Омогућено плаћање паркирања за слова Ђ, Ш, Ћ, Ч и Ж

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Омогућено плаћање паркирања за слова Ђ, Ш, Ћ, Ч и Ж"

Транскрипт

1 Омогућено плаћање паркирања за слова Ђ, Ш, Ћ, Ч и Ж Омогућено плаћање паркирања слова Ђ, Ш, Ћ, Ч и Ж за Од 22. јануара отклоњен је проблем који су, при плаћању паркирања смс порукама, имали власници нових регистарских таблица сарадњи плаћање слова, развоја са словима Ђ, Ш, Ж, Ћ и Ч. ЈКП Паркинг сервис је у са оператерима мобилне телефоније омогућио несметано ове услуге корисницима чији мобилни телефони имају ова потврдио је за Мрежу директор Сектора за послове и организацију паркинг контроле Раденко Вуковић. - Паркирање у зонираним деловима града, СМС-ом могу платити и возачи чији мобилни телефони не подржавају ова латинична слова која су добили на таблицама, с тим што уместо слова Ђ, Ш, Ч, Ћ или Ж могу у поруку да унесу најближа слова, односно Д, С, Ц или З рекао је Вуковић. Проблем је настао почетком године, када је почело издавање нових регистарских таблица, јер возачи на чијим су таблицама

2 била слова са кукицама нису могли да плате паркинг, зато што та слова систем није могао да препозна. Како је навео, раније су постојале четири ознаке са латиничним словима ш и ч, и то ознаке за Шабац, Чачак, Вршац и Крушевац, али није било забуне. Тада је корисник у поруци могао навести ЧА или ЦА. Нажалост, у употреби је велики број мобилних телефона који су скинути са страних мрежа и не подржавају сва слова наше абецеде. Појачаним данас капацитетима и Појачаним капацитетима и данас - Снег, који непрекидно пада већ четврти дан и доноси потешкоће не само возачима, већ и пешацима, принудио нас је да повећамо број људи ангажованих на његовом чишћењу изјавио је

3 јутрос Небојша Јоргановић, шеф Зимске службе ЈКП Паркинг сервис. Јутрос од 5 часова на терену је 720 људи, распоређених у 45 група. Осим запослених у ЈКП Паркинг сервис, на послу чишћења снежног покривача ангажован је преко омладинских задруга и одређен број омладинаца. По налогу Скупштине града 70 људи чисти снег са тротоара у Улици Војислава Илића и околним улицама. Након екипа које уклањају снежни покривач, иду екипе са 16 ручних посипача соли, као превентива за стварање клизавог слоја.

4 Повећан број ангажованих људи на чишћењу снега Повећан број ангажованих људи на чишћењу снега Одлуком о одржавању у зимском периоду прописано је да су за чишћење снега са јавних површина одговорни њихови непосредни корисници, то јест физичка и правна лица, којима су те површине поверене на управљање, коришћење или одржавање.

5 Секретаријат за инспекцијске послове апеловао је на грађане да очисте снег испред својих зграда и са других јавних површина за које су одговорни. Сви комунални инспектори су на терену и појачано контролишу уклањање снега и леда и санкционисаће све оне који не испуне своју обавезу. За предузећа и правна лица која не очисте снег и лед прописана је казна од до динара. За правна лица и предузетнике који не изврше ту обавезу прописана је казна од динара. Казна за одговорна лица у правним лицима, као и за грађане, износи динара.

6 Уз координацију Градског штаба за заштиту од елементарних непогода, у здруженој акцији са другим јавним комуналним предузећима, ЈКП Паркинг сервис чисти од снега, осим својих објеката, и општа паркиралишта и тротоаре. - У односу на јучерашњи дан, с обзиром да снег непрекидно пада више од 48 часова и да се снежни покривач увећава из сата у сат, повећали смо број људи ангажованих на уклањању снега каже Небојша Јоргановић, шеф Зимске службе ЈКП Паркинг сервис. Уз сву расположиву механизацију, на терену је јутрос од 5 часова 612 особа, распоређених у 41 групу.

