Y ~~ ~'~ rte2o\jw s' o ZOl? JA VNA USTANOVA KULTURNO SPORTSKI I REKREACION1 CENTAR ILIDŽA. Broj: 03-32/17. Ilidža,

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Y ~~ ~'~ rte2o\jw s' o ZOl? JA VNA USTANOVA KULTURNO SPORTSKI I REKREACION1 CENTAR ILIDŽA. Broj: 03-32/17. Ilidža,"

Транскрипт

1 JA VNA USTANOVA KULTURNO SPORTSKI I REKREACION1 CENTAR ILIDŽA Broj: 03-32/17. Ilidža, godine OPĆINA ILIDŽA STRUČNA SLUŽBA OPĆINSKOG VIJEĆA o ZOl? Y ~~ ~'~ rte2o\jw s' Predmet: Izvještaj o radu i finansijski izvještaj Shodno Planu rada Općinskog vijeća Ilidža za godinu i obaveze JU KSC Ilidža čiji je osnivač Općina Ilidža, dostavljamo vam Izvještaj o radu i Finansijski izvješta.tu KSC Ilidža za period od O 1.1. do godine. Prilog: 1 x Izvještaj o radu l x Finansijski izvještaj Dostavljeno: 5 x Upravni odbor 3 x Nadzorni odbor l x Naslovu l x ala ik uprav,n~ odbora: ~y\ e

2 BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE KANTON SARAJEVO - OPĆINA ILIDžA OPĆINSKO VIJEĆE BOSNIA AND HERZEGOVINA FEDERATION OF BOSNIA AND HERZEGOVINA SARAJEVO CANTON - MUNICIPALlTY OF ILIDžA MUNICIPAL COUNCIL Broj: Ilidža, godine SLUŽBA ZA FINANSIJE SLUŽBA ZA OBRAZOVANJE, KULTURU, SPORT I INFORMISANJE PREDMET: Dostava Izvještaja o radu JU KSCIR Ilidža i Finansijskog izvještaja JU KSCIR Ilidža za period godine U prilogu akta dostavljamo Vam Izvještaj o radu JU KSCIR Ilidža i Finansijski izvještaj JU KSCIR Ilidža za period godine. s poštovanjem, PRILOG: Kao u tekstu DOSTAVLJENO: 1. Naslovu (2x) 2. Opć i nsk i načeln ik (3)J materijalu za 8. redovnu sjednicu 4. Evidencija 5. ala

3 JAVNA USTANOVA KULTURNO SPORTSKI I REKREACIONI CENTAR ILIDŽA IZVJEŠTAJ O RADU ZA PERIOD OD DO GODINE Ilidža, godine

4 Kulturno spottski i rekreacioni centar je Javna ustanova od posebnog društvepog interesa čiji je osnivač Općina Ilidža, a kroz čiju se programsku aktivnost i djelatnost zadovoljavaju potrebe i interesi građana i udruženja sa područja Općine Ilidža i šire u oblasti kulture sporta i rekreacije. U tom pravcu učinjeni su značajni napori na poboljšanju uslova za održavanja kulturnih i sportskih manifestacija lokalnog, državnog i međunarodnog značaja koje se održavaju u JU KSC Ilidža. Javna ustanova KSC Ilidža za realizaciju svojih aktivnosti raspolaže slijedećim objektima: 1. Objekat univerzalne sportske dvorane sa poslovnim prostorima, 2. Dvorana za borilačke sportove, 3. Otvoreni sportski stadion, 4. Ljetna pozornica. Da bismo vam što više približili sadržaj ovog izvještaja i upoznali vas sa našim aktivnostima dostavljamo vam isti po segmentima i to : l. Redovne aktivnosti, 2. Sportske i kulturne manifestacije, 3. Ulaganje u obnovu objekta i nabavka opreme. 1. REDOVNE AKTIVNOSTI U redovne aktivnosti koje se održavaju u JU KSC Ilidža možemo svrstati slijedeće: a) Nastava sporta b) Utakmice c) Treninzi d) Rekreacije a) NASTAVA SPORTA U univerzalnoj sportskoj dvorani i na otvorenom terenu za male ~portove, nastavu sporta u vremenskom periodu od 8,00 do 15,45 sati izvode učenici Cetvrte Gimnazije Ilidža i Srednje tehničke škole grafičkih tehnologija,dizajna i multimedije Ilidža. Međusobni odnosi su regulisani ugovorom između škola i JU KSC Ilidža koji se potpisuju na početku svake kalendrske godine. Otvoreni teren za nastavu sporta i potrebne aktivnosti koristi Prva Osnovna škola bez naknade.

