О Д Л У К У о избору Предсједника XLI сједнице Скупштине акционара

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "О Д Л У К У о избору Предсједника XLI сједнице Скупштине акционара"

Транскрипт

1 Број: /20 На основу члана 18. Статута Друштва, Скупштина акционара, на XL сједници одржаној о избору Предсједника XL сједнице Скупштине акционара За Предсједника XL сједнице Скупштине акционара Телекомуникација РС а.д. Бања Лука, бира се.

2 Број: /20 На основу члана 18. Статута Друштва, Скупштина акционара на XL сједници одржаној Усваја се Записник са XL Скупштине акционара Телекомуникација РС а.д. Бања Лука одржане године, без примједби.

3 Број: /20 На основу члана 18. Статута Друштва, а на приједлог Управног одбора, Скупштина акционара на XL сједници одржаној о усвајању Годишњег извјештаја за годину Усваја се Годишњи извјештај за годину са Изјавом о усклађености организације и дјеловања са Кодексом понашања (Стандардима корпоративног управљања). Саставни дио ове Одлуке чини Годишњи извјештај за годину са Изјавом о усклађености организације и дјеловања са Кодексом понашања (Стандардима корпоративног управљања).

4 Број: /20 На основу члана 18. Статута Друштва, Скупштина акционара на XL сједници одржаној о усвајању Извјештаја Управног одбора у вези са финансијским извјештајима за годину Усваја се Извјештај Управног одбора у вези са финансијским извјештајима Телекомуникација РС а.д. Бања Лука за годину. Саставни дио ове Одлуке је Извјештај Управног одбора у вези са финансијским извјештајима Телекомуникација РС а.д. Бања Лука за годину.

5 Број: /20 На основу члана 18. Статута Друштва, Скупштина акционара на XL сједници одржаној о усвајању Извјештаја Одбора за ревизију о рачуноводству, извјештајима и финансијском пословању Друштва и његових повезаних друштава Усваја се Извјештај Одбора за ревизију о рачуноводству, извјештајима и финансијском пословању Друштва и његових повезаних друштава. Саставни дио ове Одлуке је Извјештај Одбора за ревизију о рачуноводству, извјештајима и финансијском пословању Друштва и његових повезаних друштава.

6 Број: /20 На основу члана 18. Статута Друштва, а на приједлог Управног одбора, Скупштина акционара на XL сједници одржаној о усвајању ревидованих Финансијских извјештаја за годину Усвајају се ревидовани консолидовани и неконсолидовани Финансијски извјештаји Мтел-а а.д. Бања Лука за годину, са Извјештајем међународно признатог независног ревизора. Саставни дио ове Одлуке су ревидовани консолидовани и неконсолидовани Финансијски извјештаји за годину са Извјештајем међународно признатог независног ревизора. Oдлука ступа на снагу даном доношења.

7 Број: /20 На основу члана 18. Статута Друштва, Скупштина акционара на XL сједници одржаној о усвајању Извјештаја Одбора за ревизију о усклађености пословања Друштва са законским и другим регулаторним захтјевима Усваја се Извјештај Одбора за ревизију о усклађености пословања Друштва са законским и другим регулаторним захтјевима. Саставни дио ове Одлуке је Извјештај Одбора за ревизију о усклађености пословања Друштва са законским и другим регулаторним захтјевима.

8 Број: /20 На основу члана 18. Статута Друштва, Скупштина акционара на XL сједници одржаној о усвајању Извјештаја Одбора за ревизију о уговорима закљученим између Друштва и повезаних лица Усваја се Извјештај Одбора за ревизију о уговорима закљученим између Друштва и повезаних лица. Саставни дио ове Одлуке је Извјештај Одбора за ревизију о уговорима закљученим између Друштва и повезаних лица.

