PODACI O VODITELJU OBRADE: Karlovačka banka d.d. Ivana Gorana Kovačića Karlovac Telefon: PODACI O SLUŽBENIKU ZA ZAŠTI

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "PODACI O VODITELJU OBRADE: Karlovačka banka d.d. Ivana Gorana Kovačića Karlovac Telefon: PODACI O SLUŽBENIKU ZA ZAŠTI"

Транскрипт

1 PODACI O VODITELJU OBRADE: Karlovačka banka d.d. Ivana Gorana Kovačića Karlovac Telefon: info@kaba.hr PODACI O SLUŽBENIKU ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA: Karlovačka banka d.d. Službenik za zaštitu osobnih podataka Ivana Gorana Kovačića Karlovac Telefon: (PON-PET 09:00-15:00) zastita.osobnih.podataka@kaba.hr UVODNO Karlovačka banka d.d. (u daljnjem tekstu: Banka) dužna je u svom poslovanju postupati u skladu s Uredbom o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka i stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ UREDBA (EU) 2016/679 (Opća uredba o zaštiti podataka) u daljnjem tekstu: Uredba. Banka je donijela POLITIKU ZAŠTITE OSOBNIH PODATAKA (u daljnjem tekstu: POLITIKA), koja je objavljena na Internet stranicama Banke Ovom Informacijom o postupanju Karlovačke banke d.d. s osobnim podacima klijenata i ostalih fizičkih osoba (u daljnjem tekstu: Informacija) Banka Vam pruža informacije u vezi s prikupljanjem i obradom Vaših osobnih podataka, kao i informacije o Vašim pravima i načinu ostvarivanja Vaših prava u vezi s prikupljanjem i obradom Vaših osobnih podataka te ostale podatke koje Vam je Banka, kao voditelj obrade dužna pružiti. ŠTO JE OSOBNI PODATAK? Prema definiciji, osobni podaci su svi podaci koji se odnose na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi ( ispitanik ); pojedinac čiji se identitet može utvrditi jest osoba koja se može identificirati izravno ili neizravno. Banka obrađuje identifikacijske osobne podatke (ime, prezime, OIB, adresa i drugi kontakt podaci, datum i mjesto rođenja), podatke s osobne iskaznice, potpis, kao sve ostale vrste osobnih podataka koje je dužna prikupljati temeljem neke od pravnih osnova (podaci o vrsti zaposlenja, poslodavcu, imovini, bračnom statusu, članovima kućanstva itd.)

2 S obzirom na različite obrade u kojima Banka koristi osobne podatke pojedinaca fizičkih osoba, napominjemo da se ova Informacija neće u svakom svom dijelu odnositi i na Vas, kao ispitanika. Klijentom Banke smatra se svaka osoba koja je zatražila ili primila neku od bankovnih i/ili financijskih usluga Banke. Ova Informacija odnosi se na osobne podatke pojedinaca koji su klijenti Banke, kao i na osobne podatke drugih pojedinaca koje Banka obrađuje, kao npr. zakonske zastupnike, punomoćnike, dobavljače, jamce, solidarne dužnike, založne dužnike, bračne/izvanbračne drugove, životne partnere/neformalne životne partnere klijenta i/ili založnog dužnika, platitelje, primatelje plaćanja itd. Dodatne informacije o obradama Vaših osobnih podataka možete naći u Privitku ove Informacije koji je objavljen i na Internet stranicama Banke SVRHE I PRAVNE OSNOVE OBRADE 1. OBRADA JE NUŽNA RADI POŠTIVANJA OBVEZA BANKE Banka je financijska institucija čije je poslovanje u najvećoj mogućoj mjeri uređeno zakonskim i podzakonskim propisima od kojih su najvažniji: a/ zakonski propisi - Zakon o kreditnim institucijama - Zakon o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma - Zakon o administrativnoj suradnji u području poreza (NN br.115/2016) i Sporazuma o provedbi Foreign Account Tax Compliance Act (FATCA) zaključenog između RH i SAD - Zakon o platnom prometu - Zakon o potrošačkom kreditiranju - Zakon o stambenom potrošačkom kreditiranju - Zakon o zaštiti potrošača - Zakon o porezu na dohodak, itd. b/ podzakonski propisi Banka je dužna postupati u skladu s odlukama i smjernicama koje donose, odnosno izdaju regulatorna tijela, kao npr. Europska centralna banka, CEBA, Hrvatska narodna banka, Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga, Porezna uprava i slično. Svrhe obrade po ovoj osnovi uključuju utvrđivanje identiteta, sprječavanje pranja novca i financiranja terorizma, procjenu kreditne sposobnosti, usklađivanje sa zahtjevima kontrole i izvješćivanja prema poreznim propisima, prema odlukama Hrvatske narodne banke o upravljanja rizicima, o izvješćivanju, itd.

3 2. OBRADA JE NUŽNA ZA IZVRŠENJE UGOVORA Banka obrađuje osobne podatke u svrhu ugovaranja i pružanja bankovnih usluga i to: - prije sklapanja ugovora/korištenja usluge u fazi odlučivanja o zahtjevu za pružanje usluge te - pri i nakon sklapanja ugovora/korištenja usluge. Svrha obrade određuje se ovisno o vrsti bankovne usluge za koju se ugovor sklapa (npr. ugovor o tekućem računu, ugovor o depozitu, ugovor o kreditu, ugovor o stambenom kreditu, kreditnoj kartici itd). Svrha obrade uključuje, između ostalog, prikupljanje dokumentacije, potrebne procjene, provjere, kreditnu analizu, izradu pravnog mišljenja, administriranje i upravljanje dokumentima, autoriziranje i provedbu transakcije, izvješćivanje itd. 3. OBRADA JE NUŽNA ZA POTREBE LEGITIMNIH INTERESA BANKE ILI TREĆE STRANE Banka vrši obradu osobnih podataka kada je takva obrada nužna za potrebe legitimnih interesa Banke ili treće strane. Obradi koja se zasniva na legitimnom interesu prethodi analiza kojom se utvrđuje da li su temeljna prava i slobode ispitanika koji zahtijevaju zaštitu osobnih podataka jači od legitimnih interesa Banke ili treće strane. Na osnovi legitimnog interesa Banka vrši obradu osobnih podataka: - u svrhu izravnog marketinga i to na način da na Vašu adresu dostavlja informacije o ponudi isključivo vlastitih sličnih proizvoda i usluga, pri čemu je bitno da imate jasnu i nedvojbenu mogućnost besplatnog i jednostavnog prigovora na takvu uporabu podataka o adresama elektroničke pošte prigodom prikupljanja osobnih podataka, kao i prigodom zaprimanja svake elektroničke poruke; - u svrhu profiliranja za potreba izravnog marketinga, pri čemu imate mogućnost u svakom trenutku izjaviti besplatni i jednostavni prigovor na takvu vrstu obrade Vaših osobnih podataka 4. OBRADA SE VRŠI NA TEMELJU PRIVOLE ISPITANIKA U izuzetnim slučajevima Banka vrši obradu osobnih podataka na temelju privole ispitanika. Na primjer, kod prijenosa podataka u kreditne registre, kao i njihovog povlačenja iz kreditnog registra, kod korištenja video zapisa ili fotografije klijenta u marketinške svrhe i slično. Jednom dana privola može se povući u bilo kojem trenutku, s time da povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade prije povlačenja privole.

4 PRIMATELJI OSOBNIH PODATAKA I IZVRŠITELJI OBRADE Prvenstveno ističemo da se svi podaci, okolnosti i činjenice koje je Banka saznala na osnovi pružanja usluga i u obavljanju poslova s pojedinačnim klijentom, sukladno odredbi članka 161. st. 1. Zakona o kreditnim institucijama, smatraju bankovnom tajnom koju je Banka dužna čuvati, osim u slučajevima koji su izričito propisani Zakonom. Pristup osobnim podacima unutar Banke omogućen je isključivo zaposlenicima u onim organizacijskim jedinicama koji provode obrade u svrhu izvršavanja zakonskih ili ugovornih obveza Banke. Nadalje, Banka dostavlja podatke trećim osobama, izvan Banke, također u svrhu izvršavanja zakonskih obveza Banke (npr. Hrvatska narodna banka, Porezna uprava, Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka, itd.). Pored toga, Banka dostavlja podatke trećim osobama kada im je povjerila da u ime i za račun Banke obavljaju aktivnosti koje bi inače Banka obavljala sama, tzv. eksternalizacija poslova Banke. U tu kategoriju primatelja osobnih podataka spadaju vršitelji obrada kao što su npr. FINANCIJSKA AGENCIJA, posrednici u kreditnom poslovanju, revizori informacijskog sustava, odvjetnici, itd. Prema postojećim propisima Banka je ovlaštena svoja potraživanja ustupiti uz naknadu trećim osobama (tzv. kupoprodaja plasmana). U tom slučaju Banka trećim osobama, stjecateljima potraživanja, dostavlja osobne podatke svojih klijenata vodeći računa da se dostavlja minimum osobnih podataka koji je stjecateljima potreban za naplatu ustupljenog potraživanja. PRENOŠENJE OSOBNIH PODATAKA U TREĆE ZEMLJE Banka vrši prijenos osobnih podataka u zemlje koje nisu članice Europske unije (tzv. treće zemlje) ako je to potrebno radi izvršenja naloga za plaćanje, ako postoji zakonska obveza (npr. obvezno izvješćivanje po poreznim propisima, izvješćivanje prema propisima o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma) ili uz Vašu privolu. RAZDOBLJE U KOJEM ĆE OSOBNI PODACI BITI POHRANJENI Banka obrađuje i čuva Vaše osobne podatke onoliko dugo koliko je to potrebno radi izvršenja ugovornih obveza te u rokovima koji su propisani zakonom (npr. Zakon o kreditnim institucijama, Zakon o računovodstvu, Zakon o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma, Zakon o arhivskom gradivu i arhivima itd.). Na primjer, člankom 160. Zakona o kreditnim institucijama propisano je da je Banka dužna čuvati isprave najmanje jedanaest godina od isteka godine u kojoj je nastala određena poslovna promjena, odnosno najmanje jedanaest godina nakon isteka godine u kojoj je određeni poslovni odnos prestao (npr. otplaćen kredit).