5 b) UTAKMICE U dvorani JU KSC Ilidža svoje prvenstvene i prijateljske utakmice igrale su slijedeće ekipe: MRK "Igman", ŽRK "Ilidža",ŽRK "Hrasnica", MOK "Igman", ŽKK "Impuls", KK "Igman", ŽOK "Ilidža",MNK "Željezničar", Košarkaška reprezentacije BiH U-20 žene i Rukometna reprezentacija BiH. Odigrane su ukupno 55 utakmica i to 39 prvenstvenih i 16 trening utakmica, a po sportovima stanje je slijedeće: - rukomet (muški i ženski) 19 utakmica, - odbojka (muški i ženski) 21 utakmica, - košarka (muški i ženski) 12 utakmica, - mali fudbal 2 utakmice. e) TRENINZI Dvoranu, salu za borilačke vještine i otvoreni teren JU KSC Ilidža za trenažni proces koristile su slijedeće ekipe: MRK "Igman", ŽRK "Ilidža", ŽRK "Hrasnica" MOK "Igman",ŽOK "Ilidža", KK "Igman", ŽKK "Impuls", Ženska košarkaška reprezentacija BiH U-20, Rukometna reprezentacija BiH, Karate klub "Šampion", Karate klub "Ilidža", Kick boxing akademija "Ilidža", Kick box klub "Zlatni borci", ŠF "FK "Igman", Škola rukometa MRK "Igman" i Škola odbojke ŽOK "Igman". Ukupno je održano 895 treninga, a po sportovima stanje je slijedeće: - rukomet (muški i ženski) 238 termina, - odbojka (muški i ženski) 95 termina, - košarka (muški i ženski) 141 termina, - borilački sportovi ( muški i ženski) 405 termina, - fudbal 16 termina. d) REKREACIJA Dvoranu i otvoreni teren JU KSC Ilidža u ranim poslijepodnevnim satima i kasnim večernjim koristili su građani i firme za rekreaciju radnika, a broj termina koji je korišten u tu svrhu je 130 (96 dvorana i 34 vanjski teren).

6 2. SPORTSKE I KULTURNE MANIFESTACIJE U periodu od O l.l. do godine u objektima JU KSC Ilidža (univerzalna dvorana, otvoreni teren i Ljetna pozornica) odvijale su se slijedeće aktivnosti: a) UNIVERZALNA SPORTSKA DVORANA - 06,07 i 08 januar Međunarodni turnir u malom fudbalu za mlađe kategorije u organizaciji Škole fudbala "Šampion junior" uz uče šće 168 ekipa iz sedam zemalja. Turnir se igrao u pet dvorana, a otvaranje i završni dio održan je u JU KSC Ilidža. 18 februara kick boxing turnament "Ilidža Open 2017" u organizaciji Kick box kluba "Ilidža", a u sklopu obilježavanja Dana reintegracije Općine Ilidža i 26 februar turnir u malom fudbalu u organizaciji učenika Četvrte Gimnazije Ilidža i 05 mart Karate CUP 2017 u organizaciji Karate kluba "Šampion" i 26 mart Kongres Jehovinih svjedoka april finalno takmičenje Osnovnih škola sa područja Općine Ilidža u košarci, malom fudbalu i odbojci. 14, 15 i 16 april Međunarodni turnir u košarci za mlađe kategorije u organizaciji KK "Impuls". - 21, 22 i 23 april Međunarodno takmičenje u modernom plesu u organizaciji Plesnog kluba "Orion". - 28, 29 i 30 april "Evropa CUP ujudou 2017" u organizaciji Judo kluba "Nippon". 19, 20 i 21 maj Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci u organizaciji kluba sjedeće odbojke "Fantomi" i 28 maj završnica državnog prvenstva u odbojci za kadetkinje. - Pripreme Košarkaške selkcije BiH U-20 žene za Evropsko prvenstvo u Portugalu od 31 maja do 30 juna. - Pripreme Rukometne reprezentacije BiH za odigravanje kvalifikacionih utakmica za Evropsko prvenstvo u dva navrata od 20 do 25 januara i od 06 do 15 juna. - JU KSC Ilidža će se uključiti u obilježavanje Dana Četvrte viteške brigade i Dana bitke za Famos.

