biće obuhvaćen simpozijumima, predavanjima i radnim sesijama sa fokusom na medicinsku genetiku, KanMed program rađen u saradnji sa kanadskim Kraljevskim koledžom lekara i hirurga, žensko zdravlje sa patologijom dojke, psihijatriju kao i gerontologiju i bolesti starijeg doba. Program rađen u saradnji sa Medicinskim fakultetom Univerziteta u Beogradu i Svetskom zdravstvenom organizacijom je akreditovan od strane Zdravstvenog saveta Srbije kao međunarodni simpozijum. Pored kraljevskog para, otvaranju će prisustvovati i njegova svetost patrijarh srpski Irinej, dr Zlatibor Lončar, ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije, Roksanda Ninčić, pomoćnik ministra spoljnih poslova Vlade Republike Srbije, prof. dr Nebojša Lalić, dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, predstavnici Svetske zdravstvene organizacije, Srpskog lekarskog društva, uvaženi predavači i učesnici konferencije iz zemlje i inostranstva.

Obeležena 10.godišnjica rada Državnog univerziteta u Novom Pazaru

Obeležena 10.godišnjica rada Državnog univerziteta u Novom Pazaru We are sorry but the text is not available in the chosen language! Pamet ne postoji samo u metropoli, već je prirodnim zakonom ravnomerno raspoređena i ne treba samo Novom Pazaru Srbija, nego istovremeno

Више

У Д Р У Ж Е Њ Е П Л И В А Ч К И Х Т Р Е Н Е Р А С Р Б И Ј Е

У Д Р У Ж Е Њ Е  П Л И В А Ч К И Х  Т Р Е Н Е Р А  С Р Б И Ј Е ПРОПРАТНО ПИСМО Удружење пливачких тренера Србије је спортска организација у којој се чланови баве пливачко тренерским послом. Удружење је самостална организација са статусом удружења грађана, регистровано

Више

Министарство трговине, туризма и телекомуникације JUNA VRNJAČKA BANJA POZIVNO PISMO

Министарство трговине, туризма и телекомуникације JUNA VRNJAČKA BANJA POZIVNO PISMO Министарство трговине, туризма и телекомуникације 24 26. JUNA 2016. VRNJAČKA BANJA POZIVNO PISMO BUSINESS SAMIT - UPOSLIMO SRBIJU I GEGULA SAJAM TURIZMA, HRANE I PIĆA 24 26. JUNA 2016. VRNJAČKA BANJA,

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation DRUGI MEĐUNARODNI SAJAM I KONFERENCIJA VISOKOKVALITETNE HRANE 10 11. oktobar 2019. Belexpocentar Španskih boraca 74 Beograd, Srbija Drugi po redu sajam visokokvalitetne hrane ( specialty food ) u Jugoistočnoj

Више

Microsoft Word - Poziv-Ekspertizna medicina 2017

Microsoft Word - Poziv-Ekspertizna medicina 2017 Evropski centar za mir i razvoj Terazije 41 11000 Beograd, Serbia ECPD Headquarters European Center for Peace and Development Centre Européen pour la Paix et le Développement Centro Europeo para la Paz

Више

Izveštaj o PR aktivnostima povodom otvaranja predstavništva Alkaloida AD Skoplje

Izveštaj o PR aktivnostima povodom otvaranja predstavništva Alkaloida AD Skoplje Dan 17.09.2018. Dan 17.09.2018. Dan 17.09.2018. Pobjeda 17.09.2018. Dnevne novine 17.09.2018. Kodex.me 16.09.2018. Počinje prva međunarodna konferencija o zaštiti podvodnih arheoloških lokaliteta i edukaciji

Више

U Varaždinu konferencija Fight & Win Kako se oduprijeti raku? Dubravka Šuica, voditeljice hrvatske EPP delegacije u Europskom parlamentu,

U Varaždinu konferencija Fight & Win Kako se oduprijeti raku? Dubravka Šuica, voditeljice hrvatske EPP delegacije u Europskom parlamentu, U Varaždinu konferencija Fight & Win Kako se oduprijeti raku? 16.11.2018. Dubravka Šuica, voditeljice hrvatske EPP delegacije u Europskom parlamentu, u Varaždinu je u petak, 16. studenog, organizirala

Више

TeslinNarod

TeslinNarod TeslinNarod Nikola Lonchar/Никола Лончар President / Founder Koliko je tačan ovaj podatak? Koliko nas ima u USA? Istraživanja za SNF Geographics 5,300,936 Americans of full or partial Serbian decent 388,562

Више

Tradicionalna ORL sekcija KBC Zvezdara Srebrno jezero, Veliko Gradište septembar PRELIMINARNI PROGRAM ORGANIZATOR Kliničko bolnički centa

Tradicionalna ORL sekcija KBC Zvezdara Srebrno jezero, Veliko Gradište septembar PRELIMINARNI PROGRAM ORGANIZATOR Kliničko bolnički centa Tradicionalna ORL sekcija KBC Zvezdara Srebrno jezero, Veliko Gradište 27-28. septembar 2019. PRELIMINARNI PROGRAM ORGANIZATOR Kliničko bolnički centar Zvezdara Klinika za otorinolaringologiju PREDSEDNIK

Више

PDF: Ђоковић помаже српску цркву у Француској, коју су подигли Руси (видео)

PDF: Ђоковић помаже српску цркву у Француској, коју су подигли Руси (видео) 19/12/2018 Ђоковић помаже српску цркву у Француској, коју су подигли Руси (видео) Најбољи тенисер света Новак Ђоковић обишао је по први пут Цркву успења пресвете Богородице у Ници. Он ће помоћи Савезу

Више

FONDA C I J A TEMPUS FONDACI J A TEMPUS font: Trebuchet MS plava: C-100, M-100, Y-0, K-0 zuta: C-0, M-24, Y-100, K-0, transparencija na druge dve zvez

FONDA C I J A TEMPUS FONDACI J A TEMPUS font: Trebuchet MS plava: C-100, M-100, Y-0, K-0 zuta: C-0, M-24, Y-100, K-0, transparencija na druge dve zvez У циљу успостављања боље сарадње између наставника, родитеља и деце, Министарство просвете, науке и технолошког развоја у сарадњи са Фондацијом Темпус и Eurydice мрежом организује конференцију Укљученост

Више

САВЕЗ УДРУЖЕЊА ЗДРАВСТВЕНИХ РАДНИКА СРБИЈЕ XX СТРУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЛАБОРАТОРИЈСКИХ ТЕХНОЛОГА И ТЕХНИЧАРА СРБИЈЕ Покровитељ: Министарство здравља Србиј