5 PRAVA POJEDINCA U VEZI ZAŠTITE OSOBNIH PODATAKA Pravo na pristup podacima imate pravo od Banke dobiti potvrdu obrađuju li se osobni podaci koji se odnose na Vas te ako se takvi osobni podaci obrađuju, pristup osobnim podacima i informacije, među ostalim, o obrađenim osobnim podacima, o svrsi obrade, roku pohrane, drugim primateljima osobnih podataka, eventualnom iznošenju u treće zemlje i slično; Pravo na ispravak imate pravo zahtijevati od Banke ispravak netočnih osobnih podataka koji se na Vas odnose, a uzimajući u obzir svrhe obrade, imate pravo dopuniti nepotpune osobne podatke, među ostalim i davanjem dodatne izjave; Pravo na brisanje ( pravo na zaborav ) - imate pravo od Banke, kao voditelja obrade, ishoditi brisanje osobnih podataka koji se na Vas odnose bez nepotrebnog odgađanja te Banka ima obvezu obrisati osobne podatke bez nepotrebnog odgađanja, ako je ispunjen neki od sljedećih uvjeta: osobni podaci više nisu nužni u odnosu na svrhu obrade, povukli ste privolu za obradu, osobni podaci su nezakonito obrađeni itd. pravo na ograničenje obrade - u pojedinim situacijama (na primjer kada je točnost podataka osporavana ili kada unatoč pravu na brisanje želite da Banka zadrži Vaše podatke, imate pravo zahtijevati da se obrada ograniči; pravo na prenosivost - imate pravo zaprimiti svoje osobne podatke, a koje ste prethodno pružili Banci, kao voditelju obrade, u strukturiranom obliku te u uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu te imate pravo prenijeti te podatke drugom voditelju obrade bez ometanja od strane Banke, ako se obrada provodi automatiziranim putem i temelji na privoli ili ugovoru; pravo na prigovor imate pravo na temelju svoje posebne situacije, u svakom trenutku uložiti prigovor na obradu podataka koji se na Vas odnose, a koja obrada je nužna za izvršavanje zadaće od javnog interesa ili je nužna za potrebe legitimnih interesa Banke ili treće strane, uključujući i izradu profila u vezi s takvom obradom, osim ako Banka dokaže da postoje uvjerljivi legitimni interesi za obradu koji nadilaze Vaše interese, prava i slobode ili radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva. Ako se podaci obrađuju za potrebe izravnog marketinga, imate u svakom trenutku pravo uložiti prigovor na obradu osobnih podataka koji se na Vas odnose za potrebe takvog marketinga, što uključuje izradu profila u mjeri koja je povezana s takvim izravnim marketingom. Ako se protivite obradi za potrebe izravnog marketinga, osobni podaci više se ne smiju obrađivati u te svrhe. Obrazac prigovora nalazi se u privitku ove INFORMACIJE.

6 pravo usprotiviti se donošenju automatiziranih pojedinačnih odluka (profiliranje) - imate pravo da se na Vas ne odnosi odluka koja se temelji isključivo na automatiziranoj obradi, uključujući izradu profila, koja proizvodi pravne učinke koji se na Vas odnose ili na sličan način značajno na Vas utječu, osim ako je takva odluka potrebna za sklapanje ili izvršenje ugovora između Vas i Banke kao voditelja obrade podataka, ako je dopuštena pravom EU-a ili nacionalnim pravom kojim se propisuju odgovarajuće mjere zaštite prava i sloboda te legitimnih interesa ispitanika ili je temeljena na izričitoj privoli ispitanika. pravo na pritužbu nadzornom tijelu imate pravo podnijeti pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka u slučaju incidenta koji se tiču Vaših osobnih podataka ili ako smatrate da Banka krši Vaša prava definirana Uredbom. USKRATA PRUŽANJA OSOBNIH PODATAKA Kako bi se poslovni odnos mogao uspostaviti, odnosno postojeći poslovni odnos realizirati, dužni ste Banci dati svoje osobne podatke nužne za uspostavu, izvršavanje i prestanak poslovnog odnosa, poštivanje ugovornih odredbi, kao i osobne podatke čija obrada je nužna radi poštivanja zakonskih obveza Banke. Na primjer, da bi Banka uopće uspostavila poslovni odnos s Vama, bez obzira da li se Vi u tom slučaju pojavljujete kao vlasnik računa, korisnik kredita, jamac, solidarni dužnik i slično, Banka je prema Zakonu o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma, dužna prikupiti i obraditi, a Vi ste Banci dužni dati svoje osobne podatke kao što su identifikacijski podaci, datum i mjesto rođenja, podaci s Vaše osobne iskaznice, informacija o političkoj izloženosti itd. Isto tako, dužni ste Banci prijaviti svaku promjenu u odnosu na dane podatke, a Banka je dužna te podatke redovito ažurirati tako da će Vas službenici Banke u određenim vremenskim razdobljima zamoliti za ažuriranje Vaših osobnih podataka. Ako nam odbijete dati tražene podatke, Banka neće biti u mogućnosti s Vama uspostaviti poslovni odnos, odnosno neće moći nastaviti postojeći poslovni odnos. Isto tako, određene vrste osobnih podataka Banci su nužne u svrhu realizacije ugovornog odnosa s Vama, a istovremeno ih je Banka dužna obrađivati radi poštivanja zakonskih propisa. Takav je slučaj npr. kod izračuna kreditne sposobnosti tražitelja kredita, kada Banka, osim osobnih podataka tražitelja kredita, prikuplja i obrađuje osobne podatke koji se odnose i na članove njegove obitelji. Tako Banka mora prikupiti podatke o broju članova obitelji, o ukupnim prihodima, o zaposlenju, poslodavcu, o mjesečnim troškovima, o imovini tražitelja kredita, o zaduženosti itd. Banka također prikuplja podatke o primanjima i zaduženosti kao i o imovinskom stanju solidarnih dužnika i jamaca plataca, osobne podatke, uključujući i podatke o imovini založnih dužnika koja se daje za osiguranje. Ako se zalažu nekretnine, onda Banka prikuplja i podatke o bračnom statusu založnog dužnika radi utvrđivanja da li predmet osiguranja predstavlja bračnu stečevinu, itd. Ako Banka ne bi prikupila sve navedene podatke, ne bi mogla procijeniti da li predmetni kreditni zahtjev udovoljava kriterijima koji su propisani

7 za odobravanje pojedinih vrsta kredita i poslovni odnos ne bi mogao biti uspostavljen, tj. ugovor o kreditu ne bi mogao biti sklopljen. AUTOMATIZIRANO DONOŠENJE ODLUKA Banka u pravilu ne koristi sustave za donošenje odluka koje se temelje isključivo na automatiziranoj obradi koji bi proizvodili pravne učinke u odnosu na Vas ili koji bi na sličan način značajno na Vas utjecali. Ukoliko bi se poslovna politika Banke u tom smislu promijenila, o istom ćete biti pravovremeno informirani, kao i o Vašim pravima u vezi s takvom obradom. Odluka o dozvoljenom prekoračenju po tekućem računu temelji se na automatiziranoj obradi, isključivo za potrebe sklapanja ugovora između Vas i Banke. PROFILIRANJE Banka vrši profiliranje osobnih podataka u sljedećim slučajevima: - u svrhu provedbe propisa o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma pri čemu Banka analizira određene podatke, kao npr. podatke o platnim transakcijama. Ovim mjerama Banka štiti i Vaše interese, kao i javni interes. - u svrhu izravnog marketinga, kako bi bili u mogućnosti selektivno informirati klijente o određenim vrstama ponuda (npr. ponuda stambenih kredita osobama mlađim od npr. 40 godina). Napominjemo da na profiliranje u svrhu izravnog marketinga u svakom trenutku možete uložiti prigovor. - u svrhu procjene kreditne sposobnosti Banka vrši profiliranje na način da procjenjuje da li će tražitelj kredita biti u mogućnosti izvršavati obvezu povrata kreditnih sredstava. Rezultat procjene služi Banci kod donošenja odluke u vezi sa zahtjevom. Procjena se vrši u skladu s propisanim metodama i po propisanim postupcima i dio je kontinuiranog procesa upravljanja rizicima. - u svrhu utvrđivanja gornje granice dozvoljenog prekoračenja po tekućem računu

8 IME I PREZIME: ADRESA: OIB: PRIGOVOR 1. Ulažem prigovor na profiliranje mojih osobnih podataka u svrhu izravnog marketinga. (mjesto i datum) (potpis) PRIGOVOR 2. Ulažem prigovor na korištenje moje adrese u svrhu izravnog marketinga. (mjesto i datum) (potpis) Prigovor možete uložiti dostavljanjem ovog popunjenog obrasca na adresu voditelja obrade Karlovačka banka d.d., I. G. Kovačića 1, Karlovac, neposredno u poslovnoj mreži Banke ili na zastita.osobnih.podataka@kaba.hr.

