ЗАПИСНИК. Седницом је председавала Милица Новаковић, Председник СПБФ и Ђурђија Паучковић као заменик. ДНЕВНИ РЕД

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "ЗАПИСНИК. Седницом је председавала Милица Новаковић, Председник СПБФ и Ђурђија Паучковић као заменик. ДНЕВНИ РЕД"

Транскрипт

1 БИОЛОШКИ ФАКУЛТЕТ Београд, СТУДЕНТСКИ ПАРЛАМЕНТ 01 Број: 03/2013/14 Студентски трг 3 Б е о г р а д ЗАПИСНИК СА ДРУГЕ РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА БИОЛОШКОГ ФАКУЛТЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ одржане 20. новембра године, са почетком у 20.00ч. Присутни чланови Студентског парламента Биолошког факултета (11): Милица Новаковић, Никола Паскаш, Ђурђија Паучковић, Алек Ханафи-Метвали, Дино Мартинић, Марко Ристић, Игор Ђурић, Лена Илић, Александар Лалић, Стеван Николић, Петар Ђурић Седницом је председавала Милица Новаковић, Председник СПБФ и Ђурђија Паучковић као заменик. Седници је присутвовао: Давид Бакић 1. Усвајање дневног реда ДНЕВНИ РЕД 2. Усвајање извештаја са прве редовне седнице СПБФ 3. Верификација мандата представника друге године модула молекуларна биологија и физиологија 4. Дан истраживача студената 5. Сајам науке 6. WiBioSe конференција 7. Избори за Студента продекана Биолошког факултета 8. Регионална студентска конференција на Златибору 9. Котизације за спортске екипе

2 10. Комисија за акредитацију 11. Разно Предложен дневни ред је усвојен једногласно. Предложен извештај са прве седнице СПБФ је усвојен једногласно Кандидат за представика друге године модула молекуларна биологија и физиологија, Петар Ђурић, је приложио списак са потписима 50% + 1 студената друге године овог смера. Са овим приложеним документом, по статуту СПБФ, Петар Ђурић је ушао у сазив СПБФ 2013/ Дан истраживача студената се у организацији СПБФ одржава пре Сајма науке. На њему учесници Сајма науке 2012/13. приказују своје резултате које остварили током њихових пракси. Такође на Дану истраживача студената учествују и сви студенти који су похађали различите праксе у иностранству и Републици Србији, које нису биле организоване преко Сајма науке. Организатор Дана истраживача је подпредседник за науку и стручно усавршавање, Алек Ханафи-Метвали. Организација обухвата: -прављење адресe на коју ће се студенти пријављивати за учешће. -качење обавештења на сајт студената са позивом за учешће -заказивање сале у којој ће се одржати Дан истраживача студената -прављење програма за Дан истраживача студената Све наведене активности треба да се реализују у наредних седам дана од одржавања седнице. 5. Сајам науке у организацији СПБФ треба да се одржи првом половином децембра године. Сајам науке организују подпредседници Парламента за: науку и стучно

3 усавршавање Алек Ханафи-Метвали, издавачку деатност и промоцију Душан Радојевић и наставу и реформу Драгослава Сибиновић и остали чланови Парламента Организација се спроводи у сарадњи са Продеканом за науку Жељком Томановићем. Након представљања лабораторија на Сајму науке сваки студент ће имати право да кандидује за волонтирање у три лабораторије. Организација обухвата: -заказивање одговарајућег термина у току прве половине децембра, када студенти Биолошког факултета имају најмање наставе -прављење плаката за Сајам науке -обавештавање студената о заказаном термину Сајма науке преко сајта студената 6. WiBioSe conference (Зимска европска конференција студената биологије) се одржава у Аранђеловцу, у периоду од 2-8. фебруара године. Ову конференцију организују Студентски парламент биолошког факултета и Савез студената Биолошког факултета, уз подршку Биолошког факултета, Општине Аранђеловац и Друштва медицинских миколога. За реализацију различитих активности у оквиру конференције, предложена је донација од стране СПБФ у износу од ,00 динара. 7. Студентски парламент Биолошког факултета ће у фебруару месецу расписати изборе за Студента продекана Биолошког факултета за наредни једногодишњи мандат. Студент продекан ће бити биран на наредној седници Савета Биолошког факултета. Избори ће бити расписани периоду од фебруара године Студентски парламент је одредио трочлану комисију за прикупљање кандидатура. Комисију чине: Председавајући изборне комисије: Паучковић Ђуршија Два члана изборне комисије: Зорана Матаруга и Немања Стаменковић Услови за подношење кандидатуре, као и рок за подношење кандидатуре ће бити окачени на званичном сајту студената.

4 8. Регионална студентска конференција на Златибору се одржава од децембра године. Цена са урачунатим превозом по студенту износи динара. Предлог за финанисрање учешћа на конференцији: шест места ће финансирати СПБФ (укупан износ 45 00,00 динара), једно место ССБИФ, а за финасирање 10 места ће бити послата молба управи факултета. 9. Од капитена мушке и женске одбојкашке екипе Биолошког факултета је стигла молба за финансирање котизације за учешће у такимичењу Универзитетске лиге у Београду. Котизација по тиму износи ,00 динара, што би за обе екипе износило ,00 динара. На предлог за плаћање ових котизација од стране СПБФ, девет чланова је гласало за, а један је био уздржан. Предлог да се плате ове котизације је усвојен. 10. Као представници СПБФ који ће учествовати у раду Комисије за акредитацију Биолошког факултета предложени су следећи студенти: 1. Давид Бакић 2. Милица Ноавковић 3. Александар Лалић 4. Лена Илић 5. Стеван Николић 11. Реевалуација предмета на Биолошком факултету ће се вршити по угледу на Фармацеутски факултет, где ће бољи студенти вршити процену предмета по задатом обрасцу. Представници свих година својих модула ће предложити студенте који би могли да учествују у реевалуацији.

5 Заменик председника СПБФ Ђурђија Паучковић Београд, новембар 2013.