7 b) OTVORENI TEREN ZA MALE SPORTOVE Prije sezone korištenja vanjskog terena izvršeno je kompletno čišćenje istog i potrebne popravke da bi usluge koje se pružaju na vanjskom terenu bile kvalitetne. Na otvorenom terenu su se odvijale slijedeće aktivnosti : - Nastava sporta za učenike Četvrte Gimnazije Ilidža, Srednje Tehničke škole grafičkih tehnologija, dizajna i multimedija Ilidža i Prve Osnovne škole Ilidža marta Prvenstvo Osnovnih škola Općine Ilidža u malom fudbalu. - U planu je održavanje turnira u malom fudbalu pod reflektorima od 17 do 31 jula 2017.godine. - U periodu od 01 januara do 30 juna ove godine, na vanjskom terenu su korištena 34 termina za rekreaciju. c)ljetna POZORNICA U mjesecu junu smo angažovali JP "Ilidža" i uposlenike JU KSC Ilidža i izvršili generalno čišćenje i sitne opravke, a u cilju priprema pozornice za naredne aktivnosti. U izvještajnom periodu održane su slijedeće aktivnosti : - 09 aprila Cirkuska predstava za djecu. 28 juna u organizaciji Udruženja "Alternativa" održana je kulturna manifestacija "Bajramsko druženje". JU KSC Ilidža učestvovala je u obilježavanju Dana zarobljenih i ubijenih u transporteru UNPROFOR-a. U narednom periodu planirano je održavanje Večeri folklora, Festivala narodne muzike "Ilidža 2017", Koncerta DEMO bendova "ILIDŽA ROCK FEST 2017". d)mmc Osim redovnih aktivnosti koje se održavaju u sklopu MMC održane su slijedeće aktivnosti: - 09 aprila manifestacija povodom obilježavanja Dana"DIO Fikro" maja skup asocijacije žena SDA Ilidža maja Općinski odbor Naše stranke Ilidža koristio je salu za svoje aktivnosti.

8 - 25 maja Osnovna škola "EL-MANAR" koristila je veliku salu za organizaciju završne manifestacije školske 2016/ juna Općins~i odbor SDP imao je izbornu skupštinu. lojuna Tribina stranke SDA. - U narednom periodu planirano korištenje dvorane od strane Udruženja logoraša Općine Ilidža, KUD "Bašlija" kao i prikazivanje filmova sa SFF-a u periodu od II do 17 avgusta (ukupno 12 kino predstava). Osnivač JU KSC Ilidža nabavila je kompletan sistem za kino projekcije, a načelnik Prof.dr. Senaid Memić i direktor JU su potpisali sporazum oregulisanju međusobnih prava i obaveza u vezi sa korištenjem sistema kino projekcije. Na osnovu ukazane potrebe za ugradnju video nadzora i alarmnog sistema u objektu MMC u kojem je instalirana oprema za kino projekcije JU KSC Ilidža je potpisala Ugovor o saradnji sa Zaštitarskom agencijom" GAMA AA". 3.ULAGANJE U SANACIJU OBJEKTA I NABAVKA OPREME Zbog ukazane potrebe, a u cilju podizanja nivoa usluge izvršeni su slijedeći radovi: - Mjesec januar i zimski raspust korišteni su za generalno čišćenje dvorane, - a juni za čišćenje Ljetne pozornice u cilju priprema za aktivnosti. - Bravarski radovi (zamjene ručki na vratima,popravka koševa i zamjena vijaka na istim, zavarivanje golova,zakački za koš i alke za lanac kao i nabavku neophodnih cilindara na bravama. - Izvršeni su vodoinstalaterski radovi za kojima se ukazal potreba zbog začepljenja WC-ova po svlačionicama i zamjene tuš baterija kao i sitne opravke na Ljetnoj pozornici. - Izvršeni su elektro radovi zamjena sijalica u reflektorima i popravka reflektora. - Popravljena je mašina za čišćenje parketa kao i dva plinska bojlera u MMC-u. 4. FINANSlJSKO POSLOVANJE Na osnovu šestomjesečnih i godišnjih izvještaja koje dostavljamo osnivaču Općini Ilidža tj. Općinskom vijeću evidentno je daje JU KSC Ilidža u

9 . dosadašnjem radu ostvarila pozitivno poslovanje uz redovnu isplatu LD sa uplaćenim doprinosima kao i izmirenim svim poreskim obavezama (PDV i porez na imovinu). Također se na vrijeme izmiruju obaveze prema dobavljačima. 5. KADROVSKA STRUKTURA U JU KSC Ilidža zaposleno je II radnika na neodređeno vrijeme i to : - l VSS. - 2 VŠS. - 8 SSS. Napominjemo da knjigovodstvene usluge za JU KSC Ilidža vrši knjigovodstvena agencija «VORTI» iz Sarajeva. Izvještaj o radu u potpunosti prezentuje naš rad uz zaključak da su sve navedene aktivnosti organizovane i realizovane na zavidnom nivou.