9 IME I PREZIME: ADRESA: OIB: PODNOSIM ZAHTJEV ZA: pristup podacima ispravak podataka brisanje podataka ( pravo na zaborav ) ograničenje obrade podataka prijenos podataka (mjesto i datum) (potpis) Zahtjev možete podnijeti dostavljanjem ovog popunjenog obrasca na adresu voditelja obrade Karlovačka banka d.d., I. G. Kovačića 1, Karlovac, neposredno u poslovnoj mreži Banke ili na zastita.osobnih.podataka@kaba.hr.

PODACI O VODITELJU OBRADE: Karlovačka banka d.d. Ivana Gorana Kovačića Karlovac Telefon: PODACI O SLUŽBENIKU ZA ZAŠTI

PODACI O VODITELJU OBRADE: Karlovačka banka d.d. Ivana Gorana Kovačića Karlovac Telefon: PODACI O SLUŽBENIKU ZA ZAŠTI PODACI O VODITELJU OBRADE: Karlovačka banka d.d. Ivana Gorana Kovačića 1 47000 Karlovac Telefon: 047 417 500 info@kaba.hr PODACI O SLUŽBENIKU ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA: Karlovačka banka d.d. Službenik

Више

POLITIKA PRIVATNOSTI GLAS ISTRE NOVINE društvo s ograničenom odgovornošću za nakladničku djelatnost iz Pule, Japodska 28, OIB , MB

POLITIKA PRIVATNOSTI GLAS ISTRE NOVINE društvo s ograničenom odgovornošću za nakladničku djelatnost iz Pule, Japodska 28, OIB , MB POLITIKA PRIVATNOSTI GLAS ISTRE NOVINE društvo s ograničenom odgovornošću za nakladničku djelatnost iz Pule, Japodska 28, OIB 89054078461, MB 040157591 (dalje u tekstu: Glas Istre) Voditelj je obrade Vaših

Више

Z A H T J E V S U D U Ž N I K A IZJAVA Suglasan sam biti sudužnik tražitelju kredita: OSNOVNI PODACI SUDUŽNIKA Ime i prezime: OIB: Mjesto rođenja: Drž

Z A H T J E V S U D U Ž N I K A IZJAVA Suglasan sam biti sudužnik tražitelju kredita: OSNOVNI PODACI SUDUŽNIKA Ime i prezime: OIB: Mjesto rođenja: Drž Z A H T J E V S U D U Ž N I K A IZJAVA Suglasan sam biti sudužnik tražitelju kredita: OSNOVNI PODACI SUDUŽNIKA Ime i prezime: OIB: Mjesto rođenja: Državljanstvo: Broj osobne iskaznice: Mjesto izdavanja:

Више

Microsoft Word - INFORMACIJE O KORIŠTENJU OSOBNIH PODATAKA MDC.docx

Microsoft Word - INFORMACIJE O KORIŠTENJU OSOBNIH PODATAKA MDC.docx INFORMACIJE O KORIŠTENJU OSOBNIH PODATAKA Muzejski dokumentacijski centar, Ilica 44, Zagreb 10 000, OIB: 28048960411, je javna ustanova u kulturi kojoj je osnivač Republika Hrvatska. MDC obavlja muzejsku

Више

TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE PUNAT Pod topol Punat KLASA: UR broj: Punat, Predmet: Privola iznajmljivača za prikupljanje i obradu podatka u odr

TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE PUNAT Pod topol Punat KLASA: UR broj: Punat, Predmet: Privola iznajmljivača za prikupljanje i obradu podatka u odr TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE PUNAT Pod topol 2 51521 Punat KLASA: UR broj: Punat, Predmet: Privola iznajmljivača za prikupljanje i obradu podatka u određenu svrhu Poštovani, na službenim web stranicama

Више

Informacije ulagateljima_zadnji draft

Informacije ulagateljima_zadnji draft Informacije za ulagatelje prema Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka UREDBA (EU) 2016/679 EUROPSKOG PARLAMENTA I VIJEĆA od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i

Више

Microsoft Word OBAVIJEST O PRIVATNOSTI.docx

Microsoft Word OBAVIJEST O PRIVATNOSTI.docx Oznaka dokumenta: ZOP 3.0 Verzija: 1 Datum publiciranja: 25.5.2018. Datum slijedeće revizije: 25.5.2019. OBAVIJEST O PRIVATNOSTI Vlasnik dokumenta: Službenik za zaštitu osobnih podataka organizacije PORTUN

Више

Opća politika zaštite osobnih podataka u Elektrodi Zagreb d.d Verzija: 1.0

Opća politika zaštite osobnih podataka u Elektrodi Zagreb d.d Verzija: 1.0 u Elektrodi Zagreb d.d. 20.5.2018. Verzija: 1.0 Sadržaj 1 UVOD... 2 1.1 SVRHA DOKUMENTA... 2 1.2 PODRUČJE PRIMJENE... 2 2 OPĆA POLITIKA ZAŠTITE OSOBNIH PODATAKA... 2 3 TEMELJNA NAČELA... 2 4 SUSTAV ZAŠTITE

Више

Informacija o obradi ličnih podataka

Informacija o obradi ličnih podataka INFORMACIJA O OBRADI LIČNIH PODATAKA SEKTOR POSLOVA SA STANOVNIŠTVOM Sarajevo, Juni 2019. Sadržaj 1. Podaci o Banci... 3 2. Kategorije ličnih podataka, svrhe i pravne osnove obrade... 3 2.1 Koje kategorije

Више

Na temelju Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodno

Na temelju Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodno Na temelju Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage

Више

Temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka (NN 103/03, 118/06, 41/08, 130/11, 106/12), Zakona o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/18), te

Temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka (NN 103/03, 118/06, 41/08, 130/11, 106/12), Zakona o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/18), te Temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka (NN 103/03, 118/06, 41/08, 130/11, 106/12), Zakona o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/18), te Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća

Више

PRAVILNIK O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA

PRAVILNIK O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA Temeljem čl. 3. i čl. 7. Zakona o zaštiti osobnih podataka (NN 103/03, 118/06, 41/08, 130/11, 106/12), čl. 4. i čl. 5. Zakona o radu (NN 93/14, 127/17) i čl. 18. Statuta Narodne knjižnice i čitaonice Murter,

Више

Microsoft Word - 1- opća politika o zaštiti podataka

Microsoft Word - 1- opća politika o zaštiti podataka OPĆA POLITIKA O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA U FOLKLORNOM ANSAMBLU LINĐO SADRŽAJ I OPĆE ODREDBE... 3 Predmet Opće politike o zaštiti osobnih podataka... 3 Definicije... 5 II OBRADA OSOBNIH PODATAKA... 6 Načela

Више

POLITIKA ZAŠTITE OSOBNIH PODATAKA HRVATSKOG KEMIJSKOG DRUŠTVA Zagreb, 15. svibnja SADRŽAJ I. POJMOVNIK 1 II. TEMELJNE ODREDBE 2 III. OPSEG I CIL

POLITIKA ZAŠTITE OSOBNIH PODATAKA HRVATSKOG KEMIJSKOG DRUŠTVA Zagreb, 15. svibnja SADRŽAJ I. POJMOVNIK 1 II. TEMELJNE ODREDBE 2 III. OPSEG I CIL POLITIKA ZAŠTITE OSOBNIH PODATAKA HRVATSKOG KEMIJSKOG DRUŠTVA Zagreb, SADRŽAJ I. POJMOVNIK 1 II. TEMELJNE ODREDBE 2 III. OPSEG I CILJ 2 IV. NAČELA OBRADE PODATAKA 3 V. ZAKONITOST OBRADE 4 VI. PRAVA ISPITANIKA

