ŠTO JE PROGRAM MOVIE MAKER?

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "ŠTO JE PROGRAM MOVIE MAKER?"

Транскрипт

1 Nadnevak: Razred 7 Nastavna jedinka: Rad s programom Windows Movie Maker-0m Mnogi korisnici žele od svoje fotografije ili video stvoriti punu videoisječka ili film koji će imati istu kvalitetu kao profesionalni valjaka. U tu svrhu nije potrebno koristiti komplicirane programe koji se koriste pri snimanju filmova ili videa. Dovoljno je da se odnosi na aplikacijskom programu Windows Movie Maker. Kako koristiti ovaj program, mi ćemo razmotriti kasnije u ovom članku. Odmah na umu da ovaj program je uključen sa svim verzijama sustava Windows operativnim sustavima osim osmo i deveto izmjenama. Dakle, ako radite s primjena očekuje u tim sredinama, program će prvo morati sami preuzeti i instalirati na računalo. ŠTO JE PROGRAM MOVIE MAKER? Kao ugrađenom ili dodatna instalirana aplikacija, Movie Maker je najlakši video editor koji vam omogućuje da u nekoliko minuta, čak i osoba apsolutno daleko od stvaranja isječke i filmove, malo video izmjenjuju fotografije i slike snimljene na video kameru za prekrivanje, audio i vizualni učinke. Naravno, profesionalni uređivanje pitanje sada nije. Da, to je, uglavnom, prosječan korisnik nije potrebno. Umjesto toga, koristite prozor Movie Maker je vrlo jednostavan. Program zatim izračunati.

2 PRVO UPOZNAVANJE SA SUČELJEM Dakle, imamo Windows Movie Maker. Kako koristiti ovu aplikaciju, mi ćemo razmotriti na temelju svoje verzije 2.6. Važno je znati, dio standardnog skupa Windows 7 ili XP. Prije prelaska na izravnom proučavanju na pitanje - kako koristiti Windows Movie Maker 2.6, treba istražiti svoje sučelje. Postoji nekoliko osnovnih elemenata: Glavni dijelovi panel izbornika; pregrade domena zadaća i operacija; i scenarija vremenska traka; Prozor sadržaj (elemenata koji su umetnuti u valjku); pregled gotovog video prozor. KLJUČNE ZNAČAJKE I POČETNA POSTAVA Među alate koji se nude od strane zahtjeva na prvom mjestu je mogućnost dodavanja grafike, video i audio iz gotovo svih poznatih formata današnjice (s rijetkim iznimkama) s mogućnošću sinkronizacije.

3 Ovdje je glavni alat je posebno vrijeme skala na dnu glavnog prozora. U traci, koja se nalazi na lijevoj strani, dostupan je većina operacija koje će se koristiti za uvoz sadržaja, primjenom učinke, dodajući zvukom, naslova itd U principu, rješavanje problema -.. Kako koristiti Windows Movie Maker, izbornik na glavnoj traci pri vrhu možete a nije otvoren, jer sve osnovne naredbe koje uključuju određenu radnju, uvijek pri ruci, te u svim izbornicima samo dvostruki (u stvari, kao iu svim ostalim urednicima Microsoft). Sada idite izravno na proces stvaranja filma. DODAVANJE VIDEO I GRAFIKA U početku, stvoriti video pune, potrebno je dodati elemente koji će se koristiti. Prvi korak u programskoj traci, možete koristiti uvoz video ili slike. Kada kliknete na svaki link otvara prozor za navigaciju u kojem s potrebnim elementima može dodati odabirom željenog mjesto datoteke. Oni su prvi pojaviti u navedenom prostoru Windows Movie Maker programskih sadržaja. Kako koristiti dodane datoteke za instalaciju slijed show?

4 To se radi tako da povučete svaki element na ploču scenarija skali (sve datoteke ne mogu se povući odjednom, pa ih dodati na skali od budućnosti će morati svitak jednu po jednu). Ako je potrebno, postupak od strane korisnika izabrao može mijenjati direktno na vremenskoj skali. Ako dodate video, opet, u mjerilu, može se uređivati i trajanje. Na primjer, da se smanji vrijeme igrajući umetnuti isječak može se smanjiti pomoću točka razdvajanja isječka. Nakon toga slijedi jedan lijevi klik na okvir, nakon čega će se dvije crvene strelice na zaslonu. Tako da ih se kreće u različitim smjerovima, možete povećati ili smanjiti duljinu svakog komada. PREKRIVANJE STAZA Umetnite zvuk se proizvodi na isti način uvoza kao iu slučaju slika, ali u ovom trenutku odabrao uvoz audio. Odabrani audio datoteke također trebaju biti postavljeni na vremenskoj skali.

5 Naravno, duljina audio i video zapisa ne mogu biti isti. Audio uredio smanjenje ili povećanje trajanja zvuka. Ako želite, možete dodati nove audio datoteka na kraj prethodne mjesto (zvuk trajanje je također prikazan na vremenskoj skali). Ali čak i to nije važno. U stvari, ako želite napraviti jako atraktivan film, prije svega moramo obratiti pažnju na semantički opterećenja slika korespondira sa glazbenom pratnjom. Slažem se u potpunosti smiješno videa će izgledati opuštanje s divljači s melodijom neke teške grupu. PRIMIJENITI EFEKTE I PRIJELAZE Dakle, preliminarni koraci su završili. Sada kada je film postao atraktivniji, a slika se ne treba mijenjati drastično, umetanje prijelaza (ili tok transformacije jedne slike u drugu, kada su promjene). U tu svrhu, a linija videa prijelazi u izborniku VIDEO (ponekad je to poglavlje usluga) na glavnoj ploči. Odabrani prijelaz odvući na ljestvici i stavite između dva susjedna fragmenata.

6 Dalje, na pitanje kako koristiti Movie Maker za Windows 7, na primjer, ne može se izbjeći i dodavanje specijalnih efekata, od uporabe koje konačna video će imati koristi. U tu svrhu, odgovarajući red u programskoj traci. Odabrani efekti, opet, samo trebate povucite na željeni okvir u vremenskoj skali. Pri čemu se svaki okvir (ili slomljeni dijelovi uvoze primarni element) može primjenjivati svoju vlastitu snagu. DODAVANJE NASLOVA Konačno, možete dodati naslove i ime, ako to želite. Mnogi korisnici željeli potpisati isječke ili dodavanje podataka, recimo, opis mjesta u kojem se uzimaju slike.

7 Za ovu operaciju, a sve u istoj liniji na traci zadataka koriste imena i titule, a onda će morati navesti program za umetanje točke (na primjer, ime - na početku videa i naslova - na kraju), i uređivanje teksta. UMJESTO ISHOD Ovdje su kratki i sve veze sa sustavom Windows Movie Maker program. Kako koristiti ovu aplikaciju, mislim, to je jasno. Cijeli proces, kao što je već moglo vidjeti svesti na povlačenje na skali od potrebnih elemenata. Takvo uređivanje video i audio, naravno, na profesionalnom atribut je nemoguće, ali da brzo stvoriti jednostavan film za neke vlastitim set grafike, video i audio (osobito početnike korisnika, samo zadubiti u osnove rada s isječcima), program ide, kao i moguće,