САВЕЗ УДРУЖЕЊА ЗДРАВСТВЕНИХ РАДНИКА СРБИЈЕ XX СТРУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЛАБОРАТОРИЈСКИХ ТЕХНОЛОГА И ТЕХНИЧАРА СРБИЈЕ Покровитељ: Министарство здравља Србиј САВЕЗ УДРУЖЕЊА ЗДРАВСТВЕНИХ РАДНИКА СРБИЈЕ XX СТРУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЛАБОРАТОРИЈСКИХ ТЕХНОЛОГА И ТЕХНИЧАРА СРБИЈЕ Покровитељ: Министарство здравља Србије Лесковац- Хотел Грош 29.03-31.03.2019. ПОЧАСНИ ОДБОР

Више

АНКЕТА АЛУМНИ КЛУБА BANJA LUKA COLLEGE-A - резултати за 2018 годину - Висока школа Banja Luka College је основала Алумни клуб чија је сврха повезивање

АНКЕТА АЛУМНИ КЛУБА BANJA LUKA COLLEGE-A - резултати за 2018 годину - Висока школа Banja Luka College је основала Алумни клуб чија је сврха повезивање АНКЕТА АЛУМНИ КЛУБА BANJA LUKA COLLEGE-A - резултати за 2018 годину - Висока школа Banja Luka College је основала Алумни клуб чија је сврха повезивање свих генерација студената ради остваривања њихове

Више

Unos PretragaStampanihMed

Unos PretragaStampanihMed Danas, 23.11.2010 Strana: 5 Autor: M. D. M. NEPRIHVATLJIVO JE STVARATI KLIMU NEKAŽNJAVANJA Predstavljen dokument o stanju ljudskih prava u Srbiji Beograd - Stanje ljudskih i manjinskih prava nije nešto

Више

Za komšije garaže dinara mesečno</br> Blic,Smanjen kapacitet parkirališta „Slavija“,Obeležen kraj desetog ciklusa</br> SAT Plus,Mališani učili o

Za komšije garaže dinara mesečno</br> Blic,Smanjen kapacitet parkirališta „Slavija“,Obeležen kraj desetog ciklusa</br> SAT Plus,Mališani učili o Za komšije garaže 6.500 dinara mesečno Blic Renovirana garaža Obilićev venac sa 200 novih parking mesta uskoro se otvara za korisnike. Smanjen kapacitet parkirališta Slavija Smanjen kapacitet parkirališta

Више

Promo insight

Promo insight FILANTROPSKA DAVANJA DIJASPORE OKTOBAR 2018. METODOLOGIJA METODOLOGIJA NAČIN PRIKUPLJANJA PODATAKA: Anketa sa intervjuisanjem putem on-line upitnika VREMENSKI OKVIR: 08.09.2018 09.10.2018 UZORAČKI OKVIR:

Више

YU GARANT BANKA a.d.

YU GARANT BANKA a.d. З А П И С Н И К са 63. редовне седнице Скупштине Српске банке а.д. Београд, одржане 29.03.2016. године са почетком у 11.00 часова у просторијама Српске банке а.д. Београд, ул. Савска бр. 25, Београд. Седници

Више

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске а на приједлог Савјета за здравље акредитовало је сљедеће Програме континуиране едукације: 1

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске а на приједлог Савјета за здравље акредитовало је сљедеће Програме континуиране едукације: 1 ство здравља и социјалне заштите Републике Српске а на приједлог Савјета за здравље акредитовало је сљедеће Програме континуиране едукације: 1. Друштвa доктора медицине Републике Српске, Подружница доктора

Више

ПРИЛОЗИ УЗ СТАНДАРД Мисија и визија Факултета 2. Анкетни лист за процену квалитета наставника и сарадника 3. Годишњи извештај о стању на Правном

ПРИЛОЗИ УЗ СТАНДАРД Мисија и визија Факултета 2. Анкетни лист за процену квалитета наставника и сарадника 3. Годишњи извештај о стању на Правном ПРИЛОЗИ УЗ СТАНДАРД 14 1. Мисија и визија Факултета 2. Анкетни лист за процену квалитета наставника и сарадника 3. Годишњи извештај о стању на Правном факултету Универзитета у Крагујевцу 14 Мисија и визија

Више

На основу Правилника о сталном стручном усавршавању и стицању звања наставника, васпитача и стручних сарадника („Службени гласњник РС“, број 13/2012 и

На основу Правилника о сталном стручном усавршавању и стицању звања наставника, васпитача и стручних сарадника („Службени гласњник РС“, број 13/2012 и На основу Правилника о сталном стручном усавршавању и стицању звања наставника, васпитача и стручних сарадника ( Службени гласник РС, број 13/01) Школски одбор Гимназије и економске школе Јован Јовановић

Више

Microsoft Word - Peti sastanak SLAP koordinatora - agenda

Microsoft Word - Peti sastanak SLAP koordinatora - agenda Пети састанак СЛАП координатора Хотел Војводина, Зрењанин 08 09. октобар 2013. Регистрација учесника Смештај и ручак у хотелу Уводна обраћања - 16.00 Представник Сталне конференције градова и општина;

Више

Vreme: :55 Medij: beta.rs Link: Autori: Redakcija Teme:

Vreme: :55 Medij: beta.rs Link:   Autori: Redakcija Teme: Vreme: 11.04.2017 14:55 Medij: beta.rs Link: http://beta.rs/scena/kultura-vesti/59896-grcki-dani-u-beogradu-od-20-do-29-aprila Naslov: Grčki dani u Beogradu od 20. do 29. aprila 1755 Kulturna manifestacija

Више

Slide 1

Slide 1 Da zajednički ocenimo ostvarene rezultate i da nam pomognete u unapređenju programa 1 deo/ Odakle smo krenule i dokle smo stigle? 2 deo/ Kako ste ocenile naš rad? 3 deo/ Šta je novo? 4 deo/ Kako možemo

Више

Internacionalizacija Univerziteta u Banjoj Luci

Internacionalizacija Univerziteta u Banjoj Luci Internacionalizacija nauke i visokog obrazovanja - Primjer univerziteta u Banjoj Luci Prof. dr Biljana Antunović Prorektor za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju 2 SADRŽAJ UNIVERZITET U BANJOJ LUCI

Више

Unos PretragaStampanihMed

Unos PretragaStampanihMed Pravda, 15.12.2010 Strana: 6 Autor: PRENETO KORUPCIJA NAJVEĆA KOD JAVNIH NABAVKI VENSAN DEŽER, ŠEF DELEGACIJE EVROPSKE UNIJE U SRBIJI BEOGRAD Godišnja vrednost javnih nabavki u Srbiji je oko četiri milijarde

Више

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске а на приједлог Савјета за здравље акредитовало је сљедеће Програме континуиране едукације: 1