7 Уклањање снега јутарњих часова од раних Уклањање снега од раних јутарњих часова Јутрос од 5 часова екипе Зимске службе Јавног комуналног предузећа Паркинг сервис чисте снег са тротоара прве зоне проритета и са прилаза паркинг објектима. На чишћењу снежног покривача распоређених у 33 групе. ангажовано је 409 људи,

8 Након уклањања снега, екипе са 14 ручних посипача превентивно посипају со, како не би дошло до стварања леда. Све расположиве машине су у погону и снег се чисти са прилаза 47 паркинг објеката (вишеетажних гаража, гаража са резервисаним паркинг местима, посебних паркиралишта и фаст парк паркиралишта). Ангажовано је 6 боб-кет машина, 6 комбинованих машина, 4 мулти-кар возила и 2 рајдера.

9 Са ђацима првацима Чукарице Са ђацима првацима Чукарице Током ове недеље промотери акције Ђаци вас моле, успорите поред школе дружиће се са првацима 17 основних школа општине Чукарица. Уз песму, игру и дружење са зебрицом, прваци ће стећи основна знања о понашању у саобраћају, што ће свакако помоћи да пут од куће од школе пређу безбедно. Осим знања, сваки првак, а у чукаричким основним школама их има 1819, добиће и флуоресцентни прслук. На захтев београдских школараца и њихових учитеља, акција Бирамо зебри име продужена је до јуна, то јест до краја ове школске године. Своје идеје шаљите ЈКП Паркинг сервис, а најкреативнији предлог ће, наравно, добити награду.

10 Измењен режим државности рада на Дан Измењен режим државности рада на Дан ЈКП Паркинг сервис обавештава кориснике својих услуга да ће, сходно Одлуци о раду у дане државног празника, у уторак, 15. фебруара, на Дан државности Србије, радити у измењеном режиму. У уторак, 15. фебруара, неће се обављати контрола и наплата паркирања на уличним паркиралиштима у зонираним деловима града. Неће радити шалтер за рад са странкама у Улици Старине Новака број 22, као ни Инфо центар у Улици краљице Марије број 7. Све јавне гараже и посебна паркиралишта биће непрекидно отворени на Дан државности Србије, а Служба за пренос возила, тј. паук, радиће по режиму који се примењује током викенда.

11 Весело и у Земуну Весело и у Земуну У склопу едукативне акције Ђаци вас моле, успорите поред школе ових данас се дружимо са ђацима првацима 16 земунских основних школа. Аниматори и маскота акције зебрица поделиће око флуоресцентних прслука, како би прваци били што уочљивији на путу од куће до школе. Надамо се да ће научивши основна правила о саобраћају наши мали другари бити безбеднији на улици. Фотографије су забележиле наше дружење са првацима основне школе Михајло Пупин у Земуну у насељу Галеника.

12 Учење уз игру овековечила је и екипа телевизије Авала, чији новинари су разговарали са првацима на тему њиховог сналажења у саобраћају и познавања саобраћајних прописа.

13 Хуманост на првом месту Хуманост на првом месту У среду, 09. фебруара године, акцији добровољног давања

14 крви у просторијама ЈКП Паркинг сервис на Међународном теретном терминалу у Блоку 53, одазвало се 35 радника Предузећа. Акција је организована у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије и Црвеним крстом Новог Београда.

15 Међу запосленима у ЈКП Паркинг сервис има редовних давалаца, који годишње имају чак 300 давања крви и увек се међу првима одазивају апелу Института за трансфузију крви Србије.

16 Наредне недеље у Земуну Наредне недеље у Земуну Едукативна акција Ђаци вас моле, успорите поред школе од

17 понедељка, 7. фебруара, наставља се у основним школама Земуна. Са ђацима првацима 16 земунских основних школа дружиће се аниматори и маскота акције зебрицаи покушаће да им приближе основна правила понашања у саобраћају. Првацима општине Земун биће подељено око флуоресцентних прслука. У десет обреновачких основних школа, са чијим првацима смо се дружили претходне недеље, подељено је око 750 прслука, а следи пар фотографија нашег дружења у основној школи Дражевац.

18