10 JAVNA USTANOVA KULTURNO SPORTSKI I REKREACIONI CENT AR ILIDŽA. FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ ZA PERIOD OD DO GODINE I1idža, godine

11 .. ;' BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE J HERCEGOVINE KANTON SARAJEVO J1J KULTURNO SPORTSKI CENTAR ILIDŽA Broj:02-.zG 117. Datum:~ godine Na osnovu Zakona o rač un ovodstvu ( <<Službene novine FBiH»,broj 2/95 i 12/98) Kodeks računovodstvenih načela ( <<Službene novine FBiH»,broj 50198,41100,47/0 I); Računovdstveni Standardi Federacije BiH ( <<Službene novine FBiH broj50198,52/99,54/00,4/02) i č l ana Statuta, Upravni odbor JU KSC ILIDŽA na ~ sjednici održanoj ~ fl godi ne donio je OD L U KU O USVAJANJ1J POLUGODIŠNJEG OBRAĆUNA ZA 2017 GODINU I Usvaja se polugodišnji ob ra č un JU KULTURNO SPORTSKOG CENTRA ILIDŽA za period O godine sa stanjem i to: A. Ostvareni prihodi B. Realizovani rashodi , , , ,42 C. Dobit- gubitak D. Porez na dobit E. Dobit poslije oporezivan 1.888,38 188, ,55 813,90 81,00 733,00. II Usvaja se struktura prihoda i rashoda i to: A OSTVARENI PRIHODI KONTO O P I S 6500 Vriiednost pruženih usluga Nastava sporta Zakup poslovnih prostora Kulturne i sportske manifestaciie Rekreacije, trenizi i utakmice Prihodi od kamata Budžet Općine Ilidža zakup sale za klubove sa Općine Ilidža Pr.ref.troš. voda grijanje.telef.i struje , , , ,00 10, , , , , , ,19 5, , ,37

12 .. Odloženi prihodi 3.600, ,50 - UKUPNI PRIHODI l , ,32 KONTO O P I S 5200 Bruto plaće i naknade , , Naknade toplog obroka 12600, , Naknade za prevoz na posao i sa posla 3172, , Regres za godišnji odmor 8250,00 Ostale naknade 200, ,00 Smrtni slučaj 1000, ,00 Ukupno plaće i naknade , , Naknada član. Upravnog odbora 3806, , Troškovi ugovora o djelu 2351,87 117,60 Ukupno nakn.vanjskim saradnicima 6.158, , Troškovi administrativnog materijala 564,15 512, Materijal za održavanje čistoće 613,06 667, Materijal odrzavanja zgrade i opreme 178,90 223, Ostali troškovi 112, Ukupno troškovi materijala 1356, > Troškovi elektr. energije 19222, , Troškovi grijanja 12789, , Ukupno troškovi energije 32011, , Troškovi sitnog inventara 5140 Ukupno trošk.sitnog inventara 5400 Troškovi amortizacije 13402, , Ukupno troškovi amortizacije 13402, , Troskovi odrzavanja zgrade i opreme 2225, , Ukupno odrzavanje 2225, ,90 Troškovi reklame i propagande Ukupni troškovi reklame i propo 5530 Troškovi osiguranja i bank.usluga 628, , Ukupni troškovi osig.i bank.usluga 628, ,10 Otpremnine u penziju Otpremnine u penziju 5550 Porez na imovinu 2819, , Poseb.por.na zaštitu od nesreća 340,20 335, Opšta vodopr.naknada , Ostali porezi 555 Ukupanporez i naknade 3499, , Ptt troškovi 2326, , Komunalne usluge 8527, ,50 Stručna literatura 5502 Usluge vođenja knjgovodstva , Uplata po rješenju ureda za žalbe Usluge revizije Oglasi

13 Takse i č lanarin e 5508 Ostale usl uge 90,50 77, Trošk.otpisa potraživanja 6898 Ostali rashodi Ukupno ost. troškova , ,34 UKUPNO RASHODI , ,42 Ova Odluka stupa na snagu danom njenog donošenja. PREDSJEDNIK UPRAVNOG ~~",- ODBORA : DOSTAVLJENO: l.nadležnoj SLUŽBI OP ĆINE ILIDŽA 2.UPRA VNI ODBOR X 5 3.NADZORNI ODBOR X 3 4. VORTT DOO SARAJEVO 5.AJA