Више

INFORMACIJA O OBRADI OSOBNIH PODATAKA UVOD Vaše osobne podatke obrađujemo u skladu s odredbama Uredbe (EU) 2016/679 EUROPSKOG PARLAMENTA I VIJEĆA od 2

INFORMACIJA O OBRADI OSOBNIH PODATAKA UVOD Vaše osobne podatke obrađujemo u skladu s odredbama Uredbe (EU) 2016/679 EUROPSKOG PARLAMENTA I VIJEĆA od 2 INFORMACIJA O OBRADI OSOBNIH PODATAKA UVOD Vaše osobne podatke obrađujemo u skladu s odredbama Uredbe (EU) 2016/679 EUROPSKOG PARLAMENTA I VIJEĆA od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom

Више

Politika upravljanja osobnim podacima UVODNE NAPOMENE Ovom politikom Podravska banka d.d. (u daljnjem tekstu: Banka ili voditelj obrade osobnih podata

Politika upravljanja osobnim podacima UVODNE NAPOMENE Ovom politikom Podravska banka d.d. (u daljnjem tekstu: Banka ili voditelj obrade osobnih podata UVODNE NAPOMENE Ovom politikom Podravska banka d.d. (u daljnjem tekstu: Banka ili voditelj obrade osobnih podataka) utvrđuje stav prema osobnim podacima, definira osnovna načela i pravila povezana sa zaštitom

Више

PRAVILNIK O POLITICI ZAŠTITE OSOBNIH PODATAKA HRVATSKOG SAVJETA ZA ZELENU GRADNJU Izradili: Tanja Marković i Dean Smolar Verzija: 01 Oznaka dokumenta

PRAVILNIK O POLITICI ZAŠTITE OSOBNIH PODATAKA HRVATSKOG SAVJETA ZA ZELENU GRADNJU Izradili: Tanja Marković i Dean Smolar Verzija: 01 Oznaka dokumenta PRAVILNIK O POLITICI ZAŠTITE OSOBNIH PODATAKA HRVATSKOG SAVJETA ZA ZELENU GRADNJU Izradili: Tanja Marković i Dean Smolar Verzija: 01 Oznaka dokumenta 180524_Pravilnik Odobrio Upravni odbor HSZGa 24. svibnja

Више

Microsoft Word _751-13_PravilaKlubaAvenueMalla_DTB-OM_JV.docx

Microsoft Word _751-13_PravilaKlubaAvenueMalla_DTB-OM_JV.docx PRAVILA ČLANSTVA U KLUBU AVENUE MALLA Zadnje ažuriranje: 17. kolovoza 2018. godine Ovim se Pravilima članstva u klubu Avenue Malla (dalje: Pravila) uređuju uvjeti članstva i pogodnosti za članove kluba

Више

Načela obrade osobnih podataka klijenata Ova Načela obrade osobnih podataka klijenata (dalje: Načela ) opisuju kako Ferratum obrađuje Osobne podatke s

Načela obrade osobnih podataka klijenata Ova Načela obrade osobnih podataka klijenata (dalje: Načela ) opisuju kako Ferratum obrađuje Osobne podatke s Načela obrade osobnih podataka klijenata Ova Načela obrade osobnih podataka klijenata (dalje: Načela ) opisuju kako Ferratum obrađuje Osobne podatke svojih Klijenata i bilo kojih drugih Ispitanika (dalje:

Више

Microsoft Word - TehmedGDPR.docx

Microsoft Word - TehmedGDPR.docx Izjava o obradi i zaštiti osobnih podataka (GDPR-friendly) Opće odredbe U postupku obrade osobnih podataka i zaštite pojedinaca u pogledu obrade osobnih podataka i pravila povezana sa slobodnim kretanjem

Више

Lucerna nekretnine, obrt za usluge posredovanja u prometu nekretnina POLITIKA ZAŠTITE OSOBNIH PODATAKA U Varaždinu,

Lucerna nekretnine, obrt za usluge posredovanja u prometu nekretnina POLITIKA ZAŠTITE OSOBNIH PODATAKA U Varaždinu, Lucerna nekretnine, obrt za usluge posredovanja u prometu nekretnina POLITIKA ZAŠTITE OSOBNIH PODATAKA U Varaždinu, 25. 05. 2018. 1 SADRŽAJ I. POJMOVNIK 3 II. TEMELJNE ODREDBE.4 III. VODITELJ OBRADE OSOBNIH

Више

OPĆINA SIBINJ PRAVILNIK O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA Sibinj, svibanj godine

OPĆINA SIBINJ PRAVILNIK O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA Sibinj, svibanj godine OPĆINA SIBINJ PRAVILNIK O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA Sibinj, svibanj 2018. godine Sadržaj: I. OPĆE ODREDBE 3 II. OBRADA OSOBNIH PODATAKA 8 III. VODITELJ OBRADE I IZVRŠITELJ OBRADE 10 IV. SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU

Више

Artakom d.o.o. Zaštita osobnih podataka općenito Artakom d.o.o. obvezuje se na zaštitu Vaših osobnih podataka temeljem Uredbe (EU) 2016/679 Europskog

Artakom d.o.o. Zaštita osobnih podataka općenito Artakom d.o.o. obvezuje se na zaštitu Vaših osobnih podataka temeljem Uredbe (EU) 2016/679 Europskog Artakom d.o.o. Zaštita osobnih podataka općenito Artakom d.o.o. obvezuje se na zaštitu Vaših osobnih podataka temeljem Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i vijeća od 27.04.2016.o zaštiti pojedinca

Више

Vaba d

Vaba d POLITIKA UPRAVLJANJA PRITUŽBAMA/PRIGOVORIMA KLIJENATA BANKE Rujan 2018. 1 Područje primjene Politika upravljanja pritužbama/prigovorima klijenata Banke (dalje: Politika), definira opća pravila i načela

Више

Na temelju čl. 3. st. 1. Opće uredbe o zaštiti podataka (EU) 2016/679 i čl. 23 Statuta ustanove Dom mladih, Upravno vijeće Doma mladih na sjednici odr

Na temelju čl. 3. st. 1. Opće uredbe o zaštiti podataka (EU) 2016/679 i čl. 23 Statuta ustanove Dom mladih, Upravno vijeće Doma mladih na sjednici odr Na temelju čl. 3. st. 1. Opće uredbe o zaštiti podataka (EU) 2016/679 i čl. 23 Statuta ustanove Dom mladih, Upravno vijeće Doma mladih na sjednici održanoj dana 11. svibnja 2018. godine donijelo je PRAVILNIK

Више

GDPR Uvodna razmatranja Ljubimko Šimičić, dipl.ing.el. Stariji konzultant (50+)

GDPR Uvodna razmatranja Ljubimko Šimičić, dipl.ing.el. Stariji konzultant (50+) GDPR Uvodna razmatranja Ljubimko Šimičić, dipl.ing.el. Stariji konzultant (50+) 2 Razvoj digitalnog poslovanja Povezivanje digitalnog i stvarnog svijeta Jeftiniji načini povezivanja Pokretačke tehnologije

Више

OPŠTA PRAVILA PRIVATNOSTI (Opšte obaveštenje o obradi podataka o ličnosti) 1. Uvodne odredbe Pravilima privatnosti odnosno Opštim obaveštenjem o obrad

OPŠTA PRAVILA PRIVATNOSTI (Opšte obaveštenje o obradi podataka o ličnosti) 1. Uvodne odredbe Pravilima privatnosti odnosno Opštim obaveštenjem o obrad OPŠTA PRAVILA PRIVATNOSTI (Opšte obaveštenje o obradi podataka o ličnosti) 1. Uvodne odredbe Pravilima privatnosti odnosno Opštim obaveštenjem o obradi podataka o ličnosti (u daljem tekstu: Pravila ),

Више

VODITELJ OBRADE KARLOVAČKA BANKA d.d. Ivana Gorana Kovačića 1, Karlovac Kontakt: ; Službenik za zaštitu osobni

VODITELJ OBRADE KARLOVAČKA BANKA d.d. Ivana Gorana Kovačića 1, Karlovac   Kontakt: ; Službenik za zaštitu osobni VODITELJ KARLOVAČKA BANKA d.d. Ivana Gorana Kovačića 1, Karlovac e-mail: kaba@kaba.hr Kontakt: 047 417 300; 417 500 Službenik za zaštitu osobnih podataka Ivana Gorana Kovačića 1, Karlovac e-mail: zastita.osobnih.podataka@kaba.hr

Више

Microsoft Word - Pravila privatnosti klijenti_Orbico Beauty Croatia.docx

Microsoft Word - Pravila privatnosti klijenti_Orbico Beauty Croatia.docx Opća pravila privatnosti Izdavatelj: Objavljeno: Orbico Beauty d.o.o. Dana 25. svibnja 2018. godine Primjena: Od dana 25. svibnja 2018. godine 1. Bitne napomene 1.1. Ovo su pravila privatnosti (dalje:

Више

DJEČJI VRTIĆ IVANIĆ GRAD

DJEČJI VRTIĆ IVANIĆ GRAD REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA GRAD LABIN Gradonačelnik Klasa: 008-01/18-01/4 Urbroj: 2144/01-01-18-3 Labin, 17. rujna 2018. Na temelju Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (NN

Више

Karlovačka banka d

Karlovačka banka d 1. OPĆE ODREDBE Općim uvjetima korištenja Mastercard SecureCode usluge (u nastavku teksta: Opći uvjeti) uređuju se uvjeti ugovaranja i korištenja Mastercard SecureCode usluge Karlovačke banke d.d. (u nastavku

Више

Upute za popunjavanje Obrasca: RNO

Upute za popunjavanje Obrasca: RNO UPUTA ZA POPUNJAVANJE OBRASCA RSV-1 ZA UPIS PODATAKA U REGISTAR STVARNIH VLASNIKA Ovom Uputom propisan je način popunjavanja Obrasca RSV-1 (dalje u tekstu: Obrazac) za upis podataka u Registar stvarnih

Више

PPT

PPT Sve što trebate znati o eračunima u javnoj nabavi U našem priručniku smo ukratko pojasnili što nam je donio Zakon o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi. ZAKONSKA REGULATIVA Stupanjem na snagu

Више

1?SKG Klasa: /18-02/4626 Ur.br: U Zagrebu, 04, veljače 2019, godine. POLITIKA ZAŠTITE OSOBNIH PODATAKA DRUŠTVA GRADSKO STAMB

1?SKG Klasa: /18-02/4626 Ur.br: U Zagrebu, 04, veljače 2019, godine. POLITIKA ZAŠTITE OSOBNIH PODATAKA DRUŠTVA GRADSKO STAMB 1?SKG Klasa: 371-05/18-02/4626 Ur.br: 251-319-01-01-19-02 U Zagrebu, 04, veljače 2019, godine. POLITIKA ZAŠTITE OSOBNIH PODATAKA DRUŠTVA GRADSKO STAMBENO KOMUNALNO GOSPODARSTVO đ.o.o. ( Politika") GRADSKO

Више

OPĆI UVJETI ZA KORIŠTENJE USLUGE eračun 1. Područje primjene 1.1. Opći uvjeti za korištenje usluge eračun OTP banke Hrvatska dioničko društvo Zadar (u

OPĆI UVJETI ZA KORIŠTENJE USLUGE eračun 1. Područje primjene 1.1. Opći uvjeti za korištenje usluge eračun OTP banke Hrvatska dioničko društvo Zadar (u OPĆI UVJETI ZA KORIŠTENJE USLUGE eračun 1. Područje primjene 1.1. Opći uvjeti za korištenje usluge eračun OTP banke Hrvatska dioničko društvo Zadar (u daljnjem tekstu: Opći uvjeti ) reguliraju poslovni

Више

B18 Satnica zaprimanja i izvršenja naloga potrošača OPĆENITO Satnicom zaprimanja i izvršenja naloga potrošača (u daljnjem tekstu: Satnica)

B18 Satnica zaprimanja i izvršenja naloga potrošača OPĆENITO Satnicom zaprimanja i izvršenja naloga potrošača (u daljnjem tekstu: Satnica) 14.6.2019. B18 Satnica zaprimanja i izvršenja naloga potrošača OPĆENITO Satnicom zaprimanja i izvršenja naloga potrošača (u daljnjem tekstu: Satnica) određuju se rokovi, način i druge okolnosti za izvršavanje

Више

Sadržaj Uvod... 2 Opseg... 2 Definicije:... 2 Politika... 5 Zaštita podataka... 5 Službenik za zaštitu osobnih podataka (DPO- Data protection officer)

Sadržaj Uvod... 2 Opseg... 2 Definicije:... 2 Politika... 5 Zaštita podataka... 5 Službenik za zaštitu osobnih podataka (DPO- Data protection officer) Sadržaj Uvod... 2 Opseg... 2 Definicije:... 2 Politika... 5 Zaštita podataka... 5 Službenik za zaštitu osobnih podataka (DPO- Data protection officer)... 5 Praćenje sukladnosti... 6 Načela zaštite podataka...

Више

Politika zaštite osobnih podataka Naša politika zaštite osobnih podataka Niti u kojem slučaju nećemo zloupotrijebiti Vaše osobne podatke. Vaše kontakt

Politika zaštite osobnih podataka Naša politika zaštite osobnih podataka Niti u kojem slučaju nećemo zloupotrijebiti Vaše osobne podatke. Vaše kontakt Politika zaštite osobnih podataka Naša politika zaštite osobnih podataka Niti u kojem slučaju nećemo zloupotrijebiti Vaše osobne podatke. Vaše kontakt podatke ili Vaše osobne podatke nećemo otkriti trećoj

Више

Popis dokumentacije i poslovnih banaka Ovaj popis odnosi se na dokumentaciju potrebnu za obradu zahtjeva za kredit prema sljedećim programima kreditir

Popis dokumentacije i poslovnih banaka Ovaj popis odnosi se na dokumentaciju potrebnu za obradu zahtjeva za kredit prema sljedećim programima kreditir Popis dokumentacije i poslovnih banaka Ovaj popis odnosi se na dokumentaciju potrebnu za obradu zahtjeva za kredit prema sljedećim programima kreditiranja HBOR-a: Poduzetništvo mladih, žena i početnika;

Више

Opći uvjeti korištenja servisa e-Račun za državu povezivanjem_obveznici javne nabave_052019_konačna verzija

Opći uvjeti korištenja servisa e-Račun za državu povezivanjem_obveznici javne nabave_052019_konačna verzija Opći uvjeti korištenja servisa e-račun za državu povezivanjem web servisom za obveznike javne nabave 1. Uvod i značenje pojmova 1.1. Ovim Općim uvjetima korištenja servisa e-račun za državu (u daljnjem

Више

OPĆI UVJETI POSLOVANJA PRIVREDNE BANKE ZAGREB –DIONIČKO DRUŠTVO S FIZIČKIM OSOBAMA

OPĆI UVJETI POSLOVANJA  PRIVREDNE BANKE ZAGREB –DIONIČKO DRUŠTVO S FIZIČKIM OSOBAMA Opći uvjeti Privredne banke Zagreb d.d. za osnovni račun SADRŽAJ I. OPĆE ODREDBE... 2 II. OTVARANJE I KORIŠTENJE OSNOVNOG RAČUNA... 3 Otvaranje osnovnog računa... 3 Obilježja osnovnog računa... 4 Kamate

Више

OPIS POSLOVA I PODACI O PLAĆI MINISTARSTVO FINANCIJA, POREZNA UPRAVA, PODRUČNI URED ZAGREB - Poreznik III za utvrđivanje poreza i doprinosa na dobit O

OPIS POSLOVA I PODACI O PLAĆI MINISTARSTVO FINANCIJA, POREZNA UPRAVA, PODRUČNI URED ZAGREB - Poreznik III za utvrđivanje poreza i doprinosa na dobit O OPIS POSLOVA I MINISTARSTVO FINANCIJA, POREZNA UPRAVA, PODRUČNI URED ZAGREB - Poreznik III za utvrđivanje poreza i doprinosa na dobit Obavlja jednostavne upravne i druge stručne poslove za fizičke i pravne

Више

OBRT_SAMOSTALNA DJELATNOST_ZAHTJEV_05_2018.xls

OBRT_SAMOSTALNA DJELATNOST_ZAHTJEV_05_2018.xls ZAHTJEV ZA ODOBRENJE LEASINGA ZA OBRT / SAMOSTALNA DJELATNOST OSNOVNI POCI O PODNOSITELJU ZAHTJEVA Naziv Matični broj/oib Sjedište Telefon* Telefax* po registraciji za primitak pošte Osobe ovlaštene za

Више

ZAHTJEV ZA STAMBENI / HIPOTEKARNI KREDIT I KREDITNU KARTICU 1. OSOBNI/LIČNI PODACI 1.1. PODNOSITELJ ZAHTJEVA Prezime Ime oca ili majke Ime Br.LK/OI, m

ZAHTJEV ZA STAMBENI / HIPOTEKARNI KREDIT I KREDITNU KARTICU 1. OSOBNI/LIČNI PODACI 1.1. PODNOSITELJ ZAHTJEVA Prezime Ime oca ili majke Ime Br.LK/OI, m ZAHTJEV ZA STAMBENI / HIPOTEKARNI KREDIT I KREDITNU KARTICU 1. OSOBNI/LIČNI PODACI 1.1. PODNOSITELJ ZAHTJEVA Prezime Ime oca ili majke Ime Br.LK/OI, mjesto izdavanja Datum rođenja Spol M Ž Djevojačko prezime

Више

Bulevar oslobođenja 2a Novi Sad Srbija Tel: +381/ Fax: +381/ U skladu sa članom 23. Zakona o zaštiti podataka o