9 Број: /20 На основу члана 18. Статута Друштва, Скупштина акционара на XL сједници одржаној о усвајању Извјештаја о раду Управног одбора Усваја се Извјештај о раду Управног одбора Телекомуникација РС а.д. Бања Лука за годину. Саставни дио ове Одлуке чини Извјештај о раду Управног одбора Телекомуникација РС а.д. Бања Лука за годину.

10 Број: /20 На основу члана 18. Статута Друштва, Скупштина акционара на XL сједници одржаној о усвајању Извјештаја о раду Одбора за ревизију Усваја се Извјештај о раду Одбора за ревизију Телекомуникација РС а.д. Бања Лука за годину. Саставни дио ове Одлуке чини Извјештај о раду Одбора за ревизију Телекомуникација РС а.д. Бања Лука за годину.

11 Број: /20 На основу члана 18. и 53. Статута Друштва, а на приједлог Управног одбора и на основу Мишљења Одбора за ревизију Друштва, Скупштина акционара на XL сједници одржаној о расподјели добити из године Остварена нето добит по обрачуну за годину у износу од ,14 КМ се распоређује на сљедећи начин: 1. Привремена дивиденда исплаћена акционарима по Одлуци Скупштине акционара, број /19 од године ,26 КM 2. Исплата дивиденде акционарима из преостале нераспоређене добити ,88 КM

12 Број: /20 На основу члана 18, 53. и 55. Статута Друштва, а на приједлог Управног одбора Друштва, Скупштина акционара на XL сједници одржаној о исплати дивиденди из добити из године Акционарима Телекомуникација РС а.д. Бања Лука исплаћује се дивиденда у износу од ,88 KM у новцу. Дивиденда се распоређује сразмјерно на све акције Друштва, а по принципу свакој акцији исти номинални износ од 0, КМ. Дивиденда се исплаћује акционарима Телекомуникација РС а.д. Бања Лука који имају тај статус на дан године. Као датум почетка исплате дивиденде утврђује се године. Одлука ступа на снагу даном доношења, а иста ће се објавити. V V

13 Број: /20 На основу члана 18. Статута Друштва, а на приједлог Одбора за ревизију, Скупштина акционара на XL сједници одржаној о избору међународно признатог независног ревизора Скупштина акционара бира ревизорску кућу BDO д.о.о. Бања Лука за услуге ревизије неконсолидованих и консолидованих финансијских извјештаја Телекомуникација РС а.д. Бања Лука, за годину, састављених у складу с Међународним стандардима финансијског извјештавања (МСФИ), Међународним рачуноводственим стандардима (МРС) и у складу са законским прописима важећим у Републици Српској. Укупна вриједност уговора за услуге ревизије из тачке ове Одлуке који ће се закључити са ревизорском кућом BDO д.о.о. Бања Лука износи ,00 КМ. У вриједност нису укључени припадајући индиректни порези (ПДВ).

14 Број: /20 На основу члана 18. Статута Друштва, Скупштина акционара на XL сједници одржаној о избору члана Управног одбора Телекомуникација РС а.д. Бања Лука За члана Управног одбора Телекомуникација РС а.д. Бања Лука, на приједлог мањинског акционара бира се Славко Митровић. Мандат члана Управног одбора је 3 године. Са чланом Управног одбора ће се закључити Уговор о међусобним правима и обавезама, а којим ће се регулисати накнада за рад, међусобна права и обавезе. V

15 Број: /20 На основу члана 18. Статута Друштва, Скупштина акционара на XL сједници одржаној о избору чланова Одбора за ревизију Телекомуникација РС а.д. Бања Лука За чланове Одбора за ревизију Телекомуникација РС а.д. Бања Лука, на приједлог акционара са већинским учешћем, бирају се: 1. Филип Банковић, 2. Раденко Котур. Мандат чланова Одбора за ревизију је 3 године. На првој сједници Одбора за ревизију чланови Одбора за ревизију ће изабрати предсједника Одбора за ревизију. Са предсједником и чланом Одбора за ревизију ће се закључити Уговор о међусобним правима и обавезама, а којим ће се регулисати накнада за рад, међусобна права и обавезе.