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске а на приједлог Савјета за здравље акредитовало је сљедеће Програме континуиране едукације: 1 ство здравља и социјалне заштите Републике Српске а на приједлог Савјета за здравље акредитовало је сљедеће Програме континуиране едукације: 1. захтјеву Јавне здравствене установе Дом здравља Приједор,

Више

Centar za spoljnu politiku

Centar za spoljnu politiku Hanns Seidel Fondacija Predstavništvo za Srbiju i za Crnu Goru Centar za spoljnu politiku Univerzitet Donja Gorica Podgorica PETROVAČKI DISKURSI Obnova evropske ideje u sjenci populizma Hotel Palas Petrovac

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Spajanje akademskog i poduzetničkog znanja kroz tehnološki potpomognuto učenje Referenti broj projekta 544482-TEMPUS-1-2013-1-IT-TEMPUS-JPHES Ovaj projekat je podržan od strane Evropske unije Objašnjenje

Више

Slide 1

Slide 1 Карактеристике добре континуиране медицинска едукација: искуство из Србије Љубица Ђукановић Континуирана медицинска едукација подразумева све начине и видове учења и усавршавања лекара после формално завршених

Више

U skladu sa članom 39. Statuta Saveza za sinhrono plivanje Srbije (u daljem tekstu: SSPS ), Upravni odbor SSPS (u daljem tekstu: UO SSPS ) usvojio je

U skladu sa članom 39. Statuta Saveza za sinhrono plivanje Srbije (u daljem tekstu: SSPS ), Upravni odbor SSPS (u daljem tekstu: UO SSPS ) usvojio je U skladu sa članom 39. Statuta Saveza za sinhrono plivanje Srbije (u daljem tekstu: SSPS ), Upravni odbor SSPS (u daljem tekstu: UO SSPS ) usvojio je dana 05/07.02.2017.: PRAVILNIK O MEDICINSKOJ ZAŠTITI

Више

Niš - Uţice - Čačak - Kikinda - Šabac - Smederevo - Kruševac - Leskovac - Kanjiţa - Kragujevac - Novi Pazar - Knjaţevac Poštovani izlagači, MREŢA REGI

Niš - Uţice - Čačak - Kikinda - Šabac - Smederevo - Kruševac - Leskovac - Kanjiţa - Kragujevac - Novi Pazar - Knjaţevac Poštovani izlagači, MREŢA REGI Niš - Uţice - Čačak - Kikinda - Šabac - Smederevo - Kruševac - Leskovac - Kanjiţa - Kragujevac - Novi Pazar - Knjaţevac Poštovani izlagači, MREŢA REGIONALNIH CENTARA I CENTARA ZA STRUČNO USAVRŠAVANJE SRBIJE

Више

З А П И С Н И К Са седнице Наставно Научног већа Медицинског факултета у Београду, одржане дана год. у Деканату Медицинског факултета, у С

З А П И С Н И К Са седнице Наставно Научног већа Медицинског факултета у Београду, одржане дана год. у Деканату Медицинског факултета, у С З А П И С Н И К Са седнице Наставно Научног већа Медицинског факултета у Београду, одржане дана 10.05.2016. год. у Деканату Медицинског факултета, у Свечаној сали, на првом спрату, са почетком у 12 часова.

Више

UDRUŽENJE OTORINOLARINGOLOGA REPUBLIKE SRPSKE III KONGRES i XXV SIMPOZIJUM ORL REPUBLIKE SRPSKE SA MEĐUNARODNIM UČEŠĆEM FINALNO OBAVJEŠTENJE m

UDRUŽENJE OTORINOLARINGOLOGA REPUBLIKE SRPSKE III KONGRES i XXV SIMPOZIJUM ORL REPUBLIKE SRPSKE SA MEĐUNARODNIM UČEŠĆEM FINALNO OBAVJEŠTENJE m UDRUŽENJE OTORINOLARINGOLOGA REPUBLIKE SRPSKE III KONGRES i XXV SIMPOZIJUM ORL REPUBLIKE SRPSKE SA MEĐUNARODNIM UČEŠĆEM FINALNO OBAVJEŠTENJE 23.-25. maj 2019. godine, Hotel Bosna Banja Luka Poštovane koleginice

Више

Praćenje kvaliteta zdravstvene zaštite u Republici Srbiji Nada Kosić Bibić 1, Snežana Pinter 1 1 Zavod za javno zdravlje Subotica Sažetak: Opredeljenj

Praćenje kvaliteta zdravstvene zaštite u Republici Srbiji Nada Kosić Bibić 1, Snežana Pinter 1 1 Zavod za javno zdravlje Subotica Sažetak: Opredeljenj Praćenje kvaliteta zdravstvene zaštite u Republici Srbiji Nada Kosić Bibić 1, Snežana Pinter 1 1 Zavod za javno zdravlje Subotica Sažetak: Opredeljenje za organizovani, sistemski pristup stalnom unapređenju

Више

Untitled-4.indd

Untitled-4.indd АКАДЕМИЈА НАУКА И УМЈЕТНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ОБИЉЕЖАВАЊЕ 130 ГОДИНА ОД РОЂЕЊА МИЛУТИНА МИЛАНКОВИЋА Бања Лука, 7. и 8. октобар 2009. године Академија наука и умјетности Републике Српске, под покровитељством

Више

ИЗВЈЕШТАЈ О ПРОВЕДЕНИМ РАДИОНИЦАМА ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске и Агенција за безбједност

ИЗВЈЕШТАЈ О ПРОВЕДЕНИМ РАДИОНИЦАМА ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске и Агенција за безбједност ИЗВЈЕШТАЈ О ПРОВЕДЕНИМ РАДИОНИЦАМА ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске и Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске уз подршку UNDP-a, а на

Више

Studentski bilten br. 1; septembar/rujan Ovaj bilten je namijenjen za informiranje naših studenata o proteklim, trenutnim i budućim događanjima

Studentski bilten br. 1; septembar/rujan Ovaj bilten je namijenjen za informiranje naših studenata o proteklim, trenutnim i budućim događanjima Studentski bilten br. 1; septembar/rujan 2016. Ovaj bilten je namijenjen za informiranje naših studenata o proteklim, trenutnim i budućim događanjima na Fakultetu za tehničke studije i Edukacijskom fakultetu.

Више

TELEVIZIJA LAVplus Preduzeće Konzum Lav d.o.o. PONUDA za oglašavanje a: Skadarska 7, Čačak / t1: / t2: e:

TELEVIZIJA LAVplus Preduzeće Konzum Lav d.o.o. PONUDA za oglašavanje a: Skadarska 7, Čačak / t1: / t2: e: TELEVIZIJA LAVplus Preduzeće Konzum Lav d.o.o. PONUDA za oglašavanje a: Skadarska 7, 32000 Čačak / t1: 032 515 00 40 / t2: 065 94 000 40 e: marketing@tvlav.rs / w: www.tvlav.rs POSLOVNI PODACI Naziv: Preduzeće

Више

Drugo obaveıtenje, ReFEEHS, srp

Drugo obaveıtenje, ReFEEHS, srp FAKULTET MEDICINSKIH NAUKA UNIVERZITET U KRAGUJEVCU ReFEEHS Simpozijum "Aktuelna praksa i izazovi u obrazovanju zdravstvenih radnika" AKREDITOVANO SA 5 BODOVA ZA SLUŠAOCE OD STRANE ZDRAVSTVENOG SAVETA

Више

bilt 14

bilt 14 BANKOM BILTEN broj 14 jul 2010. Sadržaj: Bankom na Webu...2 Bioprotein, novi logotip...4 Novi proizvod u Bioproteinu: Biolac...5 Vesti u Hotelu Leotar...6 Bankom na Webu Početkom 2010. godine dve članice

Више

GRADSKI ZAVOD ZA ZAŠTITU ZDRAVLJA

GRADSKI ZAVOD ZA ZAŠTITU ZDRAVLJA GRADSKI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE BEOGRAD, Bulevar despota Stefana 54 a TEL: 20-78-652 ; 3231-339; FAX: 2078-663 RASPORED DEŽURSTVA ZA PRIJEM HITNIH MEDICINSKIH SLUČAJEVA U ZDRAVSTVENE USTANOVE BEOGRADA

Више

Учитељски факултет на сајмовима високог образовања (Панчево, Пожаревац, Београд, Чачак) Крајем године и почетком године, Учитељски факулте

Учитељски факултет на сајмовима високог образовања (Панчево, Пожаревац, Београд, Чачак) Крајем године и почетком године, Учитељски факулте Учитељски факултет на сајмовима високог образовања (Панчево, Пожаревац, Београд, Чачак) Крајем 2013. године и почетком 2014. године, Учитељски факултет Универзитета у Београду учествовао је на сајмовима

Више

ЈУНСКО-ЈУЛСКИ ИСПИТНИ РОК ШКОЛСКЕ 2016/2017 ГОДИНЕ СТРУКОВНА МЕДИЦИНСКА СЕСТРА-ТЕХНИЧАР ПРВА ГОДИНА ПРЕДМЕТ НАСТАВНИК ВРЕМЕ ОДРЖАВАЊА ИСПИТА АНАТОМИЈА

ЈУНСКО-ЈУЛСКИ ИСПИТНИ РОК ШКОЛСКЕ 2016/2017 ГОДИНЕ СТРУКОВНА МЕДИЦИНСКА СЕСТРА-ТЕХНИЧАР ПРВА ГОДИНА ПРЕДМЕТ НАСТАВНИК ВРЕМЕ ОДРЖАВАЊА ИСПИТА АНАТОМИЈА ЈУНСКО-ЈУЛСКИ ИСПИТНИ РОК ШКОЛСКЕ 2016/2017 ГОДИНЕ СТРУКОВНА МЕДИЦИНСКА СЕСТРА-ТЕХНИЧАР ПРВА ГОДИНА ПРЕДМЕТ НАСТАВНИК ВРЕМЕ ОДРЖАВАЊА ИСПИТА АНАТОМИЈА ФИЗИОЛОГИЈА Проф. Арса Минић Проф. Нина Ђукановић

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation za i obuke a i za FONDACI J A FOUNDATION KA1 projekti mobilnosti u oblasti informativni dan, 27.10.2016. za za za ladinske ropski matske drška razvoju drška drška reditovane winning drška drška korišćenju

Више

КОНФЕРЕНЦИЈА MЕДИЈАЦИЈА КАО ПРИМАРНО СРЕДСТВО РЕШАВАЊА ПРИВРЕДНИХ СПОРОВА 10. и 11. мај (четвртак и петак) у 10:00 часова Адреса: Привредна комо

КОНФЕРЕНЦИЈА MЕДИЈАЦИЈА КАО ПРИМАРНО СРЕДСТВО РЕШАВАЊА ПРИВРЕДНИХ СПОРОВА 10. и 11. мај (четвртак и петак) у 10:00 часова Адреса: Привредна комо КОНФЕРЕНЦИЈА MЕДИЈАЦИЈА КАО ПРИМАРНО СРЕДСТВО РЕШАВАЊА ПРИВРЕДНИХ СПОРОВА 10. и 11. мај 2018. (четвртак и петак) у 10:00 часова Адреса: Привредна комора Србије, Теразије 23, Београд, Велика сала, II спрат

Више

Microsoft Word - Drugi regionalni kongres internisticke onkologije docx

Microsoft Word - Drugi regionalni kongres internisticke onkologije docx II Regionalni kongres internističke onkologije (REKONIO) Beograd, 16-18. maj 2019. godine Hotel Hilton, Kralja MIlana 35 Organizator: Udruženje medikalnih onkologa Srbije (UMOS) Ko-predsedavajući Kongresa:

Више

OFFICIAL_INVITATION_SERBIA_OPEN_2019_radni1final

OFFICIAL_INVITATION_SERBIA_OPEN_2019_radni1final POZIVNO PISMO Dragi prijatelji, Zadovoljstvo nam je da vam prosledimo ovu pozivnicu i pozovemo vas da se takmičite na Trofeju Beograda, koji će se održati u Beogradu 15. 16. juna 2019. godine. Nadamo se

Више

Blic Aplikacija za emocionalno brendiranje pobednik prvog srpskog Startap vikenda Na prvom srpskom Startap vikendu, održanom na Kraljevskom

Blic Aplikacija za emocionalno brendiranje pobednik prvog srpskog Startap vikenda Na prvom srpskom Startap vikendu, održanom na Kraljevskom Blic 25.3.2013 Aplikacija za emocionalno brendiranje pobednik prvog srpskog Startap vikenda Na prvom srpskom Startap vikendu, održanom na Kraljevskom dvoru u Beogradu, za najbolju ideju proglašen je projekat

Више

UNIVERZITET U SARAJEVU I TEMPUS PROJEKT “Razvoj informacijske pismenosti za cjeloživotno učenje i ekonomiju zasnovanu na znanju u zemljama Zapadnog B

UNIVERZITET U SARAJEVU I TEMPUS PROJEKT  “Razvoj informacijske pismenosti za cjeloživotno učenje i ekonomiju zasnovanu na znanju u zemljama Zapadnog B Razvoj informacijske pismenosti za cjeloživotno učenje i ekonomiju Fuada Muslić, prof. Mr. Alma Zolota 7. međunarodna konferencija BAM 2013, Sarajevo, NUB BiH, 18. 10. 2013. Učesnici projekta EU: koordinator

Више

Институт за јавно здравље Србије Др Милан Јовановић Батут ЗАДОВОЉСТВО корисника/запослених Весна Кораћ Институт за јавно здравље Србије