Bulevar oslobođenja 2a Novi Sad Srbija Tel: +381/ Fax: +381/ U skladu sa članom 23. Zakona o zaštiti podataka o U skladu sa članom 23. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti ("Sl. glasnik RS", br. 87/2018) Opportunity banka a.d. Novi Sad, Bulevar oslobođenja 2a, 21000 Novi Sad, MB 08761132, kao rukovalac i obrađivač

Више

OBRAZAC MATIČNIH PODATAKA

OBRAZAC MATIČNIH PODATAKA 1. VRIJEME ZAPRIMANJA I IZVRŠENJA NALOGA U NACIONALNOM PLATNOM PROMETU U HRK 1.1. BEZGOTOVINSKI NALOZI ZAPRIMLJENI U BANCI Izvršenje Plaćanje na račune Dani najave naloga/datum valute 24 sata 60 u Banci

Више

OBRAZAC MATIČNIH PODATAKA

OBRAZAC MATIČNIH PODATAKA 1. OPĆI PODACI O POSLOVNOM SUBJEKTU (popunjava poslovni subjekt) Naziv (navedite naziv poslovnog subjekta iz rješenja o upisu ili odgovarajućeg akta) Skraćeni naziv Zastupan po (ime i prezime) Sjedište

Више

Obrazac br.2 Poziv na dostavu ponude u postupku nabave bagatelne vrijednosti Psihijatrijska bolnica Rab Kampor 224 Klasa: /16-03/27 Ur.br: 2169-

Obrazac br.2 Poziv na dostavu ponude u postupku nabave bagatelne vrijednosti Psihijatrijska bolnica Rab Kampor 224 Klasa: /16-03/27 Ur.br: 2169- Obrazac br.2 Poziv na dostavu ponude u postupku nabave bagatelne vrijednosti Psihijatrijska bolnica Rab Kampor 224 Klasa: 333-01/16-03/27 Ur.br: 2169-30-02-16-02 Rab, 31.08.2016. PONUDITELJIMA Naručitelj

Више

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU)

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020.

Више

Opći uvjeti poslovanja i uvjeti korištenja UVJETI KORIŠTENJA CROATIAEXKLUSIV NEKRETNINE OBRT Politika zaštite osobnih podataka OPĆA NAČELA CROATIAEXKL

Opći uvjeti poslovanja i uvjeti korištenja UVJETI KORIŠTENJA CROATIAEXKLUSIV NEKRETNINE OBRT Politika zaštite osobnih podataka OPĆA NAČELA CROATIAEXKL Opći uvjeti poslovanja i uvjeti korištenja UVJETI KORIŠTENJA CROATIAEXKLUSIV NEKRETNINE OBRT Politika zaštite osobnih podataka OPĆA NAČELA CROATIAEXKLUSIV NEKRETNINE OBRT je uskladilo poslovanje sa Općom

Више

UNIQA neživotno osiguranje a.d.o. Milutina Milankoviæa 134g, Beograd tel. (011) , faks (011) Web

UNIQA neživotno osiguranje a.d.o. Milutina Milankoviæa 134g, Beograd tel. (011) , faks (011) Web . Milutina Milankoviæa 134g, 11070 Beograd tel. (011) 20 24 100, faks (011) 20 24 142 E-mail: info.stete@uniqa.rs, Website: E-mail E-mail Svojim potpisom na ovom dokumentu potvrðujem da sam upoznat/a i

Више

Mišljenje 3/2019 o pitanjima i odgovorima o međudjelovanju Uredbe o kliničkim ispitivanjima i Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR) (članak 70. stavak

Mišljenje 3/2019 o pitanjima i odgovorima o međudjelovanju Uredbe o kliničkim ispitivanjima i Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR) (članak 70. stavak Mišljenje 3/2019 o pitanjima i odgovorima o međudjelovanju Uredbe o kliničkim ispitivanjima i Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR) (članak 70. stavak 1. točka (b)) Doneseno 23. siječnja 2019. 1 Sadržaj

Више

HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA Ulica grada Vukovara 271 CROATIAN CHAMBER OF MECHANICAL ENGINEERS Zagreb; HR MB: OIB:

HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA Ulica grada Vukovara 271 CROATIAN CHAMBER OF MECHANICAL ENGINEERS Zagreb; HR MB: OIB: HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA Ulica grada Vukovara 271 CROATIAN CHAMBER OF MECHANICAL ENGINEERS 10 000 Zagreb; HR MB: 2539071 OIB: 26023027358 T +385 1 7775-570 F +385 1 7775-574 www.hkis.hr; info@hkis.hr

Више

Na temelju Programa kreditiranja poduzetnika Poduzetnik Istarska županija 2019., KLASA: /19-01/01, URBROj: 2163/1-22/ , Odluke o objavi Ja

Na temelju Programa kreditiranja poduzetnika Poduzetnik Istarska županija 2019., KLASA: /19-01/01, URBROj: 2163/1-22/ , Odluke o objavi Ja Na temelju Programa kreditiranja poduzetnika Poduzetnik Istarska županija 2019., KLASA: 302-02/19-01/01, URBROj: 2163/1-22/1-19-09, Odluke o objavi Javnog poziva KLASA: 302-02/19-01/01, URBROJ: 2163/1-01/8-19-16

Више

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja na temelju Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja o zaštiti pojedinaca u vezi

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja na temelju Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja o zaštiti pojedinaca u vezi Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja na temelju Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju

Више

Zahtjev za obnovu ugovora o osiguranju života Broj police Obnovu police želim s datumom 1. Ugovaratelj (obavezno popunjavanje svih polja) Ime i prezim

Zahtjev za obnovu ugovora o osiguranju života Broj police Obnovu police želim s datumom 1. Ugovaratelj (obavezno popunjavanje svih polja) Ime i prezim Zahtjev za obnovu ugovora o osiguranju života Broj police Obnovu police želim s datumom 1. Ugovaratelj (obavezno popunjavanje svih polja) Ime i prezime / naziv Spol OIB Datum rođenja Adresa (ulica, kućni

Више

MergedFile

MergedFile PRILOG I "Izvornik" PONUDBENI LIST 1. NAZIV I SJEDIŠTE NARUČITELJA: GRAD RIJEKA, 51000 Rijeka, Korzo 16, OIB: 54382731928, Predmet nabave: Uređenje staze uz šljunčanu plažicu istočno na plaži Igralište

Више

Godišnje izvješće

Godišnje izvješće Izvješće o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama za 2018. godinu OPĆI PODACI U TIJELU JAVNE VLASTI Hrvatska poljoprivredna agencija Poljana Križevačka 185, 48260 Križevci Broj telefona: (+385

Више

Očitovanje na primjedbe i prijedloge dostavljene u sklopu javne rasprave o Nacrtu odluke o kontnom planu za kreditne institucije

Očitovanje na primjedbe i prijedloge dostavljene u sklopu javne rasprave o Nacrtu odluke o kontnom planu za kreditne institucije Očitovanje na primjedbe i prijedloge dostavljene u sklopu javne rasprave o Nacrtu odluke o kontnom planu za kreditne institucije 16. listopada 2017. SADRŽAJ UVOD... 1 I. PROPISANI KONTNI PLAN... 2 II.

Више

opće informacije_krediti građana

opće informacije_krediti građana OPĆE INFORMACIJE O NENAMJENSKOM GOTOVINSKOM KREDITU ZA GRAĐANE 1. INFORMACIJE O KREDITNOJ INSTITUCIJI SAMOBORSKA BANKA D.D. 10430 SAMOBOR, Trg kralja Tomislava 8 OIB: 13806526186 IBAN: HR3624030091011111116

Више

Page 1 of 5 NN 1/2019 (2.1.2019.), Pravilnik o dopuni Pravilnika o sadržaju i obliku obrazaca na kojima se podnose podnesci u izvansudskom postupku i postupku stečaja potrošača MINISTARSTVO PRAVOSUĐA 22

Више

POZIV ZA DOSTAVU PONUDE: Usluga izrade studije povij. razvoja trga CIMITER sa priključnim ulicama sa valoriz. arh. i urban. značajki, arh. snimka i id

POZIV ZA DOSTAVU PONUDE: Usluga izrade studije povij. razvoja trga CIMITER sa priključnim ulicama sa valoriz. arh. i urban. značajki, arh. snimka i id REPUBLIKA HRVATSKA LIČKO - SENJSKA ŽUPANIJA G R A D S E NJ KLASA: 406-01/19-01/107 URBROJ: 2125-03/03/15-19-03 Senj, 18. srpnja 2019. g. POZIV ZA DOSTAVU PONUDE Sukladno članku 15. Zakona o javnoj nabavi

Више

ZAHTJEV ZA LEASING FIZIČKE OSOBE DOKUMENTACIJA POTREBNA ZA PROCJENU BONITETA Isplatna lista za zadnja 3 mjeseca za zaposlene u d.o.o./d.d., zadnjih 6

ZAHTJEV ZA LEASING FIZIČKE OSOBE DOKUMENTACIJA POTREBNA ZA PROCJENU BONITETA Isplatna lista za zadnja 3 mjeseca za zaposlene u d.o.o./d.d., zadnjih 6 ZAHTJEV ZA LEASING FIZIČKE OSOBE DOKUMENTACIJA POTREBNA ZA PROCJENU BONITETA Isplatna lista za zadnja mjeseca za zaposlene u d.o.o./d.d., zadnjih 6 mjeseci za zaposlene u obrtu, zadnji odrezak od mirovine

Више

Informacije o pet najboljih mjesta izvršenja u smislu volumena trgovanja Zagreb, 30. travnja godine

Informacije o pet najboljih mjesta izvršenja u smislu volumena trgovanja Zagreb, 30. travnja godine Informacije o pet najboljih mjesta izvršenja u smislu volumena trgovanja Zagreb, 30. travnja 2019. godine SADRŽAJ UVOD... 3 REGULATORNE OBVEZE I POSTUPANJE DRUŠTVA PRILIKOM IZRŠAVANJA NALOGA... 4 OBJAŠNJENJE

Више

Javna rasprava o Nacrtu odluke o transakcijskim računima

Javna rasprava o Nacrtu odluke o transakcijskim računima Na temelju članka 74. stavaka 3. i 4. Zakona o platnom prometu ("Narodne novine", br. 66/2018.) i članka 43. stavka 2. točke 9. Zakona o Hrvatskoj narodnoj banci ("Narodne novine", br. 75/2008. i 54/2013.)

Више

PowerPoint Template

PowerPoint Template e-račun upute za slanje e-računa iz softwera dataline 1 S A D R Ž A J 1. UVOD 1.1. DATA BIRO d.o.o., Buzet 1.2. E-račun 2. PODEŠAVANJE PARAMETARA ZA RAD 2.1. Matični podaci poduzeća 2.2. Matični podaci

Више

10000 Zagreb, Mihanovićeva 12 Objavljuje dana 5. travnja godine N A T J E Č A J za zapošljavanje radnika na neodređeno vrijeme SEKTOR ZA ODRŽAVA

10000 Zagreb, Mihanovićeva 12 Objavljuje dana 5. travnja godine N A T J E Č A J za zapošljavanje radnika na neodređeno vrijeme SEKTOR ZA ODRŽAVA 10000 Zagreb, Mihanovićeva 12 Objavljuje dana 5. travnja 2019. godine N A T J E Č A J za zapošljavanje radnika na neodređeno vrijeme SEKTOR ZA ODRŽAVANJE 1. Diplomirani inženjer geodezije podsustava Istok,

Више

Dopis EN logo

Dopis EN logo POLITIKA O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA srpanj 2018. SADRŽAJ 1. UVOD... 2 2. PRIMJENJIVI REGULATORNI OKVIR... 2 3. DEFINICIJE... 3 4. OSNOVNA NAČELA... 6 5. ZADUŽENJA I ODGOVORNOSTI... 7 5.1. Korporativna

Више

KRAPINSKO-ZAGORSKA ZUPANIJA Gimnazija Antuno Gustava Matosa Zabok Uvjeti postavanja Gimnazije Antuna Gustava Matosa kao posrednika za povremeno zaposl

KRAPINSKO-ZAGORSKA ZUPANIJA Gimnazija Antuno Gustava Matosa Zabok Uvjeti postavanja Gimnazije Antuna Gustava Matosa kao posrednika za povremeno zaposl KRAPINSKO-ZAGORSKA ZUPANIJA Gimnazija Antuno Gustava Matosa Zabok Uvjeti postavanja Gimnazije Antuna Gustava Matosa kao posrednika za povremeno zaposljavanje ucenika 1) Gimnazija Antuna Gustava Matosa

Више

Satnica poslovanja po transakcijskim računima poslovnih subjekata 1. OPĆENITO Satnicom poslovanja po transakcijskim računima poslovnih subjekata (u da

Satnica poslovanja po transakcijskim računima poslovnih subjekata 1. OPĆENITO Satnicom poslovanja po transakcijskim računima poslovnih subjekata (u da 1. OPĆENITO Satnicom poslovanja po transakcijskim računima (u daljnjem tekstu: Satnica) određuju se rokovi, način i druge okolnosti za izvršavanje platnih transakcija po transakcijskim računima (u daljnjem

Више

Izjava o zaštiti osobnih podataka i privatnosti Društvo ČISTOĆA d.o.o., Put Mostina 49, Split, OIB: (dalje u tekstu: ČISTOĆA) ozbiljno shv

Izjava o zaštiti osobnih podataka i privatnosti Društvo ČISTOĆA d.o.o., Put Mostina 49, Split, OIB: (dalje u tekstu: ČISTOĆA) ozbiljno shv Izjava o zaštiti osobnih podataka i privatnosti Društvo ČISTOĆA d.o.o., Put Mostina 49, Split, OIB: 38812451417 (dalje u tekstu: ČISTOĆA) ozbiljno shvaća Vašu privatnost i u svojem poslovanju i odnosu

Више

PROCEDURA

PROCEDURA УПИТНИК О ПОДНОСИОЦУ ЗАХТЕВА Сврха и намена пословног односа (чекирати врсту пласмана за који се захтев подноси): краткорочни кредит дугорочни кредит гаранција писмо о намерама остало. Основни подаци:

Више

Na temelju čl. 3. st. 1. Opće uredbe o zaštiti podataka (EU) 2016/679 i čl. 38. Statuta Osnovne škole Banova Jaruga, Školski odbor na sjednici održano

Na temelju čl. 3. st. 1. Opće uredbe o zaštiti podataka (EU) 2016/679 i čl. 38. Statuta Osnovne škole Banova Jaruga, Školski odbor na sjednici održano Na temelju čl. 3. st. 1. Opće uredbe o zaštiti podataka (EU) 2016/679 i čl. 38. Statuta Osnovne škole Banova Jaruga, Školski odbor na sjednici održanoj dana 24.5.2018., donosi PRAVILNIK O OBRADI I ZAŠTITI

Више

Microsoft Word - Maran_transparency_2012

Microsoft Word - Maran_transparency_2012 Revizorska tvrtka MARAN d.o.o. Josipa Jovića 51 21000 Split Tel/fax:021/374-294 OIB:67202619578 IZVJEŠĆE O TRANSPARENTNOSTI ZA 2012. GODINU Split, ožujak 2013. godine SADRŽAJ Uvod 1 Pravno ustrojstvo,

Више

Pravilnik o uvjetima i načinu povrata plaćene trošarine na dizelsko gorivo za pogon strojeva za pripremu površina u razminiranju NN 1/20

Pravilnik o uvjetima i načinu povrata plaćene trošarine na dizelsko gorivo za pogon strojeva za pripremu površina u razminiranju NN 1/20 NN 1/2019 (2.1.2019.), Pravilnik o uvjetima i načinu povrata plaćene trošarine na dizelsko gorivo za pogon strojeva za pripremu površina u razminiranju MINISTARSTVO FINANCIJA Na temelju članka 106. stavka

Више

Pravilnik o načinu i uvjetima sprječavanja i suzbijanja zlouporaba i prijevara u pružanju usluga elektroničke pošte

Pravilnik o načinu i uvjetima sprječavanja i suzbijanja zlouporaba i prijevara u pružanju usluga elektroničke pošte HRVATSKA AGENCIJA ZA POŠTU I ELEKTRONIČKE KOMUNIKACIJE Temeljem članka 12. stavka 1. i članka 107. stavka 12. Zakona o elektroničkim komunikacijama (»Narodne novine«br. 73/08), Vijeće Hrvatske agencije

Више

ОДГОВОРИ НА НАЈЧЕШЋЕ ПОСТАВЉАНА ПИТАЊА У ВЕЗИ СА ПРИМЕНОМ ОДЛУКЕ О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ОДЛУКЕ О КЛАСИФИКАЦИЈИ БИЛАНСНЕ АКТИВЕ И ВАНБИЛАНСНИХ СТАВКИ БА

ОДГОВОРИ НА НАЈЧЕШЋЕ ПОСТАВЉАНА ПИТАЊА У ВЕЗИ СА ПРИМЕНОМ ОДЛУКЕ О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ОДЛУКЕ О КЛАСИФИКАЦИЈИ БИЛАНСНЕ АКТИВЕ И ВАНБИЛАНСНИХ СТАВКИ БА ОДГОВОРИ НА НАЈЧЕШЋЕ ПОСТАВЉАНА ПИТАЊА У ВЕЗИ СА ПРИМЕНОМ ОДЛУКЕ О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ОДЛУКЕ О КЛАСИФИКАЦИЈИ БИЛАНСНЕ АКТИВЕ И ВАНБИЛАНСНИХ СТАВКИ БАНКЕ ( Службени гласник РС бр. 103/2018 у даљем тексту:

Више

Vezano uz izmjene i dopune Uredbe o načinu provedbe plaćanja doprinosa prema plaći, primicima uz plaću, odnosno mjesečnoj osnovici za obračun doprinos