Институт за јавно здравље Србије Др Милан Јовановић Батут ЗАДОВОЉСТВО корисника/запослених Весна Кораћ Институт за јавно здравље Србије Институт за јавно здравље Србије Др Милан Јовановић Батут ЗАДОВОЉСТВО корисника/запослених Весна Кораћ Институт за јавно здравље Србије www.batut.org.rs Истраживање Испитивање је спроведено 3. децембра;

Више

На основу Правилника о сталном стручном усавршавању и стицању звања наставника, васпитача и стручних сарадника („Службени гласњник РС“, број 13/2012 и

На основу Правилника о сталном стручном усавршавању и стицању звања наставника, васпитача и стручних сарадника („Службени гласњник РС“, број 13/2012 и На основу Правилника о сталном стручном усавршавању и стицању звања наставника, васпитача и стручних сарадника ( Службени гласник РС, број 81/18)и Правилника о изменама и допунама Правилника о сталном

Више

Cekos In Ekspert Na osnovu člana 25. stav 1. Uredbe o načelima za unutrašnje uređenje i sistematizaciju radnih mesta u ministarstvima, posebnim organi

Cekos In Ekspert Na osnovu člana 25. stav 1. Uredbe o načelima za unutrašnje uređenje i sistematizaciju radnih mesta u ministarstvima, posebnim organi Cekos In Ekspert Na osnovu člana 25. stav 1. Uredbe o načelima za unutrašnje uređenje i sistematizaciju radnih mesta u ministarstvima, posebnim organizacijama i službama Vlade ("Službeni glasnik RS", br.

Више

Поштовани колега-колегинице

Поштовани колега-колегинице Поштовани!!! Редовна седница Председништва ГАС СЛД ће бити одржана у четвртак 25.1.2018. у седишту компаније Валеант (Valeant) / Фармасвис (PharmaSwiss), Батајнички друм бр. 5a, Земун, Београд са почетком

Више

Kolaborativno-na-Moodle

Kolaborativno-na-Moodle Kolaborativno učenje na Moodle-u o Moodle-u Marina Petrović Agencija za obrazovanje Marina i Jovan, Novi Sad Seminar Informaciono-komunikaciona tehnologija u nastavi Online, kompetencija 1, 24 sata (u

Више

Microsoft Word - IMPRESUM-knjiga 1.doc

Microsoft Word - IMPRESUM-knjiga 1.doc [Закон о докторату наука, од 20. јуна 1955. године] У К А З О ПРОГЛАШЕЊУ ЗАКОНА О ДОКТОРАТУ НАУКА На основу члана 71 тачка 2 Уставног закона о основама друштвеног и политичког уређења Федеративне Народне

Више

DISTRIBUCIONA LISTA

DISTRIBUCIONA LISTA by the EuropeAid 135642/IH/SER/RS Contract No. 48-00-93-2014-28 Programme IPA 2013 Country Contracting Authority Final Beneficiary End Recipient Type of document Prepared by Approved by Ministry of Finance

Више

ПОЧЕТАК ИЗГРАДЊЕ ВИШЕ ОД 300 ПАРКИНГ МЕСТА У БЛОКУ септембар године Пројекат изградње нове саобраћајне површине са паркинзима, у зеленом

ПОЧЕТАК ИЗГРАДЊЕ ВИШЕ ОД 300 ПАРКИНГ МЕСТА У БЛОКУ септембар године Пројекат изградње нове саобраћајне површине са паркинзима, у зеленом ПОЧЕТАК ИЗГРАДЊЕ ВИШЕ ОД 300 ПАРКИНГ МЕСТА У БЛОКУ 21 10. септембар 2015. године Пројекат изградње нове саобраћајне површине са паркинзима, у зеленом појасу у Булевару Зорана Ђинђића финансира Град Београд

Више

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE SREMSKA MITROVICA Sremska Mitrovica, avgust godine

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE SREMSKA MITROVICA Sremska Mitrovica, avgust godine SREMSKA MITROVICA Sremska Mitrovica, avgust 2014. godine Istraživanje zadovoljstva korisnika radom izabranih lekara u službi za stomatološku zdravstvenu zaštitu dece sprovedeno je 25. novembra 2013. godine

Више

Poštovane koleginice i kolege, Sa zadovoljstvom vas pozivamo na Međunarodni kongres doktora stomatologije koji će se održati oktobra godi

Poštovane koleginice i kolege, Sa zadovoljstvom vas pozivamo na Međunarodni kongres doktora stomatologije koji će se održati oktobra godi Poštovane koleginice i kolege, Sa zadovoljstvom vas pozivamo na Međunarodni kongres doktora stomatologije koji će se održati 12-13. oktobra 2018. godine na Medicinskom fakultetu u Foči, Republika Srpska.

Више

ГРАДСКИ ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ БЕОГРАД ЗАДОВОЉСТВО ЗАПОСЛЕНИХ У ЗДРАВСТВЕНИМ УСТАНОВАМА ПРИМАРНОГ НИВОА ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ У БЕОГРАДУ У ГОДИНИ

ГРАДСКИ ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ БЕОГРАД ЗАДОВОЉСТВО ЗАПОСЛЕНИХ У ЗДРАВСТВЕНИМ УСТАНОВАМА ПРИМАРНОГ НИВОА ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ У БЕОГРАДУ У ГОДИНИ ГРАДСКИ ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ БЕОГРАД ЗАДОВОЉСТВО ЗАПОСЛЕНИХ У ЗДРАВСТВЕНИМ УСТАНОВАМА ПРИМАРНОГ НИВОА ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ У БЕОГРАДУ У 2016. ГОДИНИ Београд, март 2016. године Наручилац задатка: Министарство

Више

Slide 1

Slide 1 Колаборативна софтверска платформа за управљање иновацијама WBCInno Колаборативна софтверска платформа за управљање иновацијама Интранеа решења д.о.о. Крагујевац Теме Зашто иновациона платформа? Практични

Више

KOPAONIČKA ŠKOLA PRIRODNOG PRAVA SLOBODAN PEROVIĆ 32. SUSRET Kopaonik, Decembar 2019 PRAVO I SNAGA UMNOSTI Posvećeno Osnivaču Kopaoničke škole p

KOPAONIČKA ŠKOLA PRIRODNOG PRAVA SLOBODAN PEROVIĆ 32. SUSRET Kopaonik, Decembar 2019 PRAVO I SNAGA UMNOSTI Posvećeno Osnivaču Kopaoničke škole p KOPAONIČKA ŠKOLA PRIRODNOG PRAVA SLOBODAN PEROVIĆ 32. SUSRET Kopaonik, 13-17 Decembar 2019 PRAVO I SNAGA UMNOSTI Posvećeno Osnivaču Kopaoničke škole prirodnog prava akademiku prof. dr Slobodanu Peroviću

Више

kvalitet INTERNA xls

kvalitet INTERNA xls Стопа леталитета 1 КЦС 5.5 4.5 5.09 4.5 2 КБЦ "Др Д. Мишовић" 9.7 11.7 12.37 6.9 3 КБЦ "Звездара" 4.9 6.3 6.06 6.1 4 КБЦ "Земун" 7.7 7.5 8.14 7.2 5 КБЦ "Бежанијска коса" 8.3 5.9 5.86 5.5 6 Институт за

Више

GRADSKI ZAVOD ZA ZAŠTITU ZDRAVLJA

GRADSKI ZAVOD ZA ZAŠTITU ZDRAVLJA GRADSKI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE BEOGRAD, Bulevar despota Stefana 54 a TEL: 20-78-652 ; 3231-339; FAX: 2078-663 RASPORED DEŽURSTVA ZA PRIJEM HITNIH MEDICINSKIH SLUČAJEVA U ZDRAVSTVENE USTANOVE BEOGRADA

Више

GRADSKI ZAVOD ZA ZAŠTITU ZDRAVLJA

GRADSKI ZAVOD ZA ZAŠTITU ZDRAVLJA GRADSKI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE BEOGRAD, Bulevar despota Stefana 54 a TEL: 20-78-652 ; 3231-339; FAX: 2078-663 RASPORED DEŽURSTVA ZA PRIJEM HITNIH MEDICINSKIH SLUČAJEVA U ZDRAVSTVENE USTANOVE BEOGRADA

Више

Real Time Clipping

Real Time Clipping Pregled medijskih objava 31.05.2016. Srđan Šaper 1 / 6 Nacionalni dnevnik Datum: Pon, 30/05/2016 Medij: PINK TV Termin: 15:42:00 Zemlja: Srbija Emisija: Nacionalni dnevnik Trajanje: 00:00:41 Autor: Ivan

Више

Microsoft Word - Prav.Struc.us doc

Microsoft Word - Prav.Struc.us doc На основу члана 15, тачка 10. Статута Ветеринарске коморе Србије, Скупштина Ветеринарске коморе Србије на седници одржаној 12. aprila 2008. године донела je ПРАВИЛНИК О СТРУЧНОМ УСАВРШАВАЊУ ВЕТЕРИНАРА

Више

Tel/fax Mob Cerska 6, Banjaluka, BiH Web: Poštovane

Tel/fax Mob Cerska 6, Banjaluka, BiH Web:  Poštovane Tel/fax +387 51 466 600 Mob. 066 240 000 Cerska 6, 78000 Banjaluka, BiH Web:www.evropakomunikacije.com E-mail:kontakt@evropakomunikacije.com Poštovane koleginice i kolege, 11. i 12. novembra 2019. godine

Више

Conference agenda

Conference agenda DRAFT AGENDA Međunarodna konferencija udruženja poslovnih žena i preduzetnica. Preduzetnice za novo doba: Nove mogućnosti za oživljavanje privrede u regionu 25-26.9.2015. godine, Privredna komora Srbije,

Више

Факултет педагошких наука Универзитета у Крагујевцу, Јагодина Весна Трифуновић ПРАКТИКУМ ИЗ СОЦИОЛОГИЈЕ ОБРАЗОВАЊА Јагодина 2018

Факултет педагошких наука Универзитета у Крагујевцу, Јагодина Весна Трифуновић ПРАКТИКУМ ИЗ СОЦИОЛОГИЈЕ ОБРАЗОВАЊА Јагодина 2018 Факултет педагошких наука Универзитета у Крагујевцу, Јагодина Весна Трифуновић ПРАКТИКУМ ИЗ СОЦИОЛОГИЈЕ ОБРАЗОВАЊА Јагодина 2018 Издавач Факултет педагошких наука Универзитета у Крагујевцу Милана Мијалковића

Више

У ПРВУ ГОДИНУ ШКОЛСКЕ 2010/11

У ПРВУ ГОДИНУ ШКОЛСКЕ 2010/11 КОНКУРС ЗА УПИС СТУДЕНАТА У ПРВУ ГОДИНУ ОСНОВНИХ АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА ШКОЛСКЕ 2019/2020. ГОДИНЕ Распоред пријављивања и полагања пријемног испита На основу члана 98. Закона о високом образовању ( Службени

Више

Uvodna izjava predsjedavajućeg Odbora guvernera EBRD-a AM101b-X 1

Uvodna izjava predsjedavajućeg Odbora guvernera EBRD-a AM101b-X 1 Uvodna izjava predsjedavajućeg Odbora guvernera EBRD-a AM101b-X 1 28. godišnji sastanak EBRD-a, Sarajevo 7-9. maj 2019. Odbor guvernera EBRD-a - uvodna sjednica 8. maj 2019. Jyrki Katainen, potpredsjednik,

Више

Microsoft Word - Bofosijada info.doc

Microsoft Word - Bofosijada info.doc B O F O S I J A D A 2011 DEVETI TRADICIONALNI RADNO SPORTSKI SUSRETI ČLANOVA SAMOSTALNOG SINDIKATA ZAPOSLENIH U BANKAMA, OSIGURAVAJUĆIM DRUŠTVIMA I DRUGIM FINANSIJSKIM ORGANIZACIJAMA SRBIJE Tradicionalni

Више

KLINIČKI CENTAR VOJVODINE Novi Sad, Hajduk Velјkova 1, Vojvodina, Srbija Telefonska centrala: /

KLINIČKI CENTAR VOJVODINE Novi Sad, Hajduk Velјkova 1, Vojvodina, Srbija Telefonska centrala: / KLINIČKI CENTAR VOJVODINE 21000 Novi Sad, Hajduk Velјkova 1, Vojvodina, Srbija Telefonska centrala: +381 21/484 3 484 www.kcv.rs, e-mail: uprava@kcv.rs STRATEŠKI PLAN KLINIČKOG CENTRA VOJVODINE ZA PERIOD

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ ФАКУЛТЕТ МЕДИЦИНСКИХ НАУКА ВЕЋЕ ПРВОГ СЕМЕСТРА ИАСФ Крагујевац ЗАПИСНИК Са четврте седнице Већа првог семестра Интегрисаних а

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ ФАКУЛТЕТ МЕДИЦИНСКИХ НАУКА ВЕЋЕ ПРВОГ СЕМЕСТРА ИАСФ Крагујевац ЗАПИСНИК Са четврте седнице Већа првог семестра Интегрисаних а УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ ФАКУЛТЕТ МЕДИЦИНСКИХ НАУКА ВЕЋЕ ПРВОГ СЕМЕСТРА ИАСФ Крагујевац ЗАПИСНИК Са четврте седнице Већа првог семестра Интегрисаних академских студија фармације, одржане дана 06. 10. 2016.

Више

Uvodna izjava predsjedavajućeg Odbora guvernera EBRD-a AM101c-X 1

Uvodna izjava predsjedavajućeg Odbora guvernera EBRD-a AM101c-X 1 Uvodna izjava predsjedavajućeg Odbora guvernera EBRD-a AM101c-X 1 28. godišnji sastanak EBRD-a, Sarajevo 7. 9. svibnja 2019. Odbor guvernera EBRD-a uvodna sjednica 8. svibnja 2019. Jyrki Katainen, potpredsjednik,

Више

Поштовани колега-колегинице

Поштовани колега-колегинице Поштовани!!! Изборна Скупштина ГАС СЛД, одржаће се првог дана 63. ГАН ГАС СЛД 30.5.2019., са почетком у 13.40 часова, Велика сала, хотел Хилтон, Београд. Дневни ред: 1. Избор и верификација мандата делегата

Више

POZIV ZA UČEŠĆE NA 1. MEĐUNARODNOJ NAUČNOJ KONFERENCIJI Sport, zdravlje, životna sredina sa PROGRAMOM KONFERENCIJE Organizator: Pokrovitelj: Datum i v

POZIV ZA UČEŠĆE NA 1. MEĐUNARODNOJ NAUČNOJ KONFERENCIJI Sport, zdravlje, životna sredina sa PROGRAMOM KONFERENCIJE Organizator: Pokrovitelj: Datum i v POZIV ZA UČEŠĆE NA 1. MEĐUNARODNOJ NAUČNOJ KONFERENCIJI Sport, zdravlje, životna sredina sa PROGRAMOM KONFERENCIJE Organizator: Pokrovitelj: Datum i vreme održavanja: Fakultet za sport, Univerzitet Union-Nikola

Више

GRADSKI ZAVOD ZA ZAŠTITU ZDRAVLJA

GRADSKI ZAVOD ZA ZAŠTITU ZDRAVLJA GRADSKI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE BEOGRAD, Bulevar despota Stefana 54 a TEL: 3231-339; 20-78-653 FAX: 2078-663 RASPORED DEŽURSTVA ZA PRIJEM HITNIH MEDICINSKIH SLUČAJEVA U ZDRAVSTVENE USTANOVE BEOGRADA ZA

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ МЕДИЦИНСКИ ФАКУЛТЕТ Др Суботића бр Београд Контакт телефон: Факс: Е-mail:

УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ МЕДИЦИНСКИ ФАКУЛТЕТ Др Суботића бр Београд Контакт телефон: Факс: Е-mail: УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ МЕДИЦИНСКИ ФАКУЛТЕТ Др Суботића бр. 8 11000 Београд Контакт телефон: 011 36 36 332 Факс: 2684 053 Е-mail: prijemni.ispit@mеd.bg.ac.rs Интернет адреса: www.mfub.bg.ac.rs К О Н К У

Више

Ekonomija Regiona - Ispitna Pitanja - Seminarski Maturski Diplomski Radovi

Ekonomija Regiona - Ispitna Pitanja - Seminarski Maturski Diplomski Radovi Ispitna pitanja EKONOMIJA REGIONA SVETA 1. Transnacionalni ekonomski poredak 1.2.1 i 1.2.2 2. Institucije transnacionalnog ekonomskog poretka 1.2.3 3. Mehanizmi transnacionalnog poretka i globalizacija

Више

МЕГАТРЕНД УНИВЕРЗИТЕТ Булевар маршала Толбухина 8, Beograd Упутство за оцену наставног кадра Садржај: 1. ПРЕДМЕТ И ПОДРУЧЈЕ ПРИМЕНЕ 2. ВЕЗЕ СА Д

МЕГАТРЕНД УНИВЕРЗИТЕТ Булевар маршала Толбухина 8, Beograd Упутство за оцену наставног кадра Садржај: 1. ПРЕДМЕТ И ПОДРУЧЈЕ ПРИМЕНЕ 2. ВЕЗЕ СА Д Садржај: 1. ПРЕДМЕТ И ПОДРУЧЈЕ ПРИМЕНЕ 2. ВЕЗЕ СА ДРУГИМ ДОКУМЕНТИМА 3. ТЕРМИНИ И ДЕФИНИЦИЈЕ 4. ПОСТУПАК РАДА 5. ОДГОВОРНОСТ И ОВЛАШЋЕЊА 6. ПРИЛОЗИ Верзија: 1 Ознака: Љ.3.01 Страна 1 од 11 Детаљан садржај:

Више

Kongres Hrvatski parodontološki dani 2011 s međunarodnim sudjelovanjem PROSPEKT ZA PONZORE Hotel Dubrovnik Zagreb

Kongres Hrvatski parodontološki dani 2011 s međunarodnim sudjelovanjem PROSPEKT ZA PONZORE Hotel Dubrovnik Zagreb Poštovani, Hrvatsko parodontološko društvo HLZ-a organizira s međunarodnim sudjelovanjem koji će se održati 6. i 7. svibnja 2011. u Hotelu Dubrovnik u u. Popularizacija parodontologije naš je prvenstveni

Више

ZADOVOLJSTVO ZAPOSLENIH

ZADOVOLJSTVO ZAPOSLENIH ПРЕГЛЕД НАЈВАЖНИЈИХ РЕЗУЛТАТА ИСПИТИВАЊА ЗАДОВОЉСТВА ЗАПОСЛЕНИХ У ДОМОВИМА ЗДРАВЉА У 2015.ГОДИНИ Испитивање задовољства запослених у здравственим установама је обављено 30.11.2015. године по јединственој

Више

ОБЕЗБЈЕЂЕЊЕ КВАЛИТЕТА НАСТАВНОГ ПРОЦЕСА НА Banja Luka College - у - резултати анкете која је спроведена у љетњем семестру 2017/2018 академске године -

ОБЕЗБЈЕЂЕЊЕ КВАЛИТЕТА НАСТАВНОГ ПРОЦЕСА НА Banja Luka College - у - резултати анкете која је спроведена у љетњем семестру 2017/2018 академске године - ОБЕЗБЈЕЂЕЊЕ КВАЛИТЕТА НАСТАВНОГ ПРОЦЕСА НА Banja Luka College - у - резултати анкете која је спроведена у љетњем семестру 2017/2018 академске године - Висока школа Banja Luka College има сопствене начине

Више

Izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu

Izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu Izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu Dana 28. avgusta 2017. godine na vanrednoj sednici Skupštine Republike Srbije usvojene su izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu koje su usmerene ka sprečavanju

Више

Potaknuti velikim interesom iz prethodne godine i u želji za održavanjem kontinuiteta, u našoj ustanovi je 26. i 27. travnja ove godine održan 2. simp

Potaknuti velikim interesom iz prethodne godine i u želji za održavanjem kontinuiteta, u našoj ustanovi je 26. i 27. travnja ove godine održan 2. simp Potaknuti velikim interesom iz prethodne godine i u želji za održavanjem kontinuiteta, u našoj ustanovi je 26. i 27. travnja ove godine održan 2. simpozij medicinskih sestara i tehničara KB Dubrava pod

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ. UNIVERSITÉ DE NOVI SAD. УНИВЕРСИТЕТ В НОВИ-САДЕ. UNIVERSITEIT VAN NOVI SAD. UNIVERSIDAD DE NOVI SAD. UNIVERSITÄT NOVI SAD. 诺

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ. UNIVERSITÉ DE NOVI SAD. УНИВЕРСИТЕТ В НОВИ-САДЕ. UNIVERSITEIT VAN NOVI SAD. UNIVERSIDAD DE NOVI SAD. UNIVERSITÄT NOVI SAD. 诺 УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ. UNIVERSITÉ DE NOVI SAD. УНИВЕРСИТЕТ В НОВИ-САДЕ. UNIVERSITEIT VAN NOVI SAD. UNIVERSIDAD DE NOVI SAD. UNIVERSITÄT NOVI SAD. 诺维萨德大学 UNIVERZITA V NOVOM SADE. ÚJVIDÉKI EGYETEM. NOVISADAS

Више

Slide 1

Slide 1 Modernizacija univerziteta zemalja Zapadnog Balkana kroz jačanje struktura i usluga za transfer znanja, istraživanje i inovacije WBCInno UB TUHH TUG ZSI UNS UBL BINS UZ ICBL BITF BSC UKG BIC UP INT BIPG

Више

LIČNI PODACI Ime i prezime: Nacionalnost: Datum rođenja: Nastavničko zvanje: Milovan Bojić Srbin godine Ban

LIČNI PODACI Ime i prezime:   Nacionalnost: Datum rođenja: Nastavničko zvanje: Milovan Bojić Srbin godine Ban LIČNI PODACI Ime i prezime: E-mail: Nacionalnost: Datum rođenja: Nastavničko zvanje: Milovan Bojić milovanbojic@ymail.com Srbin 31.01.1966. godine Banja Luka Docent, uža naučna oblast računovodstvo i revizija

Више

Modernisation of Post-Graduate Studies in Chemistry and Chemistry Related Programmes Tempus UK-Tempus-JPCR WORK PACKAGE 3 WP Type 3,3

Modernisation of Post-Graduate Studies in Chemistry and Chemistry Related Programmes Tempus UK-Tempus-JPCR WORK PACKAGE 3 WP Type 3,3 WORK PACKAGE 3 WP Type 3,3 Staff professional development teaching ИЗВЕШТАЈ РАДНЕ ПОСЕТЕ УНИВЕРЗИТЕТУ У АХЕНУ, ИНСТИТУТУ ЗА ГЕОЛОГИЈУ И ГЕОХЕМИЈУ НАФТЕ И УГЉА, НЕМАЧКА Циљеви посете: 1. Идентификација

Више

Уз велико присуство полиције, у Новом Саду одржана прва "Парада поноса"; Група грађана истакла транспарент "Неморал и геј срамоту - никад више у јавно

Уз велико присуство полиције, у Новом Саду одржана прва Парада поноса; Група грађана истакла транспарент Неморал и геј срамоту - никад више у јавно Неколико стотина Новосађана окупило у петак на првом новосадском Прајду. На Тргу републике са бине пуштала музика, а окупљени су носили заставе дугиних боја, беџеве и транспаренте са порукама против ЛГБТИ

Више

УЧЕШЋЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У ПРОГРАМУ ЕРАЗМУС+ Преглед могућности и до сада остварених резултата у области образовања

УЧЕШЋЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У ПРОГРАМУ ЕРАЗМУС+ Преглед могућности и до сада остварених резултата у области образовања УЧЕШЋЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У ПРОГРАМУ ЕРАЗМУС+ Преглед могућности и до сада остварених резултата у области образовања 2 Земље које учествују у програму деле се на програмске и партнерске. Програмске земље

Више

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ Ул. Стари шор 47, Сремска Митровица web: Тел:022/ Тел/Факс:

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ Ул. Стари шор 47, Сремска Митровица   web:   Тел:022/ Тел/Факс: АНАЛИЗА ЗАДОВОЉСТВА ЗАПОСЛЕНИХ У ЗДРАВСТВЕНИМ УСТАНОВАМА СРЕМСКОГ ОКРУГА 2013-2017. ГОДИНЕ Испитивање задовољства запослених у здравственим установама спроводи се од 2006. године по методолошком упутству

Више

Ljekarska komora Crne Gore PRAVILNIK o nagradama i drugim priznanjima Ljekarske komore Crne Gore Podgorica, februar go~ine

Ljekarska komora Crne Gore PRAVILNIK o nagradama i drugim priznanjima Ljekarske komore Crne Gore Podgorica, februar go~ine Ljekarska komora Crne Gore PRAVILNIK o nagradama i drugim priznanjima Ljekarske komore Crne Gore Podgorica, februar 2019. go~ine Na osnovu clana 19 Statuta Ljekarske komore Crne Gore ( "SI. list CG", broj

Више

Newsletter projekta KISS ME! Svakih 6 mjeseci stizat će novi newsletter koji će sadržavati podatke o napretku projekta, najnovije vijesti, sljedeće ko

Newsletter projekta KISS ME! Svakih 6 mjeseci stizat će novi newsletter koji će sadržavati podatke o napretku projekta, najnovije vijesti, sljedeće ko Newsletter projekta KISS ME! Svakih 6 mjeseci stizat će novi newsletter koji će sadržavati podatke o napretku projekta, najnovije vijesti, sljedeće korake te nadolazeće događaje. Ostanite obaviješteni

Више

Click to edit title

Click to edit title Kamp Ljubavi i Nade Stvarne potrebe Svake godine u Srbiji više od 350 dece oboli od malignih bolesti. Oni moraju biti podvrgnuti dugom i često invazivnom lečenju zbog kojeg moraju da provedu dug vremenski

Више

Title

Title Učešće u programu Poziv 2016 - obrazovanje Mogućnosti učestvovanja PROGRAMSKE ZEMLJE PARTNERSKE ZEMLJE Zemlje Evropske unije, Island, Lihtenštajn, Norveška, Turska i Makedonija & Srbija Srbija... Na drugom

Више

Microsoft PowerPoint - Vesna RR za ppt [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - Vesna RR za ppt [Compatibility Mode] Osvrt na položaj žena i stanje rodne ravnopravnosti u Srbiji Vesna Jarić Svi podaci su preuzeti iz publikacije Žene i muškarci u Srbiji Republičkog zavoda za statistiku Srbije, 2008. POLITIČKI ŽIVOT I

Више