Vezano uz izmjene i dopune Uredbe o načinu provedbe plaćanja doprinosa prema plaći, primicima uz plaću, odnosno mjesečnoj osnovici za obračun doprinos Vezano uz izmjene i dopune Uredbe o načinu provedbe plaćanja doprinosa prema plaći, primicima uz plaću, odnosno mjesečnoj osnovici za obračun doprinosa temeljem radnog odnosa u nastavku podsjećamo na odredbe

Више

PROVEDBENA UREDBA KOMISIJE (EU) 2017/ оd prosinca o utvrđivanju administrativnih i znanstvenih zahtjeva koji se od

PROVEDBENA  UREDBA  KOMISIJE  (EU) 2017/ оd prosinca o utvrđivanju  administrativnih  i znanstvenih  zahtjeva  koji  se  od 30.12.2017. L 351/55 PROVEDBENA UREDBA KOMISIJE (EU) 2017/2468 оd 20. prosinca 2017. o utvrđivanju administrativnih i znanstvenih zahtjeva koji se odnose na tradicionalnu hranu iz trećih zemalja u skladu

Више

TERMINSKI PLAN IZVRŠENJA PLATNIH TRANSAKCIJA POSLOVNIH SUBJEKATA U PRIMJENI OD 01. LIPNJA Str. 1 Terminski plan izvršenja platnih transakcija po

TERMINSKI PLAN IZVRŠENJA PLATNIH TRANSAKCIJA POSLOVNIH SUBJEKATA U PRIMJENI OD 01. LIPNJA Str. 1 Terminski plan izvršenja platnih transakcija po U PRIMJENI OD 01. LIPNJA 2019. Str. 1 Terminski plan platnih transakcija poslovnih subjekata u primjeni od 01. lipnja 2019. I. NACIONALNE PLATNE TRANSAKCIJE U DOMAĆOJ VALUTI ODLJEVI Interni nalozi za prijenos

Више

Na temelju članka 259.a stavka 5. Zakona o osiguranju (Narodne novine br. 151/05, 87/08 i 82/09), Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga donijela je na sjednici Uprave održanoj 03. prosinca 2009.

Више

Program potpora za rješavanje stambenog pitanja mladih

Program potpora za rješavanje stambenog pitanja mladih Na temelju članka 29. Statuta Grada Opatije («Službene novine» PGŽ broj 25/09, 30/09-ispravak, 7/13, 17/13, 3/18 i 5/18-ispravak) Gradsko vijeće Grada Opatije, na sjednici održanoj dana 02.10.2018. godine

Више

Dokumentacija o nabavi Priprema financijskog restrukturiranja Zračne luke Osijek d.o.o. s planom provedbe DRUŠTVO S OGRANIČENOM ODGOVORNOŠĆU ZA USLUGE

Dokumentacija o nabavi Priprema financijskog restrukturiranja Zračne luke Osijek d.o.o. s planom provedbe DRUŠTVO S OGRANIČENOM ODGOVORNOŠĆU ZA USLUGE DRUŠTVO S OGRANIČENOM ODGOVORNOŠĆU ZA USLUGE U ZRAČNOM PROMETU, OSIJEK, HRVATSKA OIB: 48188420009 MATIČNI (POREZNI) BROJ: 3361721 Adresa: Vukovarska 67, Klisa p.p. 47, 31000 OSIJEK Web.adress: www.osijek-airport.hr

Више

R E P U B L I K A H R V A T S K A

R E P U B L I K A   H R V A T S K A Na temelju članka 26. stavka 1. i članka 27. Zakona o koncesijama ( Narodne novine br. 143/12), članka 12. stavka 1. Zakona o komunalnom gospodarstvu ( Narodne novine br. 36/95, 70/97, 128/99, 57/00, 129/00,

Више

JAMSTVENI PROGRAM PLUS Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (u daljnjem tekstu: HAMAG-BICRO) u okviru ovog Jamstvenog progr

JAMSTVENI PROGRAM PLUS Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (u daljnjem tekstu: HAMAG-BICRO) u okviru ovog Jamstvenog progr JAMSTVENI PROGRAM PLUS Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (u daljnjem tekstu: HAMAG-BICRO) u okviru ovog Jamstvenog programa PLUS (u daljnjem tekstu: Program) izdaje za pokriće

Више

PONOVLJENI POZIV NA DOSTAVU PONUDA NAZIV PROJEKTA: Vodene tajne Slunja Referentna oznaka projekta: KK PODACI O NARUČITELJU: Turistička z

PONOVLJENI POZIV NA DOSTAVU PONUDA NAZIV PROJEKTA: Vodene tajne Slunja Referentna oznaka projekta: KK PODACI O NARUČITELJU: Turistička z PONOVLJENI POZIV NA DOSTAVU PONUDA NAZIV PROJEKTA: Vodene tajne Slunja Referentna oznaka projekta: KK.06.1.2.02.003 PODACI O NARUČITELJU: Turistička zajednica grada Slunja Ulica braće Radić 7, 47240 Slunj

Више

1 SADRŽAJ Zakon o zaštiti osobnih podataka... 2 Zakon o elektroničkim komunikacijama (izvadci) Kazneni zakon Zakon o elektroničkom potpisu

1 SADRŽAJ Zakon o zaštiti osobnih podataka... 2 Zakon o elektroničkim komunikacijama (izvadci) Kazneni zakon Zakon o elektroničkom potpisu 1 SADRŽAJ Zakon o zaštiti osobnih podataka... 2 Zakon o elektroničkim komunikacijama (izvadci)... 16 Kazneni zakon... 25 Zakon o elektroničkom potpisu (izvadci)... 30 Zakon o autorskom pravu i srodnim

Више

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU)

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) EUROPSKA UNIJA Fond europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) Ministarstvo socijalne politike i mladih Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Fonda europske pomoći za

Више

GRAD LEPOGLAVA I VABA d.d. BANKA VARAŽDIN kreditna linija PODUZETNIK Odjel obrtništva i malog poduzetništva ZAHTJEV ZA KREDIT ZA OPG 1. Naziv podnosit

GRAD LEPOGLAVA I VABA d.d. BANKA VARAŽDIN kreditna linija PODUZETNIK Odjel obrtništva i malog poduzetništva ZAHTJEV ZA KREDIT ZA OPG 1. Naziv podnosit ZAHTJEV ZA KREDIT ZA OPG Naziv podnositelja zahtjeva: Vrsta plasmana: Dugoročni kredit (preko 12 mjeseci) Kratkoročni kredit (do 12 mjeseci) MOLIMO OZNAČITI X U KUĆICU UPISATI ROK Zatraženi iznos plasmana:

Више

TERMINSKI PLAN IZVRŠENJA PLATNIH TRANSAKCIJA POSLOVNIH SUBJEKATA U PRIMJENI OD 25. STUDENOG Str. 1 Terminski plan izvršenja platnih transakcija

TERMINSKI PLAN IZVRŠENJA PLATNIH TRANSAKCIJA POSLOVNIH SUBJEKATA U PRIMJENI OD 25. STUDENOG Str. 1 Terminski plan izvršenja platnih transakcija U PRIMJENI OD 25. STUDENOG 2018. Str. 1 Terminski plan platnih transakcija poslovnih subjekata u primjeni od 25. studenog 2018. I. NACIONALNE PLATNE TRANSAKCIJE U DOMAĆOJ VALUTI ODLJEVI Interni nalozi

Више

SB TOURS

SB TOURS IZVJEŠĆE O TRANSPARENTNOSTI ZA 2013. GODINU Split, ožujak 2014. SJEDIŠTE SPLIT: Mediteranskih igara 1 (Barake PIS-a), tel./fax. (021) 384-448 Ispostava Makarska: Kralja Petra Krešimira IV. 12. Tel. (021)

Више

Koja je svrha ove Obavijesti o privatnosti? Obavijest za bolesnika o GDPR pravilima o privatnosti Datum stupanja na snagu 25. Svibnja Uredba Eur

Koja je svrha ove Obavijesti o privatnosti? Obavijest za bolesnika o GDPR pravilima o privatnosti Datum stupanja na snagu 25. Svibnja Uredba Eur Koja je svrha ove Obavijesti o privatnosti? Obavijest za bolesnika o GDPR pravilima o privatnosti Datum stupanja na snagu 25. Svibnja 2018. Uredba Europske Unije (EU) o zaštiti osobnih podataka (GDPR)

Више

Karlovačka banka

Karlovačka banka 1. OPĆE ODREDBE Opći uvjeti kreditnog poslovanja s građanima (u nastavku teksta: Opći uvjeti) Karlovačke banke d.d. Karlovac (u nastavku teksta: Banka) primjenjuju se na prava i obveze ugovorno zasnovane

Више

Godišnje izvješće

Godišnje izvješće Izvješće o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama za 216. godinu OPĆI PODACI U TIJELU JAVNE VLASTI Turistička zajednica Općine Brela Trg Alojzija Stepinca b.b., 21322 Brela Broj telefona: